Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.08. 10:14 Fabius

MÁV: adjátok vissza a mocskunkat!

Címkék: máv zugló összefogás várnai civil zugló önkormányzati választás 2014

Mindjárt, már mindjárt itt a vasárnap, a Nagy Szavazás Napja. Nem csoda, ha fűtők izzadtan lapátolják a szenet, minden kampánymasiniszta a helyén, és a krampácsolók akár tüntetni - vagy sztrájkolni - is készek, ha arra utasítják őket. Mert akadtak akik elvettek tőlük valamit, orvul, csalárd módon sunnyogva. Egyszerűen ellopták, mert ilyenek ezek. Nem, nem a Viktor - Gaskó mutyiban kiutalt pénzecskét, nem a rézkábelt vagy szemafor akkut, mint szokás országszerte, ezek ettől sokkal borzalmasabbat tettek:

Ellopták a mocskot, a mocskok!!!

máv1.jpg

Úgyhogy adják vissza most rögtön, egy napjuk van az eredeti állapotot visszaállítani! Vagyis, egy nap alatt tessék telegraffitizni, telehányni - hugyozni, plakátokat felragasztani majd letépni, hogy maradéktalanul visszakerüljön a MÁV-hoz ami a jogosan az övék:

máv2.jpg

Gyerekrajzok? Hülye vagy? Tisztaság és esztétikum legalább egy ideig, mert sokáig nem tart ez sem? Lófaszt! Minden évben lehet, kutya nem szól érte, sőt, de választási évben, kampány idején nem, mert a mocskáért kezd vinnyogni a száj, mikor tarkóján BE állásba pöccintik a nerparaszt gombot.

Kedves bánatos szemű papcsákisták! Igen, ti ott a Pótpapcsák jelölt mögött! Mondjátok csak, tőletek tényleg ennyi telik? Mert azt látjuk, hogy Pajor atya megint a narancsvesszőt hiszi olajágnak, de már megszoktuk, hogy a képes felét nem látni az aktuális fideszes farpofáktól, viszont ez a vissza a mocskot módi új. Rozgonyi nertárs állandóan a rendet hirdeti, ebbe nem tartozik bele az önköltségen elvégzett takarítás és állagmegóvás?

Röhej, de úgy látszik a zuglói civilek és Várnai lettek a mindkét oldali népellenség.

Miután nem fogadták el a TóCsa diktálta forgatókönyv szerinti szerepet, és lepacsizás helyett önálló polgármester és képviselőjelöltekkel indultak minden körzetben, megváltozott a hangnem: az országgyűlési választásoknál még tapasztalható "segíjjémá' - rámszavaztassál" kunyerát felváltotta a mindennapos baszogatás mokeszosra sminkelt guminővel, újrahasznosított Demeter Márta plakáttal meg a suttogó propagandával.

dsc_0493[2].jpg

Ja, itt jegyzem meg, nem csak az jut el, amit akarnak, hanem - hozzám legalábbis - az is, amit nem akarnak: Várnainak osztottak ultimátumot, tessék visszalépni és beállni a sorba, mer'különben lehet még ezt is fokozni. Kacagtató látni mi lett az egykori szocialista szóvivő Török Zsoltból: egy guminőt hurcoló, civileket baszogató csicska, vagy ha úgy tetszik TóCsa zsoldosa. A bajai videó után világos volt, Török bukni fog, de azt nem gondoltam, hogy ekkorát. Végül is, meg kell élnie valamiből a hiteltelenné váló egykori prominenseknek is.

A probléma annyi, hogy megint térdig járunk mi itt Zuglóban a mocsokban. És nem csak az ominózus MÁV aluljáróban.

 

251 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr976769381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért kell nekik a mocsok? Most vásároltam a MÁV-nak egy remek termelő üzemet! Nem is tudtam , hogy ennyi pénzem van!:) Most majd kiderül, mitől veszteséges a MÁV!:)

nol.hu/gazdasag/bomba-uzlet-a-semmire-1491105
én várnai helyében megüzentem volna a máv-nak: kérem, hárman festettük le szépre, körülbelül két hónap, mire összegyurmázunk reggelente a klotyóban annyi ürüléket, amit levakartunk, úgyhogy két hónap múlva lesz visszaállítva az eredeti szaros állapotjára. emellett még bércsöveseket is kell fölvennünk, akik a kannás bor után összehányják a környéket, és ez is külön időbe telik, úgyhogy ne siettessenek, mert minőségi okádékhoz idő kell!
Mi folyik itt? Ford Fairlane elpirulna azon, amit szívem szerint mondanék a mai állapotokról.

És még fenyegetőznek is?
Velem is előfordult hasonló - kicsiben.
Telkünk megvásárlásakor az utca felőli "előkert", vagy minek nevezik, tele volt gazzal és ecetfa bokrokkal. De olyan sűrűn, hogy nem lehetett közéjük bújni. Utólag tudom, hogy engedélyt kellett volna kérnem, de azt nagyon furcsállottam, hogy a dzsungel senkit nem zavart. De ahogy rend lett, jött a feljelentés.
Furcsa egy ország ez, furcsa lelkületű honfitársakkal.
Ez van.
Fura igényei vannak a MÁV-nak, de ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem mások ízlését.
Legjobb lenne közös összemocskolós délutánt szervezni.
Pistának így is jó("meleg a sör de...") lesz:)))))))))

444.hu/2014/10/08/kozlekedesi-biztos-lesz-navracsics-tibor/

Az én rózsám vasutas, vasutas, vasutas
Hogyha nem sok az utas, rögtön megölel!

Teheti mert vasutyi, vasutyi, vasutyi,
Magyar állam fizeti hát szeretni kell!
Me-me-megy a sinen a lokomotív, miközben jajj, de nagyon zakatol a szív!

Tudni illik:

Az én rózsám vasutas, vasutas, vasutas
Hogyha nem sok az utas, rögtön megölel!Hej
hogyisne! az ijjen szabványtalan eljárások mijatt előbb-utóbb összecsomózódnak a sínek, oszt akkor ki lesz a felelős, heee?
csak úgy, mert ide illik:
/csak csendben annyit mondok: Szlovénia/

Magyar többségű bankszektorral 2008-ban csődbe mentünk volna

Az iparosítás helyett érdemesebb a szolgáltatószektort erősíteni, ahol a bérek is háromszor magasabbak. Interjú Bod Péter Ákossal.

www.origo.hu/gazdasag/20141006-bod-peter-akos-szerint-az-iparositas-helyett-erdemesebb-lenne-a-penzugyi-szektort-idevonzani.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
mondanám, hogy ilyen ország nincsen, de közben rájöttem, hogy pedig de...
muhhhahhhahhhahhhahhhahhhahhahhhahhahhhahhha

Szijjártó szerint Magyarország szerepe fontos lesz a világ ebola elleni harcában

A külügyminiszter felnőtt a feladathoz: a ghánai külügyminiszter-helyettessel gazdasági és kibervédelmi megállapodást kötött.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fkepek.444.hu%2F2014%2F10%2F08%2Fszijjarto-szerint-magyarorszag-szerepe-fontos-lesz-a-vilag-ebola-elleni-harcaban%2F
Rég megérdemelte már a nyolc napon túl begyógyulót ez a féreg,akár bunyó akár 'tehervonat volt a kedves:))))

www.atv.hu/belfold/20141008-delmagyar-surgossegire-kerult-toroczkai-laszlo
@Penivaldes: ezt mondtam én is, csak más szóval! :)

Ritkán tudok megállni a napi tennivalóban, hogy elgondolkodjam a világ dolgain. Amikor viszont megteszem, kétségbeesés fog el, hogy most röhögnöm, vagy sírnom kelljen.
Egyszerűen nem hiszem el azt, ami ebben az országban fent és lent zajlik.
Ha nem alapoztuk volna be magunkat ide, gondolkodás nélkül lépnénk mi is tovább, elfelé. Így viszont marad a napi küzdelem (hozzáteszem gyorsan, kívánom, hogy mindenkinek "csak" ennyire legyen küzdelmes az élete!), és a néha-néha elmélázás.
a máv felkérhetné a cöf-öt, ahelyett hogy össze-vissza vonulgatnak, végezzenek ilyen javítási munkát, mint a zuglóiak. ez lenne, és persze ez volt az irányított társadalmi munka. nehogy már csak úgy civilkedjünk bele a nagyvilágba.
@fzs.1933:

"nem szerzem meg nekik azt az örömet, hogy még szarul is érezzem magam."
@hacsaturján: ő már lemondott. most a locomatív gt fontolgatja, hogy megrendezi az utolsó előtti előtti búcsúkoncertjét.
Érintettség okán akkó nomostakkó.
A mútkó nekem is idegyött pár sárga, oszt babrálni kezdett a sínekkel. Főszették a jó kis bekopott sorjás sínnyeimet és le akartak rakni olyan csiliviliket, közben valami lézervágott teknóizéről vartyogtak. Meg valami kísérleti sínskanzenről. Fogtam vasvellát és elkergettem őket Szolnok felé. Itt nem reformálgatnak meg szépítgetnek meg úgy dógokat. Az hiányzik még, hogy 280-nal száguldozzanak a vonatok, ijesztgetve a lovaskocsikat a sorompónál.
@Bakter: héhahó, haladni kell a korral :D

Szomália első bankautomatája után itt van Dél-Szudán első közlekedési lámpája. Majd egy évet éltem a dél-szudáni fővárosban, el nem tudom képzelni, hogy bárki megálljon a pirosnál.

444.hu/assets/delszudanlampa.png

444.hu/2014/10/08/beindult-kelet-afrika/
@Bakter:

te csak krampácsoljá, bazmeg, lendületesen, a máv szabványa szerint és ne foglalkozzá a sínekkel, nem a te dógod. ettül függetlenül is megveszik az a tehén, amellik a te sírodon fog legelni.
Fabius, ez meg milyen?
Karácsonynak büdös a többi jelölt, nagyképűen elsétál? És mindezt Zuglóért teszi, kampányban?
A szocik meg maradtak, akik voltak és akik semmiből nem tanulnak, mert politikai intelligenciájuk egy csigáé.
Sajnos nálunk nincs más választás, mindenki beállt a szoci mögé, de még nem döntöttem.

"érdektelenségbe fulladt a zuglói polgármesterjelöltek vitája, miután a fideszes Rozgonyi Zoltán lemondta a részvételt. Az Együtt–PM-es Karácsony Gergely megjelent, de Rozgonyi nélkül nem akart vitázni, inkább elsétált. A Civil Zugló Egyesületet képviselő Várnai László, a vita szervezője így LMP-s és jobbikos riválisával beszélgetett kéttucatnyi érdeklődő előtt múlt pénteken."

nol.hu/belfold/zugloban-varjak-az-aprilist-1491101
@Penivaldes: Ez az! Blogtali.
Oszt' ottan mindenki, szabadon leszahattya a dógokat. :D
@gazoló:
Bent van az emberünk a pártban. Azóta a talpfák is az égig nőnek.
@hacsaturján:
Krampácsolni a krampácsoler szokott. Én a bakter vagyok. Az egy másik csillagkép.
@Bakter:
Fogaggyunk, hogy a zelektromos sorompókat szerelőket is elzavartad anno! :)
Igazad is vagyon. Hova jut a világ, ha minden bakter helyébe elektronyos, ajtomata sorompót rakunk?! Jófajta, sorompót fel-letekergető bakterra mindég is szükség vagyon.
Még akkó is, ha pont fordítva állítgattya a sorompóját.
:D
mostan kéntelen vagyok offantani egyet, mer akadnak dógok, amik mán igazán türhetetlenek, hogyugyibár:

hvg.hu/gasztronomia/20141007_Pataky_Peter_Ha_az_alapanyag_jo_nem_nagy

nemtom mit szóna a regensburgi hotel aero ehhez a hungarikumozáshoz, mivel utójjára igazán fasza debrecenit ott sikerült abszolválnom, még a neve is debreceni vót, penig ők gyártották, mekkérdesztem. persze nem tartom kizártnak, hogy regensburgot valamikor régenbürünek hítták, s mint ijjent manapság debrecen-alsónak kéne titulálni, de akkor is. akkó mán legyen inkább hungarikum, mongyuk aaaa......szijjátópéter!
@Bakter:

a bakternek meg még a harmadik szomszéggya is hülye, ha megfelelően érvelek! engem te nem fox félre vezetni, törpe minoritás.
@Marcellusca:
:)a hi-tech 'betonrácskerítés mögötte pártállami csökevény,de 'örökösmintanyomorúság:))
'magyarország-máv2014:))
@gazoló:
Pártállami csökevény? Oszt'???
Legalább azt nem kell újra felépíteni. :)
@poszty:
Mikor a tegnapi hírekben hallottam, egyből, jó hangosan felröhögtem.
Mingyá az jutott eszembe, ha a zeredeti állapottya köll a MÁV-nak, akkor izibe szalaggyanak ki ja képviselő jelőltek, aktivistár, oszt' jó gyorsan ffirkájják őssze, szarják tele és hugyozzák széjjel a zegész aluljárót!

Kár, hogy nem ezt választották megoldásnak.

Viszont az is mekkora, hogy ráér majd hétfőn "visszaállítani" a helyzetet. :)
Rossz hírem van, most olvastam.
Navracsics közlekedési és űrkutatási biztos lehet.
Sajnálhatjuk, hogy lecsúszott a vízibicikli vagy a liftkezelői biztosi pozicióról, pedig milyen sikerrel lobbizhatott volna hazánkért az eu-ban.
Semmiben nincs szerencsénk!
@Mariann19:

Profi benne! Mai napig keresi azt az anyagot, amivel a fidesz fejekben keletkezett űrt, fellehetne tölteni:)
@Mariann19:

Ez pazar! Látószögébe kerülhet a Sirius:)))
@Marcellusca:
Pontosan. A bankos, félkarú rablós, trafikos, stb cimborák már megkapták a maguk játszóterét homokozóval, hamarosan sorra kerülnek a bakter cimborák is. Majd akkor zuniós pénzből a mekkelek cimborákkal felszereltetjük az összes sorompót mosógépmotorokkal az elektronikai fejlesztés jegyében, 6,5 millió forint/db áron.
@Mariann19:

mijaz, hogy rossz hír? ő lesz a máv ügyi előadó a bigottságban és akkor az aluljáró banditáknak meszeltek!
@Marcellusca:
Ez egy utószinkronos hamisítvány. A megtekert szerkezet egy légvédelmi sziréna, ami azért tekerődik, mert az átjáróban feltűnt Bögyös Gizi, így sorompómeredezés abszolválódik.
Ki hamisította ezt a hungarikumot, a centuryend?
@Mariann19:
Ha ez űrkutatási biztos lesz, akkor sztratoszféráig nem jutunk el, nemhogy a Marsra.
@Orica Középföldi:

az semmi! a munkahelye a sztratoszférába lesz és ott fogja levadászni az élieneket.
mongyuk, jön az élien befele, akkor előugrik a tibi és rádörren: tucc te úgy hazudni, mint én? na ugyi! hess picsába!
@Bakter: szedje össze magát, mert még átnevezik sorompómenedzsernek. aztán baszhatja a síneit.
@Bakter:

ugye, a bögyös gizi hejett a blogger gézát akartad írni, ha nem tévedek?
@hacsaturján: sárkány ellen sárkányfű, ott éppen jó helyen lesz a tibi.
@parti_giano:

nemhijába okos emberarcú. most képzeld el, hogy egy ijjen nyálfojatós éliennek mijjen ijesztő bír lenni!
@tristen2005:
Ezzel az űrbiztosi státusszal teljesen összezavartak, de most már kezdek világosodni.
Szíjjártó indiai útján az űrkutatási programot is említette az Indiával való gazdasági együttműködés jegyében.
Akkor ezen elkezdtem magamban röhögni.
Most látom, hogy alattomban már kidolgozás alatt állhatott Navracsics kalandos űrbiztosi kinevezése, és India azért ment bele ebbe az üzletbe, mert reményt keltő kilátásokat vélt felfedezni e gazdasági kapcsolatokban.
Most már vili?
@Orica Középföldi:
Lehet, hogy most már kiderül a horizont édes hazánk számára.
Navracsics már a Síriuson is lobbizhat hazánk felvirágoztatásáért.
@hacsaturján:
Szerintem itt Navracsics nem is a MÁV-ra hajt, hanem a Mahartra.
Gatyába rázza hajózásilag a Dunát, hogy Orbán a régen áhított naszádján lesse a fodrozódó habokat, miközben egyre gyérülő fürtjeit borzolja a vízi fuvallat.
@Mariann19: előttem van, ahogy közlekedési biztosként irányítja brüsszel forgalmát, meg mikuláscsomagot ad szanyinak, mikor a gój motorosokkal száguldozik.
@Bakter:

Bakker, Széles a haverja, gravitáció kikapcsolva, irány a mars! 2 nap alatt ott vagyunk:)
@Bakter:
Ne legyél ilyen pesszimista!
Elég, ha Felcsútra kilövik, és megkapaszkodik a
háza végében lévő pottyantós ereszébe, hogy onnan nézze a meccset.
Egyedüli nézőként.
@parti_giano:

repredátor, és mán nem is érvelek tovább, mer maga egy nyócvanas ikuju.
@Mariann19:

A pottyantósban, háborús a helyzet:)
@Mariann19:

errül szó se lehet, mer ez ki van zárva! a lajta monitor állóhajó, a főnök meg ülő bika.
@tristen2005:

a dominoba meg gól nincs, de hogy jön ez ide? tud maga érvelni?
@parti_giano:
"Előttem van, ahogy közlekedési biztosként irányítja Brüsszel forgalmát."
Meglódítottad a fantáziámat.
Narancsszínű tárcsával.
Csak előtte elmegy a Ludovikára közlekedési továbbképzésre, nehogy tömegszerencsétlenséget produkáljon az eu székhelyén.
Itthon már megtette.
@hacsaturján: látszik, hogy az alfa holdbázison nőtt fel, amire ráerősített az ürgammákkal.
@tristen2005:
"A pottyantósban."
Mi ezzel a bajod?
Van neki hátul olyan a kertben, láttam egy képen.
Amennyiben háborús helyzetre gondolsz, ott is lehet nagy durrogás a pottyantósban.
Nem kell mindíg nagyot álmodni!
@hacsaturján:
"A főnök meg ülő bika."
A testmagasságára gondolsz? Túlértékeled.
Mint a kutya ülve.
Nemzeti mondás.
@Mariann19: "Amennyiben háborús helyzetre gondolsz, ott is lehet nagy durrogás a pottyantósban. Nem kell mindíg nagyot álmodni!"

pontosan így van, hiszen kommunikálta is:

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
Hiába is ágál mindenki!

A város arculati elemeit messzemenően figyelmen kívül hagyták a besték. Mindenki láthatja, hogy kevés, túl kevés narancssárgát használtak. Arról nem is szólva, hogy nincs lebizonylatolva az egész alapanyag felhasználás, és még csak a városképi bizottság pecsétlenyomata sincs sehol. Akkor meg? Majd jól kiszáll a NAV, meg a TEK, és mindenki jól megnézheti magát! Minden rendbe hozott aluljárón már messziről látszik, hogy nem zsűrizett termék, s mint ilyen nincs is létjogosultsága, továbbá hiányzik az önkormányzat határozata a városképi megfelelőségről.
Maguk meg csűrik csavarják, ahelyett, hogy 'A szart vissza a falakra!' mellett agitálnának. Különben ez az aluljárók belügye. Rohadt EU, rohadt multik!
@Mariann19:

ott is lehet nagy durrogás a pottyantósban.

Pontosan( nem pottyantósan) erre gondoltam:)
Marhára nem tudtok ti semmit.
A csúti Fonbraun köz 1/a alatti kozmonautikai laborban már végstádiumban van a Matyó-1 titánium fotonrakéta első fokozatának tesztelése. Miközben az Ikarus és Aerospace Rt székesfehérvári gyárában szintén a végső simításokat végzik az Ezeréves Turul nevű intergalaktikus űrhajó kasztniján.
No ezért volt ez a bohóckodás a biztosukkal, hogy az űrnagyhatalmakat félrevezetve egy merész lépessel oktatási pályáról azonnal az űrkutatásira váltson.
Szégyen, hogy ezt is egy baktertól kell megtudnotok.
@jaegtoer: igaz, megengedhetetlen. mert mi lehet ennek a folytatása? a szülők felújítják csak úgy maguktól az iskolákat? illetéktelenek építenek stadionokat?
@tristen2005:

és még mindig nem érti! hát érdemes érvelni az ijjennek?
@parti_giano:

Másképp nem megy, a KLIK nem fizet!
@parti_giano:

szögezzük le eccer s mindenkorra, hogy én izig-vérig svalbárdi vagyok és a maga érvelését nem tudom elfogadni, mert a karaván halad.
@parti_giano:
"Egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."
Orbáni pontatlan fogalmazás.
Kihagyta a "be" igekötőt.
@tristen2005:

Kérdezze meg a re réneket!
@hacsaturján:

tristen2005 2014.10.08. 16:13:51
@tristen2005:

Kérdezze meg a re réneket!
kontra/re!
@tristen2005:
Jól van!
Pajzán módra egyet gondoltunk a háborús helyzetre vonatkozóan.
Lesz ott még tűzijáték is.
@parti_giano:

Most képzeld el! Minden évben elszámol a MÁV X tonna festéket. Erre kiderül, hogy nem is ők festegettek, mázoltak, ilyesmi. Egyes állomás objektumokat meg egyenesen a grafittik tartanak össze meg a gravitáció és a tehetetlenségi erő, mert a csavarokat és a varratokat már vagy a rozsda ette meg vagy a fene.
@Mariann19:

nem. nem a magasságára értettem, mert nekem az emberiség zöme kerti törpe, sokkal inkább a sziuságára, ami persze nem csak azt jelenti, hogy nem dakota, hanem inkább azt, hogy hüje egy faszkalap.
@Bakter:
Navra meg az eu-ban kilobbizza Orbán űrhajóssá való átképzését.
Lesz itt nóta meg kacagás.
@hacsaturján:

"@parti_giano:
szögezzük le eccer s mindenkorra, hogy én izig-vérig svalbárdi vagyok és a maga érvelését nem tudom elfogadni, mert a karaván halad."

Bezony! A falka meg nem győzi ugatással.
@hacsaturján:

A repredátor iker testvére!
@hacsaturján:
Na, még híjja ide a 100 csahos, bolhás ebet is! :)
Majd jön Blogger Géza és jól elmagyarázza nektek, hogy a NER-ben miért kell visszaállítani az eredeti állapotot.
@hacsaturján:
"Mert nekem az emberiség zöme kerti törpe."
Miért? Hány méter vagy?
"hanem inkább a sziuságára..."
Pedig milyen jó lenne, ha a szuri nemzetséghez tartozna Etiópiában, eldugva, ahol a madár sem jár.
Milyen szép lenne itt az élet!
@The Ghost Wolf: és melyik állapotot, mert az ebnek hantja itt lészen :)
@tristen2005:

ijenről nem tudok. maga csak ajvékol, mer érvei nincsenek.
@parti_giano:

prix kapitány sose létezett, csak pirx kadét. essetudni?
@Marcellusca:

"Na, még híjja ide a 100 csahos, bolhás ebet is! :) "

Maguk orbánviktorokat, lázárjánosokat, meg szijjártópétereket tartanak élősdiként, mi meg bolhákat. Nem akarunk kórusban röhögni, hogy ki jár jobban melyik vérszívóval. S akkor arról nem is ugatok, hogy egy kis bérugatás a karaván mellett mindig kifizetődik.
@100 kóbor kutya:

a falka csak fessen aluljárót, ne avatkozzék űrbéli dolgokba! a szójás szabaccságnak is vannak korlátai, elvégre.
@Mariann19:

hány méter, hány méter? amekkorát megengedek magamnak. sőt! kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamut bojt.
16:26
Kevesebb cég alakult, mint amennyi megszűnt

Az első három negyedévben 25 027 vállalkozást töröltek, és egyidejűleg 20 649 újat jegyeztek be a cégnyilvántartásba.

hvg.hu/kkv/20141008_Kevesebb_ceg_alakult_mint_amennyi_megszun

Rovat: Vállalkozás
Szerző: MTI
16:25

Simicskáék újabb milliárdokat szakíthatnak, belharc ide vagy oda

Két-két cég közös ajánlattevőként három társaság pedig önállóan nyert el egy-egy részt a Miniszterelnökség 2,9 milliárd forintos keretösszegű kommunikációs nyílt közbeszerzéséből - olvasható a szerdai Közbeszerzési Értesítőben. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó I.M.G. Inter Media Group Kft. egy szeptemberben elnyert 700 milliós megbízás után most 1,5 milliárdos munkát kapott.

hvg.hu/gazdasag/20141008_Simicskaek_ma_is_milliardokat_szakithatna
@hacsaturján:

A falka ikúja az aluljáró pingáláshoz nem elégséges, ezt állapította meg a városképi és rendezési bizottság, bár a 6 hónapos riblivau szimultánban 10 mattot adott nekik, a tizenegyediknek, az elnöknek csak lepisálta a nadrágját, mert sértette volna a kutyabecsületét ha leül azzal a hólyaggal is sakkozni.
@100 kóbor kutya:
Na, ja. Kinek millen élősködő jutott. :(
De jazé a bércsaholásból csak-csak leesik néhány cupák, oszt' aztat senem nézi, hogy ki lökte oda. :)
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Orbán Viktor Milánóban: "támogassák Magyarország gazdaságpolitikáját"

Orbán Viktor szerint Magyarország azon kevés országok közé tartozik, amely tud mondani valamit arról, hogyan lehet csökkenteni a munkanélküliséget.

hvg.hu/gazdasag/20141008_Orban_Viktor_Milanoban_tamogassak_Magyaro
Erről beszélgettünk 3 napig. "Halványfogalmam nincs, ki az a Navracsics! Magyarország, így szeretlek!:)

www.atv.hu/belfold/20141007-navracsics/hirkereso
@Marcellusca:

"De jazé a bércsaholásból csak-csak leesik néhány cupák, oszt' aztat senem nézi, hogy ki lökte oda.:)"

Kóbor kutya ne affektáljon, amíg másoknak a jutalma Orbán Viktor.
haverok, buli hanta:

Két-két cég közös ajánlattevőként három társaság pedig önállóan nyert el egy-egy részt a Miniszterelnökség 2,9 milliárd forintos keretösszegű kommunikációs nyílt közbeszerzéséből - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az első rész a grafikai tervezésre vonatkozott, ezt a 400 milliós keretet az E-Press Nyomda Kft. és Pátria Nyomda Kft. - mint közös ajánlattevők - nyerték el.
A második részbe foglalt feladat a PR koncepció kidolgozása, PR és on-line kampányok tervezése, lebonyolítása, továbbá kreatív anyagok gyártása volt. Ennek a 800 milliós résznek a nyertese a HG360 Reklámügynökség Kft. lett.
A médiafelületek foglalását és vásárlását tartalmazó, 1,5 milliárd forint keretösszegű harmadik részt az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte el.
A kvalitatív közvélemény-kutatási feladatok nyertese a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft., míg a kvantitatív közvélemény-kutatási feladatok nyertese a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint a Kód Piac-, Vélemény és Médiakutató Intézet Kft. közös ajánlata lett. Ezek egyenként 100-100 millió forint keretösszegűek.

index.hu/belfold/2014/10/08/milliardokert_kommunikal_a_miniszterelnokseg/
@hacsaturján: ezzel ámítsa a rénjeit. maga még spockot is lefokozná.
@Bakter: rossz nyelvekre hallgat. pont fordított irányba halad a kísérlet fehérváron. ugyanis széles terve az, hogy kikapcsoljuk a gravitációt, így idevonjuk a bolygókat, csillagokat, s nem kell űrutazni. látszik, hogy a bakterházban még nincs energiacella.
@100 kóbor kutya:

jaja! csak vigyázni kéne, nehogy a karaván menet egy "álcázott" sintértelepre vezessen, mert nem vele csak "mellette" ugatnak!

jó, ha eszükbe vésik, nincs ingyen kaja. a telepek fenntartására sincs pénz. az egyházakat sem érdekli ezek üzemeltetése, mert nem hoznak "perselypénzt"...
csodás...

Ujhelyi: Orbán vagy Lázár hazudik?

A választók zsarolásának abbahagyására szólította fel szerdán a magyar kormányt az önkormányzati választás kampányával összefüggésben Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselő.

A politikus Brüsszelben közölte: a múlt héten az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordult, állásfoglalást kérve azokkal a kormányzati megnyilatkozásokkal kapcsolatban, amelyek arra utalnak, hogy a kormányzat az uniós forrásokat pártpolitikai szempontok alapján tervezi szétosztani az önkormányzatok között.

www.atv.hu/belfold/20141008-ujhelyi-orban-vagy-lazar-hazudik
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

""Mi csökkentjük az államadósságot, kordában tartjuk a költségvetési hiányt, és közben gazdasági növekedés, ebből fakadó munkanélküliség-csökkenés van" - mondta a kormányfő."

ez olyan szép!
minden olyan jól alakul és akkor leállnak az autógyárak (TM-ra vagy szabira) és felborul az ország GDP-je...
tudnak ezek a fiúk, csak kár, hogy rombolni...

A kormány beszédes hallgatása

www.vg.hu/velemeny/jegyzet/a-kormany-beszedes-hallgatasa-436805
@Marcellusca:

"De jazé a bércsaholásból csak-csak leesik néhány cupák, oszt' aztat senem nézi, hogy ki lökte oda. :) "

vagy ki elől vették el...
@guma:
"Ujhelyi: Orbán vagy Lázár hazudik?"

A helyes válasz a c: mindkettő.
@guma:

De felkészültél délutánra:)
@tristen2005: :)

felébredtem csak és már ritkán köhögök. kész főnyeremény így olvasgatni...
(van valami változás?)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :D

nem vagy válogatós! :)))
valószínű igazad is van...
de nem tudom mit szól az EU az elküldött harkányi szórólapnak pl...
@guma:

Nincs. Úgy vagyok mint a Simicska, pályázgatok-pályázgatok, csak én nem nyerek!:)
@hacsaturján:

"amekkorát megengedek magamnak." :DDD

(te rénvadító! :))) hahahaha)
@guma:

Megyek hacsaturján mellé rén pásztornak, úgy látom, ott jobb idő van, már a jég is elolvadt:)

cink.hu/szegeny-marhak-1643782420
@Mariann19: "Semmiben nincs szerencsénk!"

Reménykedjünk, hátha kiküldetésbe azürbe küldik, oszt elfelejtik visszahozni.
a közmunka "sikere" és a remek magyar munkavilágot nem ismerő a sosem dolgozó főnököt nem "látott" agytrösztgazda ötleteinek!:(

A minimálbér árt a foglalkoztatásnak és a gazdaságnak - interjú

részlet

S.Á.: Nyilván valami másra akkor nem jut belőle. Most a GDP 0,5 százalékát költjük közfoglalkoztatásra, nem sokkal kevesebbet, mint például a felsőoktatásra. Ha az oktatásból vagy az egészségügyből vonja ki a kormányzat a pénzt, akkor annak 15-20 év múlva fognak jelentkezni a hatásai. Például abban, hogy a mostani többszörösére nő a különbség a magyar és a cseh jövedelemszint között. Ha egy kormány huzamosabb ideig látszatmegoldásokra költ, nem pedig humán tőkére, infrastruktúrára, esetleg működő tőkére, akkor ez lemaradást hoz azokhoz képest, akik ezt a pénzt jól költötték el.

PB: Mivel lehetne visszacsábítani azokat, akik külföldre mentek dolgozni?

S.Á.: Ugyanazokkal a lépésekkel, amelyeket az előbb említettem. Ha Magyarországon működik a gazdaság és a munkaerőpiac, nem kellenek nagyon erős ösztönzők arra, hogy aki elment, az visszajöjjön:itt jobb az éghajlat, mindenkinek itt van a családja.

PB: A legutóbbi felmérés szerint 7,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta, 177 ezerrel többen dolgoztak nyáron, mint egy éve, és nemcsak a közmunkások miatt nőtt a foglalkoztatás. Honnan a trendforduló? Vagy még mindig arról van szó, hogy a külföldön dolgozókat is ide számították?

S.Á.: A most mért foglalkoztatásbővülésnek többféle magyarázata lehetséges. Az egyik, amit Köllő János mond, hogy ha 3-4 éven át annyira rosszak voltak a kilátások, csökkent a termelés, hogy mindenki elhalasztotta a munkaerő-felvételt, akkor amint kicsit javulnak a kilátások, vagy legalábbis kicsit stabilizálódik a romlás, ezek az elhalasztott felvételek mégiscsak megtörténnek. Azt, hogy ez egy fellendülés vagy egy stagnálás kezdete, a mostani adatokból még nem nagyon lehet megmondani.

A másik a már említett demográfiai változás, ami szintén hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez. Egyre iskolázottabb a munkaképes korú népesség, ez is segíthet, akárcsak azok a kemény intézkedések a segélyezésben, a nyugdíjazásban, amiket a kormányzat hozott. Sokan vannak, akik eddig meg tudtak élni valamilyen ellátásból, mostanra viszont vagy teljesen elvesztették ezt az ellátást, vagy sokkal kisebb összeget kapnak.

PB: A rokkantnyugdíjasok például?

S.Á.: Lehetnek rokkantnyugdíjasok, vagy azok a rendőrök, tűzoltók, akik elvesztették a korai nyugdíjukat. Önmagában az, hogy három hónapra csökkent a munkanélküli járadék, azt jelenti, hogy azok az iskolázottabb szakmunkások, akik eddig kilenc hónapig kapták a járadékot és volt idejük munkát keresni, rákényszerülnek arra, hogy egy sokkal rosszabb munkahelyet is elfogadjanak. A járadékot már nem kapják, segélyre még nem jogosultak, mert van vagyonuk, vagy egy házastársuk, aki dolgozik. Sokan nem jogosultak semmilyen ellátásra, viszont van esetleg egy devizahitelük, amit törleszteni kell. Ebben a körben sokkal erősebbek lettek azok a tényezők, amelyek a gyors munkába állást ösztönzik.

PB: Kimutatható, hogy a járadék csökkentésével párhuzamosan nő a foglalkoztatás?

S.Á.: Ebben a kérdésben elég egyértelműek a modellek: ha rövidebb a járadék, előbb fognak visszatérni a munkába az emberek, és ez egy nagyon drasztikus, Európában példa nélküli csökkentés volt. Ebből mégsem következik, hogy ez egy jó lépés lett volna, két okból sem. Egyrészt növelte a szegénységet, mert, ha tízből nem egy ember talál munkát, hanem kettő, az ugyan duplájára növeli ennek a körnek a foglalkoztatását, de még mindig ott marad nyolc, aki nem talált munkát, ők szegényebbek lesznek. Másrészt, az a kettő, akinek sikerült elhelyezkednie, vélhetően rosszabb munkát vállalt el, mint amit akkor talált volna, ha nem három hónapja van keresgélni, hanem kilenc.

Ez hosszú távon nem jó a gazdaságnak, nem tesz jót a munkaerő felhasználásának. Ha valakinek például van három különféle szakképzettsége, mindenféléhez ért, és mégis elvállalja, hogy söprögetni fog egy gyárudvaron, egy idő után még azt is elfelejti, amit eddig tudott. Egy ponton túl nem hatékony azt erőltetni,hogy mindenki azonnal menjen vissza dolgozni, és egy percig se legyen munka nélkül.

privatbankar.hu/makro/a-minimalber-art-a-foglalkoztatasnak-es-a-gazdasagnak-interju-273380
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Orbán Viktor szerint Magyarország azon kevés országok közé tartozik, amely tud mondani valamit arról, hogyan lehet csökkenteni a munkanélküliséget."

Tudjuk.
Tavaly a diákot 4 hétre vették fel önkormányzatok, az idén csak 2 hétre, mert így 4 hét alatt duplájára nőtt a foglalkoztatás.

A közigazgatásban létszámcsökkentést ígérnek, ami majd úgy megy végbe, hogy az év első felében határozott időre felvettek munkaszerződését nem hosszabbítják meg amikor lejár. Megint javul a statisztika.
@látjátok feleim szümtükkel:

a "kozmetikázás" miatt a KSH foglalkoztatásba igen, az átlagkeresetbe nem számolják bele az 5 főnél kevesebbet foglalkoztató cégek dolgozóit, valamint a közmunkásokat sem.
Ha már Zugló a téma. :)

Újabb megállapodást kötött a zuglói önkormányzat a Bosnyák tér fejlesztőjével. A Mundo Center bevásárlóközpont építését várhatóan jövő év elején kezdi meg a beruházó és – a tervek szerint – 2018-ra készülhet el a komplexum.

Pár nappal az önkormányzati választások előtt írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a XIV. kerületi önkormányzat és a lengyel Echo Investment fejlesztő társaság – írja a Napi.hu. A közlemény szerint a fejlesztő megépíti a Bosnyák téren a Mundo Centert, felújítja a piacot, itt fogják kialakítani Zugló új közigazgatási központját, valamint a projekt keretében megépül egy sportcentrum és egy új park is.

hvg.hu/ingatlan/20141008_Itt_lesz_Budapest_uj_plazaja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lószart, mama.

Aszongya erre Várnai, aki azért ismeri közelről Zugló anyagi helyzetét, költségvetést, stb:

"semmiféle terv és persze félretett pénz sincs a Bosnyákon beígért új önkormányzati épületre, rendelőre vagy rendőrségre, Nem baj, most mindkettőt újra beblöffölik."

gyik: az emlegetett önkormányzati épület lenne a Mundó Pláza, közösségi terekkel, rendőrséggel, összes szolgáltató ügyfélszolgálattal egy helyen.
@Fabius: ezt a mundó plázát nem a pancsó arénával egybe kéne építeni? és simán átnevezni estupido centernek?
@Spániel:

Legutóbb Papcsák és a kerületi főcivil Janicsák nem volt ott.

Mondjuk Karácsonyt megértem, Várnai és az LMP-s Barta Jani egykor párttársa volt. Úgy ették volna meg kerületi dolgokban, hogy csontját nem hagynak a kutyáknak.

(Várnai meg Barta volt itt az a két ember, aki országos szinten a legerősebb LMP alapszervezett megszervezte. Várnai nem félt ordítani a kirakatban, Barta intézte hozzá az agy és kulimunka hátteret. Ha ez a két faszi - és az egykor mögöttük álló csapat! - együtt marad, akkor most lenne egy olyan harmadik pólus a kerületben, hogy a Fidesz meg a TóCsának lefekvő Karácsony elmehetne a halál faszára zsokénak.)
@parti_giano:

Elképzelhető.

Vagy lehetne Mundiál Pláza, emlékezve az utolsó VB-re ahol termett még nekünk babér. Lehetne szobra Kiss Lacinak, aki mesterhármassal járult hozzá a Salvador elleni 10:1-hez.
@Fabius:
Mekkora esélye van a civil jelöltnek legyőzni a narancsmaffiásokat? Nagyobb, mint Karácsonynak?
Mert akkor Karácsonyt kell ekézni, hogy nem lép vissza a javára. De ha NINCS esélye, akkor az a szomorú helyzet, hogy a fidesznek kampányol.
És itt nem játszik a szándék, csakis az eredmény. Ha 12-én a pótpapcsák győz - az jó lesz Zuglónak?
@Fabius: te emlékműről beszélsz, halló. én meg egy gumiszobás stadionról.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor ez most azt jelenti, erre Zuglónak egy kibaszott fillérje nincs. Aztán ki tudja? Lehet a fideszesek összedobják a rávalót közadományként.

Máshogy aligha lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mi nem kamu levédiában a 38000 éves nagy magyar izében?

kanadaihirlap.com/2014/10/08/szilankok-orbanisztan-mindennapi-kommunikaciojabol/#comment-158816

jelszó:

TÜZÉP BAROKK

brühüyyy

még röhögök...elképzelem amint a Ghana-i külügyért fogaggya összes termeiben...bizonyos hogy a zananászfrizurás még nem látogatott igazi afrikai celeb "házat" az ő 700 négyzetmétere lehetne a nappali és a sok korhadt fa meg kecskesűlt alá való tüzifa ha a lakkot sikerül leszedni róla előtte

meg a hajzattyáról a fucsálbaba mint magyarisztán külképviselete

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én meg még valamire kíváncsi lennék, mi lesz a Pétervárad utcai szuterénnel(...) ha majd a plászába költözik a hivatal? Nem mondható szegényesnek a fantáziám, de szerintem az enyém kevés hozzá...
@kekex:

"Ha 12-én a pótpapcsák győz - az jó lesz Zuglónak? "

Hidd el, ha Karácsony győz is tökmindegy lesz. TóCsa vezeti a kezét, a szoci többség hozza a határozatokat, ő pedig majd hátországot épít a Killik félék pénzéből. Nem véletlenül dörgölőzik Janicsákékhoz.

Semmivel nem vidámabb jövőkép ez a PótPapcsák Rozgonyi sikerénél. És ha arra gondolok ez a székmarkoló brigád megerősödik úgy anyagilag, mint presztizsben a kerület pénzén ahelyett, hogy a levesbe mennének végre, akkor aztán tényleg nem tudom mivel járnánk jobban.
@Fabius:
figyeld meg, hogy meg fognak fenyíteni a stílusodért...mert az mégsem megy, hogy holmi lófaszok repkeggyenek a krokogyélus madárban?

miután láttam afrikai elefántot pisilni a szavannán, azóta a lófasz már csak a zorbán pimpilije amit a parlamentben keresgél hozzászólása közben, mint a mellékelt fotózat illusztrálgya

brühüyyy
@rodeo36:

Nem olyan egyszerű engem megfenyíteni :-))
@rodeo36: "figyeld meg, hogy meg fognak fenyíteni a stílusodért..."

ja, majd kovácspinológuslaci fog fabius felé gumivaránuszt rázni, ha meg nem látja senki, gyorsan megdugja.

@Fabius: tényleg, török zsóti most azzal a nővel lakik együtt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a 700négyzetméterről, mikor afrikában látogattam a barátaimat, az egyik meginvitált uzsonnára, ugye ő egy igazi Pent House-ban lakott, azaz egy 28 emeletes épület teteje az övé volt a méretekről annyit, hogy az az előtér ahol az inas fogadott a liftből kilépve (a lift ugye kulccsal műxik és nem áll meg máshol) az nagyobb mint a fucsálosi egyik tüzépbarokkal kirakott beltere...ugye körpanorámás és az Atlanti Óceánra- nézett, ami oda kb 8 perc autóvezetésnyire hullámzott...az ebédlőben 25 fős vendég csoport nem is láccott...és az asztalnál még maradt hely kihasználatlanúl, a kávét és whiskey-t már a fotelokban fogyasztottuk, senki nem maradt állva...

csak hogy legyen ötleted milyen is amikor valaki "csak" helyettes államtitkár ott az Atlanti pocsolya partyán

brühüyyy

a zorbán sem látott mást mint a zalcsútbasznádi pancsoló arénát a budija mellett
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ezt a jelenséget szendvicsember-nek híjják és napi 8000-ért meg sem fogják, persze jobb helyeken

brühüyyy
na tessék, az atv-n kovács lászló kommentálja navracsics buktáját. ebben az országban schmitt palit is fel fogják kérni, hogy tartson szemináriumot, hogyan írjunk phd dolgozatot címmel.
@Fabius:
bezzeg a szerény bloglakót...most legyek féltékeny?

persze téged fel sem érnek...

brühüyyy
ma ilyen korán elhúnytatok? pedig a kakas még nem is esett le a szilvafáról?

brühüyyy

lusta banda
@rodeo36:
Készülünk a vasárnapi dzsemborira, X-et kell húzni, és az fárasztó egy dolog a magyarnak. Idén már kétszer kellett, érthető.
Majd Apátia elvtárs megmagyarázza, hogy miért narancssárga a naplemente - az szokott - de miért a felkelte is. Meg az éjszaka.

Aztán lesz jajveszékelés, de minek?
Tetszettek volna elmenni szavazni... ugye?
Semmi kötöszködés részemről, csak ismerem itten a környezetem hozzá állását. Most ez van, a fidesz bonthassa a pezsgőt. Persze nem tunni, hogy Budapesten mi lesz a helyzet, de én nem vagyok optimista.

Amúgy találgasson a franc, én kivárom a vasárnapot.
@Knósszosz: amíg vér nem folyik, sddig mindig narancs lesz a napkelte és a napnyugta is, aztán már csak vörös, de azt nem akarom látni...
@látjátok feleim szümtükkel:
"Reménykedjünk, hátha azűrbe küldik."
Inkább Orbán öltözzön be szkafanderbe, a gatyájába dupla Liberóval.
Aztán kilövés, a retúr nem érvényes.
@Knósszosz: "Készülünk a vasárnapi dzsemborira, X-et kell húzni, és az fárasztó egy dolog a magyarnak. Idén már kétszer kellett, érthető."

Én meg azt mondom, hogy aki nem akarja támogatni Orbánt, az ne menjen el szavazni! Ugyanis aki szavaz, az Orbánra szavaz: 1. legitimálja a rendszerét, 2. támogatja az impotens ellenzéket.

Ez az ellenzék, ami most van, az Orbán legnagyobb szekértolója. Hol volt az MSZP, mikor Kishantost beszántották, mikor a hortobágyi birkás gazdák mögött Gőgös Zoltán egyedül toporgott, és tehetetlenkedett? Vitték buszokkal az emberek ezreit, hogy tömegtüntetéseket szervezzenek, hogy odaálljanak a traktorok elé?
Volt több tízezer tüntetőjük a Szabadság téren, nemhogy ledönteni a náci szobrot, de hogy még az alapját se tudják kiönteni a fideszék?
Nem lehetnek ennyire h.lyék, ergo már rég lepaktáltak a kulisszák mögött. Amíg ez a korrupt bagázs táncos majmot játszik a Parlamentben Orbán muzsikájára, addig Magyarország veszélyben van.
Az igazi magyarok tudják, mikor kell passzív ellenállásba burkolózni, vegyetek példát Deák Ferencről!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Elnézést, hogy belekotyogok. Amíg az LMP, a Liberális párt, a Jobbik, és még néhány kisebb párt lelkesen kampányol, ki tudja milyen pénzekből, az "ügynevezett" bojkottnak semmi értelme.
Ne hagyd figyelmen kívül, hogy az összefogdosással is éppen ez a baj. Erre sem képes három-négy párt, és akkor egy általános bojkottra?!
@dr. jenőke (jenőke): "Elnézést, hogy belekotyogok. Amíg az LMP, a Liberális párt, a Jobbik, és még néhány kisebb párt lelkesen kampányol, ki tudja milyen pénzekből, az "ügynevezett" bojkottnak semmi értelme."

Semmi baj, sőt örülök. Az LMP egy vicc, a Jobbik meg a Fidesz tesója, tehát semmit nem jelent, hogy ők mit támogatnak és mit nem. (Fodor Gábor egyszemélyes pártja meg senkit nem érdekel igazán.)
De, ismétlem magamat: a választás bojkottja a kormány + a jelenlegi balliberális ellenzék bojkottja is áprilistól kezdve! Tehát nem csak a Fideszt utasítja el az igaz demokrata, hanem azt az impotens baloldalt is, amelyik demokráciát játszik Orbánnak a Parlamentben, egy tál lencséért.
Már régen ki kellett volna húzni ebből a hazug álparlamentből egy normális, gerinces ballib oldalnak. Akkor a ballib szavazók is rájöttek volna, hogy ebben az országban minden van, csak nem demokrácia.

"Ne hagyd figyelmen kívül, hogy az összefogdosással is éppen ez a baj. Erre sem képes három-négy párt, és akkor egy általános bojkottra?!"
Az Összefogásnak az lett volna az értelme, hogy együtt több szavazatot tudnak összeszedni az abban résztvevők, ergo megdönthetik az Orbán-kormányt. Kezdettől egy nagy hazugság volt, amivel szédítették a népet. Ugyanis az Orbán-rendszer diktatúra, amit nem lehet választáson leváltani. Úgy van megírva a választási törvény, hogy akkor is a Fidesz nyer, ha háromból egy ember szavaz rájuk. A közhivatalok tele vannak rakva Fidesz-hű csinovnyikokkal, akik megbénítanák az országot, ha nem ők kerülnének hatalomra.
Orbánt csak úgy lehet leváltani, ha a régi Alkotmányhoz és a demokráciához hű tábornokokat és rendőrtiszteket megkeresi a rendszer ellenzéke, és Orbánt és bűntársait börtönbe kísérik a Magyar Köztársaság törvényei nevében. Ezt Bartus kifejtette az egyik cikkében.
Én is bedőltem az Összefogásnak, mert azt hittem, hogy van valami titkos fegyverük, amivel Orbánt megf.ngatják a hajrában. Elmentem szavazni áprilisban, de nem rájuk.
A választás estéjére kiderült, hogy porhintés volt az egész, csak arra kellettünk az Összeborulásnak és az LMP-nek, hogy a szavazatainkkal néhány ócska állást szerezzenek az álparlamentben.
Gyurcsánytól -bár nem szavaztam rá- akkor undorodtam meg teljesen, mikor felesküdött a hazug, klerikálfasiszta tákolmányra. Ezt az egyet nem tudom nekik megbocsátani, akármit is motyogott utána.
Azért nem képesek a bojkottra, mert hazugok és álszentek. Nem is harcolnak igazán Orbán rendszere ellen, csak magukat kelletik, a saját hangjukban gyönyörködnek, és magasról tesznek a népre, amelyik nyomorog, és lassan a halálba tántorog Orbán kormányzásának eredményeként.
@dr. jenőke (jenőke): "Amíg az LMP, a Liberális párt, a Jobbik, és még néhány kisebb párt lelkesen kampányol,"

És még valami. Ezek a pártocskák a Nyugat szemében nem sokat jelentenek. Ha egy MSZP bojkottálta volna a Fidesz-kormányt, akkor Orbán nem állt volna meg az EU-ban, az USA-ban meg pláne úgy fogadták volna, mint a sz.ros rongyot, szinte senki sem állt volna szóba vele meg a nagyköveteivel.
Mire lemegy ez az önkorm. cirkusz, az MSZP egy szánalmas, ifjúszocialista Fidesz-másolatoktól lézengő, jelentéktelen halmaz lesz, árnyéka régi önmagának.
Aki nem szavaz rájuk, szívességet tesz a pártnak. Hamarabb megszűnne az MSZP, még mielőtt ez az ifjúbaloldali banda végleg és teljesen lezüllesztené. Nem kéne megvárni a híveknek, hogy pl. betagozódjon a pártvezetés a Fideszbe, mint baloldali tagozat. Jobb lenne ha megszűnne az MSZP, és feloszlatná önmagát. Akkor a tagok hűek lennének a szociáldemokrácia eszméihez, és a régi öregekhez, akik hazafiak voltak.
Van meg kerdes?

hvg.hu/itthon/20141009_Allando_lakoskent_jelentkeztek_be_ezren_e

Állandó lakosként jelentkeztek be ezren egy soroksári panzióba

Körülbelül ezer, többségében román állampolgár jelentkezett be állandó lakosként az elmúlt másfél év alatt egy XXIII. kerületi, egyébként mindössze 40 fős panzióba - számol be a Nepszabadság.
Nézd Fabius..

Ha a CÖF minden lepukkant sarkon, pár vödör festék befektetéssel felfirkálná a saját nevét középre nagybetűvel, jól láthatóan, minden helyre, akkor itt rinyálnál, ahogy szoktál.

A saját maguk reklámozása az ami gusztustalan.
Hisz ez egyértelműen bújtatott politikai hírdetés. Hisz ugyanezen a néven indulnak képviselő jelöltek a választáson.

Ne csináljunk már úgy, mintha az egész álszent szarakodás nem ezért történt volna !
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "És még valami. Ezek a pártocskák a Nyugat szemében nem sokat jelentenek. Ha egy MSZP bojkottálta volna a Fidesz-kormányt, akkor Orbán nem állt volna meg az EU-ban, az USA-ban meg pláne úgy fogadták volna, mint a sz.ros rongyot, szinte senki sem állt volna szóba vele meg a nagyköveteivel "

Ez hülyeség .A nyilvánvaló csalás után is szóba álltak vele. Így kampányolt a jobbik ápr 6-ra ,és úgy hogy ne szavazzatok egyikre sem / FIDESZ MSZP/,csak nem tette hozzá,hogy mi ott leszünk,ti csak pihenjetek otthon.
Egy jól sikerült Kunhalmis mémvideó. :)

youtu.be/F-QhvB-72O4
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ha egy MSZP bojkottálta volna a Fidesz-kormányt"

Azért ennyire nem kéne komolyan venni a nickedet. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Ha a CÖF minden lepukkant sarkon, pár vödör festék befektetéssel felfirkálná a saját nevét középre nagybetűvel, jól láthatóan, minden helyre, akkor itt rinyálnál, ahogy szoktál."

legalább lenne valami hasznuk, csizmadia szerintem még ecsetet sem látott. különben meg tényleg sarokra valók, akkora prostik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A CÖF és a Civil Zugló összevetése kissé ostoba vagy nagyon is tudatos és aljas mentalitásra vall.

Amíg a CÖF-öt a kormány 1 milliárd Ft feletti pénzbeni juttatással támogatja, hogy mellette szimpátia demonstrációkat, ilyen-olyan meneteket szervezzenek részben fizetett, részben kényszerített résztvevőkkel, addig az abszolút önkéntes alapon szerveződő Civil Zugló semmilyen arányos pénzbeni támogatásra nem számíthat.
Amíg a CÖF irtózik minden olyan munkától, amely ténylegesen hasznára válik az embereknek, a lakókörnyezetnek, addig a Civil Zugló nem riad vissza attól, hogy akár kétkezi munkával szebbé, élhetőbbé tegye a lakókörnyezetet és a lakosság érdekeit is képviselje, ellentétben a CÖF-fel, amelynek tevékenysége csak és kizárólag Orbán Viktor személyi kultuszának kialakításában és ennek függvényében a fidesz támogatásában merül ki.
@tristen2005: Ha már idehoztad a témát. :)

Az orosz parlament első olvasásban elfogadott szerdán egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az államnak, hogy külföldi javakból kárpótolja az ellene hozott szankciók károsultjait.

Ha a második és a harmadik olvasásban is megszavazzák a tervezetet, kárpótlást kérhetnek azok az állampolgárok, akiknek a tulajdonát lefoglalták külföldön. Elsősorban az állami költségvetésből kérhetik a káruk megtérítését, de a javaslat azt is lehetővé teszi, hogy az orosz kormány lefoglalja azoknak a külföldieknek az oroszországi tulajdonát, akik szankciókat ösztönöztek oroszok ellen külföldön. Ha ilyen tulajdonuk nem létezik, az adott állam Oroszországban lévő tulajdonát is elkobozhatják, még ha diplomáciai védelmet is élvez.

mfor.hu/cikkek/115979.html
Rátámadt az MSZP-s képviselő a Fidesz jelöltjére Csepelen – videóval

csepel.info/?p=37424
a mávnál szabályok vannak. a szabály az szabály ennyi. Ha az a szabály hogy 3x le kell fejelni a betonfalat akkor az lesz, 'mer szabály. Itt kíremszípen nincs mit tenni. A szigorú szabályok miatt működik világszínvonalon az állam, és az állami cégek. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Állandó lakosként jelentkeztek be ezren egy soroksári panzióba" ....nem fölösleges-e nekünk elmenni szavazni? hisz van a hatalomnak annyi pénze, hogy ha kell tízezret jelentet be
OFF

Kiderült kik Orbán gazdái. :)

Ezek az emberek a saját hazájukban elvannak mint a befőtt, az ottani hatóságoknak esze ágában sincs vegzálni őket, hiszen az NPI bejegyzett, működő szervezet, aminek tagjai tanult és művelt kultúremberek, politikusok, tanárok és kutatók, akik nem követtek el semmi törvényelleneset. A tavalyi konferenciájukat a washingtoni Ronald Reagan emléképületben tartották bármiféle atrocitás nélkül. Olyan témákról beszéltek, mint az olajcsúcs, a modern kultúra és a gazdaságtan - meg a nacionalizmus. Na bumm.
De amint belépnek Magyarország területére, Orbán parancsára lesittelik őket. Milyen alapon??? Még csak beszélni sem engedték őket, vagyis ha valamiről beszélgetni bűn lenne, még azt sem követhették el.
Ja, a hotelben hagyták az útlevelüket, bocs.

deansdale.blog.hu/2014/10/06/kiderult_kik_orban_gazdai#comment-form

ON
@KÁTÉó53éúétr6:
"nem fölösleges-e nekünk elmenni szavazni? "

A végeredmény szempontjából valószínűleg tényleg felesleges.
Max a saját lelkiismeretünket nyugtathatjuk meg. Amivel persze ott vagyunk, ahol a part szakad.
@KÁTÉó53éúétr6: igen, erről hadováltak néhányan a narancsnerből, hogy csak egyszer kell nyerni, osztán övék az ország, és tessék.

Az állam maffia létrehozta a saját civiljeit, a saját ellenzékét, a saját népét, a saját mesevilágát.

Aki így úgy, de betársul, az többé kevésbé kollaboráns, kár szépíteni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elég szűk szellemi mezsgyén mozog BG, nem kéne itt propagálnod.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Tényleg hagyjuk az álszenteskedést.

A Civil Zugló Egyesület 2008 óta rendszeresen kifesti azt az aluljárót, pont ahogy most. A kerületi közéletben is részt vesznek régen, egészen pontosan a Mexikói úti gigapláza beruházás-vétó (2007) óta. Folyamatosan "beleugatnak" a környezetvédelmi, építészeti dolgokba azóta, hozzájuk kötődik a Helyi Épített Örökségvédelmi Rendelettől kezdve a Hermina mezei rendelő megmentéséig elég sokminden.

Eddig sose volt senkinek baja az aluljárófestéssel. Az elmúlt négy évben sem, mikor Várnai képviselő volt. Csak most van. Ahha.
-no comment-

Árulónak nevezi Bulgáriát az orosz miniszterelnök-helyettes
Index
2014. 10. 08. 21:38

Bulgária szerdán visszautasította azokat az orosz vádakat, amelyek szerint a balkáni ország árulást követ el azzal, hogy elavult orosz gyártmányú harci repülőgépeit nyugati vadászgépekkel szándékozik lecserélni.

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Twitter-üzenetében kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint Szófia használt Eurofighter vagy F-16-os típusú vadászrepülőgépek megvásárlását fontolgatja. "Hírek Bulgáriából: egy bizonyos Salamanov (Velizar Salamanov védelmi miniszter) meggyőzte Georgi Bliznaski kormányfőt, hogy ismét árulja el Oroszországot... másodkézből vett sasok kedvéért" - írta bejegyzésében a politikus.
Határozott választ adtak

Daniel Mitov bolgár külügyminiszter válaszul kiadott egy közleményt, amelyben "rendkívül méltatlannak" nevezte Rogozin üzenetét. Szerinte az"ellentétes a jó modorral és a bolgár állam tiszteletének hiányáról tanúskodik".

"A hűtlenségről szóló, ki nem mondott vádak kapcsán arra szeretném emlékeztetni a bejegyzés szerzőit, hogy a Bolgár Köztársaság tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak, szuverén döntéseiről pedig nem tartozik magyarázattal harmadik feleknek" - szögezte le a tárcavezető.

Bulgáriát a Szovjetunió összeomlását megelőzően Moszkva leghűségesebb szövetségeseként tartották számon. Az ország 2004-ben csatlakozott a NATO-hoz, 2007-ben pedig az Európai Unióhoz, azonban máig nagyban függ az orosz energiától.

index.hu/kulfold/2014/10/08/arulonak_nevezi_bulgariat_az_orosz_miniszterelnok-helyettes/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Úgy gondolom, hogy a lelkiismeretem akkor lesz nyugodt, ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt..../itt a legdurvább jelző sem tudja kifejezni azt, amit gondolok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az ellenzék /ha az demokratikus/ szerintem is akkor követte el a legnagyobb bűnt, amikor a választás után esküjével legitimálta az állam maffiát. Ezért nem megyek el szavazni.....most sem
@KÁTÉó53éúétr6:

"ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt.."

Ez a gondolkodás öncsalás.
A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb.

A legitimációt a szavazók adják, és a nerszavazóé ugyanannyit ér, mint a tied. Amíg ők többségben vannak, addig a tied csak árnyalja ezt a képet, és ez fordítva is igaz.
@KÁTÉó53éúétr6:
"a lelkiismeretem akkor lesz nyugodt, ha teljesen felesleges szavazatommal nem legitimálom ezt a demokráciának hazudott. csalt..."

A választás teljesen legitim lesz. Még ha az összes, baloldalinak nevezett párt szavazója távolmarad is, akkor még mindig ott lesz a Jobbik, az LMP, az MLP (liberálisok).
Tehát máris több párt szavazója szavaz, ergo a választás szabad és legitim.
Akkor már a magam szerény eszközeivel inkább megteszem azt, amit tehetek.
Tudom, azt mondtam, hogy most életemben először nem, de végiggondoltam, és arra jutottam, hogy mégis.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: üdv a klubban, ezért mondtam korábban, hogy a marancsmaffia létrehozta a saját udvari ellenzékét is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"üdv a klubban"

Ebben a klubban már régen tagnak érzem magam :)
@Orica Középföldi: Csakhogy a ner szavazó "többsége" kérdéses, amíg a megfizetett "állandó lakhellyel rendelkezők" száma szükség szerint megrendelhetők. Nem lehet nem észre venni, hogy az ogy-i választásokon is annyi szavazót csaltak,/nem szükséges leírni hogyan, mindenki tudja,látta ha akarja/ amennyi biztosította a 2/3-ot.Ebben az esetben viszont senni ráhatásom nincs arra, hogy ne folytatódjon a maffia állam ismert rombolása az egyik oldalon és gyüjtése, rablása a másikon
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: az említett pártok a Fidesz önmaga által létrehozott saját ellenzéke.Ez is észre vehető pár éve.
@KÁTÉó53éúétr6: Szívemből beszélsz!

Arról sajnos nem mi tehetünk, hogy nincs egy normális, demokraták vezette párt ebben az országban, akinek a meghirdetett bojkottjához csatlakozhatnánk. Gyurcsánynak lett volna egy nagy lehetősége a DK-val, hogy kívülmaradjon ezen a választási bábszínházon. De nem, be volt f.sva, hogy kimarad néhány évig a képviselői fizetésekből meg szereplésekből. Ez jobban érdekelte, mint az ország jövője.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Még ha az összes, baloldalinak nevezett párt szavazója távolmarad is, akkor még mindig ott lesz a Jobbik, az LMP,"

Kit érdekel, hogy ott lesz a náci párt, meg a bohócpárt (zöldek), és eljátsszák Orbánnak, hogy demokrácia van ebben az országban? Szerinted demokráciában élünk? Egy demokrata nem megy el szavazni a diktatúra választására (pláne, hogy nem vagyunk idegen hadsereg megszállása alatt).
Az is nagy baj, hogy vannak állítólag, magukat demokratáknak nevező egyének, akik a fasiszta rendszer önkormányzatában akarnak helyet foglalni. Agyrém. Úgy elmenni képviselőnek, hogy egy lépfenés húst árusító "vállalkozót" nem tudnak elküldeni a fészkes fenébe, ha az fideszes ...
1848-tól 1867-ig nem törleszkedett senki, hogy a az elnyomó Bach-rendszer hivatalaiba bekerüljön. Várták, hogy megbukjon a rendszer, és igazuk lett!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Gyurcsánynak nincs szüksége a képviselői fizetésre,/szereplő parlamenten kívül is lehet/ így feltételezem, hogy azt hitték velük többen lesznek az összefogásban, azonban a részvétel tényleg hiba volt
@Orica Középföldi: "Ez a gondolkodás öncsalás.
A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb."

Ritkán mondok ilyet, de most kihoztad belőlem: MONDD, JÓ ÉRZÉS ORBÁN-CSICSKÁNAK LENNI?
Mikor legitimálod az országvesztő hatalmát, azzal, hogy behúzod az ikszet, akkor Orbán nótájára táncolsz.
EZÉRT mehetett föl a pulpitusra az áprilisi választások után, és EZÉRT mondhatta, hogy felhatalmazást kapott a néptől, hogy folytassa, amit elkezdett.

"A legitimációt a szavazók adják, és a nerszavazóé ugyanannyit ér, mint a tied. Amíg ők többségben vannak, addig a tied csak árnyalja ezt a képet, és ez fordítva is igaz."
Te nagyon okos, gondolkozz már el! Ha nem mész el szavazni, akkor mondhatod minden kötözködő fidesztrollnak, hogy te nem legitimáltad a főnöke mocskos rendszerét.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: fo vonalakban, igen, de ott is van majdnem husz ev, es azt is tul kell elni, foleg ha nem egyedul van az ember, es most nem a felmentesen dolgozom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "fo vonalakban, igen, de ott is van majdnem husz ev, es azt is tul kell elni, foleg ha nem egyedul van az ember, es most nem a felmentesen dolgozom."

Én az önkorm. képviselőkről beszélek. Annak nem muszáj elmenni.
Én amúgy könnyen beszélek, mert évek óta munkanélküli vagyok :), és a férjem tart el. :(
@KÁTÉó53éúétr6: "Gyurcsánynak nincs szüksége a képviselői fizetésre,/szereplő parlamenten kívül is lehet/ így feltételezem, hogy azt hitték velük többen lesznek az összefogásban, "

El se hiszed, hogy sokszor milyen hajszálon múlnak a történelem nagy bukásai vagy nagy sikerei! Lehet, hogy egészen hétköznapi érvekkel győzte meg magát Gyurcsány, hogy indul: több szereplés a tévében, több lakossági fórum. Ne felejtsd el, hogy Orbán csak a saját ellenzékét mutogatja a királyi televízióban, mégha lejáratós helyzetekben is. Egy bojkottáló párt nagyon sokat kellett volna konspiráljon, mire országos elismertségre jut.

"azonban a részvétel tényleg hiba volt"
Végülis Bajnai adta meg az utolsó lökést, sajnos, a baloldali ellenzék indulásához, Bartus szerint. Azzal, hogy miniszterelnök-jelöltként tért vissza, belekényszerítette a többieket is az indulásba. Egyidejűleg az EU-t is leszerelte, hogy nehogy szankcionálja Orbán-rendszerét ... Az eredményt ismerjük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: sajnálom hogy te is a senkit nem hagyunk az út szélén, pedig de csoportba tartozol, én nem/esetleg még nem, de önzőleg szóvá teszem azért.

Közben meg meglepődök, mert nem gondoltalak nőnek :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ne ítélkezz elhamarkodottan. Orica véleményét nem árt figyelembe venni neked sem, /sok realitás van abban/ ő nem fideszcsicska
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Ritkán mondok ilyet, de most kihoztad belőlem: MONDD, JÓ ÉRZÉS ORBÁN-CSICSKÁNAK LENNI?"

Akár túlzásba viszed a dolgokat, akár nem, az még nem jogosít fel a hülyepicsaságra. Már ha érted a dolgokat a túlzásokon felül.

Bojkott párti vagyok, de olyan hangütéssel, amit alkalmazol nem szerzel támogatókat hozzá, sőt!
@KÁTÉó53éúétr6: "Orica véleményét nem árt figyelembe venni neked sem, /sok realitás van abban/ ő nem fideszcsicska"

Orica engem folyamatosan leu.at, mióta itt vagyok, tehát nem vagyunk a legjobb haverok. Amúgy tudom, hogy nem fideszes, de továbbra is fenntartom: aki szavaz, az Orbánra szavaz. Azért tudja sátáni vigyorral hirdetni a pulpitusról, hogy az ő rendszere legitim, a nép elfogadta a fülkeforradalmat, a NENYI-t stb., mert az ellenzék elment szavazni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Orica engem folyamatosan leu.at, mióta itt vagyok, tehát nem vagyunk a legjobb haverok._"

Feltehetően azért, mert ő viszont nem vinné, és nem is viszi túlzásba a dolgokat. Talán ez a megfejtés, és nem a haverság igen-nem kérdése.
@Orica Középföldi:

"_A teljesen "felesleges" szavazatod azt jelzi, hogy felelős állampolgárként kifejtetted ellenvéleményed.Minél többen, annál jobb._"

Mondjuk a valami mellett és valami ellen szavazás és a választás között van lényeges különbség. Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "sajnálom hogy te is a senkit nem hagyunk az út szélén, pedig de csoportba tartozol, én nem/esetleg még nem, de önzőleg szóvá teszem azért."

Olyan állást nem is szívesen vállalnék, ahol fideszeseknek kell lekötelezve lenni. De hát ez téged nyilván nem érint. És sajnálom azokat, akik még nálam is szegényebbek (mi fejenként 50 ezerből "dőzsölünk" a férjemmel, ami legalább nem 23 ezer forint). Megértem, hogy sokaknak el kell menni közmunkára, ha egy kicsit jobb életet akarnak. De közben igyekszem nem elfelejteni, hogy féreg módon lettek rászorítva a közmunkára, és hosszú távon ennek súlyos következményei lesznek.
Egyszerűbb lenne, ha a körömreszelés meg az öltözködés érdekelne, de hát mindig a történelem volt a hobbim. :)
@jaegtoer: "Akár túlzásba viszed a dolgokat, akár nem, az még nem jogosít fel a hülyepicsaságra. Már ha érted a dolgokat a túlzásokon felül."

Néha fel kell rázni egyes embereket, hogy felébredjenek az álomvilágból. Vállalom azt a kemény kifejezést, amit tettem, hiszen figyelemfelkeltés céljából tettem!
És hiába rugózol itt a nevemen és stílusomon, mert nyugodtan visszakeresheted, hogy egyáltalán nem vagyok veszekedős és trágár. Ha meg az zavar, hogy a diktatúrát nevén nevezem, akkor saját magadat kéne felülvizsgálnod, hogy mi a fontosabb számodra? Nehogy megsértsük a diktátort, vagy nevezzük nevén a dolgokat?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

"
Mondjuk a valami mellett és valami ellen szavazás és a választás között van lényeges különbség. Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak."

Ebben neked morálisan tökéletesen igazad van. Na de hol beszélhetünk itt morálról?

Hányok, nem hányok, de fekete-fehéren arról van szó, ha nem szavazok nemmel a 66%-os támogatottságú fideszes polgi-jelölt ellen, akkor 100%-kal nyer.

Kell ez? Nem.

A választásra, mint olyanra, majd térjünk vissza akkor, ha lesz olyan. Most nincs.
@jaegtoer: "Csak azért nem szavazok trógerokra, hogy más trógerokat megbuktassak."

Csakhogy szerény véleményem szerint nem ez a bojkott lényege, ez csak mellékszál. Orbán azért örül minden MSZP-re, DK-ra stb. leadott szavazatnak, mert azzal azt fejezik ki az MSZP-s, DK-s stb. szavazók, hogy NEM TARTJÁK CSALÁSNAK Orbán választását.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Néha fel kell rázni egyes embereket, hogy felébredjenek az álomvilágból. Vállalom azt a kemény kifejezést, amit tettem, hiszen figyelemfelkeltés céljából tettem!_"

Érdekes, hogy pont az ittenieket akarod felrázni az álomvilágból, akik éppenhogy nagyon is éberek. Itt nyilván könnyebb keménykedni, mint a mandineren, vagy a jobbegyenesen.

"_És hiába rugózol itt a nevemen és stílusomon, mert nyugodtan visszakeresheted, hogy egyáltalán nem vagyok veszekedős és trágár._"

Nem állítottam semmit, a nick name meg nyilván a saját választásod s talán nem találomra tetted.

"_Ha meg az zavar, hogy a diktatúrát nevén nevezem, akkor saját magadat kéne felülvizsgálnod, hogy mi a fontosabb számodra? Nehogy megsértsük a diktátort, vagy nevezzük nevén a dolgokat?_"

Talán tegyél előbb rendet a saját rendszeredben aztán láss a supervisori teendőkhöz, mert könnyen hülyének találsz látszódni.
Már megint egy bátrak bátra! Fúj a szél rendesen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Amiket te itt most felvetsz, azokat már megvitattuk, ugyancsak itt, évekkel ezelőtt. Nincs kedvem újra lejátszani az egészet.

A nem egészen követhető világnézeted - vonzódásod az antropozófiához, az ügyes terelések, a nagyon jól bújtatott provokáció - nem tesz vonzó vitapartnerré.

Valóban nem vagyok haverok, de nekem sose voltak haverjaim, csak barátaim.

Köszönöm, de nem kell felrázni, főleg nem neked:)
@Orica Középföldi: "Hányok, nem hányok, de fekete-fehéren arról van szó, ha nem szavazok nemmel a 66%-os támogatottságú fideszes polgi-jelölt ellen, akkor 100%-kal nyer.

Kell ez? Nem."

Igen, szerintem kellene ez. Álljon ott szánalmasan a fidesz polgi, mint a Hazafias Népfront jelöltje, 98%-os támogatottsággal. Csakhogy az MSZMP-KB idejében szerintem a részvétel is közel 98 %-os volt, most meg a szavazók fele hozná össze a fideszesnek a 98%-os "eredményt".

"A választásra, mint olyanra, majd térjünk vissza akkor, ha lesz olyan. Most nincs."
Ne feledjük, Orbán megköszön minden egyes szavazatot, főleg ha az nem NER-hívőtől érkezik! Egy földalatti ellenzéki mozgalom akár iylen plakátokat is nyomtathatna: Orbán rádmutat ördögi vigyorral:
Szavazz!
alatta a felirat: Köszönöm, hogy legitimáltad a rendszeremet.

Milyen jó kabarészámot tudna ebből írni Litkai, ha nem volna az egész kovácskristófos showderklub a legnagyobb fidesz-s.ggnyaló ... Két mozgalmár éjszaka lopakodik plakátokat ragasztani, és jön a rendőr.
@jaegtoer: "Érdekes, hogy pont az ittenieket akarod felrázni az álomvilágból, akik éppenhogy nagyon is éberek. "

Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica.
@Orica Középföldi:

Nézd, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a választókerületemben, -körzetemben volt illetve van olyan jelölt, és pm-jelölt akire tiszta szívvel tudok szavazni, ezért nekem ez választás. Mások, igen sokan nincsenek ebben a szerencsés helyzetben és igyekszem megérteni őket. Én ezt konszenzuskeresésnek tekintem. Azt gondolom, hogy aki nem tud választani, csak szavazni, az inkább tartózkodjon. Ha mégis kockáztat és egy trógerra ellenszavaz, ugyan úgy a jelenlegi rendszert konzerválja. De mit lehet tenni?
Nem lenne baj, ha 100, sőt 104%-os többséget szerez Orbán. Minden felelősség az övé és bandájáé, minél több és súlyosabb törvénytelenséget művelnek, később mindez ellenük fordítható és könnyebb fel- és leszámolni az egész bagázzsal. Akár visszamenőleges BTK-val. A visszamenőleges hatály ellen ők ágálhatnak a legkevésbé. Különösen, hogy az Unióban a biztos jelölt személyét alaklamasnak találta, annak a biztosjelölt személyét, aki igazságügyy miniszterként a visszamenőleges hatályú törvényeket kodifikálta. A konszolidáció után meg jöhetnek a demokraták. Nem a fodorok, demszkyk, petők, szanyik, tóbiások, szigetvárik, hanem a demokraták. Ez egy hosszú projekt. nem lehet siettetni. Sokaknak éhen kell halni, és meg kell fagyni, bele kell rokkanni, halni amíg ráébrednek, hogy valami nem stimmel. Ez van. Gyorsabb út járhatatlan.

Ugyanakkor a bojkott hajója elment, ennek idén lett volna még értelme januári meghirdetéssel, de a megélhetési ellenzéknek fontosabb volt a képviselői mentesség és az apanázs. Hosszú vajúdás jön.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica._"

Tőled ezt megtiszteltetésnek veszem. Köszönöm.
@Orica Középföldi:

Nem írsz te véletlenül valamelyik katolikus blogra?:)
Az antropozófiás támadásod szánalmas, az érvelésed meg kimerül személyeskedésedben.
Méghogy én terelek meg provokálok. Pont ilyen stílusban szoktak támadni a katolikus blogon a Fidesz-hívők is, úgyhogy megnyugodtam. Jó úton járok. :)
@jaegtoer: "Tőled ezt megtiszteltetésnek veszem. Köszönöm."

Ugyanis sunyi jobboldalinak gondollak, míg a többiek őszinték, akármelyik párt hívei is.
@KÁTÉó53éúétr6:
": az említett pártok a Fidesz önmaga által létrehozott saját ellenzéke.Ez is észre vehető pár éve"

Ez igaz. És végzik is pontosan a dolgukat, fenntartják a demokrácia látszatát.
Ettől függetlenül én megteszem, amit tehetek, ha van értelme, ha nincs.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"te nem legitimáltad a főnöke mocskos rendszerét. "

De ellent sem mondtál neki.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

Még mindig ehhez:

"Pontosítanék: pont két személy van itt, akik nekem ellenszenvesek a kommentjeik alapján. Te és Orica."

Talán az elsők között vagyok, aki felvetettem itt a választási bojkottot, mint eszközt, elég hosszan és részletesen kifejtettem a legitimáció jelentőségét és a rendszer illegitimmé válásának mibenlétét.
Kicsit olyan ez most - tőled, amikor már elment a hajó-, mint amikor valaki lelkesen elkezdi magyarázni a csőfektetőknek a csövön a lyukat. Ne csüggedj!:) Ha az erősít téged, utálhatsz is.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "De ellent sem mondtál neki."

Dehogynem. Megüzentem neki, hogy a választása csaló, amin nem akarok résztvenni. A rendszere meg hazug, ami csak csaló választást képes rendezni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"az érvelésed meg kimerül személyeskedésedben."

Már megbocsáss, de aki itt személyeskedésbe vinné a vitát, az pont te vagy.
És pont tőled nem vártam volna ilyesmit.
Nem kell itt ezen a blogon kedvelni senkit, ha nem akarod. Itt gondolatok, érvek kószálnak, függetlenül a személyes rokonszenvtől. Az az ugratásokban, ökörködésekben nyilvánul meg.
Vitázni meg azzal is tudok, aki személyében nem szimpatikus, amennyiben az érveit normális hangnemben adja elő.
@jaegtoer: "Talán az elsők között vagyok, aki felvetettem itt a választási bojkottot, mint eszközt, elég hosszan és részletesen kifejtettem a legitimáció jelentőségét és a rendszer illegitimmé válásának mibenlétét."

Megírnád, hogy mely posztokban? Mert az alapján, amit itt leírsz, egészen mást gondolunk a bojkottról.

"Kicsit olyan ez most - tőled, amikor már elment a hajó-, mint amikor valaki lelkesen elkezdi magyarázni a csőfektetőknek a csövön a lyukat. Ne csüggedj!:) Ha az erősít téged, utálhatsz is."
Különben meg ha neked ez a téma lerágott csont, akkor annyit is lehet udvariasan írni: Nekem ez a téma már lerágott csont. De nem zavar, ha valakit ez érdekel, és beszélget róla azokkal, akiket szintén érdekel.
Az áprilisi hajó ugyan elment, de attól még nem muszáj elmenni vasárnap szavazni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Orbán azért örül minden MSZP-re, DK-ra stb. leadott szavazatnak, mert azzal azt fejezik ki az MSZP-s, DK-s stb. szavazók, hogy NEM TARTJÁK CSALÁSNAK Orbán választását. "

Ne haragudj, ezzel nem értek egyet. Többen, több soron elmondtuk már, hogy Orbán gondoskodott a többpárti szavazásról, tehát a külvilág szemében a rendszere mindenképpen legitim, akármennyire is kapálózunk mi itt.
Viszont a helyi képviseleteinkről (ami azért egészen máshogy műxik, mint az országos) mégis csak tudunk dönteni. Legalábbis nekem nem biztos, hogy jó lesz Jóskapista mint önkori képviselő, lehet, hogy Gipsz Jakabot jobban szeretném, mert a körzetemben él, és egyébként is élénken részt vesz a körzet életében.
Hát akkor hadd szavazzak már én Gipsz Jakabra, hogy esélyt adjak egy olyan helyi képviselőnek, aki tényleg a körzetéért dolgozik.
Elmondom újra: helyi választás, nem országos. Ebből viszont akármi is kinőhet 2018-ig.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Megüzentem neki, hogy a választása csaló, amin nem akarok résztvenni"

Akkor ne vegyél részt, szíved joga.
Amint itt már többen több soron kifejtettük, a legitimáció hivatalból biztosítva van, tehát a bojkottnak innentől nincs értelme.
A saját lakóhelyedért viszont még tehetnél valamit.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Már megbocsáss, de aki itt személyeskedésbe vinné a vitát, az pont te vagy."

Miből is indult a vita? Azt írtam, hogy aki szavaz, annak Orbán megköszöni a szavazatát. Ezt akkor is vállalom, ha ezért kerékbe törtök emiatt, és felnégyeltek.
Elhiszem, hogy fáj az igazság (amit ironikusan Fidesz-csicskaságnak neveztem), de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nem győztél meg. De most nincs időm válaszolni, talán majd később, bár az érveinket már tkp. mindketten fölsoroltuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kár, hogy a népszabadság - meg a helyi jegyző - nem nézett utána annak, hogy a panzióban nem lakhat állandó jelleggel senki, mert az már bérbeadás, és nem panzió, ami ugyé fizetővendéglátás akarna lenni. Amennyiben pedig a bejelentkezett nem is lakik ott, csak feltehetőleg a cég gazdasági érdekei (?) miatt történt a bejelentkezés, akkor a köznyilvántartába hamis adat került, mert ugyé a népességnyilvántartás az bezony közokirat.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Amikor legitimálod az országvesztő hatalmát azzal, hogy behúzod az ikszet, akkor Orbán nótájára táncolsz."
Csupán remélni tudom, hogy magabiztos, ám hibás
véleményed nem terjeszted szűkebb pátriádban, mert ennél kártékonyabb befolyást nehezen tudok elképzelni.
Ezzel a megállapításod azt sugallja, hogy az emberek ne vegyenek részt a közéletben, amennyiben pártjuk nem nyer a választásokon.
Számos országban több párt működik eltérő szavazati arányokkal, a szavazók mégis aktivizálják magukat, és hangot adnak szavazatukkal pártállásuknak. Ettől színes a politikai paletta, érvényesül a demokrácia.
Úgy tűnik, véleményed szűk látókörre utal, mert kifejezetten a jelenlegi hazai körülményekre alapoz, ám magvas véleményt akkor mondunk, ha megállapításaink globálisan is igazak a választásokat illetően.
Valószínűleg nem gondoltál bele, hogy amennyiben az általad sugallt passzivitás létrejönne, a Fidesznek annál nagyobb a választási sikere %-ban mérve.
Bizonyíték, hogy 2 millió szavazóval elérhette a 2/3-ot.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Elhiszem, hogy fáj az igazság (amit ironikusan Fidesz-csicskaságnak neveztem), de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!"

B+! Pont azokat fideszcsicskázod "ironikusan", akik pont nem dícsérgetni szokták a fideszt. Valahogy ez nem értelmezthető iróniának.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Így van, az érveinket már mind felsoroltuk, te nem fogadtad el az enyémeket cáfolatként, én meg változatlanul nem értek veled egyet.
De nincs is az előírva, hogy mindenkinek mindenkivel egyet kell értenie. Az élet ettől színes, hogy nem vagyunk egyformák, és ezért még nem akarjuk egymást legyilkolni.
A nap meg akkor is felkel minden nap, ha nem értünk egyet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Ugyanis sunyi jobboldalinak gondollak, míg a többiek őszinték, akármelyik párt hívei is._"

:DD
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_de cáfoljatok meg kérlek, ha nem értetek egyet a fenti állításommal!_"

Majd hülye leszek. Mindenki a maga hite szerint üdvözül.

Üdvözlettel

J.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Ezt akkor is vállalom, ha ezért kerékbe törtök emiatt, és felnégyeltek"

Nem néztem utána, hogy mióta vagy ezen a blogon. De itt még a saját véleményéért (hangsúlyozom: SAJÁT véleményéért) még senkit nem törtek kerékbe és senkit nem négyeltek fel.
Világnézetileg elég sokszínű itt a társaság, de a vita (ameddig vita, és nem anyázás) soha nem vérre menő.
Én elfogadom a véleményedet, bár nem értek vele egyet. Tehát akkor te is fogadd el az én véleményemet, bár nem értesz vele egyet.
Ezt hívják vitakultúrának.
Nem kell mindenkit, minden áron meggyőzni, nem is lehet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Méghogy én terelek meg provokálok. Pont ilyen stílusban szoktak támadni a katolikus blogon a Fidesz-hívők is, úgyhogy megnyugodtam. Jó úton járok. :)"

Segítsen téged a jó úton a te szellemed, én nem tudlak ezen kísérni.
@parti_giano:

Egy más időszámításban mozgónak elég nehéz integetni:))
@parti_giano:

Általában nem is, de itt komoly zavart észlelek:)
@Orica Középföldi:
" de itt komoly zavart észlelek:) "

Az erőben, vagy az elmékben?
Mindenkinek, aki nekem írt:

Miért érdeke a polgároknak, hogy konszolidálják az Orbán-rendszert? Miért nem inkább az az érdekünk, hogy a mérsékelt jobboldal fogjon össze a baloldallal, és együtt zavarják el Orbánt?
Történelmi párhuzamot hoznék. Rákosit és a sztálinista rendszerét (nem magát a szocializmust) megbuktatta az, hogy a mérsékelt kommunisták, szociáldemokraták háttérbe szorultak/börtönben ültek, és az elviselhetetlen közhangulat, valamint a gazdasági nehézségek.
Egy demokratikus jobboldal ugyanúgy a régi alkotmány visszaállításában érdekelt, mint a (megújult) ballib oldal. Nem tudjátok ti sem, én sem, hogy ezt a Parlamenten kívül maradással eredményesebben tudnák-e szolgálni. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, mindenesetre nincs jelenleg erre példa.
Ami tény: a konszolidációs kísérletek eddig nem vezettek eredményre, az ellenzék hiába indult az eddigi két választáson, semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni. Pl. nem védték meg a földtulajdont, nem történt elszámolás a mutyiügyekben, a koncepciós eljárások a civilek ellen erősödtek.
Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek?
@Mariann19: "Ezzel a megállapításod azt sugallja, hogy az emberek ne vegyenek részt a közéletben, amennyiben pártjuk nem nyer a választásokon."

Deák Ferenc ugye szerinted is bölcs, és nagy hazafi volt? Ő is igyekezett bizonyos területekre visszaszorítani a közéleti tevékenységét a szabadságharc leverése utáni Bach-rendszerben: beköltözött az Angol Királynőbe :).
Az eredménye az ő és társai összefogásának: 1967-es kiegyezés, dualizmus, fejlődés megindulása.
Melyik a jobb: a Bach-rendszer vagy az előnyös kiegyezés?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek?"

Tudod vannak érvek, amiket az ember nem itt mond el, és magánban sem, mivel nem tudhatni, hogy ki vagy a madzag másik végén. Naív ember várja el ezt a blog látogatóitól. Vagy olyan, aki a cöfmenetbe szokta hallgatni az igét. Itt igehírdetés nem igen lesz ezügyben. Mindezen túl igazságod vagyon sok mindenben.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Érveket várnék, hogy mennyiben könnyíti meg szerintetek az ország helyzetét, ha néhány önkormányzatba bekerülnek? "

Mint mondottam volt: ez helyi választás, nem országos. Nem várható tőle az ország helyzetének változása.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
@látjátok feleim szümtükkel: és Micimackó.

Akkor én hoznék föl példákat, mert én nem félek tőletek. :)
Április után egy héttel megindultak a traktorok Kishantos ellen.
Vidéki önkormányzat nem tudja fölmondani a szerződését egy lépfenés vállalkozóval.
A közmunkával zsarolják a polgármestereket.
Az EU-s pénzekkel úgyszintén zsarolják őket. stb.

Tehát: nem látom, hogy lenne komolyabb eredménye annak, hogy az ellenzék kompromisszumot hozott. "Legitimálom a rendszered, cserébe engedményeket teszel nekem, pl. a fönti ügyekben".
Tehát nem ellenkezni akarok veletek, csak megállapítom: szerintem ennyi "eredményt" a partvonalon kívülről is elértek volna az ellenzékiek, de persze ezt bizonyítani nem tudom.
És ezt nem azért mondom, hogy bárkit is rábeszéljek bármire!! Csak azért, hogy a választások előtt pár nappal legyen képviselve itt a blogon a bojkottálók (vagy egy bojkottáló) véleménye is. :)

ui. Kisebb eredményként fölsorolnám Szél Bernadett parlamenti performanszait Kishantos ügyben. Eredményt nem ért el vele, viszont figyelemfelhívásra jó volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Az eredeti véleményed szerint aki elmegy szavazni, legitimálja az "országvesztő" Orbánt.
Az én véleményem pedig az volt, hogy a választáson és a közéletben való részvétel a haladó felfogás. Röviden, részletezve fentebb.
Válaszodban villantottál egyet történelmi ismereteidből, a Bach korszakból, és a kiegyezést preferálod.
Hibás a példád egyrészt, mert olyan történelmi helyzettel operálsz, amellyel a mai kor nem hasonlítható össze egyrészt, másrészt az orbáni rezsim olyan sajátos, hogy még Európában sem található ehhez hasonló.
Most tulajdonképpen mi a véleményed, mert ellentmondásba kerültél.
Bojkott vagy kiegyezés?
Szívesen beszélgetnék veled, de te nem rendszerben, logikailag rakod össze az érveidet, csapongsz, ide-oda kapkodsz érvek után.
Ezzel megnehezíted az álláspontok ütköztetését, emiatt nem alakulhat ki érdekes, értelmes vita.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Ne keverjük a szezont a fazonnal."

Akkor is vannak itt kénye skérdések. Mi van, ha pl. egy önkormányzatba több mszp-és kerül, mint a Fidesz várta, cserébe megbüntetik a falut/várost támogatásmegvonással? Ebben az esetben mit segít a választási részvétel?

Illetve: MIT SEGÍTETT VOLNA, HA NEM INDUL AZ ELLENZÉK helyben? Pl. a város/falu pénzeit sem veszélyeztetné, viszont az ellenállást is szervezhetné helyben.
@Mariann19: "Az eredeti véleményed szerint aki elmegy szavazni, legitimálja az "országvesztő" Orbánt."

Nem az a fontos, hogy szerintem mit csinál, hanem hogy ORBÁN SZERINT LEGITIMÁLOD, HA ELMÉSZ SZAVAZNI.

"Válaszodban villantottál egyet történelmi ismereteidből,"
Azért Deák Ferenc, a haza bölcse szerintem alap minden magyar általános iskolás számára, hetediktől fölfelé, ezzel igazán nem villoghatok. :)

"Most tulajdonképpen mi a véleményed, mert ellentmondásba kerültél.
Bojkott vagy kiegyezés?"
Az Orbán-rendszerre bojkott, egy esetleges fölbukkanó mérsékelt jobboldallal kiegyezés.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Basszus ezek nem érvek, hanem tények.:D
Már mondtam, sok igazságod van, csak a nézőpontot választottad rosszul.

Addig, amíg az eccerű választó rá nem jön arra, hogy mit is vett el tőle ez a kormányzat, addig nem lehet változást kiprovokálni. Rá meg majd akkor jön, amikor az iskolát befejezett gyereke nem talál munkát, maga is közmunkán tengődik, meg a családi pótlékból, ami ugyé az oskola megszűnése miatt lenullázódik, és a gyereket valami komoly egészségügyi probléma éri. Mivel nem lesz biztosított, az elltásért kemény pénzt fognak neki kiszámlázni. No majd ekkor felébred, és kihúzza a fejét a meleg hátsóból, meg a cöfből. És ott áll meztelen seggel az út szélén, pedig azt ígérték neki, senkit nem hagynak ott. No majd ekkor rájön, hogy ő nem ilyen lovat akart.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ne haragudj, de én veled ebben a témában befejeztem a társalgást.
Zavaros, zagyva párhuzamok, nem az alap témára adott érvek, ellentmondások...
Ne arra koncentrálj, hogy lehengerlően okosnak tűnj, hanem a témára.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ez még az előzőhöz:"

Ez a járulékfizetési kötelezettség talán 2008 óta áll fenn (vagy régebben, ebben nem vagyok biztos). A 18 év alattiak a szülők jogán biztosítottak, a nappali tagozatos diákok az iskola jogán, aki dolgozik, az saját jogán. Aki egyik kategóriába sem tartozik, de elmúlt 18 éves, az bizony keményen pengeti az egészségbiztosítási járulékot (persze jellemzően a szüleje, mivelhogy a gyereknek nincs miből). A kezdő összeg anno talán 5350 Ft volt, de ez megint csak kósza emlék, nem biztos. Mariann biztosan fillérre és évszámra tudja.
Szóval ezt kivételesen ne varrjuk Orbán nyakába.
Inkább egy nagy követ.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mi van, ha pl. egy önkormányzatba több mszp-és kerül, mint a Fidesz várta,"

Azért helyi szinten sokkal jobban együttműködnek a pártok képviselői, mint országos szinten. Ezt számos önkormányzat példája mutatja.
Nem csak Esztergom van. Ott a Fidesz példát akart statuálni Megyes Tamás miatt.
@látjátok feleim szümtükkel: "Addig, amíg az eccerű választó rá nem jön arra, hogy mit is vett el tőle ez a kormányzat, addig nem lehet változást kiprovokálni."

Nézd, azt hiszem a saját helyzetem elég sanyarú ahhoz, hogy azt mondjam: nekem nem szimpatikus ennek a kormánynak a ténykedése. Abban igazad van, hogy ezek szerint a nyomorgó emberek még nem érték el a kritikus tömeget. Illetve ők nincsenek érdekérvényesítő pozícióban. Akik meg erőt képviselnének, azoknak még nem elég sanyarú a sorsa.
@Mariann19: "Zavaros, zagyva párhuzamok, nem az alap témára adott érvek, ellentmondások..."

Nem haragszom, csak csodálkozom. Eddig minden konkrét válaszadást elkerültél azzal, hogy nem érted, amit mondok.
Ez is egy válasz. Ergo te egyetértesz az Orbán-rendszer konszolidációjával, viszont nincs rá érved, hogy miért. A rendszer bojkottját rossznak tartod, szintén nem derült ki, hogy miért.
süti beállítások módosítása