Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: hvg.hu/itthon/20210729_budai_gyulai_milak_kristof_fekete_gyor_andras_aranyerem?s=hk Budai nertárs... (2021.07.29. 15:32) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2015.10.27. 09:05 Fabius

Orbán ajándéka halloweenre

Szavunk nem lehet se nekünk, se a kormány minisztereinek: Viktor gondolt ránk és meglepetésbulit szervezett halloweenre. Csinált nekünk ajándékot is, ami felőlünk nézve üresen világító töklámpás, a kormánytagok felől nézve meg haveri körben elkövetett álarcos rémisztgetés.

halloween.jpg

Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé. Innentől Tonyó narrálja Fénylő Csillagunkat: ő lesz az üzenethordó fiú a Viktor-kormánytagok irányban, és ő lesz felelős azért is, hogy az összes gondolatképtelen azonos baromságokat hordjon össze mikor nekünk beszélnek. Rajta keresztül kérdezhetné meg Vitya balog minisztert, hogy a picsába tudott a farkasflóri 1 milliárdot a semmire eltapsolni, még szerencse, hogy a Főnök minden piszlicsáré baromságra azért nem kíváncsi.

Mert van ám Tonyónak feladata ezen kívül is éppen elég.

Például neki kell ellátni Mindenórás Tábornokunk személy körüli feladatokat. Külföldi utakon ellenőrizni, hogy van-e kóbász az éjjeliszekrényen - rákot okoz, pfújj! - demizson az ágy mellett és éjjeli edény az ágy alatt. Ő fogja ébredés után átvenni vele a napi miről fogol' ma okosakat mondani leckét, hogy a király beszéde mindig flott és kellően begyakorolt legyen. Ezen kívül ő lesz lázárjános doppingja és folyamatos teljesítménykényszere, a nagybetűs MOTIVÁCIÓ.

Hogy ennyi minden mellett hogy fogja még az emberek véleményét összeszedegetni és a kormányhoz cipelni, rejtély.

Mer'hogy ez is dolga, mi több, vállalása Tonyónak. Ő lesz a gereblye, amelyik összehúzza a szétszórt véleményeket, aki ezeket megismeri miközben takaros halomba rakja, majd dekódolja és tolmácsolja a kormánynak. Ez nagyon szépen hangzik én kicsit mégis félek: róla kiderült már párszor, hogy más nyelvet beszél, mint a zemberek. Ki tudja mit fog megérteni és azt hogy fogja tudni tolmácsolni? Ez is ki fog derülni hamarosan, ahogy lemegy az ünnep, kialszik benne a még lángoló mécses, és jönnek a dolgos, szürke, éjjeliedényürítéssel teli hétköznapok.

229 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr508025268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kekex:

Lázár is úgy jár, mint Pargali (Makbul) Ibrahim, aki csak megkapta a selyemzsinórt.
@Eszter jött: Szoktál te is. Most pld. az enyém előt. :)
@DarthVader: "Ugyan OFF..."

Nem off ez te gerek. Hanme jándék. Tőlünk ( mármint adózóktól ) neki. Aki így áll a kérdéshez:

"Nyomdafesték
A fentiekkel kapcsolatban megkerestük Szőcs Gézát, aki meglepetésünkre nyomdafestéket nem tűrő szavakkal reagált kérdéseinkre. Kijelentésére, miszerint nem ad választ kérdéseinkre, felvetettük: mivel milliárdos nagyságrendű közpénzt költött el az expóra, törvényi kötelessége tájékoztatni a közvéleményt. Kérdéseinket írásban is elküldtük a miniszteri biztosnak, aki egyúttal Orbán Viktor tanácsadója is.
Szőcs levelünkre azóta sem válaszolt."

Vajon az ügyészség hogyan áll a kérdéshez? Mert a leírtak alapján látszik egy csomó sikkantás, hivatali visszaélés, hűtelen kezelés esetje fennforgásolni.
Isten a Földet az embernek adta. Ajándékba, és úgy is bánik vele. Lehet, hogy nem lesz még egy ilyen ajándék a számunkra.

index.hu/tudomany/2015/10/28/nagyon_hianyzik_a_foldnek_az_oriasallatok_uruleke/
Jééééé :)

Két tonna amfetaminnal kaptak el egy szaúdi herceget Beirutban. A Captagon néven ismert kábítószer a takfirista Daesh vagy, ahogy mi ismerjük az Iszlám Állam legkedveltebb drogja. Még szerencse, hogy a szaúdi birodalom jelenleg az ENSZ emberjogi tanács élén van.

444.hu/2015/10/26/ket-tonna-amfetaminnal-kapcsoltak-le-egy-szaudi-herceget-beirutban
@Rodeo36:
Ellenőrizd a számításomat onnan, hogy 1 km 100 ezer cm, 1 cm 10 mm, tehát 1 km 1 millió mm.
3 milliárd osztva 1 millióval, az 3.000.
Mi a probléma?
@nincs_itt:
Még jövök neked egy válasszal a tegnap előtti beszélgetésünkhöz, most megteszem.
Aggályaidat fejezted ki arról, hogy Merkel menekültügyi politikájába hogyan fér bele gazdasági megfontolás a bevándorlók jövőbeni foglalkoztatottsága.
Te jobban ismered a körülményeket, ezért nem vitatkozhatok ezen.
Úgy látom, hogy ez a szegmens csak egyike Merkel gazdaságpolitikájának, különösen azért, mert a menekültügy kissé megrogyasztja a németek hegemóniáját az eu-ban, és ez következménnyel járhat a német gazdaságra is.
Érezhető a tagországokban mostanság eluralkodó euroszkepticizmus. Lehet, hogy Anglia kiválik, és már látható Mo-gal az élen, hogy a V4-ekkel összefog Bulgária és Románia is a németellenesség tárgyában.
A kilépés veszélye fennáll, és megindulhat a dominó elv, mert a támogatások megszűnése után nem lesz erős kötődése a periférikus államoknak a bennmaradásra.
Az igaz, hogy fenti országok erős függésben vannak Németországgal gazdaságilag, de az is látszik, hogy a németek befektetéseiből származó előnyök már irritálóak.
Nézd meg a lengyel választások utáni várható intézkedéseket. Jönnek a multi- és különféle különadók, amelyek a német befektetések profit elvonását jelentik, és lesznek további utánzók.
Mindezek fényében Merkel érezheti, hogy a belső gazdaság megerősítésére kell törekednie, melyhez a menekültekre is szükség van a hiányt jelentő szakemberek pótlásával.
Na szóval /ahogyan szoktad mondani/, Merkel öngólt is lőtt menekültügyben, de gondoskodik is országa jövőjéről.
Megszereztük az osztrák-szlovén határra tervezett, "nem kerítés, inkább kapu szárnyakkal" jellegű építmény első látványképét. :)

tutiblog.com/ilyen-lesz-az-osztrak-hatarzar/
@Mariann19: "melyhez a menekültekre is szükség van a hiányt jelentő szakemberek pótlásával."

Tatok tőle, hogy túlzott az optimizmusod. :(

A Die Presse osztrák napilap konkrét adatokat hoz arról, mennyire sikeres a migránsok eddigi integrációja a két országban. Az afgánok nagyjából egy százaléka diplomás, a migránsok képzésében nagy a lemorzsolódás, a német belügyminiszter pedig úgy számol: a felnőtt migránsok 15-20 százaléka analfabéta.

mandiner.hu/cikk/20150910_mi_lesz_a_migransokkal_a_megerkezesuk_utan

"Németországban a szövetségi munkaügyi ügynökség óv a túlzott várakozásoktól a menekültek munkavállalásával kapcsolatban, a szervezet szerint a munkaerőpiaci integrációjuk lassú folyamat, és csak 8 százalékuk tud elhelyezkedni a menekültstátus megszerzése utáni első évben."

mandiner.hu/cikk/20150930_nemet_munkaugyi_hivatal_lassu_a_menekultek_munkaeropiaci_integracioja
@parti_giano:

Hogy te milyen figyelmes vagy!

Megkeresem, átnevelem.
@Mariann19: köszönöm a választ!

tessék velem vitatkozni, kérem! mert én itt élek az igaz, de sok mindent belülről, nem úgy látok mint te kívülről! más a perspektíva. továbbá, sem közgazdász sem, politológus nem vagyok, csak ecceri vasas, aki még emléxik a 4 alapműveletre és meri használni is!

csak ismételni tudom magam, hiányszakmákkal (értsd németo. esetében: vasas, villanyász, nehézgépkezelő és sofőr, egészségügyis...sok ilyen van) ezek az emberek nem rendelkeznek, nyelvismeretük nincs! tehát, velük nem lehet tervezni! a gyerekekre sem számíthatnak, mert az sok-sok év és még több "ha"!

igen a periférikus tagállamok most erősnek gondolják magukat, mert hirtelen van "ellenségkép" megint, a volt cóccialista országokban nem is tudnak létezni anélkül! most a csúnya "kizsákmányoló, karvaly tőkés, blablabla" megint/ismét/azóta is a legnagyobb ellenség, akit jól meg kell leckéztetni! csak előtte azért még egy kicsit fizessen má'!!!
az előny azért irritáló, mert amíg mo.-on és V4-ben is a tisztelt "elit", nem az ország előrejutásával, fejlesztésével volt elfoglalva, addig németo.-ban kiépítették a "szociális-piacgazdaságot", meghökkennél, ha látnád mennyire emlékeztet a volt kádárista érára időnként! itt bajoro.-ban 1960-as években még, önellátó gazdaságok voltak a jellemzőek, az első valóban korszerű bmw, az első legendás 520-as 1972-ben gördült le a szalagról!

szóval merkel nem tudom miért, de nagyon elrontotta! én, nem látok benne rációt, sőt hasznot sem, csak veszteséget és rengeteg nehézséget okozott!
azért emlegettem az 5 nagy germán törzset, mert bizony azok tartományai a mai napig a legerősebbek és legbefolyásosabbak!
ha bajorok+svábok nagyon felbosszantják magukat, akkor a bundesnek annyi is lehet! de ez nem fog bekövetkezni valószínűleg. de az alkotmány szerint, önálló, szabad államok! ezzel bármikor élhetnek is!

a lengyelek meg addig erőlködnek, amíg megint megszűnnek 250 évre!

bocsánat ha hosszú lett, de még nincs vége...
Micsoda meglepetés. :)

"Az MNB elnöke, Matolcsy György látványosan elvérzett az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt, miután semmilyen elfogadható magyarázatot nem tudott adni a jegybank nagy értékű kastély és műkincsvásárlásaira"

alfahir.hu/hatalmasat_egett_matolcsy_gyorgy_bizottsagi_meghallgatasan
@nincs_itt: Ha ez így folytatódik lehet, hogy nem NSZK, hanem bajor állampolgár leszel. :)
OFF

dezsőke a "hiteles tényfeltáró újságírás" fenoménja. :)

888.hu/article-az-index-hu-lyukra-futott

ON
@Gábris szomszéd: mijaz hogy leszek! kruzifix! i bin dahoam! hoabidere!
@Mariann19: Ezek a hírek mutatják meg igazán, hogy mi zajlik valójában überálleszben.

"Németországban a biztonsági szervek körében rendkívül veszélyesnek tartják Angela Merkel kancellár és kormánya menekültügyi politikáját, és erősen aggódnak annak lehetséges belbiztonsági következményei miatt - írta Lázadás Merkel ellen? című írásban a Welt am Sonntag. A beszámoló szerint a belső elhárításért felelős alkotmányvédelmi hivatalnál (BfV), a külföldi hírszerző szolgálatnál, azaz a BND-nél, valamint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a határőrizetért is felelős szövetségi rendőrségnél "masszív ellenállás" formálódik a kormány menekültpolitikájával szemben.

Lehetetlen integráció

A lap szerint a biztonsági szervek vezetői körében kering egy aláírás nélküli elemzés, egy úgynevezett non paper, amelyben szerint félő, hogy a már meglévő párhuzamos társadalmak miatt nem lehetséges a százezres nagyságrendben érkező illegális bevándorlók integrációja. Németország integráció helyett "importálja az iszlamista szélsőségességet és az arab antiszemitizmust, behozza más népek nemzeti és etnikai konfliktusait, és beereszt egy más jog- és társadalomfelfogást" - áll a Welt am Sonntagban idézett ismeretlen szerzőjű, bizonytalan státusú dokumentumban. "A német biztonsági szervek nem tudják, és nem is lesznek képesek kezelni ezeket az importált biztonsági problémákat és az általuk a német lakosságban kiváltott reakciókat" - áll a dokumentumban."

mandiner.hu/cikk/20151026_merkel_elleni_lazadasrol_ir_a_welt_am_sonntag
@nincs_itt:
lengyelek abszolút többséggel kacsinky-t tették meg korifeusnak!!! ha ez így halad mi lesz?

azért a németek is beszállhatnának már abba (tanácsokkal meg ???)hogy ne legyenek többé emigránsok, most nagy a kavarodás

europa hülye? a bevándorlás okát kell megszűntetni!!!

brühüyyy

kkk

és ezek a követelődző gyújtogató izék nem menekültek, hanem rablóhorda
@Mariann19:
én a mm-t reklamáltam mert egy "m"-et írtál ami méter...

németország a kihelyezett összeszerelések áttelepíthetőek máshová seperc alatt

a Honda volt olyan helyzetben az usa egyik államában el keazdték basztatni, akkor megunta, és aszon'ta, hogyha annyi a gond akkor leszereli a gyárat és elviszi máshová azonnal mexűnt a probléma...

a magyar (levédibasznád) helyzet olyan hogy nincs saját lába tehát nem tud ráállni, pont aszt baszták szét a kedves hazaárulók

az orosz piac hatalmas és nagyobb integrációval be is tudná fogadni az összes kilógó német összeszerelést
és akkor mi lenne levédiabasznádon?
a stadionokban disznótenyésztés???

és a focistákbók kanászok?

brühüyyy

kkk

a kacsinszky is addig ugrál, míg kirekeszti magát,

az atlanti pocsolya innenső oldalán pedig röhögnek, beválik a divide et impera
@nincs_itt:

vasz iszt dassz? kruzifix! i bin dahoam! hoabidere!
bayerische plöm plöm???

brühüyyy

kkk
@Gábris szomszéd: haver, a hantás feleségének meg összedobtunk egy kiállítást a taljánoknál. gondolom ocsó volt:))

én mé nem lepődők má meg semmin?
@Rodeo36: fidexkft tovább dübörög. :(

Semmit sem ér a jogerős bírósági ítélet – így működik a földmutyi

Újra lebuktatta magát az Orbán-kormány az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítése kapcsán. Ugyanis az elpusztított Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság szétosztott, a haveroknak bérbe adott földjeit is árverésre bocsájtják, sőt olyan cég is szerepel a bérlők listáján, amely esetében jogerős bírósági ítélet semmisítette meg a bérleti szerződést.

alfahir.hu/semmit_sem_er_a_jogeros_birosagi_itelet_igy_mukodik_a_foldmutyi
@taga20: Mizu haver? Begördült már a mazdácska a kertbe? :)
@Rodeo36: ahogy írtam, mo. lesz lengyelo.-ból is, még többen fogják elhagyni... esetleg megint megszűnnek pár száz évre...
de ahogy háccsó hátasztánba úgy pollandijában is üres országgal 10 db leadott vokssal meglesz az abszolút többség!!! éljen a 9/10-ed!
európának olyan "vezetői" vannak, akik tényleg hüjének láccanak!

sokaccor is megismétlem a hivatalos német adatokat:

80% NEM jogosult a menekült státusra
a fennmaradó 20%-ból 80% CSAK 8 általánosnak megfelelő iskolával, a szakmával(releváns) talán 2-5%-a rendelkezik a valódi menekülteknek...
@taga20: Aztagecó ezt kapd el. :)

Letették az esküjüket az új miskolci seriffek

www.boon.hu/letettek-az-eskujuket-az-uj-miskolci-seriffek/2942450
@Rodeo36: nem teccik beszélni boarisch-ul? ejnye! pedig önálló nyelv, nyelvtannal, oktatással stb.
@taga20: te olvastad mit válaszolta a sógorék hivatalosan?
tudod, nem ananászháré íratott valakival valamit, hanem a zosztrák hadügy egyik tud. intézete!

nehiggy a flanszijáknak a vítíszíszí az csak a beetetés!
@Gábris szomszéd: ártu, ez nem egy botmikszer, eszt még reszelik a japók, hogy patent legyen a verda:)

aszt mondták novemberre meg lesz, remélem a télapót má legyorsulhatom:))
@taga20: Te akkora burzsuj vagy, hogy új autót veszel? :)
@nincs_itt:
"Szóval Merkel nagyon elrontotta, nem tudom miért?"
Politikai elemzők szerint nem tehetett mást, hiszen Németországot kísérti a II. Vh-ban elkövetett bűnök sokasága, ezért nem képviselhet antihumánus álláspontot menekültügyben. Oké, ez érthető is lehet.
Azonban ez azt jelenti, hogy Merkel elfogultan döntött, így nem kellett volna felvállalnia a döntnök szerepét.
Rosszul tette, mert amennyiben az eu kollektív döntését szorgalmazta volna, akkor kollektív a felelősség kérdése is.
Látható, hogy most már ennek a döntésnek a folyamatos korrekciója zajlik, de még egzakt elhatározásokról nincs szó, mert az Merkel presztízsveszteségét is jelentené.
Foglalkoztatás kérdésében kár, hogy Merkel nem leste le a svédországi empíriákat.
2013-tól a svédek deklaráltan feltételek nélkül engedték be a szíriai és eritreai bevándorlókat az olcsó munkaerő reményében.
Jelenleg a bevándorlók munkanélkülisége kétszer akkora, mint a svédek 7%-os átlaga.
A forrás nem adott magyarázatot a miértre, de látható, hogy nem jött be a svédeknek a terv, és itt nem szakképzett emberekről van szó.
Németország viszont szakmunkásokat kíván képezni, amelyhez kétséges, hogy megfelelő az emberanyag, valamint legalább 2-3 év, amíg a kiképzett emberek még csak kezdővé válhatnak.
Közben a németeknek drámai csapás Kína gazdasági gyengülése, hiszen a kínai boom akkortájt fellendítette a német gazdaságot.
Ez azonban más téma.
@Gábris szomszéd: öt évig a banké lesz, addig csak tejelünk.:)

úgy hogy inkább sajnálj!:))))))))))
@taga20: Ismerős érzés. :) Amúgy jól választottál. Tényleg pontosan melyik fajta lesz? :)
@Gábris szomszéd: G165 revolusön, me annyit dumáltatok nincs sehollal, hogy kénytelen voltam japót venni:))
@Rodeo36:
Figyu! Nézd meg, végig írtam nagybetűvel is a mm-t.
Nem fogják elvinni a németek az összeszerelési tevékenységet, én egy más összefüggést vélek felfedezni.
Azt, hogy elkezdik utánozni Orbán befektetőkkel szembeni adópolitikáját /lásd.Kacynszki, már be is jelentette/ és a német befektetések már nem fogják produkálni a remélt hozamokat.
Azt nem vitatom, hogy hatalmas az orosz piac, de a gazdasága lejtmenetben van. Ilyen helyzetben kétséges, hogy nagy importban gondolkozna, hiszen
a kereslet ilyen helyzetben nem nő, hanem csökken.
@Gábris szomszéd:
Tegnap olvastam ezt a "non paper"-t valahol, megismertem a tartalmát.
Az elég sokat mondó, ha már komoly veszélyekre kell felhívni a figyelmet a biztonságiaknak.
@Mariann19: igen ezt az első válaszomban leírtam, illetve azt is, hogy a zátlad dájcs miként is éli meg ezt a II.VH-val kapcsolatos "becsípődést": rohattul unnya!

merkel azért IS döntött, mert egy "kicsit" elszállt a saját nagyságától!

a korrekció pedig nem is olyan kis ütemben zajlik! már a német légierő gépeit is használják a nem jogosultak elszállítására!

persze nem mondhat ma 180 fokkal mást, mint 2 hónapja, de mégis azt mondja!

na most teljesen érthetetlen az eu tagjainak, különösen a perifériás országok nagyképű, és öngyilkos hozzáállása!

most kellene mindenkinek összezárni és egységesen kibaxni minden olyan próbálkozót, aki nyomokban sem hasonlít menekültre!

a bevándorlók munkanélkülisége közel 60-70% mindenhol az eu-ban! ugyanis a zömük a szociális juttatásokért jött/jön. eszük ágában sincs dolgozni! sőt olvastam egy interjút - állítólag szír bevándorló, finnországban - ahol nem értette a fiatalember, hogy napközben a zemberek miért nem a "bárokban" és kávézókban ücsörögnek - ahogy ez arrafelé szokás(jártam ott is, láttam) - hanem dolgoznak! csak autók vannak az utcán és ez olyan nem jó nekijje... mindezt nem ékes finnül, de nem ám! gyatra angolsággal, adta elő!

na ez a helyzet itt is! amint munkáról van szó - volt már ilyenre példa - akkor máris jön, hogy korán kell kelni, mindennap! dolgozni kell menni, nem állhatnak meg a szokásos öt hat alkalommal 1 órára imádkozni, a 8-9 órából...
semmi rasszizmus, csak a tények!
@Mariann19:

Befektetés nélkül nincs fejlődés. Ha a bankok nem fognak hitelezni, akkor lelassul a fejlődés. A magyar állam nem tud hitelezni, hiszen maga is az adózóktól kap állampapírokon keresztül hitelt.
Szerintem ha túltolják a szekeret, akkor a kereslet csökkenése miatt az ipar is csökken, és kevesebb lesz az adó, ami ennek a politikának a kudarcát fogja bizonyítani.
@Mariann19: sajna ez a helyzet! biza, egy kollega felesége menekültet vitt el cipőt venni, volt egy keret, a jó és hálás menekült azonnal levette a polcról 120 eurós nike toporgót, próbálta a nő megértetni vele, hogy az nem fog menni, kicsit olcsóbb adidast, esetleg pumat, ha lenne kedves méltóztatni...
reakció?
odabaxta a nike-t, majd közölte, hogy más neki nem kell!
@Mariann19: Hát igen. Nincs_itt sem azért tépi itt a száját mert annyira széljobber lenne. Egyszerűen csak látja mi történik saját környezetében, amely eddig sok szempontból a béke szigete volt és most felbolydult méhkasra kezd hasonlítani. Ő és a németek többsége szerintem nem fogja hagyni, hogy szétbasszák az országukat.
Én úgy vélem, hogy a német autógyárak részvényeseinek fontos az osztalék. Ha az a magyar összeszerelő üzemek után nem csurog, csak cseppen, akkor el fogják vinni az üzemeket oda, ahol csurog. A tőkés nem hülye. Mint ahogy a multi sem az. Mi meg itt maradunk a magyar mult(y)ival.

A migráns fiatalnak is van agya, képes tanulni, akár nyelvet, akár szakmát. A tanulás képessége nem csak a magyar ember tulajdonsága.
@látjátok feleim szümtükkel: majd egyszer próbálj meg 0 nyelvtudású fiatalt betanítani a legegyszerűbb munkára!

a példa éppen egy magyar volt! "csak" a robotokat kiszolgáló szalagot kellett volna feltöltenie. apró szerencse, hogy még beszélem a magyart... mert ha egy német fut vele össze, akkor kb 10 perc múlva már nem dolgozott volna a nagy autógyártó multinál!

leírtam már egyszer, akkor megismétlem, hátha megérted végre!

80% 8 elemi, ami itt egyenlő az analfabetizmussal!
91% semmilyen szakma!
a többi még a saját hazájában sem képes munkát végezni, mert ott is analfabéta!

kezd derengeni?? hosszú évek, mire az alapvető nyelvi problémákat megoldja! szóban!!! de írni, olvasni...
@látjátok feleim szümtükkel:

" A migráns fiatalnak is van agya, képes tanulni, akár nyelvet, akár szakmát. A tanulás képessége nem csak a magyar ember tulajdonsága."

én úgy látom, aki odahaza olyan környezetben élt, hogy dolgoztak a szülei, vagy már ő is rendszeresen, annak nem gond az integrálódás, aki meg a "bárokban üdögélt", az sehol a világon nem akar dolgozni...miért is tartaná el bárki?
@nincs_itt:

Valaha dolgoztam gyárban ( is ), nekem ne magyarázz.
@evasanyoca:

Ezek a migránsok nem olyan környezetből jöttek, ahol bárban üldögélve töltötték napjaikat.
@Gábris szomszéd: mindenki irigykedik valakire, én dzsudzsák balázskára:)

annyi jó autót összetörni:)))
@látjátok feleim szümtükkel:" a bevándorlók munkanélkülisége közel 60-70% mindenhol az eu-ban! ugyanis a zömük a szociális juttatásokért jött/jön. eszük ágában sincs dolgozni! sőt olvastam egy interjút - állítólag szír bevándorló, finnországban - ahol nem értette a fiatalember, hogy napközben a zemberek miért nem a "bárokban" és kávézókban ücsörögnek - ahogy ez arrafelé szokás(jártam ott is, láttam) - hanem dolgoznak! csak autók vannak az utcán és ez olyan nem jó nekijje... mindezt nem ékes finnül, de nem ám! gyatra angolsággal, adta elő!"

én ezt nincs itt-től idézem, és hiszek neki.
@látjátok feleim szümtükkel: óóóó, párdón! én viszont nem valaha! hanem minden nap, pl holnap reggel is, még a bömös aprócska üzemében fogok elterülni! ahol, nap, mint nap érkeznek az új aspiránsok európa és közel- és középkelet minden szegeltéből...

nem magyarázok, Isten ments! hiszen töviről, hegyire ismered a német autógyárak belső világát, sőt a leihfirma-k rendszerét is!

bocsánat, hogy meg mertem szólítani naccságodat...

nem tudom teccet-e járni - de biztosan - mondjuk afganisztánban, esetleg irak? mert bizony, ott ez a népszokás a férfiak körében... kávézók és teázók csendes szemlélődéssel feltöltött közegében zajlik az életük...
@taga20: mazda(mazdureusok=bölcsek)9 volt valaha, a felső-pleisztocén kezdetén ilyen is! akkor az volt csúcs, persze a t-rex lefutotta...
@nincs_itt: valaha róma volt a világközepe, ma maksz maranello a sportkocsik közepe:)

szerintem az nem állt jól a mazdának. a wankel motor, az igen:))
@nincs_itt: és még be se jöttél pistabátyám:))
@taga20: na megy ez neked! de egy ghibli-ért odaadnád a gummi csajt?
@taga20: ha meg bejövök, akkor meg 10 lépés alatt 3X lesz igazam! ugyi Boborján?
@taga20: te meg az ismeretlenül is mélyen tisztelt asszonykád fogtok jól állni a madzagnak!
pizsama frankó meleg! megyek alunni! mer az durva vekker meg ordibálni fog éccaka!
@nincs_itt: natürlich, ha egyszer módom lesz rá, megütöm:))

v8 mennyország:))

jóéjt neked!
@Mariann19:

"Fontos az ország befektetői klímájának javítása, a befektetők, vállalatok ugyanis aggódnak az adózási és szabályozási környezet stabilitása miatt. Szükséges, hogy a befektetők képesek legyenek előre kiszámítani a vállalkozásaikat érintő szabályozók és adók hatásait. Bár az Egyesült Államok az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, de ilyen környezetben csökkenhet a befektetések mértéke."

index.hu/kulfold/2015/10/28/soha_ilyen_durva_kritikat_nem_kaptunk_amerikatol/
@Mariann19:
el fogják vinni, máris nagyon únhattyák amit a zorbánbanda művel...
az oroszokra nem aszt mondtam amit te értettél, hanem, hogy ott lehet befektetni és nagyobb integrációval a profitot megosztani és 3. piacra is értékesíteni

a lengyelek rosszúl döntöttek, az ilyen mértékű nacionalizmus már nem "divat" és ha nem teszik hozzá a sajáttyukat akkor senki sem fog beruházni, pénzük meg nincs amiből vásárolni tudnának...a nyersanyagpiac -végre- a helyére került és nem lesz soha többet akkora értékteremtő mint volt egy pár éve, a szaúdiak és a többiek nyomorogni fognak nem lévén más exportyuk és ez a helyes irány a munkát meg kell becsűlni a hozzáadott értéket kell megfizetni nem kirángatni a földből valamit és drágán eladni

brühüyyy

kkk

az értéktelen magyar munka zorbán alapján is meg fogja kapni a "felérétkelődését"
@ornagy50: Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék, csend vala, s felleg alól száll fel az éjjeli hold..." az én időmben rengeteg verset kellett megtanulni, mint memoritert, és nagy fejlesztő hatása volt az esztétikumon túl......szeretem a verseket..kk
@ornagy50: Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék, csend vala, s felleg alól száll fel az éjjeli hold..." az én időmben rengeteg verset kellett megtanulni, mint memoritert, és nagy fejlesztő hatása volt az esztétikumon túl......szeretem a verseket..kk
@evasanyoca: Tartalmában lakozik a LÉNYEG!!!
@ornagy50: teljes mértékben:"Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül!"
@evasanyoca: de a mostani Horty-restaurációra is citálhatnám a költő véleményét:" ..régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?"
@evasanyoca: Erről Szól a Történet!!!:(
@ornagy50: fafejű politikus-rétegünk ostoba, tanulatlan, gonosz,érzéketlen mohó habzsolháp-gyülekezet...megeszik az aranytojást tojó tyúkokat, jelen esetben pont a legdrágábbat, ami a kenyerünket adná mindenkor: a földet.
@ornagy50: kkk....az az igazság ezt túl kedvesnek találom a számukra!!!
@ornagy50: kkk....az az igazság ezt túl kedvesnek találom a számukra!!!
24.hu/kozelet/2015/10/29/haromszor-annyi-a-korrupcio-de-nem-am-azert-mert-szetlopjak-az-orszagot/

"A fővárosi főügyész szerint tavaly a korábbi háromszorosára ugrott a feltárt korrupciós esetek száma, és Budapest bűnügyi statisztikája is hasonlóan alakult. Az adatok azt mutatják, hogy hatékonyabb lett a bűnüldözés munkája – idézi Ibolya Tibort csütörtöki számában a Magyar Idők.

A főügyész elmondta, hogy míg 2013-ban 1105 korrupciós bűncselekményt regisztráltak, addig tavaly 3269 ilyen bűntettet. Budapest adatai hasonlóan alakultak, a fővárosban is több korrupciós ügyet jegyeztek fel 2014-ben, mint egy évvel korábban – tette hozzá."

Nocsak-nocsak, itt egy bicsak, nem bicsak az kés ő, most látni, hogy késő.:D

Kérdés, hogy ezek a korrupciók a közigazgatás, és a gazdaság mely szintjein derülnek ki.
"Hogy is van ez? Menekült alig van, de a terrorveszély nő"

nepszava.hu/cikk/1074570-hogy-is-van-ez-menekult-alig-van-de-a-terrorveszely-no/

Vagy ajándék a fokozott védelem is?
index.hu/kultur/media/2015/10/29/hirek_amik_az_allami_mediaban_lenyomtak_colleen_bellt/

Aki nem tudta, hogy ez lesz, az egyszerűen hülye.

Bocsika az off-ért de nem bírt bennem maradni.......:)))
@öregmatróz:

Bordatárs nagy rádió halgató, de a miniként csak a kiráélyi adók jönnek, és ott egy szót sem említettek miderről.:D

Olyanok, mint az ecceri juhász, aki amikor jött a zivatar, bedugta a fejét a szénaboglyába és aszonta, most már jöhet akár az isten nyila is. Meghallotta ezt egy arra járó ember, aki a botjával nagyot ütött a juhász valagára. A juhász felkiáltott: édes istenkém, veled már viccelődni sem lehet?

Addig dugják ezek is a fejüket a főni valagába, míg hasonlóan nem járnak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ez jóóóóóóó.....me még nem hallottam...-:)))

Én már erre az egészre nem találok szavakat.

Má' csak röhögni tudok.

Mikó lesz ennek vége.....!!!!?????
Egy kis gyújtemény az egyistennek a népszavazással kapsolatos mondataiból. Masnival átkötve ajándék a blog olvasóinak.:O

www.atv.hu/belfold/20151028-nepharagtol-tart-a-fidesz-a-vasarnapi-zarva-tartas-kerdeseben/hirkereso
@öregmatróz:

Majd amikor már minden viccet hallottál.:O
Szép napot mindenkinek. :)

Az osztrákoknak elegük van, csak nem merik kimondani a szót, hogy kerítés

Három adat:

- hétfőn Magyarországra 12, azaz tizenkettő menekült érkezett.
- ugyanezen a napon az osztrák-szlovén határon (Spielfeld) 4800 ember ment át.
- ugyanezen a napon a német-osztrák határon 11 154 migráns torlódott fel.

index.hu/kulfold/2015/10/28/menekultvalsag_ausztria_nemetorszag_szlovenia_kerites_hatar_menekultek_werner_faymann_angela_merkel/
@látjátok feleim szümtükkel:

Amit ezek csinálnak az mind a vicc kategóriájába tartozik, csak ezen az a három millió nem nagyon derül.

Hanem majd ha észhez térnek.......

Na akkor lesz sírás rívás és fogaknak csikorgatása....
Ha már vagy még mindenki dolgozik, akkor:

OFF

www.atv.hu/kulfold/20151028-jonnek-az-1000-eves-emberek

Itt ugyan 1 nullával többet írtak de a csutinak /és nekünk/

jó esélyeink vannak......

Bocs....:))
@öregmatróz: jó reggelt fiúkák! Nem látok a dühtől...olvastam valahol, hogy megint x millió vagy milliárd forintot megszavaztak a csuti aranylábú fiúcskák edzőpályáinak fütésére stb.stb. az országban meg éhes, nyomorult, munkanélküli,hajléktalan,reménytvesztett emberek tömkelege ..hát nem szégyellik magukat, nahát!:(((
@Mariann19: sose kérdezz meg egy ügyvédet, hogy szükséges-e jogászi közremuködés egy szerződéshez...
(ez analóg a másikra is... )
ajándék hallonwenre!

no comment!

Évtizedes gyűlölködés után Hegedűs Loránt megkapta az első fegyelmijét a Református Egyháztól
.
.
.
'Nem istentiszteletre jöttünk ide!

Szathmáry Béla értékelése szerint azonban Hegedűs Loránt nemcsak két éve, hanem az eljárás során tanúsított magatartásával is megszegte a lelkészi esküjében vállalt kötelezettségét.

„Azzal, hogy egy öttagú bírói testület által meghozott határozat kihirdetése közben e közösség lelkipásztoraként egyrészt eltűrte az általa odahívott egyháztagok fegyelemsértő és rendzavaró magatartását, a bíróságra szórt átkait. Másrészt a határozathirdetés közben látványosan sértődött kivonulásával azt bizonyította, hogy nem ismer el maga fölött egyházi törvényes hatóságot, s gyülekezetének tagjait nem a keresztyéni szeretetre, az ennek megfelelő viselkedésre, hanem a gyűlölködésre neveli.”

A bíró szerint ez az eset is bizonyítja, hogy Hegedűsnek „nem Krisztus követése a célja, hanem egy torz politikai eszme szolgálata”.

Szathmáry Béla felidézte, „amikor a határozat hirdetése kapcsán igei idézetekkel indokoltam a döntést, hangos bekiabálásként az hangzott el, hogy >>Nem istentiszteletre jöttünk ide<<.”

„Harmincöt éve dolgozom a világi bíróságon büntető ügyszakban. De ilyen alpári és agresszív viselkedést, amelyet az ifj. Hegedűs Loránt támogatására megjelent gyülekezeti tagok mutattak, a legelvetemültebb vádlottak és esetenként meglehetősen alacsony képzettségű és intelligenciájú hozzátartozóik részéről sem tapasztaltam. És ez az, ami a leginkább elszomorító, hogy ide jutottunk.”

Szathmáry Béla elmondta, hogy a református egyház bírósági törvényében nincsen rendelkezés a súlyosítási tilalomról, amely a világi büntető eljárásban azt jelenti, hogy ha csak a terhelt javára jelentettek be fellebbezést, akkor a másodfokon vagy harmadfokon eljárt bíróság nem alkalmazhat az elsőfokú bíróságéhoz képest súlyosabb büntetést."

.
.

atlatszo.hu/2015/10/29/evtizedes-gyulolkodes-utan-hegedus-lorant-megkapta-az-elso-fegyelmijet-a-reformatus-egyhaztol/
@nincs_itt:
"Teljesen érthetetlen az eu-s tagállamok, különösen a perifériás országok nagyképű és öngyilkos hozzáállása."
Én úgy látom, hogy ez egy kényszerszülte, otromba egoizmus. Először is minden ellenkező híresztelés ellenére egyik ország sem akarja látni a területén a menekülteket, mindegyik szabadulni akar tőlük.
Miután nem volt menekültügyben egységes álláspont, a kialakult káosz hozta létre a "csak szabadulni tőlük azonnal" cselekvést, mely módszerrel a szomszédos, érdekelt országok elkezdtek szemben állni egymással. Ennek káros következményei a későbbiekben fognak jelentkezni, és nem a békés egymás mellett élés hangulatában.
Nem kétséges, hogy ezt a helyzetet Orbán hozta létre dobbantóként a kerítés megépítésével.
Úgy néz ki, hogy buzgó követőkre talált, mert a szomszédos országok igencsak hangoztatják ezt a védekezési módszert.
Utalva az általad jellemzőnek mondott menekültek magatartására és véleményére, azt mondom, hogy ez is következmény. A csábító és hívó szavak hibásak voltak, és csalódást okoztak a bevándorlók számára. Nem hangzott el, hogy a javak birtoklásának az alapja Európában maga a munka, a más javai magántulajdont képeznek, itt sem jár semmi gratis.
A fentiek - erős a gyanúm - nagyon be fogják árnyékolni a menekültek és az itt élők jövőbeni együttélését.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Befektetés nélkül nincs fejlődés."
Bár elhinnék ezt a bölcseletet azok is, akik a befektetők profitját halálos bűnként ítélik meg.
Sokat vitatkoztam a külföldi befektetők által "kitalicskázott" profit kérdésében, nem tudom milyen sikerrel.Pedig a képlet olyan egyszerű.
Adott egy ország, amelynek nincs forrása beruházni, a műszaki színvonalat tartani, munkanélküliség van, és ilyenkor mindenki Isten áldásának tartja, ha jönnek a befektetők, és beindítják a pénzükkel a verklit.
Ennek természetes folyománya, hogy a befektető azt akarja, hogy első lépcsőben térüljön meg a invesztáció, majd a tőkéje el kezdjen fiadzani.
Valahol mégis eredményes az ilyen vállalkozás, mert a befektető munkát ad, fogyasztás keletkezik, amely serkenti a belföldi gazdaságot.
Érdeklődéssel figyelem, hogy vonulnak ki jó páran az országból, munkahelyek szűnnek meg, és sajnos újabbak a gépjármű ágazaton kívül nem igen tüsténkednek újabb befektetőként tündökölni.
@Rodeo36:
"Az oroszoknál nem azt mondtam, ahogy te értettél, hanem, hogy ott lehet befektetni."
Lehet ott még kereskedni is.
A versenyszféra ez irányú állami beavatkozással beindíthatná ezt az export vállalkozást szakmai segítséggel, kezdetben akár támogatással is.
Miért csak a kormányközeli vállalkozások sertepertélnek az orosz piacokon?
Úgy tudom, még mindíg vannak ott a hiánygazdaságnak fehér foltjai, különösen a közvetlen lakossági fogyasztás árú cikkeiben. A piac ott végtelen.
Más.
Olvastalak a Vincenten, alkottál, és elismeréseket kaptál a kommentelőktől. Nahát...
@Sir Bates dö Hól:
Szia!
Azt hogyan érted, hogy ne kérdezzek meg ügyvédet, hogy szükséges-e jogászi közreműködés egy szerződéshez?
Reciprok elmaradt.
süti beállítások módosítása