Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.12. 10:27 Fabius

Tanfelügyeleti rendszer: pofon a szarnak

Lassan nem marad egy véletlen szeglete sem az oktatási rendszerünknek, ahol béke, nyugalom vagy legalább unalom lenne. A gimnáziumi tanárok után a tanfelügyeletet ellátó mesterpedagógusoknál is kiborult a bili.

Átverték őket és kifizetetlenül vannak megzsarolva.

tanar2.jpg

Csinos kis történet a tanfelügyeletet ellátó rendszer is ebben a katyvaszban, amit oktatási rendszernek hívnak Orbánék. A gyorstalpalón elvégzett tanfolyam után kapott szerződésben sem pont az áll amiről addig szó volt:

„Az eredeti szerződéstervezet nem úgy nézett ki, mint amit kiküldtek, hanem azt menet közben módosították”

Lárifári, ne tessék válogatni annyit, a madárfióka is repülés közben tanulja meg a szárnyalás mikéntjét. Jó lesz az így is, ha meg nem, akkor visszaminősítjük alacsonyabb bérkategóriába a kedves kollégát, ezzel is motiválva kedvesen a kussolásra. Zsarolás!- mondják ők, ösztönzés - mondaná az emberminiszter, ha legalább minimális szinten érdekelné ami az oktatásban történik.

De le se szarja.

Szerinte és oktatásért felelős államtitkára szerint az jól van úgy, hogy a lakhelyétől az ország másik végére kirendelt tanfelügyelő a napi tízezer költségtérítésből a tankolást sem tudja állni. A rendelkezésére álló idő nem elég 3-400 oldalnyi anyag átnyálazására a felkészüléshez, és a vizsgálat eredményét feltölteni 60 oldalban annál is szaporábban kell, mint ahogy Mészáros Lőrinc vásárolja fel Fejér megyét.

„Nagyon gyorsan kell dokumentálni, átgondolni a leírtakat nincs idő. Mindezt egy napba sűrítve, reggeltől estig, gyakran az ebédet is kihagyva”

Aztán még ezeket a napi tízezreket sem fizetik ki.

De a rendszer "működik". Kitalálták, elvégeztetik. A tanfelügyelet meg van oldva, akárki láthassa'. Mivan? Hogy értelme nincs? Na és? Nem kell, hogy mindennek értelme is legyen, nem szükséges, hogy a tanfelügyeleti minősítés többet érjen egy arany sztaniolba csomagolt fagyott kutyaszarnál. Viktornak, Zozónak, Jutkának jó lesz így is.

 

 

 

423 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr688264112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidesztempó 987525. rész. :(
Ezért tanul már majdnem minden rtelmes gyerek külföldön. Eddig csak egyetemre mentek a gyerekek, de nemsokára már a középiskolát is ott fogják végezni. Azok a magyarok, akik családostól mentek külföldre, azok már eleve ott járatják iskolába a gyerekeiket, de már nem kell sokáig várni, és a kicsit is tehetősebb és ambiciózusabb magyarországi fiákok is Ausztriában kezdenek középiskolába járni. És itt nem csak a gimnáziumokról van szó, a szakmaiképzést adók iskolákat is Nyugat Európában fogják elvégezni a gyerekek, és akkor már csak integethetünk nekik, és hallgathatjuk Morcos Bajusz eszmefuttatásait a nők szerepéről a feudális társadalomban.
Azért ne vigyük már túlzásba a kritikát!
Az átkosban meg nem kaptak semmit a szakfelügyelők, csak órakedvezményt. Az útiköltséget elszámolták nekik utólag.
Igaz, hogy csak a megyéjükben szakértettek, nem kellett a világ másik végére menniük.
Szerintem a jó dolgokat vissza kellene állítani az oktatásba, tehát adjanak pénzt az iskoláknak a beszerzésekre, könyvek, tisztítószerek, ablaktörés csináltatása, stb, állítsák le a portfóliózást vagy legalábbis csökkentsék az adminisztrációt, legyenek kötelező órák, túlóra kifizetése, és ne lehessen ingyen munkára kötelezni őket, stb. A szakmával kapcsolatos költségeket fizessék ki, pl, hétvégi versenyek, stb. Régen korrekten fizettek érte napidíjat, útiköltséget.
@Imola Helyesi:
Ugye, milyen kellemetlen, amikor a saját házad tájára törnek be a NER "újításai"? Mert más kárára olyan könnyen tudod mondani, hogy minden pont úgy van jól, ahogy a kormány kitalálta!
csak látszólag off, pedig hűen mutatja a mai magyar "jogállamot" ez az eset is:
/a narancsmaffia átver mindenkit akit csak ér, lehet az tanár, szegény, eü-s, rendvédelmi, fődmíves, nem csókos cég, vagy nem állami tulajdonú bank/

A GVH igen keményen megbüntette a Bankszövetséget és a vele együttműködő Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.-t, mert a BankAdat nevű adatbázis szerintük kartellezést tett lehetővé.

A BankAdat adatbázist viszont már 12 éve nyíltan használják a felek. A GVH most gondolta úgy, hogy mindezzel üzleti titoknak minősülő, egyedi adatokat is megoszthatnak a bankok egymással, ezáltal pedig sérülhet a verseny.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A GVH emellett nem közölt okból ebben az ügyben megszüntette az eljárást az állami MFB-vel, a KELER-rel, az Exim Bankkal, a Kinizsi Bankkal és a Mohácsi Takarék Bankkal szemben.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/01/12/gigabirsagot_kapott_a_bankszovetseg/
@Imola Helyesi:

Na akkor most csak "Azért ne vigyük már túlzásba a kritikát!" mármint mi, majd te megteszed magad?
Olvasd már el amit írtál? Szerinted az nem túzásba vitt kritika?
a narancsmaffia nem kegyelmez senkinek sem:

22 év után leváltották az iskolaigazgatót, majd visszahívták helyettesnek

A Klik esete egy kecskeméti gimnáziummal, ahol szeptember óta nincs igazgató.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F01%2F12%2F22_ev_utan_levaltottak_az_iskolaigazgatot_majd_visszahivtak_helyettesnek%2F

---------

Hosszú Katinkát kényszerítik, hogy felhívja Kiss Lászlót

Csak így kaphat versenyengedélyt a magyar szövetségtől a szó nélkül Amerikába távozó úszó.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fsport%2Fuszas%2F2016%2F01%2F12%2Fhosszu_katinkat_kenyszeritik_hogy_felhivj_kiss_laszlot%2F

--------

A kormány szerint Brüsszel a hibás, ha nem érti, hogy Paks II-vel minden rendben

Felettébb harcias sajtóközleményben reagált a Miniszterelnökség arra a múlt héten megjelent brüsszeli levélre, melyben az Európai Bizottság (EB) a paksi atomerőművi beruházással szemben elrendelt versenyjogi vizsgálat megindítását indokolta. A budapesti válasz azonban az EB-re mutogatáson túl, konkrét cfolattal nem szolgál.

hvg.hu/gazdasag/20160112_A_kormany_szerint_Brusszel_a_hibas_ha_nem

------------------

Trócsányinál tiltakozik a jogrend érdekében a Ptk. megalkotója

Nyílt levelet írt Vékás Lajos jogászprofesszor Trócsányi Lászlónak, mert a tárca teljesen át akarja írni a zálogjogra vonatkozó szabályozásokat a polgári törvénykönyvben, pedig az általa is megalkotott új jogszabálytár még két éve sincs hatályban. A jogtudós félti a jogbiztonságot, szerinte túl korai a módosítás, valamint érdekcsoportokat és lobbit sejt a módosítások hátterében.

hvg.hu/itthon/20160112_Trocsanyinal_tiltakozik_az_uj_Ptk_megalko
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ha olvastál volna is engem, akkor láttad volna, hogy a kultúrát mindig is kifogásoltam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Bankszövetség már az elejétől kezdve a Fidesz-kormány WC-csészéje, amelyiket bármikor meg lehet vágni 5-10-50-100 milliárdra, ha a költségvetésnek éppen szüksége van egy kis "mellékesre".

Annak meg ugye kevés értelme van, hogy az állam az egyik zsebéből áttegye a másikba a pénzt. Aztán az állami pénzintézetek hogyan is kartelleztek volna? Úgy látszik, ez lesz az új hívószó, a kartell, a rádióban is napok óta megy valami kartellellenes reklám, mintha az az állampolgárok mindennapi bűneinek része lenne... ellentétben az adócsalással...
@látjátok feleim szümtükkel:
Amit én írtam, azok jogos kritikák.
Viszont egy mesterpedagógosz fizetése valahol a 400000ft körül cirkál.
Én szakmai kifogásokat emeltem.
.
''''...a lakhelyétől az ország másik végére kirendelt tanfelügyelő a napi tízezer költségtérítésből a tankolást sem tudja állni...''''
??
Nem értem.
Kedves Fabius!
A Kádár rendszerben mehettél kiküldetésbe vonattal, saját személygépkocsival, de gyalog is.
Ha gyalog mentél - mondjuk - Miskolcra, ha jól emlékszem, 10 fillért lehetett elszámolni.

Most nincs ez a lehetőség és máris probléma a helyváltoztatás?
Nem igaz, hogy az ország másik végében nincs megfelelő szakember az ellenőrzésre. Miért kell Kukutyinból Ripityomba utazni?
Persze elmondják az ismerőseim milyen szakértő megy . pl tesiszakos ellenőriz biológia szakost. Jó vicc!
Egy KLIK-vezető is a Herman gimnázium mellé állt

Már több mint ezerötszáz aláírója van a Herman Ottó Gimnázium tiltakozó, egyben építő szándékú nyílt levelének, melyben a közoktatás problémáit sororlták a kormánynak.

hvg.hu/itthon/20160112_Egy_KLIKvezeto_is_a_Herman_gimnazium_mel
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): elég csak a patai főszerre nézni, és akkor még nem is beszéltem a vélekedésről ami őt övezi bankok köreiben lévő emberek között
A magyar oktatás egyre inkább ostoba, buta bakterokat nevel ki, akik azt sem tudják, mi a sorompó. Amelyik bakternak pedig van sütnivalója, és nem csak azt tudja, hogy mi a sorompó, de a szemafort sem keveri össze a diszkófénnyel, az elmegy a külföldre bakterkodni - sokkal több havi féldisznóért. Nekünk meg itt maradnak az ostoba, buta bakterok, akiket jól lehet irányítani a szemináriumokon, de azt sem fogják tudni megfejteni önerőből, honnan fúj a szél, hét még, hogy honnan jön a vonat. Így a bakterológia is sikeres szakma lesz magyar honban, mint a cetkutató balneológia.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Katinka ügyben Bartusnak full igaza lesz!
@Imola Helyesi:

Értem. Akkor az nem szakmai kritika, ha elbasznak milliárdokat oly formában, hogy a megirdetett megrendeléseket túlárazva fizetik ki, mert haver a kivitelező? Mondjuk eccer a Lajos, nem az, hanem a Simicska, másszor a hentes, akarom mondani, a Lőrinc, de nem a barát, hanem a Mészáros. Vagy a műkörmös földbérő, a fitt nesz edző földvásár ló, ja és az ő férje a költő, aki nem földművelő, csak vásár ló. Szóval aki ezeket kritizálja, az nem szakértő? Basszus, de az adója annak is nagyon jó a szakértő kormányzatnak, meg neked is, mint szakértő kritizálónak, amikor kifizetnek belőle.
amúgy meg minden halad a megfelelő medrében, a totális 1984 rendszer szépen épülget, elég csak az oktatásra /lásd mint fent/ a "jogbiztonságra" és az egyéb területekre gondolni, na és erre:

A szükségállapotnál gyengébb, de az általában természeti katasztrófáknál elrendelt veszélyhelyzetnél megszokottnál szélesebb körű beleszólást engedne a kormánynak a honvédség terrorizmus elleni bevetésére és egy sor speciális szabály alkalmazására az újabb alaptörvény-módosítás. Ellenőrizhetik az internetet, jöhet a kijárási tilalom, a teljes határzás és a kitelepítés.

www.origo.hu/itthon/20160112-erre-keszul-a-kormany-jon-a-majdnem-szuksegallapot.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nepszava.us/bartus-laszlo-az-uszodai-szinjatek-vege/

A lényege, h megalázzák és kicsinálják Katinkát, de változtatni semmin sem fognak.
@Myrath:
Én azt várom, mikor jelenik meg Katinka függőleges középső ujja, és csatlakozik azokhoz a sokakhoz, akik ilyen-olyan okokkal elüldöződtek az országból. Hogy aztán másutt legyenek naggyá, és legyen kire a mellüket, meg egyebüket verniük a honi vérmagyaroknak.
@Bakter: és ezek után lehet majd az itthon maradt egyszeri narancsdroidoknak jól kommunikálni, hogy ő is gaz galádul leszarja /nagyon helyesen szerintem is/ ezt a trutyi nagymagorkodó "társadalmat", kinek igazvezetője a vezényló és a NARANCSPÁRT.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mint korábban említettem volt: "itt maradnak az ostoba, buta bakterok".

Milyen érdekes: amikor Szalai kiállt, hogy mekkora szar a magyarfoci hátországa, az edzők, de lassan a játékosok sem kellenek már sehova a világban, hogy lehurrogták. Kussoljon, és focizzon!, kapta az ívet - a mondandója lényegével senki sem foglalkozott. A közelmúltban Storck is nyilatkozta, a magyar edzőknek nyitottabbnak kellene lenniük az új módszerekre. Erre a magyar edzők úgy besértődtek, mintha a családfájukat szidta volna visszamenőlegesen egész Vereckéig. A mondandója nekik is elmismásolódott.
Most kezdem ugyanezt érezni ebben az úszó ügyben is. Van egy sikeres, kívülről gyémántpalotának látszó sportszekciónk. Erre kiáll nem csak a sportág, hanem az egész magyar sport jelenleg legmagasabban jegyzett, legismertebb képviselője, és közli: a gyémántkastélyban áporodott a levegő, ki kéne talán egy kicsit szellőztetni. Fociszintű összezárás és sértődés a válasz. Beindul a kampány, a sok bűzforrás kinyújtja rühes csápjait, védi a zseblóvét és a despotizmusát.
A büdös kurvaanyját az összesnek - nem csak a fociban meg az úszásban, hanem a többi számtalan egyéb szervezetben, ahol ez a módi uralkodik. Gyalulni, várnak rájuk a kövek, amiket logisztikázni kell.
@látjátok feleim szümtükkel:
Buta vagy, mellébeszélsz, ezért nem lesz belőletek semmi.
@Bakter:
Tegnap olvastam egy sport újságírótól egy semleges hangulatú összefoglaló elemzést a Hosszú Katinka ügyről, a felkészüléséről, edzőjének szemléletéről és anyagi, edzői hitvallásáról, a sportág USA beli finanszírozásának módjáról.
A szerző leírja, hogy az USA-ban az iskolák elvégzése után az úszóknak saját maguknak kell felkészülésüket, a technikai feltételeket, edzőtáborozást stb. fizetni.
Nincs állami támogatás, míg nálunk van, mégpedig az adófizetők pénzéből. A szponzorálást most mellőzöm, mint privát döntési kategóriát.
Mindehhez társul az edző-férj kőkemény üzleti szemlélete, aki Katinka sportteljesítményeiből a legtöbbet kívánja anyagilag a saját javukra fordítani. A férj különben egy bankár család sarja, nyilván ebből is fakad az üzleti vénája.
Ebből az jön le, hogy nálunk az állam és Hosszú Katinka egy üzleti viszonyban van, amelyben az állam biztosítja az anyagi forrásokat, Katinka ezért dicsőséget hoz az ország számára.
Ezek után azt kell mérlegelnünk, hogy a két féltől reálisan mit várhatunk el.
Még egy szempont. Van jó néhány úszónk, akik a világ ranglistákon szerepelnek, tartósan kíválóan teljesítenek, nagyságrendekkel alacsonyabb igényekkel.
Ők miért nem jönnek szóba ebben a vitában?
@Mariann19:

Talán a Katinka szóba hozta őket is, csak nem publikálják. Olvasd el a nyilatkozatát.
@Imola Helyesi:

Ja, ez az önálló véleményed? Tudod, repül a bálna.:O:O:O
@Mariann19:

"“Nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését” – nyilatkozott a Vasas 26 éves versenyzője."...máshol is hangsúlyozta, hogy nem (csak)magáért keveri a lekvárt' csak ez momentum elsikkadt egy kicsit a viharban
@Mariann19:
Katinkáék filozófiája: a verseny is edzés. Ezért indul mindenhol - sokszor pénzdíjas versenyeken is. És mint az összetépés is bizonyítja, nem fogadta el a 12 milliót, amit többi úszó. Szóval én nem osztom ezt "az anyagiak történt minden" elképzelést.
Amit kért, azt nem magának kérte, hanem úgy általában a magyar úszás számára. Soós alelnök pedig jelezte, hogy kérései közül több azóta meg is valósult - ergo a kérése se teljesíthetetlen, se valóságtól elrugaszkodott nem volt. Az elemzőszoftverből, a legmodernebb kutatásokra épülő orvosi, felkészülési módszerekből, stb pedig szintén nem csak ő profitálna. Mint jelezte, ők már eddig is ezekre támaszkodva készültek fel, de ezek felkutatása és elemzése talán nem az ő feladata lenne, hanem a szövetségé, azaz a szakembereké - ha vannak ott ilyenek egyáltalán a ma Magyarországában.
Amerikában lehet, hogy nincs állami pénz, de az ilyen szintű versenyzők mögé besorakoznak a tehetős szponzorok. (Egyes pletykák szerint egy általa megszerzett szponzori pénzt nem arra használt a honi szövetség, amire kapták, és emiatt is borult a bili.) Gondolom, ha úgymond "engedély nélkül" mentek most az austini versenyre, akkor azt sem a szövetség költségén, azaz nem adófizetői pénzen tették.
Amúgy meg az ilyen embereknek 1 milliószor szívesebben adnék szinte bármennyi közpénzt, mint a tetves rohadt politikusi garnitúrának önkormányzati szintig bezárólag. Alighanem sokan vagyunk ezzel így.
@látjátok feleim szümtükkel:
Olvastam a nyilatkozatot, és sok mást is.
Az ügy nagyon megosztja a közvéleményt a sok komment megjelenése szerint.
Speciel én addig nem foglalok állást, amíg nem ismerem a teljes valóságot, nem is állok bele egyik fősodorba sem,mert úgy illene.
@batka a mano:
Idézed" "Nem pénzt kértem."
Nézőpont kérdése.
A feltételek teljesítése a pénz átkonvertálásából jön létre, és ezek azok a ráfordítások, amelyeket Katinkának az USA-ban a saját jövedelméből kéne fedeznie.
A folyamatok azt mutatják, hogy Katinka kemény fellépése a menedzser férj hatására történik, nem a sajátja.
Próbáld meg - csak egy kicsit-így közelíteni a kérdést.
@Mariann19:

"_Ezek után azt kell mérlegelnünk, hogy a két féltől reálisan mit várhatunk el.
Még egy szempont. Van jó néhány úszónk, akik a világ ranglistákon szerepelnek, tartósan kíválóan teljesítenek, nagyságrendekkel alacsonyabb igényekkel.
Ők miért nem jönnek szóba ebben a vitában? _"

Azért, mert nincs még egy magánnyugdíj pénztár vagyon. Gondolom én.

Azért, mert az oktatást már gajra mentették. Gondolom én.

Azért, mert az egészségügyet szintúgy. Gondolom én.

Azért, mert a feudalizmus visszatérőben. Gondolom én.

Azért, mert már a hálószobáinkban kotorászik az állam. Gondolom én.

Azért, mert már a gondolatainkkal is vigyázni kell. Gondolom én.

Mindezt az általad is említett igény tükrében.

Persze lehetünk igénytelenek is.

Mindazonáltal lehetünk igényesek is. Például úgy hogy a legkiválóbb sportolók is elkezdik tolni a kormánypropagandát. [az összetépett szerződés éppen erről szólt.]

Hogy ez a Katinka milyen önző, lemondott 12 millióról.

Hogy nem átallott a kevésbé híres sporttársaiért szót emelni.

Honnan vette a bátorságot, hogy ki merte nyitni a száját, mert valami nincs rendben. Skandalum.

Csendben kellett volna maradnia (Katinkának), mint a nyugdíjpénztárnál tették mások, kussolni kellett volna, mint az oktatás szétverésekor, és meglapulni, mint az egészségügy lerohasztása során a spontán, de elvárt csodára várók.

Tehát újabban az a trendi, hogy alacsony igények, és tartós kiváló teljesítés? 2016-ot írunk. Mit várunk 2018-tól?
@Bakter:
"Katinkáék filozófiája: a verseny is edzés."
Pontosabban az edzőjének a filozófiája.
Ugyanis az edző a szokásostól eltért a felkészítés gyakorlatától, a teniszezők versenyzését és felkészülési módszerét adaptálta az úszásra.
Ez a stílusváltás sikeresnek bizonyult.
A szponzorálás és az állami sporttámogatás két kategória. Ne keverjük.
Továbbá nem helyes, ha politikai nézőpontunk szerint alakítjuk ki erről az ügyről a véleményünket.
A technikai felszereltséget megkapta Katinka, a minőségét nem fogadta el.
Minden esetre én ilyen - Katinka által keményen bírált - körülmények és a botrány után venném a kalapomat, és az USA-ban próbálnék szerencsét. Még akkor is, ha nekem kéne minden anyagi áldozatot vállalni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Te minden téma kapcsán csak személyeskedsz, vagy belinkelsz oldalakat. Semmihez nem értesz, sajnos, ezért írtam, hogy buta vagy.
@jaegtoer:
Drámai felsorolásaid igazak, csak a Hosszú Katinkával való összehasonlításban van egy súlyos ellentmondás. Tőlünk elvettek, Katinka azért csak kapott némi aprót a teljesítménye eléréséhez.
Pedig mi is teljesítünk ebben az országban és adózunk is keményen.
Nehéz kibogozni, hogy Katinka fellépésében mennyi a hősies kiállás, és mennyi benne az érdek.
Tőlünk oktatásból, eü-ből, szociális ellátásból ezer milliárdot vettek el.
Mit várjunk 2018-tól?
Attól az évtől már csak a változatlant várhatjuk.
A Fidesz - mint hírlik - előre hozott választást tervez.
@jaegtoer:
Szerintem Katinka keveri a szezont a fazonnal, vagyis, hogy magánúszó-e vagy a magyar Úszószövetség tagja, gondolom, mert mint állampolgár is kettős identitású, amerikai is meg magyar is.
A teljesítménye szenzációs, de ezzel lealázta a magyar úszókat, mert ők bizony elfogadják a milliós szponzorálást, mert rászorulnak.
A magyar úszósport meg eddig is kiváló volt, nélküle is.
@jaegtoer:
Jó, csak nem az Oscar-gálán van, szerintem direkt megcsinálta a felhajtást, mert el akar menni.
@Mariann19:
Mariannám, én is azon az állásponton vagyok, hogy ilyen szinten, mint Hosszú Katinka, már nem csak a saját zsebéből fizeti a sportolását, hanem biztos vagyok benne,ha USA, vagy francia, vagy német, vagy bármely más kultúrállamban tenné, vastag szponzorok állnának mögötte!....és meg is érné nekik jócskán a reklám...ezzel szemben, itthon a haramiák nem változtak, lerohadt,ócska, idejét múlt eszközökkel és pénz beinvesztálás nélkül, viszont más dicsősségében fürdeni, az megy nekik, és aki nem úgy bólogat, ahogyan a kövület-Kiss, meg a többi nevetségesen szipogó, fideszseggdugasz elvárja,az jobb, ha hazát cserél....nem volt ez máshogy az én időmben sem, jönnek vissza,vagy el se mentek a pártállami sémák,mint majd a terrorveszély idején a kijárási tilalom, meg a kitelepítés( most olvastam az origóban)...szóval Katinka karaktergyilkolászata még csak most kezdődik, sajnálom.
Erről a Katinka ügyről eszembe jutott az az angol üzletember, aki annak idején megvette az egri fociklubot. Hogy baszarintották át, hogy próbáltak minél több pénzt lehúzni róla. Vége az lett, hogy eladta a klubot, és menekült innen, mint akit a tatárok üldöznek. Soha többé be nem teszi lábát kis hazánkba. Nálunk sokan nagyon jól megélnek a sportból, főképp mióta a TAO pénzekkel nem tartozik elszámolni senkinek sem a támogatott egyesület. Nem véletlen, hogy most már talán a gombfoci csapatok elnöke is valamilyen megjutalmazott szervilis fideszes alak.
@Mariann19:én azt gondolom, hogy egy kimagasló tehetséget nem lehet összehasonlítani, soha nem is lehetett a dolgozó néppel....ez két külön fogalom...és mennyit ér a dolgozó nép, ha sem magát, sem tehetségeit nem tudja megvédeni?és én itt már nem csak Hosszú Katinkára gondolok....mindenki más a helyünkben örömkönnyeket ejtett volna a tegnapi kimagasló sikerért, nálunk ezerrel elkezdődött a zsidózás, amit annyira tudok gyűlölni, hogy csak na, a rohadt életbe.....hogy nem tudunk tiszta szívvel semmi elért valós eredménynek örülni, de a hatalom propagandáját szívjuk tüdőre és hatalmas nyelvcsapásokkal.....szégyellem.
ripost.hu/cikk-ez-egyre-durvabb-kiss-laszlo-tudott-hosszu-katinka-utjarol/?source=hirkereso
Na ezt is érdemes megnézni! A pityergő kapitány tudott arról, hogy Katinka Amerikában van.
@Mariann19: nem, nem csak kap a hölgy. ugyanis az eredményei után a nemzetközi szövetség, ill. a versenyrendezőbfizet a magyar szövetségnek. picit kusza a helyzet anyagi szempontból. no, meg gyárfás sem csak merő jóindulatból kapaszkodik a székéhez.
@Imola Helyesi:

"Az átkosban meg nem kaptak semmit a szakfelügyelők"

Tudsz tájékoztatni, mikor volt utoljára M.o-n szakfelügyelet?

Nincs semmi jelentősége, de ha már ez neked valamire is érv, csak megkérdem, tudod-e mire hivatkozol?

Magához a poszthoz.

Így jártak.

Beleálltak a nagyobb jövedelem reményében, elfogadták és kiszolgálták az "oktatásirányítás" ez irányú elképzeléseit.
Olyan hatalom regnálása alatt, melyik addig is számtalanszor bebizonyította, hogy mennyire geci.

Mikor odatartották, akkor meglepődnek, hogy meg is kefélik őket.

Én kifejezetten élvezem, hogy panaszkodnak!

Több ilyen újdondász szakemberrel beszélve mindnél rákérdeztem, miért? MIÉRT?

Változatosan egysíkú válaszaik alapján azt kapták, amit megérdemelnek!
@jaegtoer: szökünk? már nem is london, hanem az univerzum?

Jeget fedezett fel egy törpebolygón a Nasa egyik űrszondája

m.hvg.hu/instant_tudomany/20160112_jeget_fedezett_fel_egy_torpebolygon
@evasanyoca:
"Egy kimagasló tehetséget nem lehet összehasonlítani, soha nem is lehetett a dolgozó néppel."
Másként látom ezt a helyzetet.
Vannak tevékenységek, foglalkozások, amelyeknek az eredményei elsöprőek ugyan, de nem kerülnek a nyilvánosság fókuszába, ugyanakkor kimagasló értéket képviselnek, a felelősség terheivel karöltve.
A sport a szórakoztatás kategóriája, amely az emberek életének egy szegmense, de nem alapvető tényezője.
Vesd egybe a sportteljesítmény hasznosságát egy hídépítő mérnökével, annak minden felelősségével, vagy a tanárt, az orvost, és az értékteremtő dolgozókat is.
Ezzel nem azt állítom, hogy a hazának hírnevet és dicsőséget szerző sportolók eredményei nem elismerendőek, de rangsorba állítani a tevékenységeket nem helyes.
@Imola Helyesi:

Azért annyi különbség még is van köztünk, hogy én a linkekhez saját véleményem is hozzá teszem, míg te csak sajnáltatod magad, vagy a mindig bántott kormányodat véded. Könnyen lehet, hogy az én párom már akkor tanár volt, amikor téged még gyúrtak az ágyban, hogy legyen belőled egy zigóta.
Szóval ki mit tud?
@Mariann19: igen, valamikor így gondolták, tudod a 130%-ot teljesítted Jani? mert akkor hozzád megyek....nos én nem így gondolom. bármilyen jó tanár is voltam, bármlyen rátermett nevelő is voltam, hiányzott belőlem valami, ami megvolt Kertész Imrében, Nemes-Jelesben, Szentgyörgyi Alberban, Puskás Öcsiben, Hosszú Katinkában, nevezetesen a : tehetség...nos ez az, amit szorgalommal lehet ugyan fejleszteni, de ha nem születik vele, akkor nincs. .és ezt a tehetséget jobb helyeken elismerik és megfizetik....amit te írsz, egy jóléti, tisztességes hatalmú államban nem is lenne kérdéses, ha jól olvastam, hallottam annak idején, még a legszegényebb amerikai néger rakodómunkás is kidüllesztette a mellét, amikor a 10. aranyérmét nyerte Michael Phelps...nálunk pedig...nos nem ragozom, nem állunk egy tálcán, dehát ugye, ez nem probléma.
@parti_giano:
"Meg Gyárfás sem csak merő jóindulattal kapaszkodik a székéhez."
Lehet, hogy meglepődsz a véleményemen, de Gyárfás ellen folyik most az állam ármánya.
Olyan sanda gyanúm van, hogy a balhé is részben ennek a jegyében történt. Nehogy azt hidd, hogy Schmitt Pál elfelejtette Gyárfásnak a MOB válságában vállalt szerepét, amelyben ősellenségekké váltak.
A mi Palink Orbán kebel barátja, most itt volt az idő, hogy revansot vegyen.
Kicsit nagy a mozgolódás egyébként is a sportszövetségek vezetőváltásaira, kellenek még helyek, hogy a sport teljes egészében a Fidesz hitbizománya legyen.
@látjátok feleim szümtükkel:
Én meg csak a saját véleményemet közlöm link nélkül és?
Ha linket tennék be, kétszer annyiszor szórnának ki.
Te nagyon szépen eljártál ez ügyben is, te voltál az első, aki ezt kérted féloldalban, olyan magasan teng benned a szólásszabadság.
Érvekre gúnyolódsz, sértegetsz, ez meg a demokrácia túltengése nálad.
Az oktatásban, amit elszúrtak még helyre lehet hozni.
Na, mit javasolsz, ha már annyira értesz hozzá a párod révén?
@Mariann19:

Én vagyok már annyira..., hogy kimodnhassam, a vén hülyék menjenek már nyugdíjba. Mi akar egy 75 éves ember a tizenéves úszópalántákkal? Legeltetni?
Mindennek meg van a maga ideje, mint tavasszal a pitének. Aki már az élete javát leélte, az ne akarja a világot megváltani, hagyja azt a fiatalokra. Gyárfás is, meg Kiss is.
Majd a mai fiatalok a mai igények és elvárások szerint kialakítják a világukat, és nem kell megsértődni, ha abba a dominancia nem a gyárfások, meg kissek jutalma. Voltak már eleget dominánsok, tudomásul kell venni nekik is, hogy az ő félidejüket már lefújták. Keressenek maguknak más hasznos elfoglaltságot. Emlékszik még valaki arra, hogy a Szécsire is mennyire haragudtak, mert nem akart nyugdíjba menni? Most mennyivel különb ez a helyzet?

Engem elgondolkodtatott Katinka azon gondolata, hgy sokan 10 év után úgy hagyják abba az úszást, hogy nem derült ki, mi volt bennük. Ez vajon kinek a hibája?
@evasanyoca:
Éva!
Bocsi, de én a társadalmi hasznosságról beszéltem, te a tehetséget méltatod.
Ez két kategória.
Persze, hogy nem baj, hogy nem egyformán értékelünk dolgokat.
Megvitatjuk, okosodunk, de az egymás iránti viszonyunkat nem befolyásolja a nézetek különbsége.
@evasanyoca:
Ne mondjad már, lehettél volna író, olyan jó a beszélőkéd.
@látjátok feleim szümtükkel:
Lehet, hogy Gyárfás az úszószövetséget is tönkretette, mint mindent, ahová betette a lábát.
Vajon tud egyáltalán úszni? Mit keres ott?
@Imola Helyesi:

Kérdezd meg Pozsgai elvtársat, ő megmondja, mert ő kezdte elrontani. Szóval szerinted rendbe lehet hozni?:O
@Mariann19: gyárfás jól fekszik fideszéknél. pont a budapesti úszó vb előtt nem kell nekik a balhé.
@Imola Helyesi:

Miért tőlem kérdezed, hogy Gyárfás mit keres ott (talán pénzt ), hiszen szerinted buta vagyok, semmihez nem értek? Te Imola, legalább tartanád magad egy-egy gondolatodhoz.
Még ennyi következetességre ( egyáltalán tudod mi az? ) sem fussa?
@látjátok feleim szümtükkel:
Amiről írsz, az az egyik legsúlyosabb problémája a magyar sportnak.
Szeretnék országos listát látni, hogy hogyan aránylik a sportolók és a sportból megélők aránya.
Az, hogy koros edzők nem gondolnak a visszavonulásra, annak lehet pozitív és negatív oka is.
Nem lehet megállapítani, hogy kortól függetlenül ki milyen tapasztalattal, hozzáértéssel képes ellátni a feladatát.
Nyilván, azok a koros vezető edzők, akiknek az élete az adott sportág volt, nehezen szakadnak el életük értelmétől.
Ám ez így van civil szférába is. Amikor jön a nyugdíj korhatár, mindenkinek érzékeny búcsút kell venni addigi életétől.
@látjátok feleim szümtükkel:
Pozsgai egy magasan kulturált miniszter volt, bár szoci, de köztük is vannak olyanok.
@parti_giano:
Gondolod, hogy Orbán Gyárfást nyomja inkább, mint szeretett Pali barátját?
Persze, ez csak az én hipotézisem volt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért ne kérdezném meg tőled? Én neveztem ki? Nem is ez a rendszer, hanem a volt szocik nevezték ki, úgy tudom.
Lehet, hogy tudott róluk valamit.
@Imola Helyesi:max az írókám jó bogaram, mert a beszélőkémet még nem hallottad....kkkkkkkkkkkkkkkkkk......lehet, hogy rosszul emlékszem, kerestem papírokat, de valamikor 78-ban még beszartunk a félelemtől, ha bejelentkezett egy tanfelügyelő.....de nem tudom,csak a szavaimmal bizonyítani.......kkkk
@Imola Helyesi: a lenin intézetben tanult pozsgay. de autodidakta módszerekkel magáévá tette az összes tudományt.
@Imola Helyesi: nem a kultúráltságával van gondom, én úgy élből tudom lehányni a köpönyegforgatókat, és hát ő azután nem tehetségtelen ebben....kkk
@Mariann19: annyit gondolok, hogy ez nem schmitt gyárfás elleni akciója. különben mindkettőtől hányni tudnék.
@parti_giano:
"Különben mindkettőtől hányni tudnék."
Lakonikus válaszom: Dettó
@evasanyoca:
Én meg hallottam beszélni az átkosban, és nem papirról olvasta, mint a tesvérei, akik a kultúra székében ültek. Egy gondolkodó, hazaszerető ember volt.
Igaz, hogy még egy pár embert szintén ismertem, Gobbi vizespohárból itta a konyakot, a versdalos bebújt az akvárium alá, olyan részeg volt,és még egy csomót ismertem. Pl. Bessenyei alacsonyabb volt, mint én, Ruttkai egy rendkívül művelt nő, Latinovits egy idegbeteg üvöltöző, stb.
@Imola Helyesi:
Ja, a P Mobil meg majdnem felrobbantotta a színpadot egyszer.
Az igazgató ott üvöltözött velük, mint egy sakál. Tudod, Évike sok helyen dolgoztam, vannak tapasztalataim.
@Imola Helyesi: mint írtam fenntebb, nem az olvasottsága verte ki a biztosítékomat......a "zseniket egy paraszthajszál választja el az őrültektől" tarja a mondás...nem ismertem olyan zsenit, aki valamiben ne lett volna lökött, pl. a régi lakásom szomszédja, egy elvont fiatalember, matematikus, menetrendszerűen a játszótéren felejtette a babájukat, mikor eszébe jutott egy tétel bizonyítása.....kkkkkkkkkkkkkk
@Mariann19:

Ne bosszants. Nézd a 'reciprokát'.

A kisebbek kénytelenek elfogadni mert 'éhen halnának' nélküle.

Az úszás nemcsak abból áll, hogy becsobbanok a medencébe.

De azt is eljátszhatják az 'atyáskodó jóakarók', hogy a magasan kiemelkedőt miképpen húzzák le magukhoz a sárba, a mocsokba legjobb esetben is a középszerűségbe.
Feketén-fehéren:
Katinka nem akart a kormány reklámarca lenni.

Egyelőre ott tartunk, hogy H.K. letett ezt-azt az asztalra, míg igen sokan mások inkább csak elvettek onnan, s ha odatettek is valamit, az inkább csak opció a következő lenyúlásra.

"_Tőlünk elvettek, Katinka azért csak kapott némi aprót_"

Én nem sajnálom tőle, és magamtól sem hiányolom.

Hogy a 'sportüzletnél' maradjunk:
Az aranylábú focisták mit tettek le?

Az úszók milyen sikereket értek el, és milyeneket a focistáknak nevezettek.

Te számoltad ki az 1 gólra eső jutalmat nem olyan régen, és akkor még nem nyertek meg kupát, csak a 'vonatjegyet' az állomáson tartózkodáshoz.

Tessék már betartani a számvitel szabályait!:)
@Imola Helyesi:én is József Attila nyomdokain jártam anno plében, csak hullamosó nem voltam, de ez úgy oszlott el, hogy 2 év alatt 14 munkahely, azután 14 év alatt egy....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Kijelölt Felelős:
Én sem vártam tőled mást, mégis te minek vagy a felelőse egyébként?
Mégis szerinted egy egyszerű pedagógus beleszólhat az irányításba? Soha nem szólhatott bele.
És még jó, hogy örülnek a fizetésemelésnek.
@evasanyoca:
Én is sok helyen dolgoztam, így van tapasztalatom, tanítottam is, de akkor még nem engem akartak megverni a szülők, hanem ott püfölték el a szemem láttára a kölyköt,, ha panaszkodtam rájuk.
@evasanyoca:
Ne mondd, az én tesőm meg gyermekkorában alvásból felriadva írta le a matek megoldást.
Szegény vagy, de tanulnál? Peched van.

http://vs.hu/kozelet/osszes/szegeny-vagy-de-tanulnal-peched-van-0112#!s19
@evasanyoca:
Írtad, hogy jártál családot látogatni. Akkor én leírom neked a legérdekesebbet. Egy cigány családhoz el kellett mennem, mert a gyerek iskola helyett fuvarba járt apuka helyett.
Benyitok, apuka ott fekszik az ágyban két nővel. Mondom, az anyukával szeretnék beszélni, apuka így: Melyikkel tanár néni?
Mondom: az igazival. Ő: hát ő arra már nem emlékszik.
Na, ezen röhögtünk félévig.
@parti_giano:

Szökünk, szökünk... Csodálkozol?
@Imola Helyesi: tudod, valahol ez egy tragédia, és ha az ember ennek hangot ad, akkor mindennek el van hordva...a pedagógus,mint olyan, egy veszélyeztetett faj, kihalás és éhenhalás szélén, tekintélye a fasorbase, és még akkor visszajön egy elfeledett éranyalonc, a szaktanfelügyelő, még egy senki, aki egy hónapban max kétszer lesz egy órát gyerekközelben, de inkább az igazgatóiban fogják a fideszdirivel cserélgetni a recepteket, bár már olyan is volt, hogy a tesitanári szertárban kufircoltak a tesitanárral...szóval még egy jófizető seggfejállás, sok fideszes feleséget bele lehet pakolni, .....és még mindig csend van....:(((
@Imola Helyesi:

"_Azért ne vigyük már túlzásba a kritikát!_"

Jó.

A fidesz szép.
@parti_giano:

"_Szegény vagy, de tanulnál? Peched van._"

Erre már nincsenek is szavak. Legfeljebb kötelek.
@jaegtoer:
Azért a dicséretet se vigyük túlzásba.
@Imola Helyesi: Hüm-hüm! A Csányi tud focizni? A rezsitábornok tud birkózni? Csak kérdem, válaszra úgy sincs reményem
@jaegtoer:
Amennyiben jól megnézed, a Hosszú Katinka ügy az ország jelenlegi állása szerint egy periférikus ügy.
Most kivételesen nem a kormány által gerjesztett balhé, de jól jön a Fidesznek, mert megosztja a társadalmat, és eltereli a figyelmet attól a mozgolódástól, amely most az oktatás-és egészségügyben
forrong.
Analóg a menekültüggyel, mert az is csak úgy jött, és jól jött, mert a Fideszhez visszatértek az elbitangolt hívek.
Te se bosszants a focistákkal, mert úgy rühellem az egész felállást velük kapcsolatban. Konkrétan azt, hogy nemzeti hősöket kreáltak belőlük azért, mert a leghátsó sorokban lógnak szégyenszemre.
Az egész sport hazai prioritása egy röhej.
Egy ilyen lepusztult országban, ahol a nyomor a jellemző, tényleg a szórakoztató ipar egyik válfaja élvez kiemelt figyelmet és anyagi ráfordításokat?
Ahhoz mit szólsz, ha azt mondom, hogy a sport a mi kormányunk részére egy pénzmosoda?
Patyolat, magyar módra.
@evasanyoca:
Én nem tudom, én nem féltem, igaz, hogy nagyon meg is dicsért, egy kedves idős szakfelügyelő.Olyanokat észlelt az órámon, hogy csak néztem.
@vitéz Vályogházhy Pocista:
Csányi sem az esetem, meg kell mondjam.
De megnéztem Gyárfás életrajzát, nem semmi karrierista, ehhez is tehetség kell.
@parti_giano:

[olvastam egy szakmainak tűnő cikket arról, hogy kell-e félteni az államtól az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat?
Olyan csúsztatások voltak benne, hogy nem félni, hanem rettegni kezdtem... úgyhogy jó kis hely az. Kies, távoli, barátságos, Fényes Napunk nem süt oda, Selmeczi nem akarja megvédeni (most éppen kancellári posztra gyúr gyűr lepedőt) úszóbajnokság ott nem lesz egyhamar, úgyhogy idilli kilátások... esetleg csak dili]
@Imola Helyesi:

"_Olyanokat észlelt az órámon, hogy csak néztem._"

Visszafelé jártak a mutatók?
@Mariann19:

A 'Patyolat' az egy jó nevű, jóhírű cég volt az átkosban (is). Rodeo is megmondhassa.

Még előtte: -Szegény Ede!:)

De! Katinka forever!:)
@evasanyoca:
Nem nyilatkozok, így is nagyon megindult a beszélőkém, tudod, sokan olvassák.
@jaegtoer:
Aha, hogy rövidebb legyen egy óra.
@evasanyoca:
Látod, már szellemeskednek.
@jaegtoer: paranormális tevékenység, nem is tanfelügyelő volt, hanem mulder ügynök.
@Imola Helyesi:

Szidnom kellene? Csak szólj!
@parti_giano:

Egy Mulder-ba oltott Scully.
@jaegtoer:
Tudsz te anélkül is, hogy felszólítanálak.
Azért inkább ne tedd!
@evasanyoca:
Igaz, azt sem tudom,ki az a MUlder meg Sculli, te tudod?
@Imola Helyesi: ja, néztem az x-aktákat...szeretem az ufos konteokat.....51-es körzeted se ismered akkor?
@evasanyoca: körzeted helyett körzet-et
@evasanyoca:
Nem szeretem se a fantasztikust, se a krimit, semmit, én a mostani amcsi filmeket utálom úgy, ahogy te Orbánt.
@parti_giano:

Azon gondolkoztam el kicsinyég, hogy Kegyed egy görénybe oltott Ianus, vagy Ianus-ba oltott görény.
De elhessegettem a gondolatot. Nem volt könnyű.
@Imola Helyesi: ha rám hallgatsz, azt szeretsz, amit csak akarsz...kkkkkkkkk
@Imola Helyesi:

"_Nem szeretem se a fantasztikust, se a krimit, semmit,_"

Ezt mindjárt gondoltam. Azért tegyen kivételt magával.
@Imola Helyesi: azért egy 2010 Űrodisszeiát megreszkírozhatnál, nem bánnád meg....egyik nagy kedvencem...

indavideo.hu/video/2010_A_kapcsolat_eve
@parti_giano:

Azért jobban körül kell néznem azon a kisbolygón.

Austin-ban sincs minden rendben, odaát is meg van repedve a beton. Éppen mint itthon. Mi van, ha ott is?
@parti_giano:

Jó, a Kisherceg rókázott. de tudja, hogy én meg fiókbolond vagyok. olykor ablak. szélsőséges esetben zsiráf. de róka nem. se fóka. A móka meg még messze van.
@jaegtoer: kisbolygó, nem a kánaán. viszont lehet eldorádó, ha viszi ezt az amazont.
@parti_giano:

Mondom én! Kár volt elhessegetni.
@Imola Helyesi:

Stanley Kubrick nem büntetés, hanem történelem. Szeresse jobban saját magát. Könnyebb úgy az élet.
@Imola Helyesi:
Nem szereted a sci-fi műfaját, rendben.
Nem is kell szeretni, de egy olyan alpmű amit Kubrick csinált - ráadásul az írójával karöltve - ...
Jó, nyilván nem tudod miről van szó, és azt sem, mire keringőzik az űrállomás, de pótolhatod még. Az elég nehéz lesz, hogy felfedezd a film első tizenöt perce és az azután következő történések közötti összefüggéseket, de hát sajnos nem minden pacal.

Igaz, Béla?
@Knósszosz: éjjeli műszakban voltál? vagy csbeindultál a sci-fi-re?
@Knósszosz:

Nem elég nemzeti, Knosszi. Oly nehéz ezt megérteni?
Bár, egyesek szerint a magyarok földönkívüliek. Imolát olvasva, időnként megalapozottnak érzem ezt az állítást.
@Knósszosz:sőt, ha jól tudom A.C. Clarke kimondottan Kubrick filmtervéhez írta az első részt....ez bizony 100 %-ban karöltve, jó a szóhasználatod....tudom, hogy nem lehet rangsorolni, de igencsak előkelő helyet foglal el az életemben Clarke közös széken Asimovval.A 2001-et még a kis rongyos kozmosz-fanti sorozatban ronggyá olvastam....azután csak gyűltek a fantik, most komoly a gyüjtemény már.
Imolámak szeretettel:

"A Bányai a középiskolai rangsor szerint a megye legjobb gimnáziuma, az országos rangsorban a negyvenedik." volt. Eddig.

index.hu/belfold/2016/01/12/22_ev_utan_levaltottak_az_iskolaigazgatot_majd_visszahivtak_helyettesnek/
@Knósszosz:
Nemán, hogy nekem vagy más magyarnak alapmű legyen egy amerikai filmrendező scifi, horror vagy más filmje.
Mint a pacal sem alapétel, tudod Szilvike!
@jaegtoer:
Aha, neked esetleg történelem. Stephen Kingből horror, meg Spartacusból amerikai giccs. Köszike.
@Mariann19:
Nem kell ehhez semmilyen politikai nézőpont. Csak meg kell nézni a híreket: fideszes ejtőernyősök landolnak sorban a sportszövetségek vezető pozícióiba. Persze, mert a takonymáté ahhoz is ért, ahogy a többi sosemdolgozott seggfej is. Aztán mit látunk: már a sikersportágainkban is kínkeservesen szerzünk jó eredményeket, ha szerzünk egyáltalán - miközben soha nem látott mennyiségű pénz ömlik amúgy a élsportba. A közelmúltban ennek az egyik portál alaposabban utánajárt. Talán fiatalítani sem ártana a szakembergárdát, miközben az öregeket, az elért eredményeik elismerésével persze, szépen nyugdíjba küldeni. (Olvasom sokszor a sportújságok kommentjeiben megszólaló nagyöregek avítt véleményét az adott kérdésekben.Mintha a nyolcvanas években járnának egyesek.)
A szóbanforgó hölgyet annak idején nemes egyszerűséggel elküldték műkörmösnek a pengeszemű edzők. Erre kiment a jenkikhez, ahol a tanulás mellett összeállt a későbbi férjével. Itthon ezért is köpködték a pengeszemű edzők, hogy miért nem valami tapasztaltabbal meg végzettebbel készül. A többi pedig történelem. Szóval a nagyságos honi úszótársadalomra is ráférni némi önvizsgálat.
Szerintem sem kéne sokat morfondíroznia. Bár most is kijelentette, hogy magyar színekben akar indulni ezután is, ha folytatódik vele ez a szarakodás, akkor a saját érdekében vegye az úszósapkáját, és mennyen oda, ahol nem saját zsebből kell fizetnie a felkészüléséhez szükséges dolgokat, hanem alátolják. Mert a jenkiknél így megy, ott tényleg kőkemény profizmus van, nem csak a pofázás róla, ahogy itt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt eddig minden rendszert váltó párt megtette. Sajnos.
@Imola Helyesi: akkor te nem is ismered el a "Világirodalom remekei" sorozat alapműveit sem? akkor hol van a kultúra eszenciája?irók, költők, filmrendezők, szobrászok,festők,mi van Michelangelóval? mi van Verdivel? az egyetemes világcsodákkal?
@Imola Helyesi: akkor te nem is ismered el a "Világirodalom remekei" sorozat alapműveit sem? akkor hol van a kultúra eszenciája?irók, költők, filmrendezők, szobrászok,festők,mi van Michelangelóval? mi van Verdivel? az egyetemes világcsodákkal?
Ez meg egy nagy lebőgés. Mármint az Alkotmánybíróság részéről.:O

"Vissy Beatrix és Szabó Máté Dániel korábban a magyar Alkotmánybírósághoz is fordult ebben az ügyben, a magyar Ab azonban nem találta alkotmányellenesnek a törvényt. 2013-es határozatában az Ab csak annyit írt elő, hogy az igazságügyminiszter köteles a titkos megfigyelésről szóló döntését megindokolni, egyebekben elutasították a beadványt.

index.hu/belfold/2016/01/12/megsem_juthat_be_konnyen_a_tek_a_haloszobankba/
@Imola Helyesi:

Most nem rendszerváltás van, hanem már 6 éve fidesz uralom. Nem vetted még észre?
@Imola Helyesi:
Okos! Katinka lealázza a többi magyar úszót, mert azok elfogadják azt a pénzt, amit ő nem? Ez milyen képlettel jött ki?
Szerintem az a megalázó, hogy más nem meri kinyitni a száját, mert a megélhetése, a sportolói karrierje, vagyis az élete múlik a neki csepegtetett forintocskáktól. Miközben a takonymáték az ő jövedelmének többszörösét vihetik haza. A semmiért, mutyiban. Szerinted nem erről szól a TAO, meg a hirtelen megszaporodott kormánypárti sportvezető? Dehogynem! Beszedjük a lóvét, amit a havercégek tisztára mosnak ezáltal, leosztjuk a sportba, onnan meg kivisszük zsebben.
A cuculizmus kutyafasza ehhez képest, ami itt megy.
@evasanyoca:
Azért ne túlozzál, gagyi amcsit nem keverünk a világirodalom remekeivel, szobrászokkal, festőkkel, zenészekkel. Főleg nem a hollywoodi filmipart, egy nagy rakás ... szerintem.
A hazug történelműket színezik ki a saját szájízük szerint, az európait meg meseírásra használják.
@evasanyoca:

A begyepesedett gyökök elgáncsolták Imolát a kultúrához vezető úton.
@Bakter:
Miért olyan feltűnő, hogy most fideszesek ülnek mindenhol? Mert eddig csak szocik meg liberálisok voltak.
Ha lett volna fideszes köztük, nem váltották volna le őket.
@parti_giano:
A jó sci, az mindig is kedvelt volt.
Aludni meg csak kaja után - az most jön!
@Imola Helyesi: hát tudod Imola, aki Kubricket a gagyik közé sorolja, az szépen fogalmazva is tájékozatlan...azt hiszem az a baj, hogy belekevered az alkotásba a politikát.
@jaegtoer:
Hagyjál már ezzel a Kubrickkal.
Tán a Spartacust meg lehet nézni Douglas miatt. De ott is mesét írtak, mint a rómaiak meg a görögök.
@Knósszosz:
Hagyd rá. Amikor indul a Galaxia legyártása, az ilyenek a selejtben végzik, és csak annyit adhatnak a nagy közöshöz, amennyit egy kavics.
@jaegtoer: az az igazság, hogy sajnálom.
@Imola Helyesi:

Kubricknak elég kevés holivuduja volt. Főleg a 60-as évek elejétől.
@Eszter jött:
Fagyott víz a Mars talajában...
@Imola Helyesi: mondj egy példát, ahol én nem ismertem el egy tehetséget a származása, vagy a politikai hovatartozása miatt.
@jaegtoer: tudod ez még a régi beidegződés,hogy nem mondok le egy gyermekről sem....:)
@Knósszosz:
Már aki kedveli, kösz, a Földön élek. Nem menekülök sehová, se az űrbe, se a fantasztikumba, se a horrorba, sem a hollywoodi csodás szerelembe, sem az öldöklésbe.
Elég nekem a magyar kultúra, az elhallgatott határon túliak bepótolása, amit lehazudtak, a magyar történelem vagy az ázsiai kultúra, amit szintén szépen elhallgattak.
@evasanyoca:
" ha jól tudom A.C. Clarke kimondottan Kubrick filmtervéhez írta az első részt...." Nagyjából oda-vissza, igaz!
És a kezdés, Strauss - nem Johann, hanem a másik - (a német), na az... Mjd magyarázd el Homolkának, bár teljesen felesleges időpocsékolás.
@Imola Helyesi:
Az egész történelem egy kibaszott nagy mese. Még azokról a kérdésekről sem tudnak egzakt tényeket közölni sokszor, amik 50 éve voltak. Pedig akkor már a az írott dokumentumokon kívül volt álló- és mozgóképes, valamint hangrögzítés is. Még mindig derülnek újabb és újabb részeltek pl a hidegháborúból, amik felülírják az eddigi nézeteket és biztosnak hitt tudást. Akkor ki a pöcsöm tudhatja pontosan, mi volt 2-3 ezer éve?
Az én történelmi könyveim még azt mondták, 56 ellenforradalom volt. Pedig azokat mindössze 30 éve nyomtatták ki. Nem véletlenül van a mondás, hogy a történelmet mindig a győztesek írják.
@evasanyoca:
Ne sajnáljál Évike, én sajnállak téged Ürodusszeáért rajongani jaeggel, knosszal a varánusszal együtt, hát......
Elég volt az Odüsszeuszt végig szenvedni , de még az úrben egy másik.....
@Bakter:
Hagyom, kedves síni kolléga.. maga tudja mivel nem érdemes hadakozni!:))
@Knósszosz:
Emlékeim szerint együtt írták a filmsztorit és csak unszolásra fordította át később Clark regénnyé.
@Bakter:
Ebben igazat adok neked, méghozzá a győztesek írják. A mienket meg pláne.. több győztes is írta.
De Amerikáét is meg az európai államokét is. Ki lett színezve nagyon.
@Imola Helyesi:

"_Elég nekem a magyar kultúra, az elhallgatott határon túliak bepótolása, amit lehazudtak, a magyar történelem vagy az ázsiai kultúra, amit szintén szépen elhallgattak. _"

Akkor kegyed az a fél-ázsiai népség, aki(k)ről a Főnök beszélt.

A kultúrát nem lehet elhallgatni. Hacsaknem a szenes pincébe járt hallgatózni.
@Imola Helyesi:
Zacskó Negró - ezentúl ez lesz a neved.
Olyan mexikói hangzású, nem...?
Hát ha nem, akkor nem! - de sötét...
@Imola Helyesi:

"_Ne sajnáljál Évike, én sajnállak téged Ürodusszeáért rajongani jaeggel, knosszal a varánusszal együtt, hát......
Elég volt az Odüsszeuszt végig szenvedni , de még az űrben egy másik....._"

Ez egy nagyon tanulságos hsz volt.
Köszönöm szépen. Mára bezárok.
@Knósszosz: annyira elzárkózik előle, mint az ördög a tömjénfüsttől....nagy csalódás érhette...én, ha valamit így kommendáltak, már csak azért is megnéztem, hogy legyen róla saját véleményem.Knosszi, amíg neki gagyi Kubrick, addig nincs értelme keringőznöm vele...
ezt írja a wiki:
Azt tervezte, hogy elkészíti a "közmondásosan jó sci-fi filmet". A tervhez segítségül hívta az angol-srí lankai sci-fi írót, Arthur C. Clarke-ot, hogy írjon számára egy regényt. Clark egy korábbi novelláját vette alapul és azt dolgozta át Kubrickkal. Kettejük közreműködésével 4 éven keresztül készült a minden addigi konvenciót és technikai fogást felülmúló, máig a műfaj legnagyobb klasszikusának tartott 2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey) (1968). Kubrick első és egyetlen Oscar díját a film vizuális effektjeiért kapta. Három évvel később – miután Napóleonról készítendő filmje ötletéről lemondott a témában őt megelőző másik Napóleon film miatt – Kubrick jóval alacsonyabb költségvetésből elkészítette az Anthony Burgess kultuszregényéből (Gépnarancs) adaptált – azóta kultuszfilmmé vált – Mechanikus narancsot, mely szintén a jövőben, egy anti-utópisztikus Angliában mutatja be a viselkedés-kontroll "bűn kiölő" terápiájának kétes hatásait.
@Bakter:
Valami ilyesmi, pontosan én sem tudom.
Viszont legalább ketten sejtünk róla valamit... vagy többen is - Homolkának fogalma sincs arról, miért is kult film ez.
Majd a Sault is lezsidózzák a hozzá hasonló gyökerek, de ez őszintén szólva a tökömet sem érdekli. Egysejtű idióták.
@Imola Helyesi:
Agyatlanka. Mondd az neked valamit, hogy "egyetemes alapmű"? Olyan izéket illetnek ezzel a jelzővel, amiket egyformán alapműnek tekint a sváb, a román, a japán, a jenki, meg a magyarmagyar bugaci paraszt is - már ha felfogja az értelmét, jelentését vagy mondanivalóját. Neked gondolom az orbán összes ilyen. Meg az a szépirodalom, amiben minden második szó, illetve írásjel a "MaGYaR" különböző Magyarragozott Magyarformája.
Istenem, könnyekig meghatódok, milyennek mutatták be az amcsik az indiánokat a filmjeikben. És a valóságban egy kontinensnyi indiánt kiirtottak. De ugyanez van a vietnámi háborús filmekben, szegény amcsi katonák mennyit szenvedtek ott.
De mi a frászt kerestek ott?
A Közel-Keletet meg mostanra fordították fel. Köszönjük. Majd lesznek ebből is csodás amcsi filmek.
@Imola Helyesi:nekem az egyik nagy kedvencem a Görög-római mithológia, Odüsszeusz története pedig kimondottan lebilincselő számomra.....
@Bakter:
Nekem nem lesz sohasem egyetemes alapmű az, ami neked meg knoszinak, pl.
Már a stílusotok miatt sem, ami féktelenül lekezelő, sokszor ordenáré, gúnyos. Nyilván az ilyen stílusú alapművekhez vonzódtok.
Az egyszavas amcsi mondatokhoz, a kulturálatlan beszólásaikhoz, az ízléstelen komédiáikhoz, a féktelen erőszakosságukhoz.
Köszike.
@evasanyoca:
Nekem nem, unalmas. Akkor inkább egy magyar mese vagy monda.
@evasanyoca:
Nekem nem, unalmas. Akkor inkább egy magyar mese vagy monda.
@Knósszosz:
Ezek a zimolafélék az eklatáns példák arra, amit egy néprajzkutatótól hallottam. Ennek a népnek sebesen el kéne felejtenie már ezt a kibaszott kisebbségi komplexust, amiben évszázadok óta vergődik, és amit a magát a más népek fölébe helyező melldöngetéssel próbál kompenzálni. Határon túli magyar az illető egyébként, nem világbanki jenkibérenc.
Egyébként ezt más formában, de jelentésében megegyezően már számtalan jeles, ismert és elismert magyar tudós vagy művész embertől is hallottam már. Alkalmasint olyanoktól is, akiket ezek a zimolafélék is dicsőítenek.
No itt van az eb szarkofágja.
@Imola Helyesi:
Tökéletesen igazad van. Az alapmű 2001 Űrodisszeia film és regényváltozata pontosan ilyen: "féktelenül lekezelő, sokszor ordenáré, gúnyos".
@Imola Helyesi: te most úgy mondtál véleményt Bakterről és Knosszról, hogy a példának hozott "alapmű" egy világremek, amit rajtunk kívül, a statisztikák szerint több millióan olvastak, láttak, szeretnek...te meg nem is ismered, csak általánosítasz.....ehhez nagy bátorság kell....de azért a magam nevében kikérem.
@evasanyoca:

Felesleges volt kimásolnod, elolvastam. Akkor sem nézek meg ilyen filmet, ne eröltesd rám az ízlésedet, elég volt az átkosban az agymosás.
Borsózik tőle a hátam.
Knoszitól is, a pacalja óta meg pláne, ezekre allergiás vagyok.
"Elég volt az Odüsszeuszt végig szenvedni ,'

És még van bőr a képén kultúráról, meg annak védelméről beszélni.
@Imola Helyesi: miből gondolod, hogy a könyvespolcomon nem fér meg békében és ronggyá olvasva az Odusszeia a Rege a csodaszarvassal?...miért lenne kizárólagos hordozója a magyar mindennek?
@Knósszosz:

Adod itt a nagyot, oszt közben meg kibeszéli a titkot.

"Borsózik tőle a hátam.
Knoszitól is, a pacalja óta meg pláne...'

Szóval hogy is volt az a pacalozás?:D
@Imola Helyesi:
Az MTVA, a hiteles közszolgálati tévé is hiteles hitelességgel rögzíti a hitelesen hiteles történelmet.
Szinte minden napra jut egy ilyen hír. Most a kölni erőszakosodókról:
"A videó valóban megrázó képsorokat mutat, csak éppen nem Kölnből, hanem Kairóból, és nem szilveszter éjszakájáról, hanem 2013 júniusából, amikor is egy holland tévést erőszakoltak meg a Tahír téren."
@evasanyoca:
Kérd ki, de a világremeked sem érdekel.Világos?
Knoszi meg tartsa meg a jelzőit meg a véleményét, az sem érdekel.
Rejtő is világklasszis pl. mégis van, aki utálja. De előfordul ez más világklasszissal is.
Pl. nem szeretem Picassot sem, pedig világklasszis állítólag. És sok minden mást sem szeretek.
Mint ahogy ti sem szerettek minden világklasszist, de még magyar klasszikust sem.
Ezt befejezhetjük.
@Bakter:
Vasutas barátom, nincs mit hozzátennem.
A csöcsdöngető felsőbbrendűség skandálása sok szavazót hozhat bizonyos pátoknak, de ha ezeknek egyénenként meg kell szólalniuk majd képviselőkként, akkor mit fognak röfögni-?
Értelek, egy követ fújunk - szerintem!
@látjátok feleim szümtükkel:
Hogy hogyan vándorol a tengeren? Mi benne az érdekes? Mese görög habbal. Az van most is.
@evasanyoca:
DE nem is a görög meg az amerikai.
@Imola Helyesi: teljesen igazad van, úgy érzem, mintha luftballont hámoztam volna, pontosan azt csinálsz, amit akarsz, de csak magaddal.....mert ha még gyerekek között vagy, az más lapra tartozik.
@Bakter:
Nem maradtak le az Indextől, a 444-től. Ma is van mindkettőnél helyreigazítás.
Sőt a külföldi lapoknál is, még az osztrákok is beismerték, hogy csaltak a fényképpel / a sínre feküdt anya/.
@evasanyoca:
Akkor mi a bajod az oktatással? Még mindig ezt a külföldi kultúra mantrát kell nyomniuk.
@evasanyoca:
Azért ne essél már bele a tanfelügyelő szerepbe, éppen most kifogásoltad.
@evasanyoca:
Anyókám hámozzad csak, de otthon. Aztán meg neked nem nagyon kellett alsótagozatban Kubrickről referálnod. Ja, tudom, te megtetted, hadd örüljenek, még el is vitted őket moziba.
@Imola Helyesi:
Gondolom a Honfoglalást rojtosra nézted. Az aztán igazi magyarmagyar magyartörténelmi magyar film volt, talján magyarvezérrel, és tizenöt magyarhonfoglaló magyarlovassal.
Vagy a Széchenyit? Na az is aztán magyarmagyar magyartörténelmi magyarfilm volt. A magyar "Csapd le csacsiból" átvett címszereplő karakterrel, bámulatos fényképezéssel. Engem annyira megrázott, hogy kb 18 részletben voltam kénytelen megnézni, és még most sem tudtam feldolgozni.
Ez köll a magyarmagyarnak, mi?
Bezzeg a cuculizmusban, a rohadt magyarnépelnyomó, magyarkultúra agykitörlő időszakban oda tudtak rakni több ezer statisztát az Egri csillagokba és társaiba, ahogy az a történet grandiózusságához illett. No de honfoglalni elég 15 is. A nagymagyarkodó koltais szar mellett még a paródiája, a Magyar Vándor is ezerszer jobb történelmi film. Mondhatni, kult.
@Imola Helyesi: nekem nem tud kárt okozni egy olyan tanár, aki teszem azt azért nem tanít valamiről, ami esetleg gyöngyszem, mert ő személyesen utálja, mert én viszont az unokáimnak megtanítok olyat is, ami nem kimondottan a szivem csücske azért, hogy felnőve tudjon választani ki tudjon alakulni a saját értékrendje, széles skálán mozogjon ízlése, szóval télleg Imola, befejezhetjük ezt a szpícset, tégy belátásod szerint, és én is teszem a dolgom belátásom szerint...mint tudod, libsi vagyok.
@Imola Helyesi:
Ne példálódz nekem a mocskos libsi médiumok hazugságaival, amikor a milliárdokba kerülő közszar napiszintű csalásaival és félrevezetéseivel szembesítelek. Arról volt szó, hogy ez a közszar más lesz, mint a hazug lakájmédia, az igazság képcsöve.
@Bakter:
Miről beszélsz? Kinek tetszenek a mai magyar filmek?
Várkonyit meg Makkot azért ne hasonlítsd már össze a mai filmrendező seggfejekkel.
@Imola Helyesi:igen, én felsős voltam, és színházba, moziba, kiállításra, csillagvizsgálóba, az Operába vittem a gyerekeimet, és rengeteget kirándultunk az "Ismerd meg hazád" mozgalom" idején...(olcsóbb volt a jegy).....
@Bakter:
MI vagy te , hogy szembesítesz? Fordulj bizalommal a minisztériumhoz. Mi ez a számonkérés?
Talán vitatkozzál, ne erőszakoskodjál. Nem állítottam a köznmédiáról, hogy tetszik nekem, sőt....
Megáll az eszem az ilyen vitastílustól, az ilyen erőszakos saját kulturális ízlésüket eröltető nézetektől.
@Bakter:és akkor hol hagyod a Jókai sorozat filmjeit?
@Bakter:és akkor hol hagyod a Jókai sorozat filmjeit?
@evasanyoca:
Akkor tudnod kell, hogy Kubrick nem volt sem az átkosban és most sem a tanterv része, de még nem is szerepelt, mint kiegészítő sem. De te számonkérted tőlem.
Én meg nem kértem azt számon tőled, miért nem tanítottál Wass Albertet.
Más is vitte a gyermekeket, ma is viszik, ez nem újdonság.
@Imola Helyesi:
Pláne általánosban. Te meg mint pedagógust kérnél számon. Évike, Évike....
@evasanyoca:
Nem dicsekvésként, hanem tényként írom: bőven ezer feletti számú filmgyűjteményem van csak lemezen, sok esetben rendezői vagy különleges kiadásokon. Amikben ott vannak az olyan alapművek, mint a pl 2001/2010, vagy a Tizedes meg a többiek. De ott vannak a Marvel filmek mellett a Transformersek is, ahogy a franciák társágában a japánok is. Stb, stb, stb. Adott esetben Michael Bay filmjei ugyanúgy tetszenek és lekötnek, mint Kuroszava vagy kitano művei. És miközben többségüket többször is megnéztem, ennek ellenére olyan jeles filmek sokaságát tudnátok említeni, amiket még én sem láttam.
Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy aki leakad egy témánál, egy műfajnál, mondjuk jelesül a magyarmagyarnál, az egyszerűen szűklátókörű, betokosodott, kulturálisan sivár és szegényes, korlátolt lelkületű ember marad. Aki pedig még ezzel dicsekszik is, az ostoba. És most még csak a filmekről volt szó.
@evasanyoca:
Évikém, ne nagyzoljál, megmondom én, hová vihetted a gyermekeket, a Csendes Don, az Emberi sors és más nagyszerű szovjet filmekre vagy az imént felsorolt klasszikusokra. Esetleg az Elfújta a szélre
@Imola Helyesi: én semmiért nem kérlek számon, nincs is jogom hozzá, meg nem is akarlak...én nem csak a tantervben leírt és megkövetelt dolgokra tanítottam a gyerekeket, hanem próbáltam rányitni a világra a szemüket....Wass Albert pedig ott került tanításra, ahová való volt az elvbarátaival együtt.
@Bakter:
B+ és azokat, amit felsoroltál, ki nem látta?
A rendszerváltás óta felváltva adták a ker. tévék is, éppen ezért unom őket.
Kuroszava merő unalom, de a francia újhullám is.
A tököm tele van azzal, hogy amióta élek az idióta külföldi kultúrán kell nyammogni. Inkább tanulj te is magyar kultúrát, rádfér.
@Imola Helyesi:
Akkor mégis kikkel akarsz ma Magyarországon történelmi filmet csinálni, vagy úgy általában magyar kulturát?

Ja, és semmilyen kulturális ízlést nem próbáltam rád kényszeríteni. Csak a többiekkel együtt jeleztem, hogy alapműveket nem véletlenül neveznek így a kulturális világban, és esetleg nem ártani vetned rájuk egy pillantást. Hátha...
@evasanyoca:
Na látod, nekem meg a te ízlésed való oda éppen.
Akkor ezt lezárhatjuk.
@evasanyoca:
Jókai az "és társaiban" szerepelt összefogva a többivel.:)
@Imola Helyesi:
Oszt kitől tanuljak magyar kultúrát? A kerényitől meg a másik középszer főfaszfejtől. Ma ezek mondják meg, mi a kultúra. És ennek a brancsnak te vagy a támogatója, nem én.
@Imola Helyesi:ez egy akkora csúsztatás, és csak irántad való tiszteletből nem titulállak hazugnak...nem vitázom ilyen alapokon Veled, hogyan képzeled, hogy nagyzolok? én nem sértegettelek téged, befejeztem.
@Bakter:
Ha így kezdted volna, más lenne a leányzó fekvése. De te a magas c-nél kezdted. Mint ahogy itt szokás.
Nekem nem alapmű. Hogy mi az alapmű , azt ne szabja meg egy liberális sem.
Volt már ilyen sokszor, a komcsiknál is voltak alapművek, a szociknál is , meg a liberálisoknál is. Én nem sorolom ezt a Kubricket alapműnek. Bármennyire amerikai, akkor sem.
@Bakter: azért nekem az Abigél is tetszett, kicsit nyálas, de a mienk:....kkkkkk
@Imola Helyesi:
Ja, és definiáld már légyszíves, hogy mi a "magyar kultúra", amit tanulnom kéne.
@evasanyoca:
Fejezzük is be, úgysem jutunk dűlőre.
Nem neveztelek hazugnak, csak akkor ezeket a filmeket vetítették a mozikban többnyire.
@Bakter: nekem könyvben van güjteményem, első kiadás is nem egy esetben, szüleimnek örök hála, hogy a bölcsőmbe tették a könyvet, életemben sem unatkoztam soha ezért, és mindig volt beszédtémám is...én ugyanezt tettem gyermekeimmel, s most az unokáim csemegézik a klasszkusokat.....egyiküknek sem volt, és nekem sem soha gond egy fogalmazás, vagy egy ünnepi beszéd összeállítása, hiszen a szókincs a könyvekkel kopogtat be.....kkkkkkkkkk....irigylem a filmgyüjteményedet:)))
@Bakter: nekem könyvben van güjteményem, első kiadás is nem egy esetben, szüleimnek örök hála, hogy a bölcsőmbe tették a könyvet, életemben sem unatkoztam soha ezért, és mindig volt beszédtémám is...én ugyanezt tettem gyermekeimmel, s most az unokáim csemegézik a klasszkusokat.....egyiküknek sem volt, és nekem sem soha gond egy fogalmazás, vagy egy ünnepi beszéd összeállítása, hiszen a szókincs a könyvekkel kopogtat be.....kkkkkkkkkk....irigylem a filmgyüjteményedet:)))
@Imola Helyesi:
Anyukám (vagy apukám). Az alapművek nem úgy születnek, hogy a ballib, vagy világbanki jenki, vagy gyucsányista Alapműbizottsági Szövetség kijelöli azokat. Hanem csak úgy lesznek. Mint a paradicsom a bokron. Szépen kifejlődnek, kivirágoznak és érni kezdenek. És egyszercsak a rajongók azt kezdik el mondani róluk, hogy alapmű. Aztán később a nem rajongók is azt kezdik el mondani róluk, hogy alapmű. És végül az összemberi kulturális öntudat mondja ki róluk, hogy alapmű. Azaz, a paradicsom megérett. Van ami lassabban, és van ami gyorsabban.
@Bakter:
Jó.
1. Sorold fel a Nagy-Magyarország összes megyéjét, városait!
2. Sorold fel az összes magyar tudóst, kifejezetten a határon túliakat.
3. Sorold fel a magyar feltalálókat, felfedezőket!
4. Színészeket, művészeket, stb.
5. Jellemezd a 17. 18. sz. magyar kultúráját, azért ezt, mert labanc elnyomás volt.
Ebből csak egy-két kérdés. Ki volt az első térképkészítő?
Melyik térképen szerepel Hungaria először?
Sorolj fel 20 határon túli híres színészt.
Melyik krónikánkban mi szerepel a honfoglalásról, stb.
Mi a rovásírás, ki kutatta? Van mit tanulni. Nekem is. hatalmas anyag.
van mit tanulni
@Bakter:
Na. látod, mivel én nem rajongok érte, nekem nem alapmű. És ha vesszük a Föld népességét, azok többségének sem.
A normálisabb országokban alapművek a nemzeti művek, utána jön a többi.
De nekem a Star Wars sem alapmű, mert az egész média meg mindenki ezen rugózik. Akkor sem.
@evasanyoca:
Volt az a "bibsi" csávó, valamilyen Asimovnak hívták. No ez a csávó írta azt a zizé, Alapítvány trilógiát, vagy mit. Aszonták róla mindehol, alapmű. Hát én régen vagy kétszer nekifutottam, de csak a második fejezet végégig jutottam.
Most az ünnepek előtt végeztem ki az egész sorozatot, úgy nagyjából 20*. Annak a sok hülyének igaza volt, alapmű, még 20* is érdekes volt, és lehetett párhuzamot találni benne a mostani történésekkel. Csak fel kell nőni hozzá, és megérteni.
Imola, vetted?
@Bakter: óóóóó, az én drága Alapitványaim!!!! csoda az egész, imádom Asimov nem evilági figura, mert aki ilyet kitalál az minimum a Nagy-Magellán szülötte.....kkkkkkkkk
egyébként én fordítottan működöm, mert Jókai:Fekete gyémántok cimű művének első nyolcvan oldalát a nővéremék csak a fejesvonalzót meglátván apám kezében voltak képesek elolvasni, én viszont rajongtam a kőszén kialakulásának történetéért......evvan...kkkkkkkk
@Bakter: óóóóó, az én drága Alapitványaim!!!! csoda az egész, imádom Asimov nem evilági figura, mert aki ilyet kitalál az minimum a Nagy-Magellán szülötte.....kkkkkkkkk
egyébként én fordítottan működöm, mert Jókai:Fekete gyémántok cimű művének első nyolcvan oldalát a nővéremék csak a fejesvonalzót meglátván apám kezében voltak képesek elolvasni, én viszont rajongtam a kőszén kialakulásának történetéért......evvan...kkkkkkkk
@Imola Helyesi:
Ez nem kultúra, ez történelem érettségi és lexikális tudás felmérés, baszki.

"2. Sorold fel az összes magyar tudóst, kifejezetten a határon túliakat.
3. Sorold fel a magyar feltalálókat, felfedezőket!
4. Színészeket, művészeket, stb."

Itt azokra gondoltál, akiket a jó magyar mentalitás és kultúra külföldre űzött, és ott érték el az eredményeiket?

A krónikákat hagyjuk. Azok ugyanolyan mesekönyvek, mint a többi történelmi könyv. Vagy még olyanabbak. Valaki leírta azt, amit valaki hallott valakitől valamit, amit az valaki is valakitől hallott, amit egy falusi mesemondó mondott el neki, úgy ahogy az az apja apjának apjától eredt, akinek egy messziföldről jött kalandor mondta el az egészet.

A rovásírás azt tudom mi. Az krikszkraksz, amit táblán egy rakás település határában kiraktak, és amit kb ezer ember tudna folyékonyan elolvasni, amiben nincsenek benne a táblaállító mamelukkok.
@Imola Helyesi:
Nem kell rajonganod semmiért, és nem is kell alapműnek tekintened semmit - ez nem szellemi diktatúra. Bár a ma regnáló seggfejtársaság hajlik arra, hogy megmondja mitöbb, meghatározza az embereknek, mi az alapmű.
Én sem ismerek és szeretek minden alapművet, bármi legyen is az. De attól az egyetemes emberi kultúrában még annak számít - közfelkiáltással. És az általános műveltséghez nem árt ezek mindtöbbjét legalább minimális szinten ismerni vagy tudni róla.
Mára leengedem a sorompót. Senki nem bújjon át alatta, nehogy elvigye a búráját a csúti kicsigyors.
@Bakter:
Mert hülye vagy, kedves, vagy túl sok időd van, aki Asimovot olvas ma, annak hiányzik egy kereke. Tanuld a fentieket, mert ugyanolyan bután halsz meg, mint amilyennek születtél.
@Bakter:
Fogadjunk, hogy nincsitt a másik neved. Vagy legalábbis a tesőd.
@Imola Helyesi:

Tévedsz, az ezt megelőző időkben igen sok szakmai műhely jött létre, ahol bizony a gondolkodó pedagógus akár az intézmény vezetésében is részt vehetett.
(a jelenlegi helyzetet ismerheted)

Tanfelügyeleti rendszer a fityisz előtt évtizedekben nem létezett, így ne hivatkozz rá!
@Bakter:
Na, magyar kultúra alapműből megbuktál.
@Kijelölt Felelős:
Tudom, akkor kezdték el verni a tanárokat, meg tilos volt szegregálni, és ugyanazt kellett tanítani mindenkinek. Hja, ez megmaradt.
Na, akkor az eredeti témához:

Nem vagyok zseni.
Sajnos különösebben nem látom a jövőt sem.

De ne az rinyáljon, aki beleállt ebbe a tanfelügyelősködésbe, és most akarja eljátszani, hogy engembecsaptakemberekmekkoraaljasságezazegészveletekis!

Mit is írtam már majd 2 és fél éve?

2013.09.03. 14:26
hangulatjelentes.blog.hu/2013/09/03/ellenallo_partizanok

"Nézzük tovább! Szintén a 4. §. (8) A szakértői, szaktanácsadói feladatokat ellátó pedagógus költségtérítésben részesül, melynek mértéke alkalmanként tízezer forint. A nemzetiségi nevelési-oktatási feladatot ellátó intézményben szakértői, szaktanácsadói feladatot ellátó pedagógus számlával igazolt, jogos költségeinek megtérítésére tarthat igényt.

Tehát ha szakértősködsz majdan e rendelet alapján alkalmanként 10.000 kemény forint üti a markod. Ha érdekel, kedves szakértő, hogy ehhez milyen tevékenységeket kell elvégezni, te úgyis el fogod olvasni és ennek értelmében tisztában leszel vele, mit ér a megszabott díjazás. Azt viszont nem értem, a mondatszerkesztéshez volt hülye aki írta, vagy tényleg komolyan gondolják azt, hogy a nemzetiségi intézményben szakértőnek minden jogos költségét megtérítik a többieknek pedig a 10.000 jár?"
@Imola Helyesi:

Nálad minden rendben van?

Sorba lebutázol itt blogtársakat, közben olyan baromságokat írsz, hogy az süt.

Lelked rajta, csináld tovább a népbutítást!
@Kijelölt Felelős:
Aki a magyar kultúrára azt mondja, hogy az nem kultúra az nem buta szerinted? Olvasd már el baktert.
@Imola Helyesi:
Szümtüknek meg Knosszosznak meg visszajár a kölcsön.
@Bakter: "Ja, és definiáld már légyszíves, hogy mi a "magyar kultúra", amit tanulnom kéne."

Be bugyuta vagy, hát a fidesz összes művét, asztali kiadásban.Essetunni!
"Szümtüknek meg Knosszosznak meg visszajár a kölcsön."

Lássátok feleim szümtükkel?

Az a magyar kultura, hogy a KÖLCSÖN KENYÉR VISSZAJÁR. Pedig én a magam részéről nem adtam neki semmit sem kölcsön, sem máshogy. Legfeljebb rámutattam nehány hiányosságra a logikájában. Meg arra, hogy

www.youtube.com/watch?v=FDyOruGN76Y
mfor.hu/cikkek/vallalatok/Az_Orban_kormanynak_meg_sose_volt_ilyen_keves_penze.html

Csúnya számok. "...vagyis 535,7 milliárd az az összeg, amiről biztosan nem tudjuk, hogy mire költötték el."

Nem mindegy?
@Imola Helyesi: Erre csak Chuck Norris képes. Ő tudja megcsinálni az összes fekvőtámaszt is.
OFF: Mindeközben überálleszben

Így veri béklyóba a német rendőrt a merkeli hatalom:
Eszköztelenek a német rendőrök azokkal a betolakodókkal szemben, akik kisebb bűncselekményeket követnek el - derül ki a Bild összeállításából.

A német lapnak egy olyan rendőr nyilatkozott, aki az elmúlt hónapokban elsősorban bevándorlókkal foglalkozott. A 22 éves rendőr a német-osztrák határon és a müncheni pályaudvaron szerzett tapasztalatairól azt mondta: kezdetben még jöttek családok gyermekekkel, ahol a szülők iskolázottnak tűntek, és angolul is jól beszéltek. Az utóbbi időben azonban az érkezők 95 százaléka egyedülálló férfi. Az érkezők felénél nincs semmilyen irat. A rendőr olyan állapotokról számol be, amit csak nehezen hinne el az, aki nem látja a saját szemével. Nemrég egy "menekült" el akarta vágni egyik társa torkát egy késsel.

Ebben sikerült megakadályozni, de végül a jelentésbe csak súlyos testi sértés kísérleteként kerül be az eset, nem emberölés kísérleteként, mert így jobban mutat a statisztikában. A rendőr az elmúlt pár hónapban mindössze egyetlen német ellen intézkedett, a többiek kizárólag "menekültek" voltak. Ha azonban egy "menekült" nem hajlandó igazolni magát vagy kibújik az intézkedés elől, a rendőrök nem tarthatják vissza és nem foghatják el, utasításuk ugyanis arra szól, hogy kerüljék a "menekültekkel" szembeni erőszakot, és inkább hagyják futni őket.

Egy korábbi kölni rendőrtiszt a Facebookon nagyot futott posztjában azt írja: a kölni főpályaudvaron, ahol szilveszter este tömegesen molesztáltak és raboltak ki nőket, a rendőrök által régóta ismert, menekültügyi eljárás alatt álló észak-afrikaiak fosztogatták az utazókat. Nick Hein, a bejegyzés szerzője A rendőr azt kérdezi bejegyzésében: hogy lehet, hogy ezek az emberek nem félnek attól, hogy az általuk elkövetett bűncselekmények miatt kitoloncolják őket az országból?
Meg is válaszolja a kérdést: a vonatkozó törvények szerint egy külföldit csak akkor lehet kiutasítani az országból, ha súlyos bűncselekményt követ el.

index.hu/kulfold/2016/01/12/a_nemet_rendor_nem_tud_mit_tenni_egy_menekult_ellen/

www.epochtimes.de/politik/deutschland/vorgaben-von-oben-bundespolizist-intern-heisst-es-fluechtlinge-lieber-laufen-lassen-a1298400.html

ON
poszthoz!

A 'mestrepedegógusok jelen esetben ennek a velejéig romlott rendszernek,oktatásromboló,pénzéhes rezsimszolgáiból kerültek ki a gyorstalpalók után!
Bizonyára van kivétel is,azoktól bocsánatot kérek!
A 'kamura megemelt fizetéseikből nyögjék csak ki vagy puszta 'hivatástudatból állják a cechet!
Amikor mást letaposva,kiskosztümben pompázkodva le kell szopnkodni a 'fidesspedellusigazgatóurakat vagy a gyerekekkel mit sem törődve aktahegyeket raknak a többi kolléga hátára,akkor miért nem sírtak!!
Békamenet és 'fidesstapsikolás helyett tetszettek volna kimenni az utcára már jó előre!!

'Készcsókolom!:))) :(((
@Imola Helyesi:
Azért tűnik fel, hogy fideszesek, mert mostanra mindent felülír a pártkötődés, eddig meg azért előfordult szakmai szempont is.
Azért lehetne szerintem olyan fideszeseket gyűjteni, akik nem voltak elég fideszesek, így menniük kellett... esetleg olyanok is, akik a nemzeti nagytőke megalapozóiból lettek árulók, akiket ott rúgnak, ahol érnek.
:)

Reggeli mese.

Berlinben, ahova egy hosszú út után nagy nehezen megérkezett Muhammad migráns, az állomás mellett guggolt és szotyit köpködött a csorba fogai között a járdára.
Ekkor hirtelen megjelent egy angyal.
-A szoclib-zöld angyal vagyok és azért jöttem, hogy teljesítsem három kívánságodat.
Muhammad alig tudott szóhoz jutni a meglepetéstől. de kipróbálta, hogy igaz-e, amit hallott.
-Nézd milyen rossz fogaim vannak. Szeretném, ha meglenne az összes, és hibátlanul.
Még be sem tudta fejezni a mondanivalóját, azonnal érvénybe lépett a menekülteket védő és megsegítő törvény, ami kimondja az ingyenes szociális ellátást, és Muhammadnak máris gyönyörű hófehér fogsora lett, ami úgy csillogott, akár egy Hollywoodi filmsztáré.
Erre Muhammad azt mondja:
-Vágyakozok a négy feleségem, és a 15 gyermekem után, valamint a szüleim és testvéreim után is valamint a feleségeim szülei és testvérei után is...Szeretném, ha mind együtt laknánk egy szép nagy luxus villában és legyen rengeteg pénzünk.
Még el sem mondta Muhammad és máris egy gyönyörű villában találta magát. Körülötte az összes rokonai mind boldogan és gazdagon.
Az asztalon egy kivonatot talált, amely a bevándorlók családjainak egyesítési jogairól szólt, valamint a segélyezésekről, és tele volt banki csekkekkel és a pénzhez való jutás magyarázataival, valamint a külföldiek segélyezési javainak megszerzési menetével. A ház teljesen be volt bútorozva és teljes elektromos gépekkel való felszereltségű volt. ami megfelelt annak a törvénynek, amely előírja az idegen bevándorlók háztartási segélyezéseit.
Muhammad annyira boldog volt, hogy nem is tudta, hogy mit is kérjen harmadiknak a tündértől.
Ezt kérte:
-Szeretnék én is egy igazi német lenni, és nem kizárólag csak állampolgárként.
Szeretnék én is szőke, kék szemű lenni, mint az igazi németek, és a nevem ne Muhammad legyen, hanem Fritz Schultz.
Még be sem fejezte a mondatot máris ott találta magát az állomáson guggolva, és a szotyolát köpködve a foghíjas szájával.
Elképedve kérdezte meg a tündért:
-Mi történt???
A tündér ezt válaszolta:
-Nem szégyelli magát Schultz úr??? Itt guggol és az államtól várja a segítséget???
Nem kaphat segélyt. egyedül kell megoldania a jövőjére nézve minden anyagi gondját!!!!
Szedje össze magát és menjen el dolgozni minél hamarabb!!!
Így hogyan tudjuk segíteni a szerencsétlen migránsokat, ha maguk nem dolgoznak???
Schultz ijedten kérdezte:
-És azután mi történik velem???
-Azt majd meglátjuk, ha esetleg majd áttér mohamedán hitre!!!!
fostalicska, hát fostalicska. beszélgető faszkalapokat keres magának.
@hacsaturján: :)))

"fostalicska, hát fostalicska. beszélgető faszkalapokat keres magának."

pedig csak huhogni tanult meg.
@hacsaturján: "beszélgető faszkalapokat keres magának."

Megint tévedésben vagy, bár te eléggé alkalmas vagy rá. :)
@guma: Meg az a hülye valóságnak nevezett izé ne lenne. :)
@Mariann19:

"Továbbá nem helyes, ha politikai nézőpontunk szerint alakítjuk ki erről az ügyről a véleményünket. "

nem bizony!
viszont minél több anyagot olvasok ebben a kérdésben annál jobban látszik a politika szerepe sport kérdéseinkben is...
nem tudom én sem mi történik. de egyre rosszabb érzés kerít hatalmába minél több oldalát ismerem meg a szitunak.

pl olyan vélemény is elhangzott egyik edző szájából, hogy sokan akarták megszavazni a Katinka által kért változást, amikor ő szót kért és elmondta, hogy felesleges változtatni, mert a mi erőnket a az eddigi sikereink bizonyítják.

pl ez is egy vélemény volt a siker sportágunkról: gyárfás a nemzetközi úszószövetség elnökségének tagja, idehozta a VB-t, ami nélküle nem ment volna. viszont már más is viheti tovább a stafétát és a buksza kezelést...

de egy posztban is összeraktam pár véleményt és eseményt, ami nagyon durva és sok-sok ellenmondást takar:

offforever.blog.hu/2016/01/13/semmi_sem_vilagos_hosszu_katinka_ugy_korul_esemeny_velemeny_gyujtemeny
remélem ez a film nemzetközi siker lesz és visszahozza a befektetett pénzünket, az alkotok és hazánk dicsőségére.
(szeretném leszögezni! nagyra értékelem Kassai Lászlót, sőt fiaimnak vagy 15 éve van általa készített íjja, és kezdeti birtoképítési szakaszaiban is ott volt az egyik...
tehát nem fikázom tudását. sőt! talán neki is azt az utat kellene járnia mint Hosszú Katinkának egy jó menedzserrel!)

Egy néptől nem lehet elvenni a kultúráját. És csinálni neki egyet lehet?

444.hu/2016/01/12/egy-neptol-nem-lehet-elvenni-a-kulturajat-es-csinalni-neki-egyet-lehet
Tóta W.: Nem erőszak az Arany Glóbusz!

Kedves Magyarok! Váltanunk kell néhány szót a Saul fiáról.

hvg.hu/w/20160113_Nem_eroszak_az_Arany_Globusz?s=hk
@guma: reggel olvastam a cikket. megnézném a filmet, de valószínűleg csak jól felidegelném magam. kíváncsi lennék, mit szólna pap lajos doktor, ha a kívülállóként szívsebészeti tanácsokkal látnám el.
@Gábris szomszéd:

"Meg az a hülye valóságnak nevezett izé ne lenne. :) "

mi ez a szmájli, te lökött?

csak nem a valóságot szimbolizálja, mint az ide köpött idézőjel nélküli filmjavaslat gyűjteményed?

de nagy mocsok vagy!
@parti_giano:

Nem vagy te se felkent, se táltos, hogy tanácsot adj:)
@parti_giano: :)

biztos látványos (- ha jól filmezték)! hihetetlen amit tud az az ürge!

zsebében jó pár világbajnoki érem. mégis sajnálom, hogy ilyen hálóba került - bár a szövegből az derül ki, hogy nem támasztja azokat alá...
@guma: Szia Margó!

Besokalltam a 'zénédeskatinka ügytől!

Hová lesz ez még 'felgumicsontoztatva!

Ami fix benne:

-Nagyszerű úszó,de nem egészen érzi a 'magyarrögvalót!

-Az élsport (byMariann) egy 'kibacottnagy pénzmosoda!

-Van akiket sajnálok a történetben,de a 'főmaffiózót,már csak a Dagály eleste miatt is 'felkoncolnám bármennyire tolta is 'olgicskánál a 'mekkellaszívnekszakanni című ócska dumáját!

Az összeállítást mindenesetre kösz!
@gazoló: :))))

ezt a szöveget lökte ide a mi fososszájú szemétterítőnk, amikor kibújt az előd hátsójából (erre utaltam az előbbi hsz-ben).
@guma:

Szivesen megnézném már a filmet,nincs letöltési linked?

@Orica Középföldi: Zenéd?
@gazoló: én sajnálom Katkát...de inkább magunkat.
@gazoló: Nováknál sötétebb alak szerintem nincsen,hihetetlenül buta az a poltikus.
@gazoló:

nincs!
mostanában rengeteget filmeztem, de főleg természeti, doksi és úti filmeket - lazításként.
kikapcsolódásnak zene (vegyesen :D) és tanulságként, régi rádiókabarékat hallgattam.

www.youtube.com/watch?v=MAqop8fR-4E
egészségügyről..
Idén már nem szerepel ugyan az aneszteziológia az orvosi hiányszakmák listáján,de még mindig 30% körüli a hiány belőle. Az,hogy vmi nem stimmel (nincs hiány,de van hiány) abból adódik,hogy az Emmi szerint nincsen,ellenben Csomós Ákos szerint (Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke) igenis van hiány,csak ezt max azért nem érzik egyesek,mert sokan pluszórákat vállalnak.
@guma: Mondtad. "nem tudom én sem mi történik"

A helyzet nem bonyolult. Katinka Nyárfástól ígéretet kapott a felkészülésüket támogató eszközökre - szakikra (minden úszónak kérte, nem magának!). Erre Nyárfás nem teljesítette a kérteket.

Nincs Neki ideje szava-hiteltelen emberekkel cürhődni. Szerződés eltép, elment pénzt keresni, míg teheti.

Katinka rájött teljesen felesleges bármiről is tárgyalni velük, mert nem korrektek. Nem mellékesen még aláztatnának is, de ezúttal csak magukat tudják alázni. Pont így. Üzengetnek Katinkának, ő meg szabályosan edz, versenyez, remélhetőleg győz, és pont annyit válaszol nekik, amennyit megérdemelnek.

Semmit. :-)
És még vannak problémák..pl az,hogy előfordul,hogy az esetkocsi nem megfelelő személyzettel indul el.
de legalább 3X annyi esélye van,hogy amputálják a lábad.
Magyarország jobban teljesít!
@Imola Helyesi:
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."
(Asimov)
@gazoló: ezt már nézted, te kézimajom?

http://vs.hu/sport/osszes/sarlatanoktol-feltik-a-magyar-sportolokat-0112#!s19
@rdos:

ez már kabaré! de inkább sírni tudnék:

friss!

Engedett az úszószövetség a Hosszú-ügyben

A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt az austini úszóversenyre.

www.origo.hu/sport/uszas/20160113-a-magyar-uszo-szovetseg-megadja-hosszu-katinkanak-a-versenyengedelyt-az-austini-uszoversenyre.html
@PeniValdes:

A kordonbontás után bevonulnak a koalícós partnerek a Kossuth térre:)

Már itt kellett volna tökön rúgni!

videa.hu/videok/hirek-politika/novak-elod-dobol-elkurtad-forradalom-gyurcsany-buU3FR798k1QXFW1
@PeniValdes:

valóban jobban teljesítünk! lassan nem csak az európai halálozási listát fogjuk vezetni?
@gazoló:

"Már itt kellett volna tökön rúgni!"

úgy mint más jól teljesítőket? ha nem vigyázz, akkor még melléjük kerül az alkotmánybíróság székébe is?
@parti_giano:

Kösz,hogy görény legyen a pszihiátered:))
"Toronymagasan a tanulók körében a legnagyobb a kivándorlási hajlandóság, utánuk következnek azok, akik nem tudják eldönteni, milyen pártra szavazzanak. A pártpreferenciák mentén is megoszlik a bevándorló létre készülők aránya: a Fidesz és az MSZP szavazói inkább maradnának, a jobbikosok közül hagynák el a legtöbben az országot - derült ki a Tárki felméréséből."

Akkor hogy is van ez magyarmagyar magyarhazaszeretet a magyarmagyarok között, amiről hittérítés és az eposzok szólnak? A hazaáruló komcsik inkább maradnának a hazájukban, mint a magyarmagyar szívű nagymagyar magyarmagyarok?
@Bakter: kintről könnyebb verni a mellet,hogy mekkora magyar vagyok
@guma: Mi mást tehetne? Ha nem adja meg, azzal saját magát teszi nevetségessé a szövetség. Két vérprofi sportolóval hozta össze a "sorsa" Nyárfást. Ebből nem tud jól kijönni a szövetség sem és Nyárfás sem. Az eredmények Katinkát igazolják. :-)

Katinkát miniszterelnöknek. :-)
@guma:

"Miből lesz a cserebogár?

Mondd azt amit a plebs hallani szeretne,légy jó időben jó helyen,nyalj ki néhány száz 'szent segget,ne nézz tükörbe otthon 'oszt ''apekelnök vagy 'főszügyész is válhat még belőled!!
"Közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség, hogy megadják Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára. Korábban ezt ahhoz a feltételhez kötötték, hogy Hosszúnak fel kell hívnia Kiss László szövetségi kapitányt. A szövetség szerint

"a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést."

Ezt az állítást cáfolta a Magyar Antidopping Csoport vezetője, aki szerint 90 napra lehet tudni, hogy a válogatott sportolók mikor hol lesznek, de Kiss László maga is úgy nyilatkozott vasárnap a Telesportnak, hogy tud az amerikai versenyről."

Visszakézből elvégzett tökönrúgásos önorrbabaszás tipikus esete manifesztálódott.
Kiss egyébként úgy tudott már vasárnap a tévében a hollétről, hogy elmondása szerint csak másnap, azaz hétfőn szerzett tudomást erről a faszbukkon. Okkultizmus, ja.
@PeniValdes:
Verném ezeknek én is mellét. Bontógolyóval.
@gazoló:

Ma hajnalban Beethoven kopogtatott, és egész napra marad:)
@Bakter: Plusz az amúgy sem túl informatív weblapjuk is lehalt. Még hihetően füllenteni sem tudnak.

Erre szoktam mondani, ilyen amikor a gondosan válogatott legalja kerül legfelülre, elismerve hogy edzői szinten még játszhat egy erős középszer 1960-as de akár 1990-es évekbeli szinten. :-(
@gazoló: Látod, látod ezt is elbasztátok. ;)
@rdos:
Ebben a történetben egyetlen ember mondta következetesen ugyanazt: Katinka. És akkor szólalt csak meg, amikor kellett.
Az egész úszószövetség elnököstül kapitányostól folyamatosan pofára esik a saját korábbi megnyilvánulásában, és állandóan ugat mindegyik, amivel még több aknát szórnak a saját lábaik elé.
Már ez alapján is le lehet vonni a konzekvenciákat, kinek van igaza.
"Orbán Viktor nem ad többlettámogatást Tarlósnak a budapesti és elővárosi tömegközlekedés finanszírozására, írja Népszabadság. A karácsony előtti találkozójukat állítólag azzal kezdte a miniszterelnök, hogy elmondta számára
"a főváros nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés.”

Akkor most ki lesz nevezve Dan Brown vagy Eszterházy Péter fővárosi finanszírozási kormány megbízottnak? Esetleg posztumusz Rejtő Jenő? Ilyen gegeket még ő sem tudott kitalálni.
@Bakter: irodalmi kérdés...vajon mire gondolhatott?
@Bakter: Pontosan. A 24.hu ugyan azt írta, hogy a Nyárfás kommunikál profin, pedig dehogy. Katinka kommunikál profin. 1 milla arckönyv követőjével tartja a kapcsolatot, mert ők fontosak.

A "saját" szövetségével meg csak a legszükségesebbekre szorítkozik. :-) Figyu? A következő 3 hónapban ide, meg oda, meg amoda .... szeretnék elmenni úszni. Mindezt írásban kéri és a választ is elég a szövetségnek írásba adnia. :-)
@Bakter: :-) (Sajnos abszurd) viccnek jó.

Dupla Off-nak tűnik, de az elnökúr picopatája az 1. 3. 6. pontra mintha illene.

www.blikk.hu/szolgaltatas/lelek/tudta-ezekben-a-szakmakban-dolgozik-a-legtobb-pszichopata/tzhkfvv
@rdos:
Ez kamu. Kizárt, hogy nem lenne kormánypárti politikusok között megannyi tevepata.
@Bakter: :-) Úgy alapból nincs kifogásom eme képződmény iránt, de (nő nemű) politikusé pont azért mert többpártállami politikus, nem érdekel, még ha van is nekije.
@Orica Középföldi:

Te Beethovened,én Annim,Mi büszkeségünk:))

Ilyenkor gondolom egy kicsit,rólunk magyarokról,hogy szíriusziak vagyunk,de rögtön elszégyellem magam:))

www.youtube.com/watch?v=WWvfDC2oW6w
@guma: "az ide köpött idézőjel nélküli filmjavaslat gyűjteményed?"

Megint a csehkettőt teccik nézni? :)
@Imola Helyesi:
"aki Asimovot olvas ma, annak hiányzik egy kereke. "

ide most írnék valami nagyon csúnyát és visszataszítót, e akkor még az univerzumból is bannolnak
@Secnir: Mindig is tudtam, hogy sok kommentelővel ellentétben, te jól nevelt vagy. :)
@Secnir:
Erről lemaradtam. De csak egyetlen válasz lehetséges, amit csekély értelmi képességeivel felfogni képes: "Én tizenyolckerekű vagyok, fel sem tűnik, ha az egyik hiányzik."
@Secnir: D

Megidézed agyrombolót 'oszt mindjárt itt lesz!Inkább mondtad volna ki!

...
www.youtube.com/watch?v=8cE03UcxWfE
@Bakter:
Ezek a szerencsétlen Gyárfásék egyere vadabb hazugságokba kergetik magukat...
@Secnir:
Ja kérem, aki a barikádon fröcsögő szervilis pártmajmot olvasgat, az így jár... :(
Ha már sport, és nekem a kedvesebb műfaja:
"Ahogyan az várható volt, a mai napon a Honda Racing hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-ban is rajthoz áll a FIA Túraautó-világbajnokság futamain, a megújult gárdához pedig Michelisz Norbert is csatlakozik. A magyar versenyző csapattársai a 2012-es világbajnok, Robert Huff és Tiago Monteiro lesznek."
Ez is siker a maga nemében.
@Gábris szomszéd:
Inkább elolvasom, nehogy belinkeld nekem a cikkeket sorban!
@Secnir:
Ühüm, a marslakók. Dehát azok is magyarok:))
@guma: ez jó... probléma, hogy akiknek szól azok egy kukkot sem értenek belőle...
megtudja valaki mondani, hogy moon mennyi muszlim és fekete-afrikai migráns maradt?... mert -ha jól látom- a fostalicska és baráti köre most is ellenük ágál, bár valahogy egy moi vonatkozású történést nem jeleznek... persze lehet, hogy hirtelen fontos lett az ejrópai egység... vagy csupán a nyugat anyagi forrásait féltik...
@guma: tótawé is szeretheti a folytatásos sorozatokat.
Arról nem is beszélve, hogy nyíltan ki is mondja, hogy ők ugyebár "joggal vetnek meg és néznek át" a szarmagyarokon.
Persze mindez fordítva már világra szóló botrány. :)
@Sir Bates dö Hól:

"megtudja valaki mondani, hogy moon mennyi muszlim és fekete-afrikai migráns maradt?"

ez nem téma. nem is lényeges. kerülik az adatokat mint macska a forró kályhát...

szerintem a félelem állandósítása a fontos. akkor meg lehet őrizni az országházban a babaszobát, a pénzcsapot és az előjogokat.
ezért még erről is tárgyal:

Ellenőrzött internet, kijárási tilalom, kitelepítés jöhet Magyarországon

www.origo.hu/itthon/20160112-erre-keszul-a-kormany-jon-a-majdnem-szuksegallapot.html
@guma: Mindnyájunk érdeke, hogy minél kevesebb legyen.
@gazoló:

hülye!

ne ijesztgess!
@Gábris szomszéd: húzzál bőrt a fogadra, lápi-magyar...
@Bakter: azért az milyen lenne, ha viszonossági alapon így járna el a többi tagország is?... visszabasznák az összes magyart... mondjuk én azonnal megkeresném a fostalicskát... a londoniak meg azonnal beállnának a békemenetbe, mi?...
@Sir Bates dö Hól: De te ugye nem szoktad molesztálni szilveszterkor a lányokat vagy a fiúkat? ;)
@jaegtoer:
"Katinka forever."
Mindörökké!
Legyen meg a te akaratod.
Ámen.
vannak fontos dolgok, és van a narancsmaffia:

Lázárék is bevásároltak a földárveréseken

A hivatalos adatok szerint Lázár János apja és nagybátyja is szerzett már földet a liciteken.

hvg.hu/kkv/20160113_Lazarek_is_bevasaroltak_a_foldarvereseken
@Bakter:
"Nem kell ehhez semmiféle politikai nézőpont."
Válaszodban te is beleestél ebbe a hibába.
A Hosszú Katinka ügy állásfoglalásait tekintve továbbra is azt látom, hogy a véleményekben nincs objektivitás, az összes körülmény reális számbavétele.
Ami még hiányzik a hozzáállásokból, az az, hogy az élvonalbeli úszóink mintha elfelejtődtek volna ebben a korántsem pártatlan vitában.
Hiába, mi még ahhoz is kicsik vagyunk, hogy az Unio egy tisztességes vizsgálat alá vesse országunkat.:( Vagy hehehe?

A "magyarokra találták ki a vizsgálatot, amit most a lengyelek kapnak
Az Európai Bizottság 2014 márciusában hozta létre az ellenőrző mechanizmust, amellyel saját kezdeményezésére vizsgálódhat egy tagállamban, és a Magyarországon végrehajtott közjogi változtatások ihlették a lépést."

index.hu/kulfold/eurologus/2016/01/13/hivatalosan_is_vizsgalja_a_lengyel_demokraciat_az_europai_bizottsag/
Halihó!

"Az európai bíróság szerint nem észszerűtlen, ha egy cég ellenőrizni akarja, hogy az alkalmazottai szakmai munkájukat végzik munkaidőben, ráadásul a cég sejtette, hogy személyes kommunikáció van az üzenetekben, ezért nézték meg azokat.
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete azokra az országokra érvényes, amelyek aláírták az Az emberi jogok európai egyezményét, amit Magyarország is aláírt, így itt is megfigyelhetik a munkáltatók a munkavállalók online kommunikációját."
Most már világos: ezért szeretik Csányit Orbánék
(agrarszektor.hu) 2016. január 13., szerda 14:50

Összefoglalta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azokat a szempontokat, amelyek alapján magántulajdonú mintagazdákká minősít majd egyes agrárvállalkozásokat a kormány. Az már biztos, hogy Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató két nagy agrárcége, a Bólyi Zrt. és a Dalmand Zrt. mintagazdaság lesz, mert megfelel a kormányzati kritériumoknak, így az általuk használt állami földeket sem adják el. Az azonban még kérdéses, mely további privát cégek élveznek majd mintagazdasági előnyöket, mert az ügyben még nem döntött a kormány.

www.agrarszektor.hu/foldpiac/most_mar_vilagos_ezert_szeretik_csanyit_orbanek.5630.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"A Szugló utcai megállónál fordult le a sínről az új CAF villamos kereke. A szerelvény visszaemelésén a BKV szakemberi dolgoznak."

Lefordult a sínről a kerék. Oszt az hogyan hogy? Tán csak nem a japán sínmunkások miatt van ez, akik csak otthon tudnak 300+ sebességre sínt rakni a vonataik alá, itt meg nyema? Szóval, alighanem csaknem.
Egy meg nem nevezett vonalon felújítottak egy megállót és előtte a váltókat is pár hete. Eddig a vilinger 5 km/h sebességgel haladt át a váltón. A felújítás után már akár 8 km/h-val is átszáguld rajra. Ilyen tempóban pillanatok alatt lehagyjuk a haldokló nyugatot és a döglött meztelencsigát.
@Mariann19: Én úgy látom, hogy Gyárfás egy Corleone, Kiss Lacibá picit naív de becsülendő a telkesítménye, ahogy Katinkáé is. Tusup viszont, mintha picit túltolná. ;)
Zseniális:)) Külön ajánlom a nyelvet gyilkolóknak, akik azt hiszik, jópofa amit csinálnak.

hircsarda.blog.hu/2016/01/13/az_mta_legitimalta_az_index-444_helyesirast
@Gábris szomszéd: az a gonosz tusup (mert usácska), csak az tehet róla, na meg a női principium. mekkora barom vagy.
@guma:
Szia Guma!

Mindenkinek el kéne olvasnia a blogodban közzétett /offorever blog.hu/ Zsolt Péter cikkét.
Választ ad mind a két oldalnak, semleges, összefoglalja a lényeget.
Amit a tárggyal kapcsolatos kommentjeimben írtam, azt továbbra is fenntartom.
Számtalan hozzászólásban érzékelhető volt a politikai felhang, a düh a kormány esztelen sporttámogatásai iránt, a sportág rendszerhibáinak adaptálása az ország helyzetére.
Ilyen véleményözönben nem lelhető fel a csak a témára való fókuszálás, mert már rég nem erről szól a disputa.
Nem bánom, hogy a hozzászólásaim nem illettek bele a fősodorba, de inkább legyek középen addig, amíg a tisztánlátás lehetővé teszi a reális értékelést.
ennyi, de az ország hasít:

Felmondtak a sebészek a győri kórházban!

Szerda délelőtt egyetlen orvos kivételével felmondtak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei - értesült a Népszava.

hvg.hu/itthon/20160113_Felmondtak_a_sebeszek_a_gyori_korhazban
@Gábris szomszéd:
Mint fentebb jeleztem, olvasni kell az offforever blog vonatkozó cikkét.
Mindenre választ található.
A körülmények ismeretére, a kételyeinkre, mindkét oldal működésére.
Nagyon ajánlom neked is.
@parti_giano: Nyugi te sokkal nagyobb barom vagy, úgyhogy olvasd el inkább egy sportember írását.

24.hu/sport/2016/01/08/hosszu-katinka-ferje-epp-szetveri-sajat-mestermuvet/
A Teleki Blanka Gimnázium tanárai is tiltakoznak

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához folyamatosan csatlakoznak más intézmények, hogy változást érjenek el a közoktatásban. Szerdán a zuglói Teleki Blanka Gimnázum tanárai is csatlakoztak, valamint kiállnak az egészségügyi dolgozók mellett is.

hvg.hu/itthon/20160113_A_Teleki_Blanka_Gimnazium_tanarai_is_tilt
@Gábris szomszéd: Mióta sportember egy sportújságíró? Csak nem azóta hogy Nyárfás is ezt az utat futotta be? Sportújságíróból lett "főúszó". :-)

Katinka férje, edzője éppen hogy védi Katinkát. Furcsának fog tűnni, de a verseny szféra már csak ilyen. Egy megbízó engem csak egyszer tud átverni. Attól fogva nem dolgozom neki, hívására mail-jére vagy válaszolok, vagy nem, de inkább nem. Felteszem Katinka menedzserének is ez a hozzáállása.

Katinka nem tudom hogy mit kellett volna hogy még teljesítsen ahhoz, hogy Nyárfás az ígéretét beváltsa? Kommisszárból lett menedzserektől védi Katinkát. Ennyi, semmi több. Nincs harag, de a kapcsolatokat a minimálisan szükségesre szűkíti a músszal. Ennyi a történet szerintem.

És hogy ki a hunyó, meg ki ordibál és ez mennyire lényeges olyan stresszben ami világszinvonalat eredményez, döntse el mindenki maga. Vagy ha tudja jobban csinálni, ám tegye.
@guma: Majdnem szükségállapot. Ezen berágtam.

A szükségállapot MOST van, ha valaki nem vette volna észre. Tantestületek csapatostul ellentmondanak, kórházi orvosok testületileg mondanak fel. Hivatalok az eszement bürokráciában fulladoznak, közben szó szerint éhen vesznek, megfagynak legszegényebbjeink. Ki terrorizál minket? Többpártunk és szabadon? választott kurmányunk! Ellenzékünk azzal terrorizál hogy még a látszatát is el akarják kerülni annak, hogy lealázzák a fityiszt (pedig volna mivel).

Milyen munka már ez hogy a sziklaszilárd kotmányt hatodszor is módosítani akarnák? Erre csináltak egy szervezetet ha jól rémlik.

TEK

Tedd a dolgod és ha arabus terror veszélyben volnánk talán szíveskedj megoldani (magyarok nyilainak lóhátról hátrafelé tüzelő Scad rakétáit is levadászták elődeitek). Ezért vagytok állítólag. Vagy ha nem ezért, akkor eddig mityináltatok nem két piculáért?

Pofám leszakad ezen a tolvaj tempón. Első éjszaka joga nem kéne?

Édes Jézus most segíts! Gyönnek az arabus terrorsejkek, vagy terrorsejtek. Aztán ha mégsem jönnek? Kurmányzati rémhírterjesztés tényállása fennáll-e? Lukasenkó demokráciájában aligha. Eszerint nálunk sem?

Sajtó miért hallgat?

Bocsi az indulatos hangnemért, de ez mindennek a teteje. Majdnem szükségállapotban vagyunk már most is, vegyük már észre!
.
Ezt vártuk a fidesztől!
Itt egy igen bátor, határozott kijelentés, köntör és fal nélkül:

''''Rétvári Bence a Kommunizmus Bűnei Alapítvány és a Konrad-Adenauer-Stiftung közös tudományos konferenciáján kijelentette: a főhatalmat évtizedeken keresztül gyakorló kommunista pártok "bűnöző szervezetek" voltak.''''
.
@Mariann19:

szia!

véleményem kezd kialakulni, mert ma hozták nyilvánosságra az doppingellenőr véleményét, amit még Zsolt Péter sem ismert...

az meg azért durván szembesíti a szereplőket konkrét tényekkel.
így már nehéz középen maradni...
arról nem is beszélve, hogy igyekszem összeszedni ilyenkor több szempontot, de az a félelmetes mennyiségű anyag ami hirtelen keletkezett, bizony azt támasztja alá, hogy cinkelt lapokkal játszanak szerintem egyesek...
@rdos: "Mióta sportember egy sportújságíró?"

Már te is hülye vagy drága lélek? :)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kálnoki_Kis_Attila
@rdos: Ja és Nyárfás szerintem is egy fasz, de ettől még tekinthetsz tárgyilagosan a kérdésre.
@rdos:

meg is adtad a választ miért kell a törvény.

hiszen nincs definiciója a terrorveszélynek és elég csak a közelmúltra gondolni, hogy hányszor és mire alkalmazta a fidesz ezt a meghatározást (jól emlékszem, hogy a székházukat ért "látogatást", sőt a áder erkélyének megmászását is pl így minősítették???)

és ha mindenhol elkezdik a szavukat felemelni, a sztrájk meg szinte betiltva akkor szerinted minek fog minősülni, ha mégis lesz?

vagy pl mi volt az 50. októberi évfordulón a parlamentnél? ne feled, hogy jön a 60. az idén...
tehát tele a nadrág szerintem, mert valószínű, hogy most "egyedül" ünnepelnek mert nem lesz sok prominens vendég.
@Gábris szomszéd: Én is szeretlek. Sportot nem igazán nézem, az általad linkelt cikk szerzője nevezte így magát. Annak csak örülök, hogy előtte csinálta is amiről írt, a lényegen nem változtat. Szerinted vagyok ami vagyok, szerintem meg tévedtem.

Ha nem dolgoztál a verseny szférában akkor nem értheted. Nincs idő sértődésre. Szar a kuncsaft? Ki van dobva (szerződés széttépése). Pont. Nincs harag, de a további kapcsolat is csak a legszükségesebb.

Valamelyik boltban láttam: Kedves vendégeink.

Az 1. udvarias, 2. gyors és 3. pontos kiszolgálásból - ügyintézésből bármelyik kettőt áll módunkban nyújtani Önnek. Megértését megköszönjük. Melyik kettőt kéri? :-)
@guma: Nincs más hátra, mint előre. Jogaink már eddig is igencsak nyirbálva voltak. A 6alom azt nem érti, hogy egy végtelenül erőszakos szervezetet is meg lehet dönteni.

Szigorúan erőszak mentesen. :-) Lesz sok letartóztatott? Lesz. A végén a zsandárok fogját testületileg mondani. Bolond vagyok én hogy véreimet csépelem egy rakás ótvaros akarnok miatt? :-)
@Mariann19:

"_ de inkább legyek középen_"

Korántsem tetszett középen lenni. Csak szólok.

Mert aki leszólja a szólót, ne várjon szószólót.
@guma:
Guma! Hol lehet a doppingellenőr véleményét megismerni.
Hátha kilengek "középről", mert már uncsi ez a bizonytalanság.
@Mariann19: Gondolj bele. Másképpen a szúrópróba ellenőrzést el sem tudnák végezni. De kérésedre keresem. Reggel még megvolt.
Na, mentem. Ja és a minapi 2 kedvencemmel búcsúzom.

1.
Összeesküvés elméleteket olvasni merő időpocsékolás. Az összes konteó csak silány utánzata a valóságnak. :-(

2.
A hír az amit elhallgatnak. Minden más az hirdetés.

Aki tudja hogy készül egy újság, igen, úgy hogy megrajzolják a hirdetések helyét és maradék helyre kerülnek a cikkek - összenyomva széthúzva, vagy tréfával kitöltve. Szenzáció! Rájöttek a Loch Nessi szörny titkára. Kiderült, hogy nincs is neki titkára :-)))))).
@rdos: Nem igazán érted. :)

"Shane Tusup vérprofi. Azt tanulta meg Amerikában, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Azaz a sportolói pályafutás, az eredményesség véges. Amíg megy a szekér, addig minden forintért, dollárért, euróért le kell hajolni, mert a sportból szerzett jövedelemmel csak így lehet megalapozni a jövőt.
Ez a szemlélet nemhogy Magyarországon, de szinte a világ úszósportjában is merőben szokatlan volt. Az úszók korábban lenézték a rövidpályás versenyeket, mert az általánosan elfogadott edzéselmélet szerint 50 méteres medencébe alapvetően 50 méteres medencében lehet felkészülni, így az átlagos úszóévet hosszú, unalmas felkészülési szakaszok, egy-egy felkészülési és egy-egy főverseny jellemezte. Így viszont nem lehet pénzt keresni.

Ezt a dogmát írta felül Shane Tusup és Hosszú Katinka.
Ezért nem értették, akik tavalyelőtt, a százhalombattai országos bajnokságon látták Shane-t Katinkával üvöltözni pusztán azért, mert nem nyerte meg a 17. versenyszámát is.

Vannak akik ezt túlzásnak érzik, én totális, amerikai profizmusnak, maximalizmusnak nevezném. És nincs is ezzel semmi gond. Sőt! A sportban így lehet igazán csúcsra jutni és tartósan ott maradni. A baj az, hogy ezen a profizmusoson csorba esett december 22-én, majd január 6-án még inkább."
@rdos:
Nagyon rendes vagy, hogy megkerested, köszönöm szépen.
@jaegtoer:
Alázatosan érdeklődöm, hogy szerinted akkor én hol
állok kedves szószóló?
Szerinted ultra vagyok netán, mert nem állok bele a fősodorba?
@Mariann19:

nálam az is ott van!

ezért is készült hajnalban a blog...
@Mariann19:

Ott teccik állni, hogy dögöljön meg Katinka tehene is.
Miközben Katinka azért emelt szót, hogy tegyünk már valamit a szomszéd tehenének a megmaradásáért is.
@Mariann19:

ja, a szószóló nem én vagyok, és még csak nem is szóló. A szóló ez esetben Katinka.

A szószóló meg az, aki éppen hatodik éve nem akar feltűnni a látómezőben.
De minek is tenné magát láthatóvá?
Katinka kálváriája az élő példa, hogy nem érdemes. Nekünk Orbán kell, mert az még Hosszút is móresre tanítja. Vagy így-vagy úgy.
@Eszter jött:

kösz!

most filmezek! :D

Knoszi nagyin betette a bogarat a fülembe amikor 2001: Űrodesszeai zenéjéről beszélt...
nem emlékeztem rá, tehát nekivágtam ennek a 68-as filmnek újra... :D

holnap majd jön a folytatása (ha lesz időm).
@Eszter jött:

még valami! :D

be is teszem (bár az első a kor minden hibáját magán hordozza, a mai szemüvegen átnézve...) majd a blogra.
@jaegtoer:

"Nekünk Orbán kell,"

A fejedelmi többest hanyagolhatnád.

" mert az még Hosszút is móresre tanítja. Vagy így-vagy úgy"

Erre azért nem vennék mérget.
@Orica Középföldi:

Nem fejedelmi, hanem magyari többes volt.
Nincs jelentősége a részértékeknek, ha mérlegfőösszegnek az jön ki.

Mérget én sem spájzoltam be, mert valamiért az az érzésem, hogy valami apróságon fog elcsúszni. A Főnök. Majd.
@Bakter: Tarlós: :)

"Azt nem érzékeltem, hogy összevesztünk volna – másfél órányit négyszemközt beszéltünk –, de a miniszterelnökkel való beszélgetés valóban kevesebb eredményt hozott, mint én gondoltam volna. Ennél is nagyobb csalódás volt számomra főleg emberileg. Mert mindent a politikában sem lehet..."

index.hu/belfold/budapest/2016/01/13/tarlos_istvan_orban_viktor_tomegkozlekedes_bkv_interju/
@Eszter jött: Igen azok. :)

A dán kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a rendőrség engedélyt kap arra, hogy készpénzt és ékszereket keressen a menekültek csomagjaiban, és ha azok értéke 400 eurónál nagyobb, akkor elkobozza az ellátás fejében. Az Euronews szerint a javaslat nagy nemzetközi felháborodást keltett – írja az Index.

propeller.hu/nagyvilag/3179439-dan-rendorseg-elkobozza-migransok-ertekeit-ellatasert
@jaegtoer:

Tóta W-t idézem, az Magyari többes:)
@guma:

Jól jön. Szétnéztem a hazai blogokban. Megcsömörlöttem. Olyan, mintha ugyanazt a szöveget több nyelven terjesztenék.
Elgondolkodtató, mennyien áhítoznak erőskezű nemzetvédő vezérre mindhárom országban.
Joszif Visszarionovics tapsikolhat a sírban.
@Gábris szomszéd:

Menj a p.-ba!

Látom buzgóságod. Este te zárod, reggel te nyitod a blogot. Gondosan ügyelsz rá, hogy a nap minden szakában terjeszd a gondosan válogatott híreket.
Pár év múlva felhúzzátok a vasfüggönyt.
Mindhiába.
Egy diktatúrának sem sikerült kioltani az emberek szabadság utáni vágyát.
@Orica Középföldi:

Olvastam:)

No, Saul kálváriája sem akármi.
@Eszter jött: "Elgondolkodtató, mennyien áhítoznak erőskezű nemzetvédő vezérre mindhárom országban."

Csodálkozol? :)

"A német már nem Európa első nemzete, hanem csak egy a felületes nemzeti önazonossággal rendelkező nyugati országok közül, amely elfelejtette, hogy akár egy generációval ezelőtt is mennyit kellett dolgozni és küzdeni ezért a jólétért. Németország már nem fatherland, vagy motherland, hanem egy nyöszörgő kis transzgender fütyi, akinek utasításba lehet adni, hogy milyennek is kellene lennie.

Mindaddig, amíg a liberális demokrácia bejáratott sztenderdjei működni tudnak, vagyis komolyabb kihívások nem érik a kormányzatot, a peremfeltételek változatlanok, a mindenkori német kormánynak csak a kamarillapolitika helyi és brüsszeli változatában kell jónak lennie, tovább nem nagyon akadályozni a gazdaság működését, valamint politikailag meg kell támogatnia Kelet-Európa gazdasági kirablását. Ez a migránsválságig elfogadhatóan ment is Merkelnek. Viszont a nemzetközi helyzet „fokozódásával” kiderült, hogy Merkel semmit sem tud a világról a „multikulti” világleírásán kívül, sem a kereszténységet, sem az iszlámot nem érti és kultúra alatt a szélsőliberális agymenések kritikátlan elfogadását érti.

Németországban még 15 évvel ezelőtt is azonnal megbukott volna egy olyan kancellár, aki képtelen megvédeni az országa határait. Egy boldogabb korban fel is akasztják a Reichstag előtt, amikor arra utasítja a határőrséget, hogy beengedjen 1 millió 35 év alatti, katonaviselt mohamedán férfit minden ellenőrzés és regisztráció nélkül, akik aztán szétrajzanak mindenfelé.

Merkel a liberális ostobaság iskolapéldájaként fog bevonulni a történelembe, egy olyan elit képviselőjeként, amely erénnyé akarta tenni saját népének és kultúrájának elárulását. Történelmi szemszögből nézve Németországban és egész Európában egy generális elitváltás zajlik, mert a régi elitek teljesen elveszítették a valóságérzéküket és annyira elsatnyultak, hogy nem is gondolnak az önvédelemre és nem is képesek rá. Csakhogy az új elitek nem szükségképpen alkalmasak és nekünk nagyon kell drukkolnunk, hogy Németország új elitjében majd legyenek olyan emberek is, akik el tudnak vezetni egy páncéloshadosztályt."

tutiblog.com/a-nemetek-hulye-vezere/
@Eszter jött: Menj te oda, amúgy a dánokal mi bajod? :)
@Gábris szomszéd:

A Toldi megfilmesítése mellett kardoskodtál. Gondolom, tiszteled Arany Jánost. Ő is találkozhatott hozzád hasonlókkal.

ARANY JÁNOS:
HASADNAK RENDÜLETLENÜL

Hasadnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar!
Bölcsődtül kezdve sírodig
Ezt ápold, ezt takard.
A nagy világon ekivűl
Nincs más, amit mivelj:
Áldjon vagy verjen sors keze,
Itt enned, innod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt,
Ez a föld másra sem való,
Csak hogy eltékozold.
Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Bátorság volna ezt a hont
Neked fenntartani.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
Szabad száj! itt csikorgatod
Véres fogaidat.
@Mariann19:

ki is bújt a lóláb!
amikor az indexen elolvasta a Katalin életrajzát, már nem volt kérdés kinek higgyek ebben a játszmában, csak én nem követem a sporteseményeket. de amikor hajnalban olvastam a doppingellenőrt akkor pár dolgot gyorsan összehordtam, hogy másnak is világos legyen, hogy nem játszanak tisztességesen a vezetők. erre most mit látok:

(tervezgettek és pofára estek, mert az élet néha felülírja a terveket. szégyen! mit engednek meg maguknak és mit vállalnak fel, felnőtt emberek! teátrális fair play helyzet aműgy sportosan! gratulálok!)

Eltervezték Kiss László megjelenését Hosszú Katinka tájékoztatóján

A Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt nyilatkozta a DigiSportnak, hogy eltervezték Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján Kiss László szövetségi kapitány megjelenését és azt teátrálisnak szánták, az ott kialakult helyzetre viszont senki nem számított. Kiss László lemondása azonban már nem volt eltervezve.

hvg.hu/itthon/20160113_Elterveztek_Kiss_Laszlo_megjeleneset_Hoss
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):

Segélyszervezet vezetője “A kamionosok keressenek új munkát ha nem tetszik, ami Calaisnál zajlik

Felháborító, amit egy jótékonysági szervezet vezetője Claire Moseley nyilatkozott, mikor arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a kamionosok állandó veszélynek vannak kitéve Calaisnál, mert a bevándorlók rájuk támadnak. A nő egyszerűen annyit mondott, hogy ha nem tetszik a kamionosoknak akkor keressenek más munkát. A nő azt is hozzátette “Nem a világ vége egy új munkahelyet keresni”

A fuvarozók szövetségének vezetője felháborítónak nevezte Moseley nyilatkozatát. Richard Burnett elmondta, hogy a hölgy legjobb esetben is naív, de inkább a kamionosok elleni ellenszenvét akarta így kifejezni.

Richard Burnett véleménye szerint a fuvarozók erejük felett teljesítenek azzal, hogy minden nap veszélynek teszik ki magukat, hogy Nagy-Britannia gazdasága mozgásban maradhasson.

www.dailymail.co.uk/news/article-3397692/British-charity-Calais-migrants-condemned-saying-truck-drivers-complain-refugees-attacking-vehicles-change-jobs.html
@Gábris szomszéd: nem, anyád meg a nejed szokott engem...
@Gábris szomszéd:
.
a fuvarozók erejük felett teljesítenek...
Bizony.
A szépen csengő szavak nem minden esetben tartalmazzák az igazság minden szeletét.
A Nagykőrösi út terminálja közelében lakók tudnak mesélni kamionosokról olyan történeteket amelyek kicsit más megvilágításban láttatnak egyes történeteket, amelyekben főszereplő a cigaretta, de a kalapács is, amennyiben elismerjük annak kábító hatását.
Ugyanakkor az is igaz, hogy Ukrajna, vagy Azerbajdzsán felé kamion konvojok tűnnek el, kamionossal együtt (ez az együtt nem az az együtt, ez most nem párt propaganda).
Ismerek néhány kamionost, mindegyik beszerezte azt, amire öreg korában szüksége lehet, némelyik trippert is.
@jaegtoer:
.
A tarlón mászkálni mezítláb nem egészséges. Mondta Lenin.
.
HELTAI JENŐ: A NÉMA LEVENTE

(egy apró részlet)

Ahány az asszony, tudjuk, annyiféle.
De köztük a legbölcsebb is hiú.
Így vajmi könnyű boldogulni véle.
Hallgatni bókot: ezt egyik sem únja.
Dícsérd, tömjénezd! Hízelegj!
Száz szónak is a vége egy:
A hozsanna, a hallelúja
Kábulatában mind, mind lépremegy.
Mert mind csak arra büszke, mije nincs.
Szépnek magasztald azt, ki csúnya,
Mondd a gonosznak: angyal, drága kincs,
Dicsérd okosnak a butát,
Frissnek, ügyesnek a sutát,
A kikapósnak magasztald erényét,
Fülét süketnek, vaknak szemefényét,
A förtelemnek mondd, hogy gyönyörűség,
A csapodárnak azt, hogy csupa hűség,
A jó kövéret mondd soványnak,
Világ rimáját szűzleánynak,
Dicsérd kicsinynek a nagyot,
És óriásnak, aki törpe,
Állhatosnak azt, ki elhagyott,
Sudár pálmának azt, ki görbe!
A jámbor aztán nézzen a tükörbe,
És káromkodjon egy nagyot...
De akkor én már hol vagyok!
.
@Gábris szomszéd: Mondtad. "A sportban így lehet igazán csúcsra jutni és tartósan ott maradni. A baj az, hogy ezen a profizmusoson csorba esett december 22-én, majd január 6-án még inkább"

Nem is értem. Katinka elment versenyezni. Valódi úszókkal. Nem 4., 7. évtizede "megúszókkal". Most akkor profizmus és piac, vagy komenyizmus és alázás? Szerintem nem bonyolult kérdés, de meglehet megint benéztem valamit. Röviden, ha ez a felvetésed lényeges, kérlek okosíts ki benne. Miről maradtam le. Előre is köszi.

Csak úgy mondom, brent olaj ára megy a negatív végtelenbe lefelé. Jobbklikknek nem lesz ám apanázs az idén. :-)
@dr. jenőke (jenőke):
Napokban dolgoztam egy fuvarozó cégnél.
Ki tudja, mennyi egy kamionsofőr havi fizetése?
(Nyóccáttalánnos kőcsak!)
Mármint "mennyi pénzt kap"... merthogy ugye...
Segítek, nettó 4-el(v.5-el) kezdődik és van utána 6 nulla. Pörgős cég, kihasználja a "lehetőségeket".
A dokik meg kussoljanak!
Értem én!
Kis csacskák, még stadiozóleumuk se!
@Eszter jött:
Ugyan... Majd ők lógnak akkor a villanyoszlopokon!
Mert amelyik vadbarom lezárja a határt nyugaton, az vagy legyen mocskosul felfegyverezve, vagy nagyon gyorsan meneküljön kelet felé...
Azt hiszem nem tévedek, ha azt mondom, hogy kelet felől még jó nem jött ebbe az országba!
@Sir Bates dö Hól: Téged még bottal sem piszlkálnak a srácok, a nőkről már nem is beszélve. Na jó mivel ma még elég keveset hánytál, beajánljalak esetleg Morvainál? :)
@Mariann19: Hát én már nagyon régen voltam rendes. De rendesen jó hogy rendesnek gondolsz. :-) Köszi. Csak ezek a rendek, pálosok, bencések, ... boccs több keresztyén rend nem jut eszembe, meg ne tudják eztet a rendet. :-) Vagy trendet.

Fityisz szlogent kicsit kiforgatva. Hallgass az eszedre! A logikádra. Hogy kire nem, azt nem mondom. Kitanálod. :-)

Játszik még az érzelem, az emberség, a humánum, de ezt jóval nehezebb konkretizálni. Sok minden elveszett. Talán nem örökre. Angyalvár, Vatikán, talán ha ott lenne érdemes szkennelni. Csak ez az akkurátus svejci gárda ne akadályozná. Persze arcanum.hu majd megoldja. Ha papá, nem, a pápa rábólint.

Áhhhh! Biztosan véletlen, hogy eddig nem. Bólintott.

Sok a démonom. Boccs hogy rátok szabadítottam. :-(

Csak egy ötlet. Szerintem piásan ne kommenteljetek! Nem hallgattam magamra. :-)
@rdos: Mit nem értesz? Nem olvastad a cikket? Katinkának semmi baj az úszásával és nem is arról ír a volt öttusázó. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Hallottam néhány turistáról, akik a Vereckei-beach üdültetési vállalkozás felejtett itt, amikor csődbe ment.
A haza-utat senki nem finanszírozta.
No szóval megint egy beismerés: odaküldték Laci bácsit színpadiasan valaki más sajtótájékoztatójára, hogy előre eltervezett teátrális keretek között "beszélgessen el" Katinkával. Osztán jött az ember tervez, az isten végez elv, mert a színpadiasnak celebrált beszélgetés teátrálisan nem jött össze. Viszont Laci bácsi teátrálisan lemondott, hogy pár nap múlva, némi összvezéri nógatásra színpadiasan visszatérjen a világot jelentő csempékre.
Hát akkor, csókolom, irgumburgum teringettét aztakutyafáját kedves MÚSZ, akkor ki is alázta meg Laci bácsit??? Katinka, aki sajtót tájékoztatni készült, nem beszélgetni? Vagy az az őstulok vadbarom úszószövetséges, aki teátrális akart lenni, és odaküldte, illetve nem beszélte le az odamenésről Laci bácsit? Én biztos kézzel behúzom az ikszet az őstulok neve mellé. Már csak azért is, mert számomra, és még sokak számára napnál is világosabb volt, hogy Laci bácsi színpadias megjelenése teátrálisan szimpla provokáció volt.
Holnapra mi a bánatosan fészkes lófenefasz fog még kiderülni a szövetség házatájékáról ebben az ügyben? Netán elszólják magukat, hogy tudatos lejáratókampányba kezdtek Katinka és férje ellen, mert azok nem úgy lábtempóztak, ahogy ők dirigálták? Ezen sem lepődnék meg. Hogy azt a kacskabajszú kutyaúritenit neki, meg bele abba.
@Gábris szomszéd: A két "sorsfordító" dátumot nem értem. Ugye cikket csak ritkán olvasva kerülhettem ebbe a szituba. :-)

A hír, az az amit titkolnak. Minden más hirdetés.

Te hirdetelsz? Vigyázz, (nyelvtanilag nem százas hogy helyes) kérdésem becsapós. :-)
@dr. jenőke (jenőke):
Kb. így történt. Oszt Ár-pád Tours még kicsit kekeckedett a környékkel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Azért érdekes ez a történet - eltekintve most attól, hogy migrálni akartak, vagy csak menekültek.
Történetesen a besenyők elől menekültek, ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy a mongolok érkezésének hírére éppen a besenyők szálláscsinálói voltak, akik viszont a kunokkal csaknem egy időben érkeztek.
Kitették a "telt ház!" táblát, erre a mongolok megsértődtek, és hazamentek.
Később itt kempingeltek a törökök, ezért az általuk épített fürdőkért cserébe kettedik Szolimán szobrot kapott, Batu kán meg semmit - igaz, köszönés nélkül távoztak.
@dr. jenőke (jenőke):
Azért elég sok mindent és mindenkit elvittek magukkal. A maradék népeket (fehérnépeket) megrongálták, a kultúra magvain kívül mást is elhintvén.
Ez a népszokás még sokáig megmaradt a "keleti tezsvéreinknél"... most meg csodálkozunk. :(
(Székelyeknél a magas torokhangot az 1600-as évekbeli mongol segédcsapatok dúlásával hozzák összefüggésbe. Genetikailag...)
A tököm se akar ezekhez a "keleti példákhoz" hasonulni, csak a "nagy nemzetmentő" és szervilis bohócai.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Tudod milyen sokba került a nyolcvanas években beszerezni egy mongol határőr bundát? Vagy egy fekete puffajkát?
Menőbb volt, mint a farmer.
@dr. jenőke (jenőke):
Bazz... Nem tudtam... Lemaradtam... Nekem elég volt a 80-as évek vége felé a "Boli elvtárs" dumát az ettársaktól röhögés nélkül elviselnem a seregben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Nekünk egy Szegh nevezetű alezredes jutott. Soha nem láttunk nála khalapácsot.
@dr. jenőke (jenőke):
Nekem a Markos-Nádas videóból megismert kiképzőőrmester (Dobos törzsörm. + Morzsi alhadn.) merthogy Nádas ott volt 1 hónapig operettkatona, Honv.Művészegyüttes beugrós.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Milyen fasza is volt napközben a katona zenész tanulókat hallgatni trombitálni. :)
@Bakter:
Amennyiben a doppingcsoport tudja 90 napra előre a sportolók földrajzi fellelhetőségét, ezeket a balfaszokat az úszószövetségnél informálhatnák. Hátha az értelem szikrája... Illetve ugye ha az úszószövetség adja le az infót a doppingcsoportnak, akkor meg a .urvahazugtrógerannyukat! Merthogy értem én, hogy szenilis vén faszok, meg minden...
Hűha:)

"Megmondta a főnök, hogy nem szereti Budapestet. Ebben 50 évnyi kisebbrendűségi érzés, lompos félműveltség, lappangó utálat, a "bűnös város" horthysta utóérzete és némi fennhéjázó gőg búvik meg."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=195256
@Orica Középföldi:

Egy hónap múlva a 'hóhajúundergroundrocker,ezerrel fogja nyaldosni a szent 'segget,a tujajegy meg befigyel 'öccáé:(

Ismerős a vazallusok pszeudo lázadása,csak hiteltelen!!!

......

..."a főnök nem szereti Budapestet"

Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???

.........

..mai zene?:))Jó reggelt!
@Orica Középföldi: én mindig is csíptem hontot, ha jól emlékszem, neked voltak kifogásaid. pedig megint hozta a formáját.
@gazoló:

"Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???"

Kompenzál:)

Ma sok dolgom lesz, tehát Vivaldival hangolok:)
@parti_giano:

A kifogások esetenként állnak, de mint írtam, ez remek.
@Orica Középföldi: @gazoló: vincent tumbli:

"Tarlós ugyanazt kapta jutalmul, amit Demszky büntetésül."
@parti_giano: :)reggelt!

www.youtube.com/watch?v=OdjpeO-Uch4

Voltak már más fővárosok is 'kishazánkban,lehetnek is még,csak kétharmad kérdése:(
jó reggelt!

fiatalok! :)))
@gazoló: Bűnös város? Ezt a sorozatot nézd majd meg.

youtu.be/aYwQTTeca9U
ez a két hír nekem elég is egész napra.

Kancellárokat neveznek ki a kórházakba is

index.hu/belfold/2016/01/14/kancellarokat_neveznek_ki_a_korhazakba_is/

Dolgozik a magyar, csak nem termel

Bár látványos ütemben bővül a foglalkoztatottság idehaza, a magyar dolgozók termelékenysége az egyik legalacsonyabb Európában.

mfor.hu/cikkek/makro/Dolgozik_a_magyar__csak_nem_termel.html
@guma:

Nem tudom miért nem volt jó megnevezés, hogy gazdasági vagy gazdálkodási igazgató. Mijafeneazakancellár? Az nem tisztamagyar szó! Imola nyelv védő nem ájult még bele?
@Orica Középföldi:

Mi lenne, ha a BKV vezetőknek kereke lenne?:D

No nem ők lennének a buszok, hanem gondolkodni is tudnának. Esetleg.
@gazoló: "Akkor 'mijafasznak akar a várba költözni a gyökér???"

Mert a VÁR az nem Budapest. Az rá VÁR. Essetunni!
@guma: "Dolgozik a magyar, csak nem termel"

Nézőpont kérdése. Meg kell nézni alulról, hátulról. Van ott szép nagy termés.:O
Kicsit részlezetve:
"...vásárlóerő-paritáson számolva egy ledolgozott munkaóra alatt a magyarok 30,72 dollárnyi GDP-t termeltek 2014-ben. Abban az évben, amikor a bruttó hazai termék növekedése várakozáson felüli volt. Ennek ellenére 2013-hoz viszonyítva a termelékenység csökkent, akkor ugyanis még 31,15 dollárt termelt egy dolgozó az OECD adatai szerint. Ez pedig úgy lehetséges, hogy tavaly a foglalkoztatottak száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a GDP. Az alacsony termelékenység hátterében jó eséllyel a közfoglalkoztatás áll. Az állami foglalkoztatási program keretén belül ugyanis jellemzően minimális hozzáadott értékű munkavégzés zajlik, a bevont személyek száma pedig fokozatosan és látványosan növekszik."

Nem tudom sírni vagy nevetni kell-e, ezért nincs szmájli.
Ezt majd akkor lehet eldönteni, amikor az állami foglalkoztatottak száma meghaladja a termelői szférában foglalkoztatottak számát. Akkor utóbbiak majd eldöntik ki sírjon, és ki nevessen?
@guma: akkor még mellé dobom ezt is...

A földárverések fideszes ötletgazdája még annál is jobban járt a földárverésekkel, mint eddig tudtuk

Amikor egy állami biznisz nem bűzlik, hanem egyenesen rohad.

444.hu/2016/01/14/a-foldarveresek-fideszes-otletgazdaja-meg-annal-is-jobban-jart-a-foldurveresekkel-mint-eddig-tudtuk
valasz.hu/itthon/alhir-a-gyori-orvosok-felmondasa-de-eles-a-helyzet-116865
"A levélben utalás szintjén felvetették a felmondás lehetőségét is, de Oláh Attila sebész főorvos azt mondja, osztályának egyetlen orvosa sem kíván távozni állásából.

Itt tart most a dolog. Az ügy súlyát jelzi, hogy a Kisalföld szerint az esti órákban a főigazgató egyeztet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárral is. Tájékoztatást későbbre ígértek."
@kekex: olvasva a sorok között, nem kamu volt az a hír, csak az agitprop próbálja menteni a helyzetet
@dr. jenőke (jenőke): "a főhatalmat évtizedeken keresztül gyakorló kommunista pártok "bűnöző szervezetek" voltak."

Mondjuk én a bűnöző szervezetek-et nem raktam volna idéző jelbe, de nem is vagyok Bence.

Kiindulási alapnak azonban kiváló. Kérdésem a következő.

Ha egyszer a komcsik (bolsik azok, de hagyjuk) bűnözők voltak, akkor az egypártállami jogrendszerből és politikai felépítményből kinövő jelenlegi többpártállami berendezkedésünk és személyükben is folytonos szolgálatok - hivatalok - képviselők - megmondó emberek nem ugyan de ugyan azok?

Mire gondolok, spontán privi, adó és társasági törvényünk, két szintű bankrendszerünk eszerint mind egypártállami bűnözés? A későbbi szintén, de az nem kérdés. :-(

Módszerváltásunk óta is jobbára kormányrendeleti kormányzásunk az demokratikus (vessük össze a dicsőséges 133 nap dekrétumaival)?

Parlamentarizmusunk, plenáris üléseinken benyújtott salátatörvények azok a parlamentarizmus csúcsai? Az USA-ban a plenáris ülés szerepe csak formális, minden a (szak)bizottságokban dől el. Amit ott, akár több évtizedes előkészítéssel elhatároznak - megszavaznak, azt a plenáris ülés, akkor is ha csak 5 képviselő van rajta, automatice megszavazza. Rendszerint ügyelve arra, hogy az iparnak legyen ideje felkészülni rá, azaz majd 5 év múlva ez lesz a szabály!

Plusz ogy választások jelölése az demokratikus?

Egyszerű kérdésem, a demokrácia legfőbb mentora és mai napi terjesztője számára ez a mára már szabadrablásra és alázásra hajazó félfeudális dzsuva megfelelő? Vagy vár a teljes feudalizmus kiépültéig?

Utolsó költői kérdésem. Szabad sajtónk. Most címlapos az index-en.

index.hu/index2/#bloghu/ilovebalaton/2016/01/13/aliga_297

Ebben a puritán eccerű janibá az üzenet, aki sakkozni és pecázni szeret, amikor nem "remete" Aliga 2-ben, vagy a Csobáncon.

Kérdésem, ebbe a képbe a vadásztársaságonkénti kizárólagosan janibá szoba plusz vadászatok, a maszek vonat, az évi ecceri hosszas szocsi "nyaralás", a(z állandó) kísérő szojvet eftársak, ... hogyan fér bele?

Kérdésem a magyar sajtón túl a "szabad világ" sajtójára is vonatkozik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az is lehet. Egy bizonyos. Mostanság nem fogok érdeklődni a tömeghisztériák iránt.
@Gábris szomszéd:
ne használd a nick nevem propaganda belinkelésére!
süti beállítások módosítása