Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.04. 08:25 Fabius

Lenyomtak minket a románok

Címkék: gazdaság fidesz matolcsyzmus

Kerestem reggel Kusza Szem jegybankelnök úr győzelmi mámorban úszó közleményét, miszerint "Lássátok', gecik, itt vannak a számok amiket ígértem, innentől kuss van az elvert kétszáz milliárdom és a rólam elnevezett tantárgy oktatása körül!" 

De nem találtam. 

Lehet azért, mert a gazdasági versenyképességünk ugyan nőtt valamit, de a versenyképesség mutató listán a románok nem három, hanem 17(!!!) helyet előre ugorva úgy előznek minket, mint ökrös szekeret a Lamborghini traktor a felcsúti határban? Pedig ennek az előzés dolognak éppen fordítva kéne lennie, egyrészt ugye indokolni se kell, másrészt meg se Sebastian Vladescuról se Daniel Chitoiuról nem neveztek még el se izmust, se tantárgyat. 

gv.jpg

Azt már megszoktuk - sajnos - hogy ahol mi hatvanadikok vagyunk, ott a lengyelek a 43., a csehek a 37. helyen tanyáznak, de legalább a románok, szlovákok, bolgárok mögöttünk kullogtak. Eddig. A románok előzésére speciel nem vigasz, hogy Szlovénia, Szlovákia és Horvátország versenyképessége a miénknél is rosszabb. A versenyképesség további javulását fogja szolgálni az is, ha Pártunk és kormányunk tényleg létrehozza a Nemzeti Italbolt És Alkoholmonopóliumot jussosztásból kimaradt alattvalói számára

Szóval a helyzet szar, de nem reménytelen. A románok előzése visszafordítható, amennyiben Kusza Szem beváltja ígéretét, és Matolcsysta Oktatási Intézményt fog működtetni Marosvásárhelyen. Akkor ők is rendelkezni fognak egy sor magasan képzett géniuszmásolattal, akik képesek lesznek elbaszni a pillanatnyi sikert, és helyreállítják a világ rendjét. 

 

365 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr556667395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fabi -mindenekelőtt- 2. bekezdés 2. sorának utolsó szava: "helyett" helyett: helyet a hejes

a cikk sokkal sokkal hejesebb...tündibündi orbáncsalád trabantban a belgák után? persze van p...ráma amit elbámúl a magyar álomf...sz is

brühüyyy

álmaimban valahol láttalak már
Marosvásárhely

Már legelsőre sem értettem.
Annyira rendben van itthon minden az oktatásban, egészségügyben, iskolai étkeztetésben, hogy Romániában kell milliárdokért iskolát alapítani?
akkor most gyorsan rektifikálom magam az nem belga hanem román zászló....annyiféle belga van, hogy ihaj igaz azokat "abból" a trabantból nem is lehet látni a nagy román p...ráma miatt

brühüyyy
rájöttem:
matolcsy és orbán román. egyértelmű.
HAMÁR Matolcsi!

A hír az is, hogy a kormány ez évben a lassan negatív kamatok, és az elmaradt infláció okán eltekint a nyugdíjak emelésétől.
A statisztika szerint 2013 második félévben tovább folytatódott a nyugdíjasok számának lassú gyarapodása, a kort betöltött öregségi nyugdíjasok több mint 1,9 millióan vannak.
Tegyük fel, hogy most 2 milliónyian vannak.

Semmi búsulás. Azt Mohácson kell.

Matolcsi az MNB nyereségéből megsegíti a nyugdíjasokat.

2.000.000 nyugdíjas x 12 hónap = 24.000.000 x 1.000,- forint = 24.000.000.000,- forint/év.
Ha 200 milliárd telt az oktatásra az MNB saját pénzéből, miért ne telne 7.000,- forint/év/nyugdíjas nyugdíj emelésére 7.000,- forint???????????????
Ez „csak” 170 milliárd.
Most szándékosan eltekintek az eddig füstbe ment, vagy elherdált milliárdoktól.

Telne rá, száguld a gazdaság….
Hogy honnan tudom? Ezt mondták. Node merre?
@Secnir:
Legalább ne idegelnél +medveba@ókkal kora reggel:))
@Secnir:
.
egyértelmű?

Ha ügyük is egy, akkor inkább együgyű.
@Secnir: :) Pontositsunk: csak szeretnének románok lenni.... :))))
Orbánék annyira iparkodtak ezzel a gazdasági növekedéssel, hogy teljesen hólyagos lett a tenyerük.

Aztán világgá is kukríkolták, a magyar gazdaság legyőzte az uniót, és a recsegve hajladozó, hanyatló nyugatot, úgyhogy, elmehetnek gereblyenyelet fabrikálni mindannyian.

Hogy ezt a növekedést szinte teljes egészében a nagy német befektetőknek köszönhetjük, az már nem szorzó, arról nincs semmi csicsergés.
@post: "..úgy előznek minket, mint ökrös szekeret a Lamborghini traktor a felcsúti határban? Pedig ennek az előzés dolognak éppen fordítva kéne lennie, egyrészt ugye indokolni se kell, másrészt meg se Sebastian Vladescuról se Daniel Chitoiuról nem neveztek még el se izmust, se tantárgyat. "

Ez kurvajóóó...
Egyébként nagyon is komolyan vehető ez s megjegyzés. Néha az ortodox megközelítés kifelyezetten hasznos. Szóval akkor hogy is van az, hogy az IMF partnerség nemzetek elpusztítója, országok tönkretevője? A versenyképesség antitézise? Mert most az is kiderült, hogy mennyire volt jó döntés a mienk... Írországot már nem is említem.
Akar valaki egymilliárd-billiard rubelben fogadni, hogy az a valaki, aki judeocionista világvége-összeesküvésnek festette a az IMF partnerséget, nem fogja ezt belátni?
De nem baj. Még pár év gazdasági szabadsagharc és űrteleszkóppal nézhetjük a bányászbéka seggét.
@huzzadneki shakespeare:
Meg az építőiparnak, ami az államilag finanszírozott építkezéseknek köszönhetően kicsit kinézett a bányászbéka segge alól... Meg a mezőgazdaságnak, ami épp gyönyörködik a magas termésátlagokban.

Vagyis az egyszeri tételnek számító, adófizetői pénzből finanszírozott (azaz fenntarthatatlan) növekedésen kívül a külföldiek és a véletlen magyarázza ezt az adatot.

Ezt a két dolgot ünnepli éppen a kormány...
ennyi, és aki ezt cáfolná. annak semmi köze sincs a jelenlegi oktatási nemrendszerhez:

Tévhit, hogy képzettek és okosak vagyunk
A gyenge magyar oktatási rendszer még Európa összeszerelő üzeme cím eléréséhez is kevés lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fpenzbeszel%2F2014%2F09%2F04%2Fmagyarorszag_europa_kepzetlenjei%2F
oops, még egy utánlövés az előzőhöz:

Új szintre léphetett az Orbán-Simicska háború
simicska_cigizik_tbg

A Népszabadság szerint azért halasztják el az M0-s felújítását, mert azon a Közgép nyert volna. Itt lassan már túszokat sem ejtenek.

444.hu/2014/09/04/uj-szintre-lephetett-az-orban-simicska-haboru/
Ma reggeli szalagcím az indexről: index.hu/gazdasag/2014/09/04/oroszorszag/ folytatása is van: index.hu/kulfold/2014/09/04/kover_ketsegbe_vonta_ukrajna_letezeset/ . Szeretném már látni, hogy Morcos Bajuszt a Minielnök végre elküldi oda ahova való... Van éppen elég bajunk nélküle is. Pont az hiányzik, hogy az ukránok az oroszokkal vívott háborújuk mellett, mintegy levezetésként megszállják kelet Magyarországot, bebizonyítandó, hogy ők egy létező ország állampolgárai.
@The Ghost Wolf: nem fogja elküldeni, ő is ezt a faszságot vallja, lásd a széljobb-szélbal szimbiózist a legmagasabb szinteken és az interneten is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Addig, amíg a Minielnök ragaszkodik az EMMI vezetőjéhez és a KLIK-hez, addig nem is fog megváltozni semmi. Mivel az oktatást odadobta koncként a KDNP-nek örülhetünk, hogy még nem tették kötelezővé a kreacionista tanokat az iskolákban, és még tanítanak az evolúcióról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem azzal, hogy a néhány hónapja, egy-két éve kinevezett ilyen-olyan szintű vezetőket az új főnök kirúgdossa, a saját hatalmi piramisukat rúgják szét belülről. Azért a kádárék illetve a szocik idején ez nem volt ennyire éles, és világossan
látható. A szocik sok alsóbb vezetőt meghagytak a helyén azok közül, akiket a fidesz idején neveztek ki.
Ráadásul Seszták elvtárs ugyan nem nevezhető tájékozatlan embernek 8 főleg nem a cégalakítás területén ), de szakembereket kirúgni azért, mert az elődje idején kerültek a helyükre, nagy balgaságot sejtet az irányított szakterületet illetően. A miniszternek szakembernek kéne lennie, ha nem is mindnek. Mert ugyé a honvédelem élére is elég egy hendikep. Viszont, nem árt, ha valaki ért is a szakmához a minisztériumban, meg az se árt, ha valaki emlékszik hosszú munkaviszonya alapján arra, hogy miként is kell mennie az ügyeknek.
@látjátok feleim szümtükkel:

"szakembernek kéne lennie"

Ahol lopási specialista kell, miért kellene megtartani a szakmait? Legalább nem tudják később rákenni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szar is az, amikor kiépítik a rendszert, ami "véletlenül" mindig a Közgép felé lejt, és ez a rendszer nem tud elég gyorsan reagálni a változásokra...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Igen, az is!

Persze, az építőipari beruházásokat is vastagon támogatja az EU. Az is csak onnan tud igazán növekedni.
A KÖZGÉP soroksàri telephelyén most is hegyekben állnak az általános rendeltetésű szerkezeti acéllemez táblák. Az a rengeteg híd is bele van számolva statisztikába (Hatvan, Békéscsaba, Berettyó, M4, Százlábú, stb...).

Ez extra profitot, plusz jó sajtót jelent Orbánéknak.
@The Ghost Wolf: Itt egy amerikai politológus véleménye, bár biztos lesznek itt olyanok akik még őt is lemoszkovitázzák majd. :)

"A Nyugatot terheli a fő felelősség az ukrán válság kialakulásáért, mivel az Egyesült Államok és az Európai Unió "liberális téveszméiket" követő keleti terjeszkedésükkel Moszkva alapvető stratégiai érdekeit veszélyeztette, és ezzel maguk provokálták ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kemény válaszát - írta a Foreign Affairs mértékadó amerikai külpolitikai folyóiratban John J. Mearsheimer, a Chicagói Egyetem tanára, aki szerint csak Ukrajna semleges ütközőállammá alakításával lehet megfelelő kiutat találni a mostani helyzetből.

Mearsheimer - aki a nemzetközi kapcsolatok tudományága egyik legelismertebb kutatójának számít - úgy látja, Washington és európai szövetségesei megpróbálták kiszakítani Ukrajnát az orosz érdekszférából, dacára annak, hogy Moszkva számos alkalommal egyértelművé tette, ezt nem hajlandó elfogadni. A Nyugat a NATO és az Európai Unió keleti bővítésével, illetve az ukrajnai demokratikus mozgalom támogatásával és a nyugati értékek terjesztésével Oroszország alapvető stratégiai érdekeit veszélyeztette, anélkül, hogy ennek jelentőségét érzékelte volna."

www.hirado.hu/2014/09/04/amerikai-politologus-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukran-valsagot/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
.
Korai ez még.
Majd a 200. hozzászólás után kezdj terelni és linkelni.

Kösz!
.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jaaaa, ha te a királyi TV híradóját autentikus forrásnak tekinted, akkor nincs min vitatkozzunk. Mert az ugye elképzelhetlen esetleg, talán, talán, hogy az ukránok maguktól akartak függetlenné válni az oroszoktól. Különösen annak fényében amit egy grúz pofa művelt velü a harmincas években, amikor is az egyik legnagyobb éhínséget idézte elő a fent nevezett grúz pofa. Ha jól emlékszem J. V. Sztálinnak hívták.
Persze mondjuk az amerikai politológus életútját is mg lehetne nézni, mert lehet, hogy Amerikban olyan jelentős politológus, mint nálunk a Zárug Péter Farkas a csinos kis lófarkával, és a homlokára tolt napszemüvegében.
Megj.: az, hogy előre léptünk idén tavalyhoz képest, csak visszaállította a tavalyelőtti helyezésünket, mert tavalyelőttről tavalyra ugyanennyit estünk vissza.
Viszont a legérdekesebb megnézni, hogy mibenvagyunk erősek és miben gyengék. reports.weforum.org/global-competitiveness-report-2014-2015/
@huzzadneki shakespeare: csak nem jártál arra? Azon telephelyen vannak még érdekes dolgok, amik még az előtte futó útról is jól látszódnak.
@The Ghost Wolf: Ezek az "érveid"? :) Nyilván a Foreign Affairst is megvette Putyin de rád sajna már nem jutott pénze, pedig te állandóan az igazat mondod. :)

Főleg, hogy nagyon helyesen kilyukadtál a grúzoknál is, akik ugye nem oroszok. :)

Amúgy nekem nem tűník Zárugpéterfarkasosnak ez az egyetemi professzor akinek

en.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer
mearsheimer.uchicago.edu/

Egyébként arról tudsz, hogy a Majdanon Ukrajna lakosságának hány százaléka támogatta az USA által 5 milliárd dollárral szponzorált "forradalmat"? Saccolj.:)
@The Ghost Wolf: ugye nem akarod alá adni a lovat, mert ő pont erre vár, és tolja is a sok szennyet ezerrel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Legalább te ne légy olyan félkegyelmű, hogy egy neves chicagói politológia professzort megvádolsz azzal, hogy nem ért a saját szakterületéhez. :)
ühüm:

A kormány szerint nem téma a nemzeti italboltok felállítása

A Napi Gazdaság szerint már végleges a koncepció. Hivatalosan erről nem tudnak.

444.hu/2014/09/04/a-kormany-szerint-nem-tema-a-nemzeti-italboltok-felallitasa/
@Penivaldes: Látod szellemfarkas bedobta a témát én meg csak válaszoltam neki. :)
off: " Hűség, nem a császárhoz, vezérhez, egyházhoz, hanem magunkhoz és helyünkhöz"
Németh László
on
@huzzadneki shakespeare: még a magyvaskapú előtti időkből, vagy utánaóta? :D

Néha mikor arra járok, nem ritkán, akkor nosztalgiázom a régi szép időkről, mikor még azon gondolkodtunk sokan, hogy vajh mikor is omlik össze a hátsó traktus, mert annyira szét volt rohasztva sok épület szárnya...
@The Ghost Wolf: azért mearsheimer nem zárug, s nyilván van némi koherencia az esszéjében, legfeljebb a percepciója általi prekoncepciójával nem kell azonosulni...
@Sir Bates dö Hól: Egyet tudsz tenni, elolvasod, átgondolod, és vagy elfogadod, vagy nem fogadod el. Egyik sem kötelező, még akkor sem ha egyetemi profról van szó. Én is összevissza építgetem ki a magam felfogását a kérdésekről, igyekezvén tojni arra, hogy ki mondja, és hol mondja. De ez én vagyok...
@Penivaldes: Ezzel nincs is semmi gond. Azzal már inkább, hogy egyből jött a fikázás, hogy az MTV híradója stb. miközben ott volt napnál is világosabban a forrás.
A másik probléma pedig az, hogy túlságosan át van politizálva a téma. Így aztán ha valaki próbálja a másik fél érveit is meghallgatni netán megosztani az minimum hazaáruló, stb.:(
Nagyvaskapu előttről!
Az LMP-s odaláncolások után kezdték hermetizálni az üzemet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ja! Ez úgy szokik lenni, hogy álmodik eg fideszes képviselő, majd reggel berúgtat a parlamentbe, és egyből benyújt egy önálló, de ülő indítványt, hogy mánpedig nemzeti italbolt kell a népnek. Mit tehet a kormány: széttárja a kezeit ( lábát nem , nehogy hátúrú baj érje ), és aszondi, úgylegyen, ha megsavazzák, mi megitatjuk a néppel.
@látjátok feleim szümtükkel: dehogy, mindenről egy ötösfogat dönt. OV, Lázár, Rogán, Peti, Kósa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Így aztán ha valaki próbálja a másik fél érveit is meghallgatni netán megosztani az minimum hazaáruló, stb.:("

Szövegértés elégtelen... a fentiek nem "a másik fél" érvei (ez ellen nyilván maga a szerző tiltakozna a legerőtelhesebben), csupán egy vélemény, mely bármennyire is objektív igyekszik lenni, a saját prekoncepciója nyilván befolyásolja...
te nem ezért vagy hazaáruló, így ezt idekeverni minimum pofátlanság...
@Sir Bates dö Hól: Az említett politológia prof. véleménye az, hogy a nyugat provokálta ki az Ukrán konfliktust. Ez nem olyan bonyolult. Az meg, hogy szerinted én hazaáruló vagyok különösebben nem zavar, hiszen téged sem nagyon izgat, hogy mit tartok rólad.
Továbbra is maradjunk annyiban, egy vagy te is a sok vélemény között.:)
A poszthoz nincs mit hozzáfűzni, ezt eddig is látta itt a nagy többség, bár, ez is csak egy rangsor a papíron, a Boli által idézett német cikk az, ami letaglózó...

ám, cserébe:
nepszava.com/2014/08/velemeny/para-kovacs-imre-az-egyesult-szorongok-partja.html

nepszava.com/2014/08/velemeny/para-kovacs-imre-azt-mondod-kis-orszag-jol-van.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Az említett politológia prof. véleménye az, hogy a nyugat provokálta ki az Ukrán konfliktust."

Most értettem meg, mit jelent az, hogy "egybites"...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy te milyen haza eláruló és feketeseggű lettél, itt sok a festő nagy pemzlivel dolgoznak és csak egyszínű mész van a spájzukban, érvelni tilos az haza el van árúlva lásd trafikmutyi mutyisztánban...most éppen azt védik, hogy mindent jobban tudnak és egyébként is nem azért szar mert ők csinálják szarrá mert nem értenek hozzá hanem mert a belfegor és a putyin betette az most olyan annó a zellenség keze betette és nem szabad nekik mondani dolgokat mert nem tuggyák mmegemészteni és olyankor hánynak betűt sok sok sok betűt és csak hányják ja meg mást is kereket?

szóval nekik nem kell ne aggyál nekik, belinkelni és magukra hagyni hadd csámcsogjanak...azt szeretik vájú van csámcsogni tudnak meg röfögnek boldogan megvan a mai

brühüyyy

ma már nem leszek megyek evezni itt a nagy vízen ami nem térdig ér
@Sir Bates dö Hól: Elég sokáig tartott. Neked hány bited van? :)

Na de félre a tréfát. Ez az eredeti írása (véleménye) Szerinted mondjuk ez a mondat mit jelent benne? :)

"the United States and its European allies share most of the responsibility for the crisis."

www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault
@rodeo36: Jó evezést. Amúgy amit tegnap linkeltél, már bőszen tagadják Hendéék. :)

Tagadja a HM, hogy Kanada fizette ki a magyar pilóták NATO-kiképzését

hvg.hu/itthon/20140904_Cafolja_a_HM_hogy_Kanada_fizette_ki_a_mag
@Sir Bates dö Hól: A szorongás rossz. Megbénítja a tettet. Ez az egyik. A másik, meg talán már kötödik a cikkhez. Kevés lesz, de remélem hasznos: pár hete grillezésen vettünk részt, ahol találkoztunk egy emberrel, aki 25 évet élt Svédországban (1987-2013 között). Na ő elmondta, hogy a politikusok Svédországban is politikusok, a simlisség, nem népfüggő. Csak..és itt van elásva a halott mókus..Ha svédeknél kiderül egy politikusról, hogy igencsak ejnyebejnye, akkor senki nem fog rászavazni, sőt el sem tudják képzelni, hogy a neve mellé behúzzák az x-t. Na ezt kb mikorra közelítjük meg?....Nem elérjük a kérdés, hanem a megközelítés.
@Sir Bates dö Hól: Én egyszer a polipölő szobrának megpróbáltam elmagyarázni, hogy mi az a kamatos kamat. Utólag belegondolva, nem a szobor hibázott.
@Penivaldes:

Álmodni a képviselő szokik, neki az van kiadva feladatként. Ja, hogy megmondják neki mit kell álmodni? Ez az álmodás szabadságának kiteljesülése. Van ilyen.:D
@látjátok feleim szümtükkel: érdemes lenne vizsgálni pszichológiai szemszögből eme kérdést:)
Szintén zenész:

Népi ellenállás formálódik az állami tankönyvek ellen

Rémes, de ez is olyan, mintha a puhuló kommunizmusban lennénk: van, ahol megőrzik a régi, a kormány által betiltott, de jobb tankönyveket, és stikában inkább azokból tanítanak.

cink.hu/nepi-ellenallas-formalodik-az-allami-tankonyvek-ellen-1630468467
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A Nemzeti Italboltok felállítása nagyobb veszteségeket fog okozni, mint a trafik ügyek.
Bármilyen hihetetlen, a kisboltok forgalmának 40%-át az italforgalom hozta. Amennyiben ezt kivonják az árú kínálatból, sok kisbolt bezár. Még az élő munka adói sem folynak be, és mérséklődnek a fogyasztási tipusú adók bevételei is.
Az az érthetetlen, hogy ez a kormány nem tanult a trafik ügyből, mely sok tízmilliárdos bevétel kiesést jelent?
Majd lesznek a rejtett bodegák kannás borral,
pancsolt pálinkákkal, mert itt is beindul a fekete piac, mint a ciginél.
Kíváncsi vagyok, hogy az árrést leszabályozzák-e, mert azt is el lehet képzelni.
van még kérdés?

A CÖF kiállásával indokolja Rétvári, hogy Balog nem holokauszttagadó

Balog Zoltánnak nem kell magyarázkodnia a roma holokauszttal kapcsolatos kijelentése miatt, mert már régóta foglalkozik a témával és sokan kiálltak mellette - ezt válaszolta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára Korózs Lajos írásbeli kérdésére.

hvg.hu/itthon/20140904_A_COF_kiallasaval_indokolja_Retvari_hogy
@Mariann19: rejtettek már most is vannak, valahol ki kell folyatni a házi pájinka főzést. A kisboltok más most zárnak be folyamatosan, keresztül autózva a városon, tízes nagyságrendekben látom mát most üzleteket bezárva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Asszem ma reggel volt a vendég az egyik műsorban a PDSZ elnöke. Elmondta, hogy igen, ezek a könyvek már 7-8 évesek, eddig is ott voltak a tankönyvpiacon, de ...
De eddig nem vette/használta senki!
Vajh, miért?
És miért kellett pont ezeket kötelezővé tenni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meg kocsmákat.
Ééééteeed??? KOCSMÁKAT!
Nyáron szülővárosomba látogattam és borzadva láttam, hogy jónéhány kocsma bezárt.
Pedig, ha valami mindig üzlet volt, akkor az a kocsma.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én meg most értettem meg, hogy miért szólították fel a magyar embereket arra, hogy igyanak pezsgőt.
Még olyat is olvastam, hogy a reggelt célszerű azzal kezdeni, és üdék és frissek leszünk egész napon át.
A bezárt üzleteket szomorú látni, de mint Marcelluska is írja, kocsmák is zárnak be zsinórba.

Apropó! Valaki nem tud segíteni megmagyarázni az áramszámlámat?
Energiadíj 6.525.- Ft, Rendszerhasználati díj
5.856.-Ft
@Marcellusca: igen több mint a fele az említetteknek, kocsma, talponállókisbolt

-

A könyveknél meg talán pont ezért, ugyanis a apácais összeollózott förmedvényektől egy jóérzésű tanerő sikítófrászt kap, ha a közelébe viszed.
@Mariann19: rezsiszilárd? :D

Van egy tippem, talán putyinpaks előtermelés.
@Mariann19:
az egyik a delej a másik a derót amiben cirkulál

de még nincs annak karbantartása, meg fejlesztése és a delej huncutosítása, hogy ne legyen teljesen színuszos mert az árt a szépségének

brühüyyy

ki van ez találva
@Marcellusca: @Mariann19: öööööööö
mit is mondhatnék????

Kommunikációs bénázás az italboltos hír?

A Fideszben is nagy megrökönyödést kiváltó cikket állítólag azért tették közzé, hogy megcáfolhassák.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F09%2F04%2Fbena_kommunikacios_akcio_okozta_az_ujabb_nemzeti_italbolt_parat%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mivel él tanárember a családban,. így erről van véleményem. Szükség volt tankönyvügyi reformra, csak nem így, ahogy nagyjaink művelték. Szükség van választási lehetőségre, és ne csak olyan szinten, hogy kék boritó, piros boritó. Vagy ha nem, akkor írjanak olyan könyveket, amikbe nem lehet belekötni, de mivel mindenbe bele lehet kötni, így ez az opció törölve.
@Penivaldes: nálunk is túlteng a tanító és tanár, valamint az egészségügyes, és akkor most nem mondok semmit, mindenkinek jobb szerintem.
@Marcellusca: Mé? Azért, mert..
mert eddig eme könyvek el voltak nyomva a liberalizmus malomköve által, és ezt nem tűrhette tovább szorgos kormányunk. Ki kellett szabadítani a magyar szellemet a palackból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Putyinpaks, előtermelés."
Milyen gondosan vigyáznak ránk, már most edzésben tartanak, nehogy a Paks II. számlái láttán össze omoljunk.
@rodeo36: mily szánalmas kreatúrává váltál... mint gollam, pedig lehetnél smeagol is...
@Marcellusca:

Miután nem lehet bent cigizni, most meg már cigit venni sem, plusz a nyerőgépeket kitiltották, nem csoda, ha sorra bezárnak.
@rodeo36:
"A másik a derót, amiben cirkulál."
Azt értem, hogy a rendszerhasználati díj a hálózat fenntartása ártényezőként, de a mértéke az az izgalmas.
Most néztem a gázszámláimat, ott még magasabb az alapdíj a hődíjnál.
Régebben az alapdíjak igen alacsonyak voltak.
Ja, és kiszaszeroltam a számlából, hogy a rendszerhasználati díj teljesítményarányos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a cigizés betiltása nem gond, sőt. bocs de van akikkel szemben kirekesztő vagyok, azok a dohányosok.
@Sir Bates dö Hól: na na, lehet, hogy rosszul emlékszem rá, mert már régen történt, de Smeagol fojtogatta meg Deagolt.
"Lenyomtak minket a románok"
És? A bulgároknak már évek óta csak a hátát nézhetjük!
@Marcellusca: látod-látod, mióta elmentél, oda a forgalmuk. ha hazaköltöznél, sorra nyitnának ki, lenne kire építeni.
@parti_giano: Persze aztán a kormány jól megvédené Marcelluscát.
@dr. jenőke Te nagyon hülyegyerek!

"Matolcsi az MNB nyereségéből megsegíthetné a nyugdíjasokat.
Ha 200 milliárd telt az oktatásra az MNB saját pénzéből"

Te nagyon hülye!

Matolcsy egy fillért sem adott az oktatásra!
Létrehozott öt Alapítványt 200 milliárd forintból, és az Alapítványok a 200 milliárd mindenkori éves kamatából gazdálkodhatnak!

A kétszázmilliárdot kincstárjegyekben adta oda (3, és 5 évesekben) ennek aktuális kamata 3,2-3,5%, azaz jelenleg mintegy évi 7 milliárd forint fordítható a közgazdászok továbbképzésére.

A 200 milliárdos alapítványi pénzt a tulajdonos MNB bármikor visszavonhatja, és a kincstárjegyeket a másodpiacon értékesítheti, ha erre szüksége van.....

Arról persze lehet vitatkozni, hogy ez a 200 milliárdos kincstárjegy vásárlása az MNB-nek tiltott költségvetési finanszírozásnak számít-e vagy sem...de ez már legyen az EU dolga...
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

a kivonuló oroszoknak meg a tarkóját, amikor antall/orbán (?) kizavarta őket
@Penivaldes:

Én meg a popzenét gyűlölöm, de bizony nem is járok discóba. :)
@wuxal az illuminált bőrke: erről van szó. Csak kullogunk a jobbak után!

El kellene dönteni végre, hogy a hanyatló Dél vagy a Kelet felé fordulunk. Én az utóbbit javasolnám nektek, de nekem aztán tök mindegy.

Én itt a naposparti nyaralómban is jól elvagyok a 3796 levás fizetésemmel, míg ti szaros átlag 456e bruttóért húzzátok az igát nap nap után.
Fábius!

Te nagyon okos vagy! (vagy legalábbis annak képzeled magad....)

A cikkben az általad is hivatkozott index.hu táblázata szerint Magyarországot és Romániát 12 szempont szerint hasonlították össze! (persze a többi országot is...)

Na, ebből a 12 szempontból Magyarország hétben jobb, kettőben egyforma és 3-ban rosszabb, mint Románia...ebből az egyik a "piacnagyság" amiben persze, hogy Románia a jobb....

Egyben kimagaslóan jobb Románia, ez a "Makrogazdasági környezet"...amit ugyan nem tudom hogyan mérnek, de valószínűleg azért jobb Románia, mert ott mindenbe belepofázik az IMF, mivel Románia az IMF-től függ....

Ha összeadom a 12 szempont szerinti pontokat, akkor Magyarország több ponttal magasabb szinten van, mint Románia!!!!

Fábiusz! Kérdés.

Miért van előttünk Románia, ha a vizsgált szempontok szerint Magyarországnak magasabb az össz-pontszáma? Illetve Magyarország jóval több szegmensben jobb, mint Románia?

Érdeklődéssel várom válaszod!

Előre is köszike!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pedig meg voltam róla győződve, hogy minden hétvégén ott táncikálsz.
@parti_giano:
Hááát, amennyit én iszom (főleg kocsmákban), már rég becsődölt volna az összes.
Mindnek szüksége lenne a kormány általi "megvédésre". :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt, hogy a kialakult helyzetért osztozniuk kell a felelősségben, amivel tökéletesen egyet is értek, sőt valóban felelősnek tartom őket a jelenlegi helyzetért, ám nem a szerző alaptétele és indoklása miatt (félre az elvekkel, ideákkal, ha erős vagy/erőd van hozzá, megtehetsz bármit!→ szar dolog kutyákkal széttépetve/tank által eltaposva/'56-ban belelövetett tömegben lenni, de ez van, ez a helyzet, a fasz rossz végén is lennie kell valakinek), hanem azért, mert bedőltek a moszkovita jogutódoknak, s elhitték, hogy valóban jogállamot akarnak, s nem II.sándor szerepére vágynak... akkor kellett volna jobban segíteni a valóban ezt akarókat, mert most már csak legyalulni lehet őket... igen, chamberlain újjászületett, s ismét árt...
@wuxal az illuminált bőrke: ezzelezzel a másik nick-névvel is válaszolok neked. Ugye milyen jópofa vagyok?
@shinichi: viszont az azon ülő galambok azóta hitelt közvetítenek...
@hanta boy: Számok, számok ...

A választásra jogosultak 61%-a voksolt.
Ebből 44% a Fideszre.

Eredmény: parlamenti 2/3.

Millen érdekes, nem?
@Penivaldes: Mit? Hogy nem vagyok alkesz? :)
@hanta boy:

Gondolom a különböző pillérek értékei eltérő súllyal esnek a latba, ami mondjuk elég logikus is. Ettől még elmagyarázhatták volna az indexes cikkben, hogyan számítják ki pontosan.
@maxell a mindenkit irritáló birka:

Sőt! Megtisztelsz. Ímmár bizonyos vagyok benne, hogy Neked is legalább 46 kromosz...izé diplomád van.
@Marcellusca: pontosan, még elvisznek érte, hogy akadályozod a nemzet kibontakozását.
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

Én ezt a fordulatot a búgócsiga forgásirányával szemben képzelem el, csak hogy mondandómba csempésszek némi unorthodoxiát. A tájolás szerintem indifferens, hiszen a vakoknak tökmindegy, hogy merre találják a Napot.
@Sir Bates dö Hól: Hát jó lenne ebben a stílusban tovább beszélgetni. Amit írsz viszont nem teljesen helytálló, lévén nem elsősorban arról írt, hogy osztozniuk kell (most már nyilván kell) hanem pld. arról ami az idézetben is olvasható:

"most of the responsibility for the crisis."

Ugye a "most of them" te is tudod mit jelent, nem kell külön magyarázni. Szóval nagyobb részben az ő felelősségük a kialakult konfliktus és nekem is ez a véleményem, aminek most ez a professzor is hangot adott.

De az egész helyzet értékeléséhez ott van tőle egy másik mondat is, amit szintén olvastál gondolom.

"Imagine the American outrage if China built an impressive military alliance and tried to include Canada and Mexico."

Sohasem állítottam, hogy Putyin rendszere minden szempontból überfasza lenne. Továbbra is csak arról beszélek, hogy ezt a konfliktus a nyugat az USA vezetésével lobbantotta lángra, de ezeket is szépen összeszedi ez a tanulmány, de korábbi cikkek tömkelege is.

Ami pedig a legfontosabb, hogy végképp le kéne számolni azzal a dajkamesével, hogy itt a nyugat azért indította ezt az egészet mert fel akarja emelni az ukránokat, demokráciaexport stb. hanem csak és kizárólag kőkemény világhatalmi játszmáról van szó.
Ebben a helyzetben sajnos a ruszkik sem fognak ministránsként viselkedni. De a fő felelősség mindenképp azoké, akik elindították a folyamatot.
@wuxal az illuminált bőrke: este Kelet felé, reggel meg Nyugatnak kell menni. Egyszerű az oka: így nem süt a szemünkbe a Nap. Ettől jobb tanácsot nem is adhatnék a regnáló balliberális-nemzetszocilaista-kereszténybolsevista-ultranacionalista Gyurbán kormánynak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Javult már az állapotod vagy még mindig azt állítod hogy annak nincs vegyi fegyvere aki be is vetette?
Románok az ájmuff seggnyalói,ellentétben a csuti orálmuzsikkal aki még ott tart:add a pénzt és kuss.
@toportyánzsóti: így első pillantára egyik sem túl vonzó, mindkettő igen különös személyiségjegyeket hordozhat magában:(
@Sir Bates dö Hól: bocs, de én nem azzal a céllal szóltam hozzád...bár tőled nem lep meg..
@toportyánzsóti: Hát nem is tudom. Erről esetleg kérdezd meg Tony Balir ex miniszterelnököt vagy George Tennet akkor CIA főmuftit :)

Blair tíz nappal a háború előtt tudta, hogy Iraknak nincsenek vegyi töltetei

index.hu/kulfold/2009/11/26/blair_tiz_nappal_a_haboru_elott_tudta_hogy_iraknak_nincsenek_vegyi_toltetei/

index.hu/kulfold/wmd0603/

Tízéves adatokkal érvelt Powell?
index.hu/kulfold/sipri0206/
@Mariann19:
sajnos ez egy politikai döntés lecsapódása, az árak már a nyugat árai a mögöttük levő szolgáltatás meg messze elmarad ugyanattól...az, hogy ezek a mérési és árkalkulációs elemek nálatok is beépülnek az egyfajta fejlődés de az árak kialakításánál a megfizethetőség illetve az adott piac helyzetét kell figyelembe venni és ez nehéz ügy...amit látsz az rablás de nem csak levédiában hanem máshol is Ontario villamos energiája "ingyen" (ilyen persze nincs de a vízenergia ott van csak be kell fogni) van a Niagara-ból nagyon nagy részben de van nukleáris és szénerőmő is, összességében tál van árazva a közel 17-18 cent kW-onként az erdei rablás és a fogyasztó csak egy szép számlát kap, amiben még azt is megfizeti, hogy az elektromos művek ami egy hatalmas állami vízfej "tévedésből" elbaszott egy pár milliárdot és most azt hiányolják a profitjukból amiből nem engednek ahelyett hogy bűnvádi eljárás lenne a fogyasztó fizet, vagy mint a farmerek csinálják bioenergia és kikapcs a rencerből, meg nap és szél bár vannak itt is sokan akik félnek a szélerőműtől és hisztériát kapnak ha meglátják 100 km-es körzetben

nálatok gazdaságpolitikailag téves ez a felállás különösen a rezsidémon szemszögéből mert a rezsidémon a delej készítés költségeit csökkentheti (ha nem hazudik) de a többi nél árképzés és ha nincs megbízható hálózat az egész nem ér semmit
igazad van abban hogy ez a komplikált mérési módszer lopás alapja

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a szerző természetes érdekszféráról beszél, amely birtokosainak joga van minden változásra bármely módon reagálni... nem elfogadva, de gondold végig ezt a logikát gázával kapcsolatban→ netanjahu természetesen teljes joggal bombázza szét a palesztinokat... már is nem olyan vonzó az alapelv, mi?... ha funar munkásságát veszed alapul, akkor meg főleg... ha megy, próbálj gondolkodni is néha...
A nap verse a Nemzeti Italbolthoz szóló óda

cink.hu/a-nap-verse-a-nemzeti-italbolthoz-szolo-oda-1630492257

szopi szuri: óda a nemzeti italbolthoz

ó, nemzeti italbolt, ahol csak lesz van és nem volt,
szeretlek, mint putyin a békét,
mint a führer a fajok sokszínűségét,
imádlak, mint orbán a versenyt,
mint rogán tóni a kiürült perselyt,
vágylak, mint gyurcsány az igaz beszédet,
mint lázár az alázatot, úgy kívánlak téged!
@rodeo36:

"szóval nekik nem kell ne aggyál nekik, belinkelni és magukra hagyni hadd csámcsogjanak...azt szeretik vájú van csámcsogni tudnak meg röfögnek boldogan megvan a mai"

Meglehetősen vehemensen tülekedsz te is ehhez az 'okádék' vályúhoz:) Mi több, ellentmondást nem tűrve, másokat félresöpörve.

Jó reggelt.
@jaegtoer: a létra átka... s a vályút, hol egy létra süllyed el...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gyenge terelés,stabil az allapotod,majd ha berepül az ablakodon valami mustárgázos flakon akko megvilágosodol.
@parti_giano:

" a létra átka... s a vályút, hol egy létra süllyed el.."

:)))
Nagyon jó.

folytatás: s vájlingnak szól az üst, bár süllyedve törnek a létrafokok, meredeken emelkednek a maligánfokok
Egy össze-vissza csűrt-csavart statisztikába megelőztek minket a románok. Bajnai ments meg minket végre!
@toportyánzsóti: A te "érveid" viszont még terelésnek sem jók, hiszen feketén-fehéren olvashattad, hogy az iraki háború megindítása egyértelmű hazugságokra épült.
@Penivaldes: Nem ment át az irónia,román diplomácia fényévekkel veri a magyart századok óta,nem csak a focianalfabéta orálmuzsik idiótáit.
@75. Vladys: rég voltál. kaptál valami soros ösztöndíjat egy újabb diplomához?
Ugyan, ne röhögtessenek már... még most is ide járnak át hozzánk kajáért (légvonalban 3km a határ tőlünk)
Nemrég hozták vissza a ContiTech makói gyárába a gumicső gyártást, mert a Romániába telepített üzem olyan szar minőségben produkált, hogy a Fosvágen kiverte a balhét, beszállítót akart váltani.
Kicsit nyalnak a románoknak, hátha még több IMF hitelt akarnak felvenni.
Nevetséges az egész, meg az is hülye, aki elhiszi...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem megy látom az 1x1,kezdheted ujra az elemi iskolát,ha szerencséd van megúszod te és a családod a berepülő mustárgázt,vagy nem lövik le a gépedet országod lenyúló szabadságharcosok.
@toportyánzsóti: Én csak örülök ha boldogan telnek a napjaid. :)
@75. Vladys:

Nem megmentő kell, elég lenne, ha nem egy kleptomániás, stadionbuzi lótolvaj irányítaná az országot.
Tényleg, kicsit offtopic, de mi lett az indexből? Alig van már azon is kommentelhető politikai cikk, és a blog.hu-s politikai blogokat sem teszik ki már a főoldalra, de amit kitesznek, az is lent van az alján, alig lehet észrevenni. A Zindexfórum meg teljesen halott. Régebben volt polidili, sorban nyíltak a fórumok, ment a vita (ha néha érdekes hangvételben is), de most hatalmas nagy a csend. Mi van? Az Index is beadta a derekát és lefeküdt Viktornak (és Putyinnak)? Ez így nagyon nem lesz jó, pár év még és visszajönnek az oroszok!
@Mindfield: Az ISIS-es félkegyelműek előbb térnek majd vissza hazájukba, többek közt Angliába, Franciaországba vagy akár az USÁ-ba.
@The Ghost Wolf: a hirtv legalàbb annyira objektìv, mint a 444.hu.
@Mindfield:

"_Ez így nagyon nem lesz jó, pár év még és visszajönnek az oroszok! _"

Azért nézz csak gyakrabban a spájzba:)
@Mindfield: nekem is feltűnt.
Egy ideig pròbàlkiztam a 444.hu val, az kb annyira hiteles mint a kuruc.info, vagy a hirtv, vagy napi.hu
Az index volt mèg viszonylag objektìv, csak kicsit volt kormànyellenes, nem olyan brutàlisan elfogult mint a 444
@Marcellusca: gondolom 94ben 3p%-os szoci 2/3-nál is fröcsögtèl, ugye?
@Amadeus62: 444.hu

Hahaha!!!! Annàl a kuruc is jobb!
@Sexual Harassment Panda:

Miért is? Nem tűritek a kritikát? Amúgy meg te akarsz pörgést, nem?! Na, ahhoz ott a 444. Persze próbálkoznak a trollok ott is, csak sokkal reménytelenebb a helyzetük mint itt. Amúgy meg vannak azért elég korrekt posztok ott is, például a legújabb simicska vs. orbán.
@toportyánzsóti: Attól, hogy valamiben nem értünk egyet, az még igaz. :)
@toportyánzsóti: Na jó ez még talán neked is belefér. :)

Obama történelmi kioktatást kapott Lavrov minisztériumától

Egy szerdai washnigtoni közlemény helytelenül állította, hogy Oroszország olyan területeket követel vissza, amelyeket a XIX. században veszített el. Meg is jött a válasz Moszkvából.

Történelmi leckét ad az orosz külügy Barack Obamának – adta hírül a Moscow Times.
A Szergej Lavrov vezette külügyminisztérium az orosz közösségimédia-használókhoz fordult, hogy segítsenek az amerikai elnöknek a történelmi tények tisztázásában.
Obama ugyanis szerdai közleményében azt állította: Oroszország – a cári időket idézve – olyan területeket próbál visszaszerezni, amelyeket a XIX. században vesztett el.

"Körkérdés amatőr történészeknek: Milyen területeit vesztette el Oroszország a XIX. században?" – írta erre az orosz külügy a Facebook-oldalán.

A helyes válasz erre a kérdésre, hogy egyrészt Alaszkát, amelyet 7,2 millió dollárért adtak el az USA-nak, másrészt a Fort Ross nevű települést a kaliforniai partoknál, amelyet 30 ezer dollárért vásárolt meg az Egyesült Államok. Ezek egyikét sem óhajtja vissza magának a putyini Oroszország – írta a lap.

hvg.hu/vilag/20140904_Obama_tortenelem
@Sexual Harassment Panda:

444.hu/2014/09/01/uj-klan-lep-simicska-lajos-helyebe-mikor-veget-er-a-csatajuk-orbannal/

Itt van ni, olvasgass! Ilyet még az indexesek se tudnak írni. Vagy szerint ez is "balliberális" hazugság meg rágalom?
Marhaság! Ezt csak az veszi be,a ki nem ismeri a románokat, nem járt Soha Romániában és nem követi az ottani eseményeket! Jobban hazudnak mint Fletódék!
@Amadeus62: persze, mert a 444 még nagyobb disznó!
@Amadeus62: először is, ki a troll??
Akinek màs a vèlemènye, ès nem àll be a fősodorba.
Nyilvàn a 444.hu-s cikkekben is van igazsàg, mint ahogy a kormàny ellenes kritikàknak is van alapja nagyon is.
De a 444.hu olyan szinten elvakultan kormàny ellenes, gyűlölködő, orbànfòbiàs, hogy aztàn minden, csak nem objektìv.Ez nem baj, csak tisztàban kell lenni vele.
De amikor a 444.hu ra hivatkozva linkeltek cikkeket, az semmivel se különb, mint amikor a kormàny hìvők a hirtv-re hivatkoznak.
@bölcsbagoly: " Jobban hazudnak mint Fletódék! "
akartad mondani, mint vityádék? te mocskos disznó!
hm akkor mégse versenyképes ez a náci komcsi FEUDÁLIS álam ?!?

pedig jó ötletnek láccott...
@Sexual Harassment Panda:

"Akinek màs a vèlemènye, ès nem àll be a fősodorba."

Azért nem mindegy, hogy valakinek más a véleménye, vagy provokál (mint itt a legtöbb idióta fidesznyik, például blogger géza, meg ez a bölcsbagoly)

Hogy a picsába ne lenne orbánellenes? Akinek egy csöpp kis esze van ebben az országban, az orbánellenes és a pokolba kívánja ezt a rohadt kommunista csürhét! Világos?! Nem finomkodunk a rohadék férgekkel, orbánnal, lázárral, varga miskával sem.

Na csókolom!
@Marcellusca: na ja ha a kedvenc románjaid mindent elrománositanak, nemde?
@Sexual Harassment Panda:

"_De a 444.hu olyan szinten elvakultan kormàny ellenes, gyűlölködő, orbànfòbiàs, hogy aztàn minden, csak nem objektìv_"

Egyelőre úgy tűnik, hogy a 444-gyel szemben nem sietnek bíróságra az inkriminált felek, hogy állításukat cáfolva helyreigazításért, illetve hitelrontás címén kártérítésért pereljenek. Vagy igen?
@taga20: inkább mind egy mocskos balfék! a disznó ráadásul okos állat, míg ez rólad/tok nem mondható el!
@jaegtoer: a kutya ugat, a karaván meg halad, vagy a sas nem kapkod a legyek után! capisci?
@Amadeus62: nem tudom, ha annyira mindenki orbánellenes, hogyhogy Ápr.6.-án a lófax se volt kiváncsi a "demokratikus" ellenzékre????
Azt javaslom, ne fárasszuk tovább egymást.
@bölcsbagoly: legyen igazad, te disznó! legyen!
de remélem, amikor összedől ez a szar, amit a gazdád összeszart, ako is ilyen nagy pofájú leszel!!!
Ugyan nem tudom van-e köze hozzá, de a román tb pl nem fizet egy rohadt szürkehályog műtétet. Combnyak törésénél ki kell fizetni a beépített anyagokat. Aztán nem árt figyelembe venni a román és a magyar nyugdíj hányadosát.
@bölcsbagoly:

"_a kutya ugat, a karaván meg halad, vagy a sas nem kapkod a legyek után! capisci?_"

Sí, capisco.

és ez így igaz, én haladok, és utánad se nagyon kapkod senki, nemhogy a sasok.
@jaegtoer: na eszt megkaptad uhutól, nem lennék a helyedben:))
segícs má, mé van ennyi retardált? persze rajtam kívül:)))
@Marcellusca: listáról 37 mandátumot szerezett a fidesz a kiadható 93-ból. Viszont az egyéni választókörzeteket szinte mind megnyerték. A listás és egyéni mandátumaik + némi töredék együtt adják ki a 2/3-ot. A baloldalnak nem voltak nyerni tudó egyéni jelöltjei, a fidesznek pedig voltak. Ez a magyarázat az újabb 2/3-ra.
@bölcsbagoly:

"_ inkább mind egy mocskos balfék! a disznó ráadásul okos állat, míg ez rólad/tok nem mondható el! "

Csak helyeselni tudok. te a disznó okosságának a szintjén szemléled a horizontot, mert még csak ott tartasz, de már ettől is el vagy telve. Pedig két lábra állva előtted is kitárulna a világ és megjelenne az evolúció újabb lépcsőfoka.
@zobod: nahàt, rohadt troll!
FideSSdroid!
Birkamenetes!
@taga20:

Már visszavitte neki a posta "Inconnu à cette adresse" jelzéssel "vissza a feladónak" kezelési utasítással.
@taga20:

"_segícs má, mé van ennyi retardált? persze rajtam kívül:)))_"

Mert a NER jól teljesít. Különben is elég sok eső esett az idén.
@parti_giano: az lehet a kakukk tojás:)
@jaegtoer: te a vízzel ne viccelődj!:))
@taga20:

volt ahol jég is esett. akit beterítettem, annak annyi lett:D
@taga20: ezek alapján csináljanak inkább nemzeti jégboltokat.
@Mariann19:
"Én meg most értettem meg, hogy miért szólították fel a magyar embereket arra, hogy igyanak pezsgőt. Még olyat is olvastam, hogy a reggelt célszerű azzal kezdeni, és üdék és frissek leszünk egész napon át."

ezt a hírt ugye az ORFK alkoholszonda-alosztálya szponzorálta?
:)
@Sir Bates dö Hól: Hasznos azért tudni az alábbiakat is.

"A francia elnök nyilatkozata a szerződés esetleges felfüggesztéséről, ill. felbontásáról komoly csapást jelent az ország hadiiparára és alááshatja a francia hadiipar iránti bizalmat – véli Jacques Sapir francia makrogazdasági és geopolitikai szakértő.

A szerződés teljesítéséről való lemondásának esetleges következményei több millió eurót jelenthetnek, amelyeket Oroszország megfizetett és amelyeket vissza kell adni, nem számítva a kötbért.

Franciaország szövetségesi bizalmának aláásása mellett ez a lépés több száz dolgozót érintene – utal csütörtöki számában a Point lap a Saint-Nazaire-i hajógyár egyik szakszervezeti képviselője, Jean-Marc Perez szavaira.

Orosz katonai elemzők szerint, ha Franciaország lemond a Mistral-ok szállításáról, ez nem lesz hatással a hazai haditengerészet harci képességére. A franciák pedig a körülményektől függően kötelesek lesznek kötbért fizetni, 3-10 milliárd eurónyi összegben.
@zobod: "Ez a magyarázat az újabb 2/3-ra."

Meg az hogy átrajzolták a körzethatárokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Küzdesz mint vizipocok az ár ellen,kb annyi eredménnyel.Csak égeted magad,előbb az 1x1 aztán lehet tovább lépni.
@jaegtoer:
"Egyelőre úgy tűnik, hogy a 444-gyel szemben nem sietnek bíróságra az inkriminált felek, hogy állításukat cáfolva helyreigazításért, illetve hitelrontás címén kártérítésért pereljenek. Vagy igen?"

Ja èrtem!
Ès akkor ez a vizonyìtèk, hogy objektìvak.
Ennyi erővel a hirado.hu is az.
LOL!
@bölcsbagoly: Szarógalamb.

Aztán mit szólsz a legújabb agymenéshez, a pénz cseréhez? 20 milliárd forintba kerül az adófizetőknek, miközben az egészségügyben hiányzik 500 milliárd forint.

Talán ezen rágódj agymosott birka, hogy miért kell 20 milliárdot kidobni egy félnótás agymenésére. A 200 milliárdos agymenésről már nem is beszélek mert nem akarom túlterhelni borsónyi agyadat.
@zobod: 1/3-ad sincs az a kétharmad,pedig minden be lett vetve,rezsidémon békamenet 200 000 plusz közmunkás a választás előtt,kamupártok,lomposoknak nyújtott ajánlásgyüjtés,választási csalássorozat,cigópálesz,száraztéstaosztás,cuslággal összefekvés...Megvan már a bissauguineai útleveled?
A szerzőnek ajánlok egy 2 hetes turnét az felmagasztalt országban.
@Oxica: @toportyánzsóti: ezt nehéz megítélni, hogy a régi körzetekkel meg nem lejtős pályán mi lett volna, de a lényegen nem változtat: az ellenzék nem tudott nyerni képes jelölteket állítani az egyéni választókerületekben, és mindaddig míg ez nem változik, addig kormányváltási ambíciójuknak esélye sem lesz. Ez nem pártszimpátia kérdése, hanem egyszerű számtan, mivel a parlamenti mandátumok fele egyéni az körzetekben nyerhető el. Aki nem tud versenyképes egyéni jelölteket állítani, az annyit is ér :)
Szuperek ezek a ROmánok...

Bravó..

Azért én inkább azzal a Szlovákiával cserélnék gazdasági szempontok alapján, akiket éppen tízszer jobban hagytunk le ebben a mutatóban, mint amennyire a Románok minket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kettőnk közt ez az alapvető különbség: én linkelek egy cikket, melyre te hozol egy "okosságot", forrás megjelölése nélkül... én megteszem helyetted, te innen idéztél: hungarian.ruvr.ru/2014_09_04/A-Mistral-szerzodes-felmondasa-csak-problemat-fog-okozni-Franciaorszagnak-4009/... én a france24 cikkének linkjét adtam csupán... valóban sok pénzről, nagy üzletről van szó, de van, amikor a szövetségeseinkhez/barátainkhoz/elveinkhez való hűség fontosabb, mint a pénz (nálam minden esetben prioritást élveznek az utóbbiak, de én nem is vagyok lápi-magyar jobbikra szavazó)...

igaza van @toportyánzsóti: -nak: ma minden inszinuatív felhang nélkül jeleztem álláspontom, véleményem az általad linkeltekkel kapcsolatban, s te csak maszatolni vagy képes...
@Sexual Harassment Panda: tehát a hirado.hu sem objektív szerinted.
nem lesz neked ebből valami bajod?
@Oxica:
.
Találtam egy nagyon érdekes hozzászólást. Egyszer már közzé tettem: hello írta...

Lecseréli a forgalomban levő készpénzállományt a jegybank.
A pénzcsere ötlete nem új, sok kormány fejében megfordult már, de eddig még nem lőtték el, mert a gazdag barátok és komák nem loptak még eleget, illetve ha loptak is, nem valutában, illetve nem ingatlanban, vagy ingóságban tartották. Miután kisilabizálták, hogy minden Fidesz és MSZP közeli patrónus elég vagyont tart már külföldi bankokban, illetve más befektetésekben, eljött hát a pénzcsere ideje!

A dolog érdekessége abban rejlik, hogy a beváltható adómentes készpénzt valószínűséggel maximalizálni fogják 1-2 millió forintban. Ennek semmi más oka nem lesz, minthogy a vasazásból vagy nem bejelentett tevékenységből vagyonokat felhalmozóknak adnának egy "friss startot", 2 millió forinttal a zsebbe.

Természetesen a trükközés azonnal el fog kezdődni, de így is sokan lesznek, akik nem tudnak mit csinálni, leginkább az egyszeri emberek. A bankba betenni 3-5-10 millió forintokat nem lehet hirtelen, mert jön a NAV. Bevallani nem igazán szokás az ilyen bevételeket, de ez nem meglepő. Előbb-utóbb minden rokon elfogy, aki besétálhat a bankba élni a 2 millió forintos becsült készpénzbeváltási limittel. Mi legyen hát a nagymamától készpénzben megkapott örökséggel meg a vasazásból, lomizásból, cserélgetésből befolyt milliókkal? Esetleg a kábítószerből szerzett készpénzkötegekkel? Meg fogják találni a kerülőutat, felesleges izgulnia kedves olvasónknak.
A készpénzváltó vállalkozások és nepperek is csak ideig-óráig tarthatnak ki valuta készletből. Külföldre nem tudunk menni vég nélkül váltani, hogy majd a pénzcsere után jól visszaválthassák, mert ott is limit van. Bankba szintén nem kivitelezhető se a valutára váltás, se a limit feletti összeg számlán való elhelyezése, és digitális vagyonná konvertálása. Aranyvásárlás nem opció, mert mennyiségi limit van magánszemélyeknek. Ékszer, régiség lehet egy út, de utána annak a továbbértékesítése problémás, ha az embernek hirtelen kell a pénz. Sokak számára marad a végmegoldás, bevallani és leírni a 40%-os veszteséget. A nagy baj, hogy megint nem azok fognak befizetni, akiknek kellene, hanem a legtöbb vagyon a kisemberektől lesz elvonva, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak ezekkel a kerülőutakkal élni.

Ezekre az egyszeri, pénzcseréből származó bevételekre számít a kormány, hogy folytathassa a megkezdett költekezési intézkedéseit a következő választásokig, legalább.

www.pupublogja.hu/2014/09/matolcsy-milliardjai.html
.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hagyd a dagadt ruhát másra engem vigyél fel Mozart-ékhoz?

www.youtube.com/watch?v=71CugOCzcrQ

brühüyyy

ennyi sok bölccsel hogyan lehet. inkább megáldani őket és hagyni hogy mennybe mennyenek bele tövig
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@rodeo36: nagyon édesek vagytok gábriellel.
össze is költöztök, vagy marad a távszerelem?
zsák a foltját!
@rodeo36: @punkfrog: rodi!meg ne sértődj!
te vagy a zsák!
@punkfrog:

te nem is tudtad? ennyire le vagy maradva? már össze is költöztünk...milyen zsákra gondolsz? annyiféle zsák van: Hát Izsák, és az összes rokon...

neked mindíg máshonnan kell megtudnod a pletyiket? a többi zseni már tuggya csak nem mongya

brühüyyy

Gábrielnek se mondd meg, még ő sem tuggya
@rodeo36: :)))
ez a klasszikus rodi!
THX!
@maxell a mindenkit irritáló birka: És még büszke is vagy rá hogy mindenki hülyének néz téged. Pszichiáter kell neked, nem net elérés.
@shinichi: "Még pár év gazdasági szabadsagharc és űrteleszkóppal nézhetjük a bányászbéka seggét. "
- Te azt hiszed lesz pénzünk űrteleszkópra?
A versenyképességi rangsoroknak semmi értelmük. Nincs tartalmuk, makromutatók és önkényes értékelések keveréke, nem jelentenek semmit. Lehet etetni vele az újságolvasókat, lehet publicitást, reklámot csinálni a publikáló intézménynek.
@hanta boy: Na megjött a propaganda központból a magyarázat.
@Le Orme 2: Szánalmas ember vagy te. Mindenütt csak fikázod a posztokat. Nagyon szerencsétlen életed lehet.

"
Le Orme 2 2014.09.05 02:38:48
A versenyképességi rangsoroknak semmi értelmük. Nincs tartalmuk, makromutatók és önkényes értékelések keveréke, nem jelentenek semmit. Lehet etetni vele az újságolvasókat, lehet publicitást, reklámot csinálni a publikáló intézménynek.

Le Orme 2 2014.09.04 07:40:37
@kézműves étcsokimikulás: "buta,sztereotip poszt"
Mást vártál?

Le Orme 2 2014.09.03 03:41:22
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Szerintem ezt mindenki felfogja, hogy mit akar az író, de akkor is baromi szar poszt egy tragikus témáról
Le Orme 2 2014.09.03 13:33:11
@Postnomad: "Hogy a képen épp segélyt osztanak, s hogy 'elvileg Yarmouk nem rossz hely' (???) számunkra elég különös véleményezés"

Ezért is írtam, hogy gyenge ez a poszt, alapinformációk hiányosak és tévesek. Könnyedén megtalálható, hogy a fotó segélyosztáskor készült,a segélyosztó helynél, 2014 január 31-én: "Aid is distributed at the Yarmouk camp in Damascus"
700 adag élelemet osztottak ki akkor. A segélyosztást február végén biztonsági okok miatt felfüggesztették.
Le Orme 2 2014.09.03 15:03:10
@Postnomad:
Köszönöm a hiánypótlást. Ezennel, elnézést kérve, visszavonom korábbi hozzászólásaimat és elismerem, hogy a poszt tökéletes, minden szempontból pontos és hibátlan.

Le Orme 2 2014.08.30 15:52:35
A poszt negatív hozzáállású és tárgyi tévedések sokaságát tartalmazza.
Pl. 7 negyedévig nem stagnálás volt, hanem kismértékű növekedés. A devizaadósmentés rossz a bankoknak (a veszteségeket amúgy a külföldi anyabankok pótolják majd), de jó a lakosságnak, itt a szerző csak a bankokat érinti, mintha a bankok pártján lenne. A Audinak nincs olyan nagy hatása, mint amit ír, még helyileg sem, nemhogy országosan. Ez mítosz. A jövőbeli kilátások kedvezőtlen voltáról írni pedig üres lózung. A posztnak nem volt értelme, kár volt megírni.
Le Orme 2 2014.08.31 12:59:22
@István Tamasi: "Oblath Gábor kiszámolta" Ezeknek a számolásoknak semmi tudományos értékük és hitelük nincs. Oblath látta előre a 2008-as válságot? Egyedüli céljuk ezeknek, hogy publicitást adnak a szerzőnek, meg hogy lehet rá hivatkozni. Kicsit más parametrizálást használva teljesen más eredményekre lehet jutni. És akkor mi van?
Le Orme 2 2014.09.01 20:06:18
@István Tamasi: Tekintélyre hivatkozni tények és logikai összefüggések helyett: szánalmas. A jövő nem előrejelezhető (még Oblath által sem, akinél több publikációm van a témában), ez logikailag és tapasztalatilag is bizonyítható. Csak a tekintélytisztelők kedvéért olvasmány: Sherden: The Fortune Sellers: The Big Business of Buying and Selling Predictions (kiadó: Wiley (top5 tudományos kiadó egyike)

Le Orme 2 2014.08.31 18:32:29
A poszt nyelvezetéből összeállított mondat a posztról és a posztíróról:

A poszt balfaszságokkal teli, egy szopóágra került gyűlöletkeltő töketlen bohóc kőbunkó ugatása, aki ezzel közröhej tárgyává vált."
Már megint ilyen negatív poszt. Inkább a pozitívat kellene nézni, hogy a románok vannak akoora balekok, hogy kitermelnek nekünk egy erdélyui magyar értelmiségi réteget, amely majd pótolja az értelmiséget a hazánkban.
Tegyük hozzá, hogy Romániának a fō versenyképességi tényezōje, a béka segge alatti bérek. A szlovákok meg a szlovének emiatt kicsit lemaadtak. Rabszolgamunkára vannak olcsóbb államok. Például mi.
@dr. jenőke (jenőke): Lehet ezen rugózni, da hagy ne sajnáljam a nagyban feketézō "kisembereket".
@Ballib Cenzúra: Hát, igen. A poszttoló sem szeretea versenyképesebbek közé tartozni a feleakkora fizetéssel. :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én jobban örültem volna, ha az ororszok nem adják el Alaszkát, mert akkor nem a mi határunk mellett ütnék egymàst a nagyhatalmak.
@Mindfield: Nem, hanem az emberek megcsömörlöttek. Egyrész olyan blogot nem olvasunk, ahol nem lehet kommentelni, mert az már igazából nem blog. A fórumok helyett meg vannak mãs közössëgi alternatívák.
Amúgy pedig az index cikkeknél is kilóg az a politikai lóláb. Annyira elfogult és fōleg pesszimista lett, hogy már sokan nem veszik komolyan.ismerōsi körömbōl röbben azért pàrtoltak el, merr vannak napok, amikor egyetlen egy pozitív hangvételū cikk sincs az oldalon. Szerintem az index sokat tett és tesz azért, nogy mindwnki csak panaszkodik és semmiben nem látja a jót.

Én sem olvasom már csak a totalcar-t.
@Nzoltan:

"_Én jobban örültem volna, ha az ororszok nem adják el Alaszkát, mert akkor nem a mi határunk mellett ütnék egymàst a nagyhatalmak.
_"

Fején találtad a szöget. Azért megjegyezném, hogy a Bering szoros nem az az áthidalhatatlan távolság a Gyezsnyev-fok és a Prince of Wales-fok magasságában a rakéták korában.
Valamiért egészségesebbnek találják, ha a hadszíntér egy harmadik állam területe.
@Nzoltan:

"_Én sem olvasom már csak a totalcar-t. "

Gondolom azért, mert a cím már önmagában a totális optimizmus hangulatát árasztja:)
"Lenyomtak minket a románok!"

Akkor most majd az összes 'megélhetésibozgor visszanyomul 'szilvániába?
Ott marhatják egymást 'jómagorként kedvükre!
Utánuk ba@@uk kedvenc vezérüket is,éljenek boldogul 'oszt jónapot!!
Itt meg mindenkinek jó reggelt!
hazaáruló ügynök mafiabanda
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Majd EU-s pénzből Lázározunk egyet. Diszkőburkolattal.
nergyönyörű reggelt mindenkinek, ma 2014. 09. 05. péntek van, viktor és lőrinc napja.
Nemzeti Dohány Bolt
Nemzeti Ital Bolt
Nemzeti Haza Bolt

ahol hazát árulnak
@gazoló: mit nem kívánsz?
csatlakozhatok egy verstöredékkel?

Ady

Egész világ szőttje kibomlott
S én egy nyomorék fonál hurkán
Még mindig csak bénán zsibongok?
Mit törődjünk elmultak voltján?
Terítve a Föld, lakni tessék:
Éljünk dögig e nagy tivornyán.
@parti_giano: :)))

nem tudsz jobbat? pont orbán? pont lőrinc? nahát!
én ma a blogra dinnyetortát rakok...
(ha már belepisilt valaki, talán így ehető a japánok szerint. bár én nem csinálnám meg. :DDDD)
@parti_giano:

Tóta W: A Nagy Könyv

Hibás tankönyvek és defektes emberek eddig is voltak. De nem volt monopóliumuk.

hvg.hu/w/20140904_A_Nagy_Konyv#rss
Mészáros Lőrinc szegény gyerek volt, és utálta a focit

Tegnap már volt 3 postunk, ezért kimaradt a Híradó-szemle, de most itt van egyben a keddi és szerdai RTL-Híradó összefoglalója + a Házon Kívül tegnapi késő esti adásának vezető anyaga. Elég ütős két nap volt a Várkert Bazár, Lázár János, és Mészáros Lőrinc főszereplésével.

folytatás

vastagbor.atlatszo.hu/2014/09/04/meszaros-lorinc-szegeny-gyerek-volt-es-utalta-a-focit/
És még asztat mondják, hogy nincs média szabaccság!!! Szabaccság!!
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: igen azt hogy a posztolóval és pártolóival együtt te is sült bolond maradtál! Sajnos, gyógyithatatlanul, így dilibogyót sem tudok rá felírni.
@Sir Bates dö Hól: Én nem érzem maszatolásnak az érvek ütköztetését. Ebből az sem von le semmit ha egy belinkelt véleménynél, van ahol van hivatkozás van ahol meg nincs.
érdemes megnézni!
botrányos állapotokat tükröz a munka világából

Megállíthatatlan: így szakad az ország a bérek mentén

Ugyan idén rekord alacsony az infláció, sőt enyhe deflációs hatás is mutatkozott, ami növelte a nettó bérek értékét, jól látszik, hogy szakad az országunk a hazavitt összegek mentén.

www.mfor.hu/cikkek/Igy_szakad_megallithatatlanul_az_orszag.html
@guma: :))

Drága vagy kössz!!Ez jól esett!
Nem panaszkodhatok,saját bort iszok,gombát,szilvát szárítok,élvezem az indián'nyárt,a 'zösszes 'kibacott politikus meg 'bekaphattya..a fővezérét:))
@Penivaldes: "dehogy, mindenről egy ötösfogat dönt. OV, Lázár, Rogán, Peti, Kósa "

Most még ebből én négyet kivennék.
@Penivaldes: "Na ő elmondta, hogy a politikusok Svédországban is politikusok, a simlisség, nem népfüggő. Csak..és itt van elásva a halott mókus..Ha svédeknél kiderül egy politikusról, hogy igencsak ejnyebejnye, akkor senki nem fog rászavazni, sőt el sem tudják képzelni, hogy a neve mellé behúzzák az x-t. Na ezt kb mikorra közelítjük meg?....Nem elérjük a kérdés, hanem a megközelítés. "

További különbség, hogy lopnak mindenütt, mint a gép, de az arányokban és a végeredményben van különbség.
Van ahol mindent ellopnak, van ahol elég jól hagynak a sleppnek is.
Ahol meg lehet élni az átlagembernek is egy elfogadható szinten, ott nem lesz különösebb baj, hiába tűnik el szőrén szálán tartományi szinten párszáz millió Eur.
És igen, ha még ki is tudódik a felelősök buknak a nyilvánosság szintjéről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez esetben rosszul gondolod... mert az, maszatolás (te nem érveket ütköztetsz)
Poszthoz.
Már akkor látszott, hogy történik valami odaát, amikor az emberek keletmo-ról elkezdtek átjárni dolgozni Romániába, sőt sokan át is költöztek.
Pedig nem tegnap volt ez.

Nemzeti kínai bolthoz. :)

Egyértelmű volt, hogy nem állnak meg a ciginél, de még van tovább, a többi élvezeti cikk, kávé tea, aztán a fontosabb alapélelmiszerek, pl.: nemzeti tejbolt, nemzeti kenyérbolt, miért is ne lehetne?

A csúcs a nemzeti kenyér és tejjegybolt lesz majd.

Vagy a tejjegy utalvány kérőlap bolt.
és most élő példa arra amiről Tóta W írt! :(

Baltás gyilkos az ötödikesek informatika tankönyvében

A szerző nem érti a felháborodást, mivel a már a harmadik kiadásánál tartó könyv és melléklete mindeddig csak pozitív visszajelzést kapott.

folytatás

itcafe.hu/hir/informatika_tankonyv_balta_paint.html

és a CD

www.youtube.com/watch?v=vLS4KngS1mo
@Mariann19: "Majd lesznek a rejtett bodegák kannás borral,
pancsolt pálinkákkal"

:)
Már elég jól vannak. Keleten mindenképp, bort pálinkát mindenütt lehet kapni, ahol van ablak, vagy ajtó.

Nem tanulnak, mert nem hibáznak sosem.
Valamit szétverni és úgy hagyni vagy rosszabbat létrehozni drágábban, az ebben a rendszerben nem hiba, hanem feature. :)
@Sir Bates dö Hól: Nézd a topornyány kolléga megint előhozta az iraki háború témáját, amiről már korábban is polemizáltunk egymással. Erre megint beraktam neki korábbi írásokat arról, hogy az egész háború hazugságra épült.

Blair tíz nappal a háború előtt tudta, hogy Iraknak nincsenek vegyi töltetei

index.hu/kulfold/2009/11/26/blair_tiz_nappal_a_haboru_elott_tudta_hogy_iraknak_nincsenek_vegyi_toltetei/

index.hu/kulfold/wmd0603/

Tízéves adatokkal érvelt Powell?
index.hu/kulfold/sipri0206/

Nekem ezekből úgy tűnik, a tények elismerése helyett jött inkább azzal, hogy én "maszatolok". :)
@Mariann19:

A kár az valóban felmérhetetlen lesz.

A bagómutyi sem hozta a várt számokat állami szinten, ahogy az szja téma sem, csak az érintett egyének egy részének hozott hasznot, másokat meg tönkretett.

Sajnos ott tartunk, hogy már a valós számokhoz közel álló adatokat sem ismerhetjük meg, ezért, ha vannak korrekt adataid, közreadhatnád.

Előre is köszi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A CÖF kiállásával indokolja Rétvári, hogy Balog nem holokauszttagadó"

Jó, namost akkor ennek mentén, ha egy cigány kijelenti, hogy cigányok nem léteznek, akkor az így is van?

Vagy, ha egy kormorán kijelenti, hogy ő veréb, akkor Kerényi?

Ezek elmebetegek már megint.
@gazoló: :D

akkor már csak a dinnye(torta) hiányzik? :)))

offforever.blog.hu/2014/09/05/dinnyetorta
hahahaha
@Sejk a derék katona: Azért a haza árulásában a mai 'balos' ellenzék magasan veri a fideszt
@Marcellusca: "Meg kocsmákat.
Ééééteeed??? KOCSMÁKAT!"

Igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna.
Ez már valóban a vég.
@sjz: Ezt rontották el fletóék. Loptak is meg csōdöt hoztak. Ha jól kormányoztak volna, kétszerannyit is lophattak volna, de a kutya se foglalkozott volna vele.
@Mariann19: "Még olyat is olvastam, hogy a reggelt célszerű azzal kezdeni, és üdék és frissek leszünk egész napon át."

Hogy őszinte legyek én elálmosodom tőle, de én nem vagyok etalon.
Viszont kedvet csináltál hozzá, be is van hűtve egy, de azzal várni kell délutánig, mivel a nejem vizsgázik és elhatároztuk, mindegy milyen lesz az eredmény (még úgysem fogjuk tudni) megiszunk egy pezsegét. :)

Ezt itt sektfrühstücknek hívják egyébként és gyakoroljuk néha, sonkás tojással császári reggeli a neve és drága lenne, ha nem itthon oldanánk meg. :)

Az egész napon át tartó üdeség és frissesség új információ, gondolom valami unortodox kutatás. :)
Off

Ha valakit érdekel az igazság.

List of known Iraqi CW uses[edit]
The Iran-Iraq War ended in August 1988. By that time, according to the Iraq Survey Group Final Report,[15] seven UN specialist missions had documented repeated use of chemicals in the war. According to Iraq itself, it consumed almost 19,500 chemical bombs, over 54,000 chemical artillery shells and 27,000 short-range chemical rockets between 1983 and 1988. Iraq declared it consumed about 1,800 tons of mustard gas, 140 tons of Tabun, and over 600 tons of Sarin. Almost two-thirds of the CW weapons were used in the last 18 months of the war.

Examples of CW use by Iraq include the following from the Final Report. (These are selected uses only. Numerous other smaller scale CW attacks occurred.)

Use in the Iran–Iraq War, 1983–1988[edit]
August 1983: Haij Umran — Mustard, fewer than 100 Iranian/Kurdish casualties
October–November 1983: Panjwin — Mustard, 3,000 Iranian/Kurdish casualties
February–March 1984: Majnoon Island — Mustard, 2,500 Iranian casualties
March 1984: al-Basrah — Tabun, 50–100 Iranian casualties
March 1985: Hawizah Marsh — Mustard & Tabun, 3,000 Iranian casualties
February 1986: al-Faw — Mustard & Tabun, 8,000 to 10,000 Iranian casualties
December 1986: Um ar-Rasas — Mustard, 1,000s Iranian casualties
April 1987: al-Basrah — Mustard & Tabun, 5,000 Iranian casualties
October 1987: Sumar/Mehran — Mustard & nerve agent, 3,000 Iranian casualties
March 1988: Halabjah & Kurdish area — Mustard & nerve agent, 1,000s Kurdish/Iranian casualties
April 1988: al-Faw — Mustard & nerve agent, 1,000s Iranian casualties
May 1988: Fish Lake — Mustard & nerve agent, 100s or 1,000s Iranian casualties
June 1988: Majnoon Island — Mustard & nerve agent, 100s or 1,000s Iranian casualties
July 1988: South-central border — Mustard & nerve agent, 100s or 1,000s Iranian casualties
Use at Halabja, 1988[edit]

An Iranian child victim of Iraqi chemical weapons at Sardasht
Main articles: Halabja poison gas attack and Sardasht, West Azerbaijan
On March 16, 1988, the Halabja massacre occurred. The Iraqi army hit residential areas with sarin gas and the roads leading out of the city with mustard gas the day after. Most of the victims died within minutes after bombing and those who survived and tried to leave the city the following day were injured when passed contaminated roads. Civilians in residential areas in western Iran such as Noodsheh, Ghaleji, and Marivan were bombarded with nerve gas as well. The efforts of local health care centers played a significant role in decreasing the number of mortalities.

Use in Southern Iraq against the Popular Uprising, 1991[edit]
March 1991: an-Najaf - Karbala area — Nerve agent & CS, Shi’a casualties not known.

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1d/IraqChemicalHistory1.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: velem szemben maszatolsz, nem szóltam hozzá kommentváltásotokhoz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Kommunikációs bénázás az italboltos hír?

A Fideszben is nagy megrökönyödést kiváltó cikket állítólag azért tették közzé, hogy megcáfolhassák."

Tesztelés, mint mindig.
@Nzoltan:

nono! még azzal is foglalkoztak, ha kiment pisilni...
vagy a nejével, vagy a gyerekeivel... - szóval ez azért nem volt olyan rég, hogy csak úgy átlépd!

a csődöt sem ők hozták (kapták! mint a világon mindenki!), de sok sületlenséget csináltak az vitathatatlan!
viszont feltöltötték MNB-t, amit sikeresen el is vertek MOL-ra (valóban, ki tudja kié ez a cég? és volt gyakorlati haszna az állami tulajdon pár százalékának, azon kívül hogy a részvényeinek értéke zuhant?), meg volt a magánnyugdíj és nem sorolom, mert még azt gondolod védem...
@guma: de. ma ünnepeljük szent tagát is. a pannóniai érden született kr. u. a harmadik század végén. a fiatal tagát a tokmány technikája érdekelte, amit teljességgel megtanulni képtelen volt, tanítótól tanítóhoz vándorolt. a római császár, calapacus a rendkívül érdeklődő fiatalembert ipari kémkedéssel vádolta meg, oroszlánok elé vettette. itt lett volna még esélye elmenekülni, ám keze beszorult egy ott felejtett satuba. magyarországon vak béla kezdeményezte szentté avatását, attribútumának a guminőt jelölte.
további szép napot!

búcsúzom egy nem igazán kellemes hírrel:

Októbertől 50-60 dollárral is nőhet a hazai importár
Jelentősen drágul a földgáz

www.vg.hu/vallalatok/energia/jelentosen-dragul-a-foldgaz-434672

érdemes elolvasni, de a végét iderakom:

"Az orosz Gazprom augusztusban közel 20 százalékkal kevesebb, mintegy 26,3 milliárd köbméter földgázt termelt, mint az előző év azonos hónapjában. A csökkenést az erősödő belföldi verseny és az okozta, hogy a társaság nem szállít Ukrajnána. Bár a gázóriásra nem vetett ki szankciót a Nyugat az orosz-ukrán politikai konfliktus miatt, a társaság exportja június óta minden hónapban annyival kevesebb, amennyit addig havonta Ukrajnának eladott. Oroszországban terítéken van, hogy törvénytelennek minősítsék a Gazpromtól vásárolt gáz Ukrajnának történő továbbadását. "
@parti_giano: baszki! :DDDDDDDD

korán reggel berúgtál? hahahaha és pont taga meg a guminőjét hozták elő görényeid? leesek a székről!

(el is)mentem...
@Sir Bates dö Hól: Értem de azt mondtad "igaza" volt topornyánynak. Ezért írtam le azt, hogy szerintem nem volt.
@sjz: nem, a "bagómutyi" amiről ti óbégattatok: nem okozta a "kiváltságosak" gyors meggazdagodását belőle, ugyanis nem az volt a célja, hanem a dohányzás csökkentése (s nem az állam jövedelem növelése- sőt! -sem a tulajok sok milliós jövedelem).
@sjz: Nem kell egyikőjüket sem kivenni. Ma ebben az országban az történik, amit ezek öten összeálmodnak. Plusz amit Habony. Ha a fideszen belül, vagy megyek tovább a kormányon belül értesülni akarsz bármi döntésről, akkor ezekkel kell összehaverkodnod.
Honnan került elő ez a sok barom megint.
Egyszerre!

Ciánozás volt a pártközpontban gyerekek?

Batyut hiányolom, el kell mondanom neki egy szörnyű titkot.
Először nem akartam, de aktív lett, így muszáj lesz gondoskodni a felvilágosításáról, szigorúan az ő érdekében.
@shinichi: Azért ezt is gyorsan tedd hozzá a listádhoz, mint IGAZSÁGOT.

"1987 végén az amerikai titkosszolgálat műholdas felvételek alapján megállapította, hogy az iráni vezetés összevonta csapatait - vélhetően egy támadás előkészítéseként - az Irak déli részén található Baszra város környékén, éppen abban a térségben, ahol az iraki erők gyengék voltak. A jelentést a hírszerzés a Foreign Policy szerint átadta Ronald Reagan akkori amerikai elnöknek, aki erre fel Frank C. Carlucci védelmi miniszternek címzett jegyzékében leszögezte: "Az iráni győzelem elfogadhatatlan." A washingtoni vezetés ezután felhatalmazta az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökséget (DIA), hogy átadja az iraki hírszerzésnek az iráni harci egységek mozgásáról, hadrendbe állításáról, valamint az iráni légvédelmi állások helyéről rendelkezésre álló információkat.

Az amerikaiak által kapott adatok birtokában Szaddám Huszein 1988 áprilisában a Baszrától délkeletre lévő Fao-félszigeten indított nagyszabású offenzívával - szarin ideggázzal töltött tüzérségi lövedékeket is bevetve - csírájában elfojtotta a készülő iráni katonai akciót.

A CIA szerint az iraki-iráni háborúban összesen négyszer vetettek be mérges gázt, és minden egyes támadásban százak, sőt volt, hogy ezrek vesztették életüket. Az iraki diktátor az iráni katonák elleni megsemmisítő csapás idején, 1988 márciusában is végrehajtott egy ideggáztámadást, de nem az iráni erők, hanem saját országának népessége ellen. Az észak-iraki Halabdzsa település elleni támadás ötezer kurd életét oltotta ki, akikről Huszein azt feltételezte, Irán szövetségesei.

"Az irakiak soha nem mondták nekünk, hogy ideggázt fognak bevetni. De nem is volt arra szükség, hogy mondják, mivel mi már tudtunk róla" - nyilatkozott a folyóiratnak Rick Francona, aki az irak-iráni háború idején az Egyesült Államok katonai attaséjaként szolgált Bagdadban".

www.hir24.hu/kulfold/2013/08/27/irakban-meg-nem-zavarta-a-merges-gaz-az-usa-t/

Aztán pedig gyorsan nézz rá az utolsó dátumra is. 1991.

Ezek után pedig vesd össze azzal, amit mondjuk Tony Blair vagy George Tenet korábbi CIA igazgató mondott.

Blair tíz nappal a háború előtt tudta, hogy Iraknak nincsenek vegyi töltetei
index.hu/kulfold/2009/11/26/blair_tiz_nappal_a_haboru_elott_tudta_hogy_iraknak_nincsenek_vegyi_toltetei/

index.hu/kulfold/wmd0603/

Tízéves adatokkal érvelt Powell?
index.hu/kulfold/sipri0206/

Ja és igazán jó érzéssel tölt el, hogy aggódsz az iráni áldozatokért is, de egyszer csinálj már lécci egy listát azokról a milliós nagyságrendű ártatlan civil áldozatokról, akik az USA által indított háborúkban lettek feláldozva. Előre is köszi.
@bölcsbagoly:

aha, értem, a szerencsejáték téma is érdekelne a ti nézőpontotokból, gondolom sima ügy lesz elmagyaráznod, ó bölcs kádi.
@Sejk a derék katona:

Épp most olvasom a zindexen, hogy asszonyga a nemzeti italboltokat azért terjesztette a Fidesz, hogy jól megcáfolhassa.

Tekintve hogy az összes ballib média,, és blog ezt szajkózta az utóbbi napokban, és minden ballib hozzészóló ezzel mantrázott, azt kell mondjam a Fidesz nagyon ért ahoz, hogy csináljon hülyét a ballibekből.

Bár teszem hozzá, ez inkább olyan szokásos ballib bérrettegő berkekből eredő tündérmese inkább, mert a Fidesz nem lehet ennyire jó.
@sjz:
Ismerős trükk (a klasszikus Epimenidész-paradoxon: "minden krétai hazudik"), akinek van kedve és ideje, agyalhat rajta.
Ez egyébként jellemző, előrébb lépünk 3 helyet egy amúgy nem túl fontos listán, erre mi a balliba fogadtatás: keresnek egy országot, amelyik még jobban előrelépett, és csak ezzel foglalkoznak. :) Szánalmas: ) Sokra mennek amúgy a románok listájukkal, miközben náluk 2014-ben ismét gazdasági recesszió következett be, már 2 negyedév óta csökken a GDP-jük, miközben mi rekord növekedést produkálunk az EU-n belül. De boldogan nézegethetik a semmire se jó listát, legyen nekik is valami örömük, meg a kárörvendő hazai ballibáknak is.
@DR. INKVIZITOR:

:)

Ismerős és sajna be is válik.
Nem tanul az istenadta nép.

Amennyiben mégsem, akkor megmentettük a világot, mondá a vajda, de valószínűleg mégis be lesz vezetve valamikor, hamar talán.

Ez már ezeknél is többször bevált egyébként.
Esjézé!

Neked is, a Fábiusznak is meg az összes ballibsi kommentelőnek egyetlen egy baja van:

NEM TIK VAGYTOK HATALMON!!!

Ennyi.
@hanta boy: illetve az, hogy többet már sose lesznek, hehe.
@sjz: a drogos téma nem érdekelne? amúgy, aki szerencsejátékot akar az menjen kaszinóba és ne a félkarú rablón játsza el a segélykét meg a családi pótlékot! Az üzemeltetők nagy örömére, meg a tiedre.
@Fabius:

De most tényleg Fabius..

Mit kezdjek egy olyan listával, ahol a Románok az 59., a Magyarok a 60., Szlovénia a 70. és Szlovákia a 75. helyen áll ?

Mert ha igaz a burolátásod, akkor az hatványozottan igaz kell hogy legyen, szigorúan a lista alapján, szerencsétlen Szlovénekre, és Szlovákokra is.
@hanta boy:
"NEM TIK VAGYTOK HATALMON!!!" - Na, jah.
Nem tyúkok vannak hatalmon. Hanem férgek!
" Románia előz minket a versenyképességi ranglistán,"

Ennek oka is van. Elsődlegesen mondjuk az hogy a magyarországi Kopint-Tárki "mérései" alapján állították össze az itthoni mutatókat...

De nézzük hogy konkrétan mire jó ez a "versenyképesség"...
Itt van a tegnapelőtti hír:

Recesszió Romániában

2014. szeptember 03. szerda 12:27
Napi Gazdaság Online | MTI

A román országos statisztikai intézet (INS) szerdán megerősítette, hogy recesszióba került a román gazdaság, miután két egymást követő negyedévben csökkent a román bruttó hazai termék (GDP)."

Hát ide jutottak a bezzegrománok az IMF hitellel/recepttel és a versenyképességgel...

Bruhaha.
@Fabius: amúgy miért szeretsz hazudozni meg ferdíteni fábrikusz? inkább erről írjál egy posztot, hogy lettél ilyen szar ember. nagyon érdekelne. szüleid hatása, vagy környezet, esetleg kettő együtt, vagy már eleve ilyennek születtél szerinted?
Marcell Lujza!

Ugye megmondtam, hogy fáj, hogy nem tik vagytok hatalmon!

A kommented ennek a legfényesebb bizonyítéka!
@ @MACISAJT: fantasztikus kiragadni egy adatot...a mi fene nagy fejlődésünkkel (sosem volt akkora mint szomszédban) elértük hogy ugyanott vagyunk ahol elindultunk.

Románia

hu.tradingeconomics.com/charts/romania-gdp-growth-annual.png?s=romaniagdpyoy

Mi

hu.tradingeconomics.com/charts/hungary-gdp-growth-annual.png?s=hugptotl
@sjz: A döntés úgy zajlik, hogy Orbán elmondja az agymenéseit, és a többiek lelkesen bólogatnak,hogy igen főnök,meglesz főnök,parancsolsz még valamit főnők ...
Ani!

Te aztán pontosan ismered hogyan működik "a döntés"....

Hahaaahaaaaa....
@$$$=$$$: Miben hazudik te nagyokos?

ha csak 2011 óta nézzük (mert ugye 2010 ráfognátok a szocikra), Orbán alatt nálunk volt 8.1% kumulatív GDP növekedés

Ugyan ezen idő alatt Romániában volt 26.3% !

De vihogj macival hogy 8.1 >> 26.3%
mert épp nálunk annyi mint a románoknál tavaly ;-)) de nekik most nem.

Igaz sosem volt 5.4% növekedés itt Orbánnal mint ami ez év elején a szomszédba, de oda se neki.

hu.tradingeconomics.com/romania/gdp-growth-annual

A KSH-t meg mar ne is nézd, mert jajj...

Nyihihi
@a Ténytár:

Na, akkor ragadjuk már ki azt az adatot, hogy 2002-2010 között hogyan változott a magyar GDP a környező országokhoz képest, és ezzel együtt hogyan változott a magyar államadósság!

Köszike a kiragadott példát!
@a Ténytár: abban, hogy megelőznek minket a románok.
@avanivi:

Ja, kiszivároghatna már egy videó. :)
Ténytár!

Figyusz!

Hogy olvasod ki te ebből az általad javasolt cikkből, hogy Romániában 2010-2014 között 26,3% volt a GDP növekedés?

Vagy szimplán hazudsz!!
Ténytár!

Most komolyan!

Te ezeket a baromságaidat el is hiszed amit leírsz?

Én ebből a táblázatból azt látom, hogy Románia 2014-ben 1,2%-al visszaesett.....ergó 2010-2013 között 27,5%-al nőtt a GDP!

Komolyan!

Ténytár! Te normális vagy?
@a Ténytár: ezt a két táblázatot nézegessed:

hu.tradingeconomics.com/romania/indicators

hu.tradingeconomics.com/hungary/indicators

aszt majd rájössz mit hazudoztok. bár nyilván neked nem érdeked, hogy a szülőhazád érdekeit nézd, mert ugyan olyan idegenszívű balliberális lehetsz te is tippem szerint mint a fábiusz. költözzetek mind a ketten romániába, ezt tudom javasolni.
@hanta boy: úgy tűnik eltakarodott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ha mar az igazságról beszelsz, NE HAGYD MAR KI, hogy Orbán milyen melldöngetően KÖVETELTE a beavatkozást a barbárok ellen (akiknél tavaly mar a magyar történelmi kastélyokat árulták)

______
"Díszdoktorrá avatása után a kormányfő Orban Viktor "Közép-európai perspektívák" címmel tartott előadást és fórumot a bostoni Tufts egyetem diákjai és professzorai előtt.

2002. február 11."
Hölgyeim és Uraim!

(...)
A szeptember 11-i robbanások füstje és lángja mögül még nem láthatjuk tisztán, milyen lesz az új évszázad. Amit viszont láthatunk az az, hogy ezek a megsemmisitő erejű robbanások a biztonságunkkal és a nemzetközi politikával kapcsolatos sok illúziónknak vetettek véget. Ez a támadás arra figyelmeztet minket, hogy nem bonthatjuk le a határokat és engedhetjük meg az emberek, eszközök és információ korlátozatlan világméretű mozgását anélkül, hogy ne gondolnánk a biztonságunkra.

Ha nem vagyunk felkészültek arra, hogy ERŐT ALKALMAZZUNK A NYUGATI civilizáció védelmében, fel kell készülnünk a BARBARIZMUS elfogadására.

A támadások véget vetettek annak az illúzónak is, hogy a gazdasági és katonai fölény birtokában többé nem lesz szükség nemzeti és személyes áldozatvállalásra.

Szeptember 11-e létrehozott egy új világméretű terrorellenes szövetséget. Méghozzá olyan sikeresen, hogy néhány elemző Európában egyenesen a NATO jelentőségét kezdte megkérdőjelezni ebben az új helyzetben.
_____
______
@hanta boy: Érted a kumulatív szót? Ott a kép, add szepen ossze a negyedeves novekedesi adatokat Romaniaban es Nalunk!

Szolj ha megtetted.

Addig is a komcsi KSH ;-) adatai
___
Egy főre jutó GDP százalékos változása az előző időszakhoz képest:

2010/2011/2012/2013

HUN : 1,3%/1,9%/–1,2%/1,4%
ROM : –0,6%/2,8%/1,0%/3,9%
Fábiusz neked is szól, meg annak a vadbarom Ténytárnak is!

Fábiusz!

Írod a címedben, hogy lenyomtak minket a románok!

Ez így igaz!!!!!!!!

Mindössze a dátumot felejtetted el kiírni...

Én ide írom: "lenyomtak minket a románok 2002-2010 között.

Forrás: ksh.hu

Romániában a GDP növekedés 2002-2010 között 48% volt, míg Magyarországon 2002-2010 között 17%.

Ennyi.

Ténytárnak üzenem:

Románia egy főre eső GDP éves változás:

2009... -5,8
2010... -0,6
2011... +2,8
2012... +1,0
2013... +3,9
2014 első félév...-1,2

Ennyi.
@a Ténytár:

Ebből neked hogyan jött ki a 26,3%-os növekedés?
@hanta boy: Macinak mondjad o ragadta ki.

A magyar adat az első MSZP kormányzás alatt STABIL +4% volt végig, majd a nemzetközi összeomláskor a masodik MSZP kormanyzas alatt nálunk is összeomlott 2008-ban.

Bajnai meg visszahozta +10% (!!!) növekedéssel 2010-re növekedést és azt adta at.

Semmi szégyen benne, tekintve hogy Orbán mai napig nem ért el meg a 4% növekedést sem.
Ténytár!

Komolyan sajnállak!

Ennyire hülye nem lehetsz!
@a Ténytár: Ez a vég,amikor a fideszfanok azon erőlködnek,hogy nem ,Románia még nem hagyta el Magyarországot.
Ténytár!

Ha már totál hülye vagy, a fröcskölédésed között azért néha vegyél levegőt is!

Tudod hogy van: a gyűlölet elvakít!
Ani!

Húúúúú, de jó hír: Románia elhagyta Magyarországot!

Az nem számít, hogy nem igaz, a magyargyűlölő ballibsik ezen olyan jót tudnak örömködni!
@a Ténytár:
Én azt látom a grafikonokból, hogy nálunk beindult a növekedés, a románoknál meg éppen leállóban van.

te mit látsz ?
@hanta boy: Add össze, úgy:

hu.tradingeconomics.com/charts/romania-gdp-growth-annual.png?s=romaniagdpyoy

Aztán tedd a magyarral is ;-))

hu.tradingeconomics.com/charts/hungary-gdp-growth-annual.png?s=hugptotl

Persze ezek így hülyeség, de hat pontosan arra volt válasz hogy hülye Maci éppen a mostani negyedese adaton ugrál.

Azon hogy féléve meg 3.9% volt náluk (amit mi most értünk csak el) meg kussol.
Ani!

Ez a vég....

Mármint minek a vége?
Ténytár!

Rájöttem, te Securitate ügynök vagy!

Annyira véded a románjaidat, hogy másra nem tudok gondolni....
@a Ténytár:

Az MSZP-t kár volt belekeverni.

Íme a google data explorer, eurostat adatokkal, már ami a GDP növekedést veti össze más országokkal, és az EU-s átlaggal.

Azt láthatjuk, hogy az MSZP volt az egész EU legbénább kormánya a GDP növekedés tekintetében is, és mostanra kezdünk felzárkózni az EU átlaghoz.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=pg78h3gmq4ci_&ctype=l&met_y=pch_pre#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=pch_pre&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu:sk:ro&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false
Ténytár!

A másik megoldás persze az, hogy magyargyűlölő vagy!
(esetleg mindkettő....)
Tromf!

A Ténytárnak atényeket ugyan mondhatod!

Neki van igaza és kész!!!

maradjunk ennyiben!
@Trompf: Igen, ha hülye Maci módra a most nekünk kedvező adatot kiragadod.

Azért raktam be 3 evet hogy lássuk.

DE ha hantboyosan nézzük akkor a Románok 1996 óta (!) FOLYAMATOSAN lehagynak minket!

Mi megvoltunk stabilan 4%-on (kivéve Bajnai egyéves +10%t) , ők meg végig 5-10% között fejlődtek!
Tromf!

A Ténytár (meg a Fábiusz) most fog jönni a 2008-as világgazdasági válsággal....
Ténytár!

Húúúú, nagy bajok vannak!

"Mi megvoltunk stabilan 4%-on (kivéve Bajnai egyéves +10%t)"

Bajnai 10%-át melyik mesében olvastad?
@Trompf: Hantaboy jött vele, mert nem tudta az orbáni fantasztikus 2012-es fejlődést másképp mentegetni.

Csak lusta volt előbb megnézni az adott linket.

Most meg hogy beégett, mar nekiáll romanozni, nemzet-idegenezni.
@a Ténytár:

Ezért kell nézni EU-s trendeket, hogy a gazdasági hatások függvényében láthassuk a növekedést.

Márpedig ezek az összevetések azt mutatják, hogy
az MSZP alatt mindenkihez képest le voltunk maradva.
A Fidesz alatt mostanra már felzárkóztunk az EU GDP növekedési üteméhez.

A Románok meg most kezdenek éppen leszakadni.
Ténytár!

Magyar GDP változás:
2009... -0,6%
2010... + 1,3%

Ebből melyik a Bajnai 10%-a?
@hanta boy: Ezt pont az áttelepült romániai Macisajt mellet mondani ;-)))
Ténytár!

megint hazudsz!

Mondjuk, ez nem meglepetés!

Minden egyes adatod hazugság!!!!!!
Ténytár!

Románia 2010-2014 között 26,3%-al nőtt.

Bajnai +10%-os növekedést produkált.

hahaahaaaa..
@hanta boy: direkt jatszod magad? Ott a grafikon nézd meg honnan hozta vissza Bajnai.

Mondtam, hogy hülyeség a NEGYEDÉVES (rajzoljam, vagy megnézed az adott grafikont?) lovagolni, de Macisajték ezen vihognak EZÉRT jöttem azzal.
Ténytár!

Ne terelj!!!!
Ténytár!

"Mondtam, hogy hülyeség a NEGYEDÉVES (rajzoljam, vagy megnézed az adott grafikont?) lovagolni, de Macisajték ezen vihognak EZÉRT jöttem azzal."

Ennek a mondatnak fuss neki mégegyszer...
@hanta boy: Jól van Móricka, hülye vagy és meg játszod is magad.

NEGYEDÉVES változásokról beszélünk érted, NEM az évesről!!

Persze amire az egész válasz, Macisajt negyedéves kiragadott adatán, meg vinnyogsz te is mert bar féléve meg jobb volt mint amint most verjük magunkat, de éppen rosszabb.
@Trompf: Ez nem igaz.

Romania jóval alattunk indult, olcsóbbak, így értelemszerűen ők jobban tudnak kiugrani.
Ugyanígy ahogy az Euró zóna jóval gazdagabb, igy mi tudunk jobban fejlődni. stb.

MSZP alatt VÉGIG stabil 4% fejlődés volt. Mi azzal a baj?

Orbánék nem értek el semmit, hiszen 2012 ment a levesbe a hülye unorthodxiajuk miatt (es nem volt gazdasági világ ősszeomlás mint az MSZP alatt).

Visszajutottunk oda ahonnan indultunk kb 2010-ben! (államadósság% stb)

Erre vagyunk büszkék?
Tromf!

Tudtam, hogy fog jönni a Ténytár "a gazdasági világ összeomlással"....
Ténytár!

Hogy jót is mondjak rólad!

MI RÁD VAGYUNK BÜSZKÉK!

Száz ilyen ember kellene, mint Te vagy!!!
(sajnos tízezer van...)
Ténytár!

"MSZP alatt VÉGIG stabil 4% fejlődés volt. Mi azzal a baj?"

Ezzel mindössze annyi a baj, hogy semmi, de semmi, de semmi gazdasági alapja nem volt!!!!!

CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN A HITELEZÉSRE ÉPÍTETT FOGYASZTÁS MIATT NŐTT A GDP!!!!!!!!!!!!!!!!

Ami persze oda vezetett, hogy eladósodtak a családok, vállalkozások, önkormányzatok, sőt maga az egész magyar állam!

Úgy könnyű volt növekedni, hogy fedezet-nélküli hiteleket vettünk fel és fogyasztottunk....

Ennek lett vége 2008-ban, és azóta folyamatosan törlesztjük a felvett hiteleket, így oda folyik a pénz és nem a fejlesztésre, vagy fogyasztásra...

Emlékeztetőül: a magyar államadósság 2002. évi 52%-ról, 2010-re 85,5%-ra nőtt.

Ténytár! Szedd már össze, hogy a környező országok eladósodottsága hogyan alakult 2002-2010 között....

Előre is köszike!
@hanta boy: Ügyes vagy hogy miután beírtam az éves adatokat, bemásolod rögtön utána, ugyanaz mintha ujdonsag lenne.

Írtam többször hogy ha már Macisajt a negyedéves változással próbálkozik (hiszen meg májusban is ez volt lásd link) akkor nézzük azt.

Erre te végig játszod magad mintha az éves gdp növekedés lett volna. Ezzel vitatkozol, de a vihihis maci kiragadasa oksi neked, mert most eppen jobban vagyunk mint a románok. Most éppen.

___
www.napigazdasag.hu/cikk/12608/

Románia robbantott, nyugatra gyengélkednek
2014. május 15. csütörtök 09:58,
___
@hanta boy: Ez jogos felfetes.

Csak ugye akkor meg kell mondani a nepnek, hogy KUSS, NINCS 50% beremeles! NINCS ez, NINCS az!

Ja, hogy azt nem, hanem hergeltük a népet 14.ik havi (!!!) nyugdíjjal?

_____

kapcsolat.hu/sites/default/files/styles/large/public/images/blog/96591/papcsak.jpg?itok=KvsxbDzh

www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/140890/1

A FIDESZ elkészítette a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatát, és kezdeményezi, hogy a parlament hétfői, e ciklusban várhatóan utolsó ülésén döntsön annak elfogadásáról - közölte ÁDER JANOS.

2006.02.12 15:34, Forrás: MTI

A Fidesz RENDKÍVÜLI házbizottsági ülés összehívását kezdeményezi hétfőn, ahol javaslatot tesz arra, hogy a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja meg és fogadja el még az utolsó ülésnapon a parlament a javaslatot - mondta a frakcióvezető sajtótájékoztatóján
__________
@hanta boy: "Ezzel mindössze annyi a baj, hogy semmi, de semmi, de semmi gazdasági alapja nem volt!!!!!"

Mert most ez nem mondható el, ugye?...
@hanta boy: Miért most van pénz 100millairdokat (!) költeni stadionokra?

Most amikor mindjárt rekord az államadósság?!

www.origo.hu/gazdasag/20140519-nott-az-allamadossag-az-elso-negyedevben.html

Rekord közelébe nőtt az államadósság az első negyedévben
MTI 2014. 05. 19. 08:59

__________
@Sir Bates dö Hól:

Ez majd kb. 10 év múlva kiderül....
(persze az egyik nem igazolja (menti) a másikat....)
@hanta boy: Igen, mert az nem volt. Persze ha begyűrűzik az ukrán válság/EU szankció akkor is csendbe legyél!

Ugye gerincesen úgy fogsz tenni es a fideszen fogod számonkerni, ugye?
@hanta boy: Maci arról tudna mesélni ;-))
Na linkeld be hazug gyerek (nomen est omen!) hol van itt Románia védve általam egyszer is?

Az a röhej, hogy mennyire dedós gyerek módra jöttök, hogy hurrá éppen most a román adat rosszabb, hurrá, hurrá!

Hogy féléve meg jobb volt mint mi most? Nem számít, Éljen Orbán-Matolcsy a sikeres unorthodozx gazdasági zseni!
Ténytár!

Azt meg még ki is hagytad "pedig ebből a pénzből mennyi éhes gyerek jóllakhatna!"

Ténytár!

Nekem ne gyere folyton ezzel az államadóssággal!

Akkor lehetne nagy a pofád, ha pl. a kedvenceid (Megyó, gyurcsányi, Bajani) csökkentették volna, míg a Fidesz növelte volna!

Ezzel szemben tény, hogy 2002-2010 között az adósság 52%-ról 85,5%-ra nőtt, míg 2010-2013 között 85,5%-ról 79, 4%-ra csökkent.

Úgyhogy Ténytár, pofád befogod!
@avanivi: Bingo!

Majd nézd meg ha Orbán hülye putyinleszopasa becsődöl akkor mit fognak itt vinnyogni, hogy persze az mszp alatti a világválság az nem számít (amit egy év alatt rendbe tett Bajnai), de most az eu szankciók miatt nem fejlődünk bruhaha.

Várj csak a 2012 elbarmolasakor mi is volt az érv? ja, 2008-s magyar összeomlás.

Ez év eleji rekord államadósságnál - a 4 éves adósság elleni szabadságharc után mi volt az érv? ja, az mszp.
@hanta boy: "Ezzel szemben tény, hogy 2002-2010 között az adósság 52%-ról 85,5%-ra nőtt, míg 2010-2013 között 85,5%-ról 79, 4%-ra csökkent.

Úgyhogy Ténytár, pofád befogod! "

Nézd mar mekkora bor van az szekta tag pofajan!

2014-et, rekord allamadossagot szepen elfelejti!

____
Újabb történelmi csúcson az államadósság

2014. február 27., csütörtök, 15:54
hvg.hu/gazdasag/20140227_Ujabb_tortenelmi_csucson_az_allamadossag

Februárra 22 934 milliárd forintra hízott a magyar államadósság, a komolyabb januári növekmény után ez UJABB TORTENELMI REKORDot jelent.
_____
Durván megugrott az államadósság - ITT AZ UJ REKORD

2014. július 8., kedd 18:45
www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_megugrott_az_allamadossag_itt_az_uj_rekord.583643.html

A múlt héten újabb 202 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, így az elérte a 24901,3 milliárd forintot és a GDP 83,6 százalékát. Ez is, az is rekord.

_____
@hanta boy: ez így van (nem a tíz év, a felelősség... nincs tíz év), ám itt senki sem szeretné, ha visszajönne az mszp, azt igen, hogy a fidesz menjen... 2/3-dal csodát lehetett volna tenni, ehelyt rohanunk a szakadék felé...
@a Ténytár: "hogy persze az mszp alatti a világválság az nem számít (amit egy év alatt rendbe tett Bajnai)"
:D :D :D
Ez nagyon jó!
Basszátok meg, ha Bajnai amerikában lett volna kis sem tör a világválság! Simán megakadályozta volna. Akkora ász! :)
@hanta boy: ez így van (nem a tíz év, a felelősség... nincs tíz év), ám itt senki sem szeretné, ha visszajönne az mszp, azt igen, hogy a fidesz menjen... 2/3-dal csodát lehetett volna tenni, ehelyt rohanunk a szakadék felé...
@a Ténytár: ("A magyar adat az első MSZP kormányzás alatt STABIL +4% volt végig, majd a nemzetközi összeomláskor a masodik MSZP kormanyzas alatt nálunk is összeomlott 2008-ban.

Bajnai meg visszahozta +10% (!!!) növekedéssel 2010-re növekedést és azt adta at."

Hogy megszépült a történelem...:D
Nézzük konkrétan azt a libaszakértő "+10%-os növekedését":

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D
Mit is csinált konkrétan(nem elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot a következő kormányra ja és persze a teljes visszafizetést.

Ami pedig az "az első MSZP kormányzás alatt STABIL +4% volt végig" c. tételt illeti.

Nézzük az adatokat:
2002- 4,5% (ez egy fél év, sokat nem tettek hozzá, max. az eszetlen pénzköltéseket)
2003-3,9%
2004- 4,8%
2005-4,0%
2006-3,9%

Ezek az évek olyan nemzetközi környezetben zajlottak mikor a környező országok, igen, Románia is, meg a baltiak, Szlovákia&co. nem egyszer kétszámjegyű növekedéseket produkáltak, ritkán látott világgazdasági boom közepette...
Ellenben a gyurcsányok ezt az állami hiány
felpumpálásával érték el, és mikor 2006-ban eljött az igazság pillanat-lásd öszödi beszéd- és be kellett húzni a fékeket, gyorsan jött az igazság pillanata:
2007- 0,1%
2008-0,9%

Figyelem, még a 2008 szeptemberben kibontakozott válság előtt...
Ami aztán letolt gatyával találta Magyarországot:
2009 - MÍNUSZ 6,6%

Ami pedig a románokat illeti.
Megbukott egy kormány amelyik az IMF diktátumokat végrehajtotta.
Eladtak már majdnem mindent, a maradékot most verik dobra.
Öt millió román fogott eddig már vándorbotot, külföldön már román templomok épülnek és román focicsapat vesz részt az angol ligában.
És most fél éve még recesszióba is csúsztak.

Hát ennyit a "versenyképességről".

Bruhaha.
Macisajt!

Most jó rábaxtál!

Tudhatnád, hogy a Ténytárt legkevésbé a TÉNYEK érdeklik!
A Ténytárt egyes-egyedül egy cél vezérli:
AZ ORBÁN ELLENI MÉRHETETLEN GYŰLÖLET!
Fogadjunk, hogy a Ténytár egy kanál vízben meg tudná fojtani Orbánt, annyira gyűlöli!

Kommentjeiből látszik, hogy semmi, de semmi, de semmi más vezérli, mint az Orbán elleni gyűlölet!

Azt azért megkérdezném tőle: mi ennek az oka!
Mi verte ki nála ennyire a biztosítékot?
@hanta boy: ne butáskodj! elvesztette a koncot, amit eddig rágott! Az fáj nekik csak a csalódásukat, frusztrációjukat ideológiai lepelbe csomagolják.
@hanta boy:

"_Fogadjunk, hogy a Ténytár egy kanál vízben meg tudná fojtani Orbánt, annyira gyűlöli!_"

Kizárt, hogy olyan sok vizet elpocsékolna arra a célra.

Azt azonban megjegyezném, hogy a te félretájékoztató propagandádra adott reakcióit kár orbánfóbiával takargatni.
Te egyszerűen hantázol, fiú. nick-ed szerint. Tehát minden rendben:)
@hanta boy: ("Macisajt!
Most jó rábaxtál!
Tudhatnád, hogy a Ténytárt legkevésbé a TÉNYEK érdeklik!"

Viszont én igencsak érdeklem őt..:)
Láthatod, mióta bemásoltam a hírt a "versenyképes" románok recessziójáról, szinte mindegyik "hozzászólásában" engem emlegetett...

És tőlem hagyományosan is retteg.
Egyszer vettem (volna) a fáradságot és hozzászóltam volna az egyik felbukkanó "ténytáros" posztjához.
Megírtam, elküldtem, erre mi jelent meg üzenetként?
Hogy "ebben a blogban nem kommentezhetsz"...
Ilyet már/még csak a szintén rettegő hiszterolibsik csináltak, a vincentek meg a béndek...
@jaegtoer:

Marhaság. Ténytár hazudik. Maci konkrét adatokkkal linkekkel cáfolta, illetve mások is.
Bajnait pedig érdemtelenül ajnározza, miközben a valós mutatókat (pl mostani GDP növekedés, hiánycél tartása, ...) figyelmen kívül hagyja.

Tipikus ballib szarkeverő.
@MACISAJT:

Hát igen.. A cenzúra nem ismeretlen fogalom a tényeket kizárólagosan magukénak érző ballibek körében.
@hanta boy:

Ettől egyszerűbb a helyzet.
Ténytár vélhetően részesedést kap a Norvég pénzekből Bajnai alapítványán keresztül.
Dolgozik csupán a pénzéért.
@Trompf:

Ja, tényleg ez lehet!

Parancsba kapta a Norvég "Civil" alaptól, hogy csak akkor kapja a havi egymillát ha teli pofával szidja a Fideszt, és Orbánt....
Jégtörő!

Akkor csak az én megnyugtatásomra meséljél már valamit (mondjuk nem ártana tényeket felhozni...) az én "félretájékoztató propagandámról"...

Tényleg kíváncsivá tettél!
@a Ténytár: "Csak ugye akkor meg kell mondani a nepnek, hogy KUSS, NINCS 50% beremeles! NINCS ez, NINCS az!

Ja, hogy azt nem, hanem hergeltük a népet 14.ik havi (!!!) nyugdíjjal?"

A fidesz joggal tett ígéreteket 2006-ban, amikor az MSzP az egész EU-t átverte a gazdaság helyzetéről. Az emberek ezrével vették fel a frankhitelt, az egész világ azt hitte, hogy minden rendben van. A fenébe, sokan még ma is azt hiszik, hogy minden rendben volt.
@guma:
"Baltás gyilkos az ötödikesek informatika tankönyvében"

Megnéztem. Az, hogy borzalmas, nem elég kifejező jelző.
A "szekértők" adják vissza a diplomájukat, és az engedélyezőkkel és kiadókkal együtt menjenek sót bányászni 150 évre.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nézzük a linket, amit guma mellékelt:
"A szerző nem érti a felháborodást, mivel a már a harmadik kiadásánál tartó könyv és melléklete mindeddig csak pozitív visszajelzést kapott."

Szóval a szerző, és könyvei az MSZP kormány alatt került a közoktatásba.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ugyanitt a méhecskés rajzfilről, ahol baltával verik szét a kislány fejét, majd a méhek kiszúrják a bácsi szemét:

„A rajzfilmet egy 11 éves, hátrányos helyzetű kisfiú készítette még nyolc évvel ezelőtt"

Majd rá egy évre bekerült a tankönyvpiacra.
@Trompf:
"
Szóval a szerző, és könyvei az MSZP kormány alatt került a közoktatásba. "

Viszont eddig nem volt kötelező a használata, most meg már igen.
Ettől függetlenül a véleményemet fenntartom, tökmindegy, hogy mikor adták ki és vették használatba először.
@Trompf: olvasd Tóta W-t, mert az is ott van a link előtt és pont arra hoztam ezt példának!
gerinctelenség védeni a védhetetlent, ráadásul gyerekekről van szó!

tudtam, hogy lesz olyan alávalóan gyalázatos senki aki visszamutogat, de olvasni, értelmezni nem tud és a hibát sem lehet elismerni, mert rögtön kiderülne, hogy a király meztelen!
@guma:

Sajnos a piros hetes is lehet nyerő -az ultiban. Ezzel ugyan nem kell megbarátkozni, ellenben ez is egy opció -a sok közül.
@$pi$: "A fidesz joggal tett ígéreteket 2006-ban, amikor az MSzP az egész EU-t átverte a gazdaság helyzetéről. "
- Rosszul tudod. Az EU helyes adatokat kapott, Gyurcsány hazudott csak. 2006 januárjában pedig Varga átvette a pénzügyminisztériumtól a valós adatokat. Pontosan tudták mi a helyzet. Az akkori pénzügyi államtitkárt pont ezért nem merték baszogatni 2010-ben, mert kezében volt a papír hogy Varga ezeket az adatokat átvette.
@hanta boy: A kommentjeitekből meg az látszik hogy mindenkit ballibsinek tartotok aki nem fúj veletek egy követ és gyűlölitek.
@$pi$: És különben mi van az adósságcsökkentéssel?

Bruttó államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24700 milliárd

nettó GDP arányos államadósság

2010 II. negyedév 64,2
2014 II. negyedév 76,4
@MACISAJT:

"Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D"

eddig olvastalak....

1/3 folyó kiadás,

1/3 deviza tartalék,

1/3 nem hívták le,

viktor költötte el!

és tudod, az imf-nek azért kellett mennie,
mert ők, költség csökkentést,
és stabil növekedési mutatókat kértek volna...

tudod az imf, nem engedte volna szórni a pénzt, stadion, várba költözés, stb...

amikor milliárdokat vonnak el, oktatás, egészség ügy stb..

nincs kedvem megfejteni, hogy ti miért nem látjátok ezt....

nagyon fájdalmas lesz az ébredésetek..

a jelszó eleje, még él..
"merjetek"
de most már, ébredni, nem álmodni!
@MACISAJT: Ez is kezdi.

Ha mar a NEGYEDÉVES NÖVEKEDÉSI adatokkal trükköztél (mert most épp az jön jól a valódi szülőhazád ellen) akkor NEGYEDÉVES VÁLTOZÁSOKRÓL beszélünk!

Ott a link es nez meg hogy -8% rol +2%-kal adta ad Bajnai a kromanyzast.

Persze hulyeseg negyedeves valtozasokat nezni, DE HA AZZAL JOTTEL maradj is annal!
Ja, hogy akkor mar nem tetszik mert az alapjan nezve a fidesz csunyan bukik.
@MACISAJT: Az államadósság adatokról is tudsz valamit mondani?
@hanta boy: Ez ám a keresztény szekta tag. Aki nem istenítő a Vezérét az hanta szerint egyből meg akarja ölni.

Menj akkor és állj a családoddal vigyázzba a cinege utcában 24/7.
@Trompf: Mirol hadovalsz? Ha valaki akkor en mindg mindenre hozok linket.

Az hogy most mar te is bealltal a sunyi szarkeveresbe, hogy amikor az a jo a romanok ellen akkor Negyedeves valtozassal villogtok (persze 6 honapja nem mert akkor kiugró volt a román fejlődés), de ha negyedéves adatokat hozok rá ARRA válaszul akkor hirtelen játszatok a hülyét, hogy de hát nem is igaz mert az éves adat - AMIT szinten én írtam be BE ELŐSZÖR a topikba, amit hanta utána sajátjának bemásolt - az bezzeg más.

Meg szép, hogy más!

Csak ugye amikor elkezdtetek a negyedévessel akkor nem volt bajod vele.
@jaegtoer: Pontosan. De hatha igy megerti a szekta had.

Elkezdi az attalepult nick, hogy de a román GOROGDINNYE az szar (bezzeg féléve meg sokkal jobb volt mint magyar most is).

Majd amikor belinkelem nekik, hogy jó akkor nézzük csak a görögdinnyét a Fidesz kormányzás alatt akkor hirtelen váltanak, hogy de hat az baromság mert az ALMÁT kell nézni!

Persze a román alma is jobb 2010 óta meg a KSH szerint is, de akkor nem tudott volna itt az orbanista trió jönni azzal, hogy a román görögdinnye ezen negyedévben rosszabb.

Erre jön hanta hogy de 2002-2208 között a magyar alma szar volt. Amikor az jön de nem, nem volt, akkor hirtelen kuss legyen mert KÖRTE!, az mindennek az alapja, a körte.

Mert a Fidesz alatt 2003-ig a Körte az szuper!
Ja, hogy éppen idén történelmi rekord szar lett a körte?

Menekül mindegyik, mert de hát az alma ;-)))
@a Ténytár:

Így van. Alma-körte... ha nem jön be, akkor dinnye... nofene az se... hanem amíg eljutnak a tökig, túl hosszú idő:)
@$pi$: Azért vettek fel frankhitelt - AMI HITELEZES 2001-ben JARAI ALATT kezdődött - mert a forint hitelt nem tudtak megfizetni!

___
Devizahitelt a lakosság 2001. június 15-től vehetett fel, amikor a első Orbán-kormány az Országgyűléssel elfogadtatott egy olyan törvényt, amelyben eltöröltek minden korábbi devizakorlátozást.
___

Es annyira átverték, hogy Lázár külön dicsekedett milyen jól spekulált a frankhitellel (persze amikor bebuktak akkor kuss), Kosa meg büszkén vette fel a városának mert az jó!
Persze mindketten igaz Gyurcsány hívek akik miatta tettek.

___
m.origo.hu/gazdasag/20120202-lazar-tozsdezhetett-a-hodmezovasarhelyi-kotvenypenzzel.html

Lázár korábbi sajtónyilatkozatokban büszkélkedett azzal, hogy a spekulatív ügyleteken kamat- és árfolyamnyereségre tett szert.
___
@jaegtoer: Pontosan.
Ha 6 hónap múlva a román fejlődés lesz újra kiugró a magyar meg lecsökken, akkor jön az áttelepült maci hantával, hogy de az éves adat, az évest kell nézni.

Ahogy féléve meg kussolt a kugroan magas román negyedéves adaton.

Vagy ahogy mindannyian kussolnak az IDEI TÖRTÉNELMI REKORD ÁLLAMADÓSSÁGI ÖSSZEGEN!

Nem baj, mert ugye mar Orbán is megmagyarázta - miután megtapsoltak a budiról kijőve a hivei, hogy miért is jó a szar KÖRTE:

____
index.hu/gazdasag/2014/08/19/orban_elmondta_miert_nem_magas_a_rekord_allamadossag/

____
@Trompf: @MACISAJT:

mint azt a
@a Ténytár: ,
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): vagy
@jaegtoer:
adatokkal is alátámasztja: nincs igazatok, csak süketeltek a vakvilágba!

de talán a KSH-nak vagy a MNB-nak hisztek! figyelmetekbe ajánlom nagyon az első ábrát, mert a világ azért nem 2004-ben kezdődött, hiába akarjátok ezt demonstrálni!

offforever.blog.hu/2014/08/27/befagyasztanam_a_vezetok_fizeteset_es_semmilyen_juttatast_nem_adnek_addig
@guma: Mit vársz olyantól aki értelmetlen negyedéves adatokkal próbálkozik hogy nyihihi, de azt is olyan sunyin, hogy az előzőt elhallgatja mert akkor éppen jobban álltak a románok vele.
A nominális GDP gyorsabban növekszik, mint az államadósság, a reáladósság csökken, ami kellemetlen hír az ellendrukkereknek. Ezért lovagolnak a nominális államadósság növekedésén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem tűnik?

Ja, nem csak epp azt követelte ugyanez a prof hogy a ukrán atomfegyverkezest támogassa az usa!

nem tette. Pedig ugye annyira de annyira az oroszok ellen hergeltek őket. Most meg ez jön azzal, hogy az usa azt tett aminél 100x rosszabbat követelt maga?!

Ez a te fene nagy hiteles példád az usa ellen?

_____
mearsheimer.uchicago.edu/pdfs/A0020.pdf

In this essay and in the 1993 Foreign Affairs article "The case for a Ukrainian nuclear deterrent",he argued that to reduce the dangers of war, the United States SHOUL ENCOURAGE Germany and Ukraine to develop a nuclear arsenal !!!
_____
@ Nezd mar a Fidesz meg Macisajt dedos negyedéves hasonlitgatasan is túl tesz es pont azt akarja eladni amit itt hülye példának hoztam fel! ;-)))

_____
index.hu/gazdasag/2014/12/10/megis_osszejott_matolcsy_7_szazalekos_novekedese/

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője kedden a Parlamentben napirend előtti felszólalásában kifejtette:

várhatóan 3,2 százalékos gazdasági növekedés lesz ebben az évben
ha ehhez hozzávesszük az előző évi adatot
és a jövő évre vonatkozó becslést

akkor:

„ebben a három évben a következő évvel együtt már 7,5 százalék lesz a gazdasági növekedés, amit együttesen láthatunk”.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P7GBxUQhJpA
___________
@egy igazi Ténytár:
Kekec!
Egy ideje már amúgy is tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés!
Olyan értetlenek vagytok...
süti beállítások módosítása