Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.17. 08:09 Fabius

Orbán király beszéde

Címkék: fidesz orbán viktor március 15 krím

Hagyma van a televényben, bibi. Ha valamit, akkor ezt tudnunk kell a bátrak ünnepén, gondolta II. Viktor, meg azt is, hogy ez a Petőfi nevű nem volt rezsiszátyár alkat, a Nemzeti Dalban sehol egy utalás nincs a csekklánc lehányásra. No de, ettől még, vagy éppen ennek ellenére mink' vagyunk a legegységesebb félázsiai törzs a Balkán sarkán

Teccikéteni? 

Az régen világos, hogy II. Viktor egy párhuzamos valóságban él, amiben csak ő meg a 2 millió Viktorhitű lakik a határainkon belül, a többi nyóc'millió határon inneni magyar meg vagy egyszerűen nincs, vagy a szűrt látás nem teszi felfedezhetővé őket, különösen, ha baloldaliak. De a jobboldali "egység"-re is van itt egyszerű példa: a magyar külügy éppen aggódó arccal kijön a medve farpofák közül levegőért

orbán 15 krím.jpg

...de mire kettőt pislog már beelőzi jobbról a Jobbik külügyi kabinetvezetője, és olyan mélyre fúrja magát, hogy csak a fröccsöntött cipőtalp látszik ki belőle. Kovács Béla sikeresebb "diplomata", mint országunk hivatalos EBESZ megfigyelője, emez négyszer próbált a Krímbe jutni sikertelenül, Bélának meg elsőre, figyelmeztető lövések nélkül is ment. Ilyenkor mennyire jól tudnak jönni a moszkvai, Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett tudományok. 

Ez lenne az egység? Persze, megtudtuk a beszédből, "a gyengéknek és gyáváknak nem osztanak lapot".

Épp csak az nem világos, hogy akkor a bátrak miért félnek négyévente kiállni egy nyilvános vitára? Egy olyan környezetben akarnak gyengének és gyávának látszani, amiben a Simon ügy ászként, Cusi meg bubiként ott van a pakliban. Ha ezek sem elegendő előnyök ahhoz, hogy Vittore ne kapjon hebegőrohamot egy visszakérdezéstől, akkor vajon mi lenne az, ami kétséget kizáróan megnyugtatná? Mert ugye azt mondjuk, hogy a vita hozzátartozik a demokrácia lényegéhez, de azt nem, hogy mi itt gyakorolni is akarjuk ezt a demokráciaizét. Inkább az van, hogy Atyuska kimond valamit, a slepp végrehajt, a kétmillió tapsol bármihez kérdés meg vita nincs. Kiragadni ebből a gondosan előállított steril környezetből veszélyes lenne, még megfertőzi valami kérdés vírus vagy szóbaci A Legfontosabb Nap előtt. 

De legalább a kódislevelekkel teli tarisznyánkat eldobtuk. 

Olyan messzire és akkora erővel, hogy Ruszkilandól pattant vissza, hogy, hogynem egy évtizedekre eladósító kódislevéllel a belsejében. "A sors könyvében 1990-ben az volt megírva, hogy a szovjet csapatok soha nem hagyják el Magyarországot" - de ezek szerint az is benne volt, a mégis eltakarodó szovjeteket a ruszkik haza!!! leghangosabb kiabálója fogja visszakunyerálni. Micsoda forradalom, micsoda hőstett, micsoda erő. Aszonta még az egyfejű, hogy „Ha a szabadságot idegen hozza, az el is viszi."

Mondd csak, Tökfej, ez igaz az "energiaszabadságra" is? Mert akkor szarban vagyunk, ráadásul szerinted is. 

598 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945865467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.17. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fejesrob:

"Ennyire ostoba vagy b+, hogy még nyilvánosságra is hozod, mekkora lúzer vagy. Ekkora Bajnai fan nem lehet valaki haver. Látod, hogy Bajnainak esélye sincs, de mégis úgy teszel, mintha a győzelem küszöbén állna.

Aztán csodálkozol, hogy a ballibsi pejoratív:)))"

aztán hogy most mennyire csináltál hülyét magadból, magad is rájönnél, ha nem csak a betűket tudnád olvasni. és nem ragaszkdnál annyira a szmájlikhoz, hogy felfogd mit is olvastál.

bárr lehetr hogyy ezz a liberáliss fertőő nyomott hagyott rajtamm.

kell a szmájli, vagy anélkül is megy?
@jaegtoer:
" legalább addig sem azzal kell foglalkozniuk, hogy a jogalap nélkül visszaigényelt ÁFA milliárdok kifizetését miképpen lehetne megelőzni,"

Hogy te milyen kekec vagy... A kis pénz már nem is pénz? Valahol el kell kezdeni... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
érdekes, ezt nem is tudva őt tartom az egyetlen nagy "amerikai" színésznek...ugye Welsh-ben született UK!!! azaz

www.biography.com/people/anthony-hopkins-9343556

a többi bohóc meg paprikajancsi és kurvák drága pénzért szar az egész hollywood

az égi fával máglyát kellene gyújtani

brühüyyy
@jaegtoer: Szerintem azért a kukáért Bajnai tett és tesz a legtöbbet.

Oda kerül, elhiheted. Még a 15%-uk is kérdéses.
@Bakter:
"Rajongó akkor is rajongó, ha rajongása justinbieber-tárgya szembeköpi. "

Szomorú ez nagyon.
@Bakter: Mivel hozzánk volt bedobva, gondolom a többi postaládába is raktak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kicsit nehézkes a felfogásod, de már megszoktam. Nem a miénkben van, hanem egy közös seggben van, ha mindenáron ehhez a hasonlathoz ragaszkodsz. Gyurcsány minden kérdésben elfogadta a többségi álláspontot, ennek ellenkezőjének a sulykolása a fideszes propaganda része.
@rodeo36:
Köszi ez tok érdekes, de pár dolog
- az általad idézett cikk is arról ír, hogy a Big Bang UTÁN (egy időben ) keletkezett gravitációs hullámok (tehát a cikk szerint szó sincs előtte)
- a hinduizmus nem politeista vallás, azaz, hogy egyszerre több egyenrangú Istenben hinnének, mert a 3 fő isten közül egyikbe hisznek igazán, bár még bonyolultabb a dolog, mert igazából
egyén dönti el, hogy ateista !!! teista vagy panteista kíván-e lenni . tehát isten hitet sem követel meg a hinduizmus, mert központi eleme dharma tan (és a kasztrendszer)
- en nem hiszem hogy a monoteista vallások amióta léteznek keresik a Big Bang-et, pusztán azért mert ezen vallások az isteni kinyilatkoztatásra épülnek es nem szorulnak ezen kívüli bizonyítékra, a muszlimok a Koránt isten szó szerinti !!! megnyilvánulásának tartják, minek oda más tudományos bizonyítás
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A munkásőrök, és pufajkások 50-60-as korosztálya a fotelből nosztalgiázva nácizik, és nyalja a seggét a komcsi MSZP-nek. "

kézcsókom és részvétem a kedves Mamádnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Persze, mert azon nagyon jól lehet répát pucolni :-D
@iii: Azon filóztál már, hogy mi fog kezdődni arrafelé hetedikén? :)
@jaegtoer:

Jég, most elkeseredtem. Az idézett cikkben olvastam egy nevet, amelynek viselője hosszú évekig nagyon kedves munkatársam volt. Elszomorított, hogy ezzel a sötét és ronda dologgal, egyáltalán a Fidesszel kapcsolatba hozható. Ámbár, ha visszagondolok, a a beszélgetéseink sose a politika körül forogtak.
Viszont azt azért mégiscsak szeretném tudni, hogy a személyéhez vajon hogyan viszonyul a keresztény erkölcsöket képviselő KDNP?
@Fejesrob:

" Még a 15%-uk is kérdéses. "

Nem probléma.
Legalább látom, hogy a Főnök, a Vezér, a Marhák Marhája (by Kósa) I. és Utolsó Orbán Viktor hogyan áll szügyig a szarban segélyt-kérően pislogva reménytelenül a nemzeti színű szivárványba kapaszkodva.
@Csekkliszt#10:
engedd meg nekem e sekélyes elemzést, a hinduizmus tényleg egy speciális eset a "hitek" világában a világtörténelem tele van politeizmussal és nagyon kevés vagy csak egyetlen monoteisztikus jött létre és annak is van (nem ismeretelméleti) oka, az a társadalom amely kialakította (és a többiek akik átvették egyszerű másolással) világhatalomra tört és az egyetlen lehetséges és vitathatatlan igazságot képviseli (VITANINCSINKVIZÍCIÓ) mind a Porta mind a Római Birodalom (annak minden csökevénye is!!!) monoteisztikus és erőszakkal az...a császári szultáni hatalomhoz nem fért már két egymással vitatkozó isten sem hanem egy a nagyszakállú és az ördög sakkban tartva valamint tartalékban a végső fenyegetés és elrettentés eszköze a hatalom részéről halálod után sem szabadúlsz tőlem én vagyok az egyetlen hatalom következésképpen JÓ

brühüyyyy

nem ismerős ez neked alcsútbasznádról?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Amennyiben Lian Wang az illető, úgy elkeseredésre nincs okod, mert ő még lehet egy jóravaló üzletember, aki a kínai területekről érkezők miatt került be a buliba.
A többiek is mind, mind jóravaló emberek, a maffia főnökök általában kedves családszerető emberek. Szeretik a Családot. végül is az övék.
@Csekkliszt#10:
még valami: történelem
egyiptom az ie XIV száazad
Mózes kiűzetése Egyiptomból ahol kegyvesztett lett mert a monoteizmusa nem fért össze a politeisztikus állami felállással (ami valami módon gondolkodásra és bizonyos demokráciára is utal mialatt a monoteizmus ezt nem engedi)
Echn Aton/Amen Hotep

brühüyyy
időben felismerték a veszélyt
@Fejesrob: Áruld már el, okostojgli, honnan veszed ezt a sületlenséget a 15%-ról? Csak kíváncsi vagyok? A haverodnak is feltettem a kérdést és elmenekült. Te is ilyen lotyaszájó vagy?

Nagyot fogsz te meglepődni az eredményen, én előre megmondom. Lásd Fico eredményét és lásd a Voks 14 felmérés eredményét (amely nyilván torz, de azért mutatja, hogy a fiatal, képzett rétegben toronymagasan vezetnek a kormányváltók).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

jó, elvetettem a súlykot a Woody Allen és Al Pacino és vannak még egy páran de az egész filmipar szarra épűl és csak nagy ritkán születnek értékek

a redneck-ek nem zabálják

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi lenne? Hétfő. Az Orbán-rendszer eltakarításának első napja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Persze, mindenki hasznosította: berakta a konyhai kuka aljába, hogy ne ragadjon le a krumplihéj. Vagy, ha a papagájokat nem zavarja a sok színes faszság, akkor jó a kalitkába is guánófogónak.
Még most is röhögök:
Csúti Grey Bull.
@fvipera: ez emeljük a téteket-blöffnek, lebegtetésnek elmegy, bár sztem (nem okoskodásként, csak megemlítem) ez aligahnem úgy működne igazán (hogy ne saját magukat rúgják tökön), ha egyidejűleg rávennék arab szövetségeseiket, legalább a szaúdiakat, hogy átmenetileg növeljék az olajkitermelésüket, és akkor menne lefelé igazán az ár, egész pályás letámadásban. egyébiránt még is kérdéses, hogy mennyi az annyi

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: illegitim vagy sem, és ha igen, miért nem-témához annyi fűznék hozzá: igazából még egy Amerikai Egyesült Államok első emberének beiktatásához sem szükséges, azaz megkerülhető az elnökválasztási procedúra - ld. Gerard Ford alelnökségét és elnökségét... persze nekik az elmúlt fél évszázadban csak gázos, botrányos, szalonképes szóval élve szalonképtelen elnökeik voltak (háborús bűnös, szexuális zaklató /munkahelyén beosztottját hmm... dolgoztató/, hamistanúzó, korrupciós botrányos stb., bizonyítékhamisító, mondvacsinált ürüggyel háborúzó stb.), úgyhogy ez jóformán csak aktuális érdekesség
Az általad 8 millióra taksált balra kanyarodott magyart az Összefosás pártkatyvasz sem tudja semerre sem terelni.
Nem tudjuk itt már ki a balf.sz ki a jobbf.sz, csak sodródunk a politikai árral.
Egy dolog biztos: politikusnak csak gazember áll: tolvaj, erkölcstelen, hazaáruló.
Jelenleg ez a helyzet. Talán egyszer megváltozik.
ennek az oszágnak erre van szüksége, és kész:

index.hu/velemeny/2014/03/17/wiedermann/

Az egy dolog, hogy milyen gázos szart adott ki ez a pina (szerintem Matolcsy babája, kúrja évek óta, fene a gusztusát, bár zsák a fóttyát...), az viszont már tényleg baj, hogy azt se értik, hogy miért gáz. De hát nekünk ez jut.
@iii:

Ja csak sajnos a Voks 14-et nyuggerek tényleg nem használják, akik a legtöbben vannak. Én nem élem bele magamat a kormányváltásba, pedig jó lenne.
@Pantagruel:
csak nem képzeled, hogy az amerikai olajlobby (hogy ne maffiát mongyak) sohasem engedné meg az olajár zuhanását

a jelenlegi szint alá már nem fog menni semmi módon...pont ezért akarják dominálni az egész oljatermelést ami még nekik sem sikerült és sohasem fog

brühüyyy
@rodeo36:

hehe. nem értek a big bang-hez, hacsak nem az ami velem is elő szokott fordulni, de ebbe itt és most nem mennék bele.
Nekem elég az Isten, néha még sok is, az az egy is. Meg aztán már beszélgettünk erről... szövevényes ügy ez. jobb nem bolygatni. itt egy bolygó, ott is, emitt is, oszt hogy lehet hogy itt is vagyok, ott is vagyok, mégis sehol sem vagyok, de mégis itt dadogok:)
@jaegtoer:
ja van olyan elmélet is mely szerint mi nem létezünk

valamiből meg kell élni ezeknek is képzeld bozontok nélkűl a CERN-t

brühüyyy
@iii: ne erőlködjél már, csak úgy írtam a 15%-ot, lehetett volna 17 is, a fene tudta azt, hogy annak jobban örülsz.
@iii: Szerintem te nagyobbat fogsz lepődni. :)
@Amadeus62:
Pedig az a jobberszlogen, hogy a maszop/balib/összefogás a nyugdíjasok pártja. Bár azt még nem láttam, hogy gyufe kezét csókolgatták volna. Bezzeg...
@PAPÓ38: "Egy dolog biztos: politikusnak csak gazember áll: tolvaj, erkölcstelen, hazaáruló."

A demokráciában vannak intézményes, nem személyektől függő megoldások a politikusok ellenőrzésére, és ha szükséges, megbüntetésére.

A nem-demokráciában pedig ezeket az intézményeket vagy megszünteti a hatalom, vagy a saját embereit teszi mindenhová, vagyis személyek jó- vagy rosszindulatától teszi függővé, hogy melyik politikust büntetik, és melyiket hagyják futni.

Ennyi a különbség. Te melyiket preferálod?
@Fejesrob: Szóval hazudsz, kispajtás.
"- Mester, a szomszéd vörös sapkás lámakolostor apátja szeretne veled vitatkozni arról, hogy szüksége van-e a Buddhának dugóhúzóra – fordultak egy nap tanítványai Orb-Han Rotakapához, a Himalája-szerte híres narancssárga sapkás Sokhat Lopalali-kolostor szellemi vezetőjéhez."

herostratosphere.blog.hu/2014/03/16/rotakapa_apat_tanitasai_a_vita_hiabavalosagarol
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Megnéztem!!! Nincs ilyen mérés!!! Szánalmas aki ezt feltette és az is aki annak örülne, ha egypártrendszer lenne (vagy maradna) Magyarországon!! Volt belőle részünk jó pár évig!! Nem tetszett!!!
"A Gazeta Wyborcza részletes tudósítást ír a lengyelek magyar fogadtatásáról, majd rátér a közös lengyel-magyar gyökerekre is, kiemelve a Magyar Hírlap kommentáló mondatát: „Közös múlt, közös jövő?” A cikk szerint a Nemzeti Múzeum kertjében főleg lengyelek voltak, de rengeteg litván zászlót is lehetett itt látni. A Gazeta Polska főszerkesztőjének, Tomasz Sakiewicznek itt elmondott beszédét a lap egyértelműen antiuniósnak és nacionalistának tartja, s felhívja a figyelmet a transzparensre, amely Orbán Viktort kívánta Lengyelország miniszterelnökének."

"http://www.lengyelnet.hu/lengyelrolunkirjak/nem-a-kormanyparti-lengyelek-jottek-tuntetni-orban-mellett-hanem-a-radikalis-jobboldali-ellenzek-hivei-92836.html"
@épészmérnök: Most látom, hogy ez a cikk 2012-es, elnézést. Egy blogból vettem át, és nem néztem meg figyelmesen a dátumot.
@rodeo36:
:-)))) korrekt
A kereszténységben (mint monoteista vallásban) a szentháromságtan tényleg a legingoványosabb tétel (persze, hiszen átvett, és fazonirozott), nem is csoda, hogy az első egyhazszakadas (inkább kiközösítés) e mentén történt. Bár személyes véleményem szerint Isten, az isteni szellem megtestesülése a vallások egyik legizgalmasabb pontja, Mondjuk ugy, hogy ezoterikus vallások (v vallasételmezések) kötelező eleme (ha már kereszténység, akkor nekem Rudolf Steiner), a teozófia nagyon jól leírja (vagy inkább kutatja) a közös pontokat ebben.

Bocs, a CERN-et nem fogtam, mi a cél, ha nem az "isteni(sic) részecske"?
@Csekkliszt#10:

dehogynem a CERN mintha a Vatican-ban működne a Szentpéterbazilika pincéjében és az isten(t)irészecskét keresgéli és állandóan melegen tartja a témát nahogy kihűljön

az inkarnáció tényleg végigvonúl a vallásokon (magam részéről a vetés/gondozás/aratás -t megjelenítő csodálatos Gilgames éposz a kedves mert egy egy politeisztikus területen csodálatos irodalmat csinált és leleplezte saját magát az azt értő füleknek a természet fölött nincs semmi csak önmaga!!!! de ez olyan szép és éltet)

miután magamnak lelepleztem ezeket a "dolgokat" már nem túl sok időt pazaroltam arra, hogy ugyanazt a gumicsontot másik gumiból...

brühüyyy

a magyar politika leleplezése sokkal nagyobb feladat és a párhuzamokat az orrukra dörgölni a vak és buta hívőknek a mi feladatunk
@glinolid:
én még ilyen buta Bloomberg cikket nem olvastam (elolvastam a linkeltet)

a factibility study mintha már nem lenne téma pont a Bloombergnél amely mindíg is élenjáró volt ebben

az egész piacot összevetni és a vételi árakat meg azok trendjeit az mind kimaradt a cikkből

annyit ír, hogy (amit én a cikk nélkűl már régen ideírtam) a kitermelési árak növexenek mert a tengerparti palarétegeket megfúrni nem olcsó, a tankhajók költségei 80% körűl emelkedtek a többi 40%-on felül...

ki fogja megvenni és miből ha van másik ajánlat és már le is van szerződve

mint mondtam ennek a háború a megoldása kiütni a versenytársakat lebombázva azokat a földig (emlékezz Drezdára ami már a VH vége után volt) és akkor majd annyiért és annyit vesznek tőlük? de ki? nem lesz vevő mert nem lesz piac arra, hogy a sok energiával megtermelt fölösleges túltermelést bárki megvegye azaz mindenképpen öntökönszúrás

most ez a divat és mindenki tele pofával gázosít

tudtommal europának nincs fogadó kapacitása mert csövön kapja a fogyasztóig a szükséges gázt

factiblity study

ugye tudod mi az?
brühüyyy

nem fog ez menni tiszta rablás és rémálom
@glinolid:
ragyogó ez az LPG fogadó kikötő lista Europában...nagyon izgalmas...ez mikor épült és mire? mert LPG még két éve nem is létezett a piacon

ezzel együtt fenntartom amit írtam

gazdaságtalan

brühüyyy
Ukrajnának is van vagy lenne ha értenének hozzá, a görögök is erőlködnek

a hajókról meg annyit: most tervezik őket és most kezdik építeni

az évek mire egy ekkora monstrum felépűl

de várjuk ki

már közeledünk az ukrán "probléma" okához?
@glinolid:
nyisd ki Algeciras a Gibraltgári öbölben

a kikötő közepes méretű hajókat tud fogadni, főleg konténeres szállításra alkalmas van egy csomó gáztartálynak látszó tartály telepítve de sem teherautóval sem a légifelvételről látható csővezetékkel nincs felszerelve azaz sem betáp sem kiömlő nincs a kikötő nem tud hatalmas hajókat fogadni mert ha bement nem tud kimenni a többit már nem kell megnéznem

a tartáélyok lehet, hogy a hajók üzemenyagfelvételére olajat tárolnak?

de nézz utána
Google Earth

brühüyyy
@glinolid:
persze az export megéri ha van rá importeur

brühüyyy
arról egy szó sincs

az oroszok kereskedelmi ára 400 körűl van az mukrán special meg 290 és nem 750 meg 850 ami az amerikai lenne, vagy több?
@glinolid:
kiemelés a Bloomberg cikkből (már látom egy szót sem értettél belőle)

Further gains in U.S. LPG exports that rose 33 percent to a record 71.9 million barrels last year may be hindered by delays in building new terminals and congestion at existing sites. The 54-mile Houston Ship Channel, the biggest waterway for U.S. energy exports, already receives more foreign vessels than any other U.S. port, according to the Army Corps of Engineers.

azaz

éppen arról szól, hogy csakis akadály van és kapkodás

brühüyyy
@rodeo36:
Ja, jó, azt hittem lemaradtam. Hát ez a kereszténység, na jo, katolicizmus legnagyobb szemfenyvesztése, hogy tényleg illúziót árul, ahogy mondod semmi más dolga, mintsemhogy eldugja istent előleg, nehogy rátalálj a legértékesebb árucikkére. Különben meg mikroszkoppal el fog tartani egy darabig (isten humoros), mert nem kívül, hanem belül van.

A szépség, a természet ennek megnyilvánulása illetve megélése (James redfield szerint az első felismerés), az elso olyan emelkedett tudati állapot (képesség), hogy a dolgok szépek, és pszcihedellikusan színezettek - nemhiába kattannak rá sokan a drogra, mert az elvisz a kapuig, csak nincs tovább).

Persze hogy a természet fölött nincs semmi - de akkor Ő az ...
basszus: a szó, mely rája mondható , nem az örök szó... Ha nincs neve: ég s föld alapja

Ennyi

Minden Egy
... vagy mégse (fűzte volt hozzá P. P., a kételkedés guruja).
@Csekkliszt#10:
akkor -ha egyetértesz- maradok P.P.-vel
a gondolkodom mert vagyok vagy valami hasonló coitus ergo sum ja nem az én vagyok, cogito ergo sum

te meg olyan pszihodelikus tucc lenni: az első felismerése annak, hogy a szépség bennünk létezik és ennek alapján másban is fel tudjuk ismerni?

na jó maradok

brühüyyy
@glinolid:
ezt érted?:
Propane costs $477 a ton in Texas,

compared with $793 in Japan and

$675 in northwest Europe,

according to data compiled by Bloomberg.

The difference is spurring U.S. exports, which have a disproportionate effect on shipping rates because of the distances involved.

A round trip to Tokyo from Houston can be as long as 36,000 miles, compared with 15,000 miles from Saudi Arabia to Japan and back, the industry’s benchmark route.

That ties up tankers for longer, effectively reducing the capacity of the global fleet.

brühüyyy

szóval, ha máskor lácc egy angol cikket akkor értsd meg és csak utána monggy róla olyasmit ami a cikkben nincs!!!
@Csekkliszt#10: Én mostanság a Sátán kutatásával töltöm időm egy részét. Semmilyen általam ismert kutatás és magyarázat nem tudja teljes mértékben értelmezni azt, amit ma Magyarországon tapasztalhatni. Kénytelen vagyok felállítani azt a hipotézist, hogy Sátán létező, és ő szállta meg hazámat.
A követségi ünnepségen szombaton történetesen jelen volt egy magyar származású, híres teológus, aki exorcizmussal és hasonlókkal foglalkozik. Elmondtam neki, hogy én ugyan agnosztikus vagyok, de kénytelen vagyok hipotetizálni a Sátán létezését. Mire azt válaszolta, hogy igen, sok hitetlen a Sátán felismerésén keresztül jut el a hithez. És mit lehet tenni a Sátán ellen? Imádkozni.
Ma a youtube-on végignéztem egy spanyol katolikus tévéadó műsorát, amelyben exorcista teológusok, és egy pszichiáter beszélgettek. Ebből annyi jött le nekem, hogy az ember szabad akaratából köt szövetséget a Sátánnal, ami szerintük gyakran előfordul, főleg serdülőkkel. És, hogy az eredendő bűn valójában nem az alma elfogyasztása, hanem a soberbia, a büszkeség, kivagyiság, az a meggyőződés, hogy az ember egyedül megítélheti, hogy mi jó, és mi rossz.
Mondjuk, ettől nem lettem vallásos (ha azzá válnék, biztos albigens, vagy rózsakeresztes, esetleg kvéker lennék). De a dologban van fantázia, eléggé plauzibilis a fideszes kollégistákra nézve. Tudatosan a Sátánt választani, és a jót és a rosszat a saját akaratuk szerint megítélni, ezek ők.
@rodeo36: Az lehet, hogy szerinted a legrovidebb ut a szomszed faluba, kicsiny sargolyobisunkon korbejarva vezet, aznoban a szerencsetlen usakok alaszkabol exportaljak az LNG-t a japoknak. A tavolsag oda-vissza kevesebb, mint a fele a saudi tavnak (2x3411 mi)
Emelett a nyugati parton 7 db exportra alkalmas LNG tarolo/eloszto talalhato (Japantol 4000-5000 mi).
igazad volt a Bloomberggel kapcsolatban megbizhatatlanok.
alaska.conocophillips.com/what-we-do/natural-gas/lng/Pages/kenai-lng-exports.aspx
@rodeo36: Ez az EU-nak jo, kenytelen az USA ar alatt eladnia gazvagyonat.
A kerdes az, hogy az EU megakarja-e venni egyaltalan. Az lattuk, hogy a nemetek benyeltek az atomeromuvek bezarasa okozta aremelkedeset. Es ha a nemetek, olaszok, spanyolok es franciak megegyeznek a ciprusi, norveg, izraeli partnekrekkel, akkor kitudnak lepni az orosz piacrol. Az eu torpe allamainak fogyasztasa pedig nem igazan fedezi majd az maci birodalom kiadasait.
@rodeo36: 33% emelkedett export, azert ez nem rossz teljesitmeny, es csak a tovabbi, expanziv novekedest gatolja a kapacitas bovites lassusaga.
@rodeo36:
"Asia: During the first quarter of 2013, Asia's share of global LNG imports rocketed to 77%, with exports to the region rising by 6%. Japan, the world's largest LNG importer, is set to raise imports by 1 million metric tons to 87 million tons in 2014 as nuclear generators remain offline. With China also boosting its annual capacity to receive the fuel to 38 million tons, three times higher than in 2010, enabling exports of US LNG to Asia is a key focus"
index.hu/gazdasag/2014/03/12/suranyi/

"__A társadalmi feladatokat a hiány növelésével nem lehet megoldani, csak a költségvetésen belül van némi mozgástér, ami érdeksérelmekkel jár - fejtette ki Surányi György egy konferencián kedden. A volt jegybankelnök hozzátette, hogy a gazdaság helyreállításához az egykulcsos szja-t ki kell vezetni, a társasági adókedvezményeket újra kell gondolni, a felszabaduló forrásokat pedig az alacsony keresetűek kiugróan magas adóékének csökkentésére kellene fordítani, írja a portfolio.hu.__ "

Surányi György először talán befizethetné a MÁK pénztárába a 62 tonna arany dollárra váltásából, majd a dollár eurora váltásából keletkezett MNB veszteségeket. ezt követően sem hallgatnám szívesen hallgatom pénzügyi gazdasági tanácsait. különösen meghatónak találom, hogy a költségvetést közvetlenül károsító ÁFA és korrupciós visszaélések továbbra is elfogadhatók számára, miközben prioritásban fontosabbnak tartja a bérből és fizetésből élők könyörtelen megsarcolását az alacsonyabb jövedelműek képmutató és álszent látszólagos megsegítése mellett, mindez jól jellemzi, hogy továbbra is hozzá közelálló elfogadható kedves módszer rövidlátó gondolkodásmód, azaz mindegy hogy hogyan, csak a költségvetés intézményesített és büntetlen fosztogatása továbbra is fennmaradhasson.a többkulcsos szja vissza hozatala ugyanis erről szól. Tehát nem a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítése a fő cél (az csak átmeneti externália), hanem a törvényesség leple alatt folyó szabad rablások továbbélésének és a költségvetést károsító üzelmek működési mechanizmusának folyamatos biztosítása.
emlékeztetnék arra, akárhány kulcsos és akármilyen mértékű volt az SZJA, a költségvetésen csodák csodája mindig lyuk tátongott. Amíg a mértéktelen fosztogatás nem csökken, uram bocsá'! meg nem szűnik, addig mindig is így lesz.
@glinolid:
mennyi is Vlagyivosztok meg Japán közötti távolság?

azt írtam itt is és korábban többször, ez egy vágy ami meg akar valósúlni, a németek áram túltermeléssel küzdenek, és az energia igény szabályozhat a pazarlás kiváltásával...
az árak és tényleges költségek közötti feszültség ki fog alakítani egy kereskedelmet ami még nem látható...annyit tudni, hogy az árak mozgási trendje az emelkedés...de a piac meg a megvett mennyiséggel tudja szabályozni az árakat

erről kb 3-4 év múlva lesz érdemes beszélni amikor már több szállító kapacitás lesz valamint fogadó és kiadó kapacitás is

ezek egyelőre a Mikulás eljövetelével azonos értékű hírek

brühüyyy
@épészmérnök:

" Kénytelen vagyok felállítani azt a hipotézist, hogy Sátán létező, és ő szállta meg hazámat."

nem, ennél sokkal súlyosabb a helyzet. a Sátánnal egyes híresztelések szerint lehet alkudozni, meg aztán ha úgy vesszük, a Sátán Valaki és hosszú távra tervez.
Maradjunk a 'percemberkék dáridójánál', amely összhangban van azzal is, hogy egy bűnszervezetté szakosodott csoport ejtette foglyul az országot.
@rodeo36: valamikor 2018-ban indul.
@rodeo36: Izlandon, mar mukodik egy CO2 alapu metanolgyar es ha van metanolod, akkor barmit elo tudsz allitani: polimereket, finomkemiai alapanyagokat, uzemanyagot stb, metanol-uzemanyagcellak pedig jo kemiai energiatarorlok. Az EU mar reg birtokaban van azoknak a technologiaknak, amelyekkel kitudjak valtani az orosz energia es nyersanyagfuggoseget csak meg nincsenek a tudataban. Nehany honap alatt le tudnak terdepeltetni az orosz gazdasagot, ha igazan akarnak.
@épészmérnök: Ha annyira bratanki a lengyelek, kérdezzük már meg őket, hogyan kell növekedést, csökkenő munkanélküliséget és 6%-os élelmiszeráfát csinálni! Biztos segítenének. Gyenkuje!
@glinolid:
az "orosz gazdaságot letérdepeltetni" azzal mit nyernének? mint láttad a legelső "nagy" tranzakció azonnal visszaütött, a Putyin nem esett pánikba a rubel és az értékpapírjainak az értékcsökkentésén, azon a csökkentett értéken visszavásárolta és államosította a külföldiek vagyonát és az oroszokat hazatelepítette...az orosz gazdaság nem csak energiaellátó, hanem felvevő piac is arra a sok szarra amit a kapitalizmus összegányol, annyi sok anyag és energiapazarlást mint a kapitalista gazdaság még egyetlen más sem tudott a "termékeik" 85%-ka tök fölösleges sem létszükségletet sem semmilyen szükségletet nem elégít ki anélkűl, hogy az ezekre előra ki nem alakítják a "szükségletet" a kutya sohasem venné meg, és még így is a nagyrésze megy a szemétbe a gyártósorról direktben ...egy kis globális közgazdaságtan és a valós számok a te szemedet is kinyitnák de azért csak térdepeltess le bárkit ha ez neked jó? hát akkor annyi

monggy nekem olyan amerikai terméket ami nélkűl a világ nem tudna létezni?

brühüyyy

és nyugodtan útáld az oroszokat attól híznak kövérre
@jaegtoer:
mind a ketten megfeledkeztek a "sátán" másik nevéről? Lucifer ami latinból ugye azt jelenti, a fény hordozója...tehát a nagyszakállú "örökjósága" meg a Lucifer "örökrosszasága" urbán legend de legalábbis a zegyház nagy világotrengető átbaszása...a fény nélkűl nincs árnyék illetve az árnyék fény nélkűl nem létezik
és akkor

viszont a percemberkék kiszólásod humoros de ehhez már a humor nem lesz elég lámpavasra van szükség és minél előbb annál jobb, mert az a betegség ami eluralkodott MON miszerint orbánistenkirályészentvagyuram bármit is tesz az már a drogozás legvégső stádiuma utána kurva randa halál következik

brühüyyy
@glinolid:
lesz plasztik "@glinolid" is? arra is vannak polimerek meg a világ teleszarható...az Atlanti és a Csendes meg az Indiai óceánokon hatalmas szigetek úsznak amik polimerekből vannak és a halak is meg a többi élőlények megeszik de legalábbis beépítik magukba és azután jön a természet anya: GAIA fintora: meg is eszitek a saját szarotokat

és még fizettek is érte

kit is kell ezért útálni? ja az olajlobby meg a gázlobby ami elfoglalja fegyverrel a világot és emberek tömegeit rabszolgaként tart meg megsemmisít...ja az a jóbácsi bazdmeg

olyan bölcsek vagytok ti is mint a segg
brühüyyy
@glinolid:
mondd picinyem, abban aplasztik gyártó plasztik gyárban ivóvizet is tudnak előállítani? ugye mert manapság az az igazi hiány az USA önmagát térdepelteti le nincs elég vizük a sós vízből kurva drágán lehet ivóvizet csinálni és a hasznot máris elvitte...az északi sark olvadozik és az onnan származó gleccserfolyók (Colorádó) szépen kiszáradnak és a többiek is

meg az új kurvahideg viharos telek és kurva viharos nyarak elviszik a nyereség nagy részét az oljata sem megenni sem meginni nem lehet és már a aja termelés meg az ivóvízhiány 25 éve gond de leszarják meg van olja

te meg eszed a szart

brühüyyy
@glinolid:
a népszava cikkjéhez egy hsz:
[sakkmatt 2014.03.18. 00:19]: Ez megint stratégiai tévedés. A palagáz és az alternatív erőforrások is erősen ráfizetésesek, ráadásul a palagáz kitermelés még környezetromboló is, nem kicsit, nagyon.
Az amerikai elnők körei nem sokat mosolyonak, inkább fájdalmas grimaszokat vágnak, Obama bele is őszült, majd nézd meg jobban.
A kardcsörtetés valóban ott van, de éppen USA részéről. Milyen elszigeteltségről beszélnek? USA gazdasága akadozik, tele van adóssággal. EU szinte szétesőben. Keleten meg ott van Kína és India - az Orosz Birodalom mindkettővel jóban van mostanság, és ezek a piacok annyi gázt szívnak fel, amennyit az oroszok képesek adni. Akár el is zárhatják EU-ba a csapokat, most. A kőolaj ára pedig mintha éppen emelkedne.
USA is abból indult ki, amit látni akart... lesz ez még így se, ha Kína piacra dobja az amerikai államkötvényeiket.

a cikk:nepszava.hu/cikk/1014136-amerika-elleni-atomtamadasrol-beszeltek-az-orosz-allami-teveben

brühüyyy

mondd te is dzsobbikos lennél a rosszabbik kiadásból vagy fidesz alsó?
@jaegtoer: Honnan veszed, hogy az adóvisszaéléseket elnézi Surányi? Mitől lenne az arany eladásán veszteség? Miért kellene azt a bankelnöknek befizetni? Akkor Matolcsy vajon mennyivel lóg?

De, a többkulcsos SZJA indoka az egyenlőtlenségek csökkentése. Annak, hogy emelett is létezik deficit, ehhez az égvilágosn semmi köze nincs, mert az a kiadási oldalra tartozik. Számos országban igen magas többkulcsos adó van (pl. Ausztriában is 50% fölött) és nagyon vidáman megélnek. Minden épkézláb országban progresszív adó van, kizárólag az ilyen rablógazdaságoknál létezik egykulcsos, ahol a nemzeti tőke fontosabbnak tartja a saját gazdagodását, mint az ország érdekét.

De erről már beszéltünk asszem.
@iii:
hogy áll a bitcoin? meghalt vagy csak az egyik korifeusa (megöngyilkolta magát némi segítséggel, olyan életúnt mint a zobama?)

a papíralapú valuták addig jók amig? nameddig? és utána kapkodod a fejed, hogy nincs egy kis aranyad pedig az éppen a trezorban lévő sexpírt már senki sem akarja

brühüyyy

a magyar gazdaság olyan jó, hogy tanítani kellene a Harvardon meg a Pokolban
@rodeo36: A mai pénzügyi rendszer nem az aranyon alapszik, már nagyon régóta. Az arany nem más, mint egy befektetési eszköz a mai nemzeti bankoknál is.

Részlet egy közgáz szigorlati anyagból:

Az aranyalapú pénzrendszer megszűnésének okai:

1. nem volt elég pénz, nem tudták követni a gazdaság növekedését.

2. az egységnyi aranypénz vásárlóereje nőtt, az árszínvonal csökkent, ez nem kedvezett a beruházásoknak, a modern gazdaság fejlődésének.

3. a modern gazdaság természete miatt (állami beavatkozás nélkül elképzelhetetlen). A pénzügyi szféra szabályozása belső értékkel nem rendelkező pénzzel képzelhető csak el.
@rodeo36:
A túlzott gondolkodásnak sajnos vannak mellékhatásai, néha érdemes visszavenni, a keleti filozofia szerint a tudatalattinak is ugyanakkora szerepe van, sőt a világ egyetemnek es a valóságnak egy szelete csakis ugy ismerhető meg. Már akit érdekel, nem kötelező

Egyik legnehezebb lelki gyakorlat (a megbocsátás es bocsánatkérésen túl), hogy egy tetszőleges személy képet (na, jó, ugorjunk a közepébe - egy ellenségedét) magad elé veszed es megkeresed benne a jót és a szépet
Biztos elsőre kimegy a biztosíték es rebootolni kell :-)
De semmi sem kötelező ..
@rodeo36:

a Fényhozóról nem feledkeztem meg, csak vigyázok rá, nehogy erodálódjon.

a Sátán az elefántcsontcellámból nézve és látva nálam nem azonos Luciferrel.

Lucifer Isten és a Sátán között van, övé az egyensúly fenntartásának a felelőssége. a demagóg Isten a teljhatalmú, és az örök rossz, a Sátán között. L. az aki megkérdőjelez bennem mindent pro és kontra, legyen az jó vagy rossz és ösztökél hogy lehet kihozni valamiből a legeslegjobbat, és hogy általában olyannak fogadjam el az embereket, amilyenek lehetnének (Goethe) azzá segítve őket amivé lehetnének. Gabrielre ez nem vonatkozik. mert én csak egy esendő szaralak/porszem se! vagyok a mérlegen.
a lámpavasakat meghagyom a saját híveiknek, úgy lesz teljes és lezárt a történet. ha igazak a pletykák nem kell túl sokat várni. a Főnöknek nincs már szabad felhasználású hitele. azért voltak oly kedvesek megint az IMF-hez, vagy legalábbis nem hallottam arról, hogy megint elzavarták volna őket a petsába és itt nem a PEtőfi CSArnokra gondoltam.
nem akarok vérrel bélelt békét.
@iii:

"Honnan veszed, hogy az adóvisszaéléseket elnézi Surányi? Mitől lenne az arany eladásán veszteség? Miért kellene azt a bankelnöknek befizetni? Akkor Matolcsy vajon mennyivel lóg?"

onnan veszem, hogy fontosnak tartotta volna azt is hangsúlyozni. ha nem emeli ki, akkor marginálisnak tekinti, elsődlegesnek pedig a népnyúzást, mert az a legkönnyebb.
Egy szóval sem említettem, hogy Matolcsyt ne terhelné felelősség.

Úgy könnyű viselni a felelősséget, ha a felelőtlenség árát másokkal fizettetjük meg.
maradjunk annyiban hogy jó ötlet szintje nem azonos a megvalósított jó üzlettel.
az arany mindenkor fedezet, erősíti a jegybank mozgásterét. most se arany se zseton.

"De, a többkulcsos SZJA indoka az egyenlőtlenségek csökkentése. Annak, hogy emelett is létezik deficit, ehhez az égvilágosn semmi köze nincs, mert az a kiadási oldalra tartozik. Számos országban igen magas többkulcsos adó van (pl. Ausztriában is 50% fölött) és nagyon vidáman megélnek. Minden épkézláb országban progresszív adó van, kizárólag az ilyen rablógazdaságoknál létezik egykulcsos, ahol a nemzeti tőke fontosabbnak tartja a saját gazdagodását, mint az ország érdekét."

igen erről beszéltünk. hagyjuk a malmokat.
@épészmérnök:
:-))
Ez így nem ér, túl könnyű rátalálni a kénköves szagúra itthon, nagyon nem bujkál. A rohadék. De ez a sátán téma is érdekes. Ki ő? Ha isten teremtménye, akkor kell, hogy legyen értelme, lehet hogy arra van, hogy ra tudjunk nézni önmagunkra, h az is mi vagyunk. Mert a pocakos mi vagyunk, ő a magyarság közös tudattalattija, sajnos semmi más, mint magyar lélek, a mi tükörképünk, brrrrrr, de undorító. Az ima hat a satanra? Igen, az ima, mint egy/a legfelső szellemi lényhez intézett mantra biztos segít, de sajnos ez is csak citrompótló, mert megkerüli a legnehezebb feladatot, hogy szembenèzzunk a gonosszal es a nehezebb úton győzzük le. Ismerd meg önmagad! - mondtàk a görögök (is), mert először magadon kell változtatni, hogy a világ is megváltozzon, ne legyen Belzebúb, aki egy kicsit kívül is van, de szerintem bennünk lakozik.
Egyébként a sátán/ gonosz olyan, mint a puncimágnes, rohadt vonzó (lsd star wars, gyűrűk ura) es nehéz neki nem ellenállni, a jó erő méltó párja, néha csak egy polaritás (fizikában a pozitív es negatív töltsenek nincs morális tartalma), a kínaiaknál a jin nincs meg jang nélkül, mindegyikben ott a másik, azaz a rosszra szükség van, mert a világ lényege a változás es a dualitás.
De egyébként a jó édes nénikéjét!!
@rodeo36:
Ja, hogy még a kérdésedre valaszoljak, abszolút egyetértek, PP nagyon cool volt, imádom a hozzáállását, eszét, majdnem mindent tudott. Majdnem :-)
@Csekkliszt#10:

igen, ezt nevezzük igazi emberi erőnek...ismerem...intuicioimat magam is használom (az utóbbi időben többször, az előbbiben kevesebbszer és azt megbántam, mert hittem hazug embereknek adva nekik bizalmat nevelőcélzatú halálos buksizással)
gyengék vagyunk (nem tudom te mennyitre ismered el a tükör előtt) és attól maradunk emberek és lehet sohasem megyek a Nirvánába de már bepillantottam az ablakon és nem minden teccett

szóval nem is olyan eccerű ez...a világ azért létezik mert nem tökéletes az a világ amely tökéletes megáll és mexűnik létezni a perpetuum mobile egyetlen hajtóereje az örök tévedés

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
mi a kedvenced tőle? cool

sajnos én cool-lá nőttem de...

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
'stenbizony azután olvastam ezt miután elküldtem az enyémet
Yin és a Yang...és mint mondád a hinduknál ez sem egészen így van...nincs is szellemesebb és szemléltetesebb ábrázolása mint a híres ábra a Yin és a Yang együtt

brühüyyy
@rodeo36:

"nincs is szellemesebb és szemléltetesebb ábrázolása mint a híres ábra a Yin és a Yang együtt"

annyit köhögök csak közbe, hogy a kettő közötti "vonal" elég vastag, csak az ideáltipikus ábrázolásmód miatt nem szokott láccani. amúgy majdhogynem minden igen!
@rodeo36:
Nem lesz nagy meglepi: Belső utakon. De mivel talán minden könyvet olvastam, már nem tudok különbséget tenni, mert sok sztori, gondolat visszaköszön bennük. De talán a kedvenc sztorim tőle:
Elmegy egy asranba, ahol kap egy segítő gurunövendéket maga mellé. Mivel láncdohányos, a szünetekben is rágyújt, s mivel ezt annyira nem bátorítják őt, egy alkalommal a segítője rákérdez, hogy miért v hogy nem hagyná abba. PP: - nézd, te itt élsz, egy nyugodt környezetben, a béke szigetén, napi 8 órát meditálsz, a nap egész évben süt rád, kaját ingyen van. Én kelet-Európából jöttem, évszázadok óta civakodunk, a szonszéd eláztat, a kiadó nyaggat és nekem eközben kéne megvilágosodnom. Mire a segítő: igazad van, gyujtsd rá nyugodtan, a te utad a nehezebb...
De nagyon szerettem a Pilátus könyvet, Jézust es a zsido belső ügyeket es vivódásokat, a bibliertelmezest máshogy mutatja be. Zsido volt es lételeme a vivódás, emiatt sose tudta átadni magát másnak. Nőknek sem, ha volt emberi hibája az a velük szembeni inkorrektség volt. De ha egy mondatban kene összefoglalni h nekem ő mit mondott: "mindenkinek más az útja", az út rád van szabva, nincsenek izmusok, csak te vagy."
Ami azt is jelenti h van út. Tálald meg a sajátodat. Az út a fontos. Ugy sem tudod mi van a végen. Az a fontos mit fogsz útközben találni.

Minden vallás ugyanazt mondja - v kellene mondania. Ricky Gervais, a rohadt éles nyelvű ateista !! humorista csepeli is rendesen a vallásokat, főleg a katolikust mondjuk. Ezt szokta mondani a hívőknek, akik vitatkoznak vele: miért higgyek neked, a te vallasodban? Te sem hiszel a többiében! Ez mekkora! Egy ateista megfogalmazta h HA már hívő vagy, akkor miért törvényszerű, hogy mind igaz, ami az én credom: Minden Egy.
@rodeo36:
Az ablakon betekinteni: rémisztő es gyönyörű, egy pillanat onnan.., nekem már nincs több kérdésem, "én őfelsége pincére voltam".

Hogy kell a tökéletlenség, mint hajtóerő a világ működéséhez: gyönyörű gondolat :-)

A buddhisták szerint 27 világ van, nem egy, még 8 van felettünk - ebből lemérhető h hol tartunk mi emberek. Összességében nem rossz, dehát van mit dolgozni rajta, magunkon

Egyébként ha egy könyvet kéne mondanom a gyerekemnek h vásáron el, amiből ha akarja (isten nélkül - hiszen ki tudja az mint es hogy) meg tudja érezni (érezni, nem érteni) a világ hajtó erejét , az általad említett tökéletlenségeg es dualitast, akkor az Hrabal: Túlságosan zajos magány című könyvecskéje lenne. Abban minden benne van: egy poros pincében bálákat présel, nézi ahogy a légy bele széttrancsírozódik és ebben az undorító képben meglátja a felemelőt, az élet szépségét. (Majd a legszebb pillanatokban a groteszk, lealacsonyitót,)
Ennyi kell szerintem. Ez az első lépcső
@rodeo36: Aham a maga 140 millios lelekszamaval aztan rohadt nagy felvevo piac, tokeeros fogyasztokkal. A bergyartas rovid ido alatt kiszervezheto, a csajkajuk
felvasarlasara meg mar nincs KGST.
@Csekkliszt#10:
a hinduizmus mint a világon vagyis a világtörténelemben egyedűlálló ismeretelmélet, vannak tudósaik többek között Chandrasekhar, de érdekes módon a rokon területeken élő népek nagyjai a perzsák és örmények is a sajátos utat járják a sok sok ezer éves írott történelmük során ami egyszerű folytatása az írásosság előttinek...valamit ők megéreztek (az ősember a barlangrajzokon adta tanúságát annak, hogy csakis akkor tudunk megérteni valamit ha azt birtokoljuk és a birtoklásnak egyetlen követelménye van: a teljés mértékű ismeretek, az az ősemeber -egyesek szerint az ősasszony- birtokba vette a környezetét úgy, nem vált ki belőle nem rettegett tőle mert ismerte azaz ismerték egymást...a házikutya kialakult és ...talán más domesztikációk is...ez az "egymásbanélés" a lét lényege és PP is meg a hindúk ezt követik helyesen minden más tévedés...de ez a megismerés felismerte hogy a tökéletlen az ami a tökéletesség felé halad mint hyperbola az ő asymptotáihoz de sohasem éri el ez inherens valósága...figyelj a geometriára és az ókori korai görögökre...)

a mai ember buta és sötét mert butának nevelte önmagát 2500 éve következetesen a monoteizmus okán az nem tűr ellentmondást azaz nem lehet kérdezni mert azért máglyahalál jár és kérdés nélkűl nem lehet semmit sem megközelíteni

a kérdés a válasz a fejlődésre

olvastam hindúkat és az ü saját szavaikkal hát beleélni magam már az egy lecke volt de a csontajaimban maradt hideg időben együtt fájunk

brühüyyy

ja Hrabal az és még sokan én Örkényt és Déry Tibort...is valamint GB Shaw
@rodeo36: Megegyszer, a funkcios analfabéták kedvéért, csak neked, a muanyagipar most koolaj es foldgaz allapon megy de ha kell metanolbol is megoldhato. Koki a ruszkiknak.
@glinolid:
arany bogárkám bazdmeg nincs erre nekem szüxégem csináld ezt valaki mással olyan sötétség árad belőled, hogy a Pokol legfeneke is ragyog hozzád képest

de mondd el senkinek

brühüyyy
@glinolid: egyél egyedűl műanyagot...
a műanyagok felezési ideje 500 évnél hosszabb

brühüyyy

b+
@rodeo36: mert az oroszoknál nincs kurvahideg? Az időjárás sohasem konstans, mindig valtozik es sokszor szelsosegesen. Ebben nincs semmi ujdonsag.
@rodeo36: látom, elgurult a gyogyszered. Szar, ha baromsagaidra nincs vevo.
Vajon erre mit mondana az "ellengyógyszerész" képű rezsirizsarapper Szilárd??
m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2014/03/rezsi2.jpg
@rodeo36: a modern muanyagok, ahogyan az agyad is, gyorsan degradalodnak.
@glinolid:
mondtam má', hogy nyasgem?

brühüyyy
@rodeo36: strategiai lelohely, nem most kell kitermelni, hanem később, amikor mar a konnyen kitermelheto forrasok kimerultek. A technologia letezik, az eszkozok rendelkezesre allnak, igy a kitermeles az igenyeknek megfeleloen, barmikor elindithato. Tudod van aki, elore tervez.
@Csekkliszt#10:
az egész "anyag" lementve...nagyon köszönöm...nagyszerű vagy

brühüyyy

van új poszt...ha még ehhez van hozzátennivalód privvy...pls
@rodeo36:
Nem ér, ezt én akartam mondani:-))
Köszönöm, sokat tanultam és kaptam, leesett az állam. Big riszpekt, de nemcsak úgy Ali G-sen, hanem tutira.
Eljött az üresség érzete es ideje :-)
Na meg bolseviktor elvtárs azt is "kigondúúta" a zagyával hogy naponta legyen (na nem krumpli leves hanem) zászlófelvonás. Ha már kenyér nem jut a népnek legalább cirkusz legyen.
süti beállítások módosítása