Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/07/orban-elvesztette-az-economx-elleni-helyreigazitasi-peret?utm_source=rss_feed&am... (2024.05.07. 20:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.17. 10:51 Fabius

A PM esete a szólásszabadsággal

Címkék: pm szólásszabadság karácsony gergely szabó tímea

Én tudok lelkesedni, ha egy politikus kiáll ma Magyarországon a szólásszabadság mellett. De. Az speciel kurvára lelomboz, ha ezt a létező legvérszegényebb, legbiztonságosabb, legkockázatmentesebb, vagyis legbénább módon teszi az összes választási lehetőség közül.

Aszongya nekünk a nemegyütt PM:

" párizsi tragédiától és egyes hazai sajtóorgánumok szűklátókörűségétől megdöbbenve, a PM elnöksége saját magán kívánja demonstrálni, hogy a kritika, akár még a kifigurázás is, szerves része a szólásszabadságnak."

Csuhajla, gondoltam, akkor most minimum a MÚOSZ Karikaturista Szakosztályt kérik fel, hogy akinek kedve van az rajzoljon már ilyen karikatúra kritika izéket róluk a szólásszabadság, a felhőtlen szórakozás és a közéleti bevállalósság jegyében, istenuccse nem lövünk agyon senkit érte, sőt. Vagy mittom kiírnak egy mémpályázatot a faszbúkon. Ehelyett mit csináltak? Ezt:

px47a9stj67xhewj0gvg.jpg

Kényelmes, kockázatmentes, unalmas. Tudja fene, szerintem ez meg ez kritikus karikatúra, az elnagyolt vonásokkal viccesre skiccel portré meg nem az. Úgyhogy nagyjából olyan lett ez is, mint mikor Karácsony "Showman" Gergő plakát átragasztással igyekezett üzenni Viktornak. Kicsit sem vicces, cserébe degeci kínos.

Komolyan kérdezem, hogy az ötletládából tényleg csak ennyire telik?

A kreatívság ennyire sovány, vagy a mersz fogyott el? Oké, a hivatásos rajzolók felkérése veszélyekkel járt, mert gondolat is lett volna a művek mögött. A mémpályázat meg rettenetesen webkettes, de annyira hülyék bátrak mégsem vagyunk még a szólásszabadság nevében sem, hogy az interneten garázdálkodó önkéntes mémészek rólunk alkotott véleményét megismerni akarjuk, őket alkotásra, kritikára provokáljuk. Ha esetleg mégis összejönne az utóbbi, akkor ez lenne az én szerény hozzájárulásom a galériához:

szabo_timi.jpg

karacsony3.jpg

szabo_timi2.jpg

karacsony2.jpg

Je suis beszartam.

 

 

468 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr327081521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.18. 12:14:32

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.18. 12:10:54

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legjobb kritika - talán - fotópapír exponálatlan előhívása és nagyítás utáni kiállítása TARTALOM címmel.
Esetleg: "Itt nem csak a PM látható" címmel.
meg Orbáné a sajtóval:
endresy.blogspot.com/2015/01/orbani-part-eligazitas-medianak.html

De nekünk ilyen kormány és ilyen ellenzéke jutott :-(
Most olvasom, hogy Szabó Tímea kommunikáció szakon végzett. Jó, volt ez az ötletük, ez is több, mint a bárki másé, és majd fejlődni fognak, nézzük így. Mondom ezt úgy, hogy leszarom mi lesz a PM-mel.
Teljesssen igaz! Ahelyett, hogy önseggberúgták volna magukat úgy, hogy hason csúsznak a porban, akkor fasza gyerekek lettek vón, mer lehet rajtuk jóízűen kacagni. Ezek még egy performanceot se tudnak. Ez onnan közismert, hogy a Vastagbőr aszonta, aki csak tuggya, nem? Há ő megmondóember, vagy mi, és ha ő aszongya, akkor vitának, eltérő ízlésnek, más gondolatnak helye nincs (várom a karikatúrát, aholis Vastagbőr adja Fabius szájába).

GeoCracker lihegően lelkes, azonnali helyeslését hiányoltam volna, ha nem lett volna. De van. Hálisten.
Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Amúgy nem értek veled egyet, egyrészt nem állt szándékunkban álkarikatúrákat készíttetni, másrészt ez egy egyszerű és rövid üzenet volt, nyilván lehetett volna webkettes pályázatot is hirdetni (amúgy az akciónknak köszönhetően jön az anyag magától is ;-)), de nem ettől lenne erősebb az üzenetünk.

Vagy megáll magától is, vagy nem áll meg.

Szerinted nem.
@vakapad: mennyivel jobb lenne ma mo, ha az ellenzék nyer és ezerrel állítaná vissza a '10 előtti modellt, ugye?... hogy az mindenre alkalmatlan volt az "elit" finanszírozásán túl, az mindegy...
Ilyenek a politikusok, és ilyenek is voltak mindig. Korruptak, szószátyárak, a hatalom és a pénz megszédíti őket, és előbb-utóbb elhiszik magukról milyen kiválóak ők. pedig csak egyre tehetősebbek és kövérebbek lesznek/ A történelemben nagyon kevés az olyan politikus, aki a népért, a nemzetéért sokat tett volna.Nálunk a legtöbb ilyenre később halál várt.
@Sir Bates dö Hól:

Érdekes ez a mindenre alkalmatlan "megállapítás" (tényközlés?). Nem óhajtanám hosszas magyarázkodással húzni az időt, inkább magam is "tényközlésre" szorítkozom: a 2010. előtti kormányzás a./ minden szempontból és b./ fényévekkel volt jobb, mint a mai.
@Mach Péter:

Az ügy egyszerű: Fabius régóta rühelli Tóth Csabát (rengetegsok mást is, de őt különösen). Nem köll itten bonyolult dolgokat keresni...
@Sir Bates dö Hól: igen, jobb lenne.még az összes hibájával együtt is.
például,abban a rendszerben volt lehetőség a szar döntések korrigálására.
az elit finanszírozás meg...
a mostani nagyságrendet, nem tudom kifejezn, úgy hogy 5000 karakterbe beférjen!
@vakapad:
Ööööö... mármint Fab lehet a problémás, szerintem is, nem ez a T.Cs... De'télleg...

" Amíg a Tóth Csaba-féléktől nem szabadul meg az MSZP…
…addig nem tudják lemosni magukról a korrupció, a mutyizás vádját. Tóth korábban Szombathelyen is vitézkedett, most megint felbukkant.

A legújabb hír Tóth Csabáról, hogy a zuglói MSZP-szervezet elnökeként nem fizette ki a szervezet honlapjának készítőit és működtetőit, inkább új honlapot indított, új emberekkel. A vádakra a HVG-nek azt mondta, nem is érti azokat, hiszen a honlapot társadalmi munkában készítették. Érdekes, hogy erről csak az érintettek nem tudtak.

De hogy érthető legyen a dolog, fel kell eleveníteni Tóth Csaba pályafutását. Vas megyében 2002-ben bukkant fel, 2004-ben megyei elnöknek is megválasztották. A szintén messziről érkezett Szabó Bálinttal közösen hirtelen felduzzasztották a pártszervezetek létszámát. Nem telt bele sok idő, kiderült, hogy a két csodatévő fiktív belépési nyilatkozatokat küldött a pártközpontnak, a valós belépésekért meg fizettek néhány ezer forintot. A kőszegi szervezet létszáma például rövid idő alatt 30-ról 500-ra nőtt, legalábbis papíron.

A Nyugat információi szerint Tóth Csaba Hagyó Miklós köréhez tartozott, de kapcsolatba hozták a milliárdos Leisztinger Tamással is, így a párton belül bőven volt hátszele akkoriban. A botrány kirobbanása után aztán Kiss Péter akkori kancelláriaminiszternek kellett keményen fellépnie, hogy Tóth és Szabó eltűnjön a megyéből.

Szabó Bálint (aki nem sokkal korábban még a Fidesznél próbálkozott, Szombathelyen is) el is tűnt, Tóth viszont nem sokkal később Zuglóban bukkant fel. Ott aztán, az előző ciklusban 500 milliót kasszírozott a kerületi önkormányzattól tanácsadóként, korábbi vasi irodavezetőjével, Menyhárt Bizsánnal közösen.

2010-ben egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indult Zuglóban, el is hasalt rendesen, ettől függetlenül megtartotta kerületi MSZP-elnöki pozícióját, és valószínűleg most is megtartja, a honlapos botrány után.

És nagyon úgy tűnik, Tóth Csaba hosszú pályafutásra rendezkedett be a szocialistáknál, egyes hírek szerint jó kapcsolatai vannak Mesterházy Attila pártelnökkel is.

Csak azt nem értem, miért nem kap valaki észbe a pártnál, a nagy átalakítási és megújulási roham közben. Mert amíg ilyen emberek lehetnek, nem hogy vezetői szinten, hanem szimpla párttagkönyv-tulajdonosként az MSZP-ben, addig minden átalakítási, megtisztulási, stb. – nevezhetjük bárminek – szándék eleve halálra van ítélve.

Egyszerűen érthetetlen. Hacsak abba bele nem gondolunk, hogy a nyolcévnyi kormányzás alatt éppen a második vonalba tartozó helyi nagyemberek fúrtak meg minden, normalizálódásra alkalmas tervet. Úgy tűnik, a tendencia nem változott."

nemtudomka.blogin.hu/2012/02/04/amig-a-toth-csaba-felektol-nem-szabadul-meg-az-mszp/

” Működésével az addig jó, ha harminc fős kőszegi szervezetbe közel 500 új tagot léptettek be. Tóth Csaba az újdonsült és nagy létszámú kőszegi tagsággal a háta mögött egyből megyei elnökhelyettes lett. Innen indult megerőszakolási botránnyal és roma tagtoborzási perekkel színesedett kétes vasi karrierje. (Azóta már sejteni lehet, miből telt Tóthnak és Szabónak a vesztegetési pénzre, miből fizethették ki a tömegesen belépő romákat. Állítólag egyesek aláírása 5000 forintot is megért).

Tóth Csaba a botrányok hatására 2005 tavaszán kényszerült távozni a megyéből, akkor, amikor az akkori pártelnök, Hiller István teljes körű tisztújítást kezdeményezett. A fiktív belépési nyilatkozatokat gyártó Tóth azonban a botrányok dacára sem adta fel, a zuglói pártszervezetben landolt, ahol állítólag újra csak túlontúl aktív tagtoborzással kísérletezett“

SZERINTEM IS FABIUS-BAN VAN A HIBA!

Ezt a szent embert a vállán kéne vinnie, mint a becsület, a tisztesség példaképét. Nem is értem Fabiust, miért rühelli az ilyen izéket... mikor csak a mai "elit" féle izéke ez is.
@Imola Helyesi:
Ja, Béla, a többire meg az örök élet...
A pocakos, kikerekedett focialistát ennyire szapulod?
Nem lesz ebbl gondod???
Aggódok érted csak! :)
@Sir Bates dö Hól: és még valami.
nem látom még a csíráját sem, az új hótiszta,lángeszű,karakteres,feddhetetlen új generációs politikai erőnek.
ennek hiányában pedig, szerintem nem az a megolfás, hogy akkor maradjon ez s maffia.
Úgy fogunk járni mi itt, mint a sivatagban kóválygó, szomjhalál szélén lévő ember, aki talál egy zavaros vizű pocsolyát, de inkább nem iszik, nehogy elrontsa a gyomrát!
@punkfrog: A másik szálon is ilyesmit feszegettünk Jöttem olvtárssal.
Nem, a megoldás az, mint az aranymosásnál. Rálocsolni rohadt sok vizet, de egy szürővel. Hogy a gyerek ki menjen a vízzel.
Eztán egy hitelességi skálát felállítnai.
Aztán az maradhat, akinek legalább az hihető, amit kérdez.
A jelen kínálat sajnos nagyon KGST-szerű.
Cserélhestz egy rühes kutyát két rühes macskára.
@Sir Bates dö Hól:
"Ha az ellenzék nyer és ezerrelállítaná vissza a '10 előtti modellt, ugye? Hogy az mindenre alkalmatlan volt az "elit" finanszírozásán túl, az mindegy..."
Abból induljunk ki, hogy a politika elsődleges és egyetlen célja a népjólét megteremtése, minden e köré rendelt tényező eszközként szerepel.
Amikor az egyes kormányokat vagy rendszereket vizsgáljuk, élünk az összehasonlítás módszerével, jelen esetben az Orbán kormány és a szocik működését vetjük össze.
A szociknál érezhető volt folyamatában a nép életszínvonalának emelési szándéka, amelybe bele is bukott. Baloldali ideológiáját követve a tömegeknek juttatott olyan javakat, amelyek
forrásai nem voltak meg.
A szándék nem vitatható, hiszen volt 50%-os közalkalmazotti béremelés, közel 10 szeres családi pótlék emelés, 13.havi nyugdíj.
Ebben a témában a politikai irányvonalat kell értékelni, nem a gazdaságpolitikát.
Az Orbán kormány annak a bizonyos népjólétnek a brutális leépítésében jár el, amely irány merőben ellentétes a szocik hitvallásával.
Óriási különbség!
Az nem vitatható, hogy a szocik "elit"-je is csipegetett, mely kifejezés illik az orbáni rablás mértéktelen voltához.
@punkfrog: Diktatúrák ideális polgárai:
Ha van egy ember aki hokedlire állva mikrofonba kiálltja, hogy a hatalom meglop, átver akkor ezeren kérdezik meg hogy honnan vette a hokedlit,....és a hatalom rőhőg
Timi néni jól mutat a karikatúrán.

Elmehetne a Gharlie Hebdohoz modellnek.
A HVG is adagolja az infókat:

"Karácsony nyakába liheg a zuglói Fidesz

Vagy megoldódnak csütörtökig Zugló botrányos ügyei, és akár nagykoalíció is alakulhat a fővárosi kerületben, vagy összeomlik az ellenzéki vezetésű önkormányzat - írja a Magyar Nemzet Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) helyi frakcióvezetőre hivatkozva."

hvg.hu/itthon/20150117_Karacsony_nyakaba_liheg_a_zugloi_Fidesz

Lesznek érdekes dolgok arrafelé...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne izgasd magad bolibilibula, gyönyörködjél te meg török zsoltban.
@Mariann19:
Enyhe csúsztatás, éppen hogy elvették a 13. havi nyugdíjat, méghozzá a pannon puma, a szándék a szociknál megvolt,az igaz, de ez a kormány ténylegesen emelet fizetéseket, szociális járandóságokat, családi adójóváírást, stb.
@Imola Helyesi:
1. A 13-ik havi nyugdíjat az mszp adta, és az mszp vette vissza - de egy világgazdasági válság kellett hozzá.
2. És tényleg kedvezett ez a kormány - a gazdagabbaknak, akik nem szorultak rá, de ennek ára 4 millió nyomorba döntése volt. Nagyon keresztényi ezen még örvendezni is!
3. Nézz utána Medgyessy 100 naposának, ha tényleges emelésre vagy kíváncsi. Meg hogy pl a családi pótlék hány éve változatlan.
@Imola Helyesi:
Szoci kormányokról van szó, nem kizárólag a Gyurcsány kormányról.
Nem csúsztatok, igyekszem megalapozottan írni, így most megerősítem a mondandómat:
Az 50%-os béremelést, a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése a Medgyessy kormány 100 napos programjának része volt.
A válság miatt Bajnai kényszerült megszüntetni.
Az általad említett kormány emeli a minimálbért, mert azt a vállalkozóknak és a lakosságnak kell megfizetni, a kormány az emelésből származó adóbevételeket söpri be. Ezzel szemben a közalkalmazottaknak Orbánék 5 éve nem emeltek bért. Mostanság fognak tüntetni emiatt.
A szociális védelem brutális rombolása folyik jelenleg, a 2015-től tervezettek embertelenek.
Csupán egy reális kérdés: Meg tudnál élni 22.800.- Ft-ból?
Az általad említett családi jóváírást ne is emlegessük, mert azt a gazdagok tudják igénybe venni maximális mértékben.
@kekex: A családi pótlékot 2003-tól a szoci kormány kezdte emelni fokozatosan 2.300.- Ft-ról 12.300.- Ft-ra.
1998-2002-ig az Orbán kormány nem emelte.
@Mariann19:
Az 50 %-os béremelés nagy része el is úszott az adó miatt, amely azt hiszem 34 %-os volt .Minden jövedelem adózott, a nyugdíj is, ha összevonták a keresettel. Igy a bruttó jövedelem több mint 50 /-a
tűnt el, ma pedig mindenkinek kb az 1/3-a minden levonással. A segélyezés miatt előfordult, hogy a segélyből jobban megélt valaki, mintha dolgozott volna.Bajnai azért volt kénytelen megszüntetni a 13. havi nyugdíjat,, mert nyakra-főre vették fel hozomra az IMF hiteleket, és nem tudták fizetni, mert termelés nem nagyon volt, a multik meg kivitték a nyereséget . A lakosság devizában való eladósodása is ekkor történt. Az igaz, hogy ez a kormány is sok igazságtalanságban ludas / pl . kétgyermekesek adójóváírása nem arányos, vagy az igen magas jövedelműek jártak először csak jól a 16 /-os adóval, tehát én legalább egy évig tőlük nagyobb adót szedtem volna be/, de összességében ez a kormány a talpán áll. A köztisztviselők igen magas cafetéria juttatásban részesülnek.
@Mariann19:
Kedves Marianna, soha nem hajtottam és egyetlen rendes ember sem hajt a segélyezésre, hanem arra, hogy tisztességes munkája, végzettsége legyen, és meg tudjon élni a fizetéséből.
@Imola Helyesi:
"a multik meg kivitték a nyereséget . "

Te kis közgaszdász-professzor, te már biztosan Matolcsynál tanultál, kommunikációt meg a Fidesz-szóvivőknél.
Ha egy vállalkozó befektet egy vállalkozásba és nyereséget termel, azt adózás után jogosult kivenni, ha multi, ha nem multi.És megnyugtatlak, hogy a nyereséges magyar nagyvállalkozók nem Magyarországon költik el a profitjukat. Tehát ők is kiviszik az országból.
És ha szétnézel, láthatod, hogy fejleszteni leginkább a multi fejleszt, aminek a nyeresége a forrása. Tehát akkor mégsem viszi ki az országból.
Próbáld ezt megemészteni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nos, attól függ, mit vall be a kedves nyereséges nagyvállalkozó / de a kicsi is/. Mintha a teszkó is kivitte volna a nyereségének nagy részét, kiokoskodták, hogyan járnak jól.A kisvállalkozók sem vallanak be mindent, csak amennyit a látszat miatt muszáj.
@Mariann19:
Bizony, és ebből a sokgyermekes jól meg is tudott élni meg a segélyekből, nem kellett dolgozni apukának sem.Most ha legalább apuka dolgozik / még ha minimálbéren is /105000 Ft,/ és több gyermeke van, semmit nem kell adóznia, mert mindent levonhat a béréből. Anyuka meg lehet gyesen pár évig.
@Mach Péter:

Kedves Péter, annyira átütő volt az akció, hogy a Cinken kívül csak a komplett magyar sajtót hagyta hidegen. Az most komoly, hogy ez már figyelemfelkeltésnek, uram bocsá' üzenetnek számít?
@Imola Helyesi:
Imola!
Nem jól tudod. A nyugdíjak soha nem adóztak.
Aki nyugdíj mellett dolgozott, annak összevonták a jövedelmét a nyugdíjjal amiatt, hogy megállapítható legyen az adósáv, kvázi a SZJA %-a. Az összevont összegből levonásra került a nyugdíj, és a megmaradó rész adózott.
Bocs, de elég sok adóbevallást készítettem az évek során, ezt hidd el nekem.
A sávos SZJA adózást helyesnek tartom, ezt a szocik alkalmazták is. A jelenlegi egykulcsos
500 mrd Ft adóbevétel kiesést jelent/év. A többlet jövedelmet az érdekeltek - mint tudjuk - nem forgatták be a gazdaságba, hanem külföldi bankokban fiaztatják, vagy magánvagyonba fektették. Kivonták a pénzt a gazdaságból. Erről egyelőre ennyit.
A Bajnai 3-3.5%-os IMF hitelt fel, ez a kormány 5-6 % kamattal adósodik el. Pont.
A köztisztviselők cafetériája ettől az évtől brutális adóemelésben részesült.
Elviekben valóban nem járható út, ha a segélyek összege vetekszik a munkabérével.
Azonban nincs munka, az ellátatlan embereknek minden társadalom megadja a létfeltételeket úgy, hogy emberi életet éljenek.
Ehhez kedves Imola nem elég a napi 8 órás közmunkával elért 47.000.-Ft, vagy ennek híján a 22.800.- Ft.
2018-ra megszüntetik a munkanélküliek járandóságait arra hivatkozván, hogy akkorra teljes lesz a foglalkoztatottság.
Ez olyan vágyálom, mint az 1 millió munkahely igérete volt.
@vakapad:

Egyszerű ez, mint a fakocka: én utálom TóCsát minden alap nélkül, soha semmi indokot nem szolgáltatott erre ez a szent.

De szerencsére itt vagy neki te, aki megvéded a mundérját akkor is, ha csak a képes fele látszik és a neve el sem hangzik. HA így folytatod még törökzsolt lesz belőled, akárki meglássa.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Na te is jó nagy hülye vagy, olvasod ezt a sok faszságot ahelyett, hogy beszélgetnél a Képviselő Úrral személyesen - kell a száma? - oszt' félre vagyol vezetve.

Nála minden a haza üdvéért történik ugyanis, essetuni.
@Imola Helyesi:
Ne keverd a minimálbéren lévőket a közmunkásokkal, mert én az utóbbiak jövedelméről beszéltem.
Nálunk már királyság a minimálbéren lévők helyzete, mert munkaviszonyban van legalább.
Jelzem, a közmunkásokra is inkább illene néha az alkalmi munka kifejezés, mert nem folyamatos a tevékenységük munka híján.
Kedves Marianna, ok nagyon igazságos volt. Tehát keresett valaki nyugdíj mellett mondjuk havi 100000-t és a nyugdíja miatt, ami mondjuk 150000Ft volt, a legmagasabb adósávban adózott. Tehát ez egy csalás volt, mert nem a 100000 után adózott, vagyis még egyszer megadóztatták.Ez tipikus átkos örökségi megoldás volt, mint általában a szoci kormányok intézkedései.
Azért az vicc, hogy az idegenek évek óta folyamatosan a zuglói önkormányzat épületében üzemeltetnek egy féregjáratot, de az ott dolgozó(…) mindenkori vezetések egyike se vette/veszi észre. Ha esetleg végre a képviselőtestület rálelne (talán a pincében- vagymittudoménhol) és átlépnének rajta egy másik dimenzióba, talán szembe jönne velük egy olyan modell amit érdemes lenne importálni, hátha van ottan a szélesgáboron innen és a Csurjumov-Geraszimenkó üstökösön túl valami olyan elképzelhetetlen rendszer, ahol a közért dolgoznak a választott képviselők és nem egymást baxtatják. Aztán, hogy valóban van-e ilyen az univerzumban azt nem tudom, de hogy érdemes lenne rákeresni végre az biztos, bár kurva messzi galaxis lehet az, ahol esetleg...

Amúgy a rovásemlyén zsolti a képen mint „A” zigazi Sárli, az…:)))
@Imola Helyesi:

Erre leírhatnád a saját véleméyned, és ne arról értekezz, ami már elmúlt. Ki le nem *ja, amikor a mostani helyzet problémáit kellene megoldani, nem a régi száradt sajtot rágni.

JOBBAN TELJESÍT A REZSICSÖKKENTÉS!

nol.hu/belfold/betett-a-rezsicsokkentes-minden-negyedik-dolgozojat-elbocsatja-a-szegedi-hoszolgaltato-1510397

HELLO GOMOLYA!

Talán mint nagy közgazdaész, momdhatnál valamit arról, hogy a rezsicsökkentés mellett miért is adtak a cikk beli cégnek 2013-ban állami támogatást, meg miért fizetnek be a tulajdonosok, így a magyar állam is 500 millát a cégbe? Tán túl jó sikerült a rezsicsökkentés? Vagy most jön a szopóág a fogyasztóknak? Vagy csak nevezzük símán áremelésnek?
@vakapad:

"a 2010. előtti kormányzás a./ minden szempontból és b./ fényévekkel volt jobb, mint a mai."

Aha. Ezért buktak akkorát. A maszop szétesett, nem bír felállni, a szadi megszűnt.
Annyi igazságod vagyon, hogy akkor kormányzás volt ( minden miniszter külön akarta megbuktatni GyF-et, a szadi testületileg), ma kézi vezérlés van.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Bocs, melózok, a lev.szűrő meg szinte mindent lenyel. Majd kitúrom azért, ha szabadulok.
@vakapad:

"Fabius régóta rühelli Tóth Csabát "

Köztünk szólva nincs is mit szeretni rajta. A szombathelyi ügyködése után örökre ki kellett volna zárni.
@Fabius:
Sőt! Kommunikációs nonpluszultrának! :)
Hihetetlen, hogy ennyire...
@Orica Középföldi: "Ezért buktak akkorát."

ezen logika szerint, a fidesz csodálatosan kormányoz, hiszen másodszor is 2/3-ot kaptak.:)
ráadásul vakapad nem azt írta, hogy jól, hanem jobban.
és ami a legfontosabb, meg lehetett őket ezért buktatni!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem sürgős, csak a Tengerészről értekeztem benne :) (már ha emlékszel még) Majd ha ráérsz, megnézed.
@Fabius:
A pics... lemarattam, na... Holnaptól Szent-ként kell majd a coci majom ettársat és kis pincsijeit tisztelnünk, ha így megy tovább.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hello szüm-telen/!
Egy szögeditől kellene érdeklődnöd. Fogalmam sincs. De Szögeden nem szoci a polgármester ? Vagy csak volt, amikor adták a milkákat? Vagy már nem?
@vakapad: gondolom láttál már működő államot (van jövője/perspektívája, az életszínvonal valami emelkedést mutat, a társadalmi problémákat elfogadható módon kezelik, stb.)... na, moon '10 előtt ebből mi volt?...
@Knósszosz: Reptettem Néked valamit.
Megkaptad?
@punkfrog:

Ezen logika alapján, a végeredmény szempontjából mindegy, hogy a bukás miből rakódott össze. Mindegy, hogy mennyi volt a saját saruk, mennyi a karaktergyilkosság.
Mint említettem, a fidesz nem kormányoz:)

Azt se feledd, a választók összetétele nem változott.
@Imola Helyesi:
Ilyen értelmes válaszod láttán sokan elbizonytalanodhatnak, hogy szimplán értetlen vagy, vagy csak debil...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Írtam Néked is de
átsiklottál felette!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Billentyű, bull/i/ dog, Engedd vissza Gábrist, majd ő elmagyarázza, magasan a legtájékozottabb itt. Nem kell féltékenykedned rá. Nem fogok ezért egy mázsa szegedi szemetet elolvasni, Gábris meg te viszont élvezitek.
Fabius, ha már itt vagy, ez a cikked nem olyan rossz, és a karikatúrák is jók. Szerintem akkor jók a karikatúrák, ha még tudunk rajta nevetni. Ha gyűlöletet ébresztenek, akkor azt a célt érik el vele, és már nem karikaturák, hanem valakinek vagy valaminek az eszközei.
@ornagy50:
Bocsi, de kizárok minden ismeretlen mailt.
Majd innentől már ismerős leszel. :D

@Imola Helyesi:
Bélám! A te kocsmádban ez így lehet, de felém, gábriskával együtt ti kutyaütők vagytok. Pláne, hogy nem kocsmázok.
Szerintem ne erőlködj, mert beugrik a sportszelet, oszt barna lesz a gatyód.
@Imola Helyesi:
Erre a tanácsodra várhatott Fab évek óta!
Szerintem jogdíjat is kérj érte, meg írja ki a neved a képre, hogy kinek a tanácsára hozta össze.
Sőt, tudok jobbat!
Kérj tőle admin jogot... :D
Akkó' fussunk neki!
Lehet azt mondani, hogy a fidesz lop. Ez így is van. Ellenben azt mondani, hogy az előzőek csak csipegettek, azt jelzi, hogy a nyilatkozó valami másik térsíkban mozgott az elmúlt negyedszázadban. A fideszt megelőzők is komplett ágazatokat loptak el, legfeljebb az nem fájt annyira, mert mindenki kapart valami után, több-kevesebb sikerrel. És internet sem volt...
Úgyhogy hagyjuk ezeket az önbecsapásokat, hogy "nem, ők nem, vagy nem annyit"! Hát mi a f@szomból lett kapolyi, erdős, csányi, máté vagy gyurcsány/apró vagyona? Az utolsó kisz-vezető?
Sz'al megértem, hogy sokkal jobb az, aki minden nap csak a zsebpénzem veszi el, mint az, aki a zsebpénz einstandja mellett még meg is kúr...
Ja, az meg baszottul nagy truváj, hogy mindenkinek osztogattak ész nélkül... rájuk is borult a szarosveder... tulképp mi a baj pakssal?...
@ornagy50:
A tegnapira gondolsz ide, vagy hová?
@Imola Helyesi:
"Nos, attól függ, mit vall be a kedves nyereséges nagyvállalkozó / de a kicsi is/"

Aha. És akkor most mitől is jobb a magyar vállalkozó, mint a multi (aki egyébként a magyar embereknek ad munkát, nem kevésnek, ráadásul pofátlan módon még a járulékokat is befizeti utánuk)?
@Imola Helyesi: "magasan a legtájékozottabb itt"... idióta...
@Sir Bates dö Hól:
Olyan dehonesztáló tucc lenni... :)
Képzeld el AZT a szintet, ahol ennek a Bélának gábriska a top. :(
HU, 2015.
@Mariann19: drága reciprokom, azt tudod, hogy miből tudná az orbán-kormány fenttartani a népjólétet?... te találnál rá pénzt? (tudom, stadionok... pontosan mennyi ment el stadionokra?... az pontosan mire lenne elég, a moi populációt figyelembe véve?... azért ne essünk át a ló másik oldalára:-))...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a másikat elnyelte a bermuda-háromszög... az nem volt ennyire kedves, bár családias volt az is:-)...
@Orica Középföldi: ahogy a klasszikus mondja:
"kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, ezzel kell mindent megoldani."
a csőcselék helyére behelyettesíthető a "politikai garnitúra" is.:(
@Sir Bates dö Hól:
++1!
Az általad felsoroltakat is meg kellene piszkálni de nagyon. Mindegyik egy-egy tanulmány szerintem, de valahogy nekem a zótépéelvtárs vagyonosodása a legérdekesebb. Persze lehet egy szimpla fiókvezetőből milliárdos bankvezér, evvel semmi gond nincs. Csak, hogy én magyar állampolgár vagyok... itt élek és bár vannak sváb rokonaim, a Münchausent nem ismerem személyesen.

A tegnapi sajtos izédre meg már elaludtam, nekem a nagy kedvencem a gorgonzola, paradicsommal és Kalamata bogyóval, azt a francsz sajtot amit írtál nem ismerem sajna. A csípős kék olasz, hozzá egy kis Chianti... az olyan nagyon rendben van az ízlésemnek, de mindent megkóstolnék ám, csak ugye itt nincs és ha mégis esetleg, akkor azonos árban van a libamájjal, szóóval...
@Imola Helyesi:
Neked mi bajod Szegeddel, vagy a szegediekkel??
@ornagy50:
A SZnúúpi... azt kösz:)))
Ma reggel néztem meg egy csomó mindent, mert olvasok meg néha írok csak mostanság, két hete harmadszor rendeztem át a lakást mert költöztem, és még mindig nem vagyok elégedett az eredménnyel... Azért a 130×85-ös méretű 747-400-as cockpit poszter már a helyén van!!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mondod te, dehát nekünk a te véleményed.....bólo-gató- nem sokat számít.Nálad az irigység felülír mindent balli-sztikus.
@Sir Bates dö Hól:
Hol de ló! Bizony és intelligensebb is milliószor, mint pl. te, aki egy önmagadra is veszélyes beképzeltségi rátával bírsz.
@Knósszosz:
Nekem semmi, szümöst kérdezd.
@Knósszosz: itt kéksajtból van kínálat rendesen:-)... a gorgonzolát azt én is szeretem... aa kalamata meg mindent visz szerintem, a krétai olivával együtt... nem francia, olasz: mozarella di buffala, az eredeti bivaly:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Belemindentbolibili, a saját fellengzőséged miatt előbb-utóbb felrepülsz a felhők fölé, és onnan osztanád majd a más eszét-mert neked nem sok van. Csattog már a szárnyad?
@Imola Helyesi:

Szegeden második ciklusban van fideszes önkormányzati többség, bár a polgármester kétségtelenül szoci. De mi köze van ennek a ténynek a rezsicsökkentéshez, meg a szolgáltató állami támogatásához, meg a minden negyedik golgozó lecsükkentéséhez? Talán szerinted is jobban teljesítettünk?

Látom véleményed az nincs, főleg, ha tényeket nyomnak az orrod alá.
@Imola Helyesi: nem, ő maximum disztingvál... én meg nem mindig... bár, a "kapd be" -a te esetedben- annak számít... csak az ostoba és provinciális kispolgárok, valamint az alattvalói attitüd nélküli életet elképzelhetetlennek tartók gondolják szinonimának az "intelligens", a "kulturált" és a "társadalmi konvencióknak megfelelő" kifejezéseket...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azért a poénkodásnak is van határa!!!
@Imola Helyesi:
Te mondtad, hogy nem fogsz egy mázsa szegedi szemetet... Akkor most kit kérdezzek?
@Orica Középföldi:
A francokat nem változott a választók összetétele. Az értelmesebbje ment külföldre, tehát eleve csökkent az összIQ, ráadásul behoztak egy csomó ellenőrizhetetlen határontúli levélszemetet.
@Sir Bates dö Hól:
Igen kedves barátom! Tényleg.
"Azt tudod, hogy miből tudná az Orbán kormány fenntartani a népjólétet. Te találnál rá pénzt?"
Az, hogy az Orbán kormány nem képes a népjólét növelését elérni, az következmény. Mégpedig a saját gazdaságpolitikájának csúfos velejárója.
véleményem kialakításában ok-okozati összefüggéseket keresek, ezért leírom a helyzetet, és bírálom azokat a körülményeket, amelyek a gazdasági lejtmenetet előidézik.
Kérdésedre válaszolva, hogy találnék-e erre pénzt, máris eszembe jut, hogy az évente egykulcsos adó miatt keletkező 500 mrd Ft-os kiesést az SZJA változással megszüntetném.
Jelzem, ez 2011-től évente ennyi, a 4 év alatt 2.000 mrd Ft.
Ne feledd, az évi 500 mrd minden további évben
megmaradna adóbevételt növelőnek.
@Sir Bates dö Hól:
A kalamata az egy olyan a magunkfajtáknak, hogy... ááá, nem is izélem tovább.
A sajtokat imádom, a legnagyszerűbb dolgok egyike a gasztronómiában. Van egy belga illetőségű izé, fadobozban árulták itt nálunk is, de évek óta nem láttam. A lényege, hogy valami narancs penész kultúrával bé oltva, hát az... ahh...
Igaz, az ára nem volt semmi, de ha belebotlottam, akkor muszáj volt venni! És a pecorino is öblögetve kis szicíliai vereset reája + ha nyár van és meleg az idő, jeges sárgadinnye hajszálvékony Prosciutto Crudo-val, de egye fene, Jamón Serrano is elképzelhető. Esetleg:)) Vagy valami... de most nem akarok genyó lenni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

" ... írja a Magyar Nemzet Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) helyi frakcióvezetőre hivatkozva."

Itt az idő, hogy megrémüljek. Amikor ezek belelendülnek ...
@Imola Helyesi:
Az, hogy a nyugdíjasok a nyugdíj mellett szerzett jövedelmükből olyan sávban adóztak, mint az aktív munkavállalók, igazságos volt.
Miért adóztak volna alacsonyabb mértékben?
Milyen alapon diszkriminálták volna a munkateljesítményekből eredő adómértékeket az aktívak és a nyugdíjasok között?
@Knósszosz:

" de most nem akarok genyó lenni."

Már késő:))
@Knósszosz:
" de most nem akarok genyó lenni"

Mi lenne, ha akarnál :))
@Orica Középföldi:

Szóval nem volt jobb. Akkor örülhetsz (immár majd öt éve).
@Imola Helyesi:
Nyuszifül, a leeső morzsáimból élsz.
Majd szólok, ha csattognak az evezőim.
Addig szépen ballagj el, oszt írd meg te is a Mensa IQ Hungária hivatalos tesztjét, oszt utána összemérhetjük... másban meg amúgy is nagyobb! :D
@látjátok feleim szümtükkel:
Haggyá má, engem Szegeddel, te neked tényleg baj van a szümüddel, miket írsz?
Hmmm... jut eszembe, a kanadai éceszgéber nemrég favorizálta Venezuelát, hogy milyen faca kis hely, meg szinte mindenük megvan, önellátóak, sőt, maga a paradicsom, szinte irigykedni kéne rájuk:

hvg.hu/gazdasag/20150117_Mindenki_csak_hetente_ketszer_mehet_boltb
@Mariann19:
Marianna, elég furi felfogás. A nyugdíjat az egyszer már leadózott jövedelem alapján állapítják meg, tehát, ha összevonják egy keresettel, hogy nagyobb legyen az adókulcs, az dupla adóztatás. Így volt, de ma már nincs így, csak a kereset után kell adózni.
@vakapad:

Nagyon egyszerűen szemlélődsz:))
Az, hogy az nem volt jobb, nem jelenti, hogy ez a jobb.

Más. Nagyon más, sok szempontból.
@Mariann19:
A nyugdíj az nem kereset, az ellátás, vagyis nem adóztatható. A szoci kormányoknak örülnie kellene, hogy nem követelik vissza az így elcsaklizott adót az állampolgárok. Miért nem mennek ezzel Brüsszelbe, fogalmam sincs, mikor minden fittyfenéért odaszaladgálnak.
:
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/zuglo-asztalboritas-vagy-bekekotes-1268168
Hát hogy jön az ki, hogy tócsáék "rálátást sem hagynak" a fidesznek? Hol a betyárbecsület? Hol a
70-30. Meg különben is: fifty-fifty!
@Knósszosz:

Úgy értettem, hogy nincs kedvem minden szögedi sajtóorgánumot végignézni, hogy mi ebben az igazság.
Nem is érdekel, kérdezz szögedi politikusokat.
@Mariann19: tehát Jeget adóztatnád?:-)...
abban nincs vita, hogy balfaszok (meg más jelző is lenne), de saját magad írtad, hogy őket megelőzően sem volt fedezeti alapja a népjóléti intézkedéseknek... akkor most ne állítsuk azt, hogy csak az szja-változtatás megoldás:-)...
@Orica Középföldi:
Így, munka után, nekem is kell egy kis kikapcsolódás. Le vagyok zsibbadva, ugrálhatok rajta egy kicsit.
Na, a hülyébbeket meg a gyengébb képességűeket tényleg nem szép dolog cikizni, abbahagytam... :D
@Orica Középföldi:
Nemhogy téged etetne, mert megjelentél. Tiszta pennike stílus.
@Orica Középföldi:

Hehe. "Eccerűség lakik benne, mosolyogva, szelíden."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne hagyd abba, vannak jelentkezőid itt sorban, ugrándozzál csak rajtuk, bili.
@Imola Helyesi:
Imola!
Nagyon nem érted te ezt az adózási metodikát.
Amikor megállapítják a nyugdíj alapot, az egy számolási művelet, semmilyen összefüggés nincs a korábbi években történ jövedelmek adózásához.
Az a kérdésed meg egyenesen agyrém, hogy az emberek követeljék vissza a szoci kormányoktól az adóikat.
Bocsáss meg, de ezek után a beszélgetést befejezem.
@Knósszosz: én itt inkább bayonne-it vagy fekete erdeit eszem, bár a serrano az nem olyan elviselhetetlen árban, mint az első... (ebből a szempontból nézve, nagyon igazságtalan a moi népesség helyzete... )
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

" Le vagyok zsibbadva, ugrálhatok rajta egy kicsit."

Inkább kérd kölcsön taga guminőjét. Az legalább csendben van:)
A hülyeség sajnos terjed.

"Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz és Miloš Zeman cseh köztársasági elnökhöz immár a szlovák külügyminiszter, Miroslav Lajčák is csatlakozott, teljesebbé téve a multikulturalizmus bukásáról prédikáló közép-európai álomcsapatot."

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2015/01/17/multikulti-labtorlo
@Sir Bates dö Hól:
Jég barátunkra valami adómentességet foglalnék törvénybe, annak ellenére, hogy vérzivataros vitáink voltak egykulcsos ügyben.
A szoci kormánynak sem volt fedezete a túlzó jóléti adakozásra, de ha érzékelted, én a szocik
szellemiségére, az emberek életszínvonalának emelését illető törekvésekre utaltam.
A jelenlegi kormány ezt a kötelességét nem tekinti prioritásnak, ezen kívül gazdaságpolitikája is olyan, hogy távlatokban sem lesz erre fedezet, mert lejtmenetben van az ország.
@Imola Helyesi: A nyugdíj után nem volt adó, a kereset után volt. Még hozzá a teljes jövedelemnek megfelelő adókulccsal.
Ez így felelt meg a progresszív adórendszer és az igazságos közteherviselés elveinek.
Ugyanis az illető életszínvonala a teljes jövedelmének megfelelő. Csak a nyugdíja után nem fizetett adót.
Ez teljesen normális eljárás, ha FIDESZ-aggyal nehéz is felfogni.
@Imola Helyesi: Tök mindegy, hogy mi alapján állapítják meg (egyébként az, hogy most a nettó jövedelmet veszik alapul, az a FIDESZ újítása volt, ezzel csökkentette titokban az újonnan nyugdíjba menők nyugdíját), lehetne a bruttó alapján is, csak akkor más lenne az évek után járó százalék. Ettől az illető anyagi helyzete nem változna.
@Mariann19: el kell, hogy keserítselek... a "szocik" is szartak nagy ívben mindenkire, csupán jobb volt az optikája így a történetnek (ők is tettestárssá tették a választót, csak a juttatással... a fidesz meg a rezsicsökkentéssel...)... egy kérdés: mit tett a "szoci" vezetés a cigányokért? mert lét, azt számoltak el rájuk eleget...
@Orica Középföldi: nana! mindenkinek nem adom köcsön. persze boli rendes gyerek, ezé neki odaadom, ha nem tesz benne kárt:)))
@Sir Bates dö Hól: a stadionokhoz azért fel lehetne sorolni az állami vagyonból és EU pénzből felhalmozott milliárdos magán-vagyonokat is, amivel a legnagyobb baj az, hogy nem termelődik újra, hanem újra-osztják a hatalom szolgálatáért......na csepegtetnek valamit a közmunkásnak is, amely munkából többlettermelés szintén nincs
@Imola Helyesi:
Béla, ostoba vagy, mint a sok éves fideszbolsi átlag.
Nemrég te balfaszkodtál a finnugor őstörténettel.
Nesze, hogy ne hülyén dögölj meg:

hvg.hu/kultura/20150117_Horthy_a_finnugorizmust_nepszerusitette
@Mariann19:
Ecceri matekot akarsz rajta számonkérni?
Jogszabályi körítéssel?
Meg vagy te jányom kergűve??? :D
@Mariann19:
Igen, akkor be szoktad fejezni a társalgást, ha már nincsenek érveid. De akkor megismétlem, ha 100000 Ft-ot keresett valaki, akkor azután kellett volna adóznia, és nem 250000 Ft után, mert így magasabb adókulcsba esett. Ez volt a progresszív adózás? Hogy kiterjesztették a nyugdíjra is az adókulcsot? Ez egy jellegzetesen szoci manőver volt. Ettől a progresszívitástól szenvedtünk az átkos alatt, meg a szoci kormányok alatt. Mindenki egyenlő: hirdették alamuszian, de ez azt jelentette, hogy senki nem tudott kiemelkedni, csak az mszmp párttagok.És egyenlővé is tették az embereket, hogy mindenkit úgy megadóztassanak, hogy egyenlően ne sok maradjon a zsebükben.Most ha van három gyermeked, minél többet keresel, annál több maradhat a zsebedben.Remélem, a kétgyermekesek is felemelkedhetnek pár év múlva.
@KÁTÉó53éúétr6: nem a mi általunk megtermelt jövedelem... a moi gazdaság alapja, a legfontosabb két kifejezés: költségvetési megrendelés és vissza nem térítendő támogatás... szemmel láthatóan tiszta neoliberális álom...
(még csak annyit: sz'ted '10 előtt a támogatások hova kerültek végül?... mert, hogy jobb nem lett mo állapota, az hétszentség...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bili, oricáidat etesd, várnak nagyon.Hamarabb megdöglesz te, mert nagyon idegesít téged a más vélemény. Előbb utóbb a billentyűzetbe vered a fejed, aztán volt boli, de lehet buli .
@Imola Helyesi:

Valld be, hogy vonzódsz bolihoz. Először volt taga, most boli, ki lesz a következő? )))
@Kuviklacz:
Nem kell ide fideszagy, csak egyszerű számtan. 100000 után ma levonnak 16 /-ot, a szoci kormány meg levont a nyugdíjat is beleszámítva 34 /-ot, a dupláját.Olyan igazságos és progresszív volt az adózás.A nyugdíjat nem azért adták meg adják, hogy adóztassák, ahol ezt teszik, ott baj van az államháztartással, márpedig a szociknál az volt, nem tudták fizetni a gátlástalanul felvett IMF hiteleket, nem volt elég a befizetett adó a sok segélyre, elharapózott az adóelkerülés, a devizával való üzérkedés, hitelfelvétel, stb.
@Imola Helyesi: szombat este van... nálatok nincs szetördéjnájtfívö?... mé' nem a párodda' foglalkozó'?...
@Sir Bates dö Hól: ha lehetne kérni, ne próbálj egyenlőségjelet tenni, a 2010 előtti időszak és a 2010-től kezdődő state capture közé!
köszi.
@Sir Bates dö Hól: szerintem, ha volt neki ilyene, ako már rég elmenekült. erre a szerencsétlenre, még a kaszás is csak pluszpénzé fog rányitni:)
@Sir Bates dö Hól:
Nem vagyok én esztergályos, hogy beosszam a hét napjait.........
@Imola Helyesi:
Kicsi csicska, ostoba ecceri vagy, sötét sakkfigura, szövegértési gondokkal és rengeteg kisebbrendűségi problémával.
Akarsz beszélni róla?
Minden hozzád hasonló balfék kell ide, evégre elrettentő példa nélkül a T.Blogtársak egymással foglalkoznának, így viszont egy csörgősipkás bohóc személyedben szórakoztatja a nagyrabecsűltet...
Na, rendesen viselkedj, próbáld meg a nyakadon lévő szőrgolyót nem csak zabálásra használni.

Jóccakát!
@punkfrog: kérni lehet... csak ez önámításhoz vezet... (én láttam mindegyiket vagyont felhalmozni... amikor a mostaniaknak áfázni kellett az "életben" maradáshoz, az akkori menők ugyanúgy kamionnal vitték ki a lét... orosz államadósság?... annyi klasszikust kaptam ma már, hogy: "nem a pofád nagy, hanem a zsemle kicsi"... figyú, ez nem a leértékelés a cipőboltban: ha később mész, akkor már nem jut... alapvetően mindegyik zsákmánynak tekinti a büdzsét, meg a másik által korábban ellopottat, s a "néppel", mint járulékos veszteség számolnak... welcome in the reality:-)...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az evezőid...:DDD
Már te is csak az emlékeidből???
@Imola Helyesi: én pörgetem az otteni dzsídípít most is... bár téged olvasva kimelegedtem, ez tény...
@Sir Bates dö Hól:
Kb, csak ezek a tolvajok nagyüzemi szintre emelték a "kitermelés" szintjét. A nemlétező erkölcsi szintjük az ugyan annyira nulla, a gátlásosságuk talán eltér, de mára az is elkopott. Mi meg fizetjük ezt a sok léhűtő imola féle állami csicskát, akik lelkes prostiként polírozzák a pártbohócokat... :(
Tudunk élni, na!
@ornagy50:
Kösz!!:))
Te, ugye tudod mi az ETOPS?
Hát, hogyne tudnád?!
Olvastam ennek egy humoros "ferdításét":
ETOPS stands for Engines Turn(ing) Or Passengers Swim(ming)...
.
Szép álmokat, vidám hajnalt, jó éjszakát, jó reggelt….
Lehet válogatni!
.
.
GARAI GÁBOR : ÁLMODJ EGY SZÉP VILÁGOT.....

Álmodj egy szép világot hol tenger a fény,
ott hol a béke az égig ér...
Álmodd,
hogy a szeretet örökké él,
A szívekben derű és senki sem fél...
Álmodd,
hogy az álmaid valóra váljanak,és elkerül minden,
mi szívednek fájhat.
.
.
GARAI GÁBOR: BIZALOM
(részlet)

S ha százszor becsapnak
és ezerszer csalódom abban
kinek szívemet, mint álmából
a rózsát kitakartam
s ha épp az árul el
kit életemmel fedeztem én
s ha tulajdon fiam tagad meg
és ha nem harminc ezüstért
de egy rongy garasért
adnak el engem barátaim
s ha megcsal a reménység
s ha kudarcaim térdre kényszerítenek
és elátkozom már, hogy megszülettem
s ha csak a bosszút hizlalja
a hála híveimben, s ha rágalom kerít be
- akkor se mondom, hogy nem érdemes!
.
@Sir Bates dö Hól: a költségvetési megrendelés és a vissza nem térítendő támogatás is lehet jövedelem termelő ezért nem mindegy, hogy mire irányul....kaszinóra, vagy szaporító anyagra
@Knósszosz:
Nemrég merengtem a nyári képeken, azóta mindenhol lecseréltem a háttérképeket a nyári vizes tájképekre. Neked ajánlom Nulladik Piktor huncutul mosolygós képét, így éjszakára... :)
@Sir Bates dö Hól: nagyon nem ugyanaz a kettő!
a büdzséket érdemes lenne egymás mellé tenni.
én itt élek, a realityban in hungary.
(no offense!)
@Sir Bates dö Hól:
És még én vagyok genyó...:) A fekete erdei az is egy csuda... és még szeretem a chorizót mint kalbászt és az igazi 15 czollos mortadella is ott van a topon, Padovában ettem egy olyan szendvitschet belűle, hogy majnem otthagytam, pedig aztán én tudok zabálni:))

Hagyábékén:DDD
@Sir Bates dö Hól: "bár téged olvasva kimelegedtem.." úgy kell neked..olyan ő itt mint a kultúrában a szennyirodalom....el kell kerülni
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Te vagy az igazi Trebitsch... akarom mondani, az igazi genyó!! Poloskával álmodni az álmoskönyvek szerint katasztrófát jelent:)))
Ittál Leffe-t? A Lidl most nyomja. Ha nem, ez azért lehet baxod!:))
@KÁTÉó53éúétr6: pontosan mi a jövedelemtermelő egy közmegrendelésben?... a gucci táskák, zegna öltönyök gyártóinak felfuttatása?...
@punkfrog: én meg ott voltam, mikor ezek történtek... láttam:-)...(nem vettem annak:-))...
@Sir Bates dö Hól:

" bár téged olvasva kimelegedtem, ez tény..."

Láz lesz az:))
@Knósszosz:

"Ezt, hogy mosom le?:)))"

Nem kell:)
Úgy tudsz mesélni a kajákról, hogy még az ízeket is visszahozod. Szeretem olvasni.
@Knósszosz: tényleg, a mortadella... nem is nagyon láttam máshol olyan méretben... ezt ismered? (sógornőd biztos) www.simmenthal.it/prodotti
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nincs már nagy nyúlásra lehetőség, ezért látszik úgy... b+, 25 éve mennyi met-üzlet volt!?!?... akkor úgy estek rád a milliárdos vagyonelemek... tulképp a mostaniaknak sokkal nehezebb dolguk van:-)... ('95-96 közt milliárdokat toltak ki a cocik maguknak, csak egy helyről... én láttam... miközben öt milliókért küzdöttek laliék:-)... amit szintén végigkövethettem:-)... egyik 19, a másik egy híján 20... ennyi...)
@Orica Középföldi:
:) Én meg Jég kolléga gasztroszösszeneitől ájulok el, azokat azért nem lehet felülírni, egy Váncsa van benne titokban rejtőzködve...:))
aki azt állítja, hogy 1990-2010 között ugyanolyan szemét kormányzás, és rendszer volt Magyarországon, mint 2010-óta, az nem látja mi folyik itt 5 éve!
nem összehasonlítható a kettő!
elegem van az elmúlt 25 év összemosásából!
és igenis 2010-ben jóval előrébb tartott az ország, mint 1989-ben!
persze, csinálhattuk volna jobban is, de haladtunk, egy irányba!
hibátlanul működő ország nem létezik!
2010-óta azonban az ország kifosztása és lezüllesztése folyik.
az oktatás tönkretétele a fő bűne ennek a rezsimnek!
közmunkásként dolgoztatják az embereket(a saját birtokukon) a segélyért!!!
a 47.000.- ft az nem munkabér(a minimálbér fele) az segély!
illegitim, egy párti alkotmány!
a teljes költségvetés magáncélra használása.
kollégiumi szobatársak által uralt országvezetés!!!!!!!!
és még 1000 stb!
nem összehasonlítható semmivel!
ne mentegessük EZEKET, az előző kormányok bénázásaival!
@Sir Bates dö Hól: én is láttam...(26 voltam 1990-ben!)de ld. mint fent.
nem összehasonlítható a kettő!
@Sir Bates dö Hól:
A szimentáliakról olvastam már, de semmi ilyesmihez nem volt szerencsém. Sógorasszony az biztosan tudja, de ő inkább magának (és a férjének - na meg nekem - csinált csodákat. Melanzane alla parmiggiana - ezt sosem feledem - osso bucco és az igazi tiramisu... a zseni szelleme hatja át amikor a konyhában alkot. Amíg készül a kaja, közben olivában eltett szárított paradicsomot zabálok/lunk, pici sajt és bor kíséretében, esetleg balzsamecetes hirtelen sült vékony marhaszeletet, olyan tallér nagyságúakat és van bogyó is, meg bruschetta mindezek előtt, de csak két fajta. Bőven elég, mert olyan ízvilágot varázsol rájuk, hogyaztat... phűű...
Mindezeket úgy, hogy nem echte olasz, csak ott kint beleszeretett a népbe és a kajába. Meg tudom érteni!

Ismered az olasz kenyérsalátát?
Én nem tudom a receptjét, keress rá ha gondolod, na, az sem semmi és minden tájegység másként értelmezi és készíti.

ELÉG!!!
@punkfrog: "ne mentegessük EZEKET, az előző kormányok bénázásaival!"

én inkább azt mondom: ne mentegessük az előző kormányokat EZEK gaztetteivel...

(csak csendben: a mostani funkcionális analfabéták nem a hodosán-féle ámokfutás miatt van... azok majd tíz év múlva jelentkeznek;
másik csendben: gyarapodtunk, csak háttér nélkül... mint a görögök... próbáld érzelemmentesen nézni a folyamatokat...)
.
BRUTTÓ HAVI MUNKABÉR: 150.000 FT 2015. JANUÁRBAN
Éves bruttó jövedelem: 1.800.000 Ft
Eltartottak száma: 1
Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma: 1
Szociális hozzájárulási adó: 40.500 Ft
Szakképzési hozzájárulás: 2.250 Ft
Munkaerő-piaci járulék (1,5%): 2.250 Ft
Egészségbiztosítási járulék (7%): 10.500 Ft
Nyugdíjjárulék (10%): 15.000 Ft
GYES: 0 Ft
Családi adókedvezmény: 10.000 Ft
Friss házasok adókedvezménye: 0 Ft
Számított SZJA: 24.000 Ft
Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA: 14.000 Ft
Fel nem használt családi adókedvezmény: 0 Ft
Összes adó: 14.000 Ft
Adójóváírás: 0 Ft
Felhasznált összes munkavállalói kedvezmény: 10.000 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérből: 41.750 Ft
Havi összes munkaadói kedvezmény: 0 Ft
Havi összes munkaadói járulék: 42.750 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő: 84.500 Ft
Munkaadó összes havi költsége: 192.750 Ft
NETTÓ HAVI MUNKABÉR: 108.250 FT
Családi pótlék: 12.200 Ft
Havi összes nettó jövedelem: 120.450 Ft
EZ 0,00 FORINTTAL TÖBB, MINT 2014-BEN

2009 DECEMBERBEN BRUTTÓ HAVI MUNKABÉR: 150.000 FT
Gyermekek száma (akik után családi pótlékra jogosult): 1
Munkaadói járulék (1% majd 3%): 1.640 Ft
Munkaadói TB járulék (29%): 39.210 Ft
Eü-i hozzájárulás: 1.950 Ft
Szakképzési alap hozzájárulás (1,5%): 2.250 Ft
Munkavállalói járulék (1,5%): 2.250 Ft
Munkavállalói eü-i járulék (6%): 9.000 Ft
Állami nyugdíjjárulék (1,5%): 2.250 Ft
Magánnyugdíjpénztári befizetés (8%): 12.000 Ft
GYES: 0 Ft
Családi adókedvezmény: 0 Ft
Számított SZJA: 27.000 Ft
Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA: 27.000 Ft
Különadó: 0 Ft
Összes adó: 20.334 Ft
Adójóváírás: 6.666 Ft
Nyugdjíjárulék utáni kedvezmény: 0 Ft
Összes kedvezmény: 6.666 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérből: 45.834 Ft
Havi összes munkaadói járulék: 45.050 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő: 90.884 Ft
Munkaadó összes havi költsége: 195.050 Ft
Nettó havi munkabér: 104.166 Ft
Családi pótlék: 12.200 Ft
Havi összes nettó jövedelem: 116.366 Ft

A különbözet 4.084,- forint

Infláció alakulása, mindig az előző évhez viszonyítva:
2009. évben: 4,2%
2010. évben: 4,9%
2011. évben: 3,9%
2012. évben: 5,7%
2013. évben: 3,7%
2014. évben: 1,8%

Csak az ostoba nem észleli (a tudatosodás meghaladná képességeit), hogy a 2015 évi nettó bér töredéke az azonos feltételekkel számított 2009. évi nettó bér vásárló értékének.
Például a családi pótlék összege nem is változott, de bíbelődjön mindenki úgy, ahogyan kedve tartja, mondjuk számolgasson az inflációs rátával.
@Knósszosz: ismerem... én a toszkán és az emilia-romagnai konyhát preferálom ott...
(csak érdekesség: itt a keresztbe vágott csirke felsőcombot is osso buco-ként árulják:-)... egyébbként teljesen máshogy bontják a húsokat... a belső mellfilét pl. külön és drágábban adják:-)... moon meg a személyzet eszi meg az étteremben...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: összeszavarod azt a maradék 15 MSZP hívőt aki még ide jár egy kis masszív viktorkritikáért...erre tessék, még ezt is megtudják.
Jenőke, valami nagyon nem stimmel ezekben a táblázatokban.Kinek a munkaadónak, a munkavállalónak vagy kinek? Mert itt egybemosva szerepelnek.
@Imola Helyesi:
.
Azt is képtelen vagy felfogni, hogy neked Jenő, és ezt te harcoltad ki.

Ha nem érted, akkor nagyon bárgyú vagy, és ne szólj hozzá.
Mint akinek még soha nem volt legális munkahelye, olyan a hozzáállásod.

Nem kívánok leépültséged renoválásával foglalkoztatni.
Nem akarom kitalálni, hogy mihez tartsd magad, és hogyan.
@Sir Bates dö Hól:
"itt a keresztbe vágott csirke felsőcombot is osso buco-ként árulják" - aki ilyet elkövet, az egyéb aljasságokra is képes!

Akár misét is celebrál a hitgyülekezete csarnokában vasárnaponként- borzasztó!
Te egészséges vagy mentálisan, ne dűlj be ilyen szarságoknak! Most egy korty veres és szunya, jó éjszakát neked és minden bloglakónak!!
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke, ma , illetve már holnap nagyon ráérek, a versed után betettél két táblázatot, mindkettő munkaadóra és munkavállalóra vonatkozik. Csak a munkaadónál elfelejtetted leírni a termelésből eredő hasznát, a nyereségét, a munkavállalót érintve meg nem tetted be a 2009-es évi személyi jövedelemadó sávokat.
@Knósszosz: én TUDOM, hogy mi a lyukas csont!:-)...
@Imola Helyesi:
.
Utoljára.
Mindez minek neked egy bérelszámolási bizonylaton?
Mi köze a munkavállalónak a vállalkozó, vagy a munkaadó nyereségéhez?
Milyen nyereséget termel egy adóellenőr, vagy egy múzeumi portás, vagy egy közigazgatási szerv vezetője, például Vida Ildikó?
Ne az elszámoláson, hanem egy tűzoltó, vagy katonai egyenruhán keress sávokat, némelyiken csillagok is vannak, hogy álmodozhass azon: mennyi mindent nem értesz...
Van olyan, hogy személyi jövedelemadóról szóló törvény. Itt megtalálod:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99500117.TV

2009 évre visszamenőleg, a változások figyelembe vételével ellenőrizheted, hogy jó-e a számítás, és azt is megértheted, hogy miért így kell csinálni.
Nosza!
@dr. jenőke (jenőke):

Kár bele a szót, már megénekelték, hogy aki hülye, az is marad. Különösen ha még jól meg is fizetik. Ezért beszél mindig mellé, mint Bodóné, amikor a bor árát kérik.

Annyi haszna azért a vele való beszélgetésnek van, hogy ha hasonló értelmi szintűek elolvassák a hsz-eket, és legalább egy is megérti amit írtál, az már tiszta nyereség.:D
@dr. jenőke (jenőke):
Áááá... döbbenet, hogy ez a béla mindig tud még sötétebb lenni! :(
Végül is, a ner remek példánya, fingja sincs a világról, amiben él, pártközlemények és diadaljelentések tölthetik ki napjait.
Ilyenkor elbizonytalanodom, hogy egy ennyire ostoba egysejtű lény, hogyan képes életben maradni.
Mert ennyi ésszel dolgozni, pláne a versenyszférában esélye sincs, valami állami pártszoponcként el(ki)tartatja magát, talán úgy...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Az volt a cél, hogy nézzen utána végre néhány dolognak, na persze, ha valóban érdekli.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Nem tudom,hogy mindenben ennyire sötét-e, de gyanús, hogy a bizonyítás szándéka sem észlelhető.
Mondjuk - egyébként - Dr. Vida Ildikótól sem kötelező elvárni, hogy ügyvéd létér pont a személyi jövedelemadó számításával tisztában legyen, ha egyébként a hagyatéki ügyek szakértője.
@dr. jenőke (jenőke):
Tulajdonképp kekec vagy, na... :)
Elvárások? Manapság? Ezektől?
@Mariann19:
180 MRD-OT HERDÁLTAK EL STADIONOKRA. a HARMADÁBÓL MEGOLDHATÓ LETT VOLNA A GYERMEKÉHEZÉS.
"Van itt pénz, csak ellopják"
Jenőke, cseles vagy nagyon. Összevetettél egy progresszív és egy proporcionális adózási szisztémát. A kutya nálad ott van elásva, hogy a 150000 Ft-os jövedelemadóhatárnál mind 2009-ben , mind 2014-ben és 2015-ben szinte ua. volt a szja adókulcs, 20009-ben 18 % most meg 16 %..1700000 Ft-nál viszont már 36 % volt 20009-ben.A proporcionális adózásnál a 150000 Ft alatt adózók ha több gyermekük van , az adókedvezményt érvényesíthetik a nyugdíjjárulék, az eü. hozzájárulás terhére is, a magasabb jövedelműek viszont szintén csak 16%-ot adóznak.A témát befejeztem, foglalkozz a cikkel.
@Imola Helyesi:
Egy aktív dolgozó és egy nyugdíj mellett dolgozó egyaránt X munkajövedelmet ért el. Az aktívtól levontak a munkabérből mondjuk 30 % adót - a nyugdíjastól 10 %-ot, mert levonták a nyugdíjra eső adót. Pedig ugyanazt a munkát végezték, ugyanazért a jövedelemért.
Vagy érted - vagy nem. Bár értelmi képességeid alapján az utóbbit gyanítom.
@punkfrog:

A hsz-ed olvasása óta meditálok, hogy válaszoljak-e. Megpróbálok.

Tagadhatatlan, hogy az átlagember közérzete jobb volt 2010 előtt, de alapvetően ez illúzió volt csupán.
Megpróbálom néhány példával megvilágítani.

Oktatás.
Azt pontosan tudta, és hangot is adott ennek egy szűk szakmai kör, hogy a Magyar-féle koncepció hova fog vezetni. Címszavakban: egyetemek színvonalának csökkenése, a látens munkanélküliség fenntartásával diplomás munkanélküliek termelése, káosz és korrupció a tankönyvpiacon, megjósolható Pisa-eredmények, a funkcionális analfabétizmus újratermelése, a szakképzés felszámolásával gimnáziumba kényszerítettek okán a középfokú képzés elképesztő devalválódása, a tanár- és tanítóképzés reformjának hiánya miatt mindezek hosszú távú fenntartása.

Az, hogy ez az átlagembert csak addig érdekli amíg a gyereke iskolába jár, nem menti a politikusokat. Persze a szülőknél működött(dik) az önvédelmi reflex, megpróbálták megkeresni a legjobb iskolát, magántanárral pótolták a hiányt. De ez csak nagyvárosokban működhetett ahol volt választási lehetőség. A rendszerhibát drága magánakciókkal nem lehet kijavítani, felszámolni.

Kultúra, állami mecenatúra.
Ha azt hiszed, hogy a háttérben nem ugyanaz zajlott, mint most, akkor tévedsz. Csak nem ennyire undorítóan,erőt fitogtató direkt módon és tagadhatatlanul jobb ízléssel.

Segélyezés.
Nem választom szét cigányra és nem cigányra, de hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy létszámában, képzettségében kb. azonos a két populáció, még akkor is, ha egyiknek van papírja a 8 osztályról a másiknak nincs. A munkaerőpiacról való kikerüléssel azonos helyzetbe kerültek. Egyedül nem fogják megoldani, a segélyezés önmagában meg nem megoldás.
Nemcsak azért, mert a gazdaság nem képes hosszú távon biztosítani, hanem ennek a pszichés/mentális következményei rettenetesek.

Elég sok könyv (általában), de inkább tanulmány (konkrétan) foglalkozik ezzel. Nem nagy az olvasótáboruk. Miért is érdekelne bárkit más nyomora.Van sajátja, vagy nem is tudja milyen az.

Szóval nem véletlenül hangzott el az őszödi beszéd, de addigra GyF már egyedül maradt, és abszolút felkészületlen volt a fogadásra. Ez természetesen nem menti fel semmi alól, mert politikusként tudnia kellett volna, hogy a politika nemcsak a kompromisszumok művészete, hanem a manipulációé is.

Egyetértek, a mostani válaszok a lehető legrosszabbak. Azt meg te próbáld elfogadni, hogy ennek rendesen megágyaztak.
@dr. jenőke (jenőke):
Je....A stílusod meg lassan olyan lesz, mint a bolié,
fellengzős, beképzelt, tudálékos.
@Imola Helyesi:
Helyesen , még mielőtt valaki belekötne: 1700000 FT-nál magasabb jövedelem esetén 36 %.
@Imola Helyesi:
Senki sem állította, hogy nem voltak az egykulcsosnak nyertesei is. Amit nem vagy képes felfogni, hogy ez a költségvetésnek 500 mrd- kiesésbe került, és társadalmilag milliós nagyságrendű elnyomorodásba.
A "hit" az volt, hogy azt az 500 mrd-ot majd elköltik, és felpörgetik a fogyasztást. Holott előre megmondta minden NORMÁLIS közgazdász, hogy nem így lesz. A haszonélvezők ugyanis eddig is megvették, amit akartak - a többletet meg nem fogják itthon elkölteni.
Attól a rétegtől vettek el (pl adójóváírást) viszont, amelyik az utolsó fillérig elköltötte a keresetét.
Az ORSZÁGNAK nagyon rosszat tett, hogy párszázezer nyertese van. Románia már lehagyott - felkészül Bulgária. De Albánia is meg fog előzni, ha így folytatjuk!
Az Orbán-kormány egyszerűen NEMZETELLENES!
@Imola Helyesi:
Te TÉNYLEG nem érted az adózást, akkor minek ugatsz bele? A sávos adózásnál is van alacsonyabb kulccsal adózó rész! Ezért írtam a kb 30-at! SOHA nem éri el a 36 %-ot az átlagkulcs. Csak kb ott, ahol a párhuzamosok találkoznak.
@kekex:
Nem mi fogjuk megoldani a sávos és progresszív adózásnak a társadalmi rétegekre kifejtett hatását, amikor közgazdászok vitatkoznak ezen.Nyilván, hogy a nyugdíjasoknak előnyösebb a proporcionális, a jelenlegi.Jenőke csúsztat, Boli meg ráerősít egy lapáttal, amikor engem lehülyéz emiatt, holott én is kritizáltam az alacsonyabb jövedelműekre kifejtett hatását.Még itt és most is, kikereshetné az agyament, mielőtt személyeskedik a személyi jövedelemadóval.
@kekex: Ugatni te szoktál, én nem. A sávosnál kb 50 % volt a levonás összességében / magasabb jövedelműeknél/, most meg egyharmad mindenkinél.Illetve a kis jövedelmű többgyermekeseknél semmi.
@Sir Bates dö Hól: gucci táskák nem, de például az állami földek után járó EU-s támogatások felhasználását feldolgozó üzemre preferálását el tudnám képzelni
@Imola Helyesi:
Hülyézni?
Téged, Bélám?
Minek?

Hisz magadat minősíted folyamatosan azokkal az oktondiságokkal és pártpropaganda dumákkal, amiket lenyomsz!
Egyszerűen hihetetlen, hogy a ner csúszómászói mennyire túlértékelik magukat...
@KÁTÉó53éúétr6: álljanak össze a termelők, oldják meg piaci alapon...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ühüm, megint fújhat arrafelé nagyon a szél.
@Imola Helyesi:
Ja, meg az oktalan nercsicskák is röföghetnek.
@Imola Helyesi: Hihetetlen, hogy mekkora mestere vagy a tételesen bizonyított tények szándékos elértésnek, félreértésnek, csúsztatásnak "belemagyarázásnak"......tanítják ezt valahol?
@Sir Bates dö Hól: igen álljanak össze a maffiamódszerrel megszerzett földbirtokosok /mert akiket ebből kiszorítottak, azoknak nem maradt miből/ a költségvetésből meg költözzenek a várba, vegyenek kastélyokat, bankokat....pedig némi állami segítség a piackutatásra is el kelne
@KÁTÉó53éúétr6:
A Kubatov-akadémián, a sok írástudatlannak, evégre a CTRL-C & CTRL-V elég, amit kis színes ábrákkal megjelölnek nekik.
Hisz csak így születhetnek olyan értelmes "válaszok", mint amit bélánk eme remek példánya össze bír lapátolni a megélhetése érdekében... :)
@Imola Helyesi:
"Nem mi fogjuk megoldani a sávos és progresszív adózásnak a társadalmi rétegekre kifejtett hatását,amikor közgazdászok vitatkoznak rajta.

Nyilvánvaló, hogy a nyugdíjasoknak előnyösebb a proporcionális, a jelenlegi."
Te tudod, hogy mit beszélsz? Proporcionális a nyugdíjasoknál?
Ezt a kifejezést közgazdaságilag akkor alkalmazzuk, ha két tényező változása arányosan mozog.
Pl. termelési volumen növekedésnél a költségek arányosan nőnek. Megérted?
Szerinted hol beszélhetünk a nyugdíjasoknál arányosan növekvő, kedvező adókról, amikor nem is adóznak?
Tegnap este nagy vehemenciával állítottad, hogy a szocik megadóztatták a nyugdíjakat is, ha mellette dolgoztak.
Elkértem a szomszéd nyugdíjas bácsi-
,0
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Néha elgondolkodom azon, hogy vajon hányan élhetnek most /egyébként nem buta emberek/ az ilyen-olyan manipulációból?
@KÁTÉó53éúétr6: akiket most kiszorítottak azok nagyrésze is "úgy" szerezte a földet egykor... magántulajdonból senkit sem szorítottak ki... moon a régi és új "hatalmi elit" szopatja egymást leginkább...
@Imola Helyesi:
Folytatom. Tehát: Elkértem a szomszéd bácsi2008-as adóbevallását, hogy hiteles legyen az indoklás egy 2008-as adóbevallás szerint:
Nyugdíj: 944.696.-
Nydíj melletti jöv. 38.000.-
Összevont adóalap 982.696.-

Összevont adóalap
SZJA 176.885.-
LE: nydíjra eső SZJA 170.045.-
Fizetendő SZJA 6.840.-
Mint látható a munkateljesítményekből származó jövedelmek egyaránt 18%-kal adóztak, a nyugdíj egyáltalán nem adózott.
Végezetül. Te nekem ne mondd azt, hogy érvek híján kivonulok a vitáinkból.
Már tapasztalhattad, hogy nem állítok olyat, amit nem tudok alátámasztani, mert nem égetném le magam dilettantizmussal.
Ellentétben veled.
@Sir Bates dö Hól: benne van. de azert kemeny jarulekos karok nagyo jelentosek a fidesz alatt. olyano szivnak, akik sohasem voltak benne az elitek haborujaban.
@Mariann19:
Hagyd, idegen szavakat hallott a legutóbbi párt eligazításon és megpróbál vele most menőzni... :)
Ja, hogy nem jó helyen, nem jó időben és nem megfelelő környezetben használja?
Ugyan, ne legyetek kicsinyesek, értékeljétek a SZÁNDÉKOT!
A Provolone név ugye mond neked is valamit? :)

"
Angelo Provolone: Csücsülj le, Anthony! Minden nap megtanulok egy új szót, ha te is fejlesztenéd a szótáradat nem csak revizor lehetne belőled...

Anthony Rossano: Könyvelő, uram!"

Ugye, ugye...
@kekex: ezt a 180 mrd-t már el is költötték?...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bolikám!
Orbán most átvariálja a közmédiát, melynek célja a Fidesz tájékoztatásának kizárólagossága.
Egy tegnap esti vonatkozó TV kerekasztal beszélgetés szerint igaz az, hogy az Imolához hasonló kommentelők jelenléte a blogokon szándékos küldetés annak érdekében, hogy a Fidesz mantráit nyomják.
Eddig is, és ezentúl is reagálni fogok a hazug propagandáikra, mert azt nem lehet hagyni, hogy tévedésben tartsák a közvéleményt.
Imola kiválasztása erre célra egy kapitális tévedés volt, mert felkészületlen és hozzá nem értő módon teljesít a megbízóinak.
Úgyhogy - ha szabad kérnem admini hozzájárulásodat - ezentúl is cáfolni kívánom a baromságokat.
Jó? Kac-kac
@parti_giano: collateral damage... 4 évente változtathatsz rajta
(tudom, cinikus megközelítés, de én nem vagyok hajlandó itt és most mindent a fidesz nyakába varrni... legalább itt ne hazudjak:-)...)
@Sir Bates dö Hól: "szopatja egymást"..... és az eliten kívül maradók "modern" rabszolgák lesznek, vagy beledöglenek
@Sir Bates dö Hól: nem is kell. tudod, hogy 4 évente nem lehet büntetlenül ilyen mélyreható változtatásokat végrehajani tulajdonosi szerkezetben. az más, hogy az apparátust osztályvezetői szintig cserélték. monndjuk ma a fidesz itt lement a talpasok szintjére már.
a hét sajtóközleményét harrachék szolgáltatták:

“A Hír TV Célpont című műsorának legutóbbi adásában elhangzott állítással ellentétben, Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője nem tagja a Kereszténydemokrata Néppártnak.”
@Mariann19:
Persze, mert a nyugdíjasok többsége nyilván nem keresett annyit, hogy a 36 %-os sávba essen,miután levonták az adóalapból a nyugdíjra eső részt. Pl. ha havi 500000 Ft-ot keresett mellette, mint mondjuk egy nagyvállalkozó, jól kereső ügyvéd, bíró meg orvos/ akik mellesleg már nyugdíjat is kaptak, akkor 36 %-ba estek. Most meg 16 %-ba esnek.
@Mariann19:
Kac-kac!Lásd: fenti.És ha a nyugdíjasok mind a 18 %-os sávba estek a munkájuk ellenére is, az az átkos és a rendszerváltás utáni kiszipolyozó rendszer terméke.
A fékeké és ellensúlyoké, amely arra hivatott, hogy a magyar emberekből proletártömegeket avanzsáljon továbbra is, miközben több megélhetési párt nyúzta őket, és semmiért eladták a nemzeti vagyont, ipart, mezőgazdaságot. Most meg a bukott pártok tetszelegnének a megmentő szerepben, lásd: jelenlegi poszt is, ami bizonyítja, hogy ugyanolyan az új fiatal NERváltó nemzedék is, mint a keresztapusok voltak. Ámen!
Bolinak: avanzsál, netudmi
@Sir Bates dö Hól:
Szia!
A tegnapi kommentedhez:
Soha nincs szándékomban a szoci kormányokat védelmembe venni.
Amit a jelenlegi kormányzati irányvonallal szemben értékelek, az az, hogy politikájukban mindíg érződött, hogy gondoskodni kívántak a nép valamennyi rétegéről, nem hagytak a totális nyomorba csúszni állampolgárokat.
Az eszközeiket ehhez túlméretezték, amely egy gazdasági hanyatlást eredményezett.
Azt sem vitatom, hogy közben alattomban ők is megszedték magukat a haverok állami megbizatásaival, a különböző állami támogatások juttatásával.
Ami a cigányságra fordítható pénzek eredménytelen felhasználást illeti. Jó magyar módra látszat intézkedésekre került sor, de valójában ezekből a pénzekből maradandó előnyös változás nem származott.
Itt jegyzem meg, emellett a szocik - az SZDSZ túlméretezett emberi jogok hangoztatása miatt-
nagyban hozzájárultak a többség és a cigányság ellentéteinek fokozásához.
Azt nem lehet megtenni, hogy a többségi társadalom tradicionális értékrendjét háttérbe szorítva előre helyezzünk el nem fogadható megközelítéseket a cigányság kérdésében.
@kekex:
Amellett, hogy az SZJA miatt 500 mrd/év adóbevételtől esett el az ország számottevő gazdasági eredmény nélkül, számos olyan gazdasági magatartás okozott és okoz felmérhetetlen veszteségeket az országnak.
Igen, igazad van, a 180 mrd stadion építések egy megszorításokkal egyenlő összeget jelentenek.
A befektetői bizalom számokban nem mérhető ugyan, de a környező országokhoz képest elmaradásunk oka többek között ez.
Az árfolyamváltozások miatti hitel kamatok növekedése, egyáltalán az eladósodás stagnálása és növekedése százmilliárdokat von ki a költségvetésből.
Ehhez jön a korrupcióból származó veszteségek sora, az esztelen államosítás költségvetésből kivont pénzeszközei, amelyekkel inkább a gazdasági növekedést szorgalmaznák.
Estig lenne folytatható a felsorolás...
@Sir Bates dö Hól: már megszűnt a 4 évenkénti változtatás lehetősége.
a fidesznek pedig 5 éve 2/3-a van.
kidobták az ország alkotmányát.
saját maguk írtak, saját maguknak, egy alalaptörvényt.
a jogalkotást, a saját intézkedéseik legitimálására használják.
én is keresem, a fideszen kívüli felelősöket.
igazad van, nem csak ők lehetnek.
meg van!
kdnp!
:)))
@Sir Bates dö Hól: te összekeversz valakivel, nekem nem kell ezt bizonyítanod. ki vagyok én, vak apád? bohó hobó!
@Orica Középföldi:

1./ Az első megállapítás mindjárt az, hogy a jobb közérzet 2010. előtt „illúzió volt”. Ergo, csak úgy gondoltuk, hogy akkor jobb volt, de bizony nem. Azaz, akkor is rossz volt, ha nem rosszabb. Ehhez a kijelentéshez természetesen érvek is tartoznak, persze kissé szűk területcsoportra korlátozva (nyilván közvetlen, személyes érdekeltség okán – kivéve talán a segélyezést). Gazdaság, jogállam, demokrácia, liberalizmus, fékek-ellensúlyok, ombudsman, AB, média, jogszolgáltatás, haveroknak osztogatás, lopások, stb. kimaradt, ne is törődjünk vele. Mellékszálak. Koncentráljunk a „fősodorra”.

2./ Oktatás. Láthatóan szívügy, nyilván személyes kapcsolódás okán. Tehát volt egy „szűk szakmai kör”, amely „pontosan tudta” hogy „hová fog vezetni” a Magyar-féle koncepció. A szövegből láthatóan az említett szűk szakmai kör az elitképzés híve, a „pontosan tudta, hová fog vezetni” kijelentésből meg az tűnik ki, hogy a szűk szakmai kör mintha kissé elszállt volna magától. Kíváncsi lennék a bő szakmai kör álláspontjára is. Mindenesetre megtudtuk, hogy szegény szülők, akiknél „működött az önvédelmi reflex”, megpróbálták megkeresni a (nyilván deklasszáltaktól mentes) legjobb iskolát, de ez nem mindenütt sikerült nekik, és a szegény gyerek, akinek magántanár se jutott, máig se tudja az „Alea iacta est” kifejezést hová tenni. Ha érdekelte volna, ugyan más könyvekből elolvashatta volna, és főleg azt olvasta volna, ami érdekli, neadjisten, a szülő irányításával, de az nem ért rá, mert épp kereste a legjobb iskolát.
Az egyetemek színvonalának csökkenése ebből (magyarnarancs.hu/belpol/valasztanom_kellett-_magyar_balint_oktatasi_miniszter_a_felsooktatasi_reformrol-65145) nem tudom hogyan következett volna, a „diplomás munkanélküliek termelése” meg Orbán szöveg, amellyel az MTA elnök nem ért egyet (nol.hu/belfold/tobb-diplomas-kellene-1509157). Szegény. Nem olvassa a szűk szakmai kör írásait.
A „más nyomor” érdekes siránkozás, most nyilván jobb (lehet örülni), nekem meg sokkal rosszabb, miután az én szakmámat (energetika) sikerült teljesen leültetni. Az meg az én nyomorom, amely kit érdekel.

3./ „Kultúra, állami mecenatúra.
Ha azt hiszed, hogy a háttérben nem ugyanaz zajlott, mint most, akkor tévedsz. Csak nem ennyire undorítóan, erőt fitogtató direkt módon és tagadhatatlanul jobb ízléssel.”
Várnám az akkori Andrew G. Vajnák, Fekete Györgyök és Kerényi Imrék, stb. neveit, ahogy a részrehajló grémiumok tagjaiét is, mert akkor még nem egyszemélyi döntések voltak. Ha már írva lett, hogy „ugyanaz zajlott”.

4./ Segélyezés.
A szövegből („a segélyezés önmagában nem megoldás”) az következik, hogy inkább hagyjuk őket éhen halni (jelenleg azt tesszük), mert „ennek (mármint a segélyezésnek) a pszichés/mentális következményei rettenetesek.”
Ennek alapján tehát kitehetjük az egyenlőségjelet az akkori meg a mai rendszer között, sőt, a mai mintha egy kicsivel jobb is lenne, mert ezzel a nem életrevalók kiszelektálhatók.

5./ Az őszödi beszédnek a fentiekhez az égadta világon semmi köze. Hogy hogyan lett mégis idekavarva, azt fejtse meg, aki akarja.

Egyébként Gyurcsány tényleg egyedül maradt. A magyar értelmiség (komplett!) nem csak hogy otthagyta, de teljes erővel ellene dolgozott. Ezt hívom én az értelmiség árulásának, és ezért értek azzal egyet, hogy:
„... a mostani válaszok a lehető legrosszabbak. Azt meg te próbáld elfogadni, hogy ennek rendesen megágyaztak.”
És bizony rá tudok mutatni a mai rettenet megágyazóira, akikkel se Gyurcsány se az MSZP nem azonos.
@Imola Helyesi: sikerült rámutatnod az aktív korukban a bérminimumon "tengődő" értelmiség nyugdíjproblémájára. szívem szakad meg.
A vakoknak, hogy lássák mi is az igazi parasztvakítás 2010. óta.
Hozzá teszem, hogy közben az áfa 25-ről 27 %-ra ugrott, és aki ennek a családi pénztárcákra, meg a kormány zsebére gyakorolt hatását nem érti, az hallgassa meg a számot, amit a végén beszúrtam.

2015.
Éves bruttó jövedelem: 1.800.000 Ft
Eltartottak száma: 1

Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma: 1

Munkaerő-piaci járulék (1,5%): 2.250 Ft
Egészségbiztosítási járulék (7%): 10.500 Ft
Nyugdíjjárulék (10%): 15.000 Ft

Számított SZJA: 24.000 Ft

2009.
DECEMBERBEN BRUTTÓ HAVI MUNKABÉR: 150.000 FT
Gyermekek száma (akik után családi pótlékra jogosult): 1

Munkavállalói járulék (1,5%): 2.250 Ft
Munkavállalói eü-i járulék (6%): 9.000 Ft
Állami nyugdíjjárulék (1,5%): 2.250 Ft
Magánnyugdíjpénztári befizetés (8%): 12.000 Ft

Számított SZJA: 27.000 Ft

www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=rep%C3%BCl+a+b%C3%A1lna
Mondja már el valaki ennek az egyre érettebb gomolyának ( és társainak ), hogy a nyugdíjas amennyiben most dolgozik, fizeti a nyugdíja után a nyugdíjjárulékot, egészségbiztosítást és levonják a 16 % szj-at is. A szocik idején nem fizetett járulékokat, csak símán az szj-at. Kérheti ugyan az így szerzett jövedelme után a nyugdíja megemelését, no de az olyan csekély összeg, hogy szóra sem érdemes, egyedül a nagy fizetésű csinovnyikoknak éri meg, már akiknek megengedi kormányunk és pártunk, hogy a közszférában nyugdíj után is keressen. Me ugyé dolgozni nem nagyon dolgozik, mert mán minek is.
@vakapad:

Ne haragudj, de nem fogok veled ismét egy teljesen felesleges vitába bonyolódni. Annyira másként szemléled a világot, hogy ebből csak a párhuzamosok egymás melletti futása jöhet ki eredményként.
Ezen már túl vagyok minden szempontból.
Ejj, beszép qrvaanyázás lészen itten márciustól...
Délelőtt eltenyerelt a beltéri egysége a kábeltévének.
Na, akkor net, kábeltévé ügyfélszolgálat, mely egyik helye a belvárosban (persze zárva), másik pedig a Tesco.
Reggel 9-tól, 19 óráig.
Ami ugye márciustól ugrik...
Kicsattogtam a helyi rohadtmultihoz (rühellem, de ez az én gondom), a parkoló nem fullon, hanem 80%-on. Az itt parkolók kb. fele szlovák és osztrák. Ami ugye nem kis forgalom.
Ugye ők meg minden pudvás kis szakadt hazai lepra (nemisoffshore) mutyimulti boltba nem fognak átjönni, csak a izémizé két kancsal szeméért... szóval képmutató hipokrita szarházi demópártunk jól megszívatta megint azt a rothadó nyugatot!
NA, NEM LENNÉK A HELYÜKBEN!
Otthon kell elbacniuk a pénzüket, nem ám hétvégén itt boltolniuk, húzzanak a templomaikba haza!
@Sir Bates dö Hól: elolvastam újra, mert jó olvasni olyat, mivel egyetértek..., az nem, hogy bizonytalan abban, amiben én is....
@látjátok feleim szümtükkel:
Jajj, ne zavard össze! A Kubatov-akadémia fejtágítóján nem ezt mondták neki... sok szerencsétlen nercsicska nem elég, hogy ostoba, de még szorgalmas is.
@Imola Helyesi:
Imola!
Udvariasan mondom, ne erőlködj. Kínodban már olyan marhaságokat állítasz hadrendben, hogy a fogalmakat sem helyesen alkalmazod.pl:
"A fékek és ellensúlyok, amely arra hivatott, hogy a magyar emberekből proletár tömegeket avanzsáljon..."
A fékek és ellensúlyok a kormányzati tevékenység kontrollját kívánják szolgálni, gazdasági szerepük ebben az összefüggésben nincs. Márpedig te itt a proletárok kialakulását fogalmazod meg, az pedig túlnyomórészt gazdasági kérdés.
Az avanzsálás fogalma az előre lépés.
Te ellentételesen használod ezt a kifejezést, mert nem hiszem, hogy a társadalmi hierarchiában a proletári státuszba süllyedni nem egy haladó állapot.
Még tanulnod és okosodnod kell.
Kezdd el az alapoknál, aztán apró lépésekkel haladjál előre.
Egyébként, már az érdekes, hogy két férfi ül, miközben a két nő áll... Illem, kedves uraim???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mondanám, hogy megszívják, de sajnos ezt is ti fogjátok.
Vasárnaponként több ismerőssel találkozom az ózdi vagy a barcikai tescoban, mint a városkánk főterén.
Ez a vasárnapi zárvatartás kereszténydemokrata jellegzetesség.
Nálunk is ők nyújtották be a törvénytervezetet. Októberben tárgyalta a parlament és nagy többséggel utasították el.
@Knósszosz:
"Én meg Jég kolléga gasztroszösszeneitől ájulok el, azokat azért nem lehet felülírni, egy Váncsa van benne titokban rejtőzködve...:)) "

Az ötoldalas töltöttkáposzta-receptjét még most se tudom sírvaröhögés nélkül olvasni.
Mióta aszerint főzöm meg, azóta nekem sose marad, pedig nem kis mennyiségben követem el, és az én változatomat is szerette a család.
Így jártam.
De megérte.
És tényleg Váncsára emlékeztet (akit imádok).
@Imola Helyesi:
"Miközben több megélhetési párt nyúzta őket, és semmiért eladták a nemzeti vagyont, ipart, mezőgazdaságot..."
Természetesen itt a Fideszen kívüli pártokról beszélsz.
Eladni és ellopni, kirabolni két alapvetően különböző cselekvést jelent.
A Fidesz már nem is tudja leplezni mérhetetlen meggazdagodásukat, ezért ideológiát kreál erre indokként.
A Fidesz szerint a gazdagság, a vagyoni helyzet teljesen elfogadható minden rendszerben.
Ebben a kérdésben viszont a hozzájutás a kardinális kérdés.
A nyugati gazdagság úgy jött létre, hogy a tulajdonosok elindultak a vállalkozás útján, versenyhelyzetben és kockázatokat vállalva.
Ebben a versenyben a tehetségesek győztek, és kialakult egy gazdag, tehetős réteg a saját erejéből és rátermettségéből.
Jelenleg a Fidesz a nép vagyonát sajátítja ki bóvli, átlátszó mutyikkal, terpeszkedve abban a nemzeti vagyonban, amelynek létrehozásában nem vett részt.
Lásd: Hortobágy, belvárosi paloták, József főherceg majorja /Orbán/, erdők, földek, bankok.
Miközben ezek működtetéséhez állami támogatásokat nyújtanak, kvázi saját maguknak.
A lopásokat törvényekkel szentesítik, hogy még az igazságszolgáltatásnak se legyen jogi hivatkozási alapja ennek a folyamatnak a megszüntetéséhez.
Tiborc panasza harmatcsepp ahhoz, amit a népnek el kell itt viselnie.
@parti_giano: nem nektek írtam, hanem a főbérlő partizánnak, a görények szövegértésében nem kételkedtem soha...
@Mariann19:
Én komolyan nem értem ezt az eccerit. Szarrá alázza saját magát és még büszke is rá. :)
Végül is, abban a kocsmában, ahol inni szokott, az a szint elég...
@floatleft:
"...erre tessék, még ezt is megtudják"

Bocsika, de ez azért a masszív MSZP-hívőknek sem lehet újdonság, annak idején ettől azért elég hangos volt a sajtó.
Ettől nem zavarodik össze senki, és nem is ez volt Boli célja szerintem, csak egy kis hátteret vázolt fel TóCsa mögé.
@Mariann19: drága vörös végzet asszonya!... az nem segítség, hogy hitelbe vett halat adok az éhezőknek, meg annak is, aki nem éhezik (a hitelt egyébbként nekik kell visszafizetni, de ezt nem tudom elmagyarázni, mivel nekem sem jut el a borsónyi tudatomig)... az segítség, ha megtanítom halat fogni...
ebben a kérdésben nem leszünk azonos platformon:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Szarrá alázza magát, és még büszke is rá."
Azon tűnődtem, hogy a delegálói miért nem profikat jelölnek ki a propagandájuk terjesztéséhez?
Aztán rájöttem, hogy egy profi nem vállal fel olyan baromságokat, amelyek csípőből cáfolhatóak.
Marad a küldetést garasokért felvállaló dilettánsok hada.
Valahol ennek is van hozadéka, mert az ellenvéleményekből felszínre kerül a zord valóság a nyilvánosság előtt.
Ez a kontraproduktív propaganda hadjárat!
@Mariann19:
Hagyd, neki is meg kell ezekben a téli hónapokban élnie valamiből. Majd ha jóidő lesz, visszamehet a főút mellé melózni...
@Mariann19:
A stadionoknál tessenek már megemlíteni, hogy magántulajdonban lévő sportcsapatoknak építenek közpénzből.
A rothadó nyugaton abból lehet ilyent tenni, ami a bevételből származik. Ott az adófizető nem venné jó néven, ha az adóját magánzsebekbe csatornáznák be, csak mert az elmebeteg vezér hobbija "megér" ennyit.
Lassan löncsidő lesz, de itt még mindig lincsidő van, főleg biliboli bólé agyában.
@Mariann19: "Azon tűnődtem, hogy a delegálói miért nem profikat jelölnek ki a propagandájuk terjesztéséhez?"
me a profik, má kimentek nyugatra. maradtak ezek a tökkelütöttek:( és nyomják a hülyeséget, csak nyomják. semmi tartás, semmi tudás!
@Sir Bates dö Hól:
Drága Sir!
Arra nem gondolsz, hogy azért mondok ellent neked, mert folyamatos kontaktusban szeretnék lenni veled? Ugye, milyen kedves vagyok én is hozzád?
Félre tréfával.
Sommás véleményem az, hogy a szocialista berendezkedésű társadalmak tendenciózusan felvállaltak a gazdaságra nézve olyan terheket, amelyekre nem volt fedezet.
A népjólét látszólagos fokozásához túlméretezték a költekezést annak alátámasztására, hogy igazolják ennek a társadalmi rendszernek a mindenek felettiségét. pl:
A 80-as évek elején a pénzpiacokon halomba álltak a hitelezésre szánt pénzek, melyeket rendkívül alacsony kamatra kínáltak.
A szoci országok igénybe is vették a gazdaságaik fejlesztésére, de akkor már megingott a szoci tábor politikai biztonsága, és a hiteleket az életszínvonal emelésére fordították.
2002-2010-ig is ennek az irányvonalnak tett
eleget a szoci kormányzat, a további eladósodásnak egyik nyomós oka ebből keletkezett.
Tehát én a szándékot ismerem el, az ehhez felhasznált eszközt én is bírálom.
@Mariann19:
Oh, bezzeg a szocik meg az álnemzeti mdfszadesz paktumosok semmit sem adtak el, csak a népjólétért küzdöttek, most elmorzsoltam órási könnycseppeket is / két vöröshagyma aprítás között/ . Télleg léttyóminisztérium is volt anno/ így monták az alvégen /
@Imola Helyesi: bazmeg, te olyan hülye vagy, hogy háromkor ebédelsz?
te mindig minimum fáziskésésben vagy. előbb kellett volna kitalálni eszt a poént:(
Most jön a 3. vöröshagyma, és már zokogok a meghatotságtól is,mert eszembe jutott, hogy micsoda erényesen gazdagodtak meg a tehetségük által a nyugati hatalmak, semmi gyarmatosítás, öldöklés, háború. Már nem csodálom, hogy Rodeo 56 is mindig brühühüzik itt. Olyan megható ez.
@taga20:
Löncs, ecsém, tudod, mint az engliseknél.
Jaj, meghatottságtól véletlenül egy -t írtam az előbb, még mielőtt valamelyik szüm-telen észreveszi.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Majd ha jó idő lesz, visszamehet a főút mellé melózni."
Látod, még a természet is mellénk áll, mert az általános felmelegedés előre hozza a szabadulást, korán jön a kikelet.
"A magántulajdonban lévő sportcsapatoknak építenek közpénzből. A rothadó nyugaton abból lehet ilyet tenni, ami a bevételből származik."
Éppen ebben a témáról beszélgettünk valahol a napokban, hogy sportolók és celebek kiemelkedő jövedelmét nyugaton a nézők, a produkciót igénylők száma határozza meg.Ugyanis a nézői szám nagysága arányban áll a bevételekkel, melyek tovább görgetve meghatározzák a fellépők, szereplők honoráriumát is.
Tiszta, világos a képlet.
Nem kell adókedvezményekbe eldugni a forrásokat, vagy állami pénzből eltartani érdemtelen életművészeket, akiknek az igazi művészethez, vagy sportolói teljesítményekhez képest csak sápatag a produkciójuk.
@Imola Helyesi: öreganyám, húzzál löncsölni! addig se jön ki hang a billentyűidből:)
@taga20:
Ecsém, te 20éves vagy, vagy nem akartad a neved mellé kiirni, hogy 100, mivel nem vagy százas?
@taga20:
Szia taga!
A külföldre távozó profik nem is vállalták volna fel a troll szerepet a Fidesz javára, hiszen a Fidesz miatt kényszerültek elhagyni az országot.
Nagy öngól lett volna, ha profik véleményezték volna itt pártunk és kormányunk alig tisztelt teljesítményét.
Jól mondom tagám?
:@taga20:
Mer, ha húszéves vagy, akó még kaphacc tőllem egy anyait a szemtelenséged matt.Ezt érted, mi?
@Mariann19:
Marianna, te meg 19-es veterán vagy? Mert, az írásaid inkább ezt tükrözik.
@Mariann19:
Az EU-ban a tagországok között nincs kivándorlás, csak szabad munkavállalás. A szabad piac pártolóinak ezt tudnia kellene, kivándorlás, ha nem eu-tagországban akarsz letelepedni.
@Imola Helyesi: azé me 100éves ráncos bocskor vagy, attól még közöd nincs az anyasághoz! szerintem se kutyád, se macskád, nem hogy gyereked. megvert téged a jóisten, és eszt te is tudod!
@Mariann19: helyes a bőgés drága mariann:) látom elvagy ebolával. kábé úgy vagy vele, mint az ember a horror filmmel.
undorodik tőle, de piszkálja a fantáziáját:))
@Imola Helyesi:
A privatizáció a rendszerváltáskor kezdődött el.
A szocik akkor enyhén szólva nem voltak döntési pozícióban, hanem a rendszerváltó pártok sara az elhibázott magánosítás.
Utólag derült ki, és e pártok be is vallották, hogy sem kidolgozott programjuk, sem felkészültségük nem volt ekkora horderejű nemzeti vagyon eladására és magánkézbe adására.
Az egyéni meggazdagodást ne keverd az országok hódító háborúin szerzett előnyökkel.
Az másik kategória, mint amit én levezettem neked.
Ám jó, hogy említetted a gyarmatosítási hadviselést a nyugati országokat illetően.
Látod, a Fidesznek még kardot sem kellett forgatni az ország kirablásához.
Megy ez nekik erőfeszítés nélkül is, mint az ágyba szarás. /Szokták volt mondani.Bocs./
@taga20:
"Undorodik tőle, de piszkálja a fantáziáját."
taga! Pontosan.
Ez marha találó helyzetelemzésed volt.
@Sir Bates dö Hól: ezt a választ még elfogadom. a piros telefont meg küldöm.
@Imola Helyesi: "Te meg 19-es veterán vagy?"
Beszarnál, ha meglátnál.
Vörös, rövid haj, zöld szemek /rajtuk megfelelő mennyiségű firnájsz/, mindíg tűsarkú cipő, normál súlyállapot.
Tudod, vigyáznom kell a megjelenésemre, jobb helyeken fordulok meg.
Na, jó, hozzád is leereszkedem, de csak a hecc kedvéért.
@taga20:
Téged azér örökbefogadnálak egy kis gyerexobai kiképzésre, szeretnéd, mi?
@Mariann19:

Nem jó a hosszú haj a divat , és a lezser öltözködés. TŰsarkú? Jaj, azokból a hatvanas évekből őrizted meg?
@Imola Helyesi:
Te akarsz engem fogalmak értelmezésével ellátni?
Olyan szakmám van, ahol ez alap.
Az írásim stílusa lehet, hogy neked szokatlan, igyekszem tiszta és világos gondolatokat az azokhoz illő mondatszerkesztésben közölni.
Valóban, ez a stílus eltér a tiédtől, mert te nem ismersz nagybetűs kezdést, lezárt mondatokat, semmi rendszer nincs a kommentjeidben.
Valld be, stílust jössz ide csipegetni. Nem szégyen az, ha valakinek nincs, de próbálkozik.
@Mariann19:
Nocsak, a teszkóban vagy titkárnő a levelezési rovatnál?
@Imola Helyesi:
TŰsarkú? Jaj, azokból a hatvanas évekből őrizted meg?"
Ahogy mondod! Hogy jól seggbe rúghassalak, és mind a 10 cm átdöfje dagadtra hízott, tekintélyes hátsó fertályodat.
Tudod, gondoltam a jövőre is.
Hát ez kibaszott szánalmas.
@♔bаtyu♔: Persze ez az egész PM szánalmas Bajnaival együtt, egyetlen előnyük van, nyom nélkül nyelték el Soros egy millárdját.
Csóri Mariannácska, bekezdéseket nem mondatonként abszolválunk, hanem ahogy a szövegegész megkívánja, tudod , a szöveg logikai felépítése és a rendundancia.Egy kommentben nem fontos minden mondatot kiemelni, pláne ha az nem is tudományos és nem is szépirodalmi. Ha valaki minden mondatát kiemeli, saját maga fontosságára akarja felhívni a figyelmet csupán.Remélem, megint tanultál te is tőlem.
@Imola Helyesi:
Mi van? Kifújt a tudományod?
Nagyon eltértél az eredeti témától.
Megértelek. Marhára lebőgtél, menj haza, heverd ki ezt a sokkot.
Intézzünk neked egy rendkívüli agyi beavatkozást?
Elektromos sokkolás, ilyesmi...
Bár ott nincsenek kapcsolataink, de kitapossuk neked a beavatkozást.
@Mariann19:
Lám az úrinő stílusod most előjött. Nézd, jó lesz felszerelkőznöm, majd bakancsot húzok vagy a futócipőmet.
@Imola Helyesi:
Indulhatsz bolyongani máshová.
Csá.
@Mariann19:
Most miért lettél ilyen agresszív hirtelen? Még nem löncsöltél? Az adótól eljutottál a tűsarkúig, onnan az elektrosokkig, amik nem nagyon koherensek - bár megint mondatonként tagoltad a szövegedet. Ne félj, nem kell nekem a tagád, ne légy féltékeny.
@♔bаtyu♔: ez most kámingaut volt részedről?
emeszpé székházban elpakoltál? lityi bort megkaptad?
@Imola Helyesi: van még hely a kindergartenben?... (legközelebb vegyél vizet a szádba, ha hagymát szeletelsz... nem fogsz könnyezni... ott sem, a felvégen...)
@Imola Helyesi:
"Lám, az úrinő stílusod most előjött."
Kénytelen voltam arra a kissé közönséges hangnem re váltani, amelyet te képviselsz, hogy számodra is érthető legyen a szöveg.
Nagyon nehezemre esett.
@Imola Helyesi: elárulok egy titkot. húsz centis a nyelvem, de ne reménykedj!!!!
egyébként, nyalnám vitya ánuszát vele, csak nem férek tőled hozzá:)))
@taga20: Tudom, hogy te kibaszott nagy libsi lehetsz, szólásszabadság, emberi jogok, humanista és a többi baromság amivel gondolom, hülyíted magad, de ilyenkor valójában mi zavar?

a, Az, hogy a csókának más a véleménye mint a tied?

b, Az, hogy a pm-et bántja.

Másrészt ha akármelyik zavar, mi a lófaszt keresel itt?

Arról nem is beszélve, hogy a legovisabb módszert választod arra, hogy eltávolíts valakit.
@♔bаtyu♔: egy dolog zavar. orbán és maffiabandája, aki szétlopja az országot. ja és te és ebola, aki ennek örül és a bamba agyával még drukkol is. csak ennyi.
@taga20:
Meg a nyelved, összegombolyítod, amikor a szádban van?
@taga20: Na mit gondolsz, Bajnaiék mire költötték Soros egymilliárdját? Mert te nem nagyon vettél észre belőle semmit, ahogy én sem.

Hat az úgy van hogy aki közel van a lóvéhoz, ott benne van a zsákban, hogy akár lophat is belőle.

Innentől akkor mi van, magadra szavazol?

Az pedig szerintem elég szerencsétlen dolog, hogy egy blogban zavar mások véleménye, még mindig nem értem, akkor miért jársz ide? Nyilvánvaló, hogy egy blogban "megesik" az, hogy más véleményt írnak le, amint ami tetszik, ez kb. olyan, mintha a tejekhez járkálnál a közértben, holott utálod a tejet.

Végül is magánügyed.
@Imola Helyesi:

I am Taga:)

kepkezelo.com/images/664g0vl3fbbbixj4yoz.gif

Bár Te 'orbán'batyufaxán 'lóx vannak itt még 'büdösimralista nyelvek:))

kepkezelo.com/images/0t0x0bu9kt8rm2xl18.gif
@♔bаtyu♔: "Na mit gondolsz, Bajnaiék mire költötték Soros egymilliárdját? "
leszarom soros egy milliárdját!
az érdekel, hogy ez a tróger banda, hová bassza el a mi adónkat!!!
(persze nem ebolára gondoltam, me szerintem életében nem dolgozott, me egy fagyöngy)
@taga20:

egy milliárd Mészáros Lőrinc bevallani elfelejtett egy évi osztaléka. És akkor jönnek Bajnaival meg Soros egy milliárdjával. Ha mind az egymilliárdot szögestül-madzagostul ellopták volna Bajnaiék, akkor is a mai éves lopásoknak csak az ezredrészét tudták volna teljesiteni.
@♔bаtyu♔:

'Nyallerka azok gombokkal gurigáztak,ezek az ezer milliárdok varázslói:(
'Kábé erőgépekkel,:)kamazbillencsekkel emelik ki a gempát a közösből,nem nokiásdobozokkal:)

Nézz magadra és legyél már tisztában a nullákkal:)
@♔bаtyu♔:

Ennyit tudtok, batyu. Ennyi tudtok válaszolni minden felvetett problémára:

Mer' Gyurcsány, mer' Bajnai, mer' Soros.
@gazoló: szeva! hogy áll a vébé? katarnak, hogy a pében van két győzelme?
@taga20: Hová baszná el, ahová a többi. Házikók a rózsadombon, kocsik, nők, svájci bankszámla ha megbukik.

Ezért nem Orbánék felelnek, hanem Gyurcsányék, akik 2002-ben nem számoltatták el őket. Ahogy most Orbánék legfeljebb azért felelnek, mert nem számoltatták el Gyurcsányékat és az SZDSZ-t.

Ezért nem érdemes felhúzni magad, ettől még lehet politizálni. Vannak pozitív dolgok, azkat kell nézni.

Nem ütik szét az ellenzékük arcát mint a ballibsi demokraták, viszonylag pörgetik a gazdaságot, nem tiltanak be rendezvényeket, próbálnak több országgal is jóban lenni, szóval több a pozitívum.

Egyébként pedig nézd meg ezt, nagyon elgondolkodtató: Ebből látod, hogy nem Orbán vagy a ballibsi pártok itt a fő gond, ez csak egy csont, amit eléd dobnak.

www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs
@DarthVader: és mit szósz a MET évi 50 milliárd osztalékához???
és kiszúrták a szemünket a szar rezsicsökkentésükkel!!!
az ilyen batyu féléknek beleverném a fejét a földgázba! félelmetes, amit művelnek:(
@Sir Bates dö Hól:

Ezt a mocskos álszent, álkeresztény bandát kellene kilőni.
Egy csoportosulás sem ártott még ennyit, ilyen rövid idő alatt. / 45-től számítva /.
@taga20:

Hi,ma nem nézem mert nincs sport2-m,streamen meg csak szükség esetén!
Kell egy kis hírverés,hogy legyen néző,de nem fog sokáig tartani a pünkösdi királyság:)
Napi agymenés a'la OV.

Nincs kivándorlás Magyarországról:

"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni."

444.hu/2015/01/18/orban-a-devizahitelekrol-ilyenkor-kell-szerenynek-lenni-mint-az-ibolya/
@taga20: Én inkább azon röhögök, hogy te és a többi ballibsinek az a baja Orbánékkal, hogy korruptak.

Hol a faszomba voltatok ti 2010 előtt? Mit gondolsz, Gyurcsány, Bajnai azért bukott meg, mert nagyon becsületes volt a brancs?
@jöttem: Elhelyezkedtek a gazdasági térben. MI ezzel a gond?

Még mindig jobb ez mint a 23 millió román vendégmunkás:))))))))))))
@♔bаtyu♔: "Nem ütik szét az ellenzékük arcát mint a ballibsi demokraták, viszonylag pörgetik a gazdaságot, nem tiltanak be rendezvényeket, próbálnak több országgal is jóban lenni, szóval több a pozitívum."
haver, nem szaporítom tovább a tintát veled. egyre válaszolj őszintén! te ezeket komolyan gondolod vagy csak húzol minket, és mikor ezeket, a nem is tudom minek nevezzem dolgokat idelököd, ako jókat röhögsz és belebaszol egy kést vitya fényképébe?
erre válaszolj!
@taga20: Miért ne gondolnám komolyan? Demszky folyamatosan tiltotta be a jobbikos rendezvényeket, Gyurcsányék pedig a jobbik politikai rendezvényeit. Műveleti terület, terrorista veszély, közlekedés akadályozás.

Ehhez képest ti pénzek délután eltorlaszolhatjátok az Andrássyt.

2006. okt. 23-a is nyilván előtted van.

Gondolod, mindenkinek olyan szelektív a memóriája mint a tied?
@♔bаtyu♔:

Mondom én, ennyit tudsz:
- gyurcsányozni
- bajnaizni
- gyurcsánybajnai
- mocskosamerika
- e'múttnyócév
- nemleszünkgyarmat.

Nemsokára kaján örömmel fogom figyelni, ahogy a fidesz felszalámizza és szétrobbantja a jobbikot. Mert az fog következni. Nem tűrik a konkurenciát.
Na, akkor jusson eszedbe, amit a tüntetők kiabáltak:
HOLNAP VELETEK FOGNAK KIBACNI! )))))))

Addig is védjed őket. ))))
@♔bаtyu♔: mindent értek.
pedig aszt hittem, hogy csak bennyhill vagy.
'Kiojafa@omazagyurcsány:)?
De Ő legalább nem jár ellentüntetni igaz ügyek ellen,cigányokat gyilkolni,hülye retrográd jelképeknek hajbókolni,a nép fejét faszságokkal tömni,mint ti fasiszták:(
@jöttem:
Lesz ott egyéb is,alig várom az elsejét:))
@vakapad:
.
Ha már említetted Gyurcsányt, ez jutott eszembe, igaz nem róla, csak mint érvelés a kettős állampolgárság és szavazati jog okán.
Az alábbiakat Révész Sándor tette közzé:

'''''
„Ma­nap­ság di­vat bi­zo­nyos kö­rök­ben azt han­goz­tat­ni, hogy a nem­zet­ál­la­mok esz­mé­je el­avult, a ki­sebb­sé­gek­kel és más nem­ze­tek­kel szem­be­ni ag­res­­szi­ót a ho­mo­gén nem­zet­ál­lam ví­zi­ó­ja ge­ne­rál­ta és így to­vább. Ilyen han­go­kat mar­xis­ta kö­rök­ből már rég­óta hal­la­ni, de az élet, a tör­té­ne­lem rend­re rá­cá­fol ezek­re az el­kép­ze­lé­sek­re. (…) Ami­kor a ter­ro­ris­ták le­rom­bol­ták New York­ban az Iker­tor­nyo­kat, min­den­ki ki­tet­te az ame­ri­kai zász­lót. Min­den­ki azt de­monst­rál­ta, hogy az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­to­zik”. A kér­dést a Ma­gyar Nem­zet új­ság­író­ja tet­te fel és Schmidt Má­ria vá­la­szol­ta meg. Az ame­ri­kai nem­zet­ál­lam pél­dá­já­val ér­velt a ma­gyar nem­zet­ál­lam mel­lett. Ez a pél­da azért jó, mert ros­­szabb nem is le­het­ne. Az Egye­sült Ál­la­mok az ál­lam­nem­zet leg­tisz­tább pél­dá­ja. A nem­zet­tag­ság­nak ott az­tán vég­képp nincs kö­ze szár­ma­zás­hoz, nyelv­hez, et­ni­kum­hoz. Az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­to­zik min­den­ki, bár­hon­nan szár­ma­zik, bár­hon­nan jön, bár­mi az anya­nyel­ve, aki az Egye­sült Ál­la­mok pol­gá­ra. És sen­ki nem tar­to­zik be­le, aki nem az. Sen­ki­nek nem jut eszé­be, hogy bár­ki az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­toz­na at­tól, hogy an­gol az anya­nyel­ve, an­gol­szász a kul­tú­rá­ja. Az ame­ri­kai pél­da alap­ján a Ma­gyar­or­szá­gon kí­vül élő ma­gya­rok épp­úgy nem tar­toz­ná­nak a ma­gyar nem­zet­hez, ahogy, mond­juk, Er­zsé­bet ki­rály­nő vagy egy új­zélandi bir­ka­pász­tor nem tar­to­zik az ame­ri­kai nem­zet­hez. Egy an­go­lul alig be­szé­lő ka­li­for­ni­ai hispano vi­szont na­gyon is. Az ame­ri­kai nem­zet­fel­fo­gás­nak pon­to­san az fe­lel meg, ahogy Ceausescu be­szélt a ro­má­ni­ai ma­gya­rok­ról: ma­gya­rul be­szé­lő ro­má­nok. Ahogy a hispano spa­nyo­lul be­szé­lő ame­ri­kai.
„Ma­nap­ság di­vat bi­zo­nyos kö­rök­ben azt han­goz­tat­ni, hogy a nem­zet­ál­la­mok esz­mé­je el­avult, a ki­sebb­sé­gek­kel és más nem­ze­tek­kel szem­be­ni ag­res­­szi­ót a ho­mo­gén nem­zet­ál­lam ví­zi­ó­ja ge­ne­rál­ta és így to­vább. Ilyen han­go­kat mar­xis­ta kö­rök­ből már rég­óta hal­la­ni, de az élet, a tör­té­ne­lem rend­re rá­cá­fol ezek­re az el­kép­ze­lé­sek­re. (…) Ami­kor a ter­ro­ris­ták le­rom­bol­ták New York­ban az Iker­tor­nyo­kat, min­den­ki ki­tet­te az ame­ri­kai zász­lót. Min­den­ki azt de­monst­rál­ta, hogy az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­to­zik”. A kér­dést a Ma­gyar Nem­zet új­ság­író­ja tet­te fel és Schmidt Má­ria vá­la­szol­ta meg. Az ame­ri­kai nem­zet­ál­lam pél­dá­já­val ér­velt a ma­gyar nem­zet­ál­lam mel­lett. Ez a pél­da azért jó, mert ros­­szabb nem is le­het­ne. Az Egye­sült Ál­la­mok az ál­lam­nem­zet leg­tisz­tább pél­dá­ja. A nem­zet­tag­ság­nak ott az­tán vég­képp nincs kö­ze szár­ma­zás­hoz, nyelv­hez, et­ni­kum­hoz. Az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­to­zik min­den­ki, bár­hon­nan szár­ma­zik, bár­hon­nan jön, bár­mi az anya­nyel­ve, aki az Egye­sült Ál­la­mok pol­gá­ra. És sen­ki nem tar­to­zik be­le, aki nem az. Sen­ki­nek nem jut eszé­be, hogy bár­ki az ame­ri­kai nem­zet­hez tar­toz­na at­tól, hogy an­gol az anya­nyel­ve, an­gol­szász a kul­tú­rá­ja. Az ame­ri­kai pél­da alap­ján a Ma­gyar­or­szá­gon kí­vül élő ma­gya­rok épp­úgy nem tar­toz­ná­nak a ma­gyar nem­zet­hez, ahogy, mond­juk, Er­zsé­bet ki­rály­nő vagy egy új­zélandi bir­ka­pász­tor nem tar­to­zik az ame­ri­kai nem­zet­hez. Egy an­go­lul alig be­szé­lő ka­li­for­ni­ai hispano vi­szont na­gyon is. Az ame­ri­kai nem­zet­fel­fo­gás­nak pon­to­san az fe­lel meg, ahogy Ceausescu be­szélt a ro­má­ni­ai ma­gya­rok­ról: ma­gya­rul be­szé­lő ro­má­nok. Ahogy a hispano spa­nyo­lul be­szé­lő ame­ri­kai.

Egy bőr­szín­re, nyelv­re, kul­tú­rá­ra vak nem­zet­fo­ga­lom ese­té­ben tény­leg nincs sem­mi baj a nem­zet­ál­lam­mal, sem a ho­mo­gén nem­zet­ál­lam ví­zi­ó­já­val, mert ami a ha­tá­ro­kon be­lül van az mind a nem­zet, ami kí­vül van, ab­ból meg sem­mi. Ez va­ló­ban egy konf­lik­tus­men­te­sí­tett nem­­zet­fel­fo­gás. Ilyen nem­zet­fo­ga­lom­ra épü­lő nem­zet­ál­lam­mal nem is le­het prob­lé­ma.

'''''
@jöttem: és ezek a szar alakok, ott fognak tülekedni, hogy ők belülről bomlasztották a renccert, ezé akarnak valami potya falatot.
pl. skiccpali vagy bájer vagy bencsik vagy pozsgai vagy......
@dr. jenőke (jenőke):
@vakapad:
.
Fogalmam nincs, hogyan került bele ismétlődés.
Nem baj, a megértésben nem zavar, de meglepő.
@jöttem: Hagyd már ezt a "védem őket". Te tudsz olvasni? Hol védem őket?

Ne legyél már naív, te szt hiszed azok a tüntetők ha hatalomra jutnának nem basznának ki velem, vagy veled?

Amilyen nagy demokraták még az is lehet, hogy még az utcára sem ki mehetsz ki ellenük tiltakozni, mint Gyurcsányéknál.

Ne tartsál te ettől, mert balliberális értelemben nagyon kevés a fideszes. Orbánék addig maradnak meg a jobboldal vezető pártjának, amíg teljesítenek és ameddig nem kezdenek el elmászni liberális irányban.
@taga20: Én jobbos vagyok. Meg kell mondanom, ballib oldalról az LMP-n kívül egyetlen párt sem elfogadható számomra.

Természetesen az LMP-re sem szavaznék, de pár véleményével egyetértek. (Pld. Ne csatlakozzunk az USA szabadkereskedelmi övezetéhez)
@dr. jenőke (jenőke): Végül is ezen nem érdemes annyit rugózni, mert Mo. épp jól fogja fel és általában a magyar emberek is. Itt ezeréves múlt van, amire ez volt a jellemző, hogy időnként bevándorlókat kellett hívni, sőt befogadni Európa kiutáltjait a zsidókat, cigányokat.

Egyetlen nyugati nemzet sem képes úgy integrálni a külföldieket mint mi. Itt a kínaiból 5 éven belül magyar lesz, míg az USA-ban 100 év elteltével is marad kínai.
A terroristák szabályozzák ki tüntethet:

nemzeti.net/l.php?u=2768771
@♔bаtyu♔: félelmetesen ostoba vagy!
és eszt tök jóindulatúlag mondom. semmi személyeskedés részemről.
@♔bаtyu♔: "Egyetlen nyugati nemzet sem képes úgy integrálni a külföldieket mint mi."

Te batyu, nem is vagy te olyan, mint amilyennek néha mutatod magad.:D
@taga20: Persze, gondolom, te pedig az okos. Úgy szokott lenni.
@♔bаtyu♔: "Hol a faszomba voltatok ti 2010 előtt? Mit gondolsz, Gyurcsány, Bajnai azért bukott meg, mert nagyon becsületes volt a brancs?"

Azért csak igaz, hogy "aki hüyle az is marad", mert hol van már a tavalyi hó?
@♔bаtyu♔: lehet hogy most meg fogsz lepődni, de nem vagyok nálad csak egy kicsit okosabb.
nekem csak annyival van többem, hogy nem hazudozok össze-vissza.
Batyu elfelejti, hogy a nagy magyar integrálás közben ártatlan roma gyerekeket lűdöztek meg az integráló "magyarok".:(
@gazoló: jó kis műsor lesz )))
@jöttem:
"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni."

Magyarul: a magyar fiatal ( meg aki akar ) mehet bárhová a közös gazdasági térben, csak a nyugati nem, ő csak a lóvét hozhatja ide, de ki már ne vigye ( mert az kell a kormáynnak ), és ha iylen szándéka van, akkor rögtön mocskos multivá válik.:D
@♔bаtyu♔:

Te vagy a naiv, kicsi huszár! A legközelebbi közvélemény kutatás után 2 forgatókönyv lehetséges:

1. Fideszék előveszik a Kovács Béla ügyet. Megsürgetik a mentelmi jogának a felfüggesztését, aztán jöhet egy jó kis per. Az úgy megrázza a pártodat, hogy írmagotok sem marad. Karaktergyilkolászásban és propagandában verhetetlenek narancsosék. Főleg úgy, hogy valóságalapja is van a történetnek.

2. Fideszék kivárják a következő választásokat és kormányt alakítanak a Jobbikkal. Na, az sem lesz havaj. Ti lesztek az új pincsikutya a KDNP helyett. Gyucsányozás helyett inkább olvasgass arról, mi lett a sorsa azoknak a pártoknak, akik koalícióra léptek a Fidesszel. Pl. MDF, Kisgazdák.. Mind szétesett. Nálatok is működni fog ez a módszer. A Fidesz ölelése halálos.

Van még egy, eshetőség.
Ha OV lesz a köztársasági elnök, Vona meg a miniszterelnök - kb annyi önállósággal, mint egy marionettbábunak van. Talán arról dönthet egyedül, mikor meg a mosdóba.

Na, ez a sors vár rátok. De meg is érdemlitek.)))
@Mariann19: Szia!

"Vörös, rövid haj, zöld szemek"

Nem tudtam,'hoty ennyire 'pirosfehérződdnemzeti vagy:)
@jöttem: @Penivaldes:

Kézcsókolom a hölgyeknek!!

Mi az,hogy!
Remélem sokan felemelik a lusta 'télenfotelbankikerekedett'netelőttkihízott seggecskéjüket és eljönnek egy kis 'skandálásra:)

magyarnarancs.hu/belpol/folytatodni-fog-a-kormany-valsaga-kis-janos-a-tuntetesekrol-es-az-orban-rezsimrol-93052
@látjátok feleim szümtükkel:

OV játszik a szavakkal.
Ez az egyik rögeszméje. Megmagyarázni a világot. Mert a hülye nép nem érti.))
@jöttem: Hiába írom, b+, te nem olvasod el.

JOBBOLDALI VAGYOK. Ez azt is jelenti, hogy nem kötődöm pártokhoz, de mindig jobboldali pártra szavazok.

Gondolod, hogy függ valami Kovács Bélától? Ahogy bármelyik jobbost érdekli ez? Azokat csak az érdekli, hogy alapvetően nemzeti kormány legyen. A Fidesz, jó, hát a fidesz, bár lehetne kevésbé liberális.

A többit pedig alapvetően a rezsicsökkentés és juttatások érdeklik, ami nagyon helyes. Azok pláne szarnak bele Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésébe.

Eléggé látszik nálad, hogy ballib aggyal gondokodsz. Én közt. elnöknek alapból Kövért támogatnám. Pedig fideszes.
@jöttem: Mi ebben a gond? A paki az arab és a néger nem EU országból van, a magyar az igen.
@♔bаtyu♔: nem vagy ostoba... káosz van a fejedben, fogalmakkal nem vagy tisztában, ezt a komplexust agresszióval oldod fel... inkább olvass...
@gazoló: ekéstél haver, mint a befejező ember a kínaifiguránál:))
sír, má korábban bedobta, de kösz:)))
@♔bаtyu♔:
Hát ez a baj! Hogy a ti agyatokat el lehet kábítani egy kis ballibezéssel, vagy mocskosnyugat/usázással. Más nem érdekel benneteket.
Definiáld már, mitől nemzeti számodra egy kormány? Attól, hogy kilépteti MO-t az EU-ból?
Kövért köztársasági elnöknek?
Ahhoz először meg kellene tanulnia viselkedni és leszoknia az alkoholról.
Kétlem, hogy menne neki mindkettő egyszerre.

Különben olyan fogalom, hogy balib, nincs. Azt csak ti találtátok ki.
Gondolom, a habonyművek, aki programozza az agyakat arrafelé.
@Sir Bates dö Hól: Na hogyne. Amúgy pedig nem vagyok agresszív, persze nyilván akkor berágok, ha személyeskedik valaki. De hát akkor ki nem?
@♔bаtyu♔: "JOBBOLDALI VAGYOK."

Ez alatt mit értesz ma moon?... mit jelent számodra jobboldalinak lenni (ha lehetne ne azt írd le, hogy mi nem az)?...
@jöttem: Ezen a balliben nem kell annyit lovagolni, szemléletet jelent, bárki bármikor kiállhat alóla. Te is. Nincs rá más szó.

A mocskosnyugatot leginkább az indexen olvashatod, akik pld. a jobbik szájába adják. Baromság, magyar érdekek vannak, ehhez nem kell jobbikosnak lenni. De az nyilvánvaló, hogy ezen érdekek mentén kell nyomulni.
Alkalmazkodni kell. A magyar termékeket és vállalkozót pontosan úgy előnybe részesíteni ahogy az osztrákok, franciák teszik. Ha szétnézünk Európában láthatjuk, hogy a sikeres gazdaságok lengyelek, csehek, osztrákok nem lefekszenek, hanem saját érdekeik mentén alkalmazkodnak.

Kövért én csípem.
@♔bаtyu♔:

De ugye, ha vesz letelepedési kötvényt, akkor már rendben lenne az ügy.
Befogadnak bárkit, csak tejeljen.
Úgy adják ezek az állampolgárságot, meg a letelepedési kötvényt, mint a mások a cukrot.
Ennek nincs nemzetbiztonsági kockázata szerinted?
@Sir Bates dö Hól:

Ragaszkodik a 4 évenkénti szabad választásokhoz, fontos a szólásszabadság, a sajátjáé, de másoké is. Mindenki annyit engedhet meg magának amennyit másoknak is megenged. Beleértve zsidókat és cigányokat is.
Olyan kormányra szavaz, amely fentieken túl magyar érdekeket képvisel. (legalábbis ezt gondolja róla).
A magyart érdekvédelem tekintetében előnyére megkülönbözteti más nemzetektől, pontosan annyira, amennyire más nemzetek teszik ezt a sajátjaikkal.
@jöttem: Szerintem nincs ezzel semmi gond.
Miért lenne? Ugyanolyan vizsgálat alá vetik őket mint bárki mást.
@Penivaldes: de én vagyok csipkejózsika:))
@♔bаtyu♔: ez nem volt személyeskedés... mo, sőt a transzatlanti, európai (most ooval együtt) térség meghatározó többsége jár hasonló cipőben...
@♔bаtyu♔:

Batyu! Pontosan, ezeken a homályos fogalmakon kellene lovagolni. Mert ez egy propaganda része.
Pontosan mondtad, magyar érdekek vannak.

Egy liberális, vagy egy baloldali gondolkodású egyén is lehet nemzeti érzelmű. Nagyon is.

Szlovákiában lakom. Az ország gazdasági mutatói nagyon jók. Lassan elhagyjuk Csehországot. De pont azért, mert nincs különutas gazdaságpolitikánk. EU tagállam vagyunk, euró a pénznemünk, így gyarapodunk.

A lengyelekről nincs sok infóm, de a cseh lapokat olvasom. Már gondot jelent számukra, hogy nem léptek be az euró övezetbe.
Gazdaságukat nagymértékben meghatározza, hogy nagyon közel vannak Németországhoz.
Alapvetően a volt Csehszlovákiában a cseh országrész iparosítása messze meghaladta a szlovák országrészét.
Szóval nem a "lefekvés" teóriád sántít.
@♔bаtyu♔: :) na akkor sok sok remete lesz ha a megengedésnél tartunk..)
@♔bаtyu♔: nem akarlak elkeseríteni, de a liberális alapelvek mentén határoztad meg jobboldaliságod, s ezen nem változtat sem enyhe xenofóbiád (rasszizmusnak vagy antiszemitizmusnak kevésbé nevezném), sem nacionalizmusod/patriotizmusod (a fentiekből most nem lehet eldönteni, hogy melyik)...
@jöttem:
Na, az utolsó mondatnak mégegyszer nekifutok:

Szóval nem a "lefekvés" teóriád sántít.

Javítva:

Szóval a " nem lefeküdni " teóriád sántít.
@jöttem: azért a szlovák "csoda" illuzió... a cseh gazdaság egészségesebb szerkezetű..
@Sir Bates dö Hól:

Már az is csoda, hogy Csehszlovákia szétválása óta itt tart ez a kis ország. Ahogy mondtam, a volt Csehszlovákiában a cseh országrész volt nagy mértékben iparosítva.
Szlovákia volt az éléskamra, az erre épülő élelmiszeripar vitte a prímet.
Az ország szétválása után hatalmas hátrányba kerültünk. 2 év alatt elhúzott a cseh korona a szlovák koronától.
A hátrányt most sikerült valamelyest mérsékelni. Viszont ott lógunk a német autóiparon. Ez tény..
@jöttem: monokultúrát honosítottatok meg... lesz ennek böjtje...
@jöttem: és ez visszaüthet, ha nem kaptok magatokhoz
@jöttem: Ez így van, a "ballib" fogalmában simán nem tartozhat bele adott esetben az aki liberális vagy baloldali. De a fogalom akkor is ott van.

Természetesen nem tartom Szlovákiát egy elveszett országnak, de csalóka ott a dolog. Járok át gyakran, mert van ott ismerősöm ás azt látom, hogy nincs az ország olyan mértékben "megcsinálva" mint akár mi és ez rengeteg pénzbe fog kerülni. Azt gondolom, ott ez lett megspórolva. Most nem csak az autópályákra gondolok, hanem egyáltalán a települések kinézetére, turistákat vonzó dolgokra.
@Sir Bates dö Hól:

Jobboldali ő egy lófaszt. Egyszerű rühes fideszpatkány. Vannak vagy huszan, ötven nick alatt. Fölösleges velük bármiben vitatkozni.
@♔bаtyu♔: attól függ merre mész, gondolom a Tátra meg van csinálva.
@ornagy50:
Hát, van fantáziája:)))
@♔bаtyu♔:

Facé emlegetitek Ti fel az autópályákat,közötök csak annyi hozzá legfeljebb annyi,hogy szedi belőle 'fidessdzzobbik kombó a sápot!!
Mert,mint bevallottad egy vagytok:)
@Penivaldes:
"Természetes vörös?"
Sajnos nem.
Az árnyalata rubin vörös.
Nagyon szép, különösen napfényben.
@gazoló: Szia!
Az arcom ilyen nemzeti színben pompázik, a szívem is, de csak a kézi meccseken.
@♔bаtyu♔:
"Kövért én csípem." - mondta a szúnyog, majd elégedetten megtörölte a szúró szájszervét és két perc múlva megmurdelt. Kérdés: miért??
Neked is ízlik Laca? Akkor csak vigyázz...
@Sir Bates dö Hól: Engem nem keserítesz el, mert a liberálisról teljesen más fogalmaim vannak mint a legtöbb liberálisnak.
Kezdjük ott, hogy engem 5 perc múlva kibasztak volna az SZDSZ-ből, pedig még csak a kérdéseknél tartottam volna, talán éppen egy olyan mint te, aki profi abban, hogy meghatározza ki mennyire liberális.

Szóval ezt hagyjuk, minősítésed inkább röhejes mint bosszantó.
@Mariann19:

Mindig csodáltam a zöld szeműeket!
A szíved majd pompázhat nemsokára:)
@gazoló: Most neked mi a problémád okostojás? Irigyled, vagy mi?
@DarthVader: Anyád a rühes b+. Miért nem mész el a sunyi büdös picsába te tetű b+?
@Mariann19: a tejtesóm vörös hajú:)
én meg világosbarna:)
@♔bаtyu♔:

A leprát senki nem irigyli:))
@Penivaldes:

:)

"ha lesz kötelünk, és szögünk"

"Nem tudni,mikor robban fel a 'benzineshordó:)(Kis János)
@gazoló: Nézd én járok át szlovákiába, de elmondanám, hogy alig várom, hogy vissza jöjjek.

Frankó sima utak, az étterem az étterem nem pedig üzemi étkezde, a városok tiszták virágosak, rendezettek.
@Penivaldes:

Fene se tudja,Én jobban szeretem szép fővárosunkat,mint hogy égni lássam,ellenben "2006-osfidessdzsobbikhazafiakkal akik erre verik maguknak:)
@gazoló: Nehogy már Kis Jánosra hallgass. Szerintük Orbánnak már régen meg kellett volna buknia.
@gazoló: én is szeretem, múltkor sötétedés után mentem fel a Mátyás templomhoz, és annyira más volt.
Ez jó. Azt írja az Index, hogy Orbánnak óriási mázlija van.

Holott a devizahiteleseknek van mázlija, hogy most éppen Orbán a miniszterelnök.
@gazoló:
Azon szomorkodom, milyen jó lenne, ha a mieink játszanának.
Milyen csodás napi programok lennének.
És mekkora vérnyomás...
@Penivaldes: Azt elhiszem. Vagy százezer család. Azért az nyilvánvaló, hogy az első árfolyam emelés után a köv. lépés a forintosítás.

Orbán azt tette, amit minden normális miniszterelnöknek tennie kellett volna. Így persze később már el lehetett kerülni a tragédiát.
@Penivaldes:
A világosbarna közel áll a vöröshöz.
Különben Szív és Jég kapott tőlem képet magamról, ők képről is ismernek.
@♔bаtyu♔:

Én is gyakran járok át,épp az ellenkezőjét tapasztalom:)
@Penivaldes:
Nagyon szép tónus.
Szerencsés vagy.
@Mariann19:

"Ne búsulj lesz még szőlő,lesz még lágy kenyér"
@Gábris szomszéd: fussunk, meneküljünk!! kiszabadult a szomszéd:)))
@gazoló: de csak augusztusban és szeptember végén
@♔bаtyu♔:
Nem kell a 'dicshímnusz majd más oldalról dönti romba őket,meg minket is:)
@taga20:
'Má nyal is Knósszinak:)
@gazoló: ez nem nyalás csak közös pont. :)
@♔bаtyu♔:

Hozzád meg ki szólt, büdös görény?

(Fideszpatkányokkal nem szoktam leállni csevegni, de neked most szerencséd van. )
@gazoló: a rutint, nem lehet csak úgy ledobni! jön a többi téma. pl. a budapesti gettó felszabadítása.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Bocs, de valamit félreértettél, vagy én idéztem keveset. A nemzetállamok, mint fogalom a II. világháborút követően terjedt el, és lett általánosan elfogadottá.
@Penivaldes:

Köszönöm. Élhető kis ország lettünk. Maradjon ez így!)
@taga20:

Szerintem 'Knósszit nem kell félteni,megdícséri a képet,oszt elküldi a vérbe:))
@jöttem: az, én még nem voltam nálatok, de anyám volt. neki tetszett.
@♔bаtyu♔:

Állj be a Fideszbe! Így csak potyán reklámozod, úgy pedig kaphatnál érte egy kis zsozsót is.))
@♔bаtyu♔: kezeljük axiómaként deficited az egzakt fogalommeghatározások szektorában... nem vagy egyedül ezzel (többek közt a parlamentben tartózkodók 95%-ával is közös halmazt alkotsz)... mondom, olvass... (nem hiszem, hogy az szdsz-ből kivágtak volna, csak némi zavart idézhettél elő volna azzal, hogy magyar nyelven alkotsz bármilyen kohézió nélküli mondatokat... de valaki csak le tudott volna menni alfába... vagy felhívták volna böbét veszprémben, hogy mit is kérdezel...)
@gazoló:
.
A teljességhez szükség van a fehérnépre.
Ennek semmi köze a fekete hunokhoz, akiről Priscos retor is megemlékezik Gárdonyi egyik regénye szerint.
@Penivaldes: bocs, egy pillanatra meginogtam, mint alex:))
@taga20: Szerintem ezt a témát hanyagold, mert jön a viceházmester és kidob offtopicolás miatt. :)
@Gábris szomszéd: én egy kulturált, humánus faszi vagyok. ( na jó, csak vicceltem)
nekem lehet, me nekem az ilyen dolgokról, nem a szappan jut eszembe, mint neked.
@Sir Bates dö Hól: mester ez jólesett:)
évek óta figyellek és tanulok:)))
@taga20: Azt említettem már, hogy Szőrt és Bolit is tahótlanítottam, elkerülendő a felesleges izgalmakat? :)
@taga20: :) nem azért mondom, de Sír tökéletes. Nem lehet utolérni.:)
@Gábris szomszéd: na! ez még tőled is gyenge:)))
hol jártá a héten? magozott cseresznye táborban?:))
@♔bаtyu♔: "A Fidesz, jó, hát a fidesz, bár lehetne kevésbé liberális."

Kíváncsian várom a magyarázatod arról, hogy miben liberális a fidesz? Elmondod?
@Penivaldes:

Gyere, Penike! Ha átjössz a határon, fel sem fog neked tűnni, hogy nem MO-n vagy.
Találtam neked egy kisfilmet az én Gömörországomról.
7:40-től meghallgathatod, milyen az eredeti gömöri palóc tájszólás. 9:20-tól pedig a városkámat láthatod.
www.youtube.com/watch?v=P3hpx75Y8NI
@taga20: én sosem voltam ilyen pikírt...
Na mivan itt? Kirendeték az összest?:D
@Gábris szomszéd: csak arra vigyáz, nehogy úgy járj, mint vitya. sehol senki, me mindenki tahótlanított:)))
@taga20: te sosem fogod:) neked kell a szenvedély
@Sir Bates dö Hól: bocs haver. próbáltam nyomni a szmájlikat, csak hogy ne ércsd félre:))))))))))
@taga20: Változnak az idők meg amúgy sincs már különösebb jelentősége ennek a blognak se.
@Penivaldes:

A széles "e" és "a" hangok. Nagymamám még ejtette a "ly" hangot.
@Gábris szomszéd: haver, ez a beszéd. ako mi a faszt keresel itt? kurucinfo tárt karokkal vár.
@Knósszosz: nemzeti nyalási akciótervet kö csinálnunk! te kezded:)))
@gazoló:
Ja... a kép az rendben.
Most azért mondom neked is hátha nem tudod, hogy megegyeztünk egy minimumban, ami arról szól: repülünk kedvünkre, de semmi politika - ugyanis egy világ választja el a felfogásunkat egymástól. Meg amúgy sem vagyok konfliktuskereső, én csendesen sörözök de azt nem bírom, ha beleizélnek az életembe. Ezt megteszik mások a kommentjeikkel, de... áá... nem minősítek senkit inkább.

A batyu meg az a másik nyőstyén és még előző nickeken rajtunk röhögők(ja), sokkal szarabbak, mint sem Gab izéjei, persze ő is tolja azt a sztájlt néha, amitől az ember zsebében beindul a láncfűrész benzin nélkül is. De; megdumáltunk valamit és ha tetszik ha nem itt bárkinek, én ember módján kommunikáltam Gabbal, sajnálom, ezt a javára írom és nem óhajtom folyamatosan baxtatni, pedig kurvára nem értek vele egyet sok mindenben. Bocs, most sör és zene...
@taga20: Magam sem tudom. Lehet csak miattad vagyok itt mert annyira szeretsz, hogy csak na. :)
@taga20:

Lekerült a demizsonról a guminőd? ))
@jöttem: még se zár légmentesen, és má egy csepp sincs:)
legközelebb parafával próbálkozom:))
@taga20:
Hol álljak neki?
Szerinted?:)))
Nekem nem olyan hosszú a nyelvem, hogy a kólásdobozt kicsalogassam prosztatai mélységekből, viszont tegnap este láttam egy erre minden tekintetben alkalmas utódját a bercikének. A Havas a pályán ment éppen, és ott volt benne a Mandiner Ákos Gergely, a Kossuth-díjas szervilita jól tolta a stájzot, a Havast majd meg ütötte a guta. Engem is.

Ez 29 kilós bőrizomtömlő simán lepipálja a havasibercit. Is.
Szóval van utánpótlás, a kedves betegnek nem kelll lemondania az anális kényeztetésről, mindig van gerinc nélküli pughatestű, ha az aktuális seggnyaló esetleg kidőlne a sorból. Gratulálok! Ilyen fiatalon, ilyen magasságokba felsüllyedni hatalmas teljesítmény. Tehetséges...
@Gábris szomszéd: ne akarj kicsinálni az ilyen dumákkal!:)
@taga20:

Parafából guminőt!!! Nem lesz kényelmetlen?
@Knósszosz: ez a tróger, má régóta így nyomja. én inkább papp réka kingát nézegettem:)))
@taga20:
Hány néven írtál alá neki?:)))
@jöttem: a sikosítóról, még nem hallottál?:))
@Knósszosz: az összes pénzem rá költöttem:) jó kis buksza.
az vot a legnagyobb amikor a vége felé a mandineres csákónak valami olyat nyomott, hogy " figyelj kiscsákó" vagy valami ilyet:) behaltam rajta:))))
@taga20:
Én sem hallottam pontosan, de az lejött, mennyire mérvadó neki a véleménye:))
Kábé mint nekem. Zsigamarci-roggyantóni-kocsismálé-havasiberczi, méltó partnerei lehetnek. A szint ugyanaz. Unortodoxul magas...
@taga20:
Arról, hogy szerintem hol lenne a helye, azt Hieronymus Bosch kurva jól megfestette. Nem is egyszer...:D
@Knósszosz: na jóéjt haver. megyek alukálni, me holnap meló. valakinek a dzsídipit is kell pörgetni, me ebolára az idők végeztéig várhatnánk :)))
@taga20:

parafára sikosítót..
biztos, hogy üres az a demizson?))
No így jártam batyuval.:D

Egész este arra vártam, hoyg elárulja, mitől és miben liberális a fidesz. Buta maradtam. Batyukám! Csak ennyire fussa?
.
Jó éjszakát, vidám hajnalt, jó munkát a munkába indulóknak, és pihenjen aki akar.Kinek mi jár, vagy jut.
.
KISS JUDIT ÁGNES: Nem bánt

(F)elhasznált testek, szexrutin,
szétrak és összezár,
parancsra szűnő vérfolyás
vagy táruló szezám.
Akár a föld eső után,
lesz egyre nedvesebb,
a termésért hálát se adj,
elég, ha elveszed.
Hüvely vagy csikló, egyre megy,
csak húzd fel, erre vár,
a gyönyör, mint az óramű,
fél perc után lejár.
Izgasd fel újra, nem nagy ügy,
gyakran cserélj kezet.
Meglátod, jámbor lesz a nő,
mihelyst elélvezett!
Hogy mit mond, arra rá se ránts,
dugd jól meg, más se kell!
Cserébe mos, főz, port törül,
gyermeket szül, nevel,
és azt se bánja, ha a pénzt,
vagy épp őt elvered.
Egy ékszer majd megbékíti,
ki nem vall elveket.
Izgalmas játékszer, nem is
kell hozzá nagy vagyon,
és évtizedekig eláll,
ha nem csapod agyon.
Hüvely vagy csikló, egyre megy,
az óramű lejár,
csak némi ketyegés marad
a kettyintés után.
Fordulj a falnak, és aludj,
míg van rá alkalom,
mi itt ketyeg, egy bomba az,
s felrobban egy napon.
.
Akit esetleg érdekel.

Szőnyi Szilárd a Heti Válasz internetes portálján megírt publicisztikájában a sértő rajzok alkotóit bizonyos mértékig felelőssé tette a sorsuk alakulásáért, Tóta W. Árpád a HVG-től viszont az abszolút, korlátok nélküli sajtószabadság híve. Ők ketten vitáztak egymással szerdán este a komáromi Rév Magyar Kultúra Házában. Nézzék meg a vita egy részét!

youtu.be/lFqBkhnsUKQ
@Gábris szomszéd:
egyszerűbb ha mint az amerikai lakóparkok mindent lopnak hozzá és nem mozdulnak mert sohasem dolgoztak xde lőnek van tankjuk zsebtengeralattjárójuk és csatahajójuk önvédelmi célokból mert van nekijjek amendment jük valamelyik a 3 közűl(SIC)

brühüyyy

mennyivel eccerűbb: lopjál egy lakókocsit és lopjál hozzá energiát meg kaját, és ne dolgozz...jólét a nagy pocsolyán innen
beeeeeeeeeeeeeeee kkkk

The greed for hegemonic power has made Washington the most corrupt government on earth.

The consequence of this corruption is ruin.

“Leadership passes into empire. Empire begets insolence. Insolence brings ruin.”

brühüyyy
@Rodeo36:
és van hozzá creamstick mindenkinek a szájmérete szerint, faxonéblő

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
Ez egy igazi meglepetésvers. Gratulálok, jó választás volt! ))
@Rodeo36: Az még csak csak, de a fő gond az, hogy most már a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság sem kóser. Mondhatni azok is antiszemiták lettek, meg mocskos nácikok, hiszen
a népirtással, emberiesség elleni bűncselekményekkel valamint háborús bűncselekményekkel foglalkozó szervezet úgy döntött, hogy helyt ad a Palesztin Hatóság kérésének és előzetes vizsgálatba kezd a palesztin területeken elkövetett, feltételezhetően háborús bűncselekmények ügyében. Persze netán yahoooék válasza sem késlekedett sokáig. Tehát azon szervezeteket, amelyek szembe mernek menni a politikájukkal, azokat meg kell szüntetni, be kell tiltani, vagy anyagilag el kell lehetetleníteni a működésüket.

www.hirado.hu/2015/01/18/izrael-megprobalja-elzaratni-a-hagai-nemzetkozi-buntetobirosag-penzcsapjait
@dr. jenőke (jenőke):

"___@látjátok feleim szümtükkel:
.
Bocs, de valamit félreértettél, vagy én idéztem keveset. A nemzetállamok, mint fogalom a II. világháborút követően terjedt el, és lett általánosan elfogadottá. __"

Bocsánat, de még most is túl szűkszavú ....
A nemzetállam eszménye mintegy 100 évvel korábban a XIX. század folyamán a polgárosodás betetőzéseként általánosságban kívánatossá vált Európában (olasz, német egység, lengyel, magyar szabadságharc, ezt követően a monarchia népeinek eszmélése), amit aztán a diplomácia szintjére 1920-ban emeltek. A diplomácia pedig kezdetektől ('ősidőktől':) fogva flexibilisen kezeli, s a pillanatnyi erőviszonyok és érdekek mentén dől el egy-egy nép, vagy népcsoport önrendelkezésének nemzetközi státusza.

Amennyiben kellő tömörséggel akarnám jellemezni a nemzetállam nemzetközi elfogadottságának színvonalát a XXI. században, úgy annyit írhatok csak:
-Egy nagy szar az egész.
{[ ;-) ]}

{[(...ha mégis továbbgondolnánk a dolgot, -különös tekintettel a globális kommunikációra és gazdaságra, akkor inkább az látható, hogy azok a népek a legsikeresebbek, akik képesek az integrációra, a nemzeti szólamok szűnni nem akaró vartyogása helyett a világgazdaságban általuk betölthető szerep kiteljesítésére törekednek, s nem a nemzetállam gubójába zárkózva keresnek szponzorokat a színielőadások folyamatosságának fenntartása érdekében.)]}
Én nem nyilatkoztam a nemzetállamról se pro se kontra, mindössze batyuztam egyet a magyarok integrációs képességéről. Amiben mellesleg batyunka csak annyiban van igaza, giyg az ezer éves történelmünk alatt valóban nagyon sok nemzetiség olvadt be a magyar államiságba. Talán ezért is vagyunk még itt?

Egyébként szerintem igaza van annak, aki úgy gondolja, hogy
"azok a népek a legsikeresebbek, akik képesek az integrációra, a nemzeti szólamok szűnni nem akaró vartyogása helyett a világgazdaságban általuk betölthető szerep kiteljesítésére törekednek, s nem a nemzetállam gubójába zárkózva keresnek szponzorokat a színielőadások folyamatosságának fenntartása érdekében."

A Föld minden ember élettere, függetlenül attól, hogy adott pillanatban annak mely részén tartózkodik. Biztos, hogy a törzsfejlődés útján kialakultak emberi csoportok, és azok "nemzeti" jellegei, ami alatt én az együvé tartozás biológiai és fizikai egytüttesét értem. Amikor két ilyen csoport konfrontálódik, akkor az két megoldással végződhet, integrálódnak ( közösen, mert egyedül nem megy ), vagy az egyik eltűnik. Ez a törvényszerűség a mai modern világban is érvényesül, csak sokan nem akarnak tudomást venni róla. Ahol most tartunk az nem más, mint a föld egyes területeinek nemzeti jelszavakkal történő kisajátítása, ami mindig harcokat, véres összecsapásokat eredményez, és fog is eredményezni.

A harcokban pedig mindig az erősebben szoknak győzni, még az állatvilágban is. Az erő azonban nem mindig fizikai ( lásd svájci frank kamaának ügye ), mert ma már nem ott tart a világ.
Kutya legyek, ha értem. Akkor most jöjjenek a multik és vigyék ki a pénzüket amit itt befektetnek, vagy ne jöjjenek, oszt ne is vigyenek ki semmit? Erre szokta mondani az akárki, hogy Margit, noooooormális?

fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/19/nagy-befektetesekre-keszulnek-a-svedek-nalunk/

Van valaki aki úgy gondolja, hogy a svédek csak azért itt fektetnek be, mert otthon nem tud a tőkéjük feküdni?:D
Azért nagyon gázos, hogy egy magyar miniszternek előzetesen ki kell jelentenie, hogy Magyarorszgá barátjaként fogadják Angela Merkelt. Akivel úgy mellesleg egy unió tagjai vagyunk.

orientpress.hu/138371
@Gábris szomszéd:
nem látod? a fijjug a nemzetállam kacifántyaival és egymás körbe körbe nyaldosásával vannak elfoglalva, a világ problémái nem foglalkoztattyák üket csak ha a megbízóik adnak nekik érte zsét? a fidex kft jóbban teljesít

brühüyyy

holmi nemzetközi hír, ugyanmennyémá'

iszaposch és mocsarasch nemzetiesch turulfinggal
@Imola Helyesi: Hát valóban nem kéne Fideszagy, de akinek az jutott, az összehasonlítja a tiszta SzJA-t a nyugdíjjárulékkal együtt számított levonással. Ezután csak arra következtetésre lehet csak jutni, hogy a Fideszagy kissé egyoldalú (és nem a jobb). "A nyugdíjat nem azért adják, hogy megadóztassák". Miért, mit adnak azért, hogy megadóztassák, kisokos? A FIDESZ egyébként már majdnem mindent megadóztatott, ami működik, beleértve a szegények bérét is. És még mindig van, aki megpróbálja megmagyarázni. Sajnállak, inkább dolgoznál, mint bérkommentelnél.
süti beállítások módosítása