Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.20. 22:27 Fabius

Boldog sonkakómát!

húsvét felcsút.jpg

238 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr66056350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:

Kifáradt, akkora sonkát emelgetni az üstből!
nem is nagyon mocorog, a rózsacsokrot is úgy adta oda, mint egy nyomi.
@Knósszosz: @gazoló:

Ahogy a tetőt elnézem, lesz ott fecske meg gerle vadászat.
Fab ott van vajon, írja már az új posztot?:)))))))))
@Knósszosz: nekem sem kell, mert húsvéthétfőn elmenekülök otthonról
"Orbán Viktor valamiért szabályosan szerelmes Matthäusba, ebbe a csúnyán megbukott, rendkívül buta, sportemberként lenullázódott, a hírekbe már csak botrányosan fiatal kelet-európai barátnőinek köszönhetően bekerülő kóklerbe"

444.hu/2014/04/21/egy-kep-arrol-hogy-valojaban-mennyire-erdekli-orban-viktort-puskas-makovecz-a-magyar-tradiciok-es-a-magyar-futball-jovoje/
@tristen2005:
'Tállaljandrás meg 'kubaszov a konkurenciától,megfigyelői minőségben!!
@gazoló:

Amilyen kerek, azt is lehetne rugdosni.
@vitéž munkášőr:
Ezt jó, hogy idetetted, mert túl a Máté Uszony is van még egy tanulsága a képnek (itt a másodikra gondolok), hogy tudniillik ottan a jobb szélen az az ábrázat... Szét kellene a világ összes orszába küldeni a képet avval a kérdéssel:
- Szeretne ön abban az országban élni, ahol ez a pofa miniszterelnök?

Úgy izgulnék, hogy mi lenne a kutatás végeredménye...
@Knósszosz:

Szegény nénik, mikor hozzák már a vacsorát.
@tristen2005:

Ne gonockodj,csak jobban él ,mint négy év múlva!
@tristen2005:
De legalább a helyüket megtalálták... rá volt írva az ülésekre. Látszik, hogy értelmiségi kormányunk van, tudnak olvasni. Írni és öt percig összefüggő, értelmes mondatokban beszélni azt még nem, de ne legyünk maximalisták. Majd ennek is eljön az ideje egyszer.

2000 év múlva ezt fogja kutatni az akkori CERN, hová lett a Selmeczi-bozont??
Hülyék, le lett beretválva... oszt jónapot.
@tristen2005:
Ha azt nem is, de free utazást biztosan kaphattak. Ahogyan a kamera pásztázta a "lelkes" közönséget, hát érdekes dolgokat lehetett látni. Egymás mellett ülő szurkolókat, akiknek láthatólag semmi közük egymáshoz. Ez így van általában, elmegy az ember egy meccsre és a lehető legtávolabb ül le az ismerősétől, rokonától.

Patent a rendezés, ahogy taga mondaná.
@Penivaldes:
Akkor ebben van egy lelki társam... bár most nem hagytam magam és én maradtam. A kölköt küldtem el húsvétolni a barátjához, így nyugi volt. Meg szívesen is ment, terhes már neki a vén hülye apja-:)
@Knósszosz: vagyis olvasni tudnak, bár sosem tudni. régi tanárom mesélte, hogy a szülei az átkosban is jártak templomba, ahová az őseik is, és belevolt vésve a padba a nevük. no eljött 89, és hogyhogynem a komcsi fejes a városban rájött, hogy mekkora nagy és hatalmas keresztény,. Szabó Magda a Drága Kumacsban ír erről a típusról. Na szó, ami szó, kedves komcsi--izé keresztyén polgártársunk, annyira rájött arra, hogy ő mennyire hisz, hogy direkt beült abba a padba, ahová a tanárom családja szokott 200 éve. Bizonyára úgy gondolta, hogy minél előrébb ül, annál jobb lesz. mert ugye a hátsó padok nem felelnek meg egy ilyen nagy keresztény embernek.
@nincs_itt:
Lejjebb nézd meg Munkásőr linkje alatt a második fotót. Sok mindent elmond-:o
@Knósszosz: van fiad? azt hittem, hoyg csak lányod van.
Bennük sok közös van, csak nekem hosszabb a hajam.)
@Penivaldes:
De sokan lettek akkortájt komenyistából keresztények. Erre a legbeszédesebb példa, a fudesz-kdnp kormány... mit lehet hozzátenni?
Semmit...
@Penivaldes:
Lányom van, de azért mondtam amit, mert a nyugalom alatt azt értem, hogy nem döngenek itt a kanok, mivel elment a barátjához. Csak ennyi-:))
@Knósszosz:

Na végre, most látom, megjött a vacsi!
@Penivaldes:
Mi fogja a téma gerincét alkotni?
@Knósszosz: ma már vannak olyan papucsok, amikben nem döng a láb:)
@gazoló:
képalírás: vádlottak, álljanak fel!
@vitéž munkášőr:
Most hova hányjak?
Meg kár is lenne a sonkáért, és a főzőlében éppen most bablevessé lényegülő alkatrészekből is szeretnék egy éjféli vacsorát összerakni, szóval az ilyen képek... pfff
@Knósszosz: @vitéž munkášőr:
Srácok a fotölyök feltűntek? Mert az arcok valóban sokat elárulnak. Ez a Duce-bonsai, úgy feszít ott Matthäus mellett, mint pók a lucernásban!
Hánynom kell, attól a sok seggnyalótól akik képesek voltak az arcukat és nevüket adni ehhez!
Okádék "kormány", de sajnos a nép a zIsten adta ezt akarta. Ebben nem vagyok teljesen biztos...
@Secnir:

:)))

A camorrától van itt valaki franchise'ért?
@Penivaldes:
Én is!
Küldenék, de hogy? Az USB tölcsért még nem találták ki... de ha veszel egy 3D cuccot, az majd megoldás lehet. Átküldöm a bableves fájlt, te meg kinyomtatod bele a tányérodba.

A technika feljődésének semmi sem szabhat gátat!-:)
@nincs_itt:
Ez az egész egy szürreális trágya.
Neked nem Dzsongun ugrik be?
Nekem egyből...
@Knósszosz: Ááááá, pontosan! Most láttam, hogy akkora sonkával pózol a fészbúkon, mint ő maga, ez simán felemészti egy átlag magyar havi jövedelmének a felét!
Undorító, ahogy viselkedik ez a sok kivakaródzott senki. Sokan leírták, de megismétlem:
- Ezek a versenyszférában, de elég csak a hétköznapokra gondolni, tökéletesen alkalmatlanok BÁRMIRE.
Ez nem szürreális, inkább pszichedelikus.
Rettegtem attól a naptól, amikor megint ki kell mondanom, hogy NEM akarom tudni, hol születtem!
Elérték, hogy mindent megtagadjak, ami valaha oda kötött!
@Knósszosz:

Makoveczné nyomott valamit, kiskanállal, joghurt vagy fagyi?
@nincs_itt:
A cinken írták, valami 2800 kilója az olyan sonkának, az durván 15 kilós amit az orbán emelget.
@Knósszosz:

Nekem azt tetszett amikor a szpiker dícsérte a Sallai gyereket, tehetséges család, ja, Debrecenből származik, az apja az egyik legnagyobb bundázó volt a Honvédba a Nagy Lacival, méltó utódja lesz a most sittes Keneseinek.
@nincs_itt: @Knósszosz:

"Kimegyek a VIP-lelátórészre, ahol kiderül, Orbán-Magyarországon érdemes Nagyon Fontos Embernek lenni, itt ugyanis vastagon párnázott, bőrhatású ülések vannak, kétfokozatú ülésfetéssel és beépített tévével"

cink.hu/ezt-lattam-i-orban-ramszesz-csodas-piramisaban-1564218135
@tristen2005:
étlapot és ízéket és a csámcsogást...miközben a MÜPA Csajkovszkij-t hallgatom élőben

valamivel királyibb

brühüyy

és milyenek voltak az örömtüzek és a gólok...
@tristen2005:
bocs a Bartók is konzervet adott bár a VI. és Fischer Iván azért még mindíg (2014 február)

mi van ott a Pancsoldában

brühüyyy
@tristen2005: @Knósszosz:

Nem Nagy Laci, Nagy Anti.
@nincs_itt:
Megértelek.
Nekem attól van ki nagyon, hogy annak kell elmenekülnie innen, aki egyébként szeretne itt boldogulni de nem tud. Miért nem azok takarodnak el a büdös francba innét, akik ezt a helyzetet előidézték?

Sokan szeretjük ezt a kis országot a szépségeiért, meg amit adott nekünk fiatal suhancoknak anno, és még egymással is tudunk beszélni, ha úgy hozza a... erre példa ez a napközi is, itt homokozik a chilei-brit-német-osztrák-kanadai és ki tudja még hová szakadt magyar, mert igénye van a valamikori övéi gondolatára és... hogy nagyobb szavakat ne mondjak.

Eljön az a világ egyszer, hogy nem nekünk kell menni, hanem a tetveknek?
Ez a mai stadion izé is csak egy darab szarról szólt, ezt gondolom az is tudja, akit befizettek oda tapsolni. Kurva kibaszott keserves kesz az ébredésük - a közmunkások már most is fájdalmasan törlik a fidesz csipát a szemükből.

Mondjam azt, hogy megérdemlik? Nem, nem érdemlik meg, ők is élni szeretnének EU-s polgárként, tisztességes bérek mellett, egyszerűen átbaszták őket és ezt nem kell túlmagyarázni. Miért olyan kurva szar az ábrázatja a főnöknek... sőt, a Csányinak is? Mert a propaganda süket duma az rendben, viszont ők tudják a valóságot.

Rodi azt mondja: május idúúúsa, én meg nem tudom... de az biztos, hogy hatalmas szarban vagyunk.
@rodeo36:

Osztják az aranyat, ezüstöt, bronzot meg amit akarsz. Királyi gárda nyerte a királyi kupát:)
@gazoló:
kijezasokakárki? a képen?
van ott egy a jobb felső részen annyira fel van fuvalkodva majd szét reped az lehet a Don?

brühüyyy

milyen volt a foci
Hmmm, mi is jut erről eszembe...

De nem, mégse.

"A válság és a megváltozó vállakozói viselkedés nagyon érzékenyen érinti már a Cosa Nostra-t, hivatkozik a palermoi rendőrségre az Independent.
A Cosa Nostra egyik épp börtönben lévő vezetőjéről, Giovanni Di Giacomoról vettek fel egy ugyanis pár mondatot. Ő épp azon keseregett, hogy manapság az emberei alig tudnak "nyomorúságos" 5-7000 eurót (1,5-2,1 millió forintot) beszedni egy-egy hoteltől vagy cégtől, amit kijelöl nekik.
Azt is hozzátette Di Giacomo, a Porta Nouva család egyik feje, hogy a helyzet olyannyira súlyos, hogy néhány mindennapi gondokkal küszködő fiatalabb maffiatag talán jobban járna, ha "valódi munkát" szerezne."

index.hu/gazdasag/allas/2014/04/21/a_valsag_a_maffiat_se_kimeli/
@tristen2005:
és a pancsolósok? bepancsoltak nekik egy párat és most locsognak vagy csak nedvesek mert bepisiltek?

részleteket...hadd zümmögjek

brühüyyy
@vitéž munkášőr:

"és beépített tévével"

Ez tök érthető.
Hátha focit is akar látni a VIP-ben ücsörgő. :o)
@rodeo36:

Senki nem nyilatkozik, most mondja a szpiker mindjárt jön az Orbán interjú.
átkapcsoltunk, pont I. viktor adta át a díjakat - a real madridnak. olyan nézése volt, mintha a fogát húznák az ánuszán keresztül, nem is értem.
de tetszett.
@tristen2005:
Ezt nekem mondhatod, olyan vagyok mint a tamika: kijafájlom az a salla-ji?
Sosem érdekelt az ungarische foci, én könyvtárban bödösödtem a grund helyett nyáron.
Nem vagyok egy NER kompótibilis narancsbefőtt, ez van.
@rodeo36:

Köszöni a gratulációt, örül hogy pariban voltak a Reállal, lesz magyar futball, 12 gyerek a mennyei NB I bajnokságban, komoly az orvos stáb, nem ő találta ki a felcsúti akadémiát hanem a Mezei Gyuri, bekopogtak Makoveczhez aki elvállalta, magyarok büszkék lehetnek, most végre bevallotta hogy közpénz, közvagyon.
@vitéž munkášőr:
A páholyba Dózsa seatokat, ha szabadna kérnem!
annak azért van egy diszkrét bája, hogy a legfőbb ügyész mellett ül az aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben
@Knósszosz:

Most végre átmehet a szomszédba, megenni a sonkát!
@rodeo36:
Most próbálják felgyújtani a stadiont, de nem jött össze.
@Secnir:

Csak most kapcsoltam oda,gondoltam van valami jó focimeccs van már azóta...
Hát nem!Lézershow meg tüzijáték!!
Már,nekem kellemetlen,én kérek elnézést minden sorbanálló éhezőtől!!
Mekkora demagóg vagyok,hogy légzőkészülékben meg gyermekéhezésben számolok!
Nem szégyellik ezek magukat!
@tristen2005:
Nem megy ennek le a falat a torkán, inkább csak a pál, esz dúrban, jövedéki mentesen.
A heréit kivasalhatták, de a zidegrendszerét nem sikerült, látható a képeken.
Nem lennék viktorné mostan...
"Az úgy volt
hogy az Orbán ült ilyen gazdasági nagyvadakkal egy asztalnál és azok pont húzták a szájukat, ment a nyafogás, a fejrázás, az egyre hangosabb mormogás valamin, mire a főnök rábaszott az asztalra és a fojtott hangon annyit mondott: “ha akarom, ha olyan kedvem van, odateszem az egész kurva népstadiont közvetlenül a házam mellé. A telek végébe’, a budi elé bazmeg. És a legjobb: ti fogjátok fizetni, sőt, könyörögni fogtok érte.”
Más értelmes magyarázat nincs."

sandorbisztray.tumblr.com
@tristen2005:
az mijaz hogy pari? 12:0 vagy számokat nekem az ilyen ógörög nem mindíg görög be

brühüyyy

és a sonkát ott szeleteli fel vagy azt egyedűl zabálja és nem küldte el a Blahára?
Üdv mindenkinek, remélem kipihentétek magatokat. Akkor kezdjük.
Heim,az egyik utolsó - viszonylag - épp elme Hátsómordorban, ismét kritikus hangot ütött meg, valószínűleg a totál leamortizált Varga helyett most ő az 'emberarcú' a csapatban, de az igazán érdekes a tábor reakciója. A kommentfolyam totális értetlenséggel vegyes gyűlölködése. Pedig Heim most viszonylag értelmes, megfontolandó dolgokat mond, de ijesztő lehet látniuk, mennyire nem vevő semmiféle gazdasági logikára az általuk kinevelt ezerfejű hidra. Sikerült amit akartak, a fejekben győzött a focialista forradalom, és a saját gazdáit is fel fogja falni, ha nem szolgálják ki vérszomját.
www.origo.hu/itthon/20140421-heim-peter-karos-a-fidesz-harcos-retorikaja.html
@gazoló:
Alapvetően te vagy a hibás önmagadért!
És igen, demagóg is vagy, sőt mi több: irigy.
Kezeltesd magad, mert elhatalmasodik rajtad a kór és esetleg az önkormányzati választáson fideszes tetűre voksolsz.-:))
@gazoló:
jó a kép, de az utolsó érdekelne: a jobboldalon, nekünk háttal álló, lefejezett úr, az ki?
@rodeo36:

1:0 a Reálnak. Foci az nem volt a pálya talaja egy szar, komolyabb meccsen szanaszét rúgták, most is kifordult a talaj 1-2 alkalommal, lesz mit javítani.
@rodeo36:
1:0
A Real ezért mit kapott?
Hogy csak ennyi?
Vagy nehéz dolguk volt az akadémikusok ellen? Az ausztrál footbal isztítúsönökkel szemben nem volt a Real annyira szolíd: 10:0
Ez mennyibe volt nekünk?
Bár nem hiszem, hogy a Madrid ilyesmire képes, de hátha szeretik a goulasschtot és azért...
@Knósszosz:

"Miért olyan kurva szar az ábrázatja a főnöknek... sőt, a Csányinak is? Mert a propaganda süket duma az rendben, viszont ők tudják a valóságot.
Rodi azt mondja: május idúúúsa, én meg nem tudom... de az biztos, hogy hatalmas szarban vagyunk."

Így gondolom én is,de a nagyobb bajt nem a gazdaságban ,hanema fejekben okozzák!!

"Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa lápvilág, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba." Móricz
@tristen2005: én máááá csak arra lennék
kíváncsi,hogy KIK szponzorálják ezt a repedt FASZT??????
@gazoló: ugyan, nem is volt olyan nagy a sor az ételosztáson. Mondjuk a Blahán felállított sátortol kb. az Urániáig, de olyan szélesen, hogy néhol belógtak a buszsávra. Úgyhogy attól még, hogy a hetes busz éhezők tömegei között szlalomozik, igazán lehet szép fényes stadionavatót tartani, nem?
@shinichi:

Vastag a bőr a sonkán:))))
@gazoló:
Hát, erről írta a... azt.
Kopjáss, Kardics bácsi, Boronkay... nézz végig a mostani tetveken, találsz különbséget?
Mocskos szarháziak mind.
@Knósszosz:
+ az agyon linkelt Orwell, de az is, sőt!
Megírhatná(..) a 2014-et is.
@Knósszosz:

Tökéletesen megírhatná ma is 'Zsiga bácsi!!
A mostaniak,mivel nagyobb befolyással élnek,nagyobb zsetonokkal játszanak sokkal kártékonyabbak és gátlástalanabbak!

Ráadásul 'Cipollai körmönfontsággal rendelkeznek a médiákban és a ko(a)mmunikáció és azok profi elferdítése terén!
Magyarul hazudnak 'mintállat!!
Én is láttam a Blahán az ételre váró sort.
Szívszorító volt nézni az emberek arcát. És! Sok volt a gyerek.

Egy olvasói levél a 168 órából.

O.V.

Hol volt, hol nem volt egy szabadságharcos, nevezzük O.V.-nek.
Hazája ádáz gyarmatosítók kezére került, ám ő nagy küzdelmek árán felszabadította az országot.
Egy várost, melyet az ellenség fél éven át hiába ostromolt, a hadseregével felmentett, és úgy döntött, szívós kitartásukért megjutalmazza polgárait.
Választást ajánlott nekik (ő ilyen volt): eltörli az adójukat, vagy alapít számukra egy egyetemet.
Leiden város lakosai - mert róluk van szó - bölcsen a második lehetőség mellett döntöttek. Az Orániai Vilmos által 1575-ben létrehozott univerzitás ma Hollandia legrégibb és leghíresebb felsőfokú oktatási intézménye, amely ma is büszkén viseli a Praesidium Libertatis, azaz a Szabadság Bástyája címet.

Mindez nemcsak a városon, de az országon is meglátszik.
/FF/

Na, nekem ez jutott eszembe az arénáról.
Egy pillanatra elkaptam a Duce-t a TV1 hiradóban, amint beszélt. Mondom az asszonkámnak: Te, ennek olyan ránc van a homlokán, mintha precizen homlokközépen baszta volna valaki egy kisfejszével. Mire az én angyali szelidségű párom elhúzta a száját: nem eléggé, mert még tud beszélni.
@Orica Középföldi: +1
Nemhogy a nyugattól, a középkori nyugattól is fényévnyi a lemaradásunk.
@tristen2005:
tehát a nagy felhajtásban még gyepőet sem tudnak készíteni...le kellett volna kövezni, mint a Kossuth teret és a párásítókat is beletenni azután vízilabda bajnokságot vagy görkorcsolyás hokit, vagy gördeszkásat rendezni és akkor lett volna esélyük egy 1:1-re is? szóval a Real csak 1-et rúgott? lehet a zsebibabának nem volt több pénze és csak egy gólra futotta, gólonként 1 millió Euro az nem semmi a Real annál olcsóbban nem adhattya, ,ha nem akar presztizst veszíteni...azok nem esznek guláschot...van nekijjek sokkal finomabb és egyébként is személyes diétán élnek a saját szakácsuk főz nekik még a vizet előkóstolják

szóval teljes a csőd? ahogy elnéztem a tető fasz erke zet tyét hát az is egy Gány Alsó minőség vannak olyan eresztékek, hogy csak a szentlélek tratja össze és valószínű szögelték ami az ácsolat halála...szét fog az esni hamarosan és akkor elhorgyák tűzifának a helyi lakók, libák meg majd bejárnak legelni azok úgyis tudnak magasan repűlni

szép kis izé

és azok a víájpík akik el sem mentek azokat milyen fenyítés éri majd?

és ma volt útóljára tele???? a lelátó?

mi lesz a következő akcijó? árverés

brühüyyy

naccerű budimelletti pancsolda és még csak nem is nemzeti
Pacsulitól bűzlő, sonka szagú, szép, jó reggelt, Mindegykinek!

Látom, még mindenki letargiában. :)
Csak nem tudom eldönteni, hogy betegre zabáltátok magatokat vagy ennyire nehez feldolgozni az új "katedrális" átadását, avatását. :D
@vitéž munkášőr:
A kép címe: Ezt nektek, pógárok! :(
(De nagyon jó! :D)
@vitéž munkášőr:
Ha nem lenne ennyire siralmas és olyan nagy a kontraszt a két dolog közt, még nevetnék is.
De, így csak sírvaröhögős ... :(
- Állítólag uszoda is épül Felcsúton, hallott róla? – Én csak egy repülőtérről hallottam

Elmentünk Felcsútra, hogy megnézzünk mindent, ami nem a stadion. A helyiekkel beszélgettünk.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fhello90.444.hu%2F2014%2F04%2F22%2Fallitolag-uszoda-is-epul-felcsuton-hallott-rola-en-csak-a-repuloterrol-hallottam%2F
Ez volt már?

"Az egész országból érkeznek bejelentések azokról a közös képviselőkről, akik véletlenül vagy direkt nem teszik ki a lépcsőházban a rezsicsökkentésről szóló kimutatást. Egy tavaly december 31-én életbe lépett jogszabály szerint ez kötelező feladatuk lenne, ennek ellenére a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság már 33 esetben indított vizsgálatot a hiányzó hirdetmény miatt."

www.origo.hu/itthon/20140414-hogyan-elik-meg-a-kozos-kepviselok-a-rezsicsokkentes-miatti-pluszmunkat.html
@Penivaldes:
Erről nekem is van egy (két) sztorim:

1. barátnőm, hívő, templomjáró, sőt, (magyar-ének szakos tanérként) az ántivilágban is rendszeresen orgonált a templomban ... Vasárnaponként pár öregaszony üldögélt a misén, 99%-uk évtizedek óta ugyanazon a helyen. Eljöve a rendszerváltás, és megjelentek a "kalapos úriasszony-imitátorok "(barátnőm jelzői)a templomban és minden gondolkodás nélkül beültek a nénikék helyére a padokba. Azok meg egyre hátrébb és hátrébb szorultak. Aki tudta, vitte magával a kis párnáját, imakönyvét, egyebét is a régi helyéről - de volt, aki többet nem találta meg egyiket sem ... akkor mondta a barátnőm, hogy ennyi volt, ő többet nem megy templomba.A papnak is megmondta, hogy mostantól orgonáljon a Méltóságos tanácselnökné... izé, polgármesterné asszony (egykoron gyors és gépíró)...

2. Anyósom ledolgozta az életét egy általános iskolában, tanítóként. A rendszerváltás után, már mint nyugdíjast visszahítták napközibe. Közben az iskola egyházi fenntartás alá került, kellett menni sátoros ünnepeken misére. Anyósomnak nem volt gond, ő is hívő volt és korábban is járt. Egészen addig a pillanatig ment az iskolai misékre, míg azzal nem szembesült, hogy a húsvéti áldozáskor összetett tenyerekkel, ájtatos képpel, magában mormolva az iskola egykori párttitkárnője vonult áldozni, legelöl. Nagyon szép cifrát káromkodott akkor és többet nem ment misére ő sem. Azt mondta, meg lesz otthon is a Jóistennel, kettesben.
@Husz_János_Puszita:

igazán furcsa fidesz-panel-proletár lelkületűnek kell lenni valakinek ahhoz, hogy feljelentse a saját közös képviselőjét azért, hogy a saját költségén viszontlássa a sóvárgott rezsicsökkentését, ellenben nem akarja tudomásul venni, hogy a "ház" tranzakciós adóból adódó költsége többszöröse a "megspórolt" "közös" rezsinek..
kedves @jaegtoer:!

kár a jellemtelen buta bunkóknál lelkivilágot feltételezni...

hiszen csak etikai vétségnek számít, ha a lényeges adatmegtagadást állami szerv sem szolgáltat:

Etikai vétséget követett el a KSH-elnök

A Magyar Statisztikai Társaság (MST) etikai testülete elmarasztalta a Központi Statisztikai Hivatal regnáló elnökét, Vukovich Gabriellát. Az elnök ugyanis úgy érte el egy tavaly novemberi, MST-szervezte szakmai konferencián, hogy az előadásra felkért Mellár Tamás mégse álljon pódiumra, hogy ezt szabta a KSH pénzügyi támogatásának feltételéül. Vukovich etikai vétséget követett el, amikor "hatalmával visszaélve egy civil szervezet, az MST működésébe avatkozott" - szól a verdikt, amelyet március utolsó napján hoztak, de csak a választás után tettek nyilvánossá. Az MST anyagi eszközei korlátozottak, a KSH rendszeres támogatása tehát évről évre kulcsfontosságú a rendezvény szempontjából.

nepszava.hu/cikk/1018074-etikai-vetseget-kovetett-el-a-ksh-elnok
@guma:

"_kár a jellemtelen buta bunkóknál lelkivilágot feltételezni..._"

nem is a szószoros értelemben vett lelkivilágot említettem, hanem a a 'fidesz-panel-proli lelkületűt, melynek egzakt meghatározása még várat magára, hogy az ösztön, a lélek és a lélektelen milyen arányú keveréke adja a kétlábú spermaidoknál, hogy részben a Mestert plagizáljam.

a ksh elnök pitiánersége meg úgy is visszaüt, igaz, előbb jól él, de semmi sem tart örökké. fognak ők még demokráciáért és jogokért vinnyogni.
süti beállítások módosítása