Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.03. 09:21 Fabius

Ki lesz KágéBéla utódja?

Címkék: ukrajna jobbik gyöngyösi márton szaniszló adrienn

A hétvége unalmát egy apró, ám könnyen lehet nem jelentéktelen momentum volt képes megtörni. Jó, erről is úgy látszott elsőre, valami faszpumpás halloween buli van Jobbiknál, de aztán kiderült, a dolog komoly, ők tényleg megint körbe polírozzák a medve péniszt, és igyekeznek legitimmé tenni a szakadár ukrán területeken zajló úgynevezett "választásokat".

gyöngyösi_1.png

A listaállítós Gyöngyösi Márton kalandjai regénybe illők: kerülő úton, illegálisan, Moszkva és Rosztov érintésével lépett ukrán földre legitimálni azt, amit az ENSZ törvény és alkotmányellenesnek tart, plusz sérti a két hónapja megkötött minszki tűzszüneti egyezmény összes pontját. A sztori úgy különösen izgi ha tudjuk, Gyöngyösi nincs egyedül: Szaniszló Adrienn is az illusztris, válogatott sztálinistákat és nácikat felvonultató küldöttség tagja.

Így meg mit tudom én, ha Vona Gábor kis buksijában fölmerül, hogy az internetadós tüntetést a szíájé szervezte, akkor talán joggal merülhet föl az is, hogy a Gyöngyösi - Szaniszló párosban a legújabb KágéBéla + Szvetlána édespárost tisztelhetjük?

gyöngyösi-szaniszló.jpg

Ugyanis nem csodálkoznánk már azon sem, ha a történtek után holnaptól egy sarló és kalapácsba kapaszkodó  pufajkás turul lenne a széljobb legújabb jelképe. Mert lássuk be, a putyini Szent Ánuszrózsa árpádsávba foglalása picit problémásabb művelet lenne, meg Viktor úgyis ellopná a végén féltékenységből. Ettől függetlenül nekünk ez az egész nyilván nemzeti érdekünk - ha nem egyenesen Nemzeti Érdekünk - mert a Jobbik nyilván nem önszorgalomból nyalja Putyin és a szakadárok seggét Magyaroroszország legnagyobb diplomáciai válságának kellős közepén.

Ja, és egy igazi hazafi, egy radikálisan turbómagyar faszbúkja is bizonyára úgy néz ki, mint a ciril betűktől, orosz zászlóktól roskadozó Adrienn gyévocskáé. Csak a nemzet, a haza meg a szolgálat, mi?

Screen Shot 11-03-14 at 09.16 AM.PNG

 

440 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr896858929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Találós kérdés 2014.11.04. 12:37:31

Melyik párt honlapjáról idézek?  Gyurcsány idegen segítséggel akarja Magyarországot megszerezni  Gyurcsány amerikai és más külföldi diplomatákkal találkozott. A liberálisok a magyar kormány politikája ellen biztatják az EU vezetőit, lépéseket sür...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.03. 15:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fideszjobbik=putyini nacionalistakommunista diktatura
lasd civilek vegzalasa, melegek vegzalasa, nyugat ellenesseg, birodalmi nosztalgia, media es internet ellenesseg, oktatasi cenzus, maffia gazdasag
a gyemokrácijá szent nevében tiltakozom...mert gyemokrácijá van és mert, csak...lehet tiltakozni...igaz azt a fölösleges 4 billentyűzetemet nem a lendvay uccai romkocsmára dobálom, jók lesznek azok ínséges abc-s időkben

szóval akkó' most mi ellen is tiltakozom? ti tuggyátok? mert én nem, de tiltakozom, mert az ma divat és olyan jól néz ki a Böske híd hosszában az a sok jólöltözött aki nem is hontalan meg nem is NER de ...tiltakodzik..., én is mert nekem is jár...

naaaaaaaaaa, asztajójebúzeússát

brühüyyy

és akkor most lesz választás? és ki fogja EBESZ.nyi? ha má' levédiát magára hagyták a 2/3-ggyával...olyan is lett

mibe fog ez nektek kerülni?

van már törvényrá vagy egy fél órát kell várni rájája?

gyemokrácijá
Nem akarok senkit sem megbotránkoztatni de ha csak ennek a 2 jobbikos noferfi képét nézem, akár kultúr lények is lehetnének. És a képviselt újnaci eszmén túl az is a veszély, h ugy fogják konszolidáltatni az újnáci ideológiát, h észre se veszi a nép
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

'nemérdemesazzalfáradnihogykülönválogassuőketCirbi:))

Fábry:
Monddjál egy szlovák királyt:))

kb:annyi ahány 'fidessdzsobbikos kormányellenes tüntetés volt :))
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Reális esély van erre'

'simán beszopnak mindent ami számukra kedvező populista faszság:))

'a jobbikra is a neve után(jobbik)mennek,nem néznek mögé a gyökerek:((
@gazoló:
Igen, a név is jó:-(( és félrevezető
Mondom ezt, mint balfasz...
Remélem, legalább szimplán anyagi javakért hazaárulók és nem meggyőződésből.
Na meg lehet kezdeni a sétát az ősmagyar cirilbetűs, pirogevő, vodkamámoros, scsi-ben tocsogó november negyedikei Jobbikos ünnepre.
Őrületes szerencse, hogy 56-ban megvédték az országot attól a morális zsákutcától, attól a gazdasági összeomlástól, amit az akkori néhányszáz libsibolsi nyugdíjas egyetemista okozott volna.
Követeljük az igazi 56-os hősök rehabilitását, a hivatalosan is ellenforradalomnak elismert október 23 helyett a dicsőséges november 4 örömünneppé nyilvánítását, azonnali elszakadást a libsibolsi Vatikántól, és a pravoszláv vallás kötelezővé tételét! Követeljük az orosz nyelv kötelezővé tételét, és a kínain kívül minden más nyelv betiltását! Ez a magyar radikális nemzeti párt programja, így minden más program teljesen felesleges. Nem mondhatunk le az orosz piacról (3%), mondjunk inkább le a németről (68%), az 23szorosra nyitja a lehetőségek ajtaját!
EH!?
@miva?:
ródd eszt fel a kádéempé székes házára ahol székelnek

szóval hogy is volt az november 4 -dike? dikhálod?

brühüyyy

csak semmi történelem hamisítás, a ZÍÍÍÍÍÍÍ gasságot nekünknek bele telibe hadd sóvároggyung
Huuuuh... Mi lesz itt ma?! :)
Azért majd rátok nézek én is, ha már Fab-ot ennyire megérintette az oroszseggnyalók legújabb meleg ..arig történő felnyalása Putyin cárnak.
@Rodeo36: Hát a CIA lefizette libsibolsi nyugdíjas egyetemisták szétverték a várost, meg tankokkal vonulgattak, lövöldöztek, hogy az addigi édeni állapotokból a morális válságban és nyomorban tengődő nyugathoz hasonló állapotokat teremtsenek.
Aztán november negyedikén vidám harmónikaszóval, balalajkával sugárzó arcú baráti orosz fiatalok érkeztek, hogy emlékeztessék a népet az addigi bukolikus, meghitt, értékekkel teli szabad életre, mire a nép fellázadt, és leverte az ellenforradalmat. Számos igazi hős halt meg a harcokban, akiket aztán megfőztek lekvárnak a gazok, így csak az ellenforradalmárokat sikerült eltemetni, mert az oroszok őket különös tisztelettel, virághalmokkal elborítva bocsátották útjukra, ezért tűnik ma úgy, hogy az ellenforradalmárok sokan voltak, és sok áldozat esett közülük.
Az orosz áldozatokból olyan különlegesen finom lekvár készült, hogy azt még a CIA-nak is el kellett ismernie.
Én így tudom.
@gazoló: hagyd a daga'tt ruhát másra, engem vigyél fel a padlásra

www.youtube.com/watch?v=7aUL7GuUFfg

Mozart őszencsége személyesen

brühüyyy
@miva?:
nem egészen pontos...ha azt előadnád amit Nagy Imre Elvtaaaaars kapott válaszként mikor elaszony'ta rádijóbeszéggyit vala Nov 4-dikhe előtt

és akkor jöhet holmi szilvalekvár és agyag...köcsögök

brühüyyy
Mondjuk nem értem, hogy ennyire nyíltan le kell menniük Putyinpincsibe?
Értem, hogy van az a pénz egyeseknek, hogy se becsület, se tartás, de ennyire?
Szánalom...
@gazoló: "Fábry:
Monddjál egy szlovák királyt:))"

Fábrynak én már azt sem hiszem el, amit kérdez. Egyébként ha meg nagylelkűek vagyunk, akkor Szvatoplukot akár mondhatnánk is, ha már a mondáinkban is szerepel. :)

A poszthoz. A jobbos politikai kalandorok első ránézésre súlytalan jobbikos senkiknek is tekinthetők. Az már durvább, hogy Putyin és az oroszok mit építenek: KGB-cárságot, imperialista nagyhatalmat? Aki ezeknek a szekeréhez kötné Magyarországot, az olyan, mint Horthy és a nácik segítségében bízó magyar tisztikar.
Egyrészt ma nincs itt a Vörös Hadsereg, másrészt Putyin nem képvisel semmilyen magasabb eszmét (még szavakban sem), mint pl. demokratikus szocializmus. Simán autoriter és nacionalista. Hitlert is csak a "keleti élettér" érdekelte, ahol majd a németek dőzsölhetnének. Nem is tudom, mit képzeltek Horthyék, mi várt volna ránk az élettér kellős közepén ... ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mert nem látod benne az igaz magyar betyárvirtust. Ez a nemzet érdeke, minden jobboldali szeretne megtanulni oroszul, mert annakidején nem tettek pontot az ügy végére amiatt az átkozott rendszerváltás miatt. Hiányzik a tőkehalmájkrém konzerv, az a sok remek áru a boltokból, amiket akkoriban úgy elkapkodtak, hogy csupa üresek voltak a polcok. Akkoriban még lehetett munkásőr bárki, most meg a gárdát is betiltják. Hát nem értet? Akkor te már a morális válságú nyugat agymosott libsibolsi szekértolója vagy!
@Rodeo36:

'aztakurva,miket túrsz fel itt Papa:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem értem miért illeted ily szavakkal e nagy embert. Beszéltél már vele személyesen? Egy jobbikos sem mondana ilyeneket, hiszen aki csak látta, mind valami csodás, isteni élménynek írja le az érzést. Többen attól kigyógyultak halálos betegségekből, hogy akár napokkal utána megfoghattak egy kilincset. Moszkvába éjszaka be se mehet ez az áldott, szerény ember, mert akkora fény támadna, hogy az emberek felkelvén dolgozni indulnának. Hiszen a medvéket sem lelőtte azokon a képeken, hanem a vad szörnyek jámbor állattá váltak, és ölébe hajtották fejüket!
A végén megérjük azt, hogy a terror házát egy kicsit át tematizálják és az jön ki a végén, hogy a hős ÁVH-s verőlegények és kihallgatótisztek hogyan küzdöttek vállvetve a munkássággal és a parasztsággal a nyugati imperializmus ellen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Igen, ennyire nyíltan -- mivelhogy a Fidesz, élén a miniszterelnökkel nyilvánvalóan kezdi lenyúlni előlük az oroszbarát bizniszt. Piaci verseny van, nagy a kínálat férgekből.
Rövidesen eljön az az idő, amikor már nem is kell nekik fizetni, mert beérik az ígéretekkel is.
E za Szaniszló ribi rokonnya annak a bizonyos Szaniszlónak?
@9mmPara:
Mondjuk amikor Zázrivecz cia ügynöközött a tüntetésnél, akkor is elég lelkesen besegített Piktornak, erre most versenyt szopnak Putyinnak... Fura gusztusuk van.
@gazoló: gyakérlekhallássan? ugyanott 1935!!!!!!!!!!!!!!!!
Barbirolli/Fischer Mozart KV 482 Esz -dúr

aszongyák Artur Schnabel a doayenek doayenje közvetlenűl Beethoven-től tanult (némi áttétellel)

és van egy Beethoven Op 32 Fischer-rel lapozz...az "késői" 1954

brühüyyy

tudod mint a nagy magyar mongya: csak tiszta forrásból (fontos, hogy a forrásból és az is, hogy az meg tiszta legyen)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A legnagyobb csoda egyébként nekem az ebben az egész CIÁ-zásban, hogy arrafelé tényleg elhiszik, hogy ebben az országban nem lehet senkinek magától tele a töke a baromságokkal.
@miva?:
Nem pontos a kronológiád, engedelmeddel javítom, hogyan fog ez bekerülni a nemzeti történelemkönyvekbe:
Az októberi imperialista bérencek által feltüzelt kommunista csőcselék szemkilövető Gyurcsány vezetésével ostrom alá vette a nemzeti érzelmű kormányzás Hősök Tere melletti utolsó menedékhelyét, ami miatt a Miniszterelnök Svájcba kényszerült, hogy onnan védje meg a dicső 2010. évi fülkeforradalom vívmányait, szembeszállva a gyarmatosító Brüsszel és a puccsista CIA ármánykodásával. Hála azonban, hogy Magyarország ezekben a viharos időszakban összefogott, és a száműzetésben lévő miniszterelnök hazatérését követelte, az saját és családja biztonságát a haza és nemzet, vamint a Kárpát-medencében élő magyarság érdekeit szem előtt tartva a csőcselék által feldúlt fővárosba visszatért, majd másnap az őt ünneplő milliós tömeg előtt, a még szabad Kossuth rádióban jelentette be, hogy engedve a nép akaratának, folytatja Mária országának sikeres kormányzását a haza felvirágoztatása érdekében.
Ezt megünnepelendő, az az követő vasárnap a felkent felcsuti futball stadionban a hazai csapat ellen az eltiltások miatt 8 mezőnyjátékos és kapus nélkül kiálló MTK csapata 2/3 arányú megsemmisítő vereséget szenvedett el, 3 jogosan megítélt tizenegyes gólt kapva hosszabbításban.
Tegnap olvastam a hírt és az eggyik kommentelö azt kérdi , magyar identitással nem lehetsz jobbikos? DDD
@gazoló: "Morva király?:))"

Válaszul egy idézetet küldenék a zseniális Mikszáthtól a Beszterce ostromából. :) (Kedélyes atyafiak c. fej.)

"Volt dinomdánom az »úri-vendéglőben«, bor, puncs, muzsikaszó, forintos bankók a Gongoly cigánynak, akivel aztán éjjelenként bejárta a pánszláv házakat s elhúzatta ingerkedésül az ablakok alatt:
Cserveni kantár, bjeli kvon!
Predav szom ország, Bozse moj!
(Veres kantár, fehér ló! Eladtam az országot, istenem!)
Ez a merész célzás Szvatopluk király őfelségének szomorú kalandjára mindenha erősen bosszantotta a zsolnai tót urakat. De éppen ezt akarta Klivényi, aki magyar érzésű volt és e magyarságból élt, táplálkozott. Mert már százszor is ki kellett volna tenni a szűrét (soknemű hivatali vétség és apró visszaélés terhelte Klivényit), de lehet-e egy nagy magyart elcsapni bűnhődés nélkül? Klivényi ügye mindig a haza ügye volt. Klivényi nem volt ostoba; mindég jól tudta, hogy mitől döglik a légy. Annak a bizonyos »veres kantárnak« bizony több hasznát vette ő, mint Árpád vezér; ez volt az ő immunitása."
@miva?: "Moszkvába éjszaka be se mehet ez az áldott, szerény ember, mert akkora fény támadna, hogy az emberek felkelvén dolgozni indulnának."

Én azt olvastam róla, hogy a KGB-nél egy aktatologató csinovnyik volt. Aztán egy népszerű politikus csapatában lett valami tanácsadó, és onnan került be a magas politikába. Ezek a kis keleti politikusocskák jókor voltak jó helyen, ennyi, akár Viktorról, akár Piktorról beszélünk. Nulla saját ötlet, nulla teljesítmény, mások ötleteinek összelopkodásából áll a nagy "zsenialitásuk". Szolzsenyicin meg Makovecz, ilyenek tolták a szekerüket, mert bíztak ezekben a senkikben, hogy világmegváltó terveiket sikerre viszik.
@Marcellusca:

Miután ama Szaniszló Moszkvában végzett, majd moszkvai tudósítóként dolgozott és eme pedig Moszkvában született, nem tűnik konteonak a kérdés:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Gyalázatos rágalom. Zsenge gyermekkorában ő írta azokat a műveket, amikkel az akkori államkapitalista rendszer számos tudományágban Nobel-díjat szerzett. Még évtizedekkel születése előtt telepatikus úton diktálta Landau híres felfedezéseit!
Micsoda hiteltelen forrásokból dolgozol?
@Rodeo36:

Basztathatnak Téged Papa:))
A lelked azért Ott van:))
Kitiltja Ukrajna a Jobbik alibimegfigyelőit, köztük a zsidózó ex-KPMG-st

Az oroszok által támogatott donyecki és luhanszki “választásokon” részt vevő megfigyelőket, így Gyöngyösi Márton és Szaniszló Adrienn jobbikos politikusokat, valamint Gyóni Gábort, az ELTE ruszisztikai tanszékének munkatársát is kitiltották Ukrajnából az Index szerint. Már csak azért is, mert Oroszország felől érkeztek a szakadár bábállamokba, egyébként pedig fegyveres terroristákat támogatnak Ukrajna szerint. Nem csak a magyar kamumegfigyelőket tiltják ki, hanem a többi európai politikai futóbolondot is.

444.hu/2014/11/03/kitiltja-ukrajna-a-jobbik-alibimegfigyeloit-koztuk-a-zsidozo-ex-kpmg-st/
@Marcellusca:

A 'camorrában mindenki 'rokonnya mindenkinek.tudhatnád 'wazze :))
@gazoló:
kik basztatnak?

nem ismerek senkit...a sarum talpáig nem érnek fel...és a sok köcsög hiába ácsingózik

még gra foló giá val (ag) is assziszi

és akkor Heinrich Heine Mendelsohn

www.youtube.com/watch?v=xR__BPNfsBk

brühüyyy
valahogy így vagyok lévén
@gazoló:
his classic masterpiece is augmented with subscripts from Heinrich Heine, the poet who created the lyrics (1835) for its well-known operatic version. A host of paintings represented by Chagall, Homer, O'keefe, Pissarro, Sargent, and Spadecaller portray the beautiful night garden, where love is transported by the "Wings of Song." A Spadecaller Video.

brühüyyy

Auf flügeln des Gesanges
@Rodeo36:

Azt nem értik miért vagy néha "'gonoszgeci:))

értünk???Magyarföldért??
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szerintem ha van Putyinnak példaképe, akkor az nem Hruscsov, hanem Rettegett Iván meg Nagy Péter cárok. (Sztalin gondolom azért nem, mert nem volt született orosz, és nem érdekelte a magántulajdon. :)
Az antropozófusok kedvelt témája, az ún. Nagy Péter cár végrendelete c. konteó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
bolibácsi kérem báncsák a rodeo-t az a cúna jegesembör ott a viktor megbaszta obamát blogon...és most rettegek...valamit kellene
esernyő? úgy fröcsög?

brühüyyy
@gazoló:

jézust is megkeresztrefeszítették hát akkó' mit várc velem kapcsolatban

én csak egy ecceri eccerű lévék vagyva

sok köcsög

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A részemről semmi sem lesz, teljesen felesleges lenne bármit is írni, hiszen ebben a témában bármilyen ellenvélemény vagy álláspont, amúgy is egyből orosz propagandának lenne minősítve. Meg aztán így szőrt is megkímélem attól, hogy purdézni meg lápimagyaroznia kelljen.:)

Tehát mindenki szépen higgye továbbra is azt, hogy amit az USA és az EU kinyilatkoztat az Ukrán konfliktus kapcsán az az egyetlen igazság, amit meg az oroszok felhoznak érvként az természetesen csakis ordas és hazug propaganda lehet.
@miva?: "Zsenge gyermekkorában ő írta azokat a műveket, amikkel az akkori államkapitalista rendszer számos tudományágban Nobel-díjat szerzett."

Zsenge gyermekkorában lehet. De érett férfikorában rájött, hogy ő Rettegett Iván, esetleg fiatalon eltűnt gyermekének Dmitrijnek, huszonvalahanyadik reinkarnációja. Akinek az a feladata, hogy Oroszországot két kikötőhöz juttassa, egyik a Krímben.
A "Nyugat-Európából tömegeket visz rabszolgának Oroszországba" rész még csak ezután lesz kipipálva.
sztmszc.hu/node/126
@gazoló:
ládd! tennap amikor szakmai voltam és semmi "izé" nem volt...akkor az összes köcsög magára öntötte a gecit

brühüyyy
ma van helye sírás meg szót golásch és ...lábszag

stílusosch
@Gábris máris:
csak mint Iván Szuszanyin

hajrá

brühüyyy

taktikai izé
Kóhn Gra Tullalalalala
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Jaj ezek a történelmi párhuzamok! Most te nem örülnél, ha a ruszin meg román valvak fegyveres harcokban választást tartanának magyarországon? Ugye hogy de! Akkor az ukránoknál miért baj ez?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja tényleg azt még kifelejtettem beleírni. Szóval még terelés is ha ellenvéleményt jelenítek meg a blogon. :)
@Gábris máris: Nyugi. Nem így van. Csak annyiszor próbáltál már csúsztatni, hogy ennek bizony következményei vannak. Látod én egyenes vagyok, de nem is bánt senki, pedig ugyanazt mondom, mint te.
A külgazdaságunk legfontosabb partnere éppen Donyeck, a természeti kincseiket ingyen öntik majd ezért a lábunk elé, nem értitek?
Schiffer védi Mellárt a Századvéggel szemben - 11:57
Az LMP felszólítja a Századvéget, hogy hozza nyilvánosságra a kormányzattal kötött szerződéseit és a kapcsolódó tanulmányokat, emellett a párt közérdekű adatigénylést nyújt be a Miniszterelnökséghez a 2011. április 1. és 2014. október 31. között létrejött szerződések nyilvánosságra hozása érdekében - tudatta a párt társelnöke.
Szél Bernadett közleményében kitért arra, hogy a Schiffer és Társa Ügyvédi Iroda vállalta Mellár Tamás képviseletét abban a perben, amelyet a Századvég indított ellene, miután volt kutatási igazgatója úgy nyilatkozott: a kormány valódi teljesítmény nélkül fizetett milliárdos nagyságrendben pénzeket a Századvégnek.
(Klubrádió)
@miva?: "pedig ugyanazt mondom, mint te."

Ez merőben új infó. Szóval miben is? :)
@Gábris máris: amit itt eddig képviseltem máma
@Gábris máris:
Ellenvélemény?
Mármint tőled?
Vagy a hivatalos jobbikos pártpropaganda?
Mert azért ezek közt normális esetben lehet eltérés, de esetedben...
Amúgy érdekes, hogy EU-s képviselők (tök mindegy milyen szintű), politikusok a részvételükkel próbálnak legalizálni orosz érdekekért, illegális beutazással, senki által el nem ismert, harcok alatt álló területen, amit egyértelműen az oroszok fűtenek...
Ezek után el kéne dönteni
1. melyik ország állampolgárai?
2. kinek az érdekeiért cselekszenek?
3. kitől kapják a fizetésüket?
4. hazaárulás ez már, vagy még csak annak előkészülete?

A tény, hogy ott vannak, önmagában felér egy árulással!

Innentől kezdve értem én, hogy reménytelen is magyarázkodni, hisz ezt csak azzal tudná a jobbik überelni, ha nyílt színen, Moszkvában, a Vörös Tér közepén leszopnák Putyint és utána vodkával leöblítve, vidám csasztuskázás közepette kozák táncokat járnának harmonikaszóra!
Ááááá... Hungry.... Yess...

"Két percen át az internetadón nevetett Amerika, a magyar tervezetről ugyanis megemlékezett az egyik esti nevettető műsor.

A magyar kormány által benyújtott netadó-tervezettel, az azt követő tiltakozásokkal, illetve az adó ideiglenes visszavonásával foglalkozott John Oliver, az HBO Last Week Tonight című vicces hírmagyarázó műsora, amelyről a Comment blog tett közzé videót.

A műsorban képsorokat közöltek a netadó elleni tüntetésekről, olyan jelenetekkel is, amikor néhány tiltakozó számítástechnikai eszközökkel törte be a Lendvay utcai Fidesz-székház ablakait"
hvg.hu/kultura/20141103_Vicces_amerikai_musorban_is_tema_a_magyar

indavideo.hu/video/John_Oliver_az_internetadorol_1
rendben.
egy hírt nem látok sem a portálokon, sem az MTI-nél: egy elhatárolódást. ugyanis a szakadár donyecket donyecken és putyinon kívül senki nem ismeri el, így magyarország sem. nem is küldtünk megfigyelőt.
ha most gyöngyösi kiment, akkor a magyar kormánynak alsó hangon ki kell adnia egy közleményt, miszerint gyöngyösi NEM a magyar kormányt képviselte, NEM a magyar kormány utasítására és NEM a magyar kormány engedélyével tartózkodott ott.
de..
...de ezt a hírt nem látom. akkor ez azt jelenti, hogy a fidesz és OV mélyen egyetért vele.
diplomáciából karó.
(ki is a külügyminiszer, ki is a külügyminiszter... ...olyan pemzlifeje van, mint a korongecsetnek...)
@Gábris máris: Úgy érzem, hogy a litvánok is csak pánikot keltenek. Mi okból érzik úgy ezek a morálisan válságba került nyugatot majmoló törpenépek, hogy Putyin az ő országukat is akarja? Semmi jel nem utal erre, ugye?
@Gábris máris: Mondjuk pont ezek miatt a képek miatt van hányingerünk tőled, mert míg én kiegyensúlyozottan képviselem a nemzet érdekét, te itt olyan képekkel jössz, aminek a fordítottját is elkészíthetted volna, tudod jól.
@Secnir:
Minden csatornán kéne nyomatni az elhatárolódást, erre kuss van...
Magyarán...
Égünk, mint a Reichstag.
@miva?:
Arra nem fizetnek. Majd csak akkor fogja...
@miva?: Nekem is hányingerem van, amikor megcsináljátok a képek ellenkezőjét, miközben azt is hiszitek, hogy csak és kizárólag az az igazság. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Egyetértek, de szerintem Mussulini es az ő korporativ államberendezkedése az igazi példakép. Ez a fasiszta modell alapja. Természetesen nem ugy, ahogy ma a fasizmust (totalitárius állam) összekeverik a nácizmussal (fajelmélet.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezért gondolom, hogy esetleg a Jobbik tényleg ellenzéke Orbánnak, mert ugyan versenyt törleszkednek Putyinhoz, azért véletlenül ekkora maflásba segíteni a mi Vezérünket mégiscsak balfaszság lenne.
@miva?: Amúgy arra emlékszel még hová vezetett általában a ruszkik démonizálása, netán megtámadása eddig a történelemben? Én nem nevezném az ilyesmit túlzott életbiztosításnak.:)
@Rodeo36: ez a mószerolás mennyivel jobban menne, ha névtelenűl tudnád tenni... tényleg, mint az ifjúkor... (a köcsögözéssel kicsit óvatósabban bánnék, ha neked volnék...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Egyébként jó az a kérdés is hogy van-e példaképe. Azt gondolom, hogy nincs, egy szocio-, pszichopata ember minden traumájátol el akar szakadni, azokat melyre ásványi, max van egy olyan vágyott pont: nem agressziv apa, amit mindig keres, meg egy olyan látens célkereszt: agressziv apa, akin bosszút akar állni, es itt jövünk mi: az eltévesztett alany, a zemberek, akiken ez megvalósítható.
@miva?: "Akkor az ukránoknál miért baj ez?"

Tulajdonképpen mindkét fél hibás szerintem, ha már így rákérdeztél. Ukrajna megadta az autonómiát a három orosz megyének vagy hivatalos nyelvvé tette az oroszt a rendszerváltozás után? Ugyanannyira undorodnak az oroszoktól, amennyire azok szerelmesek beléjük.
Sajnálom, így jártak. Mi sem adtunk semmit a nemzetiségeinknek, meg is kaptuk Trianont cserébe. Most majd az ukránok is a saját hibájukból tanulnak, ha tanulnak. Csak az ártatlan áldozatokat sajnálom, mert ők nem tehetnek semmiről.
@Gábris máris: Az ukrajnai oroszoknak megvolt az érdekérvényesítő képessége, pl a legutóbbi elnököt is az ő szavazatukkal választották, csak ugye belebukott az illető egy botrányba, aztán persze a CIA hirtelen kacsalábon forgó arannyal borított dácsát épített, amire ráfogták, hogy ott lakott a Janukovics. Azután nem is vonultak az oroszok krímbe, csak a műholdak optikájában jelentkezett egy olyan anomália, amitől úgy tűnt. Utána a CIA lelőtte a gépet. Aztán Putyin vöröskeresztes autókban nem is hadianyagot szállított, csak a CIA ellopta a segélyt, azért nem tudta még a RT sem bemutatni az érkezett gyógyszert, élelmet, pedig megpróbálták.

Értelek én. És igaz, hogy gonosz emberek is utálják Putyint Ukrajnában, és ezek az emberek csinálnak gonosz dolgokat. Felhívom viszont a figyelmed egy eddig méltatlanul kihasználatlan, bár mindannyiunk által ismert tényre: a Putyint gyűlölő ukránok egytől egyig büdöset szarnak!
@Gábris máris: Köszönöm, de miért érdekelne? Itt van nekünk Orbán. Ezekből a kelet-európai nacionalista diktátorokból ha egyet ismersz, mindet ismered.
Azt hazudják, hogy a nép fiai, sokat akarnak, haláluk után minden jóérzésű ember köp a nevük hallatára.
@miva?: Igen ezek teljes mértékben így történtek. :)
@Gábris máris: nekem nem fáradság... ad1) lápi-magyar (te logikád követve -miszerint a jellembeli tulajdonságok/viselkedés genetikailag kódolt-, leszármazód (ha esetleg a cséri-telepen is olvassák, purdéd... csak, hogy értsék) is lápi-magyar... most csupán az általad felállított koordináta-rendszert használom...
ad2) pontosan az eszmecsere/vita elől menekülsz a kommentedben írtakkal, melyet sokan beszopnak majd (hogy ki miért, most nem taglalnám, nem vagyok ingyenes tükör-osztó), ám jól csinálod... nem visz előre egy jottányit sem, sőt(!), de ez mit zavarna téged...
@miva?: Ha jól emlékszem, nem is olyan rég épp ez a Gyöngyösi fijú kiáltott farkast a parlamentben, mikor az izraeli kettős állampolgárság kivizsgálását forszírozta.
Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Vagy már ez sem igaz?
@Gábris máris: Ezt mondom! Ha meg baj lenne a Jobbikosok donyecki tevékenységével, akkor elmondhatjuk, hogy a CIA mandzsúriai jelöltet csinált belőlük, és csak ott ébredtek fel, és nézték, hogy mibe is keveredtek. Tiszta sor. Nem értem hogy miért nézik le a mi narratívánkat :(
@jöttem: ó, hát az fokozott veszély, tudod..úgy nem lehet, de orosz-magyar kettősként nagyon is ajánlatos tevékenykedni, ha beakarsz vágódni nemzetiradikáliséknál..
@Sir Bates dö Hól: Szerintem amit ti csináltok az sem visz előre egy jottányit sem, de hát nem lehet mindenben jobbnak lenni nálunk.:) Ezek a frontok már teljesen megmerevedtek, de legalább azzal lehet vigasztalni magatokat, hogy erről is egyértelműen csak a másik fél tehet. Kár, hogy a hallottakat egyik oldalon sem hozzák már vissza a hangzatos érvek és ez a jövőben sem fog sajnos változni. :(

www.hrw.org/news/2014/09/01/ukraine-rising-civilian-toll-luhansk
@jöttem: Az más! Az egyáltalán nem is most volt, hanem régebben, és egy olyan helyzetben, ami nem ősszel volt, legalábbis nem 2014 őszén. Ráadásul akkor mást is ebédeltem, és Izrael betűiből nem tudod kirakni Szemipalatyinszkot, míg Donyeckből Taktaharkányt nem tudod kirakni. És amikor az USA rabszolgákat tartott? Akkor jó volt? Azért nem blogolt senki, ugye? Most meg takaróznak azzal, hogy akkor még nem is volt net! Hát miért nem találták fel már akkor a libsik? Mert az USA nem akarta, azért!
@miva?: Örülök, hogy van itt végre egy józan kommentelő, aki mindenféle konteóktól mentesen tudja képviselni a tárgyilagosságot. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Egyetértek, de szerintem Mussulini es az ő korporativ államberendezkedése az igazi példakép. Ez a fasiszta modell alapja."

Tulajdonképpen nincs sok különbség a fasiszta állam, a bolsevik állam és az abszolút monarchia között, nem? Van egy elemző blog, az Bizánc örökösének hív minden ilyen egyeduralomra törő államalakulatot, "bizantinus államberendezkedés" vagy ilyesmi, majd ha eszembe jut a címe, megnézem pontosan.
A párt vagy a császár az isten, a népet elbutítják, és sulykolják nekik a pártideológiát stb. A tulajdonviszonyokban lehetnek különbségek, de jellemző az állam túlsúlya.
Az árnyalatokban vannak olyan különbségek, hogy pl. szerintem Orbán inkább egy pártfőtitkárra hajaz, mert minden árvízi erőlködése ellenére a pulpitusos képei jutnak eszembe legelőször, Putyin meg inkább a cárság isteni hatalmát igyekszik megjeleníteni, pl. Putyin tigriseket ment Szibériában, kutatóhajóban a Bajkál-tavon, kiképzőtáborban katonák közt stb.
@miva?: "Aztán november negyedikén vidám harmónikaszóval, balalajkával sugárzó arcú baráti orosz fiatalok érkeztek".....akik azzal kezdték meg a magyar néppel való szorosabb barátkozást, hogy rögtönzött bemutatót tartottak arról, hány perc alatt lehet szétlőni az ijedt és védtelen kiskatonákkal teli laktanyát.
Ennek valahogy nem tudtak eléggé örülni a gyermeküket gyászoló szülők, ezért hosszú évekig a németszilárd külsejű, párttitkárfejű munkásőrgyanús egyedek ezrei aludtak pisztollyal a párna alatt, márcsak úgy, a miheztartás végett.
@Baldrick68:
.
Így gondolod?
Kádárt újratemetik, beszédet mond Orbán Viktor, ministrál: Thürmer Gyula.
@Gábris máris: És ellentmondásmentesen alkalmazza a többekközt tőled ellesett fortélyokat, ugye? Nem lehetek elég hálás, amiért most ilyen szépen kereken ki tudom fejteni a saját egyéni véleményemet, ami teljesen véletlenül tökéletesen egybeesik egy olyan politikai tömb véleményével, aki pont ilyen fortélyokat használva kommunikál a neten. Ez csak egy valóban nagyon valószínűtlen, de mégis előforduló véletlen, ugye?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

kepkezelo.com/images/0s4nyboa2xolhnxj937q.jpg

Jobb kéz mellett a harmadik világoszöld kapucniban:))

IGGEEENN!
'én basztam az első egeret a 'rencer falába:)))))))))999
@Spániel: Az csak a szabad fegyvertartás és gyülekezés miatt volt, amit ma már tilos a despota libernyugat miatt. Meg nem is úgy volt. Akkor az oroszoknak már volt olyan pisztolya, amelyik nem kilőtte a golyót, hanem beszívta. A korábban a libsibolsi nyugdíjas egyetemisták által a falakba lőtt golyókat ilyen pisztolyokkal szippantották ki az oroszok, csak a liberálbolsevik sajtó ezt is kiforgatta.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "van egy olyan vágyott pont: nem agressziv apa, amit mindig keres, meg egy olyan látens célkereszt: agressziv apa, akin bosszút akar állni,"

Talán Széchenyi mondta, hogy gyermek-királyt kap az a nép, akit Isten meg akar büntetni. A különböző pszichiátriai betegségek súlyosabban érintik a közösséget is, ha olyan diktátoron törnek ki, akiknek senki nem mer ellentmondani. Vagy: a viszonylag normális államberendezést -gyenge pontjait kihasználva- eleve az ilyen diktátor-kezdemények változtatják rémálommá?
Ezért jó a liberális demokrácia: senki kezébe nem ad teljhatalmat, és többféle politikai irányzat verseng egymással, így erősödnek a pozitívumaik, és csiszolgatják egymás hibáit is.
@Marcellusca:

Bármennyire is elítélendő, ilyen családnévvel nálam erős előítéletekbe ütközött a hölgy.

Ha ez nem elég, akkor a parlamentben dolgozik a lapja szerint.

Адриенн Санисло részese így egy olyan bulinak, aminek ismételten kitiltás egy országból a vége!

És ha még ez sem elég, elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam az oldalába, ahol olyan tisztán és értelmesen fogalmaz, hogy megosztásért kíván.

Azért ehhez kell némi tudás, hogy akit védeni akarunk, azt ügynöközzük le!

Lássuk tehát a MEGBÍZHATÓBB ÜGYNÖKÖKET!

"Sokat nem fűznék kollégám, Fodor Tamás cikkéhez, talán csak annyit, hogy aki részt vesz ezen a tüntetésen az amerikai titkosszolgálatok eszközévé válik. Jelenlétével hozzájárul, hogy Magyarországon fegyveres puccsal levaltsak a demokratikusan megválasztott kormányt, hogy helyükre megbízhatóbb ügynököket tegyenek. Érdekes és veszélyes játékba kezdett az usa, egyszerre levezényelni ennyi puccsot merész vállalkozás: Ukrajna, Hong Kong, Szíria, Budapest.."
@Penivaldes: Istemmencs! Ott lőném magam főbe a fakanállal, ha egy ilyen alakulathoz kellene tartoznom.
Nagyon jól érzem magam így, Zuckenberg népeként. :)))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
@bolibácsi megkaptam szívhezszólóidat...magam alatt lennék, ha lenne hely...de megoldom a magam részéről...elárvereztem a jegesvödröt és kaptam helyette egy köcsögöt abba tejföl és a macskák kurv
ára

szóval...minden nagyon szép minden nagyon jó óvoda bezár (az enyém)ű

brühüyyy

éljen november 38--dika
Na akkor előadom a hitvallásunkat:

1. A világ a gonosz és a jó harca, és a gonoszság és jóság totális abban az értelemben, hogy mivel pl Putyin jó, ez a jóság az egész orosz történelemre, termékekre, művészetre kisugárzik.

2. Van három erő. Az első a levegő, amivel az érveinket erősítjük, a második a kristály, amit Orbán és Putyin igyekeznek mind összegyűjteni a mohó nyugat elől, a harmadik a szív. Magyarán a nép Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon a levegővel töltött érveink védte kristálygyűjtők miatt szív.
@miva?: És hol a faszba hagytad a negyedik és az ötödik elemet? :)

youtu.be/-2HglcOtZmw
@miva?: Erre mifelénk csak annyit mondanak:
Magyar ember nem csinál s....-t a szájából.
@Gábris máris: Az a halódó nyugaté, mert telhetetlenek, és nem érik be a népmesei hárommal, mint mi. Hol van a negyedik meg ötödik napkeleti bölcs? Hol van a negyedik meg ötödik osztályos bizonyítványunk? Mire nem elég három? Mohó egy libsibolsi fajta csak az, aminek nem elég három politikus, három pálinka és egy igazság.
Tiszta tekintetű őszinte turulos fiatalok zengik majd a zöldellő réteken a dalt, míg a soktudású fájóderekú okosok a netadót fizetve nyafognak a szabad véleménynyilvánításért. Hát mindenki nyugodtan nyilvánítson véleményt otthon egyedül! Azt szabad. Akkor meg? Hogy politikai nyomásgyakorlás a putyini atomkészültség? Hát csak karbantartás van! Szuverén joga oroszországnak a balti államoktól pár méterre saját területén felszíni kísérleti atomrobbantás helyszínét kijelölni, vagy már borsót is csak oda vethetnek, ahova az izraelita skótok is jónak tartják? Akkor ki is küzd itt a szabadságért?
@miva?: én itt nem a ruszkikra gondoltam, mint lelkes fegyvergyüjtőkre, hanem konkrétan a záhonyi pártaktivistákra, akik sokan voltak a közrend fékentartása okán és pisztolyuk volt, veszélyes.
@Kijelölt Felelős: Idézel Sz. Adrienntől: "Érdekes és veszélyes játékba kezdett az usa, egyszerre levezényelni ennyi puccsot merész vállalkozás: Ukrajna, Hong Kong, Szíria, Budapest.."

Új közmondás: Rácsodálkozik, mint magyarok a titkosszolgálatra. Két kezemen nem tudom összeszámolni, hogy az arab tavaszról hány kémfilmet készítettek Hollywoodban. Ahol a fondorlatos CIA-s addig kavar, míg a harácsoló arab sejk uralmát a még rosszabb iszlám terrorista dönti meg. Vagy ott van a Truman-elv, amely szerint kétféle ország van a világon: a demokratikus vagy a kommunista diktatúra.
A magyarok mostanság azon szörnyülködnek akármelyik oldalon, hogy a nagyhatalmaknak vannak titkosszolgálataik, akik megpróbálják befolyásolni a kisebb országok történelmét.
A balliberális magyarok szerint Közép-Európában ilyesmi elképzelhetetlen, a jobbos magyarok szerint minden történés mögött a CIA áll.
@jöttem: Salátát? Serpenyőt? A magyar ember nem is szarik büdöset! Mi magasabb rezgésekből állunk, és finomabb asztrális szövetünk van, ezért gyűlöl az USA.
@Gábris máris: Így is van! Pont olyan felemelő és felháborító, mint mikor a hivatalos német lapok 1944-es számait olvasom, és közben nézem, hogy már akkor is miket hazudtak arról a kánaánról! Azért veszélyes az ilyen propaganda, mert egy Barnault-i barátom annyira elhitte a szemipalatyinszki szovjet atomrobbantások káros következményeit, hogy tényleg sérült gyerekei születtek neki is, mint minden ottani ismerősének. Ez is a CIA miatt van!
@Spániel: off: tudom, és volt még jónéhány hasonló eset, de szerintünk nemsokára ez sem lesz igaz :(
on
Az csak hazugság, meg a feketéket karanténba zárják, erre kellett az ebola is. Ki van itt minden találva. És gyíkemberek is vannak, hiába bagatelizálja el ezt az USA kormány a ráknépséggel! Én ismerek egy párt, aki UFO, bár tagadják. De soha nem láttam még őket fürdeni. Igaz mást se nagyon, de a mások nem is UFO-k, szóval ez igaz!
@gazoló: Szép a kilátás onnan a szoborról. Minden jó történet egy falhoz vágott tányérral (egérrel) kezdődik. :)
Reméljük a folytatás is jó lesz!
Úgy látom egyedül védem a becsületünket. Meddig tart az eligazítás már?!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Az alacsonyan repülő HDD-ket meg különösen nem becsülném le, amilyen remek ívben lehet velük adatátvitelt megvalósítani.
ennyi:

14:04
Spiegel: Orbán, a szalámi-taktikus

A magyar internetadóról és Orbán Viktor bejelentéséről cikkezett hétfőn több külföldi lap. A Spiegel Online szerint Orbán "visszavonulása" a népszerűtlen adó ügyében azonnal eredményre vezetett, hiszen a péntek esti budapesti tüntetésen már csak néhány ezren jelentek meg.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI

hvg.hu/itthon/20141103_Spiegel_Orban_a_szalamitaktikus

14:01
Fricz Tamás teljesen elalélt Orbán Viktortól

Az úgynevezett politológus szerint újszerű, ha „a megválasztott politikai vezető figyelembe veszi a választói véleményét”.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141103_Fricz_Tamas_teljesen_elalelt_Orban_Viktor
ismétlés azoknak akik nincsenek nagyon képben:

"Oroszbarát trójai faló" – a Jobbik orosz kapcsolatairól ír a Business Insider

hvg.hu/vilag/20140815_Oroszbarat_trojai_falo__a_Jobbik_orosz_k/

-

Az orosz kapcsolat

2014 április 10. | Szerző: politicalradical | 16

Legutóbbi elemzésünkben a Jobbik és Irán kapcsolatát vizsgáltuk, az alábbiak pedig a párt Oroszországhoz fűződő viszonyát elemezzük, nemzetközi összehasonlításban. A szélsőjobboldal oroszbarátsága ugyanis nem magyar jelenség. Egész Európában erősödik a nemzeti színekbe öltözött orosz érdekképviselet, ami különösen nagy jelentőséget ad a közelgő európai parlamenti választásnak.

politicalradical.cafeblog.hu/2014/04/10/az-orosz-kapcsolat/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
szemenszedett nemigaz. Ez olyan, mint mikor a huligánokkal emlegetnek egy lapon csak azért, mert te is verekedtél a meccs előtt.
@miva?: jahhh, tényleg :D
milyen igazad van ;)
és kacsa sem vagyok, háááp hááp
Kirúgták szegényeket a választások után?Mi van?
Én speciel attól szorongok, hogy egyre nagyobb teret nyer ez a világlátás.

Rákosi elvtárs tapsikolhat a sírjában.
-Elvtársak! Csak így tovább!

„Olyan világban élünk, ahol a szabadságot végtelenítettük, üressé, minden korlát és érték nélkülivé tettük, nincs erkölcsi iránytűnk, éppen ezért szorongunk, amely szorongás minden civilizációs betegség alapja” – fejtette ki a filozófus, a Jobbik egykori vezetője.
mandiner.hu/cikk/20141103_nagy_ervin_a_liberalizmus_felelos_a_boldogtalansagert
Egyszer lejegyeztem Vona Gábor egy mondatát, melyet egy törökországi látogatásán adott közre:
"Sz iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében."
Meghökkentő mondat!
Ebből több tényező vezethető le.
A Jobbik megveszekedett ellensége az USA-nak és az eu-nak, hiszen e két jelentős hatalom képviseli a megsemmisítendő ellenséget, hiszen a liberalizmus és a globalizáció megjelenítői.
Ehhez a harchoz szövetségeseket talál Oroszországgal, nem mellesleg Iránnal, utóbbi kiemelt barátja az oroszoknak gazdasági, geopolitikai és USA ellenes felállásával.
Fentiek alapján a Jobbik jelenléte a mostani v ukrán választásokon mindössze egy gesztus annak demonstrálására, hogy igazolja hovatartozását orosz kapcsolataiban.
Belpolitika tekintetében azonban ennél érdekesebb az, hogy a Jobbikot milyen láthatatlan, ám erős szálak fűzik össze a Fidesszel abban, hogy az USA-t és az eu-t, mint a világ kártékony felépítményeit el kell tüntetni annak érdekében, hogy az általuk elképzelt világrend jöjjön a helyükbe.
Ezek a történések egyre veszélyesebbek. Egyre inkább távolodunk az USA-tól és az eu-tól- A
A Fidesz és a törekvő Jobbik egyre inkább izolálja Magyarországot a civilizált világtól.
Hangzatos, ám demagóg retorikájuk vonzó a szavazók számára, akik nem érzékelik a mélyben
kavargó ordas szándékokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_
14:04
Spiegel: Orbán, a szalámi-taktikus

A magyar internetadóról és Orbán Viktor bejelentéséről cikkezett hétfőn több külföldi lap. A Spiegel Online szerint Orbán "visszavonulása" a népszerűtlen adó ügyében azonnal eredményre vezetett, hiszen a péntek esti budapesti tüntetésen már csak néhány ezren jelentek meg.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI

_"

Aztán 17-én nehogy meglepődjön azon, hogy mennyi az annyi, és hogy mekkora valójában a szalámi.
@miva?: én hallottam kígyóvállú emberekről is.
@Mariann19: Ne félj! Amikor eljön az ideje, akkor majd megtörténik. Nekünk is ki kell mennünk, mint ahogy mindenki másnak is. Az emberek valahogy érzik együtt, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor a pofáraesésből már nem lehet felkelni. Ha minden nap tüntetnénk, azzal csak azt csinálnánk, amire ez a rezsim játszik. Tudod a farkast kiáltó pásztor esete. Szerencsére bölcsebb ez az ország annál, mint valaha gondoltam. De az fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a vérlázító dolgokra, rejtett aljas praktikákra stb. Csak ne akarjuk megmondani, hogy hogyan érezze magát a nép. Tudja az ő nagyon pontosan :D
@Spániel: A Brehm-ben a kígyónak még nem volt lába, ergo válla sem. Ez egy csodálatos új magyar fejlesztés, aminek a segítségével 2016 január elsejétől minden magyar embernek a pénteki böjtös menüje kizárólag kígyósonka, esetleg kígyólapocka lehet.
@Mariann19: könnyű a meleg, puha szobából, parlamentből verni a nyálat és ezért az együttműködésért markot tartani.
Tudom ajánlani, hogy lépjenek be az ISIS-be, Kobaniban állandó tagfelvétel van.
hírek párban:

Idén először jelentősen csökkent Putyin orosz elnök népszerűsége.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/zuhant_putyin_nepszerusege.588999.html

--------------------------------------------

Tovább feszítik a húrt az oroszok
Jóval messzebb került a béke Ukrajnában.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/tovabb_feszitik_a_hurt_az_oroszok.588987.html
és még:

A moszkvai gazdasági minisztérium szokatlan módon bírálta a Putyin kezdeményezte „offshore-talanítási” programot.

Az orosz gazdasági minisztérium a kormányhoz intézett levélben bírálta a kötelező offshore-talanítási programot, amit Vlagyimir Putyin elnök indított - jelentette az Interfax. A szaktárca szerint az, hogy kényszeríteni akarják az orosz offshore cégeket a hazatérésre, alááshatja nemzetközi versenyképességüket és lassíthatja a hazai gazdaság növekedését. Emellett jelentős költségekkel jár, tönkre tehet egyes szektorokat, és veszélyezteti a külföldi partnerekkel kötött szerződések betarthatóságát.

www.napi.hu/ado/lazad_az_orosz_gazdasagi_miniszterium.588973.html
@Spániel: most méééé, ha az a berendezkedés deklaráltan pl. keresztény lenne, nem is lenne vele semmi baja a jobbik féle szélsőségeseknek.

hvg.hu/vilag/20141103_Ujabb_fejostehenet_foglalt_el_az_Iszlam_A
oops:

Lesznek olyan esetek, amikor azokat a termékek is bejelentés kötelesek lesznek, melyeket nem útdíjköteles autóval visznek. Ezek az úgynevezett kockázatos élelmiszerek – étolaj, cukor - amelyek közkedvelt célpontjai az áfacsalásoknak. Ha ilyen termékből valaki 200 kilogrammnál többet, vagy 250 ezer forintnál nagyobb értékűt visz, akkor azt is be kell jelenteni. Ez abban az esetben is kötelező lenne, ha egy címzettnek összesen 500 kg különböző árut, vagy nettó 1 millió forint feletti értéket szállítanak, még ha a szállítás egy 3,5 tonna alatti furgonnal, vagy akár személyautóval történik. Ez azt jelenti, hogy ha egy vidéki kisbolt tulajdonosa elmegy a nagykerbe alaposan bevásárolni, akkor azt a beszerzést is jelentenie kell a NAV-nak. „Ha valaki jól megpakolja a Trabantját, az is bejelentés köteles lesz, más kérdés, hogy az érintett kiskereskedő tényleg megteszi-e a bejelentést, hiszen valószerűtlen, hogy fennakad egy fuvarellenőrzésen. Ugyanakkor egy későbbi NAV-ellenőrzésnek a kisboltban lehet visszatartó ereje, hiszen ilyenkor az ott felhalmozott áruról be kell tudnia mutatni a fuvarlevelet.” – mondja Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki egyébként jó ötletnek tartja a rendszer bevezetését: „Az egy jó irány, hogy a fuvar, a papír és az adó egy úton haladjon, de a januári bevezetés nem hagy elég időt az érintetteknek a felkészülésre.”

hvg.hu/enesacegem/20141103_A_kisboltosok_is_szivhatnak_a_NAV_aruforg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ajaj. Akkor sorban:
1. Putyin népszerűsége a grúz háború óta csökkent, az ukrán háborúba újra emelkedett, majd már újra csökken.

2. A szakadár választásokon nem volt névjegyzék, ergo mindenki annyiszor és ott szavazhatott, ahányszor és ahol jólesett, valamint népbíróságokat szerveznek fegyveresek, ahol nemi erőszak gyanújáért is halálra ítélhetnek bárkit, és azt végre is hajthatják

3. Az orosz gazdaságot bedönti, ha a gyalázatos offshore cégeket eltüntetik a gazdaságból

Válaszok: 1.
Grúziában is az igazságért szállt harcba a nagy vezető, akinek a népét a CIA bolondította egészen az ukrán konfliktusig. Most a CIA már pár hónap után megvezeti a népet, de majd egy új igazságos háború újra megnyugtatja őket. Ezzel együtt az USA háborúi rossz háborúk, mert a jó háborúk az orosz háborúk, ahol tiszta tekintetű fiatalok a szeretet szavával édesgetik magukhoz ellenfeleiket minden világhatalmi törekvés nélkül

A jó emberek névjegyzék nélkül is tudnak szavazni, és mivel a rosszak oroszellenesek, ezért csak ők csalhattak többszörös szavazással, így az eredmény igazából ennél jóval erősebb oroszpárti győzelmet hozott volna, de olyan nagyvonalú Putyin, hogy ettől eltekint. A népbíróságok meg mint a neve is mutatja az emberek természetes igazságérzetén alapuló közösségi döntéshozatali szervezetek. Nálunk azért követtek ezek el bűnöket, mert a CIA befolyásolta őket, de ez most kelet ukrajnában elképzelhetetlen, így ők igazságos döntéseket hoznak. Nyilván politikai ellenfeleket nem hurcolnak népbíróság elé, mert ugye Putyin nagyvonalú.

3. Ómájfaszom. Ott is kell offshore? Miért nem mondta ezt Vona vagy Orbán? Most mit mondjak? Az orosz offshore a gazdaságért dolgozik, és nem kilopja a pénzt az országból. Az olyan, mint a golyószippantó pisztoly. Az jó.
A IX. kerületi Fidesz irodáját győzelmi plakátok díszítik. A kép eredetijét az egyik leghíresebb magyar bélyegtervező, Légrády Sándor rajzolta a második bécsi döntés, Észak-Erdély visszacsatolásának örömére.

444.hu/2014/11/03/erdely-visszacsatolasat-koszonto-plakattal-unnepli-magat-a-fidesz/

-

Nagy lett a versengés az oroszok öléért, meg is ijedhettek a Munkáspártnál

-
és egy komment innen :D

backPiccADILLY • 5 perce

olvadjanak be a Jobbikba, lehetnének a párt balközép szárnya
-

444.hu/2014/11/03/nagy-lett-a-versenges-az-oroszok-oleert-meg-is-ijedhettek-a-munkaspartnal/
@Kijelölt Felelős:
Hinnye, vaze!
Ennyire nem vagyok mazoPista, hogy az oldalát is olvasgassam. :)

A kis szösszenet alapján ez ugrott be: jó az anyag, mit szív? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugye? Ígyekszik az ember! Most nagy lehet a túlkínálat megélhetési kommentelőkből, mert ha jól látom, csúnyán elfogytak mindenhonnan. Vagy minden ilyen a káposztabizniszben utazik, és most van a betakarítás. Egyéb eset nincs.
Sajnos troll nélkül maradtok, mert szólít a kötelesség, de este visszaolvasom, szóval remélem jön egy habzószájú kollega. Majd esetleg ismertessétek vele az általam már leírtakat, úgy könnyebb dolga lesz. Sajnos nem hiszem, hogy ezek visszaolvasnának kommentelés előtt.
Mindenkinek sikerekben bővelkedő hétfő délutánt kívánok!
@miva?: Pedig jól nyomod. :) Gondolta, megkérlek, hogy nekem is tőccsél abbúl a frankó pájinkábúl, mer hatásos, ammán biztosis. :DDDD

Ugyi, mennyire fárasztó meló? Úgyhogy tessenek nagyobb tisztelettel lenni a droidok iránt! :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de hát így sincs, jobbik-iszlám két jóbarát.
@Mariann19:

Ha javasolhatom, ilyen és hasonló mondatok esetén jusson eszedbe Konfuciusz mondása:)))

" Gondolkodás nélkül tanulni haszontalan, tanulás nélkül gondolkodni veszélyes."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pár hete felvetettem a problémát és akkor már megállapítottuk páran, hogy: ajókurvaannyukat!
@Spániel: azért iránnak vannak problémái a ziziszel, hát még a jobklikknek amikor pl. keresztényeket mészárolgatnak, nem egyértelmű ez, csak a kétbites magyar jobbikosnak
ha már a tanulásról van szó, úgy néz ki, hosszú, forró telünk lesz.

A pedagógusok is fellázadnak a kormány ellen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.
Mendrey László nem tartja kizártnak sem az utcára vonulást, sem a sztrájkot.
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/135196/
@Marcellusca: okééé, én is belenéztem, de nem volt idegem végigbogarászni, ezért nincs teljes képen erről az agymenésről, lassan esnek le az infók
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezaz, pont azért nem a keresztényeket hozam öszefüggésbe az iszlámmal.
@Spániel: hjaaa, mert ugye vannak egyenlőbbel, ők nem fognak az utcára vonulni:

Az államtitkári család rendben van az állami művészeti pénzekkel

Mióta Lengyel Györgyi az Emmi államtitkára lett, nem csak férjére zúdul megrendelésözön, fia is szerződést kapott a tárcához tartozó szervezettől.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F03%2Fallamtitkari_csalad_es_az_allami_muveszeti_penzek%2F

és ez a módi is ismerős nekünk:

Putyin dzsúdópartnere az új orosz tankönyvrendelet nagy nyertese

akiraly
november 2., vasárnap 9:07

A hatóságok mondvacsinált indokokkal vonták vissza több tankönyvkiadó könyveinek engedélyét, piacot teremtve ezzel Arkagyij Rotenbergnek Putyin szentpétervári maffiájából.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F02%2Fputyin-dzsudopartnere-az-uj-orosz-tankonyvrendelet-nagy-nyertese%2F
@jaegtoer: ááááá, nem is:

Oroszországban lebontották Steve Jobs szobrát, miután Tim Cook bevallotta, hogy meleg
via ZEFS

Minden összefügg mindennel.

444.hu/2014/11/03/oroszorszagban-lebontottak-steve-jobs-szobrat-miutan-tim-cook-bevallotta-hogy-meleg/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Érthetetlen. Mondom én, hogy előbb-utóbb a kékszeműek kerülnek sorra:)
aki még nem tudná. És a belgák dögöljenek éhen, ha nincs devizahitele?

Rétvári Bence szerint
"2015-ben a bankok elszámoltatása következtében jóval több pénz marad majd az emberek zsebében, így várhatóan többet is fognak költeni. A kereskedelemben megjelenő többlet kereslet új lehetőséget biztosít a KDNP korábbi javaslatának, a szabad vasárnapnak a bevezetésére. Hiszen a vasárnapi korlátozás mellett is várhatóan nagyobb forgalomra lehet számítani a kereskedelemben. "

www.penzcentrum.hu/vallalkozas/kiderult_miert_kell_valojaban_bezarni_a_boltokat_vasarnap.1042490.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
@miva?:
A Fidesz és a Jobbik - általam fentebb vázolt - összeborulásában az a dráma, hogy ez a két párt
uralja a közéletet, ezért helyrehozhatatlan
körülmények közé szorítja az országot.
A külpolitikában a teljes elszigetelődés következhet be, amelynek nemcsak a megitélésünkben lesz szerepe, hanem beláthatatlan következményekkel jár majd a gazdaságunkra is.
Fantazmagóriájuk érvényesítése közben fittyet hánynak - a tüntetéseken is markánsan kifejezett - európai elkötelezettségünknek, a civilizált világhoz való kötődésünk igényére.
a hortikorszak rilódid, legyél kellően hülye és bigottan hívő:

Az állam a jelenlegi 128 ezerről a felére akarja csökkenteni a gimnáziumokban tanulók számát – ez összhangban van a kormánynak a kivételezett csoportokat jutalmazó társadalompolitikai elképzeléseivel. És így még spórolni is lehet.

m.nol.hu/belfold/kivaltsag-lesz-a-gimnazium-1495653

-

A kormány célja, hogy egy olyan állapotot hozzon létre és konzerváljon, ahol a közöny révén az ember maguk tartják fent az elnyomást. Az elnyomás társadalmában a közöny a kötőerő. Közöny a kormányzati önkénnyel szemben, közöny a családon belüli erőszakkal szemben, közöny a korrupcióval szemben, közöny az igazságtalansággal szemben. A közöny, a politikai apátia, az önérdek érvényesítő képesség hiánya pedig semmi mással nem áll oly szoros összefüggésben, mint a végzettséggel. A szabadságunktól való megfosztás döntő állomása az, hogy megfosztanak bennünket az iskoláinktól.

dinamo.blog.hu/2014/11/03/a_gonosz_banalitasa_avagy_ujabb_csapas_a_kozoktatasra
@Orica Középföldi:
Az idézett mondást elküldeném ajánlott levélben az érintetteknek, csak félő, hogy számukra túl bonyolult lenne értelmezni ezt a bölcseletet.
@jaegtoer: ööööö, csak nem? lehet te állsz itt mellettem? :S
@Spániel:
Számomra hihetetlen, hogy egy magyar párt az egész világra veszélyt jelentő iszlám mellé teszi le a voksát.
Látens módon a Jobbikhoz a Fidesz az asszisztencia.
Vagy fordítva?
fideszjobbik=nacionalistakommunista diktatúra

íme:

A KGB-s vezérőrnagyból kommunista diktátorrá váló azeri elnök sírját koszorúzta ma meg

Csak egy szokásos hétfő a magyar diplomácia életében.

444.hu/2014/11/03/a-kgb-s-vezerornagybol-kommunista-diktatorra-valo-azeri-elnok-sirjat-koszoruzta-ma-meg-szijjarto-peter/
áááááááááááááááááááááá, fszm...........

Új megbízást nyert el a nem működő fideszfrakcio.hu-t is fejlesztő Naphold-2006 Kft., ezúttal az állami energiahivatalnak készíthet új honlapot nettó 18 millió forintért.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/allami_munkat_kapott_a_fidesz_rendszergazdajanak_cege.589006.html
@Mariann19: mindegyis, a lényeg,hogy egymást erősítik.
@jaegtoer: a kékszeműek is? jajjjjj...
láttam a kisérletet.
Most elmondom egy magyar állampolgár váratlanul érkező megpróbáltatásait.
Jelen esetben ez én vagyok, most kérem, hogy sajnáljatok több honfitársammal együtt.
Szétdurranok.
Ma kaptunk a férjemmel együtt egy-egy ajánlott levelet a vízparti telkünk tárgyában, amely a fiam tulajdona, nekünk haszonélvezeti jogunk van rajta kb. 20 éve.
15 napon belül kell visszaküldeni egy nyomtatványt kitöltve, amelyben igazolom, hogy egyenesági rokonságban vagyok a fiammal, mert ha ez nem áll fenn, törlik a haszonélvezeti jogunkat.
Ehhez csatolni kell mindhármunk anyakönyvi kivonatát, különböző személyazonosságot igazoló okmányokat.
A születési anyakönyvi kivonatot nem találom, mert a születésem óta erre nem volt szükség.
Be kell szereznem, melyhez ugrasztottam a férjemet 2x2.000,.-Ft-os okmánybélyegért, ki kell állítanom két kérelmet, kétszer becaplatni az anyakönyvi hivatalba.
A férjem más helységben született, az ő kivonatának beszerzése még kalandos kilátásokat sejtet.
Gondolom, most az országban sok százezer család szaladgál, mint pók a falon.
A kurva életbe!
Mi közük van ahhoz, hogy a saját pénzemen vett tulajdonomat én hogy kezelem?
Amikor tulajdonos lettem, ez a szabály nem létezett, nem is értem, hogyan lehet kizárni azt a személyt, aki nem egyenesági.
Még jó, hogy a férjem jó oldalról közelített, mert szarkasztikus humorával lenyugtatott, hogy az anyakönyvi kivonat úgyis fog kelleni, és nem valamelyikünknek kell végig járni a beszerzésével járó kalandokat a gyászban.
Mr. Orban has assumed the swagger of the politician he most admires: Vladimir V. Putin. Like Mr. Putin, Mr. Orban acts as if he is accountable to no one. He is Hungary. Some three million people live in poverty, yet the state builds huge soccer stadiums, including one in Mr. Orban’s tiny home town, in a country with a mediocre soccer team — mostly because the prime minister is obsessed with the game. At a recent news conference, when a reporter asked an official the reason for a certain new law, he received a one-word answer, appropriate for a badly behaved child: “Because.”

One art form Mr. Orban has (inadvertently) spurred, however, is the fine art of the Budapest Joke — moribund since the fall of Communism. One I heard repeated has Viktor Orban looking at himself in a mirror and saying, “My eyes are my mother’s, my nose is my father’s, my chin” — the Hungarian word for chin and state is the same — “is mine.”

www.nytimes.com/2014/11/04/opinion/hungarys-authoritarian-descent.html?_r=2
Bocs. Az utolsó bekezdésemet kiegészítem:
"az anyakönyvi kivonat úgyis fog kelleni halálunk esetén..."
@Mariann19: jó a humora a társnak, jahhh ez itt kérem agyarország, minden szépségével és kellemességével...
Azért a Jobbik muszlimbarátozásában nem vagytok igazságosak! Abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy nők ne nézzenek pl férfi röplabdát.

Na tessék!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

www.hir24.hu/szines/2011/10/13/amirol-nem-szivesen-beszelnek-steve-jobs-igazi-arca/

Kicsit későn tájékozódtak a Jobs rajongók.

Ha úgy adódna, sok minden felhozható a kékszeműek ellen is:)
@jaegtoer: diktátor volt, és még jó hogy megvetette a politikát ;)
@Mariann19: hja, így jár minden burzsuj, aki mértéktelen kapzsiságában vízparti telekre fente rá a fogát.
Legalább gumitelek?
@Gábris máris: kik azok a "ti"?... én a saját véleményem mondom el, nem hivatkozom senki más véleményére/propagandájára, s arra sem, hogy a szembenálló fél mit követett el(!)... hogy tiszta legyen: egy esetleges egyesült államokbeli/oroszországi atrocitás/számomra elfogadhatatlan eseményt nem kezdek el kimosdatni azzal, hogy "de bezzeg a másik fél meg azt csinálta, hogy..." te is ezt tennéd?... mert ezt eddig nem vettem észre... szal, akkor miért is ne lennél lápi-magyar, sub kavics?...
@Mariann19: ennek a földhivatalnál kellene utánanézni, mert ez így nettó baromság. Haszonélvezeti joga bárkinek lehet. Ezt mint jogászovicsina mondá én.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért ne essünk túlzásokba, ne szívjuk el a levegőt Petikétől.
Erre a célra még megfelel.
@Mariann19: anyakönyvit meg lehet már ügyfélkapun is igényelni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem is lehet ezeket az őrületeket csak humorral túlélni.
A keleti nyitás egyre fokozódik: Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást köt, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bakuban tett látogatása során.

Maga Aliyev jövő héten Magyarországra jön, és találkozik Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral. Négy, országok közti egyezményt írnak alá ők a tervek szerint:

egy légi közlekedési okmányt, amelynek nyomán a WizzAir márciusban újraindítja Baku–Budapest járatát<<<<<<<<<<<<<!!!!!!!
egy felsőoktatási együttműködésről szóló megállapodást, amelynek keretében 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad Magyarország2
egy sport- és ifjúsági egyezményt
egy turisztikai egyezményt

Erről az jutott eszembe, hogy el kéne menni Bakuba, ha lesz majd olcsó jegy, bizonyára érdekes hely. Ismertem egyébként egy csomó azeri fickót a hadseregben, voltak köztük jó arcok, és az egyiket – szintén egyetemista volt, valami professzor fia ráadásul – úgy hívták, hogy Tokaj Dzsafarov. Ez volt a keresztneve tényleg.

cink.hu/ilham-aliyev-azeri-koztarsasagi-elnok-fogadja-szijjarto-1653992203
@Gábris máris: sztem komolyan szívatnak ma... észrevetted?...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
"Ennek a földhivatalnál kellene utánanézni, mert ez egy nettó baromság."
Légy erős! A Földhivataltól kaptam a leveleket.
Idézem a passzust:
"Amennyiben a fenti határidőben nem tesz eleget
nyilatkozattételi kötelezettségének, illetőleg nyilatkozata alapján /vastagbetűs következik/ nem áll fenn Önök között a közeli hozzátartozói jogviszony, úgy az ön haszonélvezeti jogának törlése iránt kell intézkednem."
Az indoklásban szerepel ez is:
"Nem közeli hozzátartozók között szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga 2014. május 1-én a törvény erejénél fogva megszűnik."
Elég egyértelmű. Év elején olvastam a családjogi törvénytervezetet, de fütyültem rá azzal, hogy síma, egyenes életemet a cifraságok nem érintik. Látod milyen naív voltam?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mit tettél Cirbi!
Lázárral fogok álmodni most már!
Átmegyek inkább alvajáróba ideiglenesen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A stratégiai megállapodásban rögzített pontokban egyet sem látok olyat, amely GDP előállítást helyezne kilátásba.
Szerintem ez a buli nem hoz, csak visz.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
2013.évi CCXII.törvény 108.§/1/ bekezdés.
Ugyanennek a törvénynek az 5.§ 13. pontja rögzíti a közeli hozzátartozók felsorolását.
@Sir Bates dö Hól: A "ti" része annak a kommentnek inkább az itteni szekértáborokra vonatkozott. Természetesen továbbra sem gondolom, hogy a jelzőid rám illenek, de hát ez legyen a legnagyobb problémánk.:) Ez már tényleg eltörpül, egy remélhetőleg sohasem bekövetkező USA/Orosz konfliktus mellett, amely fájóan gyors lefolyású lenne, rengeteg ártatlan áldozattal minden oldalon.
@Sir Bates dö Hól: A szándék erősen látszik, bár őszintén szólva elég könnyen lepereg.:)
Gyuri bácsi elintézi

Ha épp semmivel sem szúrja tökön magát a romokban heverő baloldal, ne adj'Isten már attól kezdenénk tartani, hogy egy virulens, fiatalos, dinamikus és nem totál szénné égett arcokból álló liberális ellenzéki alternatíva alakulhat ki - akkor jön Konrád Gyuri bá', és egyből feloldja minden szorongásunkat. :)

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/03/gyuri_bacsi_elintezi
@Gábris máris: Eric Blair (George Orwell) Hódolat Katalóniának vége felé:

"És remélem, hogy beszámolón nem tólságosan félrevezető. Úgy hiszem, az ilyen dolgokról senki sem a teljes igazságot mondja: nem is mondhatja. Semmiben sem lehetünk egészen bizonyosak azon kívül, amit a saját szemünkkel láttunk. Akár tudja az ember, akár nem, mindenképpen részrehajló. Ha korábban nem mondtam volna, hadd mondom most: vigyázat, elfogult vagyok; vigyázat, olykor tévedek; vigyázat, szükségképpen torzít, hogy csak az események egy töredékének voltam szemtanúja. És vigyázat: mindez minden más könyvre is érvényes..."

Csak a ti dolgaitokra nem, ezt viseljük nehezen.
@Gábris máris: És neked hány muszlim barátod van? Nem ismerős, barát. Nekem kettő, és még vagy 4-5 jó ismerős, amolyan barátféle. Szóval nyugodtan vissza lehet venni nálam az ilyenekből, mert szeretem ezekről azt gondolni, amit pl ők, ami nagyon nem az, mint amit te.
@Gábris máris: Gyuri bácsi már letett az asztalra egy tiszteletreméltó, Europa által elismert és méltányolt életművet.
Jobbegyenes/Balogh Gábor mit?
Kicsordult a nyál a szája szélén, hogy megint belerúghatott?
@miva?:

Szórakoztatóan gonosz vagy egész nap:))
@Orica Középföldi: Köszönöm :)
Igyekszik az ember.
OFF

Azé a Vezír kedvenc bulvár műsorvezetőjével se nem köll szórakázni!
velvet.hu/gumicukor/2014/11/03/rendorok_ebresztettek_puzser_robertet/

ON
@miva?: Ha ez így van, akkor még inkább tudnod kéne mit is jelent pontosan a jobbik "muszlimbarátkozása". :) Amúgy a kép pölö ezzel is eléggé paralel és ezt elég sok muszlim ismerős ugyanígy látja.

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10451741_868491983170196_6299170679377392739_n.jpg?oh=8e1a8e24c09cec6c4d3c9efb98ac13b5&oe=54E313A0&__gda__=1423843452_04ded4273fa8c052b50f86c80fbf866f
@Spániel: Ha jól láttam az írás nem az életművét kritizálta. :)
@Orica Középföldi:
Nagyon él ma. :)

Ha nem jönnek a trollok, van, aki átveszi a szerepüket. :D

Mindennapi trollunkat add meg nekünk! :))
@miva?:
Te, még nem merült fel, hogy ki kéne téged innen vágni?
Nem reklamált Gábris? :D
@miva?: "Csak a ti dolgaitokra nem, ezt viseljük nehezen."

Hát ezzel mi is sokszor ugyanígy vagyunk. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha jól emlékszem a purdézás volt FAB részéről megtiltva, de már az is volt azóta ismét. Szóval nincs kettős mérce, dehogy. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Te, még nem merült fel, hogy ki kéne téged innen vágni?
Nem reklamált Gábris? :D"

Ha megérti, még előfordulhat:))
@Spániel: "te ilyen mélygagyit olvasol?" :)
alakul lehet egy jó nap lesz 17.-e

www.facebook.com/events/571948889573530/?unit_ref=related_events

A közfelháborodás napja...

ez így már másként hangzik :)
@Mariann19: nem vagyok jog ász, de az idézett törvény mezőgazdasági területre, vagy erdőre vonatkozik.
Ha a telketek ilyen besorolású, akkor az "osztrák gazdák" elleni harc adminisztratív áldozatai vagytok...
@batka manó: Annak nem április hatodikán kellett volna lennie? :)
ha rajtam múlt volna akkor 15-20 éve lett volna az a nap...
@Mariann19: dikk, ennyit írtak csak oda? Semmi fellebbezési jog, stb? Egyáltalán végzés, határozat, v mi a lófasz ez, már bocsánat :D
@Gábris máris: A haverjaid megint buliztak egyet moszkovita jobbikos.
www.atv.hu/kulfold/20141103-tobb-szaz-embert-gyilkolt-meg-a-mult-heten-az-iszlam-allam

"Több száz embert gyilkolt meg az Iszlám Állam a múlt héten. Az Al-Bu Nimr törzs tagjainak holttestét egy kútba dobálták. Ötven nő és gyermek is volt a lemészárolt áldozatok között. Az Iszlám Állam szerint „ez jár annak, aki harcol ellenük”. "

Lökj gyorsan valami zsidózást te szerencsétlen.
@Gábris máris: Most látszik meg igazán, Fidesz, Jobbik, egykutya. Oroszbérenc mind. Hazaárulók, akik eladják, kiárusítják a hazát Putyinnak, a Gazpromnak, meg a KGB-nek, gazdaságilag elszigetelnék az országot, növekvő leszakadást és szegénységet okozva a magyaroknak.
@Gábris máris:
Bármilyen hihetetlen, de nem cenzornak jelölt a kedvedért Fab, sőt - bármennyire is meglepő - még a te kedvedért sem fogok 24 órában a blogon lógni, csak mert valaki megsérti a pici lelked...
Ha ezt nem bírod feldolgozni hihetetlen érzékenységeddel és óriási empátiáddal, legfeljebb itt hagyod a francba ezt az egészet... hidd el, tényleg nem ér annyit - persze te tudod az összeget...
@közrabszolga:
Ráadásul ecceri jobbikosok szerint az iszlám az utolsó reménye a civilizációnak... értem én...
Ezek állítólak katolikusok....
Behányok a sok aljadéktól.
@évásanyó:

:( Sajnos ez a helyzet...

"Innen is üdvözlöm Habony Árpádot, Orbán Viktort és Vida Ildikót (apropó! előkerült már a hölgy?), valamint minden kormány,- párt,- és hímtagot. Most, hogy tisztáztuk a senkit nem érdeklő részleteket, sorolom, mire kellene választ adni. Persze, távolról sem teljes a lista, de majd az utcán is el fog hangzani néhány, abban biztos vagyok.

- a NAV-ot érintő vádak tisztázása, átlátható és teljes körű kivizsgálása (kevés fenyegetőzni, hogy aki beszél róla, az rombolja az amúgy sem létező adómorált és látens hazaáruló)

- Matolcsy működése, nagyívű tervei, különös tekintettel az ingatlanok iránti szenvedélyére

- minden kormánytag (beleértve a családtagok, rokonok, ismerősök, szomszédok) valós vagyoni helyzete, meggazdagodásuk igaz története

- az állami földpályázatok elbírálásának menete, a nyertesek személye

- trafik, kaszinó, tankönyv, nyelvoktatás, szerencsejáték ügyben teljes átláthatóság

- Kishantos letiprásának valódi oka és az új tulajdonos tervei

- a Takarékszövetkezetek államosítása

- a sehonnan sehová nem haladó devizamentések sora

- az Uniós források elköltése, különös tekintettel a KÖZGÉP-re

- az önkormányzatok, különféle hivatalok, oktatási intézmények önállóságának teljes megvonása

- a katolikus egyház beszivárgása a politikába

- a baromi drága, ámde tandíjmentes felsőoktatás silány helyzete

- stadionokra költött millárdok

- a magánnyugdíj-vagyon elkobzása, a pénz elherdálása, az ígért – személyre szóló – számlák megnyitása

- a vörösiszap-katasztrófa kapcsán felajánlott (civil) pénzek elszámolása

- a vadkender-mentesítésre összegyűlt adószázalékok önkényes átcsoportosítása

- az ócsai lakópark

- a brutálisan magas ÁFA

- Paks II.

- baltás gyilkos kiadása

- az Unióval kapcsolatos tervek, a kapcsolat folyamatos romlása

- az USA ellenséggé nyilvánítása

- a norvég-magyar viszony megromlása

- a putyini Oroszország dicsőítése, példaként való gyakori emlegetése

- a civil szervezetek folyamatos vegzálása

- hazugságok áradata

- közmunkások abnormálisan nagy serege

- a tényleges munkanélküliségi mutatók

- az államháztartás nem csökkenő hiánya

- devizaárfolyamok

- létminimum alatt élők tömege

- külföldre vándorlás megállítása

- az egészségügy állapota

- kitiltási botrány tisztázása

- korrupciós vádak kivizsgálása

- az internetre kivetni kívánt adó VALÓDI célja

A mindenkire mutogatás helyett be kellene fejezni a hazudozást, mégpedig igen gyorsan.

Kormányzati reményekkel szemben nincs annyi hülye ebben az országban, mint azt szeretnék. Az embereknek elegük van, válaszokat akarnak és változásokat akarnak.

Ezen semennyi hazug baromság nem fog változtatni.

A kiafaszomazadajcstomi által megénekelt nettó büdösbogarak a valóságban szentjánosbogarak és bevilágítanak a sötétbe.

Akkor is, ha a mocsok is láthatóvá válik."

gepnarancs.hu/2014/10/ne-hazudj/
"Szojuz nyerüsímüj,

Reszpublik szvobodnüh,

Szplatyíla navjéki

Belíkaja Ruszj"
Helyesbítek: Velíkaja Ruszj
@Vidéki:
látom, mit sem koptak a régen tanultak...
@Vidéki:
...nemsokára hasznát veheted...
@közrabszolga: Ne fárassz már a hülyeségeiddel Orbánmentesítő. Ezeket a fixa ideáidat is már annyiszor túltárgyaltuk. :)
@Vidéki:
...karriered hosszú nyelvcsapásokkal haladhat előre...
...a lenini úton. piros nyakkendőd megvan még?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Persze ez is hazugság, de ilyesmi téged régóta nem zavar? :)
@Secnir:
Hiába no, a KGB akadémia emlékei itt is előjönnek az elvtársnak.
Most akkor mindjárt usánka is lesz, vidám harmonikaszó és a gimnasztyorkában vadul táncol, vodkásüveggel a kezében?
Durva lesz...
@Gábris máris:
Mármint hogy te hazudozol?

"Kettős kereszt és sámándob, kereszténykedés és pogány ezotéria, orosz orientáció és iszlám-rajongás: úgy tűnik, a Jobbik ideológiája maga a megvalósult multikulti. Most éppen Mohamed követői vannak a napirenden. Az iszlám az emberiség utolsó reménye – állítja Vona Gábor, a Jobbik magát római katolikusnak valló vezetője, aki Törökországban udvarolt a minap a muzulmán tesóknak.

Mondhatnánk, hogy Vona udvariasságból és politikai opportunizmusból mondta a fentieket, de az udvariaskodáshoz épp elég lett volna Vona szövegének maradéka, muzulmán barátokról és testvérekről. Emellett ismert a Jobbik vonzalma az iráni gárda, mint a tiszta választások őrzője iránt; és 2010 decemberében is közölt a Barikád egy, a Jobbik honlapján olvasható eszmefuttatást Vona tollából az iszlámról. A törököknél egyébként Vona hangsúlyozta, hogy nincs kapcsolata Európa „iszlamofób” szélsőjobbos pártjaival, a Jobbik tehát úgy tűnik, a muzulmánok jóindulatának elnyerése érdekében büszkén elhatárolódik a kontinens többi radikális szervezetétől. Erős rés a Jobbik az Európa-erőd pajzsán! A Jobbik akár le is cserélhetné a jelképét, csak a vörös félholdat megtartva belőle.

Jöjjenek a kérdések! Vajon hogyan vélekedik a katolikus Vona az iszlám országokban élő keresztények szabad vallásgyakorlásáról (most nem az elméletben szekuláris török államra gondolok)? A rendpárti Vona mit gondol az európai muzulmán bevándorlók viselkedéséről? Arról, hogy Londonban egyes mecsetek környékéről elzavarják az embereket, mondván, ez már iszlám terület? Mit gondol a Svájci Néppárt kezdeményezte minaretellenes népszavazásról?"

"Ha ugyanis Vona Gábor komolyan gondolja, amit most megjelent könyvében állít, hogy „a világ életben maradásának záloga a tradicionális kultúra fennmaradása”, márpedig ma egyetlen kultúrkör létezik, amelyik igyekszik őrizni tradícióit, „ez pedig az iszlám világ”, akkor itt többről van szó egy eddigi politikai vonal folytatásánál. „Az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt” - írja a magyar szélsőjobb vezére, ami legalábbis meglepő fordulat egy karácsonykor állandóan gigantikus fakereszteket állító, állítólag a keresztény magyarság védelmét hangsúlyozó, paramilitáris gárdát is szervező politikai párt részéről. Amivel ráadásul magára is marad: nyugat-európai vélt és valós elvbarátai sok mindenben vitáznak, de abban nem, hogy az iszlám nem éppen a civilizáció utolsó sarkköve, amelyet meg kéne menteni. Sőt. (Még Vona egykori párttársa is arra figyelmezteti sajátos szubkultúráját, hogy nem az iszlám „a hegemóniát hirdető liberalizmus elleni harc utolsó bástyája. Ugyanis az erőszak nem követendő.”)"
hvg.hu/velemeny/20110520_seres_iszlam_vona/

Legalább saját tettestársaidat ismerd, ha már Moszkvából nem emlékeztek egymásra...
@Secnir:

Lenin elvtárs ezt mondta az ifjaknak a Komszomol első kongresszusán:

Pjered námi odná bolsája zadácsa: ucsítyszja, ucsítyszja, i ucsítyszja!
@évásanyó: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

az első dolog volt amire az a édes jó anyám megtanított, mikor nyiladozott az értelmem:

Kicsi fiam sose hazudj...basszamegaveresseggű' nem is lettem politikus
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: " stadionokra költött millárdok"

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-negativ-rekord-ilyen-keves-nezo-meg-nem-volt-2373959

Írjuk le: átlagnézőszám: 2099. Ennek tényleg kell kurva sok stadion.
@Vidéki:
Azóta kiderült kamu, konteó.
Persze, ha te ott voltál...
@Vidéki:

Tanulnák, ha épp nem szüntetné meg jövőre a közép és felsőoktatást mint olyat szeretett kormányod.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mármint, ahogy SeresLacika meg a HVG elgondolja? :) Ja az tényleg "hiteles". Szóval megint megmondjátok, hogy ki mit gondol, leszámítva nyilván azt akitől származik. :)

vonagabor.hu/content/vona-g%C3%A1bor-iszl%C3%A1m-2r%C3%A9sz
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Neked nagy hiányosságod, hogy nem forgattad eleget Lenin összes műveit.

A "Materializmus és empiriokriticiznus" sokat segített volna gondolkodásodon.

Lenin műveihez hozzáférhetnél valamely nagy könyvtárban.
@Gábris máris:

Meg ahogy azt Móricka elképzeli... ha azok a struktúrák olyan életképesek voltak, akkor miért nyomta le mindegyiket a Gyíkemberek Világkormánya, mint a bélyeget? Nem talán épp azért, mert NEM voltak életképesek? Akkor a romkat egyház se a totális hiteltelenségbe és korrupcióba bukik éppen bele, hanem a Világkormány mesterkedéseibe.
Az érintett véleménye a poszt témáját illetően. :)

Nem ért meglepetésként az ukrán kitiltás, hiszen tudjuk azt, hogy az, amit az ukrán válság kezdete óta következetesen képviselünk, az szembemegy az Ukrajnában jelenleg uralkodó euroatlantista hatalommal. Ez a kitiltás nem fog eltéríteni attól, hogy továbbra is kiálljunk a külpolitikánkban az ukrán sovinizmus által elnyomott kisebbségekért.

www.facebook.com/gyongyosi.jobbik/posts/822661017794382

A Nyugat toporzékol, Ukrajna kitilt

Federica Mogherini, az Európai Unió új kül- és biztonságpolitikai főképviselője közleményében „törvénytelennek” minősítette a vasárnapi kelet-ukrajnai elnök- és parlamenti választásokat, és kijelentette, hogy az unió nem fogadja el az eredményeit. Ugyanígy vélekedik Washington és Berlin is.

Az Index információi szerint azokat a megfigyelőket, akik Oroszország felől érkeztek a térségbe, Ukrajna kitiltja az országból. "Nem ért meglepetésként az ukrán kitiltás, hiszen tudjuk azt, hogy az, amit az ukrán válság kezdete óta következetesen képviselünk, az szembemegy az Ukrajnában jelenleg uralkodó euroatlantista hatalommal. Ez a kitiltás nem fog eltéríteni attól, hogy továbbra is kiálljunk a külpolitikánkban az ukrán sovinizmus által elnyomott kisebbségekért" - nyilatkozta megkeresésünkre Gyöngyösi Márton.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke cáfolta azt az állítást, ami az Indexen a "szélsőjobboldali szervezetek ismert kutatójaként(?)" aposztrofált Anton Sekovcsovhoz fűződik, miszerint Gyöngyösi Márton mellett egy munkatársa, Szaniszló Adrienn is ki lenne tiltva. Szaniszló ugyanis nem lépte át az orosz határt, ő az oroszországi Rosztovban maradt egy menekülttáborban, ott végzett megfigyelői munkát.

Az Index Sekovcsov nyomán a kitiltások kapcsán hírbe hozta Gyóni Gábort, az ELTE munkatársát is, aki a hírportál megkeresésére elmondta, hogy soha nem járt a térségben. Arról nincs tudomásunk, hogy milyen nyugati érdekeltségű, Dezső András-i mélységeket elérő "kutatóknak" vannak még további hasonlóan precíz információi a kérdésben.

Ukrán határőr kerestetik

Arról, hogy a kitiltás személyesen megviseli-e Gyöngyösit, kérdésünkre megjegyezte, hogy nem érinti kényelmetlenül, mert nem is tervezett egy olyan állam területére lépni, amelyik "hadjáratot hirdetett és népirtást folytat a kisebbségei, saját állampolgárai ellen". Hozzátette, egyedül a kárpátaljai magyarság miatt sajnálja, de úgy látja, hogy nincs jövője egy olyan államnak, amelyik ilyen politikát folytat. "Meggyőződésem, hogy az a soviniszta út, amin Ukrajna egy évvel ezelőtt elindult, az ország dezintegrációját jelenti" - fejtette ki a jobbikos képviselő.

"Én valóban Donyeckben voltam, de a határra érve nem volt ukrán határőr, akinek az útlevelemet odaadhattam volna. Addig kellene járnom a sztyeppét a határon, amíg nem találok egy ukrán határőrt?" - tette fel a kérdést az "illegális határátlépés" vádja kapcsán a Jobbik politikusa, aki elmondta, hogy a területnek természetesen Oroszországgal is van határa, ő onnan érkezett, arról pedig nem tehet, hogy ki ellenőrzi és ki nem az útlevelét, van-e ott ukrán határőr vagy nincs.

alfahir.hu/addig_jarjam_a_sztyeppet_amig_nem_talalok_egy_ukran_hatarort
Elképzeltem. ahogy Vidéki a Benedek Elek összes után Lenin összest olvas.
Már minden világos:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A római birodalomra gondoltál esetleg? :)
@Gábris máris:
Mármint arra gondolsz, hogy folytatásos regényben magyarázkodik Zázrivecz elvtárs arról, hogy miért is nyalt be "állítólag" katolikus létére az iszlámnak és dicsőíti azt?
Persze, nyuszika... a nyolcadik részben meg a gyíkemberekkel magyarázza, meg a libisibolsik különben is félreértik a szavait. :)
Ti tényleg olyan ecceriek vagytok, amilyennek elsőre tűntök.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hát muszáj lépést tartani a hávégé vagy a négynegyvennégy eccerijeivel.

Bár tudom, ha ők szólnak és linkeled is őket az a színtiszta igazság, de ha megszólal az akiről hadoválnak össze vissza ökörségeket az csak magyarázkodás folytatásos regényben. Stimmt. :)
@Gábris máris:
Szia géb , ma nehéz munkanap lessz , mi? Na énnékem csak az az egy kérdésem lenne ,hogy szerinted helyes volt , hogy odamentek ,vagy nem. Nem kell semmi link,csak a véleményed.
@Ómacicka Bábó: Egyáltalán nincs nehézség. Ha meghívták, miért ne ment volna egy olyan eseményre, ahol a polgárok békésen és demokratikus módon fejezhették ki véleményüket.
@Gábris máris: Demokratikus úton, a legnagyobb szabadságban, még választási névjegyzék sem kellett! Nem lacafacáztak úgy, mint a halódó nyugat, mert ezek mind talpig becsületes emberek, és allah bizony nem szavaznak többször. Nem is találtak jobbikosaink kivetnivalót. Úgy ám!
@Ómacicka Bábó: Amúgy itt a hivatalos, hogy ne csak a hávégéből kelljen megint megtudnod az "igazságot". :)

alfahir.hu/jobbik_tiszteletben_tartjuk_a_valasztas_eredmenyet
@Gábris máris:
Na, látod... tudsz te, ha akarsz... ugyan olyan cinikus majom lenni, mint a többi szégyenletes, hazaáruló jobbikos!
@Gábris máris: Légy oly kedves egy igen ,jó hogy odament , vagy egy nem , kár volt odamenni megtenné!
@miva?: Hát azért a koszovói "választáshoz" képest, ami ugye meg sem történt, jóval tovább léptek az érintettek. :)
@Vidéki:
..ugye, a személyes emlékekkel nem tudunk vitatkozni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Most mi a bajod velünk? Te is annak a CIA bérenc Arisztotelésznek a foglya vagy, aki ránk erőszakolta ezt a logika nevű förmedvényt, ami képes a galaktikus világban a nem(nem)-et igennek, a kvantumvilágban meg nem-nek definiálni, de a mi érdekünkben folyton csődöt mond? Hát ezért nem értünk szót.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nézd megszoktam már, hogy hülyeségeket még egy nemcenzor admin is írogathat. :)
Szerintem elriasztja az emberek többségét , az ilyen direkt belemenős szervilisség! Nem hiszem hogy ez jó az imagenek , pont most!
@Gábris máris: Így van. Bár ott bizonytalan vagyok, hiszen az egyetlen mentsvár iszlám rúgta össze a port a szerbeken keresztül az oroszokkal, szóval a véleményem pillanatnyilag a napi érdek szerint változhat. Azért írom ezt, hogy ne olvassátok a fejemre, ha változik.
olyanok vagytok ez pl. egy gyönyörű gondolat:

"A reneszánsz óta tartó antitradicionális erővonal mindent megtett azért, hogy Európa és a világ életképes struktútáit felforgassa, és ezáltal utat biztosítson egy gazdasági-katonai-információs szuperhatalmat birtokló „világkormány” megteremtésére."

Vona mester

sokáig kellene a fejem a falba verni, hogy egy ilyet megszüljek...pár feles whisky kevés lenne :)
@batka manó:

hááááát csodálatos...de a te fejedbe nem lehet muskátlit ültetni?

ugye?

na látod! seholse vagy

brühüyyy
@miva?: Hát igen. Az ukrán hadsereg és az eunáci miliciák által legyilkolt ártatlan civil áldozatok ezrei ezt a kérdést már szintén a kvantumvilág felől szemlélik, pedig ha tudnák, hogy csak fel akarták őket is szabadítani az ukrán gázkonszernes Biden fiú pártfogói.
@batka manó: Most mondd meg! Mások a legjobbakkal is csődbe visznek akkora vállalatokat, mint a GM, de ezek évezredek óta sikeresen vezetnek egy sokkal összetettebb dolgot. Nem felháborító? És ráadásul egy panelben elbújva, szegény középosztálybelit játszva irányítják a világot, annyira profik. Ezért gyűlöljük őket. Mert ha ők laknának palotában, nem a barát Erdogan, akkor meg lehetne találni őket, de ezek elbújnak, és egy bolti eladónak álcázott liszaboni nagymester és egy autószerelő szmolenszki tinédzser dönt a világ dolgairól, pedig őket senki nem választotta meg!
@Gábris máris:
Persze!
Hisz megszokhattuk volna már igazán tőled, hogy amikor lebuktok és szénné alázzátok magatokat, akkor aki ezt szóvá meri tenni, az hülyeségeket írogat, cia ügynök, rohadtlibsibolsi, gyíkember, zsidó, netán még cigány is lehet, amerikai- sőt eu érdekeket képviselő - pláne ha ide meri idézni azt, amit tettestársaid elkövettek, tesznek folyamatosan, kiárusítva a magyar érdekeket.
Értem...
Szerintem abbahagyom a kommunikációt veled, mert a vége az lesz, hogy netán a legközelebbi nőnemű családtagod hátsó felét felemlegetem, oszt utána kizárom magamat is.
@Vidéki:
...akarom kérdezni: munkásőrgúnyát elővetted már? ki van vasalva? azért bepárásodott a szemed, amikor kifényezted a vörös csillagot?
na azért!
@miva?: A helyedben én mögé néznék egy picit annak az "iszlámnak" is az elintézendő végső célokról már nem is beszélve. :)

en.wikipedia.org/wiki/Camp_Bondsteel
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A bal farpofája miatt? Miért? A kapjad be a fél seggem is kizáró ok talán? Látjátok, itt a politikailag korrekt vita épp gátat szab kreatív vitánknak. Ugye hogy igaza van Orbánnak megint?
@Gábris máris:
"...a voksolás körülményei az immár fél éve tartó fegyveres konfliktus következtében nem voltak ideálisak, s a harcok súlyos kihívások elé állítják a térséget. A Jobbik szerint Donyeckben és Luhanszkban egy humanitárius katasztrófa zajlik, emberek százezrei hagyták el otthonukat, hogy biztonságosabb területre távozzanak. Ennek következtében a választásokat nem csak az érintett megyék területén, de az oroszországi menekülttáborokban is meg kellett tartani..."

szabad választások a jobbik szerint.
tiszteletben tartjátok.
az EU-s zászlót meg felgyújtjátok!
hányinger amit műveltek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Megint lemaradtam valamiről. Mesélj van valahol már jogerős bírósági ítélet valamelyikük ellen, netán ők baszták szét az elmúlthuszonban az országot? :) Vagy csak az a baj, hogy egy képviselőjük elment választástmegfigyelni?
@Gábris máris: Igazad van. Csak azt nem értem, hogy hogyan tévedhet annyi nagy iszlám tudós el saját vallása rengetegében? Miért nem keresnek fel téged idejekorán?
@miva?:
Jaja... hihetetlen módon - ellenben gyengébb képességű jobbikos honfitársainkkal - olyan hülye vagyok, hogy a szememnek, a fülemnek hiszek, a logikát meg nem ellenségnek tartom a józan ésszel együtt.
Ilyen hülye maradi vagyok, már-már konzervatív, 148-154 közti IQ-val - há'persze hogy nem láthatom át azokat a mélységeket amiket ŐK!
Ez egy percig sem volt számomra kéccséges... :D
Ráadásul nem Moszkva adja a fizumat, a "pénzügyi támogatásaimat"... szóval tele vagyok hibákkal, no!
@Gábris máris:
ismered a nagy fantasztikust?

mindenkinek van egy saját különbejáratú demokrácia képzete és az aszerint árnyalódik, hogy mi esik a fejére?

ha muskátli akkor illiberális, ha kaktusz akkor tüskés lesz és ordítozik ha rododendron akkor fuldokolni kezd a liánok miatt és akkor márt nem is olyan demo inkább rácia rácia

és akkor lesz belőle krokogyélus blog ahol meg lehet beszélni, hogy kinek nincsen igaza és ha igen akkor mikor lűjük le pláne ha olyan, hogy mászkál

brühüyyy

te érted?

akkor jó, mert én nem

caveat emptor
@punkfrog: Most miért? Biztos fáztak. Krízishelyzetben a halottakat is megeszi a röplabdacsapat, a ÍJobbikosok meg fagyjanak meg úgy, hogy ott egy nagy fűtőértékű zászló?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Látod látod! Majd ha jól viselkedsz, esetleg a Béla felfigyel rád, és akkor jut is meg marad is, hiszen ez a legjobb a hazának is :D
@Secnir:
A SEJT újjáéled, fényezik a PA-63-at az ettársak, újra csillog az a vöröscsillag az ettársaknál.
Sok fideszes politikus tudna mesélni Munkásőr élményeiről.
@miva?:
Már Béla is mutyizik? A KGB-ben ezt tolerálják?
Vagy egy nap arra ébred majd valaki, hogy elütötte az ágyában a villamos...
@miva?: Nem is tudom. Azt viszont igen, hogy vannak egész normális hittudósok, akik még el sem tévednek. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az oroszoknán csodálatos a technikai fejlődés, szóval ezt sem lehet kizárni, de akkor ténylegesen a haladás áldozata lesz szegény.
@Gábris máris:

gábris te amikor ilyeneket leírsz nem röhögöd magad halálra?

alap helyzet:
1. van ukrajna egy független állam
2. van oroszország egy másik független állam
3. 2-es pont szarva minden nemzetközi jogra és szokásra katonai erővel kiszakított egy darabot 1-es pont területéből. erre nincs és nem is lehet semmilyen indok, magyarázat. ez simán pofátlan kőkemény agresszió. ennek a pofátlanságnak csak folytatása a "szabad és demokratikus" választás amit kedvelt pártod huncutkái felügyeltek' putyinkáék legnagyobb megelégedésére

pót kérdés:

mennyire lennél felháborodva ha románia hivatkozva az itt élő román kisebbségre mondjuk egy-két megyét lecsippantana és mi mehetnénk a sunyiba, mert katonai erőben reggelire megesznek minket?
@Gábris máris: Gondolom nem Ferenc pápára célzol. Akkor a Dalai Láma? Vagy csak muszlim terepen msradva melyik is?
Itt ül Jamal, majd megszakérti. Én sörözök, ő mentateázik, és ízlelgeti, hogy te a barátjának tartod magad. Még nem örül, de bízz bennem, majd kihagyok a fordításból ezt-azt a kedvedért.
@batka manó: Helyeselnénk, hiszen ezt kívánja az az átkozott logika.
@Gábris máris: nem érdekel az iszlám propaganda!
európai akarok lenni,európai módon akarok élni több millió honfitársammal együtt!
Magyarország az EU teljes jogú tagja.
ha ez neked nem tetszik, akkor húzzál el innen, te hazaáruló szemét, az iszlám barát haverjaiddal együtt!
@punkfrog: Ez a zászló dolog már elég idejét múlt és uncsi is, pláne, hogy jelentősége kb. semmi. Ha annyira aggódsz az ejúért, inkább figyelj mondjuk a britekre. :)

valasz.hu/vilag/merkel-ha-egyutt-nem-megy-nagy-britannia-inkabb-huzzon-el-az-eu-bol-106092
Nem fogom megtudni mit gondol!
@punkfrog: Mi van veled Punki? Egy USA katonai bázis Koszovóban, mióta iszlám propaganda? :) LOL.
@punkfrog: Nonono, az iszlám nem az ottani pártállami elnyomás, hanem a mi kultúránknál sok helyen jóval nyitottabb, emberközelibb vallás. Ne húzzuk rá a fél világra a néhány diktatúra populista politikája sugallta képet ha kérhetem. Miért ne lehetne Bosznia az EU része?
Egyébként tényleg így van. A zászlóégetés idejétmúlt. Nem is most volt. A Gyurcsány meg ugyan szintén nem most volt, de nem idejétmúlt, mert az idő 109 éve relatív. Ez így van és kész!
Jajistenem csak az áldott Putyin is felvenné a muszlim vallást!
A CIA google-ja túlterhelődik a Gábristól, ahogy keresi a muszlim vallási vezetőket, akiket fejből ismer:D
@batka manó:
..ezt kérdeztem én is annak idején, mandineren is, de nagy kusst kaptam válaszul...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezt az adatátviteles dolgot nem egészen értem.

A fentebb kialakult iszlám vitához hozzátenném, hogy az USA által javasolt sokkterápia (vadkapitalizmus, szélsőséges liberalizmus), amit előkészítés nélkül ráerőltettek a magyar népre, nálunk mit is hozott a rendszerváltáskor: munkanélküliséget, szegénységet, és a nácik dédelgetését, akik most döntik romba az országot.

Hegyi Gyula valami hasonlót figyelt meg az USA iszlám országokbeli politikáján, ma írt erről a Népszavában.
"A mohó gazdasági expanzió nem túl szívderítő jelenség, de még mindig kevésbé kártékony, mint az a politikai manipuláció, amely az „arab tavaszt” követte. Az Egyesült Államok és nyomában a nyugat-európai hatalmak hirtelen szembefordultak azokkal a tekintélyuralmi rendszerekkel, amelyek évtizedeken át fenntartották a stabilitást a Földközi-tenger déli partjain. Ez önmagában nem lett volna baj, de kivitelezése nélkülözte a térség elemi ismeretét."
nepszava.hu/cikk/1038263-elet-a-periferian
@Secnir: ritka nagy rohadékok vagyunk na, ilyen macerás kérdésekkel baszakodni... :)
@batka manó: "mennyire lennél felháborodva ha románia hivatkozva az itt élő román kisebbségre mondjuk egy-két megyét lecsippantana és mi mehetnénk a sunyiba, mert katonai erőben reggelire megesznek minket?"

Bocs, hogy beleszólok, de végülis ezt csinálta Románia 1920-ban, nem? Sőt, az egész wilsoni politika arra épült, hogy húzogassuk a térképen az országhatárokat vonalzóval, a helyi viszonyok ismerete nélkül. Meg is ágyaztak a II. világháborúnak, legalábbis részben, sajnos.
Vagy ott van Koszovó. Amióta az eszüket tudják, a szerb identitás része volt Rigómező néven, most meg egy mesterséges államocska-féle. Békeidőben tényleg nem tudom, mi értelme azon kívül, hogy szítja a konfliktust szerbek és albánok közt?
@miva?: Ne hari de most nem ásnám ilyen mélyen bele magam.:)
Mariann! Brékó!!!!!!!!!!! Brékó!!!!!!!!!!!!

Amit írtak neked fentebb, az lesz, valszeg és ez nem jó hír. Már a jogszab olvasgatása után.

Akkor is kellene menni egy járási földhivatalba, oszt utánanézni, hogy most akkor dikk mi van, mert ez így nem faszányos. Írják le, hogy minek minősül az ingatlan. Ki kell deríteni, hogy egyáltalán minek minősül. Amennyiben a törvény hatálya alá tartozik, szívás. (Még lesz belőle gond) Amennyiben nem, akkor örömcsi van.
"Százmilliárdokat veszíthet az ország"

"Októberben mintegy 139 milliárd forintnyi uniós támogatás jutott el a címzettekhez, ezzel a tizedik hónap végéig 1370 milliárd forintot ért el az összes idei kifizetés - írja a Portfolio.
Ez egyúttal azt is jelenti, hogy most már csak kicsi az esélye annak, hogy az idei 2002 milliárd forintos egész éves kifizetési célt teljesíteni tudjuk."
index.hu/gazdasag/2014/11/03/szazmilliardokat_veszithet_az_orszag/

"Ki a fasz..." ezért a felelős?
"Ki a fasz..." az akihez az uniós kifizetések tartoznak?
"Ki a fasz..." az aki nem rúgja pi..án ezért azt a majmot?

Tényleg a következmények nélküli ország vagyunk...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pedig igenis nettó befizetők vagyunk :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "... USA által javasolt sokkterápia (vadkapitalizmus, szélsőséges liberalizmus), amit előkészítés nélkül ráerőltettek a magyar népre..."
a vadkapitalizmus szerintem tipikusan magyar "találmány".ilyet, ami nálunk kialakult, az usában el se tudnak képzelni.
erőszakos árubőséggel támadtak meg minket és sokan elvesztették a realitásérzéküket de
ez nem csoda, 40 év hiánygazdaság után.
viszont senkit nem lőttek le aki ennek ellenállt.
@Gábris máris:

gábris bameg...lefosom miket linkelgetsz, nem érdekel, kettőt kérdezek tőled:

1. UKRAJNA független szuverén állam lett a szovjetunió széthullása után, nemzetközileg elismerve igen-nem

2. Oroszország katonai erővel elfoglalta Ukrajna egy részét igen-nem

a többi csak mellé duma...jobbikos képviselőnek pont semmi keresnivalója nincs ott egy polgárháborús helyzetben az agresszor seggét nyalva.
@batka manó: "2-es pont szarva minden nemzetközi jogra és szokásra katonai erővel kiszakított egy darabot 1-es pont területéből."

Biztos sokszor végigzongoráztátok már a témát a blogon, elnézést az ismétlésért. Miért olyan egyértelmű Ukrajna oroszgyűlölete? Legalább annyi érv szólna az oroszbarátság mellett számukra, mint amennyire most utálják keleti szomszédaikat. A kérdés költői, de mi magyarok is mindig azzal vagyunk kifizetve, hogy béküljünk meg a szomszédokkal, és tkp. jogos ez az elvárás. Ha csak a történelmet nézzük, pl. a Krímre ugyanannyira jogot formálhat Oroszország is, vagy a csupa oroszok lakta megyéknél se példa nélküli, hogy az anyaországhoz szeretnének tartozni.
Azt értem, ha nem akarnak Putyinnal barátkozni, de itt nem csak erről van szó.
@Spániel: Rétvári kapcsán egy Hofi vicc jut az eszembe.
- Mi különbség van a jobb f.sz és a bal f.sz közt?
- Mindkettő feláll, de a balf.sz hozzá is szól.

A KDNP-be csak akkor lehet tag valaki, ha erőteljes feminin vonásokkal rendelkezik?
Ilyen, amikor a szar kiugat a csatornából:
"Bayer Zsolt azt ígéri, lesz Békemenet"
Rögtön megnyugodtam.

"Bayer Zsolt azonban nem így látja, a Fidesz-közeli publicista szerint ezek a barátai „még életükben nem mérték fel jól és pontosan, hogy mikor van igazi veszély". Bayer szerint most van itt az idő, mert 20-30 ezer ember kinevezte magát népnek, és a CIA segítségével, no meg Brüsszel beszállt a magyar belpolitikába.
Bayer szerint akik a múlt héten a netadó ellen tüntettek, az nem a nép, hanem csak egy része, „kizárólag saját telefonjával azonos. (...) Ők azok, akik bármikor kicserélhetők egy telefonra. Ők azok, akik ülnek egymás mellett a kocsmák teraszain, de nem beszélgetnek, hanem a telefonjaik billentyűit nyomkodják”."
index.hu/belfold/2014/11/03/bayer_zsolt_azt_igeri_lesz_bekemenet/

Megélhetési rettegő talán Bayer elvtárs?
Amíg a Népszabadság jobban fizetett ott rettegett, azután meg rendes prostihoz méltóan máshol?
@punkfrog: "a vadkapitalizmus szerintem tipikusan magyar "találmány".ilyet, ami nálunk kialakult, az usában el se tudnak képzelni."

Az biztos, hogy Amerikában kétszáz év alatt volt ideje kifejlődni a polgári öntudatnak, adómorálnak stb. Magyarországon a második kapitalizmus inkább arra hasonlított, mikor az angol földesurak bekerítették a legelőket, a nincstelenek meg kóboroltak az utakon. Éhínség szerencsére nálunk nem volt, de a megzavarodott lakosság a Fideszhez menekült, és ennek már most tömeges éhezés a következménye. :/
Nem tudom, hogy Soros mennyire kifejezője a hivatalos amerikai álláspontnak, de tőle származik a "sokkterápia" kifejezés az akkori időkre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

ez kicsit azé' másik cipó. az egyik fel a múlt században volt, össze-vissza kócolt is mindent ahogy írtad.

a másik dolog koszovó ott lövésem nincs kinek van igaza, ha egyáltalán... az albán rüheli a szerbet (gondolom nem ok nélkül), a szerb rüheli az alabánt, és ő akar a főnök lenni, plusz ragaszkodik minden talpalatnyi földhöz amit szerbnek gondol...a fülem se tudja

ukrajna kicsit más, kétségtelen az is egy "kreált" állam, hisz sose volt önálló alakulat, de a széthulláskor megegyeztek, elismerték,most meg lefarigcsáltak belőle mert "csak", meg mert megtehetem...és ez annyira nekem nem gyere be. pont nem érdekel, hogy az orosz félti a hegemoniáját, meg jön a nato, meg hová lesz az ütköző zóna. az ukránok döntöttek, nem akarnak az oroszbirodalomhoz tartozni, úgy gondolják jobban tetszik neki európai - vagy ha tetszik - a nyugati lét, putyin meg menjen a picsába
@Gábris máris:
Jelen esetben Gyöngyösi az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke.
@batka manó: Kérdések?

Az USA és a NATO megszegte a Máltai megállapodást?
Igen vagy nem?

Ukrajna a hadseregével gyilkolja a saját állampolgárait?
Igen vagy nem?

A nyugat által támogatott "ellenzék" megszegte a február 21-i Kijevi megállapodást?
Igen vagy Nem?

Az USA bárhol fellép ha kell háborúval nagyhatalmi érdekei mentén vagy saját polgárai védelmének ürügyén?
Igen vagy Nem?

Ugyanezt más országok is megtehetik vagy nem?

A kettő közül itt melyik tűnik agresszornak?

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10157157_4117714438989_9048666441918910663_n.jpg

Írjak még kérdéseket? :)
@jöttem: Igen ez a kérdés nekem is úgy tűnik, hogy a külügyekhez tartozhat. :)
@punkfrog: "erőszakos árubőséggel támadtak meg minket és sokan elvesztették a realitásérzéküket de
ez nem csoda, 40 év hiánygazdaság után.
viszont senkit nem lőttek le aki ennek ellenállt."

Én ezt már többször leírtam itt, de az amerikai életformát jelenlegi formájában bűnnek érzem a Föld lakói ellen. Egy amerikainak vagy ötször akkora az ökológiai lábnyoma, mint egy kelet-európainak. Most lehet, hogy nem lőnek le senkit, de ha majd Kína is átveszi a nyugati fogyasztási szokásokat, és milyen jogon is tagadnánk meg tőlük, és követné őket az összes fejlődő ország, akkor mi lesz?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Talán ezért, meg hasonlókért nem rajonganak értük?

"A holodomor (ukránul: Голодомор, magyarul éhhalál) (1932–1933) az ukrán nép történetének egyik legnagyobb katasztrófája: közvetlen halálos áldozatainak számát [1][2] 6,5-7 millió[3] és 10 millió közé teszik, amiből csak a gyermek áldozatok száma 3 millió volt. A katasztrófa része volt a nagy szovjet éhínségnek, amely a Szovjetunió más részeit is érintette. A holodomor nevet kimondottan az ukránok által lakott területeket sújtó éhínségre használják.
A történészek többsége ma már egyetért abban, hogy az éhínség fő okozója nem természeti katasztrófa, hanem a kommunista diktátor Sztálin vezette szovjet kormányzat politikája volt. Emiatt a holodomort gyakran ukrán holokauszt néven is emlegetik,[4][5][6][7] arra is utalva, hogy a szovjetek (illetve az orosz vezetés) azért idézte elő az eseményeket, hogy leszámoljon az ukrán néppel, illetve az ukrán parasztsággal mint politikai és társadalmi tényezővel.[8] A történészek közt nincs arról egyetértés, hogy a holodomorhoz vezető politika kimeríti-e a genocídium jogi definícióját, de tíz ország már elismerte a holodomort népirtásnak. 2006. november 28-án az ukrán parlament törvényt fogadott el, amely szerint a mesterségesen előidézett éhínség az ukrán nép ellen elkövetett népirtás volt."
hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor

A kollektivizálás folyamán úgy gondolták, nem kell annyi élelem a parasztnak.
@jöttem:
Vagy lehajol a szappanért, amit a többi hipokrita leejt neki...
@Gábris máris:

Igen? Van arról is valami infód, hogy hivatalból járatta le MO-t, vagy mint magányember?
@elmeherceg
Jól idézed a vonatkozó törvényt.
A vízparti telket egy gazdaság parcellázta, az akkori besorolása az lehetett, amire utalsz.
Van ott erdő is, mező is, volt is, a nacionáléjukról én nem nagyon érdeklődtem.
Most áldozatnak érzem magam, de már látom a fényt az alagútban, mert igénybe vettem némi protekciót.
Azzal voltam elfoglalva eddig, bocs,hogy csak most reagálok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Bayer Zsolt nincs Magyarországon," nem lehetne, hogy marad ahol éppen van...nekem qrvára nem hiányzik itthon ez a...nem is tudok megfelelően sértő jelzőt kitalálni erre a suttyóra.

"Ők azok, akik ülnek egymás mellett a kocsmák teraszain, de nem beszélgetnek, hanem a telefonjaik billentyűit nyomkodják"

zsóti te paraszt, az anyád ül a kocsmák teraszain te köcsög, vért pisálók, hogy két gyerekemet tisztességben felneveljem, és be tudjam fizetni az összes sarcot amit barom gazdád meg az idióta tanácsadói kitalálnak és elherdálnak...igazán békemenetelhetnétek' a halálf.szára, na
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Kösz, hogy ennyit fáradoztál értem.
Aranyos vagy.
Egyébként "Végzés"-t kaptam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Pl.

Legújabb rosszkívánságom:

Simogasson meg téged a Rétvári Bence / Semjén Zsolt.

Mondhatom férfinak, nőnek egyaránt.
@batka manó: "az ukránok döntöttek, nem akarnak az oroszbirodalomhoz tartozni, úgy gondolják jobban tetszik neki európai - vagy ha tetszik - a nyugati lét, putyin meg menjen a picsába"

Nekünk is tetszett volna, ha Erdély önálló államocska lehetett volna (nem csak Székelyföld!), esetleg nem veri szét az antant a Habsburg Birodalmat, hanem hagyja, hogy föderációvá alakuljon. Igaz, hogy száz éve történt, de a jóvátétel is csak a közelmúltban kezdődött el, tkp. az Európai Unió az orvossága.
Ha az albánoknak nem kellett elviselni az USA szerint a szerbek óberkodását, akkor az ukrajnai oroszoknak miért kell Ukrajnához tartozni, ha nem akarnak? Vagy miért nem ad nekik Ukrajna autonómiát, ha annyira fontosak neki azok a területek?
Ezzel nem Putyint védem, csak feltételezem, hogy Oroszországnak Putyin nélkül is hasonló lenne az Ukrajna-politikája.
@Gábris máris:

én csak egyet kérdezek aztán befejeztem, mert értelmetlen veled beszélgetni, annál sokkal jobban teccik' neked az orosz medve fene a gusztusod:

azt azért veszed, hogy nincs igazad ?
@jöttem:
Fúúúúújjj... perverz állat! :)
Na jó, ezt eddig csak Egér kollegának mondtam.
@batka manó:
Úgy vannak vele, egy kis vodkával lecsúszik...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

erre akkor sem az a megoldás, hogy a szomszéd katonacsizmával rúgja be az ajtót...
@batka manó: Igazán nem akarlak elkeseríteni, de te még a fáradtságot sem veszed, hogy megismerd mind a két fél érveit. Így aztán nyilván én vagyok a hülye, neked pedig nyilván igazad van.:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Na, mindenkit nem adok ám ki!
Majd bejelentkezik, CsekkCica... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azért írtam, hogy a "kérdés költői", mert tisztában vagyok az orosz-ukrán viszony árnyoldalaival. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.
Nekem az a bajom a szenvedések törvénybe foglalásával, hogy mi módon szolgálja a nép érdekét, amelyik már úgyis eleget szenvedett? Ilyen alapon mi is törvénybe foglalhatnánk a szulejmáni hadjáratot meg a tatárjárást.
Persze, hogy Sztálin és a szovjet vezetés felelős az ukrán éhínségért, de ilyen alapon 80 év múlva ellenséggé tenni az egész oroszságot, és igazságtalanul bánni az orosz kisebbségükkel, normális dolog?
@batka manó: Pedig igazán ideje lett volna, hogy mondjuk orosz parlamenti képviselők menjenek annak idején Manhattenbe az Occupy Wall Street tüntetésekre, ahol gyújtó hangú beszédekben lelkesíthették volna a demokráciáért küzdő amerikai polgárokat, néhány milliárd dollárral megtámogatva szervezeteiket is.:)
Nyugodt vagyok. Persze, ha ipari mócsingként értékesítik a blog íróját, akkor is nyugodt maradok.
@Gábris máris:

az alap esetet tekintve nincs két fél meg másik igazság ezt nem érted meg - a francokat nem érted, de az a tetűnyugat meg fúj rossz usa, cia meg ilyen mocskok bezzeg putyinka az tökös csávó - az van, hogy egyik ország katonai erővel leszakított egy darabot a másikból, és egyik ország fegyverrel pénzzel támogatja másik ország állampolgárait azért, hogy legyen balhé ha lehet jó nagy...mert tutkesz leesik még egy kis terület, meg szénbányácska, meg ez meg az.
A szarházi, aljadék mondá:
"Milyen harca? A legkönnyebb utat választotta" – kommentálta a HVG Facebook-oldalán a KDNP diósdi elnöke azt a hírt, hogy egy 29 éves, agytumoros nő bevette a halálhoz segítő pirulákat.

Mint arról beszámoltunk, Brittany Maynard vasárnap halt meg, miután az Oregon államban engedélyezett pirulákat bevette. A 29 éves nő agytumorban szenvedett. Az orvosok hat hónapot adtak még neki. Kifejezetten azért költözött északra Kaliforniából, hogy eutanáziában részesülhessen.

Nem mindenki értett egyet döntésével, egy ugyanabban a betegségben szenvedő nő videoüzenetben szólította fel, hogy ne vegye be a gyógyszert. A vita arról szól, hogy öngyilkosságnak számít-e a halálos gyógyszerek bevétele. Maynard azt vallotta, hogy nem ő vet véget életének, hanem a rák. Férje szerint fontosabb az élet minősége, mint a "mennyisége".

A vitához Facebook-oldalunkon hozzászólt Eőry Zsolt is, az Országgyűlés Hivatalának képviselői titkára és a KDNP diósdi szervezetének elnöke is, aki ezek szerint igen sokat tud a halálról."
hvg.hu/plazs/20141103_Egy_KDNPs_kommentben_szolta_le_az_agytum

Sok ilyen féreg van még ott, ahonnan ez is jött...
Szégyen ez a csürhe, undorító aljadékok.
Hihetetlen, hogy ilyen szarháziak egyáltalán meg mernek szólalni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jelenleg eléggé. Nem csoda, hisz 3. hete dolgozom külhonban.
A politikusok közt egyedül Bajnait találtam vonzónak. A kampány végén, mikor már neki is világos volt, hogy ez a hajó elúszott, időnként megvillantotta a humorát.
Aki ilyet tud, az sok mindenre képes. :)))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A tapasztalataik az oroszokkal akkor most nem is igazak? :(
Tényleg...
@Secnir:

K zascsítü míra,

Sztavájtye ljugyi!

Ridü tyísznyej, szranaá k sztranye,

I puszty nad mírom szilnyej orudij,

Prizüv nas réjet nye büty vojnye!
@batka manó: "mert tutkesz leesik még egy kis terület, meg szénbányácska, meg ez meg az."

Na látom kezded már kapizsgálni a lényeget, bár a ruszkik ebben a dologban még elég messze állnak az USÁ-tól. Erről mondjuk Biden alelnök fiacskája is tudna nyilatkozni, mivel hogy-hogy nem a közelmúltban egész véletlen a legnagyobb ukrán gázkonszern igazgatóságának lett tagja. :)

Nyilván Irakban sem húztak semmi gazdasági hasznot maguknak, csakis a demokráciaexport volt a fontos, Szíriában meg ugye az ISIS szárba szökkentése.
@Gábris máris:
Nálam az nem jelent hivatkozási alapot, hogy azért lopok, csalok, hazudok, gyilkolok, mert mások is azt teszik.
MO-ról van szó.
Gyöngyössi "úr" a mo-i parlamenti képviselői fizetést markol fel havonta. A többi juttatásról nem is beszéltem. Legyen szíves ehhez méltóan viselkedni.
Vagy lemondani. Aztán mezei honpolgárként azt teheti, amit akar.

MINIMÁLBÉR A KÉPVISELŐKNEK!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ő jófej?

@Mariann19: érdekes. Tehát a tv alá tartozol. Ez szívás :-D Burzsujok vtok, így jártok :-D :-D :-D Ez csak vicc, na.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és nekünk most a törökök vagy az osztrák labancok? :)
@jöttem: A minimálbért támogatom, lejáratást viszont nem látok, főleg hogy egy demokratikus aktusra hívták meg ugyebár.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Elolvastam a szócikket. Nagyon sajnálom szegény gyerekeket, és az összes áldozatot. (És nem akarok okoskodni, csak zárójelben jegyzem meg, hogy más szovjet területen is volt éhínség, és Ukrajnában más években is volt éhínség a szócikk szerint.)
Azért egy idézetet kiemelnék, kicsit az oroszok védelmében: "Ugyanakkor a száraz délkeleti szeleket (szuhovej) Ukrajnában átlagosan 10-12 évente nem váltja fel a május-júliusban a hidegebb és nedvességet hozó északnyugati szél, ami aszályt okoz, és ez volt a helyzet 1931-ben is. Ez a jelenség már okozott éhínséget 1891-ben és 1921-ben (1906-ban csak azért nem, mert a cári kormányzat felkészült a masszív segítségnyújtásra)."

Bár távolról hasonlít a kettő, de az, hogy az ukránok ezt népirtásként Alkotmányba foglalták, kissé olyan mint mikor jobbikosok Trianont "országholokausztként" emlegetik.
@Gábris máris:
Az aktus megtörtént, elég rendesen megkaptátok a maci bránerét!
Tényleg nagy lehetett a hiány... aktusban, ha az orosszal teszik.
Igaz, égés rendesen, mert hát Európában az ilyen aljanép kezd egyre büdösebb lenni.
Nektek tetszhet, oda lehet menni, vár a költői szépségű Jekatyerinburg - mi azonban maradnánk Európában, nagyduzzogva... hiába nosztalgiáztok az elvtársaitokkal.
gábris ritka kitartó egy mókus vagy te:

fúj rosszszemétamerikamegzösszeesküvözsidók, de bezzeg a szabadságharcosputyinazfaszacsavó...

talpig demokratikus az az aktus amikor az orosz medve megkettyinti az ukrán nyuszikát...és az orosz medve csak azért csinálja az aktust mert szegény nyuszó olyan szomorú volt. na persze :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: itt azé' a természetnek kicsit besegített sztálin is meg moszkva
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem nincsenek alja népek ezzel párhuzamosan felsőbbrendűek sem.
Vagy tévednék, hogy te mint igazi demokrata ilyesmi felosztást nem nagyon támogathatsz? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "A tapasztalataik az oroszokkal akkor most nem is igazak? :(
Tényleg..."

Sztálin meg a bolsevik párt mióta = "az oroszokkal"?
Ha egy magyar arra hivatkozna, hogy azért nem akarja Törökországot az EU-ba, mert magyarokat irtottak 500 éve, százezer számra és csecsemőket is, akkor is azt mondanád, hogy jogos a felháborodása?
Egyébként azt csinálnak az ukránok, amit akarnak, de ha a nacionalizmus a magyaroknál bűn, akkor ne kelljen már az övékét ünnepelni (bármilyen szörnyű emlékekből is táplálkozik).
@Gábris máris:

Szerinted és a Jobbik szerint. Ez így érthető lenne.
De Gyöngyössi a külügyi bizottság alelnöke. Minden lépésével MO-t képviseli.
Ergo - Neki kellene a legjobban tudnia, mennyit árt ezzel a lépésével MO-nak.
Most vagy tisztában van vele - nem alkalmas a tisztségre.
Vagy nem - nem alkalmas a tisztségre.
@batka manó: "(1906-ban csak azért nem, mert a cári kormányzat felkészült a masszív segítségnyújtásra)"

Ha az ukránok belevennék az Alkotmányba azt is, mikor az oroszok segítettek nekik, az talán enyhítené az oroszok bűnét.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Mármint nem Sztálinék bűnét enyhítené, hanem az orosz nép bűnét.
@batka manó: Hová gondolsz? Én sosem hittem a fújjcsúnya usa és zsidó világ összeesküvésben, hiszen az olyan nevetséges, ellenben Putyin tényleg a főgonosz, maga a patás ördög, aki az egész világot az orosz impérium részévé akarja tenni.:) Ez abból is látszik, hogy orosz vezetőként nem átall az orosz érdekek mentén cselekedni. Ki érti ezt?
@Rodeo36: ha meg az éjjeli edény tartalmát ürítik a fejre, az illető elmegy musztángot betörni...
@Gábris máris: putyin nem az orosz érdek mentén cselekszik.
ezt csak te állítod itt.
az orosz nép, ott, nem ezt gondolja.
@Gábris máris:

putyin nem az oroszok érdekében cselekszik, hanem csak és kizárólag a saját hatalma és vagyona érdekli.

egyébként csak halkan jegyzem meg a tetűség az tetűség bármelyik hatalom is követi el. nekem nem tecc, se a rabszolga tartás, se az ha palesztinok és zsidók halnak, de az se tecc amit a nagyon igazhitű faszkalapok művelnek.
...zazravec elvtársék is a baltásvezér koreográfiáját játszák. Nem szeretnének kimaradni a gazda moslékos kondérjából...
@punkfrog: Mondasz valamit. Viszont öröm az ürömben, hogy Obama legalább az amerikai érdekekért küzd, amelyet a választók is egyre inkább visszaigazolnak. :)

www.atv.hu/kulfold/20141103-felidos-valasztasok-amerikaban-melyponton-obama-nepszerusege

hvg.hu/gazdasag/20141007_Alig_biznak_az_amerikaiak_Obama_gazdasagp/
Na megittam a csilispálinkámat, és rettenetes törhetnékem támadt! Azért legyen már világos, hogy Janukovicsot az ukrajnai oroszok is elküldték a halál véreres faszára nem is olyan rég. Az sem kérdés, hogy Ukrajna jelen állapotában - oligarchia, mint mi leszünk 3 év múlva - kb a következő éhinséggel nézne farkasszemet, ahogy az is igaz, hogy a jóságos külföld a segítségéért akar valamit. A nyugat európai értelemben vett demokráciát, a kelet területet. A nyugat esetleg pénz és erőforrás ügyben támogatja a hivatalos, választásokon győztes ukrán erőket, a kelet egységeket, haditechnikát küld, és a kriímben 99,7%-os népszavazási eredménnyel arat győzelmet, holott a tatárok 70-80%-ban a kelet ellen vannak, és a krímben azért nem 3% a tatárság aránya. Lelőttek egy gépet orosz egységek. A - nem nézek utána, tán novgorodi? - rusz az egyik első szervezett államkezdemény volt arrafelé, tán épp ukrajnában. Az ukrán nép a történelem legeleje óta igyekszik levetni az orosz igát. A Hruscsov miatt került a Krím Ukrajna befolyása alá. A donyecki medence nagyon rég óta orosz érdekeltség, de a jelenlegi demográfiai állapotokat a szovjet idők eredményezték.
Következmények: Ha a szovjet uralom rossz, akkor tessék visszaadni Krímet is. A donyeck környéke meg maradjon Ukrajna. Ha az oroszoknak kell a keleti rész a nemzetiségi helyzet miatt, akkor adjanak át minden olyan területet a szomszédos államoknak, ahol a helyzet fordított. Ha Putyin népszerűségét a háborúk növelik, akkor találjuk ki, hogy hol lesz a következő, és ne próbáljuk külpolitikai lázálmokkal megérteni a történéseket, hanem lássuk be, hogy bizonyos népszerűségi mutatóknál háború van. Ideológia nélkül. Jujdecsípős lettem! És kapja be a hátam a két díszpinty, akik most nyilván csak erősítik hazánk érdekérvényesítő képességét világszerte, mint pohos, rommávert, de 1000 dollárért magát bármikor szarrá pofoztató kiöregedett boxoló.
@punkfrog: azért az iszlámmal semmivel több gond nincs, mint a keresztény hittel... (nekem picit komplexebbnek is tűnik, de ez szubjektív...)

nem ellened írtam mndezt... javasolhatom inkább a következőt?... "az összes lápi-magyar húzzon vissza a lápba!" (persze, erre meg a békák basznak majd rá... de ők a gyíkemberek rokonai, így inkább ők...)
@Gábris máris: de ha obama valamit elkottáz mehet vissza a balettba, putyint mikor fogják tudni levakarni szegény ruszkik magukról...milyen ügyesen' kisakkozta az elnöki időlimitet is a drága ember.
Kellemes jó éjt, és a jobbikos elvtársaknak kívánom, hogy váljék már egyszer a gyúrt szar tényleg aranyröggé a kezükben!
@Gábris máris: kit érdekel obama?
de ha már idehoztad.
putyint el lehet zavarni választással?
mióta van oroszország élén?
az álságos medvegyev-putyin cserékekkel ugye nem számolunk?
normális ország, ahol nem lehet leváltani a vezetőt?
@batka manó: Nyilván ha így nézzük igazad is van. Csak akkor ne regéljünk demokráciáról és hasonló lózungokról, amikor az USA mindenkin átgázol ha érdekei úgy kívánják, miközben Putyin lépései csakis diktatórikusak és moszkoviták lehetnek.
Az is árnyalhatná a képet, ha összeszámolnád pld., hogy csak a berlini fal leomlása óta hány ártatlan áldozatot hagyott maga után az USA a háborúiban és mennyit mondjuk a ruszkik? Mit gondolsz mit mutatna a mérleg?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tán az, hogy az etnikai arányok eltolódtak az albánok felé a területen, s ezt a szerbek nem igazán akarák tudomásul venni (mindezt úgy, hogy elfogult vagyok a szerbek felé...)
@batka manó: mi mindent 2x elmondunk neki:)))
@miva?: Ebben most elég sok tárgyi tévedés volt. Esetleg holnap fuss neki majd még egyszer. :)
@punkfrog: de látod így se, pedig mondták az öregek ismétlés a tudás anyja, vagy mi :)
@Sir Bates dö Hól: na persze!
aztán az 1000 éves leveli nemzetség kiutálja a varangyokat!:)))
@gazoló:
csak ha öregapádnak szólítasz?

www.youtube.com/watch?v=2IfB3ot65Us

szakemberek úgy tartják nyilván, mint autentikus és a nagy ritkaságok

brühüyyy

és ez

talán...ha lehet fopkozni?

www.youtube.com/watch?v=TuEXQsf4ctg
@miva?: "A - nem nézek utána, tán novgorodi? - rusz az egyik első szervezett államkezdemény volt arrafelé, tán épp ukrajnában. Az ukrán nép a történelem legeleje óta igyekszik levetni az orosz igát. A Hruscsov miatt került a Krím Ukrajna befolyása alá."

Én pont múlt héten néztem ennek utána, pont a blog miatt. :) A Kijevi Rusz olyannyira orosz, mint amennyire németek a bajorok -írja az egyik forrás. A Kijevi Rusz volt az első orosz fejedelemség. A tatárok kétszáz évre elfoglalták (kb. 1240-1400), eközben tört föl a Moszkvai Fejedelemség. A mongolok kiűzése után a Lengyel Királyság elnyomta a kozákokat és az ukránokat. Először a krími tatárokkal szövetkeztek, majd azok árulása után az oroszok segítségét kérték. Ukrajna 1600-as évek elején csatlakozott Oroszországhoz. Ukrán származású híres író Gogol, aki az orosz néplélek halhatatlan tolmácsa lett a Holt lelkekkel.
A krími háborút az oroszok az angolokkal folytatták a 19. században, a világ közvéleményét megrázta az eset, Byron is részt vett, ha jól emlékszem.
@batka manó: ezen logika alapján német-, finn-, lett-, észt- és olaszország, litvánia, valamint minden -sztán is "kreált" ország, afrikáról és belaruszról nem is beszélve...
@Gábris máris: azé' azt is sorold elő, hány normális, demokratikus országot ahol a népek jól megvoltak magukkal és szomszédaikkal rohant le az usa? és itt nem azt mondom, hogy az us nem követett el hibákat, és hogy itt ott nem élt vissza az (gazdasági)erőfölényével, de azt hiszem, hogy az alapvetően élhető országokat nem bacogatta'.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azt azért ne felejtsük el, hogy putyin, mint a cukrot a mutogatós, osztogatja az orosz passzust boldog-boldogtalannak, ezzel teremtve meg az alapot az "orosz állampolgárok veszélyben" panel használatára...
@Sir Bates dö Hól: "tán az, hogy az etnikai arányok eltolódtak az albánok felé a területen, s ezt a szerbek nem igazán akarák tudomásul venni"

Ez biztos így van, csak tudod, erre mondják, hogy amit szabad Jupiternek, vagy Jupiter pártfogoltjának, azt nem szabad a kisökörnek, baszkoknak, skótoknak, magyaroknak. Ennyi erővel Jugoszláviára is mondhatom, hogy demokratikus volt. Lehet, hogy szegényebbek voltak benne az emberek, de a nacionalista gyűlölködést lefojtották Titóék. Csak azért kár volt szétverni Jugoszláviát, hogy gyilkolják benne egymást a szerbek meg a többiek.
@Sir Bates dö Hól:

persze kicsit sarkosan fogalmaztam, de itt arra gondoltam, hogy ukrajna a történelem kacskaringói miatt 1991 után lehetett csak önálló független állam...a határai meg megegyezés alapján lettek azok amik, ezt az egyezményt oroszország aláírta majd most jól felrúgta.
@Gábris máris: "Az USA és a NATO megszegte a Máltai megállapodást?
Igen vagy nem?"

Nem... ne is gyere nekem az oroszok leiratával, pöcsfej... mutatok neked olyan papirt, hiteles dokumentumot, hogy anyád kötelezte magát, nem hord ki téged, mert ilyen hülye lennél... azt mégis megszült... az legalább olyan "minden kétséget kizáró, bizonyító erejű dokumentum"... még pecsétet is szerzek rá...
@batka manó: "azé' azt is sorold elő, hány normális, demokratikus országot ahol a népek jól megvoltak magukkal és szomszédaikkal rohant le az usa?"

Pont ezt elemzi ma Hegyi Gyula a Népszavában. Hogy az a baj, hogy az USA kéretlenül is exportálja a demokráciát. Olyan mint az orvos, aki azt mondja hogy a műtét sikerült, a beteg meghalt. Pl. az arab sejkeket elüldözte, de sokszor csak annyit ért el, hogy iszlám terroristák ültek a helyükre.
@Sir Bates dö Hól: "ezen logika alapján német-, finn-, lett-, észt- és olaszország, litvánia, valamint minden -sztán is "kreált" ország,"

Szerintem Batkának azért van igaza, mert a felsoroltak az etnikai/történelmi határokat tűrhetően leképezik, Ukrajna meg olyan, mint a puskaporos hordó.
@Sir Bates dö Hól: "putyin, mint a cukrot a mutogatós, osztogatja az orosz passzust boldog-boldogtalannak,"

Mostanában lehet, de több száz éve élnek ott oroszok, legalábbis a keleti végeken. Ilyen alapon vették el tőlünk a románok a Partiumot.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem mondtam, hogy tévedhetetlenek...de általában oka van ha hozzápiszkálnak valamihez, és nem alapból az ott élő népnek akarnak ártani. persze nyilván nem ilyen rózsaszín a történet, mert minden ugyanakkor pénz és politika, de nagy vonalakban ilyesmi a helyzet.
@Sir Bates dö Hól:
Erről még a nagy SZU gondoskodott. Oroszokat telepített mindenfelé.
@Sir Bates dö Hól: Jó jó de ha hozzád hasonlóan nagyon muszáj előadni a kurvakeménykommentelő vagyok szerepet, akkor anyádról én is tudok szerezni papírokat, de minek főleg, hogy aludni sokkal hasznosabb. :) Na csá.

mult-kor.hu/20091202_maltan_ert_veget_a_jaltai_vilagrend

www2.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB298/Document%2010.pdf
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azért azt ismerjük el, hogy koszovóban felrúgták az autonómiát titó után... pedig csak azt akarták rugováék eredetileg vissza... azt most van egy tachijuk...
@gazoló:
ez sem akármi

www.youtube.com/watch?v=eF74h_WhLiI

ő meg a saját kadenza-ját játsza...nem Beethoven nem más...

brühüyyy
El is hiszem hogy vona nemzetvezető testvérnek agyára ment a politika mikor a CIA t gyanúsította meg a tüntetés szervezésével.

Hát nem lehet könnyű vezetni a pártot mikor egyszerre tobzódnak benne a neo nyilasnácik meg a sztálinisták. Ez igazi hungarikum.

Kettős nyilas horogkereszt meg a CCCP póló.
@Oxica: Hát az élet nem habos torta ugyebár. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ezt nem így gondolom, a partiumban nem éltek románok, a II. bécsi döntés pedig többé-kevésbé jól tükrözte a '18-as etnikai határokat...

azt azért lássuk már, hogy többszáz éve élnek ott '18-ig holt lelkekként kezelt élőlények, akik identitása nem különösképpen volt elsődleges a mindennapokban... ott mindenkit oroszként kezeltek... azt azért ne állítsuk már lassan, hogy ukrán nyelv sincs, az is csak egy orosz tájszólás...
@Mariann19: Máp éppen itt az ideje, hogy megszülessen a kis Orbán Mohamed.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
A vikingek kereskedésnek nevezett permanens rablási időszaka nem igazán tudható pontosan, hogy mettől tartott nagyjából 800-900 évig, viszont eljutottak Ukrajna mai területére, és nagyjából Kiev környékén létrehozták a Rusz (Rus) államot.
Oroszokról ez időtájt még szó sem volt.
Ennek ellenére a szlávok, oroszok nagyon szeretnék orosz eredetű szónak elismertetni, és ez a szeretet vezetett oda, hogy Sztálin (aki állítólag diktafon volt) utasítására a vikingekről az akkori tankönyvek meg sem elékeztek.
A Vikingekről sok ismeretterjesztő anyag, könyv jelent meg mostanában. Így tudhatjuk, hogy a Feröer szigetekre 820 években látogattak el, ahonnan sürgősen elkergették az íreket, mert tartottak attól, hogy ellesik páratlan labdarúgó technikájukat. A páratlan azt jelenti, hogy minden páratlan évezredben ők nyernek. Ezt a szép hagyományt lelkesen betartják.
.
hiába no, aki tud az tud...

Zsolt Eőry · Kiemelt hozzászóló · Elnök., KDNP Diósd

Gratulálok. Eddig nem politizált, nem is választott, most szidja Orbánt. - Milyen jogon?

Válasz · Tetszik

· 2 · kb. egy órája

komment ehhez:

magyarhirlap.hu/cikk/8878/Bayer_Zsolt_Leszarom_Mozartot_2
@Gábris máris: nem érted, hogy mit írtam, ugye?... (ne szovjet verziót hozzál... viszont a múlt-kor előtt meghajlok...)

szerintem valahogy csak beszkennelem anyád bárcáját...
@Sir Bates dö Hól: Mijafaszt hozzak félkegyelmű, ha Gorbiék hajóján volt a dumcsi Bushékkal és így ők csinálták a jegyzőkönyvet. Amúgy mi a bajod a Gorbi alapítvány archívumával, neked már ők is putyinisták, akik csak hazudhatnak? Na mindegy usgyi szkennelni aztán koccolj te is aludni.
@dr. jenőke (jenőke): sőt!... az oleg sem szláv eredetű:-)...
Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A baltás gyilkos most nem került szóba.

vs.hu/gazdasag/osszes/uj-strategiaipartner-jeloltet-talalt-magyarorszag-1103?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@Gábris máris: ja, csak egy toll volt?... azt is egy moszkovita fogta?...
@Sir Bates dö Hól:

Megnéztem: Oleg (svéd nyelven Helgi, ószláv nyelven Ольгъ)

Dobjunk fel egy pénzt.
@dr. jenőke (jenőke): "viszont eljutottak Ukrajna mai területére, és nagyjából Kiev környékén létrehozták a Rusz (Rus) államot.
Oroszokról ez időtájt még szó sem volt."

Igen, a vikingek hozták létre a területen élő szláv lakosokat összefogva, ez olyan evidencia, amit külön nem tartottam fontosnak említeni. Gondolom, a szlávok akkoriban nem különböztették meg magukat olyan élesen, mint az 1400-as évektől.
@batka manó:
kijaza a bájer zsolt?

ő dönti el a bolhák úttyát amikor csípni mennek közösen?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: "azt azért lássuk már, hogy többszáz éve élnek ott '18-ig holt lelkekként kezelt élőlények, akik identitása nem különösképpen volt elsődleges a mindennapokban..."

Ennek (a jobbágyok helyzetének) nem sok köze van az ukrán-orosz ellentéthez, mint inkább a cárok és bojárok elnyomó politikájához. Az már inkább kérdéses, hogy milyen alapon tiltották be az orosz és lengyel nyelvet az uralmuk alatt lévő területeken.
De az eredeti kérdés továbbra is az, hogy a súlyos ukrán emlékekre hivatkozva bánhat-e igazságtalanul Ukrajna a saját kisebbségeivel a 21. században?
@Rodeo36: Mozart: Leszarom Bayer Zsoltot:)
@Sir Bates dö Hól: "ezt nem így gondolom, a partiumban nem éltek románok, a II. bécsi döntés pedig többé-kevésbé jól tükrözte a '18-as etnikai határokat..."

Akkor mi alapján vette el tőlünk az antant? Kellett a vasútvonal a románoknak?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: erre a kérdésre, már válaszoltam (nem ma, hanem mikor a rada tárgyalt az orosz jyelv hivazalos használatának felfüggesztéséről)... egyértelműen elfogadhatatlan döntés lenne...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Kijev
Nem volt egyszerű az élet akkoriban sem.
A magyarok kétszer meghódították, mintegy 50-60 év különbséggel. Ott született Álmos és (de nem ezért) ott van eltemetve Árpád.
Meg ilyesmik.
@dr. jenőke (jenőke): "Komp-ország, Komp-ország, Komp-ország: legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között: Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza.
Miért hazudták, hogy a komp – híd. […]"

Ady Endre teremtette meg (tette népszerűvé?) ezt a fogalmat az Egy Korvin-kódex margójára c. esszéjében/tárcájában (?). Érdekes, hogy nála a komp negatívum, merthogy nem híd. És azt is megjegyzi, hogy a komp többször megy Ázsia felé.

Kiegészíteném egy múltkori hsz-emet (Mit hazudjunk ma a netadóról?-topik).
Identitások, amik nem jöttek be a magyaroknak, vagy csak időlegesen:
-Kert-Magyarország (ezt múltkor kifejtettem),
-kreatív, Nobel-díjas nép,
-katonáskodó, bátor nép, Európa védőbástyája.

Identitások, amik bejöttek:
-kompország,
-filozófus nép, nem olyan értelemben, mint a görögök, akik új eszméket találtak ki. Olyan értelemben, hogy a magyarok szeretnek vitatkozni, politizálni, elemezni a világ helyzetét, akár a munka rovására is (ezt én találtam ki).
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyrészt tán igen, másrészt "mi" voltunk szűkkeblűek a nem magyarokkal... ez lett a vége... s erre gyógyír az eu... amit a lápi-magyarok támadnak... miközben egy székely székelynek tartja magát (mind a magyaroktól, mind az oláhoktól megkülönbözteti önmagát... )
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Volt alkalmam, mintegy harmincöt/negyven évvel ezelőtt elsütnöm olyanokat, Lenin is megmondta: a lassú munkához idő kell, illetve másik változatban: a problémák azért vannak, hogy megbeszéljük azokat.
Egyszer sem javítottak ki, mert hátha mégis, de ki is olvas el 50 kötetet, hogy vitaképes legyen.
Ilyen tapasztalati bizonyítottságok okán inkább azt mondom, hogy a vitához nincs meg a felkészültség, a jelenlegi oktatással nem is lesz meg. Nincs vitakultúra. Nem tudunk vitatkozni.
Adyt idézed? Indokolt. Avas és avítt minden. A kacagány és árva leányok haja még mindig divat.
Nem változott azóta semmi, csak kivágtak néhány tölgyfát...
...Hogy jobban lássuk.
@dr. jenőke (jenőke): "Kijev
Nem volt egyszerű az élet akkoriban sem."

Kijev az "orosz városok anyja". A keleti szlávokból lettek az ukránok, oroszok, fehéroroszok.
Egyértelmű, hogy közösek a gyökereik az oroszokkal, bár ez nem jelent semmit, ha időközben elváltak útjaik. A Krímre és az oroszokkal benépesült/feltöltött keleti megyékre ugyanakkor nem alaptalanul formálnak/formáltak jogot az oroszok sem.
@dr. jenőke (jenőke): "Egyszer sem javítottak ki, mert hátha mégis, de ki is olvas el 50 kötetet, hogy vitaképes legyen."

Jajj már, nem kell ahhoz ismerni a Lenin-összest, hogy két magyar össze tudjon veszni rajta. :) Ha már három magyar hajol össze, azok még a Lenint is kimagyaráznák a saját igazából.
Mondj még egy ilyen népet! :) A német vagy a cseh nyárspolgár arra büszke, ha távol tartja magát a politikától, az angolok azzal dicsekednek, hogy azt se tudják, ki a miniszterelnök.
Mondd egy magyarnak, hogy ez vagy az a politikus milyen jó politikus, vitatkozni fog veled csak a vita kedvéért! :)
@Sir Bates dö Hól: "miközben egy székely székelynek tartja magát (mind a magyaroktól, mind az oláhoktól megkülönbözteti önmagát... )"

Talán ezért nem kellett volna annyira Erdélyhez ragaszkodni. Ha Magyarország az önálló Erdélyt követeli 1920-ban, és megalakítja 1941-ben, akkor a románok nem tudom, milyen alapon harcoltak volna Nagy-Romániáért.
@dr. jenőke (jenőke): "Ilyen tapasztalati bizonyítottságok okán inkább azt mondom, hogy a vitához nincs meg a felkészültség, a jelenlegi oktatással nem is lesz meg. Nincs vitakultúra. Nem tudunk vitatkozni."

Az hagyján, hogy vitakultúra nincs, meg talán a tárgyi tudásban is hiányosságok vannak. A nagyobb baj, hogy manapság már vita sincs, csak a vita árnyéka. Ezt én a rendszerváltás utáni liberálisok hibájának tudom be, akik sikítófrászt kaptak, pl. ha valaki a magyarságáról kezdett beszélni. Az oké, hogy a szadeszesek véletlenül a jó oldalon álltak, de olyan üresen, ellenszenvesen, lélek nélkül tudtak erről az oldalról érvelni, hogy egy igazi magyar már csak ezért elfordult tőlük, még ha amúgy egyet is értett volna velük.
Bartus erről már oldalakat írt tele. Hogy őt éppen nem hajtja a Fidesz karjaiba a sótlan liberális politizálás, de sok magyar sajnos alternatíva híján odamenekült.
@Rodeo36:

Jó'reggelt!
Kössz a'zesti zenéket,koránébredő lévén most,hallgatom:)

Viszont Rolláéktól egy kis hazai:)

www.youtube.com/watch?v=xd2JYdBXTpQ

'Mert mi,ellentétben :)bájernmunkásőrúrralvagymivel 'szeressük Mozartot:))
Kgbéla utódja most az újpesti mszp-s jelölt lett, akinek papirja van arról, hogy kiképezték.
• Magyarország geopolitikai helyzeténél fogva mindig is a birodalmak átjáróháza volt ,hol az egyik,/ török, osztrák, német, orosz/ hol a másik befolyása érvényesült jobban. Most az USA is beszállt a játszmákba., nyilván az érdekeit akarja érvényesíteni, állítólag a balti államok már tőlük fogják beszerezni a palagázt. Az USÁ-nak, nem tetszik Paks , a Déli áramlat, stb. De hol vannak a mi érdekeink? Sajnos, az elnyomó gépezetek a hosszú elnyomások alatt nemcsak gazdaságilag fosztottak ki bennünket, hanem az ezt alátámasztó, politikai, kulturális agymosás is jelentékeny volt. Talán ezért vagyunk jelenleg is jobban megosztottak, mint más népek, nincs meg nagy ügyekben a nemzeti konszenzus. Mi magyarok, ha valamelyik néppel szimpatizálunk, akkor annak az ellenfele rögtön támad bennünket, és sikeresen megoszt. A nagyhatalmak konfliktusai miatt sodródtunk bele háborúkba, ráadásul még ránk is fogták utólag, mint vesztesre, hogy mi voltunk az okai a háborúik kirobbanásának. Ma van egy orosz-amerikai ellentét, és főleg az amerikaiak akarnak befolyásolni bennünket, és ennek szolgálatában támad a világsajtó is, nem állítom azonban azt, hogy néha nem szolgálunk rá a kritikára helytelen intézkedésekkel.
A világsajtó politikai agymosása sajnos jobban érvényesül azoknál a hajdani honfitársainknál, akik naponta azt olvassák. Sajnos.
Reggelt, Mindegykinek!

Vidékinek üzenem (ha már én is frissítem orosz tudásomat a sok KAPKAM-felvételnek köszönhetően): JO TVAJU MATTY!
@Imola Helyesi: Igen csak az nem kémkiképzés volt, hanem normál határőr rendészeti. Persze a lapok címoldalán a KGB szóösszetétel a lényeg. :)
@Gábris máris: Ja, hát mindenhol baj volt meg van a határokon, határokkal, határon túl meg belül.
Kedves Gábris máris, kösz a sok cikkajánlást, te nagyon tájékozott vagy. Más: A nemzetgazdasági miniszter nem támogatja a boltok vasárnapi zárva tartását / nyilván a fogyasztási adó miatt, mert nem vagyunk olyan fejlettek, mint a németek meg az osztrákok/, viszont a két gyermekek adóvóírásának 2016-os emelését azzal indokolta, hogy szülessen 2. gyermek. Most ez megint nem jó üzenet, mert mi van azokkal, akiknek már van két gyermekük/
@Gábris máris:
Az mszp kitart mellette, mert már lejárt a jelöltállítási határidő, és akkor megint nem lenne jelöltjük. Tényleg elég béna lett az mszp.Főpolgárjelöltjük sem volt.
@Imola Helyesi: Nem tudod, hogy mire képezték ki?
@KÁTÉó53éúétr6: Horváth Imre azt mondta, senki nem szervezte be, senkiről sem kellett jelentést írnia, annyi igaz, hogy határőrként részt vett egy KGB-s tanfolyamon. Horváth Imre, az MSZP újpesti országgyűlési képviselő-jelöltje az RTL Klub híradójának nyilatkozva hétfőn elmondta: elvégzett egy tanfolyamot a KGB-nél, de nem áll semmilyen kapcsolatban a szervezettel, és nem lép vissza a jelöltségtől.
A szocialista politikus a hírműsorban azt mondta: a szovjet állambiztonsági szolgálattal, a KGB-vel nem áll semmilyen kapcsolatban, de az a hír igaz, hogy elvégzett egy tanfolyamot 1984-ben, mert határőr volt. A képzést a bizonyítvány szerint kitűnően végezte el.

A híradóban megszólaltatott történész szerint a tanfolyam igaz lehet, akkoriban gyakran előfordult, hogy a határőrok szakmai képzését a KGB-vel végeztették el.

hvg.hu/itthon/20141104_Video_Megszolalt_a_KGBvel_hirbe_hozott_M
Látom újabb Magyarellenes fröcsögés megy ezen a cionrasszista blogon.

De amúgy tényleg nem értem ,hogy a jobbiknak (esetleg egy részének) miért kell ezt csinálnia.ű
Nekem spec. nem tetszik amit putyin művel.
Fasznak nem tudnak azok se megegyezni?!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"_Nekem spec. nem tetszik amit putyin művel.
Fasznak nem tudnak azok se megegyezni?!_"

Az azért van kedvenc jobbikos net bozótharcos kolléga, mert nem vették le a Kelly hősei című filmetüdből a 'megegyezős egyezség' fogalmának egyetemes értelmezését:)
Ez az ECHO tévés Szaniszló lánya lenne?
@Imola Helyesi:
Imola!
Az álláspontomat én nem engedem befolyásolni annak a szándéknak, amely bagatellizálni és homályosítani kívánja a korrupciós botrányt.
Abból indulok ki, hogy Amerika a világon a demokrácia éllovasa, aki kötelességének érzi nagyhatalmi poziciójánál /is/, és e melletti elkötelezettségénél fogva is a demokrácia érvényesítését. Bárhol a világon közbe lép, ahol veszély fenyegeti ezt.
Ez történt Magyarországgal is, amely durván megsérti a demokratikus jogokat működésének több szegmensében.,
Amerika nem kockáztatja nemzetközi hitelességét koholt vádakkal. Ez a korrupciós ügy a világpolitikában nem olyan fajsúlyos, hogy kitenné magát az USA bármilyen tekintélyvesztésnek.
Sajnos, nagy a valószínűsége, hogy a bizonyítás nem történik meg, mert a magyar kormány elsumákolja az ügy valódi hátterét, ami azt jelenti, hogy nem Amerika hazudik.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Tudom, hogy viccelsz, kell is egy kis humor szomorú életünkben.
Úgy lettem burzsuj, hogy a jogász barátnőm jártában-keltében megtudta, hogy parcellázni fognak egy holtágnál baromi olcsó árakkal.
Bele mentem az üzletbe, és amikor a
tulajdonomba került, az tényleg egy mámorító érzés volt, hogy van ebben az országban egy talpalatnyi föld, ami az enyém.
Romlanak a viszonyok, és könnyen lehet, hogy elszáll a mámor, és el kell adni.
Azután már csak kábán bámulok a nagy semmibe, oda a burzsuj lét felemelő érzete.
@glinolid:
"Már éppen itt az ideje, hogy megszülessen a kis Orbán Mohamed."
Ahogy mondod.
Már a kiságyban a feje alatt lesz egy játékfejsze, hogy ne legyen kalandos az átmenet felnőtt korára, amikor megalapítja az AMBM-t, az
Azeri Magyar Baltás Műveket.
@jaegtoer:

Végre egy derűs pillanat:))
Donald Sutherland a kedvencem, és ezt a filmet is számtalanszor képes vagyok megnézni.
@Gábris szomszéd: Köszönöm./én is így tudtam/ Az információ így teljes, és nem úgy, ahogy a farkast kiáltó imola tette, ezért tőle szerettem volna látni. Mellékesen jegyzem meg, hogy Vári szuper pilóta is a SZU-ban szerezte a kiképzést, és még nagyon sokan .....az mind ügynök gyanús?
süti beállítások módosítása