Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.12. 10:19 Fabius

Legyen átláthatatlanabb a frakciók működése!

Címkék: fidesz korrupció országgyűlés gulyás gergely

Előre, csatába! - adta ki az ukázt III. Viktor beiktatási ünnepségén, a győztes sereg törvénytár irányítója pedig máris berántotta a szavazóautomatákat rezsicsökkentett árammal ellátó generátort. A jelképek kormánya mivel is kezdhette volna a ciklust, ha nem egy jelképes üzenettel: Átláthatatlanabbá tesszük a frakciók, pártalapítványok és az Országgyűlés Hivatalának működését, szolgáltatások esetén 60 milcsiig nem köll közbeszerzéssel piszmogni. 

Lacafacázni minek, vágjanak a közepébe mindjárt. 

Az elmúlt ciklusban sem sikerült a pártfinanszírozást átláthatóvá tenni, sőt, 2010-hez képest a "ne zavarj, épp lopok" törvénnyel a visszaélésszerű közadatigénylők is megregulázásra kerültek. Ideje volt elrendezni a frakció és pártalapítványok költéseinek ügyét is, hisz felhatalmazást adott a nemzet a közpénzek további elmismásolására. Gripen Gabriella "szenátor" majd idén is - ahogy minden évben - elmondja, amúgy élmunkásai ők a korrupció elleni harcnak, csak azt nem szeretik mikor az akadékoskodó elszámolás hívek sziklákat gördítenek a közpénzfolyó útjába, meg alapvetően akkora a képviselőinkbe vetett közbizalom, hogy az átlátható ellenőrizhetőség teljesen indokolatlan. 

Ez a Gulyás Gergely az előző ciklusban summa cum laude végezte az "Asszimilálódás a kormánypárti állapotokhoz" szakot. Voltak pillanatok mikor még kilógott kicsit a mezőnyből, de azt az apró különbözőséget sikeresen kinőtte. Idén már szó nélkül bajszot akasztott a Transparency Internationallal is, mikor úgy kívánta a haza pártérdek, és frissen kinevezett törvényalkotásért felelős alelnökként összehányt első salátatörvénye is a korrupciónak és frakciómutyinak ágyaz meg a nagy büdösben. Mintha nem lenne ott éppen elég most is. Sebaj, egy villámkarrier újabb jelentős állomásának tanúi vagyunk, Gulyás ciklusstartja remekül sikerült, innentől pedig bárkit lekönyökölhet a Fidesz raglistáról. Öveket becsatolni mamlaszok, rázós lesz a jövőtök. 

311 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr326154884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akkor meg mijanátháslószerszámért hőbörög bárki, ha a norvég formulás zsé nem fog gyönni?
az eju meg ne ugasson, hanem tejeljen, mert esztet vérja a népi felhatalmazásos Ellentengerkicsi!
Semmi meglepő. Tipikus kommunista/ fasiszta baloldali üzemmódra kapcsolt a FIDESZ. Évek óta.
@nincs_itt: Ez még egy csemege a tervezett módosításból. :)

"Egy másik módosítás megteremti annak lehetőségét, hogy а képviselő ne vegye igénybe a számára a törvény szerint biztosítandó bérelt irodát, hanem lemondjon róla, az erre szánt összeget pedig a frakciója kapja meg. Ugyanígy megtehetné egy képviselő, hogy nem vesz fel asszisztenst, és az erre szánt pénzt is a frakciónak adja."

Kíváncsi leszek, hogy ebből milyen mutyik lesznek majd.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne jópofizz, EP-s "juttatások" is ebbe kategóriába esnek, ott meg már beégett a dzsobbik, újabb lehetőség, hogy kifizessék az együtt szavazást...
Varánusz!
Nagyon jól választottál álnevet, éppen annyi eszed van mint egy varánusznak. A közbeszerzési
tökölés, az azzal járó korrupció csökkenni fog
az összeghatárral. Csak ennek belátására a Te szellemi képességed kevés. Az egész cikked csúsztatások halmaza, a baloldali gyűlölet propaganda iskolapéldája. Ez a választások előtt sem jött be. Ahogyan a választásokon lebőgtetek a sok rólatok kiderült botrányos eset miatt, kiérlelte bennem a felfedezést: a baloldali elnevezés a balfasz magyar szó szinonimája. Nos, most már Te is tudod, hogy mi vagy.
@nincs_itt: Ha válaszolok neked az jó pofizásnak számít? ;)
@Én, Claudius: hehe, szia mai hülye!

én léptem osztrák GDP-t termelni

a Többieknek jó szórakozást hozzád
büdös rohat feudál komcsi náci dakotamafia
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: úgy csinálsz, mintha a favoritod nem lenne érintett ezekben a "mutyikban" is! ezt tartom jópofizásnak. illetve azt a rendkívül kifejező karakter párost, amit minden mögé odabiggyesztesz.
@Én, Claudius: Így igaz. Ha nincs közbeszerzés, korrupciónak az árnyéka sem vetülhet.
Marad szimplán a lopás.
Erre szavaztak a magyarok. Mostanában mindenről ez jut eszembe. :)
Az LMP nyomta 4 éven keresztül a korrupció elleni harcot, kaptak is 5%-ot. Aki nem akart a szocikra, volt alternatívája. Mit lehet erre mondani?
-no comment-

Orbán Viktor Mihály Első Munkanapja

Harmadik miniszterelnöksége első munkanapján Orbán ellátogat a KDNP frakcióhoz, jön hozzá az MTA új elnöke Lovász László, az Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, és az Állami Számvevőszék elnöke is. Találkozik még a 13 nemzetiségi szószólóval, egyeztet majd a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökével és a Polt Péter, legfőbb ügyésszel. Ez a következő négy év fordulatszáma, írja Orbán Facebookja.

444.hu/2014/05/12/orban-viktor-mihaly-elso-munkanapja/
@nincs_itt: Tehát már az is baj ha netán önkritikus vagyok? ;)
ennyibb:

A SportTV bemutatja: Szijjártó Péter, a futballszakértő
peter_szijjarto

A Harmadik félidő című beszélgetős műsorban, nem más elemezte a magyar bajnoki fordulót, mint a külügyminiszteri poszt várományosa, a Keleti Nyitás nagykövete, a magyar futsal pápája.

444.hu/2014/05/12/a-sporttv-bemutatja-szijjarto-peter-a-futball-szakerto/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ennek nyomát sem láttam, mármint az önkritikának.
nem baj, sőt ideje lenne ha alkalmaznád! [ß[;<}{[&@{ä>&¶ŧ
Giró-Szász András intellektuális kihívásokra vágyik<<<<!!!!???? :O
1
Gazda Albert és 8 hozzászóló

Úgy néz ki, új kormányszóvivővel kell szembenéznünk az új Orbán-ciklusban. Giró-Szász András, aki sok éven át alakította a szerepet, feljebb kerülhet, és a helyére egy Csepreghy Nándor nevű fiú érkezhet. Hirtelen nem tudtam, ki ő, de a hvg.hu grandiózus cikkéből kiderül.

cink.hu/giro-szasz-andras-intellektualis-kihivasokra-vagyik-1574969986
itt tartunk ma Mordor Alsón:

@nincs_itt: @Husz_János_Puszita:

Matolcsyék engedélyezték, amit a bíróság letiltott

Az MNB engedélyezte az FHB tulajdonszerzését a Takarékbankban, bár a bíróság ebben az ügyben az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerintük alaptörvény-ellenes a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény, és megtiltotta, hogy a Magyar Posta a tulajdonában lévő Takarékbank Zrt. részvényeket bármely személyre átruházza.

hvg.hu/gazdasag/20140512_Matolcsyek_engedelyeztek_amit_a_birosag_l
@Én, Claudius: úgye tudod milyen vége lett névadódnak? akik felesküdtek rá és a közös ügyükre, végeztek vele. lehet, hogy @elmeherceg: lesz aki a kezét emeli rád...

a blog témához: most, hogy a GIRO az övék és a polgárok pénzmozgását bármikor szondázhatja a MNB(?!), az adófizetőktől pedig beszedik a megsokszorozott emelt adókat, járulékokat (amiből csak oda nem jut annyi ami a működést sikeressé tehetné), valamint a polgároktól 27%-os ÁFA behajtható még alapvető élelmiszere is miközben a forint a 300-as eurót elkerülte és mindenhol bárkit bármiért ellenőrizhetnek, büntethetnek és az ország polgárait a naponta változó törvények olyan kiszolgáltatott helyzetbe hozza, hogy apátiába süllyedve a saját zsebét ellenőrzi állandóan: jut-e hóvégére is még pár forint, addig zavarosba halászhat kormányunk...
bár a helyükben nem feszíteném túl a húrt, mert eddig minden jól felépített rabszolgatartó államot megdöntöttek és a harácsolók a sleppjük és hozzátartozóik nem tudtak minden esetben elmenekülni...
ha hiszik ha nem, én nem ezt a megoldást támogatom!
csak azt, hogy semmilyen csalásra, mutyira, adóelterelésre megalkotott törvény nem védheti meg azt aki a közös vagyonnal, adóval fillére nem tud elszámolni kapja az ország legkeményebb büntetését, mert életeket rabolnak el kisded játékaikkal.
ez már a mutyi elmutyizása

brühüyyy

mikor dől rájuk ez a budi?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A német statisztikai hivatal külföldi állampolgárokat nyilvántartó adatbázisa 135 614 magyar állampolgárságú embert tartott nyilván 2013 végén. Ez közel 29 százalékkal több mint az előző évben.

Ausztria hasonlóan pontos adatokkal rendelkezik. Az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint 63 251 magyar dolgozott hivatalosan Ausztriában."

www.168ora.hu/buxa/megdobbento-600-ezer-magyar-mar-kulfoldon-126762.html
de jó hallanni a baloldal sírás-rívását.
@guma: én arra lennék kíváncs, hogy mit fognak tenni azok, akik a közmunkából kikerülnek, hova mennek...
@DFK: ez analóg azzal, mikor valaki kisebbet bánt, s annak örül... freud zsiga üdvözöl...
"Miközben látszólag szárnyal a gazdaság, a kutatóintézetek által mélyebben vizsgált folyamatok elemzése kimutatja a kedvező folyamatok sérülékenységét és fenntarthatatlanságát. Ezúttal a PolicyAgenda szakértői anyagát elemezzük.

Az év elejei gazdasági folyamtok nagyon szélsőséges helyzetet mutatnak. Az első hónapokat 7%-os ipari termelésbővülés és ezen belül 10%-os kivitel növekedés, de ugyanakkor csökkenő belföldi értékesítés jellemezte. A járműipar termelése 27%-kal bővült, míg az elektronikai iparé 8%-kal visszaesett. Az építőipar is bővült (20 százalékkal), de ennek magyarázata a hihetetlenül alacsony bázis és a jelentős állami építőipari megrendelés. Bár a vállalati hitelezésben nem várható jelentős javulás, a külföldi tőkeberuházások régóta tartó csökkenése-stagnálása talán kedvezőbbre fordul. "

www.stop.hu/belfold/torekeny-a-novekedes-biztos-a-megszoritas/1237781/
@Sir Bates dö Hól:

Sehova. Percenként ketten hívják anyámat, nem kell-e a kertben dolgozni nála. Bele sem merek gondolni, mi lesz velük. :(
@DFK: Dilis, Félnótás Karbantartó ez legyen a legnagyobb örömöd az életben.
állapotodra meg nagyon vigyázz mert depresszióba esel ha rájössz, hogy amit te sírás-rívásnak gondolsz az csak szimpla gondolkodás, kérdés vagy vélemény...
@Sir Bates dö Hól: sehova...

annyi történt, hogy lehetőségük van nekik és a minimum nyugdíj szerinti ellátottaknak (jövedelmet kapóknak) kérvényezni(!) az ingyenes eü ellátást...

akinek tudok segítek (néha bevásárolók nekik, de pl ez valahol megalázó a tanult kisgyerekes párnak!).
és nem normális, hogy fiatal emberek, családok a perifériára vannak kilökve és rettegnek a holnaptól!

nézd meg, illetve nézzétek meg és osszátok ezt a filmet ahol csak lehet, mert bámulatos, gyönyörű és mégis borzalmas...

offforever.blog.hu/2014/05/12/lenyugozo_kepek_megis_dobbenetes_film_otthonunk_a_fold
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tehát, ha zsírószász intelletuális kihívásokra vágyik, akkor ez a szóvivőség nem volt az.
erre most odarakják a csepregi nevű fullidiótát, és még közben világgá is kürtölik, hogy ez a legdebilebb pozíció jelenleg, de neked nándi, ez is jó lesz ("Pistának jó lesz")

Gratulálok.
Zsírószásznak azért, hogy három húszért szopottnyaltésgombotisvarrt, a nándinak meg azért, hogy folytatja, ahol az elődje abbahagyta.
:-)
Az Államadósság Kezelő Központ honlapján -megnyugtatólag- még mindig a 2014. március 31-i adat díszeleg, amely szerint 24.255,9 Mrd Forint az államadósság.

Mire vártok fiúk, csodára? Nem lesz kevesebb s ha így folytatjátok egyre magasabb lesz ez az összeg.

Csak azt magyarázzák már el, ha minden olyan szép és jó, akkor miképp lehetséges, hogy az államadósság folyamatosan növekedik, olyan folyamatosan, hogy az április 30-i értéket nem is merik közzétenni?

Főnök, drága Viktor [kurva sokba vagy azt ugye tudod?] tiszteld már meg te először azzal a magyarokat, hogy nem hazudsz nekik folytatólagosan, és a közérdekű adatokat közzététeted, még mielőtt elmész szabadságharcolni Brüsszelbe, hogy minket még az eddigieknél is jobban lejárass, te kis jólteljesítő órazseb-huszár.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Még egy erdélyi élősködő, akit ideevett a fene és aztán a mi zsírunkon hízik.
Tele a hócipőm a krizákkal és a csepregiekkel. Takarodjanak vissza oda, ahonnan ide ette őket a fene.
:-(
@Én, Claudius:
"A közbeszerzési tökölés, az azzal járó korrupció csökkenni fog az összeghatárral."

segítek: NŐTT az összeghatár, nem pedig csökkent. ebből ered, hogy NŐ a korrupció lehetősége, nem pedig csökken.
@Sir Bates dö Hól: sehova...

mert egy darabig a munkanélküli sem jár nekik és ha majd kapnak de munkát nem találnak (már pedig kölcsönző munkaerőt és közmunkát alkalmaznak már szinte mindenhova - bár van aki börtönből is kaphat munkaerőt fillérekért mint L simon! erre a filmben is elképesztő példa van pl repülőjegyrendelésre gyilkosokat alkalmazása akik simán kikérdezik a meggondolatlan "hölgyeket" minden adatukról...)

akkor most szerinted hova lehet nekik menni és hol ki fogja megtermelni a valódi adóforintokat?
@Én, Claudius:
Te, Claudius! Figyelj csak:
Claudius elhunyt, és tökké változott.
(Seneca)
@Evezős:

Nem anyira három húsz az.

1 Mrd, aztán 2013-ra 413+173 millió, 2014-re 323+188 millió Ft... meg ahogy a szükség hozza-adja...

www.origo.hu/itthon/20120228-milliardos-kormanyzati-megbizast-kapott-a-szazadveg.html

és

www.hirklikk.hu/facebook/page/article.php?id=813344

...de van tovább is:

tenytar.blog.hu/2013/12/16/partpolitikai_celokbol_letrehozott_intezetek_milliardokert

...három húsz...? Jaaa, milliárd? Az mindjárt más, csak a fentiek tükrében még így is alulbecsülted....
@Én, Claudius: Te faszkalap! Ilyen háttérrel és blogolvasási múlttal ne pofázz bele a nagyok dolgába: Én, Claudius 0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.01.20. óta tag. Inkább olvasgass még egy kicsit és tanulj. És ha már az összes rendelkezésre álló pénzt ellopta a Fidesz az ellenzékkel egyetértésben, akkor kezdhetsz nyivákolni.
@guma: Tényleg csodálatos film, köszi.
@Én, Claudius:

És melyik Claudiushoz van szerencsénk?
@Husz_János_Puszita:
azok az ipari adatok nem magyar ipar hanem külfölodi és hamisak nem mindegy minek a mijét aggyák össze

a kurva alacsony GDP %-ai meg az abszolút értékek felsorolásakor nevetségessé válnak az 10 % az HUF-ban mennyi? kevesebb, mint a tavalyi ami egy kisebb % volt

remélem ,érted

brühüyyy

önmagukat basszák át áltatás az egész
@jaegtoer:
a másolat amelyik beszart és szarszaggal vándorolt Rómában

brühüyy

mit vártál?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

futballsznob.blog.hu/2014/05/09/fussama

Ennyit a magyar fociról. Nem írok hozzá semmit, mert csak elvennék belőle, sőt, igazából a blogposzt minden betűje felesleges, elég lenne a videó. A töküres lelátók csak hab a tortán.
@The Lonewolf:

Ne hergeld magad. Asse tudja, Aurelius, vagy Tiberius? Gondolom az ápolói tájékozottabbak, csak most épp figyelmetlenek voltak.
@Én, Claudius:

Te, Kistáska, örülök, hogy a kezed már kiér Orbán seggéből a billentyűzetig. Ha kidugod a fejed mutatok valamit, amit megérteni ugyan nem fogsz, de a többiek azért igen:

Ez itt pl a 2013-as frakciószerződések egy része:

444.hu/assets/Kepv_csop2013.pdf

Hol látsz te ezek közt akár csak 5 milla fölötti összeget? Sehol. Na, akkor majd jól figyeljél mi lesz itt, ha Gulyás nertárs jótékonysága után rájuk borul a mutyifüggöny 60 millás értékhatárral és nem lesznek a költések ennyire kirakatban.
@Evezős: a fenti milliárdokat látva, nem ők a hülyék, hanem mi akik eltűrjük őket...

@jaegtoer: @Husz_János_Puszita:

ez nem hitel ugye:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/aprilisban_nott_a_kethetes_mnb-kotvenyallomany.581146.html

és megy aki tud:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/vallott_a_magyar_szexmilliardos_ezert_nem_adozik_mar_magyarorszagon.578635.html

------------------

Veszteséges lesz az OTP?

www.napi.hu/tozsdek-piacok/veszteseges_lesz_az_otp.581144.html

------------------

Jelentősen erősítheti a résztvevő országok gazdaságát és csökkentheti a vállalati szektor hitelezési költségeit a létrejövő Bankunió - mondta Ewald Nowotny, az osztrák jegybank kormányzója. Szerinte előbb-utóbb a nem eurózóna tagállamok is érzik majd a nyomást, hogy csatlakozzanak a bankunióhoz, enélkül ugyanis könnyen lemaradhatnak.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagy_attores_keszul_europaban_magyarorszag_kimarad.581141.html

---------------------------------

Orbán Viktor magyar kormányfő először fogalmazta meg teljes nyíltsággal, hogy autonómiát akar az Ukrajnában élő magyarok lakta térségnek - emeli ki a miniszterelnök beiktatási beszédéből a WSJ. Választási győzelmét és előző kormánya gazdasági teljesítményét kevésbé ítélik meg pozitívan a külföldi tudósítások, mint ő.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mit_akar_orban_igy_latjak_kulfoldon.581131.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ehhez még annyit: torghelle félisten sándor öltözködés közben sérült le.
legalja.
@guma:

A film valoban latvanyos, igyekszem majd este vegignezni, de a szinkron majdhogynem legyilkolja.

Kertesz Peter, vagy epp Papp Janos narralasaval idealis lenne . Szamomra.

kosz a linket.
@Fabius: kicsi off, de nagyon benne van a magyar rögvaló, csak úgy érdekesség képen gondolom láttad az MVM-es Final4 gratuláló plakátot, és a betű méretét is, amiből kiderül, hogy mihez is gratulál a fő támogató állami mogul.

Ez persze csak akkor, ha kellően közel mész és/vagy jó a szemed...
ajjjaj

Orbán Viktor a felsőoktatás helyzetéről beszélt Lovász Lászlóval
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A Gundel-vacsorán még magánszemélyként, most már hivatalosan is eltöltöttek együtt egy kis időt a Parlamentben.

444.hu/2014/05/12/orban-viktor-a-felsooktatas-helyzeterol-beszelt-lovasz-laszloval/
@Secnir:

Nem akarom már az elején szétoffolni, úgyhogy tényleg csak egy mondat: van abban valami mélységesen szimbolikus, hogy Szeretett Vezérünknek pont ez a minősíthetetlen izé a kedvenc sportja...
-no comment-

azaz, lájtban mint nálunk, itt még nincs maszk, csak állami válogatás és iránymutatás

Sírtál ma már? A fotón a donyecki választási bizottság látható

cink.hu/sirtal-ma-mar-a-foton-a-donyecki-valasztasi-bizottsag-1574982583
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Husz_János_Puszita:

Amennyiben így folytatják, úgy előbb utóbb beleszaladnak abba a zsákutcába, hogy az MNB garanciát nem fogadják el a külföldi bankok.
@guma: Hali :)
2010 decemberében penderítettek ki a Pick Szeged Zrt-től, ott voltam rendszergazda 7 évig, mellesleg az egész informatikát lecserélték, az átlagéletkor 40 évről, 25 évre esett, az új kis faszfejek mind a helybéli fideszgecik valakijei voltak.
A vezető fejlesztő egy 24 éves csaj lett, 0 perc szakmai tapasztalattal.
2011 óta vagyok orbánia közrabszolgája,ugyan is hülye fejjel munkaügyi pert indítottam, természetesen vesztettem. Szó szerint mindenem rá,ráment. Természetesen lakáshitelem is van még 4 évig CHF alapú, szabad felhasználású.
Voltam már 4,6 és nyolc órás közrabszolga is.
Most vége a téli közbaromkodásnak. többed magammal várjuk hogy mi lesz, holnap kell a munkaügyi központba menni.
A téli közbaromkodásban az volt a fura hogy sok volt a velem egykorú (45év) diplomás szerencsétlen akit télire küldtek ki kínai kaszákkal öntözőcsatornába nádat vágni.
A brigádvezető egy érettségi nélküli nagy jobbikos barom, a helyi közmunkásokat foglalkoztató KHT főnökének a barátja.
A brigádvezető feladata, aki nettó 75.000 kap, míg a közrabszolga 50.540, az emberek irányítása.
Ez abból állt hogy reggel 5:30-kor a megvárta az embereket, kitekert velük a munka terültre,a nádból vackot készíttetett magának pár cigánnyal, és aludt ebédig. A cigányok akik a csicskásai lettek, azt kapták jutalmul hogy bármikor hazamehettek, beírta nekik az egész napot.
Több konfliktus után ezt a patkányt csaptam szájba így március óta a 22.800 forintos éhhalál járulékon tengődöm, visszaköltöztem a 80 éves apámhoz.
100% hogy még 4 év orbánlást nem tudok kibírni.
Öcsém beszarás. Megjött a parlamenti ülésterembe KövérLaca és mint az elsős kisdiákok mindenkinek fel kellett állni. :)

www.parlament.hu/kozvetites
@Fabius: Hab a tortán. :)

Nagy lett a zúgolódás a képviselők között, amikor az Országgyűlés alakuló ülése után kiderült, nem elég, hogy megszűnt az eddigi, komoly plusz pénzt jelentő utazási támogatás, most benzinkártyát is csak az kap, aki saját tulajdonú autót használ. A törvény jelenlegi formájában arra kényszeríti a politikusokat, hogy azonnal vásárolják meg lízingelt vagy tartós bérletbe vett kocsijaikat, ha üzemanyag-térítéshez akarnak jutni. A képviselő-polgármesterek sem tudják, felvehetik-e októberig az önkormányzati fizetésüket. Valószínű, hogy az országgyűlési lesz az egyik első sarkalatos törvény, amit módosít az új parlament.

index.hu/belfold/2014/05/12/zsebbe_vago_hibak_a_kepviselok_javadalmazasaban/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"__van abban valami mélységesen szimbolikus, hogy Szeretett Vezérünknek pont ez a minősíthetetlen izé a kedvenc sportja... __"

Ahogy mondod, és nem csak mélységesen szimbolikus, hanem mélységesen szomorú...
tényleg már csak a terrorista maszk hiányzik, miért is mondtam, hogy abba a kuplerájba épeszű ember nem megy be, felálni a főfasznak, vizsgálni az esküt, javaslom szavazzon az isten adta nép. hogy cstlakozzon Mo-is a Putyini szovjetorosz birodalomhoz....

Ajajaj! Vizsgálják a DK-sok képviselői esküjét

Rubovszky György az Országgyűlés igazságügyi bizottsága elnöke bejelentette, hogy vizsgálják Gyurcsányék esküjét. Elterjedt egy pletyka, miszerint az esküokmányt nem a törvényben előírt módon írták alá, ezért megnézik, hogy szabályos-e az aláírás. (MTI)

444.hu/2014/05/12/ajajaj-vizsgaljak-a-dk-sok-kepviseloi-eskujet/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Havi nettó 500-600 ezerért, nem olyan nehéz felállni a főfasznak ha bejön az ülésterembe. :)
Lefagynak a kasszák, a boltosok körmölnek
A kaotikus beszerzés után most az online pénztárgépek szoftverei akadoznak. A boltosok kézzel írt számlákkal védekeznek és magyarázkodnak a sorban álló vevőknek. Pár hónapig még lesz fennakadás.

www.origo.hu/gazdasag/20140508-a-kereskedok-az-online-penztargepek-technikai-gyerekbetegsegeivel-kuzdenek.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-4&utm_campaign=sec
@közrabszolga: pont ezért kérdeztem... kiraknak (ha jól tudom) cca 180-200 ezer embert a közmunkából is... az hatalmas szám... előbb-utóbb ez zavargásokhoz is vezethet...
@Sir Bates dö Hól: nem lesz zavargás, a potenciális veszélyforrásokra figyelnek ám
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A megfontolt és átgondolt törvényalkotás csodája, úgynevezett hungarikum, semmi érdekes.
@simple observer 1.0: én köszönöm a figyelmed! :)

tudod, nem lehet minden tökéletes, mégis vonz a természet szépsége az univerzum a föld varázsa.
kíváncsi leszel rá a képek után mert az ember mert megfogja, gyönyörködteti aztán a szemedbe vágja a "másik" földet, hogy ledöbbentsen mi mindent rontunk el beleegyező "hallgatásunkkal", emberi gyarlóságunkkal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: rubovszky egy szarházi, a lánya is, a kdnp-sek rosszabbak a fideszeseknél is... az már a legalja...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lovászban hogy reménykedett mindenki, hogy végre egy normális alak ... erre első dolga, hogy odaül a Gundelba bájologni a csúti lókupeccel???
Remélem, egyik oldalán VajnaBandiné Palácsik Tímea ült, a másikon meg a Rogáncilike és muszáj volt neki velük beszélgetni ... (talán a Louis Vuitton-ridikülök, esetleg legújabb síruhák árárt illetően képben volt Lovász), szembe meg odaraktam volna Lászlóné minisztert, esetleg Récsölkét ...illusztris társaság.

Szóval Lovászt is leírtam. Ő sem különb a többinél.
:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Sir Bates dö Hól:

én már 98-ban is ezt tapasztaltam, amikor bevezették a kölcsönzött munkaerőt...

semmi nem lett. mindenki rohangált munkát keresni és eszükbe sem jutott zavarogni...

mi még akkor állami cég voltunk viszonylag erős szakszervezettel és elértük, hogy a visszafoglalkoztatott dolgozók sem kaphattak kevesebbet mint az alkalmazottak.
igen, mi elég sok mindet megfogalmaztunk mit akarunk hogyan és miből...

de nézz körül, ma azt sem tudják mi lenne az a minimum amit követelni kell az állammal szemben.
@Evezős: :)))

hű de pihent vagy! :D

azért még ne ítéld el, ha ad a protokollra. várd meg mit lép a munkájában...
@közrabszolga: bocs! :)

az előző a többi címzett mellett neked is ment gábrisunk helyett...

komolyan mondom, már néha szégyenlek hozzászólni bármihez annyira "sok" és más szempontból, valamint kicsit "alulról" nézzem az összefüggéseket, hogy nagyon ki tudok lógni megjegyzéseimmel...
-no comment-

DEFACTO
Zsákutca a szakmunkásképzés
Orbán elégedett a szakiskolákkal, íme a tények.

A szakmunkások legalább 3 évvel többet tanulnak, mint a nyolc általánost végzettek, de alig magasabb a jövedelmük. Úgy tűnik, a szakiskola kevés hosszú távon hasznosítható tudást ad. A szakképzés közelmúltbeli változásai valószínűleg nem csökkentik szakmunkások hosszú távú lemaradását.

index.hu/gazdasag/defacto/2014/05/12/a_magyar_szakmunkaskepzes_zsakutca/
@jaegtoer: :)

kösz a látogatásod! és jól esett véleményed, mert azt gondolom érted miért posztoltam az elnököt és azt az országot. :)
@Sir Bates dö Hól:
"Arra lennék kiváncsi, hogy mit fognak tenni azok, akik a közmunkából kikerülnek, hova mennek."
Az alábbi riport tanulságát nem a sztori kedvéért írom, hanem azért, mert tükörképe a hazai vidéki állapotok bemutatásáért.
A falu korábban 119 közmunkást foglalkoztatott, és azért, hogy sepregetés helyett értékteremtő munkát végezzenek, létesítettek egy betonelemgyártó kis műhelyt az árkok vízelvezetése érdekében.
Jelenleg olyan 1/3 résznek lesz közmunkája, az egyedülálló pl. szóba sem jöhet. Van ahol a szülők nem esznek, ebéd az nincs, van, hogy egy Ft nincs otthon egy-egy nap, és este átmennek a szomszédba a gyerekeknek kölcsönkérni egy kis kenyeret.
Ami e kérdésben lényeges ezentúl, az az, hogy ez a kormány még azokat a törekvéseket is tönkrevágja, amelyek a közösségeket valódi munkák megszervezésére késztette.
Gondolok itt arra is, hogy a kis műhely, amelybe pénzt fektettek be, az ebek harmincadjára kerül, az enyészeté lesz, az embereknek pedig esélyek sem lesz munkára, még arra sem egyenek.
@guma: Pihent, ja ...
De, elítélem - és ez nem a protokollhoz való alkalmazkodás (most választották meg, simán mondom ilyen helyzetben, hogy sorry, korábban lefixált programom van), hiszen ez NEM hivatalos rendezvény volt, ergo rajta részt venni sem nem kötelező, sem nem ildomos (már az ő szemszögéből). Ez vagy behódolás, vagy seggnyalás. Majd kiderül, a kettő közül melyik. Lovászra nézve mindegyik elég pocsék.
@guma: ezt nem értem, ezt a "kilógást"... e'mentek otthonró'?:-)... másik: '98-ban azért nem ilyen volt a helyzet, akkor volt még "remény"... a 02-06 közti bőségre is egyre inkább emlékezni fognak, ahogy kádárra is emlékeznek...
@guma:
"Valamint kicsit alulról nézem az összefüggéseket."
Van, amit csak úgy lehet érzékeltetni, ha az ördögi részleteket mutatjuk be.
Nézd meg a mélyszegénység kérdését. Naponta halljuk, hogy 4 millió ember él ebben a körben, halljuk a számokat, és elámulunk.
Ugyanakkor ennek a drámáját csak úgy lehet értékelni és átélni, ha natúrban látjuk, hogy ez mit is jelent testközelben a családoknál.
Pontosan ezért írtam Sirnek egy konkrét példát fentebb, mert általános megállapításokkal nem érzékelhetőek a pokol bugyrai.
hahó!

Jön a whiskey-ízű sonka, már 25 disznó dolgozik az ügyön

Az amerikai Templeton 25 olyan disznót tart az iowai főzdéjük közelében, melyeket azzal az őrölt gabonával etetnek, amelyből a whiskey-jüket is készítik. A projekt oldalán le lehet foglalni a whiskey-ízű disznókat, amiket júniusban fognak levágni. (Quartz)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pontosan az volt a cél, hogy ne legyen magasan kvalifikált munkaerő.

Demján négy évvel ezelőtt azon kesergett, hogy nagyon drága és túlképzett a magyar munkaerő, bezzeg Kínában...
@Sir Bates dö Hól: igen! :-) sokszor érzem, hogy: e'mentek otthonró'?:-)
:D
@Sir Bates dö Hól:
Stimmel!
Láttad a „képviselőcsoportok keretére kötött szerződések” PDF-et? Vannak benne érdekes dolgok. Elképesztő összegek kifizetése a semmire, „tanácsadás” és „háttéranyag gyűjtés” címén, meg olyan tanulmány készítése a Jobbiknak, hogyaszongya: „A nemzeti és eu-i identitás kölcsönviszonya magyar szem. keresztül”. – két millióért… ügyes, határozottan. A készítőjén kívül elolvasta bárki is, vagy ment egyből a szelektívbe? Elképesztő… és akkor mi lesz még ezek után?

Szóval vannak benne csodák, de az jól látható, hogy a legerkölcsösebb ebben is a KDNP, toronymagasan vezet az összes többi előtt: szaktanácsadás 4.200.000, tanácsadás 4.800.000, utazás és rendezvényszervezés 4.916.000… a teljesség igénye nélkül. Összegszerűségében a francnak sincs kedve összeszámolni melyiknek jár a Golden Lop-díj, de az biztos, hogy pofátlanságban ők viszik a pálmát.
@Sir Bates dö Hól: látod most is, mert a fele lemaradt! :D

más helyzet volt valóban. viszont tudatosan megágyazott mindennek ami eljött...
most már nosztalgiázhat bárki ezután a bőségre...
Émmeg teljesssen le vagyok döbbenve.
Má, hoty nem a saját fizetésük megemelése vót a zelső és legfontosabb. :)
@jaegtoer: és a kesergés folytatását se hagyd ki: nekünk a 350-es euró a jó.
közelítünk?
@Mariann19: elsődlegesen arra vagyok most kíváncsi, hogy mi módon dolgozzák fel azt, mikor tudatosul bennük, hogy csak a választási statisztikán voltak szépség-flastrom... ha tudatosul ez egyáltalán... ezek az emberek kaptak valami reményt, volt valami "céljuk"... ezért (a velük való játékért) megérdemelné mindenki, aki ebben tudatosan részt vett, hogy a felháborodott tömeg közepén találja magát... családtagokkal együtt...
@Marcellusca: már megemelték előre a 3x-ra! szerinted az nem elég?
@Sir Bates dö Hól: megérdemelné.

de az tudatosul sok helyen, hogy szegény ov mindent megtett, de csak ennyi a lehetősége mert a multik és az eu, stb megköti a kezét.
ezért harcol, hogy tőlük visszaszerezzen mindent és akkor majd...
semmit sem értenek, semmit sem látnak nagyon sokan a helyén mert még a jobbik is rátesz pár lapáttal...

saját fülemmel hallottam.
@guma: nem, emeljék tovább, megérdemlik mind, amennyit tesznek-vesznek.
@Fabius: lövök egyet, mert a neten nincs, csak az utak mentén
@Knósszosz: :)

na abból a whiskey-ízű gyisznóból kellene főznötök valami fájintost @jaegtoer: közreműködésével.
azt hiszem nem kell ehhez semmit hozzá tennem:

Der Standard: "Orbán a magyar nép lelkének zongoráján úgy játszik, mint senki más".

Orbán számára a külső és belső ellenség képének kialakítása maga a politikai elixír - írta a magyar miniszterelnök népszerűségére magyarázatot kereső kommentárban az osztrák lap szerzője.

hvg.hu/velemeny/20140512_Der_Standard_Orban_a_magyar_nep_lelkenek
@guma: mndig is szerettük, ha a felsők orra alá rakhatun egy kis borsot. ez is ennek a következménye. mi magyarok vagánynak tartjuk ha valaki nem úgy játszik ahogy szokás
@Mariann19: szia! :)

így van sajnos. és nagyon kevés ember fogja fel, hogy ez nem normális és kinek köszönhető ez az irány...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem elég volt az, amikor egy fa mögül előtünt tiszteletet magyaroknak dzsin plakát.
@Sir Bates dö Hól:
"Ha tudatosul egyáltalán."
Azt lehet látni ezeknél az embereknél, hogy a puszta lét fenntartása nem ad lehetőséget a kitekintésre, a tudatra.
Gondold el - az elmondásaik alapján - hogy elválnak zsínórban /falun/, mert közmunkát egy családban csak 1 fő kaphat.
Vagy akinek egy évben nincs 3 havi igazolt munkaviszonya, akár közmunka is, még a 22.800.- Ft-ra sem jogosult.
Ebben a kényszerű sorsban nem figyelnek fel Orbán szlogenjére:"Senkit nem hagyunk az út szélén."
A "felháborodott tömeg" hallgat, mert ha a családok nem segítenék egymást a nyugdíjaikkal, vagy a külföldön munkát vállalók segítségével, akkor kényszere lenne a fellépésre, a vegetáció meg kezd megszokottá válni.
@Penivaldes: hátha csak azért nem...
mosolyogjatok kicsit a világmegváltó gondolatok mellett, mert összevágták ov-t és gyf-t

www.youtube.com/watch?v=sMha9ke1UeQ
@guma: igazából nem tudom. egy kérdésre keresem a válszt
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ne tudom, ezt láttad-e már:

sportgeza.hu/futball/2014/05/09/egyedulallo_bravur_az_nb_i.-ben_torghelle_oltozkodes_kozben_serult_meg/

A beillesztett videó külön ékszer. És b+, ezek kaptak stadiont.
@guma:
Hát, nem tudom mi sülne ki belőle, viszont adott egy ötletet.
A kukoricán nevelt csirke után jöhet a komlós meg a murcis, és akkor a „részeges csirke” receptje pofonegyszerű lesz, magától szédeleg be a sütőbe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: meglehet sérülni öltözködés közben, egy rossz mozdulat, és vége
@Knósszosz: ez jó! :-)))

nagy kópé vagy! :-D
@Knósszosz: részegség nálam nincsen, ebben szigorú vagyok és igazságtalan. részeg ember nem léphet be a birodalmamban, annak kint kell aludnia az ajtóban.
nem, hanem egyszer a csirke majdnem magától csúszott a sütőbe.
jut eszembe, én a sütőfelelős vagyok:)
@Penivaldes:
Ja, most már értem, síkosítót használt a szárnyas... ravasz, nagyon ravasz.
@Knósszosz: nem használt. csk én lenbdületből, és érzésből főzők.)
@Knósszosz:

Megy a részeg csirke az úton, végül felbotlik.
Közben megy az úton egy parasztember is. Hazaviszi, megkopasztja és berakja a fagyasztóba.
Másnap reggel a csirke felébred, és ezt mondja:
- Arra még emlékszem mikor leittam magam, arra is mikor az úton csámborogtam, és elájultam. Csak azt tudnám, hogy hová lett a dzsekim!!!
@flort:
Ez nem semmi-:)
De az sem, ahogyan a felcsúti akadémisták igen jól haladnak az akadémikusi képzéssel, a sok PhD-s már gólt is tud rúgni. Igaz, még nem az ellenfél kapujába csak a sajátjába, de nem lehetünk olyan szigorúak, hogy elvárjunk tőlük a habilitációjuk előtt olyan bonyolult feladatot, hogy megjegyezzék merre van az előre.
Meg lett mondva: ha lesz stadion, lesz foci is.
Türelmetlen vagy...
@Penivaldes:
Most ki köll mennem kajáért a bótba, addig írd le légy szíves, hogyan kell lendületből?
Köszi!
n na, ez is megvót, pipa.

"Kiengedik Simon Gábort - hazamehet
Ez a fordulat is megerősíteni látszik azt a korábbi feltételezést, miszerint a Simon-ügy, és főleg a volt politikus előzetes letartóztatása csak a parlamenti választás előtt volt igazán érdekes - az ügyészségnek és a témát napirenden tartó jobboldali sajtónak egyaránt"

nepszava.hu/cikk/1020145-gyorshir-kiengedik-simon-gabort---hazamehet/
@flort: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Elég lagymatag drukker voltam mindig, de most:

-Hajrá Mezőkövesd!
@jaegtoer: én 2005 óta a Liverpoolnak. A magyar focin csak vigyorogni tudok
@jaegtoer:

Kiesett a mennyei első osztályból!
A Főnöknek az a kijelenetése, mely szerint a 3/3 miniszterelnöke akar lenni, valójában azt jelenti, mindannyiunk pénze kell neki és tettestársainak.

Eddig csak annak a kétharmadnak a zsetonja kellett neki, aki nem szavazott rá. Most, hogy fogytán a suska, mindenkiére szüksége van.

Rossznyelvek ellenben azt suttogják, a III/III-s ügyosztályról akart valamit mondani, csak idejében észbe kapott.

Mit mondjak, egyik változat sem hoz megnyugvást.

Betétekre, folyószámlákra vigyázni!
@jaegtoer: oké, és köszönjük a figyelmeztetést.
@flort: @tristen2005:

Azt olvastam, ha Mezőkövesd megnyerné a következő meccsét, úgy a felcsúti remények szétfoszlanak, mivel még egy meccset sem nyertek. Innen a vehemenciám.
Amúgy sosem értettem, miért tapossák le a szép füvet a labda utáni futkosást imitálva. Bár kétségtelen, hogy az egyik legizgalmasabb geometriai forma a gömb, de szerintem a focipályán kergetni teljesen téves elképzelés. És még edzőt is alkalmaznak hozzá.
@Penivaldes:

Szívesen. Megjegyzem nem árt lelakatolni a kamrát, a pincét és a padlást is, bár mostanság húsbőség lesz, mert a a nagy barát tilalmat rendelt el a bevitelükre. Sebaj, átcimkézik.
@Penivaldes:

Lekvárból lehet pálinkát csinálni? Különben nem kell, nincs veszély.
@jaegtoer: értelek. Akkor vesszen a mezőkövesdi pázsit! Vagy ott műfüves a pálya?
@jaegtoer:
"...az egyik legizgalmasabb geometriai forma a gömb,..." - Ja, ja. Oszt', még a fociho' is köthető, egy-némelyik. :D

data.sporthirado.hu/28/88/05/0_5.jpg
@Penivaldes: Jaaaaajjjjj, mááááán, Hercegnő!
Lekvárból nem lehet pájinkát főzni! Nem jól tanu'tad meg a mondást.
Mer' az úgy szól: Amiből lekvárt lehet főzni, abból pájinkát is.
É'tem? Nem a lekvárbúl ...
:D
@Marcellusca: nerselejtek vagyunk mi itten, a gömbről nekem is inkább ezek jutnak eszembe, nem mint valami bőrbogyó meg a kergetőik ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mekkora idijóták, mi?
20+2-en kergetnek egy bőrbogyót, míg egyedül jáchatnának mingyá kettővel is. :)
@Spániel: Igen ő is teljesen ártatlan, mint a fidesz politikusai. :)
@Marcellusca:

Remélem ezeket nem rugdosod, és komondorod sincs.
@tristen2005: A jáccásit nem rugdosásra étettem.
Csak úgy szépen, kézzel, szájjal ... :D
Kutyám meg (mán) nincsen. De sokkal jobban nevelt volt mint Balog et. :P :)))
A pofátlan kurva anyjukat.
Ez a gujásgeczi meg pont illik a többi közé.
Melyik országban isszák a legtöbb alkoholt a világon? - térkép

Magyarország is bekerült a legtöbb alkoholt fogyasztó országok közé. A trónon még mindig az oroszok ülnek, de a körülötte lévő országok polgárai is szeretnek inni.

hvg.hu/elet.plazs/20140512_Melyik_orszagban_isszak_a_legtobb_alkohol
Harmadosztályú csapatok stadionjaira megy egymilliárd

Tavaly kapták a sokszáz milliót a kormánytól, de mielőtt elkezdődhetett volna a munka, kiestek a másodosztályból. A harmadosztályban csodastadiont kapó Kozármisleny 160 néző előtt játszott idén, a Tatabánya legalább átszakította a 270-es álomhatárt.

444.hu/2014/05/12/harmadosztalyu-csapatokat-boldogitanak-majd-tobbszazmillios-stadionok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne csodálkozz! Mennyei első osztály MTK-Puszkasz Academica 350 néző, ebből 12 a felcsúti!! Szerintem az a 12, úgy lett kirendelve:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

talán ez az egyetlen normális mondatod felém...
ez elgondolkodtató!
azért is, mert nem kötöttél bele a teremtésbe, az életkeletkezésébe és más olyan elemeinek a filmnek ami máskor zavar egy beszélgetésben téged.

első eset, hogy láttad a lényeget, amiért felhívtam a figyelmet a filmre.

van a Föld és mi emberek ezt a gyönyörű univerzumi csodát "átalakítjuk", illetve hagyjuk egyeseknek az átalakítást. akik gátlástalanul, saját javukra puszta üzleti érdekből lerabolják, tönkretéve a mi, a gyerekeink és unokáink elől élik fel az életet adó földet.
2050?
szinte már kopogtat...

mindezt fantasztikus szép (és sajnos gyenge narrátorral), szinte sosem látott felvételekkel bizonyítja be a film...

akkor még egyszer linkelem, hogy senki ne maradjon le róla:

offforever.blog.hu/2014/05/12/lenyugozo_kepek_megis_dobbenetes_film_otthonunk_a_fold
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)

ez a blogon is lemérhető. :DDD

nincs is ital amit itt nem emlegetnek, fogyasztanak gondoskodva a stabil helyezésről :DDDD
@jaegtoer:

dik má'! már meg is szólaltatnád? :-D
@jaegtoer:

Mezőkövesd? kik is ott a "tulajok", képviselők? nem hiszem, hogy ott ilyen szégyen éri ov házicsapatát...
a házicsapatnál a piros tudom, hogy nem EKG görbe, de így egybeírva többet mond a szó.
@flort: én már az idejét se tudom mióta nem sétálok egyedül!
YNWA!
Ezért jó ejrópainak lenni... kapjon agyvérzést a harrach nevű szarkupac hvg.hu/kultura/20140510_Orgazmusa_volt_negy_lanynak_enekles_kozbe
@Rodeo36:

"azok az ipari adatok nem magyar ipar hanem külfölodi és hamisak "

Kizárólag autógyártás - jövőre nem indul még egy merci.
Építőipar kizárólag közberuházás - úniós zsét befagyasztották.

Az egész statisztikájuk egy röhej, nem véletlenül tették rá a mancsukat a KSH-ra.
60 milla?! Akkor ez a szabály a Nézőpontnak készült, mert a Századvég már le se hajol ennyiért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Sírtál ma már? A fotón a donyecki választási bizottság látható"

Durva. Ne sírjon a szánk, születhettünk volna 2000 km-re keletebbre is.
@guma: Köszi még egyszer. Amúgy megtaláltam youtube-on is, hátha úgy jobb valakinek. :)

youtu.be/XDFOHzJo9B0
@Sir Bates dö Hól: Köszi. Szerintem ebbe az irányba akar menni a jobbik is. Az biztos, hogy akad még jócskán tennivalójuk. :)
@Én, Claudius: Nocsak! Ismét körünkben üdvözölhetjük régi mániánkat, Stefániát!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "jön hozzá az MTA új elnöke Lovász László"

Tudtommal a Magyar Tudományos Akadémia egy autonóm testület. A vezetőjét nem rendelheti magához a minielnök.

Hmmm...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Giró-Szász András intellektuális kihívásokra vágyik"

A szakálla már megvan hozzá, még a haját kell megnövesztenie, és megtanulni plébekkről tátogni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "új kormányszóvivővel kell szembenéznünk az új Orbán-ciklusban. Giró-Szász András, aki sok éven át alakította a szerepet, feljebb kerülhet, és a helyére egy Csepreghy Nándor nevű fiú érkezhet. "

Na, megint egy erdélyi.

Kereszteljük át Magyarországot Erdélyre, és meg van oldva az "Erdélyt vissza" probléma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a számottevő különbség az, hogy mind le pen, mind wilders a bevándorlók ellen emeli fel a szavát (bár szvsz történelmi, s így erkölcsi kötelességük őket befogadni), míg vonáék egy, a többséggel évszázadok óta annak sorsában osztozó (s identitásában sem különböző) kisebbséget állít pellengére... bármit is kommunikál a jobbik... ők is a magyar nemzet tagjai, tetszik, nem tetszik ez egyeseknek...
"Giró-Szász András intellektuális kihívásokra vágyik"

Én pediglen arra, hogy fent nevezett menjen az anyjába.
De ne közpénzből.
@Sir Bates dö Hól: Én is ezt mondom és azt, hogy csak a viselkedés alapján érdemes megítélni bárkit is. Aki tisztességes és dolgos tagja egy közösségnek minden támogatást megérdemel, aki pedig nem az nyerje el méltó büntetését, függetlenül attól, hogy magyar vagy roma származású.
@guma:

"én köszönöm a figyelmed! :)"

Csak nem azt mondod, hogy te/ti amolyan sufni-szinkront csinaltatok a filmhez?
Nem figyeltem ki "vallalta a felelosseget" a szinkronert, es igy azt hittem, hogy valami profi tv-csatorna munkaja...
@simple observer 1.0: :-D

na ne má'! mit ki nem nézel belőlem. hahahaha
csak azt a figyelmet köszöntem, hogy komolyan vetted a linket és odamentél megnézni :-)))
Akkor most mennyi az annyi?

Rejtély, hogy találtak külföldön 600 ezer magyart

hvg.hu/gazdasag/20140512_Rejtely_hogy_talaltak_meg_kulfoldon_a_600
@Spániel:

"n na, ez is megvót, pipa."

A TELJES (igen, beleertve a ballib oldalt is) magyar ujsagiras szegyene LEGALABB 10 eve (sot tobb)...

Jol emlekszem, ahogy anno a Fidesz "veletlenul" bojkottalta a Napkeltet, azok a naiv ballibek pedig, minthogy kiegyensulyozottsag kell, elkezdtek behivogatni a Jobbikot. Vegtere is annyit nem adhattak az MDF-et.

Az elmult 10 evben a kereskedelmi hiradok, amiket persze mindenki ballibnek allitott be, kritikatlanul, de legalabb kanonban bofogtek vissza a Fidesz minden egyes hazugsagat. Akar napjaban 2-3 alhirrol is, ha a Fidesz eppen annyi sajttajt szervezett.
Ahelyett, hogy azt probaltak volna kisillabizalni, hogy mely mondatokban NEM hazudnak. Es ha mar hazudonak, akkor eppen mirol akarnak terelni.

Az LMP-t Parlamentbe repteto Sukororol kiderult, hogy nincs is ugy, sot meg Mo fog karteritest fizetni, mert a zsidaja nem ohajtott vedelmi penzt fizetni Viktoreknak. Meglepo modon meg csak Nokias-dobozok sem voltak. Nehany napja pedig azt is beismertek, hogy a Simonnak tulajdonitott afrikai utlevele(ke?)t, elo ember meg nem latta....

Gratula! Sikerult egy hazugsag-lufival (a rezsicsokkentes es egyeb orbitalis baromsag es hazugsag mellett) megint megetetni a nepet....
@tristen2005:

"Lekvárból lehet pálinkát csinálni?"

Mindenbol, amiben nagy mennyisegbe, es aranyban van CUKOR. Ad absurdum kristaly cukorbol is, csak az aligha lenne koltseghatekony. Ezert van az, hogy a cukrozast a boraszatban is csak rasegiteskent alkalmazzak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nézd, én nem előítélettel terhelten álltam veled szóba, tán még prekoncepcióm sem volt a jobbikkal és szavazóbázisával kapcsolatban... viszont egy év kimmentjei, linkjei, lájkjai után az empirikus benyomásom az, hogy amit ez előbb írtál, az a kognitív disszonancia jó esetben... vagy nem jó esetben egyszerű félrevezetési szándék motiválja...
@guma:

Meg egy 1.5 eve eleg alaposan olvasgattam a kommenteket, manapsag mar sokkal gyorsabban vegigfutok rajtuk. A linkeket viszont, szinte MINDET megnezem. (Igen, pl rodeo minden zenejet, meg ha nem is hallgatom oket vegig, de bele-belefulelek, vagy eppen Gabriel mocskat, innen tudom, hogy miert NE alljak szoba vele.)

Es ahogy tapasztalom, az ide iro-olvaso emberkek tulnyomo tobbsegenek hasonlo a hozzaallasa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: őszintén kérdem, kíváncsiságból: ez nem veri ki nálad a biztosítékot... mert engem mélységesen felháborít...
@simple observer 1.0: ez azt jelenti, hétvégente alaposan el vagy látva pucér nős linkekkel...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :-)))

amióta egy egér szaladgált a gépemen? :-D
megijedhetett mert azóta nem sötétedik el, egyfolytában teszi amit kell. pedig ma rástartoltam az üzemeltetésére...
@simple observer 1.0: :-)

legtöbbször én is ezt teszem.
@Sir Bates dö Hól:

lehet, hogy azért jár ide? :-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: börtön?! ha minden vétkezőt börtönbe csuknának, nem lenne egy se szabadlábon. Ami viki esetében isteni lenne, de így?! Gagyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem az a rejtély, miért ment ki 600 ezer(?) magyar, hanem az, hogy a többi 9 millió mit keres még itt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt kitölthetné a 25 éve itt előfordult minden politikai formáció, nyugodj csak meg, a jobbik is. Ők is rendeltek DVD tanulmányt 1.200.000-ért a norvég és ausztriai erőművekről - belső használatra -, szóval nincs kivétel.

Dzsobbik (is): pedálra rálép, fedél felnyílik, bele a szemetesvödörbe, jónapot.
@Sir Bates dö Hól:
@guma:

Na ja. Mar akkor, amikor elkezdtem ide irogatni de meg csak a szektasodas ment itt (Theron-egyhaz), tudtam, hogy idovel a dolgok ugyis elfajulnak majd.

Mekkora latnok vagyok.. :)

Meg szerencse (amugy minden ertelemben), hogy Semjen es Harrach inkvizitor urak nem olvasgatjak a blogot, kulonben mar regen bezarattak volna.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Természetesen, ahogyan a brit munkásosztály is a zsarnokok ellen.

Semjén a Nándorfehérvári terem felé tart, mikor megszólítja a teremszolga:
- Elnézést uram, oda most nem léphet be.
- Hogy-hogy nem?
- Őméltósága új szőnyeget rendelt és éppen azt terítik.
- Mi baja volt a régivel?
- Kissé viseltes, mert maga már kopottra kúszta…

Kissé kifjordítva a csengetett mylord? - és Stokes-ék, de szia Csekk!
Mizu?
60?
miért nem 100?
mit aprózzák?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: brrrrrrrrrrrr. Ebbe rossz is belegondolni. Vajon mennyivel csökkenne a születésszám, ha az újszülöttet politikusok adnának át ünnepélyesen az anyukának?! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Átvágva a nemzeti színű köldökzsinórt. :)
@Sir Bates dö Hól: Sajnálom ha így látod, biztos, hogy az én hibám is, de amit most leírtam tényleg így gondolom.
@Knósszosz: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"2012-ben már 3,3 millió ember halt meg az alkoholtól, miközben 2005-ben még csak 2,5 millió.
A WHO szerint pedig

a Föld összes 15 évesnél indősebb lakója átlag évi 6,2 liter tisztaszeszt iszik meg;
de

csak a Föld lakóinak 38,3 százaléka fogyaszt alkoholt, tehát a valós fogyasztás 17 liter/fő/év."
444.hu/2014/05/12/ujabb-vilagosszeeskuves-keszul-magyarorszag-ellen4/

Hozzátok az átlagot? :D
Rájöttem,durván le vagyok maradva, csak az tartja a lelket és a maligánt bennem, hogy Piktor és a többi NER köcsög felhúzza a hazai statokat!
@simple observer 1.0:
NA!!! Hess a Szentséges Nagyasszonytól! Nem tiszteletlenkedni, jó hogy min'gyá nem a seggét stírölöd! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem kételkedem ebben (hogy így véled gondolni), viszont, ha képes vagy szembenézni magaddal, tán meglátod a valót... nem könnyű szembenézni magaddal (mármint az embernek önmagával)...
@simple observer 1.0: nem tudom, ki az a theron... valami pornósztár?...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ja, alcsúti seprőpálinkával b+, minek nézel te engem egérrel együtt? Én például csak minőségi alkoholt vagyok hajlandó magamhoz venni, szóval a két literes Durbincs Sógor pet palackos cuvéée-nél alább nem adom. Kapjá má a fejedhez, he!
@Sir Bates dö Hól:
Nyomi kis francia csigazabáló... elásunk Egérrel!:))
A felcsúti aréna fűtött gyeptéglái alatt végzed így!
@Sir Bates dö Hól: Nem is tudom, lehet néha túlságosan toleráns vagyok?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én követem a kedves mestert, ő a metiltől olyan hülye, amilyen. Le akarok nőni hozzá... vagy mégsem?
Reggelig átgondolom, ha döntöttem csak utána megyek a Gundelbe ünnepelni - de te meg leszel hívva, biztosan.
@Sir Bates dö Hól:

Hoho.. Latom te a blaszfemia meg magasabb fokaira hagtal..

Mondtam en, hogy szektasodas megy itt. Teszel egy artatlan kijelentest, vagy eppen kerdest, es a zelotak maris fejedet vennek. ;)
@simple observer 1.0:
Még ha csak a fejét, de ez szimpla amputációval nem úszható meg!
Persze önként is amputálhatjátok magatokat.
Ekkora orbitális blaszfémia után még van bőr a képeteken!
Majd füstölővel (ködgyertyával), meg evezőlapáttal kell rendet vágnom ebben a hitetlen libsibolsi csürhében itten! :((
@simple observer 1.0:
Na'Baszki, fáradok is, most esett le:
Zelóta - Fanatikus zsidó párt tagja.
Akkor nem rólam lesz szó, Gábris lekent téged is, innentől Csancié és a Dzsobbiké a terep... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Saját véleményem: A katolikus megoldásba üljön bele erdőpéter, de ne csaljon mosolyt az orcájára az élvezet.
Undorító az egész hófehérke mese, de ez csak az én véleményem. Tisztelgés a dzsobbikos totemoszlop előtt, Hatakamatapatratacsinnbumm nagymagyar tiranonmadár előtt és semmi több.
Rö-hej.
@Knósszosz: :) Ahogy elnéztem a kudlik képet, igazából nemcsak ő kúszta lyukasra. :D Szerintem arrafelé fogyóeszköz a szőnyeg.
Semmi extra errefelé, és feléd? Mostanság esténként ugye nem főzöl? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ünnepélyesen, pap, az apuka és a doki társaságában. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia!
Ha enni akarok, akkor muszáj, de ez nem gond, szívesen teszem.
Na nem mindig, de többnyire igen. Most plö nem, mert rohadt álmos vagyok, szóval megyek lassan dögleni, csak azért imádkozom, nehogy felcsúttal álmodjak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mindenki jobban jár, az Ügyeleten is kevesebb a meló... :)) a szomszédokkal is megmarad a köszönő viszony...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
UGYE!???
Állatok ezek... :((
El is húzok alukába.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "csak a Föld lakóinak 38,3 százaléka fogyaszt alkoholt, tehát a valós fogyasztás 17 liter/fő/év."

Kiszámoltam, nekem több jött ki. :) négy és fél cent/nap, kisgyerekek ezek, vagy mi a fasz? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

4.6 cent arra elég, hogy elmúljon a remegésed, és ki tudd nyitni a gyógysört. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi van egérke, kiborultál, mert bántották az istennődet?
@aritus:
Miféle gonosz női szavak ezek??? A középkorban ennyiért már simán megégethettünk volna... hmmmmm... azok a régi szép idők! :D
Jó éjt mindenkinek :)

Húsz éven át, csak körbe és körbe
Mindent elrontva, álmodok
Egy olyan életről, mely nincs összetörve
És többé nem visszafelé számolok

Ha tudom, hogy Te vagy, ki kezem után kap
És jobban hallom, mit súg a szád,
Elmondtam volna, hogy nem telt el úgy nap,
Hogy az álom határán, ne gondolnék rád

Míg, nem láttalak, nem fájt, hogy egyedül vagyok
Most meg az lenne jó, ha árnyék lehetnék
Úgy érzem, ha kell, hát meg is halok
De, Teérted élni, azt még jobban szeretnék

youtu.be/Wn1Mv8kSMlM
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ezek nem gonosz, hanem együttérző szavak voltak, hát nem látod, már sír is szegény.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Pedig gusztának tűnt a főztje, ahogy elmondta. :(
@Knósszosz: Te szoktál felcsúttal álmodni?! Neked aztán vannak szaftos rémálmaid. :S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azok után a borzalmak után mivel álmodna? :))

@aritus:
Ja, meg káromkodik... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ha csak én lennék az egyetlen... drágám, milliós a létszám, több milliós.
Ez majd világos lesz a parazitáknak is, de most még eufórikus ünneplés van, később lesz más is.

Úgy vélem, megtaláltad magad, grat hozzá.. tényleg.
Ez nagyon ott van:))
444.hu/2014/05/12/deutsch-repedes-keletkezett-az-ertelmemen/
"Fél órája hallgattam Deutsch Tamást a Szent Imre Gimnáziumban tartott EP-kampánygyűlésén, amikor a szerek hatni kezdtek."
"Nem tudod pontosan, mennyit toltál, amikor hirtelen azt veszed észre, iszonyatosan be vagy dajcsozva."
"Nem érdekel, bukjon el Európa, de ki kell innen jutnom. De a repedt értelmű képviselő nem enged."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Tudod, egy férfi így sír, hátha nem veszik észre, hogy mennyire padlón van:))
@közrabszolga: nem akarlak megbántani, de miért görcsölsz még ott Háccsó Hátasztánban?
Havi 90 euróért?????
csapd a zaciba amid csak van és ugorj neki a nyugatnak, mert ott csak az összeomlás vár rád.
@Knósszosz: Nem nehéz magamra találni, ha nem álmodok se felcsúttal se orbánnal. Brrrrrrrrrr. :)
De remélem elmúlik, és te is visszatalálsz önmagadhoz. A többi millió nem fog felébredni, a valóság túl durva nekik, nem bírnák ki a tudatot, hogy eddig segítették.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Borzalmak?:O
Milyen szép, alakul újra a nagykoalíció! A "nemes" cél, a Jobbik kiszorítása, mindig összehozza a Fideszt és az MSZP-t! :)

Összefogást ajánl az MSZP a Fidesznek a Jobbik ellen

www.hirado.hu/2014/05/12/osszefogast-ajanl-az-mszp-a-fidesznek-a-jobbik-ellen
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: húúú, te nem itt rejtőzött másfél évig a vona/zazrivecz a tetőtérben?
figyelj, mondok én neked valamit, nem áll jól neked meg a jobbiknak a rom.kat.! nem kellene tovább izélgetni azt, amiről segéd fogalmatok se nagyon van.
csak azért szólok, mert a táltos-dobolás meg a misére mászkálás, az nem annyira koherens ügymenet.
továbbá, a benzinpíz körüli hajcihő, gondolom felzaklatta a derék hazaffylyakat is! gyorsba ki kell fizetni a részletre vett ódit, bömöst, oszt1 meg is kell magyarázni az vagyonbevallásban. amúgy rótyónisan, oppá baszki idenőtt egy tizen-huszonmillás verda, a turul csípje meg!
a dzsobbiknak a legfontosabb feladata az lenne, ha tisztázná az identitását majd elhúzna a csába a kádéenpé mellé a virtuális kategóriába, mert ott nem csinál bajt!
ja, Gaudi-Nagy nem megy Brüsszelbe Morvainak tanácsadni(khm, mint tuggyuk...) mer aszongya a nemzettesch manga..., oppardon testsúlyában kihívásokkal küszködő naccsöcsösasszonság, hogy nem is Brüsszelben lakik... világos nem? tényleg nem szégyellitek magatokat?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te figyelj, mijabaj? a szart el szokták lapátolni!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azoknak nincs olyanjuk, ami miatt nem viselnék el... majd a narancssárga könyv ismét más színű lesz.

Ez így megy itt már sok-sok év óta, szóval nevess és xard le az egészet, én is azt teszem, bár néha nagyon nehéz.
Jó éjt, szép álmokat!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): vííííz? megőrültél??? ja, csak sportolsz...
figyu stoettner.de/, csorgassad egy picit!
emléxol tennap mondtam!
@nincs_itt:
Hogytemilyenaljasistucclenni... :)
Jó'éccakát! Genyóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó.
@aritus:
Vannak mértékegységek.
Van a darab szar és van a rakás, amelyben megszámlálhatatlan a szardarabok mennyisége. Utóbbit hívják egy dajcsnak.
6300€ alapból... és még van más is Brüsszelben... gerinces fiú. Az ilyenek miatt kell szégyellnie magát az embernek, ha felismerik Európában, hogy Magyarországról jött.

Tetű.
@Knósszosz:
Ennél a szánalmas zsúrfiúnál szarabb alak kevés van a politikában...
@Knósszosz: Persze, az egyértelmű, hogy Dajcs egy szarkupac.
Nem is amiatt linkeltem a 444.hu cikkét, hogy újabb bizonyságunk legyen arról, hogy szarkupac, hanem azért, mert kurva jó a cikk, meg a képek, én hangosan röhögtem, miközben olvastam.
Csak egy kis vidámságot akartam.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Idült alkaloida, veszélyes méreg a tudatra.
Na, jóccakát és vizet a Mosoniba, télleg!-:))
Valaki elmondaná, hogy ki az a theron?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Boli, ha ez zsúrfiú lenne... a zsúr délután, estefelé van (volt), ahol teáznak, vagy habos kakaót isznak a résztvevők, és társasjátékokat játszanak felnőttek felügyelete mellett. És igyekeznek jólnevelten viselkedni.
@Sir Bates dö Hól: Salíz Töron, szőke, kissé maszkulin megjelenésű színésznő, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva itt néhány fiatalember kedvence.
@aritus:
Meg volt, én is hahotáltam vót, de nem tudom meddig lesz jó kedvem? Meg neked. Meg a nem narancssárga parazitáknak - illetve nekik is/se. Kiket fognak lefitymálni, ha majd rájönnek, hogy... rohadtul átbaxták őket is?

Ritkán vagy, de kedvelem a beszólásaid, szóval jó éjt neked!
@Sir Bates dö Hól:
Az olyan mint a Perón, csak nem e-vitás és szőke, plusz az alacsony vízállású Lajta a kedvence és a fröccsöt is komázza a halászi kricsmiben. Ideális IT feleség.
Remélem segítettem.
@Sir Bates dö Hól: Szóval majdnem olyan csinos, mint az osztrákok új "csillaga" a kolbásznő. ;)
@aritus: Szent Imre meg forog a sírjában. ;)
A Krím félsziget immár az oroszoké. Visszavették vagy elvették? Hruscsov vajon mit gondolt, amikor csak úgy az ukránoknak adta? Adhatta volna a magyaroknak is?
[...]
Egész Kelet-Európa Nyikita Hruscsov egykori szovjet pártfőtitkár hóbortos ötletétől szenved – 1954-ben az ukránoknak adta a Krím félszigetet. Hatvan évvel később, 2014-ben az oroszok visszavették. Annak idején jelentéktelen adminisztratív lépésnek tűnt a Krím elcsatolása, hiszen mind az Orosz (РСФСР), mind az Ukrán Köztársaság (УССР) a Szovjetunió (СССР) része volt, s mindenki hitte, hogy ez mindörökké így marad, legalább is a világforradalom kitöréséig. Utána pedig az egész Univerzumot a Szovjetunióhoz fogják csatolni, szóval az egész úgy, ahogy van, tökmindegy.
[...]
Az egész ukrán válság azzal kezdődött, hogy Janukovics elnök és üzletfelei nem értettek az állami pénzek diszkrét eltüntetéséhez. Pedig a hosszú, békés uralkodásnak ez a legfontosabb alapfeltétele.

www.nyest.hu/renhirek/nyikita-bacsi-hobortos-otletei
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Majd füstölővel (ködgyertyával), meg evezőlapáttal"

Szivlapatig nem felek toled...

Amugy ha jol tudom, legalabbis en ebben a jelentesben hasznaltam, a zelota jelent altalanosabban veve fanatikus, elvakult hivot.

Tolem aztan zsido(zo) utalasokat nem nagyon fogsz olvasni. Ma ugyan volt egy ilyen a Sukoro-uggyel kapcsolatban, de ott meg azert, mert egeszen bizonyos vagyok, hogy a befekteto zsido szarmazasa nem jelentett pozitivumot. Nem mondom, hogy kifejezetten negativan alltak hozza a Fidesznel, de szinte biztos, hogy nem segitette elo a targyalasokat...

Igy aztan akinek inge, bizony vegye magara! ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyrészt nem válaszoltál a kalkulátoros kérdésre, tényleg érdekelne... másrészt roberspierret azonosítani a liberalizmussal enyhe csúsztatás... azt viszont nem kétlem, hogy vannak értelmesen gondolkodó hívők is... de nálam a szekularizáció az egyik sarokpont (európában)...
@simple observer 1.0: ez adekvát a viktor, az istennel:-)... persze, hogy nem jut mo sehova...
@épészmérnök: @Knósszosz: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szóval, olyan tizenkettő egy tucat forma... nem úgy, mint a koncsíta würszt:-)...
@Sir Bates dö Hól:

" ők is a magyar nemzet tagjai, tetszik, nem tetszik ez egyeseknek... "

Nem. Ez nem tetszés kérdése. A tény az, hogy igen sokan őrzik az identitásukat, ragaszkodnak hozzá, mintegy hangsúlyozva kulturális és származási különbözőségüket. Ezt elősegítette, hogy mindig is csak megtűrt, de nem 'befogadott' etnikum volt és ez így van napjainkban is.

Találóbb megfogalmazás szerintem az, hogy a magyar állam polgárainak közösségéhez (is!) sorolt -többlet jogokra igényt tartó- etnikum.
@épészmérnök:

porque les gusta mucho hacer tortilla con una tortillera

nehogy véletlenű megmagyarázd nekik mit jelent...hadd gyilkolja őket a kíváncsiság

entonces ellos son tortilleros los much machs jajajajaja

ja? meg: brühüyyy

ha tudná az az uszadékfakergető onnan pocsoly mellől mit is jelent?
@Rodeo36:
los much machs helyett:

los mucho machos

jejejejeje
@aritus:
ahol az a dagadt "szépfiú" kitárúlkozik 400 milliárdért...még ...a szokásosat is "levágná" mint a duffla rittberger-t a szijjártó tudna erről mesélni...

minő titkok lappanganak némely kis félreeső páris-i apartment-ban ha nem is Auteuille-ben

brühüyyy

és mikor véres lepedők szálldosnak a pancsolda körűl? kilopta el a 200 milliárdocskámat!!!! azonnalaggyátok vissza mert tek tok tök tük lesz azonnal

és a tek már akkor régen szalonnázva várja, hogy melyiknek sikerűl kikaparnia a többi szemét a sok szemét

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
igen az, de ezt az "@egér"-nek ne mondd meg nagyon kiborúl tőle ha kiderűl, hogy...pedig aki nyílvános az már mindegy mennyiért szerintem csak az árával van probléma Egér is ott a fűvön mikor füvezne akkor számolja a buxájában lévő fakaurikat és ha a csárlákz aszongya neki: csak nem képzeled? ilyet? nodeén?

és megy tovább a...
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én ehelyett bedobnék egy fél lityi Austral Shiraz-t a jobb fajtából

és van e konklóziód róla...mostmár tudod, hogy melyik határon nem fognak átengedni?

és ha katlik akkor mivel kezelik?

eccerű dolgok ezek ott tömjénfüstben megolgyák majd az ucca meg ....hát leszarja

brühüyyy

olyan cipőd nincs aminek a talpa nem enged jézusi diktatúrába mászkálni (nem Mascagni!!!!)

van neked ordánosított és meg is van szentelve Zerdő elvtárs csak tuggya?

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ezek nem tanúlták meg azt a delukat, hogy:
ez a harc lesz a végső...

brühüyyy

a harc ellen is harcolnak

képzeld ha nem harcolnának micsinyánának? semmihez sem értenek a harchoz sem
@Sir Bates dö Hól:

ez már a theron-nál is...szóval? figyuzz (ezt kértem nem küldtétek, íme:

Konok Péter: Étlap a Gundelből
Facebook
Feltöltve: 2014. május 11.

Set Text Size Small Set Text Size X-Large
Kesudió-bundába bújtatott cobolycombfilé angórabogyóval és petymegetett rukkolaecettel flambírozva. Unicornisesszenciában konfitált aranyalma-forgácsok ropogós gyöngykalamárissal suhogatva. Országjava finomra szeletelve, szarvasgombás libamájparféval szervírozva. Száraz zsemleérmék kiröhögve, belugakrémmel és akácnektárral, magyarosan.
Azért ez a Gundel-menü, amit a nemzetünk színe-java elfogyasztott, kisujjukat gondosan eltartva, szilvoplénak szólítva a pincért, eléggé olyan, mint a felcsúti Pancsólábon-forgó Csodaréna: émelyítő, csicsás-giccses, drága, végtelenül ízléstelen, parvenü túllihegés. Igazi újgazdag-táp. A csúti törpe virtigli Bonappetit Napóleont játszik az asztalfőn.

Sajátos, lúdtalpasan pöfögő danse macabre. Bálozik a bunkókrácia. Ó-Calvados fröccsen az Armanikra. Rogán Antal a sarokban beleokád egy Louis Vuitton hátizsákba, miközben Semjén Zsolt egy TEK-es géppisztollyal elefántvadászatra indul az állatkerti éjszakában. Lassan elfogy, doggybagekbe vagy a kukába kerül a maradék is. – Odanézzé’, fiacskám, az a kis fekete szar ott, az ám a szarvasgomba, abból is kajázzál jócskán, mert egy kiló árából egy hónapig megélne egy fél falunyi közmunkás! Nem baj, ha rosszul leszel, egyszer élünk, ki tudja meddig!

Másnap pedig a Gundel személyzete összeszámolja a maradék néhány ezüstkanalat, és a tetemes hiányt szépen hozzáírják a közös számlánkhoz.

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
még jobban mint ahogy már régen vagy?

kár hülyeségekre a drága időt fecsérelni

brühüyyy

természetesen volt belépő díj vagy perselyeztek?
@Rodeo36: Nem ingyen volt és perselyezés sem volt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
honnan tuggyák? minden pohár mellett ott állnak és a magyar szabadpáleszfőzés adatai nem publikusak...

imádom a statisztikákat

leginkább a fociban meg a tennis -ben szoktam nagyokat röhögni

az a csapat vagy játékos amelyiknek minden staisztikája jobb orrhosszakkal az a vesztes és lógó orral vonúl lefelé a rossz statisztikás meg behajtja a milliós nyereményt

ennyit a statisztikáról

főleg a zorbánék statisztikái kurva jók azok szerint már lekörözték svájucot, austráliát norvégiát együtt...már csak a valóság megváltoztatása vár

ez ugyanolyan mint templomba járni vagy csak hinni istenben és várni, hogy az megolgya

a koporsó ugyanolyan mindenkinek nincs kijárata és jól le is van csavarozva

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

óh magyar helysssírásss istene el ne haggy

a mondatod azt jelenti, hogy volt belépőjegy és nem perselyeztek

ha azt akarod írni, hogy:
nem, nem volt belépődíj és perselyezés sem akkor magyarúl beszélők megértik de dzsobbikosoök és fidesz kdnp -sek soha

brühüyyy

delikvencs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Rodeo36: Hogy neked mennyi problémád van így lassan éjfél felé. Tudod mit, küldök egy kis éji zenét. :)

youtu.be/dQpr1_4rzDo
@Rodeo36: Úgy úgy. :)

"Thomas Neuwirth - a homoszexuális férfi a szakáll mögött - maga is bevallotta, hogy Conchita Wurst nem létezik. Nos, egy fiktív karakteren, ami kreatív brainstormingon lett kitalálva majd legyártva, nem értem, mit lehet tolerálni, tisztelni vagy ünnepelni. Thomas Neuwirth a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából esetleg levehetné a parókáját, leborotválhatná a haját meg a szakállát, aztán előadhatná - akár dalban - hogy rákbeteg, és a haja a kemoterápiától hullott ki. Garantált lenne a megismételt győzelem. Ha pedig akadna valaki, aki azt merészelné mondani, hogy Thomas Neuwirth hazudik, arról az illetőről széles körben el lehetne terjeszteni, hogy hiányzik belőle a legelemibb emberség és mindennemű együttérzés a beteg emberek iránt.

Thomas Neuwirth meghackelte nem csak az Eurovíziós Dalfesztivált, hanem azt a polgárjogi küzdelmet is, amelynek a tárgya jobb esetben valóságos emberek valóságos identitása volna. A bolygó szórakoztatóipara a pajzsára emelt valakit, aki éppen addig létezik, amíg forog a kamera, és utána úgy eltűnik, mint a szakáll borotválkozás után. Persze megvannak az előnyei is annak, ha olyasvalakiért küzdhetünk, akinek színpadhoz és kamerákhoz kötött a létezése. Így egyetlen percet sem kell olyan valódi, hétköznapi buzikra, transzszexuálisokra vagy hermafroditákra fecsérelnünk, akik mellett kiállva sokkal gyengébb hatásfokkal tudnánk a magunk és mások számára demonstrálni, hogy mennyire nyitott gondolkodású és toleráns européerek vagyunk.

Conchita Wurst az a fajta fiktív emberjogi hős, amilyen a nyolcvanas évek hazai televíziós ikonja, Isaura, a rabszolgalány volt. Conchita eurovíziós trónra emelése éppen olyan, mint amikor a magyarok pénzt gyűjtöttek Isaura kiszabadítására. Conchita Brüno sötét oldala, Brüno Conchita fényes oldala. Sasha Baron Cohen a progresszív, provokatív médiahack humoros nagymestere, Thomas Neuwirth a kártékony, provokatív médiahack patetikus fattya."

www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/617383201670830
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A muzulmán, az bizony nem buzul mán.

Mózes sem volt elnéző a buzulás kérdéséban.

22 Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog.
23 Ne hálj együtt semmiféle állattal, attól tisztátalanná válsz. Az asszony se adja oda magát állatnak, hogy vele háljon. Ez undok dolog.
24 Ne tegyétek magatokat tisztátalanná semmiféle ilyen tettel. Így szennyezték be magukat azok a népek is, amelyeket elűztem előletek.
25 Az ország tisztátalanná vált, de megtoroltam bűnét, s az országnak ki kellett okádnia lakóit.
26 Ti azonban tartsátok meg törvényeimet és parancsaimat, ne kövessetek el semmit azokból az iszonyatos dolgokból, sem a közületek valók, sem a közöttetek lakó idegenek.
27 Ezek az utálatos dolgok tisztátalanná tették mind a lakó nemzeteket?
28 Ha ti is tisztátalanná teszitek, nemde titeket is kiokád, mint ahogy kiokádta az előttetek ott lakó nemzeteket?
29 Igen, ha valaki elköveti bármelyiket is azokból az utálatos dolgokból, az vesszen ki népéből, bárki is az.
30 Tartsátok meg tehát törvényeimet anélkül, hogy követnétek azokat az utálatos szokásokat, amelyeknek előttetek hódoltak. Így nem szennyeznek be benneteket. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek."
3Mózes 18: 22-30.

Tudtommal a Mazsihisz is elfogadja Mózest tekintélyként.

Döntőbíróként a Mazsihisz állásfoglalását kellene kérni és ahhoz tartani magát a HVG-nek, miként Gábriel arkangyal kérdésében is a Mazsihisz álláspontja mellett tartott ki a HVG.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140512_Szakalla_volt_kender?FullComment=true#comments

namost azért tilt valamit mózes és a fidesz mert azt a népek gyakorolják naponta és neki ez nem teccik (kijafaszt érdekel hogy neki mi nem teccik? elárúlta az egyiptomiakat és mikor kirúgták mint macskát szarni akkor sajgott neki és lett nekijje istene az égő száraz kóróból a csipkebokor múltjából a múltat megváltoztatni az ment már akkor is Mózes telehazudta az egészet és ha nincs másik történet író mai napi kellene hinni benne dehát kibasztak vele nem hagyták hazudni és a hazug mózes istene is hazug és gonosz

brühüyyy
ajánlom a többi hsz-t is kurva tréfásos
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

lécci olvasd a puzsér seggfejségeit egyedűl

a kurva annyát a puzsérnak is

brühüyyy
kolbász kisasszony az EU ?

jönnek a travik és a buzik?

megvan az új ellensége a keresztyény nemzeti álamunknak....
@jaegtoer: te nem látsz különbséget nemzet és nép közt?
@Sir Bates dö Hól:

Eredetileg erre a kitételre reflektáltam:

"_" ők is a magyar nemzet tagjai, tetszik, nem tetszik ez egyeseknek... "_"

Mondván, hogy nagyon is NEM, azaz a cigányság nem a magyar nemzet tagja.

Erre jössz ezzel a kérdéssel:

"_@jaegtoer: te nem látsz különbséget nemzet és nép közt?_"

A multikulturális lubickolásban, hogynemondjam locsogásban azért már ne keverjük a szezont a sezlonnal, kérlek.

Megismétlem. A cigányság nem tagja a magyar nemzetnek. nem voltak, és nem is lesznek.

Ellenkezőjét úgy lehet bizonyítani, ha
a magyaréval egyező az eredetmítoszra,
összetartozástudat kölcsönösen elfogadottságára, valamint egyazon etnikumhoz tartozásra példát tudsz mondani.

Szóval melyek az azonosságok?
Hogyan határozza meg Scruton a nemzetet? A néppel szemben a nemzetet nem tekinti absztrakciónak: történelmileg adott realitás, amely „a legitim rend ígéretét hordozza magában”. 6A következő fontosabb alkotóelemeket emeli ki. A nemzet emberek olyan csoportja, akik egy bizonyos területen telepedtek meg, közös nyelvük, közös intézményeik és közös szokásaik vannak, közös a történelmi tudatuk, és „úgy vélekednek magukról, hogy elkötelezték magukat mind a lakóhelyüknek, mind pedig az azt kormányzó jogi és politikai folyamatnak”. 7Egy másik írásában azt is hangsúlyozza, hogy a nemzet „sajátosan modern 8 közösségi forma”, melynek megjelenése szorosan összefügg az írott szó kultúrájával. Gyakran idézett és fontos megállapítása, hogy „a nemzeteket a szülőföld, nem pedig a vérség vagy a vallás határozza meg”. 9Ebből vezethető le az a meggyőződése, miszerint Európa kiemelkedő világtörténelmi szerepe azzal magyarázható, hogy népeinek „elsődleges hűsége elvált a vallástól és a földhöz kapcsolódott.” A nemzet kialakulása tehát Scruton megközelítésében szorosan összefügg a területi joghatósággal (territorial jurisdiction). E sajátos joghatóság körül, állapítja meg, több tekintetben is egyedülálló tagsági forma kristályosodott ki, melyben az összetartozást elsődlegesen nem a nyelv, nem is a vallás, hanem az a „jól érzékelhető felismerés” határozta meg, miszerint „az adott terület jelenti a hazát: azt a biztonságos, törvények kormányozta és védelmezte helyet, amelyet a „magunkénak” mondhatunk.” 10 E vonások fényében megállapítható: míg egy törzs tagjai családtagokat látnak egymásban, egy vallási közösség tagjai pedig híveket, egy nemzet tagjai egymást társnak tekintik. Ez utóbbi körülmény teszi lehetővé, hogy a polgárok akár számukra előnytelen feltételekkel is együtt tudjanak élni idegenekkel, sőt, áldozatok meghozatalára is hajlandóak legyenek. A nemzet iránti lojalitás a civil társadalom szükségszerű köteléke – állítja Scruton, hozzáfűzve, hogy ez menti meg az embereket a „lehető legnagyobb emberi szenvedéstől”, a polgárháborútól. 11 A nemzeti hűség segít az eltérő érdekű osztályok és a különféle hitvallások kibékítésében, és képessé teszi az embereket egymás jogainak a tiszteletben tartására.

6SCRUTON, Roger: Hogyan lehetünk nem-liberális, antiszocialista konzervatívok? IN: Mi a konzervativizmus?, 124. 7 SCRUTON, Roger: Conserving Nations, IN: A Political Philosophy, Continuum, London, 2006. 10. („By a nation I mean a people settled in a certain territory, who share language, institutions, customs and a sense of history and who regard themselves as equally committed both to their place of residence and to the legal and political process that govern it") 8SCRUTON: Többes szám első személy, 131. 9SCRUTON: A nemzet szükségességéről, 178. 10 SCRUTON, Roger: A Nyugat és a többi. A globalizáció és a terrorveszély, ford. PÁSZTOR Péter, IN: A nemzetek szükségességéről, 32. 11 SCRUTON: A konzervativizmus jelentése, 48.

Ez is egy magyarázat a kérdésemre (konzerv szerint ráadásul). Egy Schmitt, Novák, Fischer, Heller, Petőfi/Petrovics, Madách, Mikszáth mennyivel inkább tartozik bele a nemzetbe, mint egy Lakatos, Orsós, Balog, Jónás, Farkas vagy Száva?
@Sir Bates dö Hól:

1. leszarom Scrutont.

2. 3 eccerű kérdést tettem fel

3. újra kezded keverni a nép és a nemzet értelmezését, holott a legelső kommentemben világosan rámutattam:
"__
@jaegtoer: Találóbb megfogalmazás szerintem az, hogy a magyar állam polgárainak közösségéhez (is!) sorolt -többlet jogokra igényt tartó- etnikum.
__"

Az akadémikusi ködevéssel nálam nem sokra jutsz.

Gyere haza a Hernád mellé, aztán éljél velük 20 évig és vizsgálgasd a scrutoni definíciókat. Beházasodni nem ér. B+.
@Sir Bates dö Hól:

Ez meg mindennek a teteje:

"Ez is egy magyarázat a kérdésemre (konzerv szerint ráadásul). Egy Schmitt, Novák, Fischer, Heller, Petőfi/Petrovics, Madách, Mikszáth mennyivel inkább tartozik bele a nemzetbe, mint egy Lakatos, Orsós, Balog, Jónás, Farkas vagy Száva?"

mint mondtam:

eredet
összetartozás
etnikum

Az nem összetartozástudat, hogy én hozzátok tartozok és ezért nekem jár a kertvégi almafáról az alma, a kamrából a fűnyíró meg szivattyú, az önkormányzattól a segély, és az utcán meg állj félre az utamból. Csakhogy képben legyél.
@jaegtoer: ok, meggyőztél... ha az utcán szembejön velem egy a természettudományi múzeumban található bene vitéz rekonstrukciójára hajazó személy, akkor tudni fogom az te vagy eredetben, a hozzá pórázon kapcsolódó négylábú társ az összetartozás etnikuma... most ez villant be, hogy akadémikusként megevém a köd almáit, s azonmód áthelyezem rezidenciám a hernád partjára hús-vér cigányt látni, hisz pesten töltött negyvem évem során csupán sokat napozott/szoláriumozott magyarokkal találkoztam, bár Radnóti más etnikumi mivolta még mindig megoldatlan rejtély a számomra:-)...

"Az nem összetartozástudat, hogy én hozzátok tartozok és ezért nekem jár a kertvégi almafáról az alma, a kamrából a fűnyíró meg szivattyú, az önkormányzattól a segély, és az utcán meg állj félre az utamból. Csakhogy képben legyél."

A képhez, ha esetleg mellékelnéd azok számát is, akik deficitesek a pigmentáltság tekintetében egy dekkánihoz képest, ám mégis beleesnek a fenti halmazba a jelenleg moi lakóhellyel rendelkezők közül... sikerülne a fókuszt jobban beállítanom itt a felhők közt:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Befejeztem. Sosem bírtam a pusztán akadémikusi sehova sem vezető hablatyot, s amikor minden állítás megdől, akkor jön az összemosás. ócska módszer.

Mint említettem:

1. eredet
2. összetartozás
3. etnikum

Hol vannak az azonosságok?
@jaegtoer: mi dőlt meg?... csak a konzervatív tekintélytisztelet vezet bárhova?...

1. eredet: van annyira "magyar", mint a baranyai svábok, jászsági kunok, a matyók vagy a viharsarki szlovákok eredete... hogy a belvárosi zsidó értelmiségről ne is beszéljek... a dualizmus arisztokráciájának magyar genetikáját meg sem említem;
2. összetartozás: mit mondanak, ők nem magyarok, nem hullatták vérüket ezért a területért?... nem álltak sütő andrás mellé marosvásárhelyen talán, mert a "mieinket, a magyarokat bántják"?... mi az anyanyelvük szerinted?
3. erre nem tudok válaszolni, de, ha megtennéd, hogy a magyar etnikumot meghatároznád esetleg... (csak érdekességként: a székelyek székelynek tartják magukat, nem magyarnak, a csángók is csángóknak)

Akadémikusi... ezt a kifejezést használják akkor is, ha valami megcsontosodott, tekintélyelven alapuló véleményt, álláspontot jellemeznek...

Visszatérve a Loire-ra: a Rákos-patak partja sem a Hernád völgye...

Nem sértő szándékkal: szvsz álláspontod közelebb áll a dualizmus nagyjainak hitvallásához, mely trianonhoz vezetett...
@Sir Bates dö Hól:

Csak okoskodsz. Kevered a nemzet, a nemzetiség, a nép, és az állampolgár fogalmát -meglepő módon- tetszésed szerint.

Lehet hogy azért említem következetesen a Hernád völgyét, mert onnan vannak tapasztalataim, részben személyes, részben pénzes utalvány formában. Rákos patak martjáról nekem a területileg illetékes Adóhivatal ugrik be, még abból az időből, amikor szegín lákátosék 1,2 milla közüzemi díjtámogatást kaptak a közüzemi díjhátralék leküzdésére, miközben a pedagógusok, nővérek, közszolgák, orvosok már egyes munkáikat hitelbe sőt ingyen végezték.

Nem sértő szándékkal említem meg én is azt, hogy nem múló, mély és leplezetlen tisztelettel óhajtalak arra kérni -kitűnőségedet kiemelve- minden bántó él nélkül, menj Te a multi-kultit ömlengve melengető ótvaros picsába, kedves, tévesen diagnosztizált nemzeteszme-kórtanban kódorgó Lordom.
@jaegtoer: maradjunk ebben (a vége különösen tetszett:-))... bár, hogy a multi-kulti hogy kerül ide?...
@DFK:
Megint itt röfögsz?
Menj inkább hajrázni a fecsúti napóleon kózösségi oldalára!!
Vagy nem is, inkább keress egy terebélyes vadgesztenye fát. Jó erőss kenderkötélből köss hurkot, vesd át a kötelet egy jó combnyi ágon, és tegyél úgy, ahogyan a vecsési Fideszes képviselő úr tett a közelmúltban!
süti beállítások módosítása