Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Egyébként ha meg levágod, akkor ott marad az éles csonkja, ami felhasítja a szádat... F... (2024.05.14. 15:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.17. 09:25 Fabius

Putyin: a gyarmatosítás 50 árnyalata

A gyarmatosításnak is megvannak a maga árnyalatai. A Krím elesett egy kis trükközéssel a kovácsbélák jóvoltából, Kelet - Ukrajnában még harcolnak a gyarmatosító orosz fegyveresek ellen, ezekkel szemben nálunk amolyan csendes, mondhatni bukkake gyarmatosítás van.

Egyszer csak aszongya a Putyin, ő márpedig idejön, mert neki ebben a helyzetben így jó akkor is, ha nekünk éppen degeci kínos. A vizitet Orbán Viktor többszöri hazudozás után egyszer csak pszt!- nem tartja szerencsésnek, de mit is tehetne?  Azért a bulit le nem mondja, egy jó pincsi tudja hol a helye, és mit engedhet meg magának. Kijelöli hát a program felszopólányát és várja az elkerülhetetlent, hisz bevallottan a túlélésre játszanak.

Büszke forradalmárunk nem mondja, hogy menj te a jó anyádba Putyin elvtárs, az ellenforradalmi emlékmű helyett koszorúzzál akármi mást, baszod! Hisz mi beleírtuk az alaptörvénybe, hogy "mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki." - te szembemennél ezzel, és ezt nem teheted meg.

Nálunk nem! Amíg én itt vagyok, addig nem!

Helyette csend van. Vezérünk a torkát feszítő hímtagtól beszélni nem tud, könnyes szemeivel felfelé pislogva néz könyörögve: - Spriccelj már elvtárs, csak legyünk túl rajta!

putyin1_1.jpg

981 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr217182171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy szellemek, ha találkoznak:
piroslapok.blog.hu/2015/02/17/viktor_nem_kene_bereteszelni_putyin_elvtarsat
(a temetési beszéd TELJES szövegével - érdemes meghallgatni!)
Azért én nem bánnám, ha mi is "visszagyarmatosíthatnánk" a saját ellopott területeinket.
A történelemben nem árt néha az ilyen gyarmatosító sem, aki az utókornak építi saját nemzetét, lásd: mai erős országok.
Annyiféle szobor itt van nálunk, holt, de akár élő/ld:komcsi múmiák/ is, hogy még ez is elférhet.
Az USA meg hány helyen is végzett már békés építőmunkát eddig? Talán az Északi-meg a Déli-sark még kimaradt.
és két levél Putyinhoz. Ha én a minőségi különbséget zongorázni tudnám!
mandiner.hu/cikk/20150217_bayer_zsolt_level_vlagyimir_putyinnak
"Ön nem hagyta Oroszországot. Erőssé tette. Orosszá szerette és megtartotta. Ennél többet, nagyobbat nem tehetett volna."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150217_Elnok_ur_jelentem_az_orszag_keszen_all?s=hk
" örömmel jelenthetem: országunk készen áll a) az Ön adekvát fogadására, ellenforradalmi emlékművel és aláírandó egyezménypakkal, b) az Ön rendszerének befogadására. Kormánypártunk fiatal vállalkozói immár teljesen oroszkompatibilisen, khm, vállalkoznak, és aki nem mutatja meg, mije van, az annyit is ér. Nálunk is illiberális a demokrácia. Nálunk is lázad egy oligarcha, akinek egy másik oligarcha megüzente, hogy egyhamar ne jöjjön haza a szánkózásból. A mi oktatási rendszerünk is átáll a szervilis államimádatra, a mi közmédiánk is az állampárt hangján beszél, a mi civiljeink is idegen érdekek ügynökei. Idő kérdése, és... de nem, ez az idő már eljött."
Ifjabbak nem igazán fogják értékelni a "Putyin, mint kép szobám falán" Majakovszkij áthallást.
De én igen! Nagyonis!
@Imola Helyesi:
Amit szabad Jupiternek, azaz Amerikának szerteszét a világban:
www.origo.hu/techbazis/20150216-a-nagyhatalmak-jatszotere-lett-ukrajna.html
"Élesben tesztelik a legújabb fegyvereket, a kelet-ukrajnai hadszíntér tapasztalatai alapján modernizálják a harckocsiparkot."
magyarinfo.blog.hu/2015/02/17/politikus_ritkan_kopi_szembe_magat_ugy_mint_orban
"Akkor, amikor arról beszélünk, hogy nincs különbség a szovjetek és Putyin között, valójában arról beszélünk (merthogy nyilvánvalóan van), hogy mi nem szövetségesek vagyunk, hanem gyarmat. Egy meghódítandó terület az orosz érdekszféra határán. És ezt még 6, de még inkább 25 éve Orbán Viktor maga is jól tudta. Csakhogy ezt a tudást felülírja a kapzsiság, a pénzéhség, és a hatalmon maradás vastörvénye. Orbán Viktor ma bebizonyítja, akár az ördöggel is hajlandó szövetkezni a hatalomért. Csakhogy ebben az üzletben Orbán nem csak a lelkét, hanem az országot is eladja az ördögnek."
quod licet Iovi non licet bovi!!!
India, Afrika, Délamerika, Indokína mind mind sokkalta kisebb kis gyarmatocskácskák mint a Krim (ugye az sosem volt ukrán?) a Nagymagyarország és a Törökök, a még nagyobb magyarország és a Habsburgok, a mai magyarországtól délre leledző kis államocskák váltakozó tulajdonosai beleértve az éppen gyarmat Nagy Hatalmas Magyarországot is...

a zorbán meg mexokta hogy szopik bármiért amire szüxége van egyetemen tanulta a diplomájáért is szopott és meg is dugták...és ebből a bandából nem ő az egyetlen ez szo(p)kás kérdése ha most neki szopnak kis zséért az miért nem fáj hogy szóhoz sem jutnak még kerek asztal is van, hogy legyen mit forgatni mindenki kaphasson eleget a fennséges ...mici ből

brühüyyy

ugye fabi???
és némi gazdasági szemszög is:
hvg.hu/gazdasag/20150217_Csak_ezt_eljuk_tul__errol_targyalhat_Orb?s=hk
Nos: 5 egyezmény letárgyalására szánt a LEGKEVESEBB időt Putyin a látogatásából. Nagyjából annyit, hogy megmutassa, hol írja alá Orbán.
De mi nem leszünk gyarmatovics. Nem ám! Már azok vagyunk, mert csak az orosz cár alatt lehet tovább kakas a maga szemétdombján Orbán. Amíg le nem vágják a vasárnapi levesbe. Ami nem gond - de mi is megyünk a levesbe!
@kekex:
jaaaaaaaaaaaaaa,: ti lesztek tarhonya

brühüyyy
"A Putyin - látogatás kapcsán jutott ez eszembe, melynek jelentősége a Merkel - látogatással fog vetekedni, azzal a differenciával, hogy most majd nem kell külön erőlködnie Vezérünknek, hogy hülyeségeket beszéljen.
Elég lesz, ha kinyitja a száját és máris kárt okoz, mi meg majd fizethetjük az árát.
Köszönhető ez annak a helyzetnek, melybe belemanőverezte magát, hosszú hónapok fáradságos munkájával.
A szituáció pillanatnyilag annak a libának a helyzetére hasonlít, mely ott áll a libaól közepén rettenetesen magányosan, az ólajtóban Vuk csattogtatja fogait, vele szemben Karak, hóna alatt egy atomreaktorral, meg egy eldugaszolt csövű gázálarccal - akárhonnan is nézzük, a bátor baromfi nincs irigylésreméltó helyzetben..."
www.pupublogja.hu/2015/02/putyin-ante-portas.html
"Szóval érdekes lesz ez a látogatás, a végére megtudjuk, hogy akarunk-e felvenni fejenként háromszázezer forint devizahitelt, vagy fűtünk inkább uszadékfával, merthogy itt más energiahordozó szóba se kerülhet, a gáz bizonytalan, a szélből meg a vízenergiából meg nem lehet sápot szedni, csak körülményesen...
Talán nem most kellene ezeken a problémákon vergődnünk, de Vezérünk a sok trükközés közben belegabalyodott a problémákba, mint macska a házicérnába."
@Rodeo36:
a tarhonya tészta, gyúrást, szaggatást igényel - felminősítése a nyers krumpli vagy gyökér intellektusú zembereknek!
Off.

Azon tűnődöm e "jeles esemény" előtt, hogy tisztára olyan most is mint a 2. nagy világégés alatt. Akkor az oroszok és az amik (akkor még játszottak az angolok is) bombáztak sz@rrá minket, most meg gazdaságilag - ideológiailag "bombáznak" minket. Közben sokan még jól össze is vesznek, hogy melyik fél "bombázása a jobb". :-(

On.
akkor még egyszer!
az itt található második videón, (ha nem is nézed végig, pedig nagyon komoly anyag) a szovjet hadsereg eltávozásáról készült, és 1 óra felé hallgasd meg az orosz tisztet mit kértek a távozásért tőlünk és mi maradt itt...

offforever.blog.hu/2015/02/17/az1988-as_fidesz_ne_hagyd_ki
@rdos:
A SZu-t hajdan 40 évig éltetők közül kerül ki a legtöbb mai ellenzéki .Dehát nekik akkor is "igazuk volt", meg most is!
A PM egy molinót feszített ki Putyin látogatására. Dehát akkor miért ez a nevük: Párbeszéd Magyarországért? Inkább legyen : DM, FM / duzzogás magunkért, vagy feltűnéskedés magunkért/
"merjünk nagyok lenni" - idézgeteik széchenyit. csak a viagrát megint más vette be.
vastagbor.atlatszo.hu/2015/02/17/szerelmes-level/

"Tudjuk van az a pénz.
Gerinc sem kell, tükrük rég nincs, arcbőrük vastag és kemény.

De 25 évvel a rendszerváltás után gázért, atomért, illiberális demokrácia-importért, a MET-csoporton keresztül tízmilliárdok ellopásárt ennyire lemenni kutyába és felszopni azt az embert, aki a legnagyobb veszélyt jelenti Europára nézve, mindezt egy Európai Uniós és NATO tagállamként … tényleg példátlan.
Szomorú és szégyenletes."
@gazoló:
Az átlátszó meg kit szop a pénzért vajon?
@kekex:
Fölösleges itt az illiberális demokrácián lovagolni, gumicsont. Erős nemzetet kell építeni, népszaporulattal, kultúratámogatással. Az ellenzők meg menjen oda, ahol liberális a demokrácia.
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=444633:nemet-lap-orban-oesszebujos-kurzust-visz-putyinnal&catid=79&Itemid=164
"Orbán a legutóbbi rádióinterjúban is bizakodó hangot ütött meg: „Nem könnyű együttműködni Oroszországgal, mert ez sok magyar érzelmeit érinti. De ezt tudnunk kell kezelni.”
Agymosással? Nincs ahhoz elég persil!
Szexista,kinyomlak wazz ha még 'eccer inzultálsz,majd jól 'mexívod:))
Fel is jelentelek 'Bolitizedesnél!!
Hallatlan:))
@parti_giano: :D

nem kell ennyire "radikálisnak" lenni, hiszen minden csak viszonyítási alap, mert a hangyaf@szhoz a csigaszarv is óriási "műtárgy", te kis kekec...
:)
@Imola Helyesi: "Erős nemzetet kell építeni" ez az, államosítsák a fitness szalonokat is.
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=444632:economist-megtoertenhet-hogy-orbannak-vissza-kell-libikokazni-nyugat-fele&catid=79&Itemid=164
"Nyugaton sokan úgy gondolják, hogy Orbán és Putyin közeledése már túl messzire ment. Magyarország tízmilliárd eurós kölcsönt vett fel Oroszországtól, hogy fejlessze korosodó nukleáris erőművét. A szerződést titokban tárgyalták meg, és nem előzte meg közbeszerzési pályázat. (Az illetékesek nemzetbiztonsági okokra hivatkoznak.) Orbán tavaly kitört a sorból az EU Oroszország elleni szankcióinak kérdésében is, amikor azt mondta, hogy a szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. Magyarország ismételten autonómiát követelt a Nyugat-Ukrajnában élő etnikai magyaroknak. Ezeket a felhívásokat úgy ítélték meg, hogy tovább gyengítik az ostromlott kijevi kormányt, és Moszkvát segítik.

Orbán azonban azóta visszaállt a sorba, támogatja Ukrajna szuverenitását és hangsúlyozza Magyarország elkötelezettségét a NATO iránt. Udvarolt Németországnak, amelynek a gazdaságától és befektetéseitől Magyarország a leginkább függ. Az európai kormányok megértik Magyarország álláspontját az energia kérdésében, de az EU közös álláspontjával való egyet nem értés nem opció – mondja egy nyugati diplomata:"
@guma: abba belegondolhatnál, hogy a hangya is vehet be viagrát. ettől az opciótól tartanak a hím elefántok.
@Imola Helyesi:
Több évi élveszültet abortált Orbán az ország szempontjából, háborús veszteséggel ér fel a kivándorlók száma - nagy részük szülőképes korú. Ilyen előzmények után nevetséges a népszaporításra hivatkozás. Az erős nemzetre még inkább. A kultúra támogatásról meg annyit, hogy már Sztálinnak sem jött be az "alkossatok remekműveket" direktíva.
@Imola Helyesi:

remélem odatetted magad és vagy 5, 6 gyerekkel erősítetted a nemzetet és termeled a GDP-t!
ha nem akkor más f@szával ne verd a csalánt és húzz el melegebb éghajlatra ahol megtanítják neked a liberálisok helyett, hogy miben van az az erő amitől kulturált leszel és nem beszélsz hülyeségeket.
@parti_giano:
Tudod, hogy nem erről van szó.Az illiberális demokrácia szó most azoknak nem tetszik, akik meghonosították nálunk a szocialista demokráciát.
Ott ülnek az ellenzéki csoportokban, ott tüntetgetnek és dekáznak a magyar nemzettel.Kilóra mérnek, dekát mondanak.
@kekex:
folyt:
Bár azt elismerem, hogy a külföldön dolgozók hazautalt +3% GDP-je, és a lakosság több százezer fővel való csökkentése minden KSH ügyeskedés nélkül is alkalmas az 1 főre eső GDP növelésére. Hazánk és Orbán nagyobb dicsőségére.
@parti_giano: :) meg a hídtól ami dübörög! :DDD
@guma:
Azért vagyok itt, hogy tőled tanuljam a kultúrát.Osztod is bőven.
Még a két kis idegbeteg nőcitől is tanulok, mint szeles betti meg szabó timcsi.
Igazi illiberális szófosók.
@Imola Helyesi:
Az iliberális szó azoknak nem tetszik, amelyek tudják, hogy BÁRMELY jelző a liberális demokrácia kifejezés mellett FOSZTÓKÉPZŐ. Beleértve Putyin "irányított demokráciáját" is.
Egyébként is, gondolj az Ember Tragédiájára, mekkora gondokat is okozhat egyetlen "i"!
@Imola Helyesi: imola, nekem sem tetszik az illiberális demokrácia, de mégsincs közöm a népi demokráciához. fogalmazd meg már, mitől lesz egy nemzet erős?
@Imola Helyesi:

ha így van, akkor nem árt megjegyezned valamit:

nem a szó ellen van bárkinek kifogása, hanem a fogalomtól amit a szó jelent...
ha ezt felfogtad és értenéd is akkor nem lennél saját magad ellensége, sőt még talán embertársaid is megértenéd akik nem pártszínekben és izmusokban gondolkodnak, csak élni szeretnének normális viszonyok között...
@Imola Helyesi:
Már csak ezért is nehéz lesz erős nemzetet építeni:
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=441232:lathatatlan-hadjarat&catid=9&Itemid=134
Ha hadat viselünk az ország FELE ellen, az nem igazán erősíti a nemzetet!
@guma: Hi!

Backi, én bevállalnám, hogy Imolkának csinyálok 1-2 gyereket. Csakis vérfrissítési célzattal. :)))
Közben meg belevernék a fejibe egy kis értelmet. Jó erősen.
Hátha ...

:D
Bödőcs Tibor:

"Putyin első kérdése:

'dekijafa@omazazszéllkálmán??"

Böllérbalett:)))
@parti_giano:
Pl. ha összefognak.
Ha hagynak az utókorra valamit, gyermeket, családot, nemzeti kultúrát.
Ha azok, akik nagy felszabadítóként fogadták anno az oroszokat,meg mondjuk behívták őket 56-ban, most nem tetszelegnének az illiberalizmus fáklyavívőinek szerepében , holott a valóság az, most éppen más külföldi segget nyalnak.
@jöttem: :))))

ennyire visszafogott nem lehetsz! :) inkább szóljon teli torokból (hamár! :DDD)

www.youtube.com/watch?v=Z3xg07RkzVQ

www.youtube.com/watch?v=4MeyIeO7paE

www.youtube.com/watch?v=0dHsirjbPIA
@Marcellusca: udvarolj neki, szerenádként dúdolgasd neki a barackafa dalt.
@Marcellusca:
Veled még mindig kovácslaca dekázik, azért vernéd a más fejét, osztályharczos.
@Marcellusca: hali! :)))

szerintem kevés vagy te hozzá! :))) "meggyökölne" téged úgy, hogy az élettől is elmenne a kedved, nemhogy a nemzéstől... :DDDD
@guma: D

Ha itt vagy nem tudok:)elmenni!
Különben ,mindjárt jön Rodi'oszt 'szétszór ezekből egy kurzust:))
@parti_giano: :)

gondolod, ha összeér a talpuk jön a gyerek? :D
@guma:
Ammán lehet is, hogy elmenne a kedvem, ha csak megszólalna, lenne mingyá "félhat". :)))

Mé van olyan érzésem, hogy Imolka (drága) egy b@szatlan fap.na? :D
@gazoló: :)

(néha engem is "ideköt" a csapat :D azért jövők ritkábban, mert minden elmarad olyankor :)))

ő hozta valaha!
imádom az ürgét... az az ausztrál koncert meg verhetetlenül jó hangulatú!
@Imola Helyesi: azok 98%-a már nem él, mit kérsz számon rajtuk. máról-holnapra változnak a nézetek:

"Oroszoknak lefeküdni energiaügyben, Putyintól ájultan elalélni és félni: gyurcsányság. Utóbb Nyugaton az egészet letagadni, s azt mondani, amit a Nyugat akar hallani (mindezt persze szemrebbenés nélkül): gyurcsányság."

Bayer 2007-ben
nagyon OFF:

Reggel elmentem bevásáni, oszt' csak nézek, mint a lukinyúl, hogyaszongya:
Tuttátok, hogy a félliter már nem fél liter? Hogy a liter mán nem liter? Ehelyett: 450 ml és 900 ml. :(

Ami idáig félliteres/literes kiszerelésű volt, az mán nem az. "Természetesen" az árban ez nem látszik, mer az változatlan.

ON
Jé, mennyire ismerik egyesek az orosz kultúrát, de mégis, mikor is tanultak róla, vajon, és ki miatt? Már csak az Ej, uchnyem hiányzik.
MI minden ápr. 4-én meghallgattuk valamely magyar költő / ma már dekás vagy illiberális/ versét a nagy hősi szovjet felszabadítókról, miután meghallgattuk az orosz himnuszt / ma ők inkább eus himnuszt hallgatnak/, elolvastuk a Timur és csapatát, és fogalmazást is kellett írni belőle.A Forrifjnapokon / márc. 15/ sokat hallottunk a dicsőséges tanácsköztársaságról, és ápr. 4-én hálistennek tanítási szünet volt. Az utcánkban mindenki akkor csinált nagymosást, de este elmehettek a szocialista demokrácia nagyjai a színházba is, meghallgatni pártunk és kormányunk által meghívott orosz katonazenekar műsorát, egy ilyenen én is énekeltem az iskolai énekkarral egy orosz dalt három szólamban. Nagyon szép gyermekkorunk volt, hála a leendő illiberális demokratáknak. Ja, később nagyon sok orosz regényt is el kellett olvasni, és a tévében is naponta sugároztak valamilyen szép orosz filmet katyusákról, vologyákról, stb.
@Imola Helyesi:
Te olyan hülye vagy, hogy ki sem lehetne találni!!!

1.) Írogatod ezeket az illiberális fáklyahordozókat, hogy anno mit csináltak. Nyert. Igaz, te másként utalsz rá, de fel sem fogod, hogy viktorkáról és társaságáról írsz. Akik anno KISZ-es kommunisták voltak.
2.) A Tanácsköztársaság ünnepe az március 21-én volt.
(A legnagyobb szégyen rád nézve, hogy kevered a 1848-'49-es szabadságharccal!)

Fingod nincs dolgokról, de nagymagyarkodsz, osztanád az észt, pedig ...

Idióta, hp!!!
@Imola Helyesi:

"Jé, mennyire ismerik egyesek az orosz kultúrát, de mégis, mikor is tanultak róla, vajon, és ki miatt? Már csak az Ej, uchnyem hiányzik."

mert azok a hüjjjje amcsik is ellopták az orosz kultúrát számtalan filmre, színdarabra...
szégyentelenek!

tiszta őrültek vagyunk, mert képesek vagyunk örülni jó orosz sikereknek, remekeknek, embereknek, műveknek, söt beillesztjük a világ értékei közé ...
mondom én, hogy nagy baj van velünk!

www.youtube.com/watch?v=zerMVbkkg_M
De hálistennek ma már nem kell annyi orosz kulturális alkotást élveznem, helyette van kb 66 csatornám, amelyeken beárad a liberális demokrácia megannyi csodálatos alkotása, amerikai krimisorozatok, horrorok, sőt dél-amerikai szappanoperák garmadájából is válogathatok. Sőt német tulajdonú adók még a való világot és Budapestet is elhozzák hozzám, még éjjel is ez ám a hal a tortán.Az internet révén pedig a szókincsemet is mindennap gyarapíthatom / fos, szar és egyéb/, de a szexuális gyöngyirodalomban is elmélyedhetek. Már semmi nem tabu, csak tahó.De erre kitalálták a gombnyomást, ami persze nem volt az átkosban, csak egymást nyomták fel, és nem be.
@parti_giano: Már megfogalmazta, hogy mitől lesz egy nemzet erős,... hát a népszaporulattól.Azt a szaporulatot, majdcsak felneveljük az árok parton legelészve, annyit azért megtanítunk, hogy egy az isten Viktooooor,
Az okosságával annyi penészes lózungot idehány, hogy.....
@Marcellusca:
Te vagy HF, bár kicsi.. Ui. a forr. ifj. napok márc 15-től ápr.4-ig tartott.Így tüntették el márc. 15-t, a te illiberálisaid, Lendvaival, mint kulturmecénással az élen. Ja, és Ferge a másik nagy illiberális meg nem kifogásolta akkor, hogy a munkás-paraszt osztály uralkodik, a polgárit meg megsemmisítették.Vitányinak meg akkor még nem volt áru a kultúra, ezt tanította az Eltén.
@Marcellusca:

ez kb 10 vagy 15 éves trükk :(((
kezdték a csokiszelettel, cukorkákkal, majd joghurt, szappan és minden más felsorakozott...
durva :(((
@Marcellusca: nem látod imolka metamorfozisát? reggel felébredt, s már nem illiberális.
@guma:
Nem kéne ködösíteni, éppen arról van szó, hogy most nekimentetek az oroszoknak, azelőtt meg nyaltatok nekik.
@Imola Helyesi: öööö

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

gepnarancs.hu/2011/11/amikor-a-komcsik-komcsiznak/
@Imola Helyesi:

'Továbbisvanmonnnyammég:)))
@parti_giano:
Ez nem metamorfózis. Egyszerű idiotizmus. :)

lehet, télleg jót tenne neki egy kiadós dugás. :D
A volt mszmp-sek először mszp-sek lettek, ma meg már illiberálisok. De volt olyan is köztük, aki közben még mdf-es vagy kisgazda is lett, vagy kereszténydemokrata.Igaz, sok kiszes meg fideszes lett - elismerem.
@Imola Helyesi:

b+! itt csak te ködösítesz!
az pedig, hogy kinek nyaltam - magánügy!

ilyen szemérmetlenül ahogy te csinálod, nyílt színen, soha senkinek nem tettem meg!
büszke vagyok és nem hülye!
@gazoló:
89-ben is mondtad?Vagy csak most? Vagy akkor nem mertél megmukkanni, és lehet, hogy beültél valamelyik un. nemzeti pártba, ami tele volt spiclivel?
@Imola Helyesi: Ki is az aki ködösít? Hruscsov SZU/nyalás/ Putyin orosz /nekimenés/ ez szerinted ugyanaz?
@KÁTÉó53éúétr6:
Erről van szó. Éppen ezért nem kell nekimenni most Putyinnak, mert nem a SZU-t képviseli, hanem az orosz nemzetet.
"Mindenesek

A filmekkel ellentétben a kémkedés nem csak abból áll, hogy valaki államtitkokat, minősített adatokat szerez meg, bár valóban van ilyen ága is ennek a szakmáknak. De az oroszoknak legalább ennyire fontosak az aktív intézkedéseknek nevezett műveletek is. Befolyásoló ügynökök beszervezése, pénzek eljuttatása külföldi pártokhoz, szervezetekhez, újságírók dezinformálása, tömegszervezetek, ellenzéki csoportok manipulálása – ezek mind-mind az aktív intézkedések közé tartoznak, sőt, még az olyan gyilkosságok is, mint amilyennek a Londonban élő Litvinyenko esett áldozatul.

Az, hogy az orosz titkosszolgálat eseményekre települ rá, szintén gyakori jelenség, az Index nemrég például kiderítette, hogy a kilencvenes évek egyik hungarista vezetője egy Putyin melletti budapesti tüntetést promotált, majd miután ezt nyilvánosságra hoztuk, minden nyomot törölt maga után, a szervezők máig állítják, hogy provokáció érte őket. "

index.hu/kulfold/2015/02/17/orosz_titkosszolgalati_technikak/
@Imola Helyesi:

'Kicsiédes,egyházi nevelést,kaptam(útáltam...),lehettem volna akkor partizán,de soha semmilyen párthoz,szervezethez sem...
Leesneaz állad ha elmondanám,a 'gengváltáskor hol dolgoztam:))

[Tkyd]
van egy életem, egy álmom, ez a sajátom
a sajnálatot leszarom, mert mögöttem a családom
a saját kis poklomban én vagyok a saját sátánom
ki át akarna vágni előre szólok hogy átvágom
nem hajlok senki előtt, lehet nagy a kalapja
ha hanyatt esek az nem lehet más csak a San alapja
rímekben nincsen mérték, szarom le ki mit vállal
beégetem az összes hip-hop bohócot a Siskával
a saját világomban én vagyok a fáraó
a saját növényemnek a permet nem csak a fára jó
de ennek párja nincs, mert így tolják az érettek
a többiek meg mind elhullottak mikor megmérettek
megmérgezett az élet, keserű utóíz
én más vagyok a másnál, ez nem futótűz, ez futóvíz
a DeepFlow lebassza a szátokat ha bekoppan
az új évezred elején, az új rímezred betoppan
gyógyír az elmédnek, a tudásvágyat fokozza
és megérted a szívemben a dübörgést mi okozza
a nevem a sajátom, ez van ott a szátokon
a szentek korán halnak de én végig égek száz fokon
a Dreamerz ledarál amikor újra visszatér
mit elvett tőlünk az élet a két fasz mindent visszakér
ne nevezz gyengének, én megjártam a völgyeket
és eltemettem magamban már vágyakat és hölgyeket
a saját mértékemmel nézem ezt a világot
de valaki már húzza ki a szívemből a szilánkot
ha megkérdezik tőlem, mi a történetem lényege
minden embernek ott a lelkén a saját bélyege
nem tudom érted-e…

nem vagyok Murphy, de meg van a saját törvényem
hogy megmaradjak ilyennek haver, bármi is történjen
amit tudok az félig áldás, félig tehetség
hogy lehettem volna más de már bennem volt a veszettség
amikor kiállok az emberek csak bámulnak
majd ámulatba esnek, aztán jobbra-balra ájulnak
de semmi nincsen ingyen, megtanultam régen már
hogy nem minden miattad van és nem mindenki téged vár
voltak szar napjaim de vágom mikor nevettem
és rólam nem mondja senki hogy a pénzért szerettem
a tudást beszívtam hogy megértsem a világot
de a világ egy olyan hely amit sok féreg kirágott
a magam fajtának itt nem osztanak kegyelmet
hol pénzért adnak életet és pénzért vesznek szerelmet
mi rám rakódott nem más mint penész a lelkemen
és beledöglök tudom, de előbb a szádat elkenem
láttam már szenvedni a meg nem értett elméket
ha megértesz megérted, a rímek sok sebet feltépnek
a közöny kivégez, az ellentét meg kiélez
a remény elvakít, a valódi győzelem kié lesz?
a társadalomban a helyem nem találom
és annyira szeretnék élni, hogy ez lesz a halálom
a vonat elindult, de rossz vágányra terelték
ne tereld el a szót, a síneket már rég szétszerelték
a generációmat nem a jóra nevelték
a Mennyország kapuját jobbról-balról is lefejelték
jegyezd a naplódba, hogy megmaradjon évekig
hogy a bűnök nem évülnek és mennyit ér egy élet itt ":)))
Vlagyimir Putyinnak szóló óriásmolinót feszítettek ki a PM aktivistái a Lánchídon kedd hajnalban.

hvg.hu/itthon/20150217_Foto_Oriasmolinot_feszitett_ki_a_PM_a_Lan

Imola drága, ez nem zárja ki a párbeszédet, már akivel érdeme beszélgetni. Magácskával nem igen, amíg Orbán f...t szopja.
@gazoló:
Ezt ki írta, biztos nem belga a rapes , tetovált.
@iii:
Már írtam fentebb a FM-ről, arról a pár darab feltűnési viszketegségben szenvedőről.
@parti_giano:

ilyent kérdezni! :))) te is tudod: sötétben minden tehén fekete... :D
és tovább nem sorolom, mit tanultam az évek alatt a kollégáktól... :)
@Imola Helyesi: Nem ő a saját hatalmát képviseli, és nem az orosz népet, és a "ködösítésedben" te egyazon oroszokról írsz nyalást és nekimenést, holott az orosz népnek semmi köze a Putyin-Orbán maffiabanda-vezéri tárgyalásaihoz
Szánalmasan nem értesz te semmit, csak bármit amit "előirnak " nyomod
@guma:

Szuper napom van, nincs kedvem harsánykodni. )))
@Marcellusca:

"lehet, télleg jót tenne neki egy kiadós dugás. :D"

Nem vinnéd most, azonnal? Baromi hervasztó.
@parti_giano: Azzal semmi probléma. :P

Csupán felebaráti szeretetből, a blog érdekben cselekedném meg. :D
@Orica Középföldi:

Támogatom! Valódi életmentés lenne a számunkra.
@KÁTÉó53éúétr6:
Mondja ezt egy liberális, és a liberális ég nem szakad le. mert már az is az lesz lassan.Mert, hogy egy megválasztott miniszterelnök nem a népét, hanem magát képviseli. Káté, benned is nagy a zavar, sajnos.
@Imola Helyesi:

Ma egészen elrettentő tetszik lenni. Vagy muszáj?
@iii:
Magácska meg az Obamáét, ízlések és pofonok.....
@jaegtoer:
Mert ma nektek egy elrettentő nap a mai.Rámragadt.
ha mán a demokrácija megtestesülése okán lehet választani, akkor mán inkább a gábris, mint ez az ostoba picsa kiált boliért.
@Imola Helyesi:

"_Ezen élvezkedjetek, ne rajtam._"

Élvezkedjen magán a tetű, a bolha és a taplógomba.
@jaegtoer:

a butaság 50 árnyalata
@Imola Helyesi: Feltűnési viszketegség? És hogy máshogyan lehetne feltűnen tiltakozni PutyinOrbán ellen, he?

Asztán meg amikor Rogán úr feltűnősködik a Keleti pályaudvarban, az mi a lópimpili? Kapitális bullshit ezzel elintézni a tiltakozásokat. Ők meg merik tenni, amit mások csak vágynak, erről van szó.
@jaegtoer:

eccerűen nem értem, hogy miként képes valaki ilyen kevés neuronnal élve maradni. persze a szovjet tudománynak is voltak csodái.
@hacsaturján: látja, mégis van, aki bevállalná.

@Marcellusca: ha már egyszer megígérted.
@Imola Helyesi: A különbség, hogy az USA demokrácia, Oroszország pedig közel diktatúra, ahol emberek halnak meg titokzatosan, ellenzéki vezetőket börtönöznek be évekre és hasonlók. Putyin a világ leggazdagabb emberévé lopta magát össze, na ez az, ami az USA-ban elképzelhetetlen.

De csak nyalja szorgalmasan.
@Imola Helyesi:

"_Mert ma nektek egy elrettentő nap a mai.Rámragadt._"

Inkább Kegyed ragadt bele valahol a szarba, ami megeshet, de hogy tíz körömmel ragaszkodik hozzá, az már nem is olyan vicces.
@hacsaturján:

Micsoda időket élünk!? Már G is jobb mint az I!?

Közelg a vég!:)
@hacsaturján:

Minden attól lehet, hogy ma duracellt tolhattak bele.
@jaegtoer:
Tekintsen el el a saját háziállataitól.
@jaegtoer:
Ó, de vicces valaki, amikor érvek híján előveszi a klozetdumáját.
@parti_giano:

jó vicc. én is tudnék neki ajánlani egy jól szabott jegesmedvét.
@hacsaturján:
Csak nem valami szoci költő tetszik lenni, belemartam magába?
@hacsaturján:

Ez a mai nap úgy is a 'medveba@ásról szól:))
@Imola Helyesi:

"Ó, de vicces valaki, amikor érvek híján előveszi a klozetdumáját. "

A tiédtől nagyobb klozettduma nincs, te bárisnya! Rólad még Micsurin is lemondana.
@jöttem:
Te rólad meg a hibridkukoricát nevezte el Hruscsov, azért , mert bőszen integettél neki.Jöttem: ez a hibrid kukorica- mondta, mindig.
@Imola Helyesi:

"_Mert ma nektek egy elrettentő nap a mai_"

... hogy a felvetésed elejére is válaszoljak, s ne ragadjak le annál, amibe kegyed beleragadt, azt azért -megerősítendő- kijelenthetem, hogy nem a mai nap elrettentő, hanem maga, édes Imola!

Mire fel gondolod, ha beállítasz ide szarszagúan, s okádékot tálalsz a közös asztalra és pállott petsával tátogsz itt putyin rajongásba szédülve, akkor az itteniek elalélnak a csodálattól?
@Imola Helyesi:

te nem tucc belém marni, te ostoba picsa. a végtelen ostobaság tud fölbosszantani, de az is csak egy picit. eztán kinyalhatod a valagamat.
@jaegtoer:
Ahogy elnézem, ez naccságának főállásos tevékenység a Takonyműveknél. Neki is meg kell élnie, neki ez a MUNKA. Van az úgy, a nemzettyesch propaganda ettársak lapátolják a szart. Jó, persze benne vannak, de az alanyi jog.
@Imola Helyesi:

Megfordult a kocka
Az értelem süllyedni kezdett
Na ennek álljál ellent
Legyél akármilyen kemény gyerek
Akármilyen edzett

Akiről azt hitted, hogy intelligens
Maga a tiszta jellem
És, hogy nem fog rajta az a megalomániás
Diktátori szellem
Szemei vérben forognak
Ő is ott áll most a sorban
Ha valaki fegyvert adna a kezébe
Csak bólogatna, jól van, jól van, jól van

Tegnap még köszöntél nekem
De ma már ellenséggé váltam
De hiszen egy országban élünk
Te a szomszédom vagy, Józsi
Mégis rámlőnél, mert a múltkor
Nem a te pártod mellé álltam

Mi folyik itt? Mi ez a szarság?
Megőrültek az emberek?
Percről percre válnak barátokból ellenfelek
Hahó, ébresztő, hiszen lehet mocskos
Jobb vagy bal egyformán
A lényeg, hogy aki nyer, legyen
Józan gondolkodású kormány

Elég volt, állj!
Ez így már nem mehet tovább
Túlléped az idegrendszer tűrésfaktorát
Valaki dróton rángat
Közben a feszültség elfajul
Úgy viselkedsz, mint egy állat
Ami a kés láttán megvadul
Civilizációban élünk,
Gondolkozzál józanul
Vagy jobb félelemben élni
A sötétben álmatlanul

Micsoda tömeg gyűlt a téren
Ez ám a tüntetés
Otthonról úgy hallatszik
Mint egy birkabégetés
De te szentül hiszel az ügyben
Hozzád szól a propaganda plakát
Fanatikus lettél
Átvágnád a saját anyád nyakát

Csodálkozom, hogy a mai világban
Az ember ilyen hiszékeny
Bár csak ezt nyomja a média
És a pap is a miséken
A sportolók és a művészvilág is
Oldalakra állnak
Csak az a baj, hogy a szememben
Ők is szánalmassá váltak

Elég volt, állj!
Ez így már nem mehet tovább
Túlléped az idegrendszer tűrésfaktorát
Láss tisztán végre már
Térj már észhez, Magyarország!

Valaki dróton rángat
Közben a feszültség elfajul
Úgy viselkedsz, mint egy állat
Ami a kés láttán megvadul
Civilizációban élünk,
Gondolkozzál józanul
Vagy jobb félelemben élni
A sötétben álmatlanul

Láss tisztán végre már
Térj már észhez, Magyarország!

www.youtube.com/watch?v=-XAgtYKKXyk
@hacsaturján:
Hát nehéz lehet magának a sajátját nyalni mindennap, dehát egy ilyen rénséges mindenre képes.
@hacsaturján:

Ez elég messze van az "én feleségül veszem magát" szövegtől. Gyors pálfordulás, egyben megsértetted egyik medvédet a felajánlással:))
pávatánc:

Egy államtitkár hétfőn elszólta magát: már meghosszabbították azt a szerződést, amiről állítólag Putyin kedden tárgyal Pesten

Aradszky András múlt időben beszélt a gázszerződés meghosszabbításáról, ráutaló magatartással történt szerinte.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F02%2F17%2Fegy-allamtitkar-hetfon-elszolta-magat-mar-meghosszabbitottak-azt-a-szerzodest-amirol-allitolag-putyin-kedden-targyal-pesten%2F
@Orica Középföldi:
Éles memóriájú, mindig tudtam, hogy egy medveszakértő csak ilyen lehet, ezért kosaraztam ki. Csak azt nem tudom, ha a medvék országában él, novovosszisziszibirszkimben, hogyan árulhatta el a kis ruszki medvéit.
@Orica Középföldi:

revideálom az álláspontomat bayerzsolti sebességgel. aztán elmúlik.
11:12
Tíz évre ítélhetik Putyin egyik fő bírálóját

Az ügyészség tíz év börtönbüntetést kér Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusra a csalási ügyében, amelyben tavaly felfüggesztett börtönre ítélték – hangzott el a keddi tárgyaláson Moszkvában, amelyen ismertették az ügyészség fellebbezését.

hvg.hu/vilag/20150217_tiz_evre_itelhetik_putyin_egyik_fo_biralo
10:50
Orosz lap: Orbánnak végre döntenie kell, hogy Európa vagy Oroszország

Az orosz Kommerszant című lap szerint Orbán Viktor hintapolitikát folytat, de Putyin látogatásakor végre el kellene döntenie, hogy elköteleződik-e Oroszország mellett a kényes kérdésekben is. Az orosz tévé a felújított budapesti hadisírokról közölt tudósítást.

hvg.hu/itthon/20150217_Orosz_lap_Orbannak_vegre_dontenie_kell_ho
De hol van Gábris? Ma nem tiltott az orosz téma!!!!!
Az oroszok figyelmeztették Romániát!

Vlagyimir Evseev a moszkvai-politikai katonai tanulmányközpont igazgatója közölte, hogy amennyiben Románia, mint NATO tagállam engedi magát belevonni Oroszország és az Észak Atlanti Szövetség konfrontációjába, abban az esetben kénytelenek lesznek Románia területén lévő katonai célpontokat semlegesíteni.

Moszkva elkészített egy listát ezekről a célpontokról és rajta van a jövőbeli NATO irányító központ is.

hir.ma/kulfold/orosz-hirek/az-oroszok-figyelmeztettek-romaniat/487883
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Majd behajtom most már rajtuk, illiberális leszek ilyen téren, punktum
Megáll az eszem, nem a posztban említett emlékművet koszorúzza meg Putyin.A 444 megint hazudott.
@parti_giano:

Megszöktek:))) Kulturális menedéket kértek:))
@Orica Középföldi: na ja, nagyon fineszesek, jéghez gazdasági menekültként mennének. csak kijönnek a hermelinnel.
@parti_giano:

Teljes egyetértésben heverek az ablakban, várják a konvojt. Közben pletyiznek. Ha hallanád:))
@Orica Középföldi:

"__ @hacsaturján: Ez elég messze van az "én feleségül veszem magát" szövegtől. Gyors pálfordulás, egyben megsértetted egyik medvédet a felajánlással:))__"

Viszont elmondhatja, hogy mindent megpróbált Az Ügy érdekében. (Csak a devolúcióval nem számolt:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Géza, Gábriel, Imola...

Elég szar a trend:)
Ezmeghogy? Oda a Nagy Balhé, már minden örömöt elvesznek tőlünk?
Tuttam, hogy ilyen idős embernek már megárt a szánkózás.

"Simicska Lajos eladta a Magyar Nemzetben, a Hír Televízióban és a Lánchíd Rádióban meglévő tulajdonának egy részét.
25 százalékos tulajdonos maradt"

www.origo.hu/itthon/20150217-simicska-lemondott-a-hir-tv-vezeteserol.html
@Spániel: mert megtartotta magának a visszavásárlási jogot valószínűleg. liszkayval is ilyen megállapodása lehetett. érdekeltté teszi a menedzsmentet a működtetésben.
@parti_giano:

"_ jéghez gazdasági menekültként mennének_"

Ha a jégen is megélnek, miért is ne?
@jaegtoer: feltételes mód volt, látod, a kultúrára jobban buknak.
"Hát itt sem szabadulunk tőle?"
— Egy fiatal moszkvai párnak magyarázom, miért nem nézhetik meg a Hősök terét.

munchausenparokaja.tumblr.com/post/111272186066/hat-itt-sem-szabadulunk-tole
Rabszolgának tekintik
a beszállítókat az orosz cégek

Az orosz piac kockázatait csak a kőkemény profik tudják kezelni.

www.uzletresz.hu/vallalkozas/20150217-rabszolganak-tekintik-a-beszallitokat-az-orosz-cegek.html
Orbán Putyinnal koszorúz - és szembeköpi magát.
Mécs Imre adott ki tiltakozó nyilatkozatot. Az egykori ötvenhatos halálraítélt így fogalmazott:

„Az internetről értesültem, hogy az ’56-os szovjet agresszió során meghalt szovjet katonák parcellájában történelemhamisító egykori feliratot restauráltak 'dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért'.
Ellenforradalomnak nevezni a forradalmunkat – gyalázatos. A történelmünk újabb meghamisítása mellett erkölcstelen, és népünk büszke napjainak és áldozatának meggyalázása.
www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=orban-putyinnal-koszoruz-es-szembekopi-magat
@parti_giano:

Észleltem. Csak egy jeges gesztus volt:)
@Imola Helyesi:
"Éppen ezért nem kell nekimenni most Putyinnak, mert nem a SZU-t képviseli, hanem az orosz nemzetet."
Kétlem, hogy Putyin munkásságának középpontjában saját nemzetének szolgálata állna.Ez az egyik megállapításom.
A másik gond az, hogy Putyin olyan rendszer képviseletét látja, amely Orbán számára példamutató. Olyannyira, hogy egy az egyben átveszi Putyin vagyonszerzési allűrjeit és diktatórikus módszereit.
Maradjunk a vagyonszerzésnél.
Idézem Bill Browdert, a HCM befektetési alap igazgatóját, aki évekig a legjelentősebb befektetője volt Oroszországnak, van helyismerete bőven.
"Putyin kormányzásának 14 éve alatt megtermelt javakból, amelyeket nem költött iskolákra, utakra, kórházakra, azok ingatlanokban, svájci bankszámlán, részvényekben, valamint az elnök és csókosai javára kezelt befektetési alapokban vannak."
Továbbá:
"Putyin Oroszország feletti uralmának 8-10 éve arról szól, hogy annyi pénzt lopjon, amennyit csak tud."
Ugye milyen ismerős? Testközelből!!!
Putyin atyuska a világ egyik leggazdagabb embere, magánvagyona 200 milliárd dollár.
Imola! Te komolyan képes vagy pártfogásodba venni olyan embert, aki szisztematikusan kifosztja az embereket a saját javára?
@Imola Helyesi: Lehet, hogy te már 70 éves vagy? Mert 65 után ilyenek már nem voltak. Hacsaknem a SZU-ban éltél, esetleg egy szovjet laktanyában. Ráadásul a nagypapád konyhájában szovjet katonák csájáztak abban az időben. Vagy azt csak viccből írtad a múltkor?
"A látogatásra öt dokumentumból álló egyezménycsomagot készítettek elő Moszkvában. A tervek szerint aláírandó dokumentumok között szerepel egy magyar atomenergiaipari szakemberek oroszországi képzéséről szóló egyezmény, valamint az a megállapodás is, amelynek értelmében magyar főkonzulátus nyílik az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tatárföld székhelyén, Kazanyban, írja az MTI. Orosz-magyar regionális, egészségügyi, és felsőoktatási együttműködésről is készítettek elő egyezményeket Usakov szerint."

Birodalmárok, ha találkoznak.
@pianolight:
De mintha nem akartál volna beszélgetni velem. Légy következetes!
remélem taga bevállal egy sztahanov műszakot a nagy nap tiszteletére.
@Mariann19:
Erre csak annyit írok, hogy tanulékony Putyin. Volt kitől tanulnia, pl. az amcsi, svájci és egyéb oligarcháktól, akik már nagyon régen betöltötték eme státuszt.
@parti_giano:
Taga egy nagy bunkó, de van szíve, de ti megelőzitek, de csak a bunkóságban.
@Imola Helyesi: Az vagyok. Kérdeztem. te meg nem válaszolsz. Ez nem beszélgetés.
@Imola Helyesi:

"_100 vok._"

Mit nem mondasz?! kizárt hogy százas lennél.
Istenem, nem Magyarországon volt kötelező az orosz nyelv tanulása? Vajon ki vezette be? Csak nem egy, ma már illiberális demokrata elveket valló?
@pianolight:
Beszélgessünk, te kedveled oricát, ő biztosan nincs még 70, és pl biztos kedveli pl. Rodeót?
@pianolight:
De , ha a vérvonalat kifelejtenéd a pol. beszélgetésből, hálás lennék, tudod, az olyan illiberális, marxista, meg szocialista, pláne meg darvinista.
@Imola Helyesi:
"Tanulékony Putyin. Volt kitől tanulnia, pl. az amcsi, svájci és egyéb oligarcháktól."
Kevered a fogalmakat.
Az amcsi, svájci és egyéb nyugati gazdasági elit nem azonos az oligarchákkal.
A különbség a vagyonszerzés módjában keresendő.
A nyugati gazdagok nem a politikával összefonódva jutottak vagyonukhoz, hanem versenyhelyzetben, kockázatokat vállalva szerezték meg pozícióikat a gazdasági életben.
Putyin politikai hatalmát csalárd módon kihasználva jutott mesés gazdagságához úgy, hogy a nemzetét rabolta ki.
Gondolom, nem nehéz érzékelni a különbséget.
@Mariann19:
Á, nem, ők aztán nem. Itt nálunk nem is volt egyiknek sem érdekeltsége, amit az eus politika tett lehetővé. Profitot kivinni, magyarokat kizsákmányolni, rabszolgaként dolgoztatni. Ők aztán a becsületesség mintaképei, volt kitől tanulniuk, pl.gyarmatosító elődeiktől.
@Imola Helyesi:
Imola!
Nem szabad bedőlni a kormányzati propagandának, mely szerint a "mocskos" multik kiviszik a profitot, kizsákmányolnak, rabszolgaként dolgoztatnak.
Először is a multikat befektetőként kell megnevezni, és a befektetés jellemzői alapján kell tovább gondolni a szerepüket.
Az ország forrás hiányában nem volt, és most sem képes fejleszteni, ezért a befektetők megjelenése megoldás a bajainkra.
Természetes, hogy céljaik a profit megteremtésére vonatkoznak, amelyből - megjegyzem - további fejlesztéseket hajtanak végre nálunk.
Valami végzetes tévedés ez nálatok, hogy a profitot szitokszónak használjátok, de lehet nyereségnek is nevezni. Így már jobb?
Miért mondod, hogy kizsákmányolják a munkavállalókat?
Igazodnak bérezésben a hazai viszonyokhoz, a kialakult bérszínvonalhoz.
Miért nem úgy teszed fel a kérdést, hogy a magyar állam miért nem fizet négyszeresen többet közalkalmazottaknak pl. abból a célból,
hogy a versenyszféra béreit "felhúzza"?
Ezek a dolgok így függenek össze.
Nagy kakaóban lenne az ország, ha ezek a befektetők hirtelen elhúznának tőlünk.
Vérlázító és arcpirító a kommentek egy része.
Késő Putyin, félpucér tüntető - Képes krónika Putyin látogatásáról - Nagyítás-fotógaléria

Putyin több mint egy óra késéssel érkezett meg Putyin a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Leszállás után a hivatalos program szerint a Fiumei úti temető szovjet katonai parcellájánál koszorúz, 16.45-kor egyezményeket ír alá Orbán Viktorral, majd Áder Jánossal találkozik a Sándor Palotában. Galériánkat frissítjük!

hvg.hu/nagyitas/20150217_putyin_budapesten_nagyitas
@Imola Helyesi:

Igen pl az Aldi kizsákmányolja az egyszeri dolgozót, ezzel szemben a CBA... vagy várjunk csak...

Agyatlan picsa.
@parti_giano:
(11.02) Ne baz! Amit Orbán csinál az még Beyer szerint is gyurcsányság?
Orbán Varsóba megy Putyin miatt magyarázkodni

Az Index azt írja: Orbán Viktor csütörtökön Varsóba megy, hogy átvegye az ottani iparkamara díját, és találkozni fog Ewa Kopacz miniszterelnökkel is. Itt a lap szerint amiatt is magyarázkodhat, miért vagyunk ilyen jóban Putyinnal. Orbán a 2010-es és a 2014-es választás után is Varsót látogatta meg először.

444.hu/2015/02/17/orban-varsoba-megy-putyin-miatt-magyarazkodni/

éééésssss:

444.hu/2015/02/17/a-nap-osszezavaradott-elmeje/
@Imola Helyesi:
(11.39) Pont úgy képviseli Putyin az orosz nemzetet, mint Orbán a magyart? Ne mán! Putyin is arra hajt, hogy felére sorvassza a nemzetét? Ő is kivon a szociális ellátásból, egészségügyből és oktatásból - hogy többet lophassanak a haverok? Mert eddig úgy tudtam, hogy rohamtempóban emelte a plebs életszínvonalát is.
@Imola Helyesi: Ennyire sokoldalú lennél? Vagy ez egyetlen naagggyyy mellélövés az egész, amiket itt fantáziálsz?
ennyi, csak hogy Vezényló tudja, hogy hol a helye:

16:10
Az oroszok akadályozták meg a szovjet emlékmű feliratának átírását
Az oroszok akadályozták meg a szovjet emlékmű feliratának átírását

A honvédelmi miniszter szerint csak az oroszok beleegyezésével lehetett volna megváltoztatni a Fiumei úti temetőben felállított szovjet hadisír feliratát, amelyben ellenforradalomnak nevezik az 56-os forradalmat, de az oroszok nem mentek bele a változtatásba.

hvg.hu/itthon/20150217_Az_oroszok_akadalyoztak_meg_a_szovjet_eml
@Spániel:
Vagy fehér zászló - vagy más.
Pl. a notórius feljelentő már feljelentette a médiahatóságnál a Liszkai adásvétellel történt befolyásszerzés miatt - ezért most rosált egyet, hogy ne legyen támadható, átpasszolta egy samesznak a túllógó részt.
+ már többen leírták, hogy a vételár 100 milla, míg az érték 1 mrd. Ezért támadható lett volna a szerződés szolgáltatás-ellenszolgáltatás feltűnő aránytalansága miatt. Jóhiszemű ellenérték fejében szerző 3-ik személy bevonásával már értelmetlen a perindítás.
Vagy más. Majd kiderül. Vagy sem.
16:35
Ennyit a tűzszünetről: megadásra kényszerítik az ukránokat a szakadárok

Az oroszok szerint több tucatnyi ukrán katona adta meg magát Debalcevénél, miután a szakadárok továbbra is támadják őket, a vasárnap életbe lépett tűzszünet ellenére.

hvg.hu/vilag/20150217_Ennyit_a_tuzszunetrol_megadasra_kenyszeri
@kekex: vagy a Gyurcsány kottája.
Iszonyú morcosnak tűnik Putyin
16:42

Itt épp a Fiumei úti sírkertben koszorúz orosz emlékművet. Végül szerencsére nem a vöröscsillagos-ellenforradalmast, hanem a közelében lévőt.

cdn.444.hu/f11e4945abd1ca458c1651fd7f315eda.jpeg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem is tudom. Ennél iszonyatosabban volt morcos, amikor az orosz himnusz arab verzióját kellett elszenvednie.
Üdv,

ugyan egyszer már leírtam a sztorit, de igazán ma aktuális.
2010-ben apósom azt mondta a feleségemnek, hogy nehogy az MSZP-re szavazzon, mert visszahívják az oroszokat. Az mindenesetre bejött, hogy a bolsevikok oroszpártiak... :(

További szép estét!
Előre ettársak, Kádár apátok büszke lenne rátok:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yZ3NuL1Bo4M

Felirat 1.24-nél:

"Isten hozott Putyin a Szent Korona országában!!!"

Ejjj... ebben az összes jobbikos IQ-ja együtt benne lehetett, mert látom, nem aprózták el. :)

Hihetetlen egy ország...
@fzs.1933:
... és IGAZA LETT!
Na látod!
Nemhiába valók a mai elvtársak régi, hiteles komcsi családokból, nemhiába töltöttek annyi évet a KISZ és az MSZMP száranyai alatt. Sikerült a régi rendszert újjáépíteniük. Jó, ezek kicsit többet lopnak, de haladnak csak a korral. Sokkal drágább a svájci élet, mint anno a Csehszlovák kirándulás volt.
@Imola Helyesi: Biztos, hogy nálad jobban kedvelem Oricát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Sejthettem volna, hogy az oroszok Obama meg a zsidók miatt élnek szarabbul, mint egy átlag belga munkanélküli.

Voltak pillanatok, mikor azt hittem, azért, mert a gazdasági szerkezetük olyan, mint egy tolószékes zombi, és még amit az kitermel, azt is ellopják, de nem, a Barack a hibás, meg a fegyverkezési verseny (amit természetesen rájuk kényszerítettek.)

Van a hülyeségnek az a szintje, ami már lenyűgöz valahol.
@Imola Helyesi:

"_Á, nem, ők aztán nem. Itt nálunk nem is volt egyiknek sem érdekeltsége, amit az eus politika tett lehetővé. Profitot kivinni, magyarokat kizsákmányolni, rabszolgaként dolgoztatni. Ők aztán a becsületesség mintaképei, volt kitől tanulniuk, pl.gyarmatosító elődeiktől._"

Indítónak:
privatbankar.hu/ado/dobogos-helyen-magyarorszag-az-egy-fore-juto-offshore-penzek-listajan-249199

Megemlíteném még, hogy az 'illustrissime' L. Simon állagtitkár, egykori alanyi költő, de jelenleg is tekintetes és nemzetes úr szőlejében inkább rabokkal dolgoztatott, mintsem megfizette volna az elvégzett munkáért járó bért akár napszámosoknak vagy más szakmabelieknek. Kiderült tettestársat és bűnsegédet nem is akárhonnan választott. Értsd így is, úgy is. Ha már oligarcházásba keveredtél.

hvg.hu/itthon/20120622_orban_lsimon_agard

Példának okáért talán még ide passzolnak a CBA-nál elérhető mesés munkavállalói keresetek is, hogy Baldauf Lászlónak, a CBA főispánnak (elnöknek) teljen már egy szakadt, potom 1 millió dollárt kóstáló Porsche 918-asra az egyebek mellett.
@pianolight: Oricát ne említsd egy mondatban imolaokoskával, mert megharagszom
Biztos, hogy Orbán doktrínájának győzelmét jelenti (by G.Fodor), hogy Jóbarát André hazament?
www.hir24.hu/belfold/2015/02/17/az-amerikai-nagykovet-finom-fricskat-dobott-putyinnak-es-orbannak/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szerintem kár a fideszt folyton komcsizni, messziről nézve néhány vonása tényleg hasonlít, a szereplőkben is van átfedés, de hát alapvetően nincs itt szó ideológiáról, hacsak a teljesítmény nélküli jól élést (Németh Szilárd, Semjén Zsolt, Kerényi Imre), magasabb szinten a nettó lopást (OV, Mészáros, Lézerjancsi, meg a többi saját lábon álló) nem tekintjük ideológiának.
@Imola Helyesi: @jaegtoer:

Annyit fűznék az előbbihez, a Porsche 918-as sztorihoz, hogy Hollandiában, ahol is a gyémántkereskedelem nagyja bonyolódik, egy sincs. Mármint P918-as
te h.p.
Uhhh Fab. Az első bekezdés nagyon gáz. ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tényleg nem komcsik - azok legalább szavakban a vagyoni egyenlősítés hívei - ezek meg csak maguknak kaparnak. Viszont BOLSIK!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Boli bácsi. Jól látom, hogy van aki a háborúról is értekezik? ;)
Van elég bajunk Putyin nélkül is idehaza:
www.sonline.hu/somogy/kozelet/sziven-szurt-kisfalvak-allami-masodrendben-a-videki-szegenyek-596560
és ne csodáljuk, ha így bánnak a zemberekkel, hogy szarnak a természetre is!
nol.hu/belfold/nemzeti-parkolo-1516589
"Lassú szadizmussal kinyírják a nemzeti parkokat is"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nézd, ezek a fiúk abban a közegben, olyan családokban szocializálódtak. Ezt a lopovszki, munka nélküli életmódot látták pártcsicska őseiktől. Erre építették fel őket, ezért lehettek azok, akik... Utolsó ócska bolsik ezek csak, jó, a digó maffia kezdi pedzegetni, hol qrta el, de sehol sincsenek.
@jaegtoer:
Mert csórók, nem tudjál beosztani! A CBA-nál meg ilyen jól megy... Essetunni...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: populizmus és a provincalizmus keveréke ez, amit csinálnak.
Gréczi meg Széll csak nyomatta a betanult szöveget. Putyin az elesett orosz katonák emlékművét koszorúzta meg, nem az 56-ost. Ezek nem olvasnak friss híreket?
Francia femen nő akart franciázni Putyin ellen meztelenül.
Egy hete Simicska ki akart ba..ni mindenkit a Hírtévéből, most meg magát vágta ki.Még ilyet!
@parti_giano:

Igen, a közmunkások is... bár külön rémtörténet...
@Imola Helyesi:

A hajdani 1 torgyán mértékegységet felváltotta az 1 imola.

Írjál még imolaságokat. A Mandinerre is lehet.
@Imola Helyesi:
Ne tessék irigykedni, magácska naponta 3x ... teszi boldoggá a Kisz titkár ettársat idehaza, nyílt színen, nagy nyilvánosság előtt, mélytorkozva - szóval a Femenes hölgyike kezdő magácskához képest. Persze a kort sem felejtjük, evégre egy 100 éves banya "örömszerzéséhez" gyomor is kell.
@Imola Helyesi:
Kivágta? Nem eladta? Lemaradtam? Látod, még jó, hogy te napi 25 órában figyeled a rezdüléseket!
(Psssszt, kettőnk közt, hogy fizet? Egy szabad poszt nincs? Simán hülyére vesszük - jópízért - a cocikat, a libsiket széjjeszopatjuk, a dzsobbikot meg amúgy is a ruszkik fizetik.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát, mondjuk ma inkább a libsik meg a szocik kaptak "mélytorkost" a te szavaiddal.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Úgy is lehet mondani. Egy hétre beült elnöknek, aztán fel is adta- meg el is adta.
@taga20:
Az utca népe meg leszarta?
Szörnyű is ez... A beteg nénihez senki nem hívott mentőt?
Szörnyű ez a közöny... :(
@taga20:
Mire vagyok képes, nem is tudom. Itt kommentelek, majd elszaladok üdvözölni Putyint, majd vissza.
@taga20: melyik autoban ultel? kulonben is ma csak rolad mondott jot a nostenygeza.
@parti_giano:
Madarat tolláról, imolabélát elvtársárul....
@parti_giano: olvastam, hogy hűlne rá a bőr:)))
ennyi baromságot, hogy tud kitalálni? szerintem valami stáb segíthet neki, mást nem tudok elképzelni:))
@taga20:
Lehet, hogy a stáb iratta velem, hogy van szíved, de mindegy. Na ülök a seprűmre, mert mindjárt lesz a sajtótájékoztató, csak el ne térítsen egy helyes helikopteres pilóta.
Én várom a "Ki tud többet Oroszországról" vetélkedő televíziós döntőjét az M1-en. Tud valaki valamit?
index.hu/tech/mem/2015/02/17/torpedokent_robbant_fel_a_magyar_internet_putyin_lattan/

Hiába no, a népművészet... :)

@miva?:
Én anno indultam olyanon, meg tovább is jutottam a suliból, de a CIA jobb volt... :D
@parti_giano:
Te mondtad egyszer nekem: "Gyurcsányabb vagy Gyurcsánynál". Most meg én neked.
@parti_giano:
Gondoltam, hogy Egerünk a Vadai videón indult be.
Egy állat a csóka! Az a muff a gyengéje... hiába, a betegség kikészíti...
'Stét! Elment már?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Vicces, a 9. karaktert elbaszni megfizethetetlen :D

Nekem nem kellett menni. Az összes nyamvadt versenyre elküldtek, de erre nem. Kérdeztem aput, és aszonta, hogy oda azok mehetnek, akinek a nagyapja is partizán volt már, az enyém meg a pártba se lépett be, egyik sem. De még a távoli családban sem volt megbízható ember. Csupa püspöki szakácsné meg kocsis, meg pap az egyik oldalon, meg mérnök a másikon. Semmi vazsgyári melós:(
Aztán 90ben a párttitkár lányának csaptam a szelet, és nagyon kedves volt (az apuka), pár évre rá már miépes lett. Most apám a kommunista, pedig nem szavazott soha még MSZP-re sem talán. Most tán indulhatnék, meglássuk.
@Imola Helyesi:
A Népszabacsságos úságíró ettárs oroszozása anno?
És ma?
Hiába no, seggnyaloncnak lenni tudni kell... evégre nem mindegy, a zsé honnan jön, evégre az elvek, a gerinc, a tartás... ja, bocs, a Bayer... az más, felejtsd el... szimplán a pénz, ahogy egy standard kurvánál.
@jöttem:
Többször is, mint egy .... fűegér...
@jöttem: nehezen, vityának rossz a nyelvteknikája:)))
@taga20:

Szörnyű élmény lehetett! Élsz még?:)
@miva?:
Nálunk általánosban az volt a kiválasztási alap, ki volt 5-ös oroszból. kaptunk egy valag orosz újságot, hogy olvassuk el (+ Szovjetúnió úság), a harmadát se értettük. Az viszont aljas rágalom, hogy azért lett öngyilkos az orosztanarunk (felakasztotta magát), mert MI nem jutottunk tovább az országosra... :(
@tristen2005: hát, új télikabátot má nem veszek:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

ne légy cekcista!
valld be, hogy irigykedsz rá.
@jöttem:
Ideje lenne K.Fannykához bejelentkeznem? Evégre még anno SSteffyke néven futott (szerintem) erre, régről ismerjük egymást. :)
@taga20:

pedig az fejleszthető. remek szakemberek vannak a környezetében, pl. Havasi Bertalan.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Most bizonyára azt gondolod, természetellenes hajlamaim vannak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tán nem bányavidéken cseperedtél. Én igen.
Ráadásul az orosztanárnőnk igazi kincs volt. Volt olyan, hogy az igazgatóiba hívtak - ilyenkor én intőt szoktam kapni, szóval nem örültem - és a tanfelügyelő ki akarta húzni belőlem, hogy betanult órát látott, pedig nem. De egyébként a bakonyban nem volt az az igazi oroszgyűlölet. Pl mikor 86-ban elvitték a dunántúli főparancsnokot csernobilba, én őszintén sírtam, ahogy anyámék is. Minden havas napon találkoztunk a sípályán, és nagyon szerettem. Mindegy. Én nem az oroszokat gyűlölöm, hanem a nagyhatalmi ambícióktól megrészegült embertelen céltudatosságot.
@jöttem:

A Miniszterelnök faszbúkol. Valahol hallotta, hogy ez menő, csak azok a kurvaanyázós kommentek ne lennének.

Na, mindegy, itt a Magyar Szocialista Munkásfészbúk, a fészbúk megőrizve megszüntetése: szép képek a Kedves Vezetőről, a pofátok meg lapos.

Kicsinyes, gyenge, gyáva karakter.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Esküszöm, nem értelek. Ilyen kapcsolati tőkével még mindig a kütyüket szereled?
Putyin láttán megijedtem. Ilyen csapnivaló oroszhonban a szépségipar? Teljesen kiirtották az arcidegeit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az elhíresült "Kedves fészbukkosok" videóüzenete óta már csak képeket rak fel. De milyeneket!!!! Lásd a véreres szemmel kikukucskálunk a karácsonyfadíszek mögül.
Bevezetik a levélfészbukolást, szerintem.
Mindenki kap egy OV fotót, aztán a hátlapjára írt üzeneteit visszaküldheti.
Biztos találnak egy megbízható nyomdát a haveri körben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ééééén???
Neeeeeeee!!!
Há'de olyan vagyok én? Ugyan, menny'má... iszol te rendesen? Aggódok érted, evégre... mégiscsak... mi állatok tartsunk össze! :)
@taga20:

Nincs is szükséged rá, te az iszlám államhoz kerülsz hadifogolynak, esztergával metszik a torkod!:)
@miva?:
Egyetértünk, az orosz kisemberrel semmi bajom. A pártcsicskákat viszont leszarom, még az sem érdekel, milyen párti a tetű.
@jöttem:
Megválaszolhatom? Csuklani fognak... :D
Olyan paraszt leszek majdnem, mint a Habony-művek propagandistái!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tedd! A biztonság kedvéért holnap rendet rakok a kisszobában.
Ha futnod kell, itt vár egy zug, meg szupergyors internet. Aztán már csak egészség legyen! )))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Olyan paraszt leszek

Csak add önmagad!:)
Láttátok az "elnöki gép" berendezését?
Kissé hányinger, de a russzkinak jó lesz, arany, meg hasonló...

www.kommersant.com/p738321/Il_President_Jet_Interior/
@jöttem:
Megdumáltuk! A sörötök is OKÉ! :D
Knoszi beledöglik az irigységbe...
@tristen2005:
Figyu, nem adom elő, hogy Dr. izéke, a kapanyeles...
A sok képmutató faszkalap, meg tehet egy szívességet. Persze fogmosással előtte, meg orvosi igazolás, hogy nem fertőz a lehelletük! :D
Most néztem az M1 híradót, Lázár úgy vigyorgott a Putyinra, mint szűz lány az apja f@szára. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!

Félreértettél! "Olyan paraszt leszek"

Nem kell más, csak ad mi lényeged!:)
@jöttem:

" Teljesen kiirtották az arcidegeit."

Egyébként is kiválóan uralta az arcát mindig.Talán a homloka lett kevésbé redős. A szeme árulkodóbb:))
@miva?: "Én nem az oroszokat gyűlölöm, hanem a nagyhatalmi ambícióktól megrészegült embertelen céltudatosságot."

Ugyanezért nem gyűlölöm az amerikai embereket sem.
@Orica Középföldi:

Nem szeretnék belenézni. Olyan jó néha szürke kisegérnek lenni. Eltűnni a Nagy Testvér szeme elől.))
@Gábris szomszéd:

"Na a szocik megint kiteregették a szennyest. :)"

Ezt humornak szántad? Annak gyenge, de rólad árulkodik.
ezért a felfordulásért nem kaptunk semmit...
de gyorsan körberohant ov mindenkit, sőt gyorsan Varsóba is elmegy, mert ő európai érdekeket képvisel és menteni amit lehet...
ezt a hintást...

más

hosszú leszek, mert egy kis emlékezés nem árt hiszen a per folytatódik:

Vezetői hibákról és az állomány gyenge felszereléséről beszélt az Ignácz-bizottság egyik tagja tanúként a 2006. őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Az Ignácz István rendőr dandártábornok vezetésével létrejött bizottság 2006 novemberére elkészült jelentése a rendőrség 2006. szeptemberi tevékenységét vizsgálta, köztük a szeptember 18-19-én a Szabadság téren és a Kossuth téren történteket.

A Fővárosi Törvényszék keddi tárgyalásán a bizottság egyik tagja, egy honvéd ezredes tanúként prezentáción ismertette a jelentés főbb megállapításait. Azt mondta, hogy az első összecsapások a Szabadság téren akkor történtek, amikor az erősítésként küldött baranyai rendőrszázad a tévészékház bejáratához közelített, ahol botokkal kövekkel rájuk támadtak. Eközben egy szolgálati fegyver eltűnt. Az agresszív tüntetőkre könnygázcsapást mértek a rendőrök, mire válaszul Molotov-koktélokat dobtak feléjük.

A jelentés szerint a baranyai századnak meglehetősen vegyes, hiányos volt a felszerelése. Az állomány egy részének nem volt pajzsa, sisakja, illetve, ha volt, rossz minőségű. Sok sérülést okoztak a törött pajzsok, sisakok. Egyes beszámolók szerint a tüntetőknél olyan zászlórudak is voltak, amelyek végére bicskát erősítettek, hogy azzal támadják a rendőröket. Volt olyan rendőri egység, ahol ötvenszázalékos volt a sérültek aránya. Egy rendőr olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy még akkor éjjel koponyaműtétet kellett rajta végrehajtani - mondta a tanú.

Kitért arra is, hogy a Szabadság téren a korábban futballmeccseken biztosító rendőrök felismertek sok futballhuligánt, hallották a pályákról ismert rigmusokat, és a tömegben jól láthatóak voltak azok, akik mobiltelefonon irányították az emberek mozgását.

A tanú elmondta, hogy az a petíció, amelyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnevezésű szervezet élén álló Toroczkai László az MTV-ben 18-án kora este akart beolvastatni, akkor még nem is létezett, csak éjfél körül "írogattak össze valamit". A Kossuth téri tömeg pedig Toroczkai László felszólítására vonult át a tévészékházhoz.

A tárgyaláson elhangzott az is, hogy a Kossuth téren közben megjelent egy traktor, amely alkalmas volt a kordonok áttörésére. Ennek szerepe lehetett abban, hogy a Parlamenttől nem küldtek erősítést a Szabadság térre.

Az ostrom óráiban tucatnyiról fokozatosan több mint félezerre emelkedett a székházhoz vezényelt rendőrök száma, ami a sérüléseket figyelembe véve is több mint háromszáz bevethető rendőrt jelentett éjfél körül. Mégsem sikerült ütőképes erőt összeszedni, mert az erősítés elaprózva érkezett, és hiányzott az egységes irányítás. Az érkező egységek nem találták a helyszínparancsnokot, senki nem vette át az irányítást az ott lévő tisztek közül, a rádióforgalmazás nem működött, és az is előfordult, hogy az egyik egységhez kirendelt összekötők "nekiálltak bunyózni" a támadókkal. Parancs hiányában pedig elmaradtak a kiemelések, elmaradt az agresszív emberek, a szervezők, hangadók semlegesítése.

Éjfél felé már a lőfegyvert kivéve minden kényszerítő eszközt engedélyeztek. A bevetett vízágyús kocsi azonban kudarcot vallott - idézte fel a tanú. A gyenge víznyomás nem tudta visszaszorítani a tüntetőket, akik közül egyesek tréfának tekintették az egészet és szinte lubickoltak a vízsugárban. A járműre szerelt könnygázkibocsátó, amely a tömeg távoltartására szolgálhatott volna, nem működött, a víz elfogyott, a kocsi pedig a felázott talajon elakadt. Kerekét a tüntetők padokkal kiékelték, majd felmásztak rá, letördeltek róla mindent. Arra készültek, hogy Molotov-koktélt dobnak a belsejébe, mire a személyzet csőre töltötte fegyvereit. Szerencsére jött egy zászlót lengető férfi, aki "magyar rendőr velünk van" felkiáltással kivezette a járművet szorult helyzetéből - ismertette a bizottság tagja.

A téren nemrég lerakott térköveket könnyedén felszedték a támadók, a tárgyaláson lejátszott felvételeken látható és hallható volt, ahogy folyamatosan záporoztak a kövek a rendőrök pajzsára. A helyzet súlyosságára jellemző, hogy az odavezényelt rendőrnők ekkor már magzati pózban próbáltak férfi kollégáik pajzsai mögött menedéket találni, és többen összepisilték magukat félelmükben. A támadók közül pedig volt, aki egyenesen megadásra és fegyverei átadására szólította fel a rendőröket - mondta a tanú.

Ekkor történt, hogy egy rendőr huszonnyolc figyelmeztető lövést adott le - tette hozzá.

folyt.köv.
A szakember szerint a tömeg több részre osztható: voltak agresszív, támadó emberek, voltak, akik őket közvetlenül támogatták (például hozták nekik a köveket, a benzines palackokat), továbbá a pszichikai támogatók, akik szóban nyilvánítottak véleményt, illetve mintegy katasztrófaturistaként bámészkodtak.

A könnygáz és az égő autók, a benzin, a gumi, a műanyag füstje a kürtőhatás miatt az épületbe áramlott, ezért a rendőröket, akiknek egyes tüntetőkkel ellentétben nem volt gázálarcuk, ki kellett vonni az épületből. Igaz, eközben néhány tévés dolgozó végig az épületben maradt és filmezte az eseményeket.

A tüntetők éjfél után jutottak be az épületbe, például úgy, hogy az érkező tűzoltóautók tömlőinek segítségével kiszaggatták a bejárati rácsokat - mondta el a tanú.

A büntetőper vádlottja mások mellett Bene László nyugalmazott rendőr altábornagy, volt országos főkapitány és Gergényi Péter volt budapesti főkapitány. Az ügyészség szerint a parancsnokok bűnössége elsősorban intézkedések, illetve az eseményeket követő felelősségre vonások elmulasztása miatt állapítható meg. A vádhatóság többnyire felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

A vádlottak az eljárás során következetesen tagadták bűnösségüket.
@tristen2005:
NEM ADOM! A pénztárcám meg végképp nem adom!!!
Bár ezek a fiúk nem szokták kérni... olyan bolsi tempó... megszokta a család, hogy államosítanak, a családért... MAF&FIA Co.
@jaegtoer:

remélem láttad, hogy a napokban kívánságod megvalósult! :)

ilyen táblák voltak az egyik tüntetésen:

Munkát
Kenyeret
@Orica Középföldi: :)

azt hiszem holnap megnézem a Fridit, mert roppant érdekes témát feszegetnek ma (csak most elálmosodtam...)

pedig nem rossz most sem a duma...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Putyin rucalábon forgó palotában lakik, a nép java meg puliszkán tengődik.
Az ostoba öregek eközben tapsikolva éljenzik a jóságos elnöküket és örvendeznek a nagylelkű, ötven rubeles nyugdíjemelésnek.
@Orica Középföldi:

Élvezzük ki az "álarcos világ" előnyeit. Bár, a folyamatos kommentelés mindent elárul az emberről.
Talán ezért óckodnak tőle a hatalmasok - na így visszakanyarodtam a poszt témájához. Remélem.)))
@jöttem:
Viszont a Viktoré...
Nem akarok baromságokat írni, de nekem egy tanulmány volt nézni, ahogyan 20 másodpercenként beleköhögött a markába, aztán nyalogatta a szája szélét. Ezt egy neurológus majd leírja - ha meri?:O

Szerintem sík idióta, de ez nem állítás, csak vélemény. Perelje annyát...
Asszem Putyin jót fog szunyázni az elnöki IL 96 fedélzetén hazafelé, ez a másik meg kifejezetten rézelejét kér, mikor haza esik.
Azt adjuk már meg neki!!
@guma:

Remélem lesznek többen is.
@guma:

Nagyon jó volt az agykutatókkal a beszélgetés, és a 90 éves professzorral. Lenyűgöző volt az öreg.

Neten szoktam nézni, friss aggyal.
Jó éjt!
@jaegtoer:
Igények... munka még csak (köz), de kenyér??? Igények, komolyan jó, hogy mindjárt pénz nem kéne...
a NER nektek miért nem jó?
Hihetetlen... :(
@Knósszosz:

Ma még be sem kapcsoltam a tv-t. Láttam 2 képet a neten, de az is elég volt.
Időnként attól tartok, hogy OV szétesik egyszer a nagy nyilvánosság előtt.
@jöttem:
Azt a debilen vigyorgó képet láttad te is?
Elég beteg... :(
Ezt ugye olvastátok:

1. Háborús bűnök

2. Nemzetközi nukleáris terrorizmus

3. Újságíró- és jogvédőgyilkosságok

4. Korrupció

5. „Szuverén demokrácia”

6. Xenofóbia, homofóbia, antiszemitizmus és antifasizmus

7. Média

index.hu/index2/#bloghu/magyarinfo/2015/02/08/putyin_het_fobune
@Knósszosz: NA-NÁ,hogy nyalogassa!
Nem szeretné ha kárba menne egyetlen csöpp is!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha határeset, akkor még rosszabb a helyzet.
@ornagy50:
Ki a kicsit nem becsüli...
TábornokÚr meg itten cukkolkodik! Nekik így teccik!
Evvan!
@jöttem:
Majd egyszer?
Hát, számtalanszor szétesett már, csak az egyházának hívői ezt másként magyarázzák.
Gyurcsány a hibás, oszt jónapot.

Sztrapacska tájm!!!
Keresztanyám tót, kértem tegnap előtt, és megcsinálta!!!
Egészségedre!! - genyó vagyok?
Hmmmhhmhmhmhmmmmhh...
Most Fabius csülkös változatától eltekintek, ez így is kapitális, hahaha!
@ornagy50:
Most nézem a tévét (nem szokásom), de orosz mihály zoltán performansza az valami csoda volt!!:)))

Valami iszonyat sötét település lehet Érpatak, ha ezt a szemetesvödröt megválasztották polgármesternek.
ATV, keress rá a videóra, elképesztően sötét barom.
@Knósszosz:

Hát eléggé simicskajelzős vagy, mert ma csak fokhagymalevest ettem, meg egy csomag mandulát.
Majd kitapasztalom a leggyengébb pontodat, aztán jól megszívatlak.
1. próba - nemtom, hat-e?
Az egyik barátom repülős,saját tervezésű naptárt küldött ajándékba. Az összes volt Malév gép fényképe benne van.
@Knósszosz: A GOND!!!Valahol ott van ,hogy
NEM CSAK,Érpatak!!!:(
@ornagy50:

Szép álmokat, őrnagyom! )))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Végleg elgurult a zindexes fijúúúúk gyógyszere? :)
@jöttem:
HOL VAN??
Lajstromjel szerint?
Küldd, légy oly kedves!

Bár van hasonló nekem is, de mit lehet tudni...?
@ornagy50:
Persze, nem csak...
De sok szar lesz még itten...
Magános: a dupla svancot repülted?
Ha nem, az sem izé... én mindenkit istennek tekintek, aki aki részese volt a mákonynak!
Szóval...?

A buti az egy ikon - marad is - és van még más vas is... de ezt nem, értik sokan, mert miért is értenék.
A szekeresimre se érti, ő csont satu részegen rikácsolt egy kecskeméti repnap megnyitóján... hát.. hatalmas "sikere" volt..

A rohattinternet, ilyenekre is emléxik...
@Knósszosz:

A link már sajnos nem műxik.
Itt a reklámszövege, talán ez van meg neked.

"A Li2-estől a Q400-asig”
A MALÉV 1946 és 2012 között használt repülőgéptípusai
egyedi, fotórealisztikus grafikákon
Falinaptár • Asztalinaptár • Óriásposzter
MEGVÁSÁROLHATÓ ITT:
www.airportal.hu/planeprints-naptarak-2015/
Értékes szuvenír, szép ajándék lehet mindenkinek, akinek a repülés a szakmája, a hobbija…a szenvedélye…

Ha fenn vagy a face-n megadom a srác nevét, megkeresheted.
Amennyiben a Gyuriferi nem az X-faktorba jelentkezik, hanem komolyan kérdezi, akkor segítünk. :)

tutiblog.com/stay-go/
@Gábris szomszéd:

Ez nem GYF, "csak" Annie Lennox - talán szebb perceket szerez neked.)

www.youtube.com/watch?v=Og-_n0R9_dI
.
.
Ladányi Mihály: Ráolvasás

Adj a kéménynek lila füstöt,
adj a reggelnek tíz kakast,
adj a tócsának fodrozó szelet,

adj a halálnak fehér gyolcsot,
adj az ekének csonttalan mezőt,
s adj a költőnek esővert életet,

adj az anyának jobb fiat,
vénebb hullát a temetőnek,
s a munkásoknak kemény öklöket,

adj az állatnak meleg ólat,
adj az Istennek arany inget,
és kedvesebb hazát mindenkinek.
.
.
nem az a baj, hogy a kóbor kutya sem akar benneteket gyarmatosítani?

brühüyyy
Ez hülye, vagy minket néz annak? (az utóbbi még a jobbiki eset!)
www.vg.hu/kozelet/politika/szijjarto-az-oroszok-semmit-nem-kernek-az-olcso-gazert-444386
"Arra a kérdésre, milyen áron kaphatja majd meg Magyarország a gázt, a miniszter azt mondta, a szakértők olyan árformulát fognak kidolgozni, amely ésszerű mind a két fél számára. Jelezte: a majdani ármegállapodásnál a világpiaci folyamatokat nem hagyhatja majd figyelmen kívül."
Szóval még nem tudja, mennyit fizetünk, de istók bizi, hogy ócsó lesz!
@Rodeo36:

"nem az a baj, hogy a kóbor kutya sem akar benneteket gyarmatosítani?"

Biztos, hogy ezt a kérdést jó helyen tetted fel?
Szép napot! Sűrű volt a tegnap. Érdekes, hogy minden prominens fideszes elszomorodása egy újságíró állásába kerül.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy batyu és Gábris kedveli-e még Bell-t. Elvégre volt a csángó bálon.
mandiner.hu/cikk/20150218_bendek_peter_erkolcsi_melyponton_a_rendszervaltas
Erős mondat!
"Orbán Viktor megszállta Magyarországot, és behívta hozzá Putyint."
Ez se gyengus!
nol.hu/velemeny/gyalazat-1516821
"A kocka el van vetve. Orbán végleg beállt Putyin mögé – vagy inkább alá. Az Egyesült Államok új nagykövete tegnap a NATO-nagyköveteknek adott ebédet, amelynek díszvendége az ukrán ügyvivő volt. A helyzet világos, mindenki választott. Orbán a gyalázatot."
A szómágia is egy módja a szegénység megszüntetésének? Hát ha egyszer másképpen nem megy?!
www.vg.hu/kozelet/politika/betiltja-a-miniszterium-a-szegenyseg-es-a-stadion-szavakat-is-444393
@kekex:

Most a lengyelekhez készül "megmagyarázni" a tetteit.
Szegény lengyelek!
@kekex:

akkor Felcsúton is fedett sportlétesitmény található :) Itt is van a faluban, igaz, már lerobbant,mert nem használják, a kocsma melletti kuglipálya.
@kekex:
Ezeknek betett a Putyin-látogatás, nem tudják feldolgozni.
@Imola Helyesi:
Hát igen, a gyászmunka időt igényel.
tenytar.blog.hu/2015/02/18/az_orosz_medve_fogsagaban_orban_palfordulasanak_kronikaja
Csak az a fránya internet ne lenne! Merthogy a soha nem hazudó mintha pár éve még egészen más húrokat pengetett volna! De persze ő soha nem hazudik. Á nem! Csak valahogy igazat nem sikerül mondania mostanában.
@kekex:
folyt:
de persze beszélhetünk másról is Putyin helyett:
www.hir24.hu/belfold/2015/02/18/pm-torvenytelen-volt-orban-vejenek-kikotovasarlasa/
"Orbán vejének kikötővásárlása a Fidesz Sukoró-ügye"
"Azóta kiderült a PM szerint, hogy a versenyeztetés elkerülése szándékos volt, a keszthelyi önkormányzat és Tiborczék egy ügyletsorozattal megpróbálták kijátszani a jogszabályokat, amivel már nemcsak a vagyontörvényt, hanem a hatályos Polgári Törvénykönyvet is megsértették. A PM a kikötővásárlás semmissé nyilvánítását és az érintettek azonnali felelősségre vonását követeli.

Emlékeztetnek: a Kúria néhány éve hasonló indokkal érvénytelenítette a sukorói kaszinó-beruházáshoz kötődő telekcserét is."
@kekex:
A nol. most korrekt volt, leírta, hogy mit koszorúzott Putyin, és hogy került a felirat az 56-os emlékműre, olvasd el.Egyébként nem az állam, hanem egy orosz mrd-os újíttatta fel.Azért Hende megnézhette volna, az biztos!!!!!
@Imola Helyesi:
Méghacsak...

"A ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítenek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni. (...) Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről." (1989. 06. 16.)

"Kelet felől nézve mi vagyunk az utolsó olyan ország, ahol az állam lemondott a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű közellátási rendszerek tulajdonáról. Tőlünk nyugatra ez nem lehetséges. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!" (2007.01.03.)

“Míg Európában a politikától független, piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem állami, politikai alapú logika működik." (2007.03.28.)

„... mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, meg a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon." (...) „Nem kellene megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Ezek igen is fontos üzenetek a jövő számára. Azt üzenjük innen egyfajta új nyugat nemzedékként a fiatalabbaknak, hogy igen továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában, és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának. Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik." (2007.03.30.)

"Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság." (...) „Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.” (2007.09.30)

Döntsétek már el... kicsit égő ez a "segget a szájból" mentalitásotok.

A "gerinctelen féreg" sértés lenne a férgek felé, sőt, ilyent nem is szabad érzékeny lelkű bolsevikjainkra mondani.
Persze attól még gondolhatjuk.
@kekex:

Köszi, erre. Reggel hallottam a Klubrádióban.
@kekex:
Nem gondolod, hogy a világ is megváltozott? Volt egy gazdasági válság, belebukott a szoci kormány. Közben Orbán felépített egy néppártot, amelybe már többféle ideológia került, nemcsak a liberális uralkodott.
A globális világ is megváltozott, amerikai háborúk dúlták a világot, erősödött a terrorizmus, kitört az ukrán válság.Most az EU mondja azt, amit 2007-ben Orbán mondott. Milyen érdekes, hogy változik a világ!
Azt kérdezem én nagy tisztelettel, mint hű alattvaló állampolgár, ha most kimegyek a Fiumei úti temetőbe és megkoszorúzom a vörös csillagos emlékművet - csak úgy szolidaritás gyanánt - akkor engem elvihetnek a rend éber őrei? Aztán ha kellően felpofozva kijövök, kérhetek politikai menekült státuszt az Orosz Követségen?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Most magyarázta meg Imola: A világ megváltozott. Kész!
Nem senget csinál a szájából hanem megelőzi a korát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kekexnek megválaszoltam erre, lásd: fentebb. Most az EU mondja ezeket, Orbán cáfol. Ja, változik a világ, a történelem, a gazdaság. Aki ma bezárkózna, és csak nyugat felé tekintene, az megszoríthatná a népe nyakán a kötelet.
89-ben még itt voltak az oroszok, ma meg csak látogatnak bennünket, nagy különbség, és ennek megfelelő a kommunikáció.
Érdekes, a "gyurcsányság" szó miatt csak az írót ostorozzák, Gyurcsányt nem, afölött elsiklanak.
Mindenki változik, mint tegnap is leírtam. Ideológiailag is, tudásban is, mindenben.
@jancsopanza:
Nem kérdés! Onnantól Svájcba is kérhetsz menedéket, hisz téged EZEK, ITT üldöznek... Moszkvába nem szoktak tolongani a bevándorlók, ha csak nem kémek... :)

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Geci dolog, tudom én... :D
@Imola Helyesi:
Értelmes válasz persze nincs, gyurcsánnyahibás van... értelek... ostoba lélek... veled is csak a környezetszennyezés nagyobb...
@jöttem:
Bizony, mindenki változik, még te is, még én is. Képzeld magad 20 éves kislánynak, ugye milyen jó lenne?
@jöttem:
Szopotnyik elvtársak pocakmérete változott, a világ meg halad előre, balfaszék meg hátra.
Ez valóban változás! :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Miért nem mentél tegnap tüntetni Putyin ellen. Odaállhattál volna a femen-lotyó mellé, te biztosan nem szennyezted volna a környezetet.
Egyébként, hogyan került oda az a sok újságíró éppen V É L E T L E N Ü L?
Ki szervezte vajon ezt a balhét?
@Imola Helyesi:

"Bizony, mindenki változik, még te is, még én is. Képzeld magad 20 éves kislánynak, ugye milyen jó lenne? "

Durva cuccot tolsz Imola. Bár, ha alapból ilyen vagy az még rosszabb.
@jöttem:
Mi a "durva cucc"? Hogy változik a világ és az ember? Bizony ezért jutottunk az ősközösségből a mai modern társadalomba.
Mindenesetre a nagykövet asszonynak kiváló dramaturgiai érzéke van az időzítésben. Ld: nagykövetek meghívása.
@Imola Helyesi: Ja.vitya 25 év alatt egy párszor megváltozott.
Hogy-hogy nem éppen úgy váltott mundért,ahogy szükségszerű volt számára.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
A mai ellenzékiek is, tegnap leírtam.Több eszmebarikádot megharcoltak már.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Remélem önerőből eljutnak a szakadék szélére. Aztán már csak pár lépés kell a valódi változáshoz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A zakkó vót, mostan meg mostan vanik. :)

Asszem Hofi mondta (nem biztos, hogy pont róla, de nagyon igaz): Hozzá képest a meztelen csiga egy gerincoszlop.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Te nem játszol szerepeket attól függően , hol vagy? Más vagy, ha apa vagy, anya vagy, más vagy, ha egy beosztott, más, ha a kocsmában vagy, más ha pl. szerepelsz valahol.Amit értéknek vallasz, azt pedig a közösségeid, a családod, a globális világ által közvetített/média által is/ ideológiák is befolyásolják .
A miniszterelnök pedig mindennek meg kell feleljen.
Nyilván, ma már nem állhat ki a pódiumra, és mondhatja azt, hogy oroszok kifelé!
@Imola Helyesi: szöveg.
viki egy elvtelen senki,aki érdekei szerint "változik"
A kaméleon sírva könyörögne a receptért!

Ezen az sem változat,ahogy fecóék viselkednek.
@Imola Helyesi:

Kímélj meg az eszmefuttatásaidtól! A te problémád hogy benn ragadtál a barlangban.
@jöttem: Én is tudok marhaságokat írni. Afrancba!
@Imola Helyesi:
Képzeld el, hogy vannak dolgok, amikben nem változunk!
Anno, '88-'89-ben is azt mondtam, hogy nem eszik olyan forrón a kását, mint ahogyan azt a lánglelkű "forradalmárok" (orbán, dajcs ...) kiabálják. Azóta sem hiszek nekik, sosem szavaztam rájuk (inkább össze-vissza, mindenkire, csak rájuk nem) és nem is fogok.

Ha 20 éves kislány (aki mán nem is ollan kislyány) lehetnék, biztos qrva lennék.
Vagy csak elvajnatímeásodnék.
:D
@jöttem:
Jó is lenne, ha bent ragadt volna!
De ez kiszabadút. :(
@jöttem:
Te meg most slisszoltál be nyílegyenesen, hiába keresed a kijáratot, nem találod.
@Imola Helyesi: "Mindenki változik, mint tegnap is leírtam. Ideológiailag is, tudásban is, mindenben." neked mikor hiteles egy ideológiaváltás?
OFF:
Szómágia deluxe, nem ajánlott szavak az EMMI-ben:
index.hu/belfold/2015/02/18/nemkivanatos_kifejezes_az_emmi-ben_a_stadion_es_a_szegenyseg/

Szinte meglep, hogy a "terhességre" a "várandósság" lett a befutó, és nem az "áldott állapot"... Vagy az vajon a következő szint, esetleg bónuszpont?
@parti_giano:
Onnantól, hogy Orbán Viktor csinálja. Ejjj, essetunni...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ez már tényleg a hülyeség teteje, ha ilyen levelet írnak. Inkább a finnugorság eltörlésével foglalkoznának.
@parti_giano:
Ha az eszmeáramlat megfelel általános értékeknek, tehát pl. liberalizmus a szabadság területén, de illiberalizmus pl a közösség jogainak korlátozása az egyéni jogok túlburjánzásával szemben. STB
@Marcellusca:

Az igazán szánalmas amúgy a "stadion-fedett sportlétesítmény" kombó. Ez már tényleg a "szája felé szűkülő, népművészeti mázas cserépedény" kategória.

Az meg degecikínos, hogy igazából saját magukat tartják már ezen keresztül cikinek.
@parti_giano:
Vagy: pl liberális nők küzdenek az un. szexizmus, szexista kifejezések, magatartás ellen. Ugyanakkor femen-nők meztelenül mutogatják magukat, bár nem szex-bálványok, az biztos. A tegnapinak pl nagy csont állt ki a hasából.
Tehát a szexben pl a konzervatívizmus megfelelőbb, legalábbis nekem- mint a liberalizmus.STB.
Minden értéket meg lehet magyarázni eszmeiséggel is.
@Marcellusca:
Összevissza szavaztál, akkor neked Orbánnal ellentétben szilárd az eszmerendszered.
ha már annyira berúgtak, hogy "eltűnt" a szegénység akkor okulásra jöjjön W :)

Tóta W.: Oroszország, menj haza, részeg vagy

hvg.hu/w/20150218_Oroszorszag_menj_haza_reszeg_vagy#rss
@parti_giano:

mé' zavarod össze: "neked mikor hiteles egy ideológiaváltás? "
@Imola Helyesi:
...meg egyéni preferenciákkal.
Van, akit a női mell közterületi mutogatása zavar, van, akit a lopás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): :D

"Az meg degecikínos, hogy igazából saját magukat tartják már ezen keresztül cikinek. "

csak a statisztikájukat "féltik"...
@Marcellusca:

"De ez kiszabadút. :( "

ezért sajnálatból etetni kell?
@jöttem: :)))

"Én is tudok marhaságokat írni. Afrancba!"

de jól esett, hogy szólózok :)))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :)))

a nagyanyót végleg elhagytad?
:DDDDD
@Imola Helyesi: "Nyilván, ma már nem állhat ki a pódiumra, és mondhatja azt, hogy oroszok kifelé!" Világos. Fegyverletétel. Sőt, oroszok ide! Több variáció nincs! Vagy csak te nem tudsz róla?
@Imola Helyesi: :)

"A nol. most korrekt volt, leírta, hogy mit koszorúzott Putyin"

ez már tegnap több helyen megjelent...
de nem árt újra megismételni, mert híven tükrözi, hogy még a szöveg finomítását sem sikerült a híresen jó baráti diplomáciai kapcsolatukkal elérni a felújítás pár (éve?) hónapja alatt...
@Imola Helyesi: mik nálad az általános értékek? szerintem az minden olyan politikai eszmerendszerben benne van, amely ma elfogadott, tehát a szélsőségeket levonva.
@kekex: :))))

az előző neked ment! e'b@ctam a címzést! :DDDDD
@dr. jenőke (jenőke):

Kálnay Adél: Kérdés

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra fácánra,
koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki,
kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba,
békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?

Nekem folyton beugrik ez a vers,és az a kérdés,hogy meddig tart még orbán ámokfutása és vége lesz-e valaha.Miért nem tudja ez az ország egyszerre azt mondani-kivétel egy milla orbán csicska-,hogy elég volt geci orbán menj a búsba.
Garázdálkodik egy elme roggyant és nézzük .
@Marcellusca:

"Az "duplaplusz" :D"
neked meg sok-sok mínusz jár, hiszen még a karneválra sem jöttél "haza" :DDDDDDDD
@Imola Helyesi:

"sűrünba@atlanzsírpicsa:))
"húzzámáelmá!!!
@guma: :D

Kijött e medve a barlangjából és még nem talál ennivalót. :P :)))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Persze, minden szakmának megvan a maga nyelvezete.Jogi nyelv, közigazgatási nyelv, stb
@guma: Dehonnem!

Csak:
1) kevés a csaj;
2) sok a ruha/dísz rajtuk.

:D
Ajvékoltok feszt.
Igaz, gáz van, volt és lesz is.
Na, de ha nem lenne?

Azért arra kíváncsi vagyok, ki terjesztette el azt, hogy az 1956-ban elesett szovjet katonák provokatív feliratú síremlékét koszorúzza meg Putyin, és nem a II. világháborúban elesettekét.
Mert ez is geciség, hogy egy új keletű politikai szakkifejezéssel éljek.
@Imola Helyesi:
Igen, szilárd. Fideszre SOHA!!!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nemcsak a mellét mutogatta, nem volt rajta semmi.
@gazoló:
Ki vagy nyomva, bunkó, tahó, paraszt! És még nőies voltam.
@Imola Helyesi: de azért félóránként... meg a pénz irányába fordulva...
na mindegy is. az EU változását, ha lennél kedves kifejteni! mert csúti Rámszeszét úgysem tudnánk követni, mert forog mint a szélkakas tornádóban
@avanivi: :))))

nem csodálom, hogy beugrik...

"békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?"
@Imola Helyesi:
Dehogynem:)! Volt rajta szoknya, azt húzta a nyakába, és még az alatt is volt... egy felirat:). Az már nem semmi :)!
"a paksi szerződés részletei minden magyar számára átláthatóak" - fónagy

aki meg nem látja át, az megélhetési norvég vagy gazdasági menekült piréz...
@jaegtoer:

"Mert ez is geciség, hogy egy új keletű politikai szakkifejezéssel éljek. "

a tehenet a tőgyénél, kapta el uram! :)
@gazoló:

Adjuk meg a tiszteletet a nőknek. Akkor is ha úgy véled kiiratkozott közülük. Közeleg március 8.
És 100 évesnek mondta magát. Még tanulhatsz is tőle:)
@nincs_itt:
Tapló, minden neveden ki vagy kapcsolva.
@Marcellusca:

A nőkkel mindig csak a baj van.
Ha van rajtuk ruha az a baj, ha nincs rajtuk ruha, akkor az.
Ha szépen fel vannak öltözve és erényesek, akkor képmutató erkölcs csőszök, ha lenge, laza, csábító ruhába bújnak, akkor könnyen kapható kurvák. Hát ne már! Ők a mamák, az arák, az anyák, és a banyák. Legyen elég ennyi:)
@Imola Helyesi: semmi gond! elszórakoztatod magad. 1 nevem van, nem vagyok cöfös neres, hogy álcázni kelljen magam a rendes emberek előtt. de ha neked ez a stílus, akkor hézagmentesen illeszkedsz a csúti Rámszesz farpofái közé.
@jaegtoer:

Ne érzelgősködjünk:)önmagáért,hogy nő nem jár tisztelet!

Az összes többi itt írogató nőnek,tisztelettel:)

www.youtube.com/watch?v=ACTNOULNRMY
@nincs_itt:

'Sorstárs,most már beszélhetünk a 'hüvelyg...,ja nem, a tegnapi csaj kvalitásairól:)
@guma:

van az a szint, amit időnként sikerül megkúsznom. ilyen ez a popszakma.))
@gazoló: nem is értem, miért nem csak batyu, meg imol tolja itten a zésztot!?
de sebaj! a tegna pi csa jnak voltak kvalitásai? nem láttam
@avanivi:

hagyjuk? nem hagyjuk!!
nem félünk!
@nincs_itt: Nem nagyon. Ölég sovánka volt. :)
@Orica Középföldi:
hát túlképpen a zorbánovics viktorovics mihalovics faszbúkján kellett volna de onnan meg ki van "bannolva" de kurvaszép a magyar a nyelv(?) mindenki...

de jobb ha tuggyátok,

akkor szokot háborzani egy "ország" amikor már minden szar el van kófircelve és a nyomait akarják eltüntetni...
kiöntött a tiszaszipi

brühüyyy

harcba megy a magyar és jól pofánbasszák (mindegy ki de jó alaposan péklapáttal)
Még ilyet, nincsittnek meg gazolónak a pártközpontjukból írják meg a női szépségideált IS. Jó, ha nagyon sovány, hiperaktív, mint a szél meg a másik sovánka, de ha nem sovány, legalább legyen punk.A sűrünbegazolásukról meg gondoskodnak a párt
farpofái. Akkor inkább legyek egy civil 100éves ilyen felhozatalnál.
@Rodeo36: nono! az 5000 fős haccsereg 2/3(na már az is!) pizsamás, a többi meg valahol külföldön védi a hazát vadul... ott háború klasszikus értelmében nem lesz, legfeljebb bevonul valamelyik és le sem xarja a véleményét a zországnak.
gyarmatosítani meg csak azt éri meg, ahonnan vihetnek valamit. bizony tényleg a lőtéri döglött blöki érdeklődését se éri el Mo. jelenleg.
Azért tudnék egy pár példát hozni a szocis, most dekás meg liberálisoktól arról, hogyan alkalmazták sűrűn a farpofáikat házasságon kívül.Akiknek itt is állandóan kilóg.
@Imola Helyesi: cicám, olyan pártközpontom van, baz+!!! ha megmutatom elvisznek!!
ez az örökös projektálás, mindig lebuksz, te buksza!
@Marcellusca: akkor megyek és eszem egy lovas szendvicset! ha ló nincs, jó a szalámis!!
Besenyő István
most megkerestem a videjót, télleg sovánka vót az én ízlésemnek!
@kekex:

"_"A kocka el van vetve. Orbán végleg beállt Putyin mögé – vagy inkább alá. Az Egyesült Államok új nagykövete tegnap a NATO-nagyköveteknek adott ebédet, amelynek díszvendége az ukrán ügyvivő volt. A helyzet világos, mindenki választott. Orbán a gyalázatot." _"
A NOL cikkhez...

Viktor nincs könnyű helyzetben, felismerte, hogy identitászavar vihar epicentrumába kereült.
Régen - az átkosban- a maiak felmenői, az elvtársak könnyű helyzetben voltak, 1 segget kellett nyalni.
Később, Hofi állapította meg, már az 'elnyert szabadság mámorában', hogy a magyarnak mindig kell egy segg, amit nyalni tudjon, mindegy is kié, csak segg legyen.

A Főnök most ráébredt, hogy a seggek végtelen sokaságát kellene nyalnia ahhoz, hogy sokáig és sokat tudjon lopni. No, innen ered az identitás komplexusa.
Hermésznek még sem építtethet templomot, ezért szaporodnak a stadionok.
@guma: @jöttem:én már félek.Itt garázdálkodik egy futóbolond és senkinek nincs ellene egy hangyaf.sznyi
ötlene, amivel lehetne lemosni a térképről.
2014-es győzelme után elmondta a terveit Simicskának,és ez a Lajosnak nem tetszett.
El nem tudom képzelni mi lehetett az,ami a Lajosnak sem tetszett???Mindent pofátlanul folytat ,beköltözik a várba,ö lesz a k.elnök, és sza.ik mindenre. Ja ,igen. A stadionépítés zavartalanul folytatódik.
@nincs_itt:
azért én még el tudom képzelni a hende Orbánovics Mihajlovics Vityorovics párost amint állnak a dombtetőn és szemlét tartanak a nagy magyar huszárseretg felett sok árvalány haja lehullik miatta a röhögéstől a hende megint fordítva teszi a szeme elé a távcsövet és minden egyre távolabb kerűl a szebnb jövő meg a holna pina PPPP (hogy tagát is idézzek)

szép kis harcikelkótyizmus ez most és mivel lőnek? sok babot esznek??? vagy sok kőbányai világost isznak???

brühüyyy

pizsama és mamusz éljen a párt (mindegy melyik)
@avanivi: basszus : le lehetne mosni !!!
@Imola Helyesi:

"_Azért tudnék egy pár példát hozni a szocis, most dekás meg liberálisoktól arról, hogyan alkalmazták sűrűn a farpofáikat házasságon kívül.Akiknek itt is állandóan kilóg._"

Ha valaki, vagy valakinek kilóg, az te vagy. Sőt. Itt csak batyura számíthatsz, esetleg Gábrielre, Géza régen járt erre. Sete-suta-buta boldog békeidők:)
@Rodeo36: oszt felvennék a stoplis gummicsimmát, meg a katasztrófa védelem zsinóros lajbit is! tömjén megálgya a hadbavonu lókat!
lőni meg minek??? szittya hadikiáltástól, hogyaszongya: "STADIJÓÓÓÓN" meg "Hüje bíró!!" megfut az ellen!
@nincs_itt:

Ugyan már! ne pocskondiázd a magyar haderőt. Hamarosan megvesszük a hanyatló nyugat elavult fegyvereit, amellyel garantált a győzelem. Igaz nem a magyaroké, de a részvétel a fontos, nem a kivagyi győzelmi mámor. Különben meg a harci helikopterek -még az elavultabbak is- sikerrel vethetők be a polgári lakosság ellen. Az a sok izgága meg is érdemli. Félszívvel, félésszel, félpénzzel nem nyert még senki semmit, hacsaknem a kárikittyom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bolivau!

Ideje már, hogy jó idő legyen, és mehess evezni, mert az elvonási tünetek erősen kiütköznek hsz-edből, de legalábbis ihatnál rendesen. Mit ártottunk mi neked? Nem szívelhetjük azokat a hangos gyilkoló masinákat, mit ne ugassak, alaposan be vagyunk szarva tőlük.

Va-va.
@avanivi:

Ne félj!
A Rákosi időket is túlélték valahogy az emberek. A minicézár egyszer beledől saját kardjába mert a terve kivitelezhetetlen. Vagy beledönti valamelyik Brutus, sorakoznak a partvonal mellett szép számmal.
Hallgass sok Hofit! Az segít. )
@jaegtoer: minden kvalitását elismerem a magyar haderőnek! csak találná meg valaki!
a lepukkant eurocopterek meg akkora biznic lesz egy saját lábán álló NER-társnak, hogy a fal aggya a másikat!
majd ha megint a turullal repülnek a Gripenek! ha meg nem fáznak addig!
@nincs_itt:
a Kata Sztró Fa Véd Eelem az a katasztrófát védi?

és zsinóros lajbiban? meg stoplis gummicsimmábany? ami zöld? és egyéb ruházat? buggyus gatya meg pörgakalap és a Gan Zmá Wag darujának a tolla rajtája

brühüyyy

nagyon magyarosch. kurfic
@Rodeo36: há a zegész ország védi a kata sztrófát nem??
nem zűd az a csimma, hanem rámás, hogy jobban csússzon!

meg persze usá nkában!
@Knósszosz:
"Most Fabius csülkös változatától eltekintek, ez így is kapitális, hahaha! "

Hé, csülkös sztrapacska? És erről a recipéről én lemaradtam?! Kéretik gyorsan pótolni :)
Csülök nélkül is szeretjük, no de miért ne variáljunk, ha lehet...
@Knósszosz:
"A rohattinternet, ilyenekre is emléxik..."

Meg mi is, akik ott voltunk.
@nincs_itt:
amint látom a rémhírcsatornán nagy sebességgel vonulnak a zukránok valamilyen irányba (filmen nehéz iránytűt használni) és tele vannak ukrán katonákkal...a teherautók és a tankok teteje...most még a zellenreforradalmárokat nem mutíttyák mert a négereket és latinokat kiszelektálják belőlük, hogy csak fehérbőrű redneck maraggyon déltexasi tájszólással az az Ó de ukrán legújabb változata és kizárólag Black Water van náluk mert a más nem fér a kulacsba a harci eszközeik meg madeinusa belevésve sorszámmal és hitelesítéssel

mint az iraqi ellenállók a Zízisz meg a Zó e Zírisz és a fakutyák

brühüyyy
Akik eddig nem tudták azt, vagy kételkedtek abban, hogy Kedves Vezetőnk (a Felcsúti Fáklya) milyen jelentős személy akkor tegnap meggyőződhettek kiválóságáról.
Mindannyiunk szeretett Viktora még Putyintól a hatalmas Oroszország első számú vezetőjétől is nagyobb.
Igaz, hogy csak egy-két centivel, de akkor is...
@Rodeo36: ez eccerűen elképzelhetetlen! ottan csakis madeinukraina feliratú ak és amd illetve akg izékkel lófrálnak! csornij vodka van abban a kulacsban, lassan ki is lötyög belőle!
@nincs_itt:
a tótaw-on olvasom és ideplagizálom a vityorovics legújabb elnevezését:

kibújtak a "rézkereskedő" génjei a zünnepi beszéggye alatt

kibaszott jó

brühüyyy
@nincs_itt:
jaaaaaaa ugyanúgy mint a ziraqi massdestructionweaponry aluminium csövek üresen de ráfogták hogy nukleáris

brühüyyy

csórna (jaaaaaa) de bamba vodka és ha megissza be is rúg és elszólja magát: FUCKTHEEU
@Rodeo36: ejnye no! rejtett erőforrás lenne a zellentengerkicsi?
meg az nem is úgy vót! asztat a kábeltot ő csak tanáta!
@Rodeo36: de legalább ott a bolsoj voda túlpartyán megőrizték a számlákat róla!
ejnye no, há nem szokták meg a helyi vizet, marad a ki mit viszki onnan!
@Marcellusca:
"Ha 20 éves kislány (aki mán nem is ollan kislyány) lehetnék, biztos qrva lennék.
Vagy csak elvajnatímeásodnék"

Öööö... az nem ugyanaz? Vagy csak én vagyok ilyen maradi? Ha igen, azt tudd be élemedett koromnak.
A hasonlatért viszont elnézést kérek a qrváktól.
@nincs_itt:
annak a bolschój vodának a neve arrafelé (Big Pond = Nagypocsoly) ja a számlák nemsoká' lesz könyvelésch isch
mert amint fogy a zafgán napijárat harci Herkules ekkel annyira hiány van mexicó alsón Kokain ból meg Heroin ból amit néha összekevernek a Heroinával de ahhoz mind a kettőt viszki vel kell bevenni

nagy a kereskedelem arrafelé és hatalmas mákmezők nőttek afganisztánban mióta amerika bevitte a békét

brühüyyy
@parti_giano:

Ezt nevezem! Kurva komoly meló van benne. A lopásban is, na de a feltárás, oknyomozás? Az tananyag.
@Rodeo36: ájvéééé! nagy lehet a córesz!!
@jaegtoer: és lesz következmény is?
@Rodeo36:
"szemlét tartanak a nagy magyar huszárseretg felett "

A kerékpáros zászlóaljakat ki ne hagyd :)
Komoly harci erőt képviseltek a nagy háborúkban, hát most ideje feléleszteni ezt a hagyományt is. Csodálom, hogy eddig nem tették meg...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
még nem tudtak elég biciklit lopni, majd talán jövőre?

meg a biciklik nem elég nukleárisak

és nem lehet zsebben hordható változatot belőlük amit utána bankszámlára ragasztanak?

brühüyyyy
"Németh Szilárd az Indexnek azt mondta, az idei költségvetésben 200 millió forinttal kevesebb támogatást ítéltek a birkózóknak, mint tavaly. „Érdekes, hogy csak az MBSZ-től vettek el pénzt. Nem állunk jól a támogatási sorrendben sem, csak kilencedikek vagyunk a pénz nagyságát illetően. Ezt a döntést még Hegedűs Csaba elnöklete alatt hozták meg. Én azon fogok dolgozni, hogy visszakapjuk az elvont támogatást, nagyságrendileg pedig a magyar birkózók dobogósok lehessenek már jövőre.”"
sportgeza.hu/kuzdosport/2015/02/18/a_rezsibiztos_birkozas_hegedus_nemeth_szilard/

"Érdekes"... Ez az új szinoníma a hányingerre? Vagy az EMMI már ezt is kitiltotta a használatból? "Érdekes", hogy RezsiSzilárd kiesik mindenhonnan, aztán "érdekes" módon egyedül attól a birkózószövetségtől vesznek el 200 milliót, amelyiknek az elnöki posztját kinézte magának, és "érdekes" módon sikerül is nyernie, és rögtön megígéri, hogy megpróbálja visszaszerezni a kieső összeget... Jajj, annyira izgatott vagyok, hogy vajon sikerül-e neki!!!

"Ő egyébként a szakmai munkába nem kíván beleavatkozni."... No comment.
@Rodeo36:
"meg a biciklik nem elég nukleárisak"

Ó dehogynem, hát gondold el, milyen sok atomot lehet a csővázban elrejteni?
Most igyekeznek olyanokat lopni nagy számban, amiknek vastag a váza.
Még jó, hogy nekem nem olyan van, talán nem lopják el.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hát, én nem tudhatom, nem vagyok senem lyány és senem 20 éves. :)

Egyébként meg: ja.
X vagy csak egy kuncsaft ...

Múltnap volt valamelyik rádióban téma: prosti vs. pornó színésznő.
Ott vetődött fel, hogy mi van a kitartott egyetemistákkal? Akik apanázst kapnak egy-egy pasitól a társaságukért, szexért, és így finanszírozzák tanulmányaikat, majd suli végeztével felhagynak ezzel az életformával.
@Marcellusca:
" apanázst kapnak egy-egy pasitól a társaságukért, szexért, és így finanszírozzák tanulmányaikat"

Érdekes a felvetés, bár nem újdonság ez a fajta "munka".
Van, aki újságot árul, adatot rögzít, gyorsétteremben szolgál ki, és van, aki "szórakoztat". Ízlés dolga, csak akkor nevezzük nevén a gyermeket.
plágium tótaw-ról

Rodeo36 • 8 perce
ki tudná megmondani nekem mi volt az érdeme a Nagyimrének? meghalt? de miért? ő is a Politikai Bizottság rendes tagja volt Rákosi mellett és sohasem mondta, hogy nem kommunista...a nyugat lófaszt küldött neki az meg a nyakára tekeredett?

brühüyyy
@Imola Helyesi: az még hagyján, hogy becstelen és szembeköpi az 56-ban kivégzetteket+ saját magát. nagyobb baj az hogy ez a "politika" még soha enkinek nem jött be. Most sem fog.
@nincs_itt:

Ez egy következmények nélküli ország. Tudhatnád. De nem lesz mindig így.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Kicsinyes, bosszúszomjas néppé vált akiket magyar gyűjtőnévvel illetnek. Igen, gyűjtőnévvé vált a 'magyar nemzet'.
Egyszerre mitizálja Kádárt és heroizálja Nagyot, egyszerre akar szabadságot és állami gondoskodást.
Csak dolgozni, csak tenni ne kelljen érte. Nem értik, hogy az állam ők maguk, azt tükrözi vissza, amilyenek. Orbánnal pedig újra, újabb évtizedeket léptünk vissza az múltba.
www.atv.hu/belfold/20150218-balog-zoltaneknal-nem-javasoljak-a-stadion-szo-hasznalatat

Balog Zoltánéknál nem javasolják a stadion szó használatát,és a szegénységet sem.

Minden megoldva.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): 2006 óta neki is változhatott a véleménye, de ebben a hvg-s cikkében erre nem látok nyomokat. mire gondolsz?
@jaegtoer: nem értelek, most miért nem dolgozik a magyar nép? a nagyobb szabadságért és az állami gondoskodásért? utóbbit tálcán kínálják mostanság, az előző kárára. nálam súlyos képzavart okoztál, magyarázatot!
@avanivi:
.
No, nekem meg az jutott eszembe a híreket, véleményeket olvasva, hogy nincs egy igazán karakteres elemzés sem, persze itt is akad néhány kivétel, mint pupu blogja, vagy twa.
A többség leragad abban hogy Orbán kínos helyzetbe hozta magát. De miért? Akkor lenne neki kínos, ha nem ezt akarta volna.
Egyértelműen bemutatta, hogy ő unortodox illiberális, bármit is jelentsen ez a katyvasz.
Egyre erősebb az a meggyőződésem, hogy nem is értjük ezt az embert. Ha pedig nem értjük, normális kritikát sem lehet megfogalmazni, de legalábbis olyat, amelyet megértene.
Amit most kínosnak feltételeznek mások, az nem más, mint előre tervezett úticéljának egy állomása.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
ugyanonnan: a kimibentudós versenyben pléh trombitát nyert vele meg jezsuita rektor lett...magyarország jelentősége a világban nulla vagy negatív a többi az én ötletem

index.hu/velemeny/2014/10/25/mi_lesz_most_magyarorszaggal/

brühüyyy
ennyi:

Külpolitikai újságíróknak tartott háttérbeszélgetést a Putyin-látogatás másnapján Orbán Viktor miniszterelnök. Elmondta: az orosz elnök a Malév-tartozást kérte tőle, viszont megígérte, hogy Magyarország stadiont építhet a 2018-as oroszországi foci-vb-re. Beszélt arról is, hogy tegnap Putyinnak mint "törzsfőnöknek" kellett rábólintania a gázmegállapodásra. Orbán szerint az európai vitás kérdéseket sikerült elsimítani, csütörtöki varsói útja viszont nehéznek ígérkezik. Arról is beszélt, hogy áprilisban várható döntés egy nagy autóipari beruházásról, ahol Magyarország az esélyes célpontok között van – de nem a BMW-ről van szó. Orbán saját bevallása szerint maga vetette fel a Fidesznek, hogy katonákat küldhetnénk Kurdisztánba az Iszlám Állam ellen, de a frakcióban nem talált támogatásra a javaslat.

hvg.hu/gazdasag/20150218_Orbanhatter
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez a Matt Hatter rossz átírása?

Matthutter (rajzfilmfigura érkezik a Sysrius-ról és minden problémát megold ripsz ropsz és 12 éves (nek tűnik))

brühüyyy

a vityorovics az hány évesnek tűnik? 2 1/2? pelenkában?
Látom, a muppet-show két öregje is megérkezett, csak a humorukat hagyták az usában...
@Sir Bates dö Hól: ha azt a két muppet öreget humorosnak találtad, akkor a sas józsi maga a mennyország neked gábrielestül.
oops:

Az NGM nem hajlandó a kifli árának alakulásával foglalkozni, ám a visszautasításba a Rogán Antal vezette Fidesz-frakció nem akar belenyugodni. Újabb feladatot adnának az NGM-nek – amely MÁV és a Volánok ellehetetlenítéshez vezethet.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rogan_visszaszolt_varganak.593726.html
Javítás: tegnapi kommentjeimben:
10:52:19, 11:07:02, 11:33:08, 15:03:21

ILLIBERÁLIS HELYETT LIBERÁLIS. Elírtam, de csak piano light vette észre, a többi csak anyázott szokása szerint.
@Sir Bates dö Hól:
It's the Muppet Show with our Very Special Guest Star, ...

It's time to play the music
It's time to light the lights
It's time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight.

It's time to put on makeup
It's time to dress up right
It's time to raise the curtain on the Muppet Show tonight.

Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch the show

And now let's get things started
Why don't you get things started
It's time to get things started
On the most sensational inspirational celebrational Muppetational
This is what we call the Muppet Show!

(Gonzo blows his trumpet)

brühüyyy
-no comment-

Az orosz külügyminiszter szerint a tűzszüneti vonalon kívülre esik a most elfoglalt ukrán város

Szergej Lavrov csúcsra pörgette az orosz vezetés cinizmusát.

444.hu/2015/02/18/az-orosz-kulugyminiszter-szerint-a-tuzszuneti-vonalon-kivulre-esik-a-most-elfoglalt-ukran-varos/
@iii: "Putyin a világ leggazdagabb emberévé lopta magát össze, na ez az, ami az USA-ban elképzelhetetlen."

Valami sportoló mondta, mikor kijutottak Ámerikába az előző rendszerben: "oroszok ezek is, csak mosógéppel ..." :)
@Ronald:
A háborúzó felek idővel békét kötnek, ld: Európa országai.Az 56-os kivégzésekért meg a seggnyaló kormány volt felelős inkább, az mszp-sek dekások és dékások Kádár-papija.Az osztrákok meg évszázadokig gyarmati sorban tartottak bennünket, és belevittek az 1.vh-ba, mégsem haragszunk rájuk. A törökökre sem.
Az életben sem tartunk örök haragot azzal, akivel összeveszünk vagy bűnt követett el ellenünk.
Ettől függetlenül a feliratot ki kell javítani, Hendének kötelessége.
@Imola Helyesi: "Az osztrákok meg évszázadokig gyarmati sorban tartottak bennünket, és belevittek az 1.vh-ba, mégsem haragszunk rájuk." iszonyú tévedésben vagy. olvasgass frissebb tanulmányokat a kora újkorból. a habsburgok sokkal több pénzt fordítottak a végvárvonal megtartására/korszerűsítésére, mint amennyi adóbevételük volt a magyar királyságból.
@Rodeo36: "ki tudná megmondani nekem mi volt az érdeme a Nagyimrének? meghalt? de miért?"

Ha van ellenszenves alak az '56-osok között -tudom, halottakról jót vagy semmit!-, az nem Wittner Mariska, hanem Pongrátz Gergely. Első perctől azért harcolt, hogy a szovjetek kimenjenek, és ezért kamaszok kezébe adott fegyvereket! Azért ő még tudott disszidálni, nem úgy mint a szétlőtt gyerekek ...
Franco diktatúrájában nyugodtan eltöltött pár évet, de Nagy Imréék temetése derogált neki, mert "az az öt kommunista" ...

Szerintem most Putyinék nagyon beletaláltak ezzel az elképesztő emlékmű-sztorival a magyar jobboldal elevenébe. Ha úgy vesszük, a szovjetek megmentettek minket a nyilasok visszatérésétől. Az meg külön plusz a szememben, hogy a Fidesz-tákolmányra köpnek. :)
(Egyébként tényleg tök durva, hogy van még "ellenforradalom-felirat" Magyarországon.)
15:32
"Orbán olyasmit tett, amit minden normális politikus nagyon meggondolna"

A román, cseh, szlovák és lengyel sajtó is foglalkozott az orosz elnök keddi budapesti látogatásával.

hvg.hu/velemeny/20150218_Orban_olyasmit_tett_amit_minden_normalis

15:31
Orosz lapok: Putyin szövetségest talált Európában

Rendkívül sikeresen zajlottak az orosz-magyar magas szintű tárgyalások, Oroszország és Magyarország megegyezett a gázról a szankciók ellenére, Putyin szövetségest talált Európában - emelték ki szerdán az orosz államfő budapesti látogatását értékelő orosz televíziós-, és lapkommentárok.

hvg.hu/velemeny/20150218_Orosz_lapok_Putyin_szovetsegest_talalt_Eu
@Rodeo36: "India, Afrika, Délamerika, Indokína mind mind sokkalta kisebb kis gyarmatocskácskák mint a Krim (ugye az sosem volt ukrán?)"

Miért legyen Oroszországnak Fekete-tengeri kikötője? Miért ne legyen Oroszországnak Fekete-tengeri kikötője?
@dr. jenőke (jenőke): Azért kellene leállítani ,mert ő egyedül eltervez valami baromságot és viszi magával az egész országot. Szomorú,hogy eddig amit tervezett végre is hajtotta a se..nyaloncai segítségével. Ha jól csinálná tőlem élete végéig lehetne melnök,de katasztrófa,szégyen ez az ember és az egész fidesz banda.
Gondolom Putyinka most hozott némi pénzt , mehet tovább tivornya.

Nem is merek találgatni mit tervez.
Nincs már olyan ágazat az országban amit ne barmolt volna széjjel.
@parti_giano: a mai termésükhöz képest igen, azok voltak...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Tóta W. egy tipikus ballib megmondóember, ahogy az egész hvg-brancs (TGM-et kivéve).

Most nyivákol az összes liberális az orosz emlékmű miatt, de akkor nem tudtak lobbizni ellene, mikor ők voltak hatalmon?
Különben meg nem véletlenül fikázza '56-ot: nem tud azonosulni sem a Gémesi-féle reformkommunistákkal, sem az úri Magyarországot visszakövetelő Mindszentyvel. Az bezzeg tetszett volna neki, ha rögtön Szadeszt alapítanak a forradalmárok, és eltartott kisujjal kávét szürcsölnek a Pilvax teraszán, vagy ilyesmi ...

Erről a cikkéről van szó: A tehetetlen halott?
index.hu/velemeny/jegyzet/1956_50/
@parti_giano:
látom már te partiban nem értesz semmit hogy még giano is vagy az meg külön muppetshow

egyáltalán van valami ami a saját seggségeden kívűl világos neked?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ukrajnában fellázadtak az ukrán rendszer ellen ukránok(???) azaz mindez ukrán belügy mi köze van az oroszoknak ehhez? azon kívűl, hogy Ukrajna több milliárd akármivel tartiozik nekik és még csak szó sincs a törlesztésről

tűzszüneti vonal amit Poroshenka kijelölt saját magának ő most az elnök ukrajnában ott van tűzvonal ahol az elnök mongya?

vagy nem ????

brühüyyy

mások meg Colin Bell aki tud frappáns baromságokat mondani csak úgy szikrádzik...mijafaszköze is van az usa magyarországi nagykövetének az ukrán helyzethez arra ott van a state departement vagy nem???
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
mert mindíg is volt neki...meg, "csak"

brühüyyy

kinek nem teccik ez? és miért?
@Rodeo36: ühüm, semmi köze hozzá, kár hogy a szovjetorosz külügyminiszter mondja amit mond ;)
@Rodeo36: azzal mi a franc bajod van, hogy nem talalom humorosnak a muppet showt? kulonben meg nyald ki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
lehet neki véleménye? meg ők is aláírták hogy...

most a többi Ukrajnában van ukránok között és ukránok kivonulnak ukrán városokból miért is?

egyetlen orosz sem volt ott? mármint orosz állampolgár???

kelepce

brühüyyy
@parti_giano:
másik só-t kell keresned: konyhasó, tengeri só vagy első hátsó alsó

nagy a választék

brühüyyy

nyasgem
"Aki viszolyog a véreskezű, nacionalista Putyintól, ne feledkezzen el a tehetetlensége leplezése és újraválasztatása érdekében Afganisztán és Irak ellen indokolatlan háborúkat indító George W. Bushról, és az Amerikai Egyesült Államoknak az Iszlám Állam feltámasztásában Obama elnöksége alatt játszott szerepéről sem. Különbség a putyini és az amerikai politika között, hogy az előbbi erős politikai irányítás alatt álló állama nyíltan helyezi középpontba a katonai erőt, míg a százszorta képmutatóbb és százszorta több halálos áldozatot követelő, oligarchák által irányított amerikai politika évtizedek óta csak "a hadiipar szórakoztató üzletága" (Frank Zappa).
Vészes naivitás nem látni, hogy az USA szemében Putyin fő bűne nem a lelkén száradó vér, hanem hogy jelentősen lelassította Oroszország javainak nyugati kézre juttatását."

jobbegyenes.blog.hu/2015/02/18/putyint_szeretni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
neked vannak frissebb információid? megosztanád? olyan érdekes lehet

miért is vonúl ki az "ukrán hadsereg" ukrán területekről nagy sebességgel amikor ugyanott "ukrán seregek" vannak

láttam egy nagyon jól működő Lada 1600-ast kicsit rozsdás de még megy Maruszja aki ukrán ment vele egyik városból a másikba

mutatta a cnn élőből onnan maruszjából vagy hogy híjják???

szóval mi is a helyzet a te információid szerint? megosztanád?

brühüyyy

kurvára kíváncsivá tettél, csak nem leselkecc?
@Gábris szomszéd:
teljesen lelohadt a drogkereskedelem Colombia nem termel eleget és az afgán mákmezők pedig a Herkulesek nélkűl nem az igaziak vámmentes szállítás és elosztás heroin és kokain

kedves szép béke

brühüyyy
"Az országnak nincsen a népét egyesítő "küldetése" a világban, olyan nemzeti mítosza, ha tetszik, civil vallása, amely van például az Egyesült Államoknak, nincsen konszenzusos történelemképünk, nincs közös értékrendszerünk, és a miniszterelnök sikerrel törte össze a közös jövőképünk maradékait is a helyébe a saját szuverenitása iránti kötelező hódolatot állítva."
.......

"lesz még rosszabb is, mert az ország még messze nem elég felkészült ahhoz, hogy Orbánnal szemben jobb alternatívát tudjon állítani. Az igény talán már születőben, a képesség még hiányzik.

(Béndek Péternek, a Polgári Konzervatív Párt elnökének beszéde a budapesti Fővám téren február 28-án du. 4-kor. Mindenkit várunk!)"

hafr.blog.hu/2015/02/18/erkolcsi_melyponton_a_rendszervaltas
@guma:
pláne mióta tuggyuk hogy "rézkereskedő gén" -je van a vityánovicsnak...
mennyi réz és Recsk meg zárva tele ciánnal?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez milyen nyelven van? és mit jelent?

brühüyyy

elveszett a paklid?
szélbalszéljobb szimbiózis, csak ismétlésnek:

Nagy a ködösítés a Putyin orosz elnök látogatásához időzített oroszbarát rokonszenvtüntetés szervezőiről és finanszírozásáról. Magyarországi kapcsolataik között mindenesetre a szélsőjobb éppúgy képviselteti magát, mint a szélsőbal. Kulcsfigurának tűnik Kassab Adonis volt jobbikos önkormányzati képviselő és Magyar Gárda tag, a Szabad Nemzet Egyesület aktivistája, aki a botrányos bajai időközi választási kampányban is feltűnt 2013-ban, méghozzá Kubatov Gábor fideszes pártigazgató jobb kezének környezetében.

atlatszo.hu/2015/02/09/kubatovtol-a-kommunistakig-a-putyin-parti-tuntetok-kapcsolatrendszere/
@Rodeo36: Ilyesmiket gondolom már nem mutogatnak a CNN-ben.

youtu.be/yl-98HRT4mU
@Imola Helyesi: "akik nagy felszabadítóként fogadták anno az oroszokat, meg mondjuk behívták őket 56-ban,"

Unalmas már ez a felszabadítók vagy megszállók voltak-e az oroszok '45-ben?-vita. Ha a nácikok nyerik meg a háborút, mi se ajvékolnánk itt az interneten, ugyanis a németek a szolganépeknek csak négy osztály elvégzését engedték volna! (De a magyarokat valszeg kinyírják, mert Hitler utálta "Attila barbár hunjait".)

Ha szerinted hívni kellett az oroszokat, mert nem jöttek maguktól, akkor most szerinted Orbán hívta Putyint?
Wikipédia:
"Hruscsov és a többség eleinte a katonai beavatkozás helyett a politikai megoldást, Nagy Imre reformkommunista vezetését támogatta. Miután azonban a koalíciós magyar kormány túllépett a Szovjetunió számára elfogadható reformok szintjén, ... a szovjet politika vezetői is a katonai támadás mellett döntöttek."
Tehát nem kellett volna erőltetni a Varsói Szerződésből kilépést, és Hruscsovék nagy valószínűséggel engedték volna Kádárnak és Nagy Imrének, hogy játsszanak a magyarok a homokozóban, amit akarnak. Tehát elmondhatjuk: a jobboldal megint rárontott a nemzetre, és több ezer embert kivégeztek miattuk.
@Rodeo36:

muszáj ennyire tüskésnek lenned (nem erre a megjegyzésedre szól!)?
ma nincs kedvem "gonoszkodáshoz"...
gyászolok.
olyan értelmetlen amikor itt is egymást eszik az emberek a vélt igazukért, mintha kezükben lenne a megváltás és a változtatás minden tudása, lehetősége...
beszélhetni meg elfelejtenek, csak viadalt rendezve van mindig pillanatnyi győztes.

miközben elmegy az élet mellettünk, nevetni meg elfelejtünk.
záróránál pedig kiderül: ma sem tettünk semmi jót...
@Gábris szomszéd: zappa ezt mondta: "A politika az ipar szórakoztató ága." bájos a jobbegyenesen olvasni tőle idézetet, miért nem ezeket tették ki?

"A szülők sokkal inkább elronthatják a gyerekeket mint a tévé vagy a rocklemezek. Ami még a tévénél és a szülőknél is károsabb lehet, az a vallás meg a drog."

"Mikor Isten megteremtette a Republikánusokat, minden egyebet feladott."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
teljesen világos, nem egészen erre vártam de ez is elmond mindent

brühüyyy
@Rodeo36: van választék valóban. te éppen a bujdo showt mutatod be.
@parti_giano:
szóval azt is mondta amit a gábris idézett!!!!

Zappa nagyon beszédes

brühüyyy
@parti_giano: Senki sem tökéletes ugyebár. :)
@guma:
és ezt miért pont nekem írod? nem vagyok egyedűl a blogon

brühüyyy

vagy engem böktél ki mint az aktuális gonoszt és mindenki más commilfó?
@parti_giano:
ennyi időre volt szüxéged ehhez a poénhoz?

le vagy lassúlva gianico

brühüyyy
@Rodeo36:

megszólítottál és kicsit lelkiztem a hangulatom miatt.
különben rád is illik (te is tudod)...
@Rodeo36: Közben ez is eldőlt.

A szakadárok megnyerték az ukrajnai háború eddigi legfontosabb csatáját

444.hu/2015/02/18/a-szakadarok-megnyertek-az-ukrajnai-haboru-eddigi-legfontosabb-csatajat/

Amúgy a két fél katonáinak motiváltságáról tegnap Putyin is ejtett néhány szót a sajtótájékoztatón. A besorozott ukránoknak semmi kedvük a harchoz, ha tudják gyorsan meg is adják magukat, míg a másik fél szabadságharcosként tekint magára a saját földjén.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az alábbi könyv szerzője Jugoszlávia nagykövete volt Moszkvában. A könyv tulajdonképpen a naplója, amit napra készen vezetett, így első kézből kaphatsz napi információkat, olyanokat, amelyek máshol nem jelentek meg Nagy Imre sorsáról, Kádárról, Hruscsovról, Sztálin életének utóhatásáról, a Kínai politika hatásáról és más diplomáciai háttérről.
Rendkívül érdekes, szerintem izgalmas is.
Ha érdekel ez a téma, ne hagyd ki!

Veljko Micunovic: Tito követe voltam -Moszkva

Pillanatnyi ár: 370 Ft (-60%) - állapottól függően
@Gábris szomszéd:
akkor az a hosszú és nagysebességgel rohanó ukrán hadsereg amit a cnn mutat azzal a felirattal, hogy az "ukrán hadsereg" kivonúl a tűzszüneti zónából az ezt jelenti...hogy kikaptak

azt említették, hogy stratégiailag fontos területeket és objektumokat tartanak a "lázadók akiket a rohadt oroszok támogatnak hátulról" hatalmukban...

brühüyyy

az ukrán katonák jobban tuggyák miért érdemes és miért nem...és ez most láccik

mennyi ideje van poroshenkának?
@guma:
mondd ezt másnak is akkor leszel igazságos egyébként az igazságból hiányzik az "i"

brühüyyy

szokásod nem változik...lelkizel
@Rodeo36: Kb. igen.

Yet another monumental failure for the junta

vineyardsaker.blogspot.hu/2015/02/yet-another-monumental-failure-for-junta.html

Ukraine: Burning anger! Activists rally against Kiev's economic policy. Protesters gathered in front of the National Bank of Ukraine in Kiev, Wednesday to protest against the country's economic policies.

youtu.be/8B5lApTnG5E
@Gábris szomszéd:
kialakul ez, bár a victorianuland nem igen kap érte csillagokat de láthat csillagokat a hülye picsa külügy államtitkár

brühüyyy
fuckvictorianuland
@Rodeo36: UAF squad surrenders at Debaltsevo 17/02/15

youtu.be/gfziRDambrY
@guma:
"Olyan értelmetlen, amikor itt egymást eszik az emberek a vélt igazukért."
Ezért vagyok keveset itt.
Vagy az alázás, vagy csöpögő negéd.
Túl nagy a kontraszt.
@Rodeo36:

az első mondat "megy" neked, (a következő kettő "rólam" szól) azután, már többes számban beszéltem...

pl "itt is egymást eszik az emberek"
arról nem tehetek ha magadra vetted... így jártál...
@Gábris szomszéd:
kell e ennél több?:

" Last and not least, now there will be a lot of very ugly recriminations from all sides of the political spectrum about who is guilty for that latest disaster. I would not be surprised one bit if the Ukrainian death-squads (aka Azov battalion & Co.) decided to storm Kiev for two reasons: a) to take out their rage on the regime and b) because it is safer to storm Kiev than Donetsk. Poroshenko better watch his back now.

By the way, rumor (unconfirmed!) has it that he already evacuated his family to Germany."

ugyanonnan

brühüyyy
@Rodeo36: Közben a CNN is formába jön. :)

CNN made Ukraine part of Russia

CNN surprised us again, they show Ukraine and Russia by one color in the map and put Russian flag over territory of Ukraine. Shortly before CNN called army and fascist battalions of Kiev junta as "pro-US troops", it was seldom moment then CNN told the truth.

In fact US/EU/Israel wanted invasion of Russian army to the territory of Ukraine for defense of Russians after fascist coup. After US/EU/Israel going to arm troops of Kiev junta and build bases in western part of Ukraine. They wanted to create new Afghanistan for Russia in territory of Ukraine, but they got own second Vietnam.

news.rambler.ru/29222302/
@guma:
hagyjuk ezt...te maracc az aki mindíg is voltál...

brühüyyy

és a blog is olyan amilyenné a többség teszi, egy fecske nem csinál nyarat, hiába a panasz
Csak a rend kedvéért:
- vallom, hogy ukrajna keleti területein nagy tömbben élő orosz nemzetiségű ukrán állampolgároknak joguk van az anyanyelvük használatára, kultúrális autonómiára, a nyelvük használatára az oktatás minimum középső szintjéig;
- vallom, hogy a fentiek biztosításának megtagadása nem lehet elfogadható az eu tagjai számára.
Ám a fentiektől függetlenul ők kezdték a harci cselekményeket a kreml instrukcióinak megfelelően. Ez pedig elfogadhatatlan.
@Gábris szomszéd:
jaaaaaaa a rémhírcsatorna...azt sem szabad elhinni amit kérdeznek...mióta a legfőbb hírharangjukról kiderült (azonnal visszavonult "nyugdíjba" vagy csak eltanácsolták) hogy hazudott folyamatosan az iraqi híradásaiban pedig ő volt éveken át a CNN etalonja, és most mint a száraz kutyaszar hever az árokparton és vizsgálat tárgya de nem bűnügyi, dehogy "csak" a cnn belső pedig a violágot és a hazáját félretájékoztatni az kapitális bűn

dehát ott demokrácia is van meg csodálkoznak ha New York-ban egy hétig egyáltalán nem jelentettek gyilkosságot, az a csoda, nem az, hogy néha van

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
aZAZ: MEGTAGADOD AZ EMBEREK AZON JOGÁT hogy a saját sorsukért akár fegyverrel is kiálljanak

ez van ma levédiabasznádon és a vityánovics az úr mert csak...és nem lehet ellene mert az olyan snassz de amit a vityánovics csinál az kommilfóóóóóóóóóóó

brühüyyy

értékrended majd ha lesz akkor írkálj
@parti_giano:

ezzel kiegészítve meg tarol...

cink.hu/kudarcba-fulladtam-vlagyimir-vlagyimirovicsnal-de-ugys-1686381447

de erről a tátogó és kvaterkázó párosról a hvg összeállítása sem rossz, videón. érdemes megnézni nem hosszú

offforever.blog.hu/2015/02/18/_szuksegunk_van_oroszorszagra
@dr. jenőke (jenőke): Köszönöm a címet, bár előbb könyvtárban próbálnám meg.

Én azt nem értem, hogy a reálpolitikus Nagy Imre kinek-minek a hatására akart kilépni a "ruszki NATO"-ból? Szerintem a béna tanácsadói vitték bele, akik illúziókban éltek/ vagy a (jobboldali) politikai ellenfelei nyomására.
Nekem Kertész Ákos visszaemlékezése is megrázó, aki saját magukat, a "lelkes utca emberét" hibáztatja, aki "nem akart tudni a politikai Jaltáról". Meg hogy igazából a ruszki-utálat mozgósította az utca népét.
Ha ott van a történet vége, hogy megalakultak a munkástanácsok, akik elszántan sztrájkoltak december elejéig, az sokkal kevesebb emberéletet követelt volna ...
@parti_giano:

Látom hazaértek. Kipihenve, feltöltődve, lazán csúcsra járnak:))
@Sir Bates dö Hól: "Ám a fentiektől függetlenul ők kezdték a harci cselekményeket a kreml instrukcióinak megfelelően."

Annyit azért hozzátennék kiegészítésül, hogy hallgatassék meg az ukrán orosz CIVILEK hangja is! Mikor egy gyerekkórházat bombáztak, már nem emlékszem melyikek, akkor ott sírtak a nők, hogy "mindegy nekünk, hogy ki kormányoz, csak minket hagyjanak már békén"!
Talán az ukrán nyugatosoknak sem kellett volna hergelni a népet, meg Amerika segge alól kiabálni, hogy nekik mindent szabad, pl. nácikat alkotmányban rehabilitálni vagy használni a gázt, de nem fizetni érte ...
@Orica Középföldi: éhesen. most is itt kunyiznak. de meg kell állapítanom, hatottál rájuk, többször szagolgatják a könyveket. egy enzo russo a kedvencük.
@parti_giano:

Az a te hibád:)) Nálam nem láthattak ilyet.

Most olvastam TWÁ-t és a kommenteket, aztán elméláztam azon, milyen nagyszerű, hogy itt élhetek és ilyeneket olvashatok.
(Remélem nem kérdez vissza tonyónak:))
Kis öröm is nagy lehet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
:))
Recept az nincs, csak egy fotó valahol (egy élet munkája lenne megkeresni) a sztrapacskáról, egy kis csülökkel mellette.
Jól néznek ki egymás társaságában... Kérdezd Fabiust, van olyan genyó, hogy elküldi neked!:)))
@Sir Bates dö Hól: Nagy tisztelettel szeretném én is jelezni, hogy a harci cselekményeket a békével tiltakozó lakosság ellen az Ukrán hadsereg kezdte el. Aztán amikor már élve égették el a civileket mondjuk Odesszában, már nem volt visszaút az oroszoknak sem. :(

Ezekről az eseményekről bőven találhatsz videókat is a neten, nem hiszem, hogy gondot jelentene számodra fellelni őket.
@Orica Középföldi:

magyarnarancs.hu/belpol/gfodor-gabor-habony-arpad-joember-93827

csak a printbe lesz a teljes. ikertornyok.

"Magyar Narancs: Önnel kapcsolatban az „Orbán Viktor tanácsadója” titulust is használják. Ahogy Habony Árpáddal kapcsolatban is. Ismeri őt?

G. Fodor Gábor: Árpádot jól ismerem, személyes kapcsolatot ápolok vele. Ő jó barát és egy jó ember. Néhány éve ismertem meg, és igen sokat gondolok róla emberileg."

"Reporter : És a Fogarassy Árpádról mit tud elmondani?
Sándor: Hát Árpád egyet ... hát egy évvel fiatalabb ... éntõlem, ... talán ... egy évvel, mer a nõvérével együtt jártam iskolába, a Malvinnal, és semmi többet nem tudok elmondani. Árpád ... fiatalabb tõlem egy évvel. Malvin iskolatársam ... vót valamikor.
Reporter: Hogy dolgozik? Jó munkásember?
Sándor: Biztos. Biztos jó munkásember. ... Árpád biztos jó munkásember. ... A ... a nõvérje velem egykora születésû. Úgyhogy egyebet nem tudok mondani. Kérem kapcsolja ki."
Óóó, bazeg!!!

Na, csá!
@Rodeo36: én nem ezt írtam... (csak egyszer szólok: próbálj meg emberi hangot megütni és mosd ki a szád... )

(nekem te ne gyere "értékrenddel"... vannak elegen, akik házhoz mennek a pofonért itt, nincs szükség még rád is... )
@parti_giano:

"igen sokat gondolok róla emberileg."

Én is igen sokat gondolok róluk emberileg:)))
@Gábris szomszéd: nem, annektálták a fasszopó moszkoviták a krímet, hazaáruló lápi-magyar... érdekes, hogy a jobbegyenesről nem az elejét idézted a posztnak... vajh' miért?...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: írtam-e ennek az ellenkezőjét bármikor is?... az idézet rész előttit nem olvastad a kommentemben?...
@Sir Bates dö Hól: Bunkó fasz voltál és az is maradsz. Sokkal többet nem is érdemes reagálni rád. Élj tovább a fiax ideáid hülyeségeiben.
@parti_giano:

A Simicska-attak után kérdezte egy kommentelő, hogy mit jelent géefgé nevében a G. Megválaszolták:)))
@Sir Bates dö Hól:
mivel én ember vagyok ez emberi hang, szoktam fogat is mosni...látom te vagy a kritikus és nem állsz szóba senkivel mert te mindent jobban tucc??? kár...nagy tévedés

nem moszkvai instrukciók hanem washingtoni és nem eszik hanem isszák és nem demokratikus hanem fasiszta a többiben igazad lehetne ha tudnám miről beszélsz?

és főleg minek?

most hogy az ukránok a cnn filmje szerint teljes létszámban és teljes sebességgel menekülnek az újoroszok elől akik azt nyilatkozták a hadifoglyoknak, hogy ukránok az ukránokat nem gyilkolják és emberi bánásmódban lesz részük mialatt a foglyok az elfogásukig nem is tudták miért és minek hívták be statáriális paranccsal

brühüyyy

erre varrjál gombot
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Többféle változat van arról, hogy mi okozta. Úgy gondolom, hogy több összetevő egyszerre érett be ahhoz, hogy először tüntetés legyen, ami átfordult forradalomba. Az is igaz, hogy megnyíltak a börtönök, és az ment át a határon, aki akart.
Én Göncz Árpád megfogalmazását tartom valósnak: mindenkinek megvan a saját 56-ja.
Ami - nem tanulságos de nekem érdekes - 56 után egy éven belül eltűntek a politikai életből, a közigazgatásból a Moszkvából hazajött kommunisták. (ez legalább ellenőrizhető adat)
@Orica Középföldi: én meg igen sokat gondolok mindkettőjük anyjára...
@Sir Bates dö Hól:
nem annektáltak semmit a krim lakosai 95%-ban arra szavaztak hogy őhozzájuk akarnak tartozni és nem volt csalás hanem mosoly

te meg beszélsz de nem tudod hogy mit és hálistennek nem vagyok egyedűl aki észre is veszi sőt szóvá is teszi

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

" Élj tovább a fiax ideáid hülyeségeiben."

Ha a tiéd nem az, az övé miért?
@Rodeo36: most már "újoroszok"... mint volt munkásőr, te már el is ismerted őket?... többiek mit szóltak a teremben?...
@Rodeo36: rosszul tudod bolhás! 128%-a. csak a barmok fel is rakták a netre, ruszkiban:))))
hogy váltod a rubelt, öreg?
@Sir Bates dö Hól: "Ám a fentiektől függetlenul ők kezdték a harci cselekményeket a kreml instrukcióinak megfelelően."

Na szóval akkor konkrétan hazudsz, mert a civilek gyilkolászását az ukránok kezdték.
@Rodeo36: jah, mint anyádék a kékcéduláson, olyan tiszta volt az a szavazás (ex-Kvonalas, még a kreml is kirakta tévedésből a valós eredményt!... a krími szavazásra még egy géza sem hivatkozik, te szerencsétlen!:-)... )
@taga20: jé maga is itt van és semmi pinanyalás meg fasszopás? pedig két alkoholos eszter gá lyozás között az nálad a stájlus

brühüyyy

és milyen okosakat írogacc honnan másoltad tucc olvasni??? kész csoda
@Sir Bates dö Hól:
.
Akkor ez segíteni fog vallásod gyakorlásában:
mozgovilag.com/?p=7887
.
@Sir Bates dö Hól:

Ne bántsd az anyjukat. Lehet, hogy zokognak.
@Rodeo36: haver, én se hánytorgatom fel a fiatalfijúkat neked. akkor maraggyunk a témánál, te szar alak.
@Gábris szomszéd: a te köríméljeid szerint... de, ott szállasi is a deportáltakat mentette... küldök pénzt wu-n keresztul, befizetlek muterodra, inkább őt boldogítsd...
@Sir Bates dö Hól:
nekem van e szerencsém vagy nincs az nem itteni téma...a krim sohasem volt ukrán csak egy pár évre ajándékba úgy hogy akkor még Szovjetunió volt azaz az egész Szovjetunió szabadon bejárhatott oda is a határon belül...utána lett gond amikor pofátlankodni kezdtek és tartoztak de nem fizettek és kellett nekik gáz hogy a ...
szóval tedd a sírba meg hól meg hólnem dődődődő és akkor lesz vidámsággg

brühüyyy

na akkor most mi a stájsz?
én itt ámerika alsón eztet láttam a tevében élőben és azóta nem mutattak mást...majd ezt reklamáld meg a sok trehány lemaradt egy brosúrával külgyél nekik egyet CBC...
@Gábris szomszéd:

Téged kérdeztelek. Tubi válasza nem érdekel.
@Sir Bates dö Hól: Linkelj már be videót lécci lécci, ahol a csúnya zöld bácsik civileket gyilkolnak a Krímben, földig rombolnak iskolákat, kórházakat, templomokkat, stb.

Persze neked is vannak azért favoritjaid a konfliktusban.

2.bp.blogspot.com/-6qXNSO6fbUs/VHcOdfzCIaI/AAAAAAAAYE8/28I1sNymNTM/s1600/oYSPOCYhtB0.jpg
@taga20: nem hiszem bármi hánytorgatni valód lehetne ha kitalálsz dolgokat az még szemetebb de amit te művelsz az itt a blogon mindenki szeme láttára a non plussz zéró

szóval hátrább az agarakkal

hogy ne mongyak mást

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: eszt toltam én is a pofájába, de ez a szenilis fasz, olyan barom, hogy evvel kérkedik. szerintem lassan egy oroszmesterlövész leszedi, me annyira gáz a tag:))
@Sir Bates dö Hól: Jó duma volt öblíts. Öröm hallgatni az "érveidet". :)
@Sir Bates dö Hól:
ők hívják magukat így...most láttam tévéban

brühüyyy
@Rodeo36: sok embert nézhecc itt hülyének, de engem haggyá ki.
dumáljunk a témáról! zöd?
@Gábris szomszéd: angyal, azé van bőr a pofádon, aszt így megállapíthatjuk.
@taga20: Nem úgy van az. Azóta állandóan tiltakozások vannak a Krímben az oroszok ellen csak a hülye CNN, BBC, 444, HVG megazindex nem bír sose tudósítani róla. :)
@Rodeo36: "te meg beszélsz de nem tudod hogy mit és hálistennek nem vagyok egyedűl aki észre is veszi sőt szóvá is teszi"

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat!...

közös platformon vagy a bigott lápi-magyarral és dózsa népe podemost-syriza kombóval... jók az oddzaitok... mint a trójainak az epsomin...
@taga20: Hát azért faszságban neked sem kell a szomszédba menni. :)
@Gábris szomszéd: angyal, bazd meg a kurvaanyád. egész évben tolod az orosz, jobbik, iszlám agitpropot. és te szólsz be nekem?
én nem megyek el gyónni, és minden rendben.
@taga20:
senkit nem nézek, senki sem érdekel...az ami elhangzik de nálad az kritikán aluli és aljas

szóval jobb ha hallgacc

nem zöd hanem pipa leto

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Bezzeg a bagetthuszárok újfrancia csapata, aki még franciául se tud. :)
@parti_giano:

"Én is igen sokat gondolok róluk emberileg:)))"

Most jöttem rá, hogy ez félreérthető. Természetesen emberileg én gondolok rájuk, még ha hermelines lelkemet nem is tagadhatom:))
@Sir Bates dö Hól:
és ezen kívűl? egyébként: podemos (nincs t a végén hahahahahahahaha még másolni sem???)

ugye nem lehet tőled különbözni mert az szencségtörés és akkor jön a zanyázás meg a többi kedves cizellátum

kösz de ne haggyál ennyire röhögni mert leesek a székről

brühüyyy
@Orica Középföldi: minden egyes könnycseppért egy-egy gucci táskát kapnak a büdzséből...
@taga20:

milyen témára gondolsz? Wohltemperiertes Klavier?
desz moll ???

vagy b moll? esetleg Cisz dúr?

de ha tucc kompótot akkor kompótozd le magad K moll ban

brühüyyy
Látom, még jobban emelkedik itt a színvonal.
A Femen-lotyó nyilatkozott a mandinernek, hogy nem sül le a bőr a képéről, női jogokért küzd pucéran.
@taga20: El vagy megint varázsolva. Te mész le megint kutyába és közben osztod az észt, hogy ki hogy szól be neked. Agyam eldobom rajtad B+. :)
@Imola Helyesi: ugyanezt kéne neked is viktorért. legalább visszavágnál a femen-nek.
@Rodeo36: "akkor még Szovjetunió volt azaz az egész Szovjetunió szabadon bejárhatott oda is a határon belül..."

hülyeforma (by klasszikus), a többség a saját városában járkálhatott csak szabadon a szu-ban... ez persze nem vonatkozott az olyanokra, mint te... tudod, sz'tem tatár volt... ha orosznak mondod, akkor elismered azt is, hogy az oroszok elnyomták a többi népet (nem olyan nehéz ezt levezetni menni fog, nem buta vagy te, csak moszkovita), bár a cár hódító seregeiben számtalan ukrán is szolgált, s így tekinthetjük ukránnak is...
@taga20: Persze, hogy tudom. Te meg azt, hogy a többség mire szavazott. Tudod mint Koszóvóban, Ja ott nem. :)
@Gábris szomszéd: te kutya!
El vagy megint varázsolva. Te mész le megint kutyába és közben osztod az észt, hogy ki hogy szól be neked. Agyam eldobom rajtad B+. :)
@parti_giano:
Neked meg fletóért, vagy valamelyik brüsszeliért, con banditért vagy lunacekért?
@Gábris szomszéd: majd kapsz újat, tele van a jobbik raktára ilyen 64 megabytossal, mint a mostani.
@taga20: hát... az, de csak régi, megbízható elvtárs:-)...
@Imola Helyesi: ako mi a faszér néztél be ide te segg?
@parti_giano:
Miért van a nevednél az a dal?
@Sir Bates dö Hól:
most miről is van szó? szovjet belföldi túrizmus? én találkoztam szabadon flangáló oroszokat a Grúz Kaukázus magas lejtőin meg is hívtuk egymást egy egy pofa jófajta grúz vörösre...csodálatos táj

és teljesen szabadon voltak Lada 1200-assal

brühüyyy
de ha te mondod?
@Imola Helyesi: ezek szerint rajtad marad a bundabugyi, nem túl vonzó.
@Gábris szomszéd: te, az nem érv volt... szabadidős programot ajánlottam... miért pazarolnék rád érveket?...
@Sir Bates dö Hól: Azért csak felébresztik ezek a jóképességűek a nagymacit. Főleg ha még szurkolótáboruk is van.

youtu.be/dFSF8pntNcM
@parti_giano:
Hű, nem hallom, miért van a nevednél a dal?
@Rodeo36: hol érdekel engem a t?... miért másolnám?...

azért az jellemző: én leírtam, hogy abszolút kiállok az orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok jogaiért, de erre nincs reakció érdemben... ez mutatja, hogy szartok ti az emberekre és a békére, ha a cár valagát lehet nyalni...
@parti_giano:
Nem vagy bőbeszédű.Most alig látok valakit, csak jóformán téged
@Gábris szomszéd:
" ha majd a jognak asztalánál......"A jövő elkezdődött...
@parti_giano:
Parti, a múltkor egy y-t írtam be az i helyett a nevednél, és egy ocsmány szexlap jött ki.
@Sir Bates dö Hól: A mondandódból arra kell reagálni ami hazugság. Nem olyan bonyolult ez.
@Imola Helyesi:
Csakhogy tudd, veszélyes a neved.
@Imola Helyesi: ebola, vasárnap dumáltunk valamiről. úgy tűnik nekem lett igazam. szeretném látni, hogy vitya egy geci, a szádból.
Így elég uncsi a blog, nem látom , akit nem akarok, a másik meg nem válaszol.
@jaegtoer: Ámen!!! ezen nektek kell változtatni!
@Gábris szomszéd: egyenesrben nem mersz.cigányozni?... fotelnáci...
@Gábris szomszéd: a krím orosz megszállása hazugság?...
@Sir Bates dö Hól: az orosz ajkúak mást akarnak és nem kérdeztek meg téged erről...

ennyi

brühüyyy
@Imola Helyesi: már megpróbáltál két dolgot összetenni, ami a szemde előtt van? még jó, hogy a szaporodásban az ösztön elsődleges.
@Sir Bates dö Hól: Ezt a kommentedet

varanus.blog.hu/2015/02/17/putyin_a_gyarmatositas_50_arnyalata/full_commentlist/1#c26197839

a kelet-ukrajnai oroszok helyzetével kezdted, majd a végén jött ez a mondat.

"Ám a fentiektől függetlenul ők kezdték a harci cselekményeket a kreml instrukcióinak megfelelően."

Konkrétan ez a hazugság, mivel Kelet-ukrajnában a harci cselekményeket az ukrán hadsereg és a jobbszektoros miliciák kezdték a civil lakosság ellen.

Ami meg a Krímet illeti ott nem volt harci cselekmény, még egy lövés sem dördült, de ezt persze te is tudod.
@Rodeo36: nem, ez annyit jelent, hogy szerinted az erő alkalmazása a nemzetközi kapcsolatokban teljesen elfogadható... bár, neked az alkalmazásával országon belül sem volt gondod soha, nem igaz, csiribá'?...
@Gábris szomszéd: jeleztem: a te köríméljeid szerint... tényleg, menj már a picsába...
*
*
*
Ez viszont nem unortodox...
Ha valakinek elkerülte volna a figyelmét...
Tehát mindegy hogyan, csak lehúzni bárkit...
A két linket együtt kell értelmezni...

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/megcsapoljak_a_magyar_bankbeteteket_jonnek_a_negativ_kamatok.1.210330.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/02/18/hsbc/

A Libor botrányt már nem linkelem ide, mert azt már unásig ismételtem 'párszor'.
*
*
*
@Sir Bates dö Hól: Nem írtad az ellenkezőjét. Én csak arra próbáltam a figyelmedet fölhívni, hogy milyen, mikor köhög a bolha. Mikor Orbán csinálta ezt ellenzékben, az tragikomikus volt, mikor az ukránok, az meg tragikus.
Tegnap az ATV-n Krausz Tamás történész egyenesen valamiféle ukrán rohamcsapatokról beszélt, akik orosz nemzetiségűeket öltek meg, és ezt "miért titkolta amerikai nyomásra a világsajtó"?
@Sir Bates dö Hól: Ennek a három gyereknek a szülei is boldogok lettek volna, ha te köríméljeid fednék a valóságot. :(

youtu.be/yl-98HRT4mU

Természetesen azt sem tudod bebizonyítani, hogy nem az ukránok kezdték a harci cselekményeket Kelet-Ukrajnában.
@nincs_itt: szerintem, meg aki eszt a tróger putyint és gecivityát nyalja, az egy barom. kortól függetlenül, ennyi szenilis gyagyást.
@Sir Bates dö Hól: azt már régebben ézrevettem, hogyha Rodeónak van igaza, akkor nem tudsz mást, csak csúfolni "csiribá", ő legalább mindig azt teszi, gyerekes a nevetekkel való csúfolkodás pro és kontra az ilyen témáknál. Én kint éltem a SZU-ban, és én is láttam szabadon flangálókat, akkor most akasszam fel magam?
@taga20: tudod, hogy bírom a burádat, de most nem Putyin seggiről van szó!!!

A csuti Rámszesztot egyformán rühelljük, de ha szabad kérnem tessék má' gondúkodnyi! A zexport demokrácia médinjúeszá, mennyivel okébb mint a orosz agresszió?
@taga20:
az, hogy te mit mondasz az sem nem oszt sem nem szoroz

brühüyyy
szargecivagy
@Sir Bates dö Hól: Itt meg ugye a szörnyűséges orosz megszállás képei a Krimben, ami egyenesen vezetett az elcsalt választáshoz. :)

rt.com/files/news/23/04/a0/00/a-2.jpg

img.rt.com/files/news/23/04/a0/00/-tweets.si.jpg

Persze a demokratikus választások is csak addig számítanak az amcsiknak, ameddig az ő érdekeiket szolgálják.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1238716_746975642002350_663446409_n.jpg?oh=f4dfd58331125a20287c04ead63cc5b0&oe=554CF57A&__gda__=1430893875_4dac54d4cd1a6ab8f3a79b11d6de547f
@Sir Bates dö Hól:
nem nemzetközi, forradalom és ahhoz a népnek joga van
pont

brühüyyy
az, hogy volt majdan 5 milliárd usa beruházás az más kérdés elveszett és sok minden más is
@taga20: Te figy. Ha most a harmincas években élnél te lennél a legnagyobb náci, aki már alig várja, hogy a szarszemét Sztálin ellen vonulhasson a Don-Kanyarba. Ébredj már fel baszod. Nem a putyinseggnyalásról van itt szó, hanem arról, hogy kurvára nem kéne felülni a démonizálásnak, mert abból megint csak szopás lesz egész Európának.:(
@parti_giano:

Az interferencia miatt lebénult az ország. nem cselekvőképes. Orbán felismerte, csapdába ejtette és kibulizta magának a csődgondnok szerepét.
@Sir Bates dö Hól: ha ez OK akart lenni, akkor: Szerintem is!
@jaegtoer:
akkor ez most a betétek lassú (vagy gyors?) nullázásáért megy? és akkor mi lesz? a sok birka???

brühüyyy
@nincs_itt: tudom, ezé froclizlak:)
és ezé gondolkodjunk, hol élnél szívesebben?
ausztrália, németország, kanada, usa vagy kazahsztán, üzbegisztán, oroszország? erre válaszolj!
@dr. jenőke (jenőke): "Én Göncz Árpád megfogalmazását tartom valósnak: mindenkinek megvan a saját 56-ja."

Ez egy nagyon szép álláspont, csak kár, hogy nincs rá senki tekintettel. A jobbosok ma is terjesztik G. Á.-ról azt a pletykát, hogy árulkodott a börtönben stb. A liberálisok meg tegnapig dicsérgették Orbánt, hogy "kizavarta az oroszokat" az újratemetésen!
Szóval Árpi bácsiék azt hitték, hogy ha majd megértőek lesznek a Wittner Mariska-félékkel, akkor azok ezt viszonozzák? A naiv értelmiség. Pedig tudhatnák, ha beteszi az ördög az egyik lábát az ajtóba, akkor majd jön a többi is. Tegnap a Friderikusz is dobott egy hátast a műsorában, hogy az érpataki polgármester ellen nem tesz senki semmit. Akasztott már az ügyész-bábut is, és mégsem viszik el a rendőrök!
Az egyik beszélgetőtárs megjegyezte, hogy a TASZ csúfosan megbukott az ügyben, és "szépen" kihátrált az érpataki-ügyből ... = NEM működik az igazságszolgáltatás a vidéki Magyarországon! A szociálpszichológus erre mondta: "a Fidesznek kicsúszott a kezéből az irányítás"!

"56 után egy éven belül eltűntek a politikai életből, a közigazgatásból a Moszkvából hazajött kommunisták. (ez legalább ellenőrizhető adat)"
A Tóta W.-féléknek, ez remélem elég bizonyíték, hogy nem volt hiábavaló a "kéthetes" forradalom!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: orosz reguláris csapatok harci cselekményeket végeznek egy másik ország területén, ez tény, mint azt putyin is elismerte később... a többi mind ennek következménye (mielőtt bárki is: igen, szar dolog, hogy mindig a civilek szenvednek... ezért nem kellett volna putyinnak ebbe belemennie... krauszt meg nem kommentálnám, lévén, hogy csőlátása van e témában... )
@Rodeo36: ahogy egy régen szeretett ember, mondta anno( valami rodejónak hívták), ki a faszt érdekel a véleményed.
@taga20: BÉKÉBEN baz+!!!
a szovjetek 1979-ben azé' mentek afganisztánba, mert iszlám forradalom volt, 10 év múlva mint a kivert mammut fasz kivonultak, akkor a polgárháborúra hivatkozva bevonult a NATO, de inkább az USA és most mint a kivert mammut fasz!

akkor melyik a jobb??
@Gábris szomszéd: "Te figy. Ha most a harmincas években élnél te lennél a legnagyobb náci, aki már alig várja, hogy a szarszemét Sztálin ellen vonulhasson a Don-Kanyarba"
ez most mi volt? teszed le a barbont!
@évásanyó: keresztűl-kasul, mint amerikában, nem?... minden külön passzus nélkül?... (nem, te neki adsz igazat ellenemben... csiribá' meg csak annyira fals, mint a lápi-magyar: egyik sem meri vállalni az identitását... sz'al nekem egyik se ugasson "értékrendről"... de az übermensch se... )
@nincs_itt: ez a "békében", nagyon miszvördös volt.

"akkor a polgárháborúra hivatkozva bevonult a NATO,"
eszt is rosszul tudod, haver.
@taga20:

"@Gábris szomszéd: te kutya!'

Ezért a Falka lepisálja a nadrágod szárát.

Vau2
@Sir Bates dö Hól:
csak nem identitás a sírba beletesz hól van dő dő dőd hól nincs???

hahahahahahaha

igen szabadon artra amerre akart és ezen nem érdemes vitát nyitnod mert sohasem jártál ott és nagy a pofád de semmit sem tucc

brühüyyy

kinek is van itt nyílvános identitása vagy akármilyen?
@évásanyó: elromlott a memóriád, me öreg vagy! de szeretlek:)
rodeot utálom:)
@taga20: sajna nem tudom rosszul, járj utána! illetve valóban nem a polgárháború volt az alap ok, hanem a mák...
@100 kóbor kutya: na jó, helyesbítek. gábris, te egy macska vagy!
így , jó?:)))
@Gábris szomszéd: "Nem a putyinseggnyalásról van itt szó, hanem arról, hogy kurvára nem kéne felülni a démonizálásnak, mert abból megint csak szopás lesz egész Európának.:("

Tegnap Orbán ezt mondta: "Az Európai Unió egységét nem kell Magyarországtól félteni." (Majd mégegyszer elismételte, de ez most témánk szempontjából mindegy.)
Erre Putyin elmosolyogta magát!!
@taga20:
nézd (látod? még) te annyira megváltoztál, hogy az undort kelt bennem

evvan

bármi is volt régen(???)

a mai bejegyzésedért a sarki kocsmában már elvágtam volna a torkodat de itt csak ennyi...minden ételből szar lesz idővel nálad ez gyorsabban ment az átlagnál

brühüyyy
@taga20:
akkor már tudom
és részeg is vagy seggrészeg

brühüyyy

nem vagy te alkoholista?
@nincs_itt: gyönyörű válasz vot. teljes káosz van a fejedben:))
segítek, ikertornyok, alkaida.
@Sir Bates dö Hól: te mit nem értettél? megismétlem,ha tetszik, ha nem: össze-vissza keresztül-kasul, jobbról-balra,
Novoszibirszkig bezárólag találkoztam és megbarátkoztam akkor még szovjet-orosz emberekkel, te mikor éltél ott, hogy nálam ezt te jobban tudod?
@Sir Bates dö Hól: "orosz reguláris csapatok harci cselekményeket végeznek egy másik ország területén,"

Tök cuki, hogy az amerikai reguláris csapatok ebben is jócskán lepipálják őket főleg más országok területén. Persze tudjuk, hogy amit nekik szabad az érdekeik mentén azt másnak már semmiképp. :)
Ja és továbbra sem cáfolja senki, hogy a harci cselekményeket Kelet-Ukrajnában az ukrán haderő kezdte, amikor a saját civil lakosságuk ellen indítottak támadást.
@Rodeo36: nem is gondolnád, hogy mennyire eszt gondolom rólad. nagyon egy húron pendülünk:)
@Rodeo36: hát eszt kérdezd meg magadtól, me én egy kicsit kevesebbet iszom, mint te. ja és reggel korán kelek és irány a meló. te meg rummal mosol fogat reggel:)))
@taga20: drágám! nem vagyok hajlandó megtagadni és meghazudtolni a múltamat, az életemet csak azért, hogy itt a "főnököknek" a blogon megfeleljek.Tele van a tematizálásukkal a blog, és ha valaki nem úgy táncol, ahogy fűtyűlnek, akkor aztán rámászik az egész bagázs, hát engem nem érdekelnek, van saját megélt tapasztalatom, nem fogom megmásítani, nem fogok hazudni!!!
@évásanyó:
ő hallotta, hogy ott mi volt és nagyon hangosan suttogták a fülibe bele is siketült

brühüyyy

most már teljesen süket

hogy milyen gyönyörű város Yereván pláne éjjel amikor mindenki az uccán és élvezik az életet és Szocsiban kellemes a tenger valamint nagyon hideg a sör a sok halételhez

brühüyyy

Kiev-ben meg ugye a katedrális csodaszép meg Szentpéterváron ami Leningrád ott meg a nagy Inga ami alatt elfordúl a katadrális kupolája pontosan ahogy a Föld forog és minden oszlop más színű malachittal van burkolva azt kell tudni a malachitról hogy az ára grammonként többszöröse a tiszta aranynak a cárok szarkofágja abból van kifaragva Moszkvában a temetkezési kápolnában és a Kongrtesszusi palotában kurva jó a kaviár a Szevillai Borbély szünetében
@évásanyó: kik a főnökök?
"Tele van a tematizálásukkal a blog, és ha valaki nem úgy táncol, ahogy fűtyűlnek, akkor aztán rámászik az egész bagázs,"

ez milyen barom duma? ez nem a szovjetnet!
aki itt tematizál, az te, rodeo és gábris. nem tudtok, hogy csuszni mászni putyinék előtt és a ruszkik előtt.
soha nem szeretném, hogy az a szar világ visszajöjjön, ami 90 előtt volt!
@taga20:
azt sem tudhatod, de ha elolvasod amit évásanyónak írtam (helyetted) akkor rájössz milyen seggfej is vagy ha nem akkor még sokkal nagyobb

brühüyyy
a Moszkvai zenei antikváriumban eredeti kézzel jegyzett Musszorgszkij-t vettem néhány kopekért mert a nép meg kell (1892-es kiadás)hogy ismerje a kultúrát

tebenned mi van?
a pálinkagőz?

vagy az sem?

brühüyy

az hogy dolgoztál valaha az is kétségbe van vonva semmi bizonyítékod rá csak az üres duma
@Rodeo36: ez putyin háborúja, te is tudod... attól, hogy tagadod az még tény...
@Rodeo36: "ő hallotta, hogy ott mi volt és nagyon hangosan suttogták a fülibe bele is siketült"

Inkább körímélt kapott erről is. :)
@Rodeo36: máshol, egy egyszerű kioszkban is jó volt a kaviar, a fekete is, bár a vöröset én jobban szerettem...csak azzal van tele a tököm, hogy majd itt nekem megmondják,hogy hogyan gondolkozzam, már elég régen nagykorú vagyok....kkkkk...vannak barátaim, kézzelfoghatóak,megölelhetőek...ide én nem barátkozni járok.
@Sir Bates dö Hól: "orosz reguláris csapatok harci cselekményeket végeznek egy másik ország területén, ez tény, mint azt putyin is elismerte később..."

Továbbra is kiállok emellett: mikor Orbán ellenzékben az oroszokat piszkolta, meg fúrta Gyurcsányt a moszkvai tárgyalásai miatt, akkor az olyan volt, mint mikor köhög a bolha.
Az ukránok megtagadtak mindent, ami az oroszokkal összekötötte őket a múltban.
Persze, szemét dolog ezért háborút indítani, de egy agresszív nagyhatalomtól mit vársz? Hogy tűri a sértegetést? Ezért várják Merkelék, hogy az ukránok is tegyenek gesztusokat (az oroszok felé!), mert Putyin nem hátrál ki a dologból, ha arcvesztéssel jár.
Utálom az orosz birodalmi nagypolitikát, amit a cárok hagytak Oroszországra, nem a SZU, de most nem tudom csak őket hibáztatni.
@taga20: helyes, te így gondolod, én meg másképpen, minden blog erre való, vitára, a nézetek ütköztetésére, s ha nem egyezik a vélemény, akkor nem csótányozni, meg beletaposni a másvéleményen lévőtm hanem győzködni, vitatkozni.....
@taga20:
mi volt benne szar? szabad vállalkozásra kaptál engedélyt és támogatást az OTP-től olcsó hitellel amit meg lehetett fizetni
vagy lakást venni 3 óra alatt kaptam meg a hitelt készpénzben arra amire kértem

és még mi bajod volt?

brühüyyy

szabadon utaztam arra amerre a szemem látott és 3 óra alatt kaptam útlevélhosszabbítást bárhová
Londonország nem is volt olyan messze, a szomszédom úgy ment hegyeshalomnál hogy kistáskája az "sszes pénzével az autó tetején maradt és anélkűl érkeztek meg Bécsbe de nem kellett visszafordúlniuk kurva jó kaland lett

te egy nagy senki voltál és maradtál is
@taga20: "soha nem szeretném, hogy az a szar világ visszajöjjön, ami 90 előtt volt!"

Az se jöjjön vissza, ami 90 évvel ezelőtt volt! A két h.lye nagyhatalom (császári Németo., cári Oroszo.) kirobbantották az első világháborút!
@taga20: na te is kikiáltottál bennünket feketeseggűnek? ne izgasd magad, vagyunk még, csak nem akarnak a szabadidejükben parttalan vitát folytatni, vagy pinanyalásokat olvasni és inkább elmentek a blogról, bizony, ezért is el lehet menni......ha te tematizálásnak hívod, rendben, és az általam tapasztalt igazságnak. mutass egy mondatot, ahol Omama vagy Putyin seggét nyaltam? Én a z előző rendszerben éltem, és jól! nekem ez ne jöjjön vissza, ahol orbánék kitántorgatták a fiamat, tudod?.....
"@Rodeo36: i volt benne szar? szabad vállalkozásra kaptál engedélyt és támogatást az OTP-től olcsó hitellel amit meg lehetett fizetni"
haver, azé ne hazudozzá össze-vissza. lehet, hogy neked szaladt a szekér, me benne voltál a háromperikszbe.
komolyan, ez a szar hazudozást amit te nyomsz, az még gézának is nehezen menne.
@Sir Bates dö Hól: Ezt az amerikaiak indították fuck eus Nulanddal és Mekkén bácsival. A többi már csak következmény.
@taga20: én nem ismerem gézát de te itt ágálsz baromságokat röfögve

600000 Ft hitelt kaptam első látásra és nem voltam semmilyen 3-as...én magam voltam

dolgoztam volt bevételem és tudtam törleszteni

te nem is éltél akkor most szölettél a koherensben a balféken
két vánnyadt pina között

hahahahaha

brühüyyy
@évásanyó: össze-vissza keversz mindent. elkezded, hogy tematizálunk, erre ha visszakapod, akkor besértődsz, és tíz ilyet tudnék írni, de nincs kedvem.
@taga20: rád nem tudnék megsértődni:))
@taga20:
mond te idióta balfasz, ha valaki valamit személyesen átélt azt te hogyan merészeled megkérdőjelezni?
az olyan mértékű butaság ami még nálad is feltünő...dehát te tudod ki vagy

asszem kitaláltad magad és itt munkásnak hírdeted magad aki sohasem voltálm viszont valami élősködő senkiházi az igen aki valami kétes eredetű izéből él az átlag felett vagy nem és akkor az egész kártyavár összedőlt

ugye kispicim???

brühüyyy
@Rodeo36: na megint egy klasszikust idézek. NYASGEM.
megyek aludni, me holnap meló. gondolom ez téged régen nem izgat, me jön rubelban a nyugdíjad.
azé, remélem május9-én ott állsz kimdzsondzsuva és putyin között az emelvényen:)
@évásanyó: jóéjt évike, mindentől eltekintve szeretlek:)
@taga20:
honnan tudod?
különgép jön értem majd figyeld az első sort a tribünön

nemcsak kaviár vörös és fekete egyaránt hanem friss hűtött osztriga is lesz whyskey-vel Red Breast 18 éves

brühüyyy
@taga20: jó éjt neked is tagám:))
@taga20: nem a Lenin hegyen leszünk gitározva, énekelve vodkát nyakalva ünnepelve, hogy nincs nácizmus, és nem Hortynak köszönhetően...
@évásanyó: ha lehet hadd maradjak meg az ex-szovjet állampolgárok személyes tapasztalatánál... bár lehet, hogy mindegyik hazudott...
@Sir Bates dö Hól: rendben, ott maradsz, ahol kedved van, szived joga....az enyém meg a személyes tapasztalatom....azt hiszem, ebben nekem nincs több megjegyezni valóm.
@Rodeo36:

"_akkor ez most a betétek lassú (vagy gyors?) nullázásáért megy? és akkor mi lesz? a sok birka???_"

Nem:) Ez most ortodox 'pénzpolitika' lesz, unortodox gazdaságpolitikával összefőzve, és nepotizmussal fűszerezve.
.
Romhányi József: Nyúliskola

Erdőszélen nagy a móka, mulatság,
iskolába gyűlnek mind a nyulacskák.
A tanító ott középen az a nyúl,
kinek füle leghosszabbnak bizonyul.
Kezdi az oktatást egy fej káposztával,
Hallgatják is tátott szájjal.
- Az egymást tapasztó
táposztó
levelek képezte káposzta
letépett
levelein belül tapasztalt betétet,
mely a kopasztott káposzta törzse,
úgy hívják, hogy torzsa.
Ha most a torzsára
sorjába
visszatapasztjuk
a letépett táposztó káposztaleveleket,
a tapasztalt rendben,
akkor szakasztott, helyesen
fejesen
szerkesztett káposztát képeztünk.
Ez a lecke! Megértettük? -
kérdezte a nyúltanár.
Bólogattak a nebulók, hisz mindegyik unta már.
- Akkor rögtön feleltetek! -
Lapult a sok tapsifül,
füllentettek, dehogy értik, és ez most mindjárt kisül!
- Nos felelj, te Nyuszi Gyuszi! Állj kétlábra, s vázold hát,
mi történik, ha ízekre bontasz egy fej káposztát?
- Jóllakok! - felelte elképesztő képzetten
a kis káposzta-kopasztó ebugatta,
de a tanár megbuktatta.
.
.
Romhányi József: Nyúliskola

Erdőszélen nagy a móka, mulatság,
iskolába gyűlnek mind a nyulacskák.
A tanító ott középen az a nyúl,
kinek füle leghosszabbnak bizonyul.
Kezdi az oktatást egy fej káposztával,
Hallgatják is tátott szájjal.
- Az egymást tapasztó
táposztó
levelek képezte káposzta
letépett
levelein belül tapasztalt betétet,
mely a kopasztott káposzta törzse,
úgy hívják, hogy torzsa.
Ha most a torzsára
sorjába
visszatapasztjuk
a letépett táposztó káposztaleveleket,
a tapasztalt rendben,
akkor szakasztott, helyesen
fejesen
szerkesztett káposztát képeztünk.
Ez a lecke! Megértettük? -
kérdezte a nyúltanár.
Bólogattak a nebulók, hisz mindegyik unta már.
- Akkor rögtön feleltetek! -
Lapult a sok tapsifül,
füllentettek, dehogy értik, és ez most mindjárt kisül!
- Nos felelj, te Nyuszi Gyuszi! Állj kétlábra, s vázold hát,
mi történik, ha ízekre bontasz egy fej káposztát?
- Jóllakok! - felelte elképesztő képzetten
a kis káposzta-kopasztó ebugatta,
de a tanár megbuktatta.
.
@taga20: "azé, remélem május9-én ott állsz kimdzsondzsuva és putyin között az emelvényen:)"

Gyurcsány mondta a minap, hogy Putyin nem ugyanaz volt 2010 előtt, és azóta.
Ne vegyük már egy kalap alá az oroszokat, Putyint meg a szocializmust.
@dr. jenőke (jenőke):

'Két szerre' is jó:) Jó éjszakát:)
@jaegtoer:
végre ok a forradalomra?
vagy megvárják amíg lenullázzák őket

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
géppisztollyal kérem a betétemet?????????????????
@Rodeo36: látom, nálad csiribú is befutott... igaz, hogy kék útlevelet sem kapott mindenki, aki kapott, az is három évente ment arrafele, de az jó volt... nem is vagy moon, mióta elmúlt az a jó világ...
@dr. jenőke (jenőke):

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára...

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
Gerendatöréskor szálka-keresőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor siketitőn bőgni kezd a gránát
S úgy nyög a véres föld, mintha gyomrát vágnák,
Robbanó golyónak mikor fénye támad
S véres vize kicsap a vén Visztulának.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Ugy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyu omlás, –
Szép piros vitézből csak fekete csontváz.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
A hitetleneket s az üzérkedőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor a pokolnak égő torka tárul,
S vér csurog a földön, vér csurog a fáról
Mikor a rongy sátor nyöszörög a szélben
S haló honvéd sóhajt: fiam… feleségem…

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.

Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak
Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!
Hogy esküdne mind-mind,
S hitetlen gőgjében, akit sosem ismert,
Hogy hivná a Krisztust, hogy hivná az Istent:
Magyar vérem ellen soha-soha többet!
– Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
@évásanyó: "hanem győzködni, vitatkozni....."

egy dns-szortírozóval, egy rendszer futtatta moszkovitával, meg a megszépülő ifjúkorral, mi?...

a kádár-érában semmi nem volt jó... voltak dolgok, melyek elviselhetőek voltak, melyek nem voltak oly szörnyűek... de ez nem egyenlő a "jóval"... lehet putyint lájkolni, a "nagy" oo mítoszát táplálni, csak ahhoz meg kell tagadni mindent, mi európa...
@Sir Bates dö Hól:
nekem a kék útlevelem az órák kérdése volt és maradt oda utaztam ahová kellett illetve ahová én magam akartam

de az, hogy téged a sárga irígység kerülget az engem hidegen hagy...bárhová (érted? bárhová) mehettem a kék útlevelemmel...
egyébként mijafasz közöd van mindehhez???

neked nem volt nekem igen pukkaggy meg

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Pedig, ahogy elnézem a mostani fejleményeket Európa többet nyerhetne ha az oroszokkal jók lennének a kapcsolatai és nem követné vakon és szervilisen a világcsendőr hülyeségeit.
@Sir Bates dö Hól: "egy dns-szortírozóval, egy rendszer futtatta moszkovitával, meg a megszépülő ifjúkorral, mi?.." ezt írtad.Nos ez egy nyilvános blog, és aki ide ir, azzal lehet kommunikálni és nem megszólni, ahogyan te teszed. Én semmilyen jellemvonásoddal nem teszem függővé, hogy elolvassam a kommentjeidet és néha válaszoljak is rá. Ez nem korrekt, amit csináltál, van véleményünk, és mi sem vagyunk leprásak.
@Rodeo36:
.
Nem kell kérned.
Vegyél magadnak.
Ezt ajánlom: Bella Perfecta ultravékony intimbetét biztosítja a diszkrét menstruációs védelmet. Állítólag Juliskának is bevált, mondta Kukor Ica Jancsi.
@dr. jenőke (jenőke):
és mire akarod hogy én ezt használjam?
jenőke te is olyan hülye leszel mint az összes többi krokogyélusmadár

brühüyyy
@Rodeo36: a rendszer megbízható támasza voltál... miért irigyelnélek?... hogy a hátad mögött köptek rád a melósok?... szar tetű alak voltál, s maradtál is...
@évásanyó: nem jellemvonást írtam, de nem lep meg, hogy nem érted... van, aki rosszul lát vagy süket... értetlennek lenni mégis csak kényelmesebb (igen, az értetlen eufemizmus)...
@Sir Bates dö Hól: mondd, ilyen könnyű neked örömet okozni? szidjál, csúfolj, basztass, jó ez neked? szegény fiacskám......
@Sir Bates dö Hól:
tudod mit én meg szarok rád...és akkor mi van? segged kivan

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
és mire használjam?
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: a süket az tud olvasni.. te meg nem...mit is akarszs elérni ezzel a kis vitásocskácskával?

brühüyyy
@Rodeo36:
.
Ezt te írtad:
"brühüyyy
géppisztollyal kérem a betétemet?????????????????"

Miután nem írtad, mire akarod használni kérdésed válasz nélkül marad. Te biztos tudod.

Én csak segíteni akartam rajtad.

No, jócccccccakát!
@dr. jenőke (jenőke):
és mit segítettél?
semmit?
brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: "lehet putyint lájkolni, a "nagy" oo mítoszát táplálni, csak ahhoz meg kell tagadni mindent, mi európa..."

Ja, Orbán is hasonlót mondott 2008-ban, kár, hogy akkor is hazugság volt, mert akár a fasizmusról is mondhatta volna.
"A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz."
@évásanyó: :). Örülök, hogy vannak még, akik nem szélkakasok! A mostani nagy oroszbarátokra ez az idézet illik:

"Úgy látszik, örök emberi magatartás, hogy a megtérőt összekeverik a divatos szélre ráfordulóval, a köpönyegforgatóval. A köpönyegforgató, letagadja a múltját. A megtérő Saul-Pál nem. Üldöztem Isten egyházát – írta Saul, és szívbéli töredelemmel bánta. A köpönyegforgató semmit sem tanul, semmit sem felejt és semmit sem bán meg. „A damaszkuszi úton közlekedik” felszínes jelenségleírás, és könnyedségével elfedi a lényeget: a tévedések, hibák, bűnök bevallásának, beismerésének, megbeszélésének kötelességét. (Balázs Géza prof. ELTE BTK gondolatai.)"
@nincs_itt:
Isten és Amerika távol van - Oroszország viszont közel. Csak ennyivel "különb" azaz veszélyesebb.
@Rodeo36:
Az lesz, ami eddig. Kivonják a bankbetétekből a pénzt, és átteszik államkötvénybe. Azaz egyre inkább a magyar lakosság finanszírozza az államadósságot, egyre nagyobb az államadósság forinttartozás-része, azaz egyre nagyobb arányt lehet elinflálni. Ha ugyan ElTolcsy képességeit nem haladja meg a deflációs spirál megszakítása.
@kekex: Stimmel, csak azt felejted el, hogy mennyi USA támaszpont van, pl Németo.-ban. Hidd el, nincs annyira messze, hogy jó legyen!

Az oroszok valóban közel vannak, de nem is kellene őket macerálni...

Valami Ashton lédi mondta, "igazságtalan", hogy az oroszoknál sokkal több a nyersanyag, és ezen változtatni kell...
@taga20: segítek! 1979, 1991, 2003-2011

ne kapkoggy! csak nyugodtan!

lényeges a 1991, majd 2003-2011!
Milyen undorító ez a gazoló , meg taga90, még jó, hogy kinyomtam őket.Azt hiszik az alsófelükkel kell ide belépni.Vagy ez a szokás itt?
@Gábris szomszéd:
Akkor elismered, hogy a szakadárok által elfoglalt területen is "saját" állampolgárok éltek? Eddig ez belügy lenne.
Csak egy gondolatkísérlet: ha a román kormány indítana ilyesmit a magyarlakta erdélyi területek ellen (merthogy ott felkelnek az autonómiáért és a nyelvhasználatukat tiltó törvény ellen) mi mit tennénk? Oroszország valamicskével nagyobb, tehát több a lehetősége.
De amíg a Krím nem volt a II.vh. utáni rendezések tárgya - és azt még lenyelték volna, a Donyeck nem ez a tészta! Nem véletlen, hogy ezt a kérdést másképpen kezeli az Unió. Ez tény - és a tények makacs dolgok. De ez már nagypolitika, itt nincs helye magánpiruetteknek!
@taga20:
Akkor te nem élsz létbizonytalanságban, mint a többség. Mert a többség nagyon is szeretné, ha visszatérne a kiszámíthatóság, a sokkal nagyobb társadalmi egyenlőség, az olcsón és mindenkinek elérhető kultúra, és az a nemzeti öntudat, hogy mi vagyunk as szocialista táboron belül a bezzegország.
@kekex:
az is megoldás (levédiabasznádon ez régi divat ráadásul), hogy a párnacihába megy, meg vesz érte valami olyat amit nem tudnak elinflálni, mert ugye ha a földet, házat nem adom el amikor rossz az ára akkor hiába az infláció egy háznak egy ház az ára hogy az fakauriban mennyi, a kóbor kutyát sem érdekli...aszondod már nincs eladó föld? de van ház amihez tartozik némi föld is...

szóval kalamajka is lehet ebből

a zeltolcsielvtárs meg sült bohóc...most deflál azaz zsugoríttya a sohasem létezett fideszes magyar gazdaságot...

hajcihő is lehet belőle

brühüyyy
@taga20:
hANYAS VAGY? mERT AKIK FELNÖTT FEJJEL ÉLTEK 90 ELŐTT, AZOKNAK HIÁBA IS MESÉLNEK AZ OROSZ KANCSUKA ALATT NYOMORGÓ NÉPRŐL! EZT CSAK OLYANOK VESZIK BE, AKIK AKKOR LEGFELJEBB ALSÓ TAGOZATOSAK VOLTAK.
(capd be lock)
@kekex:
kifenné a hende elvtárs az összes bugyigumit és csinálna belőle nukleáris csúzlit...a Kisbalaton nádasa (megvan még?) elég a nyílveszzőkhöz csak az íjjakat nem tudom miből fogják megcsinálni és akkor lehet hátrafelé nyilazni és hangosan ordítani: éljen a Fradi, Szarabíró és turulpörkölt...
és mingyárt meg is lenne oldva a románok meg halálra röhögnék magukat

kész a teljes győzelem

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat: miért akartok lukat beszélni valaki hasába? ő tuggya hogyan élt és hol azt csak nem vonnyátok kétségbe? és neki jó volt és az is maradt, az, hogy némelyek irígylik hát nekik annyi...haljanak bele...

teljesen igazad van abban amit a hülye tagának írtál hogy vagy dilis vagy pólyás volt 1990 előtt, vagy a harmadik, hogy egy rohadt geci (mici???)

brühüyyy

az is lehetséges a harmadik változat
@Rodeo36:
Jobb lenne, ha a tengerben lubickolnál ehelyett az undorító, a magyarokat, magyarországot gyalázó szövegeid helyett. Élvezd a gazdagságodat. De látom, csak vonzódsz hozzánk, a magyarokhoz, hiányérzeted van, ezt palástolod gúnnyal.
@kekex:
Neki teljesen mindegy, úgy hülye, ahogy van, ráadásul egy erőszakos, primitív alak.
@Sir Bates dö Hól:
3 évente de 30 napra. Én mindig ki is használtam, mert kellett az a 3 év, hogy összegyűjtsem rá a zsozsót. Közben meg korlátlanul lehetett utazni vörös(bordó) útlevéllel a szoc. országokba.
Van fogalmad arról, hogy mennyibe fájna manapság egy 2 hetes út Szentpétervárra és Moszkvába? Akkor meg simán belefért egy közigazgatási fizetésbe.
@gazoló:

Jó reggelt!

Miért a gyönyörök kertje?
Szép reggelt hölgyeknek és uraknak itt a gyarmatokon!
Zsuzsiknak kiváltképp:)

www.youtube.com/watch?v=grGjD1rTNyg

www.youtube.com/watch?v=IJMenilwoME
@Sir Bates dö Hól:
Nekem túlnyomórészt jó élményeim voltak a Kádár-korban. Ha neked negatívak, elhihetnéd, hogy abból nem általánosíthatsz. Az tényleg a "többség" diktatúrája volt, a többség hasznára. Kádár alatt háromszorosára nőtt az életszínvonal, földpadlós, komfort nélküli házak tömege helyett épültek komfortos, egészséges házak, nem volt gond a könyv, a színházjegy vásárlás, nem voltak napi megélhetési gondjaink (értsd: a többségnek). Szabadnak éreztük magunkat - és nem elnyomottnak, mint manapság.
Ráadásul büszkébbek lehettünk az országra, mint most. Miazhogy? Nagyonis!
@Orica Középföldi:

Jó reggelt drága!
('mexólítás 1-10-ig 'hányas?:)
Mert 'csak:)
@Sir Bates dö Hól:
Na, ezt nem érted! Mert akkor nyugodtan szembe is köphette a melós - most viszont százszor meggondolja, hogy akár a háta mögött merje. És még azt hívják diktatúrának? Hát ha választani lehet kétfajta diktatúra között. én inkább a népit választanám!
@kekex:
Nem kezdek,most überelésbe,de én is így gondolom!

Hiába 'ugatnak sokan a 70-85-ig tartó időszak ritka volt a magyar történelemben!
Nem az idő szépíti meg!

Ebben az időszakban ráadásul nem voltak ilyen 'fertelmes dolgok:(

444.hu/2015/02/18/orban-viktor-megkapta-elete-legnagyszerubb-ajandekat/
@Sir Bates dö Hól:
már sárga vagy meg lila és hupikék az irígységtől...tisztán láccik abból amit körmölsz...

még jó, hogy a valósághoz semmi köze...bízd eszt rám...én élem az életem és kibaszott nyugodtan ...semmi kufirc nincs benne
de hogy neked és a hozzád hasonlóknak ez jön le valamiből az sem nem oszt sem nem szoroz

de büfögjél nyugodtan a kóbor kutyát sem érdekli

de az láccik messziről: kibaszott neveccséges vagy

brühüyyy

mondd, jártál te az Ermitázs-ban?
@nincs_itt:
Most akkor Németország amerikai megszállás alatt nyög? Merthogy nálunk is csak orosz katonai támaszpontok voltak - oszt mégis megszálltaknak
hívjuk magunkat. Kettős mérce?
És ne gyere azzal, hogy nem lehetett a szovjettől eltérő politikánk. Arra befizetek, ha Németország kezdene külön, amerikai érdekeket sértő külpolitikába, hogy mennyire lennének aktívak azok a támaszpontok!
@kekex:

József Attila

LEVEGŐT!

Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szivemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!
@dr. jenőke (jenőke):
és hová gondoltad alkalmazni az én esetemben az ultravékony izét...

nem is láttam soha ...mijaz?

általában semmilyen hirdetést sem nézek meg van rá egy trükköm...

szóval ha tapasztalatból ajánlod nekem akkor mire használtad? és hogyan?

mitől óv meg vagy mit okoz??? kéjgázokat vagy csiklandoz?

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Gyönyörű látlelet Orbán MAI politikájáról (ő maga minősíti "keletinek")
" nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz."
Csak azt felejtette el megemlíteni a választások előtt, hogy ilyen "keleti" politikát fog folytatni!
@Rodeo36:
Egyszerű matek: ha az államadósság stagnál (márpedig azt teszi) viszont a gazdaság zsugorodik, akkor jobbak lesznek a "GDP arányos" mutatóink.
@kekex: ha úgy tetszik, akkor igen.
Mo.-on hány atrocitásról tudsz 1956-ot kivéve, amikor az oroszok elhagyták, fegyveresen a támaszpontjaikat és beavatkoztak Mo.-on???

ne fárasszuk már egymást, mert nincs értelme.
te is tudod, hogy azok az USA támaszpontok nem azért vannak ott ahol, mert valami félhüje vietnami veterán rábökött a térképre...
@Imola Helyesi:
Egyszerűen nem, és nem érted. Realistán látja a magyarokat - mint egy tükör, és nem ő tehet arról, hogy a kép "magyargyalázó" azaz gyalázatos!
Beleértve a pirézgyűlölő, és pár kiló száraztészta árán (lánykori nevén rezsicsökkentés) a szavazatát eladó, vagy legalább az otthon duzzogással a rendszert támasztó szavazókat is.
@kekex: magam sem mondhattam volna pontosabban!
@gazoló:
Minél inkább változik - annál inkább ugyanaz! Akár a MAI Magyarországról is írhatta volna:
"És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz."
@nincs_itt:
Én is tudom, csak rámutattam némi hasonlóságra.
Ez az "elhagyták a támaszpontot és fegyveresen beavatkoztak" mafasz? Akár itt, akár ott, én egyre sem emléxem!
@kekex: D

Néha,már körmönfontabbanak,levegőtlenebbnek,alantasabbnak érzem a költőnél is:(
@kekex:
hogy is van ez? melyik matek szerint?
ha az államadósság 37000 milliárd HUF (mai árfolyamon)
és a GDP 25600 milliárd és csökken akkor a kettő aránya romlik azaz már nem 146% az államadósság hanem NÖVEXIK??

ugye?

vagy te melyik matekot használod, kíváncsivá tettél

brühüyyy

ÁLLAMCSŐD VAN 2010 ÓTA
Istenem, mindjárt sírni fogok ettől a sok pesszimista hozzászólástól. Ez már egyenesen depresszió. Menjetek sétálni, tornázzatok, táncoljatok, énekeljetek!
@Imola Helyesi:
tenger be van fagyva és erőteljesen havzik...

a magyarok saját maguknak csinálják esztasoxart és még élvezik is lásd hóbelevanc avagy hóldőlünkel vagy nem a sírban ahová betesz nevű állampolgár (csak még nem tudom milyen?) és tagánovics belisár 20 alatt a betli versenyben
és te meg itt síránkozol mint a krokogyélus?

nemszépmondhatom

brühüyyy

tartski

hátha lesz jobb is a száraz kifli
tényleg ki kell lépni az EU-ból és csatlakozni az oroszokhoz, hogy az emberek felébredjenek?
a putyini rendszer, figyelembe veszi a magyarok érdekeit?
az EU-nak vannak alapelvei, amiktől putyin idegrángást kap, ha a saját népe hasonlókat szeretne otthon!
akkor mennyire érdekli őt a magyarok sorsa?
és néhányan, mégis inkább, ennek az embernek az érdekeltségébe szeretnének tartozni!
agyrém!
én európai polgár akarok maradni és mindent megteszek érte, hogy a gyerekeim is európai jólétben és biztonságban élhessenek!
a putyin rajongók szervezzenek népszavazást, hogy hová szeretne tartozni az ország!
aztán az eredmény ismeretében beszélgethetünk.
de amíg az országunk az EU és a NATO tagja, addig ne próbálják átjátszani putyinnak!
csak egy kis lazítás, arra, hogy minél több vélemény szólaljon meg, ha már...

ez pl egy hsz:

"Az egész szovjet emlékhely egy komplexum, egységes formavilággal és egyszerre is lett felújítva, éspedig kifejezetten Putyin utasítására, aki még 2007-ben rendelte el a világban található szovjet/orosz katonasírok és emlékművek helyreállítását. A programot egy Putyin-közeli alapítvány szervezte, amelynek a tulajdonosa és vezetője, Andrej Szkocs 2012. április 23-án a budapesti Orosz Kulturális Központban ismertette a szovjet katonai emlékmű felújítási terveit. elmondta, hogy az összes sírkövet és emlékművet teljesen felújítják, beleértve az 1956-os részt is. (Egyébként nem egyetlen 1956-os emlékobeliszk van a területen, hanem több is és a Putyin által megkoszorúzott központi obeliszken kívül is vannak az emlékmű-együttes területén másutt is II., világháborús sírok és emlékfeliratok.)

Putyin tegnap "a szovjet emlékhelyet" koszorúzta meg és nem csupán annak a II. világháborús részletét. Semmivel sem utalt rá sem ő, sem senki orosz, vagy magyar részről, hogy ne a területen nyugvó összes katonáról szólna az esemény.

Az, hogy a központi obeliszkre került a koszorú, amely obeliszk történetesen a II. világháborúra emlékezik, csak azért van, mert "protokollárisan" ez az emlékmű-együttes központi eleme, amely alkalmas egy államfői koszorúzásra.

Így a cink.hu cikke is téved, bár az írás is említi, hogy több 1956-os emlékmű is áll a komplexumban, illetve hogy az egész emlékhely egy egséges egészet alkot, pl. az újonnan épített ortodox kápolnája is közös.

Az egész felújítás történetében semmi nyilvános nyoma sincs annak, hogy magyar részről tiltakoztak volna az 1956-os feliratok ellen, vagy hogy azok megváltoztatását kezdeményezték volna. Ez a katonai temető nem orosz felségterület, így nem is élvez semmilyen szempontból sem területenkívüliséget. Rá is vonatkoznak a magyar törvények. (Van olyan katonai temető, amely - jelképesen, szívességi alapon - területenkívüliséget élvez: az amerikai temető Franciaországban, a normandiai partraszállás helyén. És arra is van példa, hogy egyetlen sírhely - amely ráadásul üres! - élvez ilyen státuszt: Napóleon egykori sírhelye Szent Ilonán, amelyet a britek átadtak Franciaországnak.) "

progressziv.blog.hu/2015/02/18/a_muszkavezeto#comments

vagy Pupu megint figyelemre méltó:

www.pupublogja.hu/2015/02/a-gyozelem-napja.html
@Rodeo36:
Te hazudós, két héttel ezelőtt még azt írtad, hogy lubickolsz benne, most meg befagyott, lefagyott neked már a...pc-d.
Én jól érzem magam, meg a hazám is. Nyugodj meg.
@gazoló: :)

nem vagyok Zsuzsa, de ez akkor is jól esett :D
@guma: Szia!

Nekem is a tegnap esti'kocsmázás:)
@Imola Helyesi:

" Menjetek sétálni, tornázzatok, táncoljatok, énekeljetek! "

Na én megyek is tüstént:))
Ja és ne felejtsétek el ma 'torkoscsütörtök:)))

csubakka.hu/wp-content/uploads/2012/09/torkoscsutortok.jpg
@Imola Helyesi:
az egy másik tenger volt azt most nemrégen hagytam ott sürgős ügyeim szólítottak...a teljes itineririo-mat akarod vagy elég lesz ha naponta kéccer beszámolok neked arról hol és mit is csinálok?

ha jól vagytok akkor minek a sok jajongás?

van aki ide van aki máshová akar tartozni döncsétek má' el, hogy mi is a jó...te biztosan tudod

magyarázd meg a sok fafejűnek...mit is? jjaaa aztatatatatat

és akkó' megértik

vagy ha nem akkor ne addfel

brühüyyy
@gazoló:

"Hiába 'ugatnak sokan a 70-85-ig tartó időszak ritka volt a magyar történelemben!
Nem az idő szépíti meg!"

Ez nem ilyen egyszerű. Vitázni nem fogok, mert a megélt történelem egyéni tapasztalatain nagyon kevesek képesek felülemelkedni, és más dimenzióból szemlélni a történteket.

Ha kellemes volt, azért, ha egyéni sérelemmel járt, azért. Ilyen az ember:)
Nem is kérhető számon/várható mindenkitől a rendszerben való gondolkodás.

Azt azért hidd el, hogy voltak emberek - igaz, nem sokan -, akik pontosan tudták, hogy mi a gond az oktatással, a gazdaság szerkezetével, a mezőgazdasággal, mindez hova fog vezetni és mibe kerül.
@Orica Középföldi:
dehiszen nem volt rasszizmus még az orbán is felszophatott magának egy kis jogi esztaszt...ma próbálná meg

brühüyyy

ugye Bábolnát nem felejtetted el? meg a kukoricatermesztési rendszerünket amit a kukorica hazájának tekinthető délamerikaiak nálunk tanultak meg...sok minden más mellett
@Orica Középföldi:

"mindez hova fog vezetni és mibe kerül. "

Töredékébe a mostaninak,társadalmilag ,morálisan stb...

hm..ellenben ma??? Milyen más dimenziók(Kekex kitért néhányra:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: na, egy napon krausz meg balázs géza... nem elég arra törekedni, hogy a mondandódat megerősítsd egy jól hangzó idézettel, hanem nézzél már utána, ki mondta és miért. azt is kifogásoltam, mikor angyal olyan cikket hozott a jobbegyenesről, amiben zappa gondolata volt.
legközelebb jég is karfiolból fözzön krumplilevest?
@Rodeo36:

Volt rasszizmus, csak nem nyilvános. Ma több cigány szerez egyetemi diplomát, mint akkor.

Bábolna egy szép kirakat volt.
"Bábolna története kirajzolta és körülhatárolta a szocialista agrárium sikereinek, kudarcainak és működési problémáinak a sajátosságait, amelyek a rendszer jellemző elemeiből és az azok közötti kauzalitásból következtek.

Megállapítható, hogy a rendszer alapvonásainak megtartása mellett csak igen kis mértékben volt képes megszabadulni annak diszfunkcionális vonásaitól. Bábolna 30 évét e rendellenes működés elleni már-már heroikus küzdelem és annak hangoztatása jellemezte. Ezt a küzdelmet, a piacgazdasági elemek alkalmazását ugyanakkor a gazdaság vezetőjének a politikai hatalomba való integrálódása tette lehetővé. A vállalat pedig valójában a rendszer tartópilléreként viselkedett, valós érdekei – egyes piackonformabb elemek bevezetése ellenére is – nem a verseny, a piac felé vittek, hanem a kevésbé hatékony túlelosztás, a monopoljogok, mint diszfunkciók fenntartása, a politika és a vállalat összefonódása felé."

www.polgariszemle.hu/?view=v_article&ID=261

A kiválasztott időszak (1960–1990), mintegy „élettörténetként” egy sz
@Orica Középföldi: aranykor, háromhatvan volt a kenyér, ez mindent überel. hol van kádár koponyája?
@gazoló:

Erre nagyon hosszú a válasz, amire most nincs időm és túllépi a blog kereteit. Ne haragudj:)
@parti_giano:

"legközelebb jég is karfiolból fözzön krumplilevest?"

Képes rá:))
@parti_giano: @Orica Középföldi:

Igaz,hogy néha csak 'acélos kultúra,de az tényleg széles néprétegeknek elérhető volt!
Nem beszélve az otthonteremtés,szabadidő,sport,oktatás stb. eléréséről!
Persze a kor akkori színvonalán és ez nem 'szocreál romantika!
Lakóhelyileg(Csongrád megye...),hovatartozástól függően persze mindenki élhette meg különböző értékelésekkel,de amnéziásnak lenni senkinek sem sem kötelező...
@Orica Középföldi:

:)Nekem is 'húznom kell,majd máskor...

Legyen szép a napotok!
@gazoló: tudom, az a fránya atlantisz is elsüllyedt. pofátlanság!
@Orica Középföldi:
ki ez a Mohay Ákos? és hol van ma magyar mezőgazdasági kutatás és termelési rendszer fejlesztés amit el is lehet adni a világban, és a magyar mezőgazdasági exportot annyira kiterjesztette, hogy a világ négy tájára exportált a termékek nagyon széles körét...persze jön Mohay Ákos és kiönti a gyereket a mosóvízzel amivel a valóságot nem igen fogja megváltoztatni

egyébként hol van ma Bábolna a nagy zsenik idején?

brühüyyy
@gazoló:

Nem mondtam, hogy nem voltak eredményei:)) A korszak legokosabb embere volt Aczél. Igazi, határokat feszegető sakkjátékos volt.

Ellenben ne felejtsd el, hogy a mai derékhad is annak a korszaknak a "terméke".
@Orica Középföldi:
"1960-ban ugyanis új időszámítás kezdődött a Bábolnai Állami Gazdaság történetében, Burgert ekkor lett, minisztériumi intézkedés alapján, a gazdaság igazgatója, és ezt a pozíciót egész 1990-ig töltötte be, nem kis szerepet vállalva a gazdaság sikereiben. A felfutás döntően az ő tevékenységéhez kapcsolódott. Burgert Róbert a vizsgált időszakban végig „rányomta bélyegét” a vállalat egész tevékenységére, munkastílusára és meghatározta annak eredményességét. Dinamikus, kezdeményező természetével képes volt magával ragadni a politikai vezetés egyes képviselőit és munkatársait. Fontosnak tartotta a társadalmi-politikai szervekkel való együttműködést, ezek szerepét a meggyőzésben, a vezetési célok propagálásában, az információknak a dolgozókhoz juttatásában, illetve a dolgozók reagálásának a vezetőkhöz való közvetítésében látta. A vállalat gazdasági érdekérvényesítésének jellege és lehetőségei a harminc év alatt sokat változtak. Míg kezdetben a szilárd pozícióban lévő „szövetségesek” (reformerek) aktív közreműködésével, illetve azokkal együttesen volt képes meghatározóvá válni, a ’70-es évek elején Burgert elveszítette korábbi potenciális szövetségeseit. Az ekkorra kialakult hatalmi szerkezetben a privilegizált szocialista mintagazdaság és a mintavállalkozó, KB-tag igazgató, Burgert Róbert komoly pozíciót vívott ki magának. Ebben politikai és gazdasági tényezők egymást erősítve játszottak közre. A vállalat számos területen monopolhelyzetet élvezett, s vezetői rendelkeztek a kulcsfontosságú termelési tényezők fölötti kontrollhoz nélkülözhetetlen technikai kulturális tőkével, amely erős nyomásgyakorló képességgel járt. A vezetés nagy súlyt fektetett a személyes kapcsolatok kiépítésére és fenntartására a politikai vezetésben, tudva, hogy ezeknek a kapcsolatoknak, az informális különalkuknak a gazdasági problémák megoldásában, illetve a vállalat sikerességének biztosításában lényeges szerepük lehet. Aztán az 1989-es földcsuszamlásszerű politikai változások a szocialista magyar gazdaság emblematikus figurái alól az év végére kisodorták a talajt.

A bábolnai Vállalati Tanács 1990. februári ülésén a tagok megszavazták a gazdaság élén nagy sikereket elért Burgert Róbert leváltását."

ez volt a hatalmas nagy eredmény leváltani és ellopni mindent

brühüyyy

te is megtanultál idézni, mint látom
@Orica Középföldi:
és a szerző aki "végigélte" az egészet született 1973-ban azaz 1990-ben 17 -éves volt

András Schlett
ANDRÁS SCHLETT (Szőny, 1973) is an expert in sociological and economic history, an associate professor since 2001 at Pázmány Péter Catholic University. His fields of research include the history of agriculture, the functions and mechanisms of the European Union, international economic relations, developing countries and globalization, and the transformation of welfare systems.

imádom az ilyen "experteket" meg azt is aki őket ídézi

köszönettel vettem, és máris lapoztam

van még ilyen alapos??? vagy laposabb?

brühüyyy
@parti_giano:

"fránya atlantisz is elsüllyedt. pofátlanság!"

Na ez is,de a legnagyobb "pofátlanság ami ehelyett jött:(

Most már 'haggyáfacba ne írjál,nem tudok elmenni:)
@Orica Középföldi:
ma több cigány van...tehát arányuk aszerint értékelhető a társadalomban elfoglalt számszerű arányuk alapján, és az életminőségük terméászetesen

brühüyyy

belecsaptál a lecsóba?
@Rodeo36:
Japánban sincs államcsőd, pedig ott (ha jól tudom) 200 %, és nem 146%. Írtam már (by Sárközy), hogy amíg tudunk törleszteni, a francot sem érdekli, mennyi az adósság. 2008-ban is csak azért kerültünk államcsőd közelbe, mert alacsony (17emrd) volt az MNB devizatartalék, és a törlesztéshez nem tudtunk devizát újítani a piacokról. Ezért hátborzongató, hogy ElTolcsy két marokkal szórja ki a devizát - bár azt a hazautalók pénzéből fel tudja most töltögetni.
Egyébként is, ha valami nő (pl a GDP) és valami nem változik (pl az államadósság) akkor az arányuk MINDEN matek szerint módosul.
még egy megjegyzés, a Schlecht András és környéke témához, mindabban amiben kutat az ország a bányászbéka segge alatt van negyven emelettel

ennyit a felkészült "tudósaitok"-ról

de természetesen doktor még semmilyen gazdasági rákfenét nem sikerült meggyógyítania

brühüyyy

vannak zsenik is mint eltolcsi elvtárs és az egész narancsos bagázs óriási eredményekkel...láccik ismég az árbóca kiláccik?
@Sir Bates dö Hól: "@Rodeo36: a rendszer megbízható támasza voltál... miért irigyelnélek?... hogy a hátad mögött köptek rád a melósok?... szar tetű alak voltál, s maradtál is... " munkásőr úr elárulta magát az útlevéllel is. Az ilyen elvtelenek miatt nem jutott sehova az ország.
@Orica Középföldi:
"Azt azért hidd el, hogy voltak emberek - igaz, nem sokan -, akik pontosan tudták, hogy mi a gond az oktatással, a gazdaság szerkezetével, a mezőgazdasággal, mindez hova fog vezetni és mibe kerül"
EZ MOST IS ÍGY VAN!
Ezzel együtt statisztikai tény, hogy az életszínvonalat 300 %-al emelték Kádár alatt.
Orbán meg jó, ha idén eléri Gyurcsány utolsó teljes évét, 2008-at. Azaz 5 év alatt null koma zéró az emelés. Ezen belül minden fillér, amivel valaki jobban él - másoktól lett elzabrálva.
@kekex:
mióta nől a GDP????

tudtommal az 1974-es szint alatt van

brühüyyy
eredményes országok (japán???) adatait elemezve más is kiderül nem csak ez
@Orica Középföldi:
Nagyon nem érted, mert két malomban őrölünk. Nekem nem kell ahhoz "polgári szemle" hogy tisztában legyek az un. szocializmus gazdasági alapjaival. Én ugyanis az ilyesmit Kornai Hiányából és Röpiratából tanultam, aki itthon nem lett próféta - azonban a kínaiak bibliaként forgatják!
Én - és a Kádár rendszer emberibb volta mellett érvelő többi olvtárs - nem a gazdasági mechanizmus, hanem a rendszer élhetősége mellett érvelünk - szemben az ott már nem élőknek bemesélt szövegekkel.
Egyébként pont a 68-as reform mutatta, hogy lehet fejleszteni azt a gazdasági rendszert - csak persze már az első eredmények láttán elkezdték behúzni a fékeket - le is állt a vonat előbb-utóbb.
Ezért gond a mostani etatizmus: az már egyszer megbukott! Pedig ott már nem pártalapon kezdték kinevezni az ejtőernyősöket, hanem a szakma is érvényesült.
@Imola Helyesi: "Jobb lenne, ha a tengerben lubickolnál ehelyett az undorító, a magyarokat, magyarországot gyalázó szövegeid helyett." Ebben legalább igazad van.
@pianolight:
mint látom szorgalmasan dolgozol azon hogy ne előre hanem hátramenetben legyen
1989-2015 azaz 26 évetek volt és ezt értétek el ami ma látható rákenni másokra azokra akiket nem is ismersz az olyan aljas szemét tróger dolog mint amilyen szarházi te magad vagy

kibaszott nagyot tévedsz velem kapcsolatosan (IS) de maraggy meg ebben a hitedben és nyugodtan hőbörögj impotens szarházi geci (mici???) vagy...semmit sem értél el de azt (legyen az bárki) aki igen azt kurvára irigyled

nagyon kevés hozzád hasonló szar alak van a blogon bár sokan ácsingóüznak és a kandidatúra is nagylétszámú

brühüyyy

ebben maraggy örökre és dögölj meg
@Rodeo36:
Öhöm. Min is vitázunk?
Rodeo, sokkal jobb, ha nem brühühüzöl, most egész értelmes dolgokat írtál. Szerintem is az 1980-199o-ig tartó időszak volt a legjobb. Ekkor már engedték a változásokat, gazdaságban, oktatásban, stb. Volt iparunk, mezőgazdaságunk, piacunk.
Az utána következő időszak a rombolásé volt a "demokrácia, a liberalizmus" jegyében. Jobb lett volna, ha mi is egy átmenet és nem egy rombolás révén tagolódunk be a világgazdaságba/pl. Kína/.
Megúsztuk volna a sok léhűtő párt rablását.
nepszava.hu/galeria/988-mem---kepgaleria/fullscreen/
és már csak azért felteszem a cikket, mert a gif nem szerepel az előzőben.
Márpedig Bayer pincsi a Putyin ölében - kihagyhatatlan élmény!
nepszava.hu/cikk/1048860-az-istentelen-europai-unio-befeketiti---imalanc-orbanert/
@kekex:

De, én pontosan értem a két malmot,de azt is tudom, hogy nincs két malom. Ezért is nem szóltam bele a vitákba.

" Pedig ott már nem pártalapon kezdték kinevezni az ejtőernyősöket, hanem a szakma is érvényesült."

Viszont pártalapon húzták be a kéziféket.
@kekex:
látom te sem adod fel...
új "harcosok" érkeztek, imola már sehol sincs hozzájuk és ezek mindent jobban tudnak mint az 1973-ban született Schlecht András (dr) aki sokat dumál de semmit sem csinál és ebből a fajtából kurva sok van

méghogy a zejú elemzése és jólét analizálása

brühüyyy

szerencsétlenek ezek az igét hírdetik és semmi más nem érdekli őket
azt nem veszik észre eltelt 26 kemény év és semmit sem tudnak felmutatni csak a jajongás meg az ócska tolvajlás egymás szemének kilopása

brühüyyy
@Rodeo36: "és a szerző aki "végigélte" az egészet született 1973-ban azaz 1990-ben 17 -éves volt" igazad van, de ne beszélj ezentúl olyan eseményekről, amik 150 évvel ezelőtt történtek, amiket nem éltél át. mert francba a forrásokkal, csak a szemtanúk hitelesek, mert ők nem a maguk perspektíváját harsogják, ők az igazlátók.
@Orica Középföldi:
tudod mit? öntsél kamion számra szart a múltra, attól a jelen egy jottányit sem lesz jobb és azt meg ti csináljátok, olyan mint ti magatok
és ezt nem tagadhatod

brühüyyy

olyan szép szó: etatizmus...és hol van a törvényesített szabadrablás??? az ma a menő
@Rodeo36: A 2014-es GDP közel 30 Md Ft-ra várható. Az államadósság cca. 24-25 Md Ft, 80% körüli.
@Imola Helyesi:
Egyrészt így jár egy ország, amikor könyvtárosok és egyéb életidegen értelmiségiek vezénylik az átalakulást, és a szakmának nem osztanak kártyát.
Másrészt annyit azért felfogtak a szoc. és kap.
gazdaságtanából azok is, hogy a lét határozza meg a tudatot, és a gazdasági alap a politikai felépítményt. És tudatosan verték szét az államkapitalizmus gazdasági alapjait. Hogy közben loptak is, mint a szarkák? Egyik más volt szoci országban sem csinálták jobban. Ilyen az emberi természet.
Gazdasági szabadesésben zuhantunk egészen a Bokros csomagig.
Az EM 25 évben összesen 3 szakmailag értékelhető időszak volt: a Bokros, a Gyurcsány és a Bajnaié.
Az külön pech, hogy csak tragédiaközelben képes az elit racionális kormányzásra.
@kekex:

Nem vagyok gazdasági szakember, nem tudom megítélni Kornait. Azt viszont tudom, hogy a közgazdák között nagyon vegyes az elfogadottsága.
@parti_giano:
mongyuk Hérodotos ott járt mindenhol amiről írt, Aristótelés és a többiek is és folyamatosan sorolhatom azt a forrásanyagot amit nem pszeudo geecik firkálnak hanem azok akik azt átélték

a Burgert Róbert-ről én Burgert Róbertet akarom hallani és nem Schlecht András-t

ennyit erről

brühüyyy

te is tudós vagy? kimibebntudós már megkaphatod a bádogtrombitát az összes szalagokkal és turultollakkal
Hagyjátok rodit. Elég baj neki, hogy hiába találta fel az űrutazástól az IT-ig az egész XXI. századot, mindet ellopták tőle, ráadásul hiába van nála az egyedüli igaz történelem, ha máshol hamisítják világösszeesküvők. Legyetek már megértőbbek!
@Orica Középföldi:
azok a közgazdák csinálják a mai magyar gazdaságot???

és kritikusak

brühüyyy
@Rodeo36:
Azaz nincs is vitánk.
@Rodeo36:

nem nálunk tnulták meg, mi mentünk oda. merida például egy nagyon szép város a sok mayával a hátán.
@Rodeo36:

ja, és persze nem bábolna. viszont a többi se stimmel.
@pianolight:
Az államadósság és az állam adóssága két fogalom. Abban a magánszemélyek, önkormányzatok stb. külföld felé fennálló adósságai is benne vannak, nem csak a kormányé.
@kekex:
Érdekesek a meglátásaid. "Tudatosan verték szét az államkapitalizmus alapjait" - írod. Tudatosan herdálták el iparunkat, mezőgazdaságunkat, mindent, mindent, méghozzá Bokrosék, Hornék, Medgyessiék, Bajnaiék. A közművektől, a közlekedéstől, a mezőgazdasági feldolgozóipartól a jól működő ipari létesítményekig mindent, de mindent eladtak vagy megszereztek maguknak.
@Orica Középföldi: "Ez nem ilyen egyszerű. Vitázni nem fogok, mert a megélt történelem egyéni tapasztalatain nagyon kevesek képesek felülemelkedni, és más dimenzióból szemlélni a történteket." Nem fekete-fehér a világ, akkor is volt, ami jó volt, és most sem minden rossz (pl._ tandíj nélküli tanulás, családi adókedvezmény a TB-ből is érvényesíthető)
@pianolight:
azaz 30 milliárd azt elosztom 10 millióval és az egy főre eső évenkénti GDP lesz?
3000 HUF/fő/év ami 250 HUF per hónap nagyon értesz a számoláshoz

a 2014-es GDP 26500 milliárd volt és az államadósság cca ( a te számod) 25000 milliárd ami 94,3% de azok az adatok amiket én ismerek abban az államadósság meghalaggya a 38000 milliárdot ami ilyenformán általános iskolai matekkal: 145-147%-on stagnál

megint loptál adatokat a szemétkosárból

brühüyyy
@Orica Középföldi:
Mondom, hogy Kínában futott be. Az EGÉSZ ottani gazdasági fejlődést Kornaira alapozták. Ehhez képest szarok bele, hogy milyen a magyar közgazdászok közötti elfogadottsága. Kornai azt írta le, hogy milyen a "megvalósult" államkapitalizmus, és hogyan NEM szabad csinálni. Mi pedig esünk bele megint ugyanabba a gödörbe!
@kekex:
Rosszul tudom? mintha Kína lassan megelőzné az USÁ-t gazdaságilag:
@Imola Helyesi:
Nézz már utána, hogy mennyi államvagyont privatizáltak az általad meg sem említett Antall korszakban! Ha egyáltalán volt ideológiai vezérelt szétherdálás, az akkor volt. A többiek már próbáltak legalább némi racionalitást vinni a dologba - mert Állam bácsinak akkor is feneketlen volt az étvágya, és a törlesztésekhez pénz kellett.
@hacsaturján:
cuncimókus, én fogadtam a delegációkat Szombathelyen és én tolmácsoltam nekik

a többit beszéld meg valahol Mérida-ban amely Mexico, Spanyolország Venezuela is, melyikre gondoltál

brühüyy

már megint sok volt az a komisz kumisz
@miva?:
hogy vagy mici?

hogy ityeg a fityeg?

brühüyyy
@Rodeo36: "ebben maraggy örökre és dögölj meg" te előbb fogsz :-)
@Imola Helyesi:
Rosszul tudod. Kínában egy a szocializmus kezdeti időszakára jellemző expanzív gazdaságfejlesztés folyik, ami a történelmi tapasztalatok szerint előbb-utóbb lassulni fog, ahogy a környezeti problémák halmozódnak. Csak nekik van annyi eszük, hogy előkészítik az intenzív (XXI.sz-i) technológiai fejlődést, az oktatásba való beruházásokkal. Az más kérdés, hogy ennek a motorja (mint Amerikában) a hadiipar.
@kekex:
Írtam a könyvtárosról is, ha nem vetted volna észre. Sőt ő volt a leggyengébb láncszem szerintem is. Jó poltikailag nehéz dolga volt, egy teljesen más rendszert kellett felépítenie, de a gazdaságot hagynia kellett volna, nem kellett volna hallgatnia a transzatlanti meg brüsszeli héjákra.
Hagyjátok rodit. Elég baj neki, hogy hiába találta fel az űrutazástól az IT-ig az egész XXI. századot, mindet ellopták tőle, ráadásul hiába van nála az egyedüli igaz történelem, ha máshol hamisítják világösszeesküvők. Legyetek már megértőbbek! +1
@Rodeo36: faszkalap, nem azt mondtam, hogy nem fontosak a szemtanúk, de alkotsz erről a schlechtről (nem ismerem) egy véleményt, mert nem élte át bábolnát, de a műve forrásait meg sem nézed. honnét tudod, hogy nem beszélt burgerrel? seggfej!
@pianolight:
verseny van?

brühüyyy

ha te olyan jó vagy mindenben akkor te érsz oda előbb még oda is
@pianolight:

" Nem fekete-fehér a világ, "

Ezért írtam gazolónak, hogy hosszú a kérdésére adandó válasz:)
@parti_giano:
sem te sem a schlecht nem érdekel

a többit beszéld meg a blog többi kedves látogatójával,,, szedhecc belépődíjat is

brühüyyy
@Rodeo36:

igaz, igaz. amíg te szombathelyen tolmácsoltál, addig én meridában basztam a rezet, a yucatánon hét évig. de szép idők vótak azok! olyan dógokat tuttam meg, hogy mikor a maya reggel kapával ment, akkor megfogatta a tanácsom és ment gyomírtani, ha viszont délután láttam géppisztollyal és macsétával, akkor a koka fődet látogatta. illyen dógok vótak ottan, míg te szombathelyen tolmácsoltál. pofika! akarod, hogy meséjjek? vannak anekdótáim bulgáriábul, moldovábul kukorica ügyből kifolyólag, pedig nem is tolmácskottam.
@parti_giano:
nekem vót szerencsém párszor szót váltani a robi bácsival, mégse lettem államtitkár kilencvenbe.
@kekex: "Az államadósság egy adott országban a helyi (önkormányzati), a szövetségi és a központi kormány adósságainak (tartozásainak) konszolidált összege. Fogalmába beletartozik az állami kezesség- és garanciavállalás miatt keletkezett hiteltartozás, az elkülönült pénzalapok és az állami beruházásokat kezelő intézmények hitelei, valamint az állami vállalatoktól átvállalt hiteltartozás is." Hozzátenném, hogy mind1, kivel szemben áll fent a tartozás. A magánszemélyek állammal szembeni tartozásaival mi a helyzet?
@kekex:
Ne féltsd te Kínát, jól elvan már vagy 5000 éve.Mi Európa, Amerika már sehol nem leszünk, amikor ellepik az egész földet.És nemcsak a szaporulatának, hanem a szívósságának, ügyességének és a kultúrájának, az erős nemzetének köszönhetően. Pedig oda is beépültek más fajok, hunok, koreaiak, japánok, nomád törzsek tömkelege, kitajok, türkök, mohék, stb.
Épp úgy, mint Dél-Koreában, ők is tulajdonképpen egy kevert népből alakultak ki. Ha északkal egyesülnek, akkor esetleg vetélytársai lehetnek Kínának.
Ez a fajta keveredés csak nálunk probléma, nem merjük ezért a nemzeti jelképeinket, monda-mítoszbeli értékeinket felvállalni, illetve ebből folyamatosan gúnyt űznek egyesek.
@hacsaturján:
nagyon szép lehetett, mesélj úgyis belejöttél...és ott a Yucatan-on mit is csináltál a kukoricásban? meg a kokaföldön?

kíváncsi vagyok igazából

olyan maya lett az egész...na rajta

dale, anda

brühüyyy
@Rodeo36:

mint már említettem, basztam a rezet. a többinek nézz utána a guglin!
@Rodeo36: dúdolgasd, te marha: de szeretnék, de szeretnék kun bélával beszélni!
@hacsaturján: akkor maga szemtanú, élő forrás, magának biztos elhiszi a kanadai igazlátó.
@parti_giano:

már mér hinné el, hiszen delegációkat fogadott szombathelyen.
@Rodeo36: Nem lenne kár érted, te már tudod a 2014-es GDP-t??? mert a pontos adat még nincs meg Ft-ban. A várható 30000 Md. Eddig azt hittem, csak hazudozol, most már tudom, hogy ostoba vagy, a kedvenc számod 38500 Md, volt az már devizatartaléktól kezdve GDP-n keresztül államadósság is, csak éppen az agysejtjeid száma nem.
@hacsaturján:

"nekem vót szerencsém párszor szót váltani a robi bácsival, mégse lettem államtitkár kilencvenbe. "

Pedig de szép lett volna! Egy - megélt - anekdótával több:))
@hacsaturján:
vamos, dale anda tiralo dejeme gozarlo la historieta

brühüyyy
@hacsaturján: persze hogy fogadott. ő volt ottan a helyi kukorica jancsi.
@pianolight:
Úgy tudom, hogy azért forintosítják a MAGÁNszemélyek devizaadósságát, mert a bruttó külföld felé fennálló országadósságba az is beletartozik. De persze tévedhetek is.
@Orica Középföldi:

a zember mán csak ijjen. gyün meg megy.
@parti_giano:

szombathelyen eddig csak zömmel átutazóként tartószkottam ezért asztán errül nem is nyilvánitok véleményt, mer hiányos a tudásom.
@pianolight:

ideges vagy berci? teljesen fel vagy ajzva...

hűccsed magad

brühüyyy
@hacsaturján:
ott nem lopják a rezet?
most nem akarok guggolni...egyébként mit lehet a te rézbaszásodból kigúglizni? fenn vagy a gúglin amint éppen???

nagy só: első hátsó felső alsó

brühüyyy
@parti_giano:
kűdd el a dallamot ezt nem ismerem

neked bizonyosan megvan kazettán?

brühüyyy
@Rodeo36:

éppen szombathelyen vagyok. tolmácsot kérek!
@hacsaturján:
és micsinyájjak veled innen Johannesbourg-ból

brühüyyy
@kekex: A devizában fennálló adósság a külső adósság, a Ft-ban lévő meg a belső ( kissé egyszerűsítve). A magánszemélyek devizaadóssága a deviza tartalék szempontjából érdekes, biztosítani kell számukra, hogy vásárolhassanak devizát a törlesztéshez. Az külső államadósság fedezete is a devizatartalék, ezért terelik az állam finanszírozását a Ft- irányába, mert a lakossági állampapírt akár le is nyúlhatják, mint a békekölcsönt:-)
@Rodeo36:

hegyezzé kukoricát! én meg majcsak kerítek másik tolácsot.
@Rodeo36: JohannesbOUrgban befagyott a tenger? Vagy csak a fejedben kásásodik?
@pianolight:
azt ki mondta, hogy Johannesbourg-ban befagyott a tenger?

nem emléxem, hogy én mondtam volna?

és miért érdekes ez most?

brühüyyy
@hacsaturján:
nincs itt kéznél kukorica...éppen haladok a reptér felé...nincs sok időm rátok...

várnak Cadiz-ban ahonnan majd Boston-ba kell mennem már megint pedig kibaszott hideg van és kibaszott nagy hó meg a tenger is morajlik, fürdésre teljesen alkalmatlan mostanság

de ha a teljes itinerario-mat akarod akkor gúglizzál

és nem mondtad milyen nyelvre kell neked a tolmács?
a schwálbárd-i az nekem nem megy folyékonyan bár köhögni tudok azon is

brühüyyy
@Imola Helyesi: rosszul... 1.2 mrd fő termel majd annyit, mint 300 m fő esetleg két év múlva...
"A szocializmusnak nevezett rendszernek azért lett vége, mert már nem lehetett hazalopni a gyárból a ceruzákat és a téglát. Micsoda?! – hördült fel a nemzet – akkor legyen inkább kapitalizmus! – és így is történt."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150219_Lajos_a_verzivatarban
Egy idézet azoknak, akik nem értik, hogy miért nem hájpolom a kádár-érát (bár, nem valószínű, hogy ez elhozza a megvilágosodást... inkább a 3,60-as kenyér kellene...)
" Egy szép tavaszi napon sétára határozta magát s mindég egyenesen előre ment, mert meg volt róla győződve, hogy lábaiknak kedvök szerint való használata ép oly kiváltsága az emberi, mint az állati nemnek. "
@miva?: közhasználatú szóval: geci:-)))
@pianolight: az azért szerencse, hogy nem őt jelölték ki utódnak...
@Orica Középföldi:
Mégiscsak jobban kijön mindenki, ha a kapitalista lop: dolgozótól, saját és más államtól, környezettől, meg amitől még lehet.
@Sir Bates dö Hól:
az, hogy te érted az elég mindenkinek...nagyon szép kis ídézet...mivel a csiga is állat rá ez nem vonatkozik?

teljes a fogalomzavar?

brühüyyy

mici? és akkor csak mász a mészben hogy mászhasson a mászhatnékja támadt és nem gyalogol mert lábasincsen de halad mindíg valamerre bár sohasem lehet tudni merre az előre nincs kijelölve és a hátra sem tehát? keresztben megy átlóban és haránt meg rézsút
@Imola Helyesi:
hülye vagy imolka...az profit, nem lopás nem emléxel? már tennap mon'ták neked

meg van verseny is géppisztollyal és tankokkal ki a zerősebb és okosabb (az nem jellemző) és akkor van nekijje profittya

nem lopta tudod? beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

brühüyyy
@Rodeo36:
Ja, erről már irt Arany is a Fülemilében.Hogy nem jtt be?
@Sir Bates dö Hól & Orica:
Attól, hogy szummában én is ki voltam/ vagyok a Kádár rezsimtől ( egyéni okok indokolják,) még be kell valljam, hogy a 80-asok közepétől sok minden változott, a szabadságjogokat kivéve.
@Orica Középföldi:
Igenis, felügyelő elvtársnő. Majd ha megihletsz, esetleg rólad is......
@Orica Középföldi:
kibaszott egy izé, de harsány:

"Persze retteghet attól is, hogy immáron kitették az úgynevezett piaci körülményeknek,

mert ebben az országban nincsenek piaci körülmények, márpedig be van zárva Magyarországra,

mert a világ még nem elég érett a Közgéphez,

a Nyugat le van maradva tőlünk,

a Kelet pedig tele van Közgépekkel,

már egyetlen barátja sem maradt, így aztán jöhet a dühroham, a toporzékolós hiszti, hogy márpedig neki zenéljen a szökőkút, különben elzárja a vizet az egész galaxisban.

A kulcsok azonban már nincsenek nála.

Természetesen nem zárható ki teljesen az a lehetőség, hogy visszavonul a közélettől, gazdaságtól, és a félretett pénzből 3452 évig éli a félredobott oligarchák fényűző, de keserűségtől sem mentes életét, "

brühüyyy

hogy én mennyire sajnálom a szerencsétlent, el sem tuggyátok képzelni
Az esti dolgokat így utólag inkább nem kommentálnám...
@Imola Helyesi:
A FÜLEMILE

Hajdanában, amikor még
Így beszélt a magyar ember:
Ha per, úgymond, hadd legyen per!
(Ami nem volt épen oly rég) -
Valahol a Tiszaháton
Élt egy gazda: Pál barátom,
S Péter, annak tõszomszédja;
Rólok szól e rövid példa.
Péter és Pál (tudjuk) nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyü nekik ott szerényen
Megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körûl mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S õk nem igen jó barátok.
Ha a Pál kéménye füstöl,
Péter attól mindjár’ tüszköl;
Ellenben a Péter tyukja
Ha kapargál
A szegény Pál
Háza falát majd kirugja;
Ebbõl aztán lesz hadd-el-hadd,
Mely a kert alá is elhat!
Ez sem enged, az se hagyja,
S a két ház kicsínye, nagyja
Összehorgolnak keményen,
Mint kutyájok a sövényen
Innen és túl összeugat
S eszi mérgében a lyukat.

De, hogy a dologra térjek,
Emberemlékezet óta
Állott egy magas diófa,
Díszeûl a Pál kertjének.
A szomszédba nyult egy ága,
Melyet Péter, minthogy róla
A dió is odahulla,
Bölcsen eltûrt, le nem vága.
Történt pedig egy vasárnap,
Hogy a fentírt fülemile
Ép’ a közös galyra üle,
Azt szemelvén ki oltárnak,
Honnan Istent jókor reggel
Magasztalja szép énekkel:
Megköszönve a napot,
Melyre, im, felvirradott.
A sugárt és harmatot,
A szellõt és illatot;
A fát, melynek lombja zöld,
A fészket, hol párja költ,
Az örömet, mely teli
Szivecskéjét elteli;
Szóval, ami benne él
S mit körében lát, szemlél,
Azt a pompát, fényt és szint,
Mely dicsõség
- Semmi kétség -
Õ érte
Jött létre
Csupán õ érette, mind!
Elannyira, hogy Pál gazda,
Ki gyönyörrel ott hallgatta,
Így kiáltott örömében:
„Istenem uram,
Beh szépen
Fütyöl ez az én madaram!”

„Kendé bizony az árnyéka!
Mert olyat mondok, hogy még a...”
Hangzik átal a sövényen
Egy goromba szó keményen.
„Hát kié - pattogja Pál -
Mikor az én fámra száll?”
„De az én portámon zengett:
Hogy illetné a fütty kendet!”
Pál nem hagyja: õtet uccse!
Péter ordit: õ meg úgyse!
Többrül többre, szórul szóra,
Majd szitokra, majd karóra,
Majd mogorván
Átugorván
Ölre mennek, hajba kapnak;
Örömére a szent napnak
Egymást ugyan vérbe-fagyba, -
Hanem a just mégsem hagyva.

Pál azonban bosszut forral,
És ahogy van, véres orral
Megy panaszra, bírót búsit,
S melyet a vérszenny tanúsit
A bántalmat elõadja.
Jogát, úgymond, õ nem hagyja,
Inkább fölmegy a királyig
Térden csúszva: de a füttyöt,
Mely az õs diófárul jött,
Nem engedi, nem! halálig.
Nyomatékul egy tallért dob
Az igazság mérlegébe,
Mit a biró csúsztat a jobb
Oldalon levõ zsebébe.

Pétert sem hagyá pihenni
A nagy ártatlan igazság:
Nem rest a biróhoz menni
Hogy panaszát meghallgassák.
Így s úgy történt, - elbeszéli,
Övé a fütty, õ azt véli:
Nincs vármegye,
Ki elvegye,
Nincsen törvény, nem lehet per,
Hisz azt látja Isten, ember! -
De, hogy a beszédet össze
Annál jobb rendben illessze,
Az ütlegbõl sokat elvesz
És a joghoz egy tallért tesz,
Mely is a birói zsebben
Bal felõl, a szív iránt,
Meghuzódik a legszebben.

Felderûle a kivánt
Nap, mely a vitát eldöntse,
Hogy a fülemile-pörben
Kinek szolgál a szerencse.
Ámde a birót most cserben
Hagyja minden tudománya,
És ámbátor
Két prokátor
Minden könyvét összehányja,
S minden írást széjjeltúr is:
Ilyen ügyrõl,
Madárfüttyrõl,
Mit sem tud a corpus juris;
Mignem a biró, haraggal
Ráütvén a két zsebére
S rámutatván a két félre,
Törvényt monda e szavakkal
A szegény fülemilére:
Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felõl üt) nekem fütyöl,
(Bal felõl üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.

*

Milyen szép dolog, hogy már ma
Nem történik ilyes lárma,
Össze a szomszéd se zördül,
A rokonság
Csupa jóság,
Magyar ember fél a pörtül...
Nincsen osztály, nincs egyesség
Hogy szépszóval meg ne essék,
A testvérek
Összeférnek,
Felebarát
Mind jó barát:
Semmiségért megpörölni,
Vagy megenni, vagy megölni
Egymást korántsem akarja.
De hol is akadna ügyvéd
Ki a fülemile füttyét
Mai napság felvállalja!?

brühüyyy
@Imola Helyesi:

Bármiről, de megvárom amíg Jenőke beválogat az esti vagy hajnali listába:))
@Sir Bates dö Hól:

"és nem is természetes:-)... "

Amennyiben a szellem mákonyának tekintem, valóban nem természetes:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Íme, halljad, magyar!
Íme, halljad, magyar!
Halld!

Meghalt a cselszövő,
nem dúl a rút viszály,
országunk élni fog,
mert László nagy király!
Hűségnek győzedelmét
halljad, nagyvilág!
Meghalt a cselszövő,
nem dúl a rút viszály.

brühüyyy
@Rodeo36:
Sokat kéne nekem is innom, mire ezt danolásznám... de időzónák... szeszek...
Imoládnak adj szerenádot, ne nekem cseszed!
@pianolight:

"Attól, hogy szummában én is ki voltam/ vagyok a Kádár rezsimtől ( egyéni okok indokolják,)"

Ez nem egészen van így. Az azonos feltételek/lehetőségek mellett, amit a rendszer biztosított, csak az egyén szocializációja/képességei képezik a különbséget.

Arra elég kevés a példa, hogy ezt a szocializációt alapjaiban megtagadva , teljes identitást váltson valaki.

Félreértések elkerülése végett, a köpönyegforgatást nem tekintem identitásváltásnak.
@pianolight: petőfi meg is veryelte a dilemmát a kutyák és farkasok dalában:-)...
@Orica Középföldi: Félreértés ne essék, csak annyi történt, hogy pár éve bizonyos dolgok rosszabbak a 25-30 évvel ezelőttinél, így csak relatíve változott a véleményem,az eddigi legrosszabbnál most már van rosszabb. Attól még egyiket sem szeretem :-)
@Sir Bates dö Hól: Mutasd, merre vannak a farkasok! Úgy tudom csak néha téved át 1-1 toportyánféreg innen-onnan :-)
@pianolight: egy-egy elszólás freud-módra igen érdekes:-)... mint az egyik kommentben a "bezzegország": az feszítette népi demokratikus lelkünk, hogy a polákok, tótok, bocskorosok meg a ruszkik mennyivel szarabbul élnek, mint mi... és ennyi elég a boldogsághoz... majd mindenki kibaszott demokrata lett és nem is rasszista... röhögünk a piréz-teszten, de a cigány, az azért csak cigány (bár, mindenki ismer rendes, becsületes cigányt is... "a kivétel erősíti a szabályt"... mert akkor a kultúrához való hozzáférés mindenkinek adott volt, én éltem gumibelsőben és találkoztam 100-ból 70 funkcionális analfabétával... jah, és igaz: hihetetlen léptékű fejlődést produkált a rendszer az életszínvonal terén: olaszország semmi ahhoz képest, ott egy földpadlatú viskó sem volt '45 előtt... jól éltünk, na... igaz, hogy egy csehszlovák favorit márkájú versenybringához protekció kellett, de ez normális mindenhol...)
@Sir Bates dö Hól:

"egy-egy elszólás freud-módra igen érdekes:-)"

erre csak úgy:

Kérem szépen, remélhetőleg ez itt nem a vicc Lengyelországa, ahol nincs antiszemitizmus, de volna rá igény.
Fiala János jegyzete.
.
.

"ugyanis olyan egész egyszerűen nem létezik, mivel nem lehet másokat sem így, sem úgy erkölcsi nyomás alá helyezni. Elvárni sok mindent lehet, de kikövetelni, azt már nem, az önkéntesség nem forszírozható."

www.hir24.hu/poszt-itt-publi/2015/02/19/a-jobbik-es-a-tisztesseg/
@Sir Bates dö Hól: A végéről kezdve: azér' az olaszoknak megvolt a " minden napra új kormány", a líra átment wc-papírba... Érdekes lenne megnézni, hogy Dániában, ahol az mg. szövetkezetek önszerveződéssel jöttek létre, milyen volt a fejlődés.
Különben igazad van, ilyen volt a közhangulat, és az gondolom AZ ORSZÁG jobban élt, kisebb volt a szegénység. Én személyesen 90-ig rosszabbul lavíroztam,de ez nem panasz, fiatal voltam és bohó,és nem rosszul éltem, hanem kevesebb lehetőséggel. Soha nem voltam a szocializmus híve, bár ezt általában nem kiabáltam a Kossuth téren (sem). Még így is megittam a levét, bár ez esetenként nagyon kellemes részegséget idézett elő :-)
@guma:

Fiala nem százas, de ezt egy ritka, tökéletesen tiszta pillanatában írta. Jó írás.
@pianolight: a csizma szegénységét csupán, mint összehasonlítási alap hoztam fel... bázisként nem a horthy-moot kell nézni, hanem a többi európai országot, mint alapot... akkor már nem is oly vidám és gazdag az a barakk:-)...
@Orica Középföldi:

most, meglepetést okozott nekem is.
Hát így igaz, nekem semmiképpen nem volt abban az értelemben vidám, barakknak meg barakk, 82-ig nem utazhattam nyugatra, igaz utána ügyeskedéssel nem panaszkodhattam. Abban csak annyi szerepe volt a rendszernek, hogy nem tiltotta meg a gyakoribb utazást. Goodbye sir :-)
@Sir Bates dö Hól:
"a kádár-érában semmi nem volt jó... "

Ezt azért gondold újra. Ott igen sok érték teremtődött, amit azóta elpusztítottak.
Én nem voltam abban a korban kiváltságos, mielőtt erre hivatkoznál. Száztizenhatodik senki voltam, de akkor is azt mondom, hogy igenis voltak benne jó dolgok.
Semmi nem csak fehér vagy csak fekete.
@pianolight:
" 82-ig nem utazhattam nyugatra"

Ettől máris összedőlt a világ.
Magyarországot vajon bejártad-e, ameddig sanyarú sorsodban el voltál zárva a nyugattól? Vagy az nem érdekes, mert mindig itt van? Meg az olyan snassz, hogy nem nyugaton nyaralsz minden évben?
@kekex:
"Kivonják a bankbetétekből a pénzt, és átteszik államkötvénybe"

A magam részéről inkább a párnacihába.
Meg van még néhány megoldás, de államkötvény?!
@Orica Középföldi:
"Azt azért hidd el, hogy voltak emberek - igaz, nem sokan -, akik pontosan tudták, hogy mi a gond az oktatással, a gazdaság szerkezetével, a mezőgazdasággal, mindez hova fog vezetni és mibe kerül. "

Ebben igazad van. Viszont ameddig tartott, addig sok ember hasznára tartott, én nem csak néhány kiváltságoséra.
A mostani "gazdaságpolitika" hova fog vezetni és mibe fog kerülni? Miközben az ország zöme szegényedik.
És azért az oktatást, főleg a szakemberképzést annyira nem bántanám.
@kekex:
"Az EM 25 évben összesen 3 szakmailag értékelhető időszak volt: a Bokros, a Gyurcsány és a Bajnaié"

Egyetértünk.
Viszont mindhármat patásördögként emlegeti az egész ország.
Senki sem próféta a saját országában.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Tudod, van akinek annál több igénye is van, mint egész Magyarországot bejárni. Miután és miközben azt is bejárja, ami itt érdekli. Ez nem vagy-vagy, hanem és és. De gustibus ...
Egyébként nem nyaralni szoktam külföldön, hanem mindent megnézek, ami ott érdekes, emberekkel ismerkedek. Veled nem szívesen ismerkednék mert kötözködsz.
@Sir Bates dö Hól:
"... igaz, hogy egy csehszlovák favorit márkájú versenybringához protekció kellett"

Ah. Mert enélkül nem élet az élet.
Volt fedél a fejed felett, volt kenyered, munkád, előbb-utóbb autód, nyaralhattál. Igaz, nem a Seychelles-szigeteken.
Most meg tudnád venni azt a versenybringát? Már nem kell hozzá protekció, nosza menj és vedd meg. Ja, hogy munkád nincsen? Pech.
Nem istenítem azt a korszakot, láttam a hibáit már akkor is, de ez a nyavalygás, amit előadsz, az nem az akkori átlagember problémáit tükrözi.
@pianolight:
" Veled nem szívesen ismerkednék mert kötözködsz. "

Mert az kötözködés, ha ellenvéleményem van? Tudod, nagyon sok évig voltam olyan emberekkel körülvéve, akiknek az volt a non plus ultra, hogy mehettek nyugatra. Mindeközben fogalmuk nem volt arról, hogy ebben az országban mennyi szépség van.
És az szép dolog, hogy neked igényed van arra, hogy világot is láthass. Ez teljesen természetes dolog. Hidd el, hogy erre szinte mindenkinek van igénye. Vajon lehetősége van-e? És mikor volt több: amikor csak 3 évente mehetett, de akkor meg tudta fizetni, vagy most, amikor mehet szabadon, de nincs miből?
Egyébként én attól teljesen nyugodtan alszom, hogy nem akarsz velem ismerkedni.
Nem vagyok elvakult Kádár-hívő, ne gondold, de ezt a mostani világot az általam megélt korszakok legrosszabikának érzékelem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Úgy tűnik, szerettél 162-edik senki lenni. Ez is egy vélemény. Amit csinálsz azt hívják relativizálásnak.Az utazás joga szabadságjog. Kötözködésnek azt nevezem, amikor gúnyosnak képzelve magad szólítasz meg.
Számomra szükséges, de nem elégséges feltétel a kommunikációhoz, hogy a jelenlegi rendszer ellen van valaki. Különbenmeg én ma is tudok utazni. Talán jó szakmát választottam, és az jól is műveltem közel 40 éve.
Tudod, van egy főnököm, aki szerint nyelvpótlékot senkinek nem kell fizetni, csak aki külföldön dolgozik. És őt nem az Orbán idején, hanem előtte, Gyurcsány idejében nevezték ki.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: pontosan mi volt az a jó, ami csak itt volt, ám a lajtán túl nem volt fellelhető?... a nejlonzoknis járási párttitkár?... akkor meg minek kellett az mszmp-nek mennie?... miért nem ők nyerték a '90-es választást?...
@nincs_itt: ma van a heti légyott az asszonnyal?... viagrát meg nem vettél megint, mi?... (olcsóbb is engem olvasni, az tény...)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem nyavalygok... én ott is befutottam volna egy olyan ívet, mint amit befutottam:-)...

a voltaire idézetről van szó... milyen hely az, ahol meghatározzák, hogy elhagyhatod-e vagy sem?... mire asszociálsz elsőként ezt hallva?... (ezért látjuk másként az elmúlt időszakot:-)...)
@Sir Bates dö Hól: húúú, olyan gyenge volt, mint az orica...
öcsi! irigy, senkiházi, ostoba alak vagy!
@nincs_itt: látom, vér már nincs a fejedben, úgyhogy: hajrá, aggyá neki, csak keményen!:-)...
@nincs_itt: @Sir Bates dö Hól:
Személyeskedés helyett sör, punci, vagy valami... komolyan...
@Sir Bates dö Hól:
Hehe! A minőségi különbség a Bayer és a Rockenbauer
féle Egymillió lépés között a két rendszer minőségi különbségét is jellemzi. Ha már sétáról van szó.
@pianolight:
Nem kell szeretni, de az sosem árt, ha eloszlik a köd, és egy kissé tisztábban látsz!
Mi - akik akkor már felnőttek voltunk - tulajdonképpen sajnáljuk a mai ifjúságot, mert nem lehet részük egy olyan kiszámítható, fejlődő, öntudatot adó világban.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A sok hülye meg tömegével teszi át. Pedig bármikor
1. elinflálhatják
2. magukévá tehetik, mint a manyup pénzt.
Azok helyezték biztonságba, akik némileg alacsonyabb kamatra kivitték az országból, és euróban helyezték el külföldi bankban. Az árfolyamváltozás már behozta az akkori kamatkülönbözetet. És Orbán nem férhet hozzá!
@kekex: persze... az, hogy te csupán a finomfőzeléket és a paradicsomos káposztát vagy képes összehasonlítani, nyilván nekem róható fel...
@kekex: Nem értelek. Számomra nincs semmilyen köd. Tudod, nálam az, hogy a Kádár rendszer kevés pozitívumát tényként elismerem nem egyenlő azzal, hogy a rendszer apologétája vagyok. Nem értem miért kell egy szert azonnal összehasonlítani valami más szarral, hogy jót mondhassunk róla.
@Sir Bates dö Hól: Most látom, hogy te plasztikusabban fogalmaztad meg, amit én kissé elméletibb módon.
@pianolight: segítőkész vagyok... csirkéknek is elmagyaráztam már a kör négyszögesítését... bár, az befogadóbb közeg volt, mikor az absztrahálásra volt szükség...
@pianolight:
"Az utazás joga szabadságjog"

Igen.
Más kérdés, hogy tudsz-e élni ezzel a jogoddal, vannak-e elégséges anyagi eszközeid ehhez.
De ezen kívül a szabadságjognak még rengeteg ismérve van. Miért csak ehhez az egyhez kötitek a szabadságjogot? Miközben azért számos egyéb feltétel adott volt.
@pianolight:
"Különbenmeg én ma is tudok utazni"

Na most képzeld el, hogy én is. Sőt, abban az átkosban is tudtam. Erre mit lépsz?
Azt nem tudom, hogy a nyelvpótlékot miért hoztad ide, de te biztosan tudod az okát.
@Sir Bates dö Hól:
" pontosan mi volt az a jó, ami csak itt volt, ám a lajtán túl nem volt fellelhető?... "

Sir, ne sarkíts. Azt sose mondtam, hogy ami jó itt volt, az sehol máshol nem fordult elő.
De azt nem tagadhatod te sem, hogy igenis voltak itt jó dolgok, amik mára semmivé lettek.
Nejlonzoknim meg sose volt...
@Sir Bates dö Hól:
" én ott is befutottam volna egy olyan ívet, mint amit befutottam:-)... "

Erre csak azt tudom mondani, hogy szerencsés ember vagy. Aki a képességeinek és hajlamainak megfelelő munkát talál, és azt el is ismerik, az bármely országban és bármely korszakban csak jól érezheti magát.
Te miért nem?
@kekex:

+1

Ezt próbálom én is itt dadorászni, de többen azt hiszik, hogy kritika nélküli Kádár-huszár vagyok, miközben meg nem is :)
@pianolight: azért kell összehasonlítani, mert az a szar már elmúlt, és a sokkal nagyobb szar pedig itt van, benne hömpölygünk
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Mici!... mindketten tudjuk, hogy nem akarod érteni, amit írok:-)... és nem sarkítottam semmit:-)...

Azért nem volt jó, mert nem voltál szabad, s most ismét afelé tendál mo... mondom, nem tartom helyesnek a kiindulási alapot az összevetésnél...
@Sir Bates dö Hól:
" mindketten tudjuk, hogy nem akarod érteni, amit írok:-)... "

Mindketten tudjuk, hogy nem erről van szó.
A megélt élményeink, történéseink különbözőek, ezért értékeljük másként azt az időszakot.
A szabadságról vallott nézeteink sem azonosak, te elméleti szabsdságról beszélsz, én a gyakorlatiról. Meg nem is ugyanazok a dolgok fontosak nekünk, de ez teljesen normális.
Vess a vérmókusok elé, de én akkor éreztem szabadabbnak magam, mert úgy pofázhattam, ahogy akartam, miközben most... És nekem ez fontosabb volt, mint az, hogy mikor hova utazhatok, mert ez mindennapi, a hétköznapi élethez, az önbecsüléshez tartozó élmény volt.
Hangsúlyozom, ezzel együtt régtől fogva láttam annak a rendszernek a tarthatatlanságát. És mégis.
Na erre varrjál gombot.
És ha lehetne egy magánjellegű kérésem, akkor nem Mici, hanem Brumi :) kösz
@KÁTÉó53éúétr6:

Sok értelme nincs az összehasonlításnak, ráadásul az előző orrhosszal nyer. Elég nehéz megmagyarázni az éhező munkanélkülinek, mitől jobb ma, mert neki tényleg nem jobb.Az okok visszavezethetők, de ez igen kevés embert érdekel. Itt a blogon el lehet ezzel molyolni, de valóban kilátástalannak tűnik most a helyzet. Bonyolult ez.
@KÁTÉó53éúétr6: Attól még az nem volt jobb, mint amilyen volt. Ma van 1 nagy szar. A kérdés nem az volt, hogy nagyobb,vagy kisebb, mint ami már vót, és attól nem lesz nagyobb, ha a régit és azt kicsinyítjük.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Kulturált vitamódszer, úgy beállítani az utazás példáját, mintha az lett volna az egyetlen probléma. Akkor kezdheted mindegyiket bagatellizálni: szabad választás, szólásszabadság, gyülekezési szabadság, párt a munkahelyen, politikai elítéltek, ... ha mindegyiket megmagyaráztad, írok még... kedves tanítónéni
@pianolight:
"Kulturált vitamódszer, úgy beállítani az utazás példáját, mintha az lett volna az egyetlen probléma"

Pont te jöttél ezzel a problémával mint példával (és hogy ne legyek igazságtalan, a Kádár-korszak bírálói mind ezzel kezdik mint fő gonddal).
Én jeleztem, hogy átlegembernek azért nem volt ez olyan kardinális kérdés.
Akkor most miről is beszélünk, kedves tanítóbácsi (?) ?
@pianolight:
"ha mindegyiket megmagyaráztad, írok még... "

Nem szükséges. Életem jelentős részét abban az időben éltem le, és se a szemem, se a szám nem volt csukva.
Rengeteg hibája volt annak a rendszernek. De nem állhatom, hogy a földi pokolnak állítják be sokan, holott messze nem volt az.
Én személy szerint ma rosszabb társadalmi közérzetet tapasztalok, mint akkor.
De nem vagyunk egyformák, tehát a gondolataink sem azok. Még.
Bocsánat, nem tudtam, hogy ennyire utáltad azt a rendszert. Nekem úgy tűnt, két fekete közül az egyiket próbálod fehéríteni, a szövegeid alapján. Ja, és én tettem is valamit az ellen a rendszer ellen, igen keveset, igen jelentéktelent, mégis megbűnhődtem érte.
Szóval, írtam valakinek egy példát, amire te megpróbáltál provokatívan vitát kezdeni.Nem arról beszéltem az illetővel, hogy ki mikor érezte jobban magát.Jogod van hozzászólni, csak pillanatokon belül ott tartottunk ma mi van. Neked az a régi nem volt földipokol, úgy tűnik, bár ezt a kifejezést is te használod, nem én. Annak a 200 ezernek, aki akkor ( a kezdetén) meg később kitántorgott, majd a szabadságát, életét kockáztatva " disszidált", tán mégsem volt nagy buli. Arról a 230 egynéhányról nem beszélve, akiket a rendszer névadója asszisztálásával kivégeztek. Nekem nem volt földi pokol ( bár már az óvodában utolért a rendszer)mert akkor is volt, most is van szerető családom. Úgy látszik, kicsit korábban, és alaposabban megtudtam az igazságot. Azt azért tapasztalattal megalapozott 2kedéssel olvastam, hogy a " szám nem volt csukva". Csak nem belülről bomlasztottál?
Egyébkéntmeg, köszönöm, hogy széleskörű közvéleménykutatásod konzekvenciáját megosztottad velem, sajnos, a választások ezt még nem igazolják
xxxxx! már nem először és gondolom, nem utoljára téma a blogon, hogy a Kádár-rendszer ilyen-olyan volt.Majd te is megkapod Sirtől, mint én, hogy minden, ami a véleményem az átélt időszakról, csupán fiatalságom által megszépített idő, nem valóság.Ezt ő kijelenti az életemről, és van, aki kontráz, holott nem vagyok biztos benne, hogy vannak személyes tapasztalatai. A háborút családom tulélte, majd éhezve egy sort, jött a jegykorszak, kibírtuk, aztán egyre több helyen hallatszott, ahogy jó kedve lett az embereknek, mert fütyülve kopácsoltak, és építették ujra a hazát, vajon élt-e már akkor a sok ezt a kort fikázó?valószínű nem, kisgyerekként, nem külföldre vágytunk, hanem egy kis kerékpárra, nem baj, ha használt, és egy mackónadrágra, nem baj, ha használt, vagy egy pár cipőre, de édesanyám és édesapám kikaparta a falat kenyeret, mert enni fontosabb volt, három gyereknek....és építették az országot és lett kenyér, tej, eltüntek a jegyek, aztán a boltok kinyitottak, az iskolába már nem vittünk a zsebünkben darab fát, szenet, ujra kofák voltak a piacon és volt árujuk, tojás, és zöldség és hús, és uj forint, és Kádár, aki megörökölte a háború utáni helyzetet és megpróbálta a lehetetlent, élhetővé tenni az országot, és írhatnám még hajnalig, nekünk ez a valós élet és nem hagymázas ifjukori handabanda....de ha megírom a blogra, amit már megtettem párszor, én lettem a komcsi seggnyaló, úgyhogy leszarom, most jól felidegeltem magam, dehát hogy képzelik, hogy a fél életemet semmibe veszik:(((pedig még lenne mit írnom, a szakszervezet védelmét a fönökömmel szemben, és én győztem, a beutalót nyaranta a ped.üdülőbe, ahol nem a Mészárosok, Lázárok urizáltak, a kis telkemen a kapálás, amihez tudtam tankolni a kocsimba, a gyerekeim nyaraltatása, akár külföldön is, ki tudtam fizetni, hogy nem volt tele koldussal a Nagykörút, és nem azért, mert kitoloncolta őket a mindenkori uraság,hogy biztosan meg volt másnap is a munkahelyem, hogy ki tudtam váltani a gyógyszereket, ha egyszerre lettünk mind a négyen náthásak,....hát persze, hogy volt ennek ára, de a kisember ezt nem raqbszolgaságnak, elnyomásnak élte meg, a háború még közel volt, szabadságnak,szerencsének, hogy túlélte.... na most ennyit, pá.anyóca ----elnézést hogy ilyen eklektikusra sikeredett, és szószátyárkodtam, de higyjétek el, nem egyszerűen fehér vagy fekete egy kép,vannak árnyalatok, 50 biztos....
@pianolight: szabad választás, szólásszabadság, gyülekezési szabadság, párt a munkahelyen, politikai elítéltek, ... ha mindegyiket megmagyaráztad, írok még...

na vegyük sorra:
most az elcsalt választások = szabad?,
most aki ellenük felemeli a hangját, lekaraktergyilkolják= szólásszabadság?
párt a munkahelyen= most, ha nem vagy fideszes, nem biztos, hogy egyáltalán van, lesz munkahelyed!!,
politikai elitéltek= most meghurcoltatások, majd utána jól bocsánatot kérünk. oszt jó napot!lásd pl Bajnai, Molnár Gyula,....nos irhatod tovább....
Szélsőséges hívőkkel nem vitatkozok. Se kommunistákkal, akik "Unesco ösztöndíjjal" Mookkvában tanultak, se szélső jobbosokkal. Nem a Fideszről beszéltünk, hanem a Kádár rendszerről, legközelebb legalább olvasd el, mibe szólsz bele, orosazbérenc.
@pianolight:elnézésedet kérem, ez kimaradt:

gyülekezési szabadság,= jól odaszervezünk kormánypárti megmozdulást, ahová csak lehet Pesten, hogy az ellenzék legközelebb, csak Kistarcsán találjon helyet magának, vagy összeugrasztjuk az Astoriánál az embereket, mi meg hátul elslisszolunk....
@pianolight: a legnagyobb udvariasság hangján szólítottalak meg, te erre engem sértegetsz,kommunistázol, holott fogalmad sincs kik voltak az u.n. kommunisták...tudatlan vagy és goromba, a magadfajták gátjai Magyarország felemelkedésének.Ebben az országban sokfélék az emberek, és a te kirekesztő magatartásod nem segiti elő az általad is vágyott szabad, jóléti ország megteremtését.Mikor már nem tudsz mit mondani, komcsizol, és vagdalkozol, bizony nagy hiányosságok vannak nálad, nem késő sosem pótolni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem jutott eszembe!... azt mégsem írhattam, hogy "Maci"!:-)...
@pianolight:
" Azt azért tapasztalattal megalapozott 2kedéssel olvastam, hogy a " szám nem volt csukva". Csak nem belülről bomlasztottál? "

Gúnyolódhasz nyugodtan, nem zavar. A megélt életemet, tapasztalataimat nem tudod átírni.
Nem "bomlasztottam belülről", csak mindig volt saját véleményem, és mindig el is mertem mondani bárhol és bárkinek, és láss csodát, emiatt soha semmi retorzió nem ért.
De még az is lehet, hogy nem ugyanazon a Magyarországon éltünk.
@Sir Bates dö Hól:

Igen, azt most talán tényleg nem kellene :)
Maradjon a Brumi.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "De nem állhatom, hogy a földi pokolnak állítják be sokan, holott messze nem volt az."

Nem állítja be földi pokolnak senki... annál inkább igyekeznek itt sokan, mint a paradicsom megjelenését moon éreztetni a korszakot... egészen biztosan tudom, hogy a 100 holdas pagonyban is van némi szemantikai különbség a "jó" és a "nem rossz/nem olyan rossz" közt:-)... Bagoly mondta nekem...
@Sir Bates dö Hól: most pedig ráhibáztál, mert ha nem is az egész korszakot, de az elejét mindenképpen sokan földi paradicsomként érezték, például akiket már nem vagoníroztak be,uticélként valamelyik haláltáborba, akiknek nem kellett rettegni, mikor szólal meg a légoltalmi sziréna, és usgyi a pincébe gyerekestűl, macskástul...., akik tudtak enni adni a családjuknak, mert volt munkájuk, akik tulélték a II.VH poklát.....
@Sir Bates dö Hól: Én azt is utáltam, amikor mindennek az oka gyurcsány vót', most úgy túnik, ugyanaz a módszer a másik oldalról, ha a kádárrezsimről van szó, annak meg az Orbán az oka. A módszer neve: "Amerikában meg verik a négereket"
@évásanyó: neked van némi gondod azzal, hogy az általad olvasottakat meg is értsd...

(A "kisember" jelentéstartalmában nyilván nem értünk egyet...)
@évásanyó: hát... elnézést kérek, nem tudtam, hogy a néni belülről rázza a rácsot... akkor minden úgy van, ahogy mondani tetszik, majd jövő vasárnap megint eljövök, addig tessék magára nagyon vigyázni, kis bogyókat bevenni... csókolom...
Látom megtaláltalak. Tudod, a lépcsőházi gondolataid ( ha nem tudod mit jelent ez, ne gondold, hogy sértés) azt jelzik, hogy nagyon hosszú nekifutás után a rúgás pillanatában fenékre estél, és nem találtad el a labdát. Ha zsidó vagy, akkor részvétem, együttérzésem. Viszont akkor ne relativizálj, mert ez olyan MÓDSZER, amit alkalmazol mint amikor azon vitatkozik valaki, 4 vagy hat millió zsidót írtottak ki, vagy más genocídiumokkal hasonlítja össze.
Nem az volt a vita tárgya, hogy kádár vót jobb, vagy a felcsúti, hanem az, hogy milyen "jó" vót csermanek. Nem összehasonlítva, hanem önmagában. Te vagy a második, aki úgy védi azt a korszakot, mint aki akkor volt a legboldogabb. Agyilag fel tudod fogni öreganyó, hogy a távolság ( időben és térben is) szépít? Ez persze csak azokra vonatkozik, akiknek valamikor a múltban rossz volt, és azt " felejtik" az idő szépítő ködén át.
25 éve ellene voltam annak, hogy minden ilyet, mint te kirúgjanak és megalázzanak, akkor azt gondoltam, csak a főbűnösöket kellene helyretenni. Kezdetek megingatni az elvemben, bár az becsületedre válik, hogy kitartottál az elveid mellett, nem álltál be a fideszkomcsik közé. Ettől azonban még moszkovita vagy.
Ja, és, ha tényleg kimondtad a véleményed, akkor szerintem az igazság nemi erőszak áldozata lett, mert az ilyeneknek( nekemis) baja lett belőle.
Fogalmad nincs róla, ki vagyok, csak egy nem értett dolog miatt valaminek gondoltál. Képződ nem vagyok fideszpárti, sőt jobbikos sem, és mégis van állásom, igaz, nem vagyok olyan bátor, mint te a moszkvai végzettségeddel voltál anno. Mészáros Márta kicsit jobban használta ki az ottlétét, mint te, úgy tűnik.
@pianolight:
"Fogalmad nincs róla, ki vagyok,"
...ez Rád is vonatkozik....."
igaz, nem vagyok olyan bátor, mint te a moszkvai végzettségeddel voltál anno."
...vajon mire gondoltál, mikor ezt a mondatot leírtad? nem ismerjük egymást, anno meg pláne nem, akkor, miben is voltam bátor, amihez Moszkva kellett? Vagy csak rágalmazni akarsz, mint amikor lekommunistázol?Anno sem voltam párttag, és azóta sem, soha, semmelyik pártba sem léptem be, nem mintha ehhez bárkinek köze lenne.Nos, akkor abban maradok, hogy nagyon más az életutunk,erőt és egészséget kívánok a továbbiakban.Ja, egyébként nagyon szeretem, Voznyeszenszkij verseit, és a példaképem Makarenko.
@Sir Bates dö Hól: tudnám kedves soraidat viszonozni, de ha nem muszáj, nem süllyedek a szintedre.Fabius tahótlanító gombja kellemes megoldást jelent számomra. Sajnálom, mert időnként kimondottan élveztem szellemes humormorzsáidat.Miután nem tudsz élcelődni máson, mint az általad hitt elmeállapotomon, jobbnak látom veled a szakítást.Kinyomtalak.
@pianolight:
Társadalmi rendszerek minősítése előtt célszerű felállítani prioritásokat, fontossági sorrendet, hogy helyesen itéljük meg az adott rendszert. Azt mondom, hogy az állampolgári létben elsőrangú feltétel a létbiztonság és ennek kiterjesztése minél szélesebb a körben.
A létbiztonság alapot jelent az egyén életformájának kialakítására, szabad mozgására, szellemi szabadságának érvényesülésére.
Ezen kívül nem árt markánsan ketté választani a rendszerek pozitív és negatív oldalait, az egyoldalú tagadás tévútra vezet.
A legtöbb kritika a szocialista rendszert illetően a kapun belüli munkanélküliség, a javak elosztásában az egyenlősdi.
Azonban a rendszerváltás előtti gazdaságpolitika az embert helyezte a középpontba, és munkát adva biztosította azt az érzetet a számára, hogy létezése fontos a társadalomnak még akkor is, ha tevékenysége némileg látszat munka volt.
A bérszínvonal gazdálkodással orientálták a munkaadókat, hogy kreáljanak munkahelyeket a központi gazd.pol-i döntéshez.
Persze, felvetődik a kérdés, hogy ez milyen mértékben érintette a gazdaságot. Nem jelentősen, mert a bérszínvonal olyan alacsony volt általánosan, hogy a vatta emberek bére vetekedett volna a segéllyel.
Nem szeretnék mélyebben a témába belemerülni, de bármilyen rendszer akkor jó, ha a többségnek jó, és ennek a többségnek stabilitást nyújt az adott rendszer.
Az, hogy milyen színvonalon, az a gazdaság teljesítménye alapján dől el, de az már egy másik dal.
@Imola Helyesi: Neked is froclizni van kedved engem?
@Sir Bates dö Hól:

Sir, senki nem állítja itt, hogy az a rendszer a mindenkori rendszerek legjobbika volt. Nem is volt az, azt mi is tudjuk, akik életünk nagyobb részét abban éltük le. De nem is volt a minden rendszerek legrosszabbika, ahogy itt sokan annak akarják beállítani. Viszont kikérjük magunknak, hogy a megélt életünket, tapasztalainkat felül akarják írni. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen éltük azt meg, ahogyan a mostani időszakot is. Hagyjuk meg egymásnak a tapasztalat és a vélemény szabadságát.
Peace.
@évásanyó:
Nem, ezt komolyan írtam, nem froclizlak, és nagyrabecsülésemet fogadd el az őszinteséged miatt.
@évásanyó:
Egy élet felét írtad le őszintén.
@Mariann19:"Nem szeretnék mélyebben a témába belemerülni, de bármilyen rendszer akkor jó, ha a többségnek jó, és ennek a többségnek stabilitást nyújt az adott rendszer."

ezek szerint a fáraók istenkirálysága és róma rabszolgatartó társadalma a legtutibb, bár az utána következő feudalizmus is viszonylag stabil volt a többség számára:-)...
@Mariann19:
"Persze, felvetődik a kérdés, hogy ez milyen mértékben érintette a gazdaságot. Nem jelentősen, mert a bérszínvonal olyan alacsony volt általánosan, hogy a vatta emberek bére vetekedett volna a segéllyel."

És akkor megvolt az érintett embernek az az érzése, hogy dolgozik, tehát hasznos.
Segély még akkkor nem volt.
Na most, társadalmilag mi a hasznosabb: dolgozom, tehát fizetést kapok, szükség van rám, vagy az, hogy segélyt kapok, tehát nincs rám szüksége a társadalomnak?
A kérdés pesze nem neked szól, nem is nekem, mi csak véleményezzük a helyzetet, nem mi fogjuk ezt megoldani. Nem is a mi feladatunk.
@Imola Helyesi: mint látod, csak annyira "érdem", hogy belülről rázhassam a rácsokat.....nem minősítek....
@pianolight: Ne haragudj, de magyarázz meg nekem még valamit, és azután békén hagylak, jó? Két nyelven adtam be a felvételit, az egyik a Sorbonnra ment , a másik a Lomonoszovra, mindkettőre felvettek, de a Lomonoszovról előbb jött meg az értesítés, így azt fogadtam el. Kérdésem:"Ettől azonban még moszkovita vagy." mert miért is?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "De nem is volt a minden rendszerek legrosszabbika, ahogy itt sokan annak akarják beállítani. Viszont kikérjük magunknak, hogy a megélt életünket, tapasztalainkat felül akarják írni."

Béke Brumija!

Azt írtam volna, hogy minden rendszerek legrosszabbika volt a kádár-éra?:-)... ugye, nem ezt írtam... nem én akarom felülìrni a mások megélt életét/tapasztalatát, hanem mások akarják az enyémet:-)... (picit olyan ez, mint a "liberalizmus zsarnoksága": "hát, ha te olyan nagyon liberális és demokrata vagy, akkor hallgattassék meg az én véleményem is!" mondja az egyszeri lápi-magyar, mire liberális demokrata alapállásból az adekvát válasz a "kurva anyád" (melyre kissé hipokrita reagálások vannak), hisz pont, hogy a dns-szortírozással, ideológiák egyedüli uralmának erőltetésével a liberalizmus alapját és jogosságát vonják kétségbe, miközben élni kìvánnak előnyeivel... nem érdekes, csak a grafománia:-)... )

Jah, peace... meg spacecake...
@Mariann19: Kedves Mariann! Neked mondom el harmadszor, hogy a téma nem a társadalmi rendszerek összehasonlítása, hanem a Kádár rendszer volt. Ebben, kitérőként, szóba lehet hozni összehasonlítással más politikai rendszert, azonban nem változtat a dolgon, per se, hogy milyen volt a tárgyalt rendszer.
Elméletileg még nem gondoltam végig mostanáig, hogy a létbiztonság-e a legfontosabb, de lehet abban neked is van igazad, annak ellenére, hogy nekem fontosabb a szabadság, a lelkem-szívem ilyen. Nem vitatémaként, csak megjegyzésként mondanék 2 dolgot: Sikeres szocializmus nem sikerült eddig a világon, továbbá ha elfogadjuk, hogy a létbiztonság a legfontosabb( a többség számára valószínűleg kétségtelenül) akkor a kapitalizmus elvét kell elvetnünk. Mivel azonban sikeres polgári, kapitalista társadalmak léteznek, ez a valóság megtagadása lenne. Lehet moralizélni a kizsákmányoláson, vagy azon, hogy egy takarékos német kamionsofőr 1-2...10 kamiont vásárol, és gazdagabb lesz, mint a NObel díjas professzor, de az ilyen jellegű meggazdagodás mindannyiunk előtt távoli lehetőségként, legalább ott lebeghet. Ja és ez volt a kap. alapgondolata. Van jobb?
Eddigi vitapartnereim nem hoztak fel példákat, milyen értékeket hozott létre a szocializmus. Én tudnék pozitív dolgokat mondani, de az nem az én feladatom, hogy a másik oldalra érveljek.
Szakmailag: a rendszerváltás előtti gazdaságpolitika már nem a kádárrezsim gazdaságpolitikája volt, hiába nevezték a korszakot az eredeti nevén, a 68-as reformtörekvések felújított változatának tekinteném. Gazdasági oldalról visszatérve a létbiztonság kérdéséhez, azon kívül, amit már írtál, a " vattaember" jobb megoldás volt, mint a KMK. Nekem úgy rémlik, visszahozták a bértömeggazdálkodást is, vagy tévedek?
És egy mai gondolatom: Mennyire volt bármire is ösztönző a bérszínvonal gazdálkodás, ha netántáni kirúgás estén másnap máshova mehettem segédmunkásnak? Vagy az is fontos szempont volt, hogy akiket valamiért nagyon meg akartak fizetni, azoknak ne vigye el a bére az átlagot? Tudom, Keynes azt mondta, a munkanélküliség annyira romboló hatású, hogy inkább fizessük az embereket azért, hogy üvegeket ássanak el az erdőben, aztán meg ássák ki, így is jobban jár a társadalom.
Ezek jutottak eszembe.
@évásanyó: Azért, mert érdekes módon nekem eszembe se jutott Moszkvába menni, te meg azt a rendszert próbálod a ( minden értelemben)távolság ködéből elmaszatolni. Ismertem több embert, aki oda járt, de egyik sem volt oda az ügyért. Viszont Ők itthon néha még ma is érinthetetlenek. Szerintem a következetesség dicséretes dolog. Maradj meg ennél,te úgy látszik komolyan gondoltad.
@évásanyó:
Senki nem tehet arról, hogy mikor születik, és milyen társadalmi közegben, körülmények között kell leélje az életét.
Én nem bánnám, ha most, vagy később születnék. Vajon mit hoz a jövő, további fejlődést, vagy visszacsúszik az emberiség megint egy fokkal.
De privát embereknek nem kellene egymást okolniuk azért, amit az a társadalom nyújtott, amibe beleszületnek.
@pianolight: ez sokkal egyszerűbb, minthogy politikával tömd ki.Orosz tagozatos általános iskolába, majd gimnáziumban francia-orosz tagozatra jártam. mindkét nyelv primán ment, jó nyelvérzékem van, versenyt is nyertem.egyenes út volt, hogy muszáj erre a két nyelvre alapítanom az életem, mert édesapám 68-ban meghalt, nem tud senki finanszírozni. Franciában a nagybátyámék laktak, ők tudtak volna segíteni , Szovjetunióban a nyelvtudásomon kívül pár ott dolgozó magyar barát. Ennyi. Becsülettel elvégeztem, és mezei tanárként, 20 évig tanítottam az oroszt és a franciát.Mostmár nem zavarlak több infoval, ha ez nem győz meg, akkor semmi. Dehát mit kellene tennem, a múltam az enyém, és semmi szégyelni valóm benne nincs.
@Imola Helyesi: Abban teljesen igazat adok neked, hogy senki nem tehet arról kinek és hova születik, de.....kit hivsz privát embernek? hiszen a "privát"gyerekek felnőnek, "Privát"emberek lesznek, és rajtuk áll a sorsuk alakítása, ami által alakítják a társadalmat, hiszen tudod, egyén---család--társadalom, elválaszthatatlan, tehát igenis az általad "privátnak" definiált emberek hozzák létre az adott társadalmat, amiben azután élnek, és bizony felelősek a milyenségéért. Vagy félreértettelek?
@évásanyó:
Te magad írtad le az életed felét, hogyan éltél, és ebben nemcsak te, mint privát ember döntöttél, hanem a történelmi körülmények. Mert hogy háború, jegyrendszer, szocializmus volt, Kádár-rendszer, nem te döntötted el - így értettem.
Ma sem dönthetünk mindenben, csak sakkfigurák vagyunk a nagyhatalmak játszmájában.
@évásanyó: Akkor te fiatalabb vagy nálam, mert én zenei általánosba jártam akkor még nem volt nyelvtagozat az általánosban, vagy ha mégis, akkor az valami spéci dolog volt, nem volt köztudott. Gimnáziumba angol tagozatra mentem. Nem szerettem volna a megszállók nyelvét tanulni. Így is 11 évig kötelező volt számomra az orosz. Ja, és Ford ösztöndíjjal szerettem volna az USA-ban zenét tanulni ( folytatni) de hiába segítettek a kinti rokonaim, itthon megmondták, hogy szóba se jöhetek. Azt gondolom, MOszkvába elég volt az akarat, meg a tudás. Máshova nem.
@Imola Helyesi: hát igen, de a "történelmi körülményeket" mind emberek hozzák létre, ha nem én, akkor más nekem, de emberek, így a megoldás is emberek kezében van, nem láttam még megoldásnak a :Deus ex machina-t, bár néha szívesen elfogadnám....kkkk
@pianolight: Nem volt elég, lenyomozták a bátyámékat, az édesanyámat és két jóval idősebb testvéremet, hónapokig láttam a volgát(autó), fekete színű volt, vagy csak símán üldözési mániám volt. A csattanó: megjött a Sorbonne-ról is, hogy felvettek, kérelmezni akartam az átirányítást, berendeltek a KGB-Központi irodába és javasolták, hogy ne tegyem. Hallgattam rájuk.
@pianolight: elfelejtettem: igen spéci dolog volt.
@évásanyó:
A történelmi körülményeket kevés ember hozza létre. Azok, akik valamilyen módon hatalommal rendelkeznek, és a hatalmukat gazdasági, katonai, erővel, politikai machinációkkal, boszorkánykonyhával érvényesítik, találnak ehhez maguknak szövetségeseket országukból, nemzetségükből, más államokból is, akikkel gazdasági, hatalmi, katonai érdekeik egybeesnek.
Ezeket a szövetségeket, hatalmi alakulatokat a történelem folyamán más más jelzővel illették.
A döntéseiket egy egyszerű ember, földműves, munkás legfeljebb elszenvedhette.
Volt , amikor fellázadt, mást ültetett a hatalomba szörnyű véráldozatok árán, és a folyamat kezdődött elölről.
Ennyit erről. Akit eddig Moszkvában végzettett ismertem, mind érinthetetlen volt egy ideig még Kádár után is. Tőlem nyugodtan alhatsz. nem foglak többet megzavarni. Goodbye
@pianolight: köszönöm a beszélgetést.bye
@Sir Bates dö Hól:
Válaszod második bekezdése, bocsáss meg, de nagyon cinikus.
Tudod nagyon jól, hogy kommentemnek vonatkozó része miről szól.
Ettől függetlenül maradok továbbra is odaadó híved Reciprok
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A társadalmi rendszerek kapcsán nem vetődött fel a vitában az, hogy a Kádár rendszer egy kényszerekkel működtetett rendszer volt a SZU
által.
Tehát nem egy önmagától vezérelt felépítménye volt ennek az országnak.
Ezért nem egy vegytiszta szocialista társadalmi formációról van szó. Persze ettől magának a rendszernek voltak általános jellemzői.
A beszélgetésbe azért ugrottam bele, mert az érvelés marginális példák felé mozdult el, holott az emberek életében a fennmaradásnak van prioritása.
Márpedig a Kádár rendszerben ennek megvolt a feltétele.
Valaki írta, hogy nem kell összehasonlítani a mai helyzettel azt az időszakot.
Nálam pontosan az összevetés hozta azt a felismerést, hogy kiemelt pozitívumként értékeljem a létbiztonságot és az emberi önérzet tiszteletét olyan rendszernél, amely gondoskodik ezek megadásáról.
Pedig én a 80-as évek végén eszméltem.
@Mariann19: :-)... nem cinikus, pimasz volt:-)... mit nevezel létbiztonságnak?... legyen tele a has, legyen hol aludni, fedje ruha a testet?... tán két éve mondta a kínai pártvezető az emberi jogok miatti kritikákra, hogy ők a fentiekre helyezik a prioritást, ők ezt tekintik alapvető emberi jognak, szólás-, sajtó-, meg a többi még várhat egy kissé... (így még a pimaszság sem áll meg tán:-)...)
@pianolight:
Előre bocsájtok lét dolgot a beszélgetésünk és kölcsönös megértésünk jegyében.
Elkötelezett híve vagyok a kapitalista rendszernek, a piacgazdaságnak, a szabadversenynek.Pont. Ezt itt tudják rólam, te még nem valószínű.
Hozzászólásom teoretikus szellemben íródott, nem a vitatott rendszer feltétel nélküli híveként.
Azt fenntartom, hogy a szocialista rendszer középpontjában az ember állt, és e szentség köré próbálták csoportosítani rendszer filozófiáját. Igen, jól-rosszul, szubjektív és objektív körülmények között.
Kérdezed, hogy milyen értékeket hozott létre a szocializmus.
Fogalmilag van maradandó, tárgyiasult érték és van olyan, amelyet az elmúlás fenyeget.
Az utóbbira reagálnék, mert a szocialista rendszer nagy erénye volt a mindenki számára elérhető tudás és kultúra.
TGM tanulmányaiból megismerhető ennek a célnak az eredménye, TGM a szoc. rendszer nagy vívmányaként ismerte el ezt. Érzékletes, hogy mára az emberek jó része elbutult állapotban van, mert nincs folyamatos kultúra a közelében és annak a melegágya, a közösségi lét.
Közgazdászként gondolkoztam az akkori gazdaságpolitikán. Központilag vezérelt koncepció mentén működtek a cégek, korlátozott döntési jogok mellett, de ne felejtsd el, hogy az állam által rendelkezésre bocsájtott termelési eszközökkel voltak a birtokukban.
Tudod, hogy ezek után az eszközök után adót fizettek a vállalatok? Mert az volt az elméleti alap, hogy az állam mintegy bérbe adta használatra az állami vagyont.Volt benne ráció, ez magyarázza azt, hogy az állam beleszólt a cégek életébe.
Továbbá az állam behatárolta %-osan a beruházások és a fogyasztás arányát, és a fogyasztáshoz szükséges jövedelmeket szabályozta.
Így jött létre a bértömeg és bérszínvonal gazdálkodás gyakorlata.
A bértömeg egy adott évben a cég által kifizethető teljes bérköltség volt, erre jöhetett a következő időszakban a központilag meghatározott bérfejlesztés.
A bérszínvonal az éves 1 főre eső diktált bér volt, mely szabályozásról a gazd-i irányítás tudta, hogy a vállalatok alacsony bérű embereket fognak foglalkoztatni /levitték az átlagot/ annak érdekében, hogy a jól teljesítő dolgozóknak magasabb bért juttassanak.
Ez volt a magyarázata globálisan a bérszabályozásnak.
Nagy mutatványokat vittünk véghez ez
ügyben akkortájt.
A fentiek alapján mindennek megvolt a magyarázata, de gondold át, hogy nem volt külső kényszerektől mentes az akkori gazdasági irányítás.
@Sir Bates dö Hól:
Soha nem hittem volna, hogy a létbiztonság kérdése fajsúlyos lehet Magyarországon, ezért felértékelődött bennem ennek a feltétele.
Ugyan engem nem fenyeget a létbiztonság hiányának a veszélye, de van bennem empátia azok iránt az emberek iránt, akik emiatt fenyegetettségben élnek.
Most láttam egy borsodi riportot, ahol az egyetlen kisbolt falát baltával bontották meg, mert éhesek az emberek. Egy néni reszketett a hidegtől, fenyegetettségben él a betörők miatt. Elégtelen az eü ellátás, a szegénység örökölt jussa lesz a gyerekeknek.
Ez tömeges jelenség nálunk, ami korábban elképzelhetetlen volt, mert a szocialista rendszerek az életfeltételek biztosításával a szocializmus mindenek
felettiségét demonstrálták a világ felé.
Az, hogy fizikailag képes fenntartania magát az egyén, az lehetőséget ad a szellemi fejlődéshez, és akkor a testen kívül kielégülhet a szellem is.
Amikor per pillanat agonizál valaki az éhség miatt, nem hiszem, hogy Dantéra vágyik.
Ugye-ugye.
@Mariann19: én nem gondolom, hogy normálisan működő liberális államban a te fogalmad szerinti létbizonytalanságban van ember... ez a nem liberális, totalitárius, autokrata államok vagy az ún. bukott államok jellemzője.... az még nem dante -ám szerintem a létbiztonsághoz hozzátartozik-, hogy nyugodt, félelem nélküli (semmi retorzió ne érjen) álmom legyen, ha kifejezem a vezetők iránti negatív kritikám(pl. A mocskos büdös ruszkiseggnyaló kommunisták")...
@pianolight:
te a sántikálva jövő frusztrált lázadó akiből egy selejtes patkány lett évek során felhalmozódott keserűségedet hordozod c moll ban és g-moll-ban és mindenki másra is kiterjeszted a saját hülyeséged eredményeit amit remélem élvezel, a sikertelenség netovábbjaként élni az nem eccerű pláne ha caused by selfinflicted wounds LOL

nevetséges és ócska vagy a süket aljas irígykedéseddel

brühüyyy

üdv innen Cadiz-ból nem is olyan rossz itt lehet maradok még egy pár napot de ne kérdezd a repülőjárat számát
@parti_giano: Balázsról egyebet, mint hogy néprajzprofesszor, nem tud az internet.

Krausznak meg ezért egy jó pont a szememben: „Good bye MSZP!” című írásában bejelentette, hogy kilépett az MSZP-ből, azzal az indoklással, hogy a nagytőke nyomása alatt az MSZP elvesztette szociális arculatát." (Wikipédia)
@Sir Bates dö Hól:
Attól, hogy “bogyókat” ajánlasz azaz lehülyézed azt aki az általad sohasem kifejtett saját álláspontodat (a gábrisnál te reklamálod de a kóbor kutyák sem tuggyák a te sajátodat, és lévén valaki Franciaországban dolgozván és nem bírja a nyelvet semmilyen fokon az nagyon gyanús alakká tesz inkább tedd magad a sírba ott jobb neked hóldő(l) hólnemdő(l) a rács rázogatása nem igen látszik az anyóka szavaiból viszont a tieidből kivillog…
Azért ezt a “vitastílust” amit mindenki másnál elítélsz azt alkalmazni az enyhénszólva aljasság ne gyere, se vasárnap se semmikor, sok volt belőled és nagyon büdös.

brühüyyy
@pianolight:
milyen "érveid" vannak: oroszbérenc???

és még milyen???

te honnan tudod hogy a szaga igaz annak amit frusztráltságod belőled kiokád, sem zongorázni sohasem tanultál meg sem más szakmát sem mert semmire sem jó egyed vagy aki a mások sikerének kétségbevonásával valamint hátbatámadásával élvezkedik

valamit csinálsz pénzért, hadd ne írjam le mire gondolok..

rengeteg hozzád hasonló irígy és féltékeny alakkal hozott össze a sors életem során de rólam leperegnek mint esernyőről a vzcsepp és ettől még őrjöngőbbé válnak mint te is most

szégyelld magad vagy menny anyádba

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6:

A "bonyolult ez" mondatomhoz fűznék néhány gondolatot, és a magam részéről ezt a témát lezárom.

Rendszerváltáskor egy olyan - mint látjuk, létbiztonságban, perspektívában biztos,kellemesen langyos vízben tapicskoló - tömeg döntött könnyedén egy dohos keresztény kurzus ÉS a kapitalizmus mellett, aminek/akiknek fogalma nem volt ki az az Antall, Csoóri és mit jelent a kapitalizmus.

Akkor még nem mérték,bár beszéltek róla, de ha cca. 10-12 évvel később a funkcionális analfabéták számát 60% -ra becsülték, akkor ez 90 előtt is annyi volt.
Félreértések elkerülése végett, a diplomások között is igen magas az arányuk.( Ez a blogon is nyomon követhető.)
Márpedig ez az állapot az oktatási rendszer következménye, eredménye. E területen azóta sincs semmi javulás, sőt! - és ez a sőt sokirányú. Ebben minden kormány bűnös.

Még pár mondat Csoórihoz, hogy érthető legyen.
Valamikor a 80-as évek elején (?) lement az ÉS-ben egy nagyon érdekes - irodalmi köntösben zajló filozófiai - vita, Csoóri, Sára és tán Kósa között a "tiszta forrásról", mely vitának a címerállata a csodaszarvas volt. Akkor és ott, burkoltan de egyértelműen kiderült, mit vall Csoóri. Majd 90-re kitalálta Antallt.

Azt a vitát nemcsak az aktuális hatalom, hanem az értelmiség is fokozott figyelemmel kísérte.
Azt mondhatom, mindannyian funkcionális analfabéták voltak:(

Ennyi.
@Orica Középföldi:
és ha akkor még az átkosban bekasznizzák az OPNI-ba a csórikámat és a többi agymenteset akkor most néhányan ordibálnának hogy nem volt liberalizmus meg demokrácia, pedig ezek OPNI lakók, törzsgárda...
az ország ma a sok birkával meg megette a saját deszkánpattogó ürülékét és még azt is képzeli, hogy élvezi

meg illiberális

brühüyyy
@Mariann19: "Ezt itt tudják rólam, te még nem valószínű.
Hozzászólásom teoretikus szellemben íródott, nem a vitatott rendszer feltétel nélküli híveként. " 1 pillanatig sem kételkedtem benne, mivel régebben már beszélgettünk szakmaibb kérdésben."TGM tanulmányaiból" őt mindig nagyra becsültem ( bár az utóbbi időben nem mindig értek egyet vele), elsősorban miatta szavaztam kétszer az SZDSZ-re, amiből a második szavazatomat nagyon megbántam. "Az utóbbira reagálnék, mert a szocialista rendszer nagy erénye volt a mindenki számára elérhető tudás és kultúra." Ebben is egyetértek, én sem biztos, hogy tanulhattam volna ha nem így lett volna, ám itt fenntartásokkal kell éljek. Politikai ügy miatt kitiltottak az egyetemről, és nagyon nehéz volt, megaláztatásokkal, megalkuvásokkal teli visszanyalnom magam. ( Itt jegyezném meg, hogy privátban szívesen megosztok részleteket, ha érdekel, de az anyázások miatt ezt nem teszem meg nyilvánosan). Lábjegyzetként tenném hozzá, hogy mi az, amit nem olvashattál hazánkban, mi az, milyen irodalom volt az, amit a vámon kerestek, (és nem a pornóra gondolok, mert azt maguknak vették el).
" Közgaszdászként" - és az utána következő részre: minden igaz, amit írsz, mondom szaktársadként. Azt gondolom, nem ez a hely arra, hogy hozzátegyek kiegészítéseket, jelzésként csak annyit, hogy különválasztanám a késői kádárkor gazdaságpoltikáját az azt megelőzőktől ( Sárközy 88-ban írta meg törvénye első változatát, TGM 1985 jelent meg, mint nem Hazafias népfront jelölt az V. ker választáson).
A külső kényszerek a politikát sokkal kevésbé zavarták, mint a tudással rendelkező gazdaságpolitikusokat. KÖzgázosként biztos ismered TóTH Tamás, " a főhatóság jóindulatának meggnyerése", mint a gazdasági siker egyik elengedhetetlen feltétele.
Végezetül, köszönöm gondolataidat, élvezet veled beszélgetni.
És még 1 dolog: én bevallom, de rajtunk, és általam becsült sokakon kívül mások meg tagadják, hogy elméleti elvi, politikai meggyőződésüket érzelmi ( családi, személyes, ) okok alapozzák meg. Ezen változtatni szinte lehetetlen, azonban számomra nem azt jelenti, hogy a valóság letagadásával, próbáljam alátámasztani álláspontomat.
@Rodeo36: "szégyelld magad vagy menny anyádba" - ezt is le akarod tagadni privátban? Nem jön össze, ott örökre le vayg tiltva.
A fociban azt a folyamatos utánrugdosást, amit művelsz másodikra piros lappal büntetik. ( Boli, itt nem?) Intelligens emberek ezt hívják "ad hominem" vitastílusnak.
Egyébként köszönöm az ingyenreklámot, így nem hoztál abba a helyzetbe, hogy magamat kelljen fényezzem.
Jobbulást kívánok, a kívülálló együttérzésével, borzasztó lehet, ha valaki nem tudja akaratlagosan megakadályozni testnedvei kiömlését. Tahótlanítva.
@Orica Középföldi: mint mikor csirkék trappolnak a billentyűzeten...
@pianolight:
attól, hogy te nem látod, még mások olvasgathattyák, szóval nem vagy zongoraművész, hanem közgazda??? ügyes ...ilyen aki mindenhez jobban ért...
namost a Ford alapítvány 1958-1975 között túlnyomó többségben kollektiv oktatási segélyprogramokat indított és mintegy pár százalékban (3-8%) volt hozzáférhető egyéni "grant" a korábbi rendszert 2001-ben átalakították és 2013-ban végleg mexüntették.
de a hivatkozott időszakra kizáróülag olyan egyedek jelentkezhettek, akik előzetesen egy szakmailag illetékes egyetemre érvényes felvételt nyertek (esetedben talán a Juillard School of music??) és utána vizsgálták meg kap e "grant"-ot vagy sem
a Ford alapítvány archivumait a Rockefeller Archivum kezeli és onnan érkezett a felvilágosítás

tehát neked volt egy érvényes egyetemi felvételid az USA egyik egyetemére zongora szakon? (esetleg alapfokú szolfézs???)

a teoretikus aki nem a valóságban él hanem leköpdösi azt a kezet amelyből enni akar az csodálkozik, hogy politikailag félreállíttyák és utána mégis visszaveszik tehát humánus volt az a rohadt rencer nem annyira mint te magad ...sokkal humánusabb

szóval erről ma ennyit majd a többit akkor amikor megoldod a magyar gazdaság problémáit mint gyakorló közgazda

brühüyyy

gyáva kutya vagy nem mered elolvasni a neked szóló akármit
@Orica Középföldi:
én értem

(magyarázat: az ÉS hivatkozott vitáinak résztvevői agymentes idióták, te másképpen fogalmaztál a végeredmény majdnem azonos)

és szerintem nyüszítettek volna ha bebasszák őket OPNI-ba (akkor még volt) mint közveszélyes őrülteket, de ez nem történt mert a rencer vitatkozni akart velük, vagy maradt az egész az ÉS olvasói között

és a tantusz akkor esett le amikor csórikám kiásta zantallt a szemétdombból

brühüyyy

remélem ez segített
Az év mondása! " ügyes ...ilyen aki mindenhez jobban ért..." (a bölcsek kövének egyedüli és igaz őrzője)
@évásanyó: Először is, tegnap már nem volt érkezésem válaszra. Köszönöm az őszinteségedet, és annak alapján MEGKÖVETLEK, mert az orosz... jelző túlzás, elhamarkodott, meggondolatlan sértés volt, a későbbiek ismeretében. A történelmi tények tükrében pedig alapvető tévedés, mert akkor SZU volt, nem Oország. Igen kicsike, apróságok maradtak bennem kérdésként, azonban úgy gondolom, semmi közöm hozzájuk.
Én is köszönöm a beszélgetést.
@Sir Bates dö Hól: Nekem is nagyon tetszik csak azt nem tudom ki írhatta :-)?
@Sir Bates dö Hól: Kedves Kekex! " Nem kell szeretni, de az sosem árt, ha eloszlik a köd, és egy kissé tisztábban látsz!
Mi - akik akkor már felnőttek voltunk - tulajdonképpen sajnáljuk a mai ifjúságot, mert nem lehet részük egy olyan kiszámítható, fejlődő, öntudatot adó világban." Nem világos számomra, kit értesz, a "mi" alatt, én is mi vagyok? Csak úgy mondom, hogy '90-ben a fiam volt 15 éves. Ebből következően az unokáimat én is sajnálom, akiknek negyednyolcra kell menni az iskolába, hogy elmondhassák a KÖTELEZŐ IMÁT. És itt most kénytelen vagyok összehasonlítást tenni, ami k. alatt lehetséges volt, de nem túlzottan javallott, inkább titkolnivaló (hittan, vallás), ma kötelező, ha jó iskolába akarod járatni a gyerököt. Az én öntudatom is akkor "adódott", viszont minden érdekelt már akkor is, ami nem kötelező. Összehasonlítani természetesen lehet mindent, de erről lexikonokat lehetne írni. Szívesen beszélgetek veled is, de a személyes tapasztalataimat inkább privátban beszélném meg bárkivel, kikerülve a visszatérő anyázást.
@Sir Bates dö Hól: Bocsánat ez kekexnek ment volna, ma 16:00 előtt kezdtem inni :-)
@kekex: Kedves Kekex! " Nem kell szeretni, de az sosem árt, ha eloszlik a köd, és egy kissé tisztábban látsz!
Mi - akik akkor már felnőttek voltunk - tulajdonképpen sajnáljuk a mai ifjúságot, mert nem lehet részük egy olyan kiszámítható, fejlődő, öntudatot adó világban." Nem világos számomra, kit értesz, a "mi" alatt, én is mi vagyok? Csak úgy mondom, hogy '90-ben a fiam volt 15 éves. Ebből következően az unokáimat én is sajnálom, akiknek negyednyolcra kell menni az iskolába, hogy elmondhassák a KÖTELEZŐ IMÁT. És itt most kénytelen vagyok összehasonlítást tenni, ami k. alatt lehetséges volt, de nem túlzottan javallott, inkább titkolnivaló (hittan, vallás), ma kötelező, ha jó iskolába akarod járatni a gyerököt. Az én öntudatom is akkor "adódott", viszont minden érdekelt már akkor is, ami nem kötelező. Összehasonlítani természetesen lehet mindent, de erről lexikonokat lehetne írni. Szívesen beszélgetek veled is, de a személyes tapasztalataimat inkább privátban beszélném meg bárkivel, kikerülve a visszatérő anyázást. Sajnos sirnek küldtem el véletlenül.
@pianolight: nagyon jól esik, amit tettél, úriember vagy, mégegyszer köszönöm.:)
@Rodeo36: Véleményed számomra sokat jelent, mindig is nagyrabecsültelek.köszönöm.
@Orica Középföldi: "Akkor és ott, burkoltan de egyértelműen kiderült, mit vall Csoóri, majd kitalálta Antallt ......Azt mondhatom mindannyian funkcionális analfabéták voltak"

Ritkán teszem, hogy ellent mondok neked, mert nem vagyok olyan következetesen "figyelő", mint te
Visszaigazolása a véleményednek, amit Moldova is igy látott és írt le az "Az utolsó töltényig" egyik kötetébenkötetében
@pianolight:
"Élvezet veled beszélgetni."
Úgyszintén! Ezért folytathatjuk itt.
A 80-as évek kultúrájáról elmondható, hogy házhoz jött.
Egyrészt a kedvező árak miatti hozzáférés, másrészt vállalati, különféle rendezvények szervezésében volt lehetőség bármilyen műfaj igénybevételére.
Nem tudom, mire gondolsz, milyen irodalmi műveket kerestek a vámosok?
Irodalomban nem volt hiányérzetem, a klasszikus és a kortárs irodalom rendelkezésre állt.
Elvi, politikai meggyőződést szerinted érzelmi /családi, személyes/ okok alapozzák meg. Mi is lenne más? Igaz, lehet kényszer is, de az nem meggyőződéses hitvallás.
Fenti vitátokban gyakran említésre került a szabadságérzet fontossága, és ennek ellentéte, a kényszerek tűrése.
Meggyőződésem - a tapasztalataim alapján - hogy az emberekben nem alakult volna ki a szocializmus elleni antipátia, ha a politika nem követelt volna magának korlátlan jogosultságokat olyan területeken is, ahol annak nem volt helye.
A helyi pártok és szakszervezetek felette álltak a gazdasági irányítás felett, diktálták a helyi közösségek életét.
Ezek a tisztségviselők képzetlen, dilettáns emberek voltak elképesztő hatalmi jogosítványokkal. Ezt érezte nép, észlelte a korlátlan hatalom és az alkalmatlanság ellentmondását.
A 68-as gazdasági mechanizmust még csak a tanulmányaimból ismertem, de az akkori körülményeket tekintve haladónak találtam.
Először jelent meg a hazai gyakorlatban a jövedelmek erőteljes differenciálásának a lehetősége, melyet a teljesítményhez kötöttek.
Vagy. Nem felejtették el a vidéket, a foglalkoztatás kiterjesztését vállalati munkásszállítással, grátis, oldották meg.
Már akkor érződött egy másfajta adófilozófia, amely a Kádár érában tovább fejlődött. Ennek a lényegét abban láttam, hogy az adóknak célja és orientációs szerepe volt.
Pl. telekigénybevételi díj, vagy a telekhasználati díj.
Ennek célja a mezőgazdasági művelésből ipari célra igénybeveendő földek indokolt mértékű használata volt, az adók korlátozták a felelőtlen kivonást az agráriumból, hiszen akkor a mezőgazdaság prioritás volt.
Azzal zárom hosszúra sikeredett kommentemet, hogy akkortájt kedvezőek voltak a gazdasági feltételek adózás tekintetében, hiszen magas volt a foglalkoztatottság, dőlt a lé.
Kár, hogy nem aknázták ki akkor ezeket a maihoz hasonló, kimagasló lehetőségeket.
@pianolight:
Hb. utolsó sor "a maihoz hasonló" helyett, a maihoz nem hasonlítható"
Bocsi.
@Rodeo36: "és ha akkor még az átkosban bekasznizzák az OPNI-ba a csórikámat és a többi agymenteset akkor most néhányan ordibálnának"

Vagy azokat az amerikás magyarokat kellett volna a határnál visszafordítani, akik a rendszerváltás után a Horthy-kultusz, nyilas-mánia és más hasonló "nyalánkságok" feltámasztásában segítettek.
@Mariann19: Kösz, hogy rám szántad az időt. "Elvi, politikai meggyőződést szerinted érzelmi /családi, személyes/ okok alapozzák meg. Mi is lenne más? Igaz, lehet kényszer is, de az nem meggyőződéses hitvallás. " Szerintem emberi dolog, én megértem, ha valaki nem élt át valamit, azt nehezebb elítélni, szembefordulni vele. És te is megérted gondolom, ha az elszenvedőnek tán még nehezebb megbocsájtani.
"Meggyőződésem - a tapasztalataim alapján - hogy az emberekben nem alakult volna ki a szocializmus elleni antipátia, ha a politika nem követelt volna magának korlátlan jogosultságokat olyan területeken is, ahol annak nem volt helye." Példa erre, az az apróság, hogy még a munkásőrök is zaklattak a hosszú hajam miatt, nemcsak a rendőrök. Egy esetben csak a szerencsén, meg egy 2 méteres hosszúhajú srácon múlt, hogy csak úgy szórakozásból nem vertek meg a munkásőrök, csak a hajamat tépték.Ez ugye nem az elméleti szabadságjogok kategóriája. Igaz, bizonyos értelemben, a hosszú haj jelkép is volt akkor, azoké, akik"nem voltak az ifjúgárda tagjai :-)
" A helyi pártok és szakszervezetek felette álltak a gazdasági irányítás felett, diktálták a helyi közösségek életét." Annyira, hogy még az útlevél kérelmet is a "vállalati négyszög" (párt, szakszerv, KISZ és gazdasági vezetés hagyta jóvá, csak azután ment a BM-be).
Nyers Rezsőhöz kapcsolódóan, a 68-as reformkísérletet a SZU buktatta meg. Egyértelmű. Különbenmeg előttük volt a Jugó példa. A lakosság meg nem tudta, hogy az ő megtermelt értékének, bérének terhére a munkáltató, ha jól emlékszem 33%-ot fizetett be a költségvetésbe. Ha érdekel, azért írok arról is, hogy szerintem mivel segítette a SZU a magyar szocializmus fenntartását ( a hadseregen kívül).
Még az jutott eszembe, hogy a nem külső hatásra létrejött szocialista rendszerek közül jugó húzta a legtovább, annak széthullásában Tito halála, és a nemzetiségi ellentétek vitték a prímet, megtámogatva a tagköztársaságok közötti elosztási anomáliákkal. Kuba, és É-Korea meg tudjuk, hogy hogy állnak. Viszont egy régebbi adat szerint a 10000 főre jutó orvosok száma Kubában volt a legmagasabb. Nálunk, meg a SZU-ban találták a fiúk.
További kellemes szombatestét.
@Mariann19: Bocsi, az utolsó mondatban a fiúk nem találták, hanem tanulták. Ja és az összehasonlításnak konkrét lehatárolt ügyekben látom értelmét, külön-külön kezelve a témákat, mert az általad is említett személyi/ családi okok a ténymegállapítások értékelését, fontosabbnak, jobbnak ítélését óhatatlanul befolyásolják, torzítják. Azt viszont nagyon fontosnak tartom, hogy csak vitathatatlan, a partnerek által kölcsönösen elfogadott tények szolgáljanak vitaalapul, enélkül értelmetlen a beszélgetés.
@pianolight:

"hogy csak vitathatatlan, a partnerek által kölcsönösen elfogadott tények szolgáljanak vitaalapul, enélkül értelmetlen a beszélgetés."

Gondolod? Más kizáró ok nincs is? Valamint egyéb?
Ha nincs, zászlókat ide, emeletes tortát és tűzijátékot! Üstöllést. Továbbá ízibe! (málnásat)
@Heimdalll: Akit meg lehet győzni a tévedéséről, érvelésének logikai hibájáról, és nem hazudik, csúsztat, az nekem vitapartner. Komoly történészek ennél megengedőbbek, genocídiumok megtörténtéről, súlyosságáról is képesek vitatkozni ( persze nyilvánvalóan abban a reményben, hogy másokat meggyőzzenek, ha nem is az aktuális ellenvéleményű felet). Én nem tartom feladatomnak az ismeretterjesztést, csak az zavar, ha valaki valami ordas hülyeséget terjeszt, és akik nem néznek utána elhiszik, és még "ártatlan" módon terjesztik.
Hogy akarnál meggyőzni valakit arról, hogy kétszerkettő, és kettő a négyzeten azonos eredményt ad, ha valaki nem ismeri, vagy tagadja a négyzetre emelés fogalmát?
@pianolight:

Rendben.
Csak szemétkedtem:)

A kiindulás ez volt:

"hogy csak vitathatatlan, a partnerek által kölcsönösen elfogadott tények szolgáljanak vitaalapul, enélkül értelmetlen a beszélgetés."

Van rá példa, hogy ugyanazon tényeket másként értelmeznek.
Ezt kiküszöbölendő gondolom azt, hogy az általad írtakkal szemben előbbre való az a megközelítés, hogy a tényeket elemző vitában alapvető fontosságú, hogy ugyanazon tényről, történésről a felek által azonosan értelmezett fogalmak mentén folyjon a vita:)
@Heimdalll: "Van rá példa, hogy ugyanazon tényeket másként értelmeznek. " Na látod, az a vita lényege, a "másként értelmezés", ott kezdődik az érvelés. A vita tárgya, alapja viszont adott, a kölcsönösen elismert tény. Hiába egyezek valakivel a genocídium fogalmában, ha az illető tagadja, hogy valaha is történt ilyen. Ha elismeri, hogy ilyen történt már, akkor lehet azon vitatkozni, hogy hol és mikor tőrtént.
süti beállítások módosítása