Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/25/kocsis-mate-magyar-peter-mar-az-egyetemen-is-nagykepu-es-arrogans-volt/ ... (2024.04.26. 09:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.20. 09:52 Fabius

EPIC: lobbistája 1,4 milliárdért gyomorszájon vágta Orbánt

Címkék: orbán bevándorlás politikai lobbi

Nehéz napok ezek szegény Viktorunknak, nincs mit csodálkozni azon, ha nyilvánosan hibban meg szegény. Nem elég az EP meghallgatás, kemény pénzen vett amerikai lobbistájáról is kiderül, esze legfeljebb annyi van, hogy bután vigyorogva egy kilobbizott meghallgatással gyomorszájon verje.

Minek ellenség annak, akinek ilyen fizetett barátai vannak?

connie1.jpg

Finkelstein asszem kénytelen lesz elmagyarázni következő találkozásuk alkalmával, hogy sikerült egy ekkora tulkot felhajtani lobbistának. Mert az kétségtelenül eredmény, hogy Simonyi András ex nagykövet elmagyarázhatta mit is jelent pontosan az "illiberális demokrácia" - ami Orbán párhuzamosan zajló vesszőfutásában kifejtett véleménye alapján angolul úgy hangzik, mint egy vérvád - de Viktorunk aligha ezt értette megtérülő befektetés alatt, mikor a több, mint egymilliárdot kiköhögte Finkelstein emberének, Connie Mack-nek. Orbán amerikai Csizmadia Lászlója és ifjabb Lomnicija vissza is mondta a szereplést a szerintük időszerűtlen és káros eseményen.

Közben pedig Orbán tényleg meghibbant.

Kijelentette például, hogy: " mi sohasem voltunk multikulturális társadalom". Érdekes kijelentés ez az Anjou, Jagelló házi királyaink, lengyel-magyar perszonálunió, a betelepülő besenyők, szászok, kunok, szlávok, jászok, csehek, morvák, ruténok, görögök, bolgárok, lengyelek, örmények, svábok, szlovákok, románok, zsidók és romák tükrében. Ezek szerint ostobább, mint egy hetedikes, akik épp most veszik töriből a Habsburg betelepítési politikát, és számolgatják, hogy 1840 körül a 9,9 millió lakosból 43% volt magyar. Szónokol a magyar nyelv szépségeiről, de hézagos emlékezetéből kiesik, hogy annyira multikulti társadalom voltunk, hogy a "Lex Apponyi"-ban kellett leírni, a nemzetiségi iskolák tanítói tanuljanak meg magyarul, és tanítványaik is sajátítsák el a nyelvet a negyedik osztály végére. Jó, oké, tengeren túli gyarmatainkról nem hurcoltunk ide se arab, se ében rabszolgákat erre jól emlékszik.

De mennyire van ép eszénél valaki, aki A: vagy ennyire nulla országa történelméből, B: vagy az Európának kamuzás közben végleg elszakad a valóságtól?

 

1273 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr727474992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes:

van. időnként több is.
@Eszter jött: de a csúf hernyóból szépséges pillangó válik:)
@Sir Bates dö Hól: "mikor te itt a létező legjobbnak deklarálod a '48-'88 közti időszakot,"

A te fejedben maximum. Én ilyet sohasem mondtam. Én akármelyik történelmi korról írok, igyekszem objektív maradni.
@punkfrog: A saját rossz élményed alapján akkor se kéne általánosítanod.

Lehet, hogy van, akinek meg ez változtatta meg az életét jó irányba.
@Penivaldes:

Hans Arp

Mese

Egy nagy kék pillangó ereszkedett alá rám,
és elfedett szárnyaival.
Mind mélyebb-mélyebb álomba süllyedtem.
Így hevertem önfeledten soká,
akár egy kék mennybolt alatt.

/Szabó Magda ford./

Jó éjt mindenkinek! )
@Gábris szomszéd: Én speciel olvastam már régebben Karsaitól a témában.

De Richter életrajza, amit Jenőke bemásolt, annyira nem a nyilasokról szólt. Nagyon illetlen és kontraproduktív volt ezzel akkor előjönnöd.

Hozd elő olyankor, mikor valaki Sztójay Dömét mentegeti.
@bioLarzen: Szerintem erre térjünk vissza akkor, mikor a Néppárt kizárja a fideszt!

Addig azért ne állj féllábon!
JA, ÉS SOK BAROM AKI PÉNTEK ESTE ALSZIK! kapja be, na megyek alukálni, me holnap is evvel a csöves brigáddal találkozom:))
@Sir Bates dö Hól: Én inkább azon aggódnék a helyedben, hogy hány Nobel-díj esélyes gyerek tud ma a cigánysorról bejutni a gimnáziumba?
@parti_giano:

"_@pianolight: jaja. téged nem bacott le, pedig te is humorizáltál, nézzenek oda! a sör meggyütt._"

Még egyszer elnézést kérek:)

Azért voltam karcosan harcos, mert 'követelek tőled, mert becsüllek', azaz már annyi mindent olvastam tőled, hogy feltételeztem, nem csak érted, hanem át is érzed amit írtam:)
Piano nettestársat meg még nem ismerem 'annyira':)

De:

dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream/handle/2437/109207/file_up_BogelGy-VagyonEstenkentHazamegy.pdf?sequence=1

Máshonnan:

"Nem tudom, hihetek-e a következő megközelítésnek, bár több előadás során is találkoztam vele. Eszerint egy vállalat könyv szerinti értékének és piaci értékének különbsége nem más, mint a vállalati szellemi kapacitás értéke. Cégóriásokra valószínűleg igaz a képlet. Herrero fel is emlegeti a már idézett cikkében, hogy Tom Peters menedzsmentguru szerint az ipari forradalom korszaka azon a napon zárult le, amikor a Microsoft piaci értéke meghaladta a General Motorsét. Ugyanerről szól Edwin Land híres kijelentése: "A Polaroid összes tőkéjének 90 százaléka esténként autóba ül és hazamegy."_"

Gerd Gerken: 'A 2000. év trendjei'-t most hagyjuk is. [Akadémiai Kiadó, Budapest, 1993]

A világ civilizáltabbnak tekinthető vállalatainál már tért hódított az a felismerés, vagy koncepció, amit a humor pennájával tökön szúrtál, ha élhetek ezzel a képzavarral.

Különösen azért érintett érzékenyen, mert a szervezeti kultúrák nagyon lassan, és sokszor nagyon nagy áldozatokkal változnak.

Magyarországra ez az előre mutató szemlélet a multik hazai működésével gyűrűzött be.
Sok minden más mellett napjainkra teljesen ellenkező szemlélet van kialakulóban, amelyet a kormányzati törekvések egyértelműen támogatnak, sőt szorgalmaznak, mi több követelmény szintjére emelnek.

A jelenlegi hivatalos doktrína nemhogy negligálja, hanem egyenesen akadályozza az intellektuális tőke térnyerését, miközben teljesen hamis érveléssel az el nem ismert 'magyar nagyszerűségről', a magyarok kétségbevont nagyságáról, a nemzeti érdek érvényesülésének nehézségeiről lamentál.

A kormányzat jó hírű egyetemeink szecskázásával, de a közép- és alsófokú oktatás színvonalának lerontásával további jóvátehetetlen károkat okoz mindazokban a társadalmi szegmensekben, amelyek egyébként az ország jövendő nemzedékeinek hosszútávú érdekeit szolgálhatnák, és tényleges felzárkózást hozhatnának az egyének szintjén is akár gazdasági, akár kulturális és képzettségi vonatkozásban.

Egy másik fontos versenyképességi tényező, változás sebességének menedzselésével (Daryl Conner) cseng össze a tudástőke megléte, vagy hiánya.

Az orbáni oktatás-, gazdaság- és társadalompolitika a '150 éves' elmaradásunkra most pakol újabb -ezúttal behozhatatlan- évtizedeket. [ az előbb elmeradásunkra-t írtam... érdekes a tudatalatti meg a véletlen és a közlési kényszer és képesség korlátjainak együttese, gondolom érted?]

Jelenleg úgy tűnik
Muszáj idehoznom Szív zseniális kommentjét a fácséról:))

A Propelleren megjelent cikket,- Kövér: Gyurcsányék csődtömeget hagytak a nyakunkon - egy szóval kommentálta:

TITEKET
@Eszter jött:

en.wikipedia.org/wiki/Owl_butterfly#/media/File:Caligo_martia_(ventre).jpg
nézd a méretét mekkor az 1 cm rá van téve a jobb alső sarkára

de a hernyója is ugyanilyen csodálatosan szép, egyébként a diófán mászkáló smaragdzöld óriás hernyó a kék csillagokkal és aranyszínű valamint fekete szőrzetével sem akármi

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:

Jó reggelt!

Ez a kiegészítés hasznos volt:)
@Orica Középföldi:
Párbeszéd Magyarországért
Sírjunk vagy nevessünk? A Magyar Köztársaság miniszterelnökét az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, így köszöntötte: Helló, Diktátor!

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

" "Remélem kimúlnak" ?? "

Bocs, de tegnap nem volt időm válaszolni. Csupán annyit jelent, hogy az imola-vírussal fertőzött hermelin halálos. Ne ezzel etesd őket:)
@taga20:

Esőűző tánc nincs a repertoárodban? Meg kéne tanulnod:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én értékelem is az igyekezeted... a szándék a fontos, csak így tovább... elméletileg én is megugrima 2 métert magasban... objektív körülmények ebben ugyan egy kissé hátráltatnak, miként téged is, de ne adjuk fel!...
@Sir Bates dö Hól:

" én értékelem is az igyekezeted."

Ez valami önként vállalt penitencia a hübriszért?:))
@Orica Középföldi: mondasz valamit. lehet, hogy inkább rizst kellett volna telepítenem:))

más! de szerettem volna junkersz lenni:)))

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F05%2F22%2Fitt-van-videon-orban-diktator-pofont-kapott-junckertol%2F
.
Vidám hajnalt, és egy deci kerítésszaggatót!
.
Váci Mihály:Még nem elég!

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!

Nem elég - a Világért!
Több kell: - a nemzetért!
Nem elég - a Hazáért!
Több kell most: - népedért!
Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!
.
@taga20:

Nagyon vicces az a köszöntés, de megjegyzem, hogy ez már nem át-, hanem meghágása a protokollnak. Ebben a pozícióban, hivatalos rendezvényen megengedhetetlen.
@Orica Középföldi: ő legalább olyan miat szortíroz, amin lehet változtatni... semmi penitencia, én nem vagyok se szürke, hegedűlni sem tudok:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ugyanezzel a két mondattal, védik az orbán-rendszert is!
@Orica Középföldi: ellenben a taslit kapó úgy vigyorgott, mint a kurva, ha b@szni viszik... ellenben tuskkal, ki inkább az észthez lökdöste volna, ki szintén nem kért belőle (tanulságos, hogy a keletiek -kik inkább érintettek/fenyegetettek a moszkoviták által- kerülik, mint a soknapos szart...)
@KÁTÉó53éúétr6:

" ugyan-ugyan egy cirkuszi bohóc nem agypusztító. Jól szórakozom, amikor "etetik" itt"

Én nem szeretem a bohócokat. Nem is 12, hanem minimum 24, vagy több belőlük a tucat .Mindenesetre a humorhoz nincs közük. Nem nevettetnek, hanem kinevettetnek,és ez óriási különbség.

Annyiban igazad van, hogy hasonlóan működik. Kisajátítja a porondot és csinálja a cirkuszt:))
@Orica Középföldi: ez az egyetlen lehetősége az eunak, hogy megrendszabályozza a kis gecit:))
úgy is szereti a kokit, meg a tockost a taplója.
@Sir Bates dö Hól:

" én nem vagyok se szürke, hegedűlni sem tudok:-)..."

Aha:))
@taga20:

Nincsenek eszközei az eu-nak. Sose gondolták, hogy egy közösséghez önként csatlakozó úgy fog gondolkodni, mint Sipi:))
@Orica Középföldi: Az nem lehet, hogy abban a körben OV olyan mélyen van, hogy vele szemben már minden megengedett?
Képmutatás tisztelni olyan miniszterelnököt, aki arra nem érdemes.Tudom, lehet mondani: "azt a pofont MO kapta, de nem, mert megelőzte azt egy diktátor jelző
@nincs_itt: "sok(ha nem a legtöbb) közösségnek a legkevésbé sem önként leszel tagja/elszenvedője!"

pontosan errol beszelek, hogy ez kibaszott rossz es helytelen es eroszakos dolog. es nem jol van igy. es nem szabad belenyugodni es nem szabad elfogadni.
@Orica Középföldi: "Nincsenek eszközei az eu-nak. Sose gondolták, hogy egy közösséghez önként csatlakozó úgy fog gondolkodni, mint Sipi:))"

miert? en hogy gondolkodom? mar-mar emeszthetetelenul liberalisan? elfogadhatatlanul elfogadoan? tulsagosan jogvedoen?:-)
@ausländer Sipi:

"miert? en hogy gondolkodom?"

Zavarosan:))
@Orica Középföldi: marmint nem erted ahogy gondolkodom? mert azt megfigyeltem, hogy nem egyszer felreertettetek mar. vagy egyszeruen nem is ertettetek. ilyenkor a gondolataim azon reszet potoltatok valamivel, ami lehetoleg a felelmeiteket es rosszerzeseiteket erositette.
@Orica Középföldi: Kinevettetik! na ezt élvezem, mert megérdemli /ugye utálatos vagyok/
@Orica Középföldi: ugyan nem követtem a vitát, ám most nem gondolom helyesnej az analógiát, melyet Sipi és orbán közt vontál (én abszolút el tudom fogadni Sipi hozzáállását, bár teljes mélységében nem ismerem/ismerhetem azt... nem szétrobbantani kívánja a közösséget, csupán nem minden alhalmazának -melyekkel kapcsolatosan tiszteletteljes és toleráns álláspontot képvisel- akar tagjává válni kötelezően... )
Párbeszéd Magyarországért
Sírjunk vagy nevessünk? A Magyar Köztársaság miniszterelnökét az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, így köszöntötte: Helló, Diktátor!
www.facebook.com/9gag/photos/a.109041001839.105995.21785951839/10151943792141840/?type=1&theater
of course,foreigners steal your job but, maybe, if someone without contacts,money or speaking the language steals your job, you're shit

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
emigráció és a levédiabasznádi kényszermunka 27000-ért?
@Sir Bates dö Hól:

Ezt írta:
". egyszeruen a kozosseg erdeke nem helyezheto az egyen erdeke ele. ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva."
@ausländer Sipi: "...nem egyszer félreétettétek már, vagy egyszerűen nem is értettétek"
arra nem gondoltál, hogy ez nem a közösség, hanem az egyén hibája is lehet?
@jaegtoer: Először is: megtisztelsz részletes kifejtéseddel. Másodszor az alapgondolattal 1 az 1-ban 1-etértek, bár én nem mélyedtem el a dolog szakirodalmában ... viszont a továbbgondolt rész is összhangban van a premisszával, bármilyen szomorú is az irány...
Harmadszor hangsúlyozom, a humoreszkálással nem bagatellizálni akartam a gondolatot, az én közléskényszerem 1 szerűen ezt juttatta eszembe. Sajnálom, ha félreérthető volt a megjegyzés ...
Tán a jövőben engem is jobban megismersz , majd igyekszem D
@Sir Bates dö Hól:

mucika! hogy nem vagy szürke és nem tucc hegedülni, az még nem jelenti aszt, hogy nem vagy a szürkék hegedűse. márpedig de! ómagyarul a saját árnyéknak való átugrása maga a gondolati cizella, mely lehetne érdekes is, no de így?
@Orica Középföldi: es? mi ezzel a problema? mondjuk a kozossegnek az lenne az erdeke, hogy a kerteden keresztul menjen egy nagy forgalmu ut becsatlakozasa a telepules felol. hiszen olcsobban megoldhato es mindenfele foldtani szempontok miatt a te kerted a legalkalmasabb. akkor mehet ott? kotelezhetnek teged arra, hogy a kozosseg erdeket sozlgalva a kerted es a nyugalmad felaldozva ott menjen az ut?
@Orica Középföldi:

...mint bárki más az ég alatt, ahol imolák tójják a fostalicskát. qed, mondá spinoza és kiköpött az ablakon.
@hacsaturján:

mellesleg, hamár: isac stern színén sose rágóttam.
@ausländer Sipi: nem egzakt a hsz-id egy jelentős része, ez okozza/-hatja a félreértést...
@KÁTÉó53éúétr6: az nem az egyen hibaja amugy, ha a kozosseg nem erti meg es ezert tamadja. a kozossegnek kell toleralnia az egyenek devianciajat addig, amig azzal mas egyenek szabadsagat nem veszelyezteti, korlatozza. a kozosseg erdeke ugyanis nem lehet mas, mint minnel nagyobb szabadsagot es elegedettseget biztositani az azt alkoto egyenek mindegyikenek. tudod, elni es elni hagyni.
@Sir Bates dö Hól: es akkor az erthetetlen(nek tuno) reszeket ki kell tolteni valami jo kis paranoiaval?:-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "A saját rossz élményed alapján akkor se kéne általánosítanod.

Lehet, hogy van, akinek meg ez változtatta meg az életét jó irányba."
Na, itt bújik ki az egyoldalú szög a tárgyilagosság zsákjából : Rossz élmény alapján nem szabad ítéletet mondani, csak jó élmény, vagy könyvben olvasottak alapján DDD
Neked nincs semmi bajod egy rendszerrel, ha neked jó volt, függetlenül attól, hogy másokat kivégzett, sok szenvedést okozott ...
Sokan meg úgy vagyunk, hogy semmilyen rendszert nem fogadunk el, ha akár egyetlen bűntelen, becsületes polgárát is kivégzi, vagy elnyomja ...
Ezért kezdtem vitázni veled, itt egyértelművé vált gondolkodásod. Nem minősítem.
@ausländer Sipi:

"_pontosan errol beszelek, hogy ez kibaszott rossz es helytelen es eroszakos dolog. es nem jol van igy. es nem szabad belenyugodni es nem szabad elfogadni._"

:D
Bizony, nincs is méltánytalanabb és erőszakosabb dolog egy gyermek részéről, ahogy a világra jön, és akarata ellenére tagja lesz annak a közösségnek, amit az anya és az apa, és azok rokonai alkotnak, akik abba a közösségbe tartoznak, amely egy társadalmat hozott létre azokért a kölcsönös előnyökért, amelyeket fennállásuk óta több-kevesebb sikerrel törvényekbe foglaltak és foglalnak folytonosan változó politikai berendezkedésben aszerint, ahogy az érdek- és erő- és kulturális viszonyok alakulnak.

Ez roppant méltánytalan.

Amikor egy gyermek megszületik, az egész országnak rögtön haptákba kellene vágni magát és megkérdezni a gyermeket, óhajt-e a társadalom tagja, az adott ország állampolgára lenni, és a kölök sivalkodásából, gőgicséléséből, esetleg kakijából értelmezni az akaratát, ami lássuk be, elég tág teret ad az önkényeskedésre, mert amúgy milyen alapon merészelné értelmezni az adott társadalom, hogy a picinek mi a politikai, jogi, erkölcsi állásfoglalása, és identitástudata?

Szóval tényleg szar az egész.

:D
@pianolight:

:) Semmi vész. Időközben átléptem az árnyékomat. Ami hiányosságot említettem, azt magamra értettem az elírás (kényszer-képesség-tudatalatti) kapcsán.
:)

A humorral, vagy a vicces megjegyzésekkel semmi baj, így legalább éreztem motivációt a szószátyárkodásra. A kényszerből kifolyólag, s(z)erény képességeim dacára:)

[Sajnos jólteljesítési projektbe bonyolódtam, nincs több időm.]
@pianolight: erre van megoldas: kozleskenyszerzubbony. kezdem a fejleszteset, mert ezek szerint ram is huzhato. egyaltalan ilyet gondolni, hogy a dolgozok hazaviszik a gyarat.
@Eszter jött: "nagy kék pillangó" - nekem van egy gyönyörű kékpillangókék (D), gombostűre gyilkolt ilyenem, most megnéztem, még mindig szép... önző módon halottan vettem, mert különben rég elhagyott volna :-(
@dr. jenőke (jenőke): "Vidám hajnalt, és egy deci kerítésszaggatót!" Nálam fordított sorrendben, de hatott (chili- mézes ukránvodka), A vers meg nem "csak", hanem nagyonis + ban rátett ( a második decitD)
@jaegtoer: Lehet, hogy rosszul értelmezem, de azt bizonyítod, hogy a közösségnek nem prioritása van, hanem erőszakkal, akarata ellenére is "befalja" az egyént, ahol ő a saját érdekéért "kapálózik" és vagy szívlapátot kap a fenekére és kussol, vagy beáll erőszaktevők közé
@punkfrog: a vonatkozó két mondatra írt megjegyzésed frappáns, megfelel az én szubjektív igazságomnak D
a poszthoz, mert újra harsogják a sikert, de nyoma sincs a két nagyon durva és világos hivatalos véleménynek, ami viszonyunkat is meghatározza.

részlet

"A bizottsági republikánusok, úgy tűnt, megengedőek egy NATO-szövetséges ország autokratikus lecsúszásával szemben mindaddig, amíg az adott autokratikus kormány keresztény konzervatív értékeket vall, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok számos – demokrata és republikánus - kormánya dolgozott korábban keményen azon, hogy támogassa a magyar demokráciát.

Ugyanakkor a meghallgatásnak két fontos eredménye is van, melyek következménye hosszú távon fontosabb:

1. Hoyt Yee helyettes külügyi államtitkár írásban is benyújtott kommentárjában keményebb kritikát fogalmazott meg Magyarországgal kapcsolatban, mint korábban bármely külügyi dokumentum. Ne feledjük, hogy az amerikai külpolitika megfogalmazása a külügyminisztérium dolga, nem pedig a képviselőház külügyi bizottságáé, tehát Hoyt állításai tükrözik a jelenlegi politikát. Hoyt kapcsolatba hozta a magyarországi belső demokratikus gyengeségeket azzal, hogy az ország képes-e megbízható NATO szövetségesként működni: "Mivel a belső gyengeségek gyalázatos külső befolyásoknak adhatnak teret, a NATO-nak szüksége van arra, hogy minden tagja erős legyen." Ez az oka, hogy a magyar demokrácia állapota változatlanul nyugtalanítja az amerikai kormányzatot.

2. A Kongresszusi Kutató Szolgálat elemzést készített a keddi meghallgatásra, amely kiemelkedően kritikus volt Magyarországgal szemben. A Szolgálat pedig híres semlegességéről, tényszerűségéről és pártatlanságáról. A kongresszus "tényfeltáró" szolgálata, úgy tűnik, azt találta, hogy a Magyarországot bírálóknak igazuk van. A keddi bizottsági tagok által elmondottaknál pedig lényegesen nagyobb hatású ez a dokumentum, ugyanis ezt fogja idézni bárki, aki objektív forrásból szeretne tájékozódni Magyarország jelenlegi állapotáról.

Ez két jelentős eredménye a keddi meghallgatásnak. Nem szabad összetéveszteni a bizottsági tagok zavarba ejtő keddi műsorát a valódi amerikai külpolitikai iránnyal, amely egyre határozottabban fontolgat komoly következményeket Magyarországgal szemben. "

www.atv.hu/belfold/20150522-kim-lane-scheppele-orban-moge-alltak-a-republikanusok

és egy másik megközelítése a helyzetnek:

Scheppele: a Fidesznek elég, ha valaki defektet kap

www.atv.hu/kulfold/20150322-a-fidesznek-eleg-ha-valaki-defektet-kap
@jaegtoer: es ha kezd felnoni es maskent latja? mast szeretne? miert kell akkor raeroltetni egyfajta vilagnezeti belyeget amikor nem donthet?
@ausländer Sipi: "marmint nem erted ahogy gondolkodom? mert azt megfigyeltem, hogy nem egyszer felreertettetek mar. vagy egyszeruen nem is ertettetek. ilyenkor a gondolataim azon reszet potoltatok valamivel, ami lehetoleg a felelmeiteket es rosszerzeseiteket erositette." -szép gondolat, ha megtalálom a kötőtűmet, azt fogom belekötni, hogy a félreértés nem érv, kivéve, ha valakit soha nem értenek félre D
@pianolight: en nem is varom el, hogy megertsetek. megszoktam az evtizedek alatt es elfogadom. bar nem fogom fel, hogy mi a jo abban, hogy rogton a legrosszabbra kell gondolni ha valamti nem ertetek:-)
@jaegtoer: Na, mos rákeféltél, mert leírom, honnan jött a gondolatom: a 80-as évek elején volt olyan cégfőnököm, akitől alapgondolatunkat hallottam, és a hozzáfűzött "humor" is tőle származott ...
@parti_giano: DDD, az önzubbonyot, ha kész lesz, küldd el tesztelésre, mert szerintem nem árt a toleranciának D
@pianolight: meglesz, azon a funkcion gondolkodo, hogy soros uvegre/korsora feloldja a benito hatast.
@ausländer Sipi: Magam, és néhány közösség nevében hálásan köszönöm, hogy "leszállítottad" elvárásaidat. Azé' attól nőnél a szememben, ha legalább fenntartanád magadnak a tévedés, meg a félreérthető fogalmazás jogát.
Gondolataidról fentebb már egyszavas véleményt nyilvánított, én meg, mint birkanyájtag csatlakozom hozzá.
@pianolight: " nyilvánított EGY OKOS LÁNY
@parti_giano: amit erre saját stílusomban válaszolnék, az eltúlzottan gájl-nak érzem. Kedvenc ecsém stílusában "bírlak te fasz" kissé leleplezném a bennem lakozó alkoholt.
Így maradnék abban a reményben, hogy hamarosan megkapod a levelet Stockholmból, amiben meghívnak december elejére, egy jóhangulatú összejövetelre ...
engem bosszantanak ezek a nem fizetett mégis milliomos tanácsadók akik sikernek adják el a szart is, minden más hangot és a józan észt kinyírva...
lehet ilyen véleményem?

offforever.blog.hu/2015/05/23/rohadjon_rajuk_a_borton_lakat_azokra_akik_ezt_a_vilagot_magyarorszagon_is_alkalmazak
@pianolight: latod, errol beszlek, amikor azt mondom, hogy rogton jon a paranoia:-)

bennem az ilyen gondolatok fel sem merulnek, en nem joban, rosszban, feketeben, feherben, alacsonyabb- illetve magasabbrenduben gondolkodom. egyszeruen nekem ez nem megy. ezert csodalkozom el mindig, amikor jottek az ilyen dumakkal, hiszen bennem fel sem merul az, hogy ne tartsam fent a tevedes es/vagy felreerthetoseg jogat. ez alapertelmezett nalam. nem is lehetne maskent. de ugye ez az en szemeben nem problema, te ilyen vagy, en olyan, te neha ertesz, neha nem, neha felre, en nem kenyszeritelek, hogy megerts, te nem kenyszerithetsz, hogy a te megertesedhez igazitsam amit mondok. ez a szep az egeszben:-)

amit teszek az mindossze az, hogy neha elcsodalkozom, hogy honnan johetnek azok a felelemmel teli gondolatok amivel kitoltitek a mondanivalom es annak megertese kozotti feher foltokat:-)
@guma: "Rohadjon rájuk"... nem fog! ezt a világot már 2000-ben megteremtették, 2006-tól világosan alkalmazták, most ereje teljében virágzik, amelynek "gyümölcse" a kilátásba helyezett korona és a szalmakunyhók
@ausländer Sipi: Amikor a félelemről beszélsz, akkor ne gondolj rám,én nem félek ( ettől még nem gondolom, hogy igazi demokrácia van Mo-n, ha érted mire gondolok D)
Viszont utolsó hsz-edben eddigi dolgaidat cáfolod, ha neked egy rossz közösségből levont tapasztalat mindenféle közösségre vonatkozó negatív következtetést eredményez, akkor tényleg azt gondolhatod, mindenki szembe jön a sávodban ...
Amikor definiálod a közösség feladatát, akkor , mintha nem a tévedés lehetőségével érvelnél...
Ne gondolj, okoskodónak, de elmondom, mit gondolok én: az egyén és a közösség viszonya, a " kinek van igaza, és kinek mi a joga" kérdés általánosságban nehezen megválaszolható számomra. Lehet "jó" és lehet " rossz" mind az egyén, mind pedig a közösség. A kérdést bonyolítja, hogy mind a jó, mind a rossz relatív, sőt igencsak szubjektív fogalmak ...
Ha pedig úgy érzed, egyesek "kitöltik" a mondanivalódat olyannal, amit te nem gondolsz, akkor ne hagyj behatolási pontokat a gondolatláncodban, mert azzal a cserkészlány válaszát idézed a cserkészfiúknak : "rés készen" D
Viszont a lány direkt készíti a rést DDD
@parti_giano:

Nem érek rá morcoskodni, mert nem hagy rá időt, csak alkalmat!
Lássa, milyen ember maga?
@pianolight:

"_Na, mos rákeféltél, mert leírom, honnan jött a gondolatom: a 80-as évek elején volt olyan cégfőnököm, akitől alapgondolatunkat hallottam, és a hozzáfűzött "humor" is tőle származott ...

Az nem az én cégfönököm volt, és nekem meg tumorom van, sőt fejlövésem. Ja, és ki vagy te, kefe ügynök?:)
@jaegtoer: mert nem kell ezerrel kottat masolni, nezzenek mar oda, meg ramkened az evoluciot is. alkalom szuli a kreacionistat?
@parti_giano:

Kreáció nyista? Még mit nem? Ne tereld el a kottával a szót! Különben sem rajzoltál az elejére violinkulcsot, de már kérnéd a csavarnyúzót?! Így azt se tudom hova nézzek!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Elég érdekes megfogalmazása ez annak, hogy "belátom, hogy baromságot írtam" - de tőled ezt is elfogadom.
@Orica Középföldi: ezzel elsőre nem tudok azonosulni teljesen... tán annyit, amennyiben vészhelyzet nem áll fent, akkor egy egyenrangú viszonyt gondolok helyesnek (mely javarészt így is van, a további cizellálást a hely nem teszi lehetővé...)
@hacsaturján: így is lehet interpretálni... bár lehet, hogy a teljesre gondoltam...
@KÁTÉó53éúétr6:

"Lehet, hogy rosszul értelmezem, de azt bizonyítod, hogy a közösségnek nem prioritása van, hanem erőszakkal, akarata ellenére is "befalja" az egyént, ahol ő a saját érdekéért "kapálózik" és vagy szívlapátot kap a fenekére és kussol, vagy beáll erőszaktevők közé"

Sipinek adott válaszom nem nélkülözte a szarkazmust, de emotikonnal jeleztem elöl-hátul, hogy nem feltétlenül kell komolyan venni még akkor sem, ha van benne egy definíciónak szánt gondolat, ami azért szerintem rendben van.
@ausländer Sipi:

"_es ha kezd felnoni es maskent latja? mast szeretne? miert kell akkor raeroltetni egyfajta vilagnezeti belyeget amikor nem donthet?_"

Lásd KT nettestársnak adott előbbi válaszomat.

Most nem fél viccesen, hanem egészen komolyan:

Az egyén szabadsága determinált. Ezt meghatározza a közösség, amelybe született, a szocializációs kölcsönhatások, a társadalmi és közösségi státusza és kapcsolatrendszere, továbbá a génjei. [szerintem]

Az egyén és a társadalom viszonyának lényeges jellemzője az elvárt "kölcsönös szolgálatok" beteljesülésének szintje, jóságfoka [ideáltípusos megközelítésben].

Éppen te vagy az élő példa rá, hogy ebből ki lehet, sőt ki kell törni, ha a kölcsönösség elvárt szintje nem teljesül és változtatni ezen nem lehet belátható idő alatt, a fennálló körülmények között társadalmi szinten.
Ahogy tette ezt még félmillió társad is.
A determináció azonban akkor is él, ha az ember változtat és másik közösséget választ, mert ahhoz, hogy ezt megtehesse meg kell teremteni a közösségváltás feltételeit. A feltételek megteremtése pedig nem feltétel nélküli. Van akinek elég egy repülőjegy vagy elég ha felszáll a vonatra vagy beül az autójába. De általában ennél többről van szó.
Azzal egyetértek, hogy az ember nem lehet a társadalom foglya. Ebből a fogságból szabadulni lehet egy vonatjeggyel is, de lehet mezítláb is akár, de nem jellemző. Leginkább az ember személyisége szükséges hozzá a lehetőség mellett.
@jaegtoer: Persze, hogy rendben. /Fújjam fel, ha a ":D"-re nem figyelek fel/ Az ember mindig mindenkor egy közösség foglya.Saját akaratából kiléphet az egyikből, ám ezzel automatikusan bekerül egy másikba
Szerintem.
@jaegtoer: "Ezt meghatározza a közösség, amelybe született, a szocializációs kölcsönhatások, a társadalmi és közösségi státusza és kapcsolatrendszere, továbbá a génjei. [szerintem]"

ez a génjei akkor a kreacionista predesztináció? csak kérdem.
@parti_giano: közben csatlakozott a kérdésemhez mendel apát úr, igaz, micsurin elvtárs erős ellenkezésével kísérve.
@parti_giano:

kicsi, zöld és a sarokban hüppög. mi az?

(borsó büntiben)
@parti_giano: a predestinacio olyan rafinált gazemberseg, hogy kreacionistak, darwinistak esetében is köszöni, jól van. Csak a teljesen onimado liberálisok mondják , az ember a maga sorsának kovácsa., szerintem kukása, de részletkérdés.
@jaegtoer: igaz, igaz. itthoni példákat bambuldozva, hagynám a kovácsot, mert belöle maximum államtitkár lehet. szóval, inkább minden ember saját sorsának mészárosa. ez rímel a kukásodra valamelyest. mendel apát úr kérdi, hova küldje a vetöborsót?
Nó komment. Brüsszel leváltása Moszkvára éppen megérett.
@maxval bircaman szerkesztő.:

A lényeg, hogy szabadságharcos pózban tetszelegve is lehessen segget nyalni.
@parti_giano:

Úgy-úgy! De miért Mendel atya és a vetőborsója?
Julius kockája? Azt is el lehet vetni. Ő maga írta.
@jaegtoer: mert nem hányjuk falra a borsót. és hagyjuk júliust, még csak május van, nem lenne hatpontos dolog ilyenkor kockát vetni.
@parti_giano:

"_ és hagyjuk júliust, még csak május van, nem lenne hatpontos dolog ilyenkor kockát vetni. "

Akkor kegyed nem óhajtja megelőzni a korát?
@jaegtoer: nem, maximum a cba-t. mit multizol már megint ily burkoltan?
@parti_giano:

Semmilyen burkolatról nem volt szó. Különben is papír és byte a fősodor. a-b-c-zik itt nekem rükvercbe?!
süti beállítások módosítása