Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.31. 04:50 Fabius

Menj a picsába, Unió!

Címkék: fidesz brüsszel sajtószabadság gulyás gergely neelie kroes

Kedvesdrága, édesaranyos, szeretnivaló Kroes asszony!

Most komolyan ezt érdemeljük? Kritikát megint és újra? Fejmosást, dorgálást, feddést minden ártatlan húzásunkért? Na ne máááár. Mikor minálunk aztán tényleg olyan sokszínű a sajtó, mint a Hunor és Magor elől ugrándozó Csodaszarvas seggéből elpukkanó fingbuborék, szitáló esőben lenyugvó szivárvány-nap fénykévében?

Komolyan mondom én nem értem Önt teljesen, kedves asszonyom! Van annál színesebb és őszintébb dolog, mint mikor a lakájmédia munkatársát a miniszterelnök szóvivője könyököli le, és pöcsös-lefejelős baráti tűzben emésztik egymást? Létezik attól üdébb színfolt, mikor az egykori online piacvezető lap munkatársa végre felszabadultan lehet olyan fogalmatlan, amennyire csak neki tetszik? Nincs nyomás, nincs elvárás,  kérdezhet bármekkora kreténséget minden következmény nélkül. Végre a dájcse médiaipari tulajdonosi hálózat is ritkulni látszik, újabb színt engedve a palettánkra. A mostani piacvezető sajtóorgánum a legfideszesebb megyeszékhely fesztiválján tarthat bloggertalálkozót anélkül, hogy Kósa Lajos önfogával tépné fel ütőereit a csuklóján, mert piszoársógorai lettek a jelenlévők. Döbbenten állok ismételt kirohanása előtt, agyamat felpuhítja a vizenyő, szemem párás, mert bár Legkedvesebb Publicistánk gyíkemberré válva leordított mindenkit, aki nem ért egyet Fénylő Csillagunk illiberális iránymutatásával, de azért enni - teccikéteni: nyami, mandzsare, ít, essen, eten, mánger - még ő is adna a latroknak! 

Ön pedig letámad minket igaztalan vádjaival, mint egy vérgőzös indulattal fűtött médiazombi? 

gulyás gergely.jpg

Azt hiszi vádjaitól majd megtörünk, mint Telekom vezetés a kedélyállapot-jelentéstől? Egy frászt, asszonyom! A magyar média szabad és sokszínű, szabadon írhat arról amitől nem válik szomorúvá Lázár János, és akkor nyomás alá sem helyezünk senkit. Ja, az RTL meg csak simán rohadjon meg, egyrészt mert voltak olyan gecik és kínos helyzetbe ikszfaktoroztak engem, másrészt meg a közteherviselés mindenkinek kötelező akkor is, ha különadót rászabtuk, mint egy kényelmetlen muszájdzsekit. Ettől még nem kéne elpolitikásítani minden híradót, nem lenne szükségszerű Alekosszal összekeverni Őfelségét, és főgonoszt faragni a leggyorsabban gyarapodó újmilliárdos gázszerelőből sem. Értékek kellenek, és itt most nem a pártatlan tájékoztatásra, hanem az RTL csoport és Dirk Gerkens zaciba csapott családi ezüstjére gondolok, mert adót mindenkinek fizetnie kell Magyarországon! 

Uff! - zárná a beszélgetést Kedves Vezetőnk, én meg csak remélem, hogy Ön és a hivatala megértette végre: el kéne menni a picsába. Forró tisztelettel, nagyrabecsüléssel, csókpuszi:

Geryke. 

1074 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr16560803

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Nemzet Online-on tilos leírni Simicska Lajos nevét 2014.07.31. 22:39:33

Rendkívül érdekes jelenségre figyeltem fel, amikor megpróbáltam hozzászólni az MNO-n. Elmagyaráztam volna szegény, értetlenkedő kormánypárti szavazóknak, miért is jelenik meg mostanában annyi, a kormánnyal szemben kritikus cikk az oldalon. Erőfeszítése...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország az utóbbi időben nevetve választja a lúzer oldalt,pedig a magyarok sokszorta többen vannak mint a félázsiaiak.Csuti orálmuzsiknak már csak a posztkommunista basik seggnyalása maradt.
Micsoda kis színes, költői képpel indítja a szövegét Fab... :)
Lesznek ma is IQ light billentyűfighterek, akik ideröfögik 3 szavas kis kommentjüket és élégedetten hátradőlnek.
Szóval szép napot mindenkinek!
@toportyánzsóti:
Ha már Orál Viktor, akkor a hívők se akarnak lemaradni.
Bár ebből gyerek nem lesz, egy része a mandulájuknál elakad, de a többi se jut le ebből az irányból. Legalább megpróbálta...
Nelli néni a Népszabadság külsős munkatársa? :)

Ejnye-bejnye Nelli néni! Hát szabad egy európai uniós biztosnak aktuálpolitikai kérdésekben véleményt nyilvánítania? Szabad egy elkötelezett balliberális ellenzéki lapban megrendelésre publikálnia (vagy csak egy itthon elkészített írást aláírnia)? Hisz a biztosok pártpolitika felett állnak, nem?

A publicisztika, illetve a blog bejegyzés megjelenésének gyanús időbeni egybeeséséből pedig arra kell következtetnünk, hogy itt bizony nemcsak a politikai hatáskör túllépésének hibája, hanem a bértollnokság bűne is megesett. Ugyanis lehetetlen, hogy a poszt és publicisztika megjelenésének időbeni egybeesése véletlen lenne; és hogy nem beszélték volna meg ezt az egészet előre. Mivel a Népszabi lapzártája vasárnap este 21-22 felé lehetett, illetve az írást még le is kellet fordítani, és ha tényleg Nelli néni is írta volna magától ezt a cikket, akkor is minimum egy-két nappal hamarabb el kellet volna küldenie a szerkesztőségnek, majd egyeztetni a megjelenésről.

Tehát vagy előzetes egyeztetés volt, vagy bértollnokság. Vagy mindkettő egyszerre. Egy biztos: nem úgy történt semmi sem, ahogy azt a Népszabi láttatni szeretné.

A kérdés csupán az (bár valószínűleg ezt sose tudjuk meg – hacsak az egyik szerkesztő kolléga részegen el nem pofázza valamelyik talponállóban), hogy először a blog született-e meg és fordították le magyarra, majd megbeszéltek mindent előre; vagy minden fordítva történt. Azaz valaki megírta a magyar szöveget, aztán lefordította és elküldte Nelli néninek, mellékelve egy levelet, miszerint volna egy jó kis „médiaszabadságos” írás, csak alá kellene írni. Mert ha csak egy népszabis kolléga jegyzi ezt a cikket – akkor az nagyon keveseket hat meg minálunk; de ha a nagy befolyással rendelkező Nelli néni teszi meg – no, az már döfi!

A publicisztika, illetve a blog bejegyzés megjelenésének gyanús időbeni egybeeséséből pedig arra kell következtetnünk, hogy itt bizony nemcsak a politikai hatáskör túllépésének hibája, hanem a bértollnokság bűne is megesett. Ugyanis lehetetlen, hogy a poszt és publicisztika megjelenésének időbeni egybeesése véletlen lenne; és hogy nem beszélték volna meg ezt az egészet előre. Mivel a Népszabi lapzártája vasárnap este 21-22 felé lehetett, illetve az írást még le is kellet fordítani, és ha tényleg Nelli néni is írta volna magától ezt a cikket, akkor is minimum egy-két nappal hamarabb el kellet volna küldenie a szerkesztőségnek, majd egyeztetni a megjelenésről.

Tehát vagy előzetes egyeztetés volt, vagy bértollnokság. Vagy mindkettő egyszerre. Egy biztos: nem úgy történt semmi sem, ahogy azt a Népszabi láttatni szeretné.

A kérdés csupán az (bár valószínűleg ezt sose tudjuk meg – hacsak az egyik szerkesztő kolléga részegen el nem pofázza valamelyik talponállóban), hogy először a blog született-e meg és fordították le magyarra, majd megbeszélték mindent előre; vagy minden fordítva történt. Azaz valaki megírta a magyar szöveget, aztán lefordította és elküldte Nelli néninek, mellékelve egy levelet, miszerint volna egy jó kis „médiaszabadságos” írás, csak alá kellene írni. Mert ha csak egy népszabis kolléga jegyzi ezt a cikket – akkor az nagyon keveseket hat meg minálunk; de ha a nagy befolyással rendelkező Nelli néni teszi meg – no, az már döfi!

Bagethuszárunk kedvéért itt a link is. :)
www.tutiblog.com/2014/07/neelie-kroes-nepszabadsag-kulsos.html
Ezt Vincenzen olvastátok? :)

"Magyar Köztársaságország Kormánya

Orbán Viktor
miniszterelnök
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérem, ne rabolja ki „élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem” tevékenységi körű vállalkozásomat! Mivel Ön főállású politikus 1989 óta – én ugyanekkor kezdtem mellékállásban vállalkozni a főiskola mellett – engedje meg nekem, hogy pár sorban elmagyarázzam Önnek a vállalkozás és a tevékenységi kör fogalmát!"

orulunkvincent.blog.hu/2014/07/30/targy_a_nemzeti_alkoholstrategia_vesztesei_nyilt_level

Szerintem túlbecsüli az egész narancsbolsevik horda értelmi képességét.
Reggeli lapszemle:
index.hu/gazdasag/2014/07/30/ujabb_elbocsatasok_a_rezsiharc_miatt/
index.hu/video/2014/07/30/rezsiharc_sajttaj/
Alakul a szép új világ, kíváncsi leszek, ahhoz mit fognak szólni az ecceriek és a narancsbolsik, ha télen elkezdődnek az energiakimaradások, a vízkorlátozások, a fűtéskimaradások, és a szemetet sem fogja senki elvinni.
Akkor is békemenetelnek majd a Felcsúti Minielnökért, vagy végre ráébrednek a szomorú valóságra.
Azért ezen is el kellene gondolkozniuk 'kegyelmeséknek', ha jövőre akarnak még Posványosfürdőn haknizni.
index.hu/kulfold/2014/07/30/nem_szeretik_a_romanok_magyarorszagot/
Fabius, Kroes egy leköszönő biztos, aki egy blogbejegyzésben írta mindezt, Brüsszel hivatalos álláspontja meg ez (sajnos, az anyjuk picsáját nekik is):

444.hu/2014/07/30/brusszel-nem-foglalkozik-azzal-mit-mond-orban-egy-nyari-taborban/
"A szóvivő úgy értékelte, hogy egy nyári táborban elhangzott beszédből a bizottságnak nincs oka arra következtetni, hogy Magyarország elállna szerződésben rögzített kötelezettségeinek teljesítésétől."

Szóval ismét csak azt tudom mondani, hogy Brüsszelnek is a kurva anyját, meg mindenkinek, aki miatt ismét 2/3-al ül a nyakunkon ez a faszfej bunkó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szórakoztató amikor 1 bértollnok próbálkozik.Költségvetésükhöz képest ritka szánalmas produkció.
@toportyánzsóti:
Ja, hogy te is gábrist olvasol?
Apránként kezdem azokat is a trolltartóba tenni, akik reagálnak erre a szerencsétlen sötét szalonnácira... bocsi...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nicked alapján trolltartóban van a helyed.Mondjuk nem hiszem hogy reagáltam arra amit írt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Igazad van! Mindenki tolltartóba, a hozzászóló meg olvashatja saját magát, remekül érvel pro és kontra, helyzet megoldva. Ó szép új világ jöjj el!
@tristen2005:
:) a legtisztább...
Bocs, ha hüle vóttam, csak qrva unalmas kora reggel gábris faszsága, reggeli után. Állítólag nyaralni van, azt se tudom mit írt, de alapvetően belőle kiindulva valami zsidó faszságot, vagy akármit, de egy idő után az ehhez hasonló sunyi kis fasz mondandója egyáltalán nem érdekel. A pöcsért nem valami orosz, vagy palesztin, vagy zsidó portálon nyomul?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): lasombra fel is tette azt a kerdest, amit en is szoktama:
Faszert nem eg meg a feszkesfovaros?
@aritus:

Brüsszel meg a hivatalos álláspontjai pont nem érdekelnek senkit. Ők nem fognak itt megoldani semmit.

Kroes privát leírta amit gondol, Gulyás meg hivatalosan kirohan rá abban az utánozhatatlan pökhendi fideszstílusban, amitől annyian hánynak tőlük világszerte.

Inkább a sajtó helyzetére céloztam volna: Origónál hülyék vannak, a HVG német tulaja éppen kimenti a pénzt. A három piacvezető online lapból kettő már sajátos helyzetben van, az Index áll még stabilan, de oda is érkeznek a hangulatjelentések a Lázárirodától.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Csak a bosszantásunkra csinálja, tudja hogy sokan érzékenyek rá. Nem vetted észre,Ő egész éjjel készül a linkekkel, be van tárazva, teljesen irreleváns miről szól a blog, ő nyomja a saját mantráját, 4-5-en beugranak neki, erre jön a taga vagy peni irányába 1 cuki fénykép (Ehhez mit szólsz, nem aranyos) knoszi felé 1 repülőgép modell és azt hiszi a hülye, minden meg van oldva. Ha a 2 lábú kutyák párzási szokásairól lenne szó, megírná, persze mert a zsidó lelőtték a másik 2 lábat.
@tristen2005:
Végül is csak rajtatok bosszankodom, az is igaz... :)
@tristen2005: Ennyi. :)

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Mán én is jeleztem, hogy az is mehet(ne) a trolltartóba, aki szóba áll ezzel a szerencsétlennel, de, akkor csak 3-4-en maradnánk. :)))
@Fabius: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @Marcellusca:

Fabiusnak akartam, de ti se halljatok meg hülyén, ennyit az újságírásról!:) Röhögni fogsz.

gluekitrotor42.tumblr.com/post/93312485842
@tristen2005:
Tájékozott újságíró lehet a hölgyike.
Akkor már csak az a kérdés, honnan szopta fel oda magát, vagy ki dugja?
@Fabius:
Teljes mértékben igaz, hogy kint/kívülről nem oldanak meg semmit a mi problémáinkból.
Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Kedves Vezetőnek (és segítőinek/kegyeltjeinek) mit kellene még elkövetni ahhoz, hogy az okkal és joggal elégedetlen tömegek erőteljes demonstráció/ka/t tartsanak (bár nem egy 2006-os szintű felfordulásra gondolok)...
@Marcellusca:
Gézára akkor is lehetne számítani, jönne a kis hazugságaival, "Akkor is nekem van igazam" c. mantráival, evégre csak a számok és a KSH, ÁKK adatai nem zavarják.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Hozzászólásodban van amit én is írhattam volna:

1. Tényleg miért nem nyomul Angyal egy hasonszőrű portálon, mint ő?
2.Miért vonza ide a többi undormány pasit, mikor egy is bőven sok?
Tegnap nagyon mérges voltam, hogy úgy beszélgetett egy szélütöttel itt, mintha a Kuruc infón lennénk. Erre írtam neki, amit.:(
@DR. INKVIZITOR:

Itt ilyen nem lesz.

Az előző ciklus tanulsága: szájba lehet szarni mindenkit minden következmény nélkül, mert hagyjuk, tűrjük az alkotmányosságbaszást, trafikot, földet, nyugdíjat, intézményesített lopást, szóval mindent, plusz utána - ha sokba is került és éppen csak meglett - de kétharmaddal újra is választjuk őket.
Ideje ezt a Kroest elküldeni a picsába, szegény navrának is az orra alá dörgölte, hogy hazudik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Tegnap itt tagadta,ő a 444 tájékán se járt, ez
annyira hülye, azt se tudja hol,mikor mihez szól hozzá, csak löki az igét:))

Blogger Géza rznk • egy napja
Miért lenne hazugság? Mészáros Lőrincnek egyébként jól menő cége is volt/van. És igen, aki sokat dolgozik és jól, az meggazdagszik. Lőrinc is így gazdagodott meg. Persze a ballib bármit belemagyarázhat, az attól még nem lesz igaz.

Rav Antal Blogger Géza • 21 órája
27 évig Mészáros Lőrinc lelkesen szerelte a konvektorokat Felcsúton és környékén. Éldegélt egy normál falusi házban, néha kinyomta szórólapon a szokásos gázszerelős dumát. Aztán 2010-ben elvégzett egy szuper tanfolyamot, amitől a szokásos évi 2-3 milliós bevétele hirtelen megezerszereződött. Még abban az évben elvégzett egy mezőgazdasági főiskolát, és máris környék legmenőbb mezőgazdasági vállalkozója lett, a semmiből. Pluszban kereskedő is lett, hamarosan már több sikeres trafikot üzemeltet. Hobbiból gründolt egy építési vállalatot és sorra nyeri az állami tendereket.

Hiába, tanult embernek nincs párja! Mi lenne, ha 27 éve nem csak a szakmunkást végzie el? Övé lenne Európa!
@tristen2005:

Gyönyörű, tömör, lényeglátó, gyilkos. Szétröhögtem magam:))))))))))))))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
szarvasgomba naccerű, meg a seuso kincsek fele amivel szalonnázni és kalbászt zabálni jó és páleszt szlopálni

van ám vidámság és rezsidémon ropja a táncot hejretytutyú abba mentek tönkre...még néhány megtakarítás és azonnali államcsőd

brühüyyy

van ám kultúró de nem rudi mert nem áll föl és csakkispöcs...havasibertalan amint nyalogattya
@tristen2005:

és mi lesz ha hoz tengeri moszatot meg tengeri sünt?

tengervizet inni veszélyes teljesen meg lehet bolondulni tőle

lesz alga is

brühüyyy
@rodeo36: Látom jobban vagy Aranyom, ha má' hülyülni tudsz?:))
@évásanyó:

Újra töltötték a homokóráját:)
@tristen2005:
az a picsa tudta miért hívta fel a ...

brühüyyy

magyar sajt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
@tristen2005: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Gyógyul hát, ha a kisördögök már mernek vele pimaszkodni, az má' jó jel:)))
@tristen2005:
nem kellett újratölteni, csak fel kellett húzni

brühüyyy
@tristen2005:

nem is áll jól a kezében a nagy lövő...valami máshoz van szokva

és a másik képen meg nem kap kávét de főnöke előtt legalább 6 csésze hever és egy thermos...és úgy csinál, mintha tudna olvasno

ez a zilált buzi meg a mosatlan hajzattyával kibaszott snasszul néz ki

brühüyyy
@rodeo36: A baloldalon vagyok én, te meg a jobb oldalra kerülsz, de addig még sok ideig a középsőbe kufircolsz:)))

Mennyi marhaságot összeírtál az előző blog végére Gézunak, pirosra sírtam a szemem tőle, ne csináld ezt velem:)) Legjobb az állami szervek. (művese... lépfene...)
@tristen2005: Még csak nem is hasonlítok rá, mit sértegeccc??:))
@rodeo36:

Beindult a Simicska újság, Berci után Sesztákot üti a Magyar Nemzet!:) Felborult a bili:)

Csermely Péter főszerkesztő-helyettes "A miniszter lépjen félre!" címmel írt sok minden nem jót Seszták Miklós fejlesztési miniszterről a Magyar Nemzet hasábjain.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140731_A_Magyar_Nemzet_is_felreallitana_Sesztako#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign
@évásanyó:

késztetést éreztem elérni a gájza szintyét

lehet, hogy sikerült?

brühüyyy
@rodeo36:

Szépen ide linkelted az egész guglit:)
@tristen2005:
Teljesen igazad van - de ettől még fenntartom, hogy ő az egyik, akivel teljesen felesleges bármiféle kommunikációba bonyolódni.
Vagy ketrec, vagy no reakció.
Innentől két eset lehetséges: vagy megunja és odébbáll, vagy megpróbálkozik azzal, hogy a témához szóljon hozzá.
@rodeo36:
Bogaram, te tényleg jól bezabálhattál narkóból, ha ilyeneket küldözgecc egy szolíd anyónak:))
@rodeo36: Géza hozzád képest a fasorba sincs:)
@Marcellusca:
Nálam is ki van kapcsolva, de tényleg borzalom, hogy olvasás közben őt ugyan nem látom, de minden második komment neki van címezve. Tehát: mégis látom.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Van erre klasszikus:
"Kiskegyedben meg kinek a farkát tisztelhetjük?"
@Evezős:

Az előbb írtam, a boghoz s szólás után rögtön jön, Gáza, zsidók, ukránok, indiánok kiírtása. Teljesen felesleges, 2 jó pofizás után, 35 rossz.
@tristen2005: Ha jó látom (nincs rajtam szemüveg, ha téged olvaslak, megelőzendő pirulásomat), még a klasszikus bundát viseli a hölgy, nem de?
@Evezős: Há-Há, de jó, még nem hallottam,:DDDDD
@tristen2005: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Tájékozott újságíró lehet a hölgyike."

szerintem meg akkor volt origos, amikor én szűzlány.
ugyanis.
haaz 17 órája rakta ki a fácséra - azaz tegnap du. 5-kor történt, 29-én. azonban a havasi sztoriról már jelent meg hír az origón - 28-án.
szerintem nem az origótól hívta.
@tristen2005:
...aztán mégis, minden nap kezdődik előlről.
@aritus:
"Brüsszel hivatalos álláspontja meg ez (sajnos, az anyjuk picsáját nekik is):[...] Szóval ismét csak azt tudom mondani, hogy Brüsszelnek is a kurva anyját, "

na, azért ne szaladjunk ennyire előre! azt, hogy brüsszel erre nem reagált HIVATALOSAN, az nem jelenti azt, hogy nem írták fel a sztorit egy kis papírfecnire, és a kellő időben nem veszik elő.
fehér ember nem felejt.
@tristen2005:
Tekernék vele! :)

@évásanyó: Ja, ja. Nem az a "meztelencsiga", csupaszsuna típus. :)))
@Evezős: Rendben, megígérem, ha ebben a blogban Angyal bármilyen összetételben mostantól: 10 óra 04 perc. burkoltan, nyiltan, bárhogy zsidózik, én sem szólok hozzá, tegnap eleget figyelmeztettem.Bolinak is Tristen2005-nek is ezt üzenem!
@Secnir:
Szerintem meg annál jobban nem lehet(ne) felbosszantani ezt a ...zorbánviktort, minthogy le sem szarja senki (Brüsszelben), hogy mit beszél.
Reagálni persze majd lehet, de nem szóban, hanem tettekben.
@Secnir:

Akkor Kiskegyed? Story? Best? Femina ez a kedvencem, eget rengető baromságokat tudnak írni 3 héttel, az események után:))
@évásanyó:

Nekem mondhatod, számold össze hányszor szólítottam meg, egyik kezedet, másra is használhatod:))
@Marcellusca: Beszélgettünk nyolcadikos (túlkorban számolva 16-18-éves)etnikumi fiúkkal a családalapításról, hát visítottam az óra után a tanáriban, nem tudták mi bajom, ahogy beszéltek az "ott" borotvált hölgyekről:)) A legkisebb panasz az volt, mennyire szúr a sörte, már bocsánatot kérek a témáért.)
@tristen2005: Palacsintát turmixszal keverem:))
@évásanyó:

Én aztán, mint százhuszonötödik alabárdos itt, nem írhatom elő senkinek sem, hogy társalog-e vele, vagy sem, csak azt sajnálom - de nagyon! -, hogy ha tényleg beindul egy vita (mert az a legjobb, mikor vita van! :-), akkor ne már, hogy idióták idiótaságain menjen (mint ez a pszeudó-keresztény, vagy a másik, a bloggergéza), hanem fontosabb dolgokon.

De azért ha így gondolod, akkor az jó!
:-)
@tristen2005:
a bayer ügyeskedik

több nyelven is tud eccerre?

brühüyyy
@évásanyó:
Apa/anya a 12 éves csemetéjéhez:
- Na, szóval, az van, Drága Kincsem, hogy kezdesz felnőni, őőő, hogy is mondjam, "beérni", felnőtté válni, szóval, izé, beszélnünk kellene ... khmm ... bizonyos dolgokról ...
- A szexre gondolsz? - kérdi a gyerek. - Mire vagy kíváncsi, mit nem tudsz?
:D
@Evezős: @tristen2005: @évásanyó:
És a "legszebb" az egészben, hogy ma - még - csak egyet böffentett ide (hál' Istennek!), de megen róla megy a polemizálás. :(
@Evezős: No ezt kell nekem megtanulnom kezelni, mert még nem vagyok érett a kommentvitákra.A minap is én marha, belementem egy teljesen felesleges állóharcba, aminek következtében megtudtam, hogy ösztönlény vagyok meg felszínes vagy felületes, már nem is tudom. Lényeg, felment a vérnyomásom 198-ra, a cukrom17,5-re, halálosan rosszul éreztem magam, de szó szerint, ráadásul skorpio vagyok (nem felejt, a fene egye meg), szóval én, ha megint ilyen lesz, csak kussba leszek, mert nem akarok a Varánusz hősi halottya lenni.:))Egyébiránt a jóízű, személyeskedés nélküli vitának én is hive volnék:)
@Marcellusca: Ha most látnál: A szám előtt a kezem, és behúzom, mint a zippzárt:))
@rodeo36:

Bakker, van itt pénz, haverok, buli,fanta, újabb 250 millió a fradinak(most adták el a Bescet az Evertonnak, valami 1,5 milliárdról csacsognak) de az állami csöcs is csurdogál!
Ja, meg a tonyóék is kaptak laza 15 millát!

A VILÁGGAZDASÁG ONLINE cikke szerint a Fradi 250 millió forintos szponzori megállapodást kötött a szerencsejátékokat szervező céggel, amely 2012-ben ugyanekkora összeggel támogatta meg a fővárosi klubot.

A cikkből továbbá kiderül, hogy a Szerencsejáték Zrt. szponzorációra méltónak találta a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget is, ezért 15 millió forintot utal át a Gyulay Zsolt által elnökölt szövetségnek, ahol Rogán Antal fideszes frakcióvezető is elnökségi tag.
@tristen2005:
Ha kevés lenne, legfeljebb elvesznek majd még valamelyik más szakágtól, nem gond...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ez tuti "zsebre megy a játék" modell, eladták a Besicet, kaptak 5 évre 5 milliárdot a gruppamától, tehát a működési költségük megvan. mire fel az állami támogatás, és tuti vagyok benne, év végére veszteségesek lesznek!
@tristen2005:
És a hülye birkáiknak, fanatikus hívőiknek nem tűnik fel, hogy egymásnak, haveri körön belül adományozgatják, utalgatják (utaltatják!) a KÖZpénzeket. :(
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140730_sotetlik_minden_haz_ablakan

cca. így működik minden lápi-magyar géniusz... bár a lángeszűket inkább szalonnasütéshez kellene használni (by L.E.)...
"Magyarország Mussolinije" bejelentette, hogy "illiberális államá" tenné az EU-tagországot - ezzel a címmel jelentetett meg cikket a Newsweek amerikai hetilap Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről.

hvg.hu/itthon/20140731_Magyarorszag_Mussolinijenek_nevezte_Orban#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso
@Marcellusca: "Mán én is jeleztem, hogy az is mehet(ne) a trolltartóba, aki szóba áll ezzel a szerencsétlennel, de, akkor csak 3-4-en maradnánk. :))) "

Ja, utána meg énekelhetnénk mi is, hogy "Legyen úgy, mint régen volt". :)

Ettől függetlenül érdekes kombináció a jobbikkeresztény egyház. Főleg, hogy mindkettő egymagában is roppant érdekes.
@tristen2005:

Ha Csermely is Varánuszt olvasgatna, akkor ezekről a dolgokról, amiken amúgy látványosan felháborodik, már kb. egy éve tudná. Fabius már akkor írt ezt-azt Seszták ügyeiről, nem is véletlen, hogy azóta Seszták illusztrálja majdnem az összes közpénz-kitalicskázós posztot.

De ez a hirtelen támadt lelkesedés biztos nem azért van, mert kezd egyre kevésbé Simicska "protezsáltjainak" állni a zászló a kormányon és a Fideszen belül...

Ennyiből azért a baloldal tanulhatna a Fidesztől: nem úgy kell belső hatalmi harcokat folytatni évekig, hogy zeng tőle az utca, hanem így szépen csendben hátba szurkálják egymást, még lehet is villogni, hogy lám-lám, a kormánykritikus hangok is megjelennek a jobboldali sajtóban, bezzeg...
@tristen2005: "Mi lenne, ha 27 éve nem csak a szakmunkást végzie el?"

Neki lennének strómanjai. Majd nem kell nagyon meglepődni, ha megérik a narancs...
@Marcellusca:

Mindez 25000 emberért!

2014/2015, OTP Bank Liga, 1. forduló
Nyíregyháza Spartacus-Debreceni VSC 1-1, Városi Stadion, 4828 néző
Budapest Honvéd-Dunaújváros PASE 3-0, Bozsik-stadion, 1100 néző
Videoton FC-Lombard Pápa 3-0, Sóstói Stadion, 2385 néző
PMFC-MTK Budapest 0-4, PMFC Stadion, 1320 néző
Haladás-Újpest FC 0-1, Rohonci úti Stadion, 2950 néző
Kecskeméti TE-Ferencváros 1-3, Széktói Stadion, 2432 néző
DVTK-Puskás Akadémia FC 2-1, DVTK Stadion, 4314 néző
MVM-Paks-Győri ETO FC 2-0, Városi Stadion, 1147 néző
_______________________________________________________
Összes nézőszám: 20 476
Átlagnézőszám: 2560
@Marcellusca: "Rambo kettő"

Ez hatalmas, nekem megvan a rambó négy is. :)
@Evezős: "Na, a vetés sarjadni kezd ..."

Ja, ki mint és mit vet, úgy arat.
@évásanyó:

A vita ( a normális!) jó dolog, mert sokat lehet tanulni belőle: akár olyannal vitázol, aki teljesen más állásponton van, akár olyannal, akivel csak részletkérdésben nem értesz egyet.

Egyet nem szabad: olyan szinten belemerülni, komolyan venni, hogy az rossz közérzetet eredményezzen. Nekem ez a legfontosabb tanulság és bár nehezen ment az "elsajátítása" (hasonlóan voltam vele korábban, mint te), érdemes gyakorolni a türelem erényét! :-)
(ez nem jelenti azt, hogy ha amúgy is rosszabb passzban vagyok, nem szakad ki belőlem valami elementáris trágárság ... amiért elnézést szoktam kérni.:-)
@tristen2005: @évásanyó:
Piktornak sikerült Putyinét, úgyhogy szavatok nem lehet...
@rodeo36: Micsoda fenséges cicusok, vagy inkább cicafenségek! Gyönyörű állatok, még akkor is, ha én kutyás vagyok..)
@évásanyó:
"Gyönyörű állatok,..." akad itt még pár... :))
@Evezős: Igen, ez a lényege, nem szabad a szabadidőmet elfecsérelni haragra, megbántottságra, rossz közérzetre. Azt hiszem, a tahótlanítót is bátrabban fogom ezentúl használni, ha úgyérzem, hogy megy fel a pumpám.
@Penivaldes: Most ebbe nem megyek bele, mert amikor utoljára kutyuztam, úgy le lettem b@.va, hogy nem álltam a lábamon.))
Azt hittem ma a szocik orbitális öngólja lesz a téma. :)
Nem bírnak egy feddhetetlen pártelnököt találni maguk között, aki nem csalt a képviselői költségtérítéssel? Szerintem rosszabb, eszükbe sem jut, hogy ez probléma lehet, annyira természetes a számukra.
@parti_giano:
Én is, tejjis... :) Benne vagy, ne aggódj!
@Husz_János_Puszita:
Jogos.
Mikor tegnap olvastam, hogy a MaNem rárepült, az jutott eszembe: hány helyzet kell még nekik, hogy rájöjjenek, amíg nem találnak olyan embert, aki nem csak becsületes, hanem annak is látszik, addig felesleges erőlködni.

Csak az a gond, hogy szemmel láthatóan nincsen szűz köztük. Mind (minimum)elfogadott már valamit, amit nem kellett volna - és nem érv az sem, hogy mások is megtették/megteszik, legalább ezt megtanulhatták volna már, ennyi idő alatt.(v.ö. Orbán vs. struccdugás)
@parti_giano:
Lézert vették alapul. Bár annyi egyáltalán lopott ez a szerencsétlen?
@Sir Bates dö Hól: leereszkedett a tudás, mint a köd. ez most az illiberális köd? vagy az unorthodox tudás ködös?

"Hajnalban, farsangkor az ember megáll a
hideg kályha mellett, frakkban, izzadt gallérban,
rekedten. Ilyenkor a ködben beteg képeket,
zaklató arabeszkeket lát."

kosztolányi
@parti_giano: az az elkeserítő, hogy mikszáthot, adyt, kosztolányi, s már móriczot is olvasva nem egy letünt kor képeit látod magad előtt, hanem a jelent... egy helyben forgolódik ez a társadalom...
@Sir Bates dö Hól: Ez egy olyan ügy, ami mellett nem lehet elmenni. Jelzésértékű, ahogyan az írás is említi.
@Evezős: Jaaaaaj máááán! :)
Nem azé írtam, hogy mostan aztán mán senkisene szójjon hozzá. :P
Csak egy észrevétel volt.
Szórakoztató olvasgatni a napi tombolásotokat az ismételt méretes zakótok előtt.

Köszi.
@Penivaldes: Volt valami. Éjjel. De én aludtam. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Kell neked az állatokat emlegetni, máris belovagolt egy!
@Penivaldes: Békésen elaludtam a bekapcsolt gépem mellett, éjjel 3 óra tájékán akkorát dörrentett, hogy ijjedtem lefejeltem a monitort.))
@tristen2005: Most figyelek ám! Azt szabad mondani, hogy lóf@szt?:))
@évásanyó:

Nem kell annyi babgulyást enni:))
@Éhes_ló: Szia, te is csatlakoznál a napi tomboláshoz?
Úgy tűnik tombolok?
Szerintem nem.
Jó szórakozás látni a vergődéseteket.
@Sir Bates dö Hól: "nem kell olvasni, hagyd, hogy belepjen a köd, a tudás nálam van."
orbán viktor meteorológus
@Éhes_ló: Nem tűnik úgy, de igencsak szeretnél beférkőzni közénk. Olyan vagy mint azok, akik állnak a pálya szélén, és időnként bekiabálnak. De mi így fogadunk el.
@Penivaldes: "beférkőzni"? "Közétek"?
Isten ments!
Maradok a "pálya szélén" és szórakozok, "bekiabálok".
Bőven elég, néha sok is.
@Marcellusca:
:-)

Üssetek agyon egy szívlapáttal, ha még egyszer szóbahozom. Tényleg!
A tenger nélküli altengernagy leszállt a lováról, rajta felejtette a gramofonlemezt és az azóta forog egymagában, ugyanazt a sületlenséget löki folyamatosan. Szólni kellene az új gazdának, hogy cseréljen.
Csak ne ákosra.
@Éhes_ló: vedd le a szemellenződ, paci. nem a pálya szélén vagy, hanem nyihogsz kifelé a karámból.
télleg, ojjan jó elnézni, ahogyan tombolva vergőttök itten az ajvékolástul meg a bérrettegéstül, miközben a karaván halad.
@Éhes_ló: Rossz döntés kedves Paci..lesz még itt tél is, és akkor ott fogsz kint fagyoskodni a szélen, miközben mi kolbászt sütve dalolunk
@évásanyó:

Ez már inkontinencia zavar:))
@Penivaldes:

azért ennyire nem lehecc kiéhezve, hogy holmi lófaszokat itt leszólítasz?

legalább várd ki amíg előbúvik belőle a farba

brühüyyy

vagyhanincshátosztannyi
Egy ló munkás ember.

Éhes_ló 2014.07.31 11:54:44
Szórakoztató olvasgatni a napi tombolásotokat az ismételt méretes zakótok előtt.

Köszi.

Éhes_ló 2014.07.30 23:02:00
Pusztultok.
Jó hír.
Köszi.

Éhes_ló 2014.07.30 22:26:28
Mindennapi szeánszunkat add meg nekünk ma!
Megvolt.
Megköszönni nem kell ugye?

Éhes_ló 2014.07.07 17:37:49
Egy "jobber" blogon is műxik a ballibbant cenzúra és a váleménymonopólium?
Ez komoly?
Szánalmas.

Éhes_ló 2014.07.07 18:21:24
@látjátok feleim szümtükkel: eddig sikeresen elkerültem, hogy a személyeddel foglalkozzak.
Ezt továbbra is megteszem.
Egyébként pedig a tetves kurva anyáddal szórakozz.

Éhes_ló 2014.07.06 20:00:36
@kill004: ne menjél te a tetves kurva anyádba, szerencsétlen barom.

Éhes_ló 2014.06.26 21:48:21
@tudjukkik: szerintem a kurva anyáddal foglalkozz, ne velem.

Éhes_ló 2014.06.26 12:32:18
@ausländer Sipi: buktával a napot, a jóslataitok eddig se jöttek be... :)

Éhes_ló 2014.06.26 23:17:03
@ausländer Sipi: no persze.
2006 ősze a toleranciáról és az emberi alapjogok tiszteletben tartásáról szólt.
A magadfajtáknak.
Végetek lett jó időre.

A polgárháboróról ne álmodozz. Kohn haverotoknak se jött össze.
Éhes_ló 2014.06.26 23:19:25
@ausländer Sipi: errefelé max. a magadfajta hulladékok a genetikailag alattvalók.

Éhes_ló 2014.06.24 08:04:54
@Knósszosz: a beteges képzelgésedet tartogasd a családodnak.
Szerintem mindenki tudja, még a magadfajták is, hogy a "civil" alap politikailag irányított pénzköltéséhez hülye lenne aki asszisztálna a polgári(?) oldalon és lézer janira sok minden mondható, csak az nem, hogy hülye lenne és ezt tovább tűrné.

Ezért lehet ajvékolni, de felesleges.
A norvégok még rázzák a seggüket egy darabig, oszt majd az lesz, amit lézer jani akar.
Soros és hillary beszáll a boltba, a norvégoktól meg több jut majd értelmesebb célkora.

Éhes_ló 2014.06.15 20:58:43
@csak egy néző: a gáz az, hogy nem én ajvékolok itt, hanem ti.
Én röhögök.
Rajtatok.
5 bukott választásotok után, és egy újabb ordas bukta előtt.

Tudom nehéz gondolkodni ekkora maflások után és közben, de érdemes lenne, mert lézer jani és buktor nagyon nem viccel.
Szemben velem ők komolyan gondolják és ha ennyire alkalmatlanok vagytok feltörlik veletek a padlót megint és megint.
Nem mintha bánnám, de mégsem ilyen el qró, libás és buktor szintű gazembereknek kellene elcsesznie az országot évszázadokra megint.
Talán ebben egyetértünk, ha másban nem is.

Ezért érdemes lenne valamit tanulni a buktákból.
Ahogy most nyomjátok, az semmiben nem más, mint amit 4-6-8-10 éve nyomtatok.
Ez pedig már szemmel láthatóan kevés.
No ezen kellene agyalni a fikázás és trágárkodás helyett.
Éhes_ló 2014.06.15 22:36:07
@conchita: összetéveszthettél apáddal.
Ez komoly hiba. Ne tedd. Közöm nincs a fajtátokhoz.
Semmi.
Nem is lesz.
A fajtádtól ugyanis undorodok.
Éhes_ló 2014.06.15 22:58:36
@csak egy néző: tévedsz.
A primitivitást az jelzi, amikor a bukott féltucat választást követően képtelenek vagytok tanulni a buktáitokból.
No meg persze az, ha valaki egy kommentet smindtpalizik be válaszként, majd elveszti az emberálarcát, amikor ez nem vált ki heves elismerést.

De azért köszi, hogy hoztad a formátokat és nem kellett csalódnom.
Jól szórakozok rajtatok és végül is ezért hálás vagyok a komplett csapatotoknak, mindegy milyen nick alatt nyomjátok.

stb
@tristen2005: Még nem az, az esőre gondoltam.))
@Marcellusca: ja te nem ismered a történetet..
még a magyar foci hőskorában esett meg, hogy reggel az edző kérdezte a fiúkat, hohgy milyen volt éjjel az idő, és a kapus megszólalt, hogy éjjel kettőig esett, mire az edző mondta neki, hogy ma nem védhet.
te viszont mivel aludtál, védhetsz
@tristen2005:
a zéhezőlovat nevezd át: rocinante-nak az Don Quijote lovának a neve és azt jelenti: "gebe"

a poén többi része a tiéd

brühüyyy
@tristen2005: Látom, hogy a te agyad önállóan nem jutott el idáig, ezért segítek: Bárki beregisztrálhat bármilyen más fórumba Blogger Géza néven (úgy látszik, már márkanévvé lettem, hiába, na), de az nem év voltam/vagyok. Sőt, még egy fórumon belül is könnyen lehet hasonló vagy megtévesztő neveken beregelni, mint azt itt is tapasztalhattuk. Na, most már ezt is tudod.
@tristen2005: A mai nap elhatároztad, hogy leégeted babajagát?
@Blogger Géza: Ó, igen Géza, te egy márkanév vagy.. ha ezt Ferry Porsche megélhette volna..
@Penivaldes: Ráadásul az a szép, hogy NEM Blogger Géza néven indexre beírt kommentek mögött is engem sejtenek, na most ide még egy Porschse se juttot szerintem, hogy egy Trabantra is azt gondolják, hogy valójában egy Porsche. :)
Ez már majdnem olyan kínzó, mint a német humor.
Ott is embereket kínoztak halálra a fájó vicceskedésükkel.
@Blogger Géza: Hát igen, ez csak a a legnagyobbaknak van meg, hogy hasonmásuk van.
@Blogger Géza:
Fogalmazás 1/2
Hejjesírás: 1 "még egy Porschse se juttot "
-Küdd be anyukádat ides gyerekem, mert ebből nem lesz "Magasabb osztályba léphet" beírás:)
Többiek?
Rechts stehen! Rolltreppe!
Pedig mennyivel jobban -érted? jobban- hangzana a Bewegungstreppe. Állítom ez lenne a jobbik -érted? jobbik- megoldás.
ÁÁÁÁááááá...
@Blogger Géza:

Az szinte lehetetlen! Még egy ilyen hülye seggfej nincs (6 üres faluban) mint te! Kiakarna a nevedbe vissza élni, kockáztatni az épelméjű emberek közül való kitiltást?
@évásanyó: jaj már..most pörgeti a GDP-t, nem ér rá, ilyen apró dolgokkal foglalkozni
Kroes bekaphassa, mint Tavares.

És akkó miva?
Tegnap valaki reklámozta itt az egészségügyet! Ennél jobb reklám nem is kell!:))

cink.hu/megrazoan-egyszeru-kepek-a-magyar-korhazi-menurol-1613849645
@tristen2005: Menj oda, ahol találkoztál a klónommal, és kérdezd meg tőle. :) Ha mond valamit, áruld el nekem is. :)
Az eurázsiai unió jobban teljesít.
A nyugat hanyatlik (mióta csak megvan).
A vasfüggöny újra leereszkedik.
Menjen mindenki amerre akar, most még, nincs itt semmi látnivaló. :)

Az irány, folyamatos távolodás az ép elmétől.
Harcra fel! Vágta a semmibe. Hurrá elvtársaim, régiek és újak! Mi nem fáradunk.
@Blogger Géza: ejnye, nem tudod, hogy a hasonmásaid mit tesznek a nevedben?
@évásanyó: Örülök, hogy megragadtad a lényeget, "hejjesirásnyanya". :) Mindig is ennyire vágott az agyad?
@tristen2005:
Nekem testközeli (most voltam pár napot):
ami minden nap volt: picike kockasajt, teljesen íztelen, a létező legszarabb kenyér, (szerintem) kaszált fűből főzött, minden ízesítéstől megtartóztatott tea, megaludt (!!!) poharas tej, valamint a leves is egyforma: fagyasztott zöldségkockákból főzött meleg lé.
Ebédre volt egyszer valami olyan, amiről három kanálnyi elfogyasztása után sem tudtam megállapítani, hogy 1. mi lehet, 2. miből főzték. Főzeléknek tűnt, de nem sikerült eltalálni, milyen. A férjem éppen bent volt, megpróbáltam rávenni, hogy kóstolja meg, de látva az állagát, mereven elzárkózott ...

Szerintem botrány, ami étkezés címén a kórházakban folyik! Betegek csak még betegebbek és legyengültebbek lesznek ettől.
Ha már Ron Paul is azt mondja hogy az USA úgy bűzlik mint egy döglött hal, a maláj gép és úgy általában az ukrajnai helyzet miatt, akkor ideje lenne elgondolkodni..Az EU meg megehet a picsába, Kroessel , Junckerrel és a többi kreténnel egyetemben. Ebben az országban az lesz 4 évig amit az emberek választottak. Ha nem tetszene nekik akkor millió szám tüntetnének. Ezzel szemben van 100 tüntető, aki a hazája ellen tüntet és dobál tojást.. Szanalmas
@tristen2005:

Szamomra ez sokkal inkabb osztonzo gyermekvallalas tekinteteben.

"http://www.youtube.com/watch?v=sANwBlp3K_M"

Jobban is hangzik, mint Botos asszonysag, es hat az a sok tundi-bundi kiskolok egyszeruen zabalni valo.
Es a puszi 1:24-kor?!?! Aaaaaa....
@Blogger Géza: szerintem foglalkoznod kéne vele, a BloggerGéza cégen belül. Hidd el, sok kellemetlenségtől kímélnéd meg magad
@tristen2005:

Már bocs, de az úgynevezett elit éttermekben vagyonokért adnak ilyesmit. :)

Lukulluszi lakoma. :)
@tristen2005:

A középső képen az a menü igazából üres tészta lett volna, de az egyik ápoló szánalomból kiverte rá, hogy legyen benne legalább valamennyi tápérték.
@sjz: pontosan, és adnak nekik lüke flanszia neveket, miközben egyszerű pörkölt
@sjz:

Az lehet, de ott több fogás is van:))
@tristen2005:

Sőt fogas is, egy a fal mellett, egy meg az asztalon. :)
Az a helyzet, hogy bármennyire is nem szereti az ember a regnáló kormányt, és kutakodik az ellenzéki oldalon alternatíva után, egész egyszerűen annyira siralmas az utóbbi, hogy nem, hogy értelmetlen, de egyenesen baljós elmenni szavazni a Fidesz-ellenében. Marad a kocsimosás (vö: méltóságteljesen ünnepelt az ország).

Jelen posztban olyan mesterien tetszettek összemosni az üzlet és a sajtószabadság fogalmát (az RTL Klub saját bevallása szerint sem sajtótermék, szóval kábé annyi értelme van vizsgálni esetében ezen szabadságjog állapotát, mint a "Malac VAN eladó!" táblánál), hogy már csak legyint az ember.

Gyakorlatilag ott lehetne csukott szemmel is fogást találni a (mindenkor) regnáló kormányon (és ellenzéken is amúgy), ahol csak akarunk, de valahogy ez nem, hogy nem megy, de még erősíti is a nagy ellent: akit vonzanak az összeesküvés elméletek, annak már biztosan világos, hogy az ellenzéki blogok valójában azzal a céllal működnek, hogy demotiválják a kritikai gondolkodással még bíró, adott esetben a fennálló grémiummal szembeni ellenérzésüket kifejezni is hajlandó embereket, szóval a (mindenkori) kormány áll azok mögött is.

(Na, például ezért van mittomén milyen számítás szerint akárhány harmada a Fidesznek, és ezért olyan az ellenzék, aminél a Fidesz se rosszabb - ezt úgy válaszul a "Brüsszelnek is a kurva anyját, meg mindenkinek, aki miatt ismét 2/3-al ül a nyakunkon ez a faszfej bunkó" éleslátással megfogalmazott mélyenszántóan magasröptűekre.)
@sjz: jó az, feltéve ha tényleg azt kapsz.
@Penivaldes:

Szerintem az emberek mindent megennének egy jó sznob név használatával, mint ahogy meg is eszik.

Ki kellene találni ütős neveket a mustáros tejbegrízre, a fahéjas cukros sztékre, meg a csípőspaprikás édes kekszre (hm, ez utóbbi lehet nem is rossz).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Két rendőr beszélget:
- Te mivel eszed a tésztát?
- Rádióval.
- Hogy-hogy?
- Tudod, az asszony mindig megkérdezi, hogy: kérsz rá diót?
@Blogger Géza: "Ráadásul az a szép, hogy NEM Blogger Géza néven indexre beírt kommentek mögött is engem sejtenek,"

Mert mind ugyanazokat a faszságokat irkáljátok be.

Vagy te leírva meg tudnál különböztetni egy Zsigó és egy Hoppál nyilatkozatot?
amíg te blogolhatsz addig nem igazán érzem, hogy veszélyben lenne a sajtószabadság.
@sjz: :))) majd kitalálsz, az én feladatom a vendégek becsábítása:)
@sjz:
majd ráfanyalodtok a földigilisztára és cserebogárpajorra

nincs is az olyan messze

meg a pattogatott cserebogár

finnyáskodtok itten holmi tejbegrízzel és fahéjas kuglófasszal

brühüyyy
@inebhedj - szerintem: Mondod te, hiszen, mint a nevedben is - szerintem - , tehát egy véleményed van a többi között.Én meg úgy gondolom, hogy az is a regnáló hatalom fegyvertárába tartozik, hogy ellenzéki blogokon elhintik, hogy nem érdemes szavazni menni, mert semmi sem jobb a Fidesznél, és ezt jó sokszor kell beírni a blogokba, hogy a még vacilálók is legyintsenek, hogy igen-igen kár tenni bármit is.Nos, látod nem egyezik a véleményünk, dehát, kinek a pap, kinek a papné.:))
@$$$=$$$: Tudtam, hogy benned érző szív lakozik.
@inebhedj - szerintem:

szóval, lekörmicéltél fél A4-es oldalnyi betű betű utánt és nem mondtál semmit, ez a siker levédiában

tudod folytatni...valami kanyarral és lihegéssel?

brühüyyy

rezsidémon volt már?
@Penivaldes: Rendben, megegyeztünk.
A vendéglő lehetne a béhka és bvarack vendéglő, ha nem lenne már foglalt. :)
@sjz:
izgazad van kagylótészta kivasalva majomgecivel és meleg lehellettel

sacanagem

brühüyyy
@rodeo36:

Valami filmben földet is ettek az afrikaiak, a kijelölt iránnyal stimmel.
Majd a ghánai nagykövet megmutatja melyik is a legtáplálóbb fajta.
@Penivaldes: benned meg valami ballibsi szív lehet...
@Penivaldes:
má lóg? micsinyá'tá' vele, hogy lekókadt?

ehelyett főzhetnél valamit a kedves betegnek

brühüyyy
@$$$=$$$: igen, nekem baloldalon van a szívem.
te dextrocardias vagy?
@évásanyó: "hogy nem érdemes szavazni"

ennek van egy olyan olvasata is, hogy aki ilyen körülmények között elment szavazni, az legitimálta ezzel azt, ami itt történt.
Orbán meg is köszönte.
Az mondjuk irreális álom volt, hogy olyan mértékben távol maradjanak a szavazók, aminek talán lehetett volna valami hatása, de hát ez nem is történt meg.
@évásanyó: "...ha úgyérzem, hogy megy fel a pumpám."

A tahótlanítás helyett inkább gondolj arra, hogy a hülyének is van helye a nap alatt, igaz, nem kívánod, hogy ennyire közel legyen az a hely hozzád.:)
Nagyon jó érzés az, ha az ember megőrzi a nyugalmát, úriemberként viselkedik, és a troll akar szétpukkadni ettől, és a méregtől.:)
@Penivaldes:
Rendben, kiterjedt kapcsolatainknak köszönhetően csináljunk azonnal egy étteremláncot.
Merjünk nagyot álmodni!

:)
@Penivaldes:

Haha..

Valami francia kapcsolatrol olvastam, valami pasirol, de hogy mar van ELSO gyerek, az valahogy nem tudatosult bennem.

Gratula! Mar csak 2-3 tovabbi kell es NER-kompatibilis leszel. ;)
@Penivaldes: Ez az izé nickű csak egy szerencsétlen lófajta, úgy látom megint váltóműszakban van a banda.
@látjátok feleim szümtükkel: Mondasz valamit, bár nem csak a trollokra fogom alkalmazni:))
@évásanyó:

Ő... igen... és? :)

Felvetettem volna, hogy nincs olyan, amikor nem egyezik a véleményünk? :)

Egyébként sajnálatos módon az van, hogy azzal tetszenek lenni elfoglalva huszoniksz éve (tisztelet a kivételnek), hogy azért előz meg minket csúcsforgalomban a Zsigulink bal hátsó kereke, mert rossz a sofőr. Egész egyszerűen senki nem képes felvetni, hogy a Zsiguli rossz.

Itt van mondjuk a felemlegetett reklámadó, amit tetszenek támadni (tisztelet a kivételnek) egy teljesen irreleváns szempontból, hogy ti. sajtószabadság így vagy úgy. Pediglen az köszöni szépen ugyan jól (vagy sehogy) van, mint eleddig. A probléma a hazai, teljesen lehetetlen jog és adórendszerrel van, azzal a felfogással hogy kiskapuzunk a csókosainknak, és büntetünk mindenki mást. Azzal a felfogással, hogy egy jogállamban a jog uralkodik (ahelyett, hogy szolgálna). És ez nem ám a Fidesz vívmánya, vagy a megelőző emútnyócévé, nem, ez a mi rendszerváltásunk, ez a mi versenygazdaságunk, ez az összes kormányunk és ellenzékünk, ezek gazdasági, stb szakembereink, a lobbijaink, ez a plurális-liberális demokráciánk, ez a Zsigulink.

Szóval igen, amikor 12 éve papoltam erről, akkor azt mondták a más véleményűek, ezt azért teszem, hogy az MSZP-SZDSZ ellen szavazók el se menjenek, mert nincs mit tenni, bő 4 éve meg ugye azért teszem, hogy a Fidesz ellen szavazók el se menjenek, mert nincs mit tenni.

Érdeklődéssel tekintek a jövőbe, ahol a más vélemények eddigiek alapján további szédítő fejlődési perspektívái kecsegtetnek arra az időre igényes szórakoztatással, amíg bámuljuk, hogy valahol messze előttünk gurul a Zsigulink hátsókereke.
pokorni volt a kardiológián, de nem találta a kardot, onnan átvitték a balneológiára, de ott meg nem találta se a bálnákat se a bálnatenyésztőket, na azóta nem is nagyon halljuk a hangját.
Ez a műszíves meg csak szívóskodik itten.
@rodeo36:

Hát, testvírem az urbanitásban: juventus ventus.
@inebhedj - szerintem: koherens logika. az rtl üzlet, nincs köze a sajtószabadsághoz. te, egy médiavállalkozás az nem lehet üzlet? vagy ennyire a magyar helyzet foglya vagy, hogy a sajtó csak állami pénzekből működhet? az ellenzéki blogok mögött a kormány van? ki kéne lépned a pataki attila fan klubból.
@sjz: "Egyébként pedig a tetves kurva anyáddal szórakozz."

B" szórakoznék, de már nem él. Viszont mielőtt kurválkodni ment, megmosakodott, és ezért nem volt tetves ( a tetű a tiszta embert nem szereti ), nem úgy mint felétek az aki kitolt a világra. Gondolom azért ilyen mocskos a szád is, mert útközben az összes kosz rádragadt.:D
@sjz: Nem tudom eldönteni, mi lett volna a jobb, illetve , ha az otthon maradt 4 millió leszavaz Orbán ellen, akkor is addig számolgatták volna, míg ki nemderül az elletétje.Sajnos a bégető birkák hangja hangosabb volt a menetben, mint a mi suttogásunk.Amíg nem szorítják a nyakukhoz a kést, addig fog menni ez az eszement imádat.Remélem, én már nem érem meg a történelem újraismétlődését, tekintettel az 1940-es évek végére.
@látjátok feleim szümtükkel:

valami félrement, nem neked szólt és nem is én írtam.
Bocs.

Csak betoltam, amit a ló összeírkált, ha nem vetted volna észre, hogy megmutassam miféle jószág is.

El is tűnt azóta.

Sajnálom, de figyelj jobban.
@rodeo36:

A székely fiú vacsora közben így szól az anyjához:
- Édesanyám, nem elég savanyú ez a káposzta.
- De hát fiam, ez nem savanyúkáposzta, hanem mákostészta.
- Annak elég savanyú.
@látjátok feleim szümtükkel: hihihi-mellélőttél, cicám, sjz a barátunk, hihihi, te tanulj:)))
@parti_giano:

Nos a sajtószabadság kérdés köre abból indul ki, hogy a sajtó, mint olyan de facto negyedik hatalmi ág. Egy hatalmi ágnak azonban felelőssége és kötelezettsége van a polgárok, a társadalom (ha úgy tetszik nép) irányába.

Amikor azok akik a reklámadót, mint például az RTL-elleni büntetést határozzák meg és ezt támogatják, mondván az RTL-Klub igénytelen, alpári, káros és ellenséges műsorokkal "hülyíti" a "népet", ami okán felelősséggel tartozik, akkor az ellenoldali válasz az, hogy ez egy üzleti vállalkozás, nincs semmiféle társadalmi felelőssége.

Ha viszont nincs társadalmi felelősség, akkor nem vonatkozik rá a sajtószabadság kritériuma sem.

Ha pedig szakmai szempontból nézzük, akkor az RTL Klub egy cég. Sajtóterméknek legfeljebb az RTL Híradó tekinthető, arra viszont nem vonatkozik a reklámtörvény.

Ergo koherens logika.

A pataki attila fan klubos megjegyzéseddel kapcsolatban az érintett rész újraolvasását javaslom (még ha barokkos körmondatról van is szó).
@évásanyó:

Fenéket. Nem ment el szavazni mintegy 4 millió választópolgár. Ha azok, akik elmetek, de nem szavaztak a vikire, mind vittek volna magukkal legalább egy embert aki úgy szavaz ahogy ők, akkor ma nem vikipédiában írunk. Tanulság? Viktor megaszondta, mindenki hozzon magával még egy embert. Vihetnék egyébként kettőt is.
@sjz: Ne haragudj szemtükre, jó srác, én bírlak mind a kettőtöket:))
@sjz:

Hát, amit én olvastam, abban benne volt, és te írtad nekem.
@parti_giano:

A blogmotor neki vitte, ezért kérdés kinek a tökét is kéne rugni.
@látjátok feleim szümtükkel: Mucikám, iszol te rendesen? Én is azt írtam, hogy nem ment el 4 millió:))
Akkor leírom a többieknek is, akiket a gebe megszólított.
Azt a hosszú izét nem én írtam, csak lóriasztónak gereblyéztem össze, hogy lássuk miről is van szó, tájékoztatási célzattal.
Az érintettek legyenek szívesek nála reklamálni.
Köszönöm.

Ugyanakkor vagy hatásos volt az eljárás, időlegesen, vagy levágták a lovat, mert eltűnt.
@sjz:

Basszus, éhes vagyok;), de nem a ló.:) Ezért értelmeztem úgy, hogy te írtad ezt nekem. No akkor majd előkeresem ebéd után a lovat és neki kézbesítem.

Rajtad csudálkoztam egy kicsit, de illen frontos időben sosemtudhassaazember.:)
fejezzétek be ezt, ki húzta meg copfot játékot, mert nem lesztek meghívva az éttermünkbe
@látjátok feleim szümtükkel:
"Éhes_ló 2014.07.07 18:21:24
@látjátok feleim szümtükkel: eddig sikeresen elkerültem, hogy a személyeddel foglalkozzak.
Ezt továbbra is megteszem.
Egyébként pedig a tetves kurva anyáddal szórakozz."

Tehát.. ezt anno éhes ló irta neked,
@inebhedj - szerintem: ott a buktató a logikádban, hogy az utolsó koszos vállalkozásnak is van társadalmi felelőssége. itt lehet nyugodtan kaparászni az rtl "műsorfilozófiáját". na most, ebben az internettel, tévékkel és rádiókkal, s persze a print újságokkal felturbózott médiavilágban így érvényesíteni egy 19. századi fogalmat (sajtó), ahogy teszed, merő blődség.
@sjz: Bár nem vagyok érintett, de ezt kívételesen pontosan értettem, Alzi úgy látszik elment sétálni:))
@látjátok feleim szümtükkel:

Na úgy látszik ezt a fajta gereblyézést el kell felejteni.

Az első sort:
Egy ló munkás ember.

és az utolsó sort:
stb

én írtam, az összes többi gereblye.
Tehát az első és utolsó sor az enyém csak.
Néz meg még egyszer, sajnálom, ha félreérthető volt, ezért elnézést kérek, teljesen más volt a szándékom, egyébként sem szoktam ilyeneket írni.
Újra megnéztem, talán az volt a hiba, hogy nem tettem ki az idézőjeleket.
Mindegy.
Nem volt semmi bajom veled eddig sem, ezután sem lesz, te pedig nézd meg még egyszer.
Nem szúrtam bele saját szöveget sehova, mindet ló írta, és ott vannak a nevek, akiknek válaszolt, a te nicked is ott van vagy kétszer.
Ennyi.
@látjátok feleim szümtükkel: blogmotor kazánjának a fűtőjét. de lehet belőled még ló suttogó.
@Secnir: @aritus: @Fabius: Valóban kifelé áll már a Bizottság rúdja (gyakorlatilag olyanok, mint az ügyvezető kormányok), de azért érdemes elolvasni a reakciót, lefordítom: 1., Duma 2., Egy vidéki szabadegyetemen. Amit nem tudnak, hogy a Tusványoson meghirdetett legvadabb dolgokat is megvalósítja (igaz, előbb lehülyézi mindenki azokat, akik "bérrettegnek" az elhangzottak miatt). Viszont tényleg csak arra van hatásköre az Uniónak, hogy megvalósult dolgokra reagáljon, ha azok a tételes európai jognak nem felelnek meg. Most indult el a küzdés azért, hogy valamilyen módon lehessen szankcionálni a tagállamokat, amelyek az elvekkel mennek szembe - na most képzeld el, hogy ezeket a jogosítványokat a tagállami vezetőknek kellene jóváhagyni. Képzeld el, hogy iskolás gyermeked elpanaszolja Neked, hogy napköziben (van még ilyen?) már harmadszor páholták el a nagyok, akikkel játszott. De negyedszer is velük akar játszani, nem az osztálytársaival, ezért légy szíves intézd el, hogy negyedszer ne páholják el.
@Penivaldes:
Nálam mindenképpen, egyszerűen benézte, a blogmotornak ehhez nem nagyon van köze, ugyanis az egész nem válaszként ment.
@évásanyó: és lőn, látjátok feleim szümütükkel, ha felveszitek a szemüveget. nem szégyen, nekem is van.
@Blogger Géza: Őszintén hiszem, hogy édesanyádat is megtiszteled annyira a megszólításoddal, mint engem, iq-teszzten voltál már?:)
@inebhedj - szerintem:
"A sajtó, mint olyan, a negyedik hatalmi ág."
Ezt a tényt nem elég az RTL és a reklámadó szintjén értékelni, mert ehhez az aranyköpéshez viszonyítva, marginális megállapítás.
Amikor a sajtó képviselői nyilatkozatra kérik a kormány vagy a parlament képviselőit, ezek a hölgyek és urak nem képesek felfogni, hogy a sajtó képviselője a népfelséget jelenti, az áll ott előtte nyilatkozatra várva, és kutyakötelességük a kérdésekre reagálni.
Azt látjuk, hogy ilyen esetekben a kérdezettek szokásos gőgjükben és pökhendiségükben előkelő idegenként, a kérdezőre ügyet sem vetve elvonulnak.
Megalázóak ezek a szituációk, majdnem mindegyik íz zajlik, márpedig ez a megalázás az ország teljes lakosságának szól.
Itt nincs negyedik hatalmi ág, egyetlen egy van helyette, Orbán Viktoré.
@évásanyó: Voltam. Amúgy mindenkinek annyi tiszteletet adok, amennyit megérdemel. Ez nem egy olyan dolog, amit ki lehet követelni, ezért meg kell dolgozni. Legalábbis nálam.
@parti_giano:

Hogy világos legyen, én merőben másképp gondolkodom a társadalmi szereplők társadalmi felelősségéről, mint amiket idéztem - és itt a lényeg, ezek idézetek, a két nagy ellentábor retorikájából. Blődség vagy sem, erről és így szokás beszélgetni.

Éppen arra próbáltam rávezetni a Zsigulis és az összeesküvős példával, hogy már alapjaiban van gond a dologgal, de arról valahogy szó sem esik.

A (mindenkori) ellenzék retorikája meg azért visszhangtalan, mert egész egyszerűen pártoskodásról van szó. Mintha az ellen a nagydarab, alkoholista polgártárs ellen, aki napi rendszerességgel hülyére veri a családját, azzal próbálnál mozgósítani, hogy tegyünk valamit embertársaim, mert ízléstelenül öltözik a galád.
@látjátok feleim szümtükkel:
Na ezt most neked válaszolom.
Így fest a dolog.
Ezeket ló nem most írta, hanem korábban, ott a dátum is.
Ha akkor nem válaszoltál neki, akkor most is megteheted, de az biztos, hogy még jobban megbolondul a szentem, elveszíti az időérzékét. :)
@inebhedj - szerintem: Ez a fejtegetésed érdekes volt és tetszett.:)
@Mariann19: Frászt kötelesek. Először is általában nem "a sajtó", hanem egy gyökér újságíró áll ott, akivel vagy szóba állnak, vagy sem. Attól, hogy egyikkel igen, a másikkal még nem feltétlenül. Másrészt a tájékoztatás nem kizárólag kötözködő újságírókkal folytatott szájkarate műfajában lehetséges. Ki lehet adni tájékoztatót, kiadványt, fel lehet tölteni adatokat honlapokra, lehet MTI-híradást generálni, lehet széleskörű sajtótájékoztató rendezni, sajtószóvivőt lehet kérdezni, elektronikus kérdést feltenni stb.

Felejtse el a magyar újságíró de sürgően, hogy ő valami "népfelséget" képviselne, ő gyakran egy fizetett politikai dzsungelharcos, egy elfogult véleménymanipulátor, egy bármikor könnyedén lecserélhető alkalmazott, semmi több. (Persze nem mind ilyen.)
@Mariann19:

Igen, az elmélet szintjén igazad van.

A gyakorlat szintjén (felelősség, objektivitás és függetlenség kölcsönös hiánya), valamint a tematika és tendencia szintjén (tessen csak olvasgatni az elmúlt 25 év hasonló szituációit, ezek a dolgok mindég is ebbe az irányba fejlődtek) semmi különös vagy újszerű nincs ebben (mondhatnók, nincs hírértéke).

Ahogy Hofijuk mondta volt, egyik marxista lövi a másik marxistát.
@inebhedj - szerintem: értettem a zsigulis képedet is, értem, amiért kérhozatod az ellenzéki pártokat. csak beestél az ajtón, oszt felosztottad az ország társadalmát, hogy vannak a kormánypártiak, az ellenzékiek (az itt kommentelőket besoroltad ide), s vagy te. ennél színesebb a kép.
@Blogger Géza: Kedves Géza! Én nálad semmiért nem óhajtok megküzdeni. Magam részéről lezártam a diskurzust veled, kár, hogy ilyen neveletlenül szólítottál meg, mert eddig mindig elolvastam írásaidat , akár más blogon is.De most megsértettél, így búcsúzom tőled.:((
@évásanyó: Istenem, mindjárt elsírom magam... :) De akkor kidobom a részemre kéretlenül kiosztott osztályzataidat is, ha már így végleg szakítottunk...
@Penivaldes: Miért, még sokat fog érni egy 1/2 évásanyótól a feketepiacon?
A poszthoz!
Széles mosoly terült el az arcomon, amikor hallottam Neelie Kroes fellépését a haza sajtószabadság érdekében.
Az Unió védelmét láttam újraéledni, hiszen az eu-s választások körüli nyüzsgés korábban erre nemigen adott lehetőséget az eu-nak.
Jött a bálványosi Orbán beszéd, melynek rémisztő tartalma miatt kivert sokunkat a víz, mindazokat, akik elemezték mélyebben a tartalmát.
Orbán abban példaként említett négy illiberális állami berendezkedést, melyet hazánknak is követni kell.
Vegyük Kinát egyedi gazdasági-politikai rendszerével, melyben bizony a diktatúra létezik. A nép elképzelhetetlen nyomora ad lehetőséget a fejlődésére. Orbán ezt már leutánozta.
Vegyük Szingapurt. Az ország családi vállalkozás. Ez is paralel az Orbáni irányítással, kiegészülve a család a mamelukok sisere hadával.
Törökország is a diktatúra felé halad.
Ezek Orbán számára a követendő országok, jellemzőit már Orbán is bevezette.
Az Uniónak látnia kéne azt Európában, hogy több eu-s diktátori hajlamokkal rendelkező vezetője áhítozik a totalitárius hatalom megszerzésére, és az Orbáni nyilatkozatoktól bátorítást érez.
Ezt a folyamatot az eu-nak látnia kéne, hogy Európa közepén Magyarország egy fekete lyuk, az ország irányultsága veszélyt jelent nemcsak az eu-ra, hanem egész Európára.
Ezt látta a bálványosi szónoklat alapján az Együtt-Pm, és az Unióhoz fordult orvoslatért.
Az eu lakonikus választ adott:
"Nem kommentálja Orbán bálványosi beszédét."
Az eu-t most Fabiusszal egyetértve kommentálom:
"MENJ A PICSÁBA UNIÓ!!!!!"
@Blogger Géza: pl, de én arra gondoltam, hogy majd mint emlék őrzöd
Hol lehet friss - és igazoltan lépfenementes - lóhúst kapni?
@Penivaldes: Látod Kicsim, ő az eklatens példa arra a kínai közmondásra, miszerint "Üres kalász fennhordja a fejét",tipikus fideszes, gőgös mentalitás, amiért lassan már a jobbérzésű jobboldaliak is utálni kezdik őket. Pedig többre mégy egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel, mondta volt áldott emlékű nagymamám.
@Penivaldes: Nos, én nem a blogoszférából akarok emlékeket gyűjteni. :) A valós életben sokkal szebbek szoktak érni, itt (főleg ezen a blogon) jó rész csak finomabb vagy burkoltabb anyázás. :)
@DR. INKVIZITOR:
Muszlim henteseknél, viszont feldolgozott formában kolbász, leberkäse, stb rengeteg kioszkban, München, Bécs, stb helyeken, ahol sok a török és egyéb igazhitű.
Szerintem már Budapesten is akad, de pontos helyet nem tudok.

:)
@Blogger Géza: na most a sajtót nem az újságíró képviseli? az igaz, nem kötelességük szóba állni vele egy nagyságos politikusnak, hiszen simán kinyilatkoztathat.
@DR. INKVIZITOR: Meghívod vendégségbe Éhes Lovat, ha lábon megy, és benyerít az ajtódon, akkor lépfenementes és abszoluteman friss:))
@Mariann19: Szingapúrral vigyáznék...az erős kakukktojás. nagyon speciális hely, szigorú, viszont müködő.
ezzel a mameluk üggyel is vigyáznék, a városállamban ha te valahová odakerülsz, akkor azt csakis a tehetségednek köszönheted, és nem a papának, mamáűnak, kvótának. ellenben Malajziával.
@parti_giano: Nem, ő csak saját lapját képviseli, és nem az egész sajtót.
@Blogger Géza:
Gézám!
Szokásodhoz híven megint hülye vagy.
Szerencséd van, mert most kegyes hangulatban vagyok, és válaszolok neked.
Az újságírónak mindent szabad! Érted?
Olvasd el a vonatkozó, a sajtó képviselőire vonatkozó szabályt, és meglátod.
Te azt írod le, ami mélyen elitélendő, és azért, mert a kormány és a képviselők semmibe veszik a kötelességüket, elitélendő magatartás. Ők szolgák, érted? A nép szolgái, akiknek kutyakötelességük ezt a viselkedésformát követniük.
Világos???
@Penivaldes:
Semmi újat nem mondtál.
Vezessél le te is egy összefüggő kommentet, és azon vitázhatunk.
@Mariann19: "Az újságírónak mindent szabad! Érted?" :D Hát, nem hittem volna, hogy alul tudod magad múlni, de sikerült! :D
@Blogger Géza:

Nem tehetünk róla, ő is jobban járt volna, ha cseppenként vesz be.
@Blogger Géza: neked az igazi bajod a kötözködő újságírókkal van, ugye? azok a fránya kínos kérdések. bezzeg az obersovszky!
@Mariann19: ja, ha nem mondtam újat, akkor felejtsd el. boicsánat, hogy raboltam a főkönyvelő asszony idejét.
@inebhedj - szerintem:
Az, hogy az előző rendszerek is hordoztak magukban hasonló jegyeket, az nem menti fel a következőket a hibáik alól.
Ez a mi bajunk, hogy a visszatekintés jegyében mindenbe belenyugszunk, mert ez volt korábban is.
Arról írtam, mi az elvárás e tárgyban, örülök, hogy egyetértesz, de ezek nemcsak elvi kérdések, hanem kötelezően megvalósítandók.
Alakul ez, hol az a görbe? :)
@Blogger Géza: mintha magad jellemezted volna:
"...ő gyakran egy fizetett politikai dzsungelharcos, egy elfogult véleménymanipulátor, egy bármikor könnyedén lecserélhető alkalmazott, semmi több."
Géza a te közmunkádnak vége lesz 1x.....
@Blogger Géza:
Viszont téged pehely könnyű felülmúlni.
Szinte gyönyörűség néha lelazulni.
@Mariann19: Csak egyszer sikerülne neked, picinyem, csak egyszer... :)
a poszthoz:

www.youtube.com/watch?v=VppdF4woNhQ

@inebhedj - szerintem:

koherens logika?

mán bocsánat, de mi van a zsiguli kerékkel? mongyuk úgy, hogy quasi mekközelítés, de könnyedén beláthattya, hogy itten blogger géza nagyobb népszerűségnek örvend.
@Blogger Géza:
Géza!
Ez a "picinyem" becéző szó, gondolom annak a hálának a jele, amikor egyszer "Édes Gézám"-nak szólítottalak.
Te kérted, hogy ez legyen a megszólításod, és én akkor éppen hóbortos kedvemben voltam.
Azért azt tudod, hogy az ilyen kedves szó a diliseknek szokott szólni, hadd örüljenek egy kicsit, akkor legalább csendben vannak, és nem őrjöngenek.
@Mariann19: a múltkor linkeltem egy rohadt jó posztot, amit egy szingapúrban élő magyar írt (a felesége szingapúri). a városállamról írt orbán tusványosi beszéde kapcsán. előkeresem, remélem, megtalálom. értem, hogy géza felnyomta az agyadat, de peni nem mondott hülyeséget. árnyaltabb a szingapúri helyzet, mint ahogy egy mondatban kifejezted.
@parti_giano:

a problema ott kezdődik, hogy szingapúrban télen-nyáron, egyfojtában 29 fok van. talán ezért van, hogy ha a járdára köpöd a rágógumidat, úgy megbűntetnek, hogy leég a hajad. ennyit az orbán féle párhuzamokról.
@Penivaldes: @Mariann19: Ehhhhhh....
Egy jó kis cicaharc sincs kibontakozóban. :D

Csak egyes férfinépek(?) méregetik, mérettetgetik, hogy kié a nagyobb. :( :)))
@Mariann19: örülök neki, nem tudtam volna úgy melózni, hogy veled haragban
@hacsaturján: nocsak-nocsak, már szingapúrban is járt. ott is meghalt?
az orbáni párhuzamok a végtelenben távolodnak egymástól, hiába ragasztja össze őket rágóval. aztán köp egyet, s minket büntet. ez bűntett.
@parti_giano:
Előre megköszönöm a linket.
A kommentemet nem Szingapurról írtam, csak megemlítettem, amennyit érdemesnek találtam.
2000 karakterből nem korrekt kiemelni olyan elemeket, melynek abban az összefüggésben nincs jelentősége.
Azt azért nem gondolod komolyan, hogy a bírált mameluk szó eredeti fogalmát nem ismerem, és erről ki kell, hogy oktassanak.
Ez a kifejezés eléggé elterjedt mostanában Orbán közvetlen környezetének összefoglaló megnevezésében, szoktam bátorkodni használni nem történelmi témák esetén is sokakkal együtt.
@Mariann19: ha elovasod, érteni fogod, mire gondoltam. ruhe, relax, svalbárdiul majd hacsa...
...akartam is kérdezni: szabadegyetemen ilyen tanárokkal milyen diplomát adnak? szabaddiplomát? az mindenhová jó?
@Mariann19: Látod, nem is szoktam őrjöngeni. :) Teljes nyugalommal vettem tudomásul Neelikénk blogolását, és a rá adott mesteri választ is. Erre gondolok ugyebár:

"A kormány azonban továbbra is kitart amellett, hogy az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására is szükség van, ahogy a magyar munkavállalóknak személyi jövedelemadót, a bankoknak bankadót, úgy a reklámszektornak reklámadót kell fizetnie - szögezte le a Fidesz frakcióvezető-helyettese."

www.origo.hu/itthon/20140730-a-fidesz-valasza-a-reklamadot-ert-biralatra.html

Amúgy ez a Nellike már megszívta párszor, amikor egy magyar különadóba próbált bekötni, deja vu érzésem van...

"A telekommunikációs szektorra kivetett válságadó után a telefonadó ügyében indított keresetét is visszavonta az Európai Bíróságon az Európai Bizottság Magyarország ellen - közölte csütörtökön Ryan Heath, a digitális területért felelős biztos, Neelie Kroes szóvivője."

www.origo.hu/gazdasag/20130926-visszavonulot-fujt-az-europai-bizottsag-a-telefonado-ugyeben.html
@inebhedj - szerintem:
az ún. szakmai analfabutizmus tipikus esettye

sokan azt képzelik ők márpedig péolitikusok azután kiderül csak lócsiszárok és ócska tolvajok...ez pártfüggetlen, az "eredményeket" szemlélve

zsák a foltyát a politikus megtalálta az ő népét és az jó vala és örülének egymásnak addig amíg éhen nem haltak

brühüyyy
@inebhedj - szerintem:

vetus etiam nulla juventus ventus...ducit al inferno

brühüyyy
@parti_giano:
az az alapvető probléma, hogy a magyar állam nem "üzlet"

brühüyyy

eredmény lesújtó
@parti_giano: LOL
Tennap nemnagyon voltam NET közelben, de ezen a szarvasgombás történeten kiakadtam.
@parti_giano:

svalbárdiul: aluggy el szépen kis balázs!
@rodeo36:

annyira nem üzlet, hogy már szinte ner.
@Blogger Géza:

Szerinted érdekel itt valakit a faszszopó fidesz faszszopó helyettese, meg hogy mit hazudozik?
@parti_giano:
tranquilo, tranquillo, paix, pacem, ειρήνη,

brühüyyy

fred, мир
@Blogger Géza:

az okfejtés selejtes, államigazgatásból megbuktak, az eredmény a példa erre is

brühüyyy

te a szart ilyen hosszan is ki tudod fejezni? más bűntettekre is képes lehecc
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Aham. Aki nem csak a saját oldalának agymosására kíváncsi, azt feltétlenül. És persze nem árt felidézni, hogy Nellike minden különadónál fel szokott síktani, de aztán végül ennyiben is marad a történet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ha a gájza "valaki" akkor egy találatod van

brühüyyy
@parti_giano:

los cojones o como el castellano lo expresa por eel forma más popular:
coxones

no lo aprendía a las hiéróglifas, entonces no lo posso

kkkkkk

rsrsrsrsrs

jejejejeje
@parti_giano:

azért egy jó lovat ezért az izéért? megfontolandó és döntésem szaglik...

inkább egy jó tejfölös lángos a zország helyett

brühüyyy
@Blogger Géza:

ez a fajta sarc mire is szolgál? van e gazdasági vetülettye?

nincs? ejnyebejnye

*/*+brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: elég lesz neked egy éhes ló, hagyjuk a szüléket. d: látod, megjöttél, eltűnt.
@rodeo36:

Gejza szerint a jó gazdaságpolitika!

A délelőtti 312 forint körüli euróárfolyam 16 óra után már 313,65 forintnál járt.

hvg.hu/gazdasag/20140731_zuhanni_kezdett_a_forint#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_31
@tristen2005:
akkó' most a zoffsórosok lesik a hasznukat...

a manyup kinek számláján piheg és reszket a sok rázkódástól?

brühüyyy
@tristen2005:
gájzacsaktudhassa?

a zimport elviszi a rezsidémon termlési értékének csilliárdszorosát megazángyomtérgyétis

brühüyyy

woodoo defláció
Donald Tusk lengyel kormányfő dolgozószobájában beszélgetett hétfőn esete egyenes adásban Tomasz Lis sztárriporterrel, ahol Tusk az alábbi véleményének adott hangot Magyarország és Magyarország miniszterelnökével kapcsolatos utóbbi megnyilatkozásairól:
"Orbán Viktor megméretett és megint egyszer könnyűnek találtatott, de pihe könnyűnek. A magyar kormányfő önként izolálja magát és országát egy a balkáni háború óta nem tapasztalt mélységű politikai és katonai válsághelyzetben, amikor Magyarország egyik szomszédja katonai intervenció áldozata lett, amikor Magyarország szövetségesei éjt nappallá téve fáradoznak azon, hogy elkerüljék a legszörnyűbbet, hogy a NATO keleti határain fegyveres konfliktus robbanjon ki.
A magyar kormányfő egy ilyen helyzetben járja az országot és banális eseményeken múlatja az időt, még véletlenül sem szólal meg, mert vagy mondanivalója nincs, vagy nem meri kimondani, amire gondol. Akár így, akár úgy Magyarország újabb vereséget szenvedett el nemzetközi téren, mert vezetői nem nőttek fel a feladatukhoz. Mi talán tudtuk, hogy alkalmatlanok arra, amivel lassan négy éve az idejüket töltik, de az elmúlt napokban az egész világ, a szövetségeseink és a barátaink is meggyőződhetek ugyanerről: Magyarország kiszámíthatatlan, Magyarországra nem lehet támaszkodni, Magyarország vezetője teljesen beszámíthatatlan."
@sjz:

Elnézést tőled, tényleg öntökönrúgtammagam, de gyorsabban olvastam ( csak azt, ami érdekelt, néha szoktam ilyet ) és neked címeztem amit a gebének kellett volna. Bár ő már akkor is kapott választ, no nem ennyire profánt, kicsit elegáncsosabbat.

Szerintem ezt a kommentsort is elolvassa, így eljut hozzá ami őt illeti.
@parti_giano:

Ebédeltem, meg ebédutáni pihiztem.:) Meg lestem, hogy mikor áll el az eső. Már a hócipő is tele vízzel.
@Marcellusca: A nagy oroszgyűlölő lengyelek nyilván nagyobb oroszellenes kardcsörtetést vártak Orbán Viktortól és a magyar néptől, de Orbán Viktor és a magyar nép sokkal bölcsebb ennél, és most frusztráltak. Majd feldolgozzák. Ukrajnában aligha angyalok és ördögök küzdenek egymással. Nem feltétlenül kell a kelleténél jobban belemászunk ebbe, különös tekintettel az ott élő magyarokra is. A magyarlakta körzetekben amúgy inkább az a Janukovics nyert, akit aztán a kijevi lázadók elkergettek.
@rodeo36: Hátha gejza a fontossat nem tuggya:

"ángy

a családba vagy a közeli rokonságba tartozó vér szerinti férfirokon felesége. Pl. ángy az apai nagybácsi felesége, a férfitestvér felesége. Ha a rokonsági kapcsolatok kiterjedtek, és azt erősen tartják, akkor a vér szerinti, apaági fel- és lemenő összes férfirokonok feleségeit általában ángynak szólítják. Az ángy kifejezést az ego a nőrokon korának, rokoni fokozatának megfelelően jelzővel vagy kicsinyítő képzővel kibővítheti. Pl. apai férfitestvérének felesége lehet öregángy, ángyinéni, nagyángy, vagy a fiatalabb férfitestvér felesége lehet: kisángyi, ángyika stb. Az ángy szónak népnyelvi változatai: ángyó, ángyós, ángyóka, ángya, gyángyi, gyángyika. (→ még: házassági rokonság, → sógorság, → vérrokonság) – Irod. Bodrogi Tibor: A magyar rokonsági terminológia vizsgálatának néhány kérdése (Műveltség és Hagyomány, 1961)."
@látjátok feleim szümtükkel: És velem mi lesz? akkor ott aszontad, na most figyelj anyó, akkor mostan éntőllem is jár nekem....:))
@tristen2005:

mindez a nagymellénymennyibe' fáj az országnak? és ki fizeti eme kisded játékokat a homokozóban?

ennek GDP vetülete nincs kizárólag ego vetülete van de a gömböc már tele van szarral...nemsokára durran

kibaszott kosz és bűz lesz

brühüyyy
@évásanyó:

kine kazángya?

és mi közöm nekem a zángyhoz?

sikoly

mijez?

brühüyyy

még fenn a Nap ilyenkor nem járunk lámpással
@évásanyó:

Ilyet és hasonlókat már régebben is írtam, ha nem is lónak akkor másnak, de ló is kapott tőlem július elején a melegfelvonulásról szóló posztban. Általában nem szeretik ha visszaköszön a saját szövegük.

Majd ráérzel az ízére, benned nagy tehetség van a szövegforgatásra.:)

Éhes ( nem a ló ), és álmos ( nem a vezér ) voltam, erre állandóan esik eső, jönnekmennek a felhők, ezek közrehatottak, hogy nem jó helyre címeztem, de ilyen előfordul néha. Sajnos.
@rodeo36:

Megzavarta a babgulyást a stolicsnaja!:))
@Marcellusca:
Világéletemben távol tartottam magam a női cicaharcoktól.
Ennyire már ismerhetsz.
@rodeo36: Ezt te írtad gejzának:

"a zimport elviszi a rezsidémon termlési értékének csilliárdszorosát

megazángyomtérgyétis"

erre írtam, meg, mi az ángy, hátha gejza nem tudja:))
@Blogger Géza:

Annyira nevetséges vagy, hogy az még csak nem is mulatságos. (W. Allen)
@látjátok feleim szümtükkel: Nektek sajnos, de bevallom őszintén, én könnyesre röhögtem magam rajtatok, bocsika pajtás!:))
@látjátok feleim szümtükkel:

Rendben, :) ezzel az elnézést dologgal el van nézve, minden ok.

Nem akartam még tördelni is a szöveget, de azt hittem így is tiszta lesz a dolog.
Sajnos néha én is csak átfutom a dolgokat, de ez általában nem elég, viszont a tüzetes olvasás meg rettentő időigényes, de szükséges, ha még hozzá is szól az ember.
A békepipát elszívottnak veszem.

Minden a legnagyobb rendben.
A hozzászólásaiddal egyet szoktam érteni egyébként.

Ezek után bármit írhatsz a lónak, ha ő kezdte az anyázást, akkor ezzel engedélyt adott rá.

Nekem általában nem szokásom, bár néha fel tudnak bosszantani.
@tristen2005: A babgulyást azt te tanátad ki az égzengésrűl.De ha mán ennyire kiváncsi vagy, ebbe a nagy hőségbe, nem szeretek nehéz dolgokat enni, ezért összeütöttem egy kis habkönnyű töltöttkáposztát, füstölt oldalassal. Babról szó se lehet, az nehéz. Egyedül a sztolicsnajában van igazad, de azt meg reggel éhgyomorra kell:))
@DR. INKVIZITOR:
"Hol lehet friss - és igazoltan lépfenementes - lóhúst kapni? "

Namost eddig csak marhultunk, de ha valóban komoly a kérdés, utánakérdezhetek.
Jelezd, ha valódi igényről van szó.
@Marcellusca: érted?, na, orbán, aki lapít, mint szar a fűben, semmilyen véleménye nincs egy ilyen, szomszédunkban zajló véres konfliktusról, szóval egyáltalán nem egy ócska, gyáva patkány, hanem Ő A Sokkal Bölcsebb Bölcs.
@Blogger Géza:
A különadókkal kapcsolatos kormányzati retorika hamis elemeket hordoz magában.
"Az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására szükség van."
Ez a mondat azt sugallja, mintha a különadó azért lenne, mert az érdekeltek nem adóznának.
Ez a plebsnek jól eladható szöveg.
Azonban a különadót fizetők mindenki máshoz hasonlóan fizetnek minden olyan adót, mint bárki más.
Azt nem lehet elvitatni, hogy a három éve bevezetett különadók azért váltak szükségessé, mert a magyar emberek már nem bírták volna ki, ha őket terhelnék különféle megszorítások az ismert gazdaságpolitika következtében.
Emlékezzél rá, hogy a kormány is csak egy évig kívánta ezeket beszedni, majd megszüntette volna ezeket.
Nem ez történt, hanem további különadókat vetett ki, melynek az a következménye, hogy sorban vonulnak ki a befektetők, nincs bizalom nemzetközileg az ország iránt, melynek következménye a magas árfolyam, és sorolhatnám pl. a kivonulás káros következményeit is.
A reklámadóról annyit, hogy van a világon ilyen, de nem 20-40%-os, hanem öt.
Ez a gazdasági oldala az ügynek.
A sajtószabadsághoz úgy kötődött első nekifutásra a reklámadó, hogy kizárólag az RTL-t sujtotta volna a 40%-os adó.
Miután elég nagy port vert fel az eu-ban és Európában ennek a híre, kapcsolatot találtak a sajtószabadsággal nemcsak itthon, hanem nemzetközileg is, a kormány módosította az eredeti reklámadó feltételeit.
Amennyiben tárgyilagosan nézed a történéseket, ennek ez a lényege.
@Spániel: Márminthogy a Géjza szerint. :)
@évásanyó:

Egyszer már beírtam ma!

A székely fiú vacsora közben így szól az anyjához:
- Édesanyám, nem elég savanyú ez a káposzta.
- De hát fiam, ez nem savanyúkáposzta, hanem mákostészta.
- Annak elég savanyú.
@sjz:
Két legyet egy csapásra:
A marhulás is + az érdeklődés is komoly.
@tristen2005: na és ez hogy jön a babgulyás vs töltöttkáposztámhoz, mer nem értem:)
@rodeo36:
Csak óvatosan a pacikkal!
Eleink mit adtak Szvatopluknak egy országért?
III. Richárd országot adott volna egy lóért!
@évásanyó:
akkó' most pihi

bye bye

nem t'om mikor ébredek

brühüyyy
@évásanyó:
de akkó' miért nem a gájzának kű'tted? hanem nekem

kavarod a zángyát? vodkával?

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Nagyon jó érzés az, ha az ember megőrzi a nyugalmát, úriemberként viselkedik, és a troll akar szétpukkadni ettől, és a méregtől.:)_"

Azért az még nem ártott meg egyik trollnak sem, ha akár sztaniolba csavart lófasszal, vagy csak úgy nyersen ki lett a zsebe bélelve, netán a szája vagy a feneke.
Mert azért mindennek van határa azaz kezdete és vége.
@rodeo36:

Hogy vagy Rodi?'Lábadozol?
'Nővérke négykézláb előtted,hátán a notebook 'sTe 'kommentelsz:)))

www.youtube.com/watch?v=GEdiAcu6sHQ
@Fabius:
@DR. INKVIZITOR:

"Brüsszel meg a hivatalos álláspontjai pont nem érdekelnek senkit. Ők nem fognak itt megoldani semmit. "

"Teljes mértékben igaz, hogy kint/kívülről nem oldanak meg semmit a mi problémáinkból."

Azt hiszem itt kis tulzasba estetek!
Nemileg egyetertek abban, hogy karhoztatjuk az atlagembereket, hogy mindent lenyelnek. De azert ez sem ilyen egyertelmu.
Tovabba ertem en hogy reszben a kiabrandultsag okozta csalodas, reszben pedig a partok valos tehetetlensege kivaltja haragotokat, de ez sem ilyen sima ugy.

Az ellenzeki politizalas maga egy rakas szanalom. Mindharom part amellett, hogy mennyire balfasz, a legszivesebben egy kanal vizben fojtana meg a masik kettot. Es IGEN, ez igaz az MSZP-re, a DK-ra, es az Egyuttre is!

Ugyanakkor bizony nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy milyen jelzesek, illetve direkt kijelentesek vagy fenyegetesek erkeznek az EU felol!

Magyarorszag elmult fel evezrede soran (a Dozsa-vezette(?) parasztfelkeles epp 500 eve tortent) 2 (azaz ketto) realisan sikerrel kecsegteto hatalomellenes - es sajnos egyszersmind mindketto fuggetlensegi is - haboru volt.
A Rakoczi-fele es a '48-'49-es szabadsagharcok.
('56-ot nem sorolom ide, mert egyreszt egy reform szocialista mozgolodasbol fejlodott ki, masreszt nyilvan irrealis volt a kesobbi kituzes a fuggetlensegrol.)

Az 1703-as datum jol mutatja, hogy ez bizony a Spanyol Orokosodesi Haboru farvizen letrejott mozgalom volt. Nem azonnali reakcio, hanem 2 eves spettel. Rakoczi bizonyara nem csak moralis tamogatast kapott a Habsburgok ellen is harcolo francia, spanyol, bajor triotol. Ket legyet egycsapasra, uj hadszinter az osztrak katonasag szamara, ami elony az amugyis tuleroben levo Ausztria-ellenes eroknek, masreszt REALIS lehetoseg a magyarok szamara a fuggetlenedesre.

1948 a forradalmak eve volt szerte Europaban. Tobbek kozott:
Februarban Parizsban -> I Lajos Fulop kiraly lemond es emigral az orszagbol
Meg szinten februartol Nemetorszagban fokozatosan egyre tobb helyen forrongasok
A francia fejlemenyek (is) vezettek a becsi zavargasokhoz. Marc. 13-an az eroskezzel kormanyzo Metternich kancellar lemond, es a kovetkezo 9 honap soran 5(!) Miniszter-Elnok probalja kormanyozni a birodalmat.
Ezek a tortenesek nem hagyhatoak figyelmen kivul, amikor a marc. 15-i esemenyeket, illetve a szabadsagharc korai sikereit emlitjuk!
(szigoruan kisbetuskent: Februar 15-en megjelenik a Kommunista kialtvany, es bar Petofi szinte biztosan nem olvasta eleteben, megis aligha veletlen, hogy a marciusi ifjak egyik hangadoja egy evvel korabban ezt irja:
"Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd...")

Vagyis a nyugati kozvetlen, vagy eppen kozvetett TAMOGATAS, vagy akar csak a "csillagok kedvezo egyuttallasa" bizony szukseges volt MINDKET esetben! Kulonben aligha tortent volna meg barmelyik is.

Az EU tamogatasa, de legalabbis az europai ertekek melletti egyertelmu kiallasa nelkul ne is remeljuk, hogy barmi megmozdul Mo-n...

Az emberek olyan szinten vannak beszarva, ami talan a '60-as evekben volt utoljara.

Tovabba nem elhanyagolando, hogy a ket emlitett torekvest (ha pedig beszamitom '56-ot is, akkor mindharmat) a Szovjet-Orosz medve fojtotta verbe!
Most pedig Orban joidore elkotelezte magat Putyin oldalan.
@Marcellusca:

Honnan idézted a Tusk-szöveget?
@évásanyó:

"_aminek következtében megtudtam, hogy ösztönlény vagyok meg felszínes vagy felületes, már nem is tudom_"

Maga csak ne vegye ilyen könnyed és felelőtlen nemtörődömséggel ezeket az eseteket. Bizton állíthatom, hogy még nagyon sok mindent megtudhat önnön magáról kedves nagysád, a nemi indentitástól kezdve, a lazázó erkölcsén át, az elmekórtani jellemzőket sem kihagyva még szellemi iránymutatást is kap turista úti céljait illetően.
@Marcellusca: @Orica Középföldi:

Óriási!

Akor most már ezt is lehet kukázni?

'Polak, Wegier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki, oba zuchy, oba zwawi, niech im pan bóg blogoslawi!'

Főnök! Zavar támadt az erőben! Árulás!
@jaegtoer:

A lengyel cöf-testvérekre ez nyilván nem igaz még:))
'ígyentrend'ymanapság:)))

kepkezelo.com/images/uj7edunhnz3yjv6i5v8.gif

kepkezelo.com/images/dgodchwkmmrc1xb9p.gif

444.hu/2014/07/31/a-kormany-visszaszolt-simicska-lajosnak-nem-engedunk-a-nyomasgyakorlasnak/

'és a nap kommentje a 444-en:)))

' Adam Csikos '..."Már a hírtvnél sem értem, hogy ezt a sok szakadék, kudlik-beütéses bemondót melyik mélyvidéki büfészak elfekvőjéről verbuválják de jó látni, hogy onnan is van lefelé az ilyeneknek..."
@Spániel: és ez a szarházi "Sokkal Bölcsebb Bölcs"-öt azonositja a magyar néppel Géza az üresfejű Senki
Jaj szümtükkel, elveszett a türelmem
'ígyentrendy'manapság:)))

kepkezelo.com/images/uj7edunhnz3yjv6i5v8.gif

kepkezelo.com/images/dgodchwkmmrc1xb9p.gif

444.hu/2014/07/31/a-kormany-visszaszolt-simicska-lajosnak-nem-engedunk-a-nyomasgyakorlasnak/

'és a nap kommentje a 444-en:)))

' Adam Csikos '..."Már a hírtvnél sem értem, hogy ezt a sok szakadék, kudlik-beütéses bemondót melyik mélyvidéki büfészak elfekvőjéről verbuválják de jó látni, hogy onnan is van lefelé az ilyeneknek..."
@simple observer 2.0:

Azt azért ki kell mondani, hogy a magyarokat vagy használták, vagy kihasználták az ún. civilizált nyugat aktuálisan érdekelt államai, lépni csak akkor léptek, áldoztak, ha abból közvetlen hasznuk származott. (lásd: a később szentté avatott Vajk támogatása Koppánnyal szemben, törökök kiűzése, Magyarország 'felszabadítása' EU-csatlakozás)

A forradalmas évszámot nyilván elütötted, nem okoskodok.
Jó hogy megosztottad az észrevételeidet.
@sjz:
Tudok szerezni! Lókolbászt is, isteni!
Meggyüttem evezésbű, lemaradtam valamiről?
@DR. INKVIZITOR:

"_Hol lehet friss - és igazoltan lépfenementes - lóhúst kapni? _"

Melyik részére gondoltál:-)
@Blogger Géza: Te gejza, mit szósz, megint beérett a fekete leves, kicsi fidióta zuhan a forint, már megint 314 környékén mozog!
Ez is mind a sikerek miatt van! Mert a zúnilyó, meg a zegész világ titeket másol...
ugye tudod, ezzel megint nőtt a devizában, valutában és turul tallérban mért relativ, nominatív, akkuzatív és datív ADÓSSÁG!
@Blogger Géza: jaj, jut eszembe, mit is mondott orálisan bátor és örömszerző guggoló mellszobor(a szokásos kielégítéshez nem is kell magasabbnak lennie), ja!!!! megvan! Az a miniszterelnök mongyonle, amelyik idején az euró tartósan 300 forint fölött van!
Te ő nem miniszter elnök? Ja, nem! Ő maga a zIsten!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_...lemaradtam valamiről?_"

Úgy vettem ki a Mester kommentjeiből, hogy lassacskán Svalbárdon akkor is nagyobb komfortérzete lehet az odavetődő finnyás 'entellektüelleknek', ha hóviharban néhány kiéhezett jegesmedve kergeti őket.
@jaegtoer: Kedves Uram!Nyelvész lévén én ezt most lefordítom, előre is elnézést kérek mindenkitől, de jégtőr a hibás (velem együtt):

"Maga csak ne vegye ilyen könnyed és felelőtlen nemtörődömséggel ezeket az eseteket. Bizton állíthatom, hogy még nagyon sok mindent megtudhat önnön magáról kedves nagysád, a nemi indentitástól kezdve, a lazázó erkölcsén át, az elmekórtani jellemzőket sem kihagyva még szellemi iránymutatást is kap turista úti céljait illetően."
Fordítás:Jobb, ha ide figyel maga trehány vén kecske!Ha nem vigyáz, rögvest lebuzikurvázzák maga agyalágyult vén tehén, menjen maga az anyja p@csájaba!
- a fordítást gratis bocsájtottam a nagyérdemű rendelkezésére.
Lektor: Jaegtoer Úr besegít: Hacsaturján Úr
Kelt: mf.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem! de menj vissza a fürdőszobába és húzd ki a dugót és engedd le a krokodilos úszógumidat!:)))
ja, és bonthacc egy alkoholmentes sört:)))
@sjz:

Nincs minden a legnagyobbb rendben, mert én még békepipát sem vagyok hajlandó szívni. Csak egy kis sligovica vagy valami hasonló jöhet szóba. Olyan békepohár.:)
@évásanyó:

Kegyed mondta! Meg van mondva!
@Blogger Géza: Gééééza! Mé' nem a Hufnágel Pistit küldik ide????
Eszementkém, mit gondoltál mit fog tenni az eu???
Tudod, még nem fogták fel, hogy arrafelé Háccsó Szotyisztánban nem úgy mennek a dolgok, mint kicsit balra a térképen, hanem van egy vezető az majd megmongya mindenkinek a tuti mindenről. Meg ugyi az a mocsok liberális nyugat, nem azonnal lövet, haggya jáccani cseppet fogyatékos gyermekét...
@gazoló:

Az nagyon teccet, hogy aszogya a hölgyike, eddig sem engedtek a nyomásgyakorlásnak. Bassza meg, Lajos eddig mit is csinált tízéveken át? Főleg amikor még apek elnök is volt?
@évásanyó:

"__Lektor: Jaegtoer Úr besegít: Hacsaturján Úr__"

Legföljebb úgy, hogy a Mester a lektor, viszont nem szorul besegítésre. Se így, se úgy. [asszem, az 'így' felesleges, az 'úgy'-ot egyenesen visszautasítaná:-]
@jaegtoer: a gondolat menet remek, de! ki volt az aki a legtöbbet ártott Mo.-nak? szerintem éppen a magyar vezetők, mindenkori!
@jaegtoer: Nélküled nem ment volna!:))
Azért megvan a bája annak, hogy a kereszténydemokrata néppártnak nevezett csőcselék gáspár győzikét értékesebbnek tartja nálam (mivel neki van gyereke, nekem pedig nincs). Az ő értékrendjük szerint hozzám hasonlóan alsóbbrendű állampolgár Presser Gábor vagy Koncz Zsuzsa, de ha magyarnak született volna és napjainkban élne, Ludwig van Beethoven és Joseph Haydn is. Hát, ízlések és pofonok, de én ebben a listában szívesebben szerepelek, mint a kereszténydemokraták soraiban. És semjén zsoltot nem tartom többre gáspár győzikénél.

csattogoslepke.tumblr.com/post/93389541212/ertekrend
@jaegtoer:
Azt a méretest már megkapták, kétlábon járó narancsbolsik képében.

@taga20:
Csókoltatom T.Nejed kiskezét! Üzenem Neki, hogy egy majom a férje! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
a lóhús az a legeészségesebb...mi a baja vele zejúnak

kevés lett?

hogy felhergelik e a lovakat mielőtt sonka lesz az nem ismert technológia

brühüyyy
@gazoló:
azért ez ennél,valamivel bonyibb, de jól haladok

nincs laptopom és ehhez nem is kell

brühüyyy

kösz az aggodaLMAT TÚL FOGOM ÉLNI

eztis
@jaegtoer: Osszátok,ahogy akarjátok, én meg mán ki lettem osztva:))
@jaegtoer: "...akár sztaniolba csavart lófasszal,"

No ezt is lehet úri módion kifejezni: ezüstpapírba tekert lópénisz vagy ha jobban teccik, lópisilő.
@rodeo36: remélem is kis ólomkatonám:))
@rodeo36: na tessék, oszt mi lesz a most kezdődött Wagner napokkal? Oda se nem figyelsz, holmi piszlicsáré műtét mijatt?
@látjátok feleim szümtükkel: hihi a sztaniol mér nem elég úri???:)))
@tristen2005:
Jó, most nézd meg, ezek a keridömi vén impotens faszok miféle szemforgató aljadék?
Akkor inkább mondjanak balosnak, de ezekkel kapcsolatban még azt is letagadom, hogy katlik vagyok. Az igazán vallásos emberek ezeket felvállalják? :(
@nincs_itt:

"_a gondolat menet remek, de! ki volt az aki a legtöbbet ártott Mo.-nak? szerintem éppen a magyar vezetők, mindenkori!_"

Az érdem @simple observer 2.0: -é, én csak megigazítottam a gyertyát.

A magyar elit vagy kevésbé volt magyar, vagy a nép kevéssé volt magyar, de az hétszentség, hogy a dolgozókat mindig elárulták.

Persze vannak ellenpéldák is, csak épp a végeredmény karcsú:-)
@taga20:
Amúgy a buliképeket megnéztétek, hogy miről maradtatok le? Te, makákó...
@látjátok feleim szümtükkel:

Eredetileg ló pélót írtam, de aztán kijavítottam, minek pántlikázzam? Díszítse fel az aki kapja.
@nincs_itt: figyelmem a serpenyőn, melyben csirkecombok, kolompér és hagymakarikák sülnek egybe' sok caribi fűszerrel leborítva meg füstölt rostonsült szósszal fedő alatt, majd koncentrálok a keverésre

sajnos nem marad energia másra mert a zenergia is sötét, a zanya gissötét tele vagynak setétséggel az egész setét család Lajos, Panka, Delma, Zelma Zolka és a kis Xavér hogy MZ/X-ről ne feledkezzek

a ricsi marad jobb napokra

brühüyyy
@rodeo36:

Neked spojler csirke farmod van, mindennap azt sütsz! Egyszer még kitollasodsz!:)
@tristen2005: én nem spoilani csirke enni ropogósan, gyors és zamatos meg könnyű (orvosmon'ta legyen könnyű a tányérom)

(inglis: spoil ugye t'oddmijaz?)

szóval brojlolom majd béjkelem...majd -ez a legfontosabb- bekebelezem kebelbarátok leszünk percekre

brühüyyy
@tristen2005:
már tollatlanúl repült be a zablakon

brühüyyy
@simple observer 2.0: sem a rákóczi, sem a 48-as szabadságharc nem volt realitás.
@jaegtoer:
Nem arra, mely a Kincsem - leghíresebb versenylovunk - szobráról hiányzik....
@DR. INKVIZITOR:

gondoltam, csak pontosítsuk:)
@Mariann19: Egyetlen, a magyar gazdaság szempontjából fontos cégről sem tudok, amelyik holmi különadók miatt elment volna.

"nincs bizalom nemzetközileg az ország iránt"

Ezzel szemen a valóság az, hogy hosszú évek óta nem volt ilyen alacsony a CDS árazásunk, és rekord alacsony kamatokkal tudjuk finanszírozni az államadósságunkat.

Már megint a rémálmaitokkal foglalkoztak a valóság helyett...
@Blogger Géza:

"_ rekord alacsony kamatokkal tudjuk finanszírozni az államadósságunkat._"

Nem finanszírozol te semmit.

"_rekord alacsony kamatokkal_"

Te olyan hülye vagy, hogy az már hat pár rendőr csizmára nézve is sértő.
@Blogger Géza: gondolom bajnai alatt még alacsonyabb vot. gratulálok! négy év alatt ez sikerült!
öreg, szép még lehecc:))
@taga20:

"Idei csúcsán a magyar CDS-árazás

Idei csúcsán járt a magyar államadósság-törlesztési kockázat fedezeti ügyleteinek költsége a hétfői londoni jegyzésben, tükrözve a forintgyengülést is hajtó általános felzárkózó térségi kockázatkerülést.

Az S&P Capital IQ globális piaci adatszolgáltató csoporthoz tartozó CMA londoni piacfigyelő cég szakelemzői az MTI-nek hétfő este elmondták, hogy a magyar szuverén devizaadósság-állomány törlesztési leállásának rizikójára köthető piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama 283 bázispont fölé emelkedett napközben, jóllehet a késői kereskedésben 273 bázispont környékére süllyedt vissza.

A magyar CDS-kontraktusok 257 bázisponton zárták a tavalyi évet.

A magyar CDS-árazás hétfői csúcsértéke azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió euró névértékű ötéves magyar államkötvényre a nap folyamán 283 ezer euró feletti éves középárfolyamon is kínáltak törlesztéskockázat-biztosítási szerződéseket a londoni piacon, 26 ezer euróval drágábban, mint december utolsó kereskedési napján."

2014. Február...
@Blogger Géza:
i zéééééééé tucc e számszaki mutatót a szuperalacsonyra?

vagy csak felcsökkented mint a tengeralattjárót?

brühüyyy

és a hiteleket a zállam mire költi? csak nem stadionokra? met az ugye termelő ha van benne foci, de ha csak pancsolda és kacsaúsztató akkor elvitte pont

brühüyyy

szóval magyar állami beruházások hitelből...mennyi és mit?

vagy már túl vagy terhelve?

vegyél mozdonyt a gyorsanaszádhoz, nehogyelsűllyeggyen
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

csak a gájza meg ne tuggya mert akkor lenyeli a szorzótáblát is meg az abakuszt

brühüyyy

ez aszt jelenti, hogy csal 257-287 százalékpont adódik az alapkamat meg forint árfolyam kockázat ami nem CDS ugye...tehát hány %-nál is tart a gájza? 8,63% az 5 évre 43,5% azaz a mai 10 millió akkor követelés lesz 15 millió képében

a kis hamis + CDS???
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
ilyenkor van trollok versenyúszása a dunán felfelé árral szemben

brühüyyy
@rodeo36:
MAJOOOOOOOM! Vagyol...
Na, hess a facebookra, ott láthatod te patás, hogy mit, merre láttunk ma.
Iszol te rendesen? Aggódok érted... :D
korán elhor'táka zirhát

pedig hűvös nyár van

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): most, hogy mondod, utána néztem.
"A kormányváltás pillanatában, 2010 április elején pedig a teljesen elviselhető, 160-as szintre csökkent. Vagyis a nemzetközi pénzpiac szerint egyáltalán nem állt az ország a csőd szélén.

A CDS-felár történelmi csúcsát, a 644-es szintet egyébként 2011. november 25-én érte el, vagyis a második Orbán-kormány hatalomra kerülése után másfél évvel. Emlékezetes, ekkor fordult újra hitelfelvétel miatt az IMF-hez a kabinet. Az is jellemző adat, hogy négy év alatt a 160-as szintről nemhogy lefelé lépdelt volna a kabinet (ami minden csődelhárítás esetében megtörténik), hanem felfelé. Ma ugyanis 285 pont körül mozog a felár, vagyis majdnem a duplája, mint a kormányzás átvételekor."
ccs.infospace.com/ClickHandler.ashx?ld=20140731&app=1&c=viview&s=viview&rc=viview&dc=&euip=130.43.207.57&pvaid=619985ccbf9049f5923965a927ce6568&dt=Desktop&fct.uid=63c4cdd797d84b4a864f9402cd680846&en=mLNJlemm0KVJE6tx83iRbAHMVaHtXwNwpKjLs3T34lfHttmChNn0g0nL3ZSa8eBz&du=www.stop.hu%2fgazdasag%2forban-kormany-az-eredendo-hazugsag%2f1227391&ru=http%3a%2f%2fwww.stop.hu%2fgazdasag%2forban-kormany-az-eredendo-hazugsag%2f1227391%2f&ap=1&coi=771&cop=main-title&npp=1&p=0&pp=0&ep=1&mid=9&hash=C51B7CBB4ED0B0A072AC15159023E573
GÉZA a kurvaanyádat, te mocskos hazug féreg!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
már evezek...megnézni a majmokat vizimajom?

brühüyyy
@Blogger Géza:

Te gejzaa!!

Kellett ez neked? De most tényleg!!!!

Te egy embléametikus figjurája vagy a fidexes halandzsagyártók orvszágos szöveccségének.

Rád fidexsavazók tekintenek úgy, mint a jövő reményseggére, az eljövendő királság lejendő pénzbeügyminiszterére. ( bocsánat elsőre péni...-t írtam, de javítom, pedig lehet az első variáns áll közelebb a valósághoz)

Erre idejössz a nimbuszodat imbuszkulcsra váltani!!!!!

Te tényleg ennyire gyagya vagy?
Nem tuttad, hogy ide szakemberek is járnak - ollanok is akik értenek a szakmájukhoz, nem csak ollanok mint az a gyúrcsótányos szagoktató , eddig annak attaa ki magát, de látom már tanárnak léptették elő a fidexnyalonc akadémiján?

Szóval. Szerinted jó ötlet szakértőkkel vitába szállnod a megszopott paneljeiddel?

Nem gondolod, hogy ez nem a számodra méltó kűzdelem? A mandin te vagy a királ, de itt ne számíccs babérokra a bablevesedhez.

Ne rombojjad má a hírhedett hírneved ilyen szélbemalomharccal. Neked az áll jól, ha másnak áll, te meg csak ugatod a jelszavakat- persze mindig az aktujálisokat.

éhespaci, gejzaaa, gábris ..... ti se erről a galaxisról származtok ...... de indulhatnátok is vissza, arrafelé biztos hijányozhattok :))) ..... nélkületek szebb lenne a világ itt ..... ott meg kit érdekel ... de komolyan .....

ui: ezt véletlenül az előző blogghoz írtam, mert visszaolvastam a tegnapi agymenésedet ..... úgy látom ez bármelyik "komolyabb" vitádhoz passzol ..... van egy olyan érzésem, rólad egy állandót fognak elnevezni .... persze a névadásról nyithatnánk egy savazást akár ....... oly sok konstansnak nincs még neve :))
@Penivaldes:

MI ez a valtas?

Mistyvel meg csak-csak kepben voltam, de mi ez a jel, dolog..?
@rodeo36: Tessék, csak hogy ne halj meg hülyén:

"A Reuters adatai szerint az ötéves magyar CDS-felár a múlt hét elejére 180 bázispont alá csökkent, pedig az év elején ez még 230 bázispont felett volt. Utoljára 2008 őszén, a válság kitörésekor volt tartósan ilyen alacsony a magyar CDS-felár."
@taga20: Ezt is rosszul gondolod... Már rég jobb, mint Bajnai idején volt. Lásd előző hsz.
@Blogger Géza:

Bocsi gejza, de itt válaszolnék.

Jobb ha nem tudod, hogy mihez értek.
Hidd el, nyugodtabban alszol tudatlanul:))))

Igaz nálad az alapból megvan:D
@DezInf: OK, szóval semmihez. :) Tapasztalataim szerint itt mindenki csak egy dologhoz ért: a fikázáshoz.
@jaegtoer: De most felizgattatok. Te pl. mihez értesz? :) A gazdasághoz biztos nem, ez már ebből a hozzászólásodból egyértelmű, ezzel ne is próbálkozz.
@Mariann19:

""MENJ A PICSÁBA UNIÓ!!!!!" "

Tobbek kozott azert szavaztam anno a nepszavazason a csatlakozas MELLETT, mert azt remeltem, hogy az EU-ban Orban majd nem tudja KITELJESITENI magat.

Erre az EU 'nem kommental', holott Viktor mar szinte az osszes EU alapelvet es eszmenyt lekopte mar....
@Blogger Géza:

mennyi az össz kamat CDS-t beleértve?

brühüyyy

a 180-at melyik évről hoztad? 2008-ról?
@taga20:

Mond neki szépen:

"Géza, Géza, te szopni jársz ide!"
l.félidő.Debrecen
DVTK - Krasznodarszk 0: 2
ha valakit érdekel.:((
@Marcellusca:

Basszus!

Viszonylag rendszeresen eljutok a gepnarancsra, de ez a cikk teljesen kimaradt nekem.
@simple observer 2.0: Na, ne sírjál, majd Kohn-Bendit vagy valamelyik elvtársa azért hörren egyet-kettőt. De valójában az EU politikusainak többsége megpróbál egyet s mást lekoppintani a magyar módszerekből, és örülnek, hogy Orbán kemény kézzel rendbe tette a magyar gazdaság pénzügyeit, és emiatt nem szorulunk olyan segélycsomagra, mint pl a görögök.
@Blogger Géza:

Ejnye gejzaaa.....

Te mijóta is vagy közgazdász?
Mellik mikromakró ökonyómijai tankönyvet írtad?

Mikor lesz kötelező abból tanítani?

Erre válaszolhatnál, mert jó lenne tudni mikor kell a költözködésen komolyabban elgondolkodni:)

Amúgy eltojcsi csapatában a bejosztásoddal arányos a zilletményed?

Nem igazán nehéz kitalálni ki a munkáltatód, hisz a te tudásod a versenyszférában megfizethetetlen:D
@rodeo36: A 180 idei nyári adat, te fogyatékos. :D
@Blogger Géza:
A CDS felárhoz.
A Moodys, a Standard és Poor, a Fitch Rading hitelminősítők még mindíg a befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolják Magyarországot, bóvliba, ami a kockázati felárra gyakorol negatív hatást.
Nem nagy örömmel mondom,
de Románia 40 ponttal jobban áll, mint hazánk.
Repesel a magyar államkötvények kamataitól. Íme: 4.77, 6.36, 7.26
Csupán az összehasonlítás kedvéért írom, Németországé 2%, most kúszik egy kicsit felfelé, de nem lesz 3%
Na, picinyem, látod ezt jelenti a bizalmi index.

Akkor mit örömködsz?
A CDS kockázati felárat itteni társaim fentebb közölték, remélem, rácsodálkozol.
A kötvényeink kamatait nézegettem, a jelentősebbek: 3.73, 4.77, 6.36, 7.26
@Blogger Géza:

"_Te pl. mihez értesz? :) A gazdasághoz biztos nem, ez már ebből a hozzászólásodból egyértelmű, ezzel ne is próbálkozz. _"

Nem is. A hozzászólásom ugyanis nem a gazdaságra, hanem rád vonatkozott. Dicsértelek.
Megilletődtél?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Kicsi csíra, épp szopatok ezerrel, még ez sem tűnik fel? :) Ti tényleg annyira sötétek vagytok, hogy az már fáj... Láthatod, hogy betettem az adatot is, legalább ilyenkor megpróbálhatnál sunnyogni, de nem, te mazochista módon beleállsz a jobbegyenesbe. :D Ti reprezentáljátok az egész szerencsétlen, lúzer, valóságtól elszakadt baloldalt... Ha valaki egy pillanatra elbizonytalanodna, elég ide benézni, és ismét meggyőződhet, hogy a baloldal szellemileg halott. Na, nyalogassátok még egy picit egymást, szuggeráljátok egymásnak, hogy nem is vagytok annyira hülyék, mára nekem ennyi elég volt. :)
@simple observer 2.0:
Az Unio elkötelezett híve vagyok, de ez a mostani közönyös reagálása megdöbbentett.
Itt nemcsak arról van szó, hogy Orbán szokásos feltűnési viszketegségből mondott veszélyes kijelentéseket, hanem Európa integrációját destabilizálja.
Megrészegült pl. Ponta, Bulgáriának is van hajlama a diktatúrára, és ez terjedhet, mint a ragály a hatalomvágytól átitatott vezérek között.
@DR. INKVIZITOR:

"Csak óvatosan a pacikkal!"

Es meg nem is beszeltunk Feherlofiarol...
@Blogger Géza:
nem válaszlosz, a CDS egyedűl semmit sem mond olvasd mariannt

ugyanazt írtam

azaz erősen 10% közelében vannak a terhek és amit kaphat érte az nem sokkal több, mint 5 azaz 4,5% vesztesége van

brühüyyy

te tényleg ilyen begyepesedett vagy kinőtt a fű a fejeden is
@évásanyó: Engem érdekel. A Diósgyőr nem is lőtt kapura az első félidőben, na de majd akkor ha ők is kapnak egy új stadiont. Szárnyalni fognak.

Na meg a szünetben bemutatták az új Puskás látványterveit. Aszonták 100 milliárdból épül és seszták elvtárs már ott sündörög körülötte.
@Blogger Géza:

Gejzám, ezek szerint te jobboldali lennél?
Mennyire állsz távol a valóságtól?
Találkozol a végtelenben önmagaddal, vagy nem is konvergálsz?

Aki meg nem gejza , az baloldali?

Baxod, neked fekete-fehér a szemüveged ..... kár beléd a plazmatévé:D
@Blogger Géza:
Jelenleg a bázispont 283 !
Nem 180 !!!
@Blogger Géza:
"Orbán kemény kézzel rendbe tette a magyar gazdaság pénzügyeit"
Azért ezt ne nagyon hangoztasd, ha éppen a heti kezelésre mész a neurológiára... Azonnal visszakerülsz a professzor által javasolt túlzott intellektuális deficit eljárás alá. Bár azt sem tudni, hogyan kerültél ki alóla...?

Csak óvatosan!
Nem fáj amúgy?
A Puskás stadion 4 év múlva lesz kész, beruházási költsége 180 milliárd Ft.
Ti ezt hallottátok?
El vagyok biztosan maradva.
@Mariann19: Te ostoba fehérnép, 1,69%-on mennek el a diszkont kincstárjegyek!

"Az átlaghozam ugyanis a múlt heti 1,79 százalék után 1,69-re mérséklődött, ami amellett, hogy újabb történelmi csúcs - amelyek születését az elmúlt hónapokban megszokhattuk - a tegnapi másodpiaci jegyzésnél is 12 bázisponttal alacsonyabb."

A hosszú kötvényeink meg 3% körül mennek. Szintén történelmi csúcs.

Ébredjél már fel! Muszáj minden hozzászólásban komplett hülyét csinálod magadból?

Te mégis mi a rossebhez értesz pl? A pénzügyeket lőjük ki...
@Blogger Géza: Gééééza! A párhuzamosok a végbeledben találkoznak?
Mond, mit tucc mondani, arra, hogy a forint qrva hosszú ideje 300 felett terül el!?
Na mindegy hüje vagy.
@Blogger Géza:
Géza, mondtam már, szakadj le rólam kicsi gyökér!
Szánalmasan hazudozol, beégsz a kamuiddal és még neked áll feljebb?
Az öreganyád vasporos valagával barátkozz, bocikám...
@rodeo36: helyes! Drága kollega úr, csak gyógyuljon!
Egyen, IGYON jókat! Nem is zaklatom olyasmikkel, mint komoly zene!
@Oxica: annyira akartam, hogy a diosgyor nyerjen most mondja a főnök, hogyha elkészül a stadijuk, majd akkor............., hányadék egy meccs:((
@Blogger Géza:

"Orbán Viktor megméretett és megint egyszer könnyűnek találtatott, de pihe könnyűnek. A magyar kormányfő önként izolálja magát és országát egy a balkáni háború óta nem tapasztalt mélységű politikai és katonai válsághelyzetben, amikor Magyarország egyik szomszédja katonai intervenció áldozata lett, amikor Magyarország szövetségesei éjt nappallá téve fáradoznak azon, hogy elkerüljék a legszörnyűbbet, hogy a NATO keleti határain fegyveres konfliktus robbanjon ki.

A magyar kormányfő egy ilyen helyzetben járja az országot és banális eseményeken múlatja az időt, még véletlenül sem szólal meg, mert vagy mondanivalója nincs, vagy nem meri kimondani, amire gondol. Akár így, akár úgy Magyarország újabb vereséget szenvedett el nemzetközi téren, mert vezetői nem nőttek fel a feladatukhoz. Mi talán tudtuk, hogy alkalmatlanok arra, amivel lassan négy éve az idejüket töltik, de az elmúlt napokban az egész világ, a szövetségeseink és a barátaink is meggyőződhetek ugyanerről: Magyarország kiszámíthatatlan, Magyarországra nem lehet támaszkodni, Magyarország vezetője teljesen beszámíthatatlan.

Csak az összehasonlítás végett: a lengyel kormányfő fél tucatszor tartotta fontosnak, hogy országa álláspontjának hangot adjon az elmúlt három napban. Nemzeti konzultációt tartott korábbi kormányfők, köztársasági elnökök és külügyminiszterek részvételével, függetlenül azok politikai hovatartozásától, természetesen jelenlegi ellenzékének vezetőjének a véleményére is kíváncsi volt, hiszen az egész lengyel társadalmat érinti az ország biztonsága. Nem zavarta, hogy jövőre Lengyelországban is választások lesznek és már tart a választási kampány."

gepnarancs.hu/2014/03/orban-veszelyes-elszigeteltsegbe-manoverezte-az-orszagot/

Ezek is mind komcsik. Tudom én...
Ökör vagy tündérbogár!
@Mariann19: Milyen bázispont??? Melyik bolygón, te szerencsétlen? Szerintem te inkább csak kérdezzél, ahhoz kevés vagy, hogy bármit is megérts...
@Mariann19:
De az újság azt írta... :D
Ez olyan sötét, hogy komolyan gyűjtenünk kéne neki több kamion Negróra, hogy valami világítson a kis fekete lyukában...
@rodeo36: "azaz erősen 10% közelében vannak a terhek " Miféle terhek??? :D Neked is akkor:

""Az átlaghozam ugyanis a múlt heti 1,79 százalék után 1,69-re mérséklődött, ami amellett, hogy újabb történelmi csúcs - amelyek születését az elmúlt hónapokban megszokhattuk - a tegnapi másodpiaci jegyzésnél is 12 bázisponttal alacsonyabb.""
@nincs_itt:
Csak 314 a forint, mert mi megtehessük!

Ez is azért van a Gézuka szerint mert olyan faca minden!
Na!
Te ehhez nem értesz, csak ő, meg a Matolcsy kartárs...
@Blogger Géza:

gejzaaa, te nagyonostoba ( csupa kisbötűvel, mer neked annyi se naon jár)

írtam neked, a glórijád kezd kopni
elfogytak a tényeid?

lencséspityunak biztos vannak, kóperálhatnál veleje...

lassan már csak anyázni tudsz, meg hölgyekkel csúnyán beszélni

ez nem tesz jót a rólad kialakult képnek, ráadásul ha ütéstávon belül lennél, akkor nyolc napon jóval túl gyógyulnál:))))

...agyhelyműtétet nem vállalok, csak xólok ....

úriembert nem hívnak blogger gejzának .... rászolgáltál tahó :)))
@Mariann19:
Ja... hidd el, pár külön "nem megszorítás" és meglesz!
@DezInf:
Pedig kéne az a műtét neki... ősi magyar szakóca, oszt a káposztalevet visszaönteni.
@évásanyó:
Akkor győztünk! :))
Ki nem fossa le ezt a balfasz, falábú magyar focit?
@Mariann19: Én 80-100 milliárdról hallottam de valószínű hogy 180 milliárd lesz mire elkészül. Seszták elvtárs már dörzsöli a tenyerét.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mé vagy irígy, szadomazozok, mer ti gézáztok, ahelyett, hogy szórakáznánk:((
@Blogger Géza: Na figyelj te sültparaszt! Annyit értesz a gazdasághoz, mint ló az ABC-hez!
Na akkkor tisztázzunk egy-két alapfogalmat, az állampapírok a mindenkori jegybanki alapkamathoz igazodnak, egészen pontosan az alatt kamatoznak, viszont ha lejárati idő elött akarják visszavásároltatni, lásd Templeton, akkor kurvára rábaszik a woodoogyurka meg te is, éppen most láthatod! A forint elszállt ismét, sokaccor, amióta a fityisz kormányoz, az adósság pedig csak dagad, mint a guggoló mellszobor pocakja!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): backi, akkor öccáz fölött lesz a SÖR?! de durva gazdagok vagytok!
@évásanyó: Még a BATE Boriszov kiüti a Debrecent, aztán megint jöhet a tüdőlövés a vezírnek mint tavaly.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Én ma már azt is hallottam hogy szíjjas zseléfej peti bohóc lesz a külügyminiszter navracsics pöcs tibor helyett aki elmegy Brüsszelbe.

Na lesz ám külpolitika, csak gondolj bele mikor meglátják komoly emberek ezt a zseléfejű idiótát.
@Blogger Géza:
Te Gejza, én erőt veszek magamon és készséggel elhiszem (úgy két tized másodpercig), hogy minden mutató fasza, a növekedés sohasem látott csúcsokat döntöget, a GDP tutira emelkedni fog az előrejelzések szerinti sokkal nagyobb mértékben, a működő töke is áramlik ide majd sosem látott mennyiségben... elhiszem... Legyen igaz, ez a cél.

Csak azt áruld el így magunk között, hogy avval a sok többlettel mire megyünk, ha mindet ellopják?
@DezInf: ne báncsad szegény retardáltat, veri az élet, veri hepi! gondolj bele, szerinte ott most minden nagyon kurva jó! legyen neki ennyi elég! az, hogy nem tud hölgyekkel viselkedni, ez szimplán fidesz-kdnp szokás...
@Oxica: Márpedig a BATE a jobb csapat, de most ne a tüdejét, ha kérhetném, régen az úriemberek a kártyaadósságukat főbelövéssel rendezték le, ha nem tudtak fizetni, tuti fix az eredmény, a tüdőlövés snassz, hörög, bugyborékol, szenved a diosgyor:((
@Oxica: focista, a szijj ártó, meg ánnó decibell a legfiatalabb parlamenti képviselő volt, kb 17,5-18 évesen, vagyis durvára ért mindenhez! Nem? De!
@Blogger Géza:
Géza!
Tudod, hogy mikor láttam először, hogy hülye vagy?
Amikor a trafikmutyi volt, és megemelték az árrést, akkor gőzöd nem volt arról, hogy hogyan kell az eladási árat kiszámítani. Ugyanis az ártényezők egymásra való hatását nem értetted.
Na, azóta nézem el neked, hogy idióta számokat írsz le, mert nem érzékeled a nagyságrendeket a matekban, a helyi értékekről nem is beszélve.
Az sem zavar, hogy megpróbálsz sértegetni, mert bőven honorálod a tahóságokat azzal, hogy mi kollektíven annyit röhögünk rajtad, hogy majd megpukkadunk.
Évődünk, cukkolunk, hülyéskedünk veled, te meg ugrasz.
Olyan vagy itt, mint a falu bolondja. Minél jobban röhögünk, te annál gyorsabban táncolsz.
@nincs_itt:
Mondom nem értesz hozzá, csak a Géza, meg Matolcsy kartárs. Izé vagy, na...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tom, hogy nem értek hozzá, ezért olvasom, már amikor látom a könnyeim mögül, Gejzát és a hülyeségeit!
Tudod, ilyenkor megnyugszom, mert látom minden rendben van ott!
@nincs_itt:

bármennyire is nagylelkű vagyok, azért a vakkomondort nekivezetném párszor, csak hogy tanujjon egy kis e-tikettet ha már a fidexben nem ragatt rá semmi a xaron kívűl

.... elnéző vagyok, ha már megtanulta a leckét ... gondolom otthon a családja nőtagjaival is illen-illedelmes ... mint jó kerrersztyén , konzerv :)))
@nincs_itt:
Ja, sosevót még ijjenjó! Irigykedik is a sok bajor melós a magyarokra. Tudom én... :)
@évásanyó: Hát a vezír mondta tavaly hogy tüdőlövésként élte meg a sok kiesést. Amúgy lehet hogy idén aranylövés lesz.
@jaegtoer:

"Azt azért ki kell mondani, hogy a magyarokat vagy használták, vagy kihasználták az ún. civilizált nyugat aktuálisan érdekelt államai"

En ebben meg nem latok problemat. Az emberiseg egesz tortenelme errol szol.

Szamomra ebben a temaban az az igazi kerdes, hogy Magyarorszag, vagy eppen a magyarsag szuksegszeruen ilyen ivet kellett-e bejarjon a tortenelem soran?
www.youtube.com/watch?v=oUTxJTlOk78

Miutan "S nyögte Mátyás bús hadát. Bécsnek büszke vára", megis a sogorok hasznaltak ki tokeletesen Matyas mottojat:Bella gerant alii, tu felix Austria, nube!

"A forradalmas évszámot nyilván elütötted, nem okoskodok."

Ja igaz, valoban nem mindegy, hogy 1 vagy 2 hijan 20.
@Mariann19: Arany Csillaga anyónak!Nem látom, hál istennek ezt a f@szfejet, mer kinyomtam, csak a te szövegedből látom, hogy még mindig harcolsz vele. Édesanyám azt mondaná erre, hagyd a francba, mert a bokádig nem ér fel az ökörje.Egy senki hozzád képest, és én meghajlok a tudásod előtt,a nővérkéim nyugdíjaztatásukig komoly nagy cégek (kórház, kutatóintézet) gazdasági igazgatói voltak, láttam, mit dolgoztak, nekem fingom nem volt sose hozzá, nem értek a pénzügyekhez.Szóval én olvaslak és csodállak, aki meg nem, az le van szarva!:)
@DezInf:
Eleve a rendező elv ott, hogy nőt nem ütnek... csak rugdosnak, evégre az etikettő az fontos dolog.
@Oxica: hát, a fociba mexünt, de a vezér golyóit szívesen bearanyoznám, (forróba):))
@Oxica:
Egy szimpla fejlövéssel kiegyeznénk.
Annyi szép koszorú lenne... fellendülne a virágszakma...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Géza tipikusan az az eset, aki hallja a híreket, a számokat nem nagyon tudja megjegyezni, mégis úgy lép fel, mintha közgazdász lenne.
Felvette a szócső szerepet, de jobb lenne, ha a hangosbeszélőjével egy olyan hajón produkálná magát, amely a végén egy lakatlan szigeten kötne ki.
Tisztulna a civilizáció.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

nehogymá jól érezze itt magát
ideszokott nagyon-lehet a varánuszé dupla pézt osztanak?
nyamvatt trollok... szétoffolnak mindent

a végén még ittragad mint gábris, udvari bohócból meg egy is sokk :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"sosevót még ijjenjó!"
- sokkot kaptá' bazmeg, sokkot!
na, na... ugye, jó vót?
- de joóó...
- mondtam én, hogy jóó!
- le fogom késni a buszt...
:))
@évásanyó: Még mindig nem kaptad meg az üzit? :)
@évásanyó:
Miért tahótlanítottad évásanyó?
Olyan jó humorforrás.
Akkora marhaságokat tud mondani, hogy az embernek fülig ér a szája.
Láttam, hogy sértegetett, engem nemcsak butának, hanem együgyű Mariannak is elkeresztelt, de nekem megéri egy ilyen bolond raritás, hogy szóba álljak vele.
@Mariann19:
Szabadidődben nehézbúvárkodsz?
Erre következtetek abból, ahogyan néha hajlandó vagy lesüllyedni Gejzai mélységekbe. Azért vigyázz kedves Mariann, a keszonbetegség aljas egy izé, szokni kell a mélységet. Gejza legyőz a profizmusával, hagyd süllyedni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Aprót kell dobálni neki."
Jó, hogy mondod ezt a pénzdobálást.
Olyan, mint egy utcazenész, akinek gőze nincs a hangszeréhez.
Mi is részvéttel nézzük szegénynek a kinlódását.
@jaegtoer:

"Az érdem @simple observer 2.0: -é, én csak megigazítottam a gyertyát. "

Ezt a gyertya dolgot azert nem ertem.

Koszonom, hogy megemlekeztel rolam is. ;)
Amugy jot nevettem, mert az a reges-regi reklam jutott az eszembe, ahol a nemes lovag valami olyasmit mond, hogy :
"Koszonom, koszonom. De a dicsoseg az Oroshazi Libamajpastetomot illeti..."

En magam abban a kommentben nem indultam ilyen iranyba, mint azt te irod, de a csiraja ott van, es egyet is ertek veled, hogy valami nagyon el lett barmolva egy bizonyos ponton. Erre pl. fentebb egy linkkel probaltam utalni.

Velemenyem szerint, es gondolom ezzel nem talalom fel a spanyol viaszt, mar hogy a gyerta temanal maradjunk, a Maytas halala utani, az akkori Europa egyik legerosebb sereget, es persze az allamigazgatast is, szetvero lepesek voltak a fordulopont, ahonnan mar nem volt visszateres.
@Mariann19: Mucikám, naponta nem bírom ki, ha többször felugrik a vérnyomásom, ami egyébként rendes szokott lenni. Annyit nem ér a gejza, hogy szélütést kapjak, az én koromban már vigyázni kell a numerákkal:))
@Knósszosz:
Gondolom, a mi Gézánk lassan elhagy bennünket, mert a Vigyorgóban lassan záróra.
Lesz neki szép hátul megkötős ruhácskája.
Kár, hogy soha nem fogjuk látni a rászabott szerkójában.
@Oxica:
Most mondták a hírekben a 180 mrd-ot, mentem is át a férjemhez, hallotta-e.
A hajam égnek állt, gondolhatod.
68 ezer férőhelyes lesz, koncerteknél 80 ezer befogadó képességgel.
Hogy hogyan tudnak majd annyi iskolást beszervezni, hogy telt házas stadiont mutogassanak a TV-ben?
Félre a tréfát. Aki ezt elrendeli, az normális?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem,pedig hidd el kerestem, kerestem, ...
Angyal, nagyon sajnálom, de tartozom neked egy vallomással.
Igéretet tettem a blogtársaimnak még reggel, ha még egyetlen egyszer zsidózol, vagy oroszozol, ki foglak nyomni. Ezt azért mondtam el neked, mert templomba járó ember vagy, engem is így neveltek, nem hazudok neked. Kérlek, a témához szólj hozzá csak, ahogy a többiek. Jó?:)
@Blogger Géza:
az "átlaghozam" az az amit az MNB mint kötvénykibocsátó akar fizetni neked mint kamatot, ha veszel ilyen szar kamatozású békekölcsönt

ennek tehát az államadóssághoz nem sok köze van
mert
a a hitelek amikre az MNB a woodoo gruri kiállíttya a kötvényeket arra az MNB a külföldinek (templeton) 7,42 néha 5,86%-ot fizet erre a kockázati felár rájön ami nem 180 hanem 243 bázispont azaz a kettő együtt
7.42+2,43=9,85% azaz te egy akkora állat vagy mint kevesen

hallottál te valaha gazdaságról meg egyéb szakmai dolgokról?

ja és a fentiben nincs benne a forint árfolyam kockázat ami ugyanezt a 9,85%-ot magasan 10 % fölé viszi ilyen szar forintért ki vesz kötvényt amikor a kötvény nem fizet és ráadásúl a forint szar ingadozó árfolyama azt a keveset is nullára vagy negatívra teszi

ugye nem érted?

kár

kinőtt a ejeden a gaz meg a fű a birkák mehetnek oda is legelni a békamenettel

brühüyyy

ne fárassz ha lehet buta vagy
@évásanyó:
Meg kell szokni a gyengeelméjűeket is évásanyó.
Tudod, hogy a blogszférába mindenki beszabadulhat, példa erre Géza.
Ki is használja, amikor kilóg a bezártságból.
@Mariann19:

Naná hogy nórmális!
Gondolj bele, mennyi ennek a 20%-a.
Annyié megéri nagyot álmodni.
Paks2-höz képest aprópénz, de ezek azt is lenyújják:)))
@Mariann19:
Ugyan, a kimenője (séta a ketrecben) lejárt, az ápolóbácsik elzárták a pc-t... durva ez...
@évásanyó: Akkor esetleg küldj te egy teszt üzenetet és arra elküldöm az elkallódott levelet. Az általad leírt feltétel akkor lenne igazán fair, ha mindenki más is csak és kizárólag a poszt témájához írna kommenteket. Te nem így látod? :)
Most vagyunk július-augusztus fordulóján.
Aktuális.
Mezei munkák, közmunkák, egyebek...

József Attila: ÉHSÉG

A gép megállt. Elfáradt por kering
fölötte, mint az őszi köd meg pára,
s rászáll az emberek hajlott nyakára,
kik esznek most. Átizzadt szennyes ing

hűl a vállukra. Fal, fal egyre mind.
Kenyér s uborka az ebédjük mára
s mind úgy eszik, ne vesszen csöpp se kárba
s hogy jót harap s hozzáharap megint.

Már nem törődnek semmit az idővel.
A harapások majdnem összeesnek,
de jól megrágnak minden falatot.

Egészséges, még jó paraszttüdővel
szívják, rágják a port, szénaszagot
s csak esznek, esznek, nem beszélnek, esznek.

1922. júl.-aug./1934
@DezInf:
Micsoda faca kis csatornázási meló ez a Mészaros&Mészaros cimbinek...
Evégre a felcsóribazdelőre giccskavalkádjánál is már "bizonyítottak".
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, te is irhatsz másról is: a gyerekeidről, a munkádról, a hobbidról, a humorkodásban is jó vagy, de 67-es születés már nem vagy gyerek, hogy ne értsd, embereket sértessz vérig husom, na küldöm neked a tesztet.)
@DezInf:
"Pakshoz képest aprópénz, de ezek azt is lenyúlják."
Azon csodálkozom, hogy sokszor elhangzik, hogy a Paks II-re felvett hitel a lenyúlás érdekében történt.
Ezt a kormány nem cáfolja, pedig ez súlyos megállapítás, azt gondoltam, a nyilatkozókat beperelik. Hallgatnak, mert megéri, a 20% 600 mrd Ft, lesz mit örökölni az utódoknak.
@Mariann19:
Én láttam.
Lökte a süketet Tusványoson. In-kog-nyitóban, a záróra előtt. Most meg erre jár... a szelleme.
Bloggerviktor a zseni, az adu-ász.
(most vettem elő a rég használt bőröndömet, és kezdem belepakolni azokat a holmikat, amiket mindenképpen magammal akarok majd vinni.

Ha lesz addigra nyú vasfüggöny mire észbe kapok, majd Boli segít egy rést találni rajta, legfeljebb segítek felfelé evezni nekije...
DVTK-Krasznodár 1:5
Az oroszok több biztos gólhelyzetet elszórakoztak, viszont ha nem teszik, akkor 12 is lehetett volna a javukra.
A látottak alapján - sajnos azt kell mondanom - a diósgyőrieket úgy elverték, mint jég a határt.
Valójában két fő oka volt a vereségnek:
1. A fiúk jók voltak, de az ellenfél sokkal jobb volt,
2. A DVTK-nak idegenben (Debrecenben)kellett küzdeni, mert a saját pályája nem felel meg az UEFA előírásainak.
Turbózzák már fel az utánpótlásképző akadémiákat és a stadionépítéseket, hogy mielőbb sikerekben tobzódhassunk!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Majd reggel a kezelőbe rendbe hozzák klasszikus terápiával.
Elektrosokkal. Hátha rendbe jön végre.
@évásanyó:
Majd próbáld megértetni az ecceri sulokjával, hogy nem azért nem írják ki sok helyen, hogy nem szarunk az asztalra, mert ez olyan népszerű szabadidős foglalkozás, hanem mert evidens. Mármint annak, aki a civilizált létformák közt leledzik...
Ha meg magyarázni kéne, akkor ne csodálkozzon, ha először orrba találják b.szni, majd a saját szarába tolják a kis vérző orrocskáját.
Persze lehet rajta megsértődni is...
@Knósszosz:
Ne mond már! Jól értem a bőröndöt?
Ennyire?
Tudod, hogy most értem meg azokat a kint dolgozó magyarokat, akik nemcsak a pénzért, hanem emiatt a közhangulat miatt mentek ki?
@dr. jenőke (jenőke): Radnóti és József Attila a két kedvencem.Köszöm Jenőke, már nagyon hiányoltalak, jó, hogy újból kezded, lelkem frissül tőle:))
@DR. INKVIZITOR:
Igen tezsvér, a számból vetted ki a szót! :)
MÉG TÖBB STADIONT, MÉG TÖBB PÉNZT A FOCIBA!
@Mariann19:
PAKSI vellannyal, mert rendes magyar csak olyant fogyaszt!
@Knósszosz:
Backi, a Lajtán simán, már apránként csukott szemmel, nyócc serital után is...
@évásanyó: Az asztalra szarásnak számít ha leírva azon szörnyülködöm, hogy egy izraeli mesterlövész a facebookon azzal dicsekszik, hogy már 13 palesztin gyermeket ölt meg egy brutális, .50-es kaliberű Barrett rombolópuskával, amelyet egyébként könnyű páncélozott harcjárművek és fedezékek ellen használnak? :(

scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10370827_680187665389101_712254612587845077_n.png?oh=3772c7ce0e5f374d8a14d6b27177eac3&oe=5455D2C4
@DR. INKVIZITOR:
Már előre gyúrhatunk a holnapi izgalmas és felettébb tanulságos szakértői magyarázatokra, hogy "aaaaa... öö.... aszittük, hogy majd jobbrújönnek, de ballrúgyüttek, meg futottak is a labdával, de erre nem számított a csapat.... ööö..."
@évásanyó: ugye a választ megkaptad, hogy ember számba vetted?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Várjál, várjál!
Ha marad a paksi vellanyra pénz!
Majd nemzeti petróleumot fogunk venni a viharlámpákba, aztán lóbálhatjuk.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Arany Bolikám! Van választása Angyalnak. Megigértem Nektek valamit, és én betartom. Ha barátkozni akar velem, egyszer s mindenkorra abba kell itt ezen a blogon hagynia a zsidózást. Máshol azt csinál amit akar, de itt nem.
@parti_giano:

"sem a rákóczi, sem a 48-as szabadságharc nem volt realitás. "

Ennyire en nem vagyok szkeptikus, de ketsegtelen, hogy nem lett volna gyerekjatek.
Ugy fel eve cirka 20-30 orat tettem az Europa Universalis 4 cimu jatekba.
Hajtott a 'Milettvolnaha?' kerdes. A jatek nagyon jo, meglehetosen komplex, bar kicsit talan kiegyensulyozatlan a jelenleg kisebb orszagok karara. Csak Magyarorszaggal probalkoztam, tehat nagyon nincs jo alapom megitelni.

A jatekbol itt a kezdokep:
calmdowntom.com/wp-content/uploads/2013-08-06_00004.jpg
illetve itt van nehany perc videon:
www.youtube.com/watch?v=EmWxZMm47lM
17. perc kornyeken emleget minket.

Nos valo igaz, hogy nem tudtam igazan kiismerni a jatekot, mert nem volt tobb idom, es egy ido utan a sok sikertelen kezdeti szakasz utan meglehetosen demoralizalova valt a dolog.

De arra mindenkeppen jo volt ez a probalkozas, hogy belassam, hogy honfoglalo oseink meses tehetseggel valasztottak ki a (geopolitikai szempontbol) egyik legszarabb helyet a letelepedesre.
Igy a jatek soran latva es atelve a fejlemenyeket, elegge elgondolkodtato, hogy a tortenelmi ismeretekkel felvertezve is probalkozol, mint az orult, de a torok csak jon, csak jon feltartoztathatatlanul. Ha pedig a sogorokat fingatnad, akkor jon az ejnye-bejnye a Nemet-Romai birodalom tagjaitol, meg ugye a papai allamtol....

Vagyis egeszen biztosan nem volt, vagy lett volna konnyu ez anno, de talan mindket szabadsagharcunkbol is lehetett volna tobb, egy joval jobb diplomacia eseten...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sajnálom, nem értettél meg engem. Nincs több esélyed Gabi. Kinyomtalak.
@évásanyó:
Annyi nyaligátor (sicc Knoszi) van itt, hogy most egy kis sunyi pöccsel több, vagy kevesebb nyal, igazából ... :)
@Mariann19:
Jól érted, elég!
Bőrönd van, cucc is bele, csak kellene egy kis lóvé, hogy legalább Máltán...
Oda nem kell sok, ingyen kapsz 'személyit', amivel kapsz ottani TB kártyát és mehetsz dolgozni. Igaz, nem Németország, vagy Lukszemburk... de a haverom az istennek se akar hazagyönni onnan, jó elvan Bugibbában... attól kicsit arrébb van az albérletje, mert az elég drága hely. Tele turhistákkal...

Nekünk már Málta is sokkal jobb alternatíva, mint ez a narancssárga szeméttelep. És akkor nem beszéltünk Ausztriáról, vagy a Németekről.
Melyik idióta szokta összehasonlítani a magyar jólétet a londoni meki mosogatással...?
Annyát...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Te ronda irígy kutya! Most nevess ki nyugodtan, de elsírtam magam. Azt hittem érthetően elmondtam Angyalnak, mi merre hány, és alig, hogy befejezem, már ott a blogon a gépfegyveres képe. Egyszerüen elsírtam magam. Már nem vagyok jó pedagógus.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Okké... ha menekülni kell, számítok rád!:))
Én elfexem a ladik aljában, meg se szólalok!
@Knósszosz: Voltam Máltán táborban a gyerekekkel, csodás vidék, szeretni fogod Knosszika.:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Még több stadiont! Még több pénzt a fociba."
Színesedik a paletta.
A Nemzeti Kézilabda Akadémia 200 milliót kap az utánpótlás fejlesztésére. Ezt figyeld:
Ezt a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló alapból kell kifizetni az idén.
A további években is ugyanez a 200 millió jár.
Kézilabda fan vagyok, engem a forrás döbbentett le.
@Knósszosz: Azt ugye tudod, hogy Tucano ott él? :)
@Blogger Géza:

A diszkont kincstárjegy alacsony hozama önmagában mit sem jelent.
Pláne, hogy 3 HÓNAPOS papírokról van szó.
Általában ezek a diszkont, nem kamatozó papírok a legbiztonságosabbak, s mint ilyenek, a legkisebb hozammal bírók. Nem újdonság.

Miután az MNB sorozatos vágásai után az alapkamat igen alacsony (asszem 2,1%), elég fura is lenne, ha nem mérséklődött volna a hozam az utóbbi egy évben.

Azért fogy, mert ez hamar pördül (3 hó), és a minősítők besorolása ellenére biztonságos. jellemzően a kockázatkerülő befektetők veszik, nagyban.

Nem lehetne, hogy a történéseket egészében és nem darabjaiban vizsgáljuk? Önmagában ugyanis ez a két mutató önmagában nem sokat jelent.
@Knósszosz:
Az vigasztal, hogy - hála a netnek - ugyanúgy fogunk találkozni, mint eddig.
Család is, vagy te egyedül.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Az előbb még nem olvastam végig, azért nem jól válaszoltam neked. Megkaptam a választ, ez is válasz. Sír a lelkem.
@évásanyó:
Steretném... mert mediterrán, és a haver is ott...
Nem tud nekem semmit, mert ő vendéglátós, én meg nem, fingom sincs róla. Ott meg azokat keresik főként. OKJ-s pinczér tanfolyam.. esetleg? Ááá... nem tudnám megszokni, a reggeli kávéspoharamat is kilötykölöm..
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Örülök, hogy téged cseppet sem zaklat fel a dolog. Mélyen emberi tényleg. :)
@évásanyó:
Na, apránként megérted, hogy ezt az ecceri képmutató lelket és a szánalmas gyűlölködő fajtáját miért negligálom.
Szánalmas megszállott a szerencsétlen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Jó, hogy mondod, Knósszinak akartam írni, de nem jutott eszembe a neve. Tucano. Milyen régen nem volt itt.
@Knósszosz:
Rohadt lusta disznó vagy kiskomám... a lószart! Evezel bacod!
Különben ugrik a sör...
3 hét múlva megyek ki egy volt világbajnokkal lenyomni a 60 km-t. :)
@Mariann19:
Az nem lenne provlíma, de sajna ez egyenlőre óhaj csak...
Ha konkrét meló nézne ki, egyetlen percig sem gondolkodnék, nekem ez a... nem szívügyem, sajnálom, de ez van.
@évásanyó:

Minden könnycseppért kár, amit erre a csótányra pazarolsz.
Egy aljas eszme sunyi propagandistája.
Én nem nyomom ki, időnként figyelem milyen módszerekkel próbálja megtéríteni a blog népét.
Elég képzett és tehetséges, de épp az általa képviselt aljas eszme miatt sikertelen.
Viszont egy szívós dög, sosem adja fel, szerintem még a saját temetésén is megpróbálja majd a sírásóit "megtéríteni". Megtalálja a módját, mert ez is része a tudjuggkikk elleni "szent" harcának.
@évásanyó: mostanában csak olvasgatok...

olvasom a vidámkodásod, és örömödet, döbbenetedet a blogon...

gondoltam, hogy előbb utóbb megvisel..

sajnálom...

magadat bántottad, hogy kedves voltál..
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Rafting?
Ott hamar lemegy a 60 - csak nem biztos, hogy a végén célba érsz!:)))
Merre fogtok evezelni?
@Mariann19: Nem, nem kell megszoknom Csillagom, azért tett be Fabius tahótlanítót, hogy válogatni tudjunk. Neked kész szórakázás géza, mert a szakmádon belül akar megfogni, te ezt kihívásnak veszed és lealázod, de nekem ez nem szórakozás, ezért kinyomom. Szabad a választás. Itt még hálistennek az.
@Mariann19:
Rád fog csimpaszkodni, cuki kis képeket küld rövidesen gábris... szegény Mariann...
@Knósszosz:
Lajta, kajak, kétnapos túra előtti bejárás.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Nem, nem bántottam magam, belőlem nem marad egy picurka sem azoknál, akik bántani akarnak. Erős vagyok, és vakmerő is, és bizonyos dolgokban nem ismerek tréfát.Tudod, régi neveltetésű p@csa vagyok:))
@Mariann19: Igen tényleg régen volt itt. Néha szoktam vele levelet váltani.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): irigy vagy. -)
te is szoktál kapni, csak te kirekesztő vagy! -))
@Mariann19: Én egyet is értettem volna vele ha csak ez az egy épül meg mert legyen egy nagy stadion orbanisztán népének. Na de ennyi stadion? Minden vakondtúrás mellett.
@Oxica: nem véletlenül lett ez az utolsó...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Ja, meg rásszista is... mert a hülyék-korlátoltak fajtáját útálom! :)
@Knósszosz:
Knósszikám!
Én bátorítalak, mert csak jobb lehet, mint itthon.
Amennyiben nem jön be, van visszatérés.
Bár kizártnak tartom, hogy erre sor kerüljön.
@Knósszosz:
Egy nap nyomjuk le, csak hogy járható-e rendesen, mert utána 20 gyerekkel fog lejönni, de nem ismeri a terepet itt.
@DezInf: Nem értem azt, hogy jó, legyen neki ez a szent harca, de válasszon olyan platformot, ahol tárt karokkal várják az ilyen véleményeket.
Van pont elég rasszista platform, itt meg jól érezhetné magát a többiekkel. ezt nem értem.
@évásanyó:
Úgy kell tenned, hogy ne sérülj meg lelkileg egy ilyen ügy kapcsán.
Így láttad jónak, hogy ne mérgezze az itteni jelenlétedet, ez a megoldás.
@DezInf: Mint oly sokszor ez is téves diagnózis. Ettől függetlenül nyugodtan higgy benne, ha így nyugodtabban alszol :)
@évásanyó:
Szerintem élvezi, ha Szőrünk elküldi a ...... ....... ...... .... ...... ...... .... ........ anyukájába.
Különben nem értem... :)
@Oxica:
Én keményebben gondolkozom stadion ügyben két okból.
Csak olyan beruházást kell megvalósítani a sportban, amelynek a kihasználtsága a méretéhez képes garantált.
Amennyiben nem, felesleges a felépítése.
A másik az, hogy van prioritás is a világon.
Tényleg ez olyan fontos most? Mégha az embereknek sürgető igénye lenne, megérteném.
Diósgyőr - Krasznodár 1:5

Hát ez van mikor a Diósgyőr már az illiberális alibifocit játsza, az oroszoknak meg elfelejtenek szólni.
@simple observer 2.0: 1. ábra (4. oldal)... nem állítanám ennyire egyértelműen, " hogy honfoglalo oseink meses tehetseggel valasztottak ki a (geopolitikai szempontbol) egyik legszarabb helyet a letelepedesre."
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=OBXRXS
@Mariann19: Egy, az UEFA követelményeinek is megfelelő 70 ezres stadion kell az országnak de a porfészek Felcsútnak stadion, meg az összes többi felesleges luxusberuházás.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Dehát ez olyan megalázó, nem? Ha engem egyszer komolyan itt valaki törzsgárda elküldene az anyámba, úgy elmennék, hogy porzana utánam Varánusz.:(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Mi ez ahhoz képest, hogy nap mint nap ártatlanok halnak meg. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mint oly sokszor ez is téves diagnózis."

Ebben most kivételesen egyetértek veled.
@DezInf: "Elég képzett és tehetséges" minősítése minden alapot nélkülöz. Egy funkcionális analfabéta vagy. A többi, általa felsorolt jelző viszont tökéletesen rád illik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Inkább el tudtam volna képzelni, hogy szociális lakásokat építenek ennyi pénzen, amit már elherdáltak, meg olyat, ami reményt ad az itt élőknek és munkát.De egy olyan minisztetelnök, aki magára meg a hobbyjára milliárdokat költ, a népe meg nyomorog, na szóval,hogy nincs egy fideszes potentát, aki azt mondaná eléééég Viktor!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te nem látod a válaszát erre... mint tyúk a takonyra (mi másra?), úgy csapott le rá, s azonnal álszent módon mártír-glóriát applikált magának...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Ócsa a szégyen netovábbja! A szegregáció magas foka az elnagyolt, slendrián építés, merthogy a szegényeknek ez is megteszi, kényszerűségből.
Süljön ki a szeme, aki ezt így találta ki, meg annak is , aki ellopta a felét.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): "Erő izom, pasztőrözött tejet iszom" Azért nagyon jól esik, amiket mondasz, ugye tudod:)
@Sir Bates dö Hól: Én meg nem értek egyet, de ez nyilván egyikünknek sem újdonság. :)
@évásanyó:

A kurucon,a mandin csak egy lenne a sok muzulmán dzsihadista között. Itt ő az egyetlen, így élvezi amikor abuzálják:)

Sosem húzná el innét a belét, neki ez a kánaán.

Ott kommentel ahol akar,de ő itt élvezkedik, mert itt ő az egyetlen közutálatnak örvendő barnainges udvari bohóc.

Az arab/muzulmán belharcok áldozatai nem érdeklik, mint ahogy a nem muzulmán lakosság elleni "népírtás" sem fontos számára. Mert ő egy igazi "keresztény" szamaritánius.

Az ilyenek voltak a hódoltság korában a törökök zsoldosai. Egy kis szabad rablásért simán legyilkolták az eccerű népet.
@évásanyó: igazán nincs mit.. -)

te még csak adtál magadból itt. -)
és ahogy olvaslak, még fogsz is. -)
@DezInf: Remélem most nem " nomen est omen":))
@DezInf: Ez megint olyan nagyot akartál fingani és beszarósra sikeredet. Szedd össze magad. :)
@Mariann19:
Köszönöm!
Kizárt, hogy visszajönnék, ha lenne valami meló lehetőségem odakint. Van pár ismerősöm akik már amott élnek és kapom tőlük a biztatást, hogy majd intéznek valamit... aha. Addig álljak fél lábon.

Mindegy, van még egy évem amit itt kell... ezt sajnos. Addig van időm, ezért szeptemberben inglish, jövő héten fizetem be. Nem használtam kurva rég óta, nagyon megkopott. Nem kicsit. Szóval belecsapok, ki tudja hol kell majd. Mert fog kelleni, ugyanis itt már a huszonéveseknek sincs jövőjük, nemhogy az én korosztályomnak.

Sógorasszony Olaszban, még ott is jobb... bár nem tudom mi lenne arrafelé, baromi magas a munkanélküliség arrafelé is. Majd látom, most jó éjt Neked és minden blog UHU-nak!!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Milyen szépen fejezed ki magad, ez kölcsönös ám Kispofám, mert nagyon sokat kapok a blogtól, ezért aztán sose fogyok el. Én 2 évet vártam erre, hogy itt lehessek, most minden nap többször is úgy megnevettetnek egyesek, hogy nem férek már a gatyámba. A szanetliben írok, mikor felvisítok, tőlem zeng az utca, nagyon sok okosságot olvastam már itt, nagyon sokat tanulok Tőletek, nagyon hálás is vagyok érte.)Rémálmaimban elromlik a gépem, és felriadok ijjedtemben. Ha nem jelentkeznék pár napig, biztos bajom esett, jobb, ha tudjátok!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Fasza hobbitok van, tényleg.
Megannyiszor elnéztem az evezősöket Csepelen, a Kis-Dunyha ágban... kiváló sport, ha nem is versenyszerűen csinálja az ember, akkor is. Ott vagy a természetben, kocsma is van a parton, mi kell még?
Egésségedre!!:))
@Knósszosz: Erre még visszatérünk Knossszi, az angol miatt!!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lehet Bolinak igaza van... gyerek is kap kakaót lefekvés előtt, szal: a rasszista kurva @nyádnak linkeld ezt a gyökér oldalt, engem ne hozzál rossz hírbe...

Természetesen felháborító a hír, ha!! igaz... de irreleváns mind az áldozat, mind az elkövető nemzetisége... egy normálisan gondolkodó embernek, ám a te (és pajtásaid) selejtes subcsiken brénedben ez lesz a legfontosabb...
@évásanyó:
OK!
Most szunya és még van valami amire akartam válaszolni Neked, de ha nem harrach-szol, holnapra hagynám... jó éjt!!
@Sir Bates dö Hól: Persze, hogy irreleváns. Ezért is kell szóvátenni. A többi "magasröptüd" viszont szóra sem érdemes. ;)
@Knósszosz:
héy a gejzának lejárt a műszakja? vagy mexökött?

mi történt?

brühüyyy

sokat nem szabad heszitálni mert kurvára megbánod később és akkor meg már későn lesz

brühüyyy

a te életed a tiéd és te éled
@évásanyó:
egy nyelvet élőben!!!! 6 hónap alatt meg lehet tanulni komplettül

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kuss nácifajzat, ilyen xar alakokkal mint te nem vitázok.
Ez volt az első és egyetlen hozzád intézett kommentem.
A kurucon nyalogasd a fajtezstvíreid nemi xervét.

Remélem ennyi elég , vitának vége!!!!

( r.kat a vallásom mielőtt lezsidóznál te xarházi)
@rodeo36: Nos:
1. Neked, akinek fotografikus a memod.
2. Tudsz már egy-két nyelven, tehát egyik húzza a másikat, hiszen nyelvcsaládokat könnyebb, igaz?pl. a francia nyelvtan az orosz után könnyebb volt nekem, pedig nem is család.
3.Ott kell élni, ahol beszélik, könyvből nem lehet, legalábbis 6 hónap alatt nem.
Van még, csak nem akarok regényt írni:))
@évásanyó:
tehát meg lehet csinálni..."csak" csinálni kell: "ott"

brühüyyy

ja a 12. nyelv mindíg könnyebb, mint az első de az első nélkül nincs 12.
@évásanyó:
Igen. Meg lehet ... nyelvtanból 4 1/2

brühüyyy
@simple observer 2.0:

"_Ezt a gyertya dolgot azert nem ertem._"

Ejnye. Te vetetted fel a témát, a te gondolatmenetedhez fűztem egy lábjegyzetet.
ha nem írod azt amit, akkor nincs lábjegyzet sem. (a gyertyát kiválasztottad, meggyújtottad. én csak megigazítottam, hogy a másik sarokba is jusson a fényéből.)
@De hová tűnt Columbo felesége?: A 12 hónapos DKJ-k és a hosszú államkötvények hozama is történelmi mélyponton van.
@rodeo36: Istenem, még egy "zseni"... Az államkötvényeket (beleértve a kincstárjegyeket) nem az MNB bocsátja ki, hanem az ÁKK, és ennél szorosabb köze már nem is lehetne az államadóssághoz, mivel ezekből a papírokból finanszírozzuk őket. Most épp 1,6%-3% között. Hagyd abba a baromságaidat.
@Mariann19: Jajj, már el is felejtettem, te voltál az a hülye, aki akkor is baromságokat írt! Vicces volt. :)
@Knósszosz: Nem igazán lopják el, inkább gyarapszik a közösségi vagyon.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem, ők nem komcsik, csak nagy oroszgyűlölők. És ezt várták Orbántól is. Csalódtak, van ez így. Egyébként az ukrajnai magyarok is inkább Janukovicsot támogatták a szavazáson, amikor indult, nem a nacionalistákat, akik aztán rögtön a nyelvtörvényt kezdték el cseszegetni. Zavaros az a helyzet, nem szabad nagyon beleásni magunkat. Nem kell mindenbe a kelleténél jobban belepofáznunk, Orbán nagyon ügyesen, diplomatikusan jár el.
Hoho a zseni koran reggel kiosztotta a nepet, kar hogy olyanokkal szivozik, akiknek a kormuk alatt tobb tudasuk van, mint neki a fejeben.:)
@Blogger Géza:
ja...8% körüli veszteséggel

attól, hogy te hülyeségeket dumálsz a valóság nem lesz jobb

brühüyyy
Úgy látom, Gézának kipattant a szeme. Mai mottó: se ember, se Isten, csak a fidesz!

Más: Zsebputyin három hete azt mondta, összeomolhat a nyugdíjrendszer.

Két napja még gyerekfüggő lett volna a juttatás mértéke.

Tegnap meg már azt mondták a "SZAKÉRTŐK", hogy 2030-ig nem kell hozzányúlni a rendszerhez.

Idióta bagázs ez.
@Knósszosz: az az igazsag, h @rodeo36: -nak! Ha felteszed magadnak a kerdest: Eleg bator es kalandvagyo vagyok, h Mo.-n oregedjek meg, amikor van mas valasztasom is?!
Egyszer minden hajo megtelik!
@Blogger Géza: na gejza, reggelire huje vagy, mert az allamadossag kamata magasabb, mint a kotvenyekre igert kamat. Aakkor te jossz, ez most jo?
A kozossegi vagyont meg ugyerted, hogy a kozosgepi vagyon gyarapodik, amely egy igen szuk kozosseget hizlal?
Gézukán mindig ledöbbenek, hogy a szervilizmus és az ostobaság mennyire kézenfogva jár.
Ráadásul amikor "grafomán vénája" is van a betegnek, akkor tulajdonképp már szórakoztató csörgősipkás mivolta.
A régi klasszikus mondáshoz tarja magát: "Nem elég, hogy hülye, de még szorgalmas is."
@huzzadneki shakespeare:
Dehogy, végigtesztelték a közhangulatot, majd visszavonultak.
Ez persze ezeknél nem zárja ki, hogy pl.szeptember 5-én mondjuk a közlekedési jogszabályok módosításakor ki sunyin, a 86.oldalon ne legyen benn egy kis kiegészítés részeként.
Evégre sunyi kis faszok...
Tegnap vastapsot kapott a DVTK az 1-5 után. Ez kell ennek a népnek!! Nincs itt gond! Sok gól, nagy ruha, elhízott, lomha és buta játékosok, a lényeg, h "ics"-re végződjön a neve.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

szerintem csak egy dezinformátor!

a 2010-es TB és a manyup pénz meglovasításának törvénye és felhasználási módja ma is megtalálható arhivumként, ám ő még azt is meghazudtolja állandóan.
ez áll szinte minden hozzászólására...

ezért mondtam, hozza ide az aktuális törvényt utána beszéljünk róla.
láttad a prezentált paragrafus idézeteket?
@Myrath:
Hurrrrá!
Tanulság?
Még több állami pénzt kell a magyar fociba tenni. Ez egyértelmű!
Stadiont, de ezeret...
csemegézettek az elzárt világról! sok-sok tanulság van benne, nem csak érdekes az önkéntes "bezárkózás".

Tehát ismerkedjetek meg egy pöttyet Bhután világával...

offforever.blog.hu/2014/07/31/ahova_evente_csak_5000_ember_lephet_be_bhutan
@guma:
Szervilis szar alakoknál ne keressük a mozgatórugokat, mert még véletlenül napvilágra kerülnek...
Azért a napi kommunikációban, beszélgetésekben nem lehet egyszerű élete. Vagy az egész könyezete ilyen kis poloskákból áll, mint ő? Végül is, azon a szinten...
@guma:
Arra itt a hegyitrollok népe, rájuk csodálkozunk, hogy lehet ilyen bhután élniük... :)
ezeket a gondolatokat meg azért érdemes megismerni, mert "ötletel" a lehetséges irányokon, miközben szembesít azzal, hogy ma ki vagy mi az:

Óhatatlan veszteség

"
Önállóság-alapúvá kellene alakulnia – éspedig tömegesen.
Természetessé kellene válnia annak, hogy minden dolgunkat előzetes és alaposan átgondolt terv alapján, a kellő információk birtokában végezzük, nem pedig vágyak, remények, pillanatnyi ötletek alapján.
Meg kellene változnia az egész társadalmi gondolkodásmódnak: annak, hogy mit tartunk jónak és helyesnek és megengedhetőnek és meg kellene változni abban is, hogy inkább az ésszerű, közösen vállalt szabályok mentén képzeljük el a boldogulást, ne pedig a kiskapuk és kapcsolatok keresgélésével.
Meg kellene érteni azt, hogy aki áthágja a szabályokat, az nem „ügyes”, az nem „követendő példakép”, hanem bűnös, mert árt a közösség többi tagjának.
Ehhez pedig szakítani kellene azzal az elképzeléssel, hogy boldogulni csak mások kárára lehet. Ez ugyan a magyar közeg évszázados tapasztalata, ám ez a tapasztalat nem érvényes a fejlett, tudásalapú világban: ott a sikert az együttműködés és az információcsere hozza meg. Azok a játszmák, amelyektől sok magyar a saját felemelkedését reméli, egyszerűen értelmetlenek és nevetségesek lennének egy nyugati polgár, vagy vállalkozó szemében."

progressziv.blog.hu/2014/07/31/ohatatlan_veszteseg#trackbacks
@nincs_itt: "mert az allamadossag kamata magasabb, mint a kotvenyekre igert kamat. " Ennek a mondatnak nem sok értelme van, hiszen az államadósság kötvényekben ölt testet.
@Myrath:
Annyit megjegyeznék, hogy az orosz csapatban is voltak "ics"-re végződő nevűek.
Szerintem az eb máshol van elhantolva...
@guma: nem veletlen, hogy akkora vehemencival tamadjak a "londonbamekibe" mosogatokat/takaritokat. Sok olyat ismerek, akik a fenti cikkben leirt okok miatt a labukat nem teszik be Mo.-ra tobbe. Olvashatjuk 1-2 kepviselojet ennek a fajtanak. Nekik marad o.v. meg a tobbi.
@DR. INKVIZITOR: Arra utaltam, h a 10 akadémia nem képes kitermelni NB1-es játékosokat sem, hanem másod és harmadrendű icsekkel töltik föl a csapatokat. Honnan szedik ezeket az icseket nem tudom. Paradox szitu volt tegnap az őrjöngés a zakó után. (nem értek a focihoz)
@Myrath:
Még csak nem is szeretem, időpocsékolásnak tartom, a pénzpocsékolást pedig nem minősítem inkább.
Szerintem ez, amit itt művelnek a finanszírozásával, már büntetőjogi kategória, hanyag kezelés, bűnszövetkezetben elkövetett csalás, ...
@DezInf: Ha hülyeségirogató versenyt akarsz nyerni egész jó úton haladsz félkegyelmű.:)

kouroshziabari.com/wp-content/uploads/2013/06/Latuff-cartoon-3.jpg
@Blogger Géza: nem baj geza, azert probald meg ertelmezni! Nem segitek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Egyébként a lengyelek pattogásnak már meg is van az első eredménye:

"Oroszország augusztus 1-jétől behozatali tilalmat rendelt el szinte valamennyi lengyel zöldségre és a gyümölcsre. "

hvg.hu/gazdasag/20140730_Nem_kernek_tobb_lengyel_zoldseget_gyumolc

Képzelem, hogy vernétek a nyálatokat, ha egy harcosabb oroszellenes Orbán-nyilatkozat után speciálisan a magyar exporta vonatkozó orosz bojkott jönne...

De nektek végül is mindegy, mit csinál Orbán Viktor, ha van rajta sapka, ha nincs tipikus esete.

Egyébként valószínűleg még így is szívni fogunk, s mindezt a gyökér ukrán légiirányítók miatt, akik harci zónába vezettek egy polgári gépet. Csodás.
@guma:

Tudod, ha egy poszt minden mondatában csak az szerepel, hogy "kellene",azt úgy hívják, siránkozás, álmodozás,vágyakozás, etc.
Tele a hócipőm az ilyen írásokkal. 24 éve olvashatók ilyenek és ehhez hasonlók, és közben az általunk felkent hatalom meg azt csinál, amit akar.

Nekem ilyenkor mindig Váncsa szakácskönyvei jutnak eszembe:))
Ő nem abból főz, amiből "kellene", hanem megveszi, megfőzi.
Én ugyan éhes maradok, de őt jó olvasni:)
@Myrath:
Az este már írtam, hogy 12 gólt is kaphattak volna, ha az oroszok nem hagyják ki a biztos helyzeteik egy részét.
Lehet, hogy a nagy ünneplés azért volt, mert "csak" 5-öt kaptak.
Az egész sportág ezer sebből vérzik, kimúlni nem engedik, de meggyógyítani nem tudják/akarják.
Már sokadszorra van belőle - és az egész holdudvarától - elegünk, azonban még sok víz fog lefolyni a Dunán (és sok pénz fog elfolyni a szent cél érdekében) amire érdemi változás köszönt ránk. Vagy az sem. És akkor mi lesz?
@DR. INKVIZITOR: encek?

Csak egy slusszpoén a magyar focihoz. A Debrecenben van a legtöbb fekete játékos. Na kit büntetett meg az UEFA rasszizmus miatt? Naná hogy a Debrecent. Mit szólnak ehhez a fekete kedvencek?

A hajdúsági klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a drukkerek részéről még az északír Cliftonville elleni összecsapáson hangoztak el a rigmusok, és nem engedélyezett drapériákat is kifeszítettek.

www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20140731/szurkoloi-rasszizmus-miatt-buntettek-a-lokit/
De szeretnék bukott elnök lenni!

1. Elnöki tiszteletdíj (havi 1,5 millió forint). Az elmúlt négy évben ez 72 millió forintos tételt jelentett.
2. Autó, rendőrségi sofőrrel.
3. Kétfős titkári személyzet külön irodával.
4. Ingyen veheti igénybe az összes egészségügyi ellátást.
5. Állami lakás, melynek rezsijét sem neki kellene fizetnie: a törvény értelmében az ingatlan fenntartását a Köztársasági Elnöki Hivatal látná el.
6. Ha nyugdíjat kapna, akkor a pénzbeli juttatás nettó összegét a nyugdíj havi nettó összegével csökkenteni kell.
7. Joga van az Elnök úr megszólításra.
Schmitt eleinte a lakásra is igényt tartott, erről később – mivel több ingatlan tulajdonosa – lemondott. Így a fenti listából ugrott az állami villa, és ez azóta sem változott – derül ki titkársága válaszából.

www.borsonline.hu/20140801_schmitt_elnoki_autoval_jar_a_kolbaszoshoz
Deutsh Tompikát szopóágra tették!

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly, az MTK alapításának 125. évfordulóján rendezett ünnepségen Deutsch Tamás sal írt alá szerződést a stadion megépítésére - most épp a miniszterelnök aláírásával jelent meg az ennek ellentmondó rendelet. Az előző pálya búcsúmeccsét megtartották júniusban, az első látványterveket tavasszal kiadták az új stadionról, az is eldőlt már, hogy ebben az idényben az MTK Kispestre költözik albérletbe. Hogy a tervek miként módosulnak a kormányrendelet után, azt egyelőre nem tudni.

www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/uj-kormanyrendelet-megsem-epul-uj-mtk-stadion-432406
@rodeo36:
Szavak helyesírása
Szóalak helyességének vizsgálata, helytelen alakhoz helyes alakok javaslata.

Megosztásmegosztás facebookon
Ellenőrizendő szó:
„meglehet”: helyes

Az igekötők különírása vagy egybeírása gyakran értelmi különbségre is utal: annak jelölője, hogy az igekötő a közvetlenül utána álló igéhez tartozik-e, vagy az ezt követőhöz. Más és más tehát: megvan húszéves, de: meg van töltve; megfogom a lepkét, de: meg fogom nézni; leszokott a dohányzásról, de: le szokott utazni vidékre; beleszeretett a lányba, de: bele szeretett volna szólni; elleszek nélküle, de: el leszek fáradva; megtudták a hírt, de: meg tudták javítani; stb.helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh#F7

Mivel nincs után rákövetés, ezért helyesen írtam.
@évásanyó:
tanítgasd egy kicsit - ha nem figyel, durr egy tasli neki - mert egyre jobban szétesik, oszt még elhülyül itt vénségére! :D
@tristen2005:
A rendszerváltásnak becézett népnemzeti cirkusz első éveiben sok - legtöbbször alkalmatlan - családtagot/rokont/barátot/ismerőst alkalmaztak 4,5 és 6 éves határozott időtartamra szóló szerződéssel, kiemelkedően magas havi bérrel.
Néhány hónap után - valamilyen indokkal - felmondtak a munkavállalónak, majd kifizették neki az őt jogosan megillető, a teljes időre számított összeget.
Az elnöki juttatásokhoz képest végtelenül szerény lehetőséggel is lehetett nagy nehezen boldogulni.
Nem akarom a kedved szegni, de az utóbbihoz hasonló konstrukcióra még lehet esélyed, de az exelnöki buktádban ne reménykedj!
@évásanyó:
de van rákövetés, ezért helytelenül írtad

az igekötős ige teljes alakja: meg lehet tenni

amiből te voltál szives elhagyni a "tenni"-t (lehet, hogy nyelvtanilag jogod van e slendriánságra de nem elegáns)

abban, ahogy "egybe írtad....a követő elhagyásával" nyelvtanból 1 1/2

ne erőlköggy és ne légy géjza....

brühüyyy

eccer ti is meg fogtok tanulni -nem csak magyarul- hanem idegen "nyelvűl" is

erre kössél bokrétát

legalább a többiek is tanulnak "delikvencset"
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
beeeeeeeeeeeee birka:

rodeo36 2014.08.01. 09:08:56
@évásanyó:
de van rákövetés, ezért helytelenül írtad

az igekötős ige teljes alakja: meg lehet tenni

amiből te voltál szives elhagyni a "tenni"-t (lehet, hogy nyelvtanilag jogod van e slendriánságra de nem elegáns)

abban, ahogy "egybe írtad....a követő elhagyásával" nyelvtanból 1 1/2

ne erőlköggy és ne légy géjza....

brühüyyy

eccer ti is meg fogtok tanulni -nem csak magyarul- hanem idegen "nyelvűl" is

erre kössél bokrétát

legalább a többiek is tanulnak "delikvencset"
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Most történetesen rodeonak van igaza:))

Meg lehet (csinálni).
Meglehet (=esetleg, talán, előfordulhat), hogy meg lehet (csinálni).
@évásanyó:
"meglehet" hogy meg lehet baszni

brühüyyy

a meglehet ebben az esetben nem összetett szó, hanem egy egész szó amit nem szokás különszedni...mint: meglehetősen, meglehet hogy

szóval tanújj jányom ungeresét is meg nyelvtanot is és írd meg a @boli-nak, hogy nyelvtan helyett evezzen ott a térdigérő viharosban

brühüyyy
Engem már csak egy dolog éltet. Lehet, hogy Szijjártó lesz a külügyminiszter. Nagyon izgulok, hogy összejöjjön.
@Orica Középföldi:

még jó, hogy a >>@gájza elszökött és van másik lufi

ez most jólesett...mint egy jó pofa Shiraz

brühüyyy
@rodeo36:

Egészségedre! Ami jár, az jár:))
@V-PORT:

és majd készül róla oljafestmény (időálló jófajta tengeri hajóhoz használt olajfesték) és ki is lesz függesztve egy katedrálisban, mert az ananász frizurája máshol nem fér el csak a toronyban

és lila pöttyökkel meg fuccsálban kis gatyó és strandpapucs (kinai főmárka méjdincsájna jól láthatóan a képen ahogy egy lábon álldigál csípőre tett kézzel és a másik lábával megpróbál arra is rálépni amin áll

hatalmas rapiréé vagymijafaszmagyargyorsfestő fogja csinálni...pozdorja lemezre)

és a zakkreditációját is tálcán viszik előtte szattyánbőrben

brühüyyy

és milyen okos...lehet a fejivel küet törnyi
@DR. INKVIZITOR: megvan!!!! A Debrecen lefekudt az oroszoknak! Orban felszopta a zoroszt, Kosa meg szettette neki, vagy oda tartotta a valagat!
@Blogger Géza:
Visszavettelek a kebleimbe Gézukám, és kijavítottam az indexedben a nyelvtanjegyedet, mert "két hülye egypár", megyek Veled Aranyom, itt semmi keresnivalóm:))
@évásanyó:
@bolicska nem fog me'ázni...inkább elevez a balfenéken...tudod, a heterók gyöngye...mint már kinyilatkoztatta, mint a katolikus egyház is, hogy ők márpedig cöli ha bát us ha nem bá tus máshová semmiképpen (esetleg akkor ha senki sem láttya ott a nádasban amikor gőzölög a...)

lecsapott szavaidra mint kotkodács a törekre és kavics lett, most a csőrit köszörüli...ha be tuggya dugni és fel is áll

brühüyyy

várom gájza válaszát eme ajánlatra...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: érdekes, a hutu-tuszi ügy 20 éves fordulója kapcsán (hu.m.wikipedia.org/wiki/Ruandai_n%C3%A9pirt%C3%A1s) nem emlékszem a sajnálkozásodra... igazi kis gyökér vagy... nemződnek inkább a jerkéket kellett volna preferálnia a szamarak helyett... még szerencse, hogy te ökör lettél (a kakukk személyéről kérdezd nejed), az antiszemitizmus igavonó barma (s nem istené, miként azt két térdeplés közt vizionálod... az sem segít, hogy egy medve vagy barna maci előtt térdepelsz)...
@tristen2005: Na ugye, hogy nincs is zsidólobbi.
@rodeo36:

A nyelvtanhoz csak annyit, építész létemre a picsám szétrúgnák, ha meszet tennék a betonba!:)
@V-PORT:

Bünti a turul szoborért:)
@Blogger Géza:

jéééééééé gájza te még egyben vagy? nem estél szét?

tudod a KAKI az a MNB leányvállalata, Magyarországon, az ország nevében kizárólag az MNB-nek van aláírási jogköre, hogy ki kezeli az egy már adminisztratív kérdés (jó sok bürokrácia hadd foggyon az állampolgár pénze)

namost vannak az alacsony kamatozású azaz forintalapú forintban cirkuláló váltók (vagy kötvény ahogy tetszik, ami egy fizetési ígérvény, hogy x idő elteltével y összeget adok vissza az általa megvásárolt!!!! váltóra reskontó Móricz Zsiga)

ilyen alacsony kamatozású váltót csak agyament barmok vásárolnak bízván a kibocsátóban, hogy az vissza tuggya fizetni, mialatt az infláció amit a kibocsátó szintén képes machinálni el viheti a picsába azaz akár negatívba a hozamodat azaz kevesebb pénzt kapsz vissza mint amit kölcsönadtál a magyar államnak aminek nevéáben az MNB állította ki a hamis váltót

vannak a devíz alapú váltók (legyen kötvény ha ahhoz sem értesz mindegy) azokat csak akkor veszi valaki (Templeton és társai) ha megfelelő és a világpiacon az IMF-nél magasabb kamatot kamatos kamatot kap rá és a biztonságát is szavatolja a CDS és egyéb igérvény (eddig érted?)

namost a Templeton megveszi a névértéken 10000000 (tízmillió euro) értékű kötvényt azaz hitelt ad a magyar államnak annak nemzeti bankján keresztűl, és kér érte 7,65 vagy 8,54 % éves kamatos kamatot 5 évre vagy 10 évre vagya hogy ki van írva aza meg van ígérve az MNB által woodoo gyuri aláírja...és akkor jön a piac kockázati felára CDS ami lehet 140 pont vagy 375 pont az naponta és hitelfelvevőtől függően változik a magyar államot 283 bázisponttal (=2,83%) érftékelte be de ez változik a kötvény (váltó) futamideje alatt

tehát a kettő összege érdekes ami közel 10% ennek ellenében a konvertibilis forint kötvényedért fizet 1,62 %-ot a kettő differenciája az állam haszna azaz rá kell tenni a váltó értékére ezzel negatív haszon azaz kiadás keletkezik kiszámíthatóan 10 év alatt kb 80% kal van megfejelve

azaz 10 millió helyett 18 milliót (kerekítettem) kell a magyar államnak kifizetnia a Templeton inkasszójára

eddig világos?

na akkor menny és akaszd fel magad a fogasra vagy a WC kefére

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Mikor veszed észre bagetthuszár, hogy ez a stílus velem szemben teljesen hatástalan és még kontraproduktív is?
Tök ciki, hogy az állandóan lejárt lemezeidet rakod fel, ráadásul végtelenített ciklusokban. :)
@tristen2005:
értettem...kerek kis példa...de a "delikvencsek" főggyén eztetetetetet csak nagyon kevesek értik, vagy vallják be, hogy jé tényleg

nálad ez azért érdekes mert amikor ennek okán a hegyszorosban a vízzáró gát átszakad azt "érzik" igaz...nincs temetésre gond

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Másrészt minek leplezed le a saját primitívségedet, amikor azt hirdeted, hogy aki a gázai áldozatokért felemeli a szavát az mind antiszemita lenne? Mókás látni, hogy úgy vagy embertelen, hogy közben a világ igazának képzeled magad.

Élő adásban fakadt sírva az UNRWA szóvivője az ENSZ-iskolát ért támadásról szóló kérdés megválaszolásakor
Chris Gunnes, az ENSZ UNRWA nevű, menekülteket segélyező szervezetének szóvivője, korábban a CNN újságírója tegnap az Ál-Dzsázírá összarab hírtévé élő adásában elsírta magát, amikor a Dzsebálijá menekülttáborbeli iskolát ért izraeli támadásról kérdezte a műsorvezető. Izrael ENSZ-nagykövetét viszont nem hatják meg a könnyek.

youtu.be/WOIlCF1ZIeM
@tristen2005: Mondjuk az MTK múltbéli teljesítménye jobban megérdemelte volna, mint egy megyei 3. osztályú csapaté. De illiberalizmus van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Itt konkrétan az MTK stadionról írtam. Annyira ők is megérdemelnék, mint a Vasas. Vagy te nem így látod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: baz+ dzsibriel, durva unalmas vagy! Azzal foglalkozz, h a gyerekednek legyen jovoje!
@V-PORT: Én inkább a fiatalok sportolását, a tömegsportokat és az igazán sikeres élsportjainkat támogatnám.
@rodeo36:

- Az elmúlt napokban a 15-éves magyar állampapírok árfolyama 4,5% környékéről 5% fölé ugrott.

- Ezzel párhuzamosan a forint is nagyot gyengült.

- Fed kamatemelés nemsoká...(?)

- Feltörekvő piac para és zakó (Mo is)

- Kamatemelés (Mo is)

- Forint zakó

Ez lesz. (szvsz)

vagy intervenció 330-340 környékén?? (eur/huf cross)Az sokba fog fájni.....
@V-PORT:

Ez is egy érdekes dolog, a Fradi stadion 14-15 milliárd volt. DVTK stadion-t, hogy oldják meg, 3,5 milliárdból, ilyen látványtervek mellett? Nem beszélve a műszaki leírásról!

A DVTK új otthonára két év alatt összesen 3,5 milliárd forintot különített el az állam a költségvetési tervezetben. A boon.hu cikkében további látványterveket is láthatsz, egyéb részleteket olvashatsz, emellett azt is megnézheted egy grafika segítségével, hogyan zajlik majd az építkezés, milyen fázisokon át készül majd el a végeredmény. A portál cikkét ITT találod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen, az jó lenne. De Orbán minden városban új focistadiont akar. Neki ez az egyik perverziója. Ő a látványos dolgokat szereti. Nézd meg a németeket, megnyerték az U19 Eb-t tegnap. Egy török rúgta a gólt. Lehet erről vitatkozni, de Magyarországon miért nem lehet a roma/cigány gyerekeket látni az osztályos foci közelébe. Ne mond, hogy nem tudnak focizni? Hol vannak? Van egy gyanúm, hogy nem csak rajtuk múlik, hogy nincsenek sehol.
@Blogger Géza:
A kettőnk között zajló, "Ki a hülyébb" párharcban tiéd a diadal, győztél!
Az aranyérmet délután akasztom a nyakadba, mert most nem érek rá.
Egyidőben közlöm, hogy kiérdemelted e tárgyban a különdíjat is itt, a közönség szavazatai alapján.
Csók.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Tök ciki, hogy az állandóan lejárt lemezeidet rakod fel, ráadásul végtelenített ciklusokban. :)"

Szerinted te mit csinálsz?

" Mikor veszed észre........, hogy ez a stílus ..... teljesen hatástalan és még kontraproduktív is"

Helyes a következtetés.
@Myrath:
ezen is láccik, hogy "mennyire jól teljesít" magyarország...ha a valós számokat ismernénk (nekem van készen egy excel-em de az még 2011-es adatokkal és abban is sok extrapolálás van, mert ugye minden titkos) akkor az én extrapolálásom után körülbelül az államcsőd után áll az ország, a békakölcsönök nem sokat számítanak egy értékét veszített azaz negatív hozamú váltóért lebombáznám a woodoo gyurit is...de vannak pénzek amiknek a legitimizálásához ez az ára csatolódik

brühüyyy
@Mariann19:

"Csók."

Inkább egy békát. Abból még lehet királyfi, BG-ből soha:))
@Mariann19:

Vissza a munka világába. A FÖRI közterület felügyeli tanfolyamot indít. Gondolom minden közmunkás vágya.

Jelentkezési feltételek:

· érettségi bizonyítvány

· foglalkozás egészségügyi alkalmasság

· szakmai alkalmasság

· bejelentett budapesti állandó, vagy tartózkodási lakcím

Képzési- és vizsgadíj: 229.748 Ft

fori.hu/rendeszeti-oktatasi-kozpont
@tristen2005:
ezt a díjat kb 4000 év alatt tuggya visszatermelni havi 47000-ből
brühüyyy

ügyes a woodoo
@rodeo36: A 2011 es extrapolálásod valszeg azért nem jó, mert nagyot vágtak az alapkamaton, és a likviditás bőségben szépen estek a hozamok, ami valszeg nincs benne a 2011-es extrapolálásodban. Ha benne van, zseni vagy! :)
Egyébként tök mindegy, mert relatíve még most is magasak a magyar hozamok ezért veszik. Ld. államadósság 25000 mrd huf??? Jujjuj....csatavesztés!
@rodeo36:

Nem nekik hirdetik, csak ha már az állam szervezi, valami hitel konstrukció a tanfolyam elvégzésére, máris megszabadult 48 fő közmunkástól(ennyi főre hirdetik), de nem itt is a zabra. Egy dolgozó embernek is húzós a 230 ezer ft, nem egy munka keresőnek!
@Orica Középföldi: "Abból még lehet királyfi"

holdvilágos éjszakán,
miről álmodik a lány...

géza meséi ezek szerint nem kápráztatnak el.
@Myrath:
majd mingyárt átfutom, ki van nyitva...

ez a likviditás és hozam egy sokélű fegyver

nem hallomásból, élőből -résztvettem benne- beruházónak ajánlottak 15 milliárdos beruházást éves 5 % körüli halálbiztos hozamra de 25 év futamidővel (ingatlan ügylet)tudod erre van nagyon szép komplikált számítási mód meg izék...a beruházó aszon'ta: a kívánt tőke többszöröse is rendelkezésre áll azonnal, de ilyen körülmények között nem érdekel az egész mert a 15 milliárdomat egy évnél rövidebb idő alatt közel 200%-ra tudom elhelyezni a 125% nem vonzó

valakik tönkretették az ingatlan ügyleteket, és már olyan drága, hogy a piac nyekereg, pedig az ajánlattevő teljesen üvegfalú transparenciát adott

a magyar viszonyokra ez hatványozottan érvényes én még mindíg nem értem a Templeton-t magam részéről nem mentem volna bele de most már bizonyos vagyok benne hátsó gondolatok vezérlik (tudnod kell Goldman Sachs)

brühüyyy
@Myrath:
megnéztem, nem a teljes spektrum van elemezve, de az árfolyam bele van extrapolálva méghozzá abban a trendben amit most tapasztalunk (érdekes módon sohasem bíztam bennük, hogy tudnak valóban beruházni)

ennyit röviden

a számok sirelmasak

brühüyyy
@Mariann19: "..tiéd a diadal, győztél:" Szegény Géza! vajon mit fog most mantrázni a kényszer-zubbonyából?
@Sir Bates dö Hól:
Tényleg, ott alig 800.000 embert gyilkoltak le. Ecceri azokért is ennyit rinyált?
Amúgy tudomásul kéne venni, hogy spec itt ez a legkisebb gond, miattam ölhetik az izraeliek az arabokat, az arabok az izraelieket.
Bár ha a zsidókat ott felörlik, Európa következik.
Addig viszont ebben az országban, idehaza más problémák vannak. Már csak ezért is nyasgem neki...
@rodeo36: és mi a vége a forint árfolyamának náluk? 320 körül?
@parti_giano:
Tavaly vmi 340-et emlegettek idén okt-nov.
@rodeo36:
Papa backi őszinte mea culpa, de lövésem sincs, miféle nyelvtani vitátok volt anyóval... :)
Egy kis bactatás volt, ha már a tankérem rád szállt, akkor üssön rendesen azzal a vonalzóval!
@rodeo36: eleg hosszu ideje figyelgetem ezt a templomos toni gyereket, igazat kell aggyak, h valami buz lik van tonieknal! A magyar allamcsod, velemenyem szerint 2008-2009-ben beallt, azota csak pofozgattyak, mint gyalog beka a foldiepret. A bukta alapok meg tolhak meg a lovet, nagy kasza jon.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az faca lesz, 282 ft svájci frankot okoz. 14ft/chf árfolyamon vettem fel!:)) Jól járnak a deviza hitelesek.
@nincs_itt:
Ha a templomos kiccsákónak visszaadják a zsé nagy részét, utána meg a hazai kicsik akik állampapírt vettek megkapják, hogy nem tudunk fizetni, akkor mi van?
Semmi... majd a gyurcsányraésabajnaira fogják, ezek meg elhiszik.
Mindenki qrva állampapirba akarja a pénzem tolni, én meg olyankor leteszem a telefont.
@parti_giano:

Jól kirakta a szerszámot:)
@tristen2005: aki dolgozik, az kirakja. nálatok, kőműveséknél nem ez a szokás?
@Blogger Géza:

"A 12 hónapos DKJ-k és a hosszú államkötvények hozama is történelmi mélyponton van. "

Persze, hogy ott van, hiszen az MNB irányadó alapkamat is történelmi mélyponton van.

A forint meg gyenge. Pénzügyes vagy, mi folyik itt?
Csak nem az adósság elinflálása???

De.

Viszont ez csak egy tényező a nemzetgazdaságban. Mértékadó elemzők szerint az évtized végére sem megy az adósságmutató 70% alá (most ugye 79%). Ez is csak egy tényező.
Az USA és Olaszország rátája ennél rosszabb, az oroszoké meg sokkal-sokkal jobb.
Nem csak ez jellemezes egy országot.

Kérdezem:
Bárhogyan is áll a CDS felár vagy az alapkamat, ami a kasszában marad, azt miért kell talicskával ellopni???
@nincs_itt: Möbius bábja Orbán, Orbán bábja Varga és Matolcsy. Ennyire egyszerű. :)
@parti_giano:

vedd má' észre a templomosék devízában számolnak, a magyar tartalék még 30 milliárd devízában...azt akarják ingyen a semmiért...és valami nagyon sötét ügy van még megette a Goldman Sachs mindenre képes...

az államcsőd számomra 2010 óta nem kérdés (akkor kezdtem számolgatni) az van és leplezik

a mai GDP az 25000 milliárd körüli?

brühüyyy
@tristen2005:

Én azon akadtam ki, hogy a közmunkásokat is beiskolázták nemtől és észbéli képességektől függetlenül. No meg a lakáskörülményeitől függetlenül. Időnként ezért el is szoktam gondolkodni, amikor látok egy hajléktalan koszos nőt ( meg egy kukázó koszos fickót is néha ), aki szellemileg >enyhén fogalmazva< sosem állt a dobogó tetején, mit szólnak hozzá azok, akikkel egy padba kell ülnie. Amennyiben meg nem megy szerencsétlen a tanfolyamra, akkor nem kap közmunkát, meg segélyt se. Dögöljön éhen?
No vajon ezt tudja vezérló csillagunk?
@parti_giano:

A kőműves dekoltázzsal mi a csoki fagyit ajánljuk az ilyeneknek:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Biztos tudja. Ők hozták a határozatokat, törvényeket. Hajléktalan büntetés, hova az Atlantiszra küldi a csekket, meg a felszólítást, nem fizetés esetén. Tuti állami bevétel LOL
@DR. INKVIZITOR: "Lehet, hogy a nagy ünneplés azért volt, mert "csak" 5-öt kaptak."

Túrót. Valami okos a rádióban azt nyilatkozta, hogy az új, csicsás stadionoktól majd javul a foci színvonala is. Gongolom Debrecenben a közönség azért örült, hogy a szép stadion hatására CSAK ennyire kaptak ki. Most gondoljatok bele, mennyire kaptak volna ki, ha a meccset egy lepusztult stadionba játszák. Ugye, mennyire is jogos az öröm.:D
@rodeo36: A tisztán ingatlan alapok hatalmas értékvesztésen mentek keresztül a válság után. Sok le is nullázódott, alapkezelők mentek tönkre. Ezzel tisztult a piac valóban, viszont a befektetők félve nyúlnak bele, mivel (mint írod is) van kevésbé kockázatos, vagy csupán jobban diverzifikált lehetőség. Meg én inkább illikvid kategóriába tenném ezeket.
@tristen2005:

A segélyért bemennek a hivatalba, a felszólításokat meg már sok éve a helyi rendőrök szokták kivinni az érintetteknek, azok valamiért mindig tudják hol lehet őket megtalálni.

Azt meg, hogy mit szavaznak meg egy-egy törvényben biztos nem tudja, nem tud ő annyit olvasni. Nincs rá ideje a sok okosság kitalálása közben. Meg mikor is olvasná el, amikor este megszáll az ihlet egy képviselőt, és reggelre az éjfélkor beadott egyéni inditványa alapján már új törvény van. Gondolod őkelme ott éjszakázik az ülésteremben? Amikor felszólalni is csak minden második sátorosünnepen szokott?

Mellesleg tudtok róla, volt olyan eset, amikor egy rendelet csak néhány óráig volt hatályba? Én még ilyet nem b*tam, pedig elég sok jogszabályt tolvastam már életemben.
Mondjuk erre már rá lehetne húzni, hogy hivatali visszaélés, mert az ilyen és hasonló, egy két napig hatályos ( pl. volt a nyugdíjazással összefüggésben is ) rendeletek valakinek az egyéni érdekét szolgálták.
@Orica Középföldi:
Szia Orica!
"Csók."
A humor ironikus nyomatékának szántam. Tényleg inkább a béka.
@rodeo36:

Az én véleményem is az, hogy 2010-től szándékosan jól kiköltekeztek, hogy ha véletlenül nem ők nyernek, hagy szívjon a következő kormány, de rábasztak. Ők szívnak, mert az adóbevétel nem elég a kiadásaikhoz, meg kénytelenek voltak átvenni az önkormáynzatok adósságait is, mert hogy is nézne ki, ha az összes fideszes önkormáynzat csődbe menne. Kilógna a lópata. Ezért nyomják az államkötvényeket ( mert más már nem nagyon akar adni csak nagy kamatra, és ezt nem vallják be, oszt mondhat Gejza amit akar ), a bugyuta nép meg eszi, mintha cukor lenne. No de majd lesz az még keserűbb is.
@tristen2005:
Vissza a munka világába.
Ez a baj ezzel a kormánnyal, hogy egy intézkedésében sincsenek fokozatok, vagy türelmi idő, az átmenetre lehetőség.
Most bedobják őket gyakorlat nélkül közterület felügyelőnek. Ahogyan láttam a kíírásban, bonyolult, sokrétű a tevékenységi kör.
Nem lehetne először bevezetésképpen csak az ebrendészeti feladatokkal kezdeni?
Eközben megismerné a terepet, járatos lenne a hatásos fellépésben, hiszen a kutyák befogásánál jó gyakorlatra tehetne szert. Ugyanis a kutyákkal való bánásmódban szerezhetnének rutint az emberekkel szembeni fellépésre, mert ebben a szakmában ez a minimum.
@parti_giano:

"géza meséi ezek szerint nem kápráztatnak el"

Nem hogy nem kápráztatnak el, nem is érdekelnek.
Hülyeségre nincs időm:)
@KÁTÉó53éúétr6:
"Szegény Géza, most mit fog mantrázni a kényszerzubbonyából."
A hátul megkötősből?
Lehet, hogy le sem veszik róla, és ki sem engedik az inkriminált intézményből.
Pedig hogy tudja az agyament, blöffölő hülyeségeit nyomni. Szimultánba.
@De hová tűnt Columbo felesége?: És ha 70%-ra lemenne az évtized végére (szerintem is évi átlag 0,5-1% csökkenés reális), az nem lenne eredmény??? Hogy a fenébe ne... Mikor 2002 és 2010 közepe között meg felment 52%-ról 85%-ra???

Nem érzem azt, hogy tőlem bármit is elloptak volna. Ellenkezőleg. Egyre kevesebbet kér el (te kretén megfogalmazásod szerint: lop el) tőlem az állam, és inkább igyekszik szétteríteni a terheket. (bankok, biztosítók, RTL Klub, kamu minimálbéresek stb.)
@Mariann19: Sajnos az itteni közönség nem rendelkezik sem azzal a kompetenciával, sem azzal az elfogulatlansággal, hogy ilyen kérdésben állást foglaljon. :)
@Blogger Géza: te gejza, ez nem a templom, ahol hinni kell. A szamok es a tenyek, amiket nehanyan az orrod ele toltunk a legkevesbe sem zavarnak. Tokeletes partkatona vagy. Gondolom a fidesz elott valami mas. Na amit kerni szeretnek az csak annyi, lennel kedves az almaidat szamokkal igazolni?!
Valami azt sugja, ez nem lesz lehetseges. A lenyeget kiemelem:a forint zuhan, sokadszor es egyre.melyebbre, a kamatok nonek, a gazdasag nem mukodik, ebbol rakd ki a kepet
@Blogger Géza: te nagyon seggnyalo, azok terhek, amiket szerinted ez a tolvaj bagazs "szetterit" azok korabban NEM LETEZTEK.
Illetve a nagysagrendjuk a hiany mertekehez kepest elenyeszo. Tenyleg elborzaszto latni, amikor 6 elemivel vezetik az orszagot, a tobbiek pedig, a teljesen retardaltak, meg tapsolnak a hujeseghez.
@nincs_itt: Kire irigykedsz ennyire, akinek csak 6 elemije van? Azért, mert most ezzel ő túlképzett hozzád képest, még ne frusztráld magad...
@nincs_itt: Csak éppen olyan számokat nyomtok, amelynek közük nincs valósághoz ("10%os teher" és hasonló baromságok.) Ebben ez egyben tényleg verhetetlen ez a blogközönség. :)
@Blogger Géza: dehogynem, géza, kompetenciánk is van hozzá, meg nem a fidesz és maszop gyűlés közönsége vagyunk, tehát jóval elfogulatlanabbak nálad. olyan vagy, mint a pártod 20-30-as korosztálya, arrogáns pöcs.
@Blogger Géza: Ellenben veled, ki a függetlenség harcosa vagy, és ehhez még hozzájárul hihetetlen nagy ismereted a világ összes témájában. Mi itt csak félve pillantunk bele a fénybe, melyet szellemed áraszt.
@nincs_itt: " a kamatok nonek, a gazdasag nem mukodik,"

Miféle kamatok nőnek? Mert ugye a magyar államadósság kamatai rekord alacsonyak, ezt már megbeszéltük.

Melyik gazdaság nem működik? Mert a magyar az utolsó negyedévben épp az EU legmagasabb növekedési ütemét produkálta...

Valahogy egész másról szólnak a hírek, egyre inkább beérik a kormányzat gazdaságélénkítése:

"A hitelminősítő MTI-hez eljuttatott értékelése szerint a magyar gazdaság rövid távon lassú talpra állást mutat, a kormány gazdaságpolitikájának és a kedvező külső gazdasági környezetnek köszönhetően a 2013-as 1,1 százalék után az idén és jövőre magasabb, 2,4 százalékos növekedés valószínűsíthető. Hosszú távon a hazai gazdasági szereplőknek nyújtott adókedvezmények segítik a bővülést - véli a Dagong."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_helyrol_kapott_jo_osztalyzatot_magyarorszag.584717.html
@parti_giano:

Nem értem én ezt. Tagadja a Gejza, de akár melyik blogra, hírre megyek, mindenhol van egy Blogger Géza nevű hozzászóló. Hogy a picsába bírja az iramot?
@tristen2005: mert a minisztériumban mindenki blogger géza. számozva vannak a különbség kedvéért. egy állománygyűlésen a köszöntés: gézáim azúrban!
@Blogger Géza:
"Sajnos az itteni közösség nem rendelkezik sem azzal a kompetenciával, sem azzal az elfogulatlansággal, hogy ilyen kérdésben állást foglaljon."
Meg lepően visszafogott vagy.
Ezért én is visszafogom magam, és nem fogalmazok úgy, hogy hülye vagy, inkább ehelyett az észbeli képesség kifejezést használom.
Ahhoz, hogy az itteni közösségnek az észbeli képességeidnek a minősítése megtörténjen, nem szükséges kompetencia, csupán észlelés, melynek alapja a sok bárgyú, szakszerűtlen megnyilvánulásod volt.
Elfogulatlansággal sem vagyunk vádolhatóak, hiszen hibás tartalmú és számszerű kommentjeid
tényszerűen cáfolhatók, tévedéseid és blöffjeid annyira nyilvánvalóak, hogy csak egyértelmű elutasítást jelenthetnek az olvasók számára. Ebben a kérdésben nem lehetnek
opciók.
Felmentést az adhat számodra, hogy annyi marhaság közlése egy elcsigázott állapotot generálhat nálad, és ez megbocsájtható.
Ne csüggedj, lehetsz te még kevésbé dilis.
@parti_giano:

Kékbe öltöznek? Nem narancsba?
@Penivaldes:

Nem, csak kivitelezek. Építő.
@Blogger Géza:
"Mert a magyar gazdaság az utolsó negyedévben épp az eu legmagasabb ütemét produkálta."
Tudod mi ennek a magyarázata.
Példával illusztrálom.
Magyaroszág bázisa a tavalyi hivatkozott negyedévben 2. Az idei negyedévben 4. A növekedés mértéke 100%.
Egy másik ország bázisa 6. az idei 9, a növekedés 50%.
Tehát a bázishoz való viszonyítás a számítás végeredménye, csak nem
mindegy, hogy milyen volt a bázis teljesítménye.

Ezért lehet most hazánk %-ban a jól teljesítő ország még akkor is, ha a teljesítménye abszolut számban siralmas.
@Penivaldes:

Főleg amikor a sok lökött tervezőnek, elgurul a gyógyszere:)
@Blogger Géza:

" Egyre kevesebbet kér el (te kretén megfogalmazásod szerint: lop el)"

Kretén a megfogalmazásom???
Láthatóan kapod itt az ívet rendesen, de nem emlékszem, hogy én sértegettelek volna.
Nyomatékosan kérlek, te se tedd ezt.

Nem lopnak? Beszélgess el mondjuk Ángyánnal, vagy tedd meg azt amit én, és menj el Felcsútra és beszélgess őslakosokkal. Megdöbbennél...

Géza, annyira kilóg a lóláb, hogy jobban már nem is lóghatna ki.
Azt kell mondjam, te a dolgok megítélése tekintetében nem vagy valami objektív ember.

Ha még egyszer sértegetsz, tahótlanítva leszel.

Finom voltam és légies.
@Mariann19:
Passz, nem tudom miről maradtam le, de tulspilázzátok ezt.
Gézuka egy orbitális kretén, egy nyomorúlt pártseggnyalonc.
Szerencsétlen az önálló gondolatoktól elzárkózott, a habonyi győzelmi jelentések és a Jerváni Rádió híreit mondja fel, copy-paste stílusban.
Igazából az ilyen kreténnél csak egy szívlapát segítségével tudod megértetni az 1X1-et is, úgyhogy sok reményt nem szabad fűzni az állapotának rohamos javulásához.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Hüle vagy? :))
Ez az a hülyegyerek fajta, amelyikkel ha szépen beszélsz elhiszi, hogy valaki lehet.
Egyből tas-lee neki, majd lefejeled és felrúgod, mint bika a gondozóját. Abból ért a parasztja, de ha széplélek akarsz lenni vele... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Gézánk jelenlétének van oka.
Az itteni közönség nemigen hallgat rádiót, tőle megtudjuk, hogy a lakájmédia mit terjeszt, és mit kell nekünk megcáfolni.
Amellett kitűnő humorforrást jelent nekünk. Olyan jól elhülyéskedünk vele, míg ő kitartóan küzd az igazáért, mi addig jókat röhögünk.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Amúgy az a kapanyél, amit Gézuka orcájából kilógni látsz...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Része a stratégiának, tudom.
Nem megyek le az ő szintjére.
Még a Zűrhajóst sem küldtem el az anyjába, pedig...
Kedveseim!

Itt az ideje egy sörköntösben sült csülök csürdöngölőjének összevetése egy coca colás bohém csülök könnyed tánclépéseivel különös tekintettel a bazsalikomos paradicsom versus lilahagyma saláta zenei aláfestésére és a hajában sült burgonya szólójára.
Sajnos nincs időm a részletekre, ellenben vitaindítónak megteszi.

Mindazonáltal tovább is kéjeleghettek Blogger Géza nyújtotta örömök gazdag tárházában:-) aztán ne tessenek csodálkozni, ha csökken a libidó, miközben a GDP szárnyal, amit Gézánk oly meggyőzően;-) árnyal árnyékszéki logikával.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Kell... különben azért, mert megszokta a parasztja a kocsmában, hogy ő a leghangosabb.
Kicsit kiesik a talponállók világából, egyből nem találja a helyét. Ezért otthonossá kell tennünk neki, ha máshogy nem megy, szívlapáttal.
Ssteffyke bogaram is annyira felpörgött anno, amikor jeleztem fennen részére, hogy arcberendezését rugdosás útján lennék oly becses (lelkesen) átalakítani... utána szinte megveszett értem! :D
@jaegtoer:
Ez... így most... övön aluli volt... genyó!
@Blogger Géza:

"Na, ne sírjál, majd Kohn-Bendit vagy valamelyik elvtársa azért hörren egyet-kettőt."

Nem sirok en, sot! Jokat nevetek rajtad, amikor a kornyeken egeted magad.
A Juncker-ugy es a beegesed ota csak sajnallak, mert annyira dobbenetesen szanalmas amit itt muvelsz. Azt persze meg nem tudom, hogy azert sajnaljalak, mert ezt a sok baromsagot, amit osszehordasz tenyleg el is hiszed, vagy mert tudod te nagyon jol, hogy mi a helyzet, csak eppen meg ebben a remenytelen helyzetben is folytatod a hazudozast.

"De valójában az EU politikusainak többsége megpróbál egyet s mást lekoppintani a magyar módszerekből"

Na eppen ez a gond! Ugyanis jol latszik, hogy akik meg mindig istenitik Orbant azok epp a teljhatalmat irigylik, es legszivesebben ok is hasonlo erobol kormanyoznanak. De azert sem a lengyelek, sem a romanok nem raboltak el a manyup penzeket, pl.. A nyari csonakazos osszejovetelre meg se hivtak, holott neki onmaganak van majd ketszer annyi kepviseloje, mint a holland es sved meghivottaknak egyutt. Meg Cameront is meghivtak, akire a cikk (www.ft.com/intl/cms/s/0/9bb3a518-f17b-11e3-a2da-00144feabdc0.html#axzz398QjZ4ZD) megjelenese ota mar tudhato, hogy a sajat maganak osszegrundolt ECR tobbsege is magasrol tesz.
Sot! Meg SAJAT partjabol is ketten forditva szavaztak:
"The Telegraph understands that 17 of the 19 Tory MEPs in the group were united behind Mr Cameron but two Conservative rebels who supported AfD membership swung a result that depended on their votes in a secret ballot.
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10894597/New-rift-between-Cameron-and-Merkel-as-rebel-Tory-MEPs-recruit-German-Eurosceptics.html
Viktort viszont senki nem akarta meghallgatni, meggyozni, netalan lekenyerezni...
Az pedig, hogy a Neppart tovabbra is falaz Orbannak, egyreszt tragedia az orszagnak, masreszt tragedia a konzervativoknak is. A mostani EP-valasztason mar buntettek a partot, de ha folytatjak Orban mentegeteset 5 ev mulva tovabb romlik a helyzetuk.

"örülnek, hogy Orbán kemény kézzel rendbe tette a magyar gazdaság pénzügyeit,"

Loszart se tett rendbe!!!
Orban olyan, mint egy forditott-Midas, barmihez nyul szarra valtozik...
Kulon pikans a belinkelt App, hogy ezt veletlenul nem tudtad 1 honappal ezelott meglelni?!?!?

"nem szorulunk olyan segélycsomagra, mint pl a görögök. "

Na speciel ennyi igazsag van abban, amit irtal. Az IMF kolcsonunkbol egyaltalan LEHIVOTT osszegekrol meg inkabb nem is ertekeznek, azt mar megtettek neked parszor inkabb hozzaertok. Es minthogy a kormanyvaltas idejere mar SEHOL nem emlegettek az orszagot csodgyanusnak, kiveve persze a Szijjarto-Kosa kretenduot.

De azert kapirgassuk meg ezt a nagy arcolast, amivel itt fenyezed a SEMMIT, es csokikent probalod nekunk eladni a szart:
Innen nagyon sok erdekes infot lehet osszecsipegetni:
www.tradingeconomics.com/hungary/indicators

Megeri a PIIGS orszagokat osszehasonlitani Mo-gal(H).
A portugal (P) GDP, hosszu ideju recesszio utan, majd 3 negyedeves novekedest kovetoen ujra csokken, az eves trend is negativ.
Az olasz (It) GDP 3 ev alatt egyedul az utolso elottiben not, am az elmult 6 negyedeves trend pozitiv.
Gorogorszagon (G): nincs errol adat a linkelt oldalon, de :"The Greek economy has returned to growth in the second quarter of the year after more than 20 quarters of contraction" .. "The report published by KEPE on Thursday said that the country’s gross domestic product expanded by 0.38 percent in the April-June period, compared with the same quarter last year, leading to total growth of 0.6 percent for the whole of 2014. "
A spanyol (S) novekedes 0.6%, az elmult 7 negyedeves trend monoton novekvo.

Irorszagot (Ir) kulonvettem, mert a nyelv miatt roluk tudok a legtobb adatot, hatterinfot lelni. Nem tagadom nemileg szerencses vagyok, hogy eppen ok beszelnek angolul.
Az ir trend pozitiv, bar az utolso elotti negyedev nem kis negativ kilengest mutatott. A legutobbi novekedesi ertek 2.7%(!) (azaz 2.7%!). Ha figyelembe veszem, hogy az egy fore eso GDP (H):11000 USD, (Ir):45120 USD, akkor azt kapjuk, hogy az alig fele akkora nepessegu Irorszag gazdasaga nominalisan cirka 5-szor(!!!) (azaz OTSZOR) annyi GDP-t termelt az elso negyedevben, mint a magyar.
Gratulalok! Ez kurvara rendbe van teve 4 ev fideszes orszagdulas utan!
Es igy ertheto, hogy Irorszag miert kerult az altalam vagy 1-2 hete linkelt EU-jelentesben a munkanelkuliseget legjobban csokkento 3 orszag koze. Azota Mo-rol tudjuk, illetve korabban is tudtuk, de vegre a kormanyzat be is vallotta a trukkolest, azzal, hogy 110 ezer kozmunkast lapatratett az orszaggyulesi utan, majd most az onkormanyzati elott megint igyekeznek megvenni a szavazatukat. Miskolcon pl. Kriza 10000FT/nyugdijas arfolyammal dolgozik...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
a genyóra:
Képzeld, ha a leírást is lenne időm prezentálni! Akkor mi lennék, Sanghaj vagy Tokió?
@Penivaldes:

Ha már @jaegtoer: kolléga a főzést hozta elő, egy kis torta, hétvégére. Csak nőknek!

csattogoslepke.tumblr.com/post/93490876962
@Blogger Géza:

Na de van itt meg erdekesseg! Lassuk melyik orszagot/gadasagot mennyire ertekelik stabilnak, vonzonak a befektetok hosszutavon.
Talan az egyik legjobb mutate erre a 10 eves allamkotvenyek hozamai. A korrektseg kedveert nem csak a hozamot szazalekban (%), hanem az alapkamatot (%), es az inflaciot (%) is mellekelem:
(H): 4.52 , 2.1 , -0.3 //
(P): 3.57 , 0.15 , -0.42 //
(Ir): 2.21 , 0.15 , 0.4 //
(It): 2.68 , 0.15 , 0.09 //
(G): 5.89 , 0.15 , -1.1 //
(S): 2.61 , 0.15 , -0.3

Vagyis 5 nem regen meg csodgyanus orszag irant a befektetoi bizalom meglehetosen (P), illetve sokkal (G) rosszabb, mint Mo. irant. Ketto (It, S) eseteben csak hajszalnyival rosszabb, mig Irorszag eseteben meglehetosen nagyobb bizalom latszik. De erdekes lesz/lenne ezeket az adatokat mondjuk 1/2-1-2 ev mulva osszehasonlitani…

Mig az Orban-kormany minden modon igyekezett elkerulni az IMF-et, es igy annak hitelkamatanal joval nagyobb hozamot biztositott az allamkotvenyek vasarloinak, addig az irek az eleve alacsonyabb IMF hitelt valsztottak, es most meg ezt is igyekeznek, es mutatoikat latva, jo esellyel fogjak is kivaltani alacsonyabb kamatozasu allamkotvenyekkel:
www.independent.ie/irish-news/politics/state-hopes-to-save-375m-a-year-with-new-deal-over-debt-30466060.html

Hat kerem mecccsoda kulonbseg!!!

Es vegezetul lassuk, hogyan velekednek az egyes orszagok lakoi:

ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb81/eb81_first_en.pdf

Abra a 16. oldalon. A Magyar lakossag 26%-a mondja, hogy a gazdasag allapota jo, mig 73% szerint rossz. A legpozitivabban gondolkozo orszagok elmezonyeben tobb, mint 3-szor annyian latjak pozitivan a helyzetuket, mint nalunk. Az elso 6 orszagbol 4-ben van legalisan elismert hazassag azonos nemuek kozott, a nemeteknel specialis jogok illetik meg oket, mig Maltan, nincs ilyen szabalyozas. De meg a 7. Ausztria eseten is osszel fognak a zoldek altal beadott torvenytervezetrol vitazni.

Na ennyit a liberalis demokracia vegerol, es az orbanisztani illiberalis nemdemokracia elhetosegerol…

25. oldal abraja: Mennyire kielegito az elete, az eletszinvonala?
A Magyar lakossag velemenyet csak a balkani bolgar, es a nagyon sulyos valsagbol talan vegre kikecmergo, es altalad savazott gorog mulja alul! Az EU-ban tehat MINDOSSZE 2(!) orszag van, ahol a lakossag szerint kevesbbe kielegito elni, mint kishazankban! Ujabb csodas eredmeny! Siker siker hatan!
A rangsorban az elso 4 pedig megintcsak liberalis, buzi-orszag…

27. oldal: mennyire tartja eselyesnek, hogy elszegenyedjen?
A listat ertheto modon vezeto gorogok mogott, 28 orszagbol az 5. lett Magyarorszag.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Ha nem kaptam volna ilyen jo neveltetest gyerekkoromban, akkor azt mondanam,hogy Geza menj te a picsaba az allando hazudozasoddal!
@simple observer 2.0:
Höö... ezt te mind kinézed a Gézuból, márminthogykérlekalássan átlátja, felfogja és képes logikusan feltárva nem a "Csak!", vagy az "Akkor is nekem van igazam!" c.mantrával előjönni?
Mond, hogy csak költői kérdésnek szántad... :(
@tristen2005:
Te is mit küldesz nekünk?
Simicska karikatúrát. Mint egy jóságos, joviális úriember vigyorog a képen, aztán a valóságban láncfűrésszel volt képes szétvágni a szomszéd kerítését.
Abba az Illuminátorba szeretnék bekerülni. Ha benyalok egy kicsit, vajon lehet róla szó?
@jaegtoer:
Akkor víz után érdeklődnék, hogy mennyire szoktad a vodkát... :)
@simple observer 2.0:

Bakker, ezek után beíratják a Számviteli Főiskolába a Gejzát:))
@tristen2005:
Ja, mint orális viccesfijjút az unortodoxia pöcsén.
@Mariann19:

Én is csak követem az Illuminátort.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mikor veszed észre bagetthuszár, hogy ez a stílus velem szemben teljesen hatástalan és még kontraproduktív is?
Tök ciki, hogy az állandóan lejárt lemezeidet rakod fel, ráadásul végtelenített ciklusokban. :)"

Ne legyél öntelt... honnan veszed, hogy neked szól bármely kommentem is?... mert te vagy a címzet?... sérült agyú, veled én azóta nem beszélek, mióta kiírtad magad a humanoidok .... dehogyis, az sosem voltál... a gerincesek köréből...
@tristen2005: ilyen korán már..csalódtam magában tristen
@Sir Bates dö Hól:
Kezd az ecceri kivetítőset játszani és nagyzolós sértődött lenni?
Alakul... a hutu-tuszi buli áldozataiért is agyon aggódta azóta magát... mit kompenzálhat ez a szánalmas képmutató? :)
@Penivaldes:
Most akkor nem is lovagod?
Mondom, hogy gebe... :)
@Penivaldes:
'kőkeményebb elképzelésed van:))??
@Penivaldes:
Most, hogy AZT posztolta a kis imposztor? :O
@Penivaldes:
Ne zavarja köreid!
A sulokbarom elnyeri méltó kitaszajtását.
Mondjuk szőrűnk régóta szubkavicsozza...
@jaegtoer: akkor mondhatjuk, géza hatása a gyermekvállalásra negatív? na, ezért kap még semjénéktől.
@Mariann19:
"Itt nemcsak arról van szó, hogy Orbán szokásos feltűnési viszketegségből mondott veszélyes kijelentéseket, hanem Európa integrációját destabilizálja."

Azt hiszem ide volt minap belinkelve az Esztekkel kapcsolatos Magyar Narancs cikk...
magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/bucsu-esztorszagtol-91090

"Megrészegült pl. Ponta, Bulgáriának is van hajlama a diktatúrára, és ez terjedhet, mint a ragály a hatalomvágytól átitatott vezérek között. "

Erdekes modon tegnap este meg negativabban reagaltam volna erre, bar en mar az EP valasztas utan, de talan mar elott is, ennek az EU-szkeptikus hullamnak a lecsendesedeserol irkaltam. A valasztas ota az UKIP tamogatoi 1/4-et 1/3-at veszitette el a kutatasok szerint.

Egy masik kutatas szerint
(ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb81/eb81_first_en.pdf)
az europai kozhangulat javul. Az egy evvel ezelotti pozitiv es negativ velemeny kozti 1% kulobseg iden tavaszra 10%-ra nott. Amennyiben pedig a gazdasagi helyzet tovabbi javulast mutat, az altalanos megiteles is tovabb javul, meg ha esetleg nem is eri el a valsag elotti 30-35%-os kulobseget.

(Epp ezert irtam rogton a avalasztas utan, hogy az EP szavazas 2. nagy vesztese a Jobbik volt, amennyiben nem tudtak meglovagolni ezt az elegedetlensegi hullamot, es az orszaggyulesi eredmenyukhoz kepest veszitettek a szavazat aranyukbol)

Hasonloan (javulo) optimista kepet mutat a 10. oldali abra is.
15., 19. es 21. oldal abrai megannyi pozitiv jel. De azert nyilvan az oszi kutatas lesz majd erdekes, mert azert ezekben az eredmeneyekben biztosan benne van az EU-valasztasi kampany hatasa, amint az a 7. oldalon jol latszik.

Vagyis azt gondolom, hogy a radikalis mozgalmaknak egyre kevesebb taptalaja marad. Talan ez az egyik oka, hogy a Neppart megis falaz Orbannak; mivel azt gondoljak, hogy a radikalizmus, es az EU-szkepticizmus a gazdasag javulasaval majd csokken.
@Sir Bates dö Hól: Nyugi az én kommentjeim sem neked szólnak, hiszen aki Istennek képzeli magát azt max. a zártosztályon veszik komolyan, de ott is csak addig, míg a gondozók rá nem húzzák a kényszerzubbonyt. ;)
@Penivaldes:
Nono... én spec most alig vagyok borostás. Bár a kölök néha lecsubakkázik engem, de az csak a szemtelensége.
@tristen2005:
Nem úszóhártyáim, csak bőrkeményedéseim vannak az evezőtől. Dinnye...
Amikor mondják, hogy hideg a víz (jég ne figyelj, mert még kilöttyentrd...) szoktam jelezni, hogy evezni, nem fürdeni járok a Dunára.
@tristen2005: Számviteli Főiskolába Gézát???? Túlértékeled te őt!
@DR. INKVIZITOR:

"Turbózzák már fel az utánpótlásképző akadémiákat és a stadionépítéseket, hogy mielőbb sikerekben tobzódhassunk! "

Szivesen irnam, hogy ne aggodj az uj, epitendo DVTK stadion miatt!

Csakhogy a ket cikk megjelenese kozott hiaba van 'csak' 3.5 honap kulonbseg, az epitkezes kezdesi datumot illetoen maris van egy 3/4 eves csuszas:

IDEN nyar:
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvtk-nyaron-kezdodhet-a-diosgyori-stadion-ujjaepitese-2318061

2015 elso fele:
www.boon.hu/kozlemeny-2016-nyarara-keszulhet-el-az-uj-diosgyori-stadion/2572185

Ha ilyen tempoban haladunk, akkor jovo tavasszal mar lesz igeretunk egy 2020-as epitkezes kezdesre. ;DDD
@Blogger Géza: értjük géza, értjük! azért van a bóvli kategóriában, azért zuhan a forint, mert minden nagyon jó!
Számolni azért meg kellett volna tanulnod, ugyanis ha felveszek hitelt, annak kamat van, annak a hitelnek is amelyet azért veszek fel, hogy az előzőt fizessem, tehát, 1,7+7=8,7 bonyolultabbal nem terhellek.
Európa legnagyobb növekedését?????
Tényleg? Ugye ezt te sem hiszed el, de csak kell nyomni a krahácsot!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

':))fas@é küldessz ennnyi vizet a hétvégén a kanyarba,'még 'fürgyeni sem tudunk itt lenn:))'tudom a tótók,meg a 'vizigótok leeresztették,szent folyónkat:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nyugi az én kommentjeim sem neked szólnak"

mi történt?... gyerek elmagyarázta, hogy engem úgy sem tudsz "megtéríteni"?... lápi-magyar, a te kommentjeid/linkjeid senkinek nem szólnak, nem is ez a céljuk, csupán beteg lelked megnyugtatására és gyűlöleted kielégítésére szolgálnak... s közben lehetetlenné teszed valóban életbevágó problémák megvitatását...
(a hutu-tuszi konfliktust megtalálta már a neten a jobbikos brénsztorming?)... mellesleg istennek nem én képzelem magam, te szeretnéd, ha az lennék, így elmondhatnád, hogy szóba állt veled...
@simple observer 2.0: Micsoda kilátások. ;) A liberális demokrácia, mint a történelmi fejlődés csúcspontja és végállomása? ;)
@Sir Bates dö Hól: Ismét szórakoztató volt olvasni egy nem nekem szóló kommentet.;)
A lelkemért meg ne aggódj, semmiképp sem betegebb mint a tiéd.
@tristen2005:
Mindkettő. Már nem zavaró, csak az első 1-2 hónapban szezonkezdéskor megy szét, ilyenkor fel sem tűnik.
@látjátok feleim szümtükkel:

'A rendszerváltáskor azt hittük mindannyian, hogy egy nagyobb sebességű vonatra fogunk átszállni. A demokráciát remélő magyar ember egy jobb világ felé robogó vonaton szeretett volna utazni. Ma csak azt érzékeljük, hogy a nagy sebességű vonat helyett a gőzmozdonyba bevezették a magasfeszültséget. Egy helyben állunk, sőt hátrálunk, de a vonat piszkosul ráz. Miközben a magyar elit átszállt a legújabb sportautójába és hátra se néz, nyomorgó honfitársaink a Kádár-korszak létbiztonságáról ábrándoznak korgó gyomorral..."

Totyik Tamás

'Nagyon igaz...
@Penivaldes:
Más, becses női khmm... "alkatrésszel", konkrétan a méretlevevő kapacitásával szoktam a kézméretem jellemezni! :)))
A 85-ös az álomméret, de a 90-estől sem félek még!

@tristen2005:
Egyéni perverzióidat, itt, most??? Gyerekek is vannak, ártatlan lánykák, mint Pennike...
ez most még csak nyt, kérdés, mennyire figyelnek rá

A New York Times azt követeli, hogy az EU függessze fel Magyarország szavazati jogát, és ne fizessék ki a nekünk szánt támogatások egy részét

444.hu/2014/08/01/a-new-york-times-azt-koveteli-hogy-az-eu-fuggessze-fel-magyarorszag-szavazati-jogat-es-ne-fizessek-ki-a-nekunk-szant-tamogatasok-egy-reszet/
@gazoló: nagyon igaz! ezért is gyűlölik annyira a fidióták és a vezetőik az EU-t! Azokat akiknek volt mersze, kitartása és akarat távozni, mert látják, megélik, megtapasztalják a különbséget.
Itt, nyugaton sincs egy falat kerítés sem, a kolbászban, a fenekek sem tejfölösek. De! Ha akarsz, tudsz és teljesítesz, valamint hajlandó vagy a saját lábadon állni, akkor itt megöregedhetsz és attól nem leszel "komcsi nyugger" esetleg, "antikomcsi nyugger".
@Sir Bates dö Hól:

Erdekes az oldal, meg nem hallottam rola, de a konyvjelzot betettem!

Ha jol ertem az abras utalast, akkor az a velemenyed, hogy nem ertesz velem egyet?

Abban is van racio, amit allitasz. A kereskedelem pl Velencet milyen gazdagga tette.
Ugyanakkor azzal egyutt, hogy a szomszedsagot (romanok, csehek, lengyelek) is figyelembe veve a regio nem igazan lett kereskedelmi kozpont, azt hiszem a geologiai helyzet fontosabb tenyezo volt.

Elottunk az avarok jottek es telepedtek le, illetve a szarmatak, alanok, bulgarok indultak ugyanugy, es kb hasonlo kornyekrol, mint mi. Aztan egy ujabb hullamban a tatar. Majd vegul kinottek magukat az oroszok.
A Balkan felol jottek fel a torokok.

Egy sztyeppei nomad nepnek nyilvan idealis a Karpat-medence. Es egy ilyen nep nem is igazan ertheti a hajozas fontossagat, de azert a folyoparti varosok helyett talan letelepulhettek volna nagyobb pocsolyak menten is.. ;)
@simple observer 2.0: " De azert sem a lengyelek, sem a romanok nem raboltak el a manyup penzeket, pl.." Hát, mint mindenben, ebben is tévedsz: :)

"Radikális nyugdíjreformot hajt végre Lengyelország, az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír-portfólióját, - See more at: http://archivum.magyarhirlap.hu/lengyelorszag-felszamolja-a-magannyugdij-penztari-tagsagot#sthash.625JHdM2.dpuf"

"Viktort viszont senki nem akarta meghallgatni, meggyozni, netalan lekenyerezni..." Persze, mert ő nem az a típus, egyértelművé tette az álláspontját, és nem is változtatta meg. Kevés ennyire gerinces politikus van az EU-ban.
@parti_giano: azért azon a cba-pénztáros is elgondolkodhatna mások mellett, hogy mennyire életképes az a gazdaság, mely a támogatásoktól ilyen mértékben függ...
@Blogger Géza: te szerencsétlen, nézd már meg, hogy mit tettek a lengyelek a manyupjukkal... azt utána idézgess... már szórakoztató sem vagy...
@Blogger Géza: összetéveszted a nyakasságot és fafejűséget a gerincességgel. különben meg egy politikusnak fel kell ismernie, mikor kell kompromisszumot kötnie. nem kell mindig a falig menni.
@Blogger Géza: géza, géza.... magyar hírlap... aha, jereváni rádió? megvan?
de azon azért el kellene gondolkodni:
1 euró 27,6 cseh korona
1 euró 4 zlotyi lengyel
1 euró 314 forint

szóval ekkora királyság az az ország
@simple observer 2.0: nem, nem osztom feltétel nélkül az álláspontod, hisz az egy pillanatkép csak a filmből (pl. a norvég olajlelőhelyek előtt ki akart volna ott élni?)... s amerika előtt, kolombusz nélkül mind az ibériai-peninsula (a nem-mór részek) mind a brit-szigetek burkolat nélküli zsákutcák voltak a nagyvárosok külterületein
@Blogger Géza:

GÉZUKA!
Ez a hét, nem, az ÉV benyalintása és aranyköpése:

"Persze, mert ő nem az a típus, egyértelművé tette az álláspontját, és nem is változtatta meg. Kevés ennyire gerinces politikus van az EU-ban."
Ha pikírt humor, akkor viszont jó!
Ha nem, akkor a Nulladik Piktor Nagyvalagrend Ánuszrózsa fokozatát átveheted a Pártod és Qrmányod spiclijeinél, vagy volt KISZ titkárjainál, netán volt MSZMP tagjainál!

Ostoba muzsik - nekem ettől elég volt mára, komolyan inkább kötögetek, vagy hímzek, de innentől olvashatatlan a blog, majdnem leköptem a röhögéstől a monitort!
Na, pá tündérbogaram...
@Blogger Géza: figyelj, Viktorod se nem gerinces, se nem határozott.
Egyszerű retardált cezaromániás sarokra állított félcipő, aki még focista is(gondolom a magas IQ-t onnan szerezte, a zöld gyöpről) ez önmagában is kellően hervasztó tény!
@Sir Bates dö Hól: jópáran fejtegették már neki, hogy az általa pörgetett gdp növekedése is főleg az eu pénzeknek köszönhető. vagy maga géza az eu.
@nincs_itt: Hát tényleg, ebből biztos minden látszik. :D
@Blogger Géza:

"Képzelem, hogy vernétek a nyálatokat, ha egy harcosabb oroszellenes Orbán-nyilatkozat után speciálisan a magyar exporta vonatkozó orosz bojkott jönne..."

Szegeny, szegeny Geza...

A dolog meg ennel is rosszabb! A Kedves Vezeto (Viktor apad) meg fel sem allt a Paks II miatti terdeplesbol (Feb 6), es meg csak csunyat sem mondott, Vlagyimir Vlagyimirovics megis odacsapott:

Nem kell az oroszoknak magyar hús
www.origo.hu/gazdasag/20140510-megtiltottak-az-oroszok-a-magyar-hus-bevitelet.html

Tönkrevágja az orosz hústilalom a magyar cégeket?
privatbankar.hu/agrar/tonkrevagja-az-orosz-hustilalom-magyar-cegeket-268703

Nem indokolták az oroszok a tilalmat ...
@Sir Bates dö Hól: kissé félve nyávogok közbe.
Igen, pl 1500-ban a kutya sem mondta volna meg, hogy nem kell sok idő és London lesz a világ fővárosa, az a London, ami akkor egy szutykos, és veszélyes hely volt. Amikor Oxfordban évente 100.000.ből 100-an lesznek gyilkosság áldozatává . csak hogy értsük, ma ez Kolumbiában 53/100.0000. Ja és Anglia még a nyugodt helyek közé tartozott..
és igen volt idő, amikor a világ a Földközi tengeren kereskedett..és ki gondolta volna, hogy egyszer majd az Atlanti óceán lesz a központ?
@simple observer 2.0:

A "Tavarisi Konyec" is czimbizés vót!
Há'de tudom én!

Komolyan, inkább a Győzike Show, ott magasabb a szint, mint Gézukánál. :D
Ez a csóka minél többet röfög, annál szánalmasabb és egyre jobban bedől.
@simple observer 2.0:
Az, mikor harczosan követelte a már kivonulóban lévő oroszok kivonulását, olyan, de olyan őszinte és szép volt!
KOMOLYAN! :((
@rodeo36: Jesszusom!!! Mennyit kellett innod, hogy ezt a totális zagyvaságod idehányd??? Hát ez.. ez... ez mindent visz.

Figyi, ha kijózanodtál, elmondom, hogy a Templeton forintalapú papírokat is tart, nem az MNB-től veszi, és a kamaton kívül semmit nem kap érte. Világos?
Na tényleg lekapcsolok, mert így nem haladok a melóval, a Gézuka Show meg elég IQ light.
@simple observer 2.0: Csakhogy az egész EU-nak csaptak oda, nem speciálisan Magyarországnak... Valószínűleg már ez is az ukrajnai adok-kapok része volt. Sajna.
Varju László áprilisban kérte a hathavi tiszteletdíjnak megfelelő összeg - végkielégítés - kifizetését, mert nem jutott a parlamentbe az országgyűlési választásokon. Két hónappal később újra országgyűlési képviselő lett. Varju László úgy véli, jogosan vette fel a pénzt - jogszabályok előírása alapján.

Felháborító, és szokatlan hogy egy ellenzéki valaki jogszabályok alapján jut ekkora összeghez!
Meg egyáltalán...pénzt az ellenzéknek? Csak úgy? Költözzön a Pasa lakóparkba! Ott megnő a lakása és az értékkülönbözet vitathatatlanul az övé.

A jogszabály módosításának kezdeményezése folyamatban van.
@nincs_itt: egyre jobban teljesítesz, gratula

"Tehát egy hónap alatt fejenként kb. 10 liter sör fogyott Németországban."

444.hu/2014/08/01/hir-nemetek-soroztek/
Csak megépül az MTK stadion! Félre értették a kormányrendeletet! ATV híradó.
@simple observer 2.0:
"Talán ez az egyik oka, hogy a Néppárt mégis falaz Orbánnak, mivel azt gondolja, hogy a radikalizmus, és az Eu szkepticizmus a gazdaság javulásával csökken."
Az eu most egy rendező elv szerint fog működni a választások után, melynek elsődleges célja az lesz, hogy az Eu szkeptikusokat visszaterelje az akolba.
Az eu hatalmas tömegeket veszített el Európában, melynek két alapvető okát látom.
Először is a válságkezelési direktíváit úgy állította össze, hogy kizárólag a gazdaság talpra állítását célozta meg, marginálisan kezelte a társadalompolitikát.
A válságkezelését az adósság- és a költségvetési hiány csökkentésére koncentrálta. Döntése hibás volt, hiszen a válság miatt lejtmenetbe került országoknak további terhek viselését írta elő a fenti
két tényező csökkentésével.
Direktívái között elfeledkezett az egyre inkább elszegényedő tömegekről, amelyek súlyosbodó gondjaikat az eu-nak tudták be, az országok vezetői ezt a tudatot boldogan megerősítették, hiszen saját politikájuk hiányosságait nem nekik kellett elviselni.
Az eu válságkezelési metódusainak tévedésére rájött az utóbbi 1-2 évben, el kezdett más közgazdasági elméletekre hallgatni.
Az országok most kezdenek a kilábaláshoz, melynek már jobb helyeken mérhető eredmények láthatók, az emberek eu-tól való távoltartása enyhül.
Ez volt az egyik nagy próbatétele az eu-nak, most viszont fellépett Putyin, akinek deklarált célja az Ellenbank alapításával az USA meggyengítése. Az Eu-nak viszont az USA a legfőbb szövetségese, nem beszélve Az eurázsiai unióról, mely szintén Putyin nagyhatalmi törekvéseinek eszköze, és ott van még az ukrajnai válság.
Fentiek miatt az eu olyan kemény feladatok előtt áll, amelyben Orbán radikalizmusára egyelőre nem reagál, holott most van az pillanat, amikor egy erős eu-t kell kiépíteni a látható veszélyek miatt.
Orbán destabilizációs törekvései az eu iránt világosan látszanak, melyeket az eu-nak vissza kell vernie, hiszen - mint írtam - követői vannak és lehetnek.
Ez a helyet sokkal komolyabb, mint ahogyan felszínesen látszik.
A Néppártnak Orbán személye nagyon kínos, az ellene való fellépés látványos lenne, mely nagyban rombolná a Néppárt renoméját.
Ezen kívül magának az eu-nak sincs egyelőre eszköztára a szankcionálásra, azok kialakítása már folyamatban van, de még nincsenek érvényben.
Észtországhoz. Irígy vagyok.
Van az eu-ban egy modern, korszerű ország, amely a nemzetközi politikában józanul vesz részt, együttműködik azokkal az erőkkel, amelyek a jövőben a fejlődésüket jelentik, és ezért meg is tesz minden elvárhatót.
Mi egy ilyen országgal szüntetjük meg a követségünket, és átnyergelünk Ecuadorba megnyitni ugyanezt.
Bocs a hosszú levezetésért, de az egyik összefüggött sorban a többivel, nem szerettem volna lyukakat hagyni.
@Blogger Géza:
Az kétségtelen, hogy rodeo szentéletű, de Jesszusnak nem szokás szólítani nyilvánosan. Kicsit visszataszító, hogy kisajátítottad magadnak.
@gazoló:
Ez a magyar mozdony.
Vellannyal fűtik a kazánt, de még mindig gőzzel megy. Újdonság, hogy csak hátramenet van rajta, abból viszont hat fokozat. A hibrid 424-esünk, kicsit lassú, kicsit retkes, de a miénk!!
@Blogger Géza: hát gézám, nem engem minősít, hogy nem vagy képes felismerni elég eccerű összefüggéseket!
@simple observer 2.0: Hehe, sikerült rájönnöd arra a közhelyre, hogy a magyar lakosság mindig is a legpesszimistábbak közé tartozott? Gratulálok, nyertél egy színes hangszórót! Amilyen fikakultúra nálunk van, ez nem is csoda. Te pl kokrétan mit tettél ez ellen? Nos? :)

Amúgy a 10 éves papír nem túl jó összehasonlítás, mert az állampapírjaink döntő többsége rövidebb lejáratú. A 3-5 éves papírok hozama viszont most olyan 3-3,3% körül van. De még a 10-es is jóval alacsonyabb annál, amit írtál. (4,2%)

www.tozsdeforum.hu/tozsde/kotveny2/csokkeno-hozammal-vettek-a-magyar-allamkotvenyeket/

Persze hosszabb távon a piac mindig bizonytalanabb, hiszen annyi idő altat visszatérhet a baloldal, és hát az a tapasztalatok alapján komoly csődveszélyt jelent sajnos.
@nincs_itt: Aha. És ha 1 dollár az kb 100 jen, akkor ebből mi következik? :D A japánok 100-szor rosszabbak, mit az USA? Mesélj! :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Mond, hogy csak költői kérdésnek szántad... :("

Gondolom itt az App-os kerdesre celzol. Nem, nem volt koltoi.
Ugyanis az ilyen foku pofatlansagtol tud kinyilni a bicska a zsebemben, meg budos nagy pofonra lendulni a kezem, annak ellenere, hogy megrogzott pacifista vagyok.

Mert megha csak egy babukent mozgatott, vagy a Fidesznek csak egy 'hasznos idiotaja', egeszen verforralo, amennyire hujenek nezik az embert.

Nem vagyok kozgizda, igy komolyabb osszefuggesekbe nem is szolok bele, de amikor ennyire kilog a lolab, na az nagyon tud bosziteni:

Nincs többé adósságnyomás-mérő

2013. szeptember 01. vasárnap, 15:13

"Több mint két év után megszüntette az adósságnyomás-mérő üzemeltetését a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az indoklás a rendszer magas szoftverkarbantartási igénye vezetett a döntéshez."

kurir.hu/bulvar/bulvar-hirek/itthon/4665-nincs-tobbe-adossagnyomas-mero.html

Vagyis amikor a kormany mar tisztaban volt vele, hogy 'megtemazza a temat' (csak hogy NER-kompatibilis legyek), vagyis, hogy kreativ konyvelest alkalmaznak majd, aminek hatasara a '13-as EVES, es egyebkent minden adatbazisba bekerulo hianyadat majd milyen prima lesz, viszont csereben '14-ben szinte hetrol-hetre fog noni az allamadossag az orszaggyulesi elott, akkor jottek a leheto legszanalmasabb indokkal, hogy tul draga a fenntartasa. Az mas kerdes, hogy jopar internetes hirportal csinalta meg szinte ingye'.

Aztan egesz kampany soran ment a sunnyogas es a diadalmas tavalyi hianyadat szent ereklyekent valo allando felmutatasa, mikozben osszeszamolni sem merem hanyezer milliarddal emeltek meg a hianyt januar ota fel ev alatt. Majd most, hogy visszafizettek (ha jol emlekszem) valami 350 milliardot, Geza maris reklamozza az Appot, hogy micsoda gyozelem!
@tristen2005:

"beíratják a Számviteli Főiskolába a Gejzát:)) "

Baszhatjak, ha ugyse erti meg. ;)
@Mariann19: "számszerű kommentjeid
tényszerűen cáfolhatók,"

:D Akkor vajon miért nem tudtátok egyszer sem cáfolni? Miért van az, hogy mindig én cáfolom meg a marhaságaitokat? :)
@tristen2005: Hát, én oda max tanítani mehetnék, de eszem ágában sincs.. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Más, becses női khmm... "alkatrésszel", konkrétan a méretlevevő kapacitásával szoktam a kézméretem jellemezni! :)))
A 85-ös az álomméret, de a 90-estől sem félek még!"

A falusi gyerekkorom, es emiatti sok mindenbol valo kimaradasom miatt van, hogy ebbol semmit nem ertek? ;)

Is it cause I is black?
Géjza a kurva anyád, hát neked nem elég az index már a 444-re is odapofátlankodtál? Takarodj az orbánod seggébe te segg!
@Blogger Géza: látod ennyit "értesz" hozzá...
nyomorult kis senki lehecc, akinek megvan 200 euró nettó, a sok kommentért!
@Blogger Géza: géza, géza, az NEM cáfolat, hogy "nekem van igazam". lécci, lécci, lécci. számokat,érveket!
@parti_giano: Egyre melegebb a(z amerikai) pite...

Csak meg ne egesse a micsodajat!!! ;)
@taga20: naja! de géjzának nem a hóna alatt, hanem a nyakán van...
@nincs_itt: Olvassál vissza, hoztam számokat, érveket.
@Blogger Géza: na mára elég lesz az oktatásodból, rövidesen küldöm a számlaszámot ahova utalhatod, a teljes havi fizetésedet az eddigiekért.
De ne lepődj meg, ha az sem fedezi majd az óradíjamat...
@Blogger Géza: nekem ugyan nem! csak a magyar hírlap, meg MNB, (igaz ebbe is beleégtél) meg ÁAK itt sem kicsit lettél kormos, hülyeségeit mantráztad...
szóval hogy van az hogy a zlotyi 10X jobb mint a forint??
1014 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború
@Amadeus62: nem a támogatást kell felfügeszteni...

csak az Orál Viktor ő kerájságát...
ja a stadion közepén hogy sokan élvezhessék
@Blogger Géza: azért géza, mert semmi vitakultúrád sincs. egyszerűen mantrázol, csak olyan véleményt vagy hajlandó elfogadni, ami a te nézetedet, azaz a kormánypropagandát erősíti. az ilyen mérvű elköteleződés egy politikai vonal mentén már káros. elvesztetted a realitásodat.
@Blogger Géza:

"Hát, mint mindenben, ebben is tévedsz: :)"

Az a helyzet, hogy ebben a kerdesben valoban tevedtem. Elismerem. Nem kovettem ezt a temat, mert nem neztem ki Tuskbol, hogy ennyire szemet tud o is lenni.

Ugyanakkor meroben teves, az "ebben is" menozes, ugyanis ezek szerint az egesz masszabol kepes voltal EGYEDUL ebbe a dologba belekotni.

KOSZONOM az elsimero BOKOT! ;)

Ugyanakkor lassuk csak mitortent:

www.napigazdasag.hu/cikk/18180/
"A korábbi közvélemény-kutatások 40-60 százalékos maradási szándékot jeleztek, s az OFE-k kitűnően teljesítettek Lengyelországban. Még a kormány is azzal számolt a költségvetési törvényben, hogy a biztosítottaknak csak a fele választja a tisztán állami nyugdíjat."

"A lap elemzésében úgy véli, hogy ennek alapvetően három oka van:
kevesen értik a rendszert,
a kormány megtiltotta a magánnyugdíj-pénztárak reklámozását,
és végül a nyilatkozattétel szükségessége."

Vagyis Tusk 'csak' ugyanolyan goreny volt, mint gazdad. Hat, bizonyara buszke is magara....
@Penivaldes:

A 85-90 fogalmával tisztában voltam:)
@Penivaldes:

"Ha jol ertem az abras utalast"

Minthogy nincs smiley komolyan veszem a kerdest.

Nem, ez nem egy eliras, vagyis nem ámbrás, hanem ábrás, ugyanis a pdf-ben egy ábrárol volt szo.

Ha megis egy humorbonbon volt, akkor igy utolag felcsipegetem. ;)
@simple observer 2.0: mi van?????????
én arra utalok, hogy az ómagyar legendában cethalak tartják a Földet.
@Blogger Géza:

Hoppa!

Most ertem par kommenttel lejjebb manyup-ugyben:

Nos akkor vissza minden, es azert csak menj mar a picsaba!
@simple observer 2.0: rosszabb nálunk a helyzet. ugye tusk megígérte, s be is vezette az egyéni számlás rendszert, nálunk ez ígéret maradt. géza olyan, mint gábriel. csak az állításainak kedvező adatokat hajlandó figyelembe venni.
@nincs_itt:

"géza, géza.... magyar hírlap... aha, jereváni rádió? megvan?"

Jomagam beleestem a csapdaba, es nem neztem automatikusan a kozlo oldalt, csak masoltam...

Tehat neha azert bejon neki.
@Penivaldes:

Arra gondolt a @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):, hogyha egy százast tesz a markába, 85-90 %a lelóg róla:)
Egy kis érdekesség.

Kövér László visszautasította a jobbikos képviselő írásbeli kérdését, pedig egy sokakat nyugtalanító ügyben érdeklődött a miniszterelnöknél.

vs.hu/novak-elod-nem-tehette-fel-legfontosabb-kerdest-orbannak-0801
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, azé a te lelkivilágod egy kicsit defektes, ezt itt mindenki vágja:)
@taga20: én nem szoktam nézni munkába menet a férfiakat, és a nőket.:)
@Penivaldes: te csukott szemmel mész az uccán? és nem lépsz kutyaszarba?:))
@Penivaldes:
Mindkettő(...) szép:))
Köszi... bár nem vagyok semmilyen vallási közösségnek tagja, azért a karácsony engem megérint. Az az egy ünnep, ami... a többit magasról. Azt sem azért szeretem, amiért a keresztények túlnyomó többsége, pusztán kölyökkori nagyon kedves élmények okán, és ez marad is így. Nem fogom elfelejteni, és igen, van benne valami felemelő számomra, de nem magyarázok bele többet, mert bennem nincs meg az a több.

A zene szép, ez a lényeg az egészben, köszi!:)
@Blogger Géza:
Géza!
Két napja itt teszed-veszed magad, becsavarodtál már abba, hogy lehengerlő válaszokat kapsz, és már nem vagy képes figyelni azok tartalmára, a számszerű adatokra, melyeket garmadával zúdítottunk neked a hülyeségeid cáfolataként.
Kaptál évekre lebontott államadóssági abszolut számokat, ezek %-ait, a költségvetési hiányról, a GDP alakulásáról, ezeknek rátáiról kimerítő számszerű adatokat rendszerbe szedve.
Hogyan mondhatsz olyat, hogy ezek nem jelentek meg?
Ráadásul, ahonnan merítkeztünk, azok az állami e célra létrehozott intézmények közléseikből valók. Nagyítsd ki a képernyődet, több dioptriás szemüveg is használ, legrosszabb esetben markolj fel egy lupét.
Ezek után majd meglátod, kitisztul a vízzel elárasztott agyad. Talán.
@taga20: Aki itt kommentel az mindenki kattant picit. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha igaz is lenne,hogy ez a picit kattantak halmaza, neked akkor sem mentség, mert más jellegű a kattanásod.
@Orica Középföldi: Boldog lehetne itthon mindenki ha én lennék itt a fő probléma. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, lehet(természetesen a csajok kivételek). de te versz itt mindenkit kattanásból:)
na jó, géza beelőzött:)))
@Orica Középföldi:
Mármint, hogy páran vagyunk itt p.ncikattantak, meg van olyan aki a zsidókra van rákattanva?
Ízlések és pofonok...
@Knósszosz: Na igen a karácsony. Azt ugye tudtad, hogy a Betlehem állítás Assisi Szent Ferenc szabadalma?

www.magyarkurir.hu/hirek/assisi-szent-ferenc-szabadalma

Amúgy küldtem egy mailt. :)
@Knósszosz: erről csak 4szemközt vagyok hajlandó beszélni, de ugye sosem főzől nekem bablevest nagymama módra.
Hát kérem, ma amolyan "netezős" napom van, olyannyira, hogy az imént majdnem odaégett az örömpörkölt is.

Szörfölgetve a neten, az alábbi ki szösszenetre bukkantam. Egy komment egy másik blogról. Jó magyarul: kvintesszenciája a rögmagyar jobboldali valóságnak.
Ajánlom Géza szíves figyelmébe is.
Íme:

"Hát bizony. Orbán 89 óta fejti ki "áldásos" hatását. Eleinte még el is lehetett hinni neki, hogy egy sikeres polgári demokráciát akar építeni. Mostanra kiderült, mi volt a valódi célja az emberek egymás ellen fordításával, a gondolkodás helyetti zsigeri utálat felkorbácsolásával és a többi trükkjével. Jön a putyini orosz modell. Az emberek ugyan nem élnek majd jól, de aki közel van a kondérhoz és jó pártkatona, az jól lakhat. Szocializmus 2.0. Volt, aki ezt már 1998 után (első Orbán kormány) tudta és vannak, akiknek még most sem jutott el a tudatáig. Mások meg csak azt lesik, hogyan tudnának ebből profitálni."

Gondolom, nem igényel magyarázatot.

Mert mi a francnak idecitálni cds felárat, árfolyamokat, kincstárjegy-hozamokat és ki tuggya még, mennyi minden, önmagában semmit sem mondó mutatót meg adatot, azt bizonygatandó, hogy mennyire kurva jó (vagy mennyire nem) nekünk e kis hazában.
Mi az értelme? Csak szájtépés és felesleges klaviatúra-püfölés az eredmény.
Mint ma is.

Az államháztartás bonyolult valami, s a számok hiába makacs dolgok, egy dolgot nem tartalmaznak, nem mutatnak: a boldogságfaktort, a közhangulatot.
Az ugyanis túlmutat a számokon. Hari Seldont kivéve csak számmal nem kifejezhető...

Milyen is ez a közhangulat kis hazánkban? Géza! Jó itt élni szerinted? Az ál-civil CÖF-től, a rendszer kiszolgálóitól, és egyéb, HIT kategóriájába tartozó véleményektől tekintsünk el.
Mi marad?
A nettó döbbenet.
Az elbaszott 24 év, és a most elbaszódónak látszó következő kituggyamennyi.

Pont nem érdekel, mennyi a cds felár, ha azt látom, hogy egyébként mennek tönkre a cégek, a maradék meg nem hajlandó rendes bért fizetni (annak is jó részét feketén), miközben a tulaj felesége is m5-össel jár.

Egészségügy nagy bajban, oktatás szétverve... soroljam?
Amíg a környezetemben azt látom, hogy a többség vergődik, szenved, nem boldog, frusztrált, addig teszek arra, hogy milyen kurva jó a cds felár.

Az a baj, hogy ezt a Gézához hasonló kommentelők nem képesek felfogni, mert csak az orrukig látnak. Még számokat is citálnak, de nem veszik észre a számsorok mögött az embert - azokat, akik ezt a bitang pazarló államot az adóikkal eltartják.

Bocs, ha indulatos voltam.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ennél azért színesebb a paletta, de helyes a felismerés:)
@taga20: Akkor neked is kurva nagy szerencséd van. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem, nem tudtam... ugyan is nem követtem figyelemmel ezeket a dolgokat, mert egyáltalán nem érdekeltek sohasem, sajnálom.

Tájékozatlan és a keresztény értékekre abszolút nem fogékony bunkóként, ez kimaradt és nem is áll szándékomban pótolni. Azért olvastam ezt-azt a kérdésben, nem vagyok teljesen tájékozatlan, de nem kerülök transzba a témától. Variók és műhorizontok... azok rendben, a vallások nem érdekelnek.

A mélet mindjárt olvasom...
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Most nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy "Géza, a qrva anyáddal szórakozzál!"? :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha te mondod:)
egyébként nem látom, hogy feldobtad volna eszt!
pedig, állításod szerint kurvára szíveden viseled az ártatlan áldozatokat!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F08%2F01%2Fauschwitz_ota_nem_sok_ilyen_foto_keszult%2F
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Hééé... ez itt nem egy fidesz söntés, Zébácsi meg nem a csapos, aki lánccal veri a pultot zárórából kifolyólag.
Ezt hagyd meg a dzsobb(jobb...)oldalnak, inkább evezz! Ledes fejlámpa?? Staropramen?
Hajrá!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem mindenki olyan alpári, mint te:))
valaki tud disztingválni:)))
@Penivaldes:
Mi az a 'nagymama módra bableves' és miért négyszemközötte? Nem titok a csipetke recipéje:))
Vagy mi is...?
@Sir Bates dö Hól:

"ki akart volna ott élni?"

Igazad van. Nemelyest.

Es ujra hangsulyozom, hogy mar eleve is azt irtam, hogy 'szerencsesen' rossz helyet valasztottak, vagyis nem annyira a dontes megfontoltsagat kifogasoltam, es aztan egy rossz dontest.

De ha te ilyen extrem peldakat hozol, akkor nezzuk annak az ellenkezojet!

en.wikipedia.org/wiki/World%27s_largest_cities

A listan 27 varos van, es ha nem tevedek sokat, akkor CSAK 5 varos nem tenger-, oceanparti, illetve nincs kozvetlen osszekottetese. London mondjuk erosen hatareset...
Moszka es Delhi pedig erosen behatolt esetek.

Az elso 10-ben pedig 5(!) olyan 'vizes' varos van, amely a Honfoglalas idejeben mar allt: Kairo, Dakka, Kanton, Isztambul es Jakarta...

Masreszt, ha nem vagy remenytelenul gyenge orszag, mint ahogy Matyas ideje mutatta, hogy volt bennunk fantazia, akkor egy kis tengerpart esetleg szigetorszagi let (Japan, Anglia) strategiailag meg jol is johet.
@taga20: hiába te a rokonom vagy, te vagy Peni férfiban.:)
@Knósszosz: Nem is azért mondtam, csak mint érdekességet. Ja és a variók. :)

youtu.be/3uFI1s0oCU4

(Most ezt, hogy taga is elégedett legyen)
@Knósszosz: mert van erről, vagyis rólad és a magyarázkodásodról egy véleményem, ami nem tartozik a többiekre.
@Knósszosz:
Megtérsz tezsvérem - körösztűködté te rendesen? - majd belépsz az igaz hitet gyakorló dzsobbikosokba (nehogy véletlenül a Jákob tezsvérhez), oszt rendes órabérért kommentelhetsz te is, pl.Korfuról. most mé??
@Blogger Géza:

"Persze, mert ő nem az a típus, egyértelművé tette az álláspontját, és nem is változtatta meg. Kevés ennyire gerinces politikus van az EU-ban. "

Ez tenyleg jo vicc volt! ;....DDDDD

Csak nincs_itt 18:43-a-kor esett le, amugy elsiklottam volna felette. Naggggy hiba lett volna!
@De hová tűnt Columbo felesége?: És vajon az Öszvért meg fogjuk találni? ("
Hari Seldont kivéve csak számmal nem kifejezhető...")
@simple observer 2.0: persze, de ez egy olyan dolog, amit lehet csavarni...de minek is?
@Penivaldes: húgi, itt valami hibádzik!
ha én vagyok peni férfiban, ako te vagy taga nőben. viszont én még nem láttam tőled, hogy egy vibrátort vagy egy gumicsávót bedobtá volna:)))
@taga20: nem szoktam dobálózni számomra ismeretlen tárgyakkal.
@simple observer 2.0: hogyne, de az, hogy van egy szigetünk, még nem jelent semmit. tudtommal a luxemburgiaknak sincsen szigete mégis elvannak
@évásanyó: bírtam az alapítvány trilógiát. a katonaság alatt olvastam.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ott még sajnos nem tart a tudomány, hogy ki tudná fejleszteni a "Géza ellenszert".
Előbb hódítjuk meg a Phoboszt vagy az Enceladust!
@Penivaldes: hát meg kö ismerkedni vele, elemet kö venni bele, asztán mindent bele:))
@taga20: ennyi időd volt?
bár megértelek..én is olvastam anno a pad alatt
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"A "Tavarisi Konyec" is czimbizés vót!"

Ezt o irta?
Mert akkor nagyon elsiklottam folotte..

Az ujratemetesen mondott beszede meg csupa-mero szanalom. Mara akit erdekel, ismeri a helyzetet, es jol tudja, hogy mekkorat durrogott ott Viktor.
@Penivaldes: húgi, látom nem voltál katona:)
@taga20:
Óó... mecsoda érzékeny lelke van valakiknek... :)
@taga20: nem látom értelmét, utána néztem, és nem látom sem gyakorlati, sem szellemi hasznát. sőt pazarló hasznát sem látom, vagyis művészi értéke sincsen.
.)
ez a cég sem normális

Az Art Market emblémáját fogja Torghelle Sanyi a mezén viselni!

0m2.hu/2014/08/01/az-art-market-emblemajat-fogja-torghelle-sanyi-a-mezen-viselni/

"ART MARKET BUDAPEST NEMZETKÖZI KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁR. 2014."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Boli, nemcsak Géza, én is közgazda vagyok, s meglehetősen jó viszonyban is a számokkal. De mivel az elmúlt 20 évben a gazdaságtannak csak egy igen szűk területével foglalkoztam, és 5%-át nem használtam annak, amit korábban tanultam, noch dazu nem is államháztartási szakirányon végeztem, mai ésszel eszembe nem jutna állami, államközi gazdasági témákban egy-két adat odabiggyesztésével megírni a tutit.

Ezért is kérdeztem meg Gézától, mivel foglalkozik - erre ő: pénzügyes közgazdász. Na, hallod, ez ám a válasz!
Mert az, hogy mivel foglalkozik pontosan (bróker?, biztosítási alkusz?, pénzügyi vezető egy cégnél?) ebből nem derül ki.
Viszont annyira magabiztosan ontja az adatait, hogy vagy egész szabadidejében ezután kurkászik, vagy tényleg ez is a munkája. De akkor meg tudhatná, hogy 2 adat, még ha idősoros, dinamikus is, bazira nem jellemez egy országot.

USA, Görögország, Olaszország, Japán GDP arányos hiánya 100% körül mozog. A balti államoké 20% alatti, az oroszoké 10% körüli. De ez csak egy mutató. ÉS a cds felár is csak egy mutató, meg az árfolyam is.
Nem adnak teljes képet.

De tudom, amikor ezek a mutatók jobbak az előző évieknél, akkor lehet virítani...
Csak minek?
@parti_giano: taga nem vot olyan közönség, mint te:))
@simple observer 2.0:
Ritka felületes kend!
Én még akkor érdemrendet is adtam neki ezért...
@Blogger Géza:

"Csakhogy az egész EU-nak csaptak oda, nem speciálisan Magyarországnak..."

A husosok meg a vesztesegeiket nem is bantak, amikor beallitottatok hozzajuk, hogy:
"Batyam, ne vegye ezt sertesnek, mert Vologya bacsi nem akart minket is bantani, csak hat ott voltunk egy kupacban a tobbivel, aztan nekunk is leesett egy saller."

Igazan nagy napod van ma! ;...DDDD
@taga20: tudom, te a pad alatt horgoltál, délután meg a kórusban énekeltél, aztán otthon megírtad a házit, este pedig a kandallónál stoppoltad a zoknikat.
@Penivaldes: ha utána néztél, ako rosszul. van rajta egy gomb(on) meg kö nyomni!:))
@dr. jenőke (jenőke):

"Varju László úgy véli, jogosan vette fel a pénzt - jogszabályok előírása alapján."

Azt hiszem igaza van, hiszen ha jol emlekszem o csak Molnar EP-s mandatuma utan vette at a kepviseloseget.

Ugyanakkor azt hiszem, csak vissza kene adni azt a penzt.
@Penivaldes: most lebuktam! nyitott könyv az életem, tök így volt, csak a kandalló hibádzik:))
@taga20: Nagy rajongója vagyok Asimovnak, Huxleynek,Arthur C. Clarknak,Sztrugackij testvéreknek,komoly sci fi gyüjteményem van, még az első magyarországi kiadások is megvannak némelyiknek.Vannak Galactikáim, Évkönyveim, bizony-bizony nem vagyunk egyedül:)
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Kamuzik szerintem, összeállított sablonokkal, listákkal tömik habony janicsárjai, amikor tarthatatlan a helyzete viszzavonul, várja az utasításokat a háttérberektől.
Szánalmasan lépéshátrányba kerül többször is tőletek, leiskolázzátok, én max.az orbitális adathamisításait látom és néha ránézve kirakom a hazugságainak cáfolatát.
Hihetetlen, hogy ilyen szánalmas és gerinctelen alakok ekkora ordas pofával, teliszájjal vigyorognak.
Viszket a tenyerem...
@évásanyó: Én egy időben Sherlock Holmest olvastam, mivel nővérem abból írta a szakdogáját, az egyiket
@évásanyó: ja! az igazság meg odaát van:) patakiatust meg elvitték az ufok és segbe baszták! utána meg végtörlesztett:)))
@Penivaldes:
Az összes, `80-as évekbeli kiadott megvan abból!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Korfuról nem annyira, az nem annyira görög, mint mondják. Ha mán a Jón tenger, akkor Kefallónia, vagy Zakinthosz, 'setleg itt-A-ka, Lefkáda, Páxosz... a többire varrj gombot, Kerkyra brit gyarmat, nem igazi Hellász. Az arra van, ahol Te jártál, a Dodekanísszosz felé és kicsit jobbra délre, vagy följebb a Kikládok... na hess!

Szomjas vagyok.
@évásanyó:
Gratulálok a gyűjteményedhez! :-)

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Pont ez az. Honnan a viharból szedi elő az adatait? Tényleg kíváncsi vagyok, pontosan mit is csinál civilben...
@évásanyó:
Lem hol marad?
Ne hagyjuk már ki!:)
A gyümölcsök (esetenként a zöldségek)
- rendeltetésszerű felhasználásuk mellett - akár jellemzésre, vagy hasonlításra is alkalmasak.
A favorizált keleti nyitás szellemében most egy dizájnosított kínai ötletet lehet megtekinteni:
www.hir24.hu/elet-stilus/2014/08/01/szexi-bugyis-barackok-a-kinai-szerelmeseknek/#sl
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nem emléxem, hogy tagfelvételi kérelmet nyújtottam volna be, amúgy is finnyás vagyok, a hányingertől is hányok.

Most mi van??
@Penivaldes: ja, és süsü a sárkány? meg a sárkányfűárus:)))
@Penivaldes:
Hát, igen, Ő arrafelé... Gejza meg Kharübdisz felé evez, remélem... De nem vagyok naív, majd holnap megint itt szennyezi a környezetet.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Google a haver, ha meg a kormányzati háló is és emberanyag korlátlanul rendelkezésre áll...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Egyszer leszakadt az egész könyvesgaléria, annyi Galactika gyűlt össze az Évkönyvek meg olyan ormótlanok voltak, de nagyon jó válogatások voltak bennük. A két gyerekem, még olvasni nem tudtak, de már a képeiket nézegették, azután meg robbantani nem lehetett le róluk, hál'Istennek.:)
@Knósszosz: Szlavikot, szó se lehet róla: Asztronauták, Éden, Solaris, A Kudarc, mondjam még?:))
@évásanyó: nálunk is, de időben elkaptam az üvegajtót
@De hová tűnt Columbo felesége?: Csak úgy vettem, meg kerestem Antikban, azután, mire felnéztem már gyüjtemény volt:))
@Penivaldes: Mert Te egy ügyes lányka vagy én meg sete-suta.:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Hát, persze... bandázunk.
Átértékelem az eddigi virtuális kapcsolatomat Veled, ezek után.
A Hernád utcai suli bezárt vagy négy éve, már tudom miért... Te is oda jártál:)))
Azé majd megnézem, mi lesz belőle, küldök képeket ha lesz miről. Egyelőre rohad... ahogy minden ezen a szeméttelepen. Nekem rohadtul rosszul esik látni lepusztulni.
@Mariann19:

Ket dolog:

1. Nem tudom szakmailag megitelni, hogy mennyire volt teves a valsagkezeles, de en azt gondolom, hogy az EU-nak nem kompetenciaja az egyes tagorszagok szocialpolitikaja.
Annak megoldasai, hogy hogyan teriti a terheket a tarsadalomra, az a kutatasbol is jopar valaszbol kiderul, hogy bizonyos orszagokban viszonylag turhetoen, es elviselhetoen sikerult. Nyilvan az sem erdektelen, hogy mekkorak ezek a terhek az egyes orszagok eseten.

Lehet, hogy szivtelennek hangzik, de szamomra eppen a 2002 utani kormanyzas par eve bizonyitotta a legjobban, hogy szocialpolitikat csak a gazdasagi helyzet fuggvenyeben lehet, es szabad csinalni. Igy aztan legfontosabbnak a gazdasag helyrepofozasat tartom. A nincsbol ugyanis nem lehet adni.

2. "A Néppártnak Orbán személye nagyon kínos, az ellene való fellépés látványos lenne, mely nagyban rombolná a Néppárt renoméját."

Ezt epp forditva gondolom. Bizonyara emlekszel az ugyre, amikor az EP lista-vezetok vitajan Orban is szobakerult, es a magyar tolmacs 'elfelejtette' leforditani. Amit most Orban muvel, es az azokra adott kulonbozo szobeli es tevoleges reakciok mind visszahullanak majd a Neppartra. Hiszen eppen az EU alapelveirol, es ertekeirol van szo. Ha ezekkel bevallottan szembe megy egy prominens Nepparthoz tartoz figura, az maganak az egesz tombnek az ezen ertekek iranti elkotelezettseget kerdojelezi meg. Ugyanolyan mint az orszagos politika, hogy az egyes partok NEM TURHETIK az ilyen tagokat. Mint pl. mekkora balhe volt a vak komondoros Baloghbol.
@Penivaldes:
"hajóztunk erre meg arra... locs-pocs meg ez meg az..."
www.youtube.com/watch?v=aTadq-jnZmI
Zseniális!!!:D
@taga20: Nekem pedig úgy tűnik, pazarlás lenne egy egész világegyetem a földi, emberi fajnak.Attis nevetséges, de erről a témáról lehet okosba is beszélgetni.)
@évásanyó: Galaktika!
én is imádtam! olvastam szinte az összeset.
most, hogy említettétek, elő is veszem az egyik kedvenc sci-fi-met és elolvasom.
Stanislav Lem: Álmatlanság
kiváncsi vagyok, hogy most milyen lesz!
kb.35 éve olvastam:)))
@parti_giano: Biztos mind megeszik majd az almaexportjuk 56%-át. :)
@punkfrog: fúúúúúúú, remek lesz!!!szeretem, ki is hagytam, jó, hogy mondod:))
@punkfrog: Te is olyan punk vagy, mint a lányom:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az, amit Géza csinál, túlmutat a Guglin.

@évásanyó:
"Nekem pedig úgy tűnik, pazarlás lenne egy egész világegyetem a földi, emberi fajnak"

Jól gondolod.
Hozzá kell tenni, hogy már ebben a Világegyetemben is, amiben mi élünk, pazarlás lenne csupán egyetlen intelligens és technikai civilizációt elérő életformát a hátán hordozó bolygó.
Ezernyi faj élhet odakinn.

Mit szóltok ehhez?
tudnodkell.info/a-vatikan-felkeszul-a-foldonkivuli-elet-bejelentesere/

Mit szóltok ehhez? Át kell írnia Szent Bibliát?
@De hová tűnt Columbo felesége?: miért kéne átírni?:) találsz benne utalást, amire rálehet fogni. semmi nem fog ettől változni...tudom, ezt nehéz megérteni.
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Géza? Már vagy két hete átirányították a 444.hu-ra is.
@Penivaldes:

A linkelt cikket persze nem kell készpénznek venni, de egy gondolatkísérletet megér.

Átírni persze nem "kell", de a Biblia szövege ugye nem állandó.
A teremtés viszont nem klappol (hiányos), ha vannak ET-k.
@De hová tűnt Columbo felesége?: A végén a filmet még nem néztem végig, de van egy nagyon kellemetlen gondolatom:
- Mi van, ha a fk-ek jóval fejlettebbek nálunk, és más a hitük, vagy egyáltalán nincs olyan értelemben, mint a Földön? Kezdődnek a exo-keresztes háborúk? Ebből mi csak rosszul jöhetnénk ki!Amikor a majom banánnal akarja dobálni az harci helikoptert.
- Micsoda beképzeltség az emberiségtől, hogy azt képzeli, rá tudja erőszakolni az egész világegyetemre az uralmát, megáll az eszem.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
"A teremtés viszont nem klappol (hiányos), ha vannak ET-k."- miért lenne. " Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet" mondá az írás.Nem tér ki arra, hogy hol van ez a föld, vagy hány van belőle?Ne feledd Illés szekerének sci fi átiratát!
Viszont mára elköszönök szervusztok, jó éjt, ha lesz kedv, folytatjuk:))
@Blogger Géza:

Nagy mokamester vagy te! ;)

"Hehe, sikerült rájönnöd arra a közhelyre, hogy a magyar lakosság mindig is a legpesszimistábbak közé tartozott?"

Ertelek. Ha az elmult8evben az emberek nem szerettek az allapotokat, akkor az a GYurcsany, meg Bajnai hibai miatt volt. Amikor most az Orban-kormany tevekenysegerol allitjak tulnyomo tobbseggel, hogy szar, akkor a lakossag pesszimista.

De peches is vagy, mert azonnal lebuktal, hogy egy pillanatot sem szantal a dolgok atgondolasara:

A 8. oldal abrajan "Szamit a szavam az EU-ban" a szazalekos sorrendben eppen kozepen vagyunk. Annak ellenere hogy Orban folyamatosan oltja az embereket az EU ellen.

A 16 oldalon is, ahol a kormany teljesitmenyet, es a nemzeti gazdasag allapotat ertekelik az emberek, a mi 26%-os jo aranyunk szinten a sorrend kozepere tesz minket, kozvetlenul az EU-s atlag melle. Nalunk rosszabb a megiteles az 5 PIIGS orszagban, a bolgaroknal, romanoknal...

Ugyanakkor a 22. oldalon 'A krizissel kapcsolatban tul vagyunk a nehezen' Mo. a 4. a sorban a magunk 61%-os ertekevel, amely csodasan tukrozi vissza a orbani sikerpropagandat.

Vagyis a gond az, hogy ha az emberek azt mondjak, hogy a gazdasag allapota szar, akkor azzal bizony azt mondjak, hogy a 4 eve regnalo kormany munkaja szar...

"Amilyen fikakultúra nálunk van, ez nem is csoda. "

Mondja ezt az elmult8ev soran folyamatosan csucsra jaratott fikazas egyik bajnoka. ;DDD

"Amúgy a 10 éves papír nem túl jó összehasonlítás, mert az állampapírjaink döntő többsége rövidebb lejáratú."

Kurvara leszarom! En almat hasonlitok almahoz es nem kortehez. Az adatbazisban az adott orszagokhoz a 10 eves futamidejuek voltak, es azok teljesen korrektul osszahasonlithatoak!
Nem fogok az egyes orszagok LEGUJABB 3 es/vagy 5 eves futamidoju allamkotvenyeinek hozamai utan kutakodni!
Ezek az adatok vannak az adatbazisban, ha nem tetszik sirjal nekik!
Bezzeg az nagyon tetszett, amikor az evvegi allamadossagot trukkoltetek meg, hogy a statisztikakba az keruljon, majd azota mar 5%-nyit emelkedett fel eve alatt.

Sajnalom igy jartal!!!

"Persze hosszabb távon a piac mindig bizonytalanabb, hiszen annyi idő altat visszatérhet a baloldal, és hát az a tapasztalatok alapján komoly csődveszélyt jelent sajnos. "

Erre megadok neked egy piros pontot!
Erosen izzadsagszagu, viccesnek nem vicces, de ertekelem az erofeszitest.
@évásanyó:

Ha kiderülne mondjuk 30 éven belül, hogy léteznek ET-k, és létrejön mondjuk egy 3. típusú találkozás, akkor az egyben azt is jelentené, hogy az ET-k fejlettebbek nálunk (mert ők jöttek el hozzánk, mi ugyanis a Holdon túl még nem jutottunk).

A Biblia pedig hiányos, mert a teremtés az emberről ír, Isten saját hasonlatosságát emlegetve. Meg ugye 7 napról. A föld pedig ez a Föld, közvetetten ez is kiderül...
Ha viszont Isten teremtette a másik fajt is (ki más, ugye?), akkor erről mondjuk miért nem beszélt Mózesnek és/Vagy Jézusnak?
Megannyi kérdés...
Jó éjt (reggelt, napot!)
@tristen2005:

Alapvetoen nem volt szomoru, sot meglehetosen boldog gyerekkorom volt.
Bar ahogy tunik egeszen mas okokbol, mint neked. ;))
@Penivaldes:

O, akkor en ezt nagyon beneztem.. (elpirul)
@simple observer 2.0:
Kedves server aki ob-vagy, de anál sokkal több, csak vigyázz... és ne idegeskedj!
Meg senki sem, ha élni akar!
@parti_giano:

"be is vezette az egyéni számlás rendszert"

Azt en is akartam irni, hogy azert valoszinuleg nem UGYANAZT a rendszert vezettek be...

Bar a modszer, ahogy az embereket attereltek, akkor is szemet huzas volt.
@Penivaldes: Igy van, utolag konnyen okoskodunk. ;)
@Blogger Géza:

vegyük, úgy, hogy legyőztél...mongyál amit akarsz, a valóságon nem változtat és nekem nincs arra időm, hogy agyhiányos egyedekkel pazaroljam drága perceimet

bye bye

annak az előnyeit sorold fel -számokkal- amiket most ide belecsepegtettél

brühüyyy
@De hová tűnt Columbo felesége?: persze, de nem is a teremtéstörténetnél kell keresni, hanem a birkás résznél...a történet eleje az inkább azért született, hogy a fogságban lévők ne legyenek annyira maguk alatt, és tudják, hogy Jahve is tudta, hogy sötétben nem lehet rendesen dolgozni..
@Penivaldes:

Nyilvan nem az volt a lenyeg, hogy van-e egy/tobb szigetunk, hanem hogy azzal mit tudtunk volna kezdeni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem zarom ki, hogy feluletes lennek neha, de azt hiszem itt pusztan faziskesesrol van .
Ahogy idorendben futom at a kommenteket, es irok sajatokat, neha megesnek ilyen bakik.

;)
@simple observer 2.0: persze, de nem biztos, hog tudtunk volna vele..olyan ez mint a kicseréjük az angolokat és a spanyolokat amerikában
@évásanyó: erre a lányod ismerete nélkül nem mernék válaszolni:)))
@Knósszosz:
ti miről is beszélgettek? a biblia nevű izé az nem meghatározó a kozmológiában sem...máshol sem, az, hogy a multiversum olyan amilyen az egészséges, végre marad remény és nem vagyunk egyedűl, lehet kucsikucsi-zni a többiekkel...egyelőre MZ/X segít de lesz majd más is...a fantáziadús írók nem csak a XIX és XX száazdokban írogattak hasonló dolgokat

és ha megnézel Hyeronimus Bosch meg El Greco képeket és tanulmányozol régi görögöket akkor rájössz

megjegyzésem nehogy ez a kaporszakállú aki áádám nagypapája és az éva férje meg a szeretője és önmaga nagybácsija is a kígyóval a sextettben

szóval ha már akkor beszélgessetek komolyabb tréfákról

@évásanyót is lássátok el olvasnivalóval

brühüyyy
@Penivaldes:
Jahve? az mit tudott és ha igen te honnan tudod? mikor beszéltél Jahve-val

szóval a kecskéktől számolod de akkor a kecskék is rokonaink?

brühüyyyy
@Knósszosz:

"és ne idegeskedj!"

Nem vagyok egy ideges tipus. Ketsegtelen, hogy ez a sok mocsok, amit kormany es csatolt reszei (Pl. ez a Geza is) muvelnek, az idegesito ugyan, de mar csak sajnalkozom rajtuk.

Ha valami modon itt teremne mellettem Orban, es buntetlenul azt tehetnem vele, amit akarok, akkor:

biztosan nem utnem, rugnam, kopnem le...
Talan meg nem is anyaznam.
@Penivaldes:
Eppen ezert irtam a temaval kapcsolatban az elejen, hogy milyen jo is volt ilyen probalgatasokra a jatek.
Meglehetosen realis modon kapod a reakciokat egy-egy huzasodra..

Na minthogy lassan mar csak en progetem a blogot, megyek csicsilni.

Jo ejt, es most aktualis a multkori altato!
@rodeo36: Hyeronimus Bosch:
óriási!órák kellennek egy-egy képéhez!
és még akkor se láttál mindent.
@simple observer 2.0: ok... erre ezt lépem:-) en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_cities_throughout_history...
kairó, isztambul egy-egy birodalmi központ volt, annak "fénykorában" alapított, nem szerves fejlődés következtében (miként pl. madrid is)...

változna a véleményed a "helyválasztásról", ha valóban nagy mennyiségű vízkészlet található mo területe alatt, s eljönne a "szárazság kora"?...

a helyválasztásnál egy tény: mi (magyarok) itt megmaradtunk a szláv és germán tengerben... így nézve, tökéletes volt a választás (azt nem említve, hogy közjogi értelemben a legrégibb állam vagyunk európában:-))...
@évásanyó: ha a lányod ismeri Jello Biafra-t akkor igen.:)
"A szellemes visszavágás olyasvalami, ami huszonnégy órával később jut az ember eszébe."
Mark Twain
@sjz:

"__Harcra fel! Vágta a semmibe. Hurrá elvtársaim, régiek és újak! Mi nem fáradunk. __"

a hét kommentje. univerzális
@nincs_itt:

Mórning (hogy az angolok is értsék).
@jaegtoer:

Tésis fölkeltél a tyúkkal, vagy pék vagy, vagy filozófus.
@De hová tűnt Columbo felesége?:

"Mit szóltok ehhez? Át kell írnia Szent Bibliát?"

Ha az igaz,bár erős kételyeim vannak, hogy Ferenc ilyen - mint ami a linkben szerepel - bejelentésre készül, sokkal jobban érdekel, hogy mit szól a többi világvallás.

Előre menekülési ötletként nem rossz, és nem érinti a Bibliát.
@De hová tűnt Columbo felesége?: a sci-fi a kedvenceim koze tartozik! De! Ha es amennyiben letezik masik eletforma a zuniverzialeban es az intelligens is, technikailag fejlett usw, akkor nem csoda, hogy eleddig semmifele bizonyitekat nem talatuk! Szerintem pedig, maganvelemeny!, nincs odakint "senki".
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Megvan a jelenet a "Támad a Mars" c.marhaságból, amikor üdvözlik a marslakókat és felrepül a békegalamb? :))
@simple observer 2.0:
Hűű... de durva cuccot nyomsz, hogy ennyire vad és nyomasztó dolgok ugranak be... Orbán, neked...Géza amúgy se hagyja, mivel a nyelve oda van nőve a vég... szóval a végéhez, nem tud erőteljesebben eltávolodni tőle, tehát a Gézukát grátisz kapnád még mellé... tul.képp perverz álmaid vannak na! :)
@huzzadneki shakespeare:

Van elég bajuk az időközben előkerült evangéliumokkal:))
@nincs_itt:
... ha léteznek intelligens életformák.
Oszt bevizsgálják a földit azok, majd úgy ítélik meg, hogy ez a kicsinyes, gyülölködő, kitaszító és szánalmas létforma sokminden, csak pl.az ő értékítéletük szerint nem intelligens.
Attól még persze nyüzsöghet, mint a hangyaboly...
@Orica Középföldi:
Amik "valahogy" kimaradtak a nagy válogatásnál, pedig felettébb érdekes dolgok vannak bennük!
Amúgy a Bibliában is sok árulkodó részlet maradt benn, hisz akik összerakták darabjait, nem voltak sok dologgal, ritussal tisztában. Azok csemegék, pl.kánai menyegző.
@huzzadneki shakespeare:
Ugyan, majd hirtelen a Vatikáni Könyvtár mélyéről előkerül pár elveszettnek hitt cuccos, amit eddig letagadtak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A legjobban ez tetszik:))

"A legfontosabb, hogy Funes kijelentése megengedi azt a gondolatot, hogy a Kereszténységet mintegy exportálni lehet földönkívüli világokba, amelyek még nem tapsztalták meg a “bűnbeesést”, és szabadok az eredendő bűntől."

Honnan tudják???
@Orica Középföldi:
Lehet, hogy azt érti ezalatt, hogy nem ölték halomra saját fajtájukat a HIT nevében és nem váltak az aktuális hatalom gátlástalan kiszolgálóivá "földi javakért"?
Nézd, lehet, hogy már áttekintették az ottani történelmet és kiderült, nincs vallásnak nevezett mesevilág, amivel egymással szembeállítottak volna őket. Akkor érthető... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Egy komment a paranormal.hu-ról:)))

"Na, a klérus nem a gyorsaságáról híres !
Mária Magdolnáról 2000 év után ismerték el,hogy mégsem kurva volt !
Bruno kivégzésével kapcsolatban 500 év után ismerték el, hiba volt, mégis a nap van a központban !
Azt inkvizició szörnyűségeiért évszázadok után kértek bocsánatot !
A földön kívűliek létezését akkor fogják beismerni, ha pápa is földönkívüli lesz !!"
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Itt egy másik megközelítés, ha úgy tetszik kritika :

paranormal.hu/?p=129744

Magam részéről több időt nem szánnék rá:))
Trükkök százai?
Vagy mi?

2014. augusztus 1-től a jegybank irányadó instrumentumának formája megváltozik. A jelenlegi kéthetes MNB-kötvény kéthetes lejáratú betétté alakul át, amit csak a partnerkör intézményei tarthatnak a jegybanknál. Az MNB-nél elhelyezett betétek ugyanakkor nem tartoznak a jegybank által hitelműveletei során elfogadható fedezetek körébe.
A kéthetes kötvények betétté alakításával a jegybank kilöki a források jelentős részét mérlegéből.
@Orica Középföldi: elsokent talan a foldonkivulieknek kellene elismerniuk, h leteznek. Ahogy mondtam, nincs bizonyitek, csak Mulder meg Scully ugynokok
@nincs_itt:

Az talán pontosabb, hogy kevesek tudása nem mindenki tudása, tehát nem tudjuk, hogy mit nem tudunk:)
@tristen2005:

Rodeo, mint földönkívüli?:))))))))))))
@tristen2005:
Őt már tegnap is Jézusozta az a narimuzsik, szóval más kategória!
@Orica Középföldi: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Bakker, Akinek Mózes faragta a születési bizonyítványát, más nem is lehet:)
@Orica Középföldi:

Van egy híres emblémája, ő mutatta meg Évának, hogy harapja ki az almából, az apple modellt:)
@Orica Középföldi:
mingyárt magamon kívűl leszek...az a 7. dimenzió...
beeeeeeeeeeenektek olyan nincs

brühüyyy
@tristen2005:
Jaja... meg ringatta is az öreget a kőbölcsőben... :)
Tellér Gyula Született-e „Orbán-rendszer” 2010 és 2014 között? címmel a Nagyvilág márciusi számában megjelent tanulmánya inspirálta legfőképpen Orbán Viktor nagy politikai botrányt kavaró tusnádfürdői beszédét. A miniszterelnöknek állítólag annyira tetszett főideológusának írása, hogy kiadta az ukázt: kormánya minisztereinek is el kell olvasniuk a dolgozatot – tudta meg a Népszabadság.

nol.hu/belfold/orban-tellert-mondta-fel-1477783
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

mert a rossz dimenzióban keresed...trehány, én aszondom, hogy: csiribicsiribá és máris a hekmekükütyülős 4. dimenzióban leledzek, majd abrakadabra és szökellés a vidámabb 5. dimenzióba....ot vannak ilyen rumok, de amit én igazán azok a 7. dimenzióban leledzenek a harántgörbületű hokkedli alatti meg a tér ben és lehellik kéjesgőzeiket

nektek olyan sincs

majd mikor a másik homordomborű hokkedlimre mászok át és alatt felfedezem a sültcsirkét áfonyával és ibolyaillattal tavaszi bélessel...na ahhoz kell még csak rum

neked milyen rumod van ott Lajta középsőn a várták alatt 2 centivel a vizimalom kereke megetti résben?

brühüyyy

seholse vagytok, nekem ebből van 9 darab
@DR. INKVIZITOR:

Ok, ha gondolod, írj privátban, találunk megoldást.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Meggyüttem evezésbű, lemaradtam valamiről? "

Szerintem nem, de csak olvasgass. :)

Jót eveztél?
@tristen2005:
nézem azt a képet a kövér térdigérő bajúsza és a zorbán meglepődése és a tellérgyulus akinek kurva nagy szeencséje, hogy az OPNI nem műxik...már a fejin láccik mire képes...

csodálatos és a habonyka az milyen idejológi
át izél ha van tellérke...vegy egymással versenyeznek ki tud keskenyebbet?

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: "Nincs minden a legnagyobbb rendben"

A fene a dógodat :)

Bánya a tököm, legyen. :)

25 éves eperfahordóban érlelt szilvapálinka megfelel méltóságod érzékeny kis bendőjének?

:)

a békepoharat viszont te hozod :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @rodeo36:

Gondolom, Gejza ezt is megmagyarázza!

A hiányzó bevételt most állami forrásokból kell kipótolni, immár többmilliárdos nagyságrendben. A mostani pályázaton több mint egymilliárdot osztottak szét közöttük gyorssegélyként, de van olyan hulladékkezelési konzorcium, amelyet ennek az összegnek a többszörösével kellett a közelmúltban kisegíteni. A július 1-jétől mesterségesen előállított helyzetben fokozatosan kiszorulnak erről a területről a magánvállalkozások. Ugyanakkor Egerben az önkormányzat létrehozott egy új, az előírásoknak már megfelelő vállalatot, amelynek az induláshoz 4,5 milliárd forintos beruházásra volt szüksége.

Ennek 90 százalékát az állam fizette, de az önrész biztosításához is kaptak 363 millió forintot, vagyis a szolgáltatás államosításának szinte teljes költségét az adófizetők állták. A váci régió több településén (például Vácdukán) megszűnt a szelektált hulladék gyűjtőszigetes gyűjtése. Ugyanerről kaptunk hírt az ország több régiójából, például Fonyód térségében a Balaton déli partjáról, egyes székesfehérvári övezetekből, illetve Budapest nagy részéről. A változást többnyire azzal indokolják, hogy a gyűjtőszigetes rendszert felváltja a házhoz menő különgyűjtés.

nol.hu/belfold/milliardos-rezsibukas-1477779
@sjz:

Ő ceglédi kannából iszik:))
@tristen2005:
Irány a Balkán... legmélyebb csücske...
@De hová tűnt Columbo felesége?: azt már a keletkezése óta toldozgatják, újrafordítják, kivesznek belőle, hozzáadnak. valahogy a "két cukorral kéred vagy tejjel?" szintjén, ám tisztán sosem.
@jaegtoer: köszönöm, habár az érdem inkább az állandó változatlanságé, így nehéz mellélőni :) ,
de megtisztelő a véleményed, vállalom :)

Láttad? amin mostanában forognak, teljesen jogosan.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140730_sotetlik_minden_haz_ablakan
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

írtam neked korábban, hogy jövőre csatlakoznánk, majd nézegesd a leveleződet és ossz meg pár infót.
@Orica Középföldi: ez a mondat a felhívás a galaktikus misszióra. gondold el, mikor kirajzanak űrhajókon a jezsuiták.
@sjz:
Mikor jött? Nem láttam... szeptemberben már müxik a városi kör.
@tristen2005: "Ő ceglédi kannából iszik:))"

Az a megfelelő mérték, például a krími vöröset csak abból szabad inni, egyik barátomnak kimarta a cipőjét, amikor rácseppent.

Mi csak Baján, az ottani hátsó szobában termett, most nincs, de gyere vissza félóra múlva nevű minőségi vörösbort ittuk ceglédi kehelyből, azt lehetett használni rozsdátlanításra is a hajójavítóban.

:)
@parti_giano:

Magam is így gondolom. Viszonylagosan ismerem is, de olyan ez, mint Marx-Engels művei: nem "szabad" ismerni mindent. A Bibliából is kivették azokat a részeket, amik nem feleltek meg a kor hatalmasainak.
A katolikus egyház hibái ellenére marketingből jeles.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ok, megnézem, vagy írok megint, mostanában volt kisebb gebasz a szervereken.
@Orica Középföldi: "A földön kívűliek létezését akkor fogják beismerni, ha pápa is földönkívüli lesz !!"

:)

Az tiszta kapkodás lenne, majd utána ezer évvel.
@parti_giano:

Fenét a jezsuiták. Amilyen normálisnak tűnik Ferenc, szerintem a "minden 50. pap pedofil" missziót küldi ki:))
@tristen2005:
magam részéről győztesnek deklaráltam a gájzát, (olvasható itt fenn) annyit kértem, hogy igazát számszaki adatokkal támogassa meg

azóta menekül vagy fejtágítón van?

magam részéről időpocsékolásnak tartom a gájzával folytatott akármilyen kommunikációt, mert egy agent provokateur és arra kap prémiumot mennyi blogtagot tud feldühíteni

brühüyyy

a rezsidémon az egy csőd a csődben

a nagy lukat akis lukkal takargatyyák

a nagy valagra a kis szájukat tapasztyák
átirat:

Isten újra szólt: "Teremtsünk embert és alient, no, meg predatort képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ők uralkodjanak a tenger halai, az ég madarai, az űr moszatjai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön és a galaktikában mozog."
@rodeo36:

valami rumokat hallok emlegetni.

Rodikám erre varrjál gombot.

1978-ban Sumen városában, átutazóban, bementem egy boltba, minden polcon más halkonzerv volt, úgy értve, hogy szembe az összes polcon ugyanaz,
a bal oldaliakon meg egy másik fajta, összesen az ezer polcon volt 4 féle halkonzerv, eszeveszett választék, a románoknál, ha volt valami, akkor egy boltban egyféle halkonzerv, ezért szerettem mindig átlépni a határt Bulgária felé, kitágult a világ.

Viszont a sumeni boltban a főhelyen, szinte oltárszerű kompozícióban fényeskedett néhány üveg nicaraguai 18 éves fekete RUM.
6 Leva!!! Akkoriban volt olyan, hogy nagy ritkán lehetett 7 éves kubai rumot venni 2 Leváért, na nem volt ez túl sűrűn.
Viszont ilyet még sosem láttam.
Beruháztunk egy üvegnyit, megittuk, finom volt, meg is bántam, hogy nem vettem meg mindet. Gondolom az ellenforradalmárok vérével volt feljavítva. Mindegy azóta sem láttam ilyet.
@rodeo36:

"mingyárt magamon kívűl leszek...az a 7. dimenzió...
beeeeeeeeeeenektek olyan nincs"

Két megjegyzésem van.

1. Ha nem tudsz róla, az nem azt jelenti, hogy nincs.
2.ezzel a beeeeeeeeee-zéssel visszaigazolod Bolit, leépülsz, megkezdődött a második gyerekkorod:))
@Orica Középföldi:
nekem nagyon szép gyermekkoraim voltak (valószínű lesznek is) semmi irígykedés

ha nem érzékelem atól az még van...egyetértek a Vasorrúbába is olyan meg a csipkejózsika

ne légy má' olyan savanyú kora reggel délben?

brühüyyy
@rodeo36: megkaptad a magadét, tessék rendesen viselkedni, különben jön a körmös! d:
@sjz:

nekem van ilyen itthon a polcon, a venézek is gyártják és van 15 éves cubai is az most itthon nincs mert a 7 évest akartam megkóstolni

brühüyyy

ezek a halkonzerves izék nekem kimaradtak az életemből...nem tudom miét? talán mert nem azokban a boltokban vásároltam?
@parti_giano:

a körmöst nem szeretem viszont a seggrepacsi az jöhet arra fel vagyok készűlve itt csücsülök a magán homokozómban a kisebbik sarokban és szomorúan gyúrom a homokpogácsát, hogy a blogosoknak felaggyam galambpostával (lekvárt is tettem bele)

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kösz. most nem tudom, mert éppen a 7. dimenziómban vagyok és oda sok minden nem fér be még61/2 percben sem

brühüyyy

ez is egy agyrém

olyat keressél ami 1 jiffy alatt mutattya a teljeset
@rodeo36: OK próbálkozok.:) Remélem azért szépen haladsz a gyógyulás útján.
szia @Orica Középföldi:!

nem keresem vissza, de valami olyasmit írtál amit futólag olvastam, hogy nem érdekel (nem a jó szó tudom!) az a szöveg ahol csak óhajok sorjáznak...

értem én ezt, mert valóban jobb amikor Váncsa bevásárolja az alapanyagokat és megfőzi az ételt úgy, hogy a nyálunk is elcsurran tőle...
de érdekes, vásárlás és alapanyag nélkül is, ha @Knósszosz: vagy @jaegtoer: főzőcskézik esetleg @rodeo36: aprítja a (néha ismeretlen) hozzávalókat amit az emlegetett emberek még meglocsolnak @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): közreműködésével különböző nedűkkel, hát mit mondjak : hatnak a nyálképződésre rendesen...

a hosszú szöveggel csak azt illusztrálnám, hogy én sokszor fontosnak tartom megjeleníteni mit szeretnék vagy szeretnénk!
hátha csatlakoznak hozzá mások és többen leszünk az asztalnál...

aug.2 van. szeretném, ha nem hülye dumákat hallgatna itt. ott a jó nép mesterkélt ünnepet vizionálva milliókat elkötve rá, hanem mondjuk 11 órakor mindenki kivonulna az utcára és megfogná egy másik ember kezét 20.-án az "alkotmány ünnepén" mert alkotmányt akarunk!

szóval mélységesen megértelek...
mégis tudom értékelni a gyermeki óhajt, mert nálam is születnek ilyen naiv elképzelések...
látod magammal is harcolni kell, hogy ne lopjam a sajátidőm álmodozásra...
de azért szép napot most is neked és mindenkinek.

ja, ez jutott eszembe, hogy "botrányos" mennyien odaférnek a zongorához, mert elképzelték és a komoly emberek játszanak, komolyan:

www.youtube.com/watch?v=MS9SdWBzy6Q
@sjz:

Valahogy nagyon ráéreztél az eperre, mert van, de nem hordóban. :)
@rodeo36: "nekem van ilyen itthon a polcon, a venézek is gyártják és van 15 éves cubai is az most itthon nincs mert a 7 évest akartam megkóstolni

brühüyyy

ezek a halkonzerves izék nekem kimaradtak az életemből...nem tudom miét? talán mert nem azokban a boltokban vásároltam? "

Sajnos akkor kénytelen leszek rád törni valamikor, hogy megigyuk ezeket. :)

Halkonzerves boltok, kérdés hol voltál azokban az időkben, mert ott és akkor minden bolt a leírtaknak megfelelően működött.
Ezek szerint valóban nem ezekben a boltokban vásároltál.
Mondjuk én is csak a nyaralásokkal járó utazgatás miatt szembesültem a dologgal.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Valahogy nagyon ráéreztél az eperre, mert van, de nem hordóban. :) "

Akkor merre van? :)
Mesélj csak erről az eperről, légy szíves! :)
@simple observer 2.0: Eurónarkózis
(idejében szóltam: 1994-ből Demokratában)

Hat éve tart a bódítás: Európa majd mindent megold nekünk, helyettünk. Csak feléjük kell menetelnünk, be kell lépnünk. Mindenki jó lesz, szép lesz, gazdag lesz. Európa maga a mennyország a mezítlábas pusztaiaknak!
Ez az Európa-narkotikum máris feloldotta a józanész gátlásait. Mintha a szocializmus is ehhez hasonló rózsaszín ködök felé csábított volna bennünket: egészen a pofára esésig! Most mégis, még nagyobb vehemenciával vetik magukat az új délibáb után. A bódító szerek utáni beteges vágyódással, méregszomjúsággal.
Csodálatosan hat az Európa-altató. Minden kételyt és kétkedőt elaltat, érzéstelenít minden fájdalmas következménnyel szemben. Persze minden nap tart az altatás, amely a tudat teljes kikapcsolásával, és a valóság iránti érzéketlenséggel jár. Európa a bódítók (bódultak) szerint olyan buta, hogy nekünk akar jót, a maga kárára. Tenyerén hordoz majd bennünket, munka nélkül, követelmények nélkül, mint mi tesszük ma a kisebbséggel, akkor is, ha mi belé gebedünk.
Félő, hogy a valódi európaiak nem ismerik, és nem veszik be a nekünk adagolt kábítószert!
süti beállítások módosítása