Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/ Hogyha... (2023.02.06. 22:45) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2014.10.08. 10:14 Fabius

MÁV: adjátok vissza a mocskunkat!

Címkék: máv zugló összefogás várnai civil zugló önkormányzati választás 2014

Mindjárt, már mindjárt itt a vasárnap, a Nagy Szavazás Napja. Nem csoda, ha fűtők izzadtan lapátolják a szenet, minden kampánymasiniszta a helyén, és a krampácsolók akár tüntetni - vagy sztrájkolni - is készek, ha arra utasítják őket. Mert akadtak akik elvettek tőlük valamit, orvul, csalárd módon sunnyogva. Egyszerűen ellopták, mert ilyenek ezek. Nem, nem a Viktor - Gaskó mutyiban kiutalt pénzecskét, nem a rézkábelt vagy szemafor akkut, mint szokás országszerte, ezek ettől sokkal borzalmasabbat tettek:

Ellopták a mocskot, a mocskok!!!

máv1.jpg

Úgyhogy adják vissza most rögtön, egy napjuk van az eredeti állapotot visszaállítani! Vagyis, egy nap alatt tessék telegraffitizni, telehányni - hugyozni, plakátokat felragasztani majd letépni, hogy maradéktalanul visszakerüljön a MÁV-hoz ami a jogosan az övék:

máv2.jpg

Gyerekrajzok? Hülye vagy? Tisztaság és esztétikum legalább egy ideig, mert sokáig nem tart ez sem? Lófaszt! Minden évben lehet, kutya nem szól érte, sőt, de választási évben, kampány idején nem, mert a mocskáért kezd vinnyogni a száj, mikor tarkóján BE állásba pöccintik a nerparaszt gombot.

Kedves bánatos szemű papcsákisták! Igen, ti ott a Pótpapcsák jelölt mögött! Mondjátok csak, tőletek tényleg ennyi telik? Mert azt látjuk, hogy Pajor atya megint a narancsvesszőt hiszi olajágnak, de már megszoktuk, hogy a képes felét nem látni az aktuális fideszes farpofáktól, viszont ez a vissza a mocskot módi új. Rozgonyi nertárs állandóan a rendet hirdeti, ebbe nem tartozik bele az önköltségen elvégzett takarítás és állagmegóvás?

Röhej, de úgy látszik a zuglói civilek és Várnai lettek a mindkét oldali népellenség.

Miután nem fogadták el a TóCsa diktálta forgatókönyv szerinti szerepet, és lepacsizás helyett önálló polgármester és képviselőjelöltekkel indultak minden körzetben, megváltozott a hangnem: az országgyűlési választásoknál még tapasztalható "segíjjémá' - rámszavaztassál" kunyerát felváltotta a mindennapos baszogatás mokeszosra sminkelt guminővel, újrahasznosított Demeter Márta plakáttal meg a suttogó propagandával.

dsc_0493[2].jpg

Ja, itt jegyzem meg, nem csak az jut el, amit akarnak, hanem - hozzám legalábbis - az is, amit nem akarnak: Várnainak osztottak ultimátumot, tessék visszalépni és beállni a sorba, mer'különben lehet még ezt is fokozni. Kacagtató látni mi lett az egykori szocialista szóvivő Török Zsoltból: egy guminőt hurcoló, civileket baszogató csicska, vagy ha úgy tetszik TóCsa zsoldosa. A bajai videó után világos volt, Török bukni fog, de azt nem gondoltam, hogy ekkorát. Végül is, meg kell élnie valamiből a hiteltelenné váló egykori prominenseknek is.

A probléma annyi, hogy megint térdig járunk mi itt Zuglóban a mocsokban. És nem csak az ominózus MÁV aluljáróban.

 

251 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr566769381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van meg kerdes?

hvg.hu/itthon/20141009_Allando_lakoskent_jelentkeztek_be_ezren_e

Állandó lakosként jelentkeztek be ezren egy soroksári panzióba

Körülbelül ezer, többségében román állampolgár jelentkezett be állandó lakosként az elmúlt másfél év alatt egy XXIII. kerületi, egyébként mindössze 40 fős panzióba - számol be a Nepszabadság.
Nézd Fabius..

Ha a CÖF minden lepukkant sarkon, pár vödör festék befektetéssel felfirkálná a saját nevét középre nagybetűvel, jól láthatóan, minden helyre, akkor itt rinyálnál, ahogy szoktál.

A saját maguk reklámozása az ami gusztustalan.
Hisz ez egyértelműen bújtatott politikai hírdetés. Hisz ugyanezen a néven indulnak képviselő jelöltek a választáson.

Ne csináljunk már úgy, mintha az egész álszent szarakodás nem ezért történt volna !
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "És még valami. Ezek a pártocskák a Nyugat szemében nem sokat jelentenek. Ha egy MSZP bojkottálta volna a Fidesz-kormányt, akkor Orbán nem állt volna meg az EU-ban, az USA-ban meg pláne úgy fogadták volna, mint a sz.ros rongyot, szinte senki sem állt volna szóba vele meg a nagyköveteivel "

Ez hülyeség .A nyilvánvaló csalás után is szóba álltak vele. Így kampányolt a jobbik ápr 6-ra ,és úgy hogy ne szavazzatok egyikre sem / FIDESZ MSZP/,csak nem tette hozzá,hogy mi ott leszünk,ti csak pihenjetek otthon.
Egy jól sikerült Kunhalmis mémvideó. :)

youtu.be/F-QhvB-72O4
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ha egy MSZP bojkottálta volna a Fidesz-kormányt"

Azért ennyire nem kéne komolyan venni a nickedet. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Ha a CÖF minden lepukkant sarkon, pár vödör festék befektetéssel felfirkálná a saját nevét középre nagybetűvel, jól láthatóan, minden helyre, akkor itt rinyálnál, ahogy szoktál."

legalább lenne valami hasznuk, csizmadia szerintem még ecsetet sem látott. különben meg tényleg sarokra valók, akkora prostik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A CÖF és a Civil Zugló összevetése kissé ostoba vagy nagyon is tudatos és aljas mentalitásra vall.

Amíg a CÖF-öt a kormány 1 milliárd Ft feletti pénzbeni juttatással támogatja, hogy mellette szimpátia demonstrációkat, ilyen-olyan meneteket szervezzenek részben fizetett, részben kényszerített résztvevőkkel, addig az abszolút önkéntes alapon szerveződő Civil Zugló semmilyen arányos pénzbeni támogatásra nem számíthat.
Amíg a CÖF irtózik minden olyan munkától, amely ténylegesen hasznára válik az embereknek, a lakókörnyezetnek, addig a Civil Zugló nem riad vissza attól, hogy akár kétkezi munkával szebbé, élhetőbbé tegye a lakókörnyezetet és a lakosság érdekeit is képviselje, ellentétben a CÖF-fel, amelynek tevékenysége csak és kizárólag Orbán Viktor személyi kultuszának kialakításában és ennek függvényében a fidesz támogatásában merül ki.
@tristen2005: Ha már idehoztad a témát. :)

Az orosz parlament első olvasásban elfogadott szerdán egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az államnak, hogy külföldi javakból kárpótolja az ellene hozott szankciók károsultjait.

Ha a második és a harmadik olvasásban is megszavazzák a tervezetet, kárpótlást kérhetnek azok az állampolgárok, akiknek a tulajdonát lefoglalták külföldön. Elsősorban az állami költségvetésből kérhetik a káruk megtérítését, de a javaslat azt is lehetővé teszi, hogy az orosz kormány lefoglalja azoknak a külföldieknek az oroszországi tulajdonát, akik szankciókat ösztönöztek oroszok ellen külföldön. Ha ilyen tulajdonuk nem létezik, az adott állam Oroszországban lévő tulajdonát is elkobozhatják, még ha diplomáciai védelmet is élvez.

mfor.hu/cikkek/115979.html
Rátámadt az MSZP-s képviselő a Fidesz jelöltjére Csepelen – videóval

csepel.info/?p=37424
a mávnál szabályok vannak. a szabály az szabály ennyi. Ha az a szabály hogy 3x le kell fejelni a betonfalat akkor az lesz, 'mer szabály. Itt kíremszípen nincs mit tenni. A szigorú szabályok miatt működik világszínvonalon az állam, és az állami cégek. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Állandó lakosként jelentkeztek be ezren egy soroksári panzióba" ....nem fölösleges-e nekünk elmenni szavazni? hisz van a hatalomnak annyi pénze, hogy ha kell tízezret jelentet be
OFF

Kiderült kik Orbán gazdái. :)

Ezek az emberek a saját hazájukban elvannak mint a befőtt, az ottani hatóságoknak esze ágában sincs vegzálni őket, hiszen az NPI bejegyzett, működő szervezet, aminek tagjai tanult és művelt kultúremberek, politikusok, tanárok és kutatók, akik nem követtek el semmi törvényelleneset. A tavalyi konferenciájukat a washingtoni Ronald Reagan emléképületben tartották bármiféle atrocitás nélkül. Olyan témákról beszéltek, mint az olajcsúcs, a modern kultúra és a gazdaságtan - meg a nacionalizmus. Na bumm.
De amint belépnek Magyarország területére, Orbán parancsára lesittelik őket. Milyen alapon??? Még csak beszélni sem engedték őket, vagyis ha valamiről beszélgetni bűn lenne, még azt sem követhették el.
Ja, a hotelben hagyták az útlevelüket, bocs.

deansdale.blog.hu/2014/10/06/kiderult_kik_orban_gazdai#comment-form

ON
@KÁTÉó53éúétr6:
"nem fölösleges-e nekünk elmenni szavazni? "

A végeredmény szempontjából valószínűleg tényleg felesleges.
Max a saját lelkiismeretünket nyugtathatjuk meg. Amivel persze ott vagyunk, ahol a part szakad.
@KÁTÉó53éúétr6: igen, erről hadováltak néhányan a narancsnerből, hogy csak egyszer kell nyerni, osztán övék az ország, és tessék.

Az állam maffia létrehozta a saját civiljeit, a saját ellenzékét, a saját népét, a saját mesevilágát.

Aki így úgy, de betársul, az többé kevésbé kollaboráns, kár szépíteni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elég szűk szellemi mezsgyén mozog BG, nem kéne itt propagálnod.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Tényleg hagyjuk az álszenteskedést.

A Civil Zugló Egyesület 2008 óta rendszeresen kifesti azt az aluljárót, pont ahogy most. A kerületi közéletben is részt vesznek régen, egészen pontosan a Mexikói úti gigapláza beruházás-vétó (2007) óta. Folyamatosan "beleugatnak" a környezetvédelmi, építészeti dolgokba azóta, hozzájuk kötődik a Helyi Épített Örökségvédelmi Rendelettől kezdve a Hermina mezei rendelő megmentéséig elég sokminden.

Eddig sose volt senkinek baja az aluljárófestéssel. Az elmúlt négy évben sem, mikor Várnai képviselő volt. Csak most van. Ahha.
-no comment-

Árulónak nevezi Bulgáriát az orosz miniszterelnök-helyettes
Index
2014. 10. 08. 21:38

Bulgária szerdán visszautasította azokat az orosz vádakat, amelyek szerint a balkáni ország árulást követ el azzal, hogy elavult orosz gyártmányú harci repülőgépeit nyugati vadászgépekkel szándékozik lecserélni.

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Twitter-üzenetében kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint Szófia használt Eurofighter vagy F-16-os típusú vadászrepülőgépek megvásárlását fontolgatja. "Hírek Bulgáriából: egy bizonyos Salamanov (Velizar Salamanov védelmi miniszter) meggyőzte Georgi Bliznaski kormányfőt, hogy ismét árulja el Oroszországot... másodkézből vett sasok kedvéért" - írta bejegyzésében a politikus.
Határozott választ adtak

Daniel Mitov bolgár külügyminiszter válaszul kiadott egy közleményt, amelyben "rendkívül méltatlannak" nevezte Rogozin üzenetét. Szerinte az"ellentétes a jó modorral és a bolgár állam tiszteletének hiányáról tanúskodik".

"A hűtlenségről szóló, ki nem mondott vádak kapcsán arra szeretném emlékeztetni a bejegyzés szerzőit, hogy a Bolgár Köztársaság tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak, szuverén döntéseiről pedig nem tartozik magyarázattal harmadik feleknek" - szögezte le a tárcavezető.

Bulgáriát a Szovjetunió összeomlását megelőzően Moszkva leghűségesebb szövetségeseként tartották számon. Az ország 2004-ben csatlakozott a NATO-hoz, 2007-ben pedig az Európai Unióhoz, azonban máig nagyban függ az orosz energiától.

index.hu/kulfold/2014/10/08/arulonak_nevezi_bulgariat_az_orosz_miniszterelnok-helyettes/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Úgy gondolom, hogy a lelkiismeretem akkor lesz nyugodt, ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt..../itt a legdurvább jelző sem tudja kifejezni azt, amit gondolok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az ellenzék /ha az demokratikus/ szerintem is akkor követte el a legnagyobb bűnt, amikor a választás után esküjével legitimálta az állam maffiát. Ezért nem megyek el szavazni.....most sem
@KÁTÉó53éúétr6:

"ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt.."

Ez a gondolkodás öncsalás.
A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb.

A legitimációt a szavazók adják, és a nerszavazóé ugyanannyit ér, mint a tied. Amíg ők többségben vannak, addig a tied csak árnyalja ezt a képet, és ez fordítva is igaz.
@KÁTÉó53éúétr6:
"a lelkiismeretem akkor lesz nyugodt, ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt..."

A választás teljesen legitim lesz. Még ha az összes, baloldalinak nevezett párt szavazója távolmarad is, akkor még mindig ott lesz a Jobbik, az LMP, az MLP (liberálisok).
Tehát máris több párt szavazója szavaz, ergo a választás szabad és legitim.
Akkor már a magam szerény eszközeivel inkább megteszem azt, amit tehetek.
Tudom, azt mondtam, hogy most életemben először nem, de végiggondoltam, és arra jutottam, hogy mégis.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: üdv a klubban, ezért mondtam korábban, hogy a marancsmaffia létrehozta a saját udvari ellenzékét is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"üdv a klubban"

Ebben a klubban már régen tagnak érzem magam :)
@Orica Középföldi: Csakhogy a ner szavazó "többsége" kérdéses, amíg a megfizetett "állandó lakhellyel rendelkezők" száma szükség szerint megrendelhetők. Nem lehet nem észre venni, hogy az ogy-i választásokon is annyi szavazót csaltak,/nem szükséges leírni hogyan, mindenki tudja,látta ha akarja/ amennyi biztosította a 2/3-ot.Ebben az esetben viszont senni ráhatásom nincs arra, hogy ne folytatódjon a maffia állam ismert rombolása az egyik oldalon és gyüjtése, rablása a másikon
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: az említett pártok a Fidesz önmaga által létrehozott saját ellenzéke.Ez is észre vehető pár éve.
@KÁTÉó53éúétr6: Szívemből beszélsz!

Arról sajnos nem mi tehetünk, hogy nincs egy normális, demokraták vezette párt ebben az országban, akinek a meghirdetett bojkottjához csatlakozhatnánk. Gyurcsánynak lett volna egy nagy lehetősége a DK-val, hogy kívülmaradjon ezen a választási bábszínházon. De nem, be volt f.sva, hogy kimarad néhány évig a képviselői fizetésekből meg szereplésekből. Ez jobban érdekelte, mint az ország jövője.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Még ha az összes, baloldalinak nevezett párt szavazója távolmarad is, akkor még mindig ott lesz a Jobbik, az LMP,"

Kit érdekel, hogy ott lesz a náci párt, meg a bohócpárt (zöldek), és eljátsszák Orbánnak, hogy demokrácia van ebben az országban? Szerinted demokráciában élünk? Egy demokrata nem megy el szavazni a diktatúra választására (pláne, hogy nem vagyunk idegen hadsereg megszállása alatt).
Az is nagy baj, hogy vannak állítólag, magukat demokratáknak nevező egyének, akik a fasiszta rendszer önkormányzatában akarnak helyet foglalni. Agyrém. Úgy elmenni képviselőnek, hogy egy lépfenés húst árusító "vállalkozót" nem tudnak elküldeni a fészkes fenébe, ha az fideszes ...
1848-tól 1867-ig nem törleszkedett senki, hogy a az elnyomó Bach-rendszer hivatalaiba bekerüljön. Várták, hogy megbukjon a rendszer, és igazuk lett!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Gyurcsánynak nincs szüksége a képviselői fizetésre,/szereplő parlamenten kívül is lehet/ így feltételezem, hogy azt hitték velük többen lesznek az összefogásban, azonban a részvétel tényleg hiba volt
@Orica Középföldi: "Ez a gondolkodás öncsalás.
A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb."

Ritkán mondok ilyet, de most kihoztad belőlem: MONDD, JÓ ÉRZÉS ORBÁN-CSICSKÁNAK LENNI?
Mikor legitimálod az országvesztő hatalmát, azzal, hogy behúzod az ikszet, akkor Orbán nótájára táncolsz.
EZÉRT mehetett föl a pulpitusra az áprilisi választások után, és EZÉRT mondhatta, hogy felhatalmazást kapott a néptől, hogy folytassa, amit elkezdett.

"A legitimációt a szavazók adják, és a nerszavazóé ugyanannyit ér, mint a tied. Amíg ők többségben vannak, addig a tied csak árnyalja ezt a képet, és ez fordítva is igaz."
Te nagyon okos, gondolkozz már el! Ha nem mész el szavazni, akkor mondhatod minden kötözködő fidesztrollnak, hogy te nem legitimáltad a főnöke mocskos rendszerét.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: fo vonalakban, igen, de ott is van majdnem husz ev, es azt is tul kell elni, foleg ha nem egyedul van az ember, es most nem a felmentesen dolgozom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "fo vonalakban, igen, de ott is van majdnem husz ev, es azt is tul kell elni, foleg ha nem egyedul van az ember, es most nem a felmentesen dolgozom."

Én az önkorm. képviselőkről beszélek. Annak nem muszáj elmenni.
Én amúgy könnyen beszélek, mert évek óta munkanélküli vagyok :), és a férjem tart el. :(
@KÁTÉó53éúétr6: "Gyurcsánynak nincs szüksége a képviselői fizetésre,/szereplő parlamenten kívül is lehet/ így feltételezem, hogy azt hitték velük többen lesznek az összefogásban, "

El se hiszed, hogy sokszor milyen hajszálon múlnak a történelem nagy bukásai vagy nagy sikerei! Lehet, hogy egészen hétköznapi érvekkel győzte meg magát Gyurcsány, hogy indul: több szereplés a tévében, több lakossági fórum. Ne felejtsd el, hogy Orbán csak a saját ellenzékét mutogatja a királyi televízióban, mégha lejáratós helyzetekben is. Egy bojkottáló párt nagyon sokat kellett volna konspiráljon, mire országos elismertségre jut.

"azonban a részvétel tényleg hiba volt"
Végülis Bajnai adta meg az utolsó lökést, sajnos, a baloldali ellenzék indulásához, Bartus szerint. Azzal, hogy miniszterelnök-jelöltként tért vissza, belekényszerítette a többieket is az indulásba. Egyidejűleg az EU-t is leszerelte, hogy nehogy szankcionálja Orbán-rendszerét ... Az eredményt ismerjük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: sajnálom hogy te is a senkit nem hagyunk az út szélén, pedig de csoportba tartozol, én nem/esetleg még nem, de önzőleg szóvá teszem azért.

Közben meg meglepődök, mert nem gondoltalak nőnek :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ne ítélkezz elhamarkodottan. Orica véleményét nem árt figyelembe venni neked sem, /sok realitás van abban/ ő nem fideszcsicska
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Ritkán mondok ilyet, de most kihoztad belőlem: MONDD, JÓ ÉRZÉS ORBÁN-CSICSKÁNAK LENNI?"

Akár túlzásba viszed a dolgokat, akár nem, az még nem jogosít fel a hülyepicsaságra. Már ha érted a dolgokat a túlzásokon felül.

Bojkott párti vagyok, de olyan hangütéssel, amit alkalmazol nem szerzel támogatókat hozzá, sőt!
@KÁTÉó53éúétr6: "Orica véleményét nem árt figyelembe venni neked sem, /sok realitás van abban/ ő nem fideszcsicska"

Orica engem folyamatosan leu.at, mióta itt vagyok, tehát nem vagyunk a legjobb haverok. Amúgy tudom, hogy nem fideszes, de továbbra is fenntartom: aki szavaz, az Orbánra szavaz. Azért tudja sátáni vigyorral hirdetni a pulpitusról, hogy az ő rendszere legitim, a nép elfogadta a fülkeforradalmat, a NENYI-t stb., mert az ellenzék elment szavazni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Orica engem folyamatosan leu.at, mióta itt vagyok, tehát nem vagyunk a legjobb haverok._"

Feltehetően azért, mert ő viszont nem vinné, és nem is viszi túlzásba a dolgokat. Talán ez a megfejtés, és nem a haverság igen-nem kérdése.
@Orica Középföldi:

"_A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb._"

Mondjuk a valami mellett és valami ellen szavazás és a választás között van lényeges különbség. Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "sajnálom hogy te is a senkit nem hagyunk az út szélén, pedig de csoportba tartozol, én nem/esetleg még nem, de önzőleg szóvá teszem azért."

Olyan állást nem is szívesen vállalnék, ahol fideszeseknek kell lekötelezve lenni. De hát ez téged nyilván nem érint. És sajnálom azokat, akik még nálam is szegényebbek (mi fejenként 50 ezerből "dőzsölünk" a férjemmel, ami legalább nem 23 ezer forint). Megértem, hogy sokaknak el kell menni közmunkára, ha egy kicsit jobb életet akarnak. De közben igyekszem nem elfelejteni, hogy féreg módon lettek rászorítva a közmunkára, és hosszú távon ennek súlyos következményei lesznek.
Egyszerűbb lenne, ha a körömreszelés meg az öltözködés érdekelne, de hát mindig a történelem volt a hobbim. :)
@jaegtoer: "Akár túlzásba viszed a dolgokat, akár nem, az még nem jogosít fel a hülyepicsaságra. Már ha érted a dolgokat a túlzásokon felül."

Néha fel kell rázni egyes embereket, hogy felébredjenek az álomvilágból. Vállalom azt a kemény kifejezést, amit tettem, hiszen figyelemfelkeltés céljából tettem!
És hiába rugózol itt a nevemen és stílusomon, mert nyugodtan visszakeresheted, hogy egyáltalán nem vagyok veszekedős és trágár. Ha meg az zavar, hogy a diktatúrát nevén nevezem, akkor saját magadat kéne felülvizsgálnod, hogy mi a fontosabb számodra? Nehogy megsértsük a diktátort, vagy nevezzük nevén a dolgokat?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

"
Mondjuk a valami mellett és valami ellen szavazás és a választás között van lényeges különbség. Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak."

Ebben neked morálisan tökéletesen igazad van. Na de hol beszélhetünk itt morálról?

Hányok, nem hányok, de fekete-fehéren arról van szó, ha nem szavazok nemmel a 66%-os támogatottságú fideszes polgi-jelölt ellen, akkor 100%-kal nyer.

Kell ez? Nem.

A választásra, mint olyanra, majd térjünk vissza akkor, ha lesz olyan. Most nincs.
@jaegtoer: "Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak."

Csakhogy szerény véleményem szerint nem ez a bojkott lényege, ez csak mellékszál. Orbán azért örül minden MSZP-re, DK-ra stb. leadott szavazatnak, mert azzal azt fejezik ki az MSZP-s, DK-s stb. szavazók, hogy NEM TARTJÁK CSALÁSNAK Orbán választását.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Néha fel kell rázni egyes embereket, hogy felébredjenek az álomvilágból. Vállalom azt a kemény kifejezést, amit tettem, hiszen figyelemfelkeltés céljából tettem!_"

Érdekes, hogy pont az ittenieket akarod felrázni az álomvilágból, akik éppenhogy nagyon is éberek. Itt nyilván könnyebb keménykedni, mint a mandineren, vagy a jobbegyenesen.

"_És hiába rugózol itt a nevemen és stílusomon, mert nyugodtan visszakeresheted, hogy egyáltalán nem vagyok veszekedős és trágár._"

Nem állítottam semmit, a nick name meg nyilván a saját választásod s talán nem találomra tetted.

"_Ha meg az zavar, hogy a diktatúrát nevén nevezem, akkor saját magadat kéne felülvizsgálnod, hogy mi a fontosabb számodra? Nehogy megsértsük a diktátort, vagy nevezzük nevén a dolgokat?_"

Talán tegyél előbb rendet a saját rendszeredben aztán láss a supervisori teendőkhöz, mert könnyen hülyének találsz látszódni.
Már megint egy bátrak bátra! Fúj a szél rendesen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Amiket te itt most felvetsz, azokat már megvitattuk, ugyancsak itt, évekkel ezelőtt. Nincs kedvem újra lejátszani az egészet.

A nem egészen követhető világnézeted - vonzódásod az antropozófiához, az ügyes terelések, a nagyon jól bújtatott provokáció - nem tesz vonzó vitapartnerré.

Valóban nem vagyok haverok, de nekem sose voltak haverjaim, csak barátaim.

Köszönöm, de nem kell felrázni, főleg nem neked:)
@Orica Középföldi: "Hányok, nem hányok, de fekete-fehéren arról van szó, ha nem szavazok nemmel a 66%-os támogatottságú fideszes polgi-jelölt ellen, akkor 100%-kal nyer.

Kell ez? Nem."

Igen, szerintem kellene ez. Álljon ott szánalmasan a fidesz polgi, mint a Hazafias Népfront jelöltje, 98%-os támogatottsággal. Csakhogy az MSZMP-KB idejében szerintem a részvétel is közel 98 %-os volt, most meg a szavazók fele hozná össze a fideszesnek a 98%-os "eredményt".

"A választásra, mint olyanra, majd térjünk vissza akkor, ha lesz olyan. Most nincs."
Ne feledjük, Orbán megköszön minden egyes szavazatot, főleg ha az nem NER-hívőtől érkezik! Egy földalatti ellenzéki mozgalom akár iylen plakátokat is nyomtathatna: Orbán rádmutat ördögi vigyorral:
Szavazz!
alatta a felirat: Köszönöm, hogy legitimáltad a rendszeremet.

Milyen jó kabarészámot tudna ebből írni Litkai, ha nem volna az egész kovácskristófos showderklub a legnagyobb fidesz-s.ggnyaló ... Két mozgalmár éjszaka lopakodik plakátokat ragasztani, és jön a rendőr.
@jaegtoer: "Érdekes, hogy pont az ittenieket akarod felrázni az álomvilágból, akik éppenhogy nagyon is éberek. "

Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica.
@Orica Középföldi:

Nézd, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a választókerületemben, -körzetemben volt illetve van olyan jelölt, és pm-jelölt akire tiszta szívvel tudok szavazni, ezért nekem ez választás. Mások, igen sokan nincsenek ebben a szerencsés helyzetben és igyekszem megérteni őket. Én ezt konszenzuskeresésnek tekintem. Azt gondolom, hogy aki nem tud választani, csak szavazni, az inkább tartózkodjon. Ha mégis kockáztat és egy trógerra ellenszavaz, ugyan úgy a jelenlegi rendszert konzerválja. De mit lehet tenni?
Nem lenne baj, ha 100, sőt 104%-os többséget szerez Orbán. Minden felelősség az övé és bandájáé, minél több és súlyosabb törvénytelenséget művelnek, később mindez ellenük fordítható és könnyebb fel- és leszámolni az egész bagázzsal. Akár visszamenőleges BTK-val. A visszamenőleges hatály ellen ők ágálhatnak a legkevésbé. Különösen, hogy az Unióban a biztos jelölt személyét alaklamasnak találta, annak a biztosjelölt személyét, aki igazságügyy miniszterként a visszamenőleges hatályú törvényeket kodifikálta. A konszolidáció után meg jöhetnek a demokraták. Nem a fodorok, demszkyk, petők, szanyik, tóbiások, szigetvárik, hanem a demokraták. Ez egy hosszú projekt. nem lehet siettetni. Sokaknak éhen kell halni, és meg kell fagyni, bele kell rokkanni, halni amíg ráébrednek, hogy valami nem stimmel. Ez van. Gyorsabb út járhatatlan.

Ugyanakkor a bojkott hajója elment, ennek idén lett volna még értelme januári meghirdetéssel, de a megélhetési ellenzéknek fontosabb volt a képviselői mentesség és az apanázs. Hosszú vajúdás jön.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica._"

Tőled ezt megtiszteltetésnek veszem. Köszönöm.
@Orica Középföldi:

Nem írsz te véletlenül valamelyik katolikus blogra?:)
Az antropozófiás támadásod szánalmas, az érvelésed meg kimerül személyeskedésedben.
Méghogy én terelek meg provokálok. Pont ilyen stílusban szoktak támadni a katolikus blogon a Fidesz-hívők is, úgyhogy megnyugodtam. Jó úton járok. :)
@jaegtoer: "Tőled ezt megtiszteltetésnek veszem. Köszönöm."

Ugyanis sunyi jobboldalinak gondollak, míg a többiek őszinték, akármelyik párt hívei is.
@KÁTÉó53éúétr6:
": az említett pártok a Fidesz önmaga által létrehozott saját ellenzéke.Ez is észre vehető pár éve"

Ez igaz. És végzik is pontosan a dolgukat, fenntartják a demokrácia látszatát.
Ettől függetlenül én megteszem, amit tehetek, ha van értelme, ha nincs.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"te nem legitimáltad a főnöke mocskos rendszerét. "

De ellent sem mondtál neki.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

Még mindig ehhez:

"Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica."

Talán az elsők között vagyok, aki felvetettem itt a választási bojkottot, mint eszközt, elég hosszan és részletesen kifejtettem a legitimáció jelentőségét és a rendszer illegitimmé válásának mibenlétét.
Kicsit olyan ez most - tőled, amikor már elment a hajó-, mint amikor valaki lelkesen elkezdi magyarázni a csőfektetőknek a csövön a lyukat. Ne csüggedj!:) Ha az erősít téged, utálhatsz is.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "De ellent sem mondtál neki."

Dehogynem. Megüzentem neki, hogy a választása csaló, amin nem akarok résztvenni. A rendszere meg hazug, ami csak csaló választást képes rendezni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"az érvelésed meg kimerül személyeskedésedben."

Már megbocsáss, de aki itt személyeskedésbe vinné a vitát, az pont te vagy.
És pont tőled nem vártam volna ilyesmit.
Nem kell itt ezen a blogon kedvelni senkit, ha nem akarod. Itt gondolatok, érvek kószálnak, függetlenül a személyes rokonszenvtől. Az az ugratásokban, ökörködésekben nyilvánul meg.
Vitázni meg azzal is tudok, aki személyében nem szimpatikus, amennyiben az érveit normális hangnemben adja elő.
@jaegtoer: "Talán az elsők között vagyok, aki felvetettem itt a választási bojkottot, mint eszközt, elég hosszan és részletesen kifejtettem a legitimáció jelentőségét és a rendszer illegitimmé válásának mibenlétét."

Megírnád, hogy mely posztokban? Mert az alapján, amit itt leírsz, egészen mást gondolunk a bojkottról.

"Kicsit olyan ez most - tőled, amikor már elment a hajó-, mint amikor valaki lelkesen elkezdi magyarázni a csőfektetőknek a csövön a lyukat. Ne csüggedj!:) Ha az erősít téged, utálhatsz is."
Különben meg ha neked ez a téma lerágott csont, akkor annyit is lehet udvariasan írni: Nekem ez a téma már lerágott csont. De nem zavar, ha valakit ez érdekel, és beszélget róla azokkal, akiket szintén érdekel.
Az áprilisi hajó ugyan elment, de attól még nem muszáj elmenni vasárnap szavazni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Orbán azért örül minden MSZP-re, DK-ra stb. leadott szavazatnak, mert azzal azt fejezik ki az MSZP-s, DK-s stb. szavazók, hogy NEM TARTJÁK CSALÁSNAK Orbán választását. "

Ne haragudj, ezzel nem értek egyet. Többen, több soron elmondtuk már, hogy Orbán gondoskodott a többpárti szavazásról, tehát a külvilág szemében a rendszere mindenképpen legitim, akármennyire is kapálózunk mi itt.
Viszont a helyi képviseleteinkről (ami azért egészen máshogy műxik, mint az országos) mégis csak tudunk dönteni. Legalábbis nekem nem biztos, hogy jó lesz Jóskapista mint önkori képviselő, lehet, hogy Gipsz Jakabot jobban szeretném, mert a körzetemben él, és egyébként is élénken részt vesz a körzet életében.
Hát akkor hadd szavazzak már én Gipsz Jakabra, hogy esélyt adjak egy olyan helyi képviselőnek, aki tényleg a körzetéért dolgozik.
Elmondom újra: helyi választás, nem országos. Ebből viszont akármi is kinőhet 2018-ig.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Megüzentem neki, hogy a választása csaló, amin nem akarok résztvenni"

Akkor ne vegyél részt, szíved joga.
Amint itt már többen több soron kifejtettük, a legitimáció hivatalból biztosítva van, tehát a bojkottnak innentől nincs értelme.
A saját lakóhelyedért viszont még tehetnél valamit.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Már megbocsáss, de aki itt személyeskedésbe vinné a vitát, az pont te vagy."

Miből is indult a vita? Azt írtam, hogy aki szavaz, annak Orbán megköszöni a szavazatát. Ezt akkor is vállalom, ha ezért kerékbe törtök emiatt, és felnégyeltek.
Elhiszem, hogy fáj az igazság (amit ironikusan Fidesz-csicskaságnak neveztem), de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nem győztél meg. De most nincs időm válaszolni, talán majd később, bár az érveinket már tkp. mindketten fölsoroltuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kár, hogy a népszabadság - meg a helyi jegyző - nem nézett utána annak, hogy a panzióban nem lakhat állandó jelleggel senki, mert az már bérbeadás, és nem panzió, ami ugyé fizetővendéglátás akarna lenni. Amennyiben pedig a bejelentkezett nem is lakik ott, csak feltehetőleg a cég gazdasági érdekei (?) miatt történt a bejelentkezés, akkor a köznyilvántartába hamis adat került, mert ugyé a népességnyilvántartás az bezony közokirat.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Amikor legitimálod az országvesztő hatalmát azzal, hogy behúzod az ikszet, akkor Orbán nótájára táncolsz."
Csupán remélni tudom, hogy magabiztos, ám hibás
véleményed nem terjeszted szűkebb pátriádban, mert ennél kártékonyabb befolyást nehezen tudok elképzelni.
Ezzel a megállapításod azt sugallja, hogy az emberek ne vegyenek részt a közéletben, amennyiben pártjuk nem nyer a választásokon.
Számos országban több párt működik eltérő szavazati arányokkal, a szavazók mégis aktivizálják magukat, és hangot adnak szavazatukkal pártállásuknak. Ettől színes a politikai paletta, érvényesül a demokrácia.
Úgy tűnik, véleményed szűk látókörre utal, mert kifejezetten a jelenlegi hazai körülményekre alapoz, ám magvas véleményt akkor mondunk, ha megállapításaink globálisan is igazak a választásokat illetően.
Valószínűleg nem gondoltál bele, hogy amennyiben az általad sugallt passzivitás létrejönne, a Fidesznek annál nagyobb a választási sikere %-ban mérve.
Bizonyíték, hogy 2 millió szavazóval elérhette a 2/3-ot.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Elhiszem, hogy fáj az igazság (amit ironikusan Fidesz-csicskaságnak neveztem), de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!"

B+! Pont azokat fideszcsicskázod "ironikusan", akik pont nem dícsérgetni szokták a fideszt. Valahogy ez nem értelmezthető iróniának.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Így van, az érveinket már mind felsoroltuk, te nem fogadtad el az enyémeket cáfolatként, én meg változatlanul nem értek veled egyet.
De nincs is az előírva, hogy mindenkinek mindenkivel egyet kell értenie. Az élet ettől színes, hogy nem vagyunk egyformák, és ezért még nem akarjuk egymást legyilkolni.
A nap meg akkor is felkel minden nap, ha nem értünk egyet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Ugyanis sunyi jobboldalinak gondollak, míg a többiek őszinték, akármelyik párt hívei is._"

:DD
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!_"

Majd hülye leszek. Mindenki a maga hite szerint üdvözül.

Üdvözlettel

J.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Ezt akkor is vállalom, ha ezért kerékbe törtök emiatt, és felnégyeltek"

Nem néztem utána, hogy mióta vagy ezen a blogon. De itt még a saját véleményéért (hangsúlyozom: SAJÁT véleményéért) még senkit nem törtek kerékbe és senkit nem négyeltek fel.
Világnézetileg elég sokszínű itt a társaság, de a vita (ameddig vita, és nem anyázás) soha nem vérre menő.
Én elfogadom a véleményedet, bár nem értek vele egyet. Tehát akkor te is fogadd el az én véleményemet, bár nem értesz vele egyet.
Ezt hívják vitakultúrának.
Nem kell mindenkit, minden áron meggyőzni, nem is lehet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Méghogy én terelek meg provokálok. Pont ilyen stílusban szoktak támadni a katolikus blogon a Fidesz-hívők is, úgyhogy megnyugodtam. Jó úton járok. :)"

Segítsen téged a jó úton a te szellemed, én nem tudlak ezen kísérni.
@parti_giano:

Egy más időszámításban mozgónak elég nehéz integetni:))
@parti_giano:

Általában nem is, de itt komoly zavart észlelek:)
@Orica Középföldi:
" de itt komoly zavart észlelek:) "

Az erőben, vagy az elmékben?
Mindenkinek, aki nekem írt:

Miért érdeke a polgároknak, hogy konszolidálják az Orbán-rendszert? Miért nem inkább az az érdekünk, hogy a mérsékelt jobboldal fogjon össze a baloldallal, és együtt zavarják el Orbánt?
Történelmi párhuzamot hoznék. Rákosit és a sztálinista rendszerét (nem magát a szocializmust) megbuktatta az, hogy a mérsékelt kommunisták, szociáldemokraták háttérbe szorultak/börtönben ültek, és az elviselhetetlen közhangulat, valamint a gazdasági nehézségek.
Egy demokratikus jobboldal ugyanúgy a régi alkotmány visszaállításában érdekelt, mint a (megújult) ballib oldal. Nem tudjátok ti sem, én sem, hogy ezt a Parlamenten kívül maradással eredményesebben tudnák-e szolgálni. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, mindenesetre nincs jelenleg erre példa.
Ami tény: a konszolidációs kísérletek eddig nem vezettek eredményre, az ellenzék hiába indult az eddigi két választáson, semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni. Pl. nem védték meg a földtulajdont, nem történt elszámolás a mutyiügyekben, a koncepciós eljárások a civilek ellen erősödtek.
Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek?
@Mariann19: "Ezzel a megállapításod azt sugallja, hogy az emberek ne vegyenek részt a közéletben, amennyiben pártjuk nem nyer a választásokon."

Deák Ferenc ugye szerinted is bölcs, és nagy hazafi volt? Ő is igyekezett bizonyos területekre visszaszorítani a közéleti tevékenységét a szabadságharc leverése utáni Bach-rendszerben: beköltözött az Angol Királynőbe :).
Az eredménye az ő és társai összefogásának: 1967-es kiegyezés, dualizmus, fejlődés megindulása.
Melyik a jobb: a Bach-rendszer vagy az előnyös kiegyezés?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek?"

Tudod vannak érvek, amiket az ember nem itt mond el, és magánban sem, mivel nem tudhatni, hogy ki vagy a madzag másik végén. Naív ember várja el ezt a blog látogatóitól. Vagy olyan, aki a cöfmenetbe szokta hallgatni az igét. Itt igehírdetés nem igen lesz ezügyben. Mindezen túl igazságod vagyon sok mindenben.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek? "

Mint mondottam volt: ez helyi választás, nem országos. Nem várható tőle az ország helyzetének változása.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
@látjátok feleim szümtükkel: és Micimackó.

Akkor én hoznék föl példákat, mert én nem félek tőletek. :)
Április után egy héttel megindultak a traktorok Kishantos ellen.
Vidéki önkormányzat nem tudja fölmondani a szerződését egy lépfenés vállalkozóval.
A közmunkával zsarolják a polgármestereket.
Az EU-s pénzekkel úgyszintén zsarolják őket. stb.

Tehát: nem látom, hogy lenne komolyabb eredménye annak, hogy az ellenzék kompromisszumot hozott. "Legitimálom a rendszered, cserébe engedményeket teszel nekem, pl. a fönti ügyekben".
Tehát nem ellenkezni akarok veletek, csak megállapítom: szerintem ennyi "eredményt" a partvonalon kívülről is elértek volna az ellenzékiek, de persze ezt bizonyítani nem tudom.
És ezt nem azért mondom, hogy bárkit is rábeszéljek bármire!! Csak azért, hogy a választások előtt pár nappal legyen képviselve itt a blogon a bojkottálók (vagy egy bojkottáló) véleménye is. :)

ui. Kisebb eredményként fölsorolnám Szél Bernadett parlamenti performanszait Kishantos ügyben. Eredményt nem ért el vele, viszont figyelemfelhívásra jó volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Az eredeti véleményed szerint aki elmegy szavazni, legitimálja az "országvesztő" Orbánt.
Az én véleményem pedig az volt, hogy a választáson és a közéletben való részvétel a haladó felfogás. Röviden, részletezve fentebb.
Válaszodban villantottál egyet történelmi ismereteidből, a Bach korszakból, és a kiegyezést preferálod.
Hibás a példád egyrészt, mert olyan történelmi helyzettel operálsz, amellyel a mai kor nem hasonlítható össze egyrészt, másrészt az orbáni rezsim olyan sajátos, hogy még Európában sem található ehhez hasonló.
Most tulajdonképpen mi a véleményed, mert ellentmondásba kerültél.
Bojkott vagy kiegyezés?
Szívesen beszélgetnék veled, de te nem rendszerben, logikailag rakod össze az érveidet, csapongsz, ide-oda kapkodsz érvek után.
Ezzel megnehezíted az álláspontok ütköztetését, emiatt nem alakulhat ki érdekes, értelmes vita.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Ne keverjük a szezont a fazonnal."

Akkor is vannak itt kénye skérdések. Mi van, ha pl. egy önkormányzatba több mszp-és kerül, mint a Fidesz várta, cserébe megbüntetik a falut/várost támogatásmegvonással? Ebben az esetben mit segít a választási részvétel?

Illetve: MIT SEGÍTETT VOLNA, HA NEM INDUL AZ ELLENZÉK helyben? Pl. a város/falu pénzeit sem veszélyeztetné, viszont az ellenállást is szervezhetné helyben.
@Mariann19: "Az eredeti véleményed szerint aki elmegy szavazni, legitimálja az "országvesztő" Orbánt."

Nem az a fontos, hogy szerintem mit csinál, hanem hogy ORBÁN SZERINT LEGITIMÁLOD, HA ELMÉSZ SZAVAZNI.

"Válaszodban villantottál egyet történelmi ismereteidből,"
Azért Deák Ferenc, a haza bölcse szerintem alap minden magyar általános iskolás számára, hetediktől fölfelé, ezzel igazán nem villoghatok. :)

"Most tulajdonképpen mi a véleményed, mert ellentmondásba kerültél.
Bojkott vagy kiegyezés?"
Az Orbán-rendszerre bojkott, egy esetleges fölbukkanó mérsékelt jobboldallal kiegyezés.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Basszus ezek nem érvek, hanem tények.:D
Már mondtam, sok igazságod van, csak a nézőpontot választottad rosszul.

Addig, amíg az eccerű választó rá nem jön arra, hogy mit is vett el tőle ez a kormányzat, addig nem lehet változást kiprovokálni. Rá meg majd akkor jön, amikor az iskolát befejezett gyereke nem talál munkát, maga is közmunkán tengődik, meg a családi pótlékból, ami ugyé az oskola megszűnése miatt lenullázódik, és a gyereket valami komoly egészségügyi probléma éri. Mivel nem lesz biztosított, az elltásért kemény pénzt fognak neki kiszámlázni. No majd ekkor felébred, és kihúzza a fejét a meleg hátsóból, meg a cöfből. És ott áll meztelen seggel az út szélén, pedig azt ígérték neki, senkit nem hagynak ott. No majd ekkor rájön, hogy ő nem ilyen lovat akart.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ne haragudj, de én veled ebben a témában befejeztem a társalgást.
Zavaros, zagyva párhuzamok, nem az alap témára adott érvek, ellentmondások...
Ne arra koncentrálj, hogy lehengerlően okosnak tűnj, hanem a témára.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ez még az előzőhöz:"

Ez a járulékfizetési kötelezettség talán 2008 óta áll fenn (vagy régebben, ebben nem vagyok biztos). A 18 év alattiak a szülők jogán biztosítottak, a nappali tagozatos diákok az iskola jogán, aki dolgozik, az saját jogán. Aki egyik kategóriába sem tartozik, de elmúlt 18 éves, az bizony keményen pengeti az egészségbiztosítási járulékot (persze jellemzően a szüleje, mivelhogy a gyereknek nincs miből). A kezdő összeg anno talán 5350 Ft volt, de ez megint csak kósza emlék, nem biztos. Mariann biztosan fillérre és évszámra tudja.
Szóval ezt kivételesen ne varrjuk Orbán nyakába.
Inkább egy nagy követ.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mi van, ha pl. egy önkormányzatba több mszp-és kerül, mint a Fidesz várta,"

Azért helyi szinten sokkal jobban együttműködnek a pártok képviselői, mint országos szinten. Ezt számos önkormányzat példája mutatja.
Nem csak Esztergom van. Ott a Fidesz példát akart statuálni Megyes Tamás miatt.
@látjátok feleim szümtükkel: "Addig, amíg az eccerű választó rá nem jön arra, hogy mit is vett el tőle ez a kormányzat, addig nem lehet változást kiprovokálni."

Nézd, azt hiszem a saját helyzetem elég sanyarú ahhoz, hogy azt mondjam: nekem nem szimpatikus ennek a kormánynak a ténykedése. Abban igazad van, hogy ezek szerint a nyomorgó emberek még nem érték el a kritikus tömeget. Illetve ők nincsenek érdekérvényesítő pozícióban. Akik meg erőt képviselnének, azoknak még nem elég sanyarú a sorsa.
@Mariann19: "Zavaros, zagyva párhuzamok, nem az alap témára adott érvek, ellentmondások..."

Nem haragszom, csak csodálkozom. Eddig minden konkrét válaszadást elkerültél azzal, hogy nem érted, amit mondok.
Ez is egy válasz. Ergo te egyetértesz az Orbán-rendszer konszolidációjával, viszont nincs rá érved, hogy miért. A rendszer bojkottját rossznak tartod, szintén nem derült ki, hogy miért.
süti beállítások módosítása