Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=naHhE_HW1ng Valahol tetőled távol Nem látlak én téged többé, Soha soha s... (2024.04.26. 15:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.24. 07:57 Fabius

Boldog bejglikómát!

kari_2.gif

Békéset. Nyugalmasat. Mindenkinek.

874 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr937008107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mariann19:
Én már a nyomtatott verzióban olvastam, tényleg remek cikk.
@taga20:

Benned 2 költő veszett el!
A szíved Arany, az eszed Tompa!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez az!!
Minden 200 főnél nagyobb településnek végre lenne! Három emeletes. Az alsó szint az utánpótlásé, a középső az öregfiúké és a legfelső a nagy csapaté! A szuterénban pálinkamérés és múzeum, ahol a helyi őstehetségek relikviái lennének kiállítva, mint mondjuk a részeges Kondrácz Géza bácsinak a csapat gyúrónak a pertlije, és hasonló relikviák.

Ménincs nekünk olajunk???
@Gábris szomszéd:
Gábris!
Tegnap írtam a diktátorok végnapjainak jellemzőiről.
Mintha Putyinnál is érvényesülnének már ezek a tünetek.
Hibát hibára halmoz, tébolyultan csapkod maga körül, még a kötelező nemzetek közötti tiszteletnek is fittyet hány.
Tudod, hogy a bevásárló központjukban a lábtörlő az amerikai zászlót jelképezi?
Bemenetkor az oroszok abba törlik a mocskos lábaikat.
Putyin elégedetten teret hagy az ilyen földhözragadt megnyilvánulásoknak.
A szokásos érzelmi hatásokra bazírozik a leg- undorítóbb eszközökkel.
Putyin elhazardírozta az országát, kár lenne bármilyen mentegető körülményt felhozni az érdekében.
Nehéz a hányingeremet leküzdeni az empíriáim láttán.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: b+, nekem ehhez nem kellett egy élet munkája!:-D...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Vissza- emlékeztem a 2010-es megállapodásukra, magyarázatként az akkori dollár árfolyam libikókázása volt az indok.
Úgy emlékszem, akkor logikusnak tűnt a lépésük, mert rendkívül nagy volumenben folyik közöttük az kereskedelem.
A volt szovjet tagállamokról nincs tudomásom arról, hogy valutában üzleteljenek, és ne devizában.
@tristen2005: te meg Kemény vagy!
neked hozott valamit a jézuska? me elég rossz voltál ebben az évben:))
www.napiszar.hu/showPost/Nyarat_de_azonnal
@Mariann19:
Nagy csend van arról, hogy akkor az oroszok az IMF-et is keményen igénybevették, hogy stabilizálni tudják a rubelt. 1x milliárd dollár volt, pontosan nem emlékszem.
@Knósszosz: Knószi!Walter Lord:
Hihetetlen Győzelem!!!
Ha még nem olvastad!
Csajok, készüljetek! Jön a havazás.
Sál, sapka, kesztyű ...

www.napiszar.hu/Thumbnails/21970.w-800.h0.q100.jpg

:D
@Mariann19: még mindig nem dolgozták ki a részleteket, mivel akkor csak felvetették, majd tavaly vagy idén megállapodtak... szted a kínaiak megveszik a mesterségesen leértékelve tartott jüanjukon vett dollárért az árút, majd a bivalyerős rubelért eladják??... :-)...
@Marcellusca:
Ja, túlöltözött a bige, de a segge szenzációs! :)
@ornagy50:
Köszi!
Nem, nem olvastam, de most utánanéztem.
Az van, hogy engem elsősorban a madarak műszaki megközelítése érdekel, sikerült pár megmentett könyvet összeszednem, mielőtt kivágták volna a francba. A MALÉV el volt látva velük rendesen, de amikor a Tupikat, meg előtte az IL 18-as vasakat kiirtották, kidobáltak mindent. Egy haverom meg szállította nekem - a nevét fedje jótékony homály...

Hajtómű szerkezettan, sárkányszerkezet és rendszertan etc... meg kiadványok a nosztalgia jegyében a kis tuskóról, a nagyról (ezek nem politikai személyek fedőnevei - pedig... de te tudod) meg a szélmalomról, és olyanom is van, hogy a 154-es hajtóműteljesítmény műszere, keró hőmérséklet mérő, szóval meg vagyok fertőzve rendesen.

Háj és a többi ami fellelhető olvasva van, de ezt kösz, meg fogom ezt is. Ami a témával kapcsolatos, az minden jöhet. Szilvási> Légszomj... csak mert az is.

Köszmégegyszer!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze a séma az megvan a kremlben... cocom-lista, majd a magyarok exportálnak nyugatra, kapnak érte márkát/dollárt, megveszik ami kell nekünk, mi meg kemény rubellel fizetünk nekik... az is hogy bejött mindenkinek, nem?:-)...
@taga20: B+ nálad még azt sem lehet komolyan venni ha anyázol. :)
@Sir Bates dö Hól: Nem is értem az amcsikat miért nem vették olyan humorosan ezt az akadályt, ugyanúgy mint te, minden olyan esetben amikor felmerült korábban ez a téma.
Ehelyett nem voltak restek ártatlanok ezreinek életét kioltani csak azért, hogy megakadályozzák bármely országban a dollártól független fizetési rendszerek bevezetését.

Először jött Szaddam aki hogy-hogy nem azzal ásta meg a sírját, hogy az embargó által engedélyezett olajexportjáért eurót s nem dollárt kért.
Aztán a Líbia elleni NATO-beavatkozásnak szintén ez volt az igazi oka: Moammer Kadhafi kihirdette az ország aranytartalékához kötött független líbiai pénz, az aranydínár bevezetését. Emellett más afrikai országokat is arra buzdított, hogy az eladott olajért ne fogadják el a dollárt vagy más nyugati valutát, ehelyett csak fizikai aranyban fogadják el a nyugati országok általi kifizetéseket.

Most meg csodák csodája már a ruszkik vannak a célkeresztjükben. Persze most is csak és kizárólag a demokrácia és a szabadságjogok védelmében. :)

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10392310_920365211330058_3051670728806907642_n.jpg?oh=beae9a230747c70c52af66310f9f65d7&oe=553F2FBA
@Sir Bates dö Hól:
A híradásokból valahogy nem tudom kiolvasni a kínaiak magatartását az oroszokhoz való jelenlegi viszonyban.
A BRICS körül is csend van és hullaszag, netán hamvába hull a nagy összeborulás?
Te mit tudsz mindezekről?
@Gábris szomszéd: hozzád képest a farkam egy közgazdasági nobel-díj kandidáns...
@Sir Bates dö Hól: Az jó lehet, gratula. Nógrádi Györgytől néhány részlet, lehet őt azért még ismered.

Nógrádi György előadása a Magyar Páneurópa Unióban 2014.10.07. : "Volt egyszer egy Koszovó. Amikor a koszovói háború volt, akkor a nyugat azt mondta, hogy van egy új elvrendszere és ez az elvrendszer azt mondja, hogy egy nép önrendelkezési joga fontosabb, mint a fönnálló államhatárok kérdése. Zárójel. Ezzel a nemzetközi jog alapjait fölrúgtuk. Abban a percben, hogy ezt mondtuk, az oroszok azt mondták rendben van, jött a pekingi olimpia idején - ha emlékeznek - az orosz grúz háború, most pedig majd elmondom, hogy Ukrajna kapcsán itt a precedens a krímnél." A kínaiak ugyanezt mondják, szavaztassuk le húsz év múlva Szibériát, hova akarnak csatlakozni, hát persze, hogy miután kínai többség lesz persze, hogy Kínát fogja választani."

"Szaddam Husszeint elzavartuk azzal, hogy a terrorizmust támogatja - ez nem volt igaz - és hogy tömegpusztító fegyvere van - ez sem volt igaz. Az, hogy egy mocskos diktátor, az igaz volt, de ilyen alapon el kellene zavarni a világ vezetőinek kétharmadát."

"Mi az USA következő célja? A cél egyszerű, akinek szovjet (orosz) technikája van, haditechnika - ezek a balti országok, Lengyelország, a korábbi Csehszlovákia, Magyarország, Bulgária, Románoknak kevésbé - ócskavas áron adja át Ukrajnának és vegyünk új haditechnikát az USA-tól. Különösebben nem kell magyarázni. Ezek után jött egy apró kérés, hogy írjunk hivatalos levelet a NATO-nak - a sajtóban helyhiány miatt nem jelent meg -, hogy kérjük, hogy területünkön amerikai és NATO erők állomásozzanak. A három balti ország kérte, a lengyelek, a románok kérték, csehek a szlovákok és mi elutasítottuk. Szeretném elmondani, a visegrádi négyek nem egységesen reagáltak erre a kérdésre sem. Egyetlen megjegyzés. Huszonnégy órán belül az amerikaiak azt kérték, hogy szállítsunk tovább gázt Ukrajnának, az ukránok azt kérték szállítsuk, az oroszok közölték, hogy ha jót akarunk ne szállítsunk. Leálltunk. Óriási nyomás jött ránk. Érdekességként mondanám, hogy most volt az ENSZ közgyűlése. Az amerikai külügyminisztérium két felső vezetője bekérte az ott lévő volt szocialista országok külügyi vezetőit és apró kéréseket fogalmaztak meg - szintén nem jelent meg a sajtóban csak helyhiány miatt -, az egyik ilyen kérésük az volt, hogy együtt lépjünk föl a németek ellen. Még egyszer mondom. Együtt, a volt szocialista országok az USA-val lépjünk föl a németek ellen, mert a németek meg akarják szüntetni az Oroszországgal szembeni szankciót. Az USA is, valamikor később. Abban a percben, hogy az oroszok válaszszankciókat hoztak, a lengyel zöldség-gyümölcs export - 54%-a ment Oroszországba - meghalt, a görög narancs meghalt, az olasz tészta meghalt, Magyarországnak az embargó évi négy és fél milliárd dollárjába kerül, az amerikaiak azt mondták, hogy látják, hogy ez súlyos probléma és köszönik, hogy vállaljuk az áldozatot. Tehát ne térjünk erre ki, ugyanott tartunk, hogy a politikában csak érdekek vannak, semmi más nem létezik."

"Eddig, az ukrán hadsereg technikájának kétharmada veszett el a háborúban."

"Az Egyesült Államok, a három balti állam, Lengyelország és Románia katonai megoldást szeretne. Walesben az amerikaiak bejelentették - szintén helyhiány miatt nem jött le az újságba -, hogy fegyvert szállítanak csöndben Ukrajnának, olyan fegyvereket, amire Ukrajnának szüksége van."

"Az Egyesült Államok helye, szerepe a világban csökken, viszont kiváló az amerikai hírszerzés. az amerikai hi-tech, az amerikai hadiipar."

"A számomra legnegatívabb élmény az, hogy egy pár hónappal ezelőtt azt hittem, hogy Európa képes legalább az Európát érintő fő kérdésekben egységesülni és érdekeit képviselni az Egyesült Állmokkal szemben. Nem képes. Ez egy szörnyű negatív élmény."

youtu.be/ci2iIe5msIo
@Mariann19: "A híradásokból valahogy nem tudom kiolvasni a kínaiak magatartását az oroszokhoz való jelenlegi viszonyban."

Hát pedig vannak erről szóló híradások. El is küldtem ma tagának, de nem igazán értékelte az igyekezetem. :)

mno.hu/gazdasag/kina-kesz-segitseget-nyujtani-az-oroszoknak-1264526

mno.hu/kulfold/ez-egy-nagyon-rossz-hir-az-egyesult-allamoknak-1265022

Mielőtt megint az lenne a probléma, hogydehát mno gyorsan hozzáteszem, hogy az egyik hír a China Daily című angol nyelvű napilapra, míg a másik a Centre for Economics and Business Research (CEBR) egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég híreire hivatkozik.
@ornagy50:
Háá... én csak műkedvelő vagyok, de annak lelkes és mindent szeretnék tudni - már ami az én szintemen lehetséges. Olyan társaságban ahol senkinek fingja sincs az egészről, nyilván nyilván tudnék olyat mondani, hogy rögtön én lennék az Endresz György, de minek nagyképűsködni?!

Szóval nem ismerem, érdeklődve várom!
@Knósszosz: A varjak belső állományú elnevezése
a hajózó állomány Tagjai között !:)))
@ornagy50:
Hahaha!!:))
Én a varióra meg ilyesmire... de hát nem!:))
Van egy könyv a repülős humorról/szlengről, egyszer láttam egy Alexandra könyvesboltban, de épp nem arra volt keretem, szóval nyugtáztam és úgy döntöttem majd megveszem jövő héten. Jövő héten nem volt és azóta sem láttam, sajna címére sem emléxem, pedig beleolvastam ott a boltban és szétröhögtem magam.

Nincs ötleted?
@Mariann19: a brics?... hát, ott az s az eleve csak marketing cél volt, egy ország, mely egyenes vonalú, változó sebességű mozgással menetel a nihilbe... a b az komoly játékos, ha az olajár magas és éppen nem jutnak a nincstelen millióinak eszébe olyan gondolatok, hogy valami földreformról álmodjanak... i, na az köszöni szépen, megvan egymagában, lassan a legnépesebb ország (mit ország?! hisz önmagában egy szubkontinens), cca. 4-3 évezredes, folyamatos kultúráját semmi nem befolyásolja, s meg sem változtatja, annyira demokratikus a mi definíciónk szerint, hogy vannak választások... r most mutatja meg igazi "erejét... c meg van, a teljes titokban tartott, ám sejthető belső hitellufijával (amit behúztak exportból, na azt mind eltapsolták a semmire, viszont az életszínvonaluk az tényleg fejlődik, már minden faluban van bicikli... nem véletlen, hogy a kkp kiadta a jelszót: szarunk az exportra, a belső fogyasztás lesz a motor!... exportjuk az alacsonyan tartott jüannak (tudom, renmimbi,
de leszarom) és a rabszolgamunkának köszönhetően volt ilyen sikeres... ám a világ összeszűkült, s az a kurva net!...) éstibettel, az ujgurokkal, hongkonggal küszködik... viszont a brics-bank teljes tőkéjének 50%-át és a központját adja (meg szerintem s részét is ő fizeti), ám, az alaptőkét mégis csak $-ban határozták meg...

Szerinted mi lenne a brics-szel? Egyet hajlamos mindenki "elfelejteni": mindenki a transzatlanti térségbe akar eladni, mert csak itt van pénz és tömeg... mi nagyon szerencsések vagyunk, hogy ide keveredtek őseink:-)...
@Gábris szomszéd: ha beégsz te gyökér, ako legyen má annyi benned, hogy elnézést kérsz!
túlértékeltelek, má megint?:)
@Gábris szomszéd: mi a faszt csináljak kovácsotok kollégájával?... vita nélkül, értelmes ember, de nézd már meg, hogy mit miért mond, sub kavics...
@Gábris szomszéd:
Okosodtam az általad küldött cikkekből.
Bár a kínai képviselő nyilatkozata semmiféle egzakt kitételt nem említett az oroszok támogatásának részleteiről.
@Mariann19: azt nem hozhatják le, hogy "akkor szibéria önállósuló körzeteit átvesszük, mint alaszkát a jenkik":-)...
@taga20: Én kérjek elnézést, ha te anyázol engem? Ja OK így már értem. Szóval akkor bocsi. :)
@Sir Bates dö Hól: Hát ő nagyon nem az de hát kicsire nem adunk. :)
@Mariann19: "Bár a kínai képviselő nyilatkozata semmiféle egzakt kitételt nem említett az oroszok támogatásának részleteiről."

Hát az amcsik se avatták be mindig Merkelt arról, hogy épp miről beszélget a telefonján. :)
@ornagy50: Gondolom akkor neked az MHSZ szóösszetétel sem ismeretlen. Apu még gumikötélstartos gépekkel kezdte a pályafutását itt. :)

iho.hu/hir/harmashatarhegy-80-eves-legenda-131013
@Sir Bates dö Hól:
Amikor a BRICS alakulgatott, hitelesnek tűntek a céljaik.
Putyin kezdeményezése volt a fókuszban, és akkortájt kezdett Putyin látványosan a nagyhatalmi törekvései megvalósításába.
Azóta jelentősen megváltoztak a viszonyok, az orosz gazdaság leült, nem hihető, hogy a társországok továbbra is fenntarthatónak vélik
a BRICS távlati fennmaradását.
Kínának elsődleges célja hosszabb távon gazdasági nagyhatalommá válni, amely az USA
és Európa másodlagos, harmadlagos szerepét jelentené.
Ez kb. év távlatában képzelhető el, de nem valószínű, hogy a két ellenfél ezt az előretörést tűrni fogja.
Kína hihetetlen exportteljesítménnyel bír már napjainkban is, termékeivel elárasztja Európát, amely az itteni gazdasági teljesítményeket korlátozza.
Ebből adódnak jelentős mértékben a foglalkoztatási gondok, hiszen a könnyűipar pl. emiatt rohadt le a kontinensen.
Olvastam egy-két éve, hogy Európában a könnyűipari termékek 50 %-át fogja Kína ide exportálni 2015-re.
A kínai behozatal mérséklésével megállítható a nyomulásuk, hiszen - ahogyan írod - valóban mindenki a transzatlanti térségbe kíván betörni.
Ja! És verseny is van a világon.
@Knósszosz: Sajna nincs.De azért átutalok
valamit.
Odaverte magát:Lezuhant.:(
Kattintott:Katapultált.:(
Tepsi.:=A segged alatt lévő szerkezet.:)
A tettetett nyegleség egyébként kötelező!!!:)))
@Gábris szomszéd: utoljára te hígagyú!

"Az általad említett "mindenről AZ jut eszünkbe" mizéria meg már ismerős. Ez úgy megy, hogy mondjuk taga elkezdi fikázni a ruszkikat, amire én netán válaszolok és akkor jön a válasz az öreg esztergályostól, hogy kifordul a gyomra tőlem, aztán Boli is befut és elkezdi ecsetelni, hogy megint hogy jutottunk el orosz elvtársak orális kényeztetéséhez?

Tehát amit nekik szabad az nekünk már bőven nem. :)"

evvel égtél be.
egy őszinte bocsánat kérést még elfogadok, ha megint süketelsz, ebben az évben má nem szólok hozzád!
@Gábris szomszéd: hamá' ilyen "szívküldiszívnekszivesen" nap van, akkó' m.foreignaffairs.com/articles/142492/hans-kundnani%E2%80%A8/leaving-the-west-behind (lehet vitatni a konzekvenciáit, ám az alapjai segíthetnek képbe kerülni)...
@Gábris szomszéd: akkor jó... ha te mondod, akkor az úgy is van... te tényleg szopni jársz ide?...
@ornagy50: ők, akkor... azóta bejött a lízing is, mint új konstrukció, meg az outsourceing is:-)...
@taga20: Figy te mondtad, hogy "kifordul a gyomrod" én csak erre hivatkoztam.

varanus.blog.hu/2014/12/24/boldog_bejglikomat_413/full_commentlist/1#c25515507

Amúgy az előbb már írtam, hogy bocsi. Mit akarsz még járjak kanosszát Érden vagy mi? :)
@ornagy50:
:)))
Na, most kihúzom magam és felrakom a bigfész álarcot, ezeket ismerem!:))
Nekem abban a könyvben a polgári repülésből tetszett egy izé... aszongyahogy; van egy öléggé kellemetlen turbulencia ippeg, a vas hánykolódik mint a NER ott lenn Kusztóéknál, erre mondják asztat, hogy az utasok közül sokan "színeset ásítottak" - mármint ugye, a hányózacskók előkerültek.

Tele van ilyenekkel, legalább az ISBN számát jegyeztem vóna meg, de az én agyammal...
@Mariann19: kína már drága a termeléshez... ez egy önmagát gerjesztő folyamat... arról pedig csak ritkán hallok, hogy kína az "egy gyerek jó" faszságával mennyire megszívatta magát... az az ország a katasztrófa felé menetel...
@Knósszosz: A"polgári"azzé egy kissé más!
Ott többet lehet karattyolni!:)
@Sir Bates dö Hól: Viszont múltkor épp azt írtad milyen kritikusan szemléled az USA politikáját is. :) Persze Kissinger is tudta mitől döglik a légy, amikor azt mondta:

"Amerikának nincsenek barátai, csak érdekei."
@ornagy50: Akkor nagyjából 6 km-re vagyunk egymástól. :)
@Knósszosz: szerintem mennyé végig azokon a kocsmákon, mint ako!
hátha beugrik a könyv címe:))))
@Gábris szomszéd: mindent kritikusan kell szemlélni a világon... bár, úgy vélem/azt hiszem/okkal feltételezhetem/akképp gondolom, hogy nem ugyanazt értjük a "kritikus szemlélet" alatt...
@ornagy50:
Perszepersze:))
Nekem a polgárihoz van érkezésem inkább, és nem azért, mert a katonait nem szeretem!! Sőt!!
Van egy haverom aki Ferihegyen szerelő, és nem szakmája a dolog, hanem a hivatása. Aki "repül", az tudja ez mit jelent.

12 óra meló után felkongatják hajnal előtt, hogy gyön a Cargolux 747-800-as madara és majd ugye ki kell lőni, akkor öltözik és go. Mert szereti. Nem csak azért, mert különben kirúgják. Hány olyan van itt Ferihegyen, akiknek erre a típusra megvan a jogsija? Naugye...

Ez egy kibaszott mákony amitől nem lehet szabadulni, de ezt most pont én, pont itt neked mondjam??? Persze az itteni fizetésekhez képest az övéké még mindig kurva jó, na de nézzük már meg az ugyanazt a felelősséget vállaló kollégáik bérét, mondjuk Shannonban... 40€/óra. Egy first officer bérét nem is említve egy jobb légitársaságnál, a kapitányt meg ne is említsük, aki egy 747-es, vagy egy 380-as góréja. Azért vannak a gépben olyan magasan, mert a pénztárcájukon ülnek - mondják...

Szomjas lettem, imádom ezt a témát.
Volna egy-két-kilenc kérdésem, majd izélhetlek priviben?
Egésségedre!!!
@taga20:
De a kocsmákra se emléxem!!
Mostakkor micsinájjak? He?
@Knósszosz: ako írjál a jézuskának, hátha jövőre megkapod:)))
@ornagy50:
Harapsz?:)))
Vigyázok majd...
Persze a repülők nem olyanok, de kituggya? :o
@taga20:
Tudod mi volt faxa?
Pár évvel ezelőtt egy kricsmi (tanya-csárda-vendéglő... mittudomén), Hódmezővásárhelytől pár kilameterre a Tisza holt ágánál, Mártélynál.

Kurva jó hely, csak a szúnyog.... az baromi sok.
Olyan, mint a Svábhegy. Az is jó hely, csak sok a köcsög. Meg a görény. Ne költözz, nem éri meg!
Hahaha...
@Knósszosz: haver, látom elkapott a gépszíj. lazícs skac, nehogy a késedbe dőlj!:)
www.youtube.com/watch?v=rCp2h5jslKY
.
Nagyjából vége a karácsony ünnepének. Aki elfáradt, az majd kipiheni.
Jó éjszakát azoknak akik aludni térnek, kellemes virrasztást azoknak, akik sok kávét ittak, telítődtek töltött káposztával, egyebekkel.
.
GARAI GÁBOR: Öröm

Mi élteti a fecskét fent az égben,
halat a vízben, és a pávaszem-
pillangót, ahogy nyitja-csukja szárnyát;
a gyereket, ha fut, s merő vidámság?
Mindent, mi mozog, mindent az öröm?

S mi nem mozog, az őrtálló fenyőfát,
a pengő füvet, barnálló borostyánt,
mert hát az is terjeng valamiképpen,
azt se élteti más, csak az öröm?

Nézek egy gerlepárt, sárga kavicsban
szemelgetik a semmi-örömöt,
s magukat holtnak tettető kicsiny, zöld-
bogarakat a hullott lomb között.
Magam, csak én -- föl nem adva a harcot -
élek örömtelen és küszködöm!?

Szó sincs rólam, nem vagyok fecske, hal - s hogy
tanú lehettem, azt is köszönöm.
.
.
@Sir Bates dö Hól: csak, hogy ne tudatlanul halj meg, magyarul van, tehát érted is:

www.youtube.com/results?search_query=n%C3%B3gr%C3%A1di+gy%C3%B6rgy

itt szemezgethecc, kedvedre.
@nincs_itt: putyin szopóágon van, ne erőlkögyy!
itt van neked valami szép:)
www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc
@taga20: neked sem árt tájékozódni:

www.youtube.com/results?search_query=n%C3%B3gr%C3%A1di+gy%C3%B6rgy

keresgéjjé kedvedre!
de a tavasz attól még rendben!!!
@taga20: csorgatod a nyálad???!!! mi???!!! büdös digók, de attól még tutti a cucc!!!
@nincs_itt: haver, fiatal korom dacára, egyet megtanultam.
nem az a jani aki adja, ha nem aki állja:)
@taga20:
gürcikeklottanböttyen reg dő haha kkky los de más mész mashalikom kakadú recece

brühüyyy
@nincs_itt: előre is kösz a tavaszt.:)
@Rodeo36: öreg, bár mekkora fasz is vagy, tégedetis szeretlek. vágom, hogy eszt nem érted. megyek aludni, az asszonyommal:)
szevasztok, parasztok:)))
@taga20: Tartok tőle, hogy mi előbb fogunk szopni mint ők. :(
@Sir Bates dö Hól:
Ezt ismered?

hirhatar.com/a-tragikus-kezfogas/

Néhány dolog ismert volt eddig is belőle, csak most elolvasva, néhány dolog meg érthetőbbé válik. Piktor meg a foltjai...
@taga20: Szasz gyökér. ;) Én meg megyek virtuózok gálát nézni.
@taga20:
böhönce luccy kasz dékó kuty rajsz ehe gumó degesz

brühüyyy
@nincs_itt: hát,
hamá' jenőke jelezte, a karácsony lassan elmúlt, akkor esetleg, be is kaphatnád... gondolod, hogy nem ismerem nógrádi munkásságát?... (te tényleg, mi a fenének szólsz hozzám?... erre indulsz be?...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem ismertem... bár a helyzet az, hogy az fkgp-frakció egyharmada szakszolgálatos volt... persze, katonai vonalon, így nem csoda, hogy azokra indultak rá...
@rdos:

Nem félek. De talán nem mindegyik poszthoz illik a beszéljük meg az élet nagy dolgait stílus.
@Mariann19: A szaudiak mar egyszer megjartak az OPEC-kel. Meg '80-ban, miutan az OPEC a termeles visszafogasarol dontottt egyedulikent a szaudiak csokkentettek a termelesuket 70%-kal. A tobbiek maradtak a korabbi szinten. Ezek utan nem veletlen, hogy a szaudiak a sajat utjukat jarjak.
@glinolid:
Ezé ócó most a benzin.
Mind a másik fütykösével oooverné a csalánt.
@huzzadneki shakespeare: @glinolid: ez is lehet... ám az is biztos, hogy az összekötőjük (most, obama alatt egy picit mór píszín) elmagyarázta nekik, hogyaszongya (republikánus mekkén stílben): figyelj, te tevebaszó, ha most nem segítesz nekünk magadtól, akkor ad1) elengedjük a kezed, azt protektoráld a saját hatalmad, ha tudod; ad2) komolyabban foglalkozunk a vahabita elited támogatottjainak szponzoraival; ad3) úgy rád basszuk az isilt és a szír vegyitámadást, hogy sosem mosod le magadról... azt az új haverunkat juttatjuk a szent helyek őrzőjének pozíciójába; ad4) most megszopathatod a gulf-beli kis gyökereket... de biztos, hogy leginkább az olajminiszter kommünikéjét fogadnám el...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de csak a gyárban és/vagy hivatalos tuning cégnél meglévő alkatrészeket kérheted.
@Sir Bates dö Hól:

Elképesztő, mennyire lakmusz vagy:)
Ugyan se nem kényelmes, se nem szórakoztató.
@GeoCracker:
Azért a rubel valutaválsága miatt szépen elszabadult az orosz infláció (lánykakori nevén: áremelkedések) amelyeknek megvan az a rossz szokásuk, hogy a fizetések emelése sokkal lassabban követi. Tehát nem csak az átlagember által nem igazán keresett fogyasztási cikkek túlélhető hiánya, hanem a napi megélhetés nehezedése fogja Putyin imázsát kikezdeni.
Különösen azután, hogy a jó megítélését az erőltetett életszínvonal emeléssel alapozta meg. Egy már elért szintről visszaesni nem igazán emeli a népszerűséget. ERRŐL Gyurcsány köteteket tudna mesélni - de Putyinnak legalább nincs egy erős fidesz-ellenzéke!
@Orica Középföldi: nekem sem ez volt a válaszom, mikor kisgyermekként megkérdezték: "Mi leszel, ha nagy leszel?"... (régész szerettem volna lenni, ha érdekel:-))...
@nincs_itt: "ne álmodozz! nem ismered."

ok, megfogtál... viszont én legalább azt tudom, hogy ki volt az apám... (lennél a helyemben, mi?!...)
@Rodeo36:

Ó! :))))

micsoda öröm! megint rám találtál?
olyan megnyugtató tudsz lenni. szellemes, kedves... :D
komolyan hízik a májam ennyi figyelemtől.

elárulok neked valamit. szeretek beszélgetni társaságban is, akkor is ha elakad a szavam és csak a másikra figyelek.
sok ismerős tudja ezt és ellátnak mindenféle jó, érdekes vagy csak szórakoztató anyaggal, esetleg csak emlékeztető, gondolkodtató szösszenettel...
na ebben a kavalkádban valóban van minden és néha még szemét is belekerül...

sokszor az sem mindegy kitől jön, mert már az is behatárolja mit és mennyire kell "komolyan" venni az anyagot.
van pár ember azonban akik még munkájuk miatt is olyan ismerettel rendelkeznek, hogy néha még olvasatlanul is tudom: megéri az időt majd erre fordítani.
tudod van olyan "szar" ami pillanatnyilag úgy tűnik, nem sok "értelmet" ad ha vele foglalkozol. ám mégis található benne az ami előhív emlékeket, segít rendszerezni "elfelejtett" részleteivel eseménysorokat akkor is ha totál más szemmel nézi valaki a világot.

sajnos nem volt most időm elolvasni az anyagot, de bele,- belenéztem és érdekesnek találtam arra, hogy ha nem is illik a napi témához, de unalmas percek böngészésére nem rossz anyag...

valószínű felháborítóan rossz az ízlésem, ha ennyire a lelkivilágodba tapostam vele...

azt gondoltam: békés, nyugalmasan kedélyes napokban lesz részed neked is, sok szeretettel átölelve, és a lazactortádon még a gyertyát is jó kedvűen fújod el.
elnézést kérek akkor (de csak akkor!), ha ezt a jó hangulatodat romboltam le.

továbbiakban maradjunk abban, hogy sok-sok szeretetet és békés, örömteli napokat kívánok neked is, mint mindenkinek itt a blogon.

www.youtube.com/watch?v=AgjmI0YlrUo
süti beállítások módosítása