Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.06. 08:53 Fabius

A piabizniszt elvenni nem kell félnetek

Címkék: fidesz gulyás gergely italpiac

Régóta megy a találgatás, Cáratyuska és a fiúk vajon ugyanúgy járnak el a piapiaccal is, ahogy a dohánnyal tették? Verziók, elméletek jöttek, mentek, pletykák kaptak szárnyra majd elhaltak, ígéretek, törvényjavaslatok és ezek módosítói születtek, majd ahogy ez minálunk lenni szokott, az érintettek az utolsó pillanatban a legteljesebb csöndben jöttek rá: a Lázár János Hivatal jóvoltából mégis rábaszni és tönkremenni teccenek.

ital.jpg

Gulyás Gergely ne akarjon itt megszerelni semmitse, ne magyarázkodjon, hogy oppardon, elbasztuk, mert erről szó nincs: a szopórollert direkt így akartuk. Lesz majd sávos jövedéki biztosíték, naná, 2016-tól, mikor már az italnagykeresek 90%-a tönkrement, mert a 22 millióról 150 millióra emelt biztosítékot letenni képtelen. A Lázár Hivatalban uralkodó eszme szerint akinek ennyije sincs az annyit is ér, úgyhogy nem kár érte.

Gulyás javára legyen írva, hogy megpróbálja harmadszor is, ami kétszer már nem sikerült.

Ki tudja mekkora sikere lesz ezúttal, mert az ellenszél elég erősnek tűnik. Egyrészt ugye haszonélvezője lenne a rostálódásnak a CBA-t ellátó Centrál Drinks Kft., és ugyancsak haszonélvező lenne a trafikolásban is aktív résztvevő, megfelelő kapcsolatokkal rendelkező egyik legnagyobb nyertes Vimpex Drinks is. Aminek vezetője, Vu Quy Duong puszipajtás viszonyt ápol CBA vezetőkkel, és mondott már érdekeset magyarországi viszonyokról:

"Ahogy én látom, az ország még formálódik, és nem most lesz vége ennek az állapotnak. Egy biztos: lesznek győztesek és vesztesek. Vannak olyanok, akik még életben vannak, de az utolsó tartalékaikat élik fel, és hamarosan becsődölnek. Aki viszont kitart, és okosan „játszik”, az a végén győztesként folytathatja. Engem az élet megtanított arra, hogy soha nem akarjak túl sokat, mert akkor nem lesz gond."

Mekkora igazság ez most, mikor jelen állás szerint egyesek utolsó tartalékaikat élik fel, és a gondos törvényalkotásnak köszönhetően hamarosan becsődölnek. A kitartó "okosan játszók" viszont ismét hasznot húznak, és csak a Jóisten tudja mit értenek a "nem túl sok" alatt.

 

 

611 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr247046129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az persze magyar viszonyok között fel sem merülhet, hogy 6 db ital kiskereskedő közös cég létrehozásával
védje ki a piaclenyúlási szándékot?!
(6 x 22 milliós biztosíték = 132 millió biztosíték)
Inkább dögöljön meg a másik tehene is!
De egyébként mit vársz ilyenektől?
vastagbor.atlatszo.hu/2015/01/05/igy-dontottek-arrol-hogy-az-utdijrendszerre-12-milliardot-kozbeszerzes-nelkul-lehet-elkolteni/
és egy kis olvasni való:
a nyalizás szép példája (viszont jók a hsz-ek)
penzkerdes.blog.hu/2015/01/05/szep_volt_matolcsy
és annak eredménye (merthogy Eltolcsy korábban GAZDASÁGI miniszter is volt, vagy miafranc)
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_tette_orban-kormany_az_orszaggal_hat_ev_alatt_grafikonon_a_megdobbento_eredmenyek.591183.html
@kekex:

Miért kell(ene) piaci konkurenseknek összefogásosat játszani csak azért, mert kormányunk akkora biztosítékot kér - ilyen mértékben teljesen feleslegesen - amit összesen hatan bírnak kicsengetni erőlködés nélkül?
és devizahiteleseknek:
www.sonline.hu/somogy/kozelet/forintositas-az-mnb-budai-villat-nyert-rajta-es-a-devizaadosok-589016
"Én azt javasoltam, hogy a Magyar Nemzeti Bank annyiért adja el a devizát a bankoknak, amennyiért beszerezte. Nem így történik, így azonban az MNB-nek profitja keletkezik az adófizetők pénzéből, ami nem a költségvetésbe kerül, hanem például 3,4 milliárdért budai villát vásárolnak belőle..." Róna Péter
" Surányi szerint az adófizetők nem tehetnek arról, hogy a magyar gazdaságpolitika hullámzása következtében a forint árfolyama ott tart, ahol. Ezért járna nekik a forintosításon képződő MNB-profit, ezért lehetne/kellene tovább csökkenteni a terheiket."
@Fabius:
A magyar gazdaság szereplő a kádár korszak óta nem a világgazdasághoz, hanem a hazai szabályozórendszerhez adaptálódnak. Ez egy adaptációs technika lenne. Ráadásul 1 év múlva felbontható szövetség. De persze nem várok ésszerű működést tőlük sem. Miért éppen az italosok (meg a kerékpárosok)?
@kekex: Az lenne a tisztességes megoldás ha az eredetileg átvett forint összeggel kellene elszámolni, levonva a már eddig befizetett kamatot, tőkét stb.
@kekex:

Pont ezt mondom: a szabályozórendszernek kéne olyannak lennie egy "európai" ország gazdaságában, hogy ilyen és hasonló "adaptációs" technika gondolati szinten se merüljön fel.

Tudjuk, a Fidesz és holdudvara szerint a verseny rossz, de azért ne fogadjuk már el mi is ezt a faszságot szó nélkül.
@parti_giano: Ezt csekkold még le, elég érdekes következtetések vannak benne. :)

444.hu/2015/01/06/a-nyugati-nyitas/
@parti_giano: Megalakult már az 10000000000000000000000-an Putyin látogatása ellen facebook csoport? :)
Amúgy mondok mást:

Tegyük fel kkv szektoros kereskedő vagy, a példa kedvéért van egy üzleted bárhol, ahol nem tömegterméket, hanem teszem azt uniós tagországok ritkaságait tartod. Tegyük fel, hoznál a dánoktól köménypálinkát, mert pálinkából itthon mindenféle van, de ilyen speciel nincs. Amit éves szinten el tudnál belőle adni megállna kb 150-200 liter környékén. Uniós vállalkozóként erre minden lehetőséged és jogod megvan. Még arra is futná, hogy a törvényi feltételeknek megfelelő adóraktárat kialakítsd.

No, eddig az volt a stájsz, hogy mérlegelés nélkül ekkora mennyiség esetén is le kellett tenni minimum 22 millió jövedéki biztosítékot.

Igen úgy is, hogy ekkora mennyiséget egy négy tagú család otthon a konyhában lefőzhetett pálinkának minden további nélkül mondjuk szilvából.

Na, és akkor most a 22 milcsiből lett 150.
@kekex: ésszerű, hogy kényszerítenek valamire, ami versenyellenes? ja, akkor a többi marhaságukat is nyeljük szó nélkül be.
@Fabius:

Marad az após szilva-barack combója,az legalább tutti:))

Én ezen nem fogom magam felidegesíteni!

www.youtube.com/watch?v=wJEtGhA3jVg
@Gábris szomszéd: azt még nem láttam, de a hódolat a keleti pénzosztónak nevű allap már formálódik a jobbik profilján.
@Gábris szomszéd: meg várjál még, ez csak a népszava híre, ha majd az alfahír megírja vagy a rossia today.
én meg újra nésztem a forradalom történéseit:
www.youtube.com/watch?v=KS5e70dVS8E

mit mongyak, fostalicska tologatásra ez is jó.
@Fabius: és akkor ez milyen?

Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót magánszemélytől a második lakására

444.hu/2014/12/05/az-allamtitkar-negyeves-kislanya-most-kapott-kolcson-120-milliot-maganszemelytol-a-masodik-lakasara/

Azért az ilyenek miatt talán még ti is tudjátok támogatni az alábbit.

"a Jobbik éppen ezért azt javasolta, hogy az egy háztartáson belül élő hozzátartozók leadott nyilatkozatait is kezeljék nyilvánosan, de ezt a kormánypárti többség nem támogatta."

alfahir.hu/megijedt_a_fidesz_a_vagyongyarapodasi_vizsgalattol
jobbik.hu/hireink/bezarja-politikusok-kiskapujat-jobbik
@parti_giano: Ott egyenlőre "csak" arról írnak, hogy
Ukrajna üldözni fogja a kettős állampolgárokat. Gondolom ez is eléggé EU kompatibilis lépés. :)

alfahir.hu/ukrajna_uldozni_fogja_a_kettos_allampolgarokat
@Fabius:

kurva nagy tévedés, a kalocsai érsekség köménypálinkája pont olyan szar, mint a dán és mégcsak nem is köll meginnod, ha először hajózol át az egyenlítőn. borult ugyebár egy premissza, innentül kezdve birs íze is lehet az akácpálinkának. le a birsekkel!
@Gábris szomszéd:

Ez a javaslatot simán támogatom akár ki a benyújtója.
@hacsaturján: csak jelezném, hogy a raffiakötő állványt csillagkúton kell keresni a rénkumiszos üveg mellett.
@hacsaturján:

Nekem tökmindegy kömény vagy birs, egyiket sem iszom meg, a belőlem gazdagodni vágyó italkereskedő éhen hal. Viszont a piac és verseny basztatása kurvára zavar.
Na, bumm. És akkor most mi van?

(ja, bocsánat, az van, hogy megírtuk a 6296. bejegyzést arról, hogy az Orbán kormány a./ rosszul és/vagy b./ szemét módon teszi a dolgát. Azután jön a "Na, bumm.")
.
Mi lesz a miseborral?
Különleges termelési, begyűjtési (szüretelési), értékesítési módja van.

Csak egy példa:

A kispapok kora reggel indulnak a szőlőbe és nagy gonddal szedik le az ősrégi szőlőtőkék termését, amelyből aztán misebor érlelődik.
A miseborhoz már must formájában összevegyítve gyűjtik a fajtákat, azért, hogy minden plébániához ugyanaz a bor juthasson el.

www.romkat.ro/hu/node/3717
.
@dr. jenőke (jenőke): Ha már humor ezt arckönyvön találtam. :)

Tisztelt Gyalogosok!
A családi költségvetés hiánya miatt, január 1-jétől legnagyobb sajnálatomra ,a házam előtti járdaszakaszra bevezetem a "JÁRDADÍJAT".
A heti matrica ára ...1.800.- forint,
a havi matrica....... ...6.500.- forint,
az éves matrica ára 12.000.- forint lesz.
Havi bontásban a legkedvezőbb konstrukció csupán havi
1.000.- forinttal terheli meg mindenki pénztárcáját, ezért nem is várom,
hogy másfelé terelődjön a gyalogosforgalom a házam elől. Akinek még ez sem felel meg,
évi 6.000.- forintért válthat un. "TÚLOLDAL MATRICÁT", mellyel a
szemközti szomszéd járdaszakasza lesz használható.
A legolcsóbb konstrukció az "ELKERÜLŐ MATRICA" lesz
évi 3.000.- forintért,
mellyel a környező utcák lesznek használhatóak ha ott nem vezetnek be hasonló intézkedéseket.
A matricákat holnaptól lehet megvásárolni, melyet a gyaloglás megkezdése előtt
jól látható helyen / pl. homlok/ kell elhelyezni.
Megértésüket és támogatásukat köszönöm
Ui.: sarokházban lakom... jövőre gazdag leszek! BUÉK!!
Eközben

Az MSZP tényleg ilyen béna, vagy a Fidesznek dolgozik?

A Magyar Szocialista Pártot igazán nem lehet azzal megvádolni, hogy nagyon kemény vagy igazán következetes ellenzéke lett volna a kormánynak. Viszont a pártnak nem egy olyan húzása is volt, amit egyszerűen nem lehet hova tenni. Ilyenkor sem az MSZP, sem a többi ellenzéki párt nem járt jól – csak a Fidesz.

444.hu/2015/01/06/az-mszp-tenyleg-ilyen-bena-vagy-a-fidesznek-dolgozik/

ON
@Fabius:

engem meg a köménypálinka tudott kétségbe ejteni, ezért asztán nem vagyok elfogulatlan a kérdésben. persze, lehet más a politika.
@parti_giano:

jobb, ha nem zavar enyelgéseimben, miszerint: hőhe ráró! nem látod a jászlat?
@hacsaturján: tőlem enyeleghet és gyárthatja a megváltókat is, de a három királyok röhögőgörcsöt kapnak a köménytől.
@Gábris szomszéd:

"Maguknál meg üldözik a négereket!"
@parti_giano:

eszt ugye fabiusnak írta vóna, ha nem lenne ijjen korán feledékeny?
@vakapad: Ja Ukrajnában meg nyugodtan lesittelhetnék a fél kormányt. :)

Nehéz idők várnak az ukrán kormány számos tagjára. Pavlo Klimkin külügyminiszter tegnapi nyilatkozata szerint az országban „véget vetnek a kettős állampolgárság gyakorlatának”. Csakhogy a kijevi kabinet jó fele más útlevéllel is rendelkezik.

Ukrajnában már régóta tilos az ukránon kívül más állampolgárság felvétele. A törvény annak idején nyilván elsősorban oroszellenes éllel született, de az összes kisebbséget, így a magyarságot is érinti. A jogszabályt azonban mostanáig nem igazán vették komolyan, Kárpátalján az elmúlt években több tízezer ember kapta vissza magyar állampolgárságát, ám retorzió senkit sem ért emiatt.

Tegnap azonban (sajátos módon éppen Mária Terézia magyar királynő szobrának avatása után) valami eltörhetett a külügyminiszterben, és a kellemes hétfő délutáni kulturális programot diplomáciai botránnyá tette néhány veretes mondattal. Klimkin leszögezte: "Mindenkinek tiszteletben kell tartania az ukrán törvényeket, minden kettős állampolgárnak tudnia kell, hogy le fogják leplezni, és meg fogják büntetni. nem lehet szó kettős állampolgárságról, pont!"

A dörgedelmes szavak után nyilván nehéz éjszakája lehetett az ukrán kormány több tagjának is. A december elején felállt új kabinet ugyanis legalább öt olyan ember van, akinek zsebében az ukrán mellett valamilyen más útlevél is lapul. Akikről nagyjából biztosan lehet tudni, hogy kettős, vagy még többes állampolgárok.

alfahir.hu/a_fel_ukran_kormanyt_lesittelhetnek
@hacsaturján: kömény kérdést tett fel. maga ócsárolta a kalocsait, pedig a dánt nem próbálta. a fabius pedig ötletel itt piaügyben, de nem iszik. versenyt sem.
@parti_giano:

próbáltam a dánt is, az is pont ojjan szar, mint a kalocsai, de eszt mán jelesztem, csak közbe maga fostalicskát tologatott és nem ért rá eszt a fontosságot appercipiálni. ohne verseny, ohne ász.
Az utolsó mankót is kirúgja a kormány a Tesco alól

Az NGM pontosította a vasárnapi nyitva tartás tilalmát. Kiderült: a vasárnapi házhoz szállítást is betiltja a kormány, így a G-Roby és a Tesco kiskapuja bezárult. A vasárnapi házhozszállítást is megtiltja a kormány a nagy üzleteknek, így a Tescónak és a G-Robynak – írta a Napi.hu. Azt nem tudni, hogy a kisebb boltok házhoz szállíthatnak-e vasárnap.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vasarnapi_elelmiszer-hazhozszallitas_az_is_tilos.591688.html
@hacsaturján: nem tologatom, rugdalom, vigyázva, ki ne löttyenjen. de lehet, meg kéne szórni köménnyel.
@parti_giano:

tologassa, rugdalgassa, egyre megy. hanemhát jóféle martens bakkancs se tuggya a bűzét elfedni.
Már várom, ahogy valamelyik kiáll, és elmondja, hogy súlyos adminisztrációs hiba történt a törvényben, "5" helyett véletlenül szerepel ott "6"... de sajnos ez van a Közlönyben, oldják meg.

Halottnak a csók helyett lehet mondani, hogy "annyit ér, mint italnagykernek a kései sávos adózás".
Tudvalevő volt, hogy nem amper, hanem empire.
Ezért kár is zihálva felhorgadni hónapok múltán, amikor szimultán hoztak törvényt mindenre, amire szemük-szájuk ingere rámutatott a lólábbal.
Nem kellene megkönnyezni sem, mert nem marad a gyógyszer nagykereskedelemre, aztán futhat mindenki az elgurult gyógyszere mellett. Jóindulatúlag sopánkodok csak. Hol az a kis zöld bogyó?
@hacsaturján:

Már a martens bakancs sem a régi.
Várható volt, hogy nem állnak meg hivatalok és az intézmények átpolitizálásánál, hanem sor kerül a gazdasági élet valamennyi szegmense.
Aki meg csak a fröccsös pohár aljáig lát, annak mindegy is, de lehet kettő, sőt három házmester is.
@parti_giano:

Sose volt a közelemben kecske.
@jaegtoer: akkor a jövőbe látok.
egyébként itt az empire felemlegetésével valami napoleon komplexusra utalsz? mert konyakból van annál jobb.
@parti_giano:

Nem vagyok konyak szakértő. Mint 'hatalom, uralom' vonatkozásában mekegtem.
@Gábris szomszéd:
Ez a legújabb gumicsont. Többfunkciós:
- lehet magyarkodni
- lehet Ukrajnát szapulni vele.
Amúgy, ha már letét, hol (kinél) kell parkoltatni, és kinek kamatoznak ezek a 150 millák?
@Fabius:
"Miért kell(ene) piaci konkurenseknek összefogásosat játszani csak azért, mert kormányunk akkora biztosítékot kér - ilyen mértékben teljesen feleslegesen - amit összesen hatan bírnak kicsengetni erőlködés nélkül?"

Mondjuk, azért, hogy túléljék?

Ha a legnagyobb, kibékíthetetlen ellenfeleddel együtt esel kútba, akkor inkább ott döglesz meg, de nem fogsz vele össze?
@jöttem: Inkább arra a kérdésre kell majd válasz találniuk az Ukrán illetékeseknek, hogy a kettős állampolgárságú minisztereikre (grúz, litván, amerikai) is vonatkozik ez a szigor, vagy "csak" az oroszokkal és magyarokkal szórakoznak majd? (a kérdés költői)
@Gábris szomszéd:
Szupi. És persze az akkori 20 % körüli forint kamattal! Úgy az igazi!
Eszednél vagy? Mert akik felvették a devizahiteleket (az önkormányzatok is!) tudtak számolni. És 5 %-ot kevesebbnek tartottak 20-nál. És némi árfolyam ingadozás belefért a 15 %-os résbe. De persze ők NORMÁLIS gazdasági környezetre számítottak. Nem világválságra és főleg nem orbánjárásra.
@Fabius:
Jó. Ne fogadjuk el. Vannak jó példák is:
www.vg.hu/velemeny/bojar-gabor-a-kadar-korra-emlekezem-441355
(meg a Kürt) De ez most egy adott szitu, ami elméleti elítélésre nem fog gyakorlatilag megoldódni. Én csak praktikus tanácsot adtam grátisz, semmi remény rá, hogy meg is fogadják.
Ráadásul ha megfogadnák, az önmagában okot adna a rendelkezés visszavonására.
Ha már a piacátrendezési szándék meghiúsulni látszik, gond nélkül kihátrálhatnának belőle.
De ez itt Magyarisztán.
mondom, a réntenyésztőknek is kell egy pályamodell, a kumisztól a jegesmedvéig címmel.

"...Németh Szilárd, minden magyar politikusok egyik legbutábbja és legsikertelenebbje úgy döntött, hogy a rezsi csökkentése mellett másra is van ideje, és elindul a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöki posztjáért...

Németh Szilárd jelezte, 13+1 pontban foglalták össze legfontosabb terveiket, melyek célja a sportág sikeres jövőjének biztosítása. Elsődleges feladatnak az életpálya-modell megteremtését nevezte az elnökjelölt, szerinte a birkózók számára pályafutásuk legelejétől egészen szenior korukig világos jövőképet kell biztosítani."

444.hu/2015/01/06/ha-most-azt-mondom-hogy-birkozoeletpalya-modell-mindenki-azt-hiszi-viccelek/
@parti_giano:

köll a francnak! járt mán maga svalbárdon? tud olyan gyorsan vizelni, hogy ne faggyanak le a tökei? tuggya maga, hogy itt a kecske mán piréznek számít? tuggya, hogy nekünk nem köll külön norvég alap? mennyen mán, oszt szilárdujjon meg, mer semmire se fogja vinni ijjen lagymatagon!
@Gábris szomszéd:
Csak úgy szólok, hogy a jobbikos propagandalinkeket hanyagolhatnád, 2 óráig 5 link, mára szerintem megdolgoztál a pénzedért.
@hacsaturján: na ezért teljesítenek olyan satnyán, mindent csak jegesen, tervek nélkül. aztán így nem is lehet matricájuk a rénekre. de egyszer magukat is elsöpri egy osztrák hótoló.
@jaegtoer:
.
A rezsicsökkentés érdekében újra üzembe helyezik a "Csepel" pedálos varrógép gyártósorát.
Használata kötelező lesz minden háztatásban.
Gyártót keresnek a vasaló kiváltása okán a mángorlók gyártására és pályázatot írtak ki sulykoló fa előállítására is a centrifuga használat tiltása miatt.

A takarékossági intézkedéseket főleg az indokolja, hogy a Paks I-II. felújítására és az építésre tervezett kilenc blokkra előirányzott pénzt egy összegben, beazonosíthatatlan bankszámlára utalta az ügyintéző.
@parti_giano:
rezsitábornokból birkózóelnök? így kezdődik egy sportág bukása...
(annak idején smittpali bácsi nob-elnökként igen sokat tett annus és fazekas aranyának elvesztéséért, akarom mondani meg nem tartásáért, és így a nehézatléta szakágak kiváló helyzetéért...)
@parti_giano:

maga most már télleg keveri a kömény pálinkát a tömény fennforgással, csak vigyázzon mer valahol mán nyajják aszt a matricát, ami a maga homlokára fog ragasztani valami széltoló népi konzultáns.
.
Itt kezdődhetett. Vajon mi hiányzik? A szajuz, a szovjetszkij, vagy a szocialiszticseszkij?
Fel sem merült, hogy mi az a masina.

img.444.hu/orbanuniver1.jpg
@hacsaturján: én maximum a rövidet keverem a sörrel, beszél itt össze-vissza, maga is csak a birkózó szövetség elnöke akar lenni.
@kekex: hógyisne,kihátrálni, mégmitne?
A tegnapi csattban végleg meggyőződtem róla, hogy itt nincs kecmec meg kihátrálni, mindent be fognak tolni a pofánkba az utolsó leheletünkig.
A két Századvéges faszi vérkomolyan, ökölbeszorult arccal és meggyőződéssel védte az összes fasságot, amit rázúdítottak.
Volt ott útdíj, kövéres-összeesküvéses-negyedik világháborús rémtörténet, mindegy volt.
Na és ezek adnak milliárdokért tanácsot a focistának.
@hacsaturján:
.
Hagyd a kömény pálinkát másra, hagymapálinkát vigyél a padlásra.
A hagymapálinka igaz pálinka különlegesség, és Makóról származik.
Fokhagymás változata minden tömegközlekedési eszközön elsőbbséget (esetleg kizárólagosságot) biztosít a fel, illetve leszálláskor.
Van ennek a letét ügynek egy várható, súlyos következménye a fentieken túl.
A tönkrement vállalkozók kénytelenek megszüntetni a működésüket, ezzel a megélhetési forrásukat is.
Azonban ott marad a vállalkozói vagyon, amelyet legalább értékesíteni kéne.
Ez egy szűk profil. A kialakított raktárakat, a szállító járműveket, a speciális berendezéseket azoknak lehet értékesíteni, akiknek ez a felszereltség beleillik a tevékenységi körükbe.
Borítékolni lehet, hogy a megmaradó 5-6 nagyvállalkozás fog vevőként megjelenni.
A tönkrementek hátrányos alku pozicióba is kerülnek, mert ez a szűkös vevőkör fogja megszabni a feltételeket.
A fentiek miatt szegény vállalkozók még a vagyonuk áron aluli eladására is rákényszerülnek.
Vajon hogyan tudják beszámítani elveszített piacaik korábbi ráfordításait pl. az eladási árba?
Pedig a piacszerzésre alkalmazott területi képviselők költségei az évek során tetemes összegre rúgtak.
Ez az intézkedés is a maffia állami berendezkedés minden jellemzőjét magában hordozza.

azoknak kéne eladni, akik ebben
@Spániel:
Mit mondjak erre? Megint csak a fidesz korábbi szövegeihez lehet nyúlni (jelenlegi ellenzéki és használható nemigen akad)
MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB!
@kekex: Vigasztalnak.

NGM: Mi sem így akartuk

Vargáék eredeti beadványa nem tette volna tönkre az italkereskedőket, végül nem azt fogadták el.

index.hu/gazdasag/2015/01/06/ngm_mi_sem_igy_akartuk/
@Spániel:
Na elkezdtem nézni ezt a csittcsattot, eddig Horn
(menjapicsábaferi - az szdsz helyett) Gábor laza szövegéig jutottam, hogy az elmúlt 5 évben kedvező változások indultak be. Igen? és mik voltak azok?
Merthogy az egypártrendszert elég jól felismeri.
Mráz szövege sem rossz, hogy az állami beavatkozás nem azonos a Kádár-rendszerrel. Na persze! A fasiszta (nem náci) Duce-állam is igen keményen államilag beavatkozott. Meg a Horthy korszak utolsó kormányai is - nem véletlen a fasiszta befolyás alatt.
Na tovább nem kommentálom - némán szenvedek. Hiányzott ez nekem?
@dr. jenőke (jenőke): volt szerencsém medvehagyma pálinkához. ha ezt inná hacsa, akkor simán lejátszaná a jegesmedvékkel az orbán-putyin sliccmatatóst. szerencsésebb esetben rá jutna az orosz elnök szerepe.
@Spániel:
Néztem a Csattot én is tegnap.
Volt egy gyógyír benne zaklatott lelkemnek, amikor Mráz Ágoston, századvégi főkorifeus arról beszélt, hogy külső hatalmak Orbán eltüntetésén mesterkednek.
Kifejtette, hogy több országfőt egyik napról a másikra eltüntettek kimódolt okokkal, és Berlusconit nevesítette is.
Mint mondta, erre alapot adnak a lehallgatott telefonok stb.
Ez megjegyzése arra utalt, hogy fosnak őkelméék, hogy létezik olyan erő és mód, amelynek alkalmazásával a főnit is el lehet távolítani.
@parti_giano:
.
PAPRIKA PÁLINKA !
Markáns, férfias íze aromája intenzív erős paprikára jellemző, hosszantartó - a reklám szerint.
Van házilagos kivitelezésű is.
Kétszer csíp.

Kóstoltam. Évekkel ezelőtt.
Felejthetetlen, ezért nem is ismételem.
@parti_giano: kijárási tilalom is lesz? csak útvonalengedéllyel a lakásod és a legközelebbi templom között?
@parti_giano: valóban. már adom is a körmöst magamnak.
@parti_giano:

ha magának ez a heppje, akkor jóvanna, bár ezzel a lendülettel a rogán tonyót is elővehetném egy szívlapátos csörtére ha nem futna gyorsabban nálamnál.
@kokuszpok:
"Kijárási tilalom is lesz?"
Csodálkoznánk?
@dr. jenőke (jenőke):

hungarikumokat fenntartással kezelek. maradok inkább a rénkumisznál, az legalább nem svalbárdikum. jó, az unicum még elmegy.
@Fabius: Ezzel szemben a határok addig nyitva maradnak, amíg EU-s ország vagyunk Namármost Te nyugodtan elmehetsz kömény pályinkát venni, és amíg nem folytatsz vele kereskedelmi tevékenységet, addig el sem meszelhetnek. Sőt! Mivel nagyon szereted az összes arra járó ismerőst megkérheted, hogy növeljék a májad.
Azt senki nem akadályozhatja meg, hogy Neked ezt adjanak ajándékba, és azt sem, hgy Te elajándékozd. Sóért, lisztért, tojásért, hétvégi nyaralásért, stb.
Mint a szépemlékű '70-es években, amikor a simán lehetett Masztikát, Gdanskból származó cigit beszerezni. "Cserébe"
van még kérdés???

15:50
Epedve várja Putyint a Jobbik

A Jobbik üdvözli Magyarország és Oroszország vezetőinek találkozását – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges budapesti látogatásáról Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke.

hvg.hu/itthon/20150106_Epedve_varja_Putyint_a_Jobbik
@kekex:
Ezt mégis hogyan gondolod?
Ehhez az kellene, hogy a 6 cég összeolvadjon.
@Mariann19: amig be nem vezetnék a csodálkozási tilalmat.
@Mariann19: "Mint mondta, erre alapot adnak a lehallgatott telefonok stb."

Oszt miért is érdekesek ezek a lehallgatott telefonok? Netán olyan hangzott el, amit le kéne tagadni?:D
@kokuszpok:
"Amig be nem vezetnék a csodálkozási tilalmat."
A kötelező beletörődő arckifejezéssel együtt.
Kijárási tilalom révén az otthoniak nem tudnák mire vélni megbékélő újsütetű tulajdonságunkat.
Pedig csak az Alaptörvényt tartanánk be.
@látjátok feleim szümtükkel:
Arra utalt, hogy a lehallgatott telefonokból volt kivehető az államfők eltávolításának kivitelezési szándéka.
És megint a hülyeség, a számítás, a mutyi és a működő piac nem-létrehozàsa...
m.napi.hu/magyar_gazdasag/hamarosan_beindulhat_a_penzosztas_sokan_fognak_orulni_.591707.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: epedve...szerelmesek belé, vagy mi? remélem az összes nemzethy érzésűnek ott fog lógni a nyelve a nagy epekedésben...
@Mariann19:

Én meg az államfők beszélgetéseiben elhangzottak lehallgatására gondoltam. Mert ilyen is van feltehetőleg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:" Epedve várja Putyint a Jobbik"

mér, személyesen hozza az apanázst?
@látjátok feleim szümtükkel: igenis legyenek álmai! :) egyébként ősőm szerint Áderhez a temetési beszédtartó szerep állna közel..
@kokuszpok:
.
Nem lesz csodálkozási tilalom.
Amennyiben bevezetik a hajléktalanokat terhelő heti területfoglalási díjat, már nem lesz min csodálkozni.
Most csak kiszorították őket egynéhány területről, mert így egyszerűbb lett a nyilvántartásuk.
@Mariann19: persze hogy van olyan erő és mód, amivel lapát a főni.
A cseh minelnököt is valami korrupciós üggyel zavarták a vérbe, hááát, ha nagyon keresgélnek, és nagyon akarnak találni, akkor nálunk is előfordulhat ilyesmi.
Na ettől fosnak igazán.
@kekex: mosmár bevallom, nem tudtam egyfolytában végignézni, annyira idegölő volt a vita, csak belesasoltam időnként.
@Penivaldes:
Lehetnének óvatosabbak is ezzel a nagy epekedéssel. Ki tudja, milyen híreket hoz Merkel?
@látjátok feleim szümtükkel:
Biztosan emlékszel Snowden kiszivárogtatására, amelyben Merkel telefon lehallgatásáról volt szó.
Azt már nem tudom, hogy milyen beszélgetéseit hallgatták le.
@hacsaturján:

Megértelek.
Viszont, és amennyiben az unicum még elmegy, tedd meg hogy hozzám irányítod.
A GPS adataimban is szerepel a 40, mint alkohol térfogatszázalék.
vissza az egész, kardjukba dőltek és kijavították magukból a hibát:

"Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő hangoztatta: a kormánypárti frakció nem tartotta helyesnek azt az elképzelést, amelynek alapján 22 millió forintról 150 millióra emelték volna a jövedéki biztosítékot, ezért javasolták a sávos rendszert, amely igen kedvező a kisebb forgalmazóknak.

Azt - folytatta -, hogy hiba csúszott a hatályba léptetési szabályok közé, csak a törvény elfogadása után észlelték, de az év első munkanapján már be is terjesztették a 2016 helyett idén márciusi hatályba léptetésre vonatkozó indítványukat."
www.hirado.hu/2015/01/06/elismerte-es-kijavitja-a-hibat-a-fidesz/?source=hirkereso
.
Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
@Spániel:
Biztosan a cseh miniszterelnökre is utaltak, csak nem nevezte meg Mráz, csak Berlusconit.
Pedig Berlusconi eltávolítása nem lehetett egy egyszerű ügy.
Azt figyeltem ebben a műsorban is, hogy Lánczi és Mráz beledumál a másik oldal képviselőjének szövegébe, nem hagyják kifejteni az álláspontokat. Ez más kerekasztal beszélgetésekben is pontosan így van.
Már azt gondolom, hogy ez részükről egy központilag meghatározott kötelező stílus, hogy ne hagyják a másik oldal véleményét megismerni.
Még jó, hogy Horn Gábor legalább 5 alkalommal kérte őket, hogy mondhassa végig a véleményét.
@jöttem: valami ragályos járvány lehet mostanában felénk, mert én is hajlok a bajuiszossal együtt valami összeesküvés elmélet félére. Bár nem olyanra, mint ő.
Szerintem a németek - miután kilapátolták az atomerőműveiket - nagyon is hajlanak a paksi bővítésre, vagyis más farkával verni a csalánt.
Az energiatöbblet pedig nagyon jól jön akkor, amikor az elektromos autók sokkal nagyobb mértékben elterjednek. Ez pedig csak üzletpolitika, hogy mikor.

Persze az is lehet, hogy még az ünnepi hangulat utóhatása miatt áll keresztbe a szemem, amiért ilyen ürgebőrbe varrt rujszki katonát látok a spájzban.
@Mariann19: igen, csakhogy ez az ATV, és Rónai kimagaslóan jól vezeti a műsort.
@Spániel:
Róna Egon profi.
Az általam kifogásolt szóáradat, amely az ellenvéleményeket kívánja korlátozni, az ATV-ben
tapasztalható.
Az ATV az elfogulatlanság jegyében mindíg meghív résztvevőket a Fideszhez közel állóktól is.
.
Lázárék lépnek: mindent visszacsinálnak

Kedd délutánra már a Miniszterelnökség sem hagyhatta szó nélkül az ital-nagykereskedők ügyét. Visszaállítják az eredeti szintre a jövedéki biztosíték mértékét.

"A Miniszterelnökség nem ért egyet sem Gulyás Gergely, sem pedig az NGM a jövedéki biztosíték mértékéről, emeléséről szóló javaslataival.

Éppen ezért olyan törvénymódosítást kezdeményez, amely visszaállítja a jövedéki biztosíték mértékét a 2014. január 1-i szintre" - közölte a Lázár János vezette minisztérium.

www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/lazarek_lepnek_mindent_visszacsinalnak.208533.html
@Mariann19: Sőt már jobbikosokat is. Tartani kell a nézettséget. ;)
@Gábris szomszéd:
Személy szerint nekem nincs ellenemre, ha jobb és bal oldalról egy időben hívnak be szereplőket
a műsorokba.
Így szemtől-szembe bontakozhat ki a véleménycsere, több megvilágításban látható egy-egy terület.
Inkább egyes szereplők viselkedés kultúrája kifogásolható, amelyről írtam.
@Mariann19: pontosan. Beülnek a tv-kamera elé és a védhetetlen kimagyarázása érdekében rögtön agresszív vaddisznó lesz belőlük.
@Baldrick68:
Projektcégről még nem hallottál? Az illetők megtartanák a jelenlegi cégüket (szépen tovább leírnák az amortizációt, ezt-azt) és csak az italnagykerre hoznák létre a közös céget. Jó kis szindikátusi megállapodással, piacfelosztással, telephelyi önálló bevétel és költségkimutatással.
Jogilag no problem, ha az akarat megvan.
Na és pont az hiányzik. Merthogy ahhoz némi bizalom kellene. Bizalom? Magyarisztánban? Ki van csukva!
@Gábris szomszéd:
Hány éves vagy királyfi?
És még hiszel a mesékben?
Nem úgy akarták? Akkor bele sem fognak!
@dr. jenőke (jenőke): remek, akkor ezt a terhet is leveszik a vállunkról. télleg nem marad más dolgunk, mint dolgozni hétközben, szombaton bevásárolni, vasárnap meg templomba menni, utána pedig áhítatosan nézni családi körben a királyi tévét.
@Mariann19: gondolod, emelt díjasat hívott, és azon röhögött a fél amcsi titkosszolgálat?:)
@Spániel:
Fogadjunk, hogy napi 10 misiért te is megerőltetnéd magad! Merthogy a Századvég annyiba fáj az adófizetőknek.
De én ezeket nem voltam képes végighallgatni.
Őszintén csodálom azok agyi ellenálló képességét, akik képesek voltak végig - és még egyben a TV-jük!
@Mariann19: Egyetértek veled. Rájöttek ők is, hogy a bojkott mennyire kontraproduktív tud lenni.
@kekex: Neked úgy tűnt, hogy azért raktam be mert hiszek a mesékben? :)
@Spániel: most őszintén, hogy a lófaszba tudnak vmi olyanban ekkora typo-t összehozni, ami emberek megélhetését érinti? télleg ezzel magyarázzák?
@dr. jenőke (jenőke):
Normális országban (tehát nem nálunk) ELŐZŐLEG egyeztetnek. Nem utána! Na meg hagynak némi normális türelmi időt a bevezetésre. Meg egyáltalán: mindazt, amit itt nem!
@kekex: Bizalom? Magyarisztánban? Ki van csukva!

Idézet egy Wahorn cikkből.
Jó, mert szeretem a csókát:

"Egy magyar ember nem fog egyetérteni semmivel. Nem tud csapatmunkában dolgozni. Itt mindenki azt gondolja, hogy ő jobban tudja, és amit a másik mond, az hülyeség. Ezért egy örökös megosztottság van bennünk. De ez nem fog megváltozni, ez sorsszerű dolog. Gondoljunk bele: olyan országot választottunk, amit egy folyó szel ketté, a fővárosunk is két szóból áll. Az egész történelmünk arról szól, hogy örökös megosztottságban élünk. Soha nem tudtunk kiállni egy bizonyos dologért. Se kelet se nyugat nem vagyunk, a magyaroktól nem is érdemes demokráciát várni. Vagy legalábbis nevezzék azt magyaros demokráciának."

hvg.hu/kultura/20141211_Wahorn/
@dr. jenőke (jenőke): ezt nem fordított időrendben kellett volna előadni?
TGM ismét belehúzott. :)

"Aki valamelyest ismeri a tüntetések szervezőinek, állandó részvevőinek a társadalmi környezetét (a „miliőt”), az efféle szamárságokban nem hihet.

Az ilyen vad rémmesék arra kétségtelenül alkalmasak, hogy félnótás és félcédulás jobboldali vezetők egyszerre ijesztő és agyalágyult „országvédelmi tervekkel” hozakodjanak elő, meg arra is, hogy némelyek – mint már korábbi begyulladt magyar kormányok és helyhatóságok is – megint megpróbálkozzanak a gyülekezési jog tűrhetetlen korlátozásával.

Mindezeknek a baljóslatú őrülményeknek a visszás látványa azonban nem késztethet bennünket arra, hogy az „ellenségem ellensége a barátom” kétes elve alapján kritikátlanok legyünk az Amerikai Egyesült Államok általános és kelet-európai politikájával szemben – arra meg aztán semmiképp, hogy az amerikai establishment által manapság ajánlgatott és támogatott politikai modellek iránt rokonszenvet érezzünk.

Az egyik ilyen jellegzetes állítás: az Egyesült Államok kettős mércét alkalmaz a külföldi államokkal fönntartott kapcsolataiban.

Ez az állítás igaz.

A Fehér Házban fogadták Teodoro Obiang Nguema urat, Egyenlítői Guinea egyetlen jelöltként többször újraválasztott (egy ízben 103 százalékot ért el, ami – ismerjük el – szép eredmény) elnökét, a világ minden bizonnyal legkorruptabb és leggyilkosabb diktátorát, hitvesével együtt, szép fotó is készült róluk Barack és Michelle Obama társaságában. (Részletek itt.) Ilyen megtiszteltetés nem akárkinek jut. Ennek fényében a ballib sajtó gúnyolódásai arról, hogy a magyar kormány különféle tényezőit nem fogadják „magas szinten” Washingtonban, nem sokat érnek. Se szeri, se száma azoknak az iszonyatos rezsimeknek, amelyeket az amerikai kormány támogatott az elmúlt fél évszázadban. Az amerikai állam háborúkat viselt diktatúrák ellen, ezeket a háborúkat többnyire elvesztette – pokoli pusztítás után –, vagy pedig megnyerte őket, s a megdöntött diktatúrák helyébe újabb, rendszerint még rettenetesebb diktatúrák álltak, néha az Egyesült Államok egyetértésével, néha nem. Olykor pedig csak egyszerűen állandósult ezeken a helyeken a véres zűrzavar. Az Egyesült Államok által kezdeményezett rendszerváltások nem nevezhetők sikeresnek, hogy igen szerényen fejezzük ki magunkat.

Kénytelen vagyok előnyben részesíteni Lázár Jánost és Rogán Antalt a nagyhírű Teodoro Obianggal szemben – ők egyelőre még nem vádolták boszorkánysággal és fekete mágiával az amerikai nagykövetséget, mint Señor Obiang, csak majdnem, de a tömeges kínzások és kivégzések azért mégse jellemzőek rájuk. Az amerikai diplomácia preferenciasorrendje azonban láthatólag nem egyezik az enyémmel.

Olyan vezetők „befogadásával”, mint Obiang (és sokan mások), az Egyesült Államoknak a magyar kormányzatot illető korrupciós szemrehányásai kissé komikusan hangzanak – még ha netán igazak is.

hvg.hu/velemeny/20150106_TGM_Amerika_es_mi#6eflaz
@kekex: nanáhogy, lennék ott akár takarítőnő is.
@Penivaldes:
"Sajnos, és ez megöl mindent."
Ahogyan megismertelek te is, és magam is nehezen viselem el a kultúra hiányát a magatartásokban.
Mondhatnánk, neveltetés kérdése is lehet, de közéleti szereplőknél legalább némi fejlődés elvárható lenne.
@Spániel:
Nyomják az egységes mantráikat leordítva az ellenkező véleményeket, szóhoz sem engedve a másikat.
Fő képviselőjük Stumf András, aki a műsor elejétől a végéig sztentori hangon veszi át a szót.
Sokszor elkapcsolom, mert egyoldalúvá válik a disputának igérkező eszmecsere.
@kekex: ez szintén a verseny haláláról szól... s nem is igazán ez a szindikátusi szerződés... s különben is itt jogalanyoknak kell fizetni a kauciót... baldricknak igaza volt a procedurát illetően...
@kokuszpok:
"Gondolod, emelet díjasat hívott?"
Most egy kicsit utána néztem a Snadow ügynek, és kiderült, hogy Merkel lehallgatása úgy történt, hogy Merkel asszonynak két telefonja volt.
Az egyik egy egészen egyszerű, és inkább a pártjával kapcsolatban beszélgetett ezen.
Nem hinném, hogy emelt díjason, csak úgy, mezítlábasan.
Mégis, mekkora balhé lett miatta.
@Mariann19: szegények azt hiszik hogy a monk az úriemberség jele...
@Gábris szomszéd:
Biztosan olyan szándék is van ebben, hogy az ATV
valamennyi választóhoz kíván információkat nyújtani, pártállástól függetlenül.
Arra úgyis vigyáznak a szerkesztők, hogy ordas eszmék ne kerüljenek a politikai műsorokba.
@Penivaldes:
Most, hogy a viselkedés kultúráról beszélünk, eszembe jut Havas, aki ugyanennyire van kibukva ezektől a hiányosságoktól.
Majdnem minden műsorában felteszi a korántsem hízelgő kérdést a vendégeinek:
"Mondjátok, honnan jöttek ezek?"
Továbbá idézi az egyik ismerősét, aki Havasnak mondta: "Ha látnád, hogy ezek hogy esznek..."
Ekkor mindíg Hofi jut eszembe, aki a szociknál elismerően szólt arról, hogy egy-egy fogadás előtt összehívták a politikusokat, és egy protokoll főnök tanitgatta őket ekképp:
"Eto kés, eto villa."
Tanultál oroszt? Eto = ez
@Mariann19: sztem ha úgy veszi fel a telefont, h "house of pain, how can we hurt you?", tovább benne lenne a hírekben
@Mariann19: "Arra úgyis vigyáznak a szerkesztők, hogy ordas eszmék ne kerüljenek a politikai műsorokba."

A nem politikaiba becsúszhat azért? :)
@kokuszpok:
Nagyon értékelem a humorodat.JÓ!
@Penivaldes:
"Jellemző"
Van aki megtanulja a protokollt, van, aki hatalmi gőgjében nem tartja fontosnak.
Nem tudja, hogy így tapló marad élete végéig, és titokban mindenki kiröhögi, az általa lekezelt nép főként.
@Gábris szomszéd:
"A nem politikai becsúszhat azért?"
Abban a közegben közömbössé válhat, nincs társadalmi hatása.
@Spániel:
Minden megtörténhet. Épp ezért kellene diplomatikusan nyilatkozni. Különben borítékolható egy újabb pofára esés.
@Sir Bates dö Hól: Érdekes írás. Kár, hogy mondjuk az általuk említett "zéró korrupció" még a leginkább fejlett nyugati mintademokráciákban sem létezik. :(
@Mariann19: én azt mondom, hogy belehet magolni az illemkönyvet, de ha ez nem a belsőnk része, akkor ki fog lógni a lóláb
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: az ember azt látja a valóságnak, amit elé vetítetenek, kivéve ha kimegy a barlangból..
@Mariann19: köszi. igyekszem kihaszálni minden pillanatot, amíg meg nem adóztatják. évi ötezrem mondjuk még lenne rá, de nem akarok tippeket adni.
@Penivaldes: hájpoljuk az arisztokratákat!:-)...
@Mariann19:
Anno még gimiben, kevésbé "képben lévő" kolléga reakciója a tanár kérdésére:
- Sto eto?
- ... öö... Da, eta sto!
Megtörtént... :)
@Sir Bates dö Hól: olvastam egyszer egy könyvben, hogy egy fogadáson egy kedves ember egy kb 100 éve kihalt arisztokrata családnevén mutatkozott be..
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szia! Segíts, kérlek! Milyen az idő nálatok? Nagyon hideg van?
@jöttem:
Nadon... +10 alatt nekem mindig nadon... www.accuweather.com majd a helységnév. Óvár fagyi. Akkor Bécs is
@jöttem: ugyan B-től kérdezted, de ez relatív, pl egyszer régi télen, amikor én kabátban sapkában jártam találkoztam kabátos röidnadrágossal. Egyébként -2 van itt, de B-nél biztos más.
@Gábris szomszéd: moon viszont az a bázis... azért van különbség...
@Penivaldes:
Rágalom! Élő példa volt, hogy nem haltak ki... :)
@Penivaldes: a barlang lehet jótékony és káros. Ma Magyarországon barlanban éli nagyon káros :(
@Penivaldes:
"De ha ez nem belsőnk része..."
Pontosan így van Peni.
Ebben is nagyon egyetértünk.
@kokuszpok:
Pedig jó lenne nekem a tipped, mert a vásárlói paritáson számolt állapotomnak nagyon jót tenne.
Különösen, ha MÉG nem adóztatják.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kösz. Ez a harmadik link, amit megnéztem. Nem hittem a szememnek. A jövő hétre 7-8 fokot mondanak napközben. Pakolhatom át a kofferem.
A hideg -15 nél kezdődik.)))
@Sir Bates dö Hól:
A szöveget, vagy a tényt nem kell elfogadni? És mit akarsz TENNI ellene?
@Penivaldes:
A kapanyél is abból lóg ki!
Al- és Felcsútbasznádi 0. Piktorunk designja.
Putyinka kutyája, nyugaton meg szánakozás v. közröhej tárgya. Kishazánk böszmesége, a bolsevizmusnak új értelmet adó szégyen. Durva dolgokat hallok naponta, ha csak a fele megjelenne a sajtóban, díszíteni kéne a Körút oszlopait.
@jöttem:
+ 10-15-nél, aranyom! Ilyen ... hideg van. Vackor vagyok...
@jöttem: nem a hideg akkor kezdődik, amikor kabátot veszünk a kurta szoknyához.
@Penivaldes:
Bolihoz közel dolgozom. Azért érdeklődtem tőle.
Időnként találkozom szerzetesekkel. Novemberben még saruban jártak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Figyelj Boli!
Én meg egy valós történettel kápráztatlak el.
Megboldogult szoci múltunkból a szakszervezeti
főnök megkérdezte, hogy a "tartottuk" egy t, vagy kettő?
Kolléganőm eligazította, hogy kettő, így írja le.
A nagy tudású tekintélyét azért fenntartva hozzátette, hogy "Tudod Évike, a tárgyesettel mindíg bajban vagyok."
Volt vagy 8 általánosa, a fizetése azonos volt az enyémmel, csak magasabb prémiummal, mert gazdasági tanácsadói besorolása volt.
Na, ezért kissé utáltam azt a rendszert. Is.
@jöttem: Boli..távol vagy tőlem és mégis közel:)
@Mariann19: :) vagy amikor a "dr" pártemnber kijelentette, hogy elvégzi a 8 osztályt---
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a balkézről született nemesi sarjakat meg pláne le szokták tagadni. szerencsétlen meg hiába lobogtatta ott a kutyabőrt...
@dr. jenőke (jenőke):

"_"Éppen ezért olyan törvénymódosítást kezdeményez, amely visszaállítja a jövedéki biztosíték mértékét a 2014. január 1-i szintre" - közölte a Lázár János vezette minisztérium."_"

Én olyan módosítást kezdeményeznék, amely valamennyi fideszest visszaállítana eredeti állapotába.
@Penivaldes:
Boli most hátradől és arra gondol: Ilyeneket csak Peni tud mondani!))
@jöttem: hátradől, és rájön, hogy hoppá nincs támla a széken..
B nekem itt az 1 szem barátom, ha kell szemszeszáll a viharral is
@Penivaldes: de gábriel miért él ott?

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem szabad csupaszon mászkálni iylen időben.
Off:

Sic transit gloria mundi

index.hu/video/2015/01/06/markushegyi_banya_bezarasa/

:(

Az én családom mindenféle módon érintett. Nagyapám melós, frontmester, robbantómester, veje mérnök - aki az apám, nagybátyám meg az egész márkushegyi kaland tervezőmérnöke, stb...

megértem én, de most elment a hajó, véget ért egy korszak, tán szerencse, hogy közülük páran ezt nem is érték meg...
@Mariann19:

Én azt is nehezen viseltem, mikor a 90-es években megjelentek Tekintetes Úrék.
Ahogy Hofi mondta: A lovagok és lovaginák.
@dr. jenőke (jenőke):

Olvastam a varrógép-vasaló-Paks I-II-9blokk beazonosíthatatlan folyószámla életpályamodell rövidített címmel összefoglalható levezetésedet lóláb függvényében, amire végül is csak annyit tudok megjeleníteni itt, hogy a szívem, valamint a notebookom billentyűi Együtt2015 néven összefogtak ellenem annak érdekében, hogy tétlenségre ítélve ne adhassak további pénzszerzési ötleteket azoknak Akiknek A Nevét Nem Mondjuk Ki.
@Penivaldes:
Ezek után a hétfejű sárkánnyal is.))
@Penivaldes: Xenon! Szuterénben tessenek szellőztetni naponta!!!!!
valaki? :D

Xenon?

Segítek, R a kezdőbetű.
@jaegtoer: így már rögtön lehetne őket PC módon hívni: a kis spermiumok :)
@jöttem: A hétfejű ugye lányban vonzó :D
Na felfedjem a titkot? R-betű úgyben, rákkockázatot minimalizálandó?
Nem tudom. Kérdezd a blog casanováit! ))
@Mariann19:

"_Megboldogult szoci múltunkból a szakszervezeti főnök megkérdezte, hogy a "tartottuk" egy t, vagy kettő?
Kolléganőm eligazította, hogy kettő, így írja le. _"

Nem volt szép tőle, mert félrevezette. A helyes válasz: néggyel.
@Penivaldes: Poci simi vagy pocis Imi?
@Mariann19: azt hiszem, így is hozzájárultam a nagy nemzeti fellendüléshez, ha a humort is megadóztatják, én leszek az első, aki megveszi a matricát :) nem hiszem, h nem tudnak a segítségem nélkül is előjönni még agyamentebb ötletekkel...
@Penivaldes:

"_ legyenek újra zigóták? _"

Fitogtatod itt a tudásodat!? Jóval egyszerűbbre gondoltam.
@kokuszpok: Ha ez slelym cici tudomására jut
rögvest nekiugrik a kiflicsücsöknek!:)
@kokuszpok:

"_ így már rögtön lehetne őket PC módon hívni: a kis spermiumok :)_"

Kegyed telibe találta a fejüket a farkuknál.
@Penivaldes: "öltözz fel B!:)"

A ! helyett nem a + jelet akartad használni?...
@ornagy50: ülök már a válaszod felett egy perce, de ezt úgy bekódoltad, h sztem csak alvás után fog leesni, h mire gondolsz :)
@jaegtoer: szarva közt a tőgyit jeligére
S bősz haraggal találá őket
kik midőn zabot szereznek lovuknak
komolytalankodának szabad
írásuknak örülvést ehelyt
@Penivaldes:

"_ én azt mondom, hogy belehet magolni az illemkönyvet, de ha ez nem a belsőnk része, akkor ki fog lógni a lóláb_"

Több tiszteletet a lólábaknak. A kapanyél fog kilógni a szájukból.
@Mariann19: próbáljatok meg ezzel az attitüddel akciós csirkefarhátat venni... ne gondoljuk, hogy ezek nem tudnak viselkedni (nem ők, ezek)...
@Penivaldes:

Úgy van! Csak tudja, kisasszony.
Mikor az apokalipszis lovasai megállnak vízért, de a gazda újmagyarul érti csak a megálnakot
@kokuszpok: Hát az eredeti állapotra!!!:)
@Penivaldes:
"Vagy amikor a dr pártember kijelentette, hogy elvégzi a 8 osztályt."
Volt ilyen nálunk is, és az oktatás kezdeti szakaszában kb. így kezdődött a matek:
"Egy alma meg két alma, az hány alma?"
A síma törteknél pedig megállt a befogadóképesség végleg.
@ornagy50: én kis huncut a második sorral rögtön elboldogultam, az elsőhöz szeretném kérni a közönség segítségét :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Döntsd el! ))))))
@jöttem:
Nem tudom, emlékszel-e még rá, hogy akkortájt a Parlamentben megjelent Erzsébet királynőt úgy köszöntötte az elnök, hogy "Madam".
Lett is nagy skandalum, mert analógiát láttak a bordélyházak főnöknőjével való azonosításban.A politikusok feleségei pedig válltáskával pompáztak.
Hofi szerint ehhez a bútorkárpitot szedték szét, és varratták meg, hogy valami brokát hatása legyen. szerintük ez volt az elegancia fokmérője, fő, hogy szép fényes legyen.
@jöttem: na várj, most melyik itteni fiút BÁNNNCCCSAAAMMMM meg?:D
@parti_giano:

Nem is olyan sokára előfordulásom leszen ama Megyében. Nem tudom, Samu mit szól hozzá?
@Mariann19: én hajdanvolt főtiszteket aláztam sorkatonai szolgálatom idején hasonló fogas kérdésekkel. Főztem, meg matekot tanítottam objektumon, és ígérgették 2001.ben, hogy a kormány mentesíti őket az érettségi letételének követelménye alól. Aztán fűr lett a dajcs, és tábornok a zászlós.

ki hinné, hogy miken múlhat nemzetek boldogulása...
@kokuszpok: Van olyan,hogy"Porból Lettünk "! De
szerintem a spermiumok is beleszóltak!:)
@kokuszpok:
Vigyázz a humorod tartalmára, mert ha nem jó irányú a dicsőítésed, olyan matricát kapsz a hátadra, amelyik csak a sorszámodat jelöli a csíkos ruhádon egy több éves elkülönítés során.
@Mariann19: Mint én?

Egyetlen konzervatív, aki nem hülye a blogon?
@Mariann19:

Óóóó, dehogyis. NER specifikusan integrálják közösségi ellátást is biztosítva. Páros ünnepnapokon pihenésképpen elmehet melózni L.Simon szőlőjébe, páratlan pihenőnapokon, pedig a Dolomit Kft-hez kisebb, kb. féltonnás köveket fejteni faékkel és kalapáccsal.
Nyilván tahótlanított lettem legott. Hát maradok olvasótok 2015-ben is.
Háborúban ez természetes, még ha nem is esik jól itt ippeg.
@jaegtoer:
"Nem volt szép tőle, mert félrevezette.
A helyes válasz:néggyel."
Mármint a múlt idő jelölését érted ezalatt.
Amilyen hülye volt szegény, bekarmolta volna a
hangulat jelentésbe négy t-vel a "tartottuk" szót.
Várjál, a sztorinak még nincs vége.
Külön engedéllyel elvégezte a foxin a szakosítót, és a bizijével sorra járta az irodákat, hogy ilyenje csak a termelési igazgatónak van.
A hézag az volt, hogy az igazgatónak volt még három nappalis diplomája.
Jó bulik voltak ezek, az irodaházban hónapokig ezeken röhögtünk. Titokban. Ez volt a szar.
@miva?:

"_@Mariann19: Mint én?

Egyetlen konzervatív, aki nem hülye a blogon?_"

Ne tévessze össze a hivalkodást a fuvalkodással, mert tüskéket hint el, melyek beleállnak sors- és elvtársai önképébe:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Itten-e.
Szűkös szabadidőm során nem méltatódtam válaszra, te vagy az első.

Sebaj, csuhaj!

Holnap hajnalban majd leellenőriz a nemzetellenes oldal általam. Írok magamnak egy feljelentést rólatok, oszt törvényt is hozok, meg alkalmazok. Kellemes éjt!!!
@Mariann19:

Édesség a keserűségben, keserűség az édességben:)
@Mariann19:

Jól emlékszem az esetre. Akkor is, most is urizáltak a "tisztelt" képviselők és hozzátartozóik. Közben eltelt több, mint 20 év.
Siralmas helyzet.
Trendi lett újra az ízlésficam.
@Sir Bates dö Hól:
"Próbáljatok meg ezzel az attitűddel csirkefar-hátat venni."
Sir! Nálunk egy ilyen beszerzésnél lassan előírás a diploma, kell hozzá az oklevél is, mint a jegyrendszerben.
Félművelteknél ott a jeges halas pult, csak nem tudják, hogy mi az, ami előttük hever.
Szar ügy.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Mit gondolsz, miért dobtam vissza a labdát? ))
@miva?:

"_Nyilván tahótlanított lettem legott._"

Ki által?
@miva?: nem tudom, h feltűnt-e, de én itten csak offolni szoktam gyakorlatilag :D

@jöttem: izééééééé, van sejtésem.

Várj, megkérdezem Penit :D

Peni, ki az itteni Casanova?:)
@miva?:
"Egyetlen konzervatív, aki nem hülye a blogon."
Miért lennél hülye?
jaegtoer is deklaráltan konzervatív, és mekkora koponya.
Mostanában így udvarolok neki, zavarban is van.
A koponya értelmezése miatt.
@jaegtoer: Olyant én nem teszek. Mikor a kellemetlen valóság az elvekkel találkozik, olyankor rútul buk el mind, ki nem belső iránytű által választotta az utat. Sors, és elvtársaim sajna olyan kérdésekre válaszolnak, amiket a kor meghaladott már akkor, mikor nagyszülénk pelenkáját zord arcú férj kavarta száz fokos lúgvízben.
Ez nem az eszme, hanem a reprezentáns milyenségéről árulkodik :D
@Mariann19: megfogadom a tanácsot, botányos a fényképarcom :( nem kell ide számsor, csak a fekete-fehér pizsi csíkozását kell vonalkóddá alakítani.
@jaegtoer: képzavarait egész nap tudnám olvasgatni. van tervben egy idézetgyűjtemény kiadása?
@miva?:
El tudlak képzelni, amikor az alapokat próbáltad a főtisztek fejébe verni, miközben ők báván néztek a perspektívába és rád, hogy mi a fenéről is lehet ott szó.
És te voltál az alárendelt katonaként.
Így volt az a civil életben is.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Ha jól akarsz kijönni a helyzetből, használj többes számot! )))
@Mariann19: A koponya az kérem konzervatívul csontburok, ami védi a zősök hagyományozta tudatot a mától. Ami meg a zősök hagyományozta tudat játszótere. Szóvalis kegyed gonoszkodni szándékszik olyan tereken, hol kellemetlen viszonyban találkoz tér s idő a valósággal.
@kekex: úgy értettem, hogy nem kell tényként eldogadni... ellene?... én pont eleget tettem a helyzet eléréséért... ifjú voltam és bohó... és a hübrisz is állandó útitársam volt:-)...
@Mariann19: miért mi udvarolunk nekik?:D

@jöttem: oké, de Casanova csak egy lehet :D
@miva?:

No látod, jól ragadtad meg a helyzet fonákját a pelenkánál, midőn a kellemetlen valóság és kellemes elvek randevúját hoztad fel a kellemes valóság és kellemetlen elvek flörtjének viszonylatában különös tekintettel a lúgvíz kavarásában betöltött fennkölt férfiszerepre:)
@jöttem: Mikor startolsz Prágám?
@ornagy50:
Hajnali háromnegyed hétkor jön értem az autó.
@jaegtoer:
Olyanokat mondasz, hogy vigyorgok, mint a fakutya.
Ma nagyon elemedben vagy a szóhasználatok kiforgatásában, az előbb hangosan röhögtem a fordulatokon.
Figyu!
Most már lesz munka L. Simon birtokán, több foglalkozásnak lesz terepe a Velencei tavon is.
Rendbe hozzák a mólókat, a mini kikötőket, lesz négy csillagos szálloda, mert ez a projekt L. Simon érdekeltségeit emeli a magasba.
A szőlőkbe már nincs felvétel, mert a rabok kisajátították a munkaköröket.
Majd a stégek rekonstrukciós munkálataiban lehet részt venni. Csak úszni tudóknak.
@jaegtoer: Így van ez.
Bár részemről inkább élvezne előnyt a követhető változás a követhetetlen káosszal szemben, normálva az időt az IQ várható értékére, de személy szerint élvezem a szárnyalást, hiszen mennyivel jobb a karosszérialakatos Jenőnél okosabbnak lenni életünk terein, mint bután bámulni a heti publikációs listát. neme?
@miva?: nyilván gondolha rzt magáról más is... meglepődnél, hogy mennyi konzervatív van itt...
@Mariann19: mekkora-mekkora? a 200 literes ust bilinek tunik a fejen.
@kokuszpok:
Én sem vagyok fotogén.
A rendőrség jó nagy kakaóban lenne, ha a fotóm alapján kéne azonosítani.
Lehet, hogy erre lesz nálad és nálam is jó a vonalkód.
Kérdés, hogy helyileg hol lesz található?
@kokuszpok:

"_ képzavarait egész nap tudnám olvasgatni. van tervben egy idézetgyűjtemény kiadása?_"

Képzavaraim a nép zavaraira vezethetők vissza, hiszen belőlük sarjad mint fatöknek gyönge ága, s minden bog rajta egy felismerés, hogy nem oda Buda, valamint tohuva bohu, továbbá eperfa hordóban érlelt Mirabella az Isten, mely ekként nőnemű, ezért az emancipáció már rég meghaladott, és modern kórhoz méltón és méltán, de nem mail-ben érkezett helyébe a megmérgezett e-mancsípáscicó. No ugye? Vagy tán egy tál ellenvéredényed találna lenni?
@miva?:
Koponyaügyben olyan nyakatekert elemzést toltál, hogy kétszeri elolvasás után is nehezen helyezem el az ismert dimenziókba.
Szálljál alá az én földhözragadt szintemhez az analíziseidben, mert azért szeretnék szinkronban lenni veled.
Tényleg.
@Mariann19: én az egyenruhára gondoltam, de igazad van, méghogy divatozzanak a rabok?! esetleg szemöldök, mint alternatíva? és akkor most nem az első gondolatomat írtam le.
@Mariann19: arra céloztam, hogy nem taplók... próbáltál már te már valami olyasmi mellett érvelni, amiröl te is tudtad?, hogy nem igaz/korrekt, sőt a másik fél is, hogy ezzel tisztában vagy, ám nem is őt akartad meggyőzni, hanem a közönséget?...
@jöttem: naja, van olyan holgy, aki a himben a cassa nova-t latja, de persze rolatok soha ilyet.
@jöttem:

"_minden nőnek mást jelent a casanovaság. _"

ezt csak megerősíteni tudom.

de imola is ezt tenné, csak visszakanyarodna a gyöknyelv útvesztőjébe, s nevezettet akként közelítené meg, hogy cassa nova. Így mindjárt érthetőbb és kézzel foghatóvá válik még egy olyan rejtély is, mint casanova, hiszen mindenért fizetni kell, s rendszerint minden jó dologért új meg új pénztárnál. Ráadásul a hitelkártyás megoldás nem működik.
@jaegtoer: hát ez csodálatos volt. még a ruhák is illatosabbak és gyorsabban száradnak tőle.
@Mariann19: ihol-e

Mink itten két oldalról támasztjuk a tyukól falát:

Balról támasztani kell mindenkinek, oszt ha valaki nem támaszt, hát majd segít neki az általunk jónak ítélt nagybötűs Mi.

Jobbról meg fölkaroljuk ha piros a haja, ha lila a szeme, mert nagyanyáink is ezt tették, és elégszer kérdezték szilvásgombóc kapás előtt, hogy meg is tegyük.

Csak aztán ma hülyének, sőt baleknek nézve tesszük ezt minden nap, miközben kapjuk az áldást onnan, hogy hogyan is kell jóemberként viselkedni a mában.

Kifejthetem szofisztikáltabban is, ha igény adódik rája
@parti_giano:

Maga előbb látja az én kommentemet, mielőtt kigondolom, vagy ennyire egyformán bűnösek vagyunk? ...bár ez most hivalkodásnak tűnhet részemről.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
"Miért?Mi udvarolunk nekik?
Nem. Kiröhögjük őket magunkban.
Ez a tragédia.
@parti_giano: OK a Cassa=Pénztárgép ezt értem.
De mi a Nova?A Szuper?:)
@jaegtoer: ah, nekem megtiszteltetés, hiszen kokuszpok szerint egy nagyon intelligens öblítő vagy.
@jöttem:
"Trendi lett újra az ízlésficam."
Még szerencse, hogy a követők tábora nem tömeges.
Még él bennünk a tradicionális értékrend és a
neveltetés.
@parti_giano: "A 200 literes üst bilinek tűnik a fejen."
Hogy érted?
A koponya túl nagy az üsthöz?
Na, és a tartalom?
Arról persze nem ejtesz szót.
@ornagy50: én inkább a casa nova begépelését javaslom a gugliba:-)...
@Mariann19: a tartalom méltó a formához, volt anno az az amfora (jég nehogy magadra vett, franc sem tudja, miért jutott eszembe, mikor bennem mindig a jószándék dühöng) reklám, hogy tartalomhoz a forma.
no mai macsóként lépek, és drága nejem oldalát oly kendőzőszerekkel illetem, mik holnap reggelig számos alkalommal emlékeztetnek arra, hogy a modern orvoslás és a szem dörzsölése nem férhet meg egyazon bolygón.

ülőmunka, veres szem szimmetria, majd Nobel-díjat ér egyszer.

A poszthoz: asszem Lázárék aszonták, hogy a 2014 jan. 1-i állapotok uralkodnak sokáig, mert valami postás a Vargáék és köztük átírták a törvényt, amit ugye Viktor gépezete áttolt a józan ész határán.

Ebből mi lesz?

Jojszakát.

Előző poszthoz meg nincs mit hozzátennem, mivel Fabius pont azt írja, amit én írnék.
@Mariann19:

"_jaegtoer is deklaráltan konzervatív, és mekkora koponya.
Mostanában így udvarolok neki, zavarban is van.
A koponya értelmezése miatt. _"

Előre is tudatom veled, hogy még az avarban sem vagyok, nemhogy zavarban.
Hanem a koponyáról mindig az a látomás ugrik be, hogy kis termetű, ámde szorgalmas és lelkes emberek főzik egy üst körül sürgölődve-forgolódva, ahonnan is a végén kiveszik és száradni a napra teszik. Miért vágynék én erre?:)
Nekem is van egy történetem.
Az első Orbán-kormány idején Esterházy János emlékév volt. Ebből az alkalomból a Rákóczi Szövetség ünnepi megemlékezést rendezett a Parlamentben. Rákóczi Szövetség baráti körök működnek a magyar lakta városokban. Csoportonként 4 küldött vehetett részt az eseményen.
Már az érkezésnél konstatáltam, hogy sok ismerős arcot látok. Az ünnepi műsor nagyon hosszú volt. Négy zászlótartó cserkész ájult el közben.
Aztán jött a nap fénypontja, az ünnepi fogadás. Mi, a volt liberális párt tagjai az erkélyen pezsgőztünk, míg a nemzetiek benn a teremben. Németh Zsolt cirkált a két csoport között. Egyszer csak bentről felhangzott a neki szóló hangos méltatlankodás: Hogy tudtatok ennyi liberálist meghívni a Felvidékről? Labancok pezsgőznek a parlamentben!
)))))
@Sir Bates dö Hól:
"Próbáltál te már olyasmi mellett érvelni, amiről te is tudtad, hogy nem igaz? és nem is őt akartad meggyőzni, hanem a közönséget?"
Esete válogatja, melyben a cél a meghatározó.
Nem jellemző, mert meggyőződés nélkül nehéz érvrendszert kitalálni.
Kérdés, hogy a partnert akarom orientálni, vagy a közönséget.
Magamban azonban ezt rendszerint tudatosan eldöntöm.
@parti_giano:

"_hiszen kokuszpok szerint egy nagyon intelligens öblítő vagy. _"

De csak hígítva!:)
@parti_giano:
Kasszát nem. De bizonyos életkor után a tisztes megélhetés avagy szolid biztos egzisztencia alapkövetelmény nálunk is.
@kokuszpok:
Ez a szemöldök egy nagy gondolat.
Ám mi lesz az albínókkal?
Az enyémbe lehet vonalkódot borotválni, ha erre gondolsz.
Úgy néznék ki, mint Győzike...
@jaegtoer:
Imola hivatkozási alap lett, mint ......))))
@parti_giano:
Közben nekem is ez a reklám zsong a fejemben.
"Tartalom és a forma. Amfora."
Jaj, csak jaegtoerról nehogy mindíg ez jusson az eszünkbe.
@Mariann19: a tervezet természetesen nem teljes mértékben kidolgozott, majd a bevezetését követően egyeztetést kezdeményezünk, aztán legfeljebb visszavonjuk az egészet
@Mariann19: ezek után tuti nem fog. már csak tiszteletből sem. őt illő komolysággal kell kezelni. ezt szerintem kiskés is megerősítené.
@Mariann19:

Akkor már csak egy tennivaló maradt! Irány a Szmolnij, és a déli kaloda s a Néván némán vár az Aurora Borealis!
@parti_giano: télleg, ez egy öblítőreklámban volt. valahonnan ismerős volt, de azt hittem, akkor is én mondtam. na mindegy, a tulajdonosa priviben jelentkezzen a jogdíjért
@jaegtoer:
Tudom, hogy nem vagy zavarban, még pirulni sem tudsz már, mert megedzett az élet.
Azt viszont nem értem, hogy a "koponya" emlegetése, mint az értelmi képesség szimbóluma helyett miért egy rituális, üstben történő kobak
tartósítási műveletét vizionálod.
Nemhogy örülnél, hogy szellemi képességeidet a magasba emeljük.
Vagy csak mórikálod magad?
@Mariann19: off... én szeretem moliére-t, swift-et vagy tom sharpe-ot...
Ügyes. :)

Budaörs lázad: sötétbe borítják az autópályát

A polgármester szerint ha fizetős az autópálya, akkor nekik sem kell fizetni a közvilágítást. Fizesse az állam, ha fizetőssé tette az utat.

444.hu/2015/01/06/budaors-lazad-sotetbe-boritjak-az-autopalyat/
@jaegtoer:
A Szmolnij hogy jutott most az eszedbe?
Te hová mész?
A palotába, vagy a kolostorba?
@kokuszpok:
A tervezetet be kéne adni K+F során kitalált
innovációs találmánynak.
A találmányi díjon osztozhatunk?
Jól megfejjük a kormányt, ők is minket, és élünk, mint Marci Hevesen.
@parti_giano:
"Őt illő komolysággal kell kezelni."
Sőt, hódolattal.
Holnap órákat veszek a pukkedli oktatáson.
Feltéve, ha van még ilyen.
@Mariann19:

"Még szerencse, hogy a követők tábora nem tömeges."

Dehogynem. Kisebbségben vagyunk.
@Sir Bates dö Hól:
Eddig csak Swiftről tudtam, hogy a kedvenced.
Látod, hogy megjegyeztem?
Moliéren kissé csodálkozom, az eddig megismert egyéniségeddel mintha nem vágna egybe.
@Mariann19: az első sorból fogom nézni, amikor megfejed (ezt) a kormányt :) nem mondtad, h veled fogják leforgani a mission impossible legújabb részét :)
@Gábris szomszéd: egy újabb módosítót érzek a levegőben: arra a szakaszra havi ötvenezer lesz a matrica
@Mariann19: miért? mikor a hivatkozási alapját emlegeti kifejezetten komikus.
@Mariann19: ó, dehogynem!:-)... csak ő jóval finomabban fejezte ki magát... nem olyan egyszerűen, mint én...
@parti_giano:

"_homeo pata lennél? vagy placebo_?"

legfeljebb szamárpata:)
@Sir Bates dö Hól: ilyet feltételezni rólam! honnét is gondolhattad ezt? de nem, a helyzetre. moliere ebben volt nagy.
@Mariann19:

"_Nemhogy örülnél, hogy szellemi képességeidet a magasba emeljük. Vagy csak mórikálod magad_"

Oly módon óvakodok az elhízástól, hogy mórickálok, hanem ha ha nektek kell magasba emelni, akkor csak kóricálok:)
@jöttem:
"Kisebbségben vagyunk."
A saját köreimből kiindulva vagyok ilyen pozitív, lehet, hogy neked van igazad.
Jobban szét kell nézni a nagyvilágban, csak ehhez lehetőség kéne és idő.
@kokuszpok:
Miért nem többesszámban beszélsz?
Csak összehozunk valami találmányt, és akkor ott fogunk pöffeszkedni az első sorban.
@parti_giano:
Jó, félre teszem a pukkedli továbbképzésemet, de mi a fene az a hangedli?
@Sir Bates dö Hól:
Jó, fejet hajtok az irodalmi izlésed előtt.
Moliére a nagy klasszikus, csak nem találom a darabjainak a szüzséjét, te pedig mindig hajtasz erre.
@jaegtoer:
Kóricáljál, ez az ajánlásom.
Nem jobb neked, ha felemelünk a magasba, és ott szárnyalhatsz mindenki gyönyörűségére?
@Mariann19:

1.felszolgálókendő, amelynek feladata a felszolgáló kezének és ruhájának megvédése.

2. kis ruhadarabra is szokták mondani, amit a pici gyerekek nyakába kötnek etetés előtt, hogy ne a ruháját egye le.

melyikre gondoltam?
@Mariann19:

"_A Szmolnij hogy jutott most az eszedbe?
Te hová mész?
A palotába, vagy a kolostorba?_"

L. Simon szőlőjében dolgozó rabokról a "Föl, föl ti rabjai a földnek... erről az Auróra, az Auróráról a Néva, ezután a 'Gyerünk a Szmolnijba' ...
@Mariann19: @jaegtoer:

Jah, hogy hová megyek? -Aludni. A forradalmat elhalasztom (de nem meghalasztom) tavaszra.
Itt az idő!

Jó éjszakát!
@Mariann19:

Maradj meg ebben a boldog állapotban! Ahogy Jimmy énekelte: Ha nem tudod, nem fáj!
@parti_giano:
Óvatosan az 1-re tippelek, mint az örökös séfre, aki ki is szolgál.
Viszont elképzelem, ahogy ez a nagy koponya partedlivel ül az etetőszékben.
Csodálatos és örömködésre okot adó vízió.
Remélem, evvel álmodom ma.
@jaegtoer:
Nem tudtam, hogy a Szmolnij ügyben ilyen messziről indítottál, és az időhorizonton ennyire vissza mentél.
Neked is jó éjt jaegtoer, ma nagyon jól éreztem magam itt, hála neked. Is.
@jöttem:
Jó, maradok Jimmynél.
Örökké pozitív.
.
Kányádi Sándor: Kérdések

Feküdtél-e már késeken,
háltál-e jégen meztelen,
hagyott-e már úgy el a vér,
öntött-e már úgy el a vér,
hogy ne hallj, ne láss?
Borult-e rád már óceán,
nyelved volt-e már celofán,
robbant-e szét már szemgolyód,
mint a mélyvízből kifogott
halaké?
Voltál-e lábon égetett,
tépték-e ki a gyökered,
faragták-e a csontodat,
millió tonna súly alatt
nyögtél-e már?
Vertek-e földbe, mint karót,
rügyezett-e már két karod,
hullattál-e már lombokat,
voltál-e üresen maradt
fészek a fán?
.
@Mariann19:

Ez nálunk egy szállóige. Ezzel tudatják velem a családtagjaim, hogy nem szükséges mindent tudnom.))
@dr. jenőke (jenőke):
Ez gyönyörű! Köszönöm!
@jöttem:
.
Na, ennek örülök.
Jó éjt!
mindenkinek öletekben gazdag jó reggelt! hamarosan megtudjuk, mit álmodtak a kormányalkotó politikusaink az éjjel, mikor is törvénytervezetbe öntik ezeket.
szia @parti_giano: !

"mit álmodtak a kormányalkotó politikusaink az éjjel"

szerinted ez lényeges, hogy ki mit álmodik? hahaha
amikor:

"A mi vezérünk úgy döntött, hogy csak élni van jogunk, jól élni nincs."

hvg.hu/velemeny/20150105_Miert_jo_miniszterelnoknek_lenni#ipc6o0
@guma: persze, mert az álmaikból (haverjaikéból is) építik a törvényeket. nem tudom másként elképzelni.
szia @gazoló: !

ez a Kuba nagyon jó!:))) most kaptam egy filmet róluk, amit szombatra betettem.
én már kétszer megnéztem... roppant tanulságos, hogyan építette fel magát a ,mai szintre amikor a 90-es években összeomlott a gazdaság és még étel sem igen volt...
@parti_giano: :)

ennyire nem lehet szegényes a képzeleted... :D
@Gábris szomszéd:

:))

kepkezelo.com/images/r65mckg1qwpt340t6fkh.gif

Ha már az kész mindenre ott a...
streema.com/radios/play/687

...lábtekerős áramfejlesztővel wifi lopó radarral:))
@guma:

:))
"Cuba,Helsinki az már nyugat??":))

coub.com/sources/997172 csinibaba
@gazoló: "You do not have permission to view this page" :)
:))

Látod,ez már a cenzúra:))
Csak 'ballibáknak,de ezt te már nem láthatod:))
:)"Látja,nemlátja,nalátja!"
@gazoló: Nem rossz írás. :)

"Félreértés ne essék, a kormányt a következetességéért csak dicséret illeti, hiszen amekkora hülyeséget talált ki, annyira konzekvensen ragaszkodik hozzá. És ahol rés támad a rendszeren, ott azonnal rámegy duct tape-pel úgy, hogy azt az Autópálya-díjfizetési Főhatóság Elkúrtrendszer-buherálási Albizottsága is megirigyelhetné.
De amíg be nem tiltják a vasárnapi internetezést, szart sem ér az egész. Úgyhogy hajrá, még csak január eleje van, hosszú az év, akad tennivaló bőven."
@gazoló: B+ erre nem is gondoltam. A hülye jobberek már nem tudják megnyitni. :)
@guma:

Mikor már az ('ezittareklámhelye)offforever blog'on???
@Gábris szomszéd:

Nektek mindenre ott van Putyin tisztára kezelt 'műremeke a találkozó után:))
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?

Újabb visszavont törvény(tervezet)? :D
www.portfolio.hu/gazdasag/energia/eldurvult_a_helyzet_jon_a_200_forint_kozeli_benzinar.1.208493.html

Fürdőkádakat,nagy űrtartalmú edényeket vásárolnék:)
Gazoló.hu

:)))
""Képzeld el, az idők szavára hallgatva, március 30-án a fürdőkádat televettem benzinnel.
Ne vigyorogj, te is televetted! Emlékszem, a kútnál, a sorban előttem álltál, ...egy óra múlva meg mögöttem...
Na képzeld el, televettem a kádat benzinnel. Na az agyam, az mindjárt lelökte a szíjat, képzeld el, ott a kádban a benzin, gondold el. Jajj!
Anyósom meg leengedte, azt hitte, öblítővíz!
Hogy nem szakad rá a... Leengedi a benzint!!!
Úgy sajnáltam, ...hogy nem gyújtott rá.""
@Gábris szomszéd: 2011-ben.
néha olvasd, el amit linkelsz!:)
@punkfrog: Bocs maga a cikk volt 2012-es. :)
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2015/01/07/illiberalis_vs_liberalis/

Szerintem is így van, csak azt nem értem, h miért nem értik.
@Gábris szomszéd: Ment 57000 km-t és 53000 Ft szervízdíja volt csupán. Szerintem egy olajcsere szűrőcsere kombó ennek a duplája egy ilyen autón. A fékbetétek sem kopnak ezen a csodaautón? A 18l-es átlagfogyasztás se semmi...
@Myrath: Hát szerintem a szellemi munka is munka. Amúgy érdemes azért minden oldalról körbejárni a kérdést. :)

"Aki egyszer majd fenntarthatóan el akarja indítani a gazdasági növekedést Magyarországon, annak érdemes lesz odafigyelnie Cingano eredményeire. A neoliberalizmus mint elméleti konstrukció halott. A humán erőforrásokba befektető, egyenlőségre törekvő Északi Modell működik."

pogiblog.atlatszo.hu/2014/12/11/az-oecd-szerint-a-neoliberalizmus-halott/
@Myrath: Teljesen igazad van. Én is pont ezeken matekoltam. :)
@Myrath: Ja és hova a francba autózott ennyit? :)
@miva?:
Tegnap esti 21.34-es kommentedhez.
"Csak aztán ma hülyének, sőt baleknak nézve tesszük ezt minden nap, miközben kapjuk az áldást onnan, hogy hogyan kell jóemberként viselkednünk a mában."
Kissé borongós megállapításod kibontására igenis
van igény, tedd is meg itt.
Konkrétabban mire gondolsz?
Annyit azért kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ajvékolásra és nyavalygásra ugyan van módjuk, de semmi alapjuk.
A nép egyszerűnek nem igazán nevezhető összetett többsége a kádári időket sírta vissza éveken át, mint 'bezzeg időket'. Aztán amikor tálcán meg van kapva, az önzetlen Vezetőnknek hála, akkor meg sírnak-rínak. Ki érti ezt? ... és lehet vitatkozni azon, hogy 2-3 gombóc fagyi sok vagy kevés, de hogy egészségtelen - az biztos. És akkor most szar a kormány, mert megóvnak a mértéktelen fagylaltzabálástól?! Na ugye, hogy ugye!?
@jaegtoer:

én igazán nem vagyok híve a fagyi mekkülömbösztetésnek, de fölfogtam, hogy az olaj árának csökkenése lekéste a szezont, így marattunk le a magdeflációtol. hej, ha eszt az én galambocskám, galuska galagonya megérhette vóna az elmúlt huszonötév követkesztében!
@hacsaturján:

Arab olaj termelési költség: kb. 5 dollár/barrel.
Orosz olaj: kb. 15 dollár/barrel.
Amerikai palaolaj: 70-80 dollár/barrel.
Kérdés a mai kb. 50 dollár/barrel olajárnál kik járnak jobban és kik rosszul? ;)
@hacsaturján:

Mester, azzal a problémával küszködök, hogy otthon felejtettem a szemüvegemet és rövidlátásom okán a billentyűzetet csak úgy vaktában ütögetem, mert az önkifejezésem a fagylalt visszanyalt című nagy eposz prológusa, mint vulkánfíber bőrönd tört elő belőlem.

Erre Maga,, tisztelt Mester, olyan bonyolult mélylélektani ügyvivői prezentációra alkalmas ügyekkel jön elő, mint ama ominózus galuska galagonya, amikor munkaalapú ipari termelésünk a boróka bogyó pszichiátriai és vaskohászati eljárások szinergiájának irányába elmozdulva végre az organikus fejlődés útjára van léptetve útdíjmentesség biztosítása mellett?!

Hanem az a magdefloráció az egy érdekes közgazdasági újítás lehet, ha már a MNB elnök is arra vágyik, miközben azért retteg tőle, két villavásárlás és dj felszerelés finanszírozás között.
@Marcellusca:
korrekt. kis plusz: mivel az önkormányzatok szabadon róhatnak ki olyan adót, amilyet akarnak, én budaörs helyében az áthajtó politikusok számára vetnék ki útdíjat...
@jaegtoer:
.
Nem értem.
Az MNB elnökét vágyás közben deflorálták?
És nem egyenesedett ki szemének tengelye?
Nem értem.
@jaegtoer: ja, hogy ez egy nagyban űzött paleo diéta? ezt miért mondták? így már teljesen más.
@Gábris szomszéd:

eszt majd írd le nekem pirézül!
@dr. jenőke (jenőke): szerintem jég a deflorációval ez eredeti jelentésre utal, azaz az elvirágzásra. vágyás közben magdefloráció ebben az esetben, hogy elmegy tőle a kedve, s kerényihez b@ssza a pitypangot.
@dr. jenőke (jenőke):

A magját, csak a magját! A többit békén hagyták. Ez lehet ok a változatlan tengely dőlésszögre is, s így a magyarázat arra, hogy a mag arázhat, amíg a korsó el nem törik de a tengelye mentén.
@Secnir:
Te csak legyél bizakodó az önkori új adók kivetésében.Nem lesznek!
Az új önkormányzati eu-s támogatásból megvalósuló beruházások önerejét az állam átvállalja.
Lesz ott pénz dögivel, annyi szökőkútban áztathatod magad úton-útfélen a nyári kánikulában, ahányban akarod.
Mert az állampolgári komfortérzetedről is gondoskodnak.
Annak is örülni lehet majd, hogy rongyos cipőinket az ötödik új burkolaton nyűhetjük lyukasra.
Na!
@Sir Bates dö Hól:

én szóltam, hogy csak pirézül van értelmezve.
Ha empirikus módon asszimiláljuk a tudományok esszenciáját, triviális, hogy a konzekvencia prudens diffúziós hatása érvényesül az alkohol bevitele esetén.
= tökrészeg.
Nincs mit tenni. Gyomrot ki, megmosni, gyomrot vissza, mehet haza.
A tengely meg kit érdekel? Nem volt taggyűlés.
@parti_giano:
.
Nem éltek nemi életet a pintypanggal, hanem megírták.
@dr. jenőke (jenőke):

Lenyűgöző.

De akkor hol nem gyűltek, miközben nem voltak széjjel? Mert a másik szoba az nem jöhet szóba.
@jaegtoer:
.
Ez az ember tragédiája. Minap éppen széklábat faragtam, és szálka ment a az ujjamon lévő bőr alá. Keletkezett is egy gyűlés. Egy kis egybegyűlés. Ott nem voltak.
A gyűlés elmúlt vala, de ezek maradtanak vala.
Valamint a bájgli.
@jaegtoer:
.
Ez az ember tragédiája. Minap éppen széklábat faragtam, és szálka ment a az ujjamon lévő bőr alá. Keletkezett is egy gyűlés. Egy kis egybegyűlés. Ott nem voltak.
A gyűlés elmúlt vala, de ezek maradtanak vala.
Valamint a bájgli.
@dr. jenőke (jenőke):

Így jártak. -tunk. Ráadásul a bejgli is elfogyott. Maradt a kóma.
No, elég volt. Leszaladok ide a sehova, és megkeresem a szem üvegem.
@dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer:
Mijaf@szt hadováltok itten össze meg vissza? :DDD
@Marcellusca:
.
Ha doválnánk, lehetne jogos a kérdés, de nem doválunk.
Eszmét cserélünk szögsebesség-mérőhitelesítő készülékre.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: LOL

És a kitalálójának nem is kellett megerőltetnie magát, hogy ezt a szürreális dolgot kitalálja. :(
@dr. jenőke (jenőke): :D

Reszelőzsírt kértek hozzá? :)))
@Sir Bates dö Hól: Ha esetleg érdekel első kézből a betyársereg téma a jobbik felől nézve.

alfahir.hu/ez_a_kapcsolat_a_jobbik_es_a_betyarsereg_kozott
@Gábris szomszéd: tudtad dekódolni?... ha nem, segítek: csak így tovább, ha kormányra kerülünk megkapjátok a részetek, addig viszont a balhét ti viszitek el...
(csak egy megjegyzés: tro, mint "bivalyerős gazdasággal rendelkező nagyhatalom" annyit tesz, hogy vonának egy koktélvirsli is mortadella átmérőjűnek tűnhet... b+, mint wagner úr, aki szerint 50$ nincs, 10 még igen, de 50... az már tudományos szám... de remélem, csak kamuzik, mert, ha így látja a világot, akkor mo egyik vezető politikusa egy korlátolt és meglehetősen középszerű, acsarkodó kisember... ami nem jó ómen...)
Tényleg, a jobbik elhatárolódott már nováktól?...
@Sir Bates dö Hól: Én máshogy látom de ez ugye nem újdonság. :)
"Ha 2015 januárjában a magyarországi jobboldaltól már csak szélsőjobbos szlovák állampolgárra futja utcai trolként, akkor ez bizony méretes kudarc. "

www.parameter.sk/blog/csehszlovak-kem/2015/01/07/egy-szlovakiai-hulyemagyar-az-eu-ellen
@Gábris szomszéd:

Egy kis kiegészítés a tegnapi "üldözéshez".

www.parameter.sk/rovat/kulfold/2015/01/07/kettos-allampolgarsag-ukrajna-puhabb-szlovakianal

"Az ukrán belügyminisztérium évekkel ezelőtt egyértelművé tette, hogy a kettős állampolgárok kiszűrése nem tartozik a rendőrség hatáskörébe, a rendvédelmi szerveknek erre nincs törvényes lehetőségük. Igaz, az elmúlt években több olyan törvénytervezetet terjesztettek az ukrán parlament elé, amelyek szigorúan büntették volna a kettős állampolgárságot, ám ezek egyikét sem fogadták el a honatyák, akiknek a sajtóban megjelent feltételezések szerint 70–80 százaléka maga is kettős vagy többes állampolgár volt."
@jöttem: Akkor már csak az a kérdés, hogy a külügyminiszterük minek beszél hülyeségeket és amikor ezt teszi az mennyiben tekinthető az ukrán kormány hivatalos állásfoglalásának?
@Gábris szomszéd:
Jó kérdés. Ugyanezt kérdezném én is Gyöngyössi Márton kijelentésével kapcsolatban.
@Gábris szomszéd: mert retardált vagy, meghaladhatatlan akadályokkal a szövegértés terén...
@Gábris szomszéd: 'kó vona is egy sunnyogó kis féreg... ez a szimpatizánsokat is minősíti... csak szólok...
@Gábris szomszéd: amennyiben a charlie hebdo-terrortámadásra gondolsz akkor a következő: csak ez van a hírcsatornákon, a francia muszlim vezetők egymás után határolódnak el, illetve nem elhatárolódnak (!), a legteljesebb mértékben elítélik a támadást, mintegy "kiátkozva" az elkövetőket... hollande teljes nemzeti összezárást kér, le pent nem hallottam... a könyvről nem tudok semmit, az íróját nem ismerem, így csupán azt írhatnám amit te is fellelhetsz a neten

(kérdés, mi lesz a gyökér rendőrök reakciója pl sarcellesben, drancyban, st-denisben... viszont az egészet valaki felvette videóra... mármint a merénylőket...)
@Gábris szomszéd: sz'tem teljesen normális a kettős állampolgárság tiltása...
@Marcellusca:

"_Mijaf@szt hadováltok itten össze meg vissza? :DDD _"

Először is nem hadoválunk, hanem povedálunk: Ha meg nem lennél tisztában a povedával, akkor Pobeda [Победа] óráról jusson eszedbe, hogy "az élet olyan, mint a kising*" [by Rejtő] és rögtön rájössz, jobb egy kis povedálás, mint egy nagy porba fingás, bár az utóbbinak is megvannak a maga szépségei, még akkor is, ha semmi köze a magdeflációhoz, és még tartogatni sem érdemes, hogy hátha jó lesz valamire. Elégedj meg egyelőre ennyivel, ennél hosszabb, lektorált, tudományos esszére most nincs időm és szagképzettségem:)
Csak nem még ezt a kis povedálást is sajnálod tőlünk, ahelyett, hogy a magad 2-3 gombóc fagyiját dörgölnéd a Főnök orra alá anális megközelítő eljárással, azaz a seggén át dugnád föl a fagylajtot a nyelve hegyéig belső felvezetéssel, különös tekintettel a vakbélre. Seggédeszköz használata javallott valamint megengedett.

[a kising-ről Kissinger jutott az eszembe, úgy is mint kis singer, de olybá is mint kiss inger, valamint kiss ing er, de a felfedezés örömével közben tanulmányútra mentem kis ingriddel.]
Továbbiakban povedálj helyettem is:)
@jöttem: Németh Zsolt..egyszer jött anno vmi rendezvényre, és anyám fogadta.
mondá most ájuljatok el hangsúllyal..
-Németh Zsolt vagyok!
mamám is bemutatkozott neki..
ezt csócsáljátok! Micsoda gazdasági perspektíva...

"Év eleje óta működik a szovjet nagyhatalmi álmok feltámasztására hivatott Eurázsiai Gazdasági Unió, amiben akár Magyarországot is szívesen látnák.

Hivatalosan az év első napján jött létre az Eurázsiai Gazdasági Unió, Oroszország, Belarusz és Kazahsztán szövetsége, amelyhez máris csatlakozott Örményország, és májusban követi Kirgizisztán. A csatlakozási lehetőségek azonban korlátlanok: egy korábbi konferencián még Magyarország belépési lehetősége is felmerült."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/durva_dolgokra_keszul_putyin_a_magyarokra_is_szamit.591765.html
@Spániel: keleten van a jövőnk, hiszen a Nap is ott kel fel.
@jöttem: Melyik kijelentésével kapcsolatban? Főleg, hogy Gyöngyösi nem tagja a kormánynak.
@Sir Bates dö Hól: Igen arra gondoltam. Láttam én is a megrázó videót a földön sebesülten fekvő rendőr kivégzéséről. :( Ezek után valóban lehet bosszúvágy a rendőrökben is. Borzalmas az egész.
Te hogy látod ez az eseménysorozat még inkább Le Penék malmára hajtja a vizet?
@Sir Bates dö Hól:
"Sz'tem teljesen normális a kettős állampolgárság
tiltása..."
Készséggel elfogadom, ha jól érvelsz.
Nem mentünk oda, hogy leszámoljunk az IS-el (amely pedig számtalanszor beígérte, hogy le fog csapni Európában is) – hát, ők jöttek ide. Nem mentünk oda, hogy véget vessünk a háborúnak – hát a háború jött el értünk.

alfahir.hu/vigyazo_szemetek_parizsra
@Sir Bates dö Hól: Ha így gondolod akkor gondolom az amerikai, litván vagy grúz-ukrán kettős állampolgárságú miniszterek esetében is ez lehet a véleményed.
@Gábris szomszéd: abszolút... de hangsúlyozom: én a kettős állampolgárságról beszélek (bár valóban nem értem, hogy minisztereket miért hoznak idegenből... szövetségi kapitánynál sem nagyon értem, megfelelő bázissal rendelkező ország esetében...)
@Sir Bates dö Hól:
Igazad van. Hasonlóan gondolom én is.
@Mariann19: @Penivaldes: generálisan ez egy hűség, előfordulhat olyan eset, hogy ezt nem lehet feloldani... a jelen ukrán helyzet annyiban speciális, hogy putyin boldog-boldogtalannak egyformán osztogatott útlevele váltotta ki a retorziót... ne feledjük el, hogy a kreml nem orosz nemzetiségűekre, hanem orosz állampolgárokra hivatkozott az annektálás során...
@Gábris szomszéd: ez ennél azért jóval bonyolultabb/összetettebb, mint, hogy itt két sorban leírjam a véleményem... az viszont biztos, hogy az eddigi támogatóik nem lesznek bizonytalanabbak ettöl...
"Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében." és nem germanus gyula mondta, se nem bem józsef.
@Penivaldes:

Mintha alászállt volna a mennyekből.)))

Ott a Parlament erkélyén nem nagyképűsködött. Inkább feszengett. A többség jól ismerte a rendszerváltás idejéből. Ebbe a pártba tartoztunk: adatbank.sk/lexikon/magyar-polgari-part/
Amikor a fidesz fiatal volt és demokrata, szorosan együttműködött az MPP-vel.
Aztán 98-ban a mecsiari választási törvények egyesülésre kényszerítették a három magyar pártot .
A fidesz pár évvel később lenyúlta a nevünket.))))
A "zöreg" lyányokban nem lehet csalódni. :D
@Sir Bates dö Hól:
Nálam a sorsközösség vállalása dönt az állampolgárság mibenlétéről.
Hangsúlyozom, hogy a kettős állampolgárság státuszát értem ez alatt.
@Gábris szomszéd:

Az Országgyűlés külügyi bizottságának az alelnöke. Meghatározó pozíciót tölt be.
A tegnapi putyinos cikkre gondoltam.
Közben megnéztem Gyöngyösi FB oldalát és felfigyeltem arra, hogy ugyanazokat a kifejezéseket használod és ugyanazokat a cikkeket rakod ide, mint ő.))))

Jut eszembe! Minden hírt ideraksz az alfaportálról?
index.hu/belfold/2015/01/07/brusszel_eleg_okunk_van_ra_hogy_vizsgaljuk_kovacs_bela_mentelmi_jogat/

"A politikus mellett a Jobbik teljes mellszélességgel kiáll, az egész Kovács-ügy mögött pedig az amerikai titkosszolgálat akcióját sejteti, bármiféle konkrétum nélkül. "

Csakis!)))))
@Marcellusca: :DDD

komisz kutya! csak nem dorombolni tanulsz? :)))
@guma: :D

Én-e? Nem szokásom hízelegni. :P :)))
@jöttem:
Tegnap már szóltam érte. Meddig legyen türelem? :)
@Sir Bates dö Hól:
EN DIRECT: DIX JOURNALISTES ET DEUX POLICIERS TUÉS

Un blessé évacué après l'attaque.
Un blessé évacué après l’attaque.
Le siège de «Charlie Hebdo» a été le théâtre d’un terrible attentat ce mercredi par deux hommes armés. Le parquet de Paris a indiqué à 13h20 que 12 personnes ont été tuées, après avoir évoqué un bilan de 10 morts. Dix journalistes et deux policiers sont morts.

Le siège du journal «Charlie Hebdo» a été ciblé par une terrible attaque mercredi. Deux hommes armés, cagoulés et vêtus de noir ont pénétré dans le siège du journal, avant de tirer à la kalachnikov. A 13h20, le parquet de Paris a évoqué un bilan de 12 morts, après avoir annoncé d’abord 10 tués. Dix journalistes et deux policiers sont morts. Les blessés, dont certains ont été grièvement touchés, ont été pris en charge dans différents hôpitaux parisiens. D’après un salarié du journal contacté par «20 minutes», «c’est un véritable massacre. Il y a des morts!»

Sur les réseaux sociaux, de nombreux témoignages ont été publiés

kkkkkkkkkkkkkkkk brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"aki szegény, az éljen és viselkedjen szegényként"."

Ez olyan nagyon ismerős szöveg, majdnem úgy hangzik, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Egyébként meg igaz is, nem kell itten mindenkinek urizálni, elég, ha csak keveseknek adatik meg erre a lehetőség.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tegnap a jobbhorgos/egyenes oldalt plakátolta. Ma az alfahírt.
A hídfőt már kilőtted. Csak elfogy egyszer a muníciója.)))
orditok.blog.hu/2015/01/06/orditok_295
'Tudom, nyavalygok. Fogok is. Újra és újra ordítani fogok, hogy mi a baj. Hátha megérti az is, aki eddig nem értette. És igen, ki fogok menni az utcára, ha kell. Akkor, ha olyan hív, aki elszámoltatná a bűnösöket. Normális, hozzáértő emberekből álló kormányt akarok! Működő, mégpedig jól működő közigazgatást, ügyészséget, hatóságokat, minisztériumokat, közoktatást, egészségügyet! Nem akarok éhező gyerekeket látni a hazámban! Nem akarok reménytelen helyzetben vergődőt látni! Megyek akkor is, ha előttem Gyurcsány megy, az egyik oldalamon Fodor, a másikon Bajnai, előttem meg Bokros, Kunczéval kézen fogva. Ha ők is azt akarják, amit én, ha képesek embereket megszólítani, megmozdítani, akkor megyek velük. De marakodni, huzakodni, vádaskodni nem megyek. Senkivel. Három dolgot akarok: munkát, kenyeret, demokráciát. A többit, ami még hiányzik, közös munkával létrehozzuk. De csak együtt megy, vagy sehogyan sem.
Ez van.
Meg gyurcsánybajnai. "
Schiffer szerint nem minden korrupció ami annak látszik:

www.stop.hu/belfold/buncselekmeny-nelkul-is-folytathattak-korrupciot-a-kitiltottak/1289581/

Erről eszembe is jutott a vicc, mely szerint minden csak nézőpont kérdése:
A rendőr megállít az úton egy embert, akinek a nadrágjából kilátszik egy csirke. Meg is kérdi tőle gyorsan, milyen tyúk ez? Mire az illető azt válaszolja, hogy nem tyúk ez, hanem szárnyas betét.:D
Fiókokat zár be a bankóriás Magyarországon

Jövő hét csütörtöktől a Sberbank négy Budapesten, illetve egy Esztergomban található fiókja már ki sem nyit, a pénzintézetnél azzal indokolták a fiókok bezárását, hogy a működést a fiókhálózat újragondolásával teszik hatékonyabbá. Hozzátették, hogy az optimalizálás azonban fióknyitást is eredményezhet.

hvg.hu/gazdasag/20150107_Fiokokat_zar_be_a_bankorias_Magyarorszago#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default
A legfontosabb tények a párizsi terrortámadásról

A párizsi főügyész, Francois Molins szerda este sajtótájékoztatón igyekezett tisztázni a legfontosabb adatokat a Charlie Hebdo szatirikus lap ellen elkövetett merényletről.

hvg.hu/vilag/20150107_A_legfontosabb_adatok_a_parizsi_terrortam
@kekex:

Én azért is szívesen ordítok, ha a kormányzat hibázik, a felelőst pont olyan hatásosan, eréllyel és akkora büntetéssel sújtsák, mint a hibázó állapolgárt. Lehetőleg már a hiba elkövetése előtt.

Vajon a matricás cirkusznak van felelőse, és megkapja a neki járó "bírságot"? Vagy majd kap egy jobban fizető állást?
Mindenkiből viccet csináltak - válogatás a Charlie Hebdo címlapjaiból

A terroristák által megtámadott Charlie Hebdo szatirikus lap semmilyen témától avgy közszereplőtől nem riadt vissza. Most bemutatunk néhány példát.

hvg.hu/kultura/20150107_valogatas_a_Charlie_Hebdo_cimlapjaibol
@jöttem:
Ahogy a propagandalinkeket ellövi, nem marad mondanivalója. Én csak azt nem fogom hagyni, hogy propagandalinkeket nyomjon. A saját véleményben meg nincs a top-on... pech... :)
Tul.képp gonosz libsibolsik vagytok, vagyunk, hisz az egyén véleményét néznénk.
Bár ezen a mostani oroszimádó, komcsinyaló exkisz csürhén, meg a jobbikos segédhadaikon én már csak akkor lepődnék meg, ha valamelyik becsületes lenne. Persze ilyen durva dolog nem lesz részükről...
Amennyiben erre jár ides, essen már be, oszt harapunk valamit, vagy kávézunk egyet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem kell ennyire eccerinek lenned. :) Mások ugyanannyit linkelnek, arról, amit ők érdekesnek tartanak. :)
@Rodeo36: ezt tudom, mondom, most itt minden erről szól...
@Sir Bates dö Hól:
i pirézia quelle cose dí sapiéndolo, belle epoque?

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

Ennél aktuálisabb álláshirdetés nem lesz idén

Nem mondhatnánk, hogy zökkenőmentesen sikerült a megyei autópálya-matricák rendszerének bevezetése – eleve alig telt el néhány hét a bejelentéstől a hatályba lépésig, azok pedig, akik az év első napjaiban fejvesztve rohannának matricát venni, mindenütt lefagyott, akadozó rendszerekbe botlanak.

Jobb későn megoldást találni, mint soha – az év első munkanapján már elő is rukkolt az útdíjrendszer adminisztrálásáért felelős Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az év legaktuálisabb álláshirdetésével: szerverüzemeltetési csoportvezetőt keresnek, aki a vállalat informatikai hátterét koordinálja. Persze korántsem biztos, hogy ez a megyei matricás lebőgés miatt jutott eszükbe, mindenesetre az elvárások közt szereplő stressztűrő képességre minden bizonnyal nagy szükség lesz, ha néhány hét alatt kell hirtelen kormányzati ötletekből olajozottan működő országos rendszert kiépíteni.

www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2015/01/05/ennel-aktualisabb-allashirdetes-nem-lesz-iden/
@látjátok feleim szümtükkel: a matricás cirkusznak azért nincs felelőse, mert azt a benzinár méretes csökkenése miatti kv. hiány befoltozása okán vezették be. Ezt kapták ki hirtelen a szekrénypolcról.
Ezért nem fogják visszavonni.
Ezért olyan, amilyen.
@guma: - "egy rendőrt, Franck D.-t az épületen belül megöltek, majd kilépve a házból háromszor kerültek tűzpárbajba a rendőrökkel: az első és a második járőr sértetlenül megúszta, a harmadikat hidegvérrel agyonlőtték. Ennek a rendőrnek a teljes nevét nyilvánosságra hozták: Ahmed Merabet."

A név alapján úgy tűnhet, hogy muszlimok öltek muszlimot? :(

Közben egy friss hír:

19:27 - BREAKING - Police raid two apartments

Reports from Le Parisien newspaper claim police hunting the gunmen, have carried out raids on two apartments earlier this evening. The first raid was carried out an a falt in Pantin (Seine Saint-Denis) and then in Gennevilliers, in the same area to the north east of Paris. No arrests have been made, but Le Parisien suggests the apartments may have been used by the terrorists.
@parti_giano:
lám isz vagy nem isz de részeg és csadorosch meg burnuszos de nincs korcsolyájajajajajaja

a zolaj csúszik?

és olyan Hód Í Tó de nem Pelle...csak szántani ne kéne a sivatagban

trópusi carib országban amikor megérkezett a dús növényzetet kiírtatta és beszóratta az egész "kertet" homokkal, mert...és csadorban járt 42 C fokban 92% páratartalomba a csador ugye kiszáraDÁS ELLEN MEG A RÁNCOK ÉS A BIBIRCSÓKOK ELTÜNTETÉSÉRE jött létre a menyasszony zsákbamacsek és amikor megláttya és a hozomány enm elég akkor casinál belőle ágyast a kecskének

brühüyyy

kultúra van Jeszty
@Gábris szomszéd:
Amennyiben nem értesz ebből, akkor megoldom máshogy... :D
Kicsit nyafognak a blogtársak, hogy túltolod, akkor a többség igényeit, vagy a szubjektív saját ízlésem alapján. Evvan...
@Gábris szomszéd: "Mások ugyanannyit linkelnek, arról, amit ők érdekesnek tartanak. :) "

na akkor mégegyszer!

1./ sosem csak 1 vagy szűk témában, témakörben.

2./ sosem zaklatunk senkit csak "ilyen, olyan" linkekkel (kivéve a srácok a csajokat szórják egymásnak)

3./ nem erőszakolunk meg senkit nézetünkkel, bár szívesen beszélgetünk, sok témában...

4./ a nem hívőknek is van fogalmuk a kereszténységről és azt te nem képviseled, csak pajzsként használod, ami undorító...

5./ ennek a blognak mottója:

"Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed. "

amit te összekeversz a jobbik honlapjával...

6./ tehát, ha a fenti megfogalmazáshoz nem tudsz alkalmazkodni akkor nem kell itt tanyáznod éjjel, nappal és teret követelni nézeteidnek, amikor kinyilvánítják, hogy erre nem kíváncsiak.

7./ ha linkek nélkül nincs véleményed, érved akkor mit is képviselsz? vagy robot vagy aki pr anyagot szór, amire nem kíváncsi a csapat? ráadásul sokszor magad sem tudod honnan mivel akarsz etetni minket...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @guma: Nem kell eltévedni túlértékelni pedig pláne a gyíkot. :)
@Gábris szomszéd: útba volt :(((

a golyó nem kér személyit!
borzalom az egész! mit gondolnak felnőtt emberek emberek amikor célzott lövésekkel "demonstrálnak".
eszement, szemét világ!
@Gábris szomszéd: én egy "kocsmának" nézem...

de tudod egy jó kocsmában sem tűrik azokat, akik mindig csak höbörögnek...
@Gábris szomszéd:
Még ha csak a "gyíkot"!
Téged se.
Azért érted a célzást?
Nyugtass meg. Különben álmatlan éjszakáim lesznek, ha már Fab ilyen "előzékeny" és faca gyerek vót, oszt felkért kordában tartani a hülyéket...
@Rodeo36: nem értem... esetleg magyarul?...
@Gábris szomszéd:

"_Nem kell eltévedni túlértékelni pedig pláne a gyíkot._"

genya piti egy szaralak vagy te gané.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne fáraszd magad, van neked így is elég gondod. :)
@guma:
Azután akit meg kibacnak a kocsmából - mert paraszt volt - az jobb, ha meghúzza magát, nem nekiáll még kívülről dobálni az ablakot.
Mert ki találok lépni és leszedem a fejét, majd focizok is vele... :)
@parti_giano: azért az iszlám az nem egyenlő az isis-szel és a mai elkövetőkkel... mint ahogy a kereszténység sem a torquemadákkal vagy a zsidóság sem a netanjahu-kabinettel (a cionizmust nem tudom meghatározni, ezért nem azt írtam)...
@jaegtoer: Fingod sincs rólam, így ezen már meg sem lepődöm. :)
@Gábris szomszéd:
Ugyan... Erre jut erőm. Azért próbáld csak ki!
Két server, meg 3 bombázó asszisztens közt megoldom!
:D
Az itteni fogászati oldalakon lehet ámuldozni, a csajok meg tök aranyosak!
Most mi a gond a lápi-magyarral? Általában értem (most mindenki ide gondolhat bármit), csak ma nem értem ezt. Komolyan.
@jaegtoer:
Ugyan, félreérted. Izé vagy... Meg egyébként is... A te görényeid is...
@guma: Hát ez elég zavaros lett. Maradjunk annyiban, hogy én itt aztán pláne nem akarok senkit sem "megerőszakolni" a nézeteimmel. Bőven elég időről időre rávilágítani, hogy milyen sok dolog nem az aminek mondjuk itt lefestitek. Ennyiről van szó és nem többről.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Még jó hogy az asszonyok nem olvasgatják a blogot. :)
@Gábris szomszéd: ok, de azt azért fixáljuk le, hogy mondjuk jézus szavait sem azonosan értelmezzük...
@Sir Bates dö Hól:
Csontig nyalt, tök előzékenyen neked ma... Elolvadtál? :)
@Gábris szomszéd: b+, ne süketeljél már!... te is tudod, hogy igaz az, amit @guma: leírt, más is tudja...
@Gábris szomszéd:
Nekem nem gond, miattam olvashatja.
Mert rossz, aki rosszra gondol...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez egyikünkre sem jellemző, de ha olyat ír, amivel egyet tudok érteni azt is megírom.
@guma:
Szóljatok csak... Az igényeiteknek igyekszek ... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Még szerencse, hogy te sosem szoktál rosszra gondolni, főleg ha rólam van szó. :)
@Sir Bates dö Hól: Le kell venni a szemüveget neki is aztán át lehet majd ezt is beszélni.
@Gábris szomszéd:
Stílus, bacod, stílus... Hagyjuk... Innod kéne, vagy a BIBLIÁT olvasgatnod. A KORÁN sem ártana.
@Sir Bates dö Hól: :)))

"értetlenkedése" értelmezési képessége speciel nálam most egy nem is lényeges morzsán borított megint mindent...
(miközben pontosan tudom, hogy én sem vagyok egy észkombájn. azért is vagyok mostanában inkább csendben, mert a lényeges dolgokat annyiszor átcsócsáltuk már..
sőt a lépcsőházi effektus sem kerül el, amikor "kint" jövők rá, hogy mit is olvastam, vagy mondtam...
ezért inkább nem fárasztom a csapatot.)
Kevin jákó dumál és énekel:_Minél inkább hull a hó,annál inkább havazik...

www.youtube.com/watch?v=y3P2EqgDo0o
@Sir Bates dö Hól: azért hoztam az idézetet, s tettem hozzá a neveket, mert olyan mondta, aki rohadtul nem ismeri az iszlámot, de ploitikai célokból odavet ilyen szavakat. ugyanis az iszlám is globalizál, mint világvallás. a kereszténység is.
@parti_giano: Elszabadult a Gólem.

A vahabitákat a britek kezdték támogatni, még a XIX. sz-ban, hogy segítsenek szétverni az Oszmán Birodalmat. A szalafitákat az amerikaiak, Afganisztánban, hogy segítsenek megroppantani a Szovjetuniót.
Szíriában - sokszor aktív módon hozzájárult a Nyugat ahhoz, hogy megerősödjenek a vahabita-szalafita fegyveresek (miután dzsihád-turistaként Afganisztánból jövet tettek egy kitérőt Maliban, majd Líbiában). Irakban szétverték azt a szekuláris diktatúrát, ami féket jelentett velük szemben, megtisztítva az utat az ún. "iszlám" "állam" előtt. Hogy aktívan mennyien és kik vettek részt Al-Baghdadi kiképzésében, arról többféle történet ismert. Frankenstein doktor fia most létrehozójára támad, immáron Európában.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Madarat tolláról, embert linkjéről ismerni meg.
Nem okozott nagy zavart a zűrömben. Magam is azt tartom, a változatosság gyönyörködtet. Napi két alfahíres muskátli elég az ablakban.
Mihelyst kitavaszodik kávézhatunk, haraphatunk.
Addig csak virtuálisan.
@Gábris szomszéd: nem erről beszéltem, hanem haverod hülyeségeiről, aki azt állítja, hogy az iszlám és globalizáció ellentétes egymással. holott pont ellenkezőleg. próbáld felfogni.ez már abban is dekódolva volt, hogy mekkora néptömeg vallja magáénak. plusz a politikai formációi, azaz az iszlám államok mindig is terjeszkedtek.
hogy megnyugtassalak, azt is állítom, hogy a kereszténység volt az első szereplője, mondhatnám előzménye a globalizációnak.
ez a világvallások természete.
@parti_giano: Nem erről beszélt a haver. Járj utána a teljes szövegkörnyezetnek.
@Sir Bates dö Hól:
quelle cose que Vós no há intendido?

in Francia usa la lingua francésa debería haber sido intendidolo

merement et exclusivement et particulièrement français in La France ...
parlez-vous français?

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem, csak nem érzem azt, hogy ma propagandát tolt volna... ennyi az egész... az meg azért tudvalevő, hogy nem úgy látja a világot, mint az itteni többség... bár az orbán takarodjban ő is osztozik...
@jöttem: Arra a következtetésre jutottam,hogy
szerencsésen megérkeztél.:9
@parti_giano: jó hogy leírtad... egyébként most ismét megbizonyosodtam arról, hogy milyen veszélyesek az előítéletek (a ch-affér kapcsán)... hihetetlen feszültség van itt a társadalomban, nem hiszem, hogy megtudják oldani... s akkor, sajnos neki kell menni a mecseteknek... mert az tuti, hogy európa nem hagyja magát... én megoldás nélkül ezt cca. 10-20 év közé teszem...
@guma:
Ezek nem szimpla fanatikusok voltak.
Ezek profin hajtották végre a tettüket, alaposan kiképzett és szinte nyugalommal gyilkoló profik voltak. Látszik, nem először gyilkoltak, gondolkodás nélkül lőttek le magatehetetlen embert.
Nagyon is tudták mit csinálnak, összehangoltan cselekedtek, nem szimpla lövöldözés volt.
Megnéztem a hozzáférhető videókat, ezek teljesen összehangoltan mozogtak, rendesen és alaposan "dolgoztak", tudatosan szervezték a mozgásukat, helyismerettel és információkkal is rendelkezhettek.
Szisztematikusan, stratégia alapján volt az akció, profin meg volt tervezve minden lépésük (a cipőelhagyás talán nem), tudatosan készültek a kiérkező rendőrökre is (kalkulálhattak a kiérkezők gyenge fegyverzetével - maroklőfegyver - mely nem ellenfél bizonyos távolság felett, pláne gépkarabéllyal szemben, tudták a kiérkezést, a reakció időt), a képek alapján golyóálló mellény is volt rajtuk.
Durva agresszió volt ez, gyáva támadás a fegyvertelenek ellen.
Talán még nagyobb mészárlást is terveztek, állítólag abban az időben volt a szerkesztőségi értekezlet.
@Sir Bates dö Hól:
Nem győztél meg... :(
Nem egyformán látjuk a világot, ez nem gond. Könnyen elolvadsz te is.
@parti_giano: Az emberséges ember (akár keresztény, muszlim, hindu vagy ateista) mindig ellentétes egy olyan világgal, ahol az egyén csak addig jó míg fogyaszt és termel.

Ami pedig a mai támadást illeti.

"Nem az erőszak rombolja le a civilizációkat. Minden civilizáció a saját értékei iránti közömbösségbe hal bele, amelyekre alapítva lett." (Nicolás Gómez Dávila)

A francia szekuláris vallásgyalázó lap nem valláskritikus volt, hanem kifejezetten provokatív, sértő, anyázó stílusú. Lélektani igazság az, ha egy embert emberségében megalázunk, és ha egyet nem is értünk vele, de a minimális tiszteletet nem adjuk meg neki, azaz türelmet nem tanúsítunk az általunk vélelmezett tévedővel szemben, az alapesetben frusztrációt okoz, majd pedig erőszakot szül.
Az iszlám létszemlélete és az ebből fakadó kultúra alaphangulata szerintem sokkal fatalistább a kereszténységnél. Az iszlám toleranciafogalma más, és lehet valaki szekuláris muszlim is, a családi és közösségi civilizációs viselkedésminták öntudatlanul reflexekké ivódnak az emberbe. Ez szociológiai tény. Azaz az iszlám (és a judaizmus) nem ismeri azt a fajta keresztény türelmet, ami elviseli a másik ember gonoszságát.
Nem önhibájából, mivel erre az ember alaptermészetéből fakadóan képtelen, csak Isten természetfeletti kegyelme tehet alkalmassá erre. itt pedig ne szúfi aszkétákból induljunk ki. A társadalom 90%-a sohasem volt és sohasem lesz az. NB. Buddha kifigurázásáért Thaiföldön is súlyos büntetés jár. A blaszfémiáért Indiában a tehénnek sem ártó hinduk is meglincselik az embert.
Ha nem lenne demográfiai, civilizatórikus és vallási téren sem az iszlám, sem más, ami Európát fenyegetné, Európa az idézett dávilai tézis értelmében önmaga által is elpusztulna, a Magazin által megjelenített szellemiség miatt is. Saját önrohasztása révén, ami végtére is az antik Római Birodalom bukását is előidézte.:(
Ezzel egyidejűleg nem szabad feledni, ha nem lenne a szekuláris kollektív öngyilkossága a Nyugatnak, azaz ha egy szakrális társadalom létezne, az iszlám akkor is velünk szemben tételezné magát, ahogy születésétől fogva ezt teszi.

www.ironicsurrealism.com/wp-content/uploads/2014/09/Suicide_of_the_West-D_T_Devareaux.jpg
@ornagy50:
Pontosan.:)
Írtam is. Jobb oldalt,friss topikok, 4. bejegyzés.
Úgy, ahogy kérted.))
@Rodeo36: már jeleztem, hogy nem... annyira semmiképpen sem, hogy megértsek elírt szavakat vagy a portugál és galíciai nyelvet... mit szeretnél?...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na menj a búsba!:-)... nem kampányoltam miatta, csupán nem értettem... (meg szerintem nem idézett semmit sunnyogva, hót korrekten tolta a linket... ott volt, hogy hova nyílik... én pl. tényleg kiváncsi voltam mit mond vona a betyárseregről... ezért megnyitottam... ennyi...)
@Gábris szomszéd: a globalizációt csak fogyasztás ösztönzése felől értelmezni hülyeség.
a kérdést felteszem akkor így: globalizálnak a világvallások?
@Sir Bates dö Hól: Nehéz a dolgom, mert van aki állandóan csak rossz szándékot feltételez rólam, mások meg néha nem veszik rossz néven, ha megismerhetik első kézből a másik oldal véleményét is.
@parti_giano: Na várj. Akkor először azt tisztázzuk, hogy szerinted mi a globalizáció? :)
@Sir Bates dö Hól:
Most akkor csak szimpla perverzió volt az részedről?
oké... nem gond... :D
@Gábris szomszéd: te szűkítetted le, nézz utána szépen a többi lehetőségnek.
@parti_giano: Talán holnap, de ha megbocsájtasz lassan mennem kell.
@Gábris szomszéd: ezt magadnak köszönheted... véleményem veled kapcsolatban nem változott...
Na, már az oroszok is...

hvg.hu/gazdasag/20150107_Fiokokat_zar_be_a_bankorias_Magyarorszago

Persze aki ott tartja a pénzét, megérdemli!

Rövidesen jönnek a "fapados" bankok, csak szólok mindenkinek...
A költségek és járulékos kiadások ezekkel szépen csökkenthetőek lesznek, persze TE intézed a neten a dolgaidat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem perverzió... nem azért utasítok el ideológiát, mert pl. náci, hanem azért, mert ellentétes azzal amit én gondolok a világról... ezzel azt akarom mondani, hogynyilván megismered először azt, amit nem szeretsz... máskülönben csupán előítéleteink hálójában vergődnénk csak...
Ez a kettős mérce csak engem zavar? :(

Felgyújtaná magát Marian Cozma édesapja

A Szögi és a Cozma család egy fillért sem kapott a megítélt kártérítésből, cigánygyilkosság ügyben már milliók fizettettek ki. Mindezt úgy, hogy romaügyben még meg sem született a jogerős ítélet, a másik kettőben viszont már régen. Ahogy az ügyvéd mondja "politikai okokból". Le is zárta azonnal a beszélgetést a műsorvezető, miután ez elhangzott.

youtu.be/XTGALJLFDKA

nol.hu/mozaik/felgyujtana-magat-petre-cozma-1508209
@Sir Bates dö Hól: Nem azért írtam, hogy megváltozzon.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a bank szó eredete eleve padra utal, tehát vissza a gyökerekhez.
@Sir Bates dö Hól:
Ennyire azért... :(
Azért utasítom el, mert EMBER ellenes, mert nem komilfó!
Mert képmutató, mert hazug, mert gerinctelen.
Mert én sem szeretném, hogy a gyerekem ilyen szarháziak mellett éljen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tájékoztatásul csendben megjegyzem, hogy én is ember vagyok és képzeld még jó is.
@Gábris szomszéd:
Dolfi apád is ilyenek mondott, sőt ti is Szaljosánról!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Milyen jó lenne ha minden ilyen egyszerű lenne. Tényleg ezt a filmet láttad már? Van benne egy érdekes mondat.

"Az ideálok békések, ....a történelem erőszakos"

youtu.be/uV68l9tVoDw
@Sir Bates dö Hól:
én semmi mást nem akartam bebizonyítani, mint azt, hogy te sem franciát sem az azzal teljesen rokon olaszt sem érted, sőt fel sem ismered a többi ok

és brühüyyy

és te Franciaországban élsz?
ahol 3 hétig röhögnek rajtad ha a 70-et setanta-nak mondod soixantdix helyett
@Gábris szomszéd:
Nekem hiába tolod ilyen negédesen, nálam ez nem müxik, a linkjeid meg ...
Persze Szőrt még megtérítheted, ha ügyesen adod!
@Gábris szomszéd: 12 meggyilkolt ember kapcsán ezt linkelni!
inkább nem kommentálom.
de nem csodálkozom rajtad.
.
Csak úgy.
.
KÁNYÁDI SÁNDOR: Egyszerű öröm

Öröm már az is, ha a Nap
bőkezűbb, mint a tegnapi,
egy kis langymeleg, annyi csak,
hogy az eresz jégcsapjai

fölengedjenek egy kicsit,
s meghervadjon a jégvirág,
hogy elláthass a sarokig,
csak a sarokig legalább,

s máris meglegyint a remény,
véred is enged, csörgedez,
jeget-pengető hangot ad;

ennyi kell, egy kis enyhe fény,
és amíg csöpög az eresz,
indulót vacog a fogad.
.
@parti_giano: minden nagyvárosban 10-15 ezres megemlékezések vannak... ma nem jó itt muzulmánnak kinézni...
@punkfrog: Ha nem érted miről beszéltem, arról nem tehetek. Amúgy meg a dekadens nyugat vizei poshadtak, de a forrásuk tiszta.
@Sir Bates dö Hól: láttam a képeket. not afraid. azért ez sokkolta a franciákt. de engem is.
@Rodeo36: nem vagyok perfekt francia nyelvből... de az újságcikkedet megértettem... soha sem állítottam, hogy beszélem a nyelvet (küldj egy hsz-t, mely evvel ellentétes)... nem engem cinkeltél most, hanem saját kicsinyességed mutattad meg... tényleg egy szánnivaló roncs vagy csupán...
@Sir Bates dö Hól:
Több tekintetben egyetértek a bevándorlás ellenesekkel.
Amennyiben annyira szeretnének moszlim testvéreink a hagyományaiknak élni, miért nem maradnak otthon?
Amennyiben viszont egy ország befogadja őket, miért is nem kívánnak abba asszimilálódni?
Miért várják el, hogy hozzájuk alkalmazkodjon a befogadó ország?
Miért van az, hogy ami nekem természetes, pl. én odamegyek, akkor betartom az Ő szabályaikat és hagyományaikat, nekik meg továbbra is természetes, hogy ha ők jönnek hozzánk, akkor is mi tartsuk be az ő szabályaikat és hagyományaikat?
Talán haza lehet menni annak, akinek nem tetszik az európai kultúrkör...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez nem volt negédes, Szőrt meg sosem volt szándékomban "megtéríteni". Többször mondtam már, de mindig elfelejted. Bőven elég ha normálisan tudunk beszélgetni, netán vitatkozni.
@Gábris szomszéd: "Tájékoztatásul megjegyzem,hogy én is ember vagyok és képzeld még jó is"
Elgondolkodtál azon, hogy miért kell ezt leírnod -ráadásul nem először- és nem másoknak a véleménye ez?
guma ugyan megadta a választ - amit mindenki értett-, csak neked volt zavaros
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezekben egyetértünk.
A kérdés már csak az kik és miért erőltették ezt a folyamatot?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: várjál, itt most vallást támadsz!... ezek a muszlimok franciának gondolják magukat, csak Allahhoz imádkoznak Jézus helyett... ám őket azért nem hagyták asszimilálódni... ugyanúgy, mint ahogy mo sem hagyta a zsidóságát asszimilálódni a kiegyezés után... és azért a franciák is elmentek előtte afrikába... ezek olyan országokból jönnek, ahol mindenki beszél franciául... négereket nem is említem... hogy noban mi a helyzet a törökökkel, azt nem tudom...
Nem hiszem, hogy sokan ismerik Nicolás Gómez Dávila-t.
Két idézet tőle, hogy el lehessen helyezni szellemiségében a civilizációkról vallott gondolatait.

„Istenen kívül nincs semmi, amiről komolyan kellene beszélni”.
„nincs olyan ostobaság, amelyben a modern ember ne volna képes hinni, amennyiben azzal kitérhet a Krisztusban való hit elől”.
@Orica Középföldi: Én is pont tőle idéztem, nem is olyan rég. ;)
@Gábris szomszéd:

Mégis mit gondoltál? Unalmamban offoltam egyet?
Vissza is utaltam a hsz-edre.
@Gábris szomszéd: te teljesen hüly3 vagy, b+... potyognak a könnyeim a röhögéstől...
.
- Mit gondolsz, ha meghalok az én házamra is tesznek majd egy táblát? - kérdezte a neves író.
- Egész biztos! - mondta a kritikus.
- És vajon mit írnak majd rá?
- Ez a ház eladó...
@Sir Bates dö Hól:
most teljesen roncs lettem már csak az elhantolás hiányzik...óh borzalom

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

szóval nem tudod? de jól élsz....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

demokr
ácia címén ezt küldöm:

Moszkva Yehoody Menuhin, Dasvid és Igor Oysztrach Mozart KV 364

és szégyelld magad

minő dolgok vagynakés milyen szarok vagytok ma ott levédia alsón ...kárm a de a szar hasznos ha jól van kezelve... a jövő alapja 1000 év múlva lesz alapja annak a zizének

brühüyyy
@Rodeo36: szerintem kóstolgasd anyádat...
@Sir Bates dö Hól:
ej nem nyert

www.youtube.com/watch?v=RmhNMFB2r00

brühüyyy
ez is másnak ment nem neked mert te süket is vagy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Sir Bates dö Hól:
kedveském, ha érted? ????????????????????????
nem? hát annyi?
www.youtube.com/watch?v=7erkjAOnjcE

akkor annak aki
ha senki akkor annak krokogyéluason az utóbbi szokásos,,,minő színvonal és kultúró: meg ÖKO meg CÖF és a kurva anyátok amúgy kultúr
álisan

hacsa... csinálj még piréz dolgocskákat az ért valamit a többi nagybidesch...kumisz a jegesmedve beroschált tőle és a lazacok meg táncot jártak.....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

"_@punkfrog: Ha nem érted miről beszéltem, arról nem tehetek. Amúgy meg a dekadens nyugat vizei poshadtak, de a forrásuk tiszta._"

Ha idézel, miért nem jelzed?

Amikor azt állítom hogy egy genya piti szaralak vagy akkor kikéred magadnak, mondván: "_Fingod sincs rólam, így ezen már meg sem lepődöm._"

Bizony nem lepődsz meg, de nem azért mert nekem van vagy nincs, s ha igen, milyen jellegű a szellentésem, hanem azért mert te teljesen tisztában vagy azzal, hogy egy genya, piti, sunyi szaralak vagy.
@Rodeo36:

"akkor annak aki
ha senki akkor annak krokogyéluason az utóbbi szokásos,,,minő színvonal és kultúró: meg ÖKO meg CÖF és a kurva anyátok amúgy kultúr
álisan

hacsa... csinálj még piréz dolgocskákat az ért valamit a többi nagybidesch...kumisz a jegesmedve beroschált tőle és a lazacok meg táncot jártak...."

Szia Rodi, Isten hozott, de istenuccse nem hiányoztál.
Új évi jókívánságaidat köszönjük, hasonló jókat kívánok neked én is.

Az miből gondolod, te eszek esze, te rétori karikatúra, te hét nyelven hányó hanyistók, és zenemű másoló valamint dobverő faragó, hogy a kiadós kurvaanyázással egy szövegkörnyezetbe illesztett nyalizásod hatására Hacsaturján megilletődik a meghatottságtól dicsőséged láttán?
Persze ha be vagy rúgva, az más. Isten megáldjon.
Legközelebb azonban, ha idejössz, a kapanyelet és a WC kefét vedd ki a szádból, úgy öblíts.
ezen a két híren tegnap átsiklottunk?

1 százalék: a kutyák megelőzték a gyerekeket Szegeden

Tízszer annyi pénzt adtunk kutyáknak, mint daganatos gyerekeknek - tudósított főcímben a Delmagyar.hu a szegedi szervezetek egy százalékos támogatásárnak alakulásáról.

Összesen 42 millió forinttal támogatták az adójukból a két szegedi állatvédő egyesületet, miközben a gyermekklinika onkológiai osztályának alapítványa – amely jórészt ezekből a pénzekből tud fejleszteni – mindössze 4 millió forintot kapott - írja a delmagyar.hu

A lap beszámol arról is, hogy az egyházak, állatvédők és egészségügyi alapítványok kapták idén is a legtöbb adófelajánlást. Az első húsz helyezett között mindössze két kivétel van: a Nemzeti Tehetségprogram, amely a második legtámogatottabb volt, illetve a daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik ingyenes programjait szervező Bátor Tábor Alapítvány, amely a 9. helyen végzett.

Országosan a legjobban támogatott egészségügyi szervezet a Heim Pál Gyermekkórház volt: 154 millió forintjukkal a negyedik helyen zártak az országos listán. Az alaposan megcincált Gyermekrák Alapítvány sem veszített sokat korábbi pozíciójából: még mindig befolyt 70 millió forint számlájukra az adó 1 százalékokból - írja a lap.

ado.hu/rovatok/ado/szja-1-szazalek-a-kutyak-megeloztek-a-gyerekeket

részlet: Egyházak, állatvédők és egészségügyi alapítványok kapták idén is a legtöbb adófelajánlást. Évek óta ezeket a célokat támogatjuk leginkább. Az első húsz helyezett között mindössze két kakukktojás van: a Nemzeti Tehetségprogram, amely a második legtámogatottabb volt, illetve a daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik ingyenes programjait szervező Bátor Tábor Alapítvány, amely a 9. helyen végzett.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tizszer_annyi_penzt_adtunk_kutyaknak_mint_daganatos_gyerekeknek/2412638/

Fegyverkezik a NAV

300 ezer lőszert, 220 taktikai kést és 200 univerzális pisztolytokot vásárolna az adóhatóság.

A NAV-nak több mint 300 ezer lőszerre, 2 lézeres távmérőre, 2 mobil szélmérőre, 4 elektronikus fülvédőre, 20 műanyag puskatokra, 200 univerzális pisztolytokra, 200 univerzális csípőtokra, 400 univerzális szimpla tártokra, 150 taktikai felszerelés készletre, 50 taktikai mellényre, 200 lőszertárolós vaskazettára, 220 taktikai fegyverlámpára, 220 taktikai késre, 10 célmegvilágító kézi reflektorra, 15 légpisztolyra, 2 tisztítókészletre sörétes fegyverekhez, 30 gyakorló bilincsre, 10 gyakorló pisztolyra, 10 gyakorló késre és 30 gyakorló spray-re van szüksége - írja az atv.hu a NAV honlapján talált közbeszerzési pályázat alapján.

A pályázat szövege szerint „a védelem terén alapvető biztonsági érdeket érintő, kifejezetten katonai, rendvédelmi, rendészeti célokra szánt áruk beszerzésére, illetőleg szolgáltatások megrendelésére” írják ki a közbeszerzést.

ado.hu/rovatok/ado/fegyverkezik-a-nav-1
@látjátok feleim szümtükkel:

ez már 98-ban is bejött nekik... :(((
közben meg a nettó bér eléri lassan a 2006-os szintet.
@Orica Középföldi:
ennél komolyabb nincs?

mongyuk piréz izé a semmi körüljárásáról? gyalog?

brühüyyy

nagyon Gómez az egész
@jaegtoer:
én olyan hosszút nem tudok, mint @guma elvtársnő, de röviden megmondhatom, hogy piréz izé a réz eleje és a réz utójja között van, de hogy e valami az rézből e van?
azt te talán de beléd is ugyanazt csak duplán

kösz...látom olvasod rodeo36 összes IV. encyklika 25. kataszter 77. kötet 628. laptyát...

olvasmányos e?

brühüyyy
@Rodeo36: hahaha

piszkos egy fantáziád van hallod-e... most miről jutottam eszedbe?
mi hosszú és mi rövid neked?

(itt most világosodik. nálad?)
szia @gazoló: !

kösz! :)))

jön Kuba is szombaton, a nem reklámhelyén... :D
fantasztikus mit megcsináltak ott az emberek. pl az egész ország "kényszerből" Kishantos lett...
@guma:
a hosszúság és a röviccség az kurvára relatív lásd @oricánál a gómezi allegóriákat amint gyalogolnak a kakukk mellett, bele a hédába balkanyar

amikor másolsz...az olyan hossz úúúúúúúúúúúúúúú de nagyon.... el se szoktam

de azért jó...

meg perverz

és

természetesen brühüyyy

most megyek besötétedni 32 fok hideg van és ilyenkor a medvék alusznak hortyogva...és semmi becherovka csak horty horty meg a horty pisilni is csak tavasszal
@jaegtoer: Ezt is benézted. Én azzal vagyok teljesen tisztában, amivel te nem. Kitalálod magadtól is vagy segítsek? :)
@Rodeo36:

megnyugodtam! Orica valóban irigylés méltóan rövid. :)))

én, ha másolok akkor igyekszem a lényeget hozni, mert valljuk be lusták vagyunk kattintgatni...

aztán meg:

"a hosszúság és a röviccség az kurvára relatív"

tehát: szép álmokat!
@guma:

'Együttszivarozás,banánzabálás,rum stb. kétpofára:))))))
Kösz! várom:))
Tegnap este ez is elsikkadt. Kiakadt a hazaárulózó fideszes lelkületű és szellemiségű pécsi képviselőnő:
rtl.hu/rtlklub/hirek/majomnak-nevezte-a-riportert-a-kepviselo
Wblog
7 órája ·

Kedves Szőnyi Szilárd, azt szeretném felvetni, hogy ha neadjisten a Militáns Melegek Milíciája ellátogatna hozzátok bikacsökkel a kézben, akkor azt vajon el lehetett volna kerülni azzal, ha nem teszed közzé az egyébként rémisztően ostoba véleményeidet meg babonáidat a homoszexualitás gyógykezeléséről? És ha igen, akkor tehát az a megoldás, hogy bikacsök a seggedbe? Merész kérdés, belátom.

www.facebook.com/Wblog/posts/947743655255486?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201501
Újpalota is bosszút állhat az útdíjért a kukásautók kitiltásával

Budaörs után Újpalota is válaszlépésen gondolkodik az útdíj kiterjesztése miatt - írta a Blikk. A lap szerint a XV. kerület nem engedné át a belső útjain az eddig az M0-án keresztül közlekedő kukásautókat. Soroksáron pedig a jogászok azt vizsgálják, át lehetne-e minősíteni az M5-ös bevezető szakaszát autóúttá, így ugyanis nem lenne fizetős a szakasz.

hvg.hu/itthon/20150108_Ujpalota_is_bosszut_allhat_az_utdijert_a
@Rodeo36:

Ne erőlködj, messze még az év vége, agysérvre meg nincs orvosság.
@Orica Középföldi: :)))

láttam! szívfájdító. (posztomba is betettem a linket tegnap...)
@Gábris szomszéd:

"Ezt is benézted. Én azzal vagyok teljesen tisztában, amivel te nem. Kitalálod magadtól is vagy segítsek? :)"

Látod ezt elhiszem. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy igyekszem mindig udvarias maradni, és amikor azt a véleményt mondom rólad, hogy piti sunyi szaralak vagy, akkor valójában tisztában vagyok azzal, hogy a valóság ennél sokkal lesújtóbb rád nézve.
@Gábris szomszéd: Nekem segíts Gábris! Mivel nincs teljesen tisztában jaeg?
@guma:

A "rövidségről".
Éjjel már nem akartam leírni, hogy a szellemóriásnak tartott Dávila aforizmáit - magyarul először megjelentetni - a vasszécsényi plébános tartotta fontosnak:)
@Rodeo36:

"_kösz...látom olvasod rodeo36 összes IV. encyklika 25. kataszter 77. kötet 628. laptyát..._"

Azért el ne szállj magadtól. Egyszerűen látom amit írsz, mint kutyaszart a járdán.
@jaegtoer: Egy olyan bevallottan nemdemokrata mint uraságod, hogy eshet akkora tévedésbe, hogy bármikor is érdekelne, ha téves jelzőket fogalmazol meg itt bárkivel kapcsolatban? Maradj inkább továbbra is udvarias, ahogy én. Amikor ez nem sikerül neked, akkor nem az általad vélt valóság a lesújtó hanem te.:)
@KÁTÉó53éúétr6:

Nagy erőket nem érdemes belefeccelni. Utóbbi időben G. érdeklődése -egyéb szellemi értékei és EQ adottságai híján- az itt írogatók fingja felé fordult, feltehetően azért kezdi úgy, reakcióit, hogy "Fingod sincs arról...".
És ez helytálló lehet, mert én még sosem kérdeztem sem a sajátomat, sem másét, ő viszont úgy tűnik közelebbi kontextusba került valamennyiünkével, ahelyett, hogy ama dolgok megértésére összpontosítana, amit írunk, vagy elmagyarázni szeretnénk. De hát ki-ki képességei és érdeklődése szerint nyilvánul meg. Neki valamiért a fing a lényeges.
@Orica Középföldi: A kérés kérdés sem volt komoly, csak arra utalt, hogy mi a különbség kettőjük között
@Gábris szomszéd: B+ gábris én ezt se tudom, hogy mi. valami definíció amit ismernem kellene?
@jaegtoer: "Fingod sincs arról..." kezdetű mondatai: pont ezért kérdeztem őt, hogy láttasam vele fingja sincs arról mit írogat.
@jaegtoer: Te mióta tudsz ilyen ügyesen mellébeszélni és tökéletesen félremagyarázni egy hasonlatot? :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Lukács Evangyélioma (Károli)
Ne ítéljetek és nem ítéltettek, etc
ez is kiderült: Két éve tervezték a netadót

Bármennyire is ad hocnak tűnt a benyújtott jogszabálytervezet alapján az internetadó felvetése, a világháló megadóztatásának ötlete nem volt teljesen új, a Fidesz állítólag már 2012-ben elkezdte vizsgálni a bevezetés lehetőségét. Úgy tudjuk, bő két éve egy tanácsadó céget is felkértek, hogy foglaljon állást a tervezett új adóról, ám akkor - talán épp az állásfoglalás hatására - elvetették az elképzelést.

folytatás

figyelo.hu/cikkek/414055-ket-eve-terveztek-a-netadot
@Rodeo36: bevallom, komoly dilemma elé kerültem: legyek elnézően jóindulatú egy szellemileg teljesen leépült személlyel (mégha ezt a folyamatot maga idézte is elő) vagy nyomjam bele az orrát a saját szarába egy agresszív sötét gyökérnek?... a rendelkezésre álló idő és az elsőként letett láb szorzata lesz majd az irányadó...
@Rodeo36:

hhábazmeg, nálunk svalbárdon az külömböszteti meg az okost a hüjétül, hogy a hüje simán megfagy, ezér nincsen is szabadalmasztatva a másik ódal. ettül függetlenül lehetek én akár kerengő dervis is te meg szofisztikus, a lényeg, hogy jól fel legyünk őtözve.
@jaegtoer:

maraggyunk annyiba, hogy hacsaturján az hacsaturján, aki én vagyok manapság, eccerű rénpásztor és áramszedő, némi számi beütéssel. innentül kezdve a fostalicska tologatás nálam nem rendelkezik értelmezési tartománnyal, mer a végin még akár jegesmackót is terelgethetnék.
@zsanett- a csillagkútról:

maga csak ne itt hűccse a tüdejét, jó nekünk a másik beosztás, legalább magunkra marattunk.
@jaegtoer:
még azt nem tudom, ki kérdezett?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
két dilemma között a bolondéria alá esni sem akármi

brühüyyy

melyik franciát beszéled, egyébként? csak hogy legyen képünk rólad mint gall tyúkról
@zsanett- a csillagkútról:

tudom, el van foglalva mint magos déva vára, csak én se figyelek.
@Rodeo36: mi a f@szt akarsz te tőlem?... (azt nem adom... lefagyott a lávbox nálad, vagy mire fel ez a kitüntető figyelem?...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ING ngyenes online számla már van a hanyatló nyugaton.
@kekex: @Spániel: Aztán helyette visszavonták az egészet (amúgy a januártól márciusig tartó időszak elég lett volna arra, hogy tönkremenjenek a kicsk, utána meg a túlélők hamarabb visszakapták volna a pénzüket - parasztvakítás vlt az egész határidőmódosítás).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz : A szélsőségek szerintem többet profitáltak belőle, mint a francia iszlám közösség. Ez tuti. Az iszlám közösséget a "népharag" által sakkban tartani kívánó bármilyen hatalom is.
@Gábris szomszéd:

Két mondat erejéig vissza kell térnem a dávilás hsz-edre.

Tudtam, hogy nem a te stílusod, és most megdöbbenéssel szembesültem, hogy SZÓ SZERINT, de nem formahűen, átemelted a HVG-ről Guest hsz-t, FORRÁSMEGJELÖLÉS nélkül.

Az rendben van, hogy egy alom vagytok, de nem azonos kategória.
Az idegen tollakkal való páváskodást milyen bűnök közé sorolja egyházad?
süti beállítások módosítása