Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 2024.03.28. telex.hu/kult/2024/03/28/esterhazy-peter-emod-utcai-haz-elado-romaifurdo-esterhazy-mar... (2024.06.15. 17:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.03. 14:13 Fabius

Merkel szerint a világ

Tegnap itt járt Angéla, és a vizit okozta felfordulás annál is nagyobb lett, mint az előre sejthető volt. Nem a tüntetésre és nem is a látogatás vélt vagy valós magyarázataira gondolok itt elsősorban, hanem valami sokkal nagyobb szabásúra:

Elkezdték megmagyarázni milyen Merkel szerint a világ. 

Mr. Ananászháré szerint a kancellár asszony pont úgy látja a világot, mint III. Viktor, barátságos, feszültségektől mentes dumcsizást folytattak ők ketten, legfeljebb néhány jelentéktelen apróságon nem értettek egyet. A baloldali blogszféra egyik bogja szerint olyan fagyos lehetett a hangulat pont a világnézet különbségek miatt, hogy Viktort disznóperzselővel kellett leolvasztani a székről. 

Szerintem meg a videón nem teljesen ezek látszanak

Az viszonylag biztos, hogy Viktor úgy nézett ki, mint egy bánatos mopsz akinek szivattyút kötöttek a seggére és a belső vákuumtól beszívódott az arca teljesen. Szóval nagy haverkodás és feszültségektől mentes légkör biztosan nem volt akkor sem, ha tényleg 1 perc húsz másodpercig volt téma az illiberalizmus. Amit aztán a sajttájon ismét előszedtek, és a Merkel "az illiberalizmus demokratikus értelemben értelmezhetetlen marhaság" válaszára reagáló Orbánt Angela megjutalmazta egy "ezhülyebaszki" pillantással. Ennyi történt, nem több de nem is kevesebb. Vagyis Merkel világában aki az értelmezhetetlen illiberális faszságot képes túlmagyarázni, az hülye. Ennyit pont elég tudni a világnézetéről.

Oszt jónapot. 

241 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr967136511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tv-ben egy idős asszony azt mondta, nagyon ocsmány volt ahogy a miniszterelnök könyökölt és közben beszélt. A tisztelet legkisebb jele nélkül. Az, hogy Merkel mamát nem tiszteli, az ő dolga, na de a választóit sem tudja megtisztelni egy egyenes tartással? Ha meg fáradt, kössenek a háta mögé egy karót, hogy megtartsa.
Alapvetően betartotta a magyar fél a diplomácia alapszabályait, a protokollszakértő szerint azonban Angela Merkel látogatásába ennek ellenére becsúszott néhány hiba. Az Európai Unió zászlóját „minimum illett” volna kitenni, amikor a két politikus találkozott, Orbán Viktor sajtófőnöke szerint azonban teljesen természetes, hogy a német és a magyar lobogók kaptak helyet a sajtótájékoztatón.

www.origo.hu/itthon/20150203-orban-viktor-hibazott-az-unios-zaszloval.html
"Orbánt Angela megjutalmazta egy "ezhülyebaszki" pillantással. Ennyi történt, nem több de nem is kevesebb."

miről beszélsz?
volt ilyen pillantás?
rémhírterjesztő :)))) a híradó hasonlót sem mutatott.

www.hirado.hu/videok/?video=341806

én is gyűjtöttem az eseményekről ezt, azt...
ha valakit érdekel a teljes sajt.tájékoztató és jó pár kép itt is látható:

offforever.blog.hu/2015/02/02/merkelt_budapesten_csak_meglepte_orban
@látjátok feleim szümtükkel:
Mijafaszt vártak ettől a gumicsizmás parasz...izé, nem sértegetem a tisztességes földművelőket, én is olyan családból származom, szóval gumicsizmás tahótól?

Mán pénteken megaszonta, hogy semmi extra, jön egy hölgy, oszt' jó van. Ennyi.
É'ted? Jön egy hölgy. Nem Európa legerősebb országának (akiktől nagyban függünk) legelső embere, a német kancellár. Lóf@szt! Egy hölgy. :((((

Ez (és sok minden más) nagyon is elárulja őkegyelmességét.
Tényleg kockázatosnak találta a titkosszolgálat Kiss Szilárdot
Dezső András

2015.02.03. 14:43 Módosítva: 2015-02-03 15:01:16
A parlamenti nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén téma volt az Index korábbi értesülése. Mint azt megírtuk, a keleti nyitás politikájának egy kulcsfiguráját úgy nevezték ki diplomatának, hogy a titkosszolgálati átvilágítás kockázatokat tárt fel vele kapcsolatban. Most kiderült, hogy Kiss Szilárdot kétszer is átvilágították és mindkét alkalommal kockázatosnak ítélték meg. Ennek ellenére kinevezték. Orosz felesége a mai napig a moszkvai magyar vízumközpont egyik résztulajdonosa

index.hu/belfold/2015/02/03/kiss_szilard_orosz_atvilagitas_nemzetbiztonsag_keleti_nyitas_titkosszolgalat_fazekas_sandor/
Kb. szarnak a fejünkre. Néha részólnak viktornak, hogy vegye ki Putyin farkát a szájából, néha megzsarolják a pénzek befagyasztásával, de különösebb konfrontációt nem vállalnak vele. Miért tennék? A német cégek keresnek, a fiatal magyarok mennek olcsó munkaerőnek, a hiánycélt tartjuk így nem kell minket óriási pénzekkel megmenteni - viktornak néha adnak egy tockost és minden OK.
az a merkel-i pillantás Orvbánra, na azon fél órát röhögtem teljes szívvel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, ja. :)

Vo't róla szó, hogy nyáron 3 hétre leállt az egyik autógyár (összeszerelő üzem :D ), oszt' abban a hónapban mennyire visszaesett a dzsídíizé ...
De majd jön Mariann és kiegészíti, ha köll. :)
@DarthVader: Azon én is.

Többet mond minden szóvirágnál. :)
@DarthVader:

kérem szépen, az ojjan vót, mint amikor egy politikus tejjesen kiesik a diplomata szerepibül és kapásbul hadat üzen. ennél direktebb csak a kónbandita vót.
Fabe, szerintem nem fogja annyiban hagyni egy ezegyhülyebaszki pillantással.
Igazából ő most in persona szembesült azzal, amit eddig is mondtak orbánról. Mert amíg olvasol róla, vagy mesélnek róla, akkor megmarad az, hogy ez túlzás, ilyet eu-s politikus nem mond. Hát most élőben hallotta a saját füleivel. Ez szerintem kicsit most változtat a kormányról kialakított képén. És nem a jó irányba. Bár mikor sikerült orbánnak jó irányba befolyásolni a rólunk kialakult képet?!
istenem de szánalmasan kapaszkodtok ebbe a (vélt) pillantásba...hát legyen ennyi örömötök a tántiban.
@floatleft:

kegyed bizonyára a főni viccein se képes röhögni. kellemes további gyomorfekéjt!
Merkel és a Kon-Tiki

.
.
.
"Ugyan még számtalan momentum színesítette az expedíció egynapos látogatását, ezeket azonban nem áll módunkban bemutatni, a kutatási anyagot ugyanis színes mozgófényképre rögzítették és a következő években a Humboldt Egyetem barbarizmus és kannibalizmus-tanszékének kutatói fogják elemezni.

A látogatás végén, a baráti kézszorítások és kézcsókok után a hős kutatók gondosan megszámolták ujjaikat, és mivel mindegyik megvolt, a távoli Európa felé indultak, a helyi uralkodó osztály pedig busójárást rendezett, kisüstit bontott és most is horkol."

.
.
.

gepnarancs.hu/2015/02/merkel-es-a-kon-tiki/
Ha megállapodtak, hogy az Airbus nyeri a magyar helikoptertendert, akkor az Airbus (Németország) kapott tőlünk üzletet és ezzel pénzt.

Ha megállapodtak, hogy a Siemens részt vehet a paksi bővítésben, akkor a Siemens (Németország) kapott tőlünk üzletet és ezzel pénzt.

Ha a BMW-nek és a Mercedesnek annyi támogatást ígért be Orbán, mint amennyit az Audi kapott, akkor ezek kezüket-lábukat törve fognak ide igyekezni, meg bővíteni, meg minden. Majd hülyék lennének máshová menni, ha itt ennyit kapnak.

Már csak egy kérdés maradt: mit kaptunk mi?
semmi különös nem történt, merkel otthon elmondja, hogy le lehet mondani a kazahsztáni, üzbegisztáni, ....sztáni látogatásait, mert látta egyben magyarországon az egészet, nem kíváncsi rá még háromszor.
@Secnir: pedig ott van a Tien San, de ez Merkelnek mindegy.
@vakapad: ezt:

Freedom House: Magyarországnál csak Thaiföldön, Líbiában, Dél-Szudánban és Burkina Fasóban csökkent jobban a szabadság

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F02%2F03%2Ffreedom-house-magyarorszagnal-csak-thaifoldon-libiaban-del-szudanban-es-burkina-fasoban-csokkent-jobban-a-szabadsag%2F

---

Külföldi lap: Merkel és Putyin is tudja, hogy Magyarország az EU gyenge láncszeme

Cseh, szlovák és francia lapok is értékelték a német kancellár budapesti látogatását. A pozsonyi Pravda szerint elmaradt a botrány, ezért csalódott lehet a magyar ellenzék, a Libération pedig arról írt, hogy "senki nem akar együtt mutatkozni Orbánnal, aki hatalomra lépése óta valamennyi demokratikus intézményt megzabolázott". A cseh Hospodárse Noviny szerzőjének az tűnt fel, hogy a németek és az oroszok is megérezték: Magyarország az unió gyenge láncszeme.

hvg.hu/itthon/20150203_Kulfoldi_lap_Merkel_es_Putyin_is_tudja_ho
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már nagyon unom ezt az "elmaradt a botrány" szöveget. Aki erre vágyott, az feltételezte, hogy Merkel hülye, és aki ilyet feltételez az ... khm ... nem látja jól.

Merkel csak és kizárólag Putyin látogatását megelőzve, nagyon rövid időre jött ide, és csak azért, hogy elmondja, nem szeretné Magyarországot gyenge láncszemnek látni az EU-ban. Lesz szíves Orbán ennek megfelelően tárgyalni az orosz elnökkel. Ez néhány mondat, max. 10 perc. Vendéglátója illiberális feszegetéseire csak annyit közölt, hogy ezt nem tudja hová tenni, ahogy egy putriban se a baldachinos ágyat. Ez nem illik Európába, és kész. Semmi több.
@vakapad: én is így látom, hozta a kötelező diplomáciát, és üzent azoknak akik érteni akarják, és ebben a körben a Vezényló alig, a körei meg egyáltalán nincs benne.
@vakapad: Munkahelyet ott, ahol letelepedik. Ez pedig nagyon ráfér kishazánkra, ahol a munkanélküliség csak akkor csökken, ha egy külföldre szakadt honfitársunk külföldön elhelyezkedik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem sajtótól távol elég direkt üzenetet adhatott át Merkel. Ez lehetett az oka a megrökönyödésének, mikor el-illiberálisozta magát orbán.
Érdemes elolvasni:

hvg.hu/velemeny/20150203_Seres_A_demokracia_tekinteteben
(itt többen fognak örülni neki)

A legjobb benne az, hogy "a demokrácia ellenzék általi cserbenhagyásával" indít, majd ezt azzal indokolja, hogy az ellenzéki pártok nem szeretik a piacgazdaságot.

Ilyenkor tovább kristályosodik az emberben a felismerés, hogy kiknek köszönhető a többszörös kétharmad.
Sajnos nincs jelentősége -a mi szempontunkból- annak, hogy Merkel hülyének nézi a Dont, vagy nem.

Mire feleszmélünk a merkel-látogatási mámorból és a batman-várásból, azt vesszük észre, hogy az eddigi 'középosztályt' megfelezték, s a kialakuló újgazdag réteg minden idők legnagyobb tolvajai közül kerülnek ki nemzeti álcából előbújva.

A vegyesvállalatok jelentős körét újraállamosítják. Azokat a vállalatokat, ahol a külföldi menedzsment valamelyest jobban megfizette a munkavállalóit, mint a színmagyar, szíriuszról szalajtott szittya-hun-sumér-magyar vállalkozók, mint pl. L. Simon Gábor, aki inkább elítélt rabokat dolgoztatott a szőlőjében, csakhogy ne kelljen tisztességes bért fizetni az elvégzett munkáért.

(kivételek bizonyára vannak, csak kevéssé kerül a látókörömbe)

A FŐGÁZ-nál ami most már színmagyar vállalatnak számít, az idén sem terveznek béremelést, ami azt jelenti, hogy 3 éve nem tartozik a cég abba a statisztikába, amelyik reálkeresetek, és fizetésnövekedésekről ömleng.

Úgyhogy fel lehet készülni arra, hogy a akit csak lehet, a fideszes fiúk anyagilag lerohasztanak.

E szempontból közömbös, hogy Endzsi minek tekinti Viktort.

A MET 50 milliárdjába a FŐGÁZ és valamennyi gázszolgáltató 'nyeresége' konvertálódott veszteséggé, ami még csak megfejelte a különadókat, vezetékadót ilyesmi...

Tessenek elolvasni:

Ezeket a cégeket államosíthatják:

index.hu/gazdasag/2015/02/03/allami_kisopres/
@vakapad:

"_Már csak egy kérdés maradt: mit kaptunk mi? _"

Mondjam, írjam, vagy mutassam?

[közben mondtam]
1. Amikor Merkel jött, miniszter fogadta, amikor távozott, már csak egy államtitkár. Büntiben van?
2. Közös sajtáj volt, közös nyilatkozat (ami pedig ilyen államfői találkozásokon szokott) NEM. Nem tudták egyeztetni?
2. Az azért durva lenne, ha csak a helikoptereket árulta!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ezzel én mélységesen egyetértek. Egyetlen problémám, hogy egy kiszámítható gazdaságpolitikát folytató országba lényegesen kisebb támogatás esetén is jönnek (anélkül, hogy Merkel odamenne). Így kerül sokba nekünk, és ezt az autógyárak köszönik szépen.
Én inkább ezt emelném ki, mint lényeget:
"Orbánt ugyanakkor nagyon finoman helyreigazította abban, hogy nemcsak Magyarország, hanem más európai országok is nagy mértékben függenek az orosz gáztól. Tehát mindenkinek ugyanúgy érdeke a jó viszony és a kiszámíthatóság, MAGYARORSZÁG HELYZETE NEM KÜLÖNLEGES.* (*kiemelés tőlem)

Amikor a kérdéseknél ismét szóba került az orosz energiafüggőség és az oroszokkal szembeni EU-s szankciók kérdése, Merkel még egyértelműbben fogalmazott. A kancellár emlékeztetett arra, hogy Németország a gázfogyasztása 30 százalékát az oroszoktól szerzi be. Vagyis bár a magyarok nagyobb mértékben függenek az orosz gáztól, a németeknek és más európai országoknak is létkérdés az orosz energia. Szerinte össze kell kötni az európai gázvezetékeket és nyitni kell Azerbajdzsán felé, hogy csökkenjen az unió függése az orosz gáztól. Ezzel ki nem mondva arra figyelmeztetett, hogy nem elfogadható, hogy a magyaroknak külön álláspontja legyen az orosz szankciók kérdésében.

Szokatlan fordulat, hogy Orbán ezután ismét magához vette a szót, és hosszas beszédbe kezdett, hogy „a külföldi újságírók is megértsék a helyzet komolyságát”. Orbán azt mondtaMerkel felé fordulva, hogy

a mi kitettségünk nagyságrendekkel nagyobb, mint Németországé,

mivel a magyar ipar és a háztartások a gázra épülnek. Ebben az évben lejár a hosszú távú gázszállítási szerződésünk Oroszországgal – az idei év egyik legnagyobb problémájának nevezte ezt a magyar kormányfő. 

Ez egy komoly dolog, a magyar gazdaság helyzete Oroszországgal összefüggésben kellő komolyságot igényel

– zárta a magyar kormányfő, szintén ki nem mondva azt, hogy éppen ezért nehéz az orosz szankciókat teljes mellszélességgel támogatni."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Bár mikor sikerült Orbánnak jó irányba befolyásolni a rólunk kialakult képet?"
Orbán Viktornál nem ez a szempont.
Nagyravágyó tervei vannak a világpolitikában arra, hogy kiemelkedő szerepet töltsön be annak irányításában.
Jól kimódolta, hogy az oroszok elleni szankciókat ellenezve fontossá váljon a szavazata, hiszen egyetlen vétó befolyásolja az eu végső döntését e tárgyban.
Ezen kívül Orbán mételyként további eu-s országokat is befolyásolhat és maga mellé állíthat ebben a kérdésben.
Merkelnek az eu képviseletében a jövő héten erről kell beszámolnia az USA-ban, ezért vált fajsúlyossá Orbán állásfoglalása.
@Mariann19:

Szerintem nem lesz baj a szavazással, megmondták már neki, hogy melyik gombot kell megnyomni.
@Sir Bates dö Hól:

„a külföldi újságírók is megértsék a helyzet komolyságát”.

Nincs itt néznivaló semmi, csak megmutatta, hogy így kell kihúzni a gyufát.
@vakapad: "Már csak egy kérdés maradt: mit kaptunk mi?"

Nem elég neked Viktorivics? Már eccer megkaptad.:D
@vakapad: köszönet a linkért... (teljesen igaza van, a moi valódi piacgazdaság némi túlzással csak a számlagyár-autónepper-cigicsempész-fémtolvaj üzletekre jellemző... vagyis csak ott, ahol a redisztributív visszaosztás-vissza nem térítendő támogatás-levajazott közbeszerzés nem jut szerephez... )
@jaegtoer:

@vakapad:

sajnos semmiből nem tanultunk.
se a történelemből se a jelenünkből... olyan helyzetek voltak amit nagykanállal zabáltak a zemberek...
gaskó vasutasaitól kezdve tanárok, orvosok, stb adták el lelküket életüket 3 garasért...

mert már 98 és 2002 közt is ezt csinálták... és tapsoltak nekik...
sokszor mondom, hogy isten nem ver bottal.
de én csak egy szürke egér vagyok tele naiv hittel... ezért duplán fájt, és fáj ma is ez a meghunyászkodás ami ilyen gerinctelenségeket táplál, éltet.

ezért nem tudom elfeledni amikor rengeteg "megszállt" helyen kiszervezték az egységeket és az alapított munkaerő kölcsönzőjükből kellett visszafoglalkoztatni ugyanoda és ugyan arra a munkára a MT hatálya alól kivett embereket...

fogalmatok nincs mennyit kellett azért melózni, hogy a jogaiktól megfosztott melósok megkapják azt ami jár egy melóhoz.
nézd meg a közmunkást. saját ruhájában, cipőjében melózik a sárga mellény védelmében, utcán étkezve - és nem láttam egyszer sem, hogy pl teával ellátták volna őket.

ahova nem volt szakértelmük vagy nem tudták különböző szerződések miatt leváltani a vezérkart, ott megkettőzték a vezetést aláíró jogkörrel ellátva...

nem is folytatom, mert csak lelomboz amit látok, tapasztalok.
az biztos, hogy sem botrányt sem megváltást nem vártam Merkeltől, mert nem ez a feladata!

de azt a tekintetet köszönöm neki, mert legalább ő megajándékozott egy olyan pillanattal amivel a Batthyáyni "tudósok", a fekete művészei és sokan mások ettől az országtól elrabolnak!
@látjátok feleim szümtükkel: nyugi, a fenti mondatot langleyben már dekódolták: nézd a kis faszt, hát nem be akar inteni?!?...
@látjátok feleim szümtükkel:
A gomb kiválasztását még befolyásolhatja az, hogy Putyinnal milyen gázárban tud megállapodni távlatokban.
Van olyan hipotézis, hogy a Merkel és Putyin látogatás időbeli közelsége Orbánnak kedvez, és nem véletlen a szervezés ezen módja.
Orbán Merkel előtt lebegtetni szándékozott a várható Putyin tárgyalásokat, mint számára egy választható opciót.
Várjuk ki a jövő hetet.
@Sir Bates dö Hól:

"kérdés, hogy ez valóban így hangzott-e el..."

nálunk ott az egész sajtótájékoztató felvétele...

ellenőrizd!
@Mariann19:

azt olvastam valahol a napokban, hogy az EON mint a nagy cég 18-ig megkötötte a gázimport árakat ("egyben" vásárolta, amikor még hozzátartoztunk szerződésileg), tehát nincs semmilyen kényszer a gázár tárgyalásra most...
@Sir Bates dö Hól:

jó részt ragadtál ki!

a nagy megmentő szerepét nem hagyhatta veszni a "közönség" felé, mert a partnert becsapni szerintem nem tudta, hiszen az EON német cég volt...
@guma: nem, merkel jelezte, hogy nem akceptálható a külön út, főleg, hogy a baltiak, lo és mások is hivatkozhatnának erre... azt azért ne feledjük el soha, hogy '04 egy cca. 40 milliós lengyel piacról és 14 másikról szólt...
@látjátok feleim szümtükkel:
@guma:
@Mariann19:

köszönöm az együttérzést, jólesik, mert most romokban vagyok, de megvígasztal picit,hogy több, mint tizenöt évig minden nap tudtunk egymásnak örömöt adni.
@Mariann19:

hogy is van ez a beszámolás? mégis létezik nyugati fasizmus és egy központi faszista irányíttya a többi majmot?

még majd kihirdetik a demokráciát?

brühüyyy
@Spániel: sajnálom, ami történt a kutyussal. de gondolj arra az ajándék 15 évre, amig veled volt.
@Penivaldes: köszi,most csak ez vígasztal.
@guma:
Szia Guma!
Ahogyan összefésültem a putyini látogatás indokait, a gázár kérdése napirenden lesz.
Így értelmezem:
Rövidesen lejár a hosszútávú gázszerződés, megújítása is indokolja Putyin látogatását.
Amennyiben kedvező megállapodásra akar jutni Orbán a gázárak kedvező megállapodására, Putyinnak is lesz ehhez feltétele.
Putyin az Oroszország elleni szankciók folytatásának megvétózásáról akarja meggyőzni Orbánt.
Fenti egyik kommentemben utaltam is erre, hogy Merkel látogatásának a lényege a fentiekre irányult.
@Rodeo36:
"Mégis létezik nyugati fasizmus?"
Rodi!
Hogyan fogalmazhatsz meg ilyen dőreséget?
@Spániel:
Spániel!
Nálam a mai napig nem múlik el a szomorúság.
Itt vannak a képek, és jó nagyokat bőgök még most is sokszor.
Két komondort, két pulit és a perzsa cicámat veszítettük el.
@Spániel:

Egy éve a család 12 éve szeretett két beagle kutyája ment el két hónap különbséggel.
Annyira szerettük őket,hogy azt hittük,sőt!,úgy gondoltuk,hogy nem kell más helyettük.
De az idő segített.
Azóta két új gengszeter kis beagle borzolja a kedélyeket,boszant és nevettet meg minket.Gyakran még az elődeikhez hasonlítgatjuk őket,de sokat segítenek abban,hogy ne csak szomorúság legyen a szívekben az emlékek miatt.
@Mariann19:

az indok az "hamis". nem járt le a szerződés, a németek szerint 2018-ban fog lejárni...

nagyon félek, hogy nehogy vagánykodjon mint a baltással a jó üzlet reményébe és "csináljon" valamit az esetleges kedvezményekért...

(már az alábbi "megalázó" időbeosztás is erre inspirálhatja...)

a villámlátogatás egyes állomásainak érdemi kérdésekkel foglalkozó része nagyjából így nézett ki:

– Munkaebéd és közös sajtótájékoztató Orbán Viktorral: 70 perc

– Vizit a köztársasági elnöknél: 20 perc

– Andrássy-egyetem: 70 perc

– Dohány utcai zsinagóga: 70 perc
@Mariann19:
hogyan fogalmazhattál úgy:
beszámol???
ki és kinek és miről csak nem a főnöke?

brühüyyy

dőreség
Ma roppant populista demagóg voltam :)

Takaritónő megkérdezte:

- Az előző kormány jobb volt?
Mondom:
- Maga jobban él mint 5 éve?
- Dehogy élek jobban.
- A megyei kórházban jobb az egészségügyi ellátás, mint 5 éve?
- Dehogy jobb, rosszabb.
- Akkor minek kérdez ilyeneket?

Megértette :)
Azt mondja az államtitkár, hogy a kórház törekedjen arra, ne termelődjön újra az adóssága. Én meg arra gondoltam ezt olvasván, hogy ez az átvállalt adósság két okból keletkezhetett az elmúlt öt évben:
1. Nem tartották be a költségvetésük kerteit, túlköltekeztek. Ezért felelőst kéne találni.
2. Nem kaptak annyi pénzt a kormánytól, amelyikből a normális működést finanszírozni lehetett volna. Ezért is kéne felelőst keresni, és találni.

Vajon a 2/3-ad felelős azért, hogy az ilyen felelőtlenül gazdálkodó kormányt, és embereit újra választotta?

hvg.hu/itthon/20150203_komloi_korhaz_tartozas_atvallal#rss
@Mariann19: akkor már a jó nagy bőgés is összeköt bennünket.

@profilo: imádom a beagleket, de kedvenc szórakozásuk a gödörásás, ezért nem nagyon jöhetnek nálam szóba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem sajtótól távol elég direkt üzenetet adhatott át Merkel. Ez lehetett az oka a megrökönyödésének, mikor el-illiberálisozta magát orbán.
@Spániel:

Olyan ártatlan pofit vágnak a legnagyobb gazemberségek után is,hogy nem tud haragudni rájuk az ember.
@profilo: igaz, de a huszonnyolcadik gödör után már összevonja az ember a szemöldökét.
A sarkon van egy ilyen rosszcsont, mindig meggyomrozom, ha arra járok, de látom a tankcsapdákat az egész kertben, amit a gazdi permanensen próbál eltüntetni, eredménytelenül.
@Spániel:

...és lopósak,szökősek,de mókásak,aranyosak és hűségesek.És van egy alaptétel,amit minden beagle tulajdonosnak ismernie kell:
"A legtöbb kutya azért eszik,hogy éljen,a beagle azért él,hogy egyen."
:)
@guma:
Teljesen kiszámíthatatlan Orbán döntési gyakorlata, ráadásul egy ilyen tárgyalás során vagy fel kell készülnie több verzióval a várható ajánlatok miatt, vagy improvizálni kell.
Miután Orbán ad hoc döntéseiről ismert, várható, hogy meghökkentő megállapodás jön létre.
Az a baj, hogy a valóságot nemigen tudjuk meg.
Bár a baltás azért ismertté vált.
@Rodeo36:
Rodi!
Sokszor jó lenne, ha a hevenyészve odavetett fogalmak tartalmát is mérlegelnétek.
Nyugati fasizmus?
Kire értetted?
Ugye azt tudod, hogy a fasizmus legnagyobb ellensége a liberális demokrácia?
Márpedig a nyugat ennek jegyében működik.
Akkor hogy is van ez?
@Spániel: Neked egy malamutra van szükséged. Kb. féléves korára teljesen reménytelenül helyrehozhatatlanul tönkretesz bármekkora kertet. Megtanítja gazdit a beletörődés szép képességére :)
@Mariann19: az úgy van, hogy képtelen vagy fogalmazni!!!!!!!!!!!!!!!

ki és kinek számol be és miről meg milyen alapon
beszámolás csak akkor létezik, ha főnök és beosztott viszony van és tudtommal abban az álatalad oly nagyra tartott demokráciában ilyen nincs és az usa nem számoltattya be a német miniszterelnököt,
maximum tárgyalnak valamiről és ha akrnak akkor megállapodnak

ha beszámol akkor fasizmus és kész

vagy tanulj meg magyarul, esetleg politikáúl

brühüyyy
@Marcellusca:
"Többet mond minden szóvirágnál. :) "

És nyolc napon túl gyógyul :)
@Rodeo36: erre most mi szükség van?... s pont vele?... nem értelek...
@Rodeo36: "az usa nem számoltattya be a német miniszterelnököt"

Minek ha úgyis lehallgatják? :)

Amúgy meg

Ron Paul: "Nem amiatt gyűlölnek minket, mert gazdagok és szabadok vagyunk, hanem amiatt, amit a kormányunk művel velük a saját országukban."

www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2015/february/01/the-failed-yemen-model/
@Mariann19: Egy bolond százat csinál? Hát, már a görögök be is jelentkeztek. De nekik legalább a szélbal kormány kicsit mentség lehet, miért nosztalgiáznak moszkva felé...
@vakapad: Egy ilyen országnak nem orbán a miniszterelnöke, és nem matolcsy a jegybank elnöke, és nem szijjártó a külügyminiszter.
@Sir Bates dö Hól: Ezekszerint csak a gáz kitettségünk miatt építünk oroszokkal paks2-t? Mert a végén bedurcul putyin bácsi?! Emiatt nem szállítunk gáz ukrajnába? Jó kifogás.
@guma:
Ezért volt nagy hülyeség leválni az E-onról! Mert mi nem az ő áraikat fogjuk kapni, hanem majd Orbán megoldja "okosba". A mi picike kis piacunkkal, de a szép nagy off-shore gáznagykereskedővel. Ezért sajna van tétje a magyar gázár tárgyalásnak.
@DarthVader:
Mondtam, hogy az ellenzéki összefogásnak egyetlen választási plakátot kellett volna legyártania:
"Jobban élsz, mint 4 éve?"
@Spániel:
Sírfeliratnak javaslom: Vajon porrá lészen a szeretet is?
Sajnálom a blökit, én is kivoltam, amikor a sajátot temettem.
@9mmPara: nem lehecc ennyire rosszakaróm, ahhoz és túl sokat buherálok a kertben, hogy bármilyen ártatlanképű garázda szétdúlja.
Korai még arra gondolni, hogy lesz-e másik kutyám, de ha igen, csak menhelyről.
@9mmPara:
Meg kell figyelni télen, hogy merre vannak a közlekedési ösvények - és a közbeeső területet kell bekeríteni a virágoknak. Nálam bevált.
@kekex: a szeretet soha nem fog elmúlni.
Ő egy olyan családtaggá vált, akit mindenhova magunkkal vithettünk, bárhol együtt tudtunk nyaralni, kirándulni, sokat vittük uszkálni. Minden tulajdonságunkhoz és tevékenységünkhöz ösztönösen alkalmazkodott.
Egy különleges növényt ültetek a sírjára..
@kekex: Nem lészen porrá a szeretet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, már most elkezdte a "vis major"-hadműveletet... majd valahol, valaki valakinek esetleg megmutat egy rögzített telefonbeszélgetést... egy szerencsétlen egér oda keveredett, ahol elefántok dübörögnek... be kellene tépnie minden órában... sz'tem minden nap elkapja a szapora...
@Gábris szomszéd:
Off
már kérdezni akartam, hogy szerinted attól, hogy a kreml agitprop osztályának angol nyelvű oldalait tolod, akkor hitelesebb lesz itt a propaganda?...
On
"...Orbánt Angela megjutalmazta egy "ezhülyebaszki" pillantással..."
Kifelé menet pedig csendesen megjegyezte:Ha keresztbe mersz tenni,keresztbe merlek tenni!
@Sir Bates dö Hól: Ezzel az erővel minden propaganda. Inkább vedd úgy, hogy minden oldal véleménye jelenhessen csak meg. Amúgy melyik oldalra gondoltál? Ron Pauléra?
@Spániel: Rendszeresen próbálom őket szerény mértékben támogatni. :)
@Sir Bates dö Hól: legjobb

„Angela Merkel és Orbán Viktor sűrűn találkoznak az európai rendezvényeken”
@Gábris szomszéd: amúgy tudod te azt pontosan... amelyikeket a körmélben/fácsén kaptok... csak, hogy tisztázzuk, ki kit néz hülyének...
(az nem a "másik oldal véleménye", ha a valóságról teljesen mást állít, mint ami tény... az hazugság... te hogy tudsz a gyereked szemébe nézni vagy az istenedhez imádkozni mindezt tudván tudva?...)
@Sir Bates dö Hól: Nézd. Szerintem is sok minden ordas hazugság, amit a nyugati média okád magából, (akár az Ukrán konfliktus kapcsán) de ezen tök felesleges ismét vitatkozni.
Amúgy minden oldal tolja a körfécsét, de ne tégy úgy mintha nem tudnád.
@Gábris szomszéd:
Azért csak szólok, ha a körmail-ed szellemében próbálod tolni a propagandaszarodat, kibaszlak.
Neked van ilyen szarod, szerintem itt a többieknek meg nincs.
Ez azért egy hangyafasznyi eltérés...
@Sir Bates dö Hól:
MINTHA NEM TARTOZOTT VOLNA SOHASEM A kREML KÖTELÉKÉBE?

Ronald Ernest Paul (Pittsburgh, 20 de agosto de 1935) é um médico e político estadunidense, ex-membro da Câmara dos Representantes do Congresso dos Estados Unidos da América. Ron Paul foi candidato à presidência dos Estados Unidos em 1988, 2008 e 2012.
Ron Paul é pai do Senador Rand Paul, do estado de Kentucky, um dos líderes do movimento conservador Tea Party.
No Congresso, Ron Paul tem aderido a princípios libertários, baseando suas posições políticas, frequentemente, no constitucionalismo e direitos dos estados.

PERSZE TÉVEDNI EMBERI DOLOG meg gyalázat

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Majd ha megjön a medve, rögtön megváltozik a presszó hangulata!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezt is már elég sokszor kitárgyaltuk. A nyugati média igazat beszél főleg a ruszkikról, ők pedig természetesen állandóan hazudnak. Ma ittál már? :)
@Gábris szomszéd:
Ezt már kitárgyaltuk, ha pofátlan propagandistaként nyomúlsz, repülsz. Ennyi. Szerintem ezt itt értik sokan...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Hát már a görögök be is jelentkeztek."
Erre utaltam, amikor azt mondtam, hogy Orbán egy métely az eu-ban és konkrétan ebben a helyzetben is. Akkor már két vétóra is lehet számítani.
@Mariann19:
A görögöknél már csak mi leszünk gyengébb láncszem? Remek... ott is erős az orosz lobbi.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az, hogy te így nevezed az eltérő véleményt már rég nem újdonság. Persze tudom, hogy ilyenkor te is gyorsan előveszed a tarsolyból az illiberális blogolás "tudományát". :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne aggódj az usánál jobban senki sem gyengíti az EU-t. :)
@Gábris szomszéd: ad1/ nekem nincs fácsém; ad2/ kvadrillíót és ephardtot sokkal jobban becsülöm, mert nyiltan felvállalják nézeteiket, saját véleményüket mondják el mindig (én így vélem)... te is tudod, hogy mi az, amit kifogásolnak veled szemben... a feltett kérdéseimre pedig válaszoltál, még, ha indirekt módon is...
@Sir Bates dö Hól: Van nekem is, de majd még jobban igyekszem.
@Gábris szomszéd:
Még egy darabig provokálgatsz az usával, vagy arra is van magyarázat, miért hazudtok bolsevik elvtársaiddal Merkel mama itteni tárgyalásairól? Nehéz kérdés, csak miért usázol? Komplexus? Megtagadták a vízumot egyszer, kisebbrendűség, vagy szimpla pártfeladat, hogy ne bírj másról beszélni? A kérdés költő, leszarom amúgy.

A blogot kéretik nem szétkqrni, mert akinek ez komplikált feladat, annak én segítek.
@Rodeo36: te, azt már tisztáztuk, hogy maximum a magyar nyelven írt egyszerű mondatokat tudom elolvasni, ha értelmezni nem is... külföldiül nem tudok olvasni... (bár nem ertől a linkről írtam... ha érdekel, hogy melyikről, kérdezd meg a táncot vezetőt...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne értékeld föl ennyire a blogot és magadat se. Amúgy volt 10 éves érvényességű USA vízumom. Szóval nem tagadták meg.:)
Szétbaszni meg abszolút felesleges lenne bármit, főleg itt. Csak annyi történik, hogy FAB továbbra is szeretné, ha az én véleményem is megjelenne a blogon.
@Gábris szomszéd:
Miért Fab nevében akarsz te beszélni?
Megkért rá, hogy helyette beszélj, vagy csak takarózni akarsz?
A véleménnyel nincs gond, a trollkodással, szétkúrásával a blogtémának viszont igen!
Ebben te aktív vagy, én meg nem fogom hagyni. Ennyi, így jártál. Mehetsz utána rinyálni megint... :D
"Bár az ATV szinkrontolmácsolással közvetítette az eseményt, úgy érezzük, hasznos szolgáltatást végzünk, ha Merkel közléseit lefordítjuk azoknak, akik nem járatosak a valódi politikusok nyelvhasználatában.

Merkel: „A német gazdaság bárhol fektet be, nagyon értékeli azt, ha megbízható keretfeltételekre talál.”

Fordítás: Magyarországon a német gazdaság nem talál megbízható keretfeltételekre.

Merkel: „Utaltam arra a miniszterelnöknek, hogy demokráciában nagyon fontos a civil társadalom, az ellenzék, a média szerepe, értékelni kell ezeknek a szerepét.”

Fordítás: Közöltem a miniszterelnökkel: tudom, hogy semmibe veszi az ellenzék, a civil társadalom és a média szerepét."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150202_Magyar_nemet_zwei_gute_Freunde

A végén pedig az említett "ezhülyebaszki" videó... :)
@Gábris szomszéd:

"_ Ne értékeld föl ennyire a blogot és magadat se._"

Ahhoz képest mind a négy lábaddal itt kapaszkodsz.

'_Amúgy volt 10 éves érvényességű USA vízumom. Szóval nem tagadták meg.:)_"

A kulcsszó a 'volt'

"_Szétbaszni meg abszolút felesleges lenne bármit, főleg itt. Csak annyi történik, hogy FAB továbbra is szeretné, ha az én véleményem is megjelenne a blogon._"

Ezért aztán egyre többen, egyre ritkábban jönnek errefelé.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Na és aztán? Amúgy nem takarózásról van szó, hanem a konkrét véleményéről. De nem akarlak késő este ilyen bonyolult dolgokkal terhelni. :) A többi "apróságról" már nem is beszélve.
@jaegtoer: Én kapaszkodni?? Ez a hét vicce. :) Persze, hogy csak volt, mert most épp nem kell vízum a 90 napot meg nem haladó beutazáshoz.
@jaegtoer: "Ezért aztán egyre többen, egyre ritkábban jönnek errefelé."

Pedig ha figyelnéd a számokat láthatnád, hogy akkor is egyre kevesebben jöttek errefelé, amikor épp ki voltam tiltva. Persze tudom, hogy ezért is sokkal egyszerűbb másokat okolni.:)
Erre Faz is beszólt... :)

"Der rechtskonservative Politiker ist in der EU wegen seiner Anlehnung an Russland und wegen seines autoritären Regierungsstils umstritten."
www.faz.net/agenturmeldungen/dpa/merkel-trifft-ungarischen-ministerpraesidenten-orban-13404285.html

Valahogy jobban hitelesek ezek a német lapok, mint a hazai hazug bolsevik sajtó és jobbikos segédhadaik.
@Gábris szomszéd:
Bonyolúlt ez neked úgy látom, mert ha Fabnak van mondanivalója, akkor van egy olyan érzésem, NEM VELED FOG ÜZENGETNI!
Kevéske vagy te ehhez is...

Menni fog ennek az értelmezés egyedül, vagy segítséget kell ehhez is kérned valahonnan, akár Mockba alsó irányából?
Ez van! :)
Apróság, de simán kiváglak megint, bármikor, amint okot adsz rá... értve?
@GeoCracker:
Ez jó volt!
Nyilván nem azért jött Merkel asszony, hogy ungarische kalbász recepteket másoljon a cár tabelet(tájá)ból, ott azért csak mondott neki valami olyat, amitől a mosolya gyászosra váltott a sajttájon.
(Kuncze igazat szólt tegnap este Olgánál, bunkó.)

Tovább... szerintem nem a zorbánról szólt ez a villámlátogatás, inkább az EU-Orosz konfliktus kezeléséről, tolmácsolva nem publikus instrukciókat/elvárásokat a kedves beteg felé. Lehet, hogy én rosszul értelmezem, de ha ez van, akkor légyszi világosíts fel, nem vagyok született politikus.
Köszi!:)
Na... Fab régi kis kedvence:

"Már nem parlamenti és nem is önkormányzati képviselő a fideszes Zsiga Marcell, de egy havi másfél millió forinttal járó állami állásra így is szert tett - derült ki az RTL Klub Híradójából.

Másfél millió forintot havi bért kap az állami Szerencsejáték Zrt. egyik cégénél az a Zsiga Marcell, aki parlamenti képviselőként és miskolci alpoplgármesterként 2012-ben azt találta mondani, hogy szerinte meg lehet élni havi 47 ezer forintból - adta hírül az RTL Klub Híradója kedden este a Vastagbőr blog értesülésére hivatkozva. (Zsiga új állásáról két hete mi is beszámoltunk.)

Zsiga Marcell tavaly tavasszal kikerült a parlamentből, ősszel pedig a miskolci pozícióját is elveszítette, de így sem maradt állás nélkül: a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nevű, adományokról és támogatásokról döntő cég vezetőjének nevezték ki. Az RTL Klub felkereste a Kft. budapesti, Csalogány utca 23-33. szám alatti irodáját, ahol Zsiga Marcellt nem találta, sőt még az iroda sem működött, pedig Zsiga már januártól állásban van, havi bruttó másfél millió forintért."
hvg.hu/itthon/20150203_Havi_masfel_millios_allami_allast_szerzet

Fogadni mernék, valamelyik takarítónő tehet a dologról...
@Knósszosz: Aztat próbáltam árnyalni, hogy valójában elbeszéltek egymás mellett a sajtájon. Mert megtehették. Orbán kiüzent a jobbszélre, mert tudta, hogy Merkel az ukráonok miatt is egyezkedni akar.
Merkel meg beszólhatott kicsit a kis süsünek, mert tudta, hogy orbán nem ugrálhat addig, amíg a ném,et gazdaságon keresztül egy tolvonással kiikszelhetik az országot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: El vagy megint tévedve. Nem arról beszéltem, hogy velem üzenget, hanem arra utaltam, amit itt többször is elmondott már, de megesett, hogy nekem külön is.
Nyugtass meg, hogy nem vagy már annyira szenilis, hogy erre sem emlékszel. :)
Az okokat pedig ne bennem, hanem magadban keresd.
csak szőr-mentén merem megemlíteni, hogy érdemes olvasgatni a német lapokat is... van angol kiadása a legtöbbnek.

szóval Miller a GAZPROM fő-cárja azt merte mondani, hogy (nem szó szerint idézem): "Németország a legnagyobb európai elosztója az orosz földgáznak és az is marad!"
Innen kellene a gondolkodást kezdeni!
Továbbá Airbus helikoffer, nem nagy üzlet Mo.-nak, de az Airbusnak sem... a tervek! szerint 30 darabról van szó, amiből nem biztos, hogy minden sikerül.
Mercedes bővítés, a cég eleve 2x nagyobb telket vett, mint az szükséges lett volna, a CLA és változatai viszont pofára estek az emissziós vizsgán, vagyis a mostani fejlesztés is bizonytalan.

BMW, aszonta most is kb 1 milliárd euró értékben vásárol és állíttat elő alkatrészeket, ezzel ca 10k embernek ad munkát Mo.-on. Kérdés?

Siemens, PaksII anélkül és az ALSTOM nélkül nem nagyon épül erőmű manapság európában. Vagyis parasztvakítás.

A csúti Rámszesz-t nézve a videón, még mindig a disznóvágáson érezte magát, két pálesz között a hurkatöltőnek dőlve, hülyeségeket beszélve...
@Gábris szomszéd:
Szenilis? Ugyan... aki egy délután háromszor berakja ugyan azt az orosz propagandalinket, majd még értetlenkedik?

El vagy tévedve kicsi huszár, engem viszont Fab azért kért erre fel (todod, gyengébb képességűek részére mondom, MODERÁTORNAK), hogy utat mutassak a fajtádnak... :D
Megdolgoztál érte, hogy a társaság töke tele legyen veled és Fab meglépje ezt!

Orvosnál voltál, látott mostanság?
Aggódni fogunk ennyi "véletlen" és szenilis tevékenységed láttán.
Végül is korrektebb annak a szimpla oroszbérencnek mutatkoznod, mint személyeskedésed után másik blogon hazudozni és rinyagépként nyafogni utána... szerintem is... persze ennek is van jutalma...
@GeoCracker:
No, ezt értettem én is belőle(...), amikor Merkel aszondta, hogy 300 ezer munkahellyel járul hozzá Németország a magyar gazdaság fejlődéséhez(?), az nem megállapítás volt, hanem üzenet. Értette a poloska? Nem!

Amikor nyári szünet lesz az Audinál, meg a Merdzsónál, akkor esetleg elgondolkodik, hogy mire is a GDP sikoltozása a dögkút aljáról... ezt már átélte tavaly is, de ennek beszélhetsz..
@GeoCracker:
Ja, meg a portás elhagyta a kulcsot, a karbantartók éppen az új zárért mentek. :D

@nincs_itt:
Itt most a talpnyalás opció játszik, az ész kicsit nyugatabbra szorúlt.
@Knósszosz: olyan szívesen elfelejtitek az Opelt(oké. oké GM, de azért csak-csak dajcs az is)
meg bosch-t, meg az autóipari beszállítókat...
kicsit mongya valamelyik ótógyár, hogy mostan nem köll annyi izé, meg biz-basz...
@nincs_itt:
Ezek egyfolytában hazudnak, próbálnak átqrni mindenkit, majd besértődnek, ha valaki faszán helyreteszi őket.
Piktorka előadta a gázfüggőség 2015-ös idejét.
Miközben pont nemrég volt, hogy 2018-ig lekötve a német EON által a gáz, HU részére.
Amikor orosz helytartó ettárs pedig idelátogat, akkor - a tegnap említettek szerint is - lesz egy paraván kb. amit gyorsan odatesznek, mielőtt Piktorunk szája leér orosz ettársa sliccéhez...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "aki egy délután háromszor berakja ugyan azt az orosz propagandalinket"

Gyorsan mutasd, nem látom sehol.

"El vagy tévedve kicsi huszár, engem viszont Fab azért kért erre fel (todod, gyengébb képességűek részére mondom, MODERÁTORNAK), hogy utat mutassak a fajtádnak... :D"

Látom ez a fixa ideád. Nagyon úgy tűník, hogy te vagy eltévedve, mert nem csak azért kért fel. Tényleg Cavintont kéne szedned.

Amúgy ha te nyugodt szívvel hazugozol másokat, mijafaszból gondolod, hogy másnak ne lenne erre ugyanúgy joga? Attól hogy itt kapirgálsz a képzeletbeli szemétdombodon még nem te vagy ám a világ közepe, bár elismerem egyre gyakrabban azt képzeled magadról. :)
@nincs_itt:
Felénk SMR, amit megvett az indiai.
Gondolom belétek is szállít.
@GeoCracker: Ha jól emlékszem te voltál az aki ezt az aspektust is szóba hoztad. Most pedig...

30 millió eurót tettek zsebre a merénylet óta

A Charlie Hebdo című francia "szatirikus" hetilap a 12 halálos áldozattal járó januári merénylet óta hússzorosára növelte előfizetői számát, amely immár meghaladja a 200 ezret - közölte kedden Eric Portheault, a lap gazdasági igazgatója.

index.hu/kultur/media/2015/02/03/husszorosara_nott_a_charlie_hebdo-elofizetok_szama/
@Gábris szomszéd:
Na, kicsi tablettáid bevenni, oszt szakadj le rólam, elég égő a hazudozásod.
El vagy tévedve, meg pofátlanodva.
Én szóltam, az ilyen hazug trógerokat meg kurvára rühellem!
Szelektív emlékezetben szenvedsz?
Vannak még páran akik nem... neked égő, szerencsétlen.
Szakadj le rólam, a hülyék gyámolítását mára befejeztem!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem tom'... de bisztos!

teccik ez a cikk:

index.hu/gazdasag/energia/2015/02/03/a_siemens_is_beszall_a_paks_2-be/

a "majdnem biztos", a legkomolyabb megerősítés benne!
a képen egy i3 karosszériája láccik Leipzig alsón fotózva...
@nincs_itt:
Ez alantas volt... :(
Amúgy nálad is érdeklődött már gábrsika, hogy ittál-e ma?
Ez egyre betegebb, apránként majd a vacsimról is beszámoljak neki, vagy elég lesz szólnom, ha kedvem támad egyet sörözni? Hihetetlen pofátlan fajta, szóval ne akart übereni... :D
@nincs_itt: Szóval nem igazán tartasz attól, hogy hirtelen itt találod magad mint magyarul jól beszélő béemvés művezető az új gyár kialakításánál? :)
@nincs_itt:
Olvastam, de a BMW állítólag már tavaly felmérte a piacot, és állítólag durván bebuktuk, a románokat favorizálták. Mit kellett Piktornak ajánlani a mi adónkból, hogy felmerült a BMW-nél a "mégiscsaklehethogy"?
Sokba fogtok ti akkor kerülni nekem ... :D
@Gábris szomszéd:
Na, húzzál már, ha nem bírsz hozzászólni, qrva unalmas a személyeskedésed... Vedd észre magad, tudd, hol a helyed!
@nincs_itt:
Nem felejtettem el, pusztán a legnagyobb hivatkozási alapokra szorítkoztam.
Kurva sok német cég van itt, nélkülük a magyar dübörgő gazdaság elmehetne a... És az volt a szép, hogy Merkel erre utalt. Ez világos figyelmeztetés, persze érteni kell, és nem csípőből tök süket barom módra visszavágni... megint sikerült gyökér bunkónak lenni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tehát ha bármit válaszolok az személyeskedés? Gondolom nálad ez nem játszik, hiszen te nyugodtan személyeskedhetsz. Nem is értem miért nem vágatsz ki innen örökre. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bocsika, csak gondoltam megosztom. a FAXE mellé befér talán ez is:
www.irlbacher.de/de/?Itemid=154

de itt durva jó a plakát, vinnyogva röhögök ha meglátom a strattyén:

www.irlbacher.de/de/irlbacher-brauerei/14-brauerei/brauerei-aktionen/18-schoenes-bayern
@Gábris szomszéd: olyan Isten nincs!!! meg aztán, csak nyugoggyon le mindenki a picsába! ismereteim szerint NEM lesz bömös üzem Mo.-on! de Kínába már agitáltak, hogy mennyek!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ahogy Bundesmutti monta:

a német befektetőknek fontos a stabilitás, kiszámíthatóság usw!
@Knósszosz:
Felénk is van 1-2, de csak 1-2. Alapvetően Győr a fő célpontjuk. Viszont érdekes hangok vannak Audi felől. Állítólag nincs elég munkaerő, havonta elég sok embert vesz fel, de nagy része hamarosan repül is, mert alkalmatlan a munkára nagy része... :(
Régóta már az ország másik feléről is idecsábítják a melósokat, de egyre rosszabb az "emberi alapanyag".
@Knósszosz: bocsánat, csak kiegészítettem, mert gyakran csak az ódi, meg a merga létezik a fejekben!
@Knósszosz: A bányászbéla meg ül a himalája tetejin. Orbánhoz képest.
ami nem lenne baj, ha nem az országot is cibálná oda le.
@nincs_itt: "de Kínába már agitáltak, hogy mennyek!"

Gondolom finoman és elegánsan elhárítottad a kérést. :)
@Gábris szomszéd: A véleményem fenntartom. kevesebbért is öltek már. De majd megmagyarázzák, hogy ez csak aprópiz és kárenyhités....
A világ meg megy tovább..
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: csak, mert sokan nem ismerik az autógyári melót:

az átlagos munkavállaló, napi 8 órában 10-20 mozdulatot végez, irgalmatlan tempóban (praktikusan: biorobot!) szaktudás alig szükséges, de inkább nem. Agy megléte teljesen felesleges.

A szalag halad a maga tempójával, ahhoz kell igazodni. embertelen munka a valóságban. itt is ugyanaz, csak megfizetik!
@Gábris szomszéd:
Ennyire ostoba hülyegyerek hogyan lehet valaki, mint te?
Élvezed a provokálást? Egy darabig...

Kurvára nem érdekelsz ecceri, vedd észre, mással beszél az ember, másról, nem érdekelnek a nyafogásaid.

A troll fogalmát ismered? Szerintem nem, gondolkodj már el:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

Az a felhasználó, aki nem rendelkezik adminisztrátori jogokkal egy adott fórumon, csak egyet tehet a trollok ellen: nem „eteti” őket, azaz következetesen figyelmen kívül hagyja az adott személy hozzászólásait. Innen származik az angol Do not feed the trolls, azaz „ne etesd a trollokat” kifejezés (rövidítése DNFTT)"
@Gábris szomszéd: pedig annyiért már a hajam is korpásodna, ha lenne... de köszöntem szépen, meghagytam az ifjaknak a lehetőséget!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: vhogy ugy.
Különben, amióta a Szerencsejáték-nál egy állásinterjun szinte kendőzetlenül közölteék, hogy majd ha nagymellű max harmincas cica vagyok, akkor szóljak, azóta menjenek a fenébe.
Ja, különben elvileg informatikust kerestek, nem titkárnőt szopóálarcben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja, az kimaradt, hogy mennyien is hagyták el pl. Ingolstadt-ért Mo.-ot??
aki maradt, az sajnos nem rendelkezik megfelelő képzettséggel - ne adj' Isten - képességgel, még erre a típusú munkavégzésre sem!
@GeoCracker: Ott basztad el te is, hogy nem vagy zsigamarcell haverja. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem élvezem és nem is provokálok. Csupán szerényen leírtam, hogy amit neked szabad azt talán másnak is. :) Amúgy rám abszolút nem illik a leírás, de nyilván ezt sem fogod nekem elhinni.
@nincs_itt:
Infók (ottani ismerős) szerint a gépesítés a német üzemben sokkal durvább, itt egy csomó olyan folyamat emberrel zajlik, ami kint gépesített. Érthető. Viszont folyamatosan növelték az üzemcsarnokokat, szerencsére egy csomó termelési rész idekerült, bővült, kellett az ember.
Azt már látni, hogy ez a folyamat beállt, munkaerő kiválogatás van, megállt a felvétel, már terveznek új gépsorokat, kevesebb ember kell egyszer majd...
Szerencsre kellenek ott is beszállítók, de adóban akkora trükkökre kényszerítette Piktorka az Audit, hogy az adófizetése... Pedig nemkevés támogatást nyomtak bele, ami külön parti lesz, mert megvezették az uniót is... Persze a büntit majd mi fizetjük, érdekes lesz.
@GeoCracker: áááá, nem tudod te kikódolni a hirdetéseket, segítek!

munkaerőt keres: aki hajlandó baxni

szakembert(diplomás, szakmunkás mindegy)keres: extra szolgáltatásokat vár el a baxás mellé.

magasan kvalifikált, sok diplomás, nyelveket jól beszélőt keres: szőke, seggig göndör, MINDENRE, bármikor kapató, nagy mellű cicababa...

remélem segítettem!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: értem, de van mit NEM lehet automatizálni.
pl 100%-os minőségi ellenőrzés(tükör fordítottam), mert robot nem ismeri fel a hegesztési hibát.
kipróbáltam, mutogattam a buta narancssárga karnak, hogy itt, meg itt, meg ott szar a varrat, az meg csak állt hülyén!

igaz ez majd minden folyamatra!
@nincs_itt:
AZ biztos... :) Ismerős szerint (2 hónapot volt kint úgy tudom), 2/3 annyi melós van kint hasonló kapacitáson. A fizu itt meg a negyede, vagy rosszabb.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akkor megvan a magyarázat is, a bér!
hidd el az átlag munkaerő, aki szalag mellett van, vagy robotot szolgál ki, az itt sem okosabb, mint Mo.-on! mindegy a nemzetisége!
@nincs_itt:
Viszont van egy robotokat gyártó üzemünk is itt, lehet az ismered. Wittman. Ipari robotok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja ismerem. de nálunk ABB, KUKA, Motoman cuccok vannak de más üzemben lehet más is, de mintha láttam volna WITTMANN-t is!
@nincs_itt: valahogy igy. A többi állást betöltik fű alatt.
@nincs_itt:
Elég nagyok lettek, nemrég volt üzemcsarnok bővítés. A karban egy buta pc chip ketyeg. :)

Amúgy olvastál valahol olyan hurrájelentést odakint, amit ezek a balfaszok itt lenyomtak?
Egy vicc volt a pestikisköcsögök oldalon valami hegyibalfasz elemzése, hogy tulajdonképp "Angela Merkel is fenntartásokkal kezeli a modern, liberális “értékeket”".
Egyre szebben belelovallta magát a szerencsétlen szerzője:
"Merkel és Orbán is politikai minimumként kezeli, rendszerszinten értelmezi a sajtószabadságot, a vallásszabadságot és a gyülekezési jogot, de fenntartásokkal él például a melegházasság térnyitásával, vagy a kábítószer liberalizációjával szemben. Az ilyen szélsőséges, radikális, modern liberális értékeket elutasítja Orbán Viktor, és nem ilyen tartalommal akarja megtölteni, feltölteni a demokráciát, de Angela Merkel sem áll másként a kérdéshez. Merkel következetesen ragaszkodik a keresztény értékekhez. Egyébként pedig Merkel pártjának jobboldali koalíciós partnere még Orbán Viktornál is keményebben kritizálja az új liberális eszméket, nézeteket, célokat”.

Ha kicsit még olvasgatom, beszarok a röhögéstől...
@GeoCracker:
Akkor meg kő növeszteni... a növeszteni valót... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hűűű, backi! van idegzeted!
nem sokat olvastam erről, amit találtam az arról szól: "ezhülyebaszki"

de ez nem mérvadó, mint tudhattyúk. az a lényeg, hogy csúti disznók réme, mit akar olvasni.
ja, jut eszembe! láttam a videót, ahol a disznókat mészárolja ez retardált. döglötten érkeztek a malacok! én nem így emléxem, a mi időnkben erősen éltek és ragaszkodtak is ezen állapotukhoz vadul!
@nincs_itt:
A disznóölés ennek a szerencsétlennek a bebaszásról szól csak, meg "fehérvárihuszáááááárok".
Ahogy a vallásossága, meg hasonló "huncutságok".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na az külön szép, hogy gyóccerre iszik is!
"A Frankfurter Allgemeine Zeitung több cikkben is foglalkozott Merkel budapesti látogatásával, valamint portrét is közölt Orbán Viktorról, mely szerint a magyar kormányfő a többséget "arra használta fel, hogy a párt tartós előnyére szolgáló módon átépítse Magyarország intézményrendszerét". A Süddeutsche Zeitung szerint a magyar "titkosrendőrség undok módon megakadályozta" a hétfőre szervezett tüntetést, a vizit pedig nem hozott nyereséget. A Handelsblatt arról ír, hogy éppen az ellenkezője igaz a miniszterelnök állításának, miszerint a német-magyar viszonyban nincs semmi gond.

Németországban Angela Merkel kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban közölt értékelést a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a liberális Süddeutsche Zeitung, a Handelsblatt című üzleti lap és a Spiegel Online hírportál.

A FAZ Magyarország elsodródik Európától címmel közölte Reinhard Veser kommentárját, amely szerint Orbán Viktor az 56-os "népfelkelés" politikai hagyományának követőjeként tekint magára, mégis "úgy tűnik, hogy Putyin nem demokratikus modelljéhez közeledik". Hozzátette, hogy a Nyugat az ukrán válságban "meglepően egységesen" lép fel Oroszországgal szemben, de az EU-ban néhány kormányfő "nem igazán" akar a többiekkel tartani. Úgy vélte, ebbe a csoportba tartozik Orbán Viktor is, aki "mintha elfelejtette volna saját történetét", amely a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén elmondott beszéddel kezdődött.

.
.
Orbán, a kaméleon

A Handelsblatt Orbán, a kaméleon címmel közölt kommentárt Hans-Peter Siebenhaartól, aki az adórendszerre utalva hangsúlyozta, hogy éppen az ellenkezője igaz a miniszterelnök állításának, miszerint a német-magyar viszonyban nincs semmi gond. Kifejtette, hogy a magyar kormányfő kelet és nyugat között egyensúlyoz, "eljátssza a nagy európait", ha számára az a hasznos, de a másik oldalon Oroszországnak "udvarol", Merkel pedig Budapesten megpróbálta rávenni őt az EU irányvonalának követésére az ukrán válságban."

hvg.hu/vilag/20150203_Orban_a_kameleon__kiveseztek_a_Merkella
Még a végén megkedvelem a blogszerzőt, nem ült fel a ballibek lufieregetésének. Csak Orbánt ne ekézné olyan erősen.
Az AUDI saját állományába csak tanult,érettségizett munkaerőt vesz fel.A többi a fideszmutyis munkaerő közvetítőktől bérelt-minimálbéres.Ezért nem maradnak ott.(konkrétum-sikeres teszt,egy szoba és majd szólnak mikor mehetsz dolgozni a gyárba-eltelik két hét és eljössz fizetés nélkül)
Érdekes párbeszéd nincsitt és Gábris között.

de Kínába már agitáltak, hogy mennyek!"

Gondolom finoman és elegánsan elhárítottad a kérést.

:)
Pedig most találták meg az ősét a 7 m hosszú nyakú sárkányban, ami valószínűleg csak ennyit tudott mondani : hühühü, jejejje. És olyan hosszú volt a nyaka, hogy lehetséges , hogy 7 feje volt a sárkánynak, mint a mesében.És hétszeresen szólt a hühühjejeje.
Miért kell a magyar kolbászt annyira ekézni? Mennyivel jobb, mint a sparos meg teszkós kaiser?
Ugyan, sógorpártiak.....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A kis huncutok, ezzel próbálnak Merkelre hatni, hogy hülyeségeket írnak.
Vikipédiából idézet az illiberalizmusról, ezt mondta Orbán szó szerint, ezt kezdte pofozni a világ és magyar sajtó:"

"Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal.…
…A liberális demokrácia nem volt képes arra, hogy nyíltan kimondja és kötelezze – akár alkotmányos erővel – a mindenkori kormányokat arra, hogy munkájukkal a nemzeti érdekeket szolgálja. … Nem védte meg a liberális demokrácia, a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont. … Aztán a liberális magyar állam nem védte meg az országot az eladósodástól. … Nem védte meg a családokat az adósrabszolgaságtól sem.…
…Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés arra tesz kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, az a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz.”
Bocsánat, nem szoktam hosszú idézeteket betenni, de a sajtótájékoztatón pont ennek megfelelően nyilatkozott Orbán.
Vagyis a liberalizmus nem lehet egy államszerveződés központi eleme, Merkel pedig ezt alátámasztotta háromgyökerű eszmerendszerének felvázolásával.
Bocsánat, hogy leírtam.
Amellett, kézcsókolt is /asszem volt ilyen francia meg lengyel államfő is/, de gazdasági megállapodásokat is kötöttek, valamint nem lesz fegyverszállítás az ukránoknak, és megkötheti Putyinnal a hosszútávú gázszállítási szerződést./reméljük/, és Paks2 is oké.
@Imola Helyesi: szerintem nem a kolbászt ekézik.
Még fentiekhez annyit hozzátennék, hogy azok az államberendezések, amelyek csak egypólusú eszmerendszerre épültek, mind megbuktak a történelem folyamán, és egy másik alakulat jött létre, persze ez megsemmisítette az előző értékeit IS.Pl. a királyság nemzetépítő értékeit a köztársaságok / jó kivétel pl. Anglia/, a konzervativizmus jó értékeit pl a marxizmusra épülő szocialista demokráciák, stb. Nem beszélve a hatalmas véráldozatokról.
@Rodeo36: A kurva anyád, azt hirdetik ki!
Mit szólsz be Mariannak?
Brühühühü
@munkás ököl:

lorem ipsum kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
Némi trolletetés:
m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/ugy-latszik-a-jobbiknal-mindenki-megbolondult-93588
"Tegnap Bokros Lajos egy olyan nemzetiszínű lobogót lengetett, amelynek közepére kör alakban az EU csillagos zászlóját illesztették. A Jobbikot megütötte a Guttman a látványtól.
@Rodeo36:
Most évike néninek tetszik lenni, ő szokott köhögni.............
@kekex:
Bokrosnak ahhoz nem kell zászló, volt ő már minden az eu országaiban. Megélhetési zászlólengető.
Hát igen, valóban, ahogy a ballib ellenzék próbál minden szőrszálba belekapaszkodni az már szánalmas.
És, való igaz ez nem egy Kádár- Brezsnyev találkozó volt, ahol mindenben egyet kell érteni.
És az is igaz, hogy Merkel haza is beszélt nagyon. Ahogy pl. Viktor is az erősödő jobbik miatt pl. hazabeszélt, mikor a bevándorlási ügyről beszélt.
Ilyen a politika ezt olyan jó lenne felfognia a ballib értelmiségnek.
Viktor azt csinálta rosszul talán, hogy én a helyében jobban kifejtettem volna a gondolatot.
Én magam már Viktor illiberális kijelentése előtt évekkel rájöttem nem tudok mit kezdeni a liberalizmus álszenteskedéseivel és magam sem tartom annak magamat.
Egyszerűen azt kellett volna mondania ő a keresztény demokrácia híve, ahogy jó magam is.
A normális keresztény értékrend meg minden szolidáris és normális értékrendet magába foglal.
Amíg az ember által alkotott baromságok, mint a szocializmus vagy liberalizmus csak papíron működnek max.
Az ellenzék ballib része, meg nem tudom, mikor ismeri fel, hogy azzal, hogy mindenre csak fröcsög és élből ellenkezik, max a saját hívei előtt tetszelegnek, de ezzel már más szavazót megszólítani nem fognak, annyira végtelenül unalmas és semmit mondó.
Mint pl., mikor most a bevándorlás ellen szavalnak, mikor hát nem is kell nagyon sokat visszalapozni ahhoz a naptárban a hülye bevándorlás elleni riogatásaikhoz.
Már tényleg komikusak, nem véletlenül a híveken kívül senki nem veszi őket komolyan már.
@irógép:
Hát , igen. Most már Szanyi meg Gyurcsány is egymást ekézi. Kész meg kész hülyeségeket beszél. Szerintem az a baj, hogy a liberalizmus eszméjét ma jóformán csak a piac és az egyéni jogok szabadságaként értelmezik, pedig ez a szabadság sokkal szélesebb kellene, hogy legyen. Pl. amikor a közösségi jogok szabadsága emiatt veszélybe kerül, akkor azt is meg kellene védeni. Egy család, egy nemzet, egy vallás és mások közösségi jogait IS:Szerintem.
@Imola Helyesi:
Meg a sajtószabi .. ezt kihagytam, ez viszont nagyon jó. Az embereknek ki kell magukból mondani, akár üvölteni a feszültségeket. Ezt mondja a modern pszichológia is, de érdemes megfigyelni az ázsiaiak sírókultúráját. Sírnak, üvöltöznek kórusban. Fájdalomtól, félelemtől, stressztől, érzésektől - így szabadulunk meg tőle.
@Imola Helyesi:
"Vikipédiából idézet az illiberalizmusról..."
Orbán megalkotta magának az illiberalizmus sajátos eszméit.
Saját gondolat híján láthatóan kimazsolázta a liberalzmus - általa rühellt - téziseit, és azokat ellentétesen megfogalmazva állította fel beteges elveit.
A liberalizmus egy széles eszmerendszer, ami kiemelten utált Orbán számára, és inkább kitalálta az Illiberalizmust.
Mit is mondunk mi?
Elvetjük a korlátlan uralkodói hatalmat.
Elveink egyik alapvető csoportja a szólás, gyülekezési, és sajtószabadság.
Törvény előtti egyenlőség.
Állami beavatkozástól mentes gazdaság.
Imola!
Fentieket azért emeltem ki, mert ezeket az elveket Orbán szisztematikusan, törvényekkel iktatja ki az életünkből, hogy tovább szélesítse zsarnoki hatalmát.
Ennek érdekében képes ideológiát kreálni, mert még a királyság bevezetése számára nem aktuális.
@Imola Helyesi:
sohasem köhögök...szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál @helytele nimo lalalalalala

brühüyyy
@Imola Helyesi: asszem eltaláltad a @munkásököl féltékeny, de kurvára...de inkább kurva mint féltékeny

brühüyyy

tudod a gazdagság ott kezdődik, hogy gazdag tudás, azaz bőséges te meg nyamvadtka vagy ugyanebből az okból befolyólag olyan munkásököl csapkod ha kell ha nem
@Imola Helyesi: ne erőltesd a történelemfilozófiai tételeidet, ha egyből saját magad cáfolod őket.
@irógép: ez is jó, logikusan felépített.

tehát a liberalizmust, szocializmust ember találta ki, nem is tartod elfogadhatónak.
ellenben a "keresztény demokráciát" (ezmiez különben?) azt franc tudja, ki találta ki, ha nem az ember?
valami koherenciát, könyörgöm!
Marianna , ezt írod:
"Mit is mondunk mi?
Elvetjük a korlátlan uralkodói hatalmat.
Elveink egyik alapvető csoportja a szólás, gyülekezési, és sajtószabadság.
Törvény előtti egyenlőség.
Állami beavatkozástól mentes gazdaság."

Ma kétharmados parlamenti többség van, amely a 89-ben bevezetett- főleg liberális demokrácia példákra került bevezetésre- kapott lehetőség-, tehát nem korlátlan-
Bárki tüntethet, gyülekezhet , szólásszabadság is van / mondjuk itt egyesek nem nagyon tartják be/,
Egy gazdaság akkor legyen csak állami korlátozás nélküli, ameddig a nemzet érdekeit nem sérti / /lásd: pl gmo, külföldi selejtáruk tömege, valamint rezsiköltségek, banki kamatok égbemerészkedése, stb//
A törvény előtt meg mindenkinek egyenlőnek kell lennie.
"A törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lenni"....a törvény előtt igen, az ügyészség előtt ugye nem?.....micsoda szemfényvesztő csavar
@KÁTÉó53éúétr6:

Sajnos még a bíróságoknál sem, mert hol bűnösnek kiáltanak ki valakit, hol felmentik, meg az ügyek évekig elhúzódnak. Nem tudom, hogy a tőzsdés ügye véget ért-e már. Lassan olyan lesz egy bírósági ügy, mint egy népmese.
Merkel asszony szánalmas.Abban az országban rázza a rongyot ahol 75 évvel ezelőtt gyűlölték őket.És a közvélemény szerint most sem szeretik.
@Imola Helyesi:

Számold már meg, hogy a parlamenti kétharmad mögöt számszerűen mennyi szavazó is van! ÉS A TÖBBIVEL MI LEGYEN? Le vagyon szarva minden joga? Ők nem tartoznak az alaptörvény azon szakasza alá, ahol azt álíttják, hogy a hatalom a népé?

Nem vetted még észre, hogy nem a hatalom tényével, hanem a gyakorlás módjával, mikéntjével van itt mindenkinek baja?
Tudod erről szólna a választókkal a valós párbeszéd, és nem az a süket duma, amit ma Deutsch Tamás is nyomot az atv-n arról, hogy a megkérdezettek döntenek. Nemá! Ez még viccnek is rossz. Nem dönteni akarunk mi ( legfelebb egy diktátátort ), hanem azt szeretnénk, hogy a döntéseket ne kapkodják el, ne részesítsék pofátlan elönyökben a haverokat, vagy ha részesítik is, akkor a haver legalább legyen méltó rá.

Azért úgy sejtem te sem a haveri körnek vagy a része, mert ha az lennél, nem itten koptatnád a szád, és kapnád a csekélyke pízt, hanem valami jó másfél millás irodavezetőként. Ugyé érti nagyságád?:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Az is érthető, amit te mondasz, a hatalomgyakorlás módjával, a törvénykezés mikéntjével, a kultúra színvonalával vannak problémák. De egy törvény betartása vagy nem betartása független a társadalmi berendezkedéstől, pláne egy liberális közegben / ahol mindent szabad/, vagy egy zsarnokságban./pl. királyságok vagy túlzott egypárti vagy erős elnöki hatalmi rendszerben/ Pláne, ha még függésben is van egy ország több szövetségtől .
Az meg az üldözési mániádat mutatja, hogy bértopicolónak képzelsz. Egyszerűbb a dolog.
@Csaba Szikora: "gyűlölték őket"...haszonélvezői is? ez a Németország nem az a No.... ezt illenék tudni
Tévedésbe vagy gomolya. A liberális közegben sem mondta senki, hogy mindent szabad, csak azt, hogy amit nem tilt a törvény azt szabad.
A liberális ember tudja, hogy a törvényt neki is be kell tartania.
Szerinted a fidesz miért próbál mindenkinek mindent tiltani, kivéve a gyevio bírót?

Nem úgy csinálsz, mint ami egyszerűbb. Ezen talán gondolkodhatnál.
Azért szerintem nem baj az, ha az ember dolgozik a pénzéért, még ha ilyen is a munkája. Élni mindenkinek kell, és nem mindenki haver, meg nem mindenkinek van haverja. De...van önbecsülés is, bár lehet, hogy ezt te libsi eszmének tartod.
@munkás ököl:
"Mit szólsz be Mariannak?"
Szoktam kapni Roditól a fejemre, nem tudom miért, mert én mindíg udvarias vagyok.
Viszont megéri, ha ilyen együttérző megjegyzést olvasok, mint amilyet írtál, mert nagyon jól esik.
@Imola Helyesi:
Vitánk arról szól, hogy Orbán miért híve az illiberális elveknek.
Felsoroltam néhány fajsúlyos liberális tézist, melyekkel szemben Orbán felállította sajátos vágyait.
A parlamenti demokrácia érvényesülésére írod:
"Ma 2/3os parlamenti többség van, tehát nem korlátlan a hatalom."
1. A 2/3-ot a Fidesz csalárd módon szerezte meg, egyidejűleg minden akaratát átviszi a parlamenten kizárólagosan.
Azonban Orbán tagadja a Parlament létezését, idézem a vonatkozó nyilatkozatát:
"Tiszteletet és alázatot parancsoló tér az, ahol a jövőnkről döntenek. ÉN NEM NEVEZNÉM PARLAMENTNEK, az a népképviselet helye.Inkább igazi nevét használom, Országháznak hívom."
Így, első szám, egy személyben, én, Orbán.
Tehát elveti a Parlamentet, mert az a népképviselet helye. AZ ÉSZ MEGÁLL!!!!
Te beszélsz 2/3-os képviseleti demokráciáról?
Idézlek:"A törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie."
Már, aki oda kerül.
A Fidesz sem az ügyészséghez, sem nyomozati szakaszba nem engedi bekerülni zaftos ügyekbe került potentátjait, messze elkerülve az igazságszolgáltatás lehetőségét is. Így nehéz is egyenlőséget mérni a törvénykezést illetően, ha vétkesként csak a Fideszen kívülieknek tarjuk fel ezt az intézményt.
Sajtószabadság.
Orbán most osztja újra a médiára szánt állami pénzeket saját szócsövei részére támogatásként, nem beszélve az állami reklámok terjesztésére kiszemelt cégeket, amelyeknek búsás megrendeléseket biztosít.
Gazdaság.
A világ gazdasága a szabad versenyes módra épül, Orbán államosít és beavatkozik államként a folyamatokba.Nem képes tűrni, hogy az egyszemélyes irányítása bármely területen ne érvényesüljön.
Ezért kell őkelmének az illiberális agyrém.
Mellesleg amikor még csak Pozsgai elvtárs mondta 56-ról, hogy az forradalom volt, de a hivatalos állami álláspont más volt, akkor kiállt egy Orbán Viktor nevű fiatalember, aki kijelentette, hogy forradalom.

No Gomolya, ezt nem egy liberális magatartás volt? Magyarul: nem szabadon beszélhetett? Vagy már akkor is illiberalizált a viktorovics?
Én meg aszittem gábris attól volt kiakadva,amitől én.
@Mariann19:
"Szoktam kapni Roditól a fejemre"

Azt sose lehet tudni, hogy Rodi kit, mikor és miért vág kupán... Én már nem is merek szólni hozzá :))
@Mariann19:
"Tehát elveti a Parlamentet, mert az a népképviselet helye. AZ ÉSZ MEGÁLL!!!!"

Ezen én is kiakadtam. Hát nem népképviselet van kis hazánkban, legalábbis formálisan? Vagy rosszul tudom és ez már egy másik államforma?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A kijelentésének nemcsak az üzenete volt meghökkentő számomra, hanem az, hogy ezt már ilyen nyíltan hangoztatja is Orbán.
Figyeltem a médiát, nem haraptak rá erre a kijelentésére.
Igaz, hogy annyira sok hasonló szövege van, hogy nem lehet mindegyikkel kiemelten foglalkozni.
Rodi olyan, amilyen. Megszoktuk már.
@Mariann19:

Nekem is az volt furcsa, hogy semmi visszhangja nem volt ennek a kijelentésnek. Pedig ez már valóban nyílt beszéd volt, a kedves ellenzék azért rugózhatna rajta egy sort.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A kedves ellenzék következetesen és évek óta nem csapja le a magas labdákat.
Az a fixa ideája, hogy elegánsnak kell lenni.
Csak az nem egyenlő a lapítással.
@Mariann19:

És az "eleganciájukra" eléggé ráfizettünk (gondolok itt pl. 2006 őszre, meg a kordonbontásra, és még sorolhatnám).
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

értem ez alatt, hogy sokkal keményebben kellett volna fellépniük ezek ellen, és nem az elegáns demokratát játszani.
@Mariann19:
szóval azt állítod ezzel a bejegyzéssel, hogy jogtalan volt amit írtam és azt is egyúttal, hogy nem tartottad elég cizelláltnak?

most, mivel ti ketten megtaláltátok egymást (csak nem családtag a @munkásököl is???) mint zsák a foltyát, majd ...

ha neked az ilyen aljas senkiháziak benyögései jólesnek, vidd haza és pelenkázd is be, meg aggyál neki tejbepapit...

szakmailag meg ezen túl...hát hogy ne mongyak semmit mert akkor még a hóldőlhólnemdől is még fog küldeni zezezezét

ennyi és ...
brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
tehát van olyan ellenzék, amiről álmodtok itt a blogon? és ...csak nem @rodi-nak híjják?

brühüyyy
@Imola Helyesi:
Á,dehogyis vagy"bértopicoló"...troll... Bayerzsoca jobb keze,amivel tudjuk rendes ember milyen higiéniás dolgot végez
"Magyar Hírlap
2014. szeptember 3. ·

Bayer Zsolt: Igazságok

Igen, ismét TGM-nek van igaza, legalábbis néhány dologban

"...Olvasó, ha pártot ütsz bármelyik hadviselő fél mellett, erkölcsi öngyilkosságot követsz el. Az egész rossz, nem a fele.”

‪#‎TGM‬ ‪#‎Ukrajna‬ ‪#‎Oroszország‬ ‪#‎MagyarHírlap‬
Imola Helyesi Sajnos Európa történelme erről szól, a hatalom birtoklásának harcáról, a nagyhatalmak vetélkedéséről, hol porosznémet-osztrák -orosz, angol-francia-orosz, stb összefogásról vagy ellentétről, amelybe most már az USA is beleszól, hol így, hol úgy, attól függően, mi a piaci érdeke. A kis országok, mint pl mi meg szívnak - mindig.Ott nem számít, hogy a határaidat átrajzolják, nem használhatod a nyelved , a piacod, Fő hogy legyen demokrácia amcsi módra. no meg a palagáz.
Tetszik · Válasz · 5 · 2014. szeptember 3., 7:46
Imola Helyesi Karin Mansfeld! Gorbacsov sem ígérte meg, hogy a majdani Oroszország tűrni fogja a Nato határainál történő terjeszkedését, és piacai elvesztését az USA előnyére.
Tetszik · Válasz · 1 · 2014. szeptember 3., 12:39
Karin Mansfeld Az állítólagos igéretről se Bush, se Gorbacsov a későbbiek folyamán nem tett említést. Hogy igért volna meg Bush, hogy a NATO nem fog keletre terjeszkedni, amikor a keleteurópai kommunista országok a varsói paktum országai voltak? Csak nem arról beszélt Bush, hogy Lettország vagy Grúzia (Szovjetunió szerves részei) nem lépnek be a NATO-ba?
Tetszik · Válasz · 1 · 2014. szeptember 3., 9:09
Karin Mansfeld Bush nem igért meg Gorbachovnak semmit se, a német újraegyesítés ellenében.
Tetszik · Válasz · 1 · 2014. szeptember 3., 9:04

Imola Helyesi Karin Mansfeld! Elvitte a cica a laptopodat?
Tetszik · 1 · 2014. szeptember 3., 17:54

Válasz írása...

Imola Helyesi Írhatna valaki egy könyvet arról majdan, hogyan függ össze a forradalom a palagázzal és a génmódosított kukuruzával. / Hogy ez a kukorica mindig előjön, volt hibrid most meg a génmódosított!/"

Namost ami igazán röhejes,jó bértroll szokás szerint,egy lájkod mindig biztos....az önnön magadé...hukk..hukk....ez a csuklás...ami a sok nevetéstől szok előjönni...
@a nagy hohoohooo:

És?Miért ne lehetne máshol is kommentelni nekem is, mint a ballibeknek?
Benézted,tuti,h szándékosan,a lényeg ez:
"Á,dehogyis vagy"bértopicoló"...troll... Bayerzsoca jobb keze,amivel tudjuk rendes ember milyen higiéniás dolgot végez.."

A többi a körítés......
@a nagy hohoohooo:
Hűha, hohohoho, nyilván, hogy egy jobboldali jobboldali oldalakon IS kommentel, ha úgy van kedve.
Egyébként a két anti- polkorrektet kedvelem, mint Bayert és Fabiust alegjobban. Na jó, jöhet még Lovas, esetleg Máté,és utána néhány tudományos fórum. Baj? Így vagyok önmagam, tudod, ahogy a reklám is mondja.
Egyébként te hol kommentelsz, nagy horgász?
@a nagy hohoohooo:
Nagy horgász, egyébként nincs neked üldözési manid / rövidítek neked/
süti beállítások módosítása