Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.06.12. 21:22 Fabius

Fidesz: az uniszex mindenit neki!

Kósa Lajos és pártja világnézete nem ismeretlen senkinek: vagy verik őket, mint a komondoros Balogh, vagy a sparhelt mellé zavarják szülni, mint a vargapista, ha meg nem ennyire közeli hozzátartozó, akkor beszólogatva kisanyámozzák őket Tasó László módra. Mert ugye uniszex világ meg nőnemű miniszter az ne legyen, a Lászlónék térjenek vissza a napi szüléskvóta teljesítéséhez. 

 

Hogy jutottunk idáig? Semmi különös, csak valahogy "így alakult", tecciktunni. Uniszexet nem akartak unortodox lett belőle, maradhat? Naná, persze, 58 fős szavazattöbbségen múlt kétharmaddal hogyne maradhatna? Ha már a bizniszpártokba és abba a néhány tucat de még elég szavazatba beleöltek ennyit, akkor legyen automatizmus az is, hogy majd ajánlót is írnak lassan helyettünk, nekünk meg nem lesz jogunk megtudni kiket is méltóztattunk alkalmasnak találni.

A bíróságot a hülye ítéletével visszakézből vágták szájon, ahogy azt férje bölcsességét felismerni képtelen sivalkodó asszonyállattal szokás. Ne feledjük, Kósa szerint a bíróság el van nőiesedve, és mint nőnemű képtelen bármit a praktikus oldala felől jogértelmezni. Vagyis kurvára nem érti mi az, hogy jogod van valamihez, de módod nincs rá. Legyen mód! - mondja, mire "négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel arcába ütnek, majd a hajánál fogva megragadják, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verik a fejét." Csak, hogy megértse, ha Mindenórás Tábornok szerint fasza a többes jelölés meg az adásvétel és cserebere biznisz, akkor eszébe ne jusson még egyszer ellenkezni, és külön törvényfaragásra kényszeríteni a hímneműeket. 

Háború idején válnak hálátlanná az asszonyok? Nem veszik észre mi folyik itt, hova tovább a csapból is? 

Leggyűlöltebb Ellenségünk ahelyett, hogy szipogva olajozná a szopórollert, hogy nyikorgásával ne verje föl a csöndet előveszi a Kebelbarátot, és rajta keresztül akkorát rúg öv alá, hogy a stoplik átszakítják a szuszpenzort. Manyi néni Dadán pedig megtudja akkor is, ha túlzottan eddig nem érdekelte, a Zorbán haverja csilliárdos lett, mikor a szomszéd Giziék a három gyerekkel megint ötödikéig kértek kölcsön egy kiló kenyeret meg pár kanál zsírt. Hirtelen össze is zavarodott, hisz őneki azt mondta az a kedves aktivista, aki kocsival vitte szavazni, hogy ezek fehérek, mint a hó, tiszták, nem lopnak, mert azt a Gyurcsányék szoknak'. Erre meg azt mondja most a híradó, hogy csilliárdos lett a majdnem-orbán. Mikor azért szavazott ezekre, mert olyan becsületes képű falusi gyerekek, akik tudják még merről hajlik a vasvilla. Mi jöhet még? Holnap azt is bemondják, Viktor apja is milliárdokat kaszált az elmúlt hat évben

396 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr946296351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.06.13. 12:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenki meccset néz? Focialisták... :-)
én nem, peches vagyok mert utálom a focit(is) :)
Na ne menjünk el a téma mellett. Azért lajos egy tapló. Közben: 1-1. A taplóság meg a felvételi követelmény a narancsbandában. És egészen jól meg lehet ebből éni évtizedeken át.
A cím láttán már megijedtem, hogy ezentúl minden kis fideszbuzit uniszexnek kell majd szólítani.
Szerencsére még nem, marad a tekintetes képviselő húr
@batka manó:
A legkevésbé érdekel a foci, de ez a dinnye 16 éves nőnemű egyed itthon lelkesen magyarázza, hogy Kamerun sokkal esélyesebb, mint Japán... na húzzon gyorsan aludni az ilyen...
Dehogy, Elefántcsontpartot forszírozta. Agyrém...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): idejében vággyad fültövön azt a serdületlent, nehogy mexokja, hogy foci sport(nem az, egyetlen csapat JÁTÉK sem sport, a szó eredeti értelmében), nem pedig VALLÁSA annak az országnak, amelynek egét meglátni volt szerencsétlensége.
Iszol te rendesen?
Mongyuk ma ilyesmit:

www.weltenburger.de/biergenuss/die-weltenburger-biere/barock-dunkel/
Az RTL kapcsán valahogy nem hiszek az egészben:
endresy.blogspot.com/2014/06/a-megfizetett-semmi-adoja.html

Ettől még mesélhetnek Orbán faterjáról is.
Fabius!

Most ez mi is akar lenni? Tényszerűen leszögelted, miszerint a Mr 20%-nak nem teccik a bírósági gyakorlat.
Nincs itt semmi látnivaló, kérem! Halaggyunk szépen tovább!
Minden felsőbbrendűségi áttitűdtől mentesen ki kell jelentsem, hogy Mo.-on jó pár éve megszűnt normális országnak lenni!
@nincs_itt:
jó'vanna...meccs alatt becsiccsentem a magyarok nyalják ki

brühüyyy
mondtam brazil viva brazil os cariocas
@rodeo36: legalább rád lehet számítani!
a többiek meg nyúl árnyékok!
@nincs_itt:
tu sabes bem: homem é um homem, jamais é um fudido

rsrsrsrsrsrs
brühüyyy
Azé' kósának vót egy freud-i elszólása is a riportban:
"Nem, hogy csak hogy küzdünk a női egyenjogúság ELLEN, hanem ..."
Ez nem véletlen.
@GeoCracker:
Valószínű, igazad van a háttéralkut illetően, de szerintem nem az ertéel rúgta el a pöttyöst.
Inkább gondolok arra, hogy viktorkáék rúgták fel a szaros vödröt, mert kell(ene) nekik az a csatorna. Is.
És erre volt válasz az elmúlt napok ertéeles híradásai.
És, igen, nekünk, internet olvasóknak nem újdonság Mészáros és a barátok/haverok vagyonosodása, de Bivalybasznádon Mari néninek, meg Hirtelengöröngyösön Józsi bácsinak, akik az "információkat" csak az m1/TV2/RTL szentháromság kombóból szerzik, nagyon is újdonságként hat. Mert - valószínűleg a háttéralkunak köszönhetően - eddig nem kapirgálták ezt a témát. Sem.
@Marcellusca:

Az nekem is megütötte a fülemet, miközben azon morfondíroztam, miért fogyott el a fél arca:)))
@rodeo36:

"meccs alatt becsiccsentem a magyarok nyalják ki"

Nyalja maga..., ha becsiccs, ha nem. Ha 'nyakalja be'-t akart írni, csak a billentyűzetkombináció kombinézijóverzióba torkollott ama kései/korai/kritikus órán, az más. Akkor istenéltessön trágárlatos - akarom mondani drágalátos, kedves szesztestvér, édös ivócimbora a Permutáciokon!
@Orica Középföldi: volt mar tobb orszag, ahol a nok eleg jol beszabalyoztak a punciehes faszikat, ha lenne a magyar politikus felesegekben kurazsi ok is meglephetnek eztet. Jo tudom van nehany akinek nem oszt nem szoroz eme fenyegetes lasd vezenylo es a foci, meg semilyen zsoti es az o istene, de lezerjanira es egy ket fontosabb baromra tudnanak hatni :)
Úgy könnyű megutálni a női nemet ha, 10000 m-en, karcsapással győz a távúszásban a vetélytárs, ráadásul a gyengébb nem képviselője szakítja át a célszalagot, hazai pályán!
@jaegtoer: csak semmi nosztalgia...vizeztem, de ne mondd meg senkinek

és holnap lesz a készlet újratöltése mivel tele van programmal egy alig ismert német néger szénné pics
ázta a Nadált Halle-ban az már megért egy misét látni a nadalka pofázmányát levegőhöz nem jutott és kirühögték a horvátok egyetlen gólt sem képesek a brazilok ajándékoztak nekik egyet és még úgy i szénné lettek égetve

manapság a polityika -különösen a magyar- a leszarás esettyévé vált...200 szarházit nem tudtok elkapdoválni és kiszellőztetni az andrássy út hosszában lámpavasakon?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
milyen nő nemű tud ezekre a buzikra hatni csak verekedni tudnak részegen meg gajdolni hamisan

brühüyyy
dakotatempo...

ugyanakkor a parlamentben kiskegyedet olvasnak...
meg a punci után koslatnak mindenhol...
de azt csak megdugni kell, ne pofázzon...
Ez az eddigi legviccesebb / legijesztőbb kormányzati nyilatkozat a norvég alap ügyében

Érkezett egy levél a kormányszóvivőtől a civil szervezetek támogatásával kapcsolatban. A “cinikus” és a “képmutató” szavak most vesztették el jelentésüket. Itt valószínűleg az történt, hogy a Miniszterelnökség áttekintette saját támogatási és közpénzfelhasználási gyakorlatát, majd leírták, hogy ezt a magyar civilek csinálják, és hogy mennyire gáz.

444.hu/2014/06/12/ez-az-eddigi-legviccesebb-legijesztobb-kormanyzati-nyilatkozat-a-norveg-alap-ugyeben/
és igen, nekem is ezek a gondolatok ötlöttek agyamba, mikor olvastam a nyilatkozatát...

Schiffer lehet képviselő az én rendszeremben. Én az övében elítélt lennék. A szabadság túlfogyasztása miatt.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140613_Konnyed_bucsu_az_LMPtol
@Marcellusca: Valószínűleg igazad van. Viszont, ahogy a záradékban írtam, alapvetően a sajtószabadság kérdésének elterelésével ismét szívességet tett az RTL.
Viktor meg szimplán hülye orvosilag is alighanem). A szem előtt levő ellenzék mindig jobb, mint a szamizdat. Az utóbbiba nehezebb beépülni, nehezebb ellenőrizni.
@nincs_itt:

"Mo.-on jó pár éve megszűnt normális országnak lenni! "

Ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor a pocakos focista, aki elvileg jogvégzett (???), ilyet talált mondani a saját szájával, hogy "a bíróságoknak a bankok oldaláról a zemberek oldalára kell állnia", és senki, ismétlem, senki nem akadt, aki megmondta volna nekije, hogy a bíróságoknak mindig csakis és kizárólag az igazság oldalán kell állniuk.
@DarthVader: kordonbontás és majd jönnek a jogászok oszt jó napot, ez még korábban volt, és mondott még előbb is ilyen baromságokat, de nem van most eszembe.

Köze sincs a joghoz sem, a bomlott elme már csak ilyen, azt hiszi mindenhez ért, pedig semmihez sem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez csak sima cinizmus volt, mert a kordonbontásról tudta, hogy szabálysértés, de azt is tudta, hogy megússza a mentelmi joga miatt, a "jogászok oszt jónapot"-ról is tudta, hogy törvénybe ütközik, de majd a jogászok kimossák, a bíróság függetlenségére tett utalás viszont a jog teljes semmibevétele.
előbb kellett volna, hülyék voltak, mert hinni akarták, hogy ha igazodnak jól járhatnak.

Sok szeretettel küldöm ezt a Trének is, mint korábbi rtl-es tulajdonosnak, csak hogy hátha el tudnak gondolkodni ezen is:

Az RTL Klub nem várja meg, hogy elvérezzen

Mostantól kevesebb dolog felett huny majd szemet az RTL híradója. Azt mondják, eddig is kritikusak voltak, de elismerik, hogy a kampányban kevésbé voltak karcosak. Agresszívebben támadhatják a TV2-t is.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F06%2F13%2Faz-rtl-klub-nem-varja-meg-hogy-elverezzen%2F
@DarthVader: egy tőről fakad minden, a haza nem lehet ellenzékben, aki mást gondol áruló, aki minket támad áruló, az ő szavuk szent és sérthetetlen. Ez a dölyf van benne minden döntésükben, nincs különbség, hogy a bíróság, a nők, az ellenzék, vagy a törvények a célpontok.
Megtudjuk valaha, hogy mire költöttek fejenként 1 milliót a képviselőjelöltek?

A Transparency International hiába akarta megtudni, hogy mire költötték az egyéni képviselőjelöltek a fejenként egymillió forintos támogatásukat. Most azt kérik, a bíró vigye az Alkotmánybíróság elé az ügyet.

hvg.hu/itthon/20140613_Megtudjuk_valaha_hogy_mire_koltottek_feje
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt az ÁSZ pontosan tudja, mivel tételes és számlákkal igazolt elszámolást kellett a volt jelölteknek küldeni róla.
Azért azt szögezzük le, hogy egy ekkora tahó a világ boldogabbik részén max. a medencét takaríthatná.
@Penivaldes: Ma nincs annyira meleg mint tegnap. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem is tudom..
nekem igazbaol az elejetol fogva nyilvcanvalo volt az lmp es schiffer diktatorikus hajlama:-)

ahogy a beloluk kivalt pm-eseknek is atjott egy ido utan, hogy bazzeg, ez a ficko a nagyfaterra utott.

az lmp semmi massal nem szerezte a szavazotaborat, mint a nevevel. azzal szakitott maganak par szazaleknyi csalodottat, akik hiszik, hogy lehet mas a politika. gyakorlatilag ugyanaz a szavazaotabora, mint a fidesznek, csak kisse romantikusabb - nem veletlen az, hogy schiffer orommel lenne elete vegeig orban kamuellenzeke orban diktaturajaban...
ez olyan, mintha valaki azt mondana, lehet mas a boxmeccs, mint hogy ket ember uti egymast egy ringben. a politikanak ez a normalis menete, hogy emberek megutkoznek egymassal. az mar mas kerdes, hogy mennyira tartjak magukat bizonyos szabalyokhoz, aki leharapja holyfield fulet az menjen a picsaba.

de kulonben az lmp nem mas, mint a fidesz zold es nyilt(abb)an kommunista tagozata, akinek boven megfelel a jelenlegi diktaturaba hajlo es affele egyre jobban kozelito berendezkedes. schiffernek semmi mas nem fontos, mint a sajat kisebbsegi erzesebol fakado iranyitasi kenyszer kielese, hogy o mondhassa meg mi fekete, mi feher, mi az ibolya es mi a fing. es ezt karhatalommal szeretne beszabalyozni.

schiffer egy veszelyes alak.
@ausländer Sipi:

Való igaz, az LMP-re azok szavaztak - kvázi juttatták be - akik csalódva a fideszben, se a jobbikra, se a baloldalra nem akartak szavazni.

Úgy vélem, Schiffer csak önmagára és pártjára veszélyes:)) Kicsi az a homokozó.
@ausländer Sipi:
Schiffer kizárólag azért "veszélyes" számotokra (no meg a fityesz banda számára), mert nem tagozódik be a megszokott langymeleg s*arba, ami itt több, mint 20 éve megy. Abba a csodába, ahol az "ellenségek" egymást hordozgatják diplomatatlevéllel külföldre, és közös érdekeltségeik vannak.
@Muad\\\'Dib: nem tagozodikk be..?

dehat schiffer orban kutyaja:-)

az lmp letezese ota a fidesz hivatalos, fidesz altal szponzoralt es eletben tartott ellenzeke:-)
@Orica Középföldi:
Magyarul azok, akik felismerték, hogy sem jobboldal (fityesz, mint jobboldal, ne vicceljünk már, vagy lobbik a pénzszivattyú családi vállalkozás), sem baloldal (maszop, dk, ne röhögtess)nem létezik, csupán a fejekben.
@ausländer Sipi:
Ja, ez nagyon látszik a mostani ügyekből is. Akinek a nevét keresed, az a liberális "csoda" Fodor, aki valóban oda megy, ahol több pénzt kap.
@Orica Középföldi: schiffer nem ugy veszelyes, mint hitler, sztalin, vagy orban, hanem mint berija, rohm, vagy pinter egy aljasabb es frusztraltabb kiadasban.

feltetlen kiszolgaloja barmilyen diktaturanak, ami hatalmat ad a kezebe es ezzel kompenzalhat.
@Muad\\\'Dib: fodor mindig is a fidesz embere volt:-)

en sosem voltam fodor-parti. kuncze-koka az en vonalam.

es igen, elegge pontosan latszik, hogy schiffer hova tart es honnan jott.
www.ferfihang.hu

„Uniszex” társadalom – avagy „ha felnő, majd eldönti”

Szakállas vicc (szó szerint), de aktuális. A liberális a parkban tolja a babakocsit. Oda megy hozzá egy ember, megcsodálja a gyermeket, majd megkérdezi: „de aranyos, kisfiú vagy kislány?” Erre a kérdezett felháborodva kifakad: „mit tudom én, majd ha felnő eldönti!”. Kicsit olyan ez, mint a „főnök vicce”. Addig röhögünk rajta, amíg rá nem jövünk, hogy az a napi feladat (esetünkben a szomorú valóság). A politikai korrektség szellemi alapjaira épülő liberalizmus a férfi és női családi/társadalmi szerepeket csereszabatosnak tekinti, a két nemet pedig nem csak egyenlő jogúnak, de gyakorlatilag egyformának is. A mindenki számára szembetűnő különbségeket a kultúra, a vallás és a szocializáció/neveltetés számlájára írják. Nincsenek már „férfi szerepek”, „férfias szakmák”, sem „női szerepek”, nincs már apa vagy anya, csak „szülő 1″ és „szülő 2″, – s aki ezt kétségbe vonja, az bizony „szexista”.

Tekintetbe véve, hogy ma egy családot egy szülő (az apa) jövedelméből igencsak nehéz fenntartani, vagyis a jelen rendszer nem csak ideológiai, de gazdasági eszközökkel is szinte kikényszeríti a nők munkába állását, a feminizmus azon követelésével, miszerint ugyan azon munkáért a nőnek ugyan olyan bér jár, mint egy férfinak, nem lehet vitatkozni. Ahogy azzal sem, hogy ha egy munkakörre egy nő egyébként fizikailag, szellemileg alkalmas, akkor női mivoltára hivatkozva ez a munkakör nem tagadható meg tőle. De Sz, már a harmincas években figyelmezettet: „Bűnt követ el az a rendszer, amelyik a nőt szent hivatásától elvonja, mint munkást kihasználja és anyagi feltételek után rohanó “férfinőt” teremt belőle.” A kulturális marxizmus lelkes támogatását élvező, s már a politikai korrektség szerves részévé vált feminizmus azonban éppen ezt teszi. A cél a hagyományos család szétverése – mindez az „egyenjogúság”, a „nők felszabadítása” jelszavai mögé rejtve, tekintve, hogy a család felszámolásának szándékát (ami egy érezhetően negatív dolog) kevés nővel lehetne a maga csupasz valójában megetetni, ezért pozitív, az emberek által általában szimpatikusnak gondolt fogalmakba (egyenlőség, szabadság, boldogulás, önmegvalósítás) csomagolják. A feminizmus a nőket a hiúságukon, büszkeségükön keresztül próbálja a kulturális marxizmus céljaira motiválni. „Te is képes vagy rá”, „valósítsd meg önmagad”, „tudod te ezt még jobban is, mint egy férfi” és hasonlók. Így azon nők, akiket a gazdasági szükségszerűség esetleg nem kényszerít munkába, állást vállalnak azért, hogy megmutassák a világnak, hogy vannak olyan jók, mint a férfiak. Megjegyezzük, némely területen még jobbak is, de ez egy másik fejezet témája. Így a rendszer által mesterségesen keltett lelki (önmegvalósítás, bizonyítási vágy) illetve anyagi (a puszta létfenntartástól a presztízs-fogyasztásig széles a skála) szükségletek képesek rákényszeríteni a nőt arra, ami ellen egész valója a leghevesebben tiltakozik. E tiltakozás letörését szolgálja a tudatipar, az iskolától az egyetemig, majd a média és a kultúra. Ennek köszönhetően a hagyományos anyaszerep mára „ciki” lett, a családjáért élő nő „elnyomott rabszolga”. A szórakoztatóipar ma a nőket keménynek, rámenősnek ábrázolja és szinte kivétel nélkül szinglinek, aki a munkájában, kedvteléseiben (szórakozás, fogyasztás) teljesedik ki. „Ma a nyugati nők milliói osztoznak a feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában. Milliók tették magukévá a mozgalom célkitűzéseit, és nem áll szándékukban férjhez menni, pláne gyermeket szülni. Marcuse Élvezeti Elvével való azonosulásuk, a szexuális forradalomban vállalt elkötelezettségük azt jelenti, hogy a házasság a sor végére került. És – amint válási és születési statisztikáink mutatják – még a megkötött házasságok is kevésbé tartósak és termékenyek.” (Buchanan)

A nők a gazdasági kényszer, illetve a pszichológiai kondicionálás előtt meghajolva, bárki által elvégezhető munkák felvállalásával bizonyítják értéküket a világnak, miközben a senki más által el nem végezhető és a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatásukat második helyre szorítják, esetleg teljesen feláldozzák a karrier, illetve a megélhetés oltárán. Tanár, orvos, ügyvéd, közgazdász vagy „manager”, esetleg gyári munkás bárki lehet, édesanya viszont nem. Olyan nők persze mindig voltak, leginkább a középkorban, akik a hivatásukért lemondtak a családról, hogy teljes lényükkel átadhassák magukat annak, amit csinálnak. Őket hívják apácának. De őket nem az „önmegvalósítás”, a pénzszerzés vagy az érvényesülés motiválta, és csupán egy dolgot „akartak megmutatni”, a világnak: Krisztus szeretetét.”
@Muad\\\'Dib:

Ennyi tudatosságot ne feltételezz:))
Szó szerint azt mondta egy értelmiségi kör - 24 éve hithű fideszesek - ez már olyan gusztustalan, amit csinálnak,hogy nem lehet rájuk szavazni.
Megkeresték a legkisebb rosszat, mert akartak szavazni. Amúgy meg hihetetlen rossz a véleményük S-ről.
@ausländer Sipi: "feltetlen kiszolgaloja barmilyen diktaturanak, ami hatalmat ad a kezebe es ezzel kompenzalhat. "

Ekkora hülyeséget már régen olvastam!

Úgy tűnik egyes baloldaliak is átvették az aki nincs velünk ellenünk van szlogent és a feketében-fehérben való gondolkodást Orbánéktól.

Ha Schiffer nem bólogat a régi Mszp-Szdsz vonalnak, akkor már Orbán-tanonc meg Berija. Szánalom ez a gondolkodásmód és jól mutatja, hogy miért nem fog ez az ország sehova sem jutni akkor sem, ha Orbán már nem lesz. Ti se vagytok demokraták, mert nem hisztek a pluralizmusban, hiába gondoljátok ezt magatokról.
@rodeo36: Dühös hangok a brazil-horvát után: "Ilyet még nem láttam, hogy egy játékvezető nem tud angolul"

hvg.hu/sport/20140613_Duhos_hangok_a_brazilhorvat_utan_Ilyet_m
@-JzK-: jujj de beteg:-DDDD

azert az ilyen toketlen, semirevalo, gyava ferfiak elegge nevetsegesek:-)
@Bogyó 2: nem azert, mert bologat, vagy nem bologat.
hanem azert, ahogy viselkedik, amit mond es ahonnan tamogatast kap.

es de, schifferrel szemben en hiszek a prularizmusban, nem is akarom betiltani schiffert es velemenyet ugy, ahogy o akar betiltatni, horribile dictu, bezaratni engem a velemenyemert, az elveimert.

es ezt nem en talalom ki. egyszeruen schiffer kommunikaciojabol ez jon le, egyfajta tervhivatalra epulo, mindent beszabalyozo, a "nagyobb joert" egyeneket bealdozo, kvazi kommunista eszme kepe.
@-JzK-: az életbe sok-sok minden beolefér. munka is meg gyerek is.
a másik, hogy a nincs elég gyerek ügyben a férfiakat ugyanúgy terheli felelőség, mint a gonosz feministákat.
@Muad\\\'Dib: "Schiffer kizárólag azért "veszélyes" számotokra (no meg a fityesz banda számára), mert nem tagozódik be a megszokott langymeleg s*arba, ami itt több, mint 20 éve megy. "

Pontosan. És ezért indultak meg ellene a blogok már a választások napjától, ezért értetlen Kálmán Olga, de ezért megy a másik oldalról meg a Norvég Alap ügye. Ide is be lett linkelve egy lmp-ellenes blog, aminek nagyjából az az értelme, hogy a szerző sima antikapitalizmussal vádolja Schiffert, mert nem tapsol minden ezzel járó jelenségnek. Holott annyi volna a titok nyitja, hogy marhára nagy különbség van a szabadversenyes, gyarmati sorba süllyesztő anarchikus kirablás vagy a szociális piacgazdaság között, amelyben van jelentős állami irányítás és felelősségvállalás. Ettől még mindkettő kapitalizmus név alatt futhat. De az előbbi elég gyakran vezet weimarizálódáshoz, nagyjából ez történt 2010-ben is.
@DarthVader: A bíróságoknak nem az igazság oldalán kell állniuk, hanem a törvény oldalán.
Ez nagyon fontos különbség!
Ha az "igazság" oldalán állnának, akkor nem lenne jogállam, jogbiztonság.
@-JzK-:

Ezek szerint neked ez nem jött össze:))
@Bogyó 2: az allam ne iranyitson. az allamnak a feladata az infrastruktura mukodtetese a magantoke szamara, nem pedig az iranyitas.

az allkam abbol el, amit a kapitalizmus termel, ha jobban akar elni, akkor tobb termeleshez kell hozzasegiteni a magantoket. nem lehetezhet jol mukodo allam eros maganszektor nelkul.

a szocialis piacgazdasag pedig fabol vaskarika. nem veletlen, hogy itt svajcban az ilyen faszsagokat a nepszavazasokon csuklobol vagjak ki, amikor a helyi szocialista part elojon ilyen baromsgaokkal, hogy 1:12, meg minimalber, meg hasonlok. mukodik is az orszag rendesen.

az mas kerdes, hogy az itteni szocialistak kozelebb allnak schifferekhez es orbanekhoz, mint az mszp-hez, mert az mszp jelentosen kapitalistabb es piacgazdasagra epulobb modelt forszolgatott - marmint a regi, nem ez az uj a mesterhazi dartanyannal, aki gyakorlatilag egy ujabb orbanvikuc akart lenni..
@ausländer Sipi: De miért? Mit mond? Honnan kap támogatást? (Lázár éppen most fúrja a Norvég Alapot ahonnan szerinte őket támogatják)

Mi a francból szűrted le, hogy Schiffer nem támogatja a pluralizmust?

Valóban van valami zöld-baloldali kicsit zavaros ideológia a gazdaság és közpolitikai elképzeléseikben, de ezt én még nagyon messze látom a kommunizmustól meg a diktatúrától. Egyszerűen csak nem az ultraliberális "éjjeliőr" állam szerepét tolják, amely általában az erősebb kutya elvén a gazdagoknak jó, hiszen a tehetségtelenek, szerencsétlenek, képzetlenebbek és vesztesebbek mennek a levesbe, lásd USA alsó 10%-a, akiknek a közelmúltig tb-jük se volt. Hiába él ott sok mindenki jól, nincs olyan társadalmi szolidaritás mint Nyugat-Európában.
@Bogyó 2: "de ezt én még nagyon messze látom a kommunizmustól meg a diktatúrától."

persze, mert nincs igazi hatlma. ha lenne - teszem azt, nyernenek egy valasztast - akkor lehet, kemenyebb diktaturat probalna kiepiteni, mint orban. az ilyen szavaros -oko-szoci-idealistak ugyanis a legorultebbek, hisznek az egyetemes es nagyobb joban es _barmit_ hajlandoak felaldozni az ideaik elerese erdekeben.

"képzetlenebbek és vesztesebbek mennek a levesbe, lásd USA alsó 10%-a, akiknek a közelmúltig tb-jük se volt."

ezek mindig is mentek a levesbe, ezt hivjak termeszetes kivalasztodasnak. de most legalabb nem eszi meg oket semmi, mint regen. nincs lapostv-juk, nincs elektromos arammal es folyovizzel rendelkezo ingatlanjuk es/vagy berlemenyuk, nincs szemelygepjarmuvuk. azert a kajara, italra, cigire valahogy osszejon nekik.

tehat azert a tehetsegteleneknek es lustaknak - tehat ennek a kettonek a kombinaciojanak - jelentosen jobb sorsa van az usaban is - nemhogy ny-europaban - mint volt a kapitalizmus elott amikor siman ehendoglottek, vagy megette oket a medve, kardfogu tigris, vagy barmi. valassz barmelyik korbol barmit ami tetszik.
elnek. ugy, ahogy - mert ez rajtuk mulik, nem mason - elnek. mit kellene meg tenni? hazat epiteni nekik, allni a kajat, a szeszt, a cigit, a kurvat?
@Bogyó 2: mellesleg pontosan ezek azok az okos huzasok, amikkel elhitetik azt, hogy schiffer es az lmp ellenzekiek. csak kritikus helyzetben mindig a fideszt tamogatjak. cserebe nekik mindig meglesz a kello mennyisegu szavazatuk, ahogy valahogy most is meglett - ki tudja, hogy? - csak ne kopjenek melyen a fideszkonderba.

nem veleltlen, hogy a pm lefarcolt onnan, mondom., a valodi demokratak es valodi ellenzek rajott arra - vagy legalabbis nagyon gyanus volt neki - hogy schiffer sosem fog a kenyerado gazdival frontalisan szembemenni. neha musoroznak egyet mint a pankratorok, de ennyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látom, azonnal megtaláltad szellemi társadat, a nőgyülölő faszot.
Remélve, hogy aki a nőket lenézi, gyűlöli és fél tőlük, az biztos antiszemita is.

Mindketten undorítóak vagytok, meg is érdemlitek egymást.
@ausländer Sipi: Nyilván egy kapitalista ország messzemenően kell, hogy alkalmazkodjon a piaci folyamatokhoz. De nem hagyhatja azokat teljesen szabadon érvényesülni, mert szükség van eü-re. oktatásra, s az ügyek intézésére pont azért is, hogy a drága kapitalisták tudjanak termelni, mert hivatalnok, rendőr, oktatás és tb. nélkül neki se menne. Neki is szüksége van az állami szolgáltatásokra, ahogyan annak az ő általa megtermelt és adóként beszedett jövedelemre. Ennyiben kell, hogy irányítson, nyilván nem úgy, hogy megmondja x gyárnak, mennyit termeljen.
Ugyanakkor ha megnézzük az EU-t, az pont ezt csinálja egy csomó tekintetben. Schifferék ehhez képest egyáltalán nem buzgóbbak. Az 1929-es válság pont azt mutatta meg, hogy a gazdaságban a lovak közé dobott gyeplő se feltétlen üdvözítő megoldás és szerintem Svájcban se csak annyit tesz a kormány, hogy működteti az infrastruktúrát. Már a Nemzeti Bankok révén komolyan be tudnak és szoktak avatkozni a gazdaságba, s ez minden fejlett nyugati országra igaz.
@ausländer Sipi: Szerintem ez hülyeség, egy hülye, semmivel alá nem támasztott összeesküvés elmélet, hogy az lmp a fidesz bábja.

Schiffer önmagában egy fasz, nem kell mögé a fideszt vizionálni.
kósa persze, hogy nem szereti az uniszex világot. bizonyítja tettel is, most a metroszexben nyomul, legalábbis, ami a budapestiek (köztük tarlós cimbije) baszogatását illeti az önkormányzati törvény átszabása által.
@aritus: Megint hülye vagy baszod. :) Én nem gyűlölöm a nőket sem.
@ausländer Sipi: "ha lenne - teszem azt, nyernenek egy valasztast - akkor lehet, kemenyebb diktaturat probalna kiepiteni, mint orban. "

Ezt egyáltalán nem gondolom így, teljesen ellentmondana annak amit képvisel.Orbánnál már 1992-től lehetett látni a diktátori hajlamokat. Schiffer teljesen más személyiség.

"ezek mindig is mentek a levesbe, ezt hivjak termeszetes kivalasztodasnak."

Normális humanista társadalomban nem fogadjuk el a természetes kiválasztódást, mi lesz akkor így, lesz majd új Taigetosz is?
Nyilván jobb mint amilyen a feudalizmusban lehetett, s a kurvát se kell nekik állni, de az életben maradás valamint a gyerekeik normális létfeltételeit biztosítani kell társadalmi érdekből is. Az egyik, hogy ne legyenek akik csak a láncaikat veszíthetik alapon falak és elektromos kerítések mögé kényszerítik a többit, másik pedig az, hogy az ilyen helyre születő mégis tehetséges gyerekek tehetségének a kibontakoztatása a társadalomnak is érdeke. Pont ezért tart előbbre egy nyugati demokrácia a kasztos országoknál.harmadik dolog, hogy az oktatásukba fektetett energia is annyiban megtérül, hogy ha segíteni is kell őket, nem mindegy mennyire. A munkamorál kialakításában is meghatározó a neveltetés, ez nem született hajlam teljesen. S ebben meghatározó az állam szerepe, ezért vannak társadalmi kampányok pl. még a foci vb idején is, mert lehet és kell hatni az emberekre, s az államnak ez is feladata.
@aritus: orban volt udvedje egyszercsak partot alapit, ha kell, a semmibol termenek meg a szukseges ajanlasok egy, a fidesz altal felugyelt rendszerben, valamint az lmp volt az aki leginkabb furta az orban es fidesz elleni ellenzeki osszefogast.

ha valami ugy totyog, mint egy kacsa, ugy hapog, mint egy kacsa, akkor az rendszerint kacsa.
@aritus: a törvény mondja ki az éppen aktuális igazságot. Egyébként a pontositás stimmel.
@ausländer Sipi: Milyen kritikus helyzetben támogatták a Fideszt?

Paks, Alaptörvény és módosításai, választójogi törvény átalakítása, médiaszabályozás, AB kiherélése, oktatási rendszer, új önkormányzati törvény, melyiket támogatta az LMP vagy mi volt ezeknél kritikusabb?
ennyi:

Táncosok helyére költözne be Orbán Viktor

A kormányszóvivő nem említette, hogy a kinézett várbeli ház nem üres: a Nemzeti Táncszínház működik benne. Emberek jöttek hozzájuk, lemérték az irodákat, de csak most derült ki, miért. Fogalmuk sincs, hol fogják kezdeni a következő évadot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F06%2F13%2Ftancosok_helyere_koltozne_be_orban_viktor%2F
-

Már lehet is jelentkezni a frekvenciákra

Húsz évre jutnak sávhoz a távközlési cégek, a Telekomot is ezzel tartja sakkban a kormány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F06%2F13%2Fmar_lehet_is_jelentkezni_a_frekvenciakra%2F
@-JzK-: csak két apró adatot kérnék ehhez a nagyszerű szöveghez. abban az átkos nyugati liberalizmusban szétrohadó családellenes társadalomban a munkavállalók hány százaléka nő, illetve a nők hány százaléka munkavállaló és hány százalékuk "háztartásbeli"?
@ausländer Sipi:

Tehát S egy identitászavaros kacsa:)))
uniszex...

vagyis

a dakotabűnözés az nemtelen
@ausländer Sipi: Miért fúrta? Azért mert nem állt be közéjük? Mert Puch, Gyurcsány-féle alakokkal nem tudják elképzelni a megtisztuló Magyarországot? Mert Gyurcsányékat legalább olyan veszélyesnek látják az országra nézve mint a Fideszt?

Miért ne láthatnák így, azt hiszem bőven lehetnek érveik, mert hiába hazudnak sokat a híradóban, azt azért a legelvakultabbak se állíthatják, hogy olyan nagyon jól intézték az ország ügyeit abban a bizonyos 8 évben.
@parti_giano: és hány százalékuk vezető és hány százaléka tud rugalmas munkaidőben dolgozni?
@Bogyó 2: en semmi olyat nem mondtam, ami ellentmondana ennek. de a te gondolatmenetedben latok nemi ellentmondast. mi van azzal, aki szegeny sorbol feltort nagykapitalista? ot is korlatozni kellene azok javara, akik nem votlak kepesek onhibajukbol feltorni?

itt van az eb elhantolva, ezert nem kellene az allamnak ebbe beleszolnia. torzitja az egyenek kozotti versenyt es vegeredmenyben a tarsadalom elkorcsosulasahoz vezet - nezz vegig a mai Magyarorszagon, mit tett vele a kadarista mindenkit felemelo es szinten tarto allam...

az a normalis, ha vannak vesztesek es nyertesek. es az a normalis, ha ezek kozott kulonbseg van. minnnel gyoztesebb valaki es minnel vesztesebb, ez a kulonbseg annal nagyobb.

" A munkamorál kialakításában is meghatározó a neveltetés, ez nem született hajlam teljesen. S ebben meghatározó az állam szerepe, ezért vannak társadalmi kampányok pl. még a foci vb idején is, mert lehet és kell hatni az emberekre, s az államnak ez is feladata."

ez nalam az, amit az infrastruktura mukodtetesnek neveztem. tehat oktatas, egeszsegugy, egyuttesen a tarsadalom munkakepessegenek fenntartasa. az allam erdeke ezeket mukodtetni, ugyanis ok az adofizetok. az allam pedig abbol el. DE! az allamnak nem feladata a magancegek iranyitasa, mozgasteruk az allam erdekeben torteno korlatozasa, mert kozep- es hosszutavon azt az allam es a tarsadalom megsinyli. a magantoke kevesbe, mert a magantoke fogja magat es keres kellemesebb helyet, az allam meg fujhat egy kilo tollat a seggebe. de az allam onmagaban termeleskeptelen, csak es kizarolag abbol tud megelni, amit a polgarai - tehat a MAGANTOKE - megtermel es az allam prosperitasa a maagantoketol fugg. ha a magantoke lubickol, az allam is lubickol, van tobb penz szocialis juttatasokra, a leszakadok tamogatasara, oktatasra, egeszsegugyre. az allam fugg a magantoketol es nem forditva. az allam SOHA nem lesz kepes a magantoket az iranyitasa es ellenorzese ala vonni. megprobaltak, hitler is, sztalin is, rakosi is. latod, mi lett belole...
mióta is értelmetlen a jobb-bal-kommer felosztás, vezénylóék kombinálják az összes szarságos rendszert:

Orbán tovább büntetné a magas profitot

Reklámadó is ezért kell. Elmondta, mikor fogják még tovább csökkenteni az szja-t.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F06%2F13%2Forban_tovabb_buntetne_a_magas_profitot%2F
@parti_giano:

Nagyon "bírom" az ilyen frusztrált palikat. Ismerek néhányat.Egyik se a htb-jével jár szórakozni.
@Bogyó 2: inkabb el az orbani diktaturaban, minthogy idolegesen kompromisszumot kosson a demokracia erdekeben.

ez elegge beszedes:-)

es meg midnig jobban es demokratikusabban inteztek az orszag ugyeit abban a 8 evben, mint orbanek barmikor.
@Bogyó 2: ezeknel nem volt szuksege a fidesznek az lmp nyilt tamogatasara a ketharmad reven.

de amikor konkretan orban es a demokracia kozott kellett valasztani a biztos parlamenti helyert o orbanekat valasztotta.
@aritus: veled értek egyet, aritus. de vannak, akik összeesküvés elméletek nélkül nem tudnak létezni. schifferen alkalmatlan kompromisszumos megoldásokra.
@parti_giano: lehet, hogy osszeeskuves-elmelet, mindenesetre az teny,hogy orban kornyezeteben olyan emberek vannak, olyan emberekkel mukodteti a szervezetet, akik mindenre ugyelnek, mindent elore kidolgoznak es minden eshetoseggel szamolnak. meglepne, ha pont vakondpartjuk nem lenne az ellenzekben, hiszen meg a legnagyobb politikai ellenfelukben, az mszpben is volt vakond.

emellett schiffer "civil" multja is erosen rajatszik arra, hogy ot felkertek arra, hogy megcsinalja az lmpt, valamint a "deus ex machinak", amik az lmpt a aprlamentben tartjak szinten adnak okot gyanakvasra.

en nem hiszek a veletlenekben, az osszefugggesekben igen. az lehet hogy, rosszul latom es ertelmezem ezeket az osszefuggeseket.
@Orica Középföldi: vagy én vagyok zseni... de mindegy mert az (ál)szerénységem miatt én ezt így nem mondhatom ki....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hm... sajnos ezt tagadnom kell (álszerénység miatt)

persze a tényeket az ember hiába tagaggya... azok tények

amugy egyébként is a SZERÉNYSÉG amit legjobban szeretek MAGAMBAN !
@Sejk a derék katona:

Időnként egyhangú vagy. Ezt csak azért jegyzem meg, hogy szerénységed kordában tartsam:)
@ausländer Sipi: én meg azt mondom sipi, hogy orbánék legtöbb ötlete ad hoc. kieresztik, oszt nézik, mi lesz belőle. nincs koncepció, horizontjuk nem haladja meg a jövő hónapot.

schiffer önjáró. azt csinálja, amit kigondolt, de azt konokul. emlékeztetsz rá.
@ausländer Sipi:

Na Sipi! Csak hogy eloszlassuk a kételyeket!

Itt van egy remek cikk a naaagy nyugati "jólétröl"
Bár nem Svájcra koncetrálódik az irás hanem Németo-ra és Ausztriára (de ez is nyugatabbra van tőlünk)

OLVASD EL KLGY SZIVES! Ennyit ér a "nyugat"

www.magyarhirlap.hu/berek-es-nyugdijak-europaja
@Orica Középföldi: jaja, szociológus éned nem lát bennük kutatási területet?
"A kívánságok abszurditását egy példával igazolnám: ha Svájcban valaki „európai béreket” követelne, elmegyógyintézetbe zárnák, mivel ott ez a fizetések csökkenését jelentené. Még egy nagy baj van a demagóg igénnyel. Kétségtelen, hogy Ausztriában ezerkétszáz euró a minimálbér – ez körülbelül háromszázhatvanezer forint. Egész jól hangzik, de csak akkor, ha figyelmen kívül hagyjuk az osztrák rezsiköltségeket. A legszerényebb egyszobás lakás bérleti díja Bécsben ötszáz euró, az étkezés a legvisszafogottabb igénnyel is húsz euró naponta, és akkor még hol vagyunk a közlekedéstől, ruházkodástól, az akárcsak minimális mértékű szórakozástól, netán lakásberendezéstől, a gyerekneveléstől, gyógyszerkiadásoktól"

www.magyarhirlap.hu/berek-es-nyugdijak-europaja
@Sejk a derék katona: Végre egy őszinte hang a sárkánygyíkon. :)
@Benjamin Eisenberger: Osztrákoknál "szabad". :)

Kivágta a biztosítékot az osztrák bankmentés - A Raiffeisen is tiltakozik

Az osztrák kormány szerdán tette közzé a 2009-ben államosított Hypo Alpe Adria leépítésére vonatkozó javaslatát, amely Európában elsőként az állami garanciával védett alárendelt kötvények tulajdonosaira hárítana veszteségeket, megkímélve a költségvetést a bankmentési költségek egy részétől.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/kivagta_a_biztositekot_az_osztrak_bankmentes_a_raiffeisen_is_tiltakozik.200072.html
@parti_giano: en egyebkent itt latom a magyar ellenzek - kepviselok es szavazok - legnayobb hibajat. alabecsulik orbanekat. egy ekkroa gepezetet nem lehet ad hoc otletek alapjan iranyitani. es latod, sikeresen mukodik, orban harmadszor miniszterelnok, ujrazott, a gazdasagi elet jelentos resze es a media a fidesz kezeben van.

szerintem ez egy jol felepitett terv ami 1994ben fognat meg, amikor is orbanek nagy remenyekkel indultak liberaliskent es buktak hatalmasat az orszaggyulesi valasztasokon. akkor tort el valami vegleg es akkor kezdtek egy uj tervbe, ahol az eszkozok mar nem szamitanak, a cel a hatalom es minden mas - meg az ad hoc(nak latszo) otletek is - annak rendelodnek ala.

orbanek sokkal melyebben gyokereznek a tarsadalomban, annak psziches zavarait kihasznalva es sokkal jobban alkalmazzak az osi romai elveket - panem et circenses, divide et empire - mint barki. komoly tarsadalompszichologiai tudassal vannak felvertezve es manipulaljak hosszutavon a tarsadalmat az altaluk elkepzelt kepre mintazva azt. az oktatas lezullesztese, a kotelezo hit- es erkolcstan nem dilettanizmus es ostobasag, hanem eppenhogy a profizmus jele. ugyanigy a rossz gazdasagi dontesek is, barmennyire is fura, hiszen maskent hogyan lehetne a nyugati demokraciakat ellensegnek beallitani, ha nem lennenek negativ kovetkezmenyek?

a fidesz nem veletlenul a gazdasagi valsag idejen erosodott meg es nem veletlenul kivanja a gazdasagi valsagot fenntartani.
@Benjamin Eisenberger: en itt elek, ocsi:-)

majd pont egy orban seggen at lelegzo magyarhirlapos faszparasztnak fogok hinni, nem?:-DDD

a multkor megadtam a szamokat, hogy mi mennyibol "nyomorgunk" itt a menyasszonyommal.
az a valosag. a magyarhirlap meg a rakosista nepbutitas.
@ausländer Sipi:

Elolvastad az írást?! Szerintem Nem, pedig nem olyan hosszu!
Elég tényszerűen leirja hogy milyen is az élet Ausztriába egy magyarnak aki csak mosogat meg takarít minimálbérért!
Csak a rezsi meg a lakhatás elveszi több mint felét a fizetésnek!!!
Kb. mint nálunk!

Ennyit az osztrák "magas" életszinvonalról!

www.magyarhirlap.hu/berek-es-nyugdijak-europaja
@parti_giano:

Remélem rezsiszilárd csuhát ölt, és elvonul a pusztába.
@Orica Középföldi: egyhangú ??? ééén???

szerintem meg a dakoták uncsik... csak lopni tudnak... semmi mást...

ha a hatalom és a pénz megszerzésére fordított energiájuk tudásuk és kreativitásuk 2%-át fordítanák az országra... akkor Hungária világhatalommá válna 2 év alatt !
@ausländer Sipi:

"Így az ellenzék tudatlan, demagóg politikusai nemcsak blöffölnek politikailag, hanem rengeteg magyar fia­talt, munkavállalót félrevezetnek, akik sokszor egy-két év múlva mélyen csalódottan térnek haza. Ennél még Kádár „elvtárs” is többet tudott, amikor kijelentette, hogy „Nyugaton sincs kolbászból a kerítés”. Röviden szólva a külföldi munkavállalóknak nagyságrendekkel rosszabb a helyzetük általában, mint a hasonló adottságú hazaiaknak. - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/berek-es-nyugdijak-europaja#sthash.j6QTnYnK.dpuf"
@parti_giano: @Orica Középföldi: drágul drágul...

de meg kell érteni a REZSIWAR ban csatát lehet veszteni, da az nevet aki a végén evett, a há borút ! mi nyeljük !
@ausländer Sipi:

Ennyi az ellenérv?!

Ez kevés. A magam részéröl teljesen egyetértek Jobbágyi urral, elég jól látja a nyugati helyzetet a magyar munkavállalók részéröl!
Az ellenzéki ájvékolók, huhhogók meg mondjanak amit akarnak... :))
@ausländer Sipi: "majd pont egy orban seggen at lelegzo magyarhirlapos faszparasztnak fogok hinni, nem?:-DDD"

Na, ezen vigyorogj, ha tudsz:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F06%2F12%2Fhoppal_parancsra_vadolhatja_valotlansagokkal_bajnait%2F
@ausländer Sipi: igen, arra volt elképzelésük, miképpen ragadják meg a hatalmat, s azt miképpen tartósítsák. erre -el kell ismerni- egy rohadt jó kommunikációs gépezetet építettek ki. ezzelnyertek/nyernek.
ellenben kormányzati elképzelésük az eseti. persze, vannak ködös ábrándjaik (teljes foglalkoztatottság-1 millió munkahely pl.), de ezekhez egyik pillnatról a másikra kitalált törvényeket kreálnak. nem hiába nem volt kormányprogramuk a választásnál. nézd csak végig az előző ciklust: alaptörvény szíjártó notebookjáról, lázár trafiktörvénye egy haver gépéről... nem, nem volt előkészítve semmi, primitív ötletelés ez.
@Benjamin Eisenberger: na figyelj gyökér! ez a jobbágyi nevű valaki, jobban tette volna, ha csendben marad!
1200 euró, 500 euró 1 szoba Bécsben, napi 20 euró étkezésre?
szerintem olyan balfasz lehet, mint te, vagyis az életben nem járt még SCS-en túl, munkát nem vállalt stb.
mesélj még!!!
mennyi az ágazati bér AJÁNLÁS Ausztriában szakmák szerint?
felejtsd el ezt a focialista fasságot, hogy "takarít"+"mosogat", ugyanis pl. Angliába távozók fele fiatal DIPLOMÁS és a szakmájában helyezkedik el.
Ja és ezeknek a fiataloknak jelentős része, NEM akar visszaköltözni Mo.-ra!
De mesélj még!!!
Németo.-ban mennyi az átlag órabér??? gugli jóbarát!
a megélhetés havi költségei???
@Orica Középföldi: szilárdan állítja majd, hogy ezt a termelők nem építik be a kiskereskedelmi árakba. és bendzsi elhiszi. mert olyan snájdig legény ez a szilárd, s milyen okos!
@nincs_itt:

"Németo.-ban mennyi az átlag órabér?"

A magyarok tulnyomó többsége minimálbéren van külföldön (igen,, erröl IS szól a cikk, olvasd el ha nem tetted)

"1200 euró, 500 euró 1 szoba Bécsben, napi 20 euró étkezésre?
szerintem olyan balfasz lehet, mint te, vagyis az életben nem járt még SCS-en túl"

Persze ki lehet jönni Ausztriában napi 5 euró kajával is, csak az olyan fél zsömle+vaj+meg egy kis olcsó felvágott) De ha húst akarsz enni, akkor MINIMUM 20 euró kell egy napra ételre!!

"Ja és ezeknek a fiataloknak jelentős része, NEM akar visszaköltözni Mo.-ra!"

Még.

"mennyi az ágazati bér AJÁNLÁS Ausztriában szakmák szerint?"
Lényegtelen. A minimálbér 1000 euró környékén van (+, - 100 euró kábé) mindegyik ágazatnál!!

Ja és Bécsben nem lakást kapsz 500 euróért/hó, hanem csak 1 SZOBÁT!!

A lakás/hó 1000 euró biztos van ott, és akkor már az egész minimálbér elszállt! :))

Ennyit erről...
@Benjamin Eisenberger: akkor arra válaszolj, egysejtű, mégis miért mennek ki? mert komolyan vették gyurcsányt? mert szeretnek szarul élni? nomen est omen. jobbágyi.
@Benjamin Eisenberger: az ultima ratio nalam van. en ugyanis nem egy kormanyzat altal tartott propagandaujsagiro vagyok, hanem benne elek:-)
@látjátok feleim szümtükkel: igen, lattam tegnap. elegge nevetseges:-)

a II. vh utan hivatkoztak ilyesmire a lagerek fenntartoi.
@Benjamin Eisenberger: Szerintem hitelesebb lehet itt olvasgatni beszámolókat, mint az MNO-n. :)

hataratkelo.blog.hu/tags/Ausztria
@parti_giano:

Mert sajnos bedölnek sokan az ellenzéki (főleg ballib) huhogóknak.

De aztán csak rájönnek hogy kinn sem fenékig tejfel ám az élet!!

Csak lusták hazajönni sokan, illetve vannak akiket kinn "szerencse" ér, de ezek nagyon nagyon kevesen vannak...

Amugy olyan sokan nem mennek ám ki! A lengyelektől sokkal többen disszidálnak, emigrálnak!
Bécsben a legolcsóbb SZOBA (nem lakás, hanem SZOBA) kerül 500 euróba/hó!

A minimálbér (amin a legtöbb magyar van) meg keres 1000 eurót BRUTTÓBAN!)

Ennél még a budapesti viszonylat is jobb!
@Benjamin Eisenberger: "Csak lusták hazajönni sokan" hát, te sem leszel hülyébb. a nap mondata.
Én nem kívánnék belefolyni a nyomorgó svájciakról szóló beszélgetésbe.
csak annyit jegyeznék meg bele a légbe, nem reagálván senkire, hogy a lényeg nem az, hogy hányszor keresel többet kint, mint itt, hanem, hogy mennyt ér a fizetésed azon a ranglistán.
@Benjamin Eisenberger: "Amugy olyan sokan nem mennek ám ki! A lengyelektől sokkal többen disszidálnak, emigrálnak"

ez megint ferdites, hiszen az orszag nepessegehez viszonyitva kell nezni es Lo lakossaga kozel 40 millio, tehat majd ha kozel 2.5 millio lengyel vendegmunkas lesz a vilagban kb akkro ernek utol minket.

de tessek, ismet itt egy kis adat

proaktivdirekt.com/magazin/cikk/szomoru-szamok-2013-ban-minden-100-magyar-kulfoldre-ment
@Penivaldes: en felvazoltam neki a multkor szamokban.

bevetelunk havonta kb netto 11.000 chf
kiadas kb 4000 chf - lakas, rezsi, kaja, auto, krankenkasse, stb.. - ha dorbezolunk max 5000 chf.
@parti_giano:

Csak attól nekem nem lesz könnyebb az életem, hogy a bendzsik mit hisznek el.

A gyerekem 3 éves korában azt kérdezte: anya, átutaltad a nyuszinak a pénzt?
Azt se tudtam, hogy ismeri a fogalmat:)
@parti_giano:

Oké, ez rossz szóhasználat volt, mondom inkább ugy hogy beletörödtek a kinti létbe és sok ismerőst szereztek ezért inkább maradnak. De attól még nem fognak olyan jól élni mint ahogy azt a ballib ellenzékünk állandóan hirdeti hogy milyen jó a magyarnak nyugaton!

Szerinted ha Ausztribán egy SZOBA 500 ojró minimum, akkor egy lakás (mondjuk egy 50 nm) az hány euró/hó?

Albérletre gondolok, igen.
@ausländer Sipi: "a II. vh utan hivatkoztak ilyesmire a lagerek fenntartoi."

a komcsi, az angol vagy az USA lágerek fenntartói is erre hivatkoztak? :)
@Benjamin Eisenberger: "Szerinted ha Ausztribán egy SZOBA 500 ojró minimum, akkor egy lakás (mondjuk egy 50 nm) az hány euró/hó?"

aranyaiban olcsobb. itt svajcban is egy szoba kb 1000 chf, most egy 110 negyzetmeteres lakast berlunk melygarazzsal, rezsivel egyutt kb 1900 frankert.

de az 50 nm-es lakas nagyjabol 1200-1500 chf - kantontol, frekventaltysagtol fuggoen - zug kantonban, ahol alacsonyabb az ado ertelemszeruen magasabb a berleti dij. egyebkent mi is tervezzuk oda koltozni, mivel ketten egy evben kozel 10.000 chf-kal kevesebb adot fogunk fizetni, azaz kb ugyanott leszunk, ha hazat berlunk es nem tarsashazban lakast, mint most.

de azert a sajat kert az megiscsak mas:-)
@Benjamin Eisenberger: nem jól élnek, egysejtű, hanem megélnek. ezt lássátok már, a magyar megélni akar egylőre. mikor itthon a ksh által megállapított 86 ezer forint/fő, ami magasabb a minimálbér nettójánál.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/ksh-86-ezer-forint-a-letminimum-14-szazalek-szegeny-magyarorszagon-407602

és akkor a közmunkásokról még nem is beszéltünk.
@ausländer Sipi: Garubündenben milyenek a költségek?
@Benjamin Eisenberger: te honnan a bánatos faszból szeded ezt a minimum 500 ojró szobabérlést/Ausztria? Garmadával vant fent hirdetés Bécs szobabérlés 360-400 ojró/hó. És ez Bécs közepe.
@Benjamin Eisenberger: de ugye azt tudod, hogy ausztriaban sincs allamilag meghatarozott minimalber?:-)

a netto atlagkereset pedig 1600-1800 euro.
@ausländer Sipi: és ez ott jó fizetésnek számít?
félre ne érts nem azért kérdem, hogy Benji módra előadjam, hogy mennyire nyomorogsz, csak egyszerűen érdekel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne bizalmaskodj G.
csak azért jegyeztem meg, mert volt már vele tapasztalatoml, hogy előadta hogy mennyivel keres többet kint,mnt itt. csak azt felejtette megemlíteni, hogy az ott alsó mkat.
@DarthVader: ne hülyéskedj, nagyúr! hát az aranyszájú magyar hírlapban írta egy jobbágyi nevű szentember.
@parti_giano:

Kit érdekel a ksh?!

A magyar a jég hátán is megél! :)

Sokan még 86 ezret sem keresnek mégis megélnek, nem halnak éhen!!

Csak nem szeszre meg bagóra kellene költeni! JA!
@Penivaldes: nem, atlagos. lidl arufeltolto kap brutto 4000 chf korul. akikkel nemet tanfolyamra jarok, van egy gipszes srac - stukko, gipszkarton, stb - ok keresnek btto 4800 korul havonta. menyasszonyom konyvelo, en informatikus vagyok. most tanulunk tovabb mindketten, en probalok a fejlesztes iranyaba menni, o pedig a berszamfejtes helyi szabalyaiban okositja magat, mert ezekkel a mostani evi btto 80-85 helyett 100-110 korul lehet majd keresni.
@Benjamin Eisenberger:

Neked be van kötve az internet? Mert akkor igazán utánanézhetnél, mielőtt leirsz valamit.
@DarthVader: :-)))))))))

szerintem erosen proxyzva van ahol most ul es csak a kormanyzati propagandaportalokhoz fer hozza, meg a kijelolt forumokhoz, ahol hinteni kell az iget:-)
@Benjamin Eisenberger: "A magyar a jég hátán is megél!" na ja, hiszen kurva sok honfitársunk leledzik az északi és déli sarkon, alaszkában és szibériában. javaslom, hogy tételed bizonyításaként vezesd le, ötzi is magyar volt, akit a honfoglalók küldtek előre.
@Benjamin Eisenberger:

"_A magyar a jég hátán is megél!_"

lehet elballagni sebesen, első körben a picsába.

1. Már így is elegen vannak, ne uszítsál még többet a hátamra.

2. Menj te, de az Antarktiszra és éldegélj rajta, bazmeg. állítólag vetődnek arra pingvinek is, ehetők és sokáig eláll.
@ausländer Sipi:

Nekem ez inkább sírni való, de nagyon. A jövőben ezek szerit nyugodtan lehet utasításra bűncselekényt elkövetni, majd a bíróság úgy is megmagyarázza.
Orbán: A reklámadó igazságos a magas profit miatt

444.hu/2014/06/13/orban-a-reklamado-igazsagos-a-magas-profit-miatt/

a mészkő/dolomitadó igazságos a magas profit miatt
@Benjamin Eisenberger: látod faxkalap, mindig bebizonyítod mennyire sötét vagy!
1000 euró körüli minimálbér???
1000 euró egy lakás???
figyelj, értem, hogy nem beszélsz külföldiül, de azért ha szétnézel a lakás hirdetések között, akkor meglátod, hogy mekkora baromságot mondtál!
étkezés:
Bajorország, ez az egyik legdrágább tartomány: 10 db zsemle(nem tacskó vizes) 1 azaz egy euró! hús kilója 4-18 euró között. kenyér: 0,89-4 euró/kiló, felvágottak, 200 gr sonka 1,29. azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a ruha olcsóbb, műszaki cikkek olcsóbbak, mobil telefonálás olcsóbb.
az autók olcsóbbak mint Mo.-on, a benzin pedig 30 forinttal drágább.
@Penivaldes: egyebkent csak osszehasonlitaskeppen:

svajcban a netto atlagkerest 5000 chf korul van havonta.

magyarorszagon 150.000 huf

a svajci netto atlagkereset ketharmadaert ilyesmit lehet berelni:

www.homegate.ch/mieten/104685997?oa=false

a magyar atlegkereset ketharmadaert pedig ilyesmit:

olx.hu/hirdetes/xiii-kerulet-54-m2-1-szoba-627-608-IDRiab.html#1b2ea2c0c8

ahol mi most elunk az a netto atlag 40%-a garazzsal es rezsivel (villany nelkul, az meg havi 50 chf kb).

Magyarorszagon meg ezt kapod az atlagkerest 40%-aert:

olx.hu/hirdetes/kiado-54-nm-es-ujszeru-panellakas-budapest-xviii-kerulet-havanna-ID2gbXF.html#d86f279712

plusz rezsi, azaz erre meg rajon a viz, futes, kozos koltseg, ami nekunk benne van az arban.
@jaegtoer: mehetne svalbárdra is. talán gyógykezelné ott valaki.
@nincs_itt:

"1000 euró egy lakás???
figyelj, értem, hogy nem beszélsz külföldiül, de azért ha szétnézel a lakás hirdetések között, akkor meglátod, hogy mekkora baromságot mondtál!"

Baszod!!

Mivel csak egy SZOBA bérlése 4-5-6 száz ojró, ezért egy egész LAKÁS simán lehet 1000 ojró/hó.

Gondolom aki ott akar élni nem csak szobát akar bérelni hanem LAKÁST!
@látjátok feleim szümtükkel: ez tudod foldrajz fuggvenye..:-)

en pontosan ezert leptem le, mert tudtam, hogy ez fog jonni, amikor kezzel labbal kapaloztam, hogy baszki, fogjon ossze gyurcsanytol schifferig mindenki, mert kulonben megizelte a lo az egeszet.
@Benjamin Eisenberger:"Csak lusták hazajönni sokan, illetve vannak akiket kinn "szerencse" ér, de ezek nagyon nagyon kevesen vannak..."

No nekem van egy ismerősőm, itthon kereskedőként vállalkozott, de nem tudta eltartani az asszonyt, meg a gyereket, ezért irány Anglia. Ott vendéglátásban talál munkát, ma már üzletvezető, és az asszony nem dolgozik, mert a gyerekkel foglalkozik. Még gondolkodni is lusták azon, hogy hazajönnenek. Szerinted most jobban menne neki itthon a a kereskedése?
@Benjamin Eisenberger: "Mivel csak egy SZOBA bérlése 4-5-6 száz ojró, ezért egy egész LAKÁS simán lehet 1000 ojró/hó."

legyen 1000 eur egy lakas. az egy atlagfizetesenek ketharmada, azaz kicsit kevesebb. ha ket ember el egyutt, akkor meg igen vigan elvannak.

ne abbol indulj ki, hogy te, mint semmirevalo fideszes milyen fizetest lennel kepes napi 3 oraban osszemosogatni:-)
hehe. 25 év nagy idő!

- Miből él?
- A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.

kiről lehet szó?

vastagbor.atlatszo.hu/2014/06/13/fiatal-volt-es-kellett-a-penz/
@ausländer Sipi:

De a magyarok többség nem átlagon él hanem minimálon!!
@látjátok feleim szümtükkel: nekunk is ez a terv. juliusban eskuvo, aztan ha jon a gyerek, akkor asszonypajtit kiveszem a munkabol, mert egy fizetesbol is vigan elvagyunk.
@Benjamin Eisenberger: hol? Magyarorszagon. ott igen:-)

pontosan ezert jonnek el onnan a kepzettek, hogy ne minimalon eljenek.

es elmondom neked megegyszer, mert latom, nem megy bele a fejedbe.

itt NINCS minimalber. erted?
Na én megyek inkább erröl a posztról!!

Elképesztő hogy ebben az országban még NAPPAL is milyen SÖTÉT van!!!

Ti meg éljetek kenyéren és vizen egy szobában a nagy nyugati jólétben!!

A helyiek meg kiröhögnek (ausztriaiak, németek, vagy az angolok...)
@Benjamin Eisenberger: keresd csak a fényt, ott van a hűtőszekrényben, te, nagyon hülye.
Besza...k a mandineren... :)

m.mandiner.hu/cikk/201406112_kipakol_a_10_milliardbol_gazdalkodo_jobbikrol_a_nem_kurucinfos_molnar_balazs

Tulajdonképp semmi új, de ez akkor is ütős. Ráadásul megerősíti az eddig tudottakat.
@parti_giano:

Csak adj ilyen ötleteket, majd elküld a Mester téged is valahova!
Pont egy eisenizével bibelődne?!:)
@parti_giano: "nem, valamiért nem bízom a linkjeidben."

Már ugyanabban sem, mint amit te linkeltél? :) Nem vagy "picit" paranoiás?
@parti_giano:

nálunk minndösszesen egy magyar próbált meg a jég hátán is megélni, egy elkóborolt vadliba, de túl gyorsan fagyott meg ahhoz, hogy érdemi tejjesitményt tudott vóna fölmutatni. nomármost, ha öszehasonlitok egy hüje vadlibát ezzel a marhával, akkor ez mán malmőt is jégkockábul nézné, nemhogy én tudnék bármit is tenni az ü érdekébe tenni, de nekem mán tromsőnél is melegem van.
@jaegtoer: látod, csak emlegetni kell, s megjelenik. megvallom, hiányzott, ezért dörzsölgettem a varázslámpát.
@hacsaturján: oszt honnét tudod, hogy a vadliba magyar volt? piros-fehér-zöld színekben pompázott?
eh, erre a marhára meg elég, ha ráenged nivalánál egy kis rénbüfit, az is kijózanítja.
@Benjamin Eisenberger:

Most épp röhögök de nagyon!!! :DDD
...folytatom az olvasást....
Békés és szép befejezés

A család tájékoztatása szerint "Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója 11.20 perckor, álmában, megtért Teremtőjéhez".

hvg.hu/sport/20140613_Elhunyt_Grosics_Gyula
@Benjamin Eisenberger:

"_Elképesztő hogy ebben az országban még NAPPAL is milyen SÖTÉT van!!!__"

Ha kinyitnád a szemedet, meglepődnél milyen világos minden. persze csukott szemmel, ellenzővel.... bizony nehéz lehet...
@parti_giano: @hacsaturján:

"megvallom, hiányzott"

Nem vagy egyedül. A svalbárdi remete hanyagol minket.
@jaegtoer: ne basztasd, éppen a hűtőben ül a jégkockatartón. becsukta az ajtót, sötét van.
Brüsszel vizsgálja a reklámadót és aggódik a sajtószabadságért

hvg.hu/gazdasag/20140613_Brusszel_vizsgalja_a_reklamadot_es_aggodi

üzenjük brüsszelnek, tiszteletet a reklámadónak.
@Secnir:

"ezt ő mondja?"

Továbbképzés volt, amiben benne volt a nestlé reklám: 'Fogd rá a nyuszira'.
Régi trükk, régi vicc, de hol van már az 1.44-es floppy is?
@parti_giano:

"_Brüsszel vizsgálja a reklámadót és aggódik a sajtószabadságért_"

Én meg aggódok Brüsszelért. 3 éve játszák a hülyét.
@jaegtoer: brüsszel hosszasan aggódik, orbánba meg belehülyül, nincs paragrafusuk hozzá.
meghalt Grosics... úgy láccik a kapusokkk kora lejár...

a kommenyizmus 2.0 díszpintye volt pedig mikovec és puszkász pancsó +özvegyeik társaságában...

gondolom a kirájok mellé kerül a bazi likába...

ennél nagyobb ágyútalpas temetést várnék...
a nayg főrámszesz beadhatná má a kulcsot...
@parti_giano:

egy összevert jegesmedve is képes piros-fehér-zöldbe pompázni. ősi svalbárdi megállapítás, hogy az idekóválygó hüje vadliba csakis magyar lehet, mert megpróbál a jég hátán is megélni, pedig ez még a pézsmatulkoknak se megy.
@jaegtoer:

a svalbárdi remetének mán nincs mit mondania, de ha akarod, elesélem neked az elkövetkező tíz évet magyaroszágrul.
@parti_giano:

nem tartom kizártnak, hogy előbb-utóbb tökön rúgom a görényét.
@ausländer Sipi:
Jó lehet ott nálatok svàjcországban. Szoktam venni kaparóst, ha nyerek, veszek majd egy takaros kis portát. Ott a tó partján, tudod, ahol a Dzsordzs Klúni szokott ficcengetni.
@huzzadneki shakespeare: az speciel olaszorszag ahol clooneynak villaja van..:-)

a comoi tonal

de majdnem talalt;-)
úgy a sorok között megjegyezném, hogy ez a bendzsi csak hülyít mindenkit, igazi troll, felesleges rája bár mi, a szalagos magnóban több értelem van mint benne, vagy csak gyenge mása a Stefikának, ugye te epekedő @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :D
hehe :D azaz, hogy mik vannak :S

Ismerjék meg a világ egyik legkorruptabb országának vezetőjét, aki közpénzből építtetett stadiont a háza mellé
/fociakadémia/

A házától a stadionig vezető utat is közpénzből köveztette le, és a fiával együtt rajong a fociért.

444.hu/2014/06/13/ismerjek-meg-a-vilag-egyik-legkorruptabb-orszaganak-vezetojet-aki-kozpenzbol-epittetett-stadiont-a-haza-melle/
és egy nem is olyan távoli jövőkép:

Bejöttek a hatósági árak és a teljes államosítás: Caracas lett a világ legdrágább városa
Sorbaállás egy caracasi bolt előtt (LEO RAMIREZ / AFP)

Sehol nem kerül ennyibe az élet, mint a megvalósult szocializmusban. Második helyen Oslo, de a dél-szudáni főváros is felfért a legdrágább tízbe.

444.hu/2014/06/13/bejottek-a-hatosagi-arak-es-a-teljes-allamositas-caracas-lett-a-vilag-legdragabb-varosa/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mán bocsánat, hogy belepolitizálok a hogyishívjákba, de a bendzsi nem troll, hanem csak egy szerencsétlen hüje, akinek munkásságával már több mint tíz éve volt szerencsém megismerkedni. stefi úrhölgy viszont mestertubadúr, aki időnként előbújik valamilyen nikk alatt és röhögve megfirkálja az adott, mélységesen komoly közönséget.
@ausländer Sipi:
A francba, akkor én celebileg nem vagyok képbe!!!
Hrabal helyett muszáj leszek a Story magazint olvasgatni.:-)

Öcsisajt az este írta, hogy Enschedéből (NL) átugrottak a németekhez vásárolni.
Ott is jó árak voltak.
Pl. 1,5 literes Pepsi Light 58 cent.
Kiló hasáb burgi 75 cent (nálunk 300 HUF a legolcsóbb!)
A kissrác 530 ájró ösztöndíjat kap, kibírja az ottani életet.
Orbánt nagyon nem szereti! :-)
@hacsaturján: ok, meja kú-pa, akkor neked lehet igazad, hálaszerencsémre én nem akadtam össze eddig a "munkásságával" akkor ő egy gyári született idióta. Megint tanultam valamit :D
@huzzadneki shakespeare: en is onnan tudom, hogy dolgoztam lombardiaban es ott mindenki ezzel dicsekedett:-)

itt mondjuk kicsit magasabbak az elelmiszer arak, mint Maon. atlagban 10%-kal, bar nem feltetlenul igaz mindenre. a mirelit cuccok olcsobbak. a husfelek kb 2x annyi, pulykamell, csirkemell 15 frank korul van kiloja, serteshus 12-14. kommerszebb sajtok - trapista, edami, masdamer - 6-10 frank

viszont a minoseg osszehasonlithatatlan. akar a husfelet, akar a zoldsegeket, sajtokat vesszuk.
Ezermilliárnyi vagyon kerül Lázárhoz, aki hivatalosan is kémfőnök lett

Ezermilliárdnyi vagyont adna Lázár János kezébe egy új törvényjavaslat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter – aki az elmúlt hetekben már rengeteg hatáskört vonhatott magához – most megkaphatja az állami bank és a posta tulajdonosi jogköreit is, illetve hivatalosan is ő lett a kémfőnök.

hvg.hu/itthon/20140613_Ezermilliarnyi_vagyon_kerul_Lazarhoz_aki
@Benjamin Eisenberger: ez tényleg félelmetes. annak a vasziljevnek még ahhoz sincs mersze, hogy maga mészárolja le őket baltával. mert azok nálunk a hősök.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mijafaszazazangol, hogy bárkinek tudnia kéne?
egyébként is merlyik angolról van szó? a világban legalább 62 változata használatos
a nigériai falusitól az észak texas-i érthetetlenig mindenféle...
az egyik csapat barizlul tud a másik horvátul a játékvezető meg japánul így nem tuggyák elárulni egymást egyébként is a sípszó meg a mutogatás elfogadott ezt a magyar parlament is bevezethetné a rová sírás mellett és amikor már nagyon mutogatnak (persze szép csöndben) akkor csak lesz valami hejderménkó mert beszélve még sohasem értették meg egymást pedig -állítólag- mindegyik poloska tud magyarul

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger:

Még ha keveset is keres valaki, de egyrészt nyugodt és kiszámítható az élete, másrészt pedig embernek érzi magát, nem kioktatni, leugatni való senkinek. Mert Magyarországon aki csak teheti, kioktatja a másikat, és keresi, hol kössön bele. A pénztől függetlenül is szörnyű a légkör. De te ezt nem érted, mert nincs összehasonlítási alapod.
@Benjamin Eisenberger: mno hír? Várjuk meg a bíróság által megítélt helyreigazítást, aztán utána térjünk vissza rá.
@épészmérnök:

Jó hülye vagy te!!

Külföldön szerinted nem politizálnak az emberek??!! Dehogynem!!

Csak ott nincs ilyen mocskos szemét ellenzéke mint ami nálunk van most!!

Pl. aki bérgyilkosokkal kokettál:

mno.hu/kulfold/bergyilkosokat-fogadott-gyurcsany-bulgariai-uzlettarsa-1231991
@épészmérnök:

Jajaja én is várom már hogy azt a szenét Lázár Jánost meg Rogánt Antalt elítélje a bíróság az ÁLLÍTÓLAGOS büneikért, dehát még mindig nem tette meg, és nincsenek börtönben. Nem furcsa ez??!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a horvát kovac azt reklamálta, hogy a négy brazil gólból egyet nekik ajándékozott Marcelo, és utána még kaptak 3-at (lehet, hogy japánul?) és nagyon "csehűl" játszottak, a hisztérián és a durváskodáson kívűl a sok nemzetközi jólfizetett nem volt képes egyetlen gólt sem összehozni még annak árnyékát sem, a Corluka mint nemzetközi többször volt a kiállítás közelében és volt még néhány más mialatt a neymar a legkisebb félresöprésért azonnal sárgát kapott

majd ha lőnek gólt és a 4 horvát gól mellett nem tudnak győzni akkor sírjon, mint fürdős kurva

brühüyyy
Én 2018-ban az Rtl-re fogok szavazni. :))
@V-PORT:

Várd még ki a végét :)

HA sokáig mocskolja a Kormányt akkor rábasznak. hehehehe
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez a szarka meg annak a farka esettye...nem bírja...ellopni? vagy kezelni kapta?

mert lopni tud kezelni nem csak lábazni

brühüyyy
@V-PORT:
az új kormányváltás 2014-re van programozva...augusztus utánra...addigra kénytelen lesznek bejelenteni a csődöt

brühüyyy
és akkor RTL átveszi a hatalmat és a gulyáskurva megy sepregetni a parlament elé a szép fekete kövezetet amikor jól süt a nap
Tudom, hogy az Rtl nem a szólásszabadságot félti, hanem a profitot. Tudom, hogy hamarabb kellett volna ezt tennie.
De mégis örülök, ha arra gondolok, hogy ezek a kis görények, hogy hívogathatják egymást, felháborodottan, hogy mi volt már megint a Híradóban.
@rodeo36:

Viva Mexikó! Meg a metaxa.
@V-PORT:
van botrány bőven a VB-n?
mexico-camerun gól-okról vitáznak második félidő záporban

brühüyyy
26 C fok igazi brazil időjárás
@rodeo36:

Ez a bíró sem tud angolul?
@tristen2005: metaxa? az görög. vagy a bíró görög? nem nézem, nem tudom.
@Benjamin Eisenberger:

Töröld le a veritéket a képedről, ember, egyre jobban izzadsz, ide érzem a szagát.
@DarthVader: Ja, és vezettesd be végre azt a kurva internetet, hogy tájékozott legyél, és kevesebb fasságot irogassál.
@tristen2005:
nem tudom, asse tudom, milyen nemzetiségű....nem is érdekes...töpörtyűcske bejött Peralta helyett második gólért...szép kis vizilabda

a cameruniak nem igen mutatnak semmi nagyot

későn kocsiztam rá a meccsre...majd ki kell nyitnom a fifa szájtot

de itt legalább 3x ismétlik mindegyik meccset a sport csatornákon de az élő a CBC-n gyün

brühüyyy
@tristen2005:
te a metaxa az -tudtommal- görög ital

de egyébként víva mexico...

brühüyyy
@rodeo36: Egyetértek veled, viszont ezzel a teljesítménnyel a Brazilok nagyon nem lesznek világbajnokok. :)
Majd figyeld milyen lesz a tempó a Spanyol-Hollandon. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
addig még mexico nyer...van még több mint egy óra

szerintem a braziloknak van lehetőségük de meg kell nézni a többieket is egy meccs alapján nem mondok véleményt

a horvátok szarok, az tény és hisztérikák is
brühüyyy
@rodeo36:

A bíró Kolumbiai, ha a 88-ik perces fejes bemegy a kameruniaknak, az ő édesanyja is áldva lenne mexikói részről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a "hollandokat" és a spanyolokat nem szabad összekeverni a club csapataikkal...egyiket sem...

a tempo profi lesz nem fogják halálra rohangálni magukat és az a véleményem, hogy egymás visszafogásával lesznek elfoglalva és gól csak véletlenűl lesz erőlködés és izzadás

ott is lesz eső?

az bizonyos mind a kettő europai profi

brühüyyy
@tristen2005:
most lesz az utólagos elemzés mielőtt a holland spanyol és minden részletet megrágnak a két lesre vagyok kíváncsi

brühüyyy
@tristen2005:
gyönyörűen bemutatták, az első két les nem volt les, azaz a kolumbiai bíró hallgatott a segédjére, ahelyett, hogy ott lett volna

közben nagy szenzáció Beckenbauer benne van az orosz és a catar-i VB odaítélésében és nem akar nyilatkoznni pedig mindkettőt basztattyák, hogy bribe volt

ha kiderül akkor a Beckenbauer börtönbe is mehet?

brühüyyy
@parti_giano:
szerintem 2:2 lesz hosszabbítással

brühüyyy
@rodeo36: @parti_giano:

Nem számít, Hoenes mellett elfér, az is sikkasztott. Szerintem meg lesz az első kiállítás, Holland részről, 2-1-re nyer Spanyolország. De teljesen mind1, a csoport körök után Brazil-Spanyol, vagy Brazil- Holland lesz, az első csoport(Brazil) első helyezettje játszik a 2. csoport (Spanyol)2. helyezettjével.
Úgy néz ki, a harmadik csoport meccsen lesz nagy számolgatás!
@épészmérnök: Haraxom RÁD!!!
bendzsinek annyi esze van mint egy DÖGLÖTT
HINTALÓNAK,TE meg foglalkozol egy KRETÉNNEL!!!
@nincs_itt:
Weltenburger Kloster Barock Dunkel,
Hú csak most értem ide, de már látom, te egy rendes ember vagy.
Hol vetted? Kicsit messze vagyok most ettől, de legutóbb hordószám kellett vennem, igaz csak kicsike ötlitereseket.

Na olvasok tovább, nagyon ígéretesnek tűnik ez ma estére, azért ha látod és van kedved reagálhatsz.
Az egyik legfinomabb barna sör ez, szerintem.
dakotafoci

lényeg hogy a nemzeti tizenegy kijutott a döntőre...
banánköztársaság vezetői mind ott lesznek...

csak nehogy lezuhannyon a repcsilyuk !
hullana a könnyem mint a krokodilnak !
@sjz:
Anyukátok jól van? Itt meg a Paulaner 0.5 499. Séta, dolgotokra....
@tristen2005:
Kis mocskok itt élcelődnek... lecsaphatom őket lapáttal? :(
Kedves női blogtársaim! Azt értem, hogy nincsenek nők a kormányban. Na de akkor mutassatok egy férfit! Előre is Köszönöm.
Megvolt?

"Leltár

4 db hazugság (hogy ti. az RTL eddig ne fizetett volna Magyarországon adót, hogy eddig ne vette volna ki a részét a közteherviselésből, hogy teljesen természetes lenne egy 40%-os bevételi adó, és hogy a reklámpiac más szereplői, konkrétan a strómanok mögé bújt fideszes oligarchák által irányított Tv2 is kivenné a részét a közteherviselésből)
1 db tévedés (hogy helytelen lenne bosszúhadjáratot indítani a kifejezetten rájuk szabott különadó miatt - épp ellenkezőleg: nagyon is helyes)
1 db ki nem szarja le, hogy Orbán papa megsértődik

Orbán Viktor mostanra már olyan agresszívan, rutinosan és pofátlanul lop, mint egy ízfokozó-függőségben szenvedő mosómedve."

Vincenten...
@Pantagruel:
Ennyi puhapöcs nem elég bizonyíték? :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ööö. Nem értelek. Kicsinyt tompa vagyok most. Magyarázd meg, ha érdemes. Úgy értettem, hogy szerintem a nők aranyosak, kedvesek, csinosak, akiket rajongva lehet imádni. Tehát - részemről - definiatly not Selmeci Gabriella. Ehhez képest akkor...
@Benjamin Eisenberger:
Kimentem megnézni a sarkon az utcanévtáblát, rajta van a kerület is.
Biztos ami biztos, mentem még egy kicsit valami házra kiírták Wohnung Wien meg ilyenek.
Na ekkor megnyugodtam nem vitték el a fejem fölül Bécset.
Felesleges nektek bármi konkrétumot írni, de egy drága kerületben lakom, a cikk még így sincs köszönőviszonyban a valósággal, de kezdem megszokni, hogy otthon jól megél minden megélhetési hazug.
Legyen az blogger, újságíró vagy politikus esetleg mind egy személyben, bár nem hiszem, hogy a politikusaink tudnak írni.
Ja abban igazad van, szeretnék hazamenni, de nem fértem fel a vonatra.
Egyébként lófaszt, ha Magyarországot netán kivágják az EU-ból, odabilincselem magam a papagájház rácsához.
Nem is akartam írni, de felqrtam az agyam azon, hogy egy ilyen cikket valaki hivatkozási alapnak használ.
Nektek a negró nem egyszerűen világít a szátokban, hanem egy nagyobbacska szupernóvavillanást produkál.
Végül, pár nem magyar barátom mondta, milyen drága Bécs, mondtam nekik, én Magyarországról jöttem, nekem nem drága. Senki sem hiszi el mi van otthon, én sem.
@Orica Középföldi: Úgy értem, a kormányban. Nem ér ilyenek, hogy Paul Newman, Robert Redford, Sean Connery, Charles Bronson, Henry Fonda, Brad Pitt... :D
@Benjamin Eisenberger:

Emlékezetem szerint már betettem ide, de ezt külön, csak neked:
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F06%2F12%2Fhoppal_parancsra_vadolhatja_valotlansagokkal_bajnait%2F

A valótlanságok állítása is bűncselekmény.
mellesleg meg Gyurcsánynak mi köze ahhoz, hogy az üzlettársa kit, mit és mivel bíz meg? Vagy te már tudod, hogy majd erre is lesz bírói ítélet?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem,:...2:2 vagy 3:2 spanyoloknak de lehet 0:0 is

bár ebben nem tennék sokat a fogadóra

brühüyyy
@tristen2005:
a kiállíás tényleg készűl elveszítették a fejüket a daccsok

a spanyolok kivárnak és szét akarják zilálni idegessé tenni a daccsokat

brühüyyy

utána szabad az út a győzelemhez figyeld Sergio Ramos-t
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
beeeeeeeee
spa1:daccs 0

és még a kiállítások hátra vannak a figyelmeztetés megvolt

brühüyyy
@rodeo36: Szerintem ez nem volt tizenegyes. A spanyol támadó is kisodródott aztán szerencséréje rálépett a holland védő lábára. :)

A holland kapus viszont hülye volt, mert Robben pontosan megmondta neki hova fogja lőni Xabi Alonso a büntetőt. :)
@Benjamin Eisenberger: Figyelj bohóc!

Kurvagyenge az a cikk. Most az egy dolog, hogy ilyen igénytelenül összehányt írást régen olvastam, de ha nektek, ún. "jobboldalnak" ez az igényszintje, hát faljátok-nyaljátok...

Ez konkrétan hazugság:

"Két feltétellel: speciális képzettségű szakemberek, anyanyelvi szintű nyelvtudással azonnal elhelyezkedhetnek akár havi öt-hat ezer euróért is, bruttóban."

1. Nincs speciális képzettségem
2. Nem hogy anyanyelvi tudásom nincs, de praktikusan nem beszélem az ország nyelvét

Mégis 6000 euró FELETTI kezdőfizetéssel jöttem ki tavaly. Ja, és a költözés teljes költségét, az itteni lakás berendezését, illetve a nyelvtanfolyam díját a cég állta természetesen.

Értem én, hogy nagy a baj, el kell bizonytalanítani a kedves menni akarókat ilyen szánalmas propaganda cikkekkel. Természetesen itt sem kolbászból van a kerítés. De hát nagyon kilóg a lóláb, annyira kapálóztok a hanyatló nyugat ellen.:))
@rodeo36: Uuuuupsz egy akrobatikus fejes gól. :)

1-1
@sjz:
Hol? Cseszed 75 km-re Wien-től.
Wir sind in Ungarn. Noch....
@Zedder:
Ecceri narancsbolsevik kurvának próbálsz érvekkel jönni? Neeee...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

5 literes Barock Dunkel 8,49 volt egy müncheni italdiszkontban.
Értelmes embereknek szívesen adok konkrét információt is.
Itt most csak ez érhető el könnyen, persze nem panaszként mondom, remek ital ez is, főleg ebben a hőségben.
www.koenig-ludwig-brauerei.com/produkte/koenig_ludwig_dunkel/
0.9 és 1 között mozog az ár.
Amennyiben az ember némewtföldön tapod ezt érdemes megpróbálni, igaz boltban nincs, csak rendelni lehet, de megéri, az íze az erőősége :)
brauerei-rapp.de/ShoppingCart/QuickOrder
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Közel vagy, pakolj, gyere tovább!
Welcome Biert állom, lehet kishordó is.
@rodeo36:

A "koreai" De Jong nem bírja majd idegekkel, a Spanyolok azt játszák amit álmukból felkeltve is tudnak, egyelőre semmi plusz. A tizenegyesnél hülye volt a Holland, feleslegesen elsodorta a lábát a Costának, aki erre várt.
Hú, látom megártott a pezsgő sörrel, összekavarodtak a karakterek, bocs nem beszélni magyar, régen ugrani kerítés :)
Persze most hazudtam, elég egy kicsike otthon, máris hazug leszek.
@ornagy50: "foglalkozol egy KRETÉNNEL!!!"

Bocsásd ezt meg nekem, elkalandoztak a gondolataim, oszt már mingyár megvan a baj.
@Pantagruel: "Azt értem, hogy nincsenek nők a kormányban. Na de akkor mutassatok egy férfit! Előre is Köszönöm."

Igen, igen! Teljesen jogos! A férfi blogtársakra vet rossz fényt, ha ezeket a bélférgeket is férfinak nevezzük.
@parti_giano: Szegény Rodi. Ma este patakokban fog folyni a rum.

4-1 a Hollandoknak.
@parti_giano: Uhhh ez a Robben alázás már nagyon durva volt.

5-1
@sjz:
Rezeg a léc. A héten 2 megkeresést kaptam kintről. Informatika.
@sjz:
Gyere át 2 hét múlva, bulizunk...
Előtte Bruckneudorf-ból jövünk le, kenutúra bei Leitha, bis Mosoner-Donau, bei Altenburg. Mittwoch abend schlafen wir in Zurndorf, bei Restplatz. Es wird nicht einfach sein, unsere Freunde können trinken... :O
a dakoták újabb árkot ástak, előszették a

nép urbánus
akarom mondani az

orbánus vs urbánus ellentétet

na majd a fővárosiak és a vidékiek nyírják és köpködik egymást...
@parti_giano: hoztam valami házigyártású kibaszott erőset de még hűlnek...nem néztem a II. félidőt mi volt?

kikaptak a hispánok? ez Round Robin még semmi sincs veszve

brühüyyy
@parti_giano:
seggünk kivan...most értem vissza majd az ismétlést megnézem most csile ausztrália kezd arra esem be az ajtón

nem izgatom magam...jobb ha tudod valami fura döntő lesz és nem akarom elszólni magam

brühüyyy
@tristen2005:
az angol szakértő azt mondta itt, ez a móggya, ha a bíró megítéli jó ha nem akkor nem jött be a kurva annyát a robbennek az ebből él...hamis 11-esek meg csalásos szabadrúgások az a specialitása foci mellett

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger: @ausländer Sipi:
na akkor figyelj te szerencsétlen(nem te Sipi!) 500 ojrójért Bécsban nem csak szobát kapsz! de hagyjuk, mert látom, hogy a fityiszes wudu matekot használod! elárulok neked egy titkot!
Bajorország(csak neked Freistaat/szabad állam/ Bayern) amelyik a legdrágább tartománya Németországnak, drágább mint Ausztria, 80 nm-es 3 szobás lakás 650 euró tokkal vonóval, azaz ebben benne van minden, az áramtól a szemétszállításon át a fűtésig MINDEN!!
Az 1 ojró/10 zsemle el sem hatolt a tudatodig.
De van egy ajánlatom számodra! 5 euró/óráért szedhetsz epret a barátom a földjén, 200 ojróért kapsz szállást, később jön az uborka is!
Neked való feladat!
@sjz: óóó egy szakértő?!?!
na ideje volt!
de van újabb(najó régi) kedvencem! A "Stöttner Pfaffanberger Weiße"
De a Dampfbier, az mindent visz!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): figyu, csak mert tunni akartad, veszel 2x20 üveg Weltenbrugert rekessze/12 euróért és kapol hozzálya 3 azaz három 5 literes hordóval! vagyis 70x0,5 liter 24 ájróba fáj!
Na mikó kőtöző???
@rodeo36: figyu rodi! én nem mérgezem magam focival! simán iszom!
@rodeo36: Hová kolbászolsz ilyen jó meccs alatt? ;)
@Zedder: haggyad a csávót! most boldog mert megjelent egy faxa propaganda cikk, hogy me' ottan is csak annyit lehet keresni, mint Mo.-on...
Elrecskázik rajta 1-2 napot és boldog, hogy van közmunka 47 ezeré'.
Fel sem fogja, a "szerző" eltöltött "néhány hónapot" Bécsben(ezt kb úgy mondja mintha Marsról jött volna vissza), ezért MINDENT TUD! Az 60 ezernél is több marha, meg habókra jött Németo-ba 2013-ban...
Úgy látom, a kordé elé fogott csacsi (Eisenberger Szép Meluzia) lett a nap hőse.
@tristen2005:
na akkor csile/jackaroos 2:1 és halad mint őrűlt a mai nap legjobb meccse

közben megittam a 2 félliteresből az egyik ale-t isteni finom, és legalább 8 fokos...igaz a két üveg 10 dollár volt...van még másik másfajta...azt túlképpen meg sem néztem lényeg házigyártmány családi hagyomány és barna de legalább ale...Jameson és Ballentines 12 éves van meg egy kis konyak francia de az marad és van még a Bacardi Gold meg az ausztrál Shiraz pihennek

én meg nézem a tevében és éjjel majd újra nézem a spanyol hollandot

de egik sem lesz bajnok...csak szenvednek...más lesz a bajnok és a döntőn kurvára meg fogtok lepődni

egészségedre

brühüyyy

finom hidegtálat paárisi sonkával és friss bagettel paparika paradicsom...holnap marhaprörkölt gombával és rizzsel a basmani rizs az istennek nem akar megpuhulni fekete meg barna hosszú szemű
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
felbosszantottak a spanyolok és elmentem bevásárolni eztazt...

brühüyyy

most már nagyobb a nyomás bedobtam az ale-eket és dolgoznak a jackaroos és a csileiek harcolnak a legjobb meccs eddig
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
4:1 na az sok...igaz? vagy csak basztacc?

brühüyyy
@épészmérnök:
a legszebb példa a kövér elvtárs és az orbán elvtárs olyan férfiasak mint két fürdőskurva

a töoöbi még ennél is langyosabb vagy csak hermafrodita mint a tömjén elvtársnő lófasszal

brühüyyy

de azért a szijjgyártódajcspáros mindent ver
@épészmérnök:
te most kinek drokkolsz az angoloknak vagy a csileieknek?

brühüyyy
@parti_giano:
ba'mmeg most olvasom a fifán daccs 5 spa 1

hát akkor be van árnyékolva a spanyol armada

érdemes lesz megnézni az ismétlést

brühüyyy

ekkora szégyen
Nahát! Az a harmadik gól nagyon gyönyörű volt! A kis piros pattanóbogarak a nagy marha sárga imádkozó sáskák között, hát nem szép?
@nincs_itt:
ez a megoldás. az ivás már sinen a meccsek meg...hát ahogy...nem merem a sok kibaszott jó sör után a Rémy Martini francia konyaklot megpróbálni mert nem akarok az erkélykoláton lebegve sétálni...sok sok méter alatta

brühüyyy

te mit pusztítasz?

holnap be kell még szereznem a clubsoda-t a whyskey-khez és a Bacardi-t sem iszom tisztán olyan karcos leszek tőle nem tudmo kivágni a magas C-t sőt a fölötte levő quartot sem ha nem sima

brühüyyy

énekelj gyöngyhalászt
@épészmérnök:
ja bosejour az mióta csilei?

de a csapat a zalexi-vel az nagy még majd továbbjutnak

a sakaroo-k vagy jackaroo-k (ezek itt annyiféleképpen ferdítik a kengurunak is van olyan neve hogy sakaroo meg a krokogyilnak is hogy jackaroo

brühüyy
egyébként down under
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ok, remek, ich auch, wir halten Kontakt :)

Szerintem bécsi lakcímmel halálra üldöznének a fejvadászok, én még titkolom az enyémet, tanulom még kicsit a benszülöttek nyelvét.
Bár Budapesten már kevesebb magyar szót hallani, mint itt.

Mindegy legalább még egy közös téma lehet a sörfajtákon kívül sörözés közben.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Rohadt jól hangzik, de most ezt ki kell hagynom.
Mindenesetre kösz a meghívást, lehet néksztemál élek vele.
Az enyém is él.
Informatikusnak nem feltétlenül kell tudnia németül, nekem az a gondom, hogy angolul is meg kell tanulnom, de geht schon.
Egyébként itt senki nem beszél németül, az osztrákok sem, viszont egy bizonyos szint felett megértik.
Az alatt meg nem érdemes dolgozni, hosszútávon biztos nem.
@nincs_itt:

Na ezért érdemes néha írni is :)
Általában olvasó vagyok a neten.
Jó pap holtig tanul, Dampfbier ok, de a Stöttner új volt, köszi a tippet.
Bár szerintem ember nincs, aki képes begyűjteni
a különféle sörfajtákat, nemhogy végiginni.
A müncheni reptéren kiváló szezonsörök vannak a kocsmában, csak akkor, csak ott, csak önöknek.
www.munich-airport.de/de/micro/airbraeu/airbraeu-brauerei/Biere/index.jsp
Sajnos nagyon nehéz gyerekkorom volt, mire függővé váltam volna egy bizonyos fajta barnasörtől a rohatt gyíkemberek eltüntették.
Nektársör, nyitrai barna, Kaiser Doppelmalz, stb, na jó a Doppelmalz itt még megtalálható, de milyen csapás fogadott mikor kijöttem?
A Kapsreiter aranybarna nemcsak otthonról tűnt el, de az anyaországából is. Rohatt gyíkok.
Én most nagyon büszke vagyok. Csak 3 góllal vagyunk rosszabbak, mint a spanyolok. Ez azért már jó dolog. :)
Monnyuk szerintem nem is a gyíkemberek a hibásak, hanem régi kedvencem a Komodo dragon Varanus komodoensis. Tuti, hogy valahonnan a Rigel mellől reppent ide, Attilával együtt.
Hogy elejét vegyük egy konteonak. Tegnap, hamarabb ment ki a sajtóközlemény, mint az Rtl Híradója, és spionról beszéltek. Pedig semmi ilyen nem volt. Csak a riporter kereste Orbán Győzőt, ebből pedig könnyű volt kitalálni, hogy kiről lesz szó este.
@sjz:
Fab meg nem iszik. Helyette ír. Manapság ez több gondot okoz neki.
@V-PORT:

Ez a kedves, segítőkész ember volt az aki segített egy riporternek felvenni a finkipelőgípit, amikor az nagy bénán elejtette, ha a beültetett emlékeim nem csalnak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Jah, elhiszem, nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt.
Legfeljebb majd kimenekül a döglődő nyugatra, mire odakerül a sör, azaz a sor, simán kapunk menedékjogot mi is.
Itt hasonló az éghajlat, az osztrákok örülnek, hogy nem vagy fekete, az meg hogy hanyadrangú vagy nem érdekes, otthon is sokadrangú az átlagember, itt legalább megvan a dobogós hely.
Mondom ezt eddig mindennemű rossz tapasztalat hiányában, de ha nem akarsz mindenáron osztrákabb lenni az osztráknál, biztosan nem ér csalódás.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Informatika, milyen terület?, de ha gondolod írj privátban, ne terheljük a tisztelt olvasóközönséget hieroglifákkal.
Olvastátok?

orulunkvincent.blog.hu/2014/06/13/egy_onerzetes_tolvajdinasztia#comment-last

@sjz:
Felénk a város majd negyede kijár, a városban is sok az osztrák, a vállalkozások keményen rájuk épülnek. A fogászatok mekkája c. dolog nem véletlen M.óváron.
@sjz:
Ugyan, ennek a libsibolsi népségnek is szoktam itt segíteni, ha elakadnak konteóik bepötyögése közben... :)
Amúgy hálózatok szerelése, tervezése, rendszergarázdaság, mindenféle javítás. Itt majd mindenhez kell értened.
Írok a poszthoz is, családunk olyannyira természetsújtotta terület, hogy páran személyesen ismerik Kósát.
Nagyon rendes ember, itt is igaz, hogy a valóság mindig sokkal rosszabb, mint amit az emberi elme kitalálni képes.
Ilyen istenadta egy barmot nem láttatok még, muszáj mindenkinek személyesen hallgatnia kicsit a mi Lajosunkat, hogy jobban fájjon.
Tudom, sajnos ez nem adatik meg mindenkinek, az élet nehéz, de ne bánjátok.
@sjz:
Tudtok élni ti is...
Knoszi pajtás tud hasonlón magasztos lenni eme témában. Meg a sörben... bár azt a .urva rajongását a hazai Stella iránt máig nem értem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Hol, ha nem titok, korábban én is cégem davincsije voltam, kávétartótól az igazgatói feladatokig terjedt a skála.
Így legalább mindig le tudtak volna cseszni, ha hagytam volna magam.
Nem könnyű egy kemény hajdúsági gyerekkel, kérdezzétek Sztivet, a hajdút.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem tudom, a hazai sörökkel mit tesznek, lehet a mocsár az oka, van ez a fejfájásfaktor, otthon már egy üveg sörtől is képes vagyok rá, kint a münkeni cimbora meg ládaszám hordja és hát mit mondjak, a mennyiség is lehet problémás, de az tuti, hogy ha csak néhány üveggel áztatjuk a csülköt, nem jelentkeznek a problémák.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Jó ez a mekka dolog, Debrecen a kálvinista Róma, Hajdúszoboszló a reumások mekkája, gondolom van még pár ilyen.
Valakire már ideje lenne ráemelni a gerendát meg a kábakövet.
@sjz:
Az a sok kukorica lesz, ami a magyar parasztnak megfelel a sörbe. Nem is értem, hol sör az, ha nem csak víz, maláta meg komló. :(
A többi ment mailben.
@sjz:
nekem erre van egy konteom, a gyártó bizonyos mennyiség felett hajlandó az árú karakterisztikáit a vevő kívánalmaihoz igazítani, a magyar elosztó (middleman) abból, él, hogy minél többet elad, ezért alkoholtartalom és egyebek le vannak vágva (kevésbé árt) és ugyanakkora berúgáshoz 2x 3x többet vásárol és még drágábban is agyja...a canada-ba szállított magyar szeszekre kellett mondanom az importőrnek, hogy vagy bassza meg vagy hozasson eredeti minőséget a jobbikból de ezt a lőrét, hamisítványt nem vagyok hajlandó megvenni...azóta némely izé lekerűlt a polcokról mások nem kis mennyiségben kuriózumnak ...egyamerikai rumnak reklámozott lófost megvettem majd mikor visszamentem mondván, hogy lokőrnek sem jő és kibaszott szar még 40% árengedménért sem érdemes, akkor nézett rám, de fidelt!!!! már az olcsó likőrök között pihen és a kutya sem visziű

szóval evvan

brühüyyy

tegnap vettem isteni házi készítésű sörbeteket...hát azok megérték az árukat
@sjz:
A keleti nyitás no... annyi fogászat van, hogy már összeszámolni se bírják itt ismerősök.
Amúgy 2 hét múlva ilyenkor, egy helyi fogászat sárkányhajócsapatában megyek lapátolni a vizet, meg a sört, egy 60 km-es (csüt-péntek) osztrák-magyar vízitúra után.
'reggelt, Mindegykinek!

Látom, új kommenter kolléga jelentkezett be. :)

@sjz: üdv, közöttünk! :D
(sörökről, ámítógépekről engem ne kérdezz! :D)

Kitört a VB-láz? :P
Hollandia - Spanyolország: 5 - 1;
Hollandia - Magyarország: 8 - 1.
Magyarország jobban teljesít! :DDD
@Marcellusca:
Mi ez a NER ellenes magatartás?
A negatív növekedés is növekedés, mint azt megtudhattad már. Erre itt élvezkedik maga... :(
@rodeo36:
Meg - ha jól tévedek - itthon az előállított termék alkoholtartalma alapján fizetnek járulékot. Ergo: kisebb alkoholtartalom (azaz vizezett sz@r) - kevesebb adó.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ja, nekem mondod? Hiszen fődim monta eztet. (Nem is vagyok valami kurva büszke rája!)
@rodeo36:

Szia Rodeo, igazad lehet, korábban már váltottunk eszmét, akkor is egyetértettünk.
Node nem ma volt.
@Marcellusca:
Szia Marcellusca, köszi a willkomment, jól esik, az az igazság vakond vagyok, vagy kágébéla?
Régóta kondicionálom magam a környéken, de mindenem az illegalitás, alakváltó is vagyok egyébként.
Más külföldi rokonok is ezt csinálják, még honvágy ellen is jó azoknak, akik távolabb vannak.
Sajnos még mindig nem vagyok elég zen, van amikor kiverik nálam a biztit, pedig van jó módszerem ez ellen, de néha becsődöl.

Valami jó téma, amiről kérdezhetek? Kíváncsi vagyok ám, mint egy spionca.

Mikor lesz Vidi-Brazil és a Holland-Felcsút meccs? Nem láttam a kiírásban.
Hogy mást ne mondjak brühühü.
@rodeo36:

Még mindig Portugáltengerentúlon vagy?
Hol vettél házisörbetet?
Szelfizhettél volna valamelyik meccsen a vajdával, gondolom messze volt.
Kis ország, kis foci.
Megyek Pannónia sajtot venni, rendeltem kétkilát.
Így is olcsóbb, hogy a helyembe hozzák, mint otthon a Tecsóban vagy a cébéjában.
Az Akciós Tecsó kicsivel olcsóbb lenne, de olyankor nincs, csak ha nem akciós áron aggyák.

Aviszontnézésre drága honfitársak!
@sjz:
LCBO...sok minden van és ha valamiből egy alapcsomagnál többet veszel akkor megveszik neked mert ők monopólium

a vajda terpesszen be a harapós lónak...a tévé sokkal jobb mint az élő, kevesebb az eső (bár én imádom az esőt) és 500 900 km-es távolságokat seperc alatt Sao paulo-ból semmi módon nem lehet Natal-ba érni egy óra alatt mert a városi forgalmat is bele kell kalkulálni

szóval maradnak a sörök és a többi ami árt meg tenisz Halle-ból és a VB

brühüyyy

te most hol kufircolsz? legalább a koninenst árúld el
@sjz:
A sör előtt még... a sörtöl már csak javulunk. Megjött, egyen át a fene majd.
@rodeo36:

Kerülöm a feltűnést, :)

de Bécsben jelenleg, hosszútávra tervezem az ittlétet, ha rajtam múlik.
Írtam vashegynek vagy minek korábban az MH-s cikkel kapcsolatban
@Marcellusca:
Nono kis huncut, nem akarlak elkeseríteni, de nem a Rétvári cucuka vagyok...
@tristen2005:
Piktorovics gondolom békegalambbal gratulált.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Szekercével faragott kőbölcső a keresztapa ajándéka.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ááááááá, ne is mondd!
Ha csak meglátom a tévében, még a talpam is ökölbe szorul. És, amikor megszólal, kinyílik az LMPVS is a zsebemben.
@parti_giano:
rezgéshullámok? fizika tamnkönyv narancshéjaknak?
mi lehet benne? jaaaaaa....hülye vagyok...hát persze kurvasok betű egymás után meg egymás alatt...szép rendben nem úgy mint levédia

keménykötés időállónak készítették, ha aláteszik a fíkusznak sokkal gyorsabban nől, hogy eltávolodhasson tőle

minő nagy epikus izé és már 300 forintért meg is lehet kapni....? az hányad része a 47000-nek vagy a 28000 nek? jaaaa, hogy az van leírva benne attól rezeg

brühüyyy

nagy alapmű, konyhaasztal alá hogy ne billegjen
@parti_giano:

Így kívánsz te szép napot?
Rontást küldök a görényedre:))
@parti_giano:
kibaszottjó pihent agyak vannak

brühüyyy
Kedveseim!
Nem akarok dicsekedni a műértési felkészültségemmel, de legtöbbször sikerül a képzőművészeti alkotások mondanivalóját megtalálni/megérteni.
Vannak azonban olyan alkotások, amelyeknél - sajátos kifejezésmódjuk és technikájuk (nagyon szépen fogalmaztam!) miatt - képtelen vagyok megfejteni a lényeget, sőt a mű címe sem ad sok segítséget.
A napokben Hévízen volt szerencsém egy tárlatot megtekinteni, ahol egy festményről nem sikerült kitalálnom, hogy mi a témája. Amikor a sok össze-vissza gabalyodott foltokból és vonalakból számomra nem jött át a lényeg, akkor választottam - megfejtésként - a kép alatt feltüntetett címet.
A cím: "MAGYARORSZÁGRA ACSARKODÓ BRÜSSZELI KUTYÁK"
Noha a Kerényi-féle aktuálgiccsek és a fém FTC-sas révén edzésben lehetnék, de a hivatkozott "alkotást" olyan ütősnek éreztem, hogy egy pillanatig attól tartottam, a nadrágomba talajerőzök.
A festmény - egyébként nagyon baráti - ára: 150.000 Ft.
Általános őrület felsőfokon...
@DR. INKVIZITOR:

A kutya felismerhető, ez tehát az acsarkodás képi megjelenítése lehet:))
Bezzeg Fekete azonnal felismerné.
@parti_giano:

Ha nagy a haszon, még adót kellene fizetni, így megelégszik a kis haszonnal!
@DR. INKVIZITOR:

(ismétlés, egy újszülöttnek minden vicc új)

tárlat (miért ne) Ermitázs, Ivanuska sétál és nézegeti ami láccik...egyik szobor alá oda van írva: Anya

mellette vendégkönyv, Ivanuska noszarajta beleír:

az lehet, de a tied!

brühüyyy

te is bejegyezhettél volna valami árajánlatot:

3 Ft/kiló
@DR. INKVIZITOR:

Szia

Na mára kész vagyok.
Milyen tárlat volt ez?
Gondolom Szocreál by NER.
Nem nézek vissza, mert sóbálvánnyá válok.
Sajnos lesz itt gond később, egyvalamire lesz jó Magyarország a maga jelentéktelenségében,
példát statuálni.
Legyetek ugrásra készen, az újra leereszkedő vasfüggöny alatt még csusszanjatok át.
@Orica Középföldi:
hát most elszóltad magad: jársz képvásárokra? falusi búcsúkba is gipszorbánért ???

és milyen kutya, ha már felismerted? csak nem komondor? (fehér maszat sefülesefarka) a többi meg a zacsar ...kodni már nem jut ereje

vagy mire ítéled?

brühüyyy
TERJESZTENI!!! (lázár és taplós összejátszanak)

tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/ebreszto-ez-mubalhe.html

Bennyámintot meg vágjátok innen ki a picsába, bassza a szemem!
@DR. INKVIZITOR: A bejegyzésedből kiderül, hogy beérett a jobboldal kemény munkája, amivel ment/megy az agymosás.Most már ezek szerint vannak a társadalomban olyan "művészek" (mert ez nem vitás művészet, nekem már mondták,hogy:hülye vagy, nem kell érteni, ez művészet), akiknek ezek a gondolatok töltik ki az idejüket.Azután vannak/lettek olyan támogatók, akik képesek teret adni ennek és kiállítják ezeket a műveket és valószínűleg lesznek, akik kicsengetnek érte 150ezret.A kör bezárult.
@parti_giano:
khmmm...!

már megint kiadtak egy könyvet 1 millió példányba, hogy tudjanak + bevételt felmutatni viktornak!

rogán tanulhatna tőle!
neki sem lenne gond a vagyon nyilatkozatával,
ha tudna ilyen trükköket!
óvasom itten a sörhovatartozást, oszt eszembe jut,- anélkül hogy abstart leszögezném, miszerint a svalbárdi fókapisánál jobb ital nincsen is-hogy az urak vajjon német nyelvű neveket isznak-é, avagy télleg sört, mer akkor nincsen igazam, vagyis hát asse igaz, amit bajor kollegám állít, azaz a bajor ember sört iszik és osztrák sört pisál, nota bene, z ember beül életibe előszőr a brüsszeli haymarket egyik sörözőjébe és agyfaszt kap a hatoldalas árlaptól és még a egyébként magyar pincér se tugya meggyőzni a tutirul, hanemhát meghallgattya a holland főnökét és házigazdáját, aki bevajja, hogy a belga sörök az istenek italai, majd átkalauzol a szomszéd kocsmába, mondván mntegy húsz méter távolságba az otthontul, hogy ez biza nem kedd, hanem belgium, és télleg. az ott űcsörgő dán turista szerint viszont fő a szerénység, náluk még a csapvíz is sörbül van, node, vetek ellent, nekem a sör az a cseh nyócnapos, friss és kesernyés, ohne pasztőr, mire az angol csapos kijelenti, hogy náluk giniszt csak a írek meg az alkoholisták isznak, most vesszek össze vele, hogy a kilkeni szarabb-é a sztrongármrubitul, dehogy veszek, dehogy veszek, csak a macskám ráült a klavimra. merhogy alaptyába véve boros vagyok és nem sommelier.
@parti_giano:

höhö, akkor még javában könyvészettel foglalkosztam, midőn kb. sok raklap ijjen rengetés érkezett kötelező jelleggel. akkor azon nyomban elásattam üket, gondolván legalább ne legyenek útba. ezek szerint kikezték az egerek az évek során a biztonsági készletet.
(a szomszédba évzáró van, a kisnarválok hallgattyák mostan aszt, hogy: miéééééénk itta tér!) csakhogy mi nőttünk itt fel.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

óccsóbb lett vóna egybül bezúzni, ám az unortodoxia az unortodoxia és punktum
@DR. INKVIZITOR:
Ezek a szart is megzabálják, csak egy O.V. szignó legyen hozzá.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

hamár, akkor meg köll jegyeznem, hogy életembe a lgjobban az esett, amikor languedoc-rousillon tartomány parti részin a nappal együtt fölébrettem, gyártottam magamnak ír kávét tullamore harmattyával, ennek illatát magamba eltárolván beleszipuztam a friss, hajnali levendula illattal fertőzött levegőbe és elmerengtem azon, hogy mekkorát eféltem tz perccel korábban. asztán rágyújtottam egy caporalra (született goloáz blő).
bassza meg, nem vagyok én egy rózsaujjú hajnal! tehát: keféltem tíz ...
@hacsaturján:
hááát egyvalami kiderűlte magát, te döntésképtelen vagy a macskád meg csak döntésképes a klavin...

szóval...szvsz az a megoldás, hogy egyesével ki kell próbálni...és strigulázni egy listán....ha már enci klika lett belőle akkó' el lehet ásni és előlről kezdeni nem lehet megúnni csak jó (kurvajó) füstölt csülök kell hozzá

a füstölt lazacot optt sválbárdban hogyan szolgálják fel?

brühüyyy
@hacsaturján:

nagyképüség...nincs is keféd

brühüyyy
@hacsaturján:
a gitane (capó ráááál) -t leszámítva nem lehetett rossz, csak a hogyan gyűjtöttél harmatot....rázogattad?

brühüyyy
@rodeo36:

lófaszt, papa! én téleg hedonista vagyok. bár tudom, hogy ismétlés a tudás annya, de annak meg repettsarkú.

ezen felül: svalbárdon a füstölt lazacot a pincér szokja fölszolgálni, de hogy hogyan, aszt nem szoktam mekkérdezni.
@hacsaturján:

persze, persze, az utókor
meg le van sz.rva!
nálunk még létezik tisztelet!
több tiszteletet a kamu kiadásnak!
@hacsaturján: szóval sörtelen sörismereteid vannak?

a lazacot -ha füstölt- papírvékony szeletekben de felgöngyölve önmagába és reszelt tormával a pinéroldali része az meg tálca

és milyen voltn ott Hedon-ban?

lehedonoztad magad?

brühüyyy
@rodeo36:

a caporal nem gitane, hanem -mint mondottam volt-goloáz blő (szűrő néküli, puha csomagolású és nem azonos a goláz blannal se, mer az nem a caporal).
tullamore harmttya peniglen a tullamore dew, amit pöpec kis kerámija korsóban mérnek, lepecsételve annak rengye s móggya szerint, hogy a rozmárok ne tuggyanak beleronditani.
óhajtasz még valamit?
@rodeo36:

megmondom a férfijast, a hajszál vékonyra szeletelt füstölt lazacot (a legjobb elhasznált viszkishordó füstyén száritani, időnként mézzel mekkenni) én eccerűen, föltekerés nélkül megzabálom mintegy tizedmagával, oszt iszok rá valamit (=vodka).
jaésmég, a pácolt, hajszálvékonyra vágott, ámde nyers lazac is nyami, bár ahhoz legalább kéccer annyi vodkát köll appercipiálni.
"A Mol-csoport a médiából értesült a Sanader-ügyben hozott ítéletről. Teljes csalódottsággal észlelte a vállalat, hogy a döntés Mol-os vezetőknek az INA-val kapcsolatos állítólagos tisztességtelen viselkedésére utal" - olvasható a Mol-csoport MTI-hez eljuttatott reagálásában.

www.vg.hu/vallalatok/energia/sanader-itelet-a-mol-csoport-csalodott-429339
kint voltam piacon, sajtot zabáltam, ezért eszembe jutott szőröcske is, aki a vajdák romlatlan leányait ámítgatja kanadai vízummal (remélem, rodi nincs benne a biznicben). de itten nem árulnak leértékelt orbán könyvet, pedig annyi van belőle, hogy hacsa rénjei is azt olvassák, szóval szegényebb lettem egy rengéshullámmal, mire hazaérek fabius új magot hintett közénk. és még orica is fenyegetébe csapott át. ezért mondom most magamnak, sörre fel.
@parti_giano:

ájjáj! én mostan állok neki a káposztás cvekedlinek, a hozzávaló bort mán iszom kortyonként, közben a macskáimat tanítom óvasni, mer ők mán alszanak.
télleg leracsnizott ez a szar, vagy csak én vagyok nagyon ügyes?
@hacsaturján: műkszik ez, bár ettől még lehetsz ügyes, a macskákon nem múlik. gombakrémet csináltam éppen, meg pizzát készítettem elő. közben én éppen staropramen minőségellenőrzést tartottam.
@hacsaturján: ezt a tull amore d'e W-t azt még meg kell ismernem...cigiben meg nem vagyok érdekelt...a goloise, meg a gitane, és caporal az mind öngyilkosság, eccerűbb ha halálra iszom magam az nem fáj ...

szóval cserépjellegű köcsögben kézihajtánnyal D'e W Tuilléria...értettem

brühüyyy
@hacsaturján:
megfejtvén...tennepelőtt nem találtam ilyet a single malt scottish soron a polcon még köcsögtelen palackban sem

www.tullamoredew.com/us-en/products/old-bonded-warehouse

bizonyosan jó maradok a Red Breast-nél 21 éves csak olyan snassz üvegben van az is...de ami benne van?

brühüyyy
@épészmérnök: Elóvasám a faxod,s mán nem
haraxom:)))
süti beállítások módosítása