Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2016.01.12. 10:27 Fabius

Tanfelügyeleti rendszer: pofon a szarnak

Lassan nem marad egy véletlen szeglete sem az oktatási rendszerünknek, ahol béke, nyugalom vagy legalább unalom lenne. A gimnáziumi tanárok után a tanfelügyeletet ellátó mesterpedagógusoknál is kiborult a bili.

Átverték őket és kifizetetlenül vannak megzsarolva.

tanar2.jpg

Csinos kis történet a tanfelügyeletet ellátó rendszer is ebben a katyvaszban, amit oktatási rendszernek hívnak Orbánék. A gyorstalpalón elvégzett tanfolyam után kapott szerződésben sem pont az áll amiről addig szó volt:

„Az eredeti szerződéstervezet nem úgy nézett ki, mint amit kiküldtek, hanem azt menet közben módosították”

Lárifári, ne tessék válogatni annyit, a madárfióka is repülés közben tanulja meg a szárnyalás mikéntjét. Jó lesz az így is, ha meg nem, akkor visszaminősítjük alacsonyabb bérkategóriába a kedves kollégát, ezzel is motiválva kedvesen a kussolásra. Zsarolás!- mondják ők, ösztönzés - mondaná az emberminiszter, ha legalább minimális szinten érdekelné ami az oktatásban történik.

De le se szarja.

Szerinte és oktatásért felelős államtitkára szerint az jól van úgy, hogy a lakhelyétől az ország másik végére kirendelt tanfelügyelő a napi tízezer költségtérítésből a tankolást sem tudja állni. A rendelkezésére álló idő nem elég 3-400 oldalnyi anyag átnyálazására a felkészüléshez, és a vizsgálat eredményét feltölteni 60 oldalban annál is szaporábban kell, mint ahogy Mészáros Lőrinc vásárolja fel Fejér megyét.

„Nagyon gyorsan kell dokumentálni, átgondolni a leírtakat nincs idő. Mindezt egy napba sűrítve, reggeltől estig, gyakran az ebédet is kihagyva”

Aztán még ezeket a napi tízezreket sem fizetik ki.

De a rendszer "működik". Kitalálták, elvégeztetik. A tanfelügyelet meg van oldva, akárki láthassa'. Mivan? Hogy értelme nincs? Na és? Nem kell, hogy mindennek értelme is legyen, nem szükséges, hogy a tanfelügyeleti minősítés többet érjen egy arany sztaniolba csomagolt fagyott kutyaszarnál. Viktornak, Zozónak, Jutkának jó lesz így is.

 

 

 

423 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr988264112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most már világos: ezért szeretik Csányit Orbánék
(agrarszektor.hu) 2016. január 13., szerda 14:50

Összefoglalta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azokat a szempontokat, amelyek alapján magántulajdonú mintagazdákká minősít majd egyes agrárvállalkozásokat a kormány. Az már biztos, hogy Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató két nagy agrárcége, a Bólyi Zrt. és a Dalmand Zrt. mintagazdaság lesz, mert megfelel a kormányzati kritériumoknak, így az általuk használt állami földeket sem adják el. Az azonban még kérdéses, mely további privát cégek élveznek majd mintagazdasági előnyöket, mert az ügyben még nem döntött a kormány.

www.agrarszektor.hu/foldpiac/most_mar_vilagos_ezert_szeretik_csanyit_orbanek.5630.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"A Szugló utcai megállónál fordult le a sínről az új CAF villamos kereke. A szerelvény visszaemelésén a BKV szakemberi dolgoznak."

Lefordult a sínről a kerék. Oszt az hogyan hogy? Tán csak nem a japán sínmunkások miatt van ez, akik csak otthon tudnak 300+ sebességre sínt rakni a vonataik alá, itt meg nyema? Szóval, alighanem csaknem.
Egy meg nem nevezett vonalon felújítottak egy megállót és előtte a váltókat is pár hete. Eddig a vilinger 5 km/h sebességgel haladt át a váltón. A felújítás után már akár 8 km/h-val is átszáguld rajra. Ilyen tempóban pillanatok alatt lehagyjuk a haldokló nyugatot és a döglött meztelencsigát.
@Mariann19: Én úgy látom, hogy Gyárfás egy Corleone, Kiss Lacibá picit naív de becsülendő a telkesítménye, ahogy Katinkáé is. Tusup viszont, mintha picit túltolná. ;)
Zseniális:)) Külön ajánlom a nyelvet gyilkolóknak, akik azt hiszik, jópofa amit csinálnak.

hircsarda.blog.hu/2016/01/13/az_mta_legitimalta_az_index-444_helyesirast
@Gábris szomszéd: az a gonosz tusup (mert usácska), csak az tehet róla, na meg a női principium. mekkora barom vagy.
@guma:
Szia Guma!

Mindenkinek el kéne olvasnia a blogodban közzétett /offorever blog.hu/ Zsolt Péter cikkét.
Választ ad mind a két oldalnak, semleges, összefoglalja a lényeget.
Amit a tárggyal kapcsolatos kommentjeimben írtam, azt továbbra is fenntartom.
Számtalan hozzászólásban érzékelhető volt a politikai felhang, a düh a kormány esztelen sporttámogatásai iránt, a sportág rendszerhibáinak adaptálása az ország helyzetére.
Ilyen véleményözönben nem lelhető fel a csak a témára való fókuszálás, mert már rég nem erről szól a disputa.
Nem bánom, hogy a hozzászólásaim nem illettek bele a fősodorba, de inkább legyek középen addig, amíg a tisztánlátás lehetővé teszi a reális értékelést.
ennyi, de az ország hasít:

Felmondtak a sebészek a győri kórházban!

Szerda délelőtt egyetlen orvos kivételével felmondtak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei - értesült a Népszava.

hvg.hu/itthon/20160113_Felmondtak_a_sebeszek_a_gyori_korhazban
@Gábris szomszéd:
Mint fentebb jeleztem, olvasni kell az offforever blog vonatkozó cikkét.
Mindenre választ található.
A körülmények ismeretére, a kételyeinkre, mindkét oldal működésére.
Nagyon ajánlom neked is.
@parti_giano: Nyugi te sokkal nagyobb barom vagy, úgyhogy olvasd el inkább egy sportember írását.

24.hu/sport/2016/01/08/hosszu-katinka-ferje-epp-szetveri-sajat-mestermuvet/
A Teleki Blanka Gimnázium tanárai is tiltakoznak

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához folyamatosan csatlakoznak más intézmények, hogy változást érjenek el a közoktatásban. Szerdán a zuglói Teleki Blanka Gimnázum tanárai is csatlakoztak, valamint kiállnak az egészségügyi dolgozók mellett is.

hvg.hu/itthon/20160113_A_Teleki_Blanka_Gimnazium_tanarai_is_tilt
@Gábris szomszéd: Mióta sportember egy sportújságíró? Csak nem azóta hogy Nyárfás is ezt az utat futotta be? Sportújságíróból lett "főúszó". :-)

Katinka férje, edzője éppen hogy védi Katinkát. Furcsának fog tűnni, de a verseny szféra már csak ilyen. Egy megbízó engem csak egyszer tud átverni. Attól fogva nem dolgozom neki, hívására mail-jére vagy válaszolok, vagy nem, de inkább nem. Felteszem Katinka menedzserének is ez a hozzáállása.

Katinka nem tudom hogy mit kellett volna hogy még teljesítsen ahhoz, hogy Nyárfás az ígéretét beváltsa? Kommisszárból lett menedzserektől védi Katinkát. Ennyi, semmi több. Nincs harag, de a kapcsolatokat a minimálisan szükségesre szűkíti a músszal. Ennyi a történet szerintem.

És hogy ki a hunyó, meg ki ordibál és ez mennyire lényeges olyan stresszben ami világszinvonalat eredményez, döntse el mindenki maga. Vagy ha tudja jobban csinálni, ám tegye.
@guma: Majdnem szükségállapot. Ezen berágtam.

A szükségállapot MOST van, ha valaki nem vette volna észre. Tantestületek csapatostul ellentmondanak, kórházi orvosok testületileg mondanak fel. Hivatalok az eszement bürokráciában fulladoznak, közben szó szerint éhen vesznek, megfagynak legszegényebbjeink. Ki terrorizál minket? Többpártunk és szabadon? választott kurmányunk! Ellenzékünk azzal terrorizál hogy még a látszatát is el akarják kerülni annak, hogy lealázzák a fityiszt (pedig volna mivel).

Milyen munka már ez hogy a sziklaszilárd kotmányt hatodszor is módosítani akarnák? Erre csináltak egy szervezetet ha jól rémlik.

TEK

Tedd a dolgod és ha arabus terror veszélyben volnánk talán szíveskedj megoldani (magyarok nyilainak lóhátról hátrafelé tüzelő Scad rakétáit is levadászták elődeitek). Ezért vagytok állítólag. Vagy ha nem ezért, akkor eddig mityináltatok nem két piculáért?

Pofám leszakad ezen a tolvaj tempón. Első éjszaka joga nem kéne?

Édes Jézus most segíts! Gyönnek az arabus terrorsejkek, vagy terrorsejtek. Aztán ha mégsem jönnek? Kurmányzati rémhírterjesztés tényállása fennáll-e? Lukasenkó demokráciájában aligha. Eszerint nálunk sem?

Sajtó miért hallgat?

Bocsi az indulatos hangnemért, de ez mindennek a teteje. Majdnem szükségállapotban vagyunk már most is, vegyük már észre!
.
Ezt vártuk a fidesztől!
Itt egy igen bátor, határozott kijelentés, köntör és fal nélkül:

''''Rétvári Bence a Kommunizmus Bűnei Alapítvány és a Konrad-Adenauer-Stiftung közös tudományos konferenciáján kijelentette: a főhatalmat évtizedeken keresztül gyakorló kommunista pártok "bűnöző szervezetek" voltak.''''
.
@Mariann19:

szia!

véleményem kezd kialakulni, mert ma hozták nyilvánosságra az doppingellenőr véleményét, amit még Zsolt Péter sem ismert...

az meg azért durván szembesíti a szereplőket konkrét tényekkel.
így már nehéz középen maradni...
arról nem is beszélve, hogy igyekszem összeszedni ilyenkor több szempontot, de az a félelmetes mennyiségű anyag ami hirtelen keletkezett, bizony azt támasztja alá, hogy cinkelt lapokkal játszanak szerintem egyesek...
@rdos: "Mióta sportember egy sportújságíró?"

Már te is hülye vagy drága lélek? :)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kálnoki_Kis_Attila
@rdos: Ja és Nyárfás szerintem is egy fasz, de ettől még tekinthetsz tárgyilagosan a kérdésre.
@rdos:

meg is adtad a választ miért kell a törvény.

hiszen nincs definiciója a terrorveszélynek és elég csak a közelmúltra gondolni, hogy hányszor és mire alkalmazta a fidesz ezt a meghatározást (jól emlékszem, hogy a székházukat ért "látogatást", sőt a áder erkélyének megmászását is pl így minősítették???)

és ha mindenhol elkezdik a szavukat felemelni, a sztrájk meg szinte betiltva akkor szerinted minek fog minősülni, ha mégis lesz?

vagy pl mi volt az 50. októberi évfordulón a parlamentnél? ne feled, hogy jön a 60. az idén...
tehát tele a nadrág szerintem, mert valószínű, hogy most "egyedül" ünnepelnek mert nem lesz sok prominens vendég.
@Gábris szomszéd: Én is szeretlek. Sportot nem igazán nézem, az általad linkelt cikk szerzője nevezte így magát. Annak csak örülök, hogy előtte csinálta is amiről írt, a lényegen nem változtat. Szerinted vagyok ami vagyok, szerintem meg tévedtem.

Ha nem dolgoztál a verseny szférában akkor nem értheted. Nincs idő sértődésre. Szar a kuncsaft? Ki van dobva (szerződés széttépése). Pont. Nincs harag, de a további kapcsolat is csak a legszükségesebb.

Valamelyik boltban láttam: Kedves vendégeink.

Az 1. udvarias, 2. gyors és 3. pontos kiszolgálásból - ügyintézésből bármelyik kettőt áll módunkban nyújtani Önnek. Megértését megköszönjük. Melyik kettőt kéri? :-)
@guma: Nincs más hátra, mint előre. Jogaink már eddig is igencsak nyirbálva voltak. A 6alom azt nem érti, hogy egy végtelenül erőszakos szervezetet is meg lehet dönteni.

Szigorúan erőszak mentesen. :-) Lesz sok letartóztatott? Lesz. A végén a zsandárok fogját testületileg mondani. Bolond vagyok én hogy véreimet csépelem egy rakás ótvaros akarnok miatt? :-)
@Mariann19:

"_ de inkább legyek középen_"

Korántsem tetszett középen lenni. Csak szólok.

Mert aki leszólja a szólót, ne várjon szószólót.
@guma:
Guma! Hol lehet a doppingellenőr véleményét megismerni.
Hátha kilengek "középről", mert már uncsi ez a bizonytalanság.
@Mariann19: Gondolj bele. Másképpen a szúrópróba ellenőrzést el sem tudnák végezni. De kérésedre keresem. Reggel még megvolt.
Na, mentem. Ja és a minapi 2 kedvencemmel búcsúzom.

1.
Összeesküvés elméleteket olvasni merő időpocsékolás. Az összes konteó csak silány utánzata a valóságnak. :-(

2.
A hír az amit elhallgatnak. Minden más az hirdetés.

Aki tudja hogy készül egy újság, igen, úgy hogy megrajzolják a hirdetések helyét és maradék helyre kerülnek a cikkek - összenyomva széthúzva, vagy tréfával kitöltve. Szenzáció! Rájöttek a Loch Nessi szörny titkára. Kiderült, hogy nincs is neki titkára :-)))))).
@rdos: Nem igazán érted. :)

"Shane Tusup vérprofi. Azt tanulta meg Amerikában, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Azaz a sportolói pályafutás, az eredményesség véges. Amíg megy a szekér, addig minden forintért, dollárért, euróért le kell hajolni, mert a sportból szerzett jövedelemmel csak így lehet megalapozni a jövőt.
Ez a szemlélet nemhogy Magyarországon, de szinte a világ úszósportjában is merőben szokatlan volt. Az úszók korábban lenézték a rövidpályás versenyeket, mert az általánosan elfogadott edzéselmélet szerint 50 méteres medencébe alapvetően 50 méteres medencében lehet felkészülni, így az átlagos úszóévet hosszú, unalmas felkészülési szakaszok, egy-egy felkészülési és egy-egy főverseny jellemezte. Így viszont nem lehet pénzt keresni.

Ezt a dogmát írta felül Shane Tusup és Hosszú Katinka.
Ezért nem értették, akik tavalyelőtt, a százhalombattai országos bajnokságon látták Shane-t Katinkával üvöltözni pusztán azért, mert nem nyerte meg a 17. versenyszámát is.

Vannak akik ezt túlzásnak érzik, én totális, amerikai profizmusnak, maximalizmusnak nevezném. És nincs is ezzel semmi gond. Sőt! A sportban így lehet igazán csúcsra jutni és tartósan ott maradni. A baj az, hogy ezen a profizmusoson csorba esett december 22-én, majd január 6-án még inkább."
@rdos:
Nagyon rendes vagy, hogy megkerested, köszönöm szépen.
@jaegtoer:
Alázatosan érdeklődöm, hogy szerinted akkor én hol
állok kedves szószóló?
Szerinted ultra vagyok netán, mert nem állok bele a fősodorba?
@Mariann19:

nálam az is ott van!

ezért is készült hajnalban a blog...
@Mariann19:

Ott teccik állni, hogy dögöljön meg Katinka tehene is.
Miközben Katinka azért emelt szót, hogy tegyünk már valamit a szomszéd tehenének a megmaradásáért is.
@Mariann19:

ja, a szószóló nem én vagyok, és még csak nem is szóló. A szóló ez esetben Katinka.

A szószóló meg az, aki éppen hatodik éve nem akar feltűnni a látómezőben.
De minek is tenné magát láthatóvá?
Katinka kálváriája az élő példa, hogy nem érdemes. Nekünk Orbán kell, mert az még Hosszút is móresre tanítja. Vagy így-vagy úgy.
@Eszter jött:

kösz!

most filmezek! :D

Knoszi nagyin betette a bogarat a fülembe amikor 2001: Űrodesszeai zenéjéről beszélt...
nem emlékeztem rá, tehát nekivágtam ennek a 68-as filmnek újra... :D

holnap majd jön a folytatása (ha lesz időm).
@Eszter jött:

még valami! :D

be is teszem (bár az első a kor minden hibáját magán hordozza, a mai szemüvegen átnézve...) majd a blogra.
@jaegtoer:

"Nekünk Orbán kell,"

A fejedelmi többest hanyagolhatnád.

" mert az még Hosszút is móresre tanítja. Vagy így-vagy úgy"

Erre azért nem vennék mérget.
@Orica Középföldi:

Nem fejedelmi, hanem magyari többes volt.
Nincs jelentősége a részértékeknek, ha mérlegfőösszegnek az jön ki.

Mérget én sem spájzoltam be, mert valamiért az az érzésem, hogy valami apróságon fog elcsúszni. A Főnök. Majd.
@Bakter: Tarlós: :)

"Azt nem érzékeltem, hogy összevesztünk volna – másfél órányit négyszemközt beszéltünk –, de a miniszterelnökkel való beszélgetés valóban kevesebb eredményt hozott, mint én gondoltam volna. Ennél is nagyobb csalódás volt számomra főleg emberileg. Mert mindent a politikában sem lehet..."

index.hu/belfold/budapest/2016/01/13/tarlos_istvan_orban_viktor_tomegkozlekedes_bkv_interju/
@Eszter jött: Igen azok. :)

A dán kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a rendőrség engedélyt kap arra, hogy készpénzt és ékszereket keressen a menekültek csomagjaiban, és ha azok értéke 400 eurónál nagyobb, akkor elkobozza az ellátás fejében. Az Euronews szerint a javaslat nagy nemzetközi felháborodást keltett – írja az Index.

propeller.hu/nagyvilag/3179439-dan-rendorseg-elkobozza-migransok-ertekeit-ellatasert
@jaegtoer:

Tóta W-t idézem, az Magyari többes:)
@guma:

Jól jön. Szétnéztem a hazai blogokban. Megcsömörlöttem. Olyan, mintha ugyanazt a szöveget több nyelven terjesztenék.
Elgondolkodtató, mennyien áhítoznak erőskezű nemzetvédő vezérre mindhárom országban.
Joszif Visszarionovics tapsikolhat a sírban.
@Gábris szomszéd:

Menj a p.-ba!

Látom buzgóságod. Este te zárod, reggel te nyitod a blogot. Gondosan ügyelsz rá, hogy a nap minden szakában terjeszd a gondosan válogatott híreket.
Pár év múlva felhúzzátok a vasfüggönyt.
Mindhiába.
Egy diktatúrának sem sikerült kioltani az emberek szabadság utáni vágyát.
@Orica Középföldi:

Olvastam:)

No, Saul kálváriája sem akármi.
@Eszter jött: "Elgondolkodtató, mennyien áhítoznak erőskezű nemzetvédő vezérre mindhárom országban."

Csodálkozol? :)

"A német már nem Európa első nemzete, hanem csak egy a felületes nemzeti önazonossággal rendelkező nyugati országok közül, amely elfelejtette, hogy akár egy generációval ezelőtt is mennyit kellett dolgozni és küzdeni ezért a jólétért. Németország már nem fatherland, vagy motherland, hanem egy nyöszörgő kis transzgender fütyi, akinek utasításba lehet adni, hogy milyennek is kellene lennie.

Mindaddig, amíg a liberális demokrácia bejáratott sztenderdjei működni tudnak, vagyis komolyabb kihívások nem érik a kormányzatot, a peremfeltételek változatlanok, a mindenkori német kormánynak csak a kamarillapolitika helyi és brüsszeli változatában kell jónak lennie, tovább nem nagyon akadályozni a gazdaság működését, valamint politikailag meg kell támogatnia Kelet-Európa gazdasági kirablását. Ez a migránsválságig elfogadhatóan ment is Merkelnek. Viszont a nemzetközi helyzet „fokozódásával” kiderült, hogy Merkel semmit sem tud a világról a „multikulti” világleírásán kívül, sem a kereszténységet, sem az iszlámot nem érti és kultúra alatt a szélsőliberális agymenések kritikátlan elfogadását érti.

Németországban még 15 évvel ezelőtt is azonnal megbukott volna egy olyan kancellár, aki képtelen megvédeni az országa határait. Egy boldogabb korban fel is akasztják a Reichstag előtt, amikor arra utasítja a határőrséget, hogy beengedjen 1 millió 35 év alatti, katonaviselt mohamedán férfit minden ellenőrzés és regisztráció nélkül, akik aztán szétrajzanak mindenfelé.

Merkel a liberális ostobaság iskolapéldájaként fog bevonulni a történelembe, egy olyan elit képviselőjeként, amely erénnyé akarta tenni saját népének és kultúrájának elárulását. Történelmi szemszögből nézve Németországban és egész Európában egy generális elitváltás zajlik, mert a régi elitek teljesen elveszítették a valóságérzéküket és annyira elsatnyultak, hogy nem is gondolnak az önvédelemre és nem is képesek rá. Csakhogy az új elitek nem szükségképpen alkalmasak és nekünk nagyon kell drukkolnunk, hogy Németország új elitjében majd legyenek olyan emberek is, akik el tudnak vezetni egy páncéloshadosztályt."

tutiblog.com/a-nemetek-hulye-vezere/
@Eszter jött: Menj te oda, amúgy a dánokal mi bajod? :)
@Gábris szomszéd:

A Toldi megfilmesítése mellett kardoskodtál. Gondolom, tiszteled Arany Jánost. Ő is találkozhatott hozzád hasonlókkal.

ARANY JÁNOS:
HASADNAK RENDÜLETLENÜL

Hasadnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar!
Bölcsődtül kezdve sírodig
Ezt ápold, ezt takard.
A nagy világon ekivűl
Nincs más, amit mivelj:
Áldjon vagy verjen sors keze,
Itt enned, innod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt,
Ez a föld másra sem való,
Csak hogy eltékozold.
Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Bátorság volna ezt a hont
Neked fenntartani.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
Szabad száj! itt csikorgatod
Véres fogaidat.
@Mariann19:

ki is bújt a lóláb!
amikor az indexen elolvasta a Katalin életrajzát, már nem volt kérdés kinek higgyek ebben a játszmában, csak én nem követem a sporteseményeket. de amikor hajnalban olvastam a doppingellenőrt akkor pár dolgot gyorsan összehordtam, hogy másnak is világos legyen, hogy nem játszanak tisztességesen a vezetők. erre most mit látok:

(tervezgettek és pofára estek, mert az élet néha felülírja a terveket. szégyen! mit engednek meg maguknak és mit vállalnak fel, felnőtt emberek! teátrális fair play helyzet aműgy sportosan! gratulálok!)

Eltervezték Kiss László megjelenését Hosszú Katinka tájékoztatóján

A Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt nyilatkozta a DigiSportnak, hogy eltervezték Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján Kiss László szövetségi kapitány megjelenését és azt teátrálisnak szánták, az ott kialakult helyzetre viszont senki nem számított. Kiss László lemondása azonban már nem volt eltervezve.

hvg.hu/itthon/20160113_Elterveztek_Kiss_Laszlo_megjeleneset_Hoss
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):

Segélyszervezet vezetője “A kamionosok keressenek új munkát ha nem tetszik, ami Calaisnál zajlik

Felháborító, amit egy jótékonysági szervezet vezetője Claire Moseley nyilatkozott, mikor arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a kamionosok állandó veszélynek vannak kitéve Calaisnál, mert a bevándorlók rájuk támadnak. A nő egyszerűen annyit mondott, hogy ha nem tetszik a kamionosoknak akkor keressenek más munkát. A nő azt is hozzátette “Nem a világ vége egy új munkahelyet keresni”

A fuvarozók szövetségének vezetője felháborítónak nevezte Moseley nyilatkozatát. Richard Burnett elmondta, hogy a hölgy legjobb esetben is naív, de inkább a kamionosok elleni ellenszenvét akarta így kifejezni.

Richard Burnett véleménye szerint a fuvarozók erejük felett teljesítenek azzal, hogy minden nap veszélynek teszik ki magukat, hogy Nagy-Britannia gazdasága mozgásban maradhasson.

www.dailymail.co.uk/news/article-3397692/British-charity-Calais-migrants-condemned-saying-truck-drivers-complain-refugees-attacking-vehicles-change-jobs.html
@Gábris szomszéd: nem, anyád meg a nejed szokott engem...
@Gábris szomszéd:
.
a fuvarozók erejük felett teljesítenek...
Bizony.
A szépen csengő szavak nem minden esetben tartalmazzák az igazság minden szeletét.
A Nagykőrösi út terminálja közelében lakók tudnak mesélni kamionosokról olyan történeteket amelyek kicsit más megvilágításban láttatnak egyes történeteket, amelyekben főszereplő a cigaretta, de a kalapács is, amennyiben elismerjük annak kábító hatását.
Ugyanakkor az is igaz, hogy Ukrajna, vagy Azerbajdzsán felé kamion konvojok tűnnek el, kamionossal együtt (ez az együtt nem az az együtt, ez most nem párt propaganda).
Ismerek néhány kamionost, mindegyik beszerezte azt, amire öreg korában szüksége lehet, némelyik trippert is.
@jaegtoer:
.
A tarlón mászkálni mezítláb nem egészséges. Mondta Lenin.
.
HELTAI JENŐ: A NÉMA LEVENTE

(egy apró részlet)

Ahány az asszony, tudjuk, annyiféle.
De köztük a legbölcsebb is hiú.
Így vajmi könnyű boldogulni véle.
Hallgatni bókot: ezt egyik sem únja.
Dícsérd, tömjénezd! Hízelegj!
Száz szónak is a vége egy:
A hozsanna, a hallelúja
Kábulatában mind, mind lépremegy.
Mert mind csak arra büszke, mije nincs.
Szépnek magasztald azt, ki csúnya,
Mondd a gonosznak: angyal, drága kincs,
Dicsérd okosnak a butát,
Frissnek, ügyesnek a sutát,
A kikapósnak magasztald erényét,
Fülét süketnek, vaknak szemefényét,
A förtelemnek mondd, hogy gyönyörűség,
A csapodárnak azt, hogy csupa hűség,
A jó kövéret mondd soványnak,
Világ rimáját szűzleánynak,
Dicsérd kicsinynek a nagyot,
És óriásnak, aki törpe,
Állhatosnak azt, ki elhagyott,
Sudár pálmának azt, ki görbe!
A jámbor aztán nézzen a tükörbe,
És káromkodjon egy nagyot...
De akkor én már hol vagyok!
.
@Gábris szomszéd: Mondtad. "A sportban így lehet igazán csúcsra jutni és tartósan ott maradni. A baj az, hogy ezen a profizmusoson csorba esett december 22-én, majd január 6-án még inkább"

Nem is értem. Katinka elment versenyezni. Valódi úszókkal. Nem 4., 7. évtizede "megúszókkal". Most akkor profizmus és piac, vagy komenyizmus és alázás? Szerintem nem bonyolult kérdés, de meglehet megint benéztem valamit. Röviden, ha ez a felvetésed lényeges, kérlek okosíts ki benne. Miről maradtam le. Előre is köszi.

Csak úgy mondom, brent olaj ára megy a negatív végtelenbe lefelé. Jobbklikknek nem lesz ám apanázs az idén. :-)
@dr. jenőke (jenőke):
Napokban dolgoztam egy fuvarozó cégnél.
Ki tudja, mennyi egy kamionsofőr havi fizetése?
(Nyóccáttalánnos kőcsak!)
Mármint "mennyi pénzt kap"... merthogy ugye...
Segítek, nettó 4-el(v.5-el) kezdődik és van utána 6 nulla. Pörgős cég, kihasználja a "lehetőségeket".
A dokik meg kussoljanak!
Értem én!
Kis csacskák, még stadiozóleumuk se!
@Eszter jött:
Ugyan... Majd ők lógnak akkor a villanyoszlopokon!
Mert amelyik vadbarom lezárja a határt nyugaton, az vagy legyen mocskosul felfegyverezve, vagy nagyon gyorsan meneküljön kelet felé...
Azt hiszem nem tévedek, ha azt mondom, hogy kelet felől még jó nem jött ebbe az országba!
@Sir Bates dö Hól: Téged még bottal sem piszlkálnak a srácok, a nőkről már nem is beszélve. Na jó mivel ma még elég keveset hánytál, beajánljalak esetleg Morvainál? :)
@Mariann19: Hát én már nagyon régen voltam rendes. De rendesen jó hogy rendesnek gondolsz. :-) Köszi. Csak ezek a rendek, pálosok, bencések, ... boccs több keresztyén rend nem jut eszembe, meg ne tudják eztet a rendet. :-) Vagy trendet.

Fityisz szlogent kicsit kiforgatva. Hallgass az eszedre! A logikádra. Hogy kire nem, azt nem mondom. Kitanálod. :-)

Játszik még az érzelem, az emberség, a humánum, de ezt jóval nehezebb konkretizálni. Sok minden elveszett. Talán nem örökre. Angyalvár, Vatikán, talán ha ott lenne érdemes szkennelni. Csak ez az akkurátus svejci gárda ne akadályozná. Persze arcanum.hu majd megoldja. Ha papá, nem, a pápa rábólint.

Áhhhh! Biztosan véletlen, hogy eddig nem. Bólintott.

Sok a démonom. Boccs hogy rátok szabadítottam. :-(

Csak egy ötlet. Szerintem piásan ne kommenteljetek! Nem hallgattam magamra. :-)
@rdos: Mit nem értesz? Nem olvastad a cikket? Katinkának semmi baj az úszásával és nem is arról ír a volt öttusázó. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Hallottam néhány turistáról, akik a Vereckei-beach üdültetési vállalkozás felejtett itt, amikor csődbe ment.
A haza-utat senki nem finanszírozta.
No szóval megint egy beismerés: odaküldték Laci bácsit színpadiasan valaki más sajtótájékoztatójára, hogy előre eltervezett teátrális keretek között "beszélgessen el" Katinkával. Osztán jött az ember tervez, az isten végez elv, mert a színpadiasnak celebrált beszélgetés teátrálisan nem jött össze. Viszont Laci bácsi teátrálisan lemondott, hogy pár nap múlva, némi összvezéri nógatásra színpadiasan visszatérjen a világot jelentő csempékre.
Hát akkor, csókolom, irgumburgum teringettét aztakutyafáját kedves MÚSZ, akkor ki is alázta meg Laci bácsit??? Katinka, aki sajtót tájékoztatni készült, nem beszélgetni? Vagy az az őstulok vadbarom úszószövetséges, aki teátrális akart lenni, és odaküldte, illetve nem beszélte le az odamenésről Laci bácsit? Én biztos kézzel behúzom az ikszet az őstulok neve mellé. Már csak azért is, mert számomra, és még sokak számára napnál is világosabb volt, hogy Laci bácsi színpadias megjelenése teátrálisan szimpla provokáció volt.
Holnapra mi a bánatosan fészkes lófenefasz fog még kiderülni a szövetség házatájékáról ebben az ügyben? Netán elszólják magukat, hogy tudatos lejáratókampányba kezdtek Katinka és férje ellen, mert azok nem úgy lábtempóztak, ahogy ők dirigálták? Ezen sem lepődnék meg. Hogy azt a kacskabajszú kutyaúritenit neki, meg bele abba.
@Gábris szomszéd: A két "sorsfordító" dátumot nem értem. Ugye cikket csak ritkán olvasva kerülhettem ebbe a szituba. :-)

A hír, az az amit titkolnak. Minden más hirdetés.

Te hirdetelsz? Vigyázz, (nyelvtanilag nem százas hogy helyes) kérdésem becsapós. :-)
@dr. jenőke (jenőke):
Kb. így történt. Oszt Ár-pád Tours még kicsit kekeckedett a környékkel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Azért érdekes ez a történet - eltekintve most attól, hogy migrálni akartak, vagy csak menekültek.
Történetesen a besenyők elől menekültek, ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy a mongolok érkezésének hírére éppen a besenyők szálláscsinálói voltak, akik viszont a kunokkal csaknem egy időben érkeztek.
Kitették a "telt ház!" táblát, erre a mongolok megsértődtek, és hazamentek.
Később itt kempingeltek a törökök, ezért az általuk épített fürdőkért cserébe kettedik Szolimán szobrot kapott, Batu kán meg semmit - igaz, köszönés nélkül távoztak.
@dr. jenőke (jenőke):
Azért elég sok mindent és mindenkit elvittek magukkal. A maradék népeket (fehérnépeket) megrongálták, a kultúra magvain kívül mást is elhintvén.
Ez a népszokás még sokáig megmaradt a "keleti tezsvéreinknél"... most meg csodálkozunk. :(
(Székelyeknél a magas torokhangot az 1600-as évekbeli mongol segédcsapatok dúlásával hozzák összefüggésbe. Genetikailag...)
A tököm se akar ezekhez a "keleti példákhoz" hasonulni, csak a "nagy nemzetmentő" és szervilis bohócai.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Tudod milyen sokba került a nyolcvanas években beszerezni egy mongol határőr bundát? Vagy egy fekete puffajkát?
Menőbb volt, mint a farmer.
@dr. jenőke (jenőke):
Bazz... Nem tudtam... Lemaradtam... Nekem elég volt a 80-as évek vége felé a "Boli elvtárs" dumát az ettársaktól röhögés nélkül elviselnem a seregben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Nekünk egy Szegh nevezetű alezredes jutott. Soha nem láttunk nála khalapácsot.
@dr. jenőke (jenőke):
Nekem a Markos-Nádas videóból megismert kiképzőőrmester (Dobos törzsörm. + Morzsi alhadn.) merthogy Nádas ott volt 1 hónapig operettkatona, Honv.Művészegyüttes beugrós.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Milyen fasza is volt napközben a katona zenész tanulókat hallgatni trombitálni. :)
@Bakter:
Amennyiben a doppingcsoport tudja 90 napra előre a sportolók földrajzi fellelhetőségét, ezeket a balfaszokat az úszószövetségnél informálhatnák. Hátha az értelem szikrája... Illetve ugye ha az úszószövetség adja le az infót a doppingcsoportnak, akkor meg a .urvahazugtrógerannyukat! Merthogy értem én, hogy szenilis vén faszok, meg minden...
Hűha:)

"Megmondta a főnök, hogy nem szereti Budapestet. Ebben 50 évnyi kisebbrendűségi érzés, lompos félműveltség, lappangó utálat, a "bűnös város" horthysta utóérzete és némi fennhéjázó gőg búvik meg."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=195256
@Orica Középföldi:

Egy hónap múlva a 'hóhajúundergroundrocker,ezerrel fogja nyaldosni a szent 'segget,a tujajegy meg befigyel 'öccáé:(

Ismerős a vazallusok pszeudo lázadása,csak hiteltelen!!!

......

..."a főnök nem szereti Budapestet"

Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???

.........

..mai zene?:))Jó reggelt!
@Orica Középföldi: én mindig is csíptem hontot, ha jól emlékszem, neked voltak kifogásaid. pedig megint hozta a formáját.
@gazoló:

"Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???"

Kompenzál:)

Ma sok dolgom lesz, tehát Vivaldival hangolok:)
@parti_giano:

A kifogások esetenként állnak, de mint írtam, ez remek.
@Orica Középföldi: @gazoló: vincent tumbli:

"Tarlós ugyanazt kapta jutalmul, amit Demszky büntetésül."
@parti_giano: :)reggelt!

www.youtube.com/watch?v=OdjpeO-Uch4

Voltak már más fővárosok is 'kishazánkban,lehetnek is még,csak kétharmad kérdése:(
jó reggelt!

fiatalok! :)))
@gazoló: Bűnös város? Ezt a sorozatot nézd majd meg.

youtu.be/aYwQTTeca9U
ez a két hír nekem elég is egész napra.

Kancellárokat neveznek ki a kórházakba is

index.hu/belfold/2016/01/14/kancellarokat_neveznek_ki_a_korhazakba_is/

Dolgozik a magyar, csak nem termel

Bár látványos ütemben bővül a foglalkoztatottság idehaza, a magyar dolgozók termelékenysége az egyik legalacsonyabb Európában.

mfor.hu/cikkek/makro/Dolgozik_a_magyar__csak_nem_termel.html
@guma:

Nem tudom miért nem volt jó megnevezés, hogy gazdasági vagy gazdálkodási igazgató. Mijafeneazakancellár? Az nem tisztamagyar szó! Imola nyelv védő nem ájult még bele?
@Orica Középföldi:

Mi lenne, ha a BKV vezetőknek kereke lenne?:D

No nem ők lennének a buszok, hanem gondolkodni is tudnának. Esetleg.
@gazoló: "Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???"

Mert a VÁR az nem Budapest. Az rá VÁR. Essetunni!
@guma: "Dolgozik a magyar, csak nem termel"

Nézőpont kérdése. Meg kell nézni alulról, hátulról. Van ott szép nagy termés.:O
Kicsit részlezetve:
"...vásárlóerő-paritáson számolva egy ledolgozott munkaóra alatt a magyarok 30,72 dollárnyi GDP-t termeltek 2014-ben. Abban az évben, amikor a bruttó hazai termék növekedése várakozáson felüli volt. Ennek ellenére 2013-hoz viszonyítva a termelékenység csökkent, akkor ugyanis még 31,15 dollárt termelt egy dolgozó az OECD adatai szerint. Ez pedig úgy lehetséges, hogy tavaly a foglalkoztatottak száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a GDP. Az alacsony termelékenység hátterében jó eséllyel a közfoglalkoztatás áll. Az állami foglalkoztatási program keretén belül ugyanis jellemzően minimális hozzáadott értékű munkavégzés zajlik, a bevont személyek száma pedig fokozatosan és látványosan növekszik."

Nem tudom sírni vagy nevetni kell-e, ezért nincs szmájli.
Ezt majd akkor lehet eldönteni, amikor az állami foglalkoztatottak száma meghaladja a termelői szférában foglalkoztatottak számát. Akkor utóbbiak majd eldöntik ki sírjon, és ki nevessen?
@guma: akkor még mellé dobom ezt is...

A földárverések fideszes ötletgazdája még annál is jobban járt a földárverésekkel, mint eddig tudtuk

Amikor egy állami biznisz nem bűzlik, hanem egyenesen rohad.

444.hu/2016/01/14/a-foldarveresek-fideszes-otletgazdaja-meg-annal-is-jobban-jart-a-foldurveresekkel-mint-eddig-tudtuk
valasz.hu/itthon/alhir-a-gyori-orvosok-felmondasa-de-eles-a-helyzet-116865
"A levélben utalás szintjén felvetették a felmondás lehetőségét is, de Oláh Attila sebész főorvos azt mondja, osztályának egyetlen orvosa sem kíván távozni állásából.

Itt tart most a dolog. Az ügy súlyát jelzi, hogy a Kisalföld szerint az esti órákban a főigazgató egyeztet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárral is. Tájékoztatást későbbre ígértek."
@kekex: olvasva a sorok között, nem kamu volt az a hír, csak az agitprop próbálja menteni a helyzetet
@dr. jenőke (jenőke): "a főhatalmat évtizedeken keresztül gyakorló kommunista pártok "bűnöző szervezetek" voltak."

Mondjuk én a bűnöző szervezetek-et nem raktam volna idéző jelbe, de nem is vagyok Bence.

Kiindulási alapnak azonban kiváló. Kérdésem a következő.

Ha egyszer a komcsik (bolsik azok, de hagyjuk) bűnözők voltak, akkor az egypártállami jogrendszerből és politikai felépítményből kinövő jelenlegi többpártállami berendezkedésünk és személyükben is folytonos szolgálatok - hivatalok - képviselők - megmondó emberek nem ugyan de ugyan azok?

Mire gondolok, spontán privi, adó és társasági törvényünk, két szintű bankrendszerünk eszerint mind egypártállami bűnözés? A későbbi szintén, de az nem kérdés. :-(

Módszerváltásunk óta is jobbára kormányrendeleti kormányzásunk az demokratikus (vessük össze a dicsőséges 133 nap dekrétumaival)?

Parlamentarizmusunk, plenáris üléseinken benyújtott salátatörvények azok a parlamentarizmus csúcsai? Az USA-ban a plenáris ülés szerepe csak formális, minden a (szak)bizottságokban dől el. Amit ott, akár több évtizedes előkészítéssel elhatároznak - megszavaznak, azt a plenáris ülés, akkor is ha csak 5 képviselő van rajta, automatice megszavazza. Rendszerint ügyelve arra, hogy az iparnak legyen ideje felkészülni rá, azaz majd 5 év múlva ez lesz a szabály!

Plusz ogy választások jelölése az demokratikus?

Egyszerű kérdésem, a demokrácia legfőbb mentora és mai napi terjesztője számára ez a mára már szabadrablásra és alázásra hajazó félfeudális dzsuva megfelelő? Vagy vár a teljes feudalizmus kiépültéig?

Utolsó költői kérdésem. Szabad sajtónk. Most címlapos az index-en.

index.hu/index2/#bloghu/ilovebalaton/2016/01/13/aliga_297

Ebben a puritán eccerű janibá az üzenet, aki sakkozni és pecázni szeret, amikor nem "remete" Aliga 2-ben, vagy a Csobáncon.

Kérdésem, ebbe a képbe a vadásztársaságonkénti kizárólagosan janibá szoba plusz vadászatok, a maszek vonat, az évi ecceri hosszas szocsi "nyaralás", a(z állandó) kísérő szojvet eftársak, ... hogyan fér bele?

Kérdésem a magyar sajtón túl a "szabad világ" sajtójára is vonatkozik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az is lehet. Egy bizonyos. Mostanság nem fogok érdeklődni a tömeghisztériák iránt.
@Gábris szomszéd:
ne használd a nick nevem propaganda belinkelésére!
süti beállítások módosítása