Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.14. 05:19 Fabius

Új polgármesterünk máris pártját ritkítja

Címkék: zugló összefogás karácsony gergely önkormányzati választás 2014

No, akkor ezen is túl vagyunk. Egyik szemünkkel nevethetnénk, hisz Zugló megtörte a "narancs önkényt", a táltos tea nem hatott, Pajor atya is cibálhatja a lélekharangot napestig, 4 év papcsákizmusnak vége van. A másik szemünkkel azért sírhatunk, mert csudálatos pillanat lesz mikor polgármesterünk beszamaragol a Pétervárad utcába szürke igavonó-hátasán, miközben mi csendben átlépünk cseberből a vederbe.

karácsony2.jpg

Igen, drága Feleim, nincs itt semmi tévedés. Polgármesterünk ugyanis nem az lesz akinek neve a szavazólapon állt, hanem az, aki a gyeplőjét rángatja. Mert rángatni fogja, kétsége ne legyen senkinek, tessék csak bátran a testület összetételére pislogni. Karácsony Gergő mostanában fog ráébredni, hogy TóCsával bizniszelni olyan kemény, mint a lefejelt kád széle. Hátország nélkül - hacsak Szabó Rebekát nem tekintjük annak - különösen az lesz. Külön pikantériája a bulikának, hogy az Együttben máris azon gondolkodnak, Karácsony követi a évtizedes hagyományokat - mondjuk választása se nagyon lesz más - és "kifizetőhellyé" teszi Zuglót.

Ha ők így gondolkodnak a pártszövetségen belül, mit gondoljuk mi?

Jó, Szigetvári nem a helyzetfelismerő képességéről és politikai éleslátásáról híresült el, most is kifelejt egy apróságot a képletből: a TóCsa állandót. 2006-2010 között se a polgármestert adták a helyi szocik, hanem egyrészt a Zuschlag ügy másodrendű vádlottját, másrészt meg a vádemeléssel járó mutyicsomagot, minek köszönhetően Weinek kénytelen volt a bíróságon magyarázkodni a több tízmilliós tanácsadói szerződések hogyvoltjáról. Úgyhogy nem kell előre hánykolódni az irigységtől és máris a pártszakadáson malmozni gyerekek, Karácsony nem a PM-et foga elsősorban kisámfázni a kerület pénzével. Lesz neki dolga éppen elég amíg a benyújtott számlákat elrendezi szép sorban, ti meg foglaljátok el magatokat és tippeljétek meg, Gergő vajon hol végzi TóCsa keresztapuskodása mellett a ciklus végére.

Kik fogják ebben akadályozni? Na, azért lesznek páran aki tesznek róla, ne menjen ez túl simán. Először is ugye a 21 fős testületben 9 összefogós képviselő mellett 9 fideszes, egy elempés, egy jobbikos és egy Várnai ül, úgy érzem kényes dolgokban lesz apró probléma a többséggel. Másodszor Várnai nem az a seggén nyugodtan megülő, halk szavú civil. Ha már az egyesületével legyőzte a Jobbikot és az LMP-t, akkor tovább építve a "brendjét" ugyanott fogja folytatni, ahol Papcsákkal abbahagyta. Plusz a testület tagja lett Karácsony másik egykori párttársa, Barta János is, aki szintúgy nem rajong a korrupcióért. Nem véletlen a jelmondat amit a faszbúkjukra kitettek a választás hajnalán: "ahol akárcsak egyetlen LMP-s képviselő is van, ott a korrupció, a mutyi napfényre kerül!" Egyetlen képviselő már van, nekem meg valami azt súgja, hamarosan lesz apropó igazolni a tételmondatot.

Karácsony szerint Zugló legnagyobb nevezetessége ma a másfél millás Papcsák klotyó. Fene tudja, nekem azért szembe jut néhány másik is. Oké, több időm volt szétnézni, mint neki, tán ezért nem az első ami eszembe jut a kerületről, hogy ott szarhatok ahol Papcsák. Így azt is tudom, a legutóbbi alkalommal mikor Tóth keresztapus és az akkori brancs áldásos tevékenysége választók által véleményezésre került, akkor megszavazták első embernek a leghülyébb pártkomisszárt, akit hátán hordott a föld, mert elszámoltatást ígért nekik. Ha nem világos segítek, kedves Gergő: felesleges áltatni magad azzal, hogy vissza lehet szerezni a baloldalnak a bizalmat, mert ha hibázol ez az a hely, ahol a leggyorsabban lehet elveszteni is azt. A luxus retyóval együtt.

 

257 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr716788801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem lehetett-e:)volna, most inkább a nevető szemet kinyitni? Biztosan lesz még alkalom a későbbiekben a síróssal látni.
Mindig csak az a fanyalgás. Szegény, szegény ellenzékiek.
Jelek szerint van az az emberi minőség amit hagy a narancsmaffia csatornába vágni ha nem fúródott előte mélyen a csuti orálmuzsik ánuszába.
oszt mondjad: /olvasva a Zuglóról szóló szösszeneteidet../ neked ki a ß lettvón elfogadható??
@AKIsTUDATLAN:

Nevetve lépjünk cseberből a vederbe?
@skribler200:

Kb bárki, akinek legalább halvány köze van Zuglóhoz, de nincs Tóth Csabához. Még nem tudtam eldönteni, Karácsony ennyire ostoba, hogy nem tudja mire számíthat így szövetkezve, vagy nagyon is tudja, csak szarik bele.
@Fabius: Ezt az előző poszt végére már beraktam, de ide talán még jobban illik.

Szóval Karácsonyt sem kell félteni. :)

"Karácsony Gergő lesz az etalon. Megítélésem szerint őrá lehet majd figyelni. Ő egy UNIKUM." (Magyar György)
(Karácsony Gergely okt.10-én kiposztolt képe, melyet 2 napra rá is megosztott. Némi változtatással)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/1381842_10201823209140886_142071740844193642_n.jpg?oh=d8c9252568ecf58b53519903658dfa83&oe=54F1A8D2&__gda__=1425576042_d1ead2fa91ba677e3add5153519b71d8

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10734241_10201823221901205_3002908205318064858_n.jpg?oh=73a378908209e6ece873e3cc5830cd96&oe=54C56085
@Fabius: Tartok tőle, hogy az utóbbi és ezt te is egyre tisztábban látod. :(
Karácsony kidobja-e a Papcsák arany klozettjét? El kéne adni aukción, javaslom a Terror Házának, h vegye meg, de bármelyik Fidesz hívő is szeretheti majd, mint ereklyét.
@Fabius: biztos az a veder?
még hivatalba se lépett, így értelemszerűen egyetlen intézkedést sem tett.
de már ütöd és hülyézed!
esetleg néhány "napnyi" esélyt, nem kaphatna????
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Lepődj meg: nem Várnai.

Laci nem könnyű ember, mögé nem lehetett volna összefogást építeni. Viszont lehetett volna olyan jelöltet találni akit ők is elfogadnak.
@punkfrog: +1
legyünk bizalommal iránta indulásnak
Fábiusz!

Ugyanerről beszéltünk már baráti körben mi is, de más megközelítésben!

Itt az idő, hogy megkapják a pártütők az első pofonokat a majdnem szétvert LMP-től....

Ugye a többséghez 12 szavazat kell a képviselő-testületben...

Az összefogósok vannak tizen Karácsonnyal.

Na, most a többség kialakításához semmi más teendő nincs mint Karácsonynak maga mellé állítani a volt LMP-s Várnait, és a jelenlegi LMP-s Bartát....

Hát mit mondjak, az LMP meg fogja kérni az árát!
(már ha egyáltalán még szóba állnak ezzel az áruló Karácsonnyal...)
@punkfrog:

Én - még - nem ütök senkit. Esélyeket latolgatok, a véleményem pedig tapasztaláson alapul. Arról meg tán nem én tehetek.
@hanta boy:

Lesznek ügyek mikor simán menni fog. Meg lesznek olyanok is szép számmal, amikor nem. Várnai és Barta lesznek a mérleg nyelve, szerintem nem olyan nagy baj ez.
Nem értek többeket... minden civilnek és az ellenzéknek is az a dolga, hogy konstruktív tüske legyen a köröm alatt...
Fábiusz!

Persze tudom emberből vannak ők is! (Barta, Várnai)

Őket is meg lehet venni, ugye egy alpolgármesteri cím, egy-két igazgatósági, felügyelőbizottsági tagság....

Csak ugye a másik oldal, mit érdemel a pártütő, az áruló?
(kötelet....már évszázadokon keresztül)
Mert ugye azt is tudjuk, mindennek ára van....valamit valamiért.
És van az a pénz....meg hallottunk már megélhetési politizálásról is.
(most az elveket, értékek mentén való politizálást, és egyéb baromságokat hagyjuk figyelmen kívül....)
@hanta boy:

Fene tudja, Papcsákék nem mentek semmire Várnaival szemben az FB tagság biznisszel, kétlem, hogy ez most változna.

Azt meg külön megnézném mikor Bartához odamennek azzal, Janikám, volna itt FB hely, csak izé...kicsit félre kéne nézni :-D

Karácsonnyal amúgy a "pártütés" a legkisebb bajom. Sőt vállalom, hogy én akkor azzal értettem egyet, ahogy az akkori zuglói elempé szavazók többsége is. A mennyire így van-t jól mutatja, hogy mára egy civil szervezet meg tudta előzni az LMP nevű pártot.
@Fabius: és mi lesz majd Czeglédi? :)
Fábiusz!

Én vagyok a hibás, én ennyire persze nem ismerem a zuglói helyzetet.....bár abban a kerületben dolgozom, de Budán lakom....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez egy jó kérdés :-)

Markónak az ölebség nem jött be, Cega hátha tanult valamit ebből.
Te, ha olyan szar a helyzet, miért nem költözöl el?

Mondjuk ide:

www.derenk.hu/
@Fabius:
Más is hasonló következtetésre jutott.

Várnai László elsőként gratulált Karácsony Gergelynek. A következő napok, hónapok fejleménye lesz, mit várhat Karácsony Gergely a civil Várnai Lászlótól, hogyan viselkedik majd a testületben.

www.14keruleti-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=fenyegetozes-es-bunkoprolizas-a-valasztas-masnapjan-zugloban
OFF

Munkaalapú politika
Politikai teljesítmény–Összefogás 15-0.

"Igen engedékeny, hovatovább impotens az a diktatúra, amelyiknél nemcsak nyerni, de támogatottságot növelni is lehet, azaz intézményes akadálya nincs az ellenzék visszatérésének."

m.nol.hu/velemeny/munkaalapu-politika-1492333

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem túl hosszú és sok igazság van benne. :)

Meglehet, publicisztikai túlzás a XIII. kerületi önkormányzati választások eredményének efféle tálalása, ám az biztos: a városrész szocialista részlege nem segítette az Összefogás vagy diktatúra! című kommunikációs kampány sikerét.
Az történt ugyanis, hogy a Tóth József vezette helyi MSZP úgy ítélte meg, nincs szüksége összeborulás-bulira, interaktív helyosztogató társasjátékra, valamint ünnepélyes szerződés-aláírásra. Az illetékesek úgy gondolták, teljesítményük elégséges ahhoz, hogy megvédjék címüket. Amint a nagy táblán rögzített kiírás jelzi, nem volt oktalan az önbizalmuk: nemhogy megőrizték pozícióikat, s minden egyéni jelöltjük befutott, a kerületben megalázó vereségek sorát mérték a Fidesz, a Jobbik, továbbá az Együtt–PM–DK–MoMa szövetség próbálkozóira.

Pedig nem ez a slussz következett az EP-választás helyi eredményeiből: az MSZP akkor ugyanis a szavazatok 18,79; az Együtt–PM 16,09; a DK 15,33 százalékát szerezte meg. (A MoMa népszerűségéről nem tudunk adattal szolgálni, mivel a szervezet nem tudta összegyűjteni a rajthoz álláshoz szükséges húszezer aláírást.) Ha igaza lenne az összefogás-szakértőknek, akiknek rendíthetetlen meggyőződése, hogy a voksok automatikusan összeadhatók, a „szövetséges” jelölteknek kellett volna konkurálniuk a győzelemért a Fidesz olyan lokális klasszisaival, mint a szavazófülkében szelfiző Bálint Antónia.

Csakhogy a politika nem egyszerű matematika. A közösség tagjai mérlegeltek, s azokra szavaztak, akik azt munkájukkal, teljesítményükkel kiérdemelték. Ezzel csattanós választ adtak azoknak is, akik olykor nagyvonalúan még az LMP által begyűjtött ikszeket is hozzáadják a három baloldali szervezet voksaihoz, s így kalkulálnak az eredménnyel. Egyébiránt az angyalföldi eset a választói racionalitást is mutatja: az adatok alapján sokan voltak, akik pártpreferenciájukat alkalmilag elfedték annak érdekében, hogy a városrészt azok irányítsák, akiknek munkájával elégedettek.

Szintén a teljesítményalapú politika diadalát jelzi Botka László szegedi és Gajda Péter kispesti címvédése: a két összefogással támogatott szocialista elöljáró meggyőzte a választókat, így már a testületben is nagy többséggel kormányozhat a következő öt esztendőben. És hát igen engedékeny, hovatovább impotens az a diktatúra, amelyiknél nemcsak nyerni, de támogatottságot növelni is lehet, azaz intézményes akadálya nincs az ellenzék visszatérésének.

Ettől függetlenül lehet tovább turnézni azzal a mesével, hogy a diktatúra ellenében föllépő demokratasereg egyesülése vezet a győzelemhez, ám ideje lenne a melóra, a tartalomra koncentrálni. Jellemző, hogy az újabb baloldali Mohács után Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök csodálatos eredményről értekezett, Gulyás Gergely fideszes képviselő viszont a szegedi zakó miatt bosszankodott.

Neki azonban tán időben elmagyarázták: nem a duma, a rikoltozás, az ölelkezés, hanem a politikai teljesítmény szokta megnyerni a meccseket.
Leszavazta a Fidesz az élelmiszerárak csökkentését

Tárgyalni sem hajlandó a parlamenti többség az élelmiszerek áfájának csökkentéséről. A kormánypárti képviselők némák maradtak a rövid vitában, nem indokoltak, csak egységesen leszavazták a valaha még általuk is támogatott ötletet.

vs.hu/gazdasag/osszes/leszavazta-a-fidesz-az-elelmiszerarak-csokkenteset-1013
Zugló tele volt mutyival, törvénytelenséggel, hűtlen kezeléssel.

Karácsony bizonyíthat: lesz belőlük ügy, vagy ezek is következmények nélkül maradnak?
@Fabius:

Engem meglepett, hogy Zuglónak nem kellett a dolgozó és tevékeny zuglói Várnai polgármesternek.
Természetesen előzőleg az is meglepett, hogy a zuglóiaknak inkább kellett Tóth Csaba, mint Horváth András.

Elmondhatom, hogy Zugló jobban szeret a szar és fos között választani, minthogy a jövőre szavazzon. Örömködés ide vagy oda.

Tulajdonképpen az a legmeglepőbb, hogy Várnai és Barta egyáltalán bejutott az önkormányzatba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezért mondom régóta, hogy az összefogás hívei igazából "összeadást" szeretnének, és azt is lehetőleg úgy, hogy az ő prominenseik kerüljenek előnyösebb pozícióba, hogy ők adják az "arcokat". Ez nem megy, duplán sem. Tényleg ideje lenne komolyan venni azt a munkát.

Ettől függetlenül azért az is látszik, hogy bármilyen korcs összefogás is jobb, mint a szétaprózódott szavazatok egy olyan cápa ellen, mint a Fidesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gábriel, ha belinkeltél egy cikket, nem szükséges, hogy be is másold.
Akit a link nem érdekel annyira, hogy kinyissa, az a másolt szöveget sem fogja elolvasni.
Csak feleslegesen szaporítod a kommentek számát.
Arra szavaztak minden nap Karácsony legyen,meg lehet érteni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Csak feleslegesen szaporítod a kommentek számát."

Hadd pörögjön a számláló. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Kis skatulyás nézőpont:D
Mivel cca. 1 millió választó véleményének, néplelkének, és minden egyebének önkéntes és önkényes, továbbá tetszőleges megjelenítéséről van show, semmi nem lehet felesleges.
KÓSA KEZDI FELFEDNI, MIBŐL LESZ AZ 1700 MILLIÁRDOS MEGTAKARÍTÁS

A bürokrácia csökkentése a fedőneve annak a projektnek, amely a Bokros-csomaghoz mérhető mértékben vágná meg az állami kiadásokat. A tervekről Kósa Lajos szivárogtat, aki a debreceni polgármesteri pozícióból való távozása után immár "csak" országgyűlési képviselőként és a Fidesz ügyvezető alelnökeként nyilatkozik meg, bár sejteti, hogy ennél konkrétabb feladatok is kilátásban vannak számára. Szerinte ez nem megszorítás, és nem jár elbocsátásokkal.

vs.hu/mind/osszes/kosa-kezdi-felfedni-mibol-lesz-az-1700-milliardos-megtakaritas-1014
Fabius mester ezzel a poszttal is nagyot alkotott, a térdemet csapkodtam a röhögéstől, aztán eszembe jutott, hogy én is előbb-utóbb ide kerülök (ha rászolgálok vagy így vagy úgy), úgyhogy utána már csak nevetgéltem.

Engem nagyon nem érdekelnek, az alpolgármesteri, tanácsnoki és egyéb döbrögi helyettesi címek, nem árulom magam kilóra, mint Várnai kolléga, az LMP nem erről szól.

Amit mi szeretnék az új város vezetéstől és amiért dolgozni fogunk:

1. Nyilvános élő videó közvetítés a képviselő testület üléseiről
2. Az összes publikus beterjesztés, szerződés közzététele az önkormányzat honlapján
3. A Papcsák hírmondó helyett közösségi kerületi újság, tv, tájékoztatás.
4. A polgármester jogköreinek megnyirbálása, vissza minden elvett jogkört a képviselő testületnek
5. Normális bizottsági struktúrát, közbeszerzési és környezetvédelmi bizottságot
6. Önkormányzati működés – gazdálkodás átvilágítása, törvénytelenségek, a kerületre hátrányos szerződések felszámolása, szükséges jogi lépésesek megtétele.
7. Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak összhangba hozása, hosszú távú gazdasági tervek elkészítése és véleményeztetése a kerület polgáraival. A kötelezően és az opcionálisan ellátandó önkormányzati feladatok összehangolása.
8. A Fidesz féle hűbéri lánc-kifizető helyek, sógor – koma - jóbarát viszonyok felszámolása a polgármesteri hivatalban és a kerület cégeinél.
9. Felelős ingatlan gazdálkodást, szociális bérlakás programot, épület felújjítási programot.
10. Zöld területek védelme, el a kezekkel a Városligettől!

Ezt így bevezetésül...

Barta János
LMP
@tizma:

Kedves János, hogy milyen kontextusban fogsz ide kerülni az csak rajtad/rajtatok múlik :-))

A pontok támogathatóak, tessék nekifogni a megvalósíthatóság előkészítésének.

Plusz pont, ha a jövő zuglói dolgaival kapcsolatban majd olvashatjuk a véleményed. Tudod, itt respektje van ha valaki nem sunyiban tolja, mint a poszt és kép leszedető Papcsák galeri, hanem az esetleges pofonerdőbe is beleállva amúgy férfi módra intézi az ilyet.
@tizma: A magam részéről már azért is respect, hogy nyilvánosan reagáltál a posztra.
Ha nem marad ígéret, és ha már csak a fele is működni fog, talán kezdődik valami......
@Fabius: @tizma:

a hozzáállás becsülendő, reméljük ki is tart sokáig, mert így már sokan nekiindultak, és nem is csak abban a kerületben.
@Fabius: "A Fidesz féle hűbéri lánc-kifizető helyek, sógor – koma - jóbarát viszonyok felszámolása a polgármesteri hivatalban és a kerület cégeinél."

Vajon a Tocsa féle hűbéri láncot is felszámolnák? :)
OFF

Egy kis móka-kacagás. :)

A dél-hevesi Kömlő új polgármestere 2:30-tól fehér ingben...

youtu.be/6isJc7nx1w0

ON
Hmm..ha Karácsony tiszta mint a hó, és komolyan gondolja a rendszerváltást, fellármázhatja a sajtót. Mindenesetre kiváncsian várom a fejleményeket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Tócsa - SZDSZ féle biznisz vonulatot Papcsákék már felszámolták (bár a töredékét sem szellőztették meg, mert ők is benne voltak szerintem, ezért volt ott is megegyezés), a 2010-es ciklusnak az volt a nagy újdonsága az előzőektől eltérően, hogy mást nem engedtek a fazékhoz.

Egyébként nincs "bal" vagy "jobb" oldali korrupció csak korrupció van, azon leszek, hogy Zuglóban ne legyen és máris 25-30%-al beljebb van a kerület költségvetése...
@tizma: Egyetértek azzal, hogy ebben a kérdésben sincs már "jobb" és "bal" oldal. Sok sikert a jószándékú tervek megvalósításához. Ennél már csak az lesz nehezebb, hogy elszámoltatás is legyen ha sikerül visszaéléseket feltárni.
@tizma: @Fabius:
jaja, ritka az ilyen. még dajcstomi is benézett egyszer, és úgy járt, mint Radzsa, hogyaszondja:

"- Azért nem árt az ilyent tudni. A karmatlai Radzsa is igen nagy úr, és szintén széttekintett egyszer álruhában Hongkong kikötőjében. Senki sem merte megérinteni, amikor megmondta a rangját. Na de amíg megmondta! ... Ott mi volt! Egy ideges ismeretlen valamilyen okból odament az álruhás Radzsához, és hirtelen negyvenháromszor pofon ütötte, úgyhogy nem is volt idő bemutatkozáshoz. Azóta a Radzsa csak úgy megy végig a kikötőnegyedben, hogy hírnökök járnak előtte, akik szétkürtölik nevét és hatalmát."

nemtom, talán géfodor is benézett, de könnyűnek találtatott...
"Karácsony nem a PM-et foga elsősorban kisámfázni a kerület pénzéve"

itt mintha javitás kéne..de sosem tudni.
ich bin ein zugloer - hat herr weihnachten aus buda im stadtpark gesagt.
fülig papcsák őszinte sajnálatára.
pedig:

rozgonyi zoltán szavak ereje

Az egyik magyar Coelhóval vigasztalja magát Zugló fideszes polgármester-jelöltje, aki tegnap még sötét jóslatokkal szomorkodott a választás utáni bús hajnalon.

444.hu/2014/10/14/a-szavak-ereje-kulonkiadas/
@parti_giano:

Szombaton a Bosnyák téri piacon voltam. Ott állt teljesen egyedül Karácsony, bizisten megsajnáltam, annyira magányos volt.
Oda akartam menni hozzá, de egy töpörödött anyóka - tényleg derékig ért neki:)) - megelőzött.

Azon morfondíroztam, ha a látszódó kis eséllyel megnyeri, ugyanilyen magányos lesz? Ki fogja segíteni a munkáját? Milyen, melyik helyiben bízhat? Amennyire rühelli a szocikat, nem lesznek haverok Tócsával, aki önmagáért külön is rühellhető. Gyanítom az első konfliktusa vele lesz.

Nem is értettem, miért akar polgi lenni, egy vadidegen környezetben, minden önkoris tapasztalat nélkül. Az egy hivatali taposómalom,állandó érdekharc,főként egyetemi oktatói székből vagy a nagypolitikából szemlélve.

Helyben persze maga az élet, a legfontosabb. Tegnap hallottam egy jó mondatot, rá is igaz lehet. "Azt felfogtam, hogy nem élet-halál kérdése. Annál több."

Nem irigylem.Nagyon magasan van a léc.
Bolgáriában a múlt hét végén választások voltak.
@maxell a birkaember:

A bolgárok változatlanul Bulgáriában élnek, akár választanak, akár nem.
@Orica Középföldi:
Pénzük pedig az osztrák leva. Jelenleg: 1 HUF = 317.98 AL
@Orica Középföldi: jó, ha a polgármester helyben lakik? budapest számomra vidékiként egy város. ha jöttök felénk, nem mondom, hogy zuglói vagy ferencvárosi, simán nagyfalusiak vagytok.
bár, nálunk, e városféleségben még a helyben születés is elvárás, nemá' gyüttment legyen.

zugló meg nyerhető volt, az ellenzék pártjai értem. karácsony motivációja lehet, hogy szereti fabiust.
@Orica Középföldi:
"Nem is értettem, miért akar polgi lenni."
Kénytelen vagyok egy példával élni, hogy a részegítő hatalom milyen változást tud hozni még eszesnek ismert, önkontrollal bíró embereknél is.
Röviden.
Kolléganőm önkori képviselő lett, számos elfoglaltsággal, mely keresztezte jogi tevékenységét, mégis teljes erőbedobással végezte közéleti munkáját.
A következő ciklusban nem választották meg. Kérdésemre, hogy csalódott-e, azt válaszolta, hogy nem.
A kapcsolatok, a képviselőség nyújtotta előnyök elvesztése a hátránya.Az egy-kettőre kinyílt ajtók, a hivatalnokok alázatossága a képviselői igazolvány felmutatásakor, a tekintély folyamatos érzete hiányzott a számára.
Néztem ezt az általam eszesnek tartott embert, és azt láttam, hogy a látszólagos kiemelkedés hogyan tudja megváltoztatni egy ember eredeti karakterét. Hiszen még politikai ambiciói sem voltak, mégis valószínű, hogy valamiféle hatalmat érzett, amely miatt a kontrollt is elveszítette.
Karácsony Gergelyt vajon nem a politikai ambíciói terelik az egyre magasabb posztok elérése érdekében?
OFF

Tarlós egyelőre küzd, hiszen korábban már többször hangsúlyozta, vétójogot akar a közgyűlés döntéseivel szemben, amit állítólag a kormánypárt is támogat. Kérdés az, hogy ez a jog mennyit ér, ha ér egyáltalán valamit, és nem süllyed a közgyűlés meddő cicaharcba.
Amennyiben ez nem sikerül a főpolgármesternek, akkor lényegében már csak a gyóntatópap szerepére vállalkozhat a haldokló főváros mellett.
A sírfeliratot el lehet kezdeni felvésni: Budapest székesfőváros, élt 1873-2014-ig, a fővárost a Fidesz saját halottjának tekinti.

jobbegyenes.blog.hu/2014/10/14/a_23_reszre_szakadt_varos

ON
@parti_giano:

Azt gondolom, hogy KG csupa hátránnyal indul.
Nem ismeri a helyi gondokat, a helyi érdekcsoportokat, az érdekérvényesítő képességüket, az összefonódásokat, a Júdásokat, és akkor még a HIVATAL-ról nem is beszéltem:))

A vezetőelemzői poszt nem kíván igazi vezetői képességeket, márpedig ilyen jellegű tapasztalata nincs. Van róla fogalmad, hogy egy apparátus milyen gyorsan be tud darálni valakit?
Nekem van, láttam néhány embert elbukni, nem akármilyen posztokon.. A legelső gyengeséget könyörtelenül kihasználja, és nincs javítási lehetőség.
@Mariann19:

Nem értem. Miben nem csalódott? Az önkoris munkában, vagy abban, hogy nem választották újra?

Egyébként nem törvényszerű, hogy egy pici hatalomérzés elvegye valaki eszét. Igen pici ész kell ehhez:))
@Orica Középföldi:
"Miben nem csalódott?"
Abban, hogy elveszítette korábbi választói bizalmát.
Ez már nem érdekelte.
Pontosan az a legfontosabb tényező, amely a képviselői pályára térítette.
Egyik hvg-s újságíró szerint Karácsony megélhetési politikussá avanzsált. És én hajlok rá, hogy egyetértsek vele. :)
@AKIsTUDATLAN: szerecsenmosdatás. Ha kiderül, hogy nem sokkal jobb a szociknál, vagy a fidesznél kéznél a felmentés. Ami várható is, mert képviselőnek lenni nem ugyanaz, mint polgármesternek. Ha belebukik, és belefog és ezt már most Fabe is tudja, máris kifogást keres neki. Ő nem lehet alkalmatlan, csak azok a gonosz és korrupt szocik megrontják, mint ministráns fiút a falusi plébános.
Ahogy látom az Mszp ezután a hatalmas győzelem után arcoskodik rendesen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a kósa az ért a gazdasághoz? és melyikhez?

brühüyyy

nagyszabású

és még mihez?
OFF Ez az igazi törvényesített uzsora.

Elölről kezdhetik a devizahitelesek - Nyolc év kárba veszett?

Hiába törlesztettem már milliókat, még mindig sokkal többel tartozom, mint amekkora kölcsönt felvettem - hallani sok devizahitelestől. Rossz hírünk van a többségük számára: még a "bankok elszámoltatása" után is nagyobb lesz a tartozásuk az eredetileg felvett hitelösszegnél. Egy esetleges piaci árfolyamú forintosítás során pedig nagyobb összegű forinthitelt kell felvenniük, mint amekkorát eredetileg bevállaltak. Az elmúlt 6-10 év izzadságos hiteltörlesztései tehát ebből a szempontból mit sem értek - nyolc meghökkentő ábrán mutatjuk be a szomorú helyzetet.

Egy példa

2007 májusában 8 millió forintot vett fel CHF-alapon a példánkban szereplő ügyfél 20 évre, 147 forintos árfolyamon. Ha fix árfolyamon törlesztette volna hitelét az ügyfél, az elmúlt több mint 7 évben akkor is csak 22%-kal csökkent volna a tőketartozása. Normál, annuitásos hitel lévén a futamidő kezdetén inkább kamatot törlesztett ugyanis az adós. Mégsem csökkent még az így kiszámított 6,3 millióra sem az ügyfél tartozása: mivel a frank árfolyama azóta 75%-kal emelkedett, 10,9 millió forinttal tartozik most a példában szereplő devizahiteles, szemben az eredetileg felvett 8 millió forinttal. Pedig a hitel felvétele óta 8 millió forintot (igaz, döntően kamat formájában) már kifizetett az adós.

www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/elolrol_kezdhetik_a_devizahitelesek_nyolc_ev_karba_veszett.204955.html

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Micsoda kizsákmányolás! 3-6%-os kamatra hitelezni igazi uzsora!
Hányszor mondjam még,ne használj olyan kifejezést amit nem értesz. Mert látod, így rosszul használod. Ne templomba, könyvtárba járj!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hát ha "csak" azt kéne visszafizetni, mindenki boldog lehetne.
@Mariann19:

"Abban, hogy elveszítette korábbi választói bizalmát.
Ez már nem érdekelte."

Igen nagy eséllyel elsőre sem ez érdekelte, csak a lehetőség. Sok ilyen van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nyugi, "csak" azt fizeti vissza. Amúgy is boldog lehetnek, hiszen a kormány a bankok lelkét is kiteszi, hogy ezek boldogok legyenek. Tehet a bank arról, hogy balfasz gazdaságpolitika miatt még kevesebbet ér a forint?!
@parti_giano:
„jó, ha a polgármester helyben lakik?”
Ezt nem tudom megítélni, de azért az mindenképpen kívánatos lenne, hogy ismerje A-tól Z-ig azt a települést, amit rábíztak. Például itt van Zugló, ahol egy nyírségi suttyó volt (hál istennek csak volt) a polgármester, aki amúgy a XVII-ik kerületben lakott/lakik. Ha jól vagyok informálva…

Persze meg lehet „tanulni” egy kerületet, egy települést, de azért az mégis csak előny, ha valaki helybéli. Viszont mikor volt az itt szempont, hogy ismerje a kerületet és valóban azért is dolgozzon? Naugye…
Keráli latrina, autóbusznyi VIP parkolóhely és akkora arc.., ami nem de Triumph, viszont baromi vastag rajt a bevonat. Én Karácsonyra nem tudok és nem is szeretnék előre semmit, majd meglátjuk – a vak is aszonta… mondom ezt nem zuglóiként, csak mint a kerületet kedvelő és most épp szomjas antitarolósista.
Rogánnál minden rendben van! Beszarás! Ez ma Magyarország.
@Knósszosz:

Lesz-e mégegyszer "Két barát" az Esze Tamás utcában??
@dr. jenőke (jenőke):

:))))Csak nem pudingoznátok:))))

"mintha nyitva az ablak
s bedől a virágillat,
mintha a házban
valahol pudingozás van":)
@V-PORT:

'Milyen arcátlanul,bicskanyitogatóan nyilatkozott a 'kisgeci a kamerákba bele mondva,hogy papírja is van róla!!
@dr. jenőke (jenőke):
Elképzelhető.
Csak a tulajdonosoknak az újranyitás előtt majd akadálymentesíteniük kell az egész kócerájt, hogy majd mi is tudjunk száguldani a kerekesszékeinkkel a söntéspult és a klozett között.

Szóval ez nem mostanában lesz...
@gazoló: Ja! Négy évig ezt fogják csinálni. Örülni fogok ha egyszer a mosolyt eltünteti valaki az arcáról! Mondjuk 2018-ban.
@V-PORT:
"Rogánnál minden rendben van!"

Azt nyilatkozta, hogy mostantól nyugodtan alhat. Akkor ezek szerint eddig nem aludt nyugodtan? Vajon mi lehetett erre az oka? :))
A 'szívlapát oldaná ezt a vigyort meg a 'körszakállt' is ami ott fityeg gyermekded pofikáján a 'főnitől:))
Petinek egyel több piros golyója van, mint zöld golyója, és eggyel kevesebb lila, mint kék. Kétszer annyi lila golyója van, mint piros és a piros és lila golyók számának összege 15.
Peti normális?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ezt a fidex ügyesen kitaná'ta 2001-ben, bukása előtt seperccel...csapda, a 22-esé tudod az Őrnagy őrnagy Őrnagy egészen Nagy Őr

most kaszálnak rajta, mert 2010-ig nem tudtak de közben megy a süket duma a megmentünk mi titeket és a többi...ebből annyi pénzük van, nincs az az adó ami ezt kompenzálná

brühüyyy

és minél inkább kavarják, annál jobban ki van baszva a delinkvenssel

a sok hülye megette a szart a palacsinta meg maradt a...
@dr. jenőke (jenőke):
ugyanannyira normális mint a sárga golyók

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Eltévedtél, Alfonz.

Nem keresek neki kifogást plusz erősen gondolom, aki egy ilyen szövetséget megköt az alkalmatlan. TóCsáról és a módszerekről mindent lehetett tudni rég, Karácsony is tisztában volt vele kivel szövetkezik, és az mivel jár.
@Fabius: És mi lett volna ha nem köt alkut? Esélye lett volna egyedül valakinek vagy a Fidesz nyert volna?
Ez de sovány!
Hol marad a régi aktivitás, ami jellemezte a Varánuszt? Ilyen posztok általában olyan "forgalmat" generáltak valamikor, hogy annak a tizedétől is jól fésültek lehettek volna bizonyos bloggerek.

Persze, mindenki (le)fáradt már, ez nem is csoda. Csak egy apróság a zönkormányzati választáshoz, ami szerintem megadja a választ bizonyos kérdésekre:
A vakkomondoros trágyarakás úgy lett megválasztva, hogy már nem fidexes, mert kibaszták a pártból. Már nekik is ciki volt, egy ekkora virtigli büdös bunkó. Szóval "függetlenként" indult. Ja, még valami: NEM volt ellenfele... Mert a településen nyilván senki sem érhetett a nyomába, senkit nem tartottak méltónak, aki indulhatott volna vele szemben. Abszurd, de ezek szerint igaz.

Szóval nem a narancsszimpátia miatt voksoltak rá a helybeliek, egyszerűen csak teszik nekik az a tökösség, ha valaki satu részegen az asszonya fejét vaskorláthoz csapkodja, közben boldog révületben rugdossa is a szerencsétlent, bónuszként. A helybéli lakosok egyszerűen legitimálták a brutalitást, jutalmazták az erkölcsi pöcegödörben való bugyborékolást, csak gratulálni tudok nekik! Az biztos, hogy ha Kecskemét felé tartva hirtelen kibaszott sötét lesz, az nem a napfogyatkozás miatt van, hanem közeledik az utazó Fülöpházához... elképesztő lehet a sötétség a fejekben arrafelé.

Magyarország... én így (nem) szeretlek!
@Knósszosz: Helló öreg, bocs, hogy nem a poszthoz de ezt meg akartam mutatni. Tuti bejön majd neked. :)

youtu.be/jCOXv95kYaM
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Bizony bejön, ebben semmi politika sincs.
Imádok olyanokat is nézni, ahogyan Ferihegyen leszáll egy A 320-as, reverz, ésatöbbi, videózva a cabinból, szóval... hahh...
Kösz!
@V-PORT:

Szoros volt, elképzelhető lett volna egy Fidesz győzelem. Ez tény.

De.

Szerintem lett/lehetett volna más megoldás, éppen csak annyi a bibi, hogy Tóth a vitathatatlan taktikai érzékével megette őket reggelire. Várnaival pl tavasszal eljátszotta a legkedvesebb barátot, most meg szórólapon hirdette mekkora nőverő állat. (nem az) Erre ezek nem voltak és most sincsenek felkészülve.

Karácsonynak is lefőtt már a fekete leves, csak még nem tud róla.
@Knósszosz:
Ja, asztat tudod, hogy az Emirates napi járatot fog tolni Budapest - Dubai között?
Nem soká elindul, és... A 330-as szélestörzsű madárral.

Na, azért ez valami, nem szoknak arrafelé hülyeséget csinálni. Ennyi kelemenanna van ebben az országban, aki oda akar repülni?
A Wizz mit fog csinálni a heti négy járatával oda? Code-share?

Majláttyuk, én megyek fotózni az Emirates első madarát Ferihegyen.
@Knósszosz: Egy nagyon kedves ismerős, most ment át a Celebitől az Emirates-hoz melózni. :)
@Knósszosz: "Majláttyuk, én megyek fotózni az Emirates első madarát Ferihegyen."

Spotterkedni is szoktál? :)

www.airportal.hu/bud_lhbp_spotter_kalauz/foto-poziciok.php
@Knósszosz: Ez is marhajó és taga sem panaszkodhat, hogy mindig ruszkikat mutatok neki. :)

youtu.be/AyTCyq0jQmA
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem szoktam, meg amúgy is kell hozzá profi technika... szóval inkább csak magamnak fényképezek, ahogy az A 380 esetében is.

Vannak profik, az ő képeit töltöm ha éppen...
Jó éjt!
@Knósszosz:
A Lufi A 380... húdesokanvoltunk...
Ment a találgatás, aztán a végén érkezés 31 R vót, majd később a take off 13 L, és utána áthúzás megint... baró volt, csak rohadt meleg is.

'Cakát!!:)
@Knósszosz:
- Mindenki (le)fáradt már és hétfő van.
- A vakkomondoros egyedül indult, mert a többinek semmilyen komondorja nem volt, vagy szégyenlettek közösködni vele az induláson.
- Alább meg egy másfajta értelmezés:

József Attila: A VÁROS PEREMÉN
(részlet)

Föl, föl!... E fölosztott föld körül
sír, szédül és dülöng
a léckerités leheletünktől,
mint ha vihar dühöng.
Fujjunk rá! Föl a szivvel,
füstöljön odafönt!

Mig megvilágosúl gyönyörű
képességünk, a rend,
mellyel az elme tudomásul veszi
a véges végtelent,
a termelési erőket odakint s az
ösztönöket idebent...

A város peremén sivít e dal.
A költő, a rokon,
nézi, csak nézi, hull, csak hull a
kövér, puha korom,
s lerakódik, mint a guanó,
keményen, vastagon.

A költő - ajkán csörömpöl a szó,
de ő, (az adott világ
varázsainak mérnöke),
tudatos jövőbe lát
s megszerkeszti magában, mint ti
majd kint, a harmóniát.
@Knósszosz:
Lófaszt... bocs, take Off az 31 L.. na.
@dr. jenőke (jenőke):
Köszönöm.
A város peremén...
Bocs, de a költőóriás valamit nagyon tudott. Előrelátni például...
" nézi, csak nézi, hull, csak hull a
kövér, puha korom,
s lerakódik, mint a guanó,
keményen, vastagon."

Mint kövér. És kapcsolt szervei... stimmel.
Ez egyelőre erős pattnak látszik. Zuglóban mindenképp izgalmas időszak elé nézünk. Az bizonyos ebben a ciklusban, - hacsak nem lesz nagykoalíció - akkor nem lehet a papcsáki korszak módjára erőből áttolni a döntéseket. Szerintem nem tudja Karácsony, hogy miért küzdött, kik állnak a háta mögött. Kisért Weinek bukdácsolása.
Az önkormányzat szekrényeiben nem is csontvázakat, hanem taposóaknákat hagytak. És mind Karácsony, mind a csapata csupa újonc. Mondhatnám megérdemli, de Zuglót is meg fogják rázni a robbanások. a kerület ideje is elmegy.
Két hónapja ajánlottam a segítségünk, de nem kellett. Most már remélem belátják, hogy mennyi támogatottsága van a Civilzugló Egyesületnek. A gonosz ellenünk irányuló kampányt el tudjuk felejteni, ha egyenrangú partnernek tekintenek minket, akkor segítünk. Még nem kerestek.
@varnai:

Ha életben akar maradni, kénytelen lesz elfogadni a segítséget.
@Knósszosz: "Szóval nem a narancsszimpátia miatt voksoltak rá a helybeliek, egyszerűen csak teszik nekik az a tökösség, ..."

Attól, hogy kivágták a pártból a komondorost, még tudhatja a fontos ember telefonszámát - gondolhatják így is a falusiak. Nem bolondok, hogy a sz.r helyett a f.st válasszák, ahogy ékes anyanyelvünk találóan kifejezi. Ahhoz sajnos nem elég előrelátóak/tökösek, hogy egyiket se válasszák.
Mikor nálunk egy kisebb, helyi jellegű botrányba keveredett a fideszes, azt is kizárták a pártból, mégis sokáig tolta a párt szekerét helyben, és zsinórban győzött.

"Hol marad a régi aktivitás, ami jellemezte a Varánuszt? Ilyen posztok általában olyan "forgalmat" generáltak valamikor, hogy annak a tizedétől is jól fésültek lehettek volna bizonyos bloggerek."
Ha az ellenzék nem változtat a stratégiáján (bojkott), akkor előbb-utóbb az ellenzéki blogok is érdektelenségbe fognak fulladni, mert a szavazók tehetetlennek fogják magukat érezni a sorozatos kudarcok miatt, sajnos. Én már most sem értem, hogy titeket mi hoz még lázba ezeken a kollaboránsokon. Miért érdekes, hogy a zsíros állások miatt indult néhány bohóc a választáson? Mit fognak ezek elintézni, kijárni a fideszes többségű önkormányzatokban? Szerintem semmit.
@varnai:

Más a kampány, és más a munka. Ugyan mindkettőnek célja van, de a munkának az eredménye már közös. A kampányé nem.

Nem olyan bonyolult.
Szoktam írni: a cél meghatározza az eszközt, és nem szentesíti.

Jó egészséget és sok türelmet!
@dr. jenőke (jenőke): "- Alább meg egy másfajta értelmezés:
József Attila: A VÁROS PEREMÉN
(részlet)"

A vidéki Magyarország teljesen "vitéz kőbányai Orbán Miklós őfőméltósága" markában vergődik, akinek a jelszavai:
"tiszteletet a magyaroknak",
"nem tehetünk semmiről, amit megszállás alatt tettünk".
Ugyanezt nyomatta Horthy is Trianonról meg az első világháborúról.
József Attila gyógyszer a "keresztény- nemzeti" métely ellen. Azt mondja, hogy "rendezzük végre közös dolgainkat", "elveszett az ezerév", "új évezred új magyaroké".
Ha a Horthy-korban élne a mai ballib ellenzék, akkor József Attilát "bérrettegőnek" neveznék, a zsidótörvényeket meg "demokráciának".
"...a szavazók tehetetlennek fogják magukat érezni a sorozatos kudarcok miatt..."

Ez nem valószínű.
A hülye pártok körül fog elfogyni a levegő.

Például tarthatatlan az MSZP szervezeti felépítése. Csak emiatt is lomha, döntésképtelen, mindenre későn reagál, a pozíciók csaknem kihalásos úton "örökölhetőek", katasztrófa az előretolt emberek kiválasztása (nem elég okosnak lenni, szimpatikusnak is kötelező látszani. És így tovább.

Ne keseregj. Jön még rosszabb is ahhoz, hogy jó legyen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Az előző neked lett címezve, de lemaradt.
Jókor kerültél elő.
.
Jó éjszakát, vidám hajnalt - - kinek-kinek érdeme szerint!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

1990 óta először döntöttem úgy, hogy nem megyek el választani. Nem a közömbösökhöz és nem is a kiábrándultakhoz szerettem volna csatlakozni. Azért nem mentem el, mert úgy tűnik nekem – ahogyan valószínűleg több százezer demokrata választópolgárnak is –, hogy most ez az egyetlen mód, ahogyan közölhetjük a demokráciát jelenleg képviselő pártokkal, hogy nem kérünk a politikájukból.

folytatás:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/414860_eloszor
@dr. jenőke (jenőke): "A hülye pártok körül fog elfogyni a levegő."

Attól félek, hogy előbb darálja be a "centrális erőtér" a sokféleséget, mint hogy a mostani szavazók kiábránduljanak a kollaboránsokból. :) "

"...a szavazók tehetetlennek fogják magukat érezni a sorozatos kudarcok miatt..."
Ez nem valószínű."
Hanem, mi a valószínű szerinted, ha megkérdezhetem? Megmarad a régi szinten Fabius olvasottsága? Mostantól a régi köröket fogja ő is futni újra meg újra, de ne legyen igazam.
A történelem mindig ismétli önmagát. A mai ellenzék már ismeri a diktatúrák szokásos kifutási rendjét, és mégis olyanok, mikor a falnak mennek, mint a kupec öreg lova, "nem vakok, csak bátrak". Egy Kéthly Anna vagy egy Nagy Imre úgy intettek be a diktatúrának, hogy jóformán az intuíció vezette őket. Pedig mennyivel nehezebb lehetett egy horthysta Parlamentben egy nőnek egyedül nem megszavazni a zsidótörvényeket, vagy egy hazafinak az orosz fegyverek árnyékában visszabeszélni "Sztálin elvtárs legjobb tanítványának"!
A sok mai tudós ballibb megmondó meg a tegnapi dátumot nem tudja megmondani, nemhogy Vitéz Kőbányai Viktort beazonosítani, és ujjal mutatni rá.
@dr. jenőke (jenőke): "Jókor kerültél elő."

Gondoltam, nem rontom el az "ünnepet", mert mint bojkottáló, kívülállónak éreztem magamat. :)
Lehetelen megemészteni sorozatos diadalainkat:)

"Stadionot ezeret!!

444.hu/2014/10/14/feroer-szigetek-magyarorszag-0-1/
Azért valahol vicces, hogy még meg sem voltak a hivatalos eredmények, de már megindult a karácsonyatócsaembere duma, a weinekezés és a kifizetőhelyezés. Nem kéne megvárni, hogy legalább elkezdjen dolgozni és AZUTÁN kritizálni, amikor már okot is adott rá?

Karácsony eddigi képviselői múltja senkinek nem ad okot arra, hogy készpénznek vegye az ilyen korrupciós pletykákat. Azt meg, hogy hogyan fog elbírni a nyakára ültetett emberekkel, azt bízzuk rá. Ha nem megy vagy lefekszik nekik, akkor jöhet a megérdemelt kritika.
@gazoló:

ja, és attól a hollandiától kaptak ki 8:1-re amelyiket tegnap ronggyá vertek otthonukban, labdába sem rúgtak a narancsosok (sajtosok?) már az első félidőben 2:0 volt az eredmény és a másodikban csak a holland hisztériát, nincs perszi-t, elrobben-t, hun volt hun nem volt TELÁRT és a többi vidám sajtgyáriakat

brühüyyy

a nemzetközi sajtó úgy emlékezett meg a Faroér szigetek hungary meccsről, hogy a magyarok helyzetén nem javított most a vesztes hollandokkal versenyeznek a kiesésért
@Virág et.:

a tócsa helyett egy pocsolya sokkal jobb lenne abban úszhatnának a libák?

mi betonozta be a tócsát? mije van neki ami másnak nincs és hogyan használja?

mongyuk ha sokat ugrál ki is lehet rúgni (mongyuk én az adventi, karácsonyi, húsvéti a fenetuggya a sok katlik ünnepből melyik jön be?) helyében erre játszanék...ha nem lehet vele együtt a kkor nélküle és nem fog beesni az eső a városi közösülésbe

brühüyyy
@rodeo36: "mi betonozta be a tócsát? mije van neki ami másnak nincs és hogyan használja?"

Kapcsolati hálója és politikai infrastruktúrája. De nem gondolom, hogy olyan rövidlátó lenne, hogy belemenne egy Karácsony elleni belharcba. Ha van esze, meghúzódik, szedegeti a morzsákat, ami máris sokkal több, mint ami Papcsák alatt jutott és mindent megtesz, hogy 5 év múlva, a következő választáson (de 4 év múlva az országgyűlésin is) Zugló balos sikersztoriként legyen elkönyvelve. Hosszú távon az lenne neki is a kifizetődő.

Meglátjuk mi lesz.
@Virág et.:

Tudja fene. Nekem egy antikorrupciós csomaggal és korszakváltással kampányoló ember végül eltócsásodása elég ok a kritikára.

Szolgálati off:

Három laptopunkból ma reggelre egy sem működik. Lesz majd új poszt ha úrrá lettem a káoszon.
@varnai: majd szépen beálltok Karácsony és TCs mögé.
Amúgy a mocskolódó kampányuk után mire számítasz?
@Virág et.:
Kevés politikusról feltételezném az előrelátást, hogy négy évre előre tervezzen, és nem indítja be a "bankóprést" a rövidtávú anyagi előnyökért. Ez a tapasztalat.
OFF

Egy kis napi színes. :)

Udo Ulfkotte 17 éven át a vezető német konzervatív napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) külpolitikai szerkesztője, illetve haditudósítója volt. Kötete szeptember 11-én látott napvilágot a német könyvpiacon Megvásárolt újságírók – Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát címmel. Annak ellenére, hogy a legnagyobb német internetes könyvterjesztő, az Amazon.de csak szeptember 22-én kezdte árulni, néhány nap alatt sikerlistájának a csúcsára hágott. Vagyis Németország legnagyobb példányszámban vásárolt könyve lett. Miközben erről a megasikerről a német sajtó egyetlen szót sem ejtett.

A kínos hallgatás oka egyszerre a könyv tartalma és szerzője. A 336 oldal terjedelmű, mintegy hatszáz lábjegyzettel ellátott művet nem lehet a szokásos »összeesküvés elmélet« felkiáltással elhessegetni, hiszen a szerző maga is több mint másfél évtizeden át Németország legtekintélyesebb napilapjának szerkesztője volt. Ezért könyvében több helyen bocsánatot kér és kijelenti, szégyelli, amit tett. Vagyis azt, hogy pénzért, luxusutazások és egyéb juttatások fejében azt írta, amit megrendeltek tőle.

www.amazon.de/Gekaufte-Journalisten-Udo-Ulfkotte/dp/3864451434

youtu.be/sy9KFOVf8Ro

ON
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Megmarad Fabius olvasottsága? Meg.

2014.09.10. 09:28 Fabius Gyurcsány igazsága 517 komment
2014.08.05. 08:36 Fabius Csoda történt! 274 komment • 1 trackback
2014.07.01. 08:18 Fabius Hagyjuk a francba ezt a baloldali ellenzék dolgot 315 komment
2014.05.25. 06:45 Fabius EP választás 441 komment
2014.04.20. 22:27Fabius Boldog sonkakómát! 238 komment
2014.03.19. 08:05Fabius Orbánnak feladták a korrupció leckét 275 komment • 1 trackback
2014.02.16. 14:12Fabius Feribeszéd, ferista forradalom 394 komment • 1 trackback
2014.01.17. 05:01Fabius Orbán Putyin brüsszeli bunkójának szegődött 304 komment • 1 trackback

2013.12.16. 11:40Fabius Mese az elveszett LMP szüzességről 579 komment • 1 trackback
2013.11.16. 12:00Fabius Csillagok, Széles csillagok 561 komment • 6 trackback
2013.10.15. 12:43Fabius Mi lesz veled, ciginép-szavazás? 712 komment
2013.09.17. 12:07Fabius Mindenórás Tábornok felemás háborúja 539 komment • 1 trackback
2013.08.16. 12:53Fabius Ki állítja meg Somogyi Ábelt? 990 komment • 1 trackback
2013.07.16. 02:18Fabius A megalakult összefogás margójára 1064 komment • 1 trackback
2013.06.17. 04:16Fabius Földmutyi: Orbán minisztere ismét hazudik 524 komment • 2 trackback
2013.05.18. 14:07Fabius Polski wengry dwa bratanki? 434 komment
2013.04.18. 04:33Fabius Korrupciólandon csak a mutyi virágzik 463 komment • 1 trackback
2013.03.20. 03:37Fabius Szopórolleren az offshore lovagok, bezzeg Izland 818 komment
2013.02.23. 03:22Fabius Orbán király beszéde 620 komment • 2 trackback
2013.01.28. 04:26Fabius Vona Gábor agyat keres a Jobbiknak 754 komment • 1 trackback

2012.12.28. 10:26Fabius Az MSZP-nek, lassan, szótagolva 904 komment • 2 trackback
2012.12.03. 06:39Fabius Jobbik: rettegünk! Ez van. 1119 komment • 5 trackback
2012.11.07. 06:17Fabius A választóival vagy a választóiért harcol az LMP? 696 komment • 2 trackback
2012.10.11. 05:33Fabius Bajnai: ok a pánikra 1112 komment • 16 trackback
2012.09.13. 04:59Fabius Én adtam ki a baltást, oszt? 705 komment • 1 trackback
2012.08.17. 05:19Fabius Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről 477 komment
2012.07.22. 03:15Fabius A dinnyekartell arat, te meg fizess 788 komment • 5 trackback
2012.06.26. 13:54Fabius Romkocsmák helyett talponállót! 363 komment • 3 trackback
2012.05.30. 05:16Fabius Ne basztassátok Budai Gyulát! 839 komment • 7 trackback
2012.05.01. 04:57Fabius Forradalom már megint? 626 komment • 1 trackback
2012.04.02. 00:42Fabius A kormány agyhalott, de élvezi 891 komment • 4 trackback
2012.03.06. 05:03Fabius Törd át a falat, Feri! 889 komment • 1 trackback
2012.02.08. 01:21Fabius Orbán: mese a sokfelé osztott semmiről 383 komment • 2 trackback
2012.01.13. 05:40Fabius Békemenet - közpénzért 626 komment • 11 trackback

2011.12.18. 05:22Fabius Jó reggelt, Szalai Annamária! 290 komment • 4 trackback
2011.11.19. 05:06Fabius A Lázár népellenséget csinál SkiccPaliból? 114 komment • 8 trackback
2011.10.21. 05:15Fabius A kompenzáció forradalma 159 komment • 5 trackback
2011.09.22. 04:47Fabius Giró-Szász a hibás, Orbán ártatlan! 283 komment • 12 trackback
2011.08.28. 05:27Fabius Csak kenyér meg pálinka legyen! 125 komment • 3 trackback
2011.07.31. 06:00Fabius Palik Laci, gyere vissza! 259 komment • 2 trackback
2011.07.01. 05:56Fabius Kussország? 386 komment • 13 trackback
2011.06.02. 06:09Fabius Cser-Palkovics és az összeomlás 31 komment
2011.05.06. 06:04Fabius Tanácstalanok országa 110 komment • 3 trackback
2011.04.10. 06:06Fabius Papp Dani esete a fingófával 356 komment • 10 trackback
2011.03.18. 06:02Fabius Magyart választani 17 komment
2011.02.25. 16:46Fabius Ne képezzünk bálnatenyésztőt! 31 komment • 4 trackback
2011.02.02. 08:00Fabius Csányi Sándor szövetkezett az MSZP-vel? 22 komment
2011.01.02. 14:40Fabius Lali-T 62 komment • 7 trackback

2010.12.09. 08:00Fabius Pedofilok szabadlábon? WTF? 225 komment • 1 trackback
2010.11.10. 08:00Fabius Ne az oligarchákkal fizettessék meg! 7 komment
2010.10.15. 08:00Fabius Mese a Nemzeti Együttörvendés Nyilatkozatáról 31 komment
2010.09.18. 12:56Fabius Kulturális örökség napjai 8 komment
2010.08.28. 15:35Fabius Zuglói cetlivadászok 70 komment • 2 trackback
2010.08.06. 08:00Fabius Schmitt Pál, a király 29 komment • 2 trackback
2010.07.13. 08:00Fabius Borkai Rambó és egyéb kivételek 5 komment • 1 trackback
2010.06.20. 20:20Fabius Revans! Kint vagyunk a VB-n! 37 komment • 2 trackback
2010.05.28. 12:06Fabius Alternatív országimázs 28 komment
2010.05.09. 08:00Fabius Nagyarányú hajléktalancsökkentés 85 komment
2010.04.21. 11:14Fabius Retkes nagymosása 3 komment
2010.04.01. 12:00Fabius Dobj egy macit! 12 komment
2010.03.11. 08:00Fabius A külföldre csábító saját retyó 458 komment • 1 trackback
2010.02.15. 08:00Fabius Demszky és az örömszerzés 54 komment • 1 trackback
2010.01.25. 08:00Fabius Döntsétek romba a székházakat! 238 komment • 1 trackback

AZ ELSŐ FABIUS JEGYZET: 2009.12.27. 11:23Fabius Másnapos sofőrök 14 komment • 1 trackback
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Úgy lett összeállítva, hogy visszafelé haladva a "A következő oldal >>" előtti utolsó jegyzetet vettem figyelembe, hogy ne legyen szubjektív a válogatás.
@dr. jenőke (jenőke):
Szvsz arra utalt, hogy egy többnapos posztnál már sokkal több komment szokott lenni, mint a mostani alig 120.
Nem feltétlenül a téma miatt (engem senem érdekel igazán, hogy mi folyik Gyöngy... izé, Zuglóban :D ), hanem esténként, éjszakánként megy a zenélés, főzőcske, egymás ugratása (is).
Nem ismerem a zuglói helyzetet, de ez nem feltétlenül akkora gáz Karácsonynak mint amilyennek látszik.
Az, hogy nincs többsége sokkal jobb is lehet mintha egy stabil szoci többség irányíthatná. Így kicsivel nagyobb lavírozási lehetősége van.
A polgármesterséggel járó rivaldafény így is meglesz neki - eléfeküdhet a dózereknek stb. Igazából nem akkora gond, ha pl. a szocik zsarolni akarják - már nem jelent akkora gondot a közgyűlési többség hiánya (ld. pl szeged elmúlt négy éve).Iskolái, intézményei úgysem maradtak az önkormányzatoknak, nagyobb cirkusz nem lesz a dologból. Ha valami nem sikerül egyszerre mutogathat a fideszre és a szocikra.
Ha egy csepp esze van, valamikor a ciklus közepén direkt kiborítja a bilit, és ha kell szándékosan összevész a szocikkal. Mondjuk rájuk támad valami korrupció-gyanús ügyben, határozottan beint valami pozició-kérésnél. Aztán eljátszhatná a "két pogány közt" egyedüli becsületes embert.
Nyilván csúfosan megbukhat ebben a helyzetben, de ha ügyes jól is kijöhet belőle.
@Marcellusca:
Pontosan. A tartalom és a többnaposság is meghatározó, de sokat számít a "népszerűségi szám" alakulásában egy-egy nagyon idétlen troll megjelenése. Legutóbb például egy vidéki önmaga hülyeségeivel rengeteg hozzászólást provokált.
Papcsákot annyira utálta a jónép, hogy még ezt az árulót is képesek voltak megválasztani.Karácsonynak még költségvetése sem lesz, mert megtámadható, aztán majd jönnek a csókosok, akik kérik a jussukat.De nem ártana a kerülettel foglalkozni, viszont úgy látni hogy ez senkit nem érdekel.Egy új korszakot kéne kezd eni, de mindenki ott folytatja ahol abbahagyta.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Árverés + a befolyt pénzt valami jótékony célra felajánlani.
Hát csak van a kerületben Papcsák-rajongó, aki még áldozna is erre?
Vagy tévedek?
:-)
@hanta boy:
No, aztán akkor mennyivel is különb az LMP bárki másnál?
Semennyivel.
És ezt elég sokan már idejekorán fel is ismerték.
@Fabius: Aki meg is nyeri, olyat nem lehetett. Karácsonynak még Budapestre is lett volna esélye. Tócsát meg egyáltalán nem lehetett kiiktatni, már a parlamenti jelölését sem lehetett megfúrni, a szocik ragaszkodtak hozzá. Ez van, ezzel kell főzni.
@narmer:

"De nem ártana a kerülettel foglalkozni, viszont úgy látni hogy ez senkit nem érdekel.Egy új korszakot kéne kezdeni, de mindenki ott folytatja ahol abbahagyta."

Rosszul tudja. Minden abba van fejezve, és Zugló felett 13-án már nem is az a Nap kelt fel, amelyikre 11-én virradt és este a Hold is egészen más volt, mint előtte. Ezt jó lesz, ha észben tartja.
Ugyan még nem jelent meg az első kolbászból font kerítés, de egyelőre jó cubákokkal sem haragítanának meg visszavonhatatlanul, de egykutyaként belátjuk, hogy egy darabig erre is várni kell.
@V-PORT:
Andrássy út, vietnami papucs, szaladás, felbőszült tömeg ...
Kb. ezeket látnám szívesen egy Rogán Antilop főszerepelte dokumentumfilmben.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: És mit is értünk ez alatt tkp? A "megélhetési politikus" a leghomályosabb és rosszindulatúbb kifejezés, amit kitaláltak a rendszerváltás óta. Mitől lett az?
@Knósszosz:
Olvastam egy riportot a falujáról.
A nyilatkozók értelmi és emocionális képességei alapján a vakkomondoros hülye pontosan megfelel ott bármiféle hajjakendnek.
Kb. az jött le, hogy bárki kérdezett meg, senki nem adta a nevét, ám mind elmondta, hogy semmi nincsen abban, ha meggyeppantotta a zasszonyt, az teljesen természetes, egyébként meg mindenféle jókat tett a faluval, tehát pontmegfelel nekik.
egy valaki mondta azt, hogy akart volna valami tanárnő is indulni, de aztán hipp-hopp lebeszélődött róla valahogyan.

Tehát nem azon kell csodálkozni, hogy megválasztották, hogy elindult, hogy egyedül indult, hanem azon kellett volna, ha egy normális emberi lény abban a közegben támogatást kapott volna.
Az lett volna a világraszóló csoda!
-no comment-

Véget ért a baloldali összefogás négy MSZP-platform szerint

Az MSZP négy platformja szerint véget ért a baloldali pártok közötti összefogás időszaka, így nem is tartják szükségesnek a pártok közötti fúziót, a párt országos elnökségét pedig arra kérik fel, hogy szabadítsa ki a baloldalt abból a csapdából, ahova Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kényszerítette.

hvg.hu/itthon/20141015_Veget_ert_a_baloldali_osszefogas_negy_MSZ
@gazoló:
"Lehetelen megemészteni sorozatos diadalainkat:)"

Pedig kezdj hozzászokni, én érzem az erőt!
Navracsics maradhat az oktatásnál, és ezzel Ficónak is kikapart egy gesztenyét

Nagyon úgy néz ki, hogy Navracsics Tibor megtarthatja az eredetileg is neki szánt területet, csak az állampolgársági ügyeket veszi el tőle Jean-Claude Juncker. Az egésszel a szlovákok jártak jól.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F10%2F15%2Fnavracsics-maradhat-az-oktatasnal-es-ezzel-ficonak-is-kikapart-egy-gesztenyet%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Soha nem mondtam még ilyet, de ... az egy szép nap lesz, mikor ezek eltűnnek a süllyesztőben.
@Evezős:
Nem tévedsz, az Arany Fenék sok szektatagot vonzhat, nem mindenkinek elérhető a Legfőbb Segg!
Egyébként még árulhatnák a triplaszéles Polgármesteri Beállót is, ahol bármely sztreccs limó keresztben is elfér, elvégre nem mindennap parkolhatsz büntetlenül a polgármesteri hivatal fôhelyén!
@iii:
A köznapi szóhasználattól eltérően a megélhetési politikus nem az, aki nem csinál semmit sem, ezért csak, mint politikus tud megélni, hanem azt jelenti, hogy annyit lop (törölve), annyit tesz félre a te pénzedből, hogy te már nem tudsz megélni.
Bocs, nincs smiley a végén!
@Evezős: sajnálatomra ebbe a körbe tartozik a legtöbb pártnak nevezett maffia társaság is
melléklet:

Tarlós Istvánnak
meghökkentően nagy hatalma lehet

Az államfői vétójognál is erősebb törvényes fegyvert adhat az Országgyűlés
az újraválasztott Tarlós István kezébe a főpolgármesteri vétójoggal.

www.origo.hu/itthon/20141014-adernel-is-nagyobb-hatalma-lesz-tarlosnak.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
Ezt Evezőstől loptam és ehhez a poszthoz off, de hátha felpezsdíti kicsit itt az életet :)

librarius.hu/2014/10/10/eros-idegzetueknek-vitez-tolcsvay-bela-beszede-video/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mi a töknek kell választást tartani, komolyan, tiszta színjáték az egész. Nem is mentem szavazni.
@CsekklisztNo.10Reloaded: kell a látszat a külföldnek és a belföldnek, hogy itt még lehet választani és szavazni.
Pedig nem, lényegében a 2/3 állampártként funkcionál, a többi párt meg udvari ál ellenzék.
hmmmmm, hiába nohhh:

Magyarország megújította tagságát a KGST bankjában!

Az alapításról szóló, ma is hatályos törvény erejű rendelet szerint a bank alapvető feladata

a nemzetközi szocialista munkamegosztáson alapuló tervgazdaság támogatása.

Mondjuk a nemzetgazdasági tárca szerint az NBB tevékenysége “az elmúlt két évben a modern nemzetközi normákhoz igazodva gyökeresen átalakult”, így

céljai már egybevágnak “a magyar nemzetgazdaság fejlesztésére kidolgozott elképzelésekkel”,

444.hu/2014/10/15/magyarorszag-megujitotta-tagsagat-a-kgst-bankjaban/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem volt elég erős idegzete a szervernek :D

502 Bad Gateway

--------------------------------------------------------------------------------

nginx
@Orica Középföldi: "Van róla fogalmad, hogy egy apparátus milyen gyorsan be tud darálni valakit?"
van. a pletykák szerint ezért akar a fidesz minél mélyebbre nyúlni a közigazgatási rendszerbe. mert lojalitás kell nekik, még a szakmaiság árán is.
másrészről meg egy intézmény (dolgozók közössége) mindig is védi magát, félti kiváltságait, ha valaki kivülről belepiszkálna.
érdkes képlet, ha a kettőt összerakod.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Amit linkeltél az hibára fut. - 502 Bad Gateway
Helyett itt van inkább a youtube-on. :)

youtu.be/Kbpi0AC35AI
@dr. jenőke (jenőke): @dr. jenőke (jenőke): Még nem volt érkezésem a régebbi posztokat átfutni, köszönöm a kis ízelítőt! Érdekesen alakulnak a számok, 2012-től sokasodnak a kommentek, talán akkor került Fab "indexre"?
Szóval az nagyon jó, hogy minden botrány megragadja Fab figyelmét, amiket így megőriz az utókornak. Pl. jól megírta a lopásokat, a szemérmetlen hazudozásokat stb. De mindig elfelejt lapot fordítani a kottában, pl. hogy a lopásoknak és a többinek semmi, de semmi következménye nem volt/lesz. Ez az elmúlt négy évben elég volt, de szerintem a következőben kevés lesz. Azok az olvasók, akik tényleg változást akarnak, szerintem rá fognak előbb-utóbb unni a botránykrónikára.
@Marcellusca: "Nem feltétlenül a téma miatt (engem senem érdekel igazán, hogy mi folyik Gyöngy... izé, Zuglóban :D ), hanem esténként, éjszakánként megy a zenélés, főzőcske, egymás ugratása (is)."

A zuglói téma tőlem távol áll, mert nem igazán követem az ottani szereplők pályafutását. De azért elolvasom, mert érdekes is lehetne, és megértem, hogy még reménykednek az olvtársak, hogy "ma néhány ellenzéki kerület, holnap az egész ország!"
Leginkább mégis vihar egy pohár vízbennek tűnik ez a fenti felállás ...
@Evezős: "A nyilatkozók értelmi és emocionális képességei alapján a vakkomondoros hülye pontosan megfelel ott bármiféle hajjakendnek."

Nem lennék most annak a tanárnőnek a helyében, aki kihívta volna a választási párbajra! Egyébként meg lehet, hogy a falu lakosainak 95%-a büdös bunkó, de azért engedj meg ehhez egyvalamit. Lassan bele kell törődnünk, hogy ezek az emberek a biztosért feladják a bizonytalant.
Lehet, hogy a szocik több multit csalogattak az országba, akikhez a falusiak is bejárhatnak három műszakba dolgozni. Viszont a Fidesz meg biztosítja a közmunkát, és a helyi csókosok vállalkozásait, még világgazdasági válság esetén is (amíg vannak hiteleik).
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
a tolcsvaybéla mindíg is egy seggfej volt és az is maradt...mit vártál? magas labdát?
csapdlecsacsi...de jó nagy szívlapáttal

hát nem szép a béla? olyan csicsás és kacagányos mindíg erre vágyott (persze esztetetetet ősemtudhassa csak mostanságosan mikor ez divat miért nem szakadt farmerban ment és a szaros alsóneműben ahogy mexokta?

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
megnyílt de gyorsan becsuktam...ilyen szépséges kacagányost? honnan szalajtották?

szerencsétlen és az a röhögő fiatalember megette?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Baja Ferenc szerint", hát ez már nem jól kezdődik. Úgy emlékszem, ő valami korrupt miniszter volt, akinek gőze sem volt a környezetvédelemről, aminek a tárcáját megkapta.

"A platformelnök szerint az kell, hogy legyen a legfőbb céljuk, hogy "az Orbán-rezsim áldozataival", a szegényekkel, az alacsony jövedelműekkel kössenek szövetséget."
A Bajnai-kormány végnapjaiban kitalálták a szocik a közmunkát, amivel aztán a fideszék olyan szinten magukhoz láncolták a borsodi zsákfaluk lakóit, hogy az Átlátszó szerint közösen töltötték ki a szavazólapokat a lakosok a szavazóhelyiségben! A "csendőrök" szeme láttára.
Amúgy nekem tetszett az FNA-kampány, amibe Szanyi kezdett, kár, hogy "öregkorára" teljesen elh.lyült (Szanyi), és hogy a szocik abszolút nem hitelesek a "népből jöttünk" szerepében. A Fidesz azzal szerezte meg a hatalmat, hogy a "népből jöttünk", és azzal tartották meg, hogy jól játsszák a földesurat, érdekes.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ezek szerint béla nyitott a mackókra. főleg, ha van mézes bödönük van nekik.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Hát ez egy újabb definíció erre, ezt még nem hallottam. A kifejezéshez mindenesetre semmi köze nincs, ezt egyszerűen korrupt politikusnak hívják. Karácsonyra meg végképp nem passzol.
Ez talán ide tartozik:

Én vagyok az egyetlen megválasztott polgármester, aki aláírta az atlatszo.hu, a K-Monitor, a Political Capital (HU) és a Transparency International közös kezdeményezését, amelyben vállalom, hogy az önkormányzat vezetését mindig az átláthatóság és korrupciómentesség jegyében fogom vezetni.

A kezdeményezéshez még most sem késő csatlakozni, ezért minden megválasztott polgármestert arra buzdítok csatlakozzanak a civilek kezdeményezéséhez és garantálják ők is, hogy átláthatóan fognak gazdálkodni a településük forrásaival!

blog.atlatszo.hu/2014/10/negyvenharom-atlathatosagparti-jelolt-nyert-az-onkormanyzati-valasztasokon/

Forrás: www.facebook.com/karacsonygergely/photos/a.266672553365598.73008.193944440638410/857817437584437/?type=1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja jó így már értem. Mind biodíszlet vagyunk és külföld is tök hüje, mindent beszopnak. És ezt orban el is hiszi. Akkor tenyleg igaz, hogy egy kerékkel kevesebb van neki.
Aztaaaaa :)

Diktatúra! Az USA norvég pénzek után nyomoz

„Ha most az USA az Európai Unió tagja lenne, bizony szerkesztőségi vezércikkben kellene felszólítanunk az EU-t, hogy a lehető legszigorúbban vonja kérdőre Amerikát.

Elviselhetetlen, embertelen diktatúra, sőt putyini típusú diktatúra kezd kiépülni az Egyesült Államokban. A legújabb hírek szerint már az igazságügyi szerveket is ráküldenék azokra a civil agytrösztökre, amelyek tevékenységét külföldi hatalmak, köztük a norvég kormány meri finanszírozni. Ráadásul demokraták és republikánusok egyaránt támogatnák a szólás- és véleményszabadság eme durva korlátozását.

Az egész azzal kezdődött, hogy a The New York Times indulatokat korbácsolt Norvégia és más olajállamok ellen. A lap azt állította: ezek a kormányok úgy akarnak hatást gyakorolni az amerikai közéletre, hogy befolyást vásárolnak civil és független kutatóintézetekben, amelyek ezért cserébe az érintett országok számára fontos témákkal kampányolnak Washingtonban."

valasz.hu/publi/diktatura-az-usa-norveg-penzek-utan-nyomoz-105463

www.nytimes.com/2014/09/07/us/politics/foreign-powers-buy-influence-at-think-tanks.html?_r=1
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Az nem erő amit érzel.
Legfeljebb pirosarany.
@iii: igazad van, csak most találtam ki :-) szerintem Karácsony, Szelényi, sőt még az idióta Schiffer is az az új politikai nemzedék, aki nem korrupt.
@dr. jenőke (jenőke):
:-)) nem, nem, nem!! Igenis érzem, hogy a magyar focinemzet az MLSZ minden próbálkozása ellenére most már elindulhat kifelé a gödörből. Dárdai úgy néz ki végre hitet adott, már csaj 126 begyepesedett és ingyenélő f....antasztikus szakembert kell eltávolítani es 40 év szar beidegződését kiirtani és a magyar név megint szép lesz.
@salytóskifli: "hogy az önkormányzat vezetését mindig az átláthatóság és korrupciómentesség jegyében fogom vezetni."

Én arra is kíváncsi lennék, hogy a pártokat kik tartják el.
@rodeo36:
Mi a bajod szegény Bélával? Kiment a napra és hajában sült. Tegyél hozzá vajat vacsorára.
@parti_giano:
"ezek szerint béla nyitott a mackókra. főleg, ha van mézes bödönük van nekik. "

De nem adunk nekik, kérjen őfőméltósága vitéz Horthy Miklóstól(ha már annyit emlegette) vagy Semjén Zsoltitól :)
Még üres bödönt sem, nemhogy mézet!
Dehogy zárták be az OPNI-t, inkább kiterjesztették.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Majdnem jó. Csak a szórenddel van baj.
Focinemzett magyar. Már aki....
@rodeo36:
"megnyílt de gyorsan becsuktam..."

Hát most mér'? Hát nem tetszett a szépséges kacagány? Így lemaradtál a végén az énekes produkcióról, az se volt semmi.
@Fabius: Miért, mit csinált Karácsony? Tudomásom szerint egyelőre semmit. A képviselőket nem ő választja, azokat a nagy összeborulás hozta ki, ebbe neki személy szerint pici beleszólása volt. Szigetvárinak már nyilván több, de lényegében polgármesteri posztot is csak egyet tudtak kiharcolni, míg a DK vagy ötöt, szóval ebből lehet sejteni az érdekérvényesítő képességüket.

Mondom, ha tényleg "eltócsásodik", akkor jogos lesz a kritika. Egyelőre megnyert egy választást. Ennyi történt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Baja Ferenc szerint",

Baja... hát már tényleg nem lehet ezektől az őskövületektől megszabadulni?
Rájuk miért nem vonatkozik a nyugdíjkorhatár?
@salytóskifli:

Szép ez az átláthatósági program és összefogás. Látni szeretnénk ezt a gyakorlatban is.
Mint tudjuk, a puding próbája az evés.
Én szkeptikus vagyok.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Mind biodíszlet vagyunk és külföld is tök hüje, mindent beszopnak. És ezt orban el is hiszi."

És amint a helyzet mutatja, működik.
@dr. jenőke (jenőke):

"Mi a bajod szegény Bélával? Kiment a napra és hajában sült. Tegyél hozzá vajat vacsorára. "

hüjjje... :))))
öt perce vinnyogva röhögök :)
@parti_giano:
"ha már horthy. tessék a legújabb folyóirat"

Előfizetném...
"Véget ért az összefogás időszaka..." :)

Sértődött búcsúüzenetekben veszett össze gyurcsány és az mszp

vs.hu/kozelet/osszes/sertodott-bucsuuzenetekben-veszett-ossze-gyurcsany-es-az-mszp-1015
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Pont azt kéne megérteni, hogy amíg SENKI nem foglalkozik ezen típusú emberek megértésével, de legfőképpen a szintjükön történő kommunikálással (és nem a vakkomondoros stílusában!), addig mindig ilyen embereket fognak megválasztani.

El kéne kezdeni kimászkálni falvakba, igen, az ilyen sötétbunkók közé is, és a saját értelmi képességükön nyújtani valami mást.
alternatívát. Hogy el tudja képzelni egy ilyen otthoni asszonyverő, kocsmában relaxáló gumucsizma-lovag, hogy talán lehetne másképpen is.
A fidesz csupán azt ismerte fel, hogy ezeket meg kell tartani pont ilyen hülyének és ha egy ugyanolyan hülyét helyezel föléjük, akkor nyugton vannak, legfeljebb otthon néha megverik a zasszonyt.

Rettenetes elmaradottság van sokfelé - az okai számosak és nem is mindig adott közösség tehet róla! -, de ha ez ellen senki nem tesz semmit, akkor marad ami most van.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"már csaj 126 begyepesedett és ingyenélő f....antasztikus szakembert kell eltávolítani es 40 év szar beidegződését kiirtani és a magyar név megint szép lesz."

Ugyan már, csak kekeckedsz. Apró dolgok ezek, szinte varázsütésre meglesznek :)
És onnantól senki hitvány cenk nem állhat diadalmenetünk útjába.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Igen, minden működik, az operáció is sikerült, igaz a beteg meghalt
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Basszus én tényleg szeretném kivinni a kisfiam egy focimeccse. Csak 2 dolog kéne:
- legyen foci
- ne kelljen félnem, hogy agyonver egy barom, mert zsidócigányarabvietnamikomcsilIbsibuzinak néz
Vagy ha az is vagyok, akkor se verjenek meg:-)
@Evezős: ahogy egy a korrupciót tényleg komolyan elítélő politikusnak illik. csak tudja végigvinni a nyakába ültetett apparátuson is.
@Evezős:
"El kéne kezdeni kimászkálni falvakba, igen, az ilyen sötétbunkók közé is, és a saját értelmi képességükön nyújtani valami mást."

hehe. szanyi is irányt tévesztett. nem mindegy, hogy brüsszel vagy fülöpháza.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"az operáció is sikerült, igaz a beteg meghalt "

Hát pont ebbe az irányba haladunk.
Egy őrült főorvos a nem kevésbé buggyant asszisztenseivel módszeresen darabolja az országot ezerfelé, miközben az ország lakói lelkesen tapsolnak (tisztelet a kivételnek).
Aki nem tapsol, az meg legfeljebb undorodva elfordul, vagy kisétál a műtőből.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Kapnak állami dotációt, nem is keveset.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A szkepticizmus jó dolog, csakhogy ez tény: Karácsony aláírta, a többiek nem. Ez már önmagában valami.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Basszus én tényleg szeretném kivinni a kisfiam egy focimeccsre"

Hát ha élvezetes meccset akarsz látni megveretés nélkül, akkor max. a kisfiad iskolájában a 6.a.:6.b meccset nézzétek meg :(
@iii:
" Karácsony aláírta, a többiek nem. Ez már önmagában valami"

Nem kisebbítve Karácsony jószándékát, ez akkor lesz valami, ha a kerületében meg is tudja valósítani. Neki mint polginak esélye is van rá. Akik az aláírók közül bármely önkormiba csak képviselőnek jutottak be, teljesen esélytelenek erre. Sajnos.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Csak az első mondatig bírtam ,nagyon gyenge az idegrendszerem ezek szerint.
@dr. jenőke (jenőke): azért dobhatnál neki egy vénaszkenner ajánlatot is, otthoni használatra persze, hogy fel tudjon készülni.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Legyen foci."
Mégpedig magyar!
A tegnap déli hírekben reményt keltő adatokat hallottam a Feröer csapatáról, mert a világ ranglistán a 163. helyen állnak, és játékosai hét közben dolgoznak a munkahelyeiken. Mi több, ma reggel is dolgozni mentek a tegnapi mérkőzés ellenére.
Este jól elhelyezkedve abban bíztam, hogy két számjegyű fölénnyel győzünk, és végre boldog lehetek és büszke.
Nem jött be !
@parti_giano:
Hát ... Szanyi pont nem való oda, ahol éppen qrva sok pénzért üdülget.
Napi fidesz színesek.

Pénzt és benzint adott a Fidesz a cigányok szavazataiért Hevesen - gyanúsítottként hallgatták ki az egyik jelöltet.

alfahir.hu/peldatlan_szavazatvasarlasi_csalas_hevesen

Az ózdi Fidesz már most kijelentette, hogy nem hajlandó együttműködni az új vezetéssel - Janiczak Dávid a Ma reggelben

youtu.be/1yawMxzIo04
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor szívni fog janiczak, mert a 14 tagú testületben 8 fideszes üldögél.
@avanivi:
"Csak az első mondatig bírtam ,nagyon gyenge az idegrendszerem ezek szerint. "

Nagyon túlment a humorérzéked határain? Merthogy komolyan nem lehet venni :)

Azt hiszem, hogy én is csak azért hagytam végigmenni a videót, mert közben főztem, és ezért nem hallottam eme gyöngyszem minden szavát.
Rájöttem, hogy az emeszpénél jobban érdekel a sütőtök.

A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen nagy hatékonyságot mutat megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is.
A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.
Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget.
A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták.
Fogyasztása jótékony hatást eredményez az emésztési gondokkal küszködőknek.
A sütőtök serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében, fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata.
@parti_giano: Gondolom felpörgetik majd Ózdon is a NER-t. ;)
ennyi:

Ha már az ellenzék nagyban hozzájárult a Nemzeti Együttműködés – amúgy korántsem gránitszilárdságú – rendszerének stabilizálásához, akkor most lesz szíves nem a megdöntéséről delirálni, hanem azzal foglalkozni, hogy miként teheti elviselhetőbbé azt. Végre nem arról akarok hallani, hogy mi lesz 2018-ban, ’19-ben, 2142-ben, hanem arról, hogy mi lesz holnap. Miként menthető meg, ami még nem ment tönkre teljesen, és hogy lehet egy picit javítani az állapotokon.

hvg.hu/velemeny/20141015_MOST
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "hát már tényleg nem lehet ezektől az őskövületektől megszabadulni?
Rájuk miért nem vonatkozik a nyugdíjkorhatár?"

Biztos félreérthetően fogalmaztam. Nekem a korával semmi bajom, sőt a mai fasiszta-náci időkben előnyt jelenthet, ha valaki ismeri a szociáldemokrácia hagyományait. Ahogy Bartus megjegyzi, egy Lendvai Ildikó vagy Horn Gyula "még tudta, hogy mit jelent az állam és az egyház szétválasztása". Nekem Bajával konkrétan a korrupció a bajom, meg a demagógia. Azt mondja: az "Orbán-rendszer kitaszítottjain" kell segíteni. Ez olyan, mintha azt mondaná:
- Szegény emberek szavazzatok engem vissza a hatalomba, mert én is az Orbán-rendszer áldozata vagyok!
Szerintem többre menne, ha ígérne egy működőképes gazdasági modellt, amiben nem olyan élesek az osztálykülönbségek, és fel tud lépni a kizsákmányolás ellen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Miként menthető meg, ami még nem ment tönkre teljesen, és hogy lehet egy picit javítani az állapotokon."

Ez sajnos már nem segít Ácsnéékon, akiket beletapostak a földbe Kishantoson, és a náci szobor is ott hirdeti a rendszert a Szabadság téren, valamint a visszabeszélő közmunkás is pénz nélkül marad, ha megvonják tőle a segélyt.
Ha valamit elér a jelenlegi ellenzék az ilyen és hasonló szemétségek visszacsinálásában, megeszem a kalapom.
@iii: "Kapnak állami dotációt, nem is keveset."

Magyarul: Orbán tartja el az ellenzéket (az adófizetők pénzéből)? Lehet, hogy már az Orbán-Gyurcsány paktumot is megkötötték?
@dr. jenőke (jenőke):

:))
Mindenben imádom:))
Már a Gőgös Gúnár Gedeonban(nem Bajnai)is azt osztott télen a barna mackó az erdő állatainak:)))))))))))
@Evezős: P.......tosan így VALLAH ,ahogy
leírtad !!!
Félelmetes a sötétség!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Na, az a meccs 6a:6b tuti vérre megy:-) én is mindig utáltam a B-seket: annyi falábút! Ott volt a Bozsér, meg a Szűcs (na jó, ő konkrét kretén volt), a Gábor alibi focit nyomott, a Hajdú szimulált állandóan, míg nálunk ott volt a Micó, a Márkos, meg persze én!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Kishantos tökéletes lenyomata a rezsimnek,ehhez fogható arrogáns,otromba tahóságot a világ nagyon kevés pontján engednek meg,talán feketeafrika,ázsia egyes részei:((

www.atv.hu/belfold/20141014-acs-sandorne-eb
@Evezős: "Hogy el tudja képzelni egy ilyen otthoni asszonyverő, kocsmában relaxáló gumucsizma-lovag, hogy talán lehetne másképpen is."

Annyit hozzátennék, hogy szerintem nem az ilyen sötét segédjegyzőket és intézőket kell meggyőzni, akik a rendszer kiszolgálói. Inkább az ilyen magukra hagyott vidéki tanárnőkre figyelnék, akik indulnának a büdös bunkók ellen is, mert bátrak, csak magukra vannak hagyva. A pesti liberális értelmiségnek kellene felkarolni őket, a véleményüket meghallgatni, mert nyilván többet tudnak az ottaniak problémáiról, értenek a nyelvükön!
Amíg a ballib megmondóemberek kicsinálják azokat, akik nem ugyanazt mondják, mint ők, addig az ilyen bátor vidéki tanárnők bukásra vannak ítélve, vagy elmennek az országból.
@dr. jenőke (jenőke):
:-)) nagyon gyakorlatias vagy, ennyi cuccal biztos ellennénk már!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Nagyon túlment a humorérzéked határain? Merthogy komolyan nem lehet venni :)"

Már kinevetni sem tudom őket.
@Mariann19:
Én csípem azt az istense tudja hol van szigeti csapatok, tök lelkesek lehetnek. Nem ők azok, akik durván öldöklik a bàlnákat egyébként??
@Mariann19:

Szia!

Nem néztem a meccset nem vagyok 'szadomazo,de reggel felkaptam a fejem,hogy az egyszerű cukrázdájából,birkanyájától meccsreérkező amatőrök csapata ellen csak ennyire vagyunk képesek:((
Szóval, ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál. Hogy is van ez? Mi van akkor, ha amit amit csinál, egybe esik azzal amit mond?

www.stop.hu/belfold/nem-szabad-hinni-a-statisztikaknak/1270981/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Egy őrült főorvos a nem kevésbé buggyant asszisztenseivel." :-)))
mármint mészáros??
@gazoló: "...amatőrök csapata ellen csak ennyire vagyunk képesek:(( "

Ja kérem! Az amatőröknek dolgozni is kell, így nekik a foci csak kikapcsolódás, a mi focistáinknak meg kemény munka.
@parti_giano: "Trianonkor elcsatolt növény és állatfajok."

Trianon szerintem is igazságtalan volt. Nem az, ahogy velünk kib.szarintottak, hanem ahogy szétverték az Osztrák-Magyar Monarchiát. Szinte megágyaztak a II. világháborúnak ...

Ez egy tanulságos honlap, a "pártus-magyar kontinuitást" és más hasonlókat elemeznek komoly történészek.
tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=273112
@látjátok feleim szümtükkel:
ahogy emléxem, a Faroer-iek mingyárt a magyar -véletlenűl bekotort- gól után egy hatalmas távoli lövéssel akartak egyenlíteni ami 10 centivel a kapu baloldalán szállt el

ennyit a magyar fociról...

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:

:)'ciológussal,gyúróval,Sanyi bácsival:))(https://www.youtube.com/watch?v=rvXfaXePHj4),stadionokkal,luxusautókkal,milliókkal:))))
@gazoló: VIGYÁZÓ SZEMETEK KISHANTOSRA VESSÉTEK!

Érdemes a Kishantos-ügyet tanulmányozni annak, aki az Orbán-rendszert akarja megismerni. Legyen belőle országos ügy!
www.kishantos.hu/index.php?seo=hirek&content=menuItem&item=news&id=11
@látjátok feleim szümtükkel:

"...focistáinknak meg kemény munka..."

Ügy jártál, mint Iván amikor Szása rákérdezett, hogy melyik kezében van az utolsó üveg vodka.
Gondolkozz!
Egy mondatban a nemzeti focista és a kemény munka hogyan férhet meg?
Egy sokatmondó és érdekes elemzés számokkal és statisztikákkal.

Öt állítás az önkormányzati választásokról

A Fidesz alternatívájának hiányát jelzi, hogy úgyis meg tudta őrizni minden egyes megyei közgyűlésben az abszolút többségét, hogy (egy megye kivételével) mindenhol visszaesett a támogatottsága, 2-10 százalékponttal (Tolna megyében helyi konfliktusok következtében esett vissza kiugróan nagy mértékben, a párttól eltávolodók egy csoportja ugyanis külön indult, és szerzett 6,5%-ot).

A baloldali pártok képtelenek új választókat magukhoz vonzani

A megyei közgyűlési eredmények szerint (amelyek nem tartalmazzák a megyei jogú városokat) az MSZP-nek csak egyetlen megyében sikerült megelőznie a Jobbikot, de további 9 megyében a baloldali pártok együttesen még mindig több szavazatot kaptak a szélsőjobboldali pártnál. Négy évvel ezelőtt a Jobbik csak három megyében előzte meg az akkori MSZP-t.

www.valasztasirendszer.hu/?p=1942910
@dr. jenőke (jenőke):

Kelemen Annácskát csak keményen tudják lerendezni, puhapöcs nem játszik:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Nem ők azok, akik durván öldöklik a bàlnákat egyébként??"

A norvégok voltak nagy bálnairtók, és norvég találta föl a szigonyágyút, ami szétrobban az állat testében.
Ha azóta nem szüntették meg, a feröeriek a gömbölyűfejű delfinekre rendeznek vadászatot, azt mondják hagyományőrzésből. Mondjuk nem ehetnek belőlük túl sokat, mert sok higany halmozódik fel a tengeri állatok szervezetében.
@dr. jenőke (jenőke):
"Egy mondatban a nemzeti focista és a kemény munka hogyan férhet meg? "

Hát, a mondatban talán még igen... no de valóságban ki van zárva.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"mármint mészáros?? "

Legyen, de akkor kijár neki a főmészárosi titulus.
Zugló felszabadult és 5 évig Karácsony. Kell ennél több?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
japánok a gazdaságosak ők sushi-t csinálnak a bálnából egy bálna egész Japán egy évi sushija

brühüyyy

csak azt nem tudom honnan van annyi zöls torma levelük a tormához?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Már megint a norvégokat 'báncsák akik a bálnákat meg a hunokat 'báncsák:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ugye NYNY az kb 16 millió ottlakó meg túristák
az összesen két levédia alsó

kb 200 év alatt jut el mindenhova a kocsi...jó utat és izletes lángost, nagyon gusztusos az a sajtos hagymás ami a képen van

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
"Rájöttem, hogy az emeszpénél jobban érdekel a sütőtök"
Ezt elhiszem, hisz a sütőtök agonizálás nélkül készül el, fogyasztható, élvezetes és mindegy, hogy sózod, cukrozod vagy fahéjat szórsz rá, a hatása ugyanaz: JÓ és FINOM
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Baja... hát már tényleg nem lehet ezektől az őskövületektől megszabadulni?"
Szerintem néhánytól jó lenne, de ... pl.Tóbiás vagy Mesterházy /és még sokan/ mikor ér fel az őskövület Lendvai Ildikóhoz? annak ellenére, hogy ő sem hibátlan
Eddig örökös szocialista szavazóként az a véleményem, hogy:
Az az MSZP amely már két miniszterelnökét lapátra tett,hátba szúrt és csak nyivákolni képes, és fogalma se nincs, hogy mit kellene tenni, az tűnjön el kövületeivel és a jelen fiataljaival együtt
Csak a szokásos fidesz tempó.

A csalásban érintett fideszes befolyásolta a hevesi választási bizottságot?
Kutyakomédiába illő jelenetekkel tette nevetségessé és hiteltelenné magát a hevesi Helyi Választási Bizottság tegnap este a nokiás-tankolós ügyben.
A csalásban érintett Báder Csaba fideszes kampányfőnök befolyásolhatta a bizottság döntését.

alfahir.hu/a_csalasban_erintett_fideszes_befolyasolta_a_hevesi_valasztasi_bizottsagot
@KÁTÉó53éúétr6:

Tóbiást majd még meglátjuk, de túl sok reményt nem fűzök hozzá. Lehet, jók a szándékai, de nem biztos, hogy ereje is lesz a takarításhoz.
Ebben az utcában Gyurcsány is járt már, neki is zsákutca volt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szegény Tóbiás ! elhiszem neki, hogy tudja, látja, tenné, ám vagy besorakozik, vagy....puccs lesz belőle.
Azért az nem reménykeltő, hogy első megnyilvánulása,hogy nem kér Gyurcsányból,/erre miért volt szüksége??!/ pedig pontosan az ő sorsára fog jutni,A következő elnök majd megint átszervez, megújit, más szelet fúj,...szóban... a következő választásig.Meguntam őket.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Orbán nem az állam. Az állam mi vagyunk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Köszi a felvilágosítást!
Látom balneológiában :-))) jó vagy!
A norvég civilek ilyen durvák? Jajj
@iii: "Orbán nem az állam. Az állam mi vagyunk."

Ja! Meg nagyanyám a villamos, csak éppen nincs alatta a kereke.
Láttuk vasárnap, amikor az állam leszarta, csak az nem rá, hanem vissza csapódott.
@látjátok feleim szümtükkel: Na, az ilyen hozzáállás miatt tartunk, ahol tartunk. Még a Kádár-rendszer alatt is az volt az ellenzék álláspontja, hogy viselkedjünk úgy, mintha normális országban élnénk. És azért attól még messze vagyunk.

Az állami támogatás, de mondhatnám a családi pótlékot vagy a munkanélküli segélyt is, az nem Orbán személyes jótéteménye, hanem mindannyiunk adójából és munkájából származó jövedelem.

Miért, az jobb lenne, ha a pártok a pénzembereknek lennének kiszolgáltatva?
@iii:

Miért, nem annak vannak kiszolgáltatva?:D:D:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
„Én már most sem értem, hogy titeket mi hoz még lázba ezeken a kollaboránsokon.”
Miből gondolod, hogy lázba hoz bármelyik is?
Esetleg a szavazóbudiban szelfiző Toncsi az valamikor még igen, de ma már ő sem a régi. Elég töttyedt lehet már a hab az oroszkrémtortáján, bár ha választanom köll, akkor azért ezerszer inkább az ő seteménye, mint Esgabriella szikkadt retorikai zserbója.

De inkább egyik se!
Nálam sajnos egyik oldal sem nyerő - ez 14-re vált világossá - előtte azért még bizakodtam. Mára elszállt minden bizodalmam a balban, a jobbot meg minek is említsem? Szóval megértem a Te bojkott elképzelésedet mint lehetséges alternatívát, de nem tudom hová vezetne? Így is azért nyeri gennyesre magát a kommunista párt, mert az őket utálók nem mennek szavazni, szemben a saját híveikkel, akik meg mind az akárhányan. Ha esik, ha fúj… márpedig fúúj!
Én tényleg értem, hogy miért preferálod ezt a bojkott izét, de ez a társadalom a mai állapotában ennél egyszerűbb dolgokat sem képes felfogni, miért ez lenne az, amit…? Mondom: értem… de én nem a bojkottot választottam, hanem raktam egy X-et Gajdára, mert én nem a pártszimpátiát akartam kifejezni, hanem az embert támogattam. Ahogyan annak idején fideszest választottam a kerületben (ezt itt már tudja a többség – csak neked), úgy megtettem ezt most Gajdával is. Sok sikert neki, de vért fog izzadni, úgy vélem.

A főpolgármester jelöltek közül viszont nem választottam, mert egyik sem jött ide, és nem kérdezte meg, hogy van-e valami problémám és ha van, akkor arra milyen megoldást képzelek el. Csak lökték a süketet a nívótlan helyi szennymédiában – már akinek volt rá pénze. Na, kinek is?
Lehet, hogy a következő cirkuszt én is kihagyom, de addig még sok idő van hátra, sok minden történhet…
@Evezős:
Tulajdonképpen teljesen egyetértek Veled, nagyjából ezt akartam én is megfogalmazni, de hát en jobban sikerült Neked. Hát, hiába, nem mindegy hol szocializálódott az ember...

Az sokat számít, ha nekidől valaki a stelázsinak nem egy födő esik a fejére, hanem egy Dante-kötet. Nagy igasság, már Moldova Gyuri bácsi is megírta... bezony.
@gazoló:
Mondjuk úgy: így is!:))
Kösz!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Látom balneológiában :-))) jó vagy!
A norvég civilek ilyen durvák? Jajj"

Szívesen. A szocializmusban kiadták egy kanadai biológus összes műveit, mivel nagy Szovjetunió és kommunizmus szimpatizáns volt, Farley Mowat. Manapság fillérekért lehet megvenni a könyveit antikvárban, újonnan több ezer forint lenne. Írt egy könyvet az Amerika felfedezése óta kihalt vagy erősen megfogyatkozott állatokról, a bálnákról is.
A bölények a jenkikkel ugyanolyan kapcsolatban álltak, mint a norvégok a bálnákkal. Ha a fajirtás ugyanolyan bűntény lenne, mint a népirtás, akkor elég rossz hírük lenne nekik is, bár nem annyira rossz, mint a németeknek. Ezt most azért írom, hogy végülis minden népnek van valami sara, amelyik azt mondja magáról, hogy nincs, annak is.
Illetve érdekes, hogy a viking leszármazottak manapság a Föld legbékésebb népei között vannak számontartva.
Gazolónak és rodeonak is: A bálnák az emberiségnek a világosságot hozták el, szó szerint és átvitt értelemben. Az ipari forradalomban a gépeket ámbraolajjal zsírozták, és a szalonokat bálnazsír lámpákkal világították. A kőolajat valamikor a múlt századforduló környékén kezdték hasznosítani, ha jól emlékszem.
@Knósszosz: "Szóval megértem a Te bojkott elképzelésedet mint lehetséges alternatívát, de nem tudom hová vezetne?"

Egy fecske nem csinál nyarat, ez egyértelmű. De legalább az én szavazatom nem segített egy bohócnak sem. A következő választásra meg visszatérünk majd négy év múlva (Kósa szerint 2). :)
süti beállítások módosítása