Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.04. 08:47 Fabius

Viktor, menj a picsába!

...és azért csak oda, mert édesanyádat érintőlegesen sem akartam ebbe belekeverni.

Milyen emberek vagytok ti? Igen, ez a kérdés hótkomolyan fölmerül bennem mikor az ámokfutást nézem amit műveltek. Huzakodtok az Unióval, beszólások ide-oda, közben pedig egy rakás tehetetlen szarnak látszik a fényességes ner, ami már a legalapvetőbb emberséget és levetkőzte magáról.

Egy magyar úgynevezett "rendőr" - faszparaszt inkább - könnygázzal fújkál le gyerekeket?

A napok óta bizonytalanságban tartott embereket a legprimitívebb módon egyszerűen átkúrjátok?

És ez a seggnyaló szavazórobotok szerint a legnagyobb rendben van?

Tényleg: miféle keresztények vagytok ti? Mert innen ahol én ülök úgy látszik, szerintetek az emberség minimum balliberális métely ami fertőz, kerülitek is rendesen, mint semjénzsolt a Stones koncertet. Nem lepődnék meg azon sem, ha holnap törvénytervezetet látnék a védőoltásról, ami tutira megvéd ellene. Pedig ha akarnátok tudnátok valamit kezdeni a kialakult helyzettel, ráadásul ha annyira bénák vagytok, hogy valóban nincs rá megvalósítható ötlet, akkor is csak a netet kéne bújni hozzá egy kicsit. Nekem teljes negyedórámba tellett megtalálni egy számotokra ingyen felajánlott ütemtervet a tegnapi kommentek között:

"1, a déli határ mellett (!!) felépiteni egy hét alatt néhány befogadközpontot és tábort, ha 170 km keritést 1 hónap alatt felrántottak, akkor összesen 17 km-hez kell 3 nap.

2, eközben (!!!) határozott akciótervet létrehozni a követendő eljárásról, egyeztetve a "befogadó" államok vezetésével, meghatározni, ki menekült, ki nem, ez kb 24 óra.

3, a 2. után (!!) többnyelvű szórólapokat/füzeteket nyomtatni angol, német, francia, arab, pastu, urdu, akármilyen nyelven az érvényes eljárásról, a szerb hatóságokkal egyeztetve már szerb területen osztogatni a várakozók között, hogy tudják, pölö, hogy csak regisztráció után mozoghatnak bárhol, és ez hol, mennyi időt vesz igénybe. Felhivni a figyelmet, hogy akinek személyi okmánya van, az hamarabb szabadul, akinek nincs, az vár.

4, eközben (!!) a befogadóközpontok közelébe telepiteni irodákat, akár konténerekben (kérni/bérelni cégektől) és levezényelni legalább angolul beszélő tisztviselőket, eszközöket (pl. ujjlenyomat-olvasó a kisebb okmányirodákból, van belőlük vagy 25-30, internetkapcsolat ofkórsz, gépi adatbázisépités 24 óra), összeszedni néhány kebabost tolmácsnak és két műszakban regisztrálni a migránsokat/menekülteket.

5, aki megfelel a "menekült" státusznak, (háborús övezetből, menekülttáborból jön pl, pár keresztkérdéssel kiderithető, pl. hol lakott, melyik városban, melyik utcában, mi volt az első keresztutca neve, stb, guglimapson leellenőrizni, 3 perc. azt papirokkal ellátni, haladék nélkül elengedni, menjen isten hirével. Aki európai országbeli - albán pl, azt habozás nélkül visszaforditani. Aki nem háborús övezetből érkezett, vagy nincs papírja, és nem tisztázható, honnan jött, azt ideiglenesen menekülttáborban elhelyezni, ahol megvárják, amig tiszátzódik a nacionáléjuk, és hogy mi lesz velük. Persze oda is telepiteni irodákat és embereket, akár uniós nemzetközi segitséget is kérve.

6, teljes mellszélességgel kiállni Olaszország (és Németország) mellett kvótaügyben, igy Magyarországra jutna kb 3000 ember, (már ha van olyan barom, aki ide akar jönni, de lehet valakinek rokona itt )

7, az EU megfelelő intézményeinél (tanács, parlament) sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy pl. Görögországnak nyujtott segitséggel előszűrést lehessen végezni.

8, az ENSZ megfelelő intézményeinél sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy a háborús övezetek közelében ENSZ felhatalmazással, támogatással és finanszirozással olyan fogadóállomásokat létrehozni, illetve fenntartásában az ottani államokat segiteni, amelyekből az ott élők nem menekülni akarnak, hanem megvárják ott, amig valami történik. "

Nem lenne túl bonyolult se pénz és időigényes, ráadásul az elkövető Vader nagyúr tényleg ingyen nektek adja ha kéritek. Jó, oké, ettől embernek és normálisnak látszanátok, akik a helyzet megoldására törekednek tehetetlenségből és politikai haszonszerzésből eredő látszatintézkedések helyett.

De egyszer talán ki lehetne próbálni milyen az, ha nem a kontinens leköpendő páriái vagytok!

795 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr77759648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

..."..Egy magyar úgynevezett "rendőr" - faszparaszt inkább - könnygázzal fújkál le gyerekeket?..."

sztem még finoman fogalmaztál..

AZ ILYEN NEM EMBER !!!!!!!!
viktor aszonta a rádijóban, hogy szeptember 15-től új időszámítás kezdődik.
ezek szerint lemond.
ha az ellenzék kicsit a sarkára állna, be tudná dönteni a rendszert, de hagyjuk. ahogy eddig viselkedtek, nem tudom mire várnak. a jobbiknak a kisujját sem kell mozdítania, az mszp-nek most kellene elővennie a szociális kártyát, amivel tömegeket tudna átállítani magához, az együtt nem tudom, mire vár - egyedül gyurcsány tudott húzni egy merészet, hogy a többiek köpni-nyelni nem tudnak.
Na szóval akkor.

Az 1-es pontot lassan kezdik meghallani fideszék is, bár már sokkal korábban a határ közelében kellett volna zárt befogadó tranzit zónákat/táborokat létrehozni.

Az 5-ös pontnál az ellenőrzés, főleg, hogy terroristák is lehetnek köztük komolyabb kell hogy legyen annál, hogy mondjuk gugli mapson ellenörzik, hazudik -e a delikvens vagy sem. :)

Ami még nagyon lényeges az az, hogy a pontok végrehajtásához leginkább a menekültek együttműködése szükséges, - ami azért valljuk be őszintén az eddigi tapasztalatok alapján, - hagy némi kivánni valót maga után.
Fabius és a hozzád hasonló ballibanotok, az a baj, hogy ti még akkor is a saját országotok ellen vagytok, csak is a az Orbán fóbiátoktól fűtve, mikor egyetlen egyszer a büdös életbe viselkedhetnétek normálisan!!!
A mostani helyzetért 95 % ban az EU és főleg a faszkalap németek felelősek!!!
Mi a faszért nem húztok tüntetni a Bundes Mami követsége elé?????????
Bameg a magyar emberek 90 % szeretné, ha ezek a bevándorlók lehetőleg veletek együtt elhúzni a rákba sz országból!!
Ti állandón hazudtok!! Lázár hozzátok képest kis miska!!
Nem tudjátok melyik nap mit hazudtok, csak, hogy ellent mondjatok a kormánynak!!
Te fasz Fabius és a többi Ballibant étsd meg abban a parányi agyadban, hogy be tartjuk a kibaszott szar fos nulla EU szabályait!!
Ha nem tartanánk be a hozzád hasonló egysejtűek támadnák be legelőször a kormányt!!
Szerencsére nap, mint nap derül ki, milyen álhumánus és hazug faszkalap vagy te is meg a többi ballibant propagandista. Legalább soha büdös életbe nem kerültök a hatalom közelébe sem az ország szerencséjére!! Ez az egyetlen egy jó dolog van ebben az egészben!!
Bezzeg , mikor a 23 millió románnal riogattatok, nem voltatok ennyire az emberiség védő szentjei.
Ez viszont a valóság, amiről a hozzád hasonlók még két hónapja is azt hazudtátok, ez csak egy kormány trükk.
Ja az Európát elárasztó menekültek, akik egyre csak jönnek, és még Afrika meg sem indult igazán egy Lázárféle kormány trükk!!
A Nyugat meg pont úgy hazudik, ahogy ti.
A saját kibaszott szabályaikat nem ismerik és nem tartják be!! És ezért baszogatnak minket!!
Pedig hidd el Fabius az ország nagyon nagy többsége nagyon felrakná a vonatra a menekülteket és küldené őket a Bundes Muttihoz, akik már a török helyzetet sem tudják kezelni! És mehetne velük az össze magyar olyan magyar ballibant , aki még most is csak az országnak való ártással van elfoglalva!!
Hidd el nagyon sokan mi örülnénk neki a legjobban!!
És ez az álszent hazug viselkedés a hirtelen nagyon humánus ballib oldalnak (muhahhahahahah a saját vérétől féltette még az országot tíz éve!!)
Arra jó, hogy szerencsére a hatalom közelébe nem kerültök, az ország nagyon nagy szerencséjére!!
Mondjuk, a pontokat nem volt nehéz összeszedni, mert a kormány pont ezeket csinálja, befogadóállomások létesítése, odahelyezi a bevándorlók elbírálását, az előszűrést Orbán is javasolta tegnap, a technikai segédeszközöket meg nyilván beveti.
A hivatalosan érkezőkkel ezt teszi jelenleg, csak nem ilyen gyorsan és nem a határok mellett, ezért adott be törvényjavaslatokat
A baj a zöld határon, illegálisan érkezőkkel van, őket először igyekeznek megtalálni, jelenleg azonban el is kell engedjék őket, nem vihetik táborokba.
4.2
regisztráció folyamata.
1- hogy hívnak
2- honnan jöttél? ország - város - utca - házszám
3.1 vannak-e papírjaid? ha igen, akkor regisztráljuk
3.2 ha nincs, akkor ujjlenyomat vétele
4. regisztrációs papír kiállítása, anyanyelvi tájékoztató a jogairól, és hogyan jut el a menekülttáborig.
5. ha nem háborús országból jön, regisztrációs papír, majd repülőre föl, irány haza.
"Persze oda is telepiteni irodákat és embereket, akár uniós nemzetközi segitséget is kérve."

Na innentől kezdődnek a bajok! Hogy be kéne látni, hogy ez akkora probléma, amit egyedül nem tudnak, de nem is kéne tudniuk megoldani! Mert azzal vége lenne az "erőből megoldás" politikájának, az illúziónak, hogy a fijjúk annyira faszák, hogy ők egyedül megvédik a nemzettestet, és hogy kizárólag ők képesek erre, és hogy megszűnnek a problémák pusztán azáltal, hogy indítanak róla egy plakátkampányt meg hogy felháborodnak. Akkor nem lehetne sértődötten ujjal mutogatni a többi országra, hanem legalább meg kéne újra tanulni kopogni azokon az ajtókon, amire az elmúlt öt évben mindenféle hányást ráborítottak, kivéve, amikor onnan jött a pénz, de akkor is baj volt, hogy miért ilyen lassan.
A Fidesz-hit dogmái sérülnének, és ettől félnek, még akkor is, amikor a hívek már a pávatáncban is a kihívásokra adott alkalmazkodást látják, és nem a seggszájat.

Ehelyett beleterelték magukat egy olyan helyzetbe, amikor ugyan nem akarják, hogy a menekültek itt maradjanak, de mégis itt maradnak, mert nem teremtik meg a továbbengedésükhöz szükséges feltételeket, ki nem toloncolhatják őket, de az sem tehetik meg, mint akár Görögország, hogy stikában átengedi őket (és érdekes módon mindenki úgy csinál, mintha az nem az EU területe lenne, vagy mintha a görögök most felmentéssel nem érnének rá ezzel foglalkozni), viszont bevándorlóból csak egyre több lesz.
Na, aki ebben a tökösség és a tettrekészség bizonyítékát látja, a nemzet megvédését, arra sajnos már nem tudok mást mondani, mint hogy teljesen hülye.
@Imola Helyesi:
"Mondjuk, a pontokat nem volt nehéz összeszedni, mert a kormány pont ezeket csinálja"
-mióta?

"befogadóállomások létesítése"
-hol?

"odahelyezi a bevándorlók elbírálását"
-hol?

"az előszűrést Orbán is javasolta tegnap"
-tegnap jöttek a migránsok?

"a technikai segédeszközöket meg nyilván beveti."
-nyilván. nyilván fingja sincs orbánnak ezekről

"A hivatalosan érkezőkkel ezt teszi jelenleg, csak nem ilyen gyorsan és nem a határok mellett, ezért adott be törvényjavaslatokat"
-ne haragudj, a honvédség mozgósítása hogy köthető össze mondjuk a bevándorlók elbírálásához? a földtörvény sürgős megszavazása hogy köthető a bevándorlók elbírálásához?

"A baj a zöld határon, illegálisan érkezőkkel van, őket először igyekeznek megtalálni, jelenleg azonban el is kell engedjék őket, nem vihetik táborokba."
-de, elvihetik, sőt kötelességük. csak ezt a megfelelő tájékoztatással együtt kell megtenniük.
@Gábris szomszéd:
Mert amúgy a kormány is mindent megtett ugye, hogy a menekültek tudják, mivel is kéne együttműködniük?
@Secnir:
Csak nem gondolod komolyan, hogy néhány agytröszt jogvédő meg törpe ellenzéki párt hatására Mo. muszlim országot akar?
Szépen bemutatkoztak most a követeléseikkel, tüntetéseikkel, menjenek a pitsába vagy a muttihoz, Illegálisan csalással jöttek, és itt randalíroznak megbénítva a közlekedésünket. Ha ilyen harciasak, miért nem harcolnak otthon az ellenségeik ellen?
A nagyhatalmak meg sunyítanak arról, ki támogatja a polgárháborút fegyverekkel Szíriában.
@Secnir: "5. ha nem háborús országból jön, regisztrációs papír, majd repülőre föl, irány haza."

Ezt a repcsis dolgot remélem csak elírtad.:)
@Secnir:
Szept-15-től ez lesz a helyzet.
Az utóbbi napok migránsmizériája kapcsán, bárhova fordulok, mindig ez a kínzó kérdés üti föl a fejét: Miért nem eresztjük már tovább a bevándorlókat?
Ezt kérdezik maguk az érintettek, ezt kérdezik a szolidaritásról fátyolos szemű, baloldali migránstutujgatók, és ez rezonál a szappanoperákon kondicionálódott széplelkekben, akik csak jó messziről, de annál hangosabban lamentálnak a kéretlen jövevények szomorú sorsa fölött.
A válasz több szempontból is nagyon ironikus, bár meglepőnek semmiképp sem nevezném. Ha sommásak, és felszínesek akarunk lenni, akkor két szóban kimerül a lényeg: EU-s szabályozás.

jobbegyenes.blog.hu/2015/09/03/ket_szek_kozt_a_pad_alatt_migrans_ugyben
Secnir:
Befogadó tranzitzónáknak nevezik a határon létesítendő fogadó állomásokat, ahol el akarják bírálni, hogy beléphetnek-e vagy nem.
Csak - mivel a határvédelmet is megerősítik-, szerintem le fog csökkenni a migránsok száma, mert többség jelenleg illegális bevándorló.
@Gábris szomszéd: Az 5. ponthoz, annyit fűznék hozzá. hogy terroristékat nem ilyen módszerekkel juttatnak be egy országba, kontinensre terrorszervezetek. Ők sokkal megbízhatóbb módon, szabályos papírokkal jutatják be az embereiket. De az idén történt terror támadásokból kiindulva az látszik, hogy nem frissen bejuttatott terroristák követték el a merényleteket, hanem második vagy harmadik generációs bevándoroltak. Ezt a határon semmivel nem tudod kivédeni.
@Gábris szomszéd:
Szerintem a jelenlegi tömegnek a német nagykövetség kiadhatna csoportos vagy egyéni vízumot, ha már olyan befogadók, aztán tűzzenek el oda a keblükre.
@Imola Helyesi: Ezt a cikket olvasd el: privatbankar.hu/ingatlan/sziriusz-sziria-erted-mar-het-konnyen-cafolhato-tevhit-284932 sokat segít a helyzet megértésében, de na csak az első oldalt, hanme a második oldalt is.
@Imola Helyesi: A cikkből. :)

A törvény nevében

Bizony-bizony, a brüsszeli vízfej hirtelen nagyon komolyan kezdte venni a dublini egyezmény előírásait. Persze ez alatt nem a határvédelem szorgalmazását kell érteni, hiszen maga a francia külügyér kifogásolta vérmes felháborodással az „embertelen” kerítésépítést (azt most hagyjuk, hogy a gallok milyen kerítéseket húznak föl Calais térségében, és hogy a francia hatóságok úgy verik arrafelé a bevándorlókat, mint a répát; túl magas labda lenne).

Nem, most az a jogi kötelezettség kapott főszerepet, amely szerint azon bevándorlót, akinek nincs uniós állampolgársága, schengeni vízuma, illetve nem regisztrálták, és nem kapott menekültstátuszt, tilos tovább engedni az EU területére. Pont. Eddig ez nem nagyon érdekelte se a német, se az osztrák hatóságokat, aminek több oka is van, de ahogy közelednek az ausztriai választások, mind közül a legnyomósabbak immár a belpolitikaiak lettek.

Jól láthatóan egy huncut zsarolási játék vette kezdetét, ahol diszkrét bájjal ütközik ki a központi államok, elsősorban Németország, Franciaország és Ausztria képmutató, farizeus magatartása, valamint a kettős mérce, amivel a keleti végek államait kezelik.

Kétes éden, nyugaton

De mi köze a migránsoknak, a franciáknak és Németországnak az osztrák belpolitikához?

Nos, az már nem is tudom, mióta nem hír, hogy a Lajtától nyugatra az összes közvélemény-kutatást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezeti, akik már a „vörös Bécsben” is izmosodni látszanak, Őrvidéken pedig még a szocdemek is kénytelenek voltak velük összebútorozni a hatalom érdekében. Heinz-Christian Strache pártja pedig egy radikálisan bevándorlás-ellenes, tehát a jelen Európában szalonképtelen, szélsőséges… stb. politikai alakulat, akik nem átallnak határzáró demonstrációkkal kampányolni (bár ezeknek a közelmúltig inkább magyarellenes éle volt), és akiknek regnálása miatt anno európai szintű – ám teljesen hatástalan – politikai bojkott zajlott Ausztria ellen.

Ez a körülmény nagyon is kellemetlenül hat, mind az osztrák, mind a német politikai fősodorra. A germán politikai elit ugyanis szereti azzal fölmenteni a népeikben föl-fölhangzó, és sebbel-lobbal el is nyomott, radikálisabb hangokat (lásd: Pegida mozgalom), hogy ők már rég leszámoltak/szembenéztek a nemzetiszocialista múlttal, de lám, ott, a barbár keleten, ezek a gaz, fasiszta magyarok, na, azok aztán szörnyű dolgokat művelnek. Kisebbségellenesek, rasszisták, elnyomók, és nácibbak, mint amilyenek mi valaha is voltunk. A németek/osztrákok a migránsok legnagyobb barátai, éljen minden menekült, az idegen szép… stb.

Igen ám, de a „sógorok” többsége mára kezdi nagyon nem így gondolni, és a határozottabb nemzeti érdekvédelmet, protekcionista bevándorlás-politikát, és mindenekelőtt rendet követelő hangok lassan többségbe kerülnek náluk. Ettől pedig – ne legyenek kétségeink – a Reichstagban is tele lett a bugyogó, mert a hasonló politikai folyamatok, ha nem is olyan könnyen, de a német társadalomba is átgyűrűzhetnek (gondoljunk csak az egyre nagyobb számú, bevándorlással kapcsolatos tüntetésre). Nem azért maradt viszonylag hosszú ideig néma Merkel Mutti, mert ne jött volna neki zsigerből a szokásos mantra, hogy persze, mindenki jöhet, aki csak tud, s szíve szerint minden menedékkérőt ő maga fogadna be, ha tehetné. Inkább azt kellett kitalálni, hogy e szólamok mellet miként érhető el, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon (tehát ne forduljanak el tőle a liberálisabb választók, de a radikálisok se használhassák ki a helyzetet).
Ezt a videót érdemes nézegetni, hogy mi a valóság!!
Hogy kiket akar ez a saját országát tönkretenni akaró ballibant oldal befogadni!
indavideo.hu/video/Itt_a_magyarazat_a_bicskei_kepekre?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer
@irógép:

"Bameg a magyar emberek 90 % szeretné, ha ezek a bevándorlók lehetőleg veletek együtt elhúzni a rákba sz országból!!"

bameg te! legalább a főnököt ne hazudtold meg!

nem bevándorlók! nem akarnak itt maradni. idézem Orbán mit mondott Brüsszelben:

Orbán: Ez nem a mi problémánk

"Magyarországnak nem lesz gondja a menekültekkel, ez Németország problémája lesz, mondta a miniszterelnök, mivel sem Magyarországon, sem Észtországban, Szlovákiában, vagy Lengyelországban nem akarnak ott maradni, mindenki Németországba igyekszik. Magyarországnak viszont kötelező regisztrálni őket, vagyis senki nem hagyhatja el az országot anélkül, hogy nyilvántartásba vennék, mondta a Keleti pályaudvaron kialakult helyzetről."

1. vagyis ki szórta itt a milliókat (milliárdokat) tudatos megtévesztésből levelezésre, plakátra és minden szarságra?

2. a konkrét munkáról ki feledkezett el?

3. ki utaztatta vaktérképpel, magyar nyelvű kioktatással az országban ezeket az embereket?

4. miért zárt be 4 napra még az összes menekültügyi hivatal is, amikor több ezer ember csecsemőkkel ügyintézésre várt?

nem sorolom tovább az ordas hibákat. a fenti véleményem cáfold, legalább töredékében, ha kibújtál az aktuális seggből.

hiszen, ha kicsit figyelsz, nem másról van szó csak talán embernek kellene maradni, akkor is ha a ház ég és feladat van.
@Gábris szomszéd: a jobbegyenesnél is csak ennyit tudnak:mutogatni az unióra.
orbán mereven elutasít, bármilyen közös megoldást.
de nyilván az EU a hülye!
@The Ghost Wolf: Van ráció abban, amit mondasz, de ettől függetlenül mindenképp kell biztonsági ellenörzés is. Szerintem ezt te is elismered.

www.hirado.hu/2015/09/02/mar-nem-kerdes-hogy-jottek-e-terroristak/
@punkfrog: Ha jól látom elég erősem mutogatnak Orbánra is. :)

"Ebben a szituációban a jelenlegi impotens kormánypolitikának nincs túl sok mozgástere. A Fidesz eléggé lehetetlen helyzetbe lavírozta magát azzal, hogy népszerűség-hajhászásra használt, és ezzel érzelmi síkra terelt egy nagyon is pragmatikus megoldásokat igénylő jelenséget, amellyel jelenleg nem nagyon tud mit kezdeni. Pedig most már – a kétségbeesett kapálózásukból jól láthatóan – akar, hiszen a szavazóbázisuk jó része is megelégelte az eddigi töketlenkedést, és a Habony-művekre épülő patyomkin-politizálást. Kétséges viszont, hogy ennyi rossz lépés, és tehetetlenkedés után tudnak-e még bármi érdemit cselekedni.

Ilyenkor merül föl az emberben a kérdés, vajon mi lenne most a helyzet, ha Magyarországot olyan párt vezeti, amely már hosszú évekkel előrelátta ezt a krízishelyzetet, és már akkor cselekvést sürgetett, amikor a jelenlegi elit csak szélsőjobboldali összeesküvés-elméletnek bélyegezte a problémát?..
Vegyünk példát az osztrákokról, ők már nagyon is jól tudják a választ ezekre a fölvetésekre."
"__Tényleg: miféle keresztények vagytok ti?___"

Ezt a kérdést minden keresztény felteheti.

Ateista egy se.
@Gábris szomszéd:
Amit ajánlasz, el szoktam olvasni, mert nagyon alaposan ismered a sajtót.
Én csak a fősodor alapján tájékozódom reggelente.
@Gábris szomszéd: amíg nemzetállamok európája van, addig lesznek impotens, idióta kormányok.
Egy Európai Egyesült Államok sokkal könnyebben tudna megbirkózni, akár egy ekkora problémával is!
@jaegtoer:

"Ezt a kérdést minden keresztény felteheti.

Ateista egy se. "

Miért is nem? Miért ne tehetné föl ezt a kérdést bárki pl. Erdő Péternek, Pajornak, ha látható és nem látható főnökük is mást mond?
@Secnir: Bár a próféta beszélne belőled! Bár senki nem lehet próféta a saját hazájában. De reménykedjünk a jóslatodban.
@irógép:

van pofád betenni?

ez ugyanaz a helyzet, mint a keletinél amikor majdnem zendülés lett, hiszen egyetlen egy tolmács nincs szegény rendőrök melle kiosztva, akik elmondják mi történik.

ott is kiemeltek egy nőt pici gyermekkel és ment utána a férje aki őrjöngeni kezdett és le kellett teperni, mert azt nem voltak képesek vele megértetni, hogy kórházba viszik a beteg gyereket.

ő csak azt látta viszik és azt gondolta szétszakítják a családot...

a tömeg meg mit látott? a családot viszik a férfit leteperik...

ja és amiből konfliktus van még: szerencsétlen rendőröknek azt sem verték a fejükbe, hogy nem érhetnek a nőkhöz...

szerinted ez a normális?
@Secnir:
De a táborokból is ki kell engedjék őket. Szabad mozgásuk van.
Tehát nyilván, hogy a határnál észszerű intézkedni azonnal, ezt tervezik, és előszűrés is kell.
Nem Magyarországot kell hibáztatni, hanem a sunyi Brüsszelt, akik megengedték, hogy szűrés nélkül elárasszanak bennünket a zöldhatáron a migránsok, ide buszoztatják őket. Vajon a szerb kormányfő ezért ígéretet kapott, hogy felveszik az unióba, de az albánoktól is így akar megszabadulni?
@Imola Helyesi:
"Ha ilyen harciasak, miért nem harcolnak otthon az ellenségeik ellen? "

mert mondjuk nem akarnak háborús országban élni. mert mondjuk túl akarják élni, nem pedig háborúzni.

@Gábris szomszéd:
ezt a földit talán hagyjuk. ha egy terrorista be akar jutni európába, akkor megkeresi rogán haverját, vesz államkötvényt, máris kap letelepedési vízumot, meg útlevelet, amivel szabadon mozoghat az EU-ban. ha egy terrorsita be akar jutni európába, akkor megkeresi moszkvában a jobbikos haverjaidat, és igényel magyar vízumot, majd ahogy belép magyarországra, megkeresi a jobbikos haverjaidat az első ukrán-határ menit településen, magyarnak vallja magát, és kap magyar személyit/útlevelet stb., és 200 euróért még le is szopják.
@Imola Helyesi:
"Tehát nyilván, hogy a határnál észszerű intézkedni azonnal, ezt tervezik, és előszűrés is kell.
Nem Magyarországot kell hibáztatni"

itt a probléma. nem azonnal, hanem hónapokkal ezelőtt kellett volna. de a kormánynak nincs pénze, gyakorlatilag magyarország csődben van.
@guma:

Mint kiderült egyáltalán nem tudatos megtévesztésről volt szó!
A balliba oldal hazudott megint végig egész tavasszal, de mégy nyáron is, hogy nincs is menekült ügy csak a kormány kreálta!
Most meg ők lettek az annyira szentek, hogy nem igaz!
A német külügyminisztérium, annyit reagált, hogy ők kitettek egy angol nyelvű tájékoztatást a honlapjukra!! Na barátom, ez a kurva nagy cinizmus!
Lázárnak kivételesen full igaz volt!! Én az össze menekültet odaterelném a Bundes Mutti követsége elé, azt ott őrjöngjenek.
a magyar menekültek 56-ban, mert a szemét ballib oldal ezt a kártyát is kijátszotta persze, hónapokig voltak táborokba sokszor, mire lett velük valami, nem három napig várakoztak!!!
A menekültek minden ellátást megkapnak!
Senki nem kérte, hogy jöjjenek!
Ők nem regisztrálnak!
Mi betartjuk a kibaszott seggfej EU előírásait, pedig nekünk hiányzik ez a legkevésbé!!
A németek óránként mást nyilatkoznak igen nehéz követni őket! Németországban sok negyedbe a törökök elől már mindenki elmenekült, azt a helyzetet sem tudják kezelni!
Ezek illegális bevándorlók, akikre egy ország törvénye ugyan úgy vonatkozik!
Az 56-os menekültek és a most külföldre menő magyarok is betartották, betartják az adott ország törvényeiket!
A menekültek a kukába dobálják a szendvicseket és elhajítják a papírjaikat és csak követelőznek!!
Ne hogy már ezért a viselkedésért is a kormány legyen a hibás!!
Tényleg szégyenletes a amit a magyar ballib oldal megint művel!! Amiket hazudik, pedig állítólag ők nap mint nap ott vannak és segítenek!!
Hát csak az a baj ezzel, hogy mások is vannak ott és pontosan látják, hogy mi megy! És hogy miket hazudnak a ballibek összevissza!
AZ egész arra jó, hogy megint kiderült a saját hazájuk számít a legkevésbé nekik!!
Legalább esélyük sem lesz a hatalomba visszakerülni szerencsére!!
Ja és nézegesd te is ezt a videót, mielőtt megszakad a szíved a menekülteken
indavideo.hu/video/Itt_a_magyarazat_a_bicskei_kepekre?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer
@Gábris szomszéd: Mondjuk én az M1 Híradójának nem okvetlenül hinnék, mert ők már láttak egy-két olyan dolgot, ami nem egészen úgy történt ahogy ők tudósítottak róla. De a biztonsági ellenőrzésre szükség van, de ezt a posztban is felsorolták.
Ja, és félünk a migránsoktól, mert ... ?

Ezek nem azok!
index.hu/belfold/2015/09/04/lovoldozes_a_deak_teren/
@Secnir:
Már javasoltam, akkor a Mutti menjen értük repülővel, pl. szomszéd állam repülőteréről vigye őket. Vagy szervezze meg ezt az ENSZ, vigye őket repülővel. Nem sajnálják őket a többszáz km-es úttól? Ugyan, kétszínű könnycsorgatás tettek nélkül bűnbakokat / most mi/ kreálva.
Vagy nem tudják , melyik polgárháborús szír réteget támogassák?
ugyan, ugyan! hát semmiféle fantázija meg tapasztalat nincsen itten, jóllehet komoj megfontolás szerint az összes ijjen izét nem bicskére, nem vámosszabadiba köll szállítani álcázás képpen, hanem kamenyec-podolszkba, mer az mán bevált. igaz mostanság nincsen ottan egyetlen einsatzgruppe se, de legalább messze van és az is előfordulhat, hogy szeptember 15-ig télleg megváltozik valami, teszem aszt a széles féle antigraviton termelésbe áll, vagy valami ijjesmi.
@jaegtoer:

""__Tényleg: miféle keresztények vagytok ti?___"

Ezt a kérdést minden keresztény felteheti.

Ateista egy se."

tudod én a történtek után inkább így kérdezném: miféle emberek vagytok ti?

különösen @Orica Középföldi: hsz-vel megerősítve.
@guma:
igen az!
Az őrjöngő faszkalapot leszedték a védtelen nőről és gyerekről!
A saját családját viszi a sínekre!!
Szeretném mondani, hogy az összes ilyen idióta, meg gyurcsány fogadja be a menekülteket. De ne egy éjszakára!
De inkább mind menjen a Bundes Muttihoz, ő olyan cuki-muki!!
Hidd el nagyon nagyon szeretnénk, ha mennének a menekültek végre tovább velük együtt Gyurcsány is meg a többi!!
@irógép:

tessék mondani! a bácsi egyedül is tud pisilni, vagy kér telefonos segíccséget?
@irógép: "Lázárnak kivételesen full igaz volt!! Én az össze menekültet odaterelném a Bundes Mutti követsége elé, azt ott őrjöngjenek."

A szomszéd villában meg ott lakik Erdő Péter. :)
@Marcellusca:

nem is tudom, mit lehet mondani az ilyen hírekre...
@irógép:

kételkedem benne, hogy a gyűlöleten kívül használod-e a fejed valamire?
@The Ghost Wolf: Elfogadom bár én sem okvetlenül hinnék mindig az index-444-hávégé ballib "szentháromságának". :)
@Secnir: Hát ha reális értékelést szeretnék kapni a hazai állapotokról, nem téged foglak keresni. :)
@Marcellusca: Martin Schulczhoz hasonló faszkalapok miatt van ilyen helyzet!!!
Akik a mai napig nem tettek semmit a hazudozáson és a kormány szidásán kívül!!
Egyedül a magyar kormány cselekszik, azok csak szájalnak!
Mondjuk nem igaz ez így, mert az értelmes német politikusok is azt mondják támogatni kéne inkább Orbánt, nem támadni. Na de ezeket persze az index nem fogja megírni:)
Szóval a németeknél sem mindenki olyan fasz, mint ez a Schulz!! Az EU fél év alatt nulla érdemi döntést nem hozott! Semmit!!!!
Csak a pofájuk jár!!
Meg is érdemli Európa sorsát!
Mi magyarok természetesen kevesek leszünk és vagyunk ehhez! még csak most kezdődik el igazán a népvándorlás!
Az USA meg röhög rajtunk. Ők szétbaszták az arab világot azok meg szét basznak minket!! Mert ezeknek az idióta EU-s faszoknak nem tűnik fel mi megy és nem tesznek semmit!
@jaegtoer: az azért nagyon hülyén hangzik, milyen ateista vagy te? bár tegnap valami hasonlóval kísérleteztem habával.
@hacsaturján: Inkább fogadj be pár menekültet azt azokkal bíbelődj, és akkor lesz elég dolgod:)
@irógép:

öblögess!

én is tudok konteózni pedig fogalmam sincs mi az a ballib...
"szabadítsd rájuk a dzsungelt háti!"
@Orica Középföldi:

Mert irodalmi kérdésre nem matematikai egyenlet a válasz, ahogy a matematikai egyenletre nem válasz az 'Anyám tyúkja'.
@parti_giano:

"_ az azért nagyon hülyén hangzik, milyen ateista vagy te? bár tegnap valami hasonlóval kísérleteztem habával. _"

Ez régi ügy. Én nem is szoktam ilyen kérdést feltenni. Majmoktól mégis mit várhat az ember:)
Talán még a balliberális dogmákkal fertőzött emberek is méltányolják Kertész Imre véleményét!
KERTÉSZ IMRE VÉLEMÉNYE:
"Európa hamarosan aláhanyatlik - A muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát" - Kertész Imre, irodalmi Nobel díjas
"Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri. "...
A 85 éves író folytatja:
..."Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. ... Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja."
www.facebook.com/photo.php?fbid=936540233051319&set=a.698701410168537.1073741828.100000860540311&type=1&theater
@guma:

"_tudod én a történtek után inkább így kérdezném: miféle emberek vagytok ti?_"

Helyes a bőgés oroszlán!
Ez a helyes és egyetemes kérdés.
@jaegtoer:

Nem találom irodalminak a kérdést a jelen helyzetben, bár tagadhatatlanul autentikusabb a pápa szájából.
az s-i jegyző gondosságárul meg a regisztrációbul kifolyólag:

alulírott n.n. s. város jegyzője x.y.-t (anyja neve m.m., született s. város, 1943. február 2.-án) németországi munkára átadtam.
@guma: a gyűlöletet és a heccelést a ballib oldal csinálja megint!
Ezek az emberek törvénysértő módon jöttek és nem tartják be a törvényt, amit még csak nem is mi hoztunk, hanem az EU.
Ennyi! Ilyen egyszerű!!
A ballib oldal meg azért szidja a kormányt, mert betartja a törvényt!
Ebből látszik a ballib oldal, ha van sapka az a baj, ha nincs az a baj elven működik. Nem is csoda, hogy nincsenek is a hatalom közelében sem. Nagy szerencsénkre.
Tíz éve még rettegni kellett a bevándorló románoktól szerintük, most meg mindenki jöjjön!
Nem olyan bonyolult ez érted? Minden nap mást hazudnak.
Van elég balhé a menekültekkel, legalább egyszer a saját országukat védenék, és pár hétre szüneteltetnék az Orbán fóbiájukat.
Amúgy ezek az emberek sokkal mélyebben vallásosak és hagyomány őrzők sokszor, mint a legnagyobb magyarkodó jobbikos, akik ugye fasiszták a ballib oldal szerint! Na, ha ezek itt lesznek majd meglátják a ballibak kiket fogadtak be! Mert ezek nagy ívben szarnak majd a ballibantokra!
De ehhez elég elmenni Rotterdamba vagy Párizsba vagy Londonba stb. és ott megnézheted, hogy milyen jó fej együtt működőek ott is. Illetve azt tud, hogy a rendőrök se járnak már be bizonyos környékekre, ha még is szeretnél meggyőződni mi vár Európára.
@hacsaturján:

Kedves Mester, ismerkedési matinéjukat nem akarván ugyan zavarni, de mégis meg kell kérdeznem halkan: hiányzik magának ez az írógép a nyakába, nem is koloncnak, hanem szarnak:)
kettosmerce.blog.hu/2015/09/03/kaosz_es_gyalazat_a_nevunkben_szegyenerzet_a_lelkunkben

Ez a cikk a legjobb példája, hogy milyen szemét módon hazudik a ballib oldal egy jó része.
De érdemes elolvasni a kommenteket is! Szerencsére kiderül, hogy 90 % ban azért nem ez a többség!!
És a cikk írójának lehet, hogy rossz, hogy magyar, de, ahogy valaki nagyon találóan írta, nekünk sokkal rosszabb, hogy magyar!!
@irógép:

mielőtt tovább fröcsögsz, legalább azt tisztázd magadban, hogy a legnagyobb és legbefolyásosabb koaliciónak tagja a vezér pártja.

viszont nem szeretem, hogy hazámmal kapcsolatban ilyent bárki elmondhat a világban:

Észak-koreai diktátorhoz hasonlítják Orbánt

Kim Ir Szen néhai észak-koreai diktátorhoz hasonlította Orbán Viktor csütörtöki brüsszeli fellépése alapján az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg külügyminisztere. A politikus azt javasolja az uniónak, hogy szigetelje el a magyar miniszterelnököt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/eszak-koreai_diktatorhoz_hasonlitjak_orbant.602602.html
@Hunyadi Péter:
Kertész Imrére nagyon be is rágtak már évek óta a ballib értelmiségek, mert vannak saját gondolatai, és nem ugyan azt a már rég megbukott idióta mantrákat nyomatja!
És így van Európának kb. vége.
Egy esélye van, ha az ilyen Juncker és Schulz féle idiótákat mihamarabb eltakarítják az EU éléről, különben 50 éven belül annyi Európának.
És nem csak a keresztényeknek! A most olyan szívszorítóan, könnyeket fakasztó szent humánus libbantoknak is vége lesz! Mert ezeket nem fogja érdekelni, hogy ki engedte be ide őket!
@jaegtoer: na ja, akit saját maga kezével gyúrt a szakállas egy ajtódeszkán, könnyen majmozik.
@guma:
Menjen a pitsába a luxemburgi nagyhercegség az idióta adócsaló részeges bunker junckerével, utána kritizáljon.
@Orica Középföldi:

A befogadás, a segítség és szolidarítás és a betelepülés között azért vannak árnyalatok.

Nem tudom meddig tartanék az előszobában vagy a folyosón beosont idegent, aki nem igazolja magát, de váltig hangoztatja, hogy neki segítségre van szüksége és a vendégszobát követeli, továbbá a KPMM-t*.

*[kész picsa meleg málé]
Ez érdekes!

"OroszországMenekültekOroszország kiosztotta Európát: nem "illegális migránsok", hanem menekültek érkeznek a kontinensre2015. szeptember 4. péntek - 09:00Szerintük egyes EU-tagállamok elsietve használják a kitekert „illegális migráns” kifejezést, az unió pedig tehetetlen.
HÍR24-HÍR

Oroszország „csodálkozással és nagy aggodalommal” figyeli az EU „nyilvánvaló tehetetlenségét”, ami a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező menekültáradat kapcsán jelentkezett – mondta az orosz külügyminisztérium szóvivője. Marija Zaharova szerint a migrációs probléma „valóban katasztrofálisan fenyegető fordulatokat vesz”, de nem Oroszországot érinti.

Zaharova azt mondta: nap mint nap látja az Európából érkező „elborzasztó felvételeket”. „Ma azt láttam, hogy az oda terhesen érkező nők az utcán szültek. El lehet képzelni, milyen körülmények közepette. Megrohamozzák a vonatokat. Mindez a második világháború utáni helyzetre emlékeztet. A méretei még nem olyanok, de a dinamikája és a tendencia nagyon hasonlít rá” – folytatta.

A szóvivő szerint a menekültválság egyenes következménye a közel-keleti és észak-afrikai régiókban lezajlott „abszolút felelőtlen és átgondolatlan politikai hatalomváltásoknak”. Zaharova azt mondta: Moszkvát aggasztja, hogy az EU egyes tagállamai elsietve használják a kitekert „illegális migránsok” kifejezést az Európába menekülő emberekkel kapcsolatban. Az ENSZ 1951-es Menekültügyi Konvenciójára és a menekültek státuszára vonatkozó 1967-es jegyzőkönyvre hivatkozott, amelyek alapján – mint mondta – a közel-keleti és észak-afrikai régiókban uralkodó helyzet megalapozza az onnan Európába érkező emberek menekültnek nyilvánítását."

www.bumm.sk/kulfold/2015/09/04/oroszorszag-kiosztotta-europat-nem-illegalis-migransok-hanem-menekultek-erkeznek-a-kontinensre
@parti_giano:

Ha már deszka, akkor szálkás!:) innen eredhetnek a szálka-gerenda és az ajtóstól a házba fedősztorik
@Imola Helyesi: jean asselborn volt az külügyminiszter. juncker miniszterelnök volt luxemburgban, most meg az európai bizottság elnöke.
@guma:

Kit érdekel, hogy pár ellensége Orbánnak mihez hasonlítja Orbánt.
Amúgy, aki ezt mondta azt szépen elhívnám ide kis hazánkba pár hétre, utána bebasznám É-Koreába pár hétre!! És utána megkérdezném újra a véleményét.
Én is tudom bárkiről azt mondani, hogy olyan, mint ez vagy az! Ez attól még nettó hazugság!!
Törvénytelenül érkező menekültek, nem tartják be az EU által hozott törvényeket!!!!!!!!!!!!!!!!
Vágod!!!!??????????
És mi szeretnénk ezt betartani!!! Ezért fikáznak minket!!
Érted??? Akkor én azt mondom, hogy ezek elmebetegebbek mint az é-koreai diktátor, hogy egy ilyen egyszerű képletet nem értenek meg!
Helyettük végezzük el a szaros munkát és ők szidnak minket.
Mikor az EU semmit nem tesz, semmit!!
@irógép:

menj a francba a hülye csúsztatásaiddal.

"Tíz éve még rettegni kellett a bevándorló románoktól szerintük, most meg mindenki jöjjön!"

te nagyon beszartál, ha már ilyen "rettegéssel" is előjössz.

vajon miért nem akarta előtte az Orbán a magyar állampolgárságot kiterjeszteni?
vajon miért mondta, hogy nem időszerű? nem bírja el a büdzsé?
vajon miért tartott Szocska 2012-ben az Ukránoknál tájékoztatot a magyar nyugdíj igénylésről?
vajon miért csak az EU hatására tudta ezt a szociális törvényt 2007-ben a románokkal felmondatni?
sok kérdésem lenne még, de felesleges tovább, a csak politikai párt vonalat szajkozóval szóba állni.
@Orica Középföldi:

"_Nem találom irodalminak a kérdést a jelen helyzetben, bár tagadhatatlanul autentikusabb a pápa szájából._"

A pápa elég kielégítően állást foglalt ez ügyben.

Az, hogy a magyarországi fiók kiesett a szerepéből az már nem nonszensz, mondhatni megszokott. Valószínűleg túlszappanozták a vezetősínt/hornyot.
Az unió migránspolitikája üti a vezetői színvonalát, ld: vezetője egy adócsaló részeges buta ember.
Nem csoda, hogy a Mutti látens vezető lett, úgy dirigál, ahogy akar, a kisnövésű Hollandé-t is behálózta.A Parlamentben meg az un jogvédő, balos német dirigál, az üvöltöző, idegbeteg Shulz. Segít nekik a kettős nemi identitást pártoló osztrák /szlovák? / Lunacek.
Na, ilyen az EU, nem a fox.
@irógép: Micsoda konstruktív bejegyzés!Éppen csak azt ne írtad le, hogy létezik egy minta a történelemből, amely a végső megoldás nevet kapta. Értem én, hogy isszátok a megváltótok szavait és fel sem tűnik nektek, hogy mindenki hibás, mindenki ökör, csak a nemzetmentő a zseni!Hogy milyen kiválóan kezeli a kormány a helyzetet azt tökéletesen mutatja az a káosz ami a menekültkérdést övezi. A cikkben vázolt konstruktív és részletes megoldási javaslatról még értelmes vitát sem hajlandó folytatni a kormánypárt. Minek is tenné, hiszen a gyűlölet mézesmadzagjára rákapnak a hozzád hasonlók és élvezettel csámcsognak rajta. Nem számít itt semmi csak a szavazatszerzés!
@parti_giano:
És? Mit is akartál mondani megint? Ki nem tudja, jaj , de buta vagy már megint.
@Imola Helyesi: Jut eszembe ez schulz gyerek mikor fog végre leérettségitni? :)
@Remete:
Az uniót okold a kettős szabályrendszere miatt!
@Imola Helyesi:

"_Az unió migránspolitikája üti a vezetői színvonalát, ld: vezetője egy adócsaló részeges buta ember._"

Azért kegyed csak ne hivalkodjon. Junker adót csalva, részegen, és Imolától hangoztatva buta.

Kegyed meg saját magától. Azér' különbség:)
@Eszter jött:
hm. már az oroszok is kioktatják viktort? ejnye no.

@irógép:
"A menekültek minden ellátást megkapnak!"
-igazad van, kényelmes pályaudvarok előtt lakhatnak a csillagos égbolt alatt...

"Mi betartjuk a kibaszott seggfej EU előírásait"
-csak jelezném, hogy te is a kibaszott seggfej EU-ban élsz, és te is tagja vagy...

"A németek óránként mást nyilatkoznak igen nehéz követni őket!"
-a németek nyilatkozatait a kormány hozza nyilvánosságra óránként más-más fordításban. ugye ezt akartad mondani?
@Remete:
Az unió migránspolitkája üti az egyforma méretű uborka, és a nemkapirgáló egyenketreces tyúktartási törvényt. A vezetői meg még őket is ütik, sok hazájában leszerepelt buta, pénzéhes politikus gyűjtőhelye. A Mutti hozzájuk képest egy észkombájn, a saját hasznára fordít minden törvényt.
Na, további jó "etetést", én mára (is) megcsömörlöttem! :(((
@Gábris szomszéd:
"Ezt a repcsis dolgot remélem csak elírtad"
-ööö...
...küldjük hajóval? irány a magyar tenger? vagy vonattal/busszal, amiről leszállnak?

"mindig ez a kínzó kérdés üti föl a fejét: Miért nem eresztjük már tovább a bevándorlókat?"
-mert nem tehetjük. tudod, vannak bizonyos folyamatok, előírások, amit be kell tartanunk...

@hacsaturján: +1

@guma: +1

@irógép:
"Martin Schulczhoz hasonló faszkalapok miatt van ilyen helyzet!!! Akik a mai napig nem tettek semmit a hazudozáson és a kormány szidásán kívül!!"
-az ugye megvan, hogy martin schulz az európai néppárt frakciójából keveredett oda - akinek a tagja a fidesz is, és ők szavazták be? csak kérdem, tudod-e...
@jaegtoer: a fedősztorit nem az az ács találta ki, ajtóstól-gerendástól, mert szálka ment a szemébe?
@jaegtoer:
Hát ha a Juncker-féle színvonal jobban tetszik neked, mint az én okos hozzászólásaim, lelked rajta. Nézzél róla videókat, olyan édi részegen, meg olyan édi, amikor lehasal a Mutti elé, és invitálja a migránsokat. Ja, az ő kis nagyhercegseggébe nem sokan férnek el, az biztos.
@Gábris szomszéd:

Ez az a Martin Schulz, akihez a címeztük annak idején a romániai falurombolások ügyében írt beadványt. Ennek hiteles fordítását véletlenül én intéztem, és akkor, már csak a megszólítás, titulus, címzés stb. miatt ezt tisztázni kellett.
Te azt a Martin Schulzot próbálod most meg lejáratni aki eljárt a mi ügyünkben a mi sérelmünket orvosolandó.

Szevasz, nagymagyarfaszkalap.
@Imola Helyesi:

"_Hát ha a Juncker-féle színvonal jobban tetszik neked, mint az én okos hozzászólásaim, lelked rajta._"

Le vagyok nyűgözve!:)
@irógép:
"Törvénytelenül érkező menekültek, nem tartják be az EU által hozott törvényeket!"

akkor nézd a másik oldalról: elmenekülök a hazámból egy háború elől a családommal együtt, úticél: ismeretlen, csak ne legyen ott háború. megérkezek egy napfényes városba, ahol segítenének nekem, megkérdem a rendőrt angolul, hogy hol vagyok, mit kell csinálnom, de az rázza a fejét, hogy nem érti. megkérdek mást, az is csak rázza a fejét. beterelnek egy nagy pályaudvarra, aztán körbevesznek, mint odahaza az isis-esek csoportos kivégzés előtt. nem válaszolnak, nem engednek oda senkit. aztán jönnek nem rendőrök, ők beszélnek angolul, és elmondják, hogy magyarországon vagyunk, ami már egy kicsit európa. adnak vizet, enni, pelenkát a babának, mint a jó keresztények. aztán elmondják, hogy ők nem keresztények, mert a keresztények itteni vezetője megtiltotta, hogy segítsenek nekünk. nem értem.

aztán jött hasszán, aki itt él húsz éve, és itt is dolgozik, és beszél szírül, ő elmondja, hogy az itteni vezetés nem szereti a menekülteket, illegális bevándorlóknak nevez minket, amit nem értek, hiszen én egy jobb élet reményében nem feltétlenül ide jöttem, nekem bárhol jó, ahová befogadnak. hasszán azt is elmondta, hogy németországban jó eséllyel befogadnak minket, tehát jelezzük, hogy oda szeretnénk menni. én szóltam a rendőröknek angolul, meg az újságíróknak is (azok legalább értik amit mondok), de azok csak ingatják a fejüket.
később a rendőrök mutatják, hogy szálljunk fel az egyik vonatra, kérdem: Germany? mire bólogatnak, mondom magamban, akkor a kormány biztos maradt az álláspontjánál, miszerint minket nem fogadnak be, de továbbküldenek németországba. közben tudtam beszélni azizzal, aki elmondta, hogymár németországban van, és rendes, tiszta táborokban szállásolták el őket, és majd később döntenek a sorsukról.
elindult a vonat, de egy félóra múlva meg is állt a puszta közepén. a rendőrök mindenkit leszállítanak róla, úgy, mint amikor dzalar mellett a kormánypártiak leszállítottak mindenkit a vonatról és a sínek mellett árokba lőtték a keresztényket. de náluk nincs fegyver, de akkor is, én maradok. a vonat talán továbbmegy németországba. nem tudom, mit kellene tennem, fogalmam sincs, talán majd egyszer elmagyarázza valaki...
@parti_giano:

"_a fedősztorit nem az az ács találta ki, ajtóstól-gerendástól, mert szálka ment a szemébe?_"

Ez egy összetett dolog. Csapatmunka volt. A faiparban van ugye ács, épületasztalos, bútorasztalos, no, és a nagyapám.

Legutóbbi legutóbb elhunyt, majd' mindent tőle tanultam, de a többiek valamilyen formában ma is élnek, amiképpen megalkották a lelkek templomát a Földön, közben persze volt szálka, forgács, ablak ajtó, gerenda, rossz-nyelvek szerint fogpiszkálók is akadtak..., na de ki vetne rájuk ezért követ, mikor lelkekben utaztak?
@guma:

öt mondat után rá lehet jönni, hogy az isten barmával nem érdemes szóbaállni. Ne erőlködj.
@Imola Helyesi: libus, te kevered a dolgokat, csak hogy junkerezhes egyet.
Mondjuk azért ezt tisztába kellene tenni, ezt a törvénytelenül érkeztek.

Ha elmegyek csak úgy a tescoba, egyeztetés nélkül, akkor törvénytelenül érkeztem.

Én úgy gondolom, nem lehet törvénytelenül érkezni, menekülve valami elől annál inkább, pláne ha nincsenek hivatalok otthon, hogy kiállítsák az úti és személyi okmányokat mert éppen lángokban áll a település a hivatal, meg a szakramentum.
Tartózkodni már lehet a törvényestől eltérően, de ... tényleg, hol van a szíriai nagykövet? Ki tudna itt segíteni, közvetíteni, ha nem a szíriai nagykövetség?

Hol a szíriai nagykövet?

A szíriai nagykövetség mossa kezeit?

Na, megyek én is kezet mosni
@irógép: Baszd meg te idóta ökör. Ha az EU kér valamit, akkor fúj EU, de egyébként ha mindenben az EU pénztárcájára apellál a Felcsúti Hereleve, akkor az EU jöhet mi? Megnézném, hol tartana Garancsi, Mészáros, Tiborcz és a többiek, ha az EU nem támogatta volna olyan bőkezüen Magyarországot az elmúlt években.
A menekültek hadban állnak a szíriai nagykövetséggel is?

Vegyünk mán egy kis levegőt, fújjuk ki, lélegezzünk mélyeket.
@jaegtoer:

a klasszikus szavaival élve, úgy hiányzik nekem, mint a kóc a seggembül. csupán fölmutattam neki a sárga lapot, elvégre látatlanba mégse küldhetem el a picsába.
@jaegtoer:
"Ki tudna itt segíteni, közvetíteni, ha nem a szíriai nagykövetség? Hol a szíriai nagykövet? A szíriai nagykövetség mossa kezeit? "

"Az év végéig el kell hagyniuk az országot a budapesti szíriai nagykövetség munkatársainak – közölte a Külügyminisztérium. A magyar kormány ugyanis többé nem tekinti legitimnek a Bassár el-Aszad-rendszert, így az azt képviselő diplomatáknak távozniuk kell – mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőnöke. A kabinet szombaton ismerte el az arab ország törvényes képviselőjének a Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját."

mno.hu/hirtvkulfold/az-ev-vegig-tavozniuk-kell-a-sziriai-nagykovetseg-munkatarsainak-1125845

legközelebbi elérhetőségük: Szíriai Arab Köztársaság Nagykövetsége
Daffingerstraße 4
1030 Wien
+43 1 533 46 33 0
+43 1 533 46 32

na pont oda nem engedjük át a szíreket.
@hacsaturján:

"_ elvégre látatlanba mégse küldhetem el a picsába_"

Hiába no, ilyenkor mutatkozik meg, ki az igazi Úr.

Én bizony nem tartóztatom magam, ha az úti cél egyértelmű, akkor én nem fukarkodok az információval.
@Secnir:

Köszi. ez lényeges információ volt. menekültügyben nem szólalok fel többet, csak annyit, hogy orbán megrohadhatna már futsalos külügyérével együtt.
@irógép:

Felizgattad magad, Pöcörő. Mibaj, Viktor annyit költött külfődi plakátra, hogy a kutyáinak már nem jár az ingyen Xanax?

Kurva válsághelyzet, kurva migránsok, kurvaélet.
akik nem tuggyátok
most megtanulhassátok
hogyan mulat a nép:

index.hu/belfold/2015/09/04/lovoldozes_a_deak_teren/
@Hunyadi Péter:

Szegény bolond már nem érti mit beszél.

Ha ezt:

"Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. ... Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja."

behelyettesítem erre:

"Beszélnék arról, hogy a zsidók elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. ... Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja."

...akkor maga Kertész lenne az első, aki új Hitlert kiáltana.
@jaegtoer:

jakérem, mit vár egy jobbkonzerv falubolongyátul?
@Fabius:

"...fődi plakátra, hogy a kutyáinak már nem jár az ingyen Xanax?"

Eccer s mindenkorra fejezze abba!

Akiket említeni teccik, azok a lábtörlő, maximum kapca fogalomkörbe, tartoznak, s mint ilyeneknek semmi közük hozzánk!

Már vauztuk!

Vau2
a Kutyatanács nevében!
@jaegtoer:
itt az érdekes a hírben az, hogy a fidesz három éve elzavarta a nagykövetet komplexen, mondván, nem ismeri el assadot, a lázadóké szíria.
namármost idejöttek az assad elől menekültek - erre közli velük, hogy ti népvándorlók vagytok meg illegálisok, menjetek haza a faszomba.

ugye-ugye? vgyis izé, én sem értem.
@Fabius:

penig csak oskar spenglert smitteli, de nem ezér szeressük.
@parti_giano:
Miért?Mert nem írom le neked mindig pontról pontra, hogy ki kicsoda?
Már tegnap is mondtam, hogy ez itt nem óvoda, nem gügyögni meg árulkodni kell, inkább politizálni.
@DarthVader: :)))

a tényektől elszokta húzni a csíkot innen... :D
@hacsaturján:

A számból ugatta ki a szót ez a süket kutya. Mert ennek mindenbe bele kell ugatni. Hülye. Nem maga. A kotnyeles kutya.
@Secnir:

+1

ez van. nagyszerű és nagyeszű, következetes vezetés van.
itt is összeszedték a töketlenkedést:

Ha én… mi is lennék?

gepnarancs.hu/2015/09/ha-en-mi-is-lennek/
@Secnir:
Örülök, hogy te tudod, ki kivel van Szíriában.
Nekem egy Agatha Christie- regény gyilkosának megfejtése is könnyebb.
Az meg pláne rejtély, melyik nagyhatalom és szomszéd kit támogat.
Kérdezném, hátha valaki tudja: van-e különbség egy háborús/politikai menekült és egy, a jobb élet reményében a sajátjánál valamivel prosperálóbb gazdasággal rendelkező másik országba bevándorolni szándékozó közt?...
@Secnir: "a kabinet szombaton ismerte el az arab ország törvényes képviselőjének a Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját."

Igen ők azok a "mérsékelt ellenzékiek", (FSA) akik halott szír katonák szívéből falatoznak. :(
@Gábris szomszéd:
Hároméves hír. És a falatozás, nem az IÁ megalakulása után történt?
@Sir Bates dö Hól:

ha az egyik piréz, akkor tuti, hogy van.
@Sir Bates dö Hól:

Hát, vanni van, ahogy mondják, a menekült ugyi közvetlen életveszélyben van, mig a jobb élet reményében prosperálóbb országba vándorló nincs, na ilyen pölö az Angliába/Németországba vándorló magyar. Mer' attól, hogy törvényesen megengedett, uniós jog, attól még a tény tény marad, az ott dolgozók jelentős része a jobb élet reményében megy oda.
@Gábris szomszéd:
Jó, de akkor akik idejönnek, azok a nem mérsékeltek, mert előlük menekülnek?Aszad-hívők?
@Sir Bates dö Hól:

Hiszen meg is fogalmaztad:)) Pont annyi a különbség, mint a kényszer és a szándék között. Innentől viszont bonyolult.
Akkor az Unió az Aszad-rendszer pártján van?
De anno örültek, hogy megbuknak, sőt...
Aszad, nem aszad --ba--od. Most beleásom magam a szír belpolitikába, mert az eu is zavaros, de ez még inkább.
Egy biztos, az USA sunyin hallgat, ott lehet a 101 kiskutya elásva .
@Imola Helyesi: na ja, meghallod azt, hogy luxemburg, akkor csak juncker ugrik be neked. de miért csodálkozol akkor, ha valaki meghallja, hogy imola helyesi, oszt bólogat, aham, a fapina?
Gyurcsány a Gyurcsány kottájából játszik :) Bekönyörgi magát a CNN-re (amit itthon ugyan a kutya se néz) csak hogy népszerűséget szerezzen :)) Előtte Orbán képe mint kontraszt :))

edition.cnn.com/videos/tv/2015/09/03/intv-amanpour-gyurcsany-ferenc-hungary-refugees.cnn/video/playlists/amanpour/
@DarthVader:

Tegnap eszement rossz napja volt szegénynek (OV):))
A fotókat elnézve, nem biztos, hogy minden eljutott hozzá. De, biztos ami biztos, mára kitalálták neki a fertőzésveszélyt. Közben olvasom az önkéntes orvosok beszámolóit.
@Imola Helyesi:
"Örülök, hogy te tudod, ki kivel van Szíriában."

pedig egyszerű.
vegyél elő egy guglimapsot és elmondom
fentről lefelé
törökország. vezeti erdogan örök basa. hatalommániás hülye, önnönmagának aranyszobrot állíttatott, örökös köztársasági elnök. most szopóágon van, mert a legutóbbi választásokon necces volt a pártjának az, hogy győz-e. mivel nato-tag, ezért nem tehet meg mindent, pedig van problémája a keleti régiókkal, ami 90%-ban kurdok lakta rész, és szeretnének egy önálló Kurdisztánt. mindenki baszogatja, mert szírián át szivárognak be az isis tagjai, és erre jönnek át gyakorlatilag akadálytalanul a menekültek. jelenleg most nato-segítséggel (és felhatalmazással) bombázza szíriát, azonban véletlenül csak a kurdokat találják el a török gépek. néha átlőnek irakba is, ahol szintén csak a kurdokat találják el.

irak: jelen pillanatban csak az északi része az izgalmas, ami 995-ban kurdok lakta, akik szeretnének egy önálló Kurdisztánt. az irakiak (és a törökök is) azért nem szeretnék, mert a közel-kelet olajkútjai hozamának cca 1/3-a a kurd olajmezőkön van.

szíria: (örökös) elnöke assad, vérbefojtós nagypályás. az ellenzéke pár éve fellázadt ellene, 4 éve polgárháború van. az oroszok támogatják őt, az olaj illetve a földközi-tengeri kikötői miatt.
jelen pillanatban az ellenzéki erők (akiket orbán ismer el, mint szíria demokratikus vezetőit) állnak nyerésre.

isis: idióta terroristák, szeretnének egy kisebb iszlám államot, ami magában foglalja a közel-keletet, illetve európát németországig bezárólag. jelen pillanatban csak szíriában, szaúd-arábiában, irakban tartják magukat, a helyi erők gyepálják őket. irtják a szír keresztényeket, irtják az iraki keresztények, meg úgy általában mindenkit, akit elfognak és nem ismeri el az iszlám államot

jordánia: a jordán király szarik az egészbe. az isis nem megy jordániába, mert a jordán király múltkor megunta azt, hogy bohózatba illően át-átlőttek szíriából az elfoglalt területekről, kiadta az ukázt és egy nagyobb, az isis fennhatósága alá tartozó területet szétlőttek a picsába egy óra alatt. azóta jordániába nem téved át lövedék. szírek nem tudnak ide menekülni, mert a szír terület és jordánia között ott az isis

libanon: izraellel háborúzik. odalőnek, meg vissza. van még a hezbollah nevű terrorszervezet, amelyik hol izraellel háborúzik, hol a kormánnyal.

izrael: mindenkivel háborúzik (vagy háborúzna), aki nem zsidó, de arab. leginkább szíriával egy picsányi fennsíkért, de amikor épp nem harcolnak a szír biztonsági erők meg a felkelők, akkor általában szíria izrael körmére néz, ilyenkor izrael sír az enszben meg amerikai segítséget kér.

egyiptom: szarik az egészbe jelen pillanatban, az isis nem fenyegeti, pedig benne vannak a tervben. zavaros a helyzet, mert nincs vezetés. ugyan rajta van az isis térképén, mint elfoglalandó állam, de hagyjuk.
@DarthVader: :)

A CNN teljesen el van ájulva Gyurcsánytól

444.hu/2015/09/03/a-cnn-teljesen-el-van-ajulva-gyurcsanytol/

egy hsz:

Egy részlet a beszélgetésből, hevenyészett fordításban:
Gy.F.:
"Azt hiszem két napig lesz érdekes az egész, a média már csak így
működik; két nap után már nem érdekes számára a dolog, de mi folytatjuk
ezt a szolgálatot."
Ch.
A.: "Nos, Ön téved, ez hosszú ideig érdekes lesz, elsődlegesen azért,
mert Ön azt mondta, 'magyar vagyok, politikus vagyok, de mindenekelőtt
egy emberi lény. És sajnos, mi figyeljük a jelenlegi magyar kormányzati
viselkedést, amely egészen más viselkedés, mint az Öné. Ezek az emberek
- a menekültek - vesztegelnek a pályaudvaron, szoronganak a vonatokon,
nagyon-nagyon rossz bánásmódban részesülve az Önök mostani kormányától."
Gy.F.:
"Őszintén meg kell mondanom, nem értem, mi motiválja a kormányt, mert
ezek az emberek - a menekültek - nem kívánnak túl sok dolgot. Csak
normális életre vágynak, miközben arra várnak, hogy elhagyják az
országunkat. Alapjában dolgozni szeretnének Németországban, Dániában.
Alapdolgokra lenne szükségük, vízre, ételre, egy kis árnyékra, ahová
behúzódhatnak a tűző napsugarak elől, valami ilyesmikre. És nem értem,
mert ez nem pénzkérdés. Ez emberség kérdése! Úgy gondolom, egyfajta
rivalizálás folyik az önmagát jobboldalinak tartó kormányzó párt és erős
szélsőjobboldali ellenlábasa között, amelyikkel éles versenyben állnak
az új és még újabb szavazatokért."

Ch.
A.: "Nagyon köszönjük, hogy velünk volt ma. Az Ön személyes
humanitárius gesztusa megérteti az emberekkel, hogy legalább néhány
magyar másként csinálja."

Gy.F.: "Biztos lehet abban, hogy magyarok százai és százai tiszta szívvel segítenek, egyszerű emberek is."
@parti_giano:
Tahó, kinyomtalak. nem elég, hogy buta vagy, még trágár is, seggfej.
ez mindent elárul:

A nagy pénzt nem kérjük, a kicsit sértetten követeljük

Nem kaptunk az uniótól semmilyen segítséget, két hónapja ígértek 8,5 millió eurót, ez sem érkezett meg – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvívő péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában. A menekülthelyzetről volt szó.

Közben csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben visszautasította, hogy az EU oldja meg a Magyarországra érkező menekültek fogadását és menekültkérelmeik elbírálását. Általában pedig azt mondta, hogy nem pénzről jött tárgyalni, ezt a témát nem akarja elővenni, mert a pénznél fontosabb a szabályozás és az értékek megvitatása. A júniusi EU-csúcson is ez volt Orbán álláspontja: ezt a kérdést csak egyedül oldhatjuk meg, nem várhatunk mások pénzére és segítségére, jelentette ki.
Kértünk azért

Ennek ellenére augusztusban a magyar kormány 8 millió eurót kért az Európai Bizottságtól a menekülthelyzet kezelésére. A pénzt menekülttáborok bővítésére és a menekültek ellátásra lehetne elkölteni. A bizottság azt ígérte, hogy sürgősen dönt, hogy adnak-e, augusztus 31. lett volna a határidő. Ezt a bizottság azonban nem tartotta be, talán ennek szólhatott Kovács Zoltán kifakadása a tévében.

Bizottsági forrásból úgy értesültünk, hogy a jövő héten lesz döntés, és nagyon valószínű, hogy megkapja Magyarország a 8 millió eurót. A terv állítólag az volt, hogy Dmitrisz Avramopulosz menekültügyi biztos Budapestre jön, és itt jelenti be a pénz megítélését, de az augusztusban beígért látogatásnak még mindig nincs időpontja.

folytatás

444.hu/2015/09/04/adjanak-mar-penzt-kormanyszovivo-nem-kell-penz-kormanyfo/
@Secnir:
OK. ezt nagyjából tudtam, Szaud-Arábiát kihagytad, és azt, hogy mi az USA szerepe a "közel-keleti" helyzet lassan pu. kialakulásában.
És ki pénzeli a migránsokat ide, és ki intézi el, hogy ne vegyék figyelembe az eus szabályokat az ide utaztatásnál.
És miért békült ki az USA Iránnal
@guma:

egy komment a többi kommentről:

"- Ha ennyire aggódik értük, akkor vigye haza őket!
- Hazavitte.
- Mi a kurvaanyjáér viszi haza???!!!!"

:))
Schulcz és a többi idióta továbbra is csak pofázik és semmit nem tesz.
Orbánnak nagyon igaza van! Aki akarja fogadjon be annyi menekültet amennyit akar!
Mi nem akarunk annyit! Lehet erről népszavaztatni kedves ballib ellenzék, legalább égnétek még egy nagyon nagyot!
A kvóta rendszer most egy baromság!
Mert oké leosztunk most x embert országokra.
Csak, hogy a menekült hullám még csak most kezdődik el!
Afrikából a sivatagodás, túlnépesedés és a háborúk miatt sokkal többen fognak jönni.
És akkor mi lesz?? Folyton módosítják az kvótát??
És végül tényleg kisebbségben leszünk a saját kontinensünkön.
Ha Európa ezt villám gyorsan nem érti meg akkor ennyi volt.
És ezek teljesen más kultúrák! Nem rasszizmus azt mondani, hogy nehéz együtt élni nagyon különböző kultúráknak. Nem is működik Nyugaton sem. Ott is egyre nagyobb baj, csak egyszerűen nem hajlandók elismerni.
És ha millió számra jönnek az egyre erőszakosabb tömegek, mert mindenki be akar majd jutni, nem fognak szépen sorban állni és regisztrálni és a kvóta rendszert betartani.
Már most sem tartanak be semmit, pedig ez még csak a kezdet.
És, ha Európa élén ilyen illuziókat és csak papíron nagyon szépen hangzó teóriákat kergető emberek maradnak, egyszerűen Európának annyi.
És most nagyon jó móka a ballib oldalnak megint csak azért is mindenért megint Orbánt szídni, de ha így marad a helyzet a saját bőrükön fogják hamarosan megtapasztalni, hogy ez a multikulti maszlag nem működik. Olyan, mint a szocializmus papíron jól hangzik, a valóságban láttuk mi lett a vége.
Talán azért van esélye az országnak, mert szerencsére a nagy többség azért látja ezt, és csak egy jóval kisebb réteg az, aki két méternél nem lát tovább az orránál.
Gyurcsány meg a világ legnagyobb farizeusa tényleg!! És olyan szép, hogy ezekről mindig készülnek képek és ezek mindig kitudódnak.
Amíg itt vannak a menekültek, addig nyilván segíteni kell őket.
De sokan ezt úgy teszik, hogy nem posztolnak róla a faszbukon és nem adnak interjút a mellüket verve az indexnek...
@DarthVader:

tegnap ennek szaladtam én is alá több helyen, amikor a posztomnak azt a címet adtam: valóban kell köpködni?

furcsa, hogy nem maradhatunk józanok semmilyen témában...

offforever.blog.hu/2015/09/03/valoban_kell_kopkodni
@irógép: "Afrikából a sivatagodás, túlnépesedés és a háborúk miatt sokkal többen fognak jönni."

Ezt most nagyon benézted. Pont hogy a hollandok és a New Yorkiak lába ázik az egyre emelkedő szintű tengerben!

Mennek is Afrikába az üzletembereik, és ún. land grabbing keretében vásárolják föl az ottani parasztok földjeit! Orbán is azt mondta egy éve, hogy Ukrajna "a kitűnő gabonaföldjei miatt kell" az USA-nak.
@guma:
a magyar nemzeti magyar az olyan köpködős...nem tudtad? és a kutyaszart is otthaggya...

és abáltszalonnát zabál

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

egyébként is genetikusan is igaz már 57689 éve
Na, tessék!
Cameron olvas engem?:)))
Előzi Merkelt. Repülőgépet indít az Ensz menekülttáborokba a szírekért!
@Orica Középföldi: tudom, csak gondoltam segítek... amolyan első lépésnek szántam:-)...
Drága jó, minden németek anyja, jó Merkelmutti, küldjél a szírekért ide hozzánk repülőt, mert Cameron előzni fog.
Siess, mert most szélednek szét!
Aláfestés: Hogyha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre, repelnek a Rapülők meg belga, esetleg gazoló.
Egyébként a koreaiak hívták a királynőt a nemzet anyjának.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
vannak területek Afrik-ban ahol négyszer lehet vetni és aratni évente, a rosszabb helyeken csak 3x...

mikor a paradicsom palánta mellé ledugtam a száraz botot, a bot előbb hozott btermést mint a paradicsom...és az még a kurvahideg télben augusztusban volt, a meleg december és a forró nyár januárban meg megbolondíttya a növényzetet, az ananász seperc alatt érik

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@irógép: "Sőt, a földszerző európai országok a kontinensen belül is portyáznak: brit, svéd, dán, finn, svájci és francia cégek Oroszország és Ukrajna területén vásároltak be: a brit Landkom például 100 ezer hektárt bérelt Ukrajnában.

Más cégek részvényt vásárolnak agrárcégekben, például a svéd Black Earth Farming így vont ellenőrzése alá több mint 300 ezer hektár orosz termőföldet az Agroinvest nevű cégen keresztül. (…) Harminc évvel ezelőtt az ilyet új-kolonializmusnak neveztük volna”.
Mindenkinek igaza van és senkinek sem.

Igaza van annak, aki azt mondja: ebben a formában és ilyen tömegben képtelenség befogadni a menekülteket.
Igaza van annak, aki azt mondja: amit a magyar kormányzat (nem) tesz, az logikátlan, embertelen és veszélyes.
Igaza van annak, aki azt mondja: ne legyen európai saríja!
Igaza van annak, aki azt mondja: segíteni kell azokat, akik valóban rászorulnak!

De legfőképp nekem van igazam, amikor azt mondom:
ELEGEM VAN A MINDENNAPI GYŰLÖLKÖDÉSBŐL!

Elegem van abból, hogy nincs ma idehaza egy olyan gondolat sem, ami nem a gyűlöletet váltja ki!

Elegem van abból, hogy - főleg most - barát a barátnak, rokon a rokonnak lett ellensége!

ELÉG VOLT!

Szépségverseny szeretnék indulni!
VILÁGBÉKE!
@Imola Helyesi: Így rúgdosták le a bicskei peronról az átadott ásványvizet! Íme a hivatalos rendőrségi videó és közlemény!

2060.blog.hu/2015/09/04/igy_rugdostak_le_a_bicskei_peronrol_az_atadott_asvanyvizet_ime_a_hivatalos_rendorsegi_video_es_kozle?
@fzs.1933: Egyetértek veled és támogatlak. :)
@fzs.1933:
"VILÁGBÉKE"

ollállá! akkor orbán kivel háborúzna?
Ja, és még pár kérdés a kvótarendszerhez?

Ahhoz ugyan úgy először regisztrálni kéne, Na, most ezt most sem teszik meg!
Utána, hogy döntik el, ki melyik országba megy?
Na, most valakinek azt mondják irány Lengyelország, de ő az Osztrákokhoz akar menni??? Akkor mi van??
Balhéznak és hisztiznek, mint most is, hogy nem mehetnek oda, ahova akarnak.
Se papírjuk, se semmijük, de ők hagy csináljanak, amit akarnak.
Na, ennyit a kvóta rendszerről!!! Pont annyira értelmetlen, mint amiket Az EU vezetés összes semmittevése.
Nyilatkozgatnak szidják Orbánt, azonkívül semmit nem tesznek.
És miért van ez?? Mert igaziból a saját országukban sem tudják már kezelni az ott élő bevándorlókat!! És igaziból nem is akarnak befogadni nagyon ők sem senkit.
Ezért van az, hogy bár az EU-s szabályokat tartsuk be, még sem tesznek semmit, hanem hagynak minket a szarba szépen.
Én hajlok a falé, hogy basszuk vonatra az összeset és tegyük le őket az osztrák határtól két méterre azt hagyj menjenek!!!!
Na, akkor aztán mit kapnánk az EU-tól!!! Akkor derülne ki milyen álságos játékot folytatnak.
@fzs.1933: Jaj, hagyjuk már ezt a saria témát!

Kétmilliárd kínai és kétmilliárd indiai fog elindulni a nem túl távoli jövőben, ha nem akar éhen halni a saját hazájában! Nekik a muszlim közösség is csak egy porszem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Afrika sivatagosodik!! Nigéria pár év tized múlva pl. eléri az egy milliárd lakóst, és már most gáz van.
Lehet néhány helyen délebben vesznek földeket, hogy az ottani embereket is jól kizsákmányolják.
De pont a legsúlyosabb szegénységben élő országokban egyre rosszabb a helyzet.
És már most is rengeteg afrikai érkezik. És még ennél sokkal több fog...
@guma:

Nemcsak a CNN. Sokan el vagyunk ájulva Gyurcsánytól és Dobrev Klárától.
A sok száz önkéntestől kicsit jobban. De főleg azoktól, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Játszanak velük, vagy mesét vetítetenek a nekik.
Köszönet érte.
@irógép: Nem azért építette Orbán kurva sok pénzért a kerítést, hogy most ne használhassa!

Ha ott az a kurva kerítés, akkor igenis akadjanak föl rajta a kölkök meg a rokkantak is! Nehogy már csak úgy átmenjenek az országon! Milyen lenne már az, ha Magyarországon csak úgy átutazhatnának a füstösek?? Leégne a pofájáról a bőr, ha minden vegzálás nélkül csak úgy átadná őket a németeknek.
@Eszter jött:
Brühühühühühühülye ez a CNN!
Amikor az eltévedt kislányt hazavitte, azt miért nem közvetítették, meg azt, hogy ha kell, ő cigány, meg zsidó, most meg szír bevándorló lett, pedig egy trpak.
@irógép: Ki mondja ezt?

Orbán szerint is a politikai helyzet elől menekülnek a Fekete-Afrikaiak.
@Secnir:
Elég nekünk a belső ellenség is.
@Gábris szomszéd:
ne kompromittálj! :) Azért köszike!

@Secnir:
ezt sem értem. Miért szükséges állandóan ellenséget keresni?
Azért a teljes képhez hozzátartozik, hogy ez az orbánozás is kezd már paranoid lenni...

@irógép:
esetleg a magyar kormányzatnak a kerítés helyett arra kellett volna készülnie, hogy több helyen és gyorsabban intézhessék ezeket az ügyeket.
A magam részéről azt gondolom, hogy a regisztráció megtagadása inkább már az okozat. Okozata az EU és Magyarország töketlenkedésének.
Egyet tudok érteni azonban azokkal a hangokkal is, hogy aki befogadást remél, annak először is el kell fogadnia a befogadó állam szabályait.

Most itt van ez a Cameron is. Nyomás alatt van egész Európa. Valamit tennie kellett. Mégis azt gondolom, hogy nem az EU-n kívül lévőket kellene befogadnia elsőre, hanem akik már itt vannak spanyolban, olaszban, görögben, nálunk. Utána foglalkozhatna az EU azzal, mi legyen a közel-keleti táborban lévőkkel.

Nem igaz, hogy nincs akár csak egyetlen egy szakember, aki ezeknek a töketlen és fogalmatlan politikusoknak jó tanácsot adna!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

és előtte?
Mondjuk ha lehet, én maradnék keresztény.
Az ilyen blogokat csak kellő óvatossággal. Sajnos Orbán, az egyedül jól, és józanul gondolkodó politikus az unióban.
@Gábris szomszéd:
Egy tolószékessel?
Akkor az M7-en is leáll a forgalom?
@Fabius:

Európa zsidó-keresztény kultúra.
A zsidó üldözés okaiba ne menjünk bele, mert hosszú...
A lényeg, hogy az iszlám az teljesen más, mint a zsidó-keresztény kultúra.
Tehát teljesen más egy Európán belüli zsidó vagy keresztény üldözés. Nagyon borzalmas dolgok voltak, de ezt a mi saját kultúránkon belül csináltuk (sajnos).
Hogy egy ehhez képest teljesen más kultúra elönt minket, az teljesen más tészta!!!!
De neked is azt tudom ajánlani, menjél egy egy két nagyobb nyugati városba és pontosan megláthatod.
Illetve arra vigyáz, hogy sok környéken, ha megszeretnéd nézni saját szemeddel mi a különbség a mostani helyzet és a régi helyzet között a különbség, vigyázz arra, hogy a rendőrök sem védenek már meg.
Londonba, ha az arabok és afrikaiak összevernek a kerületeikben a rendőrség nem is foglalkozik az üggyel csak annyit mondanak, ne menj arra máskor.

És igen elgurult a gyógyszer, mert nem igaz, hogy nem lehet látni, hogy a menekültek nem működnek együtt semmiben. Pont ezért a kvóta rendszer sem működne. Ők csak menni akarnak, ahova jónak látják. Csak úgy törvénytelenül papírok nélkül.
És egyszer félre lehetne tenni az Orbán fóbiát picit és az országot nézni!!
Mert most Orbánnak van nagyon igaza!!
Ha nem tartanánk be az EU-s előírásokat és tovább küldenénk őket, na akkor Schultz barátunktól mit kapnánk!!!
Én részemről mehetnének tovább azt jó napot, bíbelődjön velük az olyan jó fej Bundes Mutti.
@Imola Helyesi:

Örülhetnél neki, hogy valaki jóhírét kelti a magyaroknak a világban.
Ha Vona, vagy Lázár vinne haza egy héttagú szír családot egy éjszakára, előttük is tisztelettel adóznék.
Nem rajtam múlik.
@Imola Helyesi: Ezeket az összehasonlító ábrákat is mutogathatná a CNN, ha már belefogott a Furcsán Nyerenc főszereplésével zajló, kész átverés show közvetítésébe. :)

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11960264_1201575909868705_6604453197858988581_n.jpg?oh=003eee7f2a87295cded58e483364ba70&oe=567B7E85
Na, elfogadták a migrációs válsághelyzet bevezetését lehetővé tévő törvényt. Ebben pusztán az a baj, hogy a válsághelyzetben a kurmány csak az erőszakszervezetek bevethetéséről - meg esetleg a járványveszély elhárításáról - akar dönteni, arról még egy pillanatig se, hogy pl. erre való tekintettel adott területeken magánkézen levő termőföldeket ideiglenesen igénybe vehessen (kártalanitás mellett) befogadó táborok épitéséhez, ehhez szükséges gépi erőhöz privát cégek eszközeit igénybe vegye (későbbi kártalanitás mellett) - pl. az összes jelenleg autópályaépitési közebeszerzést nyert cégtől - mind az 1-től - elvigye a talajmegmunkáló gépeket a tereprendezéshez, keritésépitéshez a táborépitéshez, szakembereket behivjon (vizvezetékszerelők, villanyszerelők, stb - a polgári védelmi nyilvántartásban benne van a cimlista, és mindenkinek törvény szerint menni kell, ha ilyen célra igénybeveszik, persze munkadij későbbi fizetése mellett), magán- és állami cégek személy- teher- és nehézjárműszállitó eszközeit igénybe vehesse a személyek és technika szállitásához, stb, stb, stb, stb.

Csak ehhez nem Bakondinak kéne hivni a katasztrófavédelem vezetőjét, nem Pintérnek a belügyért és nem Orbánnak a miniszterelnököt.
@Gábris szomszéd:
Ez nem igaz, most meg az osztrák civilek hülyítették be őket?
Hiszékenyek és fanatikusok.
@Eszter jött:
No, hiszen , amilyen a hullámverés, olyan rajta a hajó.
@Gábris szomszéd:

Majd ha a migránsok felgyujtják a belvárost, möglátjuk. De eddig csak ugyanazok vertek szét mindent tegnap is, akik a 2006-ban a belvárost.
@helyhej:

Ja. Orbán olyan, mint a hülye, amelyik kiáll a sínre, előretartja a kezét, és azt mondja: Márpedig erre vonat ne jöjjön.
@Eszter jött:

a videót láttam erről. és láttam a mesefilmet néző gyerekekről a képeket. nevetséges, de könnyes lett a szemem...
@DarthVader:

ha jól értelmezem amit írtál ez azt jelenti, hogy:
ha kell erőszak, de emberiesség nulla?

@Gábris szomszéd:

erre pontosan itt és most mi szükség volt? Érveket, légyszi!
@fzs.1933:

Akárhány pont lenne, van is. Ha nem regisztrálnak.
A papírjaikat eldobják. Pont valamelyik nap beszéltem az egyik rendőr ismerősömmel, hogy teljesen kamu adatokat mondanak be. De még nem is figyelnek oda, mit kamuznak. Volt akinek mind a négy gyereke január elsején született egymás követő években:)))
Ezek nem működnek együtt.
Fogadjuk be őket, legyünk velük jó fejek, mehessenek ahova akarnak, de ők semmiben nem hajlandóak együtt működni.
Már most sem!!!! És ez, ahogy többen lesznek, mind többen.....
Azt majd a sok nagyon okos ballibbant csak pislog ki a fejéből, mert ezek őket is le fogják szarni, ahogy nyugaton is leszarják!!
Ja igen is, és persze meg van a 10% aki valóban beilleszkedik és tanul és dolgozik! A balliba sajtó hetek óta csak ezeket mondja. A maradék 90 % ról mélyen hallgatnak.
@DarthVader:
Akkor éppen ideje volt elfogadni a válságtörvényt.
@irógép:

"Londonba, ha az arabok és afrikaiak összevernek a kerületeikben a rendőrség nem is foglalkozik az üggyel csak annyit mondanak, ne menj arra máskor."

Ezt te honnan szoptad? Orbánéból?
@Sir Bates dö Hól:

" amolyan első lépésnek szántam:-)... "

Mégis kinek?
Költői volt a kérdés.
@DarthVader:

Amúgy Londonban többször tör ki verekedés fociultrák között mint bevándorlók között.
@DarthVader:
Akkor éppen ideje volt elfogadni a válságtörvényt.
@Eszter jött: A legaljasabb politikai piár nem tiszteletet, hanem megvetést érdemel.
@DarthVader:
Én mintha azt láttam volna, hogy egy arab löki oda a feleségét meg a nejét a sínre, de mindegy.
@Eszter jött: Nyilván ha Vona szociális munkásként dolgozik, netán öregek otthonában vagy az egészségügyben segít önkéntesként magyar embereknek az előtt is tisztelettel adózól és semmiképp sem gondolsz arra, hogy csupán egy politikai haszonszerzés az egész műsor. :)
@Imola Helyesi:

Nem taglalom, mit jelentett ennek a 7 embernek /2 felnőtt, 5 gyerek/ az, hogy egy este erejéig újra asztalnál ülve vacsorázhattak,fürdőszobában tisztálodhattak, vagy ágyban alhattak.
Gondolom, sokat.
Gyurcsány ettől nem lesz népszerűbb politikus Magyarországon.
De amit tett, az példaértékű.
@fzs.1933: Nem ismered a "kép többet mond ezer szónál" című népszerű közmondást? :)
@fzs.1933: Ilyen alapon az összes missziót ki kéne tiltani Afrikából meg Ázsiából, mert ők meg maradnának a törzsi vallásoknál!
@irógép:

akkor ahogy tőlem is kérdezték már: Te. Konkrétan. Mit tennél a hatóságokkal együtt nem működőkkel?
Ötlettel, jogszabállyal, és NE indulatokkal, ha kérhetem!
@irógép:

kivel kell együttműködni? a vaktérképet osztogatóval? a vonat indítóval? a pályaudvar lezáróval? a Bécs feliratú vonat Bicskén stoppolóba?

mi lófaszról beszélsz? te tudod kit nem néztek még eddig hülyének a politikusok?
@Imola Helyesi: A videó megnézése után mindenkinek érdemes elolvasni a rendőrségi közleményt is.

"A Készenléti Rendőrség és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bicskei Vasútállomáson 2015. szeptember 3-án 11 óra 58 perckor kisoroltatták azt a vonatszerelvényt, amelynek hat vasúti kocsijában – a vonatkísérő rendőrök jelzése szerint – illegális bevándorlók tartózkodtak.

A kisoroltatás lehetőséget teremtett az utasok jogszerű magyarországi tartózkodásának ellenőrzésére. A rendőrség öt idegen nyelven tájékoztató anyagot adott át a vonaton tartózkodóknak, hivatalos tolmácsok segítségével a pályaudvar hangosbeszélőjén keresztül három idegen nyelven tájékoztatást adott a rendőri intézkedés céljáról. Az illegális bevándorlók közül 16 fő önként leszállt a szerelvényről – őket a rendőrség a bicskei nyitott menekültügyi befogadó állomásra szállította.

A szerelvényen maradt mintegy 500 fő a rendőri intézkedéssel szemben passzív ellenállást tanúsított és tanúsít, nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, a menekültügyi hatósággal. A rendőrség palackos vizet és élelmiszert biztosított a vonaton tartózkodóknak, amit nem fogadtak el, illetve azoktól, akik elfogadták, egy hangadó csoport azt elvette, és kiöntötte vagy kidobta az ablakokon. Ugyanez történt a vonaton tartózkodó gyermekek részére a helyszínre szállított üdítőkkel, frissítőkkel, élelmiszerrel és gyümölccsel is. A rendőrség egy alkalommal kényszerült biztonsági intézkedésre.

Egy, a szerelvényről 12 óra 50 perckor leszálló férfi a sínekre vetette magát, ahonnan felesége és gyermeke kérésére, a rendőrség felszólítása ellenére sem volt hajlandó távozni. A rendőrök a férfit előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. Számos médiatartalom-szolgáltató közlésével ellentétben a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy az illegális bevándorlók közül egy nő öngyilkosságot kísérelt volna meg. A helyszínen két mentőegység tartózkodik, egészségügyi ellátást azonban egyetlen illegális bevándorló sem kért, így a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint aggályosak azok a közlések, amelyek a szerelvényen tartózkodó sérültekről tudósítanak.

Az illegális bevándorlók közül egy férfi vizsgáltatta meg gyermekét az egyik mentőorvossal, majd miután kiderült, hogy a gyereket ajánlott lenne kivizsgálásra kórházba szállítani, saját felelősségére úgy döntött, hogy inkább mindketten visszaszállnak a vonatra (az orvos nyilatkozata szerint ezt a gyermek állapota."

Remélem sikerült mindenkinek szembesülni a valósággal. :(
@irógép: Te iszlamofóbiás vagy?

Ki mondja azt, hogy elönt minket az iszlám? Nem véletlenül a politikusok meg az európai értelmiség? Majd ők megvédenek, noiszen.

Érdekes, a multiban a pénztárosnő meg a szendvicskészítő gyárban a szakmunkás nem aggódik, hogy napi ötszöri mosakodásra akarják kényszeríteni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

jó válasz, meg is akadtam.
Ha kiötöltem valamit, szólok! :)

@Gábris szomszéd:
ez szerinted érv volt?
Orbán megint kibasz az ablakon párszázmilliót nemzeti konzultációra. Ezek szerint tényleg fingja nincs, mit kéne csinálni, minket kérdez :)))
@Eszter jött:
Aztán honnan tudod, hogy otthon nem földön ülve étkeznek-e egy tálból?
Jellemzően azt hiszed, attól boldogok ők is, amitől te.
Egy frászt!
Sok hülye jogvédő, fogalmuk nincs erről a kultúráról, vajon miért ülnek, feküsznek a migránsok? Mert ez a szokás náluk.
Valaki mondja már el, hogyan lehet valakit regisztrálni úgy, hogy ő nem akarja, de erőszak sem történhet?

ui.: csak a technikai oldala érdekel! Hanyagoljuk a jelzőket meg egyebeket!
@Gábris szomszéd:

Ha magyar szavazópolgár lennék, Vonával szemben teljesen más elvárásaim lennének.

Vona, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezére, aki kormányzásra készül, ne önkéntes munkával próbálja elnyerni a bizalmam.
Mutasson fel egy kormányprogramot! Lehetőleg ne egy nemleszünkgyarmat stílusút.
Elsősorban tegye világossá, merre akarja fordítani az ország szekérrúdját. Lehetőleg ne kéthavonta váltogassa az irányt.
Persze, mindezt a valódi néppártosodás és a fasisztoid megnyilvánulások kigyomlálása után tegye.
Folyamatosan, mondjuk 3 évig.
@fzs.1933:
Rossz kérdés-
Így tedd fel:
1.Mondja már meg valaki, miért kell szabályos vízum a migránsoknak pl. a No-ba való belépéshez?
2. Miért azonosítják az idegen állampolgárokat minden országban ?
3. Mi az államhatár, mi a funkciója?
4. Ki számít migránsnak, ki menekültnek?
5. Mi a shengeni határ funkciója:
6.Hogyan állapítható meg papírok nélkül, hogy valaki szír?
@Eszter jött:
Tahó, kinyomtalak! Beképzelt, ostoba.
@helyhej:

"A legaljasabb politikai piár nem tiszteletet, hanem megvetést érdemel."

Egy platformon vagyunk. Én is elítélem, amit a kormány tesz menekültügyben.
@fzs.1933:
olyan országokban ahol ennek bevett, törvényes úttya van ott aszt csinálják, hogy addig amíg az identitása nem tisztázódik börtönbe rakják, és a börtön idő nem számít bwele semmiféle előnyt hozó izébe, a delikvencsnek érdeke azonosítania magát (mág akkor is ha mutat valami uti okmányt, asse hiszik el neki aszt is leellenőrzik nemzetbiztonsági okokból

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk
@fzs.1933:

szia! a tegnapi posztban sok hasznos infó van. talán próbálkozz ott választ találni a kérdésedre.
@irógép:
"Európa zsidó-keresztény kultúra. "
/facepalm

egyrészt akkor nem hallottál ugye sem a római birodalomról, sem a görög társadalmakról, ami kevésbé volt keresztény, másrészt itt többen is hangoztatják, hogy mi például szír-sumér-hun vagyunk, ami se nem zsidó se nem keresztény.
@fzs.1933:

hiteles embert kérnék meg a közreműködésre.

pl lázárunk nem a követséghez küldené az embereket, hanem itt Magyarországon egy vezető politikus megkérhetné a német követet, hogy menjen ki vele az emberek közé tájékoztatást adni!

(nem csodálkozom, hogy már semmilyen állami szervünkben nem bíznak a tortúrák után a menekültek.)
@Gábris szomszéd: de ez már a végkifejlet. szerintem ezek az emberek már nem hisznek senkinek. átvágták őket a vonattal, vonatjeggyel...
azt te is tudod, hogy eddig nem voltak a hatóságok a topon. tolmácsok is csak most kerülnek elő. az együttműködéshez kell az államszervek normális hozzáállása is. talán ebből most kezd körvonalazódni valami.
orbánék simán politikai játékszerkén használták őket. itt az eredmény.
az eu töketlenkedése csak rátett erre.
rohadt szemét dolog csak ezekre az emberekre mutogatni.
@irógép:

Laziccsál, mert elgörbülsz!
Az érintettek emberek, az ellenzék, Európa, a fél világ, meg a normálisan gondolkodók szerint a magyar (Fidesz-bolsevik) kormány kezeli gyökérmódon a helyzetet.
Lézer, meg a Rogán tónyó menjen az apja faszára, csak a lopáshoz értenek, az emberséges, kultúrált megoldásról fingjuk sincs!!
Csináltak a retek lapátra való százmillás plakátkampányt, milliádos (minek?) kerítést, lesz milliárdos rozsdaboglya (komcsi) ócska metró.
Ennyi a tudományuk, többre nem tellik.
A magadfajta talpas meg jobban tenné, ha alapállásba helyezné a pofáját.

Hogy egy migráns valamiért kiakadt?? A múltkor a SPAR-ban én is elveszítettem a fejem, ez egy teljesen normális emberi reakció.
@Imola Helyesi:

szóval otthon is így élnek az utcán és nem a tiszta lakásban?

bocs! de valóban hülye vagy. ráadásul nagyon!
@Imola Helyesi:
"fogalmuk nincs erről a kultúráról, vajon miért ülnek, feküsznek a migránsok? Mert ez a szokás náluk."

/facepalm

te tényleg ne igyál ma már többet...
Köszönöm a válaszokat. Majd kigyűjtögetem magamnak.
@parti_giano:

+1

tök igaz, minden szavad! így gondolom én is.
németh szilárd:

"a kiskorú veszélyeztetése ott is fennáll, amikor a Keleti pályaudvarhoz odacsődített emberek a fejük felett lóbálják a gyereküket, ezt vissza kell utasítanunk"
@guma:
itt biza' válság van, kell egy ember, aki tud válságot kezelni, egy jó válságmenedzser, akinek esetleg már van is rutinja ilyenben. nem tudsz véletlenül egyet, volt már idehaza példa rá, hogy felkértek egyet, várjá, hogy hívták, ejnye no, itt a bajnai neve a nyelvemen, de nem jut az eszembe...
@parti_giano:
ó, a németh szilárd, jaja, már csak őt hiányoltam. az bazmeg mindenhez ért, már a gyermekvédelmi biztos is ő lesz.
németh szilárd:

"aki csak a híradásokat nézi, és nem rendelkezik annyi információval, mint egy országgyűlési képviselő…"
@parti_giano:

ez most jólesett! De komolyan! :D
@parti_giano:

simán.)))))

de lehet, téged csak azért tiltott, mert meglátta a férfit benned. álmodozik. a hajadat is húzogathatná.
Több száz menekült - köztük gyermekek és nők - indultak el a Keleti pályaudvarról az osztrák határ felé gyalog, mert kilátástalannak tartják a budapesti helyzetet, nem bírják tovább a várakozást. A rendőrök nem avatkoznak be, hagyják vonulni őket. Az Origo tudósítója is velük tart. Röszkén közben több menekült kitört a táborból, de legtöbbjüket a rendőrök visszavitték.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150904-menekult-keleti-palyaudvar-becs-tranzitzona.html
@parti_giano:

nem olvasott joseph hellert (se) a baromarcúja.
No, további kellemes hangulatot délutánra!
Rájöttem, hogy továbbra is csak vérnyomásemelésre használhatók a virtuális közösségi terek...

Üdv és senkiről semmi jót ne halljak! ;)
@Secnir:

ezt nem kellett volna!
holnap valamelyik jobbkonzerv portálon főcím lesz.
Tanulmányozásra:
hu.wikipedia.org/wiki/Etikett_(nemzeti_saj%C3%A1toss%C3%A1gok)
Az araboknál a legnagyobb megtiszteltetés, ha kézzel nyújtják át a falatot a vendégeknek.
Egyébként Fletó karácsonykor a földön ül bolgár felesége miatt.
@hacsaturján: pedig könyvtáros. de tök mókás az életrajzának a megfogalmazása. ahogy elnézem csepel300 írta, azaz egy igazi magyar spártai. ki lehet vajon?

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9meth_Szil%C3%A1rd_(politikus)
????????

Aggasztja Tarlóst, hogy elfogynak az önkéntesek

Tarlós István szerint operatív napi együttműködése van a fővárosnak a menekülteket szinte egyedül ellátó civil önkéntesekkel. A főpolgármester a 24.hu kérdésére úgy fogalmazott, hogy személy szerint aggódik, hogy az egyetemi oktatás elindulása miatt elfogynak a menekülteket segítő civilek. “Ugrásra készen állunk” – mondta Tarlós.

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy esetleg a főváros saját embereivel átvenné a menekültek ellátását, azt mondta, hogy ő nem erre gondol. Csak arra, hogy ha a város érdeke úgy kívánja, “beavatkozunk valamilyen módon”.

24.hu/kozelet/2015/09/04/aggasztja-tarlost-hogy-elfogynak-az-onkentesek/
@parti_giano:

Kúrva sok a jogész ebben a ko(ú)rmányban, pl. Dr. Orbán a Viktor, dr. Lázár a János. Ja, és a másik Jani is dr., ottan a palotában. Neki kéne olvasni a törvényeket alá(s)írás előtt. Természetesen a dr. kijelölt sportminisztert sem szabad kihagyni, bár ő most nem tag, de fidesz. No és a dr. belügyér is, aki gyakorló nyomozó korából ismerheti a menekültekkel kapcsolatos eljárás mikéntjét.

Mégsem tudják(?) ennek a törvénynek a gyakorlati oldalát. Vagy ez egy politikai döntés?
Persze amikor minden régi és jó igazgatásban dolgozó alkalmazottat taccsra tettek, ne csudálkozzanak, ha rájuk rogyik a közigazgatás.
Tessék , itt egy másik az étkezésről:A tál magad felé eső részéből vegyél:
users.atw.hu/fv9opq/etkezesi.html
Szegedi Csanád: Jártál te gázkamrában?

A Jobbik habzó szájú alelnöke volt, ám három éve kiderült zsidó származása, s repült. Most kipában mesél arról, hogyan rakták össze a pártot, hogyan majmolták meg a sajtót, hogyan lehet pénzt csinálni a magyarságbizniszben. Meg arról is szól, odahaza miért lettek nem zsidók a zsidók. Turul hátán a zsinagógába. Ennél nincs abszurdabb. Illetve van: a második rész, ami hétfőn jön. Ez itt az első etap. Nagyinterjú.

24.hu/kozelet/2015/09/04/szegedi-csanad-jartal-te-gazkamraban/
@parti_giano:

nu, azér nem vagyok annyira szorgalmas, hogy érdekeljen ez a seggfej. és még sokan mások. ülök az iglum előtt és pipálok.
újra, röviden:

Gyalog indultak el Ausztriába a menekültek a Keletiből

A Rákóczi úton, Erzsébet hídon, Hegyalja úton és a Budaörsi úton az úttesten vonulnak. A rendőrök biztosítják a vonulást, a tömeget egy mankós, féllábú menekült vezeti.

Pénteken 12 óra előtt a Keleti pályaudvarnál tartózkodó kollégánk közölte: a tranzitzónában tartózkodó összes menekült kiment a Baross térre, összecsomagoltak és arra készülnek, hogy gyalog induljanak Ausztria felé. Ez már csütörtökön szóba került a pályaudvaron, miután a menekültek elunták a tétlen várakozást, de több vonatot, melyen a menekültek nyugat felé indultak, megállítottak a hatóságok.

Pénteken délelőtt a menekültek körbejárták a Keletinél lévő aluljárót, a földön fekvőket felrángatták, hogy tartsanak velük. A Baross téren hangosbeszélőn lelkesítő szövegek hangzottak el, úgy tudjuk, azt tervezik: két nap alatt eljutnak Bécsbe. Egy férfi angolul arra kérte a sajtó munkatársait, hogy kísérjék el őket az útjukon, egy nő pedig magyarul kérte az Európai Unió segítségét. A helyszínen nincsenek rendőrök, viszont állítólag az Erzsébet hídnál nagy számban gyülekeznek.

A Migration Aid Baba néven közismert önkéntese, aki a Keleti pályaudvarnál lévő tranzitzónát koordinálja, azt mondta tudósítónknak: lát esélyt arra, hogy a menekültek valóban eljussanak Ausztriáig. A Migration Aid önkéntesei is elkísérik őket, Baba szerint a rendőrség nem fogja megállítani őket, ha látják, hogy velük van a média.

24.hu/kozelet/2015/09/04/eluntak-a-varakozast-a-keletinel-veszteglo-menekultek/
Tessék, még a gazdagok is a földön ülnek, párnákon, szőnyegeken:
www.szephazak.hu/lakberendezesi-tippek/arab-es-a-mor-stilus/367/
@Imola Helyesi: ha nem hiszed járj utána:
a muszlimoknak rituális tisztálkodási szokásuk van:naponta akár többször minden testnyílásukat, orrukat, fülüket, szájukat, sőt szarás után minden alkalommal!!! a seggüket is kimossák.
Tanulhatnál tőlük higiéniakultúrát.
@guma:

" Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy esetleg a főváros saját embereivel átvenné a menekültek ellátását, azt mondta, hogy ő nem erre gondol. "

hogy én meg Tarlóssal kapcsolatban mire gondolok, az már Btk-ba ütközik.
@guma:
"Aggasztja Tarlóst, hogy elfogynak az önkéntesek"

megették őket az arab menekültek?
@parti_giano:

legközelebb ne töltsd csőre a kapanyelet! :D
Úgy emlékszem az 56-ban emigrált magyarok meséltek olyanokat, hogy ők is táborokban várták melyik állam fogadja be őket, válogatni valójuk nem volt, ha nem teccett, akkor hontalanként csak oda mehettek, amelyik azt mondta bemehet oda. Elég sok migráns támogatója, súgója van a kormánynak, nem mondták el, hogy ez már időtlen idők óta így meg? Valószínűleg Vajna nertásrsat sem tárt karokkal várták az usában, őt is honosítani kellett hosszú eljárásban. Ő nem tudott súgni a haveroknak, hogy kapaszkoggy Malvin, jön a kanyar!
Talán ha a kormányfővel az élen nem olvasták a dr. Jenőke által citált törvényt, akkor is tudhatnák mi a szokás, ami ráadásul törvény is. A törvényben meg nincs szó kerítésről.

Én egyre inkább kezdek félni, hogy a nyúl nem sós puskával fog visszalőni, és sajnos nem azokat találja majd el, akik rájuk lőttek.
@Imola Helyesi:

Nem ismered, hogy lehet egy tálból cseresznyénzi? Pedig te nagy gyökölő vagy.
@Imola Helyesi:
na haragudj, te azt hiszed, hogy mindenki, aki szerinted arab, az a földön ül és gyékényen alszik?
tudtad, hogy a Föld gömbölyű, ezért legurulhatsz róla?
@látjátok feleim szümtükkel:

A legnagyobb probléma, hogy a táborban két rendőr egy özönvíz előtti számítógépen két ujjal pötyögve töltögeti ki a hetven kérdéses űrlapot, tolmács híjján kézzel-lábbal kérdezve.

Ha nem igy van, én kérek elnézést, és ha igy van - a magyar viszonyokat ismerve van rá esély - akkor se a szerencsétlen rendőröket basztatom, hanem azokat, akik odaállitották őket.
@Secnir:

Imola szerint ha 500 ágyat odavinnének, a migránsok akkor is a földön aludnának :))
@Spániel:
Jól van kutyus, de téged utálnak, sőt tilos vagy.
Megszavzták:

"mostantól lehetőség lesz arra, hogy a kormány átmeneti időre tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdessen ki,
gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a menekültügyi eljárásokat,
bővítik az ország határainak védelméhez szükséges intézkedések körét,
tranzitzónákat alakíthatnak ki a határon,
szigorítják az embercsempészeket sújtó büntetőjogi szabályozást.
és három új tényállással is kiegészül a büntető törvénykönyv: a határzár tiltott átlépése, a határzár megrongálása és a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása."

index.hu/belfold/2015/09/04/kihirdetheti_a_valsaghelyzetet_a_kormany/

Mindezt a büntető szabályok kivételével szavazás nékül is megtehették volna már janurában is.
@Secnir:
Hogyne, nem szeretnék utánad gurulni, jó nekem itt Mo-n.
@Spániel:
Itt van neked, vauuuuuuuuuuuuuuu, bunkó kommentre ilyen jár.
@DarthVader:

Semmi gond, a rendőr kapja be, a képviselőknek meg van drága és okos számítógépük, mert nekik kell. Assebaj, ha nem értnek hozzá.
@Spániel:
Először mosd ki azt a lyukat, ami a fejeden van középen.
@helyhej: ugye ez a sUmmás vélemény kap még egy kis fehér árnyalatot?? VAGY MARAD ÍGY A BORNIRTSÁG JELEKÉNT ???????????
@irógép:

Aszittem a magyar erősebb identitású nemzet annál, hogy 3000 kvótamigráns meg tudja változtatni a kultúráját és vallását.

Amúgy nem tudom feltűnt-e, de a poszt nem arról szól, hogy nem kell tenni semmit, hanem arról, hogy kurvára nem ÍGY kell. A hogyanra is hoztam példát, így elmondhatjuk, a balliberális oldal - amennyiben engem és Vadert értjük alatta - is a megoldást sürgeti.

Ja, meg emberséget emlegettem de nem kell vele törődni, ez amolyan ballib métely.
Az arabok elindultak a németországi Mekkájukba , a migrátonlady meg jól érzi magát ennyi fickós arabbal, bizonyára.
Utólag milyen okosok lettek egyesek.
Mindig utólag, miért is?
Jut eszembe, valaki súgja meg az M1-M7-en gyalogoló migránsoknak, hogy át vannak baszva,mert Bicskénél meg fogják próbálni őket leterelni a befogadóra. Na arra leszek kiváncsi,akkor mi történik?
Ja, látom, az Indexen is kiirták, más is rájött
Autópályán lehet gyalogolni?
Mondtam, hogy lebénítják az autópályát is.
@Fabius:

Itt a bizonyíték, hogy Magyarországból végleg Rejtő-regény lett

Vagy egy Örkény egyperces és valami elcseszett Kafka-regény szörnyszülött szerelemgyereke.

Ebben a pillanatban indult el többezer menekült Budapest egyik legfontosabb útján, hogy elsétáljanak Ausztriába, miután nyugatra többé nem mennek vonatok Magyarországról. A vonulást a rendőrség biztosítja, a menetet pedig egy féllábú ember vezeti, mankóval a kezében.

24.hu/poszt-itt/2015/09/04/itt-a-bizonyitek-hogy-magyarorszagbol-vegleg-rejto-regeny-lett/

ennyi!
Megvan, mi lesz. A migration pitsa hívja az osztrák civileket, hogy elszállítsák őket.
Bazmeg Fabius!Hagyd már ezt a keresztényezést könyörgöm!
( még ha ez egy cionrasszista és szocionista zsidó blog is) :))

Amúgymeg persze egyetértek a cikkel.
Ennyi pénzből simán meg lehetne oldani a dolgokat ha akarnák.
@Fabius:

emberséget? itt? az mán eltűnt a kegyed által említett ballib métellyel együtt. ez mán egy virtigli kétharmados népség, árvalány hajjal a seggében, búsmagyar identitással, mert éppen az volt leértékelve. kukkantson tán körbe a "blogszférában" és szörnyedjen, ha ráér. az, hogy itt néhányan érzékenykedünk az a rögvalónak annyi, mint a mackó sajtban a brummogás. a történéseket "írógéppel" írják a fostalicska félék.
Te meg menjél szíriába a picsába a szar blogjaid helyett.
@Imola Helyesi:
elég volt mára, mennyé úszni
Na várjunk,Petőfi 6 nap alatt ért el Debrecenbe, de néha szekérrel is ment, akkor ezek az edzett arabok hány nap alatt fognak elérni gyalog az osztrák határig?
Ezért fogják őket szállítani? Csakhogy kivonták magukat a menekültügyi eljárás alól, ha szállítják őket, az embercsempészet, ráadásul van válságtörvény is, most mi lesz?
Vagy kell idő a hatályba lépéshez, ezért sietnek?
@Secnir:
OK.Pont ezt akartam mondani. Hogy ti milyen idegesekké tudtok válni, csak úgy ukmukfuk.
Na, pá!
@bontottcsirke:

az igazi bontottcsirke a seggibe horgya a fejit. és persze nem kotkodácsol.
@bontottcsirke: új versenyzőt tisztelhetünk a Fedettpályás Megmondó és Észosztó Trollok versenyében? imolka és írógép neheztelni fog rád, mert keménynek tűnsz...
bizony nehéz alulmúlni:@Imola Helyesi: -t és@irógép: -et.

sekélyes és általában erősen hiányos ismereteik birtokában, rohattul vérmadzsarijak.

amit a setét oldal (@DarthVader: ) felsorolt, az lenne a kiindulási pont menekült kérdésben. Ott azokon a helyeken sok minden kiderülhet(-ne), ki a migráns, és ki a valódi menekült.

de!

a német statisztika is azt állítja, hogy 90%-uk "elveszítette" az összes!!!! okmányát, illetve megsemmisültek azok, 10-ből 8-an január elsején születtek(saját bevallás) usw. ezért is lenne szükséges a többlépcsős ellenőrzés, de ugye a zseb-dúcse az éppen megint kijafaszagyereket jáccik, és mindenkinek a durvaannyát.
pedig mennyivel nyugodtabb lehetne a szerb határnál a helyzet, ha akár konténer lakásokba szállásolnák el az érkezőket, relatív emberi körülmények között döntenének a továbbiakról, ők pedig várakoznának.

sokszor elhangzott, hogy nyugat-balkán. bizony a sok menedékkérő között, rengeteg onnan származó is van. akik közül talán 1%-nak van esélye. a többieknek sem rózsás a helyzete "nyugaton", ugyanis komoly feltételeknek való megfelelés után maradhatnak 1 évig, ameddig az integrációs és nyelvi kurzus tart, ha onnan "kimaradnak" akkor sajnos menniük kell.

de van egy érdekesebb kérdés is! vajon miért sokszorosa a fiatal férfiak aránya, mint a nőké és gyerekeké??
ja, látom, imolka volt a reggel 7 órási, idáig tartott a műszak, megy haza, most te jössz, akkor te vagy a váltás...
ja és az angolok megemelték a befogadási kvótájukat, csak nem az EU-ból, hanem a török határ melletti menekülttáborból...

Hozd a családodat is! – angol szurkolók a menekültek mellett

Angol fociszurkolók, és a skót Celtic csapata is követi a német példát: támogatja a menekülteket és szolidaritást vállal velük

vs.hu/sport/osszes/hozd-a-csaladodat-is-angol-szurkolok-a-menekultek-mellett-0904
@hacsaturján: teljesen megfelel a leírásnak az egyed...
@guma: ja a bayern münchen is összedobott 1 millió eurót, meg jótékonysági meccseket, meg edzőtábort a menekült fiataloknak...
@guma:

"egy Örkény egyperces és valami elcseszett Kafka-regény szörnyszülött szerelemgyereke." némi James Joyce-os beütéssel Joseph Heller iróniája nélkül.
@nincs_itt:

miért sokszorosa a fiatal férfiak aránya, mint a nőké és gyerekeké??

Ezt, gondolom, úgy érted, hogy ezt nem te, hanem a fogalmatlan idióta Imolka/írógép kérdezi?
@nincs_itt:

ahogy olvastam több helye, átvették a klasszikus kínai megoldást az embercsempész maffiáktól. (bár a kínaiak főleg fiatal lányokat vittek "melózni" Amerikába...) rengeteg pénzt kérnek és eladósodik a család, és többnyire így is csak 1 embert tudnak befizetni (ha nincs külföldi rokon) valamint vállalja a fiú, hogy 1 évig a keresetével törleszti még az utat...

ez főleg az afgánokra volt igaz, de ma már szírek és többi csapat is ezt csinálja állítólag...
Nem. Ezt komolyan kérdezem. HA VALÓBAN családok menekülnek, akkor nem az - lenne - a logikus, hogy a nők legalább annyian vannak, mint a férfiak, de a gyerekek a legtöbben??
@nincs_itt:

kellemes csalódás volt ezt olvasni nekem, a fociultrák hülyeségei után.
@DarthVader: nem! én ezt úgy értem, ahogy a müncheni vonatról leszállt menekülteket látni a híradásokban.
@guma: értem, de akkor a védtelen nők és gyerekek???
@nincs_itt:

"sokszor elhangzott, hogy nyugat-balkán. bizony a sok menedékkérő között, rengeteg onnan származó is van. akik közül talán 1%-nak van esélye. a többieknek sem rózsás a helyzete "nyugaton", ugyanis komoly feltételeknek való megfelelés után maradhatnak 1 évig, ameddig az integrációs és nyelvi kurzus tart, ha onnan "kimaradnak" akkor sajnos menniük kell."

Hova? Otthon már nincsen semmijük, és otthon segély sincsen.

Minél több embert mozdít meg az EU a "jócselekedeteivel", és tesz menekültté (= teljesen nincstelen kiszolgáltatottá), annál nagyobb a felelőssége, hogy MINDET befogadja, aki ide érkezik, különben nagyobb gyilkos, mint a rendszer, ahonnan jönnek.
@Secnir:

akárhányszor beugrottam itt volt. komolyan néha nem tudom elképzelni, hogy nincs más életük?
@guma: a focit alapvetően rühellem, de éppen az ostoba magyar és nem kevésbé setét román "ultrák"(erről nekem a mosópor jut eszembe) tettei miatt ugrott be.
@nincs_itt: "ha akár konténer lakásokba szállásolnák el az érkezőket, relatív emberi körülmények között döntenének a továbbiakról, ők pedig várakoznának."
Hógyisne, világosan elmondták, azé ilyen szar a helyzet, nehogy még jól érezzék magukat és többen jöjjenek.
Keresztényi logika. Te ezzel az elrugaszkodott felvetéseddel képes lennél az ájtatos, szemforgató és képmutató egyházakból is embercsempész bandát csinálni. Hova vezetne ez? kérdezné Mrs Lipton.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: keblemre, régtől mondom, hogy még egy elfajzott emeszpés, ki jobbikos lett, na még abban is lehet emberség, meg kell becsűni eztet nahhh ;)

nem eretéd bő lére a mondandód, de a lényeg benne van :D
@nincs_itt:

nem gondolod, hogy valamivel több 20 éves fiatal vállalkozik 1500-2000 km-es útra tengereken-hegyeken-határokon át, mint gyerekes anyuka?
Én azon szörnyülködöm, hogy ennyi gyerek van úton!
@Spániel:

még az ellenőröket sem engedték be a táborba: mert zavarnák a rendőröket. ?????
@vakapad: álljunk meg ásónyomra! szerintem nem az EU találta ki az arab tavaszt, meg a többi demokrácia exportot, az viszont igaz, hogy asszisztált...

továbbá azok a pfujjabelemjönki diktátorok, akiket mostanra zömében hidegre tettek, is bűnösök voltak, de talán nem volt ekkora a pusztítás arrafelé.

sokan és nagyon nagyot fognak csalódni a befogadó államokban.
EU-s állampolgárnak is hasfájás nélkül szüntetik meg a lakcímét(központilag, levélben értesítik, hogy hagyja el az országot), amennyiben nem felel meg az elvárásoknak.
@DarthVader: természetesen értem, csak kérdezek - ha szabad - mert attól, hogy a férfiak eljöttek, nem lesz kevésbé veszélyes hely... vagy azt már csak tényleg óvatosan merem kérdezni, hogy ha annyira veszélyes, akkor a gyerekeket és nőket menteném először, miért nem így van?!
@DarthVader: Ez nem csak nincs_itt kolléga valóságlátása, hanem a statisztikák is egyértelműen ezt mutatják.
@nincs_itt:

Nyilván egy részük szálláscsinálónak jön, hogy majd később követi a családja. Nem tudom, hány %. Nem tudom, pl. Sziriában milyen veszélynek vannak kitéve a férfiak - mennyire sorozzák kényszerből a rezsim/IS emberei, stb.
Nem tudom, a török menekülttáborokban milyen az arány, nem nagyobb-e a családosok száma. Fogalmam sincs. Mindenesetre nem az számomra meglepő, hogy ilyen kevés a családos-gyerekes, hanem az, hogy ilyen sok.
@nincs_itt:

1./ Az arab tavasz nem liberális elvek alapján szerveződött, hanem vallási elvek alapján. És ez esetben, mint tudjuk, nem a demokrácia exportálódik, hanem az anarchia. Az is hülye volt, aki kitalálta, hogy "gyorsítsuk a folyamatot", mintha Nagy Francia Forradalmat csinált volna a XII. századi Európában.

2./ Akit az EU nem fogad be, az igen nagy százalékban sokkal rosszabb helyzetbe kerül, mint mielőtt elindult. Informálni kellene az ottani rohadék vámszedők által biztatott embereket (mely vámszedők az embercsempészetből és az elindulók ottani javainak a megszerzéséből igen jól elvannak), hogy csak az induljon el, aki 95 %-ban oda is ér, és nem fogják kirúgni. Ki fogja informálni őket, és milyen nyelven?
tudom a nagy konteók és gyűlölködések közepette nem sokan gondolkodnak és olvasnak értően, de hoznék egy friss tapasztalást Pestrű a Metrúbúl:

Heti nagybevásárlást folytatva ma érdekes dolgot sikerült megtapasztalnunk, egy láthatóan /bőrszínileg/ menekült ember is bevásárlásra adta a fejét. Tisztálkodó szereket és élelmiszert vásárolt volna, és majdnem tökéletes londoni nyelviskolai angollal érdeklődött az egyes portékák helyéről, és összetevőijeiről.

Tisztelettel és szerényen beszélt a részleg vezetővel. Kiderült, hogy orvos volt Szíriában, de menekülnie kellett a családjával.
Vannak rokonok Angliában, Németországban, ők egyengetik az útjukat, pénzeket küldenek nekik, és mivel a Metró elfogad Eurót, és nagy tételben tud vásárolni, mi több Metrós kártyája is van. Ezért itt vásárol, ebből is látszik, hogy a menekülteknek a nagy része aki idáig el tudott jutni, azok főleg magasabb osztályból jönnek, vagy mindenüket pénzé tették.

Kérdem én, ki fog jól járni Európában, aki emberségesen bánik velük, és hosszabb rövidebb időre befogadja őket, és hasznosítani tudja azt a tudást ami ezekben az emberekben benne van, vagy az aki átveri őket, megalázza őket, és meggyötri őket...

Rághatjuk a gittet napestig, de attól a helyzet nem fog változni, megoldásokon kell agyalni közösen, mert nincs más út.
Nicsak mik vannak. :)

A 3 milliárd dollár értékű Orascom távközlési cég tulajdonosa, Nagíb Szavírisz sajátos módon oldaná meg a menekültproblémát:

vásárolna nekik egy szigetet, ahol független menekültállamot hozna létre, munkahelyekkel és biztonságos életkörülményekkel.

A milliárdos a Twitteren buzdította Olaszországot és Görögországot az üzletre, majd egy későbbi posztjában felvetette, hogy akár ideglenes is lehet az ügylet. A világsajtó persze azonnal rámozdult az ötletre, Szavírisz pedig kifejtette, hogy
természetesen fenntartható lenne egy ilyen modell. Több tucat lakatlan sziget van a Földközi-tengeren, melyek otthont adhatnának több százezer menekültnek.

index.hu/kulfold/2015/09/04/naguib_sawiris_menekultek_sziget/

Kedves Szavírisz! Támogatom az ötleted csak vigyázz nehogy hozzátok is ellátogasson a demokrácia.

scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/1239881_634053263294589_665528808_n.jpg?oh=c640b43ac37386f1e4451bd5cfd614e3&oe=56624C72
@guma: attól tartok, hogy addig hergelődik a helyzet, hogy valami előbb utóbb kirobban.
És akkor a Dicső Hadvezér melldöngethet, hogy előre megmondta.
Pedig csak előidézte.
@DarthVader: huhhh, na akkor gondolkoggyunk!

szíriában jelenleg háború folyik, szerinted is teljesen normális és főleg életszerű, hogy a fiatal feleségemet kicsi gyerekemet hátrahagyom - mint tuggyuk az ISIS nem annyira finnyás, meg látott már háborút európa is - valami teljesen bizonytalan, esetleges valamiért?
@vakapad: nem akarod érteni. de megpróbálom máshogy:

az arab tavasz "kirobbanása" nem volt külső behatásoktól mentes - értsd, külföldről is "segítették", olyanok, akiknek segéd fogalma sincs az arab világról - és lett azzá amit ma láthatunk.
A muszlimok alapvetően 2 csoportra oszlanak, siíta és szunnita.
Végre pozitív hírek is sorjáznak azért. :)

Miközben egyre kaotikusabb és elkeserítőbb a helyzet menekültügyben, pár utcával a Keleti pályaudvartól, a párhuzamos magyar valóságban csütörtökön megnyitotta kapuit az ország egyik legdrágább üzlete, Vajna Tímea gyémántpalotája. Közép-Európa legnagyobb és legexkluzívabb ékszerüzletének megnyitója most különösen cinikus gesztusként hat: a legtöbb ékszer ára öt- és hatmillió körül mozog, de belefutottunk néhány tizennégymilliót érő eljegyzési gyémántgyűrűbe is.

hvg.hu/plazs/20150903_Vajna_Timea
Meddig tűrnek még meg minket az EU-ban?! De most tényleg?
@vakapad: bocsánat de a második részben kifelejted a rohadékok közül a felbujtó és radikális iszlám "vezetőket", akik bizony gyakran fanatizálják a híveket...
@nincs_itt: ez igaz, drága kísérlet volt ez a demokrácia exportra. de azt nem mondanám, hogy direkt baszott kis az usa európával, meghagyom a kretén összeesküvés hívőknek.
@nincs_itt: várjál, azt nem tudjuk, ezeknek a fiatal férfiaknak a családja hol maradt. nem biztos, hogy háborús övezeteben, lehet, hogy valamelyik török menekülttáborban. és előrejöttek tapasztalni, dolgozni, hogy majd ezek után jöhet a család is.
fideszjobbik szimbiózis, nincs itt semmi baj, összenő ami összetartozik, a fidesz megágyaz a szélsőjobb kormányzásának, pont úgy mint az általuk felmagasztosított horti:

Kihirdetheti a válsághelyzetet a kormány

Vagyis a kormány ez alapján kihirdetheti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Itt olvashat arról, mit is jelent ez.

A szavazási jegyzőkönyvből kiderül, hogy a jobbikos képviselők is támogatták a javaslatot, az MSZP-s, LMP-s és független képviselők utasították el. Ez azért jó hír a Fidesz számára, mert így feltehetően a Jobbik a kétharmados törvényeknél is segít majd a kormánypártoknak.

index.hu/belfold/2015/09/04/kihirdetheti_a_valsaghelyzetet_a_kormany/
@parti_giano: akkor viszont számoljunk is! mert ha naponta ezrével érkeznek, akkor ez a szám akár háromszorosára is nőhet később. ami már végképp kezelhetetlen lesz!

azt is vegyük számításba, hogy amennyiben maradhatnak is a férfiak, zömük nem beszéli a németet sehogy, 1 évig iskola, majd utána, ha nincs szakmája, szakmát kell szerezni, ezután jöhet a munka és pénzkereset.
ezek hosszú évek... életszerűtlen.
@parti_giano: Atyaég mi történt veled?? Hosszú idő óta egy teljesen normális hangvételű kommentet eresztettél meg az irányomba. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt mondod hogy 3 év múlva Vona geci legyőzi Orbán gecit?! Na erre kíváncsi leszek. Orbán akkor mehet ismét Grazba.
@nincs_itt:

1./ Mit "nem akarok érteni"?
2./ Nem írtam, hogy az arab tavasz külső behatásoktól mentes volt, sőt, azt írtam, hogy a külső beható hülye.
3./ Amit hozzátettem, az annyi, hogy a diktátorok ellen liberális csoportok nem voltak megszervezhetők (ilyenekből egy darab se lévén arrafelé), csak vallási csoportok, akiket a "részben felvilágosult" diktátor szintén elnyomott, és amelyek aztán a diktátor utáni hatalmi vákuumba nem az USA alkotmányának lobogtatásával nyomultak be.
4./ Hogy ez a hozzászólásaim lényegét egyáltalán nem érinti, az meg egyértelmű.
@parti_giano: naja, de azért csak európának került sokba, nem a zusának, meg aztán csak kell kicsi fegyvert meg hozzávalókat szállítani mostantól, nem nagy biznicc de klájne fische, gute fische, pláne ha verimács!
@parti_giano: "azt nem mondanám, hogy direkt baszott kis az usa európával"

OK ezt én sem merem állítani 100%-os biztonsággal. Amit viszont kijelenthetünk, az az, hogy a saját világhatalmi érdekei mentén direkt leszar bárkit és bármit, nem törődve azzal, hogy kinek milyen szenvedéseket okoz.
ENSZ-szóvivő: Beszélni kellett volna a pályaudvarnál lévő menekültekkel, nem kerítést építeni nekik

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F04%2Fensz-szovivo-beszelni-kellett-volna-a-palyaudvarnal-levo-menekultekkel-nem-keritest-epiteni-nekik%2F

---

Az UNICEF Magyarország felhívása a menekült gyerekekért

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Flathatatlangyerekek.444.hu%2F2015%2F09%2F04%2Faz_unicef_magyarorszag_felhivasa_a_menekult_gyerekekert%2F

---

"Erdő Péter bíborosnak üzenem, lehetne így is..."
Forrás: Pais-Horváth Szilvia / Facebook

Elég hatásos képet címeztek az embercsempészet vádjától tartó Erdő Péter bíborosnak.

444.hu/2015/09/04/erdo-peter-biborosnak-uzenem-lehetne-igy-is/

---

Négy osztrák aktivistát tartóztattak le a magyar rendőrök embercsempészet miatt
Fotó: MTI/EPA/Georg Hochmuth

Az osztrák külügy közölte a hírt. Menekülteknek akartak segíteni, 5 év börtönt is kaphatnak.

444.hu/2015/09/04/negy-osztrak-aktivistat-tartoztattak-le-a-magyar-rendorok-embercsempeszet-miatt/

---

miközben a békés magyar és román fociszurkolók, nyugodtan korzóznak a belvárosban, ellenben a menekültek tatárjárást megszégyenítő dúlásával és pusztításával:

Videó: Már megint balhéznak az ultrák a Deák térnél

Petárdákat dobálnak, ria-ria-Hungáriáznak a magyar ultrák a Deák térnél. Órák óta melegítenek a környező kocsmákban az esti magyar-román Eb-selejtezőre.

hvg.hu/itthon/20150904_Video_Mar_megint_balheznak_az_ultrak_a_De
Sapkákat osztottak a menekülteknek a tűző nap ellen
16:22

Ezért most sokan sárga sapkában gyalogolnak. A menettel tartó Horváth Bence kollégánk szerint gyakran állnak meg mellettük autók, hogy vizet, csokit vagy gyümölcsöt osszanak a menekülteknek.

444.hu/2015/09/04/sapkakat-osztottak-a-menekulteknek-a-tuzo-nap-ellen/
Eközben Görögországban... friss, ropogós, mai felvétel. Ezért is Orbán a hibás, bassza meg!! :)

youtu.be/fZZY8AWajUk
@vakapad: akkor elbeszéltünk egymás mellett! ércsük egymást?!
@nincs_itt: na, te most nem egy menekült fejével, hanem egy ilyen izé magyar-német (aki még bömös is) fejével gondolkozol. ezeket az információkat nem biztos, hogy tudják. látod, hogy terjed köztük a "hír", mondjuk egy német lehetőség kapcsán, aminek a kommunikációját merkel sem kezelte jól. a másik a pénz. mert, hogy eljusson idáig, kemény anyagiakat kíván, amit egy egész családdal nem tudott bevállalni.
@parti_giano: lehet ebben is valami! megláttyuk.
@parti_giano:

én mán ezen a "demokrácija exporton" is röhögök, ahamm, mint egyiptomban, líbiában és tunéziában, de szíriában főleg, mindegy is, ha az ember nem olvas segghülye politikai elemzőket, hanem pusztán piktogramokat fejt meg, akkor inkább svalbárdra költözik és innen nézi azt az elbaszott hisztériát, amit felelőtlenül gerjesztenek is.
s ha mán, akkor igazán közérthető, hogy a legmobilisabb réteg mozdul meg először (szíriai katonák, olvasom többhelyütt a fotalicska félék eklatáns magyarázatát), utána pedig azok, akik a csóró életüket mentik. lehet aztán cp-ket gyártani, mert nincs kizárva, hogy a mankós ember civilben ajatollah. obbazmeg uram a te népedet!
Az M1-es autópályán ballagóknak mutatta már ezt valaki?

A német nagykövetség honlapján bővültek a fontos tudnivalók, kifejezetten hangsúlyozzák, hogy a menedékkérőket abban az országban kell regisztrálni és a menedékügyi eljárást abban az országban kell lefolytatni, amelyben a menedékkérők beléptek az Európai Unióba, és hogy a menekültek regisztrálása a határátkelést követően és a menekültügyi eljárások lefolytatása tehát továbbra is "teljes mértékben szükséges".

hvg.hu/itthon/20150904_Nemet_nagykovetseg_Kell_a_regisztracio_a
@nincs_itt: szerintem kapkodják a fejüket washingtonban is, de nem fognak felelősséget vállalni. talán 50 év múlva.
A náci felhatalmazási törvénnyel azonos

A menekültügy: ürügy. A tejhatalom: kollektív szolgaság.

re-akcio.blog.hu/2015/09/04/magyar_felhatalmazasi_torveny
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem automatikus a támogatásuk. Ha úgy ítélik meg, nagyon nem szavaznak velük, illetve ha kell akár az LMP-vel vagy a szocikkal is együtt szavaznak.
@parti_giano: szerencsére nem vagyok menekült, és csak a saját fejemmel szoktam, merkel mostan tényleg bénázott, esett is a népszerűsége, mert nem volt egyértelmű és határozott.
és természetesen megértem őket, amiért jönnének németo.-ba. de tényleg el kellene nekik mondani, hogy nem tejfölös a fenék, meg a kóbász is zömmel malacbó van, de a kerítés sem tartalmaz kóbászot.

de a lehetőséget meg kell adni!
igen itt tartunk, és még mindig kevesen kezdenek el gondolkodni:

Mit tenne az Orbán-kormány, ha észhez térne?

Ugyan jogi megoldás lenne a menedékkérők továbbküldésére, de ezzel nem él a kormány. Így viszont rövid- és hosszútávon is kezdenünk kell valamit az egyre aggasztóbb helyzettel. Európai szinten pedig kimondhatjuk: a dublini rendszer megbukott, vissza kéne találni arra az útra, amely a menekülteknek ténylegesen segít, és Európát sem szakítja szét.

hvg.hu/itthon/20150904_menekult_megoldasok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kihirdetheti a válsághelyzetet a kormány

demokrácija export, bazmeg! ettül feltétlenül elmúlik a migrácijó. a válsághejzet rátok vonatkozik, pupákok.
@hacsaturján: azt maga már tudhassa, hogy nem vagyok konteózos. tehát, ha magának összevesznek e rénjei a jávorokkal, ebből következően menekülnie kéne, nem kenném a pingvinekre.
l) tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, Magyarország területén jogellenesen tartózkodó személy felkutatása érdekében,
>>>>>>ha alaposan feltételezhető!!!!!!!!!!, hogy a
magánlakásban ilyen személyek tartózkodnak.<<<<<<
a lényeg lemaradt:

A 39 § egy új ponttal egészül ki.
A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve
l) tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, Magyarország területén jogellenesen tartózkodó személy felkutatása érdekében, ha alaposan feltételezhető, hogy a
magánlakásban ilyen személyek tartózkodnak.
@nincs_itt:

Amúgy igaz az, hogy a Németország nem engedi be ezeket a menekülteket papírok nélkül? És miért nem? Mindenkinek jobb lenne. Vagy Merkel valójában a csúti gané jócimborája?! Ugye ez nem így van?!
@parti_giano: csakis a belugák füttyéje mijatt lehetne ilyesmiért a narválokra terelni a gyanút.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

máris megszállhatják Gyurcsány házát :)
A Keleti pályaudvarnál ultrák támadtak az aluljáróban táborozó menekültekre, petárdákat dobtak rájuk. A menekültek erre rátámadtak az ultrákra.

Tudósítónk szerint széljobbos ultrák verekednek a menekültekkel a budapesti Keleti pályaudvaron. Az ultrák dobálják a migránsokat, vizesflakonokkal visszadobálnak a menekültek. Nagyon egymásnak mentek. Az Index tudósítása szerint petárdákat is dobtak a migránsokra az ultrák.

Az ultrák félreértették, azt hitték, nekik kiabálnak a menekültek; miközben azt skandálták arabul egymásnak, hogy menjenek a többi migráns után, kifelé Budapestről.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509
@parti_giano:

egyébiránt eszembe jutott, hogy kilencvenbe az a fasz gorbacsov ideexportálta európa szarosvégire a demokráciját, akkor mink faragtunk belüle egy orbánviktort, oszt most ippeg jóljárunk. így köll föltanálni a fostalicskát.
@nincs_itt: pedig az egész hátterében az áll, hogy a jegesmedvék kinézték maguknak a rénkumiszt.
@Amadeus62: természetesen beengedi, de mennek a táborba, ameddig nem derül ki, hogy valójában azok-e, akiknek mondják magukat.
mivel, ahogy korábban már írtam, a 90% papírok nélkül - de remek állapotú mobillal/tablettel stb kütyüvel - érkezik, ezért is szükséges a pontos, megbízható azonosítás, ha nem sikerül akkor vödörszén!
@parti_giano: mé' lejöttek a varázs-zuzmóról? már értem, hogy miért vannak kiakadva a rozmárok!
@hacsaturján: de gorbacsov nem demokráciát exportált ide, hanem orbán viktort. most meg faragjuk a szart. a fostalicskát ettől függetlenül feltaláltuk.
@DarthVader: 15.-től hatályos, de szar van a palacsintában, még ott van a nemzetközi média :D
@Amadeus62: a zseb-dúcse és/vagy rámszesz jelenleg ájrópa debilje. akit csak azért nem rúgnak alaposan valagba, mert a zeurópában nem szokás, hogy fogyatékosokat báncsanak. 1 baráttya van a lőrinc...
@nincs_itt: de nem jöttek le. a varázs-zuzmó a rénkumisz fontos összetevője. ha nem hiszed, nézz rá hacsaturjánra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hol? vazze, majd elküggyük a szíjártó petykát, oszt kidumájja. csak tolmács legyen!
Szerintem kb. A felcsúti kisvasút, vagy valamelyik stadion árának tizedéből kultúráltan meg lehetne oldani a problémát.
@parti_giano:

gorbacsov asse tutta, hogy van ojjan, hogy orbán viktor. a kgb persze igen.
@nincs_itt:

@parti_giano:

maguk tejjesen komojtalanok, ignorálom kendteket és elmegyek úszni. addig toszigájják a fostalicskát!
Huszti István
6 perce
Meghalt a Bicskénél elesett menekült

Meghalt az a 50 éves pakisztáni férfi, aki elesett a síneken, miután társaival együtt leszállt az egy napja veszteglő vonatról és gyalog indult el. A férfi beverte a fejét, és hiába intubálták a mentők és próbálták újraéleszteni, nem sikerült.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

(gyerekek! nem főztem és a mosásom is szakaszokban...
itt evett a fene egész nap. szégyen...)
@hacsaturján: óvatosan a belugákok között! mer' a rozmárok is kumiszkodnak, meg varázs-zuzmóznak oszt' nehogy jégbalett legyen a vége a narvál szarva végin!!
eddig az úton mindenhol segítettek az emberek. ételt, italt adnak a gyaloglóknak. :

225 kilométerre a menet Bécstől, Ács cigány polgármestere étellel, itallal várja őket

Messze még a végcél, de máris sok segítője akad a menekültek menetének. Ács cigány származású, egyébként fideszes polgármestere (itt interjúztunk vele) Facebookjára azt írta, hogy ha odaér a menet az autópályán a településükhöz, kimegy, és segítenek nekik. Az Indexnek telefonon azt mondta, elképesztőnek tartja a helyzet kezelését, és egyébként úgy számol, holnap érhetnek hozzájuk a menekültek, ha gyalog folytatják. Ezt írta Lakatos Béla:

Ács városa élelmet és vizet fog osztani a menekülteknek ha ide érnek az autópályán. Nem azért gondoltam így mert örülök, hogy az országba egyre több menekült érkezik, hanem azért mert a helyzet kezelése nevetséges és embertelen, rengeteg nő és gyermek van a menetben és érthetetlen, hogy ha gyalog engedik a menetet regisztráció nélkül miért nem lehet civileknek és segélyszervezeteknek a határig szállítani Őket.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/
@nincs_itt:

montam én, hogy a belugák közé menek úszni? nem montam. juszt is mauritiusra menek úszni, maga meg irigykedhet és masszírozhattya a fostalicskát. föltéve, hogy gyökül is tud.
Német sajtó: "Orbán csak olajat önt a tűzre és felerősíti a félelmeket"

Németországban Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli tárgyalásairól közölt kommentárt a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a liberális Süddeutsche Zeitung, a Handelsblatt cím üzleti lap és a ZDF országos közszolgálati televízió hírportálja.

hvg.hu/vilag/20150904_Nemet_sajto_Orban_csak_olajat_ont_a_tuzre
lassan ismét körbevesszük magunkat kerítéssel, ilyen egy sötét lyuk Európa közepén...

Horvátország a menekültkvótákat támogatja, a kerítésépítést nem
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

A horvát miniszterelnök furcsának nevezte Orbán Viktor ötletét, hogy a horvát határra is kerítést kellene húzni.

444.hu/2015/09/04/horvatorszag-a-menekultkvotakat-tamogatja-a-keritesepitest-nem/
@hacsaturján: még rosszabb, ha nem tudta, pedig a fején a folt pont ott volt. na ja, akkor volt, hogy a gyulus ráeresztette a menekülteket a németekre.
@hacsaturján: és a migráns belugák az smafu??? masszírozza azokat a zipari áram!
@nincs_itt: belugák?! hacsa simán bemegy egy medencébe imolával is. pedig egy ilyen szeánszról múltkor a jegesmedvék is fejvesztve menekültek. több tiszteletet hacsának, a reformjai működnek.
@hacsaturján: kumiszt izzadok komolyságomban, ez nem mondható el nincs_ittről, aki most gyütt haza valami spitzbergákról.
@Gábris szomszéd:

Menj a p-ba, dolfi!

Az b+ nem zavar, hogy a fociultrák nekiestek a menekülteknek? A jobbhorog miért nem háborog a részeg csürhe ellen?
Ha már konteo, Moszkva miatt van menekültválság. Így bünteti Európát a szankciók miatt.
Öreg igazság: ahol az amerikaiak vannak, ott vannak az oroszok is.
Csak arról nincs kisfilmed, nyilván.
Most épp jót nevetnek a markukban.
@guma:

Helyzet van, guma. Csak sétálni és pelenkázni nem vittem magammal a laptopom.
Szóval, nem vagy egyedül.)))
" A Turizmus Zrt. nyugtatgatja a külföldieket

Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai célpont címmel sajtótájékoztatót tart a migránshelyzet turizmussal összefüggő kérdéseiről a Bazilika előtt. Akik megnyugtatják a turistákat: Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Mindeközben 150 ultra van a Madách téren. A Keletiben petárdákkal dobálták meg a drukkerek a menekülteket. És Bicskéről és Röszkéről is kitört 300-300 menekült. Ja, és az autópályán ezer menekült indult meg Ausztria felé."

:)))
Vajon mi lesz akkor, ha az M1-en vándoló migránsok elérik a bicskei lehajtót 25 km-es gyaloglás és egy szabadban töltött éjszaka után, és ott szembesülnek vele, hogy a rendőrség egy kurva szó nélkül elállja az utat, és a bicskei tábor felé tereli őket?

Na? Tippek? Lesz könnygáz, vagy nem lesz könnygáz?
index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/hasznalhatatlan_allapotban_vannak_a_vecek_a_keletinel/

Hát, ez már tényleg érthetetlen! Odarakunk 10 toytoyvécét 500 embernek, és már a harmadik napon tele vannak! Hát kijafaszom tudja ezt követni!
Jut eszembe:

a poszt alapját szolgáló terv - amelynél valaki már posztolt egy sokkal jobban és szakszerűbben kidolgozottat is - még mindig aktuális!!!

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/mostanaban_napi_5000_menekult_szeli_at_az_egei-tengert/

Ez a napi 5000 akkor is itt fog kikötni, ha Orbán mind a 10 toytoyvc-t egyedül teleteszi nagy erőlködésében. Úgyhogy végre neki kéne állni.
@Eszter jött:
És a németek miért nem engedik be őket?
@DarthVader:

Nem biztos, hogy ezer elég elszánt, de békés emberrel meg merik próbálni, de hogy megfordult a fejükben az tuti.
@Amadeus62:

többek között azért, hogy megmutassák a kis magfolyadéknak, hogy ez mégsem csak Németország problémája :))
@Fabius:

Szerintem nem biztos, hogy az az ezer elszánt ember békés is marad, ha útját állják annyi gyaloglás után úgy, hogy közben annyit se mondanak nekik, hogy bakfitty. (Nem tudom, ezt hogy mondják pl arabul :))
1, a déli határ mellett (!!) felépiteni egy hét alatt néhány befogadközpontot és tábort, ha 170 km keritést 1 hónap alatt felrántottak, akkor összesen 17 km-hez kell 3 nap.

Válasz erre ;
Ez már itt egy hülyeség.
Ott van a sok stadion , lehet bele menekült tábort rendezni. Legalább ki lenne használva és lehet hogy a szírek közt több a jó lábú és tehetséges focista mint a fociakadémián.
@DarthVader:

Ja csak a geci orbán alá adják lovat. A sok agyhalott meg a németeket szidja mind. Ha Merkel tényleg támogatja orbánékat a háttérben az eléggé ciki.
@Diorella Queen:

Hát, lehet hogy WC meg zuhanyzó több lenne benne mint a táborokban
Amúgy meg. Attól függetlenül, hogy Orbánnak miben van igaza, és miben nincs, ahogy kezelte és kezeli a dolgokat, gyakorlatilag Európa hülyegyereke lett. Még a lengyel meg a cseh miniszterelnök se nagyon mer kiállni mellette teljes mellszélességgel, pedig egyébként lehet hogy inkább egyetértenek vele.

A nagyobb baj, hogy ebből a híg fosból az országra, és a benne élőkre is ragadt, attól függetlenül, hogy mi az álláspontjuk.
Anyám, borogass!!

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/a_rendorok_ugy_dontottek_hogy_elengedik_azokat_akik_leszalltak_a_vonatrol_bicsken/

Ezért izmoztak egész nap. Fasza.

Ez az egész pont olyan, mint a március 15-i hóhelyzet volt. A menekültek szálljanak át egy másik sínpárra.
@DarthVader:

A lengyelek már azóta rühellik ezt a férget, amióta lepaktált a ruszkikkal. Pedig ez nem idén volt. A csehek meg le se szarnak minket.

Én inkább attól tartok hogy a színfalak mögött Merkel az mégis csak orbánnak falaz, az ő csatlósa, ami kurva nagy szégyen lenne.
@DarthVader:

ezmegmármiafaszom?

Hadd menjenek a síneken?
Maaaargiiiit!!!

Sanya meg szabadságon?
@Amadeus62:

A Visegrádi Négyek összefogtak. Sajnos, csak szlovák nyelven találtam meg a határozat teljes szövegét. Ez egy komplex javaslat a menekültügy kezelésére.
Ha valaki megkeresné az angol szöveget, megköszönném.
A sajtótájékoztatón csak részleteiben szóltak a tervezetről.
@Eszter jött:

Engem az érdekel a legjobban hogy a mi bűbánatos picsáért nem mehetnek ezek a szerencsétlenek németbe ha annyira akarnak. Ki nem szarja le hogy milyen papírjuk van, meg regisztrálva vannak-e?

Tényleg ez a legfontosabb a németeknek?! Vagy csak orbán hazudik és valójában bármelyik menekült bevonulhat Németországba függetlenül attól, hogy regisztrálva vannak-e vagy van-e papírjuk.

Most melyik?!
@Amadeus62:

Baeg, a regisztráció is mehetne fittebben, csak ahhoz ész is kéne.

-neve? Ali Baba.
-Honnan? Szíriából.
-Háborús/éhségsujtotta övezet? Ahhát.
Akar terrorista cselekményt elkövetni? Akar a fene!
-Jó, itt irja alá, hogy megértette, hogy ha kiderül, hogy hamis adatot közölt, akkor azonnal kiutasitják az EU-ból. Még egy percig gondolkodhat.
- Aláirta? Ott az ajtó, jó utat.
Így támadták az ultrák a menekültekre a Keletinél
keletiultra2

Képek az események közvetlen közeléből.

444.hu/2015/09/04/igy-tamadtak-az-ultrak-a-menekultekre-a-keletinel/
Szlovénia is beállt a menekültkvóták mögé
MACEDONIA-GREEECE-EUROPE-MIGRANTS

Tavasszal még csak 30 embert vettek volna át, most akár 2000 menekültet is befogadnának.

444.hu/2015/09/04/szlovenia-is-beallt-a-menekultkvotak-moge/

---

Pintér Sándor inkább elment nyaralni

Pintér több mint egy hete nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, az országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottsága menekültkérdésről tartott együttes ülésén is Kontrát Károly államtitkár képviselte a szaktárcát. Kiderült: nyaralni ment.

hvg.hu/itthon/20150904_Pinter_Sandor_inkabb_elment_nyaralni

---

Kövér László már egy tábornoknak parancsolhat

Dandártábornokká nevezték ki Tóth László eddigi ezredest, az Országgyűlési Őrség parancsnokát. Áder János köztársasági elnök erről szóló határozata, amely az illetékes Pintér Sándor belügyminiszter helyett személyesen Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyzésével szeptember 4-én jelent meg a Magyar Közlönyben, már augusztus 20-ától érvényes.

hvg.hu/itthon/20150904_Kover_Laszlo_mar_egy_tabornoknak_parancso
@Amadeus62:

Nézd! Túl vagyunk az első kör balfaszkodáson. A németek, az Orbán-kormány, az Eu és sorolhatnám még ki részéről.
Most már jó lenne, ha nem ad hoc oldanák a problémákat, hanem a hatályos uniós szabályok szerint.
Mégsem kódoroghatnak embercsoportok mindenféle ellenőrzés nélkül, az katasztrófához vezet.
A németeknél pattog a labda

A csehek és a szlovákok átengednék a menekülteket
Csehország és Szlovákia kész fontolóra venni egy vasúti folyosó létrehozását a Magyarországról Németországba tartó migránsok számára, amennyiben Berlinnek és Budapestnek sikerül megállapodnia abban, hogy miként kezeljék a menekültáradatot - jelentette be a két ország belügyminisztere pénteken.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/a_csehek_es_a_szlovakok_atengednek_a_menekulteket/

Ez meg öööööö. :)

scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/11921697_939373339443018_3330261126703405209_n.jpg?oh=d69014cf2f60968ddb5d082779d711a6&oe=5675EB33
@Gábris szomszéd:

Na, akkor most / időlegesen )))/ dobjuk át azt a pallót az árkon.
Szerinted is jó ez a tervezet? Életképes?
@Amadeus62:

Ismereteim szerint:
1./ Angela Merkel kijelenti, egyetlen szír menekültet se küldenek el Németországból.
2./ A Magyarországra érkezett menekülteknek ez tudomására jut, jajdejó, mondják, irány Németország, irány a Keleti pu, vonatra fel, és indulás. Magyarországon nem voltak regisztrálva, ide tehát nem küldhetik vissza őket (mindenki fejvesztve menekül a magyar regisztráció elől, nincs együttműködés, csak ellenállás).
3./ Angela Merkel szól Orbánnak, ez így nem megy, tessen betartani az Unió szabályait, azaz regisztráció nélkül nuku vonat.
4./ Szabál az szabál, Orbán elkezdi betartani, rendőrök jelennek meg, ez nem jó (rendőrök> <tömeg sose jó), helyette új megoldás: nincs vonat nyugatra. A Keletinél való táborozás ugyanakkor nem szerencsés, egy trükkel elvisznek egy csomó menekültet vonattal Bicskére. Ott is kitör a lázadás, közben megy a gyalogmenet a sztrádán Bécs felé, elvileg Orbánnak valahol meg kell őket állítania.
5./ Megoldás létezik: ha a németek (osztrákok, angolok, pirézek, stb.) minden menekültnek adnak vízumot, akkor nem menekült, a regisztrációs kötelezettség megszűnik, mehetnek isten hírével. Sajnos, eddig nem akadt olyan egyetlen olyan ország se, amelyik vízumot adott volna nekik. Akár egy darabot is.

A többszörösen átvert, bizalmatlan tömeg, amelynek nincs vesztenivalója pontosan ugyanúgy viselkedik, mint egy többszörösen átvert, bizalmatlan tömeg, amelynek nincs vesztenivalója. Azt már tudják, hogy Orbán Bicske ügyben átverte őket, hogy Angela Merkel is, azt még nem. De nem is fogják megtudni, mert odáig nem juthatnak el regisztráció nélkül. Csak azt, hogy mi „nem engedjük ki őket”, és ezért egy ócska nép vagyunk. Ők ugyan nem fogják a kérdést a maga bonyolultságában szemlélni soha. Érdekes, hogy a derék külföldi újságírók ugyanilyen véleményeket fogalmaznak meg, pedig őket okosabbnak tartaná az ember. Pláne, hogy még regisztrálniuk se kell.
@Amadeus62: aszittem világos volt, amit válaszoltam...
@irógép: "Európa zsidó-keresztény kultúra. 
A zsidó üldözés okaiba ne menjünk bele, mert hosszú...
A lényeg, hogy az iszlám az teljesen más, mint a zsidó-keresztény kultúra."

így van... a muszlimok mindig is írtották a zsidókat, keresztényeket, mózes, jézus nevét is tilos kiejteni náluk...

édesfaszom, hát mindig hiány volt a gedeon-masa kombóból?...
@vakapad: továbbra sem érted...
ha regisztrálni kell, akkor NEM adhat SENKI vízumot.
tehát marad az, hogy kellene egy értelmes valaki, aki szépen elmagyarázza a menekülteknek, hogyan is van ez.
szerintem megértenék, hogy ha együttműködnek akkor hamarabb mehetnek...
@parti_giano:

"_ ez igaz, drága kísérlet volt ez a demokrácia exportra. de azt nem mondanám, hogy direkt baszott kis az usa európával, meghagyom a kretén összeesküvés hívőknek. _"

Azért gondolj vissza az EU-s embargóra, hogy sürgette az US.

pedig:

www.origo.hu/gazdasag/20150123-bovult-az-oroszorszagi-amerikai-import.html

"Hiába a hidegháborús hangulat, Oroszországban tavalyhoz képest bővült az amerikai import, csak az EU-s termékekből lett kevesebb az orosz piacon."

Tisztelettel:

Kretén.
@Rodeo36: Érdekesség még, hogy a világ legtermékenyebb területei nem Európában vannak, hanem Amerikában és Nyugat-Ázsiában.

Európában Írországban, és hozzánk legközelebb Izraelben vannak a legjobb adottságú földek. Forrás: Nat Geo.
@Orica Középföldi: tudod, hogy mennyire vonzódom az egzakt definíciókhoz:-)...
@jaegtoer: jég, a szírnagykövetség marhaságod, nagyon tagás volt, a mentés is tagás volt.

nem vagyunk mi tezsvérek?:)))
@fzs.1933: Tegnapi topikban már írtam, hogy Jézus azt mondta az apostolainak, hogy Tegyetek tanítványommá minden népet!

Tehát bármely nemzet fia lehet keresztény. Az is biztos, hogy ezt a sort nem szabad úgy értelmezni, hogy az egész nép legyen keresztény, mert megtérni csak személyek tudnak!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azé' azon az izraeli földterületen elméláznék egy keveset...
@fzs.1933: elsősorban el kellene gondolkodni azon, hogy miért nem akarnak együttműködni... tán bizalomhiány okán?... én se szívesen tolnék be egy beadványt poltéknak, mészáros/tiborcz ügyeiről...
@nincs_itt:

Én soha semmit nem értek. Kérdés persze, hogy miért nem adhat vízumot?
@Sir Bates dö Hól: attol felnek hogy ha itt regisztraljak oket akkor ide fogjak adott esetben visszakuldeni. Attol en is felnek, ha szerencsetlensegemre nem itt elnek
@nincs_itt:

Ja, már csak annyit, hogy a csehek meg a szlovákok biztosítják a német vízum mellé a korridort is, vagy mehetnek akár repülővel, ha tetszik (akkor nem kell korridor), előtte csak be kell menni a német követségre, bemondják az adatokat, pecsét, aláírás, kész.
@nincs_itt: Ne a hírhozóra lőj!

Amúgy nem bírom kinézni az apró térképen, hogy Libanon van-e befestve sötétzöldre, esetleg Szíria csücske? Az biztos, hogy a tengerparti sávról van szó, és az enyhe éghajlatot is beszámították az értékelésbe.
@vakapad: Jaj már jóbarát, hát a cseh népet nem kell fenyegetni ún. gyodával!

Ez a vasfüggöny nem a menekülteknek szól, hanem nekünk magyaroknak ...
@Eszter jött: Megmondom őszintén még nem olvastam át. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: konkrétan hülye vagy, vagy még nem néztél nesönelt!:)
a tirpák magyar szurkolók meg kifütyülik a román himnuszt:((
Ez egyre cifrább lesz. :)

Az osztrák kormány közölte, büntethető, aki Ausztriába szállítja a menekülteket

Az osztrák belügyminisztérium az előbb kiadott egy közleményt, amelyben arra figyelmeztetett, hogy büntethető az a személy, aki részt vesz a menekültek Budapestről Ausztriába történő átszállítását célzó kezdeményezésben. Az osztrák tárca hangsúlyozta, hogy a rendőrség eltanácsolt mindenkit az akcióban való részvételtől, mivel az büntethető.

A Budapest Bécs konvoj - vonatpótló a menekülteknek (Konvoi Budapest Wien - Schienenersatzverkehr für Flüchtlinge) elnevezésű akciót a Facebookon hirdették meg. A kezdeményezés azért jött létre, hogy a migránsokat magánautókkal és buszokkal Budapestről Ausztriába, majd Németországba szállítsák. (MTI)

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: asztán meg hirtelen értelmes leszel:))
@taga20:

A románok meg háttal a magyarnak...

Hányni kell mindkettőtől:(

Jó estét:)
@DarthVader:

Mindig is sejtettem, hogy magánál nagy világosság vagyon. Respekt.
Nem csak ezen hsz.éhez, hanem úgy együttesen:) Mondhatni: -Gromek!
@taga20:

Legalább egy közös felmenőt biztosan ki lehetne mutatni:)
@PeniValdes:

Mennyi ember,everywhere:)a panoptikumban!
Tán még Coelho is itt van:))

i.ytimg.com/vi/diSj1Dr4aNc/hqdefault.jpg
@gazoló: jaj, lemaratt! a tirpák román szurkolók egyenlítettek!:)

szerintem a focit ámblokk a picsába betiltanám. az emberek alja zsigereit hozza a felszínre:(
@jaegtoer: de, ha az angol királynőhöz vagyunk hivatalosak, letagadlak.

remélem megérted?:)))
@taga20:

ma csak kétszer szívattak meg a nemzeti szin java... hogy ott rohadnának rakásra a stadionmenedzserükkel együtt.
@DarthVader: Ez az írógép tipikusan az a szardarab, aki hazugságokat generál csakhogy az agymenését alátámassza valamivel.

Ezeknek szokott mindenről valami hihetetlen történet eszükbe jutni, amivel kilátszódnak a szürkeségből.
@gazoló: Coelho? az a szakállas fickó? Akirőlm először azt hittem, hogy rég elásták?
@jaegtoer:

Ógy, úgy, úgy. Gyakorlatilag egy rossz tulajdonságom van mindössze, a kóros szerénység. De már múlik az is :))
@kentauri: azért írógép, hogy hihetetlen történetek jussanak eszébe a világról..
@jaegtoer: nem mondod, hogy jegyet akartál venni????:)))
@taga20: Dagitv három napja csak a sötét képernyőt adja be, de amúgy is csak alapcsomagunk van, nem vagyunk mi gazdagok. :)

A Nesönel újság térképén csak egy sötétzöld pötty a Földközi-tenger keleti partján lévő keskeny sáv, az amcsi Prérin, Kanadában meg Kínában (Kelet-Ázsiában) óriási sötétzöld foltok vannak. Európa nagy része közepes zöld vagy világoszöld.
@taga20:

:)oszt a sok "stadizóleummal mi lenne akkor?

Húsz perce megy,de még nem volt egy épkézláb támadásunk és dögunalom:)
@taga20:

Megértelek. Amikor anno G-vel és R-rel folytatott nem teljesen szolid ám konstans disputám szövegkörnyezetébe szárnyaló hangulati elemek fonalait szőve közlekedési úti célokat is kitűzni életvezetési lábjegyzetekkel tarkítva, már akkor tudtam, hogy azzal kiírom magam a királyi udvar tisztelt tag(j)ainak sorából. Cserébe itt vagy te és a többiek. Őfelségét különben egyre kevésbé bírom. Gondolom, ez az anglikán egyház miatt lehet, ha az ifjú hercegné sanyargattatásától el is tekintek...
@gazoló: a pályán sosem megy a támadás, bezzeg máshol igen..
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te, olyat még nem próbáltál, hogy utána olvasol?

hidd el, működik. nekem is nehezen ment, de jó. nem marad olyan tájékozatlan, mint te:)

u.i.: a tájékozatlan helyett, először sötétet írtam, de eszembe jutott, hogy volt gyerek szobám:))))
@jaegtoer:
ez a rohadék nem írta ki az állítmányt... szal, 'elkezdtem'
@vakapad: na látod ezért nem érted! nem ennyire eccerű, még a dájcsoknál sem az élete a menekülteknek!

tessék má' gondolkodni is egy cseppet!
Basszátok meg, erre tényleg nincsenek szavak. több mint kétezer ember, számosan nők gyerekekkel, gyalogol egy rendőrség által biztositott autópályán, csak azért, mert nem engedték őket pénzért se vonatra szállni, hogy legalább a határig eljussanak. Most gyalog elmehetnek bántatlanul legalább odáig. Ezen röhögnék, ha nem lehhe iszonyúan tragikus minden aspektusában.

Ám amennyiben a másik opció valósul meg, mint emlitettem, és ezeket az embereket Bicskénél le akarják terelni az autópályáról táborba, miután gyalogoltak egy teljes napot, akkor minden együttérzésem azoké, akik nekimennek a rendőröknek, mert a helyükben én egész biztosan nekimennék.

Más kimenetelt nem látok.
@taga20: eccerű ez! fodballisták és azok "rajongóji", nem ismerős?
@taga20: nehezen ment??? itt a múlt idő ami összezavar...
@jaegtoer: haver, te azé a végén mindig odateszed magad:)

szerintem a belterjes bagázsból fülöp a legnormálisabb arc:))
@taga20:
jegyet? még mit nem. Közlekedési dugót képeztek, hogy egyebet ne említsek. eddig is utáltam a focit a vele járó externáliákkal, de most már Pelét, Riverinot és Jairzinhot is törlöm a vinyómról, hogy semmi nem maradjon a bio-archívban, ami focival kapcsolatos.
Lázár:

"pedig velünk senki nem vállal szolidaritást és nem kapunk segítséget."

Sorold, baromja, kitől kértél? Eddig mindenkit csak fikáztál.

Rajta vagy a listámon.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
en.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_Israel

Agriculture in Israel is a highly developed industry: Israel is a major exporter of fresh produce and a world-leader in agricultural technologies

despite the fact that the geography of Israel is not naturally conducive to agriculture. More than half of the land area is desert, and the climate and lack of water resources do not favor farming. Only 20% of the land area is naturally arable.[1]

Today agriculture represents 2.5% of total GDP and 3.6% of exports.[2] While agricultural workers make up only 3.7% of the work force, Israel produces 95% of its own food requirements, supplementing this with imports of grain, oilseeds, meat, coffee, cocoa and sugar.[2]
Israel is home to two unique types of agricultural communities, the kibbutz and moshav, which developed as Jews all over the world made aliyah to the country and embarked on a pioneering enterprise.[3]

azért ez meglehetősen ellentmond a NATGEO adataidnak, nem gondolod?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk
Szerintem nyilvánvaló, hogy a mostani migránsáradatban van rászervezés IS.
De ha nem lenne, akkor is megindulnának. Ha nem most, akkor két év múlva. Vagy öt év múlva. De hogy a helyükön nem maradnak, az biztos.
Vegyük csak Nigériát, ahol 600 millió olyan ember lesz, aki "nem fér el". Ha ez a tömeg elindul, mivel lehet visszatartani őket? Még ha katonailag is lépnek fel ellenük a határőrizetnél, és csak minden második jut át, akkor kint vagyunk a vízből? Mert hogy elrettentő hatása már annak se lesz, ha éles lövedéket használnak ellenük. Ha minden mindegy, akkor nekiindulnak úgy is, ha csak 10 százalék esélyük van a túlélésre. És ez csak egy ország.

Aminek most tanúi vagyunk, az az európai álom összeomlása. Az az illúzió, hogy tartósan fenn lehet tartani úgy egy jóléti rendszert, hogy a világ nagy része ennél lényegesen szegényebb körülmények között él. Mert a természet nem csak a vákuumot nem tűri, de a nyomáskülönbséget is kiegyenlíti. Vagy így, vagy úgy.
A Róma-analógia is még sokszor vissza fog köszönni. Abban is, hogy megint jön majd pár sötét évszázad, mint Krisztus után kb. 500-tól 1000-ig. Aztán vagy kisarjad belőle egy új rend, mint amilyen a virágzó keresztény Európa volt, vagy ez lesz az utolsó felvonás.
Erről már csak a szakállas vicc jut eszembe az optimistáról és a pesszimionstáról.

"Ennél rosszabb már nem lehet" - mondja a pesszimista.
Mire az optimista: "Dehogynem!"
Itt tartunk.
@nincs_itt: jaj, de kipihente valaki magát!:))

mondeo? vélemény?
@jaegtoer:
Sakkor azt hogyan reagálod le, hogy a szpííker aszonta három perccel ezelőtt: " a magyar csapat semmivel sem rosszabb, sőt!..."
Szalai egyetlen villanásán kívül... na hagyjuk.
@PeniValdes:

"_ én csípem az öreglányt. _"

Csípje meg helyettem is. Nem kicsit.
@Gábris szomszéd:

az usa miért nem fogad egyetlen egy menekültet sem???

erre nincs adat?

odamennek szétverni valamit majd várják mi lesz a kimenetel

a sok "tavaszi" (arabtafaszok) gyilkosságsorozat

és menekült készítési technológia

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
Okosodjunk!

"Így rendelhetik el a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

...
Szétszakíthatják a menekültek családjait
Megvan, hogyan szigorítanák a Btk.-t, tényleg 3 évvel fenyegetett bűncselekménnyé tennék a kerítésen átmászást önmagában is. Automatikus lenne ilyenkor a kiutasítás és az embercsempészek vagyonának az elkobzása is...+

No jól kibasznak az adózókkal. Ha elkobozzák a menekültek vagyonkáját, akkor sem lehet hagyni, hogy éhen haljon, utcán megfaggyon. Szóval hogy is gondolják megszavazó honatyáink?

Családok szétszakítása meg hogyan is viszonyul a keresztényi szeretethez? Nem ez a kormány mantrázza, hogy isten, haza, család?

Ha valaki felemeli a kerítést és átbújik alatta, az is átmászó? Az új és elégséges létszámú börtönöket a haverok építik, és állami pénzen ők gazdagodnak majd belőle? Ha szárezer menekült mászik, akkor ennyi börtönhelyet építenek?
@Gábris szomszéd: angyal, ti nyomjátok, hogy az abortusz az ördög műve, most meg picsogsz!

el kéne döntened, hogy kurva vagy, vagy szűzkurva:)
@Gábris szomszéd:

az usa miért nem fogad egyetlen egy menekültet sem???

erre nincs adat?

odamennek szétverni valamit majd várják mi lesz a kimenetel

a sok "tavaszi" (arabtafaszok) gyilkosságsorozat

és menekült készítési technológia

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

egész Afrikában nincs 600 millió lakos nemhogy Nigériában... ott csináltak Boko Haram -ot
@Knósszosz:

":Szalai egyetlen villanásán kívül... na hagyjuk._"

Már ejakulálnak is a pályán? eddig csak futkoztak hol erre, hol arra, oszt időnként beleakadt a lábukba a labda, oszt vagy elestek vagy gyorsan tovább szaladtak. Az azért sokszor látszott, azt se tudták azér' vannak ott, hogy gólt rúgjanak. Pfej...
@DarthVader:

Na, valami megmozdult:

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/hegyeshalomhoz_szallitjak_a_menekulteket/

De persze az osztrákok mit fognak mondani az emberkedésre? Azt fogják mondani, hogy regisztráció nélkül senkit nem engednek be. Olyan biztos, mint ahogy itt ülök.
Más kérdés, hoyg átmegyünk szerb-be, hogy a menekültek kiszállnak, arra a határ-ni, és elindulnak gyalog. Csakhogy akkor oda a zeurópavédőbástyájagyodamegvéd mitosz.
@jaegtoer: az én kedvencem Alexandra királyné:) de ő már nem él
@látjátok feleim szümtükkel:

"Okoskodjunk." Te most hülyéskedsz! :))
@nincs_itt:

Tessen má végre elárulni, hogy mit nem értek!
@taga20: melyik??? de ez is tagja a három "F"-nek, amit okos kispolgár, szerény büdzsével nem vesz meg...
mennyit mész egy évben? csak mert ha 15 ezer alatt akkor, nem szabad dízelt venni.
szerintem, neked megfelelő járgány toyota auris/corolla/avensis/hilux(ehhez magadnak kell a trágya villát a platóba szúrni)
@DarthVader:

Márminthogy valami eszet keresel egy törvényjavaslatukban.
@Rodeo36: igazad van bolhás! vissza kéne ugrani az időbe!

milyen fasza volt szaddam vegyiali kombo, kádháfi( ó istenem a bohém buckalakó), vagy honekker, vagy todorzsivkov.

azok a gyönyörű évek!

mér nem jönnek vissza?:)))
@Rodeo36: csak halkan merem megjegyezni, majdnem a duplája él ott...
@nincs_itt: aki toyotát vesz az egy fasz.
benzinest veszek, me a szomszédom dízelmunkagépe kurvára csörömpöl.
ennél má csak az durvább, ha 15 misis bömös, merdzsó, audi csörömpöl:))
@jaegtoer:
Ne legyél igazságtalan, odatették magukat az első félidőben. Olyan hegyeseket tudnak köpni, hogy avval garantált lenne az olimpiai siker, ha volna olyan versenyszám.

Amúgy meg nem tök mindegy, hogy kijutnak-e az EB-re?
Kidobott pénz az utazás is...
@DarthVader: mit mondanának? regisztrálva teccik lenni? nyet? akkor előbb a dokument, osztán tessák újra gyönni... herclihvilkommen se bisztos akkor se nem!
@DarthVader: "De persze az osztrákok mit fognak mondani az emberkedésre? Azt fogják mondani, hogy regisztráció nélkül senkit nem engednek be. Olyan biztos, mint ahogy itt ülök"

és szerinted mit csinálnak a labancok, ha megindul a több ezres tömeg? lövetnek?
@taga20: na akkor 10%-ban nem vagy tejjesen hüje.
vegyé akkor egy jóóóó flansziját, osztán meséjjé, hogy mekkora biznic vót.
figyelj, sajnos a tapasztalat meg statisztika nem azt mongya, hogy a tolyota xar. de ha neked nem elég a problémád, akkor vegyél amit csak mersz.
Hogy ez a taga mekkora egy bunkó, a románoknak drukkol. Hazaáruló farok.
@taga20: Ómájgád. Pedig a Toyota nagyon jó. Én pölö az Avensisszel szemezek állandóan. Ja és persze a Honda és a Mitsu is ok.
@Knósszosz: te képzetlen vagy! egerszegi polihisztoredző, anno ha jól emlékszem, aszt mondta, hogy ha kijutottunk volna valahová, ako minimum az elődöntő:))

ennyi faszt!
Nincsitt a bevándorlással kapcsolatos kommentjeid ma elég objektívek voltak.
Akkor van baj, ha hülyékkel keveredsz .
@DarthVader:

Jelenteni jöttem (Lázár sajtótájékoztató):

Az operatív törzs úgy határozott, hogy (a nyugat-magyarországi közlekedés biztosítása érdekében) az M1-es autópályán gyaloglóknak, a Bécs felé menő vonatsíneken gyaloglóknak, valamint a Keletinél táborozóknak felajánlja, hogy busszal mindenki elvisznek Hegyeshalomba - ha már úgyis oda akarnak menni. Ausztriával nem tudták felvenni a kapcsolatot, a kancellár üzente, hogy max. reggel kilenckor tudja fogadni Orbán telefonját. Ha az osztrákok nem engedik be a menekülteket, akkor ott van egy menekülttábor a közelben, amely gondoskodik az ellátásukról.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha nem fogadják el, és nem szállnak fel a buszokra (amelyek oda vinnék őket, ahová menni akarnak), az volt a válasz, hogy logikusan nem hogy elfogadni, de kapva-kapni kell nekik ezen a lehetőségen, de ha mégse, akkor majd meglátják (egyelőre nincs válasz).
@nincs_itt:

ezzel a regisztrációval mindig csak a gond van.

emlékszel, bennünket, magyar állampolgárokat is regisztrálni akartak. Ezek! Hogy mééé nem hagytuk?! Hogy lehettünk ennyire hülyék?! 3 hét alatt megbuktak volna. Vagy bevezették volna a rendkívüli állapotot és a kijárási tilalmat:) És az elsötétítést reggel hattól reggel hatig.
@Imola Helyesi: ebola, hogy ménem fulladtál bele?

végig néztem a mai termést.

ebola, embertelenségből ma is jelesre vizsgáztál!

jó szurkolást!
@vakapad: na akkor mostan kicsit lehozom a nívót a hétköznapokig:

német nagyonnagy köveccség vízum iroda:

- gútentág!
- insallah!
- neve?
- Abdul ISIS ibn Boko Haram.
- testmagassága?
- 180 cm
- testsúlya?
- bombákkal, vagy anélkül?
- szorítkozzunk a tényekre!
- 70 kg, plusz esetenként 20 kg robbanó anyag
- köszönöm! parancsoljon a vízum!
- KÖVETKEZŐ!
- guten tág!
- ja!
- maga szír?
- dehogy vagyok én nemes!
- akkor?
- mit akar hallani?...
@Gábris szomszéd: annál unalmasabb autót a zsaporozsec óta nem csináltak.

azé te is odatetted magad a szappanfronton.
@nincs_itt:

Te körömszakadtáig ragaszkodsz ahhoz, hogy a nálunk lévő menekültek nem kaphatnak német vízumot, azt viszont sose árulod el, hogy miért. Pedig most már igencsak ideje lenne.
@jaegtoer: naja! de ezek a dájcsok + csatolmányaik már csak ilyenek.
komolyan mondom, Kafka mind a tíz ujjamat megnyalná, amekkora a papír igény errefelé!
PC? natürlich! de majd csak ha kitöltötted a megfelelő nyomtatványt, amit iktattak a levéltárban...
@vakapad: nem én ragaszkodom hozzá. de nem vagyok nemzetközi jogász(sem), viszont azt tudom, hogy menekült kérdésben nem ennyire eccerű, hogy kapjanak egy csoportos, úgymond bianko vízumot és kész.
szerintem neked kellene felfogni, hogy ez nem így megy sehol!
@taga20: Miről beszélsz haver. Ma is megcsapott a forgács füstje? :)
@taga20:
tudom...most sokkal jobb különösen Lybia-ban, most menny oda, amikor magyarok üzleteltek ott és 3000 dolcsi körűl kerestek egyetlen gongyuk volt a hajnali 6 órás müezzin...
ugyanez vonatkozik Iraq-ra és Saddam-ra

nem volt baj vele

arrafelé mindíg volt kis csete paté

mint ma levédiabasznádon...

és nyomorogtok

nyomoroncok, fidexkft
meg taga
hurrá nyaltok

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk

tudod agymentesekkel mint te nehéz szóba állni
@Imola Helyesi:

"_Nincs_itt a bevándorlással kapcsolatos kommentjeid ma elég objektívek voltak.
Akkor van baj, ha hülyékkel keveredsz ._"

Ne smúzolj. Nincs_itt netkolléga és karakterírtó valamint gépjárműkuruzsló eleve hülye, tehát lepereg róla a hízelkedésed. Ő jól tudja, hogy ezzel azt akartad tudtára adni hogy te vagy az okosabb és az igaz hit letéteményese.
Ő egy 2 literes motorral hamarabb szót ért, mint veled. Még azt is feltételezem, hogy énekelnek egymásnak. Neked sosem fog. Ne pedálozz. Ugyan hülyének hülye, de esze van. Sőt.
@taga20:
Egervári... de mindegy.
www.youtube.com/watch?v=Y3C0QxKaVFI
Szarom le a focit.
Ja, a magyart. Azért Európában vannak jó csapatok meg meccsek.
@nincs_itt: bazdmeg, te a statisztika alapján veszel autót?
te normális vagy, úgy általában?:)))
@nincs_itt:

Ez egy marhaság. Regisztráció után ugyanúgy mehetnek Németországba, mint vízummal. Ha a németek AKARNÁK, hogy jöjjenek, akkor MEGTEHETNÉK, viszont itt arról van szó, hogy NEM AKARJÁK a gonosz magyarok karmaiból kiszabadítani szegény menekülteket. Az más. Viszont akkor kuss legyen.
@taga20: Nézd meg mondjuk ebben a listában, hogy hanyadik helyen tanyáznak a flancia és az olasz autók. :)

www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/auto_bild_qualitatsreport_a_toyota_vezet_a_nemet_minoseglistan-13827
@vakapad:

"A megoldás irányába tett első lépés szándékának megfontolásáról nyilatkozott lézerjani"
Ma nem akartam hozzászólni semmihez. Mert az ország 50 évnyi lőszerkészletét elhasználnám virtuálisan, de ha rajtam múlna, akkor valóságosan is.
Pl elnézve ezeket a derék "futball szurkolókat". A legtöbbnek az arcára van írva, hogy a lábmérete az IQ-jával vetekszik. Vagy fordítva.
Aztán arra a sok agymentes baromra, aki tapsolva és helyeselve elhiszi, hogy a csúti milyen remekül védve megvéd bennünket a megvédenivalótól, ami ránkrontva megvédekezésre kényszeríti. Hogy ez mi a lófaszt a jelent, azt nem tudom, de kb olyan értelmes mint a kormány ezügyben folytatott eddigi politikája.
Végül pedig azokra, akik miatt külföldön minden magyar után köpni fognak az EMBEREK, amerre csak járunk.

De az imént megláttam ezt:

444.hu/2015/09/04/igy-varjak-az-emberek-az-m1-en-gyaloglo-menekulteket/

És azt mondom: bassza meg az összes szögesdróthurkot egyenként ez a cigány tetű, ez a nép akkor is túléli, ha ő bele döglik is. Az a bizonyos március 15.-e felrémlik. Csúti rohadék, nem kell kormányoznod! Csak takarodj el a picsába, a sleppeddel és a gatyájába fosó bíborosoddal együtt, és bízd rá az emberekre az ügyeket. Ők majd megoldják. Gyorsan, egyszerűen, józan paraszti ésszel. Ahogy kell.
@vakapad:

index.hu/belfold/2015/09/04/lazar/

felhivom a figyelmet a miért-re.

A szerb verzió jött be, tehát ugyanazt csináljuk, mint a szerbek, csak közben kibasztunk néhány milliárdot gyodára, 10-szer segget csináltunk a szánkból, megutáltattuk magunkat a muszlimokkal, és európa bohócaivá lettünk, mindez a magyar zembereken fog lecsapódni, ha külföldre mennek. Különösen az osztrákok fognak nekünk örülni :)
@Knósszosz: igazad van haver. így nem is szólt akkorát:))

mesélek neked.
anno kamasz koromban szerettem a focit. még indultunk is a mexikóba megyünk országos akcióban. hamar kiestünk.
utána jött a 0-6.

azóta csak szánom azokat, aki oda van a magyar fociért.

ja és mára már szarok az európai focira is. ki legyen a példa képem? balotelli? egy év alatt keres ez az egysejtű annyit, mint én egész életemben:(

szófosásom lett:)) enézést.
@nincs_itt:

Ja, azé' kösz, hogy lehoztad a nívót a "hétköznapokra", azaz az én szintemre. Érv nélkül így se értem (eddig ebből az érv nevű ostobaságból sajnos egyet se találtam), de az legyen az én bajom.
@fzs.1933: vasalás meg volt? ha nem, ne vageszkogy itt:))
@nincs_itt:
ugye nem Nigériában???

megleptél...1132 millió és atöredékekkel lehet 1145...

Niger 18 millió

kösz

gyorsan szaporodnak, mondták is nekem anno...jó hogy hozzájárúlsz

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@DarthVader:

Ja, még úton van momentán vagy tizenötezer ember. Nem kell leállitani a buszokat :))
@taga20: bizony... tök normális vagyok, hangok a fejemben is eszt monták!

mijé? mi alapján vegyek? nekem az autó használati eszköz, aminek működnie kell!!!! passz, nincs más szempont.
@Rodeo36: dehogy, komplette értettem Afrikát.
mija gond?
@taga20:
Van igazságod abban amit mondasz, de ezt nem fejtem tovább, mert olyat találok mondani ami még a parlamentben sem szalonnaképes.

Középszerűnél silányabb sztárfocisták(...) Bentley-vel... satu bunkón... elég?
Na!
@vakapad: nem baz+!!! próbálj amerikai vízumot kérni!
faszé nem akarod érteni, hogy ez nem eccerű turista kérdés?
a menekült regisztráció és a vízum kb 2 milliárd fényévnyire van egymástól....
Lehet hogy paranoia, de az is megfordult a fejemben, hogy a szír lakosságot menekítik ki valahogy, hogy aztán szét tudják bombázni az isist egy atommal.
Persze ez nyilván csak hülyeség.
@nincs_itt: ha igazad lenne, ako mindenki az unalmas toyotával járna.

nem lenne ez a sok márka, nem lenne ez a nagy káosz:)

u.i.: te olyat akarsz, ami soha nem lesz! ja volt, nem vált be.
@Imola Helyesi: viselkeggyé! szerintem a felét sem értetted!
@Rodeo36: Nem egészen.

Lehet, hogy nagy része sivatag, de van egy keskeny sáv a Földközi-tenger keleti partján, ahol paradicsomiak a körülmények. Olyan, mint pl. a Krím-félsziget.
@Rodeo36:
háááát le vagyok maradva 30 évvel
népességrobbanás van olyan ország, amely több mint 5 szörösére növekedett népességben

eszt magyarázd meg a gömböcnek alcsútbasznádon

kkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@taga20: sok-sok német is jár toyotával, meg az ezernyi más márkával is.
nekem bevált 1-2-3 márka, nem is nagyon ugrálok, ha nekem 7 hónap alatt 18 ezer km ment a járgányomba, közben eccer cseréltem az olajat, meg ellenőriztem a hűtővizet, eközben az ótópálya mentén 3F és bömös várta a mentést, akkor bisztosan én vagyok a hüje
@Rodeo36: "háááát le vagyok maradva 30 évvel"

örülök, hogy beláttad végre!:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

jól van na... ma semmiféle áskálódásom nem jön be

kkkkkkkkk

tudod Kadhafy el kezdte elhódítani a Sahara-t és sok sikerrel

ez a zsidóknak nem megy?

meg az usa-nak sem?

ott egyébként most van az elsivatagosodás

brühüyyy
@DarthVader:

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a szerbekkel se a státuszunk nem azonos (nekik nincsen semmiféle regisztrációs kényszerük, nekik nem kell védeni senkit), se az országon gyorsan átfuttatandó csoportok létszáma. Náluk ez utóbbiba mindenki beletartozik, aki délen belép, nálunk meg ez csak arra a kb. 3000 emberre vonatkozik, akik a három helyen tartózkodnak.

A kerítést valószínűleg nem tudjuk megúszni (egy komolyabbra gondolok), és elkövettünk rengeteg hibát (főleg informálásit - nekem első dolgom lett volna pastu és arab nyelveken információs röplapot osztogatni), de ezek más kérdések.

Mint írtam már, Orbán a megoldások embere. Megoldotta.
@Rodeo36: mondom egész AFRIKA lakossága 1,1-1,2 milliárd.
@Diorella Queen: nem! szerintem okos vagy:)) terjeszd mindenhol!
@taga20: Nem én aggódok, hogy a fekák elárasztják Európát, mert tejjel-mézzel folyó Kánaán lennénk. :)

Pont az jön le, hogy Európa közepes minőségű termőföldjeit a kemény munkával tették termékennyé az itt lakók! Nem kell a nigériaikkal riogatni, hogy a földünkért meg az ivóvizünkért jönnek!

Csányi meg a Leisztinger az, aki kiszorítja a magyar embereket a földjeikről, nem a csóró arabok!
@nincs_itt:

Ha az amerikaiak szeretnék, hogy odamenjek, kb. 5 perc. Ha nem, akkó sose. Magyarul, a németek nem szeretnék, hogy a menekültek oda menjenek.
@punkfrog:
és el is élveztél

a többihez semmi közöd

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt: sőt, sok-sok német rönoval, urambocsá dácsiával. ja és az angolok is hülyék voltak, me ladával nyomták.

a te logikád szerint, mindenkinek toyotával, hondával és gondolom suzukival, vagy subaruval kéne nyomulnia.

hát, nekem eszembe nem jutna ezeket megvenni:))
Aztán az is megfordult a fejemben ( csak hogy lássátok mi mindenre nem gondol egy nőci ) hogy ezeket az Auschwitzokat is le kellett volna bontani a betonig, nehogy felhasználja valami újfasiszta torzszülött hitlerféle megen.
@nincs_itt:
már megvan
de ez cca 300 millió volt 1985 körül

délamerikát is érdemes megnézni ugyanebből a szemszögből és akkor a globális helyzet teljesen átalakul

brühüyyy

kkkkkkkkkkkk

csak europa lassú???
usa is stagnál???
@Rodeo36: Szahara régen egy termékeny vidék volt.

Lehetne most is az egy része, csak akkor a pénzt nem az ipari mezőgazdaságba ölnék a kormányok.

A kockafejek azt gondolják a jövő mezőgazdaságának, ha nincs föld a zöldségek alatt, csak csövön kapják a tápanyagot!
Felelőtlenség volt meghagyni ezeket az utókornak.
Ez a véleményem.
@vakapad:

a szerbesedést a módszerre értettem, minden egyéb körülménytől függetlenül.

Persze, számos megoldás létezik a problémára, végeredményben egyetlen fajta nem, a tökéletes, de a számos között vannak jók, rosszak és egészen rosszak.

Példának okáért Orbán halomra is lövethette volna őket, az is egy megoldás. De megpróbálhatta volna a posztbélit is, vagy valami hasonlót, de nem, ő többfélét is kipróbált, és még az esetleg jónak tűnőt is rossz ütemben.

Egyébként aki ismeri az emberi természetet, főként Orbánét, az világosan látja, mi zajlott le a fejében. (Ne tévesszen meg senkit, hogy Orbán nincs jelen az ülésen, Lázár se merne fingani se anélkül, hogy a főni jóüvá ne hagyná. ) Szóval orbán fejében az járt, hogy na gecik, (ha már...) ha emberkedtek, akkor majd én megmutatom. És rátolta a kérdést az osztrákokra. Ami nem lenne akkora baj, ha nem játszotta volna el előzőleg a pávatáncot a nagyerős dublini szerződéssel.
(Mert kétség se legyen, orbán is jól tudja, hogy a migránsok 101,2 %-a nem fog regisztrálni önként Hegyeshalomnál, hanem akárhogy, de nekiindul a zöldhatárnak.

Ebből csak egy probléma fog származni, de az számunkra kurva nagy probléma lesz. Ugyanis, sajnos, az osztrákok meg fogják oldani a kérdést. Le merem fogadni nagy összegbe. És megmutatják, hogy mekkora balfasz idióta lúzer a kormány, és úgy néz ki, hogy ezt kivetitik az országra is.

Ez van, sajnálom.
@Diorella Queen: Isten őrizz!

A nácik megpróbáltak minden nyomot eltüntetni, pl. felrobbantották a krematóriumokat. Ezért mondják a holokauszt-tagadók, hogy meg sem történt.
@nincs_itt: a menekültek vízumot kapnak?
szerintem egészen más az eljárás az esetükben, mint egy egyszerű turistánál.
@DarthVader: Csak nem ők is csirkedrótot csinálnak mint Orbán?
Nehogy már lekopizzanak minket, hát nincs ezeknek saját ötletük?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: lehet hogy rossz a szemem, de a keletinél nem láttam fekát.

ja és az F1-et egy feka vezeti.
jó nem a szívem csücske, de lehet, hogy néhány feka jobb képességű, mint pl. én.
@taga20: Hát a testfelépítésüket elnézve nem is értem, hogy mitől nem lettek sikeres faj?
@Gábris szomszéd: Nigériában most 200 millióan élnek, a Boko Haram miatt 650 ezren hagyták el a lakóhelyüket 2014-ig.

Esetleg, ha katolikus ország lenne, akkor nőne a népesség, mert azoknak megtiltja a pápa, hogy óvszert használjanak! Az AIDS-eseknek se engedik meg, hogy védekezzenek!

www.news24.com/Africa/News/Islamists-force-650-000-Nigerians-from-homes-20140805
@Diorella Queen:

Nem bazdmeg. Nem drótoznak. Csak figyelj. Európai módon meg fogják oldani. Szégyenünkre.
@DarthVader: Mi célja lenne a nyilvános megszégyenítésnek ?
@taga20: Én nem voltam a Keletinél, úgyhogy elhiszem neked.

Orbán van befosva, hogy mi lesz, ha megindulnak a négerek Közép-Afrikából. Múltkor mondta az uniós meghallgatásán.
@DarthVader:

És lehet, hogy ennek része lesz egy időre az osztrák határellenőrzés és határőrizet visszaállitása. Nem a menekültek számára, hanem nekünk.
@Diorella Queen:

Nem megszégyenitenek bennünket, csak szó nélkül megmutatják, hogyan kell egy ilyen súlyú problémát kezelni. A mi balfaszkodásunk helyett. Nem elég szégyen az?

Szerintem érted te ezt, csak azt szeretnéd, hogy mindenki értse. (A másik opciót, hogy ennyire fogalmatlan simaagyú lennél, egyenlőre elvetettem. De vigyázz! :))
@taga20: ezt meddig fogjátok még rágni?
te a japán autókat utálod, nincs_itt meg a franciákat.
nem fogjátok egymást meggyőzni soha!
vegyetek mindketten, Pontiac Aztek-ot.
megérdemlitek!
kep.cdn.index.hu/1/0/659/6595/65958/6595814_26925092d5d897f45d1db2ac4dc314aa_wm.jpg
és az volt már, hogy?

ORBÁNGECIVIKTOR HÚZZÁL EL A PICSÁBA!
@taga20:

ja, amolyan berki-féle! ;)

Nem akartam én itten már semmit sem, de ez az összeurópai és főleg hazai töketlenkedés már káros volt az idegeimre. Ki kellett írnom magamból egy pár dolgot.
@punkfrog: ezer évig csövespánk:)))

te is aszt rágsz itt, amit akarsz.

egyébként, elmész a picsába:))

www.youtube.com/watch?v=kNPATiY_fNQ
@punkfrog: Én a Fordra szavaznék azért ha megengeded, meg ha nem, akkor is.
Fordot mindenkinek!:)
Főleg nekem!:D
Arról beszéljünk már, hogy mindeközben mit csinált Putyinka és az USA, illetve a kormányunk és a bratyik!
Ez lenne a lényeg, nem a menekültek.Azok csak elterelő hadművelet !
@Bakter:
Egy csoport kitérőt fújunk, +1!!:)
"A Keleti előtt találkoztunk egy árpádsávos nővel, akiről kiderült, hogy békés nacionalista, és szereti a menekülteket."

És az országot édeskés füst teriti be.
@fzs.1933: látom, hogy szemed a pályán.
és hónapokig, hogy bírtad?:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
hááááát az nagyon régen volt...már a nagy egyiptomi birodalom is sivatagként kapta

50000 év kb??? per sacc

az erdősítés és a folyamatos kultiválás a kérdés

annyit persze tudunk, hogy az Amazonas őserdejének a Sahara szállíttya a tápanyagot a szelek alapján...azaz a Sahara termékeny önmagában, az ami hiányzik a víz lekötése és folyók meg tavak létesítése

az ipari mezőgazdaság (lásd a zsidókét) nem megoldás, a sivatag marad és a többi ki van zsákmányolva azaz sivataggá válik

a retardált ismereteim szerint a sívó homokban is lehet növényeket termeszteni és eredményesen, láttam is és csináltam is nagyon hosszú afrikai tartózkodásom alatt...

a kombinált (állattartás és növénytermesztés együtt) mezőgazdaság a megoldás... és nem a kemikalizálás, hanem a vízbevitel mert a talajban minden benne van

ha cserépbe tettem és locsoltam még a cserép is kirügyezett

kkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: bolhás, te még az antarktiszból is esőerdőt csinálnál, ha szájkarate világbajnokságban indulnál:))
@taga20:

hidd el, nem volt nehéz megállni. Sőt!
Most sem kell majd sok erő, hogy újabb hónapok elteljenek.
Azért tekintetemmel szoktam pásztázni, bár tudatom nem mindig képes átfogni mindazt, ami történik! :)

Ahogy látom, mindenki megvan, "jól" van. Kell ettől több? Na, ugye!

Asszony nem nézte jó szemmel, hogy egész nap itt lógok, úgyhogy irány az ágy.

Minden jót!
@taga20:
a kurva anyád redves picsája

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: Na jah!
Volt szerencsém az ilyen sivatagi dinnyéhez.
Cukorbetegeknek kiváló a zéró cukortartalma miatt, európainak szinte ehetetlen volt.
Esetleg egy kis mézzel megcsurgatva meg lehetett volna enni.
@DarthVader: "az számunkra kurva nagy probléma lesz. Ugyanis, sajnos, az osztrákok meg fogják oldani a kérdést."

az számunkra nem probléma, ha az osztrákok pillanatok
bebizonyítják orbán alkalmatlanságát!sőt!
"bittedanke"!
@taga20: nem elég autentikusak!
sehol egy félmeztelen, rettenetes arcú ember.:)
@Rodeo36: csövesrodi, teccik az új sormintád.

szerintem, te is aszt várod, hogy egyszer valaki beléd rúgjon.

persze, ha vágod eszt a szeretet hülyeséget.:))

u.i.: szerintem anyád egy gyönyörű ember volt, ne cáfold meg!
@Diorella Queen: amerikait, vagy németet?
vagy ne zavarjalak össze?:)
@Rodeo36:

Valóban retardáltak az ismereteid. Talán átutazóban lehettél Afrikában.
Két egymással határos országról beszéltek.
Túlzó Nigériáról, te meg Nigerről.
Nigéria 173 millió fős népességű, Niger 18 millió fős.

Ezt benézted, polihisztor. Nem kicsit. Te hatnyelven hablatyoló mitugrász.

Ússzál, és mondogasd: 42, 42, 42, 42...
@DarthVader: Az osztrákok nagyon jól tudják, hogy ha ma elviszik őket a határra busszal, reggel 9-re már az összes menekült náluk lesz.Végre kapnak rendes ellátást szegények.
Egyébként Lázár végig bevándorlókról beszélt és nem menekültekről.Lehet csak véletlenül.
@Rodeo36: @jaegtoer:

"_a retardált ismereteim szerint a sívó homokban is lehet növényeket termeszteni és eredményesen, láttam is és csináltam is nagyon hosszú afrikai tartózkodásom alatt..._"

Kac.
lásd:
varanus.blog.hu/2015/09/04/viktor_menj_a_picsaba/full_commentlist/1#c28002114
@taga20: kérhetném, hogy ne használj, ugyanolyan jelzőket (csöves), rodeora és rám!:)
@jaegtoer:
szerencsétlen

és a 42???

www.youtube.com/watch?v=18EMloAEugA

íme 42

minő régi???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
beeeeeeeeeeeee
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
@punkfrog: értelek. többé nem fog előfordulni.
szerintem is durva sértés volt:)))
@taga20:
semmi közöd hozzá sem

és a fia milyen szép

kkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@avanivi:

Hm. Ezt benéztem. Valaki màs kérdezte először, hogy mi a lófasznak kell a Keletiből busszal szállitani embereket Hegyeshalomba mikor onnan megy a vonat? Fáradok... Egyre édeskésebb a füst az ország fölött....
@Diorella Queen:
nem baj...
én más fajtát kóstoltam miután megtermesztettem

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

merrefelé éltél Africa-ban???

szerencsétlen

brühüyyy
@jaegtoer: rodeo afrikai kertjében, a paradicsom-karó is termőre fordult!:)
nem keresem vissza, ma írta valamikor.
@punkfrog:
és te mikor voltál africa-ban???
15 évig

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: bolhás, te is vágod , hogy neked mi hiányzik.

egyszer még gyere haza. egy szar az egész, de innen indultál.
@taga20:
meghagyom nektek

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
Te mivel üzletelsz, hogy Afrikában meg Kanadában, meg a világ összes részén előfordulsz?
Csak nem IMF-es vagy, és kölcsönöket adsz uzsorakamatra?
@Rodeo36: én egy world wilde kertészmérnök IS vagyok!
nekem ehhez, nem kell afrikában élnem!
az én kertemben, a vasbeton szőlőkarókon teremnek, a legszebb körték!:)
@DarthVader:

Vihették volna őket hajóval lefelé a Dunán Vaskapun át a Boszporuszon, majd Gibraltáron át Hamburg érintésével majd mire rájönnek hogy ott az Elbára jutnak vissza Rotterdamig, hogy aztán lecsorogjanak Bécsig. Nemde?:)
Lehetett volna hegymenetben is, de az annyira egyszerű...:)
@Imola Helyesi: ebola, lehet hogy ismétlem magamat.

az embertelenség placcát te uralod. egészségedre!
@jaegtoer:
Sőt Szíriában felülhettek volna egy ruszki repülőgépre is, ami egyenesen elvitte volna őket Moszkvába, majd onnan charterral a muttihoz.
@taga20:
Te meg a farkát, távozz tőlem átkozódó sámán!
@punkfrog:

Én azt is elhiszem Rodinak, ha azt állítja, hogy a márvány villája párkányát rögzítő a rozsdamentes acéltámasztékának a horgából kivirágzott a traubisoda és amikor a kupakot letekerte, a H-mol mise akkordjai zendültek az éterbe szerte-széjjel. Miért is ne?

Hol vagy te ehhez a vasbeton karókból sarjadt körtéiddel? Ugyan már.
@Imola Helyesi: melyik részem sámán?
ja és az nem ősimagyar?
@Imola Helyesi:

Mutti. nagybetűvel: Die Mutti.

Amúgy ne ízetlenkedjen, mert megnyúlik a baja a gyökökkel, s aztán jönnek sülök, az meg pláne nem tréfadolog. Ugye.
Hol vagy brühühü, rajtaütésszerűen elaludtál?
Vagy zongorázol egy sort?
@Imola Helyesi: ráncos bocskor! annyira szánalmas a burád.
@jaegtoer:
pontosan így volt a ti fantáziátok szerint

kár

hogy a valóság más

és ne zavartassátok magatokat vele

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: bazdmeg! te hülyébb vagy, mint bákszi!
@jaegtoer:
Igaz, megyek is, tapadnak ezek a sülök,- már nem süldők- nagyon.
@Rodeo36:

Viccet félretéve, Bach szép volt, tudod, hogy a gyengém. és... és... Dögölj meg -hogy végre valami kedveset is mondjak már neked, te vén komcsi csataló.
@Rodeo36: baszdmeg, te sem leszel hülyébb.
@taga20:
a sok süketnek mit aggyak??? süketelés megfelelő

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi:

Velem ugyan nem fog gyűkölni, az szentség! Forduljon a hódolóihoz, vagy föl!
@Rodeo36:
Kiderül hogy ez valami zenei klub, annyi zenész van itt, de néhányan csak brácsáznak, bőg/őz/nek meg cincognak - kár.
@taga20: nem akarom elérni a te szintedet

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
Jó nem gyűkölök veled se, te is!
@DarthVader: ez így is van... + csak ez a seggfej állíttatott nekik olyan kerítést, mint ahonnan jöttek...

(nem egy szír menekülttel volt dolgom itt... majd mindegyiket al-naszírnak hívták, egy csomó gyereke volt mindegyiknek, mindegyik égetnivaló kisördög, mint mindegyik gyerek... a családfők mind ugyanúgy néztek ki, mint mi: két-két fülük, szemük és egy-egy orruk, szájuk volt a fejükön... modtam is magamban: baszod, nem gyíkemberek!... mind valami 10 év fölötti chrysler voyager/peugeut 800-s/stb. vannal hordozták a családot... egy szó, mint száz: én inkább a fostalicska-féléktől [az itteninek: szorult volna a fejed anyádba inkább] félteném ejrópát, mint tőlük...)
@Imola Helyesi:
igen ez egy klub... te nem vagy tagja

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi:

Tanulhatsz ettől a vén gazembertől zenéről ezt azt. Amit nem tud, azt nem is érdemes.
Persze, ha csak a csinn-bummra buksz, lelked rajta, de akkor nem vagy más csak egy buksza.
@Rodeo36:
Hálistennek, nem vagyok tag/j/a, de neked is kilóg a fél lábad, ahogyan észrevételezem.
Ilyen klub tag /a/ nem is szeretnék lenni.
OFF

Kikapcsolódásképpen. Az érmék hátoldalát tessék nézni! Vajon a véletlen műve?

2014 - tervező: ifj. Szlávics László
www.eremkibocsato.hu/koronaerem/?ac=92003281&utm_source=ENNA_MEI_website_bulk&utm_medium=website&utm_campaign=ENNA1509_Holy_Crown_MEI_website

2015 - tervező: Kósa István
index.hu/gazdasag/2015/09/03/otvenes_erme/

ui.: mindkét "intézményről" megvan a magam véleménye

Most már tényleg alszom. Jó éjt!
@jaegtoer:
Még van időm. Egy káromkodás után egy Bach... azért aranyos.
@Rodeo36: ez komoly? ebolát meg telibe szopod?
néha aszt hittem, hogy van agyad.
@jaegtoer: mi van cica, áll a pélod? szójjá, költsön adom a guminőmet:))
Na jó éjt, a mai koncertet egy disszonáns hang kísérte.
@Imola Helyesi: te egysejtű, ne szarozd gecivityát!
@fzs.1933:

Azért az teljesen elképesztő, hogy kibocsátanak egy ilyen érmét 30 mmm-es átmérővel, mindössze 10 gramm-mal 1 uncia helyett, 925-ös finomsággal, 999,9 -est elspórolva. Hihetetlen.
@Gábris szomszéd: tényleg, csak halkan, csendben kérdem: honnan lesz nigériában 600 millió ember?...

mint tiszaeszlár b+, mint tiszaeszlár...
@taga20:

Mindenki babusgassa a maga találmányát.

Aludjál, jobban jársz:)

Jó éjszakát. [Mindenkinek]
@taga20:
most tapogatom...még van

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: erről sem most sem soha nem nyitok vitát

olvasd!!!

www.youtube.com/watch?v=k9yp-sVrOjo

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: öreg bírom a retardált agyad. olyan vagy néha, mint apám.
hetven iksz éves, de odateszi magát.

a fizikát kenivágja:)))
@jaegtoer:
figyeld a Caville Colle-t a háttérben és ugyanakkor hallgasd is

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk

és a templom négy karzatán elhelyezett harsonákat
Gábris szomszéd 2015.09.04. 21:20:42

Ez a kérdés is többször felmerült már.

valasz.hu/vilag/miert-nem-a-gazdag-arab-orszagok-fogadjak-be-a-muszlim-menekulteket-114864

Bennem meg ez: vajh' mér' nem szakadt bele inkább anyádba a fejed...
@jaegtoer:
ESZT NEM ÉRDEMLED MEG
kurva

www.youtube.com/watch?v=fF8TAiIHLpk

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
Since a recording of Ad nos is still available (Motette, 1993), I found it interesting to post extracts of a video in which one could also hear what happens at the console.

“On 29 October 1852, Franz Liszt’s great Fantasy & Fugue on the chorale ‘Ad nos, ad salutarem undam’ was premiered. In this work, about thirty minutes long, the registrations move from large ensembles to the intimate colours of solo stops, flutes, Hautbois, etc. Obviously, such manoeuvres turn out to be rather complex, or almost impossible, on an instrument with a hundred stops. Cavaillé-Coll therefore invented a new, more flexible stop-preparation system for the Saint-Sulpice organ: the two-way stop action system (tirage de jeux à double effet – a mechanical system using a Barker machine).

This system allows a means of preparing foundation stops in advance, in addition to the jeux de combinaison. The stops of a first registration are activated when the drawknobs corresponding to the various divisions (Pedal, Récit, Positif, Solo and Grand-Orgue/Grand-Choeur) have been pulled out. Pushing them back in sets the registration, allowing a second one to be prepared by assistants even as the organist continues to play. Pulling the drawknobs out again then activates the second registration, and pushing them back in then allows a third to be prepared, and so on. This system allows the organist to pass from the tutti to (for example) a selection of six stops from across all five manuals and the pedal, all within the blink of an eye – instantly, smoothly and without interruption”.
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@jaegtoer:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=E6UO1wHSOgs

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk

BUXTEHUDE praeludium in d moll: DR
BACH, choral vor deinen Thron...: VW
MENDELSSOHN, sonate n°2: EK
DUPRE, carillon: GB
improvisation on themes by Marie-Claire Alain: DR
A ALAIN, carillon de bougival: GB
DURUFLE, prélude & fugue sur le nom d'Alain: VW
J ALAIN, choral dorien: DR
LANGLAIS, chant héroïque: GB
J ALAIN, petite pièce: EK
J ALAIN, litanies: EK
@jaegtoer:
és most dögölj meg
Antal Dorati Yehudi Menuhin
Mendelsohn e moll

és akkor kérdezd meg a Rolla Jánost erről

www.youtube.com/watch?v=XWBidJSHZJ4

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@DarthVader: MDF ÖRÖKSÉG! "Üres spajznak bolond a gazdasszonya!" Sógorok meg költsék a pénzüket! Nekünk megvannak magunk szaporította cigányaik!
@Rodeo36:

Csak azért is ellentmondok neked.
Először lenyűgözve meghallgatom, és azután egye fene, meghalok egy kicsit, de estére visszatérek, hadd bosszantsalak egy kicsit, és néhány válogatott gorombasággal képen töröljelek, te Zeneprofesszor és orgonasíp polírozó, valamint sivatagi hínártermesztő és vadrécetenyésztő:)
Orbán román-magyar meccset néz. Don Pintér, ki tudja hol, éppen élvezi a szabadságát.
Így viselkednek felelős államférfiak egy szörnyű válsághelyzetben.
Ha magyarok. Ha fideszesek.
Most mintha nem lenne elég a "csakaduma" mentalitás.
Moldova eredeti mondókája ami ráillik az csuti orálmuzsikra aki már istent játszik goebbelsi recipe szerint.
@DarthVader

"Nem bazdmeg. Nem drótoznak. Csak figyelj. Európai módon meg fogják oldani. Szégyenünkre. "

szégyenünkre?
én már kínomban nevetek az átlátszó trükkök halmazán. pl még a gumilövedéket is átnevezték, hogy újra torvényesen alkalmazni tudják. a katonák pedig még elfogóhálót is bevethetnek mint a vadfogásnál...

nekik és a kis kedvenc ellenzéki pártjuknak a válsághelyzet kellett, hogy törvényt készíthessenek erre.

offforever.blog.hu/2015/09/05/15_-tol_uj_vilag_jon_mert_megszavaztak_ezt_is_erre_ment_ki_a_kormanyzat_jateka
@jaegtoer : hehehe

egyem azt a finom lelkedet! :)
@guma: Arra nagyon kíváncsi lennék,hogy ez a semmitérő kormány milyen megoldást talált volna,milyen terve volt,ha volt egyáltalán terve a kialakult helyzet megoldására. A menekültek megoldották,elindultak gyalog.
Látni azt a sok kis gyereket a szívem szakad meg, milyen fegyelmezetten, szótlanul menetelnek a szüleikkel.Részemről örülök,hogy az osztrákoknál vannak. Emberséges ellátásban lesz részük végre,és nem ilyen geci Viktor,Lázár,Rogán Tarlós stb -re van bízva a sorsuk.Sorstalanságuk.
@avanivi:
Csókolom! Terv az volt, csak izé ... a mocskosgyurcsánymiatt nem lehetett... itt egy terv volt, van: a lehető legnagyobb belpolitikai hasznot szerezni ezekből a nyomorultakból. Az állam képtelen megbirkózni a feladataival, a menekültügyi rendszer romokban, mindenki arra vár, hogy fentről leszóljanak neki, mit tegyen, ez a kontraszelektált, centralizált és impotens államgépezet bizonyítványa.
A civileknek meg a kurv. anyj.t - mint arra az előbb kb. a vincenten egy ecceri lélek "utalt", azt mondja "Ezért nem fogadják el a felajánlott szállást és segítséget az államtól, hanem úgy kell csak mindez, hogy mellette semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak. És mivel egy csomó önkéntes civil kimegy és segít, mert a politikai-ideológiai megfontolása vagy egyszerűen csak a lelkiismerete arra szólítja, hogy segítsen a szükséget szenvedőkön, ezt minden további nélkül meg is tudják játszani."
" - hisz még szinte biztatják is a menekülteket és miattuk tartunk itt... Ilyen sötétség és tetű cinizmus láttán összeszorul az öklöm.
Fostalicska nem csak itt van...
A köztudottan sokkal merevebb lengyel katolikus püspökök pedig eközben:
"A lengyel katolikus egyház példát mutat a magyarnak keresztény emberségből, az egykori "Szolidaritás" alapító atyái pedig elítélik a magyar határon húzott szögesdrót kerítést."

propeller.hu/nagyvilag/3150198-lengyel-puspoki-kar-megszegyeniti-magyar-katolikus
@avanivi:

1./ A menekülők valóban megoldották. Már gyülekeznek a Keletinél azok, akik majd szintén meg fogják oldani.
2./ Valószínűleg már lezajlottak azok a telefonbeszélgetések is, amelyek hívottjai valahol keletebbre vannak ("Sikerült! Taktika a következő ...").
3./ Ezzel nekem semmi gondom nem lenne, ha nem olvastam volna a német-osztrák nyilatkozatot, mely szerint a befogadás ideiglenes, és többet ilyenből nem kérnek. Valami végleges megoldás nincs?
@Gábris szomszéd: ártu, a faszért rakod be eszt százszor?
hülye vagy?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A nyilatkozatból ez az egyik legfontosabb pont, amit "természetesen" a címzettek sosem fognak meghallani.

"Az államoknak fokozniuk kell az erőfeszítéseiket, hogy megszüntessék az okait annak, hogy nagyobb népcsoportok szülőföldjük elhagyására kényszerülnek"
@Gábris szomszéd:

csoda, hogy a rendőrüknek nem mentek neki, ezek a többszörösen átbaszott emberek.

minden tiszteletem az övék, hogy csak a vizet rugdosták meg.

hajszálnyira legyél már ember, legalább ebben a helyzetben!
elindul Bécs felirattal a vonat, majd Bicskén stop van nekik és irány egy tábor...
@Gábris szomszéd:
Rohadékok ezek, hidd el! Ebbe is hashajtót tettek a ostoba jobbikos testvéreid?
Erre ezek nem akarják meginni?
Bakker, most akkor az olyan agyhalott és aljas szarfaszúak még arra sem lehetnek büszkék, hogy belerúgnak a szerencsétlenbe?
Ez drámai, de tényleg... Facebookra ezt a durva dolgot, ha már a sok fotelnáci azzal is anno dicsekedett!
A lengyel püspökök meg tudom elmehetnek a pápával együtt... hisz "nem látják át" a helyzetet, nem olvasták "a tényeidet" és nem "világosítottad" még fel őket... Mondom és, durva a világ!
Hanyagolj... józsika...
@taga20: Mivel a viceházmester kommentjében a kompromisszum képtelenséget említette. Amúgy nem századszor csak másodszor.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Most kíváncsi vagyok mi lesz a fő problémája ennek a sok fostalicskának,mert eddig az volt,hogy jönnek a menekültek,utána az,hogy menni akarnak .Kerítést állítottak,hogy ne jöjjenek, aztán nem engedték,hogy menjenek.
Az osztrákok megint példát mutattak emberségből,mi pedig szégyenkezünk. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell.
Az osztrák belügy a dublini rendelet alapján fogja elbírálni a most érkezők menedékkérelmeit. Tehát akiket már Magyarországon regisztráltak, azokat visszaküldhetik.

444.hu/2015/09/04/az-osztrak-belugy-a-dublini-rendelet-alapjan-fogja-elbiralni-a-most-erkezo-menedekkerelmet/
@Gábris szomszéd:
Hanyagolj ostoba majom, de ha gondolod... a te fajta spicliktől meg akkor még a viceházmester megfelel, Fab meg a házmester, de te akkor is csak fostalicska maradsz... ilyen az élet...
@avanivi:

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

el vagyok keseredve... és mi jön még?

látátok a törvénytervezet számait? és ez a csökött agyú jobbik asszisztál ilyen feltételek mellett... nem folytatom!
Szép jó reggelt!

Szép dolog az orbángyűlölet, van is kiváltó oka épp elég.
Ezekből az egyik valóban a kerítés, amelynél értelmetlenebb, ugyanakkor a kormányzó csoportocska értelmi, érzelmi, erkölcsi színvonalát eredményesebben bemutató dolog nemigen jut eszembe.

De: véleményem szerint - amit természetesen sokan ki fognak itt kérni maguknak - az orbán iránti düh gátol sokakat a menekült kérdés józan átgondolásában.

A menekült, bevándorló kérdés európai probléma. Európa a partvonalon túlról való lelkes "tartsatok ki görögök, olaszok, magyarok, mi veletek vagyunk" óbégatáson kívül egyetlen egy lépést sem tett, illetve igen, amikor az olaszok besokalltak, a franciák visszaállították a határellenőrzést.

Anyáink és apáink hallottak már ilyen lelkesítő, rádióból áradó nyilatkozatokat, jó néhány hiszékeny fiatal harapott a fűbe miatta.

A hét bonyodalmait nem a magyar kormány okozta, hanem a német, gyakorlatilag elindítva a tömeget az állomásokra, buszmegállókba.
Ugyanakkor a németek sunyi módon felszólították a magyarokat az uniós jogszabályok fenntartására.

Ezt az Unió már eljátszotta egyszer a görögökkel is, cserben hagyta őket, erre a görögök meglépték azt, amit tegnap este Lázár is elindított: "gyerekek, ha nem tudjátok mit akartok, de pofáztok a humanizmusról és uniós törvényről, oldjátok meg ti."
Ugyanakkor felhívom a figyelmet arra, hogy a görögökkel ellentétben mi csak a sikertelen egyeztetés után tettük meg ezt a lépést, Orbán megtette az utolsó utáni lépést is, tegnap estéig sem kapott együttműködési ajánlatot.

Itt sopánkodik a nép, hogy majd a sógorok megmutatják.... mit mutatnak meg, könyörgöm? Azt, hogy saját érdekeiket első helyre helyezve hogyan kell törvényt szegni?
Azt mondták, átzsuppolják az áradatot a németekhez. Melyik osztrák határőr fogja megnézni, valóban jogosult-e a német tranzithoz vagy vissza kell-e hajtani hozzánk?
Meglátjuk, ha betartják a törvényt, akkor szervezhetitek a parndorfi bevásárlással összekapcsolt tüntit a menekültek emberi jogaiért, mert ugyanolyan tömegjelenetek lesznek szökni próbálókkal, síró gyerekekkel, mint nálunk.
Ha cinikusan átengedik az egész társaságot, nem tartják be dublint.

Szóval nem nagyon esik, esett ki ilyen a számból, de kifejezetten nagyra értékelem Orbán nyilatkozatát, Európa ébresztő.

Elég a sunyiságból, álhumánumból, másra mutogatásból.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Igen a te véleményed nekem valóban sokat "számít". El is vagyok keseredve, lehet még ma a Dunába vagy egy migráns busz elé vetem magam zolika. :)
@Gábris szomszéd:

ja és még valami: ha ennyire szeretsz a kiszolgáltatott emberek kínjain örömködni és fürdeni az embertelenségben akkor szolgáld ki magad, de ne szemeteld 66x állandóan elénk azt amiben az önkielégítésed végzed.
@guma:
Mindenkinek megvannak a maga hobbijai...
Amúgy volt valami érdemi az elmúlt 2 napban? Elég sok volt a meló, egy munkát adtunk át, meg utána tegnap este nyitóbuli, szóval lemaradtam valamiről?
@Gábris szomszéd: angyal, olyat nem lehetni csinálni, hogy ma tolerálsz a menekültekkel?
hiddel nem olyan szar érzés.

ja és a gyónásod is rövidebb lesz:)
@habakuk000:

bocsánat! ez nem gyűlölet!

szerintem a józan paraszti ésszel pl a normális több nyelven hiányzó tájékoztatás első perctől számon kérhető állami feladat.

a többihez meg qrva fáradt vagyok...
@vakapad: én is a semmitérő kormányunktól várnék hosszútávú emberséges megoldást,de még tegnap nem ért rá a főfostalicska mert meccset nézett. Úgy tervezi,hogy szeptember 15-én fogja megoldani hetek óta fennálló katasztrófa helyzetet,már keresi a gumicsizmáját.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja, és ez sem fog itt sokaknak tetszeni:

eddig úgy gondoltam egy kötél két vére kell kötni gyurcsányt és orbánt és így hajítani be őket a Dunába, döntsék el lefelé vagy fölfelé indulnak, a cnn show-t követően ez a javaslatom is megváltozott, végtelenül kártékony embernek tartottam eddig is gyurcsányt, most már kifejezetten megvetem, mert aki ezekből a szerencsétlenekből poént csinál, a hazánkból, népünkből bohócot, az a szememben nem ember.
@taga20: Én toleráns vagyok, úgy mint te velem. A többiekről már nem is beszélve. :)
@habakuk000: "Orbán megtette az utolsó utáni lépést is, tegnap estéig sem kapott együttműködési ajánlatot."

ez valami vicc?
Orbán volt az, aki megtagadott minden együttműködést az EU-val, még a nyár elején!
@vakapad: "Valami végleges megoldás nincs?"

Szerinted?
@guma: ezt Angelának címezd kérlek.

Szerintem elhiszed, nem vagyok orbán-fan, de ez a tehetetlenség, ami végül is nem tehetetlenség, hanem várakozás, hogy csak történik valami Európában, nem a magyarok bűne
@guma: Hányszor láttad mostanában a tévedések vígjátékát? :)
@habakuk000:

"Szóval nem nagyon esik, esett ki ilyen a számból, de kifejezetten nagyra értékelem Orbán nyilatkozatát, Európa ébresztő. "

Nem vagyok még magamnál a kommentedtől. Naivságod sokszor meglepett, de hogy így beszopd ezt a terelő,felelősség-hárító, populista dumát, ismét elképesztett.

Két apró kérdés:
-OV miért nem ment Bécsbe egyeztetni?
-Mo. nem Európa része?
@habakuk000: én ebben azt látom, hogy amit a töketlen magyar "kormány" nem volt képes, humánusan, gyorsan és hatékonyan kezelni, azt megteszi az osztrák.
ideiglenes befogadásról beszélnek, ami számomra azt jelenti, hogy megvizsgálják a kérelmezőt, ha megfelel és még nem regisztrálták, akkor megteszik, ha már volt regisztrálva pl. Mo.-on akkor, mehet.

ezzel a dublini izét is magukra vonják, tehát akár ausztriába is visszaküldhetik a delikvenst, ha nem mondott igazat stb...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

:)

én tegnap a gép elé ragadtam. amikor benéztem, szokásomtól eltérve (mint most!) beszóltam G-nek ha úgy gondoltam, megint pofátlanság amit és ahogy művel a "hozzászólás" védelme alatt.

ezenkívül szokásos menetet tapasztaltam, kicsit több "régiúj" betérővel.
@habakuk000: te sem vagy híján fóbiának!
@taga20:

"ja és a gyónásod is rövidebb lesz:)"

Nem vagy jártas a gyónásban:)
Erdő maga adott felmentést a katolikusoknak, nem bűn embertelennek lenni. Passz.
@habakuk000:
Magából csinált azt. Az országból-népből Piktorunk. Ez egy árnyalatnyi eltérés csak...
@habakuk000: a zseb-dúcse az egyeztetést azzal tudta le, hogy: ez Németország problémája, nem Mo.-é.

szerinted, most akkor kijafaszagyereknek nézik, vagy csak legyintenek?
@avanivi:

Félreértés. Én nem. Én Európától.
@punkfrog: Tudod, Eszter habosrózsaszínes mulikulti módon flangálunk a plázában víziója kifejezetten jól áll neki, Cirbi végtelenül humánus elképzelése a világbékéről szép, de ha ezeken az ábrándokon túllépünk, marad a seregnyi megoldatlan kédés.

Pl csak szerényen kérdezném, a menekültek mintegy 80%-t kitevő fiatal férfi mihez fog magával (és haverjaival) kezdeni, nő, nyelvtudás, munka, normális jövedelem, lakás, autó, normális emberi élet reménye nélkül?

Szerzetesnek megy vagy radikálizálódik?

Törökország szeretne uniós tag lenni. Mi lesz, ha tag lesz? Mi lesz ha sértődött kevésbé szekuláris ellenség?
@avanivi:

",már keresi a gumicsizmáját. "

Ez gyilkos volt:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az a legnagyobb baj, hogy a "hívei" máris megmentőként tekintenek rá, mert akkora okosságot csinált, mekkora stratéga, országmentő stb. mivel szépen "lepasszolta" a problémát, mert a köcsög eju csak ki akarta használni Mo.-ot, de bezzeg Viktor, mit Viktor: egyenesen megváltó, az okosan megoldotta!
@habakuk000:
"Orbán megtette az utolsó utáni lépést is, tegnap estéig sem kapott együttműködési ajánlatot."

Milyen ajanlatot, ember? Semmilyen ajalatot nem tett azon kivul hogy megvedte a gyodat meg a maga heroizmusat fenyezte, elutasitotta a kvotat, meg kijelentette hogy nem kellenek bevandorlok, kerni sem kert semmit - se satrakat, se embereket, se jarmuveket, semmit, csak azt rikacsolta hogy nem segit senki. Hogy mit ker azt nem mondta
@habakuk000: ezt tudjuk,felfogtuk
De a menekültek jönnek és csak azt szeretnénk látni,hogy amennyire lehetséges próbáljanak meg emberségesen bánni velük, víz,ennivaló,takaró ,sátor ,orvos és végre kezdjék nagy erőbedobással a regisztrációt.Ez olyan qrva nehéz? Senki nem tudja a végleges megoldást,de remélem valaki/k/ már agyalnak rajta.
@Orica Középföldi: nagyon sokan gondolnak úgy az EU-ra, mint most Haba!
van hatása az elmúlt 5 évnek!
borzasztó ahogy visszhangozzák a kormány propagandát!
Haba is mindenki másban látja a felelőst, csak éppen a regnáló magyar kormányban nem!
@habakuk000:

azért sem húzol fel és ne komolytalankodj.

nézd már vissza hónapok óta mivel foglalkozott kormányunk.

miket jelentett ki, minden segítséget elutasítva, pénzt kérve nem kérve...

szóval, vastagon a magyarok harcias felelőtlensége vezetett eddig, amibe sikerült egy segítségnyújtási akciót is a világ szégyene szerint megoldanunk.

azt már meg sem említem, hogy qrva nagy csend volt vezetőink felől és szerencsétlen rendőröket is kaja, ital, tájékoztatás nélkül állították frontvonalba.

nálam össze vannak gyűjtve szép számmal az események, mint egy jó kocsmában mindenhonnan...
és gyűlölet helyett végtelenül szomorú vagyok.
@habakuk000: na ez a legfontosabb kérdés, mert szvsz. teljesen mindegy melyik uniós tagországban NEM kapja meg az általad felsoroltakat. pl. franciao. muszlim lakosságának(ez ca. 5 millió lélek) több mint 70%-a él a francia létminimum alatt...

németo. legkevésbé integrálódott bevándorlói csoportja, a törökök, pedig másod, harmad generációsokról beszélünk.

töröko. NEM lesz belátható időn belül EU. tag.
@habakuk000: "Szerzetesnek megy vagy radikálizálódik?"

előítélet?
látom van.
@Orica Középföldi: Orica, te nem nagyon írod le a véleményed éles helyzetekben.
Pedig nagyon kíváncsi lennék a valódi gondolataidra.

De maradjunk az alapoknál, ne beszéljünk muszlim iskolákról, ne beszéljünk nőkre éhes menekülttáborokról, semmiről, úgy látom az álhumánum megakadályozza a gondolkodást.

Akarsz-e iszlám és keresztény szélsőjobb háborúja által szétzilált Európában élni?

Akarsz-e valódi kérdésekre valódi válaszokat vagy a magyar bal és liberális cigánykérdésre kidolgozott hazugságait és szőnyeg alá söpréseit akarod kivetíteni Európai viszonylatra is?
09:09

Elindult a vonat Nickelsdorfból

Elindult a Magyarországról érkezett menekültek első csoportját szállító különvonat Nickelsdorfból a német határnál lévő Salzburgba, a szerelvényen értesülések szerint 450 migráns van – közölte reggel Sonja Horner, az ÖBB osztrák állami vasúttársaság szóvivője. A vonat a tervek szerint 10 óra 30-ra érkezik meg Salzburgba, ahol a szükséges ellátásban részesítik majd őket.

Egy második szerelvénnyel a bécsi Westbahnhofra vittek mintegy 350 migránst. A vonatot 8 óra 50-re várták az osztrák fővárosba. Az első menekültek közben már hajnali 4 óra felé megérkeztek Bécsbe a rendőrség által kibérelt négy autóbusszal. Szemtanúk szerint több, gyermekes család volt a járműveken. A buszból kiszállókat a bécsi Westbahnhofon számos önkéntes segítő és tolmács várta. Az érkezőket az önkéntesek élelemmel, ivóvízzel és takarókkal látták el.

Az APA osztrák hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy eddig mintegy háromezer menekült érkezett meg a határ osztrák oldalán lévő Nickelsdorfba. A rendőrség előzőleg azt közölte, azzal számolnak, hogy az országba belépő menekültek száma a nap folyamán megduplázódhat.
MTI

09:07

Hét kilométeres a sor

Hét kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél szombat reggel háromnegyed kilencre, miután az osztrák oldalon csak a Magyarország felől érkező migránsokat engedik át – közölte az Útinform. Tájékoztatásuk alapján az úton lévőknek érdemes legkésőbb Győrnél letérni a sztrádáról és Sopronban, vagy Kópházán átlépni a határt.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150904-menekult-keleti-palyaudvar-becs-tranzitzona.html
@punkfrog: bocs, de te látod a harmadik utat azok számára, akik valóban nem tudnak majd máshol tengődni, mint a menekülttáborokban, vagy a szegény negyedekben?
mert élni akarnak, ráadásul jól élni, úgy, ahogy azt megálmodták maguknak.

nem régiben néztem újra a Scarface című Al Pacino fémjelezte filmet, csak az első 10-15 ercet nézd meg újra! és gondolkodj el.
@habakuk000:

nem tőlem kérdezted, de mielőtt elmegyek erre muszáj reagálnom:

"Akarsz-e iszlám és keresztény szélsőjobb háborúja által szétzilált Európában élni?"

ami zajlik hazánkban jó ideje, annak mi köze a kereszténységhez, ha leszámítom az üzleti vonalat?

ettől a vallási üzleteléstől erős (és erősödik) a jobb és a széljobb is.
@vakapad: Igen félreértettük egymást mert nem fogalmaztam meg,hogy a hozzánk érkező menekültek ellátásáról beszéltem. Az EU döntéseit leszarja orbán,nem működik együtt de a tegnapi Lázár beszéd csak arról szolt,hogy most senki nem segít nekünk és cserben hagytak.Kovács reggel Hegyeshalomban pofázott így:www.168ora.hu/itthon/osztrak-hatarnl-mentegeti-orbanekat-szovivo-138835.html
Habakukoo+1
Látom, azért itt is vannak józanul gondolkodók, és egyre többen, örülök neki.
@DarthVader: dublin megbukott. Ekkora tömeget nem lehet megállítani, az azonnali kérdések mellett, - amire leírtad múltkor a megoldásokat - egy alapvető, nagyon alapvető feladat van:

meg kell állítani a bevándorlást.

Persze, csak szerintem, aki nem akarok a töméntelen léhűtő eltartása mellett új adókat fizetni, aki ateista létére nem akarok iszlám befolyást, nem akarok békés Európa helyett vallásháborútól szenvedő Európát.

Gyerekek, magatoknak talán nem hazudtok:

akartok-e e cigány, vagy arab gettóban élni? Akarjátok-e, hogy a lányaitok cigány vagy arab suhancokkal együtt járjanak iskolába?

Ezt a kérdést Orbán ki merte ejteni a száján, szerintem jól tette.

Ti meg szörnyülködjetek rajta, mint kávénénikék a szombati zsúron.
@punkfrog: B+, meg kellene próbálkozni értő olvasással.

egy dolog a kerítés, a plakátok, a döntésképtelenség, erre sopánkodj nyugodtan, egyetértek.

másik dolog a bevándorlás, ez viszont tényleg olyan lesz, mint a III. világháború
Erről a rèmáròl leirtak már mindent csak azt nem ertem.hogy a pályaudvaron mièrt nemmondták be a nèmet ès az osztrák nagykövetség cimèt . mi lesz ha ezekbből az emberekből sojat visszaküldenek majd Mo ra? Jön az ùjabb hullám.
@habakuk000:

Igen, Dublin megbukott. Ezért helyes, ha egy külügyminiszter - itt nem Szíjjártóra gondolok - felveti, hogy revideálni kell a rendszert. Ez stimmt.

"meg kell állítani a bevándorlást."

Igen. Ez is stimmt. De te is úgy gondolod, mint a kis zacskószökevény, hogy odaáll a miskolci gyors elé Hatvan és Vámosgyörk között, előretartott tenyérrel, hogy "erre pedig vonat ne jöjjön!" ?

Ehhez mi kicsik vagyunk, hogy megállitsuk. Kerités sem fogja megállitani. Ehhez mi annyit tudunk hozzátenni, hogy ésszerű ötleteket vetünk fel illetve más ésszerű ötleteit támogatjuk. Az olasz kvóta-ötlet is Dublin korrekciója lenne, lehet hogy nem a legjobb, de a semminél több. Nyilván a migráció megállitása valahol a keletkezés helyén kellene hogy történjen, ehhez még az EU is kevés, az ENSZ-et is be kellene vonni. Gondolom, nem a mi szavunk lesz a döntő.
@habakuk000:

H§t tudod, a habos rózsaszínű plázaflangálás kurvára messze áll a lelkivilágomtól. De ha már színekben gondolkodol velem kapcsolatban, akkor inkább égszínkék, vagy fűzöld, nyugalmi állapotban.
A kommnetedet olvasva szegecses bőrszerkó jellegű a hangulatom.
A bécsi plázában járva el tudtam képzelni, milyen reakciót váltana ki a mai Magyarországon egy hasonló közeg. Az emberek gyűlölködő pillantását, azt a mozdulatot, ahogy önkéntelen testükhöz szorítják a táskájukat. Néhányan be is szóltak volna.
Mert ez a mai Magyarország. A közhangulat felelőse pedig személyesen Orbán Viktor, akit te épp felmentesz minden felelősség alól.
Sötét Nagyúr itt kérdezi felettem, mikor és kitől kért Orbán segítséget?
A kérdés jogos.
Felelősséget nem vállaltak a kialakult helyzetért, mindent áthárítottak Németországra.
Ha az osztrákok és németek nem nyitják meg éjjel a határokat, ki tudja milyen katasztrófa történik.
A jelenlegi magyar kormány mocskos politikát folytat. Nem kezeli a problémákat, ujjal mutogat a környező országokra, aztán kivárja, míg azok cselekednek.
Kíváncsi lennék, milyen statisztikákból olvastad ki, hogy a menekültek 80%-a egyedülálló férfi?

Hosszú lett, érzelmileg túlfűtött. De nem kérek elnézést.
@guma: civilizációban gondolkodom, nem vallásban.

Sajnos én nagyon egyszerű faék vagyok: nem akarok muszlim civilizációt.

Bár csodálom, de nem szeretem és félek tőle.
@bellasignora:

Ha esetleg lenyugodtál volna,ismét felidegesitelek: az újabb hullám útban van, akkor is, ha nem küldenek vissza egy embert sem. És azokkal is kezdeni kell valamit. Nem baj, nem kell leállitani a buszokat :)
@DarthVader: Na látod. Európai politikusok közül először orbán mondta ki: meg kell állítani a bevándorlást, mert nem akarjuk.

Az ő szerepe ezzel véget is ért, nem biztos, hogy nem Angela mutti biztatta fel erre, mert magától azért nem olyan nagy legény.

El kell kezdeni a tárgyalásokat a Közel-Kelet pacifikálására, újjáépítésére.

Mellette természetesen az operatív feladatok új megoldási formáit is ki kell találni.
@vakapad:

Végleges nincs. Ideiglenes lenne, pölö a poszt tárgyát képező.

Csakhogy: ha eddig nem akartak regisztrálni a migránsok, ezután végképp nem akarnak, ennek a kormánynak már egyikük sem hisz. A kormány, mivel mást nem tud, és nem akar tenni, viheti őket a határra. És akkor ott tartunk, mint Görögország, meg Szerbia. Csak közben totál hülyét csináltunk magunkból, és kialakitottunk egy képet a világban.

(egyébként Orbán ne tévesszen meg senkit, lófaszt akarta ő Dublint egy percig is komolyan betartani. Az azzal járna, hogy a menekültet ide küld(het)ik vissza. Igy nagyjából megoldotta, hogy ide egyetlen menekültet nem küldenek vissza. Kérni is csak nagyjából még több suskát kért, semmi egyebet. Szóval amit kell, megoldotta, innen elmennek a menekültek, ide nem küldik vissza őket, felépült egy kerités dupla áron, aminek a fele zsebbe vándorolt, csak közben irakozunk kifelé Európából.)
@habakuk000:

Te figyejjé' má! Mi van akkor ha ez a sok szerencsétlen menekült pont az ostoba fanatikus iszlamista államok és maga az Iszlám Állam menekül?! Mi van akkor ha a Közel-Keleten sem mindenki vallásos és vannak akik csak szar helyre születtek és szeretnének egy szekularizált országban élni, sőt még JÓL is élni (ezért nem állnak meg a görögöknél, törököknél).
Abba senki nem gondol bele, hogy a Közel-Keleten is élnek olyan emberek akik nagy ívből szarnak Allahra, meg az iszlámra meg az összes vallásra?
Tényleg mindenki azt hiszi, hogy ott csak vallásos, allahista iszlám emberek élnek és mondjuk ateisták meg normális, nem buzgó vallásosok azok nem?
Ki terjeszti azt az ostobaságot hogy a Közel-keleti emberek azok mind fanatikus iszlamisták vagy zsidók?
@habakuk000:

figyelj, a lányaim már két éves korukban erős hisztit tudtak lenyomni, "mert nem akarták".

Diplomáciában olyan, hogy "nem akarom", olyan nincs. Csak ehhez kell egy megfelelő külügyi apparátus, aki úgy tálalja a nem akaromot, hogy az nem nem akarom, de mindenki érti. Szerintem Martonyi ilyenkor sírva fúrja a párnába a fejét.
A csúti gumicsizmás tahó ezt nem érti. Bedobban, pök hegyeset, pattanjon mindenki. A többiek meg néznek egymásra hitetlenül.
@habakuk000:

Haba! Azt hiszem elég egyértelmű véleményem van. Ha nem értek egyet - mint jelen esetben - abban is benne van.
Sötét nagyúr kiválóan összeszedte a megoldási javaslatokat. Nincs mit ragozni rajta - részemről.

Nem volt váratlan a menekülthullám. Ha OV igazi államférfi, stratéga lenne, már tavasszal egyeztet, letárgyal mindent, - persze nem egy tarajos külügyérrel - és az egész EU-val a háta mögött, felkészülten várja a rohamot.

Ez az Ébresztő! egy röhejes kotkodácsolás egy szarkupac tetején - miközben alszik.

Amikor kitántorgott 3 millió magyar, gyanítom senkinek nem az járt a fejében, mi lesz vele lakás, kocsi, munka, etc. nélkül. Élni akartak, és megoldották.Voltak konfliktusok? Igen.Túlélték? A többség igen.

Tudom, ma más a helyzet, más kihívásoknak kell(ene) megfelelni, de nem vizionálok egy iszlám és keresztény szélsőjobb háborúja által szétzilált Európát. Holnapra semmiképp. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a széljobb nem keresztény, hanem nacionalista.

A szolidaritást nem kéne keverni az álhumánummal.
Az egyén felelősségét sem ,a kormányéval. Másként gondolkodik az egyén, és másként kellene, hogy gondolkodjon egy felelős kormány.
@habakuk000:

Még egy kérdés:
Tegnap a szlovák és a cseh belügyminiszter kijelentette, hogy készek átengedni a menekülteket, amennyiben Magyarország és Németország megegyezik a feltételekben.
Kérdem tőled, a magyar kormány megkereste a németeket pl. a nagykövetet? Tárgyaltak velük érdemben?
A kommunikációs bullshiteket- Lázár nyilatkozatai
nem tekintem tárgyalásnak.
@habakuk000: "El kell kezdeni a tárgyalásokat a Közel-Kelet pacifikálására, újjáépítésére."

igen!
a helyzet rendezéséig azonban, be kell fogadnunk (az EU egészére gondolok), az onnan érkező menekülteket.
orbán meg azt mondta ki, hogy azonnal tagadjuk meg tőlük a segítséget!
"Európa iszlám állam lesz"

Tényleg mindenki elhiszi hogy a Közel-Keleten csak vallásos emberek élnek? Legyen az muszlim vagy zsidó...

Szánalom bazmeg.
@Eszter jött: súlyos tévedés, nem ez a közhangulat.

Ez csak a királyi tv hangulata, amiről beszélsz.

Ugyanakkor a probléma elmaszatolása egyre inkább úgy látom, a balos, liberális "értelmiségnek" nevezett megmondóemberek jellemzője.

Álszeméremség? Álhumánum? Félelem az igazságtól?

Hülye divat.

Mellesleg ha nem vennétek észre, a szörnyülködéssel annak a töméntelen embernek a munkáját, segítőkészségét kérdőjelezitek meg, akik a pofázás helyett a menekültekért dolgoznak, segítenek nekik.

( én pl szerveztem apró, nem napi de heti rendszerességgel, ha nem is segélyeket, de ajándékokat, amiknek örülnek. Nem dicsekvés, csak a szögesdzseki kihozta belőlem)
na, már csak az kell, hogy az ufók is megtámadják a földet. akkor majd lesz globális összefogás.
de a viccet félretéve, megértem @habakuk000: félelmeit, de messze nem orbán "bátorsága" a kulcs. ez egy belpolitikai akciónak indult nála, saját közönségének játszott (nem kell eu segítség, mert mo. jobban teljesít) . aztán meglepődött, hogy a migránsok leszarják a magyar belpolitikát. az eu. az együttműködésre épül, azzal a bájjal, hogy a nagyobb és erősebb országok érvényesítik az akaratukat. de persze lehet harcolni ellene, az eredmény itt van.
@DarthVader:

"Csakhogy: ha eddig nem akartak regisztrálni a migránsok, ezután végképp nem akarnak, ennek a kormánynak már egyikük sem hisz. "

pár percre visszajöttem, és maximálisan egyetértek az új híreket olvasva veled, ahogy a példa is mutatja:

17 perce

Több ezer újabb menekült érkezhet szombat este Magyarországra

A közmédia tudósítója szerint a Macedóniában található Presevo városának ideiglenes befogadóközpontja zsúfolásig megtelt, másfél ezren a kerítésen belül, további ezer ember pedig a kerítésen kívül rekedve várja, hogy elkészüljenek a dokumentumai. A Presevótól 8 kilométerre levő miratovaci sátortáborban is 2-3 ezer ember tartózkodik.

A menekültek a papírok birtokban 72 óráig tartózkodhatnak Macedóniában, ahonnan tovább mennek Szerbiába. Itt szintén 72 órájuk lesz, hogy áthaladjanak, nagy részük jó eséllyel a magyar zöldhatáron próbálkozik majd, talán már szombat este. (MTI)

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/
@Amadeus62:

ettől összetettebb a dolog. Kétségtelen, hogy az iszlám hívői között is vannak langyosak, ahogy a zsidók között is, meg a katkók között is. Idegen közegben viszont mindenki igyekszik a hasonlókkal kapcsolatot tartani, (kivéve az intelligensebb magyarokat, azok már tudják,mindenki mással, csak a többi magyarral ne) és az elszigeteltség érzése nagy kohéziós erő. Szóval szó nincs arról, hogy az iszlám ne okozhatna problémát. Jut eszembe, nem merült fel senkiben, hogy a nem török németek jólétének az ára valahol a török németek rosszlétében van megfizetve? Nekem gyanús!
@guma:

Mondtam,a közeljövőben legalább 15000 ember várható.

És akkor a kormány elköltött több milliárdot a Dél-Dunántúlon és Szabolcsban kihejezett magyar nyelvű óriásplagátokra: ide ne gyertek.

ölni tudnék. A hülyeség mindig kiborít
@punkfrog: te konkrétan nem tanultál értő olvasást?

Hol olvastál te olyat, hogy tagadjunk meg mindent te nagyon érdekes???????

basszus, ne hozz már olyan helyzetbe, hogy én védjem orbánt az ostobaság árjától?

ne haragudj, ez nagyon baszatlan hülye picsa mentalitás, bocsáss meg, nem téged jellemezlek ezzel, pusztán a helyzet magyar ballibsi értékelését
@habakuk000:
Szerintem pont az történik most, amit Orbán mondott:
Ha átengedjük a bevándorlókat, akkor a shengeni határ áttevődik az osztrák-magyar határra.7 km-es sor az osztrák határnál. Minden migráns elindul most Mo-ról az osztrák határ felé.
A jelenlegi helyzet az osztrák és a német kancellár eddigi "átengedjük őket meg nem is" hintapolitikája miatt alakult ki.
@DarthVader: nem csak a magyar kormány miatt nem akarnak regisztrálni. úgy gondolják, vagy valaki ezt az információt adta nekik, hogy ha németo.-ban, ausztriában usw. regisztráltatják magukat, akkor automatikus a menekült státus és az azzal járó egyebek.

azt nem árulták el nekik, hogy bizony hosszú évekig lesznek kénytelenek a menekülttáborok és/vagy kijelölt "gettók" lakójaként élni, mielőtt ELKEZDHETNÉK a jó/jobb vágyott életet "nyugaton".

ebből sok-sok feszültség sőt veszély fog fakadni, amit lelkiismeretlen alakok ki fognak használni, jöhet a radikalizálódás, stb.
@Orica Középföldi:

"Nem volt váratlan a menekülthullám. Ha OV igazi államférfi, stratéga lenne, már tavasszal egyeztet, letárgyal mindent, - persze nem egy tarajos külügyérrel - és az egész EU-val a háta mögött, felkészülten várja a rohamot"

+ 1000
@Amadeus62: csak halkan merem felhívni a figyelmedet a menekült nők és fiatal lányok ruházatára. ez nem előítélet...
minden bizonnyal vannak olyanok is, akik az általad felvázolt csoportba tartoznak.
@habakuk000:

A tegnapi V4 találkozó állásfoglalása.Magyarul nem találom. Érdemes elolvasni.

www.visegradgroup.eu/calendar/2015/joint-statement-of-the-150904
Amit Orbán jósolt, be fog következni, milliók fognak elindulni erre a hírre Mo. felé/átengedi őket Ausztria /.
Vajon meddig?
@Amadeus62: nagyon igaz!

az idiótizmus terjesztésére, van itt is egy talicskás ember,0-24-ben, felpakolva "tényekkel"!:)
@DarthVader: helyszíni jelentés!
a török-németek, akik sokadik generációsok, még mindig török akcentussal beszélik a németet, pedig az óvodától itt végezték az összes tanulmányukat.
ez nem baj, csak jelzés.
@DarthVader:

"ettől összetettebb a dolog. Kétségtelen, hogy az iszlám hívői között is vannak langyosak, ahogy a zsidók között is, meg a katkók között is."

Sőt még olyanok is élnek az iszlám országokban akik egyáltalán nem vallásosak és szarnak Allahra. Nahát, mik vannak!

Pont az ilyenek menekülnek onnan, akiknek elegük van az ostoba vallásosdiból meg gyilkolászásból.
@habakuk000: orbán egyetlen menekültet se akar befogadni.
@nincs_itt:

Az viszont előítélet hogy az ostoba magyarok szerint akik a Közel-keleten élnek azok vagy zsidók (és vallásosak is), vagy iszlám vallásúak.

Mer' aztán ateisták biztos nem élnek ott...
@Amadeus62:
Az mindegy, de minden vallásnak kialakultak erkölcsi parancsai, ami szerint élnek. Más a napi vallásgyakorlás/szertartások, imák, stb/ és más a vallási erkölcsök alapján élni. Ld: Pl: keresztény: Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, zsidó: szemet szemért, fogat fogért, iszlám: szemért több szemet, fogért több fogat /Teller Ede/
Az átengedés ideiglenes: Véleményem szerint rövidesen megint le fogják állítani az átengedést, ezáltal nálunk sokkal több migráns fog felgyülni.
A németeknél majd meglepődhetnek a migránsok, ua-t csinálják velük, amit mi szerettünk volna, regisztráció, menekülttábor, csak ott nem szívózhatnak, mint itt.
@habakuk000:

Ezt a balosozást és liberálisozást elhagyhatod. Felesleges.
Tudod mit látok Szlovákiában?
Menekültek még nem jöttek, de a hadsereg, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Vöröskereszt már x-edik gyakorlatát tartja. Felkészülnek egy lehetséges menekültáradatra.
Befogadóállomásokat létesítenek a menekülttáborok mellett.
Azon dolgoznak, hogyan lehet legrövidebb idő alatt regisztrálni a menekülteket. Az eü dolgozókat is felkészítik.

Előre dolgoznak, ne érje felkészületlenül az országot egy lehetséges menekültözön.
Na, ezt pl nem láttam sehol MO-n.
@Orica Középföldi: Hívőkkel fölösleges folytatni, csak elbeszélünk egymás mellett.

Régóta érzem úgy, hogy az úgynevezett balos, liberális gondolkodás megszűnt létezni, felolvadt az orbán a hibás mindent elborító és elvakító masszában.

A Nagyúr javaslatai - amikkel egyetértek, nagyrészt csinálják is, csak még embercsempészetnek hívjuk részben- operatív javaslatok. Nem old meg dublint, nem oldja meg az elkövetkező 100.000 fő beérkezését.

Ha nem ismerném orbánt, most írhatnám azt is, hogy a kerítés volt a legvégső segélykiáltás, Európa, ébredjetek fel, mert rohadt nagy baj lesz.

Volt már ilyen, II Szulejmán idején folyamatosan óbégattunk, érdekelt bárkit is? El voltak foglalva magukkal, Rómával, Lutherrel, Navarrával, a Pfalzi őrgrófsággal, Németalfölddel.

Mindegy.

Szerintem orbán jó érzékkel - sudribunkó módon, az országot lejáratva - de jó érzékkel ragadta meg a menekültkérdést, s kihozza magának az összes kihúzható nyereményt.
@Imola Helyesi:

Már találtak rövidebb, veszélytelenebb utat. Repülővel Moszkvába, onnan vonattal Murmanszkba. Norvégia a célállomás.
2500 euró az út.
@punkfrog: de nem tagadja meg a segélyt
Ha a kormánynak van egy csöpp esze, most indít egy csomó vonatot migránsokkal Ausztria felé. Mindet, aki itt van 15-ig, amíg nem áll fel az új határzár.
@Eszter jött: durván 15-20e€/fő, akikkel beszélgettem, nagyjából ennyi pénzből jönnek átlagosan
@habakuk000: a segély még a magyaroktól is megvonta!
milyen segélyt biztosít a menekülteknek?
Minden migráns elindult gyalog, vonattal Budapest és Bécs felé.
A helyzet fokozódik.
@Eszter jött: ugyanez Magyarországon is megvan, lehet csodálkozni és tátani a csöppnyi szád.

Ezreket vesznek át naponta ebben az országban

Kurvára nem értem, ezt miért felejted el?

Működik a rendszer, ezt miért felejtődik el?
@habakuk000:

Vagy majd a jobbiknak átadja a helyet. Várjuk ki a végét. Azért a sok sudribunkó fideszesnek is tele van a töke a Geci balfaszságaival (plakátozás, szart sem érő kerítés, stb..)
@Amadeus62: Van egy könyv, Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása.

Javaslom, olvasd el, s utána talán van értelme beszélgetni erről a kérdésről, mert jelenleg nem érted miről írok.

Van egy rövidebb is, a Behódolás. Az pár óra alatt megvan, ha kevés az időd.
@habakuk000: "Szerintem orbán jó érzékkel - sudribunkó módon, az országot lejáratva - de jó érzékkel ragadta meg a menekültkérdést, s kihozza magának az összes kihúzható nyereményt."

aha!
mindent, a politikai haszon irányából vizsgálsz!
szóval te Török Gábor vagy!
@punkfrog: Nem éppen, én az vagyok aki negyedévente felbuzdul valami komoly kérdés kapcsán, aztán két nap alatt megunja az értelmetlen szócséplést, ez most ismét bekövetkezett.:)
@Amadeus62: csak mert:

"Az iszlám túlmutat a dogmák és vallásgyakorlatok összességén, civilizációnak[3][4] is tekinthető: híveit Mauritániától Indonéziáig közös kultúra, közös hagyományok és az egyazon, vallást, erkölcsöt, jogot és mindennapi életet szabályozó jogrendnek (saría) való engedelmeskedés köti össze. Mindehhez egészen a modern időkig a vallási és tudományos életben az arab nyelv általános használata társult."

hu.wikipedia.org/wiki/Iszl%C3%A1m
@habakuk000:

Nem látom, haba. Nem látom a szervezettséget az állam részéről. Januártól tudhatták, mi vár az országra. Olyan ez, mintha a tornádó első szélrohama után kiülnénk kávézni a teraszra.
Plakátokat látok meg kerítést.
Civileket látok és fb csoportokat.
Mondd! Hogy lehet az, hogy egy embertömeg hetekig "táborozik" a Keletiben, vagy mellett, és hetekig nem hoznak létre számukra egy befogadóállomást? Két nap után kellett volna.
Legalább is egy helyet, ahol tisztálkodhatnak.
MIért ennyire rugalmatlan a Bevándorlási Hivatal? Miért nincs erre kiképzett szociális munkások csapata a terepen?

Nem civilek. Állami alkalmazottak.

Hol van az állam katasztrófa idején?
@látjátok feleim szümtükkel:

Mint az látható, itt mindenki a saját gondolatait ismételgeti, mintegy imamalom szerűen (én is). A gondolatok 98 % érzelmi töltetű, a többi racionális (valamennyire). Mindkettőnek van jogosultsága, kivéve, ha a helyzetértékelésre a már meglévő, jóval korábbról datálható elfogultságunk nyomja rá a bélyegét, lásd például avanivi Orbán utálatát, vagy habakuk000 ősi Gyurcsány iránti gyűlöletét, aki alig várta már, hogy Gyurcsány csináljon valamit, bármi legyen is az - elnézést, hogy pont őket emeltem ki, másokkal is megtehettem volna.

A másik probléma, hogy a saját gondolat érdekessége sajnos sokszor elnyomja a más gondolatok érdekességét (azaz nem olvas az ember, csak ír), ebből adódik a rengeteg elbeszélés egymás mellett, vagy egy teljesen lényegtelen kérdés késhegyig menő megvitatása, ami aztán anyázásba torkollik. Ebből következően (én úgy gondolom) a megoldás nem ezen a blogon fog kikristályosodni.

De ha már kérdezted a véleményemet (amely azért az eddigi hozzászólásaimból tudható – ha valaki elolvassa), akkor szubjektíven:

A jelenlegi helyzet:
Európa gazdag, és nem zárkózik el ab ovo szerencsétlenek befogadásától sem. Ennek praktikus okai is vannak, az öreg kontinens lakossága is egyre öregebb, ezért jó, ha jönnek orvosok a kiöregedettek helyett, meg mosogatók a mosogatni nem akarók helyett. Nem taglalnám, hogy melyik a döntő, a szolidaritás vagy a praktikum.
Az európai bevándorlást a Dublin III szabályozza. Mindenkit ott kell regisztrálni, ahol a menekült az EU területére lépett, utána tovább mehet, mert belül már a mozgás szabad. A továbbmenő azonban, a szabályok szerint bármikor visszaküldhető oda, ahol belépett, ha a képe a másik országnak nem tetszene. Ebből következően, aki ragaszkodik a Dublin III betartásához, az nem szolidáris (de nem ám), ugyanis fenntartja magának a jogot, hogy a krémet kiválogathassa, a többit meg visszazavarhassa oda, ahonnan jött. A szolidáris ugyanis nem válogatna, aki válogat azt önzőnek hívják, nem szolidárisnak.
A Dublin III tehát azokkal szúr ki, mégpedig nagyon, akik a z EU szélén vannak, és azokkal a legjobban, ahová szárazföldön is el lehet jutni. Görögországnak (lenne) a legrosszabb a helyzete, de ők ezt egyszerűen megoldották, aki ugyanis belép Görögországba, az ki is tud lépni belőle úgy, hogy nem egy másik EU országba jut, nekik tehát semmi dolguk a regisztrációval, jónapot. Így aztán maradtunk mi, akik a schengeni határok szempontjából a legrosszabb helyzetben vagyunk. Hozzánk jőve nem kell tengereken átkelni rozzant, mingyárelsüllyedő ladikokkal (amelyek ugyan Hamburgba is befuthatnának, de odáig nem bírnák ki a tengert). Amennyiben tehát valaki Dublin III betartást emleget, az velünk akar kiszúrni. Pláne, ha előtte még be is lengeti a mézesmadzagot a menekülőknek.

Hogy kinek köszönhetjük Európa velünk szembeni rosszindulatát, arról nem értekeznék.

A megoldás:
A megoldás egyszerű. Ki kell várni, amíg lecseng. Hogy a közel-keleti helyzet javuljon, arra nem látok esélyt, ugyanakkor ott is egyre fogy a megfelelő fizikai állapotban lévő, megfelelő pénzzel rendelkező, és olyan szakmával bíró egyed, akinek reménye lehet, hogy Európában nem hal éhen. Ráadásul előbb-utóbb megérkeznek majd oda is a hírek, hogy azért itt se folyik a patakokban tejjel kevert méz. A háborús övezetet illetően Európa Törökországnak kell adjon egy jókora (de tényleg jókora) summát, mert a háborús övezet az más, hatalmas menekülttáborokat kellene ott építeni európai pénzből és teljese ellátást biztosítani a családosoknak is, és mindenkinek, aki fizikailag, pszichikailag és anyagilag alkalmatlan arra, hogy a világ más, szerencsésebb helyeire vándoroljon. Az lenne az igazi szolidaritás, az euro milliárdok, nem pedig párezer mázlista nyomorult nyammogva való („a kiélezett helyzetre tekintettel”) befogadása.
@habakuk000:
"Ha nem ismerném orbánt, most írhatnám azt is, hogy a kerítés volt a legvégső segélykiáltás, Európa, ébredjetek fel, mert rohadt nagy baj lesz."

Ahogy Európa,úgy orbán is időben tudta,el is küldte időben a konzultációs leveleit, kirakta a plakátokat és építette a kerítés.Jó ismered orbánt.Időben elkezdte a gyűlöletkampányát a sok libsibolsi pedig azóta pofázza,hogy "orbán a hibás." Semmivel nem járult hozzá a "rohadt nagy baj" megoldásához orbán,csak jár a szája.
@vakapad:

Nem fog lecsengeni. Egyre többen jönnek. És hamarosan Afrikából is.
@avanivi:
.
Azt azért tegyük hozzá, hogy:
1. A migránsok elveszik a magyarok munkáját!
2. A migránsok nem a magyarok, hanem a németek problémája.

Aki e két kijelentés (a plakátokra ki sem térek) ellentmondását nem ismeri fel, az nem fideszes, hanem ápolt, vagy ápolásra szoruló magyarellenes, csak kiszabadult a hordozható gumiszobából.
@öregmatróz: nem azért, de ha nem az osztrákok, akkor a németek, miután megtörténik a "válogatás"... igen randán hangzik, de már hetekkel ezelőtt arról beszélgettek, hogy a menekült fiataloknál nem is a nyelvi képzés a legfontosabb, hanem a manuális képességeik kibontakoztatása...

szerinted?
@Amadeus62: nem csak hamarosan, 2-3 hete volt, asszem szászországban, hogy felgyújtottak egy lakást, ahol menekültek laktak. na honnan: Zimbabvéből...
@nincs_itt:

A német is olyan tahó nép mint mi? Merkel nem akarja elküldeni a gecibe a Gecit? Csak úgy határozattan, ahogy a Geci is kommunikál, abból ért.
@vakapad: Vakatya, mi gyakorlatilag soha semmiben nem értünk egyet, de ebben az ügyben te es a Nagyúr az véleményem szerint, aki átlátja a helyzetet és komolyan el is gondolkodik rajta.
Nem véletlenül erőszakoskodtam a múltkor a véleményed megismeréséért.
az teny, itt nem oldunk meg semmit. Ugyanakkor az is tény, hogy napi három négyezer ember tranzital at rajtunk viszonylag zökkenőmentesen.

az is tény, hogy a megoldáshoz Európai Egyesült Államok lenne szükséges, ez nem teny, hanem velemenyem.
ja, es Gyurcsányt tényleg tiszta szívből utalom, az igaz, orbant is, viszont mint a mai pelda mutatja, nem habozom védeni, ha úgy velem, van egy csöpp igazsága.

Fletó csináljon valami értelmeset, s leszek annyira opportunista, hogy támogassák.

ami engem nagyon zavar az egész történetben, az árok két partjától függő obegatas, pedig ez az Exodus adott esetben evszadra fog hatni.
@habakuk000:
@Amadeus62:
.
Samuel P. Huntington A civilizációk összecsapása
(1993 Foreign Affairs cikke, ez nőtte ki magát 1996-ra vaskos kötetté.)
Idézek belőle egy apró - talán nem is lényeges - részletet:
''''A Nyugat terjeszkedése persze kétségkívül elősegítette a nem nyugati társadalmak nyugatiasodását és modernizálódását, amire három módon válaszoltak a nem nyugati világ képviselői.
1. elutasították mindkettőt (Japán a második világháborúig)
2. elfogadták mindkettőt (Törökország és Kemal Atatürk: a modernizáció kívánatos, ám az nem összeegyezethető az őshonos kultúrával, így ez utóbbit el kell vetni, Nyugatosodni kell, de ennek még mérsékeltebb változata is kudarcot vallott
3. elfogadták a modernizációt, ám a Nyugatosodást már nem (reformizmus: Kína, Japán a második világháborút követően részben)''''

Most pedig egy kiragadott mondat:
''''Oroszország is sokáig bizonytalankodott, hogy a Nyugathoz csatlakozzon-e.''''

Nagy Péter, Katalin stb csupán e mondat miatt letépte volna Huntington szakállát.

Úgy gondolom kedves habakuk+3 darab 0, hogy nem csak szórakozásképpen keresed a konteokat, hanem hiszel is azokban.
@dr. jenőke (jenőke):

Pont meg akartam írni, hogy Haba szentírásnak veszi Huntingtont és Houellebecqet is :) Nem kéne.

Fukuyama is elég gyorsan finomított.

Ez meg - Nagy Péter, Katalin stb csupán e mondat miatt letépte volna Huntington szakállát - egy gyönyörű mondat.
@nincs_itt: ezek szerint nem utcaseprőnek akarják őket foglalkoztatni? Ahhoz nem kell sok manuális készség.
@habakuk000:

" én az vagyok aki negyedévente felbuzdul valami komoly kérdés kapcsán, aztán két nap alatt megunja az értelmetlen szócséplést, ez most ismét bekövetkezett.:)"

Az még nem jutott eszedbe, hogy nem vagy kellőképpen tájékozott?
.

Napóleon nevéhez fűződik a Német-római Birodalom átalakítása: ami addig több mint 1000 entitás volt, 39 állam modernebb együttműködése lett, megteremtve ezzel a Német Szövetség és a jövőbeli, 1871-es Német Birodalom által létrejövő német egység alapját.

Én is ajánlok egy konteót, ha úgy tetszik tanulmányt:
Révész Sándor: A NEMZET MINT MINDEN ÉS SEMMI
@habakuk000:

van igazság is abban amit mondasz, amitől félsz...

viszont én mint hülye, a politikától mentes de kurvára erős szociális érzékenységgel megáldott vagy terhelt ember, sajnos abból indulok ki, hogy vannak állami feladatok - ebben a helyzetben is - amit elmalmozott egy csiki-csuki játékkal a vezetés.
ami szomorú ezt játsszák az országgal is minden téren szerintem. ötletelnek és nem építenek, csak azt nézik számukra mi a haszon és nem azt, hogy mi jó az országnak.
láthattad a naponta változó véleményeiket, attól függően, hogy a vezér éppen mit bírt mondani.
majd az egész apparátus azon dolgozik, hogy ezt bizonyítsa, akár még törvényeket is gyártson rá magánkezdeményezésre...

lassan az lesz a látszat, hogy szemellenzős balos vagyok. pedig csak roppant mód irritál ez a sok szemétség amit kormányzás címszó alatt folyik itt.

roppant nehéz világ jön és nem minden menekült "bevándorló", legalábbis hozzánk szinte senki sem akar jönni. viszont minket is érint és ilyenkor én azt várnám egy felelős vezetőtől, hogy mindent, de mindent tegyen meg azért, hogy közös megoldást találjon az EU.
na eddig ezt szabotálta el hazánk vezetése. közösből nem kér, egyedül meg képtelen a feladatával megbirkózni.
@habakuk000: hi:-)

1) január elsejével eltörölték a vízumkényszert koszovó és szerbia közt. ez nyilvános információ volt, minden működő ország felkészülhetett erre és ennek következményeire, erről szól a hírszerzés, a külügyi apparátus munkája;
2) moon nincs működő kormány [az általam definiált fogalom alapján elvárt működés tekintetében], brainstormingoló cinikusok és hagymázas idióták gyakorolják a hatalmat;
3) pillanatnyi érdeküknek megfelelő lépéseket tettek az előreláthatóan meginduló bevándorlókkal összefüggésben: ellopják a magyarok munkahelyét, kultúráját, smartphonos banditák -> kinyitották pandora szelencéjét... ekkor beszélhetünk cca. 50-80 ezer, az eu-ba a jobb élet reményében letelepedni szándékozó, javarészt muszlim vallású (allahnak hívja istenét és nem eszik mindennap disznóhúst, ennyi a vallási fanatizmusa), az egykori jugoszláviában szocializálódott, alapvetően szekularizált tömegről;
4) a maghrebből és a subszáhel övezetből folyamatosan érkező menekültek/bevándorlók -kik nagyrészt francia exkolonizált területekről érkeznek, ekkor már két-három éve- problémájáról moon szó sem esik, egy recesszióba és belpolitikai válságba süllyedt itáliát magára hagyó, javarészt "kicsinyes", pillanatnyi belpolitikai érdekeket szem előtt tartó európai tanács bűnös asszisztálása mellett;
5) mint kés a vajon, szaladnák át a koszovóiak a moi schengeni határszakaszon, hisz orbánék a legostobább és legaljasabb megoldást preferálva (újabb lehetőség a síbolásra és újabb ellenségkép felmutatása), zéró erőfeszítést tettek a helyzet megértésére és kezelésére -> mintegy megnyitva a balkáni útvonalat a menekültek (!) és nem csak az illegális bevándorlók számára;

(többször feltettem a kérdést: van-e bármi különbség menekúlt és bevándorló közt, s, ha igen, tudjuk-e azt, hogy a menekülők átmenetinek vagy véglegesnek tervezik-e az unióbeli tartózkodásukat?... erre igen kevés reakció érkezett, többnyire azoktól, akiktől számítottam rá, míg a többség az iszlamofóbiáját éli ki... )

ám a fentiek csupán az én olvasatom a történteknek:-)..
@habakuk000:

" Hívőkkel fölösleges folytatni, csak elbeszélünk egymás mellett."

Ha ezt nekem szántad, akkor visszakérdezek, én miben hiszek szerinted?

"Szerintem orbán jó érzékkel - sudribunkó módon, az országot lejáratva - de jó érzékkel ragadta meg a menekültkérdést, s kihozza magának az összes kihúzható nyereményt."

Erre az eredményre én baromira nem lennék büszke, és még Huntingtonnak sem kell lennem, ahogy megjósoljam a következményeit.
@dr. jenőke (jenőke): Tudod kedves Jenoke + Dr, az nem nagyon számít, hogy én mit hiszek vagy nem hiszek, ez legfeljebb néhány 100 ember életét befolyásolja.
A kérdés az, hogy a nagyhatalmi döntéshozók milyen forgatókönyvek, milyen Eleve determinált viszonyok hatására döntenek.

Érdekes módon a balkáni forgatókönyv, az ukrán, a perzsa, szaúdi szórol szóra Bejött neki, ha Katalin tepne is a szakallat.

ettől még o sem lesz próféta, csak egy olyan ember, akinek az elemzését érdemes átgondolni.

tudom, sokkal egyszerűbb kiragadni egy két sort, s nagy képpel fellengzőskodni. Mondjuk ezzel a mondatommal igazságtalan vagyok veled, mert az esti vers valasztasaid lenyugoznek, s igencsak kultúremberkent definiálnak.

(ugyhogy a vege inkább Oricara vonatkozik, ha vélemény helyett csak személyeskedésre futja)

summa summarum, a javaslatom a zsigeri bozothaboru helyett több nézőpont szerinti olvasás, s akkor talán vagdalkozás helyett meg is erthetnenk, mit akar kinyögni a masik.
s nem pusztán Huntingtont, akkor sem, ha az utolsó harminc év az o általa leírt forgatókönyv alapján zajlik.
.
Legyen ilyen is:

.
GARAI GÁBOR:
ÁLMODJ EGY SZÉP VILÁGOT.....

Álmodj egy szép világot hol tenger a fény,
ott hol a béke az égig ér...
Álmodd,
hogy a szeretet örökké él,
A szívekben derű és senki sem fél...
Álmodd,
hogy az álmaid valóra váljanak,és elkerül minden,
mi szívednek fájhat.
@habakuk000:
.
Rendben van, ne ragadjunk ki mondatokat.
Közzé teszem, amit találtam:
www.bgk.uni-obuda.hu/~tkt/segedanyagok/valaszthato/huntington.pdf

Viszont kérek valamit.
Tedd meg, hogy megkeresed Révész Sándor: A NEMZET MINT MINDEN ÉS SEMMI elnevezésű tanulmányát és közzétennéd a linket.

Ha nem is egy Huntington, de az ő hangja sem hagyható figyelmen kívül.
Egyébként nem tudom miért, nem nyitja meg a gugli, remélem nem csak nálam, és neked sikerül.
Szerintem másokat is érdekelhet.
@Gábris szomszéd:

Nem említettem meg külön, mert olvasható, látható volt, hogy te segítettél. Köszönet érte!
De legközelebb már feltüntetem.
Úgy látom, igényeled.)))
@habakuk000: haver, te tök hülye lettél.
@dr. jenőke (jenőke):

Legyen, mert igény van rá. Köszönet érte!
/a rózsaszín/
@habakuk000:

Bakker Haba, amit H.leírt az a nemzetközi diplomáciában nem ismeretlen. Attól,hogy nem írnak népszerűvé váló ismeretterjesztés és konteokat, még napi téma/probléma.
Ezt persze, egy külügyet vezető és kézivezérelt tarajos futsalcsapat soha a büdös életben nem éri fel ésszel.
@Sir Bates dö Hól: szia, viszonylag személyes élményeim vannak, a nyáron Elkezdtem boltolni Koszovóban, nem véletlenül vagyok megriadva.
@habakuk000:
Ezt a marhaságot ÉN írtam:
''''Egyébként nem tudom miért, nem nyitja meg a gugli, remélem nem csak nálam, és neked sikerül.''''

Javítok:
Egyébként nem tudom miért, nem nyitja meg a gugli, remélem CSAK nálam, és neked sikerül.
@habakuk000:
.
Nem vitatkozni akarok, de a bevándorló az, aki itt marad. Pontosan: életvitelszerűen (család, munka, asszimiláció, egyebek) marad itt. Tehát migráns.

Orbán jelenleg és legutolsó álláspontja szerint a bevándorlás Németország problémája.

Miért is akarna bárki ott maradni, ahonnan az állam polgárai is menekülnek?
@dr. jenőke (jenőke): Huntington elmélete szerintem is nagyon érdekes, kár, hogy egy nagy szar.
@habakuk000: mitől riadtál meg? Van montenegró mellett egy másik "kvázi-állam", mely gazdasága a szervezett bűnözésen alapul, hihetetlenűl erős németországi kapcsolatokkal, lobbival (az ex-jugók ott vannak legnagyobb számban). Ennyi. Tetszik, nem tetszik, biztonsági szelepre a gőznek európának is szüksége van.

(én nem bevándorlóknak látom a szíreket, hanem itt kódorgó menekülteknek, de ebből nem vonnék le általánosítást... én nem csak menekülttábort nem szeretnék schengenen belül látni, de életvitelszerűen kukázó nyugdíjast sem, azt az is van [igen, ez demagógia volt:-)]...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem nagy szar, csupán más halmazokkal priorizál (vallások/kultúrák), mint te (osztályviszonyok)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
:))
Nem árt tudni, hogy sokan mit tartanak iránymutatónak.

Látszólag sem tartozik ide, mégis ez jutott eszembe: a tízes évek végén, a húszasok elején az volt a látomás, hogy 30-40 év múlva derékig ér a lócitrom az utakon.
Mára kiderült, más a probléma, nincs is ló, csak az ügetőn.
.
MA:
2015. szeptember 5. szombat, 36. hét, 17°C, Viktor, Lőrinc, Alpár
.
@Sir Bates dö Hól: Lófaszt mama! :)

Én pont azt mondom, amit a Biblia! A harcoló osztályok próbálják meg egymást elviselni, és egyik se törekedjen diktatúrára!
@dr. jenőke (jenőke): Na ez a lócitrom dolog tipikusan olyan fóbia, mint a civilizációk harca.

Egy nyugati ember nem látja át ezeket a dolgokat, nem is tudnak objektíven nyilatkozni a kérdésben. Úgy fél ez a Huntington is a komcsiktól meg a muszlimoktól, mint az ördög a tömjénfüsttől.

Nekem, mint kelet-európai magyarnak teljesen alaptalanok azok a félelmei, hogy az oroszok nem nyugatiak, meg hogy a törökökkel nem lehet együttélni.
Már egyszer leírtam, de ismétlés a tudás annya, vagy apja, ki tudja, ezért megint leírom.

A teremtő - legyen az isten vagy a természet, vagy bármi más - a földet az élővilágnak adta, és soha senki nem mondta, hogy annak bármely darabkájára bármely csoport-nemzet-állam-gyülekezet-felekezet saját igényt tarthatna.

Az isteni termetésmítosz is arról szól, hogy isten ( bármlyik )meggyúrta a földből az embert, és azt mondá, itten ez a golyó, szaprodjatok, sokasodjatok rjta. Mivel csak kettő értsd 2 embert teremtett, nyilvánvaló, hogy a sokszínű-soknyelvű-sokvallású embernek ugyan az az ősanyja és az ősapja. Az öröksége is, az egyetlen FÖLD.

Szóval hogy is vagyunk ezek után ezzel a ki, hová vándorolhat kérdéssel?

Nem én kezdtem hírdetni, hogy így népesedett be a föld, nekem is gyerekkoromban a pap tanította. Szóval van valakinek joga megtiltani egyetlen embernek is, hogy a földön ne mehessen oda, ahová szeretne? Van joga állam címszó alatt kisajátítani egy darabot? Van joga a hártányosabb helyzetű, adottságú területeken élőknek megtiltani, hogy olyan területekre vándoroljanak, amelyek jobb megélhetést biztosítanak? Volt joga az előnyösebb helyzetőeknek a hátrányosabb helyzetűeket kizsákmányolni?

Úgy gondolom ezen kérdések mentén adott válaszok alapján lehet a modern népvándorlás feltételeit megtahatározni.

Mellesleg hiszek abban, hogy a gazdag államok segítsége a hátrányos helyzetű térségek sok problémáját megoldaná. Persze az eredményhez a pénzek lenyúlását ki kéne zárni. Mellesleg hol az ENSZ? Tudtommal minden európai állam tagja.
Magyarország is.
@Orica Középföldi:

"_Erdő maga adott felmentést a katolikusoknak, nem bűn embertelennek lenni. Passz._"

erdő péter lehet, hogy katolikus, de nem keresztény,
erdő péter lehet hogy ember, de embertelen,
erdő péter lehet, hogy az igaz hitet hirdeti, de most már minden szava hazugság.
@Sir Bates dö Hól: "...én nem csak menekülttábort nem szeretnék schengenen belül látni, de életvitelszerűen kukázó nyugdíjast sem, azt az is van [igen, ez demagógia volt:-)]...)"

Ráadásul kedves vezetőnk, az ő párja és ormánya, valamint tárult hátsó fertálya a kukázós nyugdíjasra is a lenyulás módszerét választotta. Lásd 3000 milliárd.
Persze ez is demagógia, ami sajnos nagyot ütött.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Nekem, mint kelet-európai magyarnak teljesen" megalapozottnak kezdenek tűnni azok a félelmeim, hogy mielőtt meghalok, háborús ország polgára leszek. Kedves vezérünk mióta másodszor trónra ült, azóta egyfolyátban hol ezzel, hol azzal háborúzik. Addig toszogatja a témát és a honvédséget, mig a kapanyél el nem sül, úgy visszafelé, és rögtön mi leszünk a háborús övezet.:(
@Sir Bates dö Hól: eszméletlenül hatékony hálózat. Reggel lebeszeljuk, hogy kell minta, délután itt van egy legény, hogy jött a mintaert, posta, dhl rokkant csiga ehhez képest.

mondjuk, ha eszak-magyar félig kiürült félig betelepült falvakon megyek keresztül, az se jobb látvány
@dr. jenőke (jenőke): Remélem az lesz a névnapi ajándéka Viktornak, hogy kib@sszák az EU-ból! :)
@habakuk000:

"A fülem ketteall, ha nem csaholok a falkával"

Ebből most már elég volt. Álljon ketté, eggyé vagy néggyé esetleg még többé, vagy kevesebbé a füle, -a maga dolga.
Csaholjon, ha akar, vagy ne csaholjon ha nem akar, -a maga dolga.
De a Falkát kurvára ne keverje bele fentiekbe, mert a Falkának semmi köze ahhoz, hogy magának egyes darabjai mennyire állnak, és mit tart csaholásra méltónak, nem mail-to-nak.

A Falka messzebbre néz, és távolabbra lát, de itt nem részletezzük, mert a kicsik már egyáltalán nem kuncognak hitetlenkedve azon, hogy ember embernek farkasa, és vak vezet világtalant.

Lassan a Falka is útnak indul, jól látjuk itt mire számíthatunk.

Va-vau-va!

Vau2
@habakuk000:

"_Szóval nem nagyon esik, esett ki ilyen a számból, de kifejezetten nagyra értékelem Orbán nyilatkozatát, Európa ébresztő.

Elég a sunyiságból, álhumánumból, másra mutogatásból._"

Őrület! -szólt a tihanyi visszhang, de csak annyi hallatszott: -Haba, ébresztő!

Haba, ébresztő! elfelejtetted már kik védték meg a nyugdíjakat, hogy egy fillér nem sok, annyi sem maradt?

Haba, ébresztő, elfelejtetted már Kishantosi földeket és hogy az ifjú sajátlábonállok esküvői háttérképe az erdő- és trágyatolvajok traktora volt éppen ki csodák csodája szintén tiborcz, a másik meg mészáros, kire 2010-ben a Szentlélek szálla reá s csókolta milliárdossá az ötven évtizedes senkit,
Egyszer csak meg lettek védve a szerencsejátékok, meg lettek védve a trafikok , és minden, de minden, legutóbb már dróttal a határ (az ismert eredménnyel, húszezernyi átsziki-szöki-szegi-pengevágott szökevénnyel...

Haba, ébresztő. Meg vagy védve, bazmeg. Ébresztő!
És ha meg vagy védve, miért nyafogsz? Mi a kényelmetlen benne. Abban a nagy védelemben? Túl sokan, túl sokfelől köpnek? Mit törődsz velük? Neked 'Ébresztő!' van.
.
Váci Mihály:
TE BOLOND
(részlet)

Te gondok fölött számadó,
ország ügyében utazó
történelmi alkalmazott,
irodalmi vándorbotok
örököse, zarándoka,
te eszmék hivatalnoka.
Ünneprontó az ünnepen,
te országosan szemtelen,
feszengve hallgatott pimasz,
számonkérő hangú paraszt.
Rádszólnak, lásd, leintenek,
mosolyognak, legyintenek,
hagyják, hogy haragod kiöntsd,
- nem árt, ha ,,magában dühöng" -
S halálos indulataid
nem érti, kire tartozik.
@dr. jenőke (jenőke):

cserébe egy másik részlet:

Erdős Virág: Van egy ország

ez még bor de ez már abda
nem az összes csak a nagyja
aki tűri aki hagyja
aki tűrte aki hagyta
nem az összes csak a nagyja
vasárnap volt ahogy mindig
felöltöztek ahogy illik
csupa dolgos derék polgár
egy se ruszin egy se bolgár
olyan szépek hogy az csuhaj
egyik bérlő másik tulaj
kitűnőre szerepeltek
álmukban sem szemeteltek
nem engedték hosszú lére
elindultak a mi- sére
kukákat se borogattak
kutyákat se kurogattak
mise után leszavaztak
bezabáltak be is basztak
pöri volt tán isler is
jóllakott az isten is
nem az összes csak a nagyja
aki tűrte aki hagyta aki tűri
aki hagyja nem az összes
csak a nagyja
rajtam is múlt rajtam múlt
tegnap kezdődött a múlt
elkezdődött vége van
borzalom és béke van
semmi ágán lógó flakon
van egy ország ahol lakom
nevezd nevén szolgáld vakon
ma még bölcső ma már vagon
@Amadeus62: Pont elég, ha 2 ISIS harcos van köztük. Ezért nem kell egyet sem beengedni.
süti beállítások módosítása