Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.09. 10:25 Fabius

Lázár hadat üzent Norvégiának

Címkék: fidesz civilszféra finanszírozás lázár jános

Lázár János annyira belemámorosodott a Fényességes Diadalba, hogy azt delirálja a szentem, ők nem csak Magyarországot hanem egész Európát leigázták. Így aztán fogja a forradalmi láncfűrészt és nekiront a norvégoknak: "szeretnék, ha nem politikához vagy politikai pártokhoz köthető szervezetek lennének a pénzosztó szervezetek Magyarországon" - mondta a szelektív amnéziában vagy fertőző agysorvadásban szenvedő Csepreghy PótLázár.

lázár jános_3.jpg

Kíváncsi lennék majd az arcára mikor megjön a norvég válasz azzal, hogy egyrészt ott a pöcsöd és azzal foglalkozzál, másrészt ők meg szeretnék látni a CÖF beszámolóját, honnan volt kavics kampányra, békemenet utaztatásra, és úgy egyáltalán Csizmadia nertárs és a testület mikor mászik ki Orbán seggéből, nehogy véletlenül "politikai pártokhoz köthető szervezetek legyenek pénzosztók Magyarországon. "

Külön bájos, hogy a "kétharmados felhatalmazással" is átláthatatlannak meghagyott pártfinanszírozás mellett pártunknak és Lázárnak van bőr a pofáján a civilek finanszírozásába beleugatni. Úgy különösen, hogy a civileknek juttatható állami források fölött a Civilnek Öltözött Fideszesek ülnek, működésük körülményeiről írják a "civilnea" blogot, többek között. Meg úgy is, hogy a civilkedésre fordított lóvét öt év alatt sikerült 7,7 milliárdról 3,3 milliárdra lefelezni. Lázárt is megértjük, persze. Nekik csak a békemenetelő import nem téma - bár láttunk legutóbb mennyire lengyelek ezek - minden mást, de főleg a külföldről érkező anyagi forrásokat szeretnék vigyázó szemük mellett ők elosztani mittom a CÖF, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesülete és a Polgár Portál között. 

A probléma annyi, kedves Lézer, hogy ellenzék hiányában a civilszféra maradt az egyetlen kontroll fölöttetek. Ellehetetlenítettétek és finanszírozatlanul hagytátok a tőletek független, segget nem nyaló civileket, most meg megy a kislányok picsogás, hogy azok az országok ahol másképp néz ki a demokrácia felfogás és úgy állnak anyagilag, hogy a pénzhegy tárolása jelent már gondot, onnan löknek egy kis aprót a magyaroknak. Elhisszük, hogy olyan hatással van ez rátok, mint káposztás fing a libidóra, de sikerült elérnetek az elmúlt négy évben, hogy a fejlett(ebb) Európának ne legyen mindegy mi történik itt, a Balkán sarkán. 

 

309 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755995660

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Civilizációs hátrány 2014.04.09. 20:57:45

Mifelénk a többség azt gondolja, hogy majd a politikától jönnek a jó dolgok. Sokszor bele sem gondolunk, hogy ha sokan halnak meg rákban, elkallódnak a gyerekek az iskolából, leromlik a futball vagy látványosan nő a szegénység, az nemcsak pénzhiány mia...

Trackback: Trójai faló és vesszőparipa - avagy a CÖF és a civil képviselet 2014.04.09. 20:57:31

Nem gondoltam, hogy mostanában indulatba fogok jönni, és nem is akartam érzelmeket kimutatni épp az érzelmek felkorbácsolását eredményező kampány ideje alatt, aztán Fricz Tamás (a Civil Összefogás Fórum, vagyis a CÖF, a békemenetek szervezője részéről)...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@V-PORT:
Hát én speciel most hallottam erről először ...
De mindegy is, ez meg úgysem számít.
@V-PORT: Eltudom képzelni, hogy sok MNO kommentelő már megbánta, hogy nem Bajnaira szavazott.

@Knósszosz: Schifferrel értesz egyet? Te mocskos orbánista.
@Knósszosz: A szarakodás? Hát, ha eszük van, és éjszakára őrséget szerveznek, hogy éjszakás műszakban se lehessen felépiteni, akkor addig megy, amig a kormány erőszakot nem alkalmaz. Merthogy nem lesz más választása :)

Mi lesz Pakssal? Majd ha megkezdik épiteni, azt is lebontják :)) Miért, mi lesz Pakssal? Ki tudja megakadályozni? (A világgazdaságon kivül? )

Tudod, eljött az az idő, amikor a demonstrálók - a kordont lebontók - nem feltétlen a külvilágnak bontják a kordont, hanem saját maguknak. Mert ha én pl nem 100 km-re laknék, én is elmennék kordont bontani, a magam kedvére, és telibeszarnám, mit gondol ez a szerencsétlen embertömeg, amit momentán még magyar zembereknek neveznek.
@zobod:

Valahogy nem gondolom, hogy a maszoposok zöme TWÁ-t olvasna.
Leginkább semmit:)
@Evezős: Igen. Ez nem számít. És sajnos már csak az számít, hogy innen kell felkelni. 2018-ig. Úgy viszont sajnos nem megy, hogy nem azzal foglalkozunk, hogy építkezzünk.
@75. Vladys: Mondtam már, hogy te kicsit/nagyon támadó vagy. Már egyszer mondtam, Te Schiffer vagy.
@DarthVader: És ettől Borsodban majd kevesebben szavaznak a Jobbikra?
@Orica Középföldi: a talpas maszopnyikokra ez kétségtelenül igaz. Az el-eszdéeszesedés viszont nagyon jól megfigyelhető az mszp vezetés világképén, döntésein. Képessé váltak ők is tetszőleges döntési helyzetben a létező legbornírtabb módon eljárni, majd töketlenkedésük okozta frusztrációt a néhai szdsz-re jellemző módon levezetni.
@V-PORT:

Momentán azt is telibeszarom, ha az egész embertömeg a Jobbikra szavaz. Sőt, az lenne kivánatos, hamarabb eljönne a megtisztulás, a keserű ébredés. Én a magam részéről leszámoltam az "országgal", mint olyannal. Ubi pecunia, ibi patria. És ez nekem nem komilfó. Úgyhogy ha mindenki egyéniség lesz is, én nem. :)
Ne vigyük félre a dolgot, nem Lázár támadja a civileket, hanem maga a Fidesz. A párt pontosan attól fél, hogy civil oldalról szorongatható meg leginkább, és érezte is ezt a Szolidaritás-tüntetések idején. A magyar társadalom önvédő rendszere lehetne a civil szervezetek léte, így nehezebb dolguk lenne az ilyen államot maga alá hajtani akaró pártoknak.
A Fidesz megoldása tehát egyfelől megszállni a civil szférát (CÖF, Csizmadia), másfelől hitelteleníteni azt (a mostani ügy).
@DarthVader: Nem messze onnan, van ott egy másik kordon is. Az vajon miért nem zavarja őket? :)
@75. Vladys:
Orbánista??
Én??
Ilyen sértést nem kaptam itt még senkitől...
@DarthVader:
A szarakodást nem pejoratív értelemben... és, egyet értek veled.
@Knósszosz:
:)) Ennél még a sátánista is szebb lett volna.
Sörtelennek már neveztek?
@V-PORT:
Te figyi, hótkomolyan kérdezném akkor, hogy mi is volt a probléma azzal, hogy a halálra utált Gyurcsány az elmúlt években ott ült a Parlamentben, köpőcsészéje volt mindenkinek, aki egyáltalán feléje tekintett (jobbról-balról egyaránt), ott rugdosták, ahol érték - és mindeközben megcsinált egy országos pártot?
Ami aztán, mikor létrejött, akkor kellett volna mindenkinek - de természetesen nélküle (szavazatokról beszélek, persze).

Azzal a reménnyel csinálta, csinálták, hogy alulról építve legyenek annyian, hogy ott lehessenek később is.Nem mellesleg többekkel együtt, tehát nem abban gondolkodott, hogy marha jó lenne, ha a többiek kiszorülnának...

Ha most erre nekem GyF azzal jönne, hogy bocs, hogy bejuttattatok, de ráfekszem arra, hogy ezt most tovább finomítsam és még többen legyünk, oszt mégse nem lennék képviselő - akkor minimum meglincselné az aktivistái nagy része.
A netvilág meg tele volna azzal, hogy mekkora szardarab, cserbenhagyja a választóit, akik benne bízva bejuttatták. Meg hogy gyáva. Hasonlók.

Félve kérdezem: nem érzik ki ebből egy orbitális kettősmérce?
@DarthVader: Ez a szobor szörnyű, de sajnos a legtöbb embert nem érdekli. Lehet, hogy a közöny, vagy a műveletlenség miatt, de hidegen hagyja őket.
@V-PORT:
Ne schifferesedj már te is, komolyan!
:-(
@Evezős: Gyurcsány szereti ezeket a "harcokat", Bajnai nem alkalmas rá. Gyurcsánynak is vissza kéne kicsit lépnie, szerintem.
Most szemét leszek. Az Lmp nem volt akkora, mint az Mszp, abból nem lehetett annyit kiszakítani.
@Evezős:
Ugye...?
Ezt mán csak a tömény bodzaszörp enyhíti... ragacsos, de összeragad tőle a pofám és nem tudok anyázni.
@Evezős:

"Most akkor, ha az összes bejutott (valódi) ellenzéki köszöni szépen és inkább mégsem akarna Orbánnal egy levegőt szívni, azt mindenki helyeselné?
Vagy azért vannak olyanok, akiket ezért kikezdenének ...?"

a választási eljárásról szóló törvény óta azon a véleményen vagyok, hogy a legitimációt csak bojkottal lehet(ett volna) megingatni. tehát én nem esnék kétségbe ha felállnának. csakhogy most már okafogyott a dolog, mert már részt vettek benne és csak annyi lenne, hogy savanyú a szőlő. most már/és így vagy úgy tettestársakká válnak.
a választási törvény óta azok is, hiába nem szavazták meg. jelenlétükkel legitimálták.
@Csekkliszt#10:

"de miert akarna Bajnai főpolgármester lenni?"

Roviden es stilszeruen: CSAK.

De bovebben: mert mast nem igen tud csinalni. Nyilvan visszalepes eredeti terveihez (minielnokseg) kepest, de egy onkormanyzat elvezetese, meg ha limitalt kozigazgatasi tapasztalatai vannak is, a vallalat-iranyitas soran szerzett manageri tapasztalataival jo esellyel megcsinalhato. Vagyis nem remenytelen kuldetes.
Masreszt az alapitvanya koruli embereknek munka es bizonyitasi alkalom. Ha sikerul viszonylag turheto (sot, remelhetoleg magasabb szinten) vezetnie a varost, akkor mind elveinek, mind vilagszemleletenek, es sajat maganak szerezhet plusz pontokat.

Amennyiben nem vallal/szerez hasonlo poziciot, akkor amolyan onkentes szamuzetesbe vonul, amibol nagyon nehez lenne ujra visszajonnie '18-ban. Ugy probalni partot epiteni, hogy a szavazok, akiket meg akarsz nyerni, csak azt halljak, hogy mit CSINALNAL, sokkal nehezebb, mint ha latjak is mit, es hogyan muvelsz. Marpedig komoly anyagi forrasa sem lesz, es most is mit kapott az amerikai alapitvanyi penzek miatt...

Vagyis ha valamit tenni akar az orszagert, akkor alighanem ez az egyetlen, es szerintem utolso, lehetosege.

"hogy ő lehessen a következő korszak meghatározó politikusa ezen-azon az oldalon."

Ennek nem latom nagy eselyet, hiszen mar oly sokan szovatettuk itt is, es masok cikkekben, interjukban, hogy Bajnai egy politikai ANTITALENTUM. Szerintem meg ha egy egesz jo teljesitmenyt is nyujt fopolgarmesterkent, kis eselye van, hogy 4 ev mulva erdemi kihivo lehessen Orbannal szemben. (Nem mintha Mesterhazynak vagy Gyurcsanynak hatalmas eselye lenne, de Bajnainal meg mindig sokkal nagyobb. Masreszt Orban '17-ben valoszinuleg felavaszkodik a varba)

Nehezen tudom elkepzelni, hogy az Egyutt annyit erosodne, az MSZP pedig annyit gyengulne (amugyis valoszinuleg a DK hasznara), hogy aztan Bajnait pajzsra emeljek '18-ban. De ha Bajnainak ilyen tervei vannak, akkor ahhoz egy jo fopolgarmesteri teljesitmeny minimalis kovetelmeny.
@V-PORT:

" Légyszíves vedd le a szemellenzőt. Néz körül kérlek. Vesztettek."

Nem IS volt/van fenn szemellenzo. KOrbeneztem nemegyszer. Igen vesztettek, tudom...

Mit is akartal mondani?
@Knósszosz:
Echte Budweiser... csak lazán. Evégre munka mellé...
@Spániel:
"Kiváncsi lettem, ki még.[...] -Robert Fico"

a m. cs. kir. tv-ben a következőképpen mondták be (a bemondó alig bírta kinyögni):
-...többek között robert fico szlovák miniszterelnök is.

kis fáziskéséssel, olyan három hetessel dolgozik a tv. kb akkor vesztette el a választásokat fico.
ami viszont érdekes: majdnem minden második hírnek az alapjául blogokat, az indexet, az origot vagy a hir24-et jelölték meg. NEM A SAJÁT RIPORTEREIKET! NEM AZ MTI-T!
@Evezős:

"NA, hát Bajnairól is megváltozott most a véleményem. :-("

Nalam meg epp szerzett egy plusz pontot.

Mar nem azert, mert nem lesz kepviselo, hiszen azt mar joelore leirtam, hogy szerintem nem lesz.
Szamomra az a pozitiv, hogy meg IGY IS vegigcsinalta a kampanyt, nyilvan a tobbiek erdekeben, hogy lehetoleg minel tobb mandatumot szerezzenek. Latva, hogy ez mennyire nem az o vilaga, es megis bevallalta, szamomra ez igenis tiszteletre melto.

Hadd utaljak a minapi posztra: messze egyet nem ertve Fabiusszal, en nem Bajnai megtalalt szemelyisegere, vagy eppen stilusara gondoltam a videoja utan, hanem arra, hogy egy emlekezetes "hattyudala" lett. Merthogy azzal a stilussal kb. a ketfarkukutyaekkal versenghetett volna. Viszont igy lesz egy felszabadultabb anyag is vele kapcsolatan.
@Secnir:
Na.... majd amikor Fabiust idézik! :D
@Orica Középföldi:

"Egy kérdést megválaszolt, nincsenek főpolgi ambíciói:)) "

Azert ezzel meg varjunk!
@jaegtoer:
Ha akkor bojkottálnak és következetesen kitartanak mellette, akkor nálam is OK. Nem tudom, ezerféle megközelítés létezik erről, hogy jó lett volna-e, bejött volna-e, sikeres lehetett volna-e?

Most, éppen, hogy az kellett volna, hogy az Együtt-DK-Szolidaritás vonal összetart, akár az mszp ellenében is és együtt nyomulnak a Parlamentben, hülyére idegelik a barom Kövért, teleflashmobozzák az amúgy halálunalmas ülésszakokat és hasonlók - leszarva, hogy ott a gombnyomogatók mit csinálnak, mit nem, valamint emellett nyomulnak az utcán is, ezerrel.

Nekem egyetlen dologgal van problémám, ezt már itt is írtam, talán hétfőn - és nyilván prominenesekkel, ismert arcokkal ezt is ki lehetne "figurázni" -: az eskütétellel.
Nem venné be a gyomrom, hogy fidesz Kotmányára esküdjek.
Bajnai most ebből is kifarolt - lehet majd később ezt is negatívumként felhozni azoknak, akik meg kénytelenek lesznek?
Nagyon sok dolog vetődik fel itt, szomorúan látom, hogy megint nem fontos a KÖZérdek, csak az egyéni. Látszatra legalábbis.

Na, ez most nem lesz. :-(
@Evezős:

"Minden tiszteletem mellett - és én nem ekéztem, nem piszkáltam eddig soha, sőt! - de ez nekem nem tetszik."

Ez nekem se, es meg sokan masoknak se tetszene. Ezert is irtam feljebb (nem biztos, hogy neked), hogy ha nem a fopolgarmesterseggel probalkozik, akkor aligha van barmilyen eselye kesobbre.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ájj!!
A Budvejzer az a választóvonal, amely mentén hatalmas serbarátságok köttetnek és szakadnak széjjel, mert ugye melyik is az "echte" - ez a kérdés. Az ámerikai, avagy a cseh?
Mert az cseh változata az ott kint... na, nem is izélem itt tovább, ha érdekel keress rá!
@V-PORT:
Nem tudom, hogy szereti-e, egy ideje rá van kényszerítve.
Bajnai, ha a politikában akar maradni és vinni valamire, akkor kénytelen lesz akkor is megtenni dolgokat, ha az nem feltétlenül kedves neki, vagy kicsit bepiszkolódik az inge ujja.
Ahhoz Orbánnak kell lenni ("Orbánná kell válni"), hogy a csicskák ugorjanak, mikor freccsen a sár és a testőrség csináljon sorfalat, ha a mocskosújságíró átkiabálva a fejeken, kérdezni akarna ...
Ilyen azért ne legyen.
(Az lmp-s részt nem értem, úgy gondolod, hogy Gyurcsány onnan akart volna lopni szavazót, vagy hogy?)
index.hu/gazdasag/energia/2014/04/09/ukrajna_gaz/

Höhö, érik, érik :) Magyarország ha nem tagadja meg Ukrajnától a gázeladást, akkor pofánbassza Oroszország, olyan rezsicsökkentés lesz, hogy arról kódulunk. Ha meg igen, akkor összeveszik Ukrajnával. Ami még mindig jobb szcenárió, de a kárpátaljai magyarok nem fognak boldogok lenni :)
@75. Vladys:

"_@Knósszosz: Schifferrel értesz egyet? Te mocskos orbánista. _"

A nagy Manitu haragja sújtson le rád sör-bor és mindenféle alkoholos ital elvonásával és legyen italod a pocsolya, amelybe a bölények belehugyoztak.

nézmá?! mitképzelszte?
@Orica Középföldi: @Evezős: értelme nincs, hogy beüljön (én sem ülnék be oda:-))... ez nem a néptribunusok parlamentje... akik rá szavaztak, azok meg kevesen voltak... a szakértői háttér, a fel nem vett juttatás, az infrastuktúra építése a fontos... meg inni a kirendelt kávét (akár tetszik ez, akár nem), s szemlélődni;-)...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem vagyok én semmi jónak elrontója...
Nekik tényleg megadnám magam. :)
@Evezős:

21:12:30

Ha megengeded ehhez is hozzaszolnek, mert erintve erzem magam.

Korabban azert erveltem, hogy Gyurcsany ne akarjon a listan lenni, es kepviselo se akarjon lenni. Ha nem lesz frakciojuk, akkor sok megszolalasi lehetosege nem is lesz.

Helyette valaki mas lenne benn, amivel ujabb karakter lenne felepitheto. Mikozben keresztul-kasul kampanyolhatna az orszagot 4 ev alatt, nyilvan kisebb intenzitassal, mint az utobbi fel evben. De o legalabb elvezi, ha az emberek koze mehet, es azok imadjak ot. Vagyis szerintem nem jart volna vele rosszul.

Ugyanakkor, ahogy ezt az otletemet a DK-soknak is felvetettem nem csak itt a kommentek kozott, akkor aztan kitort a "forradalom". Hogy mit kaptam, ne tudd meg! Ilyet meg csak felvetni is istenkaromlas.;)

Gyavanak ugyan nem tartottak volna a Ferit, hiszen igenis ertekelik a 4 ev kiallast mikozben mindenki ot rugdalta (meg baloldalon is), ahogy te is emlited. Viszont ARULONAK, annak nagyon.
@jaegtoer:
-:))
Esztet szívembúl, kedves kolléga!
Maga szerint a rántott csirkeczomb+sült kolompér kombóhoz mi illik jobban... a kész pitszha meleg málé savanyúság, avagy érdemes nekilátni egy paradicsomsaláta elkészítésinek vala, leila hagymázassal, oliva olalyval és némi bogyóval-ami szintén oliva és bele vagyon dugva paprika a magok helyire?
Plussz Stella Artois, de nem akarok feszűccséget kelteni... szóó-val?
orbánisztán jobban tejjesít !
@Sir Bates dö Hól:

Hű, qrva rondát tudnék most erre írni - de mivel késő is van, meg alapból, itt mindenkit kedvelek - a kiketrecelt nácikat és a szintén kiketrecelt síkhülyéket leszámítva - inkább nem teszem. :-)

Ellenben köszönöm mindenkinek, hogy elviselt ma, akivel vitázhattam, azoknak meg az abszolút normális hozzá(m)állást.

Jó éjszakát!
:-)
@DarthVader: hogy mo ad-e gázt el kievnek, azt majd megmondja a washington-brüsszel-berlin tengely leginkább... végül is helyére kerülnek a dolgok... orbán fő gondja meg, hogy lelép martonyi...
@Knósszosz: gyorsan megvan a paradicsom sali,

jó étvágyat!
@simple observer 1.0:
Kb. erről beszélek, hogy akik hisznek valakinek, főleg úgy, hogy esetleg személyesen is kapcsolatba kerültek vele valahol (és még pluszban, az illető karizmatikus és eléggé lehengerlően csinálja amit csinál), azok még a kudarcot is jobban elviselik, ha azt látják, hogy adott személy a legszarabb helyzetben is próbálkozik. valamilyen szinten ez egyfajta remény (szvsz).

Gyurcsánynak valahol talán ez az egész valamiféle önigazolás - és tudom, hogy a sok személyes találkozás alakalmával, még ha valaki alapból kevésbé érzékeny is ilyesmire, akkor is elkapja a gépszíj, hogy befolyással lehet mások életére, jó értelemben, főleg -, amit mindaddig folytat, míg értelmét látja.

Neked is köszi, most lelépek, jóccakát!
:-)
@Orica Középföldi:
Neked is és köszönöm, hogy mai haragomat elviselted, Te is!
:-)
@jaegtoer:
Magam is a tomatóra gondúttam.
A megerősítést nyuktásztam és köszönetel vetem!
Most megyek megcsinálni, mert a hús majnem kész. Sztán olvasok itten tovább akár magát, akár még mást is. Persze csak szigorúan a színvonalat tekintvén, trolley áramszedősöket mellőzve.

Vodkát nem vizeszni...!
OROSZ CSICSKÁK ELŐRE A SEGGNYALONCOK ÚTJÁN!

"A magyar szélsőjobboldali párt – a magyar függetlenség és orosz nagyhatalmiság ismert konfliktusai ellenére – sosem titkolta, hogy Vlagyimir Putyin rendszerének elkötelezett támogatója. Az már kevéssé köztudott, hogy szinte az összes többi európai szélsőjobboldai párt is; ráadásul miközben Moszkva a „fasisztáktól" félti az ukrajnai orosz kisebbséget, aktívan támogatja az eurofasisztákat. A viszony hátteréről a Political Capital készített egy tanulmányt, amelyet még megjelenés előtt olvastunk.
Mini-putyinok és baráti rendszerek
A tanulmány szerint nem egyedül a Jobbiknak szimpatikus Putyin: a krími konfliktusban valóságos szélsőjobboldali egységfront állt ki az orosz annexió mellett. Kovács Béla EP-képviselőn kívül francia Nemzeti Front, az osztrák Szabadságpárt, a belga Flamand Érdek, a bolgár Ataka, az olasz Északi Liga küldöttei is „független megfigyelőként” legitimálták a Krím-félszigeti annektálását szolgáló orosz referendumot. Áprilisban pedig Brüsszelben tárgyalt néhány szélsőjobboldali EP-képviselő és az orosz uniós nagykövet, elvileg „az ukrajnai krízis békés rendezéséről”.

A Political Capital szerint a szélsőjobboldali pártok az EP-választásokon várható sikeres szereplést követően a francia Nemzeti Front vezetésével oroszbarát frakciót készülnek létrehozni – elsősorban a pártcsalád-építő orosz diplomáciai erőfeszítésnek és a putyini modell népszerűségének köszönhetően. Ez azért is nagy változás lenne, mivel a szélsőjobboldali pártok eddig képtelenek voltak ciklusokon átívelő stabil pártcsalád létrehozására – sőt, Morvai Krisztináékat egyetlen képviselőcsoport sem fogadta be.
Az orosz doktrína – amit 2011 óta „Eurázsiai Unió” néven emlegetnek – azt a távlati tervet tűzte ki célul, hogy Brüsszeltől visszatereli az orosz érdekszövetségbe a kelet- és közép-európai országokat. Ehhez pedig nem árt sem magának az Uniónak a destabilizálása, sem pedig az orosz érdekekkel és a putyini államrenddel szimpatizáló pártok hatalomra juttatása. Márpedig a Jobbikot és a többi hasonszőrű pártot – az elmúlt kétszáz év rossz történelmi tapasztalatai ellenére – egyáltalán nem taszítja sem az EU és a NATO lecserélése az Eurázsiai Unióra, sem pedig a jelenlegi liberális-demokratikus rendszer lecserélése egy centralizált rendszerre."

index.hu/kulfold/2014/04/09/jon_putyin_frakcioja/

Legalább megéri az oroszok seggnyalójának lenni? Gábris biztosan tudja...
Merthogy harcosan az orosz érdekeket képviselni, nem semmi!
Majd még behívják Putyinékat?
Durva lesz.
Viktornak lenne egy ötletem,Rezsi néven illatszer kollekciót kellene hálózatban értékesíteni,ha nem fogy a kollekció fejleszteni kell a hálózatot.Csökken a szavazók száma,valami kell ami feldobja őket.
@Sir Bates dö Hól:
Pont olvasgattam. :)

A vége a lényeg:
"....Nálunk a civilszféra nagyon fejlett, nem is értem, mit akartok rajta fejleszteni. A mi civilszervezeteinknek annyi pénzük van, hogy többet tudnak kampányolni, mint a három telefonszolgáltató összesen. Ott van például a CÖF. Fontos társadalmi munkát végez, és egyáltalán nem kötődik pártokhoz. Most egy kicsit kiköltekeztek, ezért inkább nekik kellene adnotok, már ha nem akartok a nyakatokba egy Békemenetet. Vagy Kumin Ferenc olvasói levelét.

Remélem, idáig nem fajulnak a dolgok, a nemzetközi együttműködés rendszerében bízva, üdvözlettel:

Lázár János

FRISSÍTÉS.
Elfogtuk Erna Solberg norvég miniszterelnök levelét:

Te Harald, ki a fasz az a Lázár János?"

:)))
TÚLÉRTÉKELIK!
@program készítő:
Ó dö Toalett?
Büdös mindkettő-:)
@Evezős: teljesen igazad van.
a kuli meló az már büdös neki?!
ha nyertek volna akkor ott ülne?
már 2010-ben is ezt játszotta.
nem indult mert...miért???
2012-ben miért lépett be megint a politikába, ha az első kudarc után lelép?
mit akar?
2016-ban megint előkerül?
ki hisz majd akkor már neki?
a gazdasághoz ért de politikusként...
mondjuk ezt eddig is tudtuk, de ez a lépéssel nálam lenullázta magát
@GeoCracker: Orbánnak nincs és nem is lehet utódja.
Ha Orbán eltünne(pl.elvinnék az UFO-k) a Fidesz perceken belül szétesne.
Csak és kizárólag az Orbánhoz való igazodás tartja egyben őket.
Senkit nem fogadnának el rajta kívül.
Főleg, hogy a néhány emberes vezetőségen kívül a többiek annyira szervilisek, hogy megbolondulnának a vezér nélkül.
Ld. havasi bercike:(((
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egy ideje már a jobbikot sem zavarja...
az oroszok már barátaitok...
@Evezős: még mindig hat sajnos, a karaktergyilkosság hatása.
de ha ezt mondod nekik akkor kikérik maguknak.
pedig de!
@tristen2005: "Lázár el indult a Thor túrán." El ne feledd: május 25 törülközőnap!
@V-PORT: hova kéne visszalépni és miért?
ebben a helyzetben folyamatosan küzdeni kell.
nincs megállás.a fidesz sem pihen.
2 nappal a választások után már indul a megszállás projekt!
Gyurcsány meg lépjen vissza.
Ó persze, attól megijed a viktor!
szerinted, hogy lehet legyőzni őket?
visszalépéssel?:))))))))
@simple observer 1.0: nagyon nem értek egyet.
én azt hittem Bajnai lassan magára talál és elkezd küzdeni.de nem!
az első kudarc után eltűnik.
soha nem lesz politikus.
ez nem lenne baj, csak sokakkal elhitette, hogy az lesz.
ez cserbenhagyás...
Megvolt a 4 évente esedékes IQ teszt, az ország nagy része megint megbukott. Ennyi.
@simple observer 1.0:
Hmmmm
Az biztos h Bajnai politikai antitalentuum, de ez (nálam) inkább erény, mint hiányosság - na jó a politikában némi genyóság a túlélés záloga.

Még nem vagyok meggyőződve h benne nem egyfajta schifferizmus dominál- DK es Mszp-vel szembeni politikai credo (persze a fő orbáni csapásiránnyal szemben), de lehet h nem lenne politikai halálos ítélete egyik/ezek segítsége Budapesthez - ha már egyszer úgyis kényszer-házasodtak es úgyis összemosták őket.

Várom a végkifejletet, mint embert es szakpolitikust nagyra tartom Gordont, remelem jó irányban lő.
@wowerman:
:-)) ez emocionális kvóciens teszt volt mint mindig: hallgass a szivedre, szavazz...
@punkfrog: Szerintem meg egyszerűen józan ész.Gordon számszaki szaki, s min ilyen két lábbal a földön jár.Pontosan tudja, hogy ebben a parlamentben kilibásoznák, megaláznák, semmi érdemlegest nem tudna tenni értünk.Ha az utcára sem fog kimenni, az lesz az árulás.Gordon nem érzelmi politikát folytat, hanem tárgyilagos, megfontolt és europert.
@Knósszosz:
tudtok ti főzni?

a szépen előkészített azaz fél coll vastagságúra felszeletelt rövidkarajt, amin a szükséges zsírt rajta hagyjuk kb. 4 mm vastagságban, azt kizárólag erőteljesen be kell sózni és egy fél óráig hagyni állni szabad levegőn, ami lé kifolyik azt alá kell önteni a tepsiben és alufóliával betakarva (persze ha öntöttvas szerkezeted van akkor csak annak a fedelét ráteszed, és 380 F fokon 35 percig alsó lángon, majd kitakarod és felsőlángot adsz rá, ekkor be lehet szórni reszelt fokhagyma és kis pirospaprika meg zsemlemorzsa (kenyérmorzsa jobb) keverékkel jó vastagon és adni neki még 15 percet ...amikor a prézli már megfelelő színű akkor tálalod hashbrown-nal és uborkasalátával valamint könnyű vörösborral

nem kell agyon cifrázni csak össze vissza ég és a végén lábszagú lesz az egész

brühüyyy

a csirkére ugyanez vonatkozik

aki szaftokat meg szószókat akar enni az csinálja azokat külön és a tényér mellé tálalja kis tálkában hogy bárki tetszése szerint és aki nem annak ne basszák el a kajáját
@punkfrog:

Bajnait számottevő, cselekvőképes, értelmes politikát valló, jól szervezett politikai erő, szervezet nem támogatja. ezt a feltételt előbb meg kell teremteni ahhoz, hogy siker reményében parlamenti politikába belefolyjon. addig minden más ugra-bugra. Vagy gondolod, hogy juhász és kónya péterek elnevezésű leendő miniszterekkel van esélye?

azt mondta, szervezetépítésbe fog. ezt pedig elég körülményes a képviselői székben ülve végrehajtani. kívül maradva nagyobb a mozgástere, és több időt és energiát tud fordítani arra az idő- és forrásigényes feladatra, amit pártszervezésnek hívnak.
@Orica Középföldi:

"Nem engedheti meg magának, hogy bárhova csatlakozzon. Persze így semmi értelme, hogy bent van."

ellent kell mondjak.

facebook bejegyzése legalább emlékezteti a választókat arra, hogy nem véletlenül ejtették ki a liberalizmusból élő megvezetőket az országgyűlésből

index.hu/belfold/2014/04/09/fodor_valaszolt_schiffernek/

[ő, ő fodor gábor megmondja, hogy mi a dolga a politikusnak, ő, a kegyelemből parlamentbe ejtőernyőztetett 'pártnélküli' gábor, ő, a vátesz, egy gáborba épített multifunkcionális sybilla és elefántcsonttoronyba zárkózott néptanító, a betaszigált bejutó, a zsebeskezű szónok, a lezser lencilécci.]

tényleg nem értem gyurcsányt, mi szükség volt erre? 50 szavazatért megérte elveszett százezer ellenében?

Be kellene vezetni a parlamentbe is a tahótlanító nyomógomb másik végét hogy akár itthonról is be lehessen ketrecelni a megvadult ködevőket (is).
@rodeo36:

Mikor szeretted meg a faszenet?
@tristen2005:
már nagyon régen még afrikai tartózkodásom idején, csodálatos kecske sülteket és minden egyebet tudtunk rajta készíteni, az a hülye szokás, hogy félig nyers húsokon nyámmog a sok újgazdag azzal elveszíti a legjobb falatokat, az afrikai néger -ugyanúgy mint a húsevő ragadozók- a csontokat rágja le és ezért ragyogóan puhára süti az inakat is és azt kezdi enni a színhús marad vagy csak későbbre...ha egy hús jól át van sütve az nem veszíti el a saját nedvességtartalmát azaz szaftját...és sohasem ízesítik agyon a húsokat maximum sót használnak azt is ügyesen, hogy kiemelje a jó húsízeket

brühüyyy

a banánlevelek nagy segítséget adnak a faszénen való sütéshez mint takarók
@tristen2005:
visszatérve a húsokra, az ún "biszték" amit az angolok olyan előszeretettel kérdeznek meg, hogy bloody, rare, medium rare, well done az egy speciálisan tenyésztett húst követel, amikor azt is hozzáírják, hogy megfelelően "márványos" az már a csúcsnak számít...de -tudtommal- ezeket a húsokat direktben a vágóhídról szállíttyák vagy éppenséggel az étteremnek van saját vágója és azt készíti el mert az a hús ami állt több mint 24 órát (bármilyen formában) az már elveszítette minden zamatát, ettem -itt- olyan vesepecsenyét, hogy azt példáúl meg lehetett volna enni nyersen is, a kés átesett rajta (jó nekem borotvaéles késeim vannak) nem is kellett nyomni elég volt húzni de azért adtam neki: ugye sózott hagyma karikákat (de van aki sót nem is enged a közelébe sem) durvára tört feketeborssal ki kell teríteni egy barna csomagolópapíron és arra elhelyezni a hússzeleteket vagy szeletet ha egyedűl vagy, és ugyanazzal be is takarni és úgyhagyni nyílt levegőn egy órát, ezután az egész izét ki kell dobni kivéve a húst, és akkor jön az elkészítés művészete öntöttvas serpenyőt meg kell melegíteni és kiolvasztani rajta a sótlan vajat, de csak annyit, hogy ne ragadjon oda a hús (az előzőekhez lehet jó érett paradicsom szeleteket is tenni) és a húst rátenni tudni kell mennyi időre és azonnal megfordítani

ha faszénparázson és rácson csinálod akkor ott kell maradni

persze vannak az amerikai stílusú egy coll vastag szeletek amiket ugyanígy készítünk elő és azokat tovább kell a rácsra tenni ami alá jól izzó faszén való úgy, hogy a rácson sisteregjen a hús mikor ráteszed a köreteket mindenki saját maga saját ízlása szerint magam részéről kerülöm a szószokat és mindenféle locsolókat az egyetlen a Worchester amit mértékkel és friss kenyérrel ez az én ízlésem...nagyon kell vigyázni mert egy rossz időzítés és máris cipőtalpat csináltál amit utána már csak kuktában lehet levesnek több órás főzéssel

brühüyyy
@punkfrog: Te is tudod, hogy ez önáltatás. Orbán, illetve a mögötte álló hatalom ezernyi szállal stabilizálja belülről azt a katyvaszt. Ha Orbánt holnap elvinnék Grazba, a Fidesz akkor is tovább üzemelne. Mondhatni márfel sem tűnne. Az SZKP sem esett szét, szünt meg Lenin, majd sztálin, Hruscsov, Brezsnyev halálával.
Nem szétesett, hanem Gorbacsov szétzavarta. Óriási különbség.
@jaegtoer:

Jó reggelt:))

Már nagyon régen nem érdekel, hogy mit mond FG, így nem olvastam (még).

Én se értetem Gy döntését. Ha már akart liberálist az összefogásba, miért pont a legjellegtelenebbet? Miért ennyire elöl a listán?

Szerintem hülyeség volt az egész elképzelés. Jellemzően gyurcsányi kapkodás.
@punkfrog:

"a Fidesz perceken belül szétesne."

sajnos nem. Egy szervezet tehetetlenségi nyomatéka sokáig képes működésben tartani a szervezetet.

A fideszt a vezérelvűség tartja fent. Amíg egy vezér van - mindegy, hogy ki - addig működik.
Az elit marakodása kezdheti erodálni és szakíthatja szét.
@punkfrog:

"2012-ben miért lépett be megint a politikába, ha az első kudarc után lelép?"

Elég világosan megválaszolta. Az ő erőssége nem a parlamenti politizálás, hanem a kormányzati munka. Az volt a cél. MA "ügyesen" kiherélte ezt az elképzelést, és ezzel magát is.
Ez utóbbit nem sajnálom.
@Orica Középföldi:

Gyurcsány Bokrost is akarta. Amire a szocik azt mondták, na azt már nem. Gyurcsány sokkal szélesebb összefogásban gondolkodott, hogy ne mondhassák azt, hogy három párt mutyija. Szóval egyedül Gyurcsány gondolkodott.
@Orica Középföldi:

Orbán nélkül rögtön elkezdődne az elit marakodása.
Senki mást nem fogadnának el ilyen egységesen vezérnek.
A választókról már nem is szólva.
@GeoCracker: a katyvasz önálló életre kelne.:)))
@punkfrog:

Lázár az elmúlt 4 évben lejárta a talpasokat. Komoly hátországa van.
Rogán közben mással volt elfoglalva, kifejlesztette a táguló lakást:))

Más nemigen esélyes.
@jaegtoer:
Ezt akkoriban én sem értettem, nem tudom, honnan szedték elő és milyen ötlettől vezérelve (illetve csak sejtem).

Magára fog maradni.

Az külön "tetszett", hogy visszautasította, hogy beüljön bárhova - amit egyébként senki nem is ajánlott fel neki ...:-)
@Orica Középföldi:
Hülyeség volt - de most nem tudjuk az okát.
Egyszer majd kiderül.
@Orica Középföldi:

...és egyszer biztosan meg fog történni, de sajnos nem tudjuk, hogy milyen apróság fogja kiváltani a kezdetét.
Az viszont tuti, hogy nagyon ronda lesz. :-(
@DarthVader:
Akármerről nézem is, mindig ide lyukadok ki. :-)

És sajnos, Bokrossal többre mentek volna, mint Fodorral. Ő szerintem be is ült volna.

A minél szélesebb összefogás a hülye mszp-n bukott meg, szóval őket nem fogom sajnálni, bármi lesz is velük az elkövetkezőkben.
@rodeo36:

ami úgy kezdődik, hogy rövid karaj, az öl, butít és nyomorba dönt. hanem hát minden grillezés alfája és omegája a tarja, melyet nálunk, svalbárdon három nappal a sütés előtt csípős paprika krémmel, némi mustárral és borssal előkezelünk, majd egy-egy percnyi sütés után (ekkor a faszénre rozmaring ágat helyezünk) a kérgezett husit zárt edénybe helyezzük (lévén hogy a rendelkezésre álló banánlevelet itten narvál szarv pödrésre használják) és szépen visszahelyezzük a parázsra és megvárjuk, míg gusztusos, jó illatú, barnás színű levet ereszt. ekkorra a husi porhanyós lesz, míg a levet szépen rá lehet engedni a parázson megsült burgonyára. valahogy így.
a kellően és dúsan márványozott, magyar tarka marhából keletkezett rendes, jó roast beef esetében hasonló eljárást alkalmazunk, legyen az t-bone -, hamp- or beefsteak, ezestben viszont az előkezelés ideje meghaladhatja akár az egy hétnyi időtartamot is, lévén itt a szeletek vastagsága alapvetően meghatározó tényező.
egy rendes tender loint meg csak úgy odavágunk és nyámnyogunk rajta mindenféle zöldség kíséretében. etc.
@jaegtoer:

korunk németh miklósa. fátylat rá!
@hacsaturján:
kedves művész úr, köszönettel vettem eme étvágygerjesztőt...én azért a karajt és a rövidkarajt sem szoktam kidobni...és krumpli címén a hashbrown-t használom sütőben ropogósra

a többi:

egészségedre
@rodeo36:

kidobni én se szokom, inkább nem veszem meg.
@hacsaturján:
az utóbbi időben nálam bizonyos szempontok szerinti vásárlások bonyolódnak és e szempontok sok kompromisszumra is kényszerítenek

brühüyyy
@hacsaturján:
ez errefelé nem divat:
OFF

index.hu/belfold/2014/04/10/vizet_es_veres_huslet_fecskendeztek_a_marhahusba/

Ez annyira magyarosch. Jó minőségű magyar terméket a szar külföldi helyett. Egye, akinek két anyja van.

brühüyyy
és schwalbaard-on?
lezárás:

Cikkünk miatt Csizmadia László, a NEA tanácsának elnöke írt helyreigazítási kérelmet, amit

a Civil Összefogás Fórum emailcíméről küldött el.

Vagyis: az elvben politikamentes alapon támogatást osztó NEA elnöke az egyik leginkább kormányközeli civilszervezet, a Fidesz-KDNP kampányát körülbelül 600 millió forinttal támogató CÖF email címéről kérte számon egy cikk vélt pontatlanságát.

index.hu/belfold/2014/04/10/na_ki_kuldott_helyreigazitasi_kerelmet_egy_allami_szervezet_neveben/
@hacsaturján:

igaza van, mint mindig, kedves Mester.
nagy szükségnek rendszerint nyögés a vége.
@punkfrog: valamilyen szinten igen. De kifele egységes hatalmi központ maradna
Ja, civilek.

A norvég állam pénzéből.

Miért ne ugatna bele a magyar állam is, ha egyszer itt költik el?
@kormányváltó Wartburggal:

ezek a hülye norvégok:) nem is értem, hogy miért nem stadionokra költik inkább a norvég adófizetők pénzét? pedig milyen jól mutatna felcsút másik végén is egy.
Ha nem Lázár döntheti el, hogy kinek adják a norvégok a pénzt, akkor inkább ne is adják a pénzt! Köcsög norvégok, detélleg!
index.hu/belfold/2014/05/09/lazar_felfuggesztene_a_norveg_civil_alap_tamogatasait/
@zobod: Cicero ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod."
- Voltaire
A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire
Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső A nemzeti egység fogalma, határai, feltételei
süti beállítások módosítása