Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2021/10/22/mako-continental-elbocsatas-megallapodas Nem vehetné meg a kormány a... (2021.10.22. 09:28) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2015.05.20. 09:52 Fabius

EPIC: lobbistája 1,4 milliárdért gyomorszájon vágta Orbánt

Címkék: orbán bevándorlás politikai lobbi

Nehéz napok ezek szegény Viktorunknak, nincs mit csodálkozni azon, ha nyilvánosan hibban meg szegény. Nem elég az EP meghallgatás, kemény pénzen vett amerikai lobbistájáról is kiderül, esze legfeljebb annyi van, hogy bután vigyorogva egy kilobbizott meghallgatással gyomorszájon verje.

Minek ellenség annak, akinek ilyen fizetett barátai vannak?

connie1.jpg

Finkelstein asszem kénytelen lesz elmagyarázni következő találkozásuk alkalmával, hogy sikerült egy ekkora tulkot felhajtani lobbistának. Mert az kétségtelenül eredmény, hogy Simonyi András ex nagykövet elmagyarázhatta mit is jelent pontosan az "illiberális demokrácia" - ami Orbán párhuzamosan zajló vesszőfutásában kifejtett véleménye alapján angolul úgy hangzik, mint egy vérvád - de Viktorunk aligha ezt értette megtérülő befektetés alatt, mikor a több, mint egymilliárdot kiköhögte Finkelstein emberének, Connie Mack-nek. Orbán amerikai Csizmadia Lászlója és ifjabb Lomnicija vissza is mondta a szereplést a szerintük időszerűtlen és káros eseményen.

Közben pedig Orbán tényleg meghibbant.

Kijelentette például, hogy: " mi sohasem voltunk multikulturális társadalom". Érdekes kijelentés ez az Anjou, Jagelló házi királyaink, lengyel-magyar perszonálunió, a betelepülő besenyők, szászok, kunok, szlávok, jászok, csehek, morvák, ruténok, görögök, bolgárok, lengyelek, örmények, svábok, szlovákok, románok, zsidók és romák tükrében. Ezek szerint ostobább, mint egy hetedikes, akik épp most veszik töriből a Habsburg betelepítési politikát, és számolgatják, hogy 1840 körül a 9,9 millió lakosból 43% volt magyar. Szónokol a magyar nyelv szépségeiről, de hézagos emlékezetéből kiesik, hogy annyira multikulti társadalom voltunk, hogy a "Lex Apponyi"-ban kellett leírni, a nemzetiségi iskolák tanítói tanuljanak meg magyarul, és tanítványaik is sajátítsák el a nyelvet a negyedik osztály végére. Jó, oké, tengeren túli gyarmatainkról nem hurcoltunk ide se arab, se ében rabszolgákat erre jól emlékszik.

De mennyire van ép eszénél valaki, aki A: vagy ennyire nulla országa történelméből, B: vagy az Európának kamuzás közben végleg elszakad a valóságtól?

 

1273 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr27474992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyanús, hogy az utóbbi variácó az igaz. Sajnos a korosodástól kevesen okosodnak, s még kevesebben szépülnek.
Éppen annyira volt Magyarország multikulturális társadalom, amennyire más királyságok voltak.Vagyis sehogy. Többnyire gyarmat voltunk.
@Imola Helyesi:

mennyen mán ki kegyed az uccára inkább! (feltéve, hogy van bárcája és repett sarka)
@hacsaturján:
Dehogy megyek, még alkalmazna.
FAB az a multikulti nem az, amire manapság értjük. Lásd pld. tánti Merkel elhíresült kijelentését.

www.origo.hu/nagyvilag/20101017-nemetorszag-bevandorlas-angela-merkel-szerint-a-multikulturalis-allam-megbukott.html
@Gábris szomszéd: Orbán: sosem voltunk, Merkel: megbukott.... mi köze a két kijelentésnek egymáshoz?
csak simán barom a Vezényló mini elnök, az oskola amibe ezek szerint diplomáért és dr előtagért járt, nem adott semmit a fejébe. Pedig a felvételinél a töri az alap, a római jogról és az 1222 Bulláról ne is beszéljünk.
@KÁTÉó53éúétr6: Arra utaltam, hogy a felsorolás nem annyira fedi le a multikulti mostani fogalmát.
melléklet a többi agyatlan fideszjobbik seggnyalóról:

Az Európai Parlament elnöke a magyar balliberális mikropártok kottájából játszik, mert nem olvasta fel a CÖF nyílt levelét
Fotók: Botos Tamás

Hegyen-völgyön át zúg, rohan a dilivonat!

444.hu/2015/05/20/az-europai-parlament-elnoke-a-magyar-balliberalis-mikropartok-kottajabol-jatszik-mert-nem-olvasta-fel-a-cof-nyilt-levelet/
@Gábris szomszéd:

"Szerinte az országba érkező bevándorlóknak muszáj megtanulniuk rendesen németül, és többet kell tenniük a beilleszkedésért."

éz kb ugyanaz, mint a lex Apponyi az 1900-as évek elejéről. Akkor mi is a különbség?
@Fabius: Arra gondolok, hogy az általad felsoroltak nagyobb részt a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartoztak, míg a mostani multikulti bevándorlók jóval kevésbé.
Czomba örül, 600-an regisztráltak a fiatalokat hazacsábító programban

Sok fiatal szeretne hazajönni külföldről - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a köztévé szerda reggeli műsorában. Hozzátette, a Gyere haza, fiatal elnevezésű program szerinte sikeres, ugyanis már közel 600-an regisztráltak, a Facebook-elérések száma pedig elérte a negyvenezret.

hvg.hu/gazdasag/20150520_Sokan_szeretnenek_hazajonni_a_kormany_uj
nyugi, emberek, majd jön a birca és elmagyarázza !
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA
Te kis huncut, már a jövőre gondolsz!
Bár most is tudsz szerezni, menj Ásotthalomra!
@Gábris szomszéd:

Mi nem világos?

[origo]20

Ez a cikk 4 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megbukott a multikulturális társadalom - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Szerinte az országba érkező bevándorlóknak muszáj megtanulniuk rendesen németül, és többet kell tenniük a beilleszkedésért. Ugyanakkor azt is mondta, Németországnak nagyon is szüksége van a szakképzett munkaerőre. A németek egyharmada gondolja úgy egy felmérés szerint, hogy lényegében lerohanták az országot a jóléti juttatásokra ácsingózó külföldiek.
Erről tudnia kell
Forrás: MTI/AP/Ap
Erőszakkal házasíthattak ki egy csecsen iskoláslányt
Forrás: MTI/AP/CTK/Josef Vostarek
Egy volt pilóta elárulta, mi volt a Gripen-baleset oka
Fotó: Szabó Gábor - Origo
Orbán az Origónak: Meg tudjuk védeni magunkat
Kölcsönt keres? Első 100 új Fapados Kölcsön-ügyfelünknek Samsung tabletet adunk!
www.cofidis.hu

A multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Úgy fogalmazott, hogy az álom, amely szerint a "multikultiban" az emberek "boldogan élnek egymás mellett" egyszerűen nem működik Németországban, és a bevándorlóknak többet kell tenniük a beilleszkedésért, például meg kell tanulniuk németül.

A kancellár szavai a BBC szerint akkor hangzottak el, amikor egyre erősebbek a bevándorlókkal kapcsolatos ellenérzések a németek körében. Egy friss közvélemény-kutatás szerint az ország lakóinak harminc százaléka úgy gondolja, hogy Németországot elözönlötték a külföldiek, és ezt rossz jelenségnek tartja. A felmérés, amelyet a Friedrich Ebert Alapítvány készített, azt is kimutatta, hogy körülbelül ugyanennyien gondolják azt, hogy a Németországban élő külföldiek csupán a szociális védőhálót akarták kihasználni, amikor Németországba költöztek.

"A hatvanas évek elején mi magunk hívtuk a bevándorlókat ide, és most itt élnek velünk" - fogalmazott Merkel, hozzátéve, "egy darabig azzal áltattuk magunkat, hogy előbb-utóbb úgyis elmennek, de ma már látszik, hogy nem ez a realitás". Erről a kencellár Potsdamban beszélt, a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) párt ifjúsági gyűlésén. A kancellár a német államfő, Christian Wulff szavaira reagált ezzel, aki azt mondta, az iszlám "éppúgy része Németországnak, mint a kereszténység vagy a júdaizmus".

Merkel amellett, hogy a multikulturalizmus bukásáról beszélt, azt is kijelentette, a bevándorlókra nagyon is szüksége van Németországnak. Minden évben 200 ezer német megy nyugdíjba, és hagyja el a munkaerőpiacot anélkül, hogy utánpótlása lenne, a munkaerőhiányt a bevándorlók enyhítik - jelentette ki. A Deutsche Welle szerint a német ipari és kereskedelmi kamara úgy becsüli, hogy a szakképzett munkaerőpiacon jelentkező 400 ezer fős hiány évente 1 százalékos növekedéstől fosztja meg Németországot.

"Nem lehetünk olyan ország, amely azt üzeni: azokat, akik nem német anyanyelvűek, nem látjuk szívesen" - mondta a kancellár. Szerinte a bevándorlóknak muszáj megtanulniuk németül, hogy a munkaerőpiacon boldogulhassanak. "Azoknak, akik részei akarnak lenni a társadalmunknak, nem csak a törvényeinket kell betartaniuk, hanem bírniuk kell a nyelvünket is" - idézte a Deutsche Welle a kancellár beszédét.

Ez a normális hozzáállás a bevándorláshoz. A munkavállaláshoz bírni kell az adott ország nyelvét. Ez az alap.
Merkel azt üzeni, mindenkit szívesen látnak, aki dolgozni akar. Kultúrkörökről nem ejt szót.
Bocsánat! Csak az utolsó két bekezdést akartam bemásolni.
A 21 sz-i un multikulturális társadalom nem hasonlítható a középkori, újkori Európához, amit nagy gyarmattartó birodalmak uraltak.
A mai multikulturális társadalmat a felbomló gyarmatok népességének beáramlása és a multinacionális globális cégek világhálózata alakítja, de ehhez hozzájárul az e népek közti indokolatlan háborúk szítása és a vallási fanatizmus miatti egymás közti háborúskodás is.
Így ez nem pusztán etnikai, kisebbségi, kulturális kérdés, hanem a kontinensünk nagy problémája is.
höhö, csak én érzek párhuzamot némi fideszjobbikos agyhalottakkal? :D
Beleértve dicstelen vezérünket is...

Melegrandioldalon kínálgatta bájait a homofób neoprotestáns lelkipásztor

Szeret ölelkezni és felül lenni. Csak a szokásos.

444.hu/2015/05/20/melegrandi-oldalon-kinalgatta-bajait-a-homofob-es-hazas-neoprotestans-lelkipasztor/
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA
Mer ott mán vannak ébenek:))):
Tényleg, a kvótával érvelnek most, de akkor hogyan lesz? Be kell engedni mindenkit, és akkor kijelölünk 307-t, ez maradhat, a többit meg kiválogatjuk, mint hajdan a rabszolgákat, te ide mész, te oda, te nem mész sehová, téged nem engednek be úgyse. Agyhalott ötlet ez.
@Eszter jött: Mára ez annyiban változott, hogy már válogathatnak a munkaerőpiacon, csak azt veszik fel, aki tud németül. Aki nem, vagy csak kevéssé beszéli, azoknak sajnos nem tudnak ajánlani szakmunkát.
@Gábris szomszéd:
A 150 év törökjei (ld. még Török vezetéknevet a telefonkönyvben) a besenyők, a tatárok, a kunok, a népvándorláskor itt talált avar-maradványok, törzsek, a római limesen szolgáló germán-viking törzsek (a római légió idegen-légió volt). Csupa-csupa zsidó-keresztény.
Különben bocs a hosszú hallgatásért. Igyekszem is nem sok állóvizet kavarni.
Csak, ha itt vagyok, nem állom meg szó nélkül, icl. blogom. S minek terhelni ilyenekkel az egybegyűlteket.
De hogy ne jöjjön ki senki a gyakorlatból:
endresy.blogspot.com/2015/05/ha-lehiggadtam-torlom-mint-hatalom.html
Ha már lerombolják az egyik nemzeti büszkeséget. (tényleg az lehetne)
Steril környezet helyett ez jut műtét után egy magyar betegnek
merényi kórház 01

Magyar betegségügy, 2015.

444.hu/2015/05/20/steril-kornyezet-helyett-ez-jut-mutet-utan-egy-magyar-betegnek/
@GeoCracker: Szerintem érted te is, hogy mire gondolok. :)
@Imola Helyesi: a kvótával hazánkba áttelepített menekültek kérelmét kell magyarországnak elbírálnia, jogos avagy nem. tavaly eu szinten a kérelmek 55%-nak adtak helyt, 45%t elutasították. itt van a baj, mert ezt a 45%-t nem küldik vissza a hazájába vagy egy harmadik országba, mert az utazás költségét fizetni kéne. inkább hagyják, csellengjenek papírok nélkül. ebben nincs következetesség. itt most a menekültekről beszéltem, a bevándorlás teljesen más. orbán összekeveri ezeket, nem véletlenül.
@nincs_itt:

Ezzel tisztában vagyok. Jelenleg ápolóként dolgozom Ausztriában.
Hibásan beszélek németül, viszont nem jelent már gondot a kommunikáció.
Az osztrákok nagyon toleránsak ezen a téren.
Ha anyanyelvi szinten bírnám a németet, jó eséllyel pályázhatnék gyógypedagógusi állásra.
De én nem akarok kiköltözni.
@parti_giano:
Akkor jól nézünk ki, ideosztanak 307 menekültet, a zöld határon meg jön a sok gazdasági bevándorló vagy menekült.Be kell őket engedni brüsszeli szabályozás szerint.
@parti_giano:
Indonéziába is megy a sok menekült. Megbolydult a világ a vallási fanatizmus és a háborúk miatt.
@Eszter jött: A betegápolás, pedagógus, gyógy-pedagógus stb, azok nagyon hiány szakmák. Ott természetes a magasabb tolerancia küszöb.
Nem ezekről beszélnek általában, hanem a "mihez ércsek? jaaaa! az is megy!" kategóriájú munkakeresőkről van szó.
Bizony bevezették a munkaerő közvetítő cégek a "német tesztet", na nem direkte tolják a nyelvtani kérdéseket a pályázó orra alá, hanem adnak egy munkavédelmi tesztet. Tessék kitölteni... és itt ki is derül minden.
@Imola Helyesi: te sötét gyalog! a zöldhatáron begyön, keletről oszt' 1-2 nap múlva már Győrnél/Hegyeshalomnál távozik. Tranzit legfeljebb Mo.
@Eszter jött: Azért az anyanyelvi szint egy kicsit erős, de a B2-vel már lenne esély, nem is kicsi. C1 pedig egyenes út.
@Imola Helyesi: igen, ha átlépik a határainkat, akkor az eu területén vannak. s nekünk kell elbírálni a kérelmüket. ha jogos, megkapják a menekült státuszt, ha nem vissza kell irányítani őket. egyenlőre a magyar szervek továbbengedik őket, áttolva a munkát és felelősséget más országokra. néha van egy-egy nagyobb felbuzdulás, pl. a győri eset, de ez elenyésző.
@látjátok feleim szümtükkel: Hát még a korlátlan (hatalomgyakorlástól) rablástól.
@nincs_itt:
Aha, lóugrásos, ez a baj, hogy bejöhet az uniónak hála, suttyomban is.
De ne félj, Orbán meg fogja ezt is oldani, mint mást is megoldott unortodox módon, Verhaffstadt meg ugrálhat a plafonig mérgében, Niedermüllerrel, Jávorral meg Újhelyivel együtt.
@parti_giano: ezért lett belengetve az államok határőrizetének visszaállítása, mi felé is tartunk akkor?
@Imola Helyesi:

Ez a te Viktorod tényleg nem tudja, hogy tizenkettő az mennyi.
Magyarország mindig is a népek olvasztótégelye volt.
Közeli ismerőseim közt van Glavanovics, Weller, és Sustyák nevezetű emberke.
Az első horvát, a második német, az utóbbi pedig tót (ugrattuk is sokszor emiatt) származású.
Ők tisztában vannak eleikkel és vállalják származásukat. Sőt, a G.anyanyelvi szinten beszél horvátul.
@Imola Helyesi: akkor jó, ha megolgya... csak az a baj, hogy az eddigi "megoldásai" nektek nagyon drágák voltak. minden szempontból.
ja korábban írtad, hogy a "magyarok" megszavazták, ne feledd 8 millióból 2,5, ha a globális magyarságra vetítem, ami 15 millió(állítólag) akkor még siralmasabb az arány...
@Imola Helyesi: megcsinálja a 8 millió közmunkás országát, ez elég riasztóan fog hatni.
@parti_giano: nem is megoldani akarnak, hanem kiszolgálni a növekvő eu és Európa ellenességet, valamint tovább nyalni putyinnak...
Amikor az illiberális példakép liberálisan beszél

Na ki védte meg a multikultit? Kígyót melengettünk a keblünkön!

444.hu/2015/05/20/amikor-az-illiberalis-peldakep-liberalisan-beszel/
Tótawé. :)

"Hiszen Orbán Viktor csak menekül, és ezeket a blöfföket dobálja maga mögé, hogy feltartsa az üldözőket. A lényeg számára nem ez, hanem kisvasútja a kertjében, amit szeretne kifizettetni Európával. És a többi kincs, amibe szintén beleforgatta gond nélkül az unió pénzét, amíg azok ugyanígy a színpadi füsttel voltak elfoglalva."

hvg.hu/w/20150519_A_napirend_masik_vegen
@Gábris szomszéd:
"Az egyetem közleménye szerint a felsőoktatás strukturális átalakításával összefüggő várható egyeztetéseken fogják álláspontjukat megfogalmazni, ha a felvetődő javaslatok az intézményt bármilyen szempontból érintik.

A Corvinus meggyőződése, hogy a egyetemük a magyar felsőoktatás egyik legelismertebb és legsikeresebb intézménye az általa művelt tudományterületeken, és jelenlegi hatkarú formájában és nemzetközi beágyazottságával kiemelkedő értéket képvisel."

Ez elég semmitmondó, inkább kivárásos szöveg, de reménykedjünk....
@Imola Helyesi:

Mondd csak, Ebola, hogy fogja megoldani? Saját kezével húzza fel a vasfüggönyt délen és keleten?

Mondjuk bunkója van elég akiket leverhet cölöpnek.
Ez még jobb. :)

"Itthon már terjeng a lopás bűze. Odakint még mindig csak az látszik, amivel takargatni próbálja. Azt könnyebben fogja megvédeni, fel is vállalhatja büszkén, még talán barátokat is szerez vele. Aztán hazajön, dob pár milliárdot a kutyusnak, és leül a miniszterével szokás szerint, eldönteni, hogy melyik közbeszerzéseket nyerje a veje, és melyiket a többi családtag. Az unió meg fizet, mint egy hülye, részeg katonatiszt. Nagyokat röhögnek, kitalálnak valami újabb bunkóságot, hadd játsszon vele, aki akar, aztán együtt nézegetik a jachtkatalógust.

A hajót kellene kilőni alóluk. De legalábbis napirenden tartani a kérdést."
@Fabius: Nem vasfüggönyről van szó "csak" schengeni határról, ahol egyedül nekünk nincs normális határőrségünk. (hála a cociknak)
Gyere haza fiatal

A kormány szerint sok fiatal szeretne hazajönni külföldről, amit szerintük az is bizonyít, hogy már 40 ezren regisztráltak a program Facebook-oldalára. Megnéztük a Facebook-oldalt. Szerda reggel 201 (kettőszázegy) kedvelője volt… :D

hataratkelo.com/duborog-a-kormanypropaganda/
@Imola Helyesi: A középkorban dinasztikus királyságok voltak!

A király személye tartotta össze az országot, nem az egy nemzethez tartozás. Pl. Horvát és Magyar Királyság perszonálunió.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A nemzetállamok gondolata a 19. században erősödött, és több helyen akkor is alakult ki...
@Imola Helyesi: Ezt hívják úgy, hogy népvándorlás kora.

Ez csak neked furcsa, mert te úgy tudod, hogy a magyarok harmincezer éve a Kárpát-medencében élnek, és innen tettek kis kirándulást a Sumer Birodalomba, valamint a szittya pusztákra.
Sikerült ismét találni egy komoly ellenséget. :(

A NAV lecsapott a flippermúzeumra, júniusban bezárnak

index.hu/kultur/2015/05/20/a_nav_bezaratna_a_flippermuzeumot/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyszer már megpróbáltam elmagyarázni neki a hungarus tudatot.
@Eszter jött:
Az általad idézett, Merkel asszonytól származó nyilatkozatnak van egy sorok közötti felhangja.
Érzékelteti, hogy a tiltások nélküli bevándorlásnak negatív következményei lettek.
Igaz, hogy a záró bekezdésben enyhíti finoman fogalmazott kételyeit a bevándorlással szemben, azonban nem szól a németek emiatti közérzetéről.
A minap a bevándorlás távlati következményeiről beszéltem, mert még nem érzem ki a jelenlegi megoldások szövevényéből azt, hogy hogyan változik a távolabbi jövőnkre nézve a helyzet.
Egy rétegműsorban egy nemzetközi jogász, aki globális szemléletben és érdekes megközelítésben az alábbiak szerint szólt.
A népvándorlás oka a szegények és gazdagok közötti, egyre növekvőbb különbség. A szegénység egyre több embernek az életben maradását veszélyezteti, amely elől menekül főként a harmadik világból.
Már most ezekben a régiókban NAPONTA 244.000 új munkaerő lép be a munaerő piacra, a civilizált államokban ez 4.000 fő.
Tehát már a jövő veszélyeit eleve elhárító intézkedésekre van szükség ahhoz, az ebből eredő veszélyeket megelőzzük.
Ettől függetlenül még az erőszakos bevándorlástól való félelmek is jogosak néhány évtized múltán.
@parti_giano: Csillagösvény DVD-t ismered?

Dörner György szponzorálásával ott hallhatunk ezekről a "kutatásokról". Aki ebben hisz, azt nem tudod úgyse eltéríteni.

De azért gondolni kell a történelemben járatlanabb olvasókra is! Ezért írom le ilyenkor a hivatalos történettudomány mai állását. Hadd lássák mindkettőt: a valós és az "alternatív" történelmet.
@Mariann19: A Cobra 11-ben bezzeg miylen jó német rendőr a Semir Gerkhan! :)

Orbán abban az időben ragadt, mikor a Szomszédokban nem volt gazdasági bevándorló. Pedig a KGST-országokból sokan jöttek ide, munka vagy házasodás céljából. Pl. orosz laktanyák tisztjei családostul.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Orbánnak vagy hiányos az emlékezete, vagy szelektív.
Tegnap többször érvelt az eu-ban, hogy hozzánk 42 ezer menekült érkezett, másodikok vagyunk Svédország után.
Utána nézhetett volna, hogy ebből a 42 ezerből
5 ezer nyújtott be kérelmet, a többi eltűnt az országból, nyilván tovább mentek tiltott határátlépéssel.
Nem vagyunk mi annyira vonzóak már a harmadik világból érkezőknek, de a koszovóiak számára sem.
@Mariann19: "Nem vagyunk mi annyira vonzóak már a harmadik világból érkezőknek, de a koszovóiak számára sem."

Ez első körben teljesen logikusnak tűnik, viszont ha nyugaton bezárulnak majd előttük a kapuk (be fognak) akkor inkább itt maradnak, ahelyett, hogy hazatérjenek. Onnantól pedig ismét a mi problémánkká válik a folyamat. :(
én mint született és németül alig beszélő sváb, csak ennyit linkeskednék ide:

A bevándorlók már a spájzban vannak Budaörsön

2015. május 20., szerda, 14:15 Utolsó frissítés: 14 perccel ezelőtt

Frappáns képpel válaszolt az Együtt önkormányzati képviselője Orbán tegnapi szavaira, miszerint "sohasem voltunk multikulturális társadalom." Úgy tűnik az egykori bevándorlók mostanra már a Fidesz-KDNP-be is beférkőztek.

img6.hvg.hu/image.aspx?id=0038138a-fec1-4eef-bff6-c5abc784c59d&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

hvg.hu/itthon/20150520_A_bevandorlok_mar_a_spajzban_vannak_Budao

----

és még ennyit:

Globális méretű a szakemberhiány - mérnök és szakmunkás kéne mindenkinek

2015. május 20., szerda, 14:21 Utolsó frissítés: 35 perccel ezelőtt

Világszerte a munkaadók 38 százalékának okoz problémát, hogy megfelelő munkaerőt találjon, Magyarországon pedig a munkaadók 47 százaléka küzd a szakember hiánnyal. A legnagyobb kereslet a szakmunkásokra, sofőrökre és mérnökökre

hvg.hu/gazdasag/20150520_Globalis_meretu_a_szakemberhiany__mernok

---

valamint:

Nem adják a tanárok és diákok a Corvinus budai campusát

Petíciót és Facebook-oldalt is indítottak a Corvinus Egyetem budai campusának diákjai és oktatói, akik szerdán egy fórumon fogadták meg, hogy nem hagyják eladni a Villányi úti ingatlanokat.

hvg.hu/itthon/20150520_Nem_adjak_a_tanarok_es_diakok_a_Corvinus
@empatikus pszichopata:

Vót valami orosz cár, aki még a saját gyerökit is megölte, mert annyira féltette a hatalmát.:D
@Gábris szomszéd:
Amennyiben ilyen szabályozás maradna Európában, ennek a verziónak is megvan a lehetősége.
Azért mondom, hogy el kéne választani két ütemre a menekültügy megoldását.
A jelenlegi állapotban az életveszélyben lévők megmentésére kell kitalálni egy utat.
A jövőre nézve egy általános jellegű szabályozás lenne a kiút, de egységesen, valamennyi európai ország részvételével.
Nem lehet nemzeti alapon elkülönülni, mert annak az a következménye, hogy egyenlőtlen terhelések lennének az országok között.
"Nem vasfüggönyről van szó "csak" schengeni határról, ahol egyedül nekünk nincs normális határőrségünk. (hála a cociknak)"

Basszus! Már öt éve nem a cocik uralkodnak, talán meg kéne kérdezni az istenkirályt, mijafaszt csináltak az elmúlt öt évben, hogy még mindig nincs rendes határőrizet ott, ahol kellene, hogy legyen?

Ki kéne már a fejeket húzni a melegből! Egyébként is kik azok a cocik? -Akiknek a hizlaldáját a Viktorovics mostanság avatgatja?
@Gábris szomszéd: ez uniós szinten mozog. ha bekövetkezik, akkor az egész eu fogja szigorítani a bevándorlás politikáját.
@Mariann19: A kis amnéziás az AN szerint adott egy interjút 2013-ban a Jediót Ahronót c. izraeli lapnak. :)

Azt mondja az interjúban a mi büszkeségünk, Viktorka:
"Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra, mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára. Isten a magyar nemzetet nagyon színesnek alkotta meg, melynek részei a zsidók is.”

nepszava.com/2013/05/velemeny/bartus-laszlo-egy-antiszemita-keservei.html
@látjátok feleim szümtükkel: "még mindig nincs rendes határőrizet ott, ahol kellene, hogy legyen?"

Amiért nincs sorkatonaság sem. Félnek fegyvert adni a keményen dolgozó kisember (jobbágyok) kezébe.
Ugyé az a mondás, hoyg aki hülye, az is marad. Ime a példa:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_kenopenzt_fizetett_egy_magyar_ferfi_hogy_megussza_a_buntetoeljarast.597995.html

"Felmerülhet, hogy vajon honnan volt ennyi pénze a megzsarolt férfinak, és mit követhetett el valójában"

Talán egyszer kiderül.
@hacsaturján: Ismét felhívnám a figyelmet, hogy a vasárnapi zárvatartás teljesen szembemegy a Biblia szellemével!

Amiről a matekos ír, az Izraelben létezik, ahol vallási alapon megáll szombaton az élet. Még a liftgombot se nyomják meg, mert a villany is tűz, és tilos szombaton tüzet gyújtani a Tóra szerint.

Ami nálunk van, az politikai katolicizmus, és semmi köze a bibliai kereszténységhez. Jézus kijelentette az övéinek, hogy a szombat van az Emberért, és nem fordítva.

Tehát ha valaki be akarja vasárnap záratni a teszkókat, akkor hivatkozzon inkább a környezetvédelemre, az időjárásra, az össztársadalmi érdekre vagy bármi másra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Oh, ez milyen gyönyörű, amikor a mi Viktorunk ilyen szívbemarkolóan kinyilatkozik a zsidókról.
Mindjárt a Kossuth téri, hónapok óta ott tartózkodó megemlékezőkre gondolok, akiket napi szinten zaklatnak a rendőrök.
Akkor most mi legyen?
"Ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok."
Álszent alak!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

mongya, imola bácsi! mit óvasott kegyed a csatolt link hejett?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Félnek fegyvert adni a kisemberek /jobbágyok/ kezébe."
Inkább egy Gripent, az is lezuhant.
Így ez a veszély is elhárult.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Beszéld ezt meg Aliev elnökkel, aki mostanság demokráciánk fokmérője, miután a baltás gyilkost kiadtuk. Szarja szájon valamennyi állat, akinek benyalt.
Bocs, rossz helyre küldtem.
@Imola Helyesi: Bizony nem, mert azt más okok erőszakolták ki, míg a mostanit is más okok. De, az okok nem változtatnak azon a helyzeten, hogy ezen szörnyű bevándorlók (minta akkoriban is) azért kényszerültek ilyen lépésre, mert otthonuk élhetetlenné vált.
@hacsaturján: magáról a vasárnap ugrott be neki és a biblia. bachatja a svalbárdját, gumicsont.
@hacsaturján: Bár nem vagyok se bácsi, se imola, speciel a vallási alapon előírt szabályok szidalmazását olvastam.

Szerintem ha valakinek az a vallása, hogy szerdán nem eszik cérnametéltet, csinálja nyugodtan (amíg másoknak nem árt vele).

Azzal van gond, ha valaki ezt rá akarja erőltetni másokra.
@Imola Helyesi: Nem, csak ezt engedik be, aki tudja igazolni, hogy azért halt meg (vagy érkezett törvényellenesen az országba) , mert nem fizetett megfelelő baksist az országba jutásához, azaz nem elégítette ki kormányunk tagjaival szembeni vagyoni kielégítési kötelezettségét (határátlépési csúszópénz).
@hacsaturján: Bár nem vagyok se bácsi, se imola, speciel a vallási alapon előírt szabályok szidalmazását olvastam.

Szerintem ha valakinek az a vallása, hogy szerdán nem eszik cérnametéltet, csinálja nyugodtan (amíg másoknak nem árt vele).

Azzal van gond, ha valaki ezt rá akarja erőltetni másokra.
@CSENDES: Már azt hittem, hogy a magyar állampolgárságra gondolsz.
@Mariann19: A (nem kötelező) sorkatonaság sok szegény fiatalnak jelentene átmeneti megoldást a megélhetési gondokra, valamilyen szakma tanulásának lehetőségét (pl. sofőr), vagy kulturálódási lehetőséget.

Remélem az SZDSZ rájött, hogy hibát követett el, mégoly szép elvek által vezérelve (pacifizmus)!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem szerdán, hétfőn van cérnametélt. szerdán rizibizi. most akkor újragondolhatod.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem, azt azért nem. Ne vegyük túlzásba a dolgot.
@Mariann19: Még két dolog tűnt a szemembe az AN-cikkből.

Orbán, amióta miniszterelnök, nem volt Izraelben?

Másik egy idézet: "Orbán Viktor, annyira hisz a goebbels-i propaganda erejében, hogy ha bárminek az ellenkezőjét mondja, az igazsággá válik,"
@hacsaturján:

Hogy a Mester milyen szőrszálhasogató ma?!
Nem mindegy? Mindenki gondoskodjon a saját, a hűtője és a kamrája migrációjáról. Egy napon pedig úgyis meg kell pihenni, hadd ne legyen már az végső. Ugye.

Miután mindenki telemigrálta élelmiszerrel a hűtőjét és a kamráját, esténként magát az ágyba és még amit ilyenkor szokott, akkor elmondhatja itt van már a kánaán, bármit is írjon jótündér, aki valójában egy kellemetlen banya, mert az igazság sokszor kellemetlen, a valóság meg még inkább az.
Legfeljebb a napkelte nem az, ha nem kell felkelni.
Mindenesetre alig várom, hogy itt is 32 millióan dolgozzanak, bár szívem szerint nem bánnám, ha nagyobbik része lenne magyar, sőt nemzeti tartalék, vagy ha már ezt nem lehet, akkor legalább az uralkodó osztály nagyobbik része legyen (adó)bevallása szerint magyar, vallása szerint piréz, származása szerint rénszarvas és ne markolja görcsösen egyik kezével a WC -kefét, a másikkal a lehúzót, mert akkor a papír ugyan tiszta marad, csakhát a valaga... na mindegy is.
No, de ezt a betegséget Svalbárdon autokrata módon úgyis kirekesztették, úgyhogy könnyen van maga a rénekkel meg a jegesmedvékkel mert a rénkumisz nagy békéltető és gdp teremtő.
A rendszer (ki)használóinak szolgálatára. Eszébe se jusson senkinek, hogy üres lapot juttasson vissza, mint azt egyes jogvédő szervezetek, jobb híján ajánlják.
Inkább ezt:
@parti_giano: Nem kell semmit újragondolni.

Nyugodtan eheti vallási alapon a rizibizit is, csak ne erőltesse rá másokra. Ez a liberalizmus, ha nem tudnád.
Kérdőív kezelés: Ma kézhez kaptam a Nemzeti Konzultáció újabb kérdőívét. Már egyszer csináltam ilyet, de ismét készítettem egy alternatívát.
Alternatív Nemzeti Konzultáció
1. Észrevette-e, hogy már a második bekezdésben összemostam a terrorizmus kérdését a bevándorlással és ezzel a terroristákat is a bevándorlókkal?
a) Észrevettem!
b) Nem vettem észre, de ha így van, jól tetted.
c) Észrevettem és a kiváló manipulatív húzás volt!
2. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint komplexen kellene kezelni a bevándorlás problémáját bűnbakkeresés helyett. Egyetért-e ön azzal, hogy sokkal könnyebb visszarugdalni őket?
a) Egyetértek, ha ők állják a rugdalás költségeit.
b) Ha én rugdalhatom vissza őket.
c) Inkább vezessük be a halálbüntetést és végezzük ki őket, annyival is kevesebb a gond. Persze ennek költségeit ők állják.
3. Sokak szerint a bevándorlás magas szintje a „harmadik világbeli” rossz életkörülményeknek és feltételeknek köszönhető, míg a „Nyugat” pazarló fogyasztási életmódot folytat. Ön lemondana a fogyasztása egy részéről, hogy a világ nagyobb részének ne kelljen éheznie?
a) Hagyjuk már, jön az iPhone6!
b) Én így is rosszul élek, éhezzenek inkább a fekák és a sárgák, amúgy sem emberek.
c) Egyék meg egymást, úgyis annyian vannak!
4. Több tanulmány szerint az IMF és a Világbank harmadik világbeli fejlesztései (és az ezekhez feltételként megszabott politikai előfeltételek) nemhogy növelték volna az országok és emberek közötti egyenlőséget a világban, hanem a globális „Észak” és a globális „Dél” közötti szakadék elmélyítését segítették elő.
a) Ezek nem is érdemelnek többet, egy csomó pénzt kaptak tőlünk már így is. Magyarország nettó befizetője az Európai Uniónak!
b) Csak a kommunisták szeretik az egyenlőséget!
c) Most nem tudom ki a rossz, az IMF vagy a bevándorlók? Viktor, segíts!
5. Egyetért-e ön azzal, hogy jól van az úgy, hogy bár a „fejlődő világ” ipari kapacitásban utolérte a „fejlett világot”, a jövedelem szintjében hasonló közeledés nem történt?
a) Jól van ez így, olcsó ruhákat akarok!
b) Nekem is kevés a pénzem, úgyhogy nem érdekel.
c) Olyan fizetést akarok, mint egy amerikai.
6. Vannak, akik szerint a globalizáció (és az ennek keretében meghirdetett neoliberális gazdaságpolitika elterjesztése a világban) nem csökkentette, hanem növelte a szegénységet a világban, főként a „harmadik világban”, eközben pedig adósságcsapdába zárva a harmadik világ országait és lakosait. Ön szerint egy ilyen adósrabszolgaság fenntartása rendben van a gazdag „Észak” fogyasztásának fenntartása érdekében?
a) Már mondtam, hogy jön az iPhone6!
b) Devizahitelem van, én vagyok az adósrabszolga.
c) A feketék rabszolgának születnek, nem?
7. Vannak, akik szerint az, hogy a világ veszélyes hulladék-termelésének 90%-át a globális „Észak” termeli ki és a globális „Észak” városi fogyasztása a világ erőforrásainak 65%-át használja el, míg a szegényebb országok és régiók viselik a környezeti terhelés nagy részét, igazságtalan. Ön egyetért azzal, hogy amíg nem a mi szemünket szúrja a szemét, hanem az övéket, kit érdekel?
a) A bevándorlók amúgy is mind szemetek.
b) Megehetik, ami nekünk nem kell. Örüljenek hogy ennyit kapnak.
c) Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs, így mondják, nem?
8. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább ne jusson a világ nagyobbik fele tiszta ivóvízhez, minthogy ne tudjon napi háromszor egy kád vízben fürdeni?
a) Én nem fürdök háromszor. Reggel lezuhanyozom indulás előtt, aztán délután az edzés után muszáj még egyszer zuhanyozni, végül pedig este a stressz miatt kell a kádban áztatnom magam. Ennyit megérdemlek, nem?
b) A három kád víz jár a zembernek!
c) Rezsicsökkentést! Nem akarok spórolni!
9. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább maga kapjon állást a kormány segítségével, mint egy bevándorló idegen, aki valószínűleg terrorista is és megöli a családját, születendő gyermekeit és elveszi a támogatását?
a) Persze, hogy egyetértek!
b) Szerintem minden bevándorló terrorista, lőjük le őket a határon.
c) Nem, hazaáruló terroristabarát vagyok, nem szeretem a családom és még hülye is vagyok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Hasonlókat gondolok a felsőoktatásról is.
A Fidesz kormányzása előtti időkben kb. 30%-kal több fiatal tanult a felsőoktatásban.
Akkortájt meg is fogalmazódott, hogy az oktatásban való részvétel értelmes életet ad a munkához nem jutó fiatalságnak.
Ma viszont észkombájnunk, Comba Sándor nyilatkozta, hogy 180 ezer munkanélküli fiatal van, és sok nem végezte el a nyolc osztályt.
Most már nincs sorkatonaság, a felsőoktatásba bejutni és fizetni, az bravúr.
Az, hogy a 8 osztály elvégzését sem szorgalmazza a kormány, az bűn.
Mi jön? Analfabetizmus?
@parti_giano:

úriasszony a kalaposnál:
-valami szép kalapot szeretnék!
-konkrétan mire teccik gondolni?
-kionkrétan egy jó nagy dugásra gondolok, de most valami szép kalapot szeretnék.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tudtam, de tényleg. nekem a liberalizmushoz inkább a krumpli megy köretként.
Ez nem a sajátom, a vélemény hozzátartozóm álláspontját, valamint saját álláspontomat is tükrözi.
@jaegtoer:

nu, pont így, ahogy maga mongya.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Tehát ha valaki be akarja vasárnap záratni a teszkókat, akkor hivatkozzon inkább a környezetvédelemre, az időjárásra, az össztársadalmi érdekre vagy bármi másra._"

:D
De igenis, én arra akarok hivatkozni, hogy a hetedik napon az Úr is megpihent, mivel látá, hogy amit teremtett, az jó.

Az eltérés az meg pont itt van, látánk, hogy amit teremettünk az nem jó. Kinek van itt ideje megpihenni, pláne látni?

Ne frusztráljon tehát a vasárnapi nyitvatermő tesco-val, mert hogy megyek akkor a vasárnapi misére útban visszafelé a jó kis kocsmámba?! Naugye. Van nekünk itt külön-ki-bejáratú Kekec-ünk, ne palizáljon schmitteléssel súlyosbítva. Ráadásul visszaeső, és akkor csudálkozni méltóztatik ha bekopog a három csapás. Na.
:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Nyugodtan eheti vallási alapon a rizibizit is, csak ne erőltesse rá másokra. Ez a liberalizmus, ha nem tudnád._"

:D
Ne mondjad már hogy mi az a liberalizmus! Igenis, mindenki zabáljon rizi-bizit, mert az jó. Ez a liberalizmus, hogy mindenki tömje meg a hasát, (és még konszenzusban akit akar de ez nem liberalizmus, ez szerencse)
Szóval ott tartottam, hogy ne akarja senki elkezdeni megszabni, hogy ne egyen senki rizi-bizit enni amikor nem akar, mert fennáll a veszélye, hogy éhen marad. Történetesen különösen akkor, ha nincsen más. A naspolya meg úgyis gusztustalan és fuj. Mosogattál már ma?!
:D
@Fabius:
Imola a nevem, de majd leírom neked a megoldását, ha lesz neki ,fab-aszki! /kőcsönkenyér/
Különben már itt vannak a bevándorlók. Ma legalább négy kis cuki sötétszínű kisgyermeket láttam, világos anyukával, apuka meg sehol.
@hacsaturján: Röhöghettek, de a vincentes akkor is azt írta, hogy elítéli a vallási parancsokat.

Ez szerintem bunkó dolog, és kontraproduktív.

Ahhoz persze nem elég tökös, hogy a politikai katolicizmusssal szembeszálljon. Biztos ezért tetszik nektek úgy a posztja. Hasonlít rátok ...
@Imola Helyesi:

mer az apuka maga a láthatatlan ember. eszt még gyöknyelvi alapokon is látni kéne! de azért ne vigye túlzásba a dolgokat!
@parti_giano:

"_nem szerdán, hétfőn van cérnametélt. szerdán rizibizi. most akkor újragondolhatod. _"

Nem kell csűrni csavarni. Mi van kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap?
Se metélt, se rizibizi, azaz semmi se. A misével ne gyere, mert mert az is csak a bajjal jár, és meg van mondva, nem csak igével él az ember, de akinek nem igéje, ne vegye magára és egyen pacal pörköltöt, birka pörköltöt, csirke pörköltöt, marha pörköltöt, gomba pörköltöt, és pörkölt pörköltöt valamint pörköltöt pörkölttel.
Ebből is látszik, hogy metélt meg a rizi-bizi vakvágány, annak is keskeny nyomtávú.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

gondoltam én, hogy üntyünpürüntyü, de hogy még nyeherőce is, az eszembe sem jutott, mégis trallala!
@jaegtoer:

tennap vásároltam egy kancsuka2015 mintájú bikacsököt az érveléstechnikám följavításának céljábul.
@jaegtoer: A rizibizisbe akkor is beletömnéd a kaját, ha nem kéri?

Hát igen, ezt csinálják a fasiszták és az álliberálisok.
@hacsaturján:
Pszt, maga szerint ez a csendes amerikai, hogy ilyen szorgalmas?
@hacsaturján:

Azért azt vágja, Mester, hogy Imola még csak véletlenül sem említette/említi a morfémákat, melyek lehetnek szabadok vagy kötöttek. Lehet, kardigánban utazik, le van kötve a keze a billentyűzetre és nincs egy szabad gondolata sem. Az is lehet, hogy egy Recognita.
@jaegtoer: ez oke, de most a rizibizi akkor koser vagy nem? foleg vasarnap. azt a politikai katolicizmusat! multkor meg szembejott velem egy apolitikai brahmanizmus. koszontem neki.
@jaegtoer:
Nem igaz, én megjártam a pörkölttel, knoszi megsértődött, pedig liberális, és szereti is a pörköltöt, csak Orbánt nem szereti mellé.
@jaegtoer:

maga csak ne irkáljon nekem idegen szavakat itten, mert bevándorlóvá fogom átminősíteni és akkor nem fog járni a kedvezményes rénkumisz. nem fekete maga véletlenül???
Remélem, a rizibizit szereti, és nem kell beletömni, mert az olyan rasszista dolog lenne. Rizibizit a menekülteknek, de csak szépen finoman, önkéntes alapon.
@parti_giano:

manaszté! az majdnem én voltam veszprémbül. van magának tescos zacskója?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_A rizibizisbe akkor is beletömnéd a kaját, ha nem kéri?

Hát igen, ezt csinálják a fasiszták és az álliberálisok. _"

:D Bele én! Nehogy már 'éhen haljon a a rizibizi és szomjan a forrás fize mellett'[[Faludi-Villon]]
:D
Mi a picsának teszem ki az emotikonokat.
Ha már te is így én is úgy! Csak azért is, ezentúl csak rizi-bizi lesz, minden nap, a metéltet meg jóféle pörkölttel a kutyák elé vetjük, mert azok csak a társaságra finnyásak.
:D

Mondjuk az biztos, hogy még álliberálisnak is subler vagyok, de nem is állítottam az ellenkezőjét. Ha az megnyugtat, hogy ezért fasiszta vagyok netán áci, akkor te meg csak egy dolog vagy. Nagy.
Akkor kvitteltünk?:D
@Imola Helyesi:

má montam kegyednek, hogy ájjon le a sütizéssel a saját érdekibe!
@parti_giano:

A rizi-bizi teljesen kóser, csak érjen térd fölé a szoknyája, de a mejje azé maradjon csak hetyke!
@jaegtoer:

"...a nap izzadt aranypofája
mint zsíros segg feküdt az égen
és francois villon már nagyon régen
nem hegedült két asszonyláb között."
@hacsaturján:
Dehogy állok, a múltkor vittem egy csomó sütit a körúton az ismerőseimnek este, jött velem szembe egy csapat afrikai, majdnem nekik mentem.
Nem tértek ki.
@hacsaturján:

Az intést megfogadom, de arra a kérdésre, hogy: -"nem fekete maga véletlenül???" nem tudok válaszolni, mert nem látom a nagy sötétségbe és a szellemem csak csilingel álmában kicsit, és tovább szakad, ahogy itt rizi-bizilek.
@Imola Helyesi:

szerencséje, hogy nem az óberhébe ütközött, mer azok vadásznak a dílerekre.
@parti_giano:

"_multkor meg szembejott velem egy apolitikai brahmanizmus. koszontem neki._"

Látom felsőbb körökben forogsz... de azt már nem árultad el, hogy vissza, vagy előre köszönt. Mert nem mindegy!
@jaegtoer:

csak azér kérdesztem, nehogy véletlenül összekeverjem egy jegesmedvével, mer időnként azok is hordanak tescos zacskót a fejükön.
@Mariann19: "Most már nincs sorkatonaság, a felsőoktatásba bejutni és fizetni, az bravúr.
Az, hogy a 8 osztály elvégzését sem szorgalmazza a kormány, az bűn.
Mi jön? Analfabetizmus?"

ÉS?

Az a hülye ballibsibolsikomcsiszoci bagázs, az, no ők akartak mindenkinek tanulási lehetőséget, munka lehetőséget, esélyt, oszt nem volt jó. Most lehet békemenetelni, és el lehet viselni az analfabétizmust. Ez jó. Egyébként is minek annyit olvasni, elég, ha valaki felolvassa a konzultációs kérdéseket hangosan. Legjobb lenne hangosbeszélőn bemondani, oszt kézfelnyújtással szavazni, mindjárt lenne munkahely a szavazat számlálóknak is.
@hacsaturján:

"_@Imola Helyesi: má montam kegyednek, hogy ájjon le a sütizéssel a saját érdekibe!_

Imolával nem lehet bírni, reggel is könyörögve kértem, türtőztesse magát... de nem bírta feldolgozni, pedig jártas a gyökökben, mint állítja.
@hacsaturján:

"_manaszté!"

Személyesen Namaste? vagy ezt álruhában műveli, azé van?
@hacsaturján:

Akkor könnyen felismer, mert már előfordult hogy olyan jegesmedve volt a fejemen, amelyik tescos szatyrot hordott a buksiján. De később kiderült, hogy álmodtam, de most hogy mondta, elbizonytalanodtam. Mi lett a medvével?
No, megyek a tescoba, zacskóért meg jegesmedvéért. Remélem Igló kapitány is ott lesz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Figyelj neked jó a szümöd, te biztosan láttad volna őket. Így egy csapatban beleolvadtak az éjszakába, de tényleg, féltem tőlük.
@Imola Helyesi:

Itt a városban van menekülteket befogadó állomás már rég óta, de a lakosság nem fél. Nem kéne a hisztit gerjeszteni, azzal sokkal többre lehetne menni.

Lehet, hogy ők tőled jobban féltek, gondolkodj el ezen a változaton.
@jaegtoer:

direkt svalbárdiul írtam, hogy nehezebb legyen kitanálni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Jó, majd legközelebb gondolkozok, ha az éjszaka sötétjében 15 fogsor mered rám hirtelen.
,
@látjátok feleim szümtükkel:
Most, hogy kibontottad a témát az analfabetizmusról, rájöttem, hogy ezt a Fidesz szorgalmazza.
Itt van ez a konzultációs levél.
Ehhez minek kell az olvasás tudománya.
Elég a kereszteket bekarmolni a rubrikákba, és Jó napot.
Mi több, nem kéne variálni több rubrikával, elég lesz egy kereszt a várt eredményhez.
A nagy keresztet meg mi vonszoljuk. A hátunkon.
@látjátok feleim szümtükkel:

imolánk bizonyára otthon is tart valami feketét a sifonérba, oszt ha nincs otthon sütije, akkor csak belenéz a sifonérba és máris megvan neki a megfelelő löket. tán még aszt is mongya, hogy jujjj.
@Mariann19:

Milyen konzultációs levél?

Ez a levél inzultál és inszinuál.

Ezért az Orbán levél egy inzultációs levél, ami nem konzultál. Maximum konzum tál. de ahhoz meg cérnametélt, annak is kevés.
@hacsaturján: nem, nem manaszté küldött le az asszony, hanem tejé'. és jegesmedve prém szatyrom van. és be nem teszem a lábam veszprémbe egy hete.
@hacsaturján:
A fantáziája nagyon repíti ma, úgy látom, a medvéi meg lehet, hogy éheznek meg szabadon lófrálnak, a multkor is átjött egy a gúnyhatáron.
@jaegtoer: nem köszönt, mondtam is neki, hogy te gaz dasági bevándorló.
kárbelé:

Orbán ezzel megbukna a történelemérettségin

A magyarok sosem éltek multikultiban, érvelt a miniszterelnök Strasbourgban a bevándorlás ellen. Szavainak csak 1100 év történelme mond ellent. Amiről a miniszterelnök áradozott, az legfeljebb Trianonnal jött el. Meglepő tények, kormányfőknek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F05%2F20%2Forban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg%2F
mehogy:

Kreatív nyomozói ötletek rázós ügyek leállításához

Van, amikor egy frappáns mondat elég, hogy az NNI korrupció elleni nyomozói visszautasítsanak egy feljelentést. Az Index most önkényesen vett elő három, egymástól teljesen független ügyet, amit kreatívan állított le a rendőrség.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F05%2F20%2Fkreativ_nyomozok%2F
Gyengébb képességű Imolabéláknak:

index.hu/belfold/2015/05/20/orban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg/

Most vagy hótt hülye tényleg, vagy szimplán hazudozik az ostoba muzsikja. Evvan, 2015, Balfaszisztánban ez a főizéke...
ugyi:

Orbán 10 legnagyobb baklövése Strasbourgban

A magyar miniszterelnök már úgy jár az EP-meghallgatá­saira, mint haza. Ha jól számoljuk, ez volt az 5. alkalom, de messze ez volt a leggyengébb teljesítménye, mondhatni, magas labda. A parlamenti meghallgatáson, valamint az előtte és utána tett nyilatkozataiból szemezgettünk. Tényleg csak a legnagyobb baklövések jönnek.

dex.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Fegyenlito%2F2015%2F05%2F20%2Forban_10_legnagyobb_baklovese_strasbourgban
@jaegtoer:
Nagyon be vagyok sz...va, mert én még nem kaptam meg az inzultációs küldeményt.
Biztos az a Kubatov lista, az!
Pedig olyan szépen írtam a menekültügyről, még Imolának is tetszett.
Vagy netán nem továbbította az én Imola beszélgető társam?
Pár éve már rosszul reagál a kezelésre szegény csuti orálmuzsik,már sajátjai szerint is fullba nyomja a kretént.Tegnap is hülyegyerekként viselkedett,előadta a mindenkihülyecsaknekemvanáramszedőm showt.Dakota indiánok lehet tisztelik a zakkantakat,az unijó nem valószinű.
@Gábris szomszéd: pontosan ezért kell, közös európai megoldást találni, hogy ilyen ne fordulhasson elő!
de amíg egy ilyen "nemzetállam", nem akarja kivenni a részét a teherviselésből, csak a forrásnál ácsorog egy lajtos kocsival, addig nehéz megoldást találni!
nagy szerencsénk van, hogy az EU alapjaiban liberális, mert egy fidesz-jobbik típusú vezetés már rég kibaszott volna minket, mint ahogy azok a menekülteket akarják!

az EU-belül nem lehet határzárakat emelni, mert abban a pillanatban megszűnik az unió!
@Mariann19:
Valamiért engem is elkerülnek a helyi kisköcsögök, akik cédulákat gyűjtöttek anno, azóta, hogy "Viszontlátásra!" köszönéssel rájuk vágtam az ajtót.
@Imola Helyesi:

Elkéstél drága, én anno délutános és éjszaki műszakokban is dolgoztam, és akkor nekem azt mondták, csak az fél, akinek nem tiszta a lelkiismerete. Neked miért fekete?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jaja... Imol válaszolt már, hogy idolja szimplán hülye, vagy hazudik csak?
@Mariann19:

Ne izgulj, erre sem hozta még a posta, csak az égzengést.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Legalább rajta vagyunk egy top listán.
Előkelő helyezéssel.
@látjátok feleim szümtükkel:
Erre is volt égzengés, de én nem ilyen fajtára
várok.
@Mariann19: ne valogass. most ilyen egzenges volt raktaron simicskanal.
@parti_giano:
Simicska mire vár?
Vége van már a sí- szezonnak.
Itt a nyár, a vérzivatarok ideje.
A nyilak meg a tarsolyában.
@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem visszaküldöm... iratmegsemmisítőn ledarálva.
Pár 1 forintost belerakok még a muzsiknak, legyen mire költenie.
@látjátok feleim szümtükkel: vagy úgy tenni, mint az egyszeri szatírral: ígérje meg, hogy ha letolják a nadrágjukat, ő felemeli a szoknyáját.
Állítólag felemelt szoknyával könnyebb futni, mint letolt nadrágban ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: válaszolni, ááá, túlértékeled ;)

én már csíkoztam, ne tudd meg micsoda öröm volt látni, a darabokra hulló vezér fejét :D

igaz már most is darabokban van :D
@Mariann19:
Megnyugtató, hogy nem a pártbuzik közt vagyunk... A cocik is kerülnek valamiért. Más majmok meg nem téma...
@jaegtoer: -- Márpedig megeszed, büdös kölök!!!
:D
Pfuj, büdös zöldborsóval elrontani a finom rizst!
@graphics:
Egy állat a csóka! Csak a pia neki...
Szemezgessünk csak a nulla százalékig multikulturális ország vezető parlamenti frakciópárosából:

Harrach, Bencsik, Czerván, Firtl, Hirt, Hoffmann, Kontrát, Kubatov, Lasztovicza, Manninger, Navracsics, Papcsák, Rubovszky, Seszták, Tiffán, Vinnai, Völner, Witzmann...

Csupa szép, színmagyar név - hisz, egy történelmileg is totálisan nem multikulturális
milyen más nevek is lehetnének?

No, és persze az Orbán sem magyar eredetű név, ugyebár... Faszikám a saját családját is kihazudja a magyar történelemből - mekkora már :D :D :D
A hír ajánlója: "Órákig ádámkosztümben mászkált Budapesten."

"A képek alapján csak egy falatnyi nyakláncot viselő, csinos hölgy órákon át bolyongott meztelenül a városban."

Csak azt nem értem, hol láttak itten az indexes hírszrkesztő ádámkosztümöt. Ez évakosztüm . Ezen túl meg úgy tűnik senkit nem zavart órákig.

index.hu/belfold/2015/05/20/korhazba_vittek_a_meztelen_not/
@bioLarzen: Komor, mogorva férfiú volt...
@bioLarzen:
Hüle kekecz... Vona-Zázrivecz, Novák meg tót-szlovák vonal, oszt vérmagyarként úgy érzik, megmondhatják, ki legyen MAGYAR.
Akkor most hogyan... ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:csak nehogy rizottó legyen a rizibizi :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Megnyugtató, hogy nem a pártbuzik közt vagyunk."
Gondolkoztam valami egyleten, hogy azt kéne megalapítanunk, hogy ne legyünk ilyen számkivetettek.
Ám az is civil szervezetnek minősülne, aztán ott is csak üldöztetésnek lennénk kitéve.
Rémes ez a hontalanság.
@Mariann19: beiratkkozik az SI-tanfolyamra.
(Système International d'Unités)
@parti_giano:
"Meghosszabbította mert kereket szerelt a szánkóra."
Jöhetne lóháton is, csak hozza a megvilágosító anyagot, hogy a haza végre fényre derüljön.
@graphics:
"Amikor érettségin szövegértés a téma."
Tegnap látszott Orbán fellépésén, hogy a szövegértés nem az erőssége.
Vagy mindent félre hallott, amit ráolvastak a fejére?
@graphics:
Ribik csak... Jó, amilyen kislányok, lehetnek ribizlik. Pöcs kivan ezektől, hihetetlen, hogy erre a fosra van igény.
@látjátok feleim szümtükkel: Mielőtt mennybe menesztenénk Horn Gyuláékat.

Vekerdy a szoclib kormányok alatt is arról írt, hogy Magyarországon alacsony a társadalmi mobilitás szintje.

Nálunk sokkal jobban meghatározza egy gyerek életét, hogy hova születik, mint mondjuk Finnországban. És ez nem a fidesszel kezdődött.
@parti_gianono
Ez a lóhát tényleg nem jó.
Simicska jöjjön Gripennel, és egy kétszemélyes társasutazáson hozza működésbe a katapultot.
Persze, ő maradhat.
"B: vagy az Európának kamuzás közben végleg elszakad a valóságtól?"

Pontosítsunk: mindenki tudja jól, hogy ezek a dolgok a legkisebb mértékben sem Európának szólnak, hanem azoknak az itthoni szavazópógároknak, akiket hirtelen elkezdtek félteni, hogy netán áttévednének a jobbikhoz. Vitya most a "Vonább vagyok Vonánál" műsort tolja, természetesen belföldi célközönségnek. Az meg vélhetően bevállalt rizikó, hogy az EU-ban ezt nem veszik jónévan - azt könnyebb lesz ilyen-olyan lépésekkel, visszavonogatással elboronálni, mint az elbitangolt szavazónyájat visszaterelni.

Persze, az is lehet - erről a bagázsról már simán el tudom képzelni... - hogy nem számoltak vele, hogy az EU ezért bizony orron bassza őket - kb., mint amikor azzal próbál valaki kákabélűként villogni a suli legjobb csajánál, hogy megverte a suli bikáját - aztán ez visszajut a bika fülébe...
@punkfrog: Most, hogy mondod.

Szerintem az egész poszt egy ökörség, de csak a vallási részre tértem ki. A Halotti Beszéd paródiája is csak olyan személy tollából hiteles, akiről tudod, hogy él-hal a középkori magyar irodalomért.
@bioLarzen: "Vitya most a "Vonább vagyok Vonánál" műsort tolja, természetesen belföldi célközönségnek."

Ezt én is így látom. A másik aspektus pedig nagy valószínűséggel ez lehet. :)

"Mindezzel a kötekedéssel az EP csak eltereli a figyelmet a valódi problémákról – teszi hozzá a CÖF, és ebben, lássuk be, van igazságuk. Volna mit beszélni Magyarországról, de nagyon a felszínen korcsolyázik, aki pont ezen a két politikai terméken akad fenn.

Hiszen Orbán Viktor csak menekül, és ezeket a blöfföket dobálja maga mögé, hogy feltartsa az üldözőket. A lényeg számára nem ez, hanem a kisvasútja a kertjében, amit szeretne kifizettetni Európával. És a többi kincs, amibe szintén beleforgatta gond nélkül az unió pénzét, amíg azok ugyanígy a színpadi füsttel voltak elfoglalva.

Itthon már terjeng a lopás bűze. Odakint még mindig csak az látszik, amivel takargatni próbálja. Azt könnyebben fogja megvédeni, fel is vállalhatja büszkén, még talán barátokat is szerez vele. Aztán hazajön, dob pár milliárdot a kutyusnak, és leül a miniszterével szokás szerint, eldönteni, hogy melyik közbeszerzéseket nyerje a veje, és melyiket a többi családtag. Az unió meg fizet, mint egy hülye, részeg katonatiszt. Nagyokat röhögnek, kitalálnak valami újabb bunkóságot, hadd játsszon vele, aki akar, aztán együtt nézegetik a jachtkatalógust.

A hajót kellene kilőni alóluk. De legalábbis napirenden tartani a kérdést."

hvg.hu/w/20150519_A_napirend_masik_vegen
@bioLarzen: Úgy érted az EU egyik fele?

Mert az EP másik fele kiállt Orbán mellett tegnap este.

Hogy aszongya Manfred Weber, Néppárt frakcióvezetője: "a konzultációs kérdőívnek csak a szóhasználata rossz" Magyarországon gazdasági növekedés van" stb.
@Mariann19:

"Tegnap látszott Orbán fellépésén, hogy a szövegértés nem az erőssége."

ez csak taktika... jó Finkelstein tanítvány!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kűdhetnék mán me
nagydógoznom kéne!!!:D
@parti_giano: :D

a te görényed is asztaliteniszezik?
(nálam a cicázunk videón láthatod milyen ügyes némelyik...)
@látjátok feleim szümtükkel: Azért mielőtt a lányok randizni kezdenének velük, gondoljanak a Fekete Pákó tizenhárom gyerekére! :)

(Nem tudom, hány van neki pontosan.)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ...Manfred Weber, Néppárt frakcióvezetője: "a konzultációs kérdőívnek csak a szóhasználata rossz" Magyarországon gazdasági növekedés van" stb."

A helyében, és onnan mi is így látnánk, csak az a baj, hogy mi innen látjuk.:(
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A társadalmi mobilitás egy szép kis gumicsont Mo.-n!

Hogyan legyen mobil valaki, ha:

a) egy életen át gyűjt saját lakásra - az ilyen személy magától értetődően nem fogja feláldozni a nehezen megszerzett, rosszul eladható ingatlanát (mert pénzhiány miatt nincs rá kereslet, ő is épp azért megy máshová) egy bizonytalan kimenetelű munkáért. Ha nem siekrül, akkor nemcsak a munkát, de a fedelet is elveszti a feje felől. Régiós árkülönbségek (K-Ny).
b) akinek nincs saját lakása, az sem tud lépni, mert hiányoznak a nyugaton, de akár cseh és szlovák területen is ismert olcsó munkásszállók;
c) albérlettel együtt már nem éri meg a családot hátrahagyni, mert ráfizetéses az alacsony bérek miatt;
d) a legszegényebb réteg pedig annyira nincstalen, hogy képtelen elutazni és az első fizetésig megélni, főként, ha hátrahagyott családtagjait is el kell(ene) tartania.
e) A munkaerőpiacon kereslet van és nem túlkínálat. Amikor egy(!) állásra ezer feletti jelentkező is jut... l. pl. itt:

A siroki Vár-Campingbe keresünk jó megjelenésű, becsületes, dolgozni akaró fiatal felszolgálót Ennél a cégnél: 1883 jelentkezők

Cégünkhöz adminisztrátorokat keresünk Ennél a cégnél: T-MOBIL '96 Autósiskola Korlátolt Felelősségű Társaság 338 jelentkezők

Betanított gépmunkásokat keresünk, akár nők is jelentkezhetnek Ennél a cégnél: Reki Pm Kft. 310 jelentkezők
ESHETNE MÁ EZ A KURVA ESŐ!
nincs kedvem locsolni:))
@taga20: :DDD

nincs már messze tőletek! :)))
nézd csak a csapadékradart:

koponyeg.hu/t/Budapest
@látjátok feleim szümtükkel: Ráadásul azt mondta ez a Weber, hogy Mo. "Európa élvonalában van"!

És nem röhögte el magát. Ezeknek a nagy része ott az EP-ben teljesen haszontalan, megélhetési politikus. Orbán otthon is érezte magát közöttük. :)
@taga20: milyen eső? meg lehet pukkadni egész nap a hőségtől. Bezzeg Svalbardon, talán éppen olvadozik.
@graphics:

"c) albérlettel együtt már nem éri meg a családot hátrahagyni, mert ráfizetéses az alacsony bérek miatt;"

ráadásul a család is szétesik és az utazgatás is horror áron van mo-n...
@ornagy50:
Csak egy rétegű és kemény, sérüléseket okozhat a gyanútlan használónak. Ha a nagybetűket kivágod belőle avval sem érsz el számottevő javulást, szóval ezért inkább ne tartsd vissza!
@graphics: bakker, a globális felmelegedésből is kimaradunk:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor meg töriből ennyit nem lehet felejteni!
Színház volt az egész, azt mondom.
@graphics:

"_Pfuj, büdös zöldborsóval elrontani a finom rizst!_"

A zöldborsó nem büdös, csak kellő idő után, de ha friss is a borsó és jól van főzve a rizs, az az entrópia szörnyű, amit alkotnak ketten együtt, a rizs meg a borsó:)
@graphics:

Mégse jut eszébe ezzel az okos vezérrel irányított kormánynak, hogy a szegények megsegítésére olcsó munkásszállókat építsen, ahol kényelmes és biztonságos szállást találhatna az, aki vidéken nem tud elhelyezkedni, és az általad sorolt okok miatt nem is tud munkavállalás céljából távolabbra utazni.
Persze üres focistadionokra fussa. De érdekes, hogy egyik bunkó pártnak sem jutott még eszébe ez az ötlet az elmúlt 25 év alatt. Közben meg elég sok az üres önkormányzati lakás is a fővárosban, ahol a kereslet van. Talán ezt is lehetne támogatni, nem csak földalapút támogatást osztani.
@látjátok feleim szümtükkel: gengszterváltás előtt volt ilyen, de az már csak történelem.
@guma: én az időképet vizslatom. de mindegyik hazudik!
szerintük, egy napja kéne már esni az esőnek:)
@taga20:

tegnap nem mondták az ország közepét és monitor sem mutatta, hogy erre jönne az eső...
ma estére azonban beígérték, sőt a jeget is... tehát vigyázz.
@taga20:

És? Itt az este és ma délután is esett.
@guma: teljesen igazad van, bár én csupán a vállalkozás anyagi oldalát vizsgáltam.
@Mariann19: 19,20,JÓ-Jó!De a kabintető
maradjon!!!:)
@guma: ha aszt mondom, hogy kamuznak, ako kamuznak!
na végre esik, megúsztam a kétóra locsolást:)))
@taga20:

Ki fogja mosni a földből a reménybeli füved magját, és csak egy fűfoltos gaz televényed lesz.
A fűmagnak simogatva simuló, langyos, lágyan hulló cseppenő cseppek kellenek, és nem égiháborús zordon fellegekből zúduló víz.
Esetleg köss rájuk ejtőernyőt. Az segítene.
Elárasztja a korrupció Magyarországot

Gyászosan írja le az Ernst&Young cégvezetőket kérdező nagymintás felmérése Magyarországot.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F05%2F20%2Felarasztja_a_korrupcio_magyarorszagot%2F
@taga20:
Én is az időképet bámulom - nekem sincs kedvem locsolni - ott azt látom, hogy az egész ország befideszesült, kivéve Győr-Moson-Boli megyét. Éjfélig lesz cirkusz, aszongya a térkép. Mondjuk egy cella bárhun kialakulhat, fene tuggya...
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem nem is fog, mert nem menő másokat segíteni ma Mo-n.
Hosszú távon megérné, de ahhoz munkahelyere lenne szükség--róka fogta csuka.
Az, hogy beszállítói vagyunk X, Y vagy Z autógyárnak, az még nem elég, mert az ittmaradó bevétel kevesebb, mint önálló piac esetén.
@taga20:

"_ bakker, a globális felmelegedésből is kimaradunk:))) __"

...de a globális beszarásból nem maradunk ki, bakker:))
@guma: a jeg mar volt itt. mondjuk, azt nem tudom, minek. mikozben a taga globalisan felmelegedik. basszus, rafekszik a guminore, az meg elolvad.
@taga20:

Ide figyelj tökorrú! Minden este azon sírsz hogy , reggel ébredned kell, hajnal 5-kor. Ne sírj ecsém, van aki korábban kell és nem rínyál a blogon!:)
@Knósszosz: egy cella kialakulhatna viktor korul. ki vagy te, harry potter?
@taga20: Figy öreg. Bevállalsz még néhány plusz melót és csináltatsz egy automata locsoló rendszert, amit a házból tudsz kapcsolgatni. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

"_" még mindig nincs csődben a Qestor"_"

A Q nincs is, nem is volt, lévén a saját és haveri zseton időben kimenekítve. Csődben az ügyfeleik befektetései vannak...
@parti_giano:

Széles Gábor sóvivője lett.
@tristen2005:

"_@taga20: Ide figyelj tökorrú! Minden este azon sírsz hogy , reggel ébredned kell, hajnal 5-kor. Ne sírj ecsém, van aki korábban kell és nem rínyál a blogon!:)_"

Ez így van, de nekik nincsen guminőjük.
@ornagy50: előtte le kéne vennem, helyette
inkább esőtáncot járok:)))
@taga20: na, nalunk itt a vihar, kuldom erdre, nyisd ki az ablakot.
@parti_giano:
Nézhetnénk a júsztrímen, vagy a www.csillagborton.hu/kenyeresviz/viktor
-eletfogy100% - linken.
Tudsz álmodni te is...:)
@graphics: Te arra a mobilitásra gondolsz, ami azt jelenti, hogy költöznek-e a munkavállallók a munkahely kedvéért.

A magyarok tényleg nem mobilak ilyen szempontból.

Vekerdy szerint azt a mobilitást nézik a szociológusok, hogy egyik társadalmi rétegből van-e átjárás a másikba.

Magyarországon a Kádár-kor elején volt egy nagy társadalmi mozgás. Rengeteg paraszt és munkás származású fiatalból lett értelmiségi.

A Kádár-kor végén ez lelassult, mert értelmiségiek gyerekeiből lett értelmiségi. Lsd. a teljes fidesz vezérkart. Második generációs értelmiségiek, de másoktól már sajnálják azt a jót, amibe ők belecsöppentek.
@taga20:

Túlórázz egy kicsit, és csinálj automata öntözőt, a szomszédnak van, és nagyon szép a pázsitja, igaz, hogy hetente kell nyírni.
@ornagy50:

"_@taga20: Tedd fő a carnist!:)_"

Ez onnan eredhet, hogy taga iszonyú rombolást végezhetett a házban a guminővel, amire angyali álomszép felesége -tekintve hogy még nem sárkány- azt mondhatta: Több kár nyista! -ezt érthette félre taga, és lett másod-másodállásban karnis szerelő.
@ornagy50:

"Tedd fő a carnist!:) "

A fűre?
@jaegtoer: mindig ez a rosszindulat! mé nem annak drukkolsz, hogy egy finom, lágy esőben lesz részem:))

azé van aki megszívja:))))

www.napiszar.hu/showPost/Esos_napot_josolnak_mara_de_
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "...másoktól már sajnálják azt a jót, amibe ők belecsöppentek."

Ez csak részben helytálló. Gondolj bele, egy értelmiségi családban a gyerek nem azt látja, hogy a szülők kaszálnak, kapálnak, kalapálnak, desznyót etetnek, esztergálnak, hegesztenek stb., akkor vajon mitől lenne hozzá ingere, hogy maga azt csinálja? Én nem bántam volna ha a gyerekem valami szakmát is tanul, ( pl. hegesztés ), de nem érdekelte csak elméletben volt hajlandó tanulni gyakorlatban nem, pedig műszaki ember lett.
@látjátok feleim szümtükkel: Ráadásul bezártak azok a szocialista nagyüzemek, amik ezeket a munkásszállókat fenntartották.

Az állam meg nem támogatta a vidékieket, mert nyilván a segély kifizetése olcsóbb volt ...
@jaegtoer:
" Több kár nyista! " - Klicsko effektus, kész:DDD
@parti_giano: kösz haver, rendes vagy, csak előtte szelídítsd meg egy kicsit.:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Mert az EP másik fele kiállt Orbán mellett tegnap este."

Nocsak, a jobbikos képviselő úr az EP fele?
@látjátok feleim szümtükkel: Én Orbánékról beszélek.

A nagyapja még paraszt volt, az apja meg már mérnök, ő meg jogász.

De azért osztja az észt a mai kisdiákoknak, hogy menjenek szakmunkásképzőbe! Ha olyan jó, akkor menjen Orbán esztergályozni, az is egy jó szakma!
@taga20:

" helyette inkább esőtáncot járok:)))"

Elképzeltelek:))))))))

Jobban jártunk volna, ha lebetonozod. Most egész nyáron ezt fogjuk hallani

a. locsolnom kell
b. a rohadt eső kimosta a füvet, ültetnem kell
@bioLarzen: Manfred Weber és a teljes Európai Néppárt neked micsoda?

Olyan szinten állnak nálad, mint a Dzsobbik?
@jaegtoer:

Mondjuk azon, rugalmasabban ébred!:)
@Orica Középföldi:

Egy év múlva:
- nyírnom kell!
- a francba! mohásodik!

))))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Orbán jogot végzett, de ő nem jogász. Nem kell sértegetni a szakmában dolgozókat.
@Orica Középföldi: sőt! ősszel még fákat is ültetnem kell.

úgy hogy, csak szolok előre:)))
@Eszter jött: jaj te, de virgonc vagy, hogy a macsekod nem adta be a kulcsot!

u.i.: azé örülök neki:)))
@taga20: a muanyag kertitorpek mar vigyorognak a kapupiller gipszoroszlanjaira?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Maradjunk annyiban, hogy amíg taga esztergál, addig orbán legfeljebb esztergályázni mehetne, amit tán éppen meg is tett, azért olyan nagy a pofája beléptetőkapu tamásnak.
@parti_giano: nem tudom, meny ki és nézd meg! és ha má ott vagy, akkor a karácsonyi világító rénszarvast is pakold el:)))
@Eszter jött: Úgyizs JÓ!!!Bár egy kissé
szürreális!:)
MÁS!!!????????????????????
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Rengeteg paraszt és munkás származású fiatalból lett értelmiségi._"

A többsége megmaradt parasztnak, de nem írhatom, mert bunkó senkiházik lettek, és innen bújtak elő a kádár káder gyerekek... Kivéve a kivételek, de őket meg a gólya hozta.
@Eszter jött:

kifelejtetted a pitypangot és a gazt.
@jaegtoer: és az orgonát, meg a gyermekláncfüvet:))
ja és a legnagyobb gazt, vityát!
@taga20:

Gondolod, vitya nő a keendő füvedben? Mit szívsz?
@jaegtoer: nem! az országban nő má 20 éve, ez a kibaszott nagy koró:(

ja cicit, ilyesmi a kedvencem:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/24117.w-800.h0.q100.jpg
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerintem jég és hacsa, már közérthetően megvilágította a poblémát.:)

teszek én is egy kísérletet:
attól, hogy valamelyik vallás követői, nem ehetnek cérnametéltet hétfőn, engem ne akarjanak már eltiltani tőle!
a vallásszabadság arról (is) szól, hogy nem kötelező, semmilyen szekta szokásait betartani!
elég szájbarágós voltam?
@taga20:

Valamit nem értesz, rögtön bedobsz egy cicit!:))
@ornagy50: még nem, de remélem fog.
bírnám, ha rárohadna a műanyaglakat!:)))
@tristen2005: azé aszt nem mondhatod, hogy nem a keményebb utat választom:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/17770.w-800.h0.q100.jpg
@taga20:

Fenn akadsz a dróthálón!:)
@ornagy50:

Dehogy!

Csak ki kell számolni, mennyi karnis jut egy fűre.
@Eszter jött:

1 m2-en 6 ember fér el, karnis hossza határozza meg, a sebesültek számát, + a tömörödési tényező!:)
@tristen2005: kevered a gruppenszekszel:)))
@Eszter jött: A csipeszek számától függ !:)
@taga20:

Albert kekszet nem keverem!:)
@jaegtoer:
+1 részemről, mert érzed te is, hogy--a paraszt az nem egyenlő a büdös gyökérrel.

A paraszt az egy tisztes foglalkozás, általában erre hivatkozik a mindenkori kormány, hogy ebből aztán jól állunk és Európa elmehet...
Igen, sok parasztunk van, akik tudják mi fán terem az állattartás, a zöldségtermesztés és egyéb ilyen huncutságok. De náluk nagyságrendekkel több gyökereink vannak, akik semmihez sem értenek, a mezőgazdasághoz meg pláne, mert egyik darab szar sem érzett késztetést rá, hogy valódi szakmát tanuljon akár egyetemi szinten is, elmentek jogásznak. Bocsánat a szakma valódi képviselőitől, vannak sokan szerencsére... de ők nem azonosak ezekkel a segglukakkal.

Szóval... a paraszt az egy olyan minősítés, aminek meg kell felelnie annak, aki szeretné, hogy annak szólítsák. A gyökérnek nincsenek ilyen kritériumai, elég ha kövérlászló az ember.
Nagyon kreatívak vagytok ma este.
Nincs aki elszívja az agyatok? ))))
na, szép álmokat pupákok!
holnap megint korán kelek, hogy legyen miért rinyálnom:)

u.i.: remélem az eső nem fekszik le ilyan korán, mint én:))
@látjátok feleim szümtükkel: A mai világban alap lenne a 12 osztály elvégzése a szakmunkásoknak is, nyelvoktatással egybekötve.

Amelyik kormány nem ezt hirdeti, az nálam elvágta magát! :)
@jaegtoer: Aki elvégezte az egyetemet, főiskolát, az nem tekinthető parasztnak, munkásnak, mert az értelmiségi.

Nekem az a durva, hogy miután 1962-ben az MSZMP megszüntette a felvételizők származás szerinti megkülönböztetését, rögtön elkezdett csökkenni a munkás, paraszt származású fiatalok aránya a felsőoktatásban. (Pukánszky)
@punkfrog: A nagy világvallások közül a zsidó, az iszlám és a hinduizmus egyik jellegzetessége, hogy értelmetlennek tűnő szabályokat kell betartani (pl. alkoholtilalom).

Ezen röhögni bunkóság.

A magyarokról szóló úgynevezett "poénjai" is fárasztóak a posztolónak, és elég erőltetettek.

Szóval haszontalan az egész honlap, de az csak az én véleményem.
@GeoCracker: A parasztképzőkkel semmi baj!

A töriszakokon képezik ezt a fajtát, akik a nemzeti-keresztény kurzus talpnyalóit adják (pl. Maruzsa).

A történelmet Magyarországon a (szélső)jobb oldal írja. Vonát is a Snitt Mariska képezte ki.

Töriszakokat sóval behinteni, és újrakezdeni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Akkora a fehérgalléros náciveszély, hogy a jobbikosok már fehér lovon járnak, Kálmán Olga mégsem akarja megérteni :D:D

www.atv.hu/videok/video-20150518-schmuck-andor
@hacsaturján: idelye vót! mert bikának csökött, kannak meg csuka!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: neeeem! a diploma megléte nem jogosít az értelmiségi megnevezésre! sorojjon értelmiségieket! én persze nem érek!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: teccet azon is gondúkodnyi, hogy mijért lehetnek ezek a szabályok?

de a "Magyarok" igenis megérdemlik amit kapnak! tessék szétnézni Mo.-on, szerintem egyértelmű
@nincs_itt: Az úgynevezett liberálisok pont olyan otrombák, mint a nemzeti-keresztény oldal, megérdemlik egymást!

Egy igazi liberális szerintem a vallási fundamentalizmus ellen nem úgy harcol, hogy kiröhögi a katolikusokat. Pl. inkább a kisegyházak jogaiért kéne harcolni, hogy bármelyik megkaphassa az egyházi státuszt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: látom, iszol rendesen, ha pont az alkoholtilalmat emeled ki, mint értelmetlenséget!(mé' nem a sertéshúst?)
de nem a vallások szokásain gúnyolódott, hanem azokon, akik ezeket, az általad is érzelmetlennek nevezett szabályokat, akarják ráeröltetni mindenkire.
@nincs_itt: yessss!
illetve jaaaaaa!
ne használjunk "marginális" nyelvet!:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mit nevezel kis egyháznak?
katolikus => 2 milliárd fő kb
muszlim => 2 milliárd fő kb

akkor?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én liberálisként nem harcolok senki ellen, de folyamatosan védekeznem kell!
például veled szemben is!
ne te mondd már meg, hogy mit kell csinálni egy liberálisnak az egyházakkal!
semmit nem kell csinálni addig, amig ők se csinálnak velem semmit!
viszont, amint beleszólnak az életembe, (pl
vasárnapi zárvatartás) védekezni fogok!
@punkfrog: na kérem, fejlődünk, fejlődünk!?

www.youtube.com/watch?v=14nAkwXCi7c
@punkfrog: én meg aszondom, hogy baxtam már be muszlimmal és zsidóval is... ki, kinek tartotta homlokát, szerintem vesszen a vallásháborúk homályába!
@nincs_itt: mi már többször egyetértettünk itt a blogon!
ez a második!:)))
@punkfrog: na?! hányszor van igazam??
@nincs_itt: amig idefele jöttem 2x, meg most megint! ugye!?
jégeső mentes napot!

kaptam és most megosztom veletek, csak úgy:

1 - SZEGÉNY = dolgozik
2 - GAZDAG = kihasználja
3 - KATONA = védi mind a kettőt
4 - ADÓKÖTELES = fizet mindháromért
5 - CSAVARGÓ = pihen a négy helyett
6 - RÉSZEGES = iszik az öt helyett
7 - BANKÁR = meglopja mind a hatot
8 - ÜGYVÉD = összeveszíti mind a hetet
9 - ORVOS = megöli mind a nyolcat
10 - TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ = elássa mind a kilencet
11 - POLITIKUS = megél az első tízből, nem is rosszul.

LEJEGYEZTE CICERÓ IE. 48-BAN!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Egy igazi liberális szerintem a vallási fundamentalizmus ellen nem úgy harcol, hogy kiröhögi a katolikusokat. "

miert is ne?

es miert kellene a kisegyhaak jogaiert harcolni? hogy legyen tobb nagyobb es erosebb egyhaz, ami aztan ram akarja eroltetni a nevetseges hulyesegeit?:-)
hogy meg tobb vilagnezet legyen, amelyik nem kepes felnottkent viselkedni es megsertodik, ha kirohogik? baszki, egy emos felnottebben viselkedik mint egy fanatikus vallasos. egy emost kirhogosz es le sem szar, mert TUDJA, HOGY KICSODA, szemben a vallasosokkal, akik folyton identitaszavarral kuzdenek es menekulnek a varazslatok birodalmaba es agresszivak azokkal szemben akik nem kernek belole:-)
@punkfrog: "viszont, amint beleszólnak az életembe, (plvasárnapi zárvatartás) védekezni fogok!"

igy van. nem volt tilos a rendelkezes elott nem menni vasarolni. most gyakorlatilag egy teljesen ertelmetlen torvenyt, ami komoly gazdasagi karokat okoz vegigverekedett egy szekta.

@nincs_itt: "katolikus => 2 milliárd fő kb"

na tudod hogy ketmilliard az.. mint ahogy en is katolikus vagyok es nem lehet levetetni a keresztseget. nagyanyam vilag eleteben egy kepmutato noszemely volt es addig verte magat a foldhoz es hiszteriazott, atkozodott igaz katolikus modjara, amig anyamek a bekesseg kedveert meg nem kereszteltek. na innentol en katolikus vagyok kotelezoen. nincs kiut. gyakorlatilag egy lelki korulmeteles, nem visszacsinalhato tobbe. egy orok eletre szolo billog.
@guma:
Bocsánat, de volt vállalat Rómában i.e 48-ban? Ez olyan volt , mint a dél-koreai sorozatokban ie. előtti történelmi filmekben mai kifejezésekkel operálnak, pl. minisztérium, frakció, stb. persze , lehet, hogy a fordítók hibája csak.
Mint egyes hollywodi sikerfilmekben a magyarra fordítók a bűnözőknek magyar neveket adnak. Pl. Bruce Willis -filmen Jóska, stb
@ausländer Sipi:
És nem utolsósorban háborúkat okoznak. Lásd: mai helyzet. A vallásosság a történelem folyamán iszonyú népirtásokhoz vezetett. Lásd: már az ókorban is /csecsemők/, középkorban kereszténység pusztításai, nácik zsidóüldözése, majd iszlám vallásháborúk, palesztin vérontás. Miammarban pl már a buddhisták is rasszisták.
@ausländer Sipi:
Megtagadhatod a vallásodat, kikeresztelkedhetsz, ha akarsz, ne szenvedj, sőt más vallást is választhatsz.
@ausländer Sipi: "...bekesseg kedveert meg nem kereszteltek. na innentol en katolikus vagyok kotelezoen. nincs kiut. gyakorlatilag egy lelki korulmeteles, nem visszacsinalhato tobbe. egy orok eletre szolo billog."

Már billog annak, aki annak érzi. Én is így jártam, bár nem nagyszülői hatásra, hanem a népszokás kapcsán. Aki közösségben él, nem akar annak elfogadott szokásaiból kimaradni. Ennyi.

Én szeretek templomba járni, megt a templomok szépek, megnyugtatóak, még a misét is meghallgatom ha pont akkor járok arra és olyan a kedvem, de azt, hogy mit prédikál a pap, meg se hallom. Bár a legjobb esküvői papi szöveget valamikor a kádári rendszer delén hallottam egy paptól.
A vallás évezredek hordaléka, amit nagyon jó szemlélni a templomaival együtt. Az ember a múltját nem kell, hogy a hátán cipelje, le is lehet azt útközben tenni. Nincs bajom azzal, hogy megkereszteltek, de általában nem dicsekszem vele, most is csak a példa kedvéért.
@Imola Helyesi: tevedes, nem lehet. megkerdeztem es nem lehet kikeresztelkedni, orok eletemre elszamolnak mint keresztenyt es tartjak a markukat a penzert ram hivatkozva. nem veletlenul nincs lehetoseg levenni a keresztseget, kiderulne rogotn, hogy fasza van a menyasszonynak:-)

igy viszont lehet hivatkozni, hogy hu mekkorak, hiszen milyen sok tagja van a felekezetnek! ami valjoban jo, ha az egy tizede, a tobbi mint gyerekkoraban "megeroszakolt" katolikus.
06:41
VG: Újabb cégek kerülhetnek Lázár felügyelete alá

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. és a KAF Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. felett is a kancelláriaminiszter gyakorolja majd a felügyeletet. Egyebek között ezt tartalmazza az a törvénymódosítási javaslat, amely elektronikus árverést vezetne be az állami vagyonnál is – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI/Világgazdaság

hvg.hu/gazdasag/20150521_VG_Ujabb_cegek_kerulhetnek_Lazar_felugyel

-------------------------

06:30

A polgármestereken verik el a port a dühös fideszesek

Keserűség, rosszkedv lett úrrá a Fidesz alsóbb szintjein, a tagok és a szimpatizánsok „harácsolásról”, „arroganciáról”, karrierista pártvezetőkről beszélnek. Fideszes városvezetőket, helyi képviselőket kérdeztünk a lejtmenet okairól, ám a pártban eluralkodott hangulatról sokat elárul, hogy senki nem mert névvel nyilatkozni. A tagság a dünnyögés ellenére még mindig bízik Orbánt Viktorban.

hvg.hu/itthon/20150521_dunnyogo_fideszes_polgarmester

---

Újabb határozott lépéseket tesz a kormány az átláthatatlanság irányába

Globális szinten piacvezető pénzmosási lehetőséget kínálunk a bűnözőknek, és még nehezebb lesz belelátni a kormány működésébe. Itt a friss salátatörvény.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F05%2F20%2Fujabb-hatarozott-lepeseket-tesz-a-kormany-az-atlathatatlansag-iranyaba%2F
@guma:

"miről beszélsz?"

Ezt nevezik káros kíváncsiságnak, mert válaszolni fog, és még több hülyeséget ír:)
@látjátok feleim szümtükkel: "Aki közösségben él, nem akar annak elfogadott szokásaiból kimaradni. Ennyi. "

nem. nem ennyi. kozosseg nem letezik egyenek nelkul es az a kozosseg, amelyik nem tartja tiszteletben az egyen akaratat az rothadt es szemetrevalo. a kozosseg nem oncvelu dolog, a kozosseget alkoto egyenek javat kell szolgalnia. hogy az egyenek onkent legyenek hasznos tagja a kozossegnek. amelyik kozosseg a tagjait betori es kenyszeriti az egy megtort es kenyszeredett kozosseg lesz.
@Orica Középföldi: :D

na jó! ezt is elbacctam!
pedig csak hiányos történelmi ismeretére mutattam rá - szándékom szerint (amiben én sem vagyok kiváló, sőt :DDDD
de talán az alapokat kapirgálom.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

volt megint pár hír amit csokorba gyűjtöttem mert hihetetlen tempóban keverik a szart és nem árt elmenteni ezeket!
persze közben etetni kell a tyúkeszűeket a halálos ítélettel és a menekültekkel...

offforever.blog.hu/2015/05/21/ahol_csak_lehet_az_adofizetoket_meglopja_a_kormany_hir_gyujtemeny

de ha unod a napi rablást akkor nézd meg Tatit!

offforever.blog.hu/2015/05/21/a_termeszet_csodai-tati-az_orangutanfiu
@ausländer Sipi: "amelyik kozosseg a tagjait betori es kenyszeriti az egy megtort es kenyszeredett kozosseg lesz."

Jó reggelt! Amióta lejött az ősünk a fáról, azóta így van, kényszeredetten kénytelen vagy alkalmazkodni a környezetedben élőkhöz. Ha ez nem menne, te sem ott lennél, ahol most vagy. Az egyéni akarat a diogenészi hordóban kiteljesedhet, próbáld ki, ha nem tetszik a közösséged.:D
@ausländer Sipi:

Nézd csak meg ezt a bejegyzést, talán pont a te problémáddal foglalkoznak benne ( nem viccnek szánom ezt a megfogalmazást ).

offforever.blog.hu/2015/05/21/a_termeszet_csodai-tati-az_orangutanfiu
@látjátok feleim szümtükkel: tevedes. a kozossegek nem azert jottek letre, hogy megnyomoritsak az azokat alkoto egyeneket, hanem azert, hogy az egyeneknek elonyuk szarmazzon a kozossegbol. nem az a normalis, hogy egy kozosseg megtori, megeroszakolja, kenyszeriti tagjait bizonyos tradiciokra, a tekintelyelvusegre. az igy betort tagok ugyanis legjobb esetben gyengetik a kozosseget, erosebb szemelyisdeg eseteben pedig a kozosseg ellen fordulnak es azok halalos ellensegeive valnak. es soha, SOHA nem lehet az egyent megtorni. mert egy devians(nak hato) egyen is lehet hasznos tagja a kozossegnek. sot, altalaban pontosan a devians, a szurkesegbol kilogo egyeneknek koszonheto a fejlodes, a tovabblepes.
@ausländer Sipi:
Hogy nyilatkozhatsz így a nagyanyádról? Se Isten, se család, akkor se haza.Ja, azért vagy auslander?
Ott jobb neked gyökerek nélkül?
Még egy más tájegységet is nehéz megszokni, nemhogy egy idegen országot.
@Orica Középföldi:
Persze, szerinted . Volt Rómában vállalkozó meg vállalat.
Ti beszéltek több napon át hülyeségeket egy felkapott témáról. Lásd: multikulturalizmus.
Amit leírtam tegnap itt erről, most már az egész jobboldali sajtóban végre így cáfolnak.
Elővettetek itt idegen hangzású neveket, mindent, holott nem erről van szó.
@ausländer Sipi:

Hú Sipi, mekkora populista lufit engedtél fel:))))) Arról nem beszélve, hogy mi mindent összemosol benne.

Mielőtt tiltakoznál, válaszolj néhány kérdésre.
Közösség a család, az ovi, az iskola, az egyetem, a munkahely,egy hobbikör, egy szervezet, a nemzet?
Mikortól választhatsz önként közösséget?
Addig ki építi az értékrendedet, ami alapján - vagy lázadásból - közösséget választhatsz?
Ha az ISIS tiszteletben tartja önkéntesei egyéni akaratát, akkor az egy építő közösség?

Tudnám folytatni.
Itt van, beteszem még egyszer:
A 21 sz-i un multikulturális társadalom nem hasonlítható a középkori, újkori Európához, amit nagy gyarmattartó birodalmak uraltak.
A mai multikulturális társadalmat a felbomló gyarmatok népességének beáramlása és a multinacionális globális cégek világhálózata alakítja, de ehhez hozzájárul az e népek közti indokolatlan háborúk szítása és a vallási fanatizmus miatti egymás közti háborúskodás is.
Így ez nem pusztán etnikai, kisebbségi, kulturális kérdés, hanem a kontinensünk nagy problémája is.
@Imola Helyesi: miert ne nyilatkopzhatnek rola igy? latod, ez a ti bajotok, a kepmutatas, a hazudozas, a sturccpolitika. ezert rothad az az orszag:-)

nincs erotok es batorsagotok szembenezni a valosaggal, felismerni a problemakat, inkabb elbujtok elole es modvacsinalt, tekintelyelvu hulyesegekre hivatkozva sullyedtek tovabb a pocegodrotokben:-)

ha nagyanyam egy kepmutato sznob volt akkor egy kepmutato sznob volt. akkor is, ha a nagyanyam volt. es istenem nincsen, hazam a fold nevu bolygo, a szuleimmel rendszeresen beszelek - eljenek a nemzetkozi liberalis talalmanyok, mint az pl internet - , a hugom pedig itt lakik 30 km-re tolem zurichben, a felesegemmel meg egyutt elek.
@Imola Helyesi:

Te, mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció.
Még ha nyelvünk építőköveit, sejtjeit vagyis a gyököket nem ismeritek, legalább a mai szavakat ne alkalmazzátok olyan történelmi szövegkörnyezetben, amikor azok még nem léteztek.
Mintha azt írnám, hogy Néró azért gyújtotta fel Rómát, hogy ne csak az interneten lássa a globális, általa létrehozott multikulturális birodalom pusztulását, de lehet, hogy csak a csaló bankját akarta felgyújtani a tőzsdézőkkel együtt.
És akkor még arról nem is szóltam, hogy a magyar őstörténettel is csak gúnyolódni tudtok - tanulás helyett.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Jó reggelt, tényszerű csúsztatás, amit írsz, de lehet, hogy (Pukánszky) hazudik :"miután 1962-ben az MSZMP megszüntette a felvételizők származás szerinti megkülönböztetését,"
1971-ben a szochazáért, partizánszövetégi tagságért egyéb nyalánkságokért kapott kitüntetéseket miért kellett beírni a felvételi lapra ???
Orvos gyerek barátomnak (RIP) miért kellett egy évig műtősnek mennie, hogy '72-ben felvegyék az orvosira??? Netán azért, mart kiterjedt rokonsága élt Bajorországban?
Miért volt szükséges kisztagság a felvételihez ?
Miért kellett nekem érettségi előtt sürgősen belépni a kiszbe ( azzal együtt, hogy becsületes tanáraim elintézték)?
Azt nem tudom, (mert senki olyan nem volt a dolgok közelében, akitől megtudhattam/volna) mit szüntetett meg '62-ben az mszmp erre vonatkozóan, de itt tényeket írtam le, ha valaki átélte nagygyerekként azokat az éveket, igazat fog adni nekem DD
Nem akarlak bántani, bocs, ha a valóság beköszön ... DDD
@ausländer Sipi:
Rossz sajtót olvasol Magyarországról, néhány hisztis ellenzéki agymenését.
Magyarország nem ilyen, csak a megrajzolt virtuális világban.
@Orica Középföldi: en arrol nem tehetek, hogy neked alapertelmezett a kenyszerites es betores:-)

nehez elmagyarazni, hogy hogyan is mukodik ez egy olyan korrekt tarsadalomban, mint ez itt. annyi a kulonbseg a hozzaallasban, az alapveto gondolkodasmodban, hogy egyszeruen elmagyarazhatatlan. pl az ilyen kerdesek itt fel sem merulnek az emberekben, mint amit te feltettel fentebb:-)
egyszeruen nem alapvetes a kenyszerites es a betores, egyszeruen nem tartjak itt a vilag rendjenek.
@Imola Helyesi: te magad lennel a rossz sajto?:-)
hiszen arra reagaltam amit te irtal:-)
@pianolight:
Most ebben egyetértünk. Még a munka melletti tanuláshoz is kellett a pártbizottság beleegyezése.
@ausländer Sipi:
Én nem vagyok sajtó, fogalomzavarban szenvedsz.
Olvassál jobboldali orgánumokat is, ne csak indexet, 444.t, stb, és necsak német liberális lapokat,mert akkor egyre inkább félretájékozódsz.
@Orica Középföldi:
A baloldali sajtó csinálja a híreket, a jobboldali meg kullog utána. Ezt is leírtam már itt többször. Most is így van.
Semmiféle gyomorszájon vágásról nem volt szó pl az amerikai kongresszusban, mert pozitív a visszhangja.
@Imola Helyesi: en azt olvastam amit te irtal aholis kiakadsz azon, hogy nagyanyamat annak neveztem, ami volt. az pedig, hogy az egesz rothad ahogy van latszott, amikor legutobb Magyarorszagon voltam, nem kell sajtot olvasnom hozza:-) eleg megfigyelni az utcakat, az embereket, az arakat, ahogy pusztul az egesz. ugy, hogy evente 1-2 alkalommal megyek csak meg szembetunobb a romlas.
@Imola Helyesi:

Itt egy vélemény, echte jobboldali lapból.

mno.hu/velemeny/nein-danke-1287097?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201505

Itt meg egy, a másik oldalról.

index.hu/belfold/2015/05/20/orban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg/

Egyik sem élteti a kormányt.

Ami szar, az szar, Imola. Bárhonnan szagolják, büdös.
@Imola Helyesi:

ne folytasd, mert már röhögő görcsöt kaptam ma tőled.
te a régi Ludas Matyit is übereled ahogy magaddal megtárgyalod, hogy mikor, miből mit is értesz...
@ausländer Sipi: ahogy látom(olvasom) annyira megtört és kényszerített ember vagy, hogy most is a sekrestyéből, láncra verve pötyögöd a mondókádat. Közben egy kereszttel ütik a fejed...
Megkereszteltek, egész kisgyermekként, semmiféle maradandó károsodást nem szenvedtél - ha eltekintünk ezektől a soroktól -, élheted világod, a feleségeddel és rokonaiddal. Hol itt a probléma??
@nincs_itt: te most igazabol mirol is beszelsz?:-)
ez most valamifele erv probal lenni, vagy csak a szokasos szemelyeskedes, amikor is az altalam leirtakkal nem tudsz vitatkozni, de kurvara viszket es muszaj kihanyni valami epeset..;-)

amit leirtam azzal kapcsolatban van valami erdemi mondanivalod?:-)
@Eszter jött:
Elolvastam a geciző Simicska érdekkörébe tartozó mno-t, nem lepődtem meg.
Elég gyengécske cikk.
Egy határőr vizsgálatból von le következtetéseket. Engem meg az ukránok le is vetkőztettek, a nő tapogatta a melleimet, ez ugye nem valódi, kitömtem. Erről ennyit.
Az Indexé meg a szokásos.Az érzelmek felkorbácsolására játszik hamisan csengő érvekkel.
Nem csinálunk a hazánkból átjáróházat, nagyon helyes.Az erős országhoz bizony erős kéz kell. A szar az a gyengék érve jobb híján.
Gondolkodó diákok.
Ahogy egyik kommentelő írja:

" Még egy ok a felsőoktatás leépítésére "

444.hu/2015/05/21/a-diakzsuri-leszavazta-a-paksi-bovitest/
@guma:
Én meg azóta vagyok itt, amióta a német sajtó hamis híreire alapozva itt azt írták, hogy ismerik a kitiltottak neveit.Érdekelt.Aztán kipukkadt az a lufi is.
Biztosan akkor is jókat röhögtél. Ízlések és pofonok.
@Imola Helyesi: ha annyira érdekel a történelem, főleg az őstörténet, neked kéne tanulnod. van ilyen szak az egyetemen, kiváló koponyákkal. ja, hogy nem a rózsaszín ködös, buenos airesi baromságokkal tömik a hallgatóság fejét? a történelemtudománynak is van módszertana, nem ártana azzal is megismerkedned, ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, nemcsak a mostani ismeretterjesző szinteden.
@ausländer Sipi: Te miről beszélsz?! Jóember, semmiféle személyeskedés nem volt abban amit leírtam.
De ha gondolod, akkor megvilágítom máshonnan a kérdést.
Most is egy csoport/közösség tagjaként élsz!
Saját akaratodból, ez a csoport/közösség megtör téged, mert rád erőlteti a jobboldali közlekedést - pedig te akkora individuum vagy, hogy leginkább középen és/vagy jobb-bal oldalon is - azt a durva adót is beszedik, meg reggel dolgozni kell menni(általánosítás, lehet bármikor kezdeni). De nem szabad hangosan fingani az asztalnál, liftben, stb.
Belekényszerítenek, hogy rohaggyanak meg!
Nem szereted a kereszténységet, rendben van, nagymutterra meg haragszol, de miért is? Bármikor mondhatod - most is azt teszed -, hogy szar az egész. Csak halkan merem mondani, hogy vannak ennél kevésbé toleráns vallási formációk is...

Ennyi, ha személyeskedésnek veszed, akkor én kérek elnézést.
@parti_giano:
Aha, a jó marxistákból kinövő liberálisok. Tudjuk, ismerjük őket. Találnak egy régi Kárpát-medencei sírt, rögtön elnevezik valami idegen kultúrára. Á, nem magyar az.
Nem tudnak vagy nem akarnak semmit tudni a magyarságról, a származásunkról.Tudod, az úgy volt, hogy itt egy fia magyar sem volt a honfoglalásig, Atilla hunjai is csak úgy ukmukfuk felszívódtak hirtelen,, a nyelvünk szavait meg lopkodtuk a honfoglalás kitalált útvonalán, meg a bejövő hódítóktól. Na úgy szar ez, ahogy van, az egész Akadémia elmehet a sunyiba.Egy akadémista azt akarta velem elhitetni, hogy a kapu szó török eredetű. Igen, és a középkori váraknak ők adták a kapu nevet, amikor bejöttek, és ki akarták nyitni?
Ez a színvonal.
@Imola Helyesi: Lehet, hogy megleplek, de most és itt nem fáj sehol, ha valamiben 1 a véleményünk. DDD
Csak, hogy lásd, mennyire komolyan veszlek küldök valamit :
"Egy ital vizet kérünk meg egy vackot, hova lehajtsuk fejünket. Vagy még annyit se. Csak azt kérjük, ismerjetek meg bennünket. Lássátok meg arcunkban az ember arcát, szemünkben a testvért. Amikor pedig a falu határán ballagunk, rongyos, tarka batyunkkal, a dűlők táján, szóljatok rá a komondorokra, melyek lábikránkba akaszkodnak, és le akarják rólunk húzni a gúnyát, amit még nem egészen téptek le rólunk.”
Ezt Kosztolányi írta, ha rájössz, hogy mikor, és kiknek a nevében, érdekes is lesz ...
A menekültenkről/bevándorlókról a véleményem egy része megegyezik ezzel...
@Imola Helyesi:

Alkalmi vers a butaságról
Zalán Tibor

A butaságról sohasem írtam
verset – ez nyilvánvalóan hiba.
Talán nem teremtődött meg köztem
s a tárgyam között az egészséges
distancia,

ami persze butaság volt. Vagy azt
tételezte, hogy ostoba vagyok.
Valami olyasmit, hogy valaki
folyton iázik, és azt képzeli,
szűzi dalok

buknak ki a szájából, miközben
körötte mindenki rajta nevet.
Rájöttem, akkor is lehetek bu
ta, ha nem veszítem el a humor
érzékemet,

bár a butaság nem feltétlenül
a nemesebb éca oldalága.
Nehéz észrevenni egyébként, mert
nincs színe, és kevés hozzá az em
ber szaglása,

és valójában nincsen is szaga.
Színtelen, szagtalan, anyagtalan.
Hozzákeverve azonban némely
gomolyhoz, penetráns lesz. Néha szív
alakja van,

s leginkább a szerelmesek bontják
ki szirmait, egymás meleg térdén.
Ilyenkor az ösztönökben tombol,
és a legritkább esetben elmé
leti kérdés

mibenléte. Ja, s megmutatkozik
sütkérezve fényes tudományos
futamokban, mint gyönyörű testű
nők strandokon. Ilyenkor igéző
en homályos.

Csöppet sem etikai forma, és
nem is a bölcsesség ellentéte
a léte. Nem szamarak a prio
ritása. Az ostobaságnak csak
szegről-végre

a rokona – és nem mása. Így-úgy,
de végső soron nagyon emberi!
Akaratlanul okozza a kárt.
Ugyanilyen akaratlan, ahogy
elrendezi,

amit bölcsessége híján művelt.
Miért épülnek rá hát rendszerek?
Benne van a kérdésben, és benne
a feleletben: mert ami embe
ri, nem lehet

más, csak az emberin építkező.
S az ember legesendőbb játéka
a butaság. Ez lepöccinthető,
mint gallérunkról az utált korpa,
férc vagy cérna,

de hosszú távon megkerülni nem
lehet. Butának tenni élvezet
magát annak, kit untat az elme.
Tagadjuk, bár szeretjük, ha néha
megvezetve

vagyunk, és leginkább magunk által.
A butaság gyógyszer, édes áldal,
vele szemben a bölcs megengedő.
Bármely fennhéjázó elme terhelt
butasággal

azonban, aki piedesztálra
kapaszkodik, és lenézi onnan
a balgák társadalmát. Csámcsognak
lenn, ő meg ott fent szépen, csöndben é
hen, méltón hal
@Eszter jött:
Na, lám rólatok is írnak verset, bár elég kínrimes.
Többnyire nem találja a szótagszámot, így elmegy szabadversbe.
@parti_giano:

maga télleg ért az agynövesztéshöz vagy csak fecseg itten?
@punkfrog: "én liberálisként nem harcolok senki ellen, de folyamatosan védekeznem kell!" + a többivel is egyetértve, hozzátenném, még az a szerencsénk nekünk libsiknek, hogy van valaki, aki, bár valószínűleg nem maga a katolikus/ református/ muszlim/ ... isten, onnan jó magasról megmondja mindenkinek villámlásként dörgő lézerkardjával hadonászva, mi a helyes, mi nem, miért vagyunk bunkóságok DDD :-(
@pianolight:
Kikerestem galíciai zsidókról írta.Mint humánus író.
@Imola Helyesi:

Tatár Sándor: Nem vádolok. De: idolok?!

Nem dicsekszem, csak nekem soha nem ment:
rang s tekintélyek elõtt hasra esni
(az sem fõnyeremény, amire sorsom
[talán] rendelt,
s lehet: épp másokat igazol [??] majd a plecsni)
– minden nagy embert anya szült, és eszik és ürít,
legföljebb nem õ az, ki egyhamar
kikészül itt.
Hiszen mit tesz, akit rajongva tisztelsz,
s érte tán tûzbe mennél, ha nem:
hibádat másnak adva elnyomj’ a bûntudatot benned,
s nagyzolás-papival töm, hiszékeny kölyköt –
hogy ki ne hagyd az áthárítás-ziccert:
gyarlóságaidért, pechedért mást gyûlölnöd
s önmagadat becsapnod enged.

Nem rombolok én le minden tekintélyt, csak
azt szeretném, ha nem lelnétek annyi kéjt vak
engedelmességben, skandálásban (hecc-szintû
skandalumban), kar- és zászlólengetésben;
úgy vélem, súlyos Pár szó ellenérvem:
Emlékezzünk: a Nagy Tanítók
mily sokszor voltak agytalanítók.
@hacsaturján:

Igazolom, hogy ért, csak nem mindegy milyen agyról van szó:)
Az elvetélt kísérletek is hasznosak.
@Eszter jött:
Ez sem tetszik. A magyarok többsége egyébként sem engedelmes. De nem is anarchisták és nem is zavartkeltők, mint e vers szerzője, aki kivetíti saját engedetlenségét, nemtetszését azokra, akik nem értenek vele egyet, akiknek van zászlójuk, és hisznek valamiben.Egyéni sértettség.
@Orica Középföldi:

szerény véleményem szerint egy lófaszt, ámbár mostan egy messze jövendővel vetem össze a jelen kort.
@nincs_itt: konkretan a szemelyemen keresztul probalod az altalam leirtakat megcafolni ahelyett, hogy az altalam leirtakat probalnad cafolni. ezt te minek hivod, ha nem szemelyeskedesnek?:-)

ne velem foglalkozz. en lenyegtelen vagyok. azt probald meg - ne a szemelyemen keresztul - cafolni, amit leirtam. erted? egyszeruen engem, a tetteimet, a szemel;yemet en bloc hagyd ki az ervelesedbol. menni fog?:-)
@Imola Helyesi: nagyon tájékozatlan vagy, ha egy türk attilát, révész lászlót, sudár balázst, igaz leventét marxistának vagy liberálisnak nevezel.

valasz.hu/itthon/uj-kezdet-a-magyar-ostortenet-kutatasaban-63024/
"Ha a Közgép nagyon alacsony árakon ad be folyamatosan ajánlatokat, akkor vagy neki kell nyernie, vagy a helyére lépő új kedvenceknek nem marad elég nyeresége „egyéb" célokra, vagy módosítani kell a közbeszerzési szabályokat. Utóbbi egyébként folyamatban is van."

figyelo.hu/cikkek/419363-a-fagyi-visszanyal---simicska-lajosek-nagy-trukkje
@ausländer Sipi: látod, nem megy ez neked. én semmit nem próbáltam cáfolni, egyszerűen neked, az általad személyesen leírtak reagáltam.
elárulnád, hogy mit kellene cáfolnom a világnézetedből? nem akarok semmit cáfolni, te így látod és pont. én meg másként.
te szenvelegsz, hogy téged megtörnek, meg kényszerítenek, pedig ezekről szó sincs.
@Imola Helyesi:

Ne rinyálj!
Mindjárt jön Gábris, aztán megetet valamivel, amitől tovább dagadozhat a nemzeti öntudatod.

Addig is
www.parameter.sk/blog/csehszlovak-kem/2015/05/20/szlovakia-szlovakoke
@hacsaturján: igaza van, megyek agyat csökkenteni. maga szerit rénkumisz vagy pálinka a hatásosabb?
@Imola Helyesi: Talált. Érdekes ...
A galíciai zsidók beáramlása a közhiedelemmel ellentétben az 1870-es években leállt, a továbbvándorlás már meghaladta a bejövőket. A háborút megelőzően ismét erősödött a befelé irányuló mozgás. Mi magyarok, viszont mindvégig azt gondoltuk, folyamatosan jönnek, ez azonban azon alapult, hogy a már ittlévők az országon belül vándoroltak, egy meghatározott helyen az arrajárók mindig újaknak tűntek.
Üdv a valóság ezen szeletének megismerésében DDD
@parti_giano:

a kettő együtt. rázva, nem keverve.
@parti_giano:
Üdítő kivételek, ismerem őket.
A vita közben csak úgy. :)

Katolikus hitét követve eddig több mint négyezer tengeren hánykódó menekültet mentett meg Christopher és Regina Catrambone, egy fiatal amerikai-olasz milliomos házaspár. Eddig mintegy 8 millió dollárt költöttek a humanitárius akciójukra, amit Ferenc pápa szavai inspiráltak.

orientalista.hu/menekultek-ezreit-menti-a-katolikus-milliomos-a-tengeren/
@nincs_itt: latom nem megy maskent:-)

mindenkeppen ragaszkodsz a szemelyemhez, hogy azon keresztul probald az igazad ervenyre juttatni. de sajnos ez negligalja a mondandodat.
@pianolight:
Ezt a tényleg.com-blogról szedted.
Ez pedig a másik. :(

A szalafista terrorszervezet meghirdette a „nulladik órát” ami Rómából fog elindulni és terrormerényletek sorozatát eredményezi szerte Európában.

orientalista.hu/iszlam-allam-elindult-a-visszaszamlalas-europaban/
@Orica Középföldi: Imolának :"Te, mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció." Ne csodélkozz, I. napról napra fejlődik, tegnap még csak "véletlenül" mindig ugyanazt gondolta - előre -, mint ov. Ma már ő habony tanácsadója. Szerintem GFG sírva morzsolgatja csipkés-monogramos zsebkendőjét DDD
@pianolight:
Nagy-Magyarországon még volt hely vándorolni. Ma már azt sem lehet, minden be van építve, most Győrben vannak áldatlan állapotok.
@pianolight:
Csak én nem vagyok milliárdos, valamit akkor mégsem tudok jól.Sajnos.
@Gábris szomszéd:
Ez jó példa, menjen Csányi, Simicska és a többi mrd-os a határra, lássa el a menekülteket motyóval, útköltséggel, vonat-repülőjeggyel, a vagyonukból futná erre.
@Imola Helyesi:

még a dobsinai jégbarlangot is beépítették fridzsiderekkel, győrbe meg attila van eltemetve árpád apánkkal együtt és mindegyik fejin artúr király koronája van, csak nem világít.
@hacsaturján:

Komoly dilemmát okoztál. A lófasz mindkét állításomra vonatkozik?
@ausländer Sipi: látom neked sem megy az alapvető szövegértés.
ugyanis én semmiféle igazamat nem akarom érvényre juttatni, csak az általad leírt(sajnálom, de te írtad személyesen) gondolatokra reagáltam.
rámutattam, hogy szerintem miért nevetséges, ha bárki így gondolkodik egy olyan eseményről, amelyre nincs befolyása - a kora miatt -, de később sem okoz számára semmiféle hátrányt. ha jól értem svájcban élsz, ha jól tudom keresztény országnak nevezik, mi több a zászlójában is ott a kereszt. gondolom nem a plusz 1 gondolatot akarja kifejezni, de mondhatnám a svájci gárdát is, ami ugye vatikán... ajjaj, kicsit sok lesz már...
@Orica Középföldi:

természetesen. tessék nézni az azóta elkövetett ámokfutást!
@Imola Helyesi: "az egész Akadémia elmehet a sunyiba." -mondom én: a minielnök, a sajtó után, már az akadémiát is elfoglaltad, és még szerény is vagy DDD, Az ukrán meg nők fogdossák a melled, mert akkora DDD az egód ???
@nincs_itt: " igazamat nem akarom érvényre juttatni, csak az általad leírt(sajnálom, de te írtad személyesen) gondolatokra reagáltam. rámutattam, hogy szerintem miért nevetséges, ha bárki így gondolkodik"

csak en latok itt ellentmondast?:-)
@ausländer Sipi: csak te. lehet más a véleményem mint a tiéd, egy adott témában?? lehet!

de csak neked, hogy értsd(félek nem fog menni):

"A svájci lobogó története egy népszerű legenda szerint egészen a Római Birodalom idejéig nyúlik vissza. Eszerint a vörös mezőben lévő fehér kereszt valamikor a Thébai Légió jelvénye volt. A légiót Szent Móric vezette, és kizárólag keresztényekből állt. A császár 302-ben kivégeztette Móricot és egész légióját, mivel azok megtagadták az engedelmet az uralkodó keresztényüldözési parancsa hallatán. Pár évvel halála után Móricot szentté avatták, és utólag nemesi ranggal tisztelték meg. Móric nemesi címerén egy fehér kereszt szerepelt vörös háttérrel."

a rohatt életbe, már megint a großmutter volt!!!
@pianolight:

Semmin nem csodálkozom vele kapcsolatban, ezt az ingerküszöböt nem éri el:))
@Eszter jött: Szia, a vers jó, de nehéz elképzelnem, ki ihlette a költőt, hacsaknem ...
@hacsaturján: francnak kell nekem beleszagolni a búzavirágba, mondhatta volna, hogy ámokfutást okoz. de maga csak simogatja a rének hátsóját, oszt utólag dödörög.
@hacsaturján:

Nem vagy igazságos. Ámokfutásra minden inger nélkül, mindenkor képes és kész. Jól elbeszélget magával.
Orbán beteg, és nem influenzára gondolok. A saját hatalmába
beleőrült, személyi-kultuszába ragadt torz személyisége egészen
döbbenetes, kontroll nélküli ámokfutásba váltott. Az volt a benyomásom a
videó láttán, hogy ez egyszer már megtörtént. Egy bomlott elméjű
politikus 1989. április 12.-én megjelent az MSZMP Központi Bizottságának
zárt ülésén és többé nem lehetett titkolni, mennyire nagy a baj. Most sem lehet tovább titkolni. Ez már nem a szélsőjobb szavazóinak szóló retorika, hanem kőkemény és csupasz elmebaj...
@Imola Helyesi: Nem baj, hogy megtaláltad egyik kedvenc blogomat, olvass ott sokat, reménykedem benne, hogy javadra válik ...
Azt, meg, hogy valamit te sem tudsz, álszerénységnek tartom, igenis te mindent tudsz, tegnap és ma is bebizonyítottad!!! DDD
@parti_giano:

persze, hogy a rének háccsóját simogatom, mivel úgy döntöttem, hogy paraszt vagyok, bár nincsenek inuit fölmenőim. hogy közbe dödörgök is, az meg azionizációs sugárzástul lehet.
@Orica Középföldi:

sose állítottam, hogy igasságos akarok lenni. a tökömnek lenne kedve ebbe a hőségbe kolozsváron akciózni.
@ausländer Sipi:

Értem én amit írsz, de vajon a cöfbe járók is ilyen megfontolás alapján cöfösödtek? No ugyé!

Tudod ha mindenki a te nézeted szerint értelmezné a közösséget, akkor nem is lenne közösség, mert egy közösség lenne az összes ember. Azt meg gondolom te sem szeretnéd.
Volt már olyan jelszó, hogy világ proletárjai egyesüljetek, oszt látod amikor egyesülve hatalomba jutottak, mi lett a vége.
@nincs_itt: Sipivel "vitatkozni" kb. mint vizet gereblyézni. :)
@Imola Helyesi: "Még a munka melletti tanuláshoz is kellett a pártbizottság beleegyezése."

Nem kell lódítgatni nagyokat, nem a pártbizottság, hanem a munkahely hozzájárulása kellett, mert ugyé ha a munkahelyen nem engedtek el, akkor hiába jelentkeztél. Én pl. három műszakban dolgoztam amikor tanulni kezdtem, és a munkahely elengedett, és csak a törvényben előírt kedvezményeket biztosította. Mással meg tanulmányi szerződést kötött, olyannal, aki a szakma szerint tanult. Én mást tanultam.
@hacsaturján: a dödörgése a manasztétól van. tescos szatyorral a kézben ne hajoldozzon, mert olyankor a gigájára csúszik a brahman.
@punkfrog: Inkább igyak, mint tudatlan és kirekesztő legyek!

Látom, a nagy liberális érzékenységedet nem sérti, amit Iványi Gáborral és a kisegyházával műveltek!

A liberálisok védjenek minden kisebbséget, és ebbe beletartoznak az alkoholisták, elváltak, melegek és a metodisták, és még sokan mások.
@Gábris szomszéd: akar a franc - a szép szőke németgyerek - vitatkozni, csak leírta a következő logikai alapvetést:

"... ha nincs akváriumod, akkor buzi vagy!"
@ausländer Sipi: Ez a magyarországi liberalizmus rákfenéje, hogy vallásgyűlölők.

A világ legliberálisabb államában (USA) nagyon sokan vallásosak, és sok a konzervatív, vallásos ember, aki szívből liberális.
@nincs_itt: "akar a franc - a szép szőke németgyerek - vitatkozni, " - a belepofázás ódiumát jegesvizes vödörként magamra borítva: Nagyon kevés dologgal értek egyet, mit sipi ír, a fogalmazásával meg pláne!
De, fogadjuk el a véleménye alapjául a saját tapasztalatait, életét, érzéseit, annak ellenére, ha úgy gondoljuk, mindezekből rossz következtetéseket vont le. Azért ment el innen, egyszer már nekem is leírta, mert a vallás úgy érezte, megbéklyózza, a közösség, amely a közvetlen környezete vót, nem tűrte el, hogy másképp gondolkozik ...
Azért ez már mással is előfordult szerintem, az üldözési mániást nem biztos,hogy nem üldözik ( klasszikust idézve)
A probléma számomra a túlzott általánosításban található: mert a nagyanyja bigott volt, akkor minden vallásos bigott, ha egy szar közösség vette körül, akkor minden közösség szar, azt már nem is mondom, ha vannak hülye magyarok, akkor minden magyar hüjjjeeee ...
Szóval abszolút nem egyetértve Sipivel, megértem őt is ...
@pianolight: A származás szerinti kategorizálás szerintem azt jelenti, hogy be kell írnod, hogy a szüleidnek mi a foglalkozása, és azt kötelezően figyelembe veszik a felvételidnél.

1948-ban történt az a felsőoktatási reform, hogy a munkás és paraszt származású fiatalok kívánatos számarányát a felsőoktatásban 60%-ban határozták meg. (Pukánszky)

Szerintem a KISZ-meg párttagság az más, annak nem feltétlen volt köze a származáshoz.
@viktorputyin: 1989. április?

Viktor csak szeretne 77 évesen olyan szellemi állapotban lenni, mint Kádár! :)

Már most sokkal roggyantabb, és negatívabb személyként kerül majd a történelemkönyvekbe, mint Kádár János.
"És mit üzen Kokó?
A kormánynak: térjen vissza a gyökerekhez, csináljanak egy boldog, élhető Magyarországot
Az Embereknek: hagyják abba az acsarkodást, és legyenek önálló gondolataik."

index.hu/belfold/2015/05/21/koko_kovacs_istvan_interju_heti_valasz/

Ezek szerint eltávolodtak a gyökerektől ( szerintem meg túl sok bennük a gyökér ), és acsarkodnak az emberek, gondolom azok is akik fidesz imádók voltak, mert ugyé az "Embereknek" üzeni, mint azt is, hogy legyenek önálló gondolataik. No összegezve, ha vissza kell térni a gyökerekhez, és élhető boldog országot kell csinálni, akkor eddig mit csináltak? Ugyé az nem élhető és boldog? No az én kérdésem, miért is hagyják abba az emberek az acsarkodást?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szerintem meg rossz ügyet védsz. a '48-as "reform", ugye a pozitív numerus clausus vót DDD.
Szerinted 48-ban és a követő pár évben mennyi volt az MDP tagok száma,, a nemlétező kisz tagság lehetett-e felvételi feltétel??
Szoc hazát kaphatott-e olyan ember, aki nem volt párttag?
A külföldi rokonsággal rendelkezőt, vagy a sógoromat miért csak estire, vagy sehogy sem vették fel?
A kisz meg párttagság a megbízhatósági alap volt, ami a származást váltotta fel. Ha szerinted nagy dolog, hogy a szocializmushoz való " hűség" váltotta fel a származási, megváltoztathatalan adottságot a karrierépítésben, akkor mit gondolsz a fityesz mai rendszeréről?
Még egy tényszerű tévedésben vagy, amikor arról beszélsz, a "vállalat" engedett tanulni, utazni. Nézz utána, amit te vállalatnak gondolsz, az valójában az üzemi négyszög volt ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nincs semmifele vallasgyulolet. mindenki abban hisz, amiben akar, felteve, ha nem akarja raeroltetni masokra. pl nem keresztel gyerekeket, nem zarat be boltokat, nem kenyszerit ertekrendeket, stb....

ha bizonyos vallasoknak ez a szokasuk, akkor ezeken a szokasokon a bekes egyutteles erdekeben valtoztatniuk kell. barki valaszthat beklyokat ONKENT. se senkinek nincs joga ezt masokra raeroltetni. az ilyenek ellen ugyanis jo erzesu embereknek fel kell lepni.
@látjátok feleim szümtükkel: De egy gusztustalan társaság ez (európai képviselők).

Szegény elmebeteg Viktor már büdös nekik, nyilván mert nem szalonképes. De ostoba Gombszemű Ildivel együtt tudnak működni, és nyilván a hiénamosolyú Navracsicskával sincs bajuk.
@pianolight: nem ismerem az előéletét, de Mo.-ot valamennyire ismertem. nehezen tudom elképzelni azt a bigott közösséget(mindegy melyik vallásról vagy egyéb bigottságról legyen szó), amely elől menekülni kellene. most a zorbánizmus azért cáfolja ezt az ismeretemet...
szerintem egy cseppet túlspilázza a kérdést, minden bizonnyal van igazsága is!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Akkor figyelmedbe ajánlom ezt az "Összezárt a Néppárt Orbánnal szemben" című cikket:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/05/21/osszezart_a_neppart_orbannal_szemben/

Idézet belőle:

"A Fidesz EP-frakciója zárt ülésen tette világossá, hogy említés szintjén sem kérnek a halálbüntetésből. A retorzió is szóba került, végül megnyugodtak a kedélyek. A magyar miniszterelnök nem népszerű a frakcióban, és sokat romlott a megítélése az elmúlt időszakban is. A néppárti Frank Engel „szánni való populistának” nevezte, és szerinte többekben megérett már az elhatározás, hogy a Fidesz kizárását kezdeményezzék a frakcióból."

Nekem ez nem úgy hangzik, mintha támogatnák... Neked igen?
@nincs_itt: azzal tisztaban vagy, hogy itt jelenleg ugy nez ki a dolog, hogy az egyhazadot az alapjan fizeted, hogy akarod-e, avagy nem? es annak, akinek akarod? tehat mindenki maga fizeti a hobbijat es senkit nem kenyszeritenek ra, hogy mas hitet finanszirozza.
@nincs_itt: Úgy látszik, érthető volt, amit írtam, te rövidebben fogalmaztad meg ugyanazt ...
@pianolight: "A probléma számomra a túlzott általánosításban található: mert a nagyanyja bigott volt, akkor minden vallásos bigott, ha egy szar közösség vette körül, akkor minden közösség szar, azt már nem is mondom, ha vannak hülye magyarok, akkor minden magyar hüjjjeeee ..."

Ha megengeded én meg ezzel értek egyet.:) Ez az amin mindenki másnak is érdemes változtatni, ha néha mi is beleesünk ebbe a hibába. Mármint az általánosításba.
@ausländer Sipi: "itt jelenleg ugy nez ki a dolog, hogy az egyhazadot az alapjan fizeted, hogy akarod-e, avagy nem? " nem akarlak elképeszteni, de képzeld, ez már itthon is nagyon régen így van :-(
@ausländer Sipi: barátom, mifelénk is ez a szokás dívik, freiwillig elárulod melyik egyház és fizecc, ha aszondod nem, akkor nem!

tényleg, a látható(olvasható) károsodásokon kívül, okozott nálad/neked komolyabb károsodást a kereszt víz alá tartás?
@Gábris szomszéd: " az általánosításba." Senki sem szabadulhat tőle, de küzdeni ellene jó harc, mert magunkkal kell megvívni D
Ugyanakkor, (és példát erre nem hoznék) nem árt óvatosnak lenni DDD
@pianolight: Aki 1945 előtt még a gimnáziumba se jutott be, annak miért ne volna reform?

A Horthy-korban 2 % volt a középiskolában (!) tanuló parasztgyerekek száma. (szintén Pukánszky Neveléstörténet)

NSZK akkor egy ellenséges országnak számított (hidegháború). Azért ne hasonlítsuk már össze a szovjet tömb országainak a lehetőségeit és a mai szabad világot! Orbán azért kisebb ember, mint Kádár, mert neki senki nem tartott pisztolyt a fejéhez, hogy csináljon hidegháborús politikát.
@nincs_itt: "tényleg, a látható(olvasható) károsodásokon kívül, okozott nálad/neked komolyabb károsodást a kereszt víz alá tartás?"

mar megint a szemelyeskedes?:-)

de leirom megegyszer. hatha atmegy a lenyeg. a katolikus egyhaz arra hivatkozik, hogy milyen sok katolikus van es erre alapozva veszi fel az allami tamogatast. holott nincs is valojaban annyi hive. tehat ez gyakorlaiilag csalas, kicsit hasonlo, mint Gogol Holt lelekek cimu muveben. gyakorlatilag ugyanaz, mint az mszp vas megyei fantom-parttag botranya.
@bioLarzen: Jaj, nem engedik a halálbüntetést a bajor konzervatívok, oda ne rohanjak!

De azért a többi kérdésben remekül együtt tudnak működni a demokráciagyilkosokkal, és te ennek örülsz.
@ausländer Sipi: "hogy milyen sok katolikus van es erre alapozva veszi fel az allami tamogatast."

Pont ezért kéne harcolni a liberálisoknak, hogy MINDEN egyház azonos jogokkal rendelkezzen.

A történelmi egyházak ugyanúgy állami pénzek nélkül, kizárólag a híveik adományából éljenek, mint pl. a metodisták.
@Orica Középföldi:

"_mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció. _"

Az még csak hagyján. De akkor az a jobboldali sajtó erősen féces-gébes.
@pianolight:
Nekem nem kedvencem, most olvastam bele először unszolásodra, de nem nagyon fogok többet.
Egyébként mi vagy te itt , lektor, hogy mindenkit kiigazítasz?
@pianolight: Sipi keveri a személyi jövedelem adó bizonyos százalékát az egyházi adóval. :)
@ausländer Sipi: Fogalmazási problámát észlelek, "egyházadót" írsz, ami hivatalosan senkinek sem kötelező Mo-n, az egyes egyházak képviselői meglátogatják híveiket, tagjaikat, és átveszik az önkéntesen felajánlott tetszőleges összeget, ez lépett a régi "egyházadó" helyébe. Ezen kívül az adódból is felajánlhatsz 1 %-ot egyházi intézményeknek. Tovább, gondolom, az így összejött összeget az állam kiegészíti a ktsgvetésben meghatározott, az egyházak támogatását szolgáló összeggel. Mégtovábbá, az évezred elején ( ma nem tudom, így van.e még) az NKÖM pályázatot írt ki, a falusi templomok felújítására, karbantartására, kulturális örökségünk részének tekintve azt...
Lehet, hogy a CH rendszer jobb, de azért ez sem annyira borzasztó ...
Sipi, az én keresztanyám is vallásosan bigott volt, csak református.
Hatalmas húsos tálakat vitt a papnak,amit én már akkor sem kultiváltam, viszont megtanított imádságokra, Biblia- olvasásra, és sok erkölcsi tudást adott nekem, amiért ma is hálás vagyok neki.
Sőt a templomban kellett énekelnem gyermekkoromban.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nézd, lehet, hogy kőműves szakmához nem kellett, honnan tudjam?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Pont ezért kéne harcolni a liberálisoknak, hogy MINDEN egyház azonos jogokkal rendelkezzen."

pontosan. de ne KIVALTSAGOKKAL, hanem JOGOKKAL. tehat ahogy irod, legyenek szepen onellatoak. ha szukseg van rajuk, meg fognak elni.
@pianolight: A numerus clausus és az 1948-as reform is az úri középosztállyal függ össze.

A dzsentrik irigykedtek a zsidókra, azért takarították őket kifelé egyes szakokról. A paraszt származásúaktól meg konkrétan elvették a felemelkedés bármilyen lehetőségét, de a munkások se nagyon ugrálhattak.

Ilyen zárt, magának való társadalmi réteg ne csodálkozzon, ha a történelem vihara lesöpri a színpadról.
Különösen a kommentekben olvasható meglepően színvonalas érvelés-vita miatt ajánlom. :D

cink.hu/ezutan-nagyon-nehez-lesz-viszonyulni-szegeny-kis-gyurcs-1705493345
@pianolight: tehat nem tagadod azt, hogy az adofizetok - vallasosok, nem vallasosok -penzebol mondavacsinalt indokokkal az egyhazat tamogatjak. a kulonbseg az, hogy szerinted jol van ez igy, szerintem pedig nem.
@Imola Helyesi: es nekem ehhez mi kozom?:-)

nem vagyunk egyformak.

neked szukseged volt az ilyesmire, nekem nem. neked vezeto kell, en vezetem magam. neked hit kell, en magamban hiszek.
@Orica Középföldi:
Ritkán szólsz, de minek is, többnyire vagy irigység vagy káröröm szól belőled, ha nem éppen posztokat népszerűsítesz.
5 sornál többet nem olvastam tőled. Próbálkozzál, hátha sikerül.
@pianolight: Azért azt se felejtsük el, hogy ma Magyarországon csak az az egyház, amit a qurmány annak tekint!

Így történhetett, hogy pl. Hillary Clinton, aki az USA-ban a metodista egyház tagja, ma Magyarországon templom nélkül maradna.

Ugyanis Iványi Gáborék egyesületként működhetnek csak, a magyar "demokráciában".
@ausländer Sipi:
Az a közöd, hogy ez is egy állítólagos közösségi oldal lenne, és ha itt közzéteszed a gondolataidat, az már nemcsak a tied, hanem a közösségé. Nem olyan nehéz ez. Tanulni öregen sem késő.
@Imola Helyesi: na pontosan az ilyen hozaallast helytelenitem. egyszeruen a kozosseg erdeke nem helyezheto az egyen erdeke ele. ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva.
@Gábris szomszéd:
Hát, itt a legtöbb kommentelőnek van valami fóbiája, az biztos / magamat se hagyom ki, persze/, de némelyeknél már súlyos.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A metodista egyház mintegy kizárta Iványi Gábort az egyházból. Ezért alapított egy sajátot, ami szerinte inkább követi a tanítást, mint a hivatalos és akreditált metodista.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Örülök neki, amikor úgy nem hasonlítasz össze valamit, hogy ott helyben mindjárt össze is hasonlítod.
Kérlek, kímélj meg a k. propangadától, én sem propagálok itt neked a saját liberalizmusomon kívül semmilyen eszméket.
Nagyon örülök, hogy sokat olvasol, de itt azért meglátszik, hogy mi a különbség, ha valaki átélt dolgokat, meg, ha könyvek alapján akarja a valóságot leképezni
Még egy dolog, amit gondolok: a továbbtanuláshoz mindig első a szándék vagyis az igény, második a lehetőség, vagy a lehetőség hiánya, és harmadik a megfelelő tudásszint, vagy annak hiánya. Ha ezek szempontjából végiggondolod, lehet, hogy nem olyan egyértelmű a kép ...
@ausländer Sipi:
Attól függ, mi a közösség célja..
Akkor nincs nemzetközösség, családi közösség , stb szerinted. Csak egyéni van.
Egyszerű példa, van öt gyermeked, érdekük, hogy jóllakjanak, ez a család érdeke. De te, mint családfő, a családi közösséged tagja a saját érdekedet helyezed előtérbe, nem ennivalót veszel, hanem pl. cigit és alkoholt.
@Imola Helyesi: Egy kis felüdülés. :)

Márai Sándor - HOL VAGYOK?

Ülök a padon, nézem az eget.
A Central Park nem a Margitsziget.
Milyen szép az élet, – kapok, amit kérek.
Milyen furcsa íze van itt a kenyérnek.
Micsoda házak és micsoda utak!
Vajon, hogy hívják most a Károly körutat?
Micsoda nép! – az iramot bírják.
Vajon ki ápolja szegény Mama sírját?
Izzik a levegő, a Nap ragyog.
Szent Isten! – hol vagyok?
@pianolight: Szerintem a Lipák ihlette, mielőtt átkeresztelkedett Zalánnak.
@ausländer Sipi:
Sőt:
"ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva"
Sőt a gyermekek a zsebpénzüket oda kell adják a cigipénzbe.
Hát, furcsán gondolkozol, mert ez még liberalizmus se..
@Imola Helyesi:

"___@pianolight:
(...)
Egyébként mi vagy te itt , lektor, hogy mindenkit kiigazítasz?

Ezt maga tetszeni kérdezni? Önerőből?
Nem legyen már gyíkgyök, he!
@Imola Helyesi: Ha úgy érezted, unszoltalak, isten ments, nagyon félreértettél! Tudom én, hogy hazánkban csak a 8 ált.- kötelező
Beszélgetek, elmondom a véleményem, és minő skandallum, van olyan is, aki hozzátezs, vagy egyetért DDD
@Gábris szomszéd:
Még az idegen eusok is Máraival jöttek, hja, az érzelmi befolyásolás az a kenyerük.
Ez egy vers, én is hasonlóan írok, tiszta rím, szótagok, tiszta gyökök, ez a magyar nyelv. Egyszerű, tiszta, világosEz magyar, nem a sokféle szabad rap és gondolatkuszaság.Ez megmarad, a többi kihull.
@Imola Helyesi: "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt"

elmondom megegyszer. a kozossegek nem onceluan jottek letre, hogy legyen kozosseg. a kozossegek azert jottek letre, hogy az azt alkoto egyenekek jobb legyen.
@pianolight:
Csak az a túlzott egód ne lenne, meg az a zöld fű......
@ausländer Sipi: ennek azért utána olvasnék egy cseppet...
de hagyjuk, mert látom nehezen felfogható kategória számodra az egyén és a szabadsága vs. közösség és ahhoz kapcsolódó elvárások, jogok, kötelezettségek viszonya.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A Patópálurak bírálatával egyetértek, azonban nem gondolom, hogy egy rossz dolgot "ellenkező" irányú másik rosszal kell kijavítani, neadjisten megtorolni
@ausländer Sipi:
Nem azért jöttek létre, hanem azért a célért, amit a közösség kitűz, te meg mint a közösség tagja ennek az érdekében tevékenykedsz. Amit te írsz, ahhoz nem kell közösség.
@jaegtoer:
Hát ha valaki beáll kántornak, ne csodálkozzon,hogy rászólnak, ha hamis a szóló.
@ausländer Sipi: Szerinted egy templom az mondvacsinált kulturális érték ??? Költözz Mongóliába, napokig mehetsz, egyet sem látsz DDD
Amit írsz, az azt jelenti, hogy szerinted az állam csak arra költhet, ami neked személyesen is tetszik, ugye? Na, asszem ez még CH-ban sincs így, ott sem tartanak mindenről népszavazást DDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

Rosszul mondtam.
Az alapító Tibor, a papa volt. Gábor fia mást alapított. Ha nem így van, akkor abban már az ördög patája lóg.
@Imola Helyesi:

"_Hát ha valaki beáll kántornak, ne csodálkozzon,hogy rászólnak, ha hamis a szóló. _"

Ne hamiskodjon itt hamiskázva kiskegyed.
Menjen maratont futni, mondták már, hogy az ámok délelőtt megvolt.
@Imola Helyesi: "én is hasonlóan írok, tiszta rím," DDDD csak az a kár, hogy az egod nem nőtt fel sem Máraihoz, sem a saját zsenialitásodhoz. Úgy tűnik a szuperegod sem működik, időnként kihagy, így marad az id egod, azzal tisztelsz meg itt mindenkit DDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Egyrészt, a kormányok azokat az egyházakat ismerik el, amelyek híveik révén szavazatokat, hozhatnak.
Másrészt, tekintettel arra, hogy az egyháznak minősülők gazdasági előnyöket élveznek, nagy a kísértés vallásalapításra ..., ( példát nem hoznék) tehát a pártatlan óvatosság nem árt ...
2006-ban saját szememmel láttam, hogy Iványiék etették, melegítették és altatták a hajléktalanokat, és minden elszámolásuk rendben volt, bár a témogatást a civil szervezeteknek kiírt pályázattel nyerték el.
@pianolight: mindegyik egyháznak van civil szervezete, de nem mindegyik civil szervezetnek van -szerencsére- egyháza.
@hacsaturján:
:)))
Ebben én voltam, a trubadur maga meg a nő, ezt szokta mondani ugyanis. Ez a saly ismeri a gyököket, de jó!
@pianolight:
Muszáj tromfolnom a te egódra.
@jaegtoer:
Ha követsz, mert aki követ dob, az sokszor kenyeret kap, tőlem.De aki követel, az többnyire hibát követ el.
Parádésan indokolta meg a Magyar Nemzeti Bank, hogy miért tömték ki a Századvéget majdnem kétmilliárddal

Csak. Nekik kellett nyerni, és kész, teljesen mindegy, hogy mennyiért.

444.hu/2015/05/21/paradesan-indokolta-meg-a-magyar-nemzeti-bank-hogy-miert-tomtek-ki-a-szazadveget-majdnem-ketmilliarddal/
Nem tud hibázni Orbán veje, most is nyert 270 milliót a cége

Sárváron ki más, mint az Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi a közvilágítási projektet. Két napja is szakítottak bő 500 milliós megbízást.

hvg.hu/kkv/20150521_Nem_tud_hibazni_Orban_veje_most_is_nyerte
@hacsaturján:
Magánál sokszor nem tudom, hogy tényleg idegen szavakat használ-e, vagy maga gyártja magyariból meg latinból összegyúrva.
Maga nekem egy kész dilemma a réntörténeteivel meg rénmeséivel./még jó, hogy elég rövidek/
Egy kész keresztrejtvény.
@parti_giano: Jogos. De akkor mégis hozok példát: az Egyetemes Szeretet Egyháza, by Gyurcsok József távgyógyító hivatalosan bejegyzett egyháza.
@Imola Helyesi: Nekem nem muszáj mindig viszonoznom. Most különben is harangozni kell mennem mingyá közgyű... oppardon tagygyűlés lesz a hívőknek. Téged is várnak, azt mondta a tiszibácsi D
@Imola Helyesi: kenyeret még nem kaptam tőled, de cirkuszt már igen. még gondolkozo, hogy a bohóc vagy az elefánt szerepében tündökölsz.
@pianolight: ha az adofizetok penzebol finanszirozzak az uzemelteteset, akkor az adofizetoke, azaz allami tulajdon. ha az egyhaze, akkor az egyhaz kell finanszirozza. mivel adomentesseget is elveznek, bele kell, hogy ferjen. legyen eleg az tamogatasnak.
@Imola Helyesi: a kozosseg nem tuzhet ki mas celt, mint az azt alkoto egyenek jolete. ha mast tuz ki celul, akkor az gyakorlatilag elnyomo es kontraproduktiv. a vege bukas lesz elobb-utobb.
@parti_giano:
Tündöklök, ez biztos, a többi nem.
@ausländer Sipi:
"a kozosseg nem tuzhet ki mas celt, mint az azt alkoto egyenek jolete."
Ezt most direkt csinálod?
Ahány közösség, annyi cél.
höhöhöhö, kijafasztomi is megszólalt, szokásához híven baromságot, nomen est omen...

Eldőlt: Deutsch Tamás szerint sem volt Magyarország soha multikulturális

Hát ha ő mondja, akkor az úgy is van.

444.hu/2015/05/21/eldolt-deutsch-tamas-szerint-sem-volt-magyarorszag-soha-multikulturalis/
@parti_giano:
Akkor válaszoljon már Sipinek jó, mert maga sem bohóc sem elefánt.Összefogottan, ha lehetséges, egyén közösség viszonyáról, értékrendjéről, liberalizmusról, a magyarság ócsárlását ebből nyugodtan kihagyhatja.
Sőt Guma és Orica véleményére is kíváncsi vagyok.
így megy ez vezényló narancsmaffia földjén:

Kitiltottak két RTL-est a Parlamentből, mert rossz helyen kérdezték Orbánt

A riporter és az operatőr júniusig vannak büntetésben.

444.hu/2015/05/21/kitiltottak-ket-rtl-est-a-parlamentbol-mert-rossz-helyen-kerdeztek-orbant/
@Imola Helyesi:
Amennyiben megengeded, a közösségről szóló beszélgetésbe bekapcsolódnék.
Azt látom a vitában, hogy a fogalmak nem tisztázottak.
Először is a közösségben való részvétel önként vállalt részvétel.
A közösségeknek a családnál nagyobb csoportok szerveződéseit tekinthetjük, és amiről itt a vita folyik, azok társadalmi közösségek.
Az ennél is nagyobb közösség az államközösség, mely politikai alapon szerveződik.
Bocsánat, hogy belepofáztam, de mintha nem definiáltátok volna kommentjeitekben, hogy mely formájú közösségekre gondoltok.
@Imola Helyesi: na ja.. a kndk is egy kozosseg... putyin oroszorszaga is kozosseg. charles manson szektaja is kozosseg volt..:-)
@Mariann19:
Nem tudom, Sipi milyen közösségekre gondolt, így én minden közösségre vonatkoztattam, vannak általános ismérvek.
@Mariann19: :O "Amennyiben megengeded, a közösségről szóló beszélgetésbe bekapcsolódnék. " ezt most neki, megérdemli??? Ki ő, valami vitavezető???
@Imola Helyesi:
A 14.05-ös reakcióddal egyetértek.
Eleve akkora baromságot bölcseletként leírni, mint Sipi vitapartnered, hát....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -
Jó, akkor én kiszállok belőle - egyelőre - hogy örülj.:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom megállni, hogy teljesen félrecsúszó
vitába ne pofázzak bele.
Cirbikém! Ne haragudj rám ezért.
imolka drága, tedd azt, nem nagyon szolgáltál rá az adjon isteneid után más fogadj istenre ;)
@Imola Helyesi: sipivel már sokat polemizáltam, így kihagyom e pompás lehetőséget. varázsold le csak te tell vilmos fia fejéről az almát, mert még elgurul eriszhez.
@Mariann19: én is olvasgattam őket, de nem akartam beleszólni, mert alapvetően minden beszélgetőnek ismerem a nézőpontját. ;)

Haragudni rád, meg a többiekre nem szoktam, csak megjegyeztem az érzetemet, lásd mint fent.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: legalább ő is megtapasztalja, milyen egy keményfejű delikvenccsel kompromisszumra jutni. adott egy pofontot a tündi-bündi orcájára az tükör.
mongya meg mán valaki a fostalicskának,hogy húzzon a picsába!
@hacsaturján: oksa, béke veled :D

"Szarvesam szvasztir bhavatu, az úgynevezett békemantra."
@parti_giano:

nem válaszolok, juszt se! én a konzultációra se válaszolok, valamint furcsán szállok le a biciglirül.
@hacsaturján: ha meg nem válaszol, akkor húzzon a sutra! a káma sutra!
@Mariann19: "..nem definiáltátok volna....mely formájú közösségre gondoltok" Ennek hiányában úgy folyt a vita, mint a kocsmában 5 korsó sör után.....mindenkinek igaza volt
@parti_giano:

éppen most? amikor az én galambocskám elhúzott sütizni? megájjon csak!
@hacsaturján:
Aha, ezért hívják magát mesternek, dehát hogy jönnek ide a fostalicska meg menjél a picsába stb kifejezések. Morzsolgat, meg nem is.
@hacsaturján:
Kedves Hacsaturján, most ne haragudjon meg ezért, de magáról az idióta dél-koreai királyok jutottak az eszembe, morzsolták a láncot vagy füzért, háromszor vagy többszörlehasaltak széttárt kézzel, utána meg ukmukfuk kiirtották a fél félszigetüket. Csak az a szerencse, hogy nagyon szaporák, és a hinduizmusban meg a konficziánusban benne van, hogy mindenki törődjön bele a sorsába.Így aztán nem haltak ki, sőt elszaporodtak.
@Imola Helyesi:
De ha a buddhizmus révén van ilyen humorérzéke, beiratkozok buddhistának, az biztos. Mondjuk nekem is van humorom, csak az inkább keresztényi, és azt nem mindenütt respektálják:)).
Itt van a Varánuszon az összes világvallás, az összes földrész, az összes eszmeáramlat. Méghogy nem ősi nép a magyar!!!!!
@hacsaturján: itt van az. különben sem állok meg, mert még engem néz galambnak.
@hacsaturján:
De akkor miért jön mindig a rénszarvassal?
@parti_giano:

látom. csak kizártnak tartom, hogy valaki egyedül ennyire hülye tud lenni.