Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Van az a pénz...? 444.hu/2024/04/23/balog-zoltan-a-sajat-lekotelezettjeve-tette-egyhazat-amokfuta... (2024.04.23. 07:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.10. 09:28 Fabius

Gyurcsány igazsága

Címkék: gyurcsány ferenc ellenzék önkormányzati választás 2014

Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya: 

"A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának."

De mi, a "közösség" nem csak önzőek vagyunk ám, hanem türelmetlenek, kicsinyesek és toleranciahiányosak is az új szereplőkkel szemben:

Micsoda türelmetlenséggel, a szolidaritás milyen hiányával figyeli a mi oldalunk a politikába újonnan belépők botladozásait! Lásd: Pásztor Albert, Miskolc, Falus Ferenc, Budapest.

– Nem azok a tipikus feltörekvő fiatalok.

– De újak. Bejönnek a civil világból, fölteszik a politikára az életüket. Nem a legkönnyebb pályát választják. Van igény, hogy jöjjenek az újak, de érdemtelenül keményen bánik velük a mi világunk. Miért nem lehet nagyvonalúbbnak lenni ezekkel az emberekkel? Muszáj kultúrát váltani. Nemcsak szurkolni, hanem beszállni a politikába. Akik beszállnak, azoknak több türelmet adni. Nem kiröhögni, ütni őket, ha rossz mondataik, videóik vannak. Ez nem is a pártok problémája. Már mondtam: a baloldali-liberális tábor kulturálisan szétesett, töredékes, elvesztette a belső kohézióját.

No, most aztán nézhetünk csodálkozva, mint egyszeri norvégok a zömmel női alkalmazottakkal dolgozó alapkezelőket baszogató egyenruhás izomhegyekre: mi van? Mert a baloldal töredezett, ez tény, ebben nehéz vitatni Gyurcsány igazságát. De azért azt gondolom, az új szereplők - és jelölő szervezeteik, stábjuk - balfaszságáért az úgynevezett "közösséget" okolni elég fura szokás.

Mégis hogy illett volna reagálni például Pásztor Albert jobbikra hajazó - Miskolc legyen a Miskolciaké! - szlogenjére? 

Hogy kellene reagálni Falus gyakorlatilag összes megnyilvánulására, nempolitikai szereptől az ájszbuket videón keresztül a fagyiznivóttam' -ig? 

Tényleg érdekelne, hogy szerinted, Feri, ez így ahogy van normális, és mi vagyunk hülyék a túlzó elvárásainkkal? Hülyeség és túlzás azt várni, hogy a főpolgármester jelölt értelmes dolgokat képes kiejteni a száján, és nem szükséges hozzá egy helyesbítő/szómagyarázó különítmény? Mert most az van, hogy ha Falust megkérdezik bármiről, arról az Együtt helyreigazításban közli utólag, hogy is gondolta pontosan. Nem fogja senki a száját, hogy akkor Feri bátyám, ez élesben kurvára nem megy, ne mondjál te senkinek semmitse', mert az állandó utólagos lefordítástól még az is sokkal jobb. Alkalmasabbnak nem látszol tőle, de kevésbé szánalmasan röhejesnek talán igen. 

Érdemtelen keménység valami normalitást várni? 

Mikor a Falust "kitaláló" Együttet egy spindoktor alapította és vezeti, és ennyi a tudás meg a teljesítmény, ti meg - az egyébként megfelelő - jelölt mögé csak a jobbikos szlogent tudtátok biggyeszteni? Kultúrát kell váltani? Vagyis a kritikus énünket hagyjuk a picsába, és a bármi hülyeségre nagyvonalúan rálegyintő kultúrával rendelkezőt kell előtérbe lökni helyette. Pech, baszki, nekem ilyenem nincsen. Cserébe elvárásaim vannak azokkal szemben, akik a képviseletemre jelentkeznének, és a semmitől is kevesebbnek tartom, ha csak azt magyarázzák oldaluk és ideológiájuk szerint, hogy te, vagy Orbán a Sátán. 

gyurcsany_az_ordog.jpg

519 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr536684957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A poszt pontosan illusztrálja Gyurcsány mondanivalóját. Tévedések elkerülése végett: nem én fogom megmondani, hogy kinek van igaza, ettől Gyurcsánynak nem feltétlenül van igaza. Viszont az Ájszbuketvideóval indokolni Falus fikázását, Borkos és Bodnár indulását Budapesten, a mindenre fanyalgó Nyüzsis cikkeket, elég gáz. És nem a bloggerekről van szó, itt nagyon jól kicikizünk mindenkit (és ez így van jól, merthogy ne mondhassák, hogy "bezzeg a baloldalt nem fikázzátok, amikor hülyeséget csinál", mert akkor jajnemleszünfüggetlenek.
Viszont azok a dumák, amelyek a fészbúkon megjelennek, amikor a hívek a másikat fikázzák, azok sajnos azt valószínűsítik, hogy a baloldali közösség tényleg megosztott.
És ez csak azért baj, mert a választási rendszerek olyanok (hála Orbánnak), hogy így csak bukta van. Már leírtam néhányszor, hogy Orbán ellen van a teljes normális politikai tér, ő u.i. ezen kívül helyezte magát. Ettől kezdve pedig nem baloldal van, hanem jobbról balra és balról jobbra a teljes spektrum, az összes oldalággal és vegyes elképzeléssel. És ezeknek normális körülmények között külön-külön kellene programot hirdetniók, és csak akkor összeállni, amikor a választsok eredményeképpen koalíciókényszer van.
Ebből viszont a politikusok rossz következtetést vonnak le. Ellenben ámbátor a politikusok nem valami elkülönült kaszt, akik sokkal hülyébbek bírnak lenni a tömegnél, hanem pontosan ugyanolyanok, mint az ország. Különben előkerülne egy másik politikusgárda és pillanatok alatt lemosná ezeket (ahogy az sok K-európai országban meg is történt).
ugyan nem tartozik a poszthoz szorosan (mondom szorosan!), de mivel korábban, itten valahol szó esett az intelligenciárul, hát kéntelen vagyok bevallani, hogy eccer nekem is vót ijjen intelligenciám, a fene tuggya hogy sikerült elkapnom, erre mifelénk ez nem egy kimondott morbus svalbardicus, a lényeg, hogy számi nagymamám rénfaggyúval seperc alatt kikezelte, igaz, narválszarv port is kevert hozzá, mer állítólag mán félre beszéltem, na szóval, a rénszaporulat számlálása mellett vót időm elóvasni a hvg-s cikket, miszerint a magyar felnőtt lakosság harminc százaléka funkcionális analfabéta, ezér asztán csak hőbörög bele a nagyvilágba, mint a tarlós csizmás, de ez nekem mán magasabb szférába rejtezik. a norvégok az ijjen intelligencijára csak annyit mondanak, hogy hüje vagy, bazmeg, csakhogy ők afféle déli, temperamentumos népség.
aszongyák, hogy...pedig dehogy

brühüyyy
Azt kell mondjam, a kiemelt részben (az egész interjút majd elolvasom, ha lesz időm) igaza van Fletónak.
Baloldalon, liberálisoknak, nem-fidszepártiaknak semmi és senki nem elég jó. Új arcok, szereplők kellenek! Ha megjelenik valaki, egyből megy a fikázás: túl öreg, túl fiatal, eddig is a politikában volt, hol volt eddig, hogy nem politizált?, kék a szeme, szemüveges, magas, alacsony, más hang kell, miért más hangnemben beszél?, stb., stb. ....
Itt is megy az állandó kritizálás, sokszor van alapja, de jónéhányszor alaptalanul.
Szoktam volt mondani: "a sz@r sem elég büdös szindrómában szenvednek/szenvedtek".
Ja, az megvan, hogy mi az új kormány szlogen? "Magyarország összefog." Mégis szükség lenne összefogásra? Csak nem ellenzéki oldalon?
@hacsaturján:
Csak 30%? Szerintem jóval több. :)
Lehet végtelenségig ragozni a részleteket, de adagolt élmények, vagy más hatások alapján a tisztelt polgártársaink feltételezik/gondolják/vallják a kedvencükről, hogy szent, a vélt ellenségükről pedig, hogy ördög.
Találkoztam olyan szavazókkal, akik még jelképpel is nyomatékosították szavazatukat: kereszt és nem iksz.
Mária országa, ahol az érdekből lett (ál)vakok vezetik a műveletlen/tudatlan - de valamilyen hitre vágyó/támaszkodó - politikai világtalanokat...
@Fabius:

A Ferit és mondanivalóját nem kell bántani. Ő azt is elintézi.
Ugyanakkor mégis ő a legtökösebb kölök az ellenszélben azaz az 'ellenzékben'.

"_Már mondtam: a baloldali-liberális tábor kulturálisan szétesett, töredékes, elvesztette a belső kohézióját._"

Erre mondod 'válaszul':

"Mert a baloldal töredezett, ez tény, ebben nehéz vitatni Gyurcsány igazságát. De azért azt gondolom, az új szereplők - és jelölő szervezeteik, stábjuk - balfaszságáért az úgynevezett "közösséget" okolni elég fura szokás."

Mert amúgy a jelölő szervezetek a jelöléskor honnan merítenek?
Pontosan a 'kulturálisan szétesett, töredékes, a belső kohézióját vesztett baloldali-liberális tábor tagjaiból pecáznak ki egyet-egyet -hátha jó lesz valamire:)

Ha valaki, hát én nem vagyok gyurcsány fan, de azért azt meg kell jegyeznem: ha vetít is lázálmos víziót, azért van benne bőven megszívlelni való.

Már itt a blogon is kiderült: az 'ellenzéki' egységhez kurva kevés az Orbán-ellenesség.

Egyébként is! Mikor a p.csában megyünk már sörözni?!
@Marcellusca:

te bizonyára jobban tudod, de az tuti, hogy a mosó masa mosodáját nem fogom mégeccer kióvasni.
Lószart, mama!

Ez ugyanannak a témának egy másik virága, ami a baloldalon már oly sokszor kihajtott, és amiről legutóbb alig egy hete volt poszt: szegény balos politikusok totál stresszben vannak az összevissza választói igények és reakciók mellett, és hogy ebben a stresszben össze-vissza hülyeségeket csinálnak, az nem az ő alkalmatlanságuk, gyávaságuk, tehetetlenségük vagy korlátoltságuk hibája, hanem a válaszóké, akik nem állnak oda teljes mellszélességgel a baloldalnak nevezett katyvasz mögé. Megint az a módszer, hogy bűntudatot kell kelteni az elégedetlenkedő kommentelőkben, bizonytalan választókban, akik nem közelítenek kellő hálával, kellő megalkuvással felétek. Mert mondjuk hónapokat basztok el a személyi kérdések tisztázására, az alkukra, és utána mintegy mellékesen egy sör mellett brainstormingoltok valami programnak nehezen nevezhető ígérethalmazt.

Ugyanaz a lemez, mostanra unalmas.

Feri, szar lehet szembesülni vele, hogy a mostani felállással és mentalitással az ellenzéki szerepre is alkalmatlanok vagytok, nem csak a kormányzásra, legalábbis a választók egy jelentős része annak tart titeket. Nekünk meg az szar, hogy tőled is ez a nyafogás jön vissza, amikor nyolc éve még olyan tűélesen láttad az MSZP hibáit, és nem is féltél megmondani nekik. Pszichológusa akartál lenni egy sokfejű dinónak, és csak annyi történt, hogy téged is lehúzott a mocsár. Most már te is félsz, hogy elfelejtetted, milyen autófényezőnek lenni.

Legalább saját magad hallgasd már vissza néha.

"Nem arról [szól a politika], hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk."
@Kuviklacz: Úgy úgy..szerintem ők utálják egymást, és egy kanál vízbe megfojtanák az állitólagos szövetségeseiket.
@jaegtoer:

A honnan merít az egy dolog. A kifogott áldozat felépítése meg egy másik. Szerintem balfaszság, ha:

1: tudják a jelölt milyen, és ennek ellenére jelölik,

2: nem tudják milyen, de az első bakija után sincs senki, aki komoly kommunikációs tréningnek vetné alá. Egy olyan pártban, aminek góréja a baloldal habonyárpija.

Ezen kívül meg szimplán csak röhejes, ha ezért ráadásul a nem elég türelmes/toleráns/nagyvonalú közösség a hibás.

Amúgy ellenzéki oldalon nem szükséges egységnek lennie. Mindenki szabadon utálhatná a Gyurcsányt, Bajnait vagy Tóbiást, ha képesek lennének egy épkézláb választási szövetséget összehozni egyszer az életben. De nem képesek, most sem. Így én ezt sem erőltetném. Mindhárom szereplő esetében inkább önállóan az egyszermajd váltópárttá erősödésre játszanék. Orbánt ugyanis nem csak összefogva lehet megverni. Meg lehet egy darab Fidesztől erősebb párttal is.
@Marcellusca: Igazad van, és mégsincsen igazad. Igazad van abban, hogy néha túlságosan is finnyásak vagyunk. Viszont nem kell mindenkit elfogadni csak azért, mert az nemorbán, és a balos vezetők azt mondják, hogy ő a kedvenc. mert ha bénázik akkor azt ki kell mondani. legyen már bennünk egy minimum tartás.
türelem... valahogy a parasztbácsis vicc jut eszembe, mikor utazik a szekéren és rájön a szarhatnék. szól a kocsisnak, álljanak meg, mire a kocsis, a türelem rózsát terem. ezt eljátszák még párszor, a végén közli parasztbácsi, hogy oké, de az ő rózsája már bimbózik.
@jaegtoer: énszerintem a baloldal azért töredékes meg minden, mert a hívei is töredékesek és szétesettek.
Valami színes a szürke hétköznapra:
index.hu/belfold/2014/09/10/ugynok_apak_fideszes_fiuk_a_xi._keruletben/
Ez legalább érdekesen és egyben izgalmasan bájos...
@Penivaldes: "mert ha bénázik akkor azt ki kell mondani." Ez az, csak karakán módon! Halkan azért mégis megkérdem, és akkor jobb lesz?

Nem lenne talán mégis jobb, ha belül elintéznék az itt is felhánytorgatott kommunikációs tréninggel? És akkor talán lehetne a fontos dolgokról is beszélni.
@Penivaldes:

a mútkor hallgattam egy riportot az izraeli vkf-el (nem magyar riportot, nem köll mingyá beszarni) a gázai hacacáré kapcsán (apropos gáza! fostalicska, nem tudod mikor utazik a mi putyinunk gázába?). aszongy ez a katonaember, hogy a problema akkor oldódna meg magátul, ha másnap reggel izrael és palesztina úgy ébredne föl, hogy megnormálisodik, azaz nem a föld birtoklásán veszekednének, hanem átkopogtatnának egymáshoz, hogy mija bajod szomszéd, segíthetek?
réges régen eccer én is elábrándosztam, hogy mi lenne, ha a magyar fölnőtt lakosság harminc százaléka nem lenne funkcionális analfabéta, osztán fölébrettem a tarlósra.
@Fabius:

részemrül csak annyit, hogy orbánt pumpával is meg lehetne verni, mer ahhoz még intelligencija se szükségeltetik, bazmeg! üzenem a ferinek, innen a kijes svalbárdrul: itt? bazmeg! kivánok erőt és egésséget!
@hacsaturján:

"felnőtt lakosság harminc százaléka funkcionális analfabéta,"

Van kutatás, mely szerint 60%. Azt nem tudom, milyen módszerrel mérték. Valószínűleg a kettő között lehet a mutató, de romló a tendencia.
@Fabius: Szerintem Falus indításának oka: nem akarnak nyerni. Miért nyerjenek, ha béna kacsaként kellene téblábolni egy fideszes közigazgatásban? Nem vezetne sehova, csak még jobban égnének. Ezt elkerülendő csak akkor akarnak majd nyerni, ha kormányon lesznek. Addig alibizés...
@Fabius:

ha ezt olvasod ki "csak" a posztból még tán igazságod is vagyon...

viszont én az általad ismertetett részből azt a nagy igazságot vontam le (ami nincs így kimondva!) hogy a másik oldalnál a legalpáribb és legotrombább hibák után se töredezik (csak olvad!) és mindent elnéz a bázis...

és ez a szörnyű!
@Orica Középföldi:

teccik tunni, óvasok valamit, értelmezem menet közbe, oszt ha akarrom, megosztom az informácijót. a tököm tuggya hány funkcionális fölnőtt analfabéta van magyarországon, de hogy több a kelletinél az tuti. nomármost a funkcionális analfabétizmus is lehet az intelligencija velejárója, csak másképp köll méricskélni.
@hacsaturján: zárja be éjszakára az ajtót, különben mindenféle alak költögetheti reggel.
@guma:

mán hogy a fenébe lenne szörnyű? üket a kovász tarcsa egybe, a másikakat meg a tudás nem.
@guma: na az a másik véglet...de vajon nem erre vágyik GYF..legalábbis az idézett részből levonva?..tudom, hogy nem, de akkor is..
@parti_giano:

valahogy befurakodott a rének közé és még ölég csipás vótam ahhoz, hogy észrevegyem, hogy nincsen agancsa.
Tökéletesen igazad van Fabius, Pásztor és Falus is, más miatt, de alkalmatlan és ezért támadni is lehet és kell is őket. De pont az a hibájuk, h újak, ezért alkalmatlanok, épp ezért hülyeség új arcokat követelni, ebből mindig csak ez sül ki, 4 évnyi új arc követelés már megmutatta:
- Elég volt a régi rutinos rókákból, jöjjenek az új amatőrök!
- Hát ez szánalom, kész amatörizmus, miért támogassam ezt a szerencsétlenséget?!
Kör bezárult, köszönjük.
Feri, Feri... TI tényleg szopni jártok!
Kitartóan, kéjes mosollyal. Nincs ezzel gond, csak azt nem értem még mindig, miért kéne nekem, nem baloldali, de nem is fideszes szavazónak, a baloldalra szavaznom?
Mert... hogy ne a fidesz?
Vagy szőke HP módjára "CSAK!"?
Rossz hír, hogy ez nem müxik, vmivel konkrétabb és hitelesebb ajánlat kéne.
Meg egy hangyafasznyit hitelesebb, beszélni és gondolkodni képes emberek ott, ha már azt szeretné vki, hogy odaszavazzunk. Szerintem vannak ezzel még páran így, bármilyen meglepő is.
Mert az oldal neve sem lényeg, hanem a tettei.
@Myrath:

Szerintem nem a nyerés-nemnyerés itt a lényeg, hanem hogy a baloldalt alkotó pártok prominensei számára lehetséges jelöltek közül ő volt az, akiből mindenki a legkisebb elfogultságot nézte ki. Ez tükröződik a személyes alkukban, na meg persze az, hogy ezen aluk közepette a többi politikai tevékenységre, azok kidolgozására, kommunikációjára, a megjelenésre már nem jut idő. Különben talán nem olyan grafikailag igénytelen, üzenet nélküli, negatív kampányt folytató plakátokkal indulnának a Fidesz ellen, mint ahogy most is teszik.

Mert még mindig a negatív kampány mindenhatóságában hisznek, ahol az embereket nem kell meggyőzni arról, hogy ők jobban csinálnák, mint Orbán, hanem elégnek hiszik, hogy minél több embert meggyőzzenek arról, hogy Orbán rendszere rossz, és akkor ha elég szavazót kiütnek Orbán alól, azzal a saját szavazótáboruk felértékelődik. Hogy ez nyolc éve nem működik, az nem baj.

Közben az azért látszik, hogy Orbán rendszerénél jobban a balos pártok csak egymástól félnek jobban, hogy bármelyikük is a másik fejére nőne, és hogy egy túl sikeres szövetség a többiek megerősödését is szolgálná, amit viszont az egyéni érdekek miatt nem lehet. Így inkább horgonyként húzzák le egymást, így próbálva lebegni.

Falus tényleg csak egy LÓ, jól mondta. A ló, túros háttal.
Ja igen, Falust persze eleve azért állították csatába, h veszítsen, úgyis a kerületeké lesz a főszerep, a főpolgi nem annyira érdekes, értékes, így 1 ilyen alig feltűnő módszerrel szépen fel is lehet adni a dolgot.
Csak arra nem gondolnak, h Tarlós győzelme esetén, főleg hha a kerületekben túl sikeres lenne az ellenzék, szépen nőni fog a főpolgi hatásköre.
@Marcellusca: :)

nekem ez a mondat a nyerő: Gyurcsány Ferenc nem érdekes – a politika viszont átkozottul érdekes.

én is sok gondolkodás után hajnalra betettem az egész interjút...

"– Az MSZP-s kormányok tényleg nem beszéltek arról, hogy milyen Magyarországot szeretnének. Lehet, hogy azért sem, mert Horn Gyulával például anélkül is sikeresek voltak.

– A baloldal a marxista–leninista–állampárti múlt miatt ösztönösen irtózik a világmagyarázatoktól. Csapdába csalja önmagát, amikor azt hiszi, hogy a politika pragmatikus. A baloldali ideológiai csömör dráma, hiszen az ideológia a politika lényege. Minden más, ami ezen túl van – a praxis –, csak tévelygés, ha nincs mögötte átfogó vízió.

– Jó, hát nem lehet könnyű egyfelől marxistának lenni, másfelől mélységesen hinni abban, hogy a szabad piac okosan eligazgatja a világot. Erre gondol?

– A baloldal gondja, hogy a saját választói szociális kiegyenlítődést és állami gondoskodást várnak, de ez a tömegigény a globális piacgazdaság keretei között nem szolgálható ki. A baloldal ezért rendszeresen csalódásba hajszolja a híveit. Ezért van, hogy az európai baloldali pártok igen jók ellenzékben, de kiábrándulást hoznak kormányon. Ha azt teszik, amit egyedül lehetséges, túlzott tőke- és globalizmusbarátsággal vádolják őket. Ez a jobboldaliak szemében pont nem bűn, de soha nem fognak emiatt balra szavazni. Hanem azt mondják, lám-lám, ezek elárulják a sajátjaikat is.

– Hogyan lehet fából vaskarikát csinálni?

– Lassan. A szavazók sokaságának meg kell tanítani, hogy a világ hogyan működik. Igaza van a Bad Godesberg-i programnak 1959-ben, amikor kiegyezik a kapitalizmussal, taktikai értelemben, és végképp igaza van Blairnek, amikor a harmadik út politikájáról azt mondja: az egyezség a szabad világ kapitalizmusával nem taktikai természetű, hanem évszázados realitás.

– 2006-ban is itt tartottunk, nem? Miért nem jutott vele semmire? Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése a kudarc kulcsa?

– Részben. A történelmi és a politikai igazság szétvált. Az a politika – például a vizitdíj vagy a tandíj bevezetése, a reformok politikája – történelmi értelemben helyes volt Magyarország számára. Hogy miért nem sikerült? Ebben sok minden van. Az én túlzott önbizalmam is. Azt mondtam Őszödön, hogy a szarból hoztuk vissza, és ebben én kulcsszereplő voltam. Másfél évvel azelőtt vesztésre álltunk, nagyon, és mégis nyertünk. Azt hittem, ez valami, és azt is hittem – kellő megfontoltság és bölcsesség híján –, hogy a saját igazságomat elfogadja az ország. Van annyi hitelem. Őszöd ezt a hitelességet verte szét. Őszöd nélkül nagyobb esélyem lett volna megtartani a társadalmi-politikai támogatást. Az akkori ellenzék tönkretette a kormány és a kormányfő hitelességét, elvette a lehetőséget, hogy a miniszterelnök meg tudja győzni a választóit. Ennek a következménye, hogy a szocialista és a liberális párt is elveszíti erejét, hogy érvelni tudjon a történelmi igazsága mellett. Ráadásul zajlik egy visszafogott, intellektuálisan gyáva kampány a szociálisnak hazudott népszavazás ellen, amibe bele van kódolva a vereség. De a probléma többrétű. A szocialista párt mentalitása, a politikai tapasztalat hiánya, a Fidesz vad és hazug kampánya mind benne vannak a bukásban. Ma már képes vagyok árnyaltabban fogalmazni, és nem hiszem, hogy önmagában volt perdöntő az egyik vagy a másik mozzanat. Ezek együtt határozták meg a kormányom sorsát.

– Nem kellett volna lemondania 2006 őszén?

– Nem.

– Miért nem, ha maga is elismeri, hogy tehetetlenül kormányzott évekig?

– Ezt utólag tudjuk ilyen jól. Az adott helyzetben azt gondoltuk – a dolog tartalmát illetően ma is ezt gondolom –, hogy írtam és elmondtam egy tisztességes, remekbe szabott politikai szöveget. Azt gondoltam, hogy meg fogja érteni az ország. Sokszor a szememre vetik, hogy hogy tudtam olyan összeszedett lenni aznap este, Kálmán Olga műsorában. Úgy, hogy azt hittem, minden rendben van. Érteni fogják, hogy ha a politikai szenvedély tetőfokán azt mondom, lehozom a csillagokat az égről, az nem azt jelenti, hogy asztronauta vagyok. Érteni fogják a kontextust, hogy van itt egy politikus, aki szenvedve, önmagával és a pártjával is megküzdve új világot akar nyitni. Miért menekülnék el ettől? Ez a létezésem értelme. Nem hittem, nem feltételeztem, hogy ennek ilyen pusztító lesz a hatása.

– Értem, hogy aznap még nem hitte. De két héttel később? Vagy két hónappal később? Október 23. után?

– Akkor sem. Sok nagy válságot látott ez az ország. Sok nagy politikusi botrányt. Ma nincs józan ember Magyarországon – ha érdekli a politika, és képes betekinteni a kulisszák mögé –, aki ne gondolná, hogy Orbán Viktor összelopta a vagyonát. Mégis ő a miniszterelnök. Már harmadszor. A politikusok a csalásaikból és a hazugságaikból is fel tudnak állni. Akkor miért menekülnék egy olyan ügyből, amiben nekem van igazam? Csinálni kell, be kell bizonyítani, hogy így van – ezt hittem akkor. Hogy nem fogom tudni megcsinálni, azt nem láthattam 2006-ban."
@MolnarErik:
Lenne ebből kiút, csak nem olyan jelölttel, akit "hosszú egyeztetséek után", mindenfajta politikai eszköztár nélkül úgy löktek ki a függöny elé, hogy azt sem mondták meg neki, merre van a nézőtér. Nem Falus alkalmatlanságáról szól ez, hanem a háttérben alkudozókéról.

És ezt Gyurcsány pontosan tudja, azért nyafog.
@hacsaturján: :DDD

megártott a réntej?
@MolnarErik:
Na jó, de azért azt senki sem gondolhatta komolyan, hogy nem fog érvényesülni az "amilyen a mosdó, olyan a törülköző"-szabály! Hogy a kerületi jelöltek esélyeit nem fogja csökkenteni a böszmélkedés a főpolgi körül. Ez csak olyan helyeken lenne kivédhető, ahol egy amúgy is köz- és elismert ellenzéki arc a jelölt. Ahol "ejtőernyősök" vannak -és tudtommal elég sok helyen-, ott a pártok általános megítélése a mérvadóbb... és a pártok arculatát kevés dologgal lehet olyan "sikeresen" rombolni, mint egy ilyen, napok alatt leszereplő, megtagadott jelölttel.
Én régen feladtam, hogy GyF híveivel vitatkozzam. Annyit jegyeznék meg, hogy szerintem sokan vagyunk, akik soha nem szavaznánk egy ilyen nagy-közös-"demokrata" pártra. Már GYF miatt sem. (pl. kíváncsi vagyok a hívei mit művelnének, ha OV nyomatna egy ilyen sátánozós beszédet)
Ha a mi szavazatunkat sem akarja a baloldal elveszteni, akkor próbáljon külön indulni és legalább egy számunkra is úgy-ahogy elviselhető pártot (pl. PM) meghagyni.
Azt értem, hogy az egyéni kerületekben meg kell egyezni, de ennél többet nem vesz be a gyomrom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Mert az oldal neve sem lényeg, hanem a tettei. "

ha ezt a "többség" megértené máris szellemi kánaán törne ki a változtatás módjára, írányára!
@Penivaldes: Néha? Mindig. :P
Mi rosszat csinált Falus (ha már őt hozta fel Fabius), mint politikus?
Volt egy rosszul elsült vizes vödrös hülyesége. Oszt'? (Tele a net ilyen bakikkal.) Ilyen alapon lehetne fikázni az összes kormányoldalit, mert egy sem öntötte magát nyakon (pedig lehetett volna azokban a vödrökben egy-egy 120 kilós üllő!).
Megszólalt és az nem tetszett? Miért? Mert jöttek utána a "profi" politikusok és megmagyarázták, hogy mit is akart mondani. Új hang? Így már nem az.
A baloldal sosem fog találni közös jelöltet!!!
Mert mindig lesz valaki, akinek nem tetszik a másik jelöltje.
Erről ennyit. Kifőzté(te)k egyé(te)k is meg!
Abban igaza van @Fabius: -nak, hogy (ezek után) egyetlen erős párttal kell megverni a Fideszt!
@guma:

franckarikát! csak ki van törve rajtam a zuzmó allergija, ami majnem ojjan, mint az intelligencija, csak számi öreganyám szerint azt bálnazsírral köll kezelni.
@guma: Na, az meg a másik. :(
Hogy van az, hogy jobboldalon meg senki és semmi nem elég büdös???
Hogy állhatnak ki minden vállalhatatlan ember és ügy mögött???

És, igen, ez szörnyűbb, mint a baloldal "finnyássága"!!!
Ezt a Falus-hisztit nem értem. Elvileg a vödrös videó nem kampányvideó volt.
Egy jótékonysági akcióban vett részt, amely pont arról szól, hogy a résztvevők hülyét csinálnak magukból a pénzgyűjtés kedvéért.
Én is röhögtem rajta és nem is tartom jó ötletnek kampányidőszakban, de végül is csak egy kedves bácsit láttunk, aki hajlandó jeges vizet önteni a fejére, hogy pénzt gyűjtsön beteg gyerekek táborozására.
Ezt az elhatárolódó pártok b.ták el, Egyszerűen azt kellet volna mondaniuk, hogy nem kampányesemény, jótékonysági akció - nincs hozzáfűznivalójuk.
@hacsaturján: pedig vigyázni kell, nem mentség a csipa, legközelebb nem keltegeti, hanem bebújik maga mellé az ágyba.
@parti_giano:

nekem nyóc. csak vegye le a sílécet meg a gumicsizmát.
@Marcellusca:
De, büdös az nekik is, egy részüknek biztosan, csak ezt elnyomja az undor a szoclibsi iránt. Az a mindent vivő sláger, nem is véletlen a napi szintű mantra a "gyűlölködésről".
@nedudki74:
Ja, Clintonnak is ezzel kellett volna védekeznie. Hogy az nem politikai esemény volt, csak egy szopás.
@Marcellusca: lehet hogy le kéne szokni a közös jelöltekről...és el kezdeni munkálkodni, építkezni. van 4 évük, az alatt sok minden lehet.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Plusz a kommunikáció. Pontosan az, amit a baloldalon - jogos - hibaként jellemzik: nincs kifelé pofázás!
Húzzuk az orrunkat, mert tényleg sz@r és büdös, de pofa súlyba!
@Penivaldes:

dejszen a fidesz egyfojtába épitkezik, oszt mégis kétharmada van!
@hacsaturján: ne legyen már naív, még átragasztaná rá az intelligenciát, bálna zsír ide vagy oda.
@nedudki74: szóval ez a hiszti tárgya? nem is értettem, mivel tele van ilyenekkel az internet:

www.youtube.com/watch?v=6TTpXKFBkjk

ezen nyáladzani, eh!
@Fabius:

Ma nagyon egyetértő vagyok, ezért is nem ellenkezek a hsz-edben foglaltakkal.

Ellenben egy részletet önkényesen kiragadok, -ezzel sincs vitám- csak hozzáfűzök egy gondolatot, már ha van nekem egyáltalán olyanom, és nem lesz belőle töltött káposzta, vagy titán üst esetleg vájling, feltéve, hogy képben vagy mi folyik itt(en:).

Szóval, hol is tartottam, huh, éppen itt:

'Ezen kívül meg szimplán csak röhejes, ha ezért ráadásul a nem elég türelmes/toleráns/nagyvonalú közösség a hibás.'

Élénk és magas -a kurvaanyázásig is emelkedő- színvonalú, amúgy az anyázásban egyetértő mono dialógusok szoktak kialakulni, e tárgyban, hogy milyen aktívak, tettrekészek és ellenállhatatlanul lehengerlőek vagyunk a nyilvános és legális közéletben (a nick alatti nem tartozik bele) csak épp amikor a bennünket védő civil szervezetek mellett kellene demonstrálni akkor véletlenül sem tolong ott legalább húszezer ember, mert ahelyett, hogy én is ott tülekedtem volna, épp itt 'nincs_itt'et gyilkoltam a rezet baszva. [valljuk be]

Szóval nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, bár fogalmim nincs Svalbárdon mi a népszokás.

Így szopunk mi.
@parti_giano: ha ilyen hatása van @hacsaturján: privát "zsírjának", akkor inkább ide mint oda :)

még úgy sem voltam intelligens :D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Jaaaajjjjj, ne máááááán!!!
Egy hivatalban lévő USA elnököt (egyébként lesz@rom, hogy hol és kivel él cekcuális életet!) összehasonlítani/összemosni és Bp-i főpolgi JELŐLT jótékonysági megmozdulásával??? He???
" egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának."

Nem így látom. A pártok állapota az önző, szétesett pártelit következménye, elsősorban.
A politikai közösség nem változott. Kulturálisan nem esett szét, mert ilyen nem volt, és a belső kohéziót összekeveri igen nagyvonalúan a személyi kultusszal és a megszokással.

A bajok régebbiek és mélyebb gyökerűek.
@Penivaldes: És itten van az eb elhantolva: HÍVEK ... :(
@jaegtoer: beletrafáltál... megmozdíthatatlanul:

"Így szopunk mi. "

"csak épp amikor a bennünket védő civil szervezetek mellett kellene demonstrálni akkor véletlenül sem tolong ott legalább húszezer ember,"

komolyan fáj a szívem ezért... pedig most pl nagyon jó volt látni, hogy többségben a fiatal emberek voltak ott!
@Marcellusca:
Na neeee máááánnn, hogy ennyire ne legyen meg, miért írtam ezt :) !

Egy politikusnak vagy egy politikus-aspiránsnak a politikai életének éppúgy része a személyes tevékenysége, mint ahogy a politikai személyisége, megítélése is vetülete a teljes személyiségének. Ne kérjük ki már magunknak a nyilvánvalót, amikor még egy sima álláskeresőnek is figyelnie kell arra, hogy a facebook profiljára miket pakol ki, mert a humánosok -ugyan szabálytalanul, de kit érdekel?- az első között nézik meg, hogy van-e részegen pucsítós duckface selfie az adatlapon -még ha nem is jótékonyságilag!-, és mondjuk az ilyen jelöltet már be sem hívják elbeszélgetésre!

Ezzel védekezni, hogy de hát ő csak egy jelölt, meg de hát ő csak jótékonykodott, a közösségi média korában egyszerűen nem lehet... illetve lehet, csak a jótékonykodó jelölt ezzel is még nevetségesebb lesz. De még mindig nem annyira, mint amikor egy politikai pozícióra ácsingózó jelölt egy LÓ-hoz hasonlítja magát, mert az sem túl okos állat, és kijelenti, hogy nincsenek politikai ambíciói!

Aki ilyen nyíltan megvallja, hogy egy eszköztelen kirakatjelölt, attól most mit is lehet várni az ellenszenven kívül?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Vazze, télleg igaza van ovinak: tíccsuk be ja zinternetet! :D
@jaegtoer:

svalbárdon nincsen haraszt, az iglut természetes jégbül hozzuk létre, így a rezsi is kisebb, mintha jégkockát gyártanánk a frigóba és szerencsére itt még nem vót intelligencija járvány.
@Marcellusca:
Biztos, hogy ezt mondtam?

Persze, hogy ők ezt szeretnék, hiszen az egész kommunikációjuk arra épül, hogy a király IGENIS nem meztelen, és azok sem a mellbimbói, hanem díszgombok meg a dicsőségének kitüntetései!

Ők így tanultak, próbálnak meg együtt élni ezzel, de ez nem jelenti, hogy ne lehetne máshogy élni vele és megtanulni alkalmazkodni az új körülményekhez. Még ha pártpozíciókba és megkövesedett meggyőződésekbe belekényelmesedett dínóként nem is könnyű.
@Marcellusca:
Amúgy meg lehet cáfolni :)!
Tessék mutatni nekem akár egy olyan videót egy Falus-nyilatkozatról, amiben ő azt sugallta, hogy egy tettrekész, tervekkel teli, ambíciózus jelölt, aki várakozva tekint a főpolgármesteri poszt kihívásai elé, és nem egy muszájból a kirakatba lökött béna kacsa.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nagyjából ezzel védekezett.
A hozászolásomban arra utaltam, hogy ez elvileg nem a kampánya része volt és óriási hiba volt akként kezelni baloldali pártoknak és publicistáknak. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha ez lett volna a hivatalos programhirdetése.
Tehát (hogy a Te példáddal éljek) kb. az a helyzet mintha a Demokrata párt nem Clinton magánügyeként próbálta volna kezelni Monicát, hanem folyamatosan azon vitáztak volna, hogy az elnök benyújtsa-e törvényként a kongresszusban a gyakornok-szoptatás szabályozásáról szóló törvényt és milyen rosszul tette, hogy ez állította politikája központjába.
@guma: az intellegencia megszerzéséhez is van bálnazsír, úgynevezett "ábrás" cetből vonják ki, de könnyű összetéveszteni az ámbrással, ami viszont csak szagosítsára alkalmas. ezt a hibát magyar politikusok sokszor elkövetik, így csak szaglanak, de nem intelligensek.
nincs különbség a színvonalban egyik oldalon sem.
a különbség annyi, hogy a fidesz-jobbik szavazók bárkit elfogadnak és beállnak mögé.
soroljam a neveket?
a velük szembeni oldalon meg senki nem jó.
erre építette az új választási rendszerét a fidesz.
így aztán a fidesz-jobbik marad.
@nedudki74:
Ajánlom figyelmedbe ezt a részt :): @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Mert egy jelöltnek nem/sem csak akkor kell jelöltként viselkednie/cselekednie, amikor éppen rajta van a jelölt-sapka.

De ettől még láthattad, maximálisan egyetértek veled abban, hogy ez az egész Vödörgate sokkal inkább a Falust jelöltnek állító és utána mögüle kihátráló pártok sara, mint az egy szem Falusé.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nem.
De ez a legegyszerűbb. :) (Kívántam jelezni: nem értünk egyet, részemről vita lezárva.)

Még annyit: mihafaszér köll mindig mindent összekeverni, mindig mindenbe belekeverni a politikát?
Vajon miért nem megy a fikázás a zusában, hogy Obama, cukkerberg, gécc meg színészek, színésznők, énekesek, celebek is nyakon öntötték magukat, ergo mindenki ugyanazt a követ fújja???
Nálunk meg az a K "profi" baloldali kommunikáció nem tud normális nyilatkozatot kiadni!
Továbbra is tartom: USA elnöki furulyáztatás =/= Bp. főpolgi-jelölt jótékonysági bénázása!
@parti_giano:

tisztelt mr 30%!

svalbárdon a bálnazsírt zuzmó allergija ellen hasznájják, intelligencija ellen a rénfaggyú alkalmazandó.
az ámbra, mint illatanyag forrása az ámbraszarvas töke, nem pediglen az a nagy bálna, amellik nem grönlandi, ezért zsírját lekföjebb cipőpucolásra lehet használni.
érvejjek-e még a továbbiakba vagy kezgyek el anyázni?
@nedudki74:

"Ha a mi szavazatunkat sem akarja a baloldal elveszteni, akkor próbáljon külön indulni és legalább egy számunkra is úgy-ahogy elviselhető pártot (pl. PM) meghagyni. "

Ja. Én pont igy vagyok. Csak speciel a másikat hájpolom. Ezért lesz Orbánnak még az unokája is miniszterelnök :))

Talán meg kéne barátkozni a gondolattal, hogy a Fidesz még vagy huszonöt évig kormányon lesz.

Amúgy meg a "politikus" mint szakma annyira lejáratódott, hogy épeszű okos ember mesze elkerüli. Evvan.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Tehát minden politikusnak/jelöltnek csakis Vigyázz-ülésben szabad sz@rnia és még véletlenül se turkálja közben az orrát?

Pont ez a probléma az ellenzéki oldalon, pont emiatt nem lesz soha közös jelölt: valakinek mindig lesz belekötni valója egy-egy jelöltbe. Ha nem a munkája, politikai tevékenysége, akkor éppen a civil bénázása.

Valaki már megírta régen: az a baj a fanyalgókkal, hogy "a szar sem elég büdös", mindig lesz ok a fikázásra. Ha régi arc, az nem tetszik. Ha új arc, akkor az nem tetszik. Ha munkájában profi, akkor a magánéleti bénázása a baj. :(
Csak úgy mellékesen: az rendben van, ha egy matek prof nem tud ütvefúróval lyukat fúrni egy polcnak? Vagy addig rendeben, amíg ki nem kerül az internetre?
Mondom én: tíccsák be ja zinternetet!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nézd nem Falust védtem. Rengeteg hülye nyilatkozata van stb. de szerintem ez a videó messze nem lenne akkorra gáz, mint amekkorát csináltak belőle.
@Marcellusca:
"Továbbra is tartom: USA elnöki furulyáztatás =/= Bp. főpolgi-jelölt jótékonysági bénázása!"

Nyilván, de nem is erről írtam, hanem hogy egy magánéleti eseménynek a politikai károkat minimalizáló kommunikációja mennyire fontos, és nem csak addig, hogy "De hát ennek nincs politikai vetülete, nem lehet, de legalábbis nem kéne lennie!". Mert van.

Akiket meg felsorolták, azok nem a kapálás szünetében, gumicsizmában álltak oda nyakon öntetni magukat, lóval meg taknyos kisgyerekkel, hanem valószínűleg egy profi kommunikációs csapat felügyeletével, akik épp csak Ridley Scottot nem kérték fel, hogy dirigálja a "spontán" kamerásmobilozást. Az meg, hogy mekkora böszmeség lovat RAKNI egy ilyen videóra, miután Falus a lovas önhasonlatával már egyszer lebőgött, azt szavaim sincsenek minősíteni...
Na, kezd (itt is) vitathatlanná válni Gyurcsány abszolút alkalamatlansága. Ez az ember elmebeteg.

Kényszerképzete, hogy ő, a politikus önálló kategória, amely tértől-időtől független létező, teljesen eluralkodott rajta.
Menthetetlen.
Ha demokrata lenne, tudná mi a 'szolgálat' lényege. De ez az ember vérbeli autokrata. És képtelen felfogni, hogy ezt milliók érzik róla.
@hacsaturján:

"svalbárdon nincsen haraszt, az iglut természetes jégbül hozzuk létre, így a rezsi is kisebb, mintha jégkockát gyártanánk a frigóba és szerencsére itt még nem vót intelligencija járvány."

Maga, tisztelt Mester, könnyen beszél a svalbárdi messzeségből, ahol még a rének is szabadon választott zuzmókkal tömik a hasukat, és azzal a csalfa intelligenciával sem állnak hadilábon, hanem egyenesen négyen és azokkal is a földön. Az intelligenciának különben is az az ismertetőjegye -akármit is mondjon Eminenciád,- hogy ahol van, ott egymás közt nincs jelentősége, vagy nem annak nevezik, hanem ahol nincs elég, ott zuzmó se terem. A füvet hagyjuk is, mert itten elleptek bennünket a nyűvek. A hithű konzikat éppúgy, mint a libsiket.
Azt azért el kell ismerni, hogy Falus ismertsége ezzel a rúdugrástechnikával elképesztően megnőtt.
Baromság volt utólag magyarázni. Értelmezze mindenki úgy ahogy akarja.

Az ismertséghez csak az elismerést kell még megszereznie.

Én hagyom.
@hacsaturján:

"_szerencsére itt még nem vót intelligencija járvány._"

Majd begyűrűzik a magyar intelligenci vírus variánsa is a keleti nyitással. Akkor járjon a szája. Majd megnézem mire megy a rénfaggyúval?:)
@Marcellusca: nem a nyakon öntéssel van probléma. hanem azzal, hogy az egész videó egy szánalmas, röhejes, és nem sorolom tovább. meg lehetett volna csinálni normálisan, és nem úgy, hogy lovak, meg legelésző bakkecskék legyenek rajta, és úgy hogy ne azon röhögjön a közönség.
@jaegtoer:

én pont az intelligencija elöl menekültem svalbárdra, mer kelés nőtt tüle a seggemen. a zuzmó növekedése éppenséggel a zuzmón múlik meg a klimatikus viszonyokon, akármit is tesznek a nyüvek meg a libsik meg a konzik meg a krampusz. itten nem nő a fű, csak ritkán, ezér nem is értem, mi a problema, mer például a varjuhájat még tüzelésre se használnánk arrul nem is beszélve, hogy még a varju töpörtyű se abbul készül és ha erre a fleto rábólintana, akkor ugyancsak igaza lenne. így is igaza van, csak jobb lenne, ha eszt nem ő mondaná, hanem kovács 113. béla vasúti felvigyázó.
@jaegtoer: "..csak épp amikor a bennünket védő civil szervezetek mellett kellene demonstrálni, akkor véletlenül sem tolong ott..." csak ötszáz ember, ötmilliónak kimerül abban a tevékenysége, hogy bírálja, utálja, gyűlöli /vagy istennek tartja/ a politikust, az már mindegy is, hogy mit tesz, vagy mit nem, igazat szól vagy sem.
Ha valakit/mit bajban látunk elfordulunk, hogy ne lássuk és folytatjuk azt amit eddig tettünk
Ez egy beteg társadalom
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"_Tessék mutatni nekem akár egy olyan videót egy Falus-nyilatkozatról, amiben ő azt sugallta, hogy egy tettrekész, tervekkel teli, ambíciózus jelölt, aki várakozva tekint a főpolgármesteri poszt kihívásai elé, és nem egy muszájból a kirakatba lökött béna kacsa._"

Gondolod, majd világgá kürtöli, hogy mindenkit beoltat hülyeség elleni antivírussal? Vagy intelligenciaszérummal? Vagy parlagfűkivonattal?
Jó hogy nem várod tőle, hogy nyilvánosan meghirdeti: betiltja a narancssárgát.
@hacsaturján: az anyázást választanám, intelligensebb megoldás. az érvelést meg ejtse meg rénjeinél, mikor a hátuk mögött áll, s elnéz a szarvaik között.
FAB remélem te is hallottad minap Fletót? Már ő is arról regélt, hogy meghirdeti az egy a tábor egy a zászló politikát. :)

"Veletek vagy nélkületek! Színes, nagy demokratikus zászló alatt fogunk egyesülni akkor is, ha prüszköltök ellene!"

vs.hu/gyurcsany-es-nagy-szines-zaszlo-0906
@hacsaturján:

De hát épp itt a baj! Honnan vegyünk egy Kovács 113 Bélát, aki még vasúti felvigyázó is.

Tudja mit Mester?! Küldjön már nekem is egy kis rénfaggyút, mit lehessen Tudni?!
@hacsaturján:

(megjelent egy pörsenés a zacsimon. rossz jel.)
@hacsaturján: köszönöm, maga intelligens ember. kezelésre szorul, küldöm tarlós sámánt.
@KÁTÉó53éúétr6:

Az az igazság, hogy féltjük a szaros seggünket, meg a tescos kártyát. De ha be lesz tiltva a szar is, a segg is, a kártya is, na majd akkor jön a haddelhadd! Persze amilyenek vagyunk majd csak találunk valami kiskaput. No ha azt is ellopják, betiltják, akkor már lehet reménykedni. Főként abban hogy húzzuk magunkra a 'kapa földet'.
@jaegtoer:

honnan? honnan? moldovátul.
mellesleg hüje se vagyok, hogy ingyen kűggyek elixírt. hasznájjon patazsírt!
@parti_giano:
Ugyan! Matóccsy ettárs a szakóccájával. Belecsapna...
@Penivaldes:
Nekem még a röhejességével sincs bajom, és ha a Híradóban nem mutatják, akkor nem is látom, mert nem koslattam utána, hogy lássam a vizespólózó Falust. Mindenkinek joga van olyan hülye videóban égetni magát, amilyenben akarja, tőlem hívhatja ezt jótékonyságnak is. Csak azok a kurva következmények, azokkal is együtt kell tudni élni ám, nem nyafogni miattuk...
@hacsaturján:

Azt nem lehet! Ki írja akkor a nullákat? Ki mondta hogy ingyen? Írtam volna, hogy megoldjuk okosba'? Különben is Maga írta, hogy nem mindegy hogy milyen faggyú? Most meg ajánlgatja a patazsírt?

Tényleg a lóbalzsam az nem a lócitrom kivonata?
@jaegtoer:

nullákat egyes bloggerek irnak, én ehhöz nem értek. okosba meg szerezzen nekem százezercsillió forintrul első osztályu bankgaranciját, akkor tárgyalhatunk. ellenkező esetbe letétbe helyezek némi bézboll ütő kivonatot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
asszttattt má' tuggyugg, hogy mit nem?? de hogy mit igen? assztttatttottt meg te nem tudod csak finnyás fasznak a ...a helye

brühüyyy

nem vagy vele egyedűl, vagytok 6,5 millióan +1,37
fecó nem támadta Pásztort annak idején a "cigányozásért"?
.
Úgy tűnik, az ismertség nem azonos az elismertséggel.
Van eset, amikor az ismertség káros.

Navracsics bukja a bővítési biztosi posztot (ezt kérte korábban a magyar kormány), és lecsúszik a nemzetközi fejlesztési biztosi pozícióról is. Ez utóbbi akkor merült fel, amikor Navracsics a múlt héten Juncker irodájában tárgyalt a kilátásokról. Ehelyett az adóügyi biztosi posztra terjeszthetik fel.
A Fidesz 2009-es EP-választásokra írt programjából:
“A legkomolyabb megrázkódtatást Kovács László európai biztosi jelölésekor szenvedtük el. A miniszteri székéhez görcsösen ragaszkodó Kovács energiaügyi biztos-jelöltként tragikomédiába hajló módon (le)szerepelt Brüsszelben az Európai Parlament illetékes bizottsága előtt. Kálváriájának minden apró részletével nagy terjedelemben foglalkozott a nemzetközi sajtó. Gyurcsány Ferencnek az unióból érkező kérés ellenére sem sikerült az országot nagymértékben megosztó pártpolitikusnál alkalmasabb, szakmai szempontból hozzáértő és pártállami múlttól mentes személyt találnia. Mivel a magyar kormányfő a botrány ellenére fenntartotta a jelölést, Magyarországnak az Európai Bizottságban a jóval súlytalanabb adóügyi tárca jutott.”

Ámde az adóügyi biztosi posztra sem terjesztik. Végeredmény: a magyar biztos az oktatás, ifjúságpolitika, kultúra és állampolgárság portfóliót kapja.
Tegnap óta olyan felvételeket látok, ahol rendőrsereg felfegyverkezve úgy csap le egy papírhalmazra, mintha egy fegyverraktárt fedezett volna fel, de ...ugy-e mennyivel könnyebb lecsapni Falus kecskékkel lovakkal felvett videójára?.... itt csak egy embert kell fikázni és mi ebben jók vagyunk
@hacsaturján:
Fokhagymás reszelőzsírral kend be, és szórjál rá friss csalánt.
@hacsaturján:

"_nullákat egyes bloggerek irnak, én ehhöz nem értek. okosba meg szerezzen nekem százezercsillió forintrul első osztályu bankgaranciját, akkor tárgyalhatunk. ellenkező esetbe letétbe helyezek némi bézboll ütő kivonatot."

Ebből arra következtetek, hogy Svalbárd a putyini áramlat fősodorvonalába került. Esetleg a rének, vagy kend gyengélkedik, vagy fogytán a rénkumisz. Küldhetek esetleg -én- pálinkát? Több kiváló évjáratú főzetem van. Ezt láthatja a beírásaimon is.
A köztévé leadta Koncz Zsuzsa koncertjét, azonban kimaradt egy szám.
Ez csak véletlen lehetett.
Bródy közzétette, hogy mi maradt ki.

Itt a szöveg:

Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok

Óh, valahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad
Van, ahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad

www.youtube.com/watch?v=8r_WDkRl6ns
@jaegtoer:

amire maga gondol, az novaja zémlja, viszont az élet nem habostorta.

a pálinkát nem bírom látni, ebbül következik, hogy....na mi következik?...hukk!
-no comment-

Cenzúrára akarták rávenni a lengyel tévéseket Kövérék
6
Szily László és 33 hozzászóló

Miután az elborult házelnök rettentő kínos, oroszbarát, ukránfikázó dolgokat mondott az ukrán háborúról a fiataloknak, a munkatársai arról győzködték a lengyel stábot, ne közöljék a felvételt – írta a Gazeta Wyborcza.

cink.hu/cenzurara-akartak-ravenni-a-lengyel-teveseket-koverek-1632880928
@dr. jenőke (jenőke):

megmontam, vagy nem megmontam (azaz számi öreganyám)? rénfaggyú+narválszarv poritvány. ejnye!
miközben:

HVG: már folynak az egyeztetések a nemzeti italboltokról

Már csak azon folyik a vita a jövendőbeli nemzeti italboltok ügyében, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra – tudta meg a HVG.

hvg.hu/gazdasag/201437_nemzeti_alkoholarusitas
a tegnapihoz:

FAZ: Orbán kezdi beváltani, amit Tusnádfürdőn mondott

A német konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a norvég alapok ügyéről közölt összeállítást szerdai számában.

hvg.hu/vilag/20140910_FAZ_Orban_kezdi_bevaltani_amit_Tusnadfurd

-

A karhatalmi fellépés után a Helsinki kiszáll a kormány kerekasztalából

A civil szervezetek kormányzati vegzálása miatt kiszáll a kormány által az ENSZ javaslatára összehívott Emberi Jogi Kerekasztalból a Magyar Helsinki Bizottság.

hvg.hu/itthon/20140910_A_Helsinki_Bizottsag_nem_ul_be_a_kormany
@hacsaturján: azért maradtak nyomok a számi örökségből magánál. egyszerűen be számi thatatlan.
@parti_giano:

kegyed összetéveszt a parlamenti elnök úrral, aki nem számi(t) ugyan, de kövér és buta.
@jaegtoer: asszem megtaláltuk svalbárd schobert norbiját. hogy van az oroszul, hogy ápdét?
Az Együtt–PM társelnöke blogbejegyzésben reagált a Cink Gyurcsány Ferenc-interjújára. Kell-e mondanom, hogy leginkább nem ért egyet mindazzal, amit a DK-elnök elmondott? Nem kell. Viszont van benne egy személyes szál is, már csak ezért is muszáj reblogolnom a cuccot.

cink.hu/epphogy-en-nem-gondoltam-hogy-szigetvari-viktor-ilyene-1632901072
@dr. jenőke (jenőke):

na ja, ilyen egyszerű ez... válogatunk, kritizálunk fűt és fát (okkal, ok nélkül sokszor érzelmi vonalon) akkor is, amikor már mindent eltüntetnek, sunyin ellopnak, alattomosan kizárnak mindenből minket, sötétséget és hurrá optimizmust hirdetve fojtanak meg mindenkit, még a levegőt is elszippantva...
@hacsaturján: nadenem. a parlamenti elnök úr intelligenciája messze van a svalbárdi igényektől. hogy is gondolhat ilyet.
A lengyel szervező figyelmeztetése Kövér László felé, miszerint ne beszéljen ilyen leereszkedő hangnemben a részvevőkkel, világosan bizonyítja, hogy a lengyeleknél milyen minőségű a politikai atmoszféra.
Kövér László otromba megnyilvánulásai hazai közegben megszokottá váltak, más országokban ez közfelháborodást váltana ki.
A Fidesz hangneme és cselekvései egyre durvábbak és agresszívebbek, ráadásul terjednek mint a ragály a hívek körében, hiszen azt látják, hogy nekik mindent szabad.
A minap az egyik ellenzéki kampány sátrában a Fidesz hívei egyszerűen áramtalanították a
a sátrat az ellehetetlenítés érdekében.
Követték Orbán kijelentését, mely szerint olyan kampányt kell folytatniuk, hogy az ellenzék esélyei a nullával legyenek egyenlőek. Ez valósult meg főnöki sugallatra a z ellenzéki sátor megszüntetésében.
Maga az orbáni kijelentés is majdhogynem az ellenzék likvidálására szólít fel, csoda-e, hogy e felszólításnak eleget tesznek a fidesz aktivistái.
Orbán ezzel a kijelentésével a demokratikus berendezkedést kívánja kizárni az ország politikai életéből, még csak nem is titkolja egyeduralmi törekvéseit, hanem felszólít annak gyakorlására.
Mi folyik itt?
Kissé elkalandoztam, de tegnap óta ezen gondolkozom.
Falust nem égetni,hanem támogatni kellene.Az őt ellenzők "ismertségi" problémáját nagyon ügyesen megoldotta.Most lehetne egy világszerte ismert főpolgármesterünk és mindenki fanyalog !!!
Kapásból tudok 10-15 olyan fideszes politikust,akiket ha nem ismertünk volna meg,akkor az ország fényévekkel előbbre tartana.!! Kell egy jó gárda Falus mellé és fogadok,hogy Tarlósnál jobb lesz.
Jelenleg az van,ha valami jól sikerül,akkor az Tarlós érdeme és ezt ő jól kihasználja.
Ha valami nem sikerül,akkor mindig talál felelőst vagy kibúvót.
@H.Sandor: "Kell egy jó gárda Falus mellé és fogadok,hogy Tarlósnál jobb lesz."

már minarik ede is mondta, kell egy csapat... de nincs. különben falus mellé nem gárda, hanem gardedam kell.
@Mariann19:

csodálkozol? gondolkozol? nem csak ellenzékkel otrombák... diplomácia kapcsolattal vagyunk azzal az országgal amiről:

kövér azt mondta; "a nem létező Ukrajna"... stb

és szerinted a helyén van még ez az állami vezető?

ja, itt van a Lengyelek által leadott videó, és a címe :

Magyar, orosz két jóbarát? lett

panorama.tvp.pl/16726430/wegier-rosjanin-dwa-bratanki
@parti_giano:

" különben falus mellé nem gárda, hanem gardedam kell. "

ez jóóó!:)

Sajnos csülök pörköltöt főzök... nem keveset...
@parti_giano:

"hogy van az oroszul, hogy ápdét? "

Putyin. ezt se tudni?
@parti_giano: @hacsaturján:

" azért maradtak nyomok a számi örökségből magánál. egyszerűen be számi thatatlan. "

Az nem örökség, és még csak nem is ökörség. A nyomok a rén kumiszhoz vezetnek.
@parti_giano:

az elnök úr speciális intelligenciája okán persona non grata svalbárdon, melyet jónéhány jegesmedve garantál. egyébként is fönnakadna norvégián.
@Mariann19:

különben, én aki már kerülni akarom a napi eseményeket, rákényszerülök ebben "háborús" hangulatban, hogy észrevegyem hol zajlik egy-egy csata éppen...

most két nap terméséből szemeztem egy picit és egész ledöbbentő milyen sérülései lettek ennek az országnak, amit már CSAK hírként kezelünk...
borzalmas

Határainkon belüli "háborúk"? A Magyar Helsinki Bizottság is magyar ellenes? - események, hírek áttekintése

Read more: offforever.blog.hu/2014/09/10/hatarainkon_beluli_haboruk#ixzz3CvMwwIF4
." Arról is beszélt /Gyurcsány Ferenc a Cinknek adott interjúban/, hogy miniszterelnökként talán még önmagát sem ismerte eléggé, nemhogy a pártját és az ellenfeleit.
hvg.hu/itthon/20140909_Dobrev_Klara_szerint_nem_lesz_2018ban_MS#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_9

Sajnálom, de - olvasva az eddigi reagálásokat - sem tudom annyira utálni Gyurcsányt, mint ahogy azok, akik a mai napig igyekeznek lekaratéjozni a fejét.
Idézett mondatai elgondolkodtatnak, mai tapasztalataival lehetett volna-e akkor jó vezető politikus.

Könnyű préda volt szociknak, fidesznek, elhitte magáról, hogy népszerű, tévedhetetlen. Azóta járt már sok kanosszát,hamut a fejére, mi kell még.
Mit tegyen? Bujkáljon, kullogjon el a vállalkozásaiba csak azért, mert sokan egyszer megutálták és máig nem tudnak szabadulni az érzéstől?
Mindenkinek el kell fogadni: úgy döntött, politikus akar lenni, gründolt egy pártot, ott eljátszogat,tegye, amit kitűzött maga elé és pont.
Miért kell minden köhintésére gúnyosan rárontani? Miért olyan élvezet mai napig belerúgni? Csak?
Nem kell szeretni, mint, ahogy sok mást sem, de az elfogadás is beletartozik az említett politikai intelligenciába.

És tényleg: ki lesz majd elég jó, a Vezető, ha mindenkit visszaverünk a földbe, aki picit kidugja a fejét.
Három olyan kis párt vetélkedik jelenleg a baloldalon, akik mellé csak minimális választó kötelezte el magát, pedig nem lesz más, ha lenne is, biztosan levernénk még csíra korában, csak úgy, mert ilyenek vagyunk mi itt a balliben.
@hacsaturján:

"_az elnök úr speciális intelligenciája okán persona non grata svalbárdon, melyet jónéhány jegesmedve garantál. egyébként is fönnakadna norvégián. "

Bizony fönnakadna. A bajuszánál fogva. Még Sztálinnak kisebb is volt. És a rén kumiszról hírből sem hallott.
@guma:
Hasonlóan éreztem magam tegnap, amikor a napi "termést" összegeztem este.
Ökotárs vegzatúra.
A Blikk újságírójának telefon elkobzása, a piás Oszter Sándor alkohol szint kiszivárogtatójának kiderítése érdekében.
Zoltai Gusztáv tanácsadói kinevezése.
Oszter mama polgármestersége.

A Magyar Helsinki Bizottság kár, hogy nem bírja tovább a kormány aljas támadásait, és inkább visszalép. Holott nyilván tudja, hogy ez is cél, a civil szervezetek kiirtása a közéletből.
A Kövér kijelentések tovább mérgezik a magyar-lengyel kapcsolatokat. Kövér nem fogja fel, hogy a lengyelek veszélyes helyzetben vannak az oroszokkal szemben, inkább támogatni kéne őket, különösen a sokat emlegetett barátság jegyében.
Éppen figyeltem Orbánt a Visegrádi 4-ekkel kapcsolatban, mely szerintem szétesőben van.
Ő azonban nem mond le arról, hogy valami vezéri szerepet töltsön be ebben is, mert be akarja vonni Szlovéniát és Horvátországot is.

Gondolom, valami vezérürüi szerepet szán magának ebben, mert máshol a neve fel sem merül.
@Spániel: "ki lesz majd elég jó, a Vezető,"

Meg a rokonság, mondaná Hofi:
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F09%2F10%2Forban_vejenek_batyja_nav-os_vezeto_lett%2F
@Spániel: "ki lesz majd elég jó, a Vezető,"

meg a rokonság, mondaná Hofi:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F09%2F10%2Forban_vejenek_batyja_nav-os_vezeto_lett%2F
@Spániel:

sajnálom én is az embert, mert brutálisan bántak el vele és családjával! sosem felejtem el, hogy háza előtt naponta ott parádézott a fidesz és amikor pl Klára odaakart menni a szíjjártóhoz, akkor azok gyorsnak tűnő nagy léptekkel elsétált, kajánul visszavigyorogva...
ma ov utcájába se lehet bemenni, nemhogy állandó sajtótájékoztatót tartani...

de most pl ez mi? megint többet akar mint amit bír:

Elszúrta az óbudai esélyeit Gyurcsány pártja

Elszúrta a választási esélyeit – és egyben a baloldal lehetőségeit gyengítette – a Demokratikus Koalíció Óbudán.

A hvg.hu információi szerint a Helyi Választási Bizottság kedden este úgy számolt, 5 egyéni választókerületben nem tudott kellő számú aláírást gyűjteni a Gyurcsány Ferenc vezette párt, így ezekben a kerületekben nem indulhatnak a DK jelöltjei, ráadásul a párt még kompenzációs listát sem állíthat. A DK hibája miatt lesz olyan választókerület, ahol a baloldalnak nem lesz egyáltalán jelöltje.

folytatás

hvg.hu/itthon/20140909_Elszurta_az_obudai_eselyeit_Gyurcsany_par
Az a baj, hogy Gyurcsány azt gondolja, hogy, ami bevált az egyik oldalon, az a másikon is be fog. Vagyis ha a jobboldal egy pártban van, akkor a baloldalon is ezt kell csinálni. Plusz ő hiszi, hogy csak ő tudja leváltani Orbánt.
@parti_giano:

Teljesen igazad van, tényleg kéne mellé
valaki vagy valami, ha más nem egy karó, hogy az támogassa.

Elég elkeserítő, hogy aki egy város vezetésére alkalmasnak gondolja magát, az nem képes olyan, saját magát népszerűsítő videót készíteni, amiről valami kellemes emlék marad az emberben, nem az, mi a fenét szerencsétlenkedik ez a fickó, aki leönti magát egy vödör vízzel, majd bámul, mint borjú az új kapura olyan bárgyún, hogy még egy kisgyerek is sírva fakad a láttán. Akkor mi választók miért is ne sírnánk?

Ebből a videóból az jön le, hogy magától nem képes egy épkézláb gondolatra, majd neki is megmondják mikor mit kell csinálni. Elkeserítő.
Gyurcsány legnagyobb BŰNE az, hogy azt hirdeti, hogy baloldali a DK, az Együtt az MSzp. Miért nem lehet azt mondaniuk, hogy márpedig kérem mi liberálisok vagyunk és csupán annyi baloldali értékünk van, ami kimerül a szociális segélyezésben. Baloldalinak azt nevezzük, aki nem fogadja el az ember, ember általi kzsákmányolását. Innentől kezdve az alamizsnáját költse gyógyszerre. Mi akik valóban baloldaliak vagyunk teljesen más okból és másként képzeljük el még a segélyezést is. Ha egyszer végre a valódi baloldal is kap megszólalási lehetőséget, akkor Gyurcsány és a hozzá hasonlók eltűnnek oda ahová valók! Ha nem lennének, nem lenne megosztott baloldal, hanem lenne egy baloldal, meg végre kinyílna a szeme a kisembereknek is, hogy ezek nem mások mint liberálisok!
@guma: Már rég nem vagyok - sajnos - óbudai, ezért nem tudok érdemben hozzászólni. De mitől orbitális hiba az, ha 5 egyéni választókerületben nem tudott elég aláírást gyűjteni. Nyilván másik kettő sem.
Másik kétezerben meg tudott, oszt jónapot.
@Mariann19:

"_A Magyar Helsinki Bizottság kár, hogy nem bírja tovább a kormány aljas támadásait, és inkább visszalép. Holott nyilván tudja, hogy ez is cél, a civil szervezetek kiirtása a közéletből."

Nem.
A részvétel legalizál.
@camilló: Ajánlom, olvasd el az interjút, aztán még egyszer alaposan, talán megérted, mi az álláspontja a baloldali liberalizmussal kapcsolatban.
Egyéretelműen elmondja.
@jaegtoer:
"A részvétel legalizál."
Nem nagyon értelek.
Milyen részvételre gondolsz?
Olvastad a nyilatkozatukat?
@V-PORT: Te ezt most komolyan?
Nem Orbán volt, aki rákényszerít a kétpólusú politizálásra?
Mindenáron, hátha közben kihullik a férgese.
Pont erre játszik évek óta minden ideirányuló választási rendeletével.
A baloldalon sem él meg kettőnél több párt, azoknak is össze kell borulniuk, ha tetszik, ha nem.
@Spániel: Te félreértetted, amit írtam. Igen, kétpólusú. De muszáj, hogy a baloldalon is csak egy párt legyen? Ez a Demokrata Párt, és a vezetője a legkarakteresebb baloldali vezetővel, aki kétszer már legyőzte Orbánt.
Matolcsy elméje összehozhatja az ellenzéki nagykoalíciót

MSZP-s, LMP-s és jobbikos parlamenti képviselők szerdán közös határozati javaslatot adtak be arról, hogy az Állami Számvevőszék rendkívüli ellenőrzést tartson a Magyar Nemzeti Bank költéseivel kapcsolatban. Kérésüket azzal indokolták, hogy szerintük az MNB olyan célokra költ, amelyek nem kapcsolódnak a jegybank feladataihoz. (via)

444.hu/2014/09/10/matolcsy-elmeje-osszehozhatja-az-ellenzeki-nagykoaliciot/
@V-PORT: nem muszáj, de hol van olyan alakulat, amely a fidesz kétmilliós szavazóbázisát lényegesen felül tudja múlni.
Ezen túl mindegyik jelenlegi pártocska saját magában látja a jövő megváltóját. Így pedig - létszámuknál fogva - nem fog menni.
Mi az a Demokrata Párt?
@Mariann19: legalizálja a rombolást, mint ahogy az "ellenzék" parlamenti jelenléte is legalizálja a rezsimet. Már régen elértünk arra a pontra, ami után már kollaborálás a vezénylóval egy asztalhoz leülni. Lásd a napi történéseket, lásd az arrogáns klászló és társai megnyilvánulásokat.
Látszat egyeztetések, azok is ritkán, amik semmi másról nem szólnak mint a partnerek megalázásáról.
@camilló:

Érdekes, amit írsz.
Hogyan definiálnád az általad "valódinak" nevezett baloldalt?
Szerinted van-e baloldali liberalizmus?
@camilló:

Érdekes, amit írsz.
Hogyan definiálnád az általad "valódinak" nevezett baloldalt?
Szerinted van-e baloldali liberalizmus?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Értem a nézőpontot, valószínű jaegtoer is erre gondolt.
Miután történéseket is több szempontból lehet értékelni, a megközelítésünk most eltért.
Elfogadom a te érvelésedet is, hiszen pl. igaznak tartom azt a véleményt is, hogy az Orbán rezsim az ellenzék nélkül nem kerülhetett volna ilyen győztes pozicióba.
@Mariann19: ismét valahol egy köztes állapotban leledzik az igazság, és talán a továbblépés lehetősége is, már csak az a kérdés ki lesz alkalmas ezt a nehéz lépést megtenni?
@látjátok feleim szümtükkel:

www.youtube.com/watch?v=m928bRI9OrQ

közel 250.000 megtekintés
Eddig legfeljebb 5.000 ember tudta, vagy sejtette, hogy létezik.

Ismertség megvan, már csak bizonyítani kell, hogy rátermett.

Korai még leírni.
melléklet:

HÖOK: A pártállamot idézi a Kehi javaslata

A HÖOK-elnök szerint antidemokratikusan alakítanák át a hallgatói önkormányzatokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F09%2F10%2Fhook_a_partallamot_idezi_a_kehi_javaslata%2F
@Mariann19: szia.
"az Orbán rezsim az ellenzék nélkül nem kerülhetett volna ilyen győztes pozicióba."

Teljesen igazad van.
Tehetetlenül tipródtak és gyáván hagyták magukat szétmorzsolni.
A többit le sem írom...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_A HÖOK-elnök szerint antidemokratikusan alakítanák át a hallgatói önkormányzatokat."

Gondolom Pistának se jó.
Rogán az Ökotárs-vegzálásról: Lehet jogorvoslattal élni

A bankok elszámoltatása lesz a fő téma a szerda este kezdődő Fidesz–KDNP-frakcióülésen – mondta Rogán Antal, aki nem tud a nemzeti italboltok tervéről, és az Ökotárs Alapítvány elleni rendőri fellépésről csak annyit mondott, hogy mindenkinek lehetősége van jogorvoslattal élni.

hvg.hu/itthon/20140910_Rogan_az_Okotarsvegzalasrol_lehet_jogorv
@dr. jenőke (jenőke):

"_Szerinted van-e baloldali liberalizmus?_"

Nem nekem szólt, de nem bírom megállni, mert a kedvencem a baloldali liberalizmus, amiből kinövesztették a ballibet. Mindenre rá lehet kenni. Kenyérre, falra, arcra. Így lesz, ami amúgy nincs.
@dr. jenőke (jenőke): igen, mert nagyon úgy tűnik, hogy a nagy semmiből bukkant fel egy Falus Ferenc nevű ember, szerintem párezer pestin kívül senki sem tudja, mert nem is propagálják, hogy orvos, tüdőgyógyász, egészségügyi menedzser, volt országos tisztifőorvos, kórházigazgató volt.
@dr. jenőke (jenőke):

De legalább nevetett volna egyet amikor kijön a víz alól.:D
@Spániel:
Hogy ki? Nem kérdés.
Tóbiás. Neki a szakállát sem kell leborotválni, mint elődjének. Csak remélni tudom, hogy haja dauerolásától azért eltekint.

Vagy Szigetvári? - mert Bajnai már nincs.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Lehet jogorvoslattal élni"

Úgy látszik Rogán nem ismeri a mondást, hogy a gyereket nem lehet visszadugni az anyjába. Mert ugyé mi történik akkor, ha az ügyészség helyt ad a panasznak, és megállapítja, hogy eltúlzott volt a rendőri jelenlét? Semmi, mert ezt a közvéleménynek nem lehet bemutatni a meg nem történést, a lerohanást meg sokan látták.
@látjátok feleim szümtükkel:
és hordhatott volna lila tangát

brühüyyy

más fanyal? G?
@Mariann19:

"_
"A részvétel legalizál."
Nem nagyon értelek.
Milyen részvételre gondolsz?
Olvastad a nyilatkozatukat?
_"

Ezt olvastam:

index.hu/belfold/2014/09/10/a_helsinki_bizottsag_nem_lesz_fugefalevel_a_latszatdeokracian/

Ebből:
" A Helsinki Bizottság szerdán közleményben jelentette be: szakít a kormány által működtetett egyeztető fórummal,..."

Tehát úgy értettem, ha nem vesz részt a kormányzat által üzemeltetett és manipulált fórumon, akkor -részvételével- nem legalizálja azt tovább.
@látjátok feleim szümtükkel:

Az a helyzet, hogy ismerősöm dolgozott egy helyen, ahol félévenként volt szakmai konferencia, amelyen mintegy hatvan hetven ember vett részt és ott bemutatták az új embereket.
Voltak öten újak.
Elmondta: mikor született, majd elvált, és utál vasalni.
Soha nem volt olyan népszerű, mint akkor, a másik négyre a kutya sem emlékezett.
Nem demonstrálhatott az Együtt-PM a Fidesz frakcióülésénél

Molinókkal jelentek meg a hotel sorompójánál, de a rendőrök elküldték őket.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F09%2F10%2Fnem_demonstralhatott_az_egyutt-pm_a_fidesz_frakcioulesenel%2F
@jaegtoer:
Ezért kész röhej, hogy Orbán mintaképe a megszoborított Tisza István, aki saját bevallása szerint volt konzervatív liberális és például az államosítástól - ha szóbahozta valaki - kappanhangú sikítófrászban kezdett el szenvedni.
@látjátok feleim szümtükkel: manyup, birói nyugdíj, bank vegzálás stb
Nincs új a nap alatt, csak mi itten bámulunk bambán újra és újra, mint ama bizonyos birka a nem is új kapura...
Eötvös Károly Intézet: "fejvesztettebben cselekszik az állam annál, ami logikus lenne"

Az Eötvös Károly Intézet szerint a rendőrség hétfői, az Ökotárs és a Demnet elleni akciójával a magyar állam "vicsorgó bohóccá vált" és fejvesztettebben cselekszik annál, ami logikus lenne.

hvg.hu/itthon/20140910_Eotvos_Karoly_Intezet_fejvesztettebben_cs
Úgy tűnik, hogy a Kehi és a rendőrség most egymást taposva versenyez, hogy ki tud jobban eleget tenni Lázár János kérésének.

/Csak utalnék valami origós vegzatúrára.../

index.hu/belfold/2014/09/10/okotars_mar_a_svajci_civil_alap_penzeit_is_vizsgalja_a_kehi/
Érdekes viták vannak!!!!!!!!!!!!!!4

A kormány csaknem minden érdekelt tagja állítja nem volt túlzás az ÖKO_TÁRS elleni hatósági fellépés mintegy 50 rendőrrel.

Szerintem sem volt túlzás. A lakás volt kicsi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jani segge is ki fog pállani a sok lelkes es ficánkoló nyelvecskétől!

Svájc meg megvonja a vállát(képzavar), oszt legfeljebb a lazább banktitkok miatt kiszivárogtat pár számlát...
@Spániel:
Sokszor beszéltünk az ellenzék lagymatag működéséről.
Láthatóan képtelen talpra állni 2018-ig is, a Fidesz ezért ilyen magabiztos.
Gyurcsány próbál a morzsákból valamit kihozni, erre inspirálná az ellenzéki pártokat, azonban az eddigi összefogás szándékai is kudarcba fulladtak.
@jaegtoer:
Szia!
Most már értem a csavarintos észjárásodat, ebben a megközelítésben is igazad van.
@dr. jenőke (jenőke):
Szerintem sem ... ha például vki tenne egy feljelentést a cöf ellen, tiltott párttámogatások elfogadása miatt, gondolom a rendőrség hasonló erővel vonulna ki és demonstrálná az állam erejét!
Komolyan!
Meg vagyok győződve erről!
De`télleg... jó, majd kevesebbet iszok...
Most hallottam a Hírvita c. műsorban, hogy Lázár János tegnap arról beszélt az Ökotárs kapcsán, hogy 400 milliós sikkasztásról van szó.
Arra kérdésre, hogy hogy jött ki a 400 millió, Csepreghy Nándor szerint úgy, hogy az alap 4 milliárdos összegének 10%-a fordítható működésre hivatalosan.
Kérdezem, hogy akkor nem is működtek?
Hogyan lehet ilyen felelőtlen kijelentéseket tenni akkor, amikor még a vizsgálat be sem fejeződött. És egyáltalán?
@dr. jenőke (jenőke):

"_A kormány csaknem minden érdekelt tagja állítja nem volt túlzás az ÖKO_TÁRS elleni hatósági fellépés mintegy 50 rendőrrel.

Szerintem sem volt túlzás. A lakás volt kicsi. _"

És az a sok kigyúrt, dromedár alapítványista. Brrrr!
Csak azért nem tankokkal mentek, mert eladták.
Mondjuk csodálkoztam is, hogy nem volt légi támogatás, és semmi zárótűz gyorstüzelő lövegekkel, pedig Móra Veronika különösen félelmetes, pláne, ha felteszi a szemüvegét.
@Mariann19:
A miként talán, meg a személyek.
Amennyiben ennyire hiteles személy lennék az ügyfeleimnél a szaktudásom alapján, mint a cocik a politikában, éhhalál...
Egy vicc, hogy ezek ezért a teljesítményért még pénzt kapnak!
Nekik kéne fizetniük, hogy ott balfaszkodnak!
@Spániel:

"_@dr. jenőke (jenőke): igen, mert nagyon úgy tűnik, hogy a nagy semmiből bukkant fel egy Falus Ferenc nevű ember, szerintem párezer pestin kívül senki sem tudja, _"

Én a netes hírekből és egy-két tv hírből emlékeztem rá. De én Absolut hülye vagyok, [olykor Finlandia, esetleg Mirabella pálinka, most éppen sör,] tehát csak rontanám az eredményt, ezért jobb is ha kimaradok a statisztikákból. Mondjuk 8 évig pont így is volt. Nem léteztem.
@Mariann19:
Jajjdemán! Ez az ítélet, Virág elvtárs!
"Boldog `50-es évek..."
Blogger Gejza, meg a többi fideszbolsi fénykora.
@jaegtoer: Mirabella pálinka? azmiaz?
@jaegtoer: nekem is annyi maradt meg az emlékezetemben, hogy Falus Ferenc tisztifőorvos.
@Spániel:
Miravíz, Bellával.
Jobb, mint a Hunyadi János keserűvíz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az ellenzék évek óta - mint a vers mondja - ül, hosszú, méla lesben. De nem is vár semmit, mert akkor fel kéne emelnie a seggét.
Nézd meg napjaink hazai, forrongó eseményeit.
Sehol egy hájas fejet nem látni még a tévében sem, nemhogy lépéseket tenne az itt folyó események ellen.
Még szóban sem, nemhogy tevőlegesen.
@Mariann19:
Amit említettem:

index.hu/video/2014/09/10/fidesz_frakcio_rogan/http://index.hu/video/2014/09/10/fidesz_frakcio_rogan/

Ezekben fel sem merül, hogy VALAHA, VALAMIKOR el kell számolniuk!
Amikor ezt a csipás kiskretént meglátom, viszketni kezd a .... szívlapátom!
@Mariann19:
Az ellenzék nulla!
Elnézést, aki nem ért velem egyet, de EZEK MINTHA DIREKT ennyire lennének kretének.
Megéri nekik ennyire ostoba kurvának lenni, pénzért?
Mert ha nem, akkor sajnos a 60-as IQ is túlzás, ennyi ésszel és hozzáállással!
Magyarán, húzzanak vissza a balettba ugrálni!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: elszámolni? mégis kinek?
Ennek a magabiztos tudatában tesznek meg MINDENT.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a zoldal nem található csak egy kép a felirattal:

parasztlányka csücsül a bokor tövében népviselteben és latopodzik,: "nem olvastam, de szar"

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

Ma láttam egy óriásplakátot, amin az volt, hogy elszámoltatjuk a bankokat. Sluszpassz. Mégis szemet szór, és megmarad az elmében.
@guma:

index.hu/belfold/2014/09/10/nem_hagyja_veszni_obudat_a_dk/

"Az 1. körzetben induló DK-s jelöltjüket, Miyazaki Junt (itt olvashatja interjúnkat a jelölttel) elsőre jobbikos jelöltként vették nyilvántartásba. Tass Bálint aljegyző azt mondta, hogy valóban megtörtént ez az "egyszerű malőr, egy kis gépírói hiba", amelyet a DK-s jelzés után azonnal javítottak, jogi következménye nem volt."

Egyszerű kis malőr. Ja. Nekem meg tollas a hátam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Ezekben fel sem merül, hogy VALAHA, VALAMIKOR el kell számolniuk!"

Mert nem kell. Amikor ezek megbuknak, már senki nem emlékszik, miért is kéne nekik elszámolniuk. Olyan sokára lesz. De mi ezzel a baj?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Érdekes ez az ismertség, meg hitelesség. Van egy nagyon szuper belgyógyász szakvégzettségű háziorvosunk, aki már többször indult helyi képviselőválasztáson, és még sosem nyert. Igaz, egyszer sem abban a körzetben indult, ahol háziorvosként dolgozik. Érted ugyé?
@látjátok feleim szümtükkel:

csak ha nagyon felizgattyák, egyébként rózsaszínű

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:
Érteni értem.
Én ezt az ellenzéki izé-mizé dolgot nem értem.
Ezzel a "tehetséggel" és hozzáállással miből élnek meg?
A fidesz fizetési listáján vannak? Mert akkor értem...
@látjátok feleim szümtükkel:
azt aki bevezette a devízaalapú hitelt aszt mikor akasztyák?

kis mahinátorok?

brühüyyy

meg a szép kis csinos buzi gyerek 1989 -ben a hamis koporsók előtt soros öltönyben?
@Spániel: Egy általam nagyra becsült gondolkodó, valami ilyesmit mondott:"Ha valaki bűnt követ el, megbánhatja a bűneit, de akkor a saját fejére szórjon hamut...." Szóval nem kellene Gyurcsány úrnak magába szállnia?
@camilló:
ugye nemcsak a gyurcsány fejére? annyi hamu a világon sincs pláne mióta csak mértékkel van szénnel hajtott eőmű és a koxolók se produkálnak sokat mert recyclálják

nem kellene a magyar parlamentet recyclálni a a nagy koxolóban?

semmi ásás meg kapálás és nyögés belebasz és máris isa por és hamu vog muk

brühüyyy
@camilló:
milyen nyelven a neved Ka Mil Ló?

mert ha spanyol akkor egy "L" mert ha kettővel írád, akkor "kamillyó" -nak kellene ejteni és akkor a zandalúzok csuklani kezdenek baszkiában

Ka Mijjó? vagy nem?

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke): Baloldali liberalizmus? Fából vaskarika! Valaki vagy baloldali, vagy liberális? Nem attól baloldali valaki, hogy segélyeket emleget, meg sajnálkozik a "szegényeken", meg a valódi helyzet ismerete nélkül kiáll bizonyos csoportok mellett! Baloldali attól leszel, ha nem segélyt, hanem Megélhetést biztosító munkát akarsz, fellépsz a kizsákmányolás ellen, az elesettek mellet nem elmész, hanem segítesz. Che valami ilyesmit mondott:"Ha felháborodsz azon, hogy bárhol a világon igazságtalanság történik, az elvtársam vagy!" Lehet nem pontos az idézet, de kifejez valamit abból, mi az a baloldaliság. Az a fajta állbaloldaliság amit tapasztalunk, csak azért van, hogy a szerencsétlen embereket becsapják. A hataloméhség vezeti ezeket és nem a tenni akarás! Egyenlőség jelet teszek ki közéjük és a fidesz közé!
Böszmécske elhúzhatna a répába ahogy ígérte,aki olyan balfék mint ő csak kárt tud csinálni,hiába győzi meg magát arról hogy okos,vigye magával a csuti orálmuzsikot.
@rodeo36: Látom van ismereted a spanyol nyelvben. Az nemm fordulhat elő, hogy a nick az nick? Még ha valami alapja is van?
@camilló:
tudod, a Che (melyik argentinról beszélsz, mert mindegyik argentin: "Che")

Ernesto Guevara de la Serna, conhecido como "Che" Guevara (Rosário, 14 de junho de 19281 — La Higuera, 9 de outubro de 1967)nota 1 , foi um político, jornalista, escritor e médico argentino-cubano4 .

Guevara foi um dos ideólogos e comandantes que lideraram a Revolução Cubana (1953-1959) que levou a um novo regime político em Cuba.

esetleg errűl az elvtiről van szó?

ő volt az a zseni, aki feltalálta a pénzt,
azaz, mint a Cubai Nemzeti Bank Kormányzója eltörölte a pénzt, és amikor egy gyárlátogatásán Pepita megkérdezte tőle és akkor hogyan veszek kenyeret a bó'tban? akkor előkapott egy jegyzettömböt, ráírta, hogy 1 darab kenyér és aláírta mint a Bank Kormányzója és odaadta a Pepitának aki azóta nem tudta becsukni a száját...azaz ott helyben csinált pénzt

ilyenek a fidexesek is csak ők nem a Pepitának aggyák hanem hazahorgyák meg offshore

brühüyyy

szerencsétlen
@camilló:
a tied az nickel (helyesebben: nikkel) tudod a sok -ikes ige

brühüyyy

tanto como los Che-s
Bármilyen nemes gondolat is, amit Guevarának tulajdonítasz, az bizony csak a szolidaritás egyszerű megfogalmazása.
Ez viszont mind a bal, mint a jobb oldalon teljes mértékben hiányzik.
De nem csak ez volt a kérdés.
A baloldal mai - eredeti - értelmében kormánypártok és ellenzéki pártok parlamenti elhelyezkedése, és mint ilyen, gyűjtő fogalommá vált.
A mostani bakoldal csupán e miatt is katyvasznak látszik, és ha így fojtatja ez válik lényegévé.
Ugyanis a baloldal nem kizárólagosan az MSzP területe, tekintve, hogy nem egyedüli ezen a térfélen, és nem is tudjuk meghatározni mitől baloldali - mint például a közlekedés.
Nevezném inkább demokratikusnak némely párt csoportosulását, ez megfelelő elhatárolódást jelent más pártoktól.

Maradjunk ezért ennél: szerinted van-e baloldali liberalizmus?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Az ellenzék nulla!"
Érdemes megnézni, hogy miért, és keresni a jelenség okait és okozóit.
Amikor vissza tekintünk az előző ciklusra, azt azért el kell ismerni, hogy az MSZP-n kívül valamennyi kis párt aktivizálta magát a parlamentben, és azon kívül a tiltakozó megmozdulásaikkal.
Parlamenti molinók, harcos beszédek, beperelték nem egyszer a kormányt, ülő megmozdulások stb.
Mikor láttuk az MSZP tagjait ugyanilyen módszerekkel fellépni. Legfeljebb utcai pár perces sajtótájékoztató, és részükről a fáklyás menet.
Amivel végleg tönkre tették az ellenzéket az az volt, hogy mint a legnagyobb párt fenntartotta magának a jogot, hogy ő szabja meg az irányt. Az összefogásnak az MSZP volt a kerékkötője lustaságból és a szokásos dilettantizmusa miatt.
Így az idők távlatából az MSZP-n kívüli pártok áldozatai lettek a semmittevőknek.
A szívlapát jöhet az albinó Rogánnak, de jöhetne egy vizsgálat is a vagyonszerzéséről, nem az Ökotárshoz kell 40 rendőr, ahol még a pénztárcáját is kinyitották egy hölgynek.
Rogán feneketlen bukszájának a tartalmát kéne kiönteni az asztalra. Lenne nagy bámulat!
@dr. jenőke (jenőke):
leírnád -csak nekem és bizalmasan- hogy mi az a baloldal? alapállás abban az esetben ha nincs jobb oldal csak rosszabb?

brühüyyy

és mi a libcsibolcsi?
@Mariann19:
valahol ott van a döglött ló (IS) elásva, hogy egyik politikosznak sem munkája az, hogy az országért tegyen valamit, csak a zsebit tőtti és lopik különféle adagokban:
nókiás doboz, Óceánjáró, csillagközi űrhajó, vonatrakomány

brühüyyy
Az elejen valaki irta, hogy a kiemelt resszel eppen egyetert.

Nos, en is igy vagyok. A ballib media a sajatjaival is kimeletlen tud am lenni. De azert ket hibat - egy kisebbet, es egy nagyobbat, amit viszont nem lattam meg senkitol lereagalni - azert igy is sikerult "becsempesznie" az interjuba.

Mar korabban is emlitettem pl. a 444 onsorsronto produkciojat, amikor az egyik legdurvabban mentek neki Falusnak. Holott azert az ember azt varna, hogy az Egyutt-kozeli 444 legalabb, a hivatalosan a part altal jelolt, fopolgi-jeloltet nem gyalulja le ilyen durvan. (pedig elsosorban az Egyutt feladata lett volna, hogy trenirozza jeloltjet)
De meg Olga is mind a mai napig felemlegeti rakerdez vendegeitol.

Miert van erre szukseg?

Szinten valaki irta fentebb, hogy sikerult a ballib oldalon egy ordogi kort letrehozni;

A ballib oldalrol (meg a ballib maradek mediajaban is) sikk csupa rosszat irni, lehetoleg mindenkit lefikazni (ebben elen jarnak kedvenc fikabajnokaim).
Nyilvan valo, hogy egy ilyen remenytelen es nem sok elismeressel kecsegteto helyzetben aligha tunnek majd fel olyanok (szemelyek vagy eppen partok), akiket a kenyeskedok annyira kovetelnek. Ha meg feltunnek olyan csetlo-botlo alakok, mint Falus, akit ugye a Korszakvaltok jeloltek, tehat elvileg a legkenyesebb igenynek is megfelelnek, azonnal szetcincaljak, amit valami butasagot csinal. (A video valoban szanalmas, de nem hiszem, hogy ez kellene, hogy definialjon egy politikai pajara frissen lepot)

Ezzel nem azt mondom, hogy aztan most minden ballib jelolt szent, de azt meg kell erteni, es el kell fogadni, hogy az is a politika resze, hogy a partok (mar amennyire) aktiv tevekenysegeben reszt vevoket jutalmazzak a partok, poziciokba igyekeznek oket tenni, viszonylagos nyugalomba, vedettsegbe.
Mareszt persze az is fontos, hogy a partoknak legyenek kepviseloik, hiszen ok adhatnak tovabbi lenduletet a partok fejlodesenek, kulonosen, ha jol dolgoznak.

Hogy aztan e ket szempontot mennyire sikerul hazankban osszeegyeztetni a jeloltek allitasakor, azon mar lehetne vitazni.

De hadd utaljak csak az USA Mo-ra akkreditalt utobbi 3 nagykovetasszonyara!

Mint fentebb utaltam mar ra, azt hiszem GYurcsany ket hibat is vetett az interjuban:

Nem hiszem, hogy Dobrev Klara most nagyon orul, hogy a fogadasuk kiderult.

Viszont joval nagyobb hibanak tartom, ahogy Gyurcsany meglehetosen durvan beleszalt Bajnaiba. Raadasul ketszer is.
Meg tudom erteni, hogy azok utan, hogy mennyit kapott az Egyutt felol, es nem ritkan magatol szemely szerint Bajnaitol is, most ugy erzi hogy elegtetelt kapott azzal, hogy Bajnai mar sehol, es a DK az utobbi 2 kutatas alapjan ketszer akkora, mint Bajnai partja. De azt hiszem azert erre a kemenykedesre nem volt szukseg.
Plane, ha ugy gondolja, hogy ok (DK) valnak a ballib ellenzek legnagyobb partjava, a kesobbiekben akkor is szukseg lesz egy normalis viszonyra a ket szavazo tabor kozott. Es akkor mar a vele/veluk hagyomanyosan rossz viszonyban levo ballib media egy reszet nem is emlitem.
@Mariann19: rogan nem albino, hanem vorhenykorsagban szenvedo, beltenyesztett vend
@rodeo36:

Megmondom őszintén, én sokat gondolkodtam már azon, ki és mikor engedte meg, hogy bevezessék a devizaalapú hitelt, de eddig még nem volt elég kíváncsiság ahhoz, hogy utána is nézzek. Nem vagyok benne biztos, hogy erről bármilyen jogszabály született volna, inkább lehetett szó, hogy nem titották, és ugye volt egy időszak, amikor amit nem tiltottak, azt szabad volt.

Az is biztos, hogy 2006-ban lehett olyan lakásásárlási kölcsönt kapni, amelynek fele devizaalapú elszámolású volt, és ezt az állami alkalmazottaknak adták úgy, hogy nem kellett önerő. Ez nagyon kedvező lehetőség volt, sokan éltek is vele. Vagyis a kormányzat bőven tudott róla. Viszont ennek alacsonyabb volt a kamata, mint a forint hitelnek, sokan gondolták hogy a devizaárfolyam nem fog ekkorát változni. No változott, politikusaink tettek róla.

Szerintem a kormány érzi a saját felelősségét is, és azon túl, hogy jó szlogen a bankok megnyúzására hivatkozni, ez is oka lehet az ezzel kapcsolatos történéseknek. Meg persze sok fideszhívő is szenved az árfolamváltozás eredményétől, és ugyé az ígéret szép szó...
@dr. jenőke (jenőke): Az MSzP-nek köze sincs a baloldali értékekhez. A parlamenti elhelyezkedés, már régen nem az eredeti értelemben szerepel. Valami olyasmi, mint a fasiszta, náci. A nácikra használjuk a fasiszta szót, pedig van némi különbség közöttük. Az én véleményem szerint baloldalinak az olyan szervezetek tekinthetők, akik magukénak tekintik a munkásmozgalmi hagyományokat, esetleg nem áll távol Marx, Lenin és más baloldali gondolkodók nézete. Semmi estre sem nevezhető baloldalinak, aki elfogadja a kapitalizmust!
@látjátok feleim szümtükkel:

2001 orbán kormány....nézz utána és az MNB alapkamatának ugyanakkor amit???

brühüyyy

tehát beterelték a "lehetőségbe" a bürgéket...azok meg ha nagy a komondor rohanni fognak
@rodeo36:
Tekintsd meg ezt a bejegyzést.

dr. jenőke (jenőke) 2014.09.10. 20:49:20

Visszatérhetünk rá, ha marad hiányérzet.
@rodeo36: Örülök, hogy van itt egy széles látókörű, művelt ember! Köszönöm, hogy a hibáimra felhívod a figyelmem. Igyekszem jobban figyelni, esetlegesen a munka utáni szabadidőmben több figyelmet szentelek a nyelvtankönyvnek. Igen pontosan arra az elvtársa gondolok, akiről írtál. Gondolom az indítékait is ismered, mert ha nem úgy jársz mint az egyik ember, aki alkalomadtán fizikálisan is leszámolt volna egy olyan emberrel akit elhamarkodottan ítélt meg. Érdekes módon változott meg a véleménye a személyes találkozás után. Még egyszer, köszönöm az okítást!:)
@látjátok feleim szümtükkel:
"Megmondom őszintén, én sokat gondolkodtam már azon, ki és mikor engedte meg, hogy bevezessék a devizaalapú hitelt, de eddig még nem volt elég kíváncsiság ahhoz, hogy utána is nézzek. "

mindig is lehetett felvenni devizaalapú hitelt, hiszen pl. az állam (a kádár-éra alatt) is vett fel. később csak bankoknak lehetett felvenni, magánszemélyeknek nem. aztán, amikor elkezdődtek az EU-csatlakozás tárgyalásai, akkor többek között feltétel volt az, hogy a magyar állampolgárok ugye ne csak 300 dollárt vihessenek magukkal (illetve birtokolhassanak), ezért a devizatörvényt módosították (kvázi a tiltásokat törölték belőle), és ezzel együtt a Btk.-t is módosították.
ezzel együtt vált lehetővé az, hogy akár devizaalapú hitelt vegyen fel valaki az eddigi kizárólagos forintalapú helyett.
az időpont: 1999, illetve 2000.
emellett (ez nem volt része a csatlakozási tárgyalásoknak) a törvénybe bekerült az is, hogy akár önkormányzatok is(!) vehessenek fel devizaalapú hitelt ingatlanjaik terhére. időpont 2001.
és kb innentől kezdve kezdett el terjedni aza is, hogy akár a leendő lakás terhére is lehessen felvenni hitelt (időpont 2001), élharcosa OTP, majd a deviza alapon felvett ingatlankölcsönök is (időpont 2002).

a mocskos cocik és balliberális libsibolsik műve volt az egész...
@rodeo36:
"Egyik politikosznak sem az a munkája, hogy az országért tegyen valamit."
Akkor, ha semmi dolga az országban, menjen el kapálni, méghozzá közmunkásként.
Ott majd tömheti ősszel a zsebét kökénnyel, de csak akkor, ha már megcsípte a dér.
@simple observer 2.0: "Ha meg feltunnek olyan csetlo-botlo alakok, mint Falus, akit ugye a Korszakvaltok jeloltek, tehat elvileg a legkenyesebb igenynek is megfelelnek, azonnal szetcincaljak, amit valami butasagot csinal."

Tudod, talán a rendszerváltás eredményeként bennem kialakult az a képzet, hogy nekem nem kell csetlő-botló kezdő politikus. Főleg azért nem, mert az adókból fizetik a tevékenységét. No azért ne cseteljen-botoljon, hanem legyen talpraesett, felkészült. Rövid az emberi élet ahhoz, hogy kísérletezgetéseket szemléljen, csetlik-é, vagy felbotlik, vagy jön majd másik?
@vitéž munkášőr:
"Rogán nem albino."
Na, jó, én csak a szempilláinak szine után soroltam ebbe a kategóriába.
Azt már meg sem merem említeni, hogy a dülledt szemei Basedow kórra utalnak.
@camilló:
Azt hiszem, értem, hogy miből kiindulva formálod véleményedet.
Én maradnék annál, hogy demokrata és ezen belül az annak tekinthető pártok. Csakhogy konzervatív párt is lehet demokrata, ahogyan szocialista párt lehet nem demokrata is. Az is nyomatékosan érvényes.
Nem attól szocialista egy párt, mert a nevében ezt hangoztatja, de ez általánosságban is igaz.

Például csökkent értelműeknek tartom azokat, akik a "baloldali" egyént gond nélkül kommunistázzák, mert egyértelmű, hogy alapfogalmakkal nincsenek tisztába.
(Kommentben ennyi tellett)
@Secnir:

Arra emlékszem, hogy valami jen hitellel volt baja a kádári kormányzatnak, valami kamatnövekedés okán, de mivel nem volt szükségem hitelre, ezért nem tanulmányoztam annyira a témát. Kösz a részletes leírást.
@rodeo36:

Látod a balfaszok még arra is képtelenek, hogy ezt úton-útfélen hangoztassák, és a fidesz nyakába varrják. Pedig sokat hozna a konyhára.
@dr. jenőke (jenőke):
dájszen pont erre írám a zinterrogációt....brühüyyy

augmentáld egy picinytet? jó?

brühüyyy
@Secnir:
mert akkó' a fidex volt kormányon és az ő emberük volt a Bank elnök

brühüyyy
aki felemelte a forint kamatokat az égig, hogy terelje a bürgéket bele a csapdába a vágóhídra de megbuktak 2002-ben és nem tudtak aratni csak 2010től amikor azonnal megvalósíották az eredeti tervet, kibaszni és beszedni sarcot

brühüyy
a bankok a hibásak? egy lófaszt
@dr. jenőke (jenőke): Demokrácia? Kinek a demokráciája? Gyurcsányé, Orbáné, Tóbiásé? Vagy Kovács II. Jánosé, Kiss Józsefé? Ne akarjuk már elhitetni, hogy ebben a polgári, vagy liberális demokráciában ugyanazokat a jogokat meg is kapjuk, mint a tisztelt fentebb felsorolt urak. Lenin erről is írt, és igaza van. Kizsákmányolt és kizsákmányoló nem lehet egyenlő! Nos akkor kinek a demokráciája?
@Secnir:
.
Egy cikk 2001. augusztus 1. napján.

A devizahitelezés egyébként az utóbbi időben nemcsak a vállalati szektorban terjedt el. Akad olyan kereskedelmi bank (Magyar Külkereskedelmi Bank), amely még lakáskölcsönt is kínál euróalapon. Ez a konstrukció pedig az ügyfelek számára igencsak vonzó lehet. Az MKB teljes hiteldíjmutatója (THM) ugyanis egy átlagos, forintalapon nyújtott kölcsönnél 20 százalék feletti, míg ugyanez euróalap esetén 12,64 százalék. A pénzügyi felügyelet azonban - még a sávszélesítés előtt - nem véletlenül indított vizsgálatot a magánszemélyeknek kínált devizaalapú hitelekkel kapcsolatban.

cegvezetes.hu/2001/08/devizaliberalizacio/
@Mariann19:
orientpress.hu/133052

Namostan, ha ez nem hamisított statisztika (gyanítom nem teljesen az...), akkor nagy baj van. Ha a többségnek megfelel 49 ezerért közmunkában árkot gazolni, meg köztereken szemetet szedni, tisztességes munka és európai bér helyett, akkor nincs miről beszélni, a fidesz még 2079-ben is hatalmon lesz.

Sok funkcionális analfabéta, akik csak élnek bele a nagyvilágba, fogalmuk sincs róla, hogy lopják el alóluk lassan a szart is, hogyan teszik tönkre az egészségügyet, hogy tosszák szét az oktatást és a többi... csak arra kapják fel a vizet, ha a haverjuk nagyobbat húz a pillepalackos tablettásból, mert akkor nekik kevesebb jut.
Hajrá Magyarok??

De ez a társadalom nem csak ezekből áll, hol vannak a valódi civilek, a kurva életbe?
@dr. jenőke (jenőke):
az a szeméccség még a többi fölött, hogy a delikvencs nem kapott sohasem semmiféle devízát, azaz a banknak nem kellett a trezorjában ennyi fedezetet tartania (OTP mecsoda kibaszott kurva annyukat nekik) mert forintot számoltak át az adott devízára napi vagy törlesztésesedékességi naptári napra ami cca. 8%-kal volt olcsóbb, mintha ugyanazt a forintot forintban számolta volna el

tehát könyvelési trükk és nem bank operáció

ez a legfontosabb a fidex kitalálta de csak 2010 ápr-tól aratott a vak komondor előtt loholtak a bürgék

brühüyyy
@camilló:
Csak felhívom a figyelmed, hogy a szocializmusban is volt kizsákmányolás. Talán emlékszel a tulajdoni formák megkülönböztetésére: állami, magán, szövetkezeti.
Aki nem volt tag egy szövetkezetben, de munkaviszonyról szóló szerződés alapján ott dolgozott, azt bizony kizsákmányolták.
A magántulajdonos kisiparos (maszek) ugyancsak kizsákmányoló volt, mit ahogyan a saját földjén gazdálkodó és másokat is foglalkoztató kistermelő.

Gondod végig mekkora hiba volt szétverni a mezőgazdasági szövetkezeteket, mint szocialista végterméket mondjuk a hollandok teljes megrökönyödésére.

Ennyit a megvalósult, kommunistának tulajdonított eszmékről.

De milyen ország is az, amelyikben a lángossütő, a benzinkutas és a taxis teremti meg a mások által gyanakodva figyelt életszínvonalat?
@rodeo36:

Augmentálnám, de mit?
Nem gondoltam, hogy Neked kiegészítés szükséges, udvariasságból tettem hozzá.
De, hamár...mégis, mit?
@ornagy50:
Spongyát? 3 mázsás fedlapot rájuk! :)
@dr. jenőke (jenőke):
te csak "versűl" ércc? semmi élc, meg kurfli...szerettem volna -általad- kicsit mélyebben elmerűlni eme stupid etimológiába...
sem a jobb sem a bal sem a szoci sem a konzi nem létezik mindent újra kellene definiálni mert ezek a szavak kiüresedtek és az égadta világon semmit sem jelentenek de mindenki mongya és természetesen nem tuggya miről beszél

asszem az aki aszongya: libcsibolcsi az nem tud magyarul és assem tuggya mit mondott (már rákérdeztem nem jüött válasz)

brühüyyy
@rodeo36:
Utolsó bekezdésed egyetértésemre talált.
@dr. jenőke (jenőke): Nem nevezném szocializmusnak amit itt volt. Talán egy próbálkozásnak lehet nevezni. Mindenesetre igazságosabb volt akkor mint most. Nyilván voltak hibák, de szerintem eltörpülnek a mai viszonyokhoz képest. Ki verte szét a szövetkezeteket? Ki bábáskodott felette??? Akik benn vannak a parlamentben mind! Kádár nem véletlenül nem engedte a szocialista jelzőt használni az államforma megnevezésében."Először szülessen meg a gyerek, aztán ráérünk nevet adni neki!" A hitelekről szólva meg van valami magyar közmondás valami takaróról meg nyújtózkodásról. Meg valami olyasmi is hogy a bab nem hús. Szóval aki felvette, miért nem gondolkodott?? Mindig nyár van? Mindig tél van? Marxról meg ne is szóljak, ami a kapitalizmust illeti, meg a válságait.
@Orica Középföldi: ezzel egyetértek... régi, mély gyökereket kellene rakni a tükrökbe, lássa mindenki... de az a szél elvetése lenne...
@Sir Bates dö Hól: Annak idején jártál esetleg a pilisben lévő Kőhegyi turistaháznál? Én nyáron fotóztam ott ezt a táblát. Azt hiszem jól eltalált mondat.

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10636043_854159831283930_9156270888609106534_n.jpg?oh=ac3fd7eb75d8b72632efc018b0015b60&oe=548CEF94
@Sir Bates dö Hól:
Régi, mély gyökerek alkotják a mai politikai "elitet", óhajtanod sem kell, bár Te biztosan nem sírod vissza, én sem.
A tükröt meg hagyjuk, rohadék egy találmány. A Merci mellé ilyen gyárat nem fognak telepíteni, ezt állítom!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez tetszik!
Ahol a jobbik utál mint zsidóbérencet - ott én otthon vagyok.
@camilló:

"Mindenesetre igazságosabb volt akkor mint most."
Ebben egyet is értünk. Igazságosabb.
És kevésbé korrupt.
Akkor nem pénz cserélt gazdát funkcióért, hanem ha te ezt elintézed, cserébe neked intéztek el valamit.
A korrupció nem általános volt, hanem egy-egy szakmára korlátozódott: szülész, nőgyógyász, lakáskiutalás, ilyesmik.
Példákat lehet sorolni, de elemzésre a kommentelgetés nem alkalmas. Bár láttam kisérleteket, lehet, hogy én vagyok alkalmatlan. Nem tudok a szükséges mértékre tömöríteni, a gondolkodásra kevés az idő.
@Knósszosz: Nekem pont nem ez ugrott be róla. :)
@camilló: "Mindenesetre igazságosabb volt akkor mint most. Nyilván voltak hibák, de szerintem eltörpülnek a mai viszonyokhoz képest."

nem volt igazságosabb.(bár orbánék mindent megtesznek, hogy még azokat az időket is visszasírjuk)
az idő mindent megszépít.

"Ki verte szét a szövetkezeteket? Ki bábáskodott felette???"
hogy alakultak azok a szövetkezetek???
hogy működtek?
TSZ-elnököket ismertél?
TSZ-ben dolgozókat?
szocialista kizsákmányolás.
ismertem mindkét oldalt.
egy kutatóintézetben dolgoztam a '80-as évek elejétől.
rengeteg TSZ-t és ÁG-ot jártunk végig évről-évre.
az elnökök fogadtak minket de a melósokkal volt napi kapcsolatunk.
ebéd az elnöki irodában, este meg kocsmázás a melósokkal.
na, azokat a beszélgetéseket kellett volna felvennem!mind a két helyszínen.
micsoda kordokumentum lenne!
@dr. jenőke (jenőke): majdnem egyetértünk.
vagy mégsem?
@Knósszosz: Erről hallottál már. Egész érdekes.

"A lélek számára a társadalmi-kulturális azonosságtudat olyan szükséglet, mint a
testnek a kenyér. Michel Marmot vizsgálatai bizonyították, hogy az USA-ban élő japán
férfiak közül azok, akik a japán közösséghez tartoznak, betartják a közös erkölcsi elveket,
lényegesen kisebb arányban halnak meg szívinfarktusban, mint az amerikanizálódott japán
férfiak."

www.tavlatok.hu/86/86kopp_skrabski.pdf
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Egy ügy
iránti szolgálatban vagy egy személy iránti szeretetben az ember önmagát teljesíti ki. Minél
inkább feloldódik a feladatában, minél odaadóbb a partnerével szemben, annál inkább ember,
annál inkább lesz önmaga. Önmagát megvalósítani tehát igazán csak abban a mértékben
képes, amennyire megfeledkezik önmagáról és túllép önmagán. "

OMG!

én vagyok a hülye, hogy elolvasom amit linkelsz.
Magyarország jobban teljesít, de van amikor mégjobban

www.studiolum.com/wang/hu/rakosi-60/007.jpg
@punkfrog: Nem akarlak nagyon elkeseríteni de lenne mit tanulnod tőle. :)

hu.wikipedia.org/wiki/Kopp_M%C3%A1ria
@punkfrog:
a kollektivizált gazdálkodás a mezőgazdaságban és még néhány ágazatban hatalmas előnyökkel jár, ez számszerű adatokkal alátámasztott valóság és nem csak a szocialista gazdaságban...az, hogy te mit láttál és tapasztaltál az nagyon érdekes kór dokumentum lehet arra, hogy a nem megfelelő ember a nem megfelelő helyen milyen rombolást képes létrehozni és az megint rencerfüggetlen...mivel egyetlen példát sem írtál le, a magam tapasztalataiból kiindulva nevetségesnek mondom a bejegyzésedet

brühüyyy

cáfold meg az én tapasztalataimat...meg a lelki erőmet és... soroljam?
@punkfrog: A közösségi gazdálkodás 50-es, vagy 60-as évekbeli szervezése érdekel. Voltak hasonlóságok, de vagy kívülről szervezték, vagy spontán. Érdekes, hogy a spontán szerveződéseket, mindig a szegényparasztok csinálták, ritka kivételtől eltekintve. Dolgoztam TSz-ben, ismertem TSz elnököt. Fizikai munkát végeztem, még mielőtt szólnál:) Nem kutatóintézetből jártam ki a "nép egyszerű fiai" közé:) A 60-as évek végétől megerősödtek a TSz mozgalmak és fejlődésnek indult a vidék. Ennek rengeteg oka van, de ezt nyilván egy kutatóintézetből másként láttad mint én, aki benne éltem. Tény, hogy aki akart azt tudott ha úgy tetszik "gazdagodni". Nyilván nem adták ingyen, dolgozni kellett, de manapság ilyen lehetőség nincs. A TSz-ek szétverése pont azért sikerült, mert a buta paraszt azt hitte, hogy a TSz lefölözte a hasznot. Aztán persze rájött, hogy nincs TSz, nincs aki elvigye a háztájiban nevelet malackát, vagy ha el is vitték akkor pénzt nem kapott érte, no meg arra is rá kellett jönnie, nem elég termelni, el is kell tudni adni azt. No ezt a kedves értelmiség nem magyarázta el a 90-es évek elején a parasztoknak! Az átlag TSz tag pár év múlva már visszasírta a TSz-t. A "népgazdaságra" gyakorolt hatásról ne is beszéljünk. Még egy apróság! Voltak nagyon jól menő TSz-ek is. Persze ehhez olyan vezető is kellett. A vezetőt, meg a tagság megválaszthatta, de az ilyen választások általában úgy mentek, hogy gyorsan szavazzunk már oszt menjünk a kocsmába! Utána meg lehetett szidni az elnököt, hogy hülye, meg lop, stb. Tudod, kicsit hasonlatos vagy számomra Moldova szatíráiban szerepló íróra, aki alámerül a nép közé:)Ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom. Véletlenül van tapasztalatom a mai értelmiség látásmódját illetően:)
@camilló:

Azt azért tegyük hozzá a leírásodhoz, ha a tagság nem akarta a pártbizottság jelöltjét elnöknek, akkor az nem is lett megválasztva. No ez volt az diktatúrában a demokrácia.
@rodeo36: "a kollektivizált gazdálkodás a mezőgazdaságban és még néhány ágazatban hatalmas előnyökkel jár,"

teljesen igazad van.
csak ezt itt csinálták nálunk, magyarosan.
voltak persze jól működőek is de azt se felejtsük el, hogy a KGST piacra termeltünk akkor...(legnagyobb arányban)
@rodeo36: "cáfold meg az én tapasztalataimat"

Miért kéne cáfolni bárkinek a tapasztalatát? Mindenki más szemszögből látja a világot, és ezért minden nézet mást mutat. Persze, ha leírta volna a tapasztalásait ( meg ebben a téméban te is ), akkor lehetne mit összehasonlítani.
@punkfrog: ott a linkben, hogy skrabski - szoval maskor nezzel jobban, mert ugyanigy porul jarhatsz ;-)
@camilló:

"No ezt a kedves értelmiség nem magyarázta el a 90-es évek elején a parasztoknak! "

mást se magyaráztak el, és kitört: az én vagyok a helikopter láz... mindenki a kizárólagos tudás és ész letéteményeseinek képzelte magát... fillérekért kogya-vegyélt el mindent a saját feneke alól is...

innen vezet egyenes út a mesék birodalmába, hogy Magyarország jobban jobban teljesít... lásd:

5+1 égető kérdés és válasz az agyonvert forintról

"Idén eddig nem volt még olyan, hogy ne 300 fölött zárt volna egy hónapot a forint az euróval szemben, sőt minden jel arra utal, hogy többé már nem is lesz. Nem régen még annyira ijesztően magasnak tűnt ez a szám, hogy a politikusaink rögvest fröcsögni kezdtek, ha csak közelítettünk is felé."

pl: "Érdekes jelenség egyébként, hogy a fentebb ábrázolt, nagyjából egyéves időtávon a forint kisebb volatilitással, de jobban gyengült, mint a török líra vagy a dél-afrikai rand"

offforever.blog.hu/2014/09/11/iden_minden_honapban_300ft_felett_zart_a_forint_miert_mi_van_itt
@punkfrog:
tehát akkor volt egy hatalmas piac meg a világ

brühüyyy
ma meg lófasz van
@látjátok feleim szümtükkel:
a valóság nem függ össze bizonyos nézetekkel magam részéről az általam ismert valóságot írom le azaz ha bárki tuggya cáfolja de tényekkel

a mellébeszélés és benyálazás aljas móccer
és abba nem szállok be

brühüyyy
@punkfrog: Az egykori NDK területén meghagyták az ottani TSz-eknek megfelelő gazdaságokat. Szerinted működnek még? :)) A magyar paraszt a világ legkapzsibb parasztja:)
@camilló:
beszélgethetünk a TSZ-ek működéséről de alapvetően csak a TSZ romantikát nem szeretem ami sokszor előjön.
nem volt az mindenkinek olyan gyönyörű...
na meg amit rodinak írtam:@punkfrog:

szétverni valóban nagy baromság volt.
de nem csak a TSZ-ek mentek a levesbe akkor, hanem szinte minden.
Videoton?
Ikarus?
stb.stb
@punkfrog: Valóban nem mindenkinek, de többségnek elfogadható életet teremtett! Ez a lényeg! A gátlástalanokon kívül a szétverés után, majd mindenki rájött, hogy bizony ez hiba volt. A gátlástalanok, meg lettek az új földesurak!
@gazoló: jó reggelt!

ez így igaz!
:)

"Belfast nem látott még ekkora balfaszt"
(lassan az ürge a legfoglalkoztatottabb szárt is übereli :DDDD)
Para-Kovács Imre: Azt mondod, kis ország, jól van

"Innen írok önöknek, szerencsés idegenbe szakadt honfitársaimnak, a nyolcvanas évekből, hogy nyoma maradjon az idő és tér teljes kicsorbulásának, amikor hirtelen elkezdtek az órák össze-vissza járni, és más időt mutatnak Magyarországon, mint például Belgiumban, Szíriában vagy az Egyesült Államokban.

Sohasem volt ez másként.

Sohasem írtuk ugyanazt a dátumot itthon, mint Mozambikban vagy az NSZK-ban, de létezett valamiféle iránya az időnek, ami természete szerint haladt előre, aztán hol lassabban, hol gyorsabban, de mindig egy irányba. Mendegélt. Telt a csermelyléptű idő, ha értik mire gondolok."

folytatás:
nepszava.com/2014/08/velemeny/para-kovacs-imre-azt-mondod-kis-orszag-jol-van.html
Para-Kovács Imre: Zsákmányállat

„Úgyse hiszi senki el magának,
Hogy amit lát, az tényleg van”

/Kispál és a Borz/

Ez a hét sem végződhetett volna jobban, hiszen Schmitt Pál, egykori köztársasági elnök és egykori doktor bejelentette, hogy Magyarország 2024-re készen áll egy Olimpia megrendezésére. Csak remélni merem, hogy ebben jelentős szerep jut majd neki, addig is az isten éltesse egészségben és a megszokott szellemi színvonalon. Ő egyébként a bizonyíték arra, hogy a Fidesz tényleg senkit sem hagy az út szélén a sajátjai közül, hiszen erkölcsi megsemmisülése óta, vérkommunista múltja ellenére mostanában egyre gyakrabban tűnik fel állami és pártrendezvényeken, ahol mosolyog.

folytatás:
nepszava.com/2014/09/velemeny/para-kovacs-imre-zsakmanyallat.html
@gazoló:

"Belfast nem latott meg ilyen balfaszt"

XDDDDDDDDDD
hűha! ezért mit kapok :D

Markó Beáta: OPNI

A szép emlékű szocialista-liberális kormánykoalíció bűnlajstroma szinte végtelen hosszúságú, (igaz, ha tízszer ennyi időt kaptak volna, akkor sem tudták volna utolérni a 2010 óta regnáló hatalom bűneit), ezért bele sem kezdünk annak felsorolásába, csak egy példát ragadunk ki. A közvélemény hibáztatja őket – többek között – az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) 2007-es bezárása miatt, ám ebben az esetben, szerintünk, félreértésről van szó.

Ma már nem divat a mentális betegségekben szenvedő, pszichiátriai zavarokkal küzdő embereket rácsos ágyhoz kötözni vagy elektrosokkos terápiával kínozni. Az OPNI-t sem zárták be, épp ellenkezőleg: a kapuit megnyitották, és az azóta eltelt időben az intézményt folyamatosan tovább bővítették, amely napjainkra elérte 93 ezer négyzetkilométeres alapterületet.

Azt mondják, az őrültet csak egy hajszál választja el a zsenitől, és azt is tudjuk, a tehetség utat tör magának. Ez a hatalmasra nyílt, szabad tér korlátlan lehetőséget ad a tobzódásra. Mi mással magyarázható annak a vállalkozó üstökösnek a megjelenése a pannon égen, aki – mint ígérte – pillanatokon belül le fogja győzni a gravitációt? Tudományos munkássága hamarosan dicsőséget hoz a hazának, s közel ötszáz év után a világ végre előbbre léphet és sutba dobhatja Sir Isaac Newtont az almájával együtt. De említhetnénk példának azt a magas nyeregben ülő férfit, akinek poroszkálásai során bőven volt ideje töprengeni, s nem is hiába. Kiérlelt gondolatairól a kormánypárti tévében (melyik tévé nem kormánypárti?) számolt be: megdöntötte az evolúció elméletét. Fuccs a darwinizmusnak is! A stúdióban őt hallgató technikai eszközök (mikrofonállványok) kissé berezonáltak a tézisek hallatán, ám a tehetségnek, mint említettük, semmi sem állhatja útját.

A zsenikről szólva, semmiképp sem feledkezhetünk meg arról a lángelméről, aki a közgazdaságtudományt helyezte teljesen új alapokra. Szerénységét igazolja, hogy csupán „unortodoxnak” nevezte el saját eszmerendszerét. Kezdetben csak miniszterként alkotott nagyot. Téziseit a gyakorlatba átültetve, három év elteltével már jól látszik a munkájának gyümölcse: a lipótmezei lakosság közel fele az éhezési szint körül vagy az alatt tengődik. Egy éve az OPNI bankigazgatójaként monetáris újításokon munkálkodik, s a mostanra tíz millió alá apadt ápoltak által összegürcölt pénzt a sajátjának tekinti, és akként kezeli: műtárgyakat, kastélyokat, palotákat és más ingatlanokat vásárol belőle. Hamarosan iskolát alapít, ahol a világon egyedülálló módszereit fogja oktatni, s a magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy fölöttébb nagy túljelentkezés várható.

S végül még véletlenül se feledkezzünk meg a főideológusról, aki egész éves elmélkedéseinek eredményeit rendszeresen egy szomszédos ország nyári szabadegyetemén szokta előadni. A válogatott hallgatóság tátott szájjal és párás szemekkel figyeli, majd állva és vastapssal fogadja az újonnan kidolgozott, soha sehol ki nem próbált, nem létező politikai és államtudományi fogalmakat. Hazatérve a főideológus és hallgatósága közösen fognak hozzá az újabb és újabb átalakításokhoz, a nagy elméletek továbbfejlesztéséhez, gyakorlatba átültetéséhez.

Meg is van az eredménye. Manapság az OPNI egy jól szervezett intézmény, a főigazgató erős kézzel fogja össze, magára vállalva a felelősség roppant terhét, egyedül dönt a legapróbb kérdésről is, ápoltjai boldogak és elégedettek, hiszen nem hallani a tiltakozásukat. S ami a legjobb, nem kell felelősséget vállalniuk önmagukért, nem kell gondolkodniuk, mert azt helyettük is megteszik az említett zsenik.

Na, most képzeljék el, mi lett volna, ha az OPNI-t tényleg bezárják? Hogyan bontakozhatott volna ki ez a sok kiemelkedő zseni? S ki törődött volna a 9,4 millió mezei ápolttal?

nepszava.com/2014/09/velemeny/marko-beata-opni.html
@guma: na, megeloztel, de Te is kiragadtad a lenyeget ;-)
@guma: mindig is szerettem volna tudni a labam oregujjaval csettintgetni
@guma: Nagyon jó, nagyon találó!

Egyébként meg: 'reggelt, Mindegykinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
the big joke the 911 (as it is the emergency call number for the police and ambulance LOL) and before and after

actually the situation is not the very aim of the people had has set it up...iraq is falling apart, ukraine falling apart (already agreed upon) Levante is in flames Maghreb is in flames...Europe forced to pay its unwanted share of the shit they receive from this nice bullshit

brühüyyy

awaiting the wise blog members to put something @ this???
Fábius!
A keresztény jelkép gúnyolása helyett kifejezőbb, trendibb, a ballibbant pártok erőviszonyát, a liberális eszmevilágot, saját aberrált devianciád és mély-sötét bégető kórusod sekély értelmi színvonalát jobban kifejezte volna, ha egy olyan képet szerkesztesz, amelyen egy Gyurcsány arcú Góliát épp seggbe kúrja a Bajnais ábrázatú Dávidot.
@munkás ököl:

uhh! de dulva! fordiccsa kend az auróra ágyucsöveit erre a galád fabiusra s a haza fényre derül. (a rendhagyó történelem szerint a putyilov gyár dolgozói között mindennapos volt a seggbekúrás)
Kedveseim!
Bátorkodom a két, leggyakrabban érintett témakörhöz röviden hozzászólni:
1. A "Rendszerváltás"-nak becézett/álcázott újrafelosztás során országunkban sikerült leghatékonyabban érvényesíteni bizonyos egyének és csoportok érdekeit.
2. A jelenlegi ellenzék a "passzív rezisztencia" alkalmazásával várja, hogy elérkezzen az ideje, mint a vetésforgónak.
Megjegyzés: Bármennyire nehéz tudomásul venni, de ez a népnemzeti elegy nagyon éretlen.
Intelem: "Ha ébren vagy, ne álmodj!" (Hofi Géza)
@munkás ököl: nem mondtad ki a varazsszot shitnyik

azt meg hianyolom, nos?
@hacsaturján: as you are, I really did not await anything else just this mostly from such a kind of shitface as u r

brühüyyy

complied ur way of life LOL
@rodeo36:

na ugye, hogy sikerült örömet szereznem neked!
@munkás ököl:

'Kinek a 'pélóját tisztelhetjük :)önben,Tán 'duccstomiét,mert 'jobbfa@okközt tán ő a 'legesqualifikáltabb téveszmés:))?
@látjátok feleim szümtükkel: Általában csak olvasgatlak benneteket /hol bólogatva, hol meg hitetlenkedve/, ám ez a "legalább nevetett volna egyet amikor kijön a víz alól" engem nevettetett meg. Te ezt megpróbáltad? ...b+ még levegőt sem kap a jeges víz után
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Érdekes. Viszont fontos dologra hívnám fel a figyelmet. Nem arról van szó, hogy a keleti (japán) kultúra magasabb rendű kultúra lenne, mint az amerikai (nyugati). Sokkal inkább arról szerintem, hogy az említett amerikanizálódó japánok az amerikai kultúrának csupán csak a külsőségeit veszik át. Márpedig az amerikai kultúra az nem egyenlő a gyorsétteremmel, hanem annál sokoldalúbb. Két szék között a földre esnek és ez okozza a gondot.
na de valami vidámat, nem tudom, hogy volt e..
ha Navracsicsot választják oktatási, kulturális stb biztosnak, akkor Navra lesz többek között a "Civilek részvétele a döntéshozatalban" témáért..
@Penivaldes:

...emellett százmillió európai fiatal sorsa kerül a kezébe, ez az ő dolga és nem is kevés.
@Penivaldes:

" Márpedig az amerikai kultúra az nem egyenlő a gyorsétteremmel, hanem annál sokoldalúbb."

Érdekelne bővebben ez a sokoldalúság. Az indián kultúrát ne hozd ide.
@rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megérdemlitek, hogy majdan minden arra járó a sírotokra szarjon...
@Penivaldes: lesz majd európai civil összefogás fóruma, hozzá alapítvány. csizmadiát meg kilövik az űrbe is téríteni a galxis civiljeit.
@hacsaturján:

Nem hinném, hogy Navra tevékenysége az EU-ban bármiféle nyomot hagyna. Hacsak! a civil témával meg nem szopatják.
@Penivaldes:
és milyen a zamerikai kultúra a meki nélkűl?

egy két példa?

brühüyyy
@Penivaldes: vidámság kell?

Stadiont nevez el a pápáról a kedvenc focicsapata

Ferenc pápa 2013 márciusi hivatalba lépése óta a San Lorenzo sikert sikerre halmoz: bajnok lett, a Libertadores Kupában is diadalmaskodott, s az utóbbinak köszönhetően a decemberben Marokkóban sorra kerülő klubvilágbajnokságon is először vehet majd részt.

hvg.hu/sport/20140911_Stadiont_nevez_el_a_paparol_a_kedvenc_foc
@Sir Bates dö Hól:
nekem nem lesz sírom (a sír te magad vagy hól dő hol nem dő)

hamvasztás és szétszórás hogy rád is jusson

brühüyyy
@parti_giano:

Európa boldogabbik felén erős garanciákat biztosít a demokrácia a civil mozgalmaknak.
A CÖF ebből három fogalommal nincs tisztában, úgymint demokrácia, civil, mozgalom.
@időtolvaj:

én csak idésztem a mtva ma reggeli műsorábul.
@parti_giano: tetszik az ötlet, és legyen európai békemenet is.
@rodeo36:

aszt nem tudom, de hogy empatikus irányodban az tuti.
@rodeo36: "hamvasztás és szétszórás hogy rád is jusson"
ja, gondolom ezért szarsz bele most is naponta a ventillátorba... csak edzés az öröklétre, mi? (bár azt nem értem, hogy az olyan nagy, "anyagos" csókák, mit figlalkoznak a villany lekapcsolása utáni helyzettel?...)
@Sir Bates dö Hól: Már megint a franciák "remekelnek". :)

Franciaországnak igen értelmes belügyminisztere van: szerinte Aszad elnök az Iszlám Állam cinkosa

444.hu/2014/09/10/a-franciak-is-benne-lennenek-az-iszlam-allam-tamadasaban/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor húzzál haza és próbálj meg örömet szerezni anyádnak, gyökér lápi-magyar...
@hacsaturján:

Akkor tessék jelezni, hogy ez idegen rénszőr. Az a csúf gondolat futott át az agyamon, hogy a számi nagymama elvétette a narválpor arányát a tinktúrában.
De ő sose tévedett.
@időtolvaj: Kerouac, Zabhegyező, countryzene, Elfújta a szél.
A magyar kultúra sem csak a csipős paprika, pálinka, pacal háromszög.
@Sir Bates dö Hól: Nem vetted még észre, hogy nem más hanem most is te szartál bele a ventilátorba a személyeskedő barom stílusoddal? :) Attól, hogy vannak eltérő vélemények a tiédtől, nem kell ismét elővenned a méglápibb magyar lemezed.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: remélem élhetsz majd egy olyan államban a családoddal, mint az asszad-klán szíriája, nem a rendszer kegyeltjeként (és remélem ez nem mo lesz)...
@Penivaldes:
300000000 -ból ez édeskevés nem gondolod?

brühüyyy

minden főre egy Keruac?
@rodeo36: "a valóság nem függ össze bizonyos nézetekkel"

Én most nem az eszmékre gondoltam, mint nézetekre, hanem a szemmel történő nézésre. Mindenki látja valahogy a világot, és aki el is mondja mit látott, az azt is látta. No ezekre a nézetkülönbségekre gondoltam.
@Sir Bates dö Hól:

csak azért, hogy az olyan szemetek mint te és a többi agyament ne lopja el a vaskoporsómból a kobakomat és használja gyertyatartónak vagy bilinek

brühüyyy
@időtolvaj:

ha magának még gondolatok rohangálnak az agyában, akkor nagyon vigyázzon magára!
@látjátok feleim szümtükkel:
hát alaposan bele kellene nézni...tövig...

tudod e hogy az egy alapállás, hogy bár láttad az még nem a valóság?

brühüyyy

jogi kategória meg aesthetica-i
@rodeo36:

edison óta csak a második variációra van esélyed.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Attól, hogy vannak eltérő vélemények a tiédtől"... ja, mint egy rabbi és egy ss-tiszt közt is csak "eltérő vélemény" volt... te kiírtad magad az emberek köréből rég, úgy, hogy ne rinyálj fostalicska (copyright by hacsaturján)...
@hacsaturján:

jéééééééééééé? és még milyen "pátiád" van? és hogyan kezeled?

brühüyyy
@hacsaturján:
csatu...edison-nak miközevan mindehhez?

a gömbvillám vágna beléd

brühüyyy
két e M Pá ti AAAAAAAAAA között
@gazoló:

Én szívesen hallgatnám, amikor a szurkolók nem azt skandálják, hogy Pintér takaroggy, hanem azt, hogy válogatott takaroggy.:D
@Sir Bates dö Hól:
nagyon vonzódtok egymáshoz, ez már a szerelem?

brühüyyy
ha nem lenne kitalálnád?
@rodeo36:

amennyiben beszélgetést szeretnél kezdeményezni velem, úgy előtte vegyél meleg lábvizet, szívj el egy jó szivart, igyál egy nagy pofa matuzsálemet! ja, és mindenek előtt tedd le a fostalicskát!
@rodeo36: akkor majd én mondok neked példát: Azok tsz-ben dolgozók 10-15 év alatt háromszorosára növelték meg házaikkal a falujukat, körülményesen, de gyors ütemben szaporodtak a személygépkocsik, eljutottak kirándulni, nyaralni, tanulni küldték a gyermekeiket, akiknek most a nyugdíjukat kell odaadni, ha nem akarják őket nélkülözésben látni
@Sir Bates dö Hól: Legyen már annyi eszed, ha nehezedre is esik, hogy kurvára nem te határozod meg itt sem, hogy ki az ember és ki nem. :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Akkor nem kell ezzel kapányolnia. Szerinted ez egy emlékezetes video róla? Először amikor láttam, nem is figyeltem a személyre, ha itt nem kezdik ragozni, akkor ma sem tudom kiőésmiért.
@rodeo36:

Szerintem minden agynak az a valóság, amit a hozzá tartozó szemek mutatnak neki.
@KÁTÉó53éúétr6:
ez az én személyes tapasztalatom és emlékem

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:
'szotyialista takarodj vidd az összes haverod+megélhetési összes 'tehetségtelenfalábúfociimitálókompniáidat:)))
További jó dagonyázást a Rodeo és Gábris uralta dágványban! :(
@Marcellusca: Ne hülyülj Marci. Nincs itt semmi dágvány. :)
@Marcellusca: ne hagyj itt minket Marcellus, főleg ne engem.(
@rodeo36: A Te tapasztalatod nagyon sok emberé még. Ne haragudj, hogy Neked írtam, de nem akartam vitába szállni az ellenvéleménnyel
@Penivaldes:

"A magyar kultúra sem csak a csipős paprika, pálinka, pacal háromszög."

De dolgoznak az ügyön.
Arról nem is szólva, hogy a focit/stadionokat kihagytad. Tessen óvatosabban dobálózni. Magának még vizsgázni is kell. Sőt állam-.
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Szerintem minden agynak az a valóság, amit a hozzá tartozó szemek mutatnak neki._"

Előfordulhat az az extrém eset, hogy más képeződik le az agyban. Erre mondják egyesek, nem hiszek a szememnek.
@Marcellusca:
te hülye vagy Bogyó...milyen dágvány csak nem te hoztad?

azt a kurva...már nem is lehet mexólalni mert a finnyás orrod rögtön szagot fog? mijafaszbajodvan?

brühüyyy
Fiatal koromban nagyon sokszor hallottam idősebb emberektől, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. Akkor nem is annyira nem is értettem én ezt, oszt ma már én is a messziről jött emberek közé kezdek sorjázni ( basszus ), akik két gondolat közt szundítanak egyet.
Talán ez egy kis + a vélemények különbözőségéhez.

Mellesleg egyes paraszti vidékeken olyat is mondtak idősb emberek, hogy sokat kell modani, hogy legyen miből engedni, meg úgy sincs már rá hiteles tanú.
@hacsaturján:
nem hiszem, hogy az ilyenekkel, mint te is akarnék....azután amiket mondtál a kóbor kutya sem

brühüyyy
@jaegtoer:

No amán nagy(agy)baj, ha az ember a saját szemének se hisz.
Azért egy kis házi pálesz segíti a tisztánlátást.
@hacsaturján: @rodeo36:

"@hacsaturján:
nem hiszem, hogy az ilyenekkel, mint te is akarnék....azután amiket mondtál a kóbor kutya sem"

Módfelett szeretnén magával beszélgetni. Különjárattal kutyagolunk Svalbárdi hómezőkre. A réneket nem bántjuk, nem ijesztgetjük, és nem is esszük. Hozott elemózsiából falatozunk, ellenben a rénkumiszt szívesen elfogadjuk, mi viszont kitűnő barack pálinkát viszünk, amely se nem obama, se nem kecskeméti, hanem házi. Jelzálog nem terheli.

Szíves válaszát várjuk.

101 kóbor kutya, mert a jelentkezők özönlenek
@látjátok feleim szümtükkel: 'Van benne valami" van bizony!
Jó néhány nappal ezelőtt /talán/Jenőke idézte IV.Károlyt:" Magyarok! Tanuljátok jobban szeretni a hazát, mint ahogy egymást gyűlölitek"
Ezt az idézetet szeretném minden poszt első kommentjének betenni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
most van CNN-en a nagy dili...nincs aki bemennyen szíriába csak bombázni akarnak de akkor...

semmi sem fog történni azon kívűl, hogy sokan meg fognak halni a trójai faló Sam-mel a belében már tolaxik (türemkedik) befelé mint pöcs a picsába

nagy dili van és még milyen lesz?

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6:

Ha biztosra akar menni, Fabius a megoldókulcs, sőt kombinált fogó. Vegye kézbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha ezt a Porsche megtuggya? csinál 912-őt?

brühüyyy
@100 kóbor kutya: Béna vagyok így kulcsok, fogók kiesnek a kezemből
@rodeo36: Ezzel kapcsolatban egy érdekes bejegyzés az arckönyvről.

"Egy konferencián filmezek az angol parlamentben. Épp Patrick Cockburn beszél a közel-keleti helyzetet elemezve. Mint az egyik legtapasztaltabb szakértő a témában, figyelni érdemes szavaira. Utalt Obama tegnapi beszédjére, amiben elmondatták vele, hogy szaudi pénzből, és amerikai tevékeny részvétellel elkezdik hivatalosan is felszerelni, és kiképezni a "moderált ellenzéket", hogy megbuktassák Assadot szíriában. Obama nem igazán tudta megindokolni, hogy erre miért van szükség az isis-el való harcban, de ez nem is fontos, most mindent szabad a war on terror nevében. Ez talán rá is mutat, hogy kinek kedvez az isis létezése, így átláthatjuk ki, és miért hozta létre, vagy segítette a megszületését ennek a remek csapatnak. A kurdokat is elkezdtük hivatalosan felfegyverezni, mert aggódunk a keresztényekért. Természetesen semmi köze ennek a nyugatbarát hozzáállásukhoz, és az olajföldek feletti rendelkezéshez.
Közben átvette a szót Sir William Patey ex nagykövet a régióból, és arról beszél, hogy a hiba amit elkövettek amerikai kollégájával irakban annak idején, hogy "Malikit ültettük a székbe" tényleg idéztem a szavait. Azt is elmondta, hogy 11hónappal ezelőtt volt az utolsó reális esély legyőzni Assadot Szíriai terepen. Az, hogy felfegyverezzük az ellenzékét, ma már nem fog működni, túl nagy a hadereje, és a támogatottsága a szírek részéről. Nehéz legyőzni egy olyan elnököt akit az ott élő emberek nagy része támogat, és nehéz legyőznünk egy olyan országot, ahol az emberek nagy része egyet ért, összefogott, és hajlandó áldozatokat hozni.
Azt is elmondta, hogy Irán tevékenyen támogatja az Iraki hadsereget, hogy Assad oldalán harcoljon Szírában a szaudi pénzzel támogatott isis ellen.
Érdekes szavak a "tisztelt házon belülről", "nagyemberek" szájából."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak saláta a mekihez:
tegnap titokban(???) összeült Irán és az USA legfelsőbb vezetése, hogy együttműköggyenek....

brühüyyy

Sziria oroszbarát és az oroszok ott is vannak...a törökök tőámogattyák a kurdokat államalapításukban ha nem akarnak kihasítani egy részt a törökökből...iraq káosz, és a többi is

brühüyyy
mekkéjn meg olyan, hog már csak az üveggyapot hiányzik belőle meg némi viasz
@100 kóbor kutya:

"Módfelett szeretnén magával beszélgetni."

Na tisztázzuk édes anyanyelvünket. Módfelett szeretném magával megbeszélni, vagy módfelett szeretnék magával beszélgetni.

Egy kóbor kutya lehet, hogy éhes, de a vakkantásban legyen igényes:)
@rodeo36: Látszik, hogy az ellenállás tengelye (Irán, Szíria, Hezbollah, a palesztin ellenállás), a felemelkedő keleti tengely, meg a latin amerikai BRICS országok is készenlétben állnak. Aki meg azt hiszi hogy Kína és Oroszország, akik egy évvel ezelőtt már megmentették Szíriát, meg a saját érdekeiket a szíriai tengerparton, ma sem fognak kimaradni az eseményekből az nagyot tévedhet.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Szerintem minden agynak az a valóság, amit a hozzá tartozó szemek mutatnak neki."

A színvaknak, színtévesztőnek piros a fű.
Akkor most piros a fű?
@rodeo36: OFF

mi volt az a kanadai social store, ahonnet ingyer lehet vinni a cuccost? egy shitnyiket utnek vele a mandineren, thx in advance

ON
Erről hallottatok már? :)

"Navracsics Tibor uniós biztosi jelölése érdekes helyzetet okozhat a magyar parlamentben. Három dolog történhet: 1. megszűnhet a Fidesz kétharmada; 2. frakcióhoz juthat Gyurcsány Ferenc pártja; 3. egyik sem."

valasz.hu/itthon/itt-a-forgatokonyv-ami-szerint-bukhat-a-ketharmadgyurcsany-frakcio-johet-104192
@vitéž munkášőr:
Foodbank

www.dailybread.ca/

brühüyyy

csapják agyon, ha van neki agya
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egy valamit figyelembe kell venni, hogy az utóbbi 4 amerikai elnök összes akármije a Maghreb és a Levante ellen teljes kudarcot és trillió dolláros adósságot eredményezett, meg a röhögést....létrehozták az isis-t hogy az mejd lesz az ő trójai falovuk erre a falóből lett téáltos paripa és hátrarúgott hatalmasat levegőt nem kapnak

és a mi a legszebb amerikai és angol állampolgárok szabályos rekruták az isisben és haz akarják vinni az örömöket

most lesz a CNN-en marco rubio a másik asshole és a mekkéjn már volt az meg olyan, hhogy követ is lehet törni a fejivel de sohasem harcolt asse tuggya hogyan van az de a pofája habzik

brühüyyy

sokan halálra röhögik magukat ezen a nagy gittegyleten
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Conchita-ról beszél

brühüyyy

és amint a marco rubio táncra kéri a conchitá_t
@parti_giano:

Veszek egy görényt. Mit egyet, tenyészteni kezdek:)
@időtolvaj:

"_Na tisztázzuk édes anyanyelvünket. Módfelett szeretném magával megbeszélni, vagy módfelett szeretnék magával beszélgetni.

Egy kóbor kutya lehet, hogy éhes, de a vakkantásban legyen igényes:)_"

Kedves időtolvaj nick!

Már akié. Mi elsősorban kutyanyelven beszélünk, még csak tanuljuk a szép és igényes magyar irodalmat és nyelvet. Írni kifejezetten azért tanultunk meg, mert kétségeink voltak azt illetően, hogy mancslenyomatainkat itt értelmezni tudják, de a billentyűzeten sem találtunk a mienkéhez hasonlító karakterkészletet. Nem is sikerül mindannyiunknak első nekifutásra, de folyamatosan külön órákat veszünk nagyon drága korrepetítorral, mert hallottuk, hogy van itt egy, időnként több tanító és tanár néni, aki virtuális körmösöket oszt, ha valaki nem megfelelően kaparja az emberek különleges karaktereit a képernyőre, úgyhogy tessék elhinni, hogy nagyon igyekszünk. Akik megbuktak, azok nagyon szégyellik magukat és megfogadták, hogy a holdat addig nem fogják megugatni, amíg nem írnak helyesen, pontosan. Ez igen kemény vállalás, ezért mindent megteszünk, mi szerencsés többiek, hogy sikerüljön nekik, sőt annál is többet, mi sem ugatunk feleslegesen, még a holdat sem, pedig az kiemelten fontos tennivaló, ezért képzelheti kedves időtolvaj nick, hogy mekkora az izgalom és a drukk.
Van itt ezen a blogon néhány nagyszerű nick, akin gyakoroljuk az olvasást és a gondolatok kifejezését írásban, hogy korhűen tudjuk kifejezni magunkat szóban és írásban. hacsaturján nick (azért reméljük, a valóságban nem macska) az egyik kedvencünk, és nagy zavart okozott közöttünk, hogy egy másik, aki mindig trágárul ír, beszél és szarik és fingik miközben eszik iszik a közös tálból, azt állította, hogy a kóbor kutya sem állna hacsaturján nickkel szóba. Ezt nem tűrhettük, ezért a kutyatanácsunk úgy döntött, hogy kifejezésre juttatjuk szimpátiánkat és tiszteletünket a magát svalbárdinak mondó hacsaturján nicknek (aki reméljük nem macska) tudtára adjuk, még akkor is, ha sem a beszédünk, sem az írásunk még nem éri el azt a színvonalat, hogy a névtelenségünkből előmerészkedjünk.
Úgyhogy kérem, ha nem is nézi el, de bocsássa meg nekünk a vétett hibákat, mert falkatársaim nagyon megdorgálnak, hogy ilyen szégyent hoztam rájuk, és félve gondolok az esti vacsorámra. Nem ígérhetem, hogy többet nem fordul elő, de nagyon kotrok majd ez ügyben.

Most, dorgáló szavait megköszönve és intő kezét megnyalintva elköszönök, mert kezdődik magyar nyelvtan szemináriumom, ahol ugyan nem vagyok csoportelső, csak harmadik, de a jobbak teljesen belebetegedtek abba a dehonesztáló kijelentésbe, ezért hárult szegény kutyafejemre ez az óriási megtiszteltetés és teher, hogy bekarmoljam a hsz-ünket, bár még nem vagyok eléggé felkészült erre a nagy kihívásra.

Már rájöttem, hogy a megszólítást is elfelejtettem, és természetesen a szeretnénk szóra gondoltam, csak nem azt írtam, mert a k billentyű kissé laza, de a hiba az hiba.

Vau.

post scriptum

Kegyedet is nagyon szeretik, többen nagyon odavannak magáért, kutyafiúk és kutyalányok, és mind veszettül csóválja a farkát az esti vau-vau klubban, ha szóba kerül, hiába mondom nekik, csak lassan a testtel, hiszen azt sem tudjuk, kutya, ember, vagy macska, azonban mindannyian bizakodunk hogy nem macska, bár néha mintha... hú! Csengettek!
@parti_giano:

természetesen 2024-ben, miután megnyerjük a rendezés jogát tirana elött orrhossznyival. igaz, addig egész svalbárd talajfűtését meg kell oldanunk, de arra ott van az olcsó norvég olaj. az egyéb infrastruktúra már rendelkezésre áll, a som kitünően működik, perec és szotyi készletek feltöltve, jeges megdvék karanténban stb. szóval, mi már a fasorban vagyunk.
Freddy Mercury még csak 68 éves lenne.
Nekem hiányzik.

www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ
@időtolvaj: tudom ajánlani a margitszigeti kolostorromnál lévő görénysétáltatót.
@100 kóbor kutya:

a rénkumisz svalbárd nemzeti itala. mink, svalbárdok büszkék vagyunk rá, hogy az isten áldotta svalbárdi rögön ilyen nemes ital megterem. a rénkumisz színében, ízében a svalbárdi jégrónák csodálatos erejét és az aurora borealist tükrözi vissza, finom savai jól harmonizálnak a barack pálinka enyhén gyümölcsös ízeivel, zamatával. rozmár zacskóban érleljük autentikus hagyományok szerint délután fél három és este 9.45 között, melegítve fogyasztjuk, mintegy 41 fokon és jófajta svalbárdi jeget szopogatunk mellé.
ami pedig a barack pálinkát illeti, az jöhet csőstül.
@hacsaturján:

50 literes eperfa fordóban küldjük kutyaszánnal.
@hacsaturján:

Csőstül nem tudjuk, mert a csővezetéket nem tudunk rittyenteni
@időtolvaj:

Annak, aki annak látja igen. Egyébként a zöld egy elnevezés, megjelölés, ezért akár mondhatánk pirosnak is. Jó tudom a kialakult szokás, meg hasonlók...
hehe. barroso józsi humorizált:

Barroso odaszúrt Orbánnak a tízezer milliárd forintos megállapodás aláírásán

"Két papírt írok alá. Aláírom a magyart. Nagyon remélem, hogy az van a szövegben, amire számítok" - ezzel kommentálta José Manuel Barroso a megállapodás aláírását.

www.vg.hu/kozelet/politika/barroso-odaszurt-orbannak-a-tizezer-milliard-forintos-megallapodas-alairasan-435148
@látjátok feleim szümtükkel:
frekvenciák...
brühüyyy

és a retina

a Vitrai úgy volt kém, hogy teljesen színvak
@rodeo36:

Qva szar lehet ha az ember ránéz valami szép vörös csajra vagy másra, oszt ződnek láttya, még azt gondolhattya, hogy döglött.
@100 kóbor kutya:

jaaa?! így nehéz lesz olimpiai pályázatot nyerni.
Kiszállt a rendőrség a Krétakör irodája elé

A Magyar Helsiniki Bizottság szerint a Krétakör Alapítványhoz is kivonult a rendőrség. Gulyás Márton, az alapítvány vezetője azt mondta: egyelőre nem lehet tudni, hogy az irodájuk előtt álló két rendőrautó hozzájuk érkezett-e.

hvg.hu/itthon/20140911_A_Kretakorhoz_is_kivonult_a_rendorseg
'Színház az egész világ!"cöf,cöf cöf:))
@hacsaturján:

Mi örülünk, ha a saját piszkunkat el tudjuk tüntetni magunk után, nemhogy egy olimpiáét. A cobákos falatokból meg úgysem adnának, úgyhogy beérjük a kutyasorssal, de legalább a Hetvenhét magyar népmesén már túl vagyunk. Jelenleg a Világszép nádszálkisasszonyt várjuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Kedves Érdeklődők, NEM történt razzia a Krétakörnél. Nem is állítottunk ilyet. Egy fotót posztoltunk az instagram oldalunkra, két rendőrautóról, amelyek fél órával ezelőtt parkoltak le a székhelyünk bejárata előtt a Gönczy Pál utcában, és mostanra tovább is hajtottak. Mi azt sejtjük, hogy Barroso miatt volt a buzgólkodás, akit épp most avatnak a Corvinuson doktorrá. Köszönjük az aggódást és az érdeklődést, de nem történt semmilyen karhatalmi fellépés. Amint ebben változás lesz, azonnal szólunk. Hajrá!"

www.facebook.com/Kretakor

nekem az volt az opcióm, hogy a bözsijeggyel akartak színházba menni a rendőrök.
@látjátok feleim szümtükkel:
tudod? de gustibus...

hátha felizgul mert új marslakó vagy a sírius-iak akarják meglepni?

brühüyyy

kék pacalpörköltet láttál e már? ultraibolyával?
@100 kóbor kutya:

Köszönöm, jól szórakoztam.
Megérte az időt:)
@100 kóbor kutya: "Jelenleg a Világszép nádszálkisasszonyt várjuk."

Jelenleg ő az.
És micsoda humora van....

Kövér: A hülyeség nyugatról jön
index.hu/belfold/2014/09/09/kover/
@rodeo36:

Hát pacalt nem, de megkékült pörköttet már igen, nem is vót gusztusos.
@parti_giano:

Még annál is rosszabb, így feloszlatom magam:))
@Penivaldes: ? vannak tapasztalataid róla, vagy másért mondtad ezt F.Mercury-ról
Ide is beszivárgott a sválbárdi inteligencijavírus egy változata, 1sősMaTec. Eszerint, ha egy ormánypárti, hivatalban lévő főpolgármesterrel szemben állítanak 6 azaz hatos darab ellenzéki jelöltet, akik között meg fognak oszlani az ellenzéki szavazatok, mivel a zellenzékiek egymástot jobban útájják mint a kopasz lovast (TarLóS), akkor kedves gyerekek, ki fog győzni? Na, na... igen, te ott... na ki? Hát peeeeersze, hogy a Kopasz Lovas!

Jó étvágyat, kedves egészségtekre, gyerekek, és az utolsó öncse le magát eggy vödör jeges vízzel.
@épészmérnök: igen

"A baloldal brutális kudarcaiból, a Jobbik megerősödéséből és a rezsicsökkentéses-bankelszámoltatásos csodafegyverek hatékonyságából a Fidesz örökös első embere azt kézenfekvő következtetést vonhatta le, hogy Magyarországon megszűnt a kétpólusú politikai rendszer. Előfordult ilyen másutt is, nincs megírva sehol, hogy a bal-jobb felosztásnak az idők végezetéig léteznie kell. Ennek a helyére kerül a híres centrális erőtér. A közepén ott a hatalmas Fidesz, és két oldalról – egymást is gyengítve – piszkálgatja őt a bal maradéka meg a radikáljobb. Mi lehet ennél kellemesebb egy kormányerő számára?"

cink.hu/azt-hiszem-kezdem-erteni-az-orbani-centralis-eroter-le-1633397855
@Penivaldes: nincs probléma, nem támadok ;)
csak a korosztályod ismert tájékozottsága miatt kicsit meglepődtem, jó jó, tudom te sem vagy a vagy átlag :)
Az Európai Bizottság holland alelnöke már most aggódik a magyar emberi jogokért
Fotó: Frans Timmermans / Facebook

Juncker után ő az új bizottság legfontosabb embere. Még jó, hogy Orbán Junckerrel sincs jóban.

444.hu/2014/09/11/az-europai-bizottsag-holland-alelnoke-mar-most-aggodik-a-magyar-emberi-jogokert/
@épészmérnök: ha így nézed, igazad van... ám lehet olyan vélemény is, hogy a mai demokratikus ellenzéknek, akik a liberális jogállam minimumát elfogadják, mint egyedül lehetséges alapot moon, csupán annyi kötelessége és lehetősége van, hogy minden erejét latba vetve segítsen visszaállítani a minimumot, majd feláll, s visszamegy autófényezőnek (én ezt gondolom... mert nem akarom még egyszer az életem egy puch/bajnai/boldvai/máté/lendvai/szekeres/gyurcsány/herényi/magyar/bokros/velez/mesterházi/kuncze/vadai/nagy sándor/dávid/fodor/stb. kezébe adni... ez nem finnyásság kérdése, benne voltak/vannak a rendszerben, annak haszonélvezői, kedvezményezettjei, azt kellene értékelniük, hogy szabad levegőt szívhatnak...)
@Sir Bates dö Hól: Nállunk, Felső-Svalbardon a matek nem véleménykérdés.
@épészmérnök: akkor a szar és a hígfos közt van a variáns, jó lehet ott (főként, hogy az egyenlet felírásakor, mintha senki nem állt volna fel a jó meleg székből azzal, "én ehhez nem adom a nevem"...)
@épészmérnök:

svalbárdon nincs egy deka intelligencija vírus se, egyrészt mer tilos, másrészt meg úgyis megfagyna, mint a döglött kutya lába.
@épészmérnök:
tu 'tas bién? ensino de mats pra la gente muerta, son cadaveres jmás aprenden cualquier cosa jajajajaja

no te canse ésto?

brühüyyy
Gyurbán teljesen lejáratta magát a 2009-es Posványfürdői beszédével. Gyakorlatilag egy politikai hulla. Orcsányé a jövő, a 2013-as választás egyértelmű befutója!
@maxell a mindenkit irritáló birka:

2013-ban mit választottak? bakkecskét vagy kisbirkákat? és hol?

neked van kecskeügyi PhD-d?

brühüyyy
Még nincs, de értek hozzá (ahhoz is) és egyébként pedig most fogok hozzá végzettséget szerezni. Így már 47 végzettséggel – diploma vagy képesítés – fogok rendelkezni.
@hacsaturján:

Magyarázza el nekünk kóbor ebeknek, hogy mi az az inteligencija vírus, mert egészen eddig mérhetetlen nagy igényünk volt rá, de most elbizonytalanodtunk. Annál is inkább várjuk a magyarázatot -ezt a Kutyatanácsunk mondta- mert nekünk hacsaturján nick maga a sarki fény és nem az Andrássy út-Teréz körút sarkain (másképpen Oktogonon) ágaskodó impozáns és méltóságot sugárzó lámpaoszlopairól áradó világosság, bár kétségtelenül lenyűgöző, különösen mopszli, tacskó és basset hound testvéreinknek.
Na, megérkeztem ezzel az azonosítóval is.

Igazából nincs semmi mondanivalóm, csak nyüzsgök itt össze-vissza. Addig is rám irányul a figyelem. Szeretem, ha észrevesznek és beszélnek rólam. Biztos a faszberger-szindrómám miatt.

Meg az is jó, hogy egyeseket jól megtévesztek a kerek mondataimmal, a mindenféle könyvekből kiollózott tudásommal és a rengeteg lényegtelen adattal (évszámok, mértékegységek stb.), így nagyon okosnak és műveltnek tűnhetek.
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

"Addig is rám irányul a figyelem. Szeretem, ha észrevesznek és beszélnek rólam."

Észre vagy véve, de nem ugatunk rólad, hanem csak egyszerűen lepisálunk. Ahogy illik, és ahogy szoktuk. Mind a százan. Ezt a Kutyatanácsunk üzeni. Legközelebb ezzel is kérkedhetsz.
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

Ön egy nagyszerű intellektus. A továbbiakban is bízom abban, hogy a következő hengerbucska után akár hattyúlovag is válhat Önből. Azért megkérem, a Spitzbergákat nagy ívben kerülje el, nehogy Önre rakódjék valami ismeretlen himbilimbi!
@100 kóbor kutya: sajnálom, hogy ilyen rossz véleménnyel vagy rólam, de nem sértődöm meg. Az is erényem, hogy felül tudok emelkedni az ilyen megjegyzéseken.
@wuxal az illuminált bőrke: köszönöm méltató szavait, végre valaki észreveszi nem mindennapi kvalitásaimat és nem hiába munkálkodom itt a blogszférában.
@hacsaturján: Há persze. Sválbárdon nincsen inteligencijavírus, mer' a zéj leple alatt átszállítottátok Sválbárd Felsőre mindet. Oszt ettől nálunk a birkák is inteligencsé váltak. Tuggyák, hogy jobb egy tyúknyak mint kolbász.
@KÁTÉó53éúétr6:
Én hozakodtam elő azzal az idézettel és már az is eredmény, hogy valaki felfigyelt rá ebben a kavalkádban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már háromszor vagy négyszer linkelted a kőhegyi zászlórúd feliratát," ahogy egymással bánunk az a hazánk". Ennek a mondatnak nincs értelme, bár érteni vélem a belelátni vágyott, sejtelmes keresztényi gondolatot.

Ez ihletett egy igen gyenge verset, ahol legalább van értelme a mondatnak.

"Ahogy egymással bánunk, olyan a hazánk,
és most valahol elrontottuk a sorsunk,"
(Mezei István)

Mi a célod ezzel?
„ nempolitikai szereptől az ájszbuket videón keresztül a fagyiznivóttam' -ig?”

1./ Fagyi
Megy a váltókezelő a sínek mellett, eccercsak látja ám, hogy a mozdonyvezető kapaszkodik fel a masinára. – Hát te? Hogyhogy itt? – A mozdonyvezetőt meghökkenti a kérdés, de aztán válaszol: - Tök véletlenül – mondja -, itt ebédeltem az állomás melletti kocsmában, és ha már erre kavarodtam, hát elviszem a szerelvényt Pestig. – Ez hülye, gondolja a váltókezelő, és el is határozza magában, este elmeséli az asszonynak, hagy röhögjön ő is. – Hát, erre az emberre még egy ótvaros tyúkot se bíznék, nem hogy vonatot! – teszi még hozzá sűrű keresztvetés közben.

2./ Politika
„Meglepő, de nincsenek politikai ambíciói az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjének, merthogy szerinte szakmai és nem politikai ügyekről van szó. Egy főváros irányításához nem ilyen ambíció kell, hanem sok egyeztetés, amiben viszont jártas vagyok – mondta a 168 órának Falus Ferenc … „

3./ Videó
Tarlós videó:
A főhős makulátlan, snájdigfehér, tábornoki öltözékben jön a kamera felé izmos felsőtestét megfeszítve, alakja egyre nő, háta mögött hatalmas tűzgomoly, melyből egy kontinens földrajza és lakossága repül részben vagy egészben az ég felé, a tábornok csillogó szeme előre néz, benne a ragyogó jövő tükröződik. Nem szól semmit. Sapienti sat. Zene: Beethoven.
Falusé nem ilyen. Gondolkoztam rajta, hogy melyik része miatt kell őt hülyének tekinteni, a zokni, a ló vagy a megijedő unoka az, amelyik Falus észbeli képességeire utal, de nem jöttem rá. Érdekes, hogy rajtam kívül mindenki más tudja. Elárulhatná már valaki, persze, az nem ér, hogy neki nem tetszik.

Összefoglalásként megállapítható, hogy ha Falus százötven évig élne, és ezalatt egyre csak hülyülne, a ti képességeiteket akkor sem tudná alulmúlni.
Kérem a téteket! Mikor fog a retardált először hivatkozni az alábbi linkre almatransz.hvg.hu/2014/9/10/vegrendelet-a-nyugat-tortenelmi-vaksaga/ vagy a szerzőre (peter scholl-latour)...
@Sir Bates dö Hól:

Mindkettő - Para-kovács, TWÁ - egy gyöngyszem:))
@Sir Bates dö Hól:

Alle reden vom NSA-Skandal, doch nicht minder skandalös ist die von westlichen Geheimdiensten gesteuerte Desinformation zur Lage in Syrien und anderen Ländern des Vorderen Orients. Wie keine zweite ist diese Region gebeutelt durch jahrzehntelange politische und militärische Interventionen des Westens, die allesamt mehr Fluch als Segen waren. Eindringlich schildert Peter Scholl-Latour, dem diese Länder seit sechzig Jahren vertraut sind und die er erst jüngst wieder bereist hat, das Durcheinander ethnischer, religiöser und ideologischer Konflikte, die die Völker zwischen Levante und Golf nicht zur Ruhe kommen lassen.

brühüyyy
@Orica Középföldi: főleg para... "őszinte tekintete, amiből elementáris erővel sütött a szerethető butaság"...
@Orica Középföldi:
„Ennek a mondatnak nincs értelme, bár érteni vélem a belelátni vágyott, sejtelmes keresztényi gondolatot.”
Ezt köszönöm, ugyanis én sem tudtam értelmezni (hol vagyok én ezen magaslat meghódításához), ráadásul a szomszéd Feri alaszkai malamutja is csak bambán bámult, mikor kérdeztem a véleményét. Pedig az okos állat, de a származása alapján a lehet, hogy ő is zug rénkumisz fetisiszta és két pofára lefetyeli a hűvös tudatmódosítót, ezért aztán nem mindig tudja mit is csahol. Ráadásul elég tájékozott Schmidt Pál ügyben is, szóval őt megértem, én viszont teljesen hülye vagyok, mert sem józanul, sem-jén más állapotban (a napokban termékenyített meg az evolúczijó elméletével – pechemre én hülye nem szedek semmit…) nem értem a mondat lényegét, ha Menórára feszít a Vona, akkor se.

Ez olyan nemzeties, és én vagyok az alultájékozott, hogy nem tudom lenyelni?
Pedig két részletben is próbáltam, mint annak idején kölyökkoromban a kurva csukamájolajat, de ez is visszagyütt, ahogyan amaz is rendre… Egy magyarázat lehet csak rá, szövegértésből nem érem fel a B-közép tisztelt nácijainak a szintjét, szóval én már csak maradok tudatlan, mert azt nem szeretném megmászni, még oxigénpalackkal sem. Fókaháj, vagy bálnazsír ide-oda, ebben az elsvalbárdosult világban…
@Knósszosz: "mert a hatalmaskodók dühe olyan, mint a kőfalra zúduló zivatar"
@Knósszosz: idézetek mögé rejtőzve nem lehet élni mondom én.
@Penivaldes:
Ez idézet a Bübloszból?
Úgy vélem az, meg utána is néztem.

De szerintem az van, hogy nyugodtan lehet idézgetni bölcseleteket ha megjelölöd a forrását, ebben semmi kivetnivaló nincs. Például, ha valami eddig ismeretlen, de világot megváltó közgazdasági tételt idézel, akkor csillagozod, és a szöveg alján odaírod:
* by félkegyelmű matolcsy... és el van intézve.
@Sir Bates dö Hól:
Ha kis kedvenc retardáltad felbukkan, majd ajánld neki is, sok szeretettel.

444.hu/2014/09/10/putyin-vilagaban-a-nyugat-orosz-gyerekeket-feszit-keresztre-es-mindegy-is-hogy-ez-nem-igaz/

Jó nem feltételezem, hogy érti is, de a gazdáiról, megbízóiról olvasgasson már. Név szerint nincs benne a cikkben a retardált, csak a célozgatás rá...

"A kommunisták, akik nem hisznek az emberi természetben, csak a kondíciókban, azt hiszik, hogy a propaganda mindenható, legitim és használható egy új típusú ember megteremtésére."

Jobbikos ettársaink, akik a legszebb komancs hagyományokban élnek.

"Ma az egyetlen, ami számít, az az eredmény, így az orosz híradásokban teljesen elmosódott a határvonal a tények és a fikció között. Az adásokban színészeket mutatnak be, akik előadják, hogy kelet-ukrajnai menekültek, és kitalált fasiszta bűnbandák gaztetteiről sírnak a kamerákba. Az egyik híradóban egy nő arról beszélt, hogy ukrán nacionalisták hogyan feszítettek keresztre egy gyereket a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban. Amikor Alekszej Volint, az orosz kommunikációs miniszter helyettesét szembesítették azzal, hogy ez hazugság, Volin egyáltalán nem érezte magát kellemetlenül, hanem arra utalt, hogy csak a nézettség számít. Mint mondta: „A közönségnek tetszik, ahogy a főbb tévécsatornáink tálalják az anyagaikat, a nézők szeretik a programok hangvételét. Az orosz tévék hírműsorainak nézettsége megduplázódott az elmúlt két hónapban.”

Nincsenek tények

A Kreml ügyesen, a tekintélyelvűséget és a szórakoztató kultúrát keresztezve mutatja be a történeteit. Pomerantsev szerint Oroszországban az újságírás fogalmát – abban az értelemben, hogy annak az a feladata, hogy a tényeket és az igazságot keresse – eltörölték. Alekszej Volin tavaly a Moszkvai Állami Egyetemen, egy előadáson azt mondta az újságírás-hallgatóknak, hogy felejtsék el azt az elvet, hogy a világot jobb hellyé kell tenni. „A hallgatóknak egyértelművé kell tennünk: a Főnöknek fognak dolgozni, és a Főnök majd megmondja, hogy miről írjanak, miről ne, és hogy ezt vagy azt hogyan kéne megírni. És a Főnöknek joga van ehhez, mert ő fizeti őket” – mondta."

A szolgalelkűség nekik mindent megér...
@Knósszosz: :)
hogyne, de puszta idézetekkel mire mész? ha semmi önálló, még néha béna gondolatot sincsen.
@Knósszosz:

"(hol vagyok én ezen magaslat meghódításához), "

Bezzeg a magyar gárda egyből megértette, le is akarták nyúlni a helyet:)
@Penivaldes:

"Inkább egy bazi béna önálló gondolat, mint 100 oldal idézet Kanttól!" (Paolo Coelho)

"Kicsi, savanyú, de az én gondolatom!" (Virág elvt.)

"De ugye azért mert alacsony vagyok, szemüveges, kicsi a péniszem és szarul keresek, még vonzónak találsz? (Dr Fűegér)

"Legszívesebben mindenkit lelőnék, aki telepakolja idézetekkel a mondókáját!" (Albert Einstein, idézi Bernhard, idézi Stirlitz)
@Knósszosz:

Грохочет битва, блешут брони,
Орудья жадные ревут,
Бегут полки, несутся кони
И реки красные текут.
Пылает полдень, люди бьются;
Склонилось солнце, бой сильней;
Закат бледнеет, но дерутся
Враги все яростней и злей.
И пала ночь на поле брани.
Дружины в мраке разошлись...
Всё стихло, и в ночном тумане
Стенанья к небу поднялись.
Тогда, озарена луною,
На боевом своём коне,
Костей сверкая белизною,
Явилась смерть; и в тишине,
Внимая вопли и молитвы,
Довольства гордого полна,
Как полководец место битвы
Кругом объехала она.
На холм поднявшись, оглянулась,
Остановилась, улыбнулась...
И над равниной боевой
Раздался голос роковой:
,,Кончена битва! я всех победила!
Все предо мной вы смирились, бойцы!
Жизнь вас поссорила, я помирила!
Дружно вставайте на смотр, мертвецы!
Маршем торжественным мимо пройдите,
Войско моё я хочу сосчитать;
В землю потом свои кости сложите,
Сладко от жизни в земле отдыхать!
Годы незримо пройдут за годами,
В людях исчезнет и память о вас.
Я не забуду и громко над вами
Пир буду править в полуночный час!
Пляской тяжёлою землю сырую
Я притопчу, чтобы сень гробовую
Кости покинуть вовек не могли,
Чтоб никогда вам не встать из земли!``

brühüyyy

aktuális, már indúlnak a repülők
@Penivaldes:
Néha eszembe jut valami, de ha éppen verbális kumiszgőzben csapkodom magamat a szaunában, turulhájjal összekent sasmadár farháttal, akkor általában leblokkolok... a NAV nem nagy örömére, mert nekik az nem bót.
@Penivaldes:

Tegnap az a teljesen önálló gondolatom támadt: ha fúrnék a hűtőre egy lyukat, és összedugnék 52 darab szívószálat, a nappaliból szívhatnám a sört anélkül, hogy fel kéne állnom a meccs elől.

Volt egy sanda gyanúm, hogy ez azért így vékony lesz, és beleolvastam az Ímigyen szóla Zarathustra pár passzusába összehasonlítás végett, és meg kellett állapítsam: abban sokkal jobbak vannak.

Így nem lettem filozófus.
@Orica Középföldi:
Az értő olvasás...
Ezt kellene tanulnia, a széthúzás párttömörülésnek is.

Én majd egyszer tán megértem, de most inkább mást hallgatok:))
@rodeo36:
Én most HS-ül tanulok éppen, haggyábékén!
Majd ha lement a mai szemeszter vele, akkor...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Erről az "Elmúltál 21?" kérdésről az jutott eszembe, mikor a minap úgy éjféltájt leugrottam az éjjel-nappaliba vodk... akarom mondani egy liter tejért és egy zacskó cerbonáért, és ráköszöntem a lépcsőn dohányzó fiatalokra, hogy aszondja: "Helló!", az egyik azt rebegte, hogy jó estét, a másik, hogy csókolom.
@rodeo36:

"A Rádió Moszkva riportere elmegy a tajgába, hogy riportot csináljon Szergej Szergejeviccsel.
Amikor Szergej meglátja a mikrofont, megkérdezi, hogy mi az.
A riporter elmagyarázza, de Szergej nem nagyon érti.
Ekkor leegyszerűsíti a dolgot:
- Amit Ön ide mond, azt hallani fogják Moszkvában?
- És Novoszibirszkben is? kérdezi Szergej.
- Persze, ott is.
Erre felcsillannak Szergej szemei.
- És Párizsban is hallani fognak?
- Hogyne, feleli a riporter.
- Londonban?
- Ott is.
- És Amerikában, New-Yorkban is hallják, amit én ebbe a mikrofonba mondok? - kérdezi hitetlenkedve Szergej.
- Nekem elhiheti az elvtárs, ott is hallani fogják.
Erre Szergej közelebb hajol a mikrofonhoz és megszólal:
- SEGÍTSÉG!!!!!!"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Erről mindig az jut eszembe, hogy Darth Vader-t a háta mögött is Nagyúrnak szólították, Havasi Bercit meg szemtől-szembe is pöcsnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Meg is dolgozott Bercike érte!
SSteffyke idolja volt... vagy valódi énje.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az a mű, maga az...
Nézegess Hubble képeket hozzá és... szerintem te tudod. A nyitány az kiforgatja azt, ami az ősdurranás elmélete - szkeptikus vagyok ebben - de úgy kell hallgatni. Sajnos rövid, viszont csodálatos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ugye, szar vén majomnak lenni?
Kézfogás!:)))
@Knósszosz:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

travieso...
hazlo pero apúrate

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ezek rendben lehetnek(?), de én maradok ebből kifolyólag Európában.
Ugye, a bádwejzer is az aztán autentikus ámerikai sör, holott tudjuk, lófaszt!

Megy a harc, hogy akkor a cseh az igazi (ahonnan származik), vagy az ámerikai, amit ott kotyvasztanak. Ez nehéz ügy, én a cseh nedűre szavazok, de ez szujjektív izé, a magam részéről nem kedvelem a zusát, viszont vannak dolgok, amiket elismerek. A sör nem az!

Nemzeti parkok... igen, de sör??
Az tudomány!!
@Knósszosz:
Assim falou Zaratustra: um livro para todos e para ninguém (em alemão: Also sprach Zarathustra: Ein Buch für Alle und Keinen) é um livro escrito entre 1883 e 1885 pelo filósofo alemão Friedrich Nietzsche, que influenciou significativamente o mundo moderno.

www.youtube.com/watch?v=Szdziw4tI9o&list=PLyQjPILuEcR7BNLrN3x_YJQ09bN9cpx6P

+ Hubble

és

brühüyyy
@rodeo36:
Igyekszem, most van más dolgom is, de leteszem.
Strauss az megérdemli, hogy...
Majd holnap a dologgal, most sör és...
@Knósszosz:
a drágák most ünneplik xxx-edik vereségüket a fővárost "rombolták" a siriusi-ak? 911 és senki sem gyütt a zelnök éppen óvodában majszolt és tapsikolt

brühüyyy

ezek még életükben 220 ébve csak az indiőánokat tudták csak legyőzni de azokat is csak azért mert azok nem bírták a szesszet

a badvájzer az lóhugy macskapisivel és kecskeszarral ez a jellegzetes italuk a meki mellett
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

és még várja?

mert nem fog gyünni, talán MAJDAN?

brühüyyy
@Knósszosz:
y que te dijo cantandose?

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

mert neked olyan hosszú slagod nincs ami odaér?

már nem is nyúlik?

az idő vasfoga és a rozsda? meg a sörkő attó' nem hajlik?

brühüyyy
@Knósszosz:

" szkeptikus vagyok ebben "

Nem, az Ősrobbanásban Fred Hoyle volt szkeptikus.
Te csak szimplán nem értesz hozzá.

:DDD

(nehogy sértődés legyen! :D küzdjünk a semjénzsoltizmus ellen!)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a medvék gyermekei...

van olyan is amit vérvételkor a karod???? elkötésére is...és cső...te csőtlen vagy?

szomorú és semmi bang ??? mingyárt hétvége és még szárazon holmi hurkapálcikákkal sörre vadászol

brühüyyy
@rodeo36:
ÉN???
Na ne viccelj, hahahaha...
Amerikautálattól mentesen, a Bud az nekem nem ízlik és ennyi. Sokkal inkább a Gösss... például. Meg lehet hamburger is, de nem mekkenesi, mert abba üljön bele, aki kitalálta.

A marhahúspogácsa megfelelő fűszerekkel megsütve grill lapon, az kurva jó, de semmi köze a meki-féle trágyadombhoz!!
És a sörnek sem, a cseh komlószűrletekhez.
Szar, kanálisba való izék...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem küzdök, vállalom a hülyeségeimet:DD
Söröd van?:))
@Knósszosz:

Most épp méregtelenítek. Most fejeztem be egy almát és egy fél grapefruitot. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
azt tudod e, hogy a grape fruit tele van kininnel főleg a héja és lázcsillapítástól kezdve sok mindenre jó

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mazopista!:)
Amúgy kösz, mert most már tudom mit írjak papírra, ha a piacon akarok kérni olyan izét, amit te félig ettél meg.

Láttam olyan narancsra hasonlító izéket halomban, kissé fakóbban voltak, meg nagyobbak is, a lényeg, hogy ki van írva eléjük a táblára: "Grepp"... mondom, ez meg mi a lófasz, de válasz semmi, csak az: grepp... és firijút.
Ez itt Kispesten így dívik, apicsába fogok én Európába jutni??
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:)))
Tóta nekem mindig bejön, kösz!!
@Knósszosz:
azért a kispestiek sehol sincsenek ...teljesen jurópa közepe ahhoz a magyar fordítóhoz hivatásosch?) viszonyítva aki "fenyőalma" szállítmány érkezéséről tájékoztatta a nagyérdeműt

tudod amilyen némely magyar politikus frizurája aki buzi és külügyes

meg néha öltönyben utazik repülve

brühüyyy

méghogy Crepp firiju az teljesen érthető

arkansas-i négert még nem hallottál "angolul"???
az méág egy élmény

fél kiló rágógumi és nyitott szájjal...
@Fabius:

Köszönöm kimerítő és részletes válaszod. Sajnos A jólteljesítés kényszerének vehemensen eleget téve válaszod lényegi részére összpontosítva átsiklottam azon mellékszálnak tűnő probléma fölött, hogy nem válaszoltál az egyetlen érdemben megvalósítható kérdésre, mely szerint:

-Mikor megyünk blogtestületileg sörözni?
@rodeo36:
Ne gyümölcsözz mán, ezt itten se értik az eladók. Csak megy a süket.

Magyar görögdinnye, mer az a fasza. Te meg ellenőrizd le. Ha van kedved.
Iráklio (Kréta fővárosa), a heti piacon vettem ottani dinnyét, nem nemzeti volt. Csak finom, de sokkal, mint... hagyjuk. Nem bírom a sok szar süket dumát, ott van például a szőlő. Istentelenül finom terem arrafelé, de nem izélnek vele, mint Tokajjal.
Van, oszt finom... isszák is, én is ittam:))
Vannak, akik nem értik miért háborog Orbán Viktor a civil szervezetek külföldről jövő támogatásán. Miért következik ebből, hogy a civil szervezetek a "külföld" fizetett ügynökei?

"[...] Ezt teszi egyébként a magyar állam is, csak valamiért ez nem tűnik etikai vétségnek a kormányfő szemében. [...]"

Részletesen:
index.hu/velemeny/olvir/2014/07/29/uj_allami_vizio_egy_lehetseges_civil_valasz/
@látjátok feleim szümtükkel:

"nekem nem kell csetlő-botló kezdő politikus. Főleg azért nem, mert az adókból fizetik a tevékenységét. No azért ne cseteljen-botoljon, hanem legyen talpraesett, felkészült. "

Nincs ezzel gond, meg is kapod Fideszes szerelesben, es ugy basszak szet a hazankat, ahogy az a nagy konyvben meg van irva...
@Knósszosz:
És... latint énekel, de görög!
Eleftheria Arvanitáki:
www.youtube.com/watch?v=SpIIx28h4CA
Volt a MÜPA falai között három éve, kurva nagy koncert volt.

Tele volt a terem itteni görögökkel, a hangulat az fantasztikus volt!:))
Ennyi... Spanyolországban is imádják, rendszeresen hívják, valamikor ott nyert egy fesztivál keretében fődíjat, mert csak.
@DR. INKVIZITOR: Ne haragudj, hogy csak az idézetre emlékeztem, ami a mai állapotokra/is/ helytálló,ami elkeserít
@jaegtoer: "-Mikor megyünk blogtestületileg sörözni?"
remek ötlet.
gyerünk!
további jelentkezők?
ha más nem jön, legfeljebb beszélgetünk az egykulcsosról.:)))
Nem fogod elhinni, mi van a gyerek erkölcstan könyvében!

Az Erkölcstan könyvben például ilyesmik olvashatók:

"A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn."

"De az internet is a nemi erkölcs elleni bűnöknek egyik terjesztője lett. …. Nem tartjuk elfogadhatónak az azonos neműek nemi közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők."

És nincs megállás, breaking news: Baltás gyilkos öl meg egy kislányt az 5.-es oktató cd-n.

librarius.hu/2014/09/05/nem-fogod-elhinni-mi-van-gyerek-erkolcstan-konyveben/
@rodeo36: Akik látni nem csak nézni akarnak.

The real reason Russia and Syria are being targeted right now.

youtu.be/TC3tINgWfQE
@punkfrog:

Ami azt illeti, nem túl nagy a tolongás, @Fabius: is csak posztol, posztol, posztol és kussol:D
@dr. jenőke (jenőke):

Azért különösen meglepő az a 'tankönyv' mert még az Alaptörvény preambulumában foglaltaknak is ellentmond nem csak szellemiségében, hanem konkrét tartalmában is.
Ráadásul sunyi sejtetéseket és célozgatásokat fogalmaz meg, amelyek nem csak hogy a valóságnak nem felelnek meg, hanem konkrétan uszítanak kikezdhetetlen erkölcsi elveket valló, az egyházétól eltérő, de hosszú évszázadok alatt kikristályosodott általános és egyetemes erkölcsi kódexek tartalma és szelleme szerint élő honfitársaink ellen. Ezt a tankönyvet és annak kötelezővé tett oktatását úgy kell tekinteni, mint egy jogfosztási kísérlet első szakaszának megvalósítását és az egyetemes emberi jogok durva sárba tiprását.
Mindezt amellett jelentem ki, hogy nincs kifogásom az Isten, Haza, Család hármas jelszava ellen, de ezt azért mégiscsak a lengyelek megközelítése mellett képzelem el.
Hadd hívjak segítségül egy nem is akármilyen 'idézetet':

"_Lengyel Nemzet – a Köztársaság valamennyi polgára, akik hisznek Istenben, mint az igazság a jóság és szépség forrásában, illetve azok, akik nem osztoznak ebben a hitben, de tiszteletben tartanak más forrásokból származó egyetemes értékeket_”.

Ennyit tehát a Főnök által képzelt 'gránit szilárdságú' erkölcsi(!) alapokról és azok oktatásának egyetemes emberi jogi fundamentumának megfeleléséről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Tegnap az a teljesen önálló gondolatom támadt: ha fúrnék a hűtőre egy lyukat, és összedugnék 52 darab szívószálat, a nappaliból szívhatnám a sört anélkül, hogy fel kéne állnom a meccs elől."

Gumislagra nem gondoltál? Az sokkal stabilabb, és kanyarban is működik :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Slag? Panelban? :D"

Nem, a boltban, ahol megveheted :)

Látom, más is adta már neked azt a tanácsot, amit én. Nagy elmék, ha találkoznak :)))
@dr. jenőke (jenőke):
"Az Erkölcstan könyvben például ilyesmik olvashatók:

"A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn."

Rémlik valakinek egy Tóth Tihamér nevű erkölcs-csősz? Mert nekem az ő tanításai ugrottak be erről.
Nem személyes emlékekre gondoltam, csak irodalmiakra...
@jaegtoer:
"
Ami azt illeti, nem túl nagy a tolongás, @Fabius: is csak posztol, posztol, posztol és kussol:D"

Koedukált bulinak tervezitek?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

A nemek egyenjogúságának ingoványos talaján megvetve elmémet én úgy tervezném, csak az ellenkező nem ellenkezésére másítanám meg álláspontomat amely végony jégre vetítve is sziklaszilárd, azaz olyan, mint a hetes jég.
@jaegtoer:

Ööö... és ezt most így hogy? Tudod, a nickem önmagáért beszél...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Kétségtelen, hasonlít 'a királynőt megölnötök nem kell félnetek jó lesz' kezdetű etűdhöz, de nem kell félni, mert ma már nem nyírják ki, hanem emancipálják a banyákat. Úgy gyorsabb:D
@látjátok feleim szümtükkel: annak megjegyzése mellett, hogy nálam sem neki van prioritása, mégis az a véleményem, hogy bármilyen lett volna az említett videó mi tudnánk "fikázni".
@Sir Bates dö Hól: Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Csak: ha az élet kényszerei az idősebb nemzedékekben már megindították az erkölcsi tisztulás, a közösséghez tartozás folyamatait: csak akkor lehetnek úrrá az ifjúságon az egészséges erkölcsi erők s a szolidaritás mély indításai.
Azoknak a szülőknek, akik talán csak közömbösek vagy óvatosan gyávák voltak magyarságukkal szemben: fiai már a magyarság tagadóivá, vagy pláne: idegen érdekek zsoldosaivá lesznek. Az ifjúság mohó érvényesülési vágya könnyen vetít igazoló világot a legaljasabb, a legbűnösebb tettekre is. Az önzés ebben a korban szervesebben sajgó, meggondolás nélkül féktelenebb, a felelősség érzete kisebb, az élettapasztalatok gátjai csekélyebbek.
Egy pillanatra sem kell elfelejteni: az ifjúság az összegzés: az idősebb nemzedék eredménye.
Forrás: Az egész látóhatár II. kötet 1084, 85, 87, oldal, lényeg kiemelve
@kispofám: "Azoknak a szülőknek, akik talán csak közömbösek vagy óvatosan gyávák voltak magyarságukkal szemben: fiai már a magyarság tagadóivá, vagy pláne: idegen érdekek zsoldosaivá lesznek."

Ezzel nem tudok azonosulni, főként, hogy jelenleg nincs semmilyen választási kényszer...
süti beállítások módosítása