Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/kozelet/2024/04/30/parlament-szavazas-mini-dubaj-rakosrendezo-arab-emirsegek/ "A kormány to... (2024.04.30. 18:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.07. 07:40 Fabius

Simicska nyeri a I. Nemzeti Testvérháborút?

Címkék: fidesz simicska lajos vida ildikó kitiltási botrány

Lajosnak már megint bejött az élet. Legalábbis látszólag, és itt most nem feltétlenül arra gondolok, ami megjelent a Forbes magazinban. Jó, oké, az se kutya. De legyőzni a Vezért egészen más minőségű siker, mint zsebre vágni az osztalékot amit a soktagú közpénznyelő cégháló kivet magából.

Valahogy így képzeli az ember a háttéremberekkel vívott háborút: Innen-onnan szivárgó információk, miszerint Viktor Lajos véleményformálói miatt dobta a netadót, mert a meglepően hangos reakcióktól összecsokizta a mangalica mintás klott alsót a jobber sajtó kiabálása láttán.

orbán_4.jpg

Aztán kitiltási botrány főszereplője, a Luihoz ezer szállal kötődő Vida Ildikó egyszer csak előkerül és úgy vágja gyomron a kormányt a "tudtak róla" bejelentéssel, hogy rojtosra karmolt fotelkarfák maradnak utána. Majd hogy, hogy nem szivárogni kezd, a kormány lehet elbaltázta a reklám adót is szöveg. Azt a reklámadót, ami nem csak az RTL Klub de Simicska Lajos számára is elég nagy szopó. Ráadásul az RTL Híradó jókorát erősödött a tematikaváltás óta, ami Lajos haragjával együtt finoman szólva sem sodorta a kéjmámor szélére kormánypártot. Világos lett, nem csak attól kell félni egészen pontosan mit tudnak az amcsik, hanem attól is, ha beszélni kezdenek az érintettek, mert ezt kívánja tőlük az Egyes Számú Nemzeti Oligarcha.

Szóval úgy érzem a testvérharcban éppen Lajos áll nyerésre, Viktorék meg azon töprengenek, mit tehetnének meg neki azért, hogy ne lepje el őket teljesen, ami a szivárog már a szarzuhanyból.

631 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr426872721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szagát idáig fútta a szél. Elképzelem azt a zuhanyt. Meg a zabszemet.:D
De miért nem tudjuk a hős simi nélkül , taccsra tenni őket?
Azt mindják több esze is van, de Viktornál meg ott a rendőrség, ügyészség, katonaság meg persze a titkos fegyver Semjén Zsolti.
Birka egy ország ez , ahol csak az egyik korrupt majm tudja kicsinálni a másikat !!!
Fabius
Tegnap még Vida beáldozását jósoltad Varga helyett. Ma meg Simlicska áll nyerésre?
Ahhoz képest, hogy nem lesz netadó Tompika akar róla konzultálni.
endresy.blogspot.hu/2014/11/konzultacio-semmirol.html

Azt hiszem egy népszavazástól lenne csak igazán csokis az alsó.

Egyébként pár napja pont azon töprengtem, hogy Vida vajon kiről mit tudhat.
De Fab-nak igaza lend. Lehet, hogy azt, amit Lajcsi kér tőle.
@Ómacicka Bábó: Sokezer milliárdok az oka annak hogy nem tudjuk taccsra vágni ezt a bűnöző siserehadat,tájékoztt emberi közegben 2% a támogatottságuk,viszont ezzel a pénztömeggel milliókat befolyásolnak.
Simicska nem akar polóniumos teát inni vagy nátrium pentotállal öngyilkos lenni,aki putin érdekeit sérti az legutóbb részegen beleesett az üvegezett kredencébe és elvérzett...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
.
Nagyobb veszély, ha egy sötét ködben burkolt utcasarkon eléje penderül a Kiflicsöcsök Királynője és azt suttogja 98 decibellel: bakfütty!
nagy látvány lesz ahogy a gráci szalasztott... majd összeomlik pár óra alatt..
most se egy snájdig ember... de akkor lesz igazán önmaga: kapcaronygy formában!

;)
Én csak azon tűnődöm, hogy hol van ilyenkor az ellenzék? Vagy egy-két karakteresebb arc, mint az az lmp-s bige?

Szijjártó (vagy hogy a szarba írja a nevét) vityillójától és a fater becsületesen összekartellezett százmillióitól a netadón, kitiltási ügyeken, reklámadón keresztül az Orbán-leányka svájci tanfolyamáig (éljen a hazai szakmunkásképzés!), másik tyúk barátjának előrejutásáig bőven lenne téma.

Pl. tudja valaki, hogy a miniszterelnök úr vejének falopásos-traktoros ügye hogy áll most?
@maybach:

Nincs ellentmondás: Vida ideális vezéráldozat úgy a kormány, mint Lajos részéről ha tudjuk, egzisztenciális félelemre nincs oka.

Ha Vida megy ÉS nem beszél, az mindkét fél megelégedésére lenne. Csak ezért ugye mondjuk vissza kéne vonni a reklámadót, pölö.

Ha Vidát beáldozzák és beszél az szopó.
Ha nem áldozzák be, mert nem merik a beszédkészségétől félve, az is szopó.
@flort:
milyen ellenzék? A Parlamnetire gondolst? Ott legfeljebb ellenzőkről beszélhetünk.
Az igazi ellenzék MI lehetnénk MOST és KELL is hogy legyünk.
@fzs.1933: Bárkire, bár a parlamentben ülőkről megvan a véleményem.

De akkor Ti (vagy Mi?) volt vagytok/unk?
@Fabius:
Lehet.
Szerintem Vida egyedül nem dőlhet be.
És a másik öt (?) név még nem közismert.
@flort:
lehetőségeim korlátozottak. Vidéki falucskából, gyerekeket többé-kevésbé egyedül ellátó, rokkant apóst gondozva nem ttudom megtenni, hogy háromnaponta elmenjek tüntetni.
Ha tehetném, mennék. És biztos vagyok abban, hogy sokan vagyunk hasonló cipőbe. Az egzisztenciális félelemről már nem is beszélve.
17-én én ott leszek. És Te? ;)
@Fabius:
.
Vida miért ideális vezéráldozat? De nem is lemondania kell, hanem fel kellett volna függeszteni - útitársával együtt - mielőtt nem kezdi el saját magát ellenőrizni.
Szerintem azt sem tudjuk, kihez áll közelebb.
Valószínű, hogy Simicskához, mivel ugyanolyan rejtőzködő életmódot folytat.
A rejtőzködő életmód a zsákmányállatokra is jellemző, de ez nem pont ez az eset.
@maybach:
ki fog tudódni a maradék is. Mondjuk André bácsinak sem kellene lóbálnia azt, hogy "lehetnek még többen is", mert azt már én is politikai befolyásolásnak tartom.
@dr. jenőke (jenőke):
nagyon jól mondod! Az lett volna korrekt (tudom, tudom, ez Magyarország!), ha a munkáltatói állítják fel. De azt nem lehet, hiszen "mi neveztük ki, ha felmentjük tisztségéből, akkor gyengének fogunk látszódni".
Gondolom én.
Európának nem a CERN által, hanem a Magyarország által előálított fekete lyuktól kell tartania...
Nem hallottam egy ellenzéki párttól sem, hogy Orbán vagy Varga távozását követelte volna mind csak a Vida kirúgásáig jutott.

Jóformán minden párt ezt is a nőkre bízta.
@avanivi:
csak a nemi egyenlőség jegyében... :)
@fzs.1933:
"mi neveztük ki..."
Ez nem így működik. A felfüggesztés nem jelenti azt, hogy hibás lenne bármiben is, csak annyit jelent, hogy a kivizsgálást - annak időtartama alatt - nem befolyásolhatja.
Sok bibós jogász következetesen torzítja a jog értelmét, használhatóságát, és a jogászszakma meg hallgat, sőt besegít.
Ki érti ezt?
@Ómacicka Bábó:
Jobb ez így. Tegyük fel, hogy lenne az ellenzéki oldalon egy ütőképes csapat. Ha most ez a kormány lemondana, a Fidesznek lenne ideje rendezni a sorait.
@Fabius:

"Ha Vidát beáldozzák és beszél az szopó.
Ha nem áldozzák be, mert nem merik a beszédkészségétől félve, az is szopó."

Tudod mi a szopó?

Az, hogy ez a gondolat el se jut a tömegekhez. Már a probléma se, nemhogy a következtetés.

Átfutva a tegnapi sztahanovista troll-műszakot, nincsenek vérmes reményeim.
@avanivi: Ezt ne értem, miért csak Vida kirúgását, lemondását követeli mindenki? és?? ha lemond vagy kirugják, majd lesz egy másik "Vida Ildikó" és nem változik semmi, mert van annyi pénzük és olyan eszközük, hogy mindkettő száját befogják
@KÁTÉó53éúétr6: én sem értem,a tej megalszik a szájukban,várom hogy valamelyik pártvezér kimondja de még nem hallottam.Mitől félnek ???
Esélye egyiknek sincs, orbán helyére és éppen ezért nem értem.
@fzs.1933: Nem csinálják rosszul de én már verném az asztalt,hogy Orbán takarodj.
@időtolvaj:
"Átfutva a tegnapi sztahanovista troll-műszakot, nincsenek vérmes reményeim."

:D
mint írtad: bőcsbagoly, meg $$$, gyucsányegyköziratcsaló mind-mind azért vannak, hogy szétbasszák a topikot. simán el tudom képzelni, hogy az első sorban üvöltöztek az internetadó eltörléséért.
@avanivi: Viszont nekik legalább állandóan küldenek pénzt, hiszen mindig nemes célokra fordítják azt. :(

Háborús bűnökkel vádolja Izraelt az Amnesty International

A szervezet 8 támadásról tájékoztatott, ahol az izraeli erők 104 civilt, köztük 62 gyermeket öltek meg.
Az Amnesty International (AI) szerdai jelentésében úgy foglalt állást, hogy az izraeli erők "érzéketlen közömbösséget" tanúsítottak palesztin családi házak elleni támadásokban a nyári gázai hadműveletben.
A nemzetközi emberi jogi szervezet kiemelte, hogy Izrael háborús bűnökkel felérő támadásokat hajtott végre az Erős Szikla nevű hadművelet idején a Gázai övezetben, Jeruzsálem azonban visszautasította a vádat. Az AI szerint Izrael sokkoló módon semmibe vette ártatlan gázaiak életét, Izrael viszont a Hamász propagandaeszközének nevezte a jelentést.

A londoni központú jogvédő csoport nyolc olyan példát dokumentált, amelyekben azizraeli hadsereg figyelmeztetés nélkül gázaiak otthonára támadt, akiknek esélyük sem volt a menekülésre. Ezekben a támadásokban az izraeli erők legkevesebb száznégy civilt, köztük hatvankét gyermeket megöltek.

Az AI szerint Izrael gyakran támadt a levegőből nagy erejű bombákkal civil lakóhelyekre, olykor teljes családok életét kioltva. A támadások előtt ugyan többször katonai célokat azonosítottak, de szerintük a polgári lakosság életének kioltása nyilvánvalóan aránytalan volt. A jelentés szerint bizonyos esetekben nem sikerült azonosítani a hadi célpontokat, és Izrael szándékosan civileket és polgári helyeket lőtt, ami háborús bűncselekménynek minősül.

time.com/3556631/israel-amnesty-international-gaza-war-crimes/

magyarhirlap.hu/cikk/9009/Haborus_bunokkel_vadolja_Izraelt_az_AI

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/1920591_841472049219375_4193985952381786886_n.jpg?oh=475d2ab87d642887bf7af85d7efc42bf&oe=54E95D75&__gda__=1423151688_3ac7508e99b52f4723ec58fbcdb0fd9f
@Gábris szomszéd:
Jelenleg mindenképp időszerű az USA és Izrael viselt dolgaival foglalkozni, mert ugye itthon minden rendben van.
@GeoCracker: "Vida vajon kiről mit tudhat..."

No és azok mit tudhatnak, akik régebb óta dolgoznak a nav vezetésében, mint Vida?
lehet, hogy ezért hallgat a bal?
@jöttem: Csak azért jutott eszembe mert ez egy friss hír és szóba került, hogy az USA tudja hová mennek az ilyen-olyan pénzek. Ennek kapcsán fontos lehet megemlíteni, hogy kiket támogatnak ők is anyagilag. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy itthon is rengeteg a teendőnk.
@jöttem:

pont most akartam gábrisnak irni, hogy legalább egy napra igazán leakadhatna a fújjjj mocskos zsidók vonalról...azt gondolom baromi unalmas és általában pont semmi köze az éppen tárgyalt aktuális témához, megcsak nem is vicces, mint az idönként elöforduló cekcuális kacskaringok...gábris, hallod e baszod alássan
@batka manó: Ne beszélj hülyeséget vagy ha igen akkor reklamálj az Amnesty Internationalnak, mivel a jelentést ők készítették és nem én.
Arról nem is beszélve, hogy mások is rengeteg egyéb friss hírt szoktak posztolni. Részemről nem akarom tovább ragozni a témát, a lényeg úgyis ott van az AI jelentésben.
@Gábris szomszéd:
Te próbálsz összemosni két különböző ügyet. Az egyik USA külpolitikája, a másik egy hatalmas korrupciós botrány.
Ha kérhetem, ne hozz linket, amerikai korrupcióról. Ne érdekel.
A saját portánkat kellene tisztára söpörni.
@batka manó:
Nehéz elengednie a gumicsontot. :))
@jöttem:

Neki ez a kötelező napi C-vitamin, és nagyvonalúan osztja:)
Tanulságos. :(

Mesélek valamit. Abban a reményben, egy kormánytag kezébe kerül. Esetleg egy ellenzéki kezébe. Elgondolkodik. Elgondolkodnak. Tudom, hiú ábránd, de álmodni még szabad.

gepnarancs.hu/2014/10/kedves-hazaarulok/
@dr. jenőke (jenőke):
tudod mit olvasok esténkét, elalvás előtt, hogy jobb kedvre derüljek?
A jelenleg hatályos jogszabályokat és azok magyarázatait.

Jobb mint bármelyik vicckönyv!
@Gábris szomszéd:

gábris a hiba nem az én készülékemben van, te tudsz mindenre és az ellenkezöjére bekopizni egy fújjj mocskos zsidós cikket...vagy ha azt nem akkor kicsit nyalod putyin seggét, hogy a lelkibékéd meglegyen. ne bosszants te izé... ha nincs igazam kérem a kedves kollégát tosszanak le (engem :) )
@jöttem: Csak megemlítettem egy fontos hírt, ennyi és nem több.
Nem csak az USA, hanem más országok titkosszolgálatai is tudják - mert ott sem buták dolgoznak -, hogy hol a pénz!
@Orica Középföldi:
Próbálom elfogadni. Oszthatna pénzt is. Csak ne rubel legyen! :))
@avanivi:
Olyan nem lesz, h kormánytag lemond azzal orban beismerné h veszített es olyan per se nem létezik. Jobbkezét sem hagyta levágni.

Igen, egy macho?! kormány nem is számol a nőkkel itt a lovagiasság csak a nyálas avítt kezcsokig terjed
@Fabius:

1. Utolsó mondatban van egy felesleges "a", a szivárog előtt.

2. Javasolnám, hogy havonta/kéthavonta egyszer csinálj egy Izrael-Gáza-zsidók bejegyzést, akkor Gábriel is kiélhetné magát és nem szemetelne tele minden más témát ezzel.
Kossuth rádió reggel 8 óra

- Magyar-bajor sikerek
- jövő hétig lehet kérni az ingyenes hpv oltást
- megalakul a fővárosi közgyűlés
- rühesedés egy vidéki kórházban
- sport
- időjárás

valami volt még, de az égvilágon semmi köze nem volt az itthon zajló FONTOS ügyekhez.
@avanivi:
az egyetlen Szél Bernadetten kívül senki mozgolódásának híre nem jutott el hozzám
Szegénylegények!
Minden a hatalomról és a pénzről szól, ezért nektek - mint jelentéktelen gazdasági szereplőknek - nem érdemes elmerülni a valójában lényegtelen események/folyamatok elemzésében és bírálatában.
Inkább skandáljuk az aktuális jelmondatokat:
Éljen a Nagy Októberi Szocialista Forradalom!
Éljen az örök és megbonthatatlan szovjet-magyar barátság!
Megjegyzés: a napokban a t. Miniszterelnök kijelentette, hogy itt nálunk béke van.
Kérdésem: mi a fenét akartok még?
@fzs.1933:

" De azt nem lehet, hiszen "mi neveztük ki, ha felmentjük tisztségéből, akkor gyengének fogunk látszódni"."

Többről van itt szó, azt hiszem. Ha a felettes szerv minisztere menti fel (azt hiszem az NGM, így VArga Mihály lenne ez), akkor ezzel kvázi beismernék, hogy az USA vádak igazak. Másrészt, ez esetben független (ügyészi) vizsgálat kellene (vagy ennek a látszata, hiszen ebben az országban már nincs olyan, hogy független).

André Goodfirend ugyanis nem azt mondja, hogy más országokban NE LENNE korrupció (akár állami szinten is, van, ez nem is kérdés), ők, az usások azt hiányolják, hogy nálunk vizsgálatok és következmények nincsenek, nem hallanak prominens neveket, akik buktak volna.

Azzal tehát, ha Vida Ildikót menesztik, a kormány az USA álláspontját kvázi beismeri, s pont amiatt nincs egy szimpla vizsgálat lezártáig tartó munkaviszony felfüggesztés se.
Megfigyelhető, hogy problémás esetekben a kormány mindig hallgat, csúsztat és terel, azaz konkrét intézkedést nem eszközöl.
Nem erőssége a fiúknak az igazság keresése - ők azt gondolják, hogy a 2/3 mindenre feljogosít.

Nagyot fognak koppanni, mert Murphy szerint ami kiderülhet, az előbb-utóbb ki is derül.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
legyen meg a te akaratod! Ami egyébként az enyém is, de vannak félelmeim, hogy akkor sem hátrálnának, ha 8 millióan lennének kint az utcán.
@Gábris szomszéd:
Béke. :)
A gépnarancsos cikk fájt. Sok hasonló sorsú gyermekkel találkoztam 10 éves gyógyped. pályafutásom alatt.
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:
Emlékezzünk! :)))

Valamikor réges-régen
Bilincs volt a szovjet népen.
De november hetedikén
Fegyvert fogott minden szegény.

Éjjel-nappal szólt az ágyú
S annyi vér hullt a hóra,
Hogy vérvörös lett tõle
A szovjet nép lobogója.
@fzs.1933:

Hölgyem, csak kiegészítés gyanánt vakkantottam.
@hun-bug: Nem a hír a szemetelés, hanem a tény, amit leír az Amnesty jelentés. Ez akkor is így van ha homokba dugjuk a fejünket. De még egyszer mondom nincs mit ezen túlragozni.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
olyat tudsz rólam, amit még a feleségem sem... :)
@jöttem: Én is mindenkinek igazi békét kívánok.
A cikk valóban szíven ütős. :(
@Gábris szomszéd: ha mindenkinek békét kívánsz, akkor ne hergeld ezt a társaságot! :)

Peace!
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:

mi a fenét? mi a fenét?
tegnap este a gyermekeimmel elhatároztuk, hogy elkötjük az aurórát és támadást intézünk a téli palota ellen. győzelmünk után elénekeljük a "hetet egy csapásra" c. áriát a vitéz szabó legény c. operából, majd megtámadjuk a szmolnijt is, elvégre éppen itt az ideje és hátha kialakul belőle valami. lenin kiszabadítása még várhat mintegy húsz percet.
@jöttem:

Mit próbálsz elfogadni? Én semmi elfogadhatót nem látok, pedig elég régen szemlélem:)
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Ezt mindig akartam tudni de sose tudtam megkérdezni: hova tűnt Colombo felesége?
@Orica Középföldi:
Azt, hogy másképp látja a világot és a problémák gyökerét.
@avanivi: "Esélye egyiknek se nincs Orbán helyére" pont ezért hallgatnak,vagy semmit mondó nyilatkozatokat tesznek mert nekik a 9 is páros, Ha Gyurcsánynak alkalma van megszólalni, akkor mint a disznóra a ludak, ugy rohanják meg az állítólag demokraták.
ÚJ ellenzéket várok akik mellé nekünk kell odaállni és megvédeni a jelenlegi pártoktól és a hatalomtól
Tudom, nem mondtam ezzel újat, csak jó volt leírni
@De hová tűnt Columbo felesége?:

" ami kiderülhet, az előbb-utóbb ki is derül."

Igaz, és mit csinálhatunk az igazsággal, ha a 2/3-os szabadságharcos azt mondja: de nem! igaz??
@hacsaturján: és az Onedin család zenéje???
Azt ki adja elő, művészkém???
:)
@De hová tűnt Columbo felesége?:
a nagyobb baj az, hogy 20 évesen már gondoltak 50-nek is...

:)
Segítség! Ezt a piros lufit el lehet valahogy tüntetni a képernyőről?
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ugyanezt kérdezem én is, ne is mondd!
Ráadásul a kispözsót ellopták, a tacsi pedig külföldre emigrált.

Csak a kérdések maradtak, de azok meg csak gyűlnek és gyűlnek.

Evvan.
@KÁTÉó53éúétr6:
@Orica Középföldi:

pontosan ez a baj ma Magyarországon.
De honnan a bánatból lehetne MOST leakasztani egy hiteles, nem korrumpálható (nagyon fontos!!!), valamihez legalább alapfokon értő, tömegeket megszólítani tudó bárkit???
én vállanám, ha csillagászati ismeretekkel is lehetne országot vezetni.
Igaz, a négy alapműveletet én legalább ismerem.
Még ha nem is dobálózom a "felcsökkent" szavakkal... :)
@De hová tűnt Columbo felesége?: "Nem erőssége a fiúknak az igazság keresése" Azért tudnak ők igazságot keresni, ha a hazugság nem az ő táborukban van
@KÁTÉó53éúétr6: ha igaz lenne, amit leírtál, már rég tömve lennének a börtönök a csontvázakkal! :)
@Orica Középföldi:

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Valószínűleg semmit, se tudsz kezdeni.

Mit kezdjünk azzal a jó magyar polgárral, aki a 300 Ft-os vizitdíj miatt köp egyet, de simán benyalja azt az ennél nagyobb összeget, amit a bért terhelő kapcsolódó járulék %-os változása okoz?
Pont ezt használja ki jól a fidesz (kamunikáció).
"Nem a hír a szemetelés, hanem a tény, amit leír az Amnesty jelentés."

Ezt nem értem, tökre nem mondtam, hogy a tény önmagában szemetelés.

Nem az a gond, hogy ez az egész Izrael-palesztin konfliktus Téged ennyire érdekel (mint mindenkinek, nekem is van róla véleményem), de nekem úgy tűnik, ez egy alapvetően belpolitikai témákkal foglalkozó blog és Te hónapok (ha nem évek) óta szemeteled tele zsidó vonatkozású hírekkel az összes topicot tekintet nélkül arra, hogy Izraelnek köze van-e az adott témához. De még ez sem lenne baj, ha jeleznéd, hogy off-topic és akkor átugornám. De így mindig a második, harmadik mondatnál derül ki, hogy már megint Izraelnél tartunk...
@De hová tűnt Columbo felesége?:
"Pont ezt használja ki jól a fidesz (kamunikáció)."

látod, látod, milyen nagyszerű, hogy mindegy mi lesz velük (kormány), a történelemkönyvekben lesz a helyük...
@jöttem:

"Azt, hogy másképp látja a világot és a problémák gyökerét."

Itt a blogon nincs két ember, aki ugyanúgy látná a világot, de ez nem baj.
A baj az, ha mást jelölnek meg problémaként, és gyökérkeresés (vita) címén folyamatos egymás melletti elbeszélés zajlik. Na most G esetén még vita sincs.
@fzs.1933: Naivitás azt gondolni, hogy a permanens tüntetések "kitermelik" az alkalmas tehetséget?
@KÁTÉó53éúétr6:

Értem, van is benne valami, és mégse.

Ha a fidesz deklaráltan jobboldali párt, szövetségese pedig ráadásul még kereszténydemokrata is, akkor hogy lehet, hogy a volt szoci (vagy komcsi, ahogy tetszik) ügynökök és ország-kiárusítók szabadlábon vannak.
Hogy lehet, hogy néhány kirakatper mellett nincs semmi, de semmi, ami az elszámoltatást alátámasztaná?

A bank/élelmiszer-kereskedelem/média szektor nyúzó és valakik ellen hozott törvényeket ne vegyük figyelembe.
@fzs.1933:
Most felajánlom a jövőévi tetőcserére összekuporgatott pénzem, annak a történelemkönyvnek a megírására és kiadására. Ha csak ennyi lenne a kívánságuk.Kerüljenek bele, aztán a süllyesztőbe.
@jöttem:
"Segítség! Ezt a piros lufit el lehet valahogy tüntetni a képernyőről?"

namégegyszer, mert lenyelte a blogmotor:
vhrome -> abp -> egyéni szűrők hozzáadása:

varanus.blog.hu##.follow_promo_figure.balloon
vagy csak
##DIV.follow_promo_figure.balloon
@fzs.1933:

természetesen azt is én adom elő, zsebfésűn és klozetpapíron, mivel a hegedűmet valaki trombitának nézte.
@Orica Középföldi:
Több a tapasztalatod ez ügyben.
Tudom, Hacsa linkelte TWÁ-t, aki ismét zseniális:)))

"A "permanens lelki, szellemi, erkölcsi pusztítás" végső fegyvere pedig nem más, mint a blog, amelyet Bogár László szerint valakik céltudatosan agyaltak ki. Azzal a céllal, hogy ha minél többen publikálnak a neten, akkor elszívják az Anyaszentegyháztól és Bogár Lászlótól az olvasókat, akik így lemaradnak a szakrális iránymutatásról, és még a végén jól fogják érezni magukat."
@fzs.1933:

csak nem azokon az oldalakon, amikre ők számítanak.
@KÁTÉó53éúétr6:

nem szívesen keserítenélek (magamat sem), de szerintem nem fog tudni kiemelkedni olyan alak, aki alkalmas lehet összefogásra, követésre szólítani.

És pont ez az, ami miatt inkább puskaporos hordó az egész.

Ez a csoport érdekes lehet, mert igen magas a résztvevők aránya a lájkolókhoz képest:
www.facebook.com/events/1465635360325466/?fref=ts

Ha megnézed, közel 9000 lájkra jut 8100 résztvevő, míg a "százezren" csoport 242000 lájkja mellett "csak" 33000 résztvevőt tud felmutatni.

Nem számháborúskodni akarok, vagy megosztani, inkább csak azt mutatni, hogy a NAV-os tüntetés szervezőinél erősebb mozgósítási potenciált látok.

De vasárnap nem tudok menni... :(
@fzs.1933: "...tömve lennének a börtönök.." azt nem mondtam, hogy meg is találják az igazságot. a keresés, csak a besározásig jut el
@Secnir:
vazze, neked vhrome böngésződ van? aztatat ki fejlessze?

:)

ui.: torrentezhető?
@jöttem:
szerinted érnek annyit?
Talán egy köpést.
@hacsaturján:

szagosított, újrafelhasznált papír is jó? Nem fogja bizergálni az orrodat?
@De hová tűnt Columbo felesége?:
én már azzal is beérném, ha a Lutra albumomba berakhatnám őket.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Most csak húzol, tudod ugye? Lécci
Eccer jó rég megesküszöm h láttam Peter Falkot a Rodeo Driveon, csak annyira be volt állva, h nem mertem odamenni hozzá...

Annyi a megválaszolatlan kérdés, ne is mondd:-(
@fzs.1933:

az a lényeg, hogy vietnami gyártású, hajtogatós márka legyen, a többi nem számít.
@De hová tűnt Columbo felesége?: "van is benne valami és mégse" ezért írtam úgy, hogy keresik, ám a saját táborukban védik fedezik a csalót, lopót, hazudót
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Hiszek neked és nem húzlak. Tényleg.
Korábban nagyon sokszor megkaptam már e kérdést, így eccercsak nicknévvé avanzsált.
De remélem, nekem soha nem kell feltenni.
mai (nem utolsó) találós kérdésem:

miért nincs hangja a smoothjazz.com-nak?
@KÁTÉó53éúétr6:

Oké-oké, "odaát" keresik, de csak karaktergyilkosság szintjéig merészkednek.
Az igazság rózsájának minden bimbóját azonban eszük ágában sincs kibontani.
mondjuk, ez a politika sajátja, itt leginkább a mérték (illetve a mértéktelenség) szúr szemet.
@jöttem:
"Segítség! Ezt a piros lufit el lehet valahogy tüntetni a képernyőről?"

chrome -> ABP -> egyéni szűrők hozzáadása:
##DIV.ajanlunkmeg
##DIV.cikk-vegi-ajanlo-reklamok
##DIV.cikk_also_ajanlo.visible
##DIV.feedback
http://*.adverticum.*/
http://*.gemius.pl/
http://*.hoptopboy.com/
b.scorecardresearch.com/
est.hu/
go.cz.bbelements.com/
media.trafficjunky.net/
static.genericlink.com/
https://*.exoclick.com/
varanus.blog.hu##.follow_promo_figure.balloon

és örül.
@fzs.1933: Bizony, hogy nem bánnám, vajon megérhetem-e még, hogy lesz tisztességes kormány, törvények, főügyészek, bírók?
Semjén is "beismerte", a kormány nem ismeri a kitiltottak listáját, így a kérdés számomra végleg eldőlt.
@De hová tűnt Columbo felesége?:

azta, de szépen tudol fogalmazni! Micsoda képekkel hozakodsz elő!
Én nem vagyok ilyen finom.
Hőzöngtek egy párszor, hogy most aztán világvége a szocikra (jó lett volna), aztán ennyiben is maradt. Egy kezemen megszámolhatom, hány csontváz hullott ki a szekrényből. Vagyonértékben pedig nem volt valami nagy fogás. Egy nagyob roma család a lagzin többet elver.

Hú, már megint nem kell kávé...
@Secnir:
Köszönöm, köszönöm.
Sikerült! :))))))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
valami linket pls! Hadd értelmezhessem én is a kijelentést!

Nem "olyan" linkre gondoltam! :)
@fzs.1933:

Köszi, de nem írtam semmi különlegeset.

Fideszék a szocikkal még 25 éve lepaktáltak, ezek ketten sosem fogják egymást komolyan bántani.

Most csupán annak vagyunk szemtanúi, hogy a válság, Gyurcsány buta önvallomása és 8 évnyi ellenzékben töltött év után Orbán borított és részben felrúgott néhány korábbi egyezséget. Parlamenti többsége, az ellenzék bénasága és megosztottsága, valamint a a civil szféra gyengesége megadja ehhez a muníciót, s Orbán lubickol is ebben.
Még.
.
Bajban derül ki, ki is az igazi jóbarát. Ez esetben a хороший друг.
Mert mi is történt?

A Dow Jones, a Financial Times és a Sanoma közös tulajdonában lévő orosz üzleti napilap a Déli Áramlat megépítésének kedvező jogszabályváltozás kapcsán írt Orbán Viktorról. A lap emlékeztet arra, hogy az EU a beruházásra a Gazprom projektjeként tekint és szigorúan ellenzi azt. (Az Európai Bizottság véleménye szerint az úgynevezett harmadik energiacsomag tiltja, hogy gázszolgáltatók egyben gázvezeték tulajdonosok is legyenek.) Szintén kiemeli, hogy az ukrán válság hatására jelentősen romlottak a Déli Áramlat megépítésének esélyei, azonban a magyar diplomácia kitart a projekt mellett, ami az orosz külpolitika sikereként értékelhető.

A Vedomosztyi azt is megemlíti, hogy Orbán Viktor többször is szimpátiáját fejezte ki Putyin politikája mellett, valamint, hogy sok hasonlóság fedezhető fel az orbáni és a putyini vezetés között. "Orbán Magyarországon nem csak a parlamentet, hanem a helyi önkormányzatokat és a média jelentős részét is irányítja, ráadásul a központi bankot jobb keze, a volt gazdasági miniszter vezeti. Retorikája jobboldali populista és Európa-ellenes, a tradicionális nemzeti értékekre fókuszál" - foglalja össze a magyar miniszterelnök politikáját a lap. Az internetadó azóta visszavont tervezete kapcsán pedig azt írják, bár Budapesten több ezren tiltakoztak az intézkedés és Orbán ellen, a vidék továbbra is támogatja a miniszterelnököt, ott továbbra is rendelkezik az "orbáni többséggel". (Utóbbi kifejezéshez új orosz melléknevet állított elő a Vedomosztyi.)

A Vedomosztyi arra is felhívja a figyelmet, hogy bármennyire EU-ellenes és Putyin-barát a magyar vezetés, Magyarország még egyszerre sem használta vétójogát az Oroszországot sújtó szankciók bevezetésének megakadályozására.

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/az_oroszok_szerint_orban_az_o_emberuk.206132.html
@Fabius: ezt mi úgy hívtuk anno: csikicsuki

és olyankor szoktam abbahagyni a játékot valamint szétverni az egészet

brühüyyy
pedig jámbor játékos vagyok
@fzs.1933: "..nem fog tudni kiemelkedni olyan alak, aki alkalmas lehet az összefogásra.." miért???, mert amint előbukkan valaki akire tíznél többen figyelnek, száz aktivista keresi kutatja, mit találhatnak ki amivel perlésre kényszerítik, hogy tisztességét megvédhesse, miközben azonnal hiteltelenítve lesz Ezért írtam, hogy nekünk kell mögé állni és azt nem hiszem, hogy ebben az országban csak Orbán vagy Gyurcsány van Nagyon kényelmes elhinni Bajnairól, Juhászról, Kónyáról vagy Gyurcsányról is.. és sorolhatnám, hogy gazemberek, és egyszer sem odaállni tízezer embernek, hogy " el a kezekkel.....XY-tól, ahogy ezt megtették az Orbán-imádók /most már szokatlanúl túl sokat "okoskodtam" és nem biztos, hogy igazam van/ el...
@fzs.1933: elég öreg ahhoz, hogy gyerekeim unokáimat féltve aggódjam nem lesz ebben az országban rend az én életemben
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Akkor meg is van a feladat: hogyan lehet ma a civil érdekérvényesítést, jelenlétet megerősíten?
Hol kéne elkezdeni? Az biztos, hogy ezek a tüntetések jók, hogy vannak. Jó látni, hogy ideológiáktól függetlenül van, lehet még összefogás.

@KÁTÉó53éúétr6:
hát, ja. Nálam nem sok mindent találhatnának, bár egyszer mintha... :)
Remélem, akad olyan, akinek van ehhez ambíciója, tehetsége és "nincs a múltjában semmi", amivel lejáratható.
@KÁTÉó53éúétr6:
mi, a nejemmel is hasonlóképpen érzünk. Lehet, most van az utolsó esélye annak, hogy ennek (meg a másik) tetű bandának az orrára koppintsunk.
tótaw és az egyik hsz a bogaras bácsiról:

noirp Trololoo • egy napja
Még csak azt sem. Álljanak össze, vegyenek maguknak egy élhető területet az Alföldön. Tartsanak lovat, juhot, nemezeljenek, gyártsanak süveget, éljenek, ahogy gondolják.

Csak hagyják békében mindazokat, akik (velük ellentétben) nem a 9., hanem a 21. században szeretnének élni. Ja, és lehetőleg sem megművelt, sem védett területen ne barmoljanak.

Az USA-ban ( USA-ban!) tudtommal békében él egy hasonló (kb. 18. sz.-i technikával, mély vallásosságban élő) népcsoport, az ámisok. Szekéren be-bejárnak a városba piacolni. Ha nekik jó, hogy lemaradtak a világ előrehaladásáról, de nem akarnak másokat rávenni, illetve életveszélybe nem sodornak vele mást [gyerekeiket], hadd csinálják, hülyének lenni állampolgári jog.

De az ámisok nem szórják tele az internetet olyan baromságokkal, mint az itteni hatfelé nyilazó szittyakuruc analógjaik. Nem hirdetik a neten, hogy a net rossz, a robotika rossz, hogy háttérhatalom stb. Ezért aztán őrajtuk nem dühöngök, de az itteni agybaszúrtakon nem kevésszer...

Utolsó megjegyzés: egyébként, tegyük fel, hogy Bazmegpusztán felépül a Nagy Boldog Jurtafalu --- és a lakók 75-85%-a vinnyogva szökik az első buszmegállóig, mihelyt egy hidegebb tél beköszönt. Mert fát kell hordani, vizet hordani, kozmás húst enni, nap, mint nap. Mert nincs központi fűtés, kisbót, teló, orvos és fácse sincs, ahol lájkolni lehetne az "Az internet tönkreteszi az emberiséget" posztot.

brühüyyy
Azt is jó látni, hogy a két nappal ezelőtt közzétett, NAV elleni vasárnapi tüntetésre még mindig óránként vagy százan feliratkoznak.

Talán mégsem vagyunk annyira belefásulva mindennapjainkba, hogy barmokként meneteljünk a vágóhídra.

Hajrá!
@dr. jenőke (jenőke):
Még nem olvasták OV bajorországi nyilatkozatát.
„Éljen az Osztrák-Magyar Energiamonarchia!”
@fzs.1933: "Az lett volna korrekt (tudom, tudom, ez Magyarország!), ha a munkáltatói állítják fel. De azt nem lehet, hiszen "mi neveztük ki, ha felmentjük tisztségéből, akkor gyengének fogunk látszódni"."

Gondold el, ha Horváth exnavos ellenőrnek volt egy szép zöld dossziéja a piszkos ügyek egy részéről, mekkora dossziéja lehet az elnöknek???
Őt nem lehet csak úgy kirugdosni. Meg kell egyezni. Ez most eltart még pár napig, hétig.
Ez sajnos így van. Sok narancsbolsi beíratkozott most a magyar hazaárulók kiskönyvébe:
"Azt gondolom, az elkövetkezendő időszakban további nevek kerülnek nyilvánosságra. Nemzetbiztonsági szempontból egy hírszerzési játszmát" láthatunk. Magyarország az elmúlt években olyan lépéseket tett (Oroszország felé közeledés, EU pénzek "baráti vállalatoknak" történő juttatása, illetve a gazdasági ágazatokban versenyhelyzet megszűntetése és újraosztása "barátoknak") melyek nemcsak az USA, hanem az EU vezető államainak érdekei ellen hatott. Ilyenkor ezek az országok rég bevált minták alapján saját hírszerzésükhöz fordulnak, amelyek végig gondolják, hogy információ gyűjtő hálózataikon keresztül miként tudják felderíteni azt, hogy hogyan működik ez a számukra káros pénzgyűjtő rendszer. A hogyan után azt is tudni akarják, hogy kik azok akik ezt működtetik. Kik azok, akik az EU-s pénzeket hozzák, kik azok, akik az ilyen ügyeknek a kedvezményezettjei, nyertesei és kik azok az állami tisztségviselők, akik védik ez a rendszert. Miután feltérképezték ennek a pénzgyűjtő hálózatnak a tagjait, a következő és legfontosabb lépés, hogy megtudják hova kerül az a rengeteg pénz, melyeket törvénytelenül szereztek meg ezek az emberek. Látni kell, hogy a korrupció és kartellezés a világ minden részén jelen van (az USA-ban is). Azonban a beavatkozási kritikus tömeg akkor van meg hírszerzési szempontból, ha állami szervezetek nem csak az eltusolásban segítenek a törvénytelen pénzek eltűntetése kapcsán, hanem támadóként lépnek fel, és olyan plusz pénzek megszerzéséhez nyújtanak aktív támogatást, melyeken keresztül külföldi és magyar vállalatoktól egyfajta "életben maradási" díjat szednek be. Aki nem fizet "védelmi pénzt", annak a vállalata ellehetetlenül (lásd az ÁFA-s történetek, ahol vannak olyan cégek, melyek az ÁFA csaláson keresztül óriási profitra tesznek szert, míg a becsületesek tönkremennek). Az elmúlt években egy állandóan "éhes", mohó pénzgyűjtő "gép" jött létre, amelyben a működtetők egyre inkább elszemtelenedtek. Ennek vetett véget az USA, és az EU vezető országainak hírszerzése és külügyi biztonsági szolgálataik.
Ne gondolja senki azt, hogy ezek a külföldi országok most nem egy előre megírt forgatókönyv szerint dolgoznak! Ebben a tervben megvan, hogy kit mikor tájékoztatnak, és az is, hogy hogyan gyakorolnak nyomást a magyar kormányra. Ellenzéki oldalról vannak, akik ennek örülnek. Azt látják, hogy végre valakik megszorongatják azokat, akik eddig sérthetetlenek voltak. Látják a kormányon lévők bizonytalanságát, rossz kommunikációját. És az állami zavarodottságot melynek fő oka abban rejlik, hogy a gyanúba keveredett vezetők nem tudhatják milyen mélységig tárták fel az előbb említett külföldi biztonsági szervezetek gyaníthatóan bűnös tevékenységüket.
Azonban nincs senkinek sem örülni valója! Az USA-t és az EU-t sérelem érte. Ez pénzben kifejezhető, amiért nyilván valaki fizetni fog. Ez Magyarország lesz. Mi mindannyian!! Merthogy a külföldi "rendberakós" forgatókönyvnek csak az elején járunk, ami most a leleplezésről, tárgyaló asztalhoz való kényszerítéshez szól. Ezt követni fogja a második rész, ami a "rendbetétel". Itt – ez a korrupciós ügyek legnagyobb nemzetbiztonsági hátránya – felajánlják a lebukott szereplőknek, hogy nem leplezik le őket teljesen. Ha együttműködnek!!! És itt kezdődik a baj. Mert miért is gondolná azt valaki, hogy egy külföldi kormány nem akar sokkal jobb helyzetbe kerülni, mint korábban volt, akár gazdaságilag, akár diplomáciailag. A lehetőség, az éhség azon az oldalon is jelen van!
A kémszervezetek törekednek arra, hogy az ilyen korrupciós ügybe keveredett személyeket olyan helyzetbe hozzák, amin keresztül minden kérésüket teljesíteniük kell. A hírszerző szakma ezt "gyémánt hal" (diamond fish) effektusnak hívja, ahol szemben a mesebeli aranyhallal nem 3-at lehet kívánni, hanem bármennyit. Ez a fajta tárgyalási stratégia és "helyzetbe hozás" még hátra van. Gyaníthatóan néhány vezető rosszat tett, lebukott, és e miatt a jövőben könnyen külföldről mozgathatóvá válhat. A baj az, ha ez bekövetkezik nemcsak ők járnak rosszul, hanem mi mindannyian. MERT A SZÁMLÁT SOHA SEM AZ ELIT FIZETI, HANEM MINDIG AZ ORSZÁG ÉS A "ZEMBEREK"
@fzs.1933: @hun-bug: Érdekes ha mondjuk a rohattruszkikat, vagy egyéb más ország politikáját kritizálják, - akár itt is - akkor az trendi de minimum megszokott, na de ha őket, akkor jön a kötelező felszisszenés. Ha valami álságos akkor sokkal inkább ez és nem az, hogy mondjuk 2-3 havonta, elmondom róluk is a véleményem egy aktuális hír kapcsán.
@eloi:
aztán történik-e valami utána?
Izgalmas időszak elé nézünk, muníció van dögivel:
"Mit csinált Orbán Viktor Svájcban? A Karib-tenger orosz kalózai már a spájzban vannak
svájci sajtó az utóbbi napokban felfigyelt arra, hogy a magyar miniszterelnök fél éven belül már másodszor járt magánúton az alpesi országban......."
privatbankar.hu/makro/mit-csinalt-orban-viktor-svajcban-a-karib-tenger-orosz-kalozai-mar-a-spajzban-vannak-274508

" Megbékél velünk Amerika?
/A republikánusok/.. Belső körei követelik az oroszokkal szembeni keményebb fellépést és az ezzel járó erősebb NATO katonai jelenlétet Kelet-Európában.

Ezek után mindenki ítélje meg maga, hogy a republikánus előretörés tényleg annyira szívderítő fejlemény-e a keleti nyitás és elköteleződés hazai prófétái számára."
privatbankar.hu/makro/elore-tornek-a-republikanusok-igy-kibekul-velunk-amerika-274467
@fzs.1933:
Veszélyes olvasmányok.
Nem tudom, hogy mi a szakmád (de érdekelne), és inkább a Kúria honlapján lévő eseti döntéseket és kollégiumi állásfoglalásokat ajánlom.
Az úgynevezett kommentár nem jogszabály. Bíróság előtt nem is érdemes hivatkozni ilyesmire. helyette az elvi döntés már értelmez is, hivatkozási alap is.
Jó szórakozást!
Ezt kire fogják majd rá? :)

Öngyilkos lett Rózsa Milán ismert ellenzéki aktivista

hvg.hu/itthon/20141107_Ongyilkos_lett_Rozsa_Milan_ismert_ellenze
Tragikus körülmények között csütörtök este meghalt Rózsa Milán, az utóbbi hónapok ellenzéki tüntetéseinek egyik szervezője.

Csütörtök este egy nagyon jó embert vesztettünk el Milán Rózsa személyében. Milán régóta küzdött a depresszióval, több alkalommal éppen csak hogy az életet választva. Végül tegnap este egy vonat vetett véget életének, vélhetőleg saját döntéséből. A rendőrség hivatalból vizsgálja az ügyet, több információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

www.atv.hu/belfold/20141107-tragedia-ongyilkos-lett-rozsa-milan/hirkereso
Meghalt Rózsa Milán aktivista, aki a Lendvay utcában az erkélyen lengette az eu-s zászlót.
@dr. jenőke (jenőke):
Ajaj... Kicsit sok "véletlen" kezd lenni.
Kezd ideges lenni a hazaáruló, kleptokrata elit?
Holnap meg menekülés közben, véletlenül tarkónlövi valamelyik publicista magát? Cifra kis világ jön, el kezdhetnék gyártani megint a fekete Csajkákat...
@Spániel: @dr. jenőke (jenőke):

Egy világ választott el tőle. Nem értettünk mi egyet szinte semmiben. Máshonnan jöttünk, máshova mentünk. Mégis nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment.

Az utunk csak egyszer keresztezte egymást. Márciusban a Blogalization bloggervita után odajött hozzám, és kicsit feszengve bemutatkozott. "Talán már hallottál rólam, én vagyok a Rózsa Milán". Én is feszengtem, és mondtam, hogy ja, igen, hallottam. Nem tettem hozzá, csak gondoltam: semmit jót. Meg azt is gondoltam, hogy olyan jó kis este volt ez eddig, erre most ide jön ez a libsi gyerek, és majd elkezd majd itt nácizni, ne már, ez most nem hiányzik.

Aztán kiderült, hogy nem ezért jött oda. Szorongva érkezett, többször is meggondolta, hogy eljöjjön-e, mert, hát a rendezvény egyik szervezője mégis csak a Jobbegyenes, nem e- utáljuk majd ki innen. De pozitívan csalódott, tök jó volt, ugye szervezünk még ilyet, nagyon kellene az értelmes párbeszéd. Leültünk egy sörre, és egy jó, embereset vitatkoztunk. Persze semmiben se értettünk egyet. De közben megismertem egy (a szó eredeti, igazi értelmében) nyitott, intelligens, értelmes fiatalembert, aki nem megbélyegezni, és kioktatni akart, hanem megérteni. Nekem meg ez volt a nagy pozitív csalódás. Úgy váltunk el, hogy, ha ilyen emberekkel kellene vitatkozni, akkor ez egy egészen elviselhető ország is lehetne.

Csak most tudtam meg, mennyi belső vívódás kísérte az életét. És így, a szorongásaival, belső démonaival küzdve is vállalta a nyilvános küzdelmet azért, amiben hitt. Amiben én sosem hittem, amit mindig elutasítottam és elutasítok most is. De a depresszió mázsás súlyával a vállán kiállni a pástra akkor is hősies dolog.

Kossuth Lajos éveken keresztül harcolt az országgyűléseken Dessewffy Auréllal, az újkonzervatívok vezetőjével, akivel nagyjából semmiben sem értettek egyet, aki személyes ellenfele is volt a követválasztáson. Amikor tragikusan fiatalon elhunyt, a magyar sajtótörténet egyik legszebb búcsúzóját írta meg róla.

Hát, valahogy ezt kellene megtanulni ama nagy ősöktől, nekünk a kicsiny utódoknak. Mert az igazi harcos, arról ismerszik meg, hogy tiszteli meg a másik oldalon álló igazi harcost. Rózsa Milán az volt. Több bátorság és egyenesség volt benne, mint sokakban, akik évtizedek óta abból élnek, hogy "harcolnak a demokráciáért". Ő tényleg harcolt, megszállott hittel, vakmerően. Szerintem nem volt igaza.

De úgy illik, hogy egy percre levegyük a kalapunkat, és kardunkkal tisztelegjünk az emléke előtt. Szívesen küzdöttem volna vele még pár évtizeden keresztül...
BG

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/07/tisztelges_karddal_in_memoriam_rozsa_milan
@Gábris szomszéd:
Senkire, depressziós volt, ne legyél huje :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Jaja nekem a fejemre esik majd egy tégla, te meg max. belefulladsz a Mosoniba. :)
@Gábris szomszéd: "Ezt kire fogják majd rá? :)"

Tényleg ekkora paraszt, érzéketlen tahó vagy? Vagy olyan retardált, hogy még ide is szmájlit teszel?

Pontosan kinek mi baja van ezek után a "purdé" és a "kurva anyád" betűsorokkal?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: áááá, most méééé olyan emberségesek ottan keleten nahhhh:

Pöröllyel verte agyon az orosz főnök az alkalmazottját, mert az késett

Ezzel csúcsra ért a kizsákmányolás, egyúttal erősödött a munkamorál. Az Oroszországi Vasutak 43 éves alkalmazottjának bűne annyi volt, hogy több mint 30 percet késett a műszakjából a kazánházban, ráadásul vissza is szólt, amikor a 40 éves felettese emiatt leszúrta. A főnök ezért fejbe vágta egy pöröllyel. A munkás később meghalt a kórházban. Még nyomoznak, de a főnök majd 15 évet is kaphat.

444.hu/2014/11/06/porollyel-verte-agyon-az-orosz-fonok-az-alkalmazottjat-mert-az-kesett/

-

@Spániel: amikor olvastam, már akkor nem értettem a cikket, a republikánusok nem kimondottan az kedvelik az oroszok/szovjetek barátait, hát ha még a Pusztaputyinról van szó...
@Sir Bates dö Hól: Véletlen volt, úgyhogy nyugi. Amúgy arra utaltam, amit mondjuk Boli már le is írt.

varanus.blog.hu/2014/11/07/simicska_nyeri_a_i_nemzeti_testverhaborut/full_commentlist/1#c25009259

A haláláról meg kb. az a véleményem mint bidzsinek.
@dr. jenőke (jenőke):
tartom magam ahhoz a bölcselethez, hogy mindent csak mértékkel! :)

Jelen pillanatban szakmán kívüli vagyok. Cserébe sok minden érdekel.
@Rodeo36:
Régóta mondom, h ha màskent nem megy az egyuttélés, kotelezo népszavazással, simán fel kéne osztani Hunniára és Pannóniára ezt a Zombiland-et, mindenki eldöntheti hol szeretne élni ezentúl:-(( én Pannoniában
@Sir Bates dö Hól: beteg elme, és most nem a depressziós emberre gondoltam...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
akkor csak a szokásos. Már azt hittem, mondott is valamit...
messze még a vége ennek a háborúnak szerintem.
@Gábris szomszéd:
Ismerek depis embereket, normális(?) ésszel nem lehet v tudod felfogni, h min mennek át, nagyon rossz amikor a bipolaritás szarabbik vége jön és csak egy hajszál választja el őket a rossz döntéstől. Hiába pénz, család, gyerek... nagyon durva betegség
a szellemi sötétség netovábbja:

Több tízmillió ember látta a képet, amin Orbán Viktor manipulálja a médiát
sarkadizs

A 9GAG egy képet tett ki a címlapjára, amin Orbán Viktor látható. Aztán kirakta a Facebook-oldalára is, aminek majd 21,5 millió lájkolója van. A kép csak itt eddig több mint 20 ezer lájkot kapott.

és a lényeg:

Vállról indítható Fapomogács • 24 perce

kedvencem aki magyarul bekommentelt a 9gag poszt alá, hogy "menjetek szopkodni a fletótokat":D:D:D:D:D:D már a 9gag is az MSZP karmai között van!!!4444!!!

444.hu/2014/11/07/tobb-tizmillio-ember-latta-a-kepet-amin-orban-viktor-manipulalja-a-mediat/
@hacsaturján:

Mester, magának is csak a forradalmon jár az esze ahelyett, hogy megnézné a postaládáját, hátha már meg is érkezett, csak még nincsen felbontva. A maga helyében megnézném!:)
@fzs.1933:
Meg vagyok róla győződve, h a Sátán küldte:-)), h a katolikus egyház maradék kredibilitását is lejárassa a kreténje. Sokat agyaltam rajta, de nincs más magyarázat, sima beépített ügynök sem lehet, erre predesztinálva kell lenni, és minden jel egy irányba mutat !!
@Sir Bates dö Hól: "Pontosan kinek mi baja van ezek után a "purdé" és a "kurva anyád" betűsorokkal?"

Kérdésedre továbbra is itt találod a választ.

varanus.blog.hu/2014/10/25/orban_teszek_magasrol_a_korrupciora/full_commentlist/1#c24894813

De még egyszer mondom, nem szándékos volt, és a véleményem teljes mértékben megegyezik BalogGabiéval.

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/07/tisztelges_karddal_in_memoriam_rozsa_milan
@Sir Bates dö Hól: Hát persze, ugyanúgy mint mások amikor véletlen elütnek egy karaktert a klaviatúrájukon. 1000 bocs, hogy nem vagyok olyan tökéletes mint te.
@Gábris szomszéd:
Korrekt.
Még "eredetiben" olvastam.
Viszont látom, hogy van idétlen hozzászóló. Ez viszont nem korrekt, bármely felekezet tagja.
@Spániel: Szerintem is. Maximálisan azonosulni tudok vele.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
ezt a jelet eddig nem ismertem. És most, hogy már tudom, a nejem elől titkolom. :)
De azért jól esett! Köszönöm!
@Gábris szomszéd: majd, ha valamely szeretted sírjára yzarok véletlenül, akkor tőled kérek elnézést, s nem attól aki ezt szóvá teszi...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
de hát Tuggyukki a Sátán, nem? Tehát tudjuk, ki ültette ezt a fősámánt a nyakunkra.
Azért ez lassan emberiség elleni bűntettnek számít.
2014.11.07. 06:30 kinnbennfentes

Rég használtuk már ezt a bélyeget, hát most újra elővehetjük a fiókunkból. Poroljuk le, gyönyörködjünk benne. Aztán ragasszuk rá a NAV-ra és kezdjünk el hányni.

Mert a NAV-botrány elérte azt a fázisát, amely illegitimmé tette az egész adóhatóság működését. Most már nem söpörhetjük le egy mozdulattal azt a szimbolikus feliratot, hogy „bűnözőknek nem fizetünk adót”. Mert rohadtul ráragadt. És örülhetünk, hogy még nem égett rá.

Amióta van ebben az ügyben egy (félig-meddig és talán nem szándékosan) vallomást tett Vida Ildikónk és egy összevissza hazudozó, de mit sem tevő kormányunk, azóta ebben az országban – jelenleg – az adóhatóságnak nincs erkölcsi felhatalmazása arra, hogy bárkit adócsalással gyanúsítson. Illegitim. Az adóellenőrzés illegitim, a NAV-lista illegitim, a dádázás illegitim. Mert „ha a NAV csinálhatja, akkor én is”, akkor az nem bűn.

kard.blog.hu/2014/11/07/illegitim_913
@Sir Bates dö Hól: Hagyjuk. Inkább törekedj te is arra, ami abban a búcsúposztban van leírva. Hidd el mindenki jobban járna vele.
Ja és inkább azokat ekézd, akik konteósan többet látnak bele a halálába, annál ami valójában történt.:(
"Gondoltam beadom az adóbevallásom, de számokat kiemelem fekete szövegkiemelővel :D Aztán az aljára ráírom, hogy a titkos részeket akkor hozom nyilvánosságra amikor a NAV is elszámol a választópolgárok fele, és kirúgták a korrupt vezetőket."

kard.blog komment

Csak én találom humorforrásnak a kommenteket az elmúlt hetekben? Vagy valóban van egy ilyen oldala annak, hogy kipréselnek belőlünk mindent és még a képünkbe is hazudnak? Ez most tragédia, komédia, tragikomédia vagy mi?

Vagy egyszerűen én vagyok olyan aberrált, hogy humort találok ott is, ahol már nincs?

:)
@fzs.1933:
nem Pocakos is csak kiskrampusz
De simán BTK kategória, és ezt tudja is, azért nem lesz tőle békés kormányváltás sose
@fzs.1933: szerinted? ott ahol minden kérdésben az egy élő neristen dönt, ott minden lehetséges:

Orbán még nem döntött a zárva tartásról

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F07%2Forban_tamogatja_a_zarva_tartast%2F
@fzs.1933: "kipréselnek belőlünk mindent és még a képünkbe is hazudnak?"

Meg röhögnek...
Elkészült a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakításának terve, amely törvényjavaslat formájában még az év vége előtt a kormány elé kerül, de jó esetben akár a parlament is elfogadhatja idén a változtatásokat.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, helyi szintre kerül minden olyan feladat, amely az iskolák napi működéséhez kell, a központban pedig stratégiai, fejlesztési döntések születnek majd.

A vegyes profilú középiskolákat még ebben a tanévben átszervezik, hogy a szakképző intézmények a 2015/2016-os tanévet már a Nemzetgazdasági Minisztérium fennhatósága alatt kezdhessék meg, de a gimnáziumok leépítésére nem készül a kormány.

A teljes cikket itt találja: mno.hu.

www.origo.hu/itthon/20141107-kipukkad-a-klik-vizfeje.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
el kellene mennem dolgomat végezni. Szerinted írjak neki, hogy vajon mehetek-e már, vagy sem?
:)
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
bocs, azt kihagytam. Nézd el nekem, lszi!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
mi a faszomért kísérleteznek ezek már mindennel kibaszott sok pénzünkből????!!!!

Utána meg: bocs, mégsem jó így, ezért változtatunk.

Megyek Vanuatura most már!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
már az ENSZ is csak bottal piszkálja? :)
és még a Cink.hu is :)

Lehet persze, hogy azért is van a helyén, mert valóban az Orbán–Simicska meccs újabb felvonásáról van szó – Ildikó Lajos embere –, és ki tudja, kinek mi van a kis kezében.

Vida felmentésére egyébként Varga Mihály miniszter tehetne javaslatot. Az az eddig szinte észrevehetetlen – továbbá lojalitásáról és szorgalmáról híres – Varga, akiből az elmúlt napokban háromszor csináltak majmot. Igen-igen, háromszor, és mindannyiszor nagyon.

az ő minisztériumának sok-sok hülyéje nem tudta, hogy mennyi egy gigabájt
ő volt az, aki tagadta, hogy a kitiltottak bármelyike is tájékoztatta volna kitiltottságáról, mire a héten Vida Ildikó elmesélte, hogy de ő bizony szólt azonnal
ő az is, aki nagyon határozottan elmondta, hogy a vasárnapi zárva tartásnál csak fontosabb dolgok vannak, úgyhogy szóba sem jöhet – majd a kormány mégsem söpörte le a kereszténydemokraták javaslatát

cink.hu/de-hat-nem-is-vida-ildiko-a-het-luzere-hanem-akkor-ki-1655844139
@fzs.1933: Kecskeméttől 10 kilóméter jó homokföldek vannak ott , már várnak !
...meddig hagyják még növekedni a német adófizetők Orbán magánvagyonát?

A The Huffington Post című amerikai liberális portál német kiadása Magyarország: Önkiszolgáló bolt Orbán barátainak címmel közölte Fred Roeder és Hajba Máté cikkét.

www.huffingtonpost.de/fred-roeder/ungarn-ein-selbstbedienun_b_6105512.html?utm_hp_ref=politik

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/420132_nemet_huffington_meddig_hagyjak_meg_novekedni_a
@Ómacicka Bábó:
kultúrember vagyok, mint az a fentebbi hozzászólásomból is látható! :)
Magyar földre magyar ..art?
@Spániel: bekísérték az izsáki rendőrök ?!?
@fzs.1933: mi, ha maradnak a fejünk felett a jelenkori politikai elit tagjai, élükön a Vezénylóval.

Én perpillanat kiegyeznék egy Vezénylós év lúzerével, ki szabadon mehetne a kertvégében bőrbogyót kergetni, de csak úgy, ha kijönni csak lábbal előre megengedhető nekije.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

én is azt szeretném így közel a negyvenhez, hogy végre nem MI legyünk azok, akiket a mindenkori hatalom kiröhöghet és beledöngölhet a földbe.

Talán...
@hacsaturján: szarozik itt az aurórával, miközben a lajta monitor lövetés céljából pont jó helyen van. de erről beszéljen kunbélával azúrban, mert vlagyimirjaim azúrban szarul hangzik.
.
Orosz tankok lépték át az ukrán határt

Ukrán katonai források szerint egy 32 tankból és 30 teherautóból álló konvoj lépett be Ukrajna területére ma, Oroszországból - írja az AFP és a Reuters hírügynökség. Ennek előzménye, hogy az orosz-ukrán határon ismét fellángoltak a harcok a napokban, amelyek öt áldozatot követeltek eddig.

www.portfolio.hu/gazdasag/orosz_tankok_leptek_at_az_ukran_hatart.5.206141.html
Mi van a minisztériumok költözésével?
A budapesti illetőségű dolgozóknak készen állnak már az új lakások, iskolák és egyéb intézmények?

Elképzelem Kovács 12. Béla portást, amint távmunkában gyakorolja munkakörét... :)
@parti_giano:

Kun Béla már a Kreml beépített ügynöke.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
attól az a lista még létezik, lehet, hogy az amiknak az a véleménye semmi köze az amerikai belbiztonsági kérdésekhez a magyar kormánynak, ha nagyon kívőáncsi saját kölcségére nyomozza ki vagy bassza meg a nénikéjét is..

ezt úgy értettem a Godfriend már el is mondta hangosan

semmi új a Nap alatt

brühüyyy
Lazításképpen két űrrel kapcsolatos videó:

index.hu/tudomany/2014/11/07/ezt_latjuk_egy_sulytalanul_lebego_vizgombbol/

www.youtube.com/watch?v=poZCINzxzrQ

Ez utóbbi a kedvencem dalom David Bowie-tól.
40 évesen van esélyem még feljutni az űrbe? Nagyon szeretném érezni, hogy milyen!
@Rodeo36: Ugye milyen jó, hogy ilyen "okos" emberek lehetnek nálunk honvédelmi államtitkárok?? :)

"Siklósi arról is beszélt, hogy Oroszország a látszat ellenére nem erősödik, hanem gyengül a Nyugattal folytatott konfliktusban. Egyrészt állnia kell beavatkozási számláit, másrészt már középtávon is hatással lesz állami bevételeire a palagáz-forradalom."

hvg.hu/itthon/20141107_Siklosi_Peter_Moszkvarol_Nem_vagyunk_bizt
@dr. jenőke (jenőke):
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141106_Bogar_Laszlo_bezaratja_az_internetet#fd3nuh

a bogaras bácsi és társai a sok költözködés közben egy hatalmas jurtába költözhetne az Alföld keleti felén Békés megye határmenti mocsaras részein és ott élhetnének nomád életet és a seggükbűl kihúzhatnák a dugót hogy a zinternet ne szikrázzon...

van sok hsz
s karácsony fagyos a húsvét meg nem lesz

befagy a pénzcsap

brühüyyy
@Sejk a derék katona: torkát elvágta, utána kétszer hátba szúrta magát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: vagy betolta a cuccot, vagy beleült valamibe.
Más oka nem lehet így vigyorogni.
@dr. jenőke (jenőke): tudom, ezt megbosszúlandó épült be hacsa a svalbárdi rének közé.
@Gábris szomszéd:
a ráérünk.republik-on szóltam a cikkhez:

5. rodeo36 — 2014-11-07 13:51

nagyon szép mindez olyan bullshit hangzása és szaga van…kinek jó, ha az orosz és a kínai gazdaság becsődöl? öntökönrúgás mindenkinek…a világ túltermelési válságban és éhínségben egyszerre annak oka a jelenleg fennálló rabló kapitalizmus amely lebombáz és lelő majd soxart elad kurva drágán de mindenki éhezik tovább, a közel 8 milliárd emberből legalább a fele felesleges és nincs is szó róla, hogy mi legyen velük vannak jótéákonysági pofátlankodások ennek tükrében mit írnál arról a bullshitről amit már egyszer itt fenn leírtál

a siklósi az csoda hogy emberszabású?

brühüyyy

ja és a magyar gazdaság meg tombol és most körözte le 3 -xor a kínait, igaz hátramenetben
@Ómacicka Bábó: "De miért nem tudjuk a hős simi nélkül , taccsra tenni őket?"

Amíg a ballib szavazók támogatják a jelenlegi kretén ballib politikai réteget, addig ne számítsanak sikerre vagy javulásra. Ez van. Egy féreg rendszer (Orbán) általában az ellenfél gyengeségéből (kretén liberális és szoci politika) is táplálkozik. Gyengeségi parazita, úgy is mondhatnánk.
Ha a ballib politikusok nem követelik éjjel-nappal Horváth András dossziéinak vizsgálatát, hanem áll Mesterházy az ajtófélfának támaszkodva a bizottsági ülésen, és somolyog, az olyan egyértelmű sunyiság, hogy csak ezért megérdemelné az MSZP, hogy a szavazói elzavarják a fészkes fenébe.
@Rodeo36:
Ez így van. Nagyon hujének kell lenni h valaki ne értse...

Bogár: te hívd a 911-t, én is tárcsázom a 112-t!!
.
Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája rendezett demonstrációt Magyarország kijevi nagykövetsége előtt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök szerintük "Ukrajna-ellenes" kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen.

Vjacseszlav Rudenko, a megmozdulás egyik szervezője az MTI-nek elmondta: nemtetszésüknek kívánnak ily módon hangot adni amiatt, hogy a magyar miniszterelnök és kormánya folytatni kívánja az Ukrajnát elkerülő, orosz földgázt szállító vezeték megépítését. Tiltakoznak továbbá Orbán Viktor azon kijelentése ellen, miszerint Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából Ukrajna "potenciális veszélyforrás" lenne – tette hozzá.
"Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg. Legyen intő példa Ukrajna esete: az országból elmenekült Viktor Janukovics volt elnök Moszkva-barát politikájának következményeit most az ukrán nép szenvedi meg" – fűzte hozzá.
A demonstráció résztvevői emlékeztették Magyarországot az 1956-os forradalomra. "A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek" – fogalmaztak petíciójukban, rámutatva arra, hogy most Ukrajna küzd függetlenségéért és területi egységéért Oroszországgal szemben.

propeller.hu/itthon/3015475-ukran-nacionalistak-tuntettek-orban-kijelentesei
A nemzetközi helyzet fokozódik:

"Ukrán nacionalisták tüntettek Orbán kijelentései ellen
Tiltakoznak továbbá Orbán Viktor azon kijelentése ellen, miszerint Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából Ukrajna "potenciális veszélyforrás" lenne - tette hozzá.

"Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg. Legyen intő példa Ukrajna esete: az országból elmenekült Viktor Janukovics volt elnök Moszkva-barát politikájának következményeit most az ukrán nép szenvedi meg" - fűzte hozzá.
.......emlékeztették Magyarországot az 1956-os forradalomra. "A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek"

www.atv.hu/kulfold/20141107-ukran-nacionalistak-tuntettek-orban-kijelentesei-miatt/hirkereso
@dr. jenőke (jenőke): amíg én tornáztam az oldalak között, addig te beslisszantál. Ügyes.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Régóta mondom, h ha màskent nem megy az egyuttélés, kotelezo népszavazással, simán fel kéne osztani Hunniára és Pannóniára ezt a Zombiland-et, mindenki eldöntheti hol szeretne élni ezentúl:-(( én Pannoniában"

Én valahol megértem a "hunniákokat" is. Az átlag hunniák beteg ember, kisebbrendűségi érzéssel, és frusztrációja miatt gyűlöli az idegeneket, nála szerencsésebbeket, és ezért támogatja Orbán kleptokráciáját (nem a lopások miatt). Az igazán féreg a fideszes politikus, aki aljas célra használja fel a szavazói visszamaradottságát.
Viszont én a liberálist is ugyanolyan rohadéknak tartom, ha lenézi a szerencsétlen, megvezetett embereket, és nem törekszik a felvilágosításukra. (Természetesen vannak menthetetlen Fidesz-imádók is, de nem mindenki ilyen.)

Azon szeretném, ha elgondolkoznál, hogy szerintem a hun mindnyájunkban benne van, és bárki előtt ott a lehetőség, hogy kifejlessze magában a pannont.
"Budapesti emberünk" - Orbánról cikkeznek az orosz lapok

Orosz lapok szerint az orosz diplomácia nagy sikere, hogy a magyarok zöld lámpát adtak a Déli Áramlat megépítésének. Kérdés, hogy a magyar vezetés továbbmegy-e a nyilatkozatoknál. Arra is felhívták a figyelmet, hogy Magyarország egyszer sem élt vétójoggal az Oroszország elleni szankciók megakadályozása érdekében.

hvg.hu/vilag/20141107_Budapesti_emberunk__Orbanrol_cikkeznek_a
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)

ezt a hírt ide linkeltem be (amit hajnalban ide is beraktam!)

Oroszországtól nagyonis érdemes félni?

offforever.blog.hu/2014/11/07/oroszorszagtol_nagyonis_erdemes_felni
@dr. jenőke (jenőke): "Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg."

De hülyék ezek az ukránok, bár nagyon sajnálom az áldozatokat. Úgy kellett volna írni, hogy "Oroszország nagyhatalmi politikáját" nem szabad támogatni.
@Evezős: :)

volt!
ha hiszed ha nem még a "másik" oldal is egy meglepően emberi nekrológot írt Róla...

Tisztelgés karddal - in memoriam Rózsa Milán

"Leültünk egy sörre, és egy jó, embereset vitatkoztunk. Persze semmiben se értettünk egyet. De közben megismertem egy (a szó eredeti, igazi értelmében) nyitott, intelligens, értelmes fiatalembert, aki nem megbélyegezni, és kioktatni akart, hanem megérteni. Nekem meg ez volt a nagy pozitív csalódás. Azzal váltunk el, hogy, ha ilyen emberekkel kellene vitatkozni, akkor ez egy egészen elviselhető ország is lehetne."

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/07/tisztelges_karddal_in_memoriam_rozsa_milan
az a hejzet, hogy semmi ándungom intimpistáskodni itten, hogy mostan a csudálatos vezér, avagy a mi derék lajosunk rendelkezik hejzeti előnnyel az egymás tökeit birizgáló acsarkodásba, hanemhát a főni jelenleg képtelen eltanálni a csészét huggyozás közbe, hijába is acsarog a kedves tarlós, mer igenis, akkora diplomaci támadás érte dicső nemzetünket a legfőbb barát és szöveccséges részirül, hogy a fal aggya a másikat. ijenek ezek az iperialisták mondhatná szegény ildikó asszony, csakhogy ő nem egy német sziszi, meg rogán tonyó egyszeméjbe, ő itten az ügyeletes "monnyon le" pedighát a történet ettül jóval komojabb, elvtársaim azúrban, mondhatni alaposan belefingottak a nullás lisztünkbe és ráadásul még a katharzis ideje se érkezett el, ami aszt jelenti, hogy a bendzsi meg az imola bácsi sűrűn fogják itten tiszteletüket tenni, míg én, eccerű svalbárdi rénműves megalkotom a jegesmedve hagymás, szilvalekváros rozmár sajtomat, faragok miska kancsót bálnacsontbul, sétapálcát narválszarvbul, osztán aféle kkv. szektorként vígan pipálok bele a légbe.
az mostan bisztosnak láccik, hogy az auróra egyelőre nem hengerli le a lajta motorost, mer a kapitány is sunnyog valahol, de azér az a téli palotás prodzsekt még nem iródott le tejjesen, kunbéla ide vagy oda.
@fzs.1933:
"Hogyan lehet ma a civil érdekérvényesítésért a jelenlétet megerősíteni?"
A net tüntetésből tanulságot lehet leszűrni. Azt, hogy amennyiben az ellenállás tárgya közös, független foglalkozástól, pártállástól, és a tömegeknél azonos érdeksérelemről van szó, ezt kell a ellenállás céljaként megjelölni.
A múlt tapasztalatai alapján látható volt, hogy azokon a tüntetéseken, amelyeken szakmai érdeksérelmek, vagy szűkebb embercsoportok hátrányairól volt szó, ott mi, magyarok nem vagyunk szolidárisak embertársainkkal.
Napjainkban számtalan ok létezik, amelyek ellen fel kell lépni, és mozgósítani lehet a tömegeket.
Lehetne tüntetni a zsarnokság, a tömeges elnyomorodás, a megfélemlítés gyakorlata ellen, a tárház bőséges.
Érzelmekre és indulatokra ható jelszavakkal lehetne mozgósítani a tömegeket.
Egyet nem szabad. A kudarcot valló ellenzéki pártokat közel engedni.
A tömegnek látnia kell, hogy magára számítva képes a változást kierőszakolni, látnia kell a saját erejét.
A net elleni tüntetésen megmutatta.
@guma:

A 444-en Blogger Géza fut éppen ámokot ...
a belem fordul ki tőle.

Én nem tudom ezt elhinni ... túl sok ez az utóbbi pár hónap haláleseteivel együtt.
A felcsúti juhászt elütő ember azóta sincsen meg, most ez ...
Nagyon sajnálom, szeretetreméltó figura volt.
:-(((((((((((((((((((((
@guma: Tetszett, amit írtak. Közhelyes dolog, de mindenért harcolt, de a saját démonaival nem tudott megküzdeni.
főcííím, már egy ideje, és milyen nagy a csend :)
@Spániel: "A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek"

De az is él az emlékezetben (a hazug liberálisokat és jobboldaliakat kivéve), hogy Kádár volt az egyetlen a szocialista tömb vezetői között, aki ellent mert mondani a szovjet vezetésnek, lsd. gulyáskommunizmus, legvidámabb barakk. Ez is '56-nak volt köszönhető.
Nem biztos, hogy segít az oktalan gyűlölködés egy nehéz helyzetben. Sokkal többet lehet elérni, ha az ember elkötelezi magát egy jó ügy mellett, és annak érdekében ügyesen, furfangosan viselkedik.
@Rodeo36:
Viszonylag decens írás Bogárról, de ha ez Szaniszlóvat megnyergeli, ketten valóban hihetetlen cselekedetekre képesek.
Igen, hihetetlen.
@dr. jenőke (jenőke):

én még az éjjel gyűjtöttem az "elképesztő" híreket

Mi nem akarunk közeledni senkihez - hírek, események

ebben van az az idézet is, hogy

Fél, hogy Ukrajna miatt a közép-európai országok kevesebb EU-s támogatást kapnak

szóval megértem a tüntetést nagyon...
felelős államférfi "nyilvánosan" azt hiszem jobban megválogatja szavait...

offforever.blog.hu/2014/11/06/mi_nem_akarunk_kozeledni_senkihez
bocsi, nem a pillanatnyi témába illő a fenti megjegyzésem, tiszteletem és RIP Rózsa Milánnak
@Evezős:

"Én nem tudom ezt elhinni ... túl sok ez az utóbbi pár hónap haláleseteivel együtt."

nekem is ez a véleményem... sajnos.
@hacsaturján:
Kun Bélát ne... már régóta a Kreml téglája.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kádár és viktor között nem is olyan nagy a különbség, mint sokan gondolnák, függetlenül attól, hogy mind a két személyt én ugyan úgy megvetem, mint az ebbe a brancsba belerakható hortit is.
@V-PORT:

igen. kellett ez az emberi hang erről az oldalról...

de, sajnos nem tudok hinni bennük, amikor hagyják szemtől szemben a másikat megalázni, szétszedni, meghurcolni!

ha így érez(tek, -nek!) akkor már rég szót kellett volna emelni "érdekében"!
@Mariann19: " ... amelyeken szakmai érdeksérelmek, vagy szűkebb embercsoportok hátrányairól volt szó, ott mi, magyarok nem vagyunk szolidárisak embertársainkkal."

Kishantossal rengetegen voltak szolidárisak, nem gazdálkodók is. A náci szobor ellen is közösen tüntettek zsidók és nem zsidók. De talán nem elegen.
A közmunka eltérített, embertelen megvalósítása ellen pedig pont az érintettek tiltakoznak a legkevésbé, sajnos érthető okokból.

"Érzelmekre és indulatokra ható jelszavakkal lehetne mozgósítani a tömegeket."
Szerintem meg nem kéne a fideszes módit utánozni. A szociáldemokrácia mindig igyekezett az értelemre is hatni. A liberálisok is, persze nem a Szadeszről beszélek.
@dr. jenőke (jenőke):

na és? sztálin elvtárs is az, mégse kőműves kelemenné!

ha érvelni akar, akkor vitatkozzék!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem mert ellentmondani. Az új mechanizmus nevű, koorszerű államstruktúra átalakítására vonatkozó reformtervezetet úgy fújták le a ruszkik az asztalról, mint egy lepkefingot.
Azután akkor sem mert ellentmondani, amikor bevonultunk egy "baráti" országba, fegyveresen, letörve, elrettentve a kezdődő mozgolódásokat.
Ezt máig nem bocsátották meg nekünk felvidéki szomszédaink.

Kádár meghasonlott a forradalom után, mellbevághatta az a kegyetlenség, amit a ruszkik műveltek, nyilván nem erről volt szó, amikor megállapodtak a bevonulásról.
Saját és a megalázott magyar nép érdekében, nameg a külföld figyelő szeme miatt volt kénytelen ezt a jóléti politikát folytatni.
Az amerikai kongresszus ismét felszólította a NATO-t, hogy váltsa meg az Oroszország számára készített Mistral-okat, vagy bérelje azokat. Ez olvasható abban a levélben, amit a kongresszus Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak küldött.

Május végén hasonló kérelemmel fordultak a NATO akkori vezetőjéhez, Anders Fogh Rasmussenhez.

Tegnap Manuel Valls francia miniszterelnök mondta, hogy még nem sikerült elérni a Mistral Oroszországnak történő átadásához szükséges feltételeket.

A Mistral építéséről szóló szerződést Franciaország és az Orosz Föderáció 2011 júniusában írta alá. Az ügylet teljes költsége 1,2 milliárd euróra rúg. Ha Franciaország nem teljesíti a szerződést, akkor köteles bírságot fizetni Oroszországnak.
Nagyvilág, NATO, USA, Mistral helikopter-anyahajó, Franciaország, Politika
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_07/Az-USA-felszol-totta-a-NATO-t-hogy-valtsa-meg-az-oroszok-szamara-kesz-tett-Mistral-okat-6756/
Liberté, Égalité, Fraternité – Wikipédia !!!!!!!!

NO ! MOST MAJD KIDERÜL...IGAZ-E EZ A FRANCIÁKNÁL !!!! :)
"Breaking! Vida Ildikó amerikai bankszámláit zárolták. A számlákra több milliárd dollár összeget utaltak a fideszes oligarchák az elmúlt néhány évben. Simicska és Nyergesék cégein keresztül végül ezen számlákon landolt az elsikkasztott nyugdíjpénztárak vagyonának jelentős része, illetve a KÖZGÉP birodalom vesztegetési pénzeinek egy része is. Az ügyben már az FBI és az Interpol is nyomoz, az amerikai számlákon kívül svájci fideszes bankszámlák zárolása is várható. Ezért utazott Orbán Viktor a közelmúltban többször is Svájcba, meglepően szerény körülmények között és csendben, időnként vasúti másodosztályon, időnként pedig Lázár János társaságában. Folyik már a svájci pénzek kiutalása serényen kínai, azeri és oroszországi számlákra..."

Igaz lehet?
www.facebook.com/photo.php?fbid=10204922714284866&set=gm.727324610680781&type=1
@hacsaturján: :)))

"hanemhát a főni jelenleg képtelen eltanálni a csészét huggyozás közbe, "

pedig már annyi alkalmazottat fizet közpénzből akik a csészével rohangálnak mellette, és még így is fröcsög szerte meg széjjel...

talán a téli palota projekt tűzére azért nem hat...
de blasio csendes morranása: pisti! neked le jár a bőr a fejedről?
Nem spórolt a magyar kormány az amerikai – szűkebb és tágabb értelemben egyaránt végzett – lobbizáson. Az elmúlt években kétszázmilliós támogatást osztott szét amerikai szervezetek között, további százmilliókért pedig hivatásos washingtoni lobbistákat fogadott fel. Ennek ellenére kirobbant az utóbbi évek egyik legnagyobb diplomáciai botránya és romokban hever a magyar országimázs az egész euroatlanti térségben.

Így nem volt meglepő, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség júliusban úgy döntött, hivatalos washingtoni lobbistára van szükség. A pályázatot a diplomáciai botrány kirobbanása előtt, a kormányhoz közelálló Századvég Politikai Iskola Alapítvány nyerte el két amerikai közreműködővel együtt. A 1,372 milliárdos megbízás szerint a győzteseknek kapcsolatokat kell kiépíteniük az amerikai kormányzattal, kongresszusi képviselőkkel, elemző intézetekkel. A cél, hogy a hasonló botrányokat megelőzzék, javítsák az ország megítélését.
A Századvég Alapítvány pozícióit rontja, hogy partnerszervezetével, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel együtt összefüggésbe hozták a kitiltási botránnyal. Az ügyről beszámoló első újságcikkek arról szóltak, hogy az Egyesült Államokból kitiltottak között századvégesek is lehetnek, a cégnél azonnal tagadták ezt, később az alapítványosok is. Bár a diplomáciai botrány részletei nem világosak, felmerül a kérdés, politikai fordulat nélkül van-e értelme a lobbinak. Az Orbán-kormány korábban is jelentős pénzeket áldozott arra, hogy javítson amerikai megítélésén, látványos eredményeket mégsem sikerült elérnie.

A Hungary Initiatives Foundation (HIF) nevű alapítvány több mint 5 milliárdot (alapítóvagyonként 3 milliárd 888 milliót, további 1 milliárd 224 millió forintot működésre) kapott, hogy javítsa a két ország kapcsolatait.
A Századvég Alapítvány megbízása előtt a kormány 180 milliót fizetett hivatásos lobbistáknak.
A tavaszi parlamenti választások után a Külügyminisztérium is pénzzel próbált befolyást szerezni.
Az amerikai lobbira költött végösszeg nagysága nem elhanyagolható, összehasonlításképpen: az idei költségvetés a pártok támogatására 13,8 milliárdot, a határon túli magyarokra 13 milliárdot, a külképviseletek működtetésére 72 milliárdot szánt. A lobbira szánt pénz komoly összegnek tűnik az alapján is, hogy a négy nagyobb német pénzintézet 2011-ben egymilliárd forint körüli összegért lobbizott az Egyesült Államokban.

http://vs.hu/kozelet/osszes/egy-vagyont-koltott-amerikara-megis-nagy-sallert-kapott-a-kormany-1107?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss#!s19
@Evezős:

hát persze, hogy igaz! svvalbárd partjait mindenhol tenger mossa.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "kádár és viktor között nem is olyan nagy a különbség, mint sokan gondolnák,"

Viktor százezerszer nagyobb hazaáruló, mint Kádár.

"mind a két személyt én ugyan úgy megvetem, mint az ebbe a brancsba belerakható hortit is."
Én Kádárt meg Horthyt nem vetem meg, nem ítélkezem felettük. Orbánnak viszont nincs mentsége semmire, nincs hazánk területén idegen hadsereg, és nála csak lózung a magyarkodás. A magyar népet használja fel saját önző céljaira, mint pl. a németeket Hitler.
@Evezős: az a szomorú, hogy akár igaz is lehet, de ezt mi soha nem fogjuk megtudni. Miért vasúton ment, miért nem repülővel, a keleti nagy összeborulás és a szijjártó féle gazdasági együttműködés, több dolgok vannak földön égen, mit bölcs elménk felfogni képes...
@hacsaturján:
.
Ezt hogy érted? Lejár, mint a határidő?
@Spániel: "Az új mechanizmus nevű, koorszerű államstruktúra átalakítására vonatkozó reformtervezetet úgy fújták le a ruszkik az asztalról, mint egy lepkefingot."

Azt nem tudom, hogy a ruszkik mit szóltak hozzá, de a hazai pártvezetés konzervatív része is sikítófrászt kapott tőle. (forrás: Magyar Lajos Alapítvány tört. tankönyv)

"Azután akkor sem mert ellentmondani, amikor bevonultunk egy "baráti" országba, fegyveresen, letörve, elrettentve a kezdődő mozgolódásokat."
Mivel a mi mozgolódásunkat is letörték '56-ban, ép ésszel nem is lehetett a prágai sikerre számítani.

"Ezt máig nem bocsátották meg nekünk felvidéki szomszédaink."
Épp itt lenne az ideje, legalábbis Bohémiában a megbocsátásnak. A magyarok tízszer több sérelmet fel tudnának mutatni a cseh sógorok részéről, mégsem teszik.

"Saját és a megalázott magyar nép érdekében, nameg a külföld figyelő szeme miatt volt kénytelen ezt a jóléti politikát folytatni."
Érdekes, Csaucseszkó nem volt ennyire skrupulusos. Ő jól élt, a többiekmeg kezdjenek magukkal valamit.
A forradalmat biztos kegyetlenül verték le nálunk is, nagyon sajnálom az áldozatokat. De sajnos tény, hogy a forradalmakat kegyetlenül szokták leverni a történelemben. És ezzel nem az elnyomókat védem.
@kvadrillio: Ha ennyire nagy arc az USA, akkor ne felszólítgasson, hanem váltsa meg ő a hajókat a Franciáknál. Olyan bájosak, hogy még ebben is inkább másokkal fizettetnék a számlát. :)
@Mariann19:
szeretném, ha így lenne!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kiegészítem: a saját lelkiismerete és a megalázott magyar nép valamiféle megbocsátása miatt.

Nem mondtam, hogy ő volt a főgonosz, túl sok mozgástere nem volt, ami volt, azt elismerem, próbálta jószándékúan kihasználni, szerencsénkre.
@Evezős: ha csak a fele igaz, én vevő vagyok rá!
"Nem telt el sok idő, és a vonatkozó osztályon meg is duplázódtak az „ügyek” számos tisztviselőt fogadtak fel, hogy a keletkező kivizsgálásokat kezelje. 2012-ig, alig két év alatt kőkemény vegzálást és monitorozást kezdtek, amivel nem is lett volna semmi gond, ha nem jön az amerikai Horváth András, bizonyos Lous Lerner, akinek a laptopja a sajtó birtokába került. Zöld Ufóakták, helyett tehát itt egy konkrét merevlemezről lehetett csemegézni, napi szinten hozni nyilvánosságra a botrány részleteit. Mint kiderült, Lerner, aki ennek a nyomozócsoportnak a tagja volt „felsőbb utasításra” azt a parancsot kapta, hogy teljes kivizsgálást végezzen minden olyan szervezettel kapcsolatban, aminek köze van a Tea Party (a republikánus kőjobb) mozgalomhoz. Keresőszavakat kapott, úgy mint „Patriot” „Constitutional” „National” „Israel” és ezek alapján választották ki azokat a civil szervezeteket, amelyekről minden pénzmozgást, tevékenységet, alapítványi háttért, mozgást fel kellett tárni.

A dolog pikantériája az, hogy maga az adatbázis, ami a konzervatív szervezetek listáját tartalmazta „csodás módon” eltűnt, és a botrány gyűrűzésekor az Obama-adminisztráció minden eszközzel gátolta a bíróság és nyomozóügyészség munkáját, ami miatt rendes tüntetések voltak, hisz ugye „adminisztratív eszközökkel gátolták a nyomozást, ezzel tiporva sárba az amerikai demokráciát”.
Ismerős? :)

www.tutiblog.com/2014/11/putyini-demokracia-amerikaban.html
Kár hogy nem beszél valami bölcsbagoly arról, hogy Gyurcsány már Putyint is megvette. Hogy írhatna különben ilyeneket az a rossz russz lap vezércikkben?! hagyjuk ezt feleim? Több tiszteletet Magyarországnak!
@dr. jenőke (jenőke):

nahát! a határidő eszembe sem jutott!
@hacsaturján: beszél itt habonyságokat, mert maga sem találná el a csészét, ha annyira remegne a keze, mint a főnijé. most szóljon hozzá, a putyinék a spájzban, az obamáék a konyhában, az junkerék meg a cipősszekrényben. mostan már csak az kéne, hogy a svalbárdiak bevonuljanak a nappaliba, kiszorítva onnét az azerieket a fürdőszobába. nem csodállom, hogy a főni töke pázsitlocsolóként viselkedik, miközben lajosunk a főkapcsolót baszkurálja. ezen még szíjjártó tátott szája sem segíthet.
@miva?:

mindenki tuggya, hogy putyin és obama is rajta van a kádkő gyár fizetési listáján. az egyik udvarosként, a másik utánfutóként.
@Gábris szomszéd: kérlek, ha egy mód van rá,

követeld a paksi biznisz kivizsgálását, nyilvánosságát.

követeld a TAO pénzek stadionokba való becsatornázásának leállítását.

követeld az átlátható adózást.

követeld, hogy normális bér legyen.

követeld, hogy a közmunkás kapjon minimálbért!

követeld, hogy ne éhezzen gyerek ebben a jobban teljesítő országban.

követeld, hogy a kölcsönzőtt munkaerő átmeneti foglalkoztatása maximum 6 hónap legyen és, ha a munkahely meg van még akkor is, kötelezően alkalmazni tovább, azért, hogy ne közvetítőcégek zsebeljék be a hasznot a kiszolgáltatott embereken.

szóval, van mit követelned. én csak a felszínt kapirgáltam most a hazai viszonyok közt, miközben te más államok "belügyeivel" foglalkozol állandóan itt...
@guma:
köszi, hogy nálam jobban kifejtetted, amit épp mondani akartam! ;)
@parti_giano: :)))

ezt a helyzetelemzést!
:D
Látom, beindult az agitprop is... na, én akkor megyek is...
@hacsaturján:

talán Anikó asszony receptjei ott is megjelenek?
ez ám a bót! itthon is milliókat ért!
@guma:

maga csak ne akarja meghatározni, hogy a fostalicska mijjen anyagot szállítson! mi maga? egy liberálfasiszta, hogy csókolom a kisztihangyát? a fostalicskát arra tarcsa a gazda, hogy legyen aki bemutassa a másik ódalt is. hogy az történetesen szar és nem idevaló, az nem a fostalicska műve és hogy a fostalicskának egyetlen kereke sincs ki, az a természet csodájának együtthatója. ja!
Egyelőre én is lépek.

Szép napot!
@hacsaturján: persze, mert jövő héten jön ilham, hogy ráhúzza a föni tökére a déli áramlatot. de ettől még a szíjjártónak tátott a szája, bár vidaildinek sikerült állba rúgnia, de hatástalan volt mert lázár szakács keményen kipeckelte.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"De talán nem elegen."
Ezt fejtegettem, hogy a tömegnek erőt kell mutatnia, és magának is éreznie kell a saját erejét.
A Kishantoson történtek égbekiáltó igazságtalanságról tanúskodtak, ez a történés szimbolizálta markánsan ennek a kormánynak a zsarnokságát, a jogok lábbal tiprását.
Szerintem százezreknek szorult össze a gyomra a látottakon, mégsem jött létre szerveződés.
Amennyiben mégis lett volna, nem hinném, hogy megmozdította volna az országot, pedig itt kellett volna.
Sajnos, ha izolált sérelmekről van szó, nem állunk ki egymás mellett.
"Nem kéne a fideszes módit utánozni."
Ha valaki, akkor jómagam híve vagyok az izléses fellépéseknek.
Azonban itt a tömegpsziché aktivizálásáról szóltam, amelynek megvannak a módszerei és a technikája. Könyvekben olvasható jelzem.
Indulati és érzelmi hatásokkal kell az embereket ráébreszteni a tüntetés céljára.
Csupán meg kell nézni a civilizált országok tüntetéseit, a módszer adott.
@hacsaturján:

"liberálfasiszta" - lehengerelt uram!

köszönöm, hogy volt oly gyengéd és az én kerekeimmel nem foglalkozott! :)
@Sir Bates dö Hól: na ne! dobod a szélmalmot, mert bugyit villantott dulcinea?
@parti_giano:

a szíjjártói tátott száj a magyar külpolitika csimborasszója, mely szerint egy külügyminiszter legyen mindig jókor, jó helyen. amennyiben például kokaskánk megkapja a politikai menedékjogot azerbajdzsánban, akkor lefogadom, hogy a főnök baszhattya anikó asszony alkotását. a lázár meg nézhet másik balta után.

de most mán megyek bálnapornót nézni.
@guma:

most mit van úgy oda? a liberálfasiszta jelző a mai, korszerű értelemben vett jobboldal közkedvelt terminus technicusa, mely kancsalul, festett egekbe néz.
@hacsaturján: nehogy felizguljon rajta, mert a norvégok még megtámogatják a magyar rezsicsökkentést. oszt szilárd meg beáll civilnek.
???????

öngyilkos lett rózsa milán aktívista......

NETADÓ-TŰNTETÉS ELSŐMÁRTÍRJA ! VAJON MIT CSINÁLHATTAK VELE A RENDŐRÖK ???!!!Meghalt Rózsa Milán aktivista............

hmmm.....a A NETADÓ-TÜNTETÉS ELSŐ MÁRTÍRJA ???????
@parti_giano:

basszus!
már megint más malomban őröltem.

@Sir Bates dö Hól:

bocs!
@parti_giano:

penig tuggya, mijjen felemelő látvány az, amikor a grönlandi bálna bika fölmutattya méteres pink floydját a kiszemelt tehénnek? ha a smején fővadász ijjet látna, hát bemászna a ló alá a gyönyörtől.
@kvadrillio: Magyar Narancs
magyarnarancs.hu/
Barátai szerint öngyilkos lett Rózsa Milán aktivista, akit az internetadó elleni első tüntetésen vettek őrizetbe. Szabadon engedése után, kicsivel több mint egy ...
‎Kultúra - ‎Belpol - ‎Vélemény - ‎Kis-Magyarország

...NU, A VÉGÉN MÉGISCSAK BISSAU-GUINEA LETT MAGYARORSZÁGBÓL ?????????????????????????
@Evezős:
"Breaking! Vida Ildikó amerikai bankszámláit zárolták."

igaz-e? facebook-hír, ezzel mindent elmondtam erről.
@hacsaturján:

"most mit van úgy oda?"

mondtam már?
oda vagyok magáért.
:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mi a meglepő a fegyelmezésben?
Saját szememmel - többször - láttam, hogy az ideiglenesen hazánkban állomásozott katonákat felpofozzák és/vagy megrugdossák a feletteseik.
Alapelv, hogy a büntetés arányos a cselekménnyel.
A katonáknak verés, a fűtőházi vasutasnak pöröly dukált...
Rendnek kell lenni!
Nincs is arrafelé liberális elhajlás. Fasiszták sincsenek, akik ölnék a feketehajúakat Moszkvában. Beh szép is napjaink Párizsa, hová özönlenek a festők s költők, muzsikusokkal, tudós mesterekkel karöltve. Számelméleti megfontolásból 32 harckocsival átlépnek egy határt, visznek 16 ágyút, hogy a világ végre megtanulja rendesen a kettőhatványokat! Ez kérem példa lehet mindenkinek, az igazi Kánaán!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Teljesen egyetértünk, orban azért lehet népvezér mert a rendszerváltásban vesztes kisebbség komplexusait veszi magára, a galamuson találtam erre egy jó összefoglaló leírást: (abban is igazad van, h törekedni kell pannonná válni és orban legnagyobb bűne ez, hogy ennek megakadályozására építi politikáját - ezert szoltam eddig fel mindig az oktatás zullesztese ellen)

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/37880_a-legkisebb-magyar
A rubel összeomlását is beveszik a libsik, pedig csak szabadságra ment a jegybank elnöke. Most, hogy felszabadult Vida Ildikó után a nyaraló igazán nem várhatjuk el tőle, hogy egy hét szabadságot megtagadjon magától. Ráadásul úgy is lehet nézni, hogy csodás magasságokba szállt az árfolyam, meg a görbe is esztétikusabb így, szóval abba lehet hagyni a humorizálást!
Érdekes szempontok, és van bennük logika:

Meddig falaz még Merkel Orbánnak?
Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával építi Paksot,
Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával barátkozik Putyinnal,
Orbán vélhetően Merkel megértésével találkozik, amikor kitart a Déli Áramlat mellett,
Orbán vélhetően Merkellel egyeztetett, amikor a minap a bajorokkal egyeztetett -- és Merkel nem adta az arcát ehhez.
A németek most megpróbálják elérni Washingtonnál, hogy vegyen vissza Orbán bírálatából, és bízza rájuk a magyar kormányfő kezelését. És akkor Orbán Viktor vonásai újra kisimulnak majd.
Bizony.
hafr.blog.hu/2014/11/07/meddig_falaz_meg_merkel_orbannak
@parti_giano: inkább sörért, sajtért és bagettért megyek, amíg tart a promóció:-)...
@guma: nincs miért, kis molnár:-)...
Viszont előtte offoljuk szíjje' a blogot!:-D

444.hu/2014/11/07/eloszor-kutattak-a-ciganybunozest-es-kiderult-hogy-nincs-olyan/

A kurvaéletbe!!! Mi lesz, ha gyíkemberek se nincsenek?!? Akkó' csak a libsibolsi marad az retard-rambóknak:-)... (meg a buzik... azokra mindég lehet számítani...)
@Sir Bates dö Hól: kígyósonka se lesz a CBA-ban, ha ez így megy tovább :(
@Sir Bates dö Hól:
:D

már a @hacsaturján: által linkelt vizsgálatot sem mertem betenni, ahogy az orromra koppintottál jogosan...
úgy eltudom szégyelni magam, utólag :)

(na erre mondtam, hogy felszínes vagyok. benézek, kapkodok, és csak később esik le tantusz, hogy mire mit vagy miért(?) is reagáltam...
ez van amikor az ember kikapcsolódni jár ide...)
Én csak azt sajnálom, hogy már az egész családi vagyont eladtam hogy rubelbe fektethessek, és most nem tudok újabb vásárlásokat eszközölni, pedig milyen olcsó a rubel. Ez az igazi rezsicsökkentés!
Vida Ildikó és Salamon Béla elhíresült szavai
Vida Ildikó igazi népmesei szereplőnek tűnhet. Hol menekül, hol megvan. Az, azonban szinte biztos, hogy Varga Mihálynak sok országban mennie kellene. Mese nincs. Orbániában azonban van mese, és a gazdasági miniszter szinte biztosan marad. Amúgy nem csak azért kellene távoznia, mert a beosztottja esetleg hazudik. Azért is, mert neki, mint a felügyeletet gyakorló miniszternek a NAV elnökét illetően – mielőtt leégeti magát – jó lenne képbe kerülni.

gepnarancs.hu/2014/11/vida-ildiko-es-salamon-bela-elhiresult-szavai/
@Sir Bates dö Hól:
Na végre!!! De jó, h valaki vette a fáradságot és utánanézett!
Köszi, ez a cikk fülezve:-)
a 17.-i tüntetés elé egy pici visszatekintő:

Checkpoint Opera

"A hatalom be van szarva, és annyira elszakadt már, hogy azt sem érti, ezzel a bezárkózó, betoji húzással még jobban elszigetelte magát. Egy nemzeti ünnep, ahol a MI pénzünkön úgy ünnepelnek, hogy a plebs 300 méter sugarú körben ki van onnan tiltva. Ez volt a nemzet ünnepe a kordonokkal, rendőrsorfallal, lakcímkártyás igazoltatással? Nemzeti ünnep, nemzet nélkül?"

horom.nolblog.hu/archives/2014/10/24/Checkpoint_Opera/
@guma: támogatom az ötleteidet, viszont a mondandód végét másoknak is címezd, hiszen ők is szoktak elég gyakran külpolitikai kérdéseket feszegetni.
Van még valaki Viktor családjában akinek fel lehetne ajánlani a NAV elnöki székét,vagy még egy házasság esetleg?
@Sir Bates dö Hól:
Az Oszágos Kriminológiai Intézet állásfoglalása a cigánybűnözésről a következő: „Magyarországon a bűnügyi statisztika legutóbb a szocializmus idején, 1971 és 1989 között, vette számba külön a cigány származású bűnelkövetőket. Ezt ma már az adatvédelmi rendszer jogszabályai nem teszik lehetővé. A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény az etnikai hovatartozást az európai gyakorlatnak megfelelően fokozottan védett, ún. különleges adatnak nyilvánította, így azt az érintett írásbeli hozzájárulása nélkül nem lehet nyilvántartani vagy közzétenni. Hasonló rendelkezést tartalmaz az ilyen különleges adat kezelésére a bűnüldözési tevékenység vonatkozásában a rendőrségi törvény."
@miva?:

pedig a tescóval ők csinálták anno a legnagyobb átcímkéző bizniszt (legalábbis az első hírekben még még megemlítették őket is, később már csak a másikat harsogták...)
@miva?:
Akkor a 64 Vármegye most örül?
@guma: Helyes is. Tiszteletet a rubelnek, tiszteletet a baltának, a szakácskönyvnek és az időn kötött bognak! Legfőképpen tiszteletet Luinak, mert aki egy ekkora hadsereget ilyen rútul elfenekel, az minden tiszteletet megérdemel! Meg pályázai pénzt!
@Sir Bates dö Hól: Na végre ez a kérdés is megoldódott. Szólni kéne ennek a néninek is, hogy a szobájában őrzött tüzifáját nyugodtan visszaviheti az udvarába.

www.facebook.com/peter.jakab.7?_rdr
@CsekklisztNo.10Reloaded: :D
Fújják azt az egy követ, látod?
@Gábris szomszéd:
Szerintem ez a néni nem nyugodt, mert valamelyik politikus bűnöző még mindig ellophatja, v ha a jobbik tovább baszogatja a romákat, akkor polgárháború lesz lassan az ország azon részén és az ő településén és a legkisebb gondja lesz a tüzifája. Persze a néni nem tudja, h a cigányoktól őt megvédi jobbik az oroszok és irániak által, terror szervezetekhez hasonlóan pénzelt es uszított nemzetellenes, ujnáci militáns alakulat, de addigra ez már úgyis mindegy lesz...
Tényleg, lenne egy kérdésem az itteni tudós hölgyekhez és urakhoz: Akkor mi van, ha Oroszország - persze csak gondolatkísérlet, dehogy lehet ilyen, hógyisne - csődöt jelent, nekünk meg ugye van egy papiros a kezünkben arról, hogy az unokáinkig eladósodtunk nekik?
Na kijött a jobboldaliságom :D Pedig tényleg úgy gondoltam, erre az eredmény:

You are a: Left-Leaning Interventionist Humanist Liberal

Collectivism score: 17%
Authoritarianism score: 0%
Internationalism score: 17%
Tribalism score: -50%
Liberalism score: 33%

www.abtirsi.com/quiz2.php
@miva?:
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Ha nem építik Paksot, nem kell fizetnünk. 2016 után lesz nagy gond oroszoknál ha olajár itt marad, v ha 60 dollár alá menne a Brent tartósan. De ha becsődölnének, akkor azt az egész világ megsínyli, mi szerencsére nem vagyunk hitelezői, csak mint export piac (Richtert), befektetéseken (OTP) keresztül, de nyilván kihatna az országkockázatra, forintra, állampapírhozamokra, reálszférára, és még inkább érdekük lenne a belső problémáikat eszkalalni, szóval szívás lenne..
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szerintem menj le hozzá és gyorsan tájékoztasd őt és az értékeit rendszeresen dézsmálókat, hogy rosszul látják a helyzetet. Ha jól sejtem nem annak fog örülni, hogy kik, hanem, hogy bárki segít neki.
@CsekklisztNo.10Reloaded: na de ha pl olyan az a szerződés, hogy fizetnünk kellene nekik valamiért előre, akkor a hitelezőjük kérheti-e azt a pénzt
@miva?: Szerintem sorosgyuriék gyorsan kitalálnák, hogy nekik fizessük vissza a kölcsönt. ;)
@Gábris szomszéd:
A néninek is kell segítség es az ott elő cigányoknak is. Ennyi. A jobbik kihasználja a ciganyok, mint az egyik leginkabb perifériára szorult népcsoport helyzetét és ezt félremagyarázva a náci, embergyűlölő hajlamokra építi politikai credojat, semmi más témájuk nincs, ugyanolyan korrupt banda, mint a többi politikai párt.
Gábris, hagyjuk ezt legyszi, mem mint újnáci eszmék agitpropjára szeretnék gondolni ha eszembe jutsz, hanem olyanra aki ma este megkonnyezi a virtuózokat. Ok?
@Spániel: Merkel. Én már a náci szobor miatti tiltakozások idején megállapítottam egy kedves olvtársammal a katolikus blogon, hogy Merkel nélkül sehol nem lenne Orbán. A németek minimális kardcsörtetés mellett vették tudomásul az undorító náci szobrot, ami őket is gyalázza. Szinte szó nélkül hagyták, hogy Orbán szétverje azt a Kishantost, ami német-magyar kormányközi (!) megállapodás alapján nyert támogatást 1998-ban.
Lehet szidni a tudatlan magyar tömegeket is, részben jogos, de amiket a németek (német kereszténydemokraták?) elkövettek ellenünk az utóbbi években (origó főszerkesztője, RTL csicskahíradója), azok remélem a jövő történelemkönyveiben a fekete lapokon lesznek!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "v ha a jobbik tovább baszogatja a romákat, akkor polgárháború lesz lassan az ország azon részén és az ő településén és a legkisebb gondja lesz a tüzifája."

Ha nem is a Jobbiknak, de a Fidesznek a szegény, megvezetett cigányok tömegei az egyik legnagyobb támogatói, én erre kezdek rájönni. Béna Bajnai bevezette a közmunkát, és a Fidesz ezzel örökre magához láncolta az addig 23 ezres segélyen élőket. Erre nehéz lesz ellenlépést kitalálni, bár annyit a közmunkások is fölfoghatnának, hogy az a baj jelenleg, hogy nem utasíthatják vissza a túl nehéz munkát sem, vagy a megalázó bánásmódot.
@miva?: "Akkor mi van, ha Oroszország ... csődöt jelent, nekünk meg ugye van egy papiros a kezünkben arról, hogy az unokáinkig eladósodtunk nekik?"

Ha megbukik az Orbán-kormány, akkor a szerződéseit is érvénytelennek nyilvánítjuk, oszt jónapot (bár én nem vagyok tudós :).
Én mint ma születet ballib azért hozzátenném, hogy a cigányság baromira heterogén. Szeretjük azt érteni ezalatt, amit a világnézetünk diktál, de kb annyira egységes tömb ők, mint a svábok. Józsibácsi ad a malocoknak, míg a szomszéd felkészül a napi 12 elvégzendő műtétjére.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: sztem nem nyilváníthatunk nemzetközi szerződést érvénytelennek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Oket volt a legkönnyebb rabszolgává tenni. Nincs itt semmi más megoldás: oktatás, oktatás, oktatás.
Ha így vesszük lassan mindannyian Európa cigányai leszünk.
@hacsaturján: "penig tuggya, mijjen felemelő látvány az, amikor a grönlandi bálna bika fölmutattya méteres pink floydját a kiszemelt tehénnek?" tudom-tudom. maga olyankor suttogja a réntehéne fülébe: wish you were here.
@fzs.1933: "van párhuzam?" Hát remélem!
@Sir Bates dö Hól: mert? teli hassal rontasz dulcienára? ezért van, hogy belealszol mindig a dolgokba.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Oket volt a legkönnyebb rabszolgává tenni."

A Szadesz saját bevallása szerint is tudta, hogy munkanélküliség zúdul a magyarokra a piacgazdaság bevezetésével, de "bíztak a gazdasági konjunktúrában" (Kőszeg Ferenc). Véletlenül sem jutott eszükbe 20 éven keresztül, hogy baj lesz a milliónyi húszezres segélyen élőkkel? Most meg a kezüket tárogatják meg jajgatnak, hogy nem lehet a nácikat elzavarni.

"Nincs itt semmi más megoldás: oktatás, oktatás, oktatás."
Csakhogy az idő, és rengeteg pénz. Ha Orbán tartósan marad a hatalomban, nem lesz egyik sem. Kihalunk, mire pénzt szereznénk a normális iskolázásra. Azt kellene kármentésként hirdetni egy új ellenzéknek, hogy tényleg nem hagynak senkit az út szélén, ha ők kerülnek hatalomra.

Bartus felcsúti tahó cikkén ismét jót nevettem. Annyival egészíteném ki, hogy a városban is vannak született "parasztok", csak őket másképp hívják (régen lumpenprolinak). Az talán nem baj, ha az ellenzék nem találja a hangot a lumpenekkel, az már inkább, hogy a normális átlagszavazóval sem voltak képesek kommunikálni.
Galamuson egy kezemen meg tudom számolni, hány jó cikket olvastam, abból is kettő egy német publicista írása volt. Vagyis jól indulnak a cikkek, de aztán mindig elrontják, ez A legkisebb magyar sem kivétel. Én a saját korosztályomban nem bízom, mert nekem mindenki egy kicsit gyanús, aki nyugati színvonalon akar élni. Persze én is álmodozom róla, de ha lehetőségem lenne rá, akkor zavarna, hogy mások nem élhetnek így. Szóval, én több "szocializmust" várnék el a fiatalabb korosztályoktól. A demokratikusság terén szerintem nincs velünk nagy baj (leszámítva az újfasisztákat).
A zegykori "Csizma tér-"től csak egy köpés a Lendvai utca...
@miva?:
"Szerintem nem nyilváníthatunk nemzetközi szerződést érvénytelennek."
Persze, hogy nem.
A nemzetközi jog védelmet nyújt különösen beruházások esetén két vagy több állam közötti szerződések szereplőinek.
Ilyen ügy volt a sukorói is, melyet az USA-ban tárgyaltak.
Sajnos elveszítettük.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: szar ügy.
vedd fel a piroscipellőd, hátha segít!:)
@Spániel: "Nem mondtam, hogy ő volt a főgonosz, túl sok mozgástere nem volt, ami volt, azt elismerem, próbálta jószándékúan kihasználni, szerencsénkre."

Szerintem az egész világon a szocializmus reneszánsza várható, persze valamiféle megújult formában. Ha szerencsénk van, akkor nem a pártállami irányzatok fognak erősödni, hanem a társadalmi kezdeményezések. Több társadalmi önrendelkezés, több társadalmi tulajdon stb. Pl. Kertész Ákos szerint '56 nem csak nemzeti szabadságharc volt, hanem forradalom a szocializmus megreformálásáért. Egy antropozófus történésznél egyenesen azt olvastam, hogy a munkástanácsok miatt hagyták, hogy az orosz tankok eltapossák a forradalmat (!). Mert azok rést ütöttek volna a kapitalizmus addigi rendszerén is.
@miva?: "sztem nem nyilváníthatunk nemzetközi szerződést érvénytelennek."

Bős-Nagymaros?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
én nem is mondtam ilyet.
ako vedd elő a vibrátorodat!, hátha segít:)))
@taga20: rendes vagy, mert mondhattad volna azt is, kapjon be egy almát, mint hókefélke.
@Gábris szomszéd:
Backi Gábris! Kihúzod belőlem a vulgáris énemet. A rendszerváltás után persze jó volt Soros. Mikor a Nyitott Társadalom alapítványán keresztül öntötte a pénzt a volt szocialista országokba. Az akkor még csak éledező civil kezdeményezések támogatására.
OV is az ő pénzén ösztöndíjaskodott az USA-ban. Ez ám a kettős mérce b+!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :)

tehát nem találtál kedvedre való cipellőt sem?
akkor egy korty pálinka jól jön?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: hát elkéstél! má van feleségem:)
ja, és van kisugárzásom is, csak nincs mindig nálam:)))
Törvénytelen webáruházat működtet a Fidesz?

Van egy webáruház hazánkban, ami a törvényi előírásoknak szinte semmiben nem felel meg. A webáruházat (vélhetőleg) a Fidesz működteti. Azért gondolom, hogy a törvényesség bajnokai üzemeltetik, mert a www.fidesz.hu/webshop/ internetes címen érhető el, és fideszes pólókat, bögréket, és más szir-szarokat árulnak.

Íme hat pontban, hogy milyen feltételeknek nem felel meg az említett webáruház.

1. Nincs megadva, hogy ki üzemelteti a webáruházat, mik a webáruház elérhetőségei, mi a webáruház adószáma, ki a webáruház vezetője, stb. Így nem tudhatja meg a vásárló, hogy kivel kerül szerződéses kapcsolatba, ha egy bögrét megrendel.

2. A webáruházhoz nem tartozik ÁSZF. Van ugyan egy ún. Üzletszabályzat, de az abban foglaltak köszönő viszonyban sincsenek a törvény által előírtakkal. Ráadásul erre az üzletszabályzatra csak akkor lehet rábukkanni, ha az ember már megpakolta a kosarát, és eljutott az elhatározásig, hogy megrendeli az abban lévőket. Az üzletszabályzat sem nevesíti, hogy kivel kerül szerződéses kapcsolatba a vásárló.

3. A webáruház mélyen hallgat arról, hogy a vásárlónak a termék átvételétől számítva 14 napja van arra, hogy a megrendelésétől (indoklás nélkül) elálljon. Ezzel szemben a korábban említett "üzletszabályzat" nagy kegyesen megengedi, hogy a megrendelés elküldésétől számított 24 órán belül (!) elállhat a vásárló a rendeléstől...

4. A webáruház nem tájékoztat arról sem, hogy miként kezelik a vásárló adatait. Nincs adatkezelési elv, nincs megadva az adatkezelési nyilvántartási szám sem.

5. A házhozszállítás díját nem tudhatja meg a vásárló. Nincs erről előzetes tájékoztatás, sem pedig a megrendelés folyamán nem derül ki. Csak egy utalás van arra, hogy a "mindenkori postai díjszabásnak megfelelően"...

6. A vásárlónak nem kell egyértelmű nyilatkozatot tennie arról, hogy tudja, hogy a megrendelés elküldése fizetési kötelezettséggel jár.

Így működtet egy webáruházat egy olyan szervezet, amely (elméletileg) arra jött létre, hogy az emberei törvényeket hozzanak. Amikre aztán nagy ívben szarhatnak.

Ráadásul a magyar (a magyar!) helyesírással is hadilábon állnak, amikor következetesen "web áruháznak" nevezik az oldalt az "üzletszabályzatban". De mondjuk ez utóbbi nem baj, mert hülyének lenni alkotmányos (most már alaptörvényi) alapjog.

viktorianus.blog.hu/2014/11/07/torvenytelen_webaruhazat_mukodtet_a_fidesz
@parti_giano: látom, te is a pornó változatot nézted:))
@guma: na, megjött a piás brigád első tagja!:))
@parti_giano: muti, milyet?:D

@guma: megnézem :D

@taga20: elég, ha ajánlasz valakit :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: szerintem, szíjjártópeti még facér.
tiszta szívvel ajánlom, a haja áll, mint a cövek:)))
Kőmíves Viktor küzdelme a nemzeti várfallal

"Nagy izgalomban van mindenki, aki kicsit is figyeli a politikát. Márpedig az elmúlt években a politika sikeresen becuccolt az óvodába, iskolába, egyetemre, hálószobánkba, a nők méhébe, úgyhogy elég nehéz nem figyelni rá.

Megy az eszelős kapkodás, mert a kormány eddig maga határozta meg, miről szóljon a közbeszéd. Természetesen a média 90%-a most is központi kottából játszik, lévén kormányközeli zsebekben, viszont megtörtént a baj. Az ország normálisabb része megunta a balek szerepkört és függetlenítette magát a fő-hipnotizőr akaratától.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy amennyiben betelik a pohár, az fel is borul azzal a lendülettel. Betelt, borult. Hiába rohangál felmosóronggyal Varga Mihály, bizony nem tudja visszaterelni a vizet a pohárba.

Érdekes módon Orbán Viktor nem intézett még szózatot az ő népéhez, mintha igyekezne kívül maradni, felül emelkedni az egyre komolyabb hullámokat vető botrány-cunami hatókörén. Márpedig az nem fog menni. Annak, hogy valaki kézi vezérlésre kapcsol egy egész országot, használható, jó szakemberek helyett lojális káderekkel, rokonokkal, barátokkal tölti fel a kormányt és egyszemélyi döntéseket hoz, van egy rohadt nagy kockázata. Jelesül az, hogy amennyiben borul a bili, az elsőként a fővezér fején csattan. Nincs hová bújni, nincs kire mutogatni. El kell vinni a balhét, nincs mese. Ő a jelképe mindennek, rá épül az egész rendszer. Nem úszhatja meg, maga alá temeti a fordított piramis. Buknia kell, személy szerint, mert ő a jelképe mindannak, ami most történik.

Na, de ez még odébb van. Most még megy a kapkodás, mutogatás, magyarázkodás. Kenik a szart széles sugárban, hátha úgy kevésbé lesz büdös. Ma született Vida Ildikók rezegtetik a szempillákat, Varga Mihályok nem tudnak semmiről semmit a világon, közben vagy lesz békemenet, vagy nem, de mindenről más tehet. Valaki más. Egész pontosan mindenki, aki nem képes felfogni az unortodox, illiberális, népnemzeti biznisz világrengető újszerűségét. Már mindenkivel összevesztünk, akivel csak lehet. Mindenki minket támad, nekünk akar ártani, minket akar kirabolni, gyarmatosítani. Teli van az ország árulókkal, külföldi ügynökökkel, beszivárgott ellenséggel. Pedig az ország jelentős része, kétharmadnyi kétmillió szavazott erre a kormányra, felhatalmazva őket mindenre, ami csak az eszükbe jut. A kormány gondja az, hogy ezt már csak nagyon kevés, nagyon hithű rajongó hiszi el.

Csakhogy a maradék egyharmadnyi négymillió és mindkét oldalról is sok, milliónyi ember megunta azt, hogy egyre szarabbul él, hogy mindent le kell nyelni, hogy a mocskot nemzetiszín szalaggal kötik át. Elég volt a szabadrablásból, hazudozásból, korrupcióból, a félelem légköréből, kiszolgáltatottságból, a jövő nélküli, reménytelen életből. Elég volt a kormánypártból és a jelenlegi ellenzékből, az előző kormánypártból. Az elmúlt 25 évből volt elég, a hol kicsit, hol nagyon rossz kormányokból."

folytatás

gepnarancs.hu/2014/11/komives-viktor-kuzdelme-a-nemzeti-varfallal/
@guma: Az is jó, amit a kommentekben ajánlanak. Orbán bujkált az ünnepek idején, meg mostanában is. Nem tudom, mert én pont azért nem néztem az október 23-i híreket, mert nem volt kedvem az árkokkal szabdalt képéhez (ahogy kidugja a nyelvét a szája sarkába).

m.magyarnarancs.hu/narancsblog/a-gyava-magyarorszag-nem-unnepel-92263
@taga20:

nooooooormális?

különben: tőlem igen!
:DDDDDDD
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: nem, dehogy!
viszont aszt nem gondoltam, hogy finnyás vagy. vajna timea se volt, asztán most vajban úszik:)))
Na most hallottam hogy kiürítették a NAV székházat, a dolgozókat haza küldték.

Pedig korábban csak halottak napján szoktak bizonyítékokat eltüntetni de úgy látszik most sürgős a dolog.

Na meg bezár a Kaiser Food szolnoki gyára, 300 ember veszíti el munkáját, a beszállítókkal együtt 1000.
@Mariann19: "Szerintem százezreknek szorult össze a gyomra a látottakon, mégsem jött létre szerveződés."

Én a Facebook-jukat mindig megnézem, azóta is. A Mezőgazd. Minisztérium előtt magot is osztottak, ott voltak vagy kétezren. Vagyis annyian kábé, mint a náci szobor miatti tüntetéseken.
A náci szobor ellen szerintem több pesti is tüntethetett volna, de szerintem nincsenek tisztában a jelentésével.
Szóval én a tudatlanságot látom nagyobb bajnak, nemcsak a szolidaritás hiányát vagy a lustaságot.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: fésüld újra, me rákefélsz!:)
asztán marad a vibrátor!:)))
@guma:

A faxom tele van, mire elérem a gépet 300-400 hozzászólás van, te mint írói vénával megáldott egyén nem tudnád, zanzásítani nekem? Mire elolvasok 300 hozzászólást, szpatty!:)
@tristen2005:
talán én is segíthetek.

Röviden:
a kormány kommunikációja továbbra is egy bebaszott majomcsapat rikácsolására emlékeztet, miközben gábristól kapjuk a szokásos usa-fúj hozzátevéseket. Néha egymás sebeit nyalakodjuk. Tehát csak a szokásos... :)
@tristen2005: nem kéne annyit melózni! kérdézzé meg itt egy-két életművészt, hogy a faszba kell aszt csinálni, hogy egész állóhéten, egész állónap itt basszák a rezet!
nyuggerek ne szójjanak bele, me ők nem játszanak:)))
@taga20:
akkor én elmondom a magam történetét, ha érdekel.

Feleségem és énközöttem az a különbség, hogy neki jól jövedelmező szakmája van, nekem meg soha nem is volt. Így a családalapításnál abban maradtunk, hogy amikor gyerek lesz, én leszek velük. Plusz a háztartás. Azonban ez az idő elmúlt, igen ám, de akkor már kurvára nem kellettem senkinek, mint munkavállaló. Úgyhogy itt jött 1-2 év interregnum. Az elmúlt két évben én ápolom és gondozom mozgássérült apósomat, csekély állami apanázsért, de legalább biztosított vagyok. Mellette intézem az összes ház körüli tennivalót: kezdve az állatoktól a kerten át a villanyszerelésig, a bevásárlásig. No meg hozzájön még két kisiskolás gyerkőc napi rutinja. Nejemmel általában hétvégén és hét közben egy nap találkozom.
Véget értek a nagy kerti melók, szerencsére a házban sincsenek rettenetes intéznivalók, úgyhogy mostanság van néha időm foglalkozni azzal, hogy jól felidegeljem magam...

Szóval én így.
Ha érdekel...
;)
@taga20:

:)))

"nyuggerek ne szójjanak bele, me ők nem játszanak:)))"

'dehogynem csak ők tátott szájjal 'jáccanak,ezt hallgassad meg öcsi:)

www.youtube.com/watch?v=HfU1jkwDLSc
@program készítő: "Van még valaki Viktor családjában akinek fel lehetne ajánlani a NAV elnöki székét,vagy még egy házasság esetleg?"

Indokolatlanul kevés fény esik az Orbán családdal rokonságban álló másod-unokatestvérekre, és volt általános iskolai osztálytársainak másod-unokatestvéreire (pl. földbérleti szerződések). És még Anikó naccsága baráti körének kiterjedéséről is csak halvány fogalmaink vannak (Havas, igen Havas Henrik szerint, az "egy nagyon aranyos, közvetlen nő".) Pedig a néhai Szaddámot azzal buktatta meg az USA, hogy a törzse vagy mije uralta a politikát.
@taga20:

Te csak büszke lehetsz rám! Építem a perem kerületed! Érd-Sóskút Citi!:)
@tristen2005: Pl. először át kell pörgetni a hozzászólásokat, és ami érdekes, az úgyis a szemedbe tűnik. Úgyis sok az ismétlés, többen linkelik ugyanazt stb.
@fzs.1933:

Remélem? Azért más különbségek is vannak!:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Mi vagyok én? Gyors és gépkocsi olvasó?:)
@fzs.1933: kösz haver, érdekel.
egyébként rád gondoltam, többek között, de látom penge vagy és vágod. bírom az ilyen arcokat.
pont azon gondolkodtam, hogy megkérdezzem tőled, hogy hogy áll a portőrlés, me megjön az asszony, asztán lesz ne mulass:)
de nem teszem!:)))
@tristen2005: az is vagyok!
egyébként, nincs egy kis betonod okosban, me itt a betonozó uccában, jukas az út:))
@tristen2005:

Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet! :)
Tíz év házasság=történelem! :)
@taga20:

Úgy látom, nálad elég egyérteműek az erőviszonyok, X és Y kromoszómák mentén!:)
@taga20:
akkor még valamit elárulok, de kérlek, ne add tovább:

nem élünk rosszul. Sőt! Ezért a portörlést már nem nekem kell végeznem!

És képzeld, ennek ellenére tele van az összes mindenünk ezekkel az országnyomorító bagázsokkal! Remélem, nem szentségtörés amit írok! Azt hiszem, mi még a gondolkodni képes, szolidaritást is vállalni tudó fajtából valók vagyunk.

Abszolút biztonság így sincs, mert nejem szakmájába is betette már lábát a legális maffia. Csak eddig még nem akarták magukat túlkeresni.

A jelzőidet meg köszönöm! ;)
@tristen2005: rendületlenül mosogatok és porszívózók!
de azé még a kutyapózban én vagyok felül:)))
@tristen2005:
akkor ő most mr x, ms y? :)
@taga20:

Házimunkát vágod? Stoppold meg, a zoknival is azt csinálják!:)
Szerintem ma mindenki , de mindenki sz@rjon Orbán Viktorra! ...mert megérdemli.
@fzs.1933:

Még ő sem tudja! Most finomítja az esztergagépen a beállításokat!:)
@tristen2005: a faszt! aszt negyven évvel ezelőtt csinálták! most a kínaiba járnak az emberek. csak ott nincs mixerbeton:)))
kici oco!
@tristen2005:
biztos, hogy eszterga és nem fúró? :)
@wantaan:

Annyira nem vagyok gazdag! Mi lesz a konyhakerttel?:)
@fzs.1933: azé egy háztartásbelitől ez egy kicsit erős vot!:)
vacsit megfőzted?
@taga20:
én múltkor a szomszéd faluban nyílt építőanyag-turiban vettem alig használt holland beton áthidalókat. Gondolkodtam az angliából érkezett wc-n is, de úgy döntöttem, jó lesz nekünk a légöblítéses is... :)
@parti_giano: az nem azért van:-)... szíriusziak vannak (gondolod ők is lehetnek fekete bakok?)...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
csak óvatosan! Messziről jött ember azt mond, amit akar! ;)

Köszönöm.
Tényleg.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Szia dr Dorothi! Olvastál már @taga20:-t? Okosodtál? Ne aggódj! Még senkivel nem fordult ez elő!:)
@taga20:
főzni csak hétvégén szoktam, akkor is csak ebédet.
@fzs.1933: bejárónő, a fene a bundádat!
remélem nem ápolgatod! ha igen, egészségedre, me megérdemled!:)))
Na, most, hogy jól körüljártuk egymást, megszaglásztuk egymás ilyen-olyan nyílásait, rátérhetnénk a lényegre? Amiért ÉN például egész nap itt lógok??? :)
@taga20: Én ápoló vagyok Ausztriában. Általában kéthetes turnusokban dolgozom. Időnként beugrik egy-egy plusz munka. Akkor tovább maradok. A páciensem alig kommunikál velem. Ez a hely segít abban, hogy agyilag ne legyek zombi. Dologidőben a kommenteken gondolkodom. Nem rágódom hülyeségeken pl. milyen jó lenne otthon lenni. Most csak 1 hetet tölthetek itthon. Élvezem, hogy ha úgy tartja kedvem, egész nap itt lóghatok.
@fzs.1933: hát, télen nem hideg egy kicsit? a szar nem fagy beléd?:))
@jöttem: rendben, elfogadom, maradhacc!:)))
@jöttem:

Szerencsés vagy! Elkerülted a VIKTORT! Pedig lenne rajta túlóra bőven!:)
@tristen2005: mi ez a nyalás a piros cipős csajnak? leeresztett a guminőd, a pumpád meg behalt?:))
@taga20: jó érzéke van ehhez a feleségemnek. Mindig olyat talál, akit bottal sem... :)
@taga20:
az csak az előző napi ebédtől függ! Ha meg már olyan hideg van, egyszerűen nem megyünk ki! :)
@tristen2005: öcsém, mindig leteszek rólad, de az utosó pillanatban mindig összeszeded magad:))
szép!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

kétségtelen, hogy már a délelőtti üzeneted is megdobogtatta a szívem... :)
@taga20:
az egy bombázó a miénkhez képest!
Csak ne lenne olyan jó szappanillata... :D
@tristen2005:
Kapna 1-2 beöntést. A durvább módszerrel. :)))
@jöttem:
van finomabb és durvább módszer is? Én eddig azt hittem, hogy azt csak durván lehet csinálni! :)
@fzs.1933: mosószappan, tedifijam! asztán mehecc a gumiültetvényre:))
Mindig is tudtam, hogy buta libák:
www.youtube.com/watch?v=0_JoetV3ZTQ#t=110

biztos, hogy csak ez az egy módja van???
@fzs.1933:
A technika ugyanaz. A durvábbnál kimarad a lelki felkészítés meg a síkosítás.
De ne dolgozzunk!
Inkább beszéljünk a szerelemről. :)))))
Szevasztok MSZP csicskák !

Újra összegyűltetek ?

Jut eszembe, vasárnap menjetek tüntetni, mert az MSZP és Gyurcsány direkt nektek szervezi !
@fzs.1933:

Ez tényleg idevág..

Bárki mondhat bárkiről bármit büntetlenül ez is azt bizonyítja.

valaki a Soros és Amerikai strómanok által alapított Norvég pénzek szakosodására lenyúlt civil szervezeteinél tartott vizsgálat okán rágalmaz, valaki élből.

Az MSZP csicskáknak mindegy, amíg büntetlenül megtehetik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: szevasz, te gyurcyányfobiás! megint ide fújt a szél, mint a szemetet?
mennyé vasárnap felvenni a pénzt vidaildikótól, te droid!
Illene még válaszolnom, de kicsit punnyadtnak érzem magam. Elnézést kérek, én most elténfergek a kádig, aztán az ágyig.

Hétvégén nem tudom mi lesz. Leginkább családozás, úgyhogy kellemeset, jót kívánok!

Szép estét!
@glinolid: nem tudok ezzel azonosulni... közhelyeket puffogtat populista módon, nem komplexen szemléli a problémát... mint a jobbi (azt már meg sem említem, hogy a videóban szereplők, mintha egy prekoncepciót igazolnának... nem vonom kétségbe őszinte, jó szándékát, ám erre mondanám: "hülye és szorgalmas"...)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Dejó, hogy itt vagy, egesz héten lógtál a munkából, gyerünk dolgozz meg a pénzedért!!
orbán megint nyakig van a szarban?

bravó fábiusz, kemény vagy mint mindig!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: istenem, kisstibi, te panelproli, te még mindig élsz?! hányszor fogják még a fideszoligarchák a szád híg fossal telefosni, te proli? annyira buták vagytok, hogy már én sajnálom az ostoba, cseléd fajtátokat.
@xyxyxy71:
Kis Tibor?
Hivatalunkban Vég Béla néven írta alá a beszervezési lapot
@Sir Bates dö Hól:

te hoztál egy tanulmányt ma, én egy kevésbé ismert "viszonyt" ismertetek, hátha nem találkoztak ezzel a ténnyel páran

Volt egyszer egy kibuc Budapesten

A cím igaz. Azonban nem a közelmúltról van szó.

Történetünk 1842-ben kezdődik, amikoris a Pesti Izraelita Hitközség kezdeményezésére megalakul a MIKÉFE, a Magyar Izraelita Kézmű-, és Földművelési Egyesület.

Elsődleges célja az érdekvédelem volt, ugyanis a céhek nem vettek fel zsidókat tagjaik közé. A zsidó kézműveseknek így egy ernyőszervezetre volt szüksége, ami képzést is nyújt zsidó fiatalok számára. Kossuth Lajos és Battyhány Lajos támogatásával felvették az Egyesületet azMB7-223 országos iparegyesületek közé, és megindították a szakember képzést. Később, 1862-től a földműveseket és kertészeket is képeztek.

A kibuc valójában a MIKÉFE 1908-ban alapított bentlakásos kertészképző telepe volt a Keresztúri út 130-134-ben. Körülbelül kilencven holdon történt a gazdálkodás: virág- és konyhakertészet, szőlészet, faiskola, üvegházak, szántóföldi mezőgazdaság, tehenészet, méhészet, baromfitenyésztés. Az elsődleges tevékenység a virágtermesztés volt, a telep a huszas években az ország legjelentősebb virágkertészetévé000-447 vált, és a legelegánsabb fővárosi virágboltoknak lett a beszállítója. Imaterem is volt itt, ahol péntek este és nagyünnepekkor tartottak imát.

A visszaemlékezések szerint a telep tényleg a korai kibucok elvei szerint működött:

1. Bentlakásos képzés
2. Közös kassza
3. A növendékeknek külön férfi és női dormitóriumok
4. Mezőgazdasági tevékenység
5. A diákoknak közös konyha és étkezde, ahol a termesztett termékeket használták fel

Nagyapám és testvére (az akkoriban kertésznek készülő Kabos Lászlóval együtt) is dolgozott itt egy ideig, a háború előtt és után. Felvették őket a képzésre, de mivel havi tandíj volt, pénzük sajnos nem volt arra, hogy el is kezdjék tanulmányaikat. Úgy látszik, már akkor sem lehetett a szocialista ideálokat teljes egészében megvalósítani….

A közös pénz használatáról gyűléseken döntöttek. Így történhetett meg az az eset, hogy néhány fiú prostituáltakra kért pénzt, mivel „jogunk van a szexuális élethez, de az itteni lányokkal azt nem lehet…” Nem jártak sikerrel, javaslatukat elvetették.

Több visszaemlékezés utal arra, hogy a képzés már a huszas-harmincas években gyakorlatilag egy előkészítő volt az alijára, és valószínűleg ennek az elvnek a része lehetett a kibucként való működés.

A MIKÉFE, sok más zsidó kezdeményezéshez hasonlóan, gyakorlatilag nyomtalanul tűnt el. A telep a nyilas uralom alatt teljesen elpusztult. Az Egylet tagjai egy része a Soá alatt halt meg, másik része valószínűleg alijázott, és Izrael megalapításában és mezőgazdasági fellendítésében vett részt. A kommunista diktatúra 1949-ben végleg feloszlatta az Egyletet. Ma létezik egy MIKÉFE Baráti Kör (a Magyar Zsidó Kongresszus tagjaként), ami ma is élő tagokat csoportosít. Az interneten egyetlen egy hosszabb szöveget találtam róla, mégpedig itt (a link lent található).

Ma a Fővárosi Kertészeti vállalat egyik telephelye, ún. komposztüzem található itt.

forrás

www.or-zse.hu/resp/borsanyi-mikefe-mtud2005.htm
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Látom, a bolsevik fajtád idetalált. Hazaértél Moszkvába a felvonulásotokról? Lengett a vörös zászlótok, zengett a proletár indulótok? Nosztalgiázol rendesen...
@xyxyxy71:
Apja neve: Rejsz B. Ödön, anyja neve: Kurt Anália
@jöttem: Nekem már a rendszerváltáskor sem volt szimpatikus ez a Gyuri, arról nem is beszélve, hogy milyen hibásan választotta ki a szponzorált fiataljait. :(
@Gábris szomszéd: Jobbikos a gazdád szólt egy közös ismerősnek hogy a mai poszthoz, meglepően kevés zsidózó/mocskos usa hozzá szólásod volt.A iszlamista tömeggyilkos népirtó bajtársaitokat szintén rendkívül kevés hozzászólásban védted, szembeállítva a mocskos zsidó/usa háttérhatalom szemét ténykedésével. Feltűnően kevés hozzászólásban méltattad az orosz demokráciát!!!
Putyin elvtárs rosszallását fejezte ki.
Jobbikos gondolom pontosan tudod ez mit jelent.
@Gábris szomszéd: hát mit csinált volna, ako még vona a csattogos lepkét tolta. csak a körösztapját tolhattta okszfordba.:)
@jöttem: :)

nem irigyelek. barátnőm a németekhez járt, de most ő is lerobbant...
@Gábris szomszéd: Kimaradt. Barátilag javaslom hogy a közeljövőben ne túl sűrűn fogyassz az elvtársaidtól jött teát, vodkát egyéb folyékony élelmiszer ipari terméket!
Putyin elvtársnak a legrosszabbul még is az esett hogy az ukrán nácikat(természetesen zsidó/mocskos usa által pénzelt) ma meg sem említetted!!!
Tűrhetetlen ez a fellazulás!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Huhhhh...

Ez nagyon ütős... Azt a kurva...

Ezt a kifejlett humor érzéket..

Fenomenális...
Kabaréba kéne fellépned...

Vagy ha más nincs, akkor az MSZP székházba a Sas Józsival.. :DDD
@Gábris szomszéd: Jobbikos ugye a mai nagy ünnepen szépen felöltöztetek és néhány könnycseppet elmorzsoltatok a nagyfater ész ÁVH egyenruhában készült képe előtt?
Azért még is nagy dolog hogy valaki nyilas keretlegényből egy hétvége alatt ávós verőlegény legyen :)
szia @tristen2005: ! :)))

régen "láttalak" :D
örülök, hogy megvagy...
@közrabszolga:
Hagyd már, ma pirosbetűs napjuk van, a Téli Palota ostromán nosztalgiáznak. Persze arról is a zsidók tehetnek, ez egyértelmű...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Anyabaszó fideszgeci! Ma nagyon szar volt anyád! Neveled meg, mert ha én teszem meg többé nem tud pénzt keresni !!!
@guma: te vak vagy? tegnap is itt volt, meg tegnapelőtt!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :) Ma berúgnak Krasznaja Moszkva kölniből mint az állat az biztos!
Zázrivec elvtárs már többször eldurrant dzsugasvili elvtárs színes egész alakos képe előtt.
@közrabszolga: egy évben egy pirosbetűs napjuk van, ne légy má ilyen tapló!:))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ugyan kismajom, megnézek egy Misimókus hebegést a hörrtévén, az látod kacagtató. Utána leadjátok a győzelmi jelentéseitek, majd eldurrantjátok Aurórát, végül Selmeczi művésznő ránk mosolyog, Piktor, meg a többi tolvaj cimbid pedig elégedetten veszi tudomásul, mennyi hozzád hasonló balfasz birka legelget szabadon...
@taga20:

én vagyok itt össze-vissza, tehát lehet vaknak is nevezni, mert mostanában ritkán olvasok vissza 1 óránál többre.
:DDD
@közrabszolga: Huuuuuu bazz nagyon beindultál. :)
@taga20: Valóban. Mea maxima culpa! Ma szépen elővették lenin elvtárs mellszobrát, polírozták, majd néhány percig szomorúan elgondolkodtak azon hogy kun béla elvtárs és rákosi elvtárs is zsidó volt. Majd elmosolyodva úgy érezték adolfnak volt valami igaza azért :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Több tiszteletet trolljaimnak, nagyon szar életük van, sikertelen, megkeseredett prolik akik most a trollkodásban fizető munkát találtak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Feltűnően sokszor sértegeted a birkákat. Pedig milyen finom a pörköltjük. A medvehagymás sültről nem is beszélve!
@Gábris szomszéd: Nem Gábris. Aggódom. Mostanában sok embert üt el nem létező osztrák/magyar nyugdíjas, csíp meg egzotikus pók, illetve veti magát vonat alá.
@guma: köszönöm... bár a tanulmányt nem tudtam linkelni, ám akit érdekel, az a  “A roma és nem roma együttélés konfliktusai, kriminális vonatkozásai” alatt webes kereséssel rálelhet:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ez nagyon jóóóóó.. DDDDD

Hörrrtévé .. Érteddd ?? Hír-TV helyett Hörr..
Ez nagyon ott van...
És aztán.. Hahaha..
Kimondani is nehéz...
Selmeczi.. :DDDDDD

Tuttiii... A Selmeczi MŰVÉSZNŐ..

Te nagyon tuccc öcsém ...

Lökjed még.
:DDDDDDD
@közrabszolga:

Várjál már a sértegtéssel please !

Így nem tudok koncentrálni a poéngyáros MSZP seggnyaló haverodra..
@Gábris szomszéd:
A fene gondolta volna 1990 környékén, hogy a fiatal demokraták 10 év múlva elveiket, eszméiket megtagadják. Ha jól emlékszem, még az ülésteremből is kivonultak, mikor az Országgyűlés megemlékezett Trianonról.
Gyuri bácsi nem láthatta előre mindezt. Idős emberről beszélünk, kijár neki a bácsizás. :)
@közrabszolga: "Aggódom. Mostanában sok embert üt el nem létező osztrák/magyar nyugdíjas, csíp meg egzotikus pók, illetve veti magát vonat alá."

Nincs nektek olyan szerencsétek. :)
@közrabszolga: az valóban megnyugtató lenne, s különösen mészáros és gazdája számára, ha minden kétséget kizáróan kiderülne, valójában mi is történt várady andrással... ez sokkal nagyobb botrány, mint a kitiltási ügy... korrupcióval végső soron együtt lehet élnu, eddig is ezt tettük, ám a várady- és weisz-ügy elfogadhatatlan még a ma moon is... (bár, mintha egy újságírót is baleset ért évekkel ezelőtt, aki a bányák után kutatott...)
Nem akarok hinni a szememnek, hogy milyen sok felesleges témával foglalkoztok. Más uniós országokban nem vacakolnak, hanem cselekszenek.
Pl. ez Berlusconi Ungabunga Papának (szabadságharcos és nemzetvédő Viktorunk tiszteletbeli mentorának) is biztos tetszeni fog:
www.origo.hu/sport/focivilag/20141107-claudia-romani-olasz-modell-jatekvezeto-akar-lenni.html
Vegyük át az olasz példát, szép nőket az új stadionokba!
Ha már labdarúgásunk nincs (és sokáig nem is lesz), legalább nézők legyenek...
@jöttem: Hát igen a végén Yoda, Kenobi és Amidala is elég nagyot csalódott Anakinban. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Munkásőr voltál, vagy szimpla pártköcsög csak?
MSZMP-s haverod akad, ott a kormányod, a KISZ titkárjaid, a III/II-es spiclijeid.
Táncolhatsz is, kismajom... Megkönnyezted Lenin elvtársadat?
@Nemzeti Trollfőfelügyelő:

Kocsis Máté ma róluk beszélt?

"Tudjuk, hogy az önök kultúrkörében a cinizmus és a gyűlölet, illetve ezeknek a gerjesztése a mérvadó, ettől érzik magukat tehetségesnek, na meg trendinek, meg viccesnek, meg mindennek. Ebből ugyan még az égvilágon semmi nem épült, de látszik, hogy önök jól érzik magukat ettől és jól is élnek belőle."
@jöttem:
Kevés cinikusabb köcsög van, mint Orbán, Lázár, Rogán és tettestársaik. Szép leírás...
@taga20:
Te, te szerelmes vagy ebbe a libába...
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:

Lesz néző, ha visszavonják a vénaszkennereket. Addig tart a bojkott.
Csodálkozol a magyar focin? Csányi MLSZ elnök, Kubatov a Fradié.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ha egyszer odakerülnek, sütök nekik rácsos linzert és elviszem a beszélőre. De reszelő nem lesz benne. :))
@Sir Bates dö Hól: Gabris. Itt a kis pöcegödrömben, már 2db jobbikos kötődésű vállalkozásnál talált a nav "problémákat"Ez a cégek 2010-óta virágoztak.
Ezek a vállalkozok komolyan nekimentek a fácánvadász büdös patkánynak a kampányban.
Szóval valóban aggódóm.
@jöttem: A kocsis máténak tökéletes önképe van!!

"Tudjuk, hogy az önök kultúrkörében a cinizmus és a gyűlölet, illetve ezeknek a gerjesztése a mérvadó, ettől érzik magukat tehetségesnek, na meg trendinek, meg viccesnek, meg mindennek. Ebből ugyan még az égvilágon semmi nem épült, de látszik, hogy önök jól érzik magukat ettől és jól is élnek belőle."
@Spániel: Kádárt mellbevágta az a kegyetlenség????? Miről beszélsz? Kádár 56 után 1962-ig irányította a véred leszámolást.
A legvidámabb barakk pedig azért volt lehetséges, a szovjet elvtársak egyetértésével, hogy nehogy megismétlődjön 56.
Na nehogy már Kádár menybe menjen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ceaușescunak meg azért volt akkora bátorsága, mert ő viszonylag függetlenítette magát a szovjetektől és emiatt a nyugati világ támogatását bírta. Ügyesen lavírozott a hidegháborúban. Romániában nem állomásozott a szovjet hadsereg. Ezt asszem azzal érték el, hogy már a második vh-ban is ügyesebbek voltak, és a végén, még időben átálltak a szövetségesekhez. De ezt nem tudom, utánanézni nincs kedvem, csak feltételezem.
@Sir Bates dö Hól: Milyen legyen egy 2 perces komment video? Vegre valaki eloveszi a gyamugy feleloseget ebben a kerdesben, illetve a cinikus jogi szabalyozast: tulajdonkeppen az allam nem szamonkerheto a gyermekjoleti feladatokban.
De hagyom is, majd a jobbik vagy a fidesz megoldja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem a dánokkal volt az a kormányközi megállapodás Kishantosról? A dán népfőiskolák mintájára szervezték, dán szakemberek segítették, Dániába jártak ki képzésre.
@aritus: Nem akarok kötözködni de 1963-ig tartottak a kivégzések.
Azután a nyugat szólt hogy ha kell pénz viselkedj komcsi disznó.
1968-ig viselkedett is, azután megint kibújt belőle a sztálin faszán nevelkedett szar.
1972-ben omlott össze, emlékeztek, GMK, gebinbe kiadás, szerződéses üzlet, háztáji...
@aritus: "Kádár 56 után 1962-ig irányította a véred leszámolást."

Ha Horthyt mennybe menesztjük, akkor ott a helye Kádárnak is. Megtorlással vagy anélkül, szovjet uralom volt Magyarországon. Kádár működését csak ennek fényében szabad vizsgálni, nem a korából kiragadva. Nekem például nem szimpatikus a nacionalizmus, de nem az alapján ítélem meg Horthyt, hogy nekem tetsző vagy nem tetsző irányzatot képviselt-e, hanem a teljesítménye alapján (aminek rettenetes mélypontjai is voltak).

"mert ő viszonylag függetlenítette magát a szovjetektől és emiatt a nyugati világ támogatását bírta."
Én úgy emlékszem, Mao Kínájáról áradozott Csau, ezért voltak bele szerelmesek Nyugaton, persze csak addig, amíg nem szembesültek a román nyomorral.

"A dán népfőiskolák mintájára szervezték, dán szakemberek segítették, Dániába jártak ki képzésre."
A németek pénzt adtak, és a biogazdálkodás beindításában is segítettek, ahogy a honlapon olvastam. A Népfőiskola, ahol a kétszáz magyar fiatal töltött hónapokat, az külön projekt, és ha jól emlékszem a gazdaság bevételeiből finanszírozták. (Orbán veje is így jutott ki Dániába a testvéreivel együtt.)
@guma:
Két éve kicsúszott a lábam alól a talaj. Akkor azt mondtam, én jobb sorsot érdemlek. Beraktam a diplomáim a fiókba, elvégeztem a tanfolyamokat. Öt hónap múlva kint dolgoztam Ausztriába. Kezdetben nehéz volt. Alig beszéltem a nyelvet. A páciensem fekvő beteg volt. Aztán fokozatosan könnyebb lett minden. Az osztrákok nagyon kedves, segítőkész emberek.
Megszerettem ezt a munkát. Jól jövedelmez, tervezhető jövőt biztosít.
Az idősek sokkal elesettebbek, mint a sérült gyerekek, akikkel dolgoztam eddig. Nehezen dolgozzák fel, hogy szűkül az életterük. Segítségre van szükségük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A kádári gulyáskommunizmus a legélhetőbb rendszer volt az akkori szovjet blokkban. Innen, a volt Csehszlovákiából nézve nekünk nyugatnak tűnt.
@jöttem:
fekvő beteg = fekvőbeteg
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kádár egy véreskezű diktátor volt.
lényegtelen a szovjet uralom.
ő hajtotta végre.
szánalmas a szovjetekre mutogatni.nem volt kötelező párt főtitkárnak lenni!
ugyan ott a helye mint horthynak.
de az nem a menny!
@punkfrog:
menny nézd meg, hogy ott van e és mit csinál ott?

ha lehet ne gyere vissza

brühüyyy
@Rodeo36: nincs szándékomban mesebeli helyek meglátogatása.
"a mennyben lehet, hogy jobb a klima, a pokolban azonban jobb a társaság."(talán mark twain, lusta vagyok rákeresni)
de már ez sem igaz.együtt lenni semjénnel....brooooáaáaáf
Ez volt már?

A politikára nem érdemes tovább várni, onnan nem jön, nem jöhet megoldás.

www.hvg.hu/velemeny/20141107_Ujabb_tuntetesek_ele
@jöttem: ebből is látszik, hogy minden relatív.
@punkfrog: @punkfrog: "lényegtelen a szovjet uralom.
ő hajtotta végre.
szánalmas a szovjetekre mutogatni.nem volt kötelező párt főtitkárnak lenni!"

Nem volt kötelező, de nem is az alapján kell megítélni Kádárt, hogy milyen lett volna írógépszerelőnek. Ugyanis ez esetben, nemcsak az én szerény véleményem szerint, ugyanúgy keres a szovjet vezetés egy magyar kádert a főtitkári posztra, pl. Münnich, Gerő vagy Biszku stb. Nekünk magyaroknak, ebből az a fontos, hogy Kádár mit tett az aktuális helyzetben.
Nem vagyok történész, de legyünk már egy kicsit reálisak. Kádárt nem lehet egy lapon említeni mondjuk Hitlerrel, de még Francoval sem a tettei alapján.

"ugyan ott a helye mint horthynak.
de az nem a menny!"
Horthyt a jobboldaliak sztárolják, ami az utolsó kormányzói éve és a zsidótörvények miatt rettentő problémás szerintem, de azért egy szóra. Ő képviselte abban a korban az átlag jobboldali gondolkodást, és nem volt illegitim vagy puccsista, mint mondjuk Orbán. Szörnyű, hogy homokba dugta a fejét az utolsó évben, de az előtte lévő huszonöt éve a kor színvonalán nem volt szélsőségesen diktatórikus, ha jól értelmezem a történteket (az ellenforradalom mondjuk megdöntötte a Tanácsköztársaságot, de az antanthatalmak is inkább Horthyt támogatták).
@punkfrog: Te mindenkit utálsz, aki 1989 előtt született? :)
Ha Semjén szerinted a mennyországba kerül, akkor szerintem nem ismered eléggé Jézus Krisztus tanításait.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Nekünk magyaroknak, ebből az a fontos, hogy Kádár mit tett az aktuális helyzetben."
erről beszélek.mit tett?
"nem volt kötelező párt főtitkárnak lenni!"
Nem volt kötelező, de nem is az alapján kell megítélni Kádárt...wtf!?
mi alapján ítéljem meg?
jó ember volt mert szerette a krumplilevest???
embereket végeztetett ki = szar ember volt.
nincs indok rá.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én magamat a pokolba helyezem,ezért írtam, hogy semjénnel együtt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Te mindenkit utálsz, aki 1989 előtt született?"
ezt miből gondolod?
itt és most csak kádárt és semjént szidtam.
azért vannak még jelöltjeim!:)))
@punkfrog:
attól még ugyanolyan hülye vagy, hogy nem mész mesebeli helyekre

amit fröcsögsz az különösen az aktuális politika tükrében undorító, és hazugság

brühüyyy
@glinolid: erről te vagy én beszélhetünk két percben, de ő nem... mint "negyedik hatalmi ág", felelőssége van, ez akár tetszik neki, akár nem... egészen pontosan azonban ez nem a gyámügy, hanem a jogalkotó felelőssége... a gyámügy csupán az adott jogszabályi környezetben tud tevékenykedni... (egyébiránt ez a terület pont szakkérdés, melynél szakemberek döntéseit kell figyelembe venni... a bentlakásos iskolában nevelkedő gyermek hétvégi hazatérésének család-felemelő eredményt tulajdonítani vagy az iskolai érdemjegyekhez peogresszíven kötödő családi pótlék szerintem nem alátámasztott lózung... paralell a magyar foci megújulásának reformterveivel... viszont ott legalább csak a pénzt basszák el/öntik ki az ablakon, itt gyermekek, családok élete, kapcsolatrendszere a tét...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: " és nem volt illegitim vagy puccsista, mint mondjuk Orbán."...
mi egymástól független világokban mozoghatunk vagy teljesen más definíciós koordináta-rendszerünk van... (nyilván horthy, mint a szart, mosott le mindenki mást a -nem csak saját kora, hanem a jelen mértékéve mérve is kiemelkedően szabad- választásokon...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Máté evangyéliuma: 7/21-23.
"....de majd ama napon.
...nem ismerlek benneteket Ti gonosztevők"(gazemberek)
@punkfrog: rá se bassz a moszkovitára:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Rózsa, tövis nélkül

Sokan várják tőlem, hogy Váradi András halálához hasonlóan reagáljak Rózsa Milánéra. Milánról írni kell, mert egyszerűen annyira jelentékeny ember, hogy nem lehet nem írni Róla, de ezúttal hallgassunk a barátaira: valóban öngyilkos lett.

Én erről a regnáló Narancsbandáról bármit el tudok képzelni, és aszerint is szoktam Hozzájuk állni. Ezeknek minden belefér, ez Maffia, itt nincsenek erkölcsi gátak, csak érdekek, és parancsok. Épp emiatt vagyok abban biztos, hogy Váradi András Alcsúti Juhászt nem baleset érte, és épp ezért hiszem el, amit Milán barátai egybehangzóan mondanak és kérnek: ezúttal ne keressünk közvetlen kapcsolatot a Hatalom, és a megrázó haláleset között: egyszerűen Milánt nem merték volna megölni. Mondom: közvetlent ne, mert közvetve aztán nyugodtan, sőt: ebben az országban hullanak az emberek a kilátástalanságtól, a Hatalom által tudatosan fönntartott depressziótól, és minél inkább a lélek embere valaki, annál inkább megviseli az egész országot átható Narancsbűz. Ha pedig a közéleti szereplőinkből olyan ikont keresünk, akinek tisztaságában, mély lelkületében biztosak vagyunk, akkor az épp Rózsa Milán. Ha Váradi András azok jelképe, akiket a Hatalom gátlástalanul elüt, akkor Milán azon százezrek szimbóluma, akiket a Hatalom lassú halálra ítél azzal a mindennapokat mérgező tevékenységgel, amit az Orbánbanda kormányzásnak hív. Írtam már korábban: ebben az országban holokauszt zajlik, aminek célpontjai a cigányok, a rokkantak, az elesettek, mindenki, aki nem hajlandó felvenni a szabadrablás erkölcsét hirdető Narancsmezt.

Rózsa Milán az életével mutatta meg mindannyiunknak, hogy a Nagysághoz nem kell celebbé válni, és hogy az életkor sem szempont a tettek megítéléseben. Biológiai értelemben fiatalként olyan bölcsen képviselte az általa fölvállalt Ügyeket, hogy senki nem vette észre rajta: Kölök még ez a Srác. Vannak kortalan emberek, nem vagyok hívő, de annyit azért tudok, hogy valami olyasmi habitusú ember lehetett a Názáreti, mint a Milán. Egyszerűen Bölcs, mert olyannak született, és bátor, mert az általa fölvállalt harcokhoz emberfölötti merészség szükséges. Kizárólag olyan Ügyeket képviselt, amik a létező magyar viszonyok között a többségi állásponttal szemben álltak, és mégis mindahányan tudhatjuk, és a történelem is igazolni fogja: Neki volt igaza. Melegjogok, antirasszizmus, általában is a kisebbségek és elesettek védelme, és terepen az első sorban, legelsőként. Az ország akkor ismerte meg, mikor a Fidesz Székháznál az exmunkásőr Narancsgyökér "savasbácsi" megfenyegette Milánt, Ő pedig azzal a szeretetteljes türelemmel nézte a bekattant Orbánfant, ahogy a Názáreti nézhette annak idején az Őt keresztre feszítő római katonákat: bocsássunk meg az öregnek, nem tudja, mit cselekszik.

Az a kép él Milánról mindannyiunkban, és az a kép annyira átható, hogy belénk égjen egy életre: a türelmesen végtelen erkölcsi és szellemi fölény, maga a Humánum, amikor értelmet nyer a "tartsd oda a másik orcádat is". Hát ez Milán mindnyájunknak, egy Jelkép, aki mindazt jelenti, amiért közügyekbe érdemes egyáltalán belevágni, és ami miatt akkor is ki kell állni az Igazság mellett, amikor az emberfelettien nehéz. Nem volt személyes ismerősöm, bár a HaHa tüntetésein előfordult, hogy mellettem ment el a megafonjával: eszméletlen kisugárzása volt, ezt szerintem mindenki átélte, aki közel került hozzá. Kevés olyan ember van, akit fölöttem állónak ismerek el szellemisége és képességei alapján: ezek egyike volt a Milán, és biztos hülyén hangzik egy magamfajta középkorú veterán pali szájából, de fölnéztem rá. A baj az, hogy a másik ilyet is elvesztettem nemrég Váradi András személyében, úgyhogy most kicsit magamra maradtam, példaképek nélkül. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy rengetegen vagyunk így ezzel: az a két ember ment el közülünk, akikhez tényleg nem ért föl semmiféle mocskolódás, mert mindenki érezte Rajtuk: egyszerűen TISZTÁK. Az életben annyi minden relatív, annyira szürkévé bírnak válni a fehér és a fekete elsőre világos kontúrjai, hogy kell olyan viszonyulási pont, ami hófehér. És most elment és most baj van, mert már csak a fekete maradt, de az nagyon. Milán, tartozunk Neked azzal, hogy a feketét magunk eltöröljük. És csak ugyanazt tudom mondani Milánról, mit amit Váradi Andrásról mondtam:

Értünk élt, értünk halt.

tuaregblog.blogspot.hu/2014/11/rozsa-tovis-nelkul.html
Magyar bérgyilkosoktól retteg az ukrán oligarcha

Érdekes cikk jelent meg az osztrák Die Pressében. Dmitro Firtasról ukrán gázoligarcháról szól, aki, miután kipengetett idén tavasszal egy 125 millió eurós óvadékot, hogy ne adják ki az őt pénzmosás miatt üldöző Egyesült Államoknak, most Bécs városára korlátozva éli életét.

(Firtasról röviden azt kell tudni, hogy a 2009-es gázválság nagy vesztese volt: akkor ősellensége, Julia Timosenkó kihúzta alóla a gázüzletet, amiből a Roszukrenergo nevű cégével teljesen átláthatatlan üzletek segítségével addig hatalmas pénzeket nyert. Nem sokkal ezután egy elég sokat vitatott ügy keretében elvesztette a magyar Emfeszt is, a pereskedés azóta is tart. Azóta már más iparágakba, például a titánüzletbe diverzifikálta vagyonát a tűzoltóból lett milliárdos.)

A cikk szerint rettegésben él Firtas az osztrák fővárosban, kisebb magánhadsereg követi mindenhova.

Ugyanis tavasz óta meg akarják gyilkolni. Egy magyar-román bérgyilkoscsoport még ki is bérelt egy lakást Bécs Landstrasse kerületében, ahol a gyilkosságot tervezték.

A Presse szerint a német titkosszolgálat felől is megerősítették a merényletterv tényét, sőt, az osztrák főügyész, Werner Pleischl azt nyilatkozta nekik, tud erről. De, mint állítja, ezen nem is lepődött meg annyira,

“hiszen először is (Firtas) keletről jön, másrészt sok pénzre megy ki a játék.”

A cikkben megszólal Firtas jobbkeze, Robert Shetler-Jones is, aki Firtas vállalatcsoportja, a GDF alelnöke. Ő azt mondja, hogy azt

gyanítják, Magyarországról szövik a gyilkosság tervét.

A Presse által idézett, Firtas környezetéből érkező információk szerint az Emfesz korábbi vezetői azért aggódnak, mert Magyarországon most nyomoznak ellenük, és általában is elvesztették a legfelsőbb politikai szintek korábbi támogatását. Bonyolítja a helyzetet, hogy Shetler-Jones szerint

az Emfeszből elsikkasztott 250 millió dollárból bőven jutott korrupcióra is,

aminek egy részét szerintük felhasználhatták, amikor a Mol az OMV-vel szemben felvásárlási háborúban állt a horvát Ina-ért. De a cikk szerint nem csak a korábbi Emfesz-vezetők környezetében tarthatnak attól, hogy a kelet-európai gázügyekről elég sokat tudó Firtas valamikor mesélni kezd.

444.hu/2014/11/07/magyar-bergyilkosoktol-retteg-az-ukran-oligarcha/
Putyin propagandakiadványában védi meg Orbán Viktor rendszerét egy brit újságíró

Neil Clark korábban a Guardian és a BBC újságírója volt, de egy ideje csak a Putyin nyugati szócsövének számító RT televízió weboldalán szokott külpolitikai véleményeket publikálni.

Ez az a televízió, amelyiknek a magyar adásáért nyílt levélben lobbizott Vlagyimir Putyinnál Lovas István, a Magyar Nemzet korábbi brüsszeli tudósítója. Szerinte a televízió tárgyilagosabb, mint a BBC. A televízióról korábban azt írtuk, hogy “az RT azt akarja megmutatni az oroszoknak, hogy a birodalom van olyan erős, hogy fel tudja venni a versenyt a CNN-nel és a többi nyugati óriással.”

Az RT is foglalkozik olyan összeesküvés-elméletekkel, mint „az igazság a 9/11 mögött” vagy hogy „cionisták állnak a szíriai polgárháború mögött”.

Clark cikkében sorra veszi a magyar kormányzati kommunikáció bevett paneljeit, anélkül, hogy akár egy szót is vesztegetne az ellenérvekre:

A nyugati elitek szerint Magyarország túlontúl is független
A szabadság és demokrácia jelszavát hangoztatva igaztalanul támadják a Fideszt és különösen Orbán Viktort
Az ágazati különadókra építő kormányzati gazdaságpolitika kimondottan sikeres
A 20 százalékos rezsicsökkentés igazi sikertörténet
Zuhan a munkanélküliség
A nyugati oroszfóbiások nem tudják megemészteni a racionális Paks 2 és Déli Áramlat üzleteket
Az amerikaiak pusztán politikai okokból tiltottak ki kormánytisztviselőket, hiszen a környező országok sokkal korruptabbak, mint Magyarország

A cikk mellesleg Donald Tusk lengyel miniszterelnököt Amerika leghűségesebb pincsikutyájának nevezi. Clark idézi Stier Gábornak, a Magyar Nemzet külpolitikai szerkesztőjének az orosz állami médiában megjelent elemzését

“Amerika azt hiszi, korruptak vagyunk, de Magyarország egy szuverén állam, és ez a mi saját ügyünk. Nagyon sokaknak nem tetszik az Egyesült Államokban, hogy Orbán Viktor ennyire nagyon független … a korrupció csak egy ürügy”

Azt még a szerző is elismeri, hogy hiba volt az internetadó, amiért valóban tízezrek vonultak az utcára, de a kormány visszavonta a javaslatot, és még mindig nagyon népszerű. A cikk utolsó két mondata csodás lezárása a hosszú irománynak:

A demokrácia és azon kis országok, akik szembe mernek szállni az őket terrorizáló (bullying) erőteljes elitekkel közös érdeke, hogy Magyarország bátor ellenszegülése folytatódjon. Hajra, magyarok! Hajra Magyarorszag!

444.hu/2014/11/07/putyin-propagandakiadvanyaban-vedi-meg-orban-viktor-rendszeret-egy-brit-ujsagiro/
A német pályaudvarokon is Orbán Viktorral riogatnak

Menne munkába reggel a német jóember, erre már ott is magyarországi hírekkel zaklatják :(

444.hu/2014/11/07/a-nemet-palyaudvarokon-is-orban-viktorral-riogatnak/
Brüsszel: összecsapások a tömegtüntetés után

Autókat borogatott és gyújtogatott, köveket dobált a megszorítások miatt utcára vonult tüntetők egy csoportja; a rendőrség könnygáz és vízágyút vetett be.

www.youtube.com/watch?v=pUkXPSPvjzg
az ébredezőknek szép napot! aludni vágyóknak: szép álmokat!

Újabb tüntetések elé

Lélegzetvételnyi szünet nélkül folyik az ország, a társadalom szétzilálása, az események egyre gyorsabb tempóban követik egymást. Amikor már a vásárlókat ingyen szállító Tesco autóbusz megszüntetése is szóba jöhet, az a paranoia elhatalmasodásának jele. Jóformán nem telik el nap valamilyen újabb, bennünket sújtó intézkedés bejelentése, meglebegtetése nélkül. Miután a hatalmon lévők négy év alatt szétverték a jogrendet és a piacgazdaságot, és az ország csúszik lefelé, most nekilátnak felszámolni a független állampolgári létezés maradékát is. Semmit nem tudnak elviselni, ahol és amitől az emberek jól érzik magukat. Az internet, a szupermarketek, a civil szervezetek és a gimnáziumok ellen indított támadás az új irány; a cél az élet újabb kényelmei, örömei felett átvenni az állami kontrollt.

folytatás:

hvg.hu/velemeny/20141107_Ujabb_tuntetesek_ele?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411#5npp4u
@taga20: Alakul ez! Már egymást ölik! Egyéb felfalni, ellopni való elfogyott!
Jó reggekt !
vers,mindegy kinek...

Csorba Győző: Őszi zápor

Megeredt az eső, fonalak csíkozzák végig a tájat.
Ideje: gyászkendőként lógott a világra a bánat.
Megeredt az eső: történt hát valami;
nem kell tovább is várni, szorongani. -
S én, aki reggel óta a dermedt
csöndbe figyeltem: tőle remélve kegyelmet,
de ijesztő hírek álltak írva a kerten,
kitartom arcom az esőbe: verjen. -
S lám, futnak rajta parányi erek:
édes hidegek, meg sós melegek.
@guma:

Jó reggelt!

Ezek a 'tüntik apró banánhéjak,amin most csak megbotlanak:)
Szerintem sem veszi észre a'veszélyeket kontrollt vesztett csürhhe!!

"a rezsimet az utolsó leheletükig kiszolgáló főemberek és politikusok mind abban a hitben élnek, hogy nincs mitől tartaniuk."

:))más,Neked:)

www.youtube.com/watch?v=jzaodE8zJx0
@punkfrog: Te hány éves vagy? A szoc rendszerben minden vezető ezt tette, anélkül nem lehetett vezető. A szovjet elnyomás szükségessé tette hogy az ellenzékiekkel leszámoljon, különben elmozdították.
A nép szempontjából az az érdekes mennyire volt élhető az ország. Én bejártam a munkám miatt az összes szoc országot, Magyarországon messze a legmagasabb volt az életszínvonal.
Kádárt ez minősíti. Ma a volt szoc országok közül, akik ma EU tagok ez Magyarországon a legalacsonyabb, ez meg Orbánt minősíti.
@avanivi:

Kössz,ma már jó volt élni egy picit:))
Ez a legális hűtelen kezelés. Én viszont halottam már olyanról, hogy az önkori képviselő testületet a rossz és anyagilag hátrányos döntés miatt bíróság hűtlen kezelésért elítélte. Vajon egy szar, és a költségvetést károsító törvény megszavazása miatt is sikerülne börtönbe küldeni azokat, aki erre szavaznak, mivel ők az ország, a nép vagyonának a kezelői?

nol.hu/belfold/vajna-a-neten-is-mindent-visz-1497253
Valahogy így néz ki a munka alapú társadalom alapja. Munkásokkal, és nem avató mini szterelnökkel.
nepszava.hu/cikk/1038880-ez-itt-az-en-hazam---mintafarm-muronyban/
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Tisztelet az '56 után kivégzetteknek,részvét a hozzátartozóknak,de ha jól tudom ezek száma nagyságrendekkel,kevesebb a holkauszt vagy egyéb világháborús 'balfaszságok miatt halálba küldött áldozatok száma.(ráadásul Kádárnak többnyire elenyésző a szerepe) Mégis egyenlően próbálják ezt súlyozni'agymosodás médiáinkban.
Óriási történelemhamisítás és amnézia történik ez ügyben:(
Anélkül,hogy ajnároznám Kádár rendszerét,tudomásul kell venni,a széles néptömegeknek az akkori kor jóval biztosabb megélhetést nyújtott,ráadásul ha összevetem a jelenlegivel,kevésbé volt sandább,aljasabb:)
'úgyhogy 'felcsútcézárja Kádár cipőjepiszkához sem ér fel,aki államférfi volt,ellentétben vele aki egy 'görcsös,beteg,koszlott kis 'minidiktátor!
nepszava.hu/cikk/1038841-meghalt-egy-beteg-a-futetlen-korteremben/

"Kedden pedig egy másik olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a Szent István Kórházban az ápoltak az ápolókkal együtt fagyoskodnak, addig az újonnan épített Fradi-stadion üresen kongó folyosóit is "gőzerővel fűtik"."

Van itt pénz, csak tudni kell helyezkedni.
Reggelt, Mindegykinek!

OFF(-fak indítok, de kikívánkozik belőlem)

Reggeli készülődés közben megy a tévén az m1 tegnap esti, Az este című műsora(?). Uccsó pár perc: összeállítás, hogy az amerikai cégek mikor, hol, hogyan "korrumpálták" a más államok vezetőit, vezető tisztségviselőit, hogyan szereztek meg cégeket ...
Utána rövid hír, miszerint a régióban/EU-ban a középmezőnyben vagyunk a korrupciót tekintve.
Ennyi. Semmi elemzés, magyarázat.
Csak így bele a kedves (droid, birka) tévénéző képibe, hogy: fújmocskosusa!

ON
@Sir Bates dö Hól: Szerintem a gyámügy már most a jelenlegi jogszabályok szerint is eljárhatna, kiemelhetné ezeket a gyerekeket azokból a családokból, amelyek nem tudnak/nem akarnak emberhez méltó körülményeket biztosítani csemetéiknek. Egy háziállatnak több joga van, mint egy gyereknek
www.borsonline.hu/20141107_bortonbe_kerul_a_kutyakat_ehezteto_ferfi.
és intézményi akart sincs a feladatok ellátására:
www.femina.hu/hirhatter/szigetszentmiklosi_bantalmazas
Az USA-ban már elég a gyanú ahhoz, hogy kiemeljék a gyereket a számára veszélyes környezetből.
Csalfa álom az, hogy azokat családokat, amelyek generációkon keresztül adták át a nyomor stafétáját generációról generációra, csak anyagi támogatással ki lehet majd rángatni ebből a dágványból.
A célzott családi gondozó programok pedig a nyomor tömeges jelensége és a gettósodás miatt egyszerűen kivitelezhetetlenek, nem lehet minden család mellé szociális munkást állítani, nincs annyi szakember.
@Marcellusca:

Erősen gyúrnak már a következő'ellenségre,aztán lesz a nagy bamba csodálkozás meg a következmények elkenése,de ne csodálkozzanak ha 'tátott szájjal sétálunk majd a 'faszerdőben:)))))
@Marcellusca:
jó reggelt!

Szerinted a Kossuth rádió reggel 8 órás híreiben mi szerepelt ezen a héten?
Röviden összefoglalom:

SIKERPROPAGANDA

Sehol semmi nem szólt arról, hogy mi a helyzet idehaza. A legfontosabb belföldi hír az volt, hogy jövő hét keddig lehet még jelentkezni az ingyenes HPV oltásra!

Közszolgálatiság?
Ja, nem...
Aranyos, hogy a magyer demokrácia oda jutott, hogy a "nép" képtelen Viktort regulázni, de Simicska képes.
@glinolid: persze, de a feladata az is, h megpróbálja családban tartani a gyereket. Ezért van családsegítő szolgálat. Az a végső döntés, h átmenetibe teszik. Így is rengeteg gyerek van a rendszerben, ezen az alapon az ország felétől el lehetne venni, erős túlzással.
@Gábris szomszéd:
A nővérem és a fia. Ez a családom.
egyik komcsi öli a másik komcsit ???!?
@punkfrog:
Igen. Nagyokat szórakozom, mikor egyesek a kádári elnyomásról beszélnek. Én még emlékszem Király Zoltán parlamenti felszólalására. Elképedve néztük annó az MTV-n, hogy ilyet meg lehet egy szoci államban tenni. Keményen kritizálta az akkori rendszert.
Most, ha kicsit neccesebb hozzászólás következik, az MTV megszakítja a parlamenti közvetítést és reklámot sugároz.
Akkor miről is beszélünk?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Majdnem keresztre feszítették érte.
Az oroszok, az EU, a bankok, az USA, a multik, a ballibek. Ezek már mind voltak ellenségek.
Ki lesz a következő ellenség?
Az Ősrobbanás vagy a Világegyetem?
@jöttem:
akkor te még emlékszel a jó öreg Stadinger bácsira, az akkori országgyűlés elnökére? :)
Nagy arc volt az öreg! Volt egy szavazás, hogy állva, vagy kézfeltartással kelljen majd szavazni. Na ott micsoda műsort nyomott le! :)
@Fеjesrob:

csillagászati kérdésben a megkérdezésem nélkül senki sem alakíthat ki önálló véleményt! :)
@fzs.1933:
Meg is énekelték a Rádiókabaréban. A Kabarécsütörtökben pedig többször leadták a dalt hallgatói kérésre.
Kíváncsi lennék, hogy pl. Kövér vagy Semjén elviselné-e ezt? Nem. Betiltanák és pert indítanának.
@fzs.1933:

Múltnap - valami tévedés okán - belenéztem egy m1 Híradóba. Hát ... :(

Propaganda és sikerek tömkelege. Csak épp azt nem tudtam eldönteni, hogy:
1.) Magyarországról szól-e;
2.) viccölnek-e (az eftásak)?
@glinolid: nem osztom a véleményed ezzel kapcsolatban... nem az anyagi támogatásokkal lehet kirángatni a nyomorból ezeket a családokat... hogy ezt megszűntesd/redukáld a számukat elsődlegesen az okokat kell feltárni generálisan... a gyámügy az a speciális esetekkel foglalkozik/foglalkozzon...
Ceglédi Zoltán nagyon jó kis publit írt a 168 órában, Majdnem elhittük címmel.
Néhány mondatot idézek, mert nincs fent.

"Az internetadó körüli botrány egy igazi, visszakézből lekent szájbeverés a politikától: bármit hittünk és hittek, a 2014-es Fidesz-triplázás dacára az Orbán-rendszer csak annyira "gránitszilárdságú", mint az alaptörvénye.

Agyaglábon áll a kétharmad.

Nem győzelem, hanem kudarc Orbánnak, hogy nem vezetheti be a netadót. Mikor már majdnem elhittük, hogy légmentesen zár a rendszer, jött egy nagy huzat, és elkezdte csapkodni az ablakokat.
Kiderült, hogy a "táltos" mára még kevésbé ért az operatív irányításhoz, a kormánypárti tábor egyre szorosabban csípi össze az orrát, és falnak csattant a "szabadságharc" is. Amikor bukni fog a Fidesz, ez lesz a veszte. És nem "ha", hanem "amikor"."
@Fеjesrob:
"Mi mindig is Óceániával álltunk harcban."
@fzs.1933:
Rákerestem, de csak ennyit találtam róla:
Verebes István: Stadinger nóta ( Incze József )
@Fеjesrob:
"Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen."

Orwell, 1984
orbán: "tabutlanítani" kell a menekültkérdést, és egy új, megfontolt politika alapján le kell zárni az EU határait a gazdasági menekültek előtt, és gondjaikat ott kell kezelni, ahol keletkeztek.

1977-ben kellett volna őt bezárni a stadiontalan felcsútra és ott kezelni a problémáját.de beengedték budapestre. azóta se tudja kiheverni a sokkot.

hvg.hu/itthon/20141107_Orban_Tusvanyosrol_Soha_nem_allitottam_ho
Úgy vélem, néhány évvel az x milla halálos áldozatot követelő második nagy háborút követően a hidegháború kellős közepén mást jelentett egy emberélet kioltása, mint manapság.
Kétséget kizáróan csúnyaság pl a keresztre feszítés, de tudomásul vesszük, hogy abban az időben ez volt a divat.

Szóval csak azt akarom ezzel kapcsolatban kinyögni, hogy célszerűbbnek látom "történelmi" nézőpontból nézni az eseményeket, mint 2014 mindennapjaiból.
(mellesleg nagy szerencsénk, hogy a mi mindennapjaink ezt lehetővé teszik, szerencsétlenebb szomszédaink - elsősorban a déliekre gondolok - ezt nem élhetik meg.)

A gulyásszocializmus biztonságát és viszonylagos jólétét dicsérőknek pedig szeretnék feltenni egy kérdést: Milyen áron? Mi volt az ára a balatoni vagy domboldali vityillóknak?

Szerintem társadalmi szintre emelt korrupció, csalás, és lopássorozat.

Nagyon jó példa a mostani botrány. Fölmerült-e országos igény a korrupció fékezésére? Ugyan, még itt a blogon sem olvastam ilyen szellemiségű hozzászólást.

Ugyan, mi nem olyan családból származunk ám. Az útálatosok ne korrupciózzanak, mert irigyeljük őket, s amúgy is fúúúújjj Vida, de a mi kis mindennapi boltjainkat hagyjuk csak békén.

Ez a Kádár népének öröksége.

Persze ez az én sarkított véleményem.
@jöttem:
Szabad Györgyre gondolt.
Szerintem. :)
@Habakuk000:
"A gulyásszocializmus biztonságát és viszonylagos jólétét dicsérőknek pedig szeretnék feltenni egy kérdést: Milyen áron? Mi volt az ára a balatoni vagy domboldali vityillóknak?

Szerintem társadalmi szintre emelt korrupció, csalás, és lopássorozat."

Igaz.
És ezt mégmagasabb szintre emelték viktorék.
@Fеjesrob:

ferenc, na nem a túlmozgásos, hanem a másik a pápa...hogy merészeli meghazudtolni a fővadászt (a zsotit') pl. az evolúcióval, amikor zsoti megmondta márpedig az hülyeség ahogy van... :)
@Marcellusca:
Szabad Györgynek is voltak "viccesnek" nevezhető pillanatai, de nem talált! :)
@jöttem:
amit AKKOR szabad volt, most nem!

Igen nehezen viselik a kritikát és a karikatúrákat magukról...
@Habakuk000: @Marcellusca:

sokan vagyunk akiknek tele van a puttonya a mindent mérgező korrupcióval, sógor koma jóbarát aranyháromszöggel. csak még mindig túl halkak vagyunk...
@jöttem: @fzs.1933:
Aha. Tévedtem.

(Nem olyan nehéz ezt kimondani/leírni. Nem is értem, egyeseknek miért nem megy?! :D )
@Habakuk000:
Én nem éltetem a kádári rendszert. De elborzadva figyelem, hogy az a mai rezsim még azon is túl tesz hazugságban, lopásban és még sorolhatnám.
Azonos manipulatív eszközöket használ megspékelve sok nemzeti szósszal.
Ettől fordul fel a gyomrom.
@Habakuk000:
van igazságod. Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy az átlagemberek mindennapjait erősen meghatározza a zsebükből ilyen-olyan okkal kivett pénz. Többek között ezért is keresik az utat, hogy több maradhasson. Azonban ez is kétélű. Minél jobban megkárosítjuk az államot, annak annál többet kell beszedni, ami által méginkább keressük a kiskapukat. Ez így egy kicsit öngerjesztőnek látszik.
Az is igaz, hogy zavar van a fejekben, hogy az államnak nem a polgárainak eltartása a feladata, hanem a létbiztonság háttérintézményeinek működtetése. Viszont az elmúlt 25 évben nagy ívben tett a politikai elitünk arra, hogy ezen intézmények jobban, netalán olcsóbban működjenek. Ez az egyik nagy bűnük. A másik az állami szintre emelt korrupció és gazdasági ellehetetlenítés.
Mindenki tépte a száját, hogy most aztán már télleg élénkítjük a gazdaságot a támogatásainkkal. Ja, a haverok gazdaságait. Mellette hoztak-e igazán vállalkozóbarát intézkedéseket?
Úgy ahogy van, döglődik - talán soha nem is élt igazán - az államgépezet.
Jó volna valami zárógondolat, de a sugárban hányáson kívül nem sok minden jut eszembe... :)
@fzs.1933:

"csillagászati kérdésben a megkérdezésem nélkül senki sem alakíthat ki önálló véleményt! :)"

Ez egy egészen nerkompatibilis mondat:)))

Tegnap feltettél egy kérdést, de elsodort az élet.

"De honnan a bánatból lehetne MOST leakasztani egy hiteles, nem korrumpálható (nagyon fontos!!!), valamihez legalább alapfokon értő, tömegeket megszólítani tudó bárkit???"

Sokféle azonnali reakcióm volt.

Már maga a kérdés sem jó, mert ki fogja/akarja "leakasztani"? Nagyon nem mindegy.Már a civil tüntetésszervezők is egymásra, egymás ellen fordítják inkább az energiájukat. A bozótharcot folytató ellenzéki pártokról nem is beszélve, akik nagyon szívesen felszállnának egy hasító gyorsnaszádra. ( Ezt miért imádják ennyire?? Ez valami elfojtott ellentengernagy-képzet?)

Nem tudom pl., hogy a helyzet eszkalálódása "vallásháborúhoz" vezethet-e, vagy csak sima bosszúálláshoz, ezáltal totális anarchiához?

Nem tudok válaszolni.
Azt látom, hogy elkezdődött az erjedés. Ecet vagy bor lesz-e belőle, fogalmam sincs.
@Marcellusca:
ha hivatalnok lennél, ilyen eszedbe sem jutna! ;)
@Marcellusca:
Kell hozzá egy bizonyos intelligenciaszint. :)
egy kérdés: ha Ildikó Lajos barátja és üzletfele, akkor miért jó Lajosnak, ha Ildikót előveszik? (tudom, hülye vagyok, de nem vágom).
@Orica Középföldi:
néha kell egy kis odanyalás is! :)

"Már maga a kérdés sem jó, mert ki fogja/akarja "leakasztani"? Nagyon nem mindegy."

Nekem, nekünk kellene valaki, aki egy "összcivil" együttműködést létre tud hozni. De ki az, honnan tudna előkeveredni ilyen ma?

Már a civil tüntetésszervezők is egymásra, egymás ellen fordítják inkább az energiájukat."

Vajon tudható-e ennek háttere? Az emberi kicsinyesség, avagy vélt, vagy valós sérelmek?
Ez amolyan "magyarosch" sajátosság, hogy hiába a közös cél, ha már ketten vagyunk, menjünk két irányba csakazértis?
@fzs.1933: @jöttem:
Az alkalmazotti létra legalján vagyok, de azt megtanultam (neveltetésem okán), hogy vállalni kell tetteink következményeit. A rosszakat is.
Ha hibázok, tévedek, akkor azt beismerem. Hogy igen, én b@sztam el, én tévedtem, hoztam rossz döntést.
Még akkor is, ha ez éppen egzisztenciálisan is negatívan érintene.
Tudják itt is, hogy nem vagyok tévedhetetlen, időnként - aprókat - hibázom. De felvállalom. Sőt! Van amikor "helybe megyek a lóf@szért", azaz én hívom fel a főnököt, keresem meg, hogy elcsesztem, mit lehet/kell most tenni.

Nem értem, hogy ez, bizonyos szint felett már miért nem működik?!
Kiölik az emberből (már, ha benne volt egyáltalán), ciki?
@jöttem: Szerintem nem tesz túl. Csak máshogyan lop.

S ez nem oldalfüggő, szerintem ezt lenne a legfontosabb behozni a közgondolkodásba.

Nem az a kérdés, ki lop többet, hanem az, ki lop?

az itteni viták viszont az elsőt preferálják.
@Habakuk000: Igen! ez tényleg nagyon sarkított vélemény.
Azért volt szükség rendszerváltásra, hogy a korrupció és a lopás ne társadalmi szinten maradjon, hanem maroknyi csoportnak törvénybe legyen biztosítva? A balatoni vagy domboldali vityillóhoz pedig csak igen kevesek juthassanak? Hogy egy sokkal aljasabb és mocskosabb gazember rendszerben élhessünk?
Ez is egy nagyon sarkított vélemény
@Marcellusca:
"a főnököm vállalja a munka oroszlánrészét: ő üvöltözik"

Valahogy így.
@fzs.1933: egy példa, a 300 forintos vizitdíj.
Miről is szól?
Állítsuk meg a hálapénzt, a fehér köpenyek hatalmas zsebeit varrjuk be.

S mit választottunk?
A korrupciót, a csirkecomb gerjesztette vélt egyéni előnyünket a korrektség helyett.

Szóval nem a pénzmegtakarítást, hanem a lehetőségét egyéni előnyeink drágább kicsikarására.
@Habakuk000:

igen, ezt próbálják kimondani egyre többen. Nem az számít, hogy ki lop, hanem hogy lop-e!

A tüntetések egyre inkább erről szólnak, de nem kerülhetik meg, hogy az aktuális kormányzatot nevezzék meg!
@batka manó: "Azt látom, hogy elkezdődött az erjedés. Ecet vagy bor lesz-e belőle, fogalmam sincs."

Orica mondataihoz annyit tennék hozzá, hogy jelenleg az ecet áll nyerésre.

(Orica bocs a másolásért)
@Habakuk000:
mit is mondhatnék erre?

Igen, prostituálódunk és korrumpálódunk. De a rothadás honnan indult? Mi volt a forrása?
@Marcellusca:
a hírcsárda sem az már, aminek indult! A Kossuth rádió az, ami régena hírcsárda volt! :)
@Habakuk000:
de hogy nem lesz ecet? Mondja már meg valaki!
@Marcellusca:
Én úgy hívom, főnökbetegség. Kb 3-4 év után üti fel a fejét. Már nem kér, csak közöl, vagy utasít. Vazallusi viszonyokat alakít ki.
Kifejlődése függ az egyed értelmi szintjétől (főleg érzelmi intelligenciájától) és az őt körülvevők jellemétől is.
@fzs.1933: az "állam" szerepét nem tudják értelmezni moon polgári módon... hisz most is feudalizmus van... amíg ebben nincs változás (és miért lenne tömeges?), addig marad minden a régiben... (minden támadás nélkül: a te kommented sem az általam helyesnek gondolt állam-szerepet veszi alapul...)
@KÁTÉó53éúétr6: nem, nem azért.

csak a ma társadalma logikus következménye a Kádár-félének.

Baltiak, lengyelek, csehek szlovákok, képzeld el, náluk is volt rendszerváltás
@Habakuk000:
Egyetértek. A netadó elleni tüntetés oldalfüggetlen volt.
Üzenet a mindenkori politikusoknak.
@Sir Bates dö Hól:
látod, már mi ketten is másképp vélekedünk. Hol lesz így egység, hogy változtassunk?

;)
@jöttem:
Voltam főnök is, de akkor is elismertem, ha hibáztam. Kiálltam a beosztottak elé és közöltem, hogy tévedtem, ezért az alábbiak szerint módosítok ... Nem olyan nehéz ez. :)
Vagy csak egyeseknek tűnik annak? :(
@fzs.1933: Nem egység kell, hanem értelmes vita.

Egységnek ott van a narancs.
@jöttem:

:))Nem volt az!!
Egyértelmüen 'ellenodali tüntetés volt:)

kepkezelo.com/images/1plkvfambcwsei4nk.jpg
@fzs.1933:
A Hírcsárda - sajnos - okafogyottá vált. :)
A mindennapok történései jóval meghaladják a portál legszebb, víg napjait is.
Ma már nincs olyan kiforgatott, kitalált hír, amit ne űberelne a kormányzat/Fidesz/KDNP. :(
@fzs.1933: a bor készítéséhez kell valaki, aki felügyeli a folyamatot, és a szükséges időben beavatkozik a megfelelő módon.
a szőlő nem tud saját magától borrá válni.
van persze rengeteg pancser is a borászok közt.
@Habakuk000:
meg tudod határozni azok körét, akiknek értelmesen kellene vitázniuk?
@punkfrog:
majd közénk dobnak tán egy-két tablettát is? :)
@fzs.1933: "Sehol semmi nem szólt arról, hogy mi a helyzet idehaza. A legfontosabb belföldi hír az volt, hogy jövő hét keddig lehet még jelentkezni az ingyenes HPV oltásra!"

Kérdés, hogy a nemzeti hírközlési erölcsöket vizzgáló bi(as)zottság ( banda ) ezt miért nem vizsgálja, miért csak az RTL-t látják elkölcstelennek, és kiegyensúlyozatlannak? Lehet, hogy rossz a szemük. Talán szemen kéne őket vágni, hogy jobban lássanak.
@fzs.1933: nem tudom.

talán a kitántorgott nyócszázezer nyugatosodott véleményének itthoni megjelenésével. de ezt csak remélem.

a rendszerváltáskor azt jósoltam, olasz maffiás befolyásolási rendszerű állammá válunk.
azt nem gondoltam, hogy túlteljesítünk, s a maffia mellé visszahozzuk a szocializmus összes negatívumát is pluszban
@Habakuk000:
ez akkor most paff a bűvös sárkány?
@fzs.1933:

"néha kell egy kis odanyalás is! :)"

Ragadjon oda a nyelved:)) (Tudod mennyire fáj a jeges kilincstől megszabadulni?)

Most sok, nagyon vitatható gondolatot fogok leírni.
Nincs olyan, hogy összcivil együttműködés.
Itt egy nagyon konkrét - nagyon sokakat érintő - ügy vitt utcára, nagyon különböző embereket.
Nem a szolidarítás, ami a civilmozgalmak alapeszméje.

Arra az elmúlt 24 évben minden kormány nagyon ügyelt, hogy a civil mozgalmak ne kapjanak oxigént. Persze volt mindenféle álcivil, támogatott szervezet, ami annak rendje szerint el is sorvadt.
(Nálam a bajnok Torgyán primadonnájának kisgazda nőszövetsége:))) A CÖF ugyanebben a cipőben jár, ami rendesen ki van sámfázva.Miből is?

A civil munka nem látványos, de MUNKA!! Célja van, amiért szabadidőben tenni kell. (A budaőrsi lokálpatrióta szervezet győzelmében benne van Wittighoff és sokak 18 évi munkája!)

A lezajlott tüntetés nem mozgalom. Fáj is a feje Gulyásnak a hogyan továbbtól. Nem véletlenül. Minél több konkrét cél fogalmazódik meg, annál több lesz a leszakadó.

Ahogy Kishantosból nem lehetett országos megmozdulást csinálni,meggyőződésem, hogy ugyanúgy nem lehet ennek inverzét sem megcsinálni.

Okai? Ez nagy kérdés. Azt gondolom alapvetően a szolidaritás hiánya. Aminek oka az is amit említettél, de szerintem ez nagyon mélyen gyökerezik. Sziszifuszi munka ez:)

Na, vár a konyha.
@fzs.1933: mi vagyok én, isten? nem, nem tudom.

ahogyan tisztelem és hiszem a gazdaságban a piac szentségét, ugyanúgy gondolkodom a vita, a dialektika jelentőségéről is.

A vezérek, az egységek mindig eltorzulnak.
@batka manó: "ferenc, na nem a túlmozgásos, hanem a másik a pápa...hogy merészeli meghazudtolni a fővadászt (a zsotit') pl. az evolúcióval, amikor zsoti megmondta márpedig az hülyeség ahogy van... :)"

Azért ezt Zsóti a Viktorovicsovics pápával nem merné megtenni.:D
@fzs.1933: a tabletták, a békemenetek!:)
@Orica Középföldi:

"_"néha kell egy kis odanyalás is! :)"

Ragadjon oda a nyelved:)) (Tudod mennyire fáj a jeges kilincstől megszabadulni?)_"

Aki jeges kilincset nyalogat, s hozzáragad, annak jaegtoerként mondom, meg is érdemli:)
@Esterlanc: "...egy kérdés: ha Ildikó Lajos barátja és üzletfele, akkor miért jó Lajosnak, ha Ildikót előveszik?"

Ildikó nyugdíjig úgy sem lenne nav elnök, ezt ő is, meg a Laja is tudja. Ezért mint fegyvert jól lehet alkalmazni, és a jelek szerint ezt vállalta is. Gondolom Laja védőernyője erősebb, mint amennyi fenyegetettséget kinéznek az ügyből. Meg lejhet, hogy Ildikó ismeri a kabarészámot, hogy: "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni".
@látjátok feleim szümtükkel:

nagy szarban is lenne az öreg, ha viktorovics kijelentené, hogy a nőknek nem csak a tűzhely mellett van helye és hogy a nők nem szülőgépek. ha véletlen azt is hozzá fűzné a góré, hogy a politikának semmi köze a templomokhoz na az lenne csak földindulás...tényleg nem is értem miért is nem szól(be) ilyeneket a főf.sz :)
@fzs.1933: nem Paff. vannak civilek, vannak, akik élhetővé szeretnék tenni mikrokörnyezetüket.
vannak kitántorgók, akik megtapasztalják a szabad világ életét.

van egy nagy csomó fiatal, aki előtt nyeltudásuk által kinyílik a világ.

És van a nagy büdös erjedés.
@Habakuk000: @Orica Középföldi: @punkfrog:

akkor érlelődjünk, forrjuk ki magunkból az ecetet!

Szép napot!
KOMOLY "HATÁSTANULMÁNYOK" ELŐZIK MEG A TÖRVÉNYEKET

A rezsicsökkentések hajnalán kormányzati megrendelésre készült egy közvélemény-kutatás arról, hogy mely rezsitételeket tartja a legfájóbbnak a lakosság - írja a Figyelő. Az így összeállított listán az internetezéshez kapcsolódó költségek hátra sorolódtak. Ebből pedig a kormányfő környezetében azt a következtetést vonták le, hogy a netezés terhei alkalmasint emelhetők, az nem fog társadalmi ellenállást kiváltani. A lap úgy tudja, az ötletet Rogán Antal frakcióvezető „menedzselte" a miniszterelnök előtt, de abban része lehetett az egyik telekommunikációs cégnek is.

www.vg.hu/gazdasag/adozas/egy-kozvelemeny-kutatas-miatt-akartak-bevezetni-a-netadot-438605
@Marcellusca: Öleés magának M:)
Ugyan még keveset láttam a világból, hozzátok képest, de megtanultam, hogy nem ahhoz kell önbizalom, hogy a sikerben fürödj, hanem ahhoz, hogy a kudarcot, a hibát is vállald
@Marcellusca:

Pedig mindenki tudhatná, hogy mindenki hülye. Csak szín, árnyalat, fénytörés és szakrális viszonyok kérdése.
@látjátok feleim szümtükkel:

A közgép állandó léte kevésbé zavaró, mint egy állandósított Orbán.
@jaegtoer:

Kicsi gyerekként, a jeges kilincses fájdalmas tapasztalat következtetése az volt, a felnőtteknek is lehet igazuk:)))
@Habakuk000: Habakuk! ama rendszer óta felnőtt egy generáció, volt rengeteg felvilágosító információ annak a rendszernek a hibáiról, meddig fogjuk még magyarázni a mai passzivitást, közönyt, bambaságot annak a rendszernek a következményeként magyarázni? Miért nem lehet kimondani, hogy mi mindannyian egy olyan maffia-családot segítettünk hatalomba aki mindent és mindenkit eltapos, hogy ott maradhasson? ...pedig ezt a hajlamát és csalás-lopás technikáját megmutatta már '98-2002 között is
@KÁTÉó53éúétr6: én kimondom, ebben ne legyen egy másodperc kétséged sem.

(igaz, hozzáteszem, csak maffiacsaládok között választhatunk, nincs még össznépi igény tiszta Magyarországra)

Megyek sóskát főzni, szép délelőttöt
@Habakuk000:

meg vannak akik éltek 89' előtt és tele van a tökük és/vagy a csúnyájuk - a nem kívánt törlendő :) - azzal, hogy elreppent huszonöt év és még mindig csak orrunkig a szarban vergődünk...az egyenlőbbek' akik ezt az egészet elqrták, mocskos mód jól élnek és szarnak nagyívben a fejünkre, emezt mondjuk megérdemeljük, mert nem elég hogy hagyjuk de még sok seggfej tapsol is nekik pl. saját kis degenerált troll különítményünk.

ui: nem gondoltam 89' után, hogy lesz még olyan idő amikor az embereknek egzisztenciális okokból meg kell gondolniuk hogy felmerjék e vállalni arccal a véleményüket, mert bosszút állhat egy sehonnai bunkó arrogáns köcsög banda...
@dr. jenőke (jenőke): közgép-orbán:róka fogta csuka.
feudál komcsi náci mafiaálam
@fzs.1933: nem kell egység... az alapkérdés -számomra legalábbis-, hogy valóban változtatni akarok-e vagy a jelenlegi struktúrát alkalmazva, abban számomra kedvezőbb helyzetet kialakítani... (nem zsákbamacska: a blogon túlnyomó többségben az utóbbi "hívei" vannak szerintem... nem tudatosan, de akkor is:-/...)
@Habakuk000: "tiszta Magyarország"???? soha nem volt és nem lesz, mert a földön egyetlen hatalmon lévő csoport sem hagyja ki, hogy ne legyen előnye a hatalomból, de az nem mindegy, hogy ezt gátlástalanul, az összes féket megszüntetve teszi-e
Gratulálok mindenkinek, nagyon érdekesek a kommentek.

@Sir Bates dö Hól: "(nyilván horthy, mint a szart, mosott le mindenki mást a -nem csak saját kora, hanem a jelen mértékéve mérve is kiemelkedően szabad- választásokon...)"

Szerintem nem OLYAN illegitim és puccsista, mint Orbán. Az antanthatalmak Horthyt támogatták, ez sajnos komoly érv mellette, lsd. Clerk-misszió. Vitatkoznak a történészek, hogy Horthy mennyire használta fenyegetésként a Nemzeti Hadseregét, de ez érdemben szerintem nem változtat azon, hogy a jobboldali erők kerültek volna így is-úgyis hatalomra (pl. Apponyi).
Feltételezem, a Nemzetgyűlésben (1920-as választások) a szocdemek részvétele esetén is a Kisgazdapárt került volna hatalomra, de együtt sem tudták volna lenyomni a mágnásokat. Mint ahogy 25 év alatt Horthyéknak se sikerült a több tízezer holdas nagybirtokok területét fölosztani, és maximálni.
Ha a Tanácsköztársaság nem bukik, ha bukik, de a Peidl-kormány legitimizálni tudja a hatalmát, ha nem tudja, de aláír az antantnak, akkor jól beég az antant szerintem. Akkor se hagyták volna, hogy itt baloldali Magyarország legyen. Nem véletlen, hogy a román királyság hadseregére mikor tettek szájkosarat.
@Marcellusca:
"Utána rövid hír, miszerint a régióban /eu-ban/ a középmezőnyben vagyunk a korrupciót tekintve."
A rádiód Marcellusca megint nem mondott igazat.
Igaz, hogy én az ÁFA-t tudom, de jellemzően ebben az adónemben fordulhat elő leginkább - hogy finom legyek - az adóelkerülés.
Ennek mértéke Magyarországon 25%, az európai átlag 16%.
Továbbá gyanítom, hogy ezt a 25%-ot nem a kis boltok nem fizetik be, hanem a nagy halak.
@Penivaldes:
"Megtanultam, hogy nem ahhoz kell önbizalom, hogy a sikerben fürödj, hanem akkor, hogy a kudarcot, a hibát is vállald."
Azért szoktam tréfásan azt mondani itt, hogy kapitulálok, mert a meggyőző érvek súlya alatt korrigálni kell.
Elvem, hogy ilyen esetekben úgy is lehet felül emelkedni, ha alul maradok.
@Habakuk000: "Nagyon jó példa a mostani botrány. Fölmerült-e országos igény a korrupció fékezésére? Ugyan, még itt a blogon sem olvastam ilyen szellemiségű hozzászólást."

Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor leírtam itt a blogon, az Amerikai Népszavás Bartust idézve: a '89-es magyar demokrácia kezdetektől rothadt gyökérről indult, ezért (is) lehet itt a Fidesz, és nem (csak) Kádár népe miatt. Ezek a rothadások: az átláthatatlan pártfinanszírozás, és a mindkét oldali politikai elit állítólagos háttéralkuja (70-30%).

Ha a "Tsz segítségével nevelem az otthoni malacomat, és kalákában építem a családi házamat"-hagyományokat elemezzük, szerintem a kortársak véleményeit összevetve nem mondhatjuk, hogy itt minden sz.r volt a Kádár-korban, de a szociológusok is hasonlókat mondanak.

www.tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3049&id=178529
@Mariann19:
.
Tetszik, ahogyan érvelsz, sokszor akkor is, ha a partner tulajdonképpen érdeklődő idegen. Ritkán foglalkozom áfával, de néha megteszem. Egy áfával is kapcsolatba hozható Art rendelkezés esetén tettem ilyet, elküldöm neked. Elgondolkodtató, hogy lehet-e korrupciós vonzata. (lehet, mert az adásvételt vizsgáló adóellenőrzés megtagadhatja a vizsgálat elvégzését eredeti állapot visszaállítása esetén, ha annak áfa/illeték vonzata van a visszaállítás időpontjára)
Remélem nem sértő így belekotyogni mások beszélgetésébe.

Erről van szó:

’’’’’Az ügyfelet megilleti a törvény előtti egyenlőség a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfélegyenlőség elvét sérti, ha a hatóság több ügyfél esetén - azonos jogszabály és tényállás mellett - más-más döntést hoz. Ez az alapelv szintű szabály összhangban volt az Art. rendelkezésével, amely szerint az adókötelezettséget érintő jogviszony (szerződés, ügylet) alanyainak ellenőrzése során ugyanazon jogviszonyt az adóhatóság nem minősítheti adózónként eltérően, a jogviszony egyik alanyánál tett megállapításait hivatalból köteles figyelembe venni a jogviszony másik alanyának ellenőrzése során.
Az Art. konkrét szabályának 2013. január 01. napjával történt hatályon kívül helyezése nem csorbítja az adózók jogait, amennyiben valamely adómegállapítás (például eredeti állapot visszaállítása, vagy más általános forgalmi adóval kapcsolatos ügylet okán) a Ket. azonos jogszabály és tényállás esetén alkalmazható rendelkezésére hivatkozunk.
Álláspontomat erősíti az 1/2002. Közigazgatási jogegységi határozat. Az ügyfélegyenlőség elvét sérti, ha a hatóság több ügyfél esetén - azonos jogszabályi és tényállás mellett - más-más döntést hoz. Az ügyfélegyenlőség alapelvének érvényesülése nem járhat azzal a következménnyel, hogy a jogalkalmazó korábbi téves jogértelmezésen alapuló gyakorlatát ne változtathassa meg. ’’’’’
Elnézést kérek a fórumozóktól, de ezt a kommunista szombati műszakot csak a legsötétebb trollbanya vállalta be. Igyekszünk jobbat küldeni holnap.
@dr. jenőke (jenőke):
Úgy látom, a fenti kivonat inkább jogi kérdést feszeget, és gondolkoztam azon, hogy mely esetekben jöhet létre eltérő értelmezés.
Itt nem is a jogviszony a kérdés - ha jól értem - hanem az adóhatóságnak egy adott gazdasági esemény minősítése, mely minősítés nem térhet el egy másik ügyfél azonos gazdasági eseményétől.
Előljáróban leszögezem, hogy az ÁFA törvény egy nagyon kiérlelt, egzakt törvény.
Amennyiben megfigyeled, kijátszásuk primitív módszerekkel történik, és ,ost a nagy ÁFA csalásokra gondolok.
Vannak a számlagyárak, az import beszerzések és azok útjai, ezek főként azok a területek, ahol a csalások létre jönnek.
Vizsgálat során viszonylag egyszerű módszerrel feltárhatóak a visszaélések, ha az ügyleteket ütköztetik az ezekben lévő gazdasági szereplőknél.
Kiinduló pont mindíg a visszaigénylések és a levonandó tételek valódiságának jogszerűsége.
Úgy látom, hogy ÁFA ügyben szinte kizárt, hogy ellentétes megállapítások szülessenek, hacsak nem szándékos a hozzáállás.
@Nemzeti Trollfőfelügyelő:
Van humorod.
Bárkit küldtök, szellemi nagyságunk fényes győzelmet fog aratni felette.
Jó lenne, ha valami erősebbet küldenétek, mert az eddigiek lankadó érdeklődést keltenek. Csípőből vágjuk rögtön az érveket, nem kell az agytekervényeinket nagyon megmozgatni.
@Mariann19:
A lényeget jól látod, de... Szóval jogkérdés.
Az Art. és az Áfa törvény néhány ponton kapcsolódik.
Amivel gyakrabban (az utóbbi másfél évben kétszer) találkoztam, a határt elhagyás igazolásának elfogadtatása Európai Közösségen belüli áruszállítás esetén.
Nem volt jelentősége a CMR-nek, a kinti átvétel igazolásának (fényképes), tankolási helyek megjelölésének.
Megkereséssel kinti adóellenőrzés vitathatatlan tényállást állapíthatott volna meg.
Ilyesmik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem mondjuk, hogy minden rossz volt.
Én is csak azt, hogy kozos erőforrások igénybevételével privát jövedelemre szert tenni gazdaságosnak ugyan gazdaságos, csak a skandináv tipusu tisztességes gazdálkodás társadalmi elfogadottsagat meglehetősen beszűkiti.
@Mariann19:@dr. jenőke (jenőke): A kinti adóellenőrzés is kétfelé mehet.

Mi van akkor, ha meggyőződsz arról, hogy a partnered adózik, érvényes közösségi adószáma van, simán lemegy az export, a cmr-ek bélyegezve visszajönnek, fényképezkedsz a kamionosokkal, mint állat, aztán ez az eddig becsületesnek tűbő partner elfelejteni betenni a bevallásába az ügyletet.

Benne van simán a pakliban Közép-Európában.
@Mariann19: A gyakorlat az, hogy minden láncolatban érvényesül az ellentétes megállapítás.

A nagyok vannak a láncolat végén, idáig nem hallhattál hatósági megállapításokról esetükben, a megállapítás mindig megáll valahol középen.

Pedig ugyanaz a láncolat.

(most majd lesz, a narancs megbosszulja a Bungét és a többieket, előszedik majd a 2011-es gabonakereskedelmet, lefogadom)

Szerintem sokkal bonyolultabb az áfa. Elfogadott piaci árak esetén hogyan bizonyítod, hogy nem jóhiszemű a láncolatok végén lévő cég?

Fordítva, ha megveszed a boltban a 170 forintos karton tejet, te is része leszel a léncolatnak?
@Habakuk000:
"Mi van akkor, ha a partnered adózik......
és az eddig becsületesnek tűnő partner elfelejti betenni az adóbevallásába az ügyletet."
Miután nincs ráhatásod, hogy a partner az adóbevallással bezárólag végig viszi az ügyletet, jogilag nem lehetsz felelőssé téve.
Ez kizárólag a partner hibájának minősül, melyet a revizió állapíthat meg.
Amennyiben megfigyelhetted, én azt mondom, hogy maga az ÁFA törvény egyértelműen, részletekbe menve tartalmazza az előírásokat,
a revizoroknak van mihez kötniük a megállapításokat. Kiemelten most is azt mondom, hogy a csalásoknak a folyamatokban nincsenek ellenőrző pontjaik, azokat gyanús ügyletek esetén ütköztetéssel, valamennyi partner tételes vizsgálatával lehet felderíteni. Ezek maradnak, maradtak el szándékolt kormányzati jóváhagyással.
Nem lehet felelőssé tenni üzleti jogviszonyban lévő szereplőket olyan ügyekben, amelyekben tevőlegesen nem vett, nem vehet részt, és az egyik szereplő adócsalást követ el.
Az ÁFA törvényben a legcikisebb ügyek különben a teljesítések értelmezése körül bonyolódnak.
@Habakuk000: "nem mondjuk, hogy minden rossz volt."

Én azt a szadeszos elméletet kifogásolom, hogy (csak) a kádári kisember-mentalitás juttatta volna Orbánt a hatalomra. Szembe kéne nézniük a saját felelősségükkel is, pl. a szabolcsi mélyszegények és a többiek elképesztő mértékű cserbenhagyásával. Kőszeg Ferenc nyilatkozta idén a Népszabiban, hogy tudták, miylen rossz lesz a munkásszállók bezárása (!).
- Bocs, "mi a konjunktúrában bíztunk". - stílusban adta elő, őszinte volt, de egészen megdöbbentő.

"Én is csak azt, hogy kozos erőforrások igénybevételével privát jövedelemre szert tenni gazdaságosnak ugyan gazdaságos,"
Én csak azt mondom, hogy ez a "tsz-idők" nem tipikus korrupció volt. Így volt berendezve az államtól lefelé az egész ország, pl. talán ez tette lehetővé, hogy Magyarországon magasabb volt az életszínvonal, mint a szomszédoknál.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: orbánt 2/3-nak a felelőse a szoci-liber koala szerintem. Természetesen én is, aki nem szavaztam annak idején.

A nem tipikus korrupció megitélésében eltér a véleményünk.
nem véletlen, hogy tegnap nem sokan mentek ki, mert a közösségtől lopni bocsánatos bűn elve nagyon mélyen beivódott a magyar társadalomban.
@Habakuk000: Azért Orbánt ne hagyjuk ki a felsorolásból. :)

"A nem tipikus korrupció megitélésében eltér a véleményünk."
Nem ugyanarról beszélünk, ha jól látom. Az, hogy valaki zsebre teszi a gyárban a megfelelő alkatrészt, az lopás (bár lehet a hiánygazdaság következménye is). Én arról beszélek, hogy pl. a tsz gépeit kedvezményesen igénybe lehetett venni a háztájihoz, vagy olcsó tápot árultak a tagoknak, amiből nevelni tudták otthon a malacot. Ez biztos bűnnek számít a piacgazdaságban, de nem lopás az államtól, nem korrupció. Közösségi tulajdon, vagy ilyesmi lehet.
@Habakuk000: "nem véletlen, hogy tegnap nem sokan mentek ki, mert a közösségtől lopni bocsánatos bűn elve nagyon mélyen beivódott a magyar társadalomban."

Amit a Fidesz csinál (államosítsunk, és osszuk ki a haveroknak), az szerintem nincs beleivódva a posztkádári társadalomba (államosítsunk, és osszuk szét egymás közt).
Huszonöt évvel a rendszerváltás után a magyarok talán azért nem tüntetnek tömegesen a korrupció ellen, mert a '89-es köztársaság egész eddigi története kis túlzással, egy nagy korrupció. Írtam föntebb a pártpénztárnoki rendszert, és az átláthatatlan kampánypénzeket. Hányszor látjuk amcsi filmekben, hogy megbukik a politikus piszkos kampánypénzek miatt, hányszor látjuk ezt Magyarországon?
Horváth András dossziéjának kivizsgálását az MSZP ugyanúgy tussolja, mint a kormányzópárt, vagy lemaradtam valamiről.
Nem tudom, hogy jól látom-e a tüntetők motivációját. Ha így van, akkor igazuk van, mert érdemesebb azért tüntetni, hogy az egész mostani politikai garnitúra mondjon le, és jöjjön helyettük más ("Orbán takarodj!").
@gazoló: és punkfrog gazoló írja: "részvét a hozzátartozóknak,de ha jól tudom ezek száma nagyságrendekkel,kevesebb a holkauszt vagy egyéb világháborús 'balfaszságok miatt halálba küldött áldozatok száma."

A holokauszt mellé tegyük oda a bolsevik pártállamot, amelyikben kódolva volt a paranoiás diktátor, és a kultúrát megfojtó pártfunkcik.
Nekem Kádárról az jut eszembe, hogy Szkülla és Karübdisz között egyensúlyozott (pl. nem lógott a fotója minden hivatalszoba falán, mint a szoc. tömb többi országában). Rövid ideig talán a forradalom vívmányaiban is hitt.
A kultúra támogatójaként is talán bevonul a történelembe. Orbán mivel?, max. az összelopott Makovecz-stadionnal.

www.litera.hu/hirek/nagy-laszlo-balassi-balint-lazbeszede
süti beállítások módosítása