Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.23. 13:06 Fabius

Gyurcsány marad Orbán királycsinálója?

Azt hitted a Főnök királycsinálója, gegmenje, esze, hangja Habony Árpád? Frászt. Sehol nincs az általa keltett hatás ahhoz, amit ez a mi Ferink összehoz. Gyengült Orbán, a pártegység reped, a népszerűség szabadesésben zuhan lefelé, és amúgy is kéne valami ajándék karácsonyra?

Semmi vész, jön Feri és megoldja.

Egyszerűen, elegánsan igazi gavallér módra ahogy szokta. Otthonról a fotelból bejelenti rátelepedési szándékát a másodikai tüntetésre, oszt' minden el is van intézve. Várady máris magyarázkodni és tiltakozni kénytelen, a tiltakozásért meg hallgatni az ortodox Gyurcsány hívek zászlóért siránkozását, ahogy az összes eddigi tüntetésszervező kénytelen volt idáig. Mert Feri egy közepes méretű pártot képes volt összegründolni magának, de egy közepes méretű tömegtüntetést annyira nem. Ám, ha már egyedül nem tesznek ki egy ekkora tömeget, akkor legalább alkalmazkodni sem tudnak. Szerintem addig hallgatták Orbántól az egy a zászlót, hogy kialakult nekik is egy szépen fejlett zászló fétisük és nem élhetnek pártlobogó nélkül.

Hogy ezért sokan utálják tovább ezt a Ferit? Lárifári nem számít, csak Cáratyuska boldog legyen, elvégre itt a karácsony.

373 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr647006403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok szeretettel kívánok mindenkinek:

Békés, boldog ünnepeket!
"Fojtogasson" mindenkit a szeretet, a figyelem hulláma - ne csak ezen a pár napon.
Születés és névnaposoknak külön gratulálok, legyen az ő évfordulójuk is kellemesen emlékezetes.
az esti vitához is lenne pár szavam...

a mai rendszer leváltásához mindenkire szükség van aki a gyermekcipőben toporgó demokráciánkból valamit is vissza tud hozni illetve megmenteni...

nem gyf védelmében mondom, de mindenki nézzen magába amikor ítéletet mond, mert a propaganda és a pénz valamint az a háttérhatalom amiből kaptunk az elmúlt években pici ízelítőt nagyon is egy irányba dolgozott ebben az évtizedben és mindenkit ki is nyírt aki nem brancsbeli volt...

ez nem menti fel a húszonéve országon élősködő politikai pártokat. de ez a fajta embertelen centrális erőtér megteremtése egyszer sem volt más zászlajára tűzve.

hoztam ide egy posztot, amibe leírták: mindenben az szdsz-nek volt igaza - és fogalmam sincs, hogy a cím kifigurázása után valaki elolvasta-e az eszmefuttatást...
pedig érdekes, átgondolandó dolgok voltak benne.

sajnálom, de sosem szerettem egy pártot sem. de olyanra sem emlékszem, hogy az emberek 100 forintjából összedobott segélyt ne az kapja meg akinek küldték!- hogy csak egy durva eseményt említsek...

de élénken él bennem amikor minden bankot, gyárosok képviselőit és pártot egy asztalhoz ültetett gyf a világ eseményei miatt 2008-ban, és megkapta a pofájába, ha változtatni mer az adókban, elhagyják az országot...
milyen érdekes, hogy ebből a válasz egy része maradt csak fent: igen! el lehet menni...

viszont most valóban békére és nyugalomra vágyom - és ezt kívánok mindenkinek, azért, hogy legyen erő józanon átgondolni mit is akarunk és ehhez milyen út vezet vagy adott ma...

további szép napot!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: neked is bodogot! kösz az ajándékot, kurva patent:)
haver, te vagy a legrendesebb genyó!:)))
ja, és széles vizet 2015-ben is.
Boldog,békés karácsonyt

www.youtube.com/watch?v=iSgEDKjmT5o

kívánok minden bloglakónak és családjának.

Most három napig nem szidom/hangosan/ a KDNP-t,a fideszt és viktorkát sem.

www.youtube.com/watch?v=f43nR8Wu_1Y..
@avanivi:
Boldogságost, szomszéd! :)

@taga20:
Szavad nem lehet, külön kariajit kaptál, úgyhogy ÜL! :D
fecót megvették vikiék?

Amúgy az esztergomi választásnál fura volt,hogy- ha jól tudom-Tétényi mögül kihátráltak.
Nem vette meg azokat is a fidesz?

Amúgy a szavazói kellenének,de ő első vonalba,vagy nagy pozícióban a parlamentbe nem.

Minden tiszteletem,hogy anno lemosta viktorkát de akkor sem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: pofám lapos is:)
ma reggel olvastam végig a tegnap esti termést, me habától elkaptam valamit és ágynak dőltem.
száz szónak is egy a vége, VÉDER NAGYÚRNAK volt igaza!!!
miva? egy barom.
@jöttem: lehet várni a Messiást, de nem túl gyakran jön el.
orbantol tanulni is lehet, nem csupán szörnyűködni rajta.
mégpedig akaratot, azt, hogy lehet kialakítáni új struktúrákat, itt es most a politika civil kontrolljának megteremtését.
másodikán bár mennyire is sajnálatos, nem a szabadság vezeti a népet a barikadokra, hanem a zemberek kinyilvánítjak véleményüket, ebből a politikából elég.
Gyurcsány fémjelezte sok évből is elég.
nem új választásokról beszelunk, nem forradalom rol, hanem a 25 év alatt a partok játékszereive vált civilek ebredeserol.

a szimpatikus Gyurcsányra nem reagálnék, mivel a szeretet ünnepe ez a mai nap állitólag.
@Sir Bates dö Hól: vitatkoznék. Valódi civil embriók létrejötte adhat választ a kérdésedre, amennyiben a fogantatás pillanatában bepofatlankodik az egyik, rem torzszülött születik
@Habakuk000:

Javits ki, ha tévedek, de ebből a "25 évből" 4,5 év az a Gyurcsány fémjelezte "sok év".
@Habakuk000:

Még egy: "ebből a politikából elég." Rendben. És milyen politikát akarnak a zemberek? Lehet tudni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én csak egy dolgot kérdeznék meg ettől a Havasi gyerektől. Ha ő a minielnök kommunikcióért felelős helyettes államtitkára, akkor mi a bánatos lófaszért nem tud vele egyeztetni egy időpontot, amikor végre újságíróknak is ad interjút, nem csak mikrofonállványoknak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Édes Istenkém! Mi a fasz bajod is van Orbánnal, aki olyan jól kézben tartja az embereit, szemben Gyurcsánnyal, aki meg volt áldva egy az egyszerű többséghez is szükséges koalíciós partnerrel és egy olyan párttal, amit már régen (már az elején) ott kellett volna hagynia?
DEMOKRATA volt, szemben Orbánnal. Na ez az az ici-pici nüansz, amit szem előtt kellene tartani. És Orbán leváltásához kellenek a szavazói, nélkülük nem fog menni. Aki tehát ellenük rinyál - az Orbáőn malmára hajtja a vizet.
Esetetekben sem azt nézem amit mondtok (bár az is elég hervasztó) hanem az eredményét: a távol tartott szavazók tömegét, akik miatt lehetett a félmillióval csökkent szavazószámú fidesznek is 2/3-a!
Talán illene EZÉRT IS egy mea culpa. Bá rnincs rá bocsánat!
Sajnálom, hogy tegnap este a láz nyert a Varánusszal szemben.
Érdekes volt ez a vita, pontosabban az egymás melletti elbeszélés.

@Habakuk000:-nak teszem fel a kérdést, te tudod mit jelent egy rendes demokráciában a civil kontroll? Mert amit elképzelsz, olyan nincs.

Egyet kell értenem nagyúrral egy csomó dologban, de ezt már régebben leírtam, ezért nem szóltam bele tegnap az itt kavargó lázálmokba.

Ezzel együtt GyF óriási taktikai hibát vétett ezzel a bejelentkezéssel. Meg kellett volna várni, mi lesz Váradi elképzeléséből. Amit eddig látok, semmi, ha nem akar pártot csinálni, annak minden lehetőségével, nyűgével, következményével.

Az ne tévesszen meg senkit, hogy sok ember elégedetlen és ezért kimegy. Abban a pillanatban, hogy egyértelművé válik, milyen elvek mentén legyen a hogyan tovább, máris szétválik/osztódik a tömeg.

Az arctalan tömeg nem akar politizálni, csak élni szeretne, ezt viszont a politika teszi vagy nem teszi lehetővé a számára.

A társadalom fejletlenségét tökéletesen jelzi az az elképzelés, hogy jöjjön valaki új. Aki még nincs legyilkolva.A megváltó. Abba már nem gondolnak bele, milyen egyszerű rövid idő alatt politikai hullát csinálni valakiből.

Egyet kell értenem Esterházyval:
"Általános formátlanság hona hazánk. Soha nem álltunk nagyon jól, a formák mindig nagyon közel voltak a formalitáshoz, közel a saját ürességükhöz."

Még egy kérdés @Gábris szomszéd: -hoz.
"Ki az a furcsány nyerenc? :)"
Mit szól a te Istened, a szeretet szószólója ehhez a végtelen primitív, negatív hangulatot sugalló stílushoz?

@dr. jenőke (jenőke): Köszönöm a verseket:)

Kellemes, békés, dumcsizós, zenés, röhögős ünnepeket!
Értem én, hogy
"Míg az ellenzéki pártpolitika a Schleiermacher-i megállapítással szemben az egyes jelenségeket vette célba s nem tudta az egészet, a hatalomgyakorlás strukturális rendszerét hitelt érdemlően megkérdőjelezni - már csak ezért sem, mert legalább közvetett módon maga is a struktúrához tartozik -, a tüntetők viszont éppen ettől akarják függetleníteni magukat: az egészet utasították el, beleértve az ellenzéki pártokat is."
nepszava.hu/cikk/1042267-uzenetek-kereszttuzeben
viszont:
"Én nem hiszek a csodákban. Nem fognak isteni rendelésre megváltók elénk toppanni. A politika művelése feltételez némi profizmust is. Ott kezdődne a tudatosság a politikára vállalkozóknál, hogy megtörnek egy második pszichózist is, és nem úgy táncolnak, ahogy a hatalomtechnokrata miniszterelnök fütyül: ha lennének elég bátrak differenciálni aszerint, hogy ki mit képvisel. Az egyéni döntések tisztességének, a szándékok és a célok tisztességének kéne számítania. Az országot csak egymással párbeszédre képes, konszenzusra képes, kompromisszumokra képes, felelős emberekre lehet bízni."
Tegnap elegem volt a már többször lejátszott, terméketlen vitából, és eléggé egyedül is voltam a véleményemmel. De látom, késő este többen is beszálltak még, ezért idehozom azt, amit az este a vita után egy magánlevélben írtam:
"A mai vitában engem is a finnyáskodás bosszantott. A párt nem kell, de a szavazói igen? Igenis fogjanak össze bátran a zászlóik alatt, a most feltörekvő civilek meg gondoskodjanak arról, hogy megmaradjon az egyenrangúság, és ne ülhessen a fejükre egyetlen párt sem. Ha nem tudják őket kordában tartani, akkor hogyan akarnak kormányt váltani és utána kormányozni? Vagy erről még csak ködös elképzeléseik vannak, csak azt tudják, hogy mit nem akarnak, azt meg nem tudják, hogy mit akarnak és azt hogyan?"
Bocsánat, nem újrakezdeni akartam...
és akkor nem olyan marginális témákról lenne itt szó, minthogy egy 10 ezres párt párszázezres szimpatizánsai milyen arányban vesznek részt egy "civil" tüntetésen, aminek a céljaival egyetértenek
(elárulom: nagy arányban)
hanem arról, hogy több hétig MAGYAR gyermekek százezrei fognak éhezni, mert a fidesz egyszerűen lesöpörte, hogy étkezést adjanak nekik az ünnepek alatt
www.pupublogja.hu/2014/12/tizenhat-nap-ehezes.html
vagy az ország egészének elcseszését:
Orbán komolyan veszi, hogy a tudás hatalom, és ebből a hatalomból csak a kiválasztottaknak akar adni. Ezért aztán szűkíti a mobilitási csatornákat (bezáratja a gimnáziumok felét), csökkenti a tankötelezettség korát, és lebutítja a szakképzést. A közrabszolga legyen erős fizikumú (minden nap tornaóra az idegen nyelv, a magyar, a matematika, a történelem helyett), és csak annyit tudjon, amennyi feltétlenül szükséges, hogy olcsó munkaerőként alkalmazni lehessen a saját birtokon, vagy ajánlani arab befektetőknek.
hvg.hu/velemeny/20141222_Orban_es_a_kozjo#2conihw#8s5qjz
Ehelyett azon lovagoltok, hogy kiderülne, hogy hány VALÓDI civil, és hány pártszimpatizáns van a tömegben.
Nem mindegy, ha elég nagy lesz az a tömeg?
"A TEMPLOM ÉPÍTÉSÉNÉL AZ ÖRDÖG IS TOLHATJA A TALICSKÁT!"
@Habakuk000: "Ha én vagyok a miniszterelnök, akkor kormányzom. Ha sírok, mint egy fürdős kurva, hogy nem hagynak, akkor alkalmatlan vagyok me-nek
A többi meg lejárt lemez. mutassatok pozitívumot, tényt"
Akkor szerinted az ideális kormányfő Horthy, és Orbán, akik ugyan testet lelket megnyomorítva, hazudozva, ámítva és csalások sokaságával, mindent és mindenkit eltaposva de kormányoznak
Nekünk magyaroknak az a szokásunk, hogy ha nem mennek jól a dolgok, akkor dobjunk ki mindent /ami jó volt azt is/.Igy tettünk 1945-ben,1990-ben, és erről szól a biztatás most is.
Lehet, nincs igazam, de az a véleményem, hogy ezeken a tüntetéseken ne menjenek szinpadra a jelenlegi politikusok, de a pártok a zászlóikkal miért ne nyilváníthatnák ki a civilekkel való egyetértést?
@DarthVader:
Pupunál találtam ezt a hsz-edet, nagyon tetszett:
"Hányszor kell még a többségnek kinyilvánítania az idei 3 alkalom után, hogy a hátunk közepébe kívánjuk a jelenlegi baloldali pártokat, köztük nem utolsósorban Gyurcsányt?"

Milyen többségnek, ember? Annak, aki nem ment el szavazni? Vagy a Fideszfanoknak? Miről beszélsz? Milyen többség és hol nyilvánitotta ki? A jelenlegi bal oldali pártokat ha összevonod - ugye mind együtt szar - és eltekintesz a Fidesztől, mint amely ellen az egész irányul, akkor nem marad más, csak a Jobbik, meg a nemszavazók. Ja, ti a nemszavazókat várjátok a tüntire? És a nemszavazóknak mi az elképzelésük az egészégügyről, felsőoktatásról, stb? A nemszavazók meg tosszák meg a jó édes mamájukat. Nem Gyurcsány miatt van a Fidesznek 2/3-a, hanem miattuk.
Elmehettek a vasporosba.

2014. december 23. 18:55
@Habakuk000:

Nem a Messiást várjuk, a reményhalat úsztatjuk.
Tudod mit hiányolok leginkább ebben a helyzetben? A tárgyalásokat.
Le kellene ülni és megállapodni.
Azt kellene mondani pl. Gyurcsánynak: Pajti! Ne akard meglovagolni a mi szelünket! Támogasd, de ne használd ki a helyzetet.
" nem politikailag inaktívak mozdultak meg a civilek hívására, hanem többségükben a jelenlegi pártok közül választani tudók vesznek részt a sorozatos demonstrációkon. Sőt nyolcvannégy százalékuk most vasárnap is választani tudna a kínálatból."
nol.hu/belfold/ez-nem-az-a-tanc-feri-1506241
A „magyar ősz” megmozdulásait koordináló civilek kiakadtak Gyurcsányra, s hangsúlyozták, őrizni kívánják rendezvényeik pártpolitika-semlegességét. Pedig azzal aligha kalkulálhattak, hogy megússzák e konfliktust. A tétlen Gyurcsány ugyanis olyan, mint egy cementallergiás kőműves: nem létezik.......
Könnyű lenne erre rávágni, hogy aki meg akarja dönteni Orbán rendszerét, az előbb bírjon el Gyurcsánnyal, ám fontos megjegyezni: a civilek nem azon a pályán játszanak, amelyiken Gyurcsány, így nem is tudnak nyerni ellene. Viszont azok az ellenzéki erők, amelyek egy játéktéren vannak vele, rendre alulmaradtak, képtelenek voltak végleg a földre küldeni. Kiálthatják erre sokan hangosan és egyszerre Horn Gábor műfordítását arról, hogy értse már meg, „az emberek elküldték a picsába”, de az nem változtat semmin.
Mert Gyurcsány Ferenc több, mint troll: politikus. Tehát politikusoknak kell legyőzniük. És nem csak Orbán Viktornak.
nol.hu/velemeny/trollnal-tobb-politikus-1506275
A tiltakozás valóban radikálisan rendszerkritikus "elitje", és a hívásukra utcára menő, nagyrészt simán balliberális tömeg között áthidalhatatlan szakadék tátong, amit egyelőre a szervezők (emberileg teljesen érthető módon) nem tudnak, nem akarnak tudomásul venni.
jobbegyenes.blog.hu/2014/12/23/na_ezert_nem_lesz_kormanybuktatas_a_tuntetesekbol
Boldog Békés Karácsonyt!
és végezetül:
Várady kérése maga az abszurditás. Ha a társadalmi ellenzék úgy véli, hogy intakt melegházban felnevelgetheti a demokrácia régóta hiányolt illatos növényét eddig kipróbálatlan trágyával és vegyszerekkel locsolgatva azt, és légyszi-légyszi alapon elháríthatja a környék növényevő állatait, súlyosan téved. Ezt nem fogja megvárni pl. Gyurcsány, akinek, ugye, evidensen tök más a célja. A politikai versenyben (amely a hatalomról szól) lehet úgy tenni, hogy minket, "civileket", nem érdekel a hatalom, de azt már aligha lehet elvárni másoktól, hogy ők is így tegyenek, illetve ha van nekik egy saját politikai stratégiájuk (és Gyurcsánynak konkrétan van), akkor azt felejtsék otthon holmi bűnbánatból, és álljanak be a politikai logika meghaladásával (a.m. kiherélésével) kecsegtető éteri politikaellenességbe. Ám a politikaellenesség is politika. Ez az, amit a "civilek" láthatóan nem értenek, de Gyurcsány igen, és elejét is akarja venni. Gyurcsány hivatásos hatalommaximalizálóként lépett be a képbe, mire a "civilek" rögtön stratégiai hátrányba kerültek.
hafr.blog.hu/2014/12/23/erdemes-e_kitiltani_a_dk-s_zaszlokat
@kekex:
.
Ha már így alakult, hozok neked egy hozzászólást Béndek blogjáról:

Lassan olyan az egész, mint a trafik, vagy földmutyi.
Te kapsz trafikot, vagy földet, te meg kapsz cokit, mert nem fideszes a neved.
Te jöhetsz tüntetni, mer civil vagy te nem jöhetsz tüntetni mert párt a neved, és én mondom meg ki a civil.
A jelvény, vagy zászló nélküli tüntetőből így lesz sötétben bujkáló anarchista.

''''Döbbenetesen hasonlít a fidesz által gondosan megtervezett szervezetlenségre, a leváltásukat követelő tömeg megosztására a hatalmuk megtartása érdekében.''''
@kekex:
.
Ha már így alakult, hozok neked egy hozzászólást Béndek blogjáról:

Lassan olyan az egész, mint a trafik, vagy földmutyi.
Te kapsz trafikot, vagy földet, te meg kapsz cokit, mert nem fideszes a neved.
Te jöhetsz tüntetni, mer civil vagy te nem jöhetsz tüntetni mert párt a neved, és én mondom meg ki a civil.
A jelvény, vagy zászló nélküli tüntetőből így lesz sötétben bujkáló anarchista.

''''Döbbenetesen hasonlít a fidesz által gondosan megtervezett szervezetlenségre, a leváltásukat követelő tömeg megosztására a hatalmuk megtartása érdekében.''''
@Orica Középföldi: A civil kontroll? Te vagy, a Nagyúr, a gyurcsányfan-kekex, a netadót megfutamítók, a zemberek, akik kinyilvánítják, hogy eddig és ne tovább, akik figyelnek és látnak is.

Nem én vagyok az álomvilágban élő, hanem azok, akik azt hiszik, nincs lehetőségük hallatni szavukat, nincs élet a semmirekellő politikusok jóváhagyása nélkül, tökmindegy, melyikről beszélünk.

Én nem várok új pártot, nem várok orbánbukást, nem várok köteles forradalmat a megmozdulásoktól, ellentétben a szerintem álomvilágban élőkkel.:)

Istenigazából azt sem nagyon tudom elképzelni, hogy kialakul belőlük egy választásra készen álló párt.

Viszont örülök a megmozdulásoknak, amik azt jelentik, hogy igenis van tűréshatár, igenis nem birka ez a nép.

És erre ne akarjon rámászni semmilyen szemétláda sem.
@jöttem: megmondták. tárgyaltak. ennek ellenére önkényesen rámászik, csak, hogy róla szóljon a karácsony.
@KÁTÉó53éúétr6: Szervezzenek szimpátiatüntetést, van még tér Budapesten, lengessék a zászlóikat és ordítsák az aktuális pártjelszavaikat.

Ki tiltja meg?
@Habakuk000:

"Én nem várok új pártot, nem várok orbánbukást, nem várok köteles forradalmat a megmozdulásoktól, ellentétben a szerintem álomvilágban élőkkel.:)"

Viszont sétafikálásra szerintem hideg lesz. Mert akkor másra nem jó.

"igenis nem birka ez a nép. "

De. A javából. Végteleségig bamba akollakó. Ezerszer pofánbaszták, ha nem őt, a szomszédját, a rokonát, nem szólt semmit, kiröhögte aki szólt, és jött a 150 forintos gigabájtonkénti netadó, és hirtelen elege lett. Elmegy ez a nép a bánatos picsába.
@Habakuk000: de ha semmit nem akarnak ordítani, csak a civil társadalommal egyetérteni!?..... azt miért nem szabad párttagként? folytatódik a kirekesztés?....mi vagyunk a haza és ti a hitvány népség és ne jöjjetek a közelünkbe, nektek nem lehet szavatok?? /ezt megtanúltuk a FIDESZ-től, és ezt akarjuk folytatni?/ A pártokban nem csak pártvezetők vannak, hanem emberek, akik gondolkodnak, s nem szégyellik, hogy egy bizonyos értéket vallanak.
@DarthVader: elmegy az tény és való, minden évben egy városnyi ember elmegy

Nem értem amúgy, miért nem lehet tudomásul venni, hogy a bamba akollakók 82%-a nem kér a kedvencedből?

Ez is van olyan arrogancia, mint orbán kétharmada.
@KÁTÉó53éúétr6: te is tudod szerintem a lelked mélyén, hogy sántít a mondásod.

1, napi politika: aki a 18%-os gyurcsányt elfogadja, kiteszi magát a teljes karaktergyilkosságnak

2 stratégia: nem kell a gyurcsányi politika sem, az ország 82%-a elutasítja

szerintem nem olyan nehéz megérteni, elfogadni nem egyszerű, tudom..
@Habakuk000:akkor mit vársz az "igenis nem birka nép"-től, ha sem változást, sem váltást, semmit?...., mert igen sok embernek kilátástalan, tervezhetetlen az élete, és még reménye se nincs a boldogulásra, a gyermekeinek sem, mert csak a koldusok "termelődnek" újra.
@Habakuk000:

De ezek szerint a bamba akollakók 82 %-a azokból se kér, akik másként itélik meg. Ja, akkor jó bégetést :)
@Habakuk000:

Még egy:

"aki a 18%-os gyurcsányt elfogadja, kiteszi magát a teljes karaktergyilkosságnak"

Tehát akkor a 82% tényleg bamba birka, (vagy simán gazember) mert vagy 1, karaktergyilkol, vagy 2, beszlopálja csont nélkül bő nyállal.

Hát, Orbán marad :))
@Habakuk000: azt pedig te tudod pontosan, hogy engem nem Gyurcsány érdekel, hanem az a 18 %, aki változást akar, és egyetért a tüntetőkkel.
@DarthVader:

Mondtam én, hogy nektek nem elsősorban Orbánnal van bajotok :)
@KÁTÉó53éúétr6: bambák? megfutamították orbánt, amire az ellenzék egyszer sem volt képes.

azt várom, -és azt kívánom nektek is, mindenkinek karácsonyra -, hogy ébredjen öntudatra, legyen bátorsága, önbizalma, akarata, hogy ebben az országban is lehet európai mércék szerint polgárként élni, hogy ne a semmitérő politikusoktól várja saját megzabolásukat - soha nem fogják maguktól megtenni oldaltól függetlenül - hanem ezzel a pár sétáló ismeretlennel együtt emlékeztessék dicsőnek egyáltalán nem mondható hőseinket Petőfi szavaira: azért a nép az úr.
@KÁTÉó53éúétr6: Akkor az a 18% gyurcsány plakát nélkül is egyet tud érteni a tüntetőkkel, azt hiszem.

Bár egy jó csigagyurcsányos trikón - cink - én is elgondolkodnék valóban:), igaz ami igaz
@DarthVader: ebben komoly igazságod van Nagyúr. Valóban nem csak orbánnal van bajom
@Habakuk000:
"megfutamították orbánt, amire az ellenzék egyszer sem volt képes."

???
Ugyan vajon miben futamították meg? Mert nem most vezeti be a netadót, hanem majd fél év múlva? Mert kétséged ne legyen, be fogja vezetni. Csak annyit mondott, hogy nem most és nem ilyen formában. Majd Tompika konzultál a nemzettel, és ki fog derülni, hogy a nép, az istenadta nép egyetért a netadóval, sőt, alig várja, hogy fizethesse.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: be van vezetve vagy nincs?

beszart képpel magyarázkodik lépten-nyomon a közmédiában vagy nem?

azért a szemellenzősségnek is vannak határai, de tudod mit?
legyen igazad, gyurcsányotok a sztár, az egyetlen, aki fölveszi a versenyt orbánnal.
@Habakuk000: "beszart képpel magyarázkodik..." na ezt a beszart képet csak te láttad mi pedig a gátlástalan gőgjét.
"gyurcsányotok a sztár" Haba neked olyan mértékű a Gyurcsány-fóbiád, hogy nem veszed észre, itt senki nem Gyurcsányról szól, hanem az őt támogató népéről, már pedig, ha te sem tartod a jelenlegi hatalmat elfogadhatónak, a leváltásához mindenkire szükség van aki ezzel egyet is ért.
"...ebben az országban is lehet európai mércék szerint élni......ne a semmit érő politikusoktól várja saját megzabolázásukat..." mondod, de ha az életszínvonal mércéjét a semmit érő politikusok határozzák meg, és ők zabolátlanok, akkor nekünk kellene tenni velük valamit, hogy ne lökdössenek sorba az árokba....vagy hol van a sokat érő politikus szerinted?
@punkfrog: Tudtam, hogy fogok olyan kommenteket is olvasni itt, amik nekem is bejönnek.

A szomorú egyébként az az egészben, hogy valamiféle "bázisdemokráciáról" fantáziálnak egy olyan országban, ahol a bázis lényegében a kádári hagyományoktól áthatott nyugdíjas illetve a félanalfabéta vidéki réteg. A maradék meg egész életében azzal lesz elfoglalva, hogy a Gyurcsány, illetve az mszp-s bárki mennyit hoz-mennyit visz, amivel örökkön örökké áment mondhatunk orbán birodalmára. Innen kívánok mindenkinek békés karácsonyt, és némi megvilágosodást.
@gazoló: esetleg éhséglázadás nem lesz (Ferge Zsuzsa), mivel annak a régegnek az önérvényesítő képessége a zéró felé konvergál, ezért két eset lehetséges: vagy csendben éhenhalnak/megfagynak, vagy seregestől rontanak a náluk kevésbé szegény szomszédra, és bottal-késsel veszik el a kenyerét, tűzifáját, hogy legyen a gyereknek mit enni, és fűteni.
(Helyzetjelentés: 2015. március, Magyarország)

További jó gyurcsányozást meg egyebeket.
Jut eszembe:

Azért ugy szeretném megkérdezni a "civilektől", hogy szóltak-e valamit, amikor Gulyás "Civil" Márton megjelent a DK tüntetésen, és provokativ táblát lengetett. Megjegyezte-é valamelyikük, hogy Márton, ezt nem kéne/kellett volna! ? Vagy csak azon óbégattak, hogy - egyébként helytelenül - de "inzultálták szegin civilt" ?

Na, melyik a kettő közül? Tudjuk, Gyurcsánytakaroggy.
A hallal vigyázzatok, baromi szálkás. (Azt fel nem merem tételezni, hogy holmi kozmopolita idegenszivű halat faltok :)
Valaki linkelje már ide a mostani esterházy írást/cikket!
(Látom, tegnap és ma molnárverseny volt!:-D)...
@DarthVader:
"A hallal vigyázzatok, baromi szálkás."

Ezért eszem én ritkán halat, mert ugyan szeretem, de a szálkát nem annyira :)
@Sir Bates dö Hól:

???

Ezt nem értem most, mit értesz molnárverseny alatt? Azt esetleg, hogy nem egy malomban őröltünk?
@Sir Bates dö Hól:

Nem lehet:) Csak a print HVG-ben található.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: pontosan:-)... a definíciós különbségek meg rá is tesznek:-)...
@kekex:

"_és végezetül:
Várady kérése maga az abszurditás. _"

Én meg végezetül azt kérdezem: -Horn Gábor után még hányszor kell értelmezni és elmondani:

'Nem, Feri. Azt mondták, menj a picsába.'?

És a mondanivaló nem változott.
@KÁTÉó53éúétr6:

"_"beszart képpel magyarázkodik..." na ezt a beszart képet csak te láttad mi pedig a gátlástalan gőgjét.
"gyurcsányotok a sztár" Haba neked olyan mértékű a Gyurcsány-fóbiád, hogy nem veszed észre, itt senki nem Gyurcsányról szól, hanem az őt támogató népéről, már pedig, ha te sem tartod a jelenlegi hatalmat elfogadhatónak, a leváltásához mindenkire szükség van aki ezzel egyet is ért._"

Azt fűzöm ehhez, hogy: -Jó erőlködést Gyurcsánnyal.

Már ki is szálltam és jó másodikázást Gyurcsánynyal.

A 'baloldal' utolsó esélye a 2014 évi választások bojkottjának elutasításával elszállt. Mint ahogy az összefogás is összefosásba torkollott inkább, mint előrelátó kompromisszumokba.

Gyurcsány éppen olyan hatalomtechnikus, mint Orbán. Ráadásul egy olyan tömegbázis hátán akar sikereket elérni, amely elutasítja őt. Lehet erőltetni Gyurcsányt, legfeljebb a tömegmegmozdulások meghitt családias összejövetelekké rekednek be Ferivel együtt.

Hajrá!
De előbb ezt elmesélem nekik a Népszínház utcában.
@jaegtoer:

Horn Gábort esetleg nem akarnád elküldeni a picsába? Mert az ominózus népszavazáson pünkt az SZDSZ által erőltetett, kidolgozott és végigvitt vizitdíj- és tandíjbevezetést küldték el a picsába. Ugyhogy Horn Gábornak akkor erősen javallott lett volna mély kussban maradni.

Gyurcsány is megtanulta, hogy ha van egy magyar barátod, akkor ellenségre már nincs is szükséged.
@DarthVader:

"_Horn Gábort esetleg nem akarnád elküldeni a picsába? _"

Nagyon szívesen, bárkit.

Annyit azonban megjegyeznék, -még ha rühelltem is az szdsz-t-, hogy a nagyívű reformtervük éppen az mszp pitiánersége miatt szorítkozott végül a vizitdíjra, a kórházi széfekre, és a tandíjra. Szerencsére az mszp is belebukott. Nem kicsit.
@jaegtoer:

A "nagyívű reformterv" számodra milyen volt? válalható, részben vállalható, vagy vállalhatatlan?
@jaegtoer: 'Jó erőlködést....'? a nyafogás sem lesz sikeresebb.
@DarthVader: @KÁTÉó53éúétr6:

Már unásig kibeszéltük ezeket. A reformterveket is.
Azt meg hogy nyafognék, kétlem. Maradjunk annyiban, hogy a mai naptól máris egy emberrel kevesebb megy az utcára. Mintha egyedül Gyurcsány létezne mint választási opció! Ki is a hívő?
@jaegtoer:

Akkor már ketten vagyunk, a végén majd elfogyunk :))

Lószar lesz itt, nem váltás. Gyurcsányahibás :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Egyértelműen jobban utálják Gyurcsányt, mint Orbánt :) Tiszta sor.
@DarthVader:

"_
Egyértelműen jobban utálják Gyurcsányt, mint Orbánt :) Tiszta sor. _"

Akkor plasztikusan, ha másként nem megy.

Az, hogy nem akarok fost enni, még nem jelenti azt, hogy a szart szívesebben kanalaznám.
@jaegtoer:

Miért, valaki azt mondta, hogy Gyurcsányra cseréljük Orbánt? Ki volt az a barom?
@jaegtoer:

Kellemes karácsonyt, bár ha politizálsz, nem annyira kellemes:))

Azt gondolom félreérted @DarthVader: -t.
Amit a civilekkel kapcsolatban írt, azt 100 %-ig osztom. Ezzel foglalkozva mondhatom, elég pontos képet rajzolt.

GyF-ből nem lesz miniszterelnök mégegyszer, de mint profi politikus "találhat" valakit erre a szerepre. Én nem hiszem, hogy a hitele ehhez elég,- a karaktergyilkosság és a saját hülyesége megtette a magáét - de majd az idő eldönti.

Mindenesetre nem felejtem azt az önkéntes ünneplést - anno - ami az Andrássy utat belengte.
Az ígéret ünnepe volt.
Elbaszta? A válságtól függetlenül?
El.
Ma már mindegy, hogy mindenki hátbatámadta belülről is.( Egyébként kezdetektől fogva.) A politika ilyen:)) Ha nem tud alkotni, akkor gyilkol.

Most képzeld el mit írnék, ha Gyurcsány-fan lennék.

Főzz, olvass, közben hallgass jó zenéket:)) Lélekmelegítő.
@Orica Középföldi:

'Új műsorhoz új férfi kell!':) Akkor is ha esetleg végül mégis csak nőre esik a választás:)

"_Mindenesetre nem felejtem azt az önkéntes ünneplést - anno - ami az Andrássy utat belengte.
Az ígéret ünnepe volt._"

Ez nekem kimaradt. Mikor volt az?

"_Most képzeld el mit írnék, ha Gyurcsány-fan lennék._"

{[(Nem fontos aspektus. Tudom, hogy a felhozatalból a Feri a legkisebb rossz. Csak, hát, ugye, és, mindazonáltal, olybá s valamint...:)]}

"_ de mint profi politikus "találhat" valakit erre a szerepre_"

Nem látom ebbéli igyekezetét, ellenkezőleg, mintha....

Hanem a beiglik I S T E N I E K ! most megyek és haldoklok egy kicsit, csak még egy kis mákosat előtte, hogy legyen közben....
@DarthVader:
A magyar nyelvben nincs közvetlen megfelelője a szolidaritás szónak. Körbe lehet írni. Egy nép pedig annak a fogalomnak ad nevet, amit fontosnak tart (állítólag honfoglaló őseinknek több tucat neve volt a lovak színére)
Márpedig "nyelvében él a nemzet" azaz az olyan nemzettől, amely nem szolidáris- nem is várhatsz összetartást.
Ez van!
@jaegtoer:
Nem Gyurcsányt "menesztették" alfelé, hanem az általa képviselt ŐSZINTE politikát. Mert hogy a fenébe is veszi ki magát, ha az magyar zembereknek belemondják a pofájába, hogy tégedet most megszorítunk? Mennyire jobban megfelel a magyar népléleknek, ha ezt el lehet hazudni, ha a több tucat új adó mögé lehet bujtatni és a beszedésével nem az állami adóhatóságot (hanem bankokat, közműcégeket) megbízni?
Egyszer elmesélhetnétek, hogy Orbánék karaktergyilkos kommandójának mantráin kívül mi a franc bajotok van valójában Gyurcsánnyal? Tényleg azt hiszed, hogy öncélú gonoszkodásból szorította költségvetést, és nem a 320 forintra felrántott euró miatt? Vagy hogy ezt "rosszul" csinálta, mert befékezte a gazdaságot? Merthogy ezt a "rosszult" amikor a többiek rákényszerültek még meg sem tudták közelíteni! Mármint az 1 % megszorítást 0,5 % gazdasági visszaeséssel. És közben csak a világgazdasági válság tudta negatív tartományba vinni a GDPt (Orbánék minusz 1,7 %-ot hoztak össze!)
Szóval viccen kívül kíváncsi lennék!
@jaegtoer:
Ha volt Gyurcsánynak értelmes elemzése, az az SZDSZ-el való szakítás utáni "reformgőg és reformblabla"
volt! A nép már sikítófrászt kapott az mszp által fékezett "reformoktól" is, és akkor hogy a francba akartak volna ennél is többet lenyomni a torkán? Neked nagyon megfelelő lenne Bokros "reformok kritikus tömege" ami nagyjából egyenértékű a frontsebész által fejszével végzett amputációval - érzéstelenítés nélkül. Bizonyos körülmények között szükség lehet rá - de normális ember önként nem válassza a steril műtő és altatás helyett!
@jaegtoer:
Miért, Orbán szerint ki még veszélyes rá? Legalább neki ennyit elhihetnél neki - ha már egyébként annak ellenkezője sem igaz, amit tagad!
@DarthVader:az igaz, hogy nem egyformán értékelem a két embert, de mégsem az a bajom, hogy jobban utálják Gyurcsányt, mint Orbánt, hanem az, hogy azt az embercsoportot is, aki mögötte van
@jaegtoer: "Ez nekem kimaradt. Mikor volt?"
Nem látom ebbéli igyekezetét, ellenkezőleg, mintha...."
Olyan mértékű gyűlölet van benned /érthetetlen/, hogy nem is várható el tőled, hogy észre vedd, másként lásd
@kekex:

Igazad van..

Gyurcsányra nagy szüksége van a magyar népnek.

Amíg aktívan politizál, és jár tüntikre, addik tutira nem jönnek vissza a ballibek.

Addig is itt van néhány gazdasági grafikon, annak eldöntésére, szemléltetésére, hogy Gyurcsány mekkora nagy király volt. (Választhatsz véletlenszerűen kedvedre a listából)

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
@kekex:

Valamennyire: asztakurva.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A második link nem működik, az elsőnél viszont ránéztem a görögökre is. Toronymagasan vezettek már akkor is, holott utólag kiderült, hogy az már az erősen kozmetikázott változat volt!
Gyurcsány egy un. sokkterápiát alkalmazott, amelynek lényege, hogy erős intézkedésekkel gyorsan hajt végre kiigazítást, és utána várható egy fellendülés (lásd, mint Bokrosnál) A "műtéti kockázata" a gazdaság lehűtése. 2008-ban már megindultak a mutatók felfelé, már az új osztogatáson (új tulajdonosi program) agyaltak, amikor beütött a világválság. Ez történelmi pech, normális emberi számítás szerint a választásokra már érezhető lett volna a pozitív hatás.
De hát "Ember tervez - Isten végez!"
És megjegyzem, ha nálunk a gazdasági élet szereplői úgy választódtak volna ki, mint a Kürt, vagy a Graphisoft, akkor az állami megrendelések szűkítésének még ennyire sem kellett volna visszavetni a gazdaságot. Csak nálunk a többség állam bácsi csecsén lóg! És ezért nem kizárólag Gyurcsány a hibás!
@kekex:

Mi is hajtja most a gazdaságot? Csak nem a világgazdaság pénzbősége, és trükkök százai?
@Orica Középföldi: köszönöm... az első bekezdés és a záró mondat különösen (bár van abban némi pikáns felhang, hogy pont ő írja... atv-újságíró klub)...:-)
@Sir Bates dö Hól:

Igen, van:))
Őszintén szólva évek óta nem olvasom Mészárost, és most is csak Tocqueville miatt olvastam végig.

Kellően cinikus vagyok ahhoz,hogy az első bekezdést magyarázatként, okként fogadjam el, miért nem ő a vezető publicistája a lapnak a továbbiakban.
Mintegy eltolva magától a kérdést, az sugallja, az ő döntése volt, hogy lemászott az első oldalról.

Holott pont annak nem felelt meg,mint amit összegez az utolsó mondatban. Csak középszerű elemző volt, ezzel a kulturális missziót is csak középszerűen volt képes teljesíteni.

Hát igen, jó lenne Tocquevillenek születni:))
@100 kóbor kutya: Emiatt az írás miatt toltam fel magam ide!Nesztek IGAZI olvasnivaló!"...A Fidesz pontosan tudta és pontosan tudja, hogy miről és mit hazudik, és azt tapasztalta, hogy az igazság csak erő kérdése...
Mi változott? Az, hogy belföldön is megszületett a „király meztelen” aha-élménye.Ezt több tényező segítette elő. Némi hatalmi belharc, amelynek következményeként egy nagy nézettségű kereskedelmi médium hirtelen elkezdett úgy viselkedni, ahogy normális országokban normális tévécsatornák viselkedni szoktak, valódi híreket közölnek a napi valóságról, beleértve a kormány ténykedését is.
A kormány érzi a veszélyt. Elég volt egyetlen civil tüntetés, mert kiderült, hogy egy függetlenebb médiumra nyomás nehezedett, máris megszólalt a csengő, hogy veszélybe kerülhet a kommunikációs vasfüggöny. Erről szól a kormánytól független civil szervezetek kriminalizálása is, és az internetadó is valójában erre volt válasz, akármilyen mesék születtek is az adó kiötlőitől, például hogy csak pénzre lett volna szükség.
A külvilág is túllépett azon, hogy közleményekben, verbális figyelmeztetésekben, újságcikkekben kritizálja csak a magyar demokrácia szétverését. Kiderült, hogy korrupciós okokra hivatkozva néhány kormányhoz közelálló személy nem utazhatna be az Egyesült Államok területére. Bár a reflexszerű reakció ismét a vádaskodás – „beavatkoznak az ország belügyeibe” –, a hatást tekintve a lényeg egy banális körülmény. Az amerikai ügyvivő személyében fizikailag van jelen. Megjelenik a nyilvánosság előtt, és amit ő mond, azt nem lehet „kiretusálni” a magyar közbeszédből és médiatérből. A centralizált, agyonellenőrzött kormánypárti médiumokban is torzítatlanul kell leadni minden szavát, és akármilyen körítést fűznek is hozzá utólag, sokakat elgondolkoztat, amit mond.
Az agymosással elért pszichózis tehát megtört, hiszen ma már egy jelentős sokaság érzékeli egyrészt azt, hogy a hatalom hazudik, másrészt azt, hogy nem sebezhetetlen.A pszichózis megtörésében azonban még csak félúton vagyunk. A hazugság már lelepleződött, de a következménye, tehát az, hogy sikerült elidegeníteni az embereket a politikától és meggyűlöltetni minden pártpolitikát, még hat. Még nem elég világos elég sokak előtt, hogy a Fidesz kétharmada csak azért jöhetett létre, mert sokan távol tartják magukat még a szavazástól is, és mert elhitték, hogy mindegy ki van hatalmon: „egyformák ezek”, csak a Fidesz „ügyesebb”, „erősebb”.
Amíg a változást akarók azt bizonygatják, hogy nincs alternatíva, addig nem is lesz.Amíg a Fidesz-stratégák kormánypárti médiumokban azt bizonygatják, hogy nem kell aggódnia a Fidesznek zuhanó népszerűsége miatt, mert az ellenzéki pártok tehetetlenül gyengék, és lám, az utca sem kér belőlük, illetve hogy az utcai tiltakozók csupán strukturálatlan erőt és akaratot jelenítenek meg, addig egyrészt a Fidesz fent jellemzett stratégiai céljait valósítják meg, másrészt azt a taktikát követik, hogy szájba rágnak egy állapotértékelést, megírják azt a kottát, amelyből az ellenzéki sajtó és a „politikamagyarázók” – sajnos – önfeledten énekelnek. Holott a végletes megosztó politika a fenti stratégia része, ennek az eredménye az is, hogy azok, akik most lépnek a politikai színpadra, csak középen mernek állni. .. A séma tökéletesen működik, eléri a célt: őket is felhasználja az ellenzék gyengeségének a bevéséséhez. A rivalizálás az utca és az ellenzéki pártok közt a legkívánatosabb dolog a Fidesz számára.Én nem hiszek a csodákban. Nem fognak isteni rendelésre megváltók elénk toppanni. A politika művelése feltételez némi profizmust is. Ott kezdődne a tudatosság a politikára vállalkozóknál, hogy megtörnek egy második pszichózist is, és nem úgy táncolnak, ahogy a hatalomtechnokrata miniszterelnök fütyül: ha lennének elég bátrak differenciálni aszerint, hogy ki mit képvisel. Az egyéni döntések tisztességének, a szándékok és a célok tisztességének kéne számítania. Az országot csak egymással párbeszédre képes, konszenzusra képes, kompromisszumokra képes, felelős emberekre lehet bízni. Ehhez az előfeltétel persze az, hogy magukra nézve kötelezőnek tekintsenek egy új demokratikus politikai rend megteremtéséhez szükséges minden elvet és intézményi garanciát.Párbeszédre lenne szükség mindazok között, akik felismerték, hogy ez a rezsim az ország érdekei ellen van. A kormányzók semmitől sem tartanak jobban, mint attól, hogy egymásra találhat az ellenzéki politika és az utca. A hatás nem maradna el.(!!!!!!!!)"http://www.galamuscsoport.hu/…/431580_politikai_kiskate_ras….
A tüntetésekrül:

politologia.tk.mta.hu/uploads/files/PRTK2014.pdf

A tüntetéseken résztvevők és ott kérdőívet kitöltők közül 82 % szavazott(!) áprilisban, ezek közül 63 % a baloldali tömörülésre, 19 % pedig az LMP-re voksolt (sum: 82 %). Nesze neked hujdesemleges civilek.

Aki ezek után úgy gondolja, hogy a 3,2 millió áprilisban otthon maradt választó (akik miatt a demokratikus oldal veszített, mert "valakik" által sugalmazott meggyőződésük a "pfúj TELJES elit") majd eccercsak előgyün a lyukból, és felépíti a zújmagyar Kánaánt, azt mostan inkább nem is minősíteném.
@vakapad:

Elnézést, helyesen:
"... és ott kérdőívet kitöltők közül 92 % szavazott(!) áprilisban ..."
@vakapad:
Ebből te mit szűrtél le?
@jöttem:

A megjelent "semleges civilek" számát elég jól meg lehet állapítani (8 %).
@jöttem:

Na jó (azoknak, akik tényleg nem értik).

A bejegyzés (mint olvashattuk) arról szól, hogy Gyurcsány rátelepszik szegény annyirapártsemlegesfüggetlen hogycsakna civilek tüntetésére, akik, ugyebár, ha ez a rátelepedő ember nem lenne, csuda dolgokat hoznának létre, de nem tudnak a rátelepedés miatt.

A fenti felmérés azt mutatja be, hogy egy hasonló tüntetés résztvevőinek hány százaléka nem elkötelezett választó, hanem semleges civil. Az eredmény 8, azaz nyolc százalék, azaz egy ilyen tüntetés mintha kilencszerinkább az aktív pártválasztókról szólna.

Persze, nem kötelező ebben ellentmondást felfedezni.
@vakapad:

A tüntetők között voltak olyanok, akik szavaztak és voltak akik nem szavaztak az elmúlt parlamenti választáson.
Ettől függetlenül most elégedetlenek a jelenlegi kormány intézkedéseivel.
Ez neked újdonság?
@AnyaMaya:

"Nesztek IGAZI olvasnivaló!"

Köszönjük szépen. Mi már csak úgy vagyunk ezzel, hogy keresünk egy új madamot, aki nem állt be kurvának a nehéz időkben.
@100 kóbor kutya:

És mikorra tervezitek, hogy meglesz?
@vakapad:

Kedves Vakatya!

Amíg élünk, remélünk. Aki keres, az talál. A kurvahad még csak meglenne, no, de madamot találni!? A mai időkben?! Hol él maga,!
De 2018-ban ha kell, egy magyar állampolgárságú állólámpát indítunk. Majd egy közgazdász-ügyvéd és halottmosó és komikus képviseli.
@100 kóbor kutya:

T. Sokan!

Én azt mindig úgy gondoltam, hogy ha már mindenáron inaszakadtáig keresni akar az ember, és van lehetősége választani, akkor azt ne egy szabolcs-szatmári zsákfaluban tegye négy éven keresztül, hanem ha már, hát legalább Celldömölkön. Többek kifinomult, kényes ízlése azonban elintézte, hogy azt a keresgélős négy évet a legeslegutolsó zsákfaluban éljük végig. A baj ebben az, hogy az otthonmaradási döntésük szerint én is.
@vakapad:

'A lét lehúz a mélybe', írta valaki egykoron. Ma fele-, és negyed-, valamint kétharmatos barátaik rántanak-húznak magukkal jobb sorsra érdemeseket. El kell vágni a madzagokat.
2016-ra minden megváltozik, lehet hogy előbb.
Lesz Madam is. Meglássa:)
@100 kóbor kutya:

Értem. Hagytuk, hagy' essünk bele a szakadékba, majdcsak találkozunk lefele menet egy léghajóval, amely aztán felszállít a szikrázó magosba. Én nem akartam beleesni, de - hogyan is tetszett írni? - rántottak, húztak? Még másfél évre se akartam. A szikla peremén is megvárhattuk volna azt a léghajót (ha jön), amelyről az öregek meséiből tudunk. Kár, hogy koromnál fogva én nem hiszek az Einsteinbe ojtott Teréz anyában, azaz, szerintem, azt a mesebeli léghajót is emberek fogják vezetni (if any - esély: ??? %).
@vakapad:

Elszállt a kommentem. Kiber sors keze. Legyen elég annyi, ha már így esett, hogy lesz Madam 2016-ra. Kotta ide vagy oda.
süti beállítások módosítása