Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.14. 05:24 Fabius

Összevisszafogtunk, végre!

Címkék: összefogás ellenzék önkormányzati választás 2014

Kedves baloldali emberek, barátaink! 

A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki kihívót kap a tizenháromban, de...Már szövegezzük a megállapodást, amit kit tudja majd melyik formájában alá is írunk jól. Micsoda? Hogy ettől aztán mostanra úgy nézünk ki, mint egy Tarantino film zárójelenete? Oszt'akkó mi van? 

ellenzék.gif

Ettől még tessék miránk szavazni, okés?!  Elvégre van egy politikai ambíciókkal nem rendelkező főpolgármester jelöltünk, és a szar is csak halkan szivárog már egy eldugott tumblr blogon. Jó, minden nem lehet tökéletes, de könnyen belátható, hogy a helyosztó székfoglalók közben kurvára nem volt se ideje, se energiája mindennel foglalkozni az embernek. Ki kellett azt küzdeni, hogy mi legyünk a "nemorbán" alternatíva, amire majd szavaznia kell a nemorbánpárti mindenkiknek. Hogyhogy miért? Mert nemorbán, azért. Nincs olyan, hogy ez az üres frázis önmagában nem elég. Annak kell lennie, ha már ennyit marakodtunk kinek mi jusson.

Teccikéteni? Nahátakkor!

Most már egy szót ne halljunk, legyen elég az áldozat amit azért hoztunk, hogy legyen ebben az országban egy nemorbán! Tudjátok ti mibe került a sok gondolatmankó és muszájspanifer amikkel összetákoltuk ezt a szövetséget? Az nem lehet, hogy annyira legyünk vonzóak, mint Malév vagyon az ócskapiacon. Tessék kedves jó arcot vágni mindenhez, még ha nehéz is, hisz jusson eszetekbe drága baloldal, mi vagyunk a jövő! Az ország, a marakodástól hangos és személyi ambíciókkal terhelt, kidolgozatlan programos baloldal holnapja. Ti pedig erre a kuplerájra fogtok szavazni, mert aki nem nemorbán, az Orbán.

És kuss. 

667 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr66601827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt!
Első. (Ezért kapok valami kitüntetést?)
Igen, szar az egész. De meg kellene érteni, hogy Pesten mind a három párt majdnem egy szinten van. Jöhet itt az Mszp a múlttal, de az a múlt. Megértem, hogy próbáltak ragaszkodni a volt nagyságukhoz, de az már nincs nekik. Így a másik két pártnak is voltak követeléseik. Nehéz biztos ezt megemészteni, de ez van. Tetszettek volna csinálni valamit az előző évtizedben.
Ez a választási rendszer ilyen. Ha nem fogsz össze, semmit sem kapsz. A Jobbik, meg talán az Lmp lesz rá az élő példa.
Mondhatjuk, hogy új párt kell, teljesen új arcokkal. De olyan nincs. Az Lmp sem új arcokból áll, hanem egyre több volt Mdf-es hord oda a szél.
Hát, nehéz szülés volt, de ahhoz képest, amit az elmúlt négy évben műveltek, azt mondom ügyes. Bár jobb lett volna, ha a cirkuszt elhagyják és az egész adok-kapok a színfalak mögött marad. Nem kell a NER-híradót felesleges információval terhelni, had cidrizzen a fityesz, hogy most mi van.
Weh, engem mar a nemorbannal is meg lehet venni :>
SZDSZ lenullázása a rendszerváltás legnagyobb szégyene,ez volt a maszop és narancsmajmok legfontosabb feladatainak egyike na meg a zombikok létrehozása.Így már csak az átkos szemete van a politikai palettán gyakorlatice
Pampoghatunk mi itt, hogy ez azért szar, ez meg azért. De akkor, hogyan lenne jobb? Én is sokszor a hajamat téptem mikor Bajnai ziccereket hagyott ki. Aztán rá kellett jönnöm bármennyire szeretném, ő nem alkalmas erre az egészre. A betanult paneleket elmondja, de a többire alkalmatlan. Így el kellett engednem. És rá kellett jönnöm, hogy Szigetvári jobban csinálja. Keményebben. Ez kell ide.
Nagyon sok dolog nekem sem tetszik. Nekem Gyurcsány a nemezisem. De tudom, hogy ő itt lesz, ezt is próbálom elfogadni. Reménykedve, hogy lesznek nála erősebbek ezen az oldalon.
A ballib megy tovább a pusztulás útján, ez dicséretes tőlük.
az az iazság, hogyha VALÓBAN összefogtak, akkor kezdhetnék ezzel a kampányt: index.hu/gazdasag/2014/08/13/eon/ , ugyanis itt állami vagyon hűtlen kezelésétől költségvetési csalásig minden játszik viktor ellen, és simán kinézhet neki pár év futkosó - vagy ha a bírók rendesek, akkor 143 év felfüggesztett.
de ezt az ellenzéknek addig kell ütnie, amíg meleg. minden fronton. ebbe akár bukhat is viktor.
@maxval a bircaman: a főnix madár hamvaiból éled újjá.:)
Talán lesz ellenzék? Ismét?
@Secnir:

A többi ügy mellett miért pont ez lenne az, amit "ütni" kezdenének? Ez is tép majd egy sorszámot, aztán eltűnik a süllyesztőben, ahol az elmúlt évek dolgai.
@toportyánzsóti: A szadesz lenullázásáért az SZDSZ tett a legtöbbet, a többi stimmel. ;)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Jól látod. Az elmúlthuszon két nagy politikai szereplője sosem fogja elszámoltatni a másikat.
Én is szemrebbenés nélkül x-elnék, egy nem Orbán, bámészan néző, amatőr Sőtér Istvan gyűjtőre is.
Most kérdezek egy nem idevágó, de engem érdeklő kérdést. Ez a dk-s Varjú László nem alkoholista?
@maxval a bircaman: Pszichopátiában szenvedel és még a bircák között is rosszul teljesítel,a bucid csak képnézegetésre alkalmas.Breszt,Katyn Varsó mond neked valamit?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk ez a többi szemetet nem menti fel,szadeszosok voltak egyedül akik tettek is valamit a komcsik idején a rendszer ellen.
@toportyánzsóti: Ez sem igaz így, de most nem is ez a lényeg. :)
@maxval a bircaman: mitol fugg, hogy melyik nickedet hasznalod?

tisztaban vagyok vele, hogy van @al-maxval, sot @vicc-maxval is

nos?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@Secnir:

Nem csak az elszámoltatásról van itt szó, hanem arról, hogy a "fülkeforradalom" óta mely nagy ügyeket tudta az ellenzék politikai tőkére váltani, egy kampányban felhasználni és tartósan porondon tartani... az amúgy több tucatnyiból.

Mindezt úgy, hogy az E-On ügyben már most dobtak mentőövet a kormánynak (tegnap hallottam valamelyik Híradóban), mely szerint ők nem tehetnek az előnytelen üzletről, mert a mocskosszemét németek elhallgattak előlük lényeges információkat. Igaz, hogy szakértők tucatjai hívták fel ezekre a figyelmet, de az nem számít, hülyének lenni meg nem bűn.

Ráadásul egy ilyen ügynek kisebb a jelentősége egy önkormányzati kampányban. Abban sokkal többet számítanak a helyi, jól ismert arcok, mint az országgyűlésin, a kormányzati ügyeknek is kisebb a szerepe, és egy térkővel agyonbaszott, szökőkúttal csicsázott főtér többet nyom a latban, mint hogy a kormány hogyan dobott ki újabb százmilliárdokat az ablakon.
@glinolid:

Annál sokkal több - minden szempontból - gyenge ember van a maszopban, hogy ezt a színfalak mögött lehetett volna tartani.
Aki annyira imádja a kamerát, mint ez az üresfejű, ámde beképzelt Horváth Csaba, az nem marad csendben.
A rengeteg repedést most látszólag visszatuszkolták a megállapodás paravánja mögé, de megállíthatatlanul dolgozik az erózió

Ahogy elnézem, ezen igen sokan dolgoznak.
@V-PORT: minden politikus beteg. vagy igy, vagy ugy
@V-PORT:
Láttál te már - például karón - részeg varjút?
@toportyánzsóti:

Bresztkatinvarsó? Ez valami újfajta hamburger a Burger Kingben?
@V-PORT:

"Ez a dk-s Varjú László nem alkoholista?"

Nem:)) Nagyon egyszerű fazon, de egy bulldog szívósságával dolgozik.
@maxval a bircaman: Képnézegetésnél maradj inkább orálmuzsik bircája.
.
Aki megért, senki sincs talán,
Te szeress legalább!
Estefelé rámtör a magány,
Te szeress legalább!

Kinek is kell,
Egy tüskés-bolondos figura,
Ki a szívét letagadja,
S nincs bájos mosolya?
Mi lesz velem?
Oly nagy a világ,
Fogjunk össze,
Te szeress legalább!
.
@vitéž munkášőr:

Mindig csak egy nickem van, de átlag 1-2 havonta újat regisztrálok.
@toportyánzsóti:

Inkább hikomori szeretnék lenni, bár nem tudom pontosan mi is az...
@toportyánzsóti:

"SZDSZ lenullázása a rendszerváltás legnagyobb szégyene,"

A legnagyobb szégyen az, hogy igazából nem történt rendszerváltás, és ebben a fiúk nyakig sárosak.
Nagyon rendesen megdolgoztak a sűllyesztőért.
Olyan, mintha az ellenzék működését személyesen Habony Árpád irányítaná.
@toportyánzsóti:

Kóka? Horváth Ágnes? Demszky?

A legnagyobb szégyen, ahogy az SZDSZ lenullázta és szitokszóvá tette Magyarországon a liberalizmust.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Mindezt úgy, hogy az E-On ügyben már most dobtak mentőövet a kormánynak (tegnap hallottam valamelyik Híradóban), mely szerint ők nem tehetnek az előnytelen üzletről, mert a mocskosszemét németek elhallgattak előlük lényeges információkat. "

az, aki úgy ír alá egy szerződést, hogy TUDJA AZT, hogy az aláírás után kaphatja csak meg a szerződés feltételeit - nos az vagy OPNI, vagy szánszándékkal történt károkozás.
@maxval a bircaman:
's'akkor itt lesz majd 1984,a kánaán amikor mindenki egységesen:)) szophatja majd 'Buktor vezér fa@át

@Secnir: Illúzió:))
Reggelt, Mindegykinek!

Mostakkó van összefogás vagy nincsenis?
A tótjóskára köll szavaznom vagy leszen más is?

(kicsit)OFF
Reggel megütötte egy szó a fülemet az egyik, m1-es műsorelőzetesben: "rendszerváltoztatás".
?????
Valami műsorajánló volt, hogy visszaemlékeznek '89-re és a rendszerVÁLTOZTATÁSra.
É'ted?!
NEM rendszerVÁLTÁS, "csak" VÁLTOZTATÁS.
Sokat elmond a jelenlegi helyzetről.
ON
@Marcellusca:

"A tótjóskára köll szavaznom vagy leszen más is?"

a "cerkaval szavazas" meg ott van, mint orok alternativa ;-)
@Secnir:
Ezt te tudod, meg talán én is, meg amúgy is ki hiszi el, hogy olyan tényezőket "hallgattak el" előlük, amik többszázmilliárdos különbséget jelentenek, és hogy nem volt egy olyan háttérstáb, amelyiknek ezek felderítése volt a célja...

...de ez arra éppen elég lesz, hogy ha akarna és tudna az ellenzék ebből ügyet csinálni, akkor sem sikerülne. Sőt, még a kormány kezében lenne ez muníció, amikor sajnálkozva bejelentik, hogy a rezsicsökkentés a németek szemétsége miatt nem tartható tovább, úgyhogy lesz gázáremelés. Nem másért, csak ezért.

De amúgy sem akar és amúgy sem tud. Annak az összefogásnak, együttműködésnek és türelemnek, ami a Fidesz legyőzéséhez kellene, a baloldal a töredékével sem rendelkezik. Az az összefogás, ami 1-1 önkori képviselői helyen léket tud kapni, és egy több hónapos kabaré után egy egyhetes bohózatba tud torkollni, az kevesebbet ér, mint a papír, amire az együttműködési szerződést megszövegezik. Évek óta külön-külön azon fosnak, hogy mi lesz, ha vissza kell menni autófényezőnek, és még azért sem képesek együtt csinálni valamit, kicsit alkudozva, hogy ez ne így legyen...
@Marcellusca: :)

ebben a "háborús" összefogásban nem csak a nőkön mentek át...

"mondjátok mért van ez?)

www.youtube.com/watch?v=MAqop8fR-4E
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy friss hírt közölhetek:
Az Összevisszafogás Egyesített Énekkar e héten dalolja - az arra illetékes hangstúdióban - többféle adathordozóra a kampányindulót, amely a választásokig sokszor lesz hallható a médiumokban.
A dal egy korábbi sláger enyhe politikai töltéssel aktualizált átirata, melynek refrénje:
"se veled, se nélküled!"
@DR. INKVIZITOR:

ez meg egy óriási OFF, de friss és...

Orbánék augusztus 20-án kitüntetik Kertész Imrét

valasz.hu/itthon/orbanek-augusztus-20-an-kituntetik-kertesz-imret-103142

vajon elfogadja? átveszi?
@maxval a bircaman:

nem is köll több: maxval a birka írta....
@guma: ha SzSzP adja at, egesz biztosan

:o)))

t'od, tole szarmazik az imrekerteszezes
@dr. jenőke (jenőke): Ez így nem ér, tessék szíves eldanalászni!:))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
" Igaz, hogy szakértők tucatjai hívták fel ezekre a figyelmet, de az nem számít, hülyének lenni meg nem bűn. "
600 milliárd.
nem olyan régen még, ennek az összegnek a töredékéért már vezetőszáron kísérgettek polgármestereket az előzetesbe.
de hát most hülyék kormányoznak.nem felelősek.
@évásanyó:
Megtettem.
Családom tagjai a liftet meg sem várva, rémülten rohantak le a hatodik emeletről.
Nos, menjek hozzád énekelni?
@Secnir: igen.
ez pont az az eset,hogy ha tudta bűnös,ha nem tudta alkalmatlan.
@dr. jenőke (jenőke):

nekem ez a filmetűd jött elő (megkerestem gyorsan, mert a mennyország kulcsa az bizony elveszett :DDD)

uristen@menny.hu

www.youtube.com/watch?v=X4PV_kH0EmM
@skribler200:

"vajon elfogadja? átveszi?"

A kitüntetési "gesztus" és SM nagypublicisztikája igen csúnya gondolatokat generált.
Az átadni nem mert szobor árnyékában remélem nem veszi át.
@dr. jenőke (jenőke): A vakond mennyire érzékeny az ilyesmikre?(majdnem énekhangot írtam, brrr)
@dr. jenőke (jenőke):

Ha azt már unják, hallgassák ezt:
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/3275/hernadi-judit/sohase-mondd-zeneszoveg.html

Főleg ezt:
"Sohase mondd, hogy túlvagy már mindenen.
Sohase mondd, hogy tovább már nincs nekem.
Mindig van új és még újabb, hát várd a csodát,
De sohase mondd, hogy nincs tovább."

Csodavárás... ez ma a baloldal.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Látod, ettől elandalodtak a vakondokok.Lehet valami ébresztős dallam kellene a baloldalnak, nem ilyen csicsijjababája?:)
@évásanyó:
A vakond hallása elvakult.
Csak apró piramisok gyártására képes.
@dr. jenőke (jenőke): Erre meg azt mondják, hogy az ellenség keze betette a lábát a vakondokok közé.))
@évásanyó:
A talpra magyar nem megfelelő. Egyébként is a magyarok egy részének összenőtt a talpa, nincs hova ugrani.
Ahogyan daluk is utal erre: "talpunk összeér a barackfa alatt".
Nem baj. Kinyílt a pinty pang.
@Orica Középföldi:
Varjú László civilben egy sportember. Személyesen láttam részt venni az Ultrabalatonon /Aki nem tudná: a Balaton körbefutása/.
@dr. jenőke (jenőke): Ha már a jómadaraknál tartunk, vessetek a vérpintyek elé, ássatok el az orgonabokrok tövében rejtőző vakondok - várak piramisába, de nekem az egész bagázsban Szigetvári a leghitelesebb.
@évásanyó:
Ézsaunak ehhez semmi köze, bár vakkondoskodott, mint Áder.
Viszont van itt valahol egy maximálisan birka-ember. Gondolom ő nem lehet Jákob.
@évásanyó:
Szigetvári veszedelem? Erre emlékezned kell. Nem vagy annyira fiatal, csak pár száz éve volt.
@évásanyó:
Egy fordítási hibára nem lehet felmászni.
Ez csak a fidesznek sikerült, például az angol illiberálással.
@dr. jenőke (jenőke): Az az volt, mikor rohangáltunk ki-be és az utolsó nyitvafelejtette a várkaput, a trehány mindenségit nekije!Persze, hogy emlékszem, majd elvitt a cúg!
@évásanyó: en nem foglak bantani, de szeretnek eljuttatni hozzad egy kis hatterinformaciot:

"De Szigetvári körül kialakult egy misztikus tisztelet, miközben mindenki megbukott a kezei között, ő maga soha nem bukott meg. Amikor kellett, belépett az MSZP-be, amikor az szolgálta az érdekeit, akkor kilépett belőle. Miközben “konzervatív-liberálisnak” nevezte magát, aminek semmi köze a szocialistákhoz. Szigetvári az a típus, aki katolikus piarista gimnáziumban végzett, diplomamunkáját Navracsics Tibornál írta, de a baloldalnak ad tanácsokat. Nem feledkezett meg arról, hogy tanácsadóból észrevétlenül politikussá, sőt párt(társ)elnökké váljon, ami súlyos szerepzavarra vagy beteges karrierizmusra utal."

nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-bukashoz.html
@dr. jenőke (jenőke): hát leesett, nem is vártam tőled mást. mondd meg a nejednek, hogy imádom a kultúrált, okos, éleseszú urát:)
@évásanyó:
A megszállásért hálából a nagy Szolimann még szobrot is kapott. És hol itt a logika? A Lenin-szobrokat meg bebörtönzik a 70-es út melletti zárt helységbe, hogy meg ne lépjenek. Igaz, ők csak negyven évig voltak itt, és egy nyomorult ecsetet, vagy fürdőt sem voltak képesek itthagyni, csak néhány 170 kilós színes tévét.
@vitéž munkášőr: Igen, én is szoktam Bartust olvasni, meg mást is ott, nálam kissé szélsőségesnek hatnak Laci megmondásai. Most azonban tényeken alapul, hogy hol, mikor, mit csinált Szigetvári. Nos, nem azért szimpatikus, mert odavagyok érte, hanem ez a ló nincs szindróma nálam. Mondj jobbat, melléd állok:)
@vitéž munkášőr: Bartus szerint az nem lehet baloldali, aki a piaristáknál végzett, és Navracsicsnál írta a szakdolgozatát?
@vitéž munkášőr:
"...miközben mindenki megbukott..."
és nagy tisztelet és aggodalom övezte, mint az igen piszkos Fredet.
@dr. jenőke (jenőke): viszont kötelezőbe hozták a nyelvet, törökül nem tanultunk annak idején, pedig lett volna rá 150 évem, hogy megtanuljam a beszédnyelvet legalább:)
@vitéž munkášőr:
Persze. Ez is alternatíva lehet(ne), de nekem semmi bajom tótjóskával.
Nem hangos tőle a média (mer, biztos harsogna, ha egy ellenzéki polginak lennének ügyei - lásd: Molnár Gyula), nem tudni nagyon piszkos ügyekről ...
Ha nem szavazok, ill. "szerszámmal" szavazok, akkor a naribirkák egy fityiszest ültetnek ide (is) a nyakunkba.
@évásanyó: en szivem szerint a 4K!-t tamogatnam, de egyre kevesebb kozom van ehhez az orszaghoz
@Marcellusca: megertem az allaspontodat, de a merleg nyelve mar azok fele billent, akik leszarjak az egeszet, vagy labbal szavaznak
@V-PORT: ezt Bartustol kerdezd - gyuloli a klerust az teny es ezek szerint a piarista diakokban is a kiszolgaloikat latja

viszont az is teny, hogy inkabb karrierista a csavo, mint brilians eceszgeber
@évásanyó:
Nem mondom. Azt mondaná, hogy olyan szenilis vén hülye vagyok mint egy harminc éves.
Persze ez nem igaz, mert már régen elmúltam ötven, volt időm kinőni.
@V-PORT: Gratulálok gyorsaságodhoz.
Ez a választási rendszer mindenképpen olyan, minbt egy ágakkal rejtett gödör. Akkor is bele esel, ha egyedül indulsz, hiszen jelenleg egyikük sem olyan erős, hogy (az mszp már nem, a másik kettő még nem). Viszont akkor is beleesel a kikerülhetetlen mocsárba, ha ezt csinálod, amit mostv tesznek. A kérdés az, hogy hosszabb távon melyik jobb. Melyik az, ahol még beletudsz kapaszkodni egy ágba, és kihúzni magad?
@vitéž munkášőr: Hát, ja. :(
De, mivel nincs érvényességi küszöb, b@szhattyuk a nemszavazást!
Ha csak hárman mennek el szavazni és abból kettő fityiszre szavaz, meghatározta a többtízezres kerület sorsát.
(Ha netán fordítva lenne, azt meg megfarigcsálnák a fityiszesek, hogy dejazmégsenemúgyvaniazúgymégsenemlehet - lásd: Margit szigeti népszavazás)
Persze, most is csak pár ezren mennek majd el szavazni ...
@vitéž munkášőr: Mondjuk az Usából én is tudnék remek posztokat írni a baloldalról.
Én kedvelem Szigetvárit. Vállalta, hogy Bajnai után tesz valamit. Nem hagyja ott az egészet. Nem megy vissza a magánszférába. Ezért is neheztelek egy kicsit Bajnaira. Nem csak akkor kell ott lennek, amikor jó, hanem amikor kurva rossz.
@dr. jenőke (jenőke): én sajna már a 60-t is, de még én se nőttem ki:)) meg nem is akarom!!
@Penivaldes: Ha viszont ott maradsz a parton, és nem próbálkozol, sohasem tudod meg, hogy hol vannak a kapaszkodók. Ezért is tartom hülyeségnek a bojkottot.
@vitéž munkášőr: Ezt hogy érted? Ha már emigráltál, akkor is közöd van hozzá, ha meg most fogsz, akkor is. Tudod, mindenhová magaddal viszed magyarságodat.
@V-PORT: Sok igazságod vagyon, de az költői túlzás, hogy a jóba ült bele Bajnai, emlékszel "válságminiszter".
@évásanyó: "válságminiszterelnök" helyesen
@évásanyó: Én Bajnainak a 2012 utáni dolgairól beszélek. Simán azt mondhatta volna április után, hogy Mesterházyval nem ment, most én vezetem az önkormányzati kampányt, és leszek a főpolgármester jelölt. Fél év alatt, az ő ismertségével simán lehetett volna akármi, még az Ep választáson is jobban szerepeltek volna. Főpolgármesterként pedig kihívója lehetett volna Orbánnak, plusz diktálhatta volna a tárgyalásokon a feltételeket, az önkormányzatin.
@évásanyó:
Én még nem. :)

De megjött Hercegnőm ... :DDD
@Marcellusca: Most szakadjon le az ég, dőljenek romok a házamra,dörögjön az ég, Zeusz villámai csapkodjanak belém, éhen-szomjan vesszek el a Kalaháriban, éhes hiénák kergessenek a pusztaságban, ne lássak csobogó patakot 100 évid, de:
én nagyon meg voltam elégedve Molnár Gyulával.Személyes találkozóim kapcsán, az a benyomásom van, volt, lesz, hogy egy jó politikus, egy jó ember, és él, hal Újbudáért.Tudom, hogy a XI-ben van még Gazdagrét, meg etc.mielőtt valaki felsorol.
Most olvasom, hogy Szigetvári legjobb volt barátja a piaristáktól Soltésznak volt a kabinetfőnöke.
És önbizalomhiánya volt.
@V-PORT: Én Bajnait egy korrekt embernek tartom, és ha ő úgy gondolja, hogy nem akarja összeszarozni ezekkel a kezét, akkor azt is tiszteletben tartom. Nem mindenki mártír alkat. Mit össze nem libásozták, hordták, vitték ezek a tolvajok, még a nyakára is várja meg míg csomót kötnek? (kolumbiait)
érdekes ez a Szigetvári...a története.
@évásanyó:
Én csak azért hoztam fel példának, mert őt rendesen mocskolta a fidesz-média.
Mint kiderült(?) alaptalanul.
De Tóth Jóskát semmilyen rossza felhanggal nem emlegetik. Max annyi, hogy (szinte már csak) az egyetlen emszpés politikus, aki rendre hozza a győzelmet. /Ogy-n nem indult, de helyette Hiszékeny Dezső, volt alpolgi, hozta./
@V-PORT: en az egesz politikai "elitet" atadnam az ISIS-nek vagy a Los Zetasnak pereputtyostul
@Marcellusca: És azt is tudod, hogy miért?
@évásanyó: most lehet Te fogsz neheztelni ram, de en tudatosan epitem le a "magyarsagomat"

szamot vetettem es igen keveset adott
@vitéž munkášőr: de nem fogod tudni leépíteni. ez egy naív hit. másrészt ha leépíted, akkor azzal nekik teszel szivességet.
@V-PORT:
Nagyon gyakran egyetértünk a napi politika megitélésében, most is.
Szigetvári megitélésénél nem a nacionáléját kell bogozgatni, hanem a személyiségét.
Rendkívül eszes, nagy munkabírású, univerzális képességekkel megáldott politikus, magasszintű elméleti tudással.
Az ellenzéki politikai palettán hasonló kvalitású politikus nemigen található.
Vállalja a szürke eminenciás szerepét is, de
képes negatív poziciókban is képviselni pártját.
@évásanyó:

ZSigetvári mint hitelesség??!!

Nyíííhahahahahhaha
@Benjamin Eisenberger: a gejzat is hivd, neki ugyis az az allaspontja, hogy csak az eves adatok szamitanak
Kurva nagy poén lenne ha minden kerületben meg városban, faluban egymás ellen indulna a 3 ballibsi párt :DD

Egyikőjük se nyerne sehol se, szorítok én ezér! :))

Bahhhahahahahaha
@vitéž munkášőr:

"Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért.
John F. Kennedy"
Ugyan miért haragudnék rád, hiszen nem tudhatom tetteid mozgatórugóját, csak azt szeretném érzékeltetni veled, hogy ez a csürhe itt a nyakunkon, nem egyenlő a hazánkkal. Élhetsz Te ott, ahol kedved tartja, nyilván nem vagy gyermekeid, családod ellensége, és a legjobbat akarod nekik, nos ez a Te választásod, és az kritizáljon, aki veled él, én nem foglak.Saját fiam is azt az utat választotta, fájt a szívem, de a pofámat sulybatartottam.
@Secnir: @punkfrog: a tragédia számomra az, hogy pl. ezt a mostani e.on ügyet is az átlátszó kaparta ki. mostanság csak a dk(trafikmutyi), és földosztásban ángyán és szabó volt az, aki megpróbált dolgozni, utána járni a gyanús ügyeknek. pedig egy parlamenti képviselő talán könnyebben kapná meg az adatokat, de legalábbis ő is tud közérdekű adatigényléshez folyamodni. ehelyett megelégszenek azzal, hogy cikkek alapján feljelentgetnek.
ennek fényében nem csodálom, hogy az őszi választásokra ilyen jól felkészültek.
@Benjamin Eisenberger:
Kedves lovacska! Én Téged nem szólítottalak meg, szeretném, ha ez kölcsönös lenne, tudod, a "nem őriztünk együtt nyájat" kategória. Köszönöm: évásanyó
@vitéž munkášőr:

Nyugodj meg, az éves is sokkal jobb lesz mint a 2009-es ""siker"" :D

A legjobb dolog hogy még az elemzőket is meglepte, még ők se számitottak ekkora növekedésre.

És hogy tudd még Németországnál is jobbak vagyunk, ugyanis nekik sem sikerült ekkorát nőnie a gazdaságuknak.

mno.hu/gazdasag/kilott-a-magyar-gdp-1242287

Igaz a mondás: Magyarország jobban teljesít.

Most aztán tényleg bevált. Nem kicsit. NAGYON!
@évásanyó: termeszetesen tisztaban vagyok azzal, hogy a csurhe ≠ a hazammal, de a hazam szemmel lathatolag nem kepes e csurhet lerazni magarol, noha az leteben, fennmaradasaban fenyegeti
@Benjamin Eisenberger: teljesen nyugodt vagyok: nekem az osztrak szocialis allam fel ev alatt tobbet adott, mint a magyar koz(penztolvaj) tarsasag az utobbi tiz ev alatt
@vitéž munkášőr:

De gondolom többet is vett el...ugy viszont már nem olyan jo az.
Másrészt meg ha meghallgatnád Orbán Viktor Tusványosi beszédét rájöhetnél hogy annyira nem jo az a nyugat. Csak illúzió az egész "jólét", semmi más.

Tele vagytok bevándorlókkal baszki, főleg a nagyvárosokban (Bécs, Linz) nyisd már ki a szemed bakker!!
@vitéž munkášőr: A haza ebben a megfogalmazásban egy fogalom. Akik letudják rázni magukról a csürhét, azok mi lennénk, ha nem marakodnánk, hanem tennénk valamit a beszéden kívül. Nem a haza nem ment el tüntetni, nem a haza nem zavarja el ezeket a ferde f@.zba, nem a haza nem indít ellenük vagyonosodási eljárást, mi vagyunk töketlenek.Ha a Fidesz tud manipulálni egyéni inditványokkal, miért nem tud a baloldal magánvádakat, sokat-sokat indítani? Nincs baloldali ügyvéd elég?
le tudják rázni =helyesen
@Mariann19: Tán arról a Szigetváriról beszélsz, aki egy Rétvári Bencével folytatott vitában, ahol konkrétan le külföldi ügynöközte őt azért, mert külföldről kapott az Alapítványuk pénzt, elfelejtett visszavágni, hogy azért, mert a kormány minisztere konkrétan meg akarta tiltani a MOL-nak, hogy pénzt adjon az alapítványuknak?

Majdnem megpukkadtam, hogy mennyire képtelen a védekezésre.
@vitéž munkášőr: Ezt megértem, én is éltem náluk, s mindig azon törtem a fejem, hogy miért nem lehet egy osztrák tipusú jóléti államot nálunk is felépíteni? Mi az akadálya?
@Benjamin Eisenberger: az látszik, hogy az olvasás nem tartozik a fő tevékenységeid közé. és akkor még hol van az értő olvasás.
@Benjamin Eisenberger: Pontosan, és akkor még nem is szóltunk a papírmasé házakról, amiket mutogatnak a turistáknak, mögötte meg ott nyomorognak az emberek.
@Benjamin Eisenberger:
Te pedig sajnálatra méltó. Áldott emlékű édesapám mindig azt mondta, "Inkább legyen 100 irigyed, mint egy sajnálkozód."
Nos, én mélységesen sajnállak Téged, zsebkendő is lesz nálam, amikor Téged és társaidat hazaárulásért elér a végzet!
@CSENDES: hálló! vannak még érdekes tagok szigetvárin kívül is:

​Gyerekkórussal lépett föl a hangyás érpataki polgármester

cink.hu/gyerekkorussal-lepett-fol-a-hangyas-erpataki-polgarmes-1621430940
@parti_giano:

Bazmeg hiába olvasom el, ha a hvg nem egyszer bebizonyította magáról hogy hazudik, fröcsög, hiteltelen és a ballib szekerét tolja Hont Bandi, tóta wé, seres, tgm és a többi szardarabbal az élen.

Ti semminek nem tudtok örülni ez a nagy büdös igazság, megelőztük Németországot is a fejlődésben és még ez sem elég nektek!

Áááá faszom olyan ostobák vagytok mint az főd.
@évásanyó:

Engem aztán biztos nem ugyanis én nem vagyok hazaáruló.
@Benjamin Eisenberger: ne reménykedj!

https://www.google.hu/search?client=opera&q=talpuk+alatt+fütyül+a+szél+teljes+film&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
@évásanyó: esélytelen.
a fideszt nem lehet már leváltani, elzavarni jogállami vagy demokratikus eszközökkel.
@Benjamin Eisenberger: na jol van morzsi, hess a labamtol

en NAPI szinten tapasztalom a kulonbseget a kulfold javara. tudod mi ez az orszag, baszod? Europa segglyuka, a lemaradas nem 50, hanem legalabb 100 ev

a bevandorlokrol meg annyit, hogy feka-torok-arab csak a nagyobb varosokban van. videken tomve vannak az ovodak, a bennszulott fiatalok babakocsit tolnak minden sarkon, minden napszakban, egy tizezres telepulesen tobb kisgyereket latni, mint itthon egy nyolcvanezresben

ja, es mivel itt dolgozunk mi, itt nyugdija is lesz mindenkinek gyerekszamtol fuggetlenul. meg Conchita Wurstnak is
@punkfrog: Írtam már régebben, mindent, de mindent meg kell tenni érte, csak nem gondolod, hogy ezekért férgekért egy anya is önként és dalolva feláldozná, családja, férje, gyerekei életét?
@évásanyó: semmi akadálya.
másodszor kapott 2/3-ot a fidesz.
ellenzék nincs.
tehát azt csinálnak amit akarnak.
akár jól is kormányozhatnának.de,nem!
ők ezt akarják.
@CSENDES:
Hallottam azt a beszélgetést, az alapítványi témában valóban nem ütötte le a magas labdát, ezen én is csodálkoztam.
Viszont ha visszaemlékszel, Rétvári veszített szokásos nagyképűségéből, mert nem számított arra, hogy Szigetvári tényekkel, adatokkal sokkal felkészültebb volt nála.
Emiatt Rétvári kliséi nem voltak védhetőek.
@punkfrog:

Ezzel nyugtatjátok magatokat hogy kibszott szánalmas és béna a bukott baloldal??

Lehet hogy mégis csak jól kormányoz a Fidesz és ezért tart ki mellette több mint 2 millió ember köztük én is? Ez így van.

Én olyan városban élek ahova ha gyurcsótány, meseházi, bajnai vagy valamelyik lmp-s zöldidióta betolja a képét akkor annyi nekik. Ez nem vicc.

Nem kérünk belőlük, fogjátok már fel végre! Undorító hogy még mindig ezeket sztároljátok és nem veszitek észre hogy a magyarok többsége nem őket akarja!

Orbán Viktor nyíltan megmondta hogy itt nem lesz már liberalizmus de ti még mindig ezt erőltetitek!

Húzzatok el innen a liberalizmusotokkal együtt!

A magyar társadalom NEM VEVŐ a liberális baromságokra értsétek már meg végre. Nem akarunk liberalizmust, ezért van 2/3-a a jelenlegi Kormánynak mert nem liberális és a magyarok sem azok.
@Benjamin Eisenberger:

először, részemről örülök neki, de óvatos is vagyok.

másodszor, a gdp növekedés még nem jelent egyértelmű fejlődést.
@punkfrog: pontosan. egyetlen bekes ut van, kivarni, mig rajuk dol a szarhalom
@vitéž munkášőr:

Tudod mi az igazság röviden?

A Fidesz nem libsi párt. A magyarok többsége sem liberális beállítottságú. Na ezért népszerű Orbán Viktor és a Fidesz mert pont olyan politikát folytat ami a magyarok többségének tetszik. Ennyi.

Ti viszont a liberális imádatotokkal elmehettek hollandiába mondjuk, de itthon nem lesz már soha liberalizmus mint ami a szadesz idején volt!
Elég volt belőle!
@évásanyó: ha belegondolsz, 4 millio szegeny van. az lassu kinhalal…

es felaldozzak magukat, tudomast sem veve a gyilkosaikrol
@punkfrog:
Látod, most megragadtad az én általam preferált lényeget:
2/3 birtokában,- és most nem megyek bele a számszaki dolgokba-, virágzó kis ligetet tudtak volna építeni Magyarországból.Kis ország vagyunk, nem egy egész kontinenset kellett volna ellátni, építeni, de nem, ők lerabolták azt is ami volt, meg még a zsebünkben maradt cincogó fillérkéket is lenyúlták. Kastélyaikból dölyfösen megszabják, hogy 47 ezerből élj meg, akkor, amikor ők milliárdokat költenek saját kedvtelléseikre. Utcára tesznek nyomorultakat, mert nem tud visszamenni a munka világába féllábbal (mert kvázi javult az állapota, most nől a lába kifele), egymásnak uszítják a várost a vidékkel, a nőt a férfivel, a gyereket a tanárral, új frontot nyitnak naponta, s a nép alszik, s @Benjamin Eisenbergerek tort ülnek rajtunk.
A véráldozat előtti nagy próba jön:
mindenki, de mindenki álljon fel, és menjen el szavazni ellenük, ha ez nem felel meg.Ha nem megy el, megértünk a pusztulásra, már aki itt marad.
Tiborcné panaszát jegyzé: Évásanyó.
@vitéž munkášőr:

Na beszélj már ostobaságokat. Mindig tele van a tescó parkoló autókkal meg az összes bolt is, milyen 4 millio szegény te szerencsétlen??!!

150 ezer a netto minimálbér baszod! Több mint 2010 elött!

De felhúztam magam inkább megyek is erről a hazug posztról....
@vitéž munkášőr:

Talán nem a liberális ""elveket"" kellene nyomatnia az ellenzéknek és több esélyük lenne.
Talán. A magyarok túlnyomó része nem liberális, ezt kellene megérteniük. Nektek is.
@Benjamin Eisenberger:
„Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, Azért a víz az úr!”
És most vágjuk magunk gyászba, Benjamin elmegy.
@Benjamin Eisenberger: "150 ezer a netto minimálbér baszod"

baszod, tájékozatlan, primitív lélek vagy.

"A minimálbér összege 2014 január 1 -től

483/2013. (XII. 17.) Kormányrendelet értelmében a minimálbér összege 2014 január 1 -től havibér esetén 101.500 Ft"

persze, bruttó.
Az ún. ellenzék sehogy sem akarja/tudja megtalálni önmagát.
A pénz kevés, a fegyverzet gyatra, és erős ellenszélben kellene hajózni. Nem nagyon sikerül.
Míg ellenben a másik oldal kellően túl van stafírozva, adófizetői és lopott pénzekből is dőzsöl. Gőgös, hazug, alávaló.
El sem tudom képzelni, hogy mikor, ki és hogyan fogja végre megtalálni a hatékony ellenszert.
Addig is lehet a mieinket(?) ütni-vágni.
Mert megérdemlik.
@évásanyó: Az agyhalottak fölébreszthetők trombitaszóval? (Nem a végitélet harsonáira gondoltam).
@Benjamin Eisenberger:
te ismered a % számítás alapjait?

a közmunkás keres 49e. ft....
ha sikerül elhelyezkednie valahol, talán egy
"mocskos multinál", megkapja a szakmunkás minimál bért, kb kap 100e ft....

tehát 100% nőt a fizetése....
ha németbe, valaki keres 2000 eurot....
emelik a fizetését 10% akkor 2200 éuro...

szóval a német 10% kb. 60 e ft....
a magyar kb. 100% 50 e. ft...

ugye nem érted?
@AKIsTUDATLAN: A mieink(?) magunk vagyunk, mi mindnnyian. Magunkat kell ütni-vágni, felébreszteni végre. A tömeg megvan, vezére nincsen,s ha csak ezután fog megszületni, végünk:((
Azt kell mondjam, hogy magukhoz képest az Mszp-n kívül normálisan viselkedtek.
A múlt hétfőig szépen csendben - tehát nem nyilvánosan veszekedve, alkudozva, mint tavasszal - tárgyaltak, megegyeztek, együtt kiáltak bejelentették. Ekkor kellett volna pontot tenni a végére. (mondjuk sokkal korábban, ha az mszp időben megfékez HCs-t) Ekkor jött az Mszp-sek ámokfutása és cirkusz, alkudozás a nyilvánosság előtt.
@Endre Haász: Muszáj megpróbálni, tudod, a puding próbája... Nem agyhalottak ők, csak nincs vezérük, szomorúak, és elesettek, s elfogy az erejük a mindennapi betevő falatért való harcban, a jobb módúaknak kell többet vállalniuk.
@parti_giano: orvendezzunk, hogy ezek szerint a bendzsi bere meghaladja a 478€/monat-ot

XDDDDDDDD

ennyiert ahol en dolgozom, a kalapacsot sem emelik fel a szerszamasztalrol
@vitéž munkášőr:
az öreg benjamin? még van valaki, aki nem szűri?
@vitéž munkášőr:

"ennyiert ahol en dolgozom, a kalapacsot sem emelik fel a szerszamasztalrol"

látod, bendzsi meg kevesebbért még a farkát is üti vele. ennyi esze van.
@Benjamin Eisenberger:
"Mindig tele van a tescó parkoló autókkal meg az összes bolt is, milyen 4 millio szegény te szerencsétlen??!!"

1. Szívesen látlak egy kis tapasztalatcserére városom tescójában és összes üzleteiben. Közepes méretű alföldi város, nem isten háta mögötti zsákfalu.

2. Azért a szegénynek is kell ennie.

Én rendszeresen látom, hogy ami ételt a kuka mellé kiakasztunk szatyorban, az öt percen belül eltűnik. A közpark közkútjáról műanyag flakonokból viszik a vizet, és nem viráglocsolásra.

Tudom, hogy neked ez falrahányt borsó, de azért ne légy már olyan elégedett magaddal.

A növekedéshez: ezt itt már egyszer elmagyarázták (talán pont neked), hogy nem mindegy, mi a viszonyítási alap. Ha a nulla közeli állapotból egy kicsit fejlődtünk, az százalékban nagynak tűnik. De attól még nem az.
@Endre Haász: Ha majd eljutunk odáig, hogy a szellemi elit nem félti beosztását, elért anyagi javait, ha a kétkezi munkás-vállalkozó nem félti vállalkozását, mert már nincs mit féltenie, ha fiatalok nem az öregekkel harcolásznak, ha az öregek odaállnak szó nélkül a fiatalok mellé, és nem lesz fontos végre, milyen pártlogót tűzöl ki,s nem akarsz más alternatívát, mint az ország felvirágoztatását, nem lesz szükség harsonákra.
@vitéž munkášőr: ma ilyenem van...
de, kételkedtem benne...
@Secnir: nem szurok senkit, mert tobbnyire a mobil nezetet hasznalom

es bevallom, neha szorakoztat. ma eppenseggel pont nem
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szia Brumikám, nincsenek unokák, hogy ilyen korán brummogsz?:))
@évásanyó:
és akkó' most lészen körtánc és ringlispiel meg hajcihő

hurrá levizsgázott dajcstamás vagy akármi? mikor tesztek valamit azért hogy...

beesi ka zes őőőőőőőőőőő

brühüyyy
magyar választási rencer akármilyen seggfej kijelöli saját magát közpénzért a te képviselődbnek te meg nézel mint rozi a moziban, hogy dehát én nem is eztetetetet de hát akkor keressetek és taléltok szebbet jobbat meg amelyiknek olyanja is van ami másnak nincs és csiklandoz

brühüyyy

olyan kellemes hercehurca
@rodeo36: Te meg eddig olelgetted a shirazt? vegre, mert mar csak a brit-kolumbiai eso hianyzott e nyavalyas szloven melle! ;-)
Még a választásokra készültök és már is vitatkoztok.Ilyen összefogás kinek kell?? soha nem fogtok egymással kijönni, már előre a koncon marakodtok.Szégyellhetitek magatokat ezt hoztátok az országra 2010-től,egy ilyen kormányt köszönhet nektek az ország.
@rodeo36:

"hát akkor keressetek és taléltok szebbet jobbat"
más szavakkal, de ezt írtam én is, hogy van választási lehetőség, de ahhoz fel kell emelni a kis mocskost, és elmenni szavazni. Otthonról, a fotelben ülve, feleslegesnek tartom a csiklandozást.
Nem így gondolod, Barátom?
@fidesz 6 tagkönyv: Ez akkora nagy marhaság. Mindig ezzel takaróznak sokan. Jó, 2010 2/3-ot elismerem rendesen benne voltak De 2014? Az emberek itt éltek, és mégis erre szavaztak. Ja, mert nem volt alternatíva. És az Lmp, miért csak épp, hogy becsusszant?
@fidesz 6 tagkönyv:
Hiszen, most te is beálltál az általad megvetett vitatkozó közé, hibáztatsz bárkit is, vajon te melyik bűntelen halmazba tartozol.

Ezt mondtam Endre Haász, ha egymás bactatása nem lesz kabinetkérdés, el kezdheti előbb magát építeni a balolal, azután karöltve pártlogótól függeltlenül az összes jószándékú magyar ember.
@V-PORT: Én azt gondolom, sokat tett ezért Andriska, a "ördög" ügyvédje. Tudod, őt sokat megvetik.
@évásanyó:
há'bbezony...é pur si muove

brühüyyy

amíg azt veszitek amit kínálnak addig semmi olyat nem fogtok tudni bevásárolni amit igazán szerettek

érdekes módon itt mindenki bölcs sajtban, sörben és mindenféle husokban bárhová is tehetőek azok a husok

de amikor a "választottyá"-ról van szó...hát nem tudom? gyün valaki és aszongya ő az igazi (eddig ez megy) és azonnal szerelem életre halálra

érdekes módon a sörnél ez nem így van, miért?

nem kell megkóstolni a választottat is? egy kis próbaszeletet lecsapni éles bicskával és megkóstolni vagy kiköp vagy lenyel

dehát ez még nem megy...majd a Pató Pál Őr is aszon'ta

brühüyyy
@évásanyó:
" nincsenek unokák"

Ez a nyár első unokamentes hete. Hidd el, nagyon rámfért :) Napok óta felsőfokon űzöm a semmittevést.
@vitéž munkášőr:
mesélj mim történt már megint itt a lakatlan szigeten nincs erről hír...valami izgis?

ne haggy info nélkűl....lécci

brühüyyy
cink.hu/leisztinger-hajt-az-origora-1621450110/all
Egy kicsit bonyolult, de arra enged következtetni, hogy a baloldalon is azt csinálják, mint Fellegiék.
@évásanyó:
"Látod, megfogadtam a tanácsod.:)) "

És nagyon jól tetted, hiányoztál. Sajnálom, hogy rosszul lettél, de azt a tanácsomat is fogadd meg, hogy ne vegyél mindent ennyire a szívedre. Aki bánt, azon lépj túl, ne olvasd egy ideig.
Take it easy.
@vitéž munkášőr: Bocs el is felejtettem, hogy te most merre is vagy? :)
@évásanyó:
Akkor miért vannak a politiKUSok?!
A tömeg az olyan. Sodródik, hisz, tájékozatlan.
Most éppen fityesz bűvkörben romladozik.
Nem is tudja, nem is hiszi, hogy váltott lovakkal hajszolják a szakadék felé.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Így igaz, viszont, rosszullétem szült egy ötletet, melyet ezennel kedves blogtársaim véleményezése elé tárnék. Mit szólnátok hozzá, ha megkérnénk Fabius Mestert, a játszószobákat kibővítendő:
Elharapom a torkodat!
szobával. Oda szépen elsétálnának a felek,s ott szépen kivérengzenék magukat egymáson. Viszont a békésebb földlakók addig is tudnának eszmét cserélni a blogon.Mikor visszajönnének, már kiadták magukból a fölös energiát, szépen bele tudnak símulni a másik szövegkarjába.
Na , nem jó?
A minap kerdeztem, de aztan senki nem valaszolt.

Most ujra kerdezek, mert eppen a szezonja van, es megy a nagy liheges a szerencsevel felturbozott adat miatt.

Vagyis:

Miert van az, hogy a KSH es a legtobb cikk iroja nem ismeri a magyar nyelvet, illetve nem tudja mirol ir?

Ma az Index cikke is ostoba(de citalhatnam a 444-et is):
" Egészen szép 3,9 százalékkal nőtt a magyar GDP az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az előző negyedévhez képest 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye, ami kisebb romlás az első negyedéves 1,1 százalék után – derült ki a KSH adataiból."

A HVG sem viszi tulzasba:
"A KSH első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. II. negyedévében 3,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva."

illetve

"Idén az első negyedévben 3,5 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva."

A portfolio.hu legalabb mar egy helyes mondatot is talalt irni:

!!!!!

"A KSH nyers GDP-adatként szintén 3,9%-os éves növekedést közölt, míg szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva 3,7%-os bővülési ütemet mért."

!!!!!

bar a cikk utani elso mondatban azert meg ok is odaszurjak az ostobasagot:
"Az első negyedévi 3,5% után 3,9%-kal, 8 éve nem látott ütemmel bővült a második negyedévben éves alapon a magyar gazdaság"

Vagyis ujra, kello tisztelettel kerdem:

MIERT VAN EZ? Igy verik bele mar a golyak fejebe a kozgazon???
@AKIsTUDATLAN: mert megválasztottuk őket, MI.
@rodeo36: Szép napot neked. Na és akkor ehhez mit szólsz? :)

Egy magyar startup, ami agyhullámokat értékesít

hvg.hu/enesacegem/20140814_Egy_magyar_startup_ami_agyhullamokat_erte
@simple observer 2.0: Én azért nem válaszoltam neked, mert nem értek hozzá, viszont tudom neked teljes meggyőződéssel ajánlani Mariannkát.
@évásanyó:
ellenjavallatom:
OPNI rummal szoba bársonyfüggönyökkel hogy a sikoltozás ne hallaccon ki

és bárkit lehessen betolni

és gyertyafény meg idő faktor 3 óra után automatikusan visszamászik a blogra

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én mongyuk nem bújnék bele...basszák meg a marketingjüket

van olyan teve sorozat, hogy a teve visszabeszél az otthoni nézőnek mialatt a néző kommentálja iszogatva eszegetve a teveshow-t vagy filmet és ez is egy teve sorozat

és mennyit fizetnek azért hogy valaki felvegye ezeket az akármiket?

basszák meg

brühüyyy
@simple observer 2.0:

te is olyan izé vagy...mindegyik hazugság a valóságot sohasem tudod mmeg hacsak nem elemzed a tőzsdét

brühüyyy
@simple observer 2.0: az ifju ujsagironemzedek szavak szintjen is hadilabon all a helyesirassal, nemhogy a gazdasagi folyamatok egzakt leirasaval
@vitéž munkášőr:
ezért olyan amilyen

mert magyarok magyarországon és ha láttad volna azt a teve show--t aminek az a címe magyarok külföldön kiküldetésben...a mószer csimborasszója
a tegnapi blog kutya fasza ahhoz képest

brühüyyy

új magyarokra van szükség?
@rodeo36: Hát ezt nem tudom sajna. Jut eszembe, ezt már régen meg akartam kérdezni.

Te aki több nyelvet beszélsz és régóta kint élsz, milyen nyelven szoktál álmodni? Inkább magyarul vagy van hogy más nyelven is? :)
@évásanyó: Érdekes olvasmány, aminek talán köze lehet a minapi rosszullétednek is. :(

www.gyongyharmatoscsudafa.info/a-szavak-hatasai-az-egeszsegunkre/
@Secnir:

De kis naiv vagy. :)
Gázüzletág a szabadságharc része. Nemzeti, karvalytőkétől független, a mienk. Ebbe biztos nem fog belebukni a kormány.
@rodeo36: majd bogarlaciba meg a taszilo tenyeszt a baraczkfa alatt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gabikám, ez magánügy, hogy mivel kúrálom magam, majd megbeszéljük, de nem itt, jó?
@simple observer 2.0: szerintem igen egyszeru a magyarazat. Gondold csak vegig, nem mondanak igazat, tovabba ezt igyekeznek olyan bikkfanyelven tenni, h barmi es az ellenkezoje is magyarazhato legyen, ha kiderulne az igazsag.
@Penivaldes: Vegyél szemüveget, a régi már gyenge, már kialakult:))
@nincs_itt: Jajj de örülök, hogy "látlak"
@rodeo36: jajaja! Magyarok kulfoldi kikuldetesben, hu az egy kulon diliszoba. A ket hetet kolfoldon eltoltott magyar aztan a Mindent Jobban Tudas egyetemet is elvegezte a kint toltott 2 het alatt, phd, unicum lauda.
@nincs_itt: lemaradtal bendzsirol - aszonta jobban hasitunk mint Deutschland

:o)))
@nincs_itt: hihihi unicum lauda, na ez nagyon hiányzott, az a jótékony hülyeség:))
@V-PORT:

A tökös kiállás jót fog tenni az Együttnek, végre nem a maszatolás és az elvtelen megalkuvás megy. Szerintem. A Szigetvári meg sose volt balos, miért is kellene annak lennie? Mindenki balról akar előzni. Egyrészt lehetetlen, a Fidesz demagógiáját überelni ( rezsicsökkentés ), másrészt az országot csak egy jobbközép liberális kormányzást tudja kihúzni a sz.rból. Nagy szükség van rájuk.
@vitéž munkášőr:
a bogárlaci az még nincs kitömve üveggyapottal és kiállítva a zorbán hátizsáktya mellett a mjúzeumbany?

oda való aláírás nagyon bölcs még az OPNI-ból is sikerült neki

brühüyyy
@évásanyó: gratulálok nektek, mindig is tudtam, hogy ezen a blogon örök szerelmek születnek:)
@rodeo36:

Nezd ! Engem az adott esetben most kevesbbe erdekel, hogy vajon a szamok helyesek-e, mint az, hogy ha korrektnek is fogadjuk el a szamokat, akkor is azt miert nem lehet NYELVTANILAG es FOGALMILAG HELYESEN megirni?

Akkor talan meg volna is aki, megertene, hogy mirol van szo?

Nem vagyok egy nyelvtannaci, de mar te is tapasztalhattad, hogy inkabb vagyok hajlando tobbezer karaktereseket kommentelni, csak hogy minel pontosabban es erthetobben fejezzem ki magam.

Erre meg itt az egyik leggyakrabban (na jo utobbi idoben az allamadossag erteke jobban porgott a hirekben) es legfontosabbkent kezelt es kommunikalt gazdasagi mutato az orszag produkciojaval kapcsolatban, es szinte alig talalsz HELYESEN megfogalmazott mondatot a temaban...
@évásanyó:

Rola tudom, hogy abban dolgozik, de remeltem hatha vannak meg itt kozgizdak... ;)
@Penivaldes: Hát még amikor személyesen is találkoznak a kommentelők. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

érdekes módon nem sok dumával álmodok...ha meg álmodok dumát is akkor a legkevesebbszer magyarul...(majd néhányan nagyképűségnek mongyák, bekaphattyák ha lemossák a nyelvüket előtte sósavval) általában spanyolul ritkábban brazil portugálul, de soxor franciául is de...az összes többi nyelv előfordul néha!!!! sőt a tréfa az, ha különféle nyelveken eccerre mert társaságban vagyok és mindenkivel szót kell értsek

csináltál már egy ilyen trükköt? (én igen és sikerrel)
leírsz egy összetett magyar mondatot, majd átírod magyarul úgy, hogy példáúl portugál kiejtéssel hangozzék vagy egy olyan nyelven amit egyébként jól beszélsz

és odaadod az idegen nyelvűnek aki még sohasem beszélt magyarul!!!! addig

és mi történt az a néger barátunk aki asse tudta eszik e vagy isszák a magyart elolvasta úgy (kértem hangosan olvasson) a háziasszony kiszólt a konyhából, nem is tudtam, hogy xy beszél magyarúl teljesen kristály tisztán olvasta magyarkiejtéssel

ezt el lehet játszani társaságban...még szórakozásnak is jó

brühüyyy
@simple observer 2.0:
tökéletesen egyetértek veled, a "concise" nagyon fontos illetőleg kötelező és aki közéletben pofádzik annak ha nem megy ez akkor ki kell rúgni, bárki is lett légyen az

brühüyyy

én tréfából a fonetikus formákat kedvelem...de azért tudom a pontosat is...delikvencsisztánban
@rodeo36: Ez jópofa, igyekszem majd kipróbálni. :)
@vitéž munkášőr:
Bizonyara az is benne van. De a HVG-tol, Protfoliotol elvarna az ember, hogy pontosan, szabatosan fogalmazzanak.

Ezzel egyutt a HVG kepes volt copy-paste modon atvenni a KSH jelentes elso mondataval a bolddal szedett reszt:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gde/gde21406.pdf

Erdekes modon a KSH jelenteseben a 3. mondat helyes, de az Index ezt is kepes volt elrontani, es azt irta:
"0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye"

Edes jo istenem! TELJESITMENYE!?!?!? Maaargit!!!...
@Penivaldes: nem tagadom, nagy étvágyúnak látsz, előbb Rodeo, most Gabriell, ki jelentkezik a sorba?:))
@Penivaldes: Téged is szeretlek, akkor most bisex vagyok?:)
@évásanyó: de nekem nem írsz leveleket, meg nem sütsz pogácsát.
@Penivaldes: ki volt az a hazug disznó, aki azt híreszteli, hogy anyó neki pogácsát sütött? ide vele ki vele!
@Penivaldes: :((
határtalanul szégyellem, hogy lebuktam, de jött a szorgalmas lány, kirázta a párnáimat, megvetette ágyamat, kitakarított, míg dolgozott, sütöttem neki pogácsát, a lusta szurkot kapott a nyakába:))
@simple observer 2.0:

Persze hülyebendzsinek nem kell elolvasnia, meg Gézuka is sokkal okosabb ennél, de hátha másokat érdekel:

"Minden fronton javuló gazdasági mutatók és kedvezőbb külső megítélés – a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, a kormánynak igaza van, amikor az elmúlt négy év különutas gazdaságpolitikájának sikeréről beszél. De mi van a számok mögött?

Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a jobbnál jobb adatok a magyar gazdaság állapotáról. Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó növekedés, a fogyasztói árak csökkenése, a reálbérek ütemes emelkedése, a belső fogyasztás és a beruházások erősödése, a kamatszint mérséklődése mind-mind azt támasztja alá, hogy jó úton járunk, a kormány gazdaságpolitikája meghozta eredményét. Egyes elemzők már az ország adósságának közeli felminősítését jósolják, így úgy tűnhet, a gazdasági szabadságharc végül sikerrel járt.

Az óvatosabbak persze az elmúlt években is többször hivatkoztak az ország romló versenyképességére, ami a hosszú távú kilátásokat döntően befolyásolja, ám ez csak keveseket érdekelt. Ráadásul a svájci IMD napokban közzétett versenyképességi listáján Magyarország két helyet előrelépett, így ez a fordulat is újabb muníciót adhat az unortodoxiában hívők számára.

Nyilván sokan lesznek, akik ünneprontásnak tartják, ha ezeket az eredményeket valaki árnyalni próbálja. Nekik felesleges tovább olvasni ezt az írást, ugorjanak egyből a kommentekhez. Azoknak viszont, akiket érdekel, mi vár ránk 5–10 év múlva, érdemes a számok mögé pillantaniuk.

Tüneti kezelések

Ami az IMD rangsorát illeti, valóban örvendetes, hogy idén az 50. helyről a 48.-ra sorolták Magyarországot. Lassan talán elérjük majd a 2010-es szintet is, amikor még a 42. helyen álltunk. Üröm az örömben, hogy a velünk összehasonlítható versenytársaink között tavaly nem változott a helyezésünk: az európai csoportban továbbra is a 31. Magyarország (2010-ben 24.-ek voltunk), a 20 milliónál kisebb lakosságú országok közt pedig 26.-ok (2010-ben 22.-ek)."

www.komment.hu/tartalom/20140525-velemeny-a-magyar-kormany-gazdasagpolitikajarol.html

No persze, libsibolsi hörgés... :(
Most olvasom itt, hogy Bartus nekiment Szigetvárinak. Lassan egész szimpatikus lesz ez a gyerek. A múltkor Hunvald segédereje esett neki, most ez az idióta baloldali bayerzsolt.
Legalább valaki végre a sarkára állt, ha blöffölt is simán hihető volt, hogy képes külön indulni. Juhász P sűrűbb szereplésének is ezért örülök. Remélem pedagógiai céllal Toth J. ellen jelöltet állítanak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): egy kis gyógyszer a hurutodra Aranyom? Mondtam ma már Neked, hogy
SZIVEM CSÜCSKE?
@nedudki74: Azt csak azért sajnálnám, mert Tóth Jóska jó polgi:((
@Penivaldes: Gábriel valószínüleg fiúcska, és nem volt még nálam, és nem sütöttem neki pogácsát...még:))
@holleanyóm:
Hurutom? :((
Anyóka... még nem tudok róla, a prosztatagondjaimról se, de ha TE mondod!
Du. megyek evezni (ha nem esik) szóval valahogy bírjátok ki anélkül, hogy félrebeszélnétek! :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mennyé'! :)))

"A Nagy Hideg-hegyen mindössze 11 fok van, ezzel szemben Nyírábrányban még 32 fokos kánikula tombol."
www.idokep.hu/percrol-percre
@nedudki74: Végre nem csak én bírom Juhász Pétert. Mondjuk Tóth József simán megérdemelné, hogy indítsanak ellene.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
No persze, libsibolsi hörgés... :(

a hörgés huruttól van.

nem viszel Magaddal?Terád az életemet is rábíznám!

ilyen zuhogó esőben is evezel?
@Marcellusca:
Backi, nálunk 19. Kicsit többet kell majd inni, meg gyorsabban evezni...
@nedudki74: Bartus mar tavaly megirta azt a cikket
@Penivaldes: @holleanyóm:
Itt nem esik (még), állítólag nem is fog... bár esőköpenyt azért viszünk. Odébb van még 5 óra...
@Marcellusca: egyik sem jó,m az egyik túl hideg, a másikban meg le kell venni a ruhát:)
@Penivaldes: csak kipróbálom, nagyon snassz??
@Penivaldes:
Hmmmm... az nem gond, ha a jányok leveszik a ruhát... :)
@Penivaldes: A Holleanyó foglalt volt, ezért gondolkoztam, melyik betűvel toldjam meg, az s-sel hülyén nézett ki, maradtam az m-nél.))
(Holleanyós szörnyűűű)
@V-PORT: Miért érdemelné ki Tóth ?
@Penivaldes: de jó, ezt nem lehet betenni avatárba?
@holleanyóm: Lehetett volna d-vel is. Holleanyód. ;)
@holleanyóm:
Lolleanyó? :)
Tolleanyó?
Xolleanyó?
Rolleanyó?
Rolleranyó????
Trolleanyó? :D
@holleanyóm: Tudom szemétség volna, és rontaná az esélyeit. Viszont a bennem lakozó kisördög, mégis úgy érzi, hogy ő is lehetett volna egy kicsit gálánsabb.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
b+ @boli már te sem bolondúlsz meg de ez a

@rolleranyó

kibaszott jó treffa

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de úgysem látszik.
bezzeg az új arculatban igen, végre láttam, hogy ki kicsoda.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): jajj, bepisilek a vihogástól, a franc se gondolta, hogy egy ilyen lavinát indítok el, jajj, rohannom kell!!!!!
@parti_giano: a parlamentben miert nincs ilyen? egy selmeczi vs vadait nagyon megneznek
@évásanyó:
"Mit szólnátok hozzá, ha megkérnénk Fabius Mestert, a játszószobákat kibővítendő:
Elharapom a torkodat!
szobával."

Az ötlet jó, de ha megnézed a meglévő játszószobák látogatottságát, nem biztos, hogy egyben célravezető is :)

Pedig nagy kár, hogy sokszor egyfajta farokméregetéssel elrontják a kedvünket egyesek. Hol ezek, hol azok, de sűrűn akad valaki, és hozzá partner is azonnal az ellenoldalról.
Egy határig szórakoztató is ez, de mostanában sokszor elfajul.
Sosem értettem, hogy miért lehet érv egy vitában a "k... anyád".
@vitéž munkášőr: szerintem Vadai magasról lemosná Selmecit a porondról, Vadainak a talpáig nem ér.
@vitéž munkášőr: most olvastam pár jó kommentet a 444-en:

- irodalom visszavág

- csender az irodalom habonya
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: csak csendesen, Brumi, eddig ez a mai nap nem is olyan rossz az elmúlt napokhoz viszonyítva, tehát psssszz, ne ébreszd fel az alvó orrszarvút:))
@parti_giano:

Csender Levente

Székelyföldön 1977-ben született 91 óta él itt...

"-Te nyakas székely vagy?
-Azt mondják igen.
....
Sokszor szül ez konfliktust, mert nem mindig nekem van igazam, dehát akkor is nekem van igazam, ha nincs igazam..."

www.youtube.com/watch?v=JjArv3BriHw

Kukorelly Endre

Budapest, 1951. április 26
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

nagyon jó és érthető összefoglaló...
a hsz-k se ut'sók!

kösz, hogy hoztad :)
@simple observer 2.0:
"szinte alig talalsz HELYESEN megfogalmazott mondatot a temaban... "

És nem csak ebben a témában. Nagyon kevés olyan publikációt találsz bármely médiumban, amely nyelvtanilag helyes, amelyik az, azt nem újságíró írta.
Bocs: újságírónak látszó tárgy.
Lesújtó a véleményem az egész magyar újságírásról en bloc, tárgyi tudásbéli és helyesírási-fogalmazási vonatkozásban egyaránt.
Egy időben önkéntes alapon lektoráltam a cégem online oldalát, lehet, hogy ha az akkori főszerkesztőt nem rúgják ki, azóta főállásban teszem ezt (részéről a szándék megvolt erre).
Rosszul vagyok azoktól a mondatoktól, amelyeknek az eleje nem ér össze a végével, a kettő között háromszor igeidőt, tárgyat és alanyt váltanak. Én sem vagyok egy nyelvtanfenomén, de szégellnék ilyen irományokat kiadni a kezemből.
@Penivaldes:
" meg nem sütsz pogácsát. "

Nicsaknocsak, miről is maradtam le...? Azt látom, hogy a pogácsáról igen...
@holleanyóm: de a selmeczinek veszelyes a harapasa! :o)))
@holleanyóm:
": csak kipróbálom, nagyon snassz?? "

A másik jobban tetszett, de a Te döntésed :)
Ha meghagyod, megszokjuk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem hagyom meg, mert születtek még nekem tetsző nevek, majd szépen sorbaveszem őket.
Szép vagyok?
@vitéž munkášőr: Ágit kőből faragták, kemény, klasz csaj! Ha semmit nem tudnék róla, csak azt hogy 6 nyelven beszél, már elég!
@holleanyóm:
"ne ébreszd fel az alvó orrszarvút:)) "

Nem is, mert én az oroszlán bajuszát ráncigálom :)
@Benjamin Eisenberger:

"És hogy tudd még Németországnál is jobbak vagyunk, ugyanis nekik sem sikerült ekkorát nőnie a gazdaságuknak.

Igaz a mondás: Magyarország jobban teljesít.

Most aztán tényleg bevált. Nem kicsit. NAGYON!"

Benji! Vegyel vissza, terj magadhoz, es dobd el amit szivsz, mert a realitas egyaltalan nem olyan parades, amire itt most neked ilyen NAGYON villogni kene!

Megertem, hogy johirek eseten az emberek orulnek, de azert MERTEKKEL!!!
A nagyarc, a nagy melleny, a hasznos idiotak tullihegese, akar a tied most, mar egy kicsit sok...

Anno mar Virag elvtars is megmondta:
"Csapásokat adunk és csapásokat kapunk"
Ugyhogy engedd meg, hogy en legyek az elso (nem tudom az iras kozben valaki reagal-e rad), aki lekever neked egy budos nagy sallert. Ezt tukeppen meg szegyenkeznem is kellene, hiszen nem egy nagy teljesitmeny. Ahogy a muvelt nemet mondana: like taking a candy from a baby.

Az rendben van, hogy 2008-09 utan a Fidesznek most is szerencseje van, bar sokkal kisebb, mint akkor, de a szamokra pillantva azert van min elgondolkodni:
Az eves magyar GDP novekedes ugy lett 3.7%-os (mindenhol a kiigazitott erteket figyelik, csak a Fidesz hasznalja nem veletlenul a nagyobbat), hogy a kieso tavalyi 2. negyedeves Q/Q ertek az elmult 6 negyedev messze legalacsonyabbja, eppen csak pozitiv ertek volt. (A nemeteknel meg eppen az utobbi idok legnagyobb erteke esett ki).
Igy aztan hiaba kisebb a 2. negyedeves Q/Q novekedesi ertek, mint az elso negyedeves, eves alapon megis tovabb nott a novekedes merteke az elso negyedeves eves 3.2% utan.
Az idei 2. negyedevi 0.8%-os Q/Q novekedesi rata valoban joval nagyobb, mint a nemet (ami egyebkent negativ), de azert sejtheto, hogy a 3. negyedevi ertek meg a 0.8%-nal is kisebb lesz, viszont a tavalyibol majd egy 1.1% fog kiesni, vagyis az eves novekedesi ertek szepet fog bicsaklani. Na de az mar csak a valasztas utan lesz. Bolondnak bolond a szerencseje...

De azert kicsit piszkalgassuk meg ezt a NAGY_NAGY Fidesz-csodat!!!

http://www.google.ie/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:DEU:GBR:RUS&hl=en&dl=en#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:DEU:HUN&ifdim=region&tstart=966207600000&tend=1376434800000&hl=en_US&dl=en&ind=false

(Az Eurostat-on nem leltem negyedeves lebontast)

A grafikon szerint (es most legalabb a tema targyalasanak idejere fogadjuk el, hogy a Vilag Bank szamai valosak) a magyar GDP 2002-ben (nyilvan ev vegen, es a tobbi adatra is termeszetesen) 66.4 milliard dollar volt, 2008-ban 154.2, 2010-ben 127.5 es 2014 felevkor pedig 130 milliard.
Ugyanezen ertekek a nemeteknel: 2006 milliard (2002), 3623.7 (2008), 3304.4 (2010) es 3653 milliard most felevkor.
Ebbol pedig elemi muveletekkel szamolhato, hogy az agyonocsarolt elmultnyolcevben 2002-tol 2008-ig a vilagvalsagig a magyar GDP 132%-nyit, vagyis a 2002-es ertek 232%-ra nott. Ha a vilagvalsagot is figyelembe veszem, akkor is megmaradt 92%-nyi novekmeny.
Ugyanez a nemeteknel: 80.6% (2008), illetve 64.7% (2010).
Megegyszer tehat: 132% <-> 80.6%, illetve 92% <-> 64.7%

Az orban kormany idejere (elore szolok, hogy meg igy is johiszemu vagyok, hiszen 2010 elso ket negyedeveben a magyar Q/Q novekedes mindket esetben joval nagyobb volt, mint a nemet):
A magyar novekmeny 4 ev alatt(!!!!) 1.96%.
A nemeteknel: 10.5%
Megegyszer: 2% <-> 10.5%

A koponyara vetitett GDP ertekek hasonlo trendeket mutatnak:
http://www.google.ie/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:DEU:GBR:RUS&hl=en&dl=en#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:DEU:HUN&ifdim=region&tstart=966207600000&tend=1376434800000&hl=en_US&dl=en&ind=false

Elmultnyolcev:
MAGYAR: 2002-2008: 135% / 2002-2010: 95%
NEMET: 2002-2008: 81.4% / 2002-2010: 66.1%

ORBAN-kormany:
MAGYAR: 1.96%
NEMET: 13%

Es akkor a vegere egy napnal is vilagosabb es beszedesebb szamsor. Hany szazaleka volt a magyar egy fore juto GDP a nemetenek:
2002: 26.9% , 2008: 34.8% , 2010: 31.5% , 2014: 28.5%

Vagyis Orban vezetesevel a magyar gazdasag nemhogy kozeledett volna, meg tovabbi lemaradast szedett ossze...

Azert ez nem az a huuuuu de parades produkcio!!!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Szadeszt kevered a jobber csürhével na meg élő istenükkel a csuti orálmuzsikkal,ők használják káromlásnak a liberális szót mivel fogalmatlan idióta analfabeticók.
@holleanyóm:
"Szép vagyok? "

Hát hogyne, de Hófehérke százszor is szebb :)
@vitéž munkášőr: Gyermekek elleni bűntettért már elitéltetném:((
@Penivaldes: Nem látom az avatárod, honnan tudjam??:((
@holleanyóm: tenyleg erre nem mond semmit a btk?
@Penivaldes: Én nagyon jól ismerem , még mint Nemzetvédelmis egyetemi tanárt és nagy tisztelője vagyok.
@rodeo36:

Latom ez a delikvens-tuske azota is benned maradt.

Lepj tul rajta!

Amugyis szamtalan joveveny szavunk van, ami meg a te kedvencednel is nagyobb valtozason ment at a magyarnyelvben.. ;)
@vitéž munkášőr: Nem vagyok jogász, nem az iskolában, hanem szabadtéren csinálta, nem tudom.De azt igen, hogy büntetni kellene ezért, ifjuság elleni bűntett, amit csinál.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Látod, ezért mondják a nyuggerekre, hogy második gyerekkorukat élik (hülyegyerek):))
@Penivaldes: alapból lehet, de nekem nincsenek meg az alapjaim:))
@Penivaldes: Ez a "hollét" se rossz! Most azon kapott el a röhögőgörcs, hogy napok mulva, valaki beírja, és meg guglizok észtvesztve, hogy mijaf@sz lehet az a hollét?:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Olvastam mar tole parszor. Nem vagyok benne biztos, hogy vajon ezt igen, vagy sem.

De azert, mint kicsit feljebb lathatod, eljatszadoztam kicsit a szamokkal, hogy Benji kicsit talan magahoz terjen...

Az egeszben az a durva - es itt utalhatok a posztra - hogy ilyesmi riposztokat nem nekem, egy egyetlen parthoz sem tartozo senkinek, egy blog kommentjei koze szurva kene tennem, hanem az ellenzeki partok (legalabb) egyikenek, es aztan kommunikalni a nagy "Fidesz-sikereket"...
@simple observer 2.0: Mi az akadálya ennek, hogy nem publikálják, nincs aki eljuttassa, vagy mi?
@Penivaldes:
Ezt írtad Bruminak:

Penivaldes 2014.08.14. 16:58:35
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hollét kérdezd:)
erre írtam a "hollét"
@simple observer 2.0:
"De azert, mint kicsit feljebb lathatod, eljatszadoztam kicsit a szamokkal, hogy Benji kicsit talan magahoz terjen..."

Disznók elé szórtál gyöngyöt. Benji ilyenkor eltűnik, nem reagál, majd holnap jön valami egészen más baromsággal.
Abban igazad van, hogy ezt az ellenzéknek kellene éjjel-nappal minden elérhető fórumon (tudom, kevés van, de ami van, azt ki kellene használni) üvöltve sulykolni az emberek fejébe.
Hol van a háztól-házig kampány?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Brumi, remélem nem értettél félre, nem Te vagy a hülyegyerek, hanem a második gyerekkor az hülyegyerekkor.:))
@Penivaldes: Jajj Aranyom, de nehéz.) Tudom, hogy én vagyok Holle, most még tudom, aztán holnapután jön Alzi, és elfelejtem, és mint a hülye fogom guglizni, hogy mi lehet az, ezen sírva röhögök egy fél órája:)))
@simple observer 2.0:
"De azert, mint kicsit feljebb lathatod, eljatszadoztam kicsit a szamokkal, hogy Benji kicsit talan magahoz terjen..."

Disznók elé szórtál gyöngyöket. Benji ilyenkor eltűnik, nem reagál, majd holnap visszajön valami új baromsággal.
Abban meg teljesen igazad van, hogy ezt az ellenzéki pártoknak kellene minden lehetséges fórumon (jó, tudom, kevés van, de legalább azokat ki kellene használni) üvöltve sulykolni az emberek fejébe.
Hol van a háztól-házig kampány?

(Ha ez esetleg kétszer jelenne meg, akkor bocs, úgy láttam, hogy az elsőt megette a blogmotor, megírtam újra)
@holleanyóm:
"a második gyerekkor az hülyegyerekkor.:)) "

Hol vagyunk mi még attól ?!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_ nálunk 19. Kicsit többet kell majd inni, meg gyorsabban evezni... _"

A 19 C° az univerzális üzemi hőmérséklet. Mindenhez passzol. Evéshez, iváshoz, íváshoz, és... evezéshez is:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Én egy lépésre a hülyétől, a gyerek még várat:))
@simple observer 2.0:

szegény Lőrincze tanár úr...ha megérte volna?

ez egy szégyen vagy az eredeti vagy legyen egy magyar, igazi, valódi magyar még akkor is ha készíti valaki!

sacanagem

brühüyyy
@Penivaldes: Nem rossz ötlet, csak egyszer belenéztem, és úgy megrémültem attól, akit ott láttam, hogy rögvest kihajítottam.Meg különben is a tükör az átkelő az ötödik dimenzióból ide mászkáló truvnyákoknak, akik folyton ellopják a szappanomat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mit szó'ssz bodorfelhős 15 fokhoz...nézvén az austral tevét ott meg télijózsiban nézik a meccseket...ilyenkor emléxem az augusztusi teleimre

brühüyyy

és kurvameleg karácsonyaimra, izzadva a mikulás nem is gyütt...elolvadt útközben
@Penivaldes: csak a tükreimet, egy bizonyos kor után feleslegesek.:)
@rodeo36: azóta is várod a virgácsaidat?:)))
@Penivaldes: nézd fiatalon az ember maximum akkor randa, ha három orra van, de ez sem biztos, mert valakinek, mondjuk egy négyorrúnak az is tetszhet:)
@holleanyóm: pontosan ezért nem használ tükröt, hiszen nincs mit javítani.
@holleanyóm:
" csak a tükreimet, egy bizonyos kor után feleslegesek.:) "

Sose feleslegesek :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Igen, sajnos gyakran lehet belefutni hasonlo gondokba.

En ugyan nem vallalnek ilyen munkat. Sajat velemenyem szerint egesz jol tudom, es ertem a nyelvtant (es most lehetne hozni csosztul a korabbi hibaimat ;)), es egy helyesiras ellenorzovel bizonyara jol elmukodnek.
De a suliban szinte sosem tudtam jo fogalmazasokat beadni. Szerintem egesz jok voltak, de aztan ez nem tukrozodott a jegyekben.

Vegul pedig jobb szeretek szamokkal es egyeb infokkal bogaraszni, mintsem cikkeket forditani, vagy sajat szovegeket osszeutni publikalashoz...
@simple observer 2.0:
Nálunk nem nagy durranás az előző időszakokhoz 3.8%-os gazdasági növekedést mérni, hiszen az előző időszak, mint bázis olyan siralmas volt, hogy azt megugrani nem kunszt.
Nem tudom, mi a véleményed, én sokszor gondolkozom azon, hogy a gazdasági növekedést nem szerencsés csupán abszolut számokban összehasonlítani, hanem egy kifejezőbb mutató alkalmasabb lenne. Pl. ahogy írtad, az egy főre eső GDP, mint kiindulási pont.
A nálunk szokásos mérésnek akkor lenne realitása, ha viszonylag egyenletes teljesítményről lenne szó, és ehhez mérnénk a fokozatokat.
Teljesen torz az a beállítás, hogy gazdasági növekedésben megelőztük a németeket, amikor az alap és a bázis, mint viszonyítási alap lényegesen magasabb teljesítményről szól.
@holleanyóm:
nem, jöttek máshonnan és nagyon jók udvarseprésre...a trópusokon hasonló kötegeket használnak az udvarok tisztántartására de naponta cserélik mert a tőzrakáshoz is jó

brühüyyy
@rodeo36: gyerekkoromban Édesanyám az udvart cirokseprűvel seperte,nem tudom, használják-e még.((
@Mariann19:

sokféle mérésre lenne lehetőség, ha ezek szakemberek lennének és érdekelné őket az ellopható hányadon felüli (ha egyáltalán marad) bármi

a egy foglalkoztatottra
(bérből és fizetésből élők?) jutó számadat sem lenne rossz és azt lehetne diverzifikálni (de szép szó) súlyozással az éves jövedelmek tükrében

brühüyyy
@V-PORT: várj, szaladok a zsepivel:))
OFF

Az alábbiak szerint 'ennyit' a nagyhatalmi ellentétekről, Ukrajnáról, emberi jogokról, szuverenitásról és az oroszok elleni embargóról amelyet éppen az USA kezdeményezett és mintegy oktrojálta az EU-ra:

„Már három szerződést is kötött Moszkva az amerikai védelmi minisztériummal hetven szállító helikopter vásárlásáról.
Az amerikai képviselők és szenátorok ellenkezése dacára ragaszkodik ahhoz a Pentagon, hogy orosz helikoptereket vásároljanak az afgán hadsereg számára – értesült a RIA Novosztyi hírügynökség a legnagyobb orosz fegyverexportőrtől, a Roszoboronekszporttól.
A Moszkva környéki Zsukovszkijban zajló nemzetközi fegyverkiállításon a cég küldöttségének vezetője, Igor Szevasztyanov arról számolt be, hogy Oroszország eddig már három szerződést kötött a Pentagonnal több mint hetven Mi-17B5 „Hip” típusú szállító helikopter vásárlásáról az afgán hadsereg számára.”

www.origo.hu/nagyvilag/20140814-orosz-helikoptereket-akar-vasarolni-afganisztannak-a-pentagon.html

Mi meg hónapok óta gyúrjuk a gyurmát:-)
@simple observer 2.0:
"De a suliban szinte sosem tudtam jo fogalmazasokat beadni. Szerintem egesz jok voltak, de aztan ez nem tukrozodott a jegyekben."
A jegyekben nagyon sokszor a tanárok szubjektivitása tükröződik, nem pedig a tudásé, sajnos. Aztán, nem csak a diákok felé érzett érzelem, hanem a saját vállukat nyomó családi gondokat nem képesek azt iskolán kívül hagyni.
Volt az életemben egy tragikus korszak, jó 5 évig tartott, amikor napi 12-16 órát dolgoztam azért megfeszítve, mert csak a munka adott enyhülést fájdalmaimra. A gyerekek között feledtem mindent ,csak ők voltak számomra. Túl is éltem azt az időt, nem mondom, hogy nyomok nélkül, de túl.:))
@simple observer 2.0:
"Sajat velemenyem szerint egesz jol tudom, es ertem a nyelvtant"

Saját véleményem szerint én is, viszont szerintem szinte soha nem tudnám szabályszrűen megindokolni, hogy mit miért írok úgy. Ennek ellenére szinte mindig jól írok, ez sok helyen visszaigazolódott.
Egy darabig biztosan sikerélményt jelentett volna ez a munka, de ha belegondolok, hogy tizenötödször javítom ki ugyanannál az "újságírónál" ugyanazt a hibát, és lehet, hogy még huszadszor is elköveti, miközben engem szid, hogy miért kötekszem... hát lehet, hogy igazad van.
@simple observer 2.0:

"_De a suliban szinte sosem tudtam jo fogalmazasokat beadni. Szerintem egesz jok voltak, de aztan ez nem tukrozodott a jegyekben._"

Két eset lehetséges, vagy már akkor is renitens gondolataid voltak, amit a 'papír' rosszul adott vissza*, vagy nem volt elég mély az ihlet;)

Ugyanis leírva -olykor egészen- másként hat a gondolat. [Élőbeszéd-jegyzókönyv effektus]
@Mariann19:
"a gazdasági növekedést nem szerencsés csupán abszolut számokban összehasonlítani"

Amikor a bázis olyan siralmas, mint nálunk (ahogyan Te is írtad), szinte mindegy, hogy abszolút számokban vagy százalékban mérünk, mindegyik torzít.
Talán valóban az egy főre eső GDP lehetne a leghasználhatóbb.
Talán meg az, hogy egyszer kedves vezetőinknek ez is lehetne fontos, nem csak a saját zsebük (Thomas Morus: Utópia. Ez jutott most eszembe az utolsó mondatomról).
@holleanyóm:
"hát az autómon nem, de a falamon??:))"

Bocs, a hely nem volt meghatározva.
Egyébként meg ki mondta, hogy bele is kell nézni? Nem vagyunk férfiak, hogy borotválkozzunk :)
@V-PORT: eztetet most nem értem?:)
@holleanyóm: Ölelés. Rákattantam kicsit a gifekre.
@rodeo36:
Az is elhomályosítja a valóságot, hogy gazdasági növekedést nem tendenciájában mutatja be a KSH, hanem kiemel egy kedvező hónapot, vagy negyedévet, és azt hasonlítja össze valamelyik általa kiválasztott időszakkal.
Ez történt most is, emiatt lett az egész közleményből egy értelmezhetetlen adatsor.
Arról nem is szólva, hogy szöveges magyarázat nem hangzott el, véletlenül máshol olvastam, hogy a járműgyártás eredményessége emelte meg a %-ot. Tudod, a büdös multik.
Szeretném tudni, hogy a multikon kívüli GDP vajon növekedett-e egyáltalán?
@holleanyóm:

Nem, nincs. Ugy ertem, en nem kuldom senkinek.

Anno, vagy 20 eve ott alltam a helyi SZDSZ iroda elott. Hogy aztan en gondoltam meg magam, hogy jobb a bekesseg es nem partoskodni, vagy mi tortent, azt nem tudom. A lenyeg, hogy sosem lettem tag. Sem aze, sem mas partte.

Erdekes modon, vagy tizegynehany eve irtam egy levelet egy politikusnak, valami nagyon okos otletemrol. Az szoci volt, a korzet kepviseloje. Nem volt semmi kovetkezmenye, es hetek mulva en is rajottem, hogy nem volt sok ertelme az oly fontosnak tartott otletemnek. Nem volt orbitalis baromsag, de nem olyasmi, amit az ember az unokaknak mesel. Epp ezert mar a temara sem emlekszem. ;)

Ha valamely ujsagirot, politikai parthoz kozelallot erdekli, vegye-vigye, csak azert biztos, ami biztos alapon ellenorizzen mindent...

Nem hiszem, hogy matematikailag sok es/vagy nagy hibakat vetettem volna a szamolgatasok kozben, de ugy gondolom, hogy a kozvelemenynek szant infokat megiscsak szakembereknek kellene kibuheralni.
Mondok is erre egy peldat:

Itt a blogon idorol-idore elokerul az alamadossag, annak GDP-aranyos merteke az egyes kormanyokra vonatkozoan. Joparszor, es joparan szoltak/tunk hozza, de igazan alapos munkat csak az tud vegezni, akinek komolyabb ismeretei is vannak, es ismeretsegi koreben is vannak emberek, akik szinten sejtik a dolgokat:
Miutan Jarai felnyomta az uj kormanyt az EU-nal az autopalya-trukkokkel kapcsoltban, akkor ugye az ugy kifeheritese soran allamadossagga valtak osszegek, amiket mar a Fidesz is javaban bujtatott bankokon keresztul. Tehat ezt az osszeget siman a Fidesz szamlajara kellene irni..

Es meg szamos olyan osszegnek a viszonylag pontos, illetve becsult erteket kellene felhasznalni, hogy tisztabb legyen a kep, amit leginkabb szakismeretekkel, vagy eppen az adatokhoz valo jobb hozzaferessel rendelkezo emberek tudnak produkalni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Tavaly például a GDP kedvező alakulását a mezőgazdaság okozta, mert az azt megelőző évhez képest jóval 20%-on felül teljesített, annyira alacsony volt a bázis.
Pedig a mezőgazdasági teljesítmény 4-5%-os mértékű mindössze a népgazdaságihoz viszonyítva.
Ezért érdemes mindíg elemezni az összetevőket, mert akkor látható reálisan, hogy hogyan fejlődünk.
@Mariann19:
még további elemző jellegű számadatsor: a karbantartásra/fenntartásra elhasznált anyagiak pénzügy vetületei, valamint a beruházások megtérülési aránya, szektoronként a beruházások azért érdekesek és kiemeltek, mert ha van beruházás (tudod e hogy van vagy nincs?) akkor annak megtérülése nagyon fontos mutató és ezért a beruházásokat is szektoronként szokás elemezni

a járműipar összetett (brumira való tekintettel cserélem az idegen szavakat) és annak különféle vetületeit is érdemes megvizsgálni mert a magyar "járműipar" az nem járműipar hanem bérmunka

brühüyyy

példa egy és mennyi még?
@simple observer 2.0: Azt viszont nem akarom elhinni, hogy az ellenzékben nincsen egyetlen egy gazdasági szakember sem, aki pontosan számolva az orrára tudna koppintani a csaló hatalomnak.Inkább hajlok az összeesküvés-elméletekre, miszerint együtt picsipacsolnak.
@rodeo36:
"(brumira való tekintettel cserélem az idegen szavakat) "

Papa, ne szemtelenkedj egy vénasszonnyal :)))
Akkor is igazam van, látod, te is megírtad idegen szavak nélkül azt, amit akartál :)
@rodeo36:
"a beruházások érdekesek és kiemeltek"

Anno a 80-as évek elején-közepén a környezetemben mindannyian, akik valamilyen közgazdasági jellegű iskolát végeztünk (közgazdászoknak nem merném mondani magunkat), sikítófrászt kaptunk, mikor a klasszikus fogyasztás-beruházás arányt kezdték a fogyasztás javára megváltoztatni.
Akkor már egyértelmű volt, hogy ebből fejreállás lesz.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nahát, zöldülök a féltékenységtől, veled bezzeg kikezd Rodeo, brühü.
@rodeo36:
Jó, hogy említetted a beruházásokat.
A mostani 3.9%-os növekedést a stadionépítkezések üzembehelyezése okozta, villamoshálózatot hoztunk helyre, és a járműipar bővítése növelte a mértéket.
A gazdasági növekedésnek akkor kell tapsolni, ha a növekedés beruházási megtérülésekkel jár, lesz hozama, és nő a foglalkoztatottság.
A fent említett létesítmények ezt nem fogják produkálni, improduktív fejlesztések.
A járműipar bővítése befejeződött.
Ja, amit a bázis szemléletről írtam. A tavalyi viszonyítási alap negatív volt a GDP számításnál.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
maximális tiszteletem jele akart lenni...mert tényleg idegen szavak ugrottak be először majd cseréltem

úgyhogy ne brummogj feleslegesen

brumm brumm
brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A 80-as évek beruházási-fogyasztási aránya, ha jól emlékszem 15-85%-os arány volt.
Az amortizációt pedig csakis fejlesztésre lehetett felhasználni, biztos emlékszel a fejlesztési alap kötelmeire.
@holleanyóm:
" veled bezzeg kikezd Rodeo, brühü. "

Azért az nem mindig felhőtlen öröm, volt példa az ellenkezőjére is :))

Viszont most határtalanul büszke vagyok, hogy már becenevem is van itt a blogon.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Benji ilyenkor eltűnik, nem reagál, majd holnap jön valami egészen más baromsággal."

O, tudom en! De olyan jol esett belerugni egy nagyot Benjibe. ;)

"Hol van a háztól-házig kampány?"

Jo kerdes. Nincs infom korabbi kampanyokrol, de meg a tavasziakrol se, csak a mostanirol, attetelesen.
Nem ohajtok szamokat mondani, mert csak par korzetrol hallottam ezt-azt. Marpedig Miskolcon 20 korzet van, vagyis statisztikailag aligha megbizhato az infom.
Minden korulmenyt figyelembe veve azt hiszem a helyzet nem olyan rossz. Ugyanakkor szinte bizonyos, hogy kevesen merik a bekopogos-becsengetos kampanyhoz arcukat adni.

A kepviselo jelolteknek, es elszant aktivistaiknak ugy 8-9000 ezer emberhez, cirka 6500-7000 szavazohoz kene eljutni. Nyilvan igyekeznek majd celzottan kampanyolni, de nagyon kivancsi vagyok mi lesz az eredmenye.

A multkoriban mar leirtam az eselyeket, de hat az a franya remenyhal...
@Mariann19:
Igen, annyi volt, viszont én még a 75-25-öt tanultam vas-szabályként.
Innentől érthető az akkori sikítófrászom, azt hiszem.
@simple observer 2.0:

Én a két tavaszi kampányban sem találkoztam egyik párt képviselőjével, aktivistájával sem. Nem mintha szívesen láttam volna bármelyiket is az ajtóm előtt, de hogy még csak nem is próbálkoznak ?!
MANCINÉNI megállt az üres tyúkudvar közepén, szétnézett és megállapította. Ezek szerte-szana vannak. Összefogásra van szükség.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Csak a szépre emlékezem, ....amíg élek én.
Nem kell tartogatni a sértéseket, mert megbüdösödnek.:))
Rodi érdekes ember, különleges módon udvarolt neked most is:)))Minden tisztelete mellett, megkért, hogy ne brummogjál annyit, jajj, nem látok a röhögéstöl, potyog a könnyem, hát kell ennél szebb nap?Sose feledd, a beceneved én adtam:)))
@holleanyóm:
Pontosabban; kikre?
A kelgyók már a spájzban(ketten)vannak...:))
@dr. jenőke (jenőke): jaj istenem, az egyikből még ki se jövök, már itt a másik.meg akartok ti ölni engem, de lagalábbi bef...atni.jaj, jaj.))
@Knósszosz: mucikám, és csak egy darab ordas nagy kigyót láttam, ahogy ölelgeti a fatert, meg a két fiát.te hol jártál, mikor az ég zengett??:))
@holleanyóm:
"Nem kell tartogatni a sértéseket, mert megbüdösödnek.:))"

Nem tartogatok én semmi ilyesmit, én akkor sem bántódtam meg, csak megvártam csendben, ameddig kifüstölgi magát.
Alapból nem vagyok haragtartó, elég könnyen túl tudom tenni magam bármiféle összekapáson.
Rodi ismereteit, tudását egyébként is maximálisan elismerem (bocs, rodi, néha a tálalás módját nem), szakmai kérdésekben sose mernék vitába bocsátkozni vele, ahhoz kevés vagyok, mint macisajtban a brummogás :)
@rodeo36:

Sosem voltam nagy radios. En Gretsyt lattam sokat. Bar ot sem kifejezettem kerestem, hanem a "toltelekkent" betett Alljunk meg egy szora adasokat hallgattam meg. De mar ez is amolyan levezetes volt.

Altalanosban volt egy magyar tanarom, akit mindenki utalt, mint a szart, en is, de annyit gyakoroltatta velunk a mondat-, es szoelemzest, hogy pl. mind a mai napig fajdalmat okoz azt irni LASD, a szamomra termeszetesebb LATSD helyett.

Mar majd' 30 eve, de meg mindig abbol elek nyelvtan tekinteteben.
@dr. jenőke (jenőke):
"Voltál ajtón kívül is? És, ha igen, személyesen? "

Bizony hogy voltam. Az ogy választás előtti napon is mindössze három kitelepített standdal találkoztam a város közepén (abból egyet meg is futamítottam).
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Nem gondoltam Rólad, hogy standok futtatásával foglalkozol szabad idődben.
@simple observer 2.0:
ezt kifejtenéd picinyt bővebben?
"lásd" egyesszám második személy felszólító mód és így helyes
a "látsd" azt nem értem és azt sem tudom milyen nyelven van?
vagy kimaradtam egy brosúrából vagy a fél könyvtárból?

esetleg Köbüki küldött MZ/X-szel egy vadonatúj magyar nyelvtant?

brühüyyy

sacanagem
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Hát akkor először is gyere ki a sajtból, mi a rossebet nem brummodsz többet?:)) ne hagyd magad terrorizálni, igenis néma mackónak lópimpili a popójába! igenis brummogjál, amennyi jól esik, nahát, nahát.!.))
@simple observer 2.0: ne haragud drága, de a lásd a helyes..))
@rodeo36:

már megint tudálékoskodsz.
Gyerekkoráról beszélt.

igealak: látni

én látok
te látsz
ő lát
mi látunk
ti láttok
ők látnak

Csak te nem látsz.

a csúcs intelligencs delikvencs kedvéért én is tudom hogy lásd a helyes alak felszólító mód második személyben.

intelligencs delikvencs
@holleanyóm:

Nem én osztom a szerepeket, már ki vannak osztva.:D
@dr. jenőke (jenőke):

Óvatlanul megszólított a Kásler-alakulat helyi aktivistája. Nem tudta szegény, hogy kivel húz ujjat... Alig várta, hogy másik érdeklődőt találjon és vele sürgősen elfoglalja magát. Nagyon jót mulattam.
@holleanyóm:
"igenis brummogjál, amennyi jól esik, nahát, nahát.!.)) "

Brummogok én, de olyan témában nem, ahol ingovány van a lábam alatt.

Amúgy meg a mai napra lassan befejezem a brummogást. A mai szájmenésemmel valamennyit pótoltam az elmúlt hetek passzivitásából, azonkívül isteni hűvös van, hetek óta ma ettem először jó étvággyal, és talán aludni is fogok tudni.
Most még hallgatom az agymosó sorozataimat, addig még itt vagyok, de nemsokára eldőlök.
@jaegtoer:
Backi... sejtettem! :)
Csak nem gondoltam, hogy a vodkához is passzolna...
Mindenesetre törpös jóidő volt, polót is le lehetett dobni, mert 5 körül klasszul kisütött a nap, lenyomtunk 12 km-t kajakkal, meg egy hosszúlépést Halászinál.
Bizonyítékok 1-2 óra múlva a facen.
Holnap is ezt az időt reméljük, mert az "Itató" nevű műintézetben (megvesztegethető vagyok a wifi kódjuk elérése ügyében), csak pénteken van "klasszikus" ungarische hekk... ma még lángossevót... merthogy a jóidő... puhányok... mit iszunk? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

12? oda-vissza, vagy csak oda? mert 6 km-t csorogni lefelé? Vagy "kajakra" vetted, vettétek és visszafelé húztad ahogy belefér?

Mit iszunk? Én Egri Bikavért, mi mást, ilyen kellemesen enyhe időben?
Nem ellenzéki politikusnak kell lenni,embernek maradni,és nem árt ha nem a pénz beszél a jelöltségről.
@jaegtoer:
Vöröskét?
ILYENKOR?
Rosé fröccsöcske a vacsihoz...

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem rossz (jó, nem egy rosenheimi világos, ami még elmegy...), de a múltkor vala a Lidl-ben cseh sörválogatás, abból még van 8 palack a hűtőben.
Nem vettél belőle? :(((
Brühühü...
@jaegtoer:
Ja, igen... 6 folyásiránynak fel, majd visszafelé is evezni, nem csak csorogni.
Nem lustizás volt, dokival hajtottunk. Először amikor elvittem kicsit puffogott a tempón, de mára már igényli... :))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Doki? Nem doki néni? Mert akkor érteném a lapátolást:D hát még az igényt!;)
@Mariann19:

"Nem tudom, mi a véleményed, én sokszor gondolkozom azon, hogy a gazdasági növekedést nem szerencsés csupán abszolut számokban összehasonlítani, hanem egy kifejezőbb mutató alkalmasabb lenne. Pl. ahogy írtad, az egy főre eső GDP, mint kiindulási pont."

Hahaha. Ez jo! ;)

Bevallom en nem sokat szoktam ilyenen gondolkodni. Nem vennem a batorsagot magamnak, hogy probaljam a kozgazdasz tarsadalmat etalonokkal ellatni. De mar elottem joval korabban kitalaltak az egyfore juto GDP-t, en meg csak megyek az arral, mert szerintem is logikus hasznalni.

Ugyanakkor bizonyos esetekben a GDP is tud erdekes lenni. Talan olvastad multkoriban, Geza hoborgott valamit, es akkor kutakodtam a PIIGS allamok korul. A legerdekesebb, amit talaltam az volt, hogy az elso negyedevben (a masodik meg nincs fenn a neten) az irek nominalisan cirka 5x (otszor) annyi GDP-t termeltek, mint a ketszer nagyobb lakossagu Mo. ...

"Teljesen torz az a beállítás, hogy gazdasági növekedésben megelőztük a németeket, amikor az alap és a bázis, mint viszonyítási alap lényegesen magasabb teljesítményről szól."

Eppen ez volt az egyik ok, amiert aztan belerugtam, hogy vegye mar eszre, hogy almat es kortet hasonlit ossze.
De ha mar igy benne van, miert nem a yenkikhez hasonlitott?
A doglodo nem-illiberalis kapitalistak egy 2 nagysagrenddel nagyobb GDP-t tudtak eves szinten 10.1%-kal megdobni (Q3..Q2: 4.5%, 3.5%, -2.1%, 4%).
Akkor mar miert nem hozzajuk hasonlitgat?!? ;)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
a sorozataidhoz:
Mégsem fütyülték ki Orbán Viktort

- Miniszterelnök úr, láttam, hogy mennyire rosszul esett Önnek, amikor a Fradi pálya avatóján kifütyülték.
- Rosszul látta.
- Nem esett rosszul Önnek?
- Nem fütyültek ki.

- Már elnézést miniszterelnök úr, de ország-világ láthatta és hallhatta, hogy mi történt. Tele van vele az internet.
- Én a köztévét néztem, meg a TV2-t. Ott nem fütyültek ki.
- A Youtube-on is fenn van a videó.
- Mi is feltettünk egyet, azon nem fütyülnek.
- De a helyszínen, ahol Ön beszélt, mindenki hallhatta, hogy mi történt.
- A helyszínen éljeneztek az emberek. Biztató üzeneteket küldtek felém, dicsértek engem és a kormányomat.
- Miniszterelnök úr, mi csak a füttyöket és a pfujolást hallottuk.
- Menjenek el egy fülészhez. Tudok ajánlani néhányat. Azok majd megtanítják Önöket, hogyan kell tisztességesen, rendes magyar ember módjára hallani.
- Ön tényleg nincs tisztában azzal, hogy mekkora elégedetlenség van az országban?
- Nincs elégedetlenség. Ha lenne ilyen, már mondta volna a Havasi Bertalan.
- Akit Tusványoson pöcsnek nevezett egy erdélyi fotós?
- Nem szép dolog senkit sem pöcsnek nevezni. A pöcs nem szép szó. Mondják inkább azt, hogy rezsicsökkentés. Vagy azt, hogy illiberális. Van egy csomó szép magyar kifejezés, miért nem lehet azokat használni?
- Térjünk vissza a Fradi pályán történtekre. A fütty..
- Nem volt fütty. Azt maguk csak úgy hallották.
- Ön zavartnak látszott, többször megállt a beszéde közben.
- Nem megálltam, hanem végig álltam. Állva beszéltem az egybegyűltekhez. Pedig le is ülhettem volna.
- Fárasztó lehetett állni. Remélem, legközelebb majd ül, miniszterelnök úr.
- Mire gondol?
- Nem gondolok semmire. Isten őrizz, hogy én bármire is gondolni merjek.
- Látja, értelmes fiú maga, csak egy kicsit megzavarták az észjárását.
- Felkészültek arra, mi lesz, ha legközelebb újból kifütyülik?
- Mi mindenre felkészültünk. Azért azt még írja meg szerkesztő úr, mennyire örülök, hogy nyert a Fradi a Chelsea ellen.
- Nem nyert, miniszterelnök úr, hanem kikapott.
- Kikapott? A rohadt életbe! Ezek a pöcsök azt mondták nekem, hogy nyertünk!

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem, az nekem kimaradt, tele voltam kölökkel, velük nem megyek sört válogatni :)
Így aztán maradt a jól bejáratott márka.
@jaegtoer:
Olyan izéke vagy!
A doki szájsebész, hidd el nem szeretnél vele találkozni, Pécsen tanít is... :D
Dokinéniket máshol szeressük, az ne a vízen lapátoljon nekem!
DINNNNNNNYEEEEE!!!
Iszó'terendesen tezsvérem?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nemrég amikor vettem argust, valahogy fura volt, nem stabil a minősége... :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Mikor itt van az aprónép, még sört sem iszom, mert az ördög nem alszik, mit tudom én, mikor kell szaladni valamelyikkel dokihoz, és akkor hogy ülök kocsiba? Meg hogy számolok el a szülőknek? Mikor elmennek, bepótolom.
@Secnir:
A strong nem igazán...
A cseh sörválogatásban is vannak kakukkfiókák! :(
@Secnir:
"argus strong? hát komám... "

És ez most egészen pontosan mit is jelent? Jót vagy rosszat?
@holleanyóm:

"Édesanyám az udvart cirokseprűvel seperte"

Te nem a vesszoseprure gondolsz?
Emlekszem, hogy a '80-as evekben meg csinaltak falun, es az udarra idealis volt, szobaba mar a cirok jobb volt.

Csak azert kerdezem, mert cirokseprut meg siman kapni ma is.

(aztan rakerestem, es a nyir vesszobol kotott sepru is kaphato, meg online is!!)
Olvastátok:

"Trójai faló vagy erődemonstráció az orosz konvoj?

Még nem derült ki, hogy az oroszok által Ukrajnába küldött humanitárius szállítmány az ukrán félelmeket igazolja-e, és valóban az orosz megszállás trójai falova, vagy a félelem alaptalan volt, és ételt, gyógyszereket és ivóvizet szállítottak a háborús övezetbe. Mindenesetre az események menete nagyon emlékeztet az 1993-ban történtekhez, amikor Grúziában az orosz humanitárius szállítmány megérkezését követően az abház szeparatisták vérfürdőt rendeztek Szuhumiban, majd egyoldalúan kikiáltották Abházia függetlenségét. Eközben Putyin Krímbe érkezett, hogy milyen céllal, csütörtökön kiderül.

A humanitárius szállítmány érkezésének egyik fő szervezője '93-ban egy fiatal katonatiszt, Szergej Sojgu volt, aki 2012 óta Oroszország védelmi miniszteri tisztségét tölti be. Az abház szcenárió akkor orosz szempontból annyira jól sikerült, hogy van esély arra, hogy Ukrajnában is megkísérlik.
A különböző közösségi hálókon és hírportálokon terjedő fényképek és videók szerint a humanitárius szállítmány 280 fehérre festett kamionnal érkezik az ukránok által kijelölt határátkelőre, és az előre egyeztetett forgatókönyv alapján a vöröskereszt felügyelete alatt kerül a harcok által leginkább sújtott Luhanszk megye területére, bár az oroszok az egész Donbassz-nak, vagyis a Donyecki Népköztársaságnak is szántak a jótékonysági akcióból.
Az orosz média közlése szerint a szállítmány tartalmát moszkvai és környéki lakosok gyűjtötték össze az orosz néppel való szolidaritás jegyében, azonban később kiderült, hogy a járművek korábban a hadsereg tulajdonát képezték, azokat festették át fehérre egy Moszkva melletti katonai bázison, a tartalmát pedig a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának raktárából töltötték fel. A Krímben feltűnt járművekhez hasonlóan semmilyen megkülönböztető jelzés, rendszám, nem található rajtuk. Egy másik vélemény szerint a humanitárius szállítmány ilyen erődemonstráció szerű megjelenése, Obama hét elején történt bejelentésére adott válasz, ugyanis az amerikai elnök bejelentette, hogy katonai intervencióként értékel minden, Kijevvel nem egyeztetett behatolást az ország területére. Többen gondolják úgy, hogy Moszkva így demonstrálja, hogy „ha megtiltják számunkra a szállítmány eljuttatását Ukrajnába, majd megmutatjuk, hogy mi viszont azt tesszük, amit helyesnek látunk”."
rosszija.blog.hu/2014/08/13/trojai_falo_vagy_erodemonstracio_az_orosz_konvoj

Eljátszották már a ruszkik ezt a játékot, nagyon hülye kell legyen, aki beszopja ezektől...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem igazán sörszerű... :((

@simple observer 2.0:
Nekem is volt "feladatom" gyerekkoromban vesszős seprűvel Sopronban nagypapánál, a tikszart a tyúkoknál eltakarítani! :D
@jaegtoer:

Lehet, hogy ez a bekulesi probalkozasok resze...

Vagy csak szimplan tanulmanyozni akarjak az orosz technologiat.. ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Jól van, na! Én csak a jót feltételeztem a jóval!
Nem is gondolhattam arra, hogy egy szadista fogturkász vadásszal sportolsz. Vagy nem csak szadisták állnak be fogorvosnak, szájsebésznek? Én eddig csak ilyeneket láttam, félig lehunyt szemmel, amint kéjes vigyorral indították be a fúrót.
Egészségedre!
@holleanyóm:

Igazan sajnalom. Szerencsere nekem (meg) nem volt ilyen szakaszom.
@simple observer 2.0:
Egyrészt, másrészt egy új típusengedélyt, ahhoz képzést, ráadásul a kiszolgálószemélyzetet is másikat felvenni... :(
Gyorsabb megoldás így.
@simple observer 2.0: És pont, hogy neked van igazad!!! össze-vissza kevertem, de várjál, akkor az melyik, ami barna, hosszú szálakból van összekötve?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Egeszen bizonyos, hogy nekem meg 15 alkalom se kellene..
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
hát...
...cca egy éve beruháztam ilyen házi sörfőzős excájgba. azóta csak sajátot, az argus kifejezetten lóhugy bármelyik mellett...
ha kénytelen vagyok sört venni, akkor meg csak minőségit, ami általában 230 felett kezdődik. az argus strong, na az nem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Nem igazán sörszerű... :(("

Nekem a kicsit barnasörös beütése tetszik.
@simple observer 2.0: egy 5 és egy7 éves kisgyerekembe gázolt egy tajtsiker kaposvári ladás, a trabimat a gyerekeimmel paréjra törte:(((
@jaegtoer:
A doki jó (szerencsére még csak én dolgoztam ott, ő nem nekem! :))), tanít ott, itt 2-3 napot szájsebészkedik (osztrák-német desztináció), szeptembertől meg Londonban is havi 3 napot melózik (a British Museum mellett van a rendelő, azt mondja remek, de kicsi a hely, ráadásul az angolok technikailag, műszerezettségben és minőségben le vannak durván maradva).
A gyógyszerész hölgyekről nem akarunk beszélgetni??? :D
Olyan csininek dolgozok itt, hogy ihajjjj!!!
@Secnir:

És az alapanyagot honnan szerzed be? Megtermeled a komlót? Na de ezt most komolyan. Környékünkön termelik, hogy magánemberek vagy gazdaságok, azt nem tudom.

Amúgy meg ittam én már 400 ft körüli sört is, amire azt modtam, hogy először, utoljára és soha többé :) szóval az ára nem feltétlenül meghatározó. Egyébként is, ízlések és pofonok, mint tudjuk... :)
@Secnir:
Argus-ból van a cseh, ami egész jó, de fanyar, olyan pilseni típusú.
A lengyel verziók hullámzóak, a minőség kiszámíthatatlan.
A strong viszont... az szerintem is ... pisi... :(
@holleanyóm:

Jóistenem, akkor csoda, hogy egyáltalán fel tudtad dolgozni :)
Csodállak, hogy ilyen kedéllyel tudsz mostanra élni, de most komolyan. Ez hatalmas lelkierőre vall.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
természetesen vidáman ugatva és vixcsorogva mert én meg kutya vagyok úgyhogy egy szép kórust is alapíthatunk a mint a mókus fenn a fán dallamára 12 szólamú kánonban majd szervezünk remélem neked is van jelölted a többi szólamra és szinesben 3D-ben lesz, jó?

te leszel a prodjuszer

brühüyyy
@parti_giano:

Bocsi! ÁTLAGBÉRT akartam irni, az ennyi: cirka 150 ezer forint nettoban!

Szóval mégis honnan a jófrancbol veszitek ti a "4 millió szegényt?"

A népszavából? hvg? 168 ora?

Ez színtiszta hazugság!
@rodeo36:

Oké, megdumáltuk, operatőrt, vágót, sminkest stb szerzek hozzá :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

kösz előre is olyan szélesvásznú lesz, hogy le fog lógni a galaxis szélén

és a röhej még nagyobb

világsiker

hol fogjuk a bemutatót tartani?

brühüyyy

és ki fogja a havasibercit játszani vagy legye animációs waltdisney stílusban mint a gonosz kacsa és a bolond macska?
@Benjamin Eisenberger:
mégegyszer akarod, hogy bemásoljam, hol fog fütyülni a szél, ha a gazdádék buknak, kisfiam? el ne felejtsd, mert én nem fogom!amit te itt behánysz és összehazudozol az már bogaram két kötélre is elég, de az egyiket biztos megkapod, hazaáruló!
@jaegtoer:

Nem tudom, mi(k) volt(ak) az ok(ok).
De nem is baj, sosem voltam lirai, leiro alkat.
Az megmaradt, hogy egyfogalmazasnal valami tortenetet kellett kitalalni, es en a vegere, ugy 12 eves fejjel, amolyan thrilleresen egy csavart irtam. A tanero nem ertekelte, es 2-est, vagy 3-ast kaptam.

De hat nyilvan nekem nem az az eletut volt 'megirva'. (Nem vagyok fatalista amugy)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"A strong viszont... az szerintem is ... pisi... :( "

OK, akkor ennyiben maradtuk, pisit iszom. Ez a fajtája viszont nekem ízlik :)
Tudod, mint említettem, ízlések és pofonok :)
@simple observer 2.0:

Lehet. Merkel újra a tárgyalások szükségességét emelte ki, még ha fenntartásokkal is.
@holleanyóm:

Nem vagyok hazaáruló!

Hazaárulók azok, akik azt hazudozták anno hogy ők aztán nem állnak össze a maszoppal, aztán mégis egybefeküdtek. Nem emlékszel?!

ÉN IGEN! A szadesz volt a 21. század legnagyobb hazaárulója gyurcsány és bajnai mellett!

A sok hülye meg bevette az szdsz-nek hogy nem állnak össze az mszp-vel.

NAIV HÜLYÉK!
@rodeo36:

A szereposztást megdumáljuk, ha akarsz szereposztó díványt használni a (egyáltalán női szerepek lesznek?), tedd azt :)

Bemutatóra nem multiplexre gondoltam, az Uránia mozi jó lesz?
@simple observer 2.0:

Nem biztos, hogy Tanár volt, csak diplomás.
@Benjamin Eisenberger:
Ostoba muzsik...
Az átlagbér a te minimálbéredből és Simicska elvtársad béréből jön ki.
Elmagyarázzam te hülyegyerek, vagy megy egyedül is a matek?

Olvass, hogy ne hülyén kelljen meghalnod: (bár... te a bizonyíték vagy, hogy az agyhalál után is van élet!)

"Minden fronton javuló gazdasági mutatók és kedvezőbb külső megítélés – a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, a kormánynak igaza van, amikor az elmúlt négy év különutas gazdaságpolitikájának sikeréről beszél. De mi van a számok mögött?

Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a jobbnál jobb adatok a magyar gazdaság állapotáról. Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó növekedés, a fogyasztói árak csökkenése, a reálbérek ütemes emelkedése, a belső fogyasztás és a beruházások erősödése, a kamatszint mérséklődése mind-mind azt támasztja alá, hogy jó úton járunk, a kormány gazdaságpolitikája meghozta eredményét. Egyes elemzők már az ország adósságának közeli felminősítését jósolják, így úgy tűnhet, a gazdasági szabadságharc végül sikerrel járt.

Az óvatosabbak persze az elmúlt években is többször hivatkoztak az ország romló versenyképességére, ami a hosszú távú kilátásokat döntően befolyásolja, ám ez csak keveseket érdekelt. Ráadásul a svájci IMD napokban közzétett versenyképességi listáján Magyarország két helyet előrelépett, így ez a fordulat is újabb muníciót adhat az unortodoxiában hívők számára.

Nyilván sokan lesznek, akik ünneprontásnak tartják, ha ezeket az eredményeket valaki árnyalni próbálja. Nekik felesleges tovább olvasni ezt az írást, ugorjanak egyből a kommentekhez. Azoknak viszont, akiket érdekel, mi vár ránk 5–10 év múlva, érdemes a számok mögé pillantaniuk.

Tüneti kezelések

Ami az IMD rangsorát illeti, valóban örvendetes, hogy idén az 50. helyről a 48.-ra sorolták Magyarországot. Lassan talán elérjük majd a 2010-es szintet is, amikor még a 42. helyen álltunk. Üröm az örömben, hogy a velünk összehasonlítható versenytársaink között tavaly nem változott a helyezésünk: az európai csoportban továbbra is a 31. Magyarország (2010-ben 24.-ek voltunk), a 20 milliónál kisebb lakosságú országok közt pedig 26.-ok (2010-ben 22.-ek)."

www.komment.hu/tartalom/20140525-velemeny-a-magyar-kormany-gazdasagpolitikajarol.html
@simple observer 2.0:
"A tanero nem ertekelte, es 2-est, vagy 3-ast kaptam."

De ez biztosan nem a helyesírásodon múlt. A tanár meg tanár volt, nem pedagógus.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
a zorbánt egy althangú sanzonénekesnő adhatná elő, mint Marlene Dietrich nadrágkosztümben és valami nagy hosszúval a szájában ahogy előaggya a lopott holmit

az újságíróhoz segítségre van szükségem

és kellemes 30-as évekbeli sanzonok lennének az alaphang

jó?

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Abban az időben a z egyik nővérem egy kórház gazdasági vezére volt, tudott küldeni helikoptert, gyorsan jött a segítség.gerinctörés, láb, kar koponya törések a kislányomnak, a fiam kevesebbel megúszta.Elszakadt a nyakbólintó izma is, nem foglalkoztak vele, mert az nem volt életveszélyes sérülés, a többi igen.mire felgyógyult ugymaradt a feje, mert az izom rosszul forrt össze, nyakmerevítővel kellett járnia.Hordtam minden hova, rengeteg pénzt kértek az injekciókurákért, de semmi sem segített. Aztán jött a csoda, szó szerint.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Boli, ne gyógypedezz vele, tök felesleges.
Bár ha ez téged szórakoztat...?!
Vérnyomáscsökkentőd van?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Bocsi... te akartad tudni! :(
Nem bántási vót!
Mondjuk úgy, nekem se jön be. Attól másnak még lehet, hogy ízlik.
Próbálj ki olyan söröket, amik csak víz, maláta és komló összetevőkből állnak. Több félét...
@Benjamin Eisenberger:
"Talpunk alatt fütyül a szél" brühühü...
@holleanyóm:
"Aztán jött a csoda, szó szerint. "

Erről az egészről mesélj nekem priviben.
Ilyenkor adok hálát a sorsnak, hogy minden komoly bajt megúsztam a gyerekeimmel.
@Benjamin Eisenberger:
Ezek a mocsok libsik eladták az országot!
Ja!
Szerintem is!
A libisbolsik meg pláne!
Azok, akiket meg külföldiek pénzeltek, ajajjjj!
A Soros akit pénzelt, az meg pláne!!!
Nulladik Piktor volt Kommunista Ifjúsági Szövetségi titkár (5 év), meg a Liberális Internacionálé alelnöke (8 év, 1992-2000), aki Soros pénzén élt... olyan tanácstalanná válok ilyenkor... most akkor a Piktor is?
@Benjamin Eisenberger:

Mosonmagyarovári vagyok mellesleg... És ide szerencsére nem fogja betenni a lábát se gyurcsány se bajnai.
@rodeo36:

Alapötletnek nem rossz, a részleteket majd kidolgozzuk.
Bár Dietrich helyett lehetne Karády is, annak is volt hosszú a szájában, de legalább magyar :)
@Mariann19:

"Arról nem is szólva, hogy szöveges magyarázat nem hangzott el"

Jaja. Az egesz 'jelentes' 4 mondat es 4 tablazat.
Bizonyara olvastad mar, igy nem linkelem, mert amugy is eleg vicces a dolog.

Az meg a pofatlansag csimborasszoja, ami a Fidesztol sajnos mar termeszetes, hogy a realisabb, fontosabb. kiigazitott - es nem mellesleg kisebb - ertekeket meg sem emlitik. Olvassa ki a tablazatbol akit erdekel. A nepnek a nagyobb szamot kell mantrazni...

SZANALOM.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem is vettem bántásinak.

Tippeket... ? Hátha felénk is lehet normálisabbakat kapni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A privatizáció miért volt jó dolog??!!

Ezt még a nem jobboldali közgazdászok is elismerik hogy rosszul járt az ország a privatizációval. Ennyire nem lehettek kapitalisták és liberálisak. :(

Kérdezz csak meg egy embert az utcán a privatizációról...rossz véleménnyel lesz hidd el.
@Benjamin Eisenberger:
"... És ide szerencsére nem fogja betenni a lábát se gyurcsány se bajnai. "

Mert kinn állsz az összes bevezető útnál fegyverrel, mi? Minen kilométerkőnél...

Te kis te...
@Benjamin Eisenberger:
"Ezt még a nem jobboldali közgazdászok is elismerik hogy rosszul járt az ország a privatizációval"

Bezzeg a jobboldali politikusok jól jártak vele.
Na menj te a csudába.
@Benjamin Eisenberger:
és a magánnyugdíj-privatizációról vajon?

Benji, Benji, talpad alatt fütyül a szél, hamarosan hamarosan...((
hazaáruló!

.
Na jucikát mindenkinek, most dőlök a székről lefelé, elmegyek csicsikába ebben a jó hűvösben. Szeretnék végre egy éjszakát végigaludni...

Holnap találkozunk, szerintem ugyanilyen szájmenésem lesz, reszkessetek!!!
@holleanyóm:

Nem vagyok hazaáruló!!

Milyen manyup privatizáció??

Az a pénz csak csak pípíron létezett, nem nyulhattál hozzá, nem vehetted ki, nem is volt a tiéd, mint ahogy az enyém és másé sem.

Egyszerűen csak átcsoportosították az államiba, ez ettől még nem lopás.
@Benjamin Eisenberger:
Ne'ba!
Kamuzol paraszt, volt Óváron mindegyik coci majom a választási kampányban!
Ettől persze a hülyeséged nem lesz igaz.
Te is az egyik fizette "alkalmazott" vagy, a Pártházban?
Akkor értem, persze... hazudj még!! :)
Olvasni és értelmezni is tudsz, vagy ez túlzott elvárás?
IQ??
@Benjamin Eisenberger:
Privatizáció?
Vmi Matolcsy nevezetű kretén erőltette Antal alatt...
Örülök, hogy segíthettem!
Ostoba.
@Benjamin Eisenberger:
Brumi,:
te eztet nem tudod:eddig volt nagy város, meg kis város, meg középfölde, meg Lappföld, most meg
" Előttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél"

Figyeld a szelet Benji, figyeld!...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ez itt a reklám helye: sor.dr.hu, helyileg az örs vezér tér mögött van.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Tudom hogy volt. És??

A választást a Fidesz-KDNP nyerte most is, ennyi. A megye is egy tipikusan jobboldali megye, ellenben a belpesti koszfészkekkel.

Aztán te hogy vagy ilyen jol informált az óvári ügyekkel kapcsolatban, he?!

És nem fizetnek a kommenteléseimrét, hobbiból csinálom, nyugi :)

A fizetés ezért az mszp-nél szokás, nekik van rá szükségük, nem a Kormánynak. :D
@Benjamin Eisenberger:
Ezt magyarázd meg kurva sürgősen a fiamnak is, mert elvették a pénzét, és ha téged megtalál, a szél már későn csapja össze a bokádat! hazaáruló..
@Benjamin Eisenberger:
Akkor mi a pöcsért fizettek nekem több mint 400.000-et "HOZAM" címén, amikor "önként" (ja, persze, tényleg) kiléptem belőle?
Szerintem hülyébb vagy, mint a sokéves átlag, hazudozol össze-vissza!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez pontosan megfelel...még a jelmezt kell kiválogatni

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger:
bizony, bizony te meg a haverjaid hobbyból fognak lógni, figyelj a széljárásra Benji, figyelj, hazaáruló.
@Benjamin Eisenberger:
Tényleg... Stipkovics és a mutyijai alatt is "szinte" az volt... Ne légy hülyébb, mint egyébként!
Ha barátkozni akarnék, megkérdeznélek, iszol-e te rendesen, de így csak a legősibb foglalkozást gyakorló nőnemű rokonod említem.
Ki lehet ott most a polgármester??
netán milyen KISZ előélete volt a polginak, a fidesznyik gyíkoknak?
Kínzó kérdések ezek ott...
@holleanyóm:

Ha ez vigasztal, az én és a családom pénzét is "elvették", de nekünk van annyi eszünk, hogy tudjuk hogy ott az állami nyugdíj, vagyis nyugdíjat mindenki fog kapni a továbbiakban is akinek jár (mint eddig).
@Benjamin Eisenberger:
Ostoba vagy és tájékozatlan!
Tanulj tinó, ökör lesz belőled!
Persze, ha megéred...
Amugy meg elvileg ti is kaptatok egy nyomtatványt amin az állt, hogy maradtok, vagy átléptek..
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te ne báncsd a földidet! lehet, hogy mutkor ő hívott meg egy fröccsre halásziban:)))
@Benjamin Eisenberger:
Hülyébb vagy... ááá hagyjuk!
Azok a nyugdíjszámlák hogyan is állnak?
Ígéret az volt, de a valóság...
Olvass legalább, baszod!
@holleanyóm:

En azert ennyire nem vagyok kritikus.

Bajnai anno azt nyilatkozta, hogy 200-an dolgoztak a programjan. Nincs okom ketelkedni benne. Vagyis azert ember bizonyara volna.

A Dk hazatajan nem nagyon lehet latni, hogy nagy tomorules lenne. Szemely szerint Bauert az egyik legtisztessegesebb kozgazdasz-politikusnak tartom. Nem csak szadis multja miatt, hanem mert mindig karakanul kimondta, hogy mi nem tetszik neki akar az aktualis ballib kormanyok tevekenysegeben is.
Egy ilyen atfogo munkahoz o mar szerintem oreg.

Ugyanakkor az almult 15-25 ev gazdasagi esemenyeinek feldolgozasa egy fiatal, politikai terveket szovogeto tarsasagnak idealis ajanlolevel lehetne, hiszen kesobb cikkekben, interjukban pontosan tudnanak hivatkozni esemenyekre, osszefuggesekre.

Bevallom tobbszor is bepoccentem az evek soran, amikor a szocik amolyan evertekelok helyett 400 oldalas tanulmanyokat irattak emberkekkel. Fogalmam sincs mi erdekes lehet azokban.
@Benjamin Eisenberger:
Mert majd megtermelik a nyugdíjadat azok a százezrek, akik kitántorogtak , ugye Benji, akiket elüldöztek a hazájukból, ugye Benji. ne is reménykedj, nem ússzátok meg, a
"Talpatok alatt fog fütyülni a szél"
figyelj a széljárásra Benji, figyelj. hazaáruló.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ez a varánusz egy zuglói blog.

Mi közötök van nektek Óvárhoz? Semmi.

Semmit nem tudtok az itteni városvezetésről, szavazzátok meg inkább Karácsonyt, az jó lesz nektek! :)

Tarlós ugyis marad főpolgi.
@Benjamin Eisenberger: a kurvaanyádat! januárban azoknak kellett sorbaállni, akik maradni akartak, te kibaszott hazaáruló féreg!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nyertél. De csak picit. A nem létező nyugdíjszámlák miatt én is dühös vagyok. De ettől még bizom a mostani kormányban (lásd például rekord növekedés)

Másrészt nekem mindegy honnan kapom a nyugdíjra a pénzem. És rajtam kívül még elég sok embernek mindegy, ennyi.
@taga20:
Anyját, max a talponállóban! :)

@Benjamin Eisenberger:
Milyen érzés HAZAÁRULÓNAK lenni?
Anyádat eladnád egy sörért, ahogy a többi pártköcsögtől látod!
"Kommunista Ifjúsági Szövetségi titkár (5 év), meg a Liberális Internacionálé alelnöke (8 év, 1992-2000), aki Soros pénzén élt... "
Morci vagy, mert ez neked nem sikerült, csak egy Széchenyi úti panel???
@Secnir:
"helyileg az örs vezér tér mögött van. "

Helyileg én meg nem Pesten élek.

Csak azért léptem vissza, mert nem láttam még tagát, de most már megnyugodtam, hogy megvan.
Azt hittem, hogy mindenféle költözések ürügye alatt hanyagol minket, de látom, hogy ezt nem meri megtenni.
@holleanyóm:

Ugy beszélsz mintha 2010 elött senki nem ment volna el!

Na jóccakát!

És nem vagyok hazaáruló!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Bizonyara tul jol bezarkoztal a Fidesz emberei elol.. ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem vagyok hazaáruló!!

Egyszerűen csak bízom a Kormányban és hiszek benne hogy sokkal jobban kormányoznak mint a szocik meg a ballibek!!
Ami úgy tűnik valóság is, tényleg jobbak!

Jóccakát!!
@simple observer 2.0:
nézd, engem ez a tesze-toszaság az, ami irritál. hatalmon lévő kormány ki tud állítani többszázezres békamenetet, hol hallottál te már ilyet, az ellenzék meg egy halom szar?.(( a gazdasághoz meg nem értek.
@Benjamin Eisenberger:
Milyen rekord növekedés?
MIHEZ KÉPEST???
Ne légy hülyébb gyermeke, mint amilyen vagy!
Basztál elolvasni azt amit épülésedre és okosításodra belinkeltem... :(
Csak leépülsz nyuszifül!

Olvasd el, oszt visszajöhetsz okoskodni!
Addig kussolj legalább...

""Minden fronton javuló gazdasági mutatók és kedvezőbb külső megítélés – a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, a kormánynak igaza van, amikor az elmúlt négy év különutas gazdaságpolitikájának sikeréről beszél. De mi van a számok mögött?

Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a jobbnál jobb adatok a magyar gazdaság állapotáról. Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó növekedés, a fogyasztói árak csökkenése, a reálbérek ütemes emelkedése, a belső fogyasztás és a beruházások erősödése, a kamatszint mérséklődése mind-mind azt támasztja alá, hogy jó úton járunk, a kormány gazdaságpolitikája meghozta eredményét. Egyes elemzők már az ország adósságának közeli felminősítését jósolják, így úgy tűnhet, a gazdasági szabadságharc végül sikerrel járt.

Az óvatosabbak persze az elmúlt években is többször hivatkoztak az ország romló versenyképességére, ami a hosszú távú kilátásokat döntően befolyásolja, ám ez csak keveseket érdekelt. Ráadásul a svájci IMD napokban közzétett versenyképességi listáján Magyarország két helyet előrelépett, így ez a fordulat is újabb muníciót adhat az unortodoxiában hívők számára.

Nyilván sokan lesznek, akik ünneprontásnak tartják, ha ezeket az eredményeket valaki árnyalni próbálja. Nekik felesleges tovább olvasni ezt az írást, ugorjanak egyből a kommentekhez. Azoknak viszont, akiket érdekel, mi vár ránk 5–10 év múlva, érdemes a számok mögé pillantaniuk.

Tüneti kezelések

Ami az IMD rangsorát illeti, valóban örvendetes, hogy idén az 50. helyről a 48.-ra sorolták Magyarországot. Lassan talán elérjük majd a 2010-es szintet is, amikor még a 42. helyen álltunk. Üröm az örömben, hogy a velünk összehasonlítható versenytársaink között tavaly nem változott a helyezésünk: az európai csoportban továbbra is a 31. Magyarország (2010-ben 24.-ek voltunk), a 20 milliónál kisebb lakosságú országok közt pedig 26.-ok (2010-ben 22.-ek)."

www.komment.hu/tartalom/20140525-velemeny-a-magyar-kormany-gazdasagpolitikajarol.html
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tegyé má fel neki valami beugratost, hogy kiderüljön, ez az parazita felétek mérgezi a dunát:)))
@Benjamin Eisenberger:
"nyugdíjat mindenki fog kapni a továbbiakban is akinek jár (mint eddig). "

Feltéve, hogy lesz, aki megtermeli.
De ezt vitasd meg Viktorkáddal.

Gyógyped befejezve, ketrec.
@Benjamin Eisenberger:
álmodj a széllel Benji, álmodj, hogy a talpad alatt fütyül. hazaáruló.
Hazaáruló legfőképpen az szdsz aki azt hazudta hogy nem állnak össze az mszp-vel és a sok hülye meg hitt is nekik!!
@Benjamin Eisenberger:
Lófasz vagy te kiskancsó, nem óvári! :D
Sötét kis belpesti köcsög vagy, valami nyóckeres kéróból nyomod aprópénzért!
Jó, fiatal vagy, valamiből meg kell élned, leszopod naponta bolsevik Piktort, van az úgy... :(
@Benjamin Eisenberger:
"Ez a varánusz egy zuglói blog."

Nekem pl. annyi közöm van Zuglóhoz, hogy időnként ott szállok le a vonatról. Mindannyiszor el is borzadok a vasútállomás láttán.
Ettől én már zuglói vagyok-e vajon?
@Benjamin Eisenberger:
"Tarlós ugyis marad főpolgi. "

Ha te mosonmagyaróvári vagy, akkor ez neked nem hótt mindegy?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :)) más kerületben is tudnak fuvolázni bogaram:)) a 8, kernek van egy kis felhangja:))
@taga20: Szia Öreg! Mik a hírek, jól vagy? :)
@taga20:
Több is volt, mindegyik elől kitért, nem bírt felböfögni semmit, csak provokál!
Max. most kezdhet elvtársaival telefonálgatni, de elég egyértelmű provokátor kis pöcs!
Leszarom a parasztját, bekaphatja... mármint a lipicai tenyészménét, mert az enyémet nem adom! :)
@simple observer 2.0:
"Bizonyara tul jol bezarkoztal a Fidesz emberei elol.. ;) "

Szerintem valahonnan tudják, hogy nálam hiába kereskednek.
Pedig nem is ismerem Kubatovot.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az a cseh Argus nagyon jo - es lesd meg a cimket rajta, eredetvedett!
@Benjamin Eisenberger:
"Nem vagyok hazaáruló!!"

Nem vitatom.
De totál hülye vagy.
Ezt meg te ne vitatsd.
Na jóccakát.
@holleanyóm:
@rodeo36:

De hiszen eppen ezt mondom!
Nekem ugyanis a szoelemzes alapjan az lenne a 'logikus', hogy a szo tove, majd a toldalek.
Ezert irtam, hogy tudom, hogy lasd, usd, etesd... , de magamtol megis irnam a 't' is.
@holleanyóm: ne hagyd abba! eszi a kefét az istenbarma:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): 8 évig a 8,kerben dolgoztam:)))a Rákóczi térnél:DDD
@Benjamin Eisenberger:

"Ami az IMD rangsorát illeti, valóban örvendetes, hogy idén az 50. helyről a 48.-ra sorolták Magyarországot. Lassan talán elérjük majd a 2010-es szintet is, amikor még a 42. helyen álltunk. Üröm az örömben, hogy a velünk összehasonlítható versenytársaink között tavaly nem változott a helyezésünk: az európai csoportban továbbra is a 31. Magyarország (2010-ben 24.-ek voltunk), a 20 milliónál kisebb lakosságú országok közt pedig 26.-ok (2010-ben 22.-ek)."

Ha szövegértési nehézségeid vannak, szólj, van itt gyógypedagógus, segít (CSAK) neked!
Ostoba muzsik...
Mihez képest persze!
@taga20: jó kis mantrát tanátam ki neki, mi?
@holleanyóm:
AZért mondtam, nem is hallottam még a "rákóczitérről"! :D
@holleanyóm:
" nem bírsz itthagyni minket mi?,:)) "

Nem könnyű... :) De most tényleg tagát hiányoltam, de most már minden jól van :)
@vitéž munkášőr:
Aztmondtam, baccameg! Az jó!
A Strong az viszont... ne forszírozzuk...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
én egyetlen bolim, mekkorát tudsz te lódítani, ma má' montam, hogy imádlak? nem? akkor mondom, persze tagát is!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kösz jól, holnap költözöm. egyébként, mia pálya most? lehet veled cukiskodni? ma dobtál má be zsidós vagy ukrajnás vagy isises témát?:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azé adtam magas labdát, hátha jobban lecsapod.)) nem kő ennyire tisztelni a koromat:(((
@holleanyóm:
Ugyan, lehet a keményebb porosz módszerrel is "nevelni"!
Hülyébb már nem lesz, most is lelépett... :(
Pedig még simogattam volna buciját! Szívlapáttal... mert az evező drága!
@taga20: ma kimondottan jó fiú volt, ne cikizd, csak el ne bizza magát, ma 5-lett a magatartása, már beírtam az ellenőrzőjébe:))
@taga20:
Simogassad csak... mikor buzultál meg? :))
Vagy félreértem és őzike lesz???
@taga20: Nem volt semmi extra, ma nyugi volt. :) Szóval akkor jövőre itt?

utazom.com/cikk/homokos-tengerpart-horvatorszagban-cikat
@holleanyóm: Addig vagyok jó míg nem beszélek sokat. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te szívlapát terapeuta vagy, nekem meg a pszihoanalízis megy.:))
@holleanyóm:
Nem parasztkodunk... persze ez itt nem általános... :S
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Hülyébb már nem lesz, most is lelépett... :("

Szokása szerint.
Ne aggódj, holnap újra itt lesz a napi feladataival és a napi adagjáért, amit tőlünk kap.
Nehéz kenyérkereset lehet ez, lassan még meg is szánom. (na jó, ez csak vicc volt).
@holleanyóm: jó, de így a szorgalom csak kettes lesz a köszpontban:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha tudod, akkor nincs gond, mikor hülyeséget akarsz mondani jusson eszedbe a gyönyörű kislányod őszinte mosolya a képen.)
@taga20: namármostaztpontleszarom:))
@holleanyóm:

"ami barna, hosszú szálakból van összekötve? "

Szerintem a nyiragakra gondolsz. Azok barnak.
@simple observer 2.0:
Ahogy a szandálról törölgeti az ember a tikszart? :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: holnapig nem fogom elfelejteni Talpad alatt......:)))
@taga20:

Sínen van, köszi, tegnap volt kőműves padlókiegyenlíteni, jövő héten jön járólapozni, aztán jöhet a konyhabútor és teljesen lakható a ház. Addig a kölkek nálam lesznek, mert hol máshol?
@simple observer 2.0:
Nincs hozzátenni való a mérési mutatók elemzéséhez, hiszen élő példákkal támasztottad alá azokat az esetleges torzulásokat, amelyeket magukban hordoznak.
Mostanában kezdik emlegetni a termelékenységi mutatók újbóli alkalmazásának szükségességét.
A jól kiválasztott vetítési alap képes jól bemutatni az élő- vagy a holt munka egységre eső hatékonyságát. Jól kombinálható további következtetések levonására, pl. a kapcsolódó bérek alakulására.
Visszatérve a GDP alakulásának mai megjelenésére, vitattuk, hogy az emberek értékelik-e a növekedésről szóló adatokat.
Megkérdezték ma az utca emberét, tudják-e, hogy mi a GDP. Kb. 5 embernek fogalma nem volt róla, elektromos kütyüre tippeltek, navigációs műszerre, nem ismerik a fogalmat.
Így akkor különösen felesleges számháborút játszani a lakossággal.
@holleanyóm:
" ma kimondottan jó fiú volt,"

Ez nekem is feltűnt.
@simple observer 2.0: lehet. viszont a másikat összekevertem és neked volt igazad.) anyónak vendége van, megjött Alzi:)
@holleanyóm:
" Talpad alatt......:))) "

De ugye nem az én talpamra gondoltál ? :)
@taga20: Ja de ott sok a tengerisün. Idén is láttam egy valaggal. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
minél többet éheztetik és rugdossák a kutyát, az annál vadabb lesz.meg azt is mondják, hogy többre mégy egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel.
de még nagyon az elején vagyok a "nevelésnek"
legközelebb érdekel, milyen csodát éltünk át a kislányommal?
@holleanyóm:

Szornyu lehetett. Igazan sajnalom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Idén is láttam egy valaggal. :) "

Te figyu, én a szememmel szoktam nézni :)

Na jó, bocs, nem kötök beléd ha nem muszáj, de ez magas labda volt.
Tényleg ne haragudj.
@Benjamin Eisenberger:
Kis cuki hülyegyereke az ő bálványának... szóval nem pénzért vagy barom, ez genetikailag van beléd égetve. Ez nem gond, idiótákkal találkozol a kietlen svalbárdi bezárt bányatárnákban is (ha esetleg túlélő só keretében ott van a szíjjártó), de, hogy erre még büszke is vagy, nabazmeg...
@jaegtoer:

A legujabb GDP adatuk (-0.2%) ismereteben aligha meglepo.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: anyám, te nagyon profi vagy! mint az asszony. szerveztek ezerrel, a férfiak meg csak kapkodják a sörüket:)))
@jaegtoer:

Volt, hogy meg az se. Utolag tudtam meg jopar 'tanaromrol' a szulofalumban, hogy meg csak kepesitese se volt. Jobb esetben eppen folyamatban volt.
@taga20:
Meleg a tenger???
Vagy csak homokos a part?
Óóóóó... simogassa a hátadat... beken majd...
Tudod, hogy mi az AIDS első jele?
Nyomásérzet a végbél tájékán és (vagy) forró lehelet a tarkónál... :D
Szóval óvatos légy!
Lehajolsz egy pillanatra csak a szappanért, oszt...
@holleanyóm:
Nem lehetett egyszerű... :)
10 perc és dobok fel mai evezős képeket.
@simple observer 2.0: köszönöm, de mint áldott emlékű Édesanyám mondaná, minden rosszban van valami jó.én azóta hiszek a csodákban.csak a végét mondom: a kislányom azóta 2 fiúunokával örvendeztetett meg, és soha még a feje se fáj..))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na látod, ezé használok tusfürdőt:))
na megyek, me holnap megyek az újba:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ne kérj elnézést, ez nagy poén volt, hihi, Gabi érti a viccet:))
@taga20: gratulálok, hogy összehoztad:)
Fenyes gyozelem innen oldalrol:

Orbanek a kulturkampfot is 'megnyertek':
Alföldi távozásával nézői harmadát elvesztette a Nemzeti
www.hir24.hu/kultura/2014/08/14/alfoldi-tavozasaval-nezoi-harmadat-elvesztette-a-nemzeti/
@simple observer 2.0: jajj, ki lehet kergetni a világból az olyan pasival, akinek megalvad a szájában a tej, szörnyű
@simple observer 2.0:
Nem értesz TE ehhez sem! :((
A szabaccságharcba ez simán belefér!
Komolytalan libsibolsi népek vagytok...
@taga20:
Most nyaralsz, vagy mi az izé?
@holleanyóm:
Hosszú, tömött falkában...
Tudtam én!!!
@Knósszosz:
NYAL!
Baszki... figyelj már!!!
Vagy igyál, vagy valami... :D
@taga20:
"anyám, te nagyon profi vagy! mint az asszony. szerveztek ezerrel, a férfiak meg csak kapkodják a sörüket:))) "

És te ezen tényleg meg vagy lepődve? Hát nem tudtad, nem tapasztaltad még, hogy az asszonyok mindent meg tudnak szervezni, nektek csak a sört kell meginni?
Ha tudnád, hogy életem során mi mindent kellett megszervezni/lebonyolítani/ sk megcsinálni, torkodon akadna a sör.
Figyelj és tanulj.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én nem bántanám, rettenetes traumát okozott annak idején a vasas szakmákat tanuló ifjaknak, hogy egy kurva darab vasból kalapácsfejet kellett recelni, megadott méretek alapján... uhh.

Nekem is kellett, pedig a keresztrudas ikerhidas telóközpont technológiához köze nem volt, de mindegy. Attól vagyok én is hülye, taga testvér sorstársam!:))
@holleanyóm:
"Gabi érti a viccet:)) "

Az lehet.
Én viszont nem tudom, hogy Gabi mit ért.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem.
Ilyen emlekeim nem igen vannak, mert a szandalt sosem szerettem. Altalaban valami sportcipo-szerusegben jartam, mert anyam nagyon jol tudta, hogy ha ram ad egy boxos cipot, en attol meg siman leallok benne focizni a tobbiekkel, ha a helyzet ugy hozza.

Marpedig a helyzet sokszor hozta ugy, mert amig nem volt busz a falun keresztul, es persze sokszor meg utanna is, cirka 1.5 km seta volt az oskolaba, majd onnan haza.

En inkabb altalaban az udvart sepertem. Osszel az avart, telen ha meg meg nem volt vastag ho, akkor azt.
@holleanyóm:
" nem alszol el? már irom! "

Ugye nem nagy baj, ha csak reggel olvasom? Már tényleg félig alszom, már majdnem kikapcsoltam, mikor láttalak :)
ne haragudj :)
@Knósszosz:
Nekem mondod???
Kezdő rúgásként kaptunk 5-en egy rúd ezüstacélt, hogy abból kell kalapácsot készítenünk.
Miután egy fej levágásához elfogyott másfél fűrészlap, gyanakodni kezdtünk... :D
Közben fogadásokat kötöttek az öreg szakik, hogy melyikünk tudja legpontosabban méretre elkészíteni a szerszámot.
Letörési szög, egyéb...
Ügyi voltam, nyertem - másnapra el is lopták a kalapácsomat! :(
faca...
@simple observer 2.0: Hát a hólapátolásból nekem is ki kellett venni a részem, kellőképpen utáltam is.
@holleanyóm:
Akkor pont az ég alatt voltam.
Semmi izé, nézd meg nagyítva a megszobrott szoborcsoportot, két kígyó van rajt', akkoriban még nem volt ismeretes a majdani jövőben egyszer kialakuló magyar politikai elit tulajdonságai. Ezért csak kettő.
Tízezer, hogy férne el a trójai papon, meg a két kölkön?
Esetleg volt ókori kígyócsökkentés?
Biztosan. Azt is megszívta valaki akkor. Ki?
Hát, Laokoón...

Magyarországon hány Laokoón van?
És mennyi kelgyó?
@simple observer 2.0:
Csak nekem vannak akkor tyúxaros emlékeim? :(
Pedig nyaranta csak 1 hónapig láttam tikot, nyulat, amikor a nagyiéknál voltam. :D
@Knósszosz: leborulok nagyságod előtt:(
@Mariann19:

Na ilyen melysegben en mar nem vagyok jartas.

Ugyanakkor meglepo, hogy ennyire nem kozismert a GDP, mint fogalom, mint gazdasagi mutato.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nekem felnőtt korban kellett az anyósoméknál kiganézni a tyukokat
, több mint 200 tyukja vót, tudod, mennyit tudnak azok szarni?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ámátőr voltál backi!
Faternak itthon komplett fasza műhelye volt. Én szépen hazacsempésztem a munkadarabot, az öreg ( áldja az ég...) meg lenagyolta köszörűvel, amíg csajoztam a KISZ-lakótelepen! - hahaha!!

A fidex gyökerei még ennyit se, a 'work' szóra rá kell keresniük a netes szótárakban.
@holleanyóm:

Akkor az mar legalabbis csodaval-hataros. ;D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Apro veresegeken at vezet az ut a vegso, fenyes gyozelemig...
@holleanyóm:
A szmájli kritika?
Nem volt szándékomban szarkasztikusnak lenni.
@holleanyóm:
ÉÉÉééééééééén? Semmit!
Honnan?
Há'demán... szörnyű is ez.
Mire gondoljunk????????? :D
@Knósszosz: nem, véletlenül elütöttem akkor:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mán montam, hogy öreg vagyok, mán csak az emlékeimbő élek, ( nade milyen erkölcstelen emlékeim vannak, ha te tunnád)
@holleanyóm:
Feltoltam a face-re... Csak ügyesen anyóka! :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Csak nekem vannak akkor tyúxaros emlékeim? :("

O, dehogy. Falusi parasztgyerekkent nekem is vannak tyukszaros emlekeim, csak nekunk volt annyi gyakorlatunk, hogy ne paradezzunk szandalban a joszagudvarban.

Ugyhogy nyugtasson a tudat, hogy nem neked voltak a legszarabb (szo szerint is) nyaraid. Vegtere is nagyszuleidnek nem volt disznaja, vagy marhaja (legalabbis nem emlitetted). ;DDD
@holleanyóm:
NEEEE!
Nem is akarjuk, mert sokan nekiállnának irigykedni! :D
A narancsbolsik keridömi gerjedelmei mondjuk csak a homoerotikus irányba mennek, de ki tudja...
@holleanyóm:

Alzira. Bar fogalmam sincs ki, vagy mi az. De vegtere vendeged van, ahogy irtad.

Persze lehet, hogy csak valahol elvesztettem a fonalat.
@simple observer 2.0:
:))
Városban laktak (Sopron), de nagy udvar, gazdaság, disznyók már akkortájt nem voltak (Knoszi se röfögött arrafelé), én meg paneloskiccsákó ott tébláboltam... most mit kell ezen viccösködni? :)
@holleanyóm:

Ha TE mondod, akkor biztos ugy is van.
@simple observer 2.0: Alzinal hívom Alzheimer kórt hihihi
@holleanyóm:
Facebook? Anyááááám... szatyorban teccik lakni a néninek? (az itteni 16 éves legalábbis ebben styl-ben kommunikálna...)
@holleanyóm: na mégegyszer: Alzinak hívom az Alzheimer-kórt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
b+ nekem 8 hónapja van gépem ,és egy vén picsa vagyok, nehezen tanulok. ahelyett, hogy zúzol, segicccs inkább taníccs Mester!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Akkor ezek szerint a lila tehenet meg mindig be lehetne adni neked.. ;)
@simple observer 2.0: ha te is kiváncsi vagy rá, pribe szívesen.
@simple observer 2.0: dehogy érted, csak hülyülök vele, nem komoly, buhaha
Remélem olvastátok, hogy a svájci azért nem hülye, meg kb. az orosz szavában is mennyire bízik:

"Hiába a nagy esély

A sajt Svájc legfontosabb mezőgazdasági exportcikke. Az ország termelői tavaly összesen 431 tonnát vittek ki árujukból az orosz piacra - derül ki a svájci vámhatóág statisztikájából. Ez csupán töredéke a 63 ezer tonnás teljes világpiaci exportnak.

Ha az embargó fennmarad, képesek vagyunk több terméket kivinni Oroszországba - mondta Jacques Bourgeois, a svájci farmerszövetég vezetője. Svájc azonban egy kis ország, nem tudja egyik napról a másikra megduplázni a termelését. Persze minden eladott plusz kilogrammnak örülünk - tette hozzá. Kételkedik a svájci élelmiszerexport jelentős növekedésében Vanden Houteaz ING eurózónával foglalkozó elemzője is.

A kockázat is nagy

Az Ementáli 120 napig érik, más sajtoknál akár kilenc hónap is lehet ez az idő - emlékeztet utalva arra, hogy Moszkva egy évig tartó tilalmat vezetett be az említett országcsoportból származó élelmiszerek bevitelére. Ráadásul az új értékesítés lehetőségét beárnyékolja az embargó váratlan megszüntetésének "veszélye". Képesek vagyunk hatalmas mennyiségű Mozzarellát gyártani, de ha a tilalmat feloldják, akkor rajtunk marad az áru, olyan bajba kerülünk, mint amilyenben az európai cégek most vannak - fejtegeti Daetwyler.

Svájc Franciaország és Németország szomszédja, ezért ideális forrása lehet az ezek termékeit helyettesítő áruknak - mondja Andrej Danilenko, az orosz tejtermelők szövetségének vezetője. Emellett a Lengyelországból és a balti államokból származó tejtermékek egy részét is kiválthatják - normál esetben a nagyobb logisztikai költségek miatt a svájci termelők nem versenyképesek lengyel, lett, észt és litván konkurenseikkel.

További lehetőség a svájciak előtt a húsexport felpörgetése. A Micarna SA húsfeldolgozó cégtől sertéshúst, bacont, kolbásztölteléket és májat vásárolnának az oroszok. A megkeresések már a bojkott bejelentése előtt megérkeztek, ugyanis a vevők sejthették, mire készül az orosz kormány."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/svajc_maris_kaszal_masok_bajan.585273.html

@holleanyóm:
Facebook-on nincs fenn a néni? Akkor nem is létezik... :D
Na jó, majd holnap ezt.

@simple observer 2.0:
Nem, csak az osztrák verzióját, mert a lengyel Milkát rühellem. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én fent vagyok, csak azt nem tudom, hogy találjalak meg téged
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ennyire nem vagyok hülye, beirtalak a keresőbe, kiadott 17 db-ot te melyik vagy?
@holleanyóm:
A sárkányosra kifestett, olyan fehérke... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): 29 perce
Óvár-Halászi-Babosmajor-Halászi-Óvár (12 km), közben egy hosszúlépés... lángos nem volt (Itató-nál pedig finom)
Hal meg csak pénteken lesz!
Isteni idő volt, pedig délelőtt nem úgy nézett még ki!
DANI!
Jövő héten NINCS KIFOGÁS!!! (37 fénykép)
ez vagy???
@simple observer 2.0: Háztól-házig kampány...
Miskolci haver mesélte, ballibsi körzet, ellátogatott hozzájuk a kijelölt NER körzeti megbízott, hogy felmérje mire vágynak az ottani alattvalók. Mondani valóját nagyon frappánsan kezdte, ő az új képviselő, lehet panaszkodni. Barátom kérdezte, ezt most, hogy gondolja, még meg sem történt a választás, mi van az ő ballibsi képviselőjével? Ezután a kisasszony kicsit visszafogta magát, hebegett-habogott, majd rögtön a haver nevét és címét akarta megtudni. Szép kilátások...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Micsoda gyönyörű helyeken kóvályogsz
kicsi drágám. nem látok az irigységtől, csodaszép helyek vannak Magyarországon is, mennyi mindent nem láttam még!:))
@glinolid:
Ismeri a választási informatikai rendszert. :)
Meg az összes lyukat, meg az ő lyukát is ismerik...
@holleanyóm:
Június közepéről nézegess, meg végéről képeket.
Na, jó rosszak legyetek! Aluba el....
@holleanyóm:
Melyik?? :))
A Lili...
Na, tényleg húzok, ezt nézd meg:
2013. október 16.
@glinolid:
Azt nem hallottad még, hogy tíz forintért a sánta poloskát elhajtja valaki Miskolc Tiszai pályaudvarig?
Ja, Szombathelyről...
no, ha mindenki el, akkor jó éjtet, aludjatok jól barátaim!
@Knósszosz: Eddig még nem, de találó.
@simple observer 2.0: A legbeszédesebb az, hogy két autógyár egy-egy plusz műszakja gazdasági "rallit" eredményez. Mintha rajtuk kívül más nem termelne az Országban.
Nagyszerű. Már pszichoanalitikusunk is van a 'diagnosztikálónk' mellé.
@Secnir:rögtön lett Kertész Imre kitüntetés, meg ki tudja még milyen egyezségek a háttérben, de az e-on ügytől ne várj sokat.
Amugy a Kertészben ha lenne kis gerinc, a szobor ügy miatt nem venné át a díjat. de feltételezem, hogy neki.
a tarantinós zárókép tökéletesen jellemzi a helyzetet.
Boli, kis segítséggel, de megvagy. Gyönyörűek a képeid, és gyönyörű a lányod is.
Bejelöltelek ismerősnek, ha nem haragszol. Ha igen, akkor max nem jelölsz vissza :)
@taga20:
Nem kérdéses, ki is az! Személyesen...
süti beállítások módosítása