Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.23. 08:55 Fabius

A szocializmusépítő meg a komcsik

Címkék: fidesz felcsút stadion komcsik

ÉdesViktor nem szereti ha a stadizóleumával baszogatják. Az ő párhuzamos valóságában a baráti vállalkozók dobták össze a kertvégi stadizóleumra valót, aki mást állít - mert pl Orbánnal ellentétben ismeri és olvasta a TAO törvényt - az egy alávaló büdöskommunista. Nem válogatunk, hogy az illető nő, esetleg személytelenül: újságíró, megkapja a magáét ha előcsalja Don Orbilónéból a lelki kimdzsongot. Meg amúgy is, ha Puskás és Makovecz özvegyének nem adta meg a tiszteletet majd pont egy ilyen oroszibabettnek fogja?!

orbanfelcsut.jpg

A saját törvények nem ismerete és a "tájékozatlanságból" eredő tévképzetek is röhejesek, de az mindennél viccesebb, mikor a Pozsgay bögyörőjét melengető szocializmusépítő lekomcsizik bárkit. Mikor II. királysága alatt a gazdasági jogbiztonság helyett az ügynökök, besúgók számára biztosította a védelmet és biztonságot az ügynökakták nyilvánosságának elmismásolásával. Kiemelt közfeladatot bízott egykori besúgókra, ( MTVA- Böröcz ) egykori MDP-s kommunista segített neki alkotmányozni, az MSZMP őslénytagozata Szűröstől SkiccPlagiig az öléből kiabálja: egy a tábor, egy a zászló, és amit négy év alatt építeni sikerült is közelebb van a szocializmushoz, mint egy jobboldali értékeket valló demokráciához. 

Ezek után a komcsizáshoz minimum pofa kell, orrszarvú seggredőjét meghaladó vastagságú bőrrel. 

Meg az a gátlástalan cinikusság, ami egyébként is jellemzi Orbánt és a nertagokat. A közember nehogymá' beszóljon és zajongjon, mikor lopunk! Az újságíró meg nehogymá' megkérdezze ami nyilvánvaló ahelyett, hogy örvendene milyen fasza szarkofágok épülnek minálunk. Kicsit nagy, kicsit drága, de a miénk és mingyá kisvonattal is körbe lehet majd járni. Innentől csak azt nem értem, vajon minek ez a béna hazudozás - nemközpénzvót!!!!!! - a büszke, egyenes derekú beszéd helyett: Igen, összedobtatok nekem egy - a helyhez és jelentőségéhez képest - monumentális tereptárgyat, mert ÉN ebbe vagyok belebuzulva és nem a piramisokba, azért.

Oszt'jónapot.

Az orbánhitűek, rendszerszolgák szerint ennyi úgyis jár, a túloldal szerint nem jár egy zsíroskenyér szebbik fele sem, a komcsiknak és besúgóknak meg tökmindegy amíg a biztonságuk rendben, seggük körbe nyalva és a jövedelem nem csak parizervégre elég. 

753 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr836071626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a TAO ban az A betű az minek is a rövidítése?

nincs több kérdésem...
@Vitéz.László: Nem is értem mi ez a kicsinyesség, amikor Skicc Pali is kimondta a lényeget a H24 interjúban; "merjünk nagyok lenni". :)
olyan szép frizurát csináltál nekijje fabi, b+ a Kim meg foggya irigyelni...

heim pali mismásolja a szart és csinál belőle sikersztorit miközben...assziszitek, hogy ...pedig csak ti vagytok még részegek

szóval a valóság: Magyarország 2012 közepe tájától államcsődben van
az állam kintlevőségei meghalaggyák a lehetséges de egyre csökkenő GDP-jét (vagy akármelyik mutatóját) a 26700 mmilliárd GDp-re van kb 35000 muilliárd kinnlevősége és az ingyen bevételei a zejúból nem fedezik azt a hányadot ami a nullszaldóhoz lenne szükséges

ahhoz a takarékszövetkezetek pénzére lenne szüksége de olyan tróükk csak észak kóreában van vagy ott sem

a többit számoljátok ki

adó jön és elmegy

brühüyyy semmit sem fedez
2012 szeptember: "Lázár János nyugodtan beterjeszthet egy indítványt az egyenlítő áthelyezéséről. Azért, hogy a banán is megteremjen. Mert micsoda dolog lenne különben, hogy banánköztársaságunk már van, de a banán csak üvegházban terem. A nagyobbik gond ezzel csak az lenne, hogy Orbán Viktor a jelen állapotok között esetleg még hitelt is adna a dolognak. Annak, hogy valóban hatalmában áll az egyenlítő áthelyezése. Amennyiben pedig ez mégsem sikerül, akkor hamarosan azokról az összeesküvőkről vizionálna, akik ezt meghiúsították, és akik ellen új szabadságharcot kell indítania. " endresy.blogspot.de/2012/09/kiralybanansag-lazarral.html
"A múlt héten volt az első tárgyalása annak a polgári pernek, amit L. Simon László fideszes politikus ellen indított a saját testvére. Simon Gábor azt állítja, hogy bátyja, az Országgyűlés Kulturális- és Sajtóbizottságának elnöke, a budai Várkert és a fertődi Esterházy-kastély felújításáért felelős kormánybiztos, az NKA alelnöke kiforgatta őt a családi örökségükből"

atlatszo.hu/2014/04/23/l-simon-laszlo-kiforgatta-az-oroksegebol-allitja-a-fideszes-politikus-fivere/

csak a rutin ugyebár
A nagy budos helyzet az, hogy nemcsak magyarorszag, de az egesz voltszocialista regio nagy szarban van, mert az arak mar siman nyugati szinvonalon vannak, mig a jo fizetesek is csak alulrol nyaldossak a nyugati minimalbert is. Raadasul majdnem mindenhol moralis erkolcsi valasag is van, ket evtized utan mindenkinek vilagossa valt, hogy nem volt itt semmifele rendszervaltas csak most a volt vezetok atadtak a stafetabotot a fiacskaknak, aki szep osszezart csoportot alkotva nem engednek a hatalom kozelebe senkit. a tehetsegtelenseguk es gatlastalansaguk pedig nem fogja kihuzni a bajbol ezeket az orszagokat. A 2007-es valsag meg meg melyebbre taszitotta oket, magyarorszagon meg az uj elit gatlastalanul lop, a gazdasagi novekedes csak papiron letezik, valojaban agyonkozmetikazott hazugsagokat probalnak beadni es az unios penzek is kezen-kozon tunnek el, mostmar eladni sincs nagyon mit, a foldeket mar elkotyavetyeltek reszben a haveroknak, reszben osztrak "kisnyugdijasoknak". A munkakepes lakossag elhuz nyugatra "mosogatni" adofizeto egyre kevesebb van, a nyaloncok meg a befizetett ado duplajat, triplajat visszalopjak a koltsegvetesbol, szoval boritekolhato az alamcsod. Arrol nem is beszelve, hogy szetvertek a teljes arvizvedelmi rendszert, szoval ha jon az arviz az is nagyon sokba fog kerulni. A demografiai viszonyok sem kedvezoen alakulnak, a szuletesek szama alacsony, a valasok szama exponencialisan no, csak egy kis tobbnyire segelyekbol elo reteg szaporodik.
Tavirati stilusban, adofizeto STOP, moral STOP, jovo STOP...
oops, sok volt a link, akkor egyben:

Orbán stadionja, mint Sauron erődje – külföldi lapok - 08:06

A Wall Street Journal is beszámol arról, hogy az Egyesült Államok sürgette: Orbán Viktor tegyen eleget ígéretének és kezdje újra a párbeszédet az holokauszt emlékévről, és így a vitatott emlékműről is. A Reuters beszámolója szerint egy jegybanki tanulmány felveti, hogy óvatosan csökkenteni lehet a devizatartalékokat, ha az előrejelzéseknek megfelelően tovább zsugorodnak a rövid lejáratú külső kötelezettségek. A politikai stabilitás ellenére bizonytalan a magyar pénzügyi helyzet, miután a választások óta gyakorlatilag nem moccannak az árfolyamok a tőzsdén – írja a Neue Zürcher Zeitung. A Der Standard úgy fogalmaz, Orbán Viktor stadiont ajándékozott magának a saját falujában. A felcsúti stadionnal Orbán megvalósította gyermekkori álmát, bár az építmény világrekordot jelent abban az értelemben, hogy sehol másutt nem jut egy helybélire két hely a lelátókon – áll a Wiener Zeitung cikkében. Szelestey Lajos lapszemléje.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=172757
@Vitéz.László:
"a TAO ban az A betű az minek is a rövidítése"
Támogatási Adó Orbánnak
@Munchausen:

basszus. elfogott az irigység. egy ötvenoldalas tanulmányt igénylő témát összefoglalni 7 mondatban, a végén egy epigrammával felérő csattanót megjelenító 8 szóban, az már valami. :)

gyere gyakrabban.
@vitéž munkášőr:

Te Vitéz! ez a sok simon nem egy família véletlenül?:D
@Vitéz.László:

"a TAO ban az A betű az minek is a rövidítése?"

ojjjan vagy! miket nem kérdezel?!

társaságok adóadómánya orbánnak (ez a törvényszövegében nem így van megjelenítve, de tulajdonképpen így funkcionál.
ezért nem közpénc, hanem kösszpénc.
@jaegtoer: beszélő név lett, az hétszentség ;-)
poszthoz videjó:

youtu.be/s5FRFD0EL0c

Tóta W vs Csontos János
Engem meg látom kitettek a Vastagbör bloggból a toleráns liberálisok ezért ide irom le :))

Igaza van a Miniszterelnök Urnak, ez tényleg nem közpénz és tényleg a vállalkozók fizetik, meg az EU..

nem az adóbol lett levonva, hanem az adóalapbol......Ez óriási különbség!!...Gyakorlatilag ez valóban NEM közpénz..!

Az nem vitás, hogy az állam így befolyásolni tudja, hogy a cégek vagy a magánszemélyek mire költsék a pénzüket, de attól még az a pénz nem lesz közpénz.

Ennyi kéremszépen. Mehetünk tovább!

Amúgy milyen volt a 6-ikai estétek. Tudtatok aludni kommunisták??!! :))

Fidesz-KNDP 2/3!!!

Ti meg örülhettek annak a 25%-nak nagyon!

Bár jobb lett volna ha kiestek!!
KOMMUNISTÁK!

Májusban jön az újabb pofon! Szanyi kimegy egyedül vedelni Brüsszelben, a többi komcsinak viszont kuss lesz a neve! A kutya se szavaz már rátok kommunisták!!! SZEMÉT BANDA!!
csak úgy, hogy lássuk milyen rendszer is épül itten nagyban:

Feljelentést tett az MNB a Róna-interjú és az Index cikke miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tett Róna Péternek, a jegybank felügyelő bizottsági tagjának az ATV műsorában tett kijelentései miatt.

hvg.hu/gazdasag/20140423_Feljelentest_tett_az_MNB_a_Ronainterju_e

---------------------------------

Miért akarják látni Matolcsyék az átutalásainkat?

Közel 10 milliárd forint közpénzt költ a Magyar Nemzeti Bank az átutalásainkat bonyolító cég megvásárlására, bármiféle hivatalos magyarázat nélkül. Így minden hozzáértő csak találgat: vannak, akik szerint az utalásainkat venné közelebbről szemügyre, mások szerint inkább az adósságainkra kíváncsi.

hvg.hu/gazdasag/20140423_Mire_kell_Matolcsyeknak_a_nagy_adatbank
ha már felmerült, hogy miről beszélünk:

1996. évi LXXXI. törvény a _T_ársasági _A_dóról és az _O_sztalékadóról
Mekkora blamázs ez az 1-10 skálán a nemzetközi focivilágnak, hogy ehhez a baromsághoz haptákban asszisztálnak? FIFA, Real Madrid, spanyol szövetség?

A kosárlabda "elitből" is csak a szétkúrt agyú Féreg ment E-Koreába majomkodni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Róna számomra teljesen hiteltelen, mint közgazdász, de ebben igaza van, igaz ezt a szerepet játssza x éve: contrarian, mindennel szemben áll, bármi is az.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mennyi nyugtató kellett 6-án hogy el tudj aludni a csufos bukta után vörös komcsi??

Az legyen a legnagyobb örömötök zuglói komcsiknak hogy CSALÁSSAL tudtátok csak Papcsák Ferencet "legyőzni"!!
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: kimaradt a libsibolsikommerzsidóbuzi, de sebaj pótoltam helyetted, most hogy ezen túl vagyunk, ugorhatunk is tovább ;)
@vitéž munkášőr:

Kuss!

Ti vagytok az sötétzöld elempével meg a dzsobbikkal együtt az 1/3.

És mi vagyunk a 2/3! :)

Ugy hogy újabb 4 évre pofa be nektek!

Nyehehehe
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azzal ugye tisztában vagy hogy manapság a liberális és a kommunista nem ellentétei, hanem szinonímája egymásnak?

Na ezért (IS) lettetek megint elzavarva mert még azt sem tudod hogy liberális az egyenlő kommunista. Egy kutya a 2.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: ühüm:

és megnyugtatlak, nem kellett nyugtató, végérvényesen elindultam azon az úton, hogy az olyan zseniknek maradjon ez az ország, mint amilyen te is vagy, úgy hogy csókoltatlak.

Negatív rekordot döntött a gyerekszülések száma

Az idei, már feldolgozott halálozási adatok szerint mérséklődött a természetes népességfogyás. Ám februárban annyira kevés kisbaba született, hogy az már rekord.

hvg.hu/itthon/20140423_Negativ_rekordot_dontott_a_gyerekszulesek
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Wiener Zeitung

A felcsúti stadionnal Orbán megvalósította gyermekkori álmát, bár az építmény világrekordot jelent abban az értelemben, hogy sehol másutt nem jut egy helybélire két hely a lelátókon. Úgy tűnik, a magyar miniszterelnöknek épp oly kevés érzéke van a groteszkhez, mint Ceausescunak, aki szintén stadiont építtetett és a helyi csapat kényszerigazolásokkal, illetve csalásokkal egyből felkerült az első osztályba. A Felcsút szintén az NB-I-ben játszik, nem utolsósorban az idegenlégiósoknak köszönhetően. A Pancho Aréna mint valami túldimenzionált tehénylepény terül el a tájban. Az állam Orbán révén újra beleavatkozik a sportba, receptjének azonban van egy maffiaszerű mellékíze: ebben a rendszerben ő saját magát “adománygyűjtőnek” látja. Az akadémia fenntartója a kormányfő által létrehozott alapítvány, ám utóbbit főleg adópénzekből finanszírozzák. A magáncégek egyre inkább rá vannak utalva a hatalom kegyeire, ezért kézenfekvő, hogy adományaikat mindenek előtt Felcsútra összpontosítják. A helyi polgármester szintén profitált Orbán közelségéből: az egyszerű gázszerelő 2010 óta milliomos, mert vállalkozása mind több közmegrendelést kapott. Viszont egyre több felcsúti szeretné eladni szerény házát, de teljesen reménytelenül. Orbánnak azonban még nagy tervei vannak a környéken: lesz ott vasúti összeköttetés, sőt egy kis repülőtér is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kevesebb cigány születik. Én ennek örülök. PErsze ezt nem írják bele a liberálkomcsi hávégébe meg káesshába, mer az "rásszízmuus".
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

1. nekem te nem kottázol shitnyik

2. tudod az a legnagyobb baj veled, hogy össze-vissza pofázol a levegőbe - én nem vagyok semmiféle 1/3. kizárólag azért vagyok itt, mert egy ORSZÁGban szeretnék élni, nem pedig hozzád hasonló féleszűekkel teli állatkertben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Wiener Zeitung"

Szennyet nem olvasok, kösz. Ez köbö olyan mintha népszavát olvasnák, libsi, komcsi lapokkal kimélj, kösz.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!
"Nem az adóból lett levonva, hanem az adóalapból."
Tévedsz!Nézd meg a szakmai példát.
Először az az adóalapot csökkenti a támogatás összegével, utána még az adót ugyanígy.
Az a röhej, hogy az a vállalkozás aki támogatást adott, annak még a leadózott tiszta nyeresége is magasabb összegben maradt meg, mint aki nem támogatott.
Azonban tudod mi ebben az adózási formában az undor, hogy a támogatók beálltak egy seggnyaló pozícióba, akik támogatták Orbán gyermekded játékát, és nyilván valamilyen módon Orbán honorálja adakozó gesztusaikat.
Mi az, hogy nem közpénz ez az adókedvezmény. Ennek be kellett volna folynia az államkasszába, és mint ilyen, abban a pillanatban közpénzzé alakul.
Fideszes érdekcsoportok harca a közoktatási szoftverek piacán

Guller Zoltán miniszteri biztos korábbi cégét, a Commitment Zrt.-t tavaly nyáron kigolyózta az állam a közoktatásban elfoglalt piacvezető helyéről, mikor egy másik, ám szintén nem baloldali konzorciumtól vette meg az iskolákban használt adminisztrációs szoftver egy éves licencét. Most azonban vetélytársával szemben a Commitment nyerte el azt a közbeszerzést, amely hatással lesz a jövőbeni szoftverbeszerzésekre, így a cég talán végül újra helyzetbe kerül.

atlatszo.blog.hu/2014/04/09/fideszes_erdekcsoportok_harca_a_kozoktatasban
@vitéž munkášőr:

" kizárólag azért vagyok itt, mert egy ORSZÁGban szeretnék élni, nem pedig hozzád hasonló féleszűekkel teli állatkertben
"

Pedig Ferkó meg mondta néhány éve hogy "el lehet innen menni"...akinek nem tetszik itt.

Akkor meg mi a faszra vár ez a sok sápítozó, diktatúrázó libsi? Húzzanak el külföldre, ha nem tetszik nekik itt, ennyi. Szabad a határ, pá! Vagy ha meg mégis jó itt élni, akkor meg ne nyávogjatok folyton a blogokban bassza meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Még egy érv arra, számoljak fel itthon minden bankszámlát, befektetést. Gondolom, nem vagyok vele egyedül. Jegybank forintgyengítésre játszik, negatív reálkamat, tranzakciós adó, stb. Ha elég sokan vagyunk így, hamarosan elfogy a levegő.

Munchausen barátomnak igaza van, a GDP növekedés csak papíron létezik.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Nyugi, már itt sem vagyunk. Rád marad a megtisztelő feladat, eltartani a mindig éhes költségvetést.
@vitéž munkášőr: Nem értem mi a baj Fletóval, amikor a szocikat sikerült másodszorra is bukóba vinni a választásokon, most meg anyagilag is romba döntheti őket, korábbi "remek" gazdálkodása miatt. Igazi jolly joker ez az ürge a "baloldalnak". :)

hvg.hu/itthon/20140422_MSZP_18_milliard_adossag
@vitéž munkášőr:
Nagyon leterhelo lehetett a húsvét, van aki így értelmezi : Fel! Támadunk!
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: fél lábbal már kinn vagyok geczi, de rábasztál, mert kintről is írogatni fogok, mint ezen blog olvasóinak jelentős része
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez engem hol érdekel Gábris? te is olyan hülye szeretnél lenni, mint ez a biboldóbarom?
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: aha "olvasnák" nincs több kérdésem :D
@vitéž munkášőr:

Avval ugye tisztában vagy hogy a magyarok általában csak mosogatásra, takaritásra, büfésnek jók a naaaagy nyugaton? Elég szar lehet a Canary Wharfban mosogatni, míg az angolok öltönyben rohangálnak a milliós fizujukkal...

Sok sikert nyugaton elvtársak! ;)
@Csekkliszt#10: kenetet kapott a csúti piramisavatón az (élő)istenbarma
@Husz_János_Puszita: addig mindenképp, míg ez ezeket a szardarabokat irritálja
@Csekkliszt#10: tegnap @magándemokrata már belinkelte. írtam is neki, hogy sanszos a story, csak az veszi el az élét, hogy a köztudottan hibbant kőrösire hivatkoznak benne
@vitéž munkášőr: Ne vedd magadra, csak téged akartalak megtisztelni a megjegyzésemmel, mert te toleránsabb demokrata szoktál itt lenni. :)
@Benjamin Eisenberger:

Lecseréltem az öltönyöm sörcsapra. Életem egyik legjobb döntése volt, minden percét élvezem. Fogadok, te sosem tartoztál az öltönyösök közé, fröcsög belőled az irigység irántuk.
@vitéž munkášőr:

Engem aztán nem irritáltok, röhögök rajtatok hogy még mindig nem fogtátok fel hogy a Magyar Nép a Fideszt akarja és a nem libsiket meg a komcsikat!
Fogjátok már föl!!
@vitéž munkášőr:
Ok bocs nem olvastam csütörtök óta. Kulonben h munkásőr volt nem oszt- szoroz, nem azért szeretjük :-)
@Benjamin Eisenberger:

Meg is érdemlitek Orbán Viktort nyehehe. :))
ostobák.
A lényeg egyébként:
Ezt a TAO pénzt a vállakozók termelik meg, ezért nem közpénz.
Aki ennyit nem fog fel hanem orbánozik annak miért van szavazati joga??!!
@Benjamin Eisenberger:

A köznek honnan van pénze te nagyon okos?
@Benjamin Eisenberger: :))))

az jo akkor amit a mi vállalkozásunk keres meg attól huss az álamnak, mert nem köszpénz...

ezért ezután nem is fizetek adót... orbán megmonta... ez nem köszpénz, mert ez mi válalkozók termejjük ki!

tehát kuss nav
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: számtalanszor megjegyeztem már, hogy ez egy banda. a biboldóbarmok zabálják ezt a szart, ne legyél te is az

Kertész Ákos írt egy ide klappolót mostanság, ha nem ver tőle ki a szarszeplő, akkor ajánlom figyelmedbe:

nepszava.com/2014/04/velemeny/kertesz-akos-a-nepet-le-kell-valtani.html
@Husz_János_Puszita: b+ enyni eszük van a fideszombiknak

béééékemenetes barmok
@Husz_János_Puszita: ráadásul a "vállalkozónak" mi a faszból lesz pénze, ha a melós nem emeli fel a kalapácsot?
@Husz_János_Puszita:
ott van a kommentje alatt a 'tahótlanítok'. azt nyomd meg.
@Husz_János_Puszita: az adót/köszpénzt ki a lóf@sz termelné ki... ha nem mi válalkozók...

majd az orbán, ugye:)))) majd ő befizet egy petákot is... (nem kivesz:)

kurva viccesek
@Husz_János_Puszita:

"Ezt a TAO pénzt a vállakozók termelik meg, ezért nem közpénz."

Olvass.
Az oroszok több mint fele bírja Lenint

Javul a megítélése, a harminc év alattiak is egyre nagyobb arányban nyilatkoznak pozitívan róla.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2Ftortenelem%2F2014%2F04%2F23%2Faz_oroszok_tobb_mint_fele_birja_lenint%2F
@Csekkliszt#10: nem kell elnézést kérned, csak azért írtam, hogy lásd mást is érdekel a hóbagoly köpete ;-)
@Benjamin Eisenberger: "Ezt a TAO pénzt a vállakozók termelik meg, ezért nem közpénz."

a TAO-t válalkozók termelik meg, és TAHÓK költik el !
@Secnir: a kurva mobilon nem működik :-(
@vitéž munkášőr:

Bonyolult összefüggés az egy fideszdroidnak. :)
@vitéž munkášőr:

Nem ez a féreg hazudta azt hogy azért ment ki Kanadába mert itthon bele akarták fojtani az uszómedencébe, meg konyhakéssel megkergették az utcán...ilyeneket hazudozott ez a zsidó patkány.
Undorító!
@Benjamin Eisenberger:
Te tényleg nagyon hülye vagy!
Minden közpénzt a vállalkozók termelik ki.
Megmondanád, hogy ki más lenne?
Ne mondjál véleményt olyan dolgokról, amelyekről láthatóan fogalmad nincs!
@vitéž munkášőr: Mondjuk kanadai "rettegőként" én is tudnék okosakat írogatni. :)
@vitéž munkášőr:

Mert leírom az igazságot róla? Fáj ugye?

Akkor dobjatok ki, leszarom!! Nem bírjátok a kritikát...

Na pásztok kommunisták!
@Secnir:

Ja az lesz. Két percig szórakoztatott a hülyéje.
@Benjamin Eisenberger: Szép vagy! Kicsit bohókás a kinézeted, de ha neked ez teszik..
Fantasztikus Fidesz-győzelemről számolt be a terézvárosi újság

Pedig a DK-s Oláh Lajos nyert egyéniben.

444.hu/2014/04/23/fantasztikus-fidesz-gyozelemrol-szamolt-be-a-terezvarosi-ujsag/
@vitéž munkášőr:

No azért a Kádárt fényező cikke kiverte nálam a biztosítékot. Olyan alapon minden háborús bűnösnek is felmentést adhatunk, hogy voltak jó tulajdonságai, meg a nemzetközi helyzet ugye...
@vitéž munkášőr: Na jó vannak benne elfogadható mondatok, bár Hillaryt belekeverni a demokráciába egyre inkább kínosnak tűnik, főleg ezen tanulmány fényében, amelyet a Princeton és a Northwestern egyetemek kutatói készítettek. :)

"A tanulmány készítői durván 1800 politikai kezdeményezést vizsgáltak meg az 1981-2002 közti időszakból, és azt találták, hogy az esetek túlnyomó többségében a kinyilvánított közvélemény, illetve az átlagos amerikaiak preferenciáival szemben a kormányok inkább a lobbisták és üzleti érdekcsoportok, illetve az elit javára döntöttek. Sőt, az átlagemberek véleménye, preferenciái nulla közeli, statisztikailag elhanyagolható mértékben befolyásolták a közpolitikai döntéseket.
Tehát egyáltalán nem új, hanem több évtizedes trendről van szó, amely az utóbbi években egyre fokozódott. Tegyük hozzá, hogy a vizsgált időszakban mindkét nagy párt embereinek volt lehetősége a kormányzásra, de ez nem jelentett különösebb változást e tendencia tekintetében.

Már 2003-ban bebizonyosodott, hogy az egyébként is köztudottan az aktuális kormányzatban erősen felülreprezentált olaj-, hadiipari és egyéb vállalatok érdekeit szolgáló iraki háborút hamis indokkal indították, ahol mióta 2005-ben kiderült, hogy a vietnámi háború ürügyéül szolgáló Tonkin-öböl incidense koholmány volt, ahol lassan egy éve köztudott, hogy a nemzetbiztonság alkotmánysértő módon tömeges megfigyeléseket végez, mégsem történt semmilyen érdemi lépés.

Lassan a tudományos világ és a véleményformálók főárama is ráébred, hogy nagyon nem stimmel az eddig általánosan elfogadott kép a világunkról és annak leghatalmasabb országáról, illetve az általa propagált ideológiáról sem."

valodidemokraciatmost.blog.hu/2014/04/20/usa_oligarchia_kapitalizmus_egyenlotlenseg

Érdemes elolvasni.
@Husz_János_Puszita: az természetes, hogy nem kell vele mindenben egyetérteni. de ezt a gondolatot osztom:

"De hogy az a politikus gárda, az úgynevezett rendszerváltó elit, amelyiknek a kezén negyedszázada szarrá ment minden, amihez hozzányúlt, amelyik elpénecolta a rendszerváltáskor kapott óriási sanszot, hogy fölzárkóztassa az országot Európa élvonalába, az merészeli a népet hibáztatni, amiért rosszul szavazott egy olyan eleve elcsalt választáson, amibe ugyanez a banda ugrasztotta bele, az olyan vérlázító pofátlanság, hogy a lélegzetem eláll."

és még az sem ellentmondás, hogy szerintem is hülye a nép ;-)
Ne etessétek ezt a szerencsétlent! Látod, hogy nincs ki mind a négy kereke!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megteszem, elolvasom. na igen, nekem sem tetszett a hillarys felütés. kicsit hámozni kell, Bartust ugyanígy szoktam, ha túl sok a soá
Na, látom a másik félcédulás is előjött a mostani kedvenc játékával...
Ideje hogy leszámoljunk a Jobbik baromságaival, hogy rávilágítsunk arra, a kiskutyás cuki képek meg a trágyahordás mögött milyen morbid világot igyekeznek összehozni, az ország és a nemzet kárára. Balczó Zoltán az M1 Ma reggel c. műsorában a következőket bírta nyilatkozni:

"Az a kérdés, hogy Magyarország kilépjen-e az EU-ból két esetben merülhet fel: 1. 2014. májusa utáni időszakban a külföldiek termőföld tulajdonszerzése nagy arányban megtörténik 2. Erőteljesen haladunk tovább az Európai Egyesült Államok kiépítése felé. Ez a két dolog elég ahhoz, hogy megkérdezzük a magyar népet, egy ilyen uniónak tagja akar-e maradni"

Tisztelt Balczó Úr!

1. Az EU tagjaként a külföldiek éppúgy szerezhetnek földet, ahogy a magyarok is vehetnek külföldön. De ehhez teljesíteni kell a földtörvény feltételeit, amely a helyben lakóknak biztosít elsőbbséget. A földtörvénnyel nem ez a probléma, ez a Jobbik idegengyűlöletének újabb megnyilvánulása. Magyarország azzal csak jól jár, ha mondjuk holland földművesek telepednek le a fogyó népességű falvakban, tőkét és tapasztalatot hozva. Erre már eddig is számtalan példa volt.

2. Az Európai Egyesült Államoktól nagyon távol vagyunk, semmi ilyesmi nem történik. Ha majd történik, akkor természetesen meg kell kérdezni a népet, akarják-e. De az USA példája is azt mutatja, hogy a nagyobb belső piaccal bíró államok sikeresebbek. Az pedig szintén előnyös, hogy az Unió megvédhet a saját kormányunk túlkapásaitól, ahogy ez már eddig is történt számos esetben. A Jobbik Berlin és Párizs helyett Moszkvához és Bakuhoz akarja országunkat kötni - lehet választani.
@Husz_János_Puszita:
Sztem a Kádár cikk lényege az volt h ő megértette hogy nem lehet ellenség a nép és ez nagy dogma váltás volt az akkori fejekben, persze ennek ára volt, persze előtte ő is terrort hajtott végre, de megértett valamit, amit a többi kommunista nem. Ennek ellenére a Kádár rendszer jóléte egy kurva nagy illúzió es zsákutca tönkre is ment, Hálisten.
Amit én Kertészben most nem értek, h eddig jött a Dózsa népe duma, h a nép a huje, most meg jön a visszakozas.
Pedig a képlet sztem adott: mindig a nép vágyait és elfogadását tükrözik a politikai rendszerek.
@iii:
Bocs, milyen Balczó ÚR?
Ez a megszólitás tisztességes, rendes embereknek jár ki...
@Sir Bates dö Hól: és te is megjelentél harmadik negyedcédulásként ugyebár. :)
@Sir Bates dö Hól: remélem látta, hogy milyen az, ha a köbre vannak emelve a bullshitjei ;-)
@iii: és fognak is választani, nagy valószínűséggel a fidesz után ők lesznek a másodikok. Hogy miért, pld. azért mert nem veszik be a hozzád hasonló propaganda szövegeket velük kapcsolatban. :)
@vitéž munkášőr:
Sztem az vágta haza az idegrendszerét h a lényegre tapintott valaki itt: az ő képességeivel csak mosogato lehet bárhol ezert nem lehet öltönyös magyar Londonban.
Ha a rossznak tükröt mutatsz, azt nehezen viseli. Ez lehet a fegyver Orbánnal szben is: pofán kell röhögni, hangosan, hiszen tudat alatt ő is ilyennek latja magát, ez a démon a fejében, hogy ő egy kis pojáca, nem pedig vilagfi államfi.
@Benjamin Eisenberger: Van egy elvtársad a propelleren. Hacsak nem te vagy az ottani csizmás kend. Pont olyan hülyeségeket hordasz össze.

propeller.hu/itthon/2912698-orban-viktor-kommunista-gondolat-hogy
@Benjamin Eisenberger: Kommunisták alatt a Fideszt érted?

Magánnyugdíjpénztár lenyúlás?

Oktatás államosítás?

Tankönyvpiac államosítás?

Egészségügy államosítás?

Takarékszövetkezet lenyúlás + államosítás + haveroknak átjátszás (még függőben szerencsére)?

Hulaldékfeldolgozás államosítás?

Dohányforgalmazás államosítás?

Rezsiárak kézivezérlése, beleszólás abba, hogy egy magáncég mit ír a számlájára, egy magánház mit ír ki a hirdetőtáblájára?

Médiaeinstand? Köztévéből pártprogandaadó?

stb. stb. Ugye erre gondoltál?
@vitéž munkášőr:
:-)) igaz nincs is baj vele, ez a fejlődés motorja, akár 1 fejben is
tézis antitézis szintézis
@Benjamin Eisenberger:

"_@vitéž munkášőr: Avval ugye tisztában vagy hogy a magyarok általában _"

benji, azzal nem tudom te tisztában vagy-e, hogy jónéhány magarországi mami a kis benji-jét pottyantotta ki hátul, és a szart tolta ki a szülőszobán, és csak az orvosoknak köszönhetően vagytok köztünk, és nem végeztétek a budiban. de. ami késik, nem múlik. szarszagú vagy, szarszagú amit mondasz, és szart is eszel. erre nevelődtél, ezt dopta a gép. ezért is lehetetlenítették el a köztisztasági cégeket (is!), mert hivatalból be kellett volna titeket gyűjteniük a szippancs kocsikkal és lerakni titeket ott, ahol nem okoztok kárt. csak hát egy szar-rendszer a szarra támaszkodik, nem lehet meg a támaszai nélkül. úgy kelletek neki egyenként és összességében, mint egy rakat falat szar. fene a gusztusotokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ebben vastagan tévedsz, mert az EU választásra a képzettebb réteg (Budapest túlsúllyal) megy el szavazni, ott pedig nem a Jobbik nyerő.

Ebben semmi propaganda nincs, én csupa tényeket soroltam fel. A Jobbiknak semmi helye az EU-ban, ne azok döntsenek, akik csak rongálni akarnak és keresztbetenni.
@Sir Bates dö Hól:
Bocs csütörtökön nem reagáltam pedig nagyon jót írtál. Majd ujra kezdjük, oké?
@iii:

"Rezsiárak kézivezérlése, beleszólás abba, hogy egy magáncég mit ír a számlájára, egy magánház mit ír ki a hirdetőtáblájára?"

mit ír? mit ír? mit ír? mondja a három i?

Hanem a milyen színnel és színre bazmeg!!??
@jaegtoer: Az csak a hab a tortán.
@Benjamin Eisenberger:

"Az legyen a legnagyobb örömötök zuglói komcsiknak hogy CSALÁSSAL tudtátok csak Papcsák Ferencet "legyőzni"!!"

rendkívül konstruktív leszek. menj a picsába, azok közül is a kurva anyádba, majd vissza atyádba.
@iii:

azért lényeges elem, mert jogszabály előírhatja, hogy milyen tartalommal kell a számlát előállítani. de hogy pont a fidesz-narancs háttérszínt kelljen alkalmazni, az világossá teszi, hogy az egész csak pártpropaganda, melynek költségét a cégek állják, a végszámlát pedig utóbb éppen a kedvezményezettek.
...de akkor már a fideszcsürhe megszámlálhatatlan milliárddal "beljebb" lesz, és az új kormányzaton 'csattan az ostor'
@iii: ezzel most mi a gond?... hadd szavazzanak, ha ki akar lépni a többség, akkor lépjen ki mo... ezért is küzdesz, nem?... a döntés szabadságáért:-)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom magadra ismertél... gyerek felolvasta neked a mosó masa első fejezetét... interpretálni is segített?... mondram, csodát látsz, ha azt a kezedbe veszed... alapszervezetbe is viszel be?...
@Benjamin Eisenberger:

"Húzzanak el külföldre, ha nem tetszik nekik itt, ennyi."

Ha mindenki elhúz, akkor sose tanulod meg, hogy édes anyanyelvünkön nem úgy mondják, hogy olvasnák, hanem olvasnék.
Olvass! Blogokat:))
@vitéž munkášőr: @Csekkliszt#10:

"és még az sem ellentmondás, hogy szerintem is hülye a nép"

Nem ellentmondás. A társadalom a maga írott és íratlan szabályaival egy élő rendszer, élő dinamikus kölcsönhatásokkal. Nem a nép a hibás és nem az elit, vagy ha úgy tetszik mindkettő.

Szerintem Kádár viszonya a néphez a sunyi kis megalkuvásokkal károsabb volt a jövő szempontjából nézve, mint a nyílt terror a környező országokban. Ott mindenki tudta, mivel áll szemben, nem is kívánja vissza soha többé. Egy szóval nem állítom, nem volt kellemesebb az élet Kádár alatt, mint most, a többségnek legalábbis. Az volt, de mindennek ára van.

Ha egy gyereket vernek, még mindig jobb a későbbi személyiség fejlődése szempontjából, mint a pszeudo-szeretetbe burkolt alattomos pszichoterror, vagy elhanyagolás. Egyik sem jó, félre ne értsetek, ez csak egy párhuzam a puha és a nyílt diktatúra hatásaival.

Annál károsabb viszont nincs, mint az agresszort mentegetni, mert akkor sohasem szabadul fel az áldozat lelke.

Ugyanez a Kertész Ákos miért van felháborodva, ha Horthyt mentegeti az ellenkező oldal? Mindkettő az áldozatok burkolt hibáztatása.
Most tahótlanítottam magam, vagy mi van? :)
@Csekkliszt#10: ok... bár nem tudom, mi lehetett az:-)...
@Orica Középföldi: ez schmittpali lábnyoma a társadalmon. benji biztos ott volt az előadásán a sote-n, ahol felvázolta a sport és a környezetvédelem kapcsolatát. egyes információk szerint, tulajdonképpen a fűnyírásról beszélt.
@Husz_János_Puszita:

"__Most tahótlanítottam magam, vagy mi van? :)__"

látod?! addig jár a korsó a kútra,...... hehe, amíg narancslíkőr nem lesz a patakban.
@Sir Bates dö Hól: a cavinton helyes alkalmazásáról folyt a diskurzusotok.
@Sir Bates dö Hól: Nem inkább a suliba viszek majd Best of szőr aki sírba tesz összeállítást. :)
@jaegtoer:

Azt hittem már régen tahótlanítottatok, a múltkor részegen trollkodtam itt.
Nem emlékszem, hova irkáltam.
@parti_giano:

Aki elmegy Paját hallgatni, mindent megérdemel.
Azt is, ha nem növi ki az élményt:))
@Benjamin Eisenberger:

"____"Wiener Zeitung"

Szennyet nem olvasok, kösz. Ez köbö olyan mintha népszavát olvasnák, libsi, komcsi lapokkal kimélj, kösz.____"

wikipédiából (a nem kommunistából):

"A Wiener Zeitung a világ legrégebbi még most is megjelenő napilapja. A Bécsben magánvállalkozásként indult lap 1812-től az osztrák kormány hivatalos lapja lett, és 1857/58-tól kezdve az osztrák állam adta ki. [2]"

hu.wikipedia.org/wiki/Wiener_Zeitung

akkor most várom, hogy bevalld, a fagyi visszanyalt. azt, hogy ősbunkó vagy azt már előbbről tudta itt mindenki. még gabriel is pedig asse egy matyóminta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez egy coming out? szóval kompetenciaejlesztésre jársz? mégiscsak hatott rád szőröcske.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem mindenki helyesírási hibái feltűnnek. A tieid is, csak nem teszem szóvá:)) Bocs:)
@Husz_János_Puszita: ha valamihez, akkor ahhoz szokva vagyon a blog közönsége, hogy valaki kommentelés közben fogyaszt alkoholt, s ez meglátszik stílusán is... nagy elődök nyomába léptél, nem lesz egyszerű utolérned őket:-)...
@Orica Középföldi: nyugodtan szóvá teheted, igyekszem pedig, de nem sikerül mindig :D
@parti_giano: @Sir Bates dö Hól:
Semmi vita nem volt köztünk az ügyben h minden bogyeszra rá kell inni, az tágítja az agyi ereket, ergo javítja a memoriat.
@Orica Középföldi:

nekem sicc paja után a másik paja sem teccik. ez az abszolút előítélet. asszem. mintha azé nem teccene az 1-es, mert az abc-ben az első hang is egyes.

"__
2014 jan. 10 - Feltöltötte: BeaPalyaOfficial
2014 Palya Bea Produkció Palya Bea: Szabadon Zeneszerző, szövegíró: Palya Bea Zenészek: Palya Bea ...
www.youtube.com/watch?v=5XOe1Xs6gwM
___"

arról nem is szólva, hogy jaegkiskaes sokkal szebben, jobban énekel. igaz, ő nem szerez zenét, ő maga a zene.
@iii: Nem te nem tényeket soroltál fel, hanem azokat a lúzungokat, amelyeket az EPM "tényeknek" akar beállítani. Te pedig mint demokratikusch szerintem ne nagyon akarjon a választók helyett dönteni arról, hogy kinek van vagy nincs helye a jelenlegi európai parlamentben. :) Ne légy te is olyan mint a színeitekben közhatalmat gyakorló polgitok, aki aszerint osztaná a segélyt, hogy ki hova szavazott. :)

www.facebook.com/photo.php?fbid=645375012178132&set=a.405415726174063.79652.400999566615679&type=1&theater

mandiner.hu/cikk/20140416_bihi_miklos_nincs_kolcson_nincs_eloleg
Ennyi, és a helyzet meg csak tovább romlik, és ez nem feltételezés, ez megtapasztalt tény:

Csapnivaló a magyar PISA-bizonyítvány

Diákjaink a fő vizsgálati területeken kívül problémamegoldásból is a nemzetközi átlag alatt teljesítettek, derül ki egy áprilisban kiadott elemzésből. A szakértők szerint rövid távon nincs remény a felzárkózásra.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2014%2F04%2F23%2Fcsapnivalo_a_magyar_pisa-bizonyitvany%2F
@Benjamin Eisenberger:
Miért nem magyarul írsz?
A snittpali féle nem lehet az anyanyelved.
@GeoCracker:
te, ez a zájzenberg nem a korábbi kadarka vagymijafasznak a vedlése?

olyan külsőkutyási kóbor kinézetük van

brühüyyy
egy kiragadott részlet:

Nagyon megéri tanulni

A világ országai különböző mértékű erőfeszítéseket tesznek azért, hogy polgáraik műveltek és iskolázottak legyenek. Nagy különbségek vannak abban is, hogy milyen összegeket invesztálnak a közoktatás és a felsőoktatás fejlesztésébe.

„A PISA-felmérésekből levonható következtetések mellett statisztikai adatokra alapozott elemzések igazolják, hogy a tanulás, azon belül is főként a felsőfokú képzés, jelentős hasznot hoz az adott ország társadalmának” – nyilatkozta az Indexnek Csapó Benő. „Kimutatták, hogy ha egy évvel megnöveljük a teljes népesség iskolázottságát, az nagyjából két százalékot ad hozzá a gazdasági növekedés üteméhez. Magyarország esetében számítások bizonyítják, hogy ha a magyar közoktatás 20 év alatt eljutna arra a szintre, ahol ma a finn rendszer van, akkor a most született generáció életében nagyjából akkora megtérülésre számíthatunk, amekkora a magyar GDP hatszorosa” – tette hozzá.

Izgalmas összefüggés, hogy a tanulás a várható élettartamra és az egészség megőrzésére is pozitív hatással van. A statisztikák szerint az iskolázott emberek hosszabb, aktívabb és egészségesebb életet élnek. Döbbenetes adat, hogy Magyarországon a felsőfokú végzettséggel rendelkező férfiak átlagosan 13 évvel élnek tovább az alapfokú végzettséggel rendelkező társaiknál.
@jaegtoer: látom, jaegkiskaes is ott ül melletted a monitornál.
@parti_giano: Mi az, hogy. Sokat tanulok tőle is.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit sír a szád?... ez csak az "érpataki-modell 2.0"... jobbik programjában szerepelt...
@Orica Középföldi:

Még a végén a szótlanságoddal, de a mardosó tudattal ki fogod kényszeríteni, hogy sokkal igényesebben írjak, pedig a "kurva ország" és az Akadémia legutóbbi változtatásai óta abba a hitbe ringattam magam, hogy: -Ugyan mááááár??!!

jesszus! Mondat elején nagy kezdőbetűk, semmi elírás, igekötők egybe-külön, főnevek és Fő nevek, az új szóaltotások is kicsukva, pedig mennyire imádtam, most már akkor kizárva, ajajaj... elég belég, Szűzanya, meg Margitsziget... jaj, jaj, nagyon hoffmannos lesz:(
@jaegtoer:

" ő maga a zene."

Ez gyönyörű:)))

Nem tudok mit mondani, mert egyik Paját se hallgatom.
és most jöhet az anyázásom, és a többi:

„A sikeres országok példája mutatja, hogy nem a gyerekeknek kell alkalmazkodni az iskolához, hanem fordítva. Magyarországon ez nem így van. Olyan oktatási rendszert kell kialakítani, amelyben minden tanuló azt kapja az iskolától, amire az optimális fejlődéséhez speciálisan neki szüksége van.”
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: epigonnak lenni, az nem tudás... nem vakhittel élni... na, az α...
@parti_giano:

Te, szálkásnyelvű, konspiráló papucs partizán csak akkor írsz jót a tündéredről, ha éppen ott fujja a hajadba a válsztékot kisbaltát lengetve?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: legalább azt elolvashattad volna, sub kavics!... vagy ne valld be, hogy ellazáztad a vona-novák-vollner-gyöngyösi duó (mindegyik félcédulás, így jön ki a kettő... persze csak elméletben:-)) remekművét...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha tudnál olvasni, éppen azt írtam, hogy igen, döntsön a nép majd erről, ha lesz ilyen változás. Egyszer már döntött, beléptünk.

Azért emlegetsz lózungokat, mert képtelen vagy értelmes választ adni, mert a Jobbik koordinátarendszerében nem is lehet, mert az a zsigeri gyűlöletre épít.

Bihi ügyét meg ne kavard ide, ez megint egy szokásos módszer, mellébeszélés. Fotókra se vagyok kíváncsi. Egyébként Bihi nem arról beszélt, kinek osztana segélyeket, ez egy ocsmány jobbikos hazugság. Olyan kurucinfó színvonal.
Fentebb már szóba került az Európai Egyesült Államok gondolata, mint a Jobbik egyik rémálma.Gyakran hozzák példának azt a Jobbikban és úgy általában az Eu-ellenes hangok, hogy a jelenlegi EU működése lassú és körülményes, nem felel meg a 21.század kihívásainak, bla-bla-bla és a Jobbik a Nemzetek Európája "modell" mellett áll ki. Jó lenne ha a Jobbik szimpatizánsai (nem a Jobbik, ők tisztában vannak vele, csak az emberek tudatlanságát használják ki)tisztában lennének végre vele, hogy az EU MOST VAN!!! a "Nemzetek Európája" stádiumban és éppen ezért működésképtelen.Azért kell előre lépni az Európai egyesült Államok felé, mert az a természetes folyamat.Ne kelljen már kifejteni, hogy miért vannak -amióta világ a világ- szövetségek, legyen az politikai, gazdasági, katonai, stb.Ehhez nem kell iskolába járni, anélkül is a látni, hogy mi az erősebb: egy hangya vagy egy hangyably..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ne keseredj el, ez azért nem ilyen egyszerű... az euronews-on vannak jó videók, ahol szó van a pro- és contra-szempontokról is... meg itt a blogon is van, aki megnyugtathat a témában... bár szerintem nem veszi magának a fáradtságot:-)... szóval emiatt ne keseredj el... más miatt igen:-)...
@jaegtoer:

A gond csak az, Bécsben a Paul Lendvain kívül az égvilágon senkit nem érdekel, mit írnak Magyarországról. :)
Az ostobák ott azt hiszik, Ausztria a világ közepe, itt meg azt, hogy Magyarország. Nem helyrajzi kérdés.
@jaegtoer:

Ne túlozz:))
Igaz, hogy én kifejezetten élvezem, ha valaki írásán/stílusán érzem az olvasottságot, de tisztában vagyok vele, hogy a rögzült hibákon - miután az írás automatikussá vált - elég nehéz változtatni.

Aki rendre megerőszakolja ezt az automatizmust - és ez kezd itt elterjedni,valami rosszul értelmezett jópofaságnak vélvén, holott csak pótcselekvés - gond nélkül ketrecelem.

Írj verset! Egyrészt régen tetted, pedig azt is kiválóan műveled. Másrészt nagy szabadságot ad:))
@jaegtoer: heh, te északi ember, fenyegették már a búrád limoncellos üveggel? mert a grappát jól eldugtam. na, mondhatom ezt egy walhalla szökevénynek, aki a vodkát is...
@iii: Megint félrebeszélsz. :) Te nem az EU népszavazásról írtál, hanem azt írtad, hogy "a Jobbiknak semmi helye az EU-ban". Erre írtam én azt, hogy ezt te, mint a demokraták gyöngye pláne nem mondhatod, hiszen azt majd a választók döntik el, hogy hány jobbikos képviselő menjen az EP-be.

Lózungokat pedig azért emlegettem mert azokat pont te mantrázod itt folyamatosan. Pld. az olyan nettó ökörségeket, hogy a jobbik idegengyűlölet miatt kritizálja a földtörvényt, vagy, hogy Berlin és Párizs helyett Moszkvához és Bakuhoz akarja kötni az országot. Szóval te ezeket nevezted "tényeknek". :) Szedd már össze magad lécci.

Ami meg Bihi polgitokat illeti. Pontosan ezt írta ugyebár:

A Facebookon üzent a település választópolgárainak a vizsolyi polgármester. Egy héttel a választások után a következőket posztolta oldalán Bihi Miklós:

„Eltelt egy hét, volt időm átgondolni a választási eredményt. Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, senkit nem akarok megbántani, megpróbálom összegezni a gondolataimat. 170 Fidesz, 111 Jobbik, 60 kormányváltók, ha valaki nem tudja. Mi következik ebből, aki a Fideszre szavazott, nyilván elégedett a sorsával, aki Jobbikra, nem tudom, mert én nem olvastam olyat a programjukban, mely Magyarországot egy jobb irányba vinné. Ezért nekem ebből az jön le, hogy amit én képviselek, az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön, nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én. A közfoglalkoztatást már megoldotta a kormány. Ja, elfelejtettem, hogy a kenyérhez jó étvágyat kívánjak, remélem 4 évig elég lesz.”

Tehát ezt egy hivatalban lévő polgármester osztotta meg. Kijelentve, hogy bár egy egész település vezetője, csak akkor fogadja el az általa képviselteket, ha az elvárása szerint szavaznak (a baloldalra). Ez szerintem ami elfogadhatatlan, vállalhatatlan és védhetetlen, bár szerinted biztos nem az.
Ja és mindez ugye jelenleg is olvasható a polgitok arckönyv üzenőfalán tehát nem hirtelen felindulásból elkövetett arcátlanságról van szó. Nem csoda, hogy a liberális vezető értelmiség máris elhatárolódott tőle. Ja, nem... ;)

www.facebook.com/miklos.bihi/posts/813665938660998?stream_ref=10
@Orica Középföldi:

Esetleg nem érdekli a blogközönséget a helyesírás. A szabályok kínos betartása maximalizmusra utal(hat). Ide inkább lazulni járnak a kollégák, ahogy elnézem.
@Benjamin Eisenberger: Meg is kapta, orulnek? (Most kimondottan elonyos hogy nem hasznalok ekezeteket)
Amugy ha mar megszolitottad a kommunistakat, elarulnad kiket tartasz kommunistanak, komolyan erdekelne, mik a jellemzoi egy kommunistanak szerinted?
Csak aztan vigyazzal a jellemzessel, nehogy megharagudjon a fonok. :-))))
"Illés azt ígérte a lapnak, hogy javítani fogja a hibát, egyébként azért pontatlan a vagyonnyilatkozata, mert "1998 óta mindig ugyanúgy tölti ki a nyilatkozatot: akkor „beírt egy számot”, amit azóta évről évre automatikusan átmásol.""

index.hu/belfold/2014/04/23/illes_zoltan_vagyonnyilatkozata_is_hibas/

Erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy az apja faszát! 15 éve másol!
Szántsák már be sóval ezt az egész vagyonnyilatkozatos bolhacirkuszt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jó fej ez a Bihi. Igaza van. Mi lenne, ha egyszer az életben magyarember szembesülne azzal, a döntéseinek következménye van?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De kolléga, az iskolázott ember hajlamos perverziókra. Úgymint gondolkodás, önálló döntéshozatal, perverz vonzódás a versenyhez, demokráciához, jogainak nem piszkalasahoz.
Mini putyinunk számára ez maga lenne a vég.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__Pld. az olyan nettó ökörségeket, hogy a jobbik idegengyűlölet miatt kritizálja a földtörvényt, vagy, hogy Berlin és Párizs helyett Moszkvához és Bakuhoz akarja kötni az országot._"

Most új díl van, amíg a jólfizető helyeket kell megkaparintani. Amúgy ki a fasz is bohóckodott az uniós zászlóval a tisztelt házban? ki volt az az européer intelligenciapiramis?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Szántsák már be sóval ezt az egész vagyonnyilatkozatos bolhacirkuszt"

nem. a nyilatkozókat kell. legalábbis a többséget.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nyilvánvaló, hogy a szavazók fogják eldönteni, kinek lesz helye az EP-ben, én csupán a vágyaimat fogalmaztam meg. A Jobbikkal ellentétben, aki saját bevallása szerint se demokratikus, én ezt elfogadom. Attól még lehet az a véleményem, hogy nem kívánatos olyanokat odaengedni, akik csupán rombolni akarnak.

Amit idézel, azok nem lózungok, hanem tömör összefoglalásai a tényeknek. Mi más oka lenne a külföldiek ellen tiltakozni, mint az idegengyűlölet? Hogy Moszkvához és Bakuhoz akar csatlakozni, az ismét csak egy plasztikus megfogalmazása a "keleti nyitásnak" és az EU-ellenességnek, pontosan olyan leegyszerűsített formában, ahogy a Jobbik is kábítja a népet.

Ismétlem, Bihi ügyének ehhez semmi köze. Te nemhogy abbahagytad volna, hanem a szokásos módszereddel megint idedöntesz valami szemetet. Ráadásul olvasni sem tudsz: "nincs kölcsön, nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én" - vagyis szó sincs arról, amit összehazudozol. Ugyanis ezeket eddig a saját pénzéből adta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

egészség nélkül az egész értelmetlen, másrészt a fogyasztandó javak megtermelése és fogyasztása

a nagyrészt hulladékot és felesleget termelő kapitalista rendszert egy új rendszernek kell felváltania...a csillaghajók korában egyébként is mindez más dimenziókat vesz majd fel...a sebességgel az idő fordítottan arányos

ez nem biológiai, hanem társadalmi probléma

a jelen társadalmi berendezkedésben nem éri meg...

brühüyyy

ismered a Highlander sorozatot?
@Husz_János_Puszita: Jaja szerintem is. Képzeld milyen libsi hiszti lenne idehaza, ha ilyet egy jobbikos polgármester írt volna le azokról, akik mondjuk nem a jobbikra szavaztak. iii kolléga is itt sírna és temetné egyből a demokráciát napestig :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
van egy másik, amit nektek javaslok:

www.lumosity.com/

ez izgalmas egyébként én lementettem ezt az OECD-t kíváncsiságból és meg fogom csinálni

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:

"A szabályok kínos betartása maximalizmusra utal(hat)."

Mint jeleztem, ez automatizmus. Nem igényel figyelmet, még lazulás közben sem.
Az viszont igen, hogy a magyarost sch-val jól írd, hogy értelmesnek tűnjön:))
@Orica Középföldi:

Egy ilyen blog célja szempontjából irreleváns a helyesírás szerintem. Amúgy mindig akkor teszik szóvá, amikor fölényesen le akarják iskolázni a másikat. Arra a célra megfelel, de nagy jelentőséget nem tulajdonítanék neki.
@iii: Mondjuk így már egy fokkal jobb. Én össze is kötném gyorsan, hogy amit te továbbra is a jobbikkal kapcsolatos "tényekként" aposztrofálsz, az inkább a te véleményed.
Így sokkal közelebb járunk a valósághoz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Annál csak az mulatságosabb, mikor a saját párttársának esik neki. :)
@Husz_János_Puszita: Ilyesmi a többi pártban is előfordul sajnos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nézegetem a problem solving-osat...hát meglehetősen alapfokú...asszem abba is hagyom

yényleg tapasztalatlan gyerekeknek van a test...

brühüyyy

ezek alapján egy szégyen amit produkálnak a magyar kölkek

nem akarom elmesélni mit csináltam én 10 éves koromban...annyit, hogy egy 25 éves eredményét túlhaladtam...és az is problem solving volt, zsűri előtt!!!!
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Tízmilliárd forintért fejleszt a Klik

Szervezeti fejlesztésre, nevelési-oktatási módsze­rek terjesztésére költenek, először Borsodban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F23%2Ftizmilliard_forintert_fejleszt_a_klik%2F
@rodeo36: 15 éveseknek, és igen vannak kivételek, én nem voltam ennyire ott a toppon mint te, de nem panaszkodom :D

Azért itt is lenne néhány olyan tudálékos, akiknek még ez is megugorhatatlan kihívás. ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem azért hozták létre a KLIK-et, mert úgy olcsóbb lesz minden?
@Husz_János_Puszita:

A relativizálás leghatékonyabb eszköze, ha lazán irrelevánsnak nyilvánítok valamit.
Nézd meg ezt nagyban, milyen jól működik.

Részemről vége a témának.
@Csekkliszt#10: "Bocs, milyen Balczó ÚR?
Ez a megszólitás tisztességes, rendes embereknek jár ki..."

Tényleg el is felejtettem, hogy Balczóhoz képest Szanyi kapitány az úriember. :)

alfahir.hu/a_jobbikos_buta_mucsai_paraszt
@Husz_János_Puszita:
a nyelvtan alkalmazása is tisztelet...a tréfás, kifacsart alkalmazások a blogon direkt jól festenek ha nem mennek az értelem rovására...magam részéről a twitterezési agyament csökevényeket nem tartom helyesnek...sőt tréfásnak sem...pláne úgy, hogy különféle nyelveken országonkénti dilit kellene elkapnom

brainstorming?

olvasni egy argentin spanyol twitter beszélgetést...hát assem akármi
Minősített többséggel döntött az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése kedden arról, hogy a pénztár június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, ha a Horizont küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot. A pénztártagoknak a változás nem jelent plusz költséget, és adminisztrációs teendőjük sincs. A piacon így már csupán négy működő magánpénztár marad.

www.origo.hu/gazdasag/20140423-a-horizontba-olvad-az-ing-magannyugdijpenztar.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
@Orica Középföldi:
mint politikai vitaeszközre gondolsz?

lajasság

egyetértek

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nagyon meg voltam lepődve, mert indirekt úton jutott vissza hozzám az eredmény...kezdődött általános elsőben rajzban (nekem az volt a normális amit én csináltam, mint mindenki másnak is a gyerekek közűl) igenám de a szaktanár meg volt lepve, hogy ezt előzetes oktatás nélkűl ő még nem látta...majd a többi...és az a bizonyos teszt ami utólag vált egy tesztté egy játékból...a zsűri 25 éves szakmai gyakorlattal rendelkező kultúrmérnök és 15 éves gyakorlattal rendelkező tanár...akik azon csodálkoztak a legjobban, hogy mindenféle "megfontolás nélkűl" megalkottam a művet amit ott és akkor terveztem építés közben...képzelj el egy Skála II.-t (ami Nyugatinál készült) annak léte előtt min 25 évvel

brühüyyy

én akkor betöltöttem már a 10. életévemet 3 vagy 4 hónappal
@Benjamin Eisenberger: Légy szíves akkor szólj a Kövérnek, az Orbánnak, a Schmittnek, a Martonyinak, a Pintérnek, a Pozsgaynak, a Szűrösnek, hogy mint régi kommunisták takarodjanak a fenébe. Ha már a komcsiknak leáldozott...
@rodeo36: így megy ez a zseniknél, na én soha nem voltam az, és már nem is leszek, megmaradok egy józan paraszti eszűnek - már ha minden jól megy :D
@GeoCracker: Zseniális szöveg! Anno nem olvastam, de minden szava szent.
@Munchausen: "A nagy budos helyzet az, hogy nemcsak magyarorszag, de az egesz voltszocialista regio nagy szarban van, mert az arak mar siman nyugati szinvonalon vannak, mig a jo fizetesek is csak alulrol nyaldossak a nyugati minimalbert is. "

Nomen est omen. Összevissza beszélsz, nem bizonyítasz semmit. Hol egy szám, bárókám?
Látom, csak nem akar elterjedni a stadiZOOleum elnevezés. [legyint] :)
@Benjamin Eisenberger: Na, még egy beszélő név! Öregem, én ezzel nem dicsekednék.
@Marcellusca: láttam ezt már máshol is, de ha túltermelés van ilyen faszságokból, akkor nehezen kap teret az ilyen ;)

Össze lehetne szedni, milyen neveket kapott már a szotyializmus bőrkötényes ura, meg a grande maximanusz labdakergető épültjei.
@iii:

Nem helyes ha egy nemzet termőföldje belekerül a tőke szabad áramlásába, azt jobb kivonni onnan. Idegen ne vehessen magyar földet, ebben a Jobbiknak van igaza. Miért akar mondjuk egy izraeli állampolgár magyar földet venni, nem vettek már el elég földet a palesztinoktól, még a magyaroké is kell nekik?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most mi a bajod? Nem róla van szó a posztban. Vagy fixálódtál a Gyurcsányra, és úgy agy vele, mint a viccbeli Móricka, akinek mindenről a pina jut az eszébe.
"Aki a Horthy-korszakot isteníti, nem tudja, miről beszél"

„Ebben a társadalomban szinte genetikus a feudális gondolkodás: vannak a pozícionáltak, és vannak a nyomorultak, akiket a vezető réteg a sárga földig lealáz, legfeljebb négyévente kuncsorog náluk a szavazatért” – mondja a HVG-nek adott interjúban Háy János író, aki szerint az utóbbi huszonöt év csak rontott a helyzeten.

hvg.hu/kultura/20140423_Aki_a_Horthykorszakot_isteniti_nem_tudja
@Benjamin Eisenberger: Kicsi bogár, ezt te valahol hallottad, de nem az egészet.

"Ferkó meg mondta néhány éve hogy "el lehet innen menni"...akinek nem tetszik itt." Rosszul tudod! Gyurcsány ezt azoknak a vállalkozóknak mondta, akik vonakodtak adót fizetni. Tudod-e, kicsi fiú, hogy mi az az adó? Vagy még ez nem volt tananyag?
@Marcellusca:
Sztem csak azért, mert maga a mauzóleum erősebb vágyat hordoz:-) de kulonben jo !!!
@wallenberg8805: te is egy zsebszerződés eredménye vagy, ahogy elnézem. úgyhogy ne reklamálj.
@wallenberg8805: azert jobb belevonni, mert igy hoz hasznot. Annak aki eladja. Annak aki megveszi. Annak aki nem eladja, hanem hogy művelje. A termőföld szentként imádása primitiv, demagóg es luzer fel fogás. A föld vagyontárgy, mint egy gyar, vagy gépjármű flotta. Ez a fel fogás tenyleg tipikus jobbik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ennyi penzt elszornak es nemhogy látszata nem lesz, rosszabb lesz mint előtte. A prosperáló sulik kapnak, a kis falusi szólok, főként ahol roma gyerekek tanulnak meg koppannak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A magyar termőföld nem arra való, hogy az adásával-vételévele hozzon hasznot idegeneknek, hanem arra hogy a megművelésével hozzon hasznot a magyaroknak. Próbálj meg Izraelben termőföldet venni (elárulom, nem fog menni).
@épészmérnök: a dolog iróniája, hogy ezt a jo oreg horvath andrasi értelemben vett magyar valalkozoknak mondta...
Komcsi-libsi egyremegy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: kap egy két elit iskola, ahol a pártfunkci gyereke tanul, a többinek meg cuki...
@♔bаtyu♔: te csak tudod, miután rájöttél, hogy a nyalandó seggen az nem piros pötty, hanem piros csillag.
@jaegtoer:
csak nem? te is be tucc pöccenni

brühüyyy

a kadarka egyébként elpárolgott, emléxel a @kadarka-ra?
van helyette ájzenberg...ezek honnan gyünnek? onnan ahonnan a azbej tisztán jég és szóda nélkűl? lehet hogy személyesen álarcban?
@wallenberg8805: miert is?! Mert a magyar gazda talán jobban művelne, csak mert magyar?! Ez kb 80 eve nem igaz. Csak a buta jobbikos hiszi, hogy ha külföldi vesz földet másnap talicskazza kifelé a földet meg a vizet.
Csak nem attol feltek, hogy kiderül hogy mas jobban csinálná?
@épészmérnök:
ez ovi alsós

brühüyyy

és szajkó a zazbej tisztán és a kubatov elvtársak napi felhordása

brühüyyy
a tisztán már ide nem mer begyünni mert megleptük mint legyek a büdös lábat
"Miért akarja látni az MNB fura elnöke a számláinkat?"

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".

hvg.hu/gazdasag/20140423_Miert_akarja_latni_az_MNB_fura_elnoke_a_s
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Illés azt ígérte a lapnak, hogy javítani fogja a hibát,"

Illés huszonöt évvel ezelőtt még egy csillagszemű, bátor civil aktivista volt.

Tanulság: nem az egyéneken múlik a korrupció szintje, hanem a rendszeren. Aki a politikába bekerül, azt ellenőrizni kell, akármilyen üde ifjú. Amelyik rendszerbe be van építve az ellenőrzés, az oké. A mostani magyarba nincs.
@♔bаtyu♔:
... Egyremegy, mint batyu és spermazsák.
@wallenberg8805: nektek izrael fixációtok van. Izrael igy. Izraelben úgy. Amugy meg megveszik, beépítik, talicskaval viszik, föld alatt viszik. Akkor most rajongtok érte, vagy sem?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A magyarságnak abból nincs haszna ha egy idegen hatékonyabban műveli sajátmagának a magyarok földjét. A magyarságnak abból van haszna ha a magyarok számára van megművelve a föld, és annak haszna a magyaroké, nem az idegeneké.
Az izraeliek sem engednék meg hogy az ő földjüket idegenek műveljék sajátmaguk hasznára, még akkor sem ha az hatékonyabban tudná művelni náluk.
Ezt csak a pesti nagykörúton belüli fajúak nem értik (vagy legalábbis úgy tesznek mintha nem értenék).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én nem azé gyöttem. :P :D :D

De, mán menek is. :)
Pancho Aréna stadionavató

A TrollFoci szakértőjének hiteles beszámolója a felcsúti Pancho Arána avatásáról.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k6Q5FXvp6pw
@Husz_János_Puszita:

"_irreleváns a helyesírás szerintem. [...] Arra a célra megfelel, de nagy jelentőséget nem tulajdonítanék neki._"

Ne menjünk bele jobban, de szerintem nem így van. Ez egyfajta igénytelenség is önmagunkkal és másokkal szemben.
Nem csak __l a z a s á g__ ,

először csak a kis szabályokat hágjuk át, aztán a kicsit fontosabbakat, aztán a még fontosabbakat, végül az életbevágóakat. Aztán egyszer csak nincs se helyes, se etika, se morál, se törvény, se hagyomány, csak a lopás, a rablás, a káosz és az anarchia...., vagy az, amikor már a káosz számit a rendnek, és a morál, az etika, és a törvényesség a deviancia.

Nem győzöm elégszer mondani:

értékrend, értéktudat, értékválság. Ezzel kezdődött minden bajunk. Ezen a Kritika című folyóiratban már 1980-ban oldalakon és hónapokon át keseregtek kiváló emberek. Még értelmiségiek is voltak közöttük. Jó kis írások voltak azok. Ezért (is) szoktam elszégyellni magam, ha Orica rápirít valakire a helyesírás miatt, mert nekem aztán végképp nem lenne szabad, ha már megadatott a szerény képesség, hogy jól/helyesen tudok írni. Mentségemre legyen mondva, egyre jobban hülyülök, és fogalmam nincs: -Mi lesz háromra?
@iii: A magyar földet ne vehessen külföldi-ről eszembe jut a Tokaj-Hegyalja. Tele van olyan falvakkal, amelyekbe olasz telepesek hozták be anno a szőlő- és borkultúrát. Bodrogolaszi, Olaszliszka jut eszembe így hirtelen.
@épészmérnök:

Azok a tatárjárás pusztítása miatt lakatlan területre jöttek be. Vajon ki akar megint pusztítani hogy bejöhessenek idegen telepesek?
@épészmérnök: tudod, mit adtak nekünk a lómaiak? na mindegy, most bűvöskocka szezon van.
@jaegtoer:
Kisebbségi vélemény(em)
Sztem ez meg egy nagy marrhasság. A nyelv egy dinamikus közeg, az internetes kommentelés sajátos nyelvezetet, szókincs, rövidítések, kommunikációs forma, érv teremt és ha ehhez hozzaveszem h globális felmelegedés is van (na, jo ez volt a vicc), de méginkább prédiktiv szovegbevitel, mobilélet, akkor ezek a szabályok nem lehetnek ilyen merevek. Nekem pl fontosabb a szókincs mint a hejesiras... tobbet elárul a muksókámról, oszt a magyar nyelv meg tele huje ékezetes karakterekkel h törne ki néha a csuklóm
a da kották mind hazaárulók
... na tessék: az etc-t a huje hejesirasellenorző kijavította érv-re :-)
@rodeo36: "a nagyrészt hulladékot és felesleget termelő kapitalista rendszert egy új rendszernek kell felváltania"

Már az ENSZ Fenntartható Fejlődés Világbizottsága által 1997-ben kiadott Jelentés tartalmazza, hogy a folytonosan növekvő fogyasztásra épülő gazdasági rend egyre gyorsuló ütemben feléli a Föld tartalékait, és ha nem történik ebben változás (és mitől történne :-( ), akkor a bolygó ökoszisztémájának az összeomlása fog bekövetkezni.

A jelenlegi gazdasági világrend olyannyira komplex, hogy a politikai (governance) döntéshozatal rendszere nem bírja átlátni, és meghozni a szükséges döntéseket.

Sokat gondolkoztam ezen. A demokratikus döntéshozatalba be van építve a rendszer rombolóinak a hatalomra kerülése, ezt történt meg most Magyarországon. Ugyanakkor az autokratikus rendszer elvben alkalmasabb a gyors és drasztikus döntések meghozatalára, de nagymértékben személyfüggő. És, mint látjuk, a hatalom megváltoztatja a személyiséget.

Én már csak abban reménykedek, hogy amikor Gaia visszabillen valamilyen egyensúlyi állapotba, akkor az az új egyensúly az emberi faj számára elviselhető lesz.
@jaegtoer: És melyik Jobbikos fasz próbálta felgyújtani az EU zászlót valamilyen utcai performanszon?
@épészmérnök:
Nem fog visszabillenni:-(
Előbb pusztítjuk el a bolygót, mintsemhogy tömeges méretekben bolygóköz költözhessünk.
Az emberi faj túlélésének esélye h az exterior azaz test nélküli állapotot tudatosan tudja megélni és gyakorolni, h a földi halál után megválaszthassa lakhelyét. Errol szólnak a new age tanítások.
Csak szólok:-))
@Benjamin Eisenberger: Retkes telibebaszott kurva anyádat kellett volna kitenni.
@wallenberg8805: "Próbálj meg Izraelben termőföldet venni (elárulom, nem fog menni)."

Aranyoskám, Magyarországon sok helyen parlagon hevernek földek, mert akik még meg tudták művelni, kiöregedtek, vagy kihaltak. Izraelben meg azért van termőföld egyáltalán, mert annak idején a kibucok lakói kézzel szedték össze a köveket, és kezdték lépésről lépésre megművelni a terméketlen földet. Kemény melóval. És elég okosak voltak ahhoz, hogy feltalálják a csepegtetéses öntözést.

Nem lehet a két helyzetet összehasonlítani.
@Benjamin Eisenberger:
"...mintha népszavát olvasnák..."
olvasnák, bazeg olvasnÁk
kimondva már hallottam, de leírva... és még csodálkozol, ha időnként kibasznak a kicsit is valamit magára adó helyekről?
mert a hülyeségeidet még csak- csak el lehet viselni, de ezt az olvasnÁk- ot...
fogadok, hogy otthon a vitrinben még szalonnázó porcelán szobrocskád is van :)
ja, és a nemzeti színház láttán is elalélsz a gyönyörtől.
@nandras01:

"fogadok, hogy otthon a vitrinben még szalonnázó porcelán szobrocskád is van :)"

Ettől kész vagyok:))))))))))))
@épészmérnök:

Mindjárt meghatódom. Kár hogy volt egy olyan hogy Nakba, amikor 800 ezer palesztin őslakost elüldöztek otthonából, többezret lemészároltak, a földjeiket pedig elkobozták. Legyen elég nekik az a föld, ne akarják megszerezni a mi földünket is.
Kedves Mindenki!
Ezt a Benjamin Eisenberger megnevezésű félkegyelműt miért kellett innen kiutálni? Egyetlen üde színfoltja volt ennek az egyre komorabb valóságnak.
Igaz, sokat nem vártam tőle soha, de mindig újra és újra meg tudott lepni, és bár néha fájt a pontszerűsége, de istenemre, szórakoztatott :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"A termőföld szentként való imádása primitív, demagóg, és lúzer felfogás."
Végre valaki ki meri ezt mondani.
A termőföld különleges termelési eszköz, van termelési értéke, termelékenységi mutatója stb. uyganúgy, mint egy vállalatnak.
Az, hogy a termőföld tulajdonlása nacionalista burokban kerül megfogalmazásra, az azért van, mert ez a kormány mást nem tud felkínálni a népnek, mint a nemzeti tudatot, a föld is e kínálat része.
Még tovább egyengeti ennek a felfogásnak az útját azzal, hogy nagybirtokok helyett a kis- és közepes gazdaságok szervezését szorgalmazza, azontúl, hogy társaságok jelenlétét nem kívánja e körben látni.
Mint az iparban, a nagygazdaságokban is a legmagasabb munkaszervezést- munkamegosztást lehet létrehozni, tőkeerejüknél fogva a legnagyobb jövedelemezőséget ezekben a gazdaságokban lehet elérni, nem szólva a gépi kapacitások optimális kihasználtságáról.
Számtalan tényező szólna még emellett, azonban hozzá kell tenni, hogy a nagybirtokrendszerek nem a jelenlegi oligarchák számára jöjjenek létre, hanem a parasztok összeszervezéséből, hogy a foglalkoztatási gondok is megoldódjanak egyben.
@Egéridomár:
Senki nem kergette el, maga húzott el, mert szétalázta magát. Hogy mennyire szórakoztató az egyéni ízlés kérdése en nem tettem ketrecbe, de semmi mást nem csinál mint klasszikus trollkodást, az meg fárasztó. De felőlem lehet itt többen imádják szivatni mert megérdemli.
@wallenberg8805: Tetszik, hogy képes vagy a felháborodásra. De azért hadd kérdezzem meg tőled, és kérlek, válaszolj egyenesen.

A palesztin területeken vajon megművelik a földet, vagy inkább a segíllykét várják?
@Benjamin Eisenberger:

Már régóta izgat egy kérdés, és te nagyon autentikus személynek látszol, hogy válaszolj rá (autentikus = ismered dörgést, személy = nem a gyors ellentéte):

Hová teszed a kapát evés közben?
@Mariann19: "Mint az iparban, a nagygazdaságokban is a legmagasabb munkaszervezést- munkamegosztást lehet létrehozni, tőkeerejüknél fogva a legnagyobb jövedelemezőséget ezekben a gazdaságokban lehet elérni, nem szólva a gépi kapacitások optimális kihasználtságáról. "

Mariann, sajnálom, de ellent kell mondjak. Amit mondasz, igaz akkor, amikor az élő munkára adódó terhek olyan extrém magasak, mint Magyarországon. De mindjárt nem lesz igaz, ha normális szintűek. Ugyanis a legnagyobb hozzáadott érték létrehozása a termőföld esetében az élőmunka segítségével lehetséges.

Az organikus gazdaságokban megtermelt áru világpiaci ára a nagyüzemileg megtermelt áruhoz képest 30-50%-kal magasabb. Bizonyos árukat lehetséges nagyüzemben is organikusan termelni, bár nem egyszerű. Ilyen a búza, a kukorica. Minden mást azonban lehetséges, sőt, gazdaságosabb közép- és kisgazdaságokban megtermelni. Ennek más, külső hasznai is vannak, a régiók eltartóképessége nő, ha az ilyen gazdaságok felszívják a fölösleges munkaerőt.
megoldódni láccik az ezer éves népi-orbános vita...

nép=orbán, orbán maga a nép... minden ami a népé az a orbáné !
minden ami orbáné az nem népi... orbán a nép javáért harcol !
@Mariann19: a mostani nagy oligarcha nyomulás, a kis és közepes gazdaságok nyűglődésének az egyik baja, hogy nálunk a termelőszövetkezet ördögtől való. Pedig minden elemista tudja, hogy ha egy költséget több felé osztunk, mindenki jól jár. Míg nyugaton virágkorukat élték, itt hallani se akartak róla. De egyneként, még zsebbe se tudják kifizetni a sok tíztezer forintot.
Itt is ugyanaz igaz, mint a gazdaság többi részére. Minél kevesebb költséggel előállítani és minél többet eladni. De a költségeken csak így lehet lefaragni.
@Egéridomár: aszonta a tahó, hogy a taó az nem adó:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
@Mariann19:
Nem szentként tisztelés ,csak félelem.
Mi van ha beüt valami éhínség,gebasz és erre azt mondják,hogy ebből te nem ehetsz,mert ez nem a tiéd.
Fizetsz vagy éhen döglesz.
Afrikában arabok meg kínaiak vettek földeket,amit őriznek.
Nem akarok itthon is hasonlót.
Persze ez szélsőséges példa,de egy kicsit ilyentől is félek.
@Egéridomár: a taó szerinte mint minden más befizetés az álam felé az ÖNKÉNTES vállalkozói jótékonyság...

így jógunk van rá hogy egyedül eldöncsük ovodára vagy stadionra kölcsük/aggyuk...
@épészmérnök:

A palesztinok olajfáit például rendszeresen kivágják, felgyújtják a szélsőséges rasszista zsidó telepesek. Úgy nehéz azt gondozni, nem gondolod?
@wallenberg8805: Nem válaszoltál a kérdésemre. Az olajfák ezer éve ott vannak.

Megművelik a földet, vagy a segélyt várják?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Fizetsz vagy éhen döglesz."

Miért gondolod, hogy a műkörmös nem őrizteti, és neki nem kell fizetned gebasz esetén?
Egyébként már nem tudom,talán Sas Józsi énekelt egy dalt,aminek az volt a vége,hogy:És ordibálnak egymásra,hogy:Büdös kommunista!
Ma tényleg ez van.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Fizetsz vagy éhen döglesz."

"Akinek nincs semmije, az annyit is ér." - Ezt egy törzsökös magyar politikus mondta, várj, hogy is hívják...

Gondolod, Mészáros Lőrinc adna élelmiszert az éhezőknek? Aki még a trágyát is képes ellopni a szegény embertől?
@épészmérnök: két dolog ami megkérdőjelezi a logikádat. Egyrészről a legalacsonyabb jövedelmet a mezőgazdaságban fizetik legtöbb helyen. Jóval a minibálbér alatt. A másik pedig hogy egy kisebb területen nem kell olyan sok munkaerő, és az is csak szezonálisan, és akkor sem hosszabb időre, az sem minden terménynél.
Arról nem is beszélve, hogy itt talán a legmagasabb az építőipar előtt a fekete munka.
A bio, organikus és társai terményei azért drágábbak, mert több beruházást igényelnek (ha jól tudom nem lehet csak úgy ex has elvetni a magot és azt mondani, hogy bio mert nem permetezem), hogy bio lehessen, másrészt meg meg kell fizetned azt hogy bio, vagy organikus.
@épészmérnök:

Igazad van. Még mentségemre sem lehet mondanom, hogy ennek tetűnek nem is szánhattam egyebet, csak hogy egyen belőle eleget.
Persze a mai munkásságát díjaztam egyetlen összegző válaszban.

Arra, amit tényszerűen és elegánsan írtamm, arra bersze elhúzott, mint a vadliba. Gondoltam emezt megérti.

Vagy - lejárt a munkaideje, vagy meglett a penzum.
@Orica Középföldi: Azért a műkörmöst elkaphatom,felköthetem.:))
De ha a holland,a német gazda EU elé viszi az ügyet valahogy félek nem nekünk adnak igazat.:((
@Csekkliszt#10:
Klasszikus troll, semmi kétség. Az igazat megvallva, ennyire egyszerű emberrel élőben még nem találkoztam. Talán ezért is csodálkozom rá ennyire gyermekien a hozzászólásaira.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ha éhínség lesz, és világméretű éhínség, akkor a buta magyar paraszttól is elveszik erővel a terményt, és külföldre viszik. Az erősebb kutya baszik. De most nem menjen senki a yellowstone parkba, mert ott van a világ legnagyobb vulkánja, és ha kitör akkor az kész apokalipszis?! Hülyeség. Szupi kis elmélet, lehet rettegni ezerrel a széljobber honfitársaknak. Gondolom az ilyenek nézik gúvadt szemmel a túlélős-betárazós dilis amcsikat a netgeo-n.
Amit megtermelnek árú. Annak fogják eladni, aki megfizeti. A magyar paraszt se adná olcsóbban hazafiasságból, megnyugtatlak. Sőt. Rátenne még 10-50%-ot, elvégre magyar termény.
@épészmérnök:

Amelyik földjükhöz odaengedik őket a felfegyverkezett szélsőséges rasszista zsidó telepesek, azokat megművelik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az organikus termesztés során kevesebb és kisebb gépet használnak, sokkal nagyobb az élőmunkaigénye mint a nagygazdaságoknak. Kisebb területen több munkaerőt foglalkoztatnak mint a nagygazdaságokban.
A beruházásigény nem magasabb mint a hagyományos nagyüzemben, hiszen kevesebb gépre van szükség, és kevés, hagyományos kemikáliára.
A tárolás és a szállítás között annyi a különbség, hogy külön, speciális szabályok vonatkoznak pl. a rágcsálóirtásra, a penészedés megelőzésére a tárolásnál, ezek azonban nem drágábbak a szokásosnál. A szállító járművekre az a szabály vonatkozik, hogy ugyanazon a járművön nem szabad "hagyományos" és organikus terményt szállítani. De ez nem plusz költség, ha az egész gazdaság organikus.
@wallenberg8805:

"__A palesztinok olajfáit például rendszeresen kivágják, felgyújtják a szélsőséges rasszista zsidó telepesek. Úgy nehéz azt gondozni, nem gondolod?__"

nem tudom miért van egy olyan érzésem, ahhoz, hogy a zsidók azt a rengeteg olajfát rendszeresen kivágják, amiről szól a fáma, valószínű, hogy ültetniük is kell. mármint az izraelieknek, ha úgy tetszik, a zsidóknak.

az más kérdés, hogy adott környezetben, körülmények között, és a rendelkezésre álló feltételek mellett elég nehéz lehet
munkát kapni,
vitatott területen földet művelni, állatot tartani,
egyáltalán létezni.

Még mindig nem látták be, hogy 'a legsoványabb béke is jobb, mint a legkövérebb háború', ebben nagy segítségükre vannak azok a demokratikus, békeszerető és minta mutató országok, akik mindkét félnek gyártják és eladják a fegyvereket.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A rettegés és műrettegés az egy másik műfaj,nem az enyém.:))
@Benjamin Eisenberger: azért azokat a számokat, amik alapján dobálózol, érdemesebb lenne jobban áttekintened

a többséggel szemben még a fidesz sem tud tartósan minden hülyeséget megcsinálni - tudod, a haza nem lehet ellenzékben, de a többség sem
@wallenberg8805: Neked valami nagyon különös elképzelésed van Palesztináról. Szerinted egész Palesztinában felfegyverzett zsidók puskacsöve mered szegény szerencsétlen palesztinokra? Nincs ott véletlenül kettő, egymással harcoló, felfegyverzett palesztin szervezet, amely a folyamatosan ömlő segélyek meglopásán marakodik, ahelyett, hogy megszervezné a termelést?
@jaegtoer:

Az őslakos palesztinok által ültetett és gondozott olajfákat szokták kivágni és felgyújtani a betolakodó szélsőséges rasszista zsidó telepesek, és nem azért hogy ők műveljék meg, hanem azért hogy a palesztinoknak ne legyen, tehát puszta gyűlöletből.
@wallenberg8805: neked pl. mi hasznod van abból, hogy most magyarok művelik a földet? Talán olcsóbban jutsz hozzá bármihez? Lószart, megveszed a lengyelt, mert az olcsóbb. Talán jobb minőségűbb? Lószart, megveszed a francia krumplit, mert annak nem kell a felét kidobni, mert fekete belülről mint a magyar. Vagy a spanyol epret, mert az még mindig érettebb mint a magyar, és még szebb is. Ráadásul támogathatod kint dolgozó honfitársaidat, akik ott szedik neked az epret.
@épészmérnök:

Ki az őslakos és ki az erőszakos betelepülő?
Ki tartja fegyverrel megszállva a másik településeit és földjét?
Na ugye.
Aztakurva!Belefutottunk itt a cionkommandóba!:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A magyar paraszt se adná olcsóbban hazafiasságból, megnyugtatlak. Sőt. Rátenne még 10-50%-ot, elvégre magyar termény. "

Elég a II. vh. végére gondolni, amikor a szerény és jóságos magyar paraszt aranyért adta a tojást éhező budapesti honfitársának.
@wallenberg8805: Cica, tény, hogy van ilyen is. DE. Még mindig nem válaszoltál a kérdéseimre.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én a termelői piacon veszek magyar terményt, a magyar eper egyébként kisebb de finomabb ízű.
Egyébként Dobó istván Eger várkapitánya azt mondta hogy a haza nem eladó semmi pénzen.
Ezt a mondatot a nemzetidegen balliberálisok gyűlölik és próbálják meghazudtolni, de nyálkás hazugságaik hiábavalók.
@épészmérnök: a mezőgazdaság nem olyan amit kicsiben érdemes csinálni. Túl sok költség, túl sok rizikó, esetleges haszon.
@wallenberg8805: ugye te is érzed, hogy ezt még a barikád se venné be, mert túl bugyuta?! Mesélj még mit szoktak még elpusztítani? Leszakítják a barbie-k fejét amivel a palesztin kislányok játszanak?
@Mariann19:

pedig már Széchenyi is felismerte az 1820-as években [majd: 1831. Hitel] hogy az ősiség törvénye nagy gebaszt okoz.
@épészmérnök:

A lényeg az hogy ha én azt mondom hogy hatékonyabban tudnám megművelni a ti kerteteket és ezért azt fegyverrel megszállnám, akkor jó balliberálisként azt mondanád hogy rendben van, mert az a fontos hogy a ti kertetek hatékonyan legyen megművelve, nem pedig az hogy a ti birtokotokban legyen.
Mi máshogy vagyunk bekötve, nekünk rendes nemzeti érzelmű magyaroknak az a fontos hogy ami a miénk az a miénk legyen, ne az idegeneké.
@épészmérnök: A háború csak a magyaroknak nem mentség ugye?
Kezd elcsúszni a vita.
@épészmérnök:

Sőt lehet hogy a kocsitokat is hatékonyabban tudnám vezetni, ezért nem kifogásolhatod hogy ha azt elveszem és hatékonyabban vezetem. Ugye?
@wallenberg8805: Az hogy a miénk legyen az oké,de ne néhány fideszbaromé.
@wallenberg8805:

Hess. Túlértékeltelek.

Lefordítva: elmész te a picsába.
@wallenberg8805: nem akarlak elkeseríteni, de ezt Gárdonyi írta, ő adta a regénybeli Dobó szájába. Örülök, hogy legalább az általános iskola 6. osztályáig eljutottál.
Ugyan a regénybeli és a valós Dobót már nem sikerült kettéválasztani, de talán egyszer. Ugye tudod, hogy Jumurdzsák egy képzelt alak?
Amúgy a termőföld és a haza nem ugyanaz. Dobó/Gárdonyi se azt mondta, hogy nem adjuk el a basáknak a borsóföldjeinket Eger határában. Ugye ezzel tisztában vagy?
Termelői piacon vásárolsz?! Akkor nem hazafi vagy, hanem balek. Ha pedig a felpántlikázott, nemzetiszín szalagos szamócát veszed, akkor még jó hogy azt mondod jobb íze van. Annyi pénzért nem mondhatod, hogy szar, és savanyú.
@wallenberg8805: Még mindig nem válaszoltál a kérdéseimre.

Fel kell tételeznem, hogy nem tudsz rájuk válaszolni. Innentől tovább nem érdekel a hadovád.
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságot akarja

A Fidesz a parlamentben energiapolitikai és okta­tási!!!!!! bizottságot sem akar. Nem lesz DK-frakció.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F23%2Fparlament_megbeszeles%2F

----------------------------------

"Nem a Fidesz-kormánynak köszönhetően gazdagodtam meg" - megszólalt Mészáros Lőrinc

A felcsúti polgármester szerint őt nem a Fidesz-kormányok tették az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyikévé. Mészáros Lőrinc a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy földije, Orbán Viktor már 1999-ben álmodozott egy futballakadémia megalapításáról.

hvg.hu/itthon/20140423_Nem_a_Fideszkormanynak_koszonhetoen_gazd

---------------------------------

"A Jobbikot nem pusztán néhány bűnöző alkotja"

A Jobbik romaellenességével, a szélsőjobboldali pártok és a Kreml kapcsolatairól és a felcsúti stadion átadásáról cikkezik a külföldi sajtó.

hvg.hu/vilag/20140423_A_Jobbikot_nem_pusztan_nehany_bunozo_alko
@wallenberg8805: tisztelet dobónak, mert megvédte egert. ám az idézett mondatot gárdonyi adta dobó szájába, oktondi.
másrészt, dobó sem volt válogatós, ha birtokról, pénzről volt szó:

'"Dobónak – bár a köztudatban ma elsősorban mint a hős egri várvédő él – voltak nem éppen hízelgő tulajdonságai is. Fukarsága, pénzsóvársága például közismert volt a 16. században is. Bornemisza Péter az Ördögi kísírtetekről című művében Dobót a telhetetlen csalárdok között említi. Ha a helyzet úgy kívánta, a gazdálkodással és kereskedelemmel foglalkozó Dobó testvérek kíméletlenül elbántak szomszédaikkal, konkurenseikkel és mindent megtettek annak érdekében, hogy új birtokokat szerezzenek. És mivel a család Ung és Bereg vármegyei birtokai határosak voltak Lengyel Királysággal, Dobó gyakran a királyi vámhelyek megkerülésével szállította ki áruit."

hu.wikipedia.org/wiki/Dob%C3%B3_Istv%C3%A1n
@épészmérnök:
"ugyanis a legnagyobb hozzáadott érték létrehozása a termőföld esetében az élőmunka segítségével elérthető."
Ez igaz is lenne, ha nálunk az élőmunka igényes termékek előállítása folyna, de a zöldség és gyümölcstermesztés nem vonzó a parasztság számára.
Amikor nálunk -ha emlékszel rá - volt a traktoros tüntetés Pesten, akkor derült ki igazán, hogy a parasztság gabona- és takarmánynövények termesztésében érdekelt. Akkor iszonyú összegű támogatást és hiteleket vettek igénybe gépi kapacitásokra, melyek valós volumene túlnőtt a kihasználtságukon.
A kézi művelés adóterhei a mezőgazdaságban nálunk nem olyan jelentősek, hiszen jelentős adókedvezményeket kapnának, sőt bizonyos vállalkozási formáknál még adózniuk sem kell, ezért a hazai viszonyok tekintetében a magas adók náluk nem visszatartó erőként működnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem lenne nagyobb, mint amit a jobbosok csinálnak most, másréyzt vagy nem érted azt, hogy mit írt bihi, vagy megint hazudsz/csúsztatsz... első esetben hülye vagy, másodikban aljas...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Végül is vezethetnék az EU-magyar baráti társaságot v a külügyi tárcát is.

El kell menni a falig, h ennek az agyatlanságnak vége legyen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jókora baromságokat írsz.

A nagybanin keresztül behozott mezőgazdasági termékek "problémája", hogy II. és III. osztályú.

I. oszt. eleve be sem jön, mert elmegy nyugaton, egyébként sem fizetnéd ki, hiszen a magyar I. oszt. értelemszerűen OLCSÓBB.

Rövid idő alatt komoly haszon azonban csak akkor van, ha a magyar mezőgazdasági felvásárlási árakat nagyon alacsonyan tartják. Ekkor ugyanis te megveszed a kéthetes spanyol paradicsomot, a friss magyar pedig bagóért megy pld. Lengyelországba, ahonnét már lengyelként utazik Németországba, természetesen válogatva.

Te itt hőzöngsz, hogy miért vennéd meg a jóval drágább magyart és szépen megveszed azt, amit ha nem vennél meg, már három nap múlva ott találnál a Nagybani előtt abban a kurva nagy kupacban, ahol a cigányok hada válogat a még nagyobb szarrágóknak, az aluljárókba.

Ügyesen ki volt ez találva, de egy nagy hátránya volt, kurvára nem ment a magyar mezőgazdaság, ráadásul épp minőséget nem volt értelme termelni.

Aztán mióta Orbánék kitörték pár ember nyakát a Nagybanin, ma már ez kisebb méretekben van.

Észreveszed már ott is, hogy nyáron is vagy 2 hétig eláll a paradicsom hűtés nélkül.

A téli krumplival pedig sajnos átbasztak, azért fekete a belseje, nem pedig azért mert magyar.
Off
Van egy vendéglő Bécsben, ahol a város legjobb bécsiszeletét adják. Nem tudja valamelyikőtök melyik az? Ha megölnének se jutna eszembe, pedig nemrég olvastam róla valahol. Egyszer nemrég. :)
Off
@♔bаtyu♔: Magyarán szólva én most azért szívok, mert anyáink szarrágók voltak, és nem voltak hajlandó fizetni a jó minőségért.
Kösz.
Amúgy ami külföldre megy se feltétlen az az I. osztály.Azt olvastam, hogy egy - egy nívósabb étterem behozatja a zöldséget, mert nem tudja a magyar paraszt megtermelni még versenyképes áron sem azt a minőséget. Ez pedig nem azt jelenti, hogy nincs fizetőképes kereslet, hanem hogy a magyar gazdák eleve az olcsó és gyenge minőséget termelik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Hogyha egy költséget többfelé osztunk, mindenki jól jár."
Sajnos kiment a divatból az a törekvés, hogy a termeléstől független fix költségeket kell minimalizálni úgy, hogy minél nagyobb legyen az osztószám, tehát minél nagyobb termékmennyiségre osztódjon, mert annál alacsonyabb lesz a termelési egységre eső költség.
Pedig ez a cégek döntéseiben alapvető lenne, az is, hogy optimum számításokat végezzenek ebbe az irányba, és ne a végén essenek pofára, amikor kijön a veszteség.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Keresd Figglmullert
De van aki szerint a Plachutta lánc, bár az inkább tanyerhusos
www.vakmajom.hu/?doc=gasztromajom
@épészmérnök:

Válaszoltam. Szerinted ha valaki azt állítja hogy ő hatékonyabban tud valamit kezelni, akkor azt joga van fegyverrel elkobozni a másiktól, szerintem meg nem. Ez a különbség köztetek balliberálisok és köztünk nemzeti érzelműek között.
@♔bаtyu♔: téli krumpli: mindig a magyar az ami fekete. Kivülről csodaszép, fényképezni kellene, hogy szép krumpli. Belülről meg fekete. De csak a magyar. Se a francia, se a holland, se a lengyel, se a szlovák. Csak a magyar gazda akar átbaszni? Miért is nem veszek magyar terményt, ha nem muszáj?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem arra gondoltál éhínség helyett, hogy minden előzetes értesítés helyett elveszik a paraszt földjét, és ettől vannak félelmei?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Sok tudatlan van, azt hiszi, a magyar zöldség azért drágább, mert át akarják baszni. Az fel sem merül benne, hogy a zöldség legfontosabb jellemzője az, mennyi idő telt el azóta, hogy kijött a földből, vagy elvált a szárától.

Remélem te is tanulsz ostoba ballibsi barom:))))
@Sir Bates dö Hól: "megint hazudsz/csúsztatsz... első esetben hülye vagy, másodikban aljas..."

Viszont te egyszerre mind a kettő vagy. Azért nem adom fel a küzdelmet.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
www.figlmueller.at/de/
2 van a belvárosban ha jól emlékszem egymáshoz közel. Mar nem tudom melyikben voltunk, de király. Picit turistás, ezert nagy lesz a sor, de megéri
@wallenberg8805: Te figyeljmár, pont ilyen indokkal vette el a magánnyugdíjamat a KONZERVATÍV JOBBOLDAL!!!
@♔bаtyu♔: Jobbikos,de ne zavarjon istenbarma!:))
De a fideszpatkányokat így is úgy is rühellem.

@Mariann19: Inkább egy nagy európai aszályra gondoltam.
De ez már tényleg szélsőséges föltevés a részemről,ezt elismerem.
De nem akarom megtapasztalni.
@Sztavrosz_: Ez övön aluli geci dolog volt.
De a fidesz nem egyenlő jobboldallal.
Amúgymeg Kurvajó volt!XD
@jaegtoer:
Mi lesz itt, ha az ősiség törvénye nemcsak a földekre fog vonatkozni?
Hanem pl. a megtakarított pénzünkre is?
​A Mandinernél is kiverte a biztosítékot Orbán fáraó felcsúti stadionja

Jobbos sajtótermék ennyiszer még sosem rómaicsászározta le a Pocakos Fáraót. Egyetlen posztban tizennégyszer ismétlik meg, hogy „Vigyázz, el ne császárosodj!" (Marcus Aurelius, római császár)"

cink.hu/a-mandinernel-is-kiverte-a-biztositekot-orban-farao-fe-1566476264
Na viszlát,lassan menni kell dolgozni.
További jó mulatást!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Inkább egy nagy európai aszályra gondoltam."
Ja, így már értem a félelmeket.
Ez a veszély viszont tulajdonlástól függetlenül is fenyegető vízió.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már annyira nem szívsz, mert Orbánék, gondolom, a gazdák nyomására, "kicsit" átrendezték a Nagybanit.

Én mondjuk nem próbálom ki, de ha veszel a teszkóban szezonjában paradicsomot és hűtés nélkül egy hét múlva is OK, az nagy valószínűséggel magyar.

Nem így van, zöldségnél amúgy is inkább adottságok vannak. Mo. igen jó minőséget termelnek, az osztrákok a saját termékeiket magyarral javítják, a probléma a szezon. Mo. a zöldség-gyümölcs kutatás eleve világszínvonalú, mindig is az volt.

A háztáji természetesen más, itt nincs pénz megvenni a jó magokat, korzserűtlen a technológia, viszont friss és bio.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: figyimáá, a vbőrőn olyan jól elbeszélgetsz koplaló kehessel, hogy könnyek jönnek a szemembe, ide másoljak egy kommentet neked, vagy ne legyek olyan genyó? :D ;)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Dehogy vagy te jobbikos, egy primitív geci vagy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én köszi. A liberális kis(z) úttörő ahol tud, segít és őrzi a gasztro lángot!
Elvezzetek:-))
höhö, nagybanin friss és bio, ó istenem, ki ne tessenek menni egy termelő földjére, mert keserű lészen az ébredés...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "a magyar paraszt"

Kvín, a magyar paraszt mint olyan nem létezik. Vannak a falusiak, akik nyugdíj mellett termelnek, és régebben tömegével voltak a kétlakiak, akik nappal bejáró munkások voltak, délután, hétvégén meg a háztájit művelték.

Vannak gazdálkodók, akiknek a szakmai és gazdasági felkészültsége, valamint a tőkeereje khmm... vegyes.
@♔bаtyu♔: "@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Dehogy vagy te jobbikos, egy primitív geci vagy."

Így, így! Döntsd a tőkét, ne siránkozz! :-)

Aranyosak vagytok :-)
@nandras01: "ja, és a nemzeti színház láttán is elalélsz a gyönyörtől"... ez az egyik legsúlyosabb sértés, amit el tudok képzelni...
hmmmmmmm

Így alakult ki a rekordhiány

Az államháztartás az első negyedév végén 701,2 milliárd forintos hiánnyal gazdálkodott, ez 2007 óta a legrosszabb adat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_alakult_ki_a_rekordhiany_itt_az_ngm_magyarazata.580393.html
@Mariann19: Utána meg jön a kellemetlen meglepi. Olyan ez, mint egy induló vállalkozásnál a reklám. Nem költenek rá, utána meg csodálkoznak, hogy nem megy a bolt...
Most vagy a 40 év alatt felejtettünk el mindent, vagy nem tudom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Köszönöm, igen ez lesz az. Csekkliszt is linkelte.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Gondolod, hogy krumplit a magyar gazda árul?

Ha tuti krumplit akarsz, beszéld meg a piacon egy állandó árussal, hogy mennyi kell. Lehet, hogy drágább lesz, de egészen biztos, hogy magyar és az is biztos, hogy télálló.

Nincs amúgy minőség szempontjából magyar vagy szlovák krumpli, jó krumpli van és rossz.

A magyart nem csak azért kell előnyben részesíteni, mert magyar termeli, hanem azért is, mert értelemszerűen frissebb, hiszen kisebb távolságról szállítják.
@Sztavrosz_:

Kár hogy a magánnyugdíjadat mi adófizetők dobtuk össze többlet államadósságból aminek a kamatait az unokáink is fizethetik.
Ugyanis a kötelező magánnyugdíjpénztárba elterelt járulék hiányzott a nyugdíjkasszából, ezért azt az MSZP-kormány többlet államadósságból pótolta, amit mi adófizetők fogunk kamatostul visszafizetni.
Tehát a magánnyugdíjad az a miénk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Reggel azt hallottam, azt nem kapja meg. A fidesz nem engedi, hogy a jobbik rendpárti elképzelése nyílt terepet kapjon. Kínos lenne nagyon.
@Orica Középföldi: mióta számít nekik, ha valami kínos, régen nem foglalkoznak már vele
A magyar mezőgazdaság legnagyobb hátránya az elaprozott birtok rendszer ami nem versenyképes, hatékonysága kb 1/3-a az élvonalbeli dánnak, ha jól emlékszem kb 20%al EU átlag alatt. Hiába a magas aranykorona érték, ha a termékszerkezet, a tőkehiány, alacsony hatékonyság de legfőképp meg a hamis magyaroskodó toposzok: a magyar áru világhírű stb, nehogy idegenek, stb a felzárkózás ellen hatnak.
Fejekben kell először rendet rakni
A magyar mezőgazdaság egy része egyébként is a támogatási rendszer lenyúlásaban érdekelt, nem minőségi termek előállításában, Orbánék sem segítettek ezen, foldmutyiztak es konzerválták a meglevő szart. Vannak jo kezdeményezések, de maga a rendszer rohadt. Ennyi
@♔bаtyu♔: "ha veszel a teszkóban szezonjában paradicsomot és hűtés nélkül egy hét múlva is OK, az nagy valószínűséggel magyar."

Nagy valószínűséggel génmanipulált, és fűrésszel kell elvágni, mert belül fás. Jóétvágyat.
@♔bаtyu♔: ez a világszínvonalú azért kicsit nagyon erős kifejezés. Mert attól már 1945 óta csak messzebbre és messzebbre kerülünk.
Átlagos, inkább kifejező.
@épészmérnök:
nézd, ha Gaia-nak nem is de a zembernek bizony van esze azzal együtt jön létre és az is fejlődő képes...de a képesség nem mindíg realizálódik

hallottál te tervgazdaságról amiben az érdekek nem anyagiak, hanem létérdekek?

ezért beszélek a csillagutazásokról, mert ott is kell termelni de a csillaghajón nem lehetséges kapitalizmus...hahahahahaha

ott matematika és tervgazdálkodás

hátha a zembernek kinő a zagya? nem a zagy hanem az agya...tudod, mint kéz láb köröm, fasz, pina és agy...anélkűl nem megy

brühüyyy

üdvözlöm Gaia-t hogy van a drága olyannyira hiányzik, hozhatna agyat egy pár kilót?
@Orica Középföldi: befelé meg főleg nem kínos, igazából van két szélsőbaljobbos pártunk, és ez már paksiputyin óta az értelmeseknek nem kérdés.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez sajnos igaz. A Gyümölcskutató almáskertjéből 1975-ben kb. hatféle olyat almát ettem, amiből bármelyik világszínvonalú ízre, kinézetre, nagyságra.

És ez ráadásul nem is Szabolcsban volt, hanem itt valahol Halásztelek mellett.

Én a piacra járok almáért, a multikban ami van, mindegyik léalma, de szezonjában is ma talán ha ötfajta minőségi alma van és nem vagyok benne biztos, hogy mind magyar.
@wallenberg8805:

" magánnyugdíjadat mi adófizetők dobtuk össze többlet államadósságból"

Egy faszt!!

Azt mi keményen befizettük,amióta beléptettek!!
Az a sok fekete meg szürke potyautas külföldi 'magyar meg sumák vállalkozó 'magyar aki egy petákot nem pengetett le,mijafa@ból kap majd ellátást!!Nehogy már azokon kérdd már számon akik végig fizettek mint a 'katonatiszt....???

Az Ukránoknak ,Románoknak kiperkált nyugdíj ugyan miből van fizetve gyökér???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért képzeld el, pl. Novák, mint bizottsági elnök, a fidesz akarata ellenére összehívja a bizottságot:))
@rodeo36: Gaia köszöni, jól van. Neki végülis mindegy, hogy milyen létformákat hordoz a hátán. Ötven fokos átlaghőmérsékletben majd elszaporodnak a geyzírekben található mikroorganizmusok, lesz párszázmillió évük, hogy agyat növesszenek.

Gaia ráér.
@gazoló:

Mi pedig annak a többlet államadósságnak fizetjük a kamatait és a törlesztő részleteit, amit az MSZP-kormány a mi terhünkre vett fel hogy kipótoljuk a nyugdíjkasszából az onnan hiányzó magánnyugdíjatokat, tehát 1-1. Az a magánnyugdíj a miénk, szevasz.
@gazoló:

Ja és az ukránoknak meg a románoknak a baloldali Kádár-rezsim által 1961-ben megkötött nyugdíjegyezmény fizeti a nyugdíjat, tehát ezt verd le a baloldalon gyökér.
@♔bаtyu♔: "Dehogy vagy te jobbikos, egy primitív geci vagy."

Ez pont rád illik, te degenerált. Egy batyu faszt a pofádba, ha nem jöttél volna rá. Még mindig nem tudtad bebizonyítani, hogy a magyar nácik, személyesen te, mint gennyes jobbikos, bármiben jobb lennél, mint egy zsidó. Így hát, csak hulladék vagy...
@wallenberg8805:
Vagy például jobban be tudod fektetni az én nyugdíjra eltett pénzemet, és ezért... várj csak, izé. Most akkor Orbán Viktor zsidó?
@épészmérnök:
éljen a zagy és benne a mikroorganizmusok tényleg, a hatalmas Gaia...az öröklét

én nem sajnálom ám az evolúciót...ha műxik

brühüyyy

a lámpavasak nincsenek még felfűtve 150 fokosra

meg a fokosok sem
@wallenberg8805:

Mi hiányzott onnan???????Az nem zavar gyökér,hogy mindkét fele fizettünk!Rólad ugyan ezt nem feltételezem!!Azt meg sem merem említeni,hogy nem lesz nyugdíjunk,'áldásos rablásaitok után!Mivé is alakítottátok???

"Fidesz új Alkotmánya szerint az államnak eztán nem kötelessége TB-ellátást, valamint nyugdíjat biztosítani állampolgárai számára - merthogy már nincs az Alkotmányban olyan passzus, amely erre kötelezné. Valóban így lenne?"

www.youtube.com/watch?v=rvkpgABMYgQ
@♔bаtyu♔: kb 15 éve nem ettem igazán finom almát. :( Gyerekként nagyon finomakat lehetett enni Szabolcsban. Most? :(
@wallenberg8805: "a kötelező magánnyugdíjpénztárba elterelt járulék hiányzott a nyugdíjkasszából"

A kurva anyád, Gejza. A nyugdíjkasszából pont az hiányzott, amit a manyuposokon kívül senki nem fizetett be. Hogy a Jóisten segítene arccal a lágy meleg tehénszarba, hijo de puta.
A manyuposok tartották fenn a nyugdíjkasszát is, te szerencsétlen. Az államadósságról meg jó volna, ha leírnád, hogy miből adódik össze: ha böfögsz valamiről, akkor bizonyítsd be, hogy tudod mi az.
Megértetted?
@wallenberg8805:
ugye ti józanok vagytok, vagy elesdé?

olyan tréfás

brühüyyy

meg an ortó doxológia
@wallenberg8805:

Ehhez úgy viszonyultok a 3. regnálás után is ,mint az ügynöktörvényekhez!!!
Utcanévtábla eltörlésekhez értetek csak elmeroggyantak!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Alfonzín, régen voltál már parasztjány, elfedted, minek írkálsz hülyeséget?:-)...
@Sir Bates dö Hól: Alfonsináról jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=eU1Hpc_iqL8

Alfonsina Storni argentin költőnő úgy lett öngyilkos, hogy a tengernek ment. La Negra, a nagy Mercedes Sosa írta és adja elő a nótát.
@wallenberg8805:
A jelenlegi állás ezzel szemben az, hogy akik éppen most lopják/rabolják össze itt a földeket - hogy kétségeid ne legyenek: Orbán és tsai. -, azok pont nem termelni akarnak rajta, hanem felvenni, lehetőleg meló nélkül a földalapú támogatást. A föld meg rohadjon meg parlagon.
Ezért sokkal jobb lenne, ha olyanok kezébe kerülne - és felőlem legyen az illető akár magyar, akár külföldi - aki TERMEL rajta, MŰVELI, HASZNOSÍTJA.
Ezek nem.
@nál:

Az igazi magánnyugdíj az amit az ember a saját zsebpénzéből fizet be, nem pedig az amit a közösből, amit mások dobnak össze neki.
@nál:

Szerintem az Orbán nem zsidó, de cionista, tehát feltétel nélkül támogatja a rasszista apartheid izraeli rezsimet és annak imperializmusát. Ezt jelenti a cionista kifejezés.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Vagy a spanyol epret, mert az még mindig érettebb mint a magyar, és még szebb is."

Szebbnek lehet, hogy szebb de amikor érik a magyar eper, az íze sokkal jobb, mint bármelyik import eperé. Ezt tapasztalatból mondom.
@Orbán Mutyin:

Nem érted seggfej. Amikor bevezették a kötelező magánnyugdíjpénztárat, akkor az addig befolyt járulék egy részét elterelték a kötelező magánnyugdíjpénztárba, vagyis az nem folyhatott be a nyugdíjkasszába, tehát ott a korábbi állapothoz képest többlet hiány keletkezett, mert az elterelt járulék hiányzott onnan, ezért az MSZP-kormány azt a többlet hiányt többlet államadósságból pótolta, tehát a mi pénzünkből.
@gazoló:

Az ügynöklistákat a cionista Orbánék nem hajlandók nyilvánosságra hozni, a Jobbik hiába akarja, nincs többsége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de az nem a piacon felpántlikázott 3 színű filctollal kicsicsázott magyar eper. Még ránézni is savanyú.:S
Amúgy a legjobb eper nagymamámnál terem. Annál nincs jobb. Pont. :) Az a tökéletes magyar eper.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Vajon mit szólna az APEH - vagy mi a nevük most? -, ha én is 15 éve ugyanazt az adóbevallást meg egyebet adnám be, változtatás nélkül?

És miért nem csinálják azt ezzel a bunkóbarommal, mint velem tennék, ha így járnék el???
@Evezős:

Én nem a mostból indulok ki hanem a hosszútávból. Ha az izraeliek most megkaparintják a magyar földet, akkor azt hosszú távon akarják birtokolni. Ezt azért nem kéne hagyni.
@Husz_János_Puszita:
Nem.
A lényeg a központosított hatalom volt.
Meg persze, a lopás. Mint mindenhol, ahova ezek beteszik a lábukat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igen ebben egyetértünk, én is arra a fajta magyar eperre gondoltam. :)
@wallenberg8805: oda semmit sem csatornázhattak át. A magyar rendszer ugyanis olyan, hogy amit beszedett, azt szétosztotta. Nem tartott meg semmit, hanem ment a nyugellátásokra, meg még a plusz ami hiányzott pótolta.
Szóval a magánnyugdíj az a pár százalék volt, amit a bejelentett bruttó béredből levont és elutalt a munkáltató. A nyugdíjjárulék maradék része ment az államnak, aki rögtön ki is fizette azt a nyugdíjasoknak ellátásként.
Ha csak egy picivel tájékozottabb lennél, már nem jobbikos, fideszes lennél. Hát nem lenne jobb?
@wallenberg8805:
Nem hegyeztem ki az izraeliekre - bár az sem nagyon érdekelne, mert elvinni nem tudja, termelni rajta meg, ezeknél csak jobban tudnak, az biztos! -, hanem általában mondom, hogy aki műveli, az jöjjön és tegye: munkahely, termék, gazdálkodás fejlesztése, csak jó lehet.
Itthon, aki művelte, attól most ellopták. A gyomokból és a beszántásból (Kishantos) nem lesz termék, sem munkahely, sem érték.

Nem kéne misztifikálni ezt a föld-dolgot, nem élünk a középkorban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amit kiskertekben saját gyönyörűségre termelnek? Na az amit nem kapsz a piacon és megfizethetetlen. Mint az igazi házipálesz, amihez nem adnak cukrot. Ahhoz az kell, hogy ne eladásra főzzék. :)
@Benjamin Eisenberger:
A 45% csak Orbanisztánban 2/3-ad. A komcsikat nem igen kedvelem, de a köpönygforgató komcsikat mindennèl jobban rühellem (Orbánèk ès társai)Menj ki te is a csűrbe ès kösd fel magad. Jobb lesz mindenkinek (neked is)!
@wallenberg8805:

Akkor mivel ti csak a radikális ága vagytok a narancskórságnak,ti is cionisták vagytok???
@Evezős: Izrael fixációja van. Hogy izraeliek megveszik a földet örökbe, és fegyverrel őrzik. Hogy az izraeliek csúnyák és olajfákat gyújtogatnak. Hogy az izraeliket bezzeg nem engedig külföldinek eladni az izraeli földet, stb. :D Nem tudom, hogy rajong értük, vagy egy újabb antiszemita?! :O
@wallenberg8805: Igen ebben igazad van, sokan azóta is keverik a kötelező manyupot a teljesen független manyuppal, ami akkor a nyugdíjrendszer harmadik pillére volt, amit ez az ábra is elég jól mutat.

alfahir.hu/heged%C5%B1s_tam%C3%A1s_sebzett_vadkan_%C3%A9s_macska_farka-20101105
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A legjobb a Focialista szotyializmus vót ....
(Vagy Szotyialista focializmus?)
@épészmérnök:
a hozzátartozó számok:
ugye Gaia a Földön közel 5 milliárd éves ebből az uccsó 1 milliárd (nem percre pontosan) élettel van...sok mutációs zsákutcca jött létre a dinók és még sok más, a zember is az

Gaia-nak a Földön még van cca 5 milliárd éve abba belefér még néhány evolúciós zsákucca...lehet, hogy még arra is, hogy ezt az evolúciós zsákuccát amit fidesznek neveznek azy is megismételje eltolcsi nélkűl de mindenképpen piros pöttyök helyett kék pöttyökkel a seggükön

brühüyyy
milyen más is lesz és a pálesz meg a Nagy Nemzeti Pancsolda
@Evezős:

"bár az sem nagyon érdekelne, mert elvinni nem tudja, termelni rajta meg, ezeknél csak jobban tudnak, az biztos"

Tehát ha valaki azt mondja hogy jobban tudja vezetni az autód, ezért elveszi, akkor nem különösebben érdekelne, mert az a fontos hogy az autód jobban legyen vezetve, nem az hogy ki birtokolja.
Na ez a balliberális szellemiség, ezért kaptatok ki már kétszer is a választáson.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De a szedd magad akcióban is meg lehet még csípni jó epret nem? :)
@gazoló:

Mi turanisták vagyunk, az a cionisták ellensége.
A Fidesz nemrégiben még faszista volt. Ma kommunista. Úgy vélem, marad is ebben a skatulyában, mivel rövidesen az MSZP lesz a faszista. Habár nincs kizárva, hogy mindketten faszisták lesznek. Majd Konrád és Heller eldönti.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lehet. Kalászon van valami eperföld. De én lusta vagyok, inkább megveszem a boltban. :D Na jó, a kiskertig is kimegyek. De eperföld?! Az nem az én világom. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ja!?

Csak mert nem tudtam, honnan gyöttek ide megest az izraeliek....:-)

Tőlem annyi földet vesznek, amennyit akarnak, biztos lehetne szabályozni, hogyan kell művelni, stb., de perpillanata tolvajok abból is megélnek, ha évente egyszer lekaszáltatják a gazt.

Amúgy meg: elnézve, mit csináltak Izraelben a a köves sivatagokból, itt mindenki csak hálás lehetne nekik ...(és értem, miért akarnának beleülni sok helyen a palesztinok a tutiba...)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
majd ha a mattolcsinak kék pöttyei nőnek a pirosak helyett
addig várnod kell

assziszik, hogy bolygó és lakható?

kérdezzék meg tudod esemessel a mese is mesésebb emese essemese sem esemese

brühüyyy

és hol a csillagközi hajó?

a makléjn parancsnok meg a piros telefon és a sok villogó?
@wallenberg8805:
Ja, hogy OSTOBA is vagy, mint a föld (a masszív antiszemita gyökérségen kívül) és nem tudsz értelmezni egy egyszerű tagmondatot ("nem tudják innen elvinni")?? Hülyepéldával próbálsz meg operálni, mikor közérthető, hogy miről beszélek?

Miért nem szóltál korábban?
Akkor mész a ketrecbe a többi ignác közé.
@Sir Bates dö Hól: Pedig én nem azon a koordinátán mozgok. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Így van.
Ezeknek tényleg azt kéne, hogy visszaküldeni őket a középkorba, oszt harcolhatna a sok kreténje a földért - meg persze művelhetné két kézzel, látástól vakulásig.
Talán akkor kicsit megvilágosodnának. Bár ilyen barázdálatlan koponyával erre sok esélyt nem látok ...

De érdekes azért, hogy egyik ilyen szenvedélyes földimádó sem túrja a földet napestig, meg él abból, amit ő előállít, mind a balkonládában látott utoljára fekete földet ... azt is az OBI-ban vette.
@rodeo36: Az a makléjn majdnem ugyanaz mint mekkén? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyetértek a válasszal. A pénzt el lehet érni pasi nélkül is. Ráadásul ott lazább az örökbefogadás, meg az egyéb (hogy fogalmazzak, hogy finom legyek?:))férj nélküli teherbeesés módozatai. Minek házasodni?!
De a JP Morgan igazgatója, bizony szép összeget tud kifizetni egy fiatal barátnőre, pedig a szépség rossz befektetés... Főként ha az asszony rájön. :D
@wallenberg8805:
A kibucokról nem hallottál még soha, ugye, szerencsétlen, kicsi ignác ...
Istenem, rajtad megteremne egy háromgenerációs család éves krumpliszükséglete ... annyira sötét vagy.
@Evezős: Szegény Széchenyi, mennyit papolt a föld forgalomképessé tételéről. Pedig ő aztán magyar volt, és liberális se volt. :)
@épészmérnök:

...vagy szeretnének beleülni a telepesek, kibuclakók által évtizedek alatt termőre fordított földek tulajdonlásába. Ami aztán - és erre sokban fogadnék - úgy rohadna le egy év alatt, mint amilyen volt akkor, mikor állítólag az övék volt - és amikor évszázadokon át semmit nem csináltak vele.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Sir Bates dö Hól:

"__
@Sir Bates dö Hól: "megint hazudsz/csúsztatsz... első esetben hülye vagy, másodikban aljas..."

Viszont te egyszerre mind a kettő vagy. Azért nem adom fel a küzdelmet.:) __"

Ebből az a tanulság, Lordom, hogy aki a szarral játszik, az bizony szaros lesz. Jó esetben csak a kesztyűje, vagy cipője vagy mindkettő. Rosszabbik esetben rád kenődik az egész, mint ezt most meg is tette kópé copy gabriel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ezek olyat nem olvasnak ...:-(

Tegnap írta valaki a 444-en kommentben, hogy legközelebb már őt is úgy adják ki, hogy:
Hitel, világ, STADION
Ezt megértik.
@jaegtoer: Rosszul látod, mivel ez csak eszmecsere ahol a szar is sokszor relatív és nézőpont kérdése. Ne vedd túl komolyan ezt a médiumot. :)
@jaegtoer:

"értékrend, értéktudat, értékválság"

Uppsz. Egyetértünk, de ezeknek semmi köze a helyesíráshoz. :)
Nyelvérzék nélkül is lehet valaki értékes ember.
@J.László:

"_A Fidesz nemrégiben még faszista volt. Ma kommunista. Úgy vélem, marad is ebben a skatulyában, mivel rövidesen az MSZP lesz a faszista. Habár nincs kizárva, hogy mindketten faszisták lesznek. Majd Konrád és Heller eldönti._"

Nem. A fidesz belső magja és külső burka morálisan flexibilis, emellett rugalmas és konvertálható világnézettel operál. aszerint konvertál, ahogy a legkifizetődőbb.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ezek a "nemzeti érzelmű magyarok" (= tohonya, ostoba, irigy lúzerek) nem olvasnak olyat, hogy regény ... maximum a rövidített kiadást. Honnan tudna olyanokat, hogy Gárdonyi Géza írta, meg fikció, meg ilyesmik???
:-)
@Evezős: jaj ne már. :D
De elnézve ezt a wallenberget (bár szerintem gőze sincs hogy ki az. biztos azt hiszi, hogy egy ss tiszt. Na mindegy.) már értem, hogy lehetett ilyen könnyen elcapcarázni a nyugdíjpénzeket.
@wallenberg8805:
Nem ezt kérdezte.
Ne hazugálj, nem válaszoltál!
@Husz_János_Puszita:

én azokról beszéltem, akik tudnának, de bűzös kivagyiságból mégsem teszik. Ők ettől nem lesznek rosszabbak, de rossz mintát mutatnak. és ez már baj, mert a követőiknél már korántsem biztos, hogy megvan az a "tartás és muníció", ami mellett nem következik be a szellemi erózió.
@Evezős: gondolod, hogy eljutott az átírt, ponyva változatig? :D Szerintem biztos a facebookon olvasta ezt a dobós idézetet, azóta ezzel villog a haverjai előtt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na, pont az ilyeneknek nem volt nyugdíjpénze!
Ezek még most is arra várnak, hogy visszajön a vitézkőbányai és elkezdi osztogatni a vitézi parcellákat, oszt azt megművelik nekik a közmunkás milliók. Ők meg lefolyva a székről, ülnek az ámbituson és szívják a csempészett kapadohányt.
Ez a jövőképük, nem a nyugdíj.
@Evezős:

Arról például hallottam, hogy az Egyesült Államok jóravaló angolszász protestáns gój adófizetőinek a dollármilliárdjait adja ajándékba az Egyesült Államok cionista kormánya a rasszista apartheid izraeli rezsim imperializmusának a támogatására, de a cionisták ellenőrzése alatt álló amerikai média és sajtó nem engedi hogy a nép határozottan feltegye a kérdést, hogy de mire föl.
@wallenberg8805: "Mi turanisták vagyunk, az a cionisták ellensége."

ez két, az idők kezdetétől egymással ellenséges kórterem volt az opniban?...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Talán ... leegyszerűsített nyelvezettel, húsz oldalban összefoglalva az eseményeket, talán még felfogható a számukra is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Pedig én nem azon a koordinátán mozgok. :)"... így van, te az értelemmel és a valósággal is párhuzamosan mozogsz... tán ezért nem találkoztok soha...
@Evezős: 20 oldal?! Nem lesz neki kicsit túl sok?! Még a sima A4-es is felér neki a Háború és békével. :D
Turanizmus jelmondata: Előre a közös magyar-japán határért!

Ez mentő körülmény, mindent értek.
@Evezős: a jővő 27 éves nagypapa nemzedéke hófehérben...
Avagy a white trash nyomulása...
Gonoszak vagyunk mi ma. Pedig ő is isten állatkája. :D
@jaegtoer: :-)... ezt már többször érintettük, s miként te is, én is ennek tudatában teszem ezt:-)... de ma voltak még itt (elme)bajtársai... bár nyilván szerintem sub kavics a legrosszabb, hisz a többiek gerinccel, egyenesen nyomják gondolataikat/véleményüket, nem, mint az aljadék, szmájli és jézus mögé bújva...
@Csekkliszt#10: Csak kár, hogy nem tudják merre is van Japán, és mi is az pontosan. :D Mármint a piros pöttyön kívül. :D
@wallenberg8805:
Nédda már!
Itt példálózol a szegény palesztinokról, akiknek a csúnya izraeliek folyton kiveszik a kezükből a kapát, csákányt, locsolókannát (mert annyira, de annyira akarnak dolgozni, hogy csak na!), és ráadásul még fegyverrel mennek olajfákat rabolni ... izé .... gyújtogatni - oszt erre kiderül, hogy te sem vagy más, mint egy ilyen izraeli kommandó: amire akarod, arra rámondod, hogy a tied, oszt elveszed erőszakkal.

Skizofrénia rulez, ugye ignácka?
:-)

(nem ketrecellek ki, annyira szórakoztatóan hülye vagy, hogy maradhatsz!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "ahol a szar is sokszor relatív és nézőpont kérdése"... te ezért nyammogod oly élvezettel, hogy csámcsogásod még a hálón is áthallatszik... pedig az csak szar, sub kavics, hiába relativizálod... de, ha így van nálatok, 'kó jó étvágyat...
@épészmérnök:
Yesss!
Tavaly végeztünk egy kísérletet a zurammal: vettünk eredeti, echte, magyar fődön termett, magyar paradicsomot és egyet beraktunk a hűtőbe, mi lesz vele. Két hónap múlva pont ugyanúgy nézett ki, mint amikor betettük.
Elvégeztük ugyanezt őszibarackkal is. Az eredménye: ugyanaz (kicsit összeráncosodott).
@wallenberg8805: Ne feledd, a szocializmus munkásai által épített működtetett üzemeket gyárakat szövetkezeteket a munkások feje fölül adta el a KONZERVATÍV JOBBOLDALI MDF és társai. Úgy hogy az ott dolgozó még nem is tudhatta hogy eladó. Pedig a munkások dolgoztak benne együtt a közös üzemért. Tehát az övék. És sokan így lettek mocskosul gazdagok mocskosul undorító sunyi módon. Ezért tartom a XX. század legaljasabb rablóbandájának az Antallt meg a hóbaglyot. Aztán a Nemzeti érzelmű fideszed a multinál megkeresett pénzemből nyugdíjasévekre félretett vagyont elkommunizálta, azzal a fenyegetéssel hogy még a közgyógyellátásból is kíírom magam ha nemadom. És azóta se látom a névreszóló számlákat.

És ha már itt tartunk az a féreg Horty elvette a családnevemet is. Erőszakkal magyarosítani kellett kb. hasonló módon mint ahogy "kötelező" volt később a kisz tagság.
@épészmérnök:
Isteni ....:-)

(Én a fado-t is szeretem!)
@Evezős:

Valamelyik halnak a génjét rakták bele a paradicsomba. Nem vicc. Vegáknak nem ajánlott. :)
@Mariann19:

"Számtalan tényező szólna még emellett, azonban hozzá kell tenni, hogy a nagybirtokrendszerek nem a jelenlegi oligarchák számára jöjjenek létre, hanem a parasztok összeszervezéséből,"

Ez sajnos több sebből vérzik. Egyfelől a szövetkezeti rendszer idehaza nagyon komoly hendikeppel indul, másfelől a kisbirtokosnak nincs igazán pénzügyi tőkéjük. Azzal művelnek, amijük van. Sajnos. Pedig pl. Hollandiában láttam nagyon jól működő modellt.
@Evezős:

Amit mi fizetünk kamatostul az a miénk.
Azért össze kéne már hangolni ezt sok hülyeséget, amiket évek óta összehánytok.

Egyszer az a baj, hogy a Fidesz nem hallgat senkire. Máskor meg az, hogy bevon egykori kommunistákat is az alkotmányozásba.

Egyszer az van, hogy Szájer írta egyedül az alaptörvényt, máskor meg az baj, hogy Pozsgai besegített.

Amúgy honnan veszi bárki, hogy ez a stadion Orbán Viktoré lenne? Ha meg nem az övé, miért az ő pénzéből kellett volna felépíteni? Ha mellettem épül egy pláza, akkor én adjam rá pénzt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem...,úgyláccik te már nem elékezhecc a mekléjn parancsnokra a nagy űrhajó parancsnokára NSZK sorozat volt

brühüyyy
@wallenberg8805:

Tudod mik vagytok ti?
A fityess legelmebetegebb tagozata!!!:)))))))))))
@Sztavrosz_:

A kommunista diktatúra által országos méretű kényszermunkatáborban dolgoztatott nép által felépített gazdaságot a cionista politikai ejtőernyősként az MDF-elnökségbe beépített Antallék és a liberálbolsevista Hornék elrablóprivatizálták áron alul és extraprofitot garantáltak a nemzetközi kapitalistáknak.
@Evezős: ezt azért sok palesztín nem találná korrektnek, s igazuk is lenne...
@wallenberg8805: Mégis legtöbb esetben a művezető adta el busás haszonnal. A 12 sikeres állami gazdaságról és azok elherdálásáról is ejthetnél 1-2 szót lásd első O.V. uralkodása.
@jaegtoer:
mivanmaitt? trollinvázió? még a gájza is beesett

brühüyyy
hogyan bírjátok?
@Blogger Géza: ne általánosíts Gézám, az nem korrekt... itt nem vezér-elv működik...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azt mondod Matolcsy turánista? :-)) hát akkor megvan a tündérmese!!
A vicc h a túránisták kezdetben politikamentesen működtek, tudományos alapon, aztán ezek is meghujultek, elmentek a totál idióta-dillettáns irányba, h legyen még egy sikeres fajelmélet.
You know Richard.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az ökörkörben csak akad egy írástudó és felolvassa nekik, mint az esti mesét ... esetleg levetítik diafilmen. Tudod, azon a régi fajtán ...Na, az tutira nyerő!
:-)
@wallenberg8805: "Az igazi magánnyugdíj az amit az ember a saját zsebpénzéből fizet be"

Ja, majd éppen te határozod meg, hogy mi az a magánnyugdíj... szerintem, ezt már nálad sokkal képzettebb emberek fogalmazták meg, nem kellene vergődnöd, mert ostoba vagy a gazdasághoz (meg amúgy is). A rendesen bejelentett dolgozók jövőjét loptátok el, mocskos tolvaj gazemberek. Azért húz mindenki külföldre, hogy európai nyugdíj jogosultságot szerezzen, mert az ittenit elloptátok. Ne keress rá mentséget, hazaáruló.
@Evezős:
Imádtam a régi diafilmeket!! A mai napig a kedvenc illatom, ha lenne ilyen férfi kölni azt fújnám magamra :-))
@Blogger Géza: "Egyszer az a baj"

Geeeejza, hajjá meg, há megin itt vagy, száradjon ki a beled... Tudod mi a baj: hogy soha nem elég neked a szopásból, mindig visszajössz, a rák a beled...
Hogy bírod?
Jut eszembe, Bachelet elnökasszony Chilében éppen ma nyújtott be egy törvénytervezetet, amely a diktatúra alatt született, és a győztes irányába durván lejtő választási törvényt arányosra cseréli, továbbá bevezeti a női kvótát.

www.latercera.com/noticia/politica/2014/04/674-575103-9-presidenta-bachelet-firma-proyecto-de-cambio-al-binominal-se-aumentaran-los.shtml
@wallenberg8805: Hulladék vagy. Bármelyik zsidó jobb nálad. Nulla.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem érdekel. Amit itt ma ez a pár idióta összehordott, baromságot, aljasságot, annak töredéke csak az a "gonoszság", amit elkövettünk!
@wallenberg8805: Mert a közmunkaprogram aztán nem kényszermunka ám. Hidd el a közmunkások 95%-a kényszerként éli meg. Meg azt is amikor misén való megjelenéshez kötik az önkormányzati segély kiadását.
Csak tudod régen legalább nyíltan bevallották hogy a kommunizmus érdekében építjük a szocializmust.
Ma meg nemzeti lobogóba burkolózva nemzetérdekre hivatkoznak.
@épészmérnök:
Kellenek a nők a politikába, elég volt a macsókból!

Egy választási szakértő mondta, h totál hujeség h az angol többségi választási rendszer rossz, torz, mert végeredményben arányos képviseletet biztosít: mivel régóta érintetlen a választók megtanulták használni és kiegyenlítő hatás révén ugyanúgy arànyos eredmenyt hoz.
@rodeo36: Pedig emlékszem rá sőt az NSZK-ra és az NDK-rs is. ;) Anno mind a két helyen jártam.
@Csekkliszt#10: Ha nálunk angol rendszer lenne, akkor mindenkinek egyéniben kellene indulnia. Elválna a szar a májtól. Ki kinek a kedvéért lépne hátra? Kapna-e, mondjuk Balogh bárhol 50% plusz 1 szavazatot?
@Husz_János_Puszita:
Jesszus.

Amúgy idejét nem tudom, mikor ettem igazi, jó, paradicsom ízű és paradicsom kinézetű (nem sima és kerek!) paradicsomot...:-(
@wallenberg8805:
Téged elnézve, még egy doboz gyufát sem nagyon fizettél itt senkinek, nem magadnak!
Loptatok, mucili, ez a helyes kifejezés erre.
Ahogyan mindig, mikor alkalmatok volt rá.
Mert lúzerek vagytok, akiknek soha nem volt semmije, csak a qrva nagy öntudata. De azért meg nem adnak semmit a boltban.
@épészmérnök:
Nem lép senki senki krdvéért hatra de valahogy működik a taktikai szavazás ott, ha fejlett egy demokrácia akkor működhet. Olyan mint a gyep, 400 évig kell nyírni es akkor mar jo ...
@Sir Bates dö Hól:
Tegyenek róla, hogy másképp legyen.
Békésen.
De amíg ott is vannak, akik nagyon jól megélnek a konfliktusból és állandóan azt kajabálják, hogy előre (és nem azt, hogy utánam!), addig ne siránkozzanak.
@Csekkliszt#10:
Nekem is megvan az illat, mikor bemelegedett a gép és áthatóan terjengett a szobában ... Pedig nagyon régen nem éreztem már!
:-)
@Evezős:

Ezért is öröm ha a kertre nézek. Sajnos azt is tudom, hogy beérni egy sem fog, mert a fiacskáim a leghaloványabb narancsos beütés esetén már lelegelik. Vagy még előbb.
@Evezős: ott azért inkább azt mondják, hogy utánam... a békés és korrekt megoldást meg pont a másik félnek kellene felajánlania, hisz ők vannak az erő pozíciójában... addig meg tesznek arról, hogy másként legyen... ezt nevezik dzsihadnak... (nem azt mondom ezzel, hogy wallenbergnek igaza van mindenben, de amit a megszállt területekről írt, az a hétköznapi valóság)
@Ad Dio:
"Egyfelől a szövetkezetei rendszer itthon nagyon komoly hendikeppel indul."
Valóban az agrárium szereplői zsigerből elutasítják a szövetkezeti rendszert a régmúlt egyéni érelmei alapján. Még napjainkban sem jutnak el odáig, hogy legalább az értékesítési folyamatnál alkossanak egységes szervezetet.
Az, hogy a kisbirtokosnak nincs elegendő tőkéje, azt vitatom. Ugyanolyan olyan lehetősége van hitelt felvennie, mint más ágazat termelői szereplőjének. És van egy halatlan előnye ennek az ágazatnak.Hatalmas támogatás áll rendelkezésre az eu részéről, ha nem tévedek, az eu-s teljes alapösszegének 53%-át a mezőgazdaság kapja, így arányosan mo is így részesül.
Továbbra is az a véleményem, hogy a földalapú támogatáson túl az erőforrások olyan túlzott gépi kapacitásokra összpontosultak, ahol erre nem volt szükség. Maguktól az agrárszféra szerepl őóinek magyarázatára alapozom, akik kétszeres gépesítésről beszéltek.
@Mariann19:

Itt élek a gazdák közt (bicskával eszem a fagyit is), tudom miről beszélek. Hitel elvileg van, de csak ha önerő és fedezet is van. Az új gép meg extrém drága, használtra nincs hitel.

A szövetkezeti rendszer tényleg jó lenne, de egyfelől idehaza mindenki egyéniség :-), másfelől még mindig rossz konnotációk leffegnek a fogalom körül.
@Ad Dio:
Már bocs, de milyen "tehenészet" az, ahol így tudnak :konnotációk?
:-))
@Ad Dio:
A legnagyobb bánatom, hogy itt, bár kertünk van, a föld annyira pocsék - agyagos, köves, márgás, hideg, tömött, stb. -, hogy nem lehet semmit megtermelni. Gyümölcsfáink vannak, amikor ültettük őket, bő másfél m3-es gödörbe kerültek, alaposan trágyázva. Így is sokat már cserélni kellett ...
Évek óta lobbizok a férjemnél egy (két) emelt ágyásért ... bár tudom, az sem az igazi. :-(
Szóval jó annak, akinek olyan földje van, amiben minden megterem..-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: backi, melyik IQ-lájt akar a titkosszolgálatokra felügyelni? Csak nem a majdnem éreccségizett Novák?
@nincs_itt:
A Jobbik önmagában nemzetbiztonsági kockázat. Az hogy hujék csak hab a tortán
@Sir Bates dö Hól:
Hát ... elég érdekes dolgokat lehet azért arról olvasni, hogy ki hogyan akarja a békét ...
Mi innen sosem fogjuk tudni eldönteni, kinek van igaza és miért (és én sem állítom, hogy mindenben Izraelnek van igaza), de amiből a polémia kialakult, a föld termővé tétele és az evvel járó munka, az számomra egyértelműen azt jelzi, hogy akiké állítólag a föld, azok semmit nem kezdtek vele sok-sok éven át, és most, hogy a köves sivatagból oázisok nőttek ki, kellene csak úgy, mert. Akkor miért nem csinálták meg maguknak?
És hát ... biztosan én is önként és dalolva nyújtanék békejobbot annak, aki évtizedek óta robbantgatja, lövi, merényli a honfitársaimat.

Nehéz dolog ez, igazságot tenni pedig még nehezebb.
:-(
@Benjamin Eisenberger: troll etetéééés!!
figyelj te csökkent értékű, se gyurcsány, se orbán, sőt horn se érdekel. azt szerettem volna, igaz 1994-ben, ha az ott, egy élhető, fejlődő országgá lépett volna elő. De nem ez történt! Hornék után jöttek a fideszesek, meg ne kövezzetek, de akkoriban még voltak épeszű ötleteik is, de 2002-re teljesen a napjainkra jellemző, O.V. a messiás, isten-király fílinget sikerült elérniük, pofára estek, amitől Orbán kb 1,5 évig be se ment a parlamentbe! Jött Medgyessi, Gyurcsány, Bajnai, fikarcnyival sem voltak jobbak, sőt ha lehet még szarabbak mint bárki előttük, de jött 2010 vissza Kedves Beteg, láthatjuk az eredményt, tombolva állt bosszút az országon, most pedig a tökéletes paranoiás képét mutatja, sikerült alulmúlni még Gyurcsányékat is. Ezt folytatja, a Titanic nem süllyedt ilyen gyorsan és mélyre, mint Mo.!
Te meg ennek tapsolsz, te szerencsétlen imbecil barom!
@Csekkliszt#10: Stimmt! Mert annyi névcserés, éppen nemzeti ünnepen született, hogy rendes helyen már ez is gyanút ébreszt!
De tényleg, ennyi elme-rokkant, hazudozó, kétes egzisztencia, ami a jobbikot jellemzi, csak a fideszben fordul elő.
@Ad Dio:
Neked eszerint testközelben van tapasztalatod arról, hogy milyen gátak vannak egy más út megtalálásának.
Egy biztos, hogy "idehaza mindenki egyéniség". Én bizalmatlanságnak fogalmaznám meg, és ez az egyik átka a parasztok szerveződési hajlandóságának.
Az is igaz, hogy nem hajlandók a mezőgazdaságban a szereplők profilt váltani, és munkaigényes, ám drágább termékstruktúrában gondolkodni.
Itt jönne az állam szerepe, mert az állam is orientálna, csak szóban, és ez nem elég.
Ott vannak a lengyelek, ahogyan olvastam, teljes koncepcióval építették fel ezt az ágazatot. Nem kötötték sem birtoknagysághoz, sem vállalkozási formához, viszont egyengették és segítették az export folyamatokat.
Elérték azt, hogy a mezőgazdasági export jövedelmezőségük rendben tartja a külkereskedelmi mérlegüket /11% aránylik a 8.6hoz/, tehát az import minuszon túl is van eredménye.
Ezt tartom én valaminek. Amikor a gazdasági irányítás globálisan gondolkozik, tervez, a szereplőket állami eszközökkel orientálja a terveihez, és így meg is teremti az előnyöket.
@Sztavrosz_:

Az Orbán visszaállamosította a repteret, amit aztán a Gyurcsány újra elprivatizált 475 milliárd forintért, aminek nyoma veszett, csak az adósság maradt utánuk.
@Csekkliszt#10:

Két trágyahordás közé simán befér egy Eco vagy egy Derrida. Persze csak esszé. Mink falusiak csak rövidben tudunk gondolkodni.
@Mariann19:

A tervszerűség sok mindenen segíthetne idehaza, ez tény.
@Evezős:

Nem dicsekvésből, de nálunk ha fordítva ülteted el a palántát, akkor is kinő.

Bár én csak a rózsákkal foglalkozom. A többi a Feleségem és az Anyósom érdeme.
@Ad Dio:

". Mink falusiak csak rövidben tudunk gondolkodni."

Ezt a pimasz dumát:)))))
@Ad Dio:
Derrida? Betojok! Riszpekt!
Szeretnék ott rózsa lenni :-))
Melyik a kedvenc?

Ui
Édesapám hobbi festő volt, minden képén van valamilyen sárga rózsa.
@Sir Bates dö Hól: Szőr, én ugyan a hamut még nem mondom mamunak, de a hatvanas évek közepétől kísérem figyelemmel a közel-keleti eseményeket. Akkoriban kollégista voltam, és csak havonta egyszer volt hazautazás. Vasárnaponként reggeli után Népszabadság-félóra volt a koleszban. Pont akkor tört ki valamelyik háború, és nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy a rendkívül érdeklődő közönség számára összefoglaljam az eseményeket.

Hogy hányszor volt azóta esély arra, hogy megalakuljon az önálló palesztin állam, azt már nem tartom pontosan számon. De valahányszor fellélegzett a világ, érdekes módon mindig történt valami, ami miatt a palesztinok felhúzták az orrukat. Valamiért jobban megéri a vezetőiknek a világból (pl. az EU-ból) érkező rengeteg segély elosztásával és ellopásával bibelődni, mint egy normálisan működő államot felépíteni...
@Mariann19: "az agrárium szereplői zsigerből elutasítják a szövetkezeti rendszert a régmúlt egyéni érelmei alapján. Még napjainkban sem jutnak el odáig, hogy legalább az értékesítési folyamatnál alkossanak egységes szervezetet. "

LÓfaszt utasítanak el, Mariann! Bocsesz! A kibaszott Antall-kormány verte szét őket úgy, hogy ne is lehessen újból összerakni!
@Amadeus62:
:-))
Mielőtt elindítottam a videót aszittem ez valami terhességi teszt. De így is brutál
@Amadeus62: baszki, mintha egy lepukkant balatoni lángossütő+cimmerferi reklámját láttam volna! lókoszt.
@Evezős: Nálunk is ilyen, ráadásul meredek domboldalon. Kétszeresen komposztáltunk. Egyrészt a palántáknak ástunk egyesével gödröt, abba raktunk kész komposztot, másrészt síkkomposztáltunk. Tavasztól őszig a levágott füvet, és a nyers komposztot közvetlenül a növények köré terítettük. A talajt takarni kell, nem szabad kitenni a napfénynek! A talaj (és ezt nem veszik figyelembe a városi közgazdák) maga is élő szervezet, tele mindenféle mikroorganizmusokkal, amelyek lebontják, és a növények számára felvehetővé teszik a tápanyagokat. Ezeket óvni kell. Ahol síkkomposztálsz, ott klassz, morzsalékos, nedves talajod lesz egy idő múlva. Próbáld ki!
@wallenberg8805: te az a Turan, az nem a folkszvágen tOurán akar lenni? a cionista modellt nem ismerem... talán Opel Meriva?(tudod!? AZ A Meriva)
De most komolyan turanistának lenni milyen???
@épészmérnök: a meredek tó meg jó a vízi-síeléshez, nem?
Kedveseim, mi ez a görcsölés a termőföldekkel?
Jusson már eszetekbe a nagy elődök bölcsessége, egyben figyelmeztetése, hogy "a föld azé, aki megműveli"!
@nincs_itt: "Jött Medgyessi, Gyurcsány, Bajnai, fikarcnyival sem voltak jobbak, sőt ha lehet még szarabbak mint bárki előttük,"

Ez tényszerűen nem igaz, barátom. Jól hangzik, lehet vele a hitelességedet látszólag növelni ("én nem vagyok OLYAN"), de hazugság. Épült sok dolog, sőt, az elmúlt négy évben Orbán által átadott dolgok közül sok projektet is még Gyurcsány idején indítottak.
@nincs_itt: Az előző ciklusban Mirkóczki volt a bizottság tagja.
@Csekkliszt#10:

Most épp a Manyika. Ugyanis nem fogják a tetvek, így nem kell ecsetelnem állandóan :-). De van egy nevenincs rözsaszín belű fehér futóm (ajándékba kaptam, azért nincs neve, vagyis van csak nem tudom) , na az valami megadurva dobásra készül. Egy jó hét napos idő és olyan virágözön lesz, hogy olyat még a jehovák füzetében sem igen látni.
@épészmérnök: figyelj lehet kekeckedni, sőt!!
de azért lássuk be, sem Te, sem én, sem sok-sok százezer magyar nem azért ment el "mosogatni" nyugatra, mert az emlegetettek annyira durvára jók lettek volna.
Megvilágítom másként, az összes magyar "politikus" egy rakás kártékony élősködő, ennyi. Ha voltak is jó dolgok, nem rajtuk múlott.
@nincs_itt: Ha nincs ló, a szamár is jó. Gazdálkodni akartunk, hát gazdálkodtunk. Kapálógéppel, gyomborotvával, kéziszerszámokkal. Megtermett 500 négyzetméteren egy szezonban háromszáz kiló paradicsom, június végétől októberig, százötven kiló tojásgyümölcs, volt zsenge zöldborsónk, kifejtő babunk, zöldhagymánk, levélpetrezselymünk. A sárgarépa, igaz, nem bírta.
@Csekkliszt#10: a hülyeség, az hülyeség. Nem számít, hogy tudományként, vagy politikaként nyomják. Nekik a lényeg, hogy turániak, nem nácik. Azt hiszik, hogy ez megkülönbözteti őket tőlük.
@Ad Dio:
Köszi !
Az egészben körülötted van valami (H)hamvas profàn, majd rájövök :-))
@nincs_itt: Teljesen félrevisz, ha mindenkit egy kalap alá veszünk. Lehetetlenné válik az elemzés, és a következtetések levonása.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a Századvéges?
Ááááá, dehogy Orbán bélsáros az orra hegye, dehogy is!! Télleg, mint cócciológikus(ami tuggyukkiknek a találmánya!!) mijalószerszámot keres ott? Ja, jó sok píztet+kőccségtérrítéstet... világos! tényleg kell magadat égetni ezekkel? nincs neked jobb dolgod?
@épészmérnök: bocsánat, nem én rakom őket egy kalapba, maguktól mennek bele abba a kalapba!
ez viszont empirikus tény!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Jaaaa, ugy ok!
Keresztény fajelmélet ? Juheeej, isteni gondolat!
Mindig mondom, ha üres fejekbe beletöltenek valamit, az dupla veszély, mert az továbbra is üres marad, de immár "hitte"l teli.
Elnézést, de így van.
@épészmérnök: gratula! én amolyan aszfalt-paraszt vagyok. de leginkább a stílusom az!
@Evezős: á, hiszen mi még mindig liberálisok vagyunk, meg nagykörúton belül lakók. Mi csakis gonoszak és elvetemültek lehetünk szerintük. De legalább nem vagyunk elmebetegek. Mint ők- :D
@épészmérnök: Nem ez nem így szól! Hanem:
"Megyek és eszem egy lovas szendvicset! Ha nincs ló, jó a SZALÁMIS!" Besenyő István!
@nincs_itt: Tény, hogy sok politikus (nem mindegyik) korrupt. Tény, hogy a pártfinanszírozás megoldatlansága elkurvította a pártokat, ezt szépen megírta Kőszeg Ferenc, és Gyurcsány, meg az ő nyomására a szocialisták javasolták a megreformálását. Na, ki nem ment bele? Ki? Ki?

Ha nem jut eszedbe, elárulom: hát a fidesz.

Trarararammmmm!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jajj, meg újságíró is!! baz+! az aztán az igazi liberálcionista fertő! Te tényleg ennyire agyatlan vagy, esetleg súgnak!
@nincs_itt: Mondja ezt egy aszfalt-paraszt? :)
@épészmérnök: ez is csak egy apró monumentum. kérdezek:
Melyik az a napirendi pont, ami csont nélkül 110%-os jelenléttel, 200%-os szavazatszámmal, minden alkalommal "átmegy"???

Az "illetmények" emeléséről szóló szavazás...
@nincs_itt: Ez egy tartalomrotáló szoftver, ne törődj vele. Olyan, mint az idézeteket váltogató pluginek a wordpressben, talán annyival okosabb, hogy a szövegkörnyezetre érzékeny.
@nincs_itt:
Liberalcionisták? Hol élsz te, nem ertesultél h a libsik most a nácik (sic!) ?
Elmaradt y2k, maja világvége, de lett értékrend pólusváltás!
Ma a nácik a politikai közép, tőlük balra vannak az ujnacik (libsik), es mindenki utálja a Fideszt ők az ujzsidók.
Kapisch?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen barátom, mert én legalább bevallom, mi több, tudom(!), hogy milyen vagyok, milyenek a képességeim, ismereteim. Ezért dolgozom ott, ahol és nem CERN-ben, vagy könyvelő cégnél. De aki mindenhez "ért", mert őőőő "A" politikus, na attól sugárban hányok. pl a teljes dzsobbik, mert legtöbbje még tisztességes szakmával sem rendelkezik! A szakértelemről, tapasztalatról nem is beszélve!
@nincs_itt: És kik azok, akik nem vették fel az illetményüket?
@Csekkliszt#10: összezavarodtam, mint kezdő buzi a gőzben!
bakker, már csak kapkodom a fejem, mint tuggyukki lufiárus a szittya nyílzáporban!
akkó' má' világos! én mostan náczi vagyok? nem baj, csak tuggyam!
@épészmérnök: áááá az csak urbán legend, ja a munkaszeretetéért járnak be abba a szép épületbe!
@nincs_itt: Ez is hülyeség de ne is zavarjon a valóság. :)
@rodeo36:

A helyzet fokozódik.
Én nem, de akik itt vannak, voltak, állták a sarat. Be is sarattak néhányat, úgy láttam. Rám nem is volt szükség.

Rókica miatt újra megtanulok helyesen írni, mert már nagyon gáz voltam magamra nézve is. Hát még hányva! Mondat eleji nagy kezdőbetűk meg tulajdonnév írása, ilyesmi. Tréningezek.

Bár azt javasolta írjak inkább valami újat, mert régen írtam. Szóval alkotói semmittevésre húzódok vissza a macibarlangomba, csak akkor jövök elő, ha már 'elkelt majd a nap'.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na meséjjé, mija valóság, ott dzsobbikban? cocciólógikus+újságíró, amint titkosszolgálatokat vezényel? esetleg éreccségi nélkül a médijáról hablatyol? vagy könyvelő OKJ-s oskolával a munkaügyekben durva okos?
figyelj, te szerencsétlen, tényleg csak szánni tudlak!
@nincs_itt:
Jobb ha tőlem tudod!
Én is kapkodom a fejem, de baszki ez van:

"Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megõrült a sátán,"
@nincs_itt: Ne magadból indulj ki, amikor mindenkit fikázol. Próbálj meg úgy nyilatkozni másokról, ahogy magadnak is elvárod.
Este van, én akkor nyugalomba, de ez a gondolat nagyon bánt engemet, elmult 4 év legnagyobb dúlása, ugyancsak József Attilától :

"mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó."
@jaegtoer:
Neeee... a Pintér ettársék csaltak ezek szerint a választáson?
Ezt a szopotnyik díszfaszt hol lőttétek? 2, vagy 3 pálcikás volt? Bazz... ezeket fizetik, vagy önkéntes kumminista kretének?
Tódulnak fel a kérdések, a francnak olvasgatlak benneteket... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj én nem ülök olyan "Bizottságban" amiről lövésem sincs, mi több, ha olyan problémával találkozom a munkám során, amihez nem elég a képzettségem/tapasztalatom, akkor keresek olyat, aki ért hozzá!
Nem "mindenkit fikázok", csak azokat a hang-embereket, akik GPS nélkül a seggüket nem találják meg! Lásd dzsobbik/fidesz/mszp/kdnp/lmp.
Még valamit, nem döngetem a mellem árpádsávosba tekert féltéglával(mer az egész már nehéz lenne), hogy én asztán mindent, de mindent tudok és...
Szar, senkiházi(empirikus=tapasztalati - csak neked -) alakok. Ez az én libsibolsi véleményem, ráadásul még nácinak is gyengék!
@Csekkliszt#10: tudatlanság és hit az egyik legrosszabb kombináció a világon. És a legveszélyesebb, nem mellesleg.
@épészmérnök: ha ezt írod, akkor nem értem, hogy mi a különbség az alapokban az általad és sub kavics/wallenberg által mondottak közt... csak te egy másik semita törzset preferálsz... ezt meg nem gondolom az eddigi kommentjeid alapján...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megint mész a ketrecbe, na nem azért mert nem tudsz egy értelmes mondatot összelapátolni, hanem azért mert rohadtul unlak.
@Ad Dio:

"_Két trágyahordás közé simán befér egy Eco vagy egy Derrida. Persze csak esszé. Mink falusiak csak rövidben tudunk gondolkodni. _"

Úgy-úgy. Különösen Eco. két etetés között, simán, döngölt úton, szélcsendben, napnak háttal, arccal a végtelennek.

Jacques Derrida-tól A struktúra, a jel és a játék az embertudományok diszkurzusában című szösszenete meg csak annyi, míg kiérni az istállóba. A Szenvedések, ugyan hosszabb, de a legelőig az is megvan.

:DDDDDDDDDDD
@nincs_itt: Messziről jött ember azt mond, amit akar. Cáfolni meg tök fölösleges bármit is, amikor neked már eleve eldöntött válaszaid vannak. :) Koncentrálj inkább a saját környezetedre vagy ha mindenáron bele akarsz pofázni, akkor gyere haza és csinálj mindent sokkal jobban. :)
@nincs_itt: Na végre ez egy jó ötlet, mert te is egyre uncsibb vagy az egy kaptafára készült ökörségeiddel. :)
@nincs_itt:
Válasz volt, vagy mély kuss, max.ködösítés?
Megértem, hisz majd még érettségit is akarsz EZEKTŐL?
Innod kéne inkább...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj, áruld el végre, mikor nem írtam igazat? a saját önéletrajzukat idéztem neked!
majd a betöltött "tisztségeiket" annak fényében! ha te nem érzel ellentmondást, az nem az én bajom! nem cáfoltál semmit, tehát elismered, hogy nem értenek semmihez, viszont ebből jelenleg jól megélnek. pont az olyan faxoknak köszönhetően amilyen te is vagy!
fejezd be a pénisz méregetést, én itt élek, az a munkám amiről már többször is beszéltem, mi több itt szereztem további képesítéseket. szóval? kicsi nájlonnáczi? hol a válasz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked maradt ez! kicsi rigó! én már 40 előtt is mertem gondolkodni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_Tódulnak fel a kérdések, a francnak olvasgatlak benneteket... :) _"

Igyál. Többre jutsz vele.:D
@Sir Bates dö Hól: A háromszáz kiló paradicsomra gondolsz, mint szemita elhajlásra?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: semmi gond! ma olyan napom van, amikor kiosztom az ilyen kis senkiket, akiknek a 2X2 eredménye is SMS-ben érkezik a pártközpontból, nem zavarja a valóság, ami 4, de ha éppen 3,7-re gyütt ki a szittya matek alapján, akkor azt hiszi el!
@nincs_itt: Esélyt kell adni a diszkalkuliásoknak is.
@épészmérnök: nem, nem is elhajlás, csak nekem ez lenne a benyomásom, ha csak a 20:36-os kommentedet olvasnám tőled...
@nincs_itt:
Most`akkó te merre, hogyé? Nem akarod a dzsobbikos frakció lelkét ápolni? Egy húsklopfolóval... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te mindig ilyen durva leszel, ha iszol? Mert én igen :-)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jájj má' té! dehogy is, összemocskolnak mindent! szépen hagyni kell, hogy rájuk dőjjön amit "építettek".
meg aztán van ízlés is a világon.
tényleg mit aszondasz egy Erdinger Roggen-re? hm???
@jaegtoer:
Vodka is van (vizem is....), de maradok a skót párlatnál, ha már hazaértem Büdipestről. :)
@Csekkliszt#10: ha tudnád, nekem milyen remek ötleteim vannak, ha egy kicsit iszom!
@Csekkliszt#10:
Állat... :) most gyújtsam fel a felcsútbasznádi stadiomauzuóleumot? Olyan izé vagy...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ályvé! a Fészkesfővárosban vóttá?
Mellik pérlatot iszogatod, ugye NEM a sétáló jánosét?
@jaegtoer:

Este meg két füttyentős társaságában igen gördülékenyen megyen a dekonstrukció.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: majd elmondom privátban, szerintem nem bírnátok gyomorral.
de hova lett a fogyatékos segédnáczi?
@nincs_itt: Nem érted, hogy neked ezekben a dolgokban tök felesleges válaszolni mert előre legyártott mantráid vannak. Inkább szedjél hangyát jobban jársz vele. :)
@nincs_itt: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ha ezt így folytatjuk nem az álommanó visz el minket :-))
Én léptem !!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hihetetlen!!! ne terelj!!! válaszolj, cáfolj, vitázz! de ha nem megy, akkor egyszerűbb lenne visszavonulni. ritka egy jószág vagy te! te miért jársz az erdőbe?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha neked lenne válaszod a felvetett kérdésekre, már itt nyomnád!
vernéd magad, hogy itt van, igen, komoly szakemberek!
tényleg bele illesz a jobbikba, mert a te "kis munkád" pedig a párt eredményeinek, tudásának a propagálása!
na ez most se megy, mint a politikusaitok hozzá értése sem, komoly szakma kérdésekben!
Most már kibaszottul abba lehetne fejezni eztet az óbégatást. A magyar választópolgárok elsöprő többsége, azaz cirkakörülbelül 20 %-a úgy döntött, hogy a kormány kétharmaddal kormányozzon tovább, meraz így jó. Na! Most az ellenzéknek legyen kuhs. Nemzetünk emelkedik, mint a cepelin. És A Kert Végében lesz egy bakterház is, (lesz az enyim), amiből kiváló kilátás nyílik majd a biokomposztálós budi teteje felett a stadion stukkóira. Szóval mostantól én is jobban teljesítek, és az ígéret szerint hamarosan sínskanzen is fog járni A Kert Végében, aminek én leszek a robotváltó felügyelő alfelbaktera. Vagyis nem mondhassa senki, hogy nyugatra köll menni, mert itt nem lehet megélni meg azt hogyishívjákot, karriert építeni. De lehet! Csak nyelv, meg orrcsipesz kell hozzá. És komcsiként lelkesen komcsizni.
@nincs_itt:
Keresi a medvét... :) térdelni akar...
@nincs_itt: Elég sokat mondtam már neked ezekről a dolgokról és tök felesleges többet hozzá tenni. Neked is megvannak az elképzelt képeid és abszolút reménytelen kizökkenteni belőle, meg pont le is szarom, hogy mit képzelegsz róluk meg amúgy sincs benned egy szikrányi előítélet mentesség sem.
@jaegtoer:

Naponta akár hatszor is bemegyünk a fickó erdejébe, hogy kitudjuk melyik csikónak ki az anyja. Persze túl vagyunk mi már lón és rosszon!
Hajaj...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: semmit nem mondtál, semmit nem cáfoltál. csak jössz ezzel a süket szöveggel: Én már mondtam!!! De te nem figyelsz!
Mesélj éreccségi nélkül mit lehet csinálni Mo.-on?
@Csekkliszt#10:

Nap közben gépekkel birkózom. Csak kell legyen valami hobby-ja az embernek.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Ne értékeld már túl ezt a blogot. Vannak szakembereik, akik egyben nagyon rendes emberek is. Bizonygatni meg nem fogom olyanoknak, akiknek már eleve eldöntött válaszaik vannak. Amúgy kedvem sincs hozzá, ez ma egy ilyen este. Nem hiszem el, hogy téged is akár csak egy hangyfasznyit is izgatna bármi amit én írok.
Plusz bónuszként képzeld el mi lenne ha én is átírnám a nevem arra, hogy menj te is a picsába?
Azért nektek is van bőr a képeteken. Folyamatosan semmibe vesztek, de azért azt elvárjátok, hogy ugráljak nektek mint valami csicska. Kapjatok már észhez demokraták gyöngyei. :)
@nincs_itt:
Rákérdezhetek? Lécci-lécci...
Dzsobbikos seggnyaló & képmutatóettárs!
@nincs_itt: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Fizetek egy kört, csak higgadjatok már le. Vagy ha nem, akkor meg üssétek már meg egymást de durván! Rossz hallgatni ezt a civakodást...
@Ad Dio: Én megütöm szívesen, mert liberális vagyok, ezért alanyi jogon bárkit pofán verek, mer csak! De attól tartok, hogy sírni fog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvastad is? tud olvasni! sőt szereti a könyveket!
@nincs_itt: Az előbb valami olyasmit írtál, hogy tahótlanítasz. Küldjél néhány ütést priviben és egyből hátra is esek majd a monitortól. :)
@nincs_itt: Szerintem olvasni te is szeretsz. Miért nem pályázol az epébe? :)
@nincs_itt:
:) a söreimet majd küld a következő címre: ... tudod... :D
Paulaner spec.ed....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Folyamatosan semmibe vesztek, de azért azt elvárjátok, hogy ugráljak nektek mint valami csicska."
ki mit birt kiharcolni magának!
ird át a neved, nyugodtan! oviba jártál?
tudod utánozás....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nézd, azért az tényleg gond, hogy olyan az emberanyaga a jobbiknak, amilyen... bár ez mindegyik pártról elmondható... persze, ha csak érdekek szaros kis képviselője valaki, s nem honatya/anya, akkor ahhoz elég bármi... s ez alól a jobbik sem kivétel...
@Sir Bates dö Hól:
Az orosz érdekek képviselete nem piskóta... qrva meg ne legyen finnyás... a hazaárulás meg csak félreértés... QRVÁK, JOBBIK A NEVED!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ettől is ki van borulva, szegény..
neked is elég hosszú lenne a nicked! -)
@Sir Bates dö Hól: Szerintem náluk is elég sok olyan képviselő van aki igazán tenni szeretne az ország felemelkedéséért.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem tudom melyik a rosszabb: ha tudják, hogy kit és mit képviselnek vagy, ha nem...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Megint fordítva ülsz a lovon. Elvárod magadnak a tiszteletet, de ugyanazt már nem adod meg. Végül is a gójoknak, amúgy sem jár semmi extra nem igaz?
@Sir Bates dö Hól:
Hidd el, Azért a pénzért, Ezek tudják... qrvának áll a világ... jó, meleg kurva is kurva... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért én eddig inkább a saját egyéni egzisztenciájuk felemelkedéséért láttam inkább tenni őket, s nem a közösért... nekem más ugrik be a "radikálisról" elsőként a modern politikában... olyan forradalmár, lázadó inkább... de az meg nem a konszolidált egzisztenciáért küzd... ezért is hiteltelen nekem a jobbik (amellett, hogy az ideológiai alapjaival sem tudok azonosulni)... s most nem sub kavicsoztam, most semmi ilyet nem írok...
@nincs_itt: nagyon nem egyformák!!!
mit akartak?
mit csináltak?
mi sikerült?
gondolkodjunk, Béláim!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mongyuk ha rövidítenél, és maradnál:
@Boli_úszva

vagy valami hasonló
de ezek a beszólások meg elszólások meg kiszólások nagyon snassz

brühüyyy
@punkfrog:
Béláim az Úrban... ha mán Béla napja vagyon...
@rodeo36:
Leszarom, inkább legyek snassz, mint jobbikos kommunista...
@Sir Bates dö Hól: Kommented végét örömmel veszem. Én pld. tudok olyan kilakoltatási kísérletről, ahol LMP-s és jobbikos képviselők is eredményesen jártak közben a károsultért. Ez persze csak egy apróságnak tűnő momentum, de ott és akkor nagyon nagy segítséget nyújtottak.
Nekem is egyértelmű, hogy nem angyalokról beszélünk de azt is láttam sokszor, hogy - hibáik ellenére - jó szándék van bennük is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
gábris! akitől én elvárom a tiszteletet annak először én adom meg!
neked, anno meg adtam!
de te mindig vissza élsz evvel, mindenkinél!
csak beletudtad magad hergelni egy kis szalon zsidózásba...
szerintem, zokogtál már te azért mert bántanak, nem fogadnak el,stb.! elárulok valamit, lehet benned van a hiba!
nekem, rengeteg hibám volt,van, onnan tudom, hogy sokan céloznak rá, de mióta átgondoltam, azt, hogy van benne valami, változtattam!
ha nem sikerül, nem megyek lóf.szért házhoz!
apropó, a mártirok útját anno nem rólad nevezték el?
@nincs_itt: ja, hogy a pozitívum az urban legend, a rájuk kent sár meg rögtön valóság!
így nehéz lesz.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Nem padig egy időben laktam ott is. A többi irreleváns, mivel pontosan tudom, hogy én is gyarló és esendő ember vagyok.:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tudja itt mindenki, hogy szereted a vizet(lapátolni is)!
De a folyamatos vodkavizezés emlegetését @jaegtoer-el összefüggésben (az előzmények ismeretében is)kérem abbahagyni!
@jaegtoer hozzászólásainak összességéből és főleg minőségéből következik, hogy Ő a vizet a vodka közelébe legfeljebb 43 szócikk közelségbe engedi, azt is csak az orosz-magyar szótárban.
Kérem a fentiek figyelembe vételét a mai naptól...etc,etc...
a saját nevemben, a nevezett beleegyezése nélkül...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Na ja így megy ez a gyarmaton.

Két rendőr kivételesen tenni akarta a dolgát, de jóformán el se kezdhették az intézkedést, máris érkezett a parancs: "gyertek vissza!" Ahogy az egyik jelenlévő rettegő megjegyezte: "szabad bűnelkövetés van, nem?" De igen, nekik valóban az van... :)

youtu.be/hyfzsmrHt6s
@vitéž munkášőr: Egyem a lelkét, kitüremkedett neki az ő érzékeny művészi idegrencere.
@vitéž munkášőr: Köszi. Amúgy én ezen is jót röhögtem.:)

"A magyar baloldal olyan, mint az a cápa, amelyik a halászhajó fedélzetén, kibelezve és levágott hátuszonnyal is harap. Csak éppen nem a halászokat, hanem a többi cápát. P

A politika egyéb területein kirívóan impotens balos ellenzéki pártok egyben versenyképesek: a fúrásban, a kavarásban és egymás baszogatásában. Alig, sőt még egyáltalán nem tápászkodtak fel az április 6-ai kiütésből, és máris itt a legfrissebb akció, az MSZP vicces csapdaállítása. Annyira utálják Bajnait, hogy cselből felajánlották az LMP-nek, hogy az önkormányzati választáson nem indítanak szocialista főpolgámester-jelöltet, hanem beállnak az LMP-s mögé.

Ez az "ajánlat" nem arra szolgál, hogy a megszólított párt elfogadja azt – ennyire hüyének még Mesterházy Attila sem nézhet senkit –, hanem kizárólag Bajnai Gordon és az Együtt figyelmeztetésére. Pedig egy Együttöt ilyen svunggal teljesen felesleges letámadni, hiszen most nyírják ki éppen magukat végleg."

cink.hu/most-szivathatna-meg-bajnai-az-mszp-t-ha-nem-lenne-an-1566564234
@épészmérnök:
Köszönöm a tippet! :-)

(Itt ásni nem lehet. Csak csákányozni ... két éve "ültettem" pünkösdi rózsát. A zembernek fél napi munkája fekszik a gödör kicsákányozásában.
Az idén hajtott egy rendeset. Örültem. Erre a múltkori szélvihar tőben letörte ...)
:-(
Ha valakinek rossza gyomra, de nem tud hányni, annak ez életmentő lesz:
huppa.hu/fennmaradt-az-apaczai-egy-valodi-antiinterju/

(És nem, sajnos, nem kamu, nem Hírcsárda, hanem halálkomoly...Magyrország, 2014.)
:-((((((((((((((((((((((
@Evezős: "A társadalom elismerte az Apáczai Kiadó tankönyveit. Ezzel – megteremtetted magadnak a lehetőséget, hogy ha majd úgy gondolod, méltósággal vonulhass ki a magyar tankönyvellátás rendszeréből. – Én ahogyan ismerlek, munkamániás vagy, ezért arra kérlek, hogy a jövőben a munkád mellett már gondolj a pihenésre, és úgy dolgozz, hogy közben jusson időd a szórakozásra is!”"

Archaikus magyar nyelven: "Ki vagy rúgva, de ne áruld el senkinek."
@épészmérnök: ez a legcukibb Bugs Bunny amit az utóbbi években láttam van egy másik kép is róla lehet, hogy a hírcsárdában kár, hogy nem mentettem le

hülyeségeket írnak alája

brühüyyy
@épészmérnök:

látod, jól emlékeztem:

hircsarda.blog.hu/2014/04/21/dobbenet_felcsuton_focistakat_tojt_a_nyul_az_uj_stadionba

íme az év legszebb Nyulam Bulam-ja csak az a cünabácsinelenne mellette

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
most képzeld el, én elolvastam a "programjuk"-at és le is van védve -pdf-ben az még csak a tudományosch kurflizmusch a kommunistákat meg ne báncsad te sem tudod milyen Í saz...aki meg tuggya az meg nem árulja el még neked sem...anyajigú ősközösségi társadalmakról hallottál é? a Magna Mater ő volt a kommunista mert ő ...

szóval tanulj tanulj tanulj már 6. Lenin is esztet tanította

brühüyyy
@rodeo36: Buenas noches. Que duermas bien.
@Benjamin Eisenberger: "a Magyar Nép a Fideszt akarja és a nem libsiket meg a komcsikat" - hat Orsos vajda micsoda? Csaladi vonalon MSZMP tagok, o maga KISZ titkar, majd SZADESZ-hez hasonlo szelsoliberalis, amikor meg erdeke ugy kivanta, beugrott nemzeti kereszteny jatszani
Az a legviccesebb, hogy o komcsizik, mikor apja, anyja partfunkci volt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne demokratázz ha fogalmad sincs a szó jelentéséről,kémiai kasztrálás lesz a dolog vége.
Bajban lesz a csuti ha elfogynak a 100 milliárdok amibe kerülnek a bértollnokok bérbirkák narancsoffshorkkok,lehet megint országot árulni valamelyik keleti KGB basinak,vagy multinak,mert a pannon csiga nem termeli ki soha.
@nincs_itt: Széchenyi aranyköpése:
„Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja
@toportyánzsóti: Már, hogy ne lenne róla fogalmam? :)
Látom, "jó" napotok volt. :)
Először ez a sok B-s biboldó, különböző nickeken, majd Gábris. :D
áúáúáúáúáúáúáúáú

A Nézőpont Intézet Kiszámolta, Hogy Hol Kormányoztak Legjobban 2013-Ban. Nem Fogják Elhinni A Kutatásuk Eredményét!

Tudományos alapon is nagyon jól muzsikált az Orbán-kormány 2013-ban. Üzleti titok, hogy mennyit fizetett a Fidesz a kutatásért, ami ezt megállapította.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F24%2Fa-nezopont-intezet-kiszamolta-hogy-hol-kormanyoztak-legjobban-2013-ban-nem-fogjak-elhinni-a-kutatasuk-eredmenyet%2F
@wallenberg8805: Ez tipikus, hogy izraeli állampolgárokkal jössz elő, ez a szokásos jobbikos bornírtság. Miért nem hollandokat vagy portugálokat emlegetsz? Az izraeliek nem EU-tagok, tehát ők egyáltalán nem vehetnek földet, de miért pont itt akarnának egyébként is? Ez a szélsőjobb üldözési mániája, kezelendő.

A másik, hogy csak akkor vehet, ha itt letelepszik és földműves lesz. Akkor meg nem mindegy, milyen állampolgár? A gyerekei már jó eséllyel magyarok lesznek, velük csak gazdagodik az ország. A zsidókkal is.
@iii: "Az izraeliek nem EU-tagok, tehát ők egyáltalán nem vehetnek földet, de miért pont itt akarnának egyébként is?"

Te melyik adást nézted az előző ciklusban, amikor elfogadták az uniós tagállamok és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló euro-mediterrán megállapodást? :) A társulási szerződés elfogadásával teljes mértékben liberalizálták a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, beleértve a tőke, a személyek és a szolgáltatások áramlásának, valamint a közbeszerzéseken való részvétel szabadságát is. Kommenttársunk meg ugye azért nem Hollandiáról vagy Portugáliról beszélt, mivel Simon Perez izraeli államelnök 2007-es őszödi igazságbeszédében egyértelműsítette, hogy Izrael gazdasági térnyerésének célja Magyarország felvásárlása is.

Ezek mellett joggal tehetjük fel azt a kérdést, hogy megfelel-e Izrael államnak az emberi jogi kérdésekben tanúsított magatartása annak az alapvető elvárásnak, amit a társulási szerződés ezen a téren meghatároz?

Szerintem nem, hiszen megszállva tartanak palesztin területeket, és a Goldstone-jelentés szerint a Gázai övezetben háborús bűncselekményeket követnek el, és az ENSZ-t megjárta egy olyan jelentés is, amely szerint az izraeli katonák gyakorlatilag kivégeztek hat utast a Gázába tartó segélyflottilla zászlóshajóján, stb. Szóval ezek alapján sem felel meg Izrael a követelményeknek.
Én ezt az állandó zsidózást úgy útálom!Écsanya úgy nevelt,hogy vannak jó és rossz emberek, s igyekezz a jók közé kerülni.Écsapa meg azt mondta, tanulj, mert csak az ostobák menekülnek a mások kirekesztésébe, mert hülyék építő dolgokhoz, hát rombolnak.Ők pedig átélték a II.Világháborút, 56-ot,3 gyerekkel, öreg szülékkel,felnevelve bennünket.Nem zsidóztak, nem cigányoztak, normálisan éltek.Most mi történt a fiatalokkal,hogy minden személyes tapasztalat nélkül öldökölni akarnak?Ha lenne egy kis élettapasztalatuk, lehajtanák a fejüket szégyenletükben, meg azok is, akik ílyenre nevelték őket!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Olvastam, ez is egy vélemény. Majd meglátjuk, mit akar Bajnai, még rengeteg idő van. Karácsony viszont kiváló jelölt lenne, simán verné Horváth Csabát.
Ha nem lennének zsidók és cigányok, akkor a kékszeműeket kellene kiirtani?Valakiket mindig ki kell.Fujj!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez mellébeszélés, nem vagyok hajlandó állandóan az izraeli helyzetet elemezni, baromira unom már, hogy olyanok vagytok,mint a viccbeli bolond, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe.

Simon Perez hülyeségeket beszélt, ennek az égvilágon semmi nyoma nincs és nincs is erre lehetőségük. Az orosz meg a kínai meg az arab tőke ezerszer nagyobb erővel vásárolhatná fel Magyarországot.

A társulási szerződés még nem teszi EU-taggá Izraelt, tehát nem illetik meg ugyanazok a jogok, ez hülyeség. Például nincs szabad munkaerővándorlás sem.

A harmadik, mint írtam, nincs jelentősége, hogymilyen állampolgár, ha egyszer itt telepszik le és földet művel.
@iii: Akkor gyorsan nézz utána mit tartalmaz a társulási szerződés. :) Másrészt ha egy állam elnöke hülyeségeket beszélhet, akkor te meg én pláne. Amúgy engem a politikájukkal kapcsolatban igazán ez zavar.

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10171159_674045285988734_1365411260_n.jpg

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10308903_687558777970718_632997312427499498_n.png
@épészmérnök:
Inkább:
te kapsz pénzt a kiadódért, aztán majd névleg még "alkalmazunk", hogy mégse lógjon ki annyira a lóláb, a többi kiadó meg felfordul magától.
Már talán írtam itt is:
ez a kiadó a legócskább az összes között, a vezetője egy szervilis, sunyi pióca, aki mások hátán kapaszkodott fel a milliárdosok közé (és minden érában tudta, kiknek és mennyire kell nyalni!), a tankönyvei szarok, a mentalitás, ahogy nyomult, az meg gyomorforgató.

Elolvasva a cikket, a nyálas vallási téboly, amit előad, meg a többi undormányság, csak megerősített a fentiekben.
Én nem néztem meg, de hírek szerint a saját oldalukon is osztják rendesen kommentekben a szöveget, meg a vén kappant is, a face-en meg aztán nem hogy a kirakatba, de a pinceablakba se tenné ki, amit kap. Pedagógusoktól, szülőktől egyaránt.
@évásanyó: Szerencsére egy apartheid állam politikájának kritizálása még nem jelent zsidózást. Sőt szerintem még ez sem. :)

youtu.be/2SH8V16Y5E4
@iii:

"Karácsony viszont kiváló jelölt lenne, simán verné Horváth Csabát."

Elképzelhető, jelöltnek kiváló lehet - de mitől és miért lenne jó főpolgármester?

Amúgy meg az egyéni választókerületében sem tudott nyerni, mit kezdene Budapesttel?
@iii:
Nettó baromsag h Izrael es az EU között társulási szerződés van, ez egy hazug jobbik csúsztatás. Az euro-mediterrán megállapodás egy szabadkereskedelmi egyezmény csupán, míg a társulási szerződés egy prospektiv csatlakozási folyamat része.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolod, hogy ugyanezt mszp-s vagy dk-s, esetleg fideszes soha nem tette még meg?...
@toportyánzsóti:
Mindig lesz újabb ötlet h mit raboljanak, most épp az MNB az uj forrás. De ezt is mi fizetjük :-(
@Sir Bates dö Hól: Ilyesmiről nincs tudomásom, de ha neked igen, akkor oszd meg velem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mit nem fogták fel?
Izrael nem lesz társult tagja az EU-nak, nem kérte a felvételét.
Amit te linkelsz az egy szabadkereskedelmi együttműködési megállapodás
@Csekkliszt#10: Bele is olvasol a lényeges részekbe vagy csak tolod tovább a mantrát? :)
b@sszátok meg, nem kéne visszakanyarodni Tel-Avivból Felcsútra?
@iii:

Hagyd rá. Vagy szedd elő az izraeli - magyar külkermérleget ahogy én is megtettem már, attól nyugton van megint pár évig.

(gyik: a száraz befektetési adatok szerint inkább mi vásároltuk fel őket, mint ők minket )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mit nem fogták fel?
Izrael nem lesz társult tagja az EU-nak, nem kérte a felvételét.
Amit te linkelsz az egy szabadkereskedelmi együttműködési megállapodás
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én speciel elolvastam mikor megjelent és kurvára nem arról szól amit belemagyaráztok.

Mellesleg egy költői kérdés: ha a kedvenc Medvétek és kebelbarátotok, Putyin tesó lájkolja vadul Izraelt, akkor majd ti is megszeretitek?

hungarian.ruvr.ru/2013_11_20/Putyin-az-orosz-izraeli-kapcsolatok-erteket-hangsulyozta/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem érdekel, ennek semmi köze a témához. Ha nem vagy képes a felvetett témára válaszolni, akkor inkább hallgass. Baromira unalmas már ez az antiszemita üldözési komplexus.
@Csekkliszt#10: "Izrael nem lesz társult tagja az EU-nak, nem kérte a felvételét."

Te tényleg megrekedtél? Nyilván ha az izraeli külügyminiszter is ilyeneket nyilatkozik az is csak a jobbikos félrehallás és konteo és ők semmiképp sem akarnak EU tagok lenni.:)

"Avigdor Liberman szerint a Ciprushoz való földrajzi közelség is azt jelzi, hogy Izrael Európához tartozik.
Úgy véli: Izraelnek mindenképpen az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia. Időhatárokat nem kívánt megnevezni, mint mondta, türelmesek."

nol.hu/kulfold/izrael_az_eu-ba_tart-523371
@iii: Nekem meg az a baromira unalmas, hogy neked már egy rabbi is antiszemita vagy bárki más, aki Izrael politikáját bírálni merészeli. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Már mi az apartheid állam? Mitől lenne az? Mert arab pártok ülnek a Knesszetben, sőt a kormánynak is volt arab minisztere? Elmebeteg vagy vagy csak a kurucinfót szajkózod?

Izraelt egy napon nem lehet említeni például az általatok sztárolt Iránnal, ahol keményen elnyomják az ellenzéket és vallási fanatikusok vezetik az országot, de sorolhatnék még számtalan arab országot is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az apádnak a retkes valagát, semmi probléma nincs azzal, ha valaki Izrael politikáját bírálja, csak az az unalmas, HA MINDENRŐL EZ JUT ESZEDBE!!!! Érted, vazze? Fel tudod ezt fogni?
@Fabius: Értem tehát amikor találkozik mondjuk az amerikai és az orosz külügyminiszter, akkor az azt jelenti, hogy az amcsik is vadul lájkolják Oroszországot. Így már értem. :)
@épészmérnök:
A tegnapihoz.
3-4 évvel ezelőtt a munkám miatt voltam egy szövetkezetben, mely torz formában, de fennmaradt.
Az Antal kormány valóban megszüntette a régit, egyben maradtak, mindenki a korábbi földtulajdonát megkapta papíron.
A régi vezetés néhány tagja vállalkozásokat alapított, amelyek kimarva átalakuláskor a korszerű gépi berendezéseket, a tagok földjeinek beművelését végzik kurva drágán.
A tagok haszonbérleti szerződés szerint művelteteik a földjeiket, ősszel vagy pénzben, vagy terményben felveszik a járandóságukat.
Mindezek alapján eszük ágában sincs vállalkozni a földjeikkel, láthatóan berendezkedtek egy önellátó életmódba, a vezetésnek nem érdeke ki más változtatni, hiszen odalök a tagságnak valamit, miközben gabonatőzsdézik, a kisíbolt vagyonnal bérmunkákat végez. Ez a jellemző most Magyarországon.
Az biztos, hogy az Antall kormánybűne, hogy szétverte ezt az ágazatot. Ami a nagy szívfájdalom többek között, hogy szélnek eresztették a kíváló agrárszakembereket, és aszakértelem nélküli állapotot mutatja a hazai hozamok elmaradása a fejlett agrártermeléshez képest, azt, hogy nálunk egy kg sertéshús előállításához majdnem kétszer annyi takarmány kell, stb.
Láthatóan a jelenlegi kormány kis-és középgazdaságban gondolkozik, ahol a parasztok magukra maradva technológiában, szakértelemben visszajuthatnak a 30-as évek szintjére.
@Fabius: Adj egy linket és kitömöm vele a száját, ha szóba kerül :).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te egy rafinált, kétszínű, hazudós beépített besúgó vagy.Me mással nem tudom megmagyarázni, hogy minden nap (tegnap is) tisztességesen leosztanak, benne van a nickjükbe sok embernek hová menjél,sírsz, mint a fürdős, hogy téged itt bántanak, de azért minden nap látástól-vakulásig itt osztod az észt.Meg sem fordul a fejedbe,hogy áttedd a székhelyed a Mandinerre, pedig ott nem lennél ennyire lealázva minden nap.Ha 40 éves vagy és jól érzed magad abban a közegben, ahol te vagy az utálatoskép, hát akkor én a te helyedben elmennék az orvoshoz, vagy nem mennék, ha erre lennék beszervezve.Szimatolsz, kémkedsz, ismerem a fajtádat, én már nagy voltam 56-ban, besugó volt a szomszédunk is, a kis ájtatos manó, pont úgy miatyánkolt, mint te, azután szaladt súgdosni.Nem minősitlek, sajnállak.Lesz válaszod erre is, mert mindenre van,de én öreg róka vagyok már, szagról megérzem az árulókat, provokatőröket, te pedig bűzlesz.
@iii: Épp az a hülyeség amit mondasz, ugyanis nekem nem MINDENRŐL EZ JUT ESZEMBE csak a poszt kommentjei között ez a téma is felvetődött, ha nem vetted volna észre. Gondolom nem kell tőled engedély ha netán én is kifejtem róla a véleményemet.:)
@jaegtoer: Értelmes, művelt ember, szociológus, tanár, jó vezető - talán ezért. De ha tudsz jobbat, mondjad.

Az egy jó érv sajnos, hogy nem tudta megnyerni az egyéni körzetet, 3%-on múlott és a legjobban teljesítő EPM-es jelölt volt, az ellenzéki listában is csak a fanatikus szoci kerületek előzték meg. Budapest szerencsére nem a XVI. kerület.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Úgy véli: Izraelnek mindenképpen az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia. Időhatárokat nem kívánt megnevezni, mint mondta, türelmesek."

És ez már szerinted azt jelenti, hogy kérte is a felvételét? Mert nekem baromira nem ez jön le belőle, csak az, hogy foglalkoznak a gondolattal. Ettől egyáltalán nem biztos, hogy valaha is lesz belőle valami.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Valóban, a nálad még sötétebb haverod hozta elő a földtörvénnyel kapcsolatban, mert valamilyen ejtélyes okból ez ugrott be róla neki. Te meg mint tyúk a takonyra, rögtön ezt kezdted el ragozni, ahelyett, hogy a felvetett állításokra válaszolnál. És ez számtalan esetben megismétlődik, állandóan azzal példálóztok, hogy Izarelben így meg úgy. Ez kóros, hidd el, kezeltetni kellene.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Izrael nem kérte a felvételét az Ez-ba, semmilyen hivatalos formában sem, amit te linkelsz az egy izraeli politikus véleménye, van olyan magyar politikai erő ,-szinten szélsőséges nacionalista - amely szerint meg Magyarországnak ki kell lepni az EU-bol.
Maradjunk a tényeknél:
Az EUROMED megállapodás (angolul: partnership, not fucking membership) az egy gazdasagi és nem EU tagsági egyezmény két régió között. Izrael nem az EU társult tagja.
Ennyi.
@Csekkliszt#10: Nade ráadásul ha társult tagja lenne, annak sincs semmi köze a földtörvényhez, mert az csak rendes tagokra vonatkozik.

De ha meg ne adj isten tagok lennének (aminek én semmi akadályát nem látom), akkor se lenne ennek az égvilágon semmi jelentősége, hogy a helyben letelepedett földműves holland vagy izraeli eredetű.

Tehát több fokozaton keresztül hazugságot terjeszt Gábriel doktor.
@iii: Már az apartheid fogalmával sem vagy tisztában. Tudsz más országot, ahol jelzőtábla mutatja, hogy csak muszlimoknak?

1.bp.blogspot.com/-Kbjwlw6HEG0/T27oph4CDWI/AAAAAAAAB0Q/HG-NiCytVqE/s1600/111120113527.jpg

Vagy ahol el van választva az utca csak zsidóknak és csak araboknak?

azvsas.blogspot.hu/2012/12/apartheid-this-checkpoint-is-for.html

riseresistandrevolt.wordpress.com/2011/07/10/the-audacity-of-illegal-settlers-in-hebron-west-bank/
@iii:
Szerintem sincs semmi jelentősége. Dehát erre való a fóbia.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt nem hittem volna, hogy te is ilyen hülye vagy.

Az első kép SZAÚD-ARÁBIÁBAN van, kedves öcsém. De ez se jelent semmiféle apartheidet, valami másra vonatkozik.

A második pedig izreali állampolgárokra vonatkozik, tehát azok lehetnek arabok is. Másodszor ki tudja, milyen tábla ez, bárki ki tehet a földjére bármilyen táblát.

A harmadikat nincs türelmem kibogarászni, az is valamilyen hasonló nívós hülyeség. Az apartheidnek nyoma sincs Izraelben.

Az is jellemző, hogy az egyéb említett érveimet elegánsan negligálod, csak a saját kótyagos hülyeségeidet nyomatod. Tehát mi a helyzet az iráni demokráciával? Ha apartheid van, hogy lehet arab párt a Knesszetben?
@iii: @Csekkliszt#10: szerintetek meggyőztétek bármiről is? pfff...
@vitéž munkášőr: @iii:
Nem. Az eredeti kommentem iii-nek volt, h ténybeli tévedést v inkább hazugságot ne fogadjon el. Neki szólt az egész.
De igazad van. Ez az egész Izrael fóbia uncsi, csak trollkodás.
@Csekkliszt#10: nem trollkodás, lehetne egy baromság-cáfolat is... szerintem felelős civil magatartás...
@iii: Igen bocs rossz képet linkeltem. Igazából ezt akartam.

itisapartheid.org/get_informed.html

Fusd már át a fent található TÉNYEKET ha lövésed sincs mi az izraeli apartheid.

Itt pedig gondolom az összes helyszínen szintén csak hülyék vannak, akik részt vesznek benne. :)

apartheidweek.org/events/
@Sir Bates dö Hól:
Nem is magamra mondtam, h troll :-)) Koszi, erre gondoltam h nincs miről vitatkozni a trollokkal de a hazugság ne maradjon bent a rendszerben. De megértem, így is unalmas tud lenni, főleg h ez a cél, szétbarmolni a normális párbeszédet
@Csekkliszt#10: azért ez az ő szempontjukból normális párbeszéd, a világmindenség megértésének α-ja és Ω-ja... mindenek kulcsa... nem látom esélyét annak, hogy kiszakadnak ebből a világból (mindig könnyebb kifogást -jelen esetben a világuralomra törő háttérhatalom ármánykodása mo igaz népe ellen, mint aki egyedül áll útjában terve megvalósulásának... nem röhög, van ilyen vonal b+!- találni, mint magadba nézni), de legalább másokat ne rángassanak bele ebbe a holdkóros marhaságba... persze ezeknél a cigány-ellenesség ugyanilyen meghatározó...
@Sir Bates dö Hól:
Minden szavad igaz és aranyat ér.
Csak neked mondom h értelmes emberekkel es nem propaganda gépezettel csomó dologról lehetne beszélgetni es vitatkozni közel kelet kapcsán de általában a 2. mondat után jön valami agyatlanság így ez a téma tabu v kibeszélhetetlen marad.
@Sir Bates dö Hól: Figyu szőr. A georgiai egyetemi professzora, Cas Mudde nem veled és nincs-itt kollégával konzultált ugye? :)
Csak azért kérdem mert ilyesmi jelent meg a Wall Street Journal nevű jobbikos újságban, hogyaszongya:

"a jobbiknak egyetemi végzettségű, magasan kvalifikált emberei is vannak".

tinyurl.hu/hb6i/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem fogok egy komplett antiszemita propagandaoldalt kibogarászni, már ne is haragudj. Arra hajlandó vagyok, hogy válaszd ki a legfontosabb jellemzőjét az állítólagos apartheidnek és akkor azt megbeszélhetjük. Bedobtál 3 sületlenséget, az kipipálva.

Előtte azonban válaszoljál arra, hogy ha apartheid van, hogy lehet arab párt a Knesszetben? Mellékkérdés: hol van nagyobb demokrácia, a Jobbik-kedvenc Iránban vagy Izraelben? Te hol szeretnél élni inkább?

Bónuszkérdés: mi a picsának kell nekünk állandóan Izraellel foglalkozni? Mi köze ennek a magyar földtörvényhez?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kiegészítés: igen voltak nagyon randa dolgok Izraelben, volt palesztinok elűzése, volt megkülönböztetés is (ahogy az USA-ban is volt egész a hatvanas évekig) és nyilván követett el bűnöket az izraeli kormány is. Ahogy az amerikai, az orosz, a francia is. Ennek ellenére Izrael ma demokratikus ország és sokkal élhetőbb, mint bármely arab szomszédja.
@iii: Attól a becsípődésedtől, hogy tudnál egyszer megszabadulni, hogyha valaki kritizálja Izrael politikáját akkor az antiszemita? Berakom neked az oldal impresszumának első sorát.

"ITISAPARTHEID.ORG is a grass roots effort made up of activists, students, academics, young people, older people, Jews, Christians, Muslims, Palestinians and Israelis."

Amit linkeltem ott pontosan le van írva, hogy mi minősül apartheidnek. Remélem annyira megy még az angol, hogy megnézd.

itisapartheid.org/occupied.html
itisapartheid.org/Documents_pdf_etc/FactSheetOptAparthiedUpdate2013.pdf

Ha nem veszed észre, hogy az itt található opciókból elég sokat megvalósít Izrael a palesztinokkal szemben, akkor már tényleg reménytelen vagy. Szóval attól, hogy lehet a Knesszetben arab párt, még bőven megvalósíthatják sajnos az apartheidet.

Amúgy én sem ezzel foglalkozom állandóan, csak felmerült a téma és reagáltam rá.

Ja és szerinted már egy zsidó rabbi is lehet antiszemita ha kritizálja Izraelt?

youtu.be/2SH8V16Y5E4
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Miért szerinted csak azok léteznek a jobbikban vagy a szakértői háttérmunkában akiről minden nap hallasz a hírekben? Látod látod inkább kérdezd az amcsi profot miért írta ezt le. :)
@iii: Egyébként jó lenne már végre elfelejteni ezt az Irán mantrát is, főleg, hogy egy kb. 5000 éves civilizáció hazájáról beszélünk, amelyben most is nagyon sok kincs található.

vista.hu/iran-----nem-kendozetlen-a-valosag-1-resz.html

vista.hu/iran-----a-cigis-turista-lany-2-resz-.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még egyszer mondom, attól, hogy valaki kritizálja Izraelt, NEM antiszemita. Antiszemita akkor lesz, ha bármely problémáról a zsidók és Izrael jut eszébe és állandóan azzal jön elő, hogy de Izraelben így vagy úgy.

Veled ellentétben, engem nem érdekel Izrael, illetve nem jobban, mint bármely más ország a világon. Neked van becsípődésed, haver, nem veszed észre?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én a mostani rendszerről beszélek, ennek semmi köze az 5000 évhez. Izraelnek meg éppúgy van 5000 éves történelme. A kérdésre persze nem válaszoltál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ismétlem, válaszd ki az opciókból, ami szerinted a legütősebb és azt megbeszélhetjük. Nem fogom tételesen átnyálazni. Igen, ez egy arabok által fenntartott propagandaoldal, nyilván összehordanak benne mindent.

Igen, lehet akár zsidó rabbi is antiszemita, például a zsidó származású Bobby Fisher is az volt, de nem azért, mert kritizálják Izraelt.

Az egy eléggé ütős érv az apartheid ellen, hogy arab pártok vannak a Knesszetben, sőt arab tagja is van a kormánynak. Ilyen Dél-Afrikában vagy az USA-ban, ahol valóban volt apartheid, elő nem fordulhatott.
@iii: Persze te sem mivel a linkelt cikkek pont a mostani Iránról beszélnek, de most legalább már láthatod, hogy Izrael sajnos valóban APARTHEID ország. :(
Amúgy az is hülyeség, hogy nekem bármely problémáról a zsidók vagy Izrael jutna eszembe. Még egyszer mondom, hogy én is csak leírtam a véleményemet, ahogy bárki más a témában.
@iii: Megint hülyeséget beszéltél, mivel nem arabok által fenntartott oldal. Nyilván egy Nelson Mandela vagy Desmond Tutu idézet is antiszemitának számít. :)

Ha egy PDF-ben két oldalt nem vagy képes 1-2 perc alatt áttekinteni, akkor nincs mit mondanom. :)

itisapartheid.org/Documents_pdf_etc/FactSheetOptAparthiedUpdate2013.pdf
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem olvasok semmiféle két oldalt, vezesd elő a fő érvet és azt megbeszélhetjük. Te már bizonyára elolvastad.

Attól, hogy kiraknak akármilyen idézetet, még bárki lehet az oldal készítője. A talált linkekről nyilvánvaló, hogy kik készítik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Attól létezik az apartheid Izraelben, mert el lehet menni Iránba turistának? Hahahaha... sajátos érvelés.

A linkelt cikk egy turistairoda reklámja, ettől még az iráni vezetés diktatórikus, az ellenzéket elnyomják, nincs szabad média és egy kiváltságos papi réteg irányít mindent.
@iii:
Azért az utókornak mentsük azt el, hogy amikor a jobbikos a muszlimok Izrael általi diszkriminatív megkülönböztetésére példát hoz fel, az éppen egy Szaúd-Arábiában készült fotó, ami a jobbik logika szerint akkor azt demonstrálja, hogy a muszlimok a muszlimokat külön sorba állítják, azaz saját népükkel szemben rassiszták.

Ennyit a fóbia értelméről.
@Csekkliszt#10: Az azért ne zavarjon, hogy tévedésből rossz linket raktam be és azt meg is írtam. :) Látom ez nem igazán zavar meg benne, hogy told a mantrát.
Látom a cionkommandó megint dolgozik!:))
@iii: Ne beszélj hülyeséget. Senki sem mondta, hogy azért van apartheid Izraelben mert el lehet menni Iránba turistaként. A linkelt cikk amúgy egy élménybeszámoló a mai Iránról, amint láthatod.

Persze tudom, hogy a szokásos ballib kettősmérce működik nálad is, amelyik világvégét kiállt, ha felakasztanak egy gyilkost Iránban vagy betiltanak egy buzifelvonulást Oroszországban, de mély kussban van, amikor az amerikai hadsereg milliókat ölt meg szórakozásból - mondjuk az utóbbi 20-25 évben, - vagy netán 500 ezer ártatlan gyermeket ítélt éhhalálra, hiszen az "megérte" a demokráciexport miatt.

youtu.be/cEtdw7Z04QQ
@iii: PLd.

Elkészült az ENSZ genfi Emberi Jogi Bizottságának Izraelről szóló országjelentése – adta hírül a katari hírtelevízió.

A nemzetközi szervezet megfigyelője, egy dél-afrikai ügyvéd huzamosabb ideig tartózkodott a Gázai övezetben, illetve Ciszjordániában, hogy megvizsgálja a palesztin lakosság helyzetét a megszállt területeken belül. Izraellel szembeni elmarasztaló jelentését e héten tárta a genfi emberi jogi bizottság elé. A dokumentumban leírta, hogy az izraeli vezetés az arabokkal szemben az apartheidre emlékeztető faji elkülönítést alkalmaz. Hozzátette, hogy a palesztinok szabad mozgására vonatkozó megkötések, valamint lakóterületek elszigetelése minden olyan embert a rasszista megkülönbözetésre emlékezetet, aki annak valamilyen formáját megélte. A gázai emberek gyakorlatilag foglyok, még a ciszjordániai palesztinok is jobb helyzetben vannak náluk. A megfigyelő a genfi tanács előtt elmondta: „Az izraeli településpolitika már a gyarmatosítás határáig jutott. A telepesek pedig sokszor szabályszerűen terrorizálják az őslakos arabokat, és ez ellen az izraeli hatóságok nem tesznek semmit.

és akkor egy kis néhány részlet angolul is:

Two Systems: Separate and Unequal

Palestinians are under Military Law and face the constant threat of arrest and detention without charge and can be held indefinitely. They have no right to representation or trial. Israelis living in illegal settlements on Palestinian land have all the privileges of Israeli Civil Law. As citizens of Israel, they can vote, seek redress in court, and have freedom of speech and assembly.

Palestinian villages and towns face collective punishment in the form of bulldozing of family houses, extended 24 hour curfews, closures, military raids, violence and harassment. Israeli settlers face no such collective punishment.

Palestinian land ownership (agricultural and residential) is subject to military and economic confiscation. The purpose is to establish Jewish only settlements, take water resources and confine the Palestinian population into smaller and smaller cantons. Israelis face no land confiscation.

Over 17,000 Palestinian houses have been demolished, creating 100,000 of thousands homeless. Over a million Palestinian olive and fruit trees have been uprooted. A few Israeli outposts have been dismantled, but there has been no widespread destruction of Israeli homes and trees.

Palestinians are prohibited from using the extensive network of settler only highways that connect the settlements to Israel.

The Israeli military authority controls virtually all the water in the West Bank. 73% of West Bank water is piped back to Israel. Illegal Jewish settlers use 10% of West Bank water. Palestinians have access to only 17% of their own water and must buy it from Isrrael at 4 times the price Israelis pay.

The wall fragments Palestinian communities; it separates families from their land, their livelihood, health care and schools. The wall also divides communities and families from each other. The wall does not fragment Israeli settlements; it is built in such a way to as to annex them to Israel proper.

"The permit system for the Closed Zone is administered in an arbitrary and humiliating manner…This system, which subjects Palestinian freedom of movement to the whim of the Occupying Power, creates anger, anxiety and humiliation among the population." (UNHCHR)
@Csekkliszt#10: mind minden téma, de ebben nem csak ők a hibásak, kevés a tolerancia, a türelem, a "józan ész", az empátia, s túl sok az ego mindkét/-három/-akárhány oldalon...:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, nem konzultáltunk egymással... figyelj, te szerencsétlen, a felsőfokú végzettség még nem jelenti azt, hogy magasan képzett valaki... sőt, moon még azt sem, hogy egyáltalán képes az értő olvasásra (bár talán ez nem csak mora igaz)... van neked fogalmad arról, mit jelent egy teljes rendszerben gondolkodni?...
@Sir Bates dö Hól: Megint visszatértél az übermensch stílushoz?
@Sir Bates dö Hól:
Egyetértek. Lenne mit kibeszélni de azt csak értelmes emberekkel lehet tabu nélkül.
Mint mondani szoktam a legjobb zsido vicceket a zsidok tudják, legjobb barátaim zsidok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hazudsz. Miutan rájöttél, hogy mekkora hülyeség amit posztolsz, megpróbáltàl kimászni belőle, de nem lehet kimagyarázni, hogy bocs rossz a kép, mert ahonnan ez van, annak sem volt fogalma róla hogy szaudi és ő is rossz példának hozta fel. Legalább ne hazudj, bebuktad, ez van, ha olyanhoz nyulsz, amihez közöd sincs.
A második kép aliya felirata is mást sugall, de nincs kedvem neked elmagyarázni mert nem akarod tudni. Bocs, ennyi. Utálom a hazugságot es az aljasságot.
@Csekkliszt#10: Hagyd már a hülyeséget bakker. Ezt a képet akartam eredetileg.

www.totalfascism.com/wp-content/uploads/2013/03/Jew-Road-and-Arab-Road-Israeli-Apartheid.jpg

Amihez itt a cikk is.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4353235,00.html

De nyugodtan oszd tovább az észt, hisz te vagy itt az erkölcsbajnok, aki még sosem tévedett és hazudott. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Megint hazudsz!
A kép komment h muszlimok, hogy
Illik a mostani krpedhez sehogy!

@iii: Már az apartheid fogalmával sem vagy tisztában. Tudsz más országot, ahol jelzőtábla mutatja, hogy csak muszlimoknak?

www.totalfascism.com/wp-content/uploads/2013/03/Jew-Road-and-Arab-Road-Israeli-Apartheid.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: IS! de azét a "fősodor", az majdnem éreccségizett, ál-történész, 1 szemeszter nyugaton stb...
De ugye, ha nem baj, akkor egy USA-beli prof(?), véleménye/ismeretei egy Mo.-on IS marginális pártról(ne gyere a 21%-kal, mert az viccnek is gyenge)
mennyire releváns? Esetleg megalapozott?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj, téged ki vagy mi akadályozott meg abban, hogy tanulj, okosodj?... kitiltottak az iskolából, bezárták előtted a könyvtár ajtaját?... egész egyszerűen tudatlan vagy, műveletlen, képtelen az önálló gondolkodásra/véleményalkotásra, ok-okozati felismerésekre... helyette van egy egysíkú világképed... sub kavics, übermensch stílnek maximum az olyan funkcionális analfabéták gondolják ezt, mint te...
@nincs_itt: Ne bassz.:) A választások előtt még állandóan azt magyaráztad nekem, hogy még a 5%-ot sem éri el a jobbik és be sem jut a parlamentbe. Ezek után te nyilván nagyon jól átlátod a hazai viszonyokat és a jobbik helyzetét. :)
Inkább dumáljunk egy picit arról merrefelé éldegélsz, milyen ott a kaja, esik -e nálatok is az eső, stb.
@Sir Bates dö Hól: Megint nem érted miről van szó, pedig múltkor meg is jegyezted egy kommented után, majd lapozz vissza. Mindegy nem érdemes fárasztani magunkat ezzel. :) Dumálj inkább te is a bagettekről.
@Csekkliszt#10: Ó bazdmeg most aztán kurvára lebuktam, mivel az arabok helyett muszlimot írtam. Megyek be is ugrok a Dunába a szabadság hídról.:) Kijössz megnézni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te tényleg nem érted mi a baj ugye? Beraktál egy képet amin a muszlimoknak külön sora van. Azt akartad ezzel bizonyítani ezzel h ez Izraelben van, ezert ok rassiszták es apartheid van ott, nem tudtad h ez a kép szaud Arábiában készült.
Ezt próbálod azóta egyre nagyobb hazugságokkal magyarázni.
Nem abban tévedtél h rossz kép ment a kommentedhez (pont illett ra) hanem h kiderült h az a muszlim gyűlölő ország pont arab es nem Izrael
Ennyi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyu, nem számoltam ennyi agyhalottal, jobbnak gondoltam a mo.-i helyzetet a fejekben. Illetve én meglehetősen értékalapon szoktam dönteni, vagyis hulladékot nem veszek, értéktelen selejtet nem tartok meg stb. De úgy láccik arrafelé erre van kereslet.
Szerintem nem érdekel téged, hogy merre élek, mit csinálok, megint terelni próbálsz.
A lényeg, amit szerettem volna kidomborítani számodra is emészthető formában a következő:
- Mo.(sajnos) nagyjából 200-300 év lemaradásban van a nyugathoz képest, ez a hátrány tovább növekszik. Belátható időn belül, 2-3 emberöltőre utalok, érdemi változás nem fog bekövetkezni.
Dzsobbikról pedig a következőt, tudod veled ellentétben én emlékszem azokra az időkre, amikor sok-sok MSZMP/KISZ/SZOT stb káder azzal takarózott, hogy azért lépett be, mert "belülről akarta bomlasztani a rencert", ezen akkor is vonnyogva röhögtem. Ma meg inkább szánalmas ezt hallgatni fiataloktól. Ugye világos, hogy ha egy fogaskerék a rendszerben szembe akar forogni a rendszer irányával, az minimum a fogait veszíti el, de inkább összetörik. Remélem világos voltam!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugye tudod, hogy nem minden arab muszlim? azt is, hogy nem minden muszlim arab? Szerintem nem kellene tovább égetni magad ezzel a dzsobbikos nívóval, ahol az izrael szó MINDENT megmagyaráz és a legnagyobb baromságot is elfogadhatóvá teszi!?
www.origo.hu/gazdasag/20140424-atvaltozo-kotvennyel-szerezne-meg-a-takarekbankot-a-magyar-takarek.html

Közben a jogbiztonság is dübörög tovább teljes gőzzel. Minek ide bíróság? Majd a Vezír megmondja mi legyen.
@Csekkliszt#10: Jól mondod, amúgy én is rühellem a szaudiakat. Te vagy király. :)
@nincs_itt: Szeirintem meg érdekel, mivel jó lenne néha másról is dumálni mint a politika.
Na mindegy, te tudod. Az MSZMP/KISZ/SZOT időkre én is vastagon emlékszem, de én amúgy nem vagyok fogaskereke semmilyen gépezetnek.
@nincs_itt: Nem magyaráz meg mindent csupán arról van szó, hogy ők is elég sok szemétséget művelnek a világban, miközben bőszen hirdetik magukról, hogy na ők aztán a faszagyerekek.:) Ennyi, se több se kevesebb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt azért soha nem gondoltam volna, hogy nagyobb intellektuális élmény veled egy régi poszton folytatni a teljesen értelmetlen párbeszédet, mint az aktuálison nézni azt a két vadbarmot...
@Sir Bates dö Hól: Minden rosszban van valami jó. :) Közben épp most hallom a híradóban, hogy Bini Netányahooo is gratulált Viktornak a választási eredményhez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha figyelsz, akkor tudahacc majdnem mindent rólam.
de! része vagy a gépezetnek, ahogy dzsobbik is, mivel a tuggyukkiktől veszik fel a fizetést+kőccségtérítést, meg persze sok-sok dologban vadul együtt szavaztak a fidesszel. eszükben sem volt semmit tenni, mivel tudták!, hogy impotensek ebben a rendszerben(is), csak annyit tudtak: ebből meg lehet élni, nem is akárhogy! ráadásul különösebb erőfeszítés nélkül, mivel számukra (is) alapvető, hogy hazudnak. ne légy annyira álnaiv, hogy megkérdezed miben hazudnak. mindenben, a "programjuk" is az, mivel tudták!, hogy nem kerülnek kormányra, tehát akármit leírhatnak felelősség nélkül. egy ideig ez egészséges embernek zavaró, de ők (is) beleszoktak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj, győzzétek le őket! tudod, én amitől féltem, nem tudtam megcsinálni, azt addig gyakoroltam, amíg már nem féltem és meg tudtam csinálni. eccerű ez, kérem! ja, tehetségtelenek és tanulatlanok vagytok, arról nem a zsidók tehetnek. de javulhatnátok, nem teszitek, az eccerűbb utat választjátok, ahogy a jó "magyar" is teszi: a saját balfaszságáért, gyengeségéért, butaságáért, lustaságáért valaki MÁS a felelős!
nektek a zsidók, másnak mások...
@nincs_itt: Na jó akkor ezzel az erővel te meg a kapitalizmusnak vagy a fogaskereke és igazán te szolgálod ki a globalista tudjukkiket. :)
@nincs_itt: Én nem gondolom azt, hogy a saját hibáimért, bárki más lenne a felelős.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen! és? megfizetnek, biztos jövőt kapok a tudásomért, munkámért! nem kell hazudoznom, másra sem foghatom, ha valamit elbaszarintok. bizony, ez IS a kapitalizmus! a felelősség vállalása, a tudás folyamatos gyarapítása, a képességek erősítése. a dzsobbik pedig, meg persze te is, mindig találtok valakit, valamit aki miatt, éppen most nem megy. de, még pár év és menni fog, ha nem akkor "azok a rohadékok megerősödtek, sokkal jobban mint gondoltuk.." kifogás, mellébeszélés, hazudozás ez a mai magyar valóság!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: dehonnem, tudod ezt úgy nevezik a piszológikában, hogy projekció...
de a kognitív disszonancia az igazán jó kifejezés.
@nincs_itt: "kifogás, mellébeszélés, hazudozás ez a mai magyar valóság!"

Ebben tévedsz. Nagyon sok boldog napot lehet itthon is megélni. Arról nem is beszélve, hogy én örülnék, ha jobbikra sem lenne semmi szükség.

mandiner.hu/cikk/20130811_igy_lehetne_megszuntetni_a_jobbikot_vona_szerint
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem ne próbálj kibújni! Erre nem az a válasz h te is rühelked a szaudiakat is ruhelled (miért még ki?), hanem az, hogy: "tévedtem, a kép amit kitettem nem arról szól, amit akartam mondani, hogy az egyetlen ország ahol jelző táblával tiltják a muszlimokat az Izrael, mert ilyen képet nem tudok mutatni, mert a kép amit "bizonyítékul" kitettem az nem Izraelben készült hanem (a muszlim) Szaud Arábiában"
Amíg ezt nem ismered el és látod be, addig nálam vitaképtelen vagy, mert hiteltelen, amit mondasz, gizda vagy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a hazudozás eklatáns példája.
van benne egyetlen szó, ami igaz? ha nem szélsőséges, akkor milyen? néppárti? képes kormányozni? na ne röhögtess már Zázrivecz/Vona, vagy ki tuggya... remek keleti kapcsolatok, aha esetleg egy kicsit bővebben? mert Moszkvából úgy repült, ahogy azt kell és illik, az perzsák már meg sem hívják a nagykövetségre sem... szóval?
@Csekkliszt#10: Leírtam, hogy tévedésből rossz képet linkeltem ennél jobban nem lehet elismerni egy tévedést. :)
Amúgy nem kell ezt annyira túlragozni, amiről pedig szó volt - mármint, hogy Izrael apartheid állam - sajnos ez sem változtat.
@nincs_itt: Szerintem a hazai politikusi felhozatalból még mindig ő a legkorrektebb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt azért gondold át! nem fog ártani!
csak még annyit, hogy egyfolytában Izrael állam mibenlétén lovagolsz, ez bármire bizonyíték, esetleg magyarázat?
idézem magam(ezt is ignoráltad, természetesen)
"figyelj, győzzétek le őket! tudod, én amitől féltem, nem tudtam megcsinálni, azt addig gyakoroltam, amíg már nem féltem és meg tudtam csinálni. eccerű ez, kérem! ja, tehetségtelenek és tanulatlanok vagytok, arról nem a zsidók tehetnek. de javulhatnátok, nem teszitek, az eccerűbb utat választjátok, ahogy a jó "magyar" is teszi: a saját balfaszságáért, gyengeségéért, butaságáért, lustaságáért valaki MÁS a felelős!
nektek a zsidók, másnak mások... "
majd ha ez sikerül, akkor lesz hiteles a kituggyamijaneve, meg te is. Addig csak lökitek a sódert. hazug, gyenge, semmirekellő alakok vagytok. hivatkozás az önmagamra nézve, hogy miként lehetne engem kiütni? mondd? ezt teljesen komolyan gondoltad?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az h tévedésből rossz képet tettél fel, már tisztáztuk h hazugság.
Ha magadat nem tiszteled meg azzal h nem hazudsz akkor legyen így.
@nincs_itt: Szerintem abszolút nem igaz, hogy én egyfolytában Izrael állam mibenlétén lovagolnék. Sőt mostanában egyre ritkábban.
Őket meg nem nekünk kell legyőzni, megteszik helyettünk a palesztinok a bölcsőkben.

Azért egy ilyen multikulti változás is jót tenne a társadalmuknak. :)

youtu.be/fqfbScLsFws
@Csekkliszt#10: Az, hogy te ezt állítod még nem jelenti azt, hogy "tisztáztuk". :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tiszta szerencsefi vagyok... nem szavaznék soha netanjahura, viszont nem tudom egyértelműen elítélni a cionizmust (amennyiben ez alatt azt azt igényt értjük, hogy legyen egy önálló zsidó állam), ám nem hiszem, hogy olyan egyszerűen el lehetne intézni a kérdést, mint ahogy te elintézed... s ne gyere azzal, hogy előítéletes vagyok veled kapcsolatban, hisz több, mint egy év alatt képtelen voltál a kérdéshez konstruktívan hozzáállni...
@Sir Bates dö Hól: Mondjuk alapból én sem ítélem el. (főleg ha 48-as határokon belül maradtak volna) Inkább a megvalósítása az ami sok ponton embertelenségbe és faji üldözésbe csapott át. Máskor viszont Weiss rabbi véleményét is el tudom fogadni, a vele való beszélgetést gondolom már te is láttad, mivel többször linkeltem.
Bevallom, hogy nem egyszerű kérdés ez nekem sem.
@Csekkliszt#10: az a baj, hogy mindkét véglet vitaképtelen... nem akarok én meggyőzni senkit, csak véleményt cserélni másokkal, értelmes emberekkel... mo egyik nagy problémája amúgy is a provincializmus, a világ történései iránti érdektelenség...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor meg elsőként egy ilyen beszélgetés/véleménycsere során tedd félre a zsidógyűlöleted (ne kezdjük el, hogy te nem is... az vagy, de ez van, attól még lehetne erről beszélni higgadtan veled is), ne a propagandát told azonnal, arra senki nem kíváncsi... s számomra az egyik legfontosabb, hogy ne csúsztass, mismásolj, terelj... ez nálam a beugró...
@Sir Bates dö Hól: Senkit nem ítélek el a származása miatt, de nem is hallgatom el a bűneit, ugyanezen okból.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj, ami neked bűn, az a másiknak hőstett... nem vonom el én tőled a jogot a minősítésre, de tedd már félre a véleménycsere idejére... nekem itt sokszor mondják "csak egy isten van, Allah", te erre mást mondasz...

a származást meg hanyagold már a picsába... (novák/zazrivecz/vollner/gaudi/tirityán/kárpát z. vonalon jöjj már rá, miért mondom... minimum vicces)... nézz utána: ius soli vs. ius sanguini... rájössz, hogy miért balfasz az, amit erőltett a kemény mag... (és ismét nincs sub kavics, de ezzel ne élj vissza)...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem vannak olyan tettek, amelyek minden normális embernél bűnnek számítanak. De ezt már te is leírtad többször, pld. akkor, amikor annak az államnak bizonyos döntéseit kritizáltad.
@Sir Bates dö Hól: Ha már párbeszéd képesek vagyunk ma este nézd meg ezt a rövid videót. Más téma de erről is beszéltünk már elég sokszor. Szerintem elég tanulságos.

mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id%3D94559
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: végignéztem... felháborító az, hogy ezek újságírónak nevezik magukat... prostituáltak, semmi többek... a vajda meg egyszerűen túl akar élni... bár el kellene azon is gondolkodni ilyenkor (neked), hogy mitől is lesz valaki vajda, mennyire posztfeudális ez a cím/pozíció, s ez mit is jelent a ma moán... csak próbáld meg egyszer más szemmel nézni ezt a videót... az ilyen videók/riportok ássák meg mo sírját...
@Sir Bates dö Hól: Pedig ez a vajda közülük való és sokkal jobban látja belülről a problémákat. Szerintem helyesen mondja ő is ki, hogy nekik is tenniük kell azért, hogy változzon a helyzet. Szerintem a cigányok többsége normális (lásd pld. a hídon nyilatkozó "tudóst") de ott is van sajnos egy megátalkodott réteg, akiket csak a szabályok szigorú betartatásával lehet rávenni a normális emberi együttélés megvalósítására.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: milyen problémát lát ő belülről?... szerinted ő közéjük tartozik?...ez sokkal összetettebb probléma, mint azt ti sulykoljátok, kezdve onnan, hogy mennyi támogatást kaptak... rájuk kell kényszeríteni a rendet, mi?... a valót azt is kimondták a riportban (nincs munka, illetve ha már más nincs, akkor el kell menni bizony lopni), tetszik ez a többségnek vagy sem... tegnap írtad, hogy a palesztinok majd győznek a bölcsőkben... ezt moon miért nem látod?...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor menjünk sorjába:

1. Keresd már meg nekem az eredeti forrást, "az ENSZ genfi Emberi Jogi Bizottságának Izraelről szóló országjelentése" bizonyára nem csak a katari hírtelevíziótól elérhető. Én ugyanis nem találtam.

2. Ismételten belöksz tengernyi szöveget ismeretlen forrásból. Ha valaki rákeres az angol nyelvű szövegre, azt kizárólag Izraelellenes oldalakon találja meg.

3. Ilyen néven, hogy "Two Systems: Separate and Unequal" a Human Right Watchnak van egy kiadványa, amely Izraelnek a megszállt palesztin területen levő tevékenységéről szól. Na most ebben viszont semmi nincs az általad idézett szövegből, az apartheid szó nem is szerepel benne.

4. Igen, Izrael elítélhető amiatt, amit a palesztin területeken levő zsidó telepekkel művel, ez ellen szoktak is tiltakozni, az EU és USA is. Ennek azonban az égvilágon semmi köze nincs az apartheidhez.

5. És ami a legfontosabb: mi a redves rezedaillatú lófaszt kell nekünk Izraellel foglalkozni? Ki a búbánatos picsát érdekel, hogy ott mit csinálnak az izraeliek? Különösen miért érdekes ez a magyar földtörvénnyel kapcsolatban?
@iii:
Jól gondolom, hogy máig nem kaptál választ erre? :))
Hülye jobbikosnak egyszerűbb hazugságokba menekülnie, mint használnia a szőrgolyót a nyakán. Persze propagandistától elvárni a realitásérzéket, az is durva...
érdekes, hogy a törpegeciről volt szó, de már is izraelnél tartotok. az meg mégérdekesebb, hogy hogy kerül ide a skype nicknevem, bár sosem regeltem erre az oldalra, azon a néven pedig soha másikra sem
@walken:

Te biztos nem az igazmondó juhász vagy. Neked nem volt eddig csak
három hozzászólásod, a gyíkon meg ez az első.:D
@walken:

Arra hogy jöttél rá, hogy ide került a skype nickneved? Talán hasonlóan ahhoz, ennek is utána tudnál nézni.
@látjátok feleim szümtükkel: úgy, hogy olvasni szoktam ezt a blogot néha, de most vettem ezt csak észre, nem néztem a kommenteket eddig. a másik 2 hozzászólásomat nem tudom kiíratni, azt sem tudom, hol vannak
@walken:

rákattintasz itt most a "nevedre"... bejön az adatlapod és ott az aktivitásra kattintva ellenőrizheted magad merre jártál... :)
süti beállítások módosítása