Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/03/28/hajdu-peter-szerint-a-frizbi-bulvarplatform-ez-az-ami-nem-tette-lehetove-hogy-a-... (2024.03.28. 12:16) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.11. 08:33 Fabius

A kampányon Vágási Feri is beájulna

Címkék: mszp gyurcsány simon gábor mesterházy

Ha nem Orbán megismételt kétharmadát idézné elő, remekül szórakoznék ezen a kampányon. Előkerülhet itt gyakorlatilag bármi, a szinte csak csalásra és közpénznyúlásra alkalmas jelölőrendszertől Putyinéknak eladott energiafüggetlenségen keresztül az utolsó vasig elvert manyup vagyonig, a szocialistákat nem a megszólalásnál, a levegővételnél pofán vágják egy Simonnal vagy Cuslággal. Elnökhelyettese a letartóztatása után éppen Cuslágnak kezdi érezni magát,

simon3.jpg

erre mit mond a baloldal Vágási Ferije, Mesterházy? Ezt:

vágási feri.jpg

Ez a lepattintós attitűd, a közömsemmi vezetett el odáig, hogy a "kormányváltók" -ról még véletlenül sem az Orbánűzők jutnak az ember eszébe, hanem egy rakás Trabant, amik a legkisebb szikrától is villámgyorsan és szinte maradék nélkül égnek porig.

A múltat eltörölni nem sikerült, a szocik káderpolitikája csődöt mondott a kampány elején. 

Röhej, de Mesterházyt Gyurcsány is rondán leiskolázza. Ferenc ha valamit azt megtanulta, hogy se elhallgatással, se lepattintással, se elbujdosással nem megy ilyen esetekben semmire, mindentől célszerűbb mondani valamit. Feri pedig beszél, mint akinek kötelező, nyilván relativizálva Viktorhoz képest, de azért csak le pitizsebesezi Simont nyilvánosan. Ez meg ha arra nem is jó, hogy meg nem történtté tegye a dolgot, arra mindenképpen alkalmas, hogy Mesterházyt hátrányba hozza házon belül. Attisnak ha azt mondanák, ma véget ér a kampány egy tisztes vereséggel, te maradtál - legalábbis papíron - az ellenzék vezére, már lelkesen bólogatva azzal is kiegyezne.

De ezt ilyen olcsón megúszni sajnos nem lehet.

 

Ami a legszomorúbb az egészben, hogy nem lett volna ez szükségszerűen így, ha Mesterházy nem a saját egyéni ambíciójának és a párton belüli hűbéres rendszerének rabja. Az arcok cseréjét, a jelöltállítás átgondolását sürgette nagyjából mindenki, akit minimálisan érdekelt ez az összefogás vagy ma éppen minek híjják. Aki elhitte, hogy elég lesz Szanyi kapitányt Brüsszelbe teleportálni és azzal minden le van tudva, az elég nagyot tévedett. A mindenáron összefogás a népszerűséget nem hozta meg, sőt, a porfacsere elmaradását éppen beárazzák, így meg a Csodálatos Kampánytanácsadónak is csak annyi dolga marad, hogy feltartott középső ujját ajánlgassa minden arra tévedőnek

 

394 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr325853138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.11. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"hűbéres rendszerének fogja."

Teszek arra, hogy félanalfabéta vagy. Csak egy kérdés: mi a vége? :) "Fogja" be a pofáját, vagy netán "rabja"?
Mily meglepő írás ezen a szocionista és cionrasszista blogon.

Egyébként mesterházinak elég jó a beszélőkéjee ahogy hallom.
fecónak is és ő vérporfi,nomeg viktort egyszer jól lemosta de mégegyszer nem kéne ő miniszterelnöknek.
bajnai meg hol van?

Egyébkéne menyapicsába Fabius.
Azzal a kérdéssel szívóztál itt Gábrissal,hogy ki volt a jobb:bajnai vagy orbán,mint kormányfő.
Baszod!vikinél bárki,mindenki csak jobb lehet.
Feri már alig várja a gigantikus buktát, hogy végleg hátba szúrhassa Meseházyt is. :)
akkor a "gáz"-ról szóló eszmefuttatásom a valóságot írta le?
plágium @rodeo36-tól:

mivel fantáziám feneketlen, elképzelem amint a gázpalackok két ámbrás cet között lebegve éppen kitérnek a téli hullámok elől amelyek az Atlanti óceánon az europa amerika közötti szakaszon 15 és 26 méter közöttiek és amint a lőrinc összekötözgeti üket

és még nem is szökik a gáz belüllek

brühüyyy

nem egyszerűbb begyűjteni a nagy népi fingot és azt lángoltatni?

vagy azt a gázt amit most csinálnak mármint az a gáz hogy nincs gáz az mekkora gáz azzal má' fűteni is lehet?

és tillárom haj amit meg is fognak nyírni
@kifordított nagyanyó: Mesterházy. lécci írjátok y-nal, az én kedvemért.
@kifordított nagyanyó:

Abban egyetértünk, hogy Viktornál csak jobb jöhetne. Kár, hogy a dolgok állása szerint erre még minimum négy évet várni kell, de az nem, hogy a szocik akkor már csak mérsékelten fognak labdába rúgni. Az erózió és Gyurcsány megeszi őket.

Azt hittem Mesterházy legalább még pár évig kihúzza, de ahogy most látom neki a választások után kb helló is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nincs rá szükség. A választások után fésztufész is megteheti a kényszerszövetség szétültével.
A volt szocialista politikus Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének is küldött egy példányt a könyvből. A volt miniszterelnöknek szóló példányt így dedikálta: "Gyurcsány Ferencnek, egy tönretett élet emlékére".
A politikus a megyei elnököknek és a korabeli pártvezetés tagjainak is küld egy-egy tiszteletpéldányt a könyvből. Úgy gondolja, nem került volna bajba, ha ők annak idején kiállnak mellette.

hvg.hu/itthon/20140311_Igy_dedikalta_Gyurcsanynak_botranykonyvet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mesterházy olyan tehetségtelen, hogy saját magát szúrja hátba. Örülök, hogy a szocik mennek a levesbe, csak az a baj, hogy még négy évet nem bírok itt ki.

offtopic, de érdekes:
www.portfolio.hu/gazdasag/az_elmult_negy_ev_egy_vallalkozo_szemevel.1.195860.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
A héten, beszélgetve pár ismerőssel előkerült az a vélemény is, hogy lassan már kisebb megalkuvás a Jobbikra szavazni, mint a Kormányváltásra, mindezt balos-liberális értékrenddel.

Talán ha nem az lett volna három éven keresztül az egyetlen reakció a balos vezetés és fanatikusok részéről, hogy "mindenki, aki nem támogatja bármilyen formájában is a balos ellenzéket, az Orbán szekértolója", valahányszor akár csak halkan is elhangzott a "megtisztulás", "aktivizálás", "gondolkodásmód", nem ez lenne az eredmény. Lehet itt sírni, hogy milyen aljas a Simon meg a Zuschlag kampányra időzítése, de pont ezek azok az aknák (és még mennyi lehet talonban, szükség esetére!), amikre egyfelől mindenki figyelmeztetett, másrészt egy önkéntes "tisztítókúrával" hatástalanítani lehetett volna azokat időben.
@Penivaldes: Annak örüljél,hogy Majdnem!!! nagybetűvel írtam a nevét.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szerinted nem kicsit visszás Zuschlagnak azzal kampányolni, hogy ha a szocikban nagyobb a betyárbecsület, akkor még ő sem lett volna elítélve :)?
@Penivaldes: khm, ezt fejben kell innentől tartanom :-s
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Borsodiként mondom, a Jobbikra soha, de a többivel maximálták egyetértek!
@kifordított nagyanyó:

A nap, mikor Fab a Jobbikra szavaz az a vég kezdetének napja lenne Vonáéknak :-D :-D

( sokkal kritikusabb azokkal akire szavazott, lásd LMP )
@hun-bug: Ha jól tudom FAB is az. Esetleg kérj tőle tanácsot, hogy lehet túlélni még négy évet. Mondjuk nem egy leányálom az biztos.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ilyesmi az előttünk álló 1000 évben nem várható. :)
Na mentem aludni.
Jó szórakozást mindenkinek!
Most olvastam. :)

Vannak még telefonos kampányok?

Csak mert akkor a Jobbik indíthatna egy ügyfélszolgálatot Vona-fone néven.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem lenne rossz ötlet, csak ügyetlenül van szerkesztve:
- akí segít az árvíznél, az automatikusan behülyül a rezsifórumon (a "lépj előre két mezőt" oda vezet);
- aki meg kimondja, hogy cigánybűnözés, az rögtön ATV-fanná válik; :)
Hülye játék, hülye gyerekeknek.
Remélem jó sokszor játszanak majd papás-mamást vele...de az igazi egy gunieai börtön lenne...nem lenne többé gondja az ürítéssel...:D

Nem sajnálom ezt az embert, egy tetves csaló, aki ráadásul nem mer kiállni a nyilvánosság elé, és bevallani tetteit...a gerinc nagyon hiányzik belőle...mint ahogy a többiekből is, akik szépen kiálltak mögüle...ugyanazt csinálták Zuschlaggal is...szemét rablóbanda...
"Zuschlag János azért ült hat évet, mert fiktív pályázatokkal, civil szervezeteken keresztül csaknem 75 millió forintot csalt el.
Úgy gondolja, nem került volna bajba, ha ők annak idején kiállnak mellette."

Aha, világos.
Nem az a baj, hogy ő egy csaló szemét, á, dehogy. Az a baj, hogy ezt nem tűrték el neki.
Azért ez egy kicsit öngólnak tűnik.
A jobbikra szavazni? Minek? Akkor nyugodtan lehet szavazni a csúti gané pártjára. A kettő között érdemi különbség nincs.
Volt szerencsém beszélgetni jobbik hívőkkel, hát iszonyat volt. "nettóbefizetőkvagyunk mocskoszsidók, rühescigányok" ez a színvonal.

Amikor a net segítségével megmutattam nekik hogy mennyi pénz jött a mocskos EU-ból az elmúl 4 évben, és hogy a beruházások 97% EU pénzből megy, azt mondták hazugság :D
Mondom jó, sétáljunk el a városközpontig, és számoljuk össze a nagy EU támogatásokkal megvalósult beruházásokat hirdető táblákon mennyi pénz van összesen.
8.7 MILLIÁRD HUF.
Kissé elcsendesedtek.
Akkor még gondolkodni is kezdetek mikor mondtam hogy marhára szar lesz az 1€ = 1000HUF árfolyam ha kilépünk az EU-ból, meg milyen szar lesz Ausztriába útlevéllel járni megint.

Szóval ha igazi agyhalott vagy szavazz a jobbikra nyugodtan.
@közrabszolga: Átestél a ló másik oldalára. :) Egyrészt hiába próbálod úgy beállítani, hogy azok a "hívők" reprezentálják a jobbikot, főleg annak fényében, hogy magad sem hiszed el, hogy az a kb 1-1,2 millió szavazó mind olyan lenne, amit leírtál.

Másrészt az EU-s téma is több ponton sántít. Először is nem mindenáron lépnének ki. Érdemes lenne megvizsgálni a jelenlegi feltételeket stb. és első körben azokon javítani, hogy ne másodrendű tagjai lehessünk ennek a közösségnek. Másrészt ők ezt a kérdést mindenképp népszavazásra bocsájtanák. Ennél demokratikusabb megoldást tudsz esetleg mondani?

A többire meg talán ennyit.

"Hazánk hivatalosan 2004. május 1-je óta az EU tagja. Ettől az évtől 2009-ig dinamikusan emelkedett a tőkebeáramlás Magyarországra. 2004-ben 4506 millió, 2005-ben 7619 millió dollárnyi működő tőke érkezett hazánkba. A 2006-os visszaesés után három éven át szintén növekvő – 2007-ben 6480 millió, 2008-ban 6514 millió amerikai dollárnyi – tőke érkezett Magyarországra. 2009-ben viszont 5579 millió dollár tőkekiáramlás következett be.

Tény, hogy a beruházások kedvezően hatnak a modernizációra, az export növekedésére. Ugyanakkor a külföldi tőke érdeke számos esetben nem esik egybe a magyar nemzet érdekével. Elsősorban olyan, hazánk szempontjából stratégiainak számító területekre áramlott be a nemzetközi tőke, mint az élelmiszer-, a feldolgozó-, illetve a könnyűipar, amelyek hagyományosan jól teljesítő ágazatai voltak a magyar gazdaságban. A beruházó célja azonban nem feltétlenül az innen származó termékek piacra juttatása volt, hanem éppen ellenkezőleg, a piacra jutás megakadályozása. Az élelmiszer- és feldolgozóipar szándékos leépítése utáni újrakezdés viszont csak hosszútávon valósítható meg. Összességében nem mondható, hogy a külföldi beruházások hatása egyértelműen pozitív lenne a magyar gazdaságra nézve, arról nem is beszélve, hogy tovább növelték az ország keleti és nyugati fele közötti, amúgy is nagy különbségeket. A beruházások fő célterülete a főváros környezete, valamint Észak- és Nyugat-Dunántúl.

Három fő területre összpontosítottak a külföldi befektetők: részben piacszerző beruházásokat hajtottak végre, amelynek legékesebb bizonyítéka a magyar élelmiszeripar felvásárlása. A befektetők megjelenése csak pillanatnyi fellendülést hozott. Legjobban a hazai cukorgyárak sorsa mutatja meg, hogy valójában milyen céllal helyezték ide a tőkét a külföldi befektetők: miután felvásárolták a termelőegységeket és bezárták a gyárakat, azt követően szélnek eresztették az ott dolgozókat. A hazai termelés felszámolásával kiiktatták a magyar konkurenciát a piacról és import cukorral árasztották el a boltok polcait. Az autógyártás is kedvelt célpontja volt a tőkeáramlásnak, olcsó munkaerőt foglalkoztató összeszerelő-üzemeket telepítettek hazánkba. A magyar vállalkozások a beszállítói kör legalján kapcsolódnak a nagy autógyárakhoz, a legnagyobb megrendelések a külföldi vállalatokhoz vagy azok hazai leányvállalataihoz futnak be. A kormányzatnak lehetősége lenne a hazai beszállítók arányát növelni, ha az állami támogatás folyósítását egy meghatározott arányú magyar vállalkozóktól érkező megrendeléshez kötné. A külföldi tőke harmadik kedvelt területe a kormányzati támogatással, adókedvezményekkel megvalósuló beruházások voltak. Itt a legjellemzőbb beruházói magatartás az volt, hogy miután a cég kihasználta a támogatásokat, távozott az országból oda, ahol újabb kedvezményekhez jutott. Ezt a kockázatot jelentős mértékben lehet csökkenteni megfelelő garanciákat biztosító szerződésekkel."
@közrabszolga: szintén ez a tapasztalatom, és igen én is úgy látom hogy még 4 év ezekkel esélytelen...
Ami az oktatásban és az egészségügyben jelenleg zajlik, nem remény keltő, és akkor finoman fogalmaztam, ez a rendszerbeton most köt, négy év múlva már csak robbantani lehet, annak meg esélye nulla, így marad a 4 meg a nulla, azaz megint egy 40-es. Köszönöm én nem kérek belőle.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem tud olyan történni ebben az országban, hogy én a nácikra szavazzak.

Az a szomorú, ha ez - ismerve az összest, aki benn héderelt négy évig a parlamentben, meg a csatolt, fődostoba függelékeiket - bárkinek megfordul a fejében.

:-((((((((((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Erre mondtam én, hogy én még négy évet nem bírok ki itt. Pláne 40-et. Az látszik, hogy a választók gondolkodását hirtelen, egy csapásra csak valamilyen földindulásszerű, katartikus élmény tudná megváltoztatni. (Talán ilyen lehetne egy gazdasági összeomlás.) A másik megoldás a hosszas, kitartó felvilágosító munka, de ilyen minőségű demokratikus ellenzékkel, gyakorlatilag források, eszközök nélkül ez évtizedes és szinte lehetetlen feladat. Írtam már itt, hogy 2010-re beérett a Fidesz kb. 18 éves - nagyjából a Bokros-csomag idején kezdett - uszító munkája, ebből társadalmilag kikeveredni legalább ennyi idő lenne.

(Nem baj, idén meglesz a felsőfok is angolból, szakmám van, még egy kis idő és én kész leszek menni innen.)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): aki viszont iszik, mint az állat és ettől hülye, annak szerintük a jobbikban a helye (1 mező)... ezt ők állítják, hogy kire van feltétlenül szükségük...
@Evezős:
Nem is azért írtam, hogy ez egy örömteli jelenség, csak azért, hogy létezik.

Nem most indult (@kifordított nagyanyó: "kifordulása" erre is vonatkozhat tudtommal :)), de megdöbbentett, hogy hogyan és kiket térít el az a mérhetetlen és napról napra megmutatkozó szoci mocsok és teszetoszaság, aminek eltakarítására, megváltoztatására kísérlet is alig történt az elmúlt négy évben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: van ilyen...az általad idézet blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=83268&blog_cim=Uni%EF%BF%BDs+kisokos+a+kil%EF%BF%BDp%EF%BF%BDs+melletti+%EF%BF%BDrvekhez unió ellenes érvek meg a barrikádban jelentek meg (ez a kárpát lapja, igaz?)... amire ott panaszkodtok, azt mutatja, hogy a piaci alapon működő gazdasággal eleve szemben álltok... ez meg a leginkább az általatok "komcsiknak" nevezettekre igaz...
@Sir Bates dö Hól: Ez ám a ritörn :D

Most magyarázkodni fog, vagy eltűnik?
Dübörög a kampány. :)

Az utolsó kegyelemdöfés: Terry Black megszólalt Zuschlag-ügyben

"Na kezd kicsit elegem lenni a sok sok hazudozásból! T. Zuschlag János !
Önt nem kellett megrontani sem egy Liftben sem máshol. Normális körülmények közt ez az ön magánügye lenne de mivel megrontásról beszél így megcáfolom az ön szavait. Ön sokkal korábban is folytatott férfiakkal kapcsolatot, volt időszak amikor egy fiatalemberrel aki éppen a FIDESZ sajtóosztályán dolgozott. Mért kell valótlanságokat állítani és ezt ráadásul nyilvánosan ?!"

index.hu/belfold/2014/02/24/valasztas14/az_utolso_kegyelemdofes_terry_black_megszolalt_zuschlag-ugyben/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az a gond, hogy jelen állapot nem most alakult ki és nem fogjuk tudni most, egy szempillantás alatt megváltoztatni. Kell hozzá idő, nem kevés (lehetne gyorsan is, de azt forradalomnak hívják és azt nem biztos, hogy mindenki szívesen venné), ennek előfeltétele pedig:
1. a fideszt is, meg a nácikat is lehúznia wc-n, ahova valók
2. a (hangsúlyozottan) demokratikus pártok győzelme, utána folyamatos nyomásgyakorlás rájuk amiatt, hogy a demokratikus normákat AZONNAL állítsák vissza, a szavazópolgárok képviselete pedig oda-vissza módon működjön és ne egyoldalúan.

Innen lehetne kezdeni - és ha jól csináljuk(!!!), akkor a szemét eltűnik a lefolyóban.

Sajnos, azzal a gondolkodásmóddal, amivel elég gyakran szembesülök - és amire utaltál Te is -, ez nem, vagy nagyon nehezen fog menni ...
@Evezős: "akkor a szemét eltűnik a lefolyóban."

Így nyilatkozik egy demokrata nagyjából 1-1,2 millió magyar választópolgárról? :) Tényleg bájos. Arról esetleg tudnál tartani egy kiselőadást, hogy azokkal a levitézlett arcokkal, akik az állítólagos "nácikat" is helyzetbe hozták, hogyafaszba lesz korszakváltás a többiről nem is beszélve? :)
@miva?: ahogy látom, meg sem hallja:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Már éppen ideje, hogy valaki tökösítse ezt a fasztalan hasztalansággal "küzdő" ellenzéki, fogatlan asszonykórust. Ha egy előnye lesz annak, hogy marad a rablóbanda, az ez lesz. Ferenc szépen kitakarítja ezt a baloldalt, ha már Őszödön nem vették a lapját, és alárúgtak. A lárifári visszavág.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hiába emlegeted a 1,2 millió választót. Azok egy része elvakult nacionalista, a maradék pedig a Fidesz-MSZP tandemtől megcsömörlött csalódott (szerintem határozott világkép nélküli) ember. Ezek az emberek tévednek, amikor attól a párttól várnak érdemi változást, amelyik szamurájkarddal hadonászó gyakorló elmebetegeket és zászlóégető neonáci ügyvédeket tudott felvonultatni az elmúlt években, mint alternatív erőt. Ráadásul mindezt egy Orbán kabátzsebéből előbújt ember vezetésével. Igen, 1,2 millió ember is tévedhet.
Most hallottam, hogy selmici a Sol Ariumban elszólta magát: megszállási emlékmű helyett cuslág szobor lesz a téren felállítva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tavaly Magyarország jutott a legtöbb támogatáshoz az Európai Unióban a bruttó nemzeti jövedelméhez (GNI) viszonyítva. Majdnem HATSZOR ANNYIT kaptunk, mint amennyit befizettünk.

Körülbelül 5,33 milliárd eurónyi támogatáshoz jutott 2011-ben Magyarország az EU költségvetéséből, ez a bruttó nemzeti jövedelem 5,4 százaléka. Ilyen magas arányt egyetlen más tagállam sem ért el abban az évben - áll az Európai Bizottság által a tavalyi EU-költségvetésről készített jelentésben.

Az EU támogatás az EU állampolgárok adója ugyebár. 2010-ben amikor kiderült hogy a csúti gané maffiája kétharmaddal nyer, és jó maffiához mérten ami megtetszik neki elveszi, megszűnt a befektetői bizalom.
orbániára úgy tekint az EU mint egy közép afrikai gyarmatra, akkor ők is úgy kezelnek minket. Úgy vannak vele, ez a nép azt szereti ha teleszarják a száját.
Egy normális nép a nyugdíjvagyon ellopásakor kezd lázadozni, a föld ellopáskor gyújtogatni, a trafikmutyi után akasztani.

A jobbik szavazóinak többsége csalódott mszp-s, mint azok is akikről szó volt. Aztán mikor mutattam pár infót a jobbik hátteréről igen csak meglepődtek.
A "keresztény" párt, aki igen jó barátságban van a keresztényeket irtó Iránnal.....
Gondolom te is pontosan tudod hogy a csúti gané pont azért adta vona kezébe a jobbikot hogy egy közel egymilliós elégedetlent elvonjon a valódi ellenzéktől.
"Törölt adószámok, felszámolás, végrehajtás, behajthatatlan köztartozás: többnyire ezek a kifejezések jellemzik a Volner János cégeit. "

Ő az aki most megszólal simon/foslág ügyben, nem kellene.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
No és a dzsobbik mit is gondol jópár más színű meg más vallású választópolgárról? Szóval, te nem nagyon emlegess demokratát.
@hun-bug: "Ezek az emberek tévednek, amikor attól a párttól várnak érdemi változást"

Képzeld akkor ti mekkorát tévedtek, ha azoktól vártok érdemi változást, akik az elmúlthuszonban tönkretették az országot. (FIDESZ+MASZOP és a többiek)
@közrabszolga: nem ez a gond, hanem, hogy ő a gazdasági kabinetjük kirakata...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ejnyemár, közramszolga és sir választ sem érdemel?
Eközben a valóságban az orbánia nevű pöcegödör egyre jobban teljesít:

EUR: 312.94 CHF: 257.01

Hajrá pöcegödör hajrá agyhalottak!!
@Sir Bates dö Hól: Gond nélkül tudná váltani a pöttyös seggű idomított majmot, szinte észre sem vennénk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én soha nem voltam az összegfogás mellett. 2010-ben Bokrosra szavaztam. Szerintem Gyurcsány jobban tette volna, ha nem áll össze ezzel az MSZP-vel (aminek a gazdasági holduldvara, vezetője és sajtója Orbán és Simicska pórázán liheg) és amit pl. pont ezek miatt az összefonódások miatt hagyott ott. Egy valódi ellenzék már a parlament munkáját is bojkottálta volna, amint elfogadták az új alaptörvényt, mindenféle társadalmi vita és egyeztetés nélkül. Én már akkor felálltam volna a helyükben, és azt mondtam volna, hogy ez diktatúra, ezt csináljátok egyedül.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ki vár tőlük érdemi változást... csak annyi, hogy orbán menjen, legyen valódi választás és legyen sokszereplős, akár törékeny koaliciós kormányzás...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Pontosan tudod te ezt is, de azért csak meg kérdezem.
Amikor a csúti gané meg a maffia kitalálták hogy a jobb oldalon van politikai hely, a csúti gané azt mondta egyedül én lehetek a jobb oldal.
Először kinyírta, a kisgazdákat, utána az mdfet, majd a miépet, a kdnp megszűnt magától.
Szerinted, ha a jobbik nem a csúti gané maffiájának fiókszervezete volna, nem nyírta volna már réges-régen a maffiafőnök?
Annyi ügyet találnának ha akarnának hogy minden napra 3 jutna.
Szerinted miért nem nyírja ki a stadionos szar vonát??
Az elég érdekes hogy a két "nagy" ügy amivel a stadionos szar bandája támadja az ellenzéket, egy 2007-es (foslág) és egy 2009-es (simon).

A mészáros nevű maffiózó ügye könnyedén übereli mind a kettőt.

UI:
Mit is hazudozik foslág? Ötven misit kapott hogy 2006-ban visszalépjen? Szar dolog az a rohadt internet:

hu.wikipedia.org/wiki/Zuschlag_J%C3%A1nos
"2006 októberében az MSZP elindította az önkormányzati választásokon, kompenzációs listáról szerzett mandátumot. 2007 januárjában a politikust a Bács-Kiskun megyei szocialisták ügyvezető elnöküknek választották meg."

Úgy gondlom a foslág ügy ezzel kifújt.
@közrabszolga: Nem szeret válaszolni. Majd 72 perc múlva idekopiz valami vicces képet.

Ilyen egy szar alakot, mint ez a gábriel
@közrabszolga:
Nem az a baj , hogy a "stadionos szar" bandája támadja az ellenzéket, hanem az, hogy az ellenzék képtelen bármivel is visszatámadni.
@hun-bug: Az a baj, hogy jelen helyzetben Viktor maradásáért Gyuriferi teszi a legtöbbet. Ezt igazolják amúgy a közvélemény kutatási adatok is.
@miva?:
Még mindig nem tudom, mi a dzsobbik energetikai programja. Pedig mindig azt hallom, hogy van programja.
@hun-bug: "Igen, 1,2 millió ember is tévedhet."

Persze, ahogy az összefosás szavazó is. :)
@Bakter: titkos, nehogy ellopják a tudodkik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egyetlen érvet mondj a Jobbik mellett kérlek! Olyant, amit nem röhögünk ki azonnal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted az emberek gyurcsány részvétele miatt inkább a jobbikra szavaznak... ez azt jelenti, hogy én szavaznék puchra vagy bajnaira vagy szanyira, de ha ezek mellett ott van gyurcsány, akkor inkább vona, novák és a gárda... aki ilyen, az tényleg szavazzon is rátok, ha már az opni bezárt...
Annyira, de annyira élvezem :)

Aki rájuk szavazott, de csalódott bennük, és nem tetszik neki a Fidesz-vircsaft, és azon háborog, hogy az ellenzék így töketlen, meg úgy nem fogja tudni leváltani a Fideszt, és marad ez a szar, és ezért rohadjon meg az ellenzék, meg hasonlók, annak volna egy tanácsom. Üljön le egy nyugodt sarokba, nézze a köldökét meredten, és közben gondolkodjon. Gondolkodjon azon, hogy "egyszer kell nyernünk, de akkor nagyon", meg "a határon túli magyaroknak szavazati jogot tudnánk adni, húsz évre bebetonoznánk magunkat". Emlékezzen rá, mit gondolt akkor a Fideszről, amikor ezeket hallotta. Mit gondolt a Fideszről az első ciklus alapján. "kampánysértés? majd jönnek az ügyvédek oszt jónapot". Voltak-e előjelek? Lehetett-e sejteni, ami történt? És mennyire járult hozzá ő maga ehhez a történethez?

Hát, ez a hajó elment. Elment már 2010-ben. Sőt. Elment ez már 2006 szeptember-októberében. A többi csak a folyomány. Ez az ország amúgy nem is érdemel mást. Jó ez nekünk. Szar, élhetetlen, széthúzó, individualista, de a mienk. Ez van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kopipészt linkmaster, saját szavad nincs? Ugyanis ezt már szétszedtük, ez nettó hülyeség.
@miva?: elég régóta olvasgatom a 90%-ban kuruczische beobachter alapú szösszeneteit, de arra sokkal kíváncsibb lennék, hogy ezekben a szemmel láthatóan (pénz)éhes kriplikben mégis mi lehet számára szimpatikus. erre sem sikerült még soha épkézláb választ adnia - még a sorai között sem bírtam kiolvasni...
@vitéž munkášőr: Nem válaszol soha semmire. Azt hiszi, hogy ettől ügyes, pedig ettől gerinctelen féreg, és ettől azonosítom vele a pártját. Magyarán ostoba is.
@Bakter: Nagyon nehéz úgy ha az írásos és elektronikus média 98.9% a stadionos szar kezében van. A közszolgálatinak hazudott média egy az egyben párt propagandát nyom.
A netes szavazásokon sehol sincs a maffia, attól függően milyen beállítottságú környezetben van a szavazás, vagy a demokratikus ellenzék vezet torony magasan, vagy a jobbik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Az a baj, hogy jelen helyzetben Viktor maradásáért Gyuriferi teszi a legtöbbet. Ezt igazolják amúgy a közvélemény kutatási adatok is."

A közvélemény kutatási adatok megbízhatatlanok. Ma kétszer annyi embert kell megkérdezni az 1000-es mintához, mint néhány évvel ezelőtt. Meg hát mindegy is ez az egész, ilyen választási rendszer mellett...

"Persze, ahogy az összefosás szavazó is."

Nyilván mindenki a maga elveinek helyességében hisz. Ez nem érv. Én azt gondolom, hogy a Jobbik szavazóinak nagy része tájékozatlan ill. világnézet nélküli, csalódott ember, aki most éppen a Jobbiknak hisz. A maradék pedig elvakult náci.
@miva?: Mert nem akarom visszahozni sem az elmúlt nyolc évet gyurcsánybajnaikunczéstól és nem akarom folytatni az elmúlt négy évet sem fideszviktorsimicskástól. A végtelenségig sorolhatnánk a FIDESZ-MSZP bűneit! Én egyiket sem akarom folytatni. Nos talán ezért is szavazok a jobbikra.
@DarthVader: az individualistával/indiviualizmussal mi gond?
@Sir Bates dö Hól: szerintem ugyanúgy gondolja, mint én a múltkor. emlékszel? ;-)
@hun-bug: "a Jobbik szavazóinak nagy része tájékozatlan ill. világnézet nélküli, csalódott ember, aki most éppen a Jobbiknak hisz. A maradék pedig elvakult náci."

Ez is több ponton hülyeség. Elég sokat ismerek akiknek szilárd világnézetük van. Azt aláírom, hogy ott is vannak egyszerűbb emberek, miközben a nácizós bélyeg sem állja meg a helyét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én sajnos nem látok arra garanciát, hogy nem az lenne ám csak az igazi armageddon (dildos)
@DarthVader: Azt, hogy ezek milyen emberek, már húsz éve lehet tudni, legelőször a Fidesz-MDF székházügy után derülhetett ki, aztán meg az elhíresült Kaya Ibrahim-Joszip Tot ügyet követő hosszú bájtok éjszakájával. Ezért sem szavaztam még soha ebben az életben a Fideszre. Totálisan elvtelen, korrupt alakok, nettó bűnözők.
@Bakter: "No és a dzsobbik mit is gondol jópár más színű meg más vallású választópolgárról? Szóval, te nem nagyon emlegess demokratát."

Ezzel az erővel arról is lehetne beszélgetni, hogy egy ex munkásőr déká hívő mit gondol a nemzeti érzelmű emberekről, de ha nem haragszol én inkább a hivatalos és teljesen életszerű álláspontnak hiszek. Ez pedig arról szól, hogy Magyarországon soha nem lesz olyan törvény, amely ember és ember között etnikai vagy vallási alapon különbséget tenne - mi pont, hogy egyenlőséget akarunk.
A tisztességes cigány embernek is jobb lesz egy Jobbik-kormány esetén. Nem azért mert cigány, hanem azért, mert tisztességes.
@vitéž munkášőr: Jó hát a lottó ötösre sincs semmi garancia, viszont azok, akik eddig bizonyíthattak jócskán leszerepeltek a gengszterváltás óta. Náluk bárki jobban csinálná a kormányzást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Elég sokat ismerek akiknek szilárd világnézetük van." Én is szilárd világnézetük ez: mocskoszsidókrohadcigányok.
@miva?: Ne légy hülye. Te épp, hogy a jobbik energetikai programját kérdezted és nem Gábriel programját.
Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu2014-03-11 13:04:08

@hun-bug: Az a baj, hogy jelen helyzetben Viktor maradásáért Gyuriferi teszi a legtöbbet. Ezt igazolják amúgy a közvélemény kutatási adatok is.

Ezt írta. Neki az a baja gyuriferivel, hogy viktor miatta nem lesz leváltva. A közvélemény-kutatási adatok meg eddig erekció közeli állapotba hozták: a szent jobbik jön fel, erősödik! Ezt gyuriferinek köszönheted. Dönteni kéne, herevere kis sub kavics, mert ahogy a radikális magyar turulban született mondás tartja: nincsen rózsa tövis nélkül.
A te logikádat követve vagy erősödik a jobbik gyuriferivel a porondon és marad viktor, vagy gyuriferi süllyesztő, megy viktor, ám a jobbik jelentéktelen kis párttá olvad vissza... na, igaz magyar... választanod kellene... mi legyen?
@közrabszolga: Ezért nem fogod soha megérteni, hogy miért nő a népszerűségük. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"viszont azok, akik eddig bizonyíthattak jócskán leszerepeltek a gengszterváltás óta."

Hazugság és leegyszerűsítés. Pl. 96-tól - a Bokros csomag hatására - volt gazdasági fellendülés. A 90-es évek a legsikeresebb évtized volt Magyarország számára a 20. században.
@Sir Bates dö Hól: Ha figyeltél volna, korábban már elég sokat beszéltem arról, hogy kurvára nem életem értelme a jobbik. Én azt szeretném, hogy ne legyen se viktor, se gyuriferi és aztán jobbik se. Azt szeretném, hogy te se Franciaországban legyél bagett huszár, hanem olyan fasza legyen itt minden, hogy holnaptól itthon legyél. Aztán amikor hazaérsz csak és kizárólag a csajokról, zenékről vagy a finom kajákról tudjunk beszélgetni.
@hun-bug: "A 90-es évek a legsikeresebb évtized volt Magyarország számára a 20. században."

Nekem úgy sem hiszel, kérdezd meg erről esetleg Rodeót. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Megtaláltad, baszki? Big hurrá 1!
Big hurrá 2:
a, A szétqrás után visszaqrtuk a Dunakanyart, most 2 évtized múlva megint qrjuk szét erőművileg.
b, bányásszunk szenet, oszt égessük el. Azaz a szétqrt, majd visszaqrt vidéket qrjuk szét megint bányászatilag. Aztán füstöljünk a kvótánk rovására a saját pofánkba. És reménykedjünk, hogy a szenünk sokáig kitart.
c, Paks rendben van, csak nem ennek a bandának kéne és nem így tető alá hoznia a boltot.
Fasza program. Olajkályha népszerűsítés nem lesz, ha már nosztalgiázunk?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mármint hol nő a népszerűségük? Legutóbb épp 8%-ot kaptak az utolsó időközin.
@Sir Bates dö Hól: Hát valóban, az egoista pontosabb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a 15. oldalon -többek között- az szerepel, hogy a paksi atomerőmű orosz technológiai alapon létrejövő fejlesztésével több mint 50%-ban nukleáris energiával akar elektromosságot termelni

ez alapvető tévedés semmi sem indokolja azt, hogy a hazai energiaszükséglet jövőbeli alakulásának felmérése nélkül ilyen súllyal egy termelőre terhelje nemzetbiztonsági szempontok ellene szólnak és az energia források diverzifikálásának valamint rugalmasságának mindez ellentmond, és semmiféle tanulmány nem támasztja alá semmi ilyen hivatkozás sincs

azaz egy gyermekmese a Grimm könyvekből

folytassam?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Magyarországon soha nem lesz olyan törvény, amely ember és ember között etnikai vagy vallási alapon különbséget tenne "

Na akkor hallhatnánk-e pár szót arról, hogyan szándékozik a Jobbik visszaszoritani a "megélhetési gyerekgyártást" ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a biztonság megteremtéséhez a rendőrségnek semmi köze az pénzkidobás, amint a gazdasági problémák megoldódnak és a teljes foglalkoztatás valamint az élhető jövedelmek létrejönnek a biztonság is azonnal javul össze van ez keverve azonnal

a gazdaságot is rendőri eszközökkel akarjátok megoldani? vagy végre lesz MON valami politikai képződmény amely ért a gazdaságvezetéshez? vagy maradok a kifestőkönyvek szintjén?

brühüyyy

ez a pdf egy kifestőkönyv

sajnálom

és milyen szép népi motívumok díszitik...az a legfontosabb meg az árvalányhaj és nemzeti színű törülközöő amivel a szaros seggüket törlik?
@közrabszolga: "Annyi ügyet találnának ha akarnának hogy minden napra 3 jutna.
Szerinted miért nem nyírja ki a stadionos szar vonát??"

Igen és szerinted miért nem nyírta ki kétharmad birtokában piktor gyuriferit? :) 2010-ben pofáztak, hogy itt mekkora elszámoltatás lesz, aztán több elszámoltatási biztos volt, mint elszámoltatott. Remélem nem azzal fogsz most jönni, hogy szegény Furcsány Nyerenc maga a hófehérség, akit állandóan csak hamis vádakkal illetnek, miközben igazából a javunkat akarja, csak mi nem hagyjuk, hogy felemeljen bennünket a nyugatos demokráciába :)
@hun-bug:
egyetértek Veled nagyrészt és remélem, hogy bármi lesz is a kimenetele április 6-nak, a rettenetes Gyurcsány megszabadul ettől a sok tesze-tosza majomtól (mszp).
Másik: tegnap végighallgattam Gyurcsány majd' egy órás beszélgetését a Pacsirtarádióban (Vágóval). Ott is feltették neki a kérdést: nem lett volna jobb, ha bojkottálják a parlamentet, sőt, a választásokat is?
Értem, hogy miért mondta azt amit.("Miért lenne jó egy olyan parlament, amiben lenne 160 fideszes és 40 jobbikos? ....A külföld ezt a választási törvényt elfogadja legitimnek, nem fogadja el, ha mi bojkottáljuk. ... az Unio ameddig lehetett, elment ebben a kérdésben. ... nem a külföld fogja megoldani ezt a problémát, hanem nekünk kell!")

www.youtube.com/watch?v=OIDJ8y-lTjs&feature=youtu.be
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha valaki, akkor a dzsobbik vezetése fosik a leginkább attól, hogy kormányoznia kelljen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezzel az erővel bármiről lehetne beszélgetni, de mi most a dzsobbikról beszélünk.
@DarthVader: Ott van az is. Szóval pld. ilyesmikkel.

4. Szociális kártya.A szociális kártya országos szintű bevezetésével elérnénk, hogy a nekik szánt pénz valóban a gyerekekhez jusson el, és ne a szülők gyermeknevelést nem érintő igényeire vagy szenvedélyekre fordítódjon.

5. Családtervezés. Átalakítanánk a családi pótlék rendszerét, megfékezve a megélhetési gyermekvállalást és támogatva a felelős családtervezést. A pótlék rendszerét oly módon alakítjuk át, hogy a szülőnek csak 18 éves kortól folyósítanánk, a 3. gyermek után már csak adókedvezmény formájában. Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek, a segélyt és a családi pótlékot egyaránt szociális kártyára utalva kapják meg. A családtámogatási rendszert a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé tesszük.

10. Szülői életjáradék. Ennek alapgondolata, hogy a gyermekvállalást és nevelést tegyük nyugdíjszerző tevékenységgé, vagyis a felnőtt és munkába állt gyermekek jövedelemadójának egy meghatározott százalékát közvetlenül a szüleik nyugdíjának kiegészítésére utalják át. Mivel azonban éppen a családi adókedvezmények miatt – amit a leendő Jobbik-kormány is meg fog tartani – a gyermeket nevelő családfenntartók befizetett személyi jövedelemadója csökken, szükséges annyiban pontosítani: nem a befizetett, hanem kedvezmények nélkül számított adókötelezettség meghatározott részéről van szó. Ezt a rendszert szükséges az alaptörvényben is garantálni, vagyis nem csupán a mostani nyugdíjasokon kellene ezáltal segíteni, hanem egyúttal ösztönöznénk a mai párokat, a mai fiatalokat a felelős gyermekvállalásra és
-nevelésre, amely idős éveik öngondoskodásának legbiztosabb forrása. A szülőtámogatási életjáradék hangsúlyozottan a
dolgozó gyermek szüleinek nyugdíját támogathatja, saját adóbefizetései közvetlen átcsoportosításával.... stb.
@Bakter: Igen én is pont arról beszéltem, amit kérdeztél. Remélem el is olvastad.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a "nemzet" fogalmatok túlhaladottá vált (mo területén főleg, egy keresztútnál elhelyezkedő fogadóban?), ennyit a cigány-kérdés megközelítésetekről... ne legyen fidesz, ne legyen mszp, de jobbik meg főleg ne, egy pillanatig se...
@Evezős: Jó, ebből látszik, hogy jobb politikus mint én lennék. :) Meg persze nyilván jobban látja a körülményeket bentről, mint én kintről.
@Bakter: Nekem úgy tűnik, hogy jelen helyzetben az összefosás még inkább tart attól, hogy kormányoznia kelljen. :)
@DarthVader: köszönöm... ha nem a helyén használjuk, akkor a liberálishoz hasonló szitokszóvá válik az egybitesek körében... szerintem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a magyar gazdaság felefelé ívelése 1968-ban kezdődött és az 1970-es években elérte a csúcsait (a mai gazdasági adatok alúlmúlják az 1978-as országos adatokat) és az 1986-os évig -stagnálva- fennmaradt majd a váltásra való felkészülés picsánrúgta az összes elért eredményt 1993-ra az ország egy rothadó szeméthalmazzá vált és azóta ez csak romlott

na itt vagyok én

ellenvéleményeket galambpostával várom a NYNY Wallstreet-i irodámban elég ha a galamb tudja a nevemet a levél megtalál

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Abban a kommentemben egy betű nem szólt a cigány-kérdésről, de nyilván te is azt írsz válaszként amit akarsz. :)
@rodeo36: Hát ettől a választól hun-bug elég szomorkás lesz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te nem beszéltél semmiről. Belinkeltél a tegnapi kérdésemre egy matyósormintás virtuális lózung gyűjteményt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
pedig a nikkje az pontosan festi a mai állapotokat: hun bug az egész

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A tisztességes cigány embernek is jobb lesz egy Jobbik-kormány esetén. Nem azért mert cigány, hanem azért, mert tisztességes."

Ezt írtad. Nem gondolkodtok, csak freud tör elő mindig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez olyan, mint mikor az orvos a haldoklónak vadonatúj fodros lepedőt rendel...és népi motívumokat az ágy szélére

ezek nem megoldások ezek a szar habosra keverése

gazdaságot és munkahelyet kell teremteni minden áron vagy beledöglik ami egyébként folyamatban van

brühüyyy

ennyi sok hülyét egy rakáson? és országot akarnak vezetni

egy Krugman ha elolvasná ideggyógyászati kezelésre szorúlna tőle
@Sir Bates dö Hól: és fordítva is igaz. A tisztességtelennek pedig nem azért lesz rossz mert cigány, hanem mert tisztességtelen. Ja és természetesen ugyanez vonatkozzon mindenki másra is.
hmmmmm, ejj de ismerős, de mint tudjuk ő soha nem hazudik....

Orbán Viktor egy multi gyáravatóján már nem annyira multiellenes
MTI Fotó: Beliczay László

Sőt! Nem szeretné, ha elhatalmasodna a multi és külföldi ellenes hangulat. Szép.

444.hu/2014/03/11/orban-viktor-egy-multi-gyaravatojan-mar-nem-annyira-multiellenes/
@rodeo36: Egyetértek veled abban, hogy munkahelyeket kell teremteni és nem is csak virtuálisakat.: Tényleg korábban hogy is mondtad, mennyi fizetés kéne neked, hogy tanácsokat osztogass? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem érted, de a progromíró sem, mert az idézett a jobbik hivatalos programjában szerepel... ne kerüljetek soha döntéshozói helyzetbe, az tragédia lenne...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Erre gondoltál? :)

"Szeretnék a feleségemmel együtt külön köszönetet mondani a Procter & Gamble-nek, ugyanis ha mind az öt gyereket vászonpelenkával kellett volna útjára indítani, lehet, hogy most nem itt állnék – kezdte egy személyes megjegyzéssel Orbán Viktor a gyöngyösi Procter & Gamble gyárátadóján mondott beszédét."

www.origo.hu/itthon/20140311-orban-viktor-a-jobbiknak-uzent-a-pelenkak-kozott.html
öööööööööööööö

Közmunkásokkal gyűjtött aláírást a Szili-párt

A roma nővédelmi elnöknek csak a telefont kell felemelnie, és nincs botrány, mondták.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F03%2F11%2Fkozmunkasokkal_gyujtott_alairast_a_szili-part_jeloltje%2F
@Sir Bates dö Hól:
Ez még annyit sem tanult el tőlem, hogy mit jelent a szelektív rasszista kifejezés.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszottul meglepne, ha egyetértenénk. Az én véleményem szilárd és alátámasztott, ergo a tiéddel lehet valami baj. Ideje felülviszgálnod.
@rodeo36:
Nincs egy olajkályhád a sufniba, feleslegesen?
De küldjél olajat is mert az sincs!
@Bakter: és a szelektív címkézésről tudnál esetleg mesélni? :)
@rodeo36: Ez természetesen marhaság. Mutass adatsorokat bizonyítékul. A mai magyar gazdaság mérete sokszorosa a 70-es évekbelinek. Az állításod legfeljebb a mezőgazdaságra lehet igaz, amellyel a TSZ-ek szétverésével és az elcseszett földkárpótlás hatásai miatt 25 éve senki semmit sem tud kezdeni. Ráadásul a magyar gazdaság a rendszerváltásra totálisan elavult, a kapitalista piacon jobbára versenyképtelen és tőkeszegény volt. Ami hasznosítható volt (pl. Lehel, Tungsram) az a privatizációt túlélte és ma is működik. A többi ment oda ahová való volt, a kukába.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"A szociális kártya országos szintű bevezetésével elérnénk, hogy a nekik szánt pénz valóban a gyerekekhez jusson el, és ne a szülők gyermeknevelést nem érintő igényeire vagy szenvedélyekre fordítódjon. "

és ki kapná a szosziális kártyát? Mindenki? És mit lehetne vásárolni a szosziális kártyán?

"Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek, a segélyt és a családi pótlékot egyaránt szociális kártyára utalva kapják meg."

Tehát minden jövedelmet. És akkor ha utazni kell, mivel fizetnek? (Mondjuk a munkaügyi központba menve? )

Ha jól értem, a 18 év alatti szülő nem kapna lószart se? Hát ja. Majd jól megfegyelmezed. A gyerek meg nyugodtan éhen dögölhet.

Lófasz, kiskancsó. Meséld már el nekem, hogy a világnak azon a táján, ahol semmilyen szociális ellátás nincs, miért a legszegényebbeknek van a legtöbb gyerekük? Csak erre adjál választ.
@hun-bug:
hun bug-gal nincs mit vitatkoznom

mi lenne ha te bizonyítanád számokkal amiket idetévecc

brühüyyy
@hun-bug:
a 2012-s GDP kevesebb volt mint az 1978-as számszarűen

mesélj még de gyermekeknek óvodában

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" külön köszönetet mondani a Procter & Gamble-nek, ugyanis ha mind az öt gyereket vászonpelenkával kellett volna útjára indítani, lehet, hogy most nem itt állnék "

a hazug disznó. "Öt gyermekük van: Ráhel (1989), Gáspár (1992), Sára (1994)" (wiki)
"1991-ben a P&G megnyitotta első irodáit Közép-Kelet-Európában; Magyarországon" (pg.com)
ráhel biztos nem, gáspár sem (mert szegények voltak akkor még, mint a templom egere), sára talán.
@tristen2005:
nem ismerem az olajkályhát...itt geotermikus fűtésem van

brühüyyy

milyen a olajkályha?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
havi 50000 (Ötvenezer) Euro és lakás meg egy merdzsó, adómentesség

brühüyyy
@DarthVader:

3. Diszkriminációmentesség. Megszüntetjük a faji alapú, pozitív diszkriminációt. A hazai cigányságnak fel kell nőnie arra a szintre, hogy megértse, azért semmi nem jár, mert valaki cigány. Mint ahogy azért sem, ha magyar. Valami azért jár, ha teljesíti a szükséges feltételeket, a kötelezettségeket, ha erőfeszítéseket hajlandó vállalni az integrációért.

7. Szociális kártya. Megállítjuk a megélhetési gyermekvállalást, amely során a szülők a különféle juttatásokért gyermeket hoznak a világra, de a nevelésével már nem törődnek, annak minden – anyagi, lelki, szakmai és kriminológiai – terhét a társadalomra terhelik. A 3. gyermektől felfelé a családi pótlékot adókedvezménnyé alakítjuk, a különféle juttatásokat pedig a szociális bolthálózatban alapvető magyar termékek vásárlására felhasználható szociális kártyán folyósítjuk.
@Secnir: OK de az is lehet, hogy az iroda nyitás (1991) előtt is árultak már pelenkát Magyarországon.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek, a segélyt és a családi pótlékot egyaránt szociális kártyára utalva kapják meg."

tehát minden jövedelmet.

" a szociális bolthálózatban alapvető magyar termékek vásárlására felhasználható szociális kártyán folyósítjuk. "

tehát a jövedelméből csak alapvető magyar termékeket vásárolhatnak. Másra nincs szükségük. Ércsük.

Szerencsétlen idióták.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

meséld már el, ma mi jár valakinek azért, mert cigány, olyan, ami nem jár a magyarnak?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hülye gyerek! Baszás előtt odamész megkérdezed a delikvenst: ezt az aktust most a pénz vagy a gyönyör inspirálja?
@rodeo36: Egy ilyen fizuhoz, elég póriasan nézne ki egy merdzsó. :)
@rodeo36:
Ide jössz, azt állítod, hogy

"a magyar gazdaság felefelé ívelése 1968-ban kezdődött és az 1970-es években elérte a csúcsait (a mai gazdasági adatok alúlmúlják az 1978-as országos adatokat) és az 1986-os évig -stagnálva- fennmaradt majd a váltásra való felkészülés picsánrúgta az összes elért eredményt 1993-ra az ország egy rothadó szeméthalmazzá vált és azóta ez csak romlott".

Majd én azt mondom, hogy mutass adatsorokat ennek alátámasztására (KSH, Világbank, akármi, én szívesen elfogadom, ha igaz, bár én máshogy tudom) erre besértődsz, hogy velem nem vitatkozol (nem tetszik a nickem, ami egy szójáték) és még nekem kéne bizonygatnom a saját igazamat. Én elfogadom, hogy Neked ez a véleményed, de ne csodálkozz, ha a megfelelő polcra helyezem el.
@tristen2005: Miközben nagyon okosnak akarsz tűnni mindenki tudja, hogy miről van szó. Persze csak akkor ha nem a homokba dugja a fejecskéjét.
@hun-bug:
nem érdekelnek a polcaid

hülyeségeket beszélsz
az a baj

brühüyyy
@DarthVader: Most komoly, hogy ennyit sem tudsz magadtól?
@DarthVader:

mongyuk, a köldöknézegetés alapvető célkitűzése annak megállapítása, hogy vajon ki a lófasz tette bele a pöszmöszt abba a köldökbe. asztán fölállunk, eccer-kéccer körbetoljuk a fostalicskát, oszt megint nézegetünk egy adagot. hogy mostan individualisták vagyunk avagy egoisták? ami bisztos, az bisztos, jobb ha lorettának hínak bennünket. ülünk az elbaszott cirkálón és danoljuk a "tamara rólad álmodom, ha leszáll az est a mi kis sumbawai fegyenctelepünkön" c. örökbecsűt.
@Secnir:
A fiam 1988-ban született, tehát kb. egy időben Récsölkével. Nem pamut pelenkát kb. az utolsó, szobatisztaság előtti fél évben használtunk, magyar volt (itthon azt lehetett kapni KIZÁRÓLAG) és kvázi egy vastagabb, papírral burkolt vattacsík formátumot kell elképzelni, amihez külön kellett megvenni a nylon átkötőt, amivel kívülről "burkoltuk".
Megeszem a kalapom, ha a felcsúti lókupec bármilyen mást bírt használni (arról már nem is szólva, hogy mocsok drága volt, én is csak éjszakára használtam akkoriban. Később, mikor az utolsó gyerekei kampánycélból, meg PR-ból megszülettek, már biztosan használtak eldobható pelenkát. De ugyebár nem ezt hazudta éppen!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nekem megfelel a luxussportkocsikat ajándékban sem fogadnám el, autóban ülni kell tudni kényelmesen és könnyen vezetni max egy Jaguar jöhetne számításba talán Bentley, Vauxhall...

na hagyjuk ezt majd küldd a szerződést és 3 havi előleget

brühüyyy

beszélgess hunbuggal fel van borzolva
@Evezős:

Nem is használt pelenkát, ügyes gyerekek voltak, kiették-itták maguk alól.:)
@rodeo36:

haggyad mán békibe eszt a szerencsétlent! még nem jutott el 78-ig a számolásba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Apóca, ennyivel nem úszod meg. Konkrétan, ha lehetne? Pontról pontra. Tételezzük fel, hogy én egy értetlenkedő Jobbikos vagyok, akinek el kell magyarázni. Fuss neki.
@DarthVader: Picit később, mert egy ideig nem leszek gépközelben.
@hacsaturján: Nem, bazeg. A köldöknézés alapvető célkitűzése a saját felelősségünk felismerése. Persze ez nem fog megtörténni. Nálunk nem.
@hacsaturján:
kösz ...hogy vagy régen voltál...merre vitt a ...dolgod?

brühüyyy
@rodeo36:
a merdzso GL családból valamelyik a GLA GLK a 6 hengeres V motorral ami a F1 alap lesz

brühüyyy

teljesen megfelelő

78000 dollár egy pár extrával
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@rodeo36:
a merdzso GL családból valamelyik a GLA GLK a 6 hengeres V motorral ami a F1 alap lesz

brühüyyy

teljesen megfelelő

78000 dollár egy pár extrával

félrehordok...el vagyok fúrva?

brühüyyy
@rodeo36:

unom itten a pancsikát. réndolmányt himezek inkább. mink, öreg komcsik mán csak a nemzeti emlékezet zavaros hullámain jáccuk a tengeri beteget vagy mijafasz.
@hacsaturján:

Ha nem jött volna át, elnézést, közben Gyurcsányt hallgatom a Pacsirta rádiót, megosztott figyelem már valahogy kevéssé megy :))
@DarthVader:

jóvanna, senki se lehet mégeccer napoleon.
@hacsaturján:
öregkomcsi ragyogó komcsi...remélem évezed...mert én kurvára röhögök a sok nyögésen és a műletlen butaságon

azt eszik amit főztek

és még az is odakozmált

brühüyyy

2054-ig nem másznak ki belőle persze ha nem tudnak váltani de nem demagógiát népművészeti sormintákra hanem munkát dolgozni kellene és ésszel ezt javalltam a zukránoknak is politikqa helyett jobb lenne országot építeni és nem hitelre hanem a kemény tökeikkel persze az nincs a sok buzinak

brühüyy
klicskó elvtárs a zseni az való nekik
@rodeo36: Na ne viccöljél már. Ezzel a félig meddig mercivel akkor mijafasz lesz?? :)

Maybach Exelero – 8.000.000 $

Akár egy batmobil, csak annál sokkal jobb. A 6 méter hosszú, 350 km/órás száguldásra képes szörnyeteget egy V12-es, 700 lóerős, duplaturbós motor hajtja, és csupán egyetlen darab készült belőle. Ám nem csupán egy kiállítási darabról van szó, az Exelero egy valódi, működő, nagysebességű tesztekre tervezett járműcsoda.

A kuriózumnak viszont ára van, méghozzá horrorisztikus. Csak szemléltetésképpen: 8 millió dollárból legalább 100 darab vadonatúj, maximálisan felszerelt Mercedes luxuslimuzint lehetne venni.

youtu.be/D3GK7R00-Ik
Mivel senkit sem érdekelt a faszságok helyrerakása, rákerestem, a jelenlegi magyar éves GDP nagyjából hatszorosa az 1980-asnak, és tizenhatszorosa az 1970-esnek. A válság és az elmúlt négy év áldásos gazdasági kormányzásának hatására kb. a 2006-2007 szinten vagyunk.

Itt lehet nézelődni, állítgatni az időintervallumot:
www.tradingeconomics.com/hungary/gdp
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mint mondtam ezek nem érdekelnek, sem most sem korábban

seholsem lehet 350km/órával menni a német autobahn-okat kivéve talán az olaszokat de az messze van

brühüyyy

és nem fizetnék 8000000 semmilyen autóért

még a Bugatti Veyron-ért sem
@hun-bug:
Trading Economics provides its users with accurate information for 196 countries including historical data for more than 300.000 economic indicators, exchange rates, stock market indexes, government bond yields and commodity prices. Our data is based on official sources, not third party data providers, and our facts are regularly checked for inconsistencies. TradingEconomics.com has received more than 100 million page views from more than 200 countries.

Trading Economics was founded in 2008 by Anna Fedec and Antonio Sousa in New York City. Anna Fedec is editor-in-chief for Trading Economics. Anna holds a Master Degree in Economics from the City University of New York and a Master Degree in International Relations from the Cracow University of Economics. Antonio holds a Masters in Business Administration from the City University of New York. Antonio has 10 years of experience performing global economics research and advanced computer programming skills applied to the development of global macro and event driven trading strategies. Until recently, Antonio Sousa was Chief Strategist for one of the world's largest foreign exchange trading firms.

ezekután higgyél benne te

szerencsétlen

az 1978-as magyar GDP 22000 milliárd HUF a 2012 21500milliárd ez MNB adat

brühüyyy és nem mesekönyv
@hun-bug: Ajjaj, ezeknek nagyon elment ám otthonról!

kb 8 millió szavazásra jogosult van, HA ebből a dzsobbik kap 1,2 milliót, az ca 16-17%!!! Tehát, ha az eddigi, számításaim szerint az utolsó eredményét vesszük, az is 855 ezer szavazat volt ami a részvétel arányában ugyanennyi. Vagyis egy árva centit sem nőtt a dzsobbik "tábora". Ahogy hallom mo.-i ismerősöktől, inkább el sem mennek, de fidesz, dzsobbik tuti kizárva!
Ebből eredően, szerintem az 5% is necces, tegyük fel 60%-os lesz a részvétel(túlzás) de talán, akkor az jelent ca 4.800.000 szavazót, hogy ebből meglegyen az álom eredmény, kb 760 ezer szavazat kellene. Reménytelen!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"az iroda nyitás (1991) előtt is árultak már pelenkát Magyarországon.:)"
csak nem pamperst, hanem jófajta magyart.
@rodeo36: rodejjó!! Itt télleg lehet(ne) 350-el vadulni, csak az a gáz, hogy a legtöbb nagyvas biza 250-260 tájékán gyárilag leszabályzott, vagyis NEM megy gyorsabban. Persze meg lehet buherálni, csak akkor ugrott a garancija, ami nem piskóta játék egy 60-100 ezer eurós csotrogánynál, amiben már olaj nívó pálca sincs, a service lapitopival óvassa ki, hogy nagyon elfáradt-e a zolaj, vagy csak liheg...
@hun-bug:
a te táblád:
17032.56 17278.52 13855.59 USD 2012-12-31 Yearly [+]

GDP 126.00 139.00 48.16 USD Billion 2012-12-31 Yearly
a 126 milliárd USD sohasem volt igaz (az = 41000 milliárd HUF-fal) a 48 milliárd sem igaz bár közelít a valósághoz az meg (= 14000 milliárd HUF)

értelmezd ha sikerül

ezek persze szakemberek, ugye?

a valóság 21000 milliárd HUF körüli ami kevesebb mint az 1978 -as 22000 milliárdnál

kerekített értékek

brühüyyy
szerencsétlen egy alak vag a tábla ahonnan kiszedtem egy merő tévedés ( a te linked!!!!)
@Secnir:
A pampers cocom listás volt, csak szólok. Aligha látott orbán segg olyat akkoriban.
@nincs_itt:
hajszál pontos vagy én 1987-ben 145 km/órával a leálló sávban kellett vezessek...
de a jelzett sebességen egy baleset azt jelenti, hogy a lelke sem marad egyben és elég ha valaki előz egy rossz pillanatban (mert külföldi és nem tudja hogy a gyorsító sáv nem előzésre van) és akkor

szóval az egész Porsche meg BMW hírdetések agymenések pláne amerikában ahol 65 mph-n felűl a rendőr talán le is lő ez kanadára is igaz

naponta vannak balesetek mert olyan agyamentek, hogy az szédületes telefonál és befordúl anélkűl, hogy körülnézne és akkor amásik 100km/órával átmegy rajta és a lelke marad a helszinen meg a roncs...nem tiltják csak büntetik 275 dollár ha telefonáláson kapja a közlekedési rendőr

brühüyyy
@rodeo36:
"GDP 126.00 139.00 48.16 USD Billion 2012-12-31 Yearly "

Márpedig az IMF is ezt mondja:
www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2013/01/weodata/weorept.aspx?sy=2011&ey=2018&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=53&pr1.y=8&c=278%2C283%2C128%2C944&s=NGDPD%2CNGDPDPC%2CPPPGDP%2CPPPPC%2CLP&grp=0&a=

138.9 milliárd dollár 2011-ben, 126.8 milliárd 2012-ben.

Állandóan az MNB-re hivatkozol, dobj már egy linket, hogy az MNB hol mondja az 1978-as éves GDP-re, hogy az 22000 milliárd HUF volt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ma az, hogy faji alapú... neandervölgyi igen, cro-magnoni nem?
@rodeo36: Na ja! Láttam én is csudát, időnkint rámjön a hoppáré és "kikormolom" a vasat, megnézem a felső határát, fiatalabb koromban motoroztam sokat és durván, az tuti hogy átlag prolinak 200 és fölötte csak jószerencse, gyakorlottabbak is úgy elfáradnak 2 órányi 200 környékétől, hogy asse tuggyák hol vannak.
130-nál csattanni valakivel, ha a kocsi nem felső kategóriás csatahajó, akkor a túlélés szinte reménytelen.
@hun-bug:
tehát ezen számok alapján a GDP arányos 87% államadósság 35000 milliárd HUF mert az alap meg 41000 milliárd HUF

az államadósságról valami 24000 milliárdot olvastam egy pár hete de az 50% körüli és az meg nem igaz

tehát valahol meg van hekmekükütyülve

nálad

ugye?

brühüyyy
@hun-bug: hagyjadd már... az volt az aranykor... haj is több, meg a gyík is keményebb volt... a kőbányai másolták a belga apátsági sörfőzdék...
@rodeo36: rodejjó,
2010=> 128,764,- billions dollar
2011=> 130,418,- billions dollar
2012=> 139 billions dollar
2013=> 126 billions dollar
@Sir Bates dö Hól: Na azoknak a belgáknak, télleg nem ártana másolni valami sört végre! ;oP
@Sir Bates dö Hól:
tehát 41000 nek a 24000 az 87%-ka

fidesz matek sírbatesz és dő hól

egyébként igazad van...kár hogy a valóság nem azt mutatja

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: van egy gusztusod! de legyen! én még jó belga sört nem ittam... tudom gyökér bauer vagyok!
@rodeo36:
Nekem ez kijön:
126.800.000.000 dollár volt a 2012. évi GDP.
Ez forintban (mondjuk 220-al számolva, nem tudom mennyi volt év végén pontosan a dollár): 27.896.000.000.000 Forint.
Ennek a 80 százaléka (87 % csak Orbán agyában volt a GDP arányos államadósság): 22.316.800.000.000 Forint.
Tehát nagyjából 22.316 milliárd Forint.

Ha lesz időm, meg fogom keresni a 78-as GDP adatot, de tartok tőle, hogy valami régi KSH statisztikai zsebkönyvben lehet ezt megtalálni. (Vagy várom a linked...)
@nincs_itt: nem nem jó, neked nem ízlik... azért az különbség:-)
@Sir Bates dö Hól: Igaz! Rosszul fogalmaztam! De amikor a belgák elkezdték a nekem nem ízlő söreiket főzni, addigra errefelé már "törvény" volt arra, mit neveznek SÖR-nek. A Stella kifejezetten kőbányai opálos! Szerintem.
@nincs_itt: a stella nem apátsági (nyilván belga apátság sincs... flamad meg vallon van)... hamarabb szabályozták... adó miatt:-)
húúúúúúúúúúúúú, tudom, hogy tegnapelőtt volt aktuális ez a nyalánkság, de mégis, ő csak tudja, mit beszél

Terry Black is megszólalt Zuschlag ügyében
"Na kezd kicsit elegem lenni a sok sok hazudozásból ! T.Zuschlag János !
Önt nem kellett megrontani sem egy Liftben sem máshol . Normális körülmények közt ez az ön magánügye lenne de mivel megrontásról beszél így megcáfolom az ön szavait . Ön sokkal korábban is folytatott férfiakkal kapcsolatot , volt időszak amikor egy fiatalemberrel aki éppen a FIDESZ sajtóosztályán dolgozott . Mért kell valótlanságokat állítani és ezt ráadásul nyilvánosan ?!"

www.hir24.hu/belfold/2014/03/11/terry-black-is-megszolalt-zuschlag-ugyeben/
@nincs_itt:

@rodeo36: rodejjó,
2010=> 128,764,- billions dollar
2011=> 130,418,- billions dollar
2012=> 139 billions dollar
2013=> 126 billions dollar
mai 225 a váltás

28350 milliárd na ez valami más de még mindíg nem a valóság

államadósság 24664 milliárd HUF

semmi bíztató nincs benne abszolút értékében is kicsi és a szabadon felhasználható hányadában még inkább

na erről ennyit

szar gazdaság szar számai

brühüyyy

az 1978-as 22000 milliárd 16 szorosa meg egy rémálom

ezen számok felhasználásával 1978 -2014 között a magyar gazdaság 36 év alatt 17,36%-kal növekedett ami évente 0,36 %

hát nem hatalmas eredmény?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:keresgélek, de 1919! előtti "törvényt", szabályozást nem találtam...
@rodeo36: bizony, bizony! gyünnek a fidióták és döngetik a mellüket, hogy tyűűű de durvára növünk! ja, barátom az a szegényház!
Lassan az lesz a kérdés, hogy ezek a balfaszok egyáltalán bejutnak-e a Parlamentbe.

Szili Katalinnak üzenném, nemhogy egy macska, de még egy Alien is több joggal viselhetné a kokárdát, mint a maguk minősíthetetlen rablóbandája...
@rodeo36: "fidesz matek sírbatesz és dő hól"

"ezen számok felhasználásával 1978 -2014 között a magyar gazdaság 36 év alatt 17,36%-kal növekedett ami évente 0,36 %

hát nem hatalmas eredmény?

brühüyyy"

Csak szeretném tudni, hogy miért is kellene olyan tanácsadó, aki annyit tud felmutatni, hogy az évi gazdasági növekedés 0,36%?... picit több alázatot a többiek irányába, mert nem mindenki hülye... "touche"... tudod, csak a stílus miatt...
@nincs_itt: a szabályozás a minimumra vonatkozik, ez azt jelenti, hogy nálatok sok volt a borzalmas minőség előtte:-)...
@hun-bug: @nincs_itt: @rodeo36:

a kép egy kicsit rosszabb:

15. oldal, ami az 1978-as adatot illeti, de amúgy tanulságos az egész, mind makró szinten.

megállapítható, hogy a lopás makroszinten nem folytatható, ha a termelés hozzáadott értéke mikro. sőt. mikron.

media.coauthors.net/konferencia/conferences/3/HU_Felzarkozas_2030_MKE_konferencia.pdf

ahogy mondtam, 15. oldal.
@Sir Bates dö Hól: Nézhetjük így is! De azért ne feledd, hogy szabályozzák MIT LEHET SÖRKÉNT forgalomba hozni. Sajna ez a vallon és mijamásik? ezt se tette meg, ezért nevezhetik sörnek ami NEM az...
@jaegtoer:
namost, ha ennek a táblának a számait összevetem az álatalam és az IMF meg mások máig vezető számaival azt a következtetést kell levonnom, hogy a magyar gazdaság az 1989 utáni időszakban negatív fejlődésen ment át és ez folytatódik
az átlag 0,36% -os 36 évre vetített számok ennek alapján 1989 utánra (3.85% 1978 körűl és az igaz is mert 1986-ig ehhez közeli maradt és a gorbacsovi oroszok a magyarokhoz, mint az ő gazdasági laboratóriumukhoz járúltak és nagyon mély gazdasági együttműködéseket akartak csinálni az ő kezdeményezésük volt 1982 táján kurva komolyan gondolták és csinálták ma magyarok ahol lehetett szabotálták mert annak a nyugatnak a kondenz gőzén akartak haladni ami nem akrta felvenni őket de megtűrte őket...lésd a piaci lehetőségeinket amit maximálisan ki is használtunk mert a külkeresnél racionálisabb egyed a gazdaságban nincs és a magyarok ragyogóak voltak!!!!!!!!!!

ma nem tudom de a külker szar tehát ezek kihaltak illetve elmentek

brühüyyy

a magyar politika nem kedvez a kükereskedésnek
@Sir Bates dö Hól:

tartalmi kifogásod is van, vagy csak a stílus? ja...mintha már mondtam volna: nem kötelező engem olvasni és utána hisztéria trémensbe esni?

brühüyyy
@nincs_itt: soromok.blog.hu/2010/01/08/sortortenelem_ii_folytatas... bajorország nem volt kicsi, ellentétben a mindig megosztott és sokszor gazdát cserélt németalfölddel... az akkori dokumentumok tanulmányozása megadja a választ a kérdésedre:-)
@Sir Bates dö Hól:
milyen alázatot és ki irányába?

és annak mi lenne az eredménye ugyanezek a számok amik tengermély szartengert mutatnak
amit tisztelni nem vagyok hajlandó leszarom

brühüyyy
@rodeo36: ki vagyok én, hogy ellentmonjak bármiben is a bölcsek kövének egyedüli tulajdonosával, az orákulummal, minden vad musztáng és bika megülőjével, kit még egy sem vetett le a hátáról?... semmi kis porszem vagyok a szélben...
@Sir Bates dö Hól:
nem hallottam semmit....fingra vigyázz...el ne fújjon

brühüyyy

szerencsétlen hisztérika lettél asszittem te normális vagy...mecsoda tévedés?
@Sir Bates dö Hól: hehe, te is leoltattál, hja így megy ez, üdv a klubban ;)
@Sir Bates dö Hól: Itt nem találok a belga oppardon vallon és flamand(figyeled!?) sörfőzésről adatot, csak néhány "elemzést" sörökről.
A kérdésem még mindig az, hogy ha ennyi ideje www.bier-deluxe.de/brauereien/weltenburger-klosterbrauerei?gclid=CKLsl8X6ir0CFWvkwgodtJEA4A 1050! óta van arrafele főzés?
@nincs_itt: mindenhol volt főzés... gondolod ott nem volt sör?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: isten is egyedül volt, azt később megosztotta magát... ha valaki eleve tagadja isten létét, akkor az ilyen megosztást nevezhetjük-e skizofrén állapotnak, mi, semmi kis hisztériák, kik egész életünkben csak az elődök felhalmozott éléskamráját fosztogatjuk?:-)
@nincs_itt: ha jól látom, te inkább a kontinuitást jelzed itt... azt én a goodwill szemszögéből közelíteném...
@Sir Bates dö Hól:
lehet, hogy büdös, de ezek ott dolgoznak, ami sokfelé nem divat, a munkának meg mindíg lesz eredménye...az elosztás meg a haszon az már másodlagos és lehet róla sokat szájat tépni de ezek valamilyen módon dolgoznak

brühüyyy
@rodeo36: rátapintottál a lényegre ismét, szemed, mint a sasé... idoljaid, fidel és raoul miért is indultak batista ellen?...
Vajon ez a könyv is olyan sikeres lesz mint Cusié? :)

Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában

Ez a történet első ránézésre arról szól, miként válhatott dúsgazdaggá néhány ember kizárólag azért, mert barátja, ismerőse, rokona a 2010-ben kétharmaddal miniszterelnökké választott Orbán Viktornak. Van köztük gázszerelő, autóvillamossági szerelő, van ebben a történetben minden: fatolvajlás, bizonyíték arra, hogy a miniszterelnök újsütetű vejének családja hogyan irtotta szisztematikusan a fát mások területéről, van benne egykori főhercegségi majorság, van benne stadion, karnyújtásnyira a miniszterelnök háztól, kisvasút és földek, földek temérdek mennyiségben, pár kézben összpontosulva.

Jó kis krimi.

És van benne más is: benne van, hogy az újsütetű nagyurak miként bánnak azokkal, akik kevésbé újsütetűek és kevésbé nagyurak. Benne van, hogyan lehet másokat megalázni. Benne van, hogyan lehet előre megfontolt szándékkal, aljas indokból kibabrálni velük. Benne van, hogyan lehet őket még kiszolgáltatottabbá tenni, végül sárba tiporni. Benne van, hogyan lehet őket egyetlen kézlegyintéssel elintézni, mintha csak legyet csapdosnának.

Ez a történet nem csak néhány ember dúsgazdaggá válásáról szól és arról, hogyan süvegelik őket, hanem a 2010-es évek Magyarországáról: miként lehet állami vezérlettel újfeudális viszonyokat kialakítani, hogyan lehet átjátszani itt, az orrunk előtt egy egész térséget egy-két ember kezébe, akiknek az élén ott áll maga a miniszterelnök, Orbán Viktor, a legfőbb kegyúr, aki enkezével süt tojásrántottát az arra érdemes fideszes képviselő-jelölteknek felcsúti birodalmában.

www.libri.hu/konyv/ferenczi_krisztina.narancsbor.html
Milyen praktikus cikkeket is közölnek, mostanság.

Olcsó emigráció nincs – költségkalkulátor kezdő kivándorlóknak

hvg.hu/gazdasag/20140311_Ennyibe_kerul_kivandorolni
@Sir Bates dö Hól: te valahogy mindíg beletrafálsz...először is nem vagyok idolatra...másodszor azok akiket tisztelve elfogadok sohasem politikusok...és hogy a -ha van ilyened- a kíváncsiság megemésszen nem is árulom el kik lehetséges kandidátusok erre a nagyrabecsültre

most éppen Christian Zimmermann előadásában Liszt Funeralle -t hallgatom a 103,3 Mhz-ről a kedvenc brazil adómról mialatt mindjárt lesz néznivalónak tenisz a californiai sivatagból ATP 1000 tegnap kibaszták Nadal-t a nagy örömömre...ugyanúgy mint Austral Open elején

valahogy nem megy neki...

te hogy vagy? van gyógyszered hisztéria ellen vagy megszoktad?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Epedve várom válaszod most, hogy visszajöttél :)
@Sir Bates dö Hól:
ez a törvény...tudod az a törvény, hogy nekem mindíg igazam van és ha mégsem akkor a második törvény lép azonnal életbe, mely szerint az első törvényt kell alkalmazni

közben a kedvenc német rádióadómon meg Diego Flores próbálgatja a magas hangjait...sikerrel

brühüyyy

és neked mikor van igazad?
Hát ha így állnak a dolgok akkor bizony a fideSSt csak az államcsőd állíthatja meg a lenyúlásban. Én bizony már az államcsődöt se bánom ha ez lesz az ára hogy eltakarodjon ez a félázsiai rablóbanda.
Az agymosott fideSS birkák meg gondoljanak arra mielőtt behúzzák az x et a fideSSnek hogy a csuti mészáros 800 milla osztalékot vett ki a cégből ami ugyebár több mint 2 milla naponta. Hát így fut a szekér a mészárosokkal és a többi naplopó seggnyalóval.

Persze lehet továbbra is simongabizni meg józsapistizni de ha minél tovább húzza a fideSS annál nehezebb és keservesebb lesz újra élhetővé tenni ezt a szerencsétlen országot.
@V-PORT:
Ez tényleg az!
:-)

Itt van egy másik, cserébe:
fuckner.hu/

Ez meg csak igaz ...
@hun-bug: Ugye azt sem felejted el, hogy a jelenlegi "magyar gazdaság(nem tudom halványan, nagyon halványan írni)" illetve az akkori "nyugati" sincs köszönő viszonyban sem a maival? Figyelj, a számok megugrottak, de Mo.-n a GDP-nek és gazdaságnak nevezett SEMMI mögött a nyugati "multik" termelése áll. Vagyis jelenleg NEM beszélhetünk magyar gazdaságról, persze a Kommon Masina + a hasonló párt cégek nem számítanak, mivel azok a profitot pofátlanabbul lopják és osztyák vissza, mint a mocskosmultikok!
Egész röviden, a mezőgazdaságban, nagy vonalakban egyet értünk, de a többi... hagyjuk inkább!
@rodeo36:

nem kellene Rodi. százaléklábakat nem szoktak átlagolni, különösen nem, ha a bázis változó.
ráadásul torzít is, hiszen más számítási metódusok voltak akkor, és mások most. még külön ráadás, hogy a GDP tetemes része visszaosztásra került 1980-ig, majd az állami vállalatok pénzén és eszközein vállalkozó VGMK kezdték ez eltulajdonlást, hogy a 88-89-90-ben zajló spontán privatizációnál helyzetben lehessenek. Tehát a mondott 0,36% akkor sem valós szám, ha bázis-bázis százalékalap-százalékalap eredményeként jött volna ki.
Az megállapítható, hogy mind a háztartások, mind a vállalati technológiák -ha nem is a kívánt mértékben és színvonalon- fejlődtek, az is igaz, hogy a multik itt forradalminak számító- de sok esetben az anyaországban már nem versenyképes technológiát hoztak ide, ezért sosem volt elégséges sem a termelékenység, sem a pénzügyi-üzleti tanácsadás, hiszen ez egy kontraszelekcióra épülő, abba belegyökeresedett társadalom.

nem folytatom.

az, hogy itt ütögetem a billentyűket, mások meg máshol, de ugyanezen oldalra, blogra, azért az nem 0,36%. lásd be.
a baj az, hogy ez másutt 3,6. feltéve, de nem megengedve, csak a szemléltetés kedvéért.
@DarthVader: ez a "cigánysegély" amire várod a választ, masszívan beépült az emberek tudatába.nem csak a jobbikosokéba.bár náluk ez alap.én is sokszor próbáltam már kihúzni belőlük, hogy mire gondolnak, de annyi eredménnyel mint te.
a másik paradoxon, hogy tűzzel-vassal próbálják visszaszorítani a megélhetési gyerekvállalást.
ezzel szemben pedig aggódnak, hogy fogy a magyar és támogatnák a nagycsaládosokat minden más módon.
hogy is van ez?
valahol jó ha sok gyerek van, valahol meg küzdeni kell ellene?
arra nem merek gondolni, hogy megkülönböztetnek embereket.
ezt gábriel is kikéri magának szinte mindennap.
@DarthVader: "meséld már el, ma mi jár valakinek azért, mert cigány, olyan, ami nem jár a magyarnak?"

PLd. az ilyesmik járnak.

Páratlan lehetőség: ingyen szerezhet jogosítványt, sőt még munkabér is jár a tanfolyam idejére!

De csak akkor, kedves olvasó, ha Ön cigány. Ha nem az, akkor dolgozzon meg a pénzért és fizessen csak szépen. Még hogy munkabér a tanfolyam alatt, meg informatikai képzés; hogy mit képzelnek egyesek..

t7.hu/15le-ingyen_jogsi

Szakmai látogatás csak cigányoknak - ez nem diszkrimináció. A magyar diákok jelezték, hogy ők is szívesen mentek volna tájékozódni a rendőri munka felől, de csak a cigányoknak adták meg ezt a lehetőséget.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=48811

Az év "legjobb" pozitív diszkriminációja: cigánynak már 2,5-ös tanulmányi átlag is pízt jelent

A hódmezővásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ösztöndíjat hirdet 7–8. osztályos tanulóknak. Feltételei: minimum 2,5-es tanulmányi átlag és igazolatlan órák hiánya. Ha tehát egy cigány, és hangsúlyozottan cigány már le tudja írni hibátlanul a nevét, közpénzt kap...
Jelentkezni a nemzetiségi önkormányzat ügyfélszolgálati irodáján (Hódmezővásárhely, Petőfi utca 6., bejárat a Virág utca felől), valamint Kovács Andrásné roma referensnél lehet, a kormányhivatalban, cím: Kossuth tér 1., földszint 27-es iroda.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72244

Negyvenezres ösztöndíj cigányoknak a 2,5-ös átlagért. Egy hódmezővásárhelyi, háromgyermekes édesanya levele Lézer Jani városának képviselő-testületéhez.

t7.hu/15lf-ingyenpenz
@Sir Bates dö Hól: montam már, hogy az albioni tájgügyögésem durva gyengus! gúdvilla??? ez mijafaxom, most komolyan. Olyan mint a velnessz?
Azt szeretem, ha valaminek van tradíciója, nem csak ráfogják, ahigy az InBev a zapádságos serekre, mer' adóügyelig faszántos. Weltenburg, még az én életemben(durvára remélem) ezer, mondom 1000 éves sörfőzde lesz. A vallon/flamandok (jaj, csak nem NÉMETalföldnek nevezik) meg 100 éve rotyogtattyák a zárpadzsúsztot. Érzek történelmi eltérést, léptékileg.
De attól, semmi gondom a"belga" komlószörpökkel, csak nekem nem ízlenek!
@Oxica: Ahogy azt már elmondtam nem 1x! 30-50 év kell, ha holnap normálisra fordulnak a dolgok ott Mo.-on., hogy felismerjük, milyen mélyre csúszott az ország! Még 1x ennyi, hogy kikapaszkodjon onnan! Nem csak a fidesz érdeme! Ne tekincsünk el a lakosság kellően bárgyú hozzáállásától sem.
@punkfrog: ezt a gyerekek szempontjából is átgondoltad? mer', hogy a szülő setét gyalog, az egy dolog, már felnőtt megóggya. de a gyerekgyártás a semmire.
@Oxica:

tulajdonképpen azért kell elzavarni a fideszt a ... oda, mert ha a magány nyugdíjpénztárakat -amelyek magántulajdon voltát törvényben is rögzítették- képesek voltak államosítani, akkor semmi nem fogja őket visszatartani attól, hogy hattyúdalként a magán bankbetéteket is befagyasszák, és még a hattyúkat is megennék, bár úgy hallottam, hogy nem az igazi, de ezzel is úgy lennének, mint a focival, az sem az igazi, de azért erőltetik.

nem érv, de az azért elgondolkoztató, hogy ha én a konzervatív egyéb választék híján egyéniben a novos Horváth Andrásra szavazok, listán pedig arra, amelyiken megtalálom Gyurcsány nevét, akkor talán szemléltetve van az, hogy mekkora lehet a szar mind morális, mind gazdasági, mind törvényességi (sic!) alapon, ha eddig jutottam. (jöhetnek az élcek:)
tudom, ez nem egy nagyon egzakt érvelés, de most nem futja többre.
és akkor még nem szóltam vágásiferiről, hogy hova tegye a betűszedéstől mentesített kezeit, és igyekvő nyelvét vágásilag, mely vágásba, kinek a farpofái közé fülhátrahajlásilag 180 fokban.
@jaegtoer:
namost a lényeg amit említesz: nagyon pontos számítások szükségesek, számomra az a viszonyszám (és persze a százalék átlagolás tréfa!!! hogy a nyuszi kiugorjon a cilinderből de rajtad kívűl senki sem...ugyemán) a lényeges,

azt fenntartom, hogy az 1986-os évig fejlődés volt azután stagnáció és egyéb baromságok (te vagy az egyetlen aki le merte írni, hogy lejárt technológiák és nem adaptálhatóak kerültek installációra amik a magyar ipar és szolgáltatás szempontjából inkább hátrány mint előny sok minden szempontból!!!!) majd a 91-es évtől gyorsuló széllelbélet kapkodás és zuhanás

a 28500 milliárdos GDP az egy röhej. MON lennie kellene 55000 és 65000 közöttinek és legalább 3 % os folyamatos fejlődésnek de saját fajlesztésekre és beruházásokra

na hagyom ezt te tudod a többiek meg csak el vannak foglalva a seggek megbaszásával és a cusi kisasszonnyal

brühüyyy
@Oxica: (mészárosnál vajon milyen az alkalmazottak bére?
gondolom mindenki meg van elégedve a jövedelmével.)
az Apple-nél is kellemes az osztalék.ott is biztos meg vannak elégedve a (kicsi kínai) dolgozók a jövedelmükkel.:)))
mi lenne ha az Apple az USA-ban gyártaná a kütyüjeit?
ki járna rosszul?ki járna jól?
jó lenne-e a világnak ha mindenki hazavinné a termelését kínából?nemrég egy egész éjszakát vitatkoztunk róla!(mindenféle párlatokkal serkentve az agyműködésünket.)
mészáros nem tartozik ide.nem is tudom miért róla jutott eszembe ez a vita.zárójelbe is tettem:-)
@nincs_itt:

"__Weltenburg, még az én életemben(durvára remélem) ezer, mondom 1000 éves sörfőzde lesz. A vallon/flamandok (jaj, csak nem NÉMETalföldnek nevezik) meg 100 éve rotyogtattyák a zárpadzsúsztot. Érzek történelmi eltérést, léptékileg.
De attól, semmi gondom a"belga" komlószörpökkel, csak nekem nem ízlenek!__"

Segédeim, felkeresnek. alkalmasint.
példának okáért az Úr is Kwak-ot ivott, amikor már smirglisre beszélte a száját engem korholván kevés meetingjeink egyikén. csak mondom.
@rodeo36: te rodejjó, én csak egy gép-ész volnák, a közgazdasághoz sok fingom nincs, de számolni még tudok! amit leírtatok @jaegtoer: kollegával, durvára túlesik az én közgazdasági ismereteimen, de láttam egyet-mást a ziparban. Szóval az "elavult" technológia, dajka mese, mert azzal nem tudnának a saját piacukra gyártani lásd a Gyűrűk Ura(Audi), Mercedes, ott sem a tech.-el van a baj hanem a konstrukcióval, konkrétan a károsanyag kibocsátással.
De mindegy, 1968(Új Gazdasági Mechanizmus, ismerős?) Akkor növekedés indult meg, tartott 1978-ig, ott olj válság mellékhatásai usw., majd egy újabb lendület, és rencer nem váltás. Amit lehetett a káderok ellopták, majd mint tiszta vagyont fitogtattyák a mai napig!
@nincs_itt: mit gondoljak át?
az egyik gyerekgyártást támogatják, a másikat nem.miért?
én ebből az irányból gondoltam most át.
de ha a gyerek szempontját nézem, akkor azt mondom: nem a gyerek tehet róla, hogy megszületik.
és ha hülyék a szülei, arról sem tehet.sőt!
akkor szorul csak igazán támogatásra.
van két család mindkét helyen van 5 gyerek.
az egyik családban a jövedelem havi 100.000.-Ft
a másik családban a jövedelem havi 2.000.000.-Ft.
hol van nagyobb szükség a támogatásra?
a mai rendszerben kik kapnak több támogatást az államtól?
a jobbik elképzelésében kik kapnak több támogatást?
@jaegtoer: bocsi samfu a Kwak, csak 500 évet csúszott...
@punkfrog: értelek, meg ne egyél!! pont ezt mondom én is!
@jaegtoer: bakker tévedtem 740 évet késtek...
@punkfrog: na, ez pont ide kívánkozik:

"Nem csak a Google-Motorola páros szeretné megnyerni magának a közismerten jó patrióta amerikaiakat, az utóbbi időben az Apple is a hazaszeretet húrjain játszik. Tim Cook vezérigazgató először tavaly decemberben a Bloomberg Businesweek-nek adott emlékezetes interjújában rázta meg a zászlórudat, mondván, még az idén elkezdik egy új – akkor még meg nem nevezett – termékük gyártását az Egyesült Államokban. Mint kiderült, ez a bizonyos termék nem más, mint a merészen kukaformájú Mac Pro, amit a júniusi WWDC-n mutattak be."

pcworld.hu/hardver/made-in-america-a-google-az-apple-es-a-patriotizmus.html
@jaegtoer: hun vannak segédeid?? van itt egy VALÓDI karmelita serfőzde, csak Neked, meg Kwak-nak, 430 évvel KORÁBBRÓL!

www.karmeliten-brauerei.de/deutsch/brauerei/historie.html
@jaegtoer: ma gonosz kedvemben vagyok, akkor még egy VALÓDI apátsági serfőzde 650 évvel idősebb:

www.augustiner-braeu.de/augustiners/flash/page/de_augustiner_bigbase.html
@nincs_itt:

most értsek egyet? hát annyit hozzáteszek, hogy az összeszerelés nem ad technológia fejlődést, betanított azaz olcsó munka amit kihelyeznek és ez van (én is helyeztem ki sokfelé onnan tudom)

ezek a betelepülések nem adnak magyar fejlődést és a GDP megfelelő növekedését sem mint a számok mutatják

csavart meghúzni és szélvédőt beilleszteni az betanított munka szerszámkészítés és tervezés meg a gyártástechnológia kialakítása és soroljam?

azaz szar van a palacsintában Audival és Merdzsóval együtt és a többi multi is ugyanaz mert a magyar partner hülye seggfej és elaggya nyja picsáját két fillérért és nem gondolkodik

brühüyyy
@punkfrog: Áááá, a BMW se nem nóóóórmális, mert Spartanburgban is gyárt taligákat.
@nincs_itt: ok!ok!ok!ok!
csak úgy tűnt mintha szerinted a jobbik a gyerekek felől közelítene a témához.:)
@rodeo36: na ezt vau vau én is!! attól a technológia hájtek, csak a melós aki 2 csavar, halaggyá má'!
Az meg seggnormális, ahogy a "magyar partner" viselkedik. Kérem alássan egy ötösbömösért, C-klasse-ért, bármit! szop, nyal, gombot varr!
A baj itten van elhantolva!
@punkfrog: na nemá' a dzsobbik a saját zsebe felől közelít bármilyen problémához!
@punkfrog:

a társadalmi felelőtlenség ott kezdődik az egyén szintjén, ha valaki 100 ezret keres,ellenben úgy tesz és él, mint aki kétmilliót keres, és csinál öt gyereket, mert az állam meg segítsen, miközben a közösbe eleve nem tesz egy fillért sem. erre mondom azt, hogy: -Lófaszt!

jaaaaa, és akkor felmarkolták egy évre az 1,2 millió közüzemi díjhátralékra a támogatást 20% önrész befizetése mellett. mert megérdemlik. mert járt. hát az esti fény, az.
@nincs_itt: na ezzel vitatkozom.
van jobbikos ismerősöm(sok).
egy beszélgetés során eljutottunk addig a kérdésig, hogy akkor is a jobbikra szavazna-e, ha biztos benne, hogy ezáltal rosszabbul fog élni?
a válasz igen volt.
az indoklás meg annyi, hogy nehogy a komcsik legyenek hatalmon.ennyit megér nekik, hogy rosszabbul élnek.
nem viccelek!
a párt persze úgy működik ahogy te írod.
a hívők meg hisznek.
@jaegtoer: aki meg kétmillás fizetés mellé csinál öt gyereket, az meg nem fizet SZJA-t, így ő se tesz semmit a közösbe...
a rezsi ellen meg harcolunk:)))
@nincs_itt:

ne a mercédes-szel gyere.
nem emlékszel a telefonteknolódzsira?

isdn-t nyomattak ezerrel miközben dajcslandban már eladhatatlan volt. kéccel cseráltek telefonalközpontokat, mert előbb az anyaországi használtat hozták ide, aztán amikor már akadálya volt a telefon eladásnak és a csomagkapcsolt béreltvonali szolgáltatásnak adatátvitelnek képhangfedáksári, akkor jöttek a modern központok. az volt benne a kurfli, hogy a beruházási költség kvótát úgy tudták teljesíteni, hogy az anyaországit is tudták egyidejűleg fejleszteni, mert az ottani leszerelteket nem kellett kidobni, hanem itt felszerelték, így itt 10 évvel el volt maradva a fejlettségi szint de a kvóta teljesült.
ne az autógyárakat hozd példának. az bérmunka. annyi közünk van hozzá, mint az esti meséhez. nézhetjük, de a zsét utána a csatorna zsebeli be.
@jaegtoer:

kéccel cseráltak ...hmmm. hátha így érthetőbb lesz: kéccer cseréltek...
@jaegtoer: különben meg nézd a gyerek oldaláról.
biztos sikerül normálisnak maradnia, ha megkapja a lófaszt!
igen!
akkor majd elgondolkodik.ö is meg a szülei is.
@punkfrog:

bocs ezen nem vitatkozok veled. elég sok embert ismerek, valamennyien alkalmazottak és havi kétmillió körül keresnek, és nem tudják véletlenül sem elcsalni az adót mert levonják tőlük. és nem is szégyellik, mert megdolgoznak érte.
de ha csalókra akarod építeni a az adórendszert, akkor bazd meg. maradjon a viktor, az kell ide. legalább nem csak a szomszéd tehene döglik meg, hanem mind. mert aki 100 ezernél többet keres, az már mind rohatt csaló geci? oppardon sperma. akartam írni, miközben mondtam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tényleg kurva béna, akárcsak a benettonignáczos meg a borosüveges kispolgári shitnyikcsaládos poszterpropaganda. scheißegal
@nincs_itt: de.m.wikipedia.org/wiki/Gesch%C3%A4fts-_oder_Firmenwert
mi hívjuk németalföldnek (bajor az német vagy sem?... és a porosz?)
@jaegtoer: ööö, izé, sokgyerekesek az ismerőseid? mert ha igen, akkor az ÁFA-n kívül tényleg nem sok mindent tesznek a közösbe
@jaegtoer:ki beszélt itt csalókról? az öt gyerekesekről beszéltem.mennyi a családi adókedvezmény öt gyerek után annak, aki kétmillát keres és mennyi annak, aki 100.000.-et
aki keveset keres az nem dolgozik meg érte?
nem mindenki annyit ér amennyije van!
@punkfrog:

nem szeretem az álszenteskedést. ha a nyomort kell újra termelni, arra épp olyan jó a viktorátus, mint a liberális. aki csak akkor ajvékol, ha éppen őt verték szájon, de különös leleményességgel addig csavarja a szót, hogy az is a konzervatívok bűne, mert csak. miközben 60 év tanúbizonysága szól amellett, hogy az egyoldalú támogatáson alapuló egyoldalú együttműködés kudarc. mert amikor a kötelezettségeket valaki szóba merte hozni a fogadó féllel kapcsolatban, akkor fúúúj rassziszta, emberi jogok, meg csendőrállam. erre mondom azt hogy lófaszt.
merhogy se dolgozni, se tanulni, se együttműködni [tisztelet a nem kevés kivételnek!!] csak gyereket csinálni, segélyt követelni, az ügyeletes orvostól ingyengyógyszert kikényszeríteni, tanárt verni, rendőrt űtni, 80 évest agyonverni hábbazmeg?! oszt haddszaporoggyon!

jaaa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te olyan hülye vagy helyből, mint más nekifutásból. Nagy izzadságos munkával felkutattál két pályázati projektet - a német meg a horvát meg a többi kisebbségi önkormányzat is pályázhatna. Valószinűleg pályázik is,csak másra.
Pl. palyazatok.org/nemzetisegi-kulturalis-kezdemenyezesek-2014-evi-koltsegvetesi-tamogatasa/

Melyiknek mi a fontosabb. A harmadik meg nettó fasság, a szervező fassága. Olyat mondjál, ami jogszabály szerint jár valakinek.
@punkfrog:

"nem mindenki annyit ér amennyije van!"

semmivel sem vagy különb ellenvéleményed dacára, mint akitől ered.

itt fejeztem be.
@jaegtoer: "...merhogy se dolgozni, se tanulni, se együttműködni [tisztelet a nem kevés kivételnek!!] csak gyereket csinálni, segélyt követelni, az ügyeletes orvostól ingyengyógyszert kikényszeríteni, tanárt verni, rendőrt űtni, 80 évest agyonverni hábbazmeg?! oszt haddszaporoggyon!..."

ne hergeld magad mert, ilyenek lesznek belőle.
:(((
@jaegtoer: most az indulat beszél belőled...
@punkfrog: "mészárosnál vajon milyen az alkalmazottak bére?"

Úgy hallottam hogy átlagban 66 ezer havonta. A csuti alkirály meg felvesz naponta 2 millát.
@jaegtoer:

Ha nem 60, hanem mondjuk 100 évre tekintünk vissza, akkor a nyomor újratermelésében a konzik is rendesen benne vannak.
Nehogymá' kimaradj:))

A béke kedvéért meg varrjuk a császár nyakába.
@vitéž munkášőr:

"ööö, izé, sokgyerekesek az ismerőseid? mert ha igen, akkor az ÁFA-n kívül tényleg nem sok mindent tesznek a közösbe "

akkor bocsi. az orvos a tűzoltó, a rendőr, a tisztviselő, a tanár ugyanannyiba van, a kétmilliósnak is meg a 100ezresnek is.

mégis az van, hogy a kétmilliós hússzor annyi adót és tb-t fizet, mint a százezres.
és ÁFÁ-ból meg kb három-négyszerest.

ha ezek után még büntetni akarod, akkor nosza.
de. már írtam, de ötvenkettedszer is bemásolom, mert az a félmillió aki kimenekült innen, nem orbán elől menekült elsősorban hanem amiatt, mert itt az a szlogen, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene lehetőleg máma, de jobb lett volna tegnap.

és érdekes, mindig a kibaszott kétmilliósakkal jöttök. mi van az 5-6-700 ezresekkel?

házi feladat:

Sörös példa Ennél jobban meg sem lehetne fogalmazni:
Mivel az ország fele csalni kényszerül a magas adóterhek miatt ezért nem lehet csökkenteni az adókat. Ördögi kör. Ha nem így tesz bezárhatja a kisboltot a kényszervállalkozó. Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni, és összesen 100 dollárt fizetnek a végén.
Ha úgy fizetnének a sörükért, ahogy most adót fizetünk, valahogy így nézne ki:
Az első 4 ember (a legszegényebbek) nem fizetne semmit
Az ötödik 1 dollárt fizetne.
A hatodik 3 dollárt fizetne.
A hetedik 7 dollárt fizetne.
A nyolcadik 12 dollárt fizetne.
A kilencedik 18 dollárt fizetne.
A tizedik, (a leggazdagabb) 59 dollárt fizetne.
Tehát így döntöttek, és a tíz ember minden nap boldogan sörözött egészen addig, amíg a bár tulajdonosa kedvezményt nem adott nekik. "Mivel olyan jó vásárlók vagytok, mától olcsóbban adom nektek a sört 20 dollárral." Onnantól a sör a 10 ember számára csak 80 dollárba került.
A csapat továbbra is ugyanúgy szeretett volna fizetni a sörért, ahogyan adót fizetünk, ami azt jelenti, hogy az első 4 embert a változás nem érintette - ők továbbra is ingyen ittak. De mi legyen a másik 6 emberrel - a fizető vendégekkel? Hogyan tudják elosztani a 20 dollár engedményt, hogy mindenki elégedett legyen?
Kiszámolták, hogy 20 dollár 6 részre osztva 3,33. Ha ekkora részt levonnának mindenki számlájából, akkor az ötödiknek és a hatodiknak sem kellene fizetni a sörért. Ezért a bár tulajdonosa azt javasolta, hogy az lenne igazságos, ha mindenkinek a részéből körülbelül ugyanakkora százalékot vonnának le és tett egy javaslatot, hogy ez hogy nézne ki.
Tehát:
Az ötödik ahogy az első 4 semmit se fizetne (100% megtakarítás),
A hatodik 2 dollárt fizetne 3 helyett (33% megtakarítás),
A hetedik 5 dollárt fizetne 7 helyett (28% megtakarítás),
A nyolcadik 9 dollárt fizetneb12 helyett (25% megtakarítás),
A kilencedik 14 dollárt fizetne 18 helyett (22% megtakarítás),
A tizedik ( a leggazdagabb) 49 dollárt fizetne 59 helyett (16% megtakarítás).
Mind a 6 ember jobban járt a korábbi állapothoz képest és az első 4 továbbra is ingyen ivott.
Amikor kimentek a bárból az emberek elkezdték összehasonlítgatni a megtakarításukat.
Én csak egy dollárt kaptam a 20 dolláros engedményből ő pedig 10-et mutatott a tizedik emberre.
Ez igaz kiáltotta a hetedik. Miért kap ő 10-et mikor én csak kettőt? A gazdagok kapják az összes kedvezményt.
Várjunk csak kiabált az első négy kórusban - mi nem kaptunk semmit - a rendszer diszkriminálja a szegényeket.
A kilenc ember körülvette a tizediket és elverték. A következő este csak kilencen jöttek el sörözni, leültek, és a tizedik nélkül itták a söröket. Amikor a fizetésre került a sor rájöttek valami fontosra. Még együtt se volt annyi pénzük, hogy a számla felét kifizessék.
Ez az, ahogy az adórendszerünk működik. Az emberek, akik a legmagasabb adókat fizetik, kapják a legnagyobb kedvezményeket. Ha túladóztatják és támadják őket, azért mert túlságosan gazdagok, egyszer csak nem lesznek köztünk többet. Sőt előfordulhat, hogy külföldön fognak inni, ahol a légkör barátságosabb.
Azoknak, akik ezt értik, nem kell magyarázni.
Azoknak, akik nem értik, nem lehet elmagyarázni.
David R. Kamerschen, Ph.D.

állítsátok vissza a régi 85 százalékos elvonást a magasabb keresetűekre, és legynek megint ingyenélők.

az ország népessége 2050-re 4 millió fő lesz.
@DarthVader: A mindennapi pozitív diszkriminációra kértél élő példákat, meg is kaptad. Jó éjt.
@jaegtoer: Hát igen. Az létkérdés lenne a fideSS elzavarása de ennek kicsi az esélye mert minden az ő kezükben van.
Azt meg mindenki képzeletére bízom mi lesz itt a következő négy évben egy újabb fideSS kétharmaddal.
@Orica Középföldi:

ne varrjuk a császár nyakába. rohaggyunk meg mi konzik is, mert tényleg úgy volt. mentség éppen van -átmeneti- de a tényeken nem változtat. minden időkben "kivettük" a részünket belőle. 1900 előtt is, és 1900 után is, és 1990 után is.
basszus!

még mindig itt tartotok!
nem a támogatásokat kell szemügyre venni hanem a béreket a gazdasági környezetet ami élni és megélni hagyja az embereket tisztességesen!

amíg felültök arra a hülye hajóra, hogy kinek mi jár, addig csak a szolgai mentalitás él!

normális bér jár - a legkevesebb adóelvonással, és nem mesterségesen felduzzasztott állami alkalmazottak tömegével akik csak papírgyártásra alkalmasak mégis a közös kalapot szégyentelenül lenyúlják és még az adóforintokra is igényt tartanak!

azt mondják a magyar munkaerő a nyugatihoz képest 50%-on teljesít!

nem azért mert rosszul vagy keveset dolgozik! csak azért mert annyi semmirekellőt tartunk állományba aki a teljesítményt lehúzza...

(talán ismerős példa a BKV vagy MÁV, de sorolhatjuk napestig...)
@jaegtoer: na igen! :)

ha másban nem is ebben közösültünk :DDDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondanám, hogy csúsztatsz, de az eufemizmus lenne... az igazság az, hogy hazudsz...
@Sir Bates dö Hól:

nem az indulat, hanem a jéghideg racionalitás aggodalmának tüze.
amíg ez a probléma nem lesz helyére téve egy jó szociális hálóval, addig ez mindig társadalmi és politikai vízválasztó lesz képviselőválasztásokkor is.

most is a többkulcsos adóval operálnak, de már rájöttek, hogy bakot lőttek vele mert az én zsebemből kivesznek százezret, és mondjuk elosztják négynek. a nyomor ugyanúgy megmarad, mert cca 400 mrd-dal itt nem változik semmi.
de azt ecccse monja, hogy " mától kezdve nem lopok, nem csalok, nem hazudok."

najó, Horváth Andrással meglátom...
@jaegtoer: Én minden esetre nem fogom cifrázni hogy egyet ide egyet oda.
Nem fogok szarakodni hanem leszavazok a kurmányváltókra egyéniben is és listán is. Aztán lesz ami lesz nem érdekel tovább. Én nyugodtan alszom.
Ha a fideSS lesz a győztes akkor az lesz, szarok rá, majd elviszi őket a debla vagy az államcsőd.
@jaegtoer: XDDDDDDD

szép fabula, de nincs gond - egyrészt mert én nem állítok vissza semmit, másrészt mert nem a kétmillások mennek el legtöbben, hanem azok, akik nem hajlandóak havi 300€-ból vegetálni - akik ráadásul többen vannak mint a kétmillások és potenciálisan ők szülték volna tele az országot 2050-re - de a konklúzió helyes: 4 millió nyugger, cigány, meg fideszes közalkalmazott országa leszünk. öröm lesz nézni, ahogy döglesztik majd egymás teheneit
@guma:

nem. egyáltalán nem. csak már nem maradt az ujjamban karakter. így legalább ezzel kerek lett.
@guma:

Egy frászt vagyok komisz:)))
A jéghideg racionalitás szólt belőlem.
@jaegtoer: én sem!

de ezt ne hangoztassuk, mert hülyének néznek bennünket...
@jaegtoer: a jéghideg racionalitás aggodalmának tüze mellől is lehetne komplexen nézni a problémát/kérdést...

abban igazad van abszolút (szerintem), hogy az adórendszer többkulcsossá tétele nem oldja meg ezt a kérdést, csak elmélyíti a szakadékot, ha (és szvsz ez a "ha" a legfontosabb) a múlt szerint használják fel a forrást (alanyi jogon és esetleges rászolutság alapján való osztogatás) és nem komplex társadalmi kérdésként kezelik...
@vitéž munkášőr:

annyit tennék hozzá, hogy de. a kétmillások is elmennek, mert jól akarják magukat érezni a szabadidejükben és nem akarnak kretének között rettegni. és majd jönnek a helyükre külföldi "elmaradott" országokból feleannyiért mert nekik ez is előrelépés lesz -átmenetileg. aztán kiismerik a helyzetet és odébbállnak. aztán jönnek a helyükre megint mások, akiknek ez is előrelépés lesz... egészen addig, amíg...
@Orica Középföldi: ilyen szép langyos estén?

(bocs nem tudom magam komolyan venni.
mindig fülig szalad a szám amikor "jéghideg" vagy itt, ott.
viszont egy szavad sem lehet, mert Jég az mindig partner racionalitásodra...)
@Sir Bates dö Hól: Jaja állandóan meg a valóság is. :)
@jaegtoer: "és érdekes, mindig a kibaszott kétmilliósakkal jöttök"
igen,mert én annyit keresek.igaz csak bruttóban és csak 1.870.000.-.
de az iskolában például ugyanannyi az én lányomnak az étkezés mint a csóróknak.a zongoratanár is ugyanannyit kér...
de nem akarlak idegesíteni.csak két gyerekem van.
@Oxica: szemét alkalmazottak!
alig tesznek valamit a közösbe!
bezzeg a gázszerelő!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szánalmas vagy, ember. Megszüntetheted a kisebbségi önkormányzatok lehetőségeit, de csak egyszerre. A többi meg nem "jár". A többi, amit linkeltél, mind helyi döntés, nem jogszabályi alapon.

" A hazai cigányságnak fel kell nőnie arra a szintre, hogy megértse, azért semmi nem jár, mert valaki cigány."

Ugye, innen indultunk ki. Mi "jár" nekik azért,mert cigányok, ami másnak nem.

A "jár" azt jelenti, hogy jogszabály kötelez valakit arra, hogy adjon nekik - önkormányzatot, akárkit - csak azért, mert cigányok. A többi ködszurkálás. Szóval mi "jár" nekik CSAK mert cigányok?
@jaegtoer: ismerek kétmillásokat. azok nem rettegnek, a csúti kezét szorongatják, a hátát lapogatják. a rettegők meg hadd menjenek, jól teszik, hamarosan úgyis kifosztanák őket a vadak
@DarthVader: a hmvhelyi dolgot meg beszélje meg a lézerjancsival vagy helyi jobbik abteilunggal
@guma:

Háááát, konziban kevés racionálist láttam:))
Igaz, hogy igazi konzi is kevés van.
@DarthVader: a cigányoknak ma moon alanyi jogon (nevezzük szokásjognak) a megvetés és az előítélet jár... viszont majd' minden politikai csoportosulásnak szükségük van rájuk... nem a szavazataikra, az nem érdekes... mint hivatkozási alap...
@Sir Bates dö Hól:

najó.
"helyezzük a bizalmunkat Allahba a megkövezett Sátán előtt"(by M.W.), asztán majcsak lesz valahogy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jók ezek a linkek... legalább látom, hogy milyen ostobák, felkészületlenek és buták a jobbik országgyűlési képviselői... az ember itt konzekvensen betörésről beszél... sub kavics, nem vagy egyedül, sok sub kavics van...
@jaegtoer: csak tisztázzuk... nem látom a jelenlegi ellenzéknél a probléma komplex kezelésének képességét... így te qrvaanyázni fogsz rendesen, s azt sem mondhatom, hogy nincs rá okod...
@DarthVader: "nem jogszabályi alapon."

Pontosan azért kell egy olyan vezetés, amelyik érvényt szerez a jogszabályoknak, hogy mindenkinek ugyanolyan jogai és kötelezettségei legyenek. Amúgy meg, nyisd ki a szemed.

youtu.be/u7VQqessHYA
@Sir Bates dö Hól: Gyere haza helikopter és ments meg minket. :)
@Sir Bates dö Hól:

najó.
"helyezzük a bizalmunkat Allahba a megkövezett Sátán előtt"(by M.W.), asztán majcsak lesz valahogy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és ez a vezetés a faszpumpen jugend lenne. értem. szebb jövőkép valóban

félre ne érts, nem tudom megmondani, hogy ki lenne megfelelő. sajnos nincs választék, szar helyett a fos se kell nekem
@vitéž munkášőr:

"mi az az osztalék?"
:D
bocs.:D
jaegermélet szerint az osztalék ugyanaz, mint a százalék, csak forintban vagy devizában, olykor pofonban mérik. attól függ, a társadalmi hierarchia mely fokán kerül szóba, bankba, offshore-ba, vagy kézbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tanuljatok meg olvasni, érteni és gondolkodni... az is elég, nem kellek én oda...
@hun-bug: Véletlenül nem inkább a fogyasztói kosarat kellene összehasonlítgatni? Csak úgy kérdezem, nem értek hozzá, csak néha fogyasztanom kell ezt-azt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a jogszabályoknak nem a vezetésnek kell érvényt szereznie, bazeg. Hanem annak, akit a törvény a jogszabályt alkalmazni kötelez. Legyen az akár a bölcsödei dadus vagy a kéményseprő.

Magyarországon viszont az a jogszabály, amelyet nem ellenőriznek, de facto nem létezik. Amelyiket meg igen, az nagyrészt betarthatatlan :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Amúgy még nem válaszoltál arra, hogy ha valakinek minden jövedelme szociális kártyára érkezik, amiről csak "a szociális bolthálózatban alapvető magyar termékek vásárolhat", akkor miből fog utazni teszem azt a munkaügyi központba? Vagy orvoshoz? Miből vesz ruhát? Stb, stb?

Szóval?
@Sir Bates dö Hól:

túl fogom élni. ha bokrost túléltem, ezt is túl fogom. röhögve. az lesz [!!!sajnos!!!] az elégtételem, hogy a szomszéd tehene már tegnapelőtt megdöglik. ugyanis -mondtam/írtam már, hogy ha a legrászorultabbakhoz többletpénz áramlik, meglódul az infláció, és 10%-os többletpénz esetén az a kenyér, ami előtte 300 Ft. volt, utána 330 Ft lesz. az a tej, ami 300 volt, szintén 330 Ft. lesz. ugyanígy minden mással. és érdekes módon, ha kapott konkrétan 10000 Ft-t, akkor 2 hónap múlva azt veszi észre, hogy hónap végén ugyanúgy hiányzik tízezer Ft a fizetésnapig mint mielőtt 10000-rel többet kapott volna. ez elég paradoxonnak tűnik, de valamiért így van.
alapvetően ezért ellenzem, mert tudom, hogy nem segít rajtuk. ez nem jelenti azt, hogy azt gondolom, nem is kell adni nekik, azt gondolom, hogy tisztességes fizetést, bért jövedelmet kellene fizetni a végzett munkáért, pontosan annyit, amennyit az a munka ér, illetve egy kicsivel többet, hogy a munkavállaló loyalitása, és elkötelezettsége a munkaadó iránt biztosítva legyen, mert a "boldog munkavállaló" hűséges, önzetlen, és ha baj van, elsőnek áll a munkaadója mellé, sőt elé a vészben, mert nem akarja a boldogságát elveszíteni. ez elég eccerű filozófasznak tűnik, pedig nem az. nagyon is összetett, ellenben annyira átlátható és kézenfekvő, hogy a hazai munkaadók ezt a kontraszelekció okán képtelenek felfogni. pedig ennek hiánya miatt két világháború 'tört ki' (tömegtámogatottság) azzal a tanulsággal, ami ma Németországban "kézzel és euroval" fogható.
Jenőke valahol elakadt, mint nálam többkulcsos tű:)

jó éjszakát.
@jaegtoer:

"hogy a hazai munkaadók ezt a kontraszelekció okán képtelenek felfogni. pedig ennek hiánya miatt két "

ezt javítanám úgy, hogy a hazai munkaadók jelentős többsége...
@vitéž munkášőr: Miért szerinted mindegyik összefosás szavazó egybites exmunkásőr? :)
@Sir Bates dö Hól: Okidoki. Szólok majd annak az egymilla szavazónak, hogy legyen oly drága. :)
@Orica Középföldi:
Kicsit későn értem haza. Ha már alszol, irigykedem, ha nem, jó éjszakát, szép álmokat!

Csukás István: A sínen ül egy fehér nyúl

Mozin innen, téren túl,
hol a 6-os befordul,
ahol az a nagy közért,
s fagyit adnak forintért
(mindig málnát, de rémes!
De ez itt most mellékes).
S szemben áll egy új trafik,
rágógumit kapni itt,
szóval ott a sarkon, hol
rikkancs rikkant, rikácsol,
mozin innen, téren túl,
sínen ült egy fehér nyúl.

Szeme piros. Füle hét
centiméter is elért,
bár mi fület, nyulat is,
láttunk már nagyobbat is.
Hogy hol? Falun, múlt nyáron,
a vízhordó szamáron.
És még? Ejnye, ne tarts föl,
itt van, nézd meg, egy tükör!

A mi nyulunk, értsünk szót,
közepes nagyságú volt.
Bár csak úgy körülbelül,
Mivel nem áll, hanem ül.

Üres az út délelőtt,
így nem vették észre őt,
se mozis, se fagyis
(málnát kutyul a hamis)
se közértes eladó,
se rikkancs, a rikkantó,
se rohanó emberek,
se a szájtátó gyerek,
( nem is csoda, háttal állt,
lekötötte a plakát),
se az álmos trafikos,
mikor jött egy villamos.

Csikorogva, csattogva,
jött a 6-os kattogva,
üvegablak, pléhtető,
elől ült a vezető,

hátul ült Cső Bendegúz,
a nagybajszú kalauz,
ölében a táskája,
fejében a sapkája,

nadrággombot, sárgarézt,
számolta az aprópénzt,
az ablaknál utasok
élvezték a huzatot.

"Nocsak vonal, átszálló,
feltételes megálló!"
Nem kaptak több huzatot,
felálltak az utasok.
Majd előre mentek mind
hogy mi baj s mért állnak itt?

A vezető mutogat:
nézzétek csak a nyulat,
ott ül, lenn a sínen,
hogy zavarjuk el innen?

"No - mordul Cső Bendegúz,
a nagybajszú kalauz. -
A nyílt pályán megállat
e torzonborz vadállat!
Biztos cirkuszból szökik,
és azóta körözik!
Tán harap is!
Jobb lenne
ha magától elmenne!"

Felijedt a trafikos,
mért állt meg a villamos?
Odanéz a közértes,
a fagyis is (bár mérges,
sehogyse fogy a málna,
pedig nagyon kínálja)
s mert baj lehet, komoly is
ajtóban áll a mozis,
néz a rikkancs, szó, mi szó,
ez itt egy szenzáció,
nézik bárgyún szó nélkül:
a sínen egy nyuszi ül!

Végre jött egy kisfiú,
iheg-liheg, nagyon fú,
két kezével integet,
"Enyém a nyúl emberek!
Már mióta kergetem,
lukat fúrt a ketrecen,
és a lukon megszökött,
hét és nyolc óra között!
Legyen tanúm a világ,
nem csinál több galibát!"
S nem tétovázott sokat,
fülöncsípte a nyulat.

Mindenki megkönnyebbült,
minden szembe mosoly ült,
szabad lett immár az út,
a villamos elindult.
@jaegtoer: ez akát lehet gazdaság-élénkítő hatású is... de az integráci9 esetében a hangsúly nem itt van, szerintem... jó éjt
@dr. jenőke (jenőke):

Éppen visszanéztem, hátha, és lőn:))
Köszi, jó éjt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom, bár most ha jobban belegondolok akiről biztosan tudom, hogy azokra szavaz, arra ráillik amit festettél

de nem zavar, hogy kérdésre kérdéssel válaszolsz? azt mondták a piaci kofák, hogy az zsidó szokás

nincs nálam a bölcsek köve, de amelyik nem faszpumpás, annak van más stiklije, pl. sajtimádó zászlóröptető, de jut eszembe, ez se rossz:

mandiner.hu/cikk/20140311_farkas_attila_marton_az_evola_virus_a_beteg_nemzettestben
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a jobbikról volt szó most, nem a szavazóiról... ezért kellene megtanulni értően olvasnod, sub kavics...
@jaegtoer:
Valóban elakadtam.

És most akkor osztalék:
Ha valaki valamilyen gazdasági társaságban tulajdoni részesedéssel rendelkezik, akkor jogosult arra, hogy a társaság adott időszakban elért eredményéből meghatározott arányban részesedjen. Ezt hívjuk osztaléknak.
@dr. jenőke (jenőke): És ebből a rémesen csikorgó versikéből mi a tanulság?
@Nemzeti Halpedikűrös:
De, mindenféléket össze lehet hasonlítani, én csak rodeo által idecitált 1978-as 22000 milliárdos GDP adaton akadtam ki, amely szerintem nyilvánvaló képtelenség és amelyről még mindig várok valami linket, vagy infót (persze feleslegesen).

Én szívesen fikázom a Fidesz kormányzatot, Orbánt egy közgazdasági analfabétának tartom, de kritizáljunk már ésszel, adatokkal alátámasztva könyörgöm, különben a CÖF-zombik szintjére süllyedünk.
@hun-bug:

hu.tradingeconomics.com/hungary/gdp

van itt valami, csak mobilról nem tudom kivesézni - '78-at be lehet lőni rajta, az viszont biztos
@vitéž munkášőr: Ezt mutattam rodeonak délután, de le lettem hülyézve. (Ez alapján kb. 11-12 milliárd dollár volt a 78-as GDP)
@hun-bug: rodeo papával kissé elszaladt mostanában a szociáldarwinista ló

saját database-t küldött legalább?

:-)))
@vitéž munkášőr: azt hittem a beállítást menti el (1968-2013 egy grafikonon), de nem:-)))
@hun-bug: nem ezért lettél... eltértél a doktrínától (mindig neki van igaza), s annak ez a jutalma:-)
@Sir Bates dö Hól: viszont 1990-2014-es beállításnál gyönyörűen látszanak a folyamatok.
Magyarország jobban teljesít!
mikor is?
@Nemzeti Halpedikűrös:
A rémesen csikorgás.

Egyébkén ki mit hall ki egy versből, annyit érdemel.
ki mit hall ki egy versből?
(ennyit érdemel? marad a maradék...)

Kiscsillag - Elég a maradék

Nagy nehezen lett hihető minden
Isten, a halál,
hogy nem kalóz a pék.
Hogy a nap idáig dagad,
és pucolni kell innen,
de mi már maradunk,
marad a maradék.

Leguggoltak hozzánk
mind, a legnagyobbak,
s nők néztek fel ránk,
úgy néztek, hogy nagyon.
Maradj békén! -- mondták,
és úgy treniroztak minket
hogyha simogattak, akár háton, akár hason.

Békén megmaradtunk,
s bár néma jeges szívvel
ültünk fel, hogy torkunkra
nehezült a penge.
De biztos borotválnak,
utoljára ezt kell
gondolni, mert a vér a szelídek cementje.
Rugdalózhatnál, dobálhatnád magad,
ordibálhatnál, hogy: Nem késő!
De késő...
A szánkra rózsa buborékol, s e hab
lesz a kilépő
léleknek a lépcső.

Elég a maradék...

Ordibálhatnál, dobálhatnád magad,
rugdalózhatnál, hogy: Nem késő!
De késő...
A szánkra rózsa buborékol, s e hab
lesz a kilépő
léleknek a lépcső.

Elég a maradék...

www.youtube.com/watch?v=jci9ntJ9C64
@hun-bug:

@Sir Bates dö Hól:

az inflációs hatással, vagy anélkül számolva?
@hun-bug:
a te számod az a 11 - 12 milliárd dollár, anno az MNB 175-ös váltással számolt USD vonalon és 78 -as váltóval DM vonalon amit a magyar gazdaság felméréséhez használtak és a tényleges devíza ezport esetén ezzel számoltak
vegyük a 12 milliárdot az akkor az pontosan 2100 milliárd HUF-ra jön ki, ami nonsense
csak a MOGÜRT export adatait használva ez a külker egység önmagában

RÁBA/IKARUS alapon (a kisebbeket nem számolom), 182 milliárd HUF jön ki évente nagyvonalakban 1978-1986 közötti átlagokat véve...és akkor az összes többi SZERINTED VAGY A SZÁMAID ALAPJÁN 1918 MILLIÁRD huf-OT HOZOTT LÉTRE?

2100000000000/10000000= 210000 HUF az egy főre eső HUF GDP/év...ami 1200 dollár / év fejenkénti azaz 100 dollár havi jövedelem

nem lenne jó átdolgozni a számaidat vagy gondolkodni egy kicsit közgazdász szemmel ???

te annyit mondasz, -és a többiek is- hogy az én számaim rosszak és hoztok egy képzelt 12 milliárd USD GDP-t ami nevetséges

brühüyyy

ti is nevetségesek maradtatok

egyébként nem vagytok vitaképesek és adatok híján érveitek sincsenek csak hörögtök mert csak...
@jaegtoer:
ők mind okosabbak tudod mint a Honthy Hanna aki mindent jobban tudott az volt a rend Budeapesten a mai 1920-as és 1930-as évekre a Prímadonna mindíg jobban tudja ez ma sírbatesz meg hunbug meg orbánviktor

ők horgyák ki a bilit

brühüyyy

infláció ???????? összekeverik a fellációval és máris bazsaly
@punkfrog: aztatatat tuggyug mert ha nem akkor az első törvény lép életbe

minden natyon szep minden natyon jó mondá vala naki?

na ugyanez érvényes azokra akik sírbatesznek meg hunbugolnak és szóval fanyalognak és finnyásak mert ha nem kaptak osztrigát reggelire akkor már nem is volt jó napjuk, pedig mennyit lopnak adót, közpénzt meg ami kéznél van

brühüyyy
Simon azt mondja, ő csak vagyonkezelő volt, nem az övé a 240 milla. Emeszpé meg azt mondja nem az övék pénz hanem Simoné. teljesen össze lettem megint zavarva. Ki érti ezt? ;)

index.hu/belfold/2014/03/12/simon_csak_vagyonkezelo_voltam/
@punkfrog:
nepszava.hu/cikk/1013500-felcsuton-tenyleg-elgurult-a-gyogyszer

és persze jobban teljesít ha belegedtek akkor is

az OPNI nagyon hiányzik a kurva annyát a scientologusoknak...is

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy a picsába lett volna annyi hajléktalan? ha nem zárják be...egyébként -a kurvaannyátnekik- a scientologusok azzal az érvvel dolgoztak a seggfejek, hogy márpőedig szabadság van és senkinek sincs joga bolondokat bolondokká nyílvánítani és elzárni a társadalombó biztonsági okokból...manapság ámokfutókkal van tele északamerika pizsamában mezítláb a mínusz 25 fokban két vadászkéssel és egy vadászollóval rohangál és amikor a villamoson flangál és fenyeget és a közrendőr lelövi akkor tárgyalás lesz és sok pénzt elbasznak a tárgyalásokra csak Kanadában 12 milliárd dollárba kerül évente az ilyen és hasonló tárgyalások meg a Justin Bieber és mások az adófizetők pénzéből pedig mennyivel olcsóbb menyitni az OPNI-kat és a Micheal Jackson-t, Justin Bieber-t és a többi közveszélyes őrültet bebaszni oda és egymásnak zenéljenek meg egymást le is szophattyák nem olyan feltűnő

brühüyyy

egyébként a magyar gazdság jobban jobban teljesít? hallottad? és mekkora siker...b+ ekkora még délcsádban sincs pedig azok küzdenek érte meg Jamaica a téli olympián ahol hó csak a mélyhűtőben van de csak akkor ha jól műxik

na ilyen felcsúton a puskár pancho aréna be vannak gárgyúlva és mennyi pénzt elbasztak erre is

brühüyyy
@rodeo36:
"belegtek" helyett belegebedtek-et akartam de a Belfegor rácsapott az enterre

brühüyyy
@rodeo36: Na és hogy tetszettek a tegnapi BL meccsek? :)
@vitéž munkášőr:

"ööö, izé, sokgyerekesek az ismerőseid? mert ha igen, akkor az ÁFA-n kívül tényleg nem sok mindent tesznek a közösbe "

erre már válaszoltam, de a munkabérként kapott 2 milliós jövedelmet nem kellene összekeverni a minimálbérrel adózott 2 millásokkal, valamint az egyéb adóoptimalizált jövedelmekkel.
A bérből fizetésből élőket "leamortizálja, s akiket meg kellene fogni, derűsen hátradőlnek, és érdeklődéssel figyelik az igyekezetet, s egymásközött röhincsélve mondják, nézzétek már a luzereket.

amúgy ez a legeccerűbb szemlélet: elvenni attól akinek több van, adni belőle valamennyit annak akinek kevesebb van, aztán kifosztani mind a kettőt áremeléssel, adóelkerüléssel, offshore-ral és minden elképzelhető eszközzel.
a mostani kampány többkulcsosa nem egyéb, mint az emberi irigységre épített kampánytaktika.

nem emlékszel az előző Medgyessy-féle pedagógus béremelésre? félév múlva megint csórók voltak, a számlagyárak meg szárnyaltak ezerrel, ahogy most is. van ebben a rendszerben zsé, de érdekes, hogy azokat sújtanák legelsősorban akik megdolgoznak a pénzükért, vagy adózott tiszta kamatjövedelmük van, azért, hogy a lopást és csalást zavartalanul, zökkenőmentesen minél nagyobb méretekben lehessen folytatni.

a többkulcsos adónak valójában az az üzenete: -éppen úgy akarunk lopni-csalni-hazudni, mint eddig.

nem is maradt más, mint sok szerencsét kívánnom hozzá, meg elég tehenet. megdöglésileg.
@jaegtoer: elbeszélünk egymás mellett? éves vagy havi jövedelemről beszélsz? mert nem mindegy - én havi 2 milláról beszélek
@rodeo36: elfogadva, hogy ez így van, akkor mi a fasz értelme van grafikont készíteni például itt:

hu.tradingeconomics.com/hungary/gdp
@jaegtoer: 4 év alatt elkészült az új tőkefelhalmozás. Meg vannak az új földesurak, tőkések. Nem oszt nem szoroz a kulcsok száma, bár Singapurban 5 kulcs van.
Ha a fogyasztás nem indul el de nagyon és gyorsan, akkor ennek az országnak nyekk!
Az nem rossz gondolat, h a fogyasztást kell adóztatni, de a fizess a munkát is és a fogyasztást is szénné adóztatja. Ez tuti nem járható, akkor inkább a több kulcs.
@vitéž munkášőr:
ezt már a grafikon készítőitől is megkérdeztétek?

2006 utáni adatok
2008 -ban volt csócson a kurva maszop beszopta...155,443 milliárd USD ami az akkori váltással

ami 27202 milliárd HUF az USD/HUF-ot emlékezetből 175-re vettem (azonosra mint az 1978-as adatot)
és abból mi látszik? na mi?

mesélj

brühüyyy

és ebből a zsenialitásból amit két amateur készített, a kutya sem ismeri őket a szakmában
honna lenne nekik 1978-as adatuk?

tedd ide
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
BL meccsek:

a BM-nek a kurva annyát és az összes szemét játékvezetőnek is, a Robben-t valakinek le kellene lőnie a sötét sarkon

az Atletico és a milan ragyogó volt

ma folytatják és holnap is naccerű lesz meg Indian Wells-ből ATP

brühüyyy
csupa örömök meg amunkásőrök és sírbateszek és a hunbugék azok meg dolgoznak a magyar múlton ha bele döglenek is feketére kell festeni mert csak, a kurva annyát annak a rohadt múltnak...mert olyan jó lenni, hogy a maiaik szarszemetek melletük

és mindenki dolgozott kevesebbet loptak
@rodeo36: jó, jó, kezdesz meggyőzni, de te ezek szerint mellényzsebből dobhatnál valami vitán felül álló linket nekünk proli kutyáknak - konc helyett cincálni
Olvasgatom itten a blogokat, véleményeket, miegymásokat, már csak megszokásból is, ésbizony semmi egyéb nem jön ki belőlük, mint a nemjóezígy. A háló népe nem elégedett. Semmivelse (nem meglepetés). Mivel pedig a FIDESZ gépezet január óta gyakorlatilag leállt, és csak simonozásra meg a cuslágozásra szorítkozik, az ekézés kényszere miatt a mértékadók az ellenzéket kénytelenek célba venni. Ahogy látom, mindenki kívülálló, senkisem itt lakik, a magyar helyzet a véleményformálókat nem érinti, mert ha érintené (teszem fel magamban logikusan), kézzel-lábbal küzdenének a javulásáért. A mellékelt ábra szerint viszont az ellenkezőéért küzdenek. Közelg a második kétharmad. Ami esetleg nem lenne, ha.

Persze. Hallottam én is, hogy reménytelen, és ez esetben szabad a vásár, mindenki azt rugdos, akit akar, nagy kárt már nem tesz vele. Szerintem természetesen ez nem igaz. Viszont a vélemény szabad. Demokrácia van. Még.
@Myrath:

a fogyasztásból évente 18000 milliárdot kivesznek stadionokra meg hamis állami beruházásokra azaz a fidesz pártkassza hízlalására

gazdaság nincs, gazdaságirányítás sincs van lopás és hazugság meg rezsidémon és a jobban teljesít ha belegebed akkor is

brühüyyy

ennek a szarnak lőttek jobb lenne ha az orbán becsomagolná és hazvinné a spájzban felcsúton akkor nem kellene annyit dumálni róla
meg vitatkozni a kispestiekkel kié is a Puskás Pancho mert ugye felcsúton anno már ismerték a gyertyát és petroljomlámpát is meg lavórban mostak de nem lábat az maradt máig büdösch

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
maraggyunk ennél a link linknél amit sírbatettek és hunbugoltak neked is

engem nem is érdekelnek de titeket kellene mert a ti húsotok és életetek

írjál annak a portugál sousa-nak hogy külgyön magyar 1978-as adatot amikor még nem is élt

brühüyyy

nem linkelek semmit

állítottam valamit és senki sem tudta cáfolni csak sok sirám meg hisztéria és fanyalgás és finnyás kétújjal fogva a faszt ha már beszopja

egyébként a GDP önmagában nem jellemző másra mint a GDP-re önmagára ahhoz hogy egy országot elemezzünk (ahogy azt én is teszem, kérdezd meg Krugmann-t)sokkal komplexebb elemzésre van szükség de ahhoz hogy némely sírbatett hunbugok felébredjenek ez is elég havazás előtt

brühüyyy
@rodeo36: Ha már sport, tudtad, hogy lesz ilyenünk is? :)

Nemzeti fittségi tesztnek vetik alá az iskolásokat. Készül a nyilvántartás: az állam minden gyerekről tudja majd, mennyire gyors és erős

hvg.hu/itthon/20140312_Nemzeti_fittseg_orszagos_adatbazist_hozna
@vakapad:

Kedves Vakszülő!

ahogy mondod. egyetértek. nekem csak reményhalam van, nem adom könnyen.
@vakapad:
:-(
Szomorúan értek veled egyet ...

És nem győzöm eleget "reklámozni" ezt a beszélgetést:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/365215_ez_a_kurzus_nem_fenntarthato

"Néhány hónapja egy határvidéki városban voltam. […] „Képzelje el, meséli nekem egy hölgy, két-három hete egy baráti társaságban voltunk hétvégén. Én ott zúgolódtam, hogy amióta itt ez a polgármester van – jobboldali a polgármester –, azóta a városban semmi sem történik, mintha megállt volna az élet. Majd hétfőn behív a vezető óvónő – mert a hölgy óvónő volt –, hogy azt üzeni a polgármester, most történt meg először és utoljára, hogy őt kritizáltam.” Ez dráma, hogy egy ilyen országban milyen messzire elér az önkény fenyegetése. Vagy: azt mondja nekem, ugyancsak vidéken, nagy titokban egy közmunkás, hogy „nem merek magával szóba állni, mert ha meglátnak a polgármester emberei, meg fogja nekem üzenni, hogy többet nem kell mennem dolgozni” – és azzal megy tovább. De nem tudom megmondani, mi van az emberek fejében. A levegőben sokkal több olyan elem van, ami 2006-ra hasonlít, mint ami 2010-re."
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far21402.pdf

Gyakorlatilag elmúlt az infláció. Hogyhogy nem folyik a csapból is? Máskor a Fidesz már ezerrel lobogtatja a zászlót.
Ez involválja a további alapkamatcsökkentést, tehát most már végképp kevesebb zsozsót veszel ki a bankból, mint amennyit betettél, ergo ki fogod venni, még jobban leül a hitelezés, a kivett pénzeden költeni nem fogsz, viszont a forint árfolyama ütni fogja a 340-et. (Ja, lehet költeni, Euro-t kell venni, még igy, 315-ön is meg fogja érni. ) Az ingatlanpiac viszont lehet hogy élénkülni fog. Ez az egy haszna lehet.
@rodeo36: "állítottam valamit és senki sem tudta cáfolni csak sok sirám meg hisztéria és fanyalgás és finnyás kétújjal fogva a faszt ha már beszopja"

:-) saját magad amortizálod :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és lesz olyan kérdés is, hogy: buzi e vagy?

meg milyen bringád van (mert az meg nemzetvédelmi eszköz)

a kurva annyukat

brühüyyy

hitler kutya fasza ezekhez képest meg a kimilszung
@Sir Bates dö Hól:
az milyen?

érvek semmi csak a nyavjgás

brühüyyy

ennyire nyavajások vagytok?

vagy még van tartalék?
@vitéž munkášőr:

én is havi jövedelemről beszélek

a bért terhelő közteher komponensei:

16% szja
4% természetbeni egészségbiztosítási járulék
3% pénzbeli egészségbiztosítási járulék
1,5 munkaerő-piaci járulék
a 10 % munkavállalói nyugdíjjárulékot nem számítom bele, mert az valahol egyszer majd visszacsorog a munkavállalóhoz, ha meg-, és eléri.

Tehát ezek együttesen 24,5 % közterhet tesznek ki a munkavállaló részéről

tehát
100000Ft. jövedelem után fizetendő 24500 Ft.
2000000Ft. jövedelem után fizetendő 490000 Ft.

tehát aki 20-szor annyit keres, az 20-szor több közterhet fizet. miért igazságtalan ez?
Mert csak?

Ha azt is figyelembe veszem, hogy a munkavállalók bérével arányosan kell fizetni néhány közterhet a munkaadóknak is, akkor még egy külön elképedés dobozt is kell nyitnom, a fizessenek többet a "gazdagok.

azok a gazdagok, akik eurora átszámolva 6666 eurot kersnek, ha 1 milliót veszek alapul, akkor nem a világ tetejét jelentő 3333 € jön ki.

és ez már ugye az a szint, hogy rohaggyanak meg a gazdagok.

a "vitát" -részemről- lezártnak tekintem.
@jaegtoer:
Nem ezzel van a baj, hanem a rendszer létrehozásával.
Volt egy bérezési rendszer, működött, ahogy működött, de mindenki be volt árazva,
Ha mindenki kapta volna nettóban továbbra is azt, amit, rendben, legyen egykulacsos.
De nem.
Változott a nettó és ezért jártak nagyon sokan rosszul, és nem azért, mert hirtelen kiderült, hogy egyesek munkája annyit sem ér, mint eddig, míg másoké jelentősen felértékelődött.

Nem hagytak kifutási időt a szelekcióra, amit ez a bérezési rendszer elvégzett volna békésen, társadalmi belenyugvással.
@dr. jenőke (jenőke):

egyetértek. nem is hiba, hanem bűn ahogy belepiszkáltak.... és a nyilvánvaló tények ellenére nem korrigálták, illetve mégis ráhagyták a válság miatt egyébként is megszorult munkaadókra, ezért aztán abban megint nem volt köszönet.
@jaegtoer:

Elkésve ugyan, de mindegy:

Van ez a sörös példa (olvastam már párszor mindenfelé). Arra lett kitalálva, hogy bemutassa, ha egy ország a nagykeresetűeket magas adózással kivándorlásra kényszeríti, akkor abban az országban előbb-utóbb senkinek sem telik majd sörre.

Azt előre kell bocsátanom, hogy én a legigazságosabbnak az egykulcsos személyi jövedelemadót tartom. A kérdés mindig az, hogy azt az adott ország megengedheti-e magának. A válasz szomorú: a./ Magyarország és b./ jelenleg nem. Személyesen nekem igencsak jól jött az egykulcsos – amíg volt állásom. Namostan, ahogyan az egykulcsos bevezetése, úgy az állásom megszűnése is a mostani regnálóknak köszönhető (ezek a történések persze egymástól függetlenek), ebből következően nem nehéz rájönni, hogy az egyén anyagi helyzete nem csak az SZJA mértékétől függ. Egy ország vezetésének elég sok módszer áll rendelkezésére, hogy a gazdaságának működését és a pénzek elosztását befolyásolja, azaz a sörös példa igazából csak akkor mond valamit, ha minden más paramétert befagyasztunk. Ezen paraméterek igencsak sokan vannak, fenti okból a példa sokkal inkább játékos átverési kísérlet, mint komoly érv bármire is.

1./ Ha megnézzük azt, hogy az igazi, nagy tömegben történt kivándorlás nem az egykulcsos eltörlése, hanem éppenséggel a bevezetése után indult meg Magyarországról, akkor nem mondható, hogy a bevezetés nagy megtartó erővel bír.

2./ Ha egy kormány lemond egy bevételi forrásról, akkor vagy a kiadásait kell csökkentenie, vagy a bevételeit növelni. A MANYUP egyszeri 3000 milliárd bevétel növekedést és további évenkénti 400 milliárd kiadás csökkenést jelentett, azaz mondható, hogy az egykulcsos miatti éves 500 milliárdos kiesést könnyen kompenzálhatta volna. De nem így lett, és amint az az egymás utáni Matolcsy csomagokból látható, az SZJA bevétel kiesést a sok egyéb elbarmolás miatt külön pluszként kellett kompenzálni.

Fentiek alapján mondható, hogy az ország ma még nem engedheti meg magának az egykulcsost, és nem is olyan lényeges az elmenetel szempontjából. Egyénileg persze jól jönne. Már akinek.
@vakapad:

értem. az ezermilliárdos áfacsalás biznisz, az ezerötszáz-kétezermilliárdra rúgó korrupciós pénzek nem tételek, ha arról van szó, hogy lehetne mindenképpen meglopni akit - kézenfekvően, és népszerűséget keltve is- lehet, törvényesen azért, hogy a törvényen-kívüliek tovább csapolhassák a közvagyont. ebben az olvasatban magyarország tényleg nem engedheti meg magának az egykulcsos jövedelemadót.
@vakapad:

az többkulcsos adó melleti érvelést az alábbi linkben foglaltak alapján tényleg megfontolandónak tartanám, ha nem arról szólna valójában az egész, hogy a belső kör miért lophasson el úgy 400 mrd-dal többen, hogy az ne tünjön fel senkinek.

jelentős többlet bevétele volt a kormánynak így is, oszt mire költötte?

de.
Kedves Vakszülő! ne tégy ki engem nagyobb tehernek, mint ami alatt roskadozok. az egyik szavazatom a Ferencé lesz már így is, a többkulcsos adó visszahozása ellenére is.
Csak tisztába teszem a dolgokat. 'me'hűűjje azé nem vagyok!' pedig, de.
nomégiscsak hűűjjee vagyok, a link lemaratt:

penzugyiszemle.blog.hu/2014/03/12/ervek_a_gazdagok_adoztatasa_mellett

ha kevés az időd akkor egy mondatban úgy tudnám összefoglalni, ha a jövedelemújraelosztás oly formában valósul meg, hogy az nem az inflációt, hanem a belső fogyasztás növekedésén keresztül gazdasági növekedést serkenti -tartósan(!), akkor túl sok szavam nincs ellene, mert ebben a formában a magasabb keresetűek is jobban járnak hosszabb távú érdekeiket tekintve a jövedelemcsökkenésük ellenére is.
süti beállítások módosítása