Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2014.12.27. 08:46 Fabius

Kétarcú fideszkarácsony

Címkék: fidesz karácsony gyűlölet bayer zsolt

Érdekes tapasztalat volt megnézni mivel készültek a Párt tagjai az idei karácsonyra:

- Orbán Viktor igyekezett a cukinál is cukibbnak látszani,

- Bayer Zsolt meg a maga alá trottyantott szarhalmon trónolva izomból próbálta megfékezni, hogy ne üsse meg a gyűlölet-guta.

Viktorkám, minden hiába. Ha fideszkereszténynek lenni ma azt jelenti, hogy a szenteste, a szeretet ünnepe hajnalán árad az emberből a fenyegetőzés és gyűlölet, akkor ott valamit már visszafordíthatatlanul elbasztatok. Szomorú és dühös karácsony - mondja Bayer az agyvérzés szélén, vidám és örömteli, mondjuk mi rajta röhögve. Ha mink eccer megindulunk....- fenyegetőzik ő, ...akkor legyetek bátrak és gyertek annyira közel, hogy a jogos védelmi helyzetbe kerülésünk bíróság előtt is megálljon - válaszoljuk, ha nektek karácsonyra az kell, hogy valaki ezt így kimondja. 

- Mert fenyíteni édesmamát otthon, vagy egymást unalmatokban, pöcörők.

Így aztán az van, hogy a Fidesz karácsonyáról tényleg érdekes a kép ami kialakult. Viktor Orbánovics cukiság maxolása furán veszi ki magát a Párt karácsonyfája körül úgy, hogy utálkozva acsarkodó függelékeket kell elhajtani a kincstári mosoly útjából. orban_karacsony.jpg

Áldott karácsony, békesség, boldogság, szeretet. Ahha. Pedig a felebaráti szeretet a keresztény erkölcsiség alapkövetelménye. Állítólag.

485 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr467013559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes:

Melyikre gondolsz, kedves? Fejtsd ki kérlek, mert még a reggeli bambaságban leledzem. Viszont, érdekel a mondandód. :)
@jöttem: @Penivaldes:
Csókolom CICABOGARAK! :)
Pihikével hogyan álltok?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Évekkel ezelőtt a Duna TV-ben volt egy riport Rabinovics Nádjával (janibá titkárnője volt). Ott kotyogta ki, hogy azért szeretett a különvonatán utazni, mert akkor elérhetetlen volt (nem igaz, volt a vonatnak rádió telefonja) és szeretett a kísérő szojvet elvtársakkal dominózni. A lényeg a "kísérő szojvet elvtársak"-on van. Milyen szojvet eftársak kísérhették? És mi célból? Szomszédod erről többet tudhat én arra tippelek, hogy janibá rab volt élete végéig, igaz az aranyketrece volt az egész ország + Jalta vagy Szocsi.
@Gábris szomszéd:

"Az előbb épp azt írtad, hogy nem vagy úriember, most meg azt, hogy gentleman vagy. Miért zavarod össze a hölgyet? ;) "

Gábris! Kizárólag téged zavart meg ez az infó. Rajtad kívül mindenki értette. :))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szép jó reggelt az uraknak!
Félig sikerült felébrednem. Agyi kapacitásom negyedének a felét használom, ami beillik a vidám és szórakoztató, csacsogó szőkített nő kategóriába.
Ez vagy változik, vagy így töltöm a vasárnapot. Ígérem, az utóbbi esetben módjával kommentelek, nehogy a regek elmeneküljenek. :)))))
@Penivaldes:

már ázik a római tálam. fél órán belül belevarrok a kácsa hasába pár almát, hagymát és citromot. piros káposzta és zsemlegombóc lesz a köret.
@jöttem: hát ugye én mást hallgattam ifjúként, mint te:)
@Rodeo36:
Mariann akárhonnan vette az adatokat, mégiscsak megalapozott ténynek látszik, hogy a szaudiaknak a legkönnyebben - tehát legolcsóbban kitermelhető az olaja. És ha tényleg megnyomták tengervízzel, akkor nem is igazán állhatnak le a termeléssel. Azaz megalapozott lehet az "akár 20 dolláros" szaudi nyilatkozat is. Ami akkor is szívás a többi termelőnek, ha az a 20 esetleg 30!
@Penivaldes:
Ez evidens. De az általam felsorolt zenekarok muzsikája időálló. Ismerkedj meg vele! Nem fogod megbánni!
@Gábris szomszéd:
"Akiknek nem az a fő gondjuk, hogy ez az ország egyre szarabb hely (pedig tényleg az), hanem az, hogy nekik egyre elviselhetetlenebb, hogy nem a baloldal van hatalmon."
Ez egy elég eszetlen elemzés. A baloldalnak is az a gondja, hogy ez az ország egyre élhetetlenebb és elviselhetetlen, csak a véleményük az, hogy ez NÉMIKÉPP összefügg azzal, hogy nem a "baloldal" értsd a demokratikus oldal van hatalmon!
@jöttem: az finom, bár én alma nélkül enném meg
@rdos:
Tavaly meghalt... Amúgy az oroszok ott voltak mellette, "összekötő" címmel.
@jöttem: "Ígérem, az utóbbi esetben módjával kommentelek, nehogy a regek elmeneküljenek. :)))))"

a víz levert!:))
előre is köszönjük:)))
@taga20:

lehet, hogy kizárólag pedagógiai szempontból te többet kapsz belőlem. :)))
úgy jobban fogod értékelni a kedves nejed habitusát.
eszedbe jut, milyen jól választottál. :)))
@taga20:
Ne reménykedj, nem pucérkodik... :) FŐZ!!
@rdos:

A kérdés az volt, miért nem támadta meg Anglia és Franciaország a Szovjetuniót, amikor az területet szerzett Lengyelországtól. Azért, mert azt a határvonalat tiszteletben tartotta, amit még a lengyel-szovjet háborúban (merthogy ilyen is volt, és a lengyelek kezdték, ugyi) ők, mármint az angolok és franciák javasoltak határvonalnak.

Ennek a ténynek a mára nézve semmi relevanciája nincs.

Gyerekek, ha olvastok valamit, olvassátok már, ne csak lessétek :))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Jer, kedves! Ha nem zavar, hogy pár macska időnként az öledbe fog ülni, garantáltan kellemes napunk lenne.
Írhatnánk egy kézikönyvet közben, Hogyan gubancoljuk össze az életünket címmel. :)))
Érdemes olvasni:
444.hu/2014/12/28/hosszu-interjut-adott-az-mti-nek-semjen-zsolt/
Nyugi! Az egész csak 2 mondat. Na de a hsz-ek!!

444.hu/2014/12/27/mi-magyarok-udvariasan-de-hatarozottan-visszautasitjuk-a-ma-esti-havazast/
" Nemet mondunk arra a kiszerűségre, miszerint bármilyen megpróbáltatást, szürkeséget és latyakot tűrnünk kell. Jogot formálunk arra, hogy meghatározzuk saját időjárásunkat."
Legalább annyira világos, mint az "Állatfarm" de persze akinek az csak egy állatmese, annak ez sem fog leesni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Forró tűzhely mellett nem pucérkodom. De előtte, utána, bármikor. :))
@jöttem: szerintem ne tegyél ilyen ígéreteket, mert még bevasalják...)
@Penivaldes: aham.

@jöttem: abból enciklopédiám van már, bár készülhet lexikon sorozat :-D
@jöttem:
Igaz... veszedelmes lenne... :)

@kekex:
A lóról pedig nem is tettek fel indiszkrét kérdéseket...
@Penivaldes:

Gondolod? Minő perspektíva!! :))))
@jöttem: biztos vagyok benne! tudom milyenek az itteniek:_)
@DarthVader: 1. Amennyire tudom az éppen aktuális állapotot szokás a diplomáciában elfogadni. 2. Lengyelországon túl volt Észtország, Lettország és Litvánia, meg talán Besszarábia lerohanása, plusz egy véres Finn-Orosz háború szojvet területi nyereséggel. Akkor a SzU ugyanolyan "feketeseggű" volt mint a németek. Miért nem kapták meg a szövetségesektől a szojvetek a hadüzenetet? Hacsak nem azért, mert titkos szövetségesei voltak még a háború kirobbantása előttről? Nem állítok, csak kérdezek, hangosan gondolkodom, ...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Kigyomlálnám a nem helyénvaló gondolatokat belőle. Hidd el, kézikönyv lenne belőle. :)))
@taga20:
Abból nem főzés lenne... Persze TE nagyobb önuralommal lehetsz! :)
@jöttem: na, kezdi felvenni az agyad a fordulatot!
vágod, mi kell itt a forró hangulathoz:)))
egyébként én a magam helyében nem támogatom a meztelnül főzést, mivel nagyon belátnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te, móricka! neked mindenről az jut eszedbe?:)))
@Penivaldes: én meg aszt hittem azé nem, me belelógna a cickód a mártásba:)))
@Penivaldes:

Férfiak, drágám! Okos, értelmes férfiak. A legjobb kategória. Velük játék az élet. Bár időnként tesze-toszák, elméleteket gyártanak, mégis elragadóak.
Zárom soraimat! Megyek varrni a kácsát. :))))
@taga20: belelóg a...mindjárt hozzádvágok vmit
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Megint szólok, ha a blogot a mocskosusa, idesorosz ártatlan anyácska vonalra próbáljátok terelni."
Nagyon díjazom terelő fellépésedet, hiszen ez egy politikai blog, ahol ehhez a szellemiséghez illően kell a kommentelőknek igazodni. A fenti téma valóban egy lerágott csont, csak forgunk körbe-körbe, újdonság már nemigen hangzik el.
Úgyhogy szót fogadok, és egy Guma által feltett linket értékelnék. Ebből egy idézet:
"Demokráciának nevezhető-e még az az ország, ahol a Kedves Vezető személyes izlése, hóbortjai meghatározzák a törvényeket, és döntő hatással vannak a költségvetésre?"
Az is tragédiája a magyar népnek, hogy ezekre a nem éppen úri passziókra százmilliárdok úsznak el, azonban az igazi dráma az, hogy egyetlen ember birkák módjára terelget 10 millió embert, megalázva állampolgári mivoltukban őket.
Orbán az angol nyelvtanulás elsődlegességét elutasítja, nosza tanuljanak a gyerekek latint és németet./Hoffmann Rózsa agymenése orbáni útmutatás alapján/. Igaz, hogy angol nyelvtudás nélkül már nehéz a mindennapi életben is eligazodni, de legyen meg az Úr akarata.
Igyunk bort, pálinkát, nyáron a pezsgőivásra volt késztetés, mert Orbánnak ez a heppje, és még a szőlővesszejei is virulnak Tokajban.
Orbán utálja közgazdászokat, mert hivatkoznak mindenféle törvényszerűségre, mifenére.
Jó lenne, ha tudná fogalmilag, hogy a gazdaságpolitika és a közgazdaságtan két különböző kategória.
A stadionok, a foci, mint sportág mánia pedig nem csupán a jelenlegi beruházási ráfordítások miatt jelent óriási veszteségeket, hanem távlatokban improduktív voltuk miatt és a fenntartásuk érdekében hihetetlen költségeket emésztenek fel.
Ami ugyan nem tárgyiasult vagy kézzelfoghatóan kártékony az orbáni akciókban, az a bóvliba való átfordulás, amely megjelenik a szóhasználatban, a közönséges, földhözragadt stílusban, amelyekkel az ország megítélését romokba dönti.
@taga20:

Remek hangulatjavító vagyok. Még mindig jobb, mintha politikai mélyelemzést végeznék. :)))
@Gábris szomszéd: "kiugrást akartak" érted? AKARTAK....miután az egyik segget már jól kinyalták, hát akarjuk a következőt,úgy hol ide , hol oda /mint, most is/. nem érdekel ez a témád, mindenkit hülyének nézel
@Penivaldes:

Eszedbe ne jusson őket játékszernek tekinteni! Ezt most komolyan mondom.
Sok kényelmetlenségtől kíméled meg magad.:)
@jöttem: jaj tudod,. hogy engem nem érdekelnek a fáérfiak sem:) én egy gonosz lélek vagyok.
@Penivaldes: aham, szétrobbant a gáz főzőlapunk ;-)

@jöttem: oh, lassan jegyzet lesz az ;-)
@Penivaldes: inkább pofozz meg az ikrekkel! büntess meg!
de előtte, töröld le a mártást:)))
@taga20: hát az nem fog menni. nem pofozásképesek, ugyanis nem lengenek mint hinta a szélben. úgyhogy buktad:)
mártás nincs.
@rdos:

"Hacsak nem azért, mert titkos szövetségesei voltak még a háború kirobbantása előttről?"

Még az első világháborúból. Mindenki tudta, hogy a német katonai doktrina nem változott. (Schlieffen-terv). Tehát Németország mindenki elensége. Más kérdés, hogy utálták Sztálint, meg a bolsevizmust, ezért is hezitáltak, de az ellenség közös volt. És jobban fenyegette őket Németország annál, hogy emiatt tengelyt akasszanak az ellenség ellenségével.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "összekötő" :-) Ha rosszalkodni egyénieskedni támadna kedve janibának akkor a sarkát - kezét szó szerint összekötő-kké válnának illetve váltak volna a szojvet eftársak. :-( Ennyit bólogató janibá meg a korábban általad linkelt "magyar" titkosszolgák + szervezett bűnözés mozgásteréről. :-(

Ezt a díszes bagázst elégelték meg az amik. Csak azt nem értem, eddig miért nem csípte a szemüket? Mindegy is, talán eltakarítják ezt a kollaboráns moszkoVityát, a fityiszt és csatolt részeit (maszop, jobbklikk, déká, nemgyütt, lehetettvolnamás, boccs ha valakit kihagytam).
@Mariann19:
A népet tudatlanságban kell tartani!
Most képzeld el - mindegy milyen idegen nyelven - a külföldi sajtót olvasnák, hallgatnák, kommunikálni tudnának azokkal a népekkel, akiknek a véleménye nem egyezik meg ezekkel itt.
Munkát tudnának azonnal vállalni, amennyiben besokallnak itt és váltanának országot, nem a NER dicsőségére fizetnének adót, mert úgy ítélnék meg, hogy a stadionbaromságok helyett fontosabb a jövője, a nyugdíja, a gyermeke életete, a saját és nem a Párt jóléte!
Hová lennénk kérem! Há'demit képzelnek egyesek???
A logika ugyan az, mint anno a coci ettársaknál, oroszt tanuljon a nép... ezt most azért vérciki lenne kimondani, ezért a latin baromsággal jönnek...
@Penivaldes: látom vége a karácsonynak, jézuska is elhúzott. nem baj, majd szülinapomra újra kérem:) persze a mártást:))))
@DarthVader:

Amúgy meg a XX. század fényében az Európai Uniónak önellentmondásnak kéne lennie, pedig - jól, rosszul, de - működik. És még a legrosszabb működés is jobb, mint bármilyen háború, ld. délszlávok.
@DarthVader: Ez is egy magyarázat. Meg az is, hogy ha egy tömbbe kerülnek az oroszok a németek és a japánok, akkor a szövetségesek bajban lettek volna. Nagy bajban.
@rdos:
Éles leváltás? Hisz gondolj bele, akkor "egyesek" azt hangoztatták volna, hogy "idegen hatalmak ügynökeit ültetik a nyakunkba".
Nem mintha így nem, csak benne van a pakliban a maffia típusú rendszer kialakítása és a befolyásolások rendszerének kialakítása, ami sikeresen meg is történt.
A "rendszerváltás" meséje...
Persze amikor az un. "elit" elárulja a szövetségi rendszer többi tagját, akkor elkezdődik a nyomásgyakorlás, hogy helló, helló... Hová is tartozol? Honnan jön a pénz? Hová tartozol? Ha nem akarja tudni a figura, jön a nyomásgyakorlás, így, vagy úgy...
@jöttem:
"Még mindíg jobb, mintha politikai mélyelemzést végeznék."
Bocsánat, én az imént ezt tettem.
Elnézést kérek!
@DarthVader: "És még a legrosszabb működés is jobb, mint bármilyen háború, "

Teljes igazad van. Magam is így gondolom.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "jön a nyomásgyakorlás" :-) Csak fokoznák már a "bili kiborultáig".

Látom új posztot írt Fabius. Remek. Már olvasom is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az oktatáspolitikát Orbán most úgy irányítja, hogy valóban - ahogy írod - a tudatlanság legyen az irányadó.
Ez illik bele a neofeudalista rendszer kiépítésének terveibe.
Ne legyenek diplomások, hanem szakmunkások, akiknek a képzésébe már nem férnek bele a világi műveltség elemei, mert arra nem lesz tanóra kapacitás.
Valószínű, hogy Orbán nem veszi figyelembe azt, hogy az angol nyelv világnyelv, amely nélkül már nehézkes a világban mozogni.
Egy jobb drogériában már egy redvás testápolót sem lehet megvenni, ha az ember nem tudja a használati utasítást értelmezni.
Nézem az álláshírdetéseket. Egyszerűbb foglalkozásokra is kérik a nyelvtudást, és nem a latint.
Az új közgazdászképzés Matolcsy örökbecsű tanait fogja hírdetni, ebben is olyan spécik leszünk, de jogászok sem kellenek. Minek az?
Tényleg! Lassan már az igazságszolgáltatás művelőinek is Orbántól kell megkérdezni, mi legyen a határozat.
Úgy elmennék remetének ebből az országból...
@Mariann19:

Marianna, légy szíves ne érts félre! Én magamról beszéltem. Már megbocsáss, de tőled el is várom, az elemzést.
Röviden mondom, egyszerűen: Szívesen olvaslak.
Ugye, nem kell tovább magyaráznom? :)
@Mariann19:
KIM izéke ettárs útmutatásai... elképzelem, ahogy loholnak az Audi munkatársai Nulladik Piktor mellett a kis jegyzetfüzeteikkel, hogy a Vezér tanácsait követve... JA! Bocsi... tudom, hogy szeretné ez a csürhe, de ott ez nem müxik... :o
Bezzeg majd a közmunkás ettársak a helyi kisló.asz mellett... Na'ugye!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Majd a közmunkások, azok...
Mostanában jöttem rá, hogy miért szorgalmazza a kormány ezt a közmunkás programot.
Mert a munkabérük beleszámít a GDP-be.
Igaz, hogy értéket nem hoznak létre, de olyan jól mutat az 280 milliárd,amit erre szánnak.
Az Audi munkatársai le sem fütyülik Orbán ettársat, már nincsenek függő viszonyban őfelségével.
Zsebre vágták a munkahelyteremtésre adott állami támogatást, aztán csak el lesznek valahogy.
Csak az a kevés jól képzett szakember, az kéne nekik, de nagyon.
Az meg nincs, és nem is lesz, ahogyan az oktatáspolitika alakul.
Viszont lesznek profi anyagmozgatók, az igen, az lesz dögivel.
@rdos: Vedd már ki a kezed a biliből. Az amcsik nem a korrupció miatt kavarnak, hanem kizárólag a nagyhatalmi érdekeik miatt.
@jöttem: Ja értem. Tehát akkor vannak nem úriember úriemberek is. :)
@kekex: Ezt is rosszul látod. Ez nem egy eszetlen, hanem pont egy eszes elemzés, amelynek az a lényege, hogy akik most habzószájjal szidják a tüntetéseiken a meglévő pártokat, 85%-ban bármikor szavaznának rájuk. :)
@KÁTÉó53éúétr6: "miután az egyik segget már jól kinyalták, hát akarjuk a következőt,úgy hol ide , hol oda"

Az amcsik seggét 25 évig nyaltuk. Nem árt egy kis változatosság. :) Arról nem is beszélve, hogy a NATO tagság sokkal inkább a potenciális célponttá válásunkat segíti elő, ahelyett, hogy a védelmünket segítené elő.

Milyen jól is döntött mondjuk Svájc, Ausztria, Svédország és Finnország, hogy semlegesek maradtak. Utóbbi két ország hagyományosan nem vesz részt a „nagypolitikában”, önmagát a nemzetközi biztonságpolitika észrevétlen szereplőjének tartja. Ahogy elnézem ez a mostani fejlemények kapcsán nekünk is hasznunkra válhatna.

www.zmne.hu/Forum/04harmadik/finn_.htm
www.gecse.eu/s2.htm
@Gábris szomszéd: Igen, ezek a gaz imperialista, csak a nagyhatalmi érdekeiket néző amik, azt az általuk legyőzött Németországot (annak Ny-i felét) és Japánt segítették gazdasági talpraállásukban, akiknek a hadiiparát volt alkalmuk megismerni az utolsó nagy világégés során. A "védelmük alatti" Tajvan vagy Dél-Korea illetve pl. Thaiföld is virágzó gazdaság lett.

A szojvet, ma orosz expanzió mit eredményezett? Az ördögien embertelen szojvetet és posztszojvetet lassan kezdjük felismerni. Többpárti színekben itt "pompázik" előttünk három halmazati jelzővel egyetemben (köztörvényes, bűnszervezetben, folytatólagosan) és éli fel már a jövőnket is.

Jóbarát Andrást ez zavaraj, ahogy engem is és minden becsületesen élni vágyó honfitársamat is.

Akit pedig ez nem zavar, láthatóan téged alig, az pont ehhez a folytatólagos köztörvényes bűnszervezethez tartozik az imádott jobbklikkeddel együtt. A köztörvényes eftársaid "hálája" lesz a jutalmad. :-(
@rdos: Igen az fasza lett volna ha rendszerváltás után mi is úgy járhattunk volna mint a németek vagy a japók a háború után. Sajna nem így történt, pedig állítólag még az államadósságunk nagy részét is elengedték volna.
Amúgy mesélj már arról lécci-lécci valamit, mitől van az, hogy ahova az utóbbi évtizedekben az USA betette a lábát megdemokratizállak szándékkal, ott nem kis USÁ-k, Németországok, netán Angliák jöttek létre, hanem javarészt káosz, erőszak, és ártatlanok ezreinek halála lett az "eredmény"? (Irak, Afganisztán, Ukrajna, stb.)
Ez az igazi szégyen és nem az, hogy vannak akik már rég átlátnak ezen a nagyhatalmi szitán.

Amúgy jó lenne már neked is észrevenni, hogy most már egyre inkább a háború elkerülése kellene, hogy a legyen a közös cél és nem az, hogy új Marshall tervekről álmodozol.
@rdos: Ja és ha annyira meg akart volna minket menteni a nyugat, miért kínáltak fel minket tálcán a zsarnokoknak a jaltai és potsdami tárgyalóasztal mellett, később pedig 56-ban? :( Lehet, hogy akkor még nem izgatta annyira a nyugati világot sem annyira a fékek és az ellensúlyok rendszere sem?
@Gábris szomszéd: Komisszár eftársnak jelentem, négy láb jó, két láb rossz. Akarom mondani az orosz fegyveres beavatkozás az jó, az amerikai az rossz.

Remek példa, a "humanitárius" orosz fegyverek Csecsenföldön, Dél-Oszétiában, Abháziában Grúziában és újabban Ukrajna keleti részén nem ölnek békés civileket. Elég szelektív a komisszár eftárs memóriája, de segítek.

Az etnikai tisztogatás sajnos szerintem már folyik, a délszláv forgatókönyv van - lehet "leporolva". :-(

Nem álmodok én marshall segélyről, beérném annyival ha nem lopnátok el már a jövőmet is az eftársaiddal együtt. :-(
@rdos: Ne keverd a tényeket. A grúz és az ukrán beavatkozást sem ők kezdték. Ja és akik szétbaszták az országot az elmúlthuszonban, azok nem az én elftársaim max. a jóbaráté a szabadság téren.
@látjátok feleim szümtükkel:

elképzeltem, könnyem folyt. Jó írás :)
@Gábris szomszéd:

Bocsi, csak most érek rá gyógypedezni veled. Elég macerás volt ez a menü.
Na, szóval! Szövegkörnyezetben értelmezd az adott kifejezést. ne kiragadva abból.
Különben Sir szájából ez a "nem vagyok úriember" jelző ugyanolyan túlzás, mint az én "ecceri ápolónő"-m.
Érted már? A jövőben, ha meg akarod szúrni, jobban figyelj! Nehogy újra visszaüssön az a bumeráng! :)))
@látjátok feleim szümtükkel:

Nagyon köszönöm! Végigröhögtem. :)))))
@Gábris szomszéd: annyira ostoba vagy, hogy az már nekem okoz fizikai fájdalmat...
@jöttem:

Nézz be a blogba is, ha nevetni támad kedved, vannak megfelelő írások.
@Sir Bates dö Hól: Ismerem ezt az érzést. Én is meg szoktam ezzel küzdeni néhány kijelentésed kapcsán, de hát a blogszféra már csak ilyen. :)
@Gábris szomszéd: inkább a mitikus kis jelek titkainak megfejtésével küzdenél, b+...
@rdos:

Van egy kiváló Szénási interjú (168 óra) Sir Richard J. Evanssal , abból az apropóból, hogy megjelent magyarul a Harmadik Birodalom-trilógia (Park Kiadó).

Ha már történelem és történészek, őt érdemes elolvasni:))

Az interjú sajnos nincs fenn még, pedig nagyon jó.
@Orica Középföldi:

Én is köszönöm, csatlakozva @rdos: -hoz, az előttem szólóhoz.
süti beállítások módosítása