Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.21. 09:01 Fabius

Szili Katalin Orbán állandó alibije?

Címkék: orbán mutyi szili katalin

Orbán G. Viktor aszonta az évértékelője és a kétharmadba kerülő veszprémi vereség után, hogy: "a szavazóik egy része nem elégedett velük, aminek egyrészt az lehet az oka, hogy valószínűleg több egyeztetést, lassabb döntéseket várnak". Ezt a "több egyeztetést" úgy gondolja megoldani, ahogy eddig gyakorlatában szokta, vagyis belenyúlt a bohócládába, előhúzta belőle Szili Katalint, megvajazta egy miniszterelnöki megbízott címmel és bedugta a nemzetpolitikai államtitkárságra autonómiakoncepciókat kiagyalni.

Szili vállalta? Naná: a megélhetési politikusok ősanyjának nem kell az ilyet kétszer mondani.

szili_katalin.jpg

Meg ugye régi gyakorlat ez náluk. Mikor senki nem akart részt venni Orbán alkotmányozós játékában akkor is Szili volt az alibi. Arcát adta a nemzeti konzultációs színjátékhoz, nevét a hülyébbnél hülyébben megfogalmazott álkérdésekhez. Cserébe egyetlen alkotmányos javaslatát sem fogadták el, mert azt nem mondta senki, hogy érdemben is beleszólhat Orbán G. álmaiba. A bohócnak a szórakoztatás a dolga ugyanis, nem a cirkusz alapszabályainak lefektetése.

Utóbbi láthatóan nem zavarta annyira Szilit, hogy a felkínált havi kb egymillióért ne állt volna újra Viktorék szolgálatába. Van az a pénz, amiért a Szociális Unió elnökének programja lekerül a honlapjukról, elvégre senki nem emlékszik már arra, hogy:

- Újratervezést kiáltott a társadalmi GPS,

- fejlesztéspolitikai és agrárstratégiai változások voltak égetően szükségesek

- az egykulcsos adórendszer eltörlése és a vagyonadó bevezetése mellett.

Ezeket meg a garantált alapjövedelmet, a lakhatáshoz való jogot és az összes többit elég volt addig ígérgetni, amíg a Szociális Unió alternatíva akart lenni Orbánnal szemben. Mikor ez nem jött össze, de Katinak lehetősége lett kiszolgálni Viktor igényét újra, akkor azért eldugták, tuti ami fix, ne látsszon már az a markáns különbség, amit még ellenzéki jelöltként gondolt a miniszterelnöki megbízott asszony a világról. Ezek tükrében azért csak fölmerül az emberben, mennyire volt valódi párt a Szociális Unió, és esetleg nem a Júdás pénz átadásának vagyunk tanúi egy sikeresen gründolt kamupártért.

673 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr867288169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Egyáltalán nem "furi" az eddigi ámokfutása ismeretében!
Bár az tényleg furi, ha állami alkalmazottként pártelnök maradt. Hogy eshetett át így a nemzetbiztonsági ellenőrzésen?
Takonygerinc is bekerül lassan a hungaricumok közé.
@Toportyán Zsóti: nevezhetjük politikai prostinak is !
@Penivaldes: de, de, de :-D

@kekex: a második része pont, h nem furi :-D

Szili pedig jó fej volt........... Hangsúly a volton van.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ugyan már tesó, Szili mindig is mézesmákos volt, de nem jó és nem fej
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Mit értesz pontosan azon, hogy Szili jó fej volt? Mikor és miben?
Nálunk - Mária országában - az általános társadalmi berendezkedés évszázadok óta változatlan, mert mindig van az a pénz és/vagy fenyegetés amivel szinte minden elérhető, vagy megvalósítható.
Ennyi.
@Fabius: ismerem személyesen.

Akkor még az volt. Aztán teljesen kifordult magából. Ez a pávatánc meg csak ront rajta.

Ez még a 90-es évek végén volt leginkább. Sőt, még a 2000-es évek elején is az volt. Majd már nem.

@Penivaldes: thesókám, de volt az. Csak akit a pénz szele megérint....
Örömmel látom, hogy Fletó után Viktor is elfoglalta a helyét a szarmidász trónon. Azaz ha bármihez hozzányúl, az egyből szarrá válik. Mondjuk most nem kár az átalakulásért, de alapvetően a jelenség engem felvidít. A legjobb emberekkel veszi körül magát :D

Istenkém, hát nincs pár nem teljesen debil tanácsadó már? Ennyire fussa? Ha Fletó most kiállna Viktor mellett bármilyen ügyben, akkor jönne csak el a kánaán, mert kezet fogna a két szarmidász :D
@Penivaldes: persze, az is. A mai világban ez a napraforgó viselkedés gáz.

Én Orbántól hányok pl. Milliókért is hánynék :-D
Szili soha nem ismerte fel - Sipi kedvenc hülyeségénél maradva - a CÉLT, amelyhez ESZKÖZ-ként felhasználták.
OFF: A következő "sikertörténet?" :(

Lelépnek a magyar Gripen-pilóták?

Kevés a pénz, nincs se perspektíva, se megbecsülés, irány valamelyik fapados légitársaság - az MNO szerint a vadászpilóták harmada kiléphet.

hvg.hu/itthon/20150321_Lelepnek_a_magyar_Gripenpilotak

ON
Bezzeg azok a régi szép idők. :)

Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a jelenlegi kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a „köteles akciót” is Kövér László ellen.

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó."

mno.hu/migr/gyurcsany-vall-a-23-millio-romanrol-es-kover-kotelezeserol-497726
@Gábris szomszéd:
"Lelépnek a magyar Gripen-pilóták?"

A valamirevaló repműszakiak meg már szinte mind leléptek. Tárt karokkal várja őket minden műszaki iparág, mert ők még normális képzést kaptak és gyakorlatuk, problémamegoldó-képességük is van.
Akiket meg gyorstalpalón képeztek ki, azokkal én sem repülnék...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Elhiszem, ha te mondod. Csak furcsállom kicsit, mert nekem soha nem volt szimpatikus és nincs meg a kép, mikor éppen jó fej :-)

Szegényes a fantáziám úgy látszik :-D
@Fabius: Bos FAB, hogy az előző poszt témája de erről mit tudsz? :)

A zuglo.hu azt írja, hogy Rozgonyi Zoltán alpolgármester, a Fidesz frakcióvezetője szerint pártja a Kormányhivatal állásfoglalását figyelembe véve végül elutasította a kezdeményezést.

Frissítés: a cikk megjelenése után visszahívott minket Rozgonyi Zoltán a Fidesz frakcióvezetője, aki közölte, hogy mivel a szavazás titkos volt, így nem tudja, hogy ki szegte meg vagy megszegte e valaki a frakcióülés előzetes döntését, miszerint nemmel szavaznak Várnai mandátumfosztására. Elmondta, hogy vannak eszközei a frakciófegyelem betartására, de létezik a képviselői eskü, a titkos szavazás és a lelkiismereti szabadság intézménye is. Egyúttal sajnálta, hogy zárt ülést kellett kötelezően elrendelni, legközelebb, ha hasonló ügyben az érintett személy maga kéri és erre törvényi lehetőség van, akkor jobban örülne a nyílt ülésnek. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Várnai László képviselővel kapcsolatban további eljárások indulhatnak meg, hiszen a vagyonnyilatkozatában nem szerepelt a köztartozás. A kormánypárti politikus kifejezte a képviselővel szembeni erkölcsi és etikai aggályait.
Az Ügyrendi bizottság alelnöke, a jobbikos Czeglédi János nem támogatta a javaslatot, ezt biztosan tudjuk magától a képviselőtől, de az is látszik, hogy szocialista és fideszes képviselők szavazata is kellett a többséghez. Így az a látszat alakult ki, hogy akadtak olyan fideszes képviselők, akik szembementek nem csak a Fidesz frakciójával, hanem a kormányhivatallal is.

alfahir.hu/fideszes_belso_konfliktust_hozott_felszinre_varnai_mandatumfosztasa
@Fabius: Ugyan... csak elvakít a hiábavaló vágy , hogy a vezír környezetében szerényen ám annál serényebben, keményen dolgozó kisemberkeként részt vegyél a Nagy Bumm első három ezredmásodperce óta nem tapasztalható intenzitású fejlődés és növekedés irányításában.
@Gábris szomszéd:

Ezt én is így tudom nagyjából. Czeglédi nem szavazta meg, Barta igen, KArácsony és Szabó elvileg tartózkodott, a Fidesz nem akart szembe menni a kormányhivatali állásfoglalással, a szocik kérték a titkosítást, aminek az ismert eredmény lett a vége.
@habakuk000:

Őőőőő...pont ahogy mondod. Pont úgy!

:-D
Ajánlom tanulmányozásra:

2010. évi CXXX. törvény a jogalkotásról.
Különösen a 2. §. érdemel figyelmet.

Felmerült bennem a méltatlansági csinn-bumm ( plagizáltam:D) cirkusz kapcsán a gondolat, hogy mi van akkor, ha a törvényalkotás során rendre megsérti a kormány és a parlament a fenti törvény előírásait? Talán lehet azt mondani, hogy törvénytelenül, ne adj isten alaptörvénysértően működik a magyar parlament és annak botkormánya?
Talán eztet is meg kéne már eccer vizsgálnia a köztársasági elnöknek, mielőtt aláír egy törvényt. VAGY NEM FELADTA?
@Fabius:
"Csak furcsállom kicsit, mert nekem soha nem volt szimpatikus és nincs meg a kép, mikor éppen jó fej :-)"
ki jó fej a politikusok közül ? Senki, nem is az a dolga, max h bevonzza a szavazatokat
@Penivaldes:
igen, klárikával énekelt duettet, Gyuri bácsi mellett :)
@Penivaldes: te.

@Fabius: egyébként jó humora volt. Nem tudom, h most milyen. De már másodszor rökönyödöm meg tőle. Ezért írtam, h furi.

@nosce: áramhoz nincs köze?
@Penivaldes: gugliztál erősen mi? :-D

@nosce: dede, van, aki az. Csak nehéz elhinni ;-)

Hol van imola?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
nem, nincs mert akkor nem viszi semmire, ha még alul van nyalnia kell meg szopnia mert neki kell megmagyarázni a pártfegyelem miatt a f@szságokat, ha feljebb lép akkor is , ha meg még feljebb hazudni kell a zembereknek, mert különben nem kap elég szavazatot
@Penivaldes:
ha megcsinálná még jó fej is lehetne :)
Nem bírjuk tovább!
Áder János titkos beszéde március 15-én hangzott el. Bár a nagy nyilvánosságnak szánták, de sajnos az M1 Nemzeti Hírtévé átmeneti nehézségei miatt nem sikerült kapcsolni a helyszínen lévő Timit, így a szöveg továbbra is lappang.

magyarnarancs.hu/konokdolgok/nem-birjuk-tovabb-94228
@nosce: jó, kérdés, h honnan politikus vki.

Egyébként meg mindenki szop, nyal. Tehát kiváló alapanyagok vunk :-D
@Penivaldes: akkor te nem vagy jó alapanyag. Belőled nem lesz politikus ;-)
@Penivaldes: na várj, arra miket dobott ki neked?

Nekem csak jómagamat, furcsállottam is.

Taga hol van?
@Penivaldes:
a vv6-ban szalonnát pörgetni hívta meg a műparaszt a többieket :)
@Penivaldes:
nekem a nyalással nincs gondom :)
Amikor egy politikust értékelünk, két szempont szerint kell mérlegelnünk.
Az egyik az, hogy politikai pályafutása alatt milyen teljesítmény és eredményt ért el.
Ezeket az érveket célszerű nevesítve felsorolni, mert ennek híján közhelyekbe fulladunk.
Szili Katalinról nehéz kikotorni a személyéhez fűződő kiemelkedő eseteket, eseményeket, teljesítményeket.
Az embernek pusztán az MSZP-ben való jelenléte ugrik be és jellegtelen megnyilatkozásai.
A másik kérdés Szili Katalin személyiségének értékelése, konkrétan pártjához való viszonya és hűsége, mely egyben kifejezi a választókhoz való viszonyát is.
Szili Katalint a pártja az égbe emelte, olyan magasságokba, ahová még a legkíválóbb kvalitásokkal rendelkező politikusok sem álmodhattak akkora karriert, mint amilyet Szilinek a pártja felkínált.
Akár a köztársasági elnöki címet is elnyerhette volna, de hála a hazai szokásos ármánynak, erre nem került sor.
Szili egy megbízhatatlan politikusnak bizonyult, árulónak, aki nemcsak a pártját árulta el, hanem azt a baloldalt is, aki a bizalmat adott számára.
Most a korábbi ellenségének a csatlósa némi baksisért, és nincs ember ebben az országban, aki ne vetné meg új beosztásának vállalásáért.
Nincs helye a magyar politikai palettán!
@Mariann19:

Nem ott van, csak a fizetési listán:))
@Mariann19:

Kerényivel, Hegedűs Zsuzsával egy klubban.
@Mariann19:
+1, oszt akkor finoman tetszett leszarrágózni a hölgyeményt.
@Mariann19: "Akár a köztársasági elnöki címet is elnyerhette volna, de hála a hazai szokásos ármánynak, erre nem került sor. "

ez mi, drága mariann? remélem eszt a részt félreértettem.
@Orica Középföldi:
azt előre tudjuk, hogy Orbán kiválasztotta Szili
Katalint a Fidesz öregedő dívájának, mert Katalin azt a szereposztást kiemelten kedveli a tapasztalataink szerint.
A Fidesz jól tette, ha ilyen fellépőt is szerepeltetni akar Hegedűs Zsuzsa mellett, talán Szilitől nem ijednek meg annyira az emberek.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: itt vagyok drága dorottya, tessék velem rendelkezni. szopok, nyalok, gombot varok:)))
(bájHofi)
@taga20: jáj, jáj, szegény fejem, lemaratt egy er betű:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Finoman tetszett leszarrágózni a hölgyeményt."
Megerőszakoltam magam, mert félek a TEK-től, és a vasárnapi modoromat próbáltam felvenni.
Ha tudnád, hogy milyen útvonalat mormoltam magamban Szili számára, nem ismernél rám.
Olyan csúnyákat...
@taga20:
Akkor lefordítom hétköznapi nyelvre.
Szili a köztársasági elnökválasztásnál úgy járt, mint akit seggbe lőtt az ármány.
A hazai politikában nem az intrika, a fondorkodás, cselszövés megy egymás ellen folyton?
Na, ez az ármány, erre gondoltam, ezért nem lett Szili baba köztársasági elnök.
@Mariann19: nem. azé mert az eszdéesz nem akarta eszt a nullát
köztársasági elnöknek.

persze azóta má két nulla is volt, van:)
@Mariann19: megkapta jutalmát az árulásért, "Öszödért" ezután nehéz kétségbe vonni, hogy miatta égett a főváros
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: remélem felcsúton ganéz hétfőtől szombatig, reggel öttől este tízig:)))

egyébként, hallgatom a latint a klubrádión.
@Mariann19:

Azt gondolom, ez inkább Kövér projektje. Ő találta ki azt az idióta Szász Jenőt is. Valamiért szívügye a székely autonómia, és OV-val szemben nem Tőkésre tett.
Rendesen alá is vágtak az RMDSZ-nek.
Talán most Szili lesz oda a mézesmadzag. Nem tudom, majd meglátjuk.
@Penivaldes: Eközben. :)

Az egész vasárnapi zárva tartás körüli cirkusz legalább egy dologra biztosan jó: lelepleződött, hogy a DK demokratikus, toleráns, ajróper cukikampánya mögött ugyanaz a tahó, bolsi kereszténygyűlölet áll, mint, amit a hazai "baloldaltól" már megszokhattunk.

A kötelező vasárnapi zárva tartás természetesen egy baromság. Az, hogy ezt a KDNP többek közt vallási okokkal is indokolja, még nagyobb gáz.
Ám Gyurcsányék ismét megbízhatóan hozzák a formájukat: akkor is taplók, ha akár még igazuk is lehetne.:)

alfahir.hu/leleplezodott_a_dk_cukikampanya
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: cica, a latin latint.
aszt vágod, hogy van egy klubrádió akit ez a tetves csürhe baszogat, és abban vannak műsorok, és van egy latin nevezetű.
remélem világos voltam, mint rétváribence a vasárnapi zárva tartással:))
@Orica Középföldi:
"Talán most Szili lesz oda a mézesmadzag."
Szilinek már nincs respektje a külhoni magyaroknál.
Nem lehet kétséges, hogy ismerik dicstelen politikai pályafutását, ezért hiteltelenné vált.
Vajon mivel tudná előre vinni az autonómia ügyeket bármelyik szomszédos országban?
Érdemi beavatkozást aligha tud elérni, marad a közhelyes közös nyelv és kultúra felemlegetése.
Kinti, beavatkozó fellépése mélyíteni fogja az ottani ellentéteket, az autonómiáért harcoló politikusok renoméját ronthatja, igéretekre pedig nem lesz felhatalmazása.
@Mariann19: Miért ne lenne? oszodot jol tette, az elnök választáson legalább akkora bohócot csináltak belőle, mint most vezirunk, semmivel sem rosszabb mint a többi
@Penivaldes: amíg pontos paramétereket nem kapok, nem tudom küldeni őket.
@Gábris szomszéd: "Az egész vasárnapi zárva tartás körüli cirkusz legalább egy dologra biztosan jó: lelepleződött, hogy a DK demokratikus, toleráns, ajróper cukikampánya mögött ugyanaz a tahó, bolsi kereszténygyűlölet áll, mint, amit a hazai "baloldaltól" már megszokhattunk."

eszt most, hogy? ez most komoly?
öreg szolok má gyurcsánynak, hogy akassza má be neked a lompost! évek óta itt vergöcc!
szánalmas vagy a kibaszott alfahireddel együtt!
@taga20: igen, vágom, kedves. Nem ismerem a rádió munkásságát. :-)

De ha hiszek neked, akkor jól bele fogok hallgatni és hozzád bújok.
@KÁTÉó53éúétr6:
"Megkapta jutalmát az árulásáért."
Szili ennyire nem ismeri az emberek gondolkodásmódját a tisztességről, amelyet az állampolgárok elvárnak a politikustól?
Ez az alap.
Egy életre elvágta magát az öszödi beszéd következményei miatt.
A saját választóinál számíthatott arra, hogy elfordulnak tőle, tehát eszerint az ellenfélnek akart imponálni?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ako kezd el cica, me aki nem hallgatja, avval kapásból nem bújok :))
@habakuk000:
"Semmivel sem rosszabb, mint a többi."
A politikus, amikor beáll valamely párt soraiba, azért teszi, mert azonosul annak eszméjével.
A párt munkájából adódó hibák láttán nem az a módi, hogy marad a pártjában, élvezi annak egzisztenciális előnyeit, miközben csalárd módon átáll az ellenfél oldalára, és odajátszik.
Miért nem a működés hibáinak megszüntetésén fáradozott a pártján belül?
Nem jellemző a politikai elit többségére ez a fajta áruló attitűd, a pártfegyelem felülírja azt.
Szili még erre a fegyelemre sem volt tekintettel.
Az emberi tisztessége fajsúlyosan megkérdőjelezhető.
@Mariann19: én ugyan nem ismerem személyesen ezt a Szilit, de ugy gondolom, pont attol lesz valaki politikus, ha önálló véleménye mellett kitart.
Mariann, pártfegyelem van épp elég a Fideszben, csak ezt talpnyalasnak, birkasagnak tekintjük, azt is látjuk, hova vezet.
mellesleg a partja olyan szinten tett csúfot belőle, hogy csoda a világ elé állása.
s rémlik, a megtérését az állampolgári népszavazással magyarázta. S ez noha Szerinted kozhelyszeru, a magyarok jelentős részének, s a határon túliak túlnyomó részének fontos.
@Mariann19: amugy tényleg nem ismerem a munkásságát, csak olyan snassznak tartom, hogy Fabius ir egy posztot, s azt lelkesen toditja boldog boldogtalan, ahelyett, hogy elgondolkodna a mierteken, s tobb oldalrol megvilágítva az eseményeket vitat provokálna.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: cica, teccik ez a cicázás, de ez komolyabb dolog. toljá a hadd szóljon alapítványra egy kis zsét, asztán hadd szóljon:)))
@Penivaldes:
A pártfegyelem sem feltétlen jó."
Nálunk a pártfegyelem kifejezésnek a negatív felhangját ismerjük, sajnos.
Azonban nemes célok érdekében történő egyéni elkötelezettség egy párton belül fegyelmet és felelősséget kíván, amely már elismerendő.
@Gábris szomszéd: Ugyanannyira akart Kövér akasztani, mint Kuncze ciánozni. Ettől még mindkettő hülye mondat vót. Aki meg ettől sírva fakad... az közt. elnök akart lenni. "Nagy" elődjei voltak: Pozsgai, Szűrös, régi párttársai...
@habakuk000: haver, téged vagy a medvehagyma, vagy a kutyapuki baszott fejbe, de nagyon:)))
@Penivaldes: nem három? margit!!! felborul az a szék két lábbal:)))
@taga20: Öreg ebben a történetben megint rosszul tippelted meg, hogy ki a szánalmas. :)
@Mariann19: kedves Mariann! Hogyan gondolkodnak a zemberek a politikusaik tisztességérol? A sajatjaiknak mindent elneznek, a többit meg ekezik ezerrel.
Nem olvasol Varanuszt pl?
@Mariann19: valóban, de a pártfegyelemért sem ajánlott leköpni magunk
@habakuk000:

" ugy gondolom, pont attol lesz valaki politikus, ha önálló véleménye mellett kitart."

Ez nem egészen van így. Ettől még lehet pártütő.
Egy normális pártban minimum a pártelitnek tisztában kell lennie és egyet kell érteni az elvekkel. Ha mégis előfordul, hogy nem tud elfogadni egy közös döntést, akkor feláll, kilép, majd függetlenként hangoztathatja az önálló véleményét. Ez a korrekt eljárás. Na most Szili nem így járt el.
@taga20: francokat, megifjodtam, mert ha mar nem sikerült a régi ifjú gárdába bekerülni, itten van az új lehetőség, csak kell találnom 10 provokátort.
éljen a Fidelitas ! Éljen a déli nyitás! Éljen a magyar eritreai népek örök barátsága!

ez most hülyén hangzik, de sok helyen ebben az órszagban máris valóság
@Mariann19: Mindent leírtál, amit Szli érdemel, én egyedül a "jellegtelen" szót tartom eufemisztikusnak :-)
@Gábris szomszéd: öreg, lassan az lesz az élet célom, hogy kibasszalak innen:)

ki a fasznak nézel engem, minket? bazdmeg engem ne etess a hülye, csöves dumáddal! szégyen amit itt 0-24-ben előacc!

egy szar szemét országot csinálnátok a jobbikkal, cipőbe köpéssel, horogkereszttel, szappanozással!

holnap a misén gondolj erre!
@Orica Középföldi: Miért nem igy járt el? Kilépett es csinált valami borembukk partot vagy mozgalmat vagy mi a fenét.
ezt kar rakiabalni, sok mindent ra lehet, ezt pont Nem.
s mar valasztas előtt. A nemzeti vonalat nyomta.
@KÁTÉó53éúétr6: megkapta jutalmát az árulásért, "Öszödért" ezután nehéz kétségbe vonni, hogy miatta égett a főváros +1, IS
@habakuk000: nekem teccik ez az új haba,( ha nem klón) de kicsit furcsa:)
@habakuk000:
"Úgy gondolom, hogy attól lesz valaki politikus, ha önálló véleménye mellett kitart."
Nézzük a sorrendet.
Van önálló vélemény dobbantónak, és utána következik olyan párt, csoport kiválasztása, amelynek az elvei, a munkássága egyező az adott politikus nézeteivel, véleményével.
Tetszett volna Szili Katalinnak odacsapódni, ahol a hitvallását az azzal azonos nézeteket valló emberekkel gyakorolhatja.
Az nem megy, hogy az egyéni felemelkedését igénybe veszi a választott közösség segítségével, amikor ambíciói teret nyernek, akkor jól belerúg a társaiba.
A pártfegyelem kérdését kissé lazán, de megírtam Peninek.
Fabius megírt egy posztot, melynek nézőpontja történetesen megegyezik a sajátommal, azonban Sziliről alkotott véleményem nem mai keletű, a poszt a véleményemet abszolut nem befolyásolja.
@pianolight: -1 Őszödot nem tennem az o nyakába. Ki volt a felelős, hogy a beszéd elhangozhatott? A szocik partja. Ki volt a felelős, hogy nem tudtak kezelni a botrányt? A part Gyurcsánnyal az élen.
Ráadásul a beszédben komoly igazságok hangoztak el.
Nem ártana ilyen pl Kover hazelnoktol sem.
@habakuk000:

Nem így nyomta:)) A házelnökségről esze ágában se volt lemondani. Némi tisztességtelen időhúzás után, kvázi amikor tarthatatlanná vált a helyzete, akkor lépett ki és kezdett pártot szervezni.
Ehhez sok minden hiányzott, elsősorban a képességei:)

Azokat sajnáltam, akik elhitték, hogy komolyan vehető politikai képességekkel rendelkezik. Ebben a hitben persze ő maga járt az élen:))
@Mariann19: kedves Mariann, a partja tette közröhej tárgyává, addig nem akart o menni sehova sem.
az mondjuk teny, hogy a bosszúja jol sikerült, de ehhez kellett a sok szoci vadmarha is.
@habakuk000:
"Hogyan gondolkodnak az emberek a politikusaik tisztességéről? A sajátjaiknak mindent elnéznek, a többit ekézik.
"Nem olvasol Varánuszt pl.?"
Ne keverd a kettőnk vitáját a politikusok össznépi megítélésével.
Mi itt Szili Katalinról alkotott véleményünket egyeztetjük és a politikusokkal kapcsolatos elvárásokat fogalmazzuk meg.
A politikusok tisztességéről alkotott népi vélemény napjainkban hűen ábrázolja elítélő véleményüket.
A Fidesz 1 millió embert veszített az utóbbi hetekben, az MSZP pedig úgy áll, hogy talán soha nem fog tudni talpra állni.
Pedig a hívek kezdtek szelektálni, és ez nem az ellenfél ekézése, hanem a tisztán látás jele.
@Penivaldes: húgi, amikor olyan hamvas voltam, ako nekem ez volt ilyen:)

www.youtube.com/watch?v=rog8ou-ZepE
@Orica Középföldi: megvallom, azt hittem egy rossz alom, amikor bejelentették, mint elnökjelöltet.
ma már felkészültebb vagyok, kivancsian várom Angyalek köztársasági elnök jelöltjét. Talan meg Szilit is sikerül majd alulmulniuk, Bár nagyon nem lesz egyszerű.
@taga20: látod, ha nem az esztergaval es a gumibabaddal foglalkoznal folyamatosan, hanem politikailag kepezned magad, te is kepes lennél felismerni a szebb jövőt.
@habakuk000:

Nem értek egyet.
Nem látom kin/kiken és hogyan állt bosszút Szili.
Én egy halálosan sértődött nőt láttam, akivel elhitették, hogy KE lehet, majd nem lett.
Fentebb írtam, hogy mindig eszközként használták, és ő sose ismerte fel se a célt, se saját eszköz-voltát.
@habakuk000:
"Az mondjuk tény, hogy a bosszúja jól sikerült, de ehhez kellett a sok szoci vadmarha."
Látod, ez a kérdés, hogy milyen alapon akart Szili bosszút állni a pártján?
Azért, mert az egyéni ambíciói porba hullottak?
Egy párt nem az egyéni egzisztenciák terepe, hanem közösségi szerepvállalás.
Aki ezzel nincs tisztában, az húzzon a magánszférába, ne vállaljon közszereplést.
Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy kétlem, Szilinek van-e önképe, felismerte-e a kvalitásait, amikor elhitte, hogy alkalmas a köztársasági elnöki megbizatásra.
@habakuk000: haver, mesélj mi a fasztól zuhantál meg? össze vissza szórod az ékezeteket, nem láttalak ilyen szétszórtnak ezer éve:)
nem szívatlak, tényleg érdekel.
@habakuk000: "én ugyan nem ismerem személyesen ezt a Szilit, de ugy gondolom, pont attol lesz valaki politikus, ha önálló véleménye mellett kitart.
Mariann, pártfegyelem van épp elég a Fideszben, csak ezt talpnyalasnak, birkasagnak tekintjük, azt is látjuk, hova vezet." Az önálló véleményem mellett én is kitartok, és annyi minden lennék, még ma is, csak politikus nem. Szli esetében, ahogy én látom, az önálló vélemény inkább a fulladozás közben a száj víz felett tartását jelenti, bármilyen eszközzel. Hozzá képest, szerintem, Csintalan gerincbajnok.
A pártfegyelem számomra olyan dolog, ami miatt nem léptem be soha egyetlen pártba sem. Így, ha ennek tudatában mégis megtettem volna, akkor az fontos lett volna.
@Orica Középföldi: én viszont egyetértek veled, egy halálosan sértett nő, akivel elhitették, hogy tényező, megpróbált ugy is viselkedni es bosszút állni.
arról persze halovány fogalma sem lehetett, hogy ezzel a szocik szetzuzasanak eszköze lett.

bocs, telefonom potyogok, s ugy jarok, mint Szili, hiaba a nagy tervek, a telefon azt csinál, amit o akar

viszont a nemzeti vonalat jonak tartanám becsempészni tovabbra is a balosok koze, habár azt hiszem, egyre kisebb jelentősége van barmilyen racionális programnak, ideologianak, jon a barna szenny.
s ebben ennek a Szilinek is megvan a maga szerepe.
@taga20: Ilyen baromságokat majd azután irhacc, ha már hatalmon voltak egy ideig. Addig az ország szétbaszásának felelőseit keresd azoknál, akik kormányozták már ezt az országot. Az akasztós dumától, meg a parlamenti szimbolikus lövöldözéstől miért nem sír a szád? :)
@habakuk000: Korábban ha jól emlékszem Szőr barátnője volt a jelöltjük. :)
@taga20: az okos telefonom bosszulja meg, hogy a múltkor beejtettem a wc-be
@habakuk000: "csak kell találnom 10 provokátort." ne fáradj sokart, itt vagyok én, megte, még még hálistennek sokan. Nevezzük át a varánuszt provonak? :-)
@habakuk000: én meg már aszt hittem, kibasztak otthonról:) és kell egy ágy:)))
@pianolight: partba lépés szamomra is elképzelhetetlen, mert ugy gondolom magamról, nehezen allnek be a sorba, hiaba a közös eszme, közös erdekviszony.
neked is igazad van a fulladozassal es kétségbeesett kapalozassal, de legalább próbálkozott, s kapalozasaval viszont katalizátorként felgyorsította a Rendszerváltás 70-30 százalékának bukását.
az igaz, nagy valószínűséggel nem ezt akarta, pusztán szoci nacsalnyik szeretett volna lenni.
istenem, igy sikerült.
@Gábris szomszéd: a cipőbe köpésért, meg a szappanért miért nem sír a katolikus arcod?
@Penivaldes: mindig szerettelek, meg szeretni foglak:))
@Gábris szomszéd: suba gubához, egykutya a kalocsai mintás es a pécsi menyecske
@habakuk000: -1 Őszödot nem tennem az o nyakába.
Volt ott egy IS. Nyilván túloztam, még azzal együtt is, hogy nem Őszödre gondoltam,hanem a következményeire. Ürügyként. Ha nincs benne a dolog nyilvánosságra kerülésében, ez szóba se kerülne. És én ebben is inkább az egyéni előrejutást szándékát, netán valami személyes bosszút érzek (ez csak érzés!), mint az igazság kútjából fogyasztás hatását gondolom. A többivel meg 1etértek.
@habakuk000:

Szili is kontraszelekció terméke, mintahogy a maszop mai vezetése is. Ez hozta a szétesést és a bukást.

Ez a nemzeti vonal egy érdekes és kényes téma. Egy percig se gondolom, hogy az előző rendszerben szocializálódott politikusi korosztály fejében tiszta kép lenne. Mindenki úgy használja fel/ki, ahogy az érdekei kívánják. Azon nem gondolkodnak, hogy mennyit ártanak vele. Nem csak határon kívül, hanem belül is.
@taga20: Gábris tévéjében ma a magyar marx károly ( rovarúr) azt bírta mondani " kékszalagrend" No comment.
@Orica Középföldi: Orica, az mitől van, hogy ebben az országban rengeteg helyen tobzódik a kontraszelekció?
nem nemzeti sajátosság, hiszen pl az erdélyieknel nem igy van, ahogyan latom, a felvidékieknel sem, bár érdekelne jöttem véleménye
@taga20: Nekem sír. Én minden kegyeletsértés elítélek. Előbbiért ha jól tudom elnézést is kért az illetékes, és a főnökei is vállalhatatlan tettnek minősítették. Utóbbi pedig nem is létezett, amint azt már történészek is megerősítették.
Most te jössz. Mesélj mennyire ítéled el a jobbikosokat akasztani kéne dumát?
@Orica Középföldi: "a nemzeti vonal egy érdekes és kényes téma."
mitől is? a metrikus menet mindig metrikus! a józan polgári, liberális eszme, mindig az!

miért kell mindig a veszteseket figyelni?
@habakuk000: "viszont a nemzeti vonalat jonak tartanám becsempészni tovabbra is a balosok koze, " jobboldalikánt is nagyon 1-et tudok érteni.
@taga20: igen, én is, pedig régen utáltalak, de rájöttem hogy van bennünk közös, az, hogy mindketten szeretünk kószálni, de a végén mindig visszatérünk a parázshoz..
@Gábris szomszéd: "Előbbiért ha jól tudom elnézést is kért az illetékes,"
haver tudod mér kér elnézést egy ember? azért bazdmag, ha rálépsz valakinek a lábára.
ha beleköpsz a cipőbe, és rájössz mit tettél, ako lemondasz és elhúzol a spitzbergákra jegesmedvét fejni!
kápisi, te anygalnak nevezett valami.
@habakuk000: Remélem, igazad van a 70-30 dologban. De nem tudom, hogy így van. A mai arány gondolom szerinted sem jobb. Azt gondolom, a legjobb az lenne, ha 50-50% lenne, márminthogy: kormánypárt-rest of the world:-) A legjobb tán az lenne, ha ilyen arányt nem lehetne kimutatni, de most beleért a bilibe a kezem...
@taga20: Miért az akasztós is elhúzott már?
@taga20:

"mitől is? a metrikus menet mindig metrikus! a józan polgári, liberális eszme, mindig az!"

Ugye nem azt akarod mondani, hogy az elmúlt 70 évben Mo-on a józan, polgári liberális eszme volt uralkodó?

Nem nagyon szeretnék belebonyolódni a miértbe, de egy kérdést azért feltennék.

Ahol Kossuthot, Deákot, Széchenyit, Horthyt, Prohászkát, Nyírőt egyformán lehet ünnepelni, milyen nemzettudat van?
@pianolight: a legjobb az lenne, ha nem lenne arány. De van.
végtelenül pesszimista vagyok, es ez nem a ballibsi hivatalos pesszimizmus, hanem a szemlélődő ember pesszimizmusa.
az utolsó ciklus támogatásainak lenyulasa minden es Mindenek felett. Nem látok esélyt, hogy ne igyuk fenékig ki a mérget
@Gábris szomszéd: Megint kiröhögteted magad. Azt sem tudod nyilván, ki az a 3 b betűs forma, aki megmagyarázza neked a világot: 1 ex SZT tiszt, egy ex MSZMP, majd MDF tag, meg egy ex népszabis újságíró. Hanyagolj.
@habakuk000:

" az mitől van, hogy ebben az országban rengeteg helyen tobzódik a kontraszelekció?"

Azt gondolom, ez a pártállam máig ható hozadéka.Az nagyon érdekes, hogy a rendszerváltás után sok ember gondolta úgy, hogy ő ennek volt az áldozat, holott nem. Egyszerűen tehetségtelen volt.
@Penivaldes: tudod mikor találtalak meg? amikor kétéve nagy volta gáz, a hó:))
má akkor is hülye voltál!
@Orica Középföldi: nyertél! könnyű volt.
lehet, hogy rossz helyre születtünk?
ha má szenvednünk kell, ako legyen ady és radnóti a sors társam, mint csáknorris:))
@habakuk000: Nincs vitánk. Én is csak álmodoztam, de neked meg ( ha megengeded) azt mondanám, hogy a pesszimizmus nem tesz jót a lelkiállapotnak, ez saját tapasztalat.
Egyébként az utóbbi 15 évben elég nagy rálátásom volt a belföldi támogatások ( amíg még vót szignifikánsan ilyen) pártmegoszlására, nagyon undorító dolgokat láttam.
@taga20: emlékszem, amikor a helyi képviselő elindult a hóviharban....én a hóviharra fogadtam
@Orica Középföldi: "Egyszerűen tehetségtelen volt." Ne gondold, hogy a régi kontraszelektáltak már mind nyugdíjban vannak ( még én se :-), de jobban teljesítünk, újakkal frissült a gárda, úgy, hogy már lassan a régiek a jók, mert azokra legalább ragadt valami a hosszú évek alatt.
"Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.03.14. 23:01:15
"Nemzetbiztonsági kockázatnak számíthat
az MSZMP- és a KISZ-tagság
Két fideszes szerint a teljeskörű átvilágításnak a szocialista párttagsági múltra is ki kell terjednie."
index.hu/belfold/2013/03/14/nemzetbiztonsagi_kockazatnak_szamithat_az_mszmp-tagsag/"

ő hol van?
@pianolight: amig ilyen finom konfigalt kacsát tudok sütni, nőnek a palantaim es zold a fű, addig kompenzálni tudom napi politikával kapcsolatos érdeklődésemet.
Úgy könnyű, ha valaki tud főzni :-((, viszont a fű nekem is zöld, a nap rám is süt, és az én "palántáim" is nőnek, bár ők kislányunokák, a nagyobbikat ma köszöntöttem 10. szülinapján.
Nem gondolom, hogy a politikával kellene foglalkozni, de a politika meg úgy gondolja, hogy foglalkozik veled, velem ... az ilyen provokátorokkal :-)
@pianolight: a szerencse kerülgesse. de szójj neki, hogy az élet "szép"!

egy szépet mindenkinek!
www.youtube.com/watch?v=qPvrMpwEvgQ&list=RDqPvrMpwEvgQ
@taga20: hagyjad már!
végre értelmes, élvezhető társalgás folyik, az meg idehányt!
undorító, de inkább lépd át, mint piszkálgasd!
@taga20: THX, ez szép vót, ződ? Most elbúcsúzom, elvonulok 1ik kedvenc zeneszerzőmhöz, Edward Grieghez, aki megalkotta a "FINLANDIÁT".
@Mariann19:
Az én Sziliről alkotott véleményem pozitív, sajnálom.
Minden helyzetben helyt áll(t) bármikor, ha ki kellett rántani a szarból egy reménytelen esetet, ő ott volt és mindig tette a dolgát. A kötelességtudata legendás, nem tudok azonosulni azon véleményekkel, amelyek lesajnálják.

Hiába a fanyalgás egyesek részéről, ő egy legenda.
Szili egy megbecsült név, főként és elsősorban a vasutasok körében.
Senki sem egyenirányít úgy váltóáramot, ahogyan ő.
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%81V_V43_sorozat

És élmény rajta előfordulni ( a villanyos változatán ))
@pianolight: a gyerekeink jobban alkalmazkodnak ahogy látom, ok mareuropai polgárként nőnek fel, többet latnak fiatalon a világból, mint annak idején pl én, nékik természetes az, amire én rácsodálkozom
igy is van rendjén
@punkfrog: igazad lehet, de !
ahogy a cserkész barmok mondják, légy résen!
ha nem emeled fel a légycsapót, ne számícs másra:))
@Knósszosz: haver, szép még lehecc, te sötét paraszt:))
@taga20:
Mondd, hogy gyalog. Az elegánsabb:))
Köcsög!
@pianolight: bocs. De az nem Sibelius? Peer Gynt Grieg, a hegyi manok barlangja, Solveig nagy kedvencem.
szép álmokat!
@Knósszosz: te suttyó gyalog! legyen meg a te országod, legyen meg a te szilid!
bazdmeg akkor most mé csicskult be?
na erre varjál gombot:))
@taga20:
Úgy, hogy a kálcium nem tud beépülni a szervezetébe, ezt nem tudom orvosilag hogyan mondják, de ez tény.

Gerincproblémái nincsenek ebből adódóan, boldog ember valahol...
@taga20: Azt kell mondjam, a cserkészlányok megaszonták, hogy " rés készen", az azé' nem vót akkora hülyeség.
@habakuk000: Látod, egy kicsit elkezdem Finlandiát, és még nagyobb hülyeségeket beszélek. Naná, hogy Sibelius, Jeannnak szólok, hogy tegyen bele jeget, nem vagyok már a régi.
@pianolight: néha úgy néz ki, hogy béna vagy, mint az utosó cserkész, ja nem, az utosó munkásőr. de nem, néha tanulok tőled:)
@Knósszosz: D vitamin, magnézium, K vitamin...és akkor beépül
@taga20: Velem is vót má, hogy taga30-nak gondútalak:-)
@Knósszosz: bakker, szili és a gerinc? eszednél vagy? bakker lebabázok!
@Penivaldes:
Te nem orvos vagy?
Akkor...?
@taga20:
Mozdony, te segg!:)))
Olvasd a Wikit, de ha az nem elég, akkor legyen annyi, hogy vezettem én is. Nem Katót - a Szilit!
@Knósszosz:
Szia Knósszi!
Majdnem lefordultam a székről, amikor elkezdtem olvasni a hozzám írt kommentedet.
Aztán kivilágosodott az elmém, másik sziliről van szó.
Az nem olyan, mint a mi Katalinunk, hogy ő váltóáramnak képzelte magát, az egyenirányítással meg nem volt tisztában.
Jó a vasutasoknak, mert ők legalábbis egy kíváló szilit kaptak, igaz, hogy mozdony formájában.
Amúgy nagy pussz neked!
@Knósszosz: öreg, te vagy az a példány a fehérjék közt, aki bármit a fejemhez vághat, hogy szét basszam agyilag:))

ez meg én vagyok.

www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@Mariann19: Knoszinak írton jót mulattam.
@pianolight:
Knósszi az első mondataival jól belehúzott a csőbe.
Általában egy véleményen vagyunk
, és nem értettem a kezdeti zord hangvételt.
Aztán kezdtem el röhögni, amikor a linket elolvastam.
Jó adaptáció Szilire a kis szilike mozdony.
@Mariann19: Én ennyire nem ismerem K-t, de engem is meglepett, csak lusta voltam...:-)
@pianolight: kapd be öreg fasz:) nesze, ha még érted az életet?:))
www.youtube.com/watch?v=RyfCTZB6Nrk
@taga20: Lehet, hogy félig már sikerült ? :-) najó, CASH APÓ jó csávó, és te is majdnem :-)
Megyek skandináviába, szárad a Turkum. Jó éjt.
@pianolight: bakker, te majdnem hárijani fia vagy:))
Washington nem akar német–orosz tengelyt
Friedman szerint Janukovics eltávolítása nyilvánvaló, otromba puccs volt

Őry Mariann – 2015.03.21. 11:12
Elsősorban az Egyesült Államok ukrán válságban játszott szerepén keresztül elemezte a befolyásos Stratfor intézet vezetője a szuperhatalmi státus megőrzésére vonatkozó amerikai stratégiát.

há...há
áá...háááááá.....pedig , ŐK KETTEN JÓL ISMERIK EGYMÁS NYELVÉT ! :)...MERKEL JÓL TUD OROSZUL..., PUTYIN PEDIG ANYANYELVI SZINTEN TUD NÉMETÜL...:o)
@Mariann19:Tűnődésed: "Tehát eszerint az ellenfélnek akart megfelelni?"
Lehet, hogy tévedek, de ő akkor vált politikai nullává /előttem biztos/ amikor a kudarcos Ke választás kapcsán dölyfös és sértődött panaszával "szórta" be a médiát
Ha akkor csendben viseli a kudarcot, akkor mint helyes asszonyt tisztelnénk, de igen középszerű politikus volt ő mindig, amit a jelen szerepvállalása is bizonyít
Nem vágom a problémát.
Van olyan, hogy egy politikus színt vált, mert újravilágosodik. Mondjuk az egy kezemen meg tudnám számolni őket.
Minden ujjamra jutna egy olyan szélkakas (széltyúk) politikus, amelyik legalább egyszer nem fordult volna meg a tengelye körül, Szili sem kivétel.
Mégsem mehet valutapörgetőnek vagy gépírónak, még ha annak is tanult...
Elképesztő, hallatlan: egy FIATAL NŐ kerülhet vezető pozícióba a KDNP-ben
:o))))))))))CSONTOS SANDRAHHH ??? :o)))))))
.....AKI MARX- OT MEGPRÓBÁLTA LENYOMNI ??? :o)))))
...KB.. OLYAN SZELLEMI SZÍNVONAL, MINT A KABBE TIMEA...VAJNA...FELESEGGE !!!!!!!!! :o)))))))))))))))
@Knósszosz: Szerencsém volt egy ideig olyan emberekkel dolgozni, akiknek a kézlenyomata megtalálható a későbbi darabokon... Sokat tanultam tőlük. Mostanában kezdek rájönni, hogy mennyit...
Szili Katalin 1956. május 13-án született.
A jó nyugdíhoz kell a zseton, a fexibilitás, és a konstruktív hozzáállás.
Már ez is baj?
@bouwo: "Mégsem mehet valutapörgetőnek vagy gépírónak..." elismerem, de csak azért, mert egy kézzel egyik feladat sem végezhető
@Orica Középföldi:

"_Talán most Szili lesz oda a mézesmadzag. Nem tudom, majd meglátjuk. _"

Csak időnyerés. Kicsúszott a kezükből a gyeplő. Kapkodnak.
@jaegtoer: Na ugye ...az ő nyugdíját nem ellopja ez a kormány, hanem......
@taga20:

Azért, mert az ő Szilije, Másik Szili, te széllelbélelt:)
Orbán Geciszilisszimusz visszatérőben az ősi gyökerekhez, miután szájában az újak megkeseredtek.
@KÁTÉó53éúétr6:

A Kormány egyetlen nyugdíjat el nem lopott. Ez rágalom!
@jaegtoer:

"te széllelbélelt"

:-DDDDDD

be, benézek (miattatok!)... pedig kivonultam a világból is...
de jó néha (komolyan) lazulni, közben a lakásból se kilépni...
@jaegtoer: Jó, akkor a saját számlán gyűjtött jövőbeni nyugdíjasok biztonságát lopta el.
Ne kötözködj!
Miért pazaroljuk a drága időt jelentéktelen problémákra?
Most, hogy - általános megelégedettségre - bevezették a vasárnapi zárva tartást, sok időt lehet fordítani különféle célokra. Misére nagyon sokan nem járnak, a sportrendezvények töredékén érdemes részt venni, saját üdülővel és kiskerttel sem rendelkeznek tömegével, más időtöltési lehetőségek (üdülés, kocsma, utazás, stb.) a szükséges anyagiak hiányában rengeteg embernél reálisan nem vehető számításba. A közösségi erő kialakításához és összekovácsolásához azonban legalkalmasabb az együvé tartozást hordozó gondolatok nyilvános, megmozdulások keretében történő kifejezése.
Vasárnapokra tüntetéseket/demonstrációkat!
remélem mindenki elhúz templomba! aki nem aszt felnyomom a kádéenpénél:))
@guma: drága margarita, a 79.templom a legjobb, a többi helyett lehetett volna valami értelmesebbet építeni. mondjuk, stadiont:)))
@jaegtoer: most látom, hogy megint árnyékra vetődtem:))
bocs, knoszi! de nem bánok semmit:))))))))
@guma:

"Margarita,miért vagy te margarita és miért vonultál ki a világból?

www.youtube.com/watch?v=pUU8A6vIxnw
@Kijelölt Önkéntes:
Több szem többet lát. Mert eddig még nem is gondoltam arra, hogy a Kdnp torgyánosítására irányult:
"Az egyre csökkenő népszerűség, az egyre törékenyebbé váló kétharmad szorításában, és a Jobbik fenyegető leheletével a tarkóján, szerintem Orbán Viktor elérkezettnek látja az időt a KDNP kicsinálására. A vasárnapi zárva tartás nem „kádéempés” olvasatban – Semjén és Harrach ugyan még nem tud róla – egy olyan hasznos gumicsont, amellyel fáradhatatlan vezérünk újra bebizonyítja, mekkora túlélő ő. A futball koronázatlan királya és értelmetlen stadionokban mérhető mániával felvértezett rajongója mesteri húzással éppen most futtatja lesre csapattársait, szövetségeseit. Még nem láttam ugyanis egyetlen olyan szövetségest sem a Fidesz körül (szegény Torgyándoktor), akit Orbán ne csinált volna ki. Előbb-utóbb mindenkinek üt az órája."
hacsaknem.blog.hu/2015/03/21/vasarnapi_zarva_tartas_a_kdnp_elkurta_nem_kicsit_nagyon
"Miközben a Népszabadság rábukkant a tanulmányra, az NGM-ben azt továbbra sem lelik. Ami csak azért fura, mert a kormány.hu-n ott áll fehéren-feketén a minisztérium 2011-es szerződései között egy „vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos felmérés, elemzés” tárgyban kötött megállapodás, melynek értelmében 3.187.500 forintot fizettek ki a M.S. CONCORD TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ BT.-nek a vonatkozó tanácsadásért, szolgáltatásért."
index.hu/gazdasag/2015/03/21/felturtak_az_irattarat_megsem_talaljak_a_vasarnapi_zarvatartasos_tanulmanyt_a_miniszteriumban/
" Értem én, hogy a korban, amikor a köztévé egyes csatornája a szilveszteri rádiókabarét hozza el nekünk minden nap, a kormánynak is nagyot kellett virítani, de Katalint jobban el tudnám most képzelni az közszolgálati Időjárás Csatorna munkatársaként, hiszen ő mindig tudta honnan fúj a szél. Persze, megértjük: a dubajozáshoz már egy kicsit öregecske lenne..."
mandiner.hu/cikk/20150321_botos_botond_rohogjunk_egyutt_szili_katalin_autonomiabiztos
Orbánt nem zavarja a politikai hullaszag; nemcsak az árulást, de az árulót is értékeli. Most akkor a hála mégiscsak politikai kategória vagy a Fidesz-vezér hasznot remél attól, hogy egy volt szocialista potentátot miniszterelnöki megbízottként foglalkoztat.
egyenlito.blog.hu/2015/03/20/szili_katalin_utja
Napi Gyurcsány:
http://vs.hu/kozelet/osszes/gyurcsany-utanajar-hogy-kitiltottak-e-oroszorszagbol-0321#!s188
Úgy, ahogy Vida nem: vízumot kér oda, legfeljebb megnézi Szentpétervárt, ha kap.
@taga20:

Minden 'kádéjenpés húzzon el a fa(temlomba)-ba!!

"Több 'fényetet 'junó:))))

kdnp.hu/
"Sok évvel ezelőtt úgy döntöttünk néhányan, hogy kipróbáljuk, meddig terjed a tűréshatárotok. Jó poénnak tűnt, és gondoltuk, a Deutsch majd ebből írja a szociológiai doktoriját. Értitek, kicsit ilyen zimbardós dolog, egy egész országra vetítve. Hát, alaposan meglepődtünk. Bármit találtunk ki, ti bevettétek. Ha megdupláztuk, kicsit morogtatok, lenyeltétek. Kivágtuk, elloptuk, kisajátítottuk, bezártuk, megfilmesítettük, kitüntettük. Semmi."
magyarnarancs.hu/konokdolgok/nem-birjuk-tovabb-94228
Egy eltévedt (k)Áder beszéd
"2. Meteorológiai jelentés: Orbán erejű vihar támadt Magyarországon. Felkap a földről minden szemetet. A víz felszínén úszó hordalékot a part mellé sodorja. Narancssárga riasztás lép életbe az ország egész területére."
szeka.blog.hu/2015/03/21/ujabb_8_vicc_melyeket_az_orban-rendszer_ihletett
@parti_giano:

És mi van azzal, aki a házioltárt preferálja?
és ez nem vicc:
szeka.blog.hu/2015/03/21/ujabb_8_vicc_melyeket_az_orban-rendszer_ihletett
és igaza lett a 2 bohócnak a kormányváltás után: tényleg a görögökkel egy csoportba kerültünk.
@kekex:

Nem gondolom, hogy a kerdemeket bármiféle veszély fenyegetné. Szükség van rájuk a máz miatt. Névleges jelenlétük igazolja a szakrális lépcsőt.
www.atv.hu/belfold/20150320-fukuyama-szerint-ez-orban-titka/hirkereso
"Fukuyama szerint sok totalitárius vezetető – beleértve Orbánt vagy Putyint – a nacionalizmust használják arra, hogy népszerűséget szerezzenek. Szerinte ezek csak rövid ideig hozhatnak sikereket, hosszú távon elkerülhetetlen a baj, hiszen az ilyen országok konfliktusba fognak kerülni más országokkal."
"Magyarország Európa közepén a mai világban nem teheti meg, hogy Észak-Koreához hasonlóan elszigetelje magát.
Fukuyama szerint egy liberális demokráciának 3 komponense van:
1: a modern állam, amely szolgáltatásokat tud nyújtani az állampolgárainak
2: a jogállamiság, amely korlátozza a hatalomban levőket
3: a demokratikus számonkérhetőség
A filozófus szerint ezek a sikeres állam kritériumai. A három komponensnek egyensúlyban kell lennie, ha valamelyik irányba elbillen, az vagy diktatúrát, vagy anarchiát eredményez."
@Orica Középföldi:
Amikor a népszavazás elmeszelte az szdsz eü. reformját (merthogy az nem szoci volt) Gyurcsány haladéktalanul kihátrált mögüle, holott még lett volna fél (támadható) éve a fenntartására. Az szdsz viszont annyira beleállt, hogy csak a koalícióból való kivonulással tudta "megvédeni az arcát"
Ilyen vonatkozásban nagyon is jogos a párhuzamba állítás. A kdnp is túlságosan azonosult a vasárnapi zárva tartással. Orbán meg majd mossa a kezeit.
Türelem, mára az utolsó idézet:
nol.hu/velemeny/orban-viktor-azt-uzente-1523289
(ha már szilikati és nemzetpolitika)
"Állunk Európa közepén, szomorúan, társtalanul, önmagunkra utalva, de másokra mutogatva. Nem értjük a világ dolgait és azt ismételgetjük, hogy a világ nem ért meg bennünket. Nem tudom, a kisebbségi vezetők hogyan reagáltak Orbán Viktor beszédére.
De azt tudom, hogy a kisebbségiek zöme nem akar öszzeveszni a szomszédaival, és semmi kedve sincs harcolni ellenük. Attól tartok, hogy ha a magyar kormány ilyen jövővel „kecsegteti” a Kárpát-medencei magyarokat, akkor hamarosan bezárhatja a „boltot”. Néhány radikálisan gondolkodó fiatal talán átköltözik Magyarországra, a nagy többség viszont a szülőföldjén marad, és hátat fordít az anyaországnak."
@kekex:

Ne hasonlítsd össze a szadit a kerdemmel. Zsarolási potenciáljuk nem összemérhető:)
Jó mondata volt Moldovának a Jobbik kapcsán: A népfelség jogába az öngyilkosság is beletartozik.

www.atv.hu/videok/video-20150320-moldova-orban-tonkre-tette-az-orszagot
@hacsaturján:

Ha én most leírnám, hogy mit gondolok Semjénről és láthatatlan pártjáról, nem kapnék vízumot Svalbardra se:)
@parti_giano:

Áruld el, miről jutott eszedbe Samu? Nekem semmi nem juttatja eszembe, a potenciál - lettlégyen bármilyen - meg végképp nem:)
@Orica Középföldi: mert felreolvastam a kekex kommented. maz helyett mraz. vagy csipas a szemem, vagy mindenhol ot latom.
@Orica Középföldi: azért láthatatlan, mert kereszténydemokrata, és ugye ha van is Isten, őt sem látjuk, tehát ezért.
MIT VÉTETTÜNK URAM???:))
hogy ez az antikrisztust má megint itt eszi a fene és nem a templomba hallgatja a rizsát!!!
@Penivaldes:

Ez jó:))
Azért egy csomó hithű keresztény nem egészen úgy gondolja, ahogy Semjén és Harrach.
@Orica Középföldi: azok eretnekek, akik letévelyedtek az egy szent igazság ösvényéről!
@kekex: @gyurcsany pont olyan, mint Gáspár Győző, ha nem szerepel valamilyen bulvárlapban, viszket a fara.
@Imola Helyesi: Igazad van. Mindenki keresi a politikai vízióit, ahelyett, hogy végre tudomásul vennék, egy sima focit szerető haramia.
@Orica Középföldi: a pártállam hozadekara Visszatérve, egy nagy csomó ország szintén pártállambol indult, kell nalunk lennie valamilyenen specifikussagnak
@habakuk000:öreg, ennek mi köze a bulvárhoz?
ha ekézel valakit, ako legalább színvonalasan tedd!
@taga20: Mindenkit a maga fényessége szerint, kollega
@taga20: én voltam, magam elhatározásából. Kéretik ezzel nem gúnyolódni. Köszönöm.
@habakuk000:

"Orica, az mitől van, hogy ebben az országban rengeteg helyen tobzódik a kontraszelekció?
nem nemzeti sajátosság, hiszen pl az erdélyieknel nem igy van, ahogyan latom, a felvidékieknel sem, bár érdekelne jöttem véleménye "

Szerintem a tobzódó kontraszelekció oka az esztelen kormánypolitika.
Szlovákiában nincs unortodox gazdaságpolitika, rezsicsökkentés.. stb, amit folyamatosan meg kell védeni. A harchoz pedig újabb és újabb pártkatonák szükségesek, akiket időnként megjutalmaznak vmilyen konccal.
A szélsőségesek a helyükön vannak, a parlamenten kívül.
A kormány nem turkál a zsebemben, nem mondja meg mit gondoljak és mikor vásárolhatok.
A politikusok politizálnak, időnként lopnak és hazudnak, ha érdekük kívánja.
Mi nép ezt tudjuk és ehhez mérten viszonyulunk hozzájuk
Élhetőbb a rendszer, mint MO-n.
Én így tapasztalom.
Én így látom.
@habakuk000:

Gondolom egyetlen ország sem rendelkezik olyan besúgói múlttal, mint mi. Abból azért könnyebb volt előbbre lépni, miközben nálunk épp a fiatal "demokraták" élesztgetik a múltat.
@Imola Helyesi:

"_Bocs, de milyen az a sima foci?_"

imolás inalás.
@gazoló: :)

""Margarita,miért vagy te margarita és miért vonultál ki a világból?"

most mindenből elegem van (dumálni sem tudok normálisan, de itt ott olvaslak benneteket...)
begubóztam...

(a nevem is ez magyarosan, de a régi blogtársak átkereszteltek Margaritának és valami mestert is emlegettek a névvel kapcsolatban... :)))) nem is értem miért!)
@Imola Helyesi:

".Kovács meg 23 millió románról hallucinált._"

Vizionált, drága, vizionált. Te meg hallucinálod a vizionálást.
@jöttem:

Szia!
Jó helyre születtél és tisztelet az országnak aki nem pofázik bele magyarságodba!
Lehet,hogy ha összeadnánk,már megvagyunk 23 millióan a 'bizniszmagyarokkal együtt:)
A kereszténység a magyarság is belső dolgok,nem mindig az a magyar aki ezt zengi kétpofával több fórumon,blogon és führere és seggnyalói segítségével folyamatosan döntik romba az országot!!!!
@Orica Középföldi:

'Ez az egyetlen ország sem rendelkezik olyan besúgói múlttal' megérne egy alaposabb tanulmányt.

Lehet, hogy nem is a magyarságban lenne a hiba, hanem abban, hogy itt mindenki mindenki farkasa, és valójában senki sem magyar.
@jaegtoer:

Ez valóban megérne egy tanulmányt. Csernok elég pontosan végigveszi az elmúlt ötszáz évet, a levont következtetésével is egyetértek.
@Imola Helyesi: az a fajta foci, aminek céljaira kizsarolnak a zemberek pénzéből 100 milliárdot, pár milliót költenek utánpótlásra, a többit pedig simán ellopják.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ÉN??? DEHOGY!
csak egy hajdani fiatalember dumája jár a fejemben. csuhások térdre!:))))
Őszintén szólva ki a faszt érdekel kati néni pávatánca?
Sokkal izgalmasabb, hogy 10 év múlva az ország lakossága felének nem jut orvosi alapellátás (sem), mert az istenkirály és káeftéje mindent ellopott már. Amit még nem, azon dolgozik.

index.hu/belfold/2015/03/22/komoly_orvoshiany_fenyeget/
@Orica Középföldi: igazságod lehet részben. Azt hiszem, célszerű lenne tisztázni a miérteket, addig csak vakon hadonászhatunk a fehér botjainkkal.

Kár, hogy a Bajnai féle alapítvány lelkesedése lelohadt, annak idején sokat reméltem tőlük.

Nem hiszem, hogy reális értékelés nélkül normális válságkezelést lehet csinálni az országban.
@Orica Középföldi: szerintem ebben sem lógunk ki a kelet-európai országok közül.
@jaegtoer: jó elmélet, alkalmazom: farkas berci vs. farkas flórián.
A katika már a maszopos korában is a vikike téglája volt.
@jöttem: Igen, én is úgy látom szájat tátóként a szlovákiai életteret.

Az "esztelen kormánypolitika", mint okkal viszont vitáznék, ez inkább okozat mint ok meglátásom szerint.

S sajnos ez a fajta kontraszelekció a gazdaságot, ahogyan látom a kultúrát, szóval az életünk jelentős részét áthatja.
@Imola Helyesi:
Mindenki szembejön, de biztosan mi hajtunk a sztráda jó oldalán. Öhöm!
@parti_giano:

Ezt nem tudom. Nem ismerem annyira a történelmüket. De az hétszentség, ha egy népbe évszázodokon keresztül azt verik bele, hogy többre hivatott, minden bukás más hibája, az nem múlik el nyomtalanul.
@guma: @Orica Középföldi:

Csatlakozva Oricához, mondom: -Ne gumózz be!
@taga20: Így múlik el a világ dicsősége.:(
tegnap még tetszett az új haba, az igaz, akkor nem a kedvencedet ütöttem.:)
mosmé központi kérdés a "bolond"??

A SZAR MINDIG A VÍZ TETEJÉN ÚSZIK !!!!!
@parti_giano:

Különösen, ha hozzávesszük Farkas Mihályt:)
@elmeherceg:
Na pont az ilyen valós problémák elfedésére kell a nemzetiszínű maszlag!
@habakuk000:
Azt azért a javára kell írni, hogy kijött a látens fizetési listáról, és felvállalta a nyíltat. Engem viszont érdekelne a TELJES névsor!
@habakuk000: akkor üsd gyurcsányt,amikor valami faszságot csinál! ha tökös, ako ne.
úgy, hogy nem múlt el a dicsőség:)))
@kekex: Ez nagy különbség közöttünk. Engem kurvára nem érdekel, ki hogyan tagozódik be e rendszerváltás utáni rendszerbe, valamilyen szinten betagozódik.

Engem az érdekel, miért így működik, milyen viszonyok, érdekek irányítják, s hogyan lehet motiválni a szereplőket - a zembereket - hogy megváltozzon ez a rohadt rendszer.
@taga20: Katasztrófa és még engem sikerült kitiltatnod innen. ;)
@taga20: ferenc kissé szeleburdi, és szeret szerepelni, de legalább demokrata
@habakuk000:
Kertész Ákosnak nagyon is érzékletes képe volt a langyos sárban dagonyázó disznók. Azokat meg ebből a kényelmes állapotból csakis nagyokat rugdosva lehet kimozdítani. Majd ha olyan érzékeny ponton találják el a többséget, mint az internetes zsebe, vagy ha (ne adja Isten) jön egy államcsőd, az tudja őket mozgásra bírni.
Egyébként meg abban kell bízni, hogy Cronos eddig minden gyermekét felzabálta, semmi sem tart örökké (a Kheopsz piramis is erősen omlékony már)
De azért szeretném ha még az én életemben jönne egy értékelhető változás.
@Gábris szomszéd:nincs kedvem veled diskurálni, me vállalhatatlan a mondandód(linkjeid).
és most is hazucc.
nem aszt állítottam, hogy sikerült kitiltani, hanem aszt, hogy azon leszek, hogy elhúzz innen.
érted haver a különbséget?
@Penivaldes: ahogy mondod bébi. azé a gyárait is valahogy elirányítja:)
@Imola Helyesi: pap bácsinál rendesen térdeltél és nagyra nyitottad a szád?:)))
@Penivaldes: azé annyira nem, mostanában született gyereke:)))
@kekex: ez a válaszod tipikus példája a hogyan is írtad? ... sárban dagonyázó disznóknak, már megbocsáss, de te fogalmaztál így:)

ezt a legegyszerűbb, mindenki hülye, de én aztán tudom a tutit, ettől a mentalitástól nem kerülünk előbbre
@Imola Helyesi: lennél szíves a magyarról beszélni, ha már arra kérdeztél rá?

ne terelj, tele van tolvaj gazemberrel vagy nem?

Van egy árva nemzetközi szintű tehetségünk vagy nincs?

melyik a jobb befektetés: a lengyelek kispálya építése töméntelen gyereknek vagy az itthon üresen kongó presztizsstadionok?

Ne csak dumálj, mondj is valamit
@taga20: na és? attól még fél kézzel megkeverheti a csirkét.Ö)
@Penivaldes: érdekes, mikor a te családodban született gyerek, ako itt örömködtél, meg büszkélkedtél!
most meg "na és":)
@taga20: bocs, de attól még ment tovább nálunk is az élet.:)
@Penivaldes: aszt vágom, de érted amit írtam?
@Penivaldes: Jajjjjjj, Penike, ez így fájt egy kicsit a vasárnapi ebéd előtt
@taga20: nem, mint tudod nem beszélem az anyanyelvem
@taga20: Még szerencse, hogy te nem hazudsz és a linkjeid is mindig vállalhatóak.:) Amúgy meg minek erőlködnöd? A másfél milla szavazó sem fog innen elhúzni. Jobban jár mindenki ha inkább megy a párbeszéd.
@Gábris szomszéd: megint terelsz bazdmeg!
van egy konkrét esetünk, erre te elkezdesz süketelni!
a másfélmilla baromról meg csak annnyit, hogy több tíz millió német se tévedhetett anno. ASZTÁN MÉGIS!!!
kapjál már magadhoz bazdmeg, te, aki állítólag a szeretet vallását vallja!
@habakuk000: kiújult a fóbiád? angyallal kezeltesd!:)))
@taga20: Figy főesztergályos. Miből gondolod, hogyha elkezdesz káromkodni akkor tuti igazad lesz? :)
Ami meg a konkrét esetet illeti. Én minden kegyelet sértést megvetek. Gondolom te is elítélted mondjuk Zuschi röhögcsélését a terror házánál vagy a Hollán emléktábla meggyalázását, csak mi nem vettük észre amikor itt sírtál azok miatt is.
@Imola Helyesi: Szerintem lebuktál. Te vagy a Fenyvesi Glóri a KMH-nál.
Ő szokott ilyen baromságokat írni.
ezt meg csak úgy a magyar Python-csatorna kapcsán.
endresy.blogspot.com/2015/03/koszonet-az-m1-nek.html

A körbe-visszanyaló fagyiról
@Gábris szomszéd: HÜLYE VAGY BAZDMEG!
menthetetlen vagy!
haggyuk egymást!
@taga20: Ká a kedvenc szereplőm volt a Dzsungelből
@taga20: Sikerült megint meggyőznöd. :)
@Penivaldes: volt cvekkedli a dzsungelkönyvében? nem emlékszem:)))
@parti_giano:

Ne is mondd!
Az elmúlt választások alkalmával addig kampányoltak a Fidesszel, míg sikeresen a parlamenten kívül maradtak.
Remélem, jövőre is így lesz.
@Gábris szomszéd: szerintem hagyjuk a rizsát! nem akarlak meggyőzni, me kurvára szart se tudok rólad.
amit látok, hogy évek óta itt esz a fene, sokszor egész nap, egész héten.
nem tudom miből élsz, de ez nekem bűzlik.
ha ilyen a jobbik, amilyen te, akkor vége az országnak. és ilyen!
@Penivaldes: te is menthetetlen hülye vagy:)))
@taga20: na most képzeld el:(((
kacsa van ebédre salátával, erre bedobjátok az ájtatos manót, hogy az összes étvágyam elpárologjon:(((((((
@taga20: Ugyanolyan átlagember vagyok mint te. 8 óra munka, 8 óra pihenés.... stb. :) Amúgy meg nem értelek. Ha olyan a jobbik, hogy állandóan egy blogon ül, attól miért lenne vége az országnak? De nézd meg Ózdot, Tapolcát, Tiszavasvárit, és a többi.
Szerinted tönkrementek és eljött már náluk is a világ vége? :)
@Gábris szomszéd: és mi az a nyolc óra munka?
a többi része a kommentednek, megint egy kalap szarkenés.
@Penivaldes: soha se tagadtalak meg.
akkor én is hülye vagyok:))
@Penivaldes: két hülye egy családban? nem sok egy kicsit?:)))
@habakuk000: kacsacomb? az finom...és hozzá körtés saláta, bár utálom a körtét, dee attól még menő.
@Penivaldes: ebola ellen be vagy oltva?
mi a faszért kell ennek az egysejtűnek itt fertőznie?
@taga20: Hát sokszor én is írhatnám a te kommentjeidre, hogy semmi egyebek mint szarkenések, de én úriember vagyok. Ja és a 8 óra kb. hasonló mint Bolié. :)
Na végre itt a vásárlás mentes csendes barátságos szép vasárnap. :)

www.facebook.com/video.php?v=10153082881424742
@Gábris szomszéd: te úriember, szóljál, ha rajta kapsz a szarkenésen. és mi az, mint bolié, és hol? ne takarózz vele!
@Gábris szomszéd: te úriember, szóljál, ha rajta kapsz a szarkenésen. és mi az, mint bolié, és hol? ne takarózz vele!
basszameg az egér, mingyá szólok a macskánknak:)
@jaegtoer:
".Kovács meg 23 millió románról hallucinált._"

Vizionált, drága, vizionált. Te meg hallucinálod a vizionálást."

Vizionálok én is nagyon sokszor, amikor rakott szoknyás román nőket látok gyerekestűl a helyi járatú autóbuszon az iskolából hazafelé utazni ( egyre többször és egyre többet ). Nem Romániába utaznak haza, hanem a szomszédos utcákba. Gomolya megtanulmányozhatná a jelenséget.
@habakuk000:

..."..hogyan lehet motiválni a szereplőket - a zembereket - hogy megváltozzon ez a rohadt rendszer...."..

Duna part.................................:((
Azt hiszem le kellett volna védetnem Orbán egy G Viktor nevét. De inkább örülök neki, más is ezt használja. BANDITA.
Szili Katalin most ért el oda ahova való,egy semmitérő minielnök megbízottjaként tevékenykedik,nyíltan vállalva ,igen én voltam az áruló,ti pedig bekaphatjátok mert per pillanat nagyobb senki vagyok mint jelenleg ti.

A Lajosnak szerintem megint gurítani kéne valamit,valami nagyon ütőset mert mi nem vagyunk képesek semmit csinálni. Arra sem vagyunk képesek,hogy Orbánra egyszerre mondjunk nemet. Az MSZP ne jöjjön tüntetni,az LMP se PM se,a DK pedig főleg maradjon otthon a nyuggerekkel együtt ,mert utáljuk az egész bagázst, maradjon inkább a fidesz ,és Orbán a nagyszerű, csak nyugodtan fejezze be a művet, amit elkezdett. Reménykedtem hogy megérhetem a bukását, de senki nincs e világon aki tenni merne ellene valamit. Tehát építi a kisvasutat a hat stadiont,megy a várba mint KE oszt jónapot.
@Virányi András (BANDITA): nekem meg a banditát kellett volna:)

a wildnél én vagyok.
@Gábris szomszéd: má megint terelsz! nem hiszem el.
a kádéenpét a papokkal együtt feldughatod.:)
@taga20: Jó akkor én meg CNC-t nem hiszem. :)
No ez az igazi heylzet, a labda fel van adva, csak le kell ütni:

index.hu/gazdasag/2015/03/21/felturtak_az_irattarat_megsem_talaljak_a_vasarnapi_zarvatartasos_tanulmanyt_a_miniszteriumban/

Ha nincs tanulmány, akkor miért és kinek fizettek? MIEZMI?
@Imola Helyesi: miért futamodsz meg? érvelj nyugodtan..., bár az tény, elég kilátástalan küzdelem lenne
@Imola Helyesi: hamár kacsa, beszélhetnél a közegészségügyre jutó zemberek pénzéről és a hálapénz, a várólisták megszűnéséről, ha már a focit feladtad, ezekben a témákban tele vagyunk sikerekkel, ugye?
@Penivaldes: mell és csak rukola, fokhagymás, mézes, mustáros, balzsamecetes olajos öntettel, ez már csak akkor lenne jobb, ha a kertből huzigálnád ki a rukolát, sokkal intenzívebb íze van, mint a zacskósnak
@habakuk000: te egyébként mostanában piázol? nem voltál mindig ilyen gyagyás. ebolával akarsz beszélgetni?
elmentek nálatok otthonról?:))
@taga20: kávézom, pislogok a vetőmagokra, de ebéd után legjobb vízszintesen, aztán meg ő kérdezett rá, illedelmes vagyok, ha megszólítanak válaszolok, de ahogy látom nem nagyon találja a gyökeit
@taga20: ez aranyos video Sibeliushoz, érdemes végignézni, tegnap piano kergette, bár két országgal eltévesztette a házszámot:)

www.youtube.com/watch?v=F5zg_af9b8c
@habakuk000: értem haver. mi meg az asszonnyal a sziklakertet reszeltük:))
szerinted a krókusz fog még virágozni az idén, me ma ültettük el?
@habakuk000: én is szeretem a rukkolát, meg ezeket a füveket.)
@taga20: ősszel is szokott néhány fajta, én medvehagymát ültettem most, abból is már csak jövőre lesz tojáskrém

Ha meglátogatnád jöttemet, s utána Rozsnyótól elindulnál Poprád felé, a Dedinky fölötti hágó után van egy tisztás, annyi krókuszt sehol sem láttam még, mint ott, gyönyörű tud lenne, ha jól időzítesz

a hóvirágokat a Bükkben már elbuktad, amióta védett, teljes "hópehely" tisztások születtek
@habakuk000: nagyon ott van! de eszt nézd meg.

www.youtube.com/watch?v=RyfCTZB6Nrk

ja és itt van egy maláriaszúnyog, csapd má le, legyél kedves. én nem tudom, me nem lát engem:))
@Penivaldes: ültesd ki, tök más lesz az íze, mint a csomagoltnak

mi sok zöldséget eszünk, már nő a spenót is, sóska egész télen volt
@Imola Helyesi: kedves Imolka! Konkrét mondanivalója van kiskegyednek vagy csak trollkodni teccik itt egy kicsinyég?

Szívesen meghallgatom véleményét a fociba öntött évi 100 milliárd preventív hatásáról versus mentőszolgálat 40 milliárdja vagy a várólisták tízmilliárdos többletkts-i.

mesét hallgatni kiválóan megfelel nekem az Így gondozd a sárkányodat című film is, ehhez önre nincs szükségem.
@Penivaldes: Pesten az erkélyre, otthon a kertbe
@habakuk000: kösz, eszt megjegyeztem. én csak anton felé jártam, mikor még motoroztam. szép környék, mázlijuk van, hogy nem magyarország részei. sopron rábaszott:(
@habakuk000: így neveld a sárkányodat. nagyon ott van.)
@taga20: kb most fognak virágozni, van két három hét késés

mi az az anton?
@habakuk000: halkrémet még nem próbáltad? az asszony aszt szokott, még a cs..át is megnyalom, olyan finom:))
@Imola Helyesi: Izgatja a nyavalya. Csak gondoltam, meghallgatom a véleményét, talán csak találok benne megfontolandót, de így jártam, megtartja magának bölcsességeit, én pedig maradok faék.

Na jó, felejtsük el egymást, üres süket dumára tényleg nincs itt szükség.

Kellemes vasárnapot!
@habakuk000: üsd be, me az egerem baszakszik és nem tudom berakni az oldalt. anton szlovákia. szép környék, és van ott egy tó is valahol. annak a nevére már nem emlékszem.
@taga20: Ceasar salátát sokszor csinálok, halkrémet ritkán, ha igen, capri és olajbogyóval, tényleg nagyon finom

mondjuk mi viszonylag sok halat is eszünk, egy bánatom van, hogy halászlevet még életemben nem főztem, a nyáron kéne

A polgári hidak között van a Sziget-csárda, szerintem ott van az ország legjobb halászleve, korhely harcsa, nincs párja
(persze ez ízlésfüggő)
@Penivaldes: én is bírtam a kis fekete sárkányt:))
@taga20: süsd meg, az egy söröző Lublókorompán, szerintem összetéveszteted a falu nevét a szállással

Melyik irány, nyugat kelet, észak?

Vagy a határátkelőre emlékszel?
@habakuk000:

:))Ott,azon a tisztáson és a tó partján vadkempigeztünk a 80-as években soxor:)
Mostanra eléggé leirtották ott a fenyőket,de még így is szép:)

kepkezelo.com/images/cldbzcabj761lo85wdha.jpg
@habakuk000: ez a polgári hidak között merre van?
ja és ízlésről nem vitatkozom/zunk:))
@habakuk000: észak ember, arra van szlovákia.
kemence, hont, és besztercebánya előtt van.
@taga20: Tiszaújváros és Polgár között folyik a Tisza, van egy erőművi csatorna s egy sziget, tőled másfél óra, ha betartod a sebességet
@Penivaldes:

:)
Mindenki a medvehagymára van beindulva,de terítve az ország salátaboglárkával...

hu.wikipedia.org/wiki/Sal%C3%A1tabogl%C3%A1rka

terebess.hu/tiszaorveny/virag.html
Drááága feleim!

Szili Katalin, nem egyéb, mint a megtestesült és nevesített MAGYAR polgár archetípusa, minden magyarok ősannya stb.

Hofi mondta volt: "Pénzé'? Pénzé' bármit! Szopok, nyalok, gombot varrok!"
@habakuk000: kösz. egyszer kipróbálom.
ja és nem szoktam, olyan kispolgári:)))

én viszont valamikor régen jöttem haza a kecskeméti repülőnapról a motorostársakkal az 52-es úton, és betértünk egy csárdában. nagyon jót ettünk. kértünk egy csárdatálat, erre kihozta az egész személyzet:))
@gazoló:

Szia!

"Jó helyre születtél és tisztelet az országnak aki nem pofázik bele magyarságodba!"

Volt olyan korszak is. Mikor Meciarék nemzetállamot építettek.
Remélem, soha nem jön vissza.

1996-ban a Szlovákia polgárainak 40%-a tartotta a magyarokat /Magyarországot/ legfőbb veszélyforrásnak, míg 2014-ben már csak 5%-a.

www.parameter.sk/rovat/belfold/2015/03/03/szlovakok-szerint-magyarorszag-mar-nem-jelent-veszelyt-hazajukra
@taga20: az valami panzió lesz, Korpona mellett van tó, Zólyomnál folyik a Garam, ha nem motoroztál Poprád felé érdemes, a murányi út aszfaltjára kell vigyázni, csúszik mint a veszedelem, ott forogtam már meg nyáron is, viszont szép és sok a gombát és áfonyát áruló ember
@gazoló: parasztvakítás. olyan, mint a szarvasgomba. egy nagy lufi!:))
@gazoló: én gimnázium óta minden évben túrázom a Szlovák-paradicsomban, jobban szeretem, mint a Tátrát, a fiamék bicikliztek arra vagy két éve, emlegette a dedinky hegyet erősen:)
@habakuk000:

Változatosabb a növényvilága és kisebbek a magasságok!Isteni hely!
@Imola Helyesi:
"Szili Katalin korrekt nő, aki mindíg felvállalta a külhoni magyarok képviseletét akkor is, amikor Gyurcsány a kettős állampolgárság elutasítására bíztatta az embereket."
Szilit méltató véleményedet akkor lehetne elismerni, ha mellé tennél néhány olyan Szili Katalin által produkált teljesítményt is, amelyekkel a haza felemelkedését igazolta volna.
Ezen a villantásán kívül csupán a pártjának az árulása ugrik be az emberekben, amely viszont
cáfolja a korrektségének a tényét.
Ami az akkori kettős állampolgárság elleni, Gyurcsánynak és pártjának az ellenkezését kiváltotta, annak az volt az oka, hogy a kérdés megvalósulásának következményei kiszámíthatatlanok voltak.
Egy kormány nem hazardírozhat, nem viheti bele országát bizonytalan és visszafordíthatatlan helyzetekbe.
Kár, hogy ennek kormányzati felelőssége nem kerül a mai napig markáns megfogalmazásban a nép elé, helyette érzelmi alapú magyarázatokkal itélik el az akkori kormányt.
Érdemes több szempont szerint mérlegelni ezt a kérdést.
Az autonómiáért vívott harcban sem árt a nyitott szem.
@habakuk000:

"Az "esztelen kormánypolitika", mint okkal viszont vitáznék, ez inkább okozat mint ok meglátásom szerint.

S sajnos ez a fajta kontraszelekció a gazdaságot, ahogyan látom a kultúrát, szóval az életünk jelentős részét áthatja."

Okozat?

Mi az ami teljesen áthatja a kultúrát, gazdaságot, az életetek jelentős részét?
A politika.

Nincs még egy állam Európában, ahol ennyire gyűlölnék egymást az emberek csak azért, mert egyikük liberális, vagy baloldali, esetleg jobboldali.

Lövészárkokból áll az ország. Mindent és mindenkit ideológiai alapon ítélnek meg.
@gazoló: És az benne a legjobb, amikor fölérsz a kolostorhoz, kérsz egy korsó mézízű sörbetet, kifekszel a fűbe, s ha szerencséd van, bámulod a Tátrát.:)
@jöttem:

Élhetőbb hellyé vált,mint 'hunnia:)

Most kaptam egy linket fidesses "barátomtól amitől lehidaltam!Mennyi 'holdkórosságot lehet még eladni a birkáknak?

Mi teremtettük istent is:))De akkor honnan jöttünk,mikor"ki'kezd'ki:)?

magyarokoldala.com/vilagszenzacio-latott-napvilagot/
@habakuk000:

Vagy a 'Tamásfalvi kilátóból lógatva a lábat és szürcsölgetni a 'barnafácánt:)))
@gazoló: szürcsölje ott, aki akarja, nekem tériszonyom van, még nézni sem egyszerű:)
@habakuk000: Dedinky tényleg jó hely. Voltatok a jégbarlangban is egy kicsit odébb?
@jöttem: nem akarok kukacosnak tűnni:), de erre van mind az 52 államra kutatásod?
@taga20: Ok akkor a következő repnapon veled és Knosszival is találkozhatok. ;)
@jöttem: lehet, hogy kívülről így látszik, ezzel nem vitatkozom.

Ugyanakkor túl egyszerű ezt nevezni ki oknak, hiszen ez csak az eredmény, az alapok viszont tisztázatlanok, a hol rontottuk el kérdésre nem nagyon vannak válaszok.
@Gábris szomszéd: Az északi oldal jobb szerintem, a Hernád áttörés s a szurdokok sokkal vadregényesebbek.

A Nagy Sokol létrái pl, na utánuk nem árt, ha van nálad laposüveg.:)

Legközelebb menjetek Mlynkibe vagy Hrabusicébe, bár mostanában megjelentek a turistautakon a falvak kurvái és koldusai, főleg az áttörés közepén.
@gazoló: ja, van ez a medvehagyma őrület, meg errefelé majd a levendula őrület....nyáron tömegek rohanják meg az ültetvényeket..
@gazoló:

Teli a net hasonló hírekkel. Virágzik az áltudomány.
@gazoló:

Ilyen barátokkal nem lehet könnyű az életed:))

Ezt a "világszenzációt" időről-időre beharangozzák. A különböző szakterületek tudósai első alkalommal cáfolták, azóta nem foglalkoznak az ámokfutóval.
@taga20:

Nincs taga, de olvasom a híreket.
@Orica Középföldi:

A piramisokról már hallottam sőt többször jártam is arra,de 'árúkapcsolva a magyarsággal:)
itt eldobtam a 'zagyam:))
@jöttem: értem, ako mesélj a spanyol vagy bulgár vagy svéd viszonyokról. vagy iszonyokról:)
@Penivaldes: kisgyerekek is mennek, mint a csíkok
@Penivaldes: én is félek, szerintem majdnem mindenki fél
@gazoló:

Ez cca. 8-10 éves hír, egy gazdag amerikás magyar öli bele a pénzét.
@Mariann19:

Szép napot!

Mit szólsz a nyolcközéjutáshoz és a kettősgyőzelemhez?

Este Szeged:))

www.pickhandball.hu/hirek/jelszavunk-kek-es-30/
@Orica Középföldi: nekünk van amerikás magyar által írt könyv ezekről az ősmagyar szkíta piramis Nap népe ügyről. dedikált példány.
valahol kalodik
@habakuk000:

MO kis ország. Van x számú hozzáértő ember /szakember/ gazdaság, kultúra stb. területén. Akik képesek érdemben hosszútávú döntéseket hozni, mérlegelni, átlátni azok következményeit.
Ha most kizárjuk az adott irányvonal /kormányzati/ ellenzőit, tovább szűkítjük a kört.
Itt lép be a kotraszelekció. A helyeket fel kell tölteni. Adott pozíciókba alkalmatlan emberek kerülnek. Ehhez követelményként párosul a bólogatósdi.

Szólj, ha fáraszt az okoskodásom. )))
@gazoló:
Nagyon feldobott a két győzelem, tiszta diadalmenet.
A mai Pick Szeged meccsre nagyon készülnek Ancsin nyilatkozata szerint, a múltkori könnyű győzelmük nem homályosítja el őket.
Ma nagyon drukkoljunk.
Valahogy behozom a neten, mert ez is a digin megy majd.
@Mariann19:

Ha már "Ságvárija nem lehet a városnak,legalább a kézicsapat diadalmaskodjon:)
@jöttem: Szlovákia még kisebb, kb a fele.
Másról beszélünk, más relációban gondolkodunk, nem farasztasz, csak elbeszelunk egymás mellett
@Mariann19: Vannak azért még gerinces baloldali politikusok, persze nem itt hanem mondjuk Németországban.

youtu.be/20gV5zjmd1w
@Imola Helyesi: felmenői? hát akkor némasági fogadalmat tehetne pár politikus
@Penivaldes: ráadásul, ez az egysejtű nem is tud mást feldobni, mint, hogy az ügynökgeci orbán apja egy rohatt párttitkár volt!
@Imola Helyesi: HAZUCC GECI, MINT MINDIG!
állítottál valamit, te szar, ako beszélj gyurcsány felmenőiről!
Na már a Gallup és a Forbes is Putyin pincsije lett. Elképesztő. :)

The U.S and European Union may want to save Crimeans from themselves. But the Crimeans are happy right where they are.
One year after the annexation of the Ukrainian peninsula in the Black Sea, poll after poll shows that the locals there — be they Ukrainians, ethnic Russians or Tartars are all in agreement: life with Russia is better than life with Ukraine.

In February 2015, a poll by German polling firm GfK revealed that attitudes have not changed. When asked “Do you endorse Russia’s annexation of Crimea?”, a total of 82% of the respondents answered “yes, definitely,” and another 11% answered “yes, for the most part.” Only 2% said they didn’t know, and another 2% said no. Three percent did not specify their position.

www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/one-year-after-russia-annexed-crimea-locals-prefer-moscow-to-kiev/
@gazoló:
Ságvári miatt nagy a tiltakozás, amit meg is értek.
Nehéz egy megszokott, lehet hogy patinásnak tartott intézményt a jövőben másként nevezni.
Remélem a mai eredmény pár órára elhomályosítja a rossz érzéseket.
@taga20:

Szerinted ebola geci! Mégis iszod szavait!:)
@Mariann19: Kár, hogy Endre haver az egyik diktatúra helyett egy másikat akart. :)

alfahir.hu/sagvari_egy_demokraciaban_vallalhatatlan
@tristen2005: konkrétan?:))
me így kicsit ebolás vagy.
@Gábris szomszéd:nem tudtam, hogy ebola a másik nick neved. most már tuggyuk.
szeretném látni a konkrét dolgokat gyurcsány felmenőiről, mint ügynök vagy pártitkár, etc.

aszt vágom, hogy esténként ferire maszturbálsz, ez is kiderült az évek alatt.
@Imola Helyesi: TRÓGER! rakjál be valamit egysejtű, mer ez így semmi!
@taga20: Ja és még FAB is én vagyok nem tudtad? :)
@Imola Helyesi:

Állítólag jó a szövegértésed, ezért olvasd el még egyszer miről volt szó.
@taga20:
Te is elolvashatod a neten az infókat. De ha kifejezetten az én előadásomban akarod olvasni őket, csak szólj! ))
@Gábris szomszéd: egy kibaszott csúszómászó vagy! aki mindig mással takarózik.
@taga20: kibicnek csitt!! a neve. )))

@habakuk000: így van. )
@jöttem: mos szólok!
és olyan szekszi csajos hangon szeretném:)

más. az mért van, hogy valaki állít valamit, egy másik meg rákérdez, és a valaki mindig aszt mondja, hogy nézd meg a neten?
ez a net valami isten lehet?:)))
@Mariann19:

A csőlátók és gondolkodók számára ott ér véget az oktatás megújítása, hogy átnevezik az intézményeket.
@Imola Helyesi:
Nemzeti érzés mindnyájunknál létezik, de valljuk be, hogy nem ezzel ébredünk és fekszünk le.
A kormány erre való folyamatos aktivizálása pedig ellenérzést vált ki, különösen azért, mert ismert, hogy azok a kormányok, amelyek nem tudnak a népnek reményt adni, a nemzeti érzést tartják napirenden.
Ez jótékonyan elfedi a diktatúrát, az elnyomorodást, mindazt, amiről beszélni kéne.
A másik kérdés az, hogy kártékony az a kormányzati retorika, amely a trianoni sérelmeket kárpótlással kívánja ellensúlyozni annyi év után, és ez a kárpótlás anyagi javakban manifesztálódik.
Ezt a felfogást a magyar társadalom nagy része nem fogadja el, mert nem volt részese annak a történelmi helyzetnek a kialakulásának, nem érzi adósnak magát, nem kíván lelki önsanyargatásban élni.
Az anyagi támogatásunk sorsáról figyelmedbe ajánlom az ÁSZ Illyés alapítványnál tartott vizsgálatának megállapításait pl. a 2000-2003. évről.Idézek:
"A támogatások csaknem felét megkérdőjelezhető módon használták fel."
Nem vagyok biztos abban, hogy Szili Katalin megjelenése e tárgyban nagy együttérzésre talál majd a külhoni magyaroknál és politikusaiknál.
@jöttem: én meg aszt hittem, hogy nekem is osztottak lapot:)))
@taga20: Lófaszt esti fénnyel. Maradjunk annyiban, hogy megint elhagytad a tokmánykulcsod és úgy tolod, mint akinek nem jutott dinnyeföld. :)
@Imola Helyesi: mivan szar, kiszóltál az emésztőből? gecivityával legyél ilyen kemény!
@jöttem:
Az emberekbe beleivódik az intézmények neve, mára már ezek az iskolák patinásnak tekinthetők, így az elnevezésükhöz is ragaszkodnak.
Érdekelne, hogy megkérdezték-e az érdekelteket, hogy helyesnek tartják-e változtatásokat.
@Gábris szomszéd: haver, te vagy a négyszögletes kerekerdőben a rébusz:)
vagy angolna?
@látjátok feleim szümtükkel: Rengeteg virágunk van kint is bent is.Ezt az egyet kiselejteztem
@Mariann19: lehet, hogy kidobom a sok éves munkásságomat, de nekem még mindig moszkva tér a tér!
sőt, ha már vallok, ako még eszt is!
én mindig az osztyapenkónál megyek egyenesen vagy balra, attól függ, hogy érdre vagy budaörsre megyek vasárnap a plázákba:)))
@Gábris szomszéd:
Figyelmesen hallgattam végig a német baloldali képviselő beszédét, és az első mondatai ragadtak meg bennem.
Arról szólt, hogy európai jelenség az elszegényedés, az oligarchák egyre nyomasztóbb kialakulása, és ez ellen nem lép fel Merkel asszony.
Továbbiakban utalt a válságkezelés további elnyomorodást okozó kényszerére.
Egyet tudtam érteni a megállapítással, a kritikával is.
Emlékezzél, hogy hányszor írtam le, hogy egy válság utáni állapotból nem úgy lehet kilábalni, hogy erőltetett adósságcsökkentéssel szűkítjük a forrásokat, és a hiányt pont ebben az időszakban kell minden tagországnak csökkenteni.
Látható, hogy ez a stratégia nem jött be.
Az ukrán helyzetről hallottak egy más dimenzióba helyezték az információkat.
Megmondom őszintén, nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben, mert nem látok tisztán hónapok óta.
Egy dologban vagyok csak biztos, hogy az nem megy, hogy Putyin önkényesen határokat változtat meg.
@Mariann19: te most komolyan ebolával akarsz értelmes diskurzust folytatni? ha boli lennék, ako, aszt kérdezném, hogy iszol te rendesen?:)))
@Imola Helyesi:
Bocsáss meg Imola, most nem a Mazsihiszről beszélünk, hanem az Illyés alapítványról.
Érzem a zsidókra való utalást, de előre megmondom, hogy a zsidóság bármilyen negatív felhangú felemlegetése nálam halálos bűn.
@taga20:
Imolával szoktunk beszélgetni, győzködjük egymást kisebb-nagyobb sikerrel.
Tudod, hogy milyen barátságos vagyok, de ha innék, lehet, hogy kiábrándulnék még magamból is.
Mit gondolsz? Igyak?
@Mariann19: lányok, olyat nem lehetne csinálni, hogy ebolát ignoráljuk ma estére?
tudom én is etettem eszt a szart, bánom bűnöm:))
@Mariann19:

Nagyszerű kettősgyőzelemmel két magyar csapat a nyolc között:))
Volt egy időszak amikor nagyon féltem!
Remélem nem az Építőkkel sorsolják össze a Szegedet!
@Mariann19: amikor ötvennégy lettél, az teccett:)))

így vagy jó, ahogy vagy. ha te nem lennél és még orica, akkor itt vér folyna, persze verbálisan.
kellesz ide, mint egy falat kenyér:)))
@taga20:
Nem tudom, hogy mi ez az őrület ebben a kormányban ezekkel a névváltoztatásokkal.
A környezetemben is egy szép nevű teret egy rossz hangzású névre akarták átkeresztelni, de gerilla harcosokká váltunk, nem engedtük.
Ráadásul valami nevesincs "hős" volt az I. VH-ban.
Nem is hallottam róla soha.
@taga20:

A net teli van információval. De, ha az én olvasatomra van szükséged, akkor tessék!
Spanyolországra és Svédországra voltál kíváncsi.
Engedtessék meg nekem annyi "költői szabadság", hogy Bulgáriát kihagyjam.

Spanyolország lakosainak száma 45 116 894 fő
Ebből 40 634 326 fő spanyol állampolgár, 4 482 568 fő bevándorló / 2007-es adatok/.
Az ország lakosainak 72%-a kasztíliai, 8%-a katalán, ugyanekkora része galíciai, és 2%-a baszk nemzetiségűnek vallja magát.

Svédországnak a 2014-es népszámlálás szerint 9 694 194 lakosa van. csaknem minden 6. svéd lakos, azaz a népesség 16 százaléka, külföldön született, azaz első generációs bevándorló. 2014-ben 100 ezer bevándorló érkezett Svédországba.

MO-on nincs számottevő etnikai kisebbség, a bevándorlók száma is elenyésző. Azok is tranzitországnak tekintik MO-t. Spanyolországgal és Svédországgal összehasonlítva etnikailag homogén országnak tekinthető. Mégis két szekértáborra oszlik az ország.

Ezt állítottam :
"Nincs még egy állam Európában, ahol ennyire gyűlölnék egymást az emberek csak azért, mert egyikük liberális, vagy baloldali, esetleg jobboldali."

Szerintem jogosan.

Források:
hu.wikipedia.org/wiki/Spanyolorsz%C3%A1g#Nyelvek
hu.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A9dorsz%C3%A1g
blog.rekafoto.com/2014/08/bevandorlas-es-integracio-svedorszagban_22.html
www.academia.edu/1162368/Bev%C3%A1ndorl%C3%B3k_a_mai_Spanyolorsz%C3%A1gban_szubjekt%C3%ADv_k%C3%B6zelk%C3%A9p_a_f%C5%91v%C3%A1rosr%C3%B3l
@Imola Helyesi: ebola az mé van, hogy kinyomtál egy órája, asztán még most is velem foglalkozol?

ráadásul magaddal beszélgecc:)))
@taga20:
Jaj de szépen szóltál drága taga!
Ezért nemcsak érdemes volt ma felkelnem, de élni is!!!
Visszaadtad megtépázott önbizalmamat.
@Mariann19: A válasz nem és nem. Jobb esetben valaki felhívta őket és nem a sajtóból értesültek a változásról.
@jöttem: bocs cica. rossz ember kötöttem bele. nem csalódtam benned. :)
szeretem a buldog lelked:)))

nem hagysz semmit elvarratlanul.
@gazoló:
Nem tudtam a neten behozni a digin a meccset.
Annyit kínlódtam vele, azért voltam távol egy darabig.
Szeged nagyon jön fel, nagyon szurkolok nekik is.
@taga20:

Én köszönöm. Ha holnap valaki meginterjúvol az utcán a spanyol és a svéd bevándorlási helyzetről, legalább nem jövök zavarba. ))
@jöttem:
Soha nem fogom megszokni ezt a diktatórikus tempót ezektől a senkiktől.
A legpitibb ügyekben is ott vannak az életünkben, ami nagyon megalázó, ráadásul én túlméretezett önérzetben szenvedek.
Minden este megnézem a híradásokat, és minden estére van valami, ami kikészít.
A férjem meg röhög a dühömön, és ajánlja a
"Vízipók csodapók" mesét a politikai hírek helyett.
@Imola Helyesi: akkor húzás szarebola! nehogy elkapd!:))))))))
Érdekes ez a vasárnapi zárva-tartás.
Ha azt veszem, hogy a nyitvatartás szerzett jog volt, akkor érthetővé válik, miért nem hivatkozhatunk az Orbán előtti idők alkotmánybíróság határozataira.

A jogbiztonság - többek között - megköveteli a megszerzett jogok védelmét, a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztathatóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását [11/1992. (III. 5.) AB határozat, ABH 1992, 81.] - monda ki a jogállam-értelmezés szinte minden vetületét érintő első elévülési döntés.
@Imola Helyesi:

Március 15-én a rózsaszín fejpántos néni viselkedése épp ennek az ellenkezőjéről árulkodott.
@jöttem: és még a köszönöm mellé és löver-vágást viszel be:)))
sokszor mondtam, hogy ha nem lenne ilyen patent feleségem, egyből elvennélek.
persze utána csak bőrszivart szívhatnál:)))
semmi cigi és kávé!
@jöttem: most mé bántod ebolát? benne lett a tévében:)))
@Mariann19:
:))
Amúgy neked is viszont!

Bocsi, de belemerültem rögtön a beírásom után a kajába, aztán már csak arra volt érkezésem, hogy bedőljek az ágyba és horkoljak reggelig. Szóval, a Szili az egy jó kis mozdony, politikusnak viszont, háát... Sosem kedveltem, ahogyan Dávid Ibolya is mindig indexen volt nálam, de mivel hölgyekről van szó, nem illetem őket olyan jelzőkkel, amelyek ízléstelenek… és akkor Wittnermariskáról még nem is szóltam.

Neked a kézi, nekem meg ma este az El Clásico. Bár korántsem vagyok focibuzi, de azért a valódit azt szívesen nézem.
@Imola Helyesi: szeretném konkrétan aszt látni, hogy én bárkit presszionálok!
tudom ez megint nem én vagyok:)))
@Mariann19:
Ezt a stílust nem is lehet megszokni egy bizonyos IQ felett. Ez a kormány nem jobboldali és nem nemzeti. Bugrisokból álló harácsoló,gyülevész népség.
Ez nagyon higgadtan mondom.
@Imola Helyesi:
"Gyűlölködést ezen a blogon tapasztalok."
Finoman megjegyzem, hogy sajnos hiányos neveltetésben részesültél.
A viselkedés kultúra szabályai szerint, ha összeszokott társaságba vagy vendégségbe megyünk, akkor alkalmazkodunk a kialakult környezethez, és alárendeljük magunkat az ott kialakult szokásoknak.
Jelzem, hogy te provokálod ki a változást.
@Knósszosz: bocs haver a tegnapi sziliért:)
@The real Donky:
Akkor te nem csak "műkedvelő" vagy mint én.
Jól sejtem, hogy közel vagy hozzá?
@Mariann19:
Én meg mindjárt megoldom, ha ez szerencsétlen imol tovább fröcsög és trollkodik itt.
@jöttem: "Nincs még egy állam Európában, ahol ennyire gyűlölnék egymást az emberek csak azért, mert egyikük liberális, vagy baloldali, esetleg jobboldali."

És nyilván mindig a másik fél a hibás. :)
@taga20:

löver-vágás

Hiányos ismeretű! Az a növer vágás volt!:)
@jöttem:
Soha nem gondoltam volna, hogy a harácsolást pl. ilyen nyíltan és leplezetlenül véghez lehet vinni egy országban.
Ezt csupán azért jelzem, mert ez a népnek olyan mérhetetlen lekezelését jelenti, amely példátlan
a mai világban.
Nem titkolva, a pofánkba röhögve sajátítják ki azt a nemzeti vagyont, amelyet mi hoztunk, hozunk létre.
@taga20:
Hagyjad már!:)
Most akartam válaszolni arra, hogy felnyomod a bandából a kádéenpénél azt, aki nem jár templomba.
Megint a Csengetett Mylord: "Teljesen hülye vagy Teddy!" - jelen esetben: taga
:D:D:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ha kibaszod a szemetet ako, hivatkozz rám.
hagy bassza szét az ideg:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nyugi, megvan neki a maga keresztje.
Ne hidd, hogy olyan jól érzi magát Imola ebben a vesztes helyzetében.
@taga20:

Úgy látom, nyalni azt tudsz!:
@Knósszosz: ráadásul nézem az átévét. az új zsírtáltos ossza az észt:))
ezek a fényre jönnek elő?
@Knósszosz:
Jobb szeretném, ha Szili az egyenáramú kis szili mozdonyon lenne masiniszta, de nem retúr viszonylatban.
Tegnap aztán én is elmentem a puha-pihébe.
Lehet, hogy belenézek 9 után a Barcelonába, kedvencem.
Hatalmas pussz!
Egy újabb energetikai baklövésre készül a kormány?

Úgy tűnik, az Orbán-kormány továbbfolytatja az ámokfutását a magyar energiaszektorban. Az egyik nap megadóztatja a megújuló energiaforrásokat, másnap titkosítja, egyben kizárólagossá teszi a paksi beruházást, most pedig itt az újabb agyrém: törjön ki hazánkban is a palagáz-forradalom.

alfahir.hu/egy_ujabb_energetikai_baklovesre_keszul_a_kormany
@tristen2005: már vártalak haver, gondolom a csaj túl itta magát, ezé engem baszogacc.

mi a gondod avval, ha valakivel cuki vagyok?:))))
@taga20:

Ki az új zsírtáltos és mit csinál?
@taga20:

"semmi cigi és kávé!"

Azt hiszem kapcsolatunk bimbajában hervadna el, ha efféle ultimátumokkal zargatnál. )))
@taga20:

Kezedből a méz sem édes!:)
@Gábris szomszéd:

"És nyilván mindig a másik fél a hibás. :)"

Ezt te tudhatod a legjobban, Gábris.
@Mariann19:

Ezt senki nem hitte volna. A fidesz megszegte az összes íratlan szabályt, átlépte az összes határt. Pontosítva, egy ember, OV.
Bekerül a történelem könyvekbe.
@taga20:
Czibere Károlyról beszélsz?
Mert most (már nem) ő volt Antónia vendége.
Hát, szép egy darab, abban igazad van. De ez nem is lenne érdekes, legfeljebb annyiban, hogy a Balogminisztériumban ő a cocciális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államszutykár. Ő már felzárkózott, példát mutatva a sok szerencsétlen munkanélkülinek és közmunkásnak - felzabálta magát a pozíciójába.

Nekem az az általam elcsípett dumája tetszett, amelyben azt bizonygatta, hogy a közmunkás státusz az valami kívánatos lépcsőfok és kilátás is egyben, a felemelkedés útján. Ennyi nekem elég is volt, levettem a tévé hangját. Turbó propeller üzemmódban forog a nyelve, minek az ilyet hallgatni? Ja, és azt is mondta, hogy vannak olyanok, akik "azt a stratégiát választják"(...), hogy nem kívánnak a közmunkaprogramban részt venni... és blablablablabla.

Derék ember.
Ha megbotlana és egy kukába esne fejjel, lehet, hogy sajnálnám. Pedig ő egy belevaló ember.
@Mariann19:
:))
A Szili az Szili, emezt a nőszemélyt nevezzük inkább Kató néninek - ha szabad kérnem!:))
@Ourica Középföldi: jó, nem csurka. de klón a hízott nyakával. szórja a szart ezerrrel.
bocs orica, de nézem az avatart. tanulságos mese.
@jöttem: fogod még lejjebb adni, te céda, ha találsz egy saját tagát:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Én meg mindjárt megoldom, ha ez szerencsétlen imol tovább fröcsög és trollkodik itt."

Ne! Te, ne!
Akkor kinek fogom linkelgetni a kedvenc Republic számomat?:D
@Knósszosz: látom haver, te is szereted az ilyen szarokat. nekünk itt van ebola, gábris... a többi szar már kiment nyugatra.
nem megyünk ki újzélandba, te ártut javítod, én meg süketelek magyarul. tuti csapat:)))
nagyjából így néz ki a közigaz. ma itt:(
@taga20: )))))

Lehet. Most arra nincs időm. Kezdődik a kertészkedés.
Ma találtam egy dolgos embert, aki a jövő héten felkultivátorozza a kertem.
@Gábris szomszéd:

Ha egy közszereplő pl. parlamenti képviselő a dunaparti cipőkbe köp - bármikor, annak következményei vannak. Pl. ilyen:
444.hu/2015/03/22/vandalok-estek-a-gyongyosi-zsido-temetonek/
@jöttem: te így hívod a kufircolást?:)
és szóltál a rendes embernek, hogy mi vár rá?:)))
és ha nem dohányzik?
@jöttem: A komcsi leninfiúk által dunába lőttek emléktábla meggyalázásának milyen következményei voltak/vannak? Ha egy keresztény magyar temetőt szétvernek a kegyeletsértő barbárok, vagy megrongálnak egy műemlék templomot, feszületet, stb. a 444 gondolom szintén gyorsan beszámol róla, hangosan rettegve attól, hogy ez már a keresztényüldözések előszobája.
@Gábris szomszéd: öreg, menyjél el például gemzsén a zsidó temetőbe. kábé 70 éve nem volt temetés. ülj le az első sírhoz és gondolkodj. a magyarságodról, a nobel díjas magyarokról, a jobbikról. ha ez meg volt, ako beszélgetünk.
@taga20:
Pedig arrafelé ott a déli féltökén egész jó az élet.
Anyám testvére nőként két kiskölyökkel Ausztráliában kezdett új életet, nem panaszkodik. Persze mindenre van ellenpélda, de ő szereti a kontinensországot, és esze ágában sincs visszajönni. Pedig 25 éve ment ki, volna miből itt tengetni a lassan nyugdíjas éveit, de ő is olvassa a netet... Meg nagy szomorúságára a narancskolera pártnak, az ottani többi magyar is. Ha a hülyéket leszámítod, a többség elutasítja a azt a szart, amelyik itt pöffeszkedik és osztja a nemzeti észt.

Nem én mondom, Ő...
Miért hazudna, nincs rokoni kapcsolata a G famíliával?!
@Imola Helyesi:
Te itt nem követelsz, nem utasítasz, nem ugatsz!
Amennyiben valami nem tetszik elsétálsz.
Én meg nem a gyámod vagyok, bár rádférne ...
@Imola Helyesi: minket kedves imola az ész és racionalitás köt össze, némi iróniával. de te eszt úgy se érted. ez egy láthatatlan kapocs.
nézd az avatart, hátha megérted.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hagyd haver, a saját fekáliájában vergődik. kereszténynek hazudja magát, de egy bájerzsolt.
akinek van szeme az tisztán látja, hogy én vagyok az egyenes ember a trágár fazonommal vagy imola.

hogy áll a vízszint a mosoniban?
@taga20:
Mi ez a l'amur megint köztetek?
Kicsit kiteszem a csülköm, oszt bevadultok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: van amikor te is aszt mondod, hogy ennyi és ne tovább. nem tudod százra, hogy mért, de érzed, hogy igen. ez valami hülye szar lehet a fejünkben.
nem érti mindenki. huuu, tiszta joda mester lettem:))
@Imola Helyesi: ebola, csak egy moccer van, hogy megnézd tagát a nyuggert:))
ha elfogacc egy jó tanácsot, ako bolit csak normálisan szekáld:)
kezdődik megint a visszamenőleges törvénykezés.

A Fidesz szerint a közelmúlt brókerbotrányai miatt zajló büntetőeljárásokban el kell kobozni a csalásokban részt vevők teljes magánvagyonát.
A kormánypárt erről törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek legkésőbb április elején
www.portfolio.hu/befektetes/rogan_kemenyen_nekimenne_a_brokercegeknek_2.211478.html
@punkfrog: és a fidesz politikusok családi vagyonát mikor?
Próbáltam a sültbolondját szépen, de ha nem, hát nem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ha kibasztad a szart, ako szórakoztasd a jónépet!:))
@Gábris szomszéd: egyszer válaszolsz egy kérdésre? hol vannak azok a zsidóknak a leszármazottai akik pl. 1848-ban odatették magukat. még mindig várlak a gemzsei zsidó temető előtt.
@taga20:
Ugyan, amióta ideesett ma (így visszaolvasva) provokált rendesen.
Kevés ilyen sültbolond van elismerem, de a terelése, az álmagyarkodása szánalmas, majd most erre fog a kis eccerije hivatkozni? Vagy belátja, hogy az admin intelmeit érdemes megfogadni, no meg megjegyezhetné már, nem parasztkodunk az adminnal. Netán van blog, ahol a sudribunkó köcsögösködhet az adminnal?
Egy újabb langyosan nyugis hét következik. Keress magadnak másik játszótársat... :)
@taga20: jogászként kiveri a biztosítékot nagyon. Ez van :-(
@Gábris szomszéd:
Nem unod még? Zsidózást abba lehet hagyni.
Nem érdekel, mocsok unalmas. hogy 2-3 naponta ezt az elmebeteget berakod.
Amennyiben a téma nem megy, nem bírsz leszakadni róla, séta...
@taga20: Most akkor soroljuk fel az összes magyarországi áldozatot 1848 óta? Vagy szerinted mások nem tették oda magukat csak ők?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: már rég nem a haverom.
inkább mariann, guma, maci, peni, dorottya, és nem utolso sorban orica a haverom, ha lehetek pofátlan:)))
@Gábris szomszéd: nem mondtam ilyet. mér kell neked mindig eszt csinálnod?
@Gábris szomszéd: csak egyszer az életben legyél tökös gyerek.
@taga20: Sosem mondtam olyat, hogy a tieid nem tették oda magukat. Csupán csak arra kéne törekedni, hogy senkit se emeljünk ki közülük, miközben másokról esetleg megfeledkezünk. Sírjunk együtt MINDEN áldozaton.
@taga20: Igyekszem majd téged utánozni nyugi. :)
@taga20:

Khm... akkor most kezdhetek azon gondolkodni, hogy mit is kérjek tőled, merthogy azt ígérted, bármit kérhetek, ha mégegyszer Imolához szólsz?
@Gábris szomszéd: nem vagyok zsidó, hanem filoszemita.
ha zsidó lennék büszke lennék rá, de nem vagyok az.
@taga20:
Idáig jó a Barca-Real meccs, van foci.
@jöttem:

"_MO-on nincs számottevő etnikai kisebbség_"

Hogyne volna. Magyarországon csak számottevő kisebbség van.
Tessék megnézni a lottózókat, sorssjegyárusokat és a játékkaszinókat.

Persze, ha az MO az emnullás akar lenni, akkor elmondható, hogy az egész ország nullára van téve a ruletten.
@taga20:

"__@Gábris szomszéd: csak egyszer az életben legyél tökös gyerek.__"

Ugyan már!:D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szerintem szólás és szólás között óriási különbség van. ha jópofizok vele, akkor állom a szavam:)
@jaegtoer: azé egyszer sikerült, ha nem kamuzott:)))
Undorító képmutató tagozat cinikus pöllencse:

"A KDNP ajánlata vasárnapi vásárlásra: Abban a boltban kell vásárolni, amelyik nyitva lesz!

Még novemberben kérdezte a HVG Harrach Pétert a vasárnapi nyitvatartásról. Akkor a KDNP frakcióvezetője kifejtette, hogy a vásárlás szabadságát a kormány megőrzi. Erre jött a kérdés:

- De ha nem lesznek nyitva a boltok?
- Az üzletek egy része nyitva lesz, és abban kell vásárolni, amelyik nyitva van."

kettosmerce.blog.hu/2015/03/20/a_kdnp_ajanlata_vasarnapi_vasarlasra_abban_a_boltban_kell_vasarolni_amelyik_nyitva_lesz?fb_action_ids=10203408725319578&fb_action_types=og.recommends
@Knósszosz: foci? már gecivitya előtt utáltam eszt a szart. katar?:)))

mit szólsz jonathan reahoz? kettőből kettő?:)))
@Gábris szomszéd: már megint! kimondta, hogy gond van vele?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szerintem meg éppen azokat az üzleteket kell elkerülni minden nap, amelyek vasárnap is nyitva tarthatnak:)
@jaegtoer: kicsit övön aluli voltál, de érteni vélem a tökön rúgásodat.
@jaegtoer: kösz haver, neked és a kádéenpés haverjaidnak. büszke lehecc magadra!
@taga20:

Nem kicsit:), de ez a realitás.
Hopp, egy kollégám ott volt tegnap a KDNPs szaron. Választmányi tag.......
@taga20:

Szívesen. Neked bármikor:)
Az absztrakció néha ellentmond a valóságnak. Sőt, a valóság még többször az absztrakciónak:)
A szükséges pedig gyakran mind a kettőnek:)
@taga20:
Szerintem ne igyál többet. Asszonyka alszik már? Há'mer számítunk rá, hogy leköt... vagy valami...
@taga20:

Na jó, most kidumáltad magad, de figyellek :)
@taga20:

"_ büszke lehecc magadra_"

A büszkeség csak hajszálnyira van a kevélységtől.

A hét főbűnből, csak a 3, az 5, és a 6. kísértéseinek engedek.
A többit kerülöm. Inkább vagyok rád büszke, mint magamra, mert írva van, a kevélység a bűnök között az első:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én abban a vasárnap is nyitva tartható hárombetűsben már nagyon régen nem vásárolok, nem vagyok én a magam ellensége :)
Szerencsére a sarki kisbolt családi, nyitva lehet bármikor, és jó bolt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Végül is pontosan ezt kellene tenni! Ráadásul pénzbe se kerül:)
@jaegtoer: néha nincs olyan érzésed, hogy túl tolod?
azon mit nem lehet érteni, hogy nem pofázok bele mindenbe?
nem baszok szét mindent? me csak szar lesz utána.
a lendület nem minden, hanem csak valami.
több hülyeség most nem jut eszembe:)))
Úgy látom, Imola törölt a kokom listájáról. Vagy ez csak a rendszer irgalmának köszönhető??
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nézem az avatart, és eszt hozza ki belőlem:)
@taga20:

"_több hülyeség most nem jut eszembe:)))_"

Én bízom benned!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az mé van, hogy dorotinak mindent megbocsájtasz:))
@jaegtoer: fene a bundádat! utálni kéne téged, de nem megy:))
@taga20:

Azt a jenki filmet nézed, mikor az M1 Híradón Hende Csaba ponnn most emlékezik a hősökre, Semjény meg az árvákról és az özvegyekről beszél.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Belegondoltak itt országnagyjaink, hogy a 0-24-ben nyitva tartó üzletekben itt egy teljes műszak esik ki? Jó, nem a forgalom egyharmada, de a létszámnak igen...
És az olvasva, hogy erről készült felmérés előre, még nagyobb disznóságnak látom az egészet.
Dögöljön meg a KDNP lehetőleg máma még. (meg mindazok, akik lehetővé tették nekik ezt)
@taga20:

Ugye?! Írtam, hogy bízom benned.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Kölcsön kenyér vissza jár!:-) Imola jobban szeretett ide járni, mint az övéihez. Sőt, csak ide járt!
@taga20:
Kispofa, tudod, a NŐK! :)
Két nap tanfolyok felétek, lehet megcsöröglek holnap.
@huzzadneki shakespeare:
Inkább a saját kocsmájában sza.jon az asztalra, ne itt naccsága.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A boltnak forgalomkiesés, az államnak adókiesés, a dolgozóknak munkabérkiesés. Azért, hogy a cba-s figura újabb 280 milliós autót vehessen magának? A hülyének is megéri...
A határmenti külföldi boltoknak meg bevétel. Kimennek a népek pl. Pozsonyba kicsit csalinkázni, vásárolgatni.
@taga20:
Ótóval valék... Ráadásképp a város másik végén, a reptérnél.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: alkoholmentes!
emnulláson mész, ako pont beugorhacc.
@taga20:
B+... Már értem mitől vagy olyan kis nyomi néha. Túltolod az alkoholmentes sört! Durva... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Külhoni magyar volt a szentem, azért rajongott oly eszeveszetten. Ebben szinte biztos vagyok.
Bár, hogy ki milyen hülye, nincs lakhelyhez/születési helyhez kötve.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: lebuktam:)))
na jó éjt mindenkinek, holnap kezdődik egy újabb szép hétfő:))
"A Jobbikos Kulcsár Gergely állítólag »hirtelen felindulásból« alázta meg a Duna-parti cipők emlékművét."
"Horogkereszttel kívánt boldog új évet a jobbikos Kulcsár Gergely"

sokszor indul fel hirtelen!
ne legyen már ennyire butus!

www.168ora.hu/itthon/horogkereszttel-kivant-boldog-uj-evet-jobbikos-kulcsar-gergely-134556.html
@punkfrog:

Démonizálod szegényt.
Kettős keresztet nem talált, maradt a horog.
Erre már mi is rájöttünk.

"A gazeta.ru által megkérdezett elemzők rámutattak, hogy Moszkva egyre nagyobb érdeklődést tanúsít "az európai uniós nacionalista szövetségesek" iránt. Ennek megfelelően ahogy ezt a szélsőjobboldali és nacionalista fórumot, az ehhez hasonló rendezvényeket is megkülönböztetett figyelemmel kezelik Oroszországban."

www.atv.hu/kulfold/20150322-europai-szelsojobbosok-tanacskoztak-szentpetervaron/hirkereso
@jöttem: a nyilaskereszt már nem is jó nekik?
milyen magyarok ezek!?
@jöttem: "ezt is rosszul tudod"
szélsőjobboldali nacionalisták, csak Ukrajnában vannak, és az usácska pénzeli őket!
@punkfrog:

Bakker! Kölcsön kell nekik adnunk Gábrist, mert ezek tévhitben élnek.
@jöttem: remek ötlet!
vigyék!
ragasztok rá egy 100 euróst, hogy itt ne hagyják!:)
@punkfrog:

Ha sikerül a tranzakció, a következő menettel vihetik Semjént meg Rétvárit. 2 in 1. Az ő hozományukat én állom. ))
@jöttem: dobrú noc!
a kedvenc szlovák punk bandám dalával!:)
Uväznený v cudzom svete
týraný pre potešenie
toto číslo má byť trhák
žiadna neha, biť ho treba
zviera nemá žiadnu cenu
len nech zvláda svoju scénu
na kruh hladí tisíc zrakov
cirkus je pre uchylákov.

Ref.:
Umučené zviera v aréne umiera pre vás
a vám je to jedno
kedy sa to skončí, záleží už len na vás
robte s tým niečo.

Opice sú v detskom šate
žonglujú jak pán im káže
ak pobabrú svoje číslo
smrť ich čaká celkom isto
slon sa tiesni v malej klietke
čaká len na vypustenie
štyri kolá po aréne
pre váš úsmev aj tak zgegne.

Leví rev sa tiahne nocou
márne plače za slobodou
jeho nárek ruší strážcov
tak dostal pár rán do hnátov
týrať zvery, to nám sedí
diváci sú hlavne deti
nebudem to nikdy chápať
koho bol ten cirkus nápad!

www.youtube.com/watch?v=DYSzCMCr36g
Jó reggelt! Na, mindenki túlélte a vasárnapot? Senki nem halt éhen? ;)
@rdos:

Loptam a képhez egy kommentet:

26 év kemény munkája után a kör bezáródott, a kígyó saját farkába harapott.
@Orica Középföldi: :-( Bízzunk benne, a kígyó mérges. :-)

A 26 éves?, vagy 71 éves?, vagy 96? éves "cirkuszi mutatványt" szemlélők nagy többsége ugyanis az. Mérges. :-(
Még mindig Off, bocska. Víz világnapi két hírecske. Először mondom a jót, mint a viccben a szőke. De kinyílt a légzsák. :-)

365.reblog.hu/epul-a-vilag-legnagyobb-talaj-nelkul-termelo-fedett-farmja

Aztán a rosszat.

www.globoport.hu/37133/orokre-viz-nelkul-maradhat-dubaj/

Dubajban a helyzet nem annyira rossz, mint a cikk sugallja, de a trend sajna igaz. :-(

On, lehet szilikatyizni. :-) Már hogy fontos kérdések is tárgyalásra kerüljenek. :-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Lárifári!
A megnövekedett légi-teherszállítási feladatok miatt - a múlt héttől - heti egy alkalomra nagyobb méretű és teherbírású repülőgépet kellett beállítani a Baku-Budapest-Baku viszonylatban.
A jobban teljesítés folytatódik...
Drága @Knósszosz: :)))))

ugye ehhez neked semmi közöd nem volt? :DDDD

Mosogép okozott riadalmat hétfő hajnalban Újbudán - fotó

hvg.hu/itthon/20150323_Mosogep_okozott_riadalmat_hetfo_reggel_Uj
Reggelt, Mindegykinek!

Látom, egy hét alatt semmi/senki sem változott. :(
és a tegnapi eü posztomhoz egy mai "adalék"! :(((((

Kétszer annyian vakulnak meg itthon, mint tőlünk nyugatra

hvg.hu/itthon/20150323_Ketszer_annyian_vakulnak_meg_itthon_mint
@Marcellusca: :)

szia!

de igen, mert pl téged "otthon" is kerestek. :DDDDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Émmán régóta nem vásálok abban a bizonyos 3 betűsben. Inkább elballagok a messzebb lévő másikakba.
@guma:

Szióka!

Na, majd benézek. Megen. :)
@taga20:
Mongyák, hogy az alkoholmentes sör, a koffeinmentes kávé az első lépések a guminő felé. :)
Viszont tuggyuk, hogy te mán a guminőn is túl vagy. Úgyhogy nemigen leptél meg. :DDD
@guma: mert ott nem lopják ki a szemüket...
@Orica Középföldi: :)

szia!

valahol itt volt (bocs! de nincs kedvem visszaolvasgatni, hogy hol láttam. ráadásul, már folyamatában itt sincs kedvem olvasni mostanában) vita, (vagy duma) hogy miért ennyire "jelentgetős" a magyar...

most a vincent poszt 1-ső kommentjében "Hamvas Béla: A magyar Hüperion

Huszonkettedik levél " idézik és ez ha nem is mindent, de nagy vonalakban azt hiszem valahol téged, a fejtegetéseid igazolja. olvastad?

orulunkvincent.blog.hu/2015/03/22/az_elrontott_orszag
@Sir Bates dö Hól: :)))

szia!

majdnem elnevettem magam, pedig sírnom kellene ezen az észrevételeden (is!)...

ritkán vagy mostanában. lankadsz?
@guma:

Írd ki magadból a bánatot. Segít.
@guma: ha áthallásos akarok lenni, akkor ennyien nézzük szabad szemmel fénylő napunk fogyatkozását. fel kéne mérni ezen emberek pártreferenciáját.
@parti_giano:

ja! a felmérés után meg elbotorkálhatunk az OBI-ba a fúrót és a damilt megvenni a műtétekhez?
@parti_giano:

hogy vannak a görényeid? tiszteltetem őket.
de, TE kis szadista ne adj tippeket, mert bevezetik ezek a legőrültebb ötleteket is, és akkor meglátogatlak! :)
@guma: "lankadsz?"

korral jár... már nem olyan, mint tinédzserként, mikor "nyúl" volt a nickem...
@parti_giano: magyarázat a kontraszelekcióra: vakok között félszemű a király...
@Orica Középföldi: látod, depresszió ellen gumikalapács. ősi szittya módszer. valahol itt kell keresni a guminő megfejtését is.
@parti_giano: nane! :)

"látod, depresszió ellen gumikalapács." ha te mondod...
én meg ezt:

offforever.blog.hu/2015/03/23/bolero_valtozatok
@guma: jó, a zenének is van gyógyító hatása. kiegészíti a gumikalapácsot.
@parti_giano:

Megesküszöm az egy élő Istenre, arra, aki teremtette a világot s benne az embert, és arra is akit sosem láttak és mások szerint nincs is, hogy az irodámban ott hever egy gumikalapács amely ORCHI Service Pack 2.2 munkanéven fungál.
Mit mondjak, eredeti funkcióját sosem töltötte be, de számos esetben kézbevétel nélkül is nagy hasznomra volt. Csak odanéztem és mindjárt könnyebb lett a teher.
Amennyiben továbbiakban a terheltségemről szeretnél szót ejteni, úgy előzetesen tájékoztatlak, hogy abban a gumikalapácsnak van a legkisebb szerepe. Eleve így születtem. Az Úr kegyes.
@jaegtoer: erre mit mondhatnék. van, akinek a látvány elég. vagy kiskés pillantása, asszonyoknál a szellemi gumikalapács.

@Orica Középföldi: "Ezt nem tudom. Nem ismerem annyira a történelmüket. De az hétszentség, ha egy népbe évszázodokon keresztül azt verik bele, hogy többre hivatott, minden bukás más hibája, az nem múlik el nyomtalanul"

szerinted, most akkor? töltött káposztával kompenzál?
@punkfrog:

WOW! Ezt nem ismertem. Köszi.)))
@parti_giano:

Kérem szépen a töltött káposztát -melynek rövidített, szűkszavúan hevenyészett receptjét magad is olvashattad- nem ide keverni.

Azért még vannak szent szakramentumok!
@jaegtoer: hmmm... nekem te vagy egy szentség, azt hér szentségét, akit érdemes vizsgálni. így jártál. kutatás tárgya lettél. várom orica válaszát.
@parti_giano:

Ezzel a szellemi gumikalapáccsal mondtál valamit. A nők különleges képessége, hogy a legrévültebb szellemi szárnyalás közepette, amikor már csak egy röpke szellemi szökkenésre van az ember fia a világ megváltásának -csak Istenhez mérhető- monumentális munkájának befejezéséhez, pusztán azzal, hogy megjegyzi: Már három hónapja csöpög a vízcsap, és még csak ki sem porszívóztál, pedig annyira kértem! képesek porrá zúzni a legékesebb gondolatokból hibátlanul felállított világképletet a megannyi fejbeli lábjegyzettel egyetemben. Így marad az üdvözítő megváltás el napról napra, péntekről keddre, hétfőről csütörtökre, mert kérlelhetetlen szívóssággal újra meg újra letaglózza a férfit a nő ilyenekkel, hogy vízcsap, szemetes, porszívó és mosogatás. Most szólj hozzá! Szó nincs itt szellemi gumikalapácsról, amikor a nő rémisztően sipító hangján lecsap a kulikalapács. S amikor hosszas egyeztetés és méricskélés után fölkerül a karnis a a falra, édes együgyűséggel szól mégis tedd lejjebb öt centivel.
Rohadt porszívó és karnis versus planéták egyetemes boldogsága. Most mégis, kin van nagyobb teher és felelősség?! Mégis kinek az élete? Egészen biztos, Éva nem Ádám bordájából lett.
:DDDDDDDDD
@parti_giano:

Fogok válaszolni, de pillanatnyilag küzdök a lázzal. Nincs erőm gondolkodni:)
@Orica Középföldi: :)

mi van veled, hogy ilyen sűrűn égsz a lázban? :D

viccet félretéve: jobbulást!
és vigyázhatnál kicsit, ebben a rapszodikus időben.
@Knósszosz:
OFF
Sajnos már nem. Mikor odakerültem, akkor már a magyar vasútgyártás szinte sehol sem volt. Villamosok (pont a debreceni projekt végét kaptama el), trolik voltak a fő irányvonal (legalább is a közlekedési egységnél). 6,5 évet dolgoztam ott, átvészeltünk 2 hullámvölgyet, a 3.-nak az előszelére leléptem egy multihoz, mert gondolnom kellett a jövőmre is.
Olyan szakik, akikkel ott dolgoztam, már csak nagyon kevesen vannak. Ott értettem meg, hogy hogyan volt lehetséges a háború utáni romhalmazból újra felépíteni egy működő országot.
ON
@Knósszosz: @The real Donky:

A dumcsitokról jutott eszembe, Spiró is beszélt erről 2013-ban. Ma talán aktuálisabb az interjú, mint akkor.
@jöttem: -nek is ajánlom

www.atv.hu/videok/video-20131212-friderikusz-2013-12-11
@Orica Középföldi:

Ha ezt tudtam volna, Ianus-nak nem irdogálok a gumi- és kulikalapács lofikai absztrakciójáról:)

Jobbulást!
@Orica Középföldi:
Köszi a linket, nem ismertem ezt a beszélgetést.
Élvezet hallgatni a világos, érthető gondolatmenetet és logikus következtetéseket.
Valószínűleg ezért nem szereti Spirót a nemzetthy oldal... Az ő agyműködésüknek ez túl bonyolult.
Jéééé. :)

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott számára az lett volna lelkiismereti probléma, ha nem vállalja a felkérést.

mandiner.hu/cikk/20150325_szili_nem_ultem_be_a_kormanyba
süti beállítások módosítása