Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2021/12/01/schmidt-maria-levele-a-guardian-ujsagirojanak „Ön mégis kinek képzeli... (2021.12.01. 18:13) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2015.07.08. 05:53 Fabius

Habony, te pöcs!

Olvasom, hogy nagy az öröm a Fideszben, Habonyt és baráti üzlettársát, Finkit éljenzi újra a pártvezetés. A menekült ügy fényes diadal, ami lelassította a népszerűség szabadesését, és sikerült stabilizálni a Fidesz támogatottságát. Legjobb indulattal és belsős - hízelgő - mérés alapján is 30% körül, de sebaj. Semmi nem volt drága azért, hogy ismét a kormánypárt tudja tematizálni a közbeszédet. Finkit amúgy sem zavarja, ha zsidó utáló homofób idiótáktól kapja a fizetését, Habonyról meg az elvek nélküli pöcs szobrát mintázzák majd a Makovecz szobor helyett.

Orbán, Rogán és Lázár elégedetten csettinthet, azt megcsinálták a fiúk.

Hogy tényleg mibe kerül, milyen hozadékokkal jár az nem számít. Egyes jóslatok szerint kitart(hat) a menekült buli akár a következő választásokig is, úgyhogy aki azt hitte ez a mostani kialakult acsarkodás már a vég, az tévedett. Ez a kezdet. Bár nehéz elképzelni hová lehet ezt még fokozni. Nagyobbat licitál a Jobbik Orbánékra? Tényleg hashajtóval fogják szopatni a menekülteket a szellemileg nem túl erősek?

migrans3.png

Szabadcsapatokat szerveznek gazdasági kivándorlók, hogy a londoni különítmény védje a hazát mikor hazajönnek szabira a fekete mosogatóból? Igen, ezt úgy kell érteni, azelőtt, mielőtt Cameronék kilépnek az Unióból, és hazazavarják őket megenni az Orbán lecsót aminek főzéséhez ennyire asszisztálnak.

migrans2.png

A betyárok nem csak nézelődni és jelenléttel demonstrálni járnak majd Szegeden a Nagyállomáshoz, a HVIM meg a Keletihez? Tényleg gyűlölettel fogjuk tölteni a mindennapjainkat a következő választásig csak azért, mert elég hülyék és kiszámíthatóak vagyunk mi "rendkívül okos és fenemód dörzsölt" magyarok Finki és Habony számára kisded játékai számára?

Nem mondom, hogy a menekültek dolgát nem kell kezelni sehogy.

De azt igen, hogy nem így. Viktorék nem a megoldandó problémát látják bennük, hanem a megszerezhető politikai hasznot. Az emberektől, sorsoktól sokkal fontosabb a közbeszéd tematizálása, a rövidtávú haszonszerzés. Ők tényleg leszarják ezek az emberek honnan jönnek és miért, nem érdekli őket az sem, hozzánk vagy máshová tartanak-e egészen pontosan. Csak az a lényeg, hogy legyen egy célcsoport akikre rá lehet mutatni: ne minket utáljatok a disznóságok, mutyik, egyéni gazdagodásra váltott hitek miatt, utáljátok a menekülteket mert nekünk az sokkal jobb lenne.

A kedveslakosság pedig megteszi nekik ezt a szívességet. Habonyárpád pedig mosolyogva alszik minden éjjel. Amíg egyszer csak elkopik a szerencséje és gazdasági kivándorlóvá nem válik maga is.

migrans_2.jpg

217 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr427608706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vakapad:

No, ha látom előbb, nem strapálom magam.
Köszi.

Mindössze az alábbihoz van megjegyzésem:

"_Hosszas huzavona után 1921-ben véglegesítették az összeget: 132 milliárd birodalmi (háború előtti) aranymárka. Ezt az éppen háborút vesztett Németország nem tudta fizetni (magának is nagy szüksége lett volna pénzre), ezért az amerikaiak először a Dawes terv alapján 1924-ben adtak kölcsönt Németországnak, amelyet az rögtön továbbíthatott is a franciáknak, akik így kaptak amerikai pénzt._"

1924-ben konkretizáltak a pontos összeget a Dawes terv elfogadásával, előtte évről évre változott.
*
...és én tévedtem abban, hogy 1980-at írtam lejáratnak. 1988 az, ahogy te írtad.
@parti_giano:

"_ annyit még hozzá tennék [...]! eszméletlen jó bizonyíték rá.

egy a gyékény:)
@parti_giano:
Nyilván leszarják, tehát nem rajta fog múlni az egészségügy reformja - már ezért is dögöljenek meg! - ,de egy mentálisan egészséges társadalomban Sándor Mária és az általa képviselt szellemiség példaértékű lenne. Persze ez a levéd szeméttelep, és elsősorban azoknak kellene vállalni a felelősséget érte, hogy azzá lett ami - akik ezt sohasem fogják...

Sok kedvencem van, de inkább nem rangsorolom őket.
Választok valamit a KV-k ból... hülyeségekkel nem érdemes foglalkozni.

Jó éjt!:))
@Knósszosz:
Rossz helyre szúrtam - bocs... de attól még vállalom.
'cakát!
@Knósszosz:

Jó éjszakát.

'Lesz még ünnep a világon.'

...és bármennyire is elképzelhetetlen, itt is:)
@Rodeo36:
466 - és ebben egyet értünk, párja nincs!!! - pedig; az 503 az nekem mindent vitt eddig - és marad is, de ez (és mások is) adják azt, amit...
Tudod...
@jaegtoer:
A porféta beszéljen belőled!!

Remélem, hogy megérem még azt, amikor a lányom aszongya: fater, én maradok inkább, mert kevesebb ugyan, de mégis jó itt a lóvé...

Addig én már nem élek, de hátha valaki a korosztályomból?! Jó éjt, megyek álmodni... erről is.
@Knósszosz:

az is elég lesz, ha azt mondja:

fater, én maradok inkább, mert jó itt ...

"Addig én már nem élek.."

DE!
@dr. jenőke (jenőke):

Van esti vers. Kerek a világ.)
@vakapad: tetszettek volna nem haboruzni...
A kephez hozzatartozik, hogy a nemetek behajtottak a 1871-es frakfurti beke keretiben, franciakra kiszabott jovateteli koveteleseket. A megallapitott oszeg 5 milliard francia frank lett, ami a korabeli francia GDP 20-23% felelt meg (a nemet GDP 20%). Azert ez jo kis transzfer volt.
Ezek utan meg a nemetek ugralnak ugy, hogy tulajdonkeppen jobban jottek ki a II V.-bol, mint a tobbi eu-s nemzet.
@Knósszosz: Én már sokszor nem tudom mit mondjak az enyémnek . A legutóbbi jó tanácsom valami olyasmi volt, hogy a világon mindenütt otthon van . Az otthona kiterjed az egész bolygóra . De ez is hülye tanács volt . Mindegy .
@glinolid:

1. Lecke

1870-ben Franciaország üzent hadat Poroszországnak.

2. Lecke

A német egyesítés 1871-ben történt.

3. Lecke

Olvasgass:

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9metorsz%C3%A1g_egyes%C3%ADt%C3%A9se

Részletesebben, Fazekas gimi:

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Ftortenelem.fazekas.hu%2Fuploads%2F256.doc&ei=RdydVe-SJMfNygOq05nICg&usg=AFQjCNFIyVTKnzZudUhZfsvUFFZ50Rkv0g

4. Lecke

"_Ezek utan meg a nemetek ugralnak ugy, hogy tulajdonkeppen jobban jottek ki a II V.-bol, mint a tobbi eu-s nemzet._"

Közhely, de igaz: Németország elveszítette a háborút, aztán megnyerte a békét(*).

[(*)Magyarázat: Oroszországot nem számítva Európa legnépesebb állama Németország 80 millió fő népességgel. Egy olyan 80 milliós népességgel, amely leginkább jogkövető, fegyelmezett, szorgalmas és dolgozni tudó és dolgozni akaró. (ebben talán a svájciak hasonlítanak hozzájuk leginkább) Ezért nem csoda, ha mind a franciák, mind az angolok ott és úgy akadályozták a német egység létrejöttét, azt követően a német gazdaság fejlődését és erősödését ahol és ahogy csak tudták.
Szintén közhely: Ha az európai országokat egy vonatként jellemeznénk, kétségtelen, hogy a mozdony szerepét Németország tölti be.]
@Knósszosz: azért pontosítanék, keresztényként a próféta nem játszik. ha valami hatalmas tévedés során szentté avatnák, akkor üstös szent jaegtorként kerülne a katalógusba. az összes kis hittanos ezen a neven röhögne.
@parti_giano:

A mohamedánok Jézust elismerik prófétának:)
@parti_giano:

" üstös szent jaegtorként kerülne a katalógusba. az összes kis hittanos ezen a neven röhögne."

A front elvonultával - látom - jól vannak a görényeid:)))))))
@jaegtoer: náluk még lehetsz akkor egy kába kő. főleg, ha így reggel, kávé előtt vesznek szemügyre.
@jaegtoer:

Élveztem a tegnapi eszmefuttatást.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az elméleti közgazdászok és a reálpolitikai csörte kimenete.

****

Öreg barátom szerint, aki tanári pályája kudarcának tartja Kusza Szemet, Artner a legokosabb közgazda manapság.
@Orica Középföldi: az a baj orica, hogy matolcsy nem csak a tanári pálya kudarca. egyedül a politikának köszönheti a lehetőséget.
jut eszembe, múltkor valaki leteremtett matolcsy reggeli linkeléséért. tempora mutantur et nos mutamur in illis.
Az emberi aljasság határtalan....

...és itt most a "hashajtózásra" gondolok...

ezek a szerencsétlen, legyengült,- feltehetően immunhiányos,- félig-meddig kiszáradt emberek megisszák a részükre - szemforgató módon, kedvesen - kínált "mérgezett" folyadékot...

Két eset lehetséges:

1) úgy hat a gyógyszer, ahogy általában a hashajtó, lesz tőle futkosás doszt, meg pánik a bevándorlóban, annak családjában, hogy milyen betegséget szedhetett össze az úton, és amennyiben jelzi a táborvezetés felé is, akkor meg aggódás afelett, hogy nem-e valamilyen fertőző betegség előjele-e,

2) egy rossz állapotban lévő, eleve kiszáradt, immunhiányos ember - szerintem - simán bele is halhat egy ilyen jó kis "poénba", de az emberölés előkészülete, kísérlete, vagy gondatlan okozása közül valamelyik bizonyosan "megállna".

Nem tudom belegondoltak-e ebbe a poéngyárosok, ha nem, az elég baj, ha meg igen, akkor meg még nagyobb a baj...
@parti_giano:

Nananana:)))))))))

Én egyetlen, örökzölddé nem érő zöldséget sem idéztem tőle.
kellemes napot!

nekem egy ideje nem fog "normálisan" az agyam, főleg amikor 1, 1 eszmefuttatásotokat olvasom...

@Orica Középföldi: :))))

te meg, adj tippet, hogy más ne "ELLEN"-ezze azt a címet (mert én a sok mocsok miatt, belebonyolódtam, és ez csöppet sem vicces...)
Azt mondja a Varga, nem ér rá ő arra, mert ő most a csizmát nagy uraknak varrja.:D

>"A NAV komoly munkát végzett, de lehet érzékelni, hogy a kitiltási ügy hatására a közbizalom sérült az adóhatósággal szemben, és ez mindenképpen lépéseket tesz szükségessé.
Ugyan nem ő, hanem Orbán Viktor rúghatja csak ki Vidát, de Varga szerint kellenek személyi változások, mert "a kitiltási ügy kezelése gyengítette a NAV mostani vezetését". A riporter rákérdezett, hogy akkor Vidának meg vannak-e számlálva a napjai, mire Varga kitérő választ adott: a NAV elnöke szerinte "addig látja el a feladatát, amíg a kinevező és a kinevezett kölcsönös bizalma megvan."<

index.hu/belfold/2015/07/09/varga_belengette_hogy_vida_ildikonak_repulnie_kell/
a MANYUP "elégetése" után újabb nyugdíj megoldást hoztak tető alá a fiúk. :(((

Kacifántos helyzetbe hozzák a külföldön is dolgozott nyugdíjasokat?

Ha például 16 évet itthon dolgozott, de legalább 5-öt pedig Amerikában, akkor magyar nyugdíjasként rosszul is járhat.

hvg.hu/kkv/20150708_Kacifantos_helyzetbe_hozzak_a_kulfoldon_i
Azért meglepetés mindenkit érhet ebben a világban, még azt is , akinek sok pénze.

www.ma.hu/kulfold/254666/Harom_evre_iteltek_Silvio_Berlusconit?place=srss

"A nápolyi első fokú bíróság nem jogerősen három év börtönre ítélte szerdán Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt. A vád szerint Berlusconi az olasz parlament egyik tagját lefizetve buktatta meg 2008-ban Romano Prodi kormányát."
akinek nincs a jövő hétre programja, annak itt egy kikapcsolódás víz mellett, sok zenével...

(még üdülés helyett is jó lehetőség.)

rockmaraton.hu/index.php
Merkel üzent a magyaroknak

Új célpontjai vannak az Európába irányuló migrációnak - mondta Belgrádban a német kancellár, azt ígérve: az EU segíteni fogja Magyarországot a menekültprobléma kezelésében. Az unió migrációs politikája már nem működik, túl sok terhet ró Szerbiára és Magyarországra - mondta ki Angela Merkel. Vucic szerb kormányfő arról beszélt, hogy megpróbálta lebeszélni Orbánt a kerítésépítésről.

hvg.hu/vilag/20150709_Merkel_uzent_a_magyaroknak
@guma:

Tényleg korán van:)) Csak jelezni akartam, hogy helyesen - ellenzékben.
Tarlós Lázárról. :)

"Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot. Egy politikai közösséghez tartozunk, feleslegesek ezek a viták, és nem is egészen értem Lázár Jánost. Nem vagyunk egymásnak felettesei, az életpályánk sem keresztezi egymást. Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá..."

www.origo.hu/itthon/20150707-alfoldi-robert-tarlos-istvan-fopolgarmester-fovaros-bkv-metro-orban-viktor-lazar-janos-olimpia-liget.html
bevéndorlásilag:
endresy.blogspot.com/2015/07/fekete-sarok-pokjai.html

@Fab. A MAgyar Ultrákat leseperték a FB-ról. A gyűlöletbeszéd elérte az ingerküszöböt a jelek szerint
szarakodik a gépem megint napok óta...

így még több hibát vétek (amit javítani sem tudok sokszor! :(((, mert még belépni sem tudok esetenként).

ráadásul még olyan dolgok is változtak amihez nem is nyúltam (legalábbis most mást mutat a képernyőm.)
szóval, nem elég, hogy hülye vagyok a dolgokhoz, de most még technika is bezavar rendesen... :(
Kolbászokrúl és kerítésekrűl

Kultúránk halála: a menekültek behurcolják a kolbászos szendvicseiket!

- Jó napot kívánok, államtitkár úr, ha lehetne néhány kérdésünk…

- Jó napot. Az utazást a saját pénzemből bonyolítottam, pedig a „Belvárosi sertéstelepek kialakításának tapasztalatai” című konferencián vettem részt Honolulun, közérdekből. Az unokaöcsém trafikjaihoz semmi közöm, a tizenhét szobás villámat szülői támogatással vettem, a Quaestor-ügyben…

- Elnézést, most nem ezekről érdeklődnénk.

- Nem? Talán a Celebvilág magazintól jöttek? Konzervatív, istenfélő, dolgos paraszti családban nevelkedtem. Korán csalódtam az MSZMP-ben. Kedvenc ételem a töltött káposzta, amit édesanyám úgy csinált, hogy…

- Ön a Földművelési Minisztérium államtitkáraként kifejtette, hogy a menekültek kolbászos szendvicsei betegségeket terjeszthetnek. Mire alapozza ezt a véleményét?

- Részint saját tapasztalataimra, részint tudományos szakmunkákra.

- Ön megette egy menekült szendvicsét, és belebetegedett?

- Nem, de dobozos kínait rendeltem egy este, és borzalmas álmaim voltak a keserű-savanyú csirkefalatok után. Képzelje, ott álltam egy szál gumicsizmában a Földművelési Minisztérium rózsaszín kalászokkal díszített kamionján a Pride-on, és a „Csíráztassunk melegházban!” című felvilágosító brosúránkat osztogattam a balliberális felvonaglóknak…

- Hát, ez valóban sajátos. És a tudományos eredmények?

- Már Trofim Liszenko is leírta „A búza a sarkkörön túl is megterem, ha az NKVD elég határozottan noszogatja” című alapművében, hogy „délről északra haladva egyre kevesebb a métely s nyavalya”; illetve idézném a Honvédelmi Minisztérium egy 1951-es jelentését: „...intézkedés történt a jelzőszolgálat felé, hogy fokozottabban figyeljék a légteret, nehogy a szelet kihasználva a jugoszláv diverzánsok kolorádóbogarakat, vagy gyújtólapokat kis léggömbökön bocsássanak be az ország területére.” A probléma, mint látják, nem új keletű.

- Hát, ez valóban megrázó. De mégis: nem sajnálja a terror és a nyomor elől menekülő családokat?

- Személyesen nagyon. Én is voltam már Tunéziában, szörnyű viszonyok uralkodnak ott. Az „all inclusive” prospektusban azt írták, hogy „háremhölgyek a pezsgőfürdőben”. Kérem szépen, csak kettő hölgy volt, nem három, pezsgő helyett meg valami szódavíz pezsgett a medencében. Mikor miniszter úrral elkezdtünk bort önteni bele, hogy legalább fröccsfürdőnk legyen, a kettő hölgyek ránk hívták a szállodaigazgatót. Sajnos a hivatalos tolmács az unokaöcsém volt, aki inkább a dohánykereskedelemben van otthon, mint az angolban, de annyit megértett, hogy legközelebb inkább az anyánk nemtommijében rendezzük meg „A vasból készült eke előnyei a háromnyomásos gazdálkodásban” című nemzetközi tudományos konferenciánkat... Szóval, emberileg érthető, hogy menekülnek, de engem nem azért fizetnek, hogy ember legyek, vagy hogy megértsek dolgokat.

- És mit gondol, mi a megoldás?

- Sűrű szögesdrótos kerítés. Amin nem jönnek át a mikrobik.

- Mikrobák.

- Azok sem. Amúgy pedig tartjuk magunkat a régi böllérbölcsességhez: „Ha a toron el akarod lopni a pálinkát, mindig csinálj valami látványos disznóságot!”

m.magyarnarancs.hu/konokdolgok/kolbaszokrul-es-keritesekrul-95648

A migránsok szendvicsei betegségeket terjesztenek – Elképesztő módon riogat az FVM-es államtitkár

hvg.hu/itthon/20150708_A_migransok_szendvicsei_betegsegeket_terj
a héten:

A nap, amikor Tarlós István nem bírta tovább, és lehülyézte Lázár Jánost

De bizonyosan csökkent értelműként utalt rá. A metró már az oroszoké. Cenzúrázták Nemes Gyula filmjét? És akkor jött az államtitkár és párját ritkító ostobaságot mondott. Szerdai hírek.

m.magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-nap-amikor-tarlos-istvan-nem-birta-tovabb-es-lehulyezte-lazar-janost-95659
A Jobbik egyszerre veszi be Washingtont és a BuzzFeedet

444.hu/2015/07/08/a-jobbik-egyszerre-veszi-be-washingtont-es-a-buzzfeedet/

kurvajókahszk!
Görögországban eljárás indult több, a Sziriza ellen kampányoló újságíró ügyében

444.hu/2015/07/08/gorogorszagban-eljaras-indult-tobb-a-sziriza-ellen-kampanyolo-ujsagiro-ellen/
@Orica Középföldi: :)))))))))))

hahahahaha

a saját szövegemben sajnos átugrom (nem látom) a hibákat.
Na, most megkapja majd ez a felvidéki gyerek is az Imola féle csökkent képességűektől, hogy "külföldi"...

hvg.hu/itthon/20150707_elege_lett_budapestbol_reisz_andrasnak
Ciprasz beszédétől leesett az Európai Parlament álla :)

Ezeket mondta Ciprasz:

- A megszorítási kísérletek nagyobb szegénységhez és adóssághoz vezettek, tehát megbuktak
- Az elmúlt öt hónapért teljes felelősséget vállal Ciprasz, de jó lenne, ha valaki felelősséget vállalna az elmúlt öt év megszorító intézkedéseiért
- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt
- Az uniónak demokratikusnak kell lennie, vagy megbukik
- Növekedésre kell koncentrálni, nem a megszorításra

privatbankar.hu/makro/ciprasz-europai-parlament-beszed-valsag-283371
@punkfrog: :)

közben azért pár másik adatot sem árt látni:

Adóelkerülés. „Minden görög férfit Jorgosznak hívnak, és van egy betonkeverője” – számol be a turista, miután hazatér a görögországi nyaralásáról. A megállapítás annyiban igaz, hogy már a válság előtt is rengeteg épületet lehetett látni, amelyből acélkandeláberek álltak ki vagy nem vakoltak be. Ennek az egyszerű magyarázata az volt, hogy a félkész házak után nem kellett adót fizetni – ezt a kedvezményt az előző kormány eltörölte, ami a bukásukat okozta. Az adóelkerülésnek egyébként is történelmi hagyományai vannak Görögországban, hiszen a több mint ötszáz éves török uralom alatt mindent meg kellett tenni, hogy az elnyomókat kicselezzék.
De komolyra fordítva a szót: míg Németországban a kirótt adóknak legfeljebb 2 százalékát nem tudja az állam behajtani, Görögországban a válság előtt is 40 százalék körül volt a kiegyenlítetlen adótartozások egyenlege, 2010-re az adóhatóság már a felét sem tudta behajtani az állami jövedelmeknek. 2014 végére 76 milliárd euróra (23 560 milliárd forint, összehasonlításképpen: a magyar GDP körülbelül 30 000 milliárd forint) nőtt az adótartozások összege, melynek nagy részét 2009 után halmozták fel. Ebből a kormány becslései szerint mindössze 9 milliárd eurót (2790 milliárd forintot) lehet beszedni, mivel a tartozók döntő többsége csődbe ment. Az is sokat elárul a görögök adófizetési hajlandóságáról, hogy a Chicagói Egyetem 2012-es tanulmánya szerint a vállalkozók hivatalosan bevallott jövedelmük 82 százalékát fordítják különböző fogyasztási és ingatlancélú hitelek törlesztésére, míg a görög orvosok, ügyvédek és könyvelők a teljes igazolt bevételüket. Amit nyilvánvalóan nem lehet kivitelezni, tehát igen valószínű, hogy a valóságban legalább kétszer ennyit keresnek, csak nem adnak róla számlát.
Ezért nem olyan meglepő, hogy a nemzetközi hitelezők a kormánynak csak az állami kiadások csökkentésére vonatkozói javaslataira vevők, míg a hatékonyabb adóbeszedéssel kapcsolatos ígéreteket erős fenntartásokkal kezelik. Sőt, egyes elemzők szerint, ha a mostani válságot túl is éli Ciprasz, könnyen a bukását okozhatja, ha az adóhatóság bekeményít.
@punkfrog:

Szórakoztató ez a szoros emberfogás:)))))
“A fiatal fiúk felajánlják, hogy majd alszanak az utcán” - 30 afgán menekültet fogadott be egy nő

www.hir24.hu/belfold/2015/07/08/a-fiatal-fiuk-felajanljak-hogy-majd-alszanak-az-utcan-30-afgan-menekultet-fogadott-be-egy-no/
@Gábris szomszéd:

Meghallgattam.
..."Sőt, én azt is elismerem, hogy, hogy nagyon sok külföldi, idegen akik ráadásul másképp is néznek ki mint mi, hiszen ezek olyan régiókból jönnek ahol az emberek sötét bőrűek, az az ijedelemre adhat okot a polgári lakosságban"
Idézet bejegyzésedből:
..."a demokratikus és toleráns többséget a Kossuth rádió reggeli adásában: "a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében"."

Mélázz el nyugodtan a különbségen.
Talán sikerül felfognod.

Megtisztelő válaszodra nem tartok igényt, te ki ferdítő...
@Orica Középföldi: én is érzem néha, hogy hagyni kéne...!:)))
@Gábris szomszéd:
"Alapjaiban baropmság. Illetve nem. Ugyanaz a féligazságokon alapuló retardizmus, ami... Honnan is ismerős? Honnan is? Megvan! Goebbels. Vagy Gyöngyösi? Esetleg Goebbels nyomán a Jobbik?"
@Gábris szomszéd:

1./ „- A megszorítási kísérletek nagyobb szegénységhez és adóssághoz vezettek, tehát megbuktak”
A megszorítási „kísérlet” azt célozza, hogy az az állam, amelynek eddig a saját pénze nem volt elég a megéléséhez, azaz más pénzét is igénybe vette, a továbbiakban ne szoruljon rá a kölcsönre (sőt, esetleg vissza is fizesse az eddigieket). Hogy a megszorítás „nagyobb szegénységhez” vezet, az természetes, azon senkinek nem szabad meglepődni, hogy nagyobb adóssághoz, az baj. Ez utóbbi okait kellene felderíteni, méghozzá Ciprasz kormányának, ha már a választásokon való indulással vállalta a felelősséget a kormányzásért.

2./ „- Az elmúlt öt hónapért teljes felelősséget vállal Ciprasz, de jó lenne, ha valaki felelősséget vállalna az elmúlt öt év megszorító intézkedéseiért.”
Erről nem tudom, mit jelent. Álljon ki Merkel vagy valaki, és mondja azt, hogy én vagyok a felelős? Mit változtat ez bármin? A megszorítás matematikailag jó irány, azért, mint „hibás döntésért” nem kell felelősséget vállalni, hogy mégis adósságnövekedés lett belőle, az már nem matematika, hanem valami más, és nem a megszorítások kitalálója a hibás, hanem a végrehajtó ország.
Ciprasz kormánya a „felelősséggel vállalt” öt hónapban ügyesen taktikázott, megpróbálta a racionális érvek ellen kijátszani az érzelmi kártyát, a népszavazással pedig elment a falon túlra is, és elintézte, hogy most már Merkelen múlik minden, hogy vállalja-e a thatcher-i kegyetlen szipirtyó szerepet, és a vele járó utálatot, jól kijönni az ügyből személyesen már képtelen.

3./ „- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt.”
Ez a „tartsák tiszteletben” nagyon úgy hangzik, mint egy újabb érzelmi zsarolás.

4./ „- Az uniónak demokratikusnak kell lennie, vagy megbukik.”
Lásd előző pont.

5./ „- Növekedésre kell koncentrálni, nem a megszorításra.”
Ez igaz – ott, ahol a többletpénzből többlet bevétel lesz adott időn belül. Görögország egyelőre nem ilyen hely, és Ciprasznak kell ahhoz elég sokat tennie otthon, hogy ilyen legyen. Nem látom egy rövidtávú feladatnak, azaz egyelőre a „növekedés”, mint program, szerintem zsákutca.

Az én állam leeséséhez Ciprasznak még azért mondania kellene egy-két dolgot, és félek tőle, hogy az EU nagyjai is így vannak vele.
@vakapad: "3./ „- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt.”
Ez a „tartsák tiszteletben” nagyon úgy hangzik, mint egy újabb érzelmi zsarolás."

Én tiszteletben is tartom, de ők is tartsák tiszteletben azt, hogy a többi eu-s tagország adófizetői nem akarják őket eltartani. Így is haszonélvezői a turizmusnak azzal, hogy náluk 9 százalékkal kevesebb az áfa, mint nálunk.
A jövőben fizessenek ő is több adót, teljesítsenek jobban, oszt abból tartsák el a költekező államukat. Úgy, mint a magyarok. Mi már nagyon jól tudunk teljesíteni, és az államunk meg nagyon tud költekezni. Ha a görögök is több stadijonyt építenek, akkor jobban is teljesítenek majd.:D:(
@anonymand: Örülök, hogy neked is sikerült leírni, amit Szelényi kimondott. "a sötétbőrűek ijedelemre adhatnak okot a polgári lakosságban" :)
@GeoCracker: Remélem ezt majd az első európai álldozataiknak is levezeted majd. :(
@vakapad:

esztírtad:
"A megszorítás matematikailag jó irány, azért, mint „hibás döntésért” nem kell felelősséget vállalni, hogy mégis adósságnövekedés lett belőle, az már nem matematika, hanem valami más, és nem a megszorítások kitalálója a hibás, hanem a végrehajtó ország."

mi az a valami más ha már olyan nagyokos vagy...

egyébként matematikailag sem jó irány

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Te képes vagy kihozni belőlem a legrosszabbat.

Már megint rosszul (ferdítve) idézel.
Aki nem képes a feltételes módot megkülönböztetni a kijelentőtől, aki, beszúr egy határozott névelőt és nem is veszi észre, hogy ezzel egy mondat értelmét megváltoztatja, az inkább ne üljön a gép elé baromságokat írni.
Setét voltál, setét vagy, s úgy tűnik, hogy az is maradsz.
Persze ehhez nekem semmi közöm, én próbáltam segíteni.
@Gábris szomszéd:

Idézőjelet akkor használunk, ha idézünk.
Jó lenne, ha te is megtanulnád.
Tanulj tinó, ökör lesz (ha lesz) belőled.
@Gábris szomszéd:
Veled, és a jobbikkal az a baj, hogy fogtok egy önmagában megálló tényt, majd egy erősen szélsőséges baromságot tesztek mellé. Holott egy tény önmagában tény. Ha általánosítasz akkor baromság.
Ilyen ez: Elfogtak egy cigány zsebmetszőt -> cigánybűnözés van -> vágjuk le a cigányok kezét.

Cserébe -> egy G-betűs nick beszólt egy fórumon -> a G.->betüsök sokat írkálnak -> verjük szét a G-betüsök kezét.

A Jobbik/betyár/hungauróra/fidesz komnplexum az utóbbi módon működik.
Ez vezetett már népirtáshoz párszor

Na ezért rühellem a jobbikot és a gárdákat
@Rodeo36:

1./ Érdekes lenne, ha a megszorítás az államháztartás pozitív elmozdítása érdekében matematikailag nem lenne jó irány.

2./ Az a más sokminden lehet. Nem az én tisztem kideríteni, hanem azoké, akik vállalták a kormányzás felelősségét (mint írtam).
@Sipi [CH]: Hát, a népszavazással mindenesetre valóban elérték, hogy senkire se mutogathassanak, bárhogy is alakul.
@vakapad:

#1. egy nagy baromság

a mexorításokkal (matematikailag) a korábbi GDP kb 30-40% -kal is csökkenhet, következésképpen az a gazdasági potenciál, hogy az adósság valaha visszafizethető legyen tendál a ZÉRÓ-hoz (a GDP összes eleme kisebb lesz kisebb jövedelemből bevételből lehetetlen többet költeni, az adózott (adóztatható) összegek exponenciálisan csökkennek sötöbö)

#2. az a más kizárólag egy valami lehet: úgy növelni az állami bevételeket, hogy beruházunk, a beruházási forrásokat behívjuk az országba és a helyieket ösztönözzük a mexorítások ellentettyével arra hogy beruházzanak és több munkahely legyen azok jobban fizessenek azaz az állam is tudjon mozogni...ezekből a bankok feltőkésítése is megoldható

megjegyzés Monte Carlo-ban nincs adó mégis nagyon jól prosperál és nincs náluk egyetlen vaskohó meg mezőgazdasági termelő szövetkezet

Donald Trump üvöltözik az összes leheccséges tévécsatornán, hogy ki kell tiltani az ilegális emigránsokat és az összes hoteljében meg egyéb szolgáltató egységében csakis azokat alkalmazza, mert azok kevesebbért többet adnak neki

na ez vagy te is és a hozzád hasonló demagóg dilinyósok

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Látom, most is a lapátnyelvedet rám öltötted. Reisz Andrist veled ellentétben kedvelem, írtam is róla a blogomban, hová lettek a régi időjárásjelentők, amíg te hallgattál, mint az a bizonyos a fűben.
Felvidéki magyar nem külföldi, esetleg neked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Itt a márc.17-i posztom, te hallgattál nagyokat, most bezzeg okos vagy a hvg után.
helyesimola.blogspot.hu/2015_03_01_archive.html
@anonymand: Ne erőlködj, pontosan tudod, hogy azt mondta. :)
@GeoCracker: Tehát most azt is megtanulhattam, hogy az általánosításért is mi vagyunk a hunyók. Gratula.:) Amúgy megint hülyeséget írtál. Pld. a cigánybűnözés kifejezés alatt csak a ballibantak vagy a műrettegő áldemokraták hiszik azt, hogy akkor ez biztos azt jelenti minden cigány bűnöző, pedig ilyet én sem mondtam soha az életben.
Arról már nem is beszélve, hogy te már az európai főügyészség vezetőjének nyilatkozatát is szélsőséges baromságnak hívod. :)
@Gábris szomszéd: még mindig sor van muterodnál?... egyet fizet, a második menet ajándék, vagy mi?...
@Sir Bates dö Hól: Erről kérdezd inkább a saját anyádat. :)
@Gábris szomszéd:

Viccos vagy te!
Megadsz egy hivatkozást, amiből "idéztél".
Amikor kiderül, hogy nem idézet volt, hanem a te sajátos félrehallásod, akkor ahelyett, hogy tévedésed belátnád, olyat tulajdonítasz nekem (idézőjelben!), amit én nem írtam le.
Azok után, hogy becses figyelmedet felhívom arra, mit is jelent az idézés, akkor pedig azzal jössz, hogy erőlködöm.
Rövidke kis polémiánkból elég nyilvánvaló, hogy sajátos eszköztárad része a ferdítés, a pontatlanság, a hazudozás, valamint a szövegértelmezés nehézségeivel való küzdelem.
Ne add föl!
Még az is lehet, hogy egyszer megérted, hogy mit hallottál, mit írtál helyette (idézőjelek között!).

Egy néger bányász seggében a Negró nem olyan setét...
@anonymand: Figyelj fényességes értelmű. Szelényi ugyanúgy kimondta az említett szavakat a te idézetedben, mint az enyémben. Ennek jelentése és értelme a te kozmetikázásod után is ugyanaz. (sötét bőrűek ijedelemre adhatnak okot a polgári lakosság körében) Szerintem felesleges ezt tovább félre "magyaráznod" mert egyre inkább belegabalyodsz a saját piszidbe. :)
@Gábris szomszéd:

itt van még némi értelmezni való neked.évek óta küzdesz ezekkel is:

"El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!"

"az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt"
@Gábris szomszéd:
Igen, az általánosításért az általánosítók a hunyók. Ez ilyen baromi egyszerű.

Amellett, ha az Istennek megfelel az adott ember adott cselekedetének elbírálása végítéletileg, akkor nekem is megfelel az az álláspont, hogy egy adott btk-s ügyet az adott elkövetést illetően az adott személynél kell vizsgálni és értékelni.

Az belügy ami erre képtelen, egy politikai hulladék, és az, aki ezen túlterjeszkedő általánosításokat tesz az egy barom. Tőlem lehet főügyész is. Ő is csak isten állatkája (mondaná Gorcsev)
@Knósszosz: Hányszor avatták azt a videoton-pályát? Háromszor, mint a Várkertet? Nem. Nauyge. Az a baj. Potemkin tehet mindenről.
@GeoCracker: "Igen, az általánosításért az általánosítók a hunyók. Ez ilyen baromi egyszerű."

Akkor most már megnyugodtam a bunkó jobbikosok vagy a hülye magyarozók miatt. :)
@Gábris szomszéd:

A derék képösszeszerkesztőnek el tetszett felejteni a táblára applikálni azt a szót, amelyik Gyurcsányt ismerve hiányzik onnan. Az a szó az "igazságtalanul". Igazságosan mindenkit szabad bántani, akár a legdurvábban is, és Gyurcsány nem siet majd a védelmére.

A kép hát egy hazugság, de már hozzászoktunk, hogy éjjel nappal.
@Gábris szomszéd:

A tanár osztályba való bejövetele ijedelemre adhat okot a nebulók egyik-másikában. Főleg azokéban, akik nem készültek. Javasoltatik tehát egy kerítés húzása az osztályterem bejárata elé, a kirándulásra szánt osztálypénz felhasználásával.
@vakapad: Igen és te határozod meg mi az igazságos és mi nem. Megint a humorfesztiválra készülsz? :)
@Gábris szomszéd:

Bizony. Te is magad szoktad, ahogy Gyurcsány is, és (mint tudjuk) szerinte a Jobbik bántása igazságos, mert nem européer jellegű alapvetéseik vannak.
@Gábris szomszéd:

Akinek ilyen súlyos gondjai vannak a mondatértelmezéssel, az ne akarjon kioktatni senkit.
Még engem sem.
Aki úgy "idéz", hogy megváltoztatja a tartalmat, az hazug, ferdítő, csúsztató bunkó.
Egyébként pedig értékeld újra "áldásos" tevékenységed.

"Szelényi ugyanúgy kimondta az említett szavakat a te idézetedben, mint az enyémben." - megint hazudsz.
Én idéztem, te ferdítettél.
"Ennek jelentése és értelme a te kozmetikázásod után is ugyanaz." - az idézetek értelme nem ugyanaz.
Persze erről hiába írok bármit, felfogni úgysem vagy képes (legalábbis nem voltál).

Valóban mosolyogni lehet azon, hogy nem vagy képes megindokolni, miért is köllött idézőjelbe téve más tartalmat írni, mint a valóság.
Ez van.
Hazudsz, ferdítesz, félremagyarázol, és mást hibáztatsz.
Kitalálom.
Fidesz hívő vagy.
@anonymand: Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik. :) Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva.
@GeoCracker:
Erre vonatkozó hiteles információm nincs, szóval ennek hiányában nem tudok nyilatkozni. Az viszont biztos, hogy egy avatás is teljességgel szükségtelen volt - ha volt. Volt?

Mindegy is, ha ezeket a feleslegesen az ablakon kidobott milliárdokat a dongalábú, agyon ajnározott három ballábas zabigyerekeik helyett arra áldozták volna ami megoldásért könyörög, akkor nem lenne téma a hármas metró. Felújított infrastruktúrával, európai színvonalon szállítaná azt a tömeget, amely nap mint nap több, mint amennyit a Magyar Álomvasutak...

Csakhogy ehhez nem egy tolvaj kormány kellene, hanem egy felelős? Igen! Még egy jobbikos csürhét meg kell tapasztalni a magyar szürkemarhának, hogy észhez térjen. Ezért aztán a változás - véleményem szerint - arrébb van még. Nagyon arrébb... minden nappal messzebb kerülünk Európától. Akinek ez tetszik, az teljesen hülye, de nem vagyunk egyformák - szerencsére! Gondolom te sem szeretnél szegedicsanád lenni?... Én sem, maradjunk ennyiben:))
@Diorella Queen:
Nem volt hülye tanács - ez csak az én véleményem, viszont meg vagyok győződve róla - ott van a hazád, ahol jól érzed magad.

Ebből adódóan lehet London is, vagy épp Elbaszán. Utóbbi nem Magyarország, bár lehetne... ez Albánia egyik városa. Multikultinak kell lenni, a süket nacionalizmust meg a kukába dobni. Lódz-ban is jól érezni magadat, meg Tossa del Mar-ban és San Feliú de Guixolsban is... na, az a valami!

A populnacionalistafidexes süket szöveg az semmire sem való, sehová nem vezet, csak a pöcegödörbe.

Üdv!
@Knósszosz: Viktor igazán nyithatna egy teknősfarmot. :)
@Knósszosz: Szerintem meg pont úgy színes a világ ha magyarok is vannak benne. Tele vagyunk mi is értékekkel és ez bőven nem "süket nacionalizmus". :)
@parti_giano:
Bádogok a lelki görények, mert az övék minden ereszcsatornáknak országa - ezt itt tapasztalom small pesten éppen.

Nehéz megállni, hogy... de erőt veszek magamon.
A süket magyar annyi mindent bevesz... de ha szólok, még ő küld el a picsába, mert mi közöm van hozzá?!
Semmi, soha többet nem koptatom a pofámat, szívja csak be mindenki, akinek jól esik. Salúd!
@Gábris szomszéd:
És ki lövi ki, ha nem tuti az ellátása teknőcöknek?
@Gábris szomszéd:
Nem ezt mondtam, de érezd magad jól az Adrián, fasza hely...
@Knósszosz: Köszi szerintem nem lesz nehéz. :)
@Gábris szomszéd:

"Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik. :) Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva." - ez annyira tetszik, hogy teljes egészében idemásoltam.
Részletezzük, mert érdemes.
"Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik." - nem nagyképűség, hanem javító szándék az, ami miatt bejegyzésedre reagáltam. Amit sejtettem az beigazolódott, hogy amit "idéztél", az nem úgy hangzott el.
Ez téged persze nem zavar, hiszen szándékosan torzítottál. Ami teljesen nyilvánvaló az az, hogy képtelen vagy mondatot értelmezni.
"a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében" - jelentése az, hogy csak azért, mert valakik sötét bőrűek, azoktól tartani köll.
"Sőt, én azt is elismerem, hogy, hogy nagyon sok külföldi, idegen akik ráadásul másképp is néznek ki mint mi, hiszen ezek olyan régiókból jönnek ahol az emberek sötét bőrűek, az az ijedelemre adhat okot a polgári lakosságban" - a rádióban elhangzott mondat értelme pedig (a kiragadás helytelenségéről később) az, hogy előfordulhat, megeshet, lehetséges az ijedelem a sötét bőrű emberek okán.
Teljesen nyilvánvaló (szavaidat használva), hogy nem azonos jelentéssel bír a kiragadott rész és az idézett mondat.
A kiragadásról.
Ha én azt állítom, hogy egyesek szerint aki másképp vélekedik egy dologról az buzi. Ebből a mondatból kiragadva a "aki másképp vélekedik egy dologról az buzi" mondatrészt, egyáltalán nem azt adod vissza, amit írta.
Teljesen nyilvánvaló.
Számomra, aki "nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz".
Neked persze még mindig nem biztos, hogy világos.
Jogos a vigyor. :)

"Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva." - el köll keserítselek. Minekutána végighallgattam az általad figyelmünkbe ajánlott riportot, eddigi véleményem nem sokat változott Szelényiről. Középszerű, vagy még annyira sem érdemesített politikus(nő), akinek bár a beszéd lenne a kenyere, nem igazán képes felnőni a feladathoz. Ebben a riportban egészen biztos nem.
Kurz und gut, nem ugranék utána sehova.
Tévedtél.

Azt azért nem ártana megpróbálnod megmagyarázni, hogy miért is ragadsz ki önkényesen félmondatot, miért teszel idézőjelbe olyat, ami nem idézet (még az én szavaimat is ferdítve "idézted")?
Genetikusan vagy tisztességtelen, keveset ittál és leesett az alkoholszinted, avagy a szemináriumon előírták nektek, hogy csúsztatni, ferdíteni köll?
Miért?
@anonymand: "a rádióban elhangzott mondat értelme pedig.... az, hogy előfordulhat, megeshet, lehetséges az ijedelem a sötét bőrű emberek okán."

Örülök, hogy ismét egyetértesz velem, én is pontosan ugyanezt mondom és nem azt amit bele akarsz magyarázni a résztemről. :)
@anonymand: sub kavics nagy dns-szortírozó, a gedeon-masa kombó is terra incognita számára, s -cookkal ellentétben- a vágy sem él benne, hogy azt felfedezze... sz'al egy nem túlzottan jó képességű bigott barom, ki mindennek ellenére a krémjét adja a jobbik propagandistáinak... mon dieu, vakok között...
@Gábris szomszéd: vagy menthetetlenül hüje vagy, vagy csak fostalicska, viszont egyik esetben sem érdemes dialógusba bonyolódni veled...
@Sir Bates dö Hól: Örülök, hogy sikerült ismét felvázolnod jövőbeli közös terveinket. :)
@Gábris szomszéd:

Már megint bizonyítod, hogy hülye vagy.
Ölég részletesen elmagyaráztam, hogy miért ne add a fejed kommentálásra, ha egyszer képtelen vagy a szavak értelmezésére.
A kérdéseimre választ nem adtál.
Magyarázattal sem próbáltál szolgálni.
Részemről a nyelvoktatásnak vége.
Szerezz örömöt magadnak.
Akár úgy hogy kiforgatod mások szavait, mondatait, akár másképp.
Pá!
@Sir Bates dö Hól:

Helytelen kötőszót használtál.
Ajánlom a "vagy" helyett az "és"-t
És a dolgok máris a helyükre kerülnek...
@Sir Bates dö Hól:

..."egy nem túlzottan jó képességű bigott barom, ki mindennek ellenére a krémjét adja a jobbik propagandistáinak..." - egyrészt, nem nem a legalja, vettem a fáradságot, hogy megpróbáljam az igazság keskeny, ámde annál rögösebb útjára rávezetni.
Belátom kudarcot vallottam.
Másrészt az a nagy szomorúság számomra (nagyobb mint Lázáré), hogy sajnos az ilyen és hasonlóan bigottoknak köszönhető a jelenlegi kormány.
(Mennyi esze lehet annak, azoknak, aki(k)nek választási "programnak" elegendő annyi, hogy "Folytatjuk!"?)
És ezeréves kultúrára hivatkoznak olykor.
Ők döngetik a mellüket kereszténységükre hivatkozva, pedig mi viseljük a keresztet.
A magam részéről egyre fogyó türelemmel...
süti beállítások módosítása