Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.14. 09:03 Fabius

Szántani kezdett a kétharmados eke

Címkék: fidesz földbérlet biogazdaság kishantos földmaffia

Megvan a választás, vele együtt a kétharmad is, szombaton máris akcióba lendültek II. Orbán jelképévé váló földoligarchák, és kiszántották a kishantosi vetést a picsába. Gondolom világossá kellett tenni a gazdák számára, III. Orbán ugyanott folytatja ahol a második abbahagyta. Jogbiztonság? Ugyan már, a folyamatban lévő bírósági ügyekben nem szükséges megvárni az ítéletet, sokkal fontosabb erődemonstráló módon tudatni: kussolsz paraszt!

kishantos.jpg

Sokan mondják Kishantossal új szintre lépett a földoligarcha rendszer, pedig csak a fosztogatva osztogató birodalom teljesedik ki igazán. Felhatalmazás van, a zemberek így döntöttek Bitay államtitkár szerint, akinek arca méretéhez nem személyi, hanem helyrajzi számra van szüksége. Szerinte az egész tudatos provokáció, a bérlőknek elhúzni a francba van joga, nem vetni meg földet művelni annak ellenére, hogy jogerős ítélet nem helyezte még birtokon kívülre őket. Bíróság, jogszerűség? Lófaszt, mama, ha nem szaporázzák a földügyi döntéseket a Kúriát is kiszántjuk és bevetjük sóval! Micsoda dolog nem hagyni a maffiacsaládokat békibe' lenyúlni amit nekik dobott a gép

A kishantosiaknak üzenem, ezt elkúrtátok gyerekek de rendesen. Nem voltatok elég tájékozottak se elég dörzsöltek, nem tudtátok mi a stájsz, hogy is kell az ilyet csinálni Oligarchalandon. Fasza pályázatot írni, 21 év munkájával megszerzett minősítést őrizgetni? Túrót. Úgy kell ezt csinálni ahogy a Tiszatáj alapítvány-közalapítvány-Kft:

Fogsz egy nem túl képzett, nem túl okos de szimbolikus politikust a megfelelő oldalról és először kuratóriumi védnökké teszed, hadd kajabáljon a földelvétel ellen.

Második lépésben tedd érdekelt tulajdonossá a földbérletet elnyerő Pro Tiszatáj Kft.-ben, de tuti ami fix a helyi fideszes csinovnyiknak is kanyarítsál egy szegletet, hogy befogja a pofáját és ne akarjon keresztbe tenni.

Mikor ezzel megvagy máris örö'é'bódottsá van nem kiszántás meg szürkemarha gulya szétkergetés a négy égtáj felé. Így ti is beleillettetek volna a földoligarchizmus csudálatos világába, most meg örülhettek, hogy legalább a legendás piros traktor nem dúlt Kishantoson. 

435 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr286028001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Blogger Géza:

" Hát igen, sokan bizonyára képtelenek elolvasni, és értelmezni, lehet túlbecsültem az itteniek szellemi képességeit."

te vagy a király Géza! ne add fel. a betűket már ismered, jöhetnek a számok. de most már megtanulhatnál felegyenesedve, a hátsó lábaidon is járni. a gerinctartásod az olyan lesz amilyen, de Debrecenbe megfelel, nagy arra az ínség.
@GeoCracker: ilyenfokú impotenciával még dr.Bubó se tudna mit kezdeni, csernus meg berekedne és nem gyözné szuflával az ordítást...
@Marcellusca: Ja, vannak. Csak nem ez. Mert ők is kértek birtokvédelmet a jegyzőtől, csak éppen nem volt jogalap, ami alapján megadhatta volna.
@vitéž munkášőr: Számomra a vesztes bérlőből árad arrogancia: Mi az, hogy ő nem hajlandó átadni azt a földet, ami nem is az övé?
@Pop40: drága, az IQ-teszten nem %-ban számolnak, hanem pontokban. Ha pedig bevallottan fogalmad sincs arról, akiről írsz, akkor NE ÍRJ semmit, mert csak azt árulod el, milyen hidegen fújnak a szelek a fejedben.
Pont olyan vagy, mint egy szektás, fogalmad sincs arról, hogy a szektádon túl is van élet. Képzeld el, a kurcsányistákon meg a zorbánistákon túl is laknak itt emberek. Továbbá lehet, hogyha te tükörbe nézel, rád egy majom néz vissza, de magadat is inkább próbáld emberként látni, úgy, ahogy másokat is...
@Blogger Géza:
Rendben, Géjza, ha te mondod ...
@guma: " kidolgozza az alkotmányos védelemhez szükséges stratégiát és intézkedési tervet, " Ki az a hülye, aki szerint ez egy múltban már lezárult pályázat semmissé tételét jelentené? Milyen alapon mondaná bárki azt a nyertes pályázóknak: bocs, igazából csak vicc volt, nem nyertél. Na, akkor miket lehetne itt áriázni a jogállamról...
@Blogger Géza: ha a földbe vadkendert vetettek volna vagy parlagfüvet, akkor még csakcsak elfogadható volna, hogy a bírósági végzés előtt megsemmisítik a vetést, na de ez ŐSZI BÚZA volt, stb.
@Blogger Géza: nem hiszem el, hogy ezen lerágott csonton kell tovább csámcsognunk:

"A területek bérléséről szóló jogvita jelenleg is a bíróságon zajlik. Az ügy rendezésééig ilyen önkényes területfoglalás és pusztítás jogállamban nem fordulhatott volna elő. Kérdés az is, ha az új bérlők hisznek abban, hogy a bíróság nekik ad majd igazat, mi szükség volt a vetés tönkretételére."

az már csak mellékszál, hogy milyen progresszív gazdálkodást folytattak ott, szemben a földet kizsigerelő, leendő bérlő nernyik vadparasztokéval
@annamanna:

Felesleges, aki nem érti hogy ilyet gazda nem tesz csak maffiózó, annak hiába magyarázod.
Nem arról volt szó hogy jelzésértékűen egy-két fordulót kitárcsáztak, hanem táblányi területek növényállományát tették tönkre röhögve, nem sokkal a betakarítás előtt.
Hübrisz
minden politikus bűnöző
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Bár... kettős, tehát az orosz vonal adott..."

Kicsit gonosz ez a felremagyarazas, de amugy megerdemlik. ;)
@annamanna:
Csókolom!
Nem a terményről, nem a gazdálkodásról szól ez már rég.
A terület után felmarkolható földalapú támogatás a bicnic. Nem, majd dolgozni akarnának...
@simple observer 1.0:
Mostdehá'mé??? :))
Amúgy a jobbik hozzáállását az orosz ügyekhez egyes helyeken szimpla hazaárulásnak + a szövetségeseink elárulásának nevezik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártudit@Marcellusca:

Egyébként az üzenete is megvan.
Szauron orcseregét csak úgy lehet legyőzni ha mindenki összefog, és nem azon vitázik hogy ki "náci", ki nem, ki zsidó, ki nem. Amíg az igazi többség nem jön így létre, addig a rablóbanda többségben lesz a rohani lovasokkal, a tündékkel, stb... szemben.

Hadművészet: nincs igazi túlerejük, mindig csak lokális, de ez mindaddig elég amíg a leszalámizás működik.
@vitéž munkášőr: Tényleg nem lehet ezt felfogni? Attól, hogy valaki indít egy pert, még nem áll meg az élet. Önkényes az, aki önbíráskodó módon magát bíróságnak képzelve mindenféle jogalap nélkül (ezt már jegyző is kimondta) nem adja át a területet, és nem engedi be oda a bérlőt. (Az nem jogalap, hogy nem tetszik, hogy nem én nyertem.)
@Csekkliszt#10:

":-)
Gyönyörű valahogy meg kell magyarázni a megmagyarázhatatlant."

Az igazan gyonyoru az ennek epp az ellenkezoje;
vagyis siman, minden problemazas nelkul adnak ra egy magyarazatot, es maris NEM megmagyarazhatatlan tobbe... ;)
@annamanna: Van érvényes bérleti szerződésük, be vannak jegyezve földhasználóként. Nincs szükség bírósági ítéletre ahhoz, hogy valaki azt vessen oda, amit ő akar.
@Blogger Géza: az se gond, hogy birtokleltárt se voltak hajlandók készíteni a hivatalosságok, amikor mentek a földeket átvenni...utána - ha simán átadták volna a birtokot - lehetett volna perelni/kártériteni a semmit. a már földben lévő bigyók után fízetni kellett volna a régi bérlőnek úgy különben, ezért(se) nem voltak hajlandóak leadni a földeket. mondjuk nem is értem minek dumálunk, szerinted itt minden oké, csak a régi bérlő a gyökér. mi meg azt gondoljuk, a mohóság illetve a politikai bosszú mozgatja az eseményeket, a szerződés nélküli "nekünk kedvesek" meg simán művelhetik a földet a kutya sem baszogatja öket, söt.
sokan intették a buta népet
ha a fideSS nyer kétharmadot
akkor
FELSZÁNCSÁK sz egész országot
@annamanna: Édesem, a maximum pontos IQ-teszt az nem a 100%? Csak hogy művelődhessek, én hülye, egy hozzád hasonló zsenitől.

A megszólalásaimat illetően pedig, noha természetesen messzemenően respektálom a tanácsaidat, de azért ha megengeded, ugyanúgy, ahogy eddig, ezután sem attól fogom őket függővé tenni, hogy az neked tetszik e vagy sem.
@Blogger Géza: hogy lásd én ilyet is tudok: vedd úgy, hogy a jogalap mibenlétéről meggyőztél. de azt nem érzed visszásnak (a legenyhébb jelzőt használtam), hogy egy ilyen visszhangot kiváltó és le nem zárt ügyben az új bérlőnek nem kellett volna önmérsékletet gyakorolnia? a területalapú támogatás tudtommal úgy is jár, ha teszem azt ősszel csak a gazt szárzúzóztatja le.

bár vadparasztéknál a (pénz)éhség nagy úr, a politikai megrendelésre meg gondolni sem merek
@simple observer 1.0:
Mert ezt akarják hinni, adott a végeredmény, már csak a valóságot kell hozzáigazítani az ordas eszméhez.
Akinek üres a feje, azt azt hiszi, hogy ha kap valami hirtelen nézőpontot, bármi is az, azzal értelmet nyer hitvány élete. Ez a giccs, az olcsó hit felség területe. Ezeknek a ....-nak nem volt soha értékrendjük, hiányzik a hovatartozás, ezt kínálja nekik a bármihez-tartozás. Ez a rossz válaszok a nácizmus, a jobbik mézesmadzagja, értelmet ad szaros életüknek és üres fejük egyből tele lesz magvas gondolattal. Nem rossz bérek ezek (na, jó most egy kicsit hányok), hanem eltévedt lelkek akik tartozni akarnak valahova, bárhova. És bármi áron, főleg a gyengébbek kárára. Kurva nagy bajbez
... rossz emberek (nem bérek) bocs
@vitéž munkášőr: Ismét idézem: "a megkötött szerződés kötelezi a helyi gazdákat, akik a gazdálkodási tervükben számos kötelezettséget vállaltak, de nem tudják azokat végrehajtani, mert nem jutnak hozzá a területhez. "

Megértem, hogy fél év után elfogyott a türelmük. Még ha nem ez volt az optimális megoldás, akkor is.
@Csekkliszt#10:
Ja... amióta mostanság a hímzőszakkörök háttérbe szorultak, maradt nekik a politikai seggnyalás.
Valamivel nekik is el kell ütni az időt!
@batka manó: Érdekes módon a "hivatalosságok" szerint a régi bérlőnek esze ágában nem volt átadni a területet, leltár pedig az átadáshoz kapcsolódik... Mivel szemmel láthatóan mindent megtesz a régi bérlő, hogy ne adják át a területet, ez a verzió számomra hihetőbb.
@Blogger Géza:

"gazdálkodási tervükben számos kötelezettséget vállaltak"

meg lehet tudni erről valami konkrétumot?
Ha valaki sikítva akar sírva röhögni.
De vigyázat, mert 4 MB a diákoknak szánt PDF

www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/irodalom-9
@Csekkliszt#10:

A sztorit ismerem, bar a konyvet meg sosem olvastam, bar nem is nagyon erdekel. Igy azt sem tudom, hogy a konyvben aztan ki is abrandul-e Allahbol.

Ugyanakkor, szerintem epp az ilyen szemelyes kuzdelmek a ketellyel, teszik igazan ertekesse, ha valaki valoban hivo lesz/marad. Nekem pl Terez anya ezert (is) pozitiv karakter, annak ellenere, hogy szerintem egy ertelmetlen dologban hitt:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/1414752/Mother-Teresas-diary-reveals-her-crisis-of-faith.html

De hasonloan, ha csak a Jezus Krisztus szueorsztar lenne, es ez a katolikus maffia meg seholse, akkor talan meg mindig hivo lennek, merthogy az millioszor tobbet er, mint az egesz egyhaz a maga sleppjevel.
@Blogger Géza: Ilyenkor? Mit akarnának vetni ilyenkor? A vetés ideje már elmúlt. Egy épelméjű paraszt se tárcsáz ki a földből gyönyörűen növő termést. Még akkor se, ha azt más vetette az ő földjébe. Hanem szépen learatja és hálát ad a vetőnek a gondos munkájáért. De ez a vetés nem az új bérlők földjébe lett vetve, mert először is az állam földje, de nem az állam tárcsázta ki, tehát az állam is perelhetne, amiért tönkretették a földjét. Másrészt az új bérlők még nem nyerték meg a pert, hogy a földeken valóban dolgozhassanak - és amíg a peres eljárás le nem zajlik, addig békén kell hagyniuk a földet. Ha te mondjuk kibérelsz egy lakást, és az előző bérlő otthagyta a maga gyönyörű stílbútorait, akkor te fogsz egy baltát, és szétvered a berendezést? Egyszerűen nincs olyan normális ember, aki így cselekedne. Vagy ha az előző bérlő otthagyná a kutyáját, azt levágnád, fölaprítanád, és kidobnád a kukába? Akik ezt teszik, azok nem normálisak. 140 millió forintos kárt okoztak, ez nem JOGÉRVÉNYESÍTÉS. Ilyen összegű károkozás miatt Zalatnay évekig börtönben ült (plusz gondolom, meg is kellett valahogy térítenie).
@Csekkliszt#10:

Ez is benne van.

Volt szerencsem a '90-es evek elejen a miskolci/kornyeki skinhead mozgalom "jeles" alakjai/nevei kozul szemelyesen is ismerni jonehanyat. Akkoriban meg sokan "csak" brahibol csinaltak. Tartoztak egy barati korhoz, bombert hordtak, es Martensban jartak, mert az olyan cool volt, mint ha cigizett a fiatal. Akcioegyseg, vagy eppen Egeszseges fejbor kazettakat cserelgettek. Rendszeresen egyutt pogoztunk Kabineten, bar az ok keves mozgasos, meglehetosen katonas mozgasat nem szerettem.

Persze, volt kis ciganyozas, zsidozas, de annyira esetlenul gyalogos volt az egesz, hogy ha most nemelyikuk vissza gondol, akkor szerintem el is szegyelli magat...

Ezt az egeszet meg jol nyakon ontottek politikaval, es kokemeny gyuloletkultusszal.
@Blogger Géza: "Megértem, hogy fél év után elfogyott a türelmük. Még ha nem ez volt az optimális megoldás, akkor is."
A nagyanyám az ötvenes évek elején vett egy házat az örökségéből. Nagyon olcsó volt a ház, a nagyanyám meg egy ostoba liba, megörült, hogy milyen jó üzletet kötött. A házban bérlők laktak. Ávósok. Szerinted mikor lehetett őket onnan kitenni?
A nagyanyám (mint mondtam, nagyon buta liba volt) azt hitte, ha megvette a házat, akkor a bérlők majd elmennek. Azok pedig szép illedelmesen közölték vele, hogy ha csak a közelébe mer menni a tulajdonának, lelövik. Ebből végre értett, úgyhogy családostul a munkahelyen laktak egy szobában, az anyám már felnőtt, mire az ávósok/rendőrök kitakarodtak a házból. Néhány golyónyomot azért emlékül otthagytak a falban.
Na ennyit arról, hogy KI MIT CSINÁLHAT, és mit nem...
@simple observer 1.0:
Nem, csak meginog.

Huuuuu de jo amit mondasz :-))
A kétely minden igazi "hívőség" alapja, tiszteletreméltó dolog, a nélkül a hit fanatizmus. A kétely a hitet erősíti: malter:-) én senkinek sem hiszek, aki nem kételkedik. Mit tartott az egyébként nem túl vallásos, de kereső Popper Peter a legnagyobb elismerésnek: hogy ő a kételkedés guruja... Még Jézus is tett ilyet: óh, uram, miert hagytál el engemet...

Nem minősíteném (nem azért, csak :-)) Teréz anya hitét, szerintem ő már túl volt ezen, neki már nem kellett hinni az Istenben, ő már "istenhez méltóan" cselekedett. Ha kételkedett is (nem tudtam), még jobb fej volt. De hát ez olyan, mint az okos ember: minél tobbet tud, annál több kérdése támad...

:-)) sokakat tántoritottak el, nekem 13 évesen alsó áldozó kellett lennem, annyira megutaltam oket, h eltelt 15 év, hogy fogékony legyek ismét.
Hogy mibemeghogy azt már egyéni, minden (majdnem) izmus, ologia jo - /még az ateizmus is!/ csak neked legyen jó:-))
@simple observer 1.0:
:-))
Hu ez megint szép volt, köszi
Soha sincs baj a múlttal, a jelen a kérdés, ki vagyok én, hogy ne tudjak megbocsátani :-))

Azt mondják, a szeretet a legerősebb energia. En azt látom, hogy a gyűlölet méltó párja, mint az érem két oldala. Nagyon könnyű beleesni és csábító, mert erőt ad, és mint írod: kultusza van. Érdekes es szomorú látni, hogy egyébként pont a vallások is tudják ezt produkálni, pedig hát... ez is csak egy próba lenne?
Az egyik legnehezebb buddhista gyakorlat a bocsánatkérés és megbocsátás: valami fura okból sz ember ragaszkodik h ne engedje el a kisördőgöt... Nagy csapda!
@GeoCracker:
Inkább siralmas:
"A mi, európaiak istene..."

- nyelvtan egyes
- a keresztény Isten nem csak az európaiak istene
- Mózes földje nem Európa
- a kereszteny istent elég későn engedték be, volt itt előtte minden

..és nemcsak a hujeségek miatt, hanem hogy beletipornak hazug módon gyermekeink lelkébe...
@Csekkliszt#10: Könyörgök, Teréz anya egy pénzéhes szadista volt. A világ minden tájáról érkezett adományok ott pihentek a bankszámláin, ő maga luxusszállodákban lakott, és a menedékhelyeken nem engedte, hogy fájdalomcsillapítót adjanak a haldoklóknak, és hagyta, hogy éhenhaljanak sokan. Az volt a jelszava, hogy a szenvedés az istennek ajánlott adomány. Csak nem az ő szenvedése. Nézz rá a fejére. Boszorkány, a Jancsi és Juliskából.
@épészmérnök:
""A religious fundamentalist, a political operative, a primitive sermonizer, and an accomplice of worldly secular powers. Her mission has always been of this kind. The irony is that she has never been able to induce anybody to believe her. It is past time that she was duly honored and taken at her word.""

www.amazon.com/Missionary-Position-Mother-Teresa-Practice/dp/1455523003/ref=sr_1_29?s=books&ie=UTF8&qid=1397515930&sr=1-29&keywords=mother+teresa
" what is Mother Teresa doing hanging out with a dictator's wife in Haiti and accepting over a million dollars from Charles Keating? The most riveting material in the book is contained in two letters: one from Mother Teresa to Judge Lance Ito--then weighing what sentence to dole out to the convicted Keating--which cited all the work Keating has done "to help the poor," and another from a Los Angeles deputy D.A., Paul Turley, back to Mother Teresa that eloquently stated that rather than working to reduce Keating's sentence, she should return the money he gave her to its rightful owners, the defrauded bond-holders. (Significantly, Mother Teresa never replied.) And why do former missionary workers and visiting doctors consistently observe that the order's medical practices seem so inadequate, especially given all the money that comes in? (Hitchens acidly observes that on the other hand, Mother Teresa herself always manages to receive world-class medical care.) Hitchens's answer is that Mother Teresa is first and foremost interested not in providing medical treatment, but in furthering Catholic doctrine and--quite literally--becoming a saint"
@épészmérnök:
Hát azért ez így kicsit sommás. Tudom h sok kritika érte, de nagyon sokat tett az Indiában élő nyomorultakért. Az biztos, hogy innen indult, remelem nem neked neked van igazad, h a sztori hogyan végződött (már nem miattunk, hanem amiatt a 100 intézmény miatt. Nyilván nem csodatévő szent volt, boldoggá avatás ide v oda, de továbbra is azt gondolom, hogy abban van valami "isteni", hogy elmegy valaki a páriák közé és gyógyítja őket. Lehet h túl nagyra nőtt a brand, lehet h megbuggyant, lehet, lehet - biztos, de amiért márkanév lett, arra nagy szükség van- talán ez nem vita. Azt hiszem egy ilyen életművet nem szabad lerombolni még akkor sem, ha kapcsolódtak hozzá nem jo dolgok is. Van egy mondás:
-minél feljebb repülsz, annál kisebb pont vagy azok szemében akik lentről néznek.
Ez semmi mást nem jelent itt, hogy sokan, akik elértek valami nagy dolgok könnyen válnak érthetetlennek és céltáblának.
... lehet h sokak szemében a hittérítés a szálka, de mivel missziokat vezetett ez a dolog egyben "adottság" is volt. Lehet h sokan a Vatikán nyomulását látták benne, én az emberbarátot.

Van itt egy osztrák alapítványi iskola tőlünk nem messze, a La Salle nevű katolikus szervezet üzemelteti, hanyatt dobod magad az infrastruktúrán, a tanári karon, az európaiságán. De a gyerekeknek minden reggel imádkozniuk kell. Sokat sasolok én is, h mit miért, kell-e vallási áldozatot hozni, hogy egy gyerek az ország egyik legjobb iskolájába járjon. Hmmm. Sok ilyen kérdés nem fekete-fehér.
@Marcellusca:
van néhány kérdésem:

a külföldi vendégek elszállásolása hol oldható meg?
ha bármely csapat nem felcsúti akkor hol öltözik és hol edz ahol az edzés titkosítása nagyon fontos mert ott taktikai mutatványok is folynak

a nagyérdemű közönséget hol lehet elszállásolni, vannak e infrastruktúrális létesítmények, mint nagybefogadó képességű éttermek, elegendő választék, kocsmák és autobusz meg személyautó parkolók aközel 4000 máshonnan érkezőnek?

hol van a főközlekedési út amiről oda leágazás van és megoldja a reptéri valamint az akadálymentes vasúti csatlakozást

wellness centerek a külföldieknek és akik 1 hétig vagy tovább akarnak maradni mit tudnak csinálni Felcsútbasznádon?

van e fedett uszoda és hasonlók?

brühüyyy

nincs? akkor mikorra készűlnek el ezek amik nélkűl az egész nem ér kalap szart sem
@GeoCracker:
letöltöttem, de olyan az első látásra, hogy én ilyeneket nem szoktam...mert felbosszant...de megpróbálom

brühüyyy
@Blogger Géza: @vitéž munkášőr:

géza, te hánytad:

"Tényleg nem lehet ezt felfogni? Attól, hogy valaki indít egy pert, még nem áll meg az élet. Önkényes az, aki önbíráskodó módon magát bíróságnak képzelve mindenféle jogalap nélkül (ezt már jegyző is kimondta) nem adja át a területet, és nem engedi be oda a bérlőt. (Az nem jogalap, hogy nem tetszik, hogy nem én nyertem.) "

nekem úgy rémlik, hogy műkörmös kisleány is nyert ama ominózus földpályázaton, aki föltehetően a körömvágó ollóval szándékozta felszántani a művelendő területet és börvágó ollóval intézni a boronálást. mintha a feledés homálya fedné már azt, hogy a nyilvános pályázatok értékelése jogellenesen ment végbe, voltak pályázatok, melyeket felbontatlanul kaptak vissza az addigi bérlők.

tehát géza, amikor jogról, jogkövetésről, jogalkalmazásról elmélkedsz (sic!), akkor elsősorban a gazdáidnak kellene harsognod, és nem azokkal szemben akiknek a jogait a pályázatok értékelésénél semmibe vették, vagy ha úgy jobban érted: -a szarba tiporták, és még a maguk által alkotott vonatkozó törvényt sem tartották be, melynek következménye a kishantosi 'anomália'.

te a jogtiprást aposztrofálod törvényesnek. lelked rajta.

miközben a népességünk 10-15%-a rendszeresen éhezik, miközben úgy vesznek föl ebben az országban uniós földalapú támogatást, hogy se nem vetnek, se nem aratnak, te azok mellett foglalsz állást, akik megsemmisítették a mutyizás során az előző gazdától elzabrált föld vetésének eredményét, erre a legvisszafogottabb válaszom csak az lehet, hogy élve rohadj el a gazdáiddal és védenceiddel egyetemben, hamár....:

"__„Elrohadt az egész, úgy ahogy van” – mondta a pályáztatás folyamatáról Bolye Ferenc, a kishantosi központ társügyvezetője, aki teljesen értelmetlennek tartotja a pusztítást, hiszen április 25-től kezdődnek azok a bírósági tárgyalások, amelyek eldönthetik, "ki van birtokon belül", és ez után a nyertesek legálisan is birtokba vehették volna a földeket, és learathatták volna azt, amit már elültettek. Ehhez képest a választások utáni hétfőn már majdnem kilőtték a traktorából.
[...]
Földalapkezelő Szervezet döntése értelmében 8 gazdálkodó, illetve gazdasági társaság kapta. A döntéssel végveszélybe került a földek biominősítése, a kapcsolódó uniós támogatás, és teljesíthetetlenné az ezzel járó kötelezettségek.__"

arrogánsnak nevezed a kishantosi földek kishantosi bérlőinek magatartását, szemben a mutyizós nyertesek agresszívitásával szemben?

nesze bazmeg:

"___Az ökológiai mintagazdaság megszüntetése ellen tiltakozók tavaly nyílt levélben azt írták, hogy még az NFA belső ellenőrzése szerint is nagyrészt szubjektív és nem szakmai szempontok szerint döntöttek az állami földek pályázatainak ügyében. A határozathozatali folyamat átláthatatlan, a pályázatok titkosak, így az NFA-nak nem sikerült eloszlatnia azt a gyanút, hogy az eljárást a háttérből manipulálták.

Az NFA nem egyben pályáztatta meg a kishantosi földeket, hanem tíz részre darabolva. A pályázati kiírás szerint a cél a családi gazdálkodások megerősítése volt, a földekre pedig csak hantosi vagy a falu közvetlen közelében élők és cégek pályázhattak.A szomszédos falu polgármestere, a helyi nagybirtokos menye, a hirtelen ott termett salgótarjáni cég, meg a kilométerekre lakó gazdák is nyertek a pályázatokon. Róluk itt olvashat bővebben:
www.origo.hu/itthon/20131106-a-kishantosi-foldpalyazatok-nyertesei.html
__"
na ennyit a jogról, te kis ulpianus.

a nemzetközi egyezményekről meg ennyit:

"__A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 15 évvel ezelőtt. A legszigorúbb minősítésű (BioSuisse) biovetőmag előállítása és a biogazdaság üzemeltetése mellett egy népfőiskolát is létrehoztak, ahol több száz gazdálkodót képeztek ki. A központ különböző kutatásokat is végez, és jelentősen hozzájárul a helyi közösségek életéhez.__"

kő forrás, vagy az már tényleg ciki lenne?

bezony, cudar világ a jogállam. neked, és a gazdáidnak.
@szonár:

"A kishantosiak bérlete lejárt, a földhasználatra semmiféle jogcímük nincs, mégis bevetették tavaly a földet.

De varánusznak nem ez a justizmord, á, neeeeem... Mert tényleg annyi esze van, mint egy varánusznak. .-) "

akkor emlékezzél egy kicsit vissza, hogyan is zajlott a földpályázat, amelynek során a saját maguk által hozott törvényeket sem tartották be, vagy ha kellett, személyre szólóan szabtak rajta egyet. te (v)észpéldány.
a legnagyobb teljesítményed, hogy kijöttél atyádból, a többi fátum.
@annamanna: Oké, a régi bérlők is ávósoknak hiszik magukat, és nem akarnak elmenni, de ezek az idők már véget értek.
@annamanna: "és amíg a peres eljárás le nem zajlik, addig békén kell hagyniuk a földet" Aztán ezt mire alapozod? Akkor nincs más dolguk a régi bérlőknek, mint állandóan pereket indtani, és addig szépen gazdagodnak tovább, miközben még bérleti díjat sem kell fizetniük - hiszen nincsen érvényes bérleti szerződésük. A valóságban az új bérlők be vannak jegyezve földhasználóként, tehát már ők rendelkeznek jogszerűen a föld felett.
@jaegtoer:
Olyan izé vagy.... tudd be írói munkásságának. Pártgeci hülyének mégse szeretném mondani, mert az olyan snassz lenne, meg feltételezné, hogy hülye.
Nem, ez egyszerűen szimpla bolsevik, a gazdái végbelén élősködve tocsog a végtermékben és szervilis pojácaként vigyorog barna szájjal.
A legszánalmasabb fajta, aki pártsegg nélkül éhen veszne, hisz egyetlen célja az életben a "dicsőséges" exkomcsi gazdáinak kielégítése.
Ennek érdekében láthatjuk naponta, hogy megtanult ilyen szépen mélytorkozni... :)
@jaegtoer: Gyönyörű demagógiahalmazt sikerült összeollóznod az éhező gyerekektől (!!!) a műkörmös lányokig. :) De ez csöppet sem változtat a jogi helyzeten. A népfőiskola meg működhet tovább.
@jaegtoer: Azért megnézném, hogyan beszélgetsz el a nyertes gazdával. Mit üzennél neki:

„Én nem vagyok gazember, miért kell ezt velem csinálni?” – mondta az Origónak a kishantosi földek körül kialakult felhajtásról az egyik új bérlő, egy sárszentágotai gazda. A férfi azt mondta, fiaival és unokáival egy háromgenerációs családi gazdaságot működtet, a kishantosi földre pedig azért adott be pályázatot, mert a lakóhelye körüli földek közül nem nyert el egyet se. „Sokan jelentkeztek” – magyarázta.

Az elnyert szántón azonban nem várták tárt karokkal. Amikor a múlt pénteken kiautózott megnézni a földet, az ökogazdaság képviselői kérdőre vonták, hogy mit keres a földjükön. „Az a föld soha nem volt az övék, csak bérelték” – mondta a gazda felháborodottan. Szerinte most tudomásul kell venniük, hogy lejárt a bérleti szerződésük, ahogy 20 év múlva majd az övé is le fog járni.

Továbbá a költségvetés kieső bevételét te fogod megtéríteni?

"A VM szerint a jogszerű felhasználók akár kártérítési igénnyel is felléphetnek az őket akadályozók ellen, de addig az időpontig, amíg a birtokba lépésük akadályozva van, jogosan követelhetik a haszonbérleti díj időarányos csökkentését is, amivel a VM szerint közvetve az államnak okoznak bevételkiesést."
@Blogger Géza:

Látod, Geyzám, ezért ilyen ország ez. A sárszentlőrinci gazda sem kapott ezredmagával kaszára-traktorra, hogy tiltakozzon a mükörmös-földmutyi ellen, hanem a mástól elvettre pályázott. Fasza.

Egyébként én megértelek téged, és erősen sajnállak is. Kurva szar lehet - akár kötelességből, akár meggyőződésből, akár fizetésért - védeni a védhetetlent. De ne csüggedj, bedobsz 5-6 felest, és oldódik a kognitiv disszonancia. (Bár... lehet, hogy már reggel bedobálod? :)
hülyék vagytok, Géjza meg az érvelés, ehhh, hol van ő ettől a szinttől? :D
Ez volt már? :)

Olyan sok energia elment a miniszterelnök úr nevére, hogy az egyik 't' betűre már nem maradt

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10155532_10152365794463293_8827010521499262537_n.jpg
Hogyan szokták mondani a nagy keresztények? Búza = kenyér = élet?
Akkor ez most mi volt? Abortusz?
van még kérdés, és minden hasonló esetben ugyan ez lesz, van erre egy megfelelő szó: diktatúra

Mivel teljesen államosította a kormány a tankönyvpiacot, az Alkotmánybíróság nem vizsgálhatta, hogy milyen jogokat sértettek ezzel

Hiába fordultak egykori terjesztők és kiadók az Ab-hoz, a monopólium kiépítését már törvényi keret szabályozza, nincs mit tenni szerintük. Az egyik bíró különvéleménye szerint viszont kellett volna lépni.

444.hu/2014/04/14/mivel-teljesen-allamositotta-a-kormany-a-tankonyvpiacot-az-alkotmanybirosag-nem-vizsgalhatta-hogy-milyen-jogokat-sertettek-ezzel/
@elmeherceg:
Erődemonstráció.
Tüzes trón mégse lehet, most majd kussol a paraszt, láthatja az új urait.
Ha jó lesz, talán dolgozhat ott minimálbérért.
a jó édes anyját nekik, tényleg elgurult a gyógyszerem, hogy rohadna meg mind

Semjén: "Hoffmann úgy harcolt, mint egy berber oroszlán"

A KDNP elnöke teljes mértékben elégedett Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár teljesítményével. Semjén Zsolt szerint nagyszerűen teljesítettek a KDNP-s politikusok is, amit rájuk bízott a miniszterelnök és a kormány, "azt megcselekedték".

hvg.hu/itthon/20140415_Semjen_Hoffmann_ugy_harcolt_mnt_egy_berbe
ez az ország menthetetlen, és kb 20 évre betonba öntve a szervilista narancsjobbik putyincsicska hatalom.

Az ombudsman átíratná a kerettantervet

Székely László azért módosíttatná a tantervet, hogy a diákok még a 12. évfolyam előtt megismerhessék a gyűlöletkeltő eszmék rossz hatását.

hvg.hu/itthon/20140415_Az_ombudsman_a_kerettanterv_atirasat_surg

---------------------------------

Hoffmann Rózsa, te európai isten

Az egyik kötelezően választható tankönyvből kiderül, hogy az ember alul buta, felül meg okos, és nekünk egy istenünk van.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F14%2Fhoffmann-rozsa-te-europai-isten%2F
@épészmérnök: @Csekkliszt#10:

Mióta a botrány napvilágra került, sokat morfondíroztam, hogy Teréz anya csak egy naiv fanatikus, aki eszköz volt a Vatikán kezében, vagy tényleg maga a boszi?

Gyanítom, hogy soha nem derül ki az igazság, és a válasz sem fekete-fehér.
a gyerkőcök előtt anyáznak a tanárok, az új ukászos könyvszabályozás miatt, nem tudom mire gondoltak, amikor szavazni voltak, mert ha nem ezt látták előre amikor a nacionalistanaracsborsevikokra ikszeltek, akkor jelentős problémákkal küzdenek szellemi szinten. A normális oktatói gárda menekül, húz a vérbe, vagy más területre, vagy más országba, és megint marad a selejtje, aki még az oktatandó gyerekek szintjét sem hozza, tisztelet az egyre kevesebb kivételnek...

Hoffmann Rózsa utódjával kávézott?

A búcsúzó államtitkár Hoppál Péter Fidesz-szóvivővel csevegett a Maródi Cukiban.
Pletykák szerint Hoppál váltja Hoffmannt

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F14%2Fhoffmann-rozsa-utodjaval-kavezgatott%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Rosszul olvasod. Ott nem hiányzik egy "t", hanem több van egy "ü"-vel. Helyesen "egy test"... Tudod, "egy test, egy lélek", "egy a tábor, egy a zászló", "egy a párna, egy a részvény", stb.".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mindenki jobban járt volna, ha Semjén a fürjvadászatról időben áttért volna egy berber oroszlán vadászatára:))
@GeoCracker:
lemaradtam, mert sok melóm volt: ez a szarkupac ez meg mi ez?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :)))))

részt vett snit pálesz is ???

:)

gratulálok az alkalmatlan hitvány gerinctelen fideSS mafiának
@Orica Középföldi: @épészmérnök:
En örülök h építészmérnök ezt előhozta. Ha nézed szentté avatás, saját rend, Nobel-díj akkor vallaspolitika, ha azt h sokaknak segített és oda ment, ahova "fehér ember" nemigen, akkor rendben van.
Ez is olyan mint a szürke 50 árnyalata...oooop, várjunk csak :-))
@Blogger Géza:
Azért jó lenne egyetlen egy nyertes pályázatot látni és összehasonlítani a vesztes pályázatokkal. Csak hogy tanulni lehessen belőle. Meg mondjuk egy ideig törvény is így szabályozta. Valamiért erre nincs mód.
Rossz az aki rosszra gondol.
Meg hát az is igaz, hogy macerás kivárni egy végleges bírósági ítéletet, meg sokan pont időhúzásra játszanak, mégis jobb módszer, mint az önbíráskodás.
@Csekkliszt#10:

Azt nem tudom, hogy milyen a szürke ötven "irodalmi" árnyalat, de én nem vagyok - ebben a témában - ilyen nagyvonalúan megengedő.
Nem mintha bármit számítana, hogy én mit gondolok erről:))
@Orica Középföldi:
A sz... - az egy amerikai háziasszony szoft pornó bestselker
@DarthVader: Bizony, a gazdák okosabbak, mint az őket Pestről izgatni próbáló provokátorok. Pontosan tudják, hogy a föld egy nagyon korlátos erőforrás, lehetetlen úgy elosztani, hogy mindenki boldog legyen, hiszen több az igény, mint a föld. Ilyen területen midig valaki rosszul jár, ez van. Itt most 8 kisebb bérlő jól járt, egy nagyobb meg rosszul.
@Csekkliszt#10:

Tudom, hogy mi az, csak bővebben nem ismerkedtem meg vele, érdeklődés híján:)
@épészmérnök:
a szentek keze maguk felé hajlik...soha egy bidesch vasat sem adtam charity-nak mert annak 80%-ka a gazdái zsebébe megy a többi meg elporlad mielőtt a célba érne

a Mother Teresa is egy kókler...én még a jó szándékát is kétségbe vonom

brühüyyy

kurvasok aljasság folyik "jótékony" szervezetekben
@Orica Középföldi:
Rájöttem azóta, bocs.
Mentségemre legyen, én sem olvastam, Havas egyik reggeli konyvszemlés műsorában hallottam róla.
@Blogger Géza: Miért nem lehetett odaadni a kishantosi mintagazdaságnak újabb 20 évre?? Rossz volt? Nem fizetett? Nem volt elég európai hírű? Túl kevés vegyszert használtak? Ne minősítgessenek minket a halódó nyugati biogazdák mi? Ez a sztori a jobboldali sötétség mintapéldája!
@Myrath: Ezt látod nem tudom, a helyi bizottságot kéne megkérdezni. De lehet, hogy nem tett jót az ügynek, hogy a régi bérlő 10 évig pereskedett az állammal, mert nem volt hajlandó visszafizetni a jogtalanul felvett támogatást. És utána sem volt képes, hanem részletfizetési kedvezményt kapott. Én sem szeretném, ha ilyen bérlőm lenne...
@Blogger Géza: nem, ebben az esetben az új bérlők viselkednek úgy, mint az ávósok, mint akik törvény fölött állnak és nekik szabad bármit elpusztítani!
@Blogger Géza: akkor ezt megismétlem, mert ere nem válaszoltál: Mit akarnának vetni ilyenkor? A vetés ideje már elmúlt. Egy épelméjű paraszt se tárcsáz ki a földből gyönyörűen növő termést. Még akkor se, ha azt más vetette az ő földjébe. Hanem szépen learatja és hálát ad a vetőnek a gondos munkájáért. De ez a vetés nem az új bérlők földjébe lett vetve, mert először is az állam földje, de nem az állam tárcsázta ki, tehát az állam is perelhetne, amiért tönkretették a földjét. Másrészt az új bérlők még nem nyerték meg a pert, hogy a földeken valóban dolgozhassanak - és amíg a peres eljárás le nem zajlik, addig békén kell hagyniuk a földet. Ha te mondjuk kibérelsz egy lakást, és az előző bérlő otthagyta a maga gyönyörű stílbútorait, akkor te fogsz egy baltát, és szétvered a berendezést? Egyszerűen nincs olyan normális ember, aki így cselekedne. Vagy ha az előző bérlő otthagyná a kutyáját, azt levágnád, fölaprítanád, és kidobnád a kukába? Akik ezt teszik, azok nem normálisak. 140 millió forintos kárt okoztak, ez nem JOGÉRVÉNYESÍTÉS. Ilyen összegű károkozás miatt Zalatnay évekig börtönben ült (plusz gondolom, meg is kellett valahogy térítenie).
@Blogger Géza:

"Azért megnézném, hogyan beszélgetsz el a nyertes gazdával. "

Szívesen. élő, egyenes adásban. intézd el.
@Blogger Géza:

géza, nem kell erősködnöd. elhiszem, hogy mindenki hülye, csak te vagy az okos.
@Orica Középföldi:

is-is, aztán öngerjesztő folyamattá vált a projekt. kovácspistikék és isaurák, és isaura rajongók butítására jó lesz jeligével.
@annamanna: Még egyszer mondom: nincs szükség semmiféle bírósági eljárásra ahhoz, hogy egy bérlő azt csináljon a földjével, amit akar, miután be van jegyezve bérlőként a földnyilvántartásba. Mivel ez a kishantosi bagázs egyszer már 10 évig pereskedett az állammal, mire belátták, hogy nincs igazuk, nem lehetünk túl jóhiszeműek velük szemben. Nyilván most is erre bazíroztak - de most nem jött össze.
@annamanna: Na próbáld ezt még egyszer végiggondolni: ki nem hagyja el az általa bérelt ingatlant, amire már semmilyen jogalapja nincs?
@jaegtoer: Na, addig is, mit mondanál neki?
@Blogger Géza: "Mivel ez a kishantosi bagázs egyszer már 10 évig pereskedett az állammal, mire belátták, hogy nincs igazuk, nem lehetünk túl jóhiszeműek velük szemben." - Ez a "kishantosi bagázs" több mint 20 évig biogazdaságot üzemeltetett, nem a profit miatt, hanem tangazdaság is voltak egyben.
Elhiszem, hogy te nem lehetsz túl jóhiszemű velük szemben, mert te általában sem lehetsz jóhiszemű. Olyanokkal vagy jóhiszemű, akik aratás előtt két hónappal kitárcsáznak 140 millió forint értékű bioveteményt. Ha azt mondod, te velük szemben vagy jóhiszemű, és a biogazdasággal szemben pedig rosszhiszeműnek kell lenned, akkor én meg azt gondolom, hogy számodra a háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő, és valójában mindig is háborúban álltunk Eurázsiával.
@Blogger Géza: talán hallottál azokról a gazdákról, akik néhány tehenet és disznót tartottak, a takarmányhoz kaszálót béreltek, de megvonták tőlük a bérleti jogot és azt írták a kerítésükre: "megdögletek!" (sic!, ilyen helyesírással, nem tudom, egyáltalán magyarok írták-e vagy nemzetiségiek).
Kinek mire van jogalapja? Akinek a kezében van az erőszak, annak van jogalapja? Akinek nincs, annak nincs jogalapja semmire, ugye? A jogalap az erőszak, ugye?
@Blogger Géza:

élő, egyenes adásból megtudhatod. intézzed.
Pedig tudta mindenki hogy ez lesz a programjuk. Folytatjuk.

Julianus barát is megmondta hogy jönnek a tatárok csak senki nem hallgatott rá, oszt a tatárok is beszántották a muhi pusztát. Meg minden mást is.
süti beállítások módosítása