Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.20. 04:48 Fabius

Gyáva vagy, Simicska!

Címkék: veszprém simicska lajos időközi választás

Bazmeg, te Lajos!

Nem vettünk komolyan, elismerem. De azért valahol a kis lelkünk mélyén adtunk pár százaléknyi esélyt, hogy majd te magadat igen. Mer'hogy épp az arcodra szarnak, az oda nem adott médiabirodalmadat egyszer csak, hogy, hogy nem elfelejtik támogatni állami megrendelésekkel, sőt, rohamléptekkel építik a konkurenciádat kifele. Szóval okod éppen lenne, információink szerint a holtig tartó fingpertut sem kötöttétek újra, úgyhogy nem értjük mi lehet a baj? Bekuláztál?

simicska_veszprem.jpg

Szomorú, hogy már az oligarchákban sem bízhat az átlag magyar. Jöttél te is, hogy na majd lesz itt veszprémi fingófa a nernek, aztán meg kiderül, hangember vagy. Pedig de szép lett volna, ha te foglalod keretbe Viktoréknak kezdetet és véget. Tudod, olyan jelképes módon, amibe a Főni bele van buzulva és biztosan megért, ha máskor nem a négy év alatt minden alkalommal, mikor a kétharmad megléte miatt eléd térdepelni lett volna kénytelen. Jó, én sem látnám szívesen, ahogy lépten nyomon a kezemet csókdossa nyálcsíkot húzva kézfejemtől a bemutató ujjam hegyéig, de neked tán' van az elviseléséhez rutinod. Jó, tudjuk, rutinod lehet, de gusztusod már neked sincs, meg is értünk valahol, de...

Azért egy kis hacacárét csaphattál volna, csak úgy az ize'végett.

Hogy kacagjunk a pártbecsináltak kétségbeesésén, ahogy farolva a disznószaron visítva futkosnak az akolban, hogy néddagecó, a Lajos be van ám keményedve, mostmilesz, hallod, a Lajosbazmeg, hallod, télleg nem szerizi a Viktort, hallod??!! Lettél volna mindjárt tananyag a fideszjúgend képzőben, Hogy ne szopasd az oligarchádat cím alatt. Amúgy meg nézhettél volna ki a fejedből ahogy szoktál, és ha megválasztanak képzelhetted volna magad a Dunántúl Királyának. A föld már úgyis a tiéd, a zsellérek meg csak összeszavaztak volna egy alkirályságot. Te meg elkomolytalankodod a lehetőségeidet. Betojsz és nem teszel semmit. Tűrsz és hallgatsz, mint mint mindenki akire Vendetta Viktor árnyéka rávetül, bizonyítva:

Te is más vagy, te sem vagy más. Ja, és épp vesztésre állsz, pancser.

 

 

712 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr107090135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.20. 14:57:23

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért? 2015.01.20. 14:55:59

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micsoda kicsinyes játszmák mehetnek a háttérben :-(
"Simicska 1999. augusztus 30-án mondott le az APEH-elnökségről. Indoklása szerint, amelyet a Napi Magyarországban tett közre, apja, majd apósa is váratlanul halt meg, aminek szerinte az ellenzéki támadássorozat miatti stressz volt az oka. "Megöltétek az apámat, az apósomat, az Úristen irgalmazzon néktek!" - szólt elhíresült, sokáig utolsó sajtónyilvános mondata[21]"

(wikipédia)

Kár volt ezekért a lesajnáló vagy gúnyolódó mondatokért.
Az az igazság, hogy mire 'mi' megébredünk, Lajos nemhogy felkelt, hanem már messze jár.

S.L. 55 éves lesz január 28-án, 30 éves 'gyilkos munkatapasztalattal'.
Elgondolkoztam, miért kötném le magam egy eleve érdemtelen időtöltéssel, amikor vagy 'delegálhatok' oda bárkit, vagy 'alkalmazhatok' onnan valakit, ráadásul a történések és az idő múlásával egyre növekedik az opcionális jelöltek köre.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: VAlószínűleg előre lezsirozott kommunikációs helyelosztók.
Kicsit pofán nyomták Simicskát, de azért nyeri a közgép a pénzeket, meg simlicska a földeket.
Nem mellesleg nem lennék meglepve, ha T. Borka szellemi kiskorú, de tüntiszámlatulajdonos pocsékul felolvasott beszédét 20 percel sem korábban hozta volna futár a Landvay-ból.
S zicher ami megoszt, lesz 26 veszprémi jelölt és n+14 tünti Merkel tiszteletére.
A stadionok is épülnek. Pinochet óta tudjuk, mi minendre jó egy stadion.....
.
Az oligarcha, mint olyan, aki gazdasági szereplő: „kreatív privatizációnak”, később a pályázati véletlenek sorozatának köszönhetően nagy vagyonra tett szert, és gazdasági hatalmát politikai hatalommá is iparkodik átalakítani.

Minden esetre az oroszoknál volt olyan időszak, amelyet "az oligarchák tündöklése és bukása" fejezetcímmel lehet megtalálni a putyini történelemben.

Simicska esetében még feltáratlan nüansz, hogy Orbánt ő csinálta-e meg, vagy Orbán csinált Simicskát, vagy koprodukció volt és most lázadás szennyezi az együttműködést.
De ki lett a láz adó?
.
Ez baromság Fabius. Ugyan miért állna Lala vesztésre, mert ezután 10 csilliárd helyett csak 1-et fog nyúlni? Az is több, mint a nulla!
Másképp is megoldhatja Simicska hogy kétharmados törvénynél Viktor térdepeljen előtte. Megvesz vagy már meg vett néhány képviselőt. Elvégre a képviselőknek is gondolniuk kell a Fidesz utáni évekre.
@látjátok feleim szümtükkel: a pont @jaegtoer: -nél van.ő sokkal szebben fogalmazott!.:)
Ne is tagadja.Maguk egy brancs.
Bocs,ha nem szó szerinti az idézet.
egy kis háttér:

Budapesti hajléktalan is indul Veszprémben

Első ajánlója a Fidesz jelöltje.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F20%2Fbudapesti_hajlektalan_is_indul_veszpremben%2F

---

2015. január 15. csütörtök
Névsor csata után – kik maradtak pozícióban Simicska Lajos emberei közül?

atlatszo.hu/2015/01/15/nevsor-csata-utan-kik-maradtak-pozicioban-simicska-lajos-emberei-kozul/

---
Buddhistává nevelik az ember fiát-lányát az események.
Az Orbán-Simicska /mű/balhénak lehet még újabb felvonása a közmédiabirodalom felépítése után?
@GeoCracker:

"S zicher ami megoszt, lesz 26 veszprémi jelölt és n+14 tünti Merkel tiszteletére."

Folyik a Nagy Nemzeti Töketlenkedés. Az Indexen van egy cikk /kedvem nincs idehozni/ a tüntetésekről. Megegyezés nincs, mindenki ragaszkodik a saját tüntetéshez.
Egy dologra mindenképp jó ez a helyzet.
Világos, hogy nem a CIA áll az tüntetések mögött. Ennyi amatőr nem dolgozhat ott.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Én nem nevezném az ellopott százmilliárdokat kicsinyesnek.
@jöttem:

Ja. Van az egyik, amelyik azt szeretné, ha az utcában pékség nyílna, van a másik, amelyik azt, hogy cipőbolt, és van a harmadik, amelyik ezeket megvetően lenézi (távolról), hogy még nem tudtak megegyezni.
@vakapad:

"van a harmadik, amelyik ezeket megvetően lenézi (távolról), hogy még nem tudtak megegyezni"

Ha ezt nekem szántad, akkor mellélőttél.
@jöttem:

'Geo egy kissé perverz módon űz ezekből gúnyt,úgy érzem joggal!

"mindenki ragaszkodik a saját tüntetéshez"

Aki azonban egy kicsit is nyitvatartja a szemét látja,hová kell majd menni!
Az ,hogy a szervezők is lehetnének 'flexibilisebbek az tény!
Sok kicsinek semmi értelme,erőt kell felmutatni nem 'balfaxkodni,saját pecsenyécskéket sütögetni,erre ott volt ott 25év!
Aki vagy akik ezt nem képesek felfogni mehetnek a 'nátháspixcsába!!!
@jöttem:

"van a harmadik, amelyik ezeket megvetően lenézi (távolról), hogy még nem tudtak megegyezni"

No ne vedd magadra, mert általában ő a NEVETŐ harmadik.
@gazoló: @jöttem:

Mindenki ragaszkodik a saját ceruzájához illetve festőecsetjéhez kitételhez azt fűzöm hozzá, lehet, hogy túlzott a nekibuzdulás, lehet, hogy nem, és valóban ilyen vehemensek a fiatalok. Meg a nem fiatalok.

Mindazonáltal Jaegkiskaes hetekkel előbb megemlítette amikor méltatlankodtam, hogy nem lenne meglepve, ha a felét a fidesz szervezte, vagy szervezné.
El kellett ismernem, hogy nem a levegőbe beszél, még ha azon keresztül is hallottam a hangját, van benne valami.
Az a tény, hogy a 'budapesti hajléktalan' illetőségű veszprémi jelölt jelöltségét a fidesz jelöltje jelöltként való indulását aláírásával támogatta, arra enged következtetni, hogy legalább tejbegríz, hacsaknem sárgarépa főzelék, de leginkább kutya vacsorája, ha lehet ezt itt mély felelősségtudattal leírni. Szerencsére mégis más lesz a menü, mert szegény ember vízzel főz, aztán mégis tonnaszámra fogy a csirke, meg a jó disznóhús, a lazac meg kell a kutyának, pláne ilyen időben, úgyhogy maradok a lecsónál, mivel a meggyes marha gyöngyhagymatánccal vadász módra kicsit később lesz aktuális.
@gazoló:

Nem kell hozzá sok perverzió. Talán egy parányi.
Én nem összefogást várok a szervezőktől. Csak egy kis önmérsékletet, valamiféle egyeztetést. Ha el akarnak jutni A-ból B-be.

A felszólalók közül Kész Zoltánra vagyok kíváncsi.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ezt jól benéztem. ))))
KÖszi a figyelmeztetést.
Bocs @vakapad. :) Én voltam a vak.
@jaegtoer: @jöttem:

Akinek van szeme látja melyik lesz fölösleges röfögésés melyik a 'ludaskása,ugyanis sok lúd 'disznót győz tartja a fáma:))

kepkezelo.com/images/r9qdbp3bouzl2jd20g.jpg
@jaegtoer:

Lehet, hogy "csőgondolkodom". Mindenképp valamiféle eredményt szeretnék látni.
Ha a fidesz rendezi a tüntik felét, az nemsokára kiderül. Szeretnek villogni, ha jobban teljesítenek.
Valaki előbb-utóbb elszólja magát.

A meggyes marha gyöngyhagymatánccal vadász módra kimeríti az izgatás fogalmát.))
@gazoló:

Sokkal szimpatikusabbak, mint azok, akik helyén ülnek.
Hol lehet rájuk szavazni?))
@jöttem:

Február 1. Kossuth tér
@jöttem:
Vigyázz,tud még ilyeneket és ki akar végezni:)))
@gazoló:

Megadom magam. De ha akarja, ellenállok kicsit, hogy édesebb legyen a győzelme.
Bármit megteszek, csak ne izgassa a fantáziám, mert kezdenek beindulni a pavlovi reflexeim.))
@jöttem:

Tulajdonképpen úgy kezdődik, hogy valami jó kis erdei gombát kell levadászni, végszükség esetén akár a piacon...
Merthogy a teljes neve:

'meggyes marha gyöngyhagymatánccal gomba palotában' vadász módra:D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Kicsinyes? Hát, szeretném, ha az én kicsinyes dolgaim mögött tizedannyi pénz lenne...

Tudod mit? Századannyi...
@tarackos: Dehisz', akkor veszt, nem? Pontosan 9 csilliárdot.
@GeoCracker: a népszava meg nyelte szépen a közgép pénzeket.

kicsiszolt eszmefuttatásod alapján ebből mire következtetsz?

vastagbor.blog.hu/2013/07/15/ujra_kozgep-hirdetes_a_nepszavaban

gepnarancs.hu/2012/07/simicska-lefizette-a-nepszavat/

stb. stb.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

tagát a múltkori vénuszdombozásért kicsit megszidtam.
most tiszteletteljes, legalább is velem.
gondolom, ez így is marad, a következő demizsonürítésig.
@jaegtoer:

Rosszabb vagy, mint Sade márki. Sajnos, én amit elolvasok, azt elképzelem.

Az erdei gombát azt szedem, nem veszem.
Van otthon szárított és fagyasztott vargánya, rókagomba olívaolajban valamint szárított tölcsérgomba.

Van gyöngyhagymám és marhahúsom is.
@jöttem: fagyasztott vargánya...
Nálam valami gumiszerű izé lesz a gombából,ha lefagyasztom akár nyersen, akár főzve.
Pedig imádom minden formájában.
Tölcsérgomba az a rókagombaszerű narancssárga? és milyen ízű?
@Spániel: nem csak narancssárga, van más sárga is, meg szürke
@Spániel:
fekete tölcsérgomba
www.google.at/search?q=barna+t%C3%B6lcs%C3%A9rgomba&biw=853&bih=351&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=X06-VJCZGoO9UfaRg6gJ&ved=0CB4QsAQ#tbm=isch&q=fekete++t%C3%B6lcs%C3%A9rgomba

én legújabban nyersen fagyasztom. nincs vele problémám, bár igyekszünk a fagyasztott gombákat decemberig elfogyasztani.
gombáról van szó, nem árt az óvatosság.
@jöttem: nem tudom, mi történet jéggel. vadássza a gombát, mint lázár a fácánt. pedig megmondta pintér, hogy szedje azt. nem tudom, pintér mit szed, talán varázsgombát.
@jaegtoer: javítsunk a recept elnevezén. a meggyes marha, ezzel a legtöbb esztergomi egyetért. gyöngyhagymát szórni szokták a disznók közé, mi köze a tánchoz? gombáról írtam. gombapalota? max hagymaházról hallottam makón, de az egész így egy kissé hagymázas, ami pintér miniszter állapotára mutat vissza.
@Spániel: jaj már, van az ánizsszagú, ami zöld, van kétszergyűrűs, szürke, duzzadttönkű, óriási, fehér, rozsdasárga, hatalmas, sereges.
@jöttem:

Friss gomba szükségeltetik:)
@jöttem: @Penivaldes: már a tölcsérgombában sem lehet megbízni, maradok a csiperkénél, ami unalmas, de biztos.
@parti_giano:

A gyöngyhagymák keringőre hívják a meggyet, felettük a pirított gomba, mint a kupola, s alattuk lustán hever az omlós marhaszelet utánozhatatlan szaftban a borókabogyókkal összeborulva.
Mi ebben az elképzelhetetlen?
@Spániel: abból is van állitólag egy csomó, bár nekem egyformák. nem szeretem ugyanis a gombát. nagyon gonoszul tudok nézni, ha anyám gombát vesz a boltban, akkor meg főleg, ha elkezdi felvágni...
@jaegtoer: miért kell meggyel, meg gombával elrontani ezt az ételt????
@jaegtoer: nagyon is elkézelhető. ebédelni csak délután 5 körül fogok. ez a baj.
hát én egy pillanatig nem gondoltam, hogy elindul.

Már csak a képviselői vagyonnyilatkozat miatt se...
OFF:

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/01/20/610-en_indulnak_tiszta_lappal_a_nav-nal/

Úgy megtudnám, hogy hány politikus parkoltatja ezen a számlán az itt-ott "leesett" lóvékat, gyűjtögetve a nyugdíjalapjukba vagy a gyerek felsőfokú tanulmányaira!

Még mindig toplistás gennységnek tartom, hogy ilyen "a magyarok tisztábbra mossák" jeligéjű számlákkal nyitnak nemhogy kiskaput, de hangárajtót az adóelkerülésben, a köznépet meg azon szopatják, nehogy az egészségpénztári számlájukon keresztül tisztára mosott pénzből vett aszpirinnel támogassák a terrorizmust.
@Penivaldes:

...mert alapvetően perverz is és gonosz is de mindemellett élveteg is vagyok, ezért van az, hogy párolt almagerezdekkel díszítve tálalom...
@jaegtoer: ez kegyetlenség, ezt nem érdemlem, ez...
@parti_giano:

Igazán sajnálom, de legalább utolér az étvágyad, ha már addig késlekedsz az ebéddel:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"__a köznépet meg azon szopatják, nehogy az egészségpénztári számlájukon keresztül tisztára mosott pénzből vett aszpirinnel támogassák a terrorizmust. __"

*******

:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a második link kulcsa cca. 17 évvel ezelőtt bukkant fel... s még ma sem tudni hova fut ki ez a történet... (a pillangó-effekt vegytiszta példája:-))...
Bloggerkém, inkább arról kellett volna írnod, hogy milyen gáz, hogy Török Gábor igy becsokizott Simicska meglebegtetett indulásától, holott neki még esélye is lett volna úgy, hogy a Jobbik is kvázi mellé állt. Mondjuk, ha másra nem, erre mindenképp jó volt Simicska blöffje, hogy a legesélyesebb ellenzékit kiüsse még a megmérettetés előtt.
@Spániel:

" hol van ebben a simicska? "

Gáztűzhelyen és -ben készül ez az étek, amiben az energiahordozó földgáz... innen már csak egy lépésnyi a rezsicsökkentés, tehát máris írhatom, hogy Simicska úgy van benne, ahogy a rezsicsökkentés feletti eufória is kifulladóban, ahhoz hasonlatosan fakul s enyészik el Simicska nimbusza is a fidesz oligarchái körében.
Az más kérdés, hogy valaki hazardírozva húzott húszra még egy lapot:)
Bemutatták a Csodazongorát

"Úgy tükrözi vissza a magyar lélekben rejlő gazdag hangzást, hogy közben strapabíró és szállítható is, hangzott el többször is."

444.hu/2015/01/20/bemutattak-a-csodazongorat/

ezek szerint a magyar lélek gazdag hangzású, de nem szállítható.
azért a "puha vagy, lajos" címet jobban találónak éreztem volna, fabius.
A reteklub meg a teszkó után még a legújabb remény simicska se dönti meg afineszt? Nagy a baj elvtársak! ;-))))
a pancserek valójában mi magunk vagyunk; hiszen se orbán, se simicska, se lázár, se rogán, se kósa, se habony nincs még sitten
Újabb kerekasztal megszervezésével segítenék elő baloldali értelmiségiek az Orbán-kormány bukását. 2010 óta már több hasonló kezdeményezés is volt, de nagy sikert egyik sem tudott felmutatni. Ferge Zsuzsa szerint az ország előtt álló súlyos problémákat a Fidesz nélkül sem lehet megoldani.

www.origo.hu/itthon/20150119-ujabb-kerekasztallal-buktatnak-meg-az-orban-kormanyt.html
Eddig azt mondtátok, hogy már csak hátra kell dőlni.

Most akkor kiderült nem dőlhetsz hátra.

Küzdj és bízva bízz !
Amibe és akibe akarsz.

Szerintem abban ne nagyon, hogy Simicska beleáll a szoci tábor visszahozatalába, de a te dolgod.

A szoci tábor már nem jön vissza, amerikai zsozsó oda vagy máshova.

Ugyanis többen utálják őket, mint a Fideszt.
Ez ennyire eccerű.
@Penivaldes:
.
Miért, miért?
Te mit szolnál egy köröm-gomba pörkölthöz?
@parti_giano:
.
Viszont elkerülöd a nagyobb bajt, a 19 órát.
Minden rosszban van valami jó is.
jahhh, ismét főőőcímmm, ahogy fentebb is látszik :D
@jaegtoer:
Ha jól értem, a nimbusz megállt a fátum stációnál és Simicska leszállt.
ki az a barom aki elhitte, hogy ezek valaha is egymás ellen mennek .. ?
"Rogán szerintem akkor bukik meg, amikor Simicska Lajos tényleg elindul egy választáson."

cink.hu/miert-nem-bukhat-bele-az-ingatlanozasba-rogan-antal-1680368028
@jöttem:
"Sokkal szimpatikusabbak, mint azok, akik helyén ülnek."

Pont azt akartam én is írni, hogy mennyivel jobban néz ki így a parlament, mondhatni, emberibb :)))
@jöttem:
"Van gyöngyhagymám és marhahúsom is. "

Hát vadászod van-e? Merthogy akkor a többi hozzávaló már megvan.
én értem a viccet, azért nem irom a posztolónak hogy naív hülye.
@parti_giano:

hogy pintér mit szed? pénzt. már elég régóta

az az érzésem, jég tud élni.
a vadászösztön belétek van kódolva, aztán helyzet adja, hol élitek ki.
@jaegtoer:

akkor elnapolom a receptpróbát nyárra. a jó dolgokra érdemes várni.
@Spániel:

a tölcsérgomba is megbízható. ha írsz priviben egy címet, küldök egy zacskónyi szárítottat. belé fogsz szeretni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Melyik vadászra gondolsz, kedves? )))
Az ihatóra, vagy a fegyveresre?
@jöttem: kezdetben a nőkön, később meg a gombákon élik ki.
@Penivaldes:

Ez egy nagyon egyszerű elmélet. A valóság azért hála az égnek összetettebb.
@jöttem: a férfiak egyszerűek, hidd el nekem. könnyű őket kiismerni.
@jöttem:
A legfontosabbat meg kihagytam. A kor érleli a férfit. A legjobbat hozza ki belőle. Megtanulja fegyelmezni magát.
De belül ott lobog benne az ösztönvilág.
Ezért csodálatosak az érett férfiak.))
és ez egy gazdasági miniszter, pedig nevezhetnénk off-sor narancsmaffiásnak...

Seszták Miklós a MET-ről:
Jól van ez így

A fejlesztési miniszter szerint a magyar állam segítségével a földgázon gazdagodó svájci cég honlapján el lehet olvasni, kik a MET tulajdonosai. Lehet, hogy elhiszi, hogy a Brit Virgin-szigeteken meg Cipruson vannak?

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F20%2Fsesztak-miklos-a-met-rol-jol-van-ez-igy%2F
@jöttem: ami nem kortól függ, mert van az a 40-es frusztrált típus is.
@Penivaldes:

Én azért ezt nem merném ilyen könnyedén kijelenteni.
@Penivaldes:

A frusztráció egy állapot. Az a kérdés, hogyan birkózik meg vele.
@jöttem: nem képesek. mert azt hiszik, hogy ők csinálják az antipasszátot, amikor meg ráébreszted őket, hogy nem, akkor megsértődnek, mint egy kecskebéka a hordó szélen.
@ornagy50: miért nem beszélünk inkább az éltető kakaóról?
@Penivaldes: Mert gusztustalanul kezdődik!:))
@ornagy50:

Őrnagyom! Hülyén halok meg, ha állandóan kódokban beszélsz.
Mijaza hubi?
Ha lesz időd, szánjunk rá egy napot és állítsuk össze az őrnagy-jöttem szótárt.
Aztán neked is kevesebb gondod lesz velem.))
@Penivaldes:

A konkrét pasira légy dühös, ne az egész nemre!
@jöttem: miért lennék bárkire is dühös?:) Főleg egy hímneműre.
@jöttem:
"Melyik vadászra gondolsz, kedves? )))"

Hát, a recept "vadász módra" szól... :)))
vagy Szent Hubira, aki horgászás közben sérült meg.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matolcsy nagyon durván nekiment a HírTv-nek
giphy (17)

Érdekköröket sejt a jegybank elnöke a HírTv újkeletű támadásai mögött. Mindezt hivatalos közleményben.

444.hu/2015/01/20/matolcsy-nagyon-durvan-nekiment-a-hirtv-nek/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az ellenség belülről támad, legyünk éberek, és csapjunk az ellenség orrára, éljen a párt.
Na megen kap Fabius egy ötöst :D

Valaki nem szeretné piaci alapon megméretni magát. Ha nem a hírharsona, akkor majd a juhsajt kitermeli a privát úrállomást :D
Délbakony beszari gazdája duzzog, mit lép majd a rebellis paraszt? Ellopja a fát, a jószágot, a kerítést? Á dehogy :D
@jöttem:
"Mijaza hubi?"

Hát a Hubertus nevezetű vadászlikőr (gyógynövényekből készül, állítólag).
Meg volt valamikor Vadászkeserű is.
Ejnye-ejnye, essetunni... :)

(bár nem tőlem kérdezted, de mielőbb pótolni szerettem volna az italnevek becézése tárgykörben mutatkozó hiányosságaidat)
@jöttem: A Hubertusz Prágám!:)
Na ugyi-ugyi má valami dereng.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nézd ilyenek vannak a legújabb kínai lapozókban is, főleg mióta a Hszi Csing Ping van az élen. Gondolom ők példaképek..
@Penivaldes:

"nem képesek. mert azt hiszik, hogy ők csinálják az antipasszátot, amikor meg ráébreszted őket, hogy nem, akkor megsértődnek, mint egy kecskebéka a hordó szélen."

Különben ez azért van, mert imponálni akarnak neked-nekünk. Ennek örülni kell. Ha közömbös lennél számukra, nem fektetnének energiát a tetszenivágyásba.
Ráébresztheted őket, de finoman, viccesen.
Kioktatni nem illik.
@jöttem: Nem tetszeni vágyás az, ha valaki beképzelt.
@jöttem:
és hogyan szereted az érettet? és mennyire legyen érett? és te mit ajánlassz cserébe? van valamid amit egy érett férfi nem kaphat meg máshol mint a krokogyélusmadáron, és a pennike is meg fogja vizsgálni hogy van e neki frusztrációja és hogy hol horgya?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Én a veszprémi választók érdekeit nagy ívben leszarom,..."

Az év politikai trollkodásának indult, de kiderült, hogy nem teljesen igaz a hír, amivel a Blikk behintette a fél magyar médiát. Sütő Kálmán budapesti hajléktalan, bár valóban tervezte, hogy elindul a veszprémi időközi választáson, az 500 ajánlást az eddigi híresztelésekkel ellentétben nem sikerült összegyűjtenie.

alfahir.hu/en_a_veszpremi_valasztok_erdekeit_nagy_ivben_leszarom
@Gábris szomszéd: látom, most nálunk fog próbálkozni, ha már Veszprémben elzavarták...
Elég érdekes beszélgetés. :)

"Maguk egy bűncselekményt elkövető szervezetet akartak megvédeni?" - tette fel értelmes kérdését Rónai Egon. Reméljük, ezentúl minden ügyvédet meg fog kérdezni arról, hogy tényleg védenek-e bűncselekményt elkövető személyeket is... Nagyon meg fog lepődni a válaszukon.

youtu.be/qqqP-aEppxo
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Én a vörös fröccsre gondoltam, amit mi vadásznak neveztünk. Talán tévesen.
Vadászlikőrről most hallok először. Mentségemre legyen mondva, a mo-i italokat kevésbé ismerem.
@ornagy50:
ahogy micimackónak írtam, alig dereng. de ha módom lesz rá, megkóstolom.
@Rodeo36:

van értelme válaszolnom, vagy ez csak a megszokott hüjelibázás bevezetője?
ezt minden indulat nélkül kérdezem. barátságosan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hehe.

"A Hírtv nem először állít valótlanságokat Matolcsy Györggyel kapcsolatban. 2010-ben a pénzügyekért és a gazdasági stratégiáért felelős nemzetgazdasági miniszterről többek között a devizahiteles-mentőcsomaggal és a Nemzetgazdasági Minisztérium működésével kapcsolatban tettek közzé hamis információkat, ugyanis ennél a tárcánál csoportosultak az érdekköröket leginkább sértő döntések."

pedig csak bod péter véleményét adták be. milyen agresszív ez a gyuri.

figyeljük tovább a műsort:

coub.com/view/2lkkv07
@Penivaldes: Azt hittem a "nálunk" az nagyjából azonos azzal a hellyel. :) (Tapolca és környéke)
@Penivaldes:

na, ilyenkor szoktam azt mondani: ahogy érzed.
@jöttem:
szóval nem akarod kifejteni az érettet...

káááááááááár

brühüyyy

akkor neked inkább valami éretlen hevesvérű kellene...a pennike meg megviszgálná hogy mennyire nehezek a...
@Gábris szomszéd: :) na, oda vagyok bejelentve de nem élek ott. viszont mivel oda vagyok bejelentve, hát ott szavazok.
@jöttem:
nézd, egy igazi érettnek van bőven a tejbe aprítani valója, kis világkörüli utazás, oda ahová te akarsz, megfelelő lakhelyei szerte széjjel a világban, mint Floripa, Las Palmas, Mauritius, Antananarivo

kis magán repcsi...és akkora tenyere hogy hordani tud rajta

brühüyyy

vagy neked más elképzelésed van? konzultálj pennikével erről
@parti_giano:
nincs is udvara...hogyan lehet beudvarolni?

brühüyyy
@parti_giano: :)))

lekoppintottam a hangzását. Bogányi Mozart és Debussy művet játszik rajta:

offforever.blog.hu/2015/01/20/igy_szol_a_csodazongora_boganyi_mozart_torok_indulojat_jatssza
Erről a hírről az a régi reklám jutott az eszembe, amikor a kisgyerek azt kiabálja, hogy anyu áruld el a titkot. A itok pedig nem volt más, mint az, hogyanyu liberót húzott a picurkára.

Szóval, a német tulajdonlású magyarországi vállalkzások nem oligarch, talán nincs köztük egy se ilyn. Mi ennek a titka? Semmi más, mint az, hogy a németek ugyé az autóiparban utaznak, azt meg a haverok nem tudják működtetni, nem úgy, mint egy nagy kereskedelmi üzletláncot.

orientpress.hu/138457
@guma: rodeonak van fule ehhez. de most hizeleg a holgyeknek.
Szerintem a napelemes repülő Magyarországot nagy ívben kikerüli:D

ahirek.hu/hirek/55e95da3c768c8.html
@parti_giano: :DDD

jó, jó! nem akartam megzavarni :)))
és a hírt te hoztad ide, gondoltam adok hozzá hangot...
@guma: na ja, jogos. mindig tetszik ha hulyemondatokkal igyekeznek politikusok egymast uberelni.
@látjátok feleim szümtükkel: akkor is megadóztatjuk. megkapja az elkerülési adót.
@guma:
nagyon közel kellett rakni a mikrofonokat mert a zongorából az hiányzik ami a lényege a zengő test, irritáló, hideg, és semmi emberi nincs benne azaz nem egy Bösendorfer

kár volt ennyi pénzért még egy játékot összekrahácsoolni

brühüyyy
@parti_giano: pár millióért, milliárdért, mindent lehet! :)))
@Rodeo36:

érdekes. :))) nekem "csengő" hangot adott... nem azt mondom, hogy nem szólt szépen, inkább "érdekes".

"semmi emberi nincs benne azaz nem egy Bösendorfer"

lehet, hogy igazad van még az én botfülem szerint is...
@Rodeo36:

nálad az érettség pénzkérdés?

amit itt felsoroltál az nekem scifi. az is lesz. kényelmetlenül érezném magam egy ilyen helyzetben.
a tenyérhordozás jöhet.
a többi csak a filmeken és a könyveben létezik.
@Rodeo36:
"a zongorából az hiányzik ami a lényege "

Pontos a megállapításod.
Botfülű vagyok, tehát eleve nem lehetek zeneértő (attól még kedvelhetem).
De azt nem értem, hogyan gondolhatták, hogy egy fémből-műanyagból összeállított szerkezet képes lesz akár megközelíteni a fából készült zongorák meleg hangját, zengését?
Nekem az unokám elektromos zongorája sem az igazi.
szia @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:!

bocs, sokszor maradtam sáros a válasszal hsz-idre... mostanában nagyon kikapcsoltam, és amikor visszakeveredtem sosem találtam meg a megjegyzésed, mert annyi új szöveg volt amit el kellett olvasni...

ezért, alig reagáltam valakire, inkább csak ömlesztettem néha valamit.
tehát mindenkitől elnézést ha hiánya lépett fel velem kapcsolatban... :DDDDDD
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Nekem az unokám elektromos zongorája sem az igazi. "

és ha még dobgép is szól hozzá... akkor a világból is kikergethetnek vele.
mert azért egy bulin elmegy az elektromos igazi dobossal. :)))
@parti_giano:

ha igen, elég sajátságosan teszi. nekem eddig csak annyi jött le, hogy nem tart a gyíkra valónak.
@Rodeo36:

van udvarom. kertem is.
@jöttem:
tehát te az éretlen pénztelenekre hajtassz?

vagy hogy is van ez?

brühüyyy
@jöttem: na, ez mar nagyon szexualis toltetu volt. olvasd csak ujra, taga sirva rohogne.
@parti_giano:
ne bosszants!
ti nevezitek a varánuszt gyíknak!!
@látjátok feleim szümtükkel: van egy régi film, amiben a rendőr nyakon akar csípni egy gyorshajtót, és a végén bekattan, és egy Ford T-s büntet meg:)
meg kéri a felszállási engedélyt..
@jöttem:
"ti nevezitek a varánuszt gyíknak!! "

Ez igaz. De nem csak azt.
@parti gianonak igaza van, szerencsésebb lett volna most varánuszt írni.
Taga meg tényleg sírva röhög, hogy lám-lám...
@Rodeo36:
én pontosan tudom, hol a helyem.
tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok, honnan jöttem és mit akarok.
mi értelme lenne magánrepülőkről álmodoznom?
örülök, ha kisebb kölcsönnel a nyáron megúszom a háztetőm átépítését.
ez az én valóságom.

"tehát te az éretlen pénztelenekre hajtassz?

vagy hogy is van ez?"

egy normális pasira. akinek van munkája, biztos jövedelme. okos, értelmes férfira.
ne legyen szenvedélybeteg.
vannak további kritériumok is.
hajtok??!!
várom, kutatom.
Tényleg, ha valakit az admin csendkúrára ítél, az olvasni sem tudja a blogot, vagy kommentelni nem tud?
@parti_giano:

nem mondod!!!!
ha a himbilimbire gondoltam volna, akkor azt írom.
@jöttem: a magánrepülők mit sem érnek érzések nélkül. van amit nem lehet pénzért megvenni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

így jött ki. na!
valóban azt gondolom, valami baja van velem.
műveltségem, stílusom, hozzászólásaim tartalma miatt nem tart idevalónak.
gyík, himbilimbi...mi lesz még itt?..
@jöttem:

Olvasd el a varánusz szót még eccer-kéccer, és azonnal rájössz, hogy a gyík a legszerencsésebb beceneve.:D
@jöttem:

Nem jól látod, nem jött le ilyen, sőt szerintem szeret veled évődni.
@Penivaldes:
"tagáról csak jót! "

Hát mondtam én rosszat ?!
@jöttem:

Mindannyian teljesen idevalónak tartunk.
Látjátok feleimnek igaza van.
@Penivaldes:

az a pénz a pasié lenne. nem az enyém. azért ő dolgozott meg így vagy úgy.
@látjátok feleim szümtükkel:

már másodszor segítesz ki ma.))
rodeó nem szokott évődni.
én egyszer sem olvastam még tőle évődős mondatokat.
@jöttem: Majd akkor jön ha nem erőltetik. :)
@Gábris szomszéd:

Erőlteti a nehézség!
Ha nem jön, az ő baja lesz. Lemarad rólam.

De már beszéljünk másról. Zavar a reflektorfény.

Linkelj valamit! az sem bánom, ha alfahír.)))
@jöttem: Tessék!!! Itt a fékernyő.
Alatta a "vogyilla".:Dwww.repulomuzeum.hu/Egyebek/816/816.htm
@Gábris szomszéd:

Minden elismerésem a szerzőé. De én nem kínoznám magam.
Van arany középút, csak azt kell betartani.
@ornagy50:

Néhányszor már voltam a szolnoki repülőmúzeumban, de ezt a "kicsontozott" gépet nem láttam. Bár úgysem értenék belőle semmit :)
@ornagy50:

Hát ez érdekes volt. Igaz, nem mindent értettem. Irtó jó a leírás!
A pilóták mérnökök is?
Tegnap jenőke verse kapcsán eljutottam a Mozgó Világ oldalára. Ott találtam ezt az írást.

mozgovilag.com/?p=791
@jöttem: Pedig hát a "vogyilla "a legegyszerűbb
szerk ezet .:)))
Szépen kérlek,hogy ne használd azt a szót az
állományra,hogy pilóta .
Egyébként nem mindenki.
@ornagy50:
Üdv Tábornokom! A mailt nem találtam...

Ezt a baromságot viszont igen: :(
"

Míg Franciaországban úgy számolnak, hogy 4,5, Belgiumban pedig 7,5 euró cent fedezi a napelemek újrahasznosításának költségét, nálunk ugyanezért 35,6 centet fizettet a minisztérium. A magyarnál egyelőre csak a bolgárok húztak nagyobbat, ott egyenesen 1 eurós sarcot dobtak a termékre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium azzal indokolta a termékdíj napelemekre való kiterjesztését, hogy így ülteti át ez elektromos hulladékokra vonatkozó uniós irányelvet a magyar jogrendszerbe, másrészt a napelemek jelentős részét kell begyűjteni, illetve „rendkívül sokféle anyagból állnak, ami tovább drágítja a hasznosítást”. Ezzel szemben a piaci szereplők arra hívták fel a figyelmet, hogy a napelemek hosszú élettartama következtében egyelőre alig van mit begyűjteni, és még a közeljövőben sem állnak majd halomban a használt napelemek a hulladékudvarokban. Másrészt az újrahasznosításra kiforrott technológiák állnak rendelkezésre."
hvg.hu/vallalat_vezeto/20150120_Nyolcszor_akkora_napelemadot_fizetunk_min
@ornagy50:

Akkor kérek egy kis eligazítást. Ezúton kérek elnézést az állomány minden tagjától.
Terjessz ismeretet őrnagyom!
Minek nevezzelek?))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bezony ígyen vala ez
akkó mikó takony árpi megtanácsolja "FRANKÓT":(
@jöttem: Mögírom Néked Prágám.:)
@ornagy50:

Várom. Minden csatornám nyitva van.:)
@parti_giano: "Agyilag" erre megy ki a JÁTÉK!:(
.
Jó éjszakát, vidám hajnalt, jó munkát a munkába indulóknak, és pihenjen, aki akar. Kinek mi jár, vagy jut.
.

Erdős Virág:
A legszebb vers
balatonfüredi emlék

Férfibú és lányöröm:
a legszebb vers a
káröröm.

A legszebb vers egy régi
rózsa-
lugas árnyán írott
próza
vár állott most
gomba nő
a legszebb vers egy
ronda nő
a legszebb vers egy
uncia
arany
petőfi puncija
de
minden süket
dumán túl
a legszebb vers a
dunántúl
messze zengő
szép szava
sok hegye és egy
tava
kizárásos
alapon
a legszebb vers a
balaton
bezárt
bazár és tárt
kebel
a kishajók közt egy
rebell
a legszebb vers egy
nyári esten
ringó név a
hajótesten
katamarán vagy
kalóz
a legszebb vers a
„Gyed Maróz”
a legszebb vers a
vérfagyi
a csolnakázó
dédnagyi
a legszebb vers egy nagy
rakás
gőzölgő krumplipap-
rikás
egy strandpokróc a
romokon
alvó
szegek a homokon
jönni-menni
szandi nélkül
összebújni
randi nélkül
becuccolni
bárhova
a legszebb vers egy
szálloda
egy dakszliját mosó
masa
egy döglött hal fehér
hasa
vonatfütty és
dudaszó
a legszebb vers egy csunya
szó
a legszebb vers a parti
nagy
zuhé
s talaj-
menti
fagy
még zöldfülű de már
dilis
a legszebb vers az áp-
rilis
a legszebb vers
mi volna más
egy kisebb
vízbe-
fulladás
plusz: törölközés
száradás
a legszebb vers csak
ráadás
a legszebb vers hogy
amore
rabindranath
tagore
emlék-fák közt
élő ház
a legszebb vers a
Szívkórház
a legszebb vers a
szüreten

tartózkodni
füreden
hajnalig egy
darab
pólón
üldögélni
lenn a
mólón
elvegyülni
kiválni
még egy strófát
kivárni…

A legszebb vers csak
ígéret
majd elválik hogy
mivé lett
de lelle int s én
úgy hiszem
fogamban tartva
átviszem
mert rendbe’ van hogy
szép vagyok
a legszebb vers nem
én vagyok
a legszebb vers nekem
te vagy
szeress örökké el
ne hagyj
.
@dr. jenőke (jenőke):

Én pedig ezt:

Hans Arp

Van-e még

Van-e még aki tudja
hol a lent hol a fent?
Van-e még aki tudja
mi a világos mi a sötét?
Egyre ritkábbak az álmodók.
Egyre ritkább a nappal s az éj.
Becézzétek az ibolya talaját
a felhőbaldachin alatt.
Kövessétek a belső csillagot
a szent éjek magvát
és hangtalan álomdalait.

/Hajnal Gábor ford./
@dr. jenőke (jenőke): :)))

ezt a verset pár éve én kaptam, de most szeretettel megosztom veled és mindenkivel, mert olyan (vagy ilyen?) hangulatot tudtok teremteni.
:))))

(és még egy ok van ami miatt ide hoztam a verset: Juhász Ferenc ritkán olvasható... nem tudom miért... :(
ja és ma is vers nyitja a napot a blogunkon: Faludy György, Óda a magyar nyelvhez )

Gumának, mert ma olyan szerelmes hangulatban van, hogy mindehol szerelmet lát :)
2010.11.28. 18:56 Conv

A mindenség szerelme

Kezdetben volt a csönd, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben volt a hang, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben volt a köd, és nem tudta még,
hogy mért kíván szeretni...

Kezdetben a vágy csak önmagara várt még...
lassan, tompán, mélyéböl remegve.

Kezdetben nem voltál Te sem,
csak a vágy volt, a csontváznélküli, reszkető,
lágy indulat, a szurok-sűrű fortyogó, forró akarat
világ-tűz, vízözön,
ismeretlen és titkos robbanások,
május-szagú álmok, test-nélküli vallomások...

Én nem kutattalak, mint csillagász az égen
egy új csillagot.
Matematikával, képlettel, logikával
számítva ki, hogy másutt sehol, csak ott lehetsz,
csak ott vagy, ott, az idők kezdetétől,
társak között, még láthatatlanul.

Mert kezdetben nem voltál Te sem,
csak a vágy volt...

És mégis éreztelek, és mégis tudtalak,
robbanva törni készültem feléd, ragyogva vártalak,
de még csak reszketés, sejtelem
voltál te is, voltam én is szívedben,
mégis tudtalak,
tündöklött bennem az eleve-bizonyosság,
hogy megszületsz gyöngéden s félelmetesen,
mert hiszem, hogy van eleve-elrendelés,
mert ehhez az értelem kevés,
és nem oly céltudatos a megismerés, az elhatározás,
mint az órával mérhető idő,
s az órával mérhető elektromosság.

És mégis tudtalak,
fölfogtalak és vártalak,
tudtalak léttelenül,
mert kezdetben közös volt minden elem,
mert kezdetben én is a csönd virága voltam,
mert kezdetben Te is a csönd virága voltál,
kezdetben csak a vágy volt,
ahonnan fölszabadultál...

Juhász Ferenc

Read more: offforever.blog.hu/2010/11/28/gumanak_mert_ma_olyan_szerelmes_hangulatban_van_hogy_mindehol_szerelmet_lat#ixzz3PQTZfDbw
az RTL club a XXI század műsorában, tegnap este érdekes témát feszegetett (sajnos nem láttam, de amit olvasok róla az elgondolkodtató...)

Részlet Pünkösti Árpád: Rákosi, Sztálin legjobb tanítványa című könyvéből.

Rákosi Mátyás lélektani személyiségelemzése

rtl.hu/rtlklub/21szazad/rakosi-matyas-lelektani-szemelyisegelemzese

a propeller.hu már játékot készített belőle:

Kitalálja, melyik ez a politikus?

– hirtelen került az ország élére anélkül, hogy végigjárta volna a ranglétrát és kiderült volna, alkalmas-e pozíciójára
– nem gazdasági szakember, nem ért a szakpolitikához
– karizmatikus, azt sugározza, hogy meg van győződve az igazáról
– nem törődik a valósággal
– foglya saját ideológiájának
– paranoid, gyanakvó: környezetéről ártó szándékot, bántást feltételez
– soha nem érzi magát biztonságban
– szüksége van ellenségképre, ha nincs, akkor keres
– az amerikai és nyugati demokráciákat szidja az ország nehézségeiért
– politikai ellenfeleit ellenségnek tekinti
– folyamatosan bővül ellenségei tábora
– módszeresen lejáratja, zsarolja, „leszalámizza” riválisait
– beszédeiben katonai, háborús, offenzív retorikát használ
– a nacionalista érzelmekre hat, az ezeréves országra hivatkozik, és ő mondja meg, ki a magyar
– elérte, hogy az újságok és rádiók azt hangoztassák: gyarapodik az ország
– ha akadályozzák szándékában, nyíltan durva, erőszakos lesz
– ravaszsággal vagy megfélemlítéssel, de mindig felülkerekedik
– folyton színlel, mást mond, mint amit gondol
– gyakran tagadja a nyilvánvalót
– a szegényebb rétegekkel nem törődik
– soha nem kér elnézést semmiért, mert azt hiszi, mindent jól csinált

Na, megvan? Ha nem nézte az RTL Klub XXI. század című műsorának legutóbbi adását, és tippje sincs, akkor eláruljuk:

Rákosi Mátyás.

propeller.hu/itthon/3050474-kitalalja-melyik-politikus-ez?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Kital%C3%A1lja%2C%20melyik%20politikus%20ez%3F
@guma:

:)))
Tegnap reggel írtam jöttemnek, akit Angyal megpróbált meggyőzni, Szálasinak is voltak jó mondatai dumával.

"Visszacsatolás.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/elmebajos-volt-szalasi-es-rakosi-2322107

A bulvárlapon túllépve, ma 22.40 RTL Klub: XXI. század - a legendák velünk élnek "
@Orica Középföldi:

ezért kell a higgadt szövegetek és tudásotok! :)))

én most sajnálom, hogy ez a blogger feladja mert jó volt őt is olvasnom... megmozgatta a fantáziám gondolataival.

"Amikor a mérleg - látszólag - átbillen.

Vannak, akik hivatva érzik magukat, hogy rámutassanak a hibára. Ugyanakkor – bár ezt nem tudják – képtelenek megszabadulni a beidegződésektől.
Mivel a beléjük itatott – tanult – kérdésfelvetésre képtelen jellemmel rendelkeznek, ugyanakkor nem vetkezik le a félelmet és a vallási vakságot, kvázi ugyanolyan szolgalelkűek, keresnek egy olyan ellenséget, akit lehet szidni.

Ők azok, akik értik, hogy létezik a hiba, de nem a megfelelő helyen keresik a vétkest."

shepherdszerint.blog.hu/2015/01/19/a_faszsag_szo_retorikai_alkalmazhatosagarol_avagy_hulyenek_lenni_alanyi_jog
@guma:
.
De korán keltél?! Vettél egy keltetőt? Dagasztás, kovász, ilyesmik?
.
Ez a felsorolás annyira áthallásos, hogy a szobában nincs is válaszfal.
Illik ide a luxusadó? Azt hittem sokáig, hogy csak nem jutott eszébe az extraprofit a pofinak.
Más:
Juhásztól van egy díszkiadású vers (egy vers! - a szarvassá változott fiú....) kötetem is. Mindig kedveltem, dehát nem ennek a rendszernek Kossuth díjasa (kétszeres).
Más:
Nagyon jó vers-keltető időszak volt, erre jó példa Ladányi, Garai, Kányádi...
Volt mit értelmezni, és voltak, aki értették.
az időzítés, remek!

"Orosz elektronikus hírszerző hajó kötött ki kedden Havannában, ahol egy nappal később magas szintű kubai-amerikai tárgyalások kezdődnek a kétoldalú kapcsolatok helyreállításának menetrendjéről. "

www.hirado.hu/2015/01/21/orosz-kemhajo-kotott-ki-kubaban/?source=hirkereso#
@dr. jenőke (jenőke): :)

"Volt mit értelmezni, és voltak, aki értették."

de ha "csak" érezték - az sem baj. :D

"De korán keltél?! Vettél egy keltetőt?"

szinte feldarabolódott és még is "fordult" az időérzékem egy ideje...
sosem sziesztáztam csak úgy napközben. ma meg... így aztán sokszor már 2, 3 óra felé pihenten ébredem, hogy délelőtt már el is álmosodjam.

szóval nehéz az élet. :-DDDDD
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :-))))))

na ezért már érdemes volt felkelni! (komolyan!)
:-D
@guma: :-)

Szeretem a posztjaidat, pl. ;-)

De már értem a hajnali posztjaidat. Nézd el a szóismétlést :-D
@guma:

A nyolcadik templom alól lemaradt a hely. Láttam már, de nem emlékszem hol van:)) Csodás képek.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :)

na ne viccelj! elnézni? az én eszméletlen mennyiségű nagy hibám után? mégis hogyan gondolod?
:-D
(tudod a sok kórház "látogatás" teljesen megbolondít. hahahaha
többek közt, nem érzékelem az időt, de nem is érdekel... a napok meg összefolynak. mindenkit megbolondítok ezzel az új szemléletemmel, hozzáállásommal.)
@Orica Középföldi: :-DDDD

lehet, hogy még előtudom bányászni - de nem biztos, mert napok óta hihetetlen mennyiségű és szépségű képet néztem és pakoltam vagy töröltem fájó szívvel, különböző témákban...

mit mondjak, ezalatt bejártam a földet és még házakat is néztem, kertet rendeztem, gyerekszobán ötleteltem, bútort válogattam, menyasszonyi ruhát bámultam, lámával barátkoztam és csavarogtam, csavarogtam jó pár országban...
jól szórakoztam.
:-))))
@jöttem:

Gombászni a Gömörben,Rozsnyói karsztban??
késssz:)

@Penivaldes:

Tegnapihoz,mert el kellet mennem!
...és mert benézve kincseket találni:)

"miért kell meggyel, meg gombával elrontani ezt az ételt????"

Radnóti Miklós: Mint észrevétlenül

Mint észrevétlenül álomba hull az ember,
úgy hull az ifjukorból a férfikorba át;
már múltja van s leül szemközt komoly szeszekkel
s apányi lett körötte már egyre több barát.

Apa és kisfia most együtt látogatják,
s a kisfiú lesz lassan, ki jobban érti őt,
ki érti még lobos szivének sok kalandját,
s kijátsszák lent a padlón a hintázó időt.

De mégis néhanap felnőttként pénzt keres már,
megrendelésre fordít, eladja verseit,
már szerződést bogoz, számolgat és protestál
s megélni néki is csak a mellékes segít.

Sikerre nem kacsint, mert tudja, egyremegy,
e hölgy kegyeltje az lesz, ki jókor érkezett; -
kedvence már a mák s a bíborhúsu meggy,
a bús kamaszt igéző méz és dió helyett.

@jaegtoer:

"A gyöngyhagymák keringőre hívják a meggyet, felettük a pirított gomba, mint a kupola, s alattuk lustán hever az omlós marhaszelet utánozhatatlan szaftban a borókabogyókkal összeborulva. " DÖG:)
@guma:

Pörögj pörögj,'szeressük a'Gumás reggeleket:)

kepkezelo.com/images/8lp66kz4zoq5iexa8bra.jpg
@guma: SZÁMOMRA ISTENÁLDÁS VAGYTOK JENŐKÉVEL EGYÜTT. TE a KIBÁNYÁSZOTT KÉPEIDDEL, Ő PEDIG A VERSEIVEL /és még a szellemes humorotok is/ köszönöm, hogy vagytok
@gazoló:

" DÖG:) "

Sommás:))))))))
Bennem is felmerült, hogy aki így tud írni, mi a francnak politizál. Persze, ha nem tenné, ezt se olvashatnánk. Így függ össze a politika és a gasztronómia:)
@Orica Középföldi:

DDD

Össze kéne kötözni Váncsával 'oszt 'tooinone szakácskönyvre bírni, utána meg máglyán grillezni a 'zatrocitásokért:)))))))
a magyar oligarcha amelyiket érdemes támogatni:
magyarinfo.blog.hu/2015/01/20/szamolja_ki_hany_milliard_allami_penz_jutott_andy_vajnahoz_az_elmult_evekben
"Vajna cégeinek bevétele tavaly 13 milliárd Ft volt, ezek a cégek pedig 34 millió forint társasági adót fizettek be."
A hülyének is megéri, hát nem?
@Orica Középföldi: Amúgy ha már ennyien szeretik itt a törit, ez egy teljesen korrekt rövidfilm a közelgő évfordulóval kapcsolatban.

youtu.be/XbwGRbEqgRc
@kekex:
Hogy világosabb legyen: 13000 millióból 34-et. 3 ezreléket.
@kekex:

Mióta ez a 'jenkiféreg a 'tűzközelben van,nem láttam értékelhető magyar filmet sem!!
Hihetetlen sorvasztó tud lenni egy ilyen 'patkánytapló az egyébként 'hihetetlenül tehetséges és 'sokrahivatott filmesszakmára!!
@Gábris szomszéd:

'budapestgettó megálló,kérem leszállni:)

'A hazáért haltak meg!

Egy fa@t,a hazáért, a fasizmusért!!
@parti_giano:

"nalunk nem dobozt kap a gyerek, hanem skatulyat."

:)

más olvasatban:
:(

Összegezve:
Így vagyunk mi egyszerre Európa és Ázsia, miközben jó barátunk Amerika. Afrika felkészül.
@Gábris szomszéd:

Megnéztem a kommenteket,pl."Büdös retkes kommunista zsidók". Elhiszem, hogy neked teljesen korrekt.

Ne fáradj az én "korrekt" felvilágosításomért. Kicsit többet tudok a manipuláció természetrajzáról, mint te.
@gazoló:

A rozsnyói karszt messze van tőlem. K 30 km-re. Mifelénk dombok vannak.
@Gábris szomszéd:

" ... az emberi mivoltukból kivetkőzött oroszoknak ... "

Bezzeg a mi oldalunk, a sokezer Gábriel arkangyal (páran nyilaskereszttel), meg a jóságos birodalmi sasok ...
@jöttem:

Tudom,'toronyaljába is 'vótam,többször járok arra,mint gondolnád:)
30km,nincs messze még gyalog sem:)
én meg csak óvasom a mai híradásokat oszt észlelém, hogy a fidesz gépházbul élénk fingszag árad, mintegy leplezve a gumicsimma illatát.
@Orica Középföldi: Tehát az itteni kommentek is pld. FAB-ot minősítik. Értem ok. :)
@vakapad:

Védték a 'holokausztjukat,utána meg mennybe mentek,akkor és a a 'fidessdzsobbik éra alatt is,amíg a szoborparkba nem kerülnek az 'országrontó nácijai!!
@Orica Középföldi:

Gábris hatalmas energiákat fordít ideológiai nevelésemre.
Egy Coménius veszett el benne. De nagyon.))
@Gábris szomszéd:

Már megint a fasiszta ideológiát rakod a porondra. Ezekért a linkekért egyszer már kitiltott Boli. Újra erre játszol? Aztán nyavalyogsz a kettős mérce miatt?
@kekex: Olyan sokat? Nem lennék a könyvelője helyében...
@Gábris szomszéd:

Látom, ugrottunk. Ez valami vitatechnika?
@jöttem:

Comenius forog a sírjában:)) Neki voltak saját gondolatai, ellentétben a linkrobottal.
@vakapad:

áááá, csak csikorog a fostalicska.
@Gábris szomszéd:

": Tehát az itteni kommentek is pld. FAB-ot minősítik."

Az, hogy téged elvisel, feltétlenül.
@hacsaturján:

Elég disszonáns ez a csikorgás.
@Orica Középföldi:

én a kréta-tábla viszonylatot se kedveltem.
@jöttem: 1. Megint el vagy tévedve, ugyanis a témát ismét nem én dobtam be.
2. A történelmi tények ismerete pedig nem jelent fasiszta ideologizálást. Lásd pld. a történész tanulmányait és kutatásának eredményeit.

Szóval ha kérhetem maradj te is a tényeknél. :)
@Orica Középföldi: Nagy ügy. Én is elviselem a ti hülyeségeiteket vagy nyilvánvaló ferdítéseiteket. :)
nálam kiverte a biztit ez a jóf@szgenerátor.

"Külföldről nézve nagyon durva a magyar politika"

mert itthonról nem???
@Orica Középföldi:

"Comenius forog a sírjában:)) Neki voltak saját gondolatai, ellentétben a linkrobottal. "

Ahogy az Írás mondja:

"..MERT AKINEK VAN, ANNAK ADATIK, ÉS AKINEK NINCS, ATTÓL AZ IS ELVÉTETIK, AMIJE VAN."
@jöttem: Ez persze mindenkire vonatkozik, de ezt te is tudod. :)
@Gábris szomszéd:

"Szóval ha kérhetem maradj te is a tényeknél."

Azt teszem.

Az a tényállás, hogy k 2 hete TE hoztál ide Szálasi idézetet, TE hozod szóba újra és újra a témát, TE linkeled be ugyanazt a kisfilmet és interjút arra hivatkozva, hogy csak ismeretet terjesztesz.

Többen elmondták/tuk már, hogy nem vagyunk kíváncsiak a fasiszta ideológiára . Kéretik figyelembe venni!!

UI: Te kis butus! ))
@Gábris szomszéd:

" Ahogy te mérsz, neked is úgy mérnek."
@jöttem:

"Gábris hatalmas energiákat fordít ideológiai nevelésemre.
Egy Coménius veszett el benne."

Az még nem lenne baj mi veszett el belőle, a probléma az, hogy egy szellemi strici gyökerezett bele.
@Gábris szomszéd:

"Nagy ügy. Én is elviselem a ti hülyeségeiteket vagy nyilvánvaló ferdítéseiteket. :) "

Hallod hogy dübörgünk? - kérdezte az egér az elefánttól, miközben a hídon ellentétes irányba haladtak.

Befejeztem. Neveljen téged Hoffmann Rózsa.
@jöttem: Az elejét is idézd lécci. :)

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!..." (Máté 7:1–5)
@jaegtoer: ezek után képzeld el, hogy ennek ellenére FAB azt szeretné ha az én véleményem is megjelenne itt a blogon. :)
@jöttem:

1. Lapozz vissza és tájékozódj. Azt írtam, hogy ma (korán reggel) sem én hoztam be a témát. Linkeljem, hogy ki és mikor, vagy sikerül egyedül is megtalálnod? :)

2. Ez is butaság, mivel nem fasiszta ideológiáról beszéltem, hanem arról, hogy a közhiedelemmel ellentétben abban a témában teljesen más a valóság mint amit 70 éve mantráznak nekünk.
Persze ha te már egy zsidó történészt is (akinek holokauszt érintett szülei voltak) képes vagy lenácizni vagy fasiszta ideológiák terjesztésével megvádolni, akkor már tényleg a piszi és az urbanlegendek menthetetlen fogja vagy. :)

3. Az, hogy te mire vagy kíváncsi az nem nagyon releváns, hiszen én sem vagyok adott esetben sok mindenre itt kíváncsi de nem is rinyálok miatta ha megjelenik a blogon. :)
Jaj, Istenem, most néztem a híradóban, hogy Obamát állva tapsolta meg a szenátus, de úgy, hogy először felállt a háta mögött ülő ember, mint egy jelzőfény. Tiszta sztálinizmus.
És just - a olyan intézkedéseket akar bevezetni, amit Orbán, gyest, középosztály erősítését, csökkentené a vállalkozók külföldre telepített nyereségét, stb. Még ilyet.
És az meg egy jó nagy hab a tortán, hogy a környező országok is koppintanák a devizahitelesek megmentése érdekében hozott törvényeket.
@Gábris szomszéd:
Gábris, vigyázz a cenzor már egy 1-t bejelölt neked, tudod bizonyos szavakat itt tilos leírni. Csak nekije.
@Orica Középföldi:
Hát, ha te vagy az egér, akkor érthető a hasonlat. Mitől is van ilyen nagy mellényed? Ja, csak itt, aha.
@Imola Helyesi:
Béla, azt a szerencsétlen libát is láttad, aki nemrég egy orbánvideóban szépen vezényelte a terem közönségét a csutitörpe szereplésekor? :)
Felénk nem esik, de hűvös van...
@Gábris szomszéd:
Azt vesznek észre, amit akarnak, meg ami nekik jó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát , biztos, hogy hűvös van ott a német hegycsúcsokon, az agysejtjeid ezért működnek lassan.
Szeretnéd, ha Béla lennék, a fiúkat szereted? Ejnyebejnye.
Betéved ide néha egy jobbos, és rávetődnek, mint az éhes disznók a makkra.
@Gábris szomszéd:
Fab azt sem tudta, hogy engem kizárt, tőlem kérdezte meg.Aztán addig hímezett-hámozott neki Boli, míg valami homályos magyarázatot adhatott neki a gyöknyelvről.
Meg hogy nem jó, ha elvisszük a témát. Aztán pl ezt a témát végignézve, nem nagyon eröltették meg magukat az ősi kommentelők se, a posztról szinte szó sincs..
@Imola Helyesi: Amúgy nagyjából leszarom mert ez a hely már régóta nem a különböző vélemények vitafóruma, hanem egy virtuális Gellért fürdő, ahol az egyivásúak egymást simogatják a víz alatt és közben még elégedetten is mosolyognak egymásra. ;)
@Gábris szomszéd: nem tudom milyen a gellért, de ezek szerint tapasztalatból ismered. és még te mondod, hogy "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!..." (Máté 7:1–5).
@Imola Helyesi: te nem jobbos vagy, hanem hülye. óriási különbség.
@parti_giano:
Hát, ha te vagy az a bizonyos költő, én a világért sem sértenélek meg...............
@parti_giano: Ne tévedj el teljesen. Ez egy hasonlat volt, bármelyik fürdőt írhattam volna. :)
@Imola Helyesi:

„Jaj, Istenem, most néztem a híradóban, hogy Obamát állva tapsolta meg a szenátus, de úgy, hogy először felállt a háta mögött ülő ember, mint egy jelzőfény. Tiszta sztálinizmus.
És just - a olyan intézkedéseket akar bevezetni, amit Orbán, gyest, középosztály erősítését, csökkentené a vállalkozók külföldre telepített nyereségét, stb. Még ilyet.
És az meg egy jó nagy hab a tortán, hogy a környező országok is koppintanák a devizahitelesek megmentése érdekében hozott törvényeket.”

1./ Úgy emlékszem, Sztálin esetében az állva tapsolás nem volt teljesen önkéntes. Ha valaki azt hiszi, hogy Obamánál is így van, az … khm … téved (igyekszem nagyon finoman fogalmazni).
2./ Azt hallottam, a gyes-t Orbán 4 éves korában vezették be. Persze, aki 26 éves korában egyedül kiveri innen az oroszokat, az négy évesen is nagy tettekre képes.
3./ Az Egyesült Államokban a középosztály a társadalom 51 %-a (éves bevétel forintban 10 és 30 millió között), nálunk meg ilyen nincs (www.azenpenzem.hu/cikkek/kimutattak-magyar-kozeposztaly-marpedig-nincs/1884/9), bárki szerencsétlen akarná is „erősíteni”.
4./ Orbán a 3. pont értelmében nem a középosztályt erősítette, hanem a gazdagokat (lásd egykulcsos), amelyből nem lett semmiféle fogyasztásbővülés (nekik már megvan mindenük), így aztán kereslet sincs, ezért olyan alacsony az infláció, amelyet jobb helyeken szégyell az ember, és csak laikusok dicsekednek vele.
5./ Az Egyesült Államokban jelenleg van adókedvezmény, ha külföldön fektet be az ember, mégpedig az amerikai cégek számára. Nálunk ilyen a magyar cégek számára nincsen, szegény Orbán nem is tud min változtatni. Még ilyet …
6./ A „devizahitelesek megmentése” érdekében hozott törvények négy évet késtek (Orbánék a hatalomátvétel után azonnal elkezdték a forint gyengítését, lásd Kósa és Szijjártó megmozdulásait). Ha ezt a késést akarják eltanulni a „környező országok” (amellyel a devizahitelesek tönkretételét Orbánék elkezdték), akkor hihetetlenül ostobák lehetnek a vezetőik.

Ha mán valakinek nincsenek információi, illetve ha vannak, akkor se tud mit kezdeni velük, annak javasolnám a minél ritkább megszólalást.
@kekex:
"13000 millióból 34-et. 3 ezreléket."

értjük mi, igazából nem kötekedni akarok, de
34/13000=0,0026, tehát vagy 26 ezrelék vagy 0,0026 ezred.
@Gábris szomszéd: "vélemények vitafóruma"?...amikor 256-szor hozod ide ugyanazt a véleményed és azt 256-szor megvitatták már veled, mit akarsz még megvitatni?...b....meg hozzál helyette inkább szentképeket, azok legalább szépek, ha nem is érdekelnek
@Imola Helyesi:
Nem szeretnék vitába keveredni veled, de Orbán már lemondott a középosztály felemelkedésétől.
2010-ben még beszélt erről, majd átállt a felső, gazdag réteg kialakításához.
Ezt a szándékát megerősítette azzal az ideológiával, hogy a nagy tőkék képesek a gazdaságot berobbantani.
Sajnos, e játszma közben a középosztály rohamos leépülése következett be, amely már a létfenntartás minimumáért küszködik.
Orbán mostanában újra pedzegeti a középosztály kialakítását, de ennek a futamnak vége.
A középosztály helyzetbe hozása elképesztő állami befektetéssel valósítható meg hosszú idő alatt, amelyre források nem állnak rendelkezésre pénzügyileg, mellette ott van a polgári tudat leépülése, amely már szinte behozhatatlan.
@vakapad: A hatos pontodhoz:

A jobbik már 2010-ben hasonlóan gyors kivezetésre tett javaslatot, szakmailag rendesen alátámasztva még ha más módszerekkel is. Cséfalvay éveken át nem győzte ócsárólni, mint demagóg felvetést, amibe "belerokkant" volna az állam.
Megjegyzem, annyi terhelte volna a költségvetést, mint amennyibe a MOL-pakett megvásárlása került, de talán az új stadionok összköltsége sem sokkal marad el tőle. A manyupok államosításából befolyó pénznek meg egy kisebb része is elég lett volna a gyors és teljeskörű kivezetésre - úgy, hogy ez a felvételkori árfolyamon történt volna.

Szóval ha most egyre többen dicsérik nyugaton is a forintosítást valójában a jobbik elképzelését dicsérik, amely az egyetlen tisztességes megoldás lett volna.
Arról a kettős mércéről már nem is beszélve, hogy a haveroknak és a tehetősöknek lehetett 180 forinton végtörleszteni, míg nekünk a pórnépnek itt a 260-as árfolyam úgy, hogy még örüljünk is neki.:(

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10426826_870746609626524_5771132862084109603_n.jpg?oh=2f9f6f2df933a63b8ce3a748e3985ef5&oe=5566F665
@KÁTÉó53éúétr6: Te is átsiklasz afölött, hogy ma sem én dobtam be a témát, csak válaszoltam rá. Ejnye- bejnye te sem figyelsz? ;)
@Secnir:

Javasolnám az újbóli megfontolást.
@Secnir: ha má' kötekszünk:
0,0026 tízezred ez :)
@Gábris szomszéd:

1./ Az természetes, hogy a FIDESZ elsősorban a saját haveri körét akarta kihúzni a slamasztikából, mégpedig a bankok által megfizettetve a különbözetet (végtörlesztés). Hogy ezzel további nagypénzűek is jól jártak, az részletkérdés.

2./ Nem kötelező a "megmentés", ha a forint a 2010. április végi 186 HUF/CHF szinten marad. Ha viszont ezt a regnálók direkt elinflálják, akkor kötelező, éspedig az elinflálás megkezdésétől azonnal (az más kérdés, hogy erre nem volt pénz már akkor se, most meg pláne nem).

3./ A mostani árfolyam (260 HUF/CHF) valószínűleg az az árfolyam, amelyet még Csányi torkán épp le lehetett nyomni. Az egy más kérdés, hogy most felugrott 300 fölé, amelyet a bankoknak kell lenyelni.

4./ Az igaz, hogy akkor kellett volna forintosítani, mikor még jó volt az árfolyam, csak akkor meg még rossz volt a forintkamat. Egyszerű megoldás nincs. Egyébként a háztartások devizahitel állománya 2010.júniusában 7266 milliárd forint volt.
@vakapad: "2./ Nem kötelező a "megmentés", ha a forint a 2010. április végi 186 HUF/CHF szinten marad. Ha viszont ezt a regnálók direkt elinflálják, akkor kötelező, éspedig az elinflálás megkezdésétől azonnal (az más kérdés, hogy erre nem volt pénz már akkor se, most meg pláne nem)."

De akkor is kötelező lett volna, főleg, hogy azóta bírósági ítéletek is születtek arról, hogy a bankok pénzügyi visszaélések sorát követték el.
Nekem amúgy az átadott forint összeg elszámolása lenne a legbecsületesebb megoldás.

Másrészt volt korábban is jóval a 180-as átlag felett a svájci frank.:(

2009. január 192.30
2009. február 203,75
2009. március 215,56

Ezzel persze semmiképp sem akarom a fideszt menteni csak arra utalok, hogy az árfolyamok elszállása már 2010 előtt is előfordult sajnos, úgy hogyha netán csökkent jó irányba a bankok eközben a törlesztőket nem csökkentették. Csak az emelést követték de azt szorgalmasan :(

www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?query=2009.01.01,2009.12.31,1,CHF
@Gábris szomszéd:

"_Amúgy nagyjából leszarom mert ez a hely már régóta nem a különböző vélemények vitafóruma,(...)_"

És akkor nem tetszik, amikor fostalicskaként vagy megemlítve.

Mindazonáltal igen sokszor maradsz adós az önálló véleményeddel, cserébe annál többször gábrielezel és linkelsz:)
@jaegtoer: Lári fári. Az előző svájci frankos kommentemben is csupa saját véleményt toltam. Vedd ki te is a gerendát a szemedből. :)
A fostalicska nem magam miatt zavaró, hanem akkor, amikor máson közben számon kéritek a normális stílust.
@Gábris szomszéd:

1./ Amit a bankokra "pénzügyi visszaélések" címszóval rá lehetett lőcsölni, az rájuk lett lőcsölve. Mindenki megkapja március-áprilisban az elszámolást róla. Pont.

2./ A forint vesszőfutása (az ismert!!! okok miatt - aki nem ismeri, nézzen utána) 2008. december közepétől 2009. májusáig tartott, azaz még egy fél évig se. Ezen időszak veszteségét a devizahitelesek addig nyeresége bőven fedezte. Sőt. Én is csak 2014. elejétől kezdtem rosszul járni a forinthitelesekhez képest.

3./ Magyar forintos elszámolás és svájci kamatszint egyszerre nem létezik. Ha valaki nem érti, akkor javaslom, hogy higgye el.
@Mariann19:

" mellette ott van a polgári tudat leépülése, amely már szinte behozhatatlan."

Ezt óvatosabban kezelném. Egyrészt a középosztálynak nevezett réteg nem rendelkezett polgári tudattal.
Másrészt az anyagi lecsúszást nem követi automatikusan a tudati leépülés. Ez egy sokkal-sokkal hosszabb folyamat.
@Gábris szomszéd:

"_ Lári fári. Az előző svájci frankos kommentemben is csupa saját véleményt toltam._"

A ritka kivétel esete.
Kövesd el nagyobb gyakorisággal:)
@Gábris szomszéd:

Nem a téma felvetésével van problémám, hanem azzal, ahogy azt te tálalod nekünk. A Charlie Hebdon poszt alatt már volt egy kísérleted Szálasi mosdatására – a jó mondatai kiemelésére.
Ez egy nagyon veszélyes trend.

A történelmi hibák elkövetése alól nincs felmentés!
Sem Trianon, sem a nyilas kor kapcsán.
Mindkettő valaminek a következménye volt, amit egyes körökben mostanság divat elfelejteni. Csak a magyar nemzet ellen elkövetett sérelmeken bánkódnak. De az odavezető útról kevés szó esik.
Milyen téves döntések idézték elő? Kinek a felelőssége? MIT LEHET TENNI AZÉRT, HOGY NE ISMÉTLŐDJÖN MEG??!!!!!!

Egy történész bármilyen módon megítélheti Szálasit. Az már egy másik kérdés, mi mit kezdünk ezzel az információval. Mire használjuk? Kit akarunk vele manipulálni?

A „kinek volt jobb zsidópolitikája“ téma számomra olyan, mintha arról beszélgetnénk, mi a jobb családtagjainknak. Ha hasbalövik, vagy fejbelövik őket?

Végül az utolsó mondatodról. Gondolom, a tegnapi működésemre utal. Az észrevétel jogos, de egyet ne felejts el! Én a saját életem a saját gondolataimat rakom ki a placcra. Magamból csinálok időnkét hülyét, s vállalom ennek összes következményét.
Nem hirdetek veszélyes, manipulatív eszméket.
@vakapad: a zárójel lemaradt.
0,0026 (tízezred), ami kerekítve: 0,003 (ezred)
@kekex: -nek igaza van.
@vakapad:
Vakpad: és Orbánnál sem tapsolnak kötelezően, erre hoztam a példát, tudod?Ja, kettős mérce: Ha Obama közönségének hátulról beintenek, akkor az, rég bevett intelligens, udvarias szokás, ha Orbánnak, akkor az sztálinista, putyinos utánzás meg nyalás. Tudjuk.
Írod: középosztály nálunk nincs.
Írod, Orbán nem azt, hanem a gazdagokat erősítette.
Logika: ha nincs, akkor mit erősítsen?
De szerintem meg van: értelmiségi középosztály van még. És gazdasági is van.
Most olvastam , az átlagbér havi 230000 FT volt, ha egy házaspárról van szó, hozzáadva a családi adókedvezményt, családi pótlékot azért az már lehet középosztálybeli szint, ilyen infláció mellett. Még az élelmiszerek áfáját kellene lassan csökkenteni.
@Mariann19:
"A középosztály helyzetbe hozása elképesztő állami befektetéssel valósítható meg hosszú idő alatt, amelyre források nem állnak rendelkezésre pénzügyileg, mellette ott van a polgári tudat leépülése, amely már szinte behozhatatlan."-írod
De igen, mert az egyes rétegek fizetését fokozatosan emeli a kormány
Polgári tudat leépülése - ez az újabb szlogen, amin rugóztok, mert a mérhetetlen anarchoglobált nem díjazzuk, hanem a nemzeti konzervatív liberális hagyományos értékeket?
Ugyan!
@Gábris szomszéd: "amikor máson közben számon kéritek a normális stílust"

nem, humánumot... annak is csak a minimumát várja el itt a nagy többség...

(semmi provokáció... ha azonosulsz karsai tanulmányával [szálasi emberséges volt, horthy viszont tudta, hogy hova küldi a vagonokat, milyen vég vár utasaikra], akkor nem fostalicska vagy, hanem egy rohadt kis féreg, egy antiszemita gyökér, hisz ott voltál a horthy-mellszobor avatásán, ott hájpoltál hegedűsnek...)
@Orica Középföldi:
szerény mondatomat a tanulmányaim alapján fogalmaztam meg.
Kezdetben volt a polgárosodás a 18. sz-ban, majd a középosztály a nagyvárosi polgárság életmódját, fogyasztási szokásait /kultúrális értelemben is/ vette át.
Nagyvonalúan így kötöttem össze a két kérdést.
A tudati leépülés egyébként nem csupán a középosztály jellemzője, hanem a kormányzati szándék szerinti következmény a magyar társadalmi rétegeknél, és amely a középosztályban is fellelhető.
Már ha egyáltalán beszélhetünk középosztályról, mert az ismérvei igen hiányosan lelhetőek fel.
Bár fentiek fogalmi értékelése nem szorosan kötődik Imolához történt mondanivalómhoz.
@gazoló: tudod, velem nehéz együtt főzni, és enni, mert vannak elvárásaim. :)
@jöttem: hát igen, és csoda, hogy addig kibírták..
@Imola Helyesi:
"Mert az egyes rétegek fizetését fokozatosan emeli a kormány."
A köztisztviselőkét 5 éve nem emelte. Most akarnak sztrájkolni béremelésért,pedig ők is a középosztály részét képezik.
Statisztikailag csökken a részarányuk, holott 40-50%-os hányad lenne a minimum.
Az előző évtizedben még fellelhető volt a középosztályra jellemző fogyasztási javak igénybevétele /ingatlan, gépkocsi, külföldi utak/, biztosabb egzisztencia. Ehhez járult a kultúrához és az információkhoz való hozzáférés.
Ennek rétegnek a korábbi vagyoni felhalmozásai értéket vesztettek, mely az anyagi biztonság érzetét is rontotta.
Kialakult ebben a rétegben a szegénységtudat, amely lélektani változásokat is okozott.
@Mariann19:

"Már ha egyáltalán beszélhetünk középosztályról, mert az ismérvei igen hiányosan lelhetőek fel."

Erre utaltam:)
@jöttem: Nem Szálasi mosdatás volt, hanem csak arra utaltam, hogy egy teljesen azonos értelmű mondat egyik esetben trendi másik esetben nem piszi. Amúgy már miért lenne veszélyes hitelesen idézni bármelyik történelmi személyt?

Abban egyetértünk, hogy a történelmi hibák alól nincs felmentés a vita közted és mondjuk az adott történész között abban lehet, hogy olyasmit is a nyakába varrnak, ami konkrétan nem úgy történt stb. Ha utánaolvasol rájöhetsz majd magadtól is.

A "kit akarunk manipulálni" felvetésed megint egy kis paranoiára utalhat a részedről. Senkit nem kell manipulálni egyszerűen csak vannak a tények, amit egy kutató közel 30 éves adatgyűjtés kapcsán feltárt az utókornak és azt ildomos lehet meghallgatni, főleg ha olyasmikről van szó, amely évtizedes tabukat rak tisztába.

Ami meg a "mi jobb családtagjainknak" példádat illeti. Nos senki így én sem arról beszéltem, hogy szerették volna a zsidókat és nekem egy áldozat is ugyanúgy sok mint neked.

A vita úgy indult anno, hogy taga mester bedobta a szokásos "minden nyilas zsidó vért ivott" lemezt és ezek után hívtam fel a figyelmet a történész kutatásaira, és arra, amit ő is megállapít kutatásai után.:

"Hatalomra jutása után jóval mérsékeltebb, nem „jobb”, hanem nagyságrenddel kevésbé rossz zsidópolitikát folytatott, mint a német megszállás után hatalomra került Sztójay-kormány."

Ebből nekem nagyon nem az jön le, hogy mosdatni akarnám Szálasit, hanem ugyanaz, ami történésznek is. Szerintem becsülendő nála, hogy még úgy sem hajlandó elhallgatni a tényeket, hogy közben igazán oka lenne rá, hogy ebben részrehajló legyen.

Amúgy ha beszélsz angolul itt egy másik érdekes téma, ami szintén változást mutat az eddig megismert történelmi dogmákkal szemben. Jelzem ez sem egy véres szájú náci írta, hanem dr. Norbert Kampe, a Berlini Wannsee Konferencia Emlékközpont igazgatója.

A Háárec kommentárja az elhangzottakkal kapcsolatban a következőképpen hangzik: "Félreértés ne essék, Kampe nem antiszemita. Egészen biztosan nem is holokauszt-tagadó. Éppen ellenkezőleg. Amiképpen egy professzionális történésztől elvárható, a kérdéssel kapcsolatos dokumentumok és vallomások tömegét tanulmányozta át… Következtetéseit a birtokában lévő írásos források alapos tanulmányozása nyomán vonta le.

www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-the-wannsee-conference-truth-and-myth.html
@Sir Bates dö Hól:
Horthy nélkül kis Magyarország sem létezne.A románok a Dunánál húzták volna meg a határt, a tótok meg az ukránok Makónál, a többi meg lett volna a szerbeké, mint ahogy az osztrákok elcsaklizták Őrvidéket. Ez az ország az én és a többi magyar hazája, és elég volt a folyamatos bünbakkeltésből és a történelmi hazugságokból, helyette a szép ősi történelmünket kell előnyben részesíteni, amely emelné az országimage-unkat. Szégyen, hogy ezzel nem törödik a kormányzat SEM.
@Imola Helyesi:

Mert pornós-kábítós
Hipp-hopp nekünk nem kell,
Neveljünk etikus, hazaffyas rappel!
@Sir Bates dö Hól: Ezt már múltkor is elsütötted. Nos nyilván a hálás zsidók, akik emléktáblát is rakattak a Szabadság téri templomhoz vagy a sírjához nyilván erről még nem értesülhettek.

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2012/05/koszoru.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201501

Másrészt minden történelmi személynek vannak hibái, erényei és bűnei ugyanúgy mint bármelyik embernek. Horthy kiértékelése szerintem eléggé szétfeszítené a blog kereteit, amúgy én azt gondolom ő is követett el hibákat. Az ő személye szintén olyan, ami összetett és semmiképp sem csak fehér vagy fekete. Arról nem is beszélve, hogy fingod sincs arról, hogy akkor és ott miért történt a mellszobor avatás.
De ha megbocsájtasz most inkább megnyomom a tahótlanító gombot mert a szokásos személyeskedő stílusodra marhára nem vagyok kíváncsi. Szóval ágyő.
@Imola Helyesi: "országimage-unkat."

Kezdhetnétek azzal, hogy elsajátítjátok az anyanyelveteket. Ha egy zsidó vagy egy afgán menekült képes rá...
@Gábris szomszéd: "amúgy én azt gondolom ő is követett el hibákat."

Így is lehet mondani...

Szerencsére egyelőre még nem kötelező.
@Orica Középföldi:
Nagyon kedvelem a korrekt megnyilvánulásaidat.
Most is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Miért szitokszó a hazafias, hogy így írod? A hazafiasság egyetlen nemzetnek sem ártott, sem régen sem most. Nézd a dél-koreai történelmi sorozatokat, milyen büszkék a történelmükre, nem szégyellik, pedig ugyanúgy gyilkolászták egymást, mint itt a rómaiak, görögök, franciák, angolok.Mégis pl. őseinket, a hunokat, szkítákat, és minden nomád törzset mondták barbároknak mind Ázsiában, mind Európában, pedig kultúrában felettük álltak. Kemény rabszolgaság, öldöklés övezte e kultúrnépek történetét mindamellett, hogy voltak már akkor házaik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igazából ebben a kérdésben azt kell és lehet megvizsgálni, milyen mozgástere maradt még a német megszállás után és Sztójay miniszterelnöksége alatt.

hu.wikipedia.org/wiki/Szt%C3%B3jay-korm%C3%A1ny

hu.wikipedia.org/wiki/Horthy-aj%C3%A1nlat
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kétszeres doktorandus , mióta tartozik az országimage szó az anyanyelvünkbe?
@Gábris szomszéd: mellébeszélsz... azt tudom neked mondani, amit l. simon mondott nováknak: alattomos, beszari kis sunyi antiszemita vagy... legalább vállald fel...
@Gábris szomszéd:

Ordas nagyot csúsztatsz!!! LOL.

" Nem Szálasi mosdatás volt, hanem csak arra utaltam, hogy egy teljesen azonos értelmű mondat egyik esetben trendi másik esetben nem piszi. "

A CH.H. poszthoz ezt írtad:

2015.01.09. 11:00:29

Nézd meg pld. ezt a két idézetet. Ezekkel szerintem még te is simán egyetérthetsz, mégsem válsz nyilassá. Hab a tortán, hogy az első idézet mondanivalójában teljesen ugyanaz, mint a posztban is kiemelt hitvallás a lap igazgatója részéről.

"Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."

Én válaszoltam, amire ugye azóta sem reagáltál:

2015.01.09. 11:00:29

Számodra talán ugyanaz az értelme. Nekem nem.

"Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"
Ez az egyénről szól, a szabad döntésről.

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."
Ez pedig egy populista kijelentés. Egy univerzális, minden korban és helyzetben felhasználható frázis puffogtatása. Hab a tortán, hogy egy náci gyilkos szájából való. Ismeretes számunkra, milyen eszközökkel akarta felvirágoztatni a magyar nemzetet.

Most meg úgy állítod be, mintha közfelkiáltással elfogadtuk volna a két kijelentés tartalmi azonosságát.

Arra is gondolhatnál, hogy nem mindannyian szenvedünk szelektív amnéziában. )))))
@Imola Helyesi:

"_Horthy nélkül kis Magyarország sem létezne.A románok a Dunánál húzták volna meg a határt, a tótok meg az ukránok Makónál,_"

Érdekes határvonalak alakultak volna ki, próbáld a térképen követni mit írtál.

Túlzásaid nélkül is "elvagyunk":)

Számomra az ismert, hogy 'Románia Dácia természetes határának a Tiszát tartotta,
Szlovákia pedig Észak-Dunántúl és a Tiszától északra eső területekre ácsingózott...Szerbia Dél-Dunántúllal szemezett...'
@Gábris szomszéd: az is sokat elárul rólad, hogy mennyire elnéző vagy ezekkel a politikusokkal, míg másokkal szemben, akik milliószor kisebb "hibákat" követtek el, mindent megengedsz magadnak.
@Gábris szomszéd:
Gábris, indokolhatsz te itt, de minek is? Ők ugyanolyan megosztottak /lásd: Schecoff leváltása a "származása" miatt, ők mondták/ a hitük erőssége, egyéni sérelmek súlyossága,vagy gazdasági érdekek miatt.
Viszont elég volt abból, hogy lassan fél évszázada a magyarságot bűnbaknak kiáltják ki, holott a Horthy-rendszerben is megtalálták a számításukat. Lásd: ipar, filmművészet, stb.A 2. vh. kirobbantása és a fogolytáborok miatt pedig a németeknél és oroszoknál kellene hathatósan reklamálni.
Most nincs Horthy-korszak, mégis van gyermekek legyilkolása, gvantanamói fogolytábor a csodálatos globális liberális rendszerben.
@Imola Helyesi:

Ja. Mindenért a turáni átok felelős.
@jöttem:

Don Quijote hasonlókat vívhatott a szélmalmokkal:)
@jöttem:
Az nem átok, az dicsőség , a turáni ősi, szkíta, hun népek most lépnek fel ismét a történelem ragyogó színpadára. Ja, hogy te nem vagy turáni? Az nem baj, csak másokat ne becsmérelj le ezért irigységből, mert visszakapod.
@Orica Középföldi:

Ha férfi lennék, beleszeretnék a stílusodba.))
Így marad a pukkedli és a főhajtás.

Lassan elfogy a borsóm.)))
@Imola Helyesi:

Az "országimage" szó nem is tartozik az anyanyelvünkbe, lévén nincs ilyen szó. Országimázs annál inkább. Mióta? Régóta. Ronda? Ronda. Azért is nem használom.

Hogy mi bajom? Ti.

Van még kérdés?
@Imola Helyesi:

"Végeredmény ua."

Te batyuba kötött Géza, már hogy lenne ugyanaz? Tisztán látszott, hogy nem is tudtad mit írsz.
@jaegtoer:

Nem hittem volna, hogy valaha megvédem B. Gézát, de ő ennél jóval többet dolgozott a pénzéért. És jóval magasabb színvonalon. :)
@jöttem: dehogy...csak nem tudják ezt
" Azt mondod elég a bűnbánatból, a mea culpából! Valóban. Itt nem erről, hanem a tanulásról van szó. Bűnismeretről, ami nélkül a bűnbánat sem lehet őszinte. Arról, hogy megtanuljunk úgy nézni. látni, hogy a bűn felismerésére jussunk"
@Imola Helyesi:

"Az nem átok, az dicsőség , a turáni ősi, szkíta, hun népek most lépnek fel ismét a történelem ragyogó színpadára. "
-*-

Ez kész. Jöhet az újabb húszezer év.
@Imola Helyesi:

Köszönöm Imola!

"Az nem átok, az dicsőség , a turáni ősi, szkíta, hun népek most lépnek fel ismét a történelem ragyogó színpadára. "

Ilyen jót már rég nevettem. )))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Magam is éreztem, hogy túlzás, ám Géza tántoríthatatlansága mégiscsak visszaköszön.
@jöttem:
Nézd, nevess, bajazzó - kínban lehet a legjobban, buta vagy nagyon.A tűsarkú meg a simulós pulóver az nem minden ám - esetleg itt jelenthet valamit , ha leírod.De a valóság vajon mi?
@Penivaldes:
Nem lehet annak a felismerésére eljutni, ami nincs.Nemán, hogy még a dédunokákat is ezzel szekirozzátok!
@Imola Helyesi: "Az nem átok, az dicsőség , a turáni ősi, szkíta, hun népek most lépnek fel ismét a történelem ragyogó színpadára. "

A Nyugat meg csak gyártja a sok Ájfónt, Sztárvorszot meg a zinterneteket.
pennike
Erről a még az irmagjukat is..... őskori mondás jut eszembe. Pennike csinálj új frizurát, az jobban állna neked.
@Penivaldes:

Alapmű.
A film kicsit széteső, de itt-ott azért jót nevettem. :)
@Imola Helyesi:

1./ Remélhetőleg ugyanazt néztük (mandiner.hu/cikk/20150121_barack_obama_optimista_evertekelo_beszedet_tartott) , fenti okból kérném azt az időpontot, mikor nem a képviselők kezdtek el először tapsolni, hanem volt egy előtapsoló. Hogy Orbánt hogy sikerült idekeverni, arra nem várok magyarázatot, nyilván valami zavartság okán mixelted az általad először említett Obama-Sztálin duóból össze.

2./ Ezt:

„Írod: középosztály nálunk nincs.
Írod, Orbán nem azt, hanem a gazdagokat erősítette.
Logika: ha nincs, akkor mit erősítsen?”

meg köllene magyarázni. Várom (logika).

3./ Szerinted van középosztály, hiába mondják a felmérők, hogy nincs. Ez a te dolgod, ahogy az egyéb hitek is.
@Imola Helyesi: ó, készülök fodrászhoz, de köszi a tanácsod:)
@Penivaldes:
Az a baj, Peni, amíg nem lesz tényleges szembenézés, addig ezeket a terheket rakjuk rá a következő generáció nyakára. Újra és újra.
@jaegtoer:
Jégcsákány, a végeredmény számít, te jégbe bugyolált
nagy semmi, azért mert megkötöttél, de nem kötődsz a magyarokhoz, azért ne kötözködj.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ott van nagyon. egyébként mondtam már neked, hogy én az elején tégedet öregebbnek hittelek? de pozitív értelemben:)
@Penivaldes:
Csinálj vöröset, jólállna.
@jöttem: nézd, én nyugodtan alszom, mert nincs miért félnem.
@jöttem:

"Lassan elfogy a borsóm.)))"

Már várom, noha azt szoktam mondani, igaz, hogy lepereg, de előbb-utóbb zöld lesz a fal.
Ez a "fal" nem lesz zöld:)
@jöttem: Nem kellett ere reagálni főleg, hogy az a te véleményed, amit tiszteletben lehet tartani, de egyetérteni nem muszáj vele.:)

Ami meg az inkriminiált CH.H. poszt alattit illeti. Nos az első idézet, két verziójának a jelentése tökéletesen ugyanaz csak más szavakkal lettek megfogalmazva. Ja és "természetesen" ezt még közfelkiáltással sem kell elfogadni, hiszen a napnál is világosabb.;)
@Imola Helyesi: szerintem úgy néznék ki akkor, mint egy beszívott kísértet. Különben is meg vagyok elégedve az eredeti hajszínemmel, és nem őszülök.
@jöttem:
Tudod, mit rakjál te ott Szlovákiában a mi nyakunkra, nem mondom meg. Rakjad a ficókáidat máglyarakásba, és lakjál jól velük.Te már inkább szlovák vagy, velük törődjél.
@Imola Helyesi:
Mire vagy kíváncsi? Kérdezz!
@Penivaldes:
Azért színvak nem vagyok, festett szőke vagy.
@Penivaldes:

Ja, ismerősöm rokonának Nyugaton van egy egyszemélyes takarító "cége", ő szokta hazaküldözgetni neki az ilyen levetett imperialista cuccokat. :)

Ingyen sem kéne, nekem elég ha hétvégente megnézem a húszéves Videoton tévémen a Honfoglalást, vagy egy szép Orbánviktor interjút, és elábrándozok rajta, hogy milyen szép is, hogy turáni, vagy mi a faszom vagyok. :)
@Orica Középföldi:

"Ez a "fal" nem lesz zöld:) "

Ez axióma.
@jöttem:
Már bemutatkoztál nekem az írásaiddal, az elég.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: látod, ez is mutatja, hogy mennyire szegények, mert nincs helyük hová tenni a cuccaikat, hiába nekik csak egy lik jutott::)
hát igen, légy is rá büszke, és égjen a szíved!:)
@Penivaldes:

Én a legrosszabb fajta vagyok, az infantilis késő harmincas, aki nem tud hozzászokni, hogy csókolomot köszönnek neki. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem mondod, most tanultam, tehát ezek szerint az idegen szavakat csak fonetikusan lehet leírni.
Aszta, kétszeri doki virtuálisan.
@jaegtoer:

"Tisztán látszott, hogy nem is tudtad mit írsz. "
hehehe, szembesítés, szembesítés...

még a "másológépet" sem tudja értelemszerűen kezelni...
nagy baj lesz még ebből, mert más, menekülő út nem lévén, a kínrímei mellé elkezdi gyakorolni a szótekerentyűt és akkor nekünk annyi.
:)))
@Gábris szomszéd:
Nem beszéltem vele. Nem kell beszámolnom... :)
"Jégcsákány, a végeredmény számít, te jégbe bugyolált
nagy semmi, azért mert megkötöttél, de nem kötődsz a magyarokhoz, azért ne kötözködj. "

Gyerekek, nagyon vigyázzatok, nehogy ez veletek is megtörténjen. És könyörgöm, ha csavarlazítót szívtok, legalább egyetek mellé egy kis kenyeret!
@jöttem:
Legyél velünk az Úrban te is.
@Imola Helyesi:

Én inkább ejteném a helyedben a témát, ahelyett, hogy még neki is állok rángatni, mint tacskó a lábtörlőt.
@Imola Helyesi:

a történelem ragyogó színpadára is felléphetek?
ígérem, nem röhögöm el.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

pedig annak is van egy jó kis pikantériája.:)
@Orica Középföldi:

a csodazongora hangja alá betettem az alkotóval készült videót.

ha nem láttad nézd meg!

(pl nem állami pénz a fejlesztésre kapott eu pénz és más nyalánkságok... elképesztő!)

offforever.blog.hu/2015/01/20/igy_szol_a_csodazongora_boganyi_mozart_torok_indulojat_jatssza
@jöttem: Vajon a színpadmester tud erről?:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Veszíteni tudni kell, füves, nagyon leégtél most.
@jöttem:
Te már onnan lecsúsztál, el vagy tótosodva, sajnos, elvesztettünk.De saját akaratodból történt.
@Sir Bates dö Hól:
Dehogy annyi, neked sekélyes a tudásod, de annál nagyobb a szóbőséged a dehonesztálási szókincsrátát illetően.
@Penivaldes:

valami magyaroschal.
viszont bajban vagyok. nekem, rohadt liberális euroatlantistának elképzelésem sincs, milyen szerkóban kellene megjelennem az aktuson.
a tűsarok és a simulós pulóver, ugye szóba sem jöhet.
van valami tipped?
@jöttem:

S látom, a Történelem Ragyogó Színpada
Mindíg felfeslik valahol.
@Gábris szomszéd: elmentünk panaszkodni?... milyen kis mimózák a dns-szortírozók... (persze a vamzerség, az alap...)
@jöttem: ...egy simulós pulcsi, tűsarokkal még liberálisan is kevés:) alulra is kéne vmi:)
@Penivaldes:

hahaha, de pimasz vagy. :)
@Sir Bates dö Hól:

boli majd kap egy nagy fekete pontot és két hétig nem játszhat a búgócsigával.
jöttem, figyelj, itt találsz zoknit is
hazafias.hu/spl/485792/ZOKNI
kár, hogy fehérnemű nincsen, na de majd lesz, ha csinálunk.
@Imola Helyesi:

Igazából engem az érdekelne, hogy kinek bohóckodsz? Szerinted itt nem teljesen egyértelmű mindenki számára, hogy olyan sötét vagy, mint éjfél a Plútón?
@guma:

Miért akarsz te nekem rosszat?
Engem még nem kapott el az a vírus, ami @Dr. Gy. Dr. Fűegér: -et, és nincsenek ilyen tüneteim :" megnézem a húszéves Videoton tévémen a Honfoglalást, vagy egy szép Orbánviktor interjút, és elábrándozok rajta, hogy milyen szép is, hogy turáni, vagy mi a faszom vagyok. :)" :)))
@guma: ok, én is öltöztem már fel úgy, hogy azt hitték, hogy alul nem viselek semmit, de az én vagyok:)
@Penivaldes:

bőrnadrág. turáni bőrnadrág szkíta motívumokkal. aztán hun rajtam lesz, hun nem.
@Penivaldes:
Ne keverd a történelem pajzán sőt obszcén színpadával. Az is volt itt bőven a rothadó nyugati színpadokon, gondoljunk csak pl.Rómára, a Lajosok udvaraira, stb. Tényleg, Pennike ott jól mutatnál most Jöttemkével.
@Imola Helyesi: hát igen, csak mi voltunk tiszták és ragyogók.
még lenyakaznának a végén..
@Penivaldes:

jézusom! nagymagyarország zokni! harcos póló!
hazafiság ócsón!

a zősmagyarok nem viseltek fehérneműt!
essetunni!
@jöttem: miért? zoknit igen? :)
most majd fognak, csipkés turáni fehérnemű szett..és társai.
@Imola Helyesi:

Míg ezenközben a szkíták és a hunok Turán végtelen szteppéin lefektették az Udvari, Egyházi és Polgári Etikett alapvetéseit.
@Imola Helyesi:

ettől jobban nem tudok mulatni.

"Az nem átok, az dicsőség , a turáni ősi, szkíta, hun népek most lépnek fel ismét a történelem ragyogó színpadára. "

tudsz még ilyet?
Pennike,
Szerintem Néró fel sem gyújtotta volna Rómát, ha ti ott ketten a szoros pulcsitokban megjelentetek volna,, sőt még a tigrisek és rabszolgák elé sem dobott volna benneteket.Ott nem is kellett volna semmit viselnetek a tagátok alatt /bocs tógátok/.És Caesar azt mondta volna : Jöttem, láttam Pennikét, és győztem.És a dobókocka el lett volna vetve, hogy most pennike vagy jöttem.De jöttem begurult volna, hogy miért pennikét látta csak Ceasar, és ki tudja, mi történt volna. Biztos ezért nem is mondott több szlogent, mert félt tőlük.
@Orica Középföldi: :)

ez az interjú, most egy újabb állatorvosi ló bemutatása... tanulságos.

tudom, te máshogy lazítasz, de van amikor "bűnbe" kell esni, mert különben kimarad valami az életedből. hahahaha :)))
@Imola Helyesi: hm, kedves Helyesi Imola nemzetes asszony! Kérem a legmélyebb tisztelettel, hogy ne erőltessen eme dekadens stílust, mert ez nem való egy hazafias érzésű honleánynak.
Egyébként meg Molly kaparhatod a falat...
@Penivaldes:

télre pedig cobolyprémmel díszített bőrcicaruha.

ezt nézd meg!
turania.hu/catalog/index.php/cPath/31_115_102

a turániak már lefoglalták a ruhapiacot.
@Penivaldes:

Nekem van egy "Unicum" feliratú bojtos sapkám a hozzávaló sállal, abban kb így nézek ki. :)
@jöttem: ne ijedj meg! Még van rés, hidd el, ahová betörhetünk. pl ez a bőrmacskaruha jó ötlet
@jöttem:

Hirtelen ellenállhatatlan vágy fogott el, hogy adoptáljak egy dél-szudáni árvát, és ilyenekben járassam. :)
@Imola Helyesi: sosem állítottam, hogy körözést adtak ki ellenem, mert nem akarom átvenni a nobel-díjat... ez a te szempontodból még kellemetlenebbé teszi a tényt, hogy még az én sekélyes ismereteim elérésére sem futotta... sz'al maradjunk annál, hogy hüje vagy...
@Gábris szomszéd:
Az jó lesz, mert...
1. látom, te az a rinyálós, nyafogós kislány fajta vagy, aki miután nem ért a szépszóból és ezért kibasszák, futkos árulkodni
2. legközelebb is úgy baszlak ki, hogy a lábad sem éri a földet, sőt akkor én beszélek Fabiussal, hogy a kedvedért egy hónap legyen a kizárásod, mert én csak egy héttel jutalmazom az értetlen balfaszokat, de a kedvedért, mint visszaeső kretén kedvéért ezt a kis apróságot kérem majd... :)
3. remélem ha már nyafiztál és nyáladztál, azzal is eldicsekedtél, milyen ocsmányul viselkedtél és Vincent blogon tovább hazudoztál az előző kizárásodnál (tudod aki paraszt és kibasszák a kocsmából, majd kívülről elkezdi még dobálni az ablakokat, azt kimennek és úgy szájon kapják, hogy a szájsebészeten sokáig gyakorlati oktatásra lehet majd használni)
4. a privát életben a hozzád hasonló véglényekkel nem keveredem, szóba nem állok, itt csak a kényszer miatt kell, mert különben még pofátlanabb kis szánalmas majom lennél.

Remélem megválaszoltam az esetleg felmerült kérdéseidet! :D
@Penivaldes:
Pennike, nekem nem kell szorosat viselnem, hogy lássanak is valamit, a bokám meg lapossarkúban is karcsú.
@Sir Bates dö Hól:

De, sekélyes a tudásod, nyugodj bele. Fogadjunk, ilyen, hogy: "dehonesztálási szókincsráta", a büdös életbe' nem jutott volna az eszedbe.

Imola az alekoszi értelemben vett félműveltség Eddy, a Sas-a, ha szabad nekem is egy ibolyaszerénységű szóvirágot a dagályos semmitmondás firmamentumára plántálnom.
@parti_giano:

a fostalicskanak mi a noi megfeleloje?

Meddőhányó.
@Imola Helyesi: ennek őszintén örülök, hogy karcsú a bokád.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hajrá lámácska.:)
De könyörgöm intézd már el a végleges kitiltásomat is, mert én hiába kértem nem akarta.
Amúgy nem vetted még észre mekkora szánalomhegy vagy, aki kukoriként pöffeszkedik a szemétdombjának hitt kupacon? Írj még ilyen felsőbbrendű "bölcsességeket" hadd röhögjek tovább, adminok és viceházmesterek gyöngye.:)
Ja és Vincenten csak közöltem veled a valóságot, jelesül, hogy mit hazudoztál rólam itt össze-vissza. LOL
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem, soha nem jutott volna az eszembe... ok, hogy trollkodik, de miért így?... lehetne azt jóval magasabb színvonalon is...
@Imola Helyesi: "nekem nem kell szorosat viselnem, hogy lássanak is valamit, a bokám meg lapossarkúban is karcsú"

ja... deréktájon, meg, mint a malterosvödör...
@Penivaldes:

bőrmacskaruha tulipános szegecsekkel
és természetesen ostorral.
mert hát a puszták népe lennénk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ha ronaldo lesz a hátára föstve, szívesen fogja viselni.
@Sir Bates dö Hól:

Mint pl: Harrach Azért Nem Reggeliznek A Gyerekek Mert Nem Éhesek Péter.
@Penivaldes:

ronaldo is magyar. csak még nem e-mailezték át neki az új családfáját.
@Penivaldes:

Na, most már nyugodjunk le! Ha elfoglalják a szent Felvidéket, engem tutira beutalnak a Nagy Nemzeti Átnevelőtáborba. De te fiatal vagy. Benned még látnak reményt.
De ahhoz jól kell viselkedned.
@jöttem: Pont engem utalnának be, mert fiatal vagyok, és úgy gondolnák, hogy neked már mindegy..
na de inkább beszéljünk a dióról
@jöttem:

Tőled még meg sem kérdeztem, milyenek voltak a Gangesz partjai. :)
@jöttem:

ronaldo is magyar

Itt született a szomszéd faluban, Portahorpácson.
@Gábris szomszéd:
Hazudozni?
Lételemed kisnáci majom. Valamiért a blog fostalicskája lettél... Érteni véljük, a "becsületed" ennyire volt elég. Többet nem is nézek ki belőled..
@Penivaldes:

A diónak három része van, úgy mint: fej, tor és potroh. A macska szívesen pofozgatja, műezüsttel lefújva ízléses dísz készíthető belőle. Legnagyobb verziója egy pálmatolvaj nevű óriásrák táplálékául szolgál. Nem vonzza a mágnes.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én azt hittem, hogy a mágnes vonzza...de most tanultam tőled, oktass még!
@Gábris szomszéd:
Figyelj Gábris, az árpádsávos zászlóval kevered Bolit, mert Eörsi azt mondta az odavaló. De csak neki, mármint az Árpád-ház, meg annak a jelképe. Tudod.A múltat végképp eltörölni, a dalt már nem éneklik, csak az eszmeiségét vallják.
@parti_giano
Neked, meg libidó vesztettek szerint.
@Imola Helyesi:
Azok a te, Kövér elvtársad, meg a pártod prominensei voltak ides bélám. Ellenben veletek nálunk nem volt párttag, sem nyilas söpredék a a családban. Tudod a magyar ember az már csak ilyen, nem szarházi örmény-szlovák keverék szaljosántól szeretné meghatároztatni a magyarságát, meg a hozzád hasonló megélhetési magyaroktól. Pech, neked...
@jöttem:
Gazdagok és szépek- amcsi szappanopera producer. Ígéretes lehet -nektek, nekem nem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jól vagy, egyébként, az idő? Már megint esik ? Miféle vérvonalakat aposztrofálsz te itten, fúj.
@Imola Helyesi:
Hagyd, úgysem érted, családfával, meg történelemmel végképp nem untatnálak.
@tristen2005:
az eredeti neve Ronaldházy vagy Ronaldváry. mindig összekeverem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kedves Bolim, ne hitegesd magad, nem vagyok örményszlovák származású, sőt még kovácsbéla se. Sőt se nyilas, se párttag nem volt a családban sem.Nem kell minden ellenkező véleményt faji alapon magyaráznod, kis rászista.
@parti_giano:

bakker! turánból már kizárt Imol, most te a népneveldéből.
mi lesz így velem?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerinted mennyiben érdekel a "véleményed" főleg ha nem is igaz? :)
Boli, különben komolyan, én nem vagyok az ellenséged, de neked valami bajod van újabban, mintha üldözési mániában szenvednél.
@Imola Helyesi:

A "The Walking Dead" producerének én is jobban örültem volna.
@parti_giano:
Hát a te fejedhez képest biztos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Imola az alekoszi értelemben vett félműveltség Eddy, a Sas-a"

Ettől kész vagyok... :)))
Ámbár Eddyre nézve kevéssé hízelgő.
@jöttem: Az 1-es pont szerintem hülyeség. Ezek a katonák napi 8 órát gyakorolják a vigyázz állást arról nem is beszélve, hogy hideg sincs.

2. Már miért ne hozhatna azt magával akit akar?

3. A fehér ruha lehet, hogy valóban nem túl jó választás egy koszorúzáshoz.
@tristen2005:
"Meddőhányó. "

Na, a másik pihentagyú :))

Felvidítottátok az amúgy ölégszar napomat.
Köszi!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: egy maci és egy egér kapcsolata..:))
lehetek koszorúslányotok?:)
@Gábris szomszéd:
"De könyörgöm intézd már el a végleges kitiltásomat is, mert én hiába kértem nem akarta."

Figyelj gábris, az még nem jutott eszedbe, hogy kitiltás nélkül, magadtól is elmaradhatsz erről a blogról?
Kösz, hogy segíthettem.
Ha valaki már megtette előttem, az nem a véletlen műve.
@Gábris szomszéd:
A dél-koreaiaknál meg több más nemzetnél a fehér a gyász színe.Inkább vett volna fel egy pinket vagy lilát. A szomorú idő miatt vett fehéret bizonyára, de azért egy nagykövetnél ehhez több kell.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Valamivel többet ér Gábris, mint a te klopfolásod.
Írtál már véleményt erről a cikről? EDehogy írtál, te sem, meg a többi őshonos sem. Az elején van vagy 30 hozzászólás a cikkről, és annyi.Azóta dagonyáztok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Akár igen amúgy ha nem vetted volna észre egyre kevesebbet vagyok azt is csak azért, hogy érvényesülhessen a szólásszabadság és a másság elfogadása pld. Boli részéről. :)
@Penivaldes:
"lehetek koszorúslányotok?:) "

Mindenképpen :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Jaj, fűegér kétszeres virtuális doktorandusz a virtuális "való világon" szerezte a műveltségét, mint a doktorátusát. Lásd: alekosz.
@Imola Helyesi: . Amikor Erzsébet brit királyné Párizsba látogatott, akkor halt meg édesanyja Cecilia Cavendish-Bentinck, és ezért újra varratta a ruháit fehér színben.
@Gábris szomszéd:
" egyre kevesebbet vagyok azt is csak azért, hogy érvényesülhessen a szólásszabadság "

Ne aggódj, ezt a feladatot elvégzi helyetted Imola meg batyu.
Pihenj nyugodtan.
@Gábris szomszéd:
A hazugság neked a lételemed. Rinyagép, szelektív az emlékezeted.
Fokozhatod még... bár elég szánalmas és átlátszó vagy. A helyedre kerültél csak. A lefolyóba.

@Imola Helyesi:
Mondom, hogy hagyjuk, mert a szinted a csatornalakó haverodét se közelíti meg.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ne panaszkodj. Már többször voltam 1 hétig távol. Tudod aki a kicsit nem becsüli..." :)
Tíz ismert bevándorló, akik nélkül könnyebb lett volna. :)

A bevándorlásról szóló társadalmi vitához a múlt héten hozzátette a magáét a 444 is. A portálon két válogatás is megjelent olyan bevándorlókból, akik nélkül szürkébb lenne Magyarország, illetve, akik "nemzeti kinccsé" váltak. Az előbbi nyilván trollkodás (és annak annyira nem is rossz), de az utóbbit minden jel szerint amolyan igazi elgondolkodtató cikknek szánták, amelynek olvastán majd jól elszégyelli magát a sok hülye xenofób tahó. 60-as IQ felett nyilvánvaló, hogy a migráció borzasztóan összetett, bonyolult kérdésében még gyenge érvnek se mennek el az ilyen listák. Ám a kollégák annyira megihlettek minket, hogy úgy döntöttünk, mi is hegesztünk egy lajstromot azokról a bevándorlókról, akik nélkül biztosan könnyebb lett volna az elmúlt ezer év. Nem tanulságos, nem elgondolkodtató, csak érdekes.

alfahir.hu/tiz_ismert_bevandorlo_akik_nelkul_konnyebb_lett_volna
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Még kérelmezi a végén a saját szentté avatását, hogy a blaszfémia teljes legyen.
Amikor már a pápát is fikázzák és okosabbak, sőt megkérdőjelezhetetlennek tartják a vallási téziseiket, ellenben a pápával... az azért már a legalja. Végül is a nácik is ezt tették, minek csodálkozni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Iszom szavaid, bár mostanában egyre inkább hasonlítasz olyasvalakihez, aki nagyot akar fingani de közben állandóan csak beszarik. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

'sztán csak bosszankodni jársz ide meg gyógypedezni?
@Gábris szomszéd:
Szánalmasan provokálsz majom.
Próbálkozhatsz persze, de egyre szánalmasabb kis senki leszel...
HAZUDJ MÉG! Itt erőlködsz egész nap. Egyre gusztustalanabb csúszómászóhoz hasonlítasz valamiért.
asztat írta a hvg(?) nem biztos, de valami olyasmi, hogy Merkel nem fogja vegzálni Orbántot februárban, mert kell Merkelnek a "szövetséges" az oroszok elleni szankciók fenntartásához...

Maaargit!!! Nóóórmális?? Kőolaj finomító??? Az eleve nem finom!

biztos minden rendben van ottan a fejekben, Mo.-on??
@jöttem:
Dehogy... egész nap melóztam, tegnap is, ma is reggel fél 8-tól, tegnap este fél nyolcig, ma fél hétig, napközben is ezerrel, erre benézek délután, ez a szánalmas kis szalonnáci meg itt hazudozik.
Hihetetlen vastag bőr van a képén.
Persze provokálhat, majd megoldom. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kár, hogy a másik szemében a szálkát, magadéban a gerendát sem veszed észre. Ha így lenne láthatnád magadon a felsőbbrendűségi jegyek kiteljesedését is, miközben egy adminnak még inkább a pártatlanságra kellene törekednie.
@nincs_itt:

Ez a nem fogja vegzálni netán már annak az előszele, hogy ki mond igazat a találkozón elhangzottakról?

Gondolom Merkel asszony előre megírta a magyar sajtóakármelyikének, hogy kit vegzál, meg kit nem. Álom-álom, édes álom...., oszt majd jó nagy pofáraeséssel lesz keserű az ébredés.
@nincs_itt:
Mos'mé??? Komolyan olyan hihetetlen, hogy Merkelnek kell egy ilyen durvánerős szövetséges, mint a pocakos balsenki? Te olyan izé vagy...
Ne már, Bélánk itten teljesen elkámpicsorodik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Dehogy... egész nap melóztam, tegnap is, ma is reggel fél 8-tól, tegnap este fél nyolcig, ma fél hétig, napközben is ezerrel,..."

Baszod! Ezért nem tudom én nyugodtan szemlélni rajtad "a felsőbbrendűségi jegyek kiteljesedését".:D
Assetuttam, hogy jegyes vagy.;Đ
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

mert hagyod magad.

"Don Quijote hasonlókat vívhatott a szélmalmokkal:)"

ezt ma írta nekem Orica, gábrisügyben.

fontold meg.

nyilvánvaló, hogy a kitiltására gyúr. aztán szalad Fabhoz árulkodni.
ne tedd meg neki ezt a szívességet!
@Penivaldes:
Pennike, hogy te mikre emlékszel???!%!!
@látjátok feleim szümtükkel: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:
aszt írta a zújság, hogy diplomáciai forrás, meg miazmás, békaemberek ürgebőrben stb...
szóval, a reklámadó, mert a Bertelsmann góréja, meg a Bundesmutti jó, nagyon jó!(hm? értitek - kacsint -) barátnék és a reklámadó eltörlését fogja kérni! a csúti Rámszesztől a megyei vezető Merkel...

olyan szép az a Háccsó Szotyisztán, Istenem!! már az ellenzéki sajtó is haver, cimbi, jóbarát körökben gondolkodik...

illetve mindig is abban gondolkodott...
@Imola Helyesi: internetről nem tetszett még hallani, meg könyvtárról? Egyébként Norman Hartnell.
@jöttem: Éljen a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága. :)
@Penivaldes:
Ja, bocs, már azt hittem, hogy minimum 80 éves vagy.
Dehát ilyenek a nagyon fiatalok, még el sem hangzott a kérdés, de már vágják a gugliból. Dehát érvnek, mielőtt kikeresnék? Azért ez érdekes.
@Gábris szomszéd:
Ezek csak a 444-t ,meg az indexet olvassák, Gábris. Ez már nem hír, hanem tudományosan bizonyított tény. /ld.pl. László: Kettős honfoglalás, innen indult.
@Imola Helyesi: 24 vagyok.
viszont szoktam olvasni, és emlékezni is szoktam az olvasmányaimra.
@jöttem:
Szánalmas kis rinyagép csak. :)
Se tartása, se hitelessége. Nem lehet eccerű neki se, na...
@nincs_itt:
Szerintem Merkel mama nem szokott idezarándokolni és kérni... :)
Viszont ezektől az agyiroki balfaszoktól ne vedd el a reményt. Nem lehetsz ennyire libsibolsi csürhe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: De legalább te ragyogsz itt nekünk fényességes csillagként. Amúgy tényleg rettentően nehéz nekem mostanában. :)
@Gábris szomszéd:

A cikk alatt az első hozzászóló úgy nagyjából helyre is teszi a cikkben szereplő "vizsgálatot".
@Penivaldes:
Pont a fehér ruháról olvastál, nem baj, még ezt el is hiszem, amilyen divatbábunak állítod be magad. De nem 24 éves vagy, az biztos, kb 40-es vagy - szerintem. Egy 24 éves nem foglalkozik ennyire az angol történelemmel, hanem inkább azzal, hogy férjet szerezzen - ha még nincs neki.
@Imola Helyesi:

Te nagyjából annyit értesz a tudományos vizsgálathoz, mint hajdú a harangöntéshez.
@Gábris szomszéd:

No, Gábriska! Most van Budán kutyavásár! Becsüld meg ezt a válaszomat, mert hosszú ideig nem lesz rá példa. Nem tiltalak, egyszerűen csak átlépek rajtad. Írhatsz amit akarsz, küldözgethetsz linket, cukiságot, bármit.
A mai bolinak írt üzeneted kiverte nálam a mocsokságmérőt.
Egy jellemtelen alak vagy. Nem írok hasonlatot, egyik állatfajt sem szeretném megsérteni.
Kb ennyi a nagyon lecsupaszított száraz, indulatmentes véleményem.
Járj még sokáig a Varánuszra, hogy mindenki meggyőződhessen arról, milyen mélységekbe tudsz süllyedni.
Na, pá!
@OPHELIA:

Nálam van Árpád vezér eredeti gyermekkori koponyája, érdekel?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Innentől nálam konyec vilma van nekije.

Szóval látástól Mikulásig dolgozol?

Mikor élsz?
@jöttem: Prágám!Itt egy melankolikus nóta a
hétvégi útrakelésed megkönnyítésére .:)
www.youtube.com/watch?v=bW5M5xljdCI
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hupasztmek!!! Milyen jól mutatna a jade gyöngyökkel!

Naná, hogy érdekel, adok érte sárkányfejet cserébe:)))
@jöttem: Igen valóban. Velem lehet mocskosan és lekezelően beszélni, megalázni, stb. de de ha netán én is ugyanazzal a metódussal megvédem magam, akkor aztán itt a világvége. Értem köszi.
Majd lapozz vissza és nézd meg ki beszélt velem elsőként úgy, amit te most reklamálsz. Amúgy pedig tudhatnád, hogy sosem mondhatjuk azt az életben, hogy soha. :)
@Gábris szomszéd:
"Ne panaszkodj"

Félreértesz.
Nem panaszkodom. Ritkán olvaslak, most is csak azért, mert kíváncsi voltam, hogy több csendkúra után változtál-e.
Engem cseppet sem zavar, ha itt maradsz, jogod van hozzá, én ezután sem foglak olvasni, sőt a neked adott válaszokat sem.
A te hő vágyad a végleges kitiltás.
Én meg értetlenkedtem, hogy miért nem oldod meg önállóan, nagyfiú vagy már.
Ennyi volt az egész.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Teljesen el leszek keseredve emiatt is. :)
@tristen2005:

"_a fostalicskanak mi a noi megfeleloje?_"

fostalicskanca
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Még kérelmezi a végén a saját szentté avatását"

Ugye azt tudod, hogy ehhez mi a legelső alapfeltétel? :)
@ornagy50:

Ó, darling! Köszönöm. Ez nagyon jó. Sajnos nem hallgathatom olyan hangerővel, amilyennel szeretném. De majd otthon!
@jöttem:
Most... jó közben tanulgatok egy kicsit (ez egy olyan szakma, hogy nem itt hagyhatod abba), meg egy ismerősnek telepítek egy linuxos rendszert, az öreg otthoni gépére, amit hazahoztam.
Már kész is, csak frissítem azt, meg optimalizálom.
A saját linuxosom is közben szaraxik, a HDD elöregedett, most klónozom, néha közben kilépek, újraindítok, egyebek.
Multitasking.
@Gábris szomszéd:
"Éljen a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága. :) "

A véleményeddel vitatkozunk (ha jól tévedek, itt valaki még üdvözölte is, hogy végre van sajátod is).
Az idézeteidet, csatolt linkjeidet simán nélkülözni tudjuk.
@Penivaldes:
Dehogy... csak hülye... :(
A semmittevést nem bírom.
A gomolya, meg a tollashátú helyett inkább ezt nézzétek, és hallgassátok:

www.youtube.com/watch?v=S3ifNqOq-GE
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Az idézeteidet, csatolt linkjeidet simán nélkülözni tudjuk."

Hát ezzel én is így vagyok némely esetben. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hát volt mondat, amit meg is értettem.
Engem nem nehéz elkápráztatni. Csak olyanról kell beszélni, amit nem értek.
Így szokta pl. az őrnagy is. )))
@Gábris szomszéd:

Nem kell elkeseredni, csak nem kell egy meglehetősen kétes értékű "kutatást" véres kardként lóbálni.

Persze minden tudós, főleg a nyugati imperialisták minimum gyíkemberek, kivéve ha van egy félmondatuk, amivel a fejetekben lévő alternatív univerzumot legalább részben igazolni tudjátok (vélitek igazolni), mert akkor Tekintélyes Kutató lesz belőle.

Legszebb, amikor a pártus-szittya-sumér-szíriuszi futóbolondok egyszerre hivatkoznak a Bibliára, a Védák könyvére, egy rakás ezoterikus holdkóros senkire, meg a "legújabb genetikai kutatásokra". :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ALARM!... stop
Holnaptól akció... stop
Lidliben... stop
Faxe literes 549 forint... stop
Már most szomjas vagyok... stop
Több stop mint Faxe... stop
Stop...
@ornagy50:

Annak majd szombaton örülök, ha beültem az autóba.
Ez egy ilyen job. Néha az utolsó pillanatban derül ki, hogy maradnom kell.
@Knósszosz:
Látod szesztezsvérem, rád lehet számítani! :)
Nekem bejött az a dán söröcske, mondjuk a brutál vastag dobozon meglepődtem, de holnap begördülök a rohadtmultihoz (vérmagyari honfitársaimnak meghagyom a kőbányai homályost), szerintem nyárra is bespájzolok.
Hátha erre esz a rossebb ...
@jöttem:
Nem szándékos volt... szóval egyik ismerős öreg gépét élesztgetem, amin a windows nevezetű szörnyeteg már használhatatlan volt, de nincs pénz egy újra. EZ a linux kisebb erőforrásigényű, stabilabb, nem kell rá spéci védelem, neki meg csak netezésre kell egy gép.
Ez ingyenes rendszer, én meg társadalmi munkában... :)
@Penivaldes:
Épp azt teszem, persze csak módjával...
Bár most egy link miatt éppen másállapotba kerültem átmenetileg, ez kissé még a kortyolást is akadályozza, de kezdek túllépni a dolgon.

Mi újság a Balcsi környékén?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ó, nem kellett volna fáradnod. Annyit megértettem, hogy dolgozol. Az én gépemre is ráférne egy kis repara.
Én is csak netezésre használom.
@ornagy50:
Egy B-52 trancsírozása... :(
Láttad? :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát, ezt épp te voltál aki ajánlotta még a nyáron, meg is kóstoltam. Persze szigorúan csak tesztelés céljából, a világért sem ittam belőle többet utána... keveset.

Finom.
Majd te meg nyárra tartalékolnál belőle ha arra enne a fene? Hahaha!!! Ezt meséld a nénikédnek, te, IT suszter, aki a processzort is sör hűtőközeggel temperálod...?? Amúgy szeretem azt a környéket, nem messze Sopronyban sokat teleltünk SZOT beutalóval, még kölyökként. Taródi vár és egyebek, és akkor még csatos bambi... Persze mást ma sem, csak van rajta kereszt...
@jöttem:
Rászoktam a linuxos rendszerekre régebbi gépeken.
Van egy kis 10" netbookom, az eredeti windows-a halál lassú volt már, pedig felturbóztam.
Arra is ezt tettem, isteni kis jószág lett, még a lányom is lenyúlja néha a tablet mellett.
@Penivaldes:
Azok errefelé is, időjárásra és kacsákra szűkítve - erre gondoltam, de ha nem, hát nem:)
@ornagy50:
A Richter skálán ötös erősségű, úgy rendben van teljesen. Ha holnap Kispesten lát valaki egy lángoló seggű autót száguldani a Lidli felé az az enyém lesz, forszázzsal tolom magam előre a Faxe lelőhely felé.

Mert tényleg marha jó, ezt Bolitól is kérdezheted. Szagértő...:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nekem is olyan van. Még jó, hogy pontos leírást adtál. Ha rákérdeztél volna, azt mondom, olyan kis vörös. Sötétvörös.
Nélküle elveszett vagyok.
Tavasszal összekötjük a kellemest a hasznossal. Míg beszélgetünk, belevarázsolhatnád a Linuxot. Ha nem nagy fáradtság számodra.
@Gábris szomszéd:

": és még ezt sem olvastátok? :)"

Ezt a kutatást rdos cca. egy éve hozta ide. Akkor megvitattuk, hogy Seminot azonnal lehurrogta a tudományos világ.
Te nem olvasod a blogot csak használod?
@Knósszosz: Hiszek Neked!
De maradok a fekete ARGUS-nál.7,2!:)))
@ornagy50:
"Nem nyitja meg.:( "

Már kezdtem aggódni, hogy csak én vagyok a szokásosnál is bénább, hogy nem tudom megnyitni, de most megnyugodtam.
@OPHELIA:
Nyilván üres. Vagy nem?:))
Szép kis szezon elé nézünk amúgy, szerinted Jégermájszter vagy Finnlandia?
@ornagy50:
"De maradok a fekete ARGUS-nál.7,2!:))) "

Az tényleg nagyon finom. De a Faxe is jó tényleg, kipróbáltam, mikor a fiúk itt először lelkendeztek róla.
@jöttem:
25-30 p.alatt fenn van. Utána még egy fél óra frissítés, fél óra apró kiegészítések, spec.frissítések.
Beülünk a Várkert-be (net adott), isteni a caffé, a sütike, bűbájosak a csajok. :)
Áprilisban meg makettkiállítás (TÁBORNOKUNKNAK is!) www.mosonshow.hu/?page_id=382
Mára Európa egyik legnagyobb bulija lett ezen a téren.
@ornagy50:
Izé... az is, de plö abból a Gold, az is marha jó, olyan kis dizájnos fehér övegben, mikor hűvösen izzad egy nyári estén a pácolt grillezett sztéked mellett... ugye?
Nem kell rásegítésnek buszter rendszer, hogy fel tudd emelni és letoljad??:)))

Ja, csak mert; eddigi kedvencem a Dassault Rafaele volt Kecskeméten, bár elpusztíthatatlan vonzalmam van a 29-es dupla svanc iránt még ma is.
Egésség!!
@Knósszosz:

Tengerész Vodka Szerű Ízű Gazdaságos Ipari Alkohol

Egészségünkre!
@Knósszosz: Jól gondolod :( Holnap veszünk mi is.
Gyerekem szokta hozni a limitált kiadásokat, minden évben van és szenzációsak a dobozok még üresen is.

Mindkét helyen voltam szakmai úton, mindkettőt imádom, de még maradok a Finlandiánál.
Tudod, ez a gépek versenye inkább:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tucc'éni. Nemrég a Lidliben láttam műanyag dobozos féldecis stampedlit. Assasemmi... :)
@Knósszosz: Tudtad,hogy a Buszter a hajózó
szleng-ben a Konyakot takarja?:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Rézeleje Felcsúti Türelmetlen Barack-szerű Túlérett Cefre Párlat 2014+Rivortil aroma...
Finom lehet
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ez isteni ötlet. Kiszámoltam, épp szabadom lesz. Ha jól belegondolok, majd egy éve nem mozdultam ki. Csak hajtottam a mókuskereket. Teljesen elfelejtettem élni.
@OPHELIA:
Kimi és Seb esetében a gépek azonosak(?), majd meglátjuk... -de egyelőre a vodka szimpatikusabb nekem, sőt!
Beszarás... a lápi-magyar most olvashatotta ezt a könyvet www.szentgellertkiado.hu/konyv/jezsuita-szentek-es-vertanuk-ii ... mondjuk, tíz évesen én is old shatterhand akartam lenni... később inkább lakatos winettou a dob utcából...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az a rövidital, mint olyan megőrizve megszüntetése. Igazából én ezt a fogyasztói társadalom és civilizációs normák elleni öncélú, szürreális lázadásként értelmezem, és valahol díjazom.

(Képzeld el, készül a Hófehérke folytatása, szerencsére már a kis picsa nélkül. Ravenna királynő feltámad, és lesz egy tesója, a Hókirálynő (Jessica Biel). :))
Csorog a nyálam. A kedvenc körtepálinkám otthon csücsül a spájzban.
Honvágyam van!!
@Knósszosz: Na uttan van még a Cibakházi
RETTENETES!:) /JESSZUMPETI/
@Knósszosz:

Pitralon. Esetleg feldobva egy kis Diánával. :)
Nekünk meg van olyan bontatlan kecskeméti fütyülős barackunk, ami 180 Ft volt újonnan.

BIBÍ
@OPHELIA:

És? Imádkoztok hozzá, vagy mi a fasz? Vagy új lakásba költözéskor elűzi a démonokat? Vagy jó lesz, ha jön az Apokalipszis? :D
@Knósszosz: Ettől félek én, a piros gépektől.
A vodkában viszont még nem csalódtam :)
@ornagy50:
Nem!:)))
Kösz, akkor ezt is.
A szolnoki linked az marha jó volt, külön kösz érte!!! Én baromira kedvelem a régi vasakat, legyenek azok katonaiak, vagy polgáriak, tök mindegy.

Egy suliba jártunk Bolival (nem véletlen, hogy bezárták..), az egykori felvonulási térrel párhuzamos utcában volt az intézmény, és hallottuk a nyitott ablakok okán az április negyedikére gyakorlatozó 23-as madarak dübörgését a tavaszi délelőttökön... kurva jó volt! Én ugyanúgy vagyok a Tupoljevekkel is, szebb madár nyilván van, de nekem akkor is a B2 a csúcs, az örvényorsó, meg a háromszor réselt fékszárny... és gurult Ferihegyen a 31L felé aztán take off... na, elég.

Majd még én magyarázok neked, ugyan.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Még nem döntöttük el, tegnap találtuk. Imádkozni nem szoktunk még pálinkához sem. Új lakásban sem fogunk a közel, sőt még a távoli jövőben sem költözni.

Talán visszavisszük a Szíriuszra???:))
Az viszont vicces, hogy a linkelt cikk szerint a legközelebbi rokonaink pl. az ukránok... erre a nemzeti radikálisok, a becsület szobrai, a vissza az ősi földet lovagrend tagjai, kit támogatnak donyeckben?...
@Knósszosz: Felénk az utóbbi időben szinte minden nap repülőnap van. Nem szeretem hallani őket.
@OPHELIA:
Aki őrizgeti a folyékony gyümit, az ne magyarázzon... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Asztat nem próbáltam, esetleg rá lehetne lelni a hatásmechanizmusukra újkori annalesekben, amelyek bizonyos államférfiak(...) egykori alkoholizátorális szokásaikat írják le.

Nekem csak sör volt és ilyenek, nem kombináltam pszichedelikus szerekkel a pálinkát, na meg nem higítottam az erős főzetet füstölgő sósavval, pusztán az ihatóság kedvéért.

Kis Stella, az van most.
Kellemes.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem én őrizgettem, a néhaiaknál találtuk.
@OPHELIA:
Cseréljünk!
Én napestig...
És van A 330 is, az Emirates naponta repüli Dubajt, szép madár és a Rolls Trent hajtómű hangja... na, az ínyenceknek való.
Most irigy volnék éppen..
@Knósszosz: Algopyrint nyugodtan bevehetsz egy pohár sörrel, fejfájásra használható. Ezt speciel orvostól hallottam.
Az is igaz, hogy ez nem dilibogyó.
@Knósszosz: Nem ilyen jellegű hangokra gondoltam
@OPHELIA:
Valami zavar van az erőben, Spániel lakik közel a reptérhez ha jól emlékszem. Bocs, de akkor... szóval ez csak azért van, mert mindkettőtöket kedvellek rég óta, mea és a kulpa, vagy megint összekavartam? hm..
.
Ma: Ágnes nap van.
Ettől függetlenül jó éjszakát, vidám hajnalt, kinek mi a jobb.
Viszont: isten éltesse az ágneseket!
.
KISS JUDIT ÁGNES: SZÜLETÉSNAPOM

Az éveket nem számolom,
padlásra való ócska lom
csak egy
halom.

Sokáig voltam oktató,
diplomákat lobogtató
kevély
személy,

míg olvasták egy versemet,
és attól kapott vérszemet
a sok
szemét.

„Leírta, hogy fasz? Mit van itt?
Mi lesz, ha még ez is tanít?
Az is-
tenit!"

Ki vágyna bár, azér' se kúr,
nem védett meg az érsek úr,
azér'
se kár:

tanítok így is, meglehet,
még nem is volnék meglepett,
hiszen
haszon,

ha ír az ember néhanap,
az olvasó meg ráharap -
szerény
erény.

Bár meghűlt már a szenvedély,
érezni még (a kedvedér')
lehet
lehét,

s maradt még egy kis plusz parázs,
hevít majd éltem zúzmarás
telén
talán.

A világ így ér végire,
de rajta hagytam némi le-
nyomat
omat.
.
@Knósszosz: Azt látnod kellet volna amikor Ödön
/úgy utáltuk mint a szart/kivitt a hangárból
egy nagygenerálos 76-ost lehajtóművezni .
Kibakkolták lenyűgözték és Ödön kiszólt.
Apa gerjeszt!
/Az összes futó be helyzetre volt kapcsolva!:D
@dr. jenőke (jenőke):

Jó kis utánérzés:)) Köszi, jó éjt!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Le a kalappal. Kicsi a világ. Annak idején én is maketteztem még az átkos vége felé. Volt egy hasonló klub a Fehérvári úton az SZFMH-ban, ahová rendszeresen eljártunk.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi.) Már várom a holnapit.
@Sir Bates dö Hól:

miért keresel értelmet, logikát ott, ahol csak érdek van?
@jöttem: nem hiszem el, hogy az ún. radikális jobboldal/szélsőjobb összes támogatója/hitvallója 70 alatti IQ-val rendelkezik!... miért nem esik be ide egy nem-ostoba?!...
@Sir Bates dö Hól:

várj, kívánok neked:

Adj Uram Sírnek, egy 100-as IQ-val rendelkező nem ostoba radikális jobboldali vitapartnert!

meglátjuk működik-e.
elég célirányos kívánság.
én kívántam, mert te gondolom, nem hiszel az ilyesmiben.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi. Ez így épp jó volt reggeli eszmélésre:)
@Sir Bates dö Hól:

Mindenképpen megnyugtató, hogy az uralkodóház tagjai igyekvő, szorgalmas emberek, és holmi nehézségektől sem visszariadva, gyarapítják a közjót, hogy az magasba szökjön.
komoly gondolatok a tegnapi "szárnyas" erőlködéshez...

Erdős Virág: Én vétkem

hagytam hogy kapásból hülyére vegyétek
hagytam hogy tettleg is helyére tegyétek
hagytam hogy ne legyen mázlija juszt se
hagytam hogy ne érje el még a buszt se
hagytam hogy pokollá tegyék az életét
hagytam hogy röhögve kérjék a bérletét
hagytam hogy bagóért szopja a rezet
hagytam hogy ne fogjatok vele kezet
hagytam hogy piti kis vétkekért szívassák
hagytam hogy ne derüljön ki az igazság
hagytam hogy beszálljon apuka cége
hagytam hogy ok nélkül rakják a "c"-be
hagytam hogy vergődés legyen a suli
hagytam hogy kibukni legyen a buli
fejvesztve fusson a Kultúra Házából
hagytam hogy kitessékeljék a plázából
hagytam hogy ráálljon ne nagyon szarozzon
hagytam hogy félpénzért feketén falazzon
hagytam hogy fogdossák buzgón a fenekét
hagytam hogy sokallják sokan a gyerekét
hagytam hogy tojjon a fészküket rakókra
hagytam hogy fújjon a többségi tahókra
hagytam hogy Budáig fusson egy kérvénnyel
hagytam hogy gazdagabb legyen egy élménnyel
hagytam hogy ne legyen gyógyír a bajára
hagytam hogy ne jusson gázra se kajára
hagytam hogy ne teremjen a föld eleget
hagytam hogy lopnia kelljen a meleget
hagytam hogy ne legyen kéznél a zsepije
mikor a kisboltban tör rá a depije
hagytam hogy kihulljon végleg a rostán
amikor palávert csinál a postán
hagytam hogy kibukjon hagytam hogy elázzon
hagytam hogy retardált náciktól parázzon
hagytam hogy hiába legyen a pánik
hagytam hogy ne felejtődjön el máig
hagytam hogy köpködve szidják az urát is
hagytam hogy lemossa csendben a csulát is
hagytam hogy szorongjon nappal és éjjel
hagytam hogy emiatt menjenek széjjel
hagytam hogy hibát a hibára halmozzon
hagytam hogy üljön a seggén és malmozzon
hagytam hogy börleszkké legyen a bánat
hagytam hogy bringával hajtson a fának
hagytam hogy ne játsszon érdemi szerepet
hagytam hogy ne legyen bennetek szeretet
hagytam hogy krumpliban mérjék a segélyét
hagytam hogy félvállról vegyék a fekélyét
hagytam hogy ne legyen alku a kaszásnál
hagytam hogy ne legyen jobb hecc a baszásnál
hagytam hogy jöjjön az utolsó ítélet
hagytam hogy röhejbe fúljon a hitélet
hagytam hogy ne vágyjon más hókuszpókuszra
reggel egy felesre este a Fókuszra
hagytam hogy ne legyen dolga se tébéje
hagytam hogy romokban álljon a tévéje
hagytam hogy horrorrá legyen a valóság
hagytam hogy ne legyen számára tanulság
hagytam hogy diadalt üljön az enyészet
hagytam hogy hagyja a francba az egészet
hagytam hogy ne tudja ne lássa ne értse
hagytam hogy ne fogja fel még a felét se
hagytam hogy ő legyen most is a lúzer
aki a legeslegelsők közt húz el
hagytam hogy nyűg legyen kint is és idegen
s épp olyan hazátlan jöttment mint idebenn
hagytam hogy hadd higgye ami volt köddé lett
bárhogy is kezdődött
annó a történet
én viszont ott voltam van róla papírom
fura de van ez a heppem hogy megírom
ott álltam pénztárca mobil a zsebbe'
bedugtam tövig az ujjam a sebbe
láthattam láttam is mindent és mégis:
hagytam hogy hagyjátok hadd hagyjam én is
én vétkem én vétkem én igen nagy —
hagytam hogy így legyen
de te ne hagyd
@jaegtoer: szavaidat alapanyagként használja az éremverde, chrysostomus.
Nem tisztem,összehasonlítani a high-end '300millabenneneva'nemzetthyend'csodazongorát,de azon elgondolkodhattak volna az 'ettársak mitől zene a zene:)))
Nem csak a zongorától és a magyarságától:))

www.youtube.com/watch?v=ky9VERhvMwI

www.youtube.com/watch?v=Tx06rIRgbqE

www.youtube.com/watch?v=PE0SIGByML8

444.hu/2015/01/21/orban-a-csodazongoraban-minden-benne-van-ami-a-magyarokat-jellemzi/
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?
@gazoló:
azt még nem mondtam erről a ongoráról, hogy egy kalap szar?

akkó' most

brühüyyy
@Rodeo36:

Kopogós,kolbászzsíros,műanyag?
Mi a baj mester:))))
@guma:

"_komoly gondolatok a tegnapi "szárnyas" erőlködéshez..._"

Válasz (másképp:)

Senki sem hagyja, hogy a mákonyt adja, akármennyi is adagja, s akármi is a cél és a bér, itt, ide, közénk nem fér, és nincs helye, csak felülete, no meg az ordas eszme, azzal házal itt a böszme, de kössz, nem és nem, és újra csak nem, még indok sem kell, mert láttunk már a népeket vesztükbe rohanni a századok útján, s ott virágok nem nőnek a vesztesek sírján, legfeljebb szócikk az enciklopédiában és egy paragrafus a törvénytárban, esetleg térkép a falon, málló csontok fölött halom és a mardosó, kínzó emlékezet... amíg ki nem hal az utolsó magyar.
@parti_giano:

szmájli kő?

Egyébként van egy érmékkel kereskedő cég amelyik szinte szakosodott a veretekkel való átverésre.
Hogy lehet 500/1000-es ezüsttartalmú vereteket kiadni egy sorban?

...meg azt írják 14 vagy 18 karátos színarany bevonatú érmék, stb...
Nem is értem? Persze a zakkantak repülnek ezekre mert óccsó... és hazafias...
@Rodeo36:

Tettél rá célzást, de mire alapozod, hallottad már élőben is?
Jó reggelt mindenkinek!
Kitettem a táblát: Élvezetek háza.
Bugyog a kreativitás kifelé az ablakon.
Jó így kezdeni a napot!
@guma:

Ez egy nagyon helyénvaló vers, de soha nem jutott volna eszembe G-ről, ő ugyanis nem lúzer.
Önként vállalt mazochizmus, amit produkál, " Velem lehet mocskosan és lekezelően beszélni, megalázni, stb.de..", csak nehezen viseli, és természetesen áttolja a felelősséget.
Így jár, aki összekeveri a Hyde Parkot egy klubbal/kocsmával.

Közben @gazoló: jóvoltából Mozartot hallgatok:))
@jaegtoer:

Hahó, ez már-már vers, és nagyon tetszik:))))
@Orica Középföldi: @jöttem: @guma:

Szasztok 'csajok!
Én meg a HVG streame(öblít...) óta Fischer Annit hallgatok!

ISTENI
@Orica Középföldi:

Köszönöm, nekem is:), de ez az átkozott rohanás, és a kelekótya, kóricáló múzsák meg másfele hintik csókjaikat:)

Kellene már írni valamit az asztal fióknak, amíg fel nem tűnik a kiadóknak:)
@jöttem: Tudom, hogy nem beszélünk de ezt azért elküldöm, ha nem nagy baj. :)

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Skócia legidősebb embere, a 109 éves Jessie Gallan szerint távol kell tartanunk magunkat a férfiaktól, mert nagyobb gondot okoznak, mint amennyit érnek, valamint érdemes minden reggel zabkásával kezdeni a napot, hogy ilyen hosszú ideig éljünk.

hvg.hu/plazs/20150121_Egy_109_eves_neni_elarulta_hogy_mi_a_hoss
@parti_giano:

" szavaidat alapanyagként használja az éremverde, chrysostomus."

Látom, nagyon jókedvűen ébredtek állatkáid:))))
@jaegtoer: Egy érdekes disszertáció. :)

Jobbik-jelenség. A Jobbik Magyarországért Mozgalom népszerűségének okai [védés előtt]

phd.lib.uni-corvinus.hu/824/
@Gábris szomszéd:

A nőknél lehet, na de a férfiaknál úgy tudom, hogy a hosszú élet titka a jó nők, a pia, és a jó kaják, meg a cigi/szivar/pipa...
Összefoglalva: pia, pina, pipa, még rövidebben: PPP.
@Gábris szomszéd:

Én azért nem írok a jobbik-jelenség okairól, mert nem szeretnék hivatkozási alap lenni náluk.
@gazoló:

Szép napot, neked is! Köszönöm a zenét. El vagyunk kényeztetve.))))
@jaegtoer:

Kurvára elegem van már nekem is az áltörténész 'spindoktorok,egyéb holdkórosok által hintett 'nemisegészenúgyvolt,'másképpértendő,'nemisúgytörtént'vagy 'megsemtörtént kábításaikból,történelemhamisításaikból,amit tukmálnak egyre 'errorházából,médiáikból,könyveikből!!
Van egy régi mondás, hogy tanulj tinó, ökör lesz belőled. No, a szocik ott Zuglóban, ezt úgy látszik nem ismerik:

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=183587
@jaegtoer:

Weöres Sándor megírta Sebő elénekli:
Ne mondj le semmiről!
www.youtube.com/watch?v=05-m8mxPhmg
@Rodeo36:

inkább egy rosszul hangolt lauberger-gloss kéne.
@Orica Középföldi: :)

"áttolja a felelősséget."

fogalma sincs mi az, ahogy kivettem a sok-sok példájából, linkjéből...

"ő ugyanis nem lúzer."

szereti, ha annak tűnik, mert mindig úgy tesz, mintha értené miről van szó, vagy egyszerűen "kihagy" az emlékezete...

"összekeveri a Hyde Parkot egy klubbal/kocsmával."

hahahaha
néha úgy tesz mintha kapott volna egy külön szószéket és minket elé tereltek hallgatóságnak...
néha meg is sértődik, hogy nem rá figyelünk és még van pofánk másról, beszélgetni is.

(félreértést tisztázva: számomra minden vendéglátással foglalkozóhely, még a sok csillagos is, az kocsma.
ez hosszú történet és a vendéglátós zenészvilággal van összefüggésben)
@jöttem: :)

szépen indul ez a nap!
Ez egy kissé ferde hír, mert az a lényege, hogy a kehi, vagy köhi vagy mi a bánat hiába viszgálódott, jogilag az szart sem ér, mert az ügyészségnek van lehetősége bíróságon kezdeményezni ( és nem megszüüntetni úgy magától, mint ahogy itten írják ) bármilyen intézkedést a vizsgált szervezetekkel szemben. Ennyit arról, kinek, mi a feladata. Lehet, hogy néha túl is lépik a határaikat?

mno.hu/ahirtvhirei/civil-szervezeteknel-es-alapitvanyoknal-vizsgalodnak-1269011
@gazoló:

megbízható vagy! kösz:))))
@jaegtoer:

eszméletlenül jó vagy!:) a kajáidtól csorog a nyálam, megjegyzéseidtől tátva marad soxor a szám! :)))
@hacsaturján:

"tudsz még nekem játszani"
:))))
szerettem azt az albumot...
@guma:

te is érzed? árad a csí.))))
@jaegtoer:
mire alapozod a kérdésed

az az ongora kidobott pénz...
amit hallottam több mint sok

brühüyyy
a héten szerintem kövér mondatét nem tudják überelni:

"„Az alkoholt többek között az különbözteti meg a drogoktól, hogy a drogfogyasztás törvényileg tiltott” "

www.hir24.hu/belfold/2015/01/22/kover-kiall-a-parlamenti-ivaszat-mellett/
jó kis gyűjtemény

And the Legfájdalmasabb Becsípődés goes to...

orulunkvincent.blog.hu/2015/01/22/and_the_legfajdalmasabb_becsipodes_goes_to
@hacsaturján:

Eddig a legjobb:)) Milyen kreatív vagy rénalmozás közben:)
@gazoló: Ez tényleg releváns volt köszi. :)
@jaegtoer:
Ilyet én is tudok kapásból:
Te nem élhetsz, magyar !– szól az idegen strófa , mert más vallás, más nemzet foglya. Bár hazád a Kárpát-medence, néped el van temetve,sok évezredes múltad dogmáknak bizonyulnak . Ne hidd, hogy ősöd szkíta, hogy királyod Attila, az Isten ostora, hogy lelked, zászlód több ezer éve lobog,hogy testvéred, Hunor, Magor a csodaszarvas után lohol,hogy követi őket a Turulmadár, s Kárpát szent bércére száll. Hinni azt fogod,amit mi mondunk ,írunk és gondolunk érezni azt fogod,amit mi akarunk,élni úgy tudsz, ahogy hagyunk,mert itt mi uralkodunk.
@Imola Helyesi:

azt hittem, a tegnapi "ragyogó színpadot" nem lehet überelni.)))
@guma: D

Ha jól 'emléxem ezt mondta el az egyszer egy márc 17.i Millán,a hóriadó után,ahol ott fagytunk meg mi és a Milla is....
Jaegtor, csak azért írtam, ne temessél már bennünket, nekünk is vannak mítoszaink és nemcsak a Biblia.A mítoszban keveredik a valóság a legendával, mert szájról szájra száll, a valóságalapot pedig régészek, genetikusok, nyelvészek és más tudósok vizsgálják. A mérleg nyelve most a valóságtartalom felé billen.
@jaegtoer: csak idézni tudnám az egységes szmájlirakási koncepció kialakításáért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztost, batta vidort, aki azt mondta: "száz szmájlit, ezret! csináljatok, csináljatok!"
@jöttem: oszt' milyen színű lámpával világítod ki a tábládat?
@jöttem:
Mindkét véleménynek van igazsága, meg kell alkudni, egyiknek sem lehet kizárólagosságra törekednie.Amíg ez a harc lesz, nem lesz megnyugvás.
@Imola Helyesi:

Székely József, Zalár József, Tóth Kálmán is azt hitte tud olyat,mint Petőfi:))
@Imola Helyesi:

nem hiszem el, hogy ezt te magadtól, saját kútfejből raktad ide.

(melyik tartalomjegyzék segített? megszégyeníted lassan a googlit hahahaha)
@parti_giano:

csak egy piláccsal. hogy idetaláljunk a nagy sötétségben.
@hacsaturján: magába mindig bízhatom, ha az a híres svalbárdi míveltség összefonódik a réntenyésztő magányával, akkor hegyeket mozgat meg almolás közben. köszönöm.
@parti_giano:

Koreába tévedt múzsáját se feledd:)
@Imola Helyesi:

"meg kell alkudni"

segítek! a XXI században Danikennel alkudozni, te sem gondolod komolyan, hogy partner lenne...
vagy a Petőfi "csontváz" erőszakot követ el a műszereken...

"Amíg ez a harc lesz, nem lesz megnyugvás. "

tapasztaljuk...
@Imola Helyesi:

"Hinni azt fogod,amit mi mondunk ,írunk és gondolunk érezni azt fogod,amit mi akarunk,élni úgy tudsz, ahogy hagyunk,mert itt mi uralkodunk."

Ez lenne a tárgyalási alapotok? Ébredj fel Csipkeróza! Máskor virággal gyere, ne karóval!
Lelki gumicsizmáid nem illenek a mai reggelhez.
@Orica Középföldi:

majd eccer tán írok errül egy episztolát, de mostan ellepte az agyam egy bizonyos hoppál péter nevű kulturgigász, mert nekem még volt ötven forintos operabérletem.
@parti_giano:

nem tesz semmit, timur és csapata állandóan itt sertepertél a háccsó pagonyba.
@Orica Középföldi: valóban, a múzsa hiánya égeti a mester gyomrát, mint a rosszul lefőzött rénkumisz.
@Orica Középföldi:

zsanett kisasszony nekem az alfa és az omega. (és még sokan mások)
@parti_giano:

szójjak-é gyöknyelven, ha mán ennyire kuka?
@hacsaturján:

"eccer tán írok"

Ismerem az eredményét az ilyen kezdeteknek:) Hamvába holt lesz a címe?

***
Aki beengedi az agyába, mi több hagyja eluralkodni az ilyen kulturgigászokat, meg is érdemli.
@hacsaturján: hogy még a gyöknyelvet is bírja?! mondanám: imhola a világ utolsó polihisztora! azért episztoláiban a kuka szót szelekítven alkalmazza, ha kérhetem.
@Orica Középföldi:

mertem remélni, hogy a műfajba köcc bele. ami meg a kulturhéroszt illeti, ő lagzi lajcsi nyelven ostorozza a lagzi lajcsit, ami nekem egy komplett oximoronná involválódott, miszerint úúúú, bazmeg!
@hacsaturján:

Olvaslak benneteket, inkább Alfa Centaurinak tűnik:)
@parti_giano:

imhola tekeri a szampót, vejnemöjnen állandóan kocsmázik, a vasverő pediglen nincsen véle, mert elment gyufáért a cba-ba.
@Orica Középföldi:

ja, kérem, mink nem engedhettyük meg magunknak aszt a fluxust, hogy a túlnépesedés követkesztében leessen velünk a főd.
@hacsaturján:

Még mindig Mozartot hallgatok, közben könnyekig elszórakoztattál, de egyben motoszkál agyamban , na nem Hoppál, hanem az almozás. Tehát irány a konyha.

Mozart marad, tőletek elköszönök:)
Jellemző: Véleménykülönbség miatt jaegtort piedesztálra, engem meg a verembe küldenének.
@Imola Helyesi:

bezony, aranyom így jár aki nősténybéla!
@hacsaturján:
Jaj, pedig még verselt is nekem valaha, ma meg már inkább bélázik . Nem mondja, hogy maga is a fiúkért van oda.
@Imola Helyesi:

Vélemééény?
A stílusbeli különbségekért, aranyom.
Egyikőtök egy szattyánbőr csizma, a másik egy bocskor.
@jöttem:
Kötekedünk? Látom, a ruházathoz sem értesz, nemhogy a költészethez. Voltak így régen is, azért tartottak udvari költőket a királyok is. Dehát te nem vagy király se.
@jöttem: az a bocskor inkább egy használtban erősen viseletes "aranyszarvas" márkájú kínai papucs.
@parti_giano:
Hú, de vicces.... elég parttalan.
@hacsaturján:
Eddig csak boli bélázott, így bulizott magában, és nem bólét ivott közben, viszont az örményeket ledegradálta /lévén, hogy béla állítólag örmény is/, ehhez mit szól, mint örmény zeneszerző nevet felvevő?
@Imola Helyesi:

Mernék én kötekedni veled? Hisz három másodperc alatt sarokba szorítasz a turáni legendáiddal és a megalapozott genetikai kutatásaiddal.
@parti_giano:

echte szkíta műanyag.
@jöttem:
Ne izgasd magad emiatt, a magyar kultúra olyan fényes és magasba szökő, a nyelvünk olyan szilárd ősi, mint az acél,hogy a leghazafiasabbak többsége a bevándoroltak közül került ki.Így nem fogunk kipusztulni minden ellenkező jóslás, vers, prózavers, rap ellenére sem. És ők elfogadták dicsőséges múltunkat is.
@Imola Helyesi:

csillagvirág, hát nem ismered föl a körösztapádat? ejnye-bejnye!
@Imola Helyesi:

"Hinni azt fogod,amit mi mondunk ,írunk és gondolunk érezni azt fogod,amit mi akarunk,élni úgy tudsz, ahogy hagyunk,mert itt mi uralkodunk."

Maradjunk annyiban, hogy lófaszt, Mama!
@jaegtoer:
YESS! Imolabélának egy csokor lóf.szt, meg kettőt a kezébe is!
Sőt, bolseviki pártjának és annak csicskahadának is sok-sok lópéló.
Mondjuk ezek ahhoz is hülyék, hogy észrevegyék, nem csokit esznek Piktoruk seggéből...
"Senki sem hagyja, hogy a mákonyt adja, akármennyi is adagja, s akármi is a cél és a bér, itt, ide, közénk nem fér, és nincs helye, csak felülete, no meg az ordas eszme, azzal házal itt a böszme, de kössz, nem és nem, és újra csak nem, még indok sem kell,"

Erre volt az általad idézett ironikus sor válasz, vagyis rátok vonatkozik, akik ok nélkül náciztok, utána meg trágárkodtok. Neked az a kezedbe.
@Imola Helyesi:

Irományodban, mely szerint: "Hinni azt fogod,amit mi mondunk ,írunk és gondolunk érezni azt fogod,amit mi akarunk,élni úgy tudsz, ahogy hagyunk,mert itt mi uralkodunk." -az ismert körülmények között" ugyan mondd már mi volt az ironikus?

Legfeljebb a válaszom a "lófaszt, Mama!" vehető annak. Gyöknyelvtan szerint persze nem tudom mi a helyzet, de ha kedved tartja, majd jelzed:)
süti beállítások módosítása