Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.27. 09:05 Fabius

Orbán ajándéka halloweenre

Szavunk nem lehet se nekünk, se a kormány minisztereinek: Viktor gondolt ránk és meglepetésbulit szervezett halloweenre. Csinált nekünk ajándékot is, ami felőlünk nézve üresen világító töklámpás, a kormánytagok felől nézve meg haveri körben elkövetett álarcos rémisztgetés.

halloween.jpg

Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé. Innentől Tonyó narrálja Fénylő Csillagunkat: ő lesz az üzenethordó fiú a Viktor-kormánytagok irányban, és ő lesz felelős azért is, hogy az összes gondolatképtelen azonos baromságokat hordjon össze mikor nekünk beszélnek. Rajta keresztül kérdezhetné meg Vitya balog minisztert, hogy a picsába tudott a farkasflóri 1 milliárdot a semmire eltapsolni, még szerencse, hogy a Főnök minden piszlicsáré baromságra azért nem kíváncsi.

Mert van ám Tonyónak feladata ezen kívül is éppen elég.

Például neki kell ellátni Mindenórás Tábornokunk személy körüli feladatokat. Külföldi utakon ellenőrizni, hogy van-e kóbász az éjjeliszekrényen - rákot okoz, pfújj! - demizson az ágy mellett és éjjeli edény az ágy alatt. Ő fogja ébredés után átvenni vele a napi miről fogol' ma okosakat mondani leckét, hogy a király beszéde mindig flott és kellően begyakorolt legyen. Ezen kívül ő lesz lázárjános doppingja és folyamatos teljesítménykényszere, a nagybetűs MOTIVÁCIÓ.

Hogy ennyi minden mellett hogy fogja még az emberek véleményét összeszedegetni és a kormányhoz cipelni, rejtély.

Mer'hogy ez is dolga, mi több, vállalása Tonyónak. Ő lesz a gereblye, amelyik összehúzza a szétszórt véleményeket, aki ezeket megismeri miközben takaros halomba rakja, majd dekódolja és tolmácsolja a kormánynak. Ez nagyon szépen hangzik én kicsit mégis félek: róla kiderült már párszor, hogy más nyelvet beszél, mint a zemberek. Ki tudja mit fog megérteni és azt hogy fogja tudni tolmácsolni? Ez is ki fog derülni hamarosan, ahogy lemegy az ünnep, kialszik benne a még lángoló mécses, és jönnek a dolgos, szürke, éjjeliedényürítéssel teli hétköznapok.

229 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr78025268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Göb... izé, illetve az 5.ker kiváló térkőszervezője, a Propaganda Misztérium főnöke, a csúti kiskirály személyes cerberusa, a pasaréti speciálisan táguló lakások hőse miért ne lenne erre is alkalmas?
Hisz megaszonta, nem kerül ez az egész egy fillérjébe sem az adófizetőknek (TEHETSÉGES, hisz most komolyan, ki tudta volna ezt ilyen szemrebbenés nélkül belehazudni a kamerákba) és mindenkinek kijár a jog, hogy megtudja a qrmány hihetetlen sikereit.
Fab meg kekec, hisz a Flórika patyolattiszta, minden aljas rágalommal szemben!

"Ehhez képest a Roma Polgári Tömörülés és a Lungo Drom vezetői tavasszal számokkal és kimutatásokkal igyekeztek alátámasztani, hogy Farkas Flórián mintegy 300 millió forintos elnöki kerettel rendelkezett a programon belül, és ebből az összegből 2011-2012-ben több ORÖ-vezetőnek is kiutaltak több százezer forintot, amihez a roma szervezetek konkrét neveket és összegeket is csatoltak. 2013-ban pedig állítólag közfoglalkoztatottak nevére könyveltek el négymilliós juttatásokat.

Az ÁSZ most annyit állapított meg, hogy
“az önkormányzat pénzügyi gazdálkodása részben felelt meg az előírá­soknak"

és ezért számos intézkedést vár az ORÖ elnökétől, hogy a jövőben mindenben igazodjanak a jogszabályokhoz. A kérdéseket azonban már nem Farkas Flóriánnak kell megválaszolnia, mert tavaly ősszel Hegedüs István szociológust választották meg az ORÖ elnökének, aki az önkormányzat tavalyi beszámolóját csak azzal írta alá, hogy csupán az utolsó negyedévért vállal felelősséget."

Az is aljas rágalom csak, hogy szaros 1000 milliót költöttek volna feleslegesen el!

"1 milliárd forintos projekt forrásainak "elherdálásáról" számolt be az LMP.

Hadházy Ákos hétfői sajtótájékoztatóján a részletekről szólva közölte: az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) közösen az államreform uniós program keretéből használhatott fel forrásokat roma felzárkóztatás módszertani támogatása, valamint roma közigazgatási rendszer kialakítása címen,
ám az 1 milliárd forint szerinte "mindenféle haszon nélkül eltűnt".

Az ezzel kapcsolatos adatigénylésükre csupán az ORÖ válaszolt, amelyből kiderült: az általuk felhasznált 100 millió forintból 25 millió egy közhasznú roma munkaerő-kölcsönző létrehozására ment el. Hadházy Ákos a rendszer létrehozását is abszurdnak tartotta, de mint mondta, semmi nem utal annak működésére. A rendszert az ORÖ által alapított Kisebbségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertan Intézményhálózat alakítottak ki, vagyis "saját magukkal hozatták létre" - közölte.
Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere (b) beszédet mond a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) Csillagpont Szolgáltatóház és a projekt során kialakított játszótér avatásán Ózdon a Velence-telepen 2012. július 30-án.

További 25 millió forintból "elvileg megvalósították" a Roma Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményt, de, mint fogalmazott, nincs ilyen intézmény. Újabb 28 millió forintot roma közigazgatási hálózat kialakítására fordítottak, és több tízmillió ment projektmenedzsmentre.

Hadházy Ákos hozzátette, bár adatokat erről nem kapott, a projekt keretében 900 milliót a TKKI költhetett el. A pénz legnagyobb részét a TKKI tájékoztatása szerint 1200 ember tréningezésére fordították. Harminc órás kurzust tartottak belőle társadalmi befogadás szemléletét megerősítő módszertani tréning néven.
A TKKI elszámolása szerint több mint 500 millió forint ment el „személyi jellegű kifizetésekre”, és csak 22 millió forintot fordítottak tanagyag kialakítására, valamint 50 milliót nyilvántartási szoftverekre."

Mondjuk ez a Türr Intézet minden ilyen NEM IS GYANÚS cuccosnál valahogy ott legyeskedik... DE EZ PUSZTA VÉLETLEN CSAK!!!

Autóbérlések aranyáron meg hasonlók is mind csúúúúúúnya rágalmak!
Egyébként meg Flóri tisztességes miniszterelnöki meghízott!
Aki mást állít, az hazudik! :D
.
''''Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé.''''

Nem értem. Melyik fele komoly?
Csak nem a töklámpás? És abból is a tök, vagy a lámpás?
Mindegy is. Majd lesz: Viktor adta, a Viktor elvette...

Ez is olyan mint a házasság. Kinek nagyobb úr a veje?
Akinek a lányát töklámpás miniszter úr vette el?
Van akiét csak az úr.
No, ez nem lett vicces.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Egy 'ÖRO az annyi mint egy sukoró sz'orozva százötvennel az annyi mint a magánnyugdíjak fele és a felsorolást csak most kezdtem,majd Mariann befejezi:))

'hogy a műanyag lakat rohadjon erre a rablóbandára és az a 'nemzethhy minimum!!!

Meddig tűrjük!!??
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

'ja,bocs 'egy...'két nullát lehagytam:))
@dr. jenőke (jenőke): "Nem értem. Melyik fele komoly?"

Melyikmelyik? Hát a heti, és havi hangulatjelentések a helyi pártszervezetektől. Emlékszel reája?
Most esetleg a megyei ispánok is jelentgetnek majd. Vagy rajtuk keresztül mennek a helyiek a Tónihivatalba? Úgy, mint régen, a megyei pártbizottságokon keresztül?:O

No ennyit a rencerváltásról.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Rendszerváltó bankomatot minden nemzeti dohányboltba!
Ez eltér a témától, de veszélyes, ha álmodik a nyomor. Viszont a felvetés érdekes, mert ha Álmos példája szerint követelünk területeket, akkor talán némi lengyel területre is lehet igényünk, hiszen volt nekünk királyunk, aki ott is király volt.:D

www.origo.hu/itthon/20151027-torgyan-lat-eselyt-karpatalja-visszaszerzesere.html

Mellesleg Togyán doktor nem gondolt arra, hogy ilyen apaon az osztráokok is követelőzhetnének.
Ezt is tekinthetjük ajándéknak ( mármint a népszavazási törvényt.):D

www.atv.hu/belfold/20151026-palffy-ilona-eb/hirkereso
Poszthoz: "Ő lesz a gereblye, amelyik összehúzza a szétszórt véleményeket"

Itt is fog majd gereblyézni?

Amúgy meg. :)

A kecskeméti ügyészség gondnokság alá szeretné helyeztetni Borbély Józsefet, az Apostoli Magyar Királyság Kormányzóját, vezérlő főfejedelmét, hogy visszafogják a pereskedési hajlamát.

hirosveny.hu/hirek/megdontenek-magyar-kiralysag-kormanyzojat

ON
"Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este." Mármint a Fidesz is.

Soha nem lesz egyéni számlás nyugdíj

azenpenzem.hu/cikkek/soha-nem-lesz-egyeni-szamlas-nyugdij/2822/
A blog témájában, a poszt értelmezésében amennyiben segítségre van szüksége valakinek rendelkezésre állok.
Aki szét akarja viszont offolni, azt meg mint a szaros macskát vágom ki.
@Gábris szomszéd:

Itt már régen gereblyéznek.
@Fabius: és van valami foganatja szerinted? :)
@gazoló:
"A felsorolást csak most kezdtem, majd Mariann befejezi."
Igenis!
A számszaki levezetéstől eltekintve elképedve közlöm, hogy Magyarországon 1 MILLIMÉTER autóút kivitelezési költsége 3.000.-Ft/m.
Beszarás!
@Gábris szomszéd:

Volt rá példa.

Az itteni kurvaanyás következménye, hogy Michl képviselő visszavonta a kokitörvényt, a totalcar blogjának fikája miatt lettek az állami autók Audi helyett Superbek, stb.

De általában szarnak a véleményre magasról.
Ez a Flóri nevű gazember 1000 milliót tapsolt el nyomtalanul, és észre sem vették, nem is akarták.
Talán emlékszünk még a cusi-ügyre. Nyolcvan millióról volt szó, abból is visszafizetett 50(?)misit.(lehet, hogy az adatok nem pontosak, már nem emlékszem, és bizony lusta vagyok utánakeresni, különben meg mindenki tudja, miről is van szó.) Évekig, minden áldott nap, minden áldott órában ez folyt a vízcsapból. És végül több mint nyolc évet kapott.
Biztos megérdemelte. De akkor az ilyen flóriféle fityesz-nyaloncok hány évre jogosultak?!
Meg persze az ügy agyon van hallgatva. Ilyen nincs is, nem is volt, nem is lehet.
Oszt jónapot!!!
Nem is gondoltam volna,hogy tonyó ilyen nagy....genyó!:))
Ilyen nagy ember ő a fideszéknél.
valami nagy, nagy tüzet kéne nyitni...

javaslatom az ellenzék vezérére:

www.youtube.com/watch?v=Ik1Ni0QtoGY

ezek másból bazmeg nem értenének.
@AKIsTUDATLAN:

annak a traktornak a gazdáját mióta is keresik?
Azt szeretném, ha nem választáson vesztenék el a vezetést...
off

ha már agitprop és felfúvódó lakások, lehet készülni a hamarosan államosított T-re, vagy az egy szolgáltató államra:

Megszavazták: jön a kétsebességes internetezés

2015. október 27., kedd, 14:33 Utolsó frissítés: 1 perccel ezelőtt

Szerző: hvg.hu

Hiába figyelmeztetett több webes szakértő, köztük az internet megalkotójának tatott Tim Berners- Lee, az Európai Parlament elvetette a netsemlegességi rendelethez benyújtott módosításokat, és a veszélyesnek tartott eredeti formában fogadta el a jogszabályt.

Ellenzői szerint túl sok kiskaput hagy meg az a netsemlegességről szóló szabályozás, amelyet kedden délután nagy többséggel fogadott el az Európai Parlament. Bár a több ponton is problémásnak tartott tervezethez több módosító javaslatot is benyújtottak, a képviselők végül ezeket elvetve, eredeti formájában fogadták el a rendeletet.

Bár a rendeletalkotás alapvetően a netsemlegesség megerősítését célozta, több potenciálisan problémás pontja is van. A szabályozás alapján a netszolgáltatóknak lehetőségük lesz a "kétsebességes internet" bevezetésére: a különböző adatforgalom-típusok osztályozásával lassíthatják bizonyos weboldalak elérést. Sőt, akár bizonyos tevékenységeket is korlátozhatnak, például a fájlcserélést (torrentezést) vagy például az ingyen telefonálást lehetővé tévő VoIP szolgáltatások (Skype, Viber stb.) használatát.

A most elfogadott szabályozás értelmben gyökeresen megváltozhat az, amit ma internetezésnek hívunk.

hvg.hu/tudomany/20151027_eldolt_jon_a_ketsebesseges_internetezes
@Imola Helyesi:
Kegyed szövegértési gondokkal küzd!
Ezért viszont ne itt tessék reklamálni.
A blog témájához valami hozzáfűznivalója van?
Akkor meg séta...
Amennyiben valaki aggódna szegény csóró Tóni gyerekért:

"A jobbikos Szilágyi György szerint csak a Fideszen belüli feszültségeket próbálják kezelni az új poszt létrehozásával, amit ők akár hátradőlve figyelhetnének, de itt nincs jó vagy rossz oldal, a Star Wars filmekkel példálózva azt mondta: „az önök oldala az, ahol folyamatosan rosszul veszik a levegőt”. A szocialista Harangozó Tamás pedig arról beszélt: a javaslat megmutatja ismét a Fidesz igazi arcát, egy a fontos, hogy marakodjanak a koncon; nem szól másról, minthogy Rogán miniszter legyen, és még az sem derül ki belőle, hogy mivel fog foglalkozni.

L. Simon László államtitkár szerint a vita durva, személyeskedő, az Országgyűlés tekintélyét sértő volt. Azon különösen felhúzta magát, hogy a DK-s Varjú László eljutott odáig, hogy a felálló kabinetirodát „Európa második propagandaminisztériumának” minősítette, Rogán Antalt pedig egyenesen Joseph Goebbels náci propagandaminiszterhez hasonlította. Maga Rogán Antal elhagyta az üléstermet a vita kezdetén, majd nem szavazott, pedig a parlamenti informatikai rendszer szerint jelen volt.

Egy másik, hétfőn szintén elfogadott javaslat az idei költségvetési törvényt módosítja, létrehozza a kabinetiroda fejezetét, de pénzt nem rendel hozzá. Az államháztartási törvény lehetőséget ad a kormánynak is átcsoportosításra, de csak létező fejezetek közt, ezért volt szükség a módosításra. Többen is élcelődtek viszont azon, hogy a 2016-os, már elfogadott költségvetésben nincs ilyen fejezet, vagyis az új minisztériumnak csak két hónapra lesz pénze. L. Simon erre annyit mondott: majd amikor odáig jutunk, azt is módosítjuk."

Lesz itt habzsi-dőzsi, Tónika meg merjen csak elég nagyot álmodni.
A töklámpást sok majom idehaza a nyakán hordja...
@Imola Helyesi:
Ostobább vagy, mint amilyennek látszol.
Élvezd! :)
kinek a háza növekszik, kinek a kiügyeskedett földje:

Földárverések: Lázár nagybátyja is bevásárolhat

Lázár János nagybátyjának cége kedvező pozícióból várhatja az árverést, míg konkurense kezét megkötik a jogszabályok. A földek eladásával sikerült egy magas állami kitüntetésben részesített 80 éves gazdát is

hvg.hu/itthon/20151027_Foldarveresek_Lazar_nagybatyja_is_bevasar
hűűűűbakker, a kedves mama a fidesznél biztosan jól van, és csuklik is keményen, így kell kinyírni a gyermekeink és unokáink jövőjét.:

Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést

Úgy hitetnék el az emberekkel, hogy nálunk olcsó az áram, hogy elkezdenék felélni a nukleáris hulladék eltakarítására szánt milliárdokat. Megszereztük a Miniszterelnökség belső anyagát a tervekről.

hvg.hu/itthon/20151027_Foldarveresek_Lazar_nagybatyja_is_bevasar
No, akkor mostan és itten lehet bármiről bszélgetni, vagy diktálják a témát? Segíccség!
Kiderül a nagy nyugdíjtitok: ezt kereste eddig a fél ország?

Pénzcentrum
2015. október 27. kedd 15:01

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferencián beszélt arról, hogy léteznek a sokak által hiányolt egyéni nyugdíjszámlák, sőt, 30-40 ezer ember már most is el tudja érni őket. A Pénzcentrum mutatja, hol kell keresned pontosan.

www.penzcentrum.hu/nyugdij/kiderul_a_nagy_nyugdijtitok_ezt_kereste_eddig_a_fel_orszag.1046889.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

működik, vaaagy nem:

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Em'most komoly??? :(
Te melyik bolygón élsz?
Iszol te rendesen? (csak az első gondolataim...)

Meglepi ez, beöltözés, meg hasonló habókos dolgok, akkor mit szólnál, ha mondjuk ezt állítanád te is magadról, mielőtt a doktori titulust beíratnád az igazolványodba: "tudományos fokozatot szerezve a Sophia Perennis Theologiai Akadémián kutatásokat-tanulmányokat folytatok a vallásfilozófia és a valláspszichológia területén a megváltástan, a kegyelemtan és a lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben”.

Merthogy van ilyen!
Illetve van bőr a képén... igaz kevés ilyen szánalmas alak van ma kishazánkban, de ez az.

hvg.hu/itthon/20151027_Erpataki_doktori_cimet_kamuzhatott_az_erp
@látjátok feleim szümtükkel:
A téma ott van fenn, Fabius megadta.
Tévednék?
Persze több ilyen habókos állat belefér még.
Motiváció és hasonló szépségek, a kisebbsígi köztörvényes (illetve dehogy, hisz kegyelmet kapott és titkosították) miniszterelnöki biztos úr meg a propaganda misztérium és hasonló magyar állatfajták...
@Mariann19:
ugye javítottad m>mm -re:

mert különben tréfa

brühüyyy

kkk

eszt még tanítani fogják egyetemeken, mongyuk azon amely a Donald J Trump égisze alatt osztogat és fosztogat ...mindenfélét...nemcsak levédiabasznád menő a honvédelmi egyetemmel ami kurucképző???
Szerintem ez a sikkasztás tényállását maximálisan kimeríti. Arról nem is beszélve, hogy veszélybe sodor minden jövőben szükséges intézkedést pillanatnyi népszerűségért. Ennyire nem lehet idióta a magyar választó, ja de!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bakker akkor a tonyó babérjaira töröl??

lécci, narráljá má' nekem is!

na jó nem baxogatlak! szóval ez a tonyó gyerek, nem a lují puttonyos csávó?
láttyátok minden rendben van, mo. olyan jól, hogy csak na!
@Mariann19: azé, algút is köll, meg völgyhíd dögivel, smáfu az a milliméter/3000.
@nincs_itt:
Segíteni kell a szerényebb képességekkel rendelkező honfitársainkat, mielőtt félreértésbe esnek, no meg a személyeskedő, seprűn repkedő, kampós-bibircsókos orrú banyákat is próbáltam segíteni. Mindhiába... :)

Hacker-Pschorr 699 magyar forint a bótba!
Ennyire jól megy itten... essetunni!

"

A paksi atomerőmű elkülönített pénzügyi alapját használhatja fel a kormány a következő rezsicsökkentés finanszírozására, bár a pénzt a nukleáris hulladék tárolására, semlegesítésére, illetve az elöregedő erőmű leszerelésére különítették el - derül ki egy minisztériumi vitaanyagból. Az áram ára így csökkenhet, de felélnénk azt a tartalékot, amit egyszer mindenképp ki kellene fizetni, hacsak nem akarunk a nukleáris hulladék közepén ülni.

A nukleáris pénzügyi alapot azért hozták létre, hogy ne a jövő generációknak kelljen egyszeri költség terhére gondoskodniuk a nukleáris hulladékok végső elhelyezéséről, illetve az atomerőmű leszereléséről, az 1998 óta felhalmozódott összeget a kormány 2017-ben elköltheti a rezsicsökkentésre - írja az Index a Miniszterelnökség anyaga alapján. Az atomerőmű évente nagyjából 20 milliárd forintot fizetett be az alapba, és a jövőben még 540 milliárdot kellene félre tennie, ezt azonban leállíthatja a kormány, amely az évenkénti összeget 10-10 milliárd forinttal egészítette ki eddig.

Az évenként félretett 30 milliárdos összeg egy részét folyamatosan a nukleáris holladékok kezelésére fordítják, a nagyobbik hányada viszont tovább gyarapítja az alapot. Az erőmű eddig 324 milliárdott fizetett be, ebből 243 milliárd maradt a későbbi évekre. A kormány ehhez nyúlna hozzá..."

Látod, itt mindig van még ellopni és felélni való!

A sok birka pedig lelkesen tapsol és ünnepel. Az áram óccsóbb lesz!!!
A köztes hasznot meg a haverok lenyúlják. Hisz REZSICSÖKKENTÉS!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: no akkor már nincs is min csodákozni!
éppen tennap vettem egy rekesz hacker-pschorr münchner hell, 12 ájró vót a 20 üveg...
aszongya, az a paksi valutában kifejezve: 180 forintocska/flasche.

nem is csuda, ha köll még egy mini sz térijom!
@nincs_itt:
Lesz Tónikának munkája, mert ezt baz+ kimagyarázni nem lehet egyszerű. Beszartok!
Ilyent nem láttatok, még ott messze se...

„Az elmúlt években a 89-es számú főút burkolatán, jellemzően a keréknyomokban a forgalom hatására jelentős mennyiségű repedés keletkezett, helyenként már lokális burkolatkopások is megjelentek. Ezek miatt a nyáron több szakaszt bitumenemulziós felületi bevonattal láttunk el, ami azt jelenti, hogy szakembereink a régi aszfaltfelületre meleg bitumenemulziót permeteztek, arra pedig 4-8 mm szemnagyságú bazaltzúzalékot terítettek. (A bitumenemulzióba a bazaltszemcsék néhány nap alatt beágyazódnak, az új burkolat megakadályozza a víz bejutását az aszfaltba és így a kátyúképződés jóval kisebb mértékű lesz.)”

Eddig minden oké, bituizé, új kavics, kevesebb kátyú. A lényeg még csak most jön:

„A felületi bevonattal ellátott szakaszon jó minőségű, tartós burkolati jelek vannak. Amennyiben ezeket elfedtük volna, akkor az új burkolatra – annak felülete miatt – már csak a hagyományos, gyorsabban kopó burkolati jeleket festhettünk volna”"- áll a Közút vállaszában.

Magyarán
az útburkolati jel vs. aszfalt tartóssági csatát a festék nyerte."

ILYEN ORSZÁG NINCS!!!!
Az útburkolati jeleket KÖRBEBITUMENEZTÉK!
Jó, kicsit kátyús, de valamit valamiért!

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/korbeaszfaltoztak_az_utburkolati_jeleket_a_89_es_fouton
Én teljesen megértem a Propaganda Minisztérium létrehozását, hogy ilyen balfaszságokat kimagyarázzanak.
Tessék megnézni, ott a kommentekben már is van kis tetű, amelyik védi ezt!

Rendes, dolgos pártmunkás kommentelő röffenése:
"Kreténeknek mondom. Németországban is van ilyen."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: esküggyé a zseb-dúcse élatire és a ner asztalára, vagy mijafxomnak híjják, hogy EZ IGAZ!
ezé, ilyenért, csak egy ici-picit is hasonlóért, errefelé az út kezelőjét is belekenik a tartós aszfaltba!
4-5 hónapig buzerálták azt a szakaszt, amin munkába járok, ezért az ótópálya felé kellett kerülnöm, elkészült, mezei főút, bakker télleg olyan lett mint a nagyon nagy könyvben...
de a traktoroknak is, amik az út menti fődekrő hajtanak be körülnézés nélkül!
@nincs_itt:
Szerinted a - hazug tróger - honnan tudná???
A dezinformációs hivatal munkatársa beszél ilyen fa..ságokat, ráadásul még az életben nem járt gondolom külföldön a parasztja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: megnéztem a képeket, meg ne haragudj! de az ottan tényleg háccsó szotyisztán!

ilyet baz+!!!
@nincs_itt:
Elsőre én is Hírcsárdára gondoltam.
Ez is HUNGARIKUM lesz?
Hol vagytok ehhez cseszed...
Oszt akad ostoba, aki még magyarázza is, hogy ez jó. A felgyülemlő víz, az ebből eredő balesetveszély, az erodálódás, a mesterségesen kialakított kátyú, a sebességkorlátozás az nem lehet probléma.
Autó ne menjen csak rá!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: figyelj ezért tart ott az a szerencsétlen ország, ahol. mert az 1 főre jutó bunkók száma: kettő!
én javíthatatlan vagyok.Mikor már azt hiszem, nincs mit ellopni, kiderül, hogy á, dehogy nincs, és ebben a fijjug kimeríthetetlenek, szégyenérzetük egy szál se, nincs akkora zsebük, hogy várhatóan a közeli jövőben betelne, egy minősített habzsolháp banda taszítja a legteljesebb nyomorba a z egyszerű embert...régen voltak munkásmozgalmi indulók, vonatkoztassatok el a többi részétől, de ez a szöveg ma megint aktuális lett belőle:" ..az országnak harmada éhen gebed, ...éhhalálra itél ez a rend.....nem fogunk pusztulni éhen, nem tűrünk csendben tovább......kenyeret, munkát!"
@Fabius:
Gereblyézzenek csak, remélem, lesz még mire odafigyelniük Tőled, Tőletek!
@nincs_itt:
Beszélhetnél a főnökséggel ott, hogy rázótesztre hozzák már átt a bömöst oda... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: áááá, tökre meg van csinyáva a futóműve. én is ott vótam!
@SzatmáriVitriol:
Nem énekelhetik állandóan a "megyünk lopni" c.indulójukat, néha nyúltenyésztési szakirodalmat is plagizálnak, 31 millióért. Sok kicsi...
@SzatmáriVitriol: mijafaxról hadoválol?? csillagbogaram, paszomántos fideszpénisz polírozó szagmunkás ettársam, meséjjé má'!
fabius, meg szereénytelen blog látogatók miről is tehetnek???
@nincs_itt:
No de ilyet nem láttak, erre nem készítettétek fel! Tanulni sosem késő... Kollegáknak meg mered mutatni majd? :)
@nincs_itt: ako, hogy a faszba van neked hondád? na ez az igazi oximoron:))
@taga20: azé van hondám, mert nem teccik a bömös, meg ugyi rohattul nem szeretem a szervizeket belülről megismerni!
eccerűen belül fapados, kívül nem szép, az én ízlésemnek, de cserébe 2 normális ótót lehet kapni egy fullfapad(kifelé nyíló ajtók, forgatható kormány, átláccó üvegek stb...) bömös árájért.

van cirka 30% gyári kedvezményem, de nem akarok 60 ezer ájróért ojan verdát venni, ami megvan a 25 ezerbő is, csak nem romlik el minden sarkon...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: naná! megmutatom, de szerint fotósoppnak nézik majd! mer' ilyen állat márpedig nincs!
@nincs_itt: engem meggyőztél, de a főnökeidet biztos nem. persze, ha mázlid van, ako nem tudnak magyarul:)))
@taga20: ismerik a véleményem.
attól még nem rossz autó. csak nekem már kicsit sok a szerviz igénye.
pl, szógálati verdán lecserélték a télire a nyárit, csak elfelejtették elárulni a komputernak, az meg aszonta nekem reggelire, hogy csak 50 km/h az első szervizig... anyád! toltam neki egy kövéret, oszt 50-nél leszabályzott...
bedöcögtem, közöltem, hogy valaki azonnal baxon valamit ezzel a scheißdreck-el, mert főgyújtom!
@taga20: ja még annyit, hogy a közvetlen főnökömnek a saját ótója honda, szógálati a bömös...
Amikor még csak a kerékkel játszott és nem egy egész országgal. :(

hvg.hu/itthon/20151027_orban_viktor_szerencsekerek
@taga20: nem ótót! céget!

de jazz, az új, az teccik...
@taga20: csak nincs 2 liter feletti motorral, benzintos persze!
mert alatta fűnyíróról beszélünk nem autóról!
@Gábris szomszéd: ámátőr!

az S type-ot, de az accordot sem forgalmazzák már ájrópában, rohaggyanak meg!

de accord s type!
@Gábris szomszéd: hát elég amcsi filinges a vas. nem hiszem, hogy egy bömös közép vezető ilyennel jár.

mongyuk, ha acurát mondtá volna, ako esetleg. de megnéztem azokat és elég csövesek:))
@Gábris szomszéd: de a civic R type 2 literes iVTEC turbo, na az már jöhet... guruló koporsó, de szép lesz a temetési menet!
Rogántóni száját be kellett tömni valamivel, nehogy eljárjon.
Mondjuk, nekem lennének ötleteim, hogy mivel kéne betömni. Akár még meg is valósulhat, hiszen a várban lesz lovarda is, vagymiatosz.
@taga20: sájszegál, honda vagy acura, de hidd el nekem, sokan gondolkodnak is!
@The real Donky:
Csak jut egy méretes neki is... Addig még tágítja a lakást egy kicsit.
@nincs_itt: az az a fostalicska, amelyeket a citroenek szarrá vernek?:)))
@taga20: ja, az!!! csak aztán a zuccán meg a citromok várják a mentést...
tudod, a citrom a reklámra költ, de az autó gyártásra nem, van aki meg fordítva...
@taga20: baz+! ezek télleg nem narmólisak! margit! elgondolkoztál azon, hogy a muttert hogy a 3,14csába jutatták el 5500, mondom ötezer ötszáz kilométerre, pl kabultól???
@nincs_itt: ne hülyülj már! ha lenyomta az 5500-at, ako hogy melózhat a bömösgyárban? mint egy gép:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Remélem majd a börtönben megtanítják, hogy milyen is az igazi tágítás.
@taga20: a nyelvet és a kultúrát is seperc alatt! pláné, hogy svédijában majd a saab, meg volvo gyárban szolgájja ki a robotereket! mint a villám...
@taga20: na igyá valami édeset, osztán nyugoggyá lefele!
megyek, mer a pizsama már test-meleg!
@The real Donky: ne álmodozz! az ottan háccsó hátasztán!
@parti_giano: komolyan mondtam... túlmentek a határon...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"A felületi bevonattal ellátott szakaszon jó minőségű, tartós burkolati jelek vannak. Amennyiben ezeket elfedtük volna, akkor az új burkolatra – annak felülete miatt – már csak a hagyományos, gyorsabban kopó burkolati jeleket festhettünk volna”"- áll a Közút vállaszában.
Magyarán az útburkolati jel vs. aszfalt tartóssági csatát a festék nyerte.""

megoldás? legközelebb nem bitumenezni meg aszfaltozni kell, hanem lefesteni az egészet a picsába.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem muszáj !!!
Majd beadják neki az ablakon!:)
@Secnir:
AZ festék!
Nem ám holmi aszfalt... Ez B+, hihetetlen egy ország!
Volt olyan ember az állami kifizető részről, aki ezt a munkát átvette, leszignózta és engedélyezte a kifizetést.
Rendes országban az ilyen az alapokba kerül, lebetonozva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A pestszentimrei csatornázást követő aszfaltozás sem semmi.
Az elkövető kapott is újabb majd egymilliárd értékű földet jutalom gyanánt. Ja, nem, ő gazda... azért.
@Knósszosz: nem tudom, ki hogy van vele, de ennek a fickónak olyan tenyérbemászó képe van, legszívesebben beleverném az orrát egy nagy adag kutyaszarba...
@evasanyoca:
Nem ez az ő legnagyobb baja.
Horn Gyula sem volt egy sármos politikus, de róla elneveztek egy termet az EP-ben, Mátéról mi néz ki?
Inkább nem teszem ide, már így is rosszul járok, ha...

Jó éjt!
@Knósszosz: jó éjt! vele lehetne ijesztegetni a gyereket, ha nem eszi meg a spenótot....kkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: látod a kornak is megvannak az előnyei, most mit is tudnának velem kezdeni, ha azt mondanám, hogy fürdőskurva feje van? legfeljebb levénhülyéznek, na és?
Tonyó a kis cinikus:
(Nem, nem gyáva ő, csak hát nyúl volt a jele az oviban...)

"A Magyarul Balóval vendége volt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A 24 perces műsor legizgalmasabb pillanata volt, amikor Baló György megkérdezte: Miért nem vállalnak vitát a kormánytagok a televíziós műsorokban?

Rogánt szemmel láthatóan meglepte a kérdés, amit egy kuncogással ütött el, majd egy újabb nógatásra belevágott (21:50-től):

"Ez akkor működik normálisan szerintem egy politikai kultúrában, hogyha mondjuk létezik a másik oldalon egy árnyékkabinet. Most akkor hadd tegyem fel önnek a kérdést: kivel vitatkozzon mondjuk egy földművelésügyi miniszter vagy egy pénzügyminiszter?"

Rogán egy újabb kérdésre elárulta, attól tart, túl sokan ülnek majd az asztalnál, ha meg keveseket hívnak, akkor miért pont a Magyar Szocialista Párttal vitázzanak? Magyarországon ugyanis Rogán szerint nincs kormányképes alternatíva.

Mire jött Baló megjegyzése:

"Ha ennyire jók vagyunk, és nincs ellenzék, akkor miért nem vállalunk vitákat?"

Ne legyen kemény, még minisztériumot is kapott...
Bár erről a figuráról mindig a fagyott kutyaszar jut max. az eszembe.
A "Családbarát ország"... Bazz... és én még azt hittem nincs humoruk...

"Érdekes közbeszerzést bonyolított le az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a csalad.hu weboldal létrehozására és a kapcsolódó support szolgáltatás egy éves biztosítására, azt ugyanis a tárca eredményről szóló tájékoztatója szerint saját maga, az Emmi nyerte meg. Az Emmi nyílt közbeszerzésén nyolc cég tett ajánlatot, köztük informatikai és pr-es vállalkozások. Az eljárást júliusban hirdette meg a minisztérium, a szerződést pedig október 2-án írta alá saját magával - derül ki a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portálon megjelent adatokból.

A közbeszerzéssel kapcsolatban megkerestük az Emmit, s a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság válasza szerint nem az Emmi nyerte meg az eljárást, ez a Közbeszerzési Értesítőben tévesen szerepel. A hibáért elnézést kérünk, köszönjük, hogy felhívta rá a figyelmet - írták lapunknak. A hirdetmény javításáról soron kívül intézkedtek. A nyertes ajánlattevő a Nowart Szolgáltató Bt., amelynek átalakulása folyamatban volt a közbeszerzés alatt, ezért a szerződést már a jogutód E-Innovart Kft.-vel kötötte meg a minisztérium. A szerződés a kormányzati portálon is megtalálható - írta az Emmi a Napi.hu-nak.

Ismerje meg a közbeszerzéseket, keressen a kiírásokban, legyen a nyertesek között!

Az eljárás eredményéről szóló közbeszerzési tájékoztatóban az állt, hogy a közbeszerzés kiírója az Emmi, amelynek székhelye az V. kerület, Akadémia utca 3. szám alatt van, míg a közbeszerzés nyertese az Emmi V. kerület, Arany János utca 6-8. szám alatti telephelye (itt található többek közt az egészségügyért felelős államtitkárság). A közbeszerzéssel kapcsolatos információk, dokumentumok is az Arany János utca 6-8. alatt voltak beszerezhetők, mint ahogy az ajánlatokat is ott kellett benyújtani - a cím azonos a nyertes címével is."

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/magaval_szerzodott_az_emmi_vagy_megsem.605028.html

Egyre lejjebb gyűrűzik már be a kontraszelekció...
"Most akkor hadd tegyem fel önnek a kérdést: kivel vitatkozzon mondjuk egy földművelésügyi miniszter vagy egy pénzügyminiszter?""

Mondjuk a saját nertársaival. IS. Azzal, aki vissza adta a kitüntetést, amit a földművelésügyér adott neki.

Jó reggelt demokrácia!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mióta "hagyományos" a gyorsan kopó útjel? És mikor létesítették a most körbeaszfaltozottat?
Az egy dolog, hogy ha elrogányolják az ilyesmit, de az ellenzéknek már verni kellene az asztalt (normális országban legalább egy parlamenti vizsgálóbizottságért)
A 3000 HUF/mm-ből miért nem fussa rá?
Gyengébbeknek (tehát fideszeseknek): Mert akkor kevesebbet lehetne lopni.
@nincs_itt:

Nyugtató vagy/és értő olvasás!
Már ha érteni akarod!
Jé, Giro-Szásznak sikerült EGY igaz mondatot is összehozni a rogánelőd működése alatt:
„a tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, ha az átlátóképesség hiányával párosul”.
vs.hu/kozelet/osszes/orbannak-most-lett-elege-lazarbol
@Sir Bates dö Hól: hélló?! te is a határon túl vagy. ha meg álmodozol, olajkútba ér a kezed, felébredsz. tartsd fejben.
@kekex:

Ismételgessük egy kicsit, olyan jól esik olvasni.:O

„a tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, ha az átlátóképesség hiányával párosul”.

Egyébként ezért a mondatért ( mármint azért, hogy a szakmai tudsát előtérbe helyzik ) bármelyik pártra képes leszek szavazni 2018-ban. Még ha a Lázár lesz a pártelnöke akkor is. Ideológia ide, vagy oda, a szakma az szakma, még az állam irányításában is. Meg ugyé ha a lengyeleknek lehet két kormányzóképes jobboldali pártjuk, nekünk miért ne lehetne, ha már más oldalak a cél helyett egymást lövik?
@kekex:

Kétszer festették be sárga festékkel ( körberajzolták ) a Békéscsaba-Szeged közti útnak a javítandó felületeit, magyarul a kátyukat megjelölték ( no nem úgy, mint a kutya:O ), oszt egyszer sem javították ki. Persze már akkor is tudott volt, hogy az egész utat felújítják majd. Gondolom a festék árát, és a festegetés díját kifizették.
@parti_giano: Ha akarsz jót röhögni, nézz bele ennek a beszélgetésnek az elejébe. :D :D

youtu.be/aPaO5LXIqCk
1533-ban ezen napon tartotta menyegzőjét a későbbi II.Henrik és Medici Katalin.
@Gábris szomszéd:
a latin panteizmusban San Judas Tadeo egy majdnem mindent gyógyító szentként ismert ebbe beleértve lelki betegségeket is...

brühüyyy
kkk

ennek azért lehet köze a Halló Wien -hez is, oda akárm úszva is lehet, kérdezd meg a tutajost
@Rodeo36: Meg még ugye ez is.

"Legendájuk szerint a Zelóta Simon Júdás Tádéval együtt úgy lett vértanú, hogy kettéfűrészelték őket. Ezért Simont fűrésszel szokták ábrázolni, a favágók tekintik a védőszentjüknek. Ünnepüket a Jeromos-féle Martirológium október 28-ra teszi. Rómában a 9. századtól ünneplik őket."
Az osztrák kerítés más! Az osztrák kerítés demokrata, liberális és egyáltalán nem kirekesztő! Az osztrák kerítés pihe-puha, szivárványszínű, légáteresztő és a népek egyesülésének szimbóluma, nem úgy mint a rasszista, fasiszta, kirekesztő, csúnya szürke magyar kerítés. Faymann ismét segget csinálok a számból csillagos ötös! :D

index.hu/kulfold/2015/10/28/ausztria_tenyleg_keritest_epit_a_szloven_hatarnal/
Az osztrák rendőrök így etetik a migránsokat.
Pár hete egy hasonló felvétel járta be a hazai és nemzetközi sajtót. Akkor éppen a magyar rendőrök dobáltak kísértetiesen hasonló módszerrel élelmet a menekülteknek, az esetből hatalmas botrány lett. Persze, ha mindez máshol történik, az nem probléma. Kettős mérce? Ugyan, dehogyis! :)

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12195965_895002370548727_1743836803849710729_n.jpg?oh=e9a1fd14e386022529e76a8eb4161d31&oe=56C97DCA
Eközben a németroszági helyzet is fokozódik

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke akár a pártját a szövetségi kormányban képviselő minisztereket is visszahívhatja, ha nem sikerül rávenni Angela Merkel kancellárt az úgynevezett nyitott határok politikájának feladására - írta szerdán a Bild című német lap. Seehofer egy bajor kerítés építését is fontolgatja állítólag. A három CSU-s miniszter visszahívása az Angela Merkel vezette kereszténydemokrata CDU, a CSU és a szociáldemokrata párt (SPD) nagykoalíciós kormányának végét jelentené.

"Nem hagyhatjuk, hogy a CDU romlásba döntsön minket" - mondta egy másik befolyásos, szintén név nélkül nyilatkozó CSU-s politikus.
A pártban azt is fontolgatják, hogy a bajor tartományi rendőrség bevetésével és egy kerítés felépítésével gondoskodnak a menedékkérők belépésének megakadályozásáról, és azt is mérlegelik, hogy Bajorország túlterheltsége miatt lezárt buszokkal, vonatokkal továbbküldik más tartományokba a német területre érkező menedékkérőket.

index.hu/kulfold/2015/10/28/merkel_ultimatumot_kapott_a_koalicios_tarsatol/
Ugyan OFF, de nem birom szó nélkül hagyni:

index.hu/belfold/2015/10/28/expo_milano_vilagkiallitas_korrupcio_szocs_geza_samandob_fidesz/

index.hu/kultur/2015/05/12/a_21._szazad_het_magyar_fobunenek_allitottunk_emleket_a_vilagkiallitason/

A látszatra sem adva folyatnak el milliárdokat fasságokra, minden épeszű ember számára nyilvánvalóan a külsőség csak ürügy a lopásra, bármit csinálnak, mindenhol ott a háttérben a pénzszerzés. És ez fog menni évtizedekig. Evvan. És nem is nagyon érdemlünk mást.
@Gábris szomszéd:

te mindig más portája előtt sepregetsz.
@kekex:

Lázár is úgy jár, mint Pargali (Makbul) Ibrahim, aki csak megkapta a selyemzsinórt.
@Eszter jött: Szoktál te is. Most pld. az enyém előt. :)
@DarthVader: "Ugyan OFF..."

Nem off ez te gerek. Hanme jándék. Tőlünk ( mármint adózóktól ) neki. Aki így áll a kérdéshez:

"Nyomdafesték
A fentiekkel kapcsolatban megkerestük Szőcs Gézát, aki meglepetésünkre nyomdafestéket nem tűrő szavakkal reagált kérdéseinkre. Kijelentésére, miszerint nem ad választ kérdéseinkre, felvetettük: mivel milliárdos nagyságrendű közpénzt költött el az expóra, törvényi kötelessége tájékoztatni a közvéleményt. Kérdéseinket írásban is elküldtük a miniszteri biztosnak, aki egyúttal Orbán Viktor tanácsadója is.
Szőcs levelünkre azóta sem válaszolt."

Vajon az ügyészség hogyan áll a kérdéshez? Mert a leírtak alapján látszik egy csomó sikkantás, hivatali visszaélés, hűtelen kezelés esetje fennforgásolni.
Isten a Földet az embernek adta. Ajándékba, és úgy is bánik vele. Lehet, hogy nem lesz még egy ilyen ajándék a számunkra.

index.hu/tudomany/2015/10/28/nagyon_hianyzik_a_foldnek_az_oriasallatok_uruleke/
Jééééé :)

Két tonna amfetaminnal kaptak el egy szaúdi herceget Beirutban. A Captagon néven ismert kábítószer a takfirista Daesh vagy, ahogy mi ismerjük az Iszlám Állam legkedveltebb drogja. Még szerencse, hogy a szaúdi birodalom jelenleg az ENSZ emberjogi tanács élén van.

444.hu/2015/10/26/ket-tonna-amfetaminnal-kapcsoltak-le-egy-szaudi-herceget-beirutban
@Rodeo36:
Ellenőrizd a számításomat onnan, hogy 1 km 100 ezer cm, 1 cm 10 mm, tehát 1 km 1 millió mm.
3 milliárd osztva 1 millióval, az 3.000.
Mi a probléma?
@nincs_itt:
Még jövök neked egy válasszal a tegnap előtti beszélgetésünkhöz, most megteszem.
Aggályaidat fejezted ki arról, hogy Merkel menekültügyi politikájába hogyan fér bele gazdasági megfontolás a bevándorlók jövőbeni foglalkoztatottsága.
Te jobban ismered a körülményeket, ezért nem vitatkozhatok ezen.
Úgy látom, hogy ez a szegmens csak egyike Merkel gazdaságpolitikájának, különösen azért, mert a menekültügy kissé megrogyasztja a németek hegemóniáját az eu-ban, és ez következménnyel járhat a német gazdaságra is.
Érezhető a tagországokban mostanság eluralkodó euroszkepticizmus. Lehet, hogy Anglia kiválik, és már látható Mo-gal az élen, hogy a V4-ekkel összefog Bulgária és Románia is a németellenesség tárgyában.
A kilépés veszélye fennáll, és megindulhat a dominó elv, mert a támogatások megszűnése után nem lesz erős kötődése a periférikus államoknak a bennmaradásra.
Az igaz, hogy fenti országok erős függésben vannak Németországgal gazdaságilag, de az is látszik, hogy a németek befektetéseiből származó előnyök már irritálóak.
Nézd meg a lengyel választások utáni várható intézkedéseket. Jönnek a multi- és különféle különadók, amelyek a német befektetések profit elvonását jelentik, és lesznek további utánzók.
Mindezek fényében Merkel érezheti, hogy a belső gazdaság megerősítésére kell törekednie, melyhez a menekültekre is szükség van a hiányt jelentő szakemberek pótlásával.
Na szóval /ahogyan szoktad mondani/, Merkel öngólt is lőtt menekültügyben, de gondoskodik is országa jövőjéről.
Megszereztük az osztrák-szlovén határra tervezett, "nem kerítés, inkább kapu szárnyakkal" jellegű építmény első látványképét. :)

tutiblog.com/ilyen-lesz-az-osztrak-hatarzar/
@Mariann19: "melyhez a menekültekre is szükség van a hiányt jelentő szakemberek pótlásával."

Tatok tőle, hogy túlzott az optimizmusod. :(

A Die Presse osztrák napilap konkrét adatokat hoz arról, mennyire sikeres a migránsok eddigi integrációja a két országban. Az afgánok nagyjából egy százaléka diplomás, a migránsok képzésében nagy a lemorzsolódás, a német belügyminiszter pedig úgy számol: a felnőtt migránsok 15-20 százaléka analfabéta.

mandiner.hu/cikk/20150910_mi_lesz_a_migransokkal_a_megerkezesuk_utan

"Németországban a szövetségi munkaügyi ügynökség óv a túlzott várakozásoktól a menekültek munkavállalásával kapcsolatban, a szervezet szerint a munkaerőpiaci integrációjuk lassú folyamat, és csak 8 százalékuk tud elhelyezkedni a menekültstátus megszerzése utáni első évben."

mandiner.hu/cikk/20150930_nemet_munkaugyi_hivatal_lassu_a_menekultek_munkaeropiaci_integracioja
@parti_giano:

Hogy te milyen figyelmes vagy!

Megkeresem, átnevelem.
@Mariann19: köszönöm a választ!

tessék velem vitatkozni, kérem! mert én itt élek az igaz, de sok mindent belülről, nem úgy látok mint te kívülről! más a perspektíva. továbbá, sem közgazdász sem, politológus nem vagyok, csak ecceri vasas, aki még emléxik a 4 alapműveletre és meri használni is!

csak ismételni tudom magam, hiányszakmákkal (értsd németo. esetében: vasas, villanyász, nehézgépkezelő és sofőr, egészségügyis...sok ilyen van) ezek az emberek nem rendelkeznek, nyelvismeretük nincs! tehát, velük nem lehet tervezni! a gyerekekre sem számíthatnak, mert az sok-sok év és még több "ha"!

igen a periférikus tagállamok most erősnek gondolják magukat, mert hirtelen van "ellenségkép" megint, a volt cóccialista országokban nem is tudnak létezni anélkül! most a csúnya "kizsákmányoló, karvaly tőkés, blablabla" megint/ismét/azóta is a legnagyobb ellenség, akit jól meg kell leckéztetni! csak előtte azért még egy kicsit fizessen má'!!!
az előny azért irritáló, mert amíg mo.-on és V4-ben is a tisztelt "elit", nem az ország előrejutásával, fejlesztésével volt elfoglalva, addig németo.-ban kiépítették a "szociális-piacgazdaságot", meghökkennél, ha látnád mennyire emlékeztet a volt kádárista érára időnként! itt bajoro.-ban 1960-as években még, önellátó gazdaságok voltak a jellemzőek, az első valóban korszerű bmw, az első legendás 520-as 1972-ben gördült le a szalagról!

szóval merkel nem tudom miért, de nagyon elrontotta! én, nem látok benne rációt, sőt hasznot sem, csak veszteséget és rengeteg nehézséget okozott!
azért emlegettem az 5 nagy germán törzset, mert bizony azok tartományai a mai napig a legerősebbek és legbefolyásosabbak!
ha bajorok+svábok nagyon felbosszantják magukat, akkor a bundesnek annyi is lehet! de ez nem fog bekövetkezni valószínűleg. de az alkotmány szerint, önálló, szabad államok! ezzel bármikor élhetnek is!

a lengyelek meg addig erőlködnek, amíg megint megszűnnek 250 évre!

bocsánat ha hosszú lett, de még nincs vége...
Micsoda meglepetés. :)

"Az MNB elnöke, Matolcsy György látványosan elvérzett az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt, miután semmilyen elfogadható magyarázatot nem tudott adni a jegybank nagy értékű kastély és műkincsvásárlásaira"

alfahir.hu/hatalmasat_egett_matolcsy_gyorgy_bizottsagi_meghallgatasan
@nincs_itt: Ha ez így folytatódik lehet, hogy nem NSZK, hanem bajor állampolgár leszel. :)
OFF

dezsőke a "hiteles tényfeltáró újságírás" fenoménja. :)

888.hu/article-az-index-hu-lyukra-futott

ON
@Gábris szomszéd: mijaz hogy leszek! kruzifix! i bin dahoam! hoabidere!
@Mariann19: Ezek a hírek mutatják meg igazán, hogy mi zajlik valójában überálleszben.

"Németországban a biztonsági szervek körében rendkívül veszélyesnek tartják Angela Merkel kancellár és kormánya menekültügyi politikáját, és erősen aggódnak annak lehetséges belbiztonsági következményei miatt - írta Lázadás Merkel ellen? című írásban a Welt am Sonntag. A beszámoló szerint a belső elhárításért felelős alkotmányvédelmi hivatalnál (BfV), a külföldi hírszerző szolgálatnál, azaz a BND-nél, valamint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a határőrizetért is felelős szövetségi rendőrségnél "masszív ellenállás" formálódik a kormány menekültpolitikájával szemben.

Lehetetlen integráció

A lap szerint a biztonsági szervek vezetői körében kering egy aláírás nélküli elemzés, egy úgynevezett non paper, amelyben szerint félő, hogy a már meglévő párhuzamos társadalmak miatt nem lehetséges a százezres nagyságrendben érkező illegális bevándorlók integrációja. Németország integráció helyett "importálja az iszlamista szélsőségességet és az arab antiszemitizmust, behozza más népek nemzeti és etnikai konfliktusait, és beereszt egy más jog- és társadalomfelfogást" - áll a Welt am Sonntagban idézett ismeretlen szerzőjű, bizonytalan státusú dokumentumban. "A német biztonsági szervek nem tudják, és nem is lesznek képesek kezelni ezeket az importált biztonsági problémákat és az általuk a német lakosságban kiváltott reakciókat" - áll a dokumentumban."

mandiner.hu/cikk/20151026_merkel_elleni_lazadasrol_ir_a_welt_am_sonntag
@nincs_itt:
lengyelek abszolút többséggel kacsinky-t tették meg korifeusnak!!! ha ez így halad mi lesz?

azért a németek is beszállhatnának már abba (tanácsokkal meg ???)hogy ne legyenek többé emigránsok, most nagy a kavarodás

europa hülye? a bevándorlás okát kell megszűntetni!!!

brühüyyy

kkk

és ezek a követelődző gyújtogató izék nem menekültek, hanem rablóhorda
@Mariann19:
én a mm-t reklamáltam mert egy "m"-et írtál ami méter...

németország a kihelyezett összeszerelések áttelepíthetőek máshová seperc alatt

a Honda volt olyan helyzetben az usa egyik államában el keazdték basztatni, akkor megunta, és aszon'ta, hogyha annyi a gond akkor leszereli a gyárat és elviszi máshová azonnal mexűnt a probléma...

a magyar (levédibasznád) helyzet olyan hogy nincs saját lába tehát nem tud ráállni, pont aszt baszták szét a kedves hazaárulók

az orosz piac hatalmas és nagyobb integrációval be is tudná fogadni az összes kilógó német összeszerelést
és akkor mi lenne levédiabasznádon?
a stadionokban disznótenyésztés???

és a focistákbók kanászok?

brühüyyy

kkk

a kacsinszky is addig ugrál, míg kirekeszti magát,

az atlanti pocsolya innenső oldalán pedig röhögnek, beválik a divide et impera
@nincs_itt:

vasz iszt dassz? kruzifix! i bin dahoam! hoabidere!
bayerische plöm plöm???

brühüyyy

kkk
@Gábris szomszéd: haver, a hantás feleségének meg összedobtunk egy kiállítást a taljánoknál. gondolom ocsó volt:))

én mé nem lepődők má meg semmin?
@Rodeo36: fidexkft tovább dübörög. :(

Semmit sem ér a jogerős bírósági ítélet – így működik a földmutyi

Újra lebuktatta magát az Orbán-kormány az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítése kapcsán. Ugyanis az elpusztított Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság szétosztott, a haveroknak bérbe adott földjeit is árverésre bocsájtják, sőt olyan cég is szerepel a bérlők listáján, amely esetében jogerős bírósági ítélet semmisítette meg a bérleti szerződést.

alfahir.hu/semmit_sem_er_a_jogeros_birosagi_itelet_igy_mukodik_a_foldmutyi
@taga20: Mizu haver? Begördült már a mazdácska a kertbe? :)
@Rodeo36: ahogy írtam, mo. lesz lengyelo.-ból is, még többen fogják elhagyni... esetleg megint megszűnnek pár száz évre...
de ahogy háccsó hátasztánba úgy pollandijában is üres országgal 10 db leadott vokssal meglesz az abszolút többség!!! éljen a 9/10-ed!
európának olyan "vezetői" vannak, akik tényleg hüjének láccanak!

sokaccor is megismétlem a hivatalos német adatokat:

80% NEM jogosult a menekült státusra
a fennmaradó 20%-ból 80% CSAK 8 általánosnak megfelelő iskolával, a szakmával(releváns) talán 2-5%-a rendelkezik a valódi menekülteknek...
@taga20: Aztagecó ezt kapd el. :)

Letették az esküjüket az új miskolci seriffek

www.boon.hu/letettek-az-eskujuket-az-uj-miskolci-seriffek/2942450
@Rodeo36: nem teccik beszélni boarisch-ul? ejnye! pedig önálló nyelv, nyelvtannal, oktatással stb.
@taga20: te olvastad mit válaszolta a sógorék hivatalosan?
tudod, nem ananászháré íratott valakival valamit, hanem a zosztrák hadügy egyik tud. intézete!

nehiggy a flanszijáknak a vítíszíszí az csak a beetetés!
@Gábris szomszéd: ártu, ez nem egy botmikszer, eszt még reszelik a japók, hogy patent legyen a verda:)

aszt mondták novemberre meg lesz, remélem a télapót má legyorsulhatom:))
@taga20: Te akkora burzsuj vagy, hogy új autót veszel? :)
@nincs_itt:
"Szóval Merkel nagyon elrontotta, nem tudom miért?"
Politikai elemzők szerint nem tehetett mást, hiszen Németországot kísérti a II. Vh-ban elkövetett bűnök sokasága, ezért nem képviselhet antihumánus álláspontot menekültügyben. Oké, ez érthető is lehet.
Azonban ez azt jelenti, hogy Merkel elfogultan döntött, így nem kellett volna felvállalnia a döntnök szerepét.
Rosszul tette, mert amennyiben az eu kollektív döntését szorgalmazta volna, akkor kollektív a felelősség kérdése is.
Látható, hogy most már ennek a döntésnek a folyamatos korrekciója zajlik, de még egzakt elhatározásokról nincs szó, mert az Merkel presztízsveszteségét is jelentené.
Foglalkoztatás kérdésében kár, hogy Merkel nem leste le a svédországi empíriákat.
2013-tól a svédek deklaráltan feltételek nélkül engedték be a szíriai és eritreai bevándorlókat az olcsó munkaerő reményében.
Jelenleg a bevándorlók munkanélkülisége kétszer akkora, mint a svédek 7%-os átlaga.
A forrás nem adott magyarázatot a miértre, de látható, hogy nem jött be a svédeknek a terv, és itt nem szakképzett emberekről van szó.
Németország viszont szakmunkásokat kíván képezni, amelyhez kétséges, hogy megfelelő az emberanyag, valamint legalább 2-3 év, amíg a kiképzett emberek még csak kezdővé válhatnak.
Közben a németeknek drámai csapás Kína gazdasági gyengülése, hiszen a kínai boom akkortájt fellendítette a német gazdaságot.
Ez azonban más téma.
@Gábris szomszéd: öt évig a banké lesz, addig csak tejelünk.:)

úgy hogy inkább sajnálj!:))))))))))
@taga20: Ismerős érzés. :) Amúgy jól választottál. Tényleg pontosan melyik fajta lesz? :)
@Gábris szomszéd: G165 revolusön, me annyit dumáltatok nincs sehollal, hogy kénytelen voltam japót venni:))
@Rodeo36:
Figyu! Nézd meg, végig írtam nagybetűvel is a mm-t.
Nem fogják elvinni a németek az összeszerelési tevékenységet, én egy más összefüggést vélek felfedezni.
Azt, hogy elkezdik utánozni Orbán befektetőkkel szembeni adópolitikáját /lásd.Kacynszki, már be is jelentette/ és a német befektetések már nem fogják produkálni a remélt hozamokat.
Azt nem vitatom, hogy hatalmas az orosz piac, de a gazdasága lejtmenetben van. Ilyen helyzetben kétséges, hogy nagy importban gondolkozna, hiszen
a kereslet ilyen helyzetben nem nő, hanem csökken.
@Gábris szomszéd:
Tegnap olvastam ezt a "non paper"-t valahol, megismertem a tartalmát.
Az elég sokat mondó, ha már komoly veszélyekre kell felhívni a figyelmet a biztonságiaknak.
@Mariann19: igen ezt az első válaszomban leírtam, illetve azt is, hogy a zátlad dájcs miként is éli meg ezt a II.VH-val kapcsolatos "becsípődést": rohattul unnya!

merkel azért IS döntött, mert egy "kicsit" elszállt a saját nagyságától!

a korrekció pedig nem is olyan kis ütemben zajlik! már a német légierő gépeit is használják a nem jogosultak elszállítására!

persze nem mondhat ma 180 fokkal mást, mint 2 hónapja, de mégis azt mondja!

na most teljesen érthetetlen az eu tagjainak, különösen a perifériás országok nagyképű, és öngyilkos hozzáállása!

most kellene mindenkinek összezárni és egységesen kibaxni minden olyan próbálkozót, aki nyomokban sem hasonlít menekültre!

a bevándorlók munkanélkülisége közel 60-70% mindenhol az eu-ban! ugyanis a zömük a szociális juttatásokért jött/jön. eszük ágában sincs dolgozni! sőt olvastam egy interjút - állítólag szír bevándorló, finnországban - ahol nem értette a fiatalember, hogy napközben a zemberek miért nem a "bárokban" és kávézókban ücsörögnek - ahogy ez arrafelé szokás(jártam ott is, láttam) - hanem dolgoznak! csak autók vannak az utcán és ez olyan nem jó nekijje... mindezt nem ékes finnül, de nem ám! gyatra angolsággal, adta elő!

na ez a helyzet itt is! amint munkáról van szó - volt már ilyenre példa - akkor máris jön, hogy korán kell kelni, mindennap! dolgozni kell menni, nem állhatnak meg a szokásos öt hat alkalommal 1 órára imádkozni, a 8-9 órából...
semmi rasszizmus, csak a tények!
@Mariann19:

Befektetés nélkül nincs fejlődés. Ha a bankok nem fognak hitelezni, akkor lelassul a fejlődés. A magyar állam nem tud hitelezni, hiszen maga is az adózóktól kap állampapírokon keresztül hitelt.
Szerintem ha túltolják a szekeret, akkor a kereslet csökkenése miatt az ipar is csökken, és kevesebb lesz az adó, ami ennek a politikának a kudarcát fogja bizonyítani.
@Mariann19: sajna ez a helyzet! biza, egy kollega felesége menekültet vitt el cipőt venni, volt egy keret, a jó és hálás menekült azonnal levette a polcról 120 eurós nike toporgót, próbálta a nő megértetni vele, hogy az nem fog menni, kicsit olcsóbb adidast, esetleg pumat, ha lenne kedves méltóztatni...
reakció?
odabaxta a nike-t, majd közölte, hogy más neki nem kell!
@Mariann19: Hát igen. Nincs_itt sem azért tépi itt a száját mert annyira széljobber lenne. Egyszerűen csak látja mi történik saját környezetében, amely eddig sok szempontból a béke szigete volt és most felbolydult méhkasra kezd hasonlítani. Ő és a németek többsége szerintem nem fogja hagyni, hogy szétbasszák az országukat.
Én úgy vélem, hogy a német autógyárak részvényeseinek fontos az osztalék. Ha az a magyar összeszerelő üzemek után nem csurog, csak cseppen, akkor el fogják vinni az üzemeket oda, ahol csurog. A tőkés nem hülye. Mint ahogy a multi sem az. Mi meg itt maradunk a magyar mult(y)ival.

A migráns fiatalnak is van agya, képes tanulni, akár nyelvet, akár szakmát. A tanulás képessége nem csak a magyar ember tulajdonsága.
@látjátok feleim szümtükkel: majd egyszer próbálj meg 0 nyelvtudású fiatalt betanítani a legegyszerűbb munkára!

a példa éppen egy magyar volt! "csak" a robotokat kiszolgáló szalagot kellett volna feltöltenie. apró szerencse, hogy még beszélem a magyart... mert ha egy német fut vele össze, akkor kb 10 perc múlva már nem dolgozott volna a nagy autógyártó multinál!

leírtam már egyszer, akkor megismétlem, hátha megérted végre!

80% 8 elemi, ami itt egyenlő az analfabetizmussal!
91% semmilyen szakma!
a többi még a saját hazájában sem képes munkát végezni, mert ott is analfabéta!

kezd derengeni?? hosszú évek, mire az alapvető nyelvi problémákat megoldja! szóban!!! de írni, olvasni...
@látjátok feleim szümtükkel:

" A migráns fiatalnak is van agya, képes tanulni, akár nyelvet, akár szakmát. A tanulás képessége nem csak a magyar ember tulajdonsága."

én úgy látom, aki odahaza olyan környezetben élt, hogy dolgoztak a szülei, vagy már ő is rendszeresen, annak nem gond az integrálódás, aki meg a "bárokban üdögélt", az sehol a világon nem akar dolgozni...miért is tartaná el bárki?
@nincs_itt:

Valaha dolgoztam gyárban ( is ), nekem ne magyarázz.
@evasanyoca:

Ezek a migránsok nem olyan környezetből jöttek, ahol bárban üldögélve töltötték napjaikat.
@Gábris szomszéd: mindenki irigykedik valakire, én dzsudzsák balázskára:)

annyi jó autót összetörni:)))
@látjátok feleim szümtükkel:" a bevándorlók munkanélkülisége közel 60-70% mindenhol az eu-ban! ugyanis a zömük a szociális juttatásokért jött/jön. eszük ágában sincs dolgozni! sőt olvastam egy interjút - állítólag szír bevándorló, finnországban - ahol nem értette a fiatalember, hogy napközben a zemberek miért nem a "bárokban" és kávézókban ücsörögnek - ahogy ez arrafelé szokás(jártam ott is, láttam) - hanem dolgoznak! csak autók vannak az utcán és ez olyan nem jó nekijje... mindezt nem ékes finnül, de nem ám! gyatra angolsággal, adta elő!"

én ezt nincs itt-től idézem, és hiszek neki.
@látjátok feleim szümtükkel: óóóó, párdón! én viszont nem valaha! hanem minden nap, pl holnap reggel is, még a bömös aprócska üzemében fogok elterülni! ahol, nap, mint nap érkeznek az új aspiránsok európa és közel- és középkelet minden szegeltéből...

nem magyarázok, Isten ments! hiszen töviről, hegyire ismered a német autógyárak belső világát, sőt a leihfirma-k rendszerét is!

bocsánat, hogy meg mertem szólítani naccságodat...

nem tudom teccet-e járni - de biztosan - mondjuk afganisztánban, esetleg irak? mert bizony, ott ez a népszokás a férfiak körében... kávézók és teázók csendes szemlélődéssel feltöltött közegében zajlik az életük...
@taga20: mazda(mazdureusok=bölcsek)9 volt valaha, a felső-pleisztocén kezdetén ilyen is! akkor az volt csúcs, persze a t-rex lefutotta...
@nincs_itt: valaha róma volt a világközepe, ma maksz maranello a sportkocsik közepe:)

szerintem az nem állt jól a mazdának. a wankel motor, az igen:))
@nincs_itt: és még be se jöttél pistabátyám:))
@taga20: na megy ez neked! de egy ghibli-ért odaadnád a gummi csajt?
@taga20: ha meg bejövök, akkor meg 10 lépés alatt 3X lesz igazam! ugyi Boborján?
@taga20: te meg az ismeretlenül is mélyen tisztelt asszonykád fogtok jól állni a madzagnak!
pizsama frankó meleg! megyek alunni! mer az durva vekker meg ordibálni fog éccaka!
@nincs_itt: natürlich, ha egyszer módom lesz rá, megütöm:))

v8 mennyország:))

jóéjt neked!
@Mariann19:

"Fontos az ország befektetői klímájának javítása, a befektetők, vállalatok ugyanis aggódnak az adózási és szabályozási környezet stabilitása miatt. Szükséges, hogy a befektetők képesek legyenek előre kiszámítani a vállalkozásaikat érintő szabályozók és adók hatásait. Bár az Egyesült Államok az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, de ilyen környezetben csökkenhet a befektetések mértéke."

index.hu/kulfold/2015/10/28/soha_ilyen_durva_kritikat_nem_kaptunk_amerikatol/
@Mariann19:
el fogják vinni, máris nagyon únhattyák amit a zorbánbanda művel...
az oroszokra nem aszt mondtam amit te értettél, hanem, hogy ott lehet befektetni és nagyobb integrációval a profitot megosztani és 3. piacra is értékesíteni

a lengyelek rosszúl döntöttek, az ilyen mértékű nacionalizmus már nem "divat" és ha nem teszik hozzá a sajáttyukat akkor senki sem fog beruházni, pénzük meg nincs amiből vásárolni tudnának...a nyersanyagpiac -végre- a helyére került és nem lesz soha többet akkora értékteremtő mint volt egy pár éve, a szaúdiak és a többiek nyomorogni fognak nem lévén más exportyuk és ez a helyes irány a munkát meg kell becsűlni a hozzáadott értéket kell megfizetni nem kirángatni a földből valamit és drágán eladni

brühüyyy

kkk

az értéktelen magyar munka zorbán alapján is meg fogja kapni a "felérétkelődését"
@ornagy50: Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék, csend vala, s felleg alól száll fel az éjjeli hold..." az én időmben rengeteg verset kellett megtanulni, mint memoritert, és nagy fejlesztő hatása volt az esztétikumon túl......szeretem a verseket..kk
@ornagy50: Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék, csend vala, s felleg alól száll fel az éjjeli hold..." az én időmben rengeteg verset kellett megtanulni, mint memoritert, és nagy fejlesztő hatása volt az esztétikumon túl......szeretem a verseket..kk
@evasanyoca: Tartalmában lakozik a LÉNYEG!!!
@ornagy50: teljes mértékben:"Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül!"
@evasanyoca: de a mostani Horty-restaurációra is citálhatnám a költő véleményét:" ..régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?"
@evasanyoca: Erről Szól a Történet!!!:(
@ornagy50: fafejű politikus-rétegünk ostoba, tanulatlan, gonosz,érzéketlen mohó habzsolháp-gyülekezet...megeszik az aranytojást tojó tyúkokat, jelen esetben pont a legdrágábbat, ami a kenyerünket adná mindenkor: a földet.
@ornagy50: kkk....az az igazság ezt túl kedvesnek találom a számukra!!!
@ornagy50: kkk....az az igazság ezt túl kedvesnek találom a számukra!!!
24.hu/kozelet/2015/10/29/haromszor-annyi-a-korrupcio-de-nem-am-azert-mert-szetlopjak-az-orszagot/

"A fővárosi főügyész szerint tavaly a korábbi háromszorosára ugrott a feltárt korrupciós esetek száma, és Budapest bűnügyi statisztikája is hasonlóan alakult. Az adatok azt mutatják, hogy hatékonyabb lett a bűnüldözés munkája – idézi Ibolya Tibort csütörtöki számában a Magyar Idők.

A főügyész elmondta, hogy míg 2013-ban 1105 korrupciós bűncselekményt regisztráltak, addig tavaly 3269 ilyen bűntettet. Budapest adatai hasonlóan alakultak, a fővárosban is több korrupciós ügyet jegyeztek fel 2014-ben, mint egy évvel korábban – tette hozzá."

Nocsak-nocsak, itt egy bicsak, nem bicsak az kés ő, most látni, hogy késő.:D

Kérdés, hogy ezek a korrupciók a közigazgatás, és a gazdaság mely szintjein derülnek ki.
"Hogy is van ez? Menekült alig van, de a terrorveszély nő"

nepszava.hu/cikk/1074570-hogy-is-van-ez-menekult-alig-van-de-a-terrorveszely-no/

Vagy ajándék a fokozott védelem is?
index.hu/kultur/media/2015/10/29/hirek_amik_az_allami_mediaban_lenyomtak_colleen_bellt/

Aki nem tudta, hogy ez lesz, az egyszerűen hülye.

Bocsika az off-ért de nem bírt bennem maradni.......:)))
@öregmatróz:

Bordatárs nagy rádió halgató, de a miniként csak a kiráélyi adók jönnek, és ott egy szót sem említettek miderről.:D

Olyanok, mint az ecceri juhász, aki amikor jött a zivatar, bedugta a fejét a szénaboglyába és aszonta, most már jöhet akár az isten nyila is. Meghallotta ezt egy arra járó ember, aki a botjával nagyot ütött a juhász valagára. A juhász felkiáltott: édes istenkém, veled már viccelődni sem lehet?

Addig dugják ezek is a fejüket a főni valagába, míg hasonlóan nem járnak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ez jóóóóóóó.....me még nem hallottam...-:)))

Én már erre az egészre nem találok szavakat.

Má' csak röhögni tudok.

Mikó lesz ennek vége.....!!!!?????
Egy kis gyújtemény az egyistennek a népszavazással kapsolatos mondataiból. Masnival átkötve ajándék a blog olvasóinak.:O

www.atv.hu/belfold/20151028-nepharagtol-tart-a-fidesz-a-vasarnapi-zarva-tartas-kerdeseben/hirkereso
@öregmatróz:

Majd amikor már minden viccet hallottál.:O
Szép napot mindenkinek. :)

Az osztrákoknak elegük van, csak nem merik kimondani a szót, hogy kerítés

Három adat:

- hétfőn Magyarországra 12, azaz tizenkettő menekült érkezett.
- ugyanezen a napon az osztrák-szlovén határon (Spielfeld) 4800 ember ment át.
- ugyanezen a napon a német-osztrák határon 11 154 migráns torlódott fel.

index.hu/kulfold/2015/10/28/menekultvalsag_ausztria_nemetorszag_szlovenia_kerites_hatar_menekultek_werner_faymann_angela_merkel/
@látjátok feleim szümtükkel:

Amit ezek csinálnak az mind a vicc kategóriájába tartozik, csak ezen az a három millió nem nagyon derül.

Hanem majd ha észhez térnek.......

Na akkor lesz sírás rívás és fogaknak csikorgatása....
Ha már vagy még mindenki dolgozik, akkor:

OFF

www.atv.hu/kulfold/20151028-jonnek-az-1000-eves-emberek

Itt ugyan 1 nullával többet írtak de a csutinak /és nekünk/

jó esélyeink vannak......

Bocs....:))
@öregmatróz: jó reggelt fiúkák! Nem látok a dühtől...olvastam valahol, hogy megint x millió vagy milliárd forintot megszavaztak a csuti aranylábú fiúcskák edzőpályáinak fütésére stb.stb. az országban meg éhes, nyomorult, munkanélküli,hajléktalan,reménytvesztett emberek tömkelege ..hát nem szégyellik magukat, nahát!:(((
@Mariann19: sose kérdezz meg egy ügyvédet, hogy szükséges-e jogászi közremuködés egy szerződéshez...
(ez analóg a másikra is... )
ajándék hallonwenre!

no comment!

Évtizedes gyűlölködés után Hegedűs Loránt megkapta az első fegyelmijét a Református Egyháztól
.
.
.
'Nem istentiszteletre jöttünk ide!

Szathmáry Béla értékelése szerint azonban Hegedűs Loránt nemcsak két éve, hanem az eljárás során tanúsított magatartásával is megszegte a lelkészi esküjében vállalt kötelezettségét.

„Azzal, hogy egy öttagú bírói testület által meghozott határozat kihirdetése közben e közösség lelkipásztoraként egyrészt eltűrte az általa odahívott egyháztagok fegyelemsértő és rendzavaró magatartását, a bíróságra szórt átkait. Másrészt a határozathirdetés közben látványosan sértődött kivonulásával azt bizonyította, hogy nem ismer el maga fölött egyházi törvényes hatóságot, s gyülekezetének tagjait nem a keresztyéni szeretetre, az ennek megfelelő viselkedésre, hanem a gyűlölködésre neveli.”

A bíró szerint ez az eset is bizonyítja, hogy Hegedűsnek „nem Krisztus követése a célja, hanem egy torz politikai eszme szolgálata”.

Szathmáry Béla felidézte, „amikor a határozat hirdetése kapcsán igei idézetekkel indokoltam a döntést, hangos bekiabálásként az hangzott el, hogy >>Nem istentiszteletre jöttünk ide<<.”

„Harmincöt éve dolgozom a világi bíróságon büntető ügyszakban. De ilyen alpári és agresszív viselkedést, amelyet az ifj. Hegedűs Loránt támogatására megjelent gyülekezeti tagok mutattak, a legelvetemültebb vádlottak és esetenként meglehetősen alacsony képzettségű és intelligenciájú hozzátartozóik részéről sem tapasztaltam. És ez az, ami a leginkább elszomorító, hogy ide jutottunk.”

Szathmáry Béla elmondta, hogy a református egyház bírósági törvényében nincsen rendelkezés a súlyosítási tilalomról, amely a világi büntető eljárásban azt jelenti, hogy ha csak a terhelt javára jelentettek be fellebbezést, akkor a másodfokon vagy harmadfokon eljárt bíróság nem alkalmazhat az elsőfokú bíróságéhoz képest súlyosabb büntetést."

.
.

atlatszo.hu/2015/10/29/evtizedes-gyulolkodes-utan-hegedus-lorant-megkapta-az-elso-fegyelmijet-a-reformatus-egyhaztol/
@nincs_itt:
"Teljesen érthetetlen az eu-s tagállamok, különösen a perifériás országok nagyképű és öngyilkos hozzáállása."
Én úgy látom, hogy ez egy kényszerszülte, otromba egoizmus. Először is minden ellenkező híresztelés ellenére egyik ország sem akarja látni a területén a menekülteket, mindegyik szabadulni akar tőlük.
Miután nem volt menekültügyben egységes álláspont, a kialakult káosz hozta létre a "csak szabadulni tőlük azonnal" cselekvést, mely módszerrel a szomszédos, érdekelt országok elkezdtek szemben állni egymással. Ennek káros következményei a későbbiekben fognak jelentkezni, és nem a békés egymás mellett élés hangulatában.
Nem kétséges, hogy ezt a helyzetet Orbán hozta létre dobbantóként a kerítés megépítésével.
Úgy néz ki, hogy buzgó követőkre talált, mert a szomszédos országok igencsak hangoztatják ezt a védekezési módszert.
Utalva az általad jellemzőnek mondott menekültek magatartására és véleményére, azt mondom, hogy ez is következmény. A csábító és hívó szavak hibásak voltak, és csalódást okoztak a bevándorlók számára. Nem hangzott el, hogy a javak birtoklásának az alapja Európában maga a munka, a más javai magántulajdont képeznek, itt sem jár semmi gratis.
A fentiek - erős a gyanúm - nagyon be fogják árnyékolni a menekültek és az itt élők jövőbeni együttélését.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Befektetés nélkül nincs fejlődés."
Bár elhinnék ezt a bölcseletet azok is, akik a befektetők profitját halálos bűnként ítélik meg.
Sokat vitatkoztam a külföldi befektetők által "kitalicskázott" profit kérdésében, nem tudom milyen sikerrel.Pedig a képlet olyan egyszerű.
Adott egy ország, amelynek nincs forrása beruházni, a műszaki színvonalat tartani, munkanélküliség van, és ilyenkor mindenki Isten áldásának tartja, ha jönnek a befektetők, és beindítják a pénzükkel a verklit.
Ennek természetes folyománya, hogy a befektető azt akarja, hogy első lépcsőben térüljön meg a invesztáció, majd a tőkéje el kezdjen fiadzani.
Valahol mégis eredményes az ilyen vállalkozás, mert a befektető munkát ad, fogyasztás keletkezik, amely serkenti a belföldi gazdaságot.
Érdeklődéssel figyelem, hogy vonulnak ki jó páran az országból, munkahelyek szűnnek meg, és sajnos újabbak a gépjármű ágazaton kívül nem igen tüsténkednek újabb befektetőként tündökölni.
@Rodeo36:
"Az oroszoknál nem azt mondtam, ahogy te értettél, hanem, hogy ott lehet befektetni."
Lehet ott még kereskedni is.
A versenyszféra ez irányú állami beavatkozással beindíthatná ezt az export vállalkozást szakmai segítséggel, kezdetben akár támogatással is.
Miért csak a kormányközeli vállalkozások sertepertélnek az orosz piacokon?
Úgy tudom, még mindíg vannak ott a hiánygazdaságnak fehér foltjai, különösen a közvetlen lakossági fogyasztás árú cikkeiben. A piac ott végtelen.
Más.
Olvastalak a Vincenten, alkottál, és elismeréseket kaptál a kommentelőktől. Nahát...
@Sir Bates dö Hól:
Szia!
Azt hogyan érted, hogy ne kérdezzek meg ügyvédet, hogy szükséges-e jogászi közreműködés egy szerződéshez?
Reciprok elmaradt.
süti beállítások módosítása