Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.27. 08:37 Fabius

Élelmiszerbiztonság: Hófehérke beájulna

Címkék: élelmiszerbiztonság cba hófehérke

Kiakadt a CBA a rohadt almán, mondja a Velvet. Végül is volt rá egy egész hétvégéjük, hogy eldöntsék kiakadjanak-e, vagy írassanak inkább egy újabb fasza posztot a bayerzsóttival, hogy aki bojkottálja a rohadt almát az egy kretén, rosszabb esetben hazaáruló.

De szerencsére minden oké, szerintük sem kell megenni a lassan cefreállagú újracsomagolt terméket.

Sőt. Az ügy ki lesz vizsgálva, az ominózus üzlet meg fel lett szólítva, hogy tartózkodjon a hasonló eljárásoktól. Irgumburgum. Még csak az kéne, hogy a kedveslakosság egy jelentős százalékánál már így is népszerűtlen kiskereskedelmi láncról olyan tévképzetek alakuljanak ki a fejekben, hogy záróra után a sikamika műszak ultrás vízzel és újracímkézéssel fogalmazza újra a bezöldült parizert. Mert aki a filléres almával így jár el, az nyilván nem hagyja veszni a drágább termékeit csak azért, mert bibis lett az állaga vagy megpimpósodott a szavatossága kint a polcon.

Nekem valamiért az a plakát jutott eszembe, amivel - én - szinte csak a Spar áruházak környékén találkozok. ( tegye föl a kezét aki láttam már máshol is)

cba_alma1.jpg

Az eredeti plakátot látva olyan érzésem volt, mintha a szabadkozó Hófehérkével egyszerre próbálna nekünk fogyasztóknak és a többnyire városi elhelyezkedése miatt megye matrica szopórollerrel nem szívatható SPAR csoportnak üzenni a kormány. Aztán jött ez az ügyes CBA frencsájzos tökfej, aki nem csak egy újrahasznosító pofátlan tróger, hanem annyira béna is, hogy faszán bedöntötte ezt a kis plakátolást az újraértelmezhetőséggel:

cba_alma2.jpg

De ha nem akarják így elfinomkodni, akkor csinálhatnak olyan plakátot is, amin Hófehérke éppen beájul a Nemzeti Kiskereskedelmi Láncban tapasztalt viszonyok, és a konkrét eset után ellenőrzéssel nem kapkodó NÉBIH késlekedése láttán.

403 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr497113891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amikor első alkalommal láttam ezt a reklámot, nem akartam hinni a szememnek, aztán később meg azon gondolkodtam, hogy mi a furulyáért kell a nébih-et ( mint állami, büntetési joggal rendelkező hatóságot ) reklámozni? Kinek az érdeke? No és miért is? Mennyit is fizetnek ezért az adóból?

Merthamég a hófehért reklámoznák.:Đ
Tisztelt polgármester Úr!
Máskor legalább is államtitkári pozicióra kell jelentkeznie, ha a munkájáért többet akar kapni. A polgármester csak ennyit ér. Oszt jónapot.

hvg.hu/itthon/20150127_Nevetsegesen_kicsi_a_fizetese_lemond_a_po#rss
Most mit szívóztok pár rohadt almán? Nap mint nap beszopják az emberek a rohadt szövegeket!

@látjátok feleim szümtükkel:
Elemi matek: Az eü költségvetését csökkentik 20 %-al, és az alapellátást növelik 20 %-al. Akkor mennyivel csökken a kórházak támogatása?
De már írtam: elmés kínai kivégzési módszer az áldozatra bízni, melyik testrészét vágatja le. Orbánéknak legalább van annyi esze, hogy ennek eldöntését a szakmára bízzák.
Ezért járjatok piacra, mint én. Ott válogathattok is. Egyébként idióta az, aki sérült almát még be is csomagol.
Egyébként pl egy bioalmán, / amely fán érett/, hiába vannak kívül férges részek, ha levágod, belül ép. A nem fán érett, túlságosan nagy alma egyébként is hamar rothad, és belül nem ép. Ha már üzletben vásároltok, előre csomagoltat sehol ne vegyetek. Almában a kicsi, kemény és nem nagyon piros alma az egészséges.
@látjátok feleim szümtükkel: Hogy is volt Molnár Lajos és Horváth Ágika idején? Nem ugyanez a Fidesz kezdett nemzethalált vizionálni, és demagóg populista népszavazást kezdeményezni ugyanebben az ügyben? Mert érdekelne a Fidesz szavazók véleménye, különösen Imolka gondolatai ebben a témában.
Javaslom: a szabolcsi jonatánt .
Ja a kórházi széfekre?
Ezt a leépítési témát még nem ismerem, utánaolvasok, aztán majd válaszolok neked, Wolf!
@Imola Helyesi:

Gomolya ne ferdíts! Amelyik alma kívülről kukacosnak látszik, az belül is az, sőt van amelyik kívülről épnek látszik, belülről meg rothadt. Mint pl. a 2014. évi almatermés azon része, amelyik nem kapott megfelelő vegyi kezelést férgek és gombák ellen.

A kórházi széfeken kívül volt ottan valami népszavazás is 300 forintot ügyben, azt is nézd meg, hogy tisztán láss!
OFF

Elindult az első devizahiteles kereset a strasbourgi bírósághoz.

Az Alkotmánybíróság több hónapja szándékosan nem tűzi napirendjére a devizahitelesek alkotmányjogi panaszait. Az Alkotmánybíróság ezzel megsérti a devizahitelesek emberi jogait.
Az Emberi Jogok Európai Egyezményének 6. cikke védi a devizahitelesek emberi jogait arra vonatkozóan, hogy az elindított kereseteikről a bíróságok ésszerű időn belül döntsenek. Az egyezmény alapján az Alkotmánybíróságnak kötelessége lenne a devizahitelesek panaszait napirendre venni és azokról döntést hozni.
Tekintettel arra, hogy az Alkotmánybíróság ennek a kötelezettségének szándékosan nem tesz eleget, a devizahitelesek a strasbourgi bírósághoz fordulhatnak jogvédelemért.

pitee.wordpress.com/2015/01/25/elindult-az-elso-devizahiteles-kereset-strasbourgi-birosaghoz/

ON
@Imola Helyesi:
"Egyébként pl egy bioalmán, / amely fán érett/, hiába vannak kívül férges részek, ha levágod, belül ép."

édes istenem, fárasztasz minket kora hajnalban a nagyszerű hülyeségeiddel.
1. a bioalma nem attól bio, hogy a fán érett
2. ha az alma kívül férges, akkor már nem ép.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hát nekem még mindig van rokonomtól kapott zöldalma, soha nem permetezte, tegnap ettem meg hármat, csak a héja volt hibás. levágtam, és ragyogóan épp a belseje.
@Secnir:
Ki nem tudja? Mindent írjak le kisiskolás módon? A bio-t nem permetezik.Kár, hogy nem küldhetek neked a bioalmámból. De a jonatánja, a jonagoldja is bio, mennyei édes, és nem romlik.
@The Ghost Wolf:
A leépítéseket cáfolta a minisztérium.
@Imola Helyesi: Hol érik bármilyen alma is máshol, ha nem fán?
"rokonomtól kapott zöldalma, soha nem permetezte"
Na ja, és nyilván bura alatt nőtt, nem érte a légkörből semmi, a fagyökér pedig a szűz őstalajból szítta a bioerőt. Maradj már a faxságaiddal, bár a hitedet tisztelem.
@Imola Helyesi:
"De a jonatánja, a jonagoldja is bio, mennyei édes, és nem romlik."
a jonagold édes. mennyei édes. akkor neked nem jonatánod/jonagoldod van. a szabolcsi jonatánnál savanyúbb alma nincs a földön. hogy nem romlik, azt elhiszem, mert téli alma - és pont a savanyúságot okozó anyagok miatt nem romlik.

a jonatán édes. /facepalm
@Secnir:
Na, most elmagyarázod nekem, milyen a jonatánalma. Ha te annyit ettél, meg szedtél volna, mint én.....A rokonom jonatánja édesebb, mint a bolti. Így már érthető? Ui. a bolti jonatánt az osztrák kereskedők megveszik,/ nem elég éretten szedik le/ hűtőházban tartják, és ilyenkor adják el. De egy fán érett szép piros jonatánalma bizony édes is a savanyúsága mellett. Te még úgy látszik, nem szakítottál le finom érett hatalmas piros jonatánalmát a fáról.Mi még loptuk is annak idején diákkorunkban. Akkor még lehetett, volt bőven.
Minél kevesebb rajta a permet, annál több rajta a gombaméreg.

Úgyis mind meghalunk.

Tengerimalacnak még jó lehet, csak akkor azt kellett volna ráírni.
@zsebatya:
Megérdemelnétek, hogy fejbe vágjalak benneteket egy jó kis kemény zöld bioalmával, megéreznétek, hogy egészséges.Miért nem lehet elhinni, hogy saját tapasztalataimról írok?
@Secnir:

Te még nem szakítottál le szép érett piros jonatánalmát a magyar fáról, magyar ecsettel, hazaáruló geci. :)
Ez a sok külföldön élő, na ja, hát ott aztán van alma.....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bizony, a magyar almának nincs párja, csak vigyázni kellene rá.Ez a CBA-s alma , ahogy nézem, eredetileg is hulló alma lehetett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hülye vagy te fűdoki. Na még egy üldözési mániás.
@Imola Helyesi:
imolka, azt azért nem árt tudni, hogy a bio az, amit éjjel permeteznek :)
és olyan nincs, hogy "kívül kukacos", mert az a kíváncsi kukac nem távgyalogló túrát végez az alma külsején, hanem elmegy felfedezni az almát belülről.
@nandras01:
A Magyar Rézgálicnak a zamata is más.
@Imola Helyesi:

Nincs is magyar alma. Régen nincs, kivágták a fákat. Tűzelhalás rémlik? Ami van, az csak azért van még, hogy a termelők megtanulják kezelni a stresszt és a stroke-ot, és ne kapjanak nyugdíjat.
Van piros alma, zöld alma, sárga alma, arany alma, imola álma. Meg birsalma. Utóbbi, ha bio, akkor azzal édesítem a mézet:)
@nandras01:
Most elővettem egy bio zöldalmát. De már nem is zöld, hanem besárgult, ősszel még zöld volt, amikor kaptam. De kemény, érezni is lehet, hogy egészséges.Tele van a héja feketebarnás nagy pöttyökkel, mintha égett lenne. Megvágom, kemény a héja alatt, nagyon vékony a héja. Nagyon finom, egészséges belül, és édes is lett. Nyamnyam. Adnék belőle nektek, dehát messze vagytok.
a francnak sajnáljátok a csajtól a kukacot. legalább így hozzájut.
@jaegtoer:
Nézd, én nem vagyok egy Micsurin, de az ismerősöm kertjében mindenféle almafa van, és e fák bizony elég régiek, és még fajtatiszták lehetnek.
A gránátot ki ne felejtsük!
Bazmeg, az már valami egészen szürreális, amit ez a csaj művel.
@tsendre:

A múltkor elgondolkodtam rajta, hogy a gránátalma tényleg annyira jó, azért olyan kurva drága?
Ez azért még az alma ügynél is rohadtabb. :(

"Születésétől fogva, 36 éve gondozza, ápolja testi és szellemi súlyosan fogyatékos fiát egy 56 éves anya az otthonukban. Ketten élnek így.
A szociális törvényben biztosított ápolási díj összege 38 350 Ft/hó. Az anya egészségi állapota is olyan (csak próbáljuk meg elképzelni az elmúlt 36 évét), hogy közgyógyellátásban részesül, ez havonta 6000 Ft. A család lakásfenntartási támogatásra is jogosult, melynek összege 5600 Ft/hó. Így az anya havi jövedelme 49 950 Ft. A tervezett segélyplafon 40 000 Ft, azaz a kormány szerint eddig havonta 9950 forinttal többet kapott az édesanya, mint az szükséges és indokolt lett volna. Hát most elveszik."

hirhatar.com/es-itt-a-segelyplafon-minusz-9950-forint-nesztek/
@Imola Helyesi:

Micsurin "munkássága" az Új Szintézis lábbal tiprása, színtiszta áltudomány.
@Imola Helyesi:

"_Bizony, a magyar almának nincs párja, csak vigyázni kellene rá.Ez a CBA-s alma , ahogy nézem, eredetileg is hulló alma lehetett._"

Rossz válasz. Az a rohadt alma eredetileg multi alma volt, csak magyar állampolgárságot vett offshore-ban a Hajdú BÉT volt vezérigazgatójától, attól, akit Boros Attilának hívnak, és a Kajmán szigeteken trollkodik állampolgársági ügyekben a Fidesz kormányzat megbízásából:) És az nem is cba-as alma volt, csak balkezes volt aki írta és nyomtatta a címkét, és a cégfestő is balkezes volt és balféltekés jobbos...:)
@Gábris szomszéd:

Gondolom, már szervezitek a demonstrációt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem nagyon jó, én kíváncsiságból vettem egyet, belül olyan a gyümölcse, mint a ribizlié. Viszont állítólag sok benne a vitamin..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ilyenkor kezd kiesni a szerepéből. Túljátssza. Eltűnik 2-3 napra, majd visszajön.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A sokszögletű kerekasztal neked íródott, ilyenek a balosok, még almaügyben is ellenséget látnak egy kommentelőben. Na jó, kukacra fel!!!
@jöttem:
Nézd, almaügyhöz, azért egy csonka-magyarországi talán jobban ért, ezen nem kell megsértődni. Talaj- és nem határviszonyok miatt!!!
Ez a baj, mindenhez annyit értetek, mint az almához, ezért lett nektek alma.Jaj, az alma mögött is az ellenség leskelődik!!!!!
@Gábris szomszéd:
Ejnye-bejnye már megint terelsz!! Baj lesz, ma csak almázni meg cba-zni lehet. Mi lenne, ha leírnám, hogy örülök annak, hogy elhagy bennünket kb 10 teszkósüzlet a 100 egerével együtt!
Egyébként az almatermést a csésze és a vacok termésképzésben játszott szerepe miatt az ú.n. "áltermések" közé soroljuk. :)
Csak, hogy ne hülyén haljatok meg. :)
@Imola Helyesi: Csak arra, hogy amikor az előző kormány próbálkozott hasonlóval, és most nem a széfekre gondolok, akkor a Fideszed nemzethalált és minden mást vizionált. Most pedig ők veszik elő ugyanazt. De mivel a Fideszről van szó, valószínűleg hozzáértés nuku, mert nem az ő dolguk az előzetes egyeztetés, és a hatástanulmányok elvégzése. Ezt nem én találtam ki, hanem Kovács Zoltán nyilatkozta ezt amikor valaki rákérdezett a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban a várható elbocsátásokra.
Most nem lesznek elbocsátások? Vagy ha az orvosok Skandináviába vagy Angliába mennek dolgozni, az nem számít elbocsátásnak, mert a Bonsai Duce azt mondta, hogy ez nem számít kivándorlásnak?
@Imola Helyesi:

Nem a Négyszögletes Kerekerdőre akartál célozni?
@parti_giano:

Én a birssel mézet édesítek, meg teát, a citromot meg eladom a cba-nak porsche alkatrésznek, és a pálinkát meg pálinkafáról szüretelem, így biztosan bio.
@Imola Helyesi:

Az egér nyilván teszkófüggő, meglátja a táblát, bemegy.
Ha az Ósan emblémának baglyot, vagy egerészölyvet választott volna, nem lennének gondjai.
@parti_giano:

"Szép gyerekkorom volt.
Csak az a rengeteg vér..." :)
@parti_giano:
Nem, én írok mesét is, ha akarod. Mindjárt leírom neked a Hófehérkét verselve, csak várj egy kicsit. Ha lehet, mert hosszú , bár a mai poszthoz fekszik.
@Gábris szomszéd: Védjed inkább vegyiali lieblinged trollocska.
@tsendre:

Milyen igazad van! és van még az alma-körte, ami olyan kerek, mint az alma, de a színe barnássárga méltán az ízéhez. Mondtam is Lajos bácsinak, maradjunk inkább a pálinkánál.
De ilyen almakörtét még véletlenül se tegyen a cefrébe, mert hypot sokkal olcsóbban lehet venni a tesco-ban.
@Imola Helyesi: nosza! de jó legyen és nem sértődhetsz meg a kritikán, ha lesz.
Kevesebb millió dolláros Porschéra futná ezeknek a hazaárulóknak ha nem poltpetike csürhéje védené őket.
09:40
444.hu: Titokban alkudozik a kormány az RTL-lel

Nem hivatalosan úgy értesült a 444.hu, hogy a kormány az RTL Klub tulajdonosaival barátkozna, és azt szeretné elérni, hogy kevesebbet politizáljon a magyar csatorna.

hvg.hu/itthon/20150127_444hu_Titokban_alkudozik_a_kormany_az_RTL
Egyszer volt, hol nem volt,
Élt egy király, ki feleségét eltemette,
mikor megszületett kisgyermeke.
A király új kacér felesége
A palotában a kislányt felnevelte,
Ki oly szép lett, mint az álom,
Haja fekete, mint a korom,
Lágy hullámos és selymes,
Hangja csengő és kedves
Ajka cseresznyepiros, telt,
Bőre, fehér, finom, feszes,
Szeme nagy, fekete, kerek,
Pillantása, arca igéző báj,
Csodálatos, szép királylány
Cseperedett belőle, ezért
Neve ez lett: Hófehérke.

Egyelőre: ennyit, a többit nem írom le, mert nagyon hosszú. És még egy csomó mesét, mondát megverseltem, majd ha lesz kedvem, kiadatom.
Csak annyit akarok még a Poszthoz hozzászólni, olvastam valaki világjárónktól, aki nem multi volt hanem magyar, hogy Ausztráliában(?) a kukából szereztek be néha kaját, mert ami nem kelt el, és túl közel volt a lejárat napja, már nem kockáztatták azt, hogy a boltban a polcon maradjon...
Persze ott nem is Baldaufnak hívták a főnököt, és kocsija sem úgy nézett ki, mint a színmagyar Baldaufé, akit elüthetne egyszer az autodafé.
@Gábris szomszéd: Magyarország jobban teljesít, ebben is. De azért kurva anyjukat a képviselőknek meg azoknak akik lehetővé teszik az ilyen döntések meghozatalát.
Egyszer ápoltak valakit 24 óránál tovább?
Mert az nem sétagalopp higgyék el.
@parti_giano:

Na, még egy részlet, illik a poszthoz:

A mostoha tombolt,
Mérgében tört, rombolt,
míg egy tervet ki nem gondolt.
Üstben mérget kotyvasztott,
Ebbe egy fél almát pottyantott,
A másik felével összeragasztotta,
A kosarába belerakta,
Banyának öltözve elment az erdőbe,
Hogy mostohalányát megmérgezze.
@Imola Helyesi: "Mi lenne, ha leírnám, hogy örülök annak, hogy elhagy bennünket kb 10 teszkósüzlet a 100 egerével együtt!"

Nem lenne semmi, csak gomolyaszag.
Azért előtte megkérdezhetnéd azokat azt embereket, akik eddig a bezárandó üzletekbe jártak bevárásolni. Talán ők nem örülnek annyira, mint te.
hvg.hu/itthon/20150127_Valami_nagyon_masba_fognak_a_bekemenetese

elolvasva, felrémlik előttem amint csizmadia, bayer, lomnici almatermesztésre okítja a vidéki népet.
@parti_giano:
Még javítgatok....irogatok...
@jaegtoer:

"Üstben mérget kotyvasztott,
Ebbe egy fél almát pottyantott,
A másik felével összeragasztotta,
A kosarába belerakta,
Banyának öltözve elment az erdőbe,
Hogy mostohalányát megmérgezze."

megverseltek, múzsa lettél.
Valaki dugjon már egy kukacot ebbe a fűzfafütyülősbe, hátha abbahagyja.
@látjátok feleim szümtükkel:
Az én tapasztalataim szerint a mennyiség nem garantálja a minőséget. Lásd:kereskedelmi fogás: vegyél hármat, így olcsóbb. Nem elég, hogy rossz minőségű, még halmozzak is.A multkor vettem valami fehérítő gélt , és minden fehér babarózsaszín lett.
@parti_giano:
Jaj, működésbe lépett nálad, a sárga mi? Az a fránya irigység ne lenne.
@Imola Helyesi:

Hófehérke maximum a pedofilokat izgatja fel, a Gonosz Mostoha már a Disney rajzfilmben is sokkal izgalmasabbnak tűnt...
:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Essejó, se alma, semese, semmise? Na írjál, hagylak, bontakozzál ki!
Látom, mostanában nem kell harangoztatnom. :D:D:D

Mellesleg gomolyka hol volt, eccer nagyon régen egy olyan eü. rendszer, aminek az volt a jellemzője, hogy megyénként egy vezető korház működött. No az volt a kádárrendszer. Ez meg mos lesz a káderrendszer.:Đ
@Imola Helyesi: igen, nagyon irigy lettem fénylő versfaragó tehedségedre. megyek is sárgázni.
@jöttem:

jöttem 2015.01.27. 10:00:32 - bejegyzésedre:
Pontosan írtad le azt is, ahogyan én gondolom.
Tovább is mentél, mert arra is rávilágítottál, hogyan és miért lesz hontalan érzetű Magyarországon az, aki ugyancsak magyar, de nem azonosul az éppen hatalmon lévőkkel.
"A szlovák közgondolkodásban visszaszorult a nacionalista, nemzeti felhang. Már nem emlegetik Szlovákia nemzetállami voltát, inkább a multikulturális jellegét hangsúlyozzák."
A kifejtést valóban nem egy blog kereteiben szerencsés megtenni, mint hozzászólás.
Kösz!
@parti_giano:
Még ennyit, ez rám illik:

Ki oly szép lett, mint az álom,
Haja fekete, mint a korom,
Lágy hullámos és selymes,
Hangja csengő és kedves
Ajka cseresznyepiros, telt,
Bőre, fehér, finom, feszes,
Szeme nagy, fekete, kerek,
Pillantása, arca igéző báj,
Csodálatos, szép királylány

Legalábbis virtuálisan....
@parti_giano:

No, igen. Csak még nem tudni múzsacsók, vagy bikacsök, hogy a gyök álljon bele.
@parti_giano:
Meg ne betegedj, te hiányoznál....
A fontos ember, aki hirtelen nagyon kínos lett

Hírzárlatot rendeltek el vesztegetéssel gyanúsított bukott agrárattasé és miniszteri biztos korábbi munkahelyein, még a legegyszerűbb kérdéseinkre sem válaszolnak. Kiss Szilárd nagyon jóban volt a nemrég kinevezett ukrajnai, de oroszbarát nagykövetünkkel is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F27%2Fa_fontos_ember_aki_hirtelen_nagyon_kinos_lett%2F
@Imola Helyesi:

Először elméddel, aztán külsőddel varázsoltad el a blog pasijait.
Ez aztán teljesítmény! )))))
@jöttem:

Bizony, jobban teljesít!
@dr. jenőke (jenőke):

Én köszönöm. Izgalmas feladat volt összefoglalni, hogyan változott a közgondolkodás, benne a sajátom is, az elmúlt 25 év alatt.
@jöttem: csak erősíteni tudom jeget: bizony. a csodaszarvas és a turul nászából született királylány ez az imol.
@Imola Helyesi:

"_Nézd, almaügyhöz, azért egy csonka-magyarországi talán jobban ért, ezen nem kell megsértődni. Talaj- és nem határviszonyok miatt!!!_"

Igy találkozik a csonka alma és csonka Magyarország a New York (Big Apple) tengelyen:)
@parti_giano:

mondhatni, agancsos pegazus.
sziporkáztok rendesen mint a törökök @parti_giano: kedvencével (ha jól látom még zorbát is ropnak rá! :))))
Az összes kazán termékdíjas lett
Origo2015. 01. 27. 10:58
33komment
Címkék:

termékdíj
kazán
termékdíj-törvény

A törvény szerint csak az elektromos vezérlésű kazánok után kell fizetni környezetvédelmi termékdíjat, de ez gyakorlatban az összes kazánt jelenti, hiszen minden ma gyártott modern berendezés ilyen. Január egytől fizetni kell még a kazánok szerelvényei, szivattyúi, hűtők, hőszivattyúk, mérőműszerek és termosztátok után is.

Az összes mai kazán elektromos kivitelű – írja a víz, gáz, fűtéstechnika szaklap. Az ilyen készülékek után termékdíjat kell fizetni január elsejétől kezdve. De a fűtőberendezések mellett több alkatrész esetén is fizetni kell, mint például a szobai termosztát vagy a kazánba kerülő szivattyúk.
Forrás: Medve István
A napelem is környezetszenyező?

A termékdíjas körbe került napelemekről az Origón is írtunk. A kormány ugyanis a kifejezetten környezetkímélőnek számító napelemekre is termékdíjat vetett ki. Később Áder János államfő is felhívta a kormány figyelmét, hogy helyre kell hozni ezt a „környezetvédelmi képtelenséget".
Azért ez a ballibsi hiszti ami pár napja itt megy az indexen pár alma miatt az már gáz.

Valamelyik faszkalap egy db. üzletben eleve szarul becsomagolta, kitette és ezért 3 napja megy a balhé. Miközben a külföldi multik a homáron megjelenő, rendszeresen elmászó húsai nem verik ki a biztosítékot.

Persze a legfőbb ok, hogy a CBA MAGYAR, ráadásul nem fizet az indexnek a véleménycikkekért.
@parti_giano:
Legyen igazad:
Tessék

Hangom, mint a turulé,
Zengő, lágyan csendülő,
Elmém magasan szárnyaló,
Szép magyar világ előtte
Gazdagon kitáruló,
Léptem kecsesen szökellő,
Mesebeli csodaszarvasé,
Ezért a csak butaság-tároló
Lábát gyakran belém törölé.
@♔bаtyu♔:
Azért ők is odafigyelhetnének jobban. Nekem volt más rossz tapasztalatom is velük kapcsolatban.
Szüm-ös, írjál már valamit, hiába hagylak, amióta reklamáltál.Ha lehet, ne rólam.
@Imola Helyesi:
"Ezért járjatok piacra, mint én."

Node, Imola???!!!??? Kegyed nem a Nemzet Üzletláncában vásárol???

Ennek nagyon nem fognak örülni a Központban...
@Gábris szomszéd:
Ennyit a sokszögletű kerekasztalról, mintha Gréczy is ott lett volna, jól láttam? Már csak Iboly hiányzott, aki pártját úgy megszüntette bajszos bokros bolyjal, hogy az már téboly.
@bioLarzen:
Néha, mert csak az van a közelemben, és pl pudingport, babapiskótát , stb nem árulnak a piacon - egyelőre.
@♔bаtyu♔:

No akkor te éhen maradsz, ha a te batyudba mászik a romlott hús, mert én a mi Tesconkban még nem láttam romlott húst. A több napos zöldgéseket fogyasztható állapotban olcsón adják. Tudom titokban te is tescoba jársz, csak itt nagy a szád.
@Imola Helyesi:

Most önmagát tetszik parodizálni? Mert ez még annak is rossz, pedigattólmán lejjebb nemigen van ...
@Imola Helyesi: "Elmém magasan szárnyaló,"

No látod-látod, ez a baj. Olyan magasan szárnyal, hogy ritkán találkozik a testeddel.
@vakapad:
Legyen úgy,ahogy mondod. Én erre is képes vagyok, nemcsak önmagam dicsőítésére, és mások ledegradálására.
@látjátok feleim szümtükkel:
Csak lehetőséget adtam neked kommunikációra, mert látom , nem találsz témát.Nagylelkű is vagyok.
13:32
Illés:
Illés: "Azért, mert a Fidesz tagja vagyok, még nem vagyok hülye"

A napelemek termékdíja után újabb konfliktusos témába állt bele a kormánnyal szemben Illés Zoltán. A volt államtitkár szeretné megakadályozni, hogy a Római-part vonalában épüljön meg a mobilgát, amit szerinte Tarlós István „diktatórikus elképzelései” szerint, „ingatlanspekulációs célokkal” valósítanak meg. Illés most civil szervezetekkel összhangban azért lobbizik, hogy az árvízvédelmi rendszer a Nánási út-Királyok útja vonalában épüljön meg, a közvetlenül a Duna-partra épült ingatlanokat pedig betonfallal védené meg az árvíztől. A római-parti mobilgát ügye szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé.

hvg.hu/itthon/20150127_Illes_Azert_mert_a_Fidesz_tagja_vagyok_me
@Imola Helyesi:

Tévedni tetszik. Ez nem akarat kérdése, hanem tény.

És hogy mire képes, azt mostan inkább ne ragozzuk.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hát, elmondták nekem a hentesek, hogyan varázsolják frissé a húsokat. Nem írom le, nem rontom az üzletüket.
@vakapad: bezony, mindennemű logika szerint tehát a fidesz=hülye
@Imola Helyesi:
A nátriumnitrit /E valamennyi/ túlzott adagolása szép színt ad a húsoknak, húskészítményeknek, tovább eláll.Csak nem gondoljuk, hogy egy távoli országból érkező húskészítménybe nem raknak ilyet, hogy szép, friss legyen?
Meg az áfa miatt is sokat kell nekik utazni.
Az almaügy kapcsán megboldogult fiatalkorom egy szép motívuma jutott eszembe. Akkoriban, ha átlagon felüli, vagy kifejezetten bomba jó nővel volt szerencsém találkozni, akkor a haver/ok/ előtt az óhajom a következők szerint hangzott el:
"Megdugnám egy rohadt almáért is, sőt azt sem bánnám, ha nem adná meg!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ebből következően a Fabius-féle, itten sokak által támogatott elv alapján demokratikusék (akár párt, akár nem, mindegy) még hülyébbek.

Kezdem sajnálni a hont.
Egy korábbi és jó, korrupció ellenes törvényi rendelkezés sutyiban történt megváltoztatása, hogy ne legyenek feljelentők:

egyenlito.blog.hu/2015/01/27/a_leghazafiasabb_tett_a_politikai_rablobanda_feljelentese
@Secnir: a szomszéd jonatánja mindig édesebb... :)
"cefreállagú újracsomagolt termék..."

Nemrég vettem CBA-ban egy saját márkás camembert-sajtot. Isten bocsássa meg a bűnömet...Olyan rohadt karalábészaga volt, hogy csak egy falat ment le a torkomon, a többi ment a szemétbe.
a TESCO-ban friss volt az alma de egérszar volt némely pulton.... Mégsem riggyentek meg a rajongóik :)
@turista a saját országában: A camambert úgy jóóóóóóóó!!!!!!
@werecke:

Persze, hogy úgy jó ha büdös, ha jó lábszaga van, no de karaláb szagú?:D
elég megrázó élmény volt titeket olvasni
"Valami hibádzik a magyar társadalomban, éppen ezért keményen bírálom a kormányzati politikát a közoktatási rendszer átalakítása és a roma elit megteremtése miatt - erről Lakatos Béla beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában..."

www.atv.hu/videok/video-20150126-lakatos-bela-eb

A beszélgetésben felmerülő témák nagy részét mi is megvitattuk már.
15:09
Orbán Ráhel az apjához szervezett kirándulást a svájci diákoknak

Orbán Ráhel, a kormányfő lánya Budapesten látta vendégül svájci iskolatársait, még Orbán Viktorral is találkozhattak - írta a 444.hu a diákok Facebookon posztolt fotói alapján.

hvg.hu/itthon/20150127_Orban_Rahel_az_apjahoz_szervezett_kirandu
@turista a saját országában: Végy náluk egy
karalábét!
Lehet,hogy az meg sajtszagú .:)
Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy a magyar modell igenis működik – jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen...

- Köszönöm az elismerő szavakat, válaszolta a méltán híres és közkedvelt Palvin Barbara.

cink.hu/mukodik-a-magyar-modell-mondta-szijjarto-peter-1681993623
@ornagy50: ez a megoldás. ezek a baldaufék nemcsak az abc betűit, hanem a kajákhoz tartozó szagokat/illatokat is összekeverték. vagy csak így akarnak árukapcsolni.
Egy ilyen "ügy" után, gondolom, illik a tulajdonosnak cirkuszolnia, vizsgálatot indítania, pedig én nem tudok haragudni ezért. A csomagolásban nem rejtegették, hogy az alma milyen, a rossz rész súlyát nem számolták bele, és az árat leengedve tisztességes alkut kínáltak. A tönkrement alma egy részét nem a szemétbe hányják, hanem felkínálják olcsón. Máskor háborogtunk már a zöldségeseken, akik inkább kiöntik a meggyengült minőségű árut, mintsem olcsón megszabaduljanak tőle, mégiscsak kitermelve pár forintot. Sajnos még az is elképzelhető, hogy valaki csak akkor jut gyümölcshöz, ha ilyen "akciós" akcióban jut hozzá. Szerintem ha körülnéznénk, Nyugaton erre is látnánk példát, akkor pedig a dolog jó, ezt megtanulhattuk.
hmmm

Korlátozta a sajtószabadságot az MNB az alkotmánybírák szerint

Az újságoknak nem dolguk mérlegelni, hogy egy valós információ közlésével milyen hatást váltanak ki – állapította meg az Alkotmánybíróság. Ezzel a Matolcsy György vezette jegybankot is figyelmezették, amely tiltott piacszabályozás miatt büntetett meg egy lapot, mely a Molról közölt kényes cikket.

hvg.hu/gazdasag/20150127_Korlatozta_a_sajtoszabadsagot_az_MNB_az_a
2015. január 27. kedd
Hogyan szerezték meg pályáztatás és verseny nélkül Tiborczék a keszthelyi kikötőt? Mutatjuk a trükköt.

atlatszo.hu/2015/01/27/hogyan-szereztek-meg-palyaztatas-es-verseny-nelkul-tiborczek-a-keszthelyi-kikotot-mutatjuk-a-trukkot/
@parti_giano: Az a vállalkozó aki a Női
nemi szervet kívánta narancs illatúvá tenni
csúfosan megbukott.
Ezzel szemben a narancs nagykereskedő pont az
ellenkezőjét csinálta .:D
@ornagy50: hogy milyen komolytalan figurak ficeregnek ezen a blogon.
@Androsz:

Eltévedtél. Nem olyan áruról volt szó, amelyik már több napos, hanem olyanról, amit feldolgoztak. Az alma feldarabolása, és csomagolása ugyan is feldolgozás. Ehhez nincs engedélyük a boltoknak. Ha ilyesmit akarnak végezni, ahhoz engedélyt kell kérni. A piaci árusnak sem szabad a saját termékéből a rossz részt kivágni, és a jó részt eladni. Az ilyen tevékenységhez neki is külön engedély kell.
@jaegtoer: itt leárazzák... féláron adják a lejárat előtti napon... sajtokat is... itt a francia ismerőseim nem hajlandóak megenni azt, ami lejárt szavatosságú... mondom, kérsz sajtot?; nem, mert lejárt; b+, 18 hónapig érlelt comte, szerinted tegnap még jó volt, ma már rossz?; hát lejárt; hülye vagy, bazmeg; értettem; annak örülök:-)...
Egyelőre nem talált semmit az adóhivatal a kormányellenes tüntetések szervezőinél, akiket egy fideszes politikus jelentett fel. Büntetőeljárás megindítására így nincs lehetőség, de további vizsgálódások még lehetnek.

Büntetőeljárást ugyan nem indít a NAV, de további adóellenőrzésre számíthatnak a szervezők, az ügyben a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága jár el – áll a Tényi István által szerkesztőségünkbe elküldött levelében. A belvárosi Fidesz tagja azért jelentette fel a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező, a „Százezren az internetadó ellen” és az „1000 milliárdan a tisztességes adózásért” Facebook-csoportokat, mert szerinte felmerült a csalás gyanúja.

www.origo.hu/gazdasag/20150127-a-nav-vizsgalodik-a-tunteteseket-szervezo-facebook-csoportoknal.html
@Imola Helyesi: ha kimosod a ruhát, majd eltűnik a rózsaszín... rakd vízbe...
@Imola Helyesi: olyan kardozós-kúrélos versed nincs?...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nézd Cirbi, én ismertem olyat akinek olyanja volt amire nem volt szüksége..vagyis na
@Sir Bates dö Hól:

már megint cizelláltan látod a helyzetet!
hamár nyamnyam, eme kérdés sokunkban felvetődött ama dicső napon:

Azt a csokit, azt nem kellett volna

Mulasztott a TEK, amikor a parlamentben odaengedték a csokit a miniszterelnökhöz. A lelkesen kóstolgató Orbánra egyébként is nehéz vigyázni, de a gasztrokommandója rá szokott nézni a tojótyúkok körmére.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F27%2Forban_viktor_a_kockazat%2F
@jöttem: én a turulmadár hangon filozom..gondolom olyan lehet mint a griffmadáré..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én a helyében kockánként szétosztottam volna a főmókusok között, m mindenkinek 1 kocka.
@Penivaldes:

Ne hagyd, hogy az Imola-kór megfertőzzön téged is!
Ő szer nélkül tudatmódosítja magát.
Nincs turul, nincs griff.
Vércse van és az vijjog.
Emlékezz! 1. osztály- Zengő Abc

V- Vércse vijjog délelőtt.
@Sir Bates dö Hól:
Nincs, ösztönverseket nem írok, csak lelkileg felemelőket. Meghagyom a férfiaknak, mert ez őket jobban érdekli, mármint a harc, a játék, a pénz, és a szex.
@jöttem:

Vércse vijjog délelőtt

Délutánra bereked.
@Penivaldes:
És hogyan állsz az almákkal?
@jöttem: mi az, hogy nincsen griffmadár? ezt szívd vissza!!!

Nagy Sándor is látta őket.

Vasárnap szabadultam meg az utolsó szittyamagyar emléktől. melegitőfelső volt, kinőttem.
@Penivaldes:

én a helyében kockánként szétosztottam volna

Mit kezdtek volna a Rubikkal?:)
@tristen2005:

Bárha!!
De nincs szerencsénk. Különösen aktív a mai nap. Valami lehet a levegőben!!
@tristen2005: ugyan azt, csak úgy szálltak volna a protkó darabok a szélben :D
@Sir Bates dö Hól:
Kár, hogy a magyarok nem sajt ínyencek.
Drámai a helyzetem, mert a kedvenc sajtjaimat az utcán kell elcsipegetnem, mert nem tűrnek el engem a sajtjaimmal sem otthon, sem más helyen.
Kitaszítottnak érzem magam a saját hazámban sajt ügyben.
@tristen2005: én azt is szétosztanám:) viszonylag normális vagyoik, de a táblacsoki osztás az egyik mániám. úgy szoktam, hogy mindenki 1 kockát kap minden körben, és ha van maradék azt természetesen én eszem meg, mert így igazságos.)
valami ilyen..
@látjátok feleim szümtükkel: „úgy jó ha büdös, ha jó lábszaga van, no de karaláb szagú”. Nem akarok bezavarni ebbe a fennkölt szófolyamba, De, lábszagú, (kara)lábszagú, nem tudom, mit nem értesz. (egyébként egyszer adtam egy ismerősnek két óriás téli karalábét, amit benn felejtett a kocsiban. Úgy találta meg, hogy pár nap múlva elkezdte keresni a lábszag forrását. Nem rohadt, semmi, csak beülte a viszonylag kis légteret az illata. Van neki)..
@Penivaldes:
Figyeljél, csak:
Tétova teve a történelemben
Odatevé magát a tétova lassú teve, hisz az emlékezés tava nála rövid távú, mint a szavak töve, nem kell hozzá, csak tévé , elillan minden tova, és szerinte minden rendbetéve.
@Penivaldes:
Rokfort, kék sajtok, kvargli, angol camember/dióval/, jók a bolgár és görög sajtok is.
Mindegyik jöhet, kivéve, amelyik már mászik.
@Mariann19:
De jó ez a sajt, nemcsak sejted , ezt kívánja minden sejted, a kommentelőket ezért sújtod ,
ezért elveted a sulykot, hogy ne nézzék a súlyt ott, ahol ehetik a sajtod.
@Penivaldes:
Ne kívánd, hogy írjak rólad néhány sort. Nyugodjál le.
@Penivaldes:

Griffek nincsenek. Rosszul olvastad, azok Grippenek.
@Imola Helyesi:

Imol, nyugodj le! A toleranciának is van határa.
@Imola Helyesi: "Meghagyom a férfiaknak, mert ez őket jobban érdekli, mármint a harc, a játék, a pénz, és a szex. "

'kó ezek szerint egy békés, unalmas, szegény, ám b@szatlan fehérnép lennél?...
@jöttem:
Én, ugye viccelsz? Az irigy gúnyolódásnak is van határa, amit te magasszinten művelsz.
@Mariann19: inkább nem ismerik a sajtokat... nem olyan könnyű hozzájutni moon... és drága is...
@Sir Bates dö Hól:
Nem mondhatnám, hogy az vagyok, csak a libidó érdekel inkább, nem a virtuális utánzat. Tudod, csak a valódit.........
@élhetetlen:
Ne tudd meg milyen, amikor kollégák felejtik bent a kocsiban, az ülés alatt a disznósajtos szendvics maradékát, nyáron! Néha, rémálmomban még érzem...
Odatevé magát a tétova lassú teve, hisz az emlékezés tava nála rövid távú, mint a szavak töve, nem kell hozzá, csak tévé , elillan minden tova, és szerinte minden rendbetéve.

Nincs mese, itt végett ért az evolució, Grétsi László kazánba dobta diplomáját, elment jonathan almát szedni. Úgy édesebb az élet.
@Penivaldes:

Ok, vannak.
Végül is annyi anomália van a Földön. Itt van példának Imola.
@jöttem: Na Imolát nekem ne vesd össze a griffmadárral..azér azér'
@Sir Bates dö Hól:
Meghagyja eme földi örömöket másnak... Tul.képp önzetlen...
@Penivaldes:
Szerinted semmire, és ez így van jól, de csak ezen a blogon. Remélem, jenőke verseit azért lementetted, tudod, tanulni soha nem késő. Apropo, én is most dobtam ki néhány avitt globális cuccot, sem a színválaszték sem a rárajzolt emblémák nem tetszettek, vitték, mint a cukrot.Új röneszansz a ruhaiparban.
@Imola Helyesi: Áruld már el, tényleg ilyen hm vagy, netán és ellenben szimpla provokátor lennél a "bioalmáiddal" együtt, aki valójában a Tesóban a lejártas-akciós pult előtt szokott bogarászni?
@Penivaldes:

a disznósajtot hogy lehet megenni??

Kés, kenyér, lila hagyma!(meg holnap is)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: énszerintem verset ír róla közben, hiszen egy jó rím akkor jut eszébe
@Penivaldes:
Miért, hogyan lehetett anno a bekapcsolt katódsugaras monitor tetején felejtenie másik T.Kollegának? Mindent én sem tudhatok, cica...
@Imola Helyesi: nem gyüjtök verseket Molly.
figyelj egy Nike-Turul póló mekkora lenne már..
"Tudod, csak a valódit......... "

Magyar vaginába, CBA árut.
@zsebatya:
Én egy egyszerű magyar honpolgár vagyok, aki szeret verselni, de ezt fegyverként csak "végső harcként " szoktam bevetni -- mint a szocik.
@tristen2005: de az nem étek, mert a malacnak nincsen sajtja.
@tristen2005:
Honnan tudod? Voltál te már rendes rózsalápban? Lápimagyar honfitársainkat kérdezd...
@Imola Helyesi:
Ezt a sajt versikét csak úgy csípőből lőtted?
"Ezért elveted a sulykot, hogy ne nézzék a súlyt ott, ahol ehetik a sajtod."
Ezekben a sorokban keressem a szüzsét rám vonatkozóan, vagy csak a szavak játéka?
@Imola Helyesi:

Megölted. Nincs tovább. ENDE, THE END.
@tristen2005:
Figyelj már, te fiú vagy lány vagy? Nem tudom,hogyan kellene hozzád viszony- állni.
@Penivaldes:

miért? hasonlóak lehetnek.

parti állapította meg délelőtt:

"csak erősíteni tudom jeget: bizony. a csodaszarvas és a turul nászából született királylány ez az imol. "
@Mariann19:
Csak játék, ne vedd magadra, az ostobáknak szólt, abból van itt bőven.
@Penivaldes:

A holló sokat hullajt!:), a róka meg nincs résen, mert nem cserkész, pedig a rés készen!:)
@Imola Helyesi:

Általában állni szoktam, panasz még nem érkezett.
@Sir Bates dö Hól:
"Inkább nem ismerik a sajtokat..."
Volt kiváló magyar sajt választék a rendszerváltás előtt, és elérhető áron.
Egyszer böngésztem valamiért a Magyar Közlönyt, és rábukkantam a tejtermékek állami támogatásának fajtánkénti felsorolásába.
Nem akartam hinni a szememnek, 90%-os volt az állami támogatás.
Akkor még ismerték és megvehették a különleges sajtokat is.
Most csodálkozol, hogy a trappista a sztár?
@jöttem: á, semmit se tudsz a mitológiai madarakról.
na sebaj, így is lehet élni
@jöttem:
Hüüüülyééék! Vizuális típus vagyok, oszt ugye a nász... :D
@Imola Helyesi: Jó. Csupán érdeklődtem, hogy el kezdjek-e gondolkozni a mondanivalón.
@tristen2005: ha jól sejtem eme mű a szerelmi költézetbe tartozik..
@Imola Helyesi: "Mint a szocik".
Szabadnapos az ápolód? Hogy jön ide szoci, vagy akár jobbikos? A hülyeség pártsemleges.
@Penivaldes:
Jajjj, cica, hát mivel én nős vagyok, nem, de szólj, vannak itt, akik megmutatják, hogyan... ;)
a hely és az emberek, miközben a sesztáknemoff-sor is eléggé a képben vanik:
/ó berégiesmondjukmáneztetis mink itten a ájtíben/

Hódmezővásárhelyre vezet az áfabotrány

Tizenkét embert tartóztattak le az elektronikai áfacsalások miatt hétfőn. A delmagyar.hu szerint az ügy miatt a hódmezővásárhelyi Bravotech Kft. tulajdonosai is előzetesben vannak. Az elektronikai termékeket forgalmazó céget az újságírók fel is hívták, annyit mondtak nekik, hogy adóhatósági ellenőrzés miatt a héten nem szállítanak semmit.

A NAV hétfőn közölte, hogy elektronikai cikkel áfát csaló csoportot kapcsolatok le a hivatal nyomozói. Ez egy jelentősebb csapat lehetett, 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek. Egyelőre hárommilliárd forint térülhet meg talán; a NAVközleménye szerint ugyanis lefoglaltak 1,8 milliárdnyi maradék árut, egymilliárd értékben pedig ingatlanokat, autókat, készpénzt, ékszereket és hasonlókat a gyanúsítottaktól. Összesen négy-ötszáz nyomozó, adóellenőr és vámos csapott le száz helyszínen.

index.hu/gazdasag/2015/01/27/hodmezovasarhelyre_vezet_az_afabotray/
@tristen2005:
Egy frászt, akkor mér így köszönsz el: Pá....
@Imola Helyesi: igazad van! Egy valódi férfi úgy köszön el, hogy földhöz vágja rubinköves ónkupáját
@Mariann19:
Lidl, remek német, francia, holland és MAGYAR sajtok is vannak. Jó, a hollandok állandóan remekek, a franciák állandóan drágák, a lányom meg állandóan csak német Tilsiter-t akar enni.
@Penivaldes:
Na erre nem adok gyökválaszt, van , aki meksértődne.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én úgy tudom,(lehet hogy rosszul) a szarvas is, és a turul is hímnemű. Akkor imolka a meleg lobbi terméke?:)
@zsebatya:
Ne vessz el a részletekben, mi is csak röhögni járunk az ikyen agyirokik miatt ide! Van még hasonló, igaz az lelkes oroszseggnyaló csicska, nem is egy...
@Imola Helyesi:

Pá kicsinyem pá, nem zavarom már:
@Penivaldes:
Meg hát, a Kabosok pont így köszöntek el.., Pá, kis aranyom pá,,,, stb.
@tristen2005:
Egyre gondoltunk, de te nem vagy egy Kabos, az biztos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Jogos. Magam különösen egy több néven büfizgető birca-tól leszek ideges. Setét nagyon.
@tristen2005:
Hogy neked mik jutnak az eszedbe...... Pá....
@tristen2005:
Most miért értetlenkedsz? Én nem értelek... :)
@Imola Helyesi: értem, szeretnéd ha tőled így köszönne el.
tristen tedd meg ezt neki!
köszönöm
@Penivaldes:

Igazad van, kicsi szívem.
Ostoba vagyok.
Most jobb?
@zsebatya:
Érdeklődj lelkes komcsi ősei iránt. "Az akkor más volt..."
Setét az szegénykém, mint nigger elvtárs seggében a Klasszikus Negró.
@Imola Helyesi:

Pedig jól mutatnék, 186 centis, vörös, néger törpe.
@jöttem:
Ééén?
Neeeeee... Há'de olyan vagyok én? ;D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Boli, drágám! Én vagyok az Univerzum legtoleránsabb egyede.
De most, majdnem megkérdeztem tőled: Közöd?
))))))))))))))))))))))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Há'de! Fogadjuk, hogy azon gondolkodtál, milyen pózban zajlott le a frigy.
Mivel vizuális típus vagy.)))))))))))))
@Penivaldes:

Nem, csak a hatoda, ne légy nagyigényű!:)
@tristen2005:
Akkor mi ez a hátrányos megkülönböztetés? 187, fehér, 80 kg, zöld szem, barna haj, B- vércsoport.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Zöld szem. Látod jól mondtam én, iszapszemű rája.
@jöttem:
Elsőre igen, azután ... szégyelld magad, ha arra gondolsz, amire én! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A lányom meg állandóan tilsiter sajtot akar enni."
Akkor készítsd a pénztárcádat, mert a kislány nagy valószínűséggel sajtínyenc lesz.
A tilsiter egy elég erős aromájú sajt,és akinek ifjú korában már a kedvence, annak van izlése.
Az Aldiban is van választék, az őrület határán vagyok, amikor kiüldözik a multikat, és majd az a csekély komfortérzetem sem lesz meg, hogy jó, speciálisan érlelt jó sajtokat vehessek.
Mint a dalban: "szomorú vasárnap"
@zsebatya:
"bircatól leszek ideges."
Akkor vigyázz a lelkivilágodra, mert birca ott van minden kilométerkőnél a blogok országútján.
@tristen2005: a zöldszemű férfiak annyira..húúúú...
@tristen2005:
A te aaaaaaaaaaa... Igyál inkább! :)

@jöttem:
Kívülről jobban látszik amikor elbeszéltek egymás mellett. Csajok, ruhe... :D
@Penivaldes:

Tudom, múltkor imolka is találkozott ET-vel.
@tristen2005:
Meg'há? Háturul, hogy ne kelljen jó képet vágni hozzá? :)
@Mariann19: az idő mindent megszépít... (azok inkább olyan tejipari termékek voltak... most is inkább azok)
@kekex:

Majdnem jó. Még ha igy lenne is, az alapellátás kasszája 100 MD, a fekvőbeteg ellátásé 600 Md, tehát 120 Md csökkenéssel szemben állna 20 Md növekedés. Na ekkor omlana össze egyetlen nap alatt az ország fekvőbetegellátása. :) Ennyire nem drámai a helyzet.

Amúgy az alapellátást sem növelik 20 %-kal. Papíron 10 %-kal növelik, ami úgy néz ki, hogy a 101 Md éves költségvetést csökkentik 97-re, és ide adnak 10 Md "rendkivüli" emelést, tehát a nettó emelés kb 6 %. Játék a bötükkel.

A lényeg, hogy nem akarnak több pénzt betenni az eü kasszába - hogyne, hiszen pl Szijjártó már hónapok óta nem vett egy új ingatlant se -
viszont a kórházi adósságállomány nem csökken az istennek se, tehát először is megszüntetik a Gyemszi-t és létrehoznak helyette egy új hivatalt, ami csak kevéssel fog többe kerülni, másodszor pedig átalakitanak. Az mindig jól hangzik. De mivel tudjuk, hogy nem feladatuk a hatásvizsgálat, igy az eredmény boritékolható.

Az egészségügy úgy néz ki, mint az elhagyott parasztház. Omlik, foszlik, rogyadozik, de még áll. És eljön - nem is sokára, ami azért még jó pár év - az idő, amikor egyetlen perc alatt összeomlik.

(Az ügyeleti körünkben 13 háziorvosi körzet van, ebből jelenleg 2 üres, 5-ben nyugdijas a háziorvos, - ebből 1 infarktussal, 2 pacemakerrel dolgozik, a negyedik 72 éves - 1 pedig 7 éven belül éri el a 65 éves nyugdijkorhatárt, aki speciel én vagyok, és kurva élet, hogy nem fogok tovább dolgozni :)
azaz 5 háziorvos/gyerekorvos van még 55 alatt 1 13-ból. És a terület viszonylag jó fekvésű, nem az isten háta mögötti régió. Ez csak a háziorvoslás. Megyei kórházban egy azaz egy darab bőrgyógyász. Hasonlók. Fül-orr-gégészetre 3-4 hét várakozási idő. Ultrahangra szintén. Cimborám városi kórházban szülész osztályvezető főorvos,2 évvel idősebb, ő a legfiatalabb az osztályon!! Mondom, döglődik az egész. Ez nem most kezdődött, hanem '90 után, néha toltak a rendszerbe pénzt, de célszerű és átgondolt átalakitásba senki nem fogott. )
@Penivaldes:

Rh, mindenkinek jó vagyok:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Minden fideszes hülye - de Illés nem csak azért hülye, mert fideszes!
@tristen2005:
Te jó ég, pennikét most letaglóztad vagy letégláztad, ki tudja.Remélem, mindkét szemed zöld - még egyelőre.
@DarthVader: itt a bőrgyógyászatra 3 hónap múlva kapsz időpontot, és akkor kivételezett vagy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Na térjél már rá a blog témára, az almára, nem alma atára /keleti nyitás, alias tiltott témák//
@Imola Helyesi: na jó, én utálom az almát, már az illatát sem szeretem, sőt..
@Penivaldes:
Buta vagy, mindennap meg kell enni két nagy darab almát.Ezt vésd az eszedbe, jobban fogsz látni, észreveszed a zöldszeműeket, de ahhoz sárgarépát is majszolj mindennap.
@Imola Helyesi: hajrá ebola! kapd el trisztent, me egy kis köcsög:))
@Imola Helyesi: köszönjük a tanácsaid, de máskor töröld ki velük a hátsód.
@taga20:
Én semmit nem tehetek, lehet, hogy ződszemű.
@Imola Helyesi:
Nyugodj meg béla, lazíccs, hazudozásodat jegeld... a pöcsöm se kíváncsi rád... fáradt vagyok, dolgoztam eleget, az ostoba fajtád lesza... hidegen hagy. Kerülj ma, ha jót akarsz...

Helyetted egy kis elemzés, hogy a hozzád hasonló ecceriek is értsék:

"Ennyi pénzért autópályázol valójában

Miután ma délután a harmadik embertől is megkaptam a túléléshez nélkülözhetetlen linket, minden kedves autós, motoros és furgonos szíves figyelmébe ajánlom a világ, sajnos, legkézenfekvőbb webes alkalmazását, a megyei alapú útdíjtervezőt.

Egy számomra ismeretlen, Voxinfo nevű kft. működteti, semmilyen extra szolgáltatás nincs rajta, csupán a felismerés szülte, hogy a magyarok többsége nem megyék sokaságaként gondol az országára, amikor magára vágja a kocsiajtót. Hát most már ez is máshogy lesz, kivéve ha továbbra is a szokásos országos 10 napos, havi és éves matricák közül választunk. Megsúgom, jó eséllyel továbbra is az éri meg jobban."

totalcar.hu/magazin/hirek/2015/01/27/ennyi_penzert_autopalyazol_valojaban/

www.megyeiautopalyamatrica.hu/
@Penivaldes:
Most mi bajod van a cikk témájával, az almával?
@Penivaldes:
De fel is dughatja a répái mellé... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja és 152-156-os iku, eszt kihagytad haver:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: erre egy nagyon mocskos, csúnya dolog jut eszembe...:)
@Penivaldes:
taga szendvicsbe szereti, a gimicsajával és imolájával. Egyik csak nem ereszt le a végéig, addig a 2 percig... :D
@taga20: hát igen, Boli mindenben a magas számra törekszik
@DarthVader:
A kórházi 20 %-os csökkentési tervet és az elmés kinai hóhér-módszert innen vettem:
index.hu/belfold/2015/01/27/igy_alakitja_at_a_korhazi_rendszert_a_kormany/
az alapellátás növelését meg innen:
promenad.hu/cikk/keszul-az-uj-egeszsegugyi-alapellatasi-torveny-150592
Mondjuk az igen érdekes, hogy a 200 eFt-os praxispénzhez jön (állítólag) 130, akkor összességében miért csak 10 %-al emelkedik a költségvetési finanszírozás? Mármint 65 % helyett?
Gondolom kvantumfizikát alkalmaznak a kiszámításához!
@Penivaldes: Légy szí, ne szóld le a disznósajtot. Azon termékek közé tartozik, aminek minden darabkája felismerhető. Húsdarab, bőrke, szalonna, stb. Az, hogy valaki nem szereti, az magánügy, de ez még egy tisztességes kaja.
@taga20: Gumicsaja, meg a pi....

Szerénység, attársak, szerénység... Beszkenneljem? :D
Amúgy az országos listán ott vagyok, nemrég egyik helyi egyetemi prof kérdezte, hogy tényleg??? :D
@kekex:
Agyhalottak majd tapsikálnak is még, amíg be nem kerülnek. Majd gyorsan a hidegsebészeten végzik...
@Penivaldes:
Hiába no, a méret a lényeg... :) Pssszt, de meg ne tuggyák ezek a libsibolsik itten...
Szeretem amikor a képi világ ennyire illik a zenéhez:
www.youtube.com/watch?v=4LUbX_KiXD4
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hogy ugorna ebola a nyakadba meztelenül! ja és szemből:)))
@taga20:
Nem szellemeskedsz, világos? Tóga.
@taga20:
Rohadék vagy, mondtam már? :)

@Penivaldes:
Ja, mert még méregetni kezdjük, oszt rövid lesz a vonalzó..
@Imola Helyesi: @vakapad:
"Legyen úgy,ahogy mondod. Én erre is képes vagyok, nemcsak önmagam dicsőítésére, és mások ledegradálására."

ebola, ez a ledegradálás, ez olyan lehet, mint a kiexportálás?
@taga20:
A Szíriuszig teleporálnád? Mi lenne veled...
@taga20:
Most megleptél az igekötők terén. Szóval szándékosan vagy szemét ezek szerint.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mondtad má sokszor:)
a lányodnak igaza van, én is pont aszt eszem:)))
@taga20:
Te farok, akkor ezek szerint tudod, mi az, hogy nem minősítjük a blogtársakat így, hogy sz..ar százszor, pláne, ha nem is értjük a kommentjét, csak az általa leírt fajta szóra koncentrálunk, amit az illető megismételt a kérdező válaszára. Jah, 19.30.most még talán célbaér ez a komment , később már nem igen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jaj, igazad van! hol a cancel gomb, de gyorsan:))
@taga20:

Neked meg volt imolka szemből, hogy mindenkinek ezt a formációt ajánlod? És milyen? Mint a pálpusztai?:)
@Penivaldes: az elég gáz lehet, főleg, mert együtt szokott lenni a nemibeteg-gondozóval... körömgombával sem jó három hó apot várni, de kankóval...
Vàsárol még valaki a cbaban? Drága és nagyon SZAR! Lázárék zsebét ne tömjétek mert ök is tovább tömik a focsurok zsebét.
@Imola Helyesi: te szattyánbőr, ne izélgess, me bepöccenek!
@tristen2005:
Istenem, neked, mi a fene bajod van?
@Sir Bates dö Hól: ha ez most nekem szólt konkrétan akkor rohadj meg.
@tristen2005: nem! csak hátulról és cébéás zacskó volt a fején és közben aszt kiabálta, hogy én vagyok a király, és nem vitya:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "nemrég egyik helyi egyetemi prof kérdezte, hogy tényleg??? :D"

de nem vágtad, hogy miért, mi?:-D...
@taga20:
Mire vagy olyan büszke, a termetedre, az eszedre vagy mire, mesélj!
Bezzeg, amikor a tógából kilátszott a tagaláb / csak az egyik /, akkor az illető csak ennyit tudott mondani: triszta hülye vagy....
@Penivaldes: hát, konkrétan nem rád gondoltam...
@Sir Bates dö Hól:
Körbenyalt előtte... te, te Degec falvi lakos! :)

@tristen2005:
Olyan fürgén lefetyelt, hogy apróságokkal nem foglalkozott...
Te jó ég, hová keveredtem!!!!!
@Imola Helyesi:

Hülye luvnya, olvasd el taga kommentjéés értelmezd!
Egyszer jártam már így, nem tudtam, a gondnok miért utál, hát az igazgató volt a szerelme, aki velem mindig nagyon udvarias volt.
@taga20:
Kedves, összetévesztesz tristennel.
Ha már disznó...

"Apró nyisszantással játsszák ki a kormányt az áfacsalók

Az élő és félkész sertés forgalmi adóját tavaly 5 százalékra csökkentették, hogy az adócsalók lába alól kihúzzák a szőnyeget, sikertelenül. A sertéstelep és a hentesbolt között manapság is eltűnik az áfa, mert az ügyeskedők új kiskaput nyitottak. Egyszerű trükközéssel még egy kisstílű csaló is százezreket, milliókat tud havonta kiszedni a rendszerből. És most a marháknál is ugyanaz lesz a játék, mint ami a sertéseknél."

hvg.hu/gazdasag/20150127_Apro_nyisszantassal_jatsszak_ki_a_kormany
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ez jobban hasonlít imolára, biztos ő is ilyen faros!:)
@tristen2005:
Gyengéd az ilyen faros... menyecske??? :D
@látjátok feleim szümtükkel:
A közönség soraiban egyetlen nő sem látható, érdekes.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Nyugodj meg béla, lazíccs, hazudozásodat jegeld... "

Hagyjál ki ebből, kérlek:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Kívülről jobban látszik amikor elbeszéltek egymás mellett. Csajok, ruhe... :D "

Te még sosem "szívtad meg", hogy tanácsokat osztogattál két nőnek, hogyan kezeljen helyzetet?
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ha nem, szerencséd volt.
Ne kísértsd!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Szerénység, attársak, szerénység... Beszkenneljem? :D
Amúgy az országos listán ott vagyok, nemrég egyik helyi egyetemi prof kérdezte, hogy tényleg??? :D _"

Boli, és azt is elárultad, hogy a megoldókulccsal lett csak ennyi?:D
@kekex:
Én meg ubuntu-linuxoltam... na, most mond...

@jöttem:
Meghúzom magam, na... :)
Narancs, értettem! Kérek engedélyt meghunyászkodni!

@jaegtoer:
Dupla jég, tömény nélkül... TUDUNK ÉLNI, NA!
@tristen2005:

"_Miért? imolka férfi? _"

Alül pasi, felül csajszi. Innen a gyökismeret.
@jaegtoer:
AZ állandóan velem van, még nem sikerült elhagynom. Cseszed, szeretgesd a kutyokat, a villanyoszlopokat, mit tudomén... :)
@jaegtoer:
Inkább arra válaszolj gooli nélkül, minek a zenéje volt ez! :)

www.youtube.com/watch?v=TWyqDMm7gBA

Én tudom, kíváncsi vagyok, valaki emlékszik-e még rá.
@jöttem:
Ha már a centik szóbakerültek, mi... :))
@jaegtoer:
Istenem, ha sokáig itt leszek , még marxistává válok., miszerint: minden ismétlődik. Egész életemben a csúnya és buta nők meg a melegek utáltak.
@kekex: az 1 milliós praxispénzhez jön 130 E, de csak félévtől. Úgyhogy egy évre vetitve az 6%.
(200 Ft a kártya pont-forint értéke. Egy 30 éves másfél pont/hó)
@Imola Helyesi:
Azért miattad nem buzulunk meg, ha nem gond...

@jaegtoer:
"Das unsichtbare Visier". Amennyiben jól emlékszem, "Álarcban" címmel futott itt.
.
Miután később nem érek rá (nem leszek gépközelben), ajánlok egy verset figyelmetekbe:

Kiss Judit Ágnes: Gyerekférfiak balladája

Ha nő vagy, férfiként szerethetsz
macsót, lovagot, szépfiút,
végül úgyis a gyermeked lesz,
öledbe vágyik, s nincs kiút
ebből a kényszer-anyaságból,
szívedből szívja a tejet,
és mint vak kismacska, nyivákol –
a férfi mind csak kisgyerek.

Mint óvodás a homokvárat,
épít izmot vagy karriert,
de kérj egy apróságot, fáradt,
unott lesz rögtön és ijedt.
Nem lesz társad, és nem lesz hősöd,
magad vagy csatába menet
utóvéded és előőrsöd,
a férfi mind csak kisgyerek.

Most rád hasal, harapja nyelved,
magáról úrként álmodik,
ha nedve kiömlött, elernyed,
s már alszik, nyála is folyik.
Mert nő vagyok, oltalmat vágynék,
de megtanultam, nem lehet,
hiába szerelem, jó szándék,
a férfi mind csak kisgyerek.

Herceg, ha sértő, amit mondtam,
hajtsd az ölembe a fejed,
csak altató volt, mit daloltam,
hogy minden férfi kisgyerek.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ez olyan Gojko Miticsess volt, talán DDR mivolta okán, a stasi pusztákon lovaglók dicsőítésére...?
@@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem szokásom colstokkal közlekedni. De ha itt követelmény, hát....))
@Knósszosz:
A színész az NDK-s évei után, a gonosz usácskában is befutott.
@dr. jenőke (jenőke):

)))))))))))))))
nagyon jó!
@jöttem: na most griffen kívül, hogy keretet adjunk a folymatnak, nem kell colstok, nézd azt, hány turul tud ráülni. bolinak meg mérd az iq-jához a kettes számrendszerben.
@Imola Helyesi:

"_Egész életemben a csúnya és buta nők meg a melegek utáltak._"

Én nem utállak, ellenben nőként csúnya, buta és meleg lennék:)
@parti_giano:

én bemondás alapján is elhiszem a turulszámot, IQ értéket valamint egyéb mennyiségeket.
csak ne kelljen semmit nézegetni!

mindjárt kapunk egy nagy letolást cizellált nézésért!
@Imola Helyesi:

"_Istenem, ha sokáig itt leszek , még marxistává válok_"

Azt azért meg kell jegyezzem, hogy olyan buta van elég, aki magát marxistának nevezi, azokhoz nem kell felsorakoznod, mert ott vagy, akik meg okosak, azok közé nem férsz be:)
@parti_giano:

Nincs kétségem, megint magára hagytad a védenceidet. De majd kiközvetítek a falkának két kis helyes karom fényesítő szőrmókot.
@ornagy50:

Jól. Minden rendben. Lassan megszokom, hogy itthon vagyok.)
Sir, írjál már valami okosat, ma még alig írtál. Nem fontos a CBA-ról, meg az almáról. Valami szellemeset, tudsz olyat is.
Na visszaértem, látom, nem sokat mulasztottam.
Na ilyen egy török mulatós (egyébként is csípem, amikor a kórus is táncikál)
www.dailymotion.com/video/x15snwv_28-grup-yorum-potpuri-istanbul-inonu-stadyumu-konseri-25-yil_music
ez meg szórakoztatóbban anti-amerikás, mint Gábris:
www.dailymotion.com/video/x15sjcr_18-grup-yorum-defol-amerika-istanbul-inonu-stadyumu-konseri-25-yil_mus
Egyébként érdemes végignézni 1-30-ig. Ilyen egy török baloldali párt koncert-nagygyűlése. Nekünk mikor lesz ilyen?
@Gábris szomszéd:
Ahogy nézem, náluk is az a lényeg, hogy "van itt pénz, csak ellopják" meg hogy nem annyira az adócsalás a gond, mint az adómentesség.
És egyébként igaza van: az EU és azon belül is az euróövezet egy Prokrutész ágy. Minden országot egy (német) kaptafára akar ráhúzni. De amíg a német gazdaság 1 %-ot nő egy magas bázisról, és annak abszolút értéke többszöröse a déli országokénak (magunkat is ide számítom) a gyengébb gazdaságoknak relatíve gyorsabban lehet és kell növekedni, hogy legalább ne nyíljon tovább a fejlettségi olló. Tehát 3-5 %-os fejlődési potenciálhoz tartozhat(na) magasabb eladósodás. De persze az Isten pénze sem elég, ha az menet közben "fényt kap"
A Sziriza elvei nagyon szépek (a fidesz is szép mesékkel nyer/t) a puding próbája mégis az evés.
Emberekkel kell megvalósítani - és ekkor Murphy törvénye fokozottan érvényesül:
Ami elromolhat - el is romlik. De azért reményhal!
@Imola Helyesi: A minapi kapcsán a suba lyukban is ékírással feszítő keresztény ősmagyarokhoz, Rövioden: egy frászt.

kicsit hosszabban:
"meg idegen nép itt hagyott emlékbe, /akvincumi kőmaradék, törökfürdő, stb./"
Mihez képest idgen?
Nem vitatom, hogy az olduvai hasadékban Lucy már magyar népmesékkel szórakoztatta a csemetéjét. Fennmaradt ékírással. Onnan teleporttal egyenesen a Pannon tenger aljára kerültek, ahol megvárták a kiszáradást, és akkor kigubóztak a Sziriuszról érkezett zombomatákból. S nemzék Jézust, és Mózest. Majd teleportálták a közelkeletre. Egyfolytában a nől a paszuj az égbe kezdetű rigmust énekelve és kereszteket hányva. Világosan jelezve, hogy a paszuly olyan ősi magyar növény, hogy innen vitték Amerikába. Csak azért, hogy visszahozzák majd.
Olvasgasd nyugodtan a Cser-Darai mestrpáros írásait. Csak mint mondtam: ne vidd tulzásba. Hobbynak jó, életelvnek tragikus.
@Sir Bates dö Hól: valaki megtiltja a "fiataloknak", hogy elzavarják orbánt???
gyerünk!
elő a farbával!
hol vannak?
ilyen szöveggel mit lehet kezdeni?
"Orbánt pedig akkor lehet és akkor kell leváltani, amikor eljön az ideje."
nincs még itt az ideje?
mire kell még várni???
@GeoCracker:
Jó a posztod!
Orbán egy sunyi kis fasz, aki kiszolgálja a kisnyilasok igényét, de eljátssza a nemzetieskedő vezetőt is. Szánalmasabb nála csak a szerencsétlen hülye zsidó, aki még meg is tapsikálja ezt a fa..t és nyal neki. Végül is, szaljosánnal is kollaborált sok hülye...
@kekex: Egyetértek. Azért némi szkepszis van bennem a görögökkel kapcsolatban. Persze, első ránézésre mindig a lázadók a szimpatikusak (már csak romantikus filmélményeink miatt is), de azért tény, hogy a görögök más pénzén éltek úgy, mint Marci Hevesen. Német adófizetőként én se rajonganék érte, hogy valaki elveri a pénzem, aztán meg még nekik áll följebb. Reálisan az történhet, hogy a Sziriza - jó kupec módjára - feljebb veri a megegyezés árát. De ha ugyanazt a pazarló rendszert működtetik tovább, sok jóra ne számítsanak.
Arról nem is beszélve, A görögöknek elképesztően "nagyvonalú" szociális ellátórendszerük volt, miközben a termelékenységük nem éppen poroszos mértékű. Az eladósodás tetézte a bajaikat, de az eredő hiba az volt, hogy többet költöttek folyamatosan, mint amennyit termeltek.
Vagy fel lehet sorolni híres görög ipari termékeket, innovációkat? Se az iparban, se a mezőgazdaságban, se K+F-ben, se munkaintenzitásban nincsenek a jobbak között. Még jó, hogy az idegenforgalmi bevételekre számíthatnak, a természet ajándékaként.
Lehet "szidni" a németeket, de az tény, hogy ők kőkeményen megdolgoztak a sikerért, és ma sem adják alább. Nem ajándékba kapták azt, hogy ők az EU gazdasági motorja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Haz a abarom tényleg örmény volt, akkor örmény őseim nevében is szégyellem magam.....

A Mazsihisz viszont lassan eléri az 1. osztályú kollaboráns érdemérmet
@Gábris szomszéd:
Ráadásul a Sirizának nincs is 2/3-a, mint Orbánnak, ezért nem is fogja tudni tisztán megvalósítani az elveit, kellenek majd a kompromisszumok. Például a pozíciók elosztásában is.
De ahogy a sirizás nyilatkozott: nem csodálom, hogy győztek!
@GeoCracker:
Nem is tudom, engem jobban sértett volna az őszinte kölcsönkalap helyett a sábeszdekli és a holokauszt emléknap tiszteletére a sárga Dávid-csillag Orbánon.
Én azért megvártam volna, hogy mit szólnak a beszédhez a zsidók, mert falun az emlékműveken nem láttam feltüntetve a vallást a hősi halottak neve mellett. Ahogy az amerikai emlékfalon sem vésték a nevek mellé a bőrszint.
Abban azért igazad van, hogy akasztott ember házában kötelet, zsidó temetőben összeírást - nem illik emlegetni.
@kekex:
folyt:
A Siriza első lépése is már érdekes: szövetség egy jobbos párttal?!
fenteslent.blog.hu/2015/01/28/gyoz-e_a_radikalis_baloldal_gorogorszagban
Ez is elég érdekes a blogban:
Moderálási elvek
1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk örökre.

3. Örökre kitiltunk mindenkit, aki úgy kezdi a kommentjét, hogy "Megmondom mi a helyzet" és/vagy úgy fejezi be, hogy "Na ezen tessék elgondolkodni".

4. A szerzők lelki egészségük megőrzése érdekében néha szórakozásból is kitiltanak kommentelőket.
(nyugodtan vedd célzásnak!)
süti beállítások módosítása