Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: nepszava.hu/3234362_korhaz-inkasszo-magyarorszag-nav "Inkasszóval kellett beszednie a Nemzeti Adó... (2024.05.06. 16:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.10. 09:35 Fabius

Orbán megint átveri a bankokat?

Miután 900 milliárdot einstandolt a rendszerből egyszer csak úgy döntött ez a mi Viktorunk, hogy elég volt a közép európai Bucs Kesszidi szerepből, és kibékül a bankokkal

bank.jpg

Kicsit bevásárol az ERSTE Bankból, kicsit csökkenti a bankadót, tesz egy rakás jól hangzó vállalást és közben úgy tesz, mintha ő amúgy egy hóttkomoly, szavatartó ember lenne:

"Kétségkívül nem mi vagyunk a legkedvesebb fiúk Európában, de ha egyszer valamiben megállapodtunk, akkor azt betartottuk."

Szépen hangzik ez is, csudamód, de talán nem véletlen, hogy az ügylet fölött bábáskodó EBRD főnök Suma Chakrabarti meg aszonta: 

"a bizalom újjáépítése a legnagyobb feladat."

Szerintem eszébe jutott neki is ami nekem: Láttuk már a Kedves Vezetőt aláírni mindenféle bankadó csökkentést vállaló papirost, meg láttuk azt is, hogy alig pár hónap múlva ő maga mutatta be, szignója és adott szava a lepke fingjával van egy súlycsoportban. 2011  végén, mikor Őfelsége megállapodni méltóztatott a Bankszövetséggel a devizahiteles mentés részleteiről, akkor szerepelt a pontok között, hogy:

"2013-ban felére csökken a pénzügyi szervezeteket terhelő különadó, 2014-ben pedig az EU-ban általánossá váló szabályok szerinti terheket kell fizetniük."

Na, ahhoz képest, hogy a bankoknak már tavaly az EU-ban általánossá váló szabályok szerinti terheket kellett volna fizetniük most ez van:

"A bankadó mértéke 2016-2019 közötti időszakban, a 2014 évi banki mérlegek alapján számolva, 2016-tól kezdődően 31 bázispontra, 2017-től 2018 végére 21 bázispontra csökken. A 2019-től a bankadó mértéke már az EU-ban uralkodó normáknak megfelelő szinten kell lennie. Az ezt tartalmazó törvényeket a kormány 2015 júniusáig a parlament elé viszi."

És hogy akkor most ezt tessék elhinni, komolyan venni, mer'hát a legkedvesebb fiúk nem mink' vagyunk itten, de ha mi egyszer megígérünk valamit, az....

 

367 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr807157403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No! Akkor most betartottu(n)k, vagy a bizalmat újta kell építeni?:D
2...de ha mi egyszer megígérünk valamit, az...."

Megvanígérve.:D
Hazudik, mint mindig. Eddig minden alkalommal sikerült átvernie a bankokat, és minimális erőfeszítéssel egy csomó lóvét kiszedni belőlük. Most megteszi még egyszer.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Szerintem ez nagy üzlet lehet a bankvezéreknek is ez a bankadó. Mert már sokadszorra hisznek az igérgetéseknek, ennek a kis gecinek, amit persze megint nem fog betartani. Szerintem a bankvezérek is belenyúlnak a kasszába ....mert úgy simán csak hülyének lenni.
Egyébként nem a bankok, hanem az adózók lesznek itten átdobva a palánkon. Tartalmazzák a hírek, hogy nem részvényt vásárolnak a bankból, hanem tőkét emelnek, ami szerintem pont olyan, mint a részvényvásárlás. Csak ezeket a részvényeket még nem nyomtatták ki, de majd fogják. No a tőkeemelés az ugyé nem a miniszterelnök zsebében összegyűlt zsozsóból, hanem az adóforintokból fog megesni.

Amikor majd a 2018-as választások előtt sürgősen elprivatizálják a 15 %-ot, akkor majd lehet erősen figyelni, mert a trükköt akkor fogják elkövetni.
Azt sem hiszem el, amit kérdez. Nem is gyűlölöm, egyszerűen csak hányok tőle, tőlük.
namármost, ha van bucs keszidi, akkor a szándensz kölyök bujkál, szánkózik? a film szerint délre mentek, miután otthon bezárultak a kapuk az újabb fosztogatások előtt. szóval tőlem mehetnek mindketten melegebb éghajlatra.
Ma 93 éves Göncz Árpád.
Isten éltesse Árpi bácsit! Boldog születésnapot, jó egészséget kívánunk! )
...nem csak ígérget, de be is tart.
@parti_giano: Te ahol hó van nem ott van melegebb! No és valóban szánkózik vagy csak csúszik lefele a lejtőn,

De szerintem ez a film arról szól ma még hogy az egyik szánkózik a másik lecsúszik és talán, reméljük félúton találkoznak és elütik/lelővik/megmérgezik egymást .... ott valahol a melegebb éghajlaton.
Persze Én a nem gecinek szurkolok.
@búvár kondér: nézd, tőlem vajna írhat egy teljesen új forgatókönyvet, amiben a delikvensek akár spermabankot is fosztogathatnak, de a helyszín legyen a kalahári sivatag.
Szerintem most igazat mond, valóban így tervezi.
Ki lett ez találva nagyon. Évekig szívatta a bankokat az adóval (eddig 900 milliárd, amit végső soron mi fizettünk), majd megvásárolja az országból menekülő külföldi bankok megroggyant hazai hálózatát (a mi pénzünkből), konszolidálja azokat (a mi pénzünkből), pár év múlva pedig csökkentik az adót és privatizálják (maguknak) a bankokat, és akkor a gazdaság is a kezükben lesz a bankrendszeren keresztül. Mi meg majd nézhetjük a kamatok és számlavezetési díjak alakulását.
Nem lennék meglepve, ha Lajost ebből a bulikából hagyták volna ki, s ezért lett kissé ideges, nem a reklámadó miatt.
A legszebb, hogy az Erste "átvilágítást" kért, és kikötötte az "elállás jogát", ha rossznak bizonyul az ár. Azaz még azt sem tudják, hogy mennyibe fog fájni az országnak.
Viszont egy jó hír:
hvg.hu/itthon/20150209_veszpremi_idokozi_valasztas_meglepo?s=hk
" a kormánypárti jelölt pedig lecserélte a „Bízzon a Fideszben!” szlogent." :-)))
@jöttem: csatlakozom a jókívánságaidhoz. Azon túl, hogy nagyra becsülöm, Kingával egy osztályba jártam az általánosban.
Csak én egy huszassal fiatalabb vagyok nála /hihihi/
@parti_giano: No Te aztán gonosz vagy! Még hogy a Kalahári sivatagba legyen a helyszín? ....most képzeld el Vajnát a Kalaháriban .... ott izzad a kis gecivel meg a nagy gecivel ....s semmi légfuvallat .... semmi víz csak homok és homok és homok. ... s szerepelne benne a Timi is .... az is csak izzadna.
De szerintem ott lenne a Szijjártó s nyítná a keletet ..... amin be lehet lépni az úszómedencés házba persze ez lenne a déli báb mint most.
Te ha ez nem lenne Oszi díjjas akkor semmi se. A Brancs Pitt meg az Angelino Jolly(joker) elmehet akkor a 3,14 cseh légitársaságba vagy -val!
Szegény anyám már gyerekkoromban mondogatta:
-Egy gecinek 2 esetben ne higgyetek sohase.Akkor,ha nyalja a szája szélét,meg akkor,ha nem nyalja / lehet,hogy csak görcsbe rándult a nyelve! /.
@jöttem:

Magasan tündöklő állócsillag ezek felett a 'pondrók felett:))
Isten éltesse sokáig:)

'Eztet meg Neked!

www.youtube.com/watch?v=2VvzE94Hp5c
@H.Sandor:

Érdekes módon néhány éve elköltözözött apám is így fakadt ki a híradó előtt valahányszor látta:
"Ez egy'hablatyoló ge..i:)))
ugyan ez lesz az állami bankokkal is:

Egymás székébe ültek át a MET és az MVM menedzserei

444.hu/2015/02/10/a-met-es-az-mvm-menedzserei-atultek-egymas-szekebe/
azért a pisztollyal továbbra is kalimpálni fognak ezek a keszidiék:

"A reklámadó marad, a kormány legfontosabb célkitűzése, hogy a különadók rendszere megmaradjon - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden reggel."

különadók rendszere, nemzeti együttműködés rendszere. rendszererszintű itt minden.
@parti_giano:

Ne viccelj,tudományosan előre megtervezett 'rencerek ezek,komolyra fordítva a szót,brutál 'állatkísérleteket folytatnak 'x millió emberen!
Azért szerényen reménykedem,hogy egy esetleges'bilikiborulás után igazi,tökös főügyész kerül majd a posztjára:))
ezért sem kell már simlicska:

Orbán vejének üzlettársa oszthatja az uniós és svájci pénzeket a Széchenyi Programirodánál

Czéghér Ildikó másfél évig tulajdonosa is volt Tiborcz Istvánék családi cégének, az ES Hungary Kft.-nek, amit a miniszterlnök vejének szülei alapítottak, és ami a Fejér megyei családi birtokra van bejegyezve. Czéghér 2007-ben lett tulajdonos a cégben, amit Tiborcz István és testvérei, az állami földpályázatokon 157 hektárt elnyerő Eszter Zsuzsanna és a NAV-nál informatikai főosztályvezetőnek kinevezet Péter Sándor 2009-ben vásároltak vissza. (Via Átlátszó)

444.hu/2015/02/10/orban-vejenek-uzlettarsa-oszthatja-az-unios-es-svajci-penzeket-a-szechenyi-programirodanal/
Valaki kérdezte itt tőlem ezen a blogon, hogy mi az hogy én az Alkotmánybíróságot többre tartom, nagyobb tekintélyűnek, mint a Bankszövetséget.

Ezért.
@parti_giano:

gondolom, azzal tisztába van, hogy a saller, tockos követkesztébe beállt monoklit ölég körülményes megmagyarázni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szia Cirbi:)
Febacod a'zember vérnyomását má kora reggel óta de kösz!
Fejbe kéne már verni ezt az'ránkcuppant polipot,mert már nem is tudom hány lába nőtt:(

i.giphy.com/k4nfte43Ws4zm.gif
a bankok meg hüjék. én meg okos vagyok. ezér asztán foktam magam és meg se álltam svalbárdig. a jegesmedvék se tuggyák, mi az a geci, hát még a rénnyeim!
hajrá magyarország! hajrá magyarok!
2015. február 10., kedd 10:07 Napi.hu

Orbán újabb nagy trükkje? Nesze semmi... (FT)

Nem igazán lát fordulatot a magyar kormány gazdaságpolitikájában a Financial Times azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett a bankadó fokozatos csökkentésére. Egy szakértő szerint valójában minden maradt a régiben.

Az osztrák Erste-csoport el szándékozik adni magyarországi érdekeltségének 30 százalékát a budapesti kormánynak és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak (EBRD), ezzel mélyül a magyar vezetés ellenőrzés a bankszektor felett - kezdi beszámolóját a hétfői bejelentésről a Financial Times. A cikk címe is azt emeli ki, hogy Magyarország erősíti a bankszférára gyakorolt befolyását.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_ujabb_nagy_trukkje_nesze_semmi_ft_.593318.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nekem is az a trükköm, hogy hüjeségeket pofázok. tőlem is fél az összes lajos.
hmmmm

12:06
14 ezer eurót fizethet a magyar állam egy baktalórántházi rokkantnyugdíjasnak

Több mint 14 ezer euró (mintegy 4,3 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizessen a magyar állam egy baktalórántházi korábbi rokkantnyugdíjasnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) első fokú, egyelőre nem jogerős ítélete szerint.

hvg.hu/vilag/20150210_14_ezer_eurot_fizethet_a_magyar_allam_egy
Idestova 5 éve zajlik a bankok sanyargatása, s olykor tűnődve vizslatom az utcasarkokat, köztereket, keresve a földönfutó bankárokat szakadt nadrágban, lyukas zsebbel és cipővel, kialvatlan, karikás szemekkel, hogy nekik adakozzak, szegény bajba jutottaknak, az üzleti szabadság fölkent bajnokainak, a LIBOR kamat kiigazítóknak, akik kivont pallossal óvják, hogy a betéti kamat elég nevetségesen alacsony, s a hitel kamata kellően magas legyen, s ha még nem lenne a kamatmarzs kellően széles, bőven számítanak rá pluszban hiteldíjat, s van még a kezelési költség, minderre jön még a folyósítás diszkrét díja, hogy a közjegyzői díjat ne is említsem. Tényleg zokogni kell, ne sajnáljuk a könnyet, hadd horgadjon a bú a dühbe.
1. "Pávatáncot kell járni".
2. "Ne azt nézzék mit mondok, mit csinálok".
Még van aki hisz a mesében.
@hacsaturján:

"jegesmedvék se tuggyák, mi az a geci, hát még a rénnyeim!"

EU-s project keretében átképezhetnének ezek magukat,csak kerülne arra is kis 'zsé:)

Mester! rénjeidért komolyan aggódnék ha közelükbe kerülnének!

www.google.hu/search?q=inszemin%C3%A1tor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y-nZVJXsIoXnUsSGhOAK&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=633

www.mfse.eu/hu/hirek/2014-08-08/inszeminator-kepzes-indul
@jaegtoer: jahhh, mennyivel jobb, hogy ezen pénzek mostmár nem simicskának és a kűűűfödnek fognak menni, hanem a CSALÁDNAK off sorba. Én inkább tudnám a cseppet sem sajnál bankároknál, főleg ha nem magyarok :D
@hacsaturján:

"_a bankok meg hüjék_"

Én is éppen ezt mondom, sőt állítom. A régi szép idők, amikor elmentem a bankjegykiadó automata mellett, már kattant is egyet, pedig csak éppen ránéztem, és már számlázott is jó forintot negyvenet, miközben a folyószámlákat a lajtán túl már díjmentesen vezette a jó öreg Erste's és a lábát is összedörzsölte, lévén a profitja ott évi 10-15 %, a Lajtán innen meg negyven, írtunk ekkor 1994-et:)
höööhh, kard ki kard:

A médiahatóság is beszállhat az Orbán-Simicska-háborúba

Azt vizsgálhatják, hogy Simicska százmilliós összegért vásárolta ki Liszkay Gábort a médiacégeikből.

www.origo.hu/itthon/20150209-a-mediahatosag-is-beszallhat-az-orban-simicska-haboruba.html
@jaegtoer:

és most képzejje el, hogy ezeket a körmönfont rablókat a kis geci úgy veri át, mint a szart a palánkon. én meg éneklek, mint a belugák husvétkor.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem családi offshore-ba, hanem családi összefogásba mennek a pénzek, hogy aztán milliós órákba, luxus palotákba invesztálódjon a jólteljesítés manifesztuma nyomán előállt guba:)

Erről jut eszembe: -Ki szereti a mákos gubát és vaníliás sodóval az aranygaluskát? Ez itt a kérdés. Nemzeti hígvallás kérdésében kéretik színt vallani különös tekintettel a refinanszírozási kamatláb alkohol fokára, a finnyások térfogatszázalékot is írhatnak.
@gazoló:

a rénnyeimnek tökmindegy. ölég, ha a lajosok tuggyák.
tuggyák elftársak, a problema ott leledzik elásva, mint a sánta kutya, hogy a btk mán igen régen kukát jáccik nemsvalbárdon.
@hacsaturján:

Az énekről jut eszembe, ez a Főnöknek egy titkos fegyvere lehet. Elképzelem, amint a tárgyalás hevében hűvös mosollyal felkínálja azt a lehetőséget, hogy amíg gondolkodnak a visszautasíthatatlan ajánlatán, addig elénekli nekik a 'Fehérvári huszárokat' megspékelve avval, hogy még egy kötelező disznóvágással egybekötött kolbásztöltőversenyen is le kellene őkelmét győzni. Ugyan mit is tehetnének ennyi szakmai ellenérv ellenében?!
@hacsaturján:

vagy borsodó is még. plusz méz és tejszín a gubára.
@hacsaturján:

Ez egy új mértékegység Svalbárdon?

Én le vagyok maradva, még csak bori jelcinnél tartok.
@jaegtoer: bakker, megéheztem, akkor megyek is enni, na nem a felsoroltakat, csak mezei tejfeles pörcös rakott kolompért :D
@jaegtoer:

asszem az a baj, hogy a rablótőke a gyurcsány kottájábul jáccik 2006-os alapon.
@jaegtoer:

nem evett még aranygaluskát borsodóval? kérem ne haggya ki!
@hacsaturján:

Látja, Mester, a borsodó eszembe sem jutott, pedig az hidegen is kiváló, és mindenhez passzol. Hiába a svalbárdi tárház kifogyhatatlan bölcsességből is. Arrafelé a bankárok jegelve vannak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ahhoz is pont jó a borsodó sodósítás előtti állapotában. Nem összerázva.
@hacsaturján:

Ennek a Gyurcsánynak mindenre van kottája, nagy svihák ez a pali, aki Feri. Most már mondhatni klasszikus.
@hacsaturján:

"nem evett még aranygaluskát borsodóval? kérem ne haggya ki! "

Most már ki nem hagynám! Kipróbálom, ha addig élek is!
A borsodóról jutott eszembe, hallott már a borsadóról? Jó lesz vigyázni, még a végén elírja valami fidesz könyökagy és a borsodóra különadót vetnek ki borsadó címén, pedig csak borsodó.
@jaegtoer:
Egy betű ide, vagy oda... ugyan, történt már ilyen, igaz az adószámításnál volt, ráadásul csak egy nulla volt, pech, hogy 500 milliárdos lyukat ütött az 50 helyett, de jogász nem érthet úgy a matekhoz, minek buzerálták vele...
@jaegtoer: inkább azt mond meg, mikor látta el rendeltetésszerűen a pszáf a feladatát?...
@Sir Bates dö Hól:
Irigyek a népek, meg félremagyarázzák a libsibolsik, különben is megdolgoztak érte, no meg ki mennyit is...
@gazoló:

...már hogyne tudná! Csak adjál ötleteket. Jeladó, nyeladó, gigaadó.... egy bió pendrive adója az annyi mint... várjál, erre még jövedéki adó is jár, és környezetterhelési díj, továbbá ha úgy vesszük a tranzakciós díj is szóba jöhet, valamint a vezetékhálózat után járó különadó.
@hacsaturján: csak egy klasszikussal tudok magának válaszolni:

"Harcolni a szeretet egyik aktusa! Az ellenség fejleszt, tökéletesít bennünket!"

ezért oly tökéletes a főni.
@jaegtoer:

...és ha felhőben tároljuk az adatokat,azt mikor érhetik(már) el:)?
@parti_giano:

Mindig csak a hús! Ráadásul friss is legyen. Még mit nem? Különben is mind megette:)
csak hogy a poszthoz is:
itt szeretném felhívni a figyelmet egy apró tényre - miszerint lufit hámoz mindenki. ugyanis orbán aláírt egy adás-vételit az erstével az ebrd képviselője előtt. ennyi történt, más nem. a többi az semmi, ugyanis:
az ebrd-vel nem szerződést kötöttek, vagy átadtak egy kormányrendeletet, hanem aláírtak egy dokumentumot. a dokumentum nem jogszabály, hanem egy memorandum (gyk: fecni), egy ígéret. hogy mit szeretne majd, egyszer, megcsinálni a kormány.

ergo, megvette az erste 15%-át, és utána ment a parasztvakítás. nem veri át a bankokat, mert velük nem kötött semmit (nem véletlen, hogy nem mondjuk a bankszövetség volt jelen, hanem az erbd. azok még hisznek).
@parti_giano:

Szerintem a rének kényesebbek ennél, nem fogadtak egyet sem maguk közé. Rosszul is festene a Svalbárdi Krónikában.
@jaegtoer: pedig úgy tudom, hogy a rének nyújtanak hitelt a mesternek. ebből gondoltam. de ha nem, akkor mijüket nyújtják oda a mesternek?
@Secnir:

Méghogy lufihámozás!
Mi úgy szeretnénk hinni!
@jaegtoer:

Azt írtam volna, hogy szeretnénk hinni?
Helyesbítek! Úgy szeretnénk inni!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hogy is van akkor most,már a Szabadság téri szovjet emlékművet fel sem akarják robbantani,az már 'szart se ér,de még egy rendes balhét sem??:)
Nem tudom követni'szélsőjobboskáékat!

index.hu/belfold/2014/06/30/nbh_szkinhed/
@parti_giano:

"_pedig úgy tudom, hogy a rének nyújtanak hitelt a mesternek. ebből gondoltam. de ha nem, akkor mijüket nyújtják oda a mesternek?"

A hitel csak részbeni, mivelhogy az rénkumisz formájában realizálódik.
Különben is ne tegyél föl kérdéseket! Te tán felcsaptál oknyomozó riporternek. Legfeljebb airporter lehetsz!:) Az se Svalbárdon:)
Átveri a bankokat?
Már maga a provokatív kérdés gyalázatos!
A vezetésre termett, minden idejét és energiáját a köz javára kifejtő emberi/politikai gigász olyan őszinte, mint az egyszeri eretnek az inkvizítori kezelés alatt.
Szerintem a valódi kérdés: Őrült, vagy szent?
@jaegtoer:

Tilos a letöltés!
'adóköteles a gigád:)
Nagy testvér figyel Téged!

Egyre többet jut eszembe ez a Padlásból..

Enyém a pálya

Ami eltérő, szabálytalan
az a rendnek csak útban van
ami régi és alaktalan
az csak árt, amíg köztünk van
Ez a gondolat annyira tiszta és szép
Kár, hogy egyesek nem értik még,
“Ami nem szabályos, sajnos az ragályos”
a káoszból legyen elég!

Sajnos túl sok az ábrándozás
sok a mese, s a látomás
lila ködök és másvilág
gyanús hangok és utópiák
csupa szélhámos varázslat
nem kell a világnak
mindez csak romlásba dönt
majd én vágok rendet
és teremtek csendet
és van aki támogat fönt...

Egyforma házak és lapostetők
És nem tűrjük el a sok különcködőt
Ki túl sokat ugrál, majd gondom lesz rá
Hogy guggoljon szépen a mérce alá…
Enyém a pálya
@jaegtoer:
.
Baromi jól megél a szerzői jogokból.
@jaegtoer:
.
Baromi jól megél a szerzői jogokból.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A hírhedten Izrael-barát Szabó Albert reputációja -miután lelépett a kasszával- meredeken csökkent, ezen nem javított az sem, hogy a Magyar Fórum 1998-ban az útleveléről is közölt néhány fotót, amit lánglelkű Albert hadúrnak nem volt érkezése cáfolni, ahogy izraeli kötődését sem, az ausztráliai mellett.
Egy náci kártya ebben a vabankos világban minden hazardőrnek jól jön. Szerencsére kontra produktív, még ha újabban inkább vallja magát faszistának, mint fasisztának. Jabocsánat, szociál-nacionalistának. A hülye pöcs.
.
- Apádat hogy hívják?
- Nem tudom.
- Nem tudod?! Hát hány éves vagy?
- Hét.
- Hét éves vagy, és nem tudod, hogy hívják apádat?
- Anyukám 30 éves, de ő se tudja.
@jaegtoer: na tessék, így kell lejegelni sherlockot, sellak sem lesz belőle, pedig legalább a politúrozás mehetne, fényes és csúszós, szánkozni is jó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Minek betűzget itt kend, amikor nulláz.

50 vagy ötszáz? Teljesen mindegy, fejenként 1000 év börtön jár az egész bagázsnak, hogy legyenek tisztában egyszer s mindenkorra a helyi értékekkel a helyi értékeket illetően.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Majd megtanulják azok a hanyatló nyugatiak, hogy a gentleman agreement-hez gentleman kell, a szerződéshez meg olyan felek, akik nem cigánykodnak utóbb. Nálunk ez a feltétel jelenleg nem adott.
@gazoló:

"_Tilos a letöltés!
'adóköteles a gigád:)_"

Tilos az Á!
Tilos a gigád!
Hanem, ne keverjük össze az adókötelest a köteles adóval se a kötél adóval s adó kötéllel, de legalább ne keressünk szöget, legyen az a Laca gondja, csak neki, csak most és holnap, ha már megérdemli.
"A 2019-től a bankadó mértéke már az EU-ban uralkodó normáknak megfelelő szinten kell lennie. Az ezt tartalmazó törvényeket a kormány 2015 júniusáig a parlament elé viszi."

De ha közben, vagy addig nem javul a költségvetés helyzete számottevően, marad minden a régiben.
@dr. jenőke (jenőke):

Míg öregecskedő feleségekről tett említést, valójában öregecskedő napjaira gondolt. Ez se rossz kotta.
@jaegtoer:
:)
Felőlem ha nincs "adóköteles kötele akár a saját bajszára is kötél híján,de mihamarabb:)
Adófizetőként és erste-ügyfélként ezennel indítványozom a banki költségeim minimum 15%-al való csökkentését...
@turista a saját országában: ehhez meg kell birkoznod a rezsitábornokkal, mert hegedűs a háztetőn.
oh, te erkölcs, te mindenható:

“Az érintettek portálunknak azt mondták: jogászokkal is konzultáltak és úgy vélik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos pálfordulásra, szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni a munkatársakat, ami jogszerű alapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és a végkielégítés igényléséhez.”
Orbánnak akkor lehet hinni ha ló legel a sírján. Szavahihetőségét önmaga jellemezte amikor pávatáncosnak titulálta viselkedését.
Rezsicsökkentést!!!!
@jaegtoer: 'kor nem az hibás, ku elmegy amig lehet:-)...
@parti_giano:
inkább nézzük más oldalról:
azért mondanak fel, mert 180 fokos fordulatot vesz a csatorna, azaz orbánt és holdudvarát kell támadniuk (elvileg). akkor itt adja magát a két kérdés:
-eddig a csatornáknak a baloldalt kellett támadniuk? ez benne volt a szerződésükben?
-ehhez a baloldal elleni támadáshoz adta az arcát a művésznő, akarom mondani, riporter? ha független, akkor nem mindegy neki, hogy kit támad?
@csababácsi: "Rezsicsökkentést!!!!"

feltétlenül, csaba bácsi, feltétlenül, méghozzá egy békemenettel egybekötve, amiről a hírtévé közvetít egyenes adásb....
...hoppá.

:)
Most akkor az a baja a művésznőknek hogy eddig 2 kézzel ették a szrt s ez után már csak 1 kézzel ehetik? S milyen szakmai múltja is van egy Kovácsnak vagy Szabónak? Prostinak kellett lenni - bevállalták s most hiányzik nekik a prosti lét? ....vagy kevés a lé?
13 vagy 14 belőlük is kiad majd egy tucatot.
@gazoló:

A 'Hunvaldos változat nincs meg arról,amikor szivatja a'hülyepicsát??

A'youtube-ról törölték...

www.yourepeat.com/g/http://www.yourepeat.com/watch/?v=mBNn-T_eD8U
@gazoló:

jav.

Nincs meg arról valakinek?.....
@Sir Bates dö Hól: a pszáf iránti hiányodat most már matolcsy elégíti ki. kérdésekkel ne zavard jeget, még sodó helyett szadót végez az aranygaluskával.
@Secnir:
"-eddig a csatornáknak a baloldalt kellett támadniuk? ez benne volt a szerződésükben?"

nem, lelkiismeretes és független tényfeltárás volt a munkaadó igénye, amit főleg a szánkósport rejtelmei témában kellett lekottázniuk.
hogy ő betart azt tudjuk, meg a gazdaság szereplői is tudják már...
mesés úri muri:

Részegen vezetett a csepeli polgármester
borbely

Rendőrök karjaiba futott. Borbély Lénárd a Facebookon kért elnézést.

444.hu/2015/02/10/reszegen-vezetett-a-csepeli-polgarmester/

---

Ha gyermekelhelyezési vitája van, csak kerítsen egy ismerőst, aki jóban van az országgyűlési képviselővel
panczel

A fideszes Pánczél Károly odatelefonált, hogy két gyereket azonnal vegyenek fel a dunaharaszti iskolába. Még az sem zavarta, hogy az apa belegyezése nélkül ez jogszabálysértő.

444.hu/2015/02/10/ha-gyermekelhelyezesi-vitaja-van-csak-keritsen-egy-ismerost-aki-joban-van-az-orszaggyulesi-kepviselovel/
ööö, mit is ígért Vezényló?

Bajban a költségvetés - megjött a figyelmeztetés
Lassuló GDP, nem létező bevételek, terv alatti infláció - hosszú a büdzsé hibalistája a KFI szerint.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/bajban_a_koltsegvetes_itt_a_figyelmeztetes.593327.html
az a kurva baj, hogy viki az ellenzéket is bedugta a seggébe. úgyhogy az nincs meg nem is lesz. úgyhogy max. hokizhatunk otthon, ha ilyen fasza híreket hallunk. na ennyi kb. most pedig megyek szépen dolgozni, mert a fideszNav felé is le kell adjak némi manit
A főbb pontok a mai beszélgetés alapján:

- A 2016-os mérséklés után 2017-ben tovább csökken a bankadó
- Mivel a tíz legnagyobb bankban (rendszerszintű jelentőségű bankokban) további részesedés-szerzést az állam nem tervez a megállapodásnak megfelelően, ezért például a Raiffeisen megvásárlása sincs napirenden
- Az Erste megvásárlása már a 2016-os költségvetést fogja érinteni, erre - a kormány értékelése szerint szimbolikus tulajdonszerzésre - nem vonatkozik a 3 éven belüli értékesítési vállalás
- A kormány azért az EBRD-vel kötötte meg ezt a szerződést, mert a korábbi Bankszövetséggel történő megállapodásai sosem működtek, és ezért egy szinttel feljebb szerette volna emelni a mostani megállapodást; ezzel együtt a kormány de facto a bankszektorral történő kiegyezésként tekint a tegnapi bejelentésekre.

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/oriasi_kormanyzati_fordulat_mi_all_a_hatterben.210017.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
útdíj és mit is mondtak azok ott a klubban? Micsoda gerinc ismét...

Ezekkel a szervezetekkel kötöttek most megállapodást:

-Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület,
-Magyar Autóklub,
-Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége,
-Köztisztasági Egyesülés,
-Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség,
-Magyar Víziközmű Szövetség.

www.origo.hu/gazdasag/20150210-ujabb-strategiai-partnerei-lettek-a-kormanynak.html
hámozzák simlicskát keményen:

15:42
Simicska Közgépének egyik fő riválisa koronagyémántot vett
Simicska Közgépének egyik fő riválisa koronagyémántot vett

A legpatinásabb magyar magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t kebelezi be a Duna Aszfalt egyik érdekeltsége. A kormányközeli potentátok köréhez sorolt, egyes hírek szerint a miniszterelnök pártfogását is élvező Duna Aszfalt ezzel nemcsak a Közgépet ugorhatja át, hanem az éllovas Strabaghoz is közel kerülhet.

hvg.hu/kkv/20150210_Simicska_Kozgepenek_egyik_fo_rivalisa_kor
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt már a szappan- és művirágadó óta tudjuk.
@dr. jenőke (jenőke):
"Azt hiszem, ez a lista nem teljes."
A mai 10.57-es kommentedben felsoroltad azt az adózuhatagot, amelyet az közeljövőben ontottak ránk.
Mondod, hogy nem teljes, valóban.
Drágulnak az automatás ételek és italok, mert az üzemeltetőknek 30.000.- Ft regisztrációs díjat kell megfizetniük berendezésenként március 31-ig. Emiatt a 60.- Ft-os kávé ára pl. 100.- Ft-ra emelkedik.
A befizetés elmulasztása magánszemélynél 200.000.-, társaságoknál 500.000.- Ft.
Olyan arányos a bírság a 30.000.- Ft-hoz képest...
Emiatt több automata működtetése megszűnik.
Elméláztam a következményeken.
Munkahelyeken újra divatba jön a munkahelyi kávéfőzés. Kórházakban a betegek majd lezarándokolnak a méregdrága büfékbe, ha el tudják magukat vonszolni oda.
Nyilván az általános fogyasztás is csökkenni fog, paralel az állami adóbevételekkel.
A vendéglátó helyekről ez a kormány eltüntette a játékgépeket, a zenegépeket, a szerencsegolyós lehetőséget, a vállalkozók a szerzői jogdíjak miatt nemcsak a rádiót, hanem a TV-k működtetését is megszüntetik, mert nem bírják a terheket.

Ez az ország olyan már, mint egy sivatag. Az emberiség kitalált több dolgot az életünk színesítésére, a komfortérzetünk növelésére, ez a kormány pedig szisztematikusan eltünteti az életünkből ezeket az eszközöket, a gazdasági károkról nem is szólva.
ütős mondat:

Tudták, hogy Pintér Sándor bőrébe bújva Gyurcsány Ferenc beépült a kormányba? Bizonyítékunk is van!

A veszprémi időközi választásra készülődve a belügyminiszter olyan nyilvánvaló és szemtelen kegyetlenséggel erőszakolta meg a valóságot, hogy ha mégsem ő a Pintérbőrbe bújt Gyurcsány, akkor a Nemzet Fletója aligha tehet mást, mint hogy elégedetten – és nyilván kicsit irigykedve – csettint egyet.

A Belügyminisztérium biztonságos működéséhez fontos a kétharmados többség

– ezt bírta mondta Pintér a kampány hevében, és meg is indokolta két pontért, mintha közben Antal Imre bácsi pusmogna a tévénéző gyerekeknek. Hogy tudniillik a BM működése

kétharmados törvényekre épül, ezért fontos, hogy a képviselők kétharmados többsége megmaradjon a parlamentben.

Értik? Ha nincs kétharmada, a Rend kerül veszélybe, mindenféle szélsőséges elemek kezdenek vad tivornyázásba, elharapódzik a korrupció, a megélhetési bűnőzés, és ki tudja, még miféle apokaliptikus borzalmak zúdulnak az országra, a népre, a nemzetre. Tényleg, mifélék?
Német nyelvterületen előbb-utóbb ez lesz a megszólítása, meglátjátok:

Erste Orbán Viktor Kaiser und König
Kedves hozzászólók.

A cikk címében megérteném a kérdőjelet, ha nem jutna eszembe Viktor 2012 nyarán az osztrák gazdasági kamara épületében tett nyilatkozata. Figyelem: 2012 és az ígéretek:
"Brutális a bankadó, ami 2014-től megszűnik..., megszűnik a SPAR-ra kivetett válságadó..., mi nem vagyunk kommunisták..."
Lehet vitatkozni - nem velem -, hanem Orbán 2012-es kijelentéseivel. Ilyen egy szavahihető, talpig becsületes, nem kommunista államférfi. Te üzletelnél-e vele? Ma ?! - Simicska Lajos üzletelne-e vele?

hvg.hu/gazdasag/20120612_orban_brutalis_bankado
@Secnir:
Nem tudom kihámozni, hogy az Erste feltőkésítése hogyan történik és miért?
Valahogy nem vagyok képben.
Te mit tudsz erről?
@parti_giano: érdekes munkaügyi per lesz

sl: én annyit jeleztem, hogy érthetetlen számomra, hogy az rtl llub híradójából értesülök olyan dolgokról, mint mészáros úr gazdasági szárnyalása, lázár, rogán, kósa, habony urak vagyoni gyarapodása, orbán úrhölgy és tiborcz úr saját lábamon való egzisztenciállis állása... annyit kértem, hogy az ortt elvei és az újságírói etikai kódex ide vonatkozó előírásai alapján az objektív és kiegyensúlyozott tájékoztatást valósítsák meg... természetesen a vezércikkek és vélemények mindenkor szabad döntés alapján íródhatnak, azok tekintetében soha nem korlátoznék vagy utasítanék senkit, hisz legfőbb kincsnek a szólás- és sajtószabadságot tartom, mint vérbeli demokrata...
kurvák: (erre mit is mondanának?)
...
@Kupica:
Nekem is beugrott, örökbecsű mondatok, a hitelesség örök forrása:

"A tervezettnél korábban kivezethetik a magyarországi bankadót Orbán Viktor szerint, aki brutálisnak nevezte az adó mértékét kedden Bécsben, az osztrák gazdasági kamara épületében, a Raiffeisen Bank képviselőjének kérdésére adott válaszában.
A pénzintézet munkatársa felszólalásában azt mondta, nem tartja elfogadhatónak a magyarországi banki terhet. A miniszterelnök válaszában kifejtette: könnyen lehet, hogy 2013. január 1-jével a bankadót nemcsak a megállapodás szerinti mértékig, hanem teljesen kivezetik az adórendszerből, és megjelenik helyette a pénzügyi tranzakciós illeték, amelynek részleteiről még tárgyalnak. A kormány korábban úgy döntött, 2013 elejétől a bankadó fele marad a rendszerben, 2014-től pedig ez az adó megszűnik.

A tranzakciós illetékből várhatóan hatalmas lesz a bevétel, amely ha valóban realizálódik, azt kizárólag a jövedelemadók és a szociális adók csökkentésére, vagyis a versenyképesség javítására fogják fordítani - mondta Orbán Viktor"

Van ezek után ember, aki ennek még egyáltalán hisz?
Hihetetlen... a hétköznapokban ennél kevesebbért sem állok szóba emberrel, hisz a szava ennek a senkinek szart sem ér!
Márpedig lophat sokat, de becsületet soha nem fog tudni venni.

"A SPAR jelen lévő képviselője köszönetet mondott a miniszterelnöknek azért, mert ágazatukra megszűnik a válságadó, és nem lesz annak semmilyen "pótolt" formája sem. Erre reagálva a kormányfő azt mondta, van még egy-két, a SPAR-nak diszkriminatív korlátozás, amelynek feloldásáról tárgyalnak, reméli, sikerrel."
A spar-os se hülye hiszékeny...
Arra azért emlékezzünk, hogy '02-ben, mikor orbán elkezdte szervezni a polgári köröket, akkor az egyik simicska volt, ki feltette a kérdést: "hülye vagy, mi a faszt csinálsz?... saját pártot magadnak?... b+, kapjál már a fejedhez, ez nem így megy!"...
@gazoló:

Azok a régi szép idők, mikor olyan köztársasági elnökeink voltak, mint Göncz Árpád és Václav Havel. Imádtam mindkettőt.

Kösz a dalt, ez az egyik kedvencem. Lejtettem rá egy nagyot.))))
@Sir Bates dö Hól: "2002 után Simicska Lajos szerepe felértékelődött. Szükségszerűen. A Fidesz 2002 utáni építkezését nem Orbán Viktor tárgyalta ki a szocialistákkal, hanem Simicska. Orbán duzzogott (polgári körök felkarolása), kialakította a politikai ellenállás és szerveződés ideológiai-szervezeti és politikai kereteit, de a pénzt a Fidesz világ működéséhez Simicska szállította. Az, hogy a Fidesz 2010-ben győzhetett, fele részben Simicska Lajosnak volt köszönhető."

koczianpeter.blog.hu/2015/02/06/ezert_all_szemben_egymassal_orban_es_simicska
@Spániel:

A tizenéves Egerszeginek egyik olimpiai győzelme után táviratban gratulált Árpi bácsi. A szöveg így kezdődött:
Meg vagyok dermedve a tisztelettől...

))))))))))))))))))))))))))))))
@Sir Bates dö Hól: @parti_giano:
Orbán seggében akkoriban erőteljesen ott feszült a zabszem, hogy elhangzik - ami el is hangzott - "netán nem neki kéne lenni a pártelnöknek, másnak kellene jönnie". Jó, az erre aspirálók pár év alatt meg lettek utána szorongatva és "önként" belátták, hogy pl. Brüsszel kényelmes lehet, ahogy most Navracsics is azért kapta eme kitüntető szerepet arrafele, mert a tavalyi év folyamán felmerül német felvetésre (mi lenne, ha...) leült tárgyalni német "gazdasági körök embereivel", ami persze kitudódott, felnyomták és egyből, kegyvesztett lett.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: navracsics... kit mást ajánlhattak volna?... a komondorost?...
@jöttem: a közelünkben laktak Óbudán, az amfiteátrum mögött a Bécsi úton egy körfolyosós ház harmadik emeletén még közt. elnökként is sokáig.
A testőrségnek nem tudtak ott védett helyiséget kialakítani, ezért költöztek el onnan.
Szerintem magától még mindig ott lakna.
"de ha egyszer valamiben megállapodtunk, akkor azt betartottuk."

... mondja ezt az, aki köztudomásúlag azt adta magához haszálati utasításként: "ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek."
@Sir Bates dö Hól: de elbukott, nem tud vizen járni. meg a kasszakulcs sem volt nála.
@parti_giano: focialista országban három jár:-)...
@parti_giano: hát, kinézetre még plagibát tudnám ott elképzelni... bár, fogalmam sincs, hogy milyen területet ne cseszett volna szét...
@Sir Bates dö Hól: ha schmidt mariskaval egyedul maradt volna a szobaba, lehet, meggyozi. mondjak, mindig van az oregnel bagarol.
@parti_giano: te cipőpaszta-ügynök vagy másodállásban?... (bár, sz'tem schmidt mariska sosem nézte őt jó szemmel)...
@Spániel:

Nagyon hasonlított Havel és Göncz életútja. Mindkettőt nagyon szerettem olvasni és hallgatni egyaránt.
Nem tudtam, hogy Óbudán lakott, megkerestem volna a házat. Egy ideig arrafelé dolgoztam. )
@bioLarzen:

nekem az a félelmetes, hogy elhiszi, amit mond. nem veszi észre a folyamatos hazugságait.
mintha minden nap új emberként születne.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

a tegnapi Jeszenszky interjú is megér egy misét. próbál finoman fogalmazni, de időnként nem megy. főleg mikor a norvég ügyről nyilatkozik.
@jöttem: @Spániel:

Hát nem egy 'snittpaja kaliber!
Egyszer után rövid diskurzus után kezet szorítottam vele:)
Ma is szükségünk lenne józan,higgadt tanácsaira!

Irodalmi munkássága

Nevéhez fűződik J. R. R. Tolkien Magyarországon 1981-ben kiadott A Gyűrűk Ura című könyve fordításának befejezése (melynek első 11 fejezetét Réz Ádám fordította). Szintén ő a fordítója Malcolm Lowry A vulkán alatt, Colleen McCullough Tövismadarak, Arthur C. Clarke 2001: Űrodüsszeia, Agatha Christie N vagy M, Mary Shelley Frankenstein vagy a modern Prométheusz, William Makepeace Thackeray Pendennis története című művének, továbbá William Golding (például A torony, A piramis, Beavatás), John Updike (például a Nyúlketrec, Nyúlháj, A kentaur, A farm, Eastwicki boszorkányok), Thomas Wolfe (Az időről és a folyóról), William Faulkner (Sartoris, Példabeszéd, Fiam, Absolon!, A hang és a téboly), Ernest Hemingway (Vándorünnep, A folyón át a fák közé, Szigetek az Áramlatban), William Styron (Feküdj le sötétben, Nat Turner vallomásai) regényeinek, valamint Peter Shaffer Equus című drámájának. 1994 óta a Magyar PEN Club tiszteletbeli elnöke.1983-ban József Attila-díjat kapott. 2002 óta a Magyar Tolkien Társaság tiszteletbeli elnöke.
@gazoló:
Fogadjunk, nem tud tárogatózni!
No bezzeg schcopypali...

Boldogot az öregnek!
@Sir Bates dö Hól:
Mariska nénétek Mo. leggazdagabb nője amúgy. Jól örökölt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ferde szemmel is néz minden lovagjára, hogy nem-e hozományvadász...
@Sir Bates dö Hól: Megmondom az őszintét:NINCS
AZ A PÉNZ!!!
"A kazincbarcikai Zelinger József tizenegy éve él közmunkából, mert kőművesként ebben a térségben nem tud elhelyezkedni. Ötvenháromezer forintot kap egy hónapban, abból kellene fizetnie a fűtést, az étkezést, a ruházkodást. - Arra kérem az országot vezető urakat, hogy csak egyetlen hónapig próbáljanak ennyi pénzből megélni, és utána nyissák szólásra a szájukat arról, hogy mennyivel jobban élnek ma az emberek, mint korábban – fogalmazott."

nol.hu/belfold/menetelnek-az-elkepeszto-szegenyseg-ellen-1515011
@Sir Bates dö Hól:

": ferde szemmel is néz minden lovagjára, hogy nem-e hozományvadász..."

Dehogy, a szépségéért, az eszéért, a kedvességéért szeretik. A pénzéért csak Kövér jelentkezett be - anno, a fáma szerint.

***
Amúgy a mondat fáj:)

***

Vona magyarázkodik Olgának a pedagógiai célról. Közben kiderült, hogy a leendő cigány házigazda meg zsidózik. Szép társaság.
@ornagy50: "- Ide figyelj! Én téged száz fonthoz juttatlak, ha elvezetsz a Kapitányhoz.

- Könyörgöm, higgyétek el... Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font! De különben sincs nálam my old great man of the Piszkos! Higgyél nekem, te sztrovacsek! Hát szoktam én hazudni?"

ezért vagy kishitű...
@jöttem:

Az a szomorú, hogy Viktort megcáfolni nem kell ellenzéki, vagy külföldi emberkét idézni. Elő kell venni a pár éve (hónapja vagy hete) nyilvánosság előtt mondott szavait, és teljesen ellentétesek a mai mondataival. Nyugdíj, oktatás, egészségügy, adózás, keresztények, liberálisok, oroszok, Paks, gázvezeték, EU - és a nyáj kanyarodik vele, már szinte 360 fokban. Profi módon kamuzik Erdélyben, itthon, Bécsben és Brüsszelben, hol, ki, és mit akar hallani, egy szuper köpönyegforgató. Hogy nézhet ki otthon a fürdőszobatükör? Nálam a családban mindig akad valaki, aki felfedi a hülyeségeimet. Aztán megvitatjuk, és belátom, ha igazuk volt! De a tükörbe mindig bele tudok nézni, mert ez az alapelv, nem változtatom hetente a véleményem.
@jöttem: Bécsi út 88.
@gazoló: ma is büszkék lehetünk rá, nem csak a kimagasló munkásságára, hanem a humanizmusára, emberségére.
Isten éltesse még sokáig jó egészségben.
@Spániel: Ismerem a házat.Az Árpád gimivel van
majdnem szomszédságban a hegy bokájánál .
@parti_giano:

"_ ikertornyok. mindegyik zseni a maga teruleten._"

mondjuk úgy: zsigertornyok -nem keverve a sikertornyokkal.
Egy másik blogger vitatkozik Varanus "kollégával"
mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/10/orban_viktor_tegnap_ota_bankarkormanyfo
"Nyilván sokan sokféleképpen magyarázzák majd az eseményeket, de az biztos, hogy mindenki (beleértve Varánusz kollégát), aki csak a szokott olcsó trükkre gondol, most benézte a sztorit. Viktor nem akarja átverni a bankokat, biztos, hogy most nem kamu a bankadó csökkentése. De ez még lófing lenne, olyan ütemben pattant át a ló egyik oldaláról a túlsóra, hogy lendületből fúródott fejjel magmáig a földbe."
Ez pedig olyan "édes"!
"„A munkaanyag megismertetése a sajtó munkatársaival hátráltathatná az ’össztársadalmi konszenzus’ megszületését a Józsefvárosi pályaudvar helyén épülő emlékközpont kapcsán” – indokolta a Miniszterelnökség, hogy megtagadta a Magyar Nemzet kérésére a Sorsok Háza emlékközpont 2013-ban elkészült szakmai koncepciójának kiadását."
gepnarancs.hu/2015/02/konszenzus-gyeviben/
Nos: eltekintve, hogy ez a lázáriáda a szokásosnál is pofátlanabbra sikeredett (a logika meg tényleg nyema) az adatot az MN kérte! Csak nem a simicskai fordulat első lépése?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)

nekem is szöget ütött a BM működéséről közölt gondolat...

én mással kapcsoltam össze (eltolcsi is ebből a könyvből dolgozott állítólag :DDD) tanulságos rész amit itt olvashatsz és utána a hvg Merénylet a politika ellen véleményét is beraktam...

offforever.blog.hu/2015/02/09/frei_tamas_2015-bem_irt_fikcioja_napjainrol
@Spániel: @ornagy50:
A vizuálisabb típusoknak:

https://www.google.hu/maps/@47.532411,19.036561,3a,75y,231.1h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1s8tlgJ4iSB_gUO2gkkqKOHg!2e0
@guma:
Olyan echte maffiás volt. Nem lesz egyszerű élete Sintér elvtársnak sem, ha megy a hatalomból, Poltpetivel együtt...
@Sir Bates dö Hól:

borzasztó vagy :DDD

más:
eszembe jutottál amikor ezt a manust láttam és miattad raktam be posztba (lakájos a kocsija! :))))

offforever.blog.hu/2015/02/10/23_evig_jarta_a_vilagot
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

bele sem merek gondolni!
hihetetlen már ez is...
@parti_giano:

Hú basszus, nagy probléma lehet a sorsok háza körül, ha ekkorát kellett nyalni.Ennyire nem szokott.
@kekex:

Mélyen szántó, zsigereinkben élő kuruc hagyományaink kísértésének engedve csak egy jól megkomponált cselt alkalmazott a szabadságharcos Főnök a gaz, galád labancok és osztrák bitorlók rühös ivadékai ellen. A haza fényre derül. Majdan, mint hajdan. Aki ezt nem látja, ne nézegessen tükörbe, mint @Kupica: kolléga, akit meg tudok érteni, hiszen könnyebb a tükörrel szembe(s)ülni, mint az üres pohár aljával szembekerülni.
@Orica Középföldi: heislerek a napokban jocskan celozgattak ra. aztan jott a dragabolgar ur es a gyurizos maris a klubradioban.
@Spániel:
ismerős környék. a Gyenes utcában dolgoztam..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Belügyminisztérium biztonságos működéséhez fontos a kétharmados többség

– ezt bírta mondta Pintér a kampány hevében"

Basszus! Akkor a mostani, 2/3-dal megszavazott törvény szart sem ér? Nem lehet vele tartósan dolgozni? Hogyisvagyikez belügyér módra? Mileszebből?
@Orica Középföldi:

Mindenesetre főnek a fejek, hogyan hasznosuljon a "szabadon maradt" telek.

Ungár András bezzeg nem cicózna, ha élne.
@Kupica:

"Hogy nézhet ki otthon a fürdőszobatükör? "

Aranyozott. Ahogy illik úrhatnáméknál.

"Nálam a családban mindig akad valaki, aki felfedi a hülyeségeimet."

Nemhogy a családban, de a környezetében sem akad ilyen.
Bár Simicska javított egy kicsit ezen a helyzeten.
@jöttem:
Hopp, te Zsiga...
Többet nem, mert hosszú tárgyalás lenne belőle.
@látjátok feleim szümtükkel:

"_@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Belügyminisztérium biztonságos működéséhez fontos a kétharmados többség"_"

Ő csak tudja. Elég régóta veszi a lendületet a 2 héten belüli rendcsináláshoz. Igaz nem is mondta, mikortól kell számítani.
@jöttem: Hi!)Azt hittem,hogy a Szent Margitban
dolgoztál.
@ornagy50:

"_@jöttem: Hi!)Azt hittem,hogy a Szent Margitban
dolgoztál._"

nana.
@Knósszosz:

szia! :)))

köszöntelek. :D ősidők óta nem futottunk össze.
@ornagy50:

Egy alapítványnál dolgoztam, autista gyerekek fejlesztésével foglalkoztunk.
@jöttem: Mindig ezt csinálja!Bevakkant oszt
pucol.:))
@guma:
Szia!:))
Olvaslak amottan... imádom az utazásos izéket ám!!
@jöttem:
Dehogy... épp ledekkoltam, két hónap leforgása alatt másodszor írom át az életemet, szóval kell egy kis pihen+sör is hozzá.
Most szürcsölöK és olvasoik.
@ornagy50:

Maradhatna -jég.))))

Esőemberek halmozott fogyatékkal, jobbára nem beszélők. Életem egyik legszebb, legkeményebb időszaka volt. ))))
@guma:

Ezt nem hallottam, de gyakorlatilag Kéri is ezt mondta:)
@Knósszosz:

Megtapasztalod mennyi erő van benned. Egészségedre, sok energiát mellé! ))
@ornagy50:
Csak a keró "illata" ringat néha idő előtt álomba, meg esetleg olyan kisasszonyok, mint Stella baronesz:))
@jöttem:
Köszi!
Energia az mostantól van, szóval használom a hátralévőre, ki tudja mennyi-?
@Orica Középföldi:

igen! most két szempontból lett közös nevező... :)
@Knósszosz:

mennyi? sok.
időnként úgy érzem, spielberg írja az életem forgatókönyvét.
de jól van ez így.
teher alatt nő a párna ))))))
Az meg, hogy Don Vittorio átveri a bankokat, az teljesen természetes.
Aki még nem ismeri esetleg csodálkozhat rajta, de:
„ Mert aki hazudik, az csal,
Aki hazudik, az lop,
Hazudni, csalni: csúnya dolog!”
– Ricse, és hát (sőt és izé…) keresztényként meg depláne!
Ha én az Erste góréja lennék, csak megszámolnám az ujjaimat, miután kezet fogtam vele.
@Knósszosz: :)))

én meg sokat gondolok Rád! :))) pl belaktad már a lakást? sörnek jó a klima? tűzhely kézre áll?
stb, stb :DDDDD
@Knósszosz: Stella?"Hanyas?Huszon nyolcas?
Mi fél szavakból is megértjük egymást":)))
Balog miniszter szerint értelmetélen az a vita, hogy nő vagy csökken a szegénység.
Ami azt illeti az ő szemszögéből, onnan a bársonyszékból tényeg értelmetlen, de ha a borsodi, békési, somogyi kisfaluban tengődő több gyerekes család szemszögéből nézzük, akkor már nem is annyira értelmetlen.

nol.hu/belfold/balog-ertelmetlen-arrol-vitatkozni-no-vagy-csokken-a-szegenyseg-1515271

Egyébként a keresztényi szeretet jegyében mondta ezt vajon, vagy csak a saját kútfője ennyire apadt?
@jöttem:
A kis, vagy a nagy? Nem mindegy?!!:))
Én már nem izélek ilyeneken - nagyon - inkább élni próbálok, ha ezt nem biztosítja a családbarát rendszer, akkor majd én magamnak... ha sikerül.

És Sir kolléga majd folytatja, de elkezdem: a deszkán telibe... azt!
@guma:
Haladok, de nem olyan tempóban, amit előirányoztam. Mindig közbe jön valami:)))
Majd meglesz nyárra, nem sietem el, ráérek végre!! Főzök is és közben gondolok rátok... genyó lennék?:O
@Knósszosz:

ne röhögj! de néz be ide is... :) bejárhatod a film alatt a világot :D
@látjátok feleim szümtükkel: Na így van ez
amikor a történelem ismétli önmagát csak más
fejléc alatt!!!:(((
@jöttem: spilberg? mert van olyan gyógyító, varázslatos ujjú földönkívülid?
@Knósszosz:

"genyó lennék?:O "

dehogy! :D fontossági sorrend mindig kell :)

a link az előbb lemaradt

offforever.blog.hu/2015/02/09/a_wc_tortenete_pottyantastol_az_oblitesig
@jöttem:

El se tudom képzelni, hogyan lehet fejleszteni autistákat.Gondolom nincs két hasonló.Teljesen ismeretlen terület számomra. Egy fiatal felnőttet ismerek, aki kedves, nyugodt, udvarias, tisztában van a korláttal, amivel él. Nincs számfogalma 10 fölött. Bőrdíszműves lett a srác.
@ornagy50:
Csak amatőr vagyok, de ismerek pár dolgot:))
Ja, megértjük, legfeljebb kérdezek.
Most például; a csoda bűvöletében mit csinálsz? Aktív vagy még, vagy hátrábbról veszel részt a mákonyban? Lehet privi is...
@Knósszosz:

ja! mi van a feliratos munkáddal? :))) karácsony elmúlt már...
@Knósszosz:

Hát persze, hogy sikerül. Ne hülyéskedj! Minden adottságod megvan rá. Innen jobban látni.
Nem fagyizok, tényt közlök.))))
Van tapasztalatom a témában.
@Knósszosz: Mááán csak hátrébrúl!:)
De kiskanállal is jól lehet lakni!!!:)
@Knósszosz: JA!!És a deszka legyen gyalulatlan:D
@guma:
Az persze elmúlt, de közbe jött a költözés és a vele járó őrület, plusz most sikerül belevágnom valamibe amit régóta szerettem volna, galériát építek tavasszal. Szóval Mozart az mindenek felett és a Zauberflöte meg triplán gyönyörű (abban a szereposztásban amiben én "fordítom"), de meglesz az is, csak csúszik kissé...
@jöttem:
Köszi, igyekszem úgy csinálni, hogy ne csak a véletlen műve legyen. Azért imádom a csajokat, csak mindig rossz lóra tettem - na, ezt inkább a Norbi mondhatja el - nyíííhaha... - Kassán kurvca jó ruszli van, akár majonézes is és a horcsica az ottani virslivel... Keresztanyám tót, csak mondom...
@Knósszosz:
Galériát?
Wazzeeeeee... Knoszi Galériája lészen, sok-sok festménnyel és vonósokkal! :)

Nekiálltak megint páran túrni a netet, mit is mondott a nulladik:

„Változást, vállalkozást kívánunk, ígéretek helyett végre tetteket, takarékos államot, virágzó kisvállalatokat, az állami tulajdon társadalmilag ellenőrzött magánkézbe adását szeretnénk”.

A privatizáció mellett akkoriban a Fidesz még a civil társadalomnak is rajongója volt:

„Építünk az állampolgárok kezdeményezéseire, mert nem hisszük, hogy a társadalmat akarata ellenére boldogítani lehet”.

444.hu/2015/02/10/amikor-orban-viktor-meg-privatizalni-akart/
@Orica Középföldi:

Hát nincs két egyforma. Egy gyerek-egy terapeuta rendszerben folytak a foglalkozások. Komplex észlelés -érzékelés fejlesztő terápia, kemény tornával. De volt relaxáció, masszírozás, asztali munka, a fiatalokkal házimunkát végeztünk, vásárolni jártunk.
Dolgoztam kicsikkel és nagyokkal is.
Volt, aki tudott írni, eszközt használni. De nagyrészt vezetéssel dolgoztunk.
Igen, fejleszthetők. Főleg mozgás terén.
Csak 10 hónapig dolgoztam velük, helyettesítettem.
Kimondottan nehéz esetekre specializálódott az alapítvány.
@guma: csak hazaérek hamarabb!:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Zene is lesz, persze, de régi vágyam egy izé... szóval magas ágy. Alatta meg egy nagy hűtő, ami tele van sörrel...hahaha!
A nulladikkal meg ne idegesíts légy oly kedves, amúgy is tele van vele minden hírportál. Néhai nagyanyám mondta az ő fajtájára: "elmehet az apja faszára vitézgörcsnek.." - sajnos arra is alkalmatlan, de majd talán georgia miniszterelnöke belekarol, és akkor...
Söröd Csoki??:))
@Orica Középföldi: "Nincs számfogalma 10 fölött. "

ez Vanek úrra és matolcsyra is illik... (nem bírtam kihagyni...)
@Knósszosz:

Elég furcsa vágad van.
A hűtő kifelé nyáron is hűt, oszt ha iszod a hideg sört, alól zúg ( nem a Volga ) a hűtő, és fűti a hátsód. Meg a söröd is, ami a kezedben van.:D
@Knósszosz:

ha már horcsica, akkor legyen párki / párky - nem bírja a szemem, ha helyesírási hibát még szlovákul sem ))))))/

szerintem nincs rossz ló, csak tapasztalat. legalább tudod, mit nem akarsz - ezt szoktam mondogatni magamnak is.

engem az újrakezdés feltuningol. mindig megfiatalodom egy-egy újrakezdés során, mihelyst kijövök az önsajnálatból.

Kassa ))))))))))))- ha otthon leszek, felmegyek, szeretek a dómban üldögélni. a magyar színház, a Thália is remek.
tőlem csak 100 km. a kertek alatt van. )))
@Knósszosz:
Elfogyott vasárnap, nem iszunk mindig. Majd hétvégén körülnézek, van-e valaki érdekesség. Addig meló, meló, meló...
Amennyiben nem várt zip anyagotok jön mail-ben, ne nyitogassátok, remek file titkosító vírust küldözgetnek. Menthetetlen, illetve a legelején azonnal kikapcsolva még talán megúszható egy alapos tisztítás után. Felénk is volt delikvens már.
@Sir Bates dö Hól:

Jaja:))) Csak a srác nem kártékony.
@Sir Bates dö Hól:
Ja, csak ez milliárdokkal játszik és nincs lehetetlen... evégre a számlát mi álljuk.
@jöttem:

Útban a Kis Fátra fele,remek füstölt sajtokat árulnak úton útfélen...

Korbácska:))

Na az után valami fácán jellegű,egy "bielypotokba lógatva a lábat,fenyők között napozva,na az a nagybetűs élet:))
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem furcsa, csak tetszik a magas belvárosi lakásokban a galéria, az én házam nem belvárosi, de magas belmagasságú, simán meg lehet csinálni és meg is fogom.

A hűtő meg lesz cserélve, én tudom, hogy minden mai szar, de harmadát fogyasztja a tíz évvel ezelőttieknek. Cserébe a húsz év helyett hat után kibaxhatod... akkor melyik is a gazdaságos? R-600 hűtőközeg és fing teljesítményű kompresszor - ez oké, de meddig megy? Na... majd veszel háromszor egy kurva hűtőt, amíg az előzőből...
Hagyjuk, ezt sok szempont alapján lehet lájkolni, meg faszozni is.

Inkább igyél egy sört és halklgass valamit, amit szeretsz... az többet ér!!:))
@gazoló:

Basszus! Jobban ismeritek Szlovákiát, mint én.)))

A Zólyom felé vezető út mellett szoktak árulni igazi juhtúrót - brindzát. Néha van zsendicéjük is.
@jöttem:
A kassai színház fotósa volt az én drága keresztanyám, egy Flexaret csodás masinával csinálta a képeket az előadásokon.
Majd megbeszéljük, asszem van közös amit majd...
Benne vagyok.
Kicsi a világ.)))))))))))))))
@Knósszosz: D

Sokkal kiforrottab hang 'forrócsokinál:)

Ez egy megbízható szlovák hűtő nyárra:)

www.youtube.com/watch?v=YEV2C-Ev1TI
@kekex: mentális deficit: "a legnagyobb előny, hogy a kisember verheti a mellét a még magyarabb bankszektorral, meg ezzel az erstés cuccal eltereli a figyelmet a komolyabb banki ánuszcirógatásról."

Ha ez volt a célja Orbánnak, akkor nagyon nem jött be. :) Szerzett megint százezer szavazót a Jobbiknak. :(
Most jól beégette magát, hogy lefeküdt a bankoknak, akik ellen évek óta szított. Ez a "magyar bank"-duma meg egyszerűen nevetséges.
@parti_giano: Schmidt: "Bátor volt szövetségbe szervezni a jobboldalt az FKGP-vel együtt 1998-ban."

Hol van azóta az FKgP? Erről talán őket kéne megkérdezni.
@Gábris szomszéd:

Aha, nincs. Majd ha megtisztítja a pártját, térjünk vissza rá.
@Orica Középföldi:

Szia! Te,Taga szerint alacsonyan szálló 'csősz,Te sem tudsz aludni?

'Eztet tessék lektorálni:)
www.youtube.com/watch?v=txDq6Zf7tNw

www.youtube.com/watch?v=N-mA9OMP3DE
@gazoló:

Nem kell alacsonyra szállnom, sasszemű vagyok:)
Egy körül szoktam kiiktatni a villanyt, addig olvasok, zenélek.

Jó éjt!
@Orica Középföldi:

Írtam neked Orica. Bocs, hogy csak utólag szólok.)
@parti_giano:

időnként magam alakítom ET-t. )))))))))))))
.
Mindenki megitta már az első kávét?
Túl vagyunk az első cigarettán, az első káromkodáson?
Aki ma sem mosott lábat, tegye fel a kezét!
.
.
Juhász Gyula: Hajnal

A tegnapot most váltja föl a holnap.
Sötéten silbakolnak még a fák.
Az út köves, házszegte pusztaság.
Utolsó fénye húny a csillagoknak.
A karavánja jár e pusztaságnak.
Némán söpörnek. Ködbe vész a por.
Halk hamvazás dereng az ég alól.
A Nap, a Nap! Súgják a sanda árnyak.

És gyors ütemben ébredez a forma,
a szín, a hang – dóm és gyár büszke orma
az égbe barnul és dalolni kezd.

Harang és kürtő szólal, a siket,
vak éjszakát riasztva hosszú jajjal.
Az élet fölzeng: itt a drága hajnal!
.
.
@Orica Középföldi:

@parti_giano:

érdemes lépésről lépésre végig olvasni a jelenlévő jegyzetét.
nem találok szavakat....

index.hu/belfold/2015/02/10/terror_haza_evertekelo/
@dr. jenőke (jenőke):

szia versmondó! :)))
kösz a hajnalt!
@guma:

Jó reggelt!

Ez valami gyönyörű. Egy lázálom., az önszuggesztió parádés tárlata, a szervilizmus netovábbja, és vannak még jelzőim.
@guma @Orica Középföldi: jótündér is beleszőtte posztjába. igaza van oricának, valami nagyon megfeküdt a sorsok háza projektnél, schmidt nyüszítve nyáladzik. hmmm... miért kell ez? merkel!
nem is tudom mit mondjak...

itt egy poszt

elegemvan.blog.hu/2015/02/10/elegem_van_a_putyin_ur_latogatasabol#comments

és a rémségesen komoly hozzászólások garmadája...
mintha nem is egy országban élnénk. mintha történelmünket és mai helyzetünket nem lehetne józan ésszel, kicsit kívülálló módon szemlélni, mérlegelni.
@guma:
Azért ez a Frei nem semmi!
"A vízben hatvan ember úszik, miközben a mentőcsónakban csak negyvennek jut hely. Húsz éven át más se történt Magyarországon, mint hogy az egymást követő kormányok mind a hatvan utast meg akarták menteni. Gyávák voltak döntéseket hozni, előretekinteni, konfliktusokat vállalni. Inkább bevettek a csónakba negyvenet, ráadásul a leggyengébbeket, akik alig tudtak úszni, miközben húszat kint hagytak a csónak körül. A legerősebbeket."
A bal és a jobboldal szemléletkülönbségét pár mondatban talán senki sem fogalmazta meg alaposabban!
@guma:
Ezt is érdemes meghallgatni:
www.atv.hu/videok/video-20150209-magyar-balint
Aki eléggé realistán latolgatja, hogyan lehet valakit gulag nélkül is ellehetetleníteni kies kis hazánkban.
Még a végén igaza lesz Szélesnek: Simicska jobban tenné, ha haza sem jönne, és külföldről szervezné a harcát. Itthon nagyon is a "keze ügyében" van Orbán és bandájának!
Amióta feltalálták a videó-konferenciát, nem szükséges a kézi irányításhoz a személyes jelenlét.
@kekex:
folyt: bár külföldön is érheti "baleset" és jégcsákány, vagy export létra!
nepszava.hu/cikk/1048024-herr-simitshka/
@Knósszosz:
""Kétségkívül nem mi vagyunk a legkedvesebb fiúk Európában, de ha egyszer valamiben megállapodtunk, akkor azt betartottuk" - közölte mesterséges mosollyal Orbán Viktor a sokat megélt újságírókkal, az EBRD elnöke és az Erste Group vezérigazgatójával közösen tartott minapi sajtótájékoztatón. Ki ne emlékezne még arra, hogy 2011-ben, ugyanebben az épületben, csak a folyosó másik végén a kormányfő a Bankszövetséggel megállapodott arról, hogy - a devizahiteles csomag részeként - "2013-ban a felére csökkentik a pénzügyi szervezeteket terhelő különadót, 2014-ben pedig már csak az EU-ban általánossá váló szabályok szerinti terheket kell fizetniük a hazai bankoknak is." De a terhek nem csökkentek, sem 2013-ban, sem azt követően."
nepszava.hu/cikk/1047975-palfordulas
Természetes, hogy nem választotta ugtyanazt a termet! Azért csak tart attól, hogy a fejére szakad ott a plafon!
"Aki soha nem hazudott" csak igazat mondani nem sikerül sehogy sem!
www.heol.hu/heves/kozelet/a-birosag-itelete-nem-loptak-hanem-felelosen-gazdalkodtak-595299
Azért sokat elmond a hazai közállapotokról, hogy mégis kételkedik az ember, hogy az igazság győzött! Merthogy azért kivillant a koszos alsószoknya, miszerint a kitermeléskor még nem volt engedélye a vállalkozónak - és nem igazán kaptunk arra választ, ha a tagok érdeke a tűzifához jutás - az vajh miért nem teljesült, ha az "ő érdekeiket" képviselték?
@dr. jenőke (jenőke): Nagyszerű a vers!!

"első cigarettán, az első káromkodáson?"

...elsö deadalonon:

@Orica Középföldi:

'Pénzszóróúrhölgyet,most már leállíthatná valaki!
Hallatlanul bicskanyitogatók az 'álokosságai és mégis el tudja adni magát a fa@ságaival,amibe döntik a pénzt!
mandiner.hu/cikk/20150210_friss_robert_egykorvolt_fidesz
"Simicska kitörése után csak annyi vált látványossá: az egykorvolt Fidesznek befellegzett. Mindenki lepergett már a kormányfő mellől, aki kicsit is megőrzött magában a rendszerváltó / diktatúradöntő etikából. Amint a kormányfőből elfogyott a politikai morál, úgy kezdett eluralkodni körötte egy új generáció, amelynek már csak szerzésvágya van, s amelyre illik Simicska jelzője. Aki pedig nem ilyen, az a hatalom közelében nem létezhetik.”
és megint egy Orbán-Simicska esélylatolgatás:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/ki-marad-talpon-orban-vagy-simicska-2328459
Csak egy valamit nem vesznek figyelembe: a pszichológiát. Hogy Orbánt nagyon közelről ismerő harcostárs mondta ki, hogy a "király meztelen"
Méghozzá egy falusi kocsmai beszéd szintjén. És sajna az ország nagy része azon a szinten tudja csak értelmezni a dolgokat. Tehát az "üzenet" tömegekhez jutott el!
@dr. jenőke (jenőke):

Schmidt Mária esetében nem alkalmazható amire a költő gondolt:((

'eső homokra"---inkább szélbe be szórt gempa:)

Váci Mihály:

Eső homokra

Használni akartam - nem tündökölni,
sem esztétikák rangsorát pörölni.
A hallhatatlan szent tülekedésében
lemaradtam - a startnál már lekéstem.
ezért a pályát messze elkerültem,
a robotoló tömegbe merültem,
és dolgoztam hajnaltól éjszakáig,
a gondolat míg csonton átvilágít,
s míg csillagok közt kószált annyi bajnok,
- gürcöltem, mint egy elnyűtt hivatalnok.
Nem restelltem leszállni a keresztről,
ha egy paraszt kérvénnyel keresett föl;
s két megváltó ihlet közti szünetben
értekezleten szóltam - bár ügyetlen.

Nem hittem én az elnyomott zsenikben:
ki tenni akart - az tehetett itten!
Volt mit! Mert volt kereszt is, hogy reája
feszüljön vagy meggörnyedjen alája.
Volt pokol is - megjárni mindazoknak,
kik nemcsak vonakodva tusakodtak,
fennszóval áhítva a pokoljárást,
vigyázva: maguk semmibe ne ártsák.

Volt itt dolog, nagy ügy, kárhozat annyi!
Lett volna - volt! - miért élni, meghalni.
Voltak milliók - elhagyva ügyükben -
kikért élhettünk volna vert hitünkben.
Volt pálya, ügy, elhívó kötelesség,
biztató kor - közülünk várva hosét.
Ez az ido se nyújtott kevesebbet,
csak mi - fiai, voltunk kevesebbek:
bosz nagyravágyók: lesve a csodákat,
nem tettük azt, amibol csoda válhat.

Mert nem hiszem, hogy ne lehetett volna
kitartó, csendes, hű forradalomban
élni:- szeretni, hinni a világot;
tenni valamit, mivel besugárzod;
melegítni: - telet a gyertya lángja;
szelidítni: - aszályt a szik virága;
rázni a világot: - szellő az erdőt;
kérlelve bíztatni: - karsztot a felhők;
lázadni: - úgy, hogy magadat naponta
feláldozod, ha mégoly kis dologra;
ellenszegülni: másképp nem? - parányi
toporzékoló ügy nyergébe szállni,
osztani magad:- hogy így sokasodjál;
kicsikhez hajolni:- hogy így magasodjál;
hallgatni őket, hogy tudd a világot;
róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.
Széjjel szóródni - eső a homokra -
sivatagnyi reménytelen dologra
s ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb:
- kutakká gyűjt a mély:- soká isznak belőled!
@látjátok feleim szümtükkel:
Már nem keresem elő, de volt egy cikk, amiben azt trágyálták, hogy miért nem része a kereszténységnek és a krisztusi tanításnak a szegénység elleni küzdelem. Ilyen Balog és a Kdnp szerint a világ!
A hit csak arra kell, hogy a veszteseket a sorsukba való beletörődésre intse.
@kekex:
Szpáhibirtokok, janicsármentalitás, gátlástalanság, cinikus kivagyiság... Vmit kihagytam? A nemkevés kis sunyin vigyorgó cinikus kis pojáca közt is kiemelkedik a Lézerek ura és a csipás Tonyó. Egyszerűen hihetetlen ezeknek a pofátlan, arrogáns és undorító stílusa. Ez a trutymó az "elit" ma.
@gazoló:
.
daedalon???
Csak nem?
Fiú lesz vagy lány, vagy...?
@kekex:
Máz csak, amit a butítás eszközeként lehet használni. Bevált a 2000 év alatt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Csak le kell fordítani magyaránra a tények ismeretében: virágzó FIDESZES vállalkozásokat akarunk, és magánkézbe adás előtt majd államosítjuk, amit szét akarunk osztani a haveroknak!
@kekex: :)

érdekes,mert sok vonalon sok igazságot fogalmaz meg, mégis van egy erős hiányérzetem ahogy olvasom...

Marcelluska idézett anno ebből a könyvből. majd az eltolcsi hölgye szerint innen dolgozott a főnök, amit a botrányos kijelentés után, később nem győztek cáfolni...

ezért megvettem a könyvet, de az előző két kötetet is. bevallom, még mindig nem tartok a 2015 c könyvnél, mert hiába krimi szerű rengeteg konteóval, engem valahogy nem tud lekötni...
@kekex:
.
Tanulmányoznod kéne az evangeliumt.

Jézus beszélt a madarakról is.
A Máté 6:26 például így idézi a szavait: „Figyeljétek meg gondosan az ég madarait, mert nem vetnek, nem is aratnak, nem is gyűjtenek tárházakba, égi Atyátok mégis táplálja őket.”
@kekex:
.
Tanulmányoznod kéne az evangeliumt.

Jézus beszélt a madarakról is.
A Máté 6:26 például így idézi a szavait: „Figyeljétek meg gondosan az ég madarait, mert nem vetnek, nem is aratnak, nem is gyűjtenek tárházakba, égi Atyátok mégis táplálja őket.”
@dr. jenőke (jenőke): "...égi Atyátok mégis táplálja őket.”"

Ez lenne a paleo étkezés?;D
@guma:
.
Mi a baj?
Más szemmel látja a világot.
Kancsalul festett egekbe néz...
@kekex:

Nem arra gondolsz, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a menynek országa? Ezt bővítették úgy, mint egyesek a lakásukat, hogy a gazdaságilag szegények is boldogok, mert majd a menyben isteni joghurtot ehetnek. Addig meg ne ugráljanak. Öüljenek a 47 ezer forintnak. Ha sokat ugrálnak még assejut.
@guma:

Szia!

Szép,de a 'kisördög mindig azt láttatja velem,hogy ezért a remek kántálásért jól meg lesznek'dícsérve a sekrestyében:))

Világvége Gyurikáról valami?/az hatalmas/
@dr. jenőke (jenőke):

Ezt magyarázd meg 'hálistenneknincsitt ibolyának:))
@kekex: "Csak egy valamit nem vesznek figyelembe: a pszichológiát. Hogy Orbánt nagyon közelről ismerő harcostárs mondta ki, hogy a "király meztelen"
Méghozzá egy falusi kocsmai beszéd szintjén. És sajna az ország nagy része azon a szinten tudja csak értelmezni a dolgokat. Tehát az "üzenet" tömegekhez jutott el!"

No kimondtad a lényeget.

2006-ban is volt egy trágársággal megtűzdelt igaz beszéd, azt azóta is öszöd, ha akarod, ha nem.

Most is elhangzott egy igaz beszéd ( mán haverokról csak igazat, vagy semmit ), hogy öszöd, csak még nem lehet tudni, hogy ki.
@dr. jenőke (jenőke): :)))

de lehet, hogy csak sok a sava...
Madarakról jut eszembe, megjöttek a tengelicek (stiglincek), szerintem ennyire korán nem szoktak.
@gazoló:
.
Nem szükséges. Ő sztahanovista.
Pontosan tudja, hogyan lehet szüzet játszani pénzért.
És ez esetben a szüzesség már nem is olyan fontos.
@guma:
.
Akkor a Ph érték helyreállítása érdekében igyon lúgot.
Vagy egyen szappanos kenyeret babakrémmel.
@guma:
.
Nem eszik olyan forrón a Simicset.
(nem becézem)
Éppen arra várnak, hogy kihűljön.
@guma:
Azért van benne értékelhető is! "Gec község szülötte"
és feltűnően kihagy egy magas labdát: Viktor Mihajlovics Orbanov a többször ismételt Viktor Mihály helyett.
@dr. jenőke (jenőke): :)))

eszednél vagy? ezeknek most ment fel az áruk. :DDD
@kekex:

én a hsz-t "értékeltem" különösen...
@guma:
.
Megéri, vagy sem?
Szerintem még a művirág is belefér.
Orbán nem csak a bankokat, hanem a magyar népet is átveri. Rendszeresen és folyamatosan. Elhiteti, hogy intézkedése a nép javát szolgálja, oszt utóbb rendre kiderül, hogy amiért elég lett volna 10-et fizetni, végül 100-ba kerül, nekünk. Általában pedig aki szar munkát végez, az szokta fizetni a kárt is, vagy csak lejjebb?

hvg.hu/gazdasag/20150211_Nepszava_10_milliardos_buntetes_johet_az?s=hk
@guma:
Az én kedvencem még mindig Lengyel László Fortinbras királysága. Félelmetesen helytálló látlelet, holott a megjelenés éve 2000!
Azért érdekes ez a Fortinbras (értsd Hamlet) párhuzam
route66.blog.hu/2010/04/08/a_dan_kiralyi_foszamvevo_jelentese_a_fortinbras_amp_fortinbras_ceg_atvilagitasarol
ami egyébként meg 1999-ben keltezett. Pedig hol volot akkor még a "nem szükséges, de lehetséges" alkotmányos puccs?!
@kekex:
Azért ez is egy alapos "összehasonlítás" és elemzés:

magyarinfo.blog.hu/2015/02/08/putyin_het_fobune

A sajtó és hasonlók megfélemlítése itt még nem tart, szimplán az egzisztenciális ellehetetlenítés müxik "csak".
Bár igyekszik, gondolom Vologya meg beszólogat, hogy "puhapöcs..." :)
A felkarolt nácik szép példa, miközben Ukrajnában fennen hangoztatják, hogy a nácik ellen harcolnak.
Így mulat egy magyar no nem úr, hanem polgármester és helyettesei:

index.hu/belfold/2015/02/11/127_milliot_kolt_tarlos_tanacsadokra/

Kérdés, hogy mit csinálnak a hivatal dolgozói, netalántán malmoznak munkaidőben?
@kekex:
amíg a hitel térítés bizonytalan a gazdaság jelenlegi ad hoc szabályozása miatt hiába van hitel ajánlat (mindegy mekkora a kamat) ha nincs aki felvegye, sohasem vennék fel hitelt olyan körülmények között, hogy nem vagyok abszolút biztos abban, hogy a profitomat a saját terveim alapján költhetem el és nem rabolják el félúton, ki vesz fel hitelt? hiába ajánlják még ingyen sem kell vagy csak arra, hogy ellopja valaki

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
Nos: Orbán kegyeltjei "nem vetnek, nem aratnak"
és mégis táplálja őket az Úr! Mondjuk nem elhanyagolható szempont, hogy a mások búzájából,
de több is veszett már a NEMERD rendszerben.
Nem is értem, miért nevezik még mindig NER-nek? amikor őszintén benne van a Ne merd?! Miért kell hagyni, hogy (ebben is) Orbánék manipulálják a közbeszédet?
A krumplileves legyen krumplileves, a Ne merd viszont ne legyen finomkodó és értelem nélküli NER
mert aki azt alkalmazza - Orbán kottájából játszik.
@Orica Középföldi: Az utóbbi évek tapasztalatából tudhatjuk, hogy egy olyan "belterjes" társaságtól, ahová egyetlen olyan beszélgető sem fér be akiről feltételezik, hogy nem dicsérni jött, csak ez várható el.
Nagyon szeretném látni a nyüszítésüket valóság bemutatásakor, mert.....egyszer vesztesek lesznek ők is.....remélem
@látjátok feleim szümtükkel:

Én megazt hittem olcsón főzték ki a kerti gyümölcslét:)
Már megint'átbacott Gec község szülötte, fizethetem majd az :)áfáját!
@kekex:

és mennyire olvasmányos :)))
(talán Lengyel legjobb dobása volt eddig)
Tényleg megdöbbentő, biztos nagyon melegük volt, azért rakták a fát a babakocsiba. Ez ma egy napi hír magyarországon, és nem a szomorúbb ordaláról.:(

www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/megdobbento-dolgot-talaltak-a-babakocsiban-a-rendorok-595339
@Rodeo36:
A mai hazai viszonyok közt életszerűen sok olyan vesz fel hitelt, aki tudja, úgysem fogja visszafizetni.
"Baráti" megoldások keretében, százalék leadva, majd "baráti" segedelemmel a banknál le lesz írva... persze jogászok sok lét még kaszálhatnak rajta, de a végén a költségvetésből majd a "baráti bank" ki lesz finanszírozva, a költségvetés kártalanít. Végén a bank fel lesz tőkésítve költségvetési forintokból és privatizálva egy "baráti" csoportnak, "baráti" áron.
@kekex:

Frei nem eléggé pontos, kiegészíteném a festett "életképet".

Azt az 'első' negyvenet vették be a csónakba, akik nemhogy eveztek volna, hanem elvárták a vízben küszködőktől, hogy még ők tolják-taszigálják a kikötőig az amúgy lyukas ladikot, miközben ide-oda billegtették s nem átallták azt sem, hogy szembefröcsköljék az úszókat.

Csakhogy a realitásnál maradjunk.
A lókupec lova nem vak, csak vakmerő.
( ha valaki nem ismerné, a lókupec árulja a lovát amelyiknek eléggé gyenge a látása , és a vevő próbálja a lovat mozgatni. Szegény pára neki is ugrik a falnak, mire a vevő megjegyzi, hogy ez a ló vak. A kupec erre rávágja, hogy nem vak az, csak vakmerő. )

444.hu/2015/02/11/a-beszari-parizsi-polgarmester-ovatos-a-2024-es-olimpiaval-kapcsolatban/
@guma:
Nem is tudom már, hol olvastam az a hóttkomoly gazdasági cikket, mely szerint "Á nem, most nem manipulálták év végén" az államadósságot. Aztán a grafikonból látszik a decemberi esés - és januári korrekció. Csak mint mindig is. Hogy is van a magyar szólás? "'Csak az ökör következetes"?
@Rodeo36:
Hitelkiváltásról hallottál már? Persze, hogy felveszik a most megfizethető kamatú forinthitelt a cégek, hogy kiváltsák magukat a devizahitelből. De ettől még nem lesz beruházás - legfeljebb számlautaztatások.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ezt támasztja alá a takarékszövetkezetek 'bankosítása'
Mivel ezek helyi érdekeltségűek voltak, nem mehetett oda bárki szélhámoskodni, hogy aztán lelépjen a zsetonnal. Hacsaknem eleve erre szervezték, mint a töröcskei és egyéb fidesznyalonc trógerek gründolásait.
Így az önállóságuktól megfosztott takarékszövetkezetekből gründolt 'bankot' már is lehet fosztogatni, nyitva áll az ajtó az országos szélhámosoknak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"A hitvallássá avatott relativizmus („nem vagyunk tökéletesek, na de más sem jobb ám”), a választásnélküliség sulykolása, és az igazság szürrealitásba hajló relativizálása vagy elkendőzése párhuzamos narratívák és összeesküvés-elméletek segítségével politikai passzivitásba taszítja a társadalmat."
A kárpátok 2.0 (értsd: 00) géniusza tehát csak smittelte a putyini rendszert?
@látjátok feleim szümtükkel:
Tudod mennyi fa fér egy babakocsiba? Az a szomorú, hogy ERRE szükségük van. Na meg az7, hogy miért kutat át egy babakocsit a rendőrség? Talán terrorveszélyt láttak? Vagy csak ránéztek a nőkre, és felhorgadt bennük egy kis rasszizmus?
@jaegtoer:
Mennyivel keresztényibb és demokratikusabb, hogy most elvárjuk, hogy 10-et a szomszéd hajók vegyenek fel, és maradék fele (akik jobb erőben vannak) elvárja, hogy a gyengébb maradék tolja a hajót.
Merthogy az ország fele létminimum alatt él - és ennek oka, hogy a maradék jobban él, mint korábban.
A szomorú az, hogy csak azért, mert nemzetiszínű zárlóval buzdítják a vízben hagyíottakat, nem is veszik észre, hogy vízben vannak!
@jaegtoer:

akkor pontosítsunk!
mert a csónakba a 40 leggyengébbet vették be...

a többi stimmel. :)))
(ráadásul a leggyengébbek közt ott van az az 5 vagy 10 leggazdagabb aki a véredre is igényt tart menet közben.)

akkor még egyszer:

offforever.blog.hu/2015/02/09/frei_tamas_2015-bem_irt_fikcioja_napjainrol
@kekex:
nahááááááááááát? és ebből hol lesz gazdasági fejlődés és GDP emelkedés? sehol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! azaz megragadták a szarva közt a tőgyit, az EBRD ennyire hülye vagy cinkos és osztoznak a "haszonban"=lopottholmi? (azt én túlzásnak tartanám)
ahogy @boli írja lehetőség újabb lopásra csak most az EBRD aggya hozzá a nevét? hol van a magyar devízatartalék? már elbaszták az egészet?

brühüyyy
egy kis összefoglaló

Orbán vs. Simicska - Egy szép barátság vége?

tenytar.blog.hu/2015/02/11/orban_vs_simicska_egy_szep_baratsag_vege
@kekex:
futamidőről hallottál? életbe fog lépni ez a marhaság mikor? akkortól havi részletekben a "cégek" kiváltják a devízaalapú hiteleiket olcsóbb forintalapuval? nem a kamat a probléma, hanem az, hogy a tőke többszörösét fizették már vissza és mindíg tartoznak és még kamatokat is kell rá fizetni mindegy mekkorát...ez ugyanolyan szemfényvesztés mint a az hogy az állam hitelei nem haladják meg az éves GDP szintjét
2010 bedn a GDP 38500 milliárd HUF volt és annak 85%-ka ami x és ma a GDP 26500 milliárd és azóta nem fizették ki a két szám különbözetét
azaz államcsőd van

brühüyyy
@jaegtoer: franc se érti ezeket a hajós (gyorsnaszád)-csónakos metaforákat minek használják. valószínűleg a balaton nagysága predesztinálja freit és orbánt, hogy arra óceánjárókat képzeljenek.
@guma:

"ezért megvettem a könyvet,"

Grátisz megmondtam volna, hogy Frei könyvéért (se!) egy fillért nem szabad kiadni:))
@Rodeo36:
Anno Sárközy prof egy államadósságra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: Nem kell a kérdést misztifikálni. A bankárok rémálma, ha egy állam kifizeti az összes adósságát - mert akkor nem győzik majd újra kihelyezni a pénzt. A mai pénz nem a középkori trezorokban őrizhető "kincs" hanem papírpénz, amit dolgoztatni kell. Tehát lehet bármennyi az az adósság, ha a kamatterheit tudja az ország törleszteni és a tőkét megújított hitelekkel fedezni.
2008-ban is volt forintfedezete az esedékes állami hiteltörlesztésnek - csak éppen a devizatartalék volt kevés, és újat nem sikerült a befagyott piacokon szerezni. A jobboldal még mindig a felvett IMF hitelen lovagol - és nem vonja le a belőle törlesztett tartozásokat, meg a tartalékban hagyott pénzeket.
Most elég magas a devizatartalék - és talán annyira még ElTolcsy sem hülye, hogy kritikus méret alá csökkentse!
@Orica Középföldi: :DDDD

sejtettem! de ez a rohadt kíváncsiság befolyásolt (amiről szóltam)és amikor 50%-os akcióban mind a 3 kötet előttem volt, elcsábultam...
azt gondoltam, unalmas estéimen lazít majd egy kicsit...
nem jött be eddig! :DDDDD
@kekex:
ez olyan szépen hangzik, hogy akár orbánviktor is mondhatta volna...azaz téged a számok nem is érdekelnek csak a rablómese? csak a HUF árfolyamromlása több mint 40% 2010-2015 között azaz ugyanazért a valutáért annyival több forintot kell megtermelni?

a többit számold ki és az, hogy a zeltolcsi nem hülye azt majd az OPNI vizsgálat után mondd!!!

brühüyyy

és akkor a bankoknak dolgozik mindenki kivéve a tolvajokat mert azok nem ezekben a bankokban tartják a lopott zsét

hát nem kedves?

te is shortoltál 2010 áprilisában?
@guma:

Legyen tanulság, az a könyv, amit 50%-kal leértékelnek, már tárolásra se alkalmas. A kiadás pillanatában sem volt szavatossága:)
@parti_giano:

Amikor feltűnt a TV-ben, a második adás után megállapítottam, hogy a pali komolytalan, ellenben igen tehetséges vámpír. Bejött neki.
@Orica Középföldi: akkor a könyvei is a twilight sorozatba jelentek meg? igazi tiniíró, guma jól benézte. mindjárt keresek neki egy hajdu péter akciósat.
@parti_giano:

Ne szórakozzunk Guma bőrére:)))
@Orica Középföldi: :D

nemá'! szeretem ha ötletesen, humorral eligazítanak! :)))))

@parti_giano:

jó! de ne a kata legyen benne, hanem jó gazdasági tanácsok! :)
@guma: na nem, olyat kérjél szőrtől, rodeotól. én a szeretetről és az örök igazságról tudok neked pompázatos darabokat javallani.
@guma:

A képnél maradva... a 'leggazdagabbak' különhajóval utaznak évtizedek (századok) óta.
@parti_giano:

Mégis van egy kis különbség az egyik a Riviéra, a másik Felcsút horizontján lebukó nap fényében ászkolódik. Két ember, két távlat, két hajó.
Már ha a felcsúti, maximum kötcsei ladikot hajónak lehet nevezni.
@parti_giano:

"én a szeretetről és az örök igazságról tudok neked pompázatos darabokat javallani. "

máris kevered a dolgokat... :) csak a szeretet az örök igazság.
vagy nem? :D
@jaegtoer:

"a 'leggazdagabbak' különhajóval utaznak évtizedek (századok) óta."

hogy több és nagyobb a helyük a különhajón, az nem minden, mert az energiát csak a "csónaktól" nyerhetik...
ezt nem hiszem el :DDD

Miért tette le a fegyvert Orbán Viktor a bankok előtt?
.
.

"Nyilván sokan sokféleképpen magyarázzák majd az eseményeket, de az biztos, hogy mindenki (beleértve Varánusz kollégát), aki csak a szokott olcsó trükkre gondol, most benézte a sztorit. Viktor nem akarja átverni a bankokat, biztos, hogy most nem kamu a bankadó csökkentése. De ez még lófing lenne, olyan ütemben pattant át a ló egyik oldaláról a túlsóra, hogy lendületből fúródott fejjel magmáig a földbe.

Lépjünk túl röhögve azon a pikantérián, hogy a pöttöm csodacsatár az EBRD-vel írt alá szándéknyilatkozatot, de nem csak annak Erste-vétele miatt. Ha csak a Bankszövetségnek mondják, hogy mostantól jó fiúk lesznek, mindenki körberöhögi őket: olyat már csináltak párszor és le is szarták mind. Az EBRD hasonló befektetésért felelős alelnökét Simor Andrásnak hívják, nagyon vicces lett volna, ha Matolcsy elődje is eljön az aláírásra. A lényeg, hogy Viktor olyanokat ígér meg a bankadó európai szintre csökkentését túl, hogy leáll a bankszektor további államosításával, a magáncsődöt csak akkor vezeti be, ha a szervezet támogatja azt. Azt is bemígéri, hogy nem hoz többet olyan intézkedést, amely rontja a bankok profitabilitását, ami egy szerény 180 fokos fordulat az eddigiekhez képest, plusz nem lesz több kilakoltatási moratórium, ami nagyon helyes, de még meg kell magyarázni a népnek."
.
.
mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/10/orban_viktor_tegnap_ota_bankarkormanyfo
@guma: várjál, mindjárt megkeresem, ez vagy müller péternél vagy coelhonál lesz.
@guma:
már írtam, nem a bankszabályozás a nagy hiba a gazdaság szereplői nem képesek és nem is akarnak hitelt felvenni mert nem lesz miből visszafizetni az orbán tőlük akarja sarcolni a mostani plussz költségeit azaz átverés az egész az idézett cikk is hülye

mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/10/orban_viktor_tegnap_ota_bankarkormanyfo

brühüyyy
@Rodeo36: :)

jól van na! lassú a felfogásom ma különösen...
@Rodeo36:

ezt hallgasd meg!

Dadaista remekművé varázsolta az orosz himnuszt az egyiptomi hadsereg rezesbandája

444.hu/2015/02/11/dadaista-remekmuve-varazsolta-az-orosz-himnuszt-az-egyiptomi-hadsereg-rezesbandaja/
@parti_giano:

áááá, dehogy. a kozsó mán akkor altruista vót, amikor még a fleto a kaszakő gyárat se fittelinásította.
@kekex: "azt trágyálták, hogy miért nem része a kereszténységnek és a krisztusi tanításnak a szegénység elleni küzdelem."

Igen, mert Jézus azt mondta, hogy a "szegények mindig veletek lesznek". Ezt akkor mondta, mikor Júdás mérgelődött, miért balzsamozza meg Jézus lábát Mária.
Tehát a szegénység ellen szerintem se kell küzdeni (nem is lehet), a NYOMOR az, amit nem nézhet el jó keresztény az embertársainál.
@guma: Ezt már tegnap linkelte kekex, és akkor írtam, hogy én is inkább a mentális deficittel értek egyet. Orbán jól leégette magát a hívei előtt.
süti beállítások módosítása