Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.17. 08:09 Fabius

Orbán király beszéde

Címkék: fidesz orbán viktor március 15 krím

Hagyma van a televényben, bibi. Ha valamit, akkor ezt tudnunk kell a bátrak ünnepén, gondolta II. Viktor, meg azt is, hogy ez a Petőfi nevű nem volt rezsiszátyár alkat, a Nemzeti Dalban sehol egy utalás nincs a csekklánc lehányásra. No de, ettől még, vagy éppen ennek ellenére mink' vagyunk a legegységesebb félázsiai törzs a Balkán sarkán

Teccikéteni? 

Az régen világos, hogy II. Viktor egy párhuzamos valóságban él, amiben csak ő meg a 2 millió Viktorhitű lakik a határainkon belül, a többi nyóc'millió határon inneni magyar meg vagy egyszerűen nincs, vagy a szűrt látás nem teszi felfedezhetővé őket, különösen, ha baloldaliak. De a jobboldali "egység"-re is van itt egyszerű példa: a magyar külügy éppen aggódó arccal kijön a medve farpofák közül levegőért

orbán 15 krím.jpg

...de mire kettőt pislog már beelőzi jobbról a Jobbik külügyi kabinetvezetője, és olyan mélyre fúrja magát, hogy csak a fröccsöntött cipőtalp látszik ki belőle. Kovács Béla sikeresebb "diplomata", mint országunk hivatalos EBESZ megfigyelője, emez négyszer próbált a Krímbe jutni sikertelenül, Bélának meg elsőre, figyelmeztető lövések nélkül is ment. Ilyenkor mennyire jól tudnak jönni a moszkvai, Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett tudományok. 

Ez lenne az egység? Persze, megtudtuk a beszédből, "a gyengéknek és gyáváknak nem osztanak lapot".

Épp csak az nem világos, hogy akkor a bátrak miért félnek négyévente kiállni egy nyilvános vitára? Egy olyan környezetben akarnak gyengének és gyávának látszani, amiben a Simon ügy ászként, Cusi meg bubiként ott van a pakliban. Ha ezek sem elegendő előnyök ahhoz, hogy Vittore ne kapjon hebegőrohamot egy visszakérdezéstől, akkor vajon mi lenne az, ami kétséget kizáróan megnyugtatná? Mert ugye azt mondjuk, hogy a vita hozzátartozik a demokrácia lényegéhez, de azt nem, hogy mi itt gyakorolni is akarjuk ezt a demokráciaizét. Inkább az van, hogy Atyuska kimond valamit, a slepp végrehajt, a kétmillió tapsol bármihez kérdés meg vita nincs. Kiragadni ebből a gondosan előállított steril környezetből veszélyes lenne, még megfertőzi valami kérdés vírus vagy szóbaci A Legfontosabb Nap előtt. 

De legalább a kódislevelekkel teli tarisznyánkat eldobtuk. 

Olyan messzire és akkora erővel, hogy Ruszkilandól pattant vissza, hogy, hogynem egy évtizedekre eladósító kódislevéllel a belsejében. "A sors könyvében 1990-ben az volt megírva, hogy a szovjet csapatok soha nem hagyják el Magyarországot" - de ezek szerint az is benne volt, a mégis eltakarodó szovjeteket a ruszkik haza!!! leghangosabb kiabálója fogja visszakunyerálni. Micsoda forradalom, micsoda hőstett, micsoda erő. Aszonta még az egyfejű, hogy „Ha a szabadságot idegen hozza, az el is viszi."

Mondd csak, Tökfej, ez igaz az "energiaszabadságra" is? Mert akkor szarban vagyunk, ráadásul szerinted is. 

598 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr595865467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.17. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Épp csak az nem világos, hogy akkor a bátrak miért félnek négyévente kiállni egy nyilvános vitára?"

Jó kérdés. Volt idő, amikor a vitát még kívánatosnak tartotta Orbán Viktor. És a Fidesz is. "Ismernünk kell mindkettejük személyes véleményét"- egyebek mellett ez is az érvek között szerepelt. (fideszes újsághirdetés 1998-ból)

scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1958408_528608993922162_1477203703_n.jpg
Hát ha Nuland asszonyság azt mondhatja a telcsibe a kijevi amerikai nagykövetnek, hogy "FUCK EU", akkor Bélánk is nyugodtan kijelentheti, hogy a Krím státusáról vasárnap rendezett népszavazás, megfelel a nemzetközi előírásoknak, amely amúgy szintén helytálló megállapítás.:)

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1238716_746975642002350_663446409_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gondolom az is tökvéletlen, hogy Bélátokat nem figyelmeztető lövésekkel hanem tárt karokkal és letolt gatyával fogadták.
@Fabius: Nem csak Béla ment ám. Másrészt az egyik egy nemzetközi katonai megfigyelő csoport volt, ők meg ugye civil választási megfigyelők. :)
Az "energiaszabadságra" is igaz, persze hogy igaz. Sajnos ez eddig is igaz volt, félő hogy moszkoVitya miatt a jövőben még jobban igaz lesz. :-(

Az meg valami tragikus, hogy a fityiszesek és jobbklikkesek ennek még tapsikolnak is. Azt hiszem ..tlanítom angyalt, mert télleg robot. :-( Kár érte, néha gondolkodó, érvelő lénynek látszott.
OFF
@Fabius:
még egy apróság az orosz szerződéshez: tele van kitételekkel, hogy a hitelt hogyan, milyen módon fizessük vissza, csak egy dolgot nem látok: mi a hitel záloga?
@rdos: Amúgy meg a nagyon síróknak érdemes Koszovó példájára emlékezni. :)

"A nemzetközi bíróság 2010. július 22-én kelt tanácsadó véleményében kifejtette, hogy miközben nem vizsgálta, hogy a függetlenségi nyilatkozat alkalmas-e a célzott joghatás kiváltására, azaz érvényes és hatályos-e, valamint hogy Koszovó független állam-e, önmagában a nyilatkozat ténye nem sérti a nemzetközi jogot, mivel az azt kikiáltók nem mint az ideiglenes intézményrendszer részei, azaz nem mint koszovói parlament tették a nyilatkozatot, hanem mint magukat Koszovó népe képviselőinek tekintő magánszemélyek, ilyenformán a nemzetközi jog előírásai őket nem kötik."

hu.wikipedia.org/wiki/Koszov%C3%B3

Persze tudom, hogy a "haladó" nyugat szerint, amit szabad volt Koszovóban azt a Krimben már nyilván nem szabad, még akkor sem ha a szavazás megfelelt a nemzetközi jogi normáknak és az ENSZ alapokmányában foglaltaknak is, a népek önrendelkezési jogáról már nem is beszélve. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kényszeredett vigyorgásod legfeljebb azt nyomatékosítja ám, hogy kissé szelepes vagy Barátom - gondoltam szólok, nehogy nagyon meglepődj, amikor majd lehervad a mosolyod...
@vitéž munkášőr: Szerintem te is túl komolyan veszed a virtuális "valóságot". :)
@Secnir: sztem örüljünk, amíg nem tudjuk
Úgy látszik Moszkva újraegyesíti az orosz földeket, a nyugati országok pedig tétlenül végig fogják nézni, mert nem tehetnek mást.
Miután Oroszország visszakapta elszakított területeit, megkezdődik majd Kijevben is a rendrakás. Putyin nem véletlen mondta, hogy ez egy több hónapig, vagy egy évig tartó folyamat: amíg az orosz nép az újraegyesülést ünnepli, Kijevben megtapasztalják majd a nyugathoz tartozás "áldásos" hatásait. Hiperinfláció, zavarok a gáz- és áramellátásban, az utcákon tomboló erőszak, tömeges munkanélküliség. Mire a többi, Oroszlakta terület is szép lassan kiírja a referendumokat, Kijevben a nép önként fogja kirugdosni az EU bürokratáit.
Volt szerencsém látni a szombati hagymakertészeti hagymázas felolvasást.
Nyilvános vita itt nem lesz. Hacsak a Jóisten magához nem szólítja, esetleg akko 4-5 szájnyalintás közben elregebeg egy nem-et kihangisítás nélkül
ITT MÁR CSAK A FEGYVEREK DÖRGÉSE SEGÍTHET...A VÁLASZTÁS FELEJTŐS!!!!!-azt már elcsalta a Nemzeti Szar Banda! a választási törvénnyel és a választó kerületek önkényes átírásával!
@felcsutisuttyo: Ugye ugye? Már Bajnai haver is vizionálta a budapesti majdant. Kérdés, hol vannak azok a harcos ballibek, akik el tudják érni utcai harcok terén az Ukrán eunácik hatásfokát. Mondjuk ha importálnak pár ezer harcos demokratát, akár még ez is összejöhet nekik.
nem második, hanem NULLADIK, azaz

O.Viktor
Nem kell itt foglalkozni választásokkal és hasonló úri huncutságokkal. :)

A NASA szerint az emberiségnek annyi

www.hir24.hu/tech-tud/2014/03/16/a-nasa-szerint-az-emberisegnek-annyi/
Egy örökbecsű Terry Black vers ahol leköcsögözi szijártó petyát.

Piros tojás,fehér nyuszi
Orbán Viktor nagyon sunyi!

Zöld erdőben búbos vöcsök,
Szíjártó Peti egy nagy köcsög!

Zöld pántlika,füstölt sonka
amit loptak adják vissza!

Simicska cégek ,kölni víz,
Selmeczinek sose higgy!P
cink.hu/terry-black-locsoloversben-kocsogozi-szijjarto-petert-1545353781
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"a nyugathoz tartozás "áldásos" hatásait. Hiperinfláció, zavarok a gáz- és áramellátásban, az utcákon tomboló erőszak, tömeges munkanélküliség. "

Hát, nem tudom, én voltam "nyugaton" az elmúlt évben többször is, de ilyesmit nem láttam. Ilyesmit Venezuelában lehet mostanában látni, ahol éppen nem akarnak a nyugathoz tartozni.

Annyira, de annyira szánalmasak vagytok, és ráadásul nem azért, amit mondtok,hanem azért, mert fel sem fogjátok, miért is vagytok szánalmasak.
@DarthVader: Te még mindig ott tartasz, hogyha egy ország belép az EU-ba, akkor ott hamarosan egy második Németország, Anglia vagy Franciaország terem?? :) Az eddigiek sajna rácáfolnak erre is, és Ukrajnában is rá fognak. A sok szerencsétlen Ukrán hamarosan megtapasztalja, hogy ők csak arra kellettek, hogy a nyugat és a NATO közelebb kerülhessen Oroszországhoz.
@DarthVader: Egy érdekes írás a témában.

"A Global Times szerint a Nyugat súlyos provokációk sorát hajtotta végre, mi több, szankciókat hirdetett Oroszország ellen. "Washington számára azonban világosnak kell lennie, hogy ezzel Vlagyimir Putyinnal szemben nem ér el eredményt" - fogalmaz az írás. Emlékeztet arra is, hogy a volt Szovjetunió felbomlása után egy sor, a keleti tömbhöz tartozó ország csatlakozott a NATO-hoz, s ez mind Moszkvára gyakorolt nyomást, amit a Nyugat most tovább fokozott.
Ami Ukrajnában történt, lényegében egy a Nyugat által támogatott "Oroszország-elleni színes forradalom" - állapítja meg a szerző, s szerinte Nyugaton számítani kellett Putyin reagálására. Hozzáteszi, a Nyugatnak alapjaiban kellene megváltoztatnia Oroszország-politikáját, ha azt szeretné, hogy Moszkva is megváltoztassa álláspontját a Krímmel és Ukrajnával kapcsolatban. A kompromisszumkészségnek mindkét oldalon meg kell mutatkoznia."

zipp.hu/kulfold/2014/03/17/ukran_valsag_-_kinai_media_europanak_uj_politikai_realitassal_kell_szamolnia
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szerinted Moszkva jobb hely mint London.ez a te véleményed.ok!
de az érvelésed szánalmas.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az, hogy nem sikerült 10 év alatt Németországgá válnunk, az nagyrészt rajtunk múlott. (Elmúlt40év rossz beidegződései,amelyek most is dolgoznak.) Válhattunk volna akár azzá is. De amit ti szajkóztok, a gyarmati létről, az sokkal nagyobb bullshit.

Néhány poszttal előbb volt egy kérdésem, amelyre elfoglaltságodra hivatkozva azóta sem válaszoltál, úgyhogy hagyjuk is. De azért megkédezném: nem érzitek nagyon-nagyon szánalmasnak, amikor "komcsizzátok" a baloldalt? Hiszen mint korábban levezettem, (nemzeti) szocialisták vagytok, és most a nagyorosz hegemóniáért ismét porondra lépő Oroszország seggét nyaljátok, hősiesen kiállva egy mini-Sztálin (Janukovics) mellett. Kabaré.
Még hogy nem lehet a rezsicsökkentést a Nemzeti Dalba beírni! Hát már dehogy nem! Tessék:

Talpra magyar, hí a haza,
rezsit csökkents, most vagy soha!
Rezsit fizetsz vagy bankadót?
Ez a kérdés, válasszatok! –
A magyarok rezsijére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rezsit már nem
Fizetünk!
mikor lesz referendum arról, hogy tartsanak népszavazást a fidesz és a magyarok különválásáról, területileg és vagyonilag is és lesz e erről alkotmánybírósági határozat, ahogy azt ők szokták: NESZESEMMIFOGDMEGJÓL

és mikor fogja fideszlandia annektálni erdélyt és a környező országok magyarlakta területeit valamint Toronto Ontario Canada Bathurst Street és Bloor Street west körüli magyarlakta területeket és nevez oda ki új kormányt meg szedi be az adót?

hát nem kedves nedves mert egységben a kétség

egyébként Krim az autonóm terület tehát csak megerősítette különállását ami viszont törvényes mert az ottlakók döntő többsége azt akarja, képzeljétek el, ha alcsútbasznádon kikáltanák a királyságot orbánisztán néven és kikáltanák Nulladik Nulla Orbán Vitykót királnak a nagy seprűvel a kezében mert rendnek kell ám lenni

imádom a demokratákat amint beledemokratizálnak bárki magánügyébe olyan kedves

brühüyyy
@DarthVader: Nem érted a lényeget. Nem arról van szó, hogy nem lehetne hibát találni Janukovicsban vagy akár Putyinban, de hibákat a nyugati vezetőknél is lehet találni. Itt most arról van szó, hogy egy nagyhatalmi játszma zajlik, felhasználva egy népet hozzá.

Részlet egy érdekes kommentből, máshonnan.

"Az elmúlt években ahányszor Kijevbe utaztam, alig találtunk olyan éttermet, ahol ukránul beszéltek vagy értettek volna. :D A Szvoboda tavaly is törvényt akart hozatni arra, hogy az ukrán parlamentben ukránul beszéljenek, de leszavazták, mert a legtöbb képviselő jobban beszél oroszul. Ráadásul a legtöbben Ukrán-orosz, ukrán-német, ukrán-bolgár, stb kettős állampolgárok. Klicsko meg ukrán-amerikai, de ukránul csak makog. :D De pl. a kárpátaljai ukrán meg a lembergi ukrán alig érti meg egymást, annyira nem egységes a nyelv az országon belül. Az irodalmi ukrán nyelv meg szó szerint havonta változik, mert még mindig kreálják az új ukrán szavakat, a magyar iskolásoknak lehetetlen követni. A kedvencem Beregszászból: hány pácska sifer fér fel erre a pricepre? :D Ukránok, azok vannak Lemberg környékén, oszt slussz. Egyébként a Krímen valóban 58% az orosz nemzetiség, de mégis 80% vallotta orosz AJKÚNAK magát. Kreált állam ez, ami megérett a pusztulásra. Putyin van annyira okos, hogy még éretten szedi a gyümölcsöt, nem várja meg, h leessen és megrohadjon."
@punkfrog: Arról regélsz esetleg valamit, hogy London és a brit birodalom, több száz éve alatt hány ember vére árán lett olyan amilyen? :(
"Mert nyúlként bátran futott".
@rodeo36: Szerintem a krimiek nem az önállóságuk megerősitésére szavaztak, hanem az Oroszországhoz való tartozásra.

Amúgy Oroszország is csak akkor védi a kisebbségek érdekeit, amig azok a sajátjai. Csecsenföldön, amikor a csecsenek akartak elszakadni Oroszországtól, azért viszonylag kevés népszavazást tartottak, egyszerűen odabasztak, oszt jónapot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kijafaszomat érdekel az ukrán nyelv? Ezen elvitatkoznak ők. De Ukrajnában él 20% orosz. A többi ukránnak vallja magát. Akárhogy is beszél. Miről dumálunk?
Janukovics nem a nagyhatalmi játszmák részese? Putyin nem a nagyhatalmi játszmához használja fel az ukránokat? (Az ukrajnai oroszokat!!!) Nem a fenét.

Még mindig röhejesen nem válaszoltál a kérdésre, nem érzitek-e szánalmasnak magatokat? Pedig egyszerű igen/nem a válasz.
csak ennyit tennék, hozzá, a többi benne van a posztban:

1849. augusztus 13-án tette le a fegyvert a Görgei Artúr vezette feldunai hadtest Paszkievics főherceg, az orosz intervenciós erők főparancsnoka előtt. Az 1848-49-es szabadságharc gyászos záróakkordja máig történelmünk egyik legfájdalmasabb pontjának számít, amit – sajnos – az sem ellensúlyoz, hogy a honvédek még az utolsó pillanatokban is számos tanújelét adták bátorságuknak és büszkeségüknek.

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1849_augusztus_13_a_vilagosi_fegyverletetel/

---------------------------------------

Így rendezné az ukrán válságot Oroszország

Oroszország javaslatot tett az ukrán válság rendezésére, Ukrajna területi egységének és semleges katonai-politikai státusának rögzítésével, ennek megvalósításához ugyanakkor további feltételeket is szab – derült ki az orosz külügyminisztérium hétfőn közzétett nyilatkozatából.

hvg.hu/vilag/20140317_ukran_valsag_orosz_javaslat
@DarthVader:
csecsnya az kb akkora mint kispest és csak az oroszokkal határos...magam részéről én megadtam volna nekik az önállóságot oszt csináljanak vele amit tudnak sok kecske meg juh (birkák) vannak ott is

ja az autómiát most beolvadásra váltották és van valami semmi köze bárkinek ehhez a krimieken kívűl?
nincs

akkor vita megoldva

brühüyyy
@DarthVader:
ez a falkland szigetek és anglia közös határai na az még egy szép izé

meg sok ilyen van

ha akarom ez is van kalapja vagy nincs kalapja

brühüyyy

de sokat lehet róla basztatni
Március 15-ödike kimúlt. nem el, hanem ki.
@DarthVader: Ha mi annak kell, hogy érezzük magunkat akkor nektek is erősen. Vagy kezdjem el megint sorolni a nyugat kettős mércéit?
Koszovó "elismeréséről" hallottál esetleg korábban? :)
@DarthVader:
szerinted ez a terrorista bábkormány ami kijevben szaraxik az legitim? vagy be van ültetve mint a hagyma vagy a tök

és hogy tudnak lőni még mást nem is csináltak

brühüyyy

és a zobama máris fogadta és kifizette a géppuska számláját....is
Az a ti bajotok -Fabiussal az élen-, hogy vityaképtelenek vagytok.
Olyannal akartok vitát, aki ehhez teljesen hülye, mert az apai mintát követi, ott meg nem volt ellentmondás, csak családfői akarat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Részlet egy érdekes kommentből, máshonnan.

"Az elmúlt években ahányszor Kijevbe utaztam, alig találtunk olyan éttermet, ahol ukránul beszéltek vagy értettek volna. :D A Szvoboda tavaly is törvényt akart hozatni arra, hogy az ukrán parlamentben ukránul beszéljenek, de leszavazták, mert a legtöbb képviselő jobban beszél oroszul. Ráadásul a legtöbben Ukrán-orosz, ukrán-német, ukrán-bolgár, stb kettős állampolgárok. Klicsko meg ukrán-amerikai, de ukránul csak makog. :D De pl. a kárpátaljai ukrán meg a lembergi ukrán alig érti meg egymást, annyira nem egységes a nyelv az országon belül"

le van szarva, hogy milyen nyelven beszélnek. ukrajnában oroszul beszélnek? de érdekes.
svájcban meg németül, tudtad? meg ausztriában is németül, mégis vannak olyan helyek (tirol, pölö), ahol alig értik meg egymást.
Ja és, hogy ti is tudjátok mit takar az eunáci kifejezés.

youtu.be/ZrzQqY-Up2g
@jaegtoer: igen, ez a mi bajunk, jól látod, és mennyire szép amikor a szélek össze érnek...
@Secnir:

na ezé nem értjük meg egymást Sipivel.
Ő feszt mondja, hogy Sipi, én meg feszt, hogy pisi, csak úgy hangzik, hogy húgy. (pardon!)
[Bocsi Sipi!]
Eközben egy önjáró MSZP-s kormányt hirdetett :)

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Bajnai Gordon gazdasági csúcsminiszter, Fodor Gábor pedig környezetvédelmi miniszter lehet, ha a baloldal nyer a választásokon. Józsa azt is mondta az ATV-ben, hogy újra felállna az oktatási minisztérium, amelyet Hiller István vezetne.

www.origo.hu/valasztas2014/20140317-jozsa-istvan-az-mszp-frakciovezeto-helyettes-elmondta-kik-lehetnek-mesterhazy-miniszterei.html
Józsa saját véleményét mondta, nem a pártét. Ha nüansznyi is, de különbség.
@iii: A rezsi teljes eltörlése Kubában megtörtént!

Volt róla egy nagyon szép dal is. Valahogy így szólt:

"La angustia ciudadana
El pago del alquiler" ... stb. Rodi majd segít kikeresni, biztos yutube-on is megvan.

Azt dicsőíti a dal, hogy ott még a lakbért is eltörölték.
sikerült kihevernem a miép gyűlést.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak nem tudtad megtagadni önmagadat.Pont erről szól a poszt, Krím csak annyiban olt érintve, hogy a párttársadat a nagy orosz ellenességével tárt karokkal fogadták a krími oroszok. Most már jó lenne, ha Zázrivetz úr végre színt vallana, és csatlakozási kérelmet nyújtana be Putyinhoz.
@jaegtoer: "Március 15-ödike kimúlt. nem el, hanem ki."

A Sátán kiegyenesedik, leporolja a tenyerét, kézfejével letörli az izzadságot kopaszodó homlokáról, és így sóhajt: "Nna. Ez is megvolt."
@rodeo36: "szerinted ez a terrorista bábkormány ami kijevben szaraxik az legitim"

Nem legitim, hanem interim. Választásokat fog kiírni, és az így megválasztott kormány lesz legitim.
Eközben az Index:
"Elmúlt négy év: az akarat diadala"

Miért is Leni Riefenstahl filmjére asszociálnak??

A múlt héten volt egy beszélgetés Ungváryval, ő is remekül elmagyarázta, hogy a legaljább, legalantasabb ösztönökre kigyúrt rendszerrel van dolgunk, a nyilasok, a nácik és a bolsik ideológiájának kiválogatásával, célcsoportok megjelenítésével, örök harccal...
Igazából megbuktathatatlan, mert mindig lehet egy olyan ellenségképet kínálni, amire nem kevés szerencsétlen és csalódott, elégedetlent lehet mozgósítani, ha a hatalom érdeke úgy hozza.
Idővel saját magát buktatja majd meg - de az nem holnap lesz! - hanem amikor gazdaságilag beomlik és fenntarthatatlan már a demagógia, a gazdaság pedig romokban. Egyenes út az Argentín példához, az káoszhoz, ami a bukásuk után alakul ki csak igazából és amiből ráadásul ők jönnek ki akkor is jól, hisz megágyaznak a későbbi hatalom visszaszerzéshez könnyedén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt már elmeséltem neked a múltkor. A bal oldalnak nem szokása a Fradi, UTE, DVTK és a Debrecen keménymagjának lefizetése zavargásokhoz. Ez a Fidesz és Jobbik terepe. Bajnaiék inkább az emberekkel történő békés eszmecsere hívei, míg nálatok, ha az érvek elfogynak, jöhetnek az ultrák. Lásd Lendvay utcai történések, ahol büntetett előéletű Fradi szimpatizáns "dolgozott" biztonsági őrként.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor nézd meg Csehországot, Szlovákiát,Szlovéniát... Azért mert nálunk egy őrült elbassza a lehetőségeket, máshol azért működik a dolog. Ja, és érdekes módon mi is az EU-hoz szerettünk volna tartozni, és nem a Független Államok Közösségéhez. És ugyanígy voltat ezzel a Balti államok is
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Dehogy! Ők majd akkor fognak lelkesen sorfalat állni, ha az oroszok netán bevonulnak az itt lévő oroszok és orosz gazdasági érdekek sérülésekor...
Ha már hazaáruló módon beszavazták a ruszki trójai falovat ide. :(
@épészmérnök:

ja és ki is kérte föl őket, hogy legyenek interim? csak nem saját magukat interimték meg? kellett egy kis botrány, hát kavartak meg gyilkoltak és most meg vannak interimve? ha krimiek nem savazhatnak -mert csak, ugye mert sokan mongyák?- akkor ukrajna miért savazhat és mire?
arról a referendumról, hogy legyenek autonóm területek meg akik le akarnak válni a demokráciáról azok meg válhassanak le (mert ugye a demokrácia visszalő?)

"La angustia ciudadana
El pago del alquiler"

ez meg nem igaz, Cuba-ban van lakbér is meg rezsi is, sőt a tömegközlekedésen is kell fizetni...ki is fizetik...te mikor jártál ott?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 20-30 év amiről beszélsz, és az akkori középkorúak droidosítása jelenleg zajlik az köznevelésnek nevezett janicsárképzőben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Folyamatosan ökörségeket irkálsz. Halvány gőzöd nincs se Oroszország tényleges gazdasági, se a katonai helyzetéről.

Azt továbbra sem értem, miért nem vagy még Oroszországban. Mindenhol hazafiak, sehol egy buziparádé.

Néha egy-két fejbelőtt újságíró, lecsukott sakkozó, szarrá vert punkénekes, bezárt tévé, de ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.

Nem, ez nincs elbaszva: ez fogpiszkáló! (V. Putyin)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Olvastad, hogy még azt meg se tudják becsülni, milyen költségek lesznek a további blokkokkal kapcsolatban, olyan, mint duzzasztás, hűtés, vízszabályozás, villamoshálózat átalakítása, tárolások, ... Még közelítő összegre sincs tipp, olyan beláthatatlan az egész anyagi része... Mert tervszerűek vagyunk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Látod! Ebből is látszik, hisz ők már Ötödik Putyinnál tartanak, mi meg a Nulladik Piktornál... :(
Van még mit tanulni.
Ez a sok jobbikos szánalmas majom miért nem költözik ki az Uralon túlra? Vona, illetve elnézést, Zázrivecz elvtárs, ott is kaphat valami divatos sálat, egészséges a levegő, dolgos kéz is elkél...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Eközben az Index:
"Elmúlt négy év: az akarat diadala"

Azt láttad, amikor Viktor felemelte a kezét, és kiemelte az Erő segítségével az X-szárnyút a mocsárból??? öööööö... akarom mondani, amikor a más faszával háromezer forinttal csökkentette a rezsit?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Egy dolog biztos többé-kevésbé, hogy Paks alatt szükség lesz egy vízlépcsőre (duzzasztóra) az erőmű hűtési igénye miatt. Ez persze jól fog jönni a Közgép Rt.-nek, mert le sem kell vonuljanak Paksról...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azok után, hogy ott a kitétel, hogy ivánék hagyják jóvá az áram árát, a többi már csak ráadás, tök mindegy miről beszélnek, Vezénylonak azonnal kellett a pénz, hát a taktikus oroszok seggbenyomták egy atomerőművel.
Pont mint az uzsorás a pénzügyi zseni hitelest, akinek csak a pénz kell, és azzal, hogy hogyan fogja visszafizetni nem foglalkozik, csak kerek szemekkel nézi majd az adandó alkalommal a rekviráló kétajtós szekrényeket, akik nem oroszok, csak úgy néznek ki, és semmi közük se nincsen putyinhoz, meg a rossz atomhoz.
@Marcellusca: Te figyu, a neten kering egy lista a rengeteg, de tényleg nagyon sok perbe fogott baloldali politikusról. Csak éppen azt a listát felejtik el mellérakni, hogy ezek közül hányat ítéltek el valójában, és hány esetben ejtették a vádat. Nem árulok el titkot, hogy a legtöbb esetben megszüntették az eljárást.

Vadainak nagy a szája, jó dumás, okos nő, félnek tőle. Valami vádat mindig ki lehet találni, hogy kivonják a kampányból erre a kis időre, ami a választásig még hátravan. Majd beszéljünk a dologról a kampány után... :-/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Még közelítő összegre sincs tipp, "

Tippek azért vannak, de hidd el, hogy nem akarod hallani...
@épészmérnök: "Nem legitim, hanem interim."

Örülök véleményednek, jómagam is így látom. Ezek után már csak az a kérdés, hogy egy interim kormány, mióta hozhat az ország sorsát súlyosan meghatározó döntéseket? (IMF, EU, NATO, stb.) Meggyőződésem, hogy ilyet, csak egy szabadon megválasztott legitim kormány léphetne meg.
@épészmérnök: Kuba a mintakép? :) Sajnos, nem ismerem ezt a feltehetően szép nótát, valamint az észak-koreai csasztuskákban is járatlan vagyok, feltehetően ott sincs rezsi.
@épészmérnök:
ja még valami, ott laktam az amerikai érdekképviselet (Nagykövet álruhában) rezidenciája mellett, a mi fügefánk átlógott hozzájuk...és a villanyóra leolvasó havonta jött, a telefonszámlát is küldték postán a propángázt palackban házhozszállították...és emilem is volt

szóval nagy a nyomor arrafelé a cuba-i péso váltásáról ugyanúgy lehet beszélni mint a HUF meg a zejú közöttiről és a fizetések is ugyanúgy összehasonlíthatók meg a gázár

meg a többi gáz

te hol énekelted ezt a la angústia-t mert én nem hallottam sem a Sylvio sem a Pablito sem a többi nem énekelte

vannak még mások is akik énekelnek és nem a hagyomány hanem a cotidiano

brühüyyy
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

2045-ben pedig a Közgép az ország maradék részét lebetonozza, és eladja parkolónak.
@épészmérnök:

Nem igaz, hogy vádat emeltek Vadai ellen

A Hír Tv szerint Hende beszélt a vádemelésről. Az ügyészség cáfol, ismeretlen tettest keresnek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F03%2F17%2Fvadat_emeltek_vadai_agnes_ellen%2F
@Secnir: "Az elmúlt években ahányszor Kijevbe utaztam, alig találtunk olyan éttermet, ahol ukránul beszéltek vagy értettek volna"

Spanyolországban a Franco-diktatúra alatt a katalán tartományban be volt tiltva a katalán nyelv használata. Az iskolában spanyolul ment a tanítás, a rádió és a tévé is spanyol nyelvű volt. Ismerek olyan idős asszonyt, akit a rendőr az utcán szájon vágott, mert katalánul szólalt meg. A katalánok ugyanis köztársaságpártiak voltak annak idején, amit Franco nem tudott megbocsátani.
A demokrácia visszaállítása után program indult a nyelv megmentésére. Ma már mindenütt, mindenki tud katalánul. Katalóniában katalánul beszélnek.
Megkaptam a manyupos kimutatást, 12% hozam, osztán rápillantottam erre, és eszembe jutott vezényló és zazri igaz magyar fővezér...

Így zabálja fel Magyarország jövőjét a nyugdíjasszörny

Ha az a trend folytatódik, ami száz éve megy Magyarországon, akkor húsz év múlva legtöbben a nyugdíjasok lesznek, és Magyarország gazdasága akkor tényleg nagyon nehéz helyzetben lesz. Ennél megrázóbb grafikont ma még!

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F03%2F16%2Figy-zabalja-fel-magyarorszag-jovojet-a-nyugdijasszorny%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A nyugat nem támogatja a Jobbikhoz hasonló szélsőségeseket, ne kavarjál. Ők hozzád hasonlóan nacionalisták, de ukránéknál ez oroszellenességet jelent, bármily meglepő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te elóvastad a linkeskedett origos cikket?
Mert abban is benne volt. :P

Igaz, a cím mást mond. :(
a putyinizációhoz melléklet:

Speciális adózással vennék meg az oroszok a Krímet

Meglepő módon az orosz cégek nagyon szeretnének befektetni a félszigeten. Persze csak akkor, ha csatlakozik Oroszországhoz.

444.hu/2014/03/17/specialis-adozassal-vennek-meg-az-oroszok-a-krimet/
Minek szaporítjátok a szót?
Salvor Vlagyimírovics Hardin lenyomta a Hunganakreón és a kormányzója, Orbán Wienis Viktor torkán az atomenergia fémjelezte tudományvallást. Aztán, amikor Wiernis Viktor kekeckedett, Vlagyimírovics Hardin egyetlen apró ujjmozdulatára Hunganakreón sötétségbe borult.
(Lábjegyzet: mindezekután Wienis Viktor maga ellen fordította az atompisztolyt, és elpárologtatta a saját fejét. Seldon adná...)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja, látom az EU-val, NATO-val IMF-el gondok vannak, szerencsére PAKSII-vel, vagy mondjuk a magánnyugdíjpénztári vagyon államosításával nincsenek. Ennyire zavaró a késvilla meg a szalvéta, értem én.

Hogy egy kicsit felvidítsalak: a NATO hozzájárulásunkat hazaffyas cigányok módjára évek óta baszunk fizetni. De legalább jut lélegezt... akarom mondani stadionra Felcsútra. Emlékszel, ahol a múltkor tüntettetek. Nem emlékszel? Most, hogy mondom, én sem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ha az a trend folytatódik, ami száz éve megy Magyarországon, akkor húsz év múlva legtöbben a nyugdíjasok lesznek, és Magyarország gazdasága akkor tényleg nagyon nehéz helyzetben lesz. "

Gondolkodj rendszerben. Ha sok fiatal kimegy, egy idő után magával viszi anyut-aput is, vagy küldi neki a havi segélyt. Nem véletlenül találta ki ez a díszes társaság a szülőtartás kötelezettségét.
@rodeo36: Arról persze most nem nagyon harsognak a fősodor nyugati médiák, hogy annak idején Koszovót rögtön elismerték, ahol még népszavazás sem volt, hanem csak a koszovói parlament képviselőinek többsége, valamint néhány magánszemély egyoldalúan kiáltotta ki a terület függetlenségét. Az ugye legitim volt, de a Krímiek önrendelkezése az nem legitim. Nincs itt kérem semmi kettős mérce, lehet szépen továbbhaladni. :)
@Marcellusca: nem, mert elbuktam az Adnesen :D
azért jók ezek a kétértelmű címek, jól lehet manipulálni vele az embereket...
@jaegtoer:
Ugyanerre a következtetésre jutottam.
Idén volt az első olyan alkalom - hozzáteszem: életemben először! -, hogy nem tettem fel kokárdát.Egyáltalán nem.
Aztán.
Nem néztem meg semmilyen műsort, ami március 15-tel kapcsolatos.
Nem néztem meg semmilyen híradót a hétvégén, mert sem az nem érdekel, mit hazudik orbánviktor, sem az, hogyan magyarázzák ezt a)seggnyalók b)egyrészt-másrészt-ezők, c)kibicek - vagy ezek metszetei.

Az ünnepen abalkot pucoltam, függönyt mostam, virágokat rendeztem, főztem, sütöttem ...és zenét hallgattam. Egész nap, cd-ket, mp3-fájlokat, tematikus rádióadókat a neten.

ezt az ünnepet kinyírta orbán és bandája (és igen, október 23.-át is), és nem ünneplem többé addig, míg ezt normálisan meg nem lehet tenni.
A normalitáson azt értem, hogy népünnepély, gasztrofesztivál, közben versek, zenék - és vagy nulla politikus, vagy kizárólag olyan, aki 1848-ról szól és egy vak hangot sem ejt a jelenről -, egymást váltó művészek, akik nem teszik a pofám elé azt, hogy ők kiben-miben hisznek, kit imádnak.

Ja, és az összes állami kitüntetést eltörölném. Ebben a formájában legalábbis.

Na, ennyit az idei március 15-ről, ami nem véletlenül esett szombatra és ami innentől kezdve nekem nem ünnep többé.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Leszarom a stadionokat és mélyen el is ítélem az építésüket.
@iii: Ja nem támogatják. Akkor kérdezd meg Mekkén bácsit miért osztogatott cukorkát a jobbszektoros EU náciknak Kijevben? :) Aztán okosodjál és nézz szét itt.

scgnews.com/the-ukraine-crisis-what-youre-not-being-told

youtu.be/FHhftEaXZGE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te, Gábrish! Ha már ilyen izgága vagy, miért nem fogsz egy elöltöltős légpuskát, és miért nem méc ki Krímbe harcolni az ukránok ellen. Vagy az oroszok ellen. Vagy a tatárok ellen. Vagy a mongolok ellen. Vagy a maorik ellen. Vagy az alienek ellen. De legalább ítit rúgd már tökön, hogy elejtse a muskátlit, és legalább érzékeljük a tüzed az ügyben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem is értem a poszthoz mé nem szólsz , csak az orosz propagandát nyomod!
@épészmérnök: ok, akkor rendszer szinten nézzük:

ha az ősöket is kiviszi, vagy tolja haza nekik a pénzt a gyermek, akkor a hazai fogyasztás még inkább zuhan, ha haveri oligarchák mint tudjuk nem az adó befizetésben jeleskednek, akkor ugyan miből is lesz saját stadionra vezénylónak és a maffia co-nak?

Most hogy öles léptekkel nyomulnak a dzsobbikosok is a dézsa felé, kezd egyre kisebbé válni a konc, és egyre éhesebbé is válnak a desznók. Nem sok ellopni való maradt, már csak az ilyen putyinfélékben lehet reménykedniük, ők meg nem szaroznak, ha az érdekükről és a pénzükről van szó...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kijev is megpróbálta reguláris hadsereggel kiűzni az országból a krími lakosokat?

A Jobb Szektor meg az ottani Jobbik, csaxólok.

Össze-vissza csúsztatsz, én vagyok a hülye, hogy megint belementem.
@Evezős:
Én már rég nem ünneplem. :(
Március 15-öt azóta, mikor viktorék "kokárdáztak". Hát, kösz, bazeg!

Október 23-t meg, mióta nem tudják eldönteni, hogy mi volt és "vetésforgóban" változik a megítélése.

:(
@rodeo36: Bocs de hadd kérdezzem már meg mivel foglalkoztál a rendszerváltás idején ?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen általában ez a szokásos duma a ballibektől de én is csaxolók, hogy a Svobodához és a sovén jobbszektorhoz képest a jobbik egy neoliberális emberjogi szervezet.:)
13:20 Szevasztopol 385 462 regisztrált választójából 474 137 szavazott, ami

123%-os részvételi arány.

Innen is gratulálunk a krími hatóságoknak az új világrekordhoz!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"...ugyan miből is lesz saját stadionra vezénylónak és a maffia co-nak?" - Ebbűl e:

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szolidaritasi_ado_kulfoldi_munkavallalas

Igaz, 2 éves cikk, de ami késik ...
Főleg, hogy a Kormány cáfolta!
@épészmérnök:
már asszittem Amauri Pérez-t fogsz mondani...ugye Puebla 1989-ben elhúnyt és Castroista meg Cheista volt valamint a hagyományok őrizője...világéletében...idéznéd hol és mikor írta ezt a "dalt"

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"...én vagyok a hülye, hogy megint belementem." - Igen, yes, ja és DA! :D
@Ómacicka Bábó:
KISZ - Komszomol vonalon szervezett turista utakat. :D
@Ómacicka Bábó:

pénzt kerestem, sokat a nagy pocsolya összes oldalán meg a Carib térségben és ...

kurvára nem érdekelt miután 1985-től -bennfentes info- tudom, hogy a zorbán és bandája a belügy beépített emberei arra a célra, hogyha kell valami izét csinálni legyenek kéznél és a belügy támogatta és fizette őket

brühüyyy

te kis kíváncsi
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Kijev is megpróbálta reguláris hadsereggel kiűzni az országból a krími lakosokat?"

Erre gondoltál esetleg? ;)

fenteslent.blog.hu/2014/03/11/propaganda-ujsagiras_az_ukran-krimi_valsagrol
@Marcellusca: ezzel megint csak azt érik el, hogy hátrahagyja mindenét a tudással rendelkező munkavállaló, és visz mindent ki amit mozdítani tud.
@Marcellusca:
Az orbán-féle kokárdázás idején tüntetően csak egy napig hordtam - pedig előtte napokig, sőt, volt hogy bő egy hétig is fenn volt, kabáton, pulóveren, blúzon, mindenen.
Azóta is csak azon a napon tettem ki és kizárólag egy ruhaneműre.
Hát szombattól nix, nem lesz kokárda többet - kivéve, ha valakinek sikerül visszaadni az ünnep örömét (amiben nem nagyon tudok hinni....).

Október 23.-át a bizonyos randalírozós ünnep (2006) alkalmából végezte ki a fidesz és a mocskosorbán, a páncélozott autójával együtt, igaz, sokat nyomott a latban a pongráczgergelyek/wittnermariskák piedesztálra emelése egyaránt, + akik azóta jöttek elő a lyukakból. Egyiküktől jobban hány az ember, mint a másiktól.
Azt nem tudom, hogy abból hogyan lehetne valódi ünnepet csinálni?
Maradt még augusztus 20., ami szintén nem igazi ünnep, legalábbis ez a "hazaffyaskodós" giccsorgia, amit szintén a jobboldal alkotott belőle, nekem nem jön be.

Itt egy ország, ahol nincsenek többé ünnepek.
:-(
@Marcellusca:
az korábban még hajadon koromból amikor vidámság és tréfa volt a zélet nem úgy mint manapság

marcika vagy marcanka te meg honnan tudád eme bennfentest amit csakis én tudhatok...orrod belelóg...? nem érzem

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Volt olyan ismerősöm, aki azt írta, hogy akkor visszaadja az állampolgárságát, lemond róla.
Nem a magyarságáról! "Csak" az állampolgárságáról.
És megpróbál, mint valódi eu állampolgár boldogulni az adott EU-s országban.
@rodeo36: Há egen gondoltam hogy te vagyol az eggyetlen közülünk akinek érdemi rálátása esetleg beleszólása lett volna. Mégis elhagytál minket .
@Evezős:
taps sőt vastaps képzeld el én ugyanezt tettem kivéve azt, hogy nem mostam függönyt

ne légy ezzel egyedűl

brühüyyy
@Evezős: van valami tapasztalat erről?

Új iskolai módszer: támogatja a külügy és az EU, Hoffmann nem

A jövő problémáira és a jövő állásaira készítene fel egy új képzési rendszer, melyet két másik országon kívül Magyarországon próbálna ki az Európai Unió. Míg a külügy támogatja a módszert hazánkban meghonosító Anthroplis Intézetet, az oktatási tárcánál falakba ütköztek. A globális oktatás nevű módszertan a globalizáció kihívásaira szeretné felkészítené az iskolásokat. Az Intézet 300 pedagógus továbbképzését vállalta, de az akkreditációs moratórium, valamint a továbbképzési rendszer átszabása miatt a terv nem biztos, hogy végrehajtható.

hvg.hu/itthon/20140317_Globalis_oktatas

-------------------------------

@Marcellusca: erről beszélek, és nekem is van ilyen ismerősőm számos, valamint az esélye az ebbe a körbe tartozásomnak is egyre jelentősebb.

egy kis hozzáadott akármi, csak hogy mire lehet számítani az újrázó fideszjobbiktól:

A Fidesz a bankokra tolja majd a devizahitelesek terheit

Ebben a parlamenti ciklusban már nem változtat a devizahiteles szerződéseken a Fidesz, viszont a választások után a bankokra terhelik majd a terhek jelentős részét - közölte a párt frakciójának helyettes vezetője. Hétfőn az Alkotmánybíróság visszadobta a labdát a kormánynak és az Országgyűlésnek. A testület szerint a parlament feladata eldönteni, annyira tömeges-e a probléma, hogy törvénnyel kelljen módosítani a devizahitelesek szerződéseit.

hvg.hu/itthon/20140317_Ab_Gulyas_Fidesz_devizahitelesek
@Evezős:

"__Itt egy ország, ahol nincsenek többé ünnepek.__"

ne beszéjj zőccséget, ihol la:

www.orbannaphajos.hu/orban-napi-borunnep-2013.html
@Ómacicka Bábó:
de ollan lyól megvagytok nélkülem néha beköszönök a távolból egy fehér vitorlával és offolok...arra sokan nagyokat ugrálnak azon meg röhögök ojan vidám hely ez alcsútbasznádi királság meg nulladik nulla a királ amint kappanhangon kotkodácsol egy állványon és egy plexi állványon vannekijje a zolvasnivalója nemzeti szalaggal átkötve

brühüyyy szépországeza levédiaa turulfinggal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Zárjuk le azzal: nem állítom, hogy minden amit a Nyugat csinál, az fasza, de ez a putyinfasszopkodással egybekötött EU-gyalázás, amit műveltek, több, mint kibaszott szánalmas...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-)
Épp most olvasom a cikket a hvg-n én is.
Nem tudok róla - és amúgy sem támogatnak most semmilyen továbbképzést: nem fizetik, ill. nem engednek el rá.
De hiába is, ha alkalom nem lesz ár az iskolákban (mármint a bevezetésére), mert most fontosabb a hittan, meg az ilyen egyéb barbárságok.
(Gondolod, hogy akik megszüntették a nyelvi előkészítő évfolyamot -aminek volt értelme és haszna -, azok ilyen dolgot támogatnának? Ugyammá ....:-(
@jaegtoer:
Május 31-re kellett volna időzíteni. Akkor lenne passzentos a névhez ...

(Ez kb. egy sok ilyen-olyan fesztivál közül, amit már minden, legalább háromszáz lakost számláló faluban megrendeznek minimum egyszer ... mikor nyáron megyünk le Orfűre, kb. minden második faluban ki van írva, hogy millen fesztivál van, volt lesz ....lángos, rétes, pompos, hal, bor, must, barack, franc tudja mi nem.
De az igaz, hogy inkább egy ilyen, mint bármelyik államinak nevezett ünnep!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te komolyan egy orosz propgandaadóra hivatkozol? A honlap is elég egyértelműen elfogult, nade:

1. Mccaine mitőle lenne az EU?
2. Mitől lenne a cukorkaosztás politikai támogatás?
3. Honnan veszed, hogy külön a jobbszektorosoknak osztogatott cukorkát? Az általad linkelt cikkben egy árva szó nincs erről.

+1 Az meg igen vicces, hogy megtagadod eszmetársaidat, és az ukrán nácionalisták helyett az orosz nacionalistákat támogatod. Súlyos naivitás azt hinni, hogy az orosz segg kinyalása bármit is fog változtatni az ukrajnai magyarok helyzetén, éppen ellenkezőleg, súlyosbítani fogja a helyzetüket, titeket lapáttal kergetnének haza onnan. Tehát ha a magyar nemzet érdekeit néznéd, akkor Ukrajna mellé állnál, még akkor is, ha a nyelvtörvény eltörlése nekünk se kedvezett. (Az egyértelműen oroszellenes lépés volt.) Beregszászból nem lesz Koszovó, ne is reménykedj benne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ha 2010 áprilisában a fidesz nem dönti be a forintot cca 65%-kal, akkor ez a probléma ma nem létezik és 2010 előtt nem is létezett

azaz a fidesz a bűnös és a fidesz házipénztárából kell kártalanítani a veszteseket

brühüyyy
@Evezős: "Ja, és az összes állami kitüntetést eltörölném. Ebben a formájában legalábbis."

Ne az állami hivatalnokok és a politikusok döntsék el, hanem a szakma, és/vagy a közönség, hogy ki kapjon díjat.

Közvetlenül a rendszerváltozás után megjelent a színen egy Erzsébet nevű, kő gazdag amerikai nő, aki díjat alapított művészi teljesítmény elismerésére. Az odaítélésről a közönség véleménye döntött. Csakis a közönség.

A nőt nevetségessé tették, kicsinálták, míg végül halálra sértődött (teljes joggal), és visszavonta a díját, elment, vissza se nézett...
@rodeo36: ááá, dehogy, most sem érdeke a feszültségek szítása, olyan sokat tesznek a mostani árfolyam ellen is. Lásd nyilatkozat a majd megfizetik a bankok.
@Evezős:

:D

én arra gondoltam, hogy elég egy állami ünneppé emelt Orbán Nap 7 napig tartó mulatsággal. Karácsony, Húsvét, Pünkösd már úgyis inkább üzlet és gyomorrontás, mint ünnep. A Főnököt meg mégiscsak önfeledten lehetne ünnepelni 'keretes szerkezetben' egy hétig névnaptól-születésnapig oszt kész. az év többi napján meg ők ünnepelnek. minket. csak éljük túl.
@épészmérnök:
Emlékszem Spéter Erzsábetre, meg a díjra is, amit azért éveken át átadtak (bár a körítés és SE önünnepeltetése nem volt különösebben szimpatikus.
A ronda az volt, hogy egy csomóan átvették, a pénzt is - aztán mikor kezdett elterjedni, hogy ez "ciki", akkor úgy tettek, mintha nem lenne ( megtagadták még a díj kitalálóját is), voltak, akik át sem vették és fikázták mindenhol.

Azért régebben volt Kossuth-díj bizottság, meg szakmai szervezetek ajánlásai, aztén jöt az elhízott felcsúti lókupec és azóta ő dönti el, kit tüntessenek ki.

Az idén én a Hajráf Néni Nagydíjától vagyok kiakadva (talán telik neki majd egy fodrászra innentől), aki az utóbbi 16 évben SEMMIT nem írt, kivéve a giccses verset a jobboldalról.
De ott van minden kilométerkőnél. Na, nála nagyobb seggnyalogató nem sok létezik a honi irodalmi életben - pedig vannak páran.
(Ja, és nem voltam rest, megvettem tőle a Tartozik és követel c. regényt - írta anno az átkosban -, hogy jól emlékeztem-e akkoriban, hogy tizenkettő egy tucat a néni.
Jól.)
@iii: és te milyen propagandára hivatkozol?
Ja persze tudom, amit az együttpéem és felkent "politikusai" mondanak az nyilván felér egy szentírási kinyilatkoztatással. :)

Eközben a nyugati médiaorgánumok szerkesztői erőlködve keresik a szavakat és a gondolatokat, hogy hogyan csináljanak egy törvényesen lebonyolított népszavazásból botrányt, gonosz törekvést, démoni cselszövést. Márpedig a népfelség elve a nyugati demokráciákban ugye elvileg szent dolog, a népakarat az, amire mindig hivatkoznak, és amiért mindig harcolnak - állítólag. Csak most épp a népakarat az, ami nem kér az atlantistákból és azok felforgatásából.

Hogyan merülhet fel valakiben is, hogy a népszavazás illegitim? Lehet-e egyáltalán egy népszavazás illegitim? Ezeket a kérdéseket fel kell tennünk, ha az amerikai vagy az európai nyilatkozatokat elemezzük. Az ő gondolkodásuk szerint nem lehetne, de még a demokratikus színjátékukat és a szokásos álszentségüket is felülírja a vágy, hogy egy újabb országot rabolhassanak ki, kisajátíthassanak újabb piacokat, és még valameddig megőrizhessék gazdagságukat és jólétüket. Ezt valahogy meg kell ám indokolni, nem mondhatják azt mindenkinek, hogy rablás és mészárlás a céljuk, mint a líbiai vagy szír területeken.

Érdekes, a népszavazásokkal sosincs baj, ha atlantista érdekeket szolgál, - de nem csak a népszavazással, hanem a bombázásokkal és a katonákkal, hadianyaggal és pénzzel nyugatról segített fegyveres lázadásokkal sincs, azok megfelelnek szerintük a "demokratikus normáknak".

vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/01/az-usa-pentagon-kiszivargott-kezikonyve.html
@jaegtoer:
Már megkezdték az ünneplést a "Magyarország miniszterelnöke" c. plakáttal ... felkészülnek: szobrászok ...
Az még nincs (festmények már vannak, photoshoppolt képek garmadái - hiú a Köpcös, nagyon is az! :-)
@Evezős: Egészségügyi sétám egyik állomása arra felé volt. gondoltam leülök, leültem hát a padra, és hallgattam a háttérhatalomról, és a "rócsíldok" szerepéről szóló előadást. meg azt, hogy az egypárt rendszer meg a többpárt rendszer mögött is ott van a háttérhatalom, és a sok-sok párt mind annak a műve. Itt felmerült bennem a kérdés, hogy akkor ti is? aztán jött egy bácsi, és elmondta a 2400. versét.
de mivel túl gonosznak éreztem magam hozzájuk, ezért hazamentem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hol élsz te? globalizációról, a jövő szakmáiról oktatást? magyarországon? ugyan!
@Penivaldes:
Jó türelmed van ... ("leültem hát a padra.."), vagy kíváncsi voltál csupán, hogy mi sül ki belőle?
Aztán meglepődtél-e?
@Evezős: nekem alapjában véve október 23 a fő ünnep.
@épészmérnök:
"A Kossuth tér, átépítés után:"

Igazán szemet gyönyörködtető, üdítő látvány :(
@jaegtoer: jó kérdés, ez már sokszor bennem is felötlött...
@Evezős: engem nem lehet meglepni, aztán délután is kinéztem, és találkoztam Viktort istennek képzelő balos szavazókkal..
@Evezős: mondom alapjában véve, közelebb áll hozzám, mint március 15. jobban ég bennem a magyarság lángja.
@Evezős: azt mondták, hogy miatta van a szélvihar. ő intézte el.sajnáltam őket.
@Penivaldes:
Erre mondom, hogy jó neked. Az előzmények ismeretében nekem ez nem megy ... volt eddig a március 15, aztán egy ideje már csak félszívvel, mostantól meg az sem.
Itt maradtam ünnep nélkül.
@Evezős: egy volt osztálytársamnnak március 15 a szülinapja:)
@jaegtoer:

Jóvanna, de büntetőjogi felelősségem teljes tudatában tanúsítom, hogy az Orbán-napi borünnep nem Viktorkáról kapta a nevét, mert nevezett személy még pampersben járt (az országban egyedüliként), mikor ezt már rendszeresen megtartották Hajóson :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Délnek haladva kifelé BP-ből, pénteken, mert szeretlek azért:)
nem ám:)
@Penivaldes: most miért gonoszkodol? Maradhatott volna a messzi távolban a befejező mondat, de nem, ehhh...

Szép idő volt, és szép nap, főleg hogy péntek :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja, osztálytalálkozóra mentem, az egyikr, mert nekem több van:)
na jó, ölelést kapsz:)
Az Alkotmánybíróság korábbi döntésének ellentmondva a Kúria úgy döntött, mégis lehet villanyoszlopokon választási plakátokat elhelyezni. A konkrét ügy Berettyóújfaluban történt, de a legfőbb bírói fórum döntése elvi jelentőségű: egyszerűen nem kell alkalmazni a közlekedési törvény, illetve a vonatkozó rendelet előírásait, mert a kampányra csak a választási eljárási törvény érvényes.

hvg.hu/itthon/20140317_kuria_plakat_villanyoszlop
@épészmérnök:
Most hallottam a hirekben, hogy az ügyészség vissza dobta a Vadai ellen felhozott hűtlen kezeléssel kapcsolatos eljárást.
Nyilvánvalóan annyira megalapozatlan, hogy még Polt Péter sem merte elkezdeni Vadai ellen az eljárást, mert tudja, hogy baromi nagy égés lett volna később kihátrálni az ügyből.
" Mert ugye azt mondjuk, hogy a vita hozzátartozik a demokrácia lényegéhez,..."
Ki mondja?
Mikor Mondja?
Hol mondja?
Mér mondja?
Bolond Maga,mondja?
@Evezős:
"Már megkezdték az ünneplést a "Magyarország miniszterelnöke" c. plakáttal ... "
hát, láttam azt a plakátot, szívem szerint leköpném, de nem tudok akkorát.
viszont várom az első híreket, ami arról szól, hogy ismeretlenek leragasztották orbán fejét és mondjuk selmeczi vagy smukkandor fejét rakják a helyére...
@Evezős:
Hajráf Jókai Annának ez a kormány rendszeresen celebrált hozsannázó ünnepségeket.
Már 2010-ben megkapta a Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést, melyet korántsem kiemelkedő munkássága indokolt.
Jó lenne, ha Jókai Anna ismerné Ottlik Géza bölcseletét:"Író nem állhat a hatalom oldalán."
Igaz, ez a hitvallás nem jövedelmez olyan jól, mint a mindenkori hatalom kiszolgálása, ahol Jókai Anna gondosan ügyelt és ügyel arra is, hogy Orbán, Lévai Anikó, Schmitt Pál, Pozsgay Imre és több vezető kormánytag személyes barátja legyen.
@Evezős:

maradjunk annyiban, hogy egy belső megemlékezéssé jegesedett, esetleg nemesedett, "miután megfagyott körülötte a levegő"...
@Mariann19: a magyar kultúra szereplői szeretnek dörgölözni..hülye szokás, de ez van
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ja és az egész rendszerváltás egy vízlépcső ellen tiltakozásból indult ki. A Fidesszel még ezt a békát is le fogják nyeletni az oroszok Pakssal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pontosítanék: a fityesz már most többet lopott és hazudott, mint a többi nagy párt összesen.
@Penivaldes: Nekem meg Nagyapámnak a zátkosban volt egy-egy munka- és iskolaszüneti ünnepnap a szülinapunk. :(
@Penivaldes:
"A magyar kultúra szereplői szeretnek dörgölőzni."
Egy páran. Az, hogy kik ezek a szereplők, minden állami ünnepségen Orbán Viktor mögött állnak a szónoki pódiumon alázatos mosollyal az ajkukon.
Ronda látvány.
@Marcellusca: semmi, csak kifejeztem örömöm, hogy látlak, te vagy a legjobbik bajátom:)
@Mariann19: no igen, kérdés, hogy mit gondolunk azokról, akik tegyük fel Bajnai mögött állnak a pódiumon?..egyenlő mércével mérünk?
@Marcellusca: Isten éltessen sokáig Marcellusca! Nőjé nagyra.)
velem ilyen nem fordul elő.
@Mariann19:
A fene tudja, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás (Jókai Anna gazsulálása / az ő méltatása), de mindegy is.
A nő ott van mindenhol, ahol keresni lehet a népszerűséget a fanoknál.
Nyilván, ha jelentős író volna, nem lenne szüksége sem az ünnepeltetésre, sem az állandó deklarálására annak, hogy van neki helye a Parnasszuson.
És mint oly sokaknak arról az oldalról, tökéletesen elfelejtik, hogy a kádárizmusban sem volt elnyomott, sőt! Az írásai prímán belesimultak a szocializmus által elvárt téma- és stílusrendszerbe.
Szóval a néni kompenzál, illetve azt hiszi, ha kap 22 millió forintot meg megnyalogatja a kézfejét orbán, akkor majd jobb író lesz.
Hát nem ... megy a levesbe ő is, hasonlóan a többi csúszómászóhoz, aki a történelem során hasonlókban reménykedett ...
@Penivaldes: Én is örülök, mikor látlak felbukkanni valahol. :)
@Evezős: ismertünk egy hölgyet, kinek kedvence volt Jókai Anna.
@Penivaldes: Még nem vo't.
Csak lesz.
Nemsokára. :D
@Penivaldes:
Kik állnak Bajnai mögött a pódiumon (művészek)?
Komolyan kérdem, mert ilyet még nem láttam.
@Spániel:
Basszus, most ilyen gyorsan hízik, vagy nincs miből új öltönyt vennie? :(

Vagy úgy van vele, mint a zecceri nő: nemsoká úgyis (vissza)belefogyok. :D
@Evezős: nem úgy gondoltam, hogy állnakm, hanem ha állnának, akkor őket is úgy ítélnénk meg, mint akik OV mögött sasolnak, vagy rájuk más mérce áll?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"mert a kampányra csak a választási eljárási törvény érvényes."

mer kampány alatt mindenki arra és úgy hajt ahogy és ahova akar és nem szégyell. kivéve az ellenzéket. rájuk még a nagy duett és a való világ forgatókönyve, továbbá a szélirány valamint a volga vízállásjelentés is hatályos.
@Marcellusca: lüke az aki azt hiszi, hogy a régi ruhája jó lesz rá mégegydszer:)
@Marcellusca:

"Basszus, most ilyen gyorsan hízik,..."

Áááá! nem hízik ő, hanem gyarapodik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha Obama engedi a gázexportot és piacra dobja az USA startégiai olajkészletének egy részét, akkor putyin gyorsan letérdel. a fentiek nélkül hosszabb lesz az agónia, 3-5 év. szovjetek nyugati technológia nélkül olajatgázt sem tudnak kitermelni (ami ugye a fő exportcikkük)
@Evezős: A kis kócos Hajráf nénihez visszatérve:

Ezért adtak Orbánék Kossuth-nagydíjat Jókai Annának
www.hir24.hu/kultura/2014/03/17/orbanek-dija-es-a-2014-es-mitisir-a-hogyishivjak%281%29/
@Mariann19: jókai anna jó kommunista
@Marcellusca:

"nemsoká úgyis (vissza)belefogyok."

adná az Úr, hogy lógjon rajta a ruha, ő meg a lámpa alatt
@Penivaldes:
Ha lenne egy gyűlés, ahol Bajnai mögé felülne ugyanannyi ismert művész, tapsolnának minden mondata végén, és aztán ezeket az embereket Bajnai adandó alkalommal agy-főbe kitüntetné, akkor igen, róluk is ez lenne a véleményem.
@Penivaldes:
Mondj egy-két jelentősebb kultúr- személyiséget, akik Bajnai mögött állnak nagygyűléseken a kirakatban.
A szavaló vagy felolvasó művészeket kivéve.
@fvipera: Hajrá! Nem is értem eddig miért nem ezt csinálták.;)
@Mariann19: Mariann, olvasson vissza. képzeljük elre gondoltam.
@Spániel:
A versért kapta.
network.hu/bkatus13/blog/katalin-blogja/jokai_anna_ima_magyarorszagert-6481
Be akartam másolni, de eltekintek tőle. Borzalmas.

(A grafikát reggel láttam én is, a facebook-on, hát igen, látványos! :-)
@Penivaldes:
Valóban.
( ...de azt hiszem, feleslegesen vársz erre, nem hiszem, hogy lesz ilyen. És ez olyan műkekecség.)
@Penivaldes:
"melósvezér nyüszít, uszít
munkásember helyben fut itt"

Harmadikban aláhúznám a "rímet" ....
@Spániel:

meee nem tuttok olvasni. csak azé:

"_Míg Esterházy Péter írói tevékenysége olyan kapcsolati hálót hoz létre a kortárs irodalomtörténetek között, amely az irodalomtörténeti beágyazottságnak a legerőteljesebb fokára utal, hiszen mind a 12 irodalomtörténeti projektben értelmezik műveit, addig Jókai Anna neve összesen egy műben említődik, vagyis semmilyen hálózatot nem hoz létre a kortárs irodalomtörténetek között” – írja. Németh._"

ez asztat jelenti, hogy amíg Esterházy tizenkettő egy tucat, addig j.a. kiemelkedően egyedülálló, és mint ilyen megérmedli a kivívott egyedi és kiemelkedő elismerésfolyamot. Esz tessenek kiolvasni és megérteni a linkelt cikkből,-ból, -ban, -ben.
Valamint j.a-esetén szükség van az elismerésre, E.P-nek meg nem. előbbi az elismerésért alkot, utóbbi meg az Irodalomnak.
tisztelettel
kovács pistike.

:D
@Evezős:
A versnél már csak a baszatlan picsák hozzászólásai szebbek.
@Evezős: köszi, hogy megkíméltél, ilyesmivel nem mérgezem magam.
Miért jó a magyar népnek, hogy egy tolvaj, hazudós, gyáva cigány uralkodjon felettük?
Ugyanazt a hibát véted mint Orbán.

A két millió stimmt.

De a 8 millió, az közel sem annyi.

Ezeknek egy elenyésző része MSZP párti, azok írnak ilyen stílusban elsősorban, mint te, hogy asszonyga "Viktorhitű".

Persze lehet ezt így is nyomni, és nyomják is. Pl te ezen írás alapján lehetnél "Gyurcsányhitű" simán.

De ettől még csak kb 1 millió a "Gyurcsányhitű", kb 1 millió a "Gyurcsányleszaró + Viktoleszaró" és a többiek pedig leginkább "Politikaleszaró"-k.
@fvipera:
ebben persze bele számoltad azt is, hogy mennyivel lenne drágább az olaj és a gáz a többszörös be és kihajózással valamint a hatalmas és többszörös tározó kapacitások kiépítésével valamint mindennek a fenntartásával

kis gazdasági elemzés meg politika mentesség és máris jó

szóval mikor küldöd?

brühüyyy
@Evezős:
Fizikaórán a múzsámról, a fizikatanárnőről csípőből is rímesebb, mívesebb és értékesebb versirodalmi költeményt rittyentettem gimnazista koromban. De nem aggódom, az utókor majd megfelelően értékeli azt is, meg a tüntetett "művészek" teljesítményét is. A javamra.
Talpra papa,
Hí a mama,
Itt a fröccsöd,
nyomd be hama'!
@Evezős: nem vagyok abban biztos,m hogy műkekecség..félőrültek mindenhol vannak.
kb ezért tartom el az ujjam.
@Evezős:
"A kádárizmusban sem volt elnyomott."
Igen. Egyike volt az akkori kortárs irodalom női íróinak, ám nem volt kiemelkedő figurája.
Szabó Magdával egy napon nem lehet említeni, nálam Bihari Klára, Galgóczy Erzsébet után következik valahol.
Nem valószínűsíthető, hogy Orbánnak vagy Schmitt Pálnak Jókai Anna regényeinek elolvasása okozott számukra olyan katartikus élményt, hogy személyes kötődést indukált bennük.
@Penivaldes: Háááát, már csak pár napod maradna. :)
@Bakter:
Hát látod? Vannak embertársaink, akikek ez a vers a csúcs, mint irodalom ... innentől semmin nem lehet csodálkozni. Semmin.
"Ha ezek sem elegendő előnyök ahhoz, hogy Vittore ne kapjon hebegőrohamot egy visszakérdezéstől, akkor vajon mi lenne az, ami kétséget kizáróan megnyugtatná? "

Ha nem lenne ellenzék, hanem "demokratikus egypártrendszer lenne", mi más nyugtathatná meg?
@fvipera: "Jókai Anna jó kommunista."
Igen. Idomul a jelenlegi kormány ideológiájához.
@Spániel:
Majd ha ki kell otthon (is) függeszteni, meg ráhímezni a falvédőre, na akkor leszel bajban!
:-)
@rodeo36: írd be a keresőbe, hogy palagáz. az majd segít megérteni.

ha pedig az usa a stratégiai olajkészletét felszabadítja, az nem emeli, hanem csökkenti az olaj árát. vagy te beszoptad hoffman szövegét, hogy a kisebb kínálat olcsósítja a termék árát? ergo a nagyobb emeli?
@jaegtoer: Ja.
Én is azt szoktam mondani: kinőttem. :)
(Nem híztam. Nőttem. Még így, 40+-osan is. :D)
@Mariann19:

"Mondj egy-két jelentősebb kultúr- személyiséget, akik Bajnai mögött állnak [...]

én bajnai mögött állok. jelentősebb hiba nélkül le tudom írni a nevemet, és olyan jelentős vagyok, hogy eccerűen nem engedheti meg magának, hogy láccódjak a képeken, vagy egyenes adásban. mert a háttérhatalom láthatatlan. :DDD kár hogy nem vagyok elegen.
@Bakter:
Na, látod, mindenki tud "falvédőül" fogalmazni!
Csak Jókai Annát ezért megdobják 22 millióval nekünk meg marad a net ...
:-)
@jaegtoer: Imádom a gyilkos humorodat.
@jaegtoer: télleg, ki az a nagyfülű, nagyorrú Esterházy - gyanús a név is - a mi agyonüldözött, kitüntetésekkel roskadásig megpakolt csontig benyaló, álszent, képmutató iróistenasszonyunkhoz képest.
Izé...állítólag zseni az ürge, kaphatna ugyan ő is valami plecsnit tőlünk, de a zistennek nem akar benyalni. Nekünk.
Az ilyen dögöjjön éhen.
Ez nem ünnepi beszéd volt, hanem egy fideszes nagygyűlés, választási kortesbeszéd.
"Mi vagyunk ma a legegységesebb ország Európában."-Ezt bírta mondani anélkül, hogy elröhögte volna magát egy olyan országban, ami még talán sosem volt ennyire megosztott.
De lehet, hogy csak rosszul olvasta fel.
"Mi vagyunk a legegységesebb párt Európában"
Így már lenne értelme, mert nincs még egy olyan párt Európában, amelyiknek a vezetőjét, lassan 18 éve 99.9%- al választanák meg, talán a világban is csak É-Koreában fordulhat elő. Volt ebben az "ünnepi" beszédben minden, mint a búcsúban, muszkázás, pufajkázás, libsizés, zsidózás (pénzvilág), kardlapozás, rezsicsökkentés, háborúzás, csatázás,megvédés...jobban teljesítünk, kétharmados földrengető győzelem. Megállítottuk a magyarság fogyását, behubesza. Az a közel félmillió magyar is csak kalandvágyból hagyta el a hazáját. Ma az egység neve ápr. 6.
Éljen, hajrá fidesz!
@Penivaldes:
Jójó, de egyelőre ez az egyik oldalra igaz.
A másikra ez (most) nem. Ezért kár ilyen módon egy nevezőre hozni őket.
Van millió más, ahol (sajnos) lehet, úgyis.
@Evezős:
Már hogy picsába csodálkoznék én bármin is egy olyan országban, ami 2/3-t ad a csútinak. Lehet, hogy kétszer.
@Penivaldes:

"olvasson vissza"

mán kezdeni teccik?! ne tegye.
@Marcellusca: csak nőttél az elmólt közel 44 év alatt. még én is nőttem pedig húsz van köztünk
@jaegtoer:
"Én Bajnai mögött állok, jelentős hiba nélkül le tudom írni a nevemet."
Te vagy Schmitt Pali alteregója?
@csak egy néző:
Qrvára látom, hogy te sem értetted meg a beszéd lényegét. Miheztartás végett: 1848=rezsicsökkentés.
a hallottam, hogy a Szentendrei út III. kerület 10.választókörzet tele van Varga Mihály plakáttal, aki viszont II. kerületi Fideszes egyéni jelölt. Gondolom azért, hogy még véletlenül se maradjon felület ellenzéki jelölteknek. Más konzekvencia nem értelmezhető számomra. Ciki lenne minden felületre a választó kerület jelöltjét feltenni, így más Fideszesek képét teszik ki. Így lehet a Fidesz és a Fidesz között választani. Az egyiket megtalálod a lapon, a másikat meg nem. Máris választottál
@Evezős: Akkor majd hozzád fordulok segítségért. Biztosan lesz egy tartalékpldányod. Falvédőm nincs, kis asztalkám van, majd arra helyezem.
Hátul a szerszámosban, ahol a krumplit is tartjuk.
@Evezős: én nem hoztam őket egy nevezőre, csak leírtam egy tapasztalatot.
@jaegtoer: bocsásson meg, de önnel mintha nem lennék beszélő viszonyban.
@Mariann19:
Szabó Magdával tényleg nem említhető egy lapon.
Gondolom, fájt neki, hogy Galgóczy akkoriban sokkal felkapottabb (ismertebb, elismertebb?) volt nála, Bihari nem csak egy olvasói rétegnek publikált ...és hát volt még a Fehér Klára, akit szintén sokan olvastak.
Na, most lehet valaki - ha már a művekben nem sikerült "legyőznie" őket.
@Evezős: Szabó Magda meg Jókai Anna??? ég és föld. Szabónál nm érzed, hogy most valamit nagyon megakar mondani, Annusnál igen
Most kell megtudnom, hogy meg van a Mesterházy-kormány!
@jaegtoer: Letérdelek irodalmári erudiciód és penge logikád előtt!!! :-D
@Bakter:
Hát ... ha vannak (számosan), akiknél ez a vers orgazmust vált ki, akkor te csak ne csodálkozz!
@CSENDES: mostanában gyakran járok a városban /Bp./, alig akad busz fideszes pofa nélkül. Majdnem mindegyiken ott vigyorog valamelyik helyi gazember.
@fvipera:
arra nem írtál semmit, hogy a gáz hogyan érkezik Utah-ból Alsópünkösdösi Szlovákiai tengeri kikötőbe és ...

szóval nem tucc olvasni csak hülyeségeket írni

a palagáz Utah-ban olcsóbb ma amíg el nem kell Utah-ból szállítani momgyuk alsó texasba vagy dél carolinába

esetleg tengerentúlra europába

ugye milyen hülye vagy? naugye

és még hogy kecmeregsz itt

brühüyyy
@Spániel:
Jó.
Együtt megbirkózunk vele (én nem tudok hímezni ...)
:-)
@Penivaldes:

...aminek jelenleg csak az egyik fele az.A másik az feltételezés.
:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én nem hivatkoztam semmire, csupán cáfoltam, amit már sokadszorra benyögsz ebben a témában.

Elég nehéz úgy vitatkozni, hogy bakugrásszerűen közlekedsz az érvek között. Ha valami nem jön be, akkor egyszerűen arrébb ugrasz. Én nem beszéltem semmit arról, hogy ez a népszavazás törvényes-e vagy sem.

Egy szót sem válaszoltál a lényegi problémára, amely az ukrajnai magyar kisebbségről szól. A Fidesznek és a Jobbiknak fontosabb az oroszoks seggét nyalni, mint a kinti magyarok érdekeit képviselni. Mind a ketten a Gazprom csatlósai, ez már egészen biztos.

Nemzetközi és ukrán jogilag nem érvényes a népszavazás és különösen nem érvényes orosz fegyverek árnyékában, nopláne különösen nem érvényes fals kérdésfeltevéssel. Amúgy én maximálisan támogatom a népek önrendelkezését, de Krím csatlakozása ezidáig nem merült fel, csak akkor, amikor megindultak az oroszok. Krím önálló autonóm köztársaság volt eddig, saját kormánnyal és parlamenttel.
@Evezős: vigyázz, vigyázz Evezős, a 2400. vers kihozta a rosszabbik énem:)
@Penivaldes:
"Ne takarj, Sárközy, ne takarj!"
(Ne magázz, az olyan .... izé!)
@fvipera:
az azért stratégiai, mert ha kibasszák az elrablott országokból és kituggya mikor akkor csakis a saját szar minőségű és kibaszott drága olajára számíthat, ami ilyeténformán azonnal véges napig lesz elegendő majd jön a hideg mint az utóbbi kibaszott hideg és viharos telek azaz a stratégiai nem eladható állandóan feltöltve tartják

gáz meg átfújják ventillátorral az tlanti óceánon át és pont bele a gázrezsódba

brühüyyy

fing az egész meg pala
@csak egy néző:
1. Az ezer lengyel egy kukkor sem értett belőle.
2. A fizetett tapsoncok csak nem röhögik ki, mert ugrik az óradíj.
3. Agymosottaknak mondhat bármit, BÁRMIT!, csöpögő nyállal isszák a szavait.
4. Annyit hazudott már a második huszonöt évében, hogy már fel sem tünik nekije.
@Penivaldes:
Látom! Látom!
:-)

(Most hazalovagolok, aztán majd leszek. Nehogy azt hidd, megfutamodtam!)
:-)
@Evezős: valahol vqan tőle egy idézetgyűjteményem, breviárium, vagy mi..
Miért jó a magyar népnek, hogy egy tolvaj, hazudós, gyáva cigány uralkodjon felettük?
@CSENDES:
A "mi" jelöltünk:
hadhazysandor.fidesz.hu/profil/
Nekem úgy tűnik, másik Dunakanyarban lakom, vagy rossz a szemem.
Ami épült, az uniós pénzbű ment, (Szentendrén a médiában is megemlített mutyigyanús ügyekkel). Ezek közül több beruházás egyébként emúttnyócéves.
Fő feladata, az árvízvédelem 2013 nyarán látványosan szerepelt.
A kisebb településeken a Megyeri híd miatti kompenzációból voltak fejlesztések.
Az egész Dunakanyar döglődik. A 80-s évek közepén-végén, de még a 90-s években sokkal nyüzsgőbb volt a térség, számtalan kemping, panzió működött, sok külföldi turistával töltve. Mára nem csak ezek, nem csak éttermek, hanem a kocsmák is sorra zárnak be.
Szóval, Sanyi bácsi, a kép nem ilyen színes. De ne tessék, aggódni, meg lesz választva megint. Mert ennek a népnek pont ilyen képviselők, vezetők kellenek.
Te Fabius... hisz... hisz te nem hiszel a NER-ben és a rezsicsökkentében?!!!
@Evezős: lovagolj csak el, menekülsz előlem, pedig még elő sem húztam legfélelmetesebb fegyverem..:P
A köztörvényes bünözö Viktor attól fél, hogy újra felmossák vele a kutyaszaros járdát, mint Gyurcsány 2006-ban. Nagyon helyesen.
@házelnök:

"Miért jó a magyar népnek, hogy egy tolvaj, hazudós, gyáva cigány uralkodjon felettük"

ne légy ilyen jóindulatú.

nem tolvaj, mert minden törvény hozzá van igazítva, ezért törvényes.
nem hazudós, mert csak a megrendelt adatokat idézi.
nem gyáva, az akólban ő a leghangosabb, rangosabb és a legbüdösebb, és van még nála is dagadtabb. és 2006-ban is csak azért húzta meg magát az Astoriánál a Mcdonald's-ba, mert már akkor is a multikat tanulmányozta a háccsó kijáratig bezárólag.
Amennyiben cigány, úgy az nem dehonesztáló, hanem felemelő. mindent fel-és elemel, ami kell neki, ezzel pedig nem a rasszjellemzőt, hanem a családi mintát követi. apakomplexus.

ahogy a mém mutatta:

más országnak miniszterelnöke van, itt a miniszterelnöké az ország.
Minden nézőpont kérdése. Innen nézve ti éltek párhuzamos világban.
@Bakter:

"__sokkal nyüzsgőbb volt a térség, számtalan kemping, panzió működött, sok külföldi turistával töltve. Mára nem csak ezek, nem csak éttermek, hanem a kocsmák is sorra zárnak be.__"

az igazi nyomor előszele, amikor már a kocsmák is tönkremennek.
@Penivaldes: Bár ne lenne az a húsz se! :P :D
@V-PORT: melyik Feri? Vágási Feri? vagy ki Feri?
vagy titkos szerelmed Feri?
@csak egy néző: vegya a szájába, akinek van rá gusztusa.Köpni enélkül is lehet.
@Marcellusca: de akkor még nem is élnék!!!
és akkor nem tudnál legyeskedni:)
@jaegtoer:
nyelvtörő vald és penny falváról...meg a beszélőkéje amit nem akar használni veled csak evésre használja

brühüyyy
@Penivaldes: Ő.<3
Miért nem lehet valami. Hiszen ért a ..., nem ehhez nem, de ért a ... jó ahhoz sem. Lehetne Beszéd és Átokügyi miniszter.
@Penivaldes: Nem tudok érzelmeimnek parancsolni. Te jó ég! Vadai lettem! :)
@Penivaldes: Miről beszélel?
Mondtam én, hogy mija za húsz? :D
@Mariann19:

"Te vagy Schmitt Pali alteregója? "

nem tudom ki az a csitt vali, az alter egonról meg senki nem jut az eszembe, ellenben a libát kihagytam, tehát a mondat úgy hányzik hejesen, hogy a nevemet le tudom írni jelentősebb hiba és liba nélkül...., de ez csak a nevemre vona toszik.

köszönöm kérdésedet.
@Bakter: Hehe!
Hogy minden fityiszjelölt választókörzete az "ország egyik legdinamikusabban fejlődő térsége" ... :D
@jaegtoer:
Amikor megyek erre-arra, ahol régen nem jártam, csak rácsodálkozok: itt régen kocsma volt, itt is, itt is, itt három is volt egy rakáson, stb.
A sikeres játékgépmachináció betett a még vegetálóknak is. Még a két mágnes, Visegrád és Szentendre se nagyon örvendhet e tekintetben, ahogy hallom: este, ha elmennek a turisták vagy kirándulók, akkor záróra.
@Penivaldes:
akkor alúl(ról) táplált is vagy?

brühüyyy
@Marcellusca:
Hát persze: mutyisztán jobban teljesít, dinamika/térség viszonylatban is.
@Penivaldes:

"_bocsásson meg, de önnel mintha nem lennék beszélő viszonyban. _"

ördöge van, azaz igaza, én ugatok Kegyed nyávog, hogyne mondjam nyivákol.
Ha mekharakszik újfent, ám tegye, ettől nem lesz rosszabb napja sem Kegyednek, sem nekem. vau.
@V-PORT:

"Most kell megtudnom, hogy meg van a Mesterházy-kormány!"

már reggel tudtam, de annyira lesújtott, hogy igyekeztem eltitkolni, úgy néz ki, mindent elkövetnek a ... kényelmes ellenzéki létért.
Melyik majom fényezte az orosz népszavazást? :((

"123 százalékos részvétel lehetett Szevasztopolban

A vasárnapi népszavazáson a hivatalos adatok szerint a krími választók 96,7 százaléka döntött az Oroszországhoz való csatlakozásról, de egy blogger szerint valami nem volt rendben az adatokkal Krím legnagyobb városában, Szevasztopolban: eszerint összevetve a statisztikákat, a városban 123 százalékos volt részvételi arány."
index.hu/kulfold/2014/03/17/123_szazalekos_reszvetel_szevasztopolban/

Gratulálunk, Oroszország is jobban teljesít!
@Bakter: Már bocs, de amire válaszoltál, ott nem állítottam, hogy az Szentendrén van, hanem Budapest Szentendrei út III.kerület.
Viszont mástól pedig azt hallottam, hogy Szentendre tele van OV óriásplakáttal. Én magam egyet se nézek meg, pedig szombaton jártam arra, Kisoroszi felé hajtván. OV-t meg véletlenül sem szúrnám ki. Immunis vagyok rá.:_)) És okádni sem szeretnék vezetés közben.
@rodeo36: kimaradt a lényeg, íme:

Meg is kerestem az ügyben a tér és környékének felújítását irányító Wachsler Tamást, aki ezt válaszolta:

A „körbebetonozott" fák: nem beton, hanem úgynevezett stabilizált murva. A kivitelező szerint a terveknek megfelelően épült meg, s így átengedi a vizet. Mi azért megvizsgáltatjuk, és ha kiderül, hogy mégsem, akkor nem fogjuk elfogadni – most zajlik a hibajavítás, így biztosan nem fog a kivitelező úgy elmenni a térről, hogy ez a probléma – ha probléma – nincsen megoldva.

cink.hu/miert-betonoztak-le-egy-csomo-fat-a-parlament-mellett-1545481596
@jaegtoer: De miért nincs benne Gyurcsány? Miért? Vessetek a mókusok közé!
@V-PORT:

Hát, lehet, hogy Feri semmihez sem ért, de egyhez, történetesen a miniszeterelnökséghez feltétlen jobban ért, mint Mesterházy. Nem biztos, hogy ért hozzá, hiszen ebben Viktor verhetetlen, de hogy jobban ért, az biztos. (És még az elképzelései sem akkora marhaságok. )
(Ez nem jelenti azt, hogy jobban bánnám, hogy Mesterházy a me, mint azt, ha Orbán az, vagy akár a Feri, de ami igaz, az igaz. )
Szerencsére bölcs népünk megkimél tőle, hogy azon hezitáljak, jó-e nekünk Mesterházy mint me, vagy sem. )
@rodeo36:

áááá! csak meg van illetődve, mert a március 15 úgy betett neki, hogy még mi is jobbnak tűnünk, mint amit hallott-látott. :D hisz le kellett ülnie:)
Ebben a levélben térdepeltette kukoricára Zsigó a bajai…
1
Szily László és 2 hozzászóló

A bajai polgármester agresszív, kérdőre vonó hangú levéllel próbálta beijeszteni azt, aki nyíltan támogatni merte a baloldal akkori önkormányzati képviselőjelöltjét, Zsigó későbbi választási ellenfelét, Teket Melindát. Itt a teljes szöveg

cink.hu/ebben-a-levelben-terdepeltette-kukoricara-zsigo-a-baja-1545519698
@V-PORT:

"De miért nincs benne Gyurcsány? Miért? Vessetek a mókusok közé!"

mert ő lesz a csontvázkutató elszámolásügyi kormánybiztos:) és elkúrásvizsgáló néptribunus és twitteren folytatja le az egykori stadion beléptető rendszer dematerializálódásának vizsgálatát, hogy d-f-t érdemi hozzászólásai ne vesszenek el a hivatali labirintusban és derűt fakasszon az unalmas könyvelési tételek száraz adatai közé.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A Gábriel nevű majom volt :), éppen én is be akartam linkelni, mint a korrekt népszavazás mintapéldáját.
@jaegtoer: És ezt hogy fogják rövidíteni? :)
@bioLarzen:

Te, bio, én nem hiszek. Nemtom miből jöttél rá...:-))
@Spániel: Én azon is csodálkoztam, hogy azok után, amit a Rusz a lengyelekkel tett, és orbánról kiderült, ami (putyinpincsi), jöttek ide lengyelek mellette tüntetni.
Azok sem normálisak, az biztos ...!
@bioLarzen:
Ilyen ez... NERrenforradalmár... meg még nem is iszik... áááá...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

""123 százalékos részvétel lehetett Szevasztopolban"

sokan tévesen és rosszindulattal értelmezik és magyarázzák ezt a -népakaratot csak részben tükröző- lenyűgöző eredményt.

A 123%-os részvétel azt jelenti hogy igyekeztek mindenkit visszahelyezni állampolgári jogaiba, és ez esetlegesen személyneveket viselő hasznos és haszontalan valamint vadállatok is felkerülhettek a szavazási listákra, ezzel is demonstrálva, hogy a szavazás teljesen nyitott volt és mindenki élhetett a szavazás jogával, mert az állatok miért is ne szavazhattak volna arról, hogy ők is a birodalomhoz akarnak tartozni, hiszen az ő sorsukat is lényegesen befolyásolja a végeredmény. tulajdonképpen pontatlan a lista, hiszen a részvétel akár 120 millió is lehetett volna, annyi tücsköt bogarat összehordtak már a Krímmel kapcsolatban, hogy önmegtartóztató magatartásukért dicséret illeti meg az ott élőket, legyenek akár kettő, akár négy- vagy ennél is több lábúak, netán lábatlanok, és akkor a felségvizek lakosairól nem tettem említést.
@iii:
Ne'ba! Nem is olvasom, de miért trafálhattam bele ebbe a szerencsétlen jobbikos oroszcsicskába?
@házelnök: Ne cigányozz, ha kérhetem.
Akár az, akár nem az, nem ez a gond vele.
@Penivaldes:
Hazaértem.
Húzd elő, ne lacafacázz!
:-)
@iii: Azért rohangálnak itt együttpéemes majmok is, akik azt hiszik ők fogják most megváltani a világot, miután belebújtak GyuriFeri seggébe Unicum hörpintés közben. :)

hvg.hu/itthon/20140114_ellenzek_osszefogas_PM_Gyurcsany
@jaegtoer:
Leborulunk magyarázatod előtt.
Oroszország is jobban teljesít!
MERT ŐK NER KOMPATIBILISEK!
Bezzeg ti... :(( Te meg még a vodkát is vizezed... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nyugodjál meg! Gyűjtsd az erőt április 4-ére!
@V-PORT:
Megmondta, hogy ő nem lesz semmi.
Van jelentkező dögivel, úgyis.
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ahelyett a szar (m(k)urva) helyett füvet...gyepet virágokat de azt nem lehet kőbányából venni kibaszott drágán

brühüyyy
@Evezős: De hogy nem lesz!
De nem. Nem mondok róla semmit. Megígértem! Ne is próbálkozzatok. :))
@DarthVader: Jól fog ez még jönni eccer a Ferinknek!
:-D)
@Evezős: úgy tudom, hogy ez a Kaczinsky féle jobbboldaltól is nacionalistább civil szerveződés, akik hajlandóak csápolni a pocakosnak.
Na és ne feledkezzünk meg a traktáról, meg az ingyenútról.
@V-PORT:
Te hozod mindig szóba ....
:-DDDD)
Mesterházival tényleg nem érdemes kiállnia Orbánnak, így magával egyenrangú kihívónak fogadná el, pedig nem az.
erre már nincsenek szavak :( :(

Videó: Csodás nótaadaptációval várták rajongói a székről szónokló Orbánt

A Kossuth-nóta átírt változatával várták rajongói a Pécsre érkező Orbán Viktort. A kormányfő műanyag székről intézett rögtönzött beszédet az egybegyűltekhez.

hvg.hu/itthon/20140317_Video_Csodas_notaadaptacioval_vartak_rajo
kedves mama remélem ennek a gulyásbiodiszletnek is jól van:

Gulyás Gergely szerint a Fidesz nem lát rá a CÖF kampányára

És amúgy is nyolc éve Gyurcsányék még többet költöttek. Majdnem érdemben reagált a fideszes politikus a civil szervezetek kampányköltésekről készített kutatására.

444.hu/2014/03/17/gulyas-gergely-szerint-a-fidesz-nem-lat-ra-a-cof-kampanyara/
@Spániel:
Ennyit a civilekről ...:-(
Lőném le mindet, aki lejáratja ezt a szót.

(Kaczynskinál vannak nacionalistábbak? Meg vagyok lepődve!)
2006-ban a kedvenc elkúrótok bizonyította ballib tetűvel nem érdemes, és nem lehet vitatkozni.

Amit pofátlanul letagadott Gyurcsány 2006-ban azt mind megcsinálta (Kórházak, Iskolák tömeges bezárása Vizitdíj, tandíj, 13. havi nyugdíj elvétele ,...)

Amit meg ígért abból lófasz se lett, csak Öszödi beszéd.

Ilyen erkölcsi nulla ballib tökfejekkel minek vitatkozzon bárki is ?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ááá, ne hidd, születési rendellenesség, amúgy a jó szívem billent narancsosba :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyszer már állt valahol széken, az is röhejes volt.
Kézcsók nem volt?
nocsak, csak nem főcím, az egyszeri narancstrollok is ide találtak az új indexes formról :D
@Evezős: nem tudom, a gyomortartalmam helyéntartása okán, nem pillantok bele a nagy műbe
Majd elfelejettem Fabius..

Külön gratulálok, hogy 2 millió embert egy tolvonással degradálsz.

Szerencsére a magadfajta Elkúrópárti Összefosás seggnyaló majmok jóval kevesebben vannak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "műanyag székről intézett rögtönzött beszédet"
hogynem röhögték szét magukat, amikor a kis demizson felmászott a műanyag székre, mint a zeu követendő példaképe, a naszádkapitány, az élő isten.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Haggyadmán!
Fizetett, agyhalott, droid troll. :)
Szabó Magda Jókai Annáról:

""Jóka Anna ide-oda utazik, előkészíti őszi firstladységét, buzgón támogatom, még nem tudja, mit kíván, de úgy kell neki. Tegnap telefonon közölte, Orbán tanácsot kért tőle, kapott, biztatta, hogy emelje a kulturális nívót. Megdicsértem. Másnap visszajelzett neki a kultuszminiszter, hogy fontolgatják a tanácsát. Ez az Anna kész fregoli, először Farkastorkú Fekete Györgyöt moderálta, most a jelenlegi kultuszminisztert. Ez, szegény, azt hiszi, ez az út ahhoz, ahova vágyik."

No comment, mert minden benne van!
:-D)
@CSENDES: "hallottam, hogy a Szentendrei út III. kerület 10.választókörzet tele van Varga Mihály plakáttal, aki viszont II. kerületi Fideszes egyéni jelölt. Gondolom azért, hogy még véletlenül se maradjon felület ellenzéki jelölteknek. Más konzekvencia nem értelmezhető számomra."

Ha megnézed esetleg az új budapesti választókerületeket akkor láthatod, hogy a 04-es EVK amiben Varga indul, a III. kerület jelentős részét is magában foglalja, amióta a fidesz átrajzolta a választókerületek határait. Szóval ebben az esetben téves feltételezésed.:)

t7.hu/162n-budapesti_valasztokeruletek
@Spániel: festményre illő jelenet :D

@Marcellusca: tudom, és olvasni sem tud, csak odavetettem neki némi karaktert játszódni :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem mondod vazze ???

A ballib seggnyalók kiszámolták ezt mind egymaguk ?

Most nagyon meglepődtem... :DDD

Ekkora rutinnal mehetnének műkorcsolya pontozónak is, hasraütni ott is tudnának, komolyan meg ugyanúgy nem veszi ezeket senki !
höhö, erdei éjszakai tollas ragadozó madár, kifogásolja a szürke házi tollasnak az agyhely tokméretét :D
Qrvajó beszéd volt, mondjuk hallgatták is néhányan, a ballibber beszédekről semmit se tudni.
szeretettel:
Az óriásplakát szinte könyörög a paródiaképekért. Nem is teketóriázott sokáig az internet népe.
valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/03/17/magyarorszag-miniszterelnoke-alaposan-megvaltozott/
@jaegtoer: korábban másszon ki párnái közül, ahhoz, hogy megsértsen.
@Evezős: Ezt az első Orbán-kormány idején írta Szabó Magda? Nekem apokrifnak tűnik. Komoly protestáns debreceni volt, presbiter is, nem emlékszem, hogy valaha ironizált és politizált volna ilyen módon.
@V-PORT: Köszi. Kíváncsi vagyok összejön -e a vita. :)
@iii:

"Nemzetközi és ukrán jogilag nem érvényes a népszavazás és különösen nem érvényes orosz fegyverek árnyékában, nopláne különösen nem érvényes fals kérdésfeltevéssel. Amúgy én maximálisan támogatom a népek önrendelkezését, de Krím csatlakozása ezidáig nem merült fel, csak akkor, amikor megindultak az oroszok. Krím önálló autonóm köztársaság volt eddig, saját kormánnyal és parlamenttel. "

régi "jó" ismeretségünk okán nem kekeckedésként, de az alábbiakat fűzöm hozzá:

Nem a krímiek hanem Ukrajna volt az, amely kekeckedni kezdett az oroszokkal, hogy a felségvizeit tartsa tiszteletben, és ne "használja" engedélyük nélkül.
Ilyen felségvíz a Kercsi szoros, amely olyan keskeny, hogy azon át a SU hadihajót nem küldhet más támaszpontjaira. Ezért a Kercsi szoros birtoklása stratégiai jelentőségű a SU számára.

annak a hivatkozott Budapesti egyezménynek az is része volt, hogy a SU használhatja a Kercsi szorost.

a felségvizek sérthetetlenségének ukrán "előhozatalával" érdekes helyzetbe kényszerítették a SU-t, ami mint katonai nagyhatalom, nem engedheti meg, hogy a nemzetközi szerződések rá nézve kedvezőtlen pontjait preferálják, míg a kedvezőeket annullálják.
Mivel a Krímhez az ukránoknak nemigen volt számottevő köze, a tatárok mellett az oroszoknak annál inkább, így érthető a "heves reakciójuk. persze lehet vitatni, csak kellene ismerni a mértéket és a tárgyalásnak akkor is elsőbbséget kellett volna élvezni, amikor a Kercsi-szoros "lezárását" lökték be az ukránok ultimátumként és nem csak akkor, amikor azt mondja a SU, hogy ha a Budapesti egyezségnek ez a pontja nem kötelezi Ukrajnát, akkor engem miért és mire kötelez a többi?
Úgy beszélnek sokan Oroszországról, mint egy huszadrangú sehonnai kérkedő zsebdiktátor által vezetett szemétdombról. Nos ez egy alapvetően rossz hozzáállás, SU katonai nagyhatalom minden negatívum és elrettentő körülmény ellenére, és katonai nagyhatalomként is fog viselkedni. hogy nincs demokrácia? hogy súlyos hiányosságok vannak az emberi jogok terén? a krími és az ukrán konfliktus előtt is az volt. de háborítatlanul jött a gáz, jött az olaj és ez fontosabb volt mint egy két haláleset, egy két diktatórikus mechanizmus. csak most valahol valakiknek érdeke volt, hogy kiéleződjön egy konfliktus EU keleti határán, a válságokkal küszködő EU és SU között, ezért semmi sem drága. semennyi vér, semennyi emberélet. azért ezeket is figyelembe kell(ene) venni szerintem, amikor olyan vehemensen bárkinek az oldalára akarunk oldalazni remélve bármilyen koncot, vagy tartva valamilyen retorziótól.
A helyzet az, hogy a többségében oroszok lakta Krím-et akarta Ukrajna felhasználni, hogy a SU-t zsarolja. Nem jött be.

2042-ig lenne, lett volna idő a békés rendezésre, és egy kedvezőbb gazdasági környezetben sokkal nagyobb valószínűséggel lehetne minden fél számára kedvező megegyezést találni, de a konfliktus elmélyítésével, kiélezésével sikerült olyan helyzetet kialakítani, amely valamennyi érintett számára kedvezőtlen, kivéve talán a palagázt buzgón szállítani igyekvő USA-t.
a Victoria Nuland dialógot hagyjuk is, de nem olyan baj, ha észben tartjuk az amerikai külügyi államtitkár-helyettes által nem mondott:) de érte bocsánatot kérő, elragadó szemléletét jelzőszavait : "-Fuck the EU".

ja. fuck. van ez így.

Tehát kedves III. nem cáfolva semmit, csak kiegészítés szándékával....

az hogy mi folyik Ukrajnában, szerintem az ukránok is legfeljebb sejtik, de nem tudják.
@iii: Amúgy a többi kérdéseidre nagyjából ezekkel értek én is egyet. :)

"Az orosz elnök ugyanis nyilvánvalóan elsősorban nem azért foglalta el, és annektálja a Krímet, mert ott az emberek többsége orosz. A Nyugat meg nem azért utasítja el a referendum eredményét, mert elcsalták. Putyin azért vonult be a Krímbe, mert megteheti. Washington és Brüsszel pedig azért tiltakozik, mert neki ez nem jön jól. Amerikát és az Uniót a legcsekélyebb mértékben sem zavarta, hogy annak idején Koszovó elszakadása Szerbiától egyoldalú, és fegyveres erő által kikényszerített lépés volt. Akkor, abban az esetben, az a „nép döntése” volt. Ahogyan az oroszokat sem nagyon érdekelte, hogy a tartomány lakosságának közel 90%-a albán – akkor, abban az esetben ez „illegitim, és nemzetközi jogot sértő” lépés volt. Nem tudom, hány hasonló meccset kell még lejátszania a nagyhatalmaknak egymással, hogy világossá váljon végre mindenki számára: a népek önrendelkezésének nemes elvét mindkét fél akkor veszi elő, amikor az érdekeivel megegyezik – és akkor szarja le, amikor azzal szembemegy.

Az igazán fontos kérdés: jelent-e ez számunkra bármit is? Az atlantista hiszti-kórus és a Jobbik szerint igen – persze ellentétes előjellel. Az újkeletű divat-russzofóbia lelkes zászlóvivői már pofás infografikákat is készítettek, hogy jelezzék, a gonosz, falánk orosz medve mely országokat fenyegeti elnyeléssel a jövőben. Ők ugyanis esküsznek rá, hogy Putyin nem fog megállni a Krímnél. A radikáljobbosok meg ebben bíznak. Szerintem meg mindketten tévednek.

Az Ukrajnáért folytatott hidegháború még messze nem ért véget, de az egyértelmű, hogy Janukovics bukásával Moszkva elvesztett egy fontos csatát. Az országgyarapítással Putyin most döntetlenre hozza ki a meccset. Mert a korrupt és ostoba ukrán elnök hatalomban tartásához nem volt elég ereje (és talán a végén már szándéka se nagyon), a Krím visszacsatolásához viszont van. És, ha a Nyugat, vagy legalább Ukrajna vezetőiben a legminimálisabb józan önmérséklet megvan, akkor ebbe egyelőre bele is törődnek.
A ma elfogadott, lepkefing erejű szankciók arra engednek következtetni, hogy a szájkarate ellenére ez így is lesz. Putyinnak ma egészen egyszerűen nem érdeke, hogy egy újabb Afganisztánt kockáztatva lerohanja, vagy szétrobbantsa Ukrajnát. Egy gazdaságilag romokban heverő, instabil, nagyszámú orosz kisebbségével bármikor sakkban tartható, és befolyásolható ország nagyon is megfelel a Kremlnek.

Ezért aztán teljesen alaptalan a „Putyin az új Hitler” című parázás – és sajnos pont ugyanezért naivitás abban bízni, hogy a cár majd igazságot szolgáltat nekünk Kárpátalja ügyében. Az éppen most elszakadó Krímmel példálózva autonómiát követelni a régiónak csúnya aránytévesztés. A félsziget ugyanis Ukrajnán belül széles körű önrendelkezéssel bírt, ők nem azért akarnak elszakadni, mert nem kaptak autonómiát – hanem annak ellenére is. Ehhez való jogukat persze senki sem vitathatja el tőlük. Ám az ukránok szemében ezzel a „hálátlan és telhetetlen kisebbségek” képét erősítik, amelyeknek nem érdemes plusz jogokat biztosítani, mert azzal ugyanúgy „visszaélnek” majd, mint a krími oroszok. Ha rájuk hivatkozunk, amikor – amúgy nagyon is jogosan – autonómiát követelünk Kárpátaljának, azzal remek magas labdát dobunk fel az ukrán soviniszták számára, akik egy percig sem fognak habozni, hogy lecsapják.

Az oroszok segítségében pedig kár reménykedni. Moszkva katonai és politikai akciórádiuszán Kárpátalja bőven kívül esik, s különben is: nekik minél rosszabb, annál jobb. Minél szemetebb módon bánik megmaradt nemzetiségeivel az ukrán állam, annál jobban igazolja majd utólag a Krím visszavételét.
A hétvégi népszavazás eredménye tehát (legalábbis egyelőre) sem veszélyt, sem reményt nem jelent nekünk. Tanulságot viszont annál inkább. Nekünk igazunk van, a nagyhatalmaknak meg erejük. Ez utóbbit akkor fogják a mi igazunk javára fordítani, ha valamelyiküknek ez lesz az érdeke, a másiknak meg nem lesz ereje, hogy ezt megakadályozza. Pontosan ez történt a Majdanon a Nyugat, a Krímben pedig Moszkva részéről. És ez az, aminek sajnos egyik feltétele sem adott Kárpátalján. Mi ebből a helyzetből nyertesen nem jöhetünk ki. De, ha nem parázunk és nem kergetünk illúziókat feleslegesen, akkor a pofára esést még megúszhatjuk.

jobbegyenes.blog.hu/2014/03/17/mit_nem_uzen_nekunk_a_krim
@épészmérnök: ha jól tudom ez a magánlevelezésében jelent meg.
@Penivaldes:

"korábban másszon ki párnái közül, ahhoz, hogy megsértsen. "

dehogy mászkálok. pláne korábban?!
"Ki nem találnánk, miért kellett Putyinnak a Krím
Természetesen a földgáz és az olaj miatt. Legalábbis az euobserver.com oldalon publikáló két brit újságíró szerint csak propaganda az orosz ajkú népesség kisegítése, és a közös történelem hangsúlyozása. Ukrajna partjai mentén a Fekete-tenger alatt ugyanis arra mutatnak a jelek, hogy komoly szénhidrogénvagyon található."
hvg.hu/gazdasag/20140317_Ki_nem_talalnank_miert_kellett_Putyinnak#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default_hirkereso
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én is nagyin izgulok. Vajon miről fognak vitatkozni? Hiszen mind a kettő ugyanezt gondolja.
@Bakter:

Milyen szerencsés vagy a képviselőddel!!
Én a túlparton ezt az 'önmagaöregapjaötvenéve" 'haraghmúmiától kell 'sugárhánynom az óriásplakátokon... Aki évtizedek óta szintén lófaxt tett le az asztalra a népek meg kajálják,istenítik...

hvg.hu/itthon/20140122_Dunakanyar_elado_kozeposztaly
@V-PORT: Ebben nem vagyok olyan biztos. Való igaz, hogy a fidesz kommunikációban nagyon jól teljesít, de ők nagyon sokszor úgy beszélnek mint a jobbik, aztán úgy cselekszenek, mint az emeszpé.:)
@jaegtoer: Nagyon érdekes levezetés, kösz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De szerencse, hogy van a tiszta és őszinte Jobbik.
Ez gugli fordításban jelenik meg a keresőben, de a lényeg érthető:

www.realt5000.com.ua/news/utf/hu/1363645/

Alján a Fekete-tenger található hatalmas gázlelőhelyek

Ukrajna elég 1500 éve.

Ukrán és német tudósok találtak az ukrán gazdasági övezetében a Fekete-
tengeri betétek gáz hidratálja, amely biztosítja az energia Ukrajna
1, 5 ezer év. Ezt jelentette be a tanszék vezetője a sugárzás és a kémiai
Biológiai Intézet, Biológiai Dél-tengerek, Doktor Biológiai Intézet, Szergej
Gulin. Ő is része volt a kutatócsoport, amely megvizsgálta a víztározó
alján a Fekete-tenger, áthalad Gazeta.ua. "Ez egy köztes szakaszában a kutatás
Szevasztopol. Bár feltárt tengeri berendezések, melyek nem tud behatolni
vastagsága a tenger talaj. Mi használt víz alatti telerobotov, ami lehet
működnek a távolból. Is használt akusztikus, szeizmikus
és egyéb eszközök. Most ért egy durva képet helyét hidrátok.
Annak tisztázása, hogy a következő lépésben fogjuk használni a tornyokban
aki viselte a tengerfenék a 70 méter, gyűjtsön talajminták "- mondta
Gulin. Az előzetes becslések szerint, az ukrán gazdasági övezet a fekete
Sea metán tartalékok legalább 100 éves termelési metán Ukrajnában. A
Az ország előállított 20000000000 köbméter gázt évente. Így
Ha a kivonat metán a tengertől, hogy azonos mértékben, hogy a bányászott
a föld, akkor évekig 1000-1500. Amint azt a vezetője
Marine Földtani és Üledékes Ore kialakítása National Science and Natural History
Múzeum Shnyukov Eugene-, gáz-hidrát - jég, amely tartalmazza metángáz. "A fekete
A tenger mintegy 15 helyen, ahol a gáz hidratálja. Ők is találtak Oroszországban,
Messoyahskom ezen a területen. Vannak gáz hidratálja és a román gazdaság
A Fekete-tenger és a Csendes-óceán Japánban. De a legtöbbjük az Antarktiszon, "
- Mondta Shnyukov. Azt mondta, hogy a legnagyobb nehézséget a kitermelés
hidrátok. Metán gyorsan elpárolog a jég. Ezért létre kell hozni egy minőségileg
új technológiák kitermelése gáz hidratálja.
forrás www.realt5000.com.ua
@épészmérnök:
Nem tudom, a facebook-on idézik Zelki János szíves közreadása nyomán.
De mindjárt nézegetek még.
Szerintem a stílus stimmel, talán valami naplófélében, esetleg magánlevélben (azóta publikált) írhatott ilyet.
Nem politizált, de véleménye sokakról volt és időnként nem is túl hízelgő.
El tudom képzelni, hogy ezt gondolta Jókai Annáról.
@épészmérnök: Jól tippeltem, innen van:
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Szabo_Magda_Draga_Kumacs_Levelek_Haldimann_Evanak&id=88686&type=22
Micsoda görényük van ezeknek a rohadt ruszkiknak. Ezt is megúszták.

"A Népszabadság írta meg, amit maga az érintett Hargitai János a Fidesz mohácsi képviselője, a baranyai kormányhivatal vezetője el is ismert. Szerinte a 48/49-es forradalmat nem az oroszok verték le, hanem a Rothschildok. Vagyis hát az orosz cár 200 ezres hadserege, de ahogy próbáljuk kivenni, erre az IMF akkori elődje, a világkormány kényszerítette, szegény védtelen oroszokat. Legalábbis ezt mondta a mohácsi március 15.-i megemlékezésen"
magyarinfo.blog.hu/2014/03/17/a_fideszes_kepviselo_szerint_a_zsido_bankarok_vertek_le_a_48-as_forradalmat
@jaegtoer:
ebből a "fuck the eu" ki is lett hangosan mondva, amit mi akik világosan látunk már évtizedek óta tudunk, az urak ott a pocsolya túloldalán a világ urai és az egész világtérképet úgy is kezelik, és minden akciójuk ezt erősíti meg, nincs szövetségesük csak famulusai vannak, mint a seggfej EU amely immár tolja a saját létérdekével ellentétes szekeret és kurva sokba is kerül neki...mint annak a paprikajancsinak aki beszólt a palagázról azt írtam -persze nem válaszolt- hogy annak a gáznak az ára még kidolgozandó az amerikai kapzsiság tükrében...kérdés lesz e rá vevő? és milyen árért

azok ott washingtonban csakis a saját érdekeiket nézik és mindenki más: fuck that bitch...az eu-nak alapvető érdeke világpénzzé tenni az EURO-t vagy elfogadni mást és nem a dollárt a dollárt ki kell ütni akkor az a szar ott washingtonban mexünik létezni vagy lesz egy végső világháború...és majd a kőkorszakból újra lehet kezdeni ha lesz mit?

brühüyyy
@Penivaldes:
Úgy van!
Drága Kumacs! - Levelek Haldimann Évának
@épészmérnök: Nem túl elegánsan, de kipöckölték az oroszok UIkrajnát a gázmezőkről.
Bár még kiderülhet, hogy a Rothschildok voltak.
@rodeo36: A palagáz lett hirtelen az usácska csodafegyvere. :)
@rodeo36: Erről hallottál már?? :)

Még mondja nekem valaki, hogy Putyin nincs fényévekkel magasabb intellektuális szinten, mint holmi Obama meg martin schulzok...
Amíg az ukrán-orosz konfliktus miatt lezuhant a rubel és az orosz részvények árfolyama, Putyin a valutatartalékból nem az árfolyam megvédésére költött, hanem egész egyszerűen az alacsonyabb árfolyamon felvásárolta a külföldiek kezén lévő orosz energiacégek papírjait. Ügyes! :)

hesikamiscellaneous.wordpress.com/2014/03/15/putins-genialer-schachzug/
@Spániel:
Ezt hívják aljanépnek?
Illetve kijelentő mód!
Szánalmas megélhetési pártkurvák ezek, életükben a munka fogalmát se ismerték, abból élnek, hogy "ideológiát" gyártanak.
Nekem ez aljanép...
@épészmérnök:
ezt röviden: a Fekete tenger alatti talajban -ugyanúgy mint a Csendes Óceán Japán körüli medencéjében- rengeteg gáz van bezárva ami Ukrajnának 1500 évre lenne elegendő, ha kiaknáznák ...az éves 20 milliárd köbméteres kitermelés mellett

persze semmi gazdasági elemzés meg hasonló sőt időtábla sincs...van egy hír

angolul: factibility study lenne jó azaz a tényfeltárás és annak gazdasági technikai elemzése

ez ugyanaz, mint az USA palagáza van de egyelőre pár ezer méter mélyen a sziklába zárva mint Prométheus

brühüyyy

és ára persze annak sincs csak sok sok gáz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyanom nekem is van

FING

brühüyyy

és az is gyúlékony
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Te meg még a vodkát is vizezed... :D "

minden alapot nélkülöző, további vodkát kívánó sértésed úgy pereg le rólam, mint trafik koncessziót nyert főorvosról a hippokratészi eskü korrupció szítta zománca:)
Vona vita lesz?
Egyébként is ki hisz már pártoknak, közvéleménykutatásoknak, mikor a Lottó telitalálatra két hónappal ezelőtt megírták, hogy akkor lesz, ha eléri a 3 milliárdot és annak már megvan a gazdája.
Aki ezt előre leírta az biztos tudja a 6 -i eredméynt is, Őt kéne csak megkérdezni.
Van itt közvéleménykutató több is sok sok szakemberrel, de egy sem tudta előre megmondani, hogy lesz-e vagy mikor lezs telitalálat a lottón, ez a pasas, vagy nő? , na Ő tudta, mikor lesz. A tavaly auguattusi nagy nyereményt is tudta, sőt azt is ki nyerte. Azelőtt meg a smitelő nyert 3,5 milliárdot.
@jaegtoer: Mi van veled ma, gyorsítót vettél be? Máma csak úgy sziporkázol!
@Fabius: És... nem szégyelled magad???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mint írám múlt héten, öntökönszúrás, ma láttam a zitteni tevében a zobamát olyan halálosan fáradtnak láccik nem tudom kibírja e 2016-ig...és nem híve egyetlen szavának sem már kezdettől ami be is bizonyosodott, hogy az egyik legszarabb amerikai elnök a régen meg a bush kapálhat mellette neki maradt a kivonulás afganisztánból de még nem tudja hová fog bevonúlni pedig anélkűl nincs amerika

filmek még a KGB ellen az amerikaiak ellensége

brühüyyy

semmi mást nem filmeznek (persze a Walt Disney rajzfilmek és a sok állatos story az jó azokat nézem) mint lőnek és gyilkolnak jha kell ha nem ezt a militarizmust terjesztik mint leprát a demokrácia szent nevében
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baranyai kormányhivatal vezetőjeként bír ilyet mondani. Akko milyen az aljább alja?
De fontosabb kérdés, hogyan fog ez a történelemkönyvekben megtestesülni?
@jaegtoer:
B+++! :)) Ezen felnyerítettem!

@Spániel:
Mint egy seggdugasz. A seggdugasz főnökével együtt.
@rodeo36: Közben valami olyasmit is hallottam, hogy az USA hiába oldotta fel az iráni olajszállítási embargót 10 EU tagországba és Japánba azzal a céllal, hogy lenyomják az orosz olajárakat. Irán se maradt adós a válasszal, bojkottot hirdetett 27 EU tagállammal szemben olajszállításra vonatkozóan. Az iráni vezetésnek nem kell félnie, hogy rájuk romlik a kitermelt olaj, ugyanis Kína energiaéhsége szinte kielégíthetetlen.:)
A nap híre: Az EU "Igazságügyi Eredménytábla" nevű 2014-es felmérésén Magyarország a 21. helyről a 18. helyre lépett elő, a - most már - 28 országot tartalmazó listán, amit röviden az igazságügyi függetlenség javulásának lehet aposztrofálni. Legalábbis 2013-ról 2014-re fordulóilag.
Szöget ütött a fejemben, hogy akkor a bírói kar és a közvélemény egy része rosszul ítéli meg a valóságot. Ezért gondoltam, utána nézek mit is lehet erről találni közvetlenebb forrásból.
Nos. Ez a felmérés, azaz az újabb alapelvek szerint végzett felmérés csak 2013 március 27.-i publikálásával kezdődött. Ez előző évekkel így nehéz lenne összehasonlítani.
ec.europa.eu/magyarorszag/press_room/press_releases/20130327_igazsagugy_eredmenytabla_hu.htm
A 2014 márciusi lista még nincs publikálva. Ez nem azt jelenti, hogy az MTI nem mond igazat, hiszen informálisan már rendelkezésre állhat a jelentés. Mindenesetre, hétköznapi érdeklődő még nem fér hozzá az interneten, sem angolul, sem magyarul. Teljesen valószínűnek látszik, hogy Magyarország 3 helyet javíthatott ezen a listán. Így már nem csak Romániát, Bulgáriát, és Szlovéniát előzi meg a listán. De hogy lehet az, hogy a 2013-as lista 27 országából a 21 helyen állt Magyarország, amikor csak három országot említettem. Nos, a hozzáférhető listán, Magyarország nem a 21. hanem a 17. A lista 20 országot állít rangsorba, majd ezután a végére sorol hét országot, amelytől nem kapta meg az összes adatot határidőre. Ezeket: Ciprus Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Szlovákia. Ezek az országok egységesen, pont nélkül, az utolsók. Ebből kifolyólag a 2014-es lista még értékelhetetlen. Az semmi esetre sem igaz, hogy a 2013-as listán a 21.-k vagyunk.
Tesék a teljes dokumentum magyar nyelven: eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2013:0160:FIN:HU:PDF
@stone pit(er): Igen! Elnézést az előző rossz beillesztésért!
Remélem ennek a videónak nem iii volt a háttérszakértője. :)

Ez aztán a profi munka.

Az egyperces hosszúságú, az Orbán-kormány okozta károkat erre az egy percre vetítve bemutató kampányvideó egyik állítása, hogy „Orbán Viktor hivatali idejének egy perce” alatt négyen hagyják el Magyarországot – a kormány miatt, természetesen. Az annyi, mint óránként 240, naponta 5 760, évente 2 102 400 emigráns. Ha a teljes ciklust nézzük, 8 409 600-an hagytak itt minket, ami nem kis szó egy tízmilliós ország esetében.

Ezen a videón alighanem sokan és sokat dolgoztak. Ebből a sok emberből egy sem akadt, aki végiggondolta, végigszámolta volna a fentieket, és szólt volna, hogy nem biztos, hogy ez teljesen helytálló. Az időjárás-előrejelzés után a matematika is összeesküdött a maradék demokraták ellen. :)

mandiner.blog.hu/2014/03/17/tobb_mint_8_millioan_emigraltak_orban_miatt_ilyen_orszag_pedig_nincs_cd
Egy kis reklám a "hiteles" médiumoknak. :)

A Jobbik jogerősen pert nyert a HVG ellen

A balliberális hvg.hu egy tavaly augusztusi cikkében azt a hazugságot írta a Jobbikról a szíriai vegyi fegyveres támadás kapcsán kiadott közleménnyel összefüggésben, hogy a párt gyermekek elgázosítói mellett állt ki.

Természetesen ahogyan az sem tűnik egyelőre igaznak, hogy a HVG szíriai kormányt vádoló álláspontja lenne helytálló a Jobbik által is elítélt támadással kapcsolatban, a nemzeti radikális pártra tett sajtónyilatkozat is valótlan volt, amely miatt a Jobbik pert is indított a portállal szemben.

Az eljárás pedig úgy végződött, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével helyreigazítás közzétételére és a perköltség megfizetésére kötelezte a hazug híreket terjesztő HVG-t.

alfahir.hu/a_jobbik_jogerosen_pert_nyert_a_hvg_ellen
@stone pit(er): Mmmgen. Hát ennek a kibogarászása lett volna egy szeriőz hírszerkesztőségi újságíró dolga.
Hoppá! Az MSZP leleplezte a Fidesz március 15-i vihar-manipulációját!! :D :D

2014. március 15., 11 óra 53 perc. Az MSZP mikroblogja a következőket írja:

„miért van az, hogy csak a magyar meteorológia jelez előre vihart mára? és miért van az, hogy pont 3 órára?

és miért van az, hogy aki nem a fidesz állam pénzéből él azt mondja, hogy ma nem lesz vihar az országban?

3-kor találkozunk a szabad sajtó úton! :)”

2014. március 15., 12 óra 33 perc. Bejelentés az MSZP mikroblogján:

„TÜNTETÉS LEFÚJVA

A ma délutáni tüntetést a rossz időjárásra való tekintettel nem tudjuk megtartani :( Hivatalos közlemény percek múlva…”
Elég szomorú fejlemény, hogy a Fidesz már nem is az időjárási előrejelzéseket, hanem egyenesen az időjárást manipulálja. Semmi sem drága, ha az utolsó demokraták elnyomásáról van szó!!

Frissítés: Időközben minden különösebb magyarázat nélkül törölték az eredeti posztot, de szerencsére több reblog és a Mandiner is megőrizte azt az utókor számára.

mandiner.blog.hu/2014/03/15/hoppa_az_mszp_leleplezte_a_fidesz_marcius_15-i_vihar-manipulaciojat
Hajrá... :))
"Simicska Magyarország miniszterelnöke – ellepik a mémek a netet"
hvg.hu/velemeny/20140317_Mem_orban_plakat
@épészmérnök: Bizony ám! És nekünk kell az ellenzék helyett dolgoznunk? Még a Jazzy-n is ezt a haladzsát nyomták ma. Ott is mindenki a tö..it vakarja? Ja nem! Egyesek a .....! Kezit csókolom!
Remélem kínoztátok már magatokat ezekkel!

"Orbán Viktor most nem akar miniszterelnök-jelölti vitát, mert szerinte nem látható az ellenfél. Pedig ő az egyetlen magyar politikus, aki három ilyen vitában is részt vett. Igaz, szinte mindig más arcát mutatta.

1. Orbán vs. Horn

Ez a video az 1998-as, mára legendásnak is mondható Orbán-Horn vita egyik részlete. Ezt a két választási forduló között tartották, miután a Fidesz meglepően jó eredményt ért el az első körben. Horn Gyula a homlokát törölgette, Orbán Viktor egyszerre volt tisztelettudó és kemény. Ebben a videórészletben arról vitáznak, hogy vajon ki nyerte az első fordulót. Megy egy kis viccelődés is.

2. Orbán vs. Medgyessy

Ebben a videóban a 2002-es Orbán-Medgyessy vita eleje látható. Orbán itt már egy kicsit komolyabb és feszültebb '98-hoz képest. A vita érdekessége volt, hogy Medgyessy az elején szinte mentegetőzött a saját szerény retorikai képességei miatt. Dicsérte Orbán színészi tudását, aki ezt szerényen mosolyogva fogadta.

3. Orbán vs. Gyurcsány

A feltupírozott hajú Orbán Viktor szokatlanul merev volt ebben a vitában, még a hangja is visszafogottnak tűnt. Ebben a vitában hangzott el Gyurcsány szájából a híres „lárifári” megjegyzés."
www.origo.hu/valasztas2014/20140317-orban-viktor-korabbi-miniszterelnok-jelolti-vitai.html

"A feltupírozott hajú..."
Hööööö... oszt még amikor a Sörtelen tagát szapultam, azt hittem állat vagyok... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ilyen van nálatok?
Province Introducing New Legislation to Keep Roads Safe

Ontario is introducing legislation today to help reduce collisions, injuries and fatalities on the province's roads and highways and keep them among the safest in North America.

If passed, the proposed Keeping Ontario's Roads Safe Act and supporting amendments to the Highway Traffic Act will make highways and roads safer by:

Increasing fines for distracted driving from a range of $60 - $500 to a range of $300 - $1,000 and assigning three demerit points upon conviction
Increasing fines for drivers for dooring cyclists from a range of $60 - $500 to range of $300 - $1,000 and raising the demerit points from two to three
Requiring all drivers to maintain a distance of one metre when passing cyclists
Requiring drivers to yield the whole roadway to pedestrians at school crossings and pedestrian crossovers
Ensuring Ontario's roads and highways are safe is part of the government's economic plan that is creating jobs for today and tomorrow. The comprehensive plan and its six priorities focus on Ontario's greatest strengths - its people and strategic partnerships.

brühüyyy
@stone pit(er): Sajnos, nem tudok ezen vidulni. Akkora őrületes nagy a különbség az itteni újságok minősége és a hazai sajtó között, hogy egyfolytában magam alatt vagyok. Otthon egyszerűen nem létezik komolyan vehető sajtótermék. Nem van. Nincs. Szégyen. Paraguay-ban is komolyabb újságok vannak, pedig...
Úgy néz ki innen, hogy odahaza egyszerűen nem is tudja senki, milyen egy igazi újság. És egy újságíró. Az a néhány tényfeltáró lebeg a semmiben, és úgy néz rájuk mindenki, mint valami eszement radikálisra. Pedig az az újságírás minimuma, amit ők csinálnak. De ehhez mért szerkesztőség nincs. Egyszerűen hihetetlen.
@rodeo36:
Papa! Nálunk ilyen van:

"Interjút közöl a Hír24 portál Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével. Miután nemrég Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy olyan fotót tett ki a Facebook oldalára, amelyen egy ló mellett látható Kósa plakátja, az interjú azzal indul, hogy a polgármester a politikusokat állatokhoz hasonlítja.

Orbán Viktorról – csak a vicc kedvéért – azt mondja, ő olyan mint „a szó nemes értelmében vett szürke magyar bika, az a jó másfél tonnás, kétméteres szarvterpesztésű. Hihetetlenül stabil. Ha csak áll a pusztán, már abban olyan erő lakozik, hogy messziről látni, itt nincs apelláta. Ráadásul nyugodt, nem valami másfél éves, össze-visszaszaladgáló”.
www.origo.hu/itthon/20140317-kosa-orban-egy-szurke-magyar-bika.html

Na, nektek meg ilyenetek nincs! :)
Hol a pöcsbe vagytok TI ehhez...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nyilván nem annyira pontos, mint a csuti ígérete, hogy-
- 1millió munkahelyet teremt, ami eddig minuszos
- 2 perc alatt kipofozza a nácikat, amiből eddig csak az lett, hogy többen vannak most
@épészmérnök: Igazán én sem tudok rajta vidulni, de mivel itt élek, ezért legalább a humorom megőrzésére törekedek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
sehol a parkban sem...hát még az országház körüli "park"-ban bebetonozott fák...ilyesmiért itt életfogytiglan jár magyar börtönben köcsögként

brühüyyy
@stone pit(er): Hát igen. Elvileg te tehetsz valamit. Itt meg én csak pöfögök magamban.
@Csekkliszt#10: Mivel a jobbik nem náci, ezért nincs kit kipofozni. Abban viszont egyetértünk, hogy a kéthétalattrendetteszünk ígéret be nem tartása az egyik legvérlázítóbb.
Mai találós kérdés.

Ha a Krím Oroszország ellen és Ukrajna mellett szavazott volna, akkor az eredményt az USA és az EU ugyanúgy nem ismerte volna el?? :)
@gazoló:
Nekem nem képviselőjelöltem Hadházy úr. Meghagyom őt a sok fityeszes neurozombinak, akik elhiszik, hogy tényleg a Dunakanyar a legdinamikusabban fejlődő térség. (Mondjuk kíváncsi lennék arra, Felcsút mit szól eme állításhoz. Pl.)

A cikkben szereplő állításokat megerősíthetem, marha sok eladó tábla van kint - a kár évekig is - a házakon, telkeken a térségben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szerintem meg igen, de csak újnáciknak lehet hívni őket, különben megharagszanak, ami tiszta vicc, mert egy (új)nácinak miért sértő, hogy (új)náci? Ha nem büszke rá, akkor gond van az ideológiával. Ha engem leliberálisoznak (phuj), én veszem sértésnek, sôt megköszönöm.

Nyilván orban is gondolt valakikre, ugye. Most ne vegyük lajstromba, h miért újnaci a jobbik, csak pár dolog
- naci ideológia : zsidók listázása, cigány gettóba zárása
- hitler hasonmással vonul fel pártrendezvényen
- magyar gárda alapítás
- naci kultusz ápolás, stb

De unom már ezt ismételgetni, szerintem szórakoztatóbb az, ha Terry black lebutizza Szijjártót es az előző heten meg Zuschlagot, benyogve h az meg fideszes csávóval dugott, es ehhez hozzáadjuk h állítólag ZJ es szp együtt találták ki a kamu ifjúsági szervezet mozgalmat, akkor adódik a kérdés: lehet, hogy ezek szeretők voltak?
Szerintem ne szarozzunk, mondjuk ki bátran.

Ahogy 2010-ben, most is a balliberális pártok nyerik a választásokat, hiszen az otthon maradottak nyilván azért maradnak otthon, mert nem akarnak Orbánékra szavazni.

Jól mondom?:)
... Vagy ez csak egy olyan osszeborulas, mint az MSZP - Fidesz 2 penztarosáe?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen jó kérdés, nem véletlenül megy el mellette a sok nagyondemokrata.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A dzsobbik valóban nem náci. De téged olvasva, a vöröscsillagot lassan kitűzheti a csákóra. A kiskutyajelvény mellé.
Nagy szarban van a Böszmefogás a Medián szerint:

"Az MSZP-DK-EGYÜTT,PM-MLP" Összefogásnak jelenleg 700 ezer szavazója van, ez körülbelül 13-15%-os választási eredményre lenne elég"

Forrás: Medián, 2014.03.17.

Ez még kevesebb mint 4 éve :DD
@Csekkliszt#10: Megmondom őszintén már én is unom cáfolni ezt a nácizós lemezt, amelyet minél inkább erőltetnek, annál inkább kontraproduktiv. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azé' az vicces, hogy ma a kommunizmus felé kacsingat a jobbos... Tudod, mint ama nemzetszocialista érában, de azért azt kikéri magának, ha lenácizzák. Igaz, ő csak nácinak látszó tárgy! A gondolkodás máshol zajlik. Nem minden kétlábú ember is egyúttal, azért még tenni is kell valamit.
@CSENDES:
Tudom, mit írtál. Csak kikívánkozott belőlem, hogy egyes fityeszes képviselők milyen kibaszott hatékonysággal képviselnek. És még meg is választják őket érte - újból, és újból, és újból.
Megnéztük a jegyzőkönyvekben: a mi Sanyi bácsink nemegyszer egész évben nem szólt egy qurva szót sem a parlamentben. Ilyenkor gondolom Néma Bobot képviselte.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
80%os orosz népességgel 130%-os reszvetel mellett még visszafogott is az eredmény, az EU semmit sem kockáztatott, amikor előre bemondta h elutasítja.
A kérdés az, mit kaptak a csecsenek cserébe, h az ősellenség mellé álltak!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De mi a bánatnak kopizol be rendszeresen komplett cikkeket? Ha a jobbegyenest akarnám olvasni, akkor ott válaszolnék rá. Saját véleményed nincs?
Édes istenem, de unalmasak ezek. Semmi szellem... semmi vitakészség... csak böfögnek és szellentenek. Kénytelen vagyok kiszellőztetni, és tahótlanítani. Fejesrob, meg ez az alliteráló hülye.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Fucsán Nyerenc ezt is elintézte, egy kis unicummal karöltve. :)
@épészmérnök:

Előbb nézd meg a mai Medián adatokat, és utána tilst :))

"Az MSZP-DK-EGYÜTT,PM-MLP" Összefogásnak jelenleg 700 ezer szavazója van, ez körülbelül 13-15%-os választási eredményre lenne elég"

Forrás: Medián, 2014.03.17.
@Csekkliszt#10: Lehetne cáfolni, de most nincs hozzá kedvem, bocsi. :)
@épészmérnök: Neked mi a problémád szellemes barátom? Nem azt írják amit szeretnél? Akkor mi a faszt keresel itt? Ez egy blog. Tudod mi a blog demokrata? Egy olyan poszt, amihez bárki hozzászólhat aki regisztrált és leírhatja a véleményét. Nem a tiedét, hanem a sajátját.

Érted b+?
@iii: Ne hari, amúgy nem az egész cikk volt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ok, megértem, fáradt vagy:-) akkor addig az ártatlanság vélelme alapján bűnös :-)
@Fejesrob:

Pontosan!

"Az MSZP-DK-EGYÜTT,PM-MLP" Összefogásnak jelenleg 700 ezer szavazója van, ez körülbelül 13-15%-os választási eredményre lenne elég"

Forrás: Medián, 2014.03.17.

Nem győzöm elégszer ezt kiírni a mai mediános kutatásokra hivatkozva.

KI FOGNAK ESNI A BALLIBERÁLIOSOK! :)

Aki nem hiszi el a mérést az nézze a medián oldalán...
"A kormány mondja fel a Paks 2-vel kapcsolatos orosz-magyar államközi szerződést!

Együtt 2014
2014. Már. 17., Hétfő 14:40
Orbán Viktor sem maradhat néma és tétlen

Azt követően, hogy az Európai Unió szankciókat léptetett érvénybe az ukrán állam szuverenitását megsértő, területi integritását veszélyeztető Oroszországgal szemben, Orbán Viktor sem maradhat néma és tétlen. Az Együtt-PM felszólítja az Orbán-rezsimet, hogy az orosz állam nemzetközi joggal ellentétes lépései miatt azonnali hatállyal mondja fel a Paks 2-vel kapcsolatos orosz-magyar államközi szerződést!

Az Együtt-PM támogatja az EU törekvéseit – és így a ma életbe léptetett szankciókat is –, amellyel Oroszországot igyekszik rábírni arra, hogy tartsa tiszteletben Ukrajna területi egységét és szuverenitását. A Bajnai Gordon vezette szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy egy, a fegyverek árnyékában megtartott referendumot bárki is legitimnek fogadjon el.

Elfogadhatatlan tartjuk továbbá, hogy Magyarország – az európai közösség döntése következtében – egy olyan államra bízná a nemzetbiztonságát és energiaellátást évtizedekre meghatározó atomerőmű bővítését, amely a szabad világ megítélése szerint éppen, hogy kockázatot jelent a térség biztonságára. Szövetségeseink egyértelmű elhatárolódása – Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin homályos partnerségén keresztül – Magyarországot is érintik. A szankciók és Oroszország megváltozó politikai szerepe alapvetően drágítják meg a paksi beruházást és így az onnan kinyerhető energia árát is.

Az Együtt-PM felszólítja Orbán Viktort, hogy legalább a sokadik jelzésre térjen észre és –áttekinthetetlen üzleti érdekek – miatt ne húzza magával Magyarországot egy új vasfüggöny mögé, ne kockáztassa Magyarország jó hírnevét, nemzetközi megítélését, és legfőképpen: a magyarok gazdasági és politikai függetlenségét Oroszországtól!

A kormányváltó szövetség tagjaként az Együtt-PM felszólítja az Orbán-rezsimet, hogy az orosz államnak a nemzetközi joggal ellentétes lépései miatt azonnali hatállyal mondja fel a Paks 2-vel kapcsolatos orosz-magyar államközi szerződést!"

www.egyutt2014.hu/a_kormany_mondja_fel_a_paks_2-vel_kapcsolatos_orosz-magyar_allamkozi_szerzodest.html
@iii: nincs hát. és megint kényszeredetten vigyorog, mint egy idióta
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ha ezek kiesnek, Mo. végképp náci lesz.

Persze Kertész szerint már most is azok vagyunk. (Gondolom, addig, ameddig ez a Kertész is meg nem betegszik).
@épészmérnök:
Bej, de szép lenne, ha Viktorrunk most lenne az eu soros elnöke. Akkor mit csinálna a kis ördög a fejében? Milyen tábla mögött adna sajtótájékoztatót? " STRONG RUSSIA" ?
Kósa:
"Orbán Viktorról – csak a vicc kedvéért – azt mondja, ő olyan mint „a szó nemes értelmében vett szürke magyar bika, az a jó másfél tonnás, kétméteres szarvterpesztésű. Hihetetlenül stabil. Ha csak áll a pusztán, már abban olyan erő lakozik, hogy messziről látni, itt nincs apelláta. Ráadásul nyugodt, nem valami másfél éves, össze-visszaszaladgáló”."

Ezt vegyelemezni kell:
- szürke magyar bika > 150 cm-s bikuci,
- jó másfél tonnás > jó ha félcédulás,
- kétméteres szarvterpesztésű > a zasszony tette vele?
- apelláta mentes, messzire látszó erő - nem ismeri kihívni senki vitázni,
- ráadásul nyugodt > jól szedált.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem te, a jobbik!
Mondtam, én liberális (phuj) vagyok:-)
@épészmérnök: Bajnait pár hét múlva jól visszanyomjuk a kukába.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gyuriferi seggébe senki nem bújt bele, sokkal inkább ő bújt másokéba. Ez a jobboldal mantrája. Kétségtelen, hogy még ezt is csak Unicummal lehet elviselni, de még mindig nagyságrenddel jobb, mint a fideszes maffiaállam. A fidesz-jobbikos maffiaállamról nem is beszélve, az katasztrófa lesz.
@épészmérnök:

csak a katonapolitikai

a társadalompolitikai-etnikairól már a lordunkkal régebben...

erről nem fogok, de ez sem utolsó:

index.hu/gazdasag/2014/03/17/oroszoke_a_nemet_olajceg/

ezért is vélem úgy, összetettebb a helyzet annál, amit én átlátni képes vagyok
@Fejesrob:

"Bajnait pár hét múlva jól visszanyomjuk a kukába."

Robikám, a bilibe fejedet, ha előtte kivetted belőle a kezedet.
@Bakter:

röviden: lemarházta a Főnököt.
@Bakter:
Ez a Kósa ugy fogja hátbaszúrni Orbánt az első alkalommal, ha gyengülni latja, mint a csuda... mint 2002-ben. Az lesz az igazság pillanata, amikor majd elindult a belharc a fogatlan oroszlán koncáért, képzeld el ezek mit tudhatnak egymás korrupcióiról. Priceless lesz! Szerintem akkor elindul a nép és Táncsicshoz hasonlóan kiszabaditja Simon Gábort a börtönből es érdem keresztet fog kapni, mert a Fidesz maffia által ellopott pénzhez képest az ő 250, na, legyen 400 misije nem lopás, hanem befizetés lesz.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Honnan veszed ezt? semmi ilyesmi nincs se a Medián, se a mások oldalán. Link?

Mivel előző hónapban még 30%-on álltak, amit mondasz, az komplett baromság, a meggyárgyult fideszesek vágyálma, de nagyot fognak koppanni! Lásd Fico eredményét, aki 37%-ról 28-at kapott.
Őszintén sajnálom az ide is írogató csicskákat, ostoba nímandokat. (Vagy mégsem?)
Mert a csúti és sleppje rajtuk röhög a legjobban. Hogyan szopják be a totális, demagóg agyhalál verbális vírusát - miközben ők bobcat-tel hordják ki a kolbászt az udvarukból a hátsókapun át. Ezek meg nerüvegesedett tekintettel révülnek a nemzethy szalaghos lhófasz ajkukat masszírozó végére. És hiszik, hogy az egy narancsízű, végtelenjó kojak-nyalóka.
@jaegtoer:
ne bonyolítsd tovább...úgysem hisznek nekedse

azt hallottad, hogy megtalálták? na mit?

a azokat a gravitációs hullámokat amik a Big Bang előtt elindúltak, hogy mára ideérjenek és már tuggyák

ajánlom figyelmedbe a hsz-eket a cikk egy tudományos izé de a hsz-ek igazi magyar humor

www.origo.hu/tudomany/vilagur/20140317-nagy-felfedezes-az-osrobbanas-nyomairol-gravitacios-hullamok.html

Blogger Géza2014-03-17 18:38:25

Azért röhej, hogy az ősrobbanást állítólag már érzékelik, de a maláj gépről még mindig semmi konkrétum...

Jolika Szí2014-03-17 18:54:14

Ezeket a hullámokat drága jó uram is megjósolta, sőt mink érzékeltük is őket Sajóbábonyba még 67-be egy házi gyártású sodrófából és egy gerebléből összeállított experimentbe.
Csak egy embernek mondtuk el a felfedezést, szűcsné MArikának, de ő már meghót.

brühüyyy

de vannak jobbak is

azóta porszívózok, hátha felfogok némi hátteret meg sugarat és eladom a sarkon
@épészmérnök:
"odahaza egyszerűen nem is tudja senki, milyen egy igazi újság"

Sajnos ebben teljesen igazad van. Itt évek óta már csak újságírónak látszó tárgyak vannak, sem írni, sem szöveget vagy történést értelmezni nem tudnak. A szakma szégyenei, tisztelet a ritka kivételnek, az ő írásaikat viszont senki nem olvassa.
Boldogabb időkben 3-4 újságra fizettem elő, mára ebből egy maradt, és nem anyagi okokból.
Ugyanezen okból híradókat sem nézek, maradt a net, ahol a nem újságírók írásai sokkal komolyabb elemzéseket adnak. Köszönet a blogvilágnak is azért, hogy segíti a sokoldalú tájékozódást.
@Csekkliszt#10:
A múltkor levezettem, mit fog tenni a lézer, a kóser, a rokkán ha a szürke bika kétméteres szarvát veszti. Tom és Jerry kutya fasza lesz ahhoz képest. Csak már ott tartanánk, kérnék végre egy kávét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Úgyis voltam én már minden"

eddig csak dicsérve voltál ahhoz képest, aminek mutatod magad.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

De szép is lenne, ha ezek a mocskos tolvaj ballib garnitúra egyszerre tünne el a sűlyesztőbe Gyurcsányostul, Mesterházystul, libatolvajostul !

Bár az igaz, hogy ehhez jóval közelebb állnak, statisztikailag mint a győzelemhez !

Hajár magyarok !

Szavazzatok bárkire, csak ne az Összefosásra és egy álom valóra válik !

Egy közös cél ami elérhető !
@épészmérnök:
nem lenne egyszerűbb beletenni egy nagy fekete lyukba?
lehet a bika segge amiről a kósa beszél

brühüyyy

a zukrán helyzet meg kavarog mint a köd
@iii:

Dehogynincs.

"Az MSZP-DK-EGYÜTT,PM-MLP" Összefogásnak jelenleg 700 ezer szavazója van, ez körülbelül 13-15%-os választási eredményre lenne elég"

Forrás: Medián, 2014.03.17.

Még direkt IDÉZETJELET is tettem ki...tudod macskakörömnek hivják.
És a forrást is megadtam: Medián (ami mai adat)

Nem én tehetek róla, hogy a 15% is kérdéses lesz a Böszmefosóéknak. Én inkább csak örülök neki.
A Spektrumon most megy egy sorozat: Elhagyott városok címmel.
A következő évadban állítólag benne lesznek a magyar focistadionok is.
@Bakter:
Ácsi, ácsi! Tudom, hogy Kósa nem egy biológus, de ha orban a szürkemarha, akkor mi az úristen a Köteles Lászlo ? Mert ugye vizuálisan az 10/10? Vagy ez olyan, hogy a Köteles a szürke marhák mammutja?
@iii:

Kinemszarjale Ficót? A legantimagyarabb tót slota mellett egyébként.
@Bakter:

Na ja..

Tele van ostoba MSZP csicskával ez a blog, holott az országba már elvétve is alig látni Összefosás rajongót.

A munkásőrök, és pufajkások 50-60-as korosztálya a fotelből nosztalgiázva nácizik, és nyalja a seggét a komcsi MSZP-nek.
@jaegtoer: Most akkor mi van, írjam azt, hogy Bajnai győzni fog?

Most komolyan, te ezt gondolod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nos, elolvasva a "mit nem üzen nekünk a Krím" című írás egy jó részét, meg kell jegyeznem, hogy a (valószínűleg) jelentős világlátásbeli különbségek ellenére is lehetnek dolgok amiket részben hasonlóan látok mint a fent nevezettek.
Hogy a legalapvetőbb érzések terén közelítsek.
Mindenféle harcot, emberi áldozatot el kell kerülni. Az ukrán politikusoknak ez presztízsveszteség, mint ahogy minden átlagos politikus így vélekedne. De mit sem számít! Itt a az új helyzet, bőven van mivel foglalkozni. A Nyugat tudja, hogy nem fog beavatkozni. Az oroszok elmentek a falig, megvan amit akartak. A lényeg, dönthet-e egy jól elhatárolható terület lakossága úgy, hogy egy másik országhoz akar tartozni? Igen, dönthet! Nem látom ezt a kifejezetten üdvözítő útnak, de végső soron lehet, hogy jó gyógyír egy problémára. Végső soron!!! Most elsősorban a Krímről beszélek, de vannak áthalások. Azonban látom, hogy minden nemzetközi eseményt a saját szemüvegeden keresztül látsz. Persze én is! A jelenlegi helyzet a mérvadó. Többségben vannak az oroszok? Igen. Akkor miért kell egy népszavazást elcsalni? Így kell illegitimmé tenni, az egyébként lefutott ügyet. Ez EBESZ megfigyelőit, eleve be kellett volna hívni. Így tesz egy gentleman. Nem tehetek róla, hogy nekem szimpatikusabb egy Gandhi, mint egy Putyin. Hova sietünk? Tárgyalgathatna a Nyugati vezetőkkel egy számukra is megfelelő politikai kiutat kínáló megoldásról. Vacak szóval win-win, de attól még igaz. Otthon így is politikai tőkét kovácsolhatna belőle. No mindegy!
Szóval, hogy viselkedne az USA? Vagy viselkedett Koszovóban?... És Szlovákiánál? És Eritreánál? És a kurdoknál? Persze igazad van, mindég úgy ahogy érdeke kívánta. Csakhogy sokkal több, alapelvhez hű maradt, még ha ezek inkább a nyilvánosságnak szólnak is. Itt élsz ebben az országban, Te is látod, hogy az aktuális adminisztráció képes hatni az aktuális külpolitikára. Gondolj a megszólítani kívánt választóikra. És ez nyugaton sokkal fontosabb, mint az oroszoknál. Koszovó előzményei nem ilyenek voltak. Emlékszem! Jugoszlávia szétesésével senki nem vetette fel azonnal Koszovó elszakadását, a koszovói albánok kivételével. Pedig jogilag nem is volt olyan tiszta a helyzet mint a Krímben. Jugoszlávia tagköztársaságaira esett. Persze a szovjetunió is, csak több mint 20 éve, és az SZSZSZK-k határai legtöbb helyen, pl. Ukrajnában maradtak a régiek. A szerbek durva népirtásba kezdtek először reguláris, majd félkatonai szervezetekkel. Szerinted nem játszottátok el a jogot, hogy kisebbségeik ügyeikbe törvénykezésükkel beleszóljanak? Mert szerintem igen. Elképzelem magam döntéshozóként, amikor választóim, vagy azok halható része azt mondja, hogy ocsmányság ami ott folyik és tegyek meg mindent annak érdekében, hogy élhető környezetet teremtsek. Egészen más helyzet! És nem kell hozzá okosabbnál okosabb válaszokat keresni. Ez a szívedből kell, hogy jöjjön! Vagy ekkora a különbség a világlátásunk között?
Nagy szerencsénk, és az oroszoknak is, hogy a Krímben erről nincs szó. Persze, az atomhatalmi státusz némileg megvéd, de nagy lenne a haragszomrád.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Vazze, olyat, hogy link, ismersz? Az, hogy odaírod, hogy "Forrrás", az nem az, kutyaütő!

A Medián oldalán semmi ilyesmi nincs, és fura is lenne, mert április elején fog megjelenni a következő. Szóval hazudsz, picifiam, vagy megbolondultál.

Mindegy, hogy Ficot minek tartod, a dolognak nem ez a lényege, hanem az, hogy a közvéleménykutatások nem mutatják feltétlen az igazságot. Különösen nem nálunk, ahol a fél ország meg van félemlítve: tanárok, rendőrök, közszolgák, stb.
@Bakter:
"Csak már ott tartanánk, kérnék végre egy kávét. "

Tejszínhabbal vagy anélkül? Esetleg ír kávét? Mert ha tényleg ott tartanánk, vinném neked nagyon szívesen.
Egy kicsit off: most ugye mindent elárasztanak a politikai szórólapok. Nálunk a házban 90 %-uk a lépcsőházi kukában végzi.
Ma kezdtem egy kísérletet. Kinyomtattam sok példányban egy Pupu-cikket, és beraktam a közös postaládába. Holnap megnézem, hogy ebből mennyi lesz a kukában.
Nagyjából ismerem a lakók nézeteit, de ennek ellenére nem vagyok optimista.
Ha nem baj, holnap beszámolnék az eredményről :)
@jaegtoer: Na látod haver, nem véletlenül nem válaszolsz.

A kezem akkor lógna bele a bilibe, ha azt írnám, Bajnai megnyeri a választásokat.

Ennyire ostoba vagy b+, hogy még nyilvánosságra is hozod, mekkora lúzer vagy. Ekkora Bajnai fan nem lehet valaki haver. Látod, hogy Bajnainak esélye sincs, de mégis úgy teszel, mintha a győzelem küszöbén állna.

Aztán csodálkozol, hogy a ballibsi pejoratív:)))
@rodeo36:
Bocs, ne vedd kötözködésnek, de a Big Bang előtt nem voltak gravitációs hullámok, mivel fogalmilag akkor indult minden, idő, tér, stb. Max isten volt (mondják a hinduk, hogy a világegyetem Siva... kiáramlása)
Illetve ezt is annyiban pontositanam hogy Stephen Hawkins volt tudóstársa, Pemrose szerint a világegyetemben több Big Bang volt, erre utaló nyomokat találtak több éve. (Ezt mondják a hinduk és a buddhisták is, kb, más hangsúllyal)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"holott az országba már elvétve is alig látni Összefosás rajongót."

Az ég óvjon meg a rajongóktól. Látjuk, hogy az Orbán-rajongók mit tettek az országgal.
Szívesebben látnék rengeteg felelősen gondolkodó és világosan látó embert.
@épészmérnök:

mindig megihlet, amikor olyan irat kerül a kezemben, amely arról tanúskodik, hogy az adóhivatal kérlelhetetlen szigorral időt-pénzt-munkaerőt nem kímélve vehemensen arról kíván megbizonyosodni, hogy 547 Ft (azaz:ötszáznegyvenhét forint) közüzemi díj befizetése tényleg megtörtént-e, s ha mégis, akkor az a személy volt-e akinek a neve a befizetési bizonylaton szerepel. Feltehetően azért, mert ennek társadalmilag káros hatása beláthatatlan következményekkel járna, és legalább addig sem azzal kell foglalkozniuk, hogy a jogalap nélkül visszaigényelt ÁFA milliárdok kifizetését miképpen lehetne megelőzni, netán felszámolni, s ha már mégis megtörtént, hogyan lehetne behajtani az adócsalókon, horribile dictu! megszüntetni ezt az igencsak jövedelmező nemzetgazdasági ágazatot.
@rodeo36: Jó jó de hol a francban van a Maláj gép? :)
index.hu/mindekozben/poszt/2014/03/17/kim_dzsongun_ragyujtott_egy_cigire/

Inkább nézzétek meg azt a gyönyörű repülőgépet Kim mögött. Igazi technikatörténeti kuriózum, ha még repül. Felismeri valaki? Segítségül: nekünk is volt ilyen.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Kedves babesuksük, te vagy a kedvencem.
Ha te valóban tanár vagy, akkor te magad vagy a megtestesült hoffmanni oktatáspolitika, árvalányhajas nemzeti töke, amit kimérve adnak a La Rambla nagycsarnokában, mint setét bika leszúrt bránerét torr-e(?) á... dor által.

Mindig jókat szórakozom a sötét mivoltodon, ami erős amper is, szóval rázol... kurvára. Vagy annyian, hogy Paksot kiváltod?
hazaáruló mindenki
aki mafia szervezetekre szavaz
és országrontókat támogat

aki nagyon buta és így követi el az
GONDATLANSÁGBÓL ELKÖVETETT HAZAÁRULÓ
@Vitéz.László: Honnan a faszból tudjuk ki a maffiózó, nem írtad meg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az a maláj gép sohasem létezett...vagy egy hangárban pihen

hatalmas kémkedés folyik a térségben valamit keresnek (na nem a gépet) és amíg meg nem találják addig nem hagyják abba

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ez a különbség: náluk rajongók vannak, nálunk meg szavazók. Rajongó akkor is rajongó, ha rajongása justinbieber-tárgya szembeköpi.
@rodeo36:
Én azért körülnéznék gyufe garázsában, hátha behazudta oda. Mekkora flashmob lenne ez selmicinek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Jó ötlet ez a kidobott szórólap pool:-) Amerikában van ennek egy sajátos módja, ha jól emlékszem még Kissinger idejéből: a két elnokjeloltről csinálnak gumimaszkot (mint hajdan a magyar Uborka c. kabaréban a pilitikusokról) és ezt a két maszkot megmutatják gyerekeknek, kérdés melyiktől ijednek/ félnek jobban. Eddig közel 100% pontossággal jelezte, hogy ki nyer.
Na, most vizionizáljunk...
@Fejesrob: Bajnai sajnos már nem tudja megnyerni, az ötpárti összefogás viszont igen. Van rá esély és ez elég, nem kell feladni. Aki lábhoz tett fegyverrel megy a csatába, az ne csodálkozzon, hogy legyőzik.
@Fejesrob:

" Most akkor mi van, írjam azt, hogy Bajnai győzni fog?

Most komolyan, te ezt gondolod? "

komolyan gondolom, hogy bajnai nem fog nyerni.

ellenben az, hogy a kukába nyomja bárki is, ahhoz nagyon sokat és alaposabban kellene dolgozni, ha eddig nem sikerült.
erre írtam, hogy kell a hely a biliben.

momentán az is az eszembe jutott, hogy:

"Elsőként a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund kapott megbízást a letelepedési kötvények kibocsátására. A cég képviselője Lian Wang és Boros Attila.
A társaság mögött a Figyelő azt a Boros Attilát vélte felfedezni, aki a korábban felszámolt, s a kormányzat által jelenleg támadott Hajdú-Bét Baromfitermelő és Értékesítő Rt. vezérigazgatója volt 2000 és 2004 között. A volt cégvezető manapság Belgiumban él. Boros a hetilap adatai szerint 2007 táján a Waberer's vezető tisztségviselőjeként, igazgatósági tagként is szerepelt a cégregiszterben.
A lap kiderítette: egy máltai cég is részt vehet a kötvényprogramban, amelyhez Zsoldos János Demeter neve köthető, akit az a Bibó István Szakkollégium nevelt ki, amelyben Orbán Viktor kormányfő és Áder János köztársasági elnök is tanulmányokat folyatott. Bekerült a programba a ciprusi Innozone Holdings Limited is, amelynek Földvári Gábor ismert magánbefektető a képviselője. A több tucatnyi vállakozásban érdekelt Földvári elmondta: két országban, Ciprusban és Indiában lát fantáziát, a magyarországi letelepedést megkönnyítő kötvényt ott kínálná eladásra."

te hagyd a kukát, én meg nem készítem a bilit. rendben?
@Csekkliszt#10:

nézd...mindenki azt hisz amit akar,

az, hogy a világ nem olyan mint amilyennek a "tudósok" kiszámítják az tény...az nem érv, hogy egy elektron töltését tudjuk változtatni és attól a kettes számrendszer szerint azaz a villanykapcsoló elvén műxik a compupu amin játszunk kétféle töltés a 0 és az 1 és máris van compupu semmivel sem bonyolúltabb mint egy voillanykapcsoló...

valakiknek szükségük van erre a sok monoteisztikus világképre, a hinduk politeizmusa nem fér bele ebbe bár Chandrasekhar mondott dolgokat nem igen propagálják...és sok más politeisztikus társadalom sohasem gondolt a Big Bang-re mert a teljes Olympos-t vagy a Walhalla-t nem lehetett csak úgy össze vissza robbantgatni melyik ducinak mikor volt kedve hozzá

mióta van monoteizmus (csak az a Holy Trinity ne lenne) azóta keresik a Big Bang-et hát nem érdekes?

brühüyyy

a CERN is bozontozik és semmi más a többi kutatásról meg hallgatnak
@Csekkliszt#10: Én a lépcsőházunkban nem nagyon láttam kidobott jobbikos szórólapot. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A munkásőrök, pufajkások és exmszmp-sek elég szép számmal védik nálatok a nert, pubi.
Én spec kisz-tag sem voltam, pedig a titkár elég erősen kapacitált a belépésre.
Te mikor tüntetted el a pártatgkönyved? Mert az ilyen eltüntetősök pofája állt át leginkább a komcsizásra.
@iii: Értem tehát szerinted GyuriFeri van a ti seggetekben és nem ti az övében. Végül is minden csak nézőpont kérdése.:)
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Még direkt IDÉZETJELET is tettem ki...tudod macskakörömnek hivják."

1.
idézőjel, nem idézetjel. idézetjelnek a bukaresti román kollégáim hívták, akik temesváron tanultak meg magyarul, majd beszivárogtak az országba, mint erdélyi magyarok.
2.
a macskaköröm az, ami a macska lábának a végén van. a magyar írásjelrendszer, illetve a magyar nyelv (hangsúlyozom neked, bukarestinek) NEM ismeri a macskaköröm kifejezést. ált. isk. 5. osztályban bukást jelent, ha valaki nyelvtanórán leírja vagy kimondja a macskaköröm kifejezést.
@Fejesrob: ha nem tudod, akkor a te eseted a GONDATLANSÁGBÓL elkövetett...
@Secnir: ezek szerint ez egy szőrtalp. cseppet sem meglepő

:-DDD
@Secnir:
Csak nem vendégmunkás a lelkem, a Ledvay roadról?
Sok ilyen vendégmunkáshoz volt szerencsém. A nagymagyarok is addig nevezték őket testvéreknek, amíg tömegével nem költöztek a szomszédjukba. Azután rohamosan visszaesett a családi légkör szintje.
@Fejesrob:

"Ennyire ostoba vagy b+, hogy még nyilvánosságra is hozod, mekkora lúzer vagy. Ekkora Bajnai fan nem lehet valaki haver. Látod, hogy Bajnainak esélye sincs, de mégis úgy teszel, mintha a győzelem küszöbén állna.

Aztán csodálkozol, hogy a ballibsi pejoratív:)))"

aztán hogy most mennyire csináltál hülyét magadból, magad is rájönnél, ha nem csak a betűket tudnád olvasni. és nem ragaszkdnál annyira a szmájlikhoz, hogy felfogd mit is olvastál.

bárr lehetr hogyy ezz a liberáliss fertőő nyomott hagyott rajtamm.

kell a szmájli, vagy anélkül is megy?
@jaegtoer:
" legalább addig sem azzal kell foglalkozniuk, hogy a jogalap nélkül visszaigényelt ÁFA milliárdok kifizetését miképpen lehetne megelőzni,"

Hogy te milyen kekec vagy... A kis pénz már nem is pénz? Valahol el kell kezdeni... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
érdekes, ezt nem is tudva őt tartom az egyetlen nagy "amerikai" színésznek...ugye Welsh-ben született UK!!! azaz

www.biography.com/people/anthony-hopkins-9343556

a többi bohóc meg paprikajancsi és kurvák drága pénzért szar az egész hollywood

az égi fával máglyát kellene gyújtani

brühüyyy
@jaegtoer: Szerintem azért a kukáért Bajnai tett és tesz a legtöbbet.

Oda kerül, elhiheted. Még a 15%-uk is kérdéses.
@Bakter:
"Rajongó akkor is rajongó, ha rajongása justinbieber-tárgya szembeköpi. "

Szomorú ez nagyon.
@Bakter: Mivel hozzánk volt bedobva, gondolom a többi postaládába is raktak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kicsit nehézkes a felfogásod, de már megszoktam. Nem a miénkben van, hanem egy közös seggben van, ha mindenáron ehhez a hasonlathoz ragaszkodsz. Gyurcsány minden kérdésben elfogadta a többségi álláspontot, ennek ellenkezőjének a sulykolása a fideszes propaganda része.
@rodeo36:
Köszi ez tok érdekes, de pár dolog
- az általad idézett cikk is arról ír, hogy a Big Bang UTÁN (egy időben ) keletkezett gravitációs hullámok (tehát a cikk szerint szó sincs előtte)
- a hinduizmus nem politeista vallás, azaz, hogy egyszerre több egyenrangú Istenben hinnének, mert a 3 fő isten közül egyikbe hisznek igazán, bár még bonyolultabb a dolog, mert igazából
egyén dönti el, hogy ateista !!! teista vagy panteista kíván-e lenni . tehát isten hitet sem követel meg a hinduizmus, mert központi eleme dharma tan (és a kasztrendszer)
- en nem hiszem hogy a monoteista vallások amióta léteznek keresik a Big Bang-et, pusztán azért mert ezen vallások az isteni kinyilatkoztatásra épülnek es nem szorulnak ezen kívüli bizonyítékra, a muszlimok a Koránt isten szó szerinti !!! megnyilvánulásának tartják, minek oda más tudományos bizonyítás
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A munkásőrök, és pufajkások 50-60-as korosztálya a fotelből nosztalgiázva nácizik, és nyalja a seggét a komcsi MSZP-nek. "

kézcsókom és részvétem a kedves Mamádnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Persze, mert azon nagyon jól lehet répát pucolni :-D
@iii: Azon filóztál már, hogy mi fog kezdődni arrafelé hetedikén? :)
@jaegtoer:

Jég, most elkeseredtem. Az idézett cikkben olvastam egy nevet, amelynek viselője hosszú évekig nagyon kedves munkatársam volt. Elszomorított, hogy ezzel a sötét és ronda dologgal, egyáltalán a Fidesszel kapcsolatba hozható. Ámbár, ha visszagondolok, a a beszélgetéseink sose a politika körül forogtak.
Viszont azt azért mégiscsak szeretném tudni, hogy a személyéhez vajon hogyan viszonyul a keresztény erkölcsöket képviselő KDNP?
@Fejesrob:

" Még a 15%-uk is kérdéses. "

Nem probléma.
Legalább látom, hogy a Főnök, a Vezér, a Marhák Marhája (by Kósa) I. és Utolsó Orbán Viktor hogyan áll szügyig a szarban segélyt-kérően pislogva reménytelenül a nemzeti színű szivárványba kapaszkodva.
@Csekkliszt#10:
engedd meg nekem e sekélyes elemzést, a hinduizmus tényleg egy speciális eset a "hitek" világában a világtörténelem tele van politeizmussal és nagyon kevés vagy csak egyetlen monoteisztikus jött létre és annak is van (nem ismeretelméleti) oka, az a társadalom amely kialakította (és a többiek akik átvették egyszerű másolással) világhatalomra tört és az egyetlen lehetséges és vitathatatlan igazságot képviseli (VITANINCSINKVIZÍCIÓ) mind a Porta mind a Római Birodalom (annak minden csökevénye is!!!) monoteisztikus és erőszakkal az...a császári szultáni hatalomhoz nem fért már két egymással vitatkozó isten sem hanem egy a nagyszakállú és az ördög sakkban tartva valamint tartalékban a végső fenyegetés és elrettentés eszköze a hatalom részéről halálod után sem szabadúlsz tőlem én vagyok az egyetlen hatalom következésképpen JÓ

brühüyyyy

nem ismerős ez neked alcsútbasznádról?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Amennyiben Lian Wang az illető, úgy elkeseredésre nincs okod, mert ő még lehet egy jóravaló üzletember, aki a kínai területekről érkezők miatt került be a buliba.
A többiek is mind, mind jóravaló emberek, a maffia főnökök általában kedves családszerető emberek. Szeretik a Családot. végül is az övék.
@Csekkliszt#10:
még valami: történelem
egyiptom az ie XIV száazad
Mózes kiűzetése Egyiptomból ahol kegyvesztett lett mert a monoteizmusa nem fért össze a politeisztikus állami felállással (ami valami módon gondolkodásra és bizonyos demokráciára is utal mialatt a monoteizmus ezt nem engedi)
Echn Aton/Amen Hotep

brühüyyy
időben felismerték a veszélyt
@Fejesrob: Áruld már el, okostojgli, honnan veszed ezt a sületlenséget a 15%-ról? Csak kíváncsi vagyok? A haverodnak is feltettem a kérdést és elmenekült. Te is ilyen lotyaszájó vagy?

Nagyot fogsz te meglepődni az eredményen, én előre megmondom. Lásd Fico eredményét és lásd a Voks 14 felmérés eredményét (amely nyilván torz, de azért mutatja, hogy a fiatal, képzett rétegben toronymagasan vezetnek a kormányváltók).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

jó, elvetettem a súlykot a Woody Allen és Al Pacino és vannak még egy páran de az egész filmipar szarra épűl és csak nagy ritkán születnek értékek

a redneck-ek nem zabálják

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi lenne? Hétfő. Az Orbán-rendszer eltakarításának első napja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Persze, mindenki hasznosította: berakta a konyhai kuka aljába, hogy ne ragadjon le a krumplihéj. Vagy, ha a papagájokat nem zavarja a sok színes faszság, akkor jó a kalitkába is guánófogónak.
Még most is röhögök:
Csúti Grey Bull.
@fvipera: ez emeljük a téteket-blöffnek, lebegtetésnek elmegy, bár sztem (nem okoskodásként, csak megemlítem) ez aligahnem úgy működne igazán (hogy ne saját magukat rúgják tökön), ha egyidejűleg rávennék arab szövetségeseiket, legalább a szaúdiakat, hogy átmenetileg növeljék az olajkitermelésüket, és akkor menne lefelé igazán az ár, egész pályás letámadásban. egyébiránt még is kérdéses, hogy mennyi az annyi

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: illegitim vagy sem, és ha igen, miért nem-témához annyi fűznék hozzá: igazából még egy Amerikai Egyesült Államok első emberének beiktatásához sem szükséges, azaz megkerülhető az elnökválasztási procedúra - ld. Gerard Ford alelnökségét és elnökségét... persze nekik az elmúlt fél évszázadban csak gázos, botrányos, szalonképes szóval élve szalonképtelen elnökeik voltak (háborús bűnös, szexuális zaklató /munkahelyén beosztottját hmm... dolgoztató/, hamistanúzó, korrupciós botrányos stb., bizonyítékhamisító, mondvacsinált ürüggyel háborúzó stb.), úgyhogy ez jóformán csak aktuális érdekesség
Az általad 8 millióra taksált balra kanyarodott magyart az Összefosás pártkatyvasz sem tudja semerre sem terelni.
Nem tudjuk itt már ki a balf.sz ki a jobbf.sz, csak sodródunk a politikai árral.
Egy dolog biztos: politikusnak csak gazember áll: tolvaj, erkölcstelen, hazaáruló.
Jelenleg ez a helyzet. Talán egyszer megváltozik.
ennek az oszágnak erre van szüksége, és kész:

index.hu/velemeny/2014/03/17/wiedermann/

Az egy dolog, hogy milyen gázos szart adott ki ez a pina (szerintem Matolcsy babája, kúrja évek óta, fene a gusztusát, bár zsák a fóttyát...), az viszont már tényleg baj, hogy azt se értik, hogy miért gáz. De hát nekünk ez jut.
@iii:

Ja csak sajnos a Voks 14-et nyuggerek tényleg nem használják, akik a legtöbben vannak. Én nem élem bele magamat a kormányváltásba, pedig jó lenne.
@Pantagruel:
csak nem képzeled, hogy az amerikai olajlobby (hogy ne maffiát mongyak) sohasem engedné meg az olajár zuhanását

a jelenlegi szint alá már nem fog menni semmi módon...pont ezért akarják dominálni az egész oljatermelést ami még nekik sem sikerült és sohasem fog

brühüyyy
@rodeo36:

hehe. nem értek a big bang-hez, hacsak nem az ami velem is elő szokott fordulni, de ebbe itt és most nem mennék bele.
Nekem elég az Isten, néha még sok is, az az egy is. Meg aztán már beszélgettünk erről... szövevényes ügy ez. jobb nem bolygatni. itt egy bolygó, ott is, emitt is, oszt hogy lehet hogy itt is vagyok, ott is vagyok, mégis sehol sem vagyok, de mégis itt dadogok:)
@jaegtoer:
ja van olyan elmélet is mely szerint mi nem létezünk

valamiből meg kell élni ezeknek is képzeld bozontok nélkűl a CERN-t

brühüyyy
@iii: ne erőlködjél már, csak úgy írtam a 15%-ot, lehetett volna 17 is, a fene tudta azt, hogy annak jobban örülsz.
@iii: Szerintem te nagyobbat fogsz lepődni. :)
@Amadeus62:
Pedig az a jobberszlogen, hogy a maszop/balib/összefogás a nyugdíjasok pártja. Bár azt még nem láttam, hogy gyufe kezét csókolgatták volna. Bezzeg...
@PAPÓ38: "Egy dolog biztos: politikusnak csak gazember áll: tolvaj, erkölcstelen, hazaáruló."

A demokráciában vannak intézményes, nem személyektől függő megoldások a politikusok ellenőrzésére, és ha szükséges, megbüntetésére.

A nem-demokráciában pedig ezeket az intézményeket vagy megszünteti a hatalom, vagy a saját embereit teszi mindenhová, vagyis személyek jó- vagy rosszindulatától teszi függővé, hogy melyik politikust büntetik, és melyiket hagyják futni.

Ennyi a különbség. Te melyiket preferálod?
@Fejesrob: Szóval hazudsz, kispajtás.
"- Mester, a szomszéd vörös sapkás lámakolostor apátja szeretne veled vitatkozni arról, hogy szüksége van-e a Buddhának dugóhúzóra – fordultak egy nap tanítványai Orb-Han Rotakapához, a Himalája-szerte híres narancssárga sapkás Sokhat Lopalali-kolostor szellemi vezetőjéhez."

herostratosphere.blog.hu/2014/03/16/rotakapa_apat_tanitasai_a_vita_hiabavalosagarol
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Megnéztem!!! Nincs ilyen mérés!!! Szánalmas aki ezt feltette és az is aki annak örülne, ha egypártrendszer lenne (vagy maradna) Magyarországon!! Volt belőle részünk jó pár évig!! Nem tetszett!!!
"A Gazeta Wyborcza részletes tudósítást ír a lengyelek magyar fogadtatásáról, majd rátér a közös lengyel-magyar gyökerekre is, kiemelve a Magyar Hírlap kommentáló mondatát: „Közös múlt, közös jövő?” A cikk szerint a Nemzeti Múzeum kertjében főleg lengyelek voltak, de rengeteg litván zászlót is lehetett itt látni. A Gazeta Polska főszerkesztőjének, Tomasz Sakiewicznek itt elmondott beszédét a lap egyértelműen antiuniósnak és nacionalistának tartja, s felhívja a figyelmet a transzparensre, amely Orbán Viktort kívánta Lengyelország miniszterelnökének."

"http://www.lengyelnet.hu/lengyelrolunkirjak/nem-a-kormanyparti-lengyelek-jottek-tuntetni-orban-mellett-hanem-a-radikalis-jobboldali-ellenzek-hivei-92836.html"
@épészmérnök: Most látom, hogy ez a cikk 2012-es, elnézést. Egy blogból vettem át, és nem néztem meg figyelmesen a dátumot.
@rodeo36:
:-)))) korrekt
A kereszténységben (mint monoteista vallásban) a szentháromságtan tényleg a legingoványosabb tétel (persze, hiszen átvett, és fazonirozott), nem is csoda, hogy az első egyhazszakadas (inkább kiközösítés) e mentén történt. Bár személyes véleményem szerint Isten, az isteni szellem megtestesülése a vallások egyik legizgalmasabb pontja, Mondjuk ugy, hogy ezoterikus vallások (v vallasételmezések) kötelező eleme (ha már kereszténység, akkor nekem Rudolf Steiner), a teozófia nagyon jól leírja (vagy inkább kutatja) a közös pontokat ebben.

Bocs, a CERN-et nem fogtam, mi a cél, ha nem az "isteni(sic) részecske"?
@Csekkliszt#10:

dehogynem a CERN mintha a Vatican-ban működne a Szentpéterbazilika pincéjében és az isten(t)irészecskét keresgéli és állandóan melegen tartja a témát nahogy kihűljön

az inkarnáció tényleg végigvonúl a vallásokon (magam részéről a vetés/gondozás/aratás -t megjelenítő csodálatos Gilgames éposz a kedves mert egy egy politeisztikus területen csodálatos irodalmat csinált és leleplezte saját magát az azt értő füleknek a természet fölött nincs semmi csak önmaga!!!! de ez olyan szép és éltet)

miután magamnak lelepleztem ezeket a "dolgokat" már nem túl sok időt pazaroltam arra, hogy ugyanazt a gumicsontot másik gumiból...

brühüyyy

a magyar politika leleplezése sokkal nagyobb feladat és a párhuzamokat az orrukra dörgölni a vak és buta hívőknek a mi feladatunk
@glinolid:
én még ilyen buta Bloomberg cikket nem olvastam (elolvastam a linkeltet)

a factibility study mintha már nem lenne téma pont a Bloombergnél amely mindíg is élenjáró volt ebben

az egész piacot összevetni és a vételi árakat meg azok trendjeit az mind kimaradt a cikkből

annyit ír, hogy (amit én a cikk nélkűl már régen ideírtam) a kitermelési árak növexenek mert a tengerparti palarétegeket megfúrni nem olcsó, a tankhajók költségei 80% körűl emelkedtek a többi 40%-on felül...

ki fogja megvenni és miből ha van másik ajánlat és már le is van szerződve

mint mondtam ennek a háború a megoldása kiütni a versenytársakat lebombázva azokat a földig (emlékezz Drezdára ami már a VH vége után volt) és akkor majd annyiért és annyit vesznek tőlük? de ki? nem lesz vevő mert nem lesz piac arra, hogy a sok energiával megtermelt fölösleges túltermelést bárki megvegye azaz mindenképpen öntökönszúrás

most ez a divat és mindenki tele pofával gázosít

tudtommal europának nincs fogadó kapacitása mert csövön kapja a fogyasztóig a szükséges gázt

factiblity study

ugye tudod mi az?
brühüyyy

nem fog ez menni tiszta rablás és rémálom
@glinolid:
ragyogó ez az LPG fogadó kikötő lista Europában...nagyon izgalmas...ez mikor épült és mire? mert LPG még két éve nem is létezett a piacon

ezzel együtt fenntartom amit írtam

gazdaságtalan

brühüyyy
Ukrajnának is van vagy lenne ha értenének hozzá, a görögök is erőlködnek

a hajókról meg annyit: most tervezik őket és most kezdik építeni

az évek mire egy ekkora monstrum felépűl

de várjuk ki

már közeledünk az ukrán "probléma" okához?
@glinolid:
nyisd ki Algeciras a Gibraltgári öbölben

a kikötő közepes méretű hajókat tud fogadni, főleg konténeres szállításra alkalmas van egy csomó gáztartálynak látszó tartály telepítve de sem teherautóval sem a légifelvételről látható csővezetékkel nincs felszerelve azaz sem betáp sem kiömlő nincs a kikötő nem tud hatalmas hajókat fogadni mert ha bement nem tud kimenni a többit már nem kell megnéznem

a tartáélyok lehet, hogy a hajók üzemenyagfelvételére olajat tárolnak?

de nézz utána
Google Earth

brühüyyy
@glinolid:
persze az export megéri ha van rá importeur

brühüyyy
arról egy szó sincs

az oroszok kereskedelmi ára 400 körűl van az mukrán special meg 290 és nem 750 meg 850 ami az amerikai lenne, vagy több?
@glinolid:
kiemelés a Bloomberg cikkből (már látom egy szót sem értettél belőle)

Further gains in U.S. LPG exports that rose 33 percent to a record 71.9 million barrels last year may be hindered by delays in building new terminals and congestion at existing sites. The 54-mile Houston Ship Channel, the biggest waterway for U.S. energy exports, already receives more foreign vessels than any other U.S. port, according to the Army Corps of Engineers.

azaz

éppen arról szól, hogy csakis akadály van és kapkodás

brühüyyy
@rodeo36:
Ja, jó, azt hittem lemaradtam. Hát ez a kereszténység, na jo, katolicizmus legnagyobb szemfenyvesztése, hogy tényleg illúziót árul, ahogy mondod semmi más dolga, mintsemhogy eldugja istent előleg, nehogy rátalálj a legértékesebb árucikkére. Különben meg mikroszkoppal el fog tartani egy darabig (isten humoros), mert nem kívül, hanem belül van.

A szépség, a természet ennek megnyilvánulása illetve megélése (James redfield szerint az első felismerés), az elso olyan emelkedett tudati állapot (képesség), hogy a dolgok szépek, és pszcihedellikusan színezettek - nemhiába kattannak rá sokan a drogra, mert az elvisz a kapuig, csak nincs tovább).

Persze hogy a természet fölött nincs semmi - de akkor Ő az ...
basszus: a szó, mely rája mondható , nem az örök szó... Ha nincs neve: ég s föld alapja

Ennyi

Minden Egy
... vagy mégse (fűzte volt hozzá P. P., a kételkedés guruja).
@Csekkliszt#10:
akkor -ha egyetértesz- maradok P.P.-vel
a gondolkodom mert vagyok vagy valami hasonló coitus ergo sum ja nem az én vagyok, cogito ergo sum

te meg olyan pszihodelikus tucc lenni: az első felismerése annak, hogy a szépség bennünk létezik és ennek alapján másban is fel tudjuk ismerni?

na jó maradok

brühüyyy
@glinolid:
ezt érted?:
Propane costs $477 a ton in Texas,

compared with $793 in Japan and

$675 in northwest Europe,

according to data compiled by Bloomberg.

The difference is spurring U.S. exports, which have a disproportionate effect on shipping rates because of the distances involved.

A round trip to Tokyo from Houston can be as long as 36,000 miles, compared with 15,000 miles from Saudi Arabia to Japan and back, the industry’s benchmark route.

That ties up tankers for longer, effectively reducing the capacity of the global fleet.

brühüyyy

szóval, ha máskor lácc egy angol cikket akkor értsd meg és csak utána monggy róla olyasmit ami a cikkben nincs!!!
@Csekkliszt#10: Én mostanság a Sátán kutatásával töltöm időm egy részét. Semmilyen általam ismert kutatás és magyarázat nem tudja teljes mértékben értelmezni azt, amit ma Magyarországon tapasztalhatni. Kénytelen vagyok felállítani azt a hipotézist, hogy Sátán létező, és ő szállta meg hazámat.
A követségi ünnepségen szombaton történetesen jelen volt egy magyar származású, híres teológus, aki exorcizmussal és hasonlókkal foglalkozik. Elmondtam neki, hogy én ugyan agnosztikus vagyok, de kénytelen vagyok hipotetizálni a Sátán létezését. Mire azt válaszolta, hogy igen, sok hitetlen a Sátán felismerésén keresztül jut el a hithez. És mit lehet tenni a Sátán ellen? Imádkozni.
Ma a youtube-on végignéztem egy spanyol katolikus tévéadó műsorát, amelyben exorcista teológusok, és egy pszichiáter beszélgettek. Ebből annyi jött le nekem, hogy az ember szabad akaratából köt szövetséget a Sátánnal, ami szerintük gyakran előfordul, főleg serdülőkkel. És, hogy az eredendő bűn valójában nem az alma elfogyasztása, hanem a soberbia, a büszkeség, kivagyiság, az a meggyőződés, hogy az ember egyedül megítélheti, hogy mi jó, és mi rossz.
Mondjuk, ettől nem lettem vallásos (ha azzá válnék, biztos albigens, vagy rózsakeresztes, esetleg kvéker lennék). De a dologban van fantázia, eléggé plauzibilis a fideszes kollégistákra nézve. Tudatosan a Sátánt választani, és a jót és a rosszat a saját akaratuk szerint megítélni, ezek ők.
@rodeo36: Az lehet, hogy szerinted a legrovidebb ut a szomszed faluba, kicsiny sargolyobisunkon korbejarva vezet, aznoban a szerencsetlen usakok alaszkabol exportaljak az LNG-t a japoknak. A tavolsag oda-vissza kevesebb, mint a fele a saudi tavnak (2x3411 mi)
Emelett a nyugati parton 7 db exportra alkalmas LNG tarolo/eloszto talalhato (Japantol 4000-5000 mi).
igazad volt a Bloomberggel kapcsolatban megbizhatatlanok.
alaska.conocophillips.com/what-we-do/natural-gas/lng/Pages/kenai-lng-exports.aspx
@rodeo36: Ez az EU-nak jo, kenytelen az USA ar alatt eladnia gazvagyonat.
A kerdes az, hogy az EU megakarja-e venni egyaltalan. Az lattuk, hogy a nemetek benyeltek az atomeromuvek bezarasa okozta aremelkedeset. Es ha a nemetek, olaszok, spanyolok es franciak megegyeznek a ciprusi, norveg, izraeli partnekrekkel, akkor kitudnak lepni az orosz piacrol. Az eu torpe allamainak fogyasztasa pedig nem igazan fedezi majd az maci birodalom kiadasait.
@rodeo36: 33% emelkedett export, azert ez nem rossz teljesitmeny, es csak a tovabbi, expanziv novekedest gatolja a kapacitas bovites lassusaga.
@rodeo36:
"Asia: During the first quarter of 2013, Asia's share of global LNG imports rocketed to 77%, with exports to the region rising by 6%. Japan, the world's largest LNG importer, is set to raise imports by 1 million metric tons to 87 million tons in 2014 as nuclear generators remain offline. With China also boosting its annual capacity to receive the fuel to 38 million tons, three times higher than in 2010, enabling exports of US LNG to Asia is a key focus"
index.hu/gazdasag/2014/03/12/suranyi/

"__A társadalmi feladatokat a hiány növelésével nem lehet megoldani, csak a költségvetésen belül van némi mozgástér, ami érdeksérelmekkel jár - fejtette ki Surányi György egy konferencián kedden. A volt jegybankelnök hozzátette, hogy a gazdaság helyreállításához az egykulcsos szja-t ki kell vezetni, a társasági adókedvezményeket újra kell gondolni, a felszabaduló forrásokat pedig az alacsony keresetűek kiugróan magas adóékének csökkentésére kellene fordítani, írja a portfolio.hu.__ "

Surányi György először talán befizethetné a MÁK pénztárába a 62 tonna arany dollárra váltásából, majd a dollár eurora váltásából keletkezett MNB veszteségeket. ezt követően sem hallgatnám szívesen hallgatom pénzügyi gazdasági tanácsait. különösen meghatónak találom, hogy a költségvetést közvetlenül károsító ÁFA és korrupciós visszaélések továbbra is elfogadhatók számára, miközben prioritásban fontosabbnak tartja a bérből és fizetésből élők könyörtelen megsarcolását az alacsonyabb jövedelműek képmutató és álszent látszólagos megsegítése mellett, mindez jól jellemzi, hogy továbbra is hozzá közelálló elfogadható kedves módszer rövidlátó gondolkodásmód, azaz mindegy hogy hogyan, csak a költségvetés intézményesített és büntetlen fosztogatása továbbra is fennmaradhasson.a többkulcsos szja vissza hozatala ugyanis erről szól. Tehát nem a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítése a fő cél (az csak átmeneti externália), hanem a törvényesség leple alatt folyó szabad rablások továbbélésének és a költségvetést károsító üzelmek működési mechanizmusának folyamatos biztosítása.
emlékeztetnék arra, akárhány kulcsos és akármilyen mértékű volt az SZJA, a költségvetésen csodák csodája mindig lyuk tátongott. Amíg a mértéktelen fosztogatás nem csökken, uram bocsá'! meg nem szűnik, addig mindig is így lesz.
@glinolid:
mennyi is Vlagyivosztok meg Japán közötti távolság?

azt írtam itt is és korábban többször, ez egy vágy ami meg akar valósúlni, a németek áram túltermeléssel küzdenek, és az energia igény szabályozhat a pazarlás kiváltásával...
az árak és tényleges költségek közötti feszültség ki fog alakítani egy kereskedelmet ami még nem látható...annyit tudni, hogy az árak mozgási trendje az emelkedés...de a piac meg a megvett mennyiséggel tudja szabályozni az árakat

erről kb 3-4 év múlva lesz érdemes beszélni amikor már több szállító kapacitás lesz valamint fogadó és kiadó kapacitás is

ezek egyelőre a Mikulás eljövetelével azonos értékű hírek

brühüyyy
@épészmérnök:

" Kénytelen vagyok felállítani azt a hipotézist, hogy Sátán létező, és ő szállta meg hazámat."

nem, ennél sokkal súlyosabb a helyzet. a Sátánnal egyes híresztelések szerint lehet alkudozni, meg aztán ha úgy vesszük, a Sátán Valaki és hosszú távra tervez.
Maradjunk a 'percemberkék dáridójánál', amely összhangban van azzal is, hogy egy bűnszervezetté szakosodott csoport ejtette foglyul az országot.
@rodeo36: valamikor 2018-ban indul.
@rodeo36: Izlandon, mar mukodik egy CO2 alapu metanolgyar es ha van metanolod, akkor barmit elo tudsz allitani: polimereket, finomkemiai alapanyagokat, uzemanyagot stb, metanol-uzemanyagcellak pedig jo kemiai energiatarorlok. Az EU mar reg birtokaban van azoknak a technologiaknak, amelyekkel kitudjak valtani az orosz energia es nyersanyagfuggoseget csak meg nincsenek a tudataban. Nehany honap alatt le tudnak terdepeltetni az orosz gazdasagot, ha igazan akarnak.
@épészmérnök: Ha annyira bratanki a lengyelek, kérdezzük már meg őket, hogyan kell növekedést, csökkenő munkanélküliséget és 6%-os élelmiszeráfát csinálni! Biztos segítenének. Gyenkuje!
@glinolid:
az "orosz gazdaságot letérdepeltetni" azzal mit nyernének? mint láttad a legelső "nagy" tranzakció azonnal visszaütött, a Putyin nem esett pánikba a rubel és az értékpapírjainak az értékcsökkentésén, azon a csökkentett értéken visszavásárolta és államosította a külföldiek vagyonát és az oroszokat hazatelepítette...az orosz gazdaság nem csak energiaellátó, hanem felvevő piac is arra a sok szarra amit a kapitalizmus összegányol, annyi sok anyag és energiapazarlást mint a kapitalista gazdaság még egyetlen más sem tudott a "termékeik" 85%-ka tök fölösleges sem létszükségletet sem semmilyen szükségletet nem elégít ki anélkűl, hogy az ezekre előra ki nem alakítják a "szükségletet" a kutya sohasem venné meg, és még így is a nagyrésze megy a szemétbe a gyártósorról direktben ...egy kis globális közgazdaságtan és a valós számok a te szemedet is kinyitnák de azért csak térdepeltess le bárkit ha ez neked jó? hát akkor annyi

monggy nekem olyan amerikai terméket ami nélkűl a világ nem tudna létezni?

brühüyyy

és nyugodtan útáld az oroszokat attól híznak kövérre
@jaegtoer:
mind a ketten megfeledkeztek a "sátán" másik nevéről? Lucifer ami latinból ugye azt jelenti, a fény hordozója...tehát a nagyszakállú "örökjósága" meg a Lucifer "örökrosszasága" urbán legend de legalábbis a zegyház nagy világotrengető átbaszása...a fény nélkűl nincs árnyék illetve az árnyék fény nélkűl nem létezik
és akkor

viszont a percemberkék kiszólásod humoros de ehhez már a humor nem lesz elég lámpavasra van szükség és minél előbb annál jobb, mert az a betegség ami eluralkodott MON miszerint orbánistenkirályészentvagyuram bármit is tesz az már a drogozás legvégső stádiuma utána kurva randa halál következik

brühüyyy
@glinolid:
lesz plasztik "@glinolid" is? arra is vannak polimerek meg a világ teleszarható...az Atlanti és a Csendes meg az Indiai óceánokon hatalmas szigetek úsznak amik polimerekből vannak és a halak is meg a többi élőlények megeszik de legalábbis beépítik magukba és azután jön a természet anya: GAIA fintora: meg is eszitek a saját szarotokat

és még fizettek is érte

kit is kell ezért útálni? ja az olajlobby meg a gázlobby ami elfoglalja fegyverrel a világot és emberek tömegeit rabszolgaként tart meg megsemmisít...ja az a jóbácsi bazdmeg

olyan bölcsek vagytok ti is mint a segg
brühüyyy
@glinolid:
mondd picinyem, abban aplasztik gyártó plasztik gyárban ivóvizet is tudnak előállítani? ugye mert manapság az az igazi hiány az USA önmagát térdepelteti le nincs elég vizük a sós vízből kurva drágán lehet ivóvizet csinálni és a hasznot máris elvitte...az északi sark olvadozik és az onnan származó gleccserfolyók (Colorádó) szépen kiszáradnak és a többiek is

meg az új kurvahideg viharos telek és kurva viharos nyarak elviszik a nyereség nagy részét az oljata sem megenni sem meginni nem lehet és már a aja termelés meg az ivóvízhiány 25 éve gond de leszarják meg van olja

te meg eszed a szart

brühüyyy
@glinolid:
a népszava cikkjéhez egy hsz:
[sakkmatt 2014.03.18. 00:19]: Ez megint stratégiai tévedés. A palagáz és az alternatív erőforrások is erősen ráfizetésesek, ráadásul a palagáz kitermelés még környezetromboló is, nem kicsit, nagyon.
Az amerikai elnők körei nem sokat mosolyonak, inkább fájdalmas grimaszokat vágnak, Obama bele is őszült, majd nézd meg jobban.
A kardcsörtetés valóban ott van, de éppen USA részéről. Milyen elszigeteltségről beszélnek? USA gazdasága akadozik, tele van adóssággal. EU szinte szétesőben. Keleten meg ott van Kína és India - az Orosz Birodalom mindkettővel jóban van mostanság, és ezek a piacok annyi gázt szívnak fel, amennyit az oroszok képesek adni. Akár el is zárhatják EU-ba a csapokat, most. A kőolaj ára pedig mintha éppen emelkedne.
USA is abból indult ki, amit látni akart... lesz ez még így se, ha Kína piacra dobja az amerikai államkötvényeiket.

a cikk:nepszava.hu/cikk/1014136-amerika-elleni-atomtamadasrol-beszeltek-az-orosz-allami-teveben

brühüyyy

mondd te is dzsobbikos lennél a rosszabbik kiadásból vagy fidesz alsó?
@jaegtoer: Honnan veszed, hogy az adóvisszaéléseket elnézi Surányi? Mitől lenne az arany eladásán veszteség? Miért kellene azt a bankelnöknek befizetni? Akkor Matolcsy vajon mennyivel lóg?

De, a többkulcsos SZJA indoka az egyenlőtlenségek csökkentése. Annak, hogy emelett is létezik deficit, ehhez az égvilágosn semmi köze nincs, mert az a kiadási oldalra tartozik. Számos országban igen magas többkulcsos adó van (pl. Ausztriában is 50% fölött) és nagyon vidáman megélnek. Minden épkézláb országban progresszív adó van, kizárólag az ilyen rablógazdaságoknál létezik egykulcsos, ahol a nemzeti tőke fontosabbnak tartja a saját gazdagodását, mint az ország érdekét.

De erről már beszéltünk asszem.
@iii:
hogy áll a bitcoin? meghalt vagy csak az egyik korifeusa (megöngyilkolta magát némi segítséggel, olyan életúnt mint a zobama?)

a papíralapú valuták addig jók amig? nameddig? és utána kapkodod a fejed, hogy nincs egy kis aranyad pedig az éppen a trezorban lévő sexpírt már senki sem akarja

brühüyyy

a magyar gazdaság olyan jó, hogy tanítani kellene a Harvardon meg a Pokolban
@rodeo36: A mai pénzügyi rendszer nem az aranyon alapszik, már nagyon régóta. Az arany nem más, mint egy befektetési eszköz a mai nemzeti bankoknál is.

Részlet egy közgáz szigorlati anyagból:

Az aranyalapú pénzrendszer megszűnésének okai:

1. nem volt elég pénz, nem tudták követni a gazdaság növekedését.

2. az egységnyi aranypénz vásárlóereje nőtt, az árszínvonal csökkent, ez nem kedvezett a beruházásoknak, a modern gazdaság fejlődésének.

3. a modern gazdaság természete miatt (állami beavatkozás nélkül elképzelhetetlen). A pénzügyi szféra szabályozása belső értékkel nem rendelkező pénzzel képzelhető csak el.
@rodeo36:
A túlzott gondolkodásnak sajnos vannak mellékhatásai, néha érdemes visszavenni, a keleti filozofia szerint a tudatalattinak is ugyanakkora szerepe van, sőt a világ egyetemnek es a valóságnak egy szelete csakis ugy ismerhető meg. Már akit érdekel, nem kötelező

Egyik legnehezebb lelki gyakorlat (a megbocsátás es bocsánatkérésen túl), hogy egy tetszőleges személy képet (na, jó, ugorjunk a közepébe - egy ellenségedét) magad elé veszed es megkeresed benne a jót és a szépet
Biztos elsőre kimegy a biztosíték es rebootolni kell :-)
De semmi sem kötelező ..
@rodeo36:

a Fényhozóról nem feledkeztem meg, csak vigyázok rá, nehogy erodálódjon.

a Sátán az elefántcsontcellámból nézve és látva nálam nem azonos Luciferrel.

Lucifer Isten és a Sátán között van, övé az egyensúly fenntartásának a felelőssége. a demagóg Isten a teljhatalmú, és az örök rossz, a Sátán között. L. az aki megkérdőjelez bennem mindent pro és kontra, legyen az jó vagy rossz és ösztökél hogy lehet kihozni valamiből a legeslegjobbat, és hogy általában olyannak fogadjam el az embereket, amilyenek lehetnének (Goethe) azzá segítve őket amivé lehetnének. Gabrielre ez nem vonatkozik. mert én csak egy esendő szaralak/porszem se! vagyok a mérlegen.
a lámpavasakat meghagyom a saját híveiknek, úgy lesz teljes és lezárt a történet. ha igazak a pletykák nem kell túl sokat várni. a Főnöknek nincs már szabad felhasználású hitele. azért voltak oly kedvesek megint az IMF-hez, vagy legalábbis nem hallottam arról, hogy megint elzavarták volna őket a petsába és itt nem a PEtőfi CSArnokra gondoltam.
nem akarok vérrel bélelt békét.
@iii:

"Honnan veszed, hogy az adóvisszaéléseket elnézi Surányi? Mitől lenne az arany eladásán veszteség? Miért kellene azt a bankelnöknek befizetni? Akkor Matolcsy vajon mennyivel lóg?"

onnan veszem, hogy fontosnak tartotta volna azt is hangsúlyozni. ha nem emeli ki, akkor marginálisnak tekinti, elsődlegesnek pedig a népnyúzást, mert az a legkönnyebb.
Egy szóval sem említettem, hogy Matolcsyt ne terhelné felelősség.

Úgy könnyű viselni a felelősséget, ha a felelőtlenség árát másokkal fizettetjük meg.
maradjunk annyiban hogy jó ötlet szintje nem azonos a megvalósított jó üzlettel.
az arany mindenkor fedezet, erősíti a jegybank mozgásterét. most se arany se zseton.

"De, a többkulcsos SZJA indoka az egyenlőtlenségek csökkentése. Annak, hogy emelett is létezik deficit, ehhez az égvilágosn semmi köze nincs, mert az a kiadási oldalra tartozik. Számos országban igen magas többkulcsos adó van (pl. Ausztriában is 50% fölött) és nagyon vidáman megélnek. Minden épkézláb országban progresszív adó van, kizárólag az ilyen rablógazdaságoknál létezik egykulcsos, ahol a nemzeti tőke fontosabbnak tartja a saját gazdagodását, mint az ország érdekét."

igen erről beszéltünk. hagyjuk a malmokat.
@épészmérnök:
:-))
Ez így nem ér, túl könnyű rátalálni a kénköves szagúra itthon, nagyon nem bujkál. A rohadék. De ez a sátán téma is érdekes. Ki ő? Ha isten teremtménye, akkor kell, hogy legyen értelme, lehet hogy arra van, hogy ra tudjunk nézni önmagunkra, h az is mi vagyunk. Mert a pocakos mi vagyunk, ő a magyarság közös tudattalattija, sajnos semmi más, mint magyar lélek, a mi tükörképünk, brrrrrr, de undorító. Az ima hat a satanra? Igen, az ima, mint egy/a legfelső szellemi lényhez intézett mantra biztos segít, de sajnos ez is csak citrompótló, mert megkerüli a legnehezebb feladatot, hogy szembenèzzunk a gonosszal es a nehezebb úton győzzük le. Ismerd meg önmagad! - mondtàk a görögök (is), mert először magadon kell változtatni, hogy a világ is megváltozzon, ne legyen Belzebúb, aki egy kicsit kívül is van, de szerintem bennünk lakozik.
Egyébként a sátán/ gonosz olyan, mint a puncimágnes, rohadt vonzó (lsd star wars, gyűrűk ura) es nehéz neki nem ellenállni, a jó erő méltó párja, néha csak egy polaritás (fizikában a pozitív es negatív töltsenek nincs morális tartalma), a kínaiaknál a jin nincs meg jang nélkül, mindegyikben ott a másik, azaz a rosszra szükség van, mert a világ lényege a változás es a dualitás.
De egyébként a jó édes nénikéjét!!
@rodeo36:
Ja, hogy még a kérdésedre valaszoljak, abszolút egyetértek, PP nagyon cool volt, imádom a hozzáállását, eszét, majdnem mindent tudott. Majdnem :-)
@Csekkliszt#10:

igen, ezt nevezzük igazi emberi erőnek...ismerem...intuicioimat magam is használom (az utóbbi időben többször, az előbbiben kevesebbszer és azt megbántam, mert hittem hazug embereknek adva nekik bizalmat nevelőcélzatú halálos buksizással)
gyengék vagyunk (nem tudom te mennyitre ismered el a tükör előtt) és attól maradunk emberek és lehet sohasem megyek a Nirvánába de már bepillantottam az ablakon és nem minden teccett

szóval nem is olyan eccerű ez...a világ azért létezik mert nem tökéletes az a világ amely tökéletes megáll és mexűnik létezni a perpetuum mobile egyetlen hajtóereje az örök tévedés

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
mi a kedvenced tőle? cool

sajnos én cool-lá nőttem de...

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
'stenbizony azután olvastam ezt miután elküldtem az enyémet
Yin és a Yang...és mint mondád a hinduknál ez sem egészen így van...nincs is szellemesebb és szemléltetesebb ábrázolása mint a híres ábra a Yin és a Yang együtt

brühüyyy
@rodeo36:

"nincs is szellemesebb és szemléltetesebb ábrázolása mint a híres ábra a Yin és a Yang együtt"

annyit köhögök csak közbe, hogy a kettő közötti "vonal" elég vastag, csak az ideáltipikus ábrázolásmód miatt nem szokott láccani. amúgy majdhogynem minden igen!
@rodeo36:
Nem lesz nagy meglepi: Belső utakon. De mivel talán minden könyvet olvastam, már nem tudok különbséget tenni, mert sok sztori, gondolat visszaköszön bennük. De talán a kedvenc sztorim tőle:
Elmegy egy asranba, ahol kap egy segítő gurunövendéket maga mellé. Mivel láncdohányos, a szünetekben is rágyújt, s mivel ezt annyira nem bátorítják őt, egy alkalommal a segítője rákérdez, hogy miért v hogy nem hagyná abba. PP: - nézd, te itt élsz, egy nyugodt környezetben, a béke szigetén, napi 8 órát meditálsz, a nap egész évben süt rád, kaját ingyen van. Én kelet-Európából jöttem, évszázadok óta civakodunk, a szonszéd eláztat, a kiadó nyaggat és nekem eközben kéne megvilágosodnom. Mire a segítő: igazad van, gyujtsd rá nyugodtan, a te utad a nehezebb...
De nagyon szerettem a Pilátus könyvet, Jézust es a zsido belső ügyeket es vivódásokat, a bibliertelmezest máshogy mutatja be. Zsido volt es lételeme a vivódás, emiatt sose tudta átadni magát másnak. Nőknek sem, ha volt emberi hibája az a velük szembeni inkorrektség volt. De ha egy mondatban kene összefoglalni h nekem ő mit mondott: "mindenkinek más az útja", az út rád van szabva, nincsenek izmusok, csak te vagy."
Ami azt is jelenti h van út. Tálald meg a sajátodat. Az út a fontos. Ugy sem tudod mi van a végen. Az a fontos mit fogsz útközben találni.

Minden vallás ugyanazt mondja - v kellene mondania. Ricky Gervais, a rohadt éles nyelvű ateista !! humorista csepeli is rendesen a vallásokat, főleg a katolikust mondjuk. Ezt szokta mondani a hívőknek, akik vitatkoznak vele: miért higgyek neked, a te vallasodban? Te sem hiszel a többiében! Ez mekkora! Egy ateista megfogalmazta h HA már hívő vagy, akkor miért törvényszerű, hogy mind igaz, ami az én credom: Minden Egy.
@rodeo36:
Az ablakon betekinteni: rémisztő es gyönyörű, egy pillanat onnan.., nekem már nincs több kérdésem, "én őfelsége pincére voltam".

Hogy kell a tökéletlenség, mint hajtóerő a világ működéséhez: gyönyörű gondolat :-)

A buddhisták szerint 27 világ van, nem egy, még 8 van felettünk - ebből lemérhető h hol tartunk mi emberek. Összességében nem rossz, dehát van mit dolgozni rajta, magunkon

Egyébként ha egy könyvet kéne mondanom a gyerekemnek h vásáron el, amiből ha akarja (isten nélkül - hiszen ki tudja az mint es hogy) meg tudja érezni (érezni, nem érteni) a világ hajtó erejét , az általad említett tökéletlenségeg es dualitast, akkor az Hrabal: Túlságosan zajos magány című könyvecskéje lenne. Abban minden benne van: egy poros pincében bálákat présel, nézi ahogy a légy bele széttrancsírozódik és ebben az undorító képben meglátja a felemelőt, az élet szépségét. (Majd a legszebb pillanatokban a groteszk, lealacsonyitót,)
Ennyi kell szerintem. Ez az első lépcső
@rodeo36: Aham a maga 140 millios lelekszamaval aztan rohadt nagy felvevo piac, tokeeros fogyasztokkal. A bergyartas rovid ido alatt kiszervezheto, a csajkajuk
felvasarlasara meg mar nincs KGST.
@Csekkliszt#10:
a hinduizmus mint a világon vagyis a világtörténelemben egyedűlálló ismeretelmélet, vannak tudósaik többek között Chandrasekhar, de érdekes módon a rokon területeken élő népek nagyjai a perzsák és örmények is a sajátos utat járják a sok sok ezer éves írott történelmük során ami egyszerű folytatása az írásosság előttinek...valamit ők megéreztek (az ősember a barlangrajzokon adta tanúságát annak, hogy csakis akkor tudunk megérteni valamit ha azt birtokoljuk és a birtoklásnak egyetlen követelménye van: a teljés mértékű ismeretek, az az ősemeber -egyesek szerint az ősasszony- birtokba vette a környezetét úgy, nem vált ki belőle nem rettegett tőle mert ismerte azaz ismerték egymást...a házikutya kialakult és ...talán más domesztikációk is...ez az "egymásbanélés" a lét lényege és PP is meg a hindúk ezt követik helyesen minden más tévedés...de ez a megismerés felismerte hogy a tökéletlen az ami a tökéletesség felé halad mint hyperbola az ő asymptotáihoz de sohasem éri el ez inherens valósága...figyelj a geometriára és az ókori korai görögökre...)

a mai ember buta és sötét mert butának nevelte önmagát 2500 éve következetesen a monoteizmus okán az nem tűr ellentmondást azaz nem lehet kérdezni mert azért máglyahalál jár és kérdés nélkűl nem lehet semmit sem megközelíteni

a kérdés a válasz a fejlődésre

olvastam hindúkat és az ü saját szavaikkal hát beleélni magam már az egy lecke volt de a csontajaimban maradt hideg időben együtt fájunk

brühüyyy

ja Hrabal az és még sokan én Örkényt és Déry Tibort...is valamint GB Shaw
@rodeo36: Megegyszer, a funkcios analfabéták kedvéért, csak neked, a muanyagipar most koolaj es foldgaz allapon megy de ha kell metanolbol is megoldhato. Koki a ruszkiknak.
@glinolid:
arany bogárkám bazdmeg nincs erre nekem szüxégem csináld ezt valaki mással olyan sötétség árad belőled, hogy a Pokol legfeneke is ragyog hozzád képest

de mondd el senkinek

brühüyyy
@glinolid: egyél egyedűl műanyagot...
a műanyagok felezési ideje 500 évnél hosszabb

brühüyyy

b+
@rodeo36: mert az oroszoknál nincs kurvahideg? Az időjárás sohasem konstans, mindig valtozik es sokszor szelsosegesen. Ebben nincs semmi ujdonsag.
@rodeo36: látom, elgurult a gyogyszered. Szar, ha baromsagaidra nincs vevo.
Vajon erre mit mondana az "ellengyógyszerész" képű rezsirizsarapper Szilárd??
m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2014/03/rezsi2.jpg
@rodeo36: a modern muanyagok, ahogyan az agyad is, gyorsan degradalodnak.
@glinolid:
mondtam má', hogy nyasgem?

brühüyyy
@rodeo36: strategiai lelohely, nem most kell kitermelni, hanem később, amikor mar a konnyen kitermelheto forrasok kimerultek. A technologia letezik, az eszkozok rendelkezesre allnak, igy a kitermeles az igenyeknek megfeleloen, barmikor elindithato. Tudod van aki, elore tervez.
@Csekkliszt#10:
az egész "anyag" lementve...nagyon köszönöm...nagyszerű vagy

brühüyyy

van új poszt...ha még ehhez van hozzátennivalód privvy...pls
@rodeo36:
Nem ér, ezt én akartam mondani:-))
Köszönöm, sokat tanultam és kaptam, leesett az állam. Big riszpekt, de nemcsak úgy Ali G-sen, hanem tutira.
Eljött az üresség érzete es ideje :-)
Na meg bolseviktor elvtárs azt is "kigondúúta" a zagyával hogy naponta legyen (na nem krumpli leves hanem) zászlófelvonás. Ha már kenyér nem jut a népnek legalább cirkusz legyen.
süti beállítások módosítása