Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.17. 06:18 Fabius

Viktor, ezt beszoptad!

Tudod az van, Viktorom, hogy horvát határzár cirkusz ide, plakátkampány oda, mi magyarok elmondjuk mit is akarunk:

- Közös, minden tagállamban azonos szabályozást a legális bevándorlásra. (72%)

- Támogatjuk a menekültkvótát. (64%)

Jó, tudom, ezt lehet így nem érted, ezért megpróbálom lefordítani általad is érthetőre:

kormanyp1.jpg

Kápís?

839 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr757975027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Geci legfeljebb majd tart egy új nemzeti inzultációt a menekültkérdésről. Ebben megint olyan kérdések lesznek, ahol csak azt lehet válaszolni, hogy a magyar emberek elutasítják a menekült kvótát. Erre már félre is van téve 1,5 milliárd forint, amit sz egészségügy finanszírozásából csoportosítanak át, ennek a kérdésnek a megválaszolására.
Szinte hihetetlen felmérési eredmény. Tartok is tőle, hogy nem értették a kérdéseket a felmérésben részt vevők... Talán, ha "nemzeti konzultációs" módszertannal kérdeznek, akkor más eredmény jön ki. Pl. így: "Egyesek jónak tartanák, ha Brüsszelből diktálnának nekünk menekültügyben. Mi magyarok viszont saját, egyedi menekültpolitikát akarunk folytatni. Ugye, Ön is magyar?"
index.hu/kulfold/eurologus/2015/10/16/menekultkvota_kozvelemeny-kutatas/
Az itt megkérdezett emberek a nyugat által megtévesztett, liberális métellyel megfertőzött emberek. A TEK és az AVH már dolgozik ezeknek az embereknek a jó útra térítésén.
OFF! Ezt nem tudtam kihagyni. Ha ezt meglépik a Geciék, akkor Simicska végleg a lovak közé fogja dobni a gyeplőt, és "ALL IN-t" fog bemondani.
ON.
Mondhatod ... ennek.....
@The Ghost Wolf: "Így a földeladások ellenére sem kell tartaniuk földjeik azonnali elvesztésétől, mivel hatályos bérleti szerződéseik 2051-ben járnak le."

Ez ennek nem akadály.

Holnap megszavazzák, holnapután lejár......
Magyarok lassan felébrednek az éberkómábúl és meg sem hallják azt amit a narancshorda ordít kínjában.Szavuk semmit nem jelent,ügyeik ezreléke áll meg a bíróságig sem jut el csak századrészük.
Holmi Soros pénzből fizetett eurológus tanulmányával megtéveszteni az ősi sumér gyöknépet nem hagyjuk!
CÖF-ös, adóforintokból pénzelt segédhadaink már "dolgoznak" (naná, azért a pénzért???), hogy kimutassák, ez a Fabius nevű libsibolsi tehet mindenről, félreérti a Szeretett Vezényló nagyszerű cselekedeteit.
Egy nemzeti konzumáció után újabb elégedett "közeli" vállalkozó dörzsölheti karmai (pár milliárdos business sokat javít egyesek közérzetén, még a leadandó 30% jutalák után is), a plebsnek meg ott a kormány HITELES kimutatása a 98%-ban őket igazoló AKÁRMILYEN kérdésről. Essetunni... :(
@The Ghost Wolf:
De hát már bemondta az all-in-t!
FAB ez igazi örömhír. Ezek alapján akkor nyugodtan támogatható, hogy kvóta ügyben kérdezzük meg valójában az embereket, mondjuk egy ügydöntő népszavazás keretein belül. :) Amúgy a kvóta egy ökörség.

"Az elosztásra a nemzeti össztermék nagysága, a lakosság száma, a munkanélküliség, és a korábban menekült státuszt kérvényezők száma alapján kerülne sor. Ez így tök igazságos, nem? - teheti fel a kérdést az olvasó.
Nos, a helyzet az, hogy ez a rendszer papíron valóban arányosnak és logikusnak tűnik. A baj csak az, hogy
az egész csak papíron fog létezni.
Az ötlet ugyanis több sebből vérzik, számos okból megvalósíthatatlan, és, ha sikerülne, az is veszélyes lehetne.

Jelenlegi formájában a kvótarendszer életképtelen.
A matematikai képlet alapján való befogadás számos nagyon fontos tényezőt figyelmen kívül hagy:

- A menekültek igényeit, vagyis, hogy hova szeretnének költözni.
- A migránsok várható magatartását, vagyis, hogy hajlandóak-e abban az országban maradni, ahová költöztetik őket.
- A befogadó állam jogi, társadalmi sajátosságait.
- A helyi társadalom igényeit, vagyis, hogy szeretnének-e befogadni migránsokat.

A legsúlyosabb érv talán az, hogy a kvóta meghatározása
önmagában is gerjesztené a migrációt,
hiszen ezzel Európa lényegében azt üzenné, hogy minden bevándorlót képes és hajlandó befogadni, csak el kell őket osztani "arányosan." Ez a szisztéma összeomlásra van ítélve, ez pedig igen komoly társadalmi és politikai konfliktusokat fog generálni.

A kvótarendszer legalapvetőbb ellentmondása egyébként nem is elvi, morális, vagy politikai jellegű - hanem egyszerűen matematikai. Hiszen elosztani csak azt a számot lehet, amit ismerünk."
@Gábris szomszéd:

Senki, a kutatás sem állította, hogy mindenki pártolja a kvótát. 36% elutasítja, kifogásolja és hallani se akar róla. Ezek vagytok ti meg Orbánék, okés.

Csak ezentúl ne tessék a "zemberek, nemzet, nép" nevében beszélni. Se nektek se nekik.
@Fabius: Mind a ketten tudjuk, hogy ezt a kérdést ilyen-olyan mintavételes közvélemény kutatással szemben egy valódi népszavazás döntheti el érdemben. Ezt a megoldást nyilván az elkötelezett demokraták is támogatják. :)

Az elemzés további megállapításai itt.

Kérdések mindenhol:

Egyelőre úgy néz, ki, bármennyire is ésszerűnek tűnik első blikkre, a kvótarendszer sokkal több kérdést vet fel, mint, amennyit esetleg meg tudna oldani. Például azt, hogy

- Kimondjuk, hogy a háború/polgárháború végén mindenkinek megszűnik a menekültstátusza?
- Hogyan követjük nyomon a szétosztott menekülteket?
- Megakadályozható a Németországba, Skandináviába való visszaáramlás például országhoz kötött ideiglenes munkavállalási engedéllyel?
- Hogyan teremtjük meg az egységes feltételeket, azért, hogy lényegesen nagyobb támogatást élvező menekültügyi- és szociális ellátórendszer miatt ne induljon meg átáramlás?
- Van-e felső számbeli plafon?
- Leszögezzük, hogy nincs családegyesítés?
- Ha mégis, hol húzható meg a határ?
- Hogyan kezeljük azt, ha az adott menekült egyes családtagjai, barátai közül már valamelyik érintett államban élnek?

Még tucatnyi kérdést lehetne föltenni, amelyekre nincs válasz

alfahir.hu/de_most_tenyleg_mi_a_baj_a_menekultkvotaval
@Imola Helyesi:

Vicces mennyire felzaklatott, hogy kisebbségbe került a véleményed Orbánéval együtt. Ilyenkor kitör rajtatok a viktoritisz-2002 szindróma.
@Gábris szomszéd:

1: tőlem lehet népszavazás is.

2: ha a pont ilyen metodikával készülő népszerűség kutatások eredményét ünnepeljük - a Jobbik második erő, csuhaj - akkor ezt az eredményt is illik elfogadni. Minimum.
@Imola Helyesi: Jelenleg 1 fő van akit elítélt végre 1 narancsbíra,az is csak elsőfok,cusival együtt már 2.
@Gábris szomszéd: "A kvótarendszer legalapvetőbb ellentmondása egyébként nem is elvi, morális, vagy politikai jellegű - hanem egyszerűen matematikai. Hiszen elosztani csak azt a számot lehet, amit ismerünk."

Angyalom. Matekból, mit matekból számtanból elégtelen. Leülhetsz.

Mint mikor a százalékszámításból írja az osztály a dogát, javítás után jön tanár bácsi és mondja.

Gyerekek. Az eredmény borzalmas. Az osztály 60%-a elégtelenre írta a dolgozatot.

Erre egy hang megszólal az osztályban.

De hát hiszen nem is vagyunk hatvanan az osztályban?
@Imola Helyesi: Iolka drága, annyira tetszik, hogy ilyen kor az Eurologos az Index belterjes blogja. Akkor a Jobbegyenes, és a Mandiner, és a többi az Indexen feltűnő jobboldali blog szintén csak az Index szar belterjes blogjai? Vagy azok az igazi véleményformáló blogok. Imolka ennyire ne legyél már elfogult. Szerintem menjél fel a Cinege utcába, verekedd át magad a TEK védvonalain, és csengess be egyenesen a Gecihez, és neki ajánld fel ánuszkényeztető szolgálatadat, ée ne ezt a blogod szennyezd jelenléteddel.
@Fabius: Örülök, hogy te is támogatnál egy népszavazást.
A jobbik vélt vagy valós népszerűsége ebben a kérdésben nem érdekel, sokkal inkább egy valódi probléma teljesen hibás "kezelése". A kvóta rendszer sajnos pont ilyen és természetesen nem azért, mert valamely minielnök Európában esetleg szintén azt mondja.
@Imola Helyesi: Te már csak tudod mi a terelés.Röhöd a vakbelem.
@rdos: Szuper jó, hogy sikerült megragadnod a lényeget.
A tanulmányban feltett valós kérdésekkel valóban nem kell piszmognod. Mondjuk pld. azzal, hogy mit csinálnak majd a hazai migránssimogatók, amikor a kvóta alapján ide delegált "menekült" elküldi majd őket is a picsába, mondván ő nem itt szarmagyarországon, hanem überálleszben netán Ibrahimovicsföldén akar éldegélni. :)
Azon viszont el-el merengek, hogy volt egy korábbi migráns hullám, ami úgy 5-600 éve kezdődött, szintén az egész Eu-t érte. És ez alatt az 5-600 év alatt a befogadó társadalmakba integrálódásuk finoman fogalmazva sem teljes. Országonként más és más az arányuk, a beilleszkedésük szintje.

Egyetlen kérdésem (a píszí magyarázatot tudom, csak nem érdekel, mert rendre leszarják a bájosan zsarnoki nagyhatalmak azóta is ezeket az egyébként szép elveket), ha egy problémát, az 5-600 éve folyó integrációt számszakilag nem ismerem, akkor aztatat hogyan fogom megoldani?

Vagyis, ha már menekültválság, akkor ebbe a kvótába, csak Angyal kedvéért, a magyarországi népességen belüli X% indiai származású honfitársamnak Y%-ú eddig nem integrálódott hányadát is számítsuk már bele. Egyébként ez sem magyar probléma, a környékünkön vannak országok ahol még a miénknél is rosszabb a helyzet a becslések szerint.

Ja, hogy sem X, sem Y nem ismert? Előre megmondom a frankót. Ez így nem fog menni. :-(
@Gábris szomszéd: Pedig ez a lényeg. A számok. Mennyi menekült, országonként, vagy népenként, vagy vallásonként vagy koronként, vagy nemenként ebből mennyi tudott integrálódni és mennyi nem, rögtön lehet utána statisztikázni.

Műszakiként már ebből ne legyen sertésedés, addig hozzá sem kezdek egy feladathoz, amíg nem tudom a számokat.
@Gábris szomszéd: tehát szerinted(illetve az alfahír szerint), a kvótarendszer, hibás kezelése a problémának.
mi a megoldás?
egyébként nagyon vicces, amikor az alfahír, a menekültek családtagjai és barátai miatt aggódik!
@Imola Helyesi:
"Kamu felmérés kamu résztvevőkkel kamu eredmény", kamu kommentelő által.
@rdos: Pont arról van szó, hogy nincs egy fix szám, amit osztani meg szorozgatni tudsz műszakiként.

"Az első, májusi verzió szerint a menedékkérők 1,79%-át kellene befogadnunk. Az a javaslat 20 ezer emberről szólt, tehát ide 307 fő került volna. A Nemzetközi Migrációs Szervezet hivatalos statisztikája szerint szeptember 10-ig 432.761 menedék kérelmet nyújtottak be az Európai Unió területén (a migránsok száma ennek akár többszöröse is lehet, hiszen éppen ma haladta meg a 400.000-et csak a Magyarországon keresztül érkezettek száma.) Ennek alapján
ma már 7746 ember kerülne Magyarországra. Ha az elmúlt napok adatait vesszük alapul, akkor az alatt a mondjuk 5 perc alatt, ameddig ezt a cikket elolvassa, plusz 24 migráns érkezik. Csak Magyarországra. Nem kell Wolf-díjas matematikusnak lenni, hogy belássuk: ennyire gyorsan változó adatokkal még hónapokra előre is lehetetlen tervezni, nem, hogy évekre."

Kezded már érteni a lényeget? :)
@Gábris szomszéd: ha létezne az EEÁ, a kvóta-kérdés fel sem merülne!
@punkfrog: A megoldás az lenne pld. hogyha a görögök nem tudják vagy akarják megvédeni a schengeni határt, tegye ezt meg az EU egy közös haderővel, ha kell Ausztrál módszerekkel.
A másik pedig Törökországnak nagyobb segítséget adni, hogy ott tudja tartani a menekülteket. Erre ha jól hallottam kezd már szándék mutatkozni az ejús vízfejek részéről.
A végső megoldás pedig a szíriai háború lezárása, az összes baromállat terrorista legyőzésével.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12074722_1226019740764602_4815248356482733971_n.jpg?oh=767c2d13e57d54646b49277e8a77754a&oe=568E53F1

Nagy hirtelen ennyi. :)
@Gábris szomszéd: szerinted hány embert képes Magyarország befogadni?
@Gábris szomszéd: Azt hiszem Te nem érted. Nemzeti szotyialista - focialista kishazánkbabn egyszemélyi túl kedves vezetőnk moszkoVitya a munka alapú társadalmat vizionálja. Attól eltekintve hogy rossz már a cél is (hiszen tudás alapú társadalmat kellene megcélozni), az eddigi folyamatok alapján sanszos hogy még a munkaalapúra sem leszünk képesek pár generáción belül. :-(

Napokban került nyilvánosságra a PISA teszt eredménye. Minden 5. közpiskolás korú magyar állampolgár funkcionális analfabéta!!!! "Nincs elég felkiáltó jel a klaviatúrámon."

A felzárkóztatásukhoz igencsak hasznos lenne tudni területi - vallási - etnikumbeli arányaikat, DE amíg ezeket nem mérhetem, ugyan hogy csoportosítsak erőforrásokat az előző menekült hullám kezelésére?

Aztán majd ha ezt megoldottuk, akkor hajlandó leszek rettegni 68 eritreai miatt.
@punkfrog: Nem engem kérdeztél, de ezen a blogon csak másik posztban volt linkelve Csányi Vilmos professzor, aki tíz százalékban jelölte meg a menekültek felső határát bármely társadalomban.
@Gábris szomszéd: "tegye ezt meg az EU egy közös haderővel"
idióta!
Európa határán szeretnél, háborús övezetet létrehozni?!

"Törökországnak nagyobb segítséget adni, hogy ott tudja tartani a menekülteket. "
tartsuk a ott a menekülteket?
miért kéne a törököknek ezt bevállalnl?

"a szíriai háború lezárása, az összes baromállat terrorista legyőzésével."

ha ez ilyen egyszerű lenne!
kik a terroristák, szíriában és a környező országokban?
és milyen alakulat győzze le őket?
kik ellen harcoljanak kik?
ki dönti el, mikortól lesz biztonságos szíria?
ki fogja vezetni az országot?
milyen felhatalmazás alapján?
demokratikus választások lesznek, vagy putyin-féle népszavazás, esetleg vallási alapon szerveződő állam?
egyszóval, a szíriai kérdést nem lehet annyival elintézni, hogy győzzük le a terroristákat, és menjen mindenki haza!
@rdos: na igen!
a Gábris-féle rettegők azonban, már egy 10000 alatti számtól is beszarnak!
pedig az csak 0,1%.
az meg, már kalifátus!
@Fabius:
valamikor Vetier prof a BME-n mondta hogy a statisztika a legaljasabb hazugság tudománya. Pedig ő valamit értett hozzá mert valószínűség-számítást oktatott.
Sajnos én a migaidos és helsinkis pofákon kívül az elmúlt fél évben nem találkoztam aki a "menekülteket" támogatta volna. Pedig mindenféle emberrel találkoztam az egyetemi tanártól a hitgyülisen keresztül a lpátoló melósig.
Baromi könnyű "reprezentatív" mintavétellel a számodra megfelelő eredményt produkálni. Pld igen érdekes eredménye lenne a homofóbia kérdésnek ha azt egy Blur Oyter bárban mérnék fel....
Különben az első kérdésre még szép hogy mindenki egységes fellépést akar, teljesen értelemszerű.
A második pedig mivel kvótákról van szó eleve baromság. Számokat csak úgy lehet osztani, ha már ismerjük őket.
Egyébként ezek az eredmények amikkel dobálózol semmit sem jelentenek. Majd a választásokon fog eldőlni itt is és ejrópában is, mit támogatnak a "zemberek". Sztem 2018 júniusában ovi nem éppen a szopóágon fog álldogálni. Meg a szélsőjobbos erők sem ejrópában.
@Imola Helyesi:

Mármint milyen papírok? Linkeld már ide a Nemzeti Inszemináció hitelesített végeredményét lécci.

Ha nen tudod akkor viszont ne magyarázz papírokról.
@punkfrog:
Megoldás :
Ha nem jöhet egy sem , nem kell szétosztani!
@rdos:
Ugyan nem nekem írtam de "kijafaszom" az a Csányi Vilmos hogy majd ő megmondja egy társadalomnak, mennyit bír befogadni? Sztem majd a társadalom megmondja..
@Fabius:
hitelesített papírok? orbán aszonta, és kész! neked orbán szava nem elég? imolka nem kételkedik benne!
:D
Engem senki nem kérdezett meg. Amugy meg igy indít a ZSIndex: "Eus felmérés"

Na ennyit erről! :DD

Soros Gyuszi vihog magában!...
@punkfrog: Ahogy az előbb említettem. Csak sorjában, ha a menekültekről van szó. És az előző mára X számúvá vált menekült hullám Y százalékú integrálása lenne talán az első feladat. 10:37:36 -i felmérés alapján nem kizárt hogy nálunk már túl is vagyunk a tíz százalékon. De ne legyen igazam.

Szíria, meg Irak. Az a baj, hogy sok arrafelé a kőolaj. Már most a kőolaj világpiaci árát a kereslet és a kínálat alakítja. A kereslet mostanság lanyha, a kínálat nagy, az ára megfeleződött. Erre két nagy kőolaj termelő ország, aki más okból de érdekelt a magas kőolajárban (Oroszország és USA) ott szöszmötöl a hadseregével az olajkutak szomszédságában. Nem szívesen lennék most ott olajkút. :-( De ebben se legyen igazam. :-(
@punkfrog:
"egyszóval, a szíriai kérdést nem lehet annyival elintézni, hogy győzzük le a terroristákat, és menjen mindenki haza!"

Pedig tök egyszerű. Zárjuk le hermetikusan a környéket és majd ők lejátszhatják egymás között ki a nyerő. Csak éppen minket hagyjanak ki belőle. A végén pedig majd eldönthetjük, ha akarjuk hogy a győztes terrorista-e.
Amugy meg Magyarrszágnak van legalább 1 millió cigány bevándorlója akik Indiából jöttek már ide több 100 éve!!

Nem kell még ide arab, pakisztáni, kínai, néger meg a franc tudja kik jönnek még!!

NEM KELL!!
@rdos:
pedig jobb ha rettegsz, mert ezek nem funkcionális- hanem többségében valóságos analfabéták. Márpedig ha idejöhetnek, tovább fogják rontani a "pisa" statisztikákat. Ugyanis a koránidézet azokban nem foglaltatik benn.
@punkfrog:

Putyinék épp az ISIS ellen harcolnak Szíriában.

Néz is dülledt szemekkel Obama mint keszeg a szatyorban, hogy az Amerika által pénzelt terrorszervezet pusztitja épp Putyin Elnök. :)
@arpika23:

Mondjuk ez a pisa teszt is egy baromság!! Az amerikai meg brit meg német fiatalok sokkal ostobábbak mint a magyarok vagy a lengyelek!!
Az meg már tényleg rőhej hogy az ázsiai ferdeszeműeket hozta ki a legokosabbaknak a teszt.
NA PERSZE!!! Hiszi a piszi!
@rdos:
"az előző mára X számúvá vált menekült hullám Y százalékú integrálása lenne talán az első feladat. 10:37:36 -i felmérés alapján nem kizárt hogy nálunk már túl is vagyunk a tíz százalékon. De ne legyen igazam."
De sajna igazad van. Pláne ha a dinamikát vizsgáljuk.
Integrálni pedig csak azt lehet, aki hajlandóságot mutat erre. Te láttál ilyet? Akár az X-ben akár a mostaniakban?
Mert szerintem az integráció nem azt jelenti hogy nekünk kellene alkalmazkodni...
@ördöngös pepecselés:
"Putyinék épp az ISIS ellen harcolnak Szíriában."

csak épp a kurva rakétáknak nem szóltak, mert azok hol a civileket találják el, hol iránt, hol az assad elleni felkelőket.

"Soros Gyuszi vihog magában!... "

azt áruld el, ha soros meghal, kire fogjátok majd azt, hogy pénzeli a "libbant baloldali" médiát? kemény zavarban lesztek, csak most szólok, úgyhogy kerítsetek gyorsan egy No.2.-t.

"Amugy meg Magyarrszágnak van legalább 1 millió cigány bevándorlója akik Indiából jöttek már ide több 100 éve!!"

?
hülyének tetszik lenni, bácsi?
@ördöngös pepecselés:
Tévedsz. Nem a legokosabbnak, hanem a tesztnek legjobban megfelelőnek. Tehát ha a fő szempont a megfelelés, akkor az individuum nem nyerhet. Ahogy a kreativitás sem. Ezért jók az ázsiaiak benne. Egyébként az egész tesztet az ostoba bolognai rendszer igazolására alkották meg. Kulcsszó "kompetencia". Ahogy mifelénk mondják, faszok ezek nem elvtársak.
@Secnir:

"csak épp a kurva rakétáknak nem szóltak, mert azok hol a civileket találják el, hol iránt, hol az assad elleni felkelőket."

Ezt nevezik hazugságnak. Melyik médiának hiszel?! Az atlantista, Soros által pénzelt tömegmédiának vagy amit kevesebben olvasnak? Pl. Hidfo.net, vagy RT. (nemzetközi)

Épp a migránsválságban derül ki, hogy ki a hazafi és ki az Amerika szopó liberális csótány. :)

Ilyenkor kibújuk az a bizonyos szög a zsákból, hogy ki-ki hova is húz a magyarok között. :)

Te úgy tűnik a nyugat felé.

Szerencsére a magyarok többsége azért nem, és okádik az amcsiktól meg a brüsszeli megmondóemberektől. :)

Ti vagytok kevesebben töki!
@Secnir:
"Soros Gyuszi vihog magában!... "
Azt a bizonyos hat pontocskát (nem kisdobos és nem úttörő!) tetszett-e olvasgatni? Roppant tanulságos. Ajánlanám. Elovasása után nem tenne fel ilyen bárgyú kérdést.
@Secnir:

Melyik hazugság? Hogy a cigók Indiából származnak, vagy az, hogy már az 1700-as évek óta itt vannak?

Mária Terézia telepítette be őket ide (hogy rohadjon a pokolban még mindig), azok meg jöttek 100 ezer számra.
@arpika23:

"Ezért jók az ázsiaiak benne."

Ezt bizonyítják a médincsájnás termékek is :DDDD
@Secnir:
"Amugy meg Magyarrszágnak van legalább 1 millió cigány bevándorlója akik Indiából jöttek már ide több 100 éve!!"

?
hülyének tetszik lenni, bácsi?

Mi itt a kérdőjel? Talán nem igaz? Melyik része? Az indiai származás? Vagy éppen a darabszám? Vagy az a baj hogy "több mint 100 éve"? Igaz. Sokkal több! Azóta is integrálónak, csak valahogy nem megy nekik...
@ördöngös pepecselés:
Nem kell mosolyogni csinálnak ők űrhajót is! Csak hát az innováció megy nehezen nekik. Az pedig az elmúlt jópár évtized szocializációjából fakad.
@arpika23:

Azért az mindenképp siker (ha más nem), hogy a hindu vallást sikerült kiölni belőlük, az 1700-as évek óta (mert igen, akiket M.T. idetelepített azok javarészt indul voltak). Kérdés hogy az iszlámot ki tudjuk-e ölni az arab migránsokból??!!
@arpika23: Többet mint gondolnád.

Gárdonyi Géza Egri csillagok c. könyve megvan? Már akkor itt voltak, jóval Mária Terézia előtt. Csányi Vilmost nem ismerni? Jaj! Kutyám Jeromos! :-) Stílusodon is lehetne csiszolni. Ha csak annyit elértem hogy kíváncsivá tettelek Csányi prof után, már megérte.
varánusz! a közölt adatok manipuláltak, hamisak és ha lenne egy szavazás, akkor mégnagyobbat buknátok, mint tavaly háromszor. hamis, mint minden erkölcstelen propaganda, félrevezető hadova a liberális aljanépségtől.
a magyar nemzet nyakában már van két kolonc és nem akar egy harmadikat ...
@Fabius:

"_2: ha a pont ilyen metodikával készülő népszerűség kutatások eredményét ünnepeljük - a Jobbik második erő, csuhaj - akkor ezt az eredményt is illik elfogadni. Minimum. _"

Nem egészen.
Ha mégis, akkor viszont megkérdőjeleződik Nürnberg.
@Secnir:
"csak épp a kurva rakétáknak nem szóltak, mert azok hol a civileket találják el, hol iránt, hol az assad elleni felkelőket."
Ez lehet, de azért az isis vinnyogva hátrál, visszavonul, legalábbis a nemzetközi média szerint.
BBC CNN SKY stb.
Hozzáteszem az "assad elleni felkelőket" viszonylag nehéz megkülönböztetni az isistől. Legalábbis mióta az usa lóvén a törökök által kiképzett "felkelők" a felfegyverzésük után rögtön felcsaptak a jobban fizető isishez.
Civileket egyébként a szaudiak irtanak különös tekintettel az esküvőkre. Hetente kettőt is!
Egyébként vicces volt mikor az aldzsazira az afgán kórházbomázás áldozatait mutatta mint az oroszok által elpusztított civileket...
@E.Katolnai:

A nemzet nyakán van két koloc oké, te vagy az egyik, oké, de ki lehet a másik?
@rdos:
Stílus...
Bocsi én csak plagizáltam...:D egy "klasszikustól".
Bocsi megint , mérnök vagyok ilyen hülye áltudományokban mint szociológia stb nem igazán hiszek.Utánanéztem a profnak.
"CSV: A szakértők szerint a mesterséges intelligencia kutatása 20-30 éven belül képes lesz létrehozni az emberrel azonos vagy annál magasabb, ún. szuperintelligen­ciát. Ez nem csupán egy dolgot tud majd megoldani, nemcsak sakkozik vagy adatot elemez, hanem minden problémában jobban teljesít majd nálunk. Komoly evolúciós és filozófiai probléma, hogy ha egy ilyen intelligencia létrejön, akkor ez a saját programját is tudja majd javítani. Ez azt jelenti, hogy kiszaladhat a kezünkből. Hogyan tudjuk kontroll alatt tartani? Jóindulatú lesz-e? Milyen motivációkkal és értékkel rendelkezik majd? Az egyik irányzat szerint nem lesz ráhatásunk, és ki tudja, milyen szörnyeteget hozunk létre."
Ez egy idézet tőle. Számomra minősítő. Ha erről ilyen hülyeséget mond, prof ide prof oda, le van sajnálva. Mivel informatikus vagyok, ilyen blődlitől mindig felforr az agyam. Mivel imádom a scifit, neki is ajánlanám Asimovot. Ő már jó 60 éve megválaszolta. Egyébként tudós létére egy hülye fantaszta, akinek tudásából fakadóan ismernie kellene azokat a tényeket, amelyek megcáfolják a jóslatát.
@Fabius: :-)

@E.Katolnai: Sok ismerősöm becsületesen dolgozó cigány ember volt. Nem egy a módszerváltást követően az első között került az utcára, holott az elsők között volt a munkában. Az előítéletes (ma még) többségi társadalom miatt.

Abból hogy a börtönlakók kétharmada etnikum, nem következik hogy az etnikum egésze kriminális. Fel lehetne és fel is kellene zárkóztatni őket. Nekik is, nekünk is ez AZ érdekünk.
@rdos:
Hogyne ismerném Gárdonyit. Mindig is mondtam hogy a volt francia elnök őse a szereplő!
@ördöngös pepecselés: Te barom, és az Egyesült Államokba ki telepítette be őket és mikor?
űHa egy kicsit is műveltebb lennél, mint amilyen, akkor Gárdonyi Gézánál már olvashattál cigányokról. Gárdonyi Géza Egri Csillagok című művében többször is ír egy bizonyos Sárközi nevű cigányról, akinek a szerepe már jóval Eger ostroma előtt elkezdődik.
Eger ostroma lejobb tudomádom szerint 1552 őszén volt. Ez 200 évvel előzte meg Mária Teréziát.
Akkor hogy is van ez a cigányokkal? Ki és mikor telepítette le őket Magyarországon?
@rdos:
"Abból hogy a börtönlakók kétharmada etnikum, nem következik hogy az etnikum egésze kriminális. Fel lehetne és fel is kellene zárkóztatni őket. Nekik is, nekünk is ez AZ érdekünk."
Számok!
82 % az nem "kétharmad". Pláne hogy a lakosság egytizede adja! Az ugye 36-szoros gyakoriság!
Ami pedig nem sikerült néhány száz év alatt, miért sikerülne ezután pár éven belül?
@arpika23: Ájtí :-) No. Azért az önmagát (akár futás közben) átíró kód annyira nem vicces. Kicsit Off, de ha már szóba került, Asimov 60+ -os megoldásához (mesterséges intelligencia) kulcsszót tudnál adni? Mert mióta egy T-100-as kiborgot a saját szememel láttam Kalifornia kormányzói székében. :-)
@The Ghost Wolf:
Nem az a kérdés hogy ki és mikor. Hanem az hogy tudtak-e integrálódni. Idejük volt rá!
@rdos:
Robotika három törvénye.
@rdos:
Olvad el az Alapítvány sorozatot!
@arpika23: Nincs más választásunk, ezt kellene felfogni. Fel kell zárkóztatni őket, mert ha nem tesszük, akkor rövidesen ők lesznek többen. A sok gyermek a nyomor védekezése, abban a "pillanatban" hogy nem nyomorognak felhagynak a 6 gyermekes családmodellel.

1-2 generáció elég lehet hozzá, de már 25 éve neki kellett volna kezdeni. :-(
@arpika23: Köszi, keresem. Alapítványt olvastam, de hazudnék ha sok mindenre emlékeznék belőle. Talán valami öszvér vagy mi a szösz.
@rdos:
Tudod ha egy mai etnikum iskolás a "mi leszel ha nagy leszel" kérdésre ezt a választ adja "segéjes", akkor már ezt a meccset elbuktuk. Márpedig ez van.Esély sincs a változásra.
@rdos:
"A sok gyermek a nyomor védekezése,"
Ne haragudj a stílusomért de ez egy orbitális faszság , amit a degenerált szociológusok szajkóznak.
Valamikor igaz volt, de egy olyan szociális hálóval rendelkező országban mint Mo, abszolót hülyeség. Mivel sokat járok a Távol-Keleten, ahol a szociális háló mint olyan nem nagyon létezik, láttam hogy a gyerek mint a szülő hosszú távú befektetése "nyugdíjalapja" valóban megvan. Nálunk már azonban a megélhetési gyerkgyártás dívik. Töröld el a segélyeket és a családi pótlékot, és majd meglátod.
@arpika23: Nincs nevelhetetlen gyermek. Fóti Pétert ajánlom, belőle is leginkább Summerhillt.

www.foti-peter.hu/
@arpika23: Erőből poroszosan? Sok mindennel etetnek minket (pl. hogy a pártok értünk vannak), de ha van valami, amire megtanított minket a történelem, hogy erőből nem megy, az erőszak soha semmit sem oldott meg.

Tanulni kéne olyan társadalmaktól akik szó szerint együtt működnek. Milyen érdekes, sokkal emberibb.

Nem rövid linket adok, de hidd el megéri elolvasni. Meglehet már ismered is, akkor sztornó.

www.foti-peter.hu/gentischer.html
Varánusz......ezt beszoptad!
Kedves Fabius, házhoz rohantál a pofonért.

Nézd csak normális kérdésekre miket válaszolnak:

888.hu/article-soros-vagy-orban-on-kinek-ad-igazat

Soros György javaslatát a magyarok 13százaléka támogatja, 79 százaléka utasítja el, nem tudta megítélni a megkérdezettek 8 százaléka.

Az elképzelést a jobboldalon állók 90 százaléka, a középen állók 76 százaléka, a baloldaliak 66 százaléka (!) utasítja el.

-----------------

Tehát konkrét kérdésekre, konkrét válaszok kapcsán, konkrétan kiderül, hogy ti szoptátok be csúnyán.

Az más kérdés, hogy a válaszadók többsége egyséeges EU-s fellépést szeretne.
Hol is derül ki ebből mellesleg hogy a kvótára gondol a válaszadó ?
Varanus elvtárs! Az Indexet értelmesen gondolkodó ember nem olvassa. Az olyan hülyék, mint te is vagy, annyit érnek, mint a tyúkfing hóviharban.
@E.Katolnai:

Nem manipuláltak a vaálszok.

Valóban egységes EU-s megállapodást, és EU-s fellépést szereten látni a többség.

Csupán abban hazudik Fabius és a ballibek hogy rohadtul nem Soros és a ballibek javaslatai mentén, mégcsak nem is a kvóták mentén szeretnék ezt, hanem leginkább a bevándorlás megfékezése, megállítása érdekében.
@arpika23: Érdekes módon Kádár alatt a romák többé-kevésbé képesek voltak integrálódni. Ehhez persze az is kellett, hogy a cigányságnak volt munkája. Igaz, hogy többnyire segédmunka vagy nehéz fizikai munka a borsodi (Miskolc, Ózd, Diósgyőr) kohókban és bányákban, de munka volt, amit elég jól megfizettek. Volt még munka a TSzekben is. Ezekből mi maradt meg? Gondolkozz egy kicsit, és lehet, hogy rájössz magadtól is.
@imres: Bocs, akkor hogy is kerülsz ide? Vagy te is annyit érsz, mint tyúkfing a hóviharban?
Fabius által hivatkozott cikk és felmérés:

"A magyarok nagyjából kétharmada több területen látna szívesen uniós megállapodást, és csak egyötödük akarja az ellenkezőjét, derült ki az Eurobarometer legutóbb megjelent felméréséből. A 69 százalékos eredménnyel a magyarok valamivel az EU-átlag felett, a volt szocialista tagállamok közül a legmagasabb arányban pártolnák, hogy több legyen a döntés közösségi szinten."

Ebben egy büdös szó sincs a kvótákról.
Azt csak ti költöttétek hozzá.

"a volt szocialista tagállamok" közül pedig 4, nevezetesen a Visegrádi négy, egységesen küld katonákat, és eszközöket a határokra, hogy megállítsák a bevándorlók tömegét.
@The Ghost Wolf:

Hazudsz..

Nem tudtak a cigányok akkor se integrálódni.
Egyedül a Közveszélyes munkakerülés intézménye okán jártak be.
Nevezetesen ez vidéken azt jelentette, hogyha a rendőr nappal cigányt látott az utcán, akkor rommá verték, majd kidobták a mezőn.
Konkrétan vidéki rendőrök nosztalgiáztak ezzel, és nosztalgiáznak ma is.

Lehet persze ezt sikeres integrációként elkönyvelni, de szerintem nem örülnél a módszertan visszaállításának.
@Ballib Cenzúra:

Viszont a hindu vallást csak sikerült levetkezniük. (Ugye Indiában az van, és ezek onnan jöttek...)

Az araboknak ellenben nem sikerül az iszlámot elhagyniuk!!

Ebböl is látszik hogy sokkal veszedelmesebb vallás mint a hindu.

Nézd meg a sok terroristát!!

Mind arab!!
@rdos:
Tudom, ismerem a janicsárokat.
Látom csíped a retrót. Tudom hogy a hippi divat jön vissza . de még itt is?Szóval elolvastam.
Mit mondjak, röviden nem értek egyet. A világ megváltozott körülöttünk és nekünk alkalmazkodnunk kell. Cuki a volteiri szemlélet, de én hiszek az antibiotikumok áldásos hatásában.
Mondtam már, sztem vannak tudományok és vannak amik magukat annak nevezik.
@The Ghost Wolf:
Veled ellentétben én már éltem akkor. Ezért egyetértek a ballibcenzorral. Megjegyezném, hogy 1982-ben az MSZMP tagság között végzett felmérés alapján a többség a cigánykérdés megoldásaként a teljes fizikai megsemmisítést adta meg. Egy akkori KB jegyzőkönyvben láttam az adatot 72%! Ennyit arról a rohadt nagy integrálódásról. Soha nem is tudtak mert nem is akartak integrálódni. Voltak vannak üdítő kivételek, de a túlnyomó többség nem az. 1985-ben egy kis község tanácselnöke mondta, itt egy cigány pont elég, az pedig én vagyok, több nem kell!
Úgyhogy a hazudozásodat máshol próbáld beadni. Abaújban pl. Ott meg majd jól meglicselnek érte. Mert ott aztán látni milyen az amikor integrálódnak, azaz megszállnak egy falut ahogy mindenki más elmenekül tőlük. Lakjál ott egy ilyen integrált faluban köztük!
@Ballib Cenzúra:
Én lehet hogy igen. Még emlékszem gyerekkoromban a biciklilopás nyomozati módszerére...
Rövid gyors és eredményes volt. A vajda kapott pár pofont, meglett a bringa az elkövető pillanatok alatt. Nem a rendőrök menekültek. A telepre is be mert menni egyedül a járőr és vigyázzban álltak előtte. Manapság ugyanott a rendőrkapitány zárkózott be a szobájába, mert megijedt a beidézett gyanúsítottat kísérő hordától. A készenlétieknek kellett kimenteniük. Ez ám a sikeres integráció!
@The Ghost Wolf:
"Érdekes módon Kádár alatt a romák többé-kevésbé képesek voltak integrálódni."
Látom te nagyon píszí vagy. Olyan szó a magyar nyelvben hogy roma nincsen. Ez egy cigány szó ami a nyelvükön embert azaz férfit jelent.(a nő romnyi) Logikusan ha ők magukat embernek nevezik, akkor kérdés minket minek neveznek? Mert ezek szerint nem embernek....
@arpika23: Megváltozott a világ. Mondod. Nem pont így történt, szó szerint véres erőszakkal megváltoztatták. Fölé-alárendeltségen alapuló, az időben előre haladva egyre durvábban elnyomó rendszerek jöttek mentek. Árpád hont foglaló - szerintük hazajövő magyarjainak csak a tizede kellett a nagyszámú a neolitikum óta itt élő szintén magyar köznéptől. Istvánnak már kettő tized kellett, plusz bónusz a papság, régi pogány anyajogú vallásunk és együttműködő paraszti társadalmunkat eltörölték. A maiaknak már több mint a fele kell.

Egyáltalán nem természetes dolog a fölé-alárendeltség. Párezer talán 7000 éves "találmány" csupán. Ja, csak a megmondóemberek minden korban megmondták a tuttit, ilyen jó dolgunk még sohasem volt.

Baktériumrezisztenciáról hallottál?
@rdos:
"Egyáltalán nem természetes dolog a fölé-alárendeltség. Párezer talán 7000 éves "találmány" csupán"
Ne haragudj de ez egy tételes hülyeség. Ugyan ájtí vagyok de azért van néminemű műveltségem. Bármelyik vmilyen "közösséget" alkotó állati csoportosulásban is létezik már ez a viszony. Akkor most természetes vagy nem? Alkalmasint lehet ugye a domináns nőstény vagy az alfahím.
Úgy érzem kicsit anarchohippi lehetsz...
@rdos:
"Baktériumrezisztenciáról hallottál?" Ja a túlélőktől...kicsit kevesebben voltak, mint az áldozatok.
Azért inkább nem játszanék orosz rulettet ha nem muszáj.
@arpika23: Maria Gimbutas, Gordon Childe, Duna civilizáció, Alföldi Vonaldíszes Kerámia (AVK) népe (az ősi, neolitikus Eu benépesítői), Körös-Starcevó kultúra. Ezek a kulcsszavak. Rokonunk a fél Európa, csak hogy nekünk gyöttmenteknek kell lennünk. Jövevény szavaink meg inkább menemények lesznek.

Az AVK korban 3000 évvel beelőzte a nagy ókori folyamvölgyi civilizációkat. A réz és arany művesség is innen ered, a Kárpát-medencei bronzok (antimon tartalmú) egész Eu-ban elterjedtek.

Mikor Árpád magyarjai ideértek, egy igen fejlett, a mait alázó vízgazdálkodást és agrokultúrát találtak itt.

Szóval hogy a világ mindig is ilyen durva volt az egyszerű agiPRop.
@Imola Helyesi:

Ha az Orbánék is csak biciklit lopnának!!!
@rdos:
Azért félve kérdezem, az a fene nagy kultúra hány embert volt képes eltartani? Ugyanezen a területen?
@Imola Helyesi:

Visszaküldted a nemz. konz.-ot???
Az én családomból mindeki kib@szta a kukába.( tolvaj, népbutító ex-komcsikkal nem tárgyalunk).
@rdos:
Mondom én paleoanarchohippi...
@arpika23: 1, de inkább 2 millió lehetett az akkori KM vidéki népessége. Ennyi kell is két tömény azaz 20 000 harcos és családja eltartásához.

www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornarendszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html

epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf
@Gábris szomszéd:
ez az egész migráns kérdés teljesen migrénes!!!!
legelőször:
#1./ez a vén kurva europa beszállhatna (sokkal kevesebb pénz mint a migrén)az oroszok oldalán a tenoristák kiírtására (ír magjuk ne maraggyon)
#2./ kemény szankciók bevezetése azon államok ellen amelyek bármi módon beleavatkoznak egy szuverén ország belügyeibe pláne fegyverrel és kifizetteni velük annak kölcségeit amibe ugyanennek a szarnak elhárítása kerül
#3./ mikor kitör a világbéke, akkor mindenki oda utazhat ahová beengedik
#4./ minden migrénes migráns ott ahol befogaggyák azonnal kezgyen el dolgozni és éljen meg abból amiért mmegdolgozik azaz kötelező munkavállalás a szakmájában (ha van neki olyan azon kívűl, hogy álruhás tenorista)
#5./ legyenek adófizető polgárai a befogadó országnak és tiszteljék az ott már létező törvényeket és szokásokat

brühüyyy

kkk

napi pletyka befejezve
@rdos: Most 10 milla , mi legyen a különbséggel? Számoljuk fel? Ugyanis az az életforma nem tudna ennyit eltartani.
@arpika23: Az volt a vízgazdálkodási szempontból jó életforma. A mai agrotechnikával és vízzel az akkori hozamok sokszorosát tudnánk és tudjuk.

Leesik egy kis eső, erre ez van.

www.vizugy.hu/?mapModule=OpBelviz&mapData=BelvizTajekoztatok#mapModule

Pedig csak a mai ország területén a Tisza középvízi vízhozamát meghaladó kapacitású belvíz átemelő rendszert üzemeltetünk.

Eleink meg a szintes fenekű gerinc csatornákkal a belvizet is ki tudták vezetni, a folyóba és az árvizet is szét tudták teríteni a széles ártereken.
@Rodeo36:

Putyin is egy bálsoly geci!!!
Ha a ruszkik, vagy kína lenne a fő domináns a világban megnézhetnénk magunkat.
Putyingci dollár milliárdokalt síbolt el az orosz néptől, akik közben bádogvárosokban éheznek.
Az ottani adottságokkal nekik simán USA/Canada szinten kellene élni.
Egyébkén meg elég a szemébe nézni. Tudod, az a lélek tükre.
@Rodeo36: Mindenben egyetértek. Különösen tetszettek az 1,2,3,4,5-ös számú pontok :)
@rdos:
Mondom én mínusz 8 milla
@huzzadneki shakespeare: Szerintem fókuszálj inkább arra, hogy az usácska itt pld. miét nem akar soha felszabadítót játszani? Hogy képes egy ilyen diktatúra seggét nyalni évtizedek óta?

youtu.be/UCDhR4nZHJ0

Ezekről már ugye nem is beszélve.

www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_international_crime_partner/

Szóval nem akarlak nagyon elkeseríteni de ezekhez a brigantikhoz képest Putyin és Asszad egyenesen liberális demokráciákat üzemeltetnek.

www.nysun.com/pics/3969_large.jpg
@Gábris szomszéd:

Minden nemzet a maga javát akarja (USA, Oroszország, Magyarország).
@huzzadneki shakespeare: drágám!azért az USÁ-ban is pont elég gettó, vagy szegénynegyed van, és nem ajánlom, hogy politikusok szemébe nézegessé, mert aki annak áll, az már születésekor ferde szemű....:)),megy itt a Putyin gyalázás, mit ne mondjak nem láttam a hátán angyalszárnyakat, de emlékszel még a Hair-re?na asse az oroszok által provokált háborúról szól, nemdebár?majd megzenésitik Afganisztánt is, meg Koreáról el ne feledkezzünk.....no, lehet versenyezni aranyapám?....kkk
@arpika23: minket nemes egyszerüséggel "parasztnak" neveznek a romák.
@evasanyoca:

Tán ezért jó, hogy nem egy kakas kukorékol a szemétdombon.
@huzzadneki shakespeare: itt már annyi a kakas a saját kis szemétdombjaikon, hogy a tyukok bánatukban elbujdosnak.....)
mióta élek, egy percig sem volt csend a világon, valahol mindig szóltak a fegyverek, az embernél rusnyább lény nem született erre a szegény Földre...((
@huzzadneki shakespeare:

"Az ottani adottságokkal nekik simán USA/Canada szinten kellene élni."

Élnek is a nagyobb városokban.

Vagy voltál már Detroitban? A fél város munkanélküli, meg nyomortelepeken él!! Ez az amerikai, nyugati álom?!
@evasanyoca:

Engem nagyon megérintett a Mátrix 1-ben ez a gondolat, vélhetően azért mert nagyon igaz:

"I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species, and I realised that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. You move to an area and you multiply, and multiply, until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer on this planet, you are a plague, and we...are the cure."
@evasanyoca:

Carl Segan (jövőkutató, tudós,,filozófus,frenkyboy) mondta, ha az emberiség nem pusztítja el önnmagát, akkor egyszer kilépünk a csillagok közé. :-)
@ördöngös pepecselés:

Hát igaz, az mostanra nem egy Togliatti. :-(
Se pénz, se posztó. Szellemváros.
@Ballib Cenzúra: @huzzadneki shakespeare: igen, ez így van, nyomorult vírus vagyunk a Föld szervezetében élősködve...ma különben is felbasztam az agyam, de kurvára, és én nem szoktam trágárkodni, sőt kimondottan utálom, de ma káromkodtam, mint egy kocsis, mikor megláttam, hogy a szegény 60 éves! elefánt átcsámborgott a szomszédos országba, ahol aztán egy önelégült német vadász gyorsan le is lőtte!!!!! a semmiért, és még büszke is volt magára a ganyé!....pici gyermekkorom óta sci-fi rajongó, gyüjtő vagyok, mert a klasszikus sci-fiben vannak szebb világok, jobb értelmes lények, mi itt a Földön nem vagyunk méltók arra, amit kapunk....talán ez alól kivételek a kislétszámú megmaradt természeti törzsek.....mi fekélyek vagyunk, de legalább eszünk lenne, de nincs, hiszen magunk alatt vágjuk a fát...((
@evasanyoca:

Én sem szoktam trágárkodni, de a rák egye meg a szívét annak, aki a mai digitális világban le lő egy szerencsétlen elefántot!!!
@Imola Helyesi: "Húzzanak el... már végre tőlünk, ránktelepedtek ezer /németosztrák/éve, és nem másznak le rólunk."

Ne olyan hevesen, mert még majd megsértődik az Audi és a Mercedes, oszt utána neked is sírhat a szád.
@huzzadneki shakespeare:
miért, most valamivel jobb neked (ha levédiabasznádon vagy?)a süsüasárkány és aljasságai által
a 300000000 süs állampolgárból a saját bevallásuk szerint 46000000-an nyomorognak
azaz minden 6. állampolgár a gyermekek ebben kiemelt helyre kerültek...

de én veled sem vitatkozom erről, mert nem a putyin hozta létre az arab tavaszt és a többi lófaszt sem...

a Putyin a saját népének létéért küzd mert őt is megtámadták, védekezik...Kína hasonlóképpen és Indiát se felejtsd ki...Africa és Délamerica
Colombiában most lett valami béke árnyéka 35 év után mert nem volt fenntartható a FARC ...és Pinochet, meg a többiek szerte széjjel

politikai ismereteid nullák és vitaképtelen vagy

brühüyyy

kkk
@arpika23: "Zárjuk le hermetikusan a környéket...."

Szólj anyádnak, hogy borogasson. De ha lehet Orbánnal. Hermetikusan.
@huzzadneki shakespeare: teljesen kiborultam...az a nyomorult ormányos meguszott 60 évet, és erre jött ez a tahó.....olvasom, hogy mennyi állatfaj halt már ki, gyermekkorom csapatostól kóválygó állatai mára védettek lettek, annyira pusztitják kifelé őket, nyög a Föld, tájfunok, cunamik, vulkánok pusztítanak, és az ember azt hiszi, ő a teremtés koronája....a Föld már nagyon haragszik, Isten óvjon minket a bosszújától!((
@evasanyoca:
Cigány az akárki meglássa! Én meg ember vagyok..
@ördöngös pepecselés: "Amugy meg Magyarrszágnak van legalább 1 millió cigány bevándorlója akik Indiából jöttek már ide több 100 éve!!"

Mivanmivan? Nem mered mondani, hogy menjenek vissza?:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Anyukád mondta neked hogy hülye legyél? Vagy ott születtél? Akkor húzzál haza....
@huzzadneki shakespeare:
ahhoz mit szólsz, hogy a perzsáktól elraboltak 150 milliárd dollár értékű perzsa vagyont ugyanakkor az oroszokat szankcionálják amivel újfent extra hasznora tesznek szert és az oroszokat károsíttyák csak mert nem gazsulálnak lásd még Kadhafy, Saddam Husszsein sorsát és az országok nyomait amik hátramaradtak

a süsüsasárkány háború nélkűl nem tud létezni eszkalálja és fenntartya (lásd Afganisztánt) a többiek békét akarnak de az állandó basztatás miatt nincs egy pillanat békéjük mert mindíg kitalálnak valami újat amivel ki lehet másokat rabolni

mi a bánatos lófasz köze van a süsü a sárkánymnak ahhoz hogy bárkinek legyen nukleáris fegyvere ha neki van a legtöbb????

és az egyetlen állam amely be is vetette élőben az a süsüasárkány Hirosima és Nagaszaki

senki sehol máshol

volt kis cubai rakéta válság...nem volt elég nagy a Hruscsov cipője

brühüyyy

kkk

vakok és szemellenzősök vagytok ezért van nektek alcsúti ártányotok és még csak nem tesztek ellene csak jajongtok vagy másszóval:RINYÁLTOK
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@arpika23: rossz helyre címezted ezt a mondatod, mert én a cigányembert is embernek tartom, úgy, mint magamat, meg a négert is, meg a mindenkit. Tudod én egy rohadék, elfajzott liberális banya vagyok, aki nem tesz különbséget ember-és ember között, csak úgy, hogy becsületes, lusta, dolgos, tréfás....stb.....most utálsz??
hajrá mkb veszprém! rodi meg maradjon kanadánál és a hokinál. önkielégítés montreálban forever.
@arpika23:

No akkor ugorjunk neki sokadjár.

ókHonnan veszed, hogy a börtönlakü 82 %-a etnikum? Nincs ilyen statisztika, aki ezt kitalálja, az csak a hasára üt. Jól teszi, ha nem üt nagyot, mert még eltörik a gerince.
@evasanyoca:
még senki sohasem próbálkozott kitömött vadászokat mutogatni múzeumban?
Californya most öklömnyi jég esik a kiégett erdőkre és kisvárosokra, a Colombia folyó meg most lesz nemzeti kincs mert ha nem akkor a süsü a sárkány gyárthat ivóvizet a tengerből és azzal moshattya a seggét a rohadt pazarló állattya

brühüyyy

kkk

Dies Irae Dies illa
remélem, Bolika kissé engedékenyebb lesz, szombaton a fű se nől, eltértünk alaposan a tárgytól, dehát ami belefért az okosok mán leírták...:))
@parti_giano:
addig is a kurva anzád

brühüzzz
kkk

és pofa be
@evasanyoca:
Nem érted te! Ha a cigány szerint ő ember én meg paraszt vagyok akkor sztem teljesen píszí ha szerintem én ember vagyok ő meg cigány. Vagy a rasszizmus csak innen játszik onnan nem?
@Rodeo36: ezt mondom, elpazaroljuk az éltetőnket, fujj..:((
@Ballib Cenzúra: "Nevezetesen ez vidéken azt jelentette, hogyha a rendőr nappal cigányt látott az utcán, akkor rommá verték, majd kidobták a mezőn.
Konkrétan vidéki rendőrök nosztalgiáztak ezzel, és nosztalgiáznak ma is."

Nem kell lódítani ez nem igaz. Aki nosztalgiázik, az "hiteles" tanút nem állít a nosztalgia mellé.
@Rodeo36: mi van öreg, már a farkad sem találod? tán ott van kádár koponyája mellett, valahol eltemetve.
@arpika23: a "fehér ember" elnevezése a lovári nyelvben a "paraszt"....ehhez a szóhoz általuk az olyan ember fogalma kapcsolódik, akinek sokmindene van, aki dolgozik, pénzkereső, ne adj isten módos, ezt ők ebben az értelemben használják...mi meg nem.
@huzzadneki shakespeare:
akkó' te még nem laktál trailer city-ben? és nem voltál "homeless" a Mekki ben este mert az 24/7...
és nem voltál munkanélküli aki a kutyának nem kellett és nem kap mást csak foodstamp-et azaz ingyen konzervet a raktárból

közben az oktatás csilliárdokba kerül és a végén nincs szakember és az egészségügy a biztosítók és gyógyszergyártók fellegvára csilliárdokért amit aki nem tud megfizetni az megy a levesbe

brühüyyy
kkk
@parti_giano:
már mondtam, hogy nyasgem és szeggyél nyugtatókat

brühüyyy
kkk

idióta
@Rodeo36:

Eljön az idő, amikor Putyin majd visszaköveteli Alaszkát (mert aszt jogtalanul adta el bagóért a faszomfitty cárevics) és az ahhoz tartozó csekély kis földdarabot, majdmemegészen Seattle-ig.
Akkó majd te is vodkát iszol, balalajkázol, meg zabálod kétpofára a káposztás főzeléket uborkával.
A Pari Mattyot meg igyenest elfelejtheted.
Sütyü!
@látjátok feleim szümtükkel:
Oktondi! Attól ha letagadod még létezik ez az adat. Csak olvasgass szorgalmasan. Legalább tíz éve folyamatosan tartják a szintet. Attól hogy lehazudod a csillagokat még léteznek....
@evasanyoca:
nézd, a medúzák agy nélkűl több száz millió éve léteznek a zember meg agyával saccperkábé 5 millió és van neki még hátra olyan 34- 38 éve nullák nélkűl...de lehet, hogy kevesebb

csak Alaszka partyai mentén több százezer tonna szemetet halásztak ki a tengerből csak próbaképpen, hogy milyen leszs az amikor már a halak is műanyyag poharakat fognak enni és utána a zember meg a halban a saját szaros műanyagpoharával táplálkozik

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare: mi az a Pari Matty? a mat' az anyát jelent,azt értem, de az első szó?,
@evasanyoca: Mondod te. A lovári nyelv az miért magyar szóval ír le vmit? Blabla...Szóval ne akard megmagyarázni a menthetetlent. A nyelvükön ők emberek mi meg nem . Pont. A többi pedig csak duma!
@Rodeo36: felturbóztad magad, öreg. kevesebb viagrát, kipukkad a guminő, vele meg az eszméid.
@Rodeo36: évtizedek óta olvasom, látom, de mit lehetne tenni, egyszerűbb,ha kihalunk?...kkk
@arpika23: kedvesem, 40 évet töltöttem köztük, mi az amit nem hiszel nekem?
@huzzadneki shakespeare:
én próbállak megérteni de nem sikeredik...arra sohasem mondtál egyetlen szót sem sem pro sem kontra, hogy attól, hogy néhány szarházi hazaáruló eladta magyarországot 1990-ben a Bush nak aki személyesen jött el érte, ott csücsül orbángeciártány is a szép kis buzi szakállával és tátott szájjal bámúlja a Bush-t amint az szépen elvette amit a magyarok kemény munkával létrehoztak és egy buznyák vasat sem adott érte...

neked ez jó???

kérdezem? mert eszt kaptátok (én akkor már messze voltam valahol a brazil dzsungel mélyén)és meg is érdemlitek

de csak nyaldosd a hóhér kezét

válaszolj b+ és ne seggségeket irogassál,

brühüyyy

kkkk
még majd assziszem te is ...pedig eddig mintha másképpen de a ragály nagy !!!!
@arpika23: egyébként a gugli a barátod, olvasgass....kkk
@evasanyoca:
igen eccerűbb, mindenkinek jobb lesz

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

űbrühüyyy

valami kedvesebb majomszabású vagy szíriuszi a Plútóról
@evasanyoca:

Pari-Mach. Egy fronszia hetilap, aminek érdemei öregbitésében, tolmácsként Rodeo (elmondása szerint) állítólag elévülhetetlen édemeket szerzett.:-)
@parti_giano:
mintha már javasoltam volna, hogy mellőzzél???
nyasgem és a lófasz a seggedbe

kurva anyád

brühüyyy

kkk

és ne rinyálj
Amikor a menekültügyi kvóta rendszerről készült egy lakossági felmérés, vélhetően az adott válaszok érzelmi alapon születtek.
Az embereknek nincs elég információjuk arról, hogy a kvóták gyakorlati bevezetése milyen problémákat vet fel.
A menekültek államok közötti elosztása a menekültek számára egy kényszerpályát jelent, bár elképzelhető, hogy egyéni óhajok számba jöhetnek, de nem tömegesen.
Az eu nyilvánvalóan előír majd a menedékkérőkre vonatkozó egységes juttatásokról szóló kötelező normát, melyet majd a résztvevő országoknak be kell tartani.
Jelenleg Németországban a menedékkérők ellátása 670 eu a kérelem elbírálásáig.
Vajon mit szólna a magyar állampolgár, ha a menekültek akár a közmunkások jövedelmét kapnák meg, ha nem is a németek juttatását?
Vagy. A kormány ez évtől megvonta a lakhatási támogatást, ugyanakkor a menekülteknek a lakhatásukat biztosítani kell, netán szociális bérlakások építésével is, miközben nálunk folynak a kilakoltatások.
Ezek komoly averziók, még nem kerültek a köztudatba, ezért a jelenlegi e témát érintő felméréseknek információ hiány miatt nincs meg a reális alapjuk.
@huzzadneki shakespeare:
te csak vonogasd hátha sikeredik valami, ügyeskeggy

mivel nem érdemled meg nem másolom ide be (le van védve az egész)

az állami fordítást helyesbítettem ahol "enyhe" félremagyarázás került a szövegbe az eredeti helyett

brühüyyy

kkk
@evasanyoca:
Nem érdekel a cigányság semmilyen formában, amennyiben nem zavarja köreimet. Úgyhogy guglizgasson róluk más. De azért úgy tudom a diszkriminálás nem liberális szemlélet. Még a pozitív sem. Rühellem hogy a saját országomban másodrendű vagyok mert nem vagyok cigány. Egy csomó mindent azért nem kapok meg (ami nekik alanyi jogon jár), mert nem vagyok cigány. Nekik meg minden jár ami nekem.Nna ezt magyarázd ki!
@huzzadneki shakespeare: jaaa, én meg azt hittem orosz...:))), Rodeoval tud franciául is, ez igy más...kkk
@arpika23: nem tudom, hány éves vagy, de régen, mikor volt általában mindenkinek, aki akart dolgozni munkája, a cigányembernek is, akkor nem volt ennyire kiélezve gyűlölködésre egymás ellen a "paraszt" és a roma...Manapság nem kell ahhoz cigánynak lenni, hogy gyülöld, lehet símán Vajna is...:))ahogy a dolgozó embereknek csuszik le a renoméja a béka segge alá úgy nől a rasszizmus....nem tehetsz róla.
@arpika23:

B+, erre sokáig ráláttam, ismerem a startisztikai adatokat. Soa nem volt igaz a te 82 %-od.
A rendszerváltás után megszüntették és a statisztikából kivették azt, hogy nemzetiségi/cigány-é az elkövető vagy sem. Nekem ne dumálj!
Nemzetiségi hovatartozásra nem gyüjthető adat. Ettől eltérés bűncselekmény.
@arpika23: "Rühellem hogy a saját országomban másodrendű vagyok mert nem vagyok cigány. Egy csomó mindent azért nem kapok meg (ami nekik alanyi jogon jár), mert nem vagyok cigány."

na mesélj árpika, kibántott:)))
@Mariann19: pontosan ezt akartam mondani, már az utolsó mondatodat, hogy a menekülteknek kötelező lesz a lakhatás, pénz ugyanakkor az ittlévőket kilakoltatják...és ezt a nyomorúságot lovagolja meg Orbán, ami egy nagy szemétség....a kérdőívekben meg sosem hittem.
@Rodeo36: mellőzzelek? amekkora eszed van, megint félrehúztál. de nem is évásanyócára rántottál rá, hanem viktorra.
@taga20: A tegnapi kámingáutod után fúrja az oldalam, hogy milyen japó kocsid lesz? :)
@parti_giano: beszélgetünk és figyelem, ahogyan személyeskedve zrikálod Rodeot, partizán, csalódtam benned, dirrekte fel akarod baszni az agyát és akkor jöhet boli, és trágárságért kitiltja....ez így becstelen, és egyáltalán nem vicces. Velem pedig ne személyeskedj!Én tisztelettel voltam eddig irányodban, és ezt tőled is elvárom. Remélem megértettél.Köszönöm.
Ha Alonsót vesszük alapul, akko Hondáá! :-)))
@huzzadneki shakespeare: "Minden nemzet a maga javát akarja (USA, Oroszország, Magyarország)."

Jó olvasni, hogy elismered Oroszország vagy Magyarország is akarhatja a maga javát. :)
@Gábris szomszéd: csak fúrja:)
ha meg lesz elmondom. nem szeretem elkiabálni a dolgokat.
@huzzadneki shakespeare: hülye vagy, utálom a 110%-os csókát:)

aki hondát vesz az egy barom:)))
@Rodeo36: "Putyin a saját népének létéért küzd mert őt is megtámadták, védekezik."

senki nem támadta meg Oroszországot!
Putyin, ki ellen védekezik, és hol?
@Gábris szomszéd:

Én senki szekerét nem tolom!:-)
Lassan már szimpatizánsom sincs.
Ismerek persze jobbikos és fideszes remek embereket is, de ők nem felső vezetők, hétköznapi emberek.
@huzzadneki shakespeare: Meg tudlak érteni. Jó emberek pedig minden párt szimpatizánsai között akadnak, ahogy sajnos rosszak is. :(
@huzzadneki shakespeare: tippelj! holnap reggel ki lesz az első három:)
@Gábris szomszéd:

Jók a japánok!!
Nekem az első androidos (Sony Bravia) tévé is otthon figyel!! :-)
Netflix+minden. :-)
@Imola Helyesi: segg hülye vagy ebola, eszt ma is leszűrhetjük!

totál agyatlan:)
@taga20: Haver mondtam már, hogy az ilyen csajoktól ráz a hideg. :D

youtu.be/OdbBm3dYToc
@evasanyoca:
Ilyen szó a magyarban hogy cigányember nincsen. Szlovákember sem svábember sem stb.
Elég idős vagyok hozzá hogy tudjam a következőket.
1. Nem munkája volt hanem munkahelye kükönben KMK és jött a szerv!
2.A 17 napnál többet nem melóztak egy perccel sem, mert annyi kellet a pótlékhoz minimum. A kölök is járt suliba mert különben jött a szerv és ugrott a pótlék. Nem is volt megélhetési szaporodás...
3.Faszán ki volt az élezve. Akárhogyan is tagadod. Csak akkor még nem volt ekkora pofájuk.
4. Meg rend is volt vmennyire köztük mert ha balhé volt a vajdát rögtön előkapták, az meg ezt nem szerette
5.Tudom azt is mennyi keresztgyereke volt a Csermaneknek( mármint a Marika nenőnek (hogy legyen átkozott még ott is ahol most van))
Kicsi falu sok tapasztalat. A büdös életben nem tudsz meggyőzni a cigányokkal kapcsolatban. Amit megéltem az tény a többi meg blabla. Legalábbis sztem meg a Hvécséről elüldözöttek szerint is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Olyan hogy cigány az nem nemzetiség hanem kisebbség.Pont. A többiről meg hazudsz . Az meg tény. Én meg pont tudom hogy igenis van ilyen statisztika. Mert láttam.
@Rodeo36: lásd a ruszkikat ukrajnában!:))))))))))))

1000csilliárd dollárt kell fizetniük!
@Imola Helyesi: Imola!Kettőt szeretnél veled megbeszélni.
1. Partizán nem szidta az anyukámat és én sem az övét, csupán számomra dehonesztáló viccet engedett meg velem szemben, ezt kértem ki, és elegem lett a fúrásból. ennyi.
2. Ne szidd a multikat, mert ha nem lennének, mondjuk ma azonnali hatállyal az összes multi szótfogadna és kivonulna az országból, rövid úton felborulna mo.mint egy bogár és éhenhalna a köznép...érted?
@taga20: Inkább ne árts magad bele a külpolitikába. :)

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter bejelentette: amennyiben Ukrajna nem tudja rendezi Oroszországgal szembeni 3 milliárd dolláros adósságát az év végéig, akkor ezt Moszkva úgy értékelheti, hogy Ukrajna fizetésképtelenné vált.

mno.hu/kulfold/putyin-kijev-kerjen-az-imf-tol-penzt-1309096
@arpika23: te mondod, amit te tapasztaltál, én mondom, amit én tapasztaltam....ennyiben maradunk.
@taga20:
Vazze 27 HUSZONHÉT olyan címszó van külön a cigányoknak, amire cigány mivoltukból kifolyólag pénzt vagy egyebet kaphatnak. Ami speciel nekem vagy a gyerekeimnek nem jár. Számomra ez roppant irritáló. Ettől érzem magam sokadrendűbbnek.
@Imola Helyesi: mi vagy te ebola, krupié?:))))))))))))))))))
@taga20:

Ki lesz, ki lesz, testvéremvargajóska.:-)

Később, 97%-os pontossággal megmondom (beszelnem kell a bukmékeremmel). :-)
@Gábris szomszéd: hülye vagy haver?
ménem, me nem vagyok olyan kvalifikált, mint kágébéla?:)))))
@taga20:
Álmodik a nyomor. Mármint a Krímért amit Leonyid nyert kártyán Nyikitától?
Látom a szamogonka megártott...
@Imola Helyesi:

Imol, igazad van, én is pityeregtem Versaiilesben (nem vigasztalt a pompa, meg a száztizenhétezer szökőkút).
@punkfrog:
Ostoba! Ha jól tudom a Krím és a Donyeck környékének több mint 2/3-a orosz!
@arpika23: hármat dobjál ide nekem.

egyébként, jó megvert a sors vagy a jóisten, mert ha cigány lennél, ako most kurva jó életed lenne:))))
@evasanyoca:
"A kérdőívekben meg sose hittem."
Addig kérdezni sem illene, amíg az emberek egzakt módon nem tudják, hogy miben kell állást foglalniuk.
Az egész kvóta rendszer jelenleg cseppfolyós állapotban van, még a megvalósításról is viták folynak.
Ettől függetlenül - amennyiben mégis bejön - számítani lehet ellenérzésekre, mert egy országban minél nagyobb a szegénység, annál erőteljesebb az elutasítás, mert az emberek a saját életviszonyaikat féltik.
Ja, és természetesen párhuzamokat vonnak.
@arpika23: hát haver, veled ellentétben én nem itt basztam a rezet egész nap,
hanem termeltem a dzsidipit, hogy az olyan majmok, mint amilyen te vagy, hóvégén megkapja a nyugdíját.

úgy hogy több tiszteletet, me a kenyeremet eszed:))))))))))))
@taga20: Nyugodjál le. Béla ügyét szépen altatják majd egészen a 2018-as kampány elejéig, akkor fogják látványosan kamerák előtt bilincsben vezetgetni. Persze a választások után, a kutya sem fog róla beszélni. :)
@Imola Helyesi: te kurva migráns, mész vissza a volgához!
@taga20: Inkább ezt kapd el haver! Egy kocsit erőszakolt meg az afrikai migráns, miután nem talált magának nőt :D

youtu.be/8DQ52hdN9uk
@Imola Helyesi: nem tudnánk semmit kezdeni, üres maradna a lap, mi meg éhenvesznénk, innováció?gyárak?üzemek?munkahelyek?miből-mit? gondolkozz!!.....az egy a táborhoz: nem egy a tábor, a gyíkon sokféle ember megfordul, van aki nem tud alkalmazkodni, van aki nem akar, és van aki tud, aztán ott a tahógomb segítségnek, és aktívan használom, igy nem bosszant a hülyeség....:)) használd te is...jégtőr igazán pallérozott elme, rodeo pedig egyszerűen zseni...kkk
@punkfrog:
Mikor a CCCP felbomlott volt egy megállapodás.
Néhány pontja szemezgetve:
- Oroszországgal nem lesz NATO ország határos(Tehát a baltiak nem lehetnek NATO tagok) leszarták.
- A volt tagköztársaságok megmaradnak az orosz gazdasági érdekszférában. Ezt is leszarták.
- Nem piszkálják az orosz támaszpontokat a világban. Mivel ezt is leszarták hát most isszuk a levét.
@taga20: már megbocsáss aranyapám, de a nyugdijas, mint én is 40 évig fizettem a fizetésem 52 %-át, hogy te tanulj, egyél, szelektív a memó?
@parti_giano: én is nézek, hogy mi a fasz volt itt. tiszta walkingdead:))
@taga20: Te meg hülye vagy.
A kenyeredet meg maximum a kölyköd eszi . Vazze a markecolás az nem növeli a GDP-t, úgyhogy az én jövendőbeli (soha be nem következő) nyugdíjamat te nem termeled!
@taga20:
Egyébként tiszteljen téged akinek kettő darab anyukája van!
@Imola Helyesi: történt ma veled valami kellemetlen dolog, hogy ilyen paprikás a hangulatod bogaram? nem szoktam hozzá, te mindig meg tudtad őrizni régebben a hidegvéredet....
@arpika23: Kb. igen. Erről is beszélt legutóbb az ENSZ-ben az Orosz elnök.

"Először lefektették a NATO kiszélesítésének alapjait. Kérdezem, miért volt erre szükség, ha már nem létezik a Varsói Szerződés és a Szovjetunió? Ennek ellenére a NATO nem csak hogy megmaradt, de tovább terjeszkedik, katonai infrastruktúráit is beleértve.

Következő lépésként a posztszovjet államokat állították választás elé, a Nyugattal vagy a Kelettel tartanak a továbbiakban? Ez a konfrontációs logika előbb vagy utóbb de mindenképpen komoly geopolitikai krízisbe kellett hogy torkoljon. Ez történt tulajdonképpen Ukrajnában, ahol a lakosság nagy részének a regnáló hatalom felé irányuló elégedetlenségét kihasználva fegyveres puccsot provokáltak ki, amelynek következményeként polgárháború robbant ki."
@evasanyoca: ez az 52, hogy jött ki? pl. 1972-ben ennyit fizettél? eszt honnan a bánatból tudod?

a felosztó-kirovó rencerről teccet má hallani?:)
@Mariann19: az ekzakt módon tudás egyben ugye azt is jelenti, hogy a hirforrás nem hazudik...mondj nekem egy nem hazudós állami hirforrást...tovább már nem is megyek...ki az, aki meg tudja adni ma az embereknek a kielégítő és érthető tudást?
@arpika23: azé a hármat el teccet felejteni árpika.

ja és tiszteljen téged az akinek a nyelve gecivitya seggiben van:)))
@Imola Helyesi: nagyot változott a világ, s benne Magyarország szerepe az én fiatalságom óta, sokat számít ám, hogy akik emigráltak vitték magukkal a tudást, és egyre többen nem akarnak már hazajönni....butaságból nem lehet várat építeni...
Szánalmas ballib bohócok. :-)
@Imola Helyesi: ebola, este beadom a 10deka hitlerszalonnát, csak hogy ne dobd fel a pacskert:)))))))))

szerintem, te eszt a reggel elmegyünk melózni dolgot nem érted, me soha életedben nem próbáltad, pedig még cigány se vagy.
@Imola Helyesi:

Imol, ne kicsinyelj, itt nem csak egy (joeg), pluszesetleg Rodeo okosembee van!!!

Ez nem az OV. Facebook 417.173, hajrá magyarok!!!!!!!!!!

Azoknak a gyökereknek annyi a tudományuk, hogy a jóisten áldja meg a drága miniszterelnök urat, meg a kedves csalággyát!
Eeeeee.......
Tőlük még te is sokkal okosabb vagy.
@Imola Helyesi: az univerzumot ebola, te meg vagy egy feketejuk:)))
@Gábris szomszéd: Amire azért elköltöttek sambácsiék egy kis zsét. Ahogyan azt a külügyérük káromkodta a telefonba...
@Fabius: Magadon kívül mutass már nekem még egy élő embert aki pártolja a kvótát!
@taga20:
Igy kell csinálniee, moree!!!:-))))
@Imola Helyesi: tezsvérem, majd neked is szerzünk valami jó kis állást:)

bohóc polírozás má remekül megy, nem reménytelen a helyzeted:)))))))
@taga20: abban az időben egy leporellót kaptunk s azon taglalták hova mit vonnak le,könnyű volt összeadni....:))) előtte un. slejfnit, azon is részletezve volt hová, mit fizetek be....ez ilyen egyszerű....kk
@huzzadneki shakespeare: tezsvérem, ma a disztingvált fazonomat vettem elő:)

te, hogy az árányeső hujjon rájad, nem válaszoltál a kérdésemre, arra hogy ki lesz az első három:)))
@taga20:

Én is akarok nyerni a Tipp-Mix-en!!!:-)

Van egy vaddisznó kollégám,(kocsit, házat vett a fiának a nyereményből), még nem akar megnyilatkozni. :-(
@huzzadneki shakespeare: ne hülyülj, a motodzsipiről kérdeztelek, te bamba lélek:)))
@Imola Helyesi: ebola, ez a capisco egy jövevény szó a magyar nyelvetekben, vagy csak vagánykocc?
@Imola Helyesi: ez így igaz, átöleli a kontinenseket, ezért aki itthon maradt már nem tud ölelgetni mivel (tisztelet a kivételnek). Nem vagyunk egy platformon Imolám, én eu-párti liberális banya vagyok, sajnálom.....
@evasanyoca: én meg hirtelen aszt hittem, hogy ez az ebola nevezetű feketejuk beszippantott:)

de látom bekapcsoltad a szélesgabiféle antigravitációs kütyüt és megmenekültél:)))
@evasanyoca:
Évike! Egzakt ismeretre gondoltam, nem tudásra.
Viszont az ismeretet jó lenne hiteles médiából szerezni.
Az viszont nekünk nincs.
@Imola Helyesi: "Cigánynak nem osztottam lapot. Tessék megtanulni szép magyar nyelvünket, hülye rasszista!"

No ha ezt besúgják a főninek, akkor gomlya nekd annyi, savót fogsz ereszteni.:O
Az év vicce:D

"magunktól is tudunk boldogulni"

Miajófenének is vannak itten a német autóipari cégek?
@Imola Helyesi: "Klasszikus zenész meg nincs is köztük."

Ezt tudja meg Mága Zolátán.:D

Okosoggyék kegyed:

hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ga_Zolt%C3%A1n
@taga20:

Téged nem lehet átb@szni!!
:-)))
Röstellem, de kivételes!!!!! módon elkocsmáztam az időt. :-)))
Mi vollt, mi történt?
@taga20: te bohócfiú, te, ha nem lennél, ki kéne találni, felderítesz, jó, hogy létezel....kkkk
@Mariann19: igen, pontosan, és ezért mondtam, hogy ezek a felmérések meg közvéleménymatatások számomra mindig hiteltelenek voltak, nem csak most.
@Imola Helyesi: :)) az biztos, hogy balos érzelmű ember vagyok és a szó eredeti értelmében liberális, szeretem a teljes szabadságot és senkit nem bélyegzek meg ..de hogy ezért szoci lennék? bár van egy szoci képviselő, volt polgármester, Molnár Gyula, aki előtt fejet hajtok tiszteletből.Soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, se tegnap, se ma, valszeg ez már így marad holnapra is...kkk....miért ne beszélgethetne értelmesen eltérő nézetű ember, persze, a vita csiszolja az elmét, az ostoba gúnyolódástól a hideg kiráz.
@taga20: engem nem olyan könnyű ám akármilyen lyukba akármivel beszippantani....már ölég régi kislyány vagyok....kkk
@Imola Helyesi: a "tömegvonzás-nélküli" hogyan kapcsolódik az átkozódhatnékhoz? nem értelek...
@Imola Helyesi: tudod babám, téged még leszedált állapotban is játszva felülteljesítelek. csak ne lennél ennyire buta, mert a képességeid meg azt is korlátozzák neked, hogy ezt felismerd. de sebaj, majd egyszer elmegyek hozzád, s szádba adom a tudást.
@arpika23: "Olyan hogy cigány az nem nemzetiség hanem kisebbség.Pont. A többiről meg hazudsz . Az meg tény. Én meg pont tudom hogy igenis van ilyen statisztika. Mert láttam."

Nézd csak mit találtam neked:

www.keh.hu/magyarorszag_alaptorvenye/1515-Magyarorszag_Alaptorvenye&pnr=1

MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE

"Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Kinyilvánítjuk, hogy a

>velünk élő nemzetiségek<

a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők."

Teccel látni, hogy nem kisebbségekről beszél a törvény? No ugyé! Arról nem is beszélve, hogy akik Indiából jöttek ide, azok nemzetiségek, még akkor is, ha kisebb a népességük, mint a többi államalkotó nemzetiségé.:D

"Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a

>magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját,<

a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk."

Meg is ismétlik, hg nemzetiségek vannak e hatában, és nem kisebbségek, meg tövvségek.
Tanulj tinó, hátha ökör lesz belüled.

Ha meg láttál mostanában olyan statisztikát, ami arról szól, hogy a börtönlakók 82 %-a cigány, akkor gyorsan tagadd le, mert ez sérti az emberi jogokat, és bűncselekmény.

Egyébként meg már régen megénekelték, hogy érik a narancs és aki hülye, az is marad.:D
@huzzadneki shakespeare: csak egyszer mutatom meg, mint a kámikáze oktató:)

szerinted, ausztráliában, ki fog nyerni, ki lesz a második, és ki lesz a harmadik, szerinted.:))

ma ne igyá sokat, me holnap reggel hétkor kezdődik:)))
@Imola Helyesi:

Szerintem neked ma az agyadra ment az időjárás. Jó lesz ha vigyázol, nehogy agyvérzést kapj.
@Imola Helyesi: jól mondod, babám, sőt, bizonyítod. még egy slukkot?
@taga20:

Az nyer, aki elsőnek megy át a célon és elsőnek intik le. Utána a második, és a harmadik jön. Igy jó?:O
@látjátok feleim szümtükkel: a fenét, látod, megfelelő eszközöket a szájába adva, egyböl értelmesebb. szerencsére, viktorának is csak egy van. arra meg sokan ácsigóznak, oszt itt ebola, így másikkal is boldog.
@Imola Helyesi:
Na, én most éppen azt képzelem el, hogy a németek lemásznak rólunk. Már a kezdő filmkockáknál leragadtam, amelyeken Kecskemét és környéke katasztrófa sújtotta övezetté válik, a Merdzsó kivonulása okán.

Nem kellene ezt az >elhúzást a picsába< nagyon erőltetni, mert attúl kódúl tűle a GDP.
@látjátok feleim szümtükkel: hirtelen aszt hittem, hogy ebola vagy.

tudom rémálom, meg fredikrüger:))
@Imola Helyesi:

Miért perverz az, aki szeretné, hogy osokabb és boldogabb legyél?
@parti_giano: vigyázz haver, me fogaz a spiné. persze lehet, hogy ő géefgé:)))
@evasanyoca: zrikálni is fogom. mert ennél, mit most mutat, sokkal jobb. csak agyára ment a jólét kanadában.
@parti_giano:

Van ennek egy olyan változata is, hogy a kisgyereknek még nincs, de majd lesz. Az öregnek volt, de már nincs.
@Imola Helyesi: babám, te itt csak a vadászt tudod játszani a medvés viccből. de nem mondom el neked, mert úgy sem értenéd.
@Imola Helyesi:

Mutasd már meg neki a pacalod, mert mást nem tud mondani ha szólsz hozzá.:D
@taga20: tagám, ez fogazni csak akkor tud, ha eszébe jut, hogy a protkója ott ázik az éjjeli szekrényen a pohárban. de még ahhoz is buta, hogy ez eszébe jusson.
@Knósszosz: és a győri és szentgotthárdi sivatagot má nem is akarom elképzelni:)

ja és egerből a ZF-et, ja és akiknek mi dolgozunk, akik ezeknek dolgoznak.

az a baj ebolával, hogy egy kalap szar az élete, ezé összevissza szórja.

és ezekből van min. egymisi, aki a fityeszt rajtunk tartja:(

BROÁF!!!!!!!!!!!!!
Én csak a Nemzeti Konzultációnak hiszek
:DDDDDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem, időben értél, és láthatod, hogy hülyegyerek visszakérdez.:D
@Knósszosz:

Mittuggyaz (Ájmola).

Magyarország gépkocsigyártó nagyhatalom, Merkel meg egy vesztes kis senki.

Hasíttyúk a vizet! :-))
@parti_giano: haver, öregapámnak is a pohárban ázott, de ő elvitt a margit szigetre, és néztük a szárnyashajókat. a vöcsök, a sirály, a sólyom, etc,

nagyon kafa volt:))
@Imola Helyesi: babám, olyan jó, hogy igazolod szavaimat. még karmolni sem tudsz magadtól. még egy slukkot?
@Imola Helyesi:
Semmi ilyesmi nem következik.
A kérdés kérdés marad, miért lesz az jó nekünk, ha a németek leszállnak rólunk?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: semmiről:)
ez téged úgy sem érdekel, me mindig a posztot posztolod:))

www.napiszar.hu/showPost/Vannak_meg_oszinte_lanyok_P
@Imola Helyesi: mi van törpe, bull volt?:)))
@evasanyoca:
Nem hazudós állami forrás? Na talán a Meteorológiai szolgálat. Azok legfeljebb tévednek.
@parti_giano: ha megkérhetlek, engem minden öszefüggésben ebből ki tudnál hagyni?...
@Imola Helyesi: ebola, te és a kretén trollok, a poszt lényege vagytok.

szét basszátok az országot, az erkölcsöt, a magyar értéket a világban, etc,

ÉS ESZT A ROHATT GECIVITYA HOZTA ÖSSZE 20 ÉV ALATT!!!!!!!
@Imola Helyesi: ... mondod ezt egy kamunév mögül.
@kekex: hogy erre nem gondoltam.....:)))..megnevettettél...kkk
@Imola Helyesi: ebola, mi a te közeged? szívesen elmegyek.
@Imola Helyesi: fél liter jó kis orbán féle pálesz a mai kvótám:)

cica, mé ott ücc, ahol nem fáj:))
@evasanyoca: persze, ha nem hájpolod ennyire az öreg prosztatást.
Na, nénikétekről leszakadni, a témához gondolom - veletek együtt - hozzászólt.
A személyeskedést meg hanyagoljátok, privátban rendezzétek, vagy nekem kell belenyúlnom...
@taga20:
Szóra sem érdemes őnagysága(.?.), én inkább azt képzelem el mostan, hogy Seb jövőre elkeni a mezőnyt. Schumi sem volt kedvenc, aztán mégis az lett - ugyanez Vettel. Hajrá!
@huzzadneki shakespeare:
Mi xartuk az Audit (is), és a Merci is csak azért van itt, mert ahogy mi - úgy senki se szerel össze. Ja, és ezt mi mind magunktól!
@parti_giano:
Vigyed b+! (fene a gusztusodat!!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mekkora perverz vagy! belenyúlást még nem is emlegettük, simán a fellációt gyakoroltattuk vele.
@Imola Helyesi:
Rossz helyen kotorászol, taga szeret dolgozni.
Még valami...?
@Imola Helyesi:

Imola, te nem részegen mit dolgozol??
Agitprop nem ér! : -)
@parti_giano: nem tudom mit értesz a hájpolás alatt de rodeo a barátom, és bármikor kiállok úgy érte, mint akár te kiállsz, ha jégtőrt,de holt vagy oricát sértegeti valaki, ami nem azt jelenti, hogy bármelyikűk is ne tudná saját magát megvédeni, de a baráti támogatás talán még nem megkövezendő se itt sem ott.
@Knósszosz: drága barátom, most nyomok egy mondatot a posztról, me boli erre felé sertepertél:))

gecivitya tényleg beszopta, csak mi is abban a kenuban vagyunk!

na lapozzunk, me má nem tud megfogni a mosoni rém:)))

sumi és vettel más és más. annyi a közös, hogy a német merevség mindkettőben benne van.

csak vettel lazább(persze sumi öt VB-jét nehéz lesz überelni), jobban idomul az olasz emócióhoz, amihez ha párosul a német sarkosság és a francia sárm, ako a merdzsó csomagolhat:)

u.i.:a francia az zsántott volt.
@Knósszosz: haver, te egy angyal vagy:))
@evasanyoca: jó nyomod öreganyám, barátném:))

így van! nem kell itt picsogni! ami a csővőn kifér:)))
@evasanyoca: a fenét, évám. nem védem őket, csak néha. sőt, megfigyelheted, osztom nekik a stumpfokat. szóval, sejted már mi a hájpolás?
@taga20: knosszi nem angyal, hanem egy jópofa ördög. mert az angyal senemű. egyet értünk?
@parti_giano: de arany smuncikám, azt mé nem rovod fel, hogy tagababáér is ugrok, meg a szümtükér is, meg sexpirt is csípem, knosszit is, ki ne haggyak valakit, no jó van rangsor, mert rodi az elsők elsője, de taga ott liheg a nyakában....azt azért tudnod kell partizán, ha téged rugdosna idegen,azért is ugranék!!!
@parti_giano: nemond, hogy egy kicsit nem érted:)))

én vágom amit te monc, és amit évád:))
@taga20: te olyan vagy, mint a só.....kkkk
@taga20:
Asztaaa, szóval; Halászi jó hely! És ezt meggyőződésből!! - ( amúgy merre is van..? ) Akkor ez letudva, hajrá Seb! De azért nekem Alonso a kedvenc, na meg Kimi is, de meghajlok a nagyság előtt...
@parti_giano: farkangyal ér, vagy keressek még?

ja és ZENE!:)))

www.youtube.com/watch?v=GffG2f_f5S0
@parti_giano: neked görényeid vannak, ugye?
@taga20:
Semmi közöm az ilyenekhez, nekem csak fékszárnyam van!:)
@evasanyoca: nemkülönben, ha téged rugdosna idegen, vetném szakadékba magam. miközben tudom, taga majom elvágta a zsinórokat.
@evasanyoca: ne szívass drága öreg barátném, me jön ebola és kideríti rólunk, hogy 200éve cigányok, meg zsidók vagyunk:)) + libsik!

egyébként, köszönöm a sót:)))))))))))))))))))))))))))))
@parti_giano:
Bizonyos egyének esetében segítőkész Hádész.
Ladikot majd bérelek Bolitól, ha...
@Imola Helyesi: ha visszanézed a kommenfolyamot, azt láthatod, hogy már régen nem kommentelt, mikor én reagáltam partizán basztatására....egyébként ha úgy lenne ahogyan te mondod, már priviben biztosan megírta volna....de kösz, hogy aggódsz...kkk
@parti_giano: haver, néha jó aszt mondani, hogy igazad van, még ha nincs is:))

rosszi vs lorenzo? ha férfi vagy:)))
@Rodeo36:

Utoljára!

Te meg mi redvás pélóért nem Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin országaban mullatod az időd.??
Vagy tán Britishhhh Kolumbiában jobb az élet???
Demokráciából könnyű eszet osztani, ott nem úszik rad a kék delphin.
@Knósszosz: három. éppen itt tombolnak mellettem. a negyediknek, szegény szerencsétlennek, taga lesz a keresztaptya. ám! ennek semmi köze az értékítéletemhez.
@Imola Helyesi: azt hiszem ezt kérdezd meg roditól, mert én ezt észre se vettem...kkk...mikre nem figyelsz bogaram....
@taga20: tudtam, hogy érteni fogod....kkk
@taga20: most mit gyüszöl rosszival? a 90-es vb-n megrúgta a legtöbb gólt, oszt?
@parti_giano: mán nagyon sokan fogunk ott a szakadékban hömbölögni.....kkk...de meghatottál...
@huzzadneki shakespeare:
azaz nem vagy képes válaszolni egy darab eccerű kérdésre, de baromságopkat hörögni rinyálva aszt igen
tehát mindabból következően amit írtál és legfőképpen abból amit nem te egy agymentes seggfej vagy

itt van Marxista Leninista párt is... törvényes és vannak választói

de te bizonyos dolgokat nem vagy képes

veled ugyanolyan mint lóval duettet énekelni a Cosi fan tutte-ből

brühüyyy
kkk

bye bye birdie
@parti_giano: mindig tuttam, hogy öreg kecske vagy, én is nekik drukkoltam:)

de ez egy másik lajos:)))
@evasanyoca: :))))))))))))))

én is öregszem, de még behúzok egy jó kis japó verdát, ha az ég is úgy akarja:)))
@parti_giano:
Keresztneveket kérnék!:))
@parti_giano: megnyitottad? küldtem neked aranyos képeket...kkk
@parti_giano:
Béééla?
Túltoltam...?

Áhh... marad a kaja és a zene, azt nem baxom el:))
@parti_giano: a legtalpraesettebb, a legfifikásabb, a legérzékenyebb lesz.

és mjuzikálisabb is lesz:))

www.youtube.com/watch?v=g47J1xE4sgI&list=RDg47J1xE4sgI
@taga20: oké, hogy idejucizol, de eredetiben ütősebb. ezt tudjad, különben a keresztelőre egy műgörényt kapsz.
@Rodeo36: haver, mikor költözöl a krímbe vagy kremlbe?

kurvára érdekelne, me a kis picsádat ott a kanadai díktaturában növeszted:)
@Imola Helyesi:
olyan dög unalmasak vagytok ti trollok amint egymás seggét nyaldossátok, hogy muszály volt egy kis mást csinálnom

egyébként ha nem lennétek siralmasak akkor röhögényesek lennétek

a kettő összege NULLA

brühüyyy

kkk

és szvsz akkor és ott jegyzek ahol és amikor erre lehetőségem van és éppen nem tiltanak ki a demokrácia szent jegyében

bár ma elég szépen elúszott a hajó a buzi orbán alcsútbasznádi ártánytól aki szop nyal a diplomájáért (nincs is meg az eredetije csak az a példány amit a konzulense írt és amire a konzulens segíccségével meg is kapta a jogi malapfokúját ami ma már nullát sem ér bár az övé sohasem ért semmit mert a koleszban is csak buziskodott és odatartotta a kis selymes popóját bárkinek aki anyagi javakat tudott neki érte juttatni és szopott is... amit azóta is csinál attól olyan a nyelvmozgása állandóan a szája szélét nyalogattya, hátha maradt rajta valami "hektárnektár"

brühüyyy
kkk

ilyen a ti vezéretek azaz minden nép megérdemli a saját képére formálódott vezetőjét

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ti meg különösen
@Knósszosz: na ja, de vedd figyelembe: béláim a zúrban. ugye a ferire nem kell indokolnom?
@taga20: szorgalmas vagy, szereted a munkád, megfizetnek érte, miért ne lenne meg, amit szeretnél? adjon hozzá az én Istenem egészséget és boldogságot a családoddal együtt!
@parti_giano: haver, nikkév állat, a csaj se rossz:)

u.i.: bírom a műgörényt, majdnem annyira, mint a csőgörényt:)))))))))))))))
@evasanyoca: elviszlek egy körre bébi:) ha megadod a cimed:))))))))))))))

és zene!

www.youtube.com/watch?v=kNPATiY_fNQ
@Imola Helyesi:
drágám éváska az én lelki társam és a többi nem tartozik senki másra

vedd eszt is örökre tudomásúl

brühüyyy

kkk
@taga20:
ennek a legújabb seggségednek mi köze van ahhoz amit bejegyeztem?

te tudod (remélem vagy para vagy)

brühüyyy

kkk

vegyél gumibiciglit az nem fáj annyira
@Rodeo36: bakker az enyém, te csak béna másolat lehecc:))
@Rodeo36: bolhás, merre tolod a járókereted a krímben, me jövőre ott szeretnék rilakszálni potyában:))

putyinulica, fölcint háromban:)))))))))))))))))
@taga20:
megj poszt:
én voltam mind a kettőben nem is eccer
veled ellentétben aki csak kívűlről ugattya és halvány lila fogalmad sincs a világ valóságáról és itt eme szent szopós blogon nem is vagy vele egyedűl... és milyen nriasztóan hangosak vagytok???

az, hogy a mondandóm helyett engem basztatcc az még nem jelenti aszt (sem) hogy a mondandómat meg is értetted

de amikor a bótodat bezárattyák akkó' majd gondolj erre is...ott a sárga irí1gység főggyén bármi bármikor megeshet testvér a testvért elaggya két lukas krajcárért

brühüyyy

kkk
@taga20:
mivel olyan helyekre amiket már jól ismerek nem szoktam visszatérni ezért engem te ott sem fox mekktalálnyi

ne is próbálkozz

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

miért nem veszel trabantot?
@Rodeo36:

Maf@szért nem Vlagyivosztokban rontod a levegőt??

Mellébeszélsz, de akkor is ott maracc nyugaton, mert a szabadsághoz neked is kurvára füllik a fogad.
@taga20:
bucika, honnan vetted eme kedvességedet a járókerettel??? és mi célod van vele?

brühüyyy

kkk
@Rodeo36:" az, hogy a mondandóm helyett engem basztatcc az még nem jelenti aszt (sem) hogy a mondandómat meg is értetted"

haver, szerintem ez a kit miért basztat hülyeséget hagyd már abbba!

te vagy itt a legnagyobb fasz, személyeskedő geci. semmi gond, csak ne vageszkodj a hülyeségeddel.

zöd?
@huzzadneki shakespeare:
még mindíg a neoprimitív kőkorszaki dumádat tolod?
mi köze az én hollétemnek a mondandómhoz???
brühüyyy

kkk
@Rodeo36: bolhás, ne süketelj! a dácsádban, a krímben jövőre elszállásolsz?

igen vagy nem. egyszerű:))
@taga20:
nem, zöm kkkkkkkkkkkkkkkkk

röhögényes vagyol bucika

megint túllőttél a célon és a bumeráng fejbebaszott el is vagy kábúlva

brühüyyy
@taga20:
nem szállásollak el seholsem...de be tudlak ajánlani néhány helyre...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

VIP a pokolban???
@taga20: pont egy ilyen randa vén banya puposkodjon egy uj kocsiban, hogy képzeled tagababa?!
@Rodeo36:

"_bár az övé sohasem ért semmit mert a koleszban is csak buziskodott és odatartotta a kis selymes popóját bárkinek aki anyagi javakat tudott neki érte juttatni és szopott is... amit azóta is csinál attól olyan a nyelvmozgása állandóan a szája szélét nyalogattya, hátha maradt rajta valami "hektárnektár"_"

Miközben írtad még a nyálad is csorgott, nemdebár.
@huzzadneki shakespeare:

Ha nem is a szabadsághoz, de egy kiszámítható, biztonságos élethez mindenképp.
@Rodeo36: Hades-szel vagy csak Charon-nál van VIPed, nem mindegy....kkk
@Rodeo36: páffffffffffffffffff:)))))))))))))

bolhás, bazd meg! ha ilyen sötét maracc, ako is bírlak:))))))))))

mjúzik!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=idWYuSz_NNo
@Rodeo36:

B+ én se megyek Damaszkuszba, me fidesznarancsba öltöztetnek és lenyisszantják a fejemet.
Ha nincs szerencsém, még a you tube-ra is felraknak!
Kurvára nem mindeggy, hogy a világ melyik reszen tobzódik a paraszt!!
Ezé nem vagy te se Szemipalatyinszkba.
@evasanyoca: csokitó! ronda, de finom:)

aki a külcsint keresi, az soha nem ér sehová:)

ha meg lesz, ako követelem a címedet:)))
@huzzadneki shakespeare: te csak maraggy avalonban, kurva hülyén mutatna, hogy dubajban drámázol.
@parti_giano:
Deehogy... ha majd leesik, újrakérdem:))
Volna itt valami, mert jön az a hónap... szóval én mást szoktam mostanában, de a November Rain az nekem marad.
X-el...
@taga20: majd akkó visszatérünk rá oké?....kkk
@parti_giano: letépte magáról a rucit, a vénusz domb pedáns, ja és ahoj , poplacsek:)))))))))))
@parti_giano:

dolgoztam, aztán elmentem feltöltődni, most meg itthon vagyok.
@evasanyoca: taga, a fiad?
eddig, miért nem mondtad?:)
@evasanyoca:
maraggyon ez az én titkom...
az öreg Hádés soxor lökte át a söröskorsót a bárpulton ott a kedves vidámban ahol csak azok vannak akik már tuggyák

brühüyyy

kkk

és a sör jéghideg, és teljesen speciál
@punkfrog: ja és anyámmal hallgatom:))

hülye vagy cigány!

www.youtube.com/watch?v=A3bUQPhGIOI
@Eszter jött: részletesebben, honnan tudja taga, hogy ruhátlan vagy?
@punkfrog: nem akartam dicsekedni, azt akartam magáért szeressétek.....kkkk
@Secnir: Megnyugodtam, hogy a 444 és szerényen akiraly ismét elmondta az "igazságot". :)
@evasanyoca: anyám, szeretem punkifrogot:) buzi vagyok?:))
@taga20: a Boscht kifelejtetted!(na meg, már a ZF is Bosch!)
@Knósszosz: várgyá, még szeptembertől sem búcsúztunk el, föld, szél és föld:

m.youtube.com/watch?v=Gs069dndIYk

axl roset hagyd másra, majd felviszi a padlásra: haverok, buli, taga...
@Gábris szomszéd: ja putyin evtárs, és a kágébéla haverja mindent visz!
@taga20: nem, csak változatos a nemi életed fiam....amit kihagysz Szent Péter az orrodra köti, hát ragadd meg az alkalmat!
@jaegtoer: hehe, mekkora spinát vagy popej, imolka meg agyon dícsér.
@parti_giano:

Hát, az "arisztokrata"
Rolls-Royce is hülyén mutat a sivatagi nomádoknál.:-)
@parti_giano:

részletesebben:

négy napig küzdöttem becsülettel a parkinson+torokgyulladás kombóval, mindhiába. a páciensem kórházba került. a gyulladás kiterjedt a tüdőre is. egyre halványabb a remény, hogy a mama felépül belőle.

taga csak vakon tapogatózik.)))

nem gondolod, hogy izgalmas helyzetek kellős közepén kommentelgetnék?
egyszerre egy dologra szoktam koncentrálni.
@parti_giano:

Imolának időnként körbeforog az iránytűje.

A görényszaporulat miként alakult? ...hadd halljuk/olvassuk a nevüket az aranyosoknak:)
@punkfrog: haver, itt mindenki mindent kifelejtett.

magyarország egy csöves ország.
van múltunk, de csak az van.

ROSSZI!
@Gábris szomszéd: mikor szoksz már le, ezekről az alsósoknak szóló képregényekről?
egyébként az elsőn, Putyin aktuálisabb!
@Eszter jött: a kis kerek cickódat, biztos megtalálnám:))
@taga20:
Rossi!
si!
kérlek, írd helyesen az eredeti családnevemet!
@taga20: te még a braille írást is sós ropinak tapogatod, méghogy kerek cickók. persze.
@Gábris szomszéd: bazdmeg csöves, a kutyaólamat nem bíznám a putyingecivi kombora!

vona, meg max. a seggüket nyalhatja, ahogy évek óta!:))))))))))))
@parti_giano: a keresztnevem, nem Adriano!
a többi stimmel!
@punkfrog: rendben!:)

te cigány, mennyi a kvesztor gyök kettő?:)))))))))

ZENE! ha meg nem sértelek.

www.youtube.com/watch?v=_yer-9MCQG0&list=RD_yer-9MCQG0
@punkfrog: @taga20: Van valaki, aki valóban elkezd harcolni a terroristák ellen. Egy elkötelezett demokratának, mint amilyenek ugye ti is vagytok, csak támogatni kéne őt ebben.

Arról nem is beszélve, hogy Putyinnak évtizedekig kéne szerteszét a világban háborúzgatnia, ha utol szeretné érni az USÁ-t mondjuk az ártatlan életek kioltásában. :(
Bár ne így lenne.
@parti_giano:

De nem a vágyak birodalmában, az izzás kellős közepén.
Ott csak a "hűha" van és a "jajistenem!" ))
@taga20:

Nyilván. De te szereted a feleséged. Okos ember lévén tisztában vagy azzal, hogy a legkerekebb idegen cickó sem pótolhatja mindazt, ami otthon körülvesz. )
@Gábris szomszéd: szeretnék egy vallomást tenni.

szeretném a fejedet beleverni putyin szaros seggébe bele.

MÁS! ha putyinnak szerencséje lesz, mint sztálinnak, ako megússza.

ártu, te egy kibaszott szemét tróger geci vagy, mint ebola.

ha ti nem lettetek volna, már sokkal előbb lennénk, mi pirézek.
@parti_giano:
Boborján, ha kérhetném!✌(király, ez a win10)
@Eszter jött:
No-no, a nagy, kerek cickó mágikus hatássa bír!

Én tudni azt!:-o
@Eszter jött: egy mondattal szerelsz le:) neked focialistának kellett volna lenned!

nyalom a hangod:))

küldöm a harmadikat, lehet, hogy buzis, de isten lássa lelkem, szeretem őket:))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=CNhLOfUPHa8&list=RDCNhLOfUPHa8
@huzzadneki shakespeare:

Én nem tudni, én másik oldalán állni szerveknek.
@Eszter jött: upsz, mint mikor a vibrátoron a turbó fokozatra kapcsolnak a csajok? persze nem te. a másikak.
@Imola Helyesi: szerencsétlen, a pinádat se tudod felkínálni.

cica, jövőre menjünk együtt az adriára, vagy a görögökhöz. és ússzunk ott pár órát. néha mennyünk le 10 méter mélyre.

remélem segítettem, innen nem érsz el boszi:))))))))))))))))))))
@huzzadneki shakespeare: te? avalonban nagymellű nők? megint hattyúnak képzeled magad? igyál még egy teát, hátha segít.
@taga20:

van benne gyakorlatom.))
a dal nem buzis.
@Eszter jött: apám, te ügyes vagy. ha nem lenne feleségem, kirobognék hozzád.

de orka vagyok:))
@Eszter jött:

Hál'Istennek, én is! :-)

De ha nőről van szó, nekem mindig Ady Endre jut eszembe: " Ne sírjj. Grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora".
@Imola Helyesi: ebola, hol lakom?

ha szerecc, mond ki, ne rizsázz:)))
@parti_giano:

Turbó fokozat. Hmmm. Nem lóverseny ez.
Érdemes követni az EK receptjét.

www.youtube.com/watch?v=AngVEVwjxjE
@taga20: most mit vársz tőle? ez velencei tóra megy karneválozni, oszt csodálkozik, hogy egyedül van.
@Imola Helyesi: felsőn szerelmem, az iparosok uccájában.
ennyire debil vagy és még mindig:)))
@parti_giano:

Menj má', közel ötvenes karom van, amolyan SWAT kommandós.
Akire rá verek, végig fossa a falat!!!
Petsze, alapbú senkit nem bántok. :-)
@Eszter jött:

ha elmegy majd egy napon,
én kiugrom az ablakon,
de ha itt marad, megőrülök,
zártosztályra kerülök...

m.youtube.com/watch?v=Vbz1XZ0S2UY
@punkfrog™: bocs haver, néha túl tolom.
te vagy itt az egyik legnormálisabb.

www.youtube.com/watch?v=dpmAY059TTY&list=RDdpmAY059TTY
@taga20:
ti pontosan (pinaszálnyira)
ott vagytok ahol lennetek kell, mert többet, jobbat nem is érdemeltek

attól, hogy csúnyán beszélsz a gábrissal még nem lesz igazad és a valóság is más mint amit te akarsz oktrojálni

tudod az "ANYAG" is jól megvan magában örökre, és még csak el sem mosolyodik a sok emberi hülyeségen, hogy mároedig valami izé teremtette őt...

na ilyen a világ valósága is köszöni szépen jól van és az, hogy te mit mondacc rulla az sem nem oszt sem nem szoroz

brühüyyy

kkkk

és sokan mások is ugyanígy itt a mai szopós blogon

leszopta,
kiszopta,
megszopta,
rászopott

és szopikál ez FABI mai napra rendelt szent evangéljoma, senkinek sem lehet ellene kifogása

annyit szoptok amennyit akartok

kis szopósok
@parti_giano: ja és a velencei tükör neki nem mond semmit:))
@Gábris szomszéd: miért kéne, nekem demokrataként, egy diktátort támogatnom?
@Rodeo36: bolhás, az a te bajod, hogy a te kiaszott, mocskos elmédet vetíted ránk. ha segítséget kérsz segítünk öreg korodra tekintettel.

www.youtube.com/watch?v=FywSzjRq0e4&index=1&list=RDFywSzjRq0e4
@parti_giano: van a vibrátoron turbófokozat? nahát, nem is tudtam....kkk
@Rodeo36: "attól, hogy csúnyán beszélsz a gábrissal még nem lesz igazad és a valóság is más mint amit te akarsz oktrojálni"

igazad van geci, csak magadra nem oktrojálod csöves!

elmész anyádba, utána gyere, a kurvaanyádat nem baszod meg!
@punkfrog™: és többszörös tömeggyilkosokat, akik közben még egy despotikus hatalomhoz is dörgölőznek miért kellene támogatnod?
@taga20:
nincs a segíccségere sem szüxégem, soha

mikor Hadés-szel tivornyáztam a bárpult mellett

www.youtube.com/watch?v=71fZhMXlGT4

brühüyyy

kkk

látod, most bevallottad sohasem volt még elémleti képed sem rólam, ki is lehetek

szerencsétlen egy izé vagy a többiekkel együtt
@taga20: mér toltad volna túl????
@Imola Helyesi: ebola, neked mi az? még a kurvaanyádba sincs kedvem elküldeni, pedig a japók jó kis verdákat nyomnak:)
@taga20:
már kezd hatni a rézeleje???

kkkkkk

brühüyyy
jobbra nem telik picinyem?
@Rodeo36: bolhás, valószínű nem értyük egymást, de menyé má a picsába aludni:)
@taga20: 17:30 körül te is el szoktál menni alukálni? :)
@taga20:
most keltem fel, korai órákat élek és még csak egy kis szeszet dobtam be...majd csak estefelé lesz hacaca

addigra te már az ördögszekéren leszel

brühüyyy

kkkk

adnál nekem egy leírást rólam, milyennek is képzelsz? (aszottságból kiíndúlva?)
@Imola Helyesi: küldesz valamit bébi, me a vénuszdombod, má ragyás:)))

amennyire szeretlek, bedobom a közösbe:))

www.youtube.com/watch?v=wkKueyJaA0A&list=RDwkKueyJaA0A
@Imola Helyesi:
:))))))))))))) kkk +
oktrojáljunk ma többet mint tegnap érdfelsőn
@punkfrog™: Én csak érvekkel foglalkozom, remélem te is.

youtu.be/UIESAdg8GP0
@Rodeo36: tessék parancsolni rodejobácsi!

ön egy faszkalap, álló fasszal. desoha sem értem, hogy egy ekkora fasz, mi a faszér erőlködik:)
@Imola Helyesi: ha aszt mondod, hogy szerecc, ako hagylak:)))
@taga20:
ez a saját magad leírása lenne, ha nem lennél egy kis pöcs és mint a kutya űlve

brühüyyy

kkk
most majd rólam valamit, kedvesem, kis szopós
@Imola Helyesi: három:) dobd fel a vénusz dombod:))
@Rodeo36: csak nézek és tanulok:)

egy ekkora fasz mé a neten szopja le magát? nem értelek csöves barátom:))
@Imola Helyesi: potyog a könnyem, úgy röhigcsélek....alaposan félreértelmeztük a posztot, dehát szopás van benne.....régen nevettem ennyit a gyíkon.....kkkk
@Imola Helyesi: ha kibasz valakit, remélem én leszek. téged védelek:))
@Imola Helyesi: szombat éjjel van....mán csak nem.....kkkk
@evasanyoca: mesélek neked valamit.

néha bírom a szlávokat:))

www.youtube.com/watch?v=UqOL7LOR6ko
@taga20:
aszt én tuttam már régóta de, hogy önmgadat sem az majdnem újdonság

a viceházmester meg most fröccsözik (teljes joggal egy dolgos hét után és lazít) nincs arra ideje, hogy holmi szopásokkal foglakozzon

brühüyyy

kkk
@Imola Helyesi:
KI VAN ÍRVA A VÍDEJÓN ÉS AZ ELNÖKSÉG NEVEI IS

egy nemzetközi fórum... ahol csak a Putyin válaszai után láttak vörös csíkokat és sárga csillagokat lila alapon

brühüyyy

kkk

figyelmesen kell nézni valamit...
@parti_giano:

ismerős, nagyon ismerős dilemma.)))
@Rodeo36: putyin kágébésevtárs, seggbe bassza gecivityát, vagy közös szopás lesz?
@taga20: Öreg szedd már össze magad. A geci a szopás meg a seggbebaszás helyett, erőlködj már ki magadból valamiféle érveket is, mondjuk a videóban elhangzottakkal kapcsolatban.
@taga20:
Ro pedig a nagy orosz mebve csutkáját vette szőrig. : )))
Eeeeee.......
@taga20:
as u like it
LOL

La calunia é un venticello...
un auretta, assai gentile....leggermente dolcemente...
@KorlátlanTollpárna:
ilyeneket a @taga-tól remélni? a negyedik vizespohár rézeleje után, hétvégén amikor a sorjákat meg a szikrákat porolgattya és számolná, hogy mit is keresett azzal a sok szikrával...
és akkor lesz nekije 2168-ban egy szép Mercedes limo-ja

brühüyyy

kkk
@taga20: bella csaó is jó tőle...kk
@Imola Helyesi: inkább a Vovát, mert nem tudom elképzelni, hogy Putyin felesége a vezetéknevén szólitaná dugáskor a férjét.....kkkkkk
@evasanyoca: Vova és Ljuba....kkk...Vladimir Vladimirovics
Putin..alias Vova....és Ljudmilla Putyin alias Ljuba....kkk
Ljud.Putyin javítva L.Putyina...bocs...
@Imola Helyesi: tudod, mindegy, hogy barack vagy putyka...sötétben minden tarka marha fekete mondá mindig szépemlékű nagyanyám....kk
@Imola Helyesi: hát igen, nem is tudod elképzelni, milyen jókat rötyögtünk, mikor körbeültük a mamát ő meg mesélt ízesen, a fiatalságáról, a legényekről......imádtam....k
mindenkinek jóéjt....öreglány elmegy hunyni....kkkk
Na, látom sikerült csak szétqrni a blogot személyeskedéssel és Putyin pöcsén csüngve.
Én szóltam, röviden megoldom innentől.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne puposkogy haver, inkább örülj a szép napkeltének, és mosolyogj:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/26247.w-800.h0.q100.jpg

ja és, gecivitya csöcsnek szalatt:)))
@taga20: Hát ez az, tök szép időnk van. Rossival mizujs? ;)
@taga20:
Nem toltad túl egy cseppet tegnap? Nem olvastam végig, csak így az éjjelibe beleolvasva, elég elcseszett voltál és komoly érv az "iszik, vagy vezet" mozgalom mellett...
@Gábris szomszéd: negyedik lett, sajna lorenzo második, de szerencsére márkez lenyomta:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de, de csak az nem hibázik, aki iszik:)))

ja és vannak még .............:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/26217.w-800.h0.q100.jpg
@Rodeo36: haver, ez kurva jó kis muzsika, csak a pingvin otthon hagyta a ruciját:))))))

na megyek porszívózni:))
@taga20: Vasárnap porszívózni? Ne bassz. :)))
Fabius egyébként a plakáttal nem lőtt mellé, persze a "statisztika" c. parasztvakítást azért ugye mind tudjuk, hogy hogyan-miként éljük meg?
Merthogy arra és úgy csinálok statisztikát a politikában(is), amire-ahogy akarjátok és a remélt végeredményt bármikor számokkal igazolom - persze ha "rugalmasan alakíthatom" a statisztikai résztvevők és elem körét.
Na mármost, ezt a kis "problémát" megelőzendő és a folyamatos narancsbolsevik kampányt állami pénzen fenntartandó adunk a ki csipás Tóni gyereknek egy pár száz ezer milliót (gyengébbek számára pár száz milliárdot) eltapsoló minisztériumot Propaganda Minisztérium néven, akik majd hasonló, persze a kormány (PÁRT) sikereit propagálják úton-útfélen, neten, rádióban, tévében sőt, ha jók lesztek a régi filmhíradók mintájára rövidesen bevezetik a mozikban is - a filmek előtt.

"Fideszes források szerint Rogán Antal új minisztériumának egyik fő feladata lesz, hogy állandósítsa azt a felfokozott hangulatot, amit normális országokban csak a kampányidőszakban erőltetnek a választópolgárokra. Úgy tűnik, Orbán Viktor abban hisz, hogy így el tudja kerülni azt a fiaskót, amelyet egy évvel ezelőtt, közvetlenül a megnyert önkormányzati választások után volt kénytelen elszenvedni. Akkor ugyanis a kampányhisztéria elültével pártja fokozatosan vesztett a népszerűségéből."
szeka.blog.hu/2015/10/09/az_orszag_ahol_soha_nem_szunetel_a_kampany

Kell a mákony a népnek, harcban állunk!
Addig sem az ellopott holmival, a kifosztott ország trafik-, földmutyi és hasonló "apróságaival" foglalkoztok...
@Gábris szomszéd: hát inkább, mint a hülye papok panpogását hallgassam:))

www.youtube.com/watch?v=EfWMxrIGfuk
@Gábris szomszéd: érvek?... mitől érvek ezek?... mert putyin mondta?...
@evasanyoca:
Bocsi de tegnap nem volt időm ezt elolvasni.
Úgyhogy most kérdem. Mivel én is nagy scififan vagyok. Mutass már egy jó művet arra a szép új világra! Mert én azok között amiket olvasgattam, csak azt láttam hogy a jelenlegi bajainkat visszük tovább.. Pedig volt pár száz könyvecske amit elovastam.
@arpika23:
Huxley. Szép új világ. :)
Van néhány ember, aki az új világrend alapjainak értelmezi.
@látjátok feleim szümtükkel:
Látom a szövegértés nem az erősséged. Hol van itt liírva hogy a cigány az nemzetiség?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Momentán az egy remek mű de nem egészen erre gondoltam. Az öreg Aldous agya igencsak megszaladt mikor írta...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lehet nem szeretni az ovit és a rendszerét és egyidejűleg visszautasítani a "menekült"-nek álcázott muszlim hordát! A kettő nem zárja ki egymást!
@arpika23:
Hiába no, a szóma...
Az egyik legjobb könyv, a néplélek működése is tanulságosan le van írva benne majd minden. Még az 1984 hasonló, de mégis más. Az Állatfarm pedig akár ma is játszódhat.
Hol van ezekhez képest a Galaktika, ami az igazi szórakoztató scifi? Az sokkal olvasmányosabb, nekem jobban tetsző vonal volt. "Függő" voltam egy időben.

Le voltam marad, ha már Állatfarm. Nemrég láttam, hogy van az MNO-nak bulvár szerű oldala, ami nem piskóta... :)

mno24.hu/
szép napot! végre nem esik az eső mifelénk... :D

látom többek közt az éjszakai gruppenből is kimaradtam. hehehe

de örömmel vettem, hogy azért meglátogattatok páran. köszönöm!

most pedig hallgassátok meg a Lordot, mert fantasztikus amit mond és mert talán a következményeket ilyen szemszögből nem igen gondoltátok át azt ami napjainkban zajlik.
beszédének utolsó pár percében emlegetett nőre pedig érdemes rákeresni, mert fantasztikus élete megmutatja, mit tartogathat az élet csak úgy meglepetésként...

offforever.blog.hu/2015/10/18/ken_robinson_az_iskola_megoli_a_kreativitast_szorakpztatva_ontott_brilians_gondolatok_ne_hagyd_ki
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Köszi a linket.
Kicsit tömény így vasárnap reggel!
De hadd dicsekedjek egy kicsit, nekem van egy teljes Galaktika, Metagalaktika gyűjteményem (a Zsoldos korszaki).Egyébként ha szórakozni akarsz scifit olvasva a legjobb ha a jö öreg Isaac könyveket novellákat forgatod. Remek szórakozás és közben az emberi lélek is jól ki van beszélve , igaz nem az entellektülleskedő módon , mint az előbb említetteknél.
@arpika23: Egyetértek. Rengeteg dolog van amiért lehet és kell is kritizálni Orbán rendszerét, de a bevándorlás valós problémáját nem érdemes kikerülni. Az ugyanakkor sajnos igaz, hogy Viktornak ez most marha jól jön. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egyébként a felsorolt művek a pesszimista vonalhoz tartoznak. Én nem értek egyet teljesen. Azért vannak az emberiségnek, az emberi léleknek pozitívumai is. Ha nem így lenne már réres-régen eltűntünk volna.
@Gábris szomszéd:
Iszonyú mázlista alak. A bankmentő csomag is jól sült el neki mikor a svájciak elengedték a frankot...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ja és ha igazán szórakozni akarsz, olvass Harrisont!A maga területén ő egy igazi Rejtő Jenő!
@guma: aszt vágod, hogy mire kell vigyázni a gruppenszeksznél?

hogy ki ne maragy:))

jó látni téged, a macskás poszthoz írtam egy kommentet, de látom a macskásgázoló is:)))
@arpika23: Na azt ne is említsd, mert felforr tőle egyből az agyvizem. Gyakorlatilag törvényesítették a rablást, amikor forintosították a forintot - az eredetihez képest jóval magasabb árfolyamon - és közben a "megmentő" szerepében tetszeleghettek. Milyen érdekes, hogy vannak szerencsésebb országok, ahol valóban az emberek mellé tudtak állni ebben a kérdésben.

www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/kegyetlenul_foldbe_dongoltek_a_magyar_devizahiteleseket_a_lengyelek.218022.html
Azért ha valakit érdekel az eredti téma idekopizok egy kis tanulságos olvasmányt.

"Ezzel szemben nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek.

„Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.”
„Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.”
„Minden Szerződő Állam biztosítja a jogot a területén jogszerűen tartózkodó menekülteknek arra, hogy megválasszák tartózkodási helyüket és szabadon mozoghassanak az ország területén azon szabályok figyelembe vételével, amelyek általában az idegenekre azonos körülmények között vonatkoznak.”
„A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”
Mivel ez az eredeti szöveg, kíváncsi lennék ezek után ki tud mutatni egy ún. "menekültet"?
@guma: Na,ná!

A Te 'vackod a legjobb mostanában:)

Indul is már a "jobbik részem!

www.youtube.com/watch?v=I_k6kKSBiRA
@arpika23:
Megvolt az is... könyvtárból is sok minden, meg a saját kb. 4-5 m polcnyi anyagom.
A Galaktikákat egy költözésnél elajándékoztam (majdnem teljes sorozatok voltak), a Meta 7-8 példányával együtt. Öreg Kuczka máig egy zseni a szememben, persze Zsoldossal együtt.
@Gábris szomszéd:
A helyzet az ha nem lépik meg akkor a teljes magyar bankrendszer bebukott volna, mert nem tudta volna kifizetni a visszajáró lóvét a semmisnek minősített szerződések miatt. A luxemburgi bíróság volt a geci, mikor felszólította Mo-t hogy szüntessék meg a "tisztességtelen" pontokat, ahelyett hogy kimondta volna a semmisséget. Így adott a tetű tolvajoknak egy mentőkötelet.
@punkfrog™:
Off.
Jó a Windows10? vacillálok, hogy frissítsem-e a Win7Professionalt erre?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nagy hiba volt .Ilyen kincset a vérünk árán se adunk ki a kezünkből
@AKIsTUDATLAN:
Az igazság az hogy ha direkt bekötést akarsz az NSA-hoz (no such agency), akkor igen, upgradelj.
@taga20:

Erre mit mondjak:'bacdmeg:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A baj az hogy amíg a nagy öregek éltek még magyar scifi és jó fordítások is voltak...
Azóta pedig ... minőségből csak az utánnyomott drágaságok vannak.
@AKIsTUDATLAN:
NEEEEE! NE tessék marhulni!
Várni vele egyenlőre és majd egy fél év múlva.
Amennyiben otthoni gép csak, időd is van, akkor bohóckodhatsz vele, de amennyiben Avast vir.keresőd van rajta, előtte leszedni.
Céges környezetben felejtős.
@arpika23: haver, te egy zseni vagy!
így már mindenki tuggya a dolgát, a menekült ügy meg van oldva, a kerítést el lehet vinni a mébe.

mácsak a rántotthús kobiuvival kell megennünk:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haversrác, jó lenne, ha nem trollkodnál, és nem ütnéd szét a blogtémáját:))))))))))))))))))))))

www.napiszar.hu/showPost/Csajoknak_telire
@taga20:
Nem én írtam a zsenik genfben székeltek... akármennyire szarkasztikus vagy is.
@arpika23:
Neten nemrég megtaláltam PDF-ben párat. Újak nem kötnek le, időm sincs, a régi Rejtőket is papíron szeretem, azokat megtartottam, majd télen előveszem (tavaly se jött össze, mondjuk két ünnep közt sikerült olvasni). Annyi időm nincs erre, amennyit szeretnék, annyi mást tanul, olvas az ember folyamatosan meló mellett, hogy...
@taga20:

@gazoló:

hahahaha
máris jobb a napom.

láttátok az új magyar világsikert?

www.youtube.com/watch?v=v1UrLT5XudU
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem vagy egyedül a problémával. Azonban a kölyköknek példát kell mutatnom hogy nem a csetelés az egyetlen szórakozás. "Olvasási mintaadás". Számomra is meglepő módon sikerült így elérnem hogy a huszonéves lányom klasszikus scifiket olvasson magától, tőlem tanácsot kérve az elolvasandó műveket illetően...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

én sem mertem felrakni még, csak itt van talonban... állandóan felugrál és kínálgatja magát. :D
@arpika23:
Tudom, tesztelgetem, már túrom szét, tweekerrel is kapcsolgatható, meg egy peerguardian is segít.
Mondjuk arról a szintről úgy is átjuthatnak bármibe, de azért amit lehet zárunk.
@guma:
Írtam már veszélyes szerszám a W10. Olyan redszerszoftver ami eldönti magátol mi kell neked és mit szabad neked. Mellesleg minden létező cuccudat lejelenti.
@AKIsTUDATLAN: jó!
kellemes meglepetés volt.
én is win7-ről váltottam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Sajna itt gépikód szinten férnek hozzád, arra pedig csak egy megoldás van nyista net fizikálisan.
@guma:
Túl sokat pofázik vissza a MS-nak, a szokásaidról, mindenről.
Ráadásul gyorsan kidobták, hogy majd az így befolyó adatokat elemezve javítják a programot, ezért is szinte minden infót, használati dolgot beküld. Értem, csak nem akarom.
Eleve a viselkedésfigyelők egy részét blokkolhatod az Adblock progival, egy jó tűzfallal, peer blokkolókkal, ...
@punkfrog™:
A meglepetés majd csak ezután jön neked! Csak várd ki a végét!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: speciel a menekültek számának alakulásának szempontjából nem elhanyagolható, hogy mi történik szìriában... s mo nem egy sziget, mely függetlenítheti magát a világ tóbbi részétől, még a kerítés ellenére sem válik azzá, de természetesen igazad van...

(bár, elolvasva a kérdőívet, nyilván csakis az index következtetésére lehet jutni kizárólagosan: viktor, megszoptad!... bár az értékelés metodusát mindenkire egyformán alkalmazva mo az egyik legjobb hely az unióban... 1000(!) fős minta:-)... )
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ha véletlenül torrentet nyomsz alatta akkor neked már meszeltek...a tetű amik már éppen fenik a kést az új törvényükkel.
@guma:

Szia! A Lord zseniális előadó. A 2010-es előadását is érdemes meghallgatni.

vimeo.com/19072946
@arpika23:
Nem is érdekel, evégre a tűzfal is csak a szimpla "kereskedelmi" beavatkozásokat blokkolja, de azt a szegmenst azért, akit ki akarok vágni, megoldja.
Az NSA meg úgysem arról jön... bele nézhetnek amibe akarnak.
Linuxra ahol lehet átáll az ember, a normál usert meg úgysem lehet levenni a MS-ról.
Ő még csak 15 éves!

de sok felnőtt tanulhatna tőle, pedig csak pár percbe sűríti a Ki Mit Tube tehetségkutatójára feltolt gondolatait, amit Slam poetry műfajba csomagolt:

Beni: a fehér 50 árnyalata

www.youtube.com/watch?v=k20RuxN6yvg
@gazoló: ott a jobb kezed, nem kell annyit dumálni:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ebben igazad van de eddig legalább nem formáltak jogot arra hogy belenyúljanak az általad használt szoftverekbe adatokba! Most meg már törölhetnek amit akarnak a vinyódról Mármint a W10.
@guma: én még az ikszpét tolom:))
@arpika23:
Egyáltalán nem használok torrentet, a gyerek is le van tiltva (szerencsére megértette anno, hogy felejtős), a tűzfalon meg csak nekem van ki-bejárás a 80 és a 443 porton kívül.
Mondjuk "abból élek", hogy sok marha rengeteget torrentezik és ezért leamortizálja a rendszereit.
@Eszter jött:

szia!

hallgattam mostanában tőle pár anyagot. szeretem... annyira világos és időszerű.

(éget! mi lesz a ma elsőseinkből???)
@Sir Bates dö Hól:
"speciel a menekültek számának alakulásának szempontjából nem elhanyagolható, hogy mi történik szìriában... s mo nem egy sziget, mely függetlenítheti magát a világ tóbbi részétől, még a kerítés ellenére sem válik azzá, de természetesen igazad van... "
Felhívom figyelmedet hogy ugyan Mo nem sziget de menekültet itt a genfi egyezmény alapján nem találhatsz. Csak akit mi különös méltányosságból annak nevezünk ki.
Olvass

„Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.”

„Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.”

„Minden Szerződő Állam biztosítja a jogot a területén jogszerűen tartózkodó menekülteknek arra, hogy megválasszák tartózkodási helyüket és szabadon mozoghassanak az ország területén azon szabályok figyelembe vételével, amelyek általában az idegenekre azonos körülmények között vonatkoznak.”

„A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”
@punkfrog™: haver, má tegnap is akartam kérdezni, mi a faksz az a téem ott fönn?

u.i: ne kezd el magyarázni, úgy általában:)
@arpika23: hehehehe

rólam jelenthet/ne. nyílt titok az életem. :) még a gép se tudna kiigazodni "kalandozásaimon"...
@guma: nagyon fajint, csak kicsit olyan, mint a forgóajtó:)))
@Sir Bates dö Hól:
Nem elhanyagolható, majd az idő megmutatja, hogy merre megy.
Addig viszont vabank.
Minden ami történik.
Eleve a "menekülteket" ideengedni, eddig ekkora embertömeget hagyni.
A buli majd most indul, amikor a németek kiválogatják a tényleges "menekülteket" és a többit megpróbálják visszatolni.
Hová??
@guma:

Remélhetőleg erős egyéniségeknek születnek, és nem hagyják magukat betörni az iskolában.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a visszapofázást, le lehet tiltani a telepítés elején.
ha meg azután is jelentget, hát tegye!
eggyel több helyről figyelnek meg, legfeljebb!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
egyébként olvastad hogy a guglit és a jahút éppen ki akarják ebrudalni ejrópából?
@Gábris szomszéd:
Mester kucsszó "gépikód" azt csak úgy tudod kikapcsolni ha kihúzod a netet.
@Sir Bates dö Hól:

helló! :)))

nem a "testedre" hanem a fejedre lesz szükség? :D
várom a fejleményeket!

(mindig meg tudsz lepni pár elejtett szóval, dátummal, szöveggel...
amikor meg a francia kerékpárutakat posztoltam, sokszor eszembe jutottál. :DDD)
@guma:
Ugyan, onnan, hogy fellépsz a netre, nyitott könyv vagy.
Írd be a Futtatás menübe (bal lent), hogy cmd.
Enter.
Fekete ablak, parancssor feljön.
Írd be, hogy tracert index.hu
Enter.
Itt pl. azt látod, hogy hány, mondjuk úgy "központi elosztón" keresztül jutsz el az index.hu szerveréhez.
Bármelyikbe be lehet állni olyan módon, hogy a rajtuk átfutó forgalmat - azonosíthatóan - kontrollálja a megfelelő hivatal, ügynökség.
Az azonosítód pedig végig megy a rendszeren, pontosan naplózva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez egy nagyon jó kérdés! A másik pedig :HOGYAN?
@gazoló:

Keményen játszol, ha Cseh Tamással indul a napod. :D
@punkfrog™:
Nem, csak korlátozni lehet. Van olyan funkció, ahol "alap szintű jelentés"-re tudod csak visszakorlátozni a 10-est.
Tweekerek segítenek utólag hangolni, de... szóval ne onnan hekkerkedj! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne feledd a Nagytesó mindent látni akar, amit nem tud azt megveszi(Skype)
@Eszter jött:

az élet a maga környezetével sajnos nem ezt vetíti ki...

na de inkább nézd a gyönyörű képeket amit ez a vers hozott

Kosztolányi Dezső: Vörös hervadás

Erdő,
dércsípte lombod ájultan vonaglik.
Meghalsz,
reád lehelt a vörös hervadás.
De mért e vidám pompa? Mért
öltözködöl halál előtt a fényes
bíbornokoknak, részeg szeretőknek,
ifjú dühnek, kigyulladt lázadásnak
harsány színébe?
Oly ünnep-e zsibbadni, elfeledni
lármás kirándulókat és rigókat,
vizek zaját,
az élet édes-olcsó csengettyűit?
Olyan jó nem élni?
Örülsz?

Read more: offforever.blog.hu/2011/10/18/voros_hervadas#ixzz3ouFdF0MX
@guma:

Értjük Mi!

Golyót a csőbe!!De tényleg szuper:))
vagy ez a másik őszi hangulat

Kosztolányi Dezső: Őszi reggeli

Ezt hozta az ősz. Hűs gyümölcsöket
üvegtálon. Nehéz, sötét-smaragd
szőlőt, hatalmas, jáspisfényü körtét,
megannyi dús, tündöklő ékszerét.
Vízcsöpp iramlik egy kövér bogyóról,
és elgurul, akár a brilliáns.
A pompa ez, részvéttelen, derült,
magába-forduló tökéletesség.
Jobb volna élni. Ámde túl a fák már
aranykezükkel intenek nekem.
@punkfrog™:
Amúgy felteszel vmi proxy programot, vagy egy Thor alól netezel (megfelelően beállítva), oszt kétségbe esik az egész megfigyelés... :D
Titkosításra ott a TrueCrypt. MS titkosítók és hasonlók felejtősek, tele minden Backdoor-ral.

@arpika23:
Németek megoldják, azért nem értem azokat, akik miattuk aggódnak. Felesleges, majd a hazai dolgok miatt kell. A bevándorlás meg elkerülhetetlen (ezért kell a kontrollált), ha nem akarjuk, hogy az ország maradéka is megszökjön innen.
El kéne lesni, hogy mi az ami máshol működik belőle.
Ami nem, azt meg azonnal kizárni, blokkolni, hogy ki se alakulhasson a probléma itt.
Mondjuk találjatok olyan hülye képzett bevándorló orvost, vagy mérnököt aki 500 € havi bérért itt akar letelepedni...
Munkanélküli, eltartott nem kell, abból akad itt is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: basszus!
most állíthatom vissza, a NASA szervereit!
@arpika23:
TrueCrypt. Azt nem sikerült. :)
A Thor-ban már annyira nem vagyok biztos, a Firefox mintájára lehet abból is preparált verzió.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát majd meglátom. Momentán van ott nekik 500 kiutasított koszovói albán amiből 200-at sikerült 3 év alatt hazareptetni. Ha ilyen ütemben fogják csinálni eltart majd egy darabig...
@taga20:
csak azért tettem be a pinguin-nek nem álcázott karmestert, hogy lásd a zenészeket és a hangszereket, egyébként a címéhez egy ÖRDÖGMASZK lett volna megfelelő, mivel a címe:
DANS MACABRE (LAZA FORDÍTÁSBAN: haláltánc azaz halálra táncolja magát)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

(ugye www.youtube.com/watch?v=z0glOYQBlSA

www.youtube.com/watch?v=ArcpLbfo1EU)

brühüyyy
kkkk

ehhez kell az amit tegnap magadra öntöttél
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Sztem az is olyan lehet mint a WeChat. kína látja USA nem. Mindegy amúgy
@arpika23:

"Ne feledd a Nagytesó mindent látni akar"

'Májkroszopt a 'zigazi,a többire ott a TEK:))
@guma:

"rólam jelenthet/ne. nyílt titok az életem. :) még a gép se tudna kiigazodni "kalandozásaimon"...

El tudom képzelni,ahogy sorra gyulladnak ki az 'ssd-i a böngészéseidtől:)))
@punkfrog™: Tényleg Mindent értek:)

egésségedre!:)))
@gazoló: :D

nem is siet kijönni! :)
@Rodeo36: nagyon állat! a tánckarnak kicsit zöröghet a csontja, de nagyon patent volt:)

ja és egy kurva pingvin sem volt, ez pluszpont:))
@guma: margitka, ez egy endékás úszócsaj?:))
@gazoló:

lehetne egy GYÍK párt, és akkor még alakulhatna egy csavargó, túrázgató csapat is :)
@arpika23: alma/körte... interpretálj... esetleg...
@guma: az egész fityesz egy csavargópárt, minek mégegy?:))
@Sir Bates dö Hól: Ha nem értenéd, aki Töröko-ban menekült az itt már nem az. Csakis akkor ha én különös méltányosságból annak tartom.. Tőlem függ.
@taga20:

gfg miatt mentem le alfa bugyraiba...
nézd meg ezt az összecsapást amit most láttam...

www.atv.hu/videok/video-20151017-havas-a-palyan-1-resz-2015-10-17
@guma:

Pill. alatt forrássponton,ez így az őssziekkel együtt tök'kéj!

Kösz,jó volt ma itt lenni,hajrámagyarországhajrámagyaroklegyenjkóanapotok:)

Norvégiát nyertük meg foci pótselejtezőben,hogy az isten irgalmazzon nekünk:))
@guma:
.
Garai Gábor: ŐSZ ELÉBE

Szétpattant ez a reggel,
kék buborék.
Hálózó víz-erekkel
oszlik az ég.

A láthatár gomolygó
ezüst ködök,
ökörnyálak selymébe
öltözködött.

Tollászkodik a fűben,
mint nagy madár,
s elszáll majd alkonyattal,
elszáll a nyár.

Jöhet még forró nappal,
éj, csillagok -
tavuk már jég, ha nyáron
nem ringatott.

Tarló érett szerelmünk
határa, mind
fölmagzottak felejtett
virágaink . . .

Most kell - hűs szél iramlik
Észak felől, -
széles vizekre kelni
a tél elől.
.
@arpika23: szervusz, rögtön kezdheted, bár gondolom már egyszer legalább tul vagy rajta, de Asimov müvei alapvetően pozitiv kicsengésüek, azután odaállok a könyvespolcom elé és számbaveszem, jó? csak időt kérek, mert nem két perces az ügy..:))ne feledd a csillaggyermek születik az Od.10-ben is pozitiv!
@dr. jenőke (jenőke): :))))))

látod, látod!
ennyire lökött vagyok, mert a második verset neked szántam, csak ez lemaradt. (ez van. öregszem :DDDD)

kösz, hogy gondoltál rám.
@taga20:

van az a pénz amitől korpás lesz valaki... :(
@taga20:

mi nem a közös pénzből csavargunk, ha más nem ez, nagyon megkülönböztett minket az élösködődktől!!!!

@gazoló:

csak nem hagysz itthon te is???
:D
@guma: ettől a sok kibaszott korpástól, nem fogunk a falnak menni előbb-utóbb?
@guma:
www.youtube.com/watch?v=G28mHOEvj2Q

ézs hogy össze tudd hasonlítani

nem más mint La Diósa Montserrat Caballe

és??? (szerintem a Moises jobb)

www.youtube.com/watch?v=_0i7NP-mCME

brühüyyy

kkk
@guma: eszt kihagytam a számításból:)
@arpika23: haver vigyázz, a rántott húsod nehogy odakozmáljon, asztán megint a menekültekre fogod:))
@taga20:
akkor ez valaki

és ha rémtörténetet akarsz:
íme itt van

www.youtube.com/watch?v=trm4dfhOZ9Q

kár, hogy nem tucc oroszúl

évásanyó tudna segíteni ha szépen megkéred

brühüyyy

kkk
@arpika23: "Ha nem értenéd, aki Töröko-ban menekült az itt már nem az. Csakis akkor ha én különös méltányosságból annak tartom.. Tőlem függ."

sub kavics, a komplexitásnak nem szinonimája a szemelvény, még az alfa-kuruc kombón sem... gg-mm kombót gyűröd már?... nem, mi?... azért remélem a fa alá kerül a sötétben világító fröccsöntött kisded mellé...
@Rodeo36: "kár, hogy nem tucc oroszúl"
eszt bánnám meg utoljára:)

én, hogy utáltam a tetves, rühes, kötelező ruszki órákat, hogy baszná meg az anyját, aki eszt ránk erőltette!!!
@arpika23: nahát éppen ezt kerestem ki én is...

na szóval a valóság bayernből, eddig 400 ezer ember érkezett, nagyobb részüket regisztrálták, ezekről a regisztrálásra került személyekről a következők derültek ki, ez NEM statisztika:

80% NEM jogosult a menekült státuszra, mert nem szíriából vagy más olyan országból érkezett amire vonatkozik a "menekült" kifejezés. (újabb 3 országgal bővítették a "biztonságos" országok listáját, mivel kiderült, hogy rengetegen érkeznek azokból => szimpla illegális és gazdasági migránsok)

a menekültként elismertek 81% NEM rendelkezik semmiféle iskolai végzettséggel, ebből eredően szakmával sem.(természetesen felnőttekről beszélnek, a gyermekek száma elenyésző!)
folyomány: semmiféle esélyük nincs belátható időn belül "integrálódni", mert aki írni olvasni sem tanult meg felnőtt koráig, attól nehéz lesz elvárni 3-6 hónap alatt sajátítson el egy idegen nyelvet, kultúrát, szokásokat stb...

eddig 300 ezer kiutasítási határozat született.

ennek érvényt kell szerezni, tehát november 1-től ZÁRT tranzit-zónákat alakítanak ki, csak a kitoloncolás napján kapják meg a határozatot a szökés elkerülése végett.
ameddig megkapják a kiutasításról, befogadásról szóló döntést, CSAK természetbeni ellátást kapnak!

seehofer miniszterelnök és alkancellár, az alkotmány módosításáért fog az ab.-hez fordulni, a csu pártkonferencián, a koalícióból való kilépés is realitásként merült fel, amennyiben a német kormány nem változtat a menekült kérdéshez való hozzáállásán.

sajnos a helyzet kritikus, ugyanis nem a pénz és az akarat hiányzik, hanem a tömeg akkora, hogy más megoldás nem létezik, csak a határok szigorú ellenőrzése, esetleg lezárása
@guma:
ha meghallgattad a Musszorgszkij Halál dalai és taáncai-t akkor a Trepak végén hallottad a Gisz dúr akkordokat??? a muzsik megfagy, a Halál édes álomba ringattya a részeg muzsikot...halálosan édes

brühüyyy

kkk

a bölcsődal??? az a legrettenetesebb: a gyermek amint az atyja rohan az erdőn át hogy megmentse és akkor a Halál a vállára telepszik és altatódalt énekel a lázas gyermeknek...

a HaDVEZÉR MEG SEMMI MÁS MINT A HADVEZÉR MAGA A HALÁL ÉS ÉJFÉLKOR SZEMLÉT TART A HALOTTAKON, ÉS A DICSŐSÉGRŐL MEG A TÖBBI ÁLNOKSÁGRÓL RÖHOÖGVE ÖBLÖGET... a Sereneád meg hát ugye ...

brühüyyy
kkk
@guma: te, ellenben, a korpuszt akarod, ugye?:-)...
@taga20:
Puskin nyelve is
és sokat veszítesz vele

de te tudod (vagy nem??? )

kkkkkk
brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: azért mélázz el azon, hogy egy török menekülttáborból(embercsempészek beiktatásával) európába érkező, az milyen státuszban van?

ugyanis akiket már a törökök menekülttáborokban helyeztek el, azok élvezik a menekült státusz hátrányait és előnyeit is! tehát, ha onnan távoznak németo.-ba, vagy bárhova eu-ba, azok menekültek vagy...
@nincs_itt: "sajnos a helyzet kritikus, ugyanis nem a pénz és az akarat hiányzik, hanem a tömeg akkora, hogy más megoldás nem létezik, csak a határok szigorú ellenőrzése, esetleg lezárása"

igazad is lehet.

egy kérdés, hol zárjuk le a határokat cimbora, és hogy csináljuk?
@Rodeo36: ahogy leninevtárs mondta(talán), ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács:)
@taga20: Tecsörmargaréta csak néhány angolt vitt háborúba és nem Európát. ;)
@taga20: a bajorok megmondták, lezárják a bajor-osztrák szakaszt, a cseh és lengyel szakaszon - ahol gyakorlatilag nulla a határsértések száma ott folyamatosan járőröznek.
@nincs_itt: én sosem foglaltam állást műszaki kérdésben...
@Gábris szomszéd: ez most mire, hogy???????????????

margit! világosícsd meg !:))))))))))))
@nincs_itt: ez most, hogy????????????????

margit! és a többi:))))))))
@taga20:
Volt pár nő azért.
Hazai-Osztrák: Mária Terézia.
Orosz-Német: II. Katalin.
Izraeli: Golda Meir.
Oszt ezek csak hirtelen... Földi elvtárs rendesen hülyül, vagy csak a fidesz seggéből kikandikálva beszűkült a tudata.
@Rodeo36: a 6 órás mise után is szép ez...a kedvencem...kk
@taga20: ugyi Freistaat Bayern, ami azt jelenti, hogy sok-sok kérdésben önállóan dönthet! ha a bajor parlament úgy határoz, akkor bizony meg is fogja tenni!

a bundesrat által megszavazott új törvények zöme a bajorok "ötlete" volt...

értred má' zigóta???
@taga20:
már megint a rézeleje?

tegnap nem volt elég?
ihatnál valami minőségi piát is néha

brühüyyy

kkkk
@taga20: az erőltetésben egyetértek, de...mai napig előre köszönnek és látogatnak a tanítványaim, akiket orosz nyelv és irodalomra oktattam évtizedeken át..elvakult vaggy tagababa,a szlavisztika is tudományág a nyelvészetben és nem politika! De vigyázz, jössz az orosszal, és boli Rodeot és engem vág ki, mert ugye mi romoljuk a blogot, ezt akarod?
@Rodeo36: mesélj haver, me látom nagy szakértő vagy:))

mit igyunk? vodkát?
@taga20:
szíriában lezárjuk a határt, kibasszuk a pisiseket és az összes többi szarházit és akkor... és senki más nem migráns

brühüyyy

kkk

jaaaaaaaaaa és tucc olyat mondani nekem, mikor tudott akapitalizmus békében létezni??? ( a klasszikus nem számít bele!!!)
@taga20:
Sztolicsnaya 2 literes, vagy 3

kkkk

brühüyyy

vagy a jófajta magyar szilvapálinkát ha már kihűlt a lepárlás után...esse tunni
@evasanyoca: ez szánalmas volt öregbarátném!

mikor akartam, hogy kirakjanak?

aszt írta rodejó, hogy nem tudok oroszul. igaz.

erre én aszt írtam, ami régen volt 1990 előtt.

mi a fasz baj van evvel?????????????

u.i.: nem bántásból írtam.
@evasanyoca:
ilyeneket mondani a tagának, mint szlavisztika amikor tennap az oktrojációtól begormbúlt aszt híve hogy az valami családi átok

brühüyyy

kkk

rézeleje válogattya
@Rodeo36: "szíriában lezárjuk a határt,"

KI BAZDMEG, KI? kína vagy putyin vagy ki a fasz?

tegnap aszt írtad te gyökér, hogy ne avatkozzon bele senki más állam belügyébe, erre eszt lököd?

ESZEDNÉL VAGY BAZDMEG?!
@taga20:
"Boli – Ch.T. is, meg hát! 2015.10.18. 07:47:25

Na, látom sikerült csak szétqrni a blogot személyeskedéssel és Putyin pöcsén csüngve.
Én szóltam, röviden megoldom innentől."

ezt én úgy értelmezem, hogy innentől fogva, ami oroszról szól az tabu a gyikon, különben kibasz boli minket, mint a putin pöcs szopkodóit. most te jössz elő az orosszal, persze reagálok, lunk rá, és aztán majd jön boli, és bumm....ezen a blogon nincs oroszozás taga!!
@taga20:
én igen, de nálad ez nem láccik
bye bye

brühüyyy
kkk
@evasanyoca:
Sajnálom, ha nem érted.
Igen, amennyiben a blog adott témáját valaki trollkodással próbálja befolyásolni, kivágom.
Hidegen hagy, hogy ezt ki, mennyire képtelen megérteni, akkor ugyanis ő van rossz helyen, nem én!
Amennyiben ezt pedig valaki számára elfogadhatatlan, az szintén rossz helyen van. Rossz univerzumban...
@taga20: "egy kérdés, hol zárjuk le a határokat cimbora, és hogy csináljuk?"

Te voltál katona? :)
@evasanyoca: mégegyszer kérdezem? ki kezdett oroszozni?

"kár, hogy nem tucc oroszúl"

NEM ÉN! ZÖLD?

én vágom, hogy oda vagy a bolhásért, me vágja a komolyzenét, de egyébként egy krakéler:))
@Gábris szomszéd: nem bazdmeg nem voltam, csak besoroztak és táblás voltam.

és láttam mekkora kamu az egész. pl. minket itt az esztergályos ucca végén lévő HP-n egy 5 tagú szerb szabad csapat simán bedarált volna:)

ja és, mit akartál megtudni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Anyóca csupán arról beszél, hogy légy konzekvens. Ha lefektetsz itt szabályokat, akkor úgy fair, hogy mindenkivel szemben ugyanúgy alkalmazod.
@Gábris szomszéd: nem bakker, anyóca jukra futott!

egyébként kurvára nem értem, hogy mi a faszt picsogsz itt.

imádod a jobbikos stilt, ami abból áll, hogy mindenki kussoljon, ami nem mélymagyar. ja és a demokrácia egy hülyeség.

torii
@Sir Bates dö Hól:
Ha nem tudsz érdemben válaszolni akkor egyáltalán ne tedd.
@taga20: Pld. arról beszélek, hogy a röszkei "események" miatt, hogy rinyált az EU, aztán amikor a bolgárok a minap lepuffantottak egy határsértőt, azt nyilatkozták serényen, "az Unió vezetői kiállnak Bulgária mellett". :)

alfahir.hu/kedves_europa_na_most_mehetsz_el_a_francba
@Gábris szomszéd:
Nem szorulok a tanacsodra. Majd szólok, ha kell...
Addig meg adottak a játékszabályok.
@Sir Bates dö Hól: Ha pedig tahó is vagy akkor majd klikkelek.
@taga20:
Bakker, tényleg hátrébb az agarakkal, kicsit vegyél már vissza a stíluson! Normálisan is megy? Nem kell neked lenni a legtrágárabb pöcsnek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kedves Boli admin!
Tegnap este ráértem, és maradtam volna itt a kedvenc blogomon, de attól a hangnemtől és trágár, ocsmány szóhasználattól kifordult a belem, és elhúztam azokat.
Az utóbbi hetek folyamatos személyeskedő vitákban szándékosan nem vettem részt, most is inkább általános szabályokat említenék meg, melyet illene betartani mindenkinek.
Először is ez itt egy közéleti blog, tematizálni ennek megfelelően kell. Ez nem jelenti azt, hogy kis szinesként egy kicsit ne bolondozzunk, de hogy egy-mondatos szitkozódásoktól zengjen itt az ének, azt le kéne állítanod.
Ami a legfontosabb.
A párbeszédek elég nagy része valamelyik kiválasztott kommentelő gyalázásába merül ki, ami már nemcsak megalázó hangnemben történik, hanem már megszégyenítő is, ami az emberi kap
csolatokban megengedhetetlen.
A Varánusz elért egy tekintélyt, nem szabad, hogy hagyjuk otromba viselkedési formák miatt a fényét tönkre tenni.
Ennyit bátorkodtam csak elmondani.
@taga20: "imádod a jobbikos stilt, ami abból áll, hogy mindenki kussoljon, ami nem mélymagyar. ja és a demokrácia egy hülyeség."

Haver erről te is pontosan tudod, hogy ökörség.
Én maximálisan a szólás és vélemény nyilvánítás szabadsága mellett vagyok, ami minden embert megillet. A demokráciáról és annak bájos kapcsolatáról kérdezd esetleg a szaudi királyt vagy Obamát. :)
@Gábris szomszéd: angyal a kurvaéletbe, válaszolj má egy, azaz egy felvetésre, amit te generáltál!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nos Bolikám, hát akkor nézzük csak a helyzetet, talán az őszinte vélemény még szabad a gyíkon, bár már ezt is megkérdőjelezem.A mai világpolitikai helyzetben, amikor a két világhatalom ismét egymásnak feszül, te eldönntötted, hogy csak az USA szerepvállalásáról lehet a Varánuszon diskurzust folytatni, mert aki bármely összefüggésben Putyint emlegeti az csak oroszbérenc lehet vagy troll és akkor seggbe kell billenteni.no akkor talán lesz Jégtőrnek is félnivalója, mert valamelyik napi egyik kommentje bizony csaknem szószerint hajazott azon kommentre,amit Rodeo engedett el, s rögvest ki is lett érte vágva, Jégtőr tudja, hogy igazam van, akkor is, ha nem szimpatizál velem, mert intelligens ember. Amit te nem értessz Boli, az admin nem egyenlő egy síma kidobólegénnyel! a hatalmaddal,- már amennyiben ez hatalom, mert inkább nyüg, nem véletlenül nem vállalta Orica,- élned kell, nem visszaélned, s amíg Angyal, Rodeo, Imola és most ezek után esetleg én leszünk a kidobott személyek permanensen, addig ez visszaélés az én szerény véleményem szerint. Persze mondhatod te azt, mintahogyan előszeretettel mondogatod is, hogy "ha nem tetszik el lehet innen menni", de neked tudomásul kellene venned, hogy nem érted van a blog, hanem te vagy a blogért!Majd, amikor a témától csapatostól eltérő gyík-törzsgárda kommentelőket is kivágod, mondjuk kezdve magaddal, aki előszeretettel mesél a "csónakázó élményeiről, a lánykája pályaválasztásáról, a számítógépek mibenlétéről, holott ugye a poszt a szopásról szól, és végig sorolhatnám mi mindenről beszélgetünk- hál istennek- egy téma kapcsán- nos igencsak unalmassá és belterjessé válhat a gyík, ezt akarod?A mai poszt napok óta fenn van, hét vége van, mit lehet még erről szájatjártatni, ti is végignéztem, a pc-ről jártatjátok, gazoló és Marianna a kéziről, soroljam, vagy elég??.....akkor?.....szóval mit nem értek én?????????????
@Mariann19:
Én viszont lemaradtam arról. Nem itt élek 24 órában. Rövid leszek, nem fogok 2x figyelmeztetni senkit.
tagának is értenie kell a szóból.
@taga20: ezt tegnap letárgyaltuk, magam részéről.
@taga20: Figy haver. Akkor most neked külön magyarázzam el, hogyan lehet lezárni egy határt? :)
@evasanyoca:
Amennyiben képtelen vagy érteni és feldolgozni azt, hogy mi a blog széjjeltrollkodása egy bizonyos párt és annak hivatásosa és mi a többiek beszélgetése között, talán nem nekem kéne kioktatást tartanod.
Ott a bloggazda, én meg kivágom addig azokat akik politikai propagandáznak itt.
Akár tetszik ez neked, akár nem!
Véleményed lehet, azért nem repült még senki. Már ha érted a vélemény és a propaganda szó közti apró kis eltérést.
Ez a blog pedig nem a neked tetsző dolgokról szól, van egy témája, ha nem tetszik, nem szólsz hozzá. Ennyi. Kioktatással meg valahol máshol tessék próbálkozni. Mondták már miért lett admin? Nem azért mert én akartam, hanem mert valaki miatt...
@Mariann19: maximálisan egyetértek veled...gondolom a z összes trágárkodóra vonatkozik?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: visszaveszek haver, és megyek füvet nyírni, me a kurvaanyját az csak nö, és nö:))

jaés:)

www.napiszar.hu/showPost/Tudtad_55
@evasanyoca: Boccska, hogy beleszólok. Mondtad; "A mai világpolitikai helyzetben, amikor a két világhatalom ismét egymásnak feszül."

A cári időkben még valóban két hatalmi központ volt az USA és Oroszország. A bolsevizmust az usácska ültette az oroszok és K-Eu nyakába. Elég azt kinyomozni, nem lesz nehéz hogy melyik nagyhatalom nem csatlakozott a bolsevikok elleni intervencióhoz. Igen, az egyesült államok volt az, aki a népek önrendelkezésére való hivatkozással nem avatkozott be.

Azt meg mi magyarok elég jól tudjuk, hogy nem egy "világítótorony" vagy egy etalon a a népek önrendelkezése, hanem afféle gumiszabály ami egyik népre jó, a másikra meg valamiért nem. :-(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Aki itt kioktat, az elég "szögletes" stílusban az Te vagy' Azért mert vén vagyok, még nem vagyok hülye! Látom, amit látok. Csinálj amit akarsz, szabadkezet kaptál hóhérnak lenni, hát élvezd legalább.. és ha Fabius ki akarta volna hajítani Angyalt, Imolát rég megtette volna, ez az ő blogja, nem a tied, mégsem tette, no vajon miért nem? erre te megteszed minden nap? te vagy az értetlen, nem érted Fábiust!.....DE ELÉG, MERT FELCSESZEM A VÉRNYOMÁSOM, és ennyit nem ér az egész.....jó szórakozást.....
@evasanyoca:
Évi!
Mint kommentemben is írtam, nem arról van szó - miután ez többek között egy baráti társaság is - hogy ne legyen pár privát szavunk egymáshoz.
Korábbi - a véleménynyilvánítás szabadságával összefüggő - véleményeddel mélyen egyetértettem, kár, hogy nem azonnal adtam ennek hangot.
Eltérő álláspontokra nem az a módi, hogy nem a témára indul meg a reakció, hanem maga kommentelő kerül a célkeresztbe, sokszor falkában indul meg a lejáratása.
Példa erre Rodeo, aki ennek a blognak emblematikus figurája, és az, hogy hogyan reagál, az egy következmény. Annak a hangnemnek a következménye, amelyet nem lenne szabad itt senkinek sem megengednie magának. Ok-okozat.
Én csak azt mondom, hogy vegyük észre, hogy milyen körben mozgunk, és próbáljunk az általános elvárásokhoz igazodni.
A jövőben én is igyekezni fogok a havonta, ha egyszer is, de a kézi eredményeket privátban megbeszélni gazolóval.
@taga20: ne jáccad hüjét! mer' nem vagy az!

1 éve ott bohóckodik szíriában usa+csatolmányai, ha nem több...
eredmény??? az ISIS terjeszkedik, a menekültek özönlenek.

Aszád, hát lehet hogy diktátor, rendben, oszt most jobb ott szíriában? irakban? afganisztánban?
teccik tunni, az egy másik univerzum, ha úgy teccik, egy egészen eltérő civilizáció!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bolikám!
A tegnapi naphoz hasonló borzalom gyakran előfordul hétvégeken.
Volt olyan szombat, hogy kb. 5-6 ember volt csak fenn, a jobb érzésűek nem vettek részt a disputában. Egyszerűen nem tudunk mibe bekapcsolódni sokszor, mert a semmitmondó dumák miatt nincs kapaszkodó.
Kinek jó ez?
Akkor most igazán visszatérhetnénk a poszt eredeti témájához és mindenki szép sorban elmondhatná mit gondol róla. Csak úgy kijelentő módban személyeskedés nélkül.

Ki kezdi?
@Mariann19: Mariann! LE A KALAPPAL ELŐTTED IGAZI ÚRIASSZONY VAGY ...ha bármikor is megbántottalak bocsánatot kérek tőled!!!! Te vagy az egyetlen, aki észrevetted, hogyan jutott el Rodeo, a polihisztor művészember a trágárkodó kocsisig a "popóapón " keresztül a "csiribát"folytatva a "bolhásig"........és ha szóltam, csak a "odavagy érte" ment, és nem látták az embert! jó barát vagy Mariann és okos asszony, díjazlak kicsim!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne húzzátok fel magatokat pont Ti egymáson. Természetes (itt még és szerencsére) a szólásszabadság, és hogy valaki tud-e viselkedni, az őt minősíti. A propagandával magam is úgy vagyok hogy nem olvasom (moszkoVitya levelét bontatlanul őrzöm, jó móka lehet még belőle), és hát hogy Angyal és Rodi papa magánszemély-e, avagy fizetett bérkommer-e nem tudom eldönteni. Te hogyan tudod eldönteni?
@rdos: bocsáss meg, de nem reagálok, nincs benne szopás...kk
@evasanyoca:
Az admin nem a lelki üdvötök ápolására lett. Továbba - bármilyen hihetetlen - nem tartozok beszámolni (neked sem), hogy mikor vagyok a blogon.
Amikor látom, hogy a jobbikos propaganda, meg más túlteng, beavatkozok. Hidegen hagy, hogy ez tetszik neked, vagy nem. Amúgy szólhatnátok, ha valami szoci propaganda jön, mert az eddig kimaradt, vagy csak én nem láttam.
@nincs_itt:
Nagyan halkan kérdezem , láttad azt a bizonyos 6 pontot?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Azt azért szeretném megkérdezni hogy ha valaki vmit másképpen lát, miért lenne az akár szoci akár jobbikos propaganda?
Hát nem a kisdobos nem is az úttörő hanem a soros...
@arpika23: jaaaa! egyem a szívét! nagy szemű babbal és jó chiantit innék hozzá!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: felesleges célozgatnod, jobbos sem vagyok és szoci sem vagyok liberális lelkemet bántja agresszív viselkedésed és ennek adtam hangot....engem sem érdekel a te lelki üdvöd, ígyhát megegyeztünk remélem, én kiöntöttem a pixist, te meg csinálj, amit akarsz, a te dolgod. mondtam, jó munkát...legfeljebb majd figyelmeztetlek, mikor "jóbarát" kezdi a "hacacárét", hogy ne sérüljön az igazság!
@evasanyoca:
Éva!
Olyan egyszerű a képlet.
Amit én itt évek óta tapasztalok, az az, hogy aki nem bántja meg a másikat, őt sem bántják.
Köszi a kedves szavakat.
Tudod, ismersz, hogy nálam a ráció kissé megelőzi az emóciót, bár a kettő is boldogan elfér egymás mellett.
@Mariann19:
Amennyiben a T.Blogtársak vevők arra a szarra, akkor mit lehet tenni velük?
Ellentétben a - delegált pártmajmokkal - egyikünknek sem ez a munkája. Amennyiben a trágárkodásban partnerre akad valamelyik majom, akkor mi van?
Az itt épp jelenlévők miért csatlakoznak?
Van nap, amikor csak este tudok a saját gépemen netezni, mert dolgozok egész nap, ügyfeleknél vagyok, tárgyalok.
Amennyiben olyankor a T.Blogtársak vevők bármire, nem tudok mit tenni, mindenki a saját igényeinek megfelelő csoportnak asszisztál. Se Fab, se én nem a neten élünk. Szerintem meg kéne próbálni az illetőt helyre tenni, nem hagyni ámokfutni.
@arpika23:
Nem azért. Kimondottan előnyös több szemszögből látni dolgokat.
Viszont bármely párt által valami önkormányzatba delegált akárki, pl. egy jobbikos pártpropagandista egy egész más témájú blogba elkezdi putyint dicsőíteni, "mocskos usa" és a "zsidók bezzeg" c. marhaságokkal propagandázni (csak mert ez szokott lenni), akkor ezt nem hagyjuk. oszt arra írtam, hogy hülye coci propagandista mégse jött egy se...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Boli!
Most elárulom neked egy titkomat.
Engem nem zavar, ha trollok jelennek meg itt a színpadon, mi több, néha élvezem is a velük való csörtéinket.
Egészen másként fogom fel a jelenlétüket, mert azt tartom szem előtt, hogy valamiféle hátsó indíttatásból befolyást akarnak kifejteni a kommentelők és a kommenteket olvasók számára.
Erre egy orvosság van, kőkemény érvekkel cáfolni azokat.
Van a kommentelőkben itt annyi szellemi potenciál, hogy a valóságot igazolni tudja, és kenterbe verje a propaganda -gépezet küldötteit.
Emlékszel Blogger Gézára, aki rendszeresen provokált, és egy idő után vert seregként lelépett?
Én úgy gondolom, hogy az álságos szándékok mellett nem célszerű elmenni, hanem vitatkozni kell, és majd győz a jobbik. Na, nem az a Jobbik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Szerintem meg kéne próbálni az illetőt helyre tenni, nem hagyni ámokfutni."
igen, de hogyan?.......már késő, mert mindig van a tromfra tromf és a vége :kulminál a trágárság....én is utálom már!...és a b+ meg az anyuka alsó fele már kötőszó......ha rászól az ember, biztos ugrik 3 ember és leugat, hogy ne legyek hímporos, no akkor hogyan??????...ezért tettem pár embert tahóba, mert nem tudtam mást kitalálni:((
@Rodeo36: és a világforradalom?...
Látom senki nem jelentkezik elsőnek hát kezdem én.
1. Közös, minden tagállamban azonos szabályozást a legális bevándorlásra. (72%)
Nem igazán értem mi a baj ezzel? Sztem a 72% csak azért annnyi mert a maradék nem értette vagy félreértette a kérdést. Nincs semmi baj a LEGÁLIS bevándorlással. És szükségszerű a közös intézés, hiszem schengen miatt nem is lehet másképp. Mert mihelyst akárhol kap vki státuszt, már mehet is ahova akar. Tehát teljesen logikus. Ennyit a LEGÁLIS bevándorlásról.
ILLEGÁLIS meg ne lehessen és kész! Aki illegálisan jön ide azt rúgjuk ki rögtön mindenféle eljárás és stb nélkül. Semmi tolerancia semmi tökölés. Ez is legyen egységes, mert baromira hülyén néz ki hogy "angyalka" mindenkit idehív aztán pedig a nyakunkba varrja egy részüket a megkérdezésünk nélkül. Nem tudom ha egy tagfelvételhez 100% voks kell akkor egy ilyen fontos kérdésben hogyan lehet egy szuverén ország lakosságára ráerőltetni az akaratot? Teszi mindezt amiatt hogy az ő alkotmányuk tartalmaz bizonyos "meaculpa" formulákat a sötét múltjuk miatt. Akkor most az az eukonform ami a német? Sztem nem.

2. Kvótáról abban a tanulmányban nincs egy egyenes kérdés. Ezért Fab állítása nem helytálló.

A szopóágról pedig - ovi becslésem szerint veri majd a 2/3-ot de felülről. Ugyanis csak egy minaretet kell az aktuális ellenzék logójával kiplakátolni és megkérdezni : "Ha ezt akarjátok szavazzatok rájuk". Márpedig addigra remekül meg fog érlelődni a helyzet, mert még többen jönnek és akiket meg ki akarnak rakni azok meg majd jól balhézni fogank. Úgyhogy ha tetszik ha nem azt a radikalizmust amit otthonról hoznak itt is be fogják mutatni. Egyre gyakrabban. Ez pedig nem hiszem hogy a szavazóknak tetszeni fog.
@Mariann19:
Miként is "trollkodott" az a figura?
A témában, hisz mindig az adott index címlapra bukott. Néha még vitatkozni is lehetett vele, mert volt, hogy érvelt. Persze hol van ez attól, aki tökig linkeli széljobbos, neonáci, pl.orosz kézben lévő portálok x bebizonyosodott kamu híreit, önálló vélemény és érvek nélkül?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Akkor tisztázzuk még egyszer utoljára. Nem vagyok pártpropagandista, nem kapok pénzt, hogy itt írogatok és delegált sem vagyok.
Van amiben a jobbikkal értek egyet és van amiben nem.

Másrészt pedig egy vitában vagy a vélemények ütköztetésében, nem hiszem, hogy bármikor is az lenne az "érv", hogy te mit csinálsz szabadidődben vagy, hogy egyébként mi a munkád, stb? Ha valakinek ennyi "érve" marad az már rég elvesztett egy vitát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Igazad van abban, hogy nem tőled kell elvárni a dolgok időnkénti elsimítását, hanem finoman nekünk is be kéne avatkozni, ha túl nagy a kanyar.
Az ember azonban sokszor gyáva, kerüli a konfliktusokat, tart a kiszámíthatatlan reakcióktól, sokszor úgy véli, nem rá tartozik az egyengetés.
Most egy kicsit felszínre került a finomhangolás, ami nem baj, mert remélhetőleg időben elkaptuk a kellemetlen atmoszféra kialakulását.
Mindez nemcsak a te felelősséged, hanem a jóérzésűeké is, egyaránt.
@arpika23: lápi-magyar, érdemben válaszoltam... (mennyi elfekvő nicked van még a talonban?)
@Mariann19: Sok dologban nem értünk egyet, de minden tiszteletem a tiéd!!! Valahogy így kellene mindenkinek viselkednie és beszélnie a másikkal, ahogy te és anyóca teszitek.
@arpika23: A poszt elején idehoztam néhány kérdést, arra sem igazán érkeztek válaszok.

Jelenlegi formájában a kvótarendszer életképtelen - mondja Ember Zoltán, az Iránytű Intézet elemzője. A szakértő szerint a matematikai képlet alapján való befogadás számos nagyon fontos tényezőt figyelmen kívül hagy:

- A menekültek igényeit, vagyis, hogy hova szeretnének költözni.
- A migránsok várható magatartását, vagyis, hogy hajlandóak-e abban az országban maradni, ahová költöztetik őket.
- A befogadó állam jogi, társadalmi sajátosságait.
- A helyi társadalom igényeit, vagyis, hogy szeretnének-e befogadni migránsokat.

Egyelőre úgy néz, ki, bármennyire is ésszerűnek tűnik első blikkre, a kvótarendszer sokkal több kérdést vet fel, mint, amennyit esetleg meg tudna oldani. Például azt, hogy

- Kimondjuk, hogy a háború/polgárháború végén mindenkinek megszűnik a menekültstátusza?
- Hogyan követjük nyomon a szétosztott menekülteket?
- Megakadályozható a Németországba, Skandináviába való visszaáramlás például országhoz kötött ideiglenes munkavállalási engedéllyel?
- Hogyan teremtjük meg az egységes feltételeket, azért, hogy lényegesen nagyobb támogatást élvező menekültügyi- és szociális ellátórendszer miatt ne induljon meg átáramlás?
- Van-e felső számbeli plafon?
- Leszögezzük, hogy nincs családegyesítés?
Ha mégis, hol húzható meg a határ?
- Hogyan kezeljük azt, ha az adott menekült egyes családtagjai, barátai közül már valamelyik érintett államban élnek?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tudod, a mi Gézánk gazdasági kérdésekben hozsannázott a kormány világra szóló sikereiről.
Gábrissal más a helyzet.
Gábris valóban linkekkel, kivonatolással operál. Én személy szerint azért vagyok itt, mert a társaim saját gondolataira vagyok kíváncsi egy-egy adott témában.
Biztosan nem figyelted meg, de én soha nem élek sajtó idézetekkel.
Úgy vagyok a linkekkel, mint a viccekkel. Ez utóbbiakat nem is értem, és meg sem hallgatom.
Tudod miért? Mert kár embereknek társaságba verődni azért, hogy külső bölcseleteket vagy vicceket adjanak elő egymásnak. Vegyenek újságot vagy Lúdas Matyit, ha erre kíváncsiak.
Én csak a saját tollaimmal ékeskedem,lehet, hogy néha tépettek, de az az én bajom, ha leégek.
@arpika23:
Legyen "menekült". A játékszabályok adottak, a tagországok tartsák be. Kezdve görögökkel, ahonnan már ide sem kerülhettek volna ezek az emberek. Eleve adottak az országok, ahonnan befogadnak. A többit miért engedjük át?
Itt már nem lehet megfogni. Amikor törököknél államilag támogatott a csempészés (hisz el se tudnának onnan a hatóságok nélkül indulni) addig meg miről beszélünk?
Európáért aggódunk, közben kussolás van, hogy csak innen, a hazánkból is elmenekült gazdasági okok miatt fél millió ember!
Azokért nem aggódunk, ők már megtalálták a helyüket?
A mostani középiskolások fele minimum szintén le fog lépni.
Értük se aggódunk?
Illetve mit tesz az ország, hogy ne m
@Gábris szomszéd:
Gábris!
A jelszavam: "Soha ne árts!"
Biztos, hogy nem mindíg sikerül, de igyekszem az embertársaimmal békésen megférni.
Így vagyok nyugodt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tudod attól hogy nem értek vmiben egyet veled, azért a tények engem is igazolhatnak. Bevallottan nem vagyok jobbikos sőt fideszes sem. Emellett más színű sem csak a saját véleményemet képviselem. Ami adott esetben egyezhet bizonyos pontokon bármelyik pártéval. Sajna most az a helyzet hogy néha még a tuzsonnak is igazat kell adnom. Nem egyszerű hidd el. Az usázásról és putyinozásról pedig az a gondolatom hogy bizony néha az eseményeket összefüggéseikben kell értelmezni. Azt meg fogadd el tőlem hogy ha valami sárga, tollas, hápog sőt még úszólába is va, akkor azt első lépésben kacsaként kezeljem. Ha kíváncsi vagy akkor kifejtem neked mire is gondolok, bár az hosszabb szösszenet lenne.
@Gábris szomszéd:
A fő kérdést kihagytad. Látott-e már valaki sikeres integrációt nagyszámú muszlim bevándorló csoport esetén más kultúrájú közegben?
@arpika23:
A tények! Ez így van!
A feltételezések és hoax-ok annyira nem... Márpedig az van ezerrel az idehányt jobbikos propagandaszarokban.
Sok mindenkivel egyetértek én is.
Sokszor az osztrák FPÖ-vel is, mégsem kezdem el skandálni, hogy "Ungarn RAUS!". Márpedig ott (in Österreich) sokan így is gondolják.
Azt meg te fogadd el, hogy a klasszikus trollkodás itt pártalapon próbálkozik be, mindegy mi a téma. Beszélgetni lehet, kaja, pia, minden belefér.
Majd amikor a "minden" alapon egy pártmajom beletolja az egészbe az alfaszar linket, hogy Putyin micsoda remek ember és még 26 mocskos usa meg hasonlók, akkor???
Ne már...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem értek egyet. Nincs itt egy menekült sem. Kizárólag szerencsevadászok, akik a jobb élet reményében idejönnek, közben pedig az alkalmazkodás legcsekélyebb jelét sem mutatják. Sőt! Erőszakosan követelik a mi alkalmazkodásunkat az ő kultúrájukhoz. Ezért a véleményem hogy nem megfogni kell őket hanem kirakni de nagyon gyorsan mielőtt még nagyobb bajunk lesz belőlük.
A másik fele:
"Európáért aggódunk, közben kussolás van, hogy csak innen, a hazánkból is elmenekült gazdasági okok miatt fél millió ember!
Azokért nem aggódunk, ők már megtalálták a helyüket?
A mostani középiskolások fele minimum szintén le fog lépni.
Értük se aggódunk?
Illetve mit tesz az ország, hogy ne m "

Látod itt tényleg nagy a baj. Ugyanis ezek az emberek nem itt fizetnek járulékot adót stb. Emiatt a jövőbeli nyugdíjrendszer nem elképzelhető. Meg más sem. Minél többen elmennek, annál nagyobb lesz a kaka. Márpedig elmennek, mint ahogyan az én kölykeim is, az első adódó alkalommal! Én csak amiatt aggódom hogy a jelenlegi "migráns" balhé pont az ő jövőjüket végzi ki. Mert rohadtul nem szeretném ha ejrópában sok kicsi jeruzsálem alkulna. Pedig a dolgok most pont affelé mutatnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: legyen az! sőt igazolni is tudja azt a tényt miszerint menekült.
a durvára polkorrekt német sajtó is arról kezd el írni, beszámolni, amiről én is beszélek: a túlnyomó többség NEM menekült, hanem migráns!

@arpika23: idézte a genfi egyezmény azon szakaszait, amikben pontosan és világosan körülírja, miszerint hogyan KELL VISELKEDNIE a VALÓDI menekültnek.

a jelenlegi német helyzetről csak annyit tudok mondani, hogy a jóval kevésbé sújtott északi régióban Hamburg, Flensburg éppen a hétvégén sikerült felgyújtani menekültek szállását.
a keleti oldalon pedig a pegida 10 ezres nagygyűléseket tart...

erre majd lesznek reakciók is a menekültek és a már régebb óta itt élő radikális muszlimok részéről, akkor nehéz lesz majd meghatározni, hogy úgy kezdődött, valaki VISSZAütött
@Mariann19:
Képtelen önálló véleményre. Idézetekkel, linkekkel operál, legfeljebb az idézőjelet hagyja le... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem tudom pont ezért a menekült kérdést objektíve megközelíteni...egzisztenciaépítés, megélhetés,tanulás ez mind közrejátszott, meg az orbáni rendszer utálata, hogy a kisfiam emigrált Angliába....5 év alatt társa, lakása, jó autója,barátai, vezető beosztása a képzettségének megfelelően (repülős), lett...tehát 5 év alatt elérte amit idehaza 15 év alatt sem....miért is jönne haza? értem? soha nem fogom hibáztatni, hogy itthagyott, csak titokban könnyezem érte, de azt minden este, mikor lefekszem:(.Átok rád Orbán!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Sokkal előrébb fogsz tartani, ha sikerül majd megszabadulnod attól a rögeszmédtől, hogy engem azért küldtek ide főállásban pénzért, hogy tönkrevágjam ezt a blogot. Ha ilyesmiben hiszel kb. egy szinten mozogsz egy konteós kommentelővel, mondjuk a mandiról. Arról nem is beszlve, hogy ezzel a blogot és benne a saját szereped is jócskán túlértékeled.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tehát tények.
1. A szerbeket jól megbombázták egy drogcsempész muszlim maffia miatt. Így most mint ejrópa történelmi védőbástyája inkább tömegközlekedési cégként működnek. Micsoda véletlen...
2. Ukrán tavasz és következményei.
3. Arab tavasz és annak következményei.
4. Szíriai "polgárháború", ami persze bevalottan nyugati segítséggel pénzzel fegyverrel tört ki és folyik.
5.ISIS megalakulása és térnyerése a térség amerikai befolyású övezetében.
6. Görög válság és annak roppant érdekes kezelése...

Mondom én hápog sárga tollas madár aminek úszólába van. Mi is az ? Hát a kacsa!

Akkor most bolond vgyok?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kössz. mindenkinek.
Bízom Benned, hiszek Neked.:)))
@arpika23:
Miért megy el a gyerek?
Mert egy tolvaj-korrupt politikai vezető réteget, egy következmények nélküli országot lát itt, ahol a megélhetés nehéz, sokkal nehezebb, mint külföldön, miközben a lehetőségek adottak lennének.
A tanáraitól is hallja, látja, mi folyik itt. Jó nevű középsikola, nincs vécépapír, kréta(!), miközben focira százmilliárdok.
Viszont 18 évesen undor fogja el, hogy ezekkel a korrupt, szarházi volt komcsikkal kelljen esetleg ahhoz alkudoznia, hogy majd megélhessen, hisz kényúrként mindenre rátelepedtek.
Minek akarjon ezek ellen ő küzdeni? Az a félmillió magyar is ezt a kérdést tette fel és elment!
Szóval egészen nem is ugyan azért mennek külföldre, amiért a menekültek, akik az életükért + a megélhetésükért.
Ennek ellenére nem hallottam annyit aggódni a KISZ titkár elvtársakat értük, mint a hazánkban nem is létező menekültek ellen.

A moszlimok bevándorlását egyértelműen korlátozni kell, a testvéri arab, moszlim államok szépen magukra vállalhatnák.
@Gábris szomszéd:
Cseszed, engem delegált valamelyik párt egy önkormányzati bizottságba, vagy téged?
Konteo??
Névegyezés csak?
@evasanyoca: Nem tudom mi a bajod ezzel? A gyerek megtalálta a boldogulást. Hát nem az a fontos? Képzeld azt hogy amerikai vagy és a fiad elköltözött a munka miatt Idahóból a nagy almába.... Hiszen tulképpen éppen ez az unió alapvető célja vagy mi a fene.
@arpika23: legközelebb akkor véleményezd az érzéseimet a témában, ha anya leszel...:))
@arpika23:
Az a baj ezzel, hogy idehaza esélye sincs!
Nem mintha az ország nagy része hülyébb, lustább, tehetségtelenebb nép lenne.
Mindössze egy tolvaj, korrupt csürhe az un. ELIT.
Amin rendszeresen lebuknak, majd immáron nem is titkolva, a képünkbe vigyorogva megkérdezik, hogy és...?
Az ország hülyébb, lustább, tehetségtelenebb része viszont hatalomban tartja (trükkök ezreivel) az elvtársakat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Cseszed engem nem, de épp az előbb írtam le. Egyébként én mióta foglalkozok azzal, hogy mi a munkád vagy, hogy szabadidődben te épp evezel vagy épp makett versenyt szervezel?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Európáért aggódunk, közben kussolás van arról, hogy innen hazánkból is elmenekült gazdasági okokból fél millió ember."
Két kérdés is belefér ebbe az állításodba.
Az egyik az, hogy a menekültek státuszát gyakran összemossák a külföldön munkát vállalókkal.
Holott óriási a különbség.
Amikor egy európai ember gazdasági okokból elindul külföldre munkát vállalni, ott várják, mert szükség van a munkájára. Nem eltartottként kíván élni, hanem gondoskodik saját magáról, rendszerint egyeztetett vagy ismert körülmények között jelenik meg egy másik országban, döntésének vállalja a kockázatát.
Erről ennyit.
A másik kérdés.
A kormányunknak óriási a felelőtlensége abban, hogy a külföldi munkavállalás ellen nem teszi meg az intézkedéseit. Ne utólagos kozmetikázással próbálja visszatérésre ösztönözni ezeket az embereket, hanem prevencióval arra, hogy ne induljanak el továbbra is. Persze, ehhez béreket kéne emelni, mégpedig jelentősen, hogy vonzó legyen itt maradni, és vissza térni.
Ehhez pénz kell, de a több száz milliárdos fecsérlésből bőven jutna erre a célra, csak egyszer kéne meglépni. Ugyanis a hazatérők itt adóznának, az értékteremtésükből nőne a GDP, amely a további jövedelem növekedésnek lenne a forrása.
Arról nem szólva, hogy a jelenlegi kimenni szándékozókat is maradásra ösztökélné az elfogadható jövedelem. Nem utópia ez, a világon már meglépték az ilyen húzásokat, lásd. nemrég az USA, aki ki is mászott a kakaóból. Bár ott pénzt nyomtak, az igaz, de nekünk lenne is miből, kótya-vetye helyett.
Azonban most nálunk ez nem téma, a menekültügy elnyomja ezt a fájó körülményt. Mi több, még előnyös is a kormánynak a menekültek látványa hazai berkekben, mert ez a kontraszt egy megelégedő hangulatot vált ki, még ha hamis is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A helyzet értékelésében igazat adok, csak éppen azt mondom pont jó ez így. Az uniós lét megadja azt a lehetőséget a kölyköknek hogy oda menjenek ahol jól érzik magukat. Ezért örülök neki és az önzőségemet talonba teszem. Aggodalmam abból fakad hogy nehogy már ez a muszlim horda pont ezt az esélyt vegye el tőlük. Az pedig hogy a jelenlegi rendszer hova jut majd a maradékkal, mikor már a krém jól kitántorgott, az idő múlásával ki fog derülni. Mert lopni csak abból lehet a politikusoknak, amit itt megtermelnek. A történelem pedig azt mutatja, bármilyen birka is egy nép ha túl szorosra húzzák a nadrágszíjat, fellázad. Minél később annal nagyobb hévvel. Az hogy akkor mi lesz itt számomra konkrétan nem megjósolható. Csak annyi hogy jó nagy szar...
@evasanyoca: Bocsi apa vagyok, de azért megérteni próbállak mert van nejem ő meg anya.
@evasanyoca: Bár megjegyzem egy lányos apa van olyan mint egy fiús anyuka!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az előbb mondtam. Egyszer majd eljön az idő. Hogy mikor azt nem tudom ne is kérdezd.
@nincs_itt: merkel beszéde az enszben teljesen világos volt: mindenkivel emberként és tisztelettel viselkedjünk, függetlenül attól, hogy az eu-ban maradhat-e vagy sem... (az más kérdés, hogy az, aki "csak" a szegénység, kilátástalanság miatt keres új hazát magának, avval szemben a Pantagruel által írt szenvtelen érdekérvényesítést alkalmazzuk, minden érzelem nélkül... mindazonáltal nem feledve azt, hogy a XVI. századtól kezdve nem afrika rajzott ki a világba... )

(senki nem írta, hogy nem kellene betartaniuk a hely törvényeit... az erre való hivatkozás demagóg csúsztatás... )
(a volt ndk lakóinak nem kellene elfelejteni, hogy ők sem lehettek volna az egyezmény szerint menekültek... )
@Mariann19:
Igaz, de tegyük hozzá, akik kimentek, azok gazdasági menekültek voltak nagyrészt (Nyugat-Európában a kinti magyarokat és egyéb nációkat is így emlegetik a helyi jobboldali vonalon), hisz kevés volt köztük (arányaiban) a "szükség volt a munkájára" c. kategória, akik a kész, magas szintű képzettségükkel egy adott helyre mentek egyenesen, mint nincs itt kollega.
A munkaerőigény növekszik, amit nem tudnak betölteni, mert a munkák egy részét a helyeik el sem vállalják, másrészt nem is akarják annyira megfizetni, hogy versenyképesek maradhassanak. Ezt csak a bevándorlók foglalkoztatásával tudják feltölteni.
Idehaza a kereskedelem, a gépgyártás, a ... x terület munkaerőhiánnyal küzd. Ahelyett, hogy képeznénk az embereket ezekre, tanítanánk sokakat, a közfoglalkoztatás c. szarral kozmetikázzák a foglalkoztatási statokat.
Az iskolákból képzetlenebbül kiszórják a gyerekeket, akik látva, hogy mennyire nincs esélyük normális, megélhetést biztosító melóra, persze elhúznak külföldre.
A képzettebbje meg látja, hogy menyire hülyére akarják venni fizetéssel, azért megy el, evégre EU.
Vagy körbe viszik a kerítést, vagy kiürül az ország. Mint az NDK-s dilemma anno 1961-ben...
@arpika23: hülyébb, lustább, tehetségtelenebb
Konkrétan most még az eu-s pénzből lehet lopni (szimpla 3x árazás zajlik), mert amit az ország megtermel, az a hideg vízre csak!
Egy AUDI gyártósor leáll egy hétre és meglátszik a GDP-n???
Azta.rva...
Ez nem gazdaság!
@arpika23:

"Akkor most bolond vgyok?"

"Aggodalmam abból fakad hogy nehogy már ez a muszlim horda pont ezt az esélyt vegye el tőlük."

(akkor, most, o
@Imola Helyesi:
A te véleményedet nem hallottuk kifejteni.
Eddig csak a személyeskedésben fejtettél ki tevékenységet.
Szóval lökjed...
@Imola Helyesi:
Ezt nevezem... Ritka átlátszó vagy... cáfolhatatlan és tiszta érvelés...
Mondhatni vitaképtelen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nagyon heterogén a külföldön munkát vállalók tevékenységi köre, de a tapasztalatok azt jelzik, hogy a magasabb jövedelem érdekében olyan munkakörökben helyezkednek el, ahol kint a munkaerő piacon igény van. Ez lehet manuális, a szakmai képzettségnek megfelelő, vagy keresett, magasabb szintű munkahely.
Azonban van ezen felül még egy szegmens, amiről e tárgyban a felmérések szólnak.
A külföldre távozó munkavállalók, főként a fiatalok
egy része a hazai társadalmi viszonyokat képtelen elviselni, ami nem is csoda.
A mi gyerekeink gondolkodása nem tűri azokat az antagonisztikus ellentmondásokat, hogy álságos módon a kormány fennen hirdeti az emberi jogokat, a demokráciát, miközben alattvalóként, megalázottként kezeli őket. Persze, ez nemcsak a fiatal korosztály problémája.
Más. A kormány a bérszínvonal javítását a GDP növekedésétől teszi függővé, ezt hangoztatja.
A két tényező kölcsönösen hat egymásra, ezt jó lenne, ha végre felismerné mint összefüggést.
Ezt még kiegészíti a mértéktelen herdálással, a két vétek azt jelenti, hogy ebben a mocsárban marad a gazdaság a jövőben is, és mi lesz 2020. után, ha nem lesz eu-s lóvé a valóság eltakarására?
A képzés a pedagógus társadalom lázongása ellenére minden szinten diktatórikus módszerekkel süllyed, mert a "gógyis" főnök csak gumicsizmás munkavállalókkal képzeli el azt, hogy a haza fényre derül.
A fenti vitában nem foglalnék állást, mert másként ítélem meg.De ezt már leírtam.
Mindenesetre a tegnapi napot átfutva, időutazásba kerültem. Nem tudtam eldönteni, hogy egy mm-gg-kör hogy került egy Veres Pál oldalra, vagy egy Mórickába.
Lehangoló volt.

Más!

Érdekes interjú az/egy autentikussal.

www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
@Imola Helyesi: Ez most magyarázd meg met nem értelek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"A téma világpoltikai elemzésétől eltekintek, mivel nem vagy erre vevő."

Igaza van Fabnak, a maga egyszerűségében tényleg szórakoztató, csak az a baj, hogy lényegesen többször szólal meg,mint ahányszor szórakoztató:)
@Mariann19:
A gyerek osztálytársai is fennen hangoztatják (sőt az évfolyamuk is), hogy amint lehet, elhagyják az országot.
Ez egy jó nevű iskola.
Az osztály harmada már érettségi után meg is pattan, merthogy nekik anyagilag ez nem lehetetlen, olyan egy része.
Én szeretném itt tartani, de ...
Tanuljon nyelveket és olyan dolgokat, amivel meg tud élni bárhol a világban. A szívem megszakad, de magáért tanuljon.
@Imola Helyesi: párdon! mit teccik a néninek hinni?:)
@Orica Középföldi:
Orica!
Mi az az mm-gg kör?
Többféle meghatározást találtam rá. Melyik?
@Mariann19:

Mosó Masa, Gőgös Gúnár (by Sir):))
@taga20:
A néni ment. A stílusod hallom kissé bedurvult. Elgurult a gyógyszer? Kevesebb genitáliát és végterméket, próbálj meg viselkedni, sokak szerint tuskó vagy koma... nem kéne bedurvulni...
@Sir Bates dö Hól: ezt senki nem vitatja, én biztosan nem! viszont, azt sem szabad elfelejteni, amit nagyon sokszor hangsúlyoztam már, hogy aki nem viselkedik arra méltóan(nem én döntöm el, hanem az egyén a viselkedésével) az bizony ne számítson "baráti ölelésekre".

a xvi. századi kirajzásnak bizony nagyon súlyosak a következményei, amelyek a mai napig hatnak! épp a németek nem annyira rajzottak..

viszont a befogadó(jelen esetben cél országnak nevezhető)ország a saját kárára, polgárai veszélyeztetése árán
semmiképpen nem kötelezhető korlátlan számú "menekült" ellenőrizetlen befogadására!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Gazdasági informatika?
Nagy jövője van, és a kettő kombinációja garancia.
Itthon is van lehetőség.
Gyermekkorától ismerős fiú, programozó matematikus, elhelyezkedett egy multinál, két éve 650 ezer Ft alapjövedelemmel.
Két éve kiment Svájcba, most Párizsban van a cég égisze alatt. Itthon kapja a jövedelmét, plusz külföldön is jár a munkabér.
A Corvinuson már a tanuló évek végén keresik a jobbakat, jó jövedelem kilátásokkal.
Szoktad az Eduline-t olvasni?
Nagyon fájdalmas döntés előtt álltok, de tehetséges lányod van, siker lesz a vége.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne ülj fel a pletykáknak haver, én vagyok itt a legdecensebb:9

aki mást mond, az festi magát:))
@punkfrog™: Guszti bátya is fradista, szokás szerint érdemes elolvasni

nol.hu/velemeny/hazaarulok-1569597
@Mariann19: a kivándorló magyar fiatalok, leginkább a jövőtlenségtől félnek, nagyon kevesen foglalkoznak napi politikával.
igaz, mindenre rányomja a bélyegét mo.-on.
otthagyják az országot, mert amit látnak a szüleiken, rokonaikon, ismerőseiken keresztül, bizony erre ösztönzi őket.

viszont sokuk csak a megérkezést követő hónapokban szembesül a ténnyel, ez sem a kolbászos kerítések és tejfeles fenekek vidéke!

még a hiányszakmákban is csak másodhegedűsként kezdhetik! a helyi erők mögött(nem mellett)! sok-sok kemény és lehangoló élményt kell megélni, mire eljuthatnak a várt pozícióba és élethelyzetbe!
de megéri! ezt biztosan mondhatom.
@Orica Középföldi: "A legveszedelmesebb méreg az, amikor leszármazási, vérségi alapon akarják meghatározni, hogy ki tartozik az adott politikai-területi egységhez, a nemzethez - ez ma tetten érhető a magyar jobboldalon. A mai Magyarországon elenyésző azok aránya, akiknek ősei Árpáddal jöttek az országba. Nem csak ők a nemzet."
@habakuk000: a norvégok meg bosszút állnak rajtunk a civil alap miatt:))
@arpika23: én szerényen üldögélek itt,de mégis
szerintem a szírpolgárháború kitörésében Aszad is felelős.ugyanis nem úgy kezdődött hogy bukjon Aszad! vagyis ha Aszad nem erővel akarta volna leverni,hanem tárgyalni kezdett volna akkor lehet hogy nem itt tartanánk. Aszad egyébként érthető okokból érezte magát erősnek, elvégre a kisebbség (keresztények,alaiták,drúzok stb) benne látták,látják a biztonságot, hiszen mint világi diktátor nem izgatja hogy ki miben hisz,ellenben egy vallási diktátorral.
ezzel együtt az is biztos hogy szíria stabilitását nem szabadott volna felrúgni,mert azzal Pandóra szelencéje nyilt fel.kezdve ott hogy szír identitás nincsen, van helyette sok-sok önazonosság, akár egyszerre is és ezeknek megvan a térségi külföldi támogatója. szunniták-Szaud arábia,siiták Irán,és ők ketten szépen elmarakodnak. a másik meg irak, ahol Szaddam bukásával Irán erősödött meg,hiszen siiták vették át az irányitást Irakban is...ami önmagában nem lenne gáz, csakhogy Máliki koholt vádakkal letartóztatott szunnita vezetőket,és a tiltakozásokra fegyverrel válaszolt, amivel megásta országa sírját...és ennek meg szíriának a következménye hogy az Isis tért tudott nyerni. az iSIs egyébként érdekes képződmény a maga nemében..
@PeniValdes: nagyjából stimmt, de azt is biztosan tudod, hogy az Aszad család 1971 óta "uralkodott" szíriában... tehát olyan sok tárgyalni való nem nagyon akadt, amíg az "arab tavasz", ami érdeklődés hiányában elmaradt szíriában, ezért segítettek egy kicsit, kívülről is.
@nincs_itt:
"Viszont sokuk csak a megérkezésük után szembesül a ténnyel, hogy ez sem e kolbászos kerítések és tejfeles
fenekek vidéke."
"Még a hiányszakmákban is csak másodhegedűsként kezdhetik."
Azon gondolkozom, hogy amennyiben itthon marad, nem ugyanezek a kilátások? Itthon sem leszünk prímhegedűs státuszban kezdő munkavállalóként.
Ez a kedvezőtlen start sem tarthatja vissza a nagy utazástól az embereket, különösen, ha a jövedelmi viszonyokat is bekalkulálja.
Ahogyan és általánosan tapasztalom, nagy vagyont nem halmoznak fel, de a kitűzött célokat azért elérik anyagi vonatkozásban.
Nem kell ahhoz napi politikával foglalkozni, hogy az ember ne érezze jól magát a hazájában. Apró attitűdök, másoknál tapasztalt drámák, a bizonytalanság érzet, a természetes fejlődés hiánya elég indító ok arra, hogy elmenjenek az emberek szerencsét próbálni.
Neked sikerült, és ehhez szívből gratulálok, jó neked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Humánabb vonal."
Akkor külföld.
Persze az áhított foglalkozástól függ, de nálunk nem nagyon preferálják a humán vonalat.
Lásd. a felsőoktatás ezen a téren való leépítgetését.
@nincs_itt: sosem volt arab tavasz, az egy szép kifejezés csak nem igaz..hogyne, erre írtam a pandóra szelencéjét,hogy az a térség bonyolult,és bolygatni hiba sőt bűn.
@Mariann19: persze! viszont sokan gondolják úgy, hogy megfelelő végzettségekkel könnyebb lesz! személyes tapasztalat.
éppen németo.-ról mondható el leginkább, hogy nagyon szabályozott világ. értem ez alatt, hogy bizony nincsenek kiugró eltérések! egy adott területen nagyon szűkre szabottak a feltételek. nincs olyan, hogy "A" cégnél ugyanaz a pozíció sokkal több bért, juttatást jelent mint "B" cégnél.
ez igaz minden területre!
biztos anyagi hátteret létre lehet hozni, nyugdíjat is, mert biza azzal számolják el sokan magukat!
megkaptam én is a nyugdíj kilátásomat, nem nagyon vigyorogtam volna, ha nincs magán nyugdíj pénztáram!
átlagosnak tekinthető fizetéssel, a ledolgozott évente 30-40 euróval lehet számolni! tehát 40 évnyi munka 1200-1600 euro nyugdíjat jelent... ez igazán nem sok!
@PeniValdes: köszönöm! ezt akartam gügyögni magam is!
@Mariann19: bocsánat! de humán vonalon még inkább nehézkes! ha nem orvos, ápoló akkor elfelejtheti... ugyanis német tanár, német férjjel, sok-sok éves német élettel NEM kapott tanári állást! nem kezdőről beszélek!
mert tanárnak, kizárólag német! pl
@PeniValdes: Az isis is csak egy olyan kreáció mint az al-k. Meg a többi. Balfaszok próbálkozása történelmi ismeretek híján. Muszlimokat azok a barmok csak messziről láttak. Mi itt a Balkán felett legalább rendelkezünk némi tapasztalattal. Ezért nem bízunk az ilyenekben. 150 év tanóra elegendő volt.
@nincs_itt:
Mindíg érdeklődéssel olvasom az információidat a kinti körülményekről, mert átfogóak és szemlélődésből fakadnak.
Pl. az nagyon imponáló, hogy - ahogyan írod - egyes munkaköröknél nem szerencse kérdése, hogy azonos szakmai ismeretekkel és képességekkel milyen jövedelmet érhetnek el az érdekeltek.
Annyira természetes lenne nálunk is, hogy nem külső körülmény, hanem a teljesítmény a meghatározó a bérek alakulásánál.
A másik kommentedre.
Vannak foglalkozások, amelyek nem egykönnyen adaptálhatóak eltérő viszonyok esetén.
Mondjuk én nem humán vonalon működöm, de a munkám jogszabályi és gazdasági tevékenységhez kötődik, amelyek állandó mozgásban vannak. Viszont léteznek kötött tényezők is, amellett állandóan fogalmazni, írni kell, amelyhez nagyon jól illik tudni a speciális nyelvezetet is.
Így hát itthon maradok.
@PeniValdes: "az a térség bonyolult,és bolygatni hiba sőt bűn."

Vajon a bűnösök mikor nyerik el büntetésüket? Azt hiszem költői a kérdés. :(
@Mariann19: éppen a jogászokat, pénzügyekkel foglalkozókat felejtettem ki a körből, ott nagyon magas szintű nyelvtudás sem elégséges!
ez nem szerencse kérdése, hogy mennyi a bér, juttatás stb, hanem itt németo.-ban egy stratégia része! nincsenek, mert engedik meg, kiugróan magas keresetek! a melós is megfelelő bért kap és az értelmiségi is!
a tisztességes megélhetéshez elegendőt, de nem sokkal többet!
érdekes volt észrevenni, hogy bizony ezt ennyire szigorúan szabályozzák!
@arpika23: Na ezt kapd el ne a náthát. Azt hiszem ez a valóság meg a gumikacsa, ami aztán végképp nem propaganda. :)

Menekültek: Forradalmi magyar ötlet a láthatáron

"Újabb kezdeményezéssel áll elő a magyar menekültsegítő társadalom oszlopos tagja, a Migration Aid szóvivője, Zsohár Zsuzsanna. A cél immáron túlmutat az országhatáron, és még igazodik is az EU által szorgalmazott irányhoz: Törökországban tartani a menekülteket úgy, hogy ne fulladjanak a menekülttáborban tétlenségbe és apátiába? A terv ambiciózus, de ettől igazán vonzó az aktivista számára.

Aki menekült lesz Törökországban, nem kap munkavállalási engedélyt, és a mozgása is korlátozva van – októbertől egy városra. Az útlevelet a török hatóságok nem is adják vissza, a menekülteknek két lehetőségük van: minimális feketemunka, vagy tétlenség.

A török táborokban jelenleg is kétmillióan élnek ilyen körülmények között. Egy dologban eltökéltek: vissza akarnak menni Szíriába. Zsohár Zsuzsanna ezeknek az embereknek az érdekében szeretne valamit tenni. Az elképzelés akkor kezdett a fejében mocorogni, amikor az N1 tévén a K.O. című műsorban „összecsapott” Toroczkai Lászlóval.

youtu.be/PDWl7InB2C4

A határzár ötletét is magának vindikáló ásotthalmi polgármestere vetette fel: magas életszínvonalat biztosító városokat kéne építeni a török területeken, hogy a menekülteknek eszük ágába se jusson továbbjönni (most már ez egyre nehezebb lesz: péntek éjféltől a magyar-horvát határ is le van zárva).

Nos a rohattszemétjobbernáci ötletét igyekszik most megvalósítani egy liberális felfogású civil. Valahogy így kéne működnie a világnak. Nem azon picsogni, hogy ki javasolta, hanem csak a konkrét ügyet nézni és ha jó megvalósítani.

hvg.hu/itthon/20151018_Menekultek_Forradalmi_magyar_otlet_a_lath
@arpika23: jó fizetést ad,infrastruktúrát épit ki stb...nem csoda hogy ott hol nincs munka harapnak rá..
@nincs_itt: van egy szükséges minimum máris (bár a németek is részt vettek a kirajzásban, korábban, mint német lovagrend, de most tekintsük őket európa részének)...
@Gábris szomszéd: hosszú lista a bűnösöké, 2 térségi nagyhatalom pl...de talán,hogy most az ISIs a lábuknál talán észheztérnek
Basszus!

Én magamat balodalinak tartom, de még soha nem dícsértem a baépdalt,vagy a baloldali eszméket, mert az magán ügy. hpgy ki miben hisz, és mit tart idvezítőnek.

Gondolom, itt és más nem "politikai" blogon is az a lényeg, hogy a posztban felvetett témákhoz kapcsolódva a mai magyar valóságot elemezgessük, kritizáljuk, esetleg örvendjünk valaminek. Én pl. nagyon tudnék örülni, ha nem arról szólnának a hírek, hogy már megint x,y,z nyerte a közvilágítási tendert, hanem az én városkám megbecsült vállalkozója. Valahogy ő sosem nyer.
Azt gondolom, ez sokkal fontosabb kérdés, mint a migráció. Ha 700/500 millió ember közé egy-két millió nem tud bejutni, akkor nagyon nagy a baj. A fejekben. És ebből még akár területfoglalásra irányuló háború is lehet.

Az anyázás meg kit érdekel? Akinek nem inge, nem akarja felvenni, aki meg kiprovokálja, az magára vessen.

Mellesleg a frontok jövetele és távozása valahogy összefüggésben van az itteni "biliborogatással", általában előbb a front, aztán borul a bili. Csak el ne törjön.:O
@Gábris szomszéd: Köszi a linkeket de nagyjából tisztában voltam már.
A migaidos zsuzsika meg tényleg jól tenné ha kiköltözne közéjük. Ott aztán kiélhetné exhibicionista hajlamait. (Bár a csador nem igazán segítene neki ebben.) Legalább itt nem idegesítene. Csak attól tartok ha vmi sérelem érné a védencei részéről (ami ugye borítékolható), azonnl szaladna haza picsogva rinyálni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Tényleg nagy a baj a fejekben. Kiében is?
"Azt gondolom, ez sokkal fontosabb kérdés, mint a migráció. Ha 700/500 millió ember közé egy-két millió nem tud bejutni, akkor nagyon nagy a baj".
Tudod az itthoni problémás dolgok megváltoztatására még lenne esély. Holnap holnapután vagy egy kicsit később. Sajna a beköltözött müezzinekkel már más a helyzet. Ha már itt vannak, akkor slussz. Úgyhogy sztem ennek nagyobb prioritása van. Mert ez visszavonhatatlanul átírja az életünket. Nekem meg nem igazán van kedvem a közeli jövőben hajnalban mindenféle ajvékolásra ébredni minden nap. Laktam már olyn országban ahol megéltem. Nem volt vicces.
@PeniValdes:
Ha az isisre gondolsz aki oda megy annak nem a munka hiányzik....
@arpika23: Egy jó hír. Életét vesztette az egyik legkeresettebb szaúdi Al-Kaida vezér Szíriában légicsapások során.

en.alalam.ir/news/1750040
Ezt A "P" aprikát, ki a tököm ültette el?
@Gábris szomszéd:
Csak az a baj hogy még van belőlük több mint elég. Folyik a képzésük itt ejrópában.
@arpika23:

Tudod, engem a helyedben a müezzinek hajnali "ajvékolásánál" sokkal jobban aggasztana Magyarország évek óta tartó gazdasági és erkölcsi hanyatlása.
@Eszter jött:
Tudod már magyaráztam de most lassan mondom. Az itthoni problémák sanszosan orvosolhtóak, idő kérdése. A müezzin nem. Az mindörökre szól.
@Sir Bates dö Hól: nem akarlak megsérteni, de ez már nyavalygás!

mesélj nekem, a német gyarmatbirodalmakról...
@arpika23:

Oh, no! Ez szól mindörökre.

propeller.hu/itthon/3164832-kigyozo-sorok-vartak-ingyen-etelt-kozmedia

Az elszegényedett, lecsúszott családok kilátástalan harca a mindennapokért.
@Fabius: gondolom majd reggelire kapja meg a magyar sajtó, a ma esti híradókat németo.-ból.

na szóval, Herr Wendt a német főrendőr, és a menekültügyekkel megbízott politikus egybehangzóan kiállnak a német osztrák határon a KERÍTÉS ÉPÍTÉSE!

a főrendőr a "menekültek" agresszív és kezelhetetlen viselkedése miatt!!
@Eszter jött: Tévedsz. Sajna ilyen volt is lesz is. De javulhat. A müezzin az nem.
@nincs_itt: Bocsi da valami keletafrika azért volt ott...
@PeniValdes: hogyne volna bűn... a bonyolult helyeken inkább legyen totális elnyomás...
@tristen2005:

Az hagyján, vadhajtás. A kérdés az, minek öntözik:))
24.hu/kozelet/2015/10/17/etelosztas-az-elelmezesi-vilagnapon/...no most azt kérdezném az okosoktól, elfér még a sorban pár tízezer menekült?
@evasanyoca:

Nem kellenek ide /sem/ menekültek. Megoldjuk önerőből.
@arpika23: ember(forma), te magaddal beszélgetsz?...
@Eszter jött: :((. elnézést kérek, nem vettem észre, hogy már betetted, bocsánat.
Én azt gondolom, nem lehet versenyezni, hogy melyik probléma a nagyobb, a müezzin éneke vagy a szegénység, nincs alá és fölé rendelés, ez azért nagy probléma, az meg azért...és a sornak nincs vége, lehet folytatni, sajnos a probléma-felsorolásokat....:((
@evasanyoca: az az igazság, hogy soha életemben nem voltam irígy ember, mert édesapám arra tanított mindig: a saját zsebedben kurkássz, az a tied!...most meg vénségemre látván a sorbanállókat mérhetetlen és tehetetlen dühöt érzek a timike gyémántboltja, a sarkakata uj ruhája,a bla-bla-bla iránt,legszívesebben mezittelenre vetkőztetve kikergetném"ezeket" mészárossal az élen a Kalaháriba.....?((
@nincs_itt: nem sértesz meg... a poroszok, a többi baltiak, afrikában valóban nem volt -a többiekhez képest- nagy területük (absztrahál-föld)...
@evasanyoca: no a lényeg meg lemaradt, amit akartam: az igazi nagytőkések tanult, müvelt emberek voltak, fejlesztették az ipart, iskolákat, egyetemeket alapítottak, építették az országot.....a rablók csak rabolni tudnak, pfej....
@Orica Középföldi:

Nagy a pazarlás Magyarországon, vízből is!
Hát még azt hogy beszopta g vicctor hogy a norvégokkal játszódjuk a pótselejtezőt. Szerintem ez fáj neki a legjobban.
@tristen2005: az osztók között darling...kkk...hiányoztá

@Oxica: azt írja az újság 49 %-unk van a győzelemre...kkk...szerintem arra van, hogy 10 kapott alatt megússzuk....kk
Viktorunk és az ő körei... más is olvassa? :)

" Ültess uborkafát a királyi várba!
Egyenlítő blog

Ha az embernek már van csinos focistadionja a kertje végében, birtokai akkorák, hogy ott sosem megy már le a nap, jószága, jobbágyai számosak,
na, akkor mi kell neki?

Mondjuk, kellene még egy sziget valami tengeren, mert az divatos, bankszámla Szingapúrban, mert oda még kevésbé lát el a világ. Ja, kell néhány saját láb, amin meg lehet állni.

A Lövölde téren ilyenkor még azt is megkérdezték, hogy hát a kis faszom nem kellene? De ez még nem a polkorrekt időszak volt, és egy kommunista diktatúra időszaka, amikor még nem tudtuk, hogy így nem beszélünk, ha a mi Kis Vezérünkről van szó.

Ja, egyébként nem kell.

A királyi vár, az kell. Azt kinéztük maguknak. Mondjuk, olyan amilyen, de ha pár bugris királynak jó volt, akkor valahogy majd mi is megleszünk benne. A lényeg, hogy tessenek uborkafát ültetni. Hátha mászni szeretnénk.
Első kormányzati ciklusában a Kis Vezér nagy fogása a Sándor-palota lett volna.

Csilivilin felújították, újgazdag rosszízléssel. Egy magas ember, aki ott járt még akkor, amikor éppen a vége felé járt a berendezése a palotának, ma is meséli, hogy a tükrökben csak derékig látta magát, a fogasokhoz le kellett hajolnia. Sokat gondolkozott rajta, ki rendezte ezt így be.

(Csak szólok a szövegértési nehézségekkel küzdőknek, ez nem arról szól, hogy valaki termetre kicsi-e vagy nagy, mert az tökmindegy. Ez arról szól, hogy valaki, aki akkora, amekkora, a saját méretére, saját magának rakta össze a cuccot, a te pénzedből, pupák.)

Oké, akkor nem jött össze, de a fejlődés megállíthatatlan.

A stadionok úgy nőnek ki a földből, mint a gomba eső után. Az eredmények is biztatóak, az U19 már csak 5-1-re kapott ki az aranylábú szlovák labdazsonglőröktől.

Jó, az iskolák lepusztulnak, a szomszéd eresz alá most költözött be a harmadik hajléktalan, az orvosok, ápolók futnak elfele, mert itt nem tudnak megélni, s efféle demagóg összehasonlítások hagyják el a szánkat."

egyenlito.blog.hu/2015/10/18/ultess_uborkafat_a_kiralyi_varba
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ...már régen millióknak kellene minden zervezés nélkül kinn lenni a téren, és egy szívlapáttal addig kergetni a brancsot, míg bee nem akadnak a késes kerítésükbe!....de Mo. csendes.....
@arpika23: Na és akkor még ez is, pedig a maga valóságában ők nem is szembesültek úgy velük, mint mondjuk a németek.

mno.hu/eu/a-bevandorlasellenesek-nyertek-svajcban-1309752
Átfestik az új állami mentőövet?

Egy hónap alatt százan sem jelentkeztek, miközben 180 ezren vannak bajban! Gratulálunk a kormánynak! Ismét sikerült minősíthetetlen munkát végezniük.

www.azenpenzem.hu/cikkek/atfestik-az-uj-allami-mentoovet/2805/

ON
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Na, látom sikerült csak szétqrni a blogot személyeskedéssel és Putyin pöcsén csüngve.
Én szóltam, röviden megoldom innentől._"

Én írtam, hogy: -Hajrá!:)
@parti_giano:

"_még nincs itt az ideje. megvisel a kutyaól, ugyi? _"

Ne is provokáljon, ezentúl csak a posztok témájához szólok, feltéve, ha van mondanivalóm és nem ismételném magam.
Ajánlom kegyednek is-jéghidegen.
Picsába a pletykákkal, a humorral a felülíró aktualitásokkal és az önállóan megfogalmazott benyomásokkal és a spontaneitással. Csak vonalasan, komolyan és komolykodva.
Kell a felület a linkeknek, a náci propagandának, és a buzizó obszcén buzinak (aki persze nem keverendő az ellenkező bekötésű homoszexuális negyed-, vagy felebaráttal), és a trágárságért való trágárságnak.
Mert így szeretjük. Akkor azt hiszem ez meg van mondva.
@jaegtoer: Megint félre tetszett csúszni picit? :)
@Gábris szomszéd:

Maradj a poszt témájánál, illetve nyomd az agitpropot...
@jaegtoer:Mariann19 2015.10.18. 13:09:49
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kedves Boli admin!
Tegnap este ráértem, és maradtam volna itt a kedvenc blogomon, de attól a hangnemtől és trágár, ocsmány szóhasználattól kifordult a belem, és elhúztam azokat.
Az utóbbi hetek folyamatos személyeskedő vitákban szándékosan nem vettem részt, most is inkább általános szabályokat említenék meg, melyet illene betartani mindenkinek.
Először is ez itt egy közéleti blog, tematizálni ennek megfelelően kell. Ez nem jelenti azt, hogy kis szinesként egy kicsit ne bolondozzunk, de hogy egy-mondatos szitkozódásoktól zengjen itt az ének, azt le kéne állítanod.
Ami a legfontosabb.
A párbeszédek elég nagy része valamelyik kiválasztott kommentelő gyalázásába merül ki, ami már nemcsak megalázó hangnemben történik, hanem már megszégyenítő is, ami az emberi kap
csolatokban megengedhetetlen.
A Varánusz elért egy tekintélyt, nem szabad, hogy hagyjuk otromba viselkedési formák miatt a fényét tönkre tenni.
Ennyit bátorkodtam csak elmondani.Mariann19 2015.10.18. 13:36:37
+
@evasanyoca:
Évi!
Mint kommentemben is írtam, nem arról van szó - miután ez többek között egy baráti társaság is - hogy ne legyen pár privát szavunk egymáshoz.
Korábbi - a véleménynyilvánítás szabadságával összefüggő - véleményeddel mélyen egyetértettem, kár, hogy nem azonnal adtam ennek hangot.
Eltérő álláspontokra nem az a módi, hogy nem a témára indul meg a reakció, hanem maga kommentelő kerül a célkeresztbe, sokszor falkában indul meg a lejáratása.
Példa erre Rodeo, aki ennek a blognak emblematikus figurája, és az, hogy hogyan reagál, az egy következmény. Annak a hangnemnek a következménye, amelyet nem lenne szabad itt senkinek sem megengednie magának. Ok-okozat.
Én csak azt mondom, hogy vegyük észre, hogy milyen körben mozgunk, és próbáljunk az általános elvárásokhoz igazodni.
A jövőben én is igyekezni fogok a havonta, ha egyszer is, de a kézi eredményeket privátban megbeszélni gazolóva

...mivel tudom tiszteled és becsülöd Mariannt, valószínű elsikkadtál e két kommentje felett, értőn olvasd, ahogyan te szoktál, talán nem okoz számodra gondot, ha én is minden szavával egyetértek...
@Gábris szomszéd:
jégeső mindíg sikamlós mint a hímivarsejt frissen

brühüyyy

kkk
@nincs_itt:
az sosemvolt...hogyan mesélne pont az volt az I/IIVH oka

brühüyyy
kkkk
nem akarták megosztani a gyarmataikat a többi kurvák, utána meg sírtak, hogy bántanak a teutonok
@Rodeo36: honnan tudod, hogy az milyen, Csiribá'?...
@Sir Bates dö Hól:
csiribícsiribá... hááááát ...közöd? hasonló hozzád...

kkk

brühüyyy
@evasanyoca:
tudod ugye, (pont esztnetudnád?kkk) hogy a rétváribenceúrhölgy és a gulyásgergelykisasszonyok naqyon hajaznak (vagy csak szőröznek a zevezős szájkóra)
kútbavizet hordani lóval imádkozn i az ugyanaz, mint a @boliőszencségét tűrni...de ilyen keményen már régen baszták le, mint te bár én is próbáltam néha, hogy cizellált és csipkés selyemkesztyűs lófaszokat kű'ttemneki de neki de nem érti...olyan mint egy hülye jezsuita inkvizítor vagy egy talibán...teszi mert "csak" meg "cumtrucc" ésassziszem élvezi...

kkkkkkkkkkkkkkkk

és ordibál, hogy burqát visszarakni meg egyébként is "nekemvanigazam" asztakirelejzumát
@Rodeo36:
Kissé unalmas a személyeskedésed.
Amennyiben ennyi mondandód van, miért nem a lőtéri kutyával beszéled meg?

@evasanyoca:
Távolba szakadt otrombánk fenti böfögése nyomán, most akkor várom a hasonló stílusú és hosszú levezetést, hogy miért is vagyok én a paraszt...

Kissé unalmas a személyeskedés.
Aki ebben kívánja kiélni frusztráltságát, az tegye máshol. Aki meg nem ért ebből, az magára vessen.
Seres írt egy publit Fukuyama látogatása kapcsán, a print HVG_ben.

Itt a vége, ami Göncz kapcsán is aktuális.
"Élt itt velünk egy öreg liberális demokrata, Göncz Árpádnak hívták, aki 25 évvel ezelőtt, Amerikában járva igen fontos dolgokat mondott az ott kialakult demokratikus rendszerről, fékekről, ellensúlyokról.
A szabad Magyarország első elnöke a Virginiai Egyetemen "törvényalkotói remekműnek" nevezte az alkotmányt és a tízpontos Bill of Right-sot, és hosszú beszédben hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja, hogy az amerikai Függetlenségi nyilatkozat "az embernek az életre, a szabadságra és a boldogulásra való elidegeníthetetlen jogán" alapszik.
A mai államfő a klímaváltozás ellen harcol, a miniszterelnök pedig az európai liberalizmus ellen. Erre mondják, hogy innen szép nyerni. Még jó, hogy nem jött el a történelem vége."
@Mariann19:

"Példa erre Rodeo, aki ennek a blognak emblematikus figurája, és az, hogy hogyan reagál, az egy következmény"

Ezen tegnap átsiklottam.
A blognak egyetlen emblematikus figurája van, és az Fabius.
Mindenki más kommentelő, és mint ilyen, a megítélése sokszínű - mint látjuk, ami - mértékvesztés esetén - felesleges érzelmi viharokat vált ki.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nos, a távolbaszakadt otrombák pont olyan enberek mint te vagy én, és a fiam is közéjük tartozik, mert ő is a távolba szakadt....talán beszéld meg rodeoval, miért is tiltottad ki azért a szövegért, amit jégtőr majdnem szószerint megismételt, te pedig még a fejed sem csóváltad rá.....ez kiverte rodinál rendesen és jogosan a biztosítékot...aztán: most sem reagálsz arra egy ejnyebejnyével, hogy jégtőr buzizizott, igaz név nélkül most, de korábban eléggé sokszor és névvel buzizta rodeot, hallgattál, dehol rögvest alatta csiribázott egy jót, hallgattál, mert ez ugye nem személyeskedés.....hát ezért vagy paraszt, hogy a szavaidat idézzem Boli.talán ossz a haverjaidnak is, és elnémulok, de engem ne fenyegess, nem vagyok se félős, se megalkuvó, harcoltam eleget életemben mások igazságáért, egy blogon nem kellene ilyen nyilvánvaló megkülönböztetéseket tenni egy adminnak. .....igen, nem kicsit unalmas a személyeskedés!
@Orica Középföldi:
nagyon siettek, nem maradt idejük az indiánokat megkérdezni erről, pusztán demokratikus alapon?

brühüyyy

kkkk

a Colorado folyóról nem is beszélve
@Orica Középföldi:
a tankönyveik szerint önkéntes munkavállaló emigránsként emlegetik a rabszolgaszállító hajókkal érkezett niggereket

ami a mostani több ezer mérföld hosszú és 5 méter magas erődítmény a mexico-i határon nagyon jó példa mert az nem hajózható a drogokat meg katonai Herkulesek szállíttyák, mert fő a biztonság

brühüyyy

kkk

Afganisztánban is akkora mákföldek vannak amik még sohasem voltak mielőtt a demokrácia megerősítette a náluk is demokratikusabb talibánokat

Óh Isis und Oh Siris schenket... der wiessheit geist der neuen paar...(mozart)
No, ha mindenki kibújt onnan, ahová nagy igyekezettel bebújt, akkor ugorgyunk!

"A tejpiac válsága miatt megritkítják a tejelőállományt a gazdák, augusztusig az előző év január-augusztusi időszakához képest 7,6 százalékkal több tehén és 90 százalékkal több üsző került vágóhídra - írta hétfői számában a Magyar Idők az Agrárgazdasági Kutatóintézet adataira hivatkozva.
A napilap cikke szerint a tejpiacon a túltermelés miatt csökkentek az árak, ezért vágják le a tejelőállomány egy részét. A jelenség nem csak Magyarországon, hanem uniós szinten is érezhető: az EU marhahústermelése 3,4 százalékkal bővült az első félévben, a legnagyobb növekedés Magyarországon volt."

index.hu/gazdasag/2015/10/19/olcso_a_tej_pusztuljanak_a_tehenek/

Viktorék ezt is beszopták. Ha jól emékezem, akkor annak adtak bérbe állami földet, aki azon meghatározott számú állatot is tart. Tarthassa, ha nem bírja eladni. Vagy ez is csak ahhoz volt egy trükk, hogy a bérlő megvehesse a földet?
@Orica Középföldi: bár Mariannak írtad,van véleményem: Fabius nem emblematikus figurája a blognak, ő semmilyen figura, ő a blog tulajdnosa, te viszont még egyszer sem kérted ki a "főnéni" megszólítást, ha te is egy sima kommetelőnek tartanád magad...te semmilyen főnéni itt nem vagy.. Jó szó a mértékvesztés, ezt te már régen elvesztetted, gondolok én mások letetűzésére, és egyéb gőgösködésedre...kaptam emilben régi varánuszos emberkéktől pár sort, amiben azt irták temiattad mentek el innen...ugye tudod, hogy a pszichológusi szak bölcsész, mégcsak tanári sem, akkori talán szerényebben egy dupladoktor, egyetemi docens véleményezését, ha kérhetem...de visszateszlek a tahóba, mert nem vagy az esetem.
@evasanyoca:

Abba is ssabad hagyni a ragozást. A mánia ott kezdődik, ha az ember nem bír leszakadni egy témáról.
@látjátok feleim szümtükkel: én tegnap befejeztem, ma nem én kezdtem, de nem fogom magam hagyni letaposni, érted?ugyhogy a mániákus az nem én vagyok!
@evasanyoca:

De már te vagy. Kár, hogy nem tudod észre venni.
@Orica Középföldi: igen.
ráadásul Rodeo, nem a reakció, hanem az akció.
@punkfrog™:

Nem akartam finomhangolni. Így is értette, aki akarta, ahogy látom:)
@evasanyoca: érdekes értékrended van.
most komolyan átmentek óvodásba?

szégyen. felnőttemberek vagytok (többnyire) és szaladtok az óvobácsihoz, hogy valaki meghúzta a hajam, szidott vagy sértegetett és azonnal csináljon rendet.

elképesztő!
van mindenkinek (szája) keze és gondolata, hogy megvédje magát - illetve ha a tények nem ezt támasztják alá amit hoz, akkor így járt...

szerethetek, tisztelhetek és becsülhetek valakit, de értékét csak növelem ha ellentmondásaira figyelmeztettem és meg szeretném beszélni, hogy ezt most mér így, mert esetleg még tanulhatok is belőle mert esély van rá és kitárja a világ másik kapuját amit nem láttam vagy vettem észre...

nem harcolni kell. beszélgetni viszont jó...
sőt azt is észre kell venni amikor valakit cukkolnak és esetleg "le" főnéniznek (amit eleinte kikért magának).
röhej, de tömör véleménye miatt még ezt is kitudja magának sajtolni, mint egyfajta szemtelenkedő elismerést.

mint Mariann, akit racionális számaival támogatott véleménye miatt hiányolnak, ha a gazdasági vonal bukkan fel.
sőt. a sport is beköszön a blogra általa is, mert olyan lelkes tud lenni, hogy mindig van aki vele akarja megbeszélni az eseményeket.

a blog Fabiusé, de pont miatta jön ide aki olvasni akarja gondolatait és vagy egyetért vele vagy vitába száll...
Boli pedig minden tiszteletet megérdemel, hogy bizonyos elvek szerint (jól, rosszul!) ellátja a feladatát.
kár itt vele szórakozni! nem ő jelentkezett a pozicíóra!

talán nem kellene elfelejteni, hogy ő is csak egy vagány, sokszor csibész segítőkész ember aki pár éve itt ökörködött együtt velünk.
tehát nem mást kell várni tőle, csak azt amiért "akkor" Fab bizalmat szavazott neki.

a többit pedig ha tetszik, ha nem nekünk kell lerendezni - ha kedvünk és energiánk van hozzá.
@evasanyoca: igazságod vagyon, akár a fentesztikfórnak, én Csingek minden szavadon (csak párnát a térgy alá, hűs a padozat)...
@Sir Bates dö Hól:

persze, hogy kell a korpusz, ha nem egy ócska pótanyag, amit még a szél is összedönt :D
@guma: gyere ide, én lerendezem veled:-DDD...
@evasanyoca: Spongyát rá, megbocsi. Mondjuk pár tíz millió orosz, majd szojvet állampolgár illetve áldozat szerint azért nem volt fenékig tejfel, de lehet hogy igazad van és nem a szopás szóval írnák le helyzetüket, amikor még megtehették. :-(
Gazolóóóóóóóóóóóóó!!!

Légyszíves, két meccs között főbácsizd le Rodeot, és ez váljék szokásoddá, mert - humor híján - belepusztul a méltánytalanságba. Ennek exponenciális kivetülése az imádóra, beláthatatlan következményekkel jár. Nem bánom,őt meg nyugodtan főnénizd le, mint az ÖTYE-klub korelnökét.

Könyörgöm, légy könyörületes. Annyi baromságot kellett olvasnom ennek kapcsán, ami már-már egészségtelen.

Egyébként meg Paganinivel mosom tisztára az agyam:))
@guma:

Íme, a kompromisszumok nagyasszonya.

( Tutira örülsz, ha nem írom le, mit gondolok valójában, de a szándékot maximálisan tisztelem:))
@Orica Középföldi:

"a szándékot maximálisan tisztelem"

el is várom! hahahahaha

"Tutira örülsz, ha nem írom le, mit gondolok valójában"
tudnád fokozni? hiszen finomhangolás nélkül is kuncogok egyfolytában :)
de ha gonoszkodsz velem, segítséget kérek!!!
@Sir Bates dö Hól: te csak maradjál a ginánál, szintetikus, mint taga csaja.
@parti_giano:

Hahó!
A pia agyzsibbasztásra való, ami nem azonos az agytisztítással:)

Én nem szerelek karnist, nem beszélgetek a fűvel és Imolával, ami majdnem egyenértékű, zenével söpröm el a hülyeséget.
@Orica Középföldi:

és ehhez az ördög hegedűse kell? :)
@guma: caen-t és angers-t szeretem, bár kimaradt bretagne...
@Orica Középföldi: ámde az alkohol fertőtlenít, másrészt a lábam szokott tőle zsibbadni.
@guma:

Kobozd el a homokozólapátokat!
@guma:

Egy határozott női kéz időnként minden problémát megold.
@parti_giano:

Ez érdekes jelenség, a többségnek a nyelve szokik zsibbadni tőle.:O
@látjátok feleim szümtükkel:

Nekem inkább az agyam. Pontosabban az a valami, ami a helyén van.
@parti_giano: minden bizonnyal majd megtapasztalom... mint te...
@arpika23: 500-600 dollár az alapzsold, plusz jutatások a feleségek,gyerekek után..
Lehet ezt normálisan is csinálni,akár vikiék akár a bevándorlók részéről.
@Sir Bates dö Hól:

A vákumot nem vitatom, a kirekesztő szexistát annál inkább.
@Sir Bates dö Hól:

Egymillió agysejttel gyerekjáték élni, kettővel kihívás.
@PeniValdes: Plusz még a bónuszok meg a szabadrablás!
Az biztos, hogy te nem mozdulsz ki a négy fal közül mert fogalmad sincs a közlekedésről! Ez egyáltalán nem új találmány, sok helyen lehet találkozni vele a világban!
Ami pedig szerintetek beszopott az orsós likud vitya pont az ellenkezője az igazság csak sokkal nagyobb százalékban, hogy még a ti fajtátok is támogatja ha név nélkül kell erről diskurálni! A nyugati reakciók is a népek körében közel 90-os támogatásban részesítik az orsós likud vitya irányát a saját vezetőikkel szemben!
Fabius, értelmes embernek tartalak, de szerintem ezt te "szoptad" be, már ha tényleg komolyan veszed ezt a felmérését.

Biztosan találkoztál már hazai pályán is olyan intézményekkel, ilyen-olyan intézetekkel, amelyek pénzért közölnek "közvélemény- kutatási" adatokat, "eredményeket".

Ezek az intézmények ún. "maghintő" tevékenységet folytatnak, ez a feladatuk, és a közleményeik, mint amilyen ez a "felmérés" ennek a maghintő tevékenységnek a termékei.

Egyszerű propaganda, és semmi köze a valósághoz. :)
@guma:
Istenem, elmorzsoltam kettő avagy két könnycseppet.
Itt lelkiztetek három napig, hogy jaj, mi volt itt szombaton, ere a féleszű admindod engem zárt ki. Miért is? Mert csak. Na, ezek vagytok ti.
Ez a mertcsakazértisblog.
Engem mondjuk nem érdekel, magatokat mutatjátok be.Amilyen a kommentelők többsége, olyan az admin, és olyat ír a posztszerző.
@evasanyoca:
Helyes, Évike, ne is hagyd magad - látod, most engem zárt ki szombat miatt Boli, tudtam egyébként, hogy igy lesz-, Putyin to shut off itt, meg már mobbingot csinál.
Oricától százszor különb vagy, egy beképzelt, irigy nőszemély.
@arpika23:
A bolgároknál félezer évig vendégszerepeltek a törökök. Oszt megmaradtak a bolgár nyelvnél meg a pravoszláv hitnél.
Ennyit arról, hogy a műezzin örökre szól.
A hibákat meg csak orbánnal együtt lehetne kikorrigálni.
Látsz rá sanszot?
@Rudi Kató:
egymillió légy pedig nem tévedhet, ha a lószar minőségét kell megítélni!
@kekex:
1. Talán beszéld meg a bolgárokkal. Én már megtettem. Szerintük az 500 év több mint örökkévalóság.
2.Mindent lehet korrigálni. Csak minél később, annál drágábban.
süti beállítások módosítása