Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2022/11/28/volner-schadl-ugy-vadirat-csecsen-emberrablok-valtsagdij Ugyébár jól ... (2022.11.28. 08:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: 31 évvel ezelőtt ment el, aki szerette Tiffanyt, Dorothyt, Delilaht, Goliathot, Mikot, Oscart, Rom... (2022.11.24. 21:33) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2014.08.30. 11:08 Fabius

Kiegyenlít az üzenőfüzet

Címkék: mszp németh gábor egyenlítő velez árpád

Németh Gábor sztoriját olvasva olyan érzésem van, mintha kinyílt volna a közhelygyűjtemény  a fejemben :

1: a politika mocskos dolog,

2: aki kurvának áll ne csodálkozzon semmin. 

A szocikat lopással vádolni nem újkeletű dolog, megtették ezt már sokan Németh előtt is. A kirajzolódó kép, miszerint az MSZP-ben Bajnait és Gyurcsányt nagyobb ellenségnek tekintik, mint Orbánt és a Fideszt, csak az összefogást ordítva követelőknek lehet újság. Ahogy az is, hogy a szocialista etikett szerint kívánatos keresni egy embert, aki némi készpénzért a szövetségeseket ordítva, alpári módon fikázó blogot indítmiközben Rogánról és Habonyról a pártigazgató úr kívánságának megfelelve hallgat. 

Annak a Velez Árpádnak az utasítására, aki szerint nincs megállapodás és együttműködés közte és a Rogán - Habony vonal között, de akinek azért van némi biznisz érdekeltsége a Fidesz hátországát jelentő oligarchákkal

Emlékszem mekkorát röhögtünk, mikor azzal jöttek a szocik, a megújulás jegyében Velez lesz az új pucslászló, innentől majd minden más lesz. No, látjuk, lett is, a szocik közeli fiataloknál sem az elveken megy a vita, hanem, hogy tudnak/akarnak-e a pártból 35 millió bánatpénzt fizetni a kigolyózásért és hallgatásért. 

Nesze bazmeg, új generáció minden szinten. 

363 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr466649825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért nem temetik, temetjük el az mszp-t Kádár mellé. Ennyi idő alatt 1988-2014 között egy gyerek megfogan, felnő, és tovább tekeri a kereket újraindítva a körforgást aminek részese.

Temessük el őket. Komolyan. Most. Csak mindenféle félreértés adódik belőlük és csak lopnak, lopnak, és lopnak ahogy eddig is, csak most a változás esélyét, és a jövőt.

[MINDEGYIK ELMEHET A KURVA ANYJÁBA. Minél előbb.]
@jaegtoer:

Egy szép csokorral és sírfelirattal benne lennék.
ha jól értem becses szavaid, akkó' levédia alsón a politikai pártmunka az egyfajta profittermelő gazdasági vállalkozás amely nem fizet adót mert amiből gazdálkodik az lopott közpénz? és az egész szarnak nincs is más célja?

brühüyyy

szép kis legaljalevéd ott alcsútbasznád körűl eleterülőben
@jaegtoer: úgy 2010-2011 táján temetni kellett volna őket.
@jaegtoer:
Alternatívaként javasolnám a kazánt. Tiszta munka, csak a füstgáztisztító berendezést kellene utána kicserélni, mert az sem bír el mindent...
@jaegtoer:

"lopnak, és lopnak ahogy eddig is, csak most a változás esélyét, és a jövőt."

Ennél rosszabb a helyzet. Ahhoz is tehetségtelenek, hogy lopjanak. Már csak gátjai mindennek.
@jaegtoer: Egyetértek. Bevallom, én is nagy összefogás párti voltam, szégyellem is magam, de közben beláttam, hogy ennek így semmi értelme.
Mindenestre azon a véleményen vagyok, hogy nem tart már soká a rothadási folyamat. Régen nincs már innen visszaút, csak még nem esett le nekik.
@időtolvaj:
A legszarabb az egészben, hogy a cáratyuska röhögve nézi végig, hogyan húzzák le a klotyón magukat a coccialisták és velük együtt a demokratikus oldal is. Persze azért tesz hozzá bőven ő is, de annyira nem kell erőlködnie mint a választás előtt, kiadja albérletbe a melót, amit már a félkegyelmű sameszai is simán el tudnak végezni.

A bal elvégzi a saját maga szociális temetését, emezeknek még szerszámot sem kell adniuk hozzá. Elkeserítő...
Maszop és a fityusz az előző éra selejtjeinek gyűjtőhelye,Magyarország elveszejtésének 2 fő mozgatóereje,tele vannak KGB ügynökökkel ezért nincs a mai napig nyilvános ügynöklista csak putinkának a fiókjában.
@időtolvaj:
mi a hír középföldén ott orica mellett a csillagerdő közepén túl ahol a kurtafarkú orbántúr?

brühüyyy

lesz e még langyulat a Na Pala TT a ló mars
Tényleg mehetne a pi..ába az egész alja mutyista polcsürhe, csak gátjai itt, ennek az országnak. Tetű népségnek bőven elég a narancsbolsi csürhe, a másik majomhorda kiörgedett, vén tolvajai és mutyistái mikor szeretnének visszatérni a balettba, ugrálni? Mert ugye ez nem az ő pályájuk.
@rodeo36:

"a politikai pártmunka az egyfajta profittermelő gazdasági vállalkozás amely nem fizet adót mert amiből gazdálkodik az lopott közpénz? és az egész szarnak nincs is más célja?"

Bingó, jól érted.

Ha felteszed magadnak a kérdést, mi különbség van a Greyhound féle választási csalásos leleplező videó és Németh mostani kirohanása között, akkor úgy van, semmi. Hacsak az nem, Greyhound nem kért 35 milliót a kussolásért.
@Fabius: mit tudsz te erről a matolcsi szövegről, történetről?

nem ad ki semmit a kereső az 1990 november 10 Magyar Hírlap: hogyan lehet jogszerűen meggazdagodni matolcsi szerint!!!

itt olvasnak fel belőle, most kaptam, és nagyon érdekes...

www.klubradio.hu/klubmp3/klub20140829-172852.mp3
Egy kis adalék!

index.hu

"Fél éven belül kiköltözhet az MSZP a Jókai utcai székházából az épületre felvett svájci frank-alapú hitel és az épület fenntartásának költségei miatt – írja a Népszabadság.
A lap úgy tudja: a szocialisták tárgyalnak több befektetővel, a bérbe adás és az eladás is szóba jött. Az eladást megnehezíti a jelzálog, ami akár nagyobb is lehet, mint a ház jelenlegi forgalmi értéke.
Az Indexnek szocialista politikusok már tavasszal elismerték: három nagyobb hitel is nyomasztja őket, melyek összege kétmilliárd forint körüli, a helyzetet akkor kezelhetőnek ítélték. A legnagyobb tételt az MSZP Jókai utcai székházára felvett 800-1000 millió forintos svájci frank alapú hitel jelenti. Mellé jön még az MFB-nél meglévő 400 milliós, kedvezményes pártingatlan-vásárlási céllal felvett kölcsön, és egy félmilliárdos folyószámlahitel az Ersténél.
A Népszabadságbak egy vezető szocialista politikus azt mondta, fél éven belül új épületbe költözhet a pártközpont.
A Jókai utcai irodaházat akkor lehet teljes kihasználtsággal üzemeltetni, ha legalább kétszázan dolgoznak benne, ennek 15-20 százaléka a jelenlegi kihasználtság."
@Fabius:
Ilyen sokáig tartott ez papának... e`vvan ... azért jobb későn, mint soha.
Kedveseim, nem kellene olyan könnyen feladni!
Nap, mint nap bővelkedhetünk a kétszínűségben, ezért a sokszínűségre (tarkaságra) egy ideig még szükség lenne. Legalább látványelemekben ne szűkölködjünk...
Magyarország egy hatalmas konszern, amely különböző gazdasági ágakhoz tartozó cégeket fog össze pénzügyi függés alapján.
Ez a függés azonban nálunk politikai függést is jelent a Fidesz és az ellenzék között, és ez az ország tragédiája.
Mindkét oldal szereplői gazdaságilag ezer szállal kötődnek egymáshoz, behálózzák az egész országot átláthatatlan kapcsolataik révén.
Miután szívélyes privát kapcsolatok jellemzik ezt a felépítményt, esély nincs arra, hogy egymás ellen lépjenek fel, amit látunk, az egy undorító színjáték a nép felé, miközben maguk között elégedetten vigyorognak, és kiröhögik az alattvalókat.
Csoda-e, hogy az ellenzék inkább hagyja magát felmorzsolódni, már lassan nem is lesz, és nem is akar a jövőben újraéledni.
Miért tenné? További gazdagodásuknak ez az ára, a hallgatás, melynek hátterében a gazdasági alkuk motíválják a szereplőket.
Mindennek tükrében ennek az országnak esélye nincs a változásra, a felemelkedésre, hiszen az fel sem merül már ezekben a falánk politikusokban, hogy mi is lenne a küldetésük eredetileg.
@rodeo36:
"Lesz-e még langyulat?"
Az ember néha reménykedik, hogy a népekben feléled a tűz, és felégeti ezt a kártékony alakulatot, de ahogyan elnézem, itt még langyulat sem lesz.
@Mariann19:
A szomorú, hogy sok ecceri birka szerint ez így jó... :((
Persze így egy kontroll nélküli maffiaállam épül.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
A kontroll a lényeg.
Az ellenzéknek ez lenne a kizárólagos feladata a parlamentben, hogy harcosan rávilágítson a kormány politikai esztelenségeire, hogy tudatosítsa jól megfogalmazva a nép felé, hogy mi történik itt.
Ehelyett szépen suttyomban leépíti magát, alámerül a privát gazdasági szférájába a fideszes haverjaival.
Nem nehéz ezt a tendenciát megfigyelni most, amikor választási offenzívát kéne folytatniuk, és hangjukat sem hallani.
A Fidesz pedig munkálkodik szorgosan, hiszen odavetette az ellenzéknek a júdáspénzt, nincs ellenfél, robog az úthenger Al Capone vezeti a járgányt röhögve.
@Fabius: Ha már Greyhound, ennek az új Alvin és a Mókusok klipnek ő csinálta a videóját. :)

youtu.be/OCx-DAd4OWY
@Mariann19:
Értem, hogy kényelmes nekik, csak a takonygerincűséget és csicskalétű szemléletüket nem bírom megérteni. Persze az is igaz, hogy a coci rendszer mutyizásán nőttek fel, ott alapoztak Piktorral, meg a többivel.
Az Ukrajnában folyó katonai hadműveletek veszélybe sodorják az atomerőművek biztonságát is. Ezt a Greenpeace egyik munkatársa, Tobias Münchmeyer jelentette be.

Emlékeztetett, hogy a katonai hadműveletektől 200 km-re található a zaporizsjei atomerőmű, amelynek reaktorai nem állnak ellen az esetleges lövedékek becsapódásának.
Ezen kívül az elektromos hálózat lehetséges meghibásodása az atomerőmű generátor hűtőrendszerének kikapcsolását idézheti elő, amely akár a Fukusima-1-hez hasonló méretű katasztrófához is vezethet.
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_30/A-Greenpeace-aggodik-a-Zaporizsjai-atomeromu-biztonsaga-miatt-1318/
.
(Orosz hírek, nézetek magyarul)
Az oroszok szerint az EU félti saját pozícióit Oroszországban

Nem csoda, hogy az Európai Unió soraiban is megerősödik az az ellenzék, amely nem ért egyet Brüsszel oroszellenes politikájával. Orbán Viktor magyar miniszterelnök, például, meg van győződve, hogy fejleszteni kell a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat Moszkvával. A napokban a magyar diplomáciai testület előtt mondott beszédében hangsúlyozta, hogy a többi uniós tagállamhoz fordul, támogassák az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok javítását.

Teljes szöveg:
hungarian.ruvr.ru/2014_08_28/Az-EU-felti-sajat-poz-cioit-Oroszorszagban-2257/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Boli!
Elolvastam a Fabius általi linket, és elborzadtam azon, hogy mi is folyik ebben az országban.
Az abban leírt kapcsolatrendszereket még hálóba is művészet lenne rendezni.
Belegondolok, hogy ezek a szereplők külön-külön mind nagy pénzeket nyúlnak le, és folyamatos ez a lopás, mit jelenthet ez népgazdasági szinten összesítve?
Az is kiborító, hogy a felvett hitelek és eu-s támogatások egy része ezekbe a zsebekbe kerül, a hiteleket pedig mi fizetjük ki.
Csoda, hogy ez az ország még vegetál.
Én a poszt kapcsán V-port nevű kommenttársamat kérdezném, abszolút jóindulatúan, kiváncsiságtól vezérelve, minden hátsó gondolat és él nélkül:

Mitől vállalhatóbb a mostani MSZP, mint Gyurcsány és a DK.

De tényleg kiváncsi lennék.
Pont leszarom, hogy neked mi a lényeg benne. Sehol nincs kiírva, hogy nem lehet. Takarodj a halál retkes fájára azt ott csimpaszkodjál meg ugass anyádnak meg apádnak. Azokkal társalogj inkább így és ne ezt a blogot cseszd szét a szaroddal.
Nem te fogod megmondani, hogy ki hogyan találja ki a feladványt. Ha valaki google-t használ akkor azzal. Mivel nem láthatja mindenki azt a filmet amit te!
Nyamvadék korcs kretén vagy te, mert még azt sem érted meg hogy kussolj és ne cseszd szét ezt a jó blogot a redvás pofázásoddal.

A bátorságról meg annyit, hogy ha te "véletlenül" összetalálkoznál velem és ha csak 1 ujjal is hozzám mersz érni, olyan arctetkót nyomok a kib@szott fejedre, hogy utána mehetsz majd anyádnak meg apádnak meg a Gabinénikédnek sírdogálni.
Ezt jól jegyezd meg!
@Mariann19:
Siralmas. Kivéreztetésnek tűnik. Csak az a kérdés, kinek az érdeke?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Majd jön a következő fázis, a klasszikus "a nagy halak megeszik a kishalakat".
Az lesz, hogy néhány nagyhatalmú basa fogja uralni az országot.
Nézd meg, mi volt Ukrajnában.
Az ellenzék pedig sötét, mert nem veszi észre, hogy a jelenlegi kedvező helyzete csak átmeneti állapot.
@Mariann19:
Sötét, korrupt csürhe. Irány az Argentin minta? Ki fog ürülni az ország... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): szar, ócska szartelep ez az ország! vicces ez tőlem, de ez van. de jön iksztro, belpesti, batyúfasz, géza és belénk dumájja! a kurvaanyját az összes szar fityesz, putyinfan szarnak!!!
@Mariann19:
Tiltakozom!
Nincs itt semmiféle lopás, hanem az unortodox gazdaságpolitika speciális elemei tűnnek szokatlannak az avatatlan, kívülállók számára.
Különben is a cél szentesíti az eszközt...
@guma:

A legfontosabb mondat: fontos a reális ön- és helyzetértékelés.

No ez valahogy nem akar összejönni.
@Mariann19:

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

amit linkeltem, hogy ott olvassák fel az okosságot, érdemes meghallgatni...

22,20-nál kezdődik. egy könyvtárosnő telefonál be és igen érdekes dolgokat olvas fel. ugye a privatizációs törvényhozásban szava volt matolcsinak és milyen érdekes, mert "fillérekért" hozzá is jutott családja sok balatoni gazdasági létesítményhez...
így direktbe elmondva azért megdöbbentő...
@látjátok feleim szümtükkel: :)

és hozzá a megfelelő törvényalkotás...
@guma:

Hát igen. Az ember azt gondolná, azért van a köztársaságnak elnöke, hogy ő legyen a fék, tartsa az egyensúlyt, és védje a kormányzó réteg kapzsiságától a lakosságot. No ez nálunk nem ment, ne megy és nem is fog menni. Ugye pedig fontos a reális ön- és helyzetértékelés. Még a köztársasági elnöknek is. Az alkotmánybírókról nem is beszélve.:(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
bucika, ugye jól evezel? nem szédűlsz? vannak ötleteim szédülés ellen (is)

tudod a Tejútrendszer közepe körűl forog a galaxis és ott van a...netuggyki...azaz pár csilliárd évenként változik minden körülötte változik pillanatonként és forog mint a szélmalom

Dulcineád hogy van? és Su Sancho del Panza? még horgya?

és a malmaid?

brühüyyy

kard ki kikap vagy be...és evezőre föl mert onnan jönnek a hullámok...kisfodrosak
@taga20:
:))

'kisgenyaországelkúúúúúúúúúrók csak idő kérdése a sittrekúrásuk:))
:)nehezen győzöm kivárni a végjátékot,ekkora gennyhalom nem húzhatja sokáig!!
@Guestenye:
Te kinek ugatsz és miért?
Ezt nem ártana mindjárt így az elején tisztázni.
@rodeo36:
Cukorfalat!
Beléd is!
Szar idő van, esik, zabálok egész délután, most már el kellene kezdenem inni is, hogy utolérjelek, akkor nekem is sikerül ilyen összefogottnak lennem...
@Knósszosz: tudod Knosszi, vannak ezek a karakterek, akiknek mindegy kihez szólnak, lényeg, hogy szólhassanak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Ki fog ürülni az ország."
Már 600 ezer emberről beszélnek, akik kint gyarapítják a GDP.
A fene érti, hogy már 7.9 % csak a munkanélküliségi ráta.
Ez valami olyan számítás, hogy a kivándorlók csökkentik a munkanélküliségi rátát.
Hiába! Ez unortodox szisztéma, igazi hungarikum.
@DR. INKVIZITOR:
"Különben is a cél szentesíti az eszközt."
Nemtelen célokhoz, nemtelen eszközök. Ez így függ össze. mert ez olyan unortodox.
Majd meglátod, hogy lesz itt koronázási ceremónia, a koronázási misét Pataki Attila komponálja. MÁr lehet, hogy munkálkodik is rajta.
@guma:
Nekem nem jött be a link.
@Mariann19: Csák Máték, Aba Amádék, Borsa Kopaszok országa ez. Saját kis érdekekből eladnának minket.
@taga20: Helló öreg! Inkább arról beszélj hol találkozunk pontosan holnap. :)

zsidonyarifesztival.hu/terkep/?lang=hu
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azé emlékszel? honnan indultunk? majdnem "verekedtünk", hogy ki megy érte svehátra. és hova jutottunk:)
@taga20: Elmentek majd érte verekedés nélkül. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azé vicces, amiko egy náci, zsidó sírokat gondoz.
holokamu vagy zsidóösszeesküvés? miről beszélgetnénk? de komolyan.
@taga20: Hogy hogy miről? Kutyikról meg a csajokról. Tényleg a helikoptereseket is szereted nem? :)

33.media.tumblr.com/6dd2797c76a5de9a9f879da88df650da/tumblr_nb1djlIC8z1teeq67o1_500.jpg
@taga20: "azé vicces, amiko egy náci, zsidó sírokat gondoz."

Amúgy volt ilyesmi fordítva is, úgyhogy ne add fel. :)

mult-kor.hu/cikk.php?id=18827
www.hir24.hu/tech-tud/2014/03/14/zsidok-harcoltak-hitler-mellett/
En csak azt nem ertem, hogy feltetlenul szukseg volt erre a posztra MOST?

Mert szep az onsorsrontas, ha jol csinaljak meg en is kalapot emelek (lasd Egyutt-kozeli 444 -> Falus videoja), de nem lehetett volna mar varni az onkoris valasztas utanig?

Ha perre megy Nemeth, akkor ugy is lesz alkalom balhet csinalni az ugybol akkor....
@Penivaldes:
'Nagyobb tiszteletet Csák Máténak:)),az tudott élni ott a csodálatos felvidéken,ezek a pocsolyában turkáló kulturálatlan amőba hordák saját maguk sem tudják mi a cél ami felé üzik hajtják 'bamba népüket'(bocs a kivételnek!)
@gazoló:
OKÉ:)) de:
www.youtube.com/watch?v=kpbFMcEZ-i0
... és akkor el van mondva, amit el kell:)
Két észrevételem van.
Az egyik, hogy a narancsos seggnyalók most nem özönlik el a blogot, hogy a szokásos módon mszp csicskának minősítsék a poszt íróját és az itt kommentelőket. Nyilván nem értik:))))
A másik, hogy a házi jobbikosunknak tök mindegy, hogy mi a poszt témája, monomániásan zsidózik. Szegény, rossz lehet neki, hogy mindig mindenhol zsidót lát.
@Penivaldes:
B-közgép...
Fraddyka és Lalyos... súlyos esetek...
@aritus: még mindig jobb, ha minden nőt meg akarna dugni:))
érzed a rizikófáktort:))))
@taga20: Szerintem sokkal jobb lenne, neki is és a világnak is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szar alak vagy! és eszt te is érzed.
szójá, segítek:)
ember még lehecc:))
@Knósszosz:
'mindjárt itt van Papa valami orosz inyencséggel:))
@Knósszosz:
megérdemli?

brühüyyy
La Jessye!!!!!!!!!!!!!
@gazoló:
Händel eredetileg castrato-ra írta azaz férfi szopránra amit ma -jórészt- koloratúr szoprén hölgyek adnak elő naccerűen de a castrato-t még senki soha el sem tudta képzelni
ezt képzeld el egy nagydarab férfi állatban

www.youtube.com/watch?v=F9ijwfRTv0o

brühüyyy
@rodeo36:
Meg, mert van füle és olyan műkedvelő, mint én. Nem szakértő mint te b+, de kedvelő - mint én. Na, ez nagy dolog ám... van miért lelkesedni, tudd meg!
Beeee...
@taga20: "szójá, segítek:)"

Hogyan, ha még találkozni sem akarsz? :)
@gazoló:
egyébként mintha önmagamat hallanám anno mikor leénekeltem a "légyszart" s a falról (a partiturát hívtuk így)

brühüyyyy
ezekből lesz mély basszus mutálás után
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez neked valami perverziód, hogy találkozunk?
mé ako, megszeretem a jobbikot? vagy mi a szar?
@gazoló:
Danielle de Niese egy meglehetősen jó szoprán a koloratúrái nem az igaziak bár a fürgesége nem rossz,
figyeld ezt

www.youtube.com/watch?v=U2O0BQ17sYQ

www.youtube.com/watch?v=infGbYqPgfY

brühüyyy
La Dame Sutherland
@taga20:
Süket esztergáljossch!!:DDD
@gazoló:
valahogy erre kellene mint mesterműre

www.youtube.com/watch?v=ud7nmFutBGY

Dame Sutherland

brühüyyy
La Sonnambula Ah no credea
@rodeo36:
Tökéletes,ha nem nézem ,csak hallgatom:)
Egyébként kedves fiúcska, de képpel együttt nem élvezhető annyira:))

www.youtube.com/watch?v=KGX1XQaLQ0M

:)
@gazoló:
hússalátára gondoltál aki Tüskés Vanekkal jár karöltve a kikötők sötét sikátoraiban?

BRÜHÜYYY
@Knósszosz: gyagyás ártidituszerelő!
ha csülkös bablevest ettem, az ér?:)))
@gazoló:
Natalie Dessay a ma élők egyik legjobbika

brühüyyy
@taga20:

Itt van egy :)velőscsont Neked:)

www.youtube.com/watch?v=C22ThqWCSo0

De hol marad Jenőke és a 'zesti vers:)))))))?
@taga20:
Persze, hogy ér... csak rohadék vagyol.
Tudod mijé, ugye?
Azért nem békíthetetlen a harrach.
@taga20:

"Chris: Szaddám, úgy érzem hogy nem igazán szeretsz engem.
Szaddám Husszein: Banyek, ezt honnan veszed mikor úgy fejbeszúrtalak.
Chris: Nézd, Sátán nagyon fontos nekem, tudom hogy neked is az, szóval nem gondolod hogy megkéne próbálnunk boldogulni valahogy. Észrevettem hogy néhány dolgom zavar téged, szeretném hallani mik azok, hogy javíthasssak rajtuk
Szaddám: Tudod miért nem szeretlek Chris? Mert olyanfajta fasz vagy, aki ha nem jön ki valakivel elhívja sétálni a parkba és megkérdezi a okát. Pöcs vagy!!"

southparkreszek.info/nagyedik-evad/10-resz/cartman-hitgyulese
@rodeo36:
Imádom azt is,de 'nehogymá ne 'tuggy ide kúrni egy igazi 'russiansongot,ráadásul most épp aktuális:)
@gazoló: az anyád picáját, a vérem pezseg, ha hallom a zenét:)))
köszönöm:)))
@Knósszosz: ha értem, az öreg, a bajok forrása:)
@taga20: na mivan?? basztattyák a vasast?
@vitéž munkášőr: ö, ööö, öööööö, na ez a szósz park, egy kalap szar:)))
ki a fasz recskáz erre a négy gyépésre? persze a dzsekszonos rész sirály vot:)))
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=E-qz4Icl3_Q

és csöndben hallgat

gazolót felhívni telefono tagába beledugni a tüzes vasat

brühüyyy
@taga20:
'küggyedgenya nepofázz!!

:)
@taga20:
Ki öreg? - öreg?
Nincs itt most baj, te is itt szennyezed a környezetet meg én is, ez oké!?:))

Tudom, fasírtban vagy Rodival, de ezt majd letárgyaljátok - nem eget verő a dolog szerintem - aztán majd esztergálunk tovább és sikattyúk meg tokmányok fognak szállni az éjben... avtio, ahogy délen írják a görögök!
@rodeo36:
:)
'aztakurva--'great russians:))
@rodeo36: ma este leszarom a komolyzenét, lazítok!! csak Mozart jöhet...
@taga20: Ge'b ≈ Chris - ha nem vetted volna az adast

dzsimmonah'

;-)
@vitéž munkášőr: te meg eltűntél baszod, a Stiegl rekeszek mögött...
@rodeo36: te sunyi disznó! féjsztuféjsz nyomjad!
@taga20: érintő fogás, osztán had szalaggyon a szánszerkezet...
@nincs_itt:
Ne:
www.youtube.com/watch?v=nPbxIT9W1AY
Ajánlom a romanze-andantet, 6:40-től, de az egész csodálatos.
Amúgy...
@Knósszosz: te görögnek néző droid, soha nem leszel görög, pedig szeretnél(ahogy én is) szeretem eszt a népet. így van jó, mi maradunk magyarnak. hülye vagy, ha itt maracc, én is maradok. (fasz vagyok)
@taga20:
tüzes vasat neked bele tövig b+ még egy pofonnal tartozom

te "eszter" aki gály OS

brühüyyy
@nincs_itt: a Stiegl keszletem kifogyott. most Ottakringert pusztitok a vegyigyumimmel

mellesleg sztem Teged ritkabban latni errefele
@taga20: ez faszság!!! te döntöttél és kalandvágyból maracc ottan! Le a kalappal! Bátor vagy!
@vitéž munkášőr: tudod, van akinek dógoznija is kell, hogy a nyugaton dógozó magyari legény tuggyon venni bömöst!
@vitéž munkášőr: nem akarok udvarolni, de neked van a legpatentebb agyad itt a gyíkon.(kábé)
eszt most nem értem( pedig én vagyok a második:))
@rodeo36: oszt' még én a huncfut??
te kis gály aki nem eszter!
@rodeo36: nem úgy vot, hogy tartjuk a 20000km-es távolságot?
T.(szabadon választott a megfejtése a "T"-nek) Tőgyeim és Rudaim!

Milya véleményetek a posztban foglalt inszinuációnak(elsőre leírtam, tőccsé még!) mi lehet valyon az ellenszere??
Miért ebben a mocsokban forgolódik Mo.??
@nincs_itt: @taga20: gondolom, ahogy gondolod. mindenki nem mehet szanaszét? koszovóban, kurdisztánban, gázában is sokan élnek. nem mehet mindenki németországba.
@taga20:
miért? megtollasodtál és a farkadon is tollvan, tucc má' repűlni is? asszittem csak a Z Eszter Gay-ozás megy te kis titkos aki nek nncs is akváriuma?

beeeeeeeeeeeeeeeeee

bnrühühühühühyyy

ezt meg plagizálják széltében hosszában majd be kell perelnem a blogokat csak tudnám hol?
@nincs_itt: ne hergelj, lassan eljon az ideje a vasarlasnak es keresztbe osztok-szorzok, hogy minel kevesbe dagasszam Nerisztan koltsegveteset
@taga20: most te bírod követni magadat??
@taga20: en azert leporolnam a borondot

tudod, igy kell errefele rettegni…
@aritus:
Tudd be a házi pálinkának. A delírium trémens-közeli állapotban állítólag egereket, meg ilyesmiket lát maga körül a tisztességes alkoholista.
Igaz, volt a házunkban egy merev-részeg, aki egyszerre négy kecskét számolt össze a ruhásszekrényben, és rengeteg fehér egeret is látott.
@nincs_itt: nem, de olvasd el és kövesd!:))
@taga20:

Te emlegetted majko dzsemszot

Rodi papa meg valami tuzes vasat
@vitéž munkášőr: segíccsek?? akármennyit el tudok költeni a te pénzedből. van a labancoknál lakóhelyed bejelentve? ha van akkor lehet labanc rencámú verdád, oszt bekaphassa nerisztán.
@rodeo36: a kurvaanyád! az a baj, hogy túl okosvagy, kár érted:))
@taga20: rendben, megtettem és nem mertelek követni.
@taga20:
A nagy arczod soxor telibe talál...
A néha karcos modorodat ezért is szeretem.
Te, céencé suszter!!:DD
@Knósszosz:
Holmi kukoricadarás szarral meg se szólalj!
@Knósszosz: én is szeretem a melankolikus, bamba agyadat! tiszta, világos, mint a keverőtárcsás mosógép:)))
.
Tóth Árpád: VISSZHANG

Mi az, mi szerte a hazában
Üres hordónál különb módra pang?
A (bank).
Mi az, mit összeszedni nem tudok,
Bár falba verjem a homlokomat?
A (kamat).
Mi az, mi délibáb gyanánt övez,
És nincs isteni hatalom,
Amelynek segélyével testet öltsön?
A (kölcsön).
Hová küldöm az uzsorást,
Míg vigaszt keresek dalba, zenébe?
(Fenébe.)
.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mondtam valami ilyesmit?
A Faxe az kibacott jó volt, marad is a műhelyben. Levágtam a tetejét és szénkeféket tartok benne. Ha majd lesznek.
A sör az egy kategória, olyan, hogy az nem csak valami izé... nincs vita!

Kukoriczadaraa... ezt leírni is bűncselekmény!
Menny aludni, megártott a halászi fröccs - úgy látom!:))
@Knósszosz: hülye vagy, itt fogsz meggebedni, mint én:)))
barom!
@nincs_itt: nekem nincs, de a hugomnak igen - sz'al befigyelhet a HF-es kezdetu rendszam
@Knósszosz: nalam udvari, vizes hamuire lett belole - szep nagy kanna, kar lett volna veszni hagyni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:vidd el a papodat! ennek van értelme, me a sok fehérje szétveti az épületet:))
@taga20:
Én szeretem ezt a kis országot, mindene az enyém... amitől hányok, az a politikai berendezkedése, és sajnos vannak egyéb más okok is, amelyek miatt hányok.

Nem szívügyem maradni, ha lehetőségem lesz, megyek. Szar ezt így leírni, de igaz; "ott van a hazád, ahol jól érzed magad" - ezt nem kell túllihegni, van benne valami.
Én itt szeretnék úgy élni, mint egy belga polgár arra följebb nyugaton, de ez nem megy, és kurva sokáig esély sincs rá, szóval...? Az tetű, aki elmegy, mert ÉLNI szeretne?

Nem vagy siker hülye, vágod te ezt, remélem sokáig tudsz megélni abból, amit csinálsz. Kívánom neked! De mi lesz, ha... ezt ne is ragojjuk tovább. Jóccakát esz&tergáljossch..!:))
@vitéž munkášőr: Ha valami összeköt bennünket, az a sör úúútálata:)))
@Knósszosz:
Nem tudom, jártál-é a Gastland Hotel- és Étterem, valamint Konferenciaterem éttermében?
Ha nem, keresd fel!
Fix összegért 2 óra alatt annyit eszel, amennyit bírsz, és jó a konyha!
Több féle spagetti és mártás, rántott húsok, pacal, szalontüdő...3 féle leves...stb. Mindegyikből ehetsz, mindössze 1300, vagy 1400? már nem is tudom forintér.
Viszont nem szabad maradékot hagyni, mert az külön ki kell fizetni.
@Knósszosz: mindent leírtál, ami az agyamba ülepszik. mennyé, pedig jó ,kis embernek néző tárgy vagy:))
www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
@Knósszosz: Minket meg ez. Ez a párosítás hogy tetszik? :)

youtu.be/19jWeU_t0nI
@vitéž munkášőr:
Szóval, semmit sem hagysz az enyészetnek.
Ezt így is kell!!:)
@taga20:
Te ilyeneket is megnézel?
Asszony nem is tudja, kit tisztelhet benned..:O
@Knósszosz:

M o szigetszentmiklósi - halászi leágazás. Hatalmas méretű kamionparkolója is van, remek véres és májashurkával, de csak a brassóit tudtam kifogásolni. Igaz, csak brassóinak nem volt jó.

https://www.google.hu/maps/@47.380558,19.054262,3a,90y,306h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1smjPH8JphwslnQhkd6JX8JQ!2e0!6m1!1e1
@Knósszosz:

Ez talán működik:

https://www.google.hu/maps/@47.380558,19.054262,3a,90y,306h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1smjPH8JphwslnQhkd6JX8JQ!2e0!6m1!1e1
@taga20:
A labda kerek, nem nyávog, és nem dorombol. Viszont kell hozzá stadion és Erzsébet utalványos jegy, hogy bemehess.
A macskába nem tudsz bemenni, de amilyen rámenős vagy...
Féltem szegény cicákat.
Erről korábban már esett szó itt a blogon.

Vlagyimir Putyin orosz államfő agresszív ukrajnai fellépését részben az abból eredő harag táplálja, hogy a Nyugat 25 évvel ezelőtt, a berlini fal leomlásakor nem tartotta be szavát a NATO keleti bővítésének befagyasztásával kapcsolatban - írta újonnan nyilvánosságra került diplomáciai dokumentumok alapján a Foreign Affairs vezető amerikai külpolitikai folyóirat.

mult-kor.hu/20140828_a_nato_kijatszotta_moszkvat_a_hideghaboru_vegen
@dr. jenőke (jenőke): Ezt nem csak neked küldöm.:)

Babits Mihály:

HA NEM VAGY ELLENÁLLÁS...

Úgy élj, hogy a lelked is test legyen
melyen színeket ver vissza a nap.
Foglalj magadnak tért a levegőből,
határozott helyet az ég alatt.

Mert semmi vagy, ha nem vagy ellenállás.
Vigyázz, ne fújjon rajtad át a szél!
Őrizzed árnyékodban szent, komoly
s nyugodt dolgok biztos lélekzetét.
Úgy élj, hogy a lelked is test legyen!

Fordíts hátat a politikus vének
karának, s szögezz mellett a bolond
fiatalok gyanakvó seregének.
Vesd meg a lábad, az idő gonosz
s egy bal léptedre les már a vadon.

Ne táncolj minden ősz füttyére, mintha
virág volnál a saját sírodon.
Ha meghalsz, a lelkedből is virág nő
s ing-leng a hitvány jövendők szelében.
De makacs csontod a virág alatt
üljön súlyosan és keményen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez még akkor is szép ha nem minden gondolatával tudok azonosulni, "olyan" Babits

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke): halászi az boli környékén lesz, ez meg halásztelek lesz, maksz:)
@időtolvaj:

"_Ennél rosszabb a helyzet. Ahhoz is tehetségtelenek, hogy lopjanak. Már csak gátjai mindennek. _"

Még mindig vannak közös érdekeltségű, azaz tulajdonú cégek. De az akadály létben egyetértek.
@Knósszosz:

"_Alternatívaként javasolnám a kazánt._"

Nem rossz. Mégis valami más megoldás kell, mert fizet a fene környezetterhelési díjat utánuk.

Különben is én most az üst-technológiákba vagyok belegárgyulva, amint arra egy netkollega (nickje merüljön az abszolút semmibe) volt szíves utalást tenni, de ezzel nem mondott sértőt, csak a valót, az imádott üstöt.
@shinichi:

"_Régen nincs már innen visszaút, csak még nem esett le nekik._"

Addig azért lesz még egy-két elágazás, mintha nem akarnának nyugodni a teljes -és kimondott, nyilvános- csődig.
Ilyen az, mikor az MSZP-t alapból rühellő valaki ehhez muníciót kap. A naugye diadalmas esete.

Különösen a beidézett HVG cikk tetszik, ez már az MNO legjobb összefonódásfelderítési technikáját is megközelíti. Kár, hogy 2012-ben nem olvastam el az írást ezen sötét üzelmekről.
@dr. jenőke (jenőke): Belebotlottam és gondoltam megosztom.:)
@dr. jenőke (jenőke):
Indok?
Nála?
Ne'ba, önálló gondolatot akarsz belőle kicsikarni?
Komolyan... idézet, meg hivatkozás!
Az meg milyen, hogy TE önálló véleményt és következtetést várnál el tőle? Backi, mit ittál kora reggel??? :(
Tedd le, még nem késő!
mi a bánat van itt? mi ez a halotti csönd. mindenki a kertben kapál???
@taga20:
Sörért mentünk... ha te már szartál hozni, úgyhogy kuss!
Nem ér mindig mindenki rá, hogy téged pesztráljon! :)
@taga20:
Te! Eddig nem nyomom azért... Volt 2 dl vörösborom délben, a kajához. Összekeversz Papával, vagy Knoszival, vagy ... :) hosszú lista!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na jó, de holnap csak egy decit engedélyezek:)))
esik má nálatok? vagy kavarod még a vizet a patakban?:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csöpög. és eko mit tehet az ember? iszik:))
nálunk mindkét nap sütött. eko mit tehet az ember?
iszik:))))
ehhez mit szólsz? bár tudom, nagyjából.
orulunkvincent.blog.hu/2014/08/30/a_norveg_jobboldal_esete_orbannal_megjegyzesposzt
@taga20:
Azt... csak ŐK a konzervatív jobboldaliság letéteményesei, mindenki más mocskos komcsi és libsi, külföldön meg pláne!
Csak a zsét tolják ide, a pofájukat fogják be.
Előzmény:
Lassan annyira teljes lett a szélhámos különítmény, hogy kialakulhatott a nagy mű.
Egy tönkrement vasútépítő társaság mérnöke ajánlatot tett a Belga Kongó-vasút építőinek anyagszállításra. Igen olcsón. Az ajánlatot elfogadták. (Utóbb kiderült, hogy a belga építkezésnél is voltak bűntársaik.)
Ezután a francia vasútépítéshez érkező anyagot rendszeresen továbbszállították a belga munkálatokhoz kétszáz kilométer távolságra. A hihetetlen pénzösszegeket egyszerűen eltették. Az anyag egy kis részéből látszólag építették a francia szakaszt.
A sínek csak rövid szakaszon vezetnek, és véget ér a vonal mindenütt, ahol a fák közé ér a pálya.
...De futtában, messziről mégis alagútnak, hídnak töltésnek hatott az építkezés.
Közben az Igoriban berendezkedett szélhámosok már több millió frankos letét felett rendelkeztek különféle külföldi bankoknál.
Igazán semmiség volt ebből a pénzből a "légiós mennyországot" fenntartani.
Mit számított akár tízezer havanna vagy akárhány hektó bor vagy sütemény, amikor egész vasútvonalakat, alagutakat és hidakat loptak el?
Fonál közlegény szökés miatt került Igoriba, és természetesen azonnal felismerte Pittmant, akivel Rakhmár oázisban együtt szolgált.
Fonál értesítette jó barátját, Brigeront a félszemű rablót, aki Rakhmárban vendéglős volt. Brigeron azután jobban kihasználta a helyzetet, mint az idióta Fonál.
De idekerült Ogur oázis részeges pályaőre is.

Az őrház közelében minden csendes volt. A vasúti sínek körül néhány kecske legelt. Rongyos ember ült az asztalnál.
- Jó reggelt - köszönt a szökevény.
- Ezeket hagyjuk - felelt a múmiafejű rekedt vasúti. - Mit akar?
- Karavánvezető vagyok. Timbuktu felé indult tovább a csapat, és én szeretnék ismét Marrakechbe jutni.
- Elég bolond... Miért nem ment maga is Timbuktuba? Hol a csodába lehet a pálinka?
Rövid keresgélés után megtalálta.
- Mikor indul a vonat? - kérdezte Pittman, és kezdte elveszíteni a türelmét.
A vasutas egy fél halat tett a szájába, hogy kidagadt az arca, és amíg evett, csak a vállát vonogatta.
- Ember! Nem tudja, hogy mikor indul a vonat?
- Csak azt tudom, mikor érkezik.
- Hát mikor érkezik?!
- Mikor, hogy...
- Mikor érkezett legutóbb?
- Hát... Ma reggel érkezett egy, de az már továbbment.
- És mikor jön a legközelebbi?
- Két-három hét... Attól függ. Foglaljon helyet.
Pittman kétségbeesetten állt.
- Maga vasutas?
- Igen. De zenedét is végeztem. A nagybátyám azt akarta, hogy karmester legyek.
- Ostobaság!
- Nem ostobaság, csak hiányzik belőlem a hajlam hozzá. Inkább rajzolgattam. Így lettem vasutas...
Ez hülye - gondolta a skót.
A preparált fejű vasutas pálinkát ivott a heringhez, és vörös szemürege olyanfajta árnyalatú volt, mintha folyton sírna.
- Nincs semmiféle közlekedés észak felé innen? Csak a vasút jár arra?
- És a madarak például... Hallja, ne dobálózzon itt... Nézd csak! Két éve irányítom a forgalmat. Azóta csak vonaton járnak az emberek.
- És azelőtt mi volt?
- Fagottista egy szalonzenekarnál... De az ital következtében elveszítettem a pontos fúvóképességemet.
- Beszéljen világosan, mert megjárja!
- Uram, mit fog szólni egy óra múlva? Most hét óra tizenöt van. Nyolc óra húszkor tökrészeg leszek, és minden kérdésre népdalokkal felelek.
- Ezt ilyen pontosan tudja?
- Vasútnál első a pontosság. Hét óra harminckor indul egy teljes üveg, ennek csatlakozása van a nyolc húszas pálmaborhoz. Kilenc óra tízkor befut egy személy.
- Miféle személy?
- Egy arab nőszemély. Elágazó italkeveréket hoz kétféle pálinkából. Kilenc negyvenötkor dühöngök. Ezért különös, hogy ebben a nyugodt időszakban nem tart értelmesnek. Ilyenkor még mindenkit felismerek.
A zsugorodott fejű ember olyan szenvtelenül beszélt, olyan kifejezéstelen, homályos tekintettel, annyira tipikus, lárvaszerű arcvonásaival az idült delírium tremensnek, hogy reménytelennek látszott minden további kísérletezés.
- És én most... Itt várjak két hétig?
- Erről lebeszélem. Revolver van nálam, és amikor dühöngök, olyankor lövöldözni szoktam.
Az órára nézett, s mert éppen hét óra harminc volt, kiitta a fél üveg pálinkát.
- Most menjen, mert rövidesen dalolok - figyelmeztette jóindulatúan a vendégét.
- Igaza van... Hát viszontlátásra, kedves... hogy is hívják?
@dr. jenőke (jenőke):
Az idézőjelet le teccett hagyni!
Druszája (hallelúja) remek MAGYAR író volt! Még ha ebben a műfajban is...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Szándékos volt.
Az írót sem neveztem meg.

Aki tudja, így is rájön, aki meg nem, annak minek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te kis szekszista! eszt tessék este meggyónni, me baj lesz:))
addig is, csak a tények miatt:)))
www.napiszar.hu/showPost/Viszlat_2014-es_nyar_
@dr. jenőke (jenőke): :D

- És én most... Itt várjak két hétig?
- Erről lebeszélem. Revolver van nálam, és amikor dühöngök, olyankor lövöldözni szoktam.

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a
pics.ba!): idézőjel nélkül is "beugrik" ki ő és...

"Alighanem a P. Howard írói álnéven közismert Rejtő Jenő az egyetlen magyar író, akinek olvasottsága vetekedik Jókaiéval, talán még felül is múlja — de még a neve sem fordul elő sem Rejtő, sem Howard formában legbőségesebb irodalomtörténetünkben sem. (Csak a Magyar Irodalmi Lexikonban szerepel.) Az irodalomtörténet nemcsak azt nem vette tudomásul, hogy tehetséges író volt, hanem még azt is alig, hogy egyáltalában élt. Még arra sem becsülték, hogy legalább lebecsüljék. Pedig ez a Rejtő-Howard vagy öt évtizede nevetteti már a legszélesebb magyar olvasóközönség egymást követő nemzedékeit. Annak a groteszk, nemegyszer abszurd humornak, ami nálunk Sipulusszal kezdődött, Heltai Jaguárjával folytatódott, véleményem szerint ő volt a legszélsőségesebb változata, akinek népszerűsége a múló évtizedekkel egyre nő, és egyaránt népszerű az alig olvasók tágas és az irodalmi ínyencek szűkös köreiben."
--------
"Rejtő Jenő egyébként olyan figura volt, és úgy élt, mintha maga P. Howard írta volna. Hosszú, valószínűtlenül sovány, fiatalon kopaszodó férfi volt, aki nyaranként hosszú órákon át ült az Andrássy úti Japán kávéház teraszán, előtte papírköteg és tintásüveg, kezében hosszú szárú, bemártós tollhoz való tollszár, és apró betűkkel szorgalmasan írta a regényeit. Körülbelül szemközt volt a főleg ponyvaregényekkel üzletelő Nova Könyvkiadó, ahol a szerzőknek csak elkészült kéziratokra fizettek igen alacsony honoráriumot; azaz éppen Rejtő Jenőnek nagy honoráriumot fizettek, amikor már országszerte várták az új Howard-könyvek megjelenését. Ő is csak kéziratra kapott pénzt, de úgy, hogy soronként fizették. Nos, ha Rejtő a kávéházban ivott egy feketét, akkor az elkészült szövegből letépett három-négy sort, ebben már benne volt a borravaló is. A főpincér pedig átment a Novához, és beváltotta; a kiadó pedig a teleírt papírfecnit hozzáragasztotta az eddig küldött anyaghoz. Ha pedig az író ruhát csináltatott, akkor a szabónak három-négy elkészült oldallal fizetett, és akkor a szabó ment el a Novához, ahol megkapta munkadíját.
Esténként azután Rejtő villamosra ült, és kiutazott a Lipótmezőre, a híres tébolydába, mert súlyos idegbetegség címén és okából ott lakott, csak napközben kiengedték, mert nem volt ön- és közveszélyes. Egy este későn érkezett, már zárva volt a kapu; rugdosni kezdte. A portás megkérdezte, mit keres.

— A hálószobámat — válaszolta.

— Megőrült?! — kiáltott rá a kapus.

— Igen, azért van itt a hálószobám!

Hát ez így, változtatás nélkül előfordulhatna bármelyik Howard-regényben. S az az életút, amely idáig vezetett, nem kevésbé howardos. A budapesti kispolgári család fia, szülei nem kis ijedelmére, érettségi után színiiskolára ment, állítólag még tehetséges is volt, de mire elvégezte, már elment a kedve a színészségtől, inkább nekiindult a világnak. Becsavarogta — részben gyalog — Nyugat-Európát, főleg Franciaországot, a határokat általában vízum nélkül lépte át, amiért több ízben és több országban töltött hosszabb-rövidebb időt börtönökben, ahol összebarátkozott a vagányokkal. Olykor alkalmi munkákkal keresett annyit, hogy tovább csavarogjon. Egy ízben fellopódzott egy Afrikába tartó hajóra, de útközben észrevették, s akkor mint fűtő dolgozott útközben, míg partot nem értek. Az akkor francia gyarmatsorban élő Észak-Afrikában különböző kocsmákban megismerkedett az idegenlégió gyanús alakjaival. Állítólag — bár ez nem bizonyos — maga is felcsapott légionistának, de hamarosan megszökött. Huszonnyolc éves volt, amikor hazavetődött. Akkor írt egy igen mulatságos operettszövegkönyvet Aki mer, az nyer címen. Azonnal elfogadták, megzenésítették — és siker lett belőle, hosszú ideig játszották. Azután kalandos regényeket kezdett írni, illetve azt állította, hogy ezeket egy Laverg nevű francia szerző írta, ő csak fordította. De ha kellett, fordított is, főleg franciából, bármit, amit a kezébe adtak. Mikor a Laverg-könyvek jó üzletnek bizonyultak, bevallotta, hogy ő a szerzőjük. Erre a kiadó, a Nova, amelynek főleg a bűnügyi és az akkor divatos légiósregények voltak a fő kiadványai, felszólította, hogy inkább angol nevet válasszon magának, mert az olvasók inkább angol íróktól kívánnak könnyű olvasmányokat olvasni. Erre találta ki magának ezt a P. Howard nevet, amely hamarosan országos népszerűségű lett.
Ez időre, a harmincas évek végére már tisztában volt saját humora lényegével. Légiósregényei valójában a divatos ponyva paródiái voltak. Aki egyszer elolvasta és végignevette A táthatatlan légió áradó képtelenségeit, sziporkázó szójátékait vagy Piszkos Fred és Fülig Jimmy abszurd kalandjait, soha többé nem tudta komolyan venni az igazi légiósregényeket. De ugyanígy parodizálta ki a bűnügyi regényeket a Vesztegzár a Grand Hotelban cselekménybukfenceivel."
folytatás

"Ez időre, a harmincas évek végére már tisztában volt saját humora lényegével. Légiósregényei valójában a divatos ponyva paródiái voltak. Aki egyszer elolvasta és végignevette A táthatatlan légió áradó képtelenségeit, sziporkázó szójátékait vagy Piszkos Fred és Fülig Jimmy abszurd kalandjait, soha többé nem tudta komolyan venni az igazi légiósregényeket. De ugyanígy parodizálta ki a bűnügyi regényeket a Vesztegzár a Grand Hotelban cselekménybukfenceivel.

Rejtő sokat tanult Sipulusztól is, Heltaitól is, Karinthytól is (Heltai és Karinthy nagyra is tartotta egészen sajátos humorát), de nem idegen Eric Knight Sam Smalljának költőien nonszensz komikumától sem. És közben jellegzetes korjelenség volt: mindaz a szörnyűség, amit nevetségessé tett, a maga igaz veszélyében ott kínálkozott a világot elnyelni készülő fasizmusban. Egy rettegő világ kellős közepén nevettetett a borzalmakon. De ez nem „fekete humor", nem morbid komikum — ez a lélek felülemelkedése saját rettegésén. Ma már csak nevettet, de igazi lényegét csak azok élhetik át, akik maguk is tanúsíthatják, hogy a tűzvonalban, a koncentrációs táborokban, a kínzó valóság közepette, a halál szüntelen szomszédságában is fel-felhangzott a nevetés, sőt a hisztérikus tömegnevetés is."
--------
"1967-ben jelentek meg válogatott novellái, "Az utolsó szó jogán" címmel, Hegedűs Géza bevezető tanulmányával. A könyvben megtalálható "Sír (a) felirat" című költeményének groteszken is szomorú üzenete:

Ki itt nyugtalankodik csendesen,
Író volt és elköltözött az élők sorába.
Halt 36 évig, élt néhány napot,
S ha gondolkozott, csak álmodott
Néhány napot. S mikor kinevették:
Azt hitte, hogy kacagtatott.
Most itt fekszik e nehéz
Temetői hant alatt,
Zöld koponyáján kiüt a csíra
És azt álmodja, hogy él.
Szegény. Béke hantjaira!
Ámen.

A felszabadulás után vagy egy évtizedig egyszerűen ponyvának vélte a hivatalos irodalom, és nem adták ki. Ennek az lett a következménye, hogy könyveit a zugpiacokon elképesztően magas áron adták-vették. Amikor végre 1956 nyarán újra megjelent olcsó áron A láthatatlan légió — a zugárusok névtelen levélben megfenyegették a kiadó vezetőjét, hogy lelövik, ha még egy Howardot ki mer adni, mert tönkreteszi az üzletüket. Ez is olyan, mintha Rejtő Jenő találta volna ki. De a kiadót mégsem lőtték le, a Howard-regények azóta sorozatosan és óriási példányszámban újra megjelennek, népszerűségük vetekszik Jókaiéval is. Az irodalomtörténetben pedig még mindig nincs benn a neve sem. Ez is olyan, mintha Rejtő Jenő találta volna ki."

Hegedűs Géza
@guma: és a csattanó:(
"Utolsó évei és halála.
Rendkívül gyorsan írt, ennek ellenére sok időt töltött munkával. Gyakran egész éjszakákat átdolgozott, rengeteg kávét ivott és altatót szedett be.[4] Ennek, és a túl fordulatos fiatalkorának köszönhetően az idegrendszere nagymértékben meggyengült, és 1939-től sok időt töltött idegszanatóriumokban. Tovább rontottak a helyzeten az időközben kitört háború, és a zsidótörvények, utóbbi miatt már nem is publikálhatott a saját neve alatt, így más írók műveiben segédkezett.[5]

1942. október 9-én az Egyedül Vagyunk című nyilas lap cikket közölt Rejtőről, nehezményezve benne, hogy az író ugyan zsidó származású, mégis nyugodtan írogatja a regényeit a kávéházban, és nem kapott még munkaszolgálati behívót.[5] Ennek hatására súlyos betegen, a nagykátai kórházból hurcolták el munkaszolgálatra, és egy munkásszázad beosztottjaként Oroszországba került. Ott a nehéz viszonyok és a hatalmas hideg hamar felőrölték a szervezetét, és 1943. január 1-jén meghalt, röviddel az 1943. január 12-i doni áttörést megelőzően."
@guma:
@taga20:

A sínek csak rövid szakaszon vezetnek, és véget ér a vonal mindenütt, ahol a fák közé ér a pálya.

Ez a mondat, valamint az, hogy a részeges vasutasnak csináltak egy állomást vágyai kiélésére ösztönzött arra, hogy közzé tegyem a fenti részletet.

Köszönöm a kiegészítést.
@taga20: :)

igen!
el nem ítélhető módon átugrottam a szörnyű "befejezést"...
én csak azt akartam jelenleg megvillantani, hogy nincs helye a magyar irodalomban az egyik legtöbbet olvasott írónak!

de mint tudjátok már a szerzői jog sem védi és vette valaki azt a fáradságot, hogy 37 művét digitalizálta, ami itt elérhető:

konyvtaros.tumblr.com/post/71837186562/megszuntek-rejto-jeno-szerzoi-jogai

konyvtaros.tumblr.com/post/71966679527/itt-a-listazott-digitalis-rejto-jeno

hvg.hu/tudomany/20140102_ingyen_letolthetok_rejto_jeno_konyvei
@dr. jenőke (jenőke): :)))

az annyira abszurd, hogy idézni sem mertem.
:DDD
Ezek viszont nem P. Howardtól származnak.

AZ MNB besegít tartani a hiánycélt, ami komoly baj, mert a jegybank nem erre van, nem véletlenül próbál őrködni az EU a jegybankok függetlensége felett. Matolcsy kétszázmilliárdból iskolákat is alapít, ahol unortodox közgazdaságtant fognak tanítani a nemzetközileg elfogadott helyett. És azt is megtudtuk, hogy a jegybank pénze nem az adófizetőké, hanem a jegybanké. Az oroszok háborúznak és leállíthatják a gázt, beindultak a bankperek devizásügyben és kap egy óriási holdingcéget Lázár János.
@guma:
"Aki egyszer elolvasta és végignevette A táthatatlan légió áradó képtelenségeit"???
Csókolom!
A láthatatlan légió csak jobban hangzik... :(
@guma: csak az vigasztal, hogy örökké- a nyilas pribékek párpercre-élni fog, mint dzsordánobruno.

"Mivel VIII. Kelemen pápa Bruno bűnösségét bizonyítottnak látta, a pápa utasítása szerint a kínzástól eltekintettek. 1598 elejére olyan szerteágazó peranyag gyűlt össze, hogy szükségessé vált az összefoglalás elrendelése. A pápa végül egy tudós teológus jezsuitát, Roberto Bellarmino bíborost nevezte ki Bruno bírájává. Hogy az eljárást lerövidítsék, Bellarmino nyolc pontra csökkentette a Bruno ellen felhozott vádakat, amivel a vádlott is egyetértett."
@guma: " Az egységesített tankönyvekkel tulajdonképpen befejeződött az oktatás államosítása."
vasarnapihirek.hu/fokusz/vekerdy_mentse_ki_a_szulo_a_gyereket_ha_teheti
@dr. jenőke (jenőke): " És azt is megtudtuk, hogy a jegybank pénze nem az adófizetőké, hanem a jegybanké"

na ezen, napok óta beszarok!
mongya má meg nekem valaki, hogy az MNB-é gyár, mit gyárt, amit el lehet adni a piacon?
u.i.: pénz válasz, nem ér!!!!
:))
@taga20:
Ezek a szarháziak - minden politikus, buta pártmajom - az életben nem érnek fel ahhoz a kis zsidóhoz, akit Rejtőnek hívtak.
Igaz, olyan orbitális lopásokat ő sem tudott leírni, amit a magyar "elit" elkövetett, elkövet ma is.
@avanivi:
Az egységesített tankönyvekből az 1 millió háromszázezer gyerekből 720.000 gyerek volt jogosult az ingyen tankönyvre.
Sokat mondó arány!
@Mariann19:
Értik szerinted a seggnyalók?
A "sikert" látják benne.
@taga20:
Az egyház nagyon kegyes (képmutató) volt Brunóhoz. Azzal adták ki a világi hatóságnak, hogy büntetés vérontás nélkül és oly kegyesen hajtassék végre amennyire csak lehetséges, átadták a világi hatóságnak.

Hosszasan töprengve megfejtették a rejtvényt és alágyújtottak. Egy újjal nem nyúltak hozzá.
@taga20: Mint koszovó és ott még népszavazás sem volt.
@guma: Három kötetben megvan nekem Rejtő összes műve.Sokszor úgy vészeltem át nehéz időszakokat az életemben,hogy őt olvastam.
@dr. jenőke (jenőke): egyház=szarháziak gyülekezete. plusz fityeszvezérkar.
@Mariann19: és ezt orbán tv büszkén jelentette be a híradóban ,mert a mi jó kormányunk így segít.Levette a terhet a családok válláról.
@taga20:
Szia taga!
Ha nem haragszol, a jegybanki kérdésedre írnék.
A jegybank a magyar állam tulajdona, költségvetési szerv, az állam biztosítja működésének feltételeit.
Amennyiben a jegybank veszteséges lenne pölö, a képződött veszteséget az állam kiegyenlítené.
Akkor mi a fészkes fenéért nem közpénz, amiről szó van.
Bocs, hogy bele...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és ott bementek harckocsikkal az albán állam területéről? hülye vagy bazdmeg?
a főnököd, ez a gusztustalan kágébés, összevisszahazudozik! mennyé és helyette is gyonnyá, te szentfazék!
@taga20:
A balti államok teljes hadkészültségben vannak, tudják, hogy a russzkik mennyire "megbízhatóak".
Ott érdekesebb lesz, hisz NATO tagok. Ukránoknak el kellene gondolkozni pár dolgon - persze azon is, hogy meddig hagyják magukat alázni... El kéne dönteniük, hogy hagyják az országukat szétszedni, vagy tényleg tökösek és használják a hadsereget.
Ha nem megy, persze akkor ne csodálkozzanak, ha beléjük törlik a lábukat az oroszok.
@avanivi:
A fele régi Albatrosz sorozatban van meg még, a többi újabb kiadás.
@taga20:
Meleg szarig tolja fürge nyelvét? Gusztustalan...
@avanivi: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Az ingyen tankönyv ügyből is látszik, hogy mennyire nézőpont kérdése ez az adomány.
A rádió egész nap ezt a számot harsogja - mint egy nagy vívmányt - holott inkább hallgatni kéne róla.
Ez bizonyítja azt, hogy mekkora az elnyomorodás,ha már a kisdiákok 60%-nak ingyen jár a tankönyv a jövedelmi viszonyok alapján.
@Mariann19: nyugodtan, csak nincs vita köztünk. mindaketten aszt mondjuk, hogy olyan, mint állam, piaci értelemben egy fagyöngy. semmi produktum, csak elszívás.
az emenbé matolcsival elmehet a picsába!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :DDD

azt az éles szemed... :))))

idézet!
és amikor átolvastam fel sem tűnt :(
ez vagyok én. bocs, mindenkitől!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ahogy szokta! de mingyá jön az erősítés kanadából vagy dajcslandból:))
@Mariann19:
Minden csak propaganda és marketing kérdése.
Amíg az ellenzék nem képes a bolsevik párt marketing és pr csapatát megfogni, azt felmorzsolni, addig esélye sincs reális és hiteles kommunikációra!
Ott van példának az RTL, akiktől a narancsbolsik be vannak szarva, pedig csak TÁJÉKOZTAT arról, ami történik az országban! Arról, ami amúgy is a média feladata lenne... :(
@Mariann19: rohadt furcsa ilyen sportolókat látni egy magyar klubcsapatban, hogy zeitz, ugalde...
@Mariann19: Csak becsülje is meg az a csemete azt, hogy ingyen kapja. mert az van amikor problémás.
@gazoló: Nem értek egyet veled ebben. Igen, Csák tudott élni, de azért eladta volna a saját anyját is. És még fontosabb, hogy a saját hazáját is. Meg egyébként is az én kedvenc magyar történelmi személyem Anjou Károly. Az idegen, de mégsem idegen:)
@taga20:
Persze, hogy egyformán tudjuk, tudom én azt, csak még egy kicsit írtam hozzá, hogy beszélgessek vele.
Igen, elmehetnek a p....ba, ahogy írod.
@parti_giano:
Én kézi fan vagyok, és ott is ugyanez van a klubcsapatoknál.
Legtöbben a volt Jugoszlávia tagállamaiból, de északról is, az edzőket is külföldről hozzuk be.
Látod, a fociban mégsem jönnek az eredmények, hiába várjuk a csodát a külföldi focistáktól is.
@Mariann19:
Olvastad? Semmi újat nem mond, ezt beszéltük mi is:

"A mostani első Fidesz-kormány koncentrált változata, ám akkor nem történtek a maihoz hasonló aberráltságok - véli Erik D'Amato közgazdász, újságíró, aki 15 év után hagyja el Magyarországot. A Budapest Business Journal egykori főszerkesztője szerint Orbán Viktor a végsőkig megkeseredett a 2002-es választási kudarc után, a mostani ellenzék pedig csak akkor térhet magához, ha padlót fog."
hvg.hu/itthon/201435_erik_damato_kozgazdasz_ujsagiro_magyarorsza
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Az ellenzéknek pl. ezt a tankönyv ügyet remekül ki lehetne domborítani, nem hagyni, hogy a nép egy nemes gesztusnak könyvelje el ezt az adományt.
Az RTL tökös, nem hagyja magát befolyásolni, pedig górcső alá vették témánként, hogy hogyan és mennyit tájékoztatott. Ilyen tőkeerős céggel nem tud kormányunk sem kekeckedni.
@taga20:

"Erik D'Amato: A harmadik világ legrosszabb tulajdonságait egyesíti: nagyon bürokratizált, hatalmas a korrupció és a káosz, csakhogy eközben itt nincs akkora növekedési potenciál, mint a fejletlen országokban. A befektetők a legőrültebb helyeket választják, de ott óriási profitokat tudnak elérni. No itt aztán nem! Akadtak ugyan bizonyos ágazatok, például a bankszektor, ahol magas volt a profit, de nyilván azért, mert ezeken a területeken a kockázat is magas volt. Egy magyarországi kisvállalkozásnak a 27 százalékos forgalmi adó mellett szinte nincs is esélye a túlélésre, ha tisztességesen működik. A 27 százalék nyereségnek lenne jó, de helyette a kormányzathoz csatornázzák. Az egyedüli módja annak, hogy valaki boldoguljon, ha megpróbál ebből valamennyit visszalopni. A régióban Magyarországon a legmagasabb a GDP-nek az a része, amit a kormány oszt vissza.

HVG: De hát Magyarországot a startupok paradicsomának mondják!

Erik D'Amato: Az egész startupos őrület egy nagy Patyomkin-falu. Ha nem lennének a százmilliós támogatások és a nagy felhajtás e cégek körül, nem nagyon hallanánk sikerekről. Sajnos akármilyen kreatívak és képzettek a hazai fiatalok, ha a helyi piacon próbálnak boldogulni, szinte elképzelhetetlen, hogy nemzetközi sikereket is elérjenek, mert el vannak foglalva az itteni apró-cseprő ügyekkel, a számláikkal, a kiskapuk keresésével. Azok a cégek viszik valamire, amelyeknek másutt van a központjuk, és például magyar programozókból húznak hasznot. De vajon mi lesz a hazai startupokkal, keresett már rajtuk pénzt bármelyik kockázatitőke-alap? Csak végtelen történeteket hallunk arról, mennyire nagyszerű a Prezi, de lassan ideje volna számszerűsíthető magyarországi sikereket felmutatni.

HVG: Segíthet Magyarországon, ha a kínai modellt követve „illiberális állam” lesz?

Erik D'Amato: Nem tudom, mit értett a kormányfő kínai modellen, az ugyanis nem más, mint szimpla diktatúra. Minden közül a legrosszabb. Csak annak jó, aki helyet kap a pártvezetésben, és lophat a közpénzekből. Egyébként a Nyugat mindig is felháborítóan engedékeny volt Kínával szemben, elnézte, hogy olyan kommunista párt vezeti az országot, amelynek a tagjai milliárdosok. Éppen ezért annyira veszélyes: mindenre képes, ha a hatalom fenntartása a cél. Hatalom a hatalom kedvéért. Nem lehet tudni, mi következik ezután, lehet, hogy valamiféle posztdemokratikus államszervezet jön létre – a változás nagyon lassú lesz, és sokáig fog tartani. Nem sokkal az után, hogy ideköltöztem, Fehéroroszországban tanulmányoztam a politikai helyzetet. Azt hittem, a tanulmány, amit az ott-tartózkodásom alapján írtam, a Lukasenko-rendszer nekrológja lesz. Nos, egy rezsim sokáig bírja."

Sajnos igaza van...
@parti_giano:
Ugyan már, Alessandro del Piero familiája tősgyökeres kispesti. Kár, hogy Indiát választotta a Honvéd helyett...
@Mariann19:
Kérdés, mikor unja meg, hogy ki akarják véreztetni. Oszt akkor fogja magát és eladja a kócerájt. Amíg egy haszonszint megvan, addig nem gond, de ki az a hülye aki nem pénzért dolgozik?
@Knósszosz: Kispest=Jókai Panna (Ez a nő hajráfban alszik?)
@Mariann19:
Szia Mariann!
Kézi nagyon rendben, de most az úszóinknak egy nagy gratula!! Dubaiban nagyot alkottak. Talán a sok falábú focista helyett őket kellene a teljesítményükért honorálni, az összes létező eszközzel. Hosszú Katinka és Gyurta valóban sportemberek. A foci csak a szar talicskázása, irdatlan pénzekért gyök nulla "teljesítmény"...

Pedig tele vagyunk akadémiákkal, a sok akadémikus egymásban taknyol el a pályán, mert a lábuk még a lábuk nem is igazi fa, csak olyan zsenge izé ami tavasszal kirügyezik.

Grat még egyszer az úszóknak! Nagy!
@Knósszosz: Éppen az a baj, hogy sok a fociakadémikus, és kevés a focista.
@taga20:
"ezé eszem valamit."
Egyél, aztán hallgasd meg a kedvenc számomat, a Libertangot, és gondolj rám a jegybank után rögtön.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): talán velünk hibázik, és secperc alatt omlik össze a fityesz.
@Knósszosz: Mi? Ez most melyikre ment? Bocsi, de nem akarja jelezni? A pannisra, vagy a fociakadémikusra?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Hű, de precízen elemzi a magyar helyzetet Erik Damato.
Azzal pedig módfelett egyet kell érteni, hogy az ellenzéknek meg kell szűnnie, és a nulláról kell újra indulnia.
Az utolsó bekezdés sem valami biztató, a határon kívüli további szavazatok bevonása miatt a rendszer nem változtatható. Ettől megyek a falnak.
@Penivaldes:
Pannisra... kispesti volt?:o
Nem tudom, tényleg.
Még nem est mese, hanem csak úgy...

Heltai Jenő: Ballada a három patkányról

Ott, ahol a Ferencváros
Hinti báját szerteszét,
Egy pazar, nagy pince mélyén
Három patkány éldegélt.
Három patkány, három testvér
Pajkos, fürge és bohó,
S mint az ifjusághoz illik
Folyton éhes és mohó.
Volt a kedves pince mellett
Egy csemege-bolt,
Ahol csupa elsőrangu,
Finom holmi volt.

Egyszer, éjjel a legelső
Fürge patkány útrakelt,
Hogy a boltból átcsempésszen
Egy kis finom eledelt.
Lábujjhegyen járt a polcon
Elkerülve minden zajt,
Megevett egy adag sajtot
Rá volt írva "Gróji sajt".
Föl is fordult nyomban tőle,
S lett belőle holt -
Mert a finom gróji sajt, az
Hamisítva volt!

A második ifjú patkány
Bánatosan útra kelt,
Hogy a boltból átcsempésszen
Ő is egy kis eledelt.
Lábujjhegyen járt a polcon,
Mert a bölcs mindig vigyáz,
Nekiesett egy gyümölcsnek,
Rá volt írva "Ananász".
Föl is fordult nyomban tőle,
S lett belőle holt -
Mert a finom ananász is
Hamisítva volt.

A harmadik ifjú patkányt
Lesujtotta a dolog.
Sírni kezdett: "Nem élem túl,
Én is inkább meghalok.
Társak nélkül egymagamban,
Így az élet mit sem ér..."
S hősiesen patkánymérget
Vett a boltba háromér.
Ez a patkány ma is él még,
Hogyha meg nem holt,
Mert a patkányméreg is csak
Hamisítva volt!

www.youtube.com/watch?v=dzkWhT5VMC0
@Mariann19: nem rossz, és rád gondoltam. csak asztse tudom, hogy dagi alacsony vagy, vagy magas gizda vagy:))) így egy kicsit nehéz.
na jó, behelyettesítlek vele:)))
www.napiszar.hu/Thumbnails/20169.w-371.h0.q100.jpg
@dr. jenőke (jenőke): ha hiszed, ha nem, egy órája kábé, mikor írtá nekem az anyaszentegyházról, a háromnyulak ugrott be:)))
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
Már az Európa bajnokságon is szinte naponta örültem , most meg a két világcsúcs!
A mi úszóink aztán tényleg jó hírünket keltik a világban, tőlük nem sajnálnám a csúcsminőségű uszodákat stadionok helyett.
Kíváncsi lennék arra, hogy milyenek a jövedelem-arányok a falábú focisták és a versenyeket sorra nyerő úszók között.
Vagy például sportáganként mennyi a támogatás?
Most hallottam Mocsait, hogy megpályázza a rektori széket. Csak röhögni tudok. Minek pályázza meg, tuti, hogy ő a befutó, hiszen még jogszabályt is húztak rá, mivel nincs meg a doktorija, és a rektori munkakörhöz előírás lenne.
Szemfényvesztő!
@Mariann19: tudod kedves,(persze valószínű te még kiscsaj votá ako) a kádárrencerben is vot képviselő választás, csak mindig tu lett teljesítve a 100százalék:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): jaj, te! áll a zászló:)))
finom egy társaság, és valószínű nem a csúcsszögekről, meg a metszősebességről dumálnánk:)))
@Mariann19:
Töredéke... nemrég volt az evezősök edzőhelyei, öltözői, zuhanyzói milyen állapotban vannak. Siralmas... viszont eredmények vannak.
Ellentétben a focival!
Belelátok egy viziegyesület költségvetésébe, a támogatásokba, a kiadásokba. No comment... centizünk.
@taga20:
De dilis vagy ezzel a matuzsálemmel.
Annyit elárulok neked, hogy pl. tavaly mentem az utcán, egy pali odajött, és közölte, hogy eljegyezne, de van már felesége.
Akkor azon gondolkoztam, hogy csak férfiak lehetnek olyan önteltek, hogy azt hiszik, csak ők választhatnak.
Ezért berágtam a kérőmre, és gőgösen vonultam tovább.
@Knósszosz: :)
A Pest-Budai sétákban ő képviseli kispestet, de sok mindent nem mond róla.
@taga20:
Persze, a Kádár rendszerben azért volt a választási eredmény 100% felett, mert a potentátok nem ismertél a százalékszámítást. Egyszer egy szakszervezeti főnöknek kellett segíteni a tanulmányaiban, és az áltörtet az istennek sem akarta megérteni.
Felvágtam két almát, bemutatni a nagy titkot, úgysem ment.
Akkor hogy ment volna más?
@Mariann19: nekem ilyet senki sosem mondott, de nem baj.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Boli!
Pedig az evezős sportok is bőven beleférnének a tömegsport kategóriába.
Majdnem mindenütt van vízi lehetőség az országban, azt nem tudom, hogy a felszerelés, a sporteszközök mennyire terhelnék meg ezt a sportágat.
Szerintem egy-két szerény stadion összegéből az egész ország a vizeken lehetne.
@Mariann19:
A szövetségtől vannak támogatások, komoly eredmények is.
Nem olcsóak az evezős hajók, 300-400-nál kezdődnek...
Versenyek, utazás, nevezések, felszerelés. Sérült sportolókkal is foglalkozunk.
@Penivaldes:
"Nekem ilyet senki sosem mondott."
Majd arra is sor kerülhet.
Elég kínos szitu különben, mert az ember meghökken egy pillanatra. Szokatlan.
@Mariann19: ja, minden házba be van vezetve a víz:)))
@taga20:
"Nem az alvásról van szó, de én nem vagyok elég képzett."
Erre gondoltál?
Más.
"Minden házba be van vezetve a víz.És az evezők?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mondjuk 20 milliárdból csak futná ezt a sportágat felfejleszteni.
Már azért is, mert világhírűek vagyunk ebben, bombasztikus sikerekkel.
@Mariann19: drága, merjünk nagyot álmodni! majd matocsi és az emenbé besegít, ha nem megy:))
@dr. jenőke (jenőke):

"_ez nem labda._"

Lehetne esetleg λ mint lambda, amit ha eltáncolnak, akkor lambada?

www.youtube.com/watch?v=i8mz9uOvFQA
@Mariann19: jó, azé boli csak rontja az átlagot, me halászinál mindig megáll:))
@dr. jenőke (jenőke):
Igen, megvan!
Unokatesóm zengedezett róla.
Hatalmas szerencséjére kirúgta a barátnője, szóval van ideje elvinni. Jövő héten jön haza, most a Franciáknál tekeri a kormányt, kamionos.
Kösz!
@Mariann19:
Mocsai?
Szerintem hagyjuk ki az estéből. Nem rontom el a hangulatomat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): á, nem. taga sima kiscserkész, jelszava, légy résen. neked meg, légy léken.
@parti_giano:
Nana... taga pofája nagy csak. Otthon a konyhai stoki lábához van pórázzal kikötve.
@taga20:
Boli megáll halászinál?
Nem tudtam.
Akkor több támogatás kéne neki, mert elfogyott az üzemanyag a kézi vezérlésben.
Sört neki, a tengerig meg sem áll!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkor nincs is igazi kutyu? egyszerűen skizofrén, egyszer taga, egyszer kutyu?
@Knósszosz:
Nem is szerettem volna a mosolygós arcodat lehervasztani, csak most hallottam az álságos szövegét.
Pedig én oda voltam Mocsaiért.
@jaegtoer:
:D
A helyzet az, hogy ezeket szelektíven kellene gyűjteni. Ugye, a hulladék szét van válogatva Európa normálisabbik felén. Fém, papír, üveg, etc... Namost, nálunk ez fölösleges, mert a végén úgy is összeöntik - van rá példa.

De legalább a politikusokat kellene külön konténerekben gyűjteni, mert nem egyforma a fűtőértékük. Szerinted egy egységnyi KDNP-s, Megajoule-ban egyenlő egy Fideszessel? Netán egy jobbikossal? Ezt át kellene gondolni és nem csak azért, mert nyilvánvalóan ott a helye mindegyiknek, de ha végre egyszer már hasznot is tudnának hajtani (jön a fűtésszezon), akkor legyen szempont a gazdaságosság. Döntsük el, ki legyen a fűtőanyag és ki a katalizátor.

Durva? Az.
De amit művelnek velünk, ahhoz képest egyáltalán nem. Én kurva türelmes vagyok, de a vég közeledik ebben a tekintetben, bocs, ha valakinek erős volt.
@Mariann19:
Olyankor hosszúlépés! Essetunni... Szörnyű ez a tájékozatlanság!
A face-on ott vannak a képek.
@Knósszosz: hehe. spóroljon rezsit rezsiszilárddal. szilárd tüzelőanyag.
@Knósszosz:

Alakul ez. Csak a józan észt kell megőrizni. Meg a kasszát.
@taga20: Reá néztem és 2o év távlatában még most
is leterít!!!
NA ez az amit MOZI-nak neveznek!!!
Köszi-Möszi.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Na, te evezős... megtaláltam lajstromjel szerint a gépet, amivel tavaly voltál szíves Rodoszt megcélozni. Amúgy követtelek (ha köll átküldöm), csak elfelejtettem. Most géptakarítás és előjött. Ha kell tolom. De addig is a Zerbusz:
kepfeltoltes.hu/view/140831/Travi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Knósszosz:
Hova követtél?
Ja, LIDL, Faxe! Értem... :D
kövér nagyon ért a gyerekek nyelvén, ilyeneket mond egy iskola átadási ünnepségén:

A diákokhoz fordulva arra biztatta őket, hogy vegyék birtokba az iskolát. "Becsüljétek meg, becsüljétek meg magatokat, és legyetek nagyon okosak!"

www.ma.hu/belfold/223977/Kover_az_iskola_felelossege_hogy_jo_iranytuvel_es_eros_vertezettel_lassa_el_diakjait
@ornagy50: ako emlékszel, hogy ako volt egy zeffirelli sorozat, az akkori egyetlen tévén. nagyon baba vot:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Hosszúlépés! Örökre megjegyeztem, nehogy elveszítsem legendás jóindulatodat.
Hogyan találom meg a képeket?
@parti_giano:
HA egy kövér fasznak nevezném, akkor hízelegnék!
De csak gondolom róla, nem mondom.
@parti_giano:
Szar koksz és nem német brikett... tőle aztán be is fagyhatna...
@jaegtoer:
Azt őrzik.
Nem akárkik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Naponta többször nem tudlak követni:))
Tavaly két alkalom volt, elküldtem.
Száraggy ki!:)
@Mariann19:
Senki miatt nem fagy le a mosoly, nem érdemes bosszankodni.
Persze ez dekurvajólhagzik, oszt nem is igaz.
Azért próbálok így...
@taga20: Ezt csak neked. :)

"Mint a háborúban a foglyok, csak a parabolamocskot fogjuk.” Kerek húsz éve, hogy azt osztálykiránduláson együtt ordítottuk a Tankcsapda klasszikus nótáját. Nos, a tányéros tévé lassan visszavonhatatlanul a múlt ködébe vész. A háború viszont egyre közelebb van hozzánk. És foglyok is vagyunk. A propaganda foglyai.

Sokan megállapították már, hogy a Donbaszban folyó konfliktus ilyen-olyan okokból egyedinek számít. Tényleg az. De nem csak az oroszok sokat emlegetett „beszivárgó takitkája”, vagy az ukrán hivatalos fegyveres erők mellett harcoló nacionalista/soviniszta/fullnáci önkéntes csapatok jóval kevesebb figyelmet kapott összehangolt bevetése miatt. Hanem azért, is, amit tudunk, tudhatunk arról, mi történik. Vietnam óta szinte minden háborút szorosan követett, dokumentált a média. Amely ugyan mindig elfogult volt valamelyik oldal irányába, de a Vasfüggönytől nyugatra, majd ’89 után világszerte azért igyekeztek a tárgyilagosság látszatát kelteni. Vagy legalább jelen lenni.

A kelet-ukrajnai balhéról ezzel szemben szinte kivétel nélkül csak közvetett forrásokból „tudósítanak”. Megértem, hogy elég forró arrafelé a talaj, és egy békés stúdióbeszélgetést nehéz lenne összehozni az orosz szakadárok és a Jobb Szektor között a szétbombázott Luganszkban. De, azért legalább a szándékot jó lenne látni. Ha a Vice-nak sikerült bejutnia a mindkét donbaszi hadviselő félnél nagyságrendekkel elborultabb ISIS által uralt területekre, akkor azért elvárná az ember, hogy erről a háborúról se kizárólag az ellenfelek hadijelentéseiből kelljen tájékozódni.

De, ha már így van, legalább a szemben álló erők állításait illene egyforma forráskritikával kezelni. Ehelyett viszont a fősodratú média lényegében az ukrán háborús propaganda átjátszóállomásaként működik.
A lelkiismeretesebb szerkesztők legalább odabiggyesztik a kijevi jelentések után, hogy „független forrásból meg nem erősített információk szerint” – de a címadásban szinte mindig kijelentő módban szerepelnek Porosenkóék újabb állításai. Ha az ukránok szerint az orosz hadsereg átlépte a határt, vagy épp „lerombolt egy falut” akkor az úgy van, és kész. Ha Putyin arra szólítja fel a szakadárokat, hogy engedjék szabadon elvonulni a bekerített ukránokat, akkor abból annyi a fontos, hogy az orosz elnök a „Novorosszija” kifejezést használta, mert szőrös markát már kinyújtotta a régió felé. Ha viszont a felkelők jelentik azt, hogy nyugati zsoldosok harcolnak a másik oldalon, az ukránok szándékosan bombáznak polgári célpontokat, vagy civileket gyilkolnak – nos, akkor arról legfeljebb néhány, rettenetesen átlátszóan elfogult szélsőbalos/jobbos portálról értesülhet az ember.

Mindez persze simán elintézhető volna egy keserű legyintéssel, és a jól ismert kocsmai bölcselkedéssel : (ujjakkal mutatott idézőjel) „független média, na, persze, aranyapám, ezek engem nem vernek át!” Csakhogy ennél sokkal ijesztőbb a helyzet. Mert a hazai, és a nyugati mainstream sajtó nem egyszerűen elfogultan tájékoztat az ukrajnai eseményekről. Cikkek tömkelegében, egyre gyakrabban már a hírek címadásában is elégedetlenkednek, mert szerintük a Nyugat nem elég tökös Putyinnal szemben. Hogy az általuk elvárt keménykedés pontosan mit is jelentene, azt a legtöbbször nem tudjuk meg, de biztos, hogy minimum gazdasági kapcsolatok teljes megszakítását Oroszországgal. (Az oly hevesen sürgetett „szigorúbb szankciók” bevezetése lényegében ezt jelentené). Na, most, aki legalább egy töri érettségin már átesett, az pontosan tudja, hogy, ha két ország, vagy hatalmi tömb között megszűnik a kereskedelmi és pénzforgalom, az a háború előszobája. Abban a pillanatban, hogy a helyi és globális pénzügyi elitnek már nincs mit vesztenie, az utolsó fék is lehullik a háború gőzhengeréről.

Akik a "Hitlert is túl messzire engedtük" ócska szövegével követelik, hogy „basszunk már oda a ruszkiknak”, akik asztalcsapkodva kérdik, hogy „meddig tűrjük még?”, akik lelkesen hordják fel a történelem pincéjéből a szinte csak negatív élményekből álló orosz-magyar múlt robbanóanyagát – nos, azok, rohadtul nem elvhű liberális gondolkodók, meg a nemzeti függetlenségért aggódó patrióták. Hanem felelőtlen háborús uszítók.
ű
Igazán, kíváncsi lennék, hogy az Index, a HVG, vagy a 444 szerkesztőségében hogyan is képzelnék el Putyin megrendszabályozását? A szebb napokat látott, egykor kiváló történész, Anne Applebaum ugyan az elmúlt években teljesen rácsavarodott a beteges russzofóbiára, de legalább őszinte, és lényeglátó, mint mindig. A Washington Postba írt világpolitikai őrjöngésének azt a címet adta: „Háború Európában – nem egy hisztérikus gondolat”. A zakkant professzor asszonynak (akinek nem mellesleg férje a lengyel külügyminiszter!) persze, hogy nem, hiszen ő ezt a bulit egy washingtoni egyetemi katedráról fogja majd végigelemezni.
@taga20:

"Mi viszont beledöglünk. Nem képletesen, nem gazdaságilag, nem morálisan – hanem úgy rendesen, ahogy egy háborúban megdögleni szoktak. Romba dőlt házak pincéiben, sáros lövészárkokban rohadva, vagy egy gránát által darabokra tépve.

És a behívót a szerkesztőségekbe is postázni fogják. (Aki pedig azt hiszi, hogy a fronton sajtósnak lenni olyan király dolog, az nézze meg Stanley Kubrick klasszikusát, az Acélgolyót.) És a vége éppen az lesz, amitől a legjobban paráznak a kardcsörtető demokráciaféltők: azok az orosz tankok, amelyek ma valószínűleg még az Azovi-tengernél maguktól megállnának, ismét eljönnek idáig. És a Nyugat most is ugyanúgy fog segíteni, ahogyan eddig mindig.

A legborzasztóbb az egészben, hogy döbbenetesen nem tanulunk a múltból. Száz év alatt semmi, de komolyan, semmi sem változott! 1914 nyarán ugyanígy harsogtak a lapok: „Megállj, te kutya Szerbia!” „Leszámolunk az orosz medvével!” Kedves harcias kollégák! Mielőtt megírjátok az n+1-ik hadüzenetet a „Gonosz birodalmának”, vegyetek egy nagy levegőt! Menjetek el Sopronba, üljetek le a Deák téren Gyóni Géza szobrának tövébe, és hallgassátok meg, mit üzen egy évszázad távolából egy egykori kolléga, aki az elején ugyanúgy sürgette a nagy leszámolást:

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,
(...)
Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.
(...)
Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Tényleg: mi kell még???

jobbegyenes.blog.hu/2014/08/31/mint_a_haboruban_a_foglyok
@taga20: Nagy MOZI!!!Nagyon,de nagyon !!!
Fogadjunk, félreérti megint mindenki:

"Az orosz államfő lekanyarintana egy darabol Ukajna délkeleti részéből. Szóvivője aztán magyarázkodni kezdett.

Vlagyimir Putyin az orosz állami tévének még pénteken adott, de csak vasárnap sugárzott interjúban először vetette fel nyíltan, hogy létre kellene hozni egy új államot Ukrajna délkeleti részén.

Az orosz államfő úgy fogalmazott, hogy haladéktalanul lényegre törő tárgyalásokat kell kezdeni egy új állam létrehozásáról és megszervezéséről Ukrajna délkeleti részén, hogy meg lehessen védeni az ott élő emberek törvényes érdekeit."
hvg.hu/vilag/20140831_Putyin_Uj_allamok_kell_levagni_Ukrajnabol
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülye vagy bakker, mehecc feküdni!
szerinted, semmit nem kell csinálni?
amikor majd má a baltikum felé indul a békefenntartó orosz banda, ako is eszt brennyogod majd?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Az orosz államfő úgy fogalmazott, hogy haladéktalanul lényegre törő tárgyalásokat kell kezdeni egy új állam létrehozásáról és megszervezéséről Ukrajna délkeleti részén, hogy meg lehessen védeni az ott élő emberek törvényes érdekeit."
ki a fasszal csinálja aszt a lényegretörőt ez a briganti? saját magával?
hánynom kell ettől az embertől és a magyar talpasaitól!
Alakul az új hidegháború:
"A NATO az ukrajnai válságban követett orosz politika miatt kiépít öt állandó támaszpontot Kelet-Európában, és létrehoz egy négyezer fős gyorsreagálású alakulatot, a döntést minderről a jövő heti csúcstalálkozón hozzák meg - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

A beszámoló szerint a 28 NATO-tagállam nagyköveti szinten már megállapodott a "putyini újorosz" politikára kidolgozott válaszlépéseket összefoglaló stratégiáról, amelyet a jövő heti walesi csúcstalálkozón a legmagasabb szinten fogadnak majd el. A készenléti akcióterv nevű, 20 oldalas, titkos minősítésű dokumentum szerint Oroszország veszélyezteti az euroatlanti térség biztonságát és úgynevezett hibrid hadviselést folytat Ukrajna ellen.

A FAS információi szerint a szövetség azt tervezi, hogy létrehoz egy-egy támaszpontot a balti államokban - Észtország, Lettország, Litvánia -, valamint Lengyelországban és Romániában. Ezek regionális felderítő, logisztikai és bevetési tervezési központként szolgálnak majd, személyzetük többnemzetiségű lesz, támaszpontonként 300-600 ember.

A NATO továbbá tervezi, hogy az öt tagállamban harcra képes, bevethető alakulatokat is állomásoztat majd határozatlan időre, rotációs alapon, és rendszeresen nagyszabású, több ezer főt megmozgató hadgyakorlatokat tart.

A terv másik fő része egy 4000 fős, nagyon gyors reagálású alakulat összeállítása. Ez lenne a NATO "lándzsahegye", egységei a tagállamokban állomásoznának és 2-7 napon belül bevethetőek lennének, az új alakulat harckészültsége így jelentősen meghaladja az úgynevezett NATO Reagáló Erő (NRF) harckészültségét."
hvg.hu/vilag/20140831_A_NATO_is_megrangatja_az_oroszok_bajszat

Persze lehet okoskodni, meg megmagyarázni, de ez a reakció előbb kellett volna. Az orosz csak az erőből fog érteni, az okoskodóknak pedig ajánlom, hogy vegyék észre, a NATO tagjai vagyunk.
Még ha sok jobbikos seggnyalónak ez nem is tetszik.
Persze amennyiben az orosz érdekek mellett vannak ők, akkor azt szimplán hazaárulásnak hívják, de ez arrafelé nem okoz gondot, úgy látom...
@taga20: Hát akkor sokat nem értettél meg az írásból.:(

"Akik a "Hitlert is túl messzire engedtük" ócska szövegével követelik, hogy „basszunk már oda a ruszkiknak”, akik asztalcsapkodva kérdik, hogy „meddig tűrjük még?”, akik lelkesen hordják fel a történelem pincéjéből a szinte csak negatív élményekből álló orosz-magyar múlt robbanóanyagát – nos, azok, rohadtul nem elvhű liberális gondolkodók, meg a nemzeti függetlenségért aggódó patrióták. Hanem felelőtlen háborús uszítók."

Ez van öreg. Mehetsz te is lefeküdni, hiszen sosem fogod megérteni és elfogadni, hogy ki kezdte ezt a konfliktust.
@dr. jenőke (jenőke):
Ravaszul utalni voltál szíves valamire, amit nem is értek. Az jutott eszembe(...) róla, hogy:
– Akar dolgozni?
– Nem.
– Miért?
– Elvesztettem a meggyőződésemet.
– És ez mitől jön?
– Tavaly Nápolyban loptam egy kockás felöltőt, és azóta úgy érzem, hogy úrnak születtem. Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.
– Azelőtt dolgozott?
– Nem, de hiányzott az elhatározás.

Egy-két ponton módosítanám csak a szöveget, és... de nem teszem, így marad a fejtörés a Lendvay utcában, mire is gondolhattam.
Azért mi értjük...
@taga20:
Te, ezek a jobbikos seggnyalók anno a finn-orosz háború idején simán leszopták volna a russzkit.
Anno pedig egy csomó magyar kiállt a finnek mellett!
Támogatva őket, támogatva a lengyeleket is, akik a németek elől menekültek. Na, ahogy elnézem ez a jobbikos csürhe sehol sincs, ezek gátlástalanul leszopják az oroszt, eladnák anyjukat is, meg a többi magyart!
Annyi tökösség sincs bennük, mint egy konzervuborkában. Szégyen ez a szervilis népség... semmi tartásuk!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Alakul az új hidegháború:"

Le vagy maradva. Az új hidegháború akkor kezdett igazán alakulni amikor:

1. A Nyugat 25 évvel ezelőtt, a berlini fal leomlásakor nem tartotta be szavát a NATO keleti bővítésének befagyasztásával kapcsolatban. Annak idején (Máltai találkozó 1989) az amerikai és német vezetők becsapták Gorbacsovot azzal az ígéretükkel, hogy a szovjet csapatok Kelet-Európából való kivonulása után a NATO-t nem fogják kiterjeszteni Kelet felé, más sem történik azóta, mint a NATO terjeszkedése Keletre.

2. Aztán meg akkor, amikor elkezdték kiépíteni Európában az "Irán elleni" rakéta pajzsot, amelyről csak a hülyék nem tudják, hogy valójában a ruszkik ellen állították fel.

youtu.be/RWjJvZ6Tofs
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A jobbegyenesről tájékozódni??
Az kurva hiteles, kábé mint az Inkáknak a Daily Cortez News-ból annak idején.

Te nem vagy hülye, miért kell ezt b+?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Vedd már ki a kezed a biliből és lásd meg ki és miért kezdte azt a konfliktust, ami most ideáig jutott. Ki volt az a hülye, aki azt gondolta az oroszok szó nélkül engedik majd, hogy semmibe vegyék az érdekeiket és magukra hagyják saját nemzetiségüket.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): és ez a díszpinty angyal, még büszke is arra, hogy ő és bandája, még a lábukat is szétdobják a kágébéseknek! tetves egy bagázs.
na megyek aludni, me megártott a citromos gösser:))
www.youtube.com/watch?v=ObHm1dLuWWs
@taga20:
Hányás tróger egy népség, annyit nem érnek, hogy leköpjem ezt az aljanépet!
Na, húzok, reggel nekem is korán meló, durva nap lesz. A buzisört meg hanyagold!
@Knósszosz: Haver ez nem az MTI vagy BBC, hogy tájékozódjunk, hanem egy JÓSZÁNDÉKÚ VÉLEMÉNY, ami csak józanságra int. Ha ezt sem veszed észre benne akkor a többit sem fogod. Arról nem is beszélve, hogy milyen cuki amikor "a nyugati és hazai fősodratú média lényegében az ukrán háborús propaganda átjátszóállomásaként működik."
@taga20: Dobja a lófasz, inkább aggódom Boli, Knosszi vagy a te gyerekedért. Vagy még ennyit sem tudsz belőle felfogni? :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Boli ne légy már az eddigieknél is hülyébb. Ez a kommented kb. annyira vehető komolyan, mint amikor a NATO azzal érvelt, hogy a rakétapajzs valójában Irán ellen épült ki. :)
@Knósszosz: Na látod ilyen egy igazi sajtómunkás. Az ukrán központi sajtó újságírója Bogdán Butkevics nem szarozik, nem kertel egyszerűen előadja, hogy a Kelet-ukrajnai oroszokat likvidálni kell, hiszen feleslegesek akiket egyszerűen csak meg kell ölni.

youtu.be/CfniVZhs3Lk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jajjajajjajajj... megszegtem a fogadalmamat, hogy semmi politika, ha dumálunk.
Most ezt itt újra élesítem, mert nem akarok senkit elküldeni - legfeljebb a veretes szőröstalpú trollokat.

Ez a jobbegyenes féle jószándékú vélemény olyan, mint amit a kurucz is szokott tolni. Apró probléma ezekkel, hogy hogy az ilyesfajta "őszinteségekből" már volt világégés.
Nem tudsz meggyőzni, ne is erőltesd, ez nem egy dupla vezérsík, aminek a hasznosságán meg az esztétikai izéjén vitázunk.

Amúgy meg tegyük hozzá, hogy a Flightradar 24 tanulsága szerint, Ferihegyről szállt fel az Iranair A 300-as gépe (ami teher), most akkor erről is el lehet kezdeni vitázni, hogydemijalófaszt keresett itt..

De nem ma este, szarok rá és éhes vagyok, meg várnak mindenféle zenék is.
Vasláboson ütve a ritmust és komlóval gyantázni a vonót. Nem Otis és Schindler, csak sima gigagyantázó-kat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Evvel a selejt szemétládával nyugodtan szembe lehet állítani azt az orosz parancsnokot, aki lemészároltatott X-számú ukránt, akinek ígéretet tettek egy korridorra, ahol elhúzhatják a szennyesüket.

Ehhez képest... hagyjuk a picsába, Mozart ennél sokkal többet ér, bassza meg Putyin és bassza meg az EU is, én nem értek hozzá hogyan kell ezt megoldani, de akiknek ez a feladatuk, azok kurva gyorsan kapják össze magukat!!

Nem a félkegyelmű magyar kormányra gondoltam... NEM! Azokra, akik számítanak, akiknek súlyuk van.
@Knósszosz: Szerintem is hagyjuk, főleg, hogy ez az írás marhára nem "kurucos" ezt hidd el nekem. Az illető amúgy is utálja őket.

Egyébként ami igaz az igaz, mostanában nem nagyon foglalkoztam Lisztferihegyről felszálló iráni géppel. Legutóbb akkor jutott eszembe ilyen járgány, amikor a legutóbbi civil gép katasztrófája kapcsán az amcsik hasonló tévedéséről láttam híranyagot.

youtu.be/rYyvpGmxZUI

Azért abban bízom, hogy te azért látod, hogy a mostani Ukrán konfliktust kik kezdték valójában. :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
A sok asszisztens... értem én.
Mindegyiknek más a kívánsága, nehéz meló, az biztos! Csak a zaszony meg tuggya:))
@Knósszosz:
Mélt néztél, te lusta dicnó??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__@taga20: Dobja a lófasz, inkább aggódom Boli, Knosszi vagy a te gyerekedért. Vagy még ennyit sem tudsz belőle felfogni? :(___"

Nem látszik hogy a sajátodért aggódnál. Talán Nála kellene kezdeni az aggódásodat.
@Knósszosz: "Evvel a selejt szemétládával nyugodtan szembe lehet állítani azt az orosz parancsnokot, aki lemészároltatott X-számú ukránt, akinek ígéretet tettek egy korridorra, ahol elhúzhatják a szennyesüket."

Nézd ezt te olvashatod az indexen meg a 444-en, én meg azt olvastam máshol, hogy ezek a "katonák" fehér zászlót lobogtattak és amikor eléjük jöttek a milicisták akkor rájuk támadtak. Persze nyilván a te verziód az igaz én meg állandóan hazudok. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mint már javallám olvasd el figyelmesen a Láthatatlan légió 2. fejezetét nagyon figyelmesen és próbáld Yolland-ot maiasítani meg a Mr Wilkie-t...
brühüyyy
a Rejtő nálam már megkapta a poszthumusz Magyar Tudományos Akadémiai Doktorátusát és Főherceg a csodák országában

lehet más akadémiák is örömmel felvennék rendes tagjaik közé?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na, én nem küldelek el az anyádba, ezt csak kivételes esetben szoktam. Nincs szándékomban egyéb nem ismertetett okok folytán, de: Ha ezen a mezsgyén aladunk, hogy te hazudsz én meg tudom a tutit (oda-vissza), akkor lófaszra sem jutunk. Persze mire is lehetne? Te mondod azt, én meg emezt. És semmi konszenzus...

Mert mitől is lenne..?
Egy van; én európai polgár akarok lenni!
Ez rendben? Ha igen, akkor ez számomra nem a kelet felé való nyitást jelenti, hanem zárkózást Európához. Ez szar?
Lehet, de én ettől akkor sem tágítok, és tossza meg a jobbik az ideológiáját!!

Süket és kibaszott szar duma, de majd lenyelik egyszer, csak arra is mi baszunk rá... hagyd ezt a süket dumát! B-közép vagy esetleg? Ha nem, akkor meg miért akarsz lesüllyedni hozzájuk?
@rodeo36:
Rejtő nem lesz több.
Legfeljebb szar utánzatok jöhetnek, de hozzá hasonló nem lesz. Persze hülyeség, mert miért ne.. de az nem belátható időn belül...
@Knósszosz: "Egy van; én európai polgár akarok lenni! Ez rendben? Ha igen, akkor ez számomra nem a kelet felé való nyitást jelenti, hanem zárkózást Európához. Ez szar?"

Én is európai polgár akarok lenni, de ennél is inkább olyan ember aki mindenkivel szót ért. Szerintem te is ilyen vagy. Miért ne lehetne keletre is nyitni? Ha azt vesszük nagy szerelmed Görögország is arrafelé van.:) De a többi nagy keleti országban is van sok érték.
Na de ezt pont neked kéne magyarázni. Az a fontos, hogy ne démonizáljuk őket sem, hanem inkább próbáljuk megérteni az ő érveiket és véleményüket is.
@Knósszosz:
egy "értő" Rejtő olvasás után Orwell szegényes és üres, Rejtő látott, elemzett és csodálatos humorával olyan körképet írt le hajszálpontosan, amit tudósk csoportyai vért izzadva sem képesek lásd a mai akadémiai társadlomtudósoknak csúfolt majmokat (szerte a világban ne legyek önző a levédiai zsenik érdekében)

talán a Monthy Phyton és GBShaw zsenialitása és a nagy görögök valamint Shakespeare száraz de pengeéles meglátása azonos értékű (persze nem szűkíteném le ezekre de a "szintet" adnom kell!!!

brühüyyy

ugye a JS Bach E-dúr partitáját is már több tudós generáció próbálta megfejteni...sok mindent mondtak a Wohltemperiertes Klavier-ról is pedig azok csak az általa feltalált "kalapácszongora" lehetőségeinek maximális bemutatására született ujjgyakorlatok...de ha egy zseni "ujjgyakorol"
@rodeo36: Azért figyeled megint micsoda véletlenek vannak.

Augusztus 8-án Ukrajna, Hollandia, Belgium és Ausztrália közös megegyezést írt alá, melyben titkosítják az MH17-es malajziai utasszállító Boeing katasztrófájának vizsgálati eredményeit. Ezek azok az országok, melyeknek szakértői elsődlegesen vettek részt a vizsgálatokban a tragédia helyszínén. Az egyezmény értelmében az aláírók közül bármely ország vétója tiltó jelleggel bír a vizsgálati eredmények publikálására nézve. Az ukrán parlament még az előrehozott országgyűlési választások előtt ratifikálta a megállapodást.

www.globalresearch.ca/the-causes-of-the-mh17-crash-are-classified-ukraine-netherlands-australia-belgium-signed-a-non-disclosure-agreement/5397194

Ez is nyilván azért történt, mert a napnál is világosabb, hogy a ruszkik csinálták, csak épp nem akarják nyilvánosságra hozni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
közben a maláj légitársaság -amely korábban profitált nagyon szépen- teljes csődbe ment és felszámolás alatt van...

a második megfejthetetlen "katasztrófa" betette nekik a kaput

a tuggyukkik meg kiütöttek egy konkurrenciát, feltérképezik az Indiai Óceánt ahol még eddig nem volt, és Ukrajnát is ugyanúgy

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:az úgy kezdődött,hogy az ukrán kormány beszüntette a tárgyalásokat az Eu csatlakozástól és ezért tüntetés sorozat kezdődött Kijevben...
@punkfrog:
ez az az ukrán kormány volt amely 2/3-dal győzött?

vagy amelyiket kineveztek külföldről? a parlament meg úszik a szarban?

brühüyyy
@rodeo36: ezek szerint fogalmad sincs mi történik ott, ha azt se tudod melyik ukrán kormány alatt történt mindez.
@Knósszosz: "_Evvel a selejt szemétládával nyugodtan szembe lehet állítani azt az orosz parancsnokot, aki lemészároltatott X-számú ukránt, akinek ígéretet tettek egy korridorra, ahol elhúzhatják a szennyesüket.

Ehhez képest... hagyjuk a picsába, Mozart ennél sokkal többet ér,..."
.
No, szeptember lett.

Úgy gondolom, mindenki ismeri.

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfőre ülni,
borból-vízből mértékkel tölteni,
gyöngyöt dobálni, semminek örülni,
sóhajtva rossz ruhákat ölteni?
Akarsz-e játszani mindent, mi élet,
havas telet és hosszu-hosszu őszt,
lehet-e némán teát inni véled,
rubin-teát és sárga páragőzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november
ez utcaseprő, szegény, beteg ember,
ki fütyürész az ablakunk alatt?
Akarsz játszani kígyót, madarat,
hosszú utazást, vonatot, hajót,
karácsonyt, álmot, mindenféle jót?
Akarsz játszani boldog szeretőt,
színlelni sírást, cifra temetőt?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön,
játékban élni, mely valóra vált?
Virágok közt feküdni lenn a földön
s akarsz, akarsz-e játszani halált?
@Knósszosz:

Jó étvágyat, remélem nem lesz csalódás. Jól kell választani.
Amikor ott jártam, végig mentem a termen, és véletlenül megfigyeltem, hogy melyik kaja fogy legjobban. Tulajdonképpen bevált, kivéve a brassóit, amit nem kellett volna brassóinak hívni.
Egy kamionosnak kötelező tudnia, hogy hol van.
@punkfrog:
én tőled kérdeztem, ami nem jelenti azt, hogy magam ne lennék tisztában (nagyon mélyen) az üggyel...mivel alapvető tévedéseid vannak és az okot összekevered az okozattal

brühüyyy

meg még sok minden mást is
@Penivaldes:

Szia Peni!

hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%A1k_M%C3%A1t%C3%A9_%28trencs%C3%A9ni_tartom%C3%A1ny%C3%BAr%29

Lehet,hogy a "despota kalandor",tekintetében hasonlít is jelenlegi 'vezérünkre',de mögötte -igazi- dolgok álltak:)
Borzongtál-e már Árva vagy Trencsén várában,elvarázsolt-e az a táj?
Két dologban meg roppant szimpatikus Csák Máté.'Halálfaszára elzavart két egyházi 'főméltóságot,az esztergomi érseketés a nyitrai püspököt:))
@gazoló:
Szia gazoló!
Nyolc góllal vezetett a Győr, amikor abba akartam hagyni a meccs nézését.
Szerencsére mégis kitartottam, meglepetésszerű volt a fradi játéka.
Lehet, hogy nem jól gondolom, de ha lett volna még 2-3 perc hátra, a zöldek megnyerhették volna a meccset.
@Mariann19:
:)Szia!
Sajnos nem láttam,dolgoztam,csak 'mesélték de az eredmény csak azért lett szoros mert mi szorítottunk a'fradikának,mert Bennünk még a régi,igazi zöld szív dobog:))

Vártuk az őszi igazi nagy 'zsugákat!

Mocsai??:))
@gazoló:
Várjuk az őszi igazi nagy 'zsugákat!
@gazoló:
Sajnálom, hogy nem láttad, mert volt egy időkérése a fradinak, és utána jött fokozatosan a gyönyörűség. Ismered azt a felemelő érzést, amikor fogy a különbség, már csak két gólos, majd egy...
Az éterben biztos átment a szívdobbanásunk.
Mocsainak elkötelezett híve voltam, most mélységes csalódáson megyek keresztül, ahogyan hallom a fensőbbséges nyilatkozatait.
Lex Mocsai! Kell ennél többet mondani?
Látom, tegnap estére csak összefújta a szél...
@punkfrog:
Nem?
Szerintem igen, csak az elsőt hallgasd Damrautól, és akkor a Linzi symphony az nem is volt... mert csak.
Első:
www.youtube.com/watch?v=fR4jSPFtVB4
A No 36-ot meg keresd meg magad, ha van hozzá affinitásod. Nem bánod meg, ha...
@Mariann19:

:)
Kiváló szakember,'kézilabdamágus,szeretem!
De,,úgy tűnik van az a pénz amitől korpás...:)na meg kell a gempa kastélyfenntartásra:)
@gazoló: Nem, Árvába elmennék, elvégre onnan jöttek le kivagyiságban szenvedő őseim.
Egyébként meg nincsen iagazad, és azért nincsen, mert érzelmileg közelíted meg a kérdést. Elhiszem, hogy nagyon vagánynak hiszed, hogy Csák elküldött 2 db egyházi személyt, csakhogy egy ország érdeke mindig előrébb való, mint a személyes vagányság. És a kiskirályok ezt nem vették figyelembe, és ezért veszítettek Károly Róberttel szemben. Akihez odaállt az ország lakossága, pedig ugye ő egy idegenben született volt, Csákék meg itt születtek. Csak Károly Róbertre az ember rá merte bízni a hazája sorsát, Csákra meg nem.
@Penivaldes:

Ki mondta,hogy Máté magyar:))
Ő már Csehszlovákia :))előhírnöke volt,egyébként is ne mindegy az unióban??:))

Magánvéleményem szerint a magyar örökséget,várakat,műtárgyakat jobban őrzik a szlovákok és több lóvét költenek rá,mint mi:))
Nagyobb biztonságban érzem ott és a 'dzsobbik meg bekaphassa, a turulét:))

kepkezelo.com/images/7o5os9p4vxean43k2fe0.jpg
@gazoló: Persze, de erről nem a 13. század tehet.)
@gazoló:
Neked meg jó estét (most)!:))
Kösz Damraut, imádom!
Próbáltam az albumot leszedni, egyelőre nem hagyja a net. Nem baj, velem nem b@cik ki, keményebb diót is megoldottam már. Ha meglesz megkapod.

Az van, hogy kedvencekből nem lehet kifogyni.
Itt van egy olyan, akit a hatalmas zenetudós Efendi nem nagyon kedvel, én viszont igen. Pláne egy bizonyos felvételen, ahol is ugye a kaméliás hölgy okán lett Verdi főszereplő, Anna Netrebko. Nem Rodi világa (mán ő pedig ért hozzá), de én akkor is szeretem, és bár ez a rendezés elég szokatlan, de szerintem kiváló, nézd... nem bánod meg!
www.youtube.com/watch?v=tmIQvcBwkY8

És akkor még valami Netrebkon túl, az Rolando Villazón, aki aztán... 31:00-tól élvezheted, elképesztő!! Ott Venezuelában valamit tudhatnak a zenéről... ugye Dudamel, és akkor meg Villazón is, aztaa...
Egésség!!:))

És... itt hat évvel később (terhes volt) Bécsben... szerintem nem rossz:
www.youtube.com/watch?v=xKgYrx2TOkU
Rodi: beeeee:)))
Egy dolog, amiben eltér zíízlésünk, de ez nem baj...
@Knósszosz:
És akkor felejtsünk el mindent... Elina Garanca és... Dudamel. Kell még valami??
www.youtube.com/watch?v=Y_akISFlCw4
@Knósszosz:

Csoda orgánuma van,én is megpróbáltam egyből torrentről lehúzni de nagyon sovány volt a kínálat.Ha lesz időm leszedem youtube-ról egyesével:))A többit is kössz:))
Faxnak se kell a politika amikor ilyeneket hall az 'emberfija:))

Mindjárt itt lesz papa 'oszt leoszt egy o'rosszt:))
@gazoló:
:D
Ugyan, Rodi toleráns, elnézi a "kilengéseinket", és mellesleg sok csodát köszönhetsz neki... én is!

Jó éjt!!:))
@Knósszosz:
Tudom ,kedvelem csak csali volt Neki,de valami blogon biztos hergeli a tömegeket:))
@Knósszosz:
'Szó fennakad,lebombáz,'aztakurva:))
@Knósszosz:
hálátlan kutya...mind a Dudamel-t mind a Villazón-t nekem köszönheted (a berlini szabadtéri a Domingo-val) vagy már nem is emléxel?
próbáld megkeresni Renata Scotto-t mint Traviata-t

brühüyyy

gonoccc
süti beállítások módosítása