Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.07.08. 05:53 Fabius

Habony, te pöcs!

Olvasom, hogy nagy az öröm a Fideszben, Habonyt és baráti üzlettársát, Finkit éljenzi újra a pártvezetés. A menekült ügy fényes diadal, ami lelassította a népszerűség szabadesését, és sikerült stabilizálni a Fidesz támogatottságát. Legjobb indulattal és belsős - hízelgő - mérés alapján is 30% körül, de sebaj. Semmi nem volt drága azért, hogy ismét a kormánypárt tudja tematizálni a közbeszédet. Finkit amúgy sem zavarja, ha zsidó utáló homofób idiótáktól kapja a fizetését, Habonyról meg az elvek nélküli pöcs szobrát mintázzák majd a Makovecz szobor helyett.

Orbán, Rogán és Lázár elégedetten csettinthet, azt megcsinálták a fiúk.

Hogy tényleg mibe kerül, milyen hozadékokkal jár az nem számít. Egyes jóslatok szerint kitart(hat) a menekült buli akár a következő választásokig is, úgyhogy aki azt hitte ez a mostani kialakult acsarkodás már a vég, az tévedett. Ez a kezdet. Bár nehéz elképzelni hová lehet ezt még fokozni. Nagyobbat licitál a Jobbik Orbánékra? Tényleg hashajtóval fogják szopatni a menekülteket a szellemileg nem túl erősek?

migrans3.png

Szabadcsapatokat szerveznek gazdasági kivándorlók, hogy a londoni különítmény védje a hazát mikor hazajönnek szabira a fekete mosogatóból? Igen, ezt úgy kell érteni, azelőtt, mielőtt Cameronék kilépnek az Unióból, és hazazavarják őket megenni az Orbán lecsót aminek főzéséhez ennyire asszisztálnak.

migrans2.png

A betyárok nem csak nézelődni és jelenléttel demonstrálni járnak majd Szegeden a Nagyállomáshoz, a HVIM meg a Keletihez? Tényleg gyűlölettel fogjuk tölteni a mindennapjainkat a következő választásig csak azért, mert elég hülyék és kiszámíthatóak vagyunk mi "rendkívül okos és fenemód dörzsölt" magyarok Finki és Habony számára kisded játékai számára?

Nem mondom, hogy a menekültek dolgát nem kell kezelni sehogy.

De azt igen, hogy nem így. Viktorék nem a megoldandó problémát látják bennük, hanem a megszerezhető politikai hasznot. Az emberektől, sorsoktól sokkal fontosabb a közbeszéd tematizálása, a rövidtávú haszonszerzés. Ők tényleg leszarják ezek az emberek honnan jönnek és miért, nem érdekli őket az sem, hozzánk vagy máshová tartanak-e egészen pontosan. Csak az a lényeg, hogy legyen egy célcsoport akikre rá lehet mutatni: ne minket utáljatok a disznóságok, mutyik, egyéni gazdagodásra váltott hitek miatt, utáljátok a menekülteket mert nekünk az sokkal jobb lenne.

A kedveslakosság pedig megteszi nekik ezt a szívességet. Habonyárpád pedig mosolyogva alszik minden éjjel. Amíg egyszer csak elkopik a szerencséje és gazdasági kivándorlóvá nem válik maga is.

migrans_2.jpg

217 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr587608706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"sikerült stabilizálni a Fidesz támogatottságát. Legjobb indulattal és belsős - hízelgő - mérés alapján is 30% körül, "

kizárt. én úgy vélem, max 1-1,3m stabil fidesz szavazó van kis hazánkban, nem több.

"Egyes jóslatok szerint kitart(hat) a menekült buli akár a következő választásokig is"

kizárt. ugyan sikerült európai szintre emelni a problémát, de pont ezért nem fog menni. az eu nagyon gyorsan fog rá megoldást találni, többek között azért is, hogy ennek a kis káejrópai pöcsfej diktátornak letörjék a szarvát.
az emberek félelmeire könnyű játszani. rezsicsökkentésre sem szánnak pénzt, mert már azt is lenyúlják.
a menekültügyet pedig kezelni lehet, de könnyebb úszítani.
@Secnir: nem könnyű ezt még eu szinten sem megoldani. ez az egész a szemét populistáknak kedvez.
A menekülteknek volt elég bajuk. Majd most mi is gyártunk problémát, szégyen.
FAB nem, hogy örülnél, hogy ilyen szarul kezeli és lovagolja meg a fidesz a bevándorlási kérdést. Ha ezt is olyan jól csinálnák mint a ballibek a végén még ismét 50-60% lenne a támogatottságuk.
Most komolyan, kellene az nekünk? :)
Betyársereg: ételt oszt...hashajtósat...gyereknek is...gondolják: "jó vicc volt" röhögnek és örülnek, hogy "róluk szól a dal" A gonoszság fondorlatos...és erre mondja Gábris: "semmi törvénytelent nem tesznek" hát nem...csak az emberiség veszélyes gulladékai
Nácikok cicaharcává degradálja a közéletet finkensteinbirnbaumhabony agytröszt milliárdokért,ezek a gecik az utolsókat is belénk rúgják mielőtt elfoglalnák helyüket a csatornában maszop mellett.Nem kell ellenség sem az országnak ha ilyen analfabéták vezetik.
@Gábris szomszéd: Keleti gyökereid már várnak artuka.
@Secnir:
- A 30% gondolom a szavazni hajlandó körre vonatkozik, a választáson meg úgy is az számít igazán.
- Nem látom, hogy az EU-s finomkodós-naivkodós bürokrácia bármit is gyorsan és hatékonyan oldott volna meg. Tele vannak olyan problémákkal, aminek a lehetősége sem merült fel bennük, így a kezelésével sem tudnak nagyon előre jutni, és a bevándorlási kérdést is ilyennek látom.
@Toportyán Zsóti: Na rakd fel gyorsan a fejlevágós meg a vegyialis lemezt. :)
@Gábris szomszéd:

Most hogy áll a dolog nálatok? A hashajtós dologtól azért még simán felfordulhat a gyomrom, undorodva ettől a dedós, gúnyolódós, kárörvendős szemétkedéstől, vagy már azért is meg fogom kapni, hogy "Akkor fogadj be két menekültet, ha ennyire szereted őket!!!"?
"Arthur J. Finkelstein és kevésbé ismert amerikai kollégája, George Birnbaum 2008 óta ad tanácsot Orbán Viktornak, nem csak kampányidőszakban.
A kormány sokáig titkolta a kapcsolatot, de nemrég váratlanul Orbán is elismerte, hogy szoktak találkozni.
„Finki”, ahogy a kormányfő köreiben becézik, azon kevesek közül való, akikkel Orbán kimondottan baráti viszonyt ápol, és akit bármikor szívesen fogad a dolgozószobájában.
Habony Árpád mellett egyértelműen ő a miniszterelnök legfontosabb tanácsadója.
Szinte soha nem nyilatkozik, most viszont rábukkantunk egy négy évvel ezelőtti felvételre, ahol hosszasan fejtegeti szakmai nézeteit."

Megható, ahogy a meleg, zsidó tanácsadót a kormányfő köreiben becézgezik... gondolom ciróka-maróka, seggrepacsi is van, a kis huncut keridömikkel...

"A bűnbakok kora

A republikánus tanácsadó eztán a 2011-es kairói megmozdulásokra utalva arról beszél, hogy olyan gazdasági és munkavállalói krízis van kialakulóban az egész világon, ami újraírhatja a világpolitika alapvetéseit. Az arab tavasz valójában kevésbé a politikai szabadság iránti vágyról, inkább a munkanélküliségről, a gazdasági válság miatti elkeseredettségről, és az ezekből táplálkozó félelmekről szól. Ezalapján Finkelstein azt valószínűsíti, hogy a világpolitikai változások nem forradalmi demokratikus átmeneteket, inkább újabb erőskezű vezetők és politikák előretörését és uralmát hozzák majd el. Ezen a ponton váratlanul

példaként említi magyar ügyfele, Orbán Viktor egyik ellenfelét, a Jobbikot

amelyik látványos erőket tudott utcára vinni erősen cigányellenes politikájával 2010-ben, és csak két százalékkal maradt el a baloldal mögött, de felhozza Marine Le Pen francia Nemzeti Frontja valamint a skandináv anti-muszlim pártok sikereit is. Az Egyesült Államokban, teszi hozzá, ugyanezt a politikát a Tea Party testesít meg, csak ott a mexikóiak a gyűlölet céltáblái. A lényeg, hogy a krízis hasonló geopolitikai trendeket indít majd be, mint a 30-as években, és főként Közép-Európában – ha enyhébb formában is, de – megint az erős vezetők iránti igény kerekedik majd felül. Ez ideális klíma a politikai bűnbakok kijelölésére, amit, ahogy meséli, ő is kihasznált az OSD és Petr Necas 2010-es kampányában, ahol „ha a szocikat választod, a görög utat választod” szlogennel nyomultak. Az valójában csak helyi illetve környezeti adottság, hogy épp melyik csoportot lehet megbélyegezni. A lényeg, hogy

legyen ellenségkép.

Egy ilyen válságos környezetben, nagy munkanélküliség esetén ugyanis

„a xenofóbia és a szupernacionalizmus”

nyer teret. Az előadás legvégén, egy kérdésre válaszolva ehhez kapcsolódóan mond még egy idegvágó példát.

„A politika ma nem racionalitásról, hanem érzelmekről és dühről szól. Ha arról beszélsz, hogy ebben a hét pontban akarom megreformálni a nyugdíjrendszert, soha nem fogsz nyerni, viszont ha azzal kampányolsz, hogy ezt vagy azt a csoportot kidobod az országból, inkább lehet esélyed.”

444.hu/2015/07/06/mondj-valami-igazat-hogy-elhigyjek-ha-kamuzol-igy-dolgozik-orban-amerikai-fotanacsadoja/
.
Múlnak az évek, fogy az ellenség. Mi lesz így a háborús stratégiával?
Gyurcsány már volt, bankok, rezsi, bevándorlók és megélhetőségi csapatok voltak, külföldi cégek voltak, a parlagfű még van és így tovább...
Mi lesz a fidesszel 2017 évben?
- - Finkelstein: Nincs más hátra kedves Viktor. Holnaptól te leszel a fidesz ellensége, ha nyerni akarsz.
@KÁTÉó53éúétr6: Nemodabuda kéremszépen hiszen néhány nappal ezelőtt Szelényi Zsuzsa az Együtt 2014 parlamenti képviselője, az alábbi szavakkal riogatta a demokratikus és toleráns többséget a Kossuth rádió reggeli adásában:

"a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében".

Naugye :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne zsidózz mert jön az admin és kibasz. Bár most ha jól tudom épp nyaral. :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Attól nekem is hányingerem van és bunkóságnak tartom. Ettől függetlenül, ahogy FAB is írta kezelni kell a problémát, amely semmiképp sem elbagatelizálható.
@Gábris szomszéd: Te azzal helyesled a saját tetűid gonoszságát, hogy másutt elnéztél egy serkét? miért csodálkozom!?....mindig így teszel
@KÁTÉó53éúétr6: Nézi akinek hat anyja van. Épp most írtam le, hogy bunkóságnak tartom azt a húzást.
@Gábris szomszéd: nem érted mi?
te is ott üvöltesz, a fidesszel együtt a menekültek ellen!
te is annak a célcsoportnak vagy a tagja, akikre számítottak.
és még büszke is vagy rá!
@dr. jenőke (jenőke): mindig leszenek ellensegek. amig igeny van rajuk a plebs reszerol. orbanek azert sikeresek, mert igeny van rajuk es az altaluk hirdetett ertekekre, eszmekre.
Viszont sokan kifigurázták ezeket a szerencsétlen hülye táblákat!:))
@Gábris szomszéd: mondjuk erdekes, hogyha az idezojelbe tett szovegre raguglizol, akkor az egyedul a te varanusos hozzaszolasodat dobja ki....
@Gábris szomszéd: és igaza van, ha ezt mondta, hiszen te is be vagy szarva tőlük!
Müller Péter Sziámi az alábbi szöveget posztolta. Mit mondhatnánk még erre?

bevándorló vagy kivándorló vagy?
ideküldtek, vagy a menekültek sorából vagy egy?
mindegy, a lényeg, hogy takarodnod kell.
a határra mész, vagy a halálba érsz, az nekünk egyre megy.

az élet szeretett téged, és ez valahogy éltetett
bádogváros a sivatag szélén: megvolt a jó helyed
elég volt a semmi is az életben levésre
megvoltál, és nem gondoltad, hogy ez talán kevéske
de menekülnöd kellett, és otthagynod a földet
ahol a nap táplált, és a vademberek az életedre törtek
Most itt vagy végre, az Ígéret Földjén
Hol tejjel-mézzel folyik a törvény
De Európában még több a gyilkos
Itt szögesdrót van, és a barakk nyirkos

a tenger kivetett téged, ahol partot ért
és rögtön készült rólad egy alapos kartoték
lélekvesztőn jöttél a karodban a gyermek
terelnek, mint az állatot, és gumibotokkal vernek
egy szavukat sem érted, most lerogyhatsz csupán
és sóvárogni kezdesz az otthoni gyilkos után

furcsának tűnik innen, ahol léleksivatag nő
az a semmi, az volt a minden. Itt az Írás nem érthető
mert arról prédikálnak, hogy neked itt nem lesz hely
bevándorolni tilos, megint kivándorló leszel
menekülnöd kell, és itt hagynod a földet
ahol a nap se süt, és könyörületből az életedre törtek

Itt jártál, az Ígéret Földjén
De itt is az önző téboly a törvény
Európában még több a gyilkos
A mosolyuk nyájas, a tenyerük nyirkos.

kivándorló vagy bevándorló vagy?
ideküldtek, vagy a menekültek sorából vagy egy?
mindegy, a lényeg, hogy partra ne szállj.
egy szigetre mész, vagy a halálba érsz, az nekünk egyre megy.

magyarnarancs.hu/lokal/bevandorlo-vagy-kivandorlo-vagy-95633
"Úgy tudjuk, a meggyötört embereket nem különösebben félemlítette meg a Betyársereg megjelenése, hosszú útjukon számos, ennél durvább atrocitás érte már őket."
A migránsok szendvicsei betegségeket terjesztenek – Elképesztő módon riogat az FVM-es államtitkár

hvg.hu/itthon/20150708_A_migransok_szendvicsei_betegsegeket_terj
Az itthoni taktikázásoktól, trükközésektől és kamuzásoktól már folyamatos hányingerem van.
Motoszkál bennem azonban egy olyan kérdés, amelyre nem tudom a választ:
Ha már az USA vezetésével nagyon jól sikerült demokratizálni egyes észak-afrikai, közel-keleti és ázsiai országokat, akkor a vándorokat miért nem szállítja el saját hazájába a hatalmas tengeri flottájával ahelyett, hogy jelentős súlyú és kiterjedésű európai konfliktus-halmazt okozzon?
(megjegyzés: eddig nem találkoztam olyan fontos információval, amelyből tudhatnék a válságövezet közvetlen közelében levő Izrael humanitárius vállalásáról és azzal kapcsolatos intézkedéseiről)
felesleges a duma, a lényeg az ez:

Van az a pénz, hogy nem zavar a bevándorló

Aki képes egy halom pénzt magyar államkötvényben tartani, azt tárt karokkal várjuk, még állampolgár is lehet.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F07%2F08%2Fvan_az_a_penz_amiert_nem_zavarnak_a_bevandorlok%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jaja. annakidejen egyebkent az unio berzenkedett is ellene, mivel gyakorlatilag barmekkora maffiozo, diktator, barki unios allampolgarsagot bir maganak vasarolni, nem kell semmifele elbiralas, hogy megis kicsoda, micsoda, menekult, vagy elole kell menekulni.
A finkelsteinizmus non-puls ultraja meg mindig az MSZP-SZDSZ-s "23 millio roman" kampany volt. A fidesz kispalyas melletuk.
mert ugye vannak fontos dolgok:

Az ÁSZ szerint az alacsony vezetői fizetés a megoldandó probléma az állami cégeknél

Amit most bónuszban vagy prémiumban kapnak, azt inkább kapják meg alapfizetésként, hangzik a forradalmi ötlet.

444.hu/2015/07/08/az-asz-szerint-az-alacsony-fizetes-a-megoldando-problema-az-allami-cegeknel/
@glinolid: ühüm

2518 külföldin gazdagodhattak a letelepedési kötvénnyel seftelő offshore cégek

Ugyanis idén május 31-ig összesen ennyi külföldi kapott tartózkodási engedélyt magyarországon azért, mert letelepedési kötvényt vettek a Rogán Antal által beajánlott lenyomozhatatlan cégektől. Ennek persze semmi köze a bevándorláshoz. Családegyesítés miatt további 4515 engedélyt osztottak ki 2013 eleje óta. (Magyar Nemzeti / MTI)

444.hu/2015/07/08/2518-kulfoldin-gazdagodhattak-a-letelepedesi-kotvennyel-seftelo-offshore-cegek/
egy kis világgazdaság:

Öt nap maradt a görögök és Európa tragédiájának elkerülésére
Ha vasárnapig nem sikerül megoldást találni, akkor nehéz szívvel ugyan, de bevállalják a Grexitet.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ot_nap_maradt_a_gorogok_es_europa_tragediajanak_elkerulesere.600218.html

-

Folytatódik a kínai tőzsdei összeomlás
A kínai értékpapír-piaci felügyelet szerint pánikhangulat uralkodik a tőzsdén. A kormányzati intézkedések nem használnak, ma hajnalban tovább szakadt a piac.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/folytatodik_az_osszeomlas_a_kormany_tehetetlen.600228.html

-

Már szivárog a kínai kór Európába
Csökkentek az újautó-eladások Kínában; a német autógyártók árfolyama esésnek indult.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/mar_szivarog_a_kinai_kor_europaba.600233.html
@glinolid: aham, a mi elvtársunk jó elvtárs, a mi gyülőletkampányunk jó kampány. szerintem aljas mindkettő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ja, az egészségügyiek meg örüljenek a bérpótléknak. mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek, ahogy már deutsch is mondogatta.
@parti_giano:

Van még Mérésügyi Hivatal, vagy csak mérleghitelesítés?
@Sipi [CH]: Mondjuk Kossuth rádió archívum július 3 reggel fél 7 körüli időpont.
@jaegtoer: múltkor ezt egy justitia nevű hölgy kérdezte tőlem. elküldtem a hivatalba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor ez a nap is eljött, és nagyjából ki is várta a maga 7-8 éves ciklusát a recesszió :( ... Az évek óta szellemvárosok tucatjainak építésén szörfölő kínaiak beborulása mellett a görög válság kb. egy rosszabb ízű, de azért ehető gyros problémaszintjét fogja elérni.
index.hu/kulfold/ep/2015/07/08/mini-oroszorszagot_epit_orban_a_liberalisok_szerint/

„Világos választ akarok a bizottságtól. Megvárják, míg megépül a kerítés, vagy még az előtt beavatkoznak?” – fogalmazott a politikus, aki szerint a görög, spanyol és bolgár határon álló kerítések is azt bizonyítják, hogy az „Európa-erőd” nem jelent megoldást.
A történelem megmutatta, hogy a falak soha semmi jót nem hoztak, és nem állják útját az embereknek.
– idézi a frakció közleménye a politikust, aki arra is választ vár, hogy mit tesz majd a bizottság, ha Magyarország elutasítja a menedékkérőket, s megtagadja tőlük a jogot, hogy humanitárius segítséget és menedéket kérjenek.
A "legszebb" az egészben, hogy, amint azt az ultrafriss görög példa mutatja, egy rosszul élő népet bizony, lehet addig vezetni és hamis illúziókkal fanatizálni, hogy önként, dalolva, és bizonyíthatóan saját - tehát a nép, nem a vezír - akaratából menjen a falnak.

Sokat lehetett hallani mostanában, hogy azért a népet sem lehet örökké megvezetni. De. Sajna. Addig mindenképp, hogy maga, valós szabad akaratából ugorjon a szakadékba.

A példa egészen friss.
@glinolid:
Valóban, emléxem is a "23 millió román" szlogen nyomán septiben, 100 milliárdokért felhúzott szögesdrót-kerítésekre, a határra, vasútállomásokra kijáró xenofób csapatokra, a plakátkampányra...

Valóban, a fidez tényleg elbújhat mellettük.
Olvasva a híreket, kommenteket, betyársereget, fideszeseket, jobbikosokat megérett bennem az elhatározás: nem akarok ilyen közösséghez tartozni. Már sajnos nem is számít, hogy ti itt, akiket szeretek olvasni, nem ilyenek vagytok. Elhittem. Kész. Egy végtelenül undorító, lelketlen, gyűlölködő ostoba féregfarm az ország, ahol csaholnak a néhány emberre olyan számban, amit nem lehet pártpénzből finanszírozni. Majd elmesélem a gyerekeimnek, hogy egy rövid ideig egész élhető volt az ország, amikor épp nem a szomszéd jelentette föl a felebarátját, hordta el az iskolatárs vagyonát a nyilasterrorban, stb. Egy kis ideig.
A hashajtós bruhahaha csudajó ötlethez: lehet, hogy a nácik csak egy töredék kisebbség. De elég egy nagy kondér pompás gulyásleveshez egy kiskanálnyi kutyaszart adni... Meg fogják utáltatni az országunkat.
@bioLarzen: a gorog nepszavazas, ahogy a "megvezethetoseg" egyfajta bizonyitvany. a szabadsag es a szabad dontes felelosseggel jar. nem hibaztathatnak senkit a gorogok, csakis sjat amagukat, teljesen felesleges a politikusaikra mutogatni, akiket ok maguk valasztottak meg, teljesen felesleges a hitelezokre, befektetokre mutogatni, akiknek orommel fogadtak el a penzet es teljesen felesleges az uniora mutogatni, akik ellen ok szavaztak most. vagy megtanuljak ebbol az egyen felelosseget a szabadsagban es demokraciaban, vagy europa nyomortelepe lesznek az elkovetkezo 30-50 evben.
Még csak nem is eredeti az ötlet. Viszont min. 2000 éve működik.
Még hogy nincs fejlődés.
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán 11 órakor tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy holnaptól elindul a kormány legújabb kommunikációs kampánya. A nettó 600 millió forintosra tervezett kampányban óriásplakátokon, újságokban, rádióban, televízióban hirdetik majd, hogy a kormányzati reformok működnek.

index.hu/belfold/2015/07/08/indul_a_kormany_ujabb_oriasplakat-kampanya/
kérem szépen, ez a finky mán akkor böcsületes, magyar érzelmű ember vót, amikor még a vezér, meg ez a habony abban az állapotban leledzett, ami kár hogy nem folyt le az apukájuk lábszárán.
Tudom ,hogy trollkodás, de látatlanban: ami Orbánnak, Rogánnak és Lézernek egyaránt tetszik, az az Univerzum összes többi részén vagy halálos fertőző betegség, vagy gyorsított eljárásban életfogytiglan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"a kampány célja, hogy minden magyar emberben tudatosuljon, hogy a kormány 2010 óta hozott döntései sikeresek voltak"

ha valamit magyarázni kell, akkor ott már gond van.

"Elég csak arra gondolni szerinte, hogy néhány éve még egy lapon emlegettek minket Görögországgal"

az kósa és szíjjártó volt, nekik volt köszönhető, hogy a svejcifrankosok két hét alatt letérdeltek szűzmáriához

" A nettó 600 millió forintosra tervezett kampány"
tehát 762 milliós.

"2010 óta több mint 10%-kal nőtt a gazdaság, mondta például Kovács."

de például nem mondta el például, hogy például melyik országban például.
ha finkelstein felbukkanna a parlamentben, azért valamelyik ellenzéki képviselő helyében letrollkodnám azonnal:
-ááá, üdvözlöm, kedves feleségét nem hozta magával?
@Sipi [CH]: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Szóval miközben mindenki a görögök sorsán aggódik, a kínai részvények annyival érnek kevesebbet egy hónap alatt, mint 13 görög GDP.

444.hu/2015/07/08/erdemes-amiatt-aggodni-hogy-kinaban-teljesen-osszeomlott-a-reszvenypiac/
@Secnir: :D de csak akkor, ha körbeveszik igaz fideszesek szép számmal :D
@Secnir: az összes magasztos kijelentésére tized másodperc alatt lehet válaszolni, na persze ha egy működő ellenzéki csoportosulást nézünk, de mivel ebben az országban ilyen nincs. Mehet is tovább a birka terelgetés...
@Secnir:

Két eset van:
- Vagy tényleg talál az EU valamilyen működőképes megoldást (ez a kevésbé valószínű), és akkor 2018-ig a téma bőven lecseng
- vagy valóban kitart 2018-ig, értsd: még három évig egyre fokozódó számban fognak áramlani a menekültek, akkor viszont ez a három év az elégnél is több lesz, hogy a Napnál is világosabbá váljon a kormány teljes inkompetenciája.

Szóval Habonyék most TÉNYLEG a tűzzel játszanak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem a tűzzel, hanem megágyaznak a szélsőjobbnak, mint anno a horti nevezetű pojáca
hogy mik vannak:

Orbán portréját ki kellett satírozni a filmből

Nemes Gyula Karlovy Varyban bemutatkozó Zero című filmjében van egy jelenet, amiben dinnyékre erősített politikusportrékra lövöldözik a főhős. Ám a Filmalap kisatíroztatta az egyik fotót.

hvg.hu/kultura/20150708_Orban_portrejat_ki_kellett_satirozni_a_fi
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Portfolió mondjuk még finomít a dolgon, hogy ez még csak a rövid távú túlárazottság hatása, és a trendvonalaktól még messze az index, de attól még a lufi ott van...
@miva?: sajnálom... Én már 26 éve bízom benne, hogy majdcsak letisztul a seprőtől a bor. De csak egyre zavarosabb, valóban. Talán ki kellene önteni, és újat kezdeni.
A csúti mikor nézte a megoldandó problémát a megszerezhető politikai haszon helyett?

Ezzel a tarajossal meg igen-igen sok dolgot tudnék művelni.

Egy menekült fogalmazta meg legjobban: "a magyar leköp, aztán enni ad".
Büszke vagyok erre imázsra. Te is, te gyökér hablaty? Hát jó, tudom, te a Gucci tatyódra vagy büszke. Élj úgy, ahogy azok, akik varrják neked valahol egy távol-keleti putriban. Aládváltanék, hogy a tökeiden keresztül gúvadna ki a gülü szemed.
A Police.hu beszólt a Hvg.hu-nak

A portál szerint hangulatkeltő a rendőri kisokosról szóló cikk. Nincs is kisokos, de van.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F07%2F08%2Fa_police.hu_beszolt_a_hvg.hu-nak%2F
@Secnir: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na mi az, már a bevándorlós kampány "sikere" sem elég a kis "geci"knek?! Tényleg minden utcasarkon el akarnak élvezni a saját tehetségüktől, mert már nem elég a saját sajtó meg a saját tévé az első kilenc programhelyre pakolva?

Választás sincs, akkor meg minek? Üres, a nyomdásnak meg a plakátosnak a kasszája, elfogyott belőle a bevándorlós 300 millió? Vagy ennyire megéri a 600 milliót a Fidesz-poltikusok jobb közérzete?

De az adatközlésért persze tartják a markukat!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): igen, még a cikkben is ott van, hogy ezekkel az árfolyamokkal is verik a világ tőzsdéit. Viszont sokat mondó, a kínai ettársak fejkaparászása.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"De az adatközlésért persze tartják a markukat! "

arra nem gondolnak, hogy rá is baszhatnak vele, ugyanis egy esetleges kormányváltás után pont ők lesznek azok, akik majd fizethetnek az adatigénylésért...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez a vége annak, amikor egy politikus próbál meg beavatkozni a piaci folyamatokba. ez olyan, mintha a kormány mondaná meg, hogy mennyi legyen a gáz vagy a villany ára.
oh wait...
@Secnir:

Én azért nem érzem annyira naivnak ezt a bandát -legfeljebb feledékenynek-, hogy az efféle aknákat nem szednék fel gyorstalpalóban egy vesztes választás után, de még a kormáynrúd átadása előtt. Egyébként meg nem hallottad még ezektől a majmoktól, hogy úgysem lesznek ők már ellenzékben?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Vagy talál az EU valamilyen működőképes megoldást, /ez a kevésbé valószínű/..."
Európa és az EU a menekültügyben a humanitárius elvek betartása és Európa jövőjének megmentése között balanszírozik, még nincs véglegesen kialakult álláspontja a kérdésben.
A megoldás körüli nyilatkozatokban már felüti a fejét a globális kivezető út megjelölése.
A teória abból indul ki, hogy Afrikában lassan kimerülnek a természeti kincsek, melyek a megélhetést biztosították, a megmaradás érdekében indult meg a népvándorlás, melyet helyben kell megakadályozni. Ezt Európának kell megtennie úgy, hogy anyagi erőforrásokkal tegye lehetővé az ottani lakosság helyben való maradását. Ezt az átmeneti ráfordítást a természeti kincsek európai kiaknázása és a helyzetük stabilizálása után vissza kell származtatni Európába, mely folyamat hosszú éveket jelent.
Azt már magam teszem hozzá, hogy Európa szegényedik, mert a jövedelem olló folyamatosan nyílik, mely a lakosság "jólétének" brutális csökkenésével jár.
Tehát van két földrész, Európa és Afrika, amely folyamatosan termeli ki a szegénységet.
Mit tesz ilyenkor a nagytőke. Fütyül rá Európa
tömegeinek a helyzetére, eu-s és némi saját tőkével megveti a lábát továbbra is Afrikában,
nem hinném, hogy a profitját Európa vagy Afrika jóléti felvirágoztatására fogja fordítani, továbbra is birtokolni fogja egyre nagyobb értékben a javakat.
Ezáltal Európa és Afrika egyre inkább sodródni fog az elszegényesedés útján, miközben az USA-nak és egy-két nagyhatalomnak megvalósulnak Európa gyengítésére vonatkozó törekvései.
Persze, hogy az oroszok újíthatják fel a 3-as metrót

Miután a feladatot kevesebb pénzért vállaló észt céget a BKV kizárta a versenyből, az orosz Metrowagonmasht bízza meg a főváros azzal, hogy 69 milliárd forintért újítsák fel a kék metró kocsijait.

444.hu/2015/07/08/persze-hogy-az-oroszok-ujithatjak-fel-a-3-as-metrot/
Egyre kevésbé bíznak saját vállalkozásuk jövőjében a magyar cégvezetők, így csökkent az IBS – Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda által készített KKV Konjunktúra Index értéke.

Bár az előző negyedévben még növekedést mértek az index készítői, a legutóbbi negyedévben azonban már csökkent a kkv szektorba vetett üzleti bizalom. A változás fő oka, hogy a cégvezetők nemigen hiszen saját vállalkozásuk fejlődősében: negyed évvel ezelőtt még 58 százalékuk mondta, hogy vállalkozásuk általános gazdasági helyzete növekedni fog az elkövetkező félév során, most ez az érték csupán 49 százalék volt.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ennek_a_felmeresnek_nem_fog_orulni_a_kormany.600249.html
@Mariann19:

Hát ez így talán egyszerűsítés, sztem az emberek javarészt jelenleg a háborúk és más helyi konfliktusok elől menekülnek...
A külügy megmagyarázza, miért nem gond, hogy milliárdokat bukott egy év alatt a Magyar Nemzeti Kereskedőház
MTI Fotó: Miniszterelnökség

Egy év alatt tizennyolcszorosára emelkedett a veszteség a külkereskedelem felpörgetésével megbízott állami cégnél.

444.hu/2015/07/08/a-kulugy-megmagyarazza-miert-nem-gond-hogy-milliardokat-bukott-egy-ev-alatt-a-magyar-nemzeti-kereskedohaz/
a pénz nem vész el:

Vajnáné Tímea, a magyar állam által körbenyalt Tiborcz-Mészáros-Vajna belsőhármas idősödő, de pénzt szivattyúzni még mindig képes Andy Vajdájának kedvese a Facebookon osztotta meg frissen kiszemelt játékszerét, egy BMW S 1000 XR-es motort.

Anarki, a 444 motorszakértője a képet meglátva egyetlen dolgot tudott kinyögni:

“Ez egy kurva jó motor!”

Majd nagyot sóhajtva még annyit, hogy

“Ezért még én is lefeküdnék Andy Vajnával.”

Mindannyiunk okulására és a motor képességeinek demonstrálására pedig ezt a két linket küldte

Tímea képeit a kiválóan helyezkedő magyar BMW is megosztotta a Facebook-oldalán.

444.hu/2015/07/08/megint-a-leheto-legjobb-helyre-megy-a-kozvagyon/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A kardinális kérdésekben mindíg a nagypolitika
dönt.
Az általad említett háborúk és konfliktusok nem önmagukban valók, ezekben a kérdésekben is a tőke és a politika az origo.
Nem mondom, hogy a mi kormányunk bevándorlás kezelése a nép meggyőzésére egy politikai egyben aljas szándékú bravúr, de ami a távoli jövőt illeti, azt is érdemes számba venni.
prog.hu/hirek/3973/ingyen-kapnak-raspberry-pi-szeru-miniszamitogepet-a-brit-diakok
ezek a hülye britek is csak a fejlődésre tudnak gondolni, meg a jövőépítésre, eszemfaszommegáll, de kerítéssel körbevenni európát, az meg derogál nekik, mi?
Illatos út: 180 napot kaptak a 2300 tonna hulladék elszállítására

Az egymilliárdos szerződést kedden kötötték meg, a munkát a jövő héten kezdik el.

index.hu/belfold/2015/07/08/illatos_ut_180_napot_kaptak_a_2300_tonna_hulladek_elszallitasara/
Busásan megfizetett MNB-vezetők

Közel 70 százalékkal többet keresnek a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi vezetői, mint 2012 decemberében, amikor még Simor András volt az elnök

hvg.hu/gazdasag/20150708_Busasan_megfizetett_MNBvezetok
@jaegtoer: annyit még hozzá tennék, így megkésve, jég barétom, nem, nem az ellen van kifogásom, hogy az állami vállalatok vezetői magasabb bért kapnak, illetve beépítik a prémiumot a bérükbe. az zavar, hogy az egészségügyi dolgozók bérébe nem építik be a bérpótlékot. de ez csak megint a fidesz megosztó politikája. darabjaira töri a társadalmat. menekültügy eszméletlen jó bizonyíték rá.
habony bírósági ítélet - és végrehajtása nélkül NEM MEHET KÜLFÖLDRE !!!!!
@Gábris szomszéd:
"1 találat (0,32 másodperc)
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információRendben
Keresési eredmények
Habony, te pöcs! - Varánusz
varanus.blog.hu/2015/07/08/habony_te_pocs
10 órája - ... a demokratikus és toleráns többséget a Kossuth rádió reggeli adásában: "a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében"."

Most már lehet tudni, hogy honnan a sötétség.
Belőled árad...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
értem én, hogy meg vannak fizetve, oké...
...ööö...
...viszont akkor miért nem abyezek? mert 318ft/€, 289ft/$
naccerű, haladunk emberek, haladunk. nem tudja valaki fejből eme számok alapján, hogy mennyi az államadósság? és megszűnt a jegybank beavatkozási képessége a mértéktelen kamatvágásnak köszönhetően?
akkor nemcsak @skribler200: habony, hanem matolcsy is feleljen...
@Secnir: ennyi, de nincs baj, hisz év eleje van, hasít a magyar és a világgazdaság, jönnek a vállalatoktól és a lakosságtól a nemis különadók:

Történelmi csúcson a költségvetés adóssága
Egyetlen hét alatt 210 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, így már történelmi rekord

Egyetlen hét alatt 210 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, így az 25 141,9 milliárd forintra emelkedett, ami történelmi rekord. A GDP-arányos adósságmutató 76,7 százalékon áll, ami nem kirívó az elmúlt évek adataihoz képest.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmi_csucson_a_koltsegvetes_adossaga.600250.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mint mondtam, max. 1000 fő tudja a valós kínai számokat...
@Gábris szomszéd: Mindkettőt bebuktad elmeherceg,vegyiali csókoltat ahogy a gyermekgyilkos szabadságharcosaid.
@anonymand: Inkább belőle árad a sötétség mert még arra sem vagy képes, hogy kikeresd a Magyar Rádió hangarchívumából. :)

www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-07-03_06:00:00&ch=mr1
@Sir Bates dö Hól: hah?! mondod ezt úgy, hogy tudod, a valós arab számokat sem ismerik fel?
@Gábris szomszéd:

Képzeld el kikerestem.
Csak éppen nem hajlandó lejátszani a dög.
Annyi azért hozzá tartozik, ha valaki ekkorát szól már régen közbeszéd tárgya lenne.
Valamiért nem az.
Csak nem pontatlan idéztél, szövegkörnyezetből kiragadva, oszt ez a baj?
@Gábris szomszéd:

Az utóbb megadott linkedről, már szól.
Azért azt nem tudom eldönteni, hogy van-e aljább, trágya tetű lény, mint a magát ULTRAS LIBERÍ-ként definiáló alja, akik a fent hozott facebook bejegyzésben is szereplő, köcsög módon visszaélnek a legkiszolgáltatottabb és segítségre szoruló embertársaink helyzetével.
Gondolom kommunisták lehetnek, mert hogy becsületes, keresztény, magyar ember ilyet nem tesz, az ugye evidens... hisz a jobbik is kijelentette, hogy "Kart nyújt az üldözöttek fele".
Vihar után...
Attya-úúúr-isteen!! Most mi lesz??
www.origo.hu/sport/magyarfoci/20150708-felborult-kispad-orkan-es-jegeso-a-videoton-stadionjaban.html

A magyar focit(?) még a front is zúzza…
A helyreállítás költségeit miből fogja a Vidi finanszírozni?... Esetleg kérhetnének egy kis aprót Banditól, fodballszolidaritásból csak adna nekik egy bélást a maradékból:
varanus.blog.hu/2014/05/19/a_fideszoton_alavagott_400_millionak

Ja, hogy annyi sincs már belőle? Bizonyára… ? Meg nyilván az emlékei is rosszak, szóval esetleg némi tahós pénzt célszerű lenne elkülöníteni a kispad felállítása projektre, 10 millió alatt tutira biztosan kijönne. Kivitelezőt is találnának rá seperc alatt. Aztán a környék legközelebbi kocsmájában megkeresi az ügyvezető úr a két legszomjasabb alkoholistát, fizet nekik egy-egy sör-keserű kombót és a munka el lesz végezve. A lóvé meg pacsi-pacsi, szintén valami ilyesmi jut az ember eszébe erről a gigantikus méretű P+R beruházásról is:
zaol.hu/nagykutas/pihenoparkot-es-parkolot-avattak-nagykutasi-falunapon-1711139

Oszt ezt most megint 600 millióért besikerítik nekünk, a Kovács Zoltán tolta tegnap a legújabb kormányzati "jobban teljesít" klip trailerjét. Vége lesz ennek egyszer?...
Ha ezt nincs itt kolléga elolvassa. :)

A németek ne prédikáljanak, soha nem fizették vissza az adósságaikat!

Zseniális interjúban mutatott rá a sztárközgazdász, Thomas Piketty a németek történelmi feledékenységére a görög tragédia kapcsán. Átfogó európai adósságrendezés kell, különben szétesik az unió.

valasz.hu/vilag/piketty-a-nemetek-ne-predikaljanak-soha-nem-fizettek-vissza-az-adossagaikat-113858
@KÁTÉó53éúétr6:

Azért a hashajtó ételbe adása olyannak, aki erről nem tud, az bűncselekmény.
@Kijelölt Önkéntes: "Ha már az USA vezetésével nagyon jól sikerült demokratizálni egyes észak-afrikai, közel-keleti és ázsiai országokat, akkor a vándorokat miért nem szállítja el saját hazájába a hatalmas tengeri flottájával ahelyett, hogy jelentős súlyú és kiterjedésű európai konfliktus-halmazt okozzon?"

Gondolom azért, mert kell a hely az államtitkár nertársak feleségeinek.:D
@Gábris szomszéd:

Én azt úgy hallottam, hogy Németországra az I. világháborús vereség után (finoman fogalmazva) igencsak testes jóvátételi kötelezettséget szabtak ki a győztesek. Hosszas huzavona után 1921-ben véglegesítették az összeget: 132 milliárd birodalmi (háború előtti) aranymárka. Ezt az éppen háborút vesztett Németország nem tudta fizetni (magának is nagy szüksége lett volna pénzre), ezért az amerikaiak először a Dawes terv alapján 1924-ben adtak kölcsönt Németországnak, amelyet az rögtön továbbíthatott is a franciáknak, akik így kaptak amerikai pénzt. A német gazdaság persze tőke nélkül továbbra sem volt valami jó állapotban, ekkor jött a Young terv 1930-ban, amely egyrészt véglegesítette a jóvátételi fizetés határidejét (1988), másrészt újabb amerikai kölcsönt nyújtott Németországnak, melyből az továbbra is utalhatta a jóvátételt. Ezután jött a világválság, amely gazdaságilag véglegesen sarokba szorította Németországot, így aztán egyenesen következett az NSDAP megerősödése és Hitler hatalomra jutása, aki aztán úgy beszüntette a jóvátétel fizetését, mint a sicc (igaz, kölcsönt se vett fel, mert így már nem is kellett).

Na ennek a Young/Dawes kölcsönnek engedték el kb. a felét az amerikaiak 1953-ban, mert nem szerették volna, ha Németországban újra az NSDAP jut hatalomra. Németország egyébként az ezekből megmaradt kölcsön utolsó részletét 2010. táján fizette vissza.

A sztorit kevesen ismerik. ezt használja ki szemét módon Piketty, aki(szerintem) menjen a francba.
@Gábris szomszéd:
pedig nekem nincs is (még) Közgazdasági Nobel Díjam)
és már a Krugman és Stieglitz meg a Piketty előtt ugyaneszt ordibálom folyamatosan a gyík farkai meg csóválódnak

és nyekeregnek
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz:

Nálunk is van a siker, jobban teljesített a fideszes önkormányzat.

Az előző ciklus elején a fideszes polgármester vezetésével eladtak egy iskola épületet, hogy ott majd egészségügyi központ, rendelők és gyógyszertár épül ( a polgi felsége gyógyszerész volt, így aztán sok mindent beszéltek is ).
Se perc alatt ledúrták az iskola épületét, és ottan állt az üres tér. Ködösítgettek még a második ciklusukban is, de az állítólagos befektető nem kapott hitelt, oszt nem lett se központ, se más.
Most új polgármester van ( ő függetlenként nyerő fideszes ) aki játszóteret csináltatott a telekre. A környék elöregedett, a telek melletti iskolának saját szép udvara van, a közeli óvodának szintén, így aztán gyerek még véletlenül se jár a játszótérre.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Kart nyújt az üldözöttek fele".

Persze az nem közömbös, hogy mi van a kar végén lévő kézben.
@vakapad:
a mai hitelrendszer teljesen káros...mindegy mi van vagy volt a németekkel és Piketty mit szaszerolt ki a történelemből!!!!!!!!

ha egy hitel nem segít a hitelfelvevőnek a problémái megoldásában akkor az a hitel uzsora és gyilkosság

(hagyjuk most a kleptokráciát egy darabig)

a hitelező joga és kötelessége a parciálisok kifizetésekor ellenőrizni (nem a hitelfelvevő információi alapján hanem beépített emberei révén) annak szerződéses felhasználását (a levédiabasznádi eset tipikus az hitelfelvevő jelenti minden rendben és a hitelező meg elhiszi
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
Ez érdekes…
Ő keresztényüldözésről beszél - van ilyen - mások meg az ő vallásuk üldözéséről - az meg persze nincs… A másokról mit is mond a nagy keresztény mesekönyv? Ugyan testvéreink vagytok ti kerítésen átmászottak, de családon belül sem mindig működik a szolidaritás, szóval menjetek ti békével a büdös p…-ba!

A körösztyéni szeretet embertársaink iránt majd lemérhető lesz a pride kapcsán (megint), vélhetően ugyanolyan tolerancia fogja övezni a bulit, amilyen a menekülteket. Biztosan kell valami megoldást találni a százezres nagyságrendben Európába özönlő szerencsétlenek bajára, de az a szaros csizmát az asztalra megoldás amit Don Vittorio erőltet e-tárgyban, az semmire sem lesz megoldás. Gyűlöletet fenntartani fing L-sugallatra… talán igen, lehet, hogy elég lesz 18-ig (reméljük nem!), sok barom beszopja, bár egyre kevesebben vannak.

Szóval, ha már keresztényüldözés… az minek minősíthető, ha amúgy egy katolikus vallású közalkalmazottat (nem 49 ezrest…) kirúgnak az állásából csak azért, mert a mélykeresztény hatalom helyi sötét barmát kritizálni merészelte? Munkáltatóját - aki amúgy gyógyszerre pálinkázik -, azért kómásan csak beeszi a fene vasárnap a templomba, mert arrafelé számon tartják, hogy ki kicsoda és mit csinál. Sejthető ugye, hogy nem nagyvárosról van szó?... Biztosan nem fogok konkrétumot írni - baja így is van épp elég -, ráadásul régi ismerős, szóval nem akarok ártani neki. Nem általánosítok, mert nyilván nem minden keresztény ilyen szar, sőt! – de azok pont b..ccák+ a nénikéjüket, akik mint egyházi személyiségek ugyan a fókuszban vannak, de annak ellenére rikácsolnak és cselekszenek olyan dolgokat, amelyek egyébként homlok egyenest szembe helyezkednek a kenyéradó egyházuk általuk képviselt tanításokkal. Amúgy az egész téma tőlem marhára távol esik - ezt tudhatod -, szóval
már így is többet… mint szerettem volna. Ezt a keresztényüldözés izét minimum két féle oldalról illene megközelíteni, ha nem többről!?

Többről!
@Rodeo36: "Piketty előtt ugyaneszt ordibálom folyamatosan"
"mindegy mi van vagy volt a németekkel és Piketty mit szaszerolt ki a történelemből!!!!!!!!"
@Gábris szomszéd: "A plakátkampánynak egyébként, ami amúgy Brüsszelnek szólt, meglett az eredménye: megállt a Fidesz népszerűségcsökkenése."

tehát ez a fontos neki: a fidesz népszerűsége.
leszarja, hogy milyen áron!

"Mint arab kereszténynek, a déli határzárról nincs véleményem."

jellemóriás!
@Knósszosz:
hagyjuk a vallásokat, azok métely, kétely, átbaszás, kibaszás és ájtatoskodva kirabolni meg pofátlanúl aszthazudni, hogy a zisten nevében

a kurva isten bassza meg őket a sajáttyuk

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=cHw4GER-MiE
@Rodeo36:

Hát, amit írtál, az nekem kissé zavaros.

1./ Honnét lehet azt tudni, hogy a "mai" hitelrendszer káros? A "tegnapi" nem volt az?
2./ A hitelt a hitelnyújtó nem azért adja, hogy azzal a hitelfelvevő "problémáit segítsen megoldani", hanem mert gazdasági haszonra akar szert tenni. Ezért van az én pénzem is a bankban (haszonszerzés céljából), és nem a párnacihában. Persze, értem én, hogy a szöveged a görögökről szól, ki kellene húzni őket a slamasztikából politikai okok miatt (gazdaságilag le kellene őket írni, de ez kellemetlen lenne az EU-nak). A görög problémát a 2010-es és a 2012-es mentő csomagok (melyek a kölcsönnel kapcsolatos terhelést csökkentették!) azért nem tudták megoldani, mert a kormány ugyan az EU nyomására bevezette az új adókat (egyéb elbocsátásokkal is járó kiadáscsökkentéseket is megvalósított, de ez most nem ide tartozik), de több adó helyett mégis kevesebb(!) folyt be az államkasszába, és a GDP is csökkent (El lehet menni Szlovákiába...). Hát így ez tényleg nem megy. Akinek van ötlete, szóljon.
3./ A 2. pontban leírt jelenségen semmiféle ellenőrzés nem segít.

Remélem, születik majd valamiféle kompromisszum. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni.
@punkfrog:

A plakátkampány NEM Brüsszelnek szólt, hanem a MAGYAR választóknak. Azért írták magyarul, és azért helyezték el Magyarországon. A FIDESZ népszerűségének csökkenése nem Brüsszelben állt meg, hanem itthon.
@vakapad: én értettem eddig is!
Youssef Fakhouri idézet volt, Gábris linkjéből.
@Rodeo36:
Én hagyom, mert nem jelentenek nekem semmit sem, viszont ezúton is szeretném megkövetni azokat, akiket akaratlanul is sikerült megsértenem.

Nem érdekel a keresztény hit sem, sem a buddhista, sem a semmilyen ita-éta-áta... gyakorolja mindenki a magáét meggyőződése szerint, ahogyan én is a magam -istáját. A... te is...? Semmit sem számít, de az dühít, ha keresztény értékeket hangoztatva seggbe rúgjuk a muzulmánokat, vagy egyéb más vallások gyermekeit.

Pizarro is gyakorolta a vallást... meg Tomaso is, kereszténynek lenni kiváltság, ha őket nézzük... Persze nem rajtuk múlott, de az undoromat nem vették el. A dies irae az meg van beszélve, csodálatos. De most semmi ilyesmi, csak pop::: zene, azaz: fidesz szvit - la gazza ladra. Remélem Rossini mebocsássa..:)
@vakapad:
a te bankbetéted vagy részvényvásárlásod a tőzsdén az nem ugyanaz a hitelnyújtás, te "beruházol" azzal a céllal, hogy abból hasznod származzon és ezt a rencer megengedi sőt preferálja (a te hasznod piacfüggő mert a bank is a tőzsdén dolgozik és aszerint variálja időről időre a kamatokat azaz te leheccséges hasznodat, azzal a kitétellel, hogy be is fagyaszthattya bizonyos határesetekben, ugye ez ismert számodra)

a nemzetközi hitelezés igenis azt a célt szolgálja, hogy egy a valamelyik nemzeti bank alapkamattyához közeli hosszútávú kamaton hitelt folyósít de nem fizeti ki, csak részletekben etapokban a felvevőnek teljesítenie kell, hogy azt a hasznot létre is tuggya hozni (azaz itt buktál meg közgazdaságtanból) a hitelező biztosítandó a hasznát belepofázik folyamatosan de legalábbis rendszeresen a hiotel parciálisok felhasználásába és bármely negatív információ beérkezése után a kifizetés megáll és tabula ráza, azaz az addig kifiztetet egyösszegben azonnal kamatos kamatokkal esedékessé válik és azt elkobzással lehet végrehajtani

tehát a magyar állam (LEVÉDIABASZNÁD) teljes külföldi vagyonát le lehet foglalni mindegy az kinek a tulajdona ha magyar (ez eddig nem történt meg de bármely pillanatban létrejöhet és a ZOGV teljes vagyona rámehet a többi szarháziéval együtt, INTERPOL ügy és egyéb katonai akciókkal!!!!!!!!)

brühüyyyű

klkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
igyál még egy pár kortyot küövesd a példámat

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Piketty történelmi feledékenységgel vádolja a németeket, miközben ő maga kicsinyes sumákolással feledkezik meg arról, hogy a II. világháború milyen pénzügyi konstrukciók miatt tört ki.
A németek történelmi feledékenységgel történő gyanúsítgatása nem egyéb egy sunyi és aljas uszítással, amelynek egyetlen célja éppenséggel az, hogy Németország és az EU hitelességét aláássa, megpróbálva fenntartani az Amerikai Egyesült Államok pénzügyi-gazdasági hegemóniáját és erősíteni a dollár erősen megroggyant világpiaci pozícióit, amelyet két oldalról is összeomlás fenyeget, egyrészt 'érték nélküli', másrészt az euro és a jüan akkora szeletet hasított ki a világpénz szerepéből amely megrengette egyeduralmát a világpiacon.
S ha már történelmi feledékenységet említett, Piketty elmélkedhetne azon is, hogy az USA miért képtelen kiadni a náluk letétbe helyezett német aranytartalékot az eredeti aranyrudakban, olyannyira, hogy más európai országok is kedvet kaptak készleteik hazahozatalához a tengerentúlról. Persze fura módon évről-évre halasztódnak a hazahozatali projektek.
Ezen tények ismeretében ha nem is elfogadhatóvá, de mindenképpen érthetővé válik, hogy Németország nagyvonalúsága miért tartott csak a 256 milliárd eurós görög hitelig úgy, hogy Merkel öt évig szembe ment a választói akaratával.

Tehát az, hogy kinek milyen mértékű a történelmi feledékenysége erősen vékony jégre visz.
Erősen vékony jégre vinne azért is, mert akkor elő kell ásni az I. világháború kitörésének okait, az I. vh-t követő 4 fős Jóvátételi Bizottság tagjainak nevét, személyét és kapcsolatrendszerét, amely rávilágítana arra, hogy hitler miért tudta meghülyíteni a németek sokaságát, és nyilvánosságra kell hozni, hogy 1920-tól 1924 között miképpen, milyen értékben rabolták ki Németországot a győztesek, és miért csak 1924-ben rögzítették hogy háborús jóvátételként Németország évi 2 milliárd aranymárkát köteles fizetni a győzteseknek egészen 1980-ig. Tehát 1924-től 1980-ig.
Légy nyugodt, és nyugodt lehet a Piketty nevű faszfej is, hogyha valamely ország nem felejt, az éppen Németország, Japán mellett.

A Marshall terv nem volt egyéb, mint egy olyan projekt, amelynek kedvezményezettjei saját maguk, a győztesek voltak, hozzásegítve a győzteseket ahhoz, negyedannyi idő alatt jussanak hozzá Németország által fizetendő II. vh-s jóvátételi kártérítésekhez, beleértve a legyilkolt zsidóság után mai napig fizetendő kártérítési járadékokat is.
A Marshall terv további célja volt, hogy Németország megmaradt részét a kapitalista zónán belül tartsa, hiszen a hidegháború már 1945-ben elkezdődött Hirosimával és Nagasakival.

Tehát ha történelmi feledékenység kapcsán meg lehet állapítani valamit az az, hogy történelmi feledékenységgel éppen Piketty terhelt. Ezért neveztem faszfejnek.
.
Váci Mihály: Két szívdobbanás

Eldőlt, ki mer szemünkbe nézni,
ki emeli fel ránk fejét
bátran, velünk nevetve és mi
kinek szorítsuk meg kezét;

kinek hajlik hozzánk a válla,
ha feszíteni kell az izmokat,
míg - mint gyermeki indulat, -
átjár melegen a munka láza;

ki harcol a mi fegyverünkkel,
ki az , ki szerszámot emel,
ki jön, ha hívják nyílt tenyérrel,
s ki közeleg dugott ökleivel;

az emberiség kit ölel magához,
védelmezőn kit karol át,
s ki az, kit eltaszítva átkoz,
mint menekülő gyilkosát.

Összegyűjt ez a karolás itt
s elválaszt : -tudjuk már e bolygón
kit kell szeretni forrón,
s kit kell gyűlölni mindhalálig.

Szívünk nem bénítja sok kusza érzés,
benne szánalom s gyáva düh nem él :
bizonytalan és vívódó verését
megnyugtatta két tiszta szenvedély :

a szeretet árasztja szét,
s összemarkolva gyűlölet dobálja,
így lüktet már szívünk e két
legemberibb érzelem ritmusára.

.
@látjátok feleim szümtükkel: Úgy tűnik, hogy kis-hazánkban ez bűncselekmény e attól függ kit "vernek" át a betyárok.Amint tapasztalhattad Gábrisunk ezt az aljasságot egyszer sem észrevételezte, míg Szelényi Zsuzsa félreérthető elszólását legalább ötször idézte.
Elkeserít ez a téboly ami ebben az országban történik
@vakapad:

No, ha látom előbb, nem strapálom magam.
Köszi.

Mindössze az alábbihoz van megjegyzésem:

"_Hosszas huzavona után 1921-ben véglegesítették az összeget: 132 milliárd birodalmi (háború előtti) aranymárka. Ezt az éppen háborút vesztett Németország nem tudta fizetni (magának is nagy szüksége lett volna pénzre), ezért az amerikaiak először a Dawes terv alapján 1924-ben adtak kölcsönt Németországnak, amelyet az rögtön továbbíthatott is a franciáknak, akik így kaptak amerikai pénzt._"

1924-ben konkretizáltak a pontos összeget a Dawes terv elfogadásával, előtte évről évre változott.
*
...és én tévedtem abban, hogy 1980-at írtam lejáratnak. 1988 az, ahogy te írtad.
@parti_giano:

"_ annyit még hozzá tennék [...]! eszméletlen jó bizonyíték rá.

egy a gyékény:)
@parti_giano:
Nyilván leszarják, tehát nem rajta fog múlni az egészségügy reformja - már ezért is dögöljenek meg! - ,de egy mentálisan egészséges társadalomban Sándor Mária és az általa képviselt szellemiség példaértékű lenne. Persze ez a levéd szeméttelep, és elsősorban azoknak kellene vállalni a felelősséget érte, hogy azzá lett ami - akik ezt sohasem fogják...

Sok kedvencem van, de inkább nem rangsorolom őket.
Választok valamit a KV-k ból... hülyeségekkel nem érdemes foglalkozni.

Jó éjt!:))
@Knósszosz:
Rossz helyre szúrtam - bocs... de attól még vállalom.
'cakát!
@Knósszosz:

Jó éjszakát.

'Lesz még ünnep a világon.'

...és bármennyire is elképzelhetetlen, itt is:)
@Rodeo36:
466 - és ebben egyet értünk, párja nincs!!! - pedig; az 503 az nekem mindent vitt eddig - és marad is, de ez (és mások is) adják azt, amit...
Tudod...
@jaegtoer:
A porféta beszéljen belőled!!

Remélem, hogy megérem még azt, amikor a lányom aszongya: fater, én maradok inkább, mert kevesebb ugyan, de mégis jó itt a lóvé...

Addig én már nem élek, de hátha valaki a korosztályomból?! Jó éjt, megyek álmodni... erről is.
@Knósszosz:

az is elég lesz, ha azt mondja:

fater, én maradok inkább, mert jó itt ...

"Addig én már nem élek.."

DE!
@dr. jenőke (jenőke):

Van esti vers. Kerek a világ.)
@vakapad: tetszettek volna nem haboruzni...
A kephez hozzatartozik, hogy a nemetek behajtottak a 1871-es frakfurti beke keretiben, franciakra kiszabott jovateteli koveteleseket. A megallapitott oszeg 5 milliard francia frank lett, ami a korabeli francia GDP 20-23% felelt meg (a nemet GDP 20%). Azert ez jo kis transzfer volt.
Ezek utan meg a nemetek ugralnak ugy, hogy tulajdonkeppen jobban jottek ki a II V.-bol, mint a tobbi eu-s nemzet.
@Knósszosz: Én már sokszor nem tudom mit mondjak az enyémnek . A legutóbbi jó tanácsom valami olyasmi volt, hogy a világon mindenütt otthon van . Az otthona kiterjed az egész bolygóra . De ez is hülye tanács volt . Mindegy .
@glinolid:

1. Lecke

1870-ben Franciaország üzent hadat Poroszországnak.

2. Lecke

A német egyesítés 1871-ben történt.

3. Lecke

Olvasgass:

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9metorsz%C3%A1g_egyes%C3%ADt%C3%A9se

Részletesebben, Fazekas gimi:

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Ftortenelem.fazekas.hu%2Fuploads%2F256.doc&ei=RdydVe-SJMfNygOq05nICg&usg=AFQjCNFIyVTKnzZudUhZfsvUFFZ50Rkv0g

4. Lecke

"_Ezek utan meg a nemetek ugralnak ugy, hogy tulajdonkeppen jobban jottek ki a II V.-bol, mint a tobbi eu-s nemzet._"

Közhely, de igaz: Németország elveszítette a háborút, aztán megnyerte a békét(*).

[(*)Magyarázat: Oroszországot nem számítva Európa legnépesebb állama Németország 80 millió fő népességgel. Egy olyan 80 milliós népességgel, amely leginkább jogkövető, fegyelmezett, szorgalmas és dolgozni tudó és dolgozni akaró. (ebben talán a svájciak hasonlítanak hozzájuk leginkább) Ezért nem csoda, ha mind a franciák, mind az angolok ott és úgy akadályozták a német egység létrejöttét, azt követően a német gazdaság fejlődését és erősödését ahol és ahogy csak tudták.
Szintén közhely: Ha az európai országokat egy vonatként jellemeznénk, kétségtelen, hogy a mozdony szerepét Németország tölti be.]
@Knósszosz: azért pontosítanék, keresztényként a próféta nem játszik. ha valami hatalmas tévedés során szentté avatnák, akkor üstös szent jaegtorként kerülne a katalógusba. az összes kis hittanos ezen a neven röhögne.
@parti_giano:

A mohamedánok Jézust elismerik prófétának:)
@parti_giano:

" üstös szent jaegtorként kerülne a katalógusba. az összes kis hittanos ezen a neven röhögne."

A front elvonultával - látom - jól vannak a görényeid:)))))))
@jaegtoer: náluk még lehetsz akkor egy kába kő. főleg, ha így reggel, kávé előtt vesznek szemügyre.
@jaegtoer:

Élveztem a tegnapi eszmefuttatást.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az elméleti közgazdászok és a reálpolitikai csörte kimenete.

****

Öreg barátom szerint, aki tanári pályája kudarcának tartja Kusza Szemet, Artner a legokosabb közgazda manapság.
@Orica Középföldi: az a baj orica, hogy matolcsy nem csak a tanári pálya kudarca. egyedül a politikának köszönheti a lehetőséget.
jut eszembe, múltkor valaki leteremtett matolcsy reggeli linkeléséért. tempora mutantur et nos mutamur in illis.
Az emberi aljasság határtalan....

...és itt most a "hashajtózásra" gondolok...

ezek a szerencsétlen, legyengült,- feltehetően immunhiányos,- félig-meddig kiszáradt emberek megisszák a részükre - szemforgató módon, kedvesen - kínált "mérgezett" folyadékot...

Két eset lehetséges:

1) úgy hat a gyógyszer, ahogy általában a hashajtó, lesz tőle futkosás doszt, meg pánik a bevándorlóban, annak családjában, hogy milyen betegséget szedhetett össze az úton, és amennyiben jelzi a táborvezetés felé is, akkor meg aggódás afelett, hogy nem-e valamilyen fertőző betegség előjele-e,

2) egy rossz állapotban lévő, eleve kiszáradt, immunhiányos ember - szerintem - simán bele is halhat egy ilyen jó kis "poénba", de az emberölés előkészülete, kísérlete, vagy gondatlan okozása közül valamelyik bizonyosan "megállna".

Nem tudom belegondoltak-e ebbe a poéngyárosok, ha nem, az elég baj, ha meg igen, akkor meg még nagyobb a baj...
@parti_giano:

Nananana:)))))))))

Én egyetlen, örökzölddé nem érő zöldséget sem idéztem tőle.
kellemes napot!

nekem egy ideje nem fog "normálisan" az agyam, főleg amikor 1, 1 eszmefuttatásotokat olvasom...

@Orica Középföldi: :))))

te meg, adj tippet, hogy más ne "ELLEN"-ezze azt a címet (mert én a sok mocsok miatt, belebonyolódtam, és ez csöppet sem vicces...)
Azt mondja a Varga, nem ér rá ő arra, mert ő most a csizmát nagy uraknak varrja.:D

>"A NAV komoly munkát végzett, de lehet érzékelni, hogy a kitiltási ügy hatására a közbizalom sérült az adóhatósággal szemben, és ez mindenképpen lépéseket tesz szükségessé.
Ugyan nem ő, hanem Orbán Viktor rúghatja csak ki Vidát, de Varga szerint kellenek személyi változások, mert "a kitiltási ügy kezelése gyengítette a NAV mostani vezetését". A riporter rákérdezett, hogy akkor Vidának meg vannak-e számlálva a napjai, mire Varga kitérő választ adott: a NAV elnöke szerinte "addig látja el a feladatát, amíg a kinevező és a kinevezett kölcsönös bizalma megvan."<

index.hu/belfold/2015/07/09/varga_belengette_hogy_vida_ildikonak_repulnie_kell/
a MANYUP "elégetése" után újabb nyugdíj megoldást hoztak tető alá a fiúk. :(((

Kacifántos helyzetbe hozzák a külföldön is dolgozott nyugdíjasokat?

Ha például 16 évet itthon dolgozott, de legalább 5-öt pedig Amerikában, akkor magyar nyugdíjasként rosszul is járhat.

hvg.hu/kkv/20150708_Kacifantos_helyzetbe_hozzak_a_kulfoldon_i
Azért meglepetés mindenkit érhet ebben a világban, még azt is , akinek sok pénze.

www.ma.hu/kulfold/254666/Harom_evre_iteltek_Silvio_Berlusconit?place=srss

"A nápolyi első fokú bíróság nem jogerősen három év börtönre ítélte szerdán Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt. A vád szerint Berlusconi az olasz parlament egyik tagját lefizetve buktatta meg 2008-ban Romano Prodi kormányát."
akinek nincs a jövő hétre programja, annak itt egy kikapcsolódás víz mellett, sok zenével...

(még üdülés helyett is jó lehetőség.)

rockmaraton.hu/index.php
Merkel üzent a magyaroknak

Új célpontjai vannak az Európába irányuló migrációnak - mondta Belgrádban a német kancellár, azt ígérve: az EU segíteni fogja Magyarországot a menekültprobléma kezelésében. Az unió migrációs politikája már nem működik, túl sok terhet ró Szerbiára és Magyarországra - mondta ki Angela Merkel. Vucic szerb kormányfő arról beszélt, hogy megpróbálta lebeszélni Orbánt a kerítésépítésről.

hvg.hu/vilag/20150709_Merkel_uzent_a_magyaroknak
@guma:

Tényleg korán van:)) Csak jelezni akartam, hogy helyesen - ellenzékben.
Tarlós Lázárról. :)

"Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot. Egy politikai közösséghez tartozunk, feleslegesek ezek a viták, és nem is egészen értem Lázár Jánost. Nem vagyunk egymásnak felettesei, az életpályánk sem keresztezi egymást. Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá..."

www.origo.hu/itthon/20150707-alfoldi-robert-tarlos-istvan-fopolgarmester-fovaros-bkv-metro-orban-viktor-lazar-janos-olimpia-liget.html
bevéndorlásilag:
endresy.blogspot.com/2015/07/fekete-sarok-pokjai.html

@Fab. A MAgyar Ultrákat leseperték a FB-ról. A gyűlöletbeszéd elérte az ingerküszöböt a jelek szerint
szarakodik a gépem megint napok óta...

így még több hibát vétek (amit javítani sem tudok sokszor! :(((, mert még belépni sem tudok esetenként).

ráadásul még olyan dolgok is változtak amihez nem is nyúltam (legalábbis most mást mutat a képernyőm.)
szóval, nem elég, hogy hülye vagyok a dolgokhoz, de most még technika is bezavar rendesen... :(
Kolbászokrúl és kerítésekrűl

Kultúránk halála: a menekültek behurcolják a kolbászos szendvicseiket!

- Jó napot kívánok, államtitkár úr, ha lehetne néhány kérdésünk…

- Jó napot. Az utazást a saját pénzemből bonyolítottam, pedig a „Belvárosi sertéstelepek kialakításának tapasztalatai” című konferencián vettem részt Honolulun, közérdekből. Az unokaöcsém trafikjaihoz semmi közöm, a tizenhét szobás villámat szülői támogatással vettem, a Quaestor-ügyben…

- Elnézést, most nem ezekről érdeklődnénk.

- Nem? Talán a Celebvilág magazintól jöttek? Konzervatív, istenfélő, dolgos paraszti családban nevelkedtem. Korán csalódtam az MSZMP-ben. Kedvenc ételem a töltött káposzta, amit édesanyám úgy csinált, hogy…

- Ön a Földművelési Minisztérium államtitkáraként kifejtette, hogy a menekültek kolbászos szendvicsei betegségeket terjeszthetnek. Mire alapozza ezt a véleményét?

- Részint saját tapasztalataimra, részint tudományos szakmunkákra.

- Ön megette egy menekült szendvicsét, és belebetegedett?

- Nem, de dobozos kínait rendeltem egy este, és borzalmas álmaim voltak a keserű-savanyú csirkefalatok után. Képzelje, ott álltam egy szál gumicsizmában a Földművelési Minisztérium rózsaszín kalászokkal díszített kamionján a Pride-on, és a „Csíráztassunk melegházban!” című felvilágosító brosúránkat osztogattam a balliberális felvonaglóknak…

- Hát, ez valóban sajátos. És a tudományos eredmények?

- Már Trofim Liszenko is leírta „A búza a sarkkörön túl is megterem, ha az NKVD elég határozottan noszogatja” című alapművében, hogy „délről északra haladva egyre kevesebb a métely s nyavalya”; illetve idézném a Honvédelmi Minisztérium egy 1951-es jelentését: „...intézkedés történt a jelzőszolgálat felé, hogy fokozottabban figyeljék a légteret, nehogy a szelet kihasználva a jugoszláv diverzánsok kolorádóbogarakat, vagy gyújtólapokat kis léggömbökön bocsássanak be az ország területére.” A probléma, mint látják, nem új keletű.

- Hát, ez valóban megrázó. De mégis: nem sajnálja a terror és a nyomor elől menekülő családokat?

- Személyesen nagyon. Én is voltam már Tunéziában, szörnyű viszonyok uralkodnak ott. Az „all inclusive” prospektusban azt írták, hogy „háremhölgyek a pezsgőfürdőben”. Kérem szépen, csak kettő hölgy volt, nem három, pezsgő helyett meg valami szódavíz pezsgett a medencében. Mikor miniszter úrral elkezdtünk bort önteni bele, hogy legalább fröccsfürdőnk legyen, a kettő hölgyek ránk hívták a szállodaigazgatót. Sajnos a hivatalos tolmács az unokaöcsém volt, aki inkább a dohánykereskedelemben van otthon, mint az angolban, de annyit megértett, hogy legközelebb inkább az anyánk nemtommijében rendezzük meg „A vasból készült eke előnyei a háromnyomásos gazdálkodásban” című nemzetközi tudományos konferenciánkat... Szóval, emberileg érthető, hogy menekülnek, de engem nem azért fizetnek, hogy ember legyek, vagy hogy megértsek dolgokat.

- És mit gondol, mi a megoldás?

- Sűrű szögesdrótos kerítés. Amin nem jönnek át a mikrobik.

- Mikrobák.

- Azok sem. Amúgy pedig tartjuk magunkat a régi böllérbölcsességhez: „Ha a toron el akarod lopni a pálinkát, mindig csinálj valami látványos disznóságot!”

m.magyarnarancs.hu/konokdolgok/kolbaszokrul-es-keritesekrul-95648

A migránsok szendvicsei betegségeket terjesztenek – Elképesztő módon riogat az FVM-es államtitkár

hvg.hu/itthon/20150708_A_migransok_szendvicsei_betegsegeket_terj
a héten:

A nap, amikor Tarlós István nem bírta tovább, és lehülyézte Lázár Jánost

De bizonyosan csökkent értelműként utalt rá. A metró már az oroszoké. Cenzúrázták Nemes Gyula filmjét? És akkor jött az államtitkár és párját ritkító ostobaságot mondott. Szerdai hírek.

m.magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-nap-amikor-tarlos-istvan-nem-birta-tovabb-es-lehulyezte-lazar-janost-95659
A Jobbik egyszerre veszi be Washingtont és a BuzzFeedet

444.hu/2015/07/08/a-jobbik-egyszerre-veszi-be-washingtont-es-a-buzzfeedet/

kurvajókahszk!
Görögországban eljárás indult több, a Sziriza ellen kampányoló újságíró ügyében

444.hu/2015/07/08/gorogorszagban-eljaras-indult-tobb-a-sziriza-ellen-kampanyolo-ujsagiro-ellen/
@Orica Középföldi: :)))))))))))

hahahahaha

a saját szövegemben sajnos átugrom (nem látom) a hibákat.
Na, most megkapja majd ez a felvidéki gyerek is az Imola féle csökkent képességűektől, hogy "külföldi"...

hvg.hu/itthon/20150707_elege_lett_budapestbol_reisz_andrasnak
Ciprasz beszédétől leesett az Európai Parlament álla :)

Ezeket mondta Ciprasz:

- A megszorítási kísérletek nagyobb szegénységhez és adóssághoz vezettek, tehát megbuktak
- Az elmúlt öt hónapért teljes felelősséget vállal Ciprasz, de jó lenne, ha valaki felelősséget vállalna az elmúlt öt év megszorító intézkedéseiért
- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt
- Az uniónak demokratikusnak kell lennie, vagy megbukik
- Növekedésre kell koncentrálni, nem a megszorításra

privatbankar.hu/makro/ciprasz-europai-parlament-beszed-valsag-283371
@punkfrog: :)

közben azért pár másik adatot sem árt látni:

Adóelkerülés. „Minden görög férfit Jorgosznak hívnak, és van egy betonkeverője” – számol be a turista, miután hazatér a görögországi nyaralásáról. A megállapítás annyiban igaz, hogy már a válság előtt is rengeteg épületet lehetett látni, amelyből acélkandeláberek álltak ki vagy nem vakoltak be. Ennek az egyszerű magyarázata az volt, hogy a félkész házak után nem kellett adót fizetni – ezt a kedvezményt az előző kormány eltörölte, ami a bukásukat okozta. Az adóelkerülésnek egyébként is történelmi hagyományai vannak Görögországban, hiszen a több mint ötszáz éves török uralom alatt mindent meg kellett tenni, hogy az elnyomókat kicselezzék.
De komolyra fordítva a szót: míg Németországban a kirótt adóknak legfeljebb 2 százalékát nem tudja az állam behajtani, Görögországban a válság előtt is 40 százalék körül volt a kiegyenlítetlen adótartozások egyenlege, 2010-re az adóhatóság már a felét sem tudta behajtani az állami jövedelmeknek. 2014 végére 76 milliárd euróra (23 560 milliárd forint, összehasonlításképpen: a magyar GDP körülbelül 30 000 milliárd forint) nőtt az adótartozások összege, melynek nagy részét 2009 után halmozták fel. Ebből a kormány becslései szerint mindössze 9 milliárd eurót (2790 milliárd forintot) lehet beszedni, mivel a tartozók döntő többsége csődbe ment. Az is sokat elárul a görögök adófizetési hajlandóságáról, hogy a Chicagói Egyetem 2012-es tanulmánya szerint a vállalkozók hivatalosan bevallott jövedelmük 82 százalékát fordítják különböző fogyasztási és ingatlancélú hitelek törlesztésére, míg a görög orvosok, ügyvédek és könyvelők a teljes igazolt bevételüket. Amit nyilvánvalóan nem lehet kivitelezni, tehát igen valószínű, hogy a valóságban legalább kétszer ennyit keresnek, csak nem adnak róla számlát.
Ezért nem olyan meglepő, hogy a nemzetközi hitelezők a kormánynak csak az állami kiadások csökkentésére vonatkozói javaslataira vevők, míg a hatékonyabb adóbeszedéssel kapcsolatos ígéreteket erős fenntartásokkal kezelik. Sőt, egyes elemzők szerint, ha a mostani válságot túl is éli Ciprasz, könnyen a bukását okozhatja, ha az adóhatóság bekeményít.
@punkfrog:

Szórakoztató ez a szoros emberfogás:)))))
“A fiatal fiúk felajánlják, hogy majd alszanak az utcán” - 30 afgán menekültet fogadott be egy nő

www.hir24.hu/belfold/2015/07/08/a-fiatal-fiuk-felajanljak-hogy-majd-alszanak-az-utcan-30-afgan-menekultet-fogadott-be-egy-no/
@Gábris szomszéd:

Meghallgattam.
..."Sőt, én azt is elismerem, hogy, hogy nagyon sok külföldi, idegen akik ráadásul másképp is néznek ki mint mi, hiszen ezek olyan régiókból jönnek ahol az emberek sötét bőrűek, az az ijedelemre adhat okot a polgári lakosságban"
Idézet bejegyzésedből:
..."a demokratikus és toleráns többséget a Kossuth rádió reggeli adásában: "a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében"."

Mélázz el nyugodtan a különbségen.
Talán sikerül felfognod.

Megtisztelő válaszodra nem tartok igényt, te ki ferdítő...
@Orica Középföldi: én is érzem néha, hogy hagyni kéne...!:)))
@Gábris szomszéd:
"Alapjaiban baropmság. Illetve nem. Ugyanaz a féligazságokon alapuló retardizmus, ami... Honnan is ismerős? Honnan is? Megvan! Goebbels. Vagy Gyöngyösi? Esetleg Goebbels nyomán a Jobbik?"
@Gábris szomszéd:

1./ „- A megszorítási kísérletek nagyobb szegénységhez és adóssághoz vezettek, tehát megbuktak”
A megszorítási „kísérlet” azt célozza, hogy az az állam, amelynek eddig a saját pénze nem volt elég a megéléséhez, azaz más pénzét is igénybe vette, a továbbiakban ne szoruljon rá a kölcsönre (sőt, esetleg vissza is fizesse az eddigieket). Hogy a megszorítás „nagyobb szegénységhez” vezet, az természetes, azon senkinek nem szabad meglepődni, hogy nagyobb adóssághoz, az baj. Ez utóbbi okait kellene felderíteni, méghozzá Ciprasz kormányának, ha már a választásokon való indulással vállalta a felelősséget a kormányzásért.

2./ „- Az elmúlt öt hónapért teljes felelősséget vállal Ciprasz, de jó lenne, ha valaki felelősséget vállalna az elmúlt öt év megszorító intézkedéseiért.”
Erről nem tudom, mit jelent. Álljon ki Merkel vagy valaki, és mondja azt, hogy én vagyok a felelős? Mit változtat ez bármin? A megszorítás matematikailag jó irány, azért, mint „hibás döntésért” nem kell felelősséget vállalni, hogy mégis adósságnövekedés lett belőle, az már nem matematika, hanem valami más, és nem a megszorítások kitalálója a hibás, hanem a végrehajtó ország.
Ciprasz kormánya a „felelősséggel vállalt” öt hónapban ügyesen taktikázott, megpróbálta a racionális érvek ellen kijátszani az érzelmi kártyát, a népszavazással pedig elment a falon túlra is, és elintézte, hogy most már Merkelen múlik minden, hogy vállalja-e a thatcher-i kegyetlen szipirtyó szerepet, és a vele járó utálatot, jól kijönni az ügyből személyesen már képtelen.

3./ „- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt.”
Ez a „tartsák tiszteletben” nagyon úgy hangzik, mint egy újabb érzelmi zsarolás.

4./ „- Az uniónak demokratikusnak kell lennie, vagy megbukik.”
Lásd előző pont.

5./ „- Növekedésre kell koncentrálni, nem a megszorításra.”
Ez igaz – ott, ahol a többletpénzből többlet bevétel lesz adott időn belül. Görögország egyelőre nem ilyen hely, és Ciprasznak kell ahhoz elég sokat tennie otthon, hogy ilyen legyen. Nem látom egy rövidtávú feladatnak, azaz egyelőre a „növekedés”, mint program, szerintem zsákutca.

Az én állam leeséséhez Ciprasznak még azért mondania kellene egy-két dolgot, és félek tőle, hogy az EU nagyjai is így vannak vele.
@vakapad: "3./ „- A görögök hallatták a hangjukat, tartsák tiszteletben ezt.”
Ez a „tartsák tiszteletben” nagyon úgy hangzik, mint egy újabb érzelmi zsarolás."

Én tiszteletben is tartom, de ők is tartsák tiszteletben azt, hogy a többi eu-s tagország adófizetői nem akarják őket eltartani. Így is haszonélvezői a turizmusnak azzal, hogy náluk 9 százalékkal kevesebb az áfa, mint nálunk.
A jövőben fizessenek ő is több adót, teljesítsenek jobban, oszt abból tartsák el a költekező államukat. Úgy, mint a magyarok. Mi már nagyon jól tudunk teljesíteni, és az államunk meg nagyon tud költekezni. Ha a görögök is több stadijonyt építenek, akkor jobban is teljesítenek majd.:D:(
@anonymand: Örülök, hogy neked is sikerült leírni, amit Szelényi kimondott. "a sötétbőrűek ijedelemre adhatnak okot a polgári lakosságban" :)
@GeoCracker: Remélem ezt majd az első európai álldozataiknak is levezeted majd. :(
@vakapad:

esztírtad:
"A megszorítás matematikailag jó irány, azért, mint „hibás döntésért” nem kell felelősséget vállalni, hogy mégis adósságnövekedés lett belőle, az már nem matematika, hanem valami más, és nem a megszorítások kitalálója a hibás, hanem a végrehajtó ország."

mi az a valami más ha már olyan nagyokos vagy...

egyébként matematikailag sem jó irány

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Te képes vagy kihozni belőlem a legrosszabbat.

Már megint rosszul (ferdítve) idézel.
Aki nem képes a feltételes módot megkülönböztetni a kijelentőtől, aki, beszúr egy határozott névelőt és nem is veszi észre, hogy ezzel egy mondat értelmét megváltoztatja, az inkább ne üljön a gép elé baromságokat írni.
Setét voltál, setét vagy, s úgy tűnik, hogy az is maradsz.
Persze ehhez nekem semmi közöm, én próbáltam segíteni.
@Gábris szomszéd:

Idézőjelet akkor használunk, ha idézünk.
Jó lenne, ha te is megtanulnád.
Tanulj tinó, ökör lesz (ha lesz) belőled.
@Gábris szomszéd:
Veled, és a jobbikkal az a baj, hogy fogtok egy önmagában megálló tényt, majd egy erősen szélsőséges baromságot tesztek mellé. Holott egy tény önmagában tény. Ha általánosítasz akkor baromság.
Ilyen ez: Elfogtak egy cigány zsebmetszőt -> cigánybűnözés van -> vágjuk le a cigányok kezét.

Cserébe -> egy G-betűs nick beszólt egy fórumon -> a G.->betüsök sokat írkálnak -> verjük szét a G-betüsök kezét.

A Jobbik/betyár/hungauróra/fidesz komnplexum az utóbbi módon működik.
Ez vezetett már népirtáshoz párszor

Na ezért rühellem a jobbikot és a gárdákat
@Rodeo36:

1./ Érdekes lenne, ha a megszorítás az államháztartás pozitív elmozdítása érdekében matematikailag nem lenne jó irány.

2./ Az a más sokminden lehet. Nem az én tisztem kideríteni, hanem azoké, akik vállalták a kormányzás felelősségét (mint írtam).
@Sipi [CH]: Hát, a népszavazással mindenesetre valóban elérték, hogy senkire se mutogathassanak, bárhogy is alakul.
@vakapad:

#1. egy nagy baromság

a mexorításokkal (matematikailag) a korábbi GDP kb 30-40% -kal is csökkenhet, következésképpen az a gazdasági potenciál, hogy az adósság valaha visszafizethető legyen tendál a ZÉRÓ-hoz (a GDP összes eleme kisebb lesz kisebb jövedelemből bevételből lehetetlen többet költeni, az adózott (adóztatható) összegek exponenciálisan csökkennek sötöbö)

#2. az a más kizárólag egy valami lehet: úgy növelni az állami bevételeket, hogy beruházunk, a beruházási forrásokat behívjuk az országba és a helyieket ösztönözzük a mexorítások ellentettyével arra hogy beruházzanak és több munkahely legyen azok jobban fizessenek azaz az állam is tudjon mozogni...ezekből a bankok feltőkésítése is megoldható

megjegyzés Monte Carlo-ban nincs adó mégis nagyon jól prosperál és nincs náluk egyetlen vaskohó meg mezőgazdasági termelő szövetkezet

Donald Trump üvöltözik az összes leheccséges tévécsatornán, hogy ki kell tiltani az ilegális emigránsokat és az összes hoteljében meg egyéb szolgáltató egységében csakis azokat alkalmazza, mert azok kevesebbért többet adnak neki

na ez vagy te is és a hozzád hasonló demagóg dilinyósok

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Látom, most is a lapátnyelvedet rám öltötted. Reisz Andrist veled ellentétben kedvelem, írtam is róla a blogomban, hová lettek a régi időjárásjelentők, amíg te hallgattál, mint az a bizonyos a fűben.
Felvidéki magyar nem külföldi, esetleg neked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Itt a márc.17-i posztom, te hallgattál nagyokat, most bezzeg okos vagy a hvg után.
helyesimola.blogspot.hu/2015_03_01_archive.html
@anonymand: Ne erőlködj, pontosan tudod, hogy azt mondta. :)
@GeoCracker: Tehát most azt is megtanulhattam, hogy az általánosításért is mi vagyunk a hunyók. Gratula.:) Amúgy megint hülyeséget írtál. Pld. a cigánybűnözés kifejezés alatt csak a ballibantak vagy a műrettegő áldemokraták hiszik azt, hogy akkor ez biztos azt jelenti minden cigány bűnöző, pedig ilyet én sem mondtam soha az életben.
Arról már nem is beszélve, hogy te már az európai főügyészség vezetőjének nyilatkozatát is szélsőséges baromságnak hívod. :)
@Gábris szomszéd: még mindig sor van muterodnál?... egyet fizet, a második menet ajándék, vagy mi?...
@Sir Bates dö Hól: Erről kérdezd inkább a saját anyádat. :)
@Gábris szomszéd:

Viccos vagy te!
Megadsz egy hivatkozást, amiből "idéztél".
Amikor kiderül, hogy nem idézet volt, hanem a te sajátos félrehallásod, akkor ahelyett, hogy tévedésed belátnád, olyat tulajdonítasz nekem (idézőjelben!), amit én nem írtam le.
Azok után, hogy becses figyelmedet felhívom arra, mit is jelent az idézés, akkor pedig azzal jössz, hogy erőlködöm.
Rövidke kis polémiánkból elég nyilvánvaló, hogy sajátos eszköztárad része a ferdítés, a pontatlanság, a hazudozás, valamint a szövegértelmezés nehézségeivel való küzdelem.
Ne add föl!
Még az is lehet, hogy egyszer megérted, hogy mit hallottál, mit írtál helyette (idézőjelek között!).

Egy néger bányász seggében a Negró nem olyan setét...
@anonymand: Figyelj fényességes értelmű. Szelényi ugyanúgy kimondta az említett szavakat a te idézetedben, mint az enyémben. Ennek jelentése és értelme a te kozmetikázásod után is ugyanaz. (sötét bőrűek ijedelemre adhatnak okot a polgári lakosság körében) Szerintem felesleges ezt tovább félre "magyaráznod" mert egyre inkább belegabalyodsz a saját piszidbe. :)
@Gábris szomszéd:

itt van még némi értelmezni való neked.évek óta küzdesz ezekkel is:

"El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!"

"az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt"
@Gábris szomszéd:
Igen, az általánosításért az általánosítók a hunyók. Ez ilyen baromi egyszerű.

Amellett, ha az Istennek megfelel az adott ember adott cselekedetének elbírálása végítéletileg, akkor nekem is megfelel az az álláspont, hogy egy adott btk-s ügyet az adott elkövetést illetően az adott személynél kell vizsgálni és értékelni.

Az belügy ami erre képtelen, egy politikai hulladék, és az, aki ezen túlterjeszkedő általánosításokat tesz az egy barom. Tőlem lehet főügyész is. Ő is csak isten állatkája (mondaná Gorcsev)
@Knósszosz: Hányszor avatták azt a videoton-pályát? Háromszor, mint a Várkertet? Nem. Nauyge. Az a baj. Potemkin tehet mindenről.
@GeoCracker: "Igen, az általánosításért az általánosítók a hunyók. Ez ilyen baromi egyszerű."

Akkor most már megnyugodtam a bunkó jobbikosok vagy a hülye magyarozók miatt. :)
@Gábris szomszéd:

A derék képösszeszerkesztőnek el tetszett felejteni a táblára applikálni azt a szót, amelyik Gyurcsányt ismerve hiányzik onnan. Az a szó az "igazságtalanul". Igazságosan mindenkit szabad bántani, akár a legdurvábban is, és Gyurcsány nem siet majd a védelmére.

A kép hát egy hazugság, de már hozzászoktunk, hogy éjjel nappal.
@Gábris szomszéd:

A tanár osztályba való bejövetele ijedelemre adhat okot a nebulók egyik-másikában. Főleg azokéban, akik nem készültek. Javasoltatik tehát egy kerítés húzása az osztályterem bejárata elé, a kirándulásra szánt osztálypénz felhasználásával.
@vakapad: Igen és te határozod meg mi az igazságos és mi nem. Megint a humorfesztiválra készülsz? :)
@Gábris szomszéd:

Bizony. Te is magad szoktad, ahogy Gyurcsány is, és (mint tudjuk) szerinte a Jobbik bántása igazságos, mert nem européer jellegű alapvetéseik vannak.
@Gábris szomszéd:

Akinek ilyen súlyos gondjai vannak a mondatértelmezéssel, az ne akarjon kioktatni senkit.
Még engem sem.
Aki úgy "idéz", hogy megváltoztatja a tartalmat, az hazug, ferdítő, csúsztató bunkó.
Egyébként pedig értékeld újra "áldásos" tevékenységed.

"Szelényi ugyanúgy kimondta az említett szavakat a te idézetedben, mint az enyémben." - megint hazudsz.
Én idéztem, te ferdítettél.
"Ennek jelentése és értelme a te kozmetikázásod után is ugyanaz." - az idézetek értelme nem ugyanaz.
Persze erről hiába írok bármit, felfogni úgysem vagy képes (legalábbis nem voltál).

Valóban mosolyogni lehet azon, hogy nem vagy képes megindokolni, miért is köllött idézőjelbe téve más tartalmat írni, mint a valóság.
Ez van.
Hazudsz, ferdítesz, félremagyarázol, és mást hibáztatsz.
Kitalálom.
Fidesz hívő vagy.
@anonymand: Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik. :) Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva.
@GeoCracker:
Erre vonatkozó hiteles információm nincs, szóval ennek hiányában nem tudok nyilatkozni. Az viszont biztos, hogy egy avatás is teljességgel szükségtelen volt - ha volt. Volt?

Mindegy is, ha ezeket a feleslegesen az ablakon kidobott milliárdokat a dongalábú, agyon ajnározott három ballábas zabigyerekeik helyett arra áldozták volna ami megoldásért könyörög, akkor nem lenne téma a hármas metró. Felújított infrastruktúrával, európai színvonalon szállítaná azt a tömeget, amely nap mint nap több, mint amennyit a Magyar Álomvasutak...

Csakhogy ehhez nem egy tolvaj kormány kellene, hanem egy felelős? Igen! Még egy jobbikos csürhét meg kell tapasztalni a magyar szürkemarhának, hogy észhez térjen. Ezért aztán a változás - véleményem szerint - arrébb van még. Nagyon arrébb... minden nappal messzebb kerülünk Európától. Akinek ez tetszik, az teljesen hülye, de nem vagyunk egyformák - szerencsére! Gondolom te sem szeretnél szegedicsanád lenni?... Én sem, maradjunk ennyiben:))
@Diorella Queen:
Nem volt hülye tanács - ez csak az én véleményem, viszont meg vagyok győződve róla - ott van a hazád, ahol jól érzed magad.

Ebből adódóan lehet London is, vagy épp Elbaszán. Utóbbi nem Magyarország, bár lehetne... ez Albánia egyik városa. Multikultinak kell lenni, a süket nacionalizmust meg a kukába dobni. Lódz-ban is jól érezni magadat, meg Tossa del Mar-ban és San Feliú de Guixolsban is... na, az a valami!

A populnacionalistafidexes süket szöveg az semmire sem való, sehová nem vezet, csak a pöcegödörbe.

Üdv!
@Knósszosz: Viktor igazán nyithatna egy teknősfarmot. :)
@Knósszosz: Szerintem meg pont úgy színes a világ ha magyarok is vannak benne. Tele vagyunk mi is értékekkel és ez bőven nem "süket nacionalizmus". :)
@parti_giano:
Bádogok a lelki görények, mert az övék minden ereszcsatornáknak országa - ezt itt tapasztalom small pesten éppen.

Nehéz megállni, hogy... de erőt veszek magamon.
A süket magyar annyi mindent bevesz... de ha szólok, még ő küld el a picsába, mert mi közöm van hozzá?!
Semmi, soha többet nem koptatom a pofámat, szívja csak be mindenki, akinek jól esik. Salúd!
@Gábris szomszéd:
És ki lövi ki, ha nem tuti az ellátása teknőcöknek?
@Gábris szomszéd:
Nem ezt mondtam, de érezd magad jól az Adrián, fasza hely...
@Knósszosz: Köszi szerintem nem lesz nehéz. :)
@Gábris szomszéd:

"Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik. :) Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva." - ez annyira tetszik, hogy teljes egészében idemásoltam.
Részletezzük, mert érdemes.
"Tipikus nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz vagy, aki a teljesen nyilvánvalót is úgy magyarázza, ahogy neki tetszik." - nem nagyképűség, hanem javító szándék az, ami miatt bejegyzésedre reagáltam. Amit sejtettem az beigazolódott, hogy amit "idéztél", az nem úgy hangzott el.
Ez téged persze nem zavar, hiszen szándékosan torzítottál. Ami teljesen nyilvánvaló az az, hogy képtelen vagy mondatot értelmezni.
"a sötét bőrűek, ijedelemre adnak okot a polgári lakosság körében" - jelentése az, hogy csak azért, mert valakik sötét bőrűek, azoktól tartani köll.
"Sőt, én azt is elismerem, hogy, hogy nagyon sok külföldi, idegen akik ráadásul másképp is néznek ki mint mi, hiszen ezek olyan régiókból jönnek ahol az emberek sötét bőrűek, az az ijedelemre adhat okot a polgári lakosságban" - a rádióban elhangzott mondat értelme pedig (a kiragadás helytelenségéről később) az, hogy előfordulhat, megeshet, lehetséges az ijedelem a sötét bőrű emberek okán.
Teljesen nyilvánvaló (szavaidat használva), hogy nem azonos jelentéssel bír a kiragadott rész és az idézett mondat.
A kiragadásról.
Ha én azt állítom, hogy egyesek szerint aki másképp vélekedik egy dologról az buzi. Ebből a mondatból kiragadva a "aki másképp vélekedik egy dologról az buzi" mondatrészt, egyáltalán nem azt adod vissza, amit írta.
Teljesen nyilvánvaló.
Számomra, aki "nagyképű felsőbbrendűségben leledző fasz".
Neked persze még mindig nem biztos, hogy világos.
Jogos a vigyor. :)

"Szerintem te még a kútba is beugranál Szelényi után, aki teljesen egyértelműen mondta el amiről beszélgetünk, de nálad még a fekete is fehér vagy épp fordítva." - el köll keserítselek. Minekutána végighallgattam az általad figyelmünkbe ajánlott riportot, eddigi véleményem nem sokat változott Szelényiről. Középszerű, vagy még annyira sem érdemesített politikus(nő), akinek bár a beszéd lenne a kenyere, nem igazán képes felnőni a feladathoz. Ebben a riportban egészen biztos nem.
Kurz und gut, nem ugranék utána sehova.
Tévedtél.

Azt azért nem ártana megpróbálnod megmagyarázni, hogy miért is ragadsz ki önkényesen félmondatot, miért teszel idézőjelbe olyat, ami nem idézet (még az én szavaimat is ferdítve "idézted")?
Genetikusan vagy tisztességtelen, keveset ittál és leesett az alkoholszinted, avagy a szemináriumon előírták nektek, hogy csúsztatni, ferdíteni köll?
Miért?
@anonymand: "a rádióban elhangzott mondat értelme pedig.... az, hogy előfordulhat, megeshet, lehetséges az ijedelem a sötét bőrű emberek okán."

Örülök, hogy ismét egyetértesz velem, én is pontosan ugyanezt mondom és nem azt amit bele akarsz magyarázni a résztemről. :)
@anonymand: sub kavics nagy dns-szortírozó, a gedeon-masa kombó is terra incognita számára, s -cookkal ellentétben- a vágy sem él benne, hogy azt felfedezze... sz'al egy nem túlzottan jó képességű bigott barom, ki mindennek ellenére a krémjét adja a jobbik propagandistáinak... mon dieu, vakok között...
@Gábris szomszéd: vagy menthetetlenül hüje vagy, vagy csak fostalicska, viszont egyik esetben sem érdemes dialógusba bonyolódni veled...
@Sir Bates dö Hól: Örülök, hogy sikerült ismét felvázolnod jövőbeli közös terveinket. :)
@Gábris szomszéd:

Már megint bizonyítod, hogy hülye vagy.
Ölég részletesen elmagyaráztam, hogy miért ne add a fejed kommentálásra, ha egyszer képtelen vagy a szavak értelmezésére.
A kérdéseimre választ nem adtál.
Magyarázattal sem próbáltál szolgálni.
Részemről a nyelvoktatásnak vége.
Szerezz örömöt magadnak.
Akár úgy hogy kiforgatod mások szavait, mondatait, akár másképp.
Pá!
@Sir Bates dö Hól:

Helytelen kötőszót használtál.
Ajánlom a "vagy" helyett az "és"-t
És a dolgok máris a helyükre kerülnek...
@Sir Bates dö Hól:

..."egy nem túlzottan jó képességű bigott barom, ki mindennek ellenére a krémjét adja a jobbik propagandistáinak..." - egyrészt, nem nem a legalja, vettem a fáradságot, hogy megpróbáljam az igazság keskeny, ámde annál rögösebb útjára rávezetni.
Belátom kudarcot vallottam.
Másrészt az a nagy szomorúság számomra (nagyobb mint Lázáré), hogy sajnos az ilyen és hasonlóan bigottoknak köszönhető a jelenlegi kormány.
(Mennyi esze lehet annak, azoknak, aki(k)nek választási "programnak" elegendő annyi, hogy "Folytatjuk!"?)
És ezeréves kultúrára hivatkoznak olykor.
Ők döngetik a mellüket kereszténységükre hivatkozva, pedig mi viseljük a keresztet.
A magam részéről egyre fogyó türelemmel...
süti beállítások módosítása