Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2014.03.08. 16:53 Fabius

Kegyetlen Feri, a Politikai Hulla meg a botránykönyv

Címkék: mszp zuschlag gyurcsány ferenc századvég

Napok óta a Cuslág könyvön, a belőle citált idézeteken és a vélt vagy valós hatásain röhögök. Ennél szebben nem jellemzi semmi a hazai politikai közállapotokat: A mutyista kókler a kijárónál is szigorúbb mázsát kap a csínytevéseiért, leguggolja amit kell neki, majd eladja magát harminc fillérért botrányhősnek az aktuális legerősebb kutya közpénzen kisámfázott intézményének. 

Nem tudom ki volt az ötletgazda, de a Habony - Gépont - Rogán háromszögben tudom elképzelni. Miszter Finkelstein úrnak ettől több esze van, ő nem sodorja bele magát olyan helyzetbe, amiben azért kéne haragudnunk Kegyetlen Ferire, mert aszonta ennek a szegény humoristának, hogy:

"„Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor belebaszunk a földbe."

Na, most aztán tényleg együtt érzünk Cusival, micsoda rettenet lehetett ez szegény párának. Nézni Kegyetlen Ferit meg az ő rideg, rángatózó arcát miközben tudja, ő aztán sokkal klafább és humarosabb csávó itt mindegyiknél, ők meg gyűlölik ezért. Ez annyira dermesztő jelenet lehetett, hogy arról nyilván a legnagyobbak is megemlékeznek mikor felidézik a múlt legparább emlékeit maguk között.

Schwarzenegger-Stallone-Hospital020812-jpg_000104.jpg

Micsoda fájdalom lehetett zsebre gyűrni azt az ötven millát a szocialistáktól, és micsoda trauma lehetett most kb ugyanennyit felnyalni Orbántól is. Remélem a kirendelt fidesztálibok megvédik az új aprószentet - ahogy megteszik ezt a frissen felfedezett Putyin barátsággal is - kurva ciki lenne most is köpködni mikor Vezérünk ennyit feccölt a dologba. 

960 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr615850165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet itt bűvészkedni, de ez a szar össze fog dőlni, mint a szovjetunió. vityának, ha mázlija lesz grácba köt ki, és nem kikötik:)
Azt mondta a Cusi, hogy túl okos volt. Na már most, ha annyira okos lett volna, nem ő, hanem Mesterházy ült volna börtönben, és most ő lenne a miniszterelnök-jelölt. A fickó bosszút áll.
egyébként, jut eszemben, Boldognőnapot kívánok minden varánuszbloggon trollkodó nőnemű nertársnak:)
A DOGOZÓ NŐKET SZOLGÁLOM:)))
Én is ezen röhögök már reggel óta:))
Nem gátlásos ez az idióta, "Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük".

Most éppen másodjára látjuk, hogy milyen okos.
Hurrá! Újabb címeres gazembert igazolt a NER! Lassacskán minden fontos ember ugyanazon az oldalon lesz.
Meg azt is mondta, hogy nem szerette az Mszp-t. De a pénzt azt szerette.
Elismerésem a Fidesznek. Profi módon, kockáról kockára építi fel a lejárató-kampányát. Először Simon, aztán ez a könyv... "Nem csak Simon sáros, az egész MSzP, de főleg a Gonosz." Végül is egyszer már bejött a ő*-i-beszéddel.
@V-PORT: Igazi győzhetetlen titánt igazolt a felcsút SE
@Pantagruel: Az egész ott kezdődött, hogy a Gyurcsány, meg az összes többi lejárt szavatosságú majom nem hajlandó félreállni. Hát most megeszik, amit főztek.
@Pantagruel: mi az elismerésed tárgya, me amit a fityesz épít az egy trágya:) nincs má manyup!
a szar összerogy a végén:)
@Orica Középföldi:

ez már kabaréba sem szellemes, csak durva poén...
@stoppos76: érdekes, a lejárt szavatosságú fityesz meg szárnyal. na ezt boncs ki:))
@taga20: de válogatós vagy! :)))

én már nem "dolgozom", csak teszek-veszek mosogatok...
@stoppos76: Ez egyrészt igaz, másrészt az ebből származó előny jelentős részét éppen cusival adta le a Fidesz
@guma: ez mibe vot? ismerős:)))
@taga20: :D

nem kell bontogatni.

elárulták, hogy a régebbi eredményekhez képest ma már csak kb 25% az aki válaszol a megkérdezettek közül...
tehát kb 75%-nak a (korábbi létszám) véleményét nem tudják...
@guma:

A poént arra értetted, amit mondott?
Merthogy azt halálosan komolyan gondolja.
Súlyosan személyiségzavaros az idiótája.
@guma: ez bé tervnek jónak tűnik, de mi magyarok hülyék vagyunk:) két pofára esszük a szart!
@Orica Középföldi: nem!

hanem erre a mondatodra:

"Én is ezen röhögök már reggel óta:))"
csintalan is hogy végezte?

Valaki segítsen: a közmédiában megemlítették azt amit gyurcsány jelzett, a perbeli felvételt, melyben zuschlag azt jelzi, hogy gyurcsány nem megy bele ilyen mutyikba? (ettől még továbbra sem vélem a szent grál hófehér paripás makulátlan lovagjának őt)
@taga20: :)

ettől én is félek...
@taga20: elismerésem tárgya, nekem, aki politikai árva, hogy ha eszébe jut valami a Fidesznek, hogy "most majd a Gyurácsánnyal jól kicsesznek", megvalósítják szépen sorra, hadd vörösödjön a túlmozgásos orra
@stoppos76: ezt a "lejárt szavatosságú majom" a teljes magyar establishmentre vonatkozik az olvasatodban?
@Sir Bates dö Hól: :D

ez a mondat: "csintalan is hogy végezte?"

szerintem helyesebben: hol!

(ha jól emlékszem reggel a mandin láttam kirakva a perből idézve...)
Cusi egy igazi politikai kurva, aki majd négy év múlva újabb memoárt ír És akkor 100 millát tolt a Fidesz címmel, ha nem lesz épp a sitten.
@miva?: üdv! régóta szeretném megkérdezni, egy semelyik pártért nem "rajongó" ahogy olvaslak, te egy ilyen vagy. mit ártott, mit tett olyant gyurcsány amit nem lehet megbocsájtani? nekem az "élvonalból" öszöd óta ő a legelfogadhatóbb politikus. szeretném megérteni mi az amit én nem látok! köszönöm előre is!
@guma: a tv, az a lényeg!... ki tud itt értőn olvasni?:-)
@Sir Bates dö Hól: :DDD

én is így értettem!
melyik tv? (ki tud itt értőn olvasni?:-) :DDD)
@Pantagruel: szép riposzt. de figyellek:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Úgy van. Majd 4 év múlva, amikor a patkányok hagyják elfelé a süllyedő hajót. Nem lesz valami szép látvány. De én (tudom nem szép dolog) jól fogok szórakozni.
@Sir Bates dö Hól:

Nem tudok segíteni, nem nézek közmédiát:))) Nincs is beállítva.
@V-PORT: ako előadja pl. kerényi, hogy csak azé konyakozott vityával, hogy a renccert bomlassza:))
láttam eleget, mindig ugyanaz ismétli maga magát:))
Lehet, hogy Cusinak ígértek valamit, vagy kapott is az Mszp-től. Lehet, hogy azt is ígérték, hogy ha kijön, akkor kap valamit, aztán nem lett belőle semmi.
és ha már szóba került Fabius is illeszthetné posztjába talán!

@Sir Bates dö Hól: én ritkán hallgatok, nézek valamit a közmédiában.

de megkerestem amiről beszéltem:

mandiner.hu/cikk/20140307_gyurcsany_videoval_vag_vissza_zuschlagnak

amit innen vett át! (valamelyik csak elindul:)))

www.facebook.com/photo.php?v=734721829893615&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201403
@Orica Középföldi: @guma: mert olyan nagy a szívetek...
povi.blog.hu/2014/03/03/tundermese_vagy_remalom

(nem véletlenül rühellem az önkéntes rendőrökez, polgárőröket, gárdistákat és "tolvajkergetőket", akár igaz akár nem az állításuk... a stílus maga az ember... igen, ha anyázok, az is én vagyok:-))
Kedveseim!
Szegény Cusi nem emlékszik, hogy kitől vette át az MSZP-lóvét, mert az illető maszkírozott álruhás ügynök volt/lehetett.
A FIDESZ-suska átadójával sem lesz problémája, mert - a fejlődéssel lépést tartva - most egy drón fogja kiszállítani a megérdemelt jutalmat.
Őrület, hogy mennyi rejtély és viszontagság között kell boldogulnia!
@Sir Bates dö Hól:
mindig is voltak mocskos, beteg emberek...
imádom azt aki felcsap bírónak, mindenkin átgázolva...

na de ez ám a csoda! mert mi csak csupa csodát alkotunk a világ okulására...
és ez hivatalos ráadásul. hogy nem ég le a bőr a képükről...

www.hirado.hu/2014/03/08/csucson-a-noi-foglalkoztatottsag/?source=hirkereso
@guma: csak azért kérdem, mert ilyenkor kiáll a hoppál-zsigó-selmeczi-kocsis-kósa brainstorming éppen ráérő tagja, elmondja "gyurcsány ferenc adjon választ, hogy miért adott pénzt az elítélt, korrupt (és itt még jönnek a jelzők) zuschlag jánosnak a hallgatásáért (megvan a válasz is), és ebben az ügyben mi szerepe volt bajnai gordonnak (semmi, de meg lehet kérdezni, ez ekvivalens azzal a kérdéssel, hogy pl. orbán viktor molesztálja ráhel nevű lánya mellett a lovakat is... a válasz szerintem a "nem, egyiket sem teszi", bár erre már kevésbè kiváncsiak az emberek, meg annyi szabad kapacitást nem nèzek ki számosak hardveréből, hogy a kérdés és a felet elfér egyidőben a merevlemezen)"... azt így csak-csak elérik céljukat...
@guma: hálistennek nem tudom megnézni a videót, de maga a kép is "haláli"... ez a magyar elit, ez a stílus, ez az elegancia... hát egyik sem egy lagarde (nem kedvelem őt kifejezetten, sumák korrupt politikus, de azért mégsem egy járási tanácselnök helyettesének néz ki:-))...
@Sir Bates dö Hól: :)

hol élsz?
nem ilyen kispályásokra bízzák a meccset (főleg, hogy a válogatott után a felcsút is kikapott, erősíteni kell most mindenhol)!

ezt most találtam (a mandi posztjának dátuma: 2014. március 7. 11:29 )a Duna tv adta le: 2014. 03. 08. 09:01:00, ekkor!

Zuschlag-könyv: G. Fodor szerint a mutyi a másik oldalon van

www.hirado.hu/2014/03/08/zuschlag-kony-g-fodor-szerint-a-mutyi-a-masik-oldalon-van/
Kedveseim!
Én már nagyon várom azt a bombasztikus sztorit, amely a jelenlegi Cusi-mutyit is elhomályosítja.
Pl. olyat, mint pontosan 20 éve, amikor a köztévében - a kampány részeként - bemutatták azzal a derék honfitársunkkal készített interjút, amelyben a hiteles szemtanú beszámolt arról, hogy a pufajkás Horn Gyula saját lábával rúgta ki az elfogott (ellen)forradalmár fogait.
Nagy sikere volt...
@DR. INKVIZITOR: Azok a régi szép idők. Chrudinák! Szinte már visszasírom. :)
@miva?: Neked voltak kétségeid, hogy nem ugyanarról az oldalról van szó???
Régi oktatóm mondta volt: Nézzél csak rá a kézfejedre! Na, hány ujjat lácc ottan?? Na azok kölönbözőnek láccanak, de ugyanahhoz a kézhez tartoznak, sőt ugyanaz az agy irányítja azokat!
@magándemokrata: bocsi, de a saját kicsi kacsódat sem látod, ha azt sem veszed észre, hogy egy kutya a TELJES politikai "elit", ott Háccsó Hátasztánban.
Biztosan emléxel, amit Dávid Ibolya mert mondani, az ő szájával, hogy 70-30, nyugodj bele ez nem urban legend, hanem a véres valóság arrafelé! Gyurcsány épp akkora tolvaj, mint Orbán. Esetleg jobb a sajtója...
A NER Huszárok egy gyöngyszeme: :D

"Simicskó István sportért felelős államtitkár közleményben tudatta: tájékozódik az olimpiai jutalmak kifizetésével kapcsolatban – miután az Átlátszó nagy nehezen kiperelte, és így végre nyilvánosságra került, hogy pontosan ki és mennyit kapott. Csakhogy az elszámolást ő maga fogadta el 2013 júliusában.

Most, hogy az Átlátszó majd’ egy éves huzavona után nyilvánosságra hozta, hogy ki és mennyi jutalmat kapott a 2012-es londoni olimpia nyomán, Simicskó István sportért felelős államtitkár is tájékozódni kezdett az MTI-OS-nek csütörtök este eljuttatott közleménye szerint. A gond – ahogy azt az Index részletesen is megírta – nem a sportolók, hanem a sportvezetők, sportszakemberek jutalmai körül van, akik sokmilliós nagyságrendű összegeket vihettek haza. Kérdés, hogy ezek mögött állt-e – arányos – teljesítmény.

Simicskó nyilván a sajtóvisszhang miatt kezdett tájékozódásba, hiszen a jutalmakról egyébként elég pontos értesülési voltak. Az elszámolást ugyanis ő maga fogadta el és írta alá."
index.hu/bloghu/atlatszo/2014/03/08/olimpiai_jutalmak_simicsko_arrol_tajekozodik_amit_fel_eve_maga_irt_ala

Szegénykém, ez tényleg olyan ecceri, mint amilyennek kinéz...
Zuschlag, meg a többi szimpla piti tolvaj, hol van ezekhez képest?
@taga20: Csatlakozom. :)
+ A dolgozó nőket "szurkálom"! :D
@nincs_itt: te hülye vagy bazdmeg! orbán mikor a kurvaéletben csinált valamit a verseny szférában, vagy a gazdaságban???eszedné vagy?
@Marcellusca: végre egy értelmes férfi:))
1998 tavasz - OGY nyer a fideSS - beregi ár
2010 tavasz - OGY nyer a fideSS - bódvai+sajó ár
2010 ősz - ÖNK. nyer a fideSS - vörösiszap ár

2014 tavasz - OGY nyer a fideSS - ??????? ár

mi lesz az ÁR vajjon ???
vegyétek már észre balf@sz/birka magyarok hogy Isten nem írhattya fel az égre, felhőkkel szájbarágósan hogy ebbe "beledöglesz magyar!"
ő JELEKET szokott küldeni... ennyi inteligenciát feltételez...
@Marcellusca: fejcsd meg nekem, mi az az íj?
@taga20: gyurcsány sem a klasszikus versenystférában és gazdaságban mozgott... ezt nem látni szemellenzőre vall, éppúgy, mint orbánt dícsőíteni kritika nélkül (bár vele kapcsolatban, ha kritikusan szemléled, tényleg csak az anyázás megy:-))
@Sir Bates dö Hól: Na, ja.
Megy itt is a cuslágozás, meg, hogy kiborította a bilit, de arról egy hang sincs, hogy gyakorlatilag Gyurcsány egy óra alatt - videófelvétellel! - cáfolta.
Az egészet. Mert azzal az egész könyvet(?), riportot lenullázta.
Kabátlopás esete van - megint - kéremalássan! :(
@Vitéz.László: laci, bazd meg az istenedet! ha lenne, nem lenne ez a dzsuvavitya:)
@Sir Bates dö Hól: megy most a helyénvaló szinonimája:-)
@taga20: Í.J.(B.) = Így Jártál (Bazeg). :D
@taga20:
@Marcellusca:
Kaptok a pofátokra otthon! :)
KAMUGÉPEK!
Ma papucsban hazaosontatok, oszt egy nagy csokor virággal, lihegve, nyelvlógatva nyalizatok egész nap - IGEN IS DRÁGÁM!!!
Kis hedonisták! :))
@Sir Bates dö Hól: ako hol mozgott, dö hól?
ha te a két faszi, két tábor közt egyenlőséget teszel, ako fasz vagy!
egyébként bírlak:)
@taga20: szerintem van Isten !

a térgyét csapkodva teli pofával röhög az arkangyalok társaságában...

"ezek mekkora marhák:)))"
" a fideSS mafia ezermilliárdosával horgya szét a köszpénzt és megint megválasztyák:))))"
na küldök egy "ár" at nekik... hátha elgondolkodnak:))))

Isten: "ha ezek ijjen nevecségesek lesznek továbbra is... az összes többi ügyemra nem jut időm a röhögéstől..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na segítek te, 152-156-os:)
az én drága feleségem megveszi előre az ajándékot és aszt adom nekik. nem pazarolhatom a családi ezüstöt:)))
@nincs_itt: értem, nem látok a pályán! gyurcsánynak jobb a sajtója? tudod, gyurcsány lop.. szerinted 4 év alatt nem tettek meg mindent azért, hogy "téged" igazoljanak? sajnos nincs tökéletes politikai elitünk! a magánéletemben, nekem nem akart semmit megszabni a bal oldal, viszont a jobb oldal egy gázon.. még mindig az a kérdésem mi az amit nem lehet megbocsájtani ennek az embernek?
@Vitéz.László: az a helyzet, hogy úgy néz ki, hogy te egy debil vagy! pedig neked van igazad, má jó rég óta. örülj bakker:)))
@taga20: nem, csupán érzelem nélkül szemlélem azt, amit látok:-)
elítélhetem én a pénzért az utcán bájaikat árúsítókat, de képmutatásnak tartom, ha ezzel párhuzamosan lájkolom a kitartottakat:-)
@taga20:
Romantikus alkat vagy, hiába, no!
A kuty is ilyen céltudatos nálatok??? :)
@taga20: ha az érdekel, hogy mi az amit NEM "hátszéllel", politikai kapcsolatokkal ért el, akkor nem lesz hosszú a lista...
Nyugodj meg, számomra mindegy, de ti akarjátok eldönteni, hogy ki vagy mi vezesse azt az országot!
Akkor legalább magatoknak NE HAZUDJATOK!!
@taga20: ezek szerint ma kapott tőled egy vileda-felmosót és egy persil 2-in1-t:-)
@taga20: azt se tudod minek örülsz! :DDD

egy halom kaktusszal köszöntött minket ez a hapsi :)

pedig én csupa jó tanáccsal szolgátam (ugyan ott!), de ma már felesleges minden szó vagy kép :)
@Marcellusca: én meg aszt hittem valami nagy író:)
mindig hülyeségre gondolok:)))
@magándemokrata: magándemokratám, lehet, hogy le sem szarták a magán életedet, de jobb lett(volt), lószart Papa! Menetelt az ország a xar felé, lassabban, szabadabban, számít ez bármit? Mielőtt nekem támadnál, leszögelem, hogy számomra NEM alternatíva a jelenlegi xarra egy gyurcsány...
@magándemokrata: " magánéletemben, nekem nem akart semmit megszabni a bal oldal"
sokan itt pont ezért, és csakis ezért hajlandóak a fidesz ellenében rájuk húzni... de semmi több nem szól mellettük:-(
@guma: No, de millen szép virágú kaktuszok? :DD
@Vitéz.László: ha tényleg van Isten, tegye úgy a dolgát, hogy végezzen célzott támadást, mint a lengyel géppel Szmolenszknél...
@guma: drága drága, válogasd meg a csávókat:)
én sztenderd jó vagyok:)))
@guma: én szeretem a kaktuszt. ha hűségesen neveled, megajándékoz virággal. és szerintem az emberi kapcsolatoknál is ez a lényeg. a hűség, és a törödés. és akkor lesz virág.

ennyi.
@nincs_itt: csak csendben jelzem, hogy a szabadállamból nézve van csak igazad... én sem moon vagyok... viszont akik ott vannak, nekik ez maga a pokol... mi holnap reggel beülünk egy bierstrubeba vagy brasseriebe, de nekik ott kell lenni...
@V-PORT: Hát, Zuschi ehhez ért, micsinájjunk? Ezt tudja, ezt csinálja.

Egyébként valahol sajnálom Zuschit, sok közös van benne Jézus Krisztussal :) Szegény Jézusnak is meglehetősen erős fixa ideája volt, hogy ő a kiválasztott, aztán a kereszten kellett neki rájönni, hogy cumi van. (Eli,eli, láma sabaktani), nincs megmentés, elhagyás van. Zuschi is azt gondolta - és akár joggal - hogy amit csinál, az offé, (esetleg "cosi fan tutte") és ha bukta van, majd lesz megmentés. Csak nem volt fogékony a figyelmeztető jelekre, ld. "Gyurcsány nem érti". És amikor bukta volt, és várta volna a megmentés, az bizony elmaradt, mondhatta szegény, hogy "uram, uram, miért hagytál el engem".
Na most a másik fele a dolognak, hogy hányingerkeltő módon a bíróság rávert mindent, amit csak lehetett, kapott annyit,amennyit terroritásk meg gyilkosok kaptak, tényleg elvitették vele az addigi meg az utána következő összes balhét. Berágott. De megint rossz lóra tett.

Egy biztos: Zuschi pénzért - mégpedig sok pénzért - csinálta, amit most csinált, de nem is vele van a baj. Megértem, legeny neki egy kis jó is. Hanem azzal a magyar zemberrel, aki az egészből csak ennyit lát: "ötvenmillió".
@Sir Bates dö Hól: azé a különbség az különbség!
talán eszt érzed? egyébként érzem amit moncc:))
@nincs_itt: fletozár sosem mossa le magáról, hogy neki köszönheti ez a szerencsétlen ország a NERt
@nincs_itt: minden nap elolvasom a blogot, tisztában vagyok, mi a véleményed! de választ még mindig nem kaptam. nem kötözködöm, csak szeretném tudni mit nem tudtok neki megbocsájtani?
@Penivaldes: kislány! :)

csak erre a szövegre reagáltam (a kaktuszt em szóltam le!).

Marcellusca 2014.03.08. 19:51:22
@taga20: Csatlakozom. :)
+ A dolgozó nőket "szurkálom"! :D

taga20 2014.03.08. 19:53:41
@Marcellusca: végre egy értelmes férfi:))
@Marcellusca: valóban Marcell, te már rájöttél, hogy csak télen öntözz, és akkor lesz virág.
Füreden is kibújtak a krókuszok
@guma: asszonyom, én elfogadom mindenki heppjét.
M bizonyára vívó
@taga20: akkor a különbség az irreleváns a kérdés szempontjából, ha érzed amit mondok:-)... de nőnap van, legyen ma neked igazad:-)
@guma: drága guma, ha valakit, ako téged.
kutyu itt fekszik mellettem, nem a csajok mellett. kutyu színészkedik? ez nem kamu:)
@Penivaldes: Na, végre, valaki kezdi kapisgálni a "kaktusz" lényegét. :)

Pusszantás, Hercegnőm! :D
@Sir Bates dö Hól: a mai szegénységben, mindenféle téren, ez egy nagyon komoly erény!
lányok, asszonyok és mindenki más, hallgassa szeretettel a ma 70 éves Hacki Tamást!

www.youtube.com/watch?v=woN3w-53864&list=RDwoN3w-53864
@nincs_itt: tudod, haver, Gyurcsány lehet, hogy "politikai hátszéllel" szerezte a vagyonát. Legyen igazad. De:

1, nagy ellenfele, Orbán viszont egyszerű hatalmi visszaéléssel. Miniszterelnökségéig gyakorlaitalg egy gazdasági nimand volt.

2, A Gyurcsány elképzelése egy Magyarországról összehasonlithatatlanul vonzóbb számomra, mint az orbáni Magyarország képe.

És ameddig nincs egy olyan valaki, aki tiszta, mint a hó, szegény, mint Jézus, hasonló elképzelései vannak Magyarországról, mint nekem (meg Gyurcsánynak), el is tudja adni az elképzeléseit, tud maga mögé tömeget állitani, és nem Gyurcsány, addig én Gyurcsányt támogatom. Akkor is, ha én vagyok az országban az egyetlen.
@Marcellusca: a kaktusz megelel életvitelemnek, néha magamnak is elfelejtek enni adni,.
"Azt gondolom, sőt, hiszem, hogy ha csak valaki nem moral insanity, úgy hat év börtön megedzi a lelkét, és alkalmatlanná teszi l’art pour l’art hazudozásra"

tovább nem is olvasom, bruhaha, az elcsépelt szókészlet alapján igen, ez a numero 5-ös

m.mandiner.hu/cikk/20140308_bayer_zsolt_a_zuschlag_narrativa
@taga20:

a kutyu mindent tud és ért. színészkedni is tud :D
és mi a neve a kutyunak?
(hogy tudd miért kérdezem...
offforever.blog.hu/2014/03/08/nonapra_-d )
Amikor korábban a Putyinnal tárgyalót hazaárulózó brigád most menetben gondolkodik Putyinért...
Amikor a korábban cuslágozó brigád most cuslág szavai a zászlaján indul harcba...
Amikor a korábban cuslág millióit firtató brigád most közmilliárdokat sikkaszt...
Amikor a korábban politikusi hazugság miatt sikító brigád most áhítva vágyja a politikusi hazugságot...
Amikor a korábban a kormányzati lopást hörgő brigád most abszolválja a kormányzati lopást...
Amikor a brigád majd még egy ciklusra tovább biztosítja a regnálók hatalmát...

akkor bassza a Pannon-lemez aljára ezt az országot egy Gellért hegy méretű meteorit.
@Marcellusca: az orchidea nehezebb, de nekem az is kivirágzott. Neked is ölelés szépfiú. Világolja be értelmed a Napot
@vitéž munkášőr: Ha ez a tény igaz, akkor Orbán hat év börtön után szintén nem fog tudni hazudni?
@Sir Bates dö Hól: nem csinálok úgy, mintha értenélek. gondolom ezé nem neheztelsz rám:)
@Penivaldes: itt csak a szokásosak - jut eszembe, van egy ismerősöm (helybéli), az ölyvöt ölívnek olvasta egy mesekönyvből a keresztlányomnak...

ez már csak azért is meglepő, mert ebből a madárból annyi van ertefelé, mint a sár... bár, a varjút is kányának híjják :-)

ADY ENDRE: A SZENT VARJAK

Varjak, varjak, kóbor varjak,
Trágyás mezõk szabad népe,
Madár-szalon söpredéke,
Ti vagytok a szent madarak.
Ha jajongva fölrebbentek
Lég-hálóként tovább szálltok
S megfullasztjátok az átkot,
Mit utánatok küldenek.
Ti károgón is kacagtok
S mikor tollaitok hullnak,
Nem siratjátok a multat:
Jönnek uj varjak, uj mezõk.
Szent madarak, mindig lesztek,
Mindig szálltok, mindig jobban
S a szines madár-szalonban
Szidnak titeket irígyen.
Ti vagytok: a boldog élet,
Az átkozott irigyeltek,
Gyertek felém, gyertek, gyertek,
Varjak, varjak, szent madarak.

youtu.be/DVdn9Rvbv6k
@guma: milo. nem túl eredeti, de jó:))
@magándemokrata: leadtuk az igényeket, jó az akciós tescós narancsital is a frissen facsart helyett... csak azért ne ámítsuk magunkat, hogy a sárga szinezett cukros vizet iszogatva elértük minden világok legjobbikát... főleg, ha tropicana (x) árat fizetünk érte... persze az már haladás, ha nem lóhúgyot szolgálnak fel... azt azonban ne feleddjük, hogy normális helyen ez az α, s nem az Ω..
@magándemokrata: ha látsz a pályán, akkor a kérdésnek sem szabadna felmerülnie! De segítek @vitéž munkášőr: idézve szabadon, az az "ember" is részese annak, amit a valamikori hazámmal tettek!!!! Nem kis része volt a jelenlegi "kormány" tevékenységében! Ugye nem kell elmagyarázni???
büdös rohat komancsok és dakoták
@DarthVader: figyu cimbi! értelek, sőt orbánnal kapcsolatosan igazad is van! de azért NE feledkezz meg a gyurcsányi "karrier" hátteréről sem!
Az nem úgy volt, hogy pápai szegény KISZ-es eccercsak megokosodva, meggazdagodva került elő! Mert ugye azokat a meséet Te sem hiszed, amik arról szólnak:
- nem vót semmim - tekintetes táblabíróság - eccer csak ott termett, az kazalnyi pénz, részvény megafaxomsetuggya mi még! Lásd Csányi usw!
@vitéž munkášőr: nem mentséget keresek neki, de saját pártja elárulta, rengeteg szimpatizáns, "gyurcsánfan" nem ment el szavazni 2010-ben! na ezért lett 2/3! szerintem! nem véletlenül alapitott új pártot. most nem fogjuk megtudni mennyi a támogatottságuk, de az ep szavazás átfogja irni a bal oldalt.
@Sir Bates dö Hól: Persze!! tisztában vagyok azzal, hol élek! Ezért is irritál az a hozzáállás: A fost unom, legyen inkább szar vacsorára!
@Penivaldes: most jól érzem magam, bevertem egy pár üveg cseh sört, a jószomszéd pálinkáját is meg kellett kóstolnom és a hangulatomhoz tökéletes aláfestésként Atoms for Peace-t hallgatok :-)

http://grooveshark.com/#!/album/amok/8654294
@magándemokrata: Ezért is irritál az a hozzáállás: A fost unom, legyen inkább szar vacsorára!

Mit ír át, micsoda?? Mit tucc meg, miből?? Van életed, olyan, amilyen, van bevételed, gondolkodsz is. (?)
@nincs_itt: fentebb válaszoltam vitéz kollégának, de köszönöm!
@Sir Bates dö Hól:

valamit elfelejtesz.
azért az ő cége üzemelt - nem tüntette el vagy számolta fel. a melósok tisztességes bért kaptak.
a cég nem halmozott fel és volt tartozása minden felé.
még az államnak is fizette az adókat, közterheket, ami azért a "konzervatív" okdalnak nem volt erőssége!
ez talán nyom a latba valamit...
@nincs_itt: én értem, hogy összemosod gyurcsány pár milliárdját, csányi pár száz milliárdjával. mennyi az annyi?
@nincs_itt: az előbbi szövegem véleményed nem zárja ki.
@taga20: Ne kezd!! Bakker, az a szüleid és Te pénzed is! Baz+! Amnéziások országa lett ott??
Mesélj, mennyi idő alatt kaparnád össze a "pár milliárdot"???!!! A pár százról nem is beszélve!
mi a mentség? Ja, hogy az kevesebbet lopott, mint amaz? Brávó!
@nincs_itt: a torta szelet gyurcsányt fogja igazolni! úgy irja át a bal oldalt! szarozol, fosozol, látjuk, átéljük! Darth Vader irta, amig nincs nála elfogdhatóbb, birja az én támogatásomat is!
@guma: értelek, sőt egyet is tudnék érteni ezzel, amennyiben a zátlag Jóskának is jutna. De nem jut, durva régen nem!
@magándemokrata: Legyen neked Karácsony! Remélem elég fiatal vagy, hogy megéld a változásokat! Szerény megítélésem szerint, a szar és fos elég pontosan fedi a választékot. Ha van még időd kb 30-50 évet várni, akkor reménykedj a torta szeletekben...
@nincs_itt: egy kérdés. mé van az, hogy valaki kitelepül és egyből ossza az észt? brávó!
sipi, puszita és társai. te is!
@V-PORT:

Despite the fact that Orbán, during the weekend, announced that he had ’never lied’ to the Hungarian people, our fellow diplomats clearly remember that during the campaign, when meeting with EU Ambassadors, he urged them to ’pay no attention to what I say to get elected’

őt a börtön sem törné meg

XDDDDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem inkább csavarozz meg egy-két vindozt, me nagyon gyagyás vagy ma:)
@taga20: Azé' van, mer' lehet, hogy másként látunk egy-két dolgot. Nem osztom az észt, mert úgy vélem a blog látogatói között nem szükséges. De mesélj, miben is osztottam az észt? Nem megsértődni kell, meg kiköltözőzni, hanem esetleg végiggondolni, hogy mit is ugat az a gyökér!
Te, tudod mit, költözz ki, lássuk változik-e a véleményed?!
@nincs_itt: persze, 16 vagyok, nincs kint a felnőtt tartalom azért tudok itt kommentelni! tagának adok igazat!
@magándemokrata: OK! Küzgyetek meg a piros lapátért!
De tuggyátok mit! Gyertek, csináljátok utánunk!
Ja, akkor már elég, hogy mi messziről vagyunk okosok. Ti meg kalandvágyból maradtatok ott! Tényleg ne kezdjük a mocskolást!
Lassan minden szar alakot összegyűjt hazaáruló moszkovityenka,vannak már bőven mszmp kb tagok,III/III-as besúgók,mszmp munkásőrujságíró,most még cusi is kell neki.
Egy polgárral (?) na jó, magyar zemberrel beszélgettem a minap

Szóbajött a gazdasági növekedés.

Mikor felhomályositottam, hogy a GDP növekedése 2002 és 2006 között 4 % volt +-.01 %, az ipari termelés volumenindexe 6 és 8 között, ( most 2%, és megy a halleluja) erre jön az a faszi, a Gyurcsány, és azt mondja, elkúrták, nem gondolkodott el, hogy mi a fenét dumál össze-vissza, hogy mit kúrtak el? Nem. Hogy akkor nem, rendben van, hiszen akkor nem volt mihez viszonyitani. De most? Most, hogy 2 % -os ipari növekedésnek örülni kell, most sem? Hogy mi lehetett az az elkúrás? Hát, tényleg.

Államadósság. 2008-ban az MNB devizatartaléka 17 MD Euro volt. Egy év múlva 30 MD, a kormányváltáskor 34 MD Euro. (Nagyjából annyi, mint most.) 2008.novemberében 5 millió euroval nőtt 1 hónap alatt. Az deviza államadósság 2008 novemberében kb 1200 MD forinttal nőtt. Ez 250 Ft körüli Euro-árfolyamon számolva megyegyezik az MNB tartalék növekedésével. Úgyhogy most 17 MD Euro devizatartalékkal van több az MNB-ben, mint volt 2007-ben. Az mai áron számolva 5 000 MD forint. A GDP nagyjából 17%-a. Tehát ez az államadósság ott van az MNB-ben.

Hát, nézett a polgár, és gyűrte a homlokát. Mondta, 2010-ben kellett volna.
@nincs_itt: :)

nézd én azt hiszem az elfogadásában és megítélésében ez döntő szempont.

nyakába varrni nem lehet mindent, akkor sem ha ott volt a körülményeink alakításának kohójánál.

miért gondolom ezt?!
mi a mi munkahelyünkön azért viszonylag kitudtuk harcolni, hogy Jóskának is jusson emberi élethez méltó bér és minden más juttatás.

ja, hogy közben az ország zömében feladták különböző okok miatt az összefogás erejét, azt már csak nem varrod a fletó nyakába...
mindenki csak a saját pecsenyéjét akarta sütögetni, közben kihúzták lába alól a talajt, mert arra sem volt képes, hogy normális érdekvédelmet építsen...
@nincs_itt: ha máshogy látunk egy-két dolgot, spongyát rá:)
nem sértődtem meg. nem költözök egyenlőre.mibe kéne egyébként tőled?
@Sir Bates dö Hól: "gyurcsány sem a klasszikus versenystférában és gazdaságban mozgott"

Magyarországon klasszikus versenyszféra az elmúlt ötven évben mikor volt?
@taga20: az utolsó mondatot nem értem!("mibe kéne egyébként tőled?@guma: ") egyébként meg egyet értünk, sok mindenben, az pár apróság meg nem számít!
@nincs_itt:
"Tényleg ne kezdjük a mocskolást!" - Akkor, talán, nem kellene osztani az észt!
Elhiszem, hogy messzebbről másként látszódnak a dolgok, de mi sem vagyunk (teljesen) hülyék.
És igen, csupán "kalandvágyból" maradunk itthon (ezzel a sok kretén politikussal a nyakunkon). :(
@Marcellusca: haver és még igazuk is lehetne:) de mér az bassza a pofámba a szart aki ide is szart. elhúz a picsába és arcoskodik. rosszabbak, mint a fityeszcsürhe!
@guma: semmivel többet nem varrok a nyakába, mint a többi csibésznek!
Tudod, itt ahol elterülök jó ideje, az átlag Jóskának jut mindenhol, nem kirívó eset, egy olyan cég, ahol a kollegák "kiharcolják". Persze ehhez kell az Jóska is!
@guma: ha akarom, de lásd a narancslé-példabeszédet:-)

Vicc nélkül: ha moon vagyok, ha lehet választani (előző tv alapján) inkább húznék rá, mint másra (bár bokrost meghallgatnám)... ebből a kínálatból... de nem változik a véleményem:-)
@nincs_itt: "Ugye nem kell elmagyarázni???"

De.
Wagner úr jutott eszembe, mikor sírva kérte ne beszéljenek neki olyan valószínutlen osszegrol, mint 1000$. Legyen $10, arról tudja, hogy létezik.
Cusi 50 milkája, Simon 100-a meg a "valószínuleg tobbmilliós sikkasztás torténhetett esetleg..." csupa emberarcú disznóság.
1000 mrdok? Felfoghatatlan. Pláne módosult tudatállapotban.
@Marcellusca: Akkor te se kötekedj! Fogadd el, hogy van amit innen(messzebbről) "jobban" látni. De mindenképpen másként!
Ahogy ki is fejtettem, nincs szükségetek az "ész osztásra", éppen elég van, mert ott is létezni tudtok ez már Bear Grylls-i magasság!
Csak annyit kérek, hogy a jó szándékot fogadjátok el! Tévedésből sem szavaznék olyasvalakire, aki mér eccer bizonyította, hogy impotens. Igaz a jelenleginél jobb volt, mert legalább beszélt róla!
@taga20: Na, ja.
Mindig van egy olyan érzésem, hogy bedőltek a fityiszes propagandának, hogy gyurcsi megmonta: el lehet innen menni.
Csakhogy folytatódott ám a mondandó: itt lehet hagyni minket a sz@rban ...
@taga20:

Táltos törpe új álarcot visel

Sosem hitted, amikor mondták,
hogy vannak még gonosz mesék
Most már tudom, hogy te is látod:
ez egy elátkozott vidék

Sámánok járják itt az erdőt,
izzik a mágikus parázs
Ráolvasók vámpírok ellen
és minden szó lidércnyomás

Ez a tündérország,
elvarázsolt táj
mesebeli népe
új csodákra vár
Ez a tündérország
háborúban áll
Magával harcol
és békét nem talál

Hát nézd a táltos törpét
megint új álarcot visel
Miközben szól az álszent kórus
a métely magvát hinti el

Ez a tündérország
elvarázsolt táj
mesebeli népe
új csodákra vár

Ez a tündérország
háborúban áll
Magával harcol
és békét nem talál

Ez a tündérország

www.youtube.com/watch?v=Occ-mZB58II
@Nemzeti Halpedikűrös: Ha kevésbé xar/fos, akkor jelenlegi nem alakul ki... rosszul látom?
@nincs_itt: semmi mocskolás, csak kicsit magas a ló! én is tudom, hogy jó döntés lenne az lmp, de nincs támogatottságuk! muszáj vagyok támogatnom a gyurcsány féle társaságot, mert tudod gondolkodom! az lmp-s szavazatom orbánt támogatná! mert igy működik az rendszer! világ életemben megkerestem a pénzem, csak mióta viktor gátol benne, + az országot azóta nem fényes a kassza! de vannak komoly szponzoraim, csak ott nem osztják az észt, hanem azt mondják gyere itt megtudod csinálni amit, mo-n nem! nekem, a belepofázás az életembe, + a melómat vette el! de tudod ilyen maradi vagyok itt szeretnék élni, de nem minden áron! ha kormányváltás lenne vissza állna a régi rendszer, lenne munkám, mosolyom! ezért vagyok itt! nekem itt van dolgom! de ha gátolva leszek, irány, lehetőség van rengeteg!
@nincs_itt: "Nem megsértődni kell, meg kiköltözőzni, hanem esetleg végiggondolni, hogy mit is ugat az a gyökér!"
ezt írtad nekem.
egyébként sok mindenben igazad van, bírom a barom arcod, de ha elmenekülsz a jóba, ne köpködj visszafelé, azokra akik még maradnak. csak ennyit kérek tőled.
@Marcellusca: Látod, ezt nevezik prekoncepciónak! Szerinted mennyi ideje távoztam?
@Nemzeti Halpedikűrös: hát pl. mind a cigaretta-csempészetben, mind a számlagyárakban totál klasszikus versenyszféra volt:-)
@nincs_itt: Nem kötekedek. :P
Szeretem olvasni a hsz-eiteket. Pont azért, mert új dolgokat írtok, példákat "jobbvilágokból" és azt is elfogadom, hogy másként látjátok az itthoni helyzetet, de ...
De, hogy igazán átérezd, ahhoz benne kellene lenned/lennetek!
Én csak azt szoktam sérelmezni, ha magaslóról osztjátok az észt.
Tisztelet a kivételnek!
@nincs_itt: :D

mehetek aludni!
mert kell bizony a Jóska! de ne csak a száját járassa, hanem melózzon és ha kell tanuljon állandóan mert a technika se áll le.
ha belegondolsz a svédek milyen szegények voltak és ma hol tartanak, ez az eredmény csak a (népnek) közösségnek alapvető koncepcióinak meghatározása és felállítása után valósulhatott meg.
@taga20: Baszki! eccerű vagyok, mint a faék! Durvára nem akarok senkit megbántani, de sikerül! Bocsánat!
Nem köpködök visszafelé! De fájhat, hogy a szülőföldem szarrá megy???
Nem menekültem, bocsi, hívtak. Én meg gyöttem, a faxom se tutta akkor, hogy mire, hogyan. Álltam, mint papfasz a lagziban, tájoltam mint a póstagalamb. De teljesítettem, majd megdöglöttem időnként, mert itt külföldi voltam, ott meg újabban "menekült"! Meg a faszom! Ott is megálltam helyem, itt is! Ennyi!
@nincs_itt: Nem prekoncepció! Tapasztalat.
Egyébként fog almam senemnincsen, mikor mentél ki.
@Marcellusca: Tényleg nem magas lóról, komolyan!! De időnként annyira bántó, hogy értelmes, törekvő jóravaló emberek(Te is), tapicskolnak a mocsárban, mintha nem látnák(dehonnem!)merre az előre! Ilyenkor lehet, hogy nem a megfelelő hangnemben szólalunk meg. De nem rád, hanem érted! Érted?
@vitéž munkášőr: Á, dehogy.
Rodeó papa külön kategória.
Övé a Bölcsek köve. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mér érzem mindig úgy, hogy egy ívásúak vagyunk, vagy aszt, hogy gyökér vagy:))
www.youtube.com/watch?v=rkKS2x6F8CI
@nincs_itt: "Tévedésből sem szavaznék olyasvalakire, aki " Ha szavazol, nem Gyurcsányra szavazol, hanem a magyarországi lakóhelyed valamelyik jelöltjére. A lista jelentősége sokkal kisebb mint a korábbi rendszerben.

Mostan egy potenciális (bár nem túl potens) nagykoalició jelöltjei állnak szemben egy penetráns kamukoalicióval. Az ilyen sokpárti koalicióknak sok hátránya van kormányon, mondják a halbiológusok. Viszont az is igaz, hogy ellenőrzik egymást. Nem szaladhat el egyikkel sem túlságosan a ló. Nem az a kétpárti versengés, amire a fidesz és a maszop vágyott valamikor, és közben szétbasztak minden más politikai, és tegyük hozzá, civil kezdeményezést, kéz a kézben. Ezért nincs most kipróbált, tapasztalt, normális politikai elitünk egyebek mellett.

Valamikor a KGST-re mondták, hogy hét sovány tehén, amelyik egymást feji. A mostani demokratikus választási koalára meg azt lehet mondani, hogy hét sovány bika, amelyik egymás tökét szorítja.
@magándemokrata: @nincs_itt: @taga20: @Marcellusca: szerintem tényleg máshogy látod a helyzetet, ha van rá szemed... az mindenképpen fontos, hogy nem kell azt a poklot/trágyadombot megélned nap nap után... de annak, aki moon van minden jobb, mint ami most van, hisz ti vagytok abban, nekünk, akiket nem fenyeget az, hogy elborít az a szar, távolról tán jobban és tisztábban látszik, hogy amibe kapaszkodni lehet egyáltalán, az nem egy luxus yacht, hanem egy ladik, szintén tele fossal... persze az még mindig jobb, ha csak derékig vagy a szarban, mintha ellepne... én itt látom a különbséget...
@nincs_itt: mi az és? ne legyél cinikus! jó éjt!
@taga20:
www.youtube.com/watch?v=6gG_7hOv1ho

Há'mer olyan prosztó vagyok, mint teeeeee...
Tudod, PROLI! :D

@Marcellusca:
Még'hacsak... de a RUM-ja is... :)
@guma: Errefelé, nem kicsi firmáról beszélek, átlag Jóska megy ám tanulni, mint a huzat! Sőt, alhelyettesátlag én is! Mer' aszongya a munkaadó, hogy enélkül nem megy ám! 63 éves gépkezelő is elballag a zokosításra, mert különben holnap nem tudná bekapcsolni se azt a xart!
@taga20: Ezt láttad már? :)

A Jobbik népszerűsége tettekre sarkallta a nyolcvankét egyéni jelöltet állító, Schmuck Andor vezette Szociáldemokratákat! A párt elnöksége döntött arról, hogy holnap
felhívással fordulnak az összes, országos listát állító párt elnökéhez, azzal a javaslattal, hogy a kampány hátralévő időszakában a demokratikus erők tegyenek meg mindent a Jobbik előretörésének megakadályozása érdekében.

Indexesek kommentje. :)

Nem lennénk most Vona Gábor helyében.

index.hu/belfold/2014/02/24/valasztas14/schmuck_vona_ellen_vonul/
@magándemokrata: Jó éjt! Cinikusnak születtem! Asszem! De először az orvos sírt fel!
@nincs_itt: É'tem. :)
Arra nem gondolsz, hogy azért tapicskolunk a mocsárban, mert ki akarunk jutni belőle?
Oszt', lehet, ezzel tesszük a legrosszabbat, mert így hamarabb lehúz, lesüllyedünk.
Pedig pont az ellen küzdenénk.

Én örülök minden ismerős/barát sikerének, ha megtalálja számítását, akár külföldön is.
Sajnos nem egy van már messzi távolban. :(
Épp tegnap jelentette be még egy, hogy pápá, hóvégén irány Németo.
Tudod mit mondtam?
Hajrá, mindent bele, húzz innen, amíg fiatal vagy és megteheted! És csak látogatóba gyere vissza!
@taga20: Mer' egyívású gyökerek vagytok/vagyunk. :DDD
@Marcellusca: vajh' miért jutott erről eszembe Coelho? :-D
@Nemzeti Halpedikűrös: Drága barátom, most őszintén, te érted amit leírtál? Mert én nem. Számít a "lista", meg a hasonló fasságok? Ugye nem? Van a szicíliai részleg, meg a calabriai csapat. hm? stimmt?
@Marcellusca: nem ő mondta ki. ő csak válaszolt a széles szövegére, aki kijelentette, hogy: akkor mi elmegyünk innen...

na erre ment az a válasz!

én meg csicsikázni megyek.

mindenkinek további szép estét!
@nincs_itt: minden tiszteletem a tijed. csak veszekszünk időnként és nem értjük meg egymást. ne haragudj, ha durva voltam, csak néha megkapjuk a kifarolóktól, hogy faszok vagyunk.
@Marcellusca: Akkor miről is beszélünk?? Mert biza én is ezt tudom mondani! Annyival megfejelve, hogy segítek, amiben tudok. Mert tudom, hogy nem eccerű errefelé sem!
@taga20:
Ja, meg gúnyneveket is aggathatnak rád, mint pl.. Sörtelen Taga, vagy valami hasonló... :D
@nincs_itt: Barátom, a lista alig számít. Egy forduló van, és a választókerületekben dől el a választás alapvetően. Az a jelölt győz, amelyik több szavazatot kap. Nincs két forduló közt visszalépés, taktikázás, helyezkedés. Ha sok jelölt van, a szavazatok megoszlanak köztük. Ez a fidesznek kedvez. Bonyi?
@Sir Bates dö Hól:

Rossz fos -jó szar.

Tudod, azért sokat elmond, hogy amikor Gyurcsány beterjesztette frakcióülésen a közélet tisztaságáról szóló hétpontos javaslatcsomagját, Karsai egyenesen rosszul lett, a többiek pedig azt mondták, hogy ezt nem szavazzák meg.
És most a szocik vannak huszon-harminc százalékon, Gyurcsány meg 5-ön.

Nem normális itt senki.
@nincs_itt: Hát, nem most volt. :)

Őszintén bevallva: azé' nem irigyellek benneteket a "meghasonlásotokért". Hogy magyarként idegen országban kell helytállnotok, boldogulnotok, pedig inkább lennétek itthon.
Meg az a kettősség. itthonról nézve - elmenekültetek, kint - bevándorlók.
Nem lehet eccerű. :(
@taga20: szépen szóltál, pedig de, igazuk van - faszok vogymuk, sőt, az öreg zsidónak is rohadtul igaza volt: "genetikusan alattvalók"...
@taga20: nincs itten semmi gond! baxom alássan.
@Marcellusca: áááá, nem érdekes! Akik elég régen terülnek el külföldön, azok beilleszkedtek, nem számítok már én sem külföldinek. De az tényleg nagyon xar, hogy tudod, milyen durva jó emberek vannak a fasznak rossz végén, ott Háccsó Hátasztánban!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal persze, hogy láttam. mindent látok amit te. jobbik szét baszná az országot, me a nemre gyúrnak.
nem lennék most a magyarok helyében, két szutyok párt van elől:(
Börtöntöltelékből a jobboldali idióták hirtelen "nemzeti hőst" kreálnak.
Én már nem lepődök meg semmin. Ez pontosan beleillik a fideSS félázsiai rablóbanda hatalmon maradni bármi áron koncepciójába.
@Nemzeti Halpedikűrös: Ember, most komolyan vetted, hogy számít? akkor lécci, lécci olvasd el esztetet:

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
minden politikus bűnöző

kivéve a fideSSt

mert az bűnszervezet
@vitéž munkášőr: Nem, nem!!!! Szó sincs erről! Ti, ott a remény rabjai vagytok! A jószándékkal, tenni akarással, tehetséggel élnek vissza azok a ganék, akiket jobb híján "politikai elitnek" neveznek!
@DarthVader: tény, hogy gyurcsány helyzeti előnyben van, hisz ő (morálisan komoly aggályokat felvetve, mint a többiek is) először szerezte vagyonát, majd lett politikus, s így megteheti azt, hogy valóban tegyen is valamit a közjóért... bár, hogy erre mennyire alkalmas, azt nem tudom, de a programjával nekem nincs gondom... (s igen, ő is kedvezni fog bizonyos köröknek, ha pozicióban lesz, tudom... c'est la vie... mégis csak mo/eu/real world)
@taga20: Meggyütt ez a szerényképességű is? "Sajna" nem látom mit hord össze, de sejtem! Majd a dzsobbik... 6 első+2 második meg is van a 8 elemi!
@taga20: Érdekes én ma is egy csomó emberrel beszélgettem akik szurkolnak a jobbiknak. Egyik sem nézett ki széljobbosnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vajh' miért?... ki más állna szóba veled?... kocsmába nem jársz...
@Sir Bates dö Hól: Pontosan erről van szó! A morális, erkölcsi és jogi aggályokkal, amelyek minden egyebet elhomályosítanak! Szerinted, a sikkasztóbol(nem kell személyre gondolni) lesz valaha tisztességes ember? Ha másért nem, akkor múltjáért/-val zsarolható, akkor meg is teszik vele!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és ez mire magyarázat? más. tegnap írtam neked kettőt(részben durvát), mé nem reflektáltál rá?
parázol?
@Sir Bates dö Hól: Tisztességes magyar emberek és idősek is voltak köztük.
@taga20: Szerintem szimplán csak elkerülte a figyelmemet. Nem vagy te olyan félelmetes szerintem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tisztességes magyar emberek és idősek is voltak köztük."
de a többség nem vot tisztességes?
apám te sík hülye vagy.
OFF

Tudja valaki, hogy volt-e már Madár meccse?

ON
Azt azért jelzem, számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy nincs egy "árnyékkormány" megnevezve az ellenzék részéről!!! A kamarilla-politikában szocializálódott gyökerek!!
Végre egy olyan elképzelés, amivel viszont teljesen egyet tudok érteni.

www.lovasok.hu/index.php?i=82342
@Marcellusca: Még nem volt. Nézd a királyi egyes csatornát, ott fogják élőben mutatni.
@taga20: van az szint, amikor nem szabad belemenni a vitába, mert lehúz maga mellé és ott győz a rutinjával!
1 hónap és kiderül, hogy mennyi az annyi. szerintem miép 2.0 lesz a dzsobbikból is.
@nincs_itt: én nem személyeskedtem veled!... miért ne lehetne?:-)))
@taga20: Mit nem értesz ezen? Tisztességes magyar embereknek gondolom őket, akik között több idős ember is volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tisztességes MAGYAR emberek és idősek is voltak köztük." (kiemelés tőlem)... ez mindent elmond, az a qrva freud!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: végre egy olyan elképzelés amivel soha nem tudok azonosulni! lovaglás egy faszság! nagyjából olyan, mint a rézkorszak. kuka!
@taga20: A kislányom osztályában szinte minden gyerek lovagolni akar és imádja a lovakat. :) Érdekes, hogy inkább a lányok. Ez egy nagyon jó ötlet lenne, ha megvalósulna.
@nincs_itt:

A következő alternatívák közt kell választani:

A. Köcsög tolvajbanda, egy korrupt demokráciában, ahol a rendszer ad esélyt a köcsög tolvajok lebuktatására és bevarrására (lásd pl. Cuslag, akit NEM a fidesz kormány idején börtönöztek be.), és nem része a rendszernek a normalitás földbe döngölése.

B. Köcsög tolvajbanda, amelyben minden hatalom a tolvajok, rablók, és útonállók kezében van. Ebben a maffiarendszerben semmiféle esély sincs a normalitásra.
@nincs_itt: Hát, ha tisztességes és morális szempontból feddhetetlen embert keresel, akkor igen-igen csodálkozni fogsz, hogy ebben az országban aki ilyen, az mind csekély fokban szellemi fogyatékos. Ezen országban NINCS feddhetetlen ember (emlitetteket leszámítva.) Ezt is nehezen akarták érteni a zemberek, amikor elmondtam, hogy akinek rokikártyája van roki nélkül, (a rokikártyásoknak egy időben 70%-a, most nagyjából a 20%-a) vagy "vette" a leszázalékolását (Saját megállapitás: a rokkantsághoz nem elég betegnek lenni, bár nem is követelmény. ), aki lefizetett már rendőrt, akit már fizettek le, aki fogadott el hálapénzt, aki adott már hálapénzt, aki dolgoztatott számla nélkül, aki dolgozott számla nélkül, stb, stb, ezer apró kis okocska, ami miatt NEM EMELHET SZÓT. Mert úgy jár, mint a viccbeli nő, aki 100 000 forintért lefeküdne az úrral, 5000-ért meg kikéri magának, hogy nem kurva. Mire az úr: hogy ön micsoda, azt már tisztáztuk, már csak az áron vitatkozunk.

Úgyhogy nincs választás. Mégpedig azért nincs, mert elkúrtuk. Még 1990-ben. (De lehet, hogy 1000 táján, vagy korábban.) És azóta is kúrjuk elfelé folyamatosan. A piedesztálnak üresnek kell maradnia. (Arról már nem beszélve, hogy ha a piedesztálra mégis felállna valaki arra érdemes, úgyis levernénk onnan :))
@Sir Bates dö Hól: Hát Freud csapdájába van amikor te is bele szoktál esni.:)
@Marcellusca: kinek kampányol a cusi?

vissza kellett jönnöm még ezzel a most kapott hírrel!

olvassátok el a frissítést:

Mutyilázban ég a város, veled vagyunk Zuschlag János! (Frissítve)

"Azt írja, hogy a képet posztoló Günther Henrik és a lányok az Új Dimenzió pártnak kampányolnak. Az Új Dimenzió országos listát is állított, és a Stix által linkelt cikk szerint meglehetősen gyanús körülmények között gyűjtötték össze az aláírásokat. A 444 két kiváló cikkben mutatta be, hogyan gyűjthették a kisebb pártok az aláírásokat."

cink.hu/mutyilazban-eg-a-varos-veled-vagyunk-zuschlag-janos-1539329715

kanadaihirlap.com/2014/03/06/az-uj-dimenzio-partrol-es-az-on-adoforintjairol/

most már valóban:

jó éjt!
@Sir Bates dö Hól: látom, te is vágod. bazdmeg, ez ha fingik ako is elárulja magát:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Remek! Kérdezd meg a traumatológus orvosokat, hogy a statisztikáik szerint melyik sport jár a legtöbb súlyos, és halálos sérüléssel.

Aztán körül lehet nézni, hogy melyik sport űzése kerül a legtöbb pénzbe. (A golf nem ér.)
@Orica Középföldi:
Elsőként: isten éltesse a nőket..., de ne csak a nők napján!
Másodikként: estei mese arrol, hogyan lesz a polgármester.

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról

Egyszer volt, hol nem volt,
túl a hegyen, túl a réten,
egy kis erdő közepében,
az erdőben egy tisztáson,
fűszálakból vetett ágyon,
ott, ahol sosem járt ember,
s egy farkas a polgármester,
ahol ezer róka túr,
ott lakott egy kicsi nyúl.

A kis nyúlnak háza nem volt,
szeme kettő, orra egy volt,
hosszú füle, kurta farka,
semmi furcsa nem volt rajta.

Egyszer volt, hol nem volt,
egyszerű kis nyuszi volt.
Szarvas és jó barátja,
minden madár jó pajtása,
így éldegélt békességben,
a kis erdő közepében.

Így éldegélt, amíg egyszer
meg nem halt a polgármester,
a bölcs farkas, s eltemették,
megsiratták, mert szerették.
Az állatok összegyűltek,
egy tisztásra települtek,
éjjel-nappal tanakodtak,
polgármester választottak.

Róka mondta: Róka legyen!

Szarvas mondta: Szarvas legyen!

Őz kiáltott: Őzön a sor!

Teli faág, teli bokor,
madár ült minden ághegyen,
s kiáltozták: Madár legyen!

Addig-addig tanakodtak,
a végén majd hajba kaptak,
míg egy nyúl szólt: Most az egyszer
nyúl legyen a polgármester!

Erre elkezdtek kacagni.

Nem tud az mást, csak szaladni,
az árnyék is megkergeti,
úgy megijed, hideg leli,
ha ág zörren, rögtön szalad,
vagy meglapul a fű alatt.

Most legyen okos az ember,
ki lesz itt a polgármester?

Szól a bagoly az ághegyen:
Az a fontos, hogy okos legyen!
Akár bátor, akár gyáva,
ész legyen a kobakjában.

Mind így szóltak: Okos beszéd!
Próbáljuk ki, ki-ki eszét...
Igen ám, de hogy próbáljuk?
Máris szólt a bagoly rájuk:
Aki becsapja a rókát,
az kiállotta a próbát!

Rajta szarvas! Rajta, őzek!
Lássuk, ki lesz a legbölcsebb!
Ki tud győzni az észtornán?
Ki tud kifogni a rókán?

Előbb az őz került sorra.
Ide figyelj, ravasz róka!
Felhők közt lakik az égen,
sohasem járt erdőn, réten,
mégis ő növeszt fűszálat,
zöldbe borít bokrot, ágat...

Nevet csak ezen a róka.
Ez aztán a nehéz próba!
Jobban tudom, mint te magad,
mi volna más, ha nem a nap!

Most a szarvas került sorra.
Én aztán megfoglak, róka!
Nincsen lába, mégis szalad,
de mégis egy helyben marad...
Megint csak így szólt a róka:
Ez aztán a nehéz próba!
Jobban tudom, mint te magad,
mi volna más: folyó, patak!

Most a kis nyúl került sorra.
Erre felelj, ha tudsz, róka:
ha megfelelsz, most az egyszer
te leszel a polgármester!
Nincsen szárnya, mégis repül,
fákon, bokrokon hegedül,
ha nem repül, nincsen sehol,
de mégiscsak van valahol,
nincsen szárnya, nincsen lába,
mégis a világot járja...

Töri is fejét a róka,
ennek a fele se móka,
hiába, no, nincs felelet,
mondd meg, nyuszi, hogy mi lehet!

Szól a nyuszi: Figyelj, róka!
Hogy mi lehet? Mi más volna?
Ismeri a nyár s a tél,
mi lehetne más: a szél!

Kis nyúl főzte le a rókát,
ő állotta ki a próbát,
az erdőben akkor egyszer,
nyuszi lett a polgármester.
Egyszer volt, hol nem volt,
egyszerű kis nyuszi volt.
hosszú füle, kurta farka,
semmi furcsa nem volt rajta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: apám te sötét vagy! csajok vs lovaglás:)))))))))
@Marcellusca: Hol, mert nem tudtam, hgoy bunyózni fog! SOS a linket!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mert ők a hülyék voltak. :)

Napokban beállt valaki mögém a postán (csekkbefizetés közben) és odaszólt a haverjának, hogy hát ő nem is tudja kire szavazzon. Mire az agyturbó barátja kezdte mondani: "Há' a nemzeti pártra, kire másra, há' nem? A nemzeti pártra, másra nem érdemes, há' nem? Há' kire másra...". Azt a briliáns érvelési technikát adta elő, hogy mindent elmondott hatszor-hétszer. Megnézem magamnak a fickót, de már a ruházata is jellemző volt: bakancs, terepszínű gyakorló nadrág, nagy-magyarországos kulcstartó, tarsolylemezes övtáska, és persze milliméteres haj. Aki ezekkel az emberekkel összeáll, arra a pártra szavaz, amelynek ez a törzsközönsége, az hülye.
@Sir Bates dö Hól:

"ez mindent elmond, az a qrva freud!!! "

Az én szememet is bökte:))) A válaszából viszont kiderült, hogy nem érti.
@DarthVader: Látod, hogy látod, amit én is... Le a kalappal!! Tökéletes levezetés!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem csak a kivitelezés módjával s az abban résztvevő személyekkel vannak komoly fenntartásaim... ebből is csak a szarlapátolás lesz... ezek b+ olyanok, mint az anti-midász...
@Orica Középföldi: Nem ő nem az a típus aki értené, a három szónál többet tartalmazó mondatokat!
@hun-bug: Látod ezért nem értik a ballibek, hogy mi ez az egész. Még mindig ott tartanak mint te, amikor a jobbik szavazótáborát akarják belőni. :) A szokásos címkézés, nullához konvergáló valóságtartalommal.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi:)))) Ha ilyen egyszerű lenne, de jó lenne:)
Jó éjt!
@vitéž munkášőr: a NER-t egyedül orbánnak köszönhetjük.már aki köszöni!
@DarthVader: "Mégpedig azért nincs, mert elkúrtuk. Még 1990-ben. (De lehet, hogy 1000 táján, vagy korábban.) "

A pógárok egy jelentős részét még a rosszemlékű Antall-kormány rontotta meg. A teljesen elbaszott privatizáció keretében eladták a bérlakásokat a bennlakóknak, fillérekért. De tényleg fillérekért!
Sokan megvették például 2-300 ezer (!) forintért a bérlakást, és rögtön továbbadták három millióért (!).

Közben a lakótelepeken azoknak, akik ugyanott szövetkezeti lakást vásároltak, pontosan ugyanolyanokat, mint a bérlakások, az OTP sokszorosára emelte a törlesztőrészletek kamatait, a szerződés ellenére. Sokan veszítették akkor így el a lakásukat. Erre már a fiatalok nem emlékeznek. De az ősbűnök egyike ez volt.

És azóta nincs Magyarországon önkormányzati bérlakás szektor.

És csomóan megtanulták, hogy nincs igazság.
@nincs_itt: én biztosan nem tartozom a "remény rabjai" közé - egyrészt mert osztom Nietzsche nézetét, miszerint "a remény a vereség első jele", másrészt tudod jól, hogy én is készülök... a fenti vitádban végig veled értettem egyet, kiegészíteném azzal, hogy a személyes véleményem az, hogy 'nekünk Mohács kell', legyen! ez kell ide, ezt érdemli ez a nép, "megdolgozott" érte a nagy semmivel, a végtelen individualista bárgyúságával (ti. "túlélni a holnapot", csak legyen mit zabálni habitus)

ez meg csak hab a tortán:

"Az aláírásgyűjtés utolsó három napja volt a legdurvább. A kisebb pártok elkezdték kicserélni egymás íveit. A piacon sajátos szleng is kialakult erre a műveletre. A

feles
azt jelentette, hogy valakinek volt már 250 aláírása, ami pont a fele a szükséges 500-nak. Két felesből kijött egy jelölés. Kicserélték az íveket, átmásolták egymásét, és így meglett az 500 mindenkinek.

A felesnél is értékesebb volt a

teli.
Telinek nevezték, ha valakinek megvolt az 500, vagyis az induláshoz kellő számú név-cím-személyi szám egy adott választókerületből.

A piacon egy telit két felesre lehetett cserélni.
Így az a párt, amelyik 1 jelöltet ki tudott állítani, még két kerületben nagy segítséghez juthatott.

Ha valakinek megvolt a „teli”, akkor az gyorsan elterjedt. A telefonszáma fél nap alatt körbement az ilyen jelölteknek, és mindenki hívogatni kezdte jobbnál jobb ajánlatokkal a szerencsést."

köszönöm szépen, ebből nem kérek, még a faszomat se rajzolom 6-án a szavazólapra. inkább meglátogaton az öcsém Türingiában
@hun-bug: a tarsolylemezes övtáskát ne bántsd, nekem is van, drága pénzen vettem, de egyrészt jól mutat, másrészt tartós erős marhabőr, és elfér benne az összes irat meg pénz. Az autóstáskát cigölni kell, a hasitasiról meg ne is essék szó. Nyáron meg nincs belső zsebe az embernek. Úgyhogy ne tegyük kampánytémává a tarsolyelemezes övtáskát, légy szives :)))
@Marcellusca: Köszöngetem!!! Sőt!! Köcsögöm széken!
22:30? mer akkor, merem majd nézni! Érdekel, jó bunyos(szerintem)!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: még mindig komoly kihívás a szöveg értelmezése... írtam: azs-ggg-mmm... pár alapszervezeti tagtársadnak persze előtte a zengő ábécé... te, jobbik esze, sub kavics...
@vitéž munkášőr: nagy fasz vagy, de igazad vagyon:)
@Orica Középföldi: nem, mert nem képres a kezébe venni az ablak-zsiráfot:-)
@hun-bug: egy brainstorming tanuja voltál:-)
@vitéž munkášőr: Sajnos, ők is magyarok, nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
@nincs_itt: Bedák csak leKOzta a grúzt. :D
@Sir Bates dö Hól: Az nyilvánvaló, hogy olyan tökéletesek sosem leszünk mint az összeborulásosok, viszont a lovak és a gyerekek hála Isten még nem ismerik ezt a kibaszott magyar politikai árokásást. Ezért is örülök pld. annak, hogy a kislányom egyik legkedvesebb iskolatársának szüleivel remek a kapcsolatunk, akik amúgy nagy emeszpések. :)
@punkfrog: én hétköznapi emberek között mozogtam 2010-ben és emlékszem, hogy milyen dumával hergelték magukat a szavazás előtt: legyen inkább az Orbán, mint az a balfasz Gyurcsány. persze ma már lapítanak ezek is mint a szar a gazban, mondani nem mondanak semmit, de ez a protest-réteg lesz az, aki simán behúzza majd most a faszpumpás gyökereket...
@taga20:

De mindig, amikor okot adsz rá:)
@Nemzeti Halpedikűrös: ez így van... s a vidékiektől is sokszor hallottam, hogy ők persze maguknak építették (a legjobb példa a moszka téri bérház volt, azt egybe megvette egy cég a lakóktól egy hét múlva, sokaknak még a vételárat is megelőlegezve... persze a havannán nem tették ezt meg)
@Sir Bates dö Hól: Ezért fog kikapni ismét a ballib oldal. Ugyanolyan felsőbbrendűség van bennük mint benned vagy hum-bug-ban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Értik ők nagyszerűen. Vannak a megvadított, 18 éve a jobboldal által uszított (12 éve a HírTV-n élő), frusztráltak, meg egy nagy rakás naív hülye, akik nem tudnak vagy nem hajlandóak gondolkodni. (Én is ezeket látom magam körül.) Ha nem itt élnék, azt mondanám, hogy kerüljenek hatalomra, hamarabb derülne ki a totális hozzánemértésük.
@vitéž munkášőr: az individualizmus nem ezt jelenti... amiről te írsz az a minden szolidaritást nélkülöző önzés...
@DarthVader: Jó, hagyjuk a tarsolylemezt. :) Nincs nekem bajom a terepszínű gyakorlóval sem, csak maradjanak a saját szubkultúrájukban és ne akarjanak országot vezetni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem érted az alapproblémát... az az esélyegyenlőség teljes hiányának konzerválása... ezt így nem lehet, ennyi...
@Marcellusca: szépek voltak a jobb csapottak! ügyes srác!
@taga20: @DarthVader:

NEKÜNK MOHÁCS KELL

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

A HALÁL-TÓ FÖLÖTT

A Halál-tó fölött kerengünk
Szép, bátor, büszke madarak.
S a tóban nagy, förtelmes és rest
Kígyó-fejű, éhes halak.
Ezt a bűz-lehü bús tavat
Így is nevezik: Magyarország.

Hiába minden, mind lehullunk,
Húz a Halál-tó: elveszünk.
Hiába lelkünk, lángolásunk,
Szerelmünk, jóságunk, eszünk.
Erőt mi rajta nem veszünk:
Halál-tó marad Magyarország.

ha van pár percetek, akkor így is:

youtu.be/TXvfWCBaK-s
@hun-bug: Stratégiai hiba lehülyézni a magyar szavazók nem éppen elhanyagolható részét. Emellett még primitívségre is vall, de tényleg nem érdemes ezt túlragozni.
@Sir Bates dö Hól: igaz! csak az i betűs szó rövidebb volt ;-)

(vedd úgy, hogy pejoratív értelemben gondoltam)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, az nem felsőbbrendűség, hogy vannak nálam is hülyébbek (én mindig ezt írtam magamról, visszakeresheted)...pl. te is... a felsőbbrendűséget a penpalodnál keresd...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"A szokásos címkézés, nullához konvergáló valóságtartalommal."

Jaja. Erre mondta Hofi: "És ők a jövő zálogai,.. de dögöljek meg, ha kiváltom őket!!"
@vitéž munkášőr: ha ezt én írom... ajjaj, kapnék vastagon!
@vitéž munkášőr: nem érted.
nem gyurcsány találta ki a NER-t, hanem orbán.
2/3-al megoldhatta volna az ország problémáit.nem gátolta ebben senki.
nem tette.
inkább csinált NER-t.
volt lehetősége.
ott állt az üres kapuval szemben a labdával, de kirúgta taccsra.(csak, hogy az érintett is értse, hogy mit baszott el)
de sokan azt szidják, aki helyett őt küldte pályára a nép.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem a felsőbbrendűségről van itt szó. Vannak evidenciák, egyszerűen nem kezdheted el elmagyarázni úton-útfélen minden embernek a másodfokú egyenlet megoldóképletét, azt vagy megtanulta valaki középiskolában, vagy ha nem, akkor menjen és tanulja meg és addig ne szóljon bele olyasmibe amihez azt tudni kell. Ezt az álláspontot egy intelligens, de iskolázatlan ember is megérti és nem szól bele olyanba amihez egyáltalán nem ért. Mivel nálunk sok olyan van aki nemhogy nem iskolázott de nem is intelligens, viszont könnyen vadítható, érzelmileg manipulálható, ezért van ma ilyen arányban túlsúlyban a jobb oldal.
@punkfrog: de értem, igazat is adok neked, pontosan így van, amit a csútiról írtál - hogy micsoda lehetőséget kapott a 2/3-dal és mekkora kibaszott elqró lett a pocakos. sokkal nagyobb mint az el Q névadója. de azt még mindig fenntartom, hogy ehhez a fletozár taposta ki neki az ösvényt
ööö...
...off. kicsinyesség a köbön:
sportgeza.hu/futball/2014/03/08/negygolos_hatranynal_jott_orban_gaspar/
"A Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve."

és én, mint ős-Honvéd szurkoló, itt szartam volna homlokon a biztonságiak főnökét.

de nézzük sorjában:
index.hu/kultur/zene/2014/03/08/cenzura_miatt_visszalepett_11_eloado_a_marcius_15-i_pilvakerrol/
ehhez nem igazából tudok mást hozzátenni, minthogy kezdek egyetérteni gyf-el, aki azt mondja, hogy az MTV-t és az MTVA-t be kell szántani, és sóval behinteni a helyét....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Képzeld a volt asszonyom osztályában meg egy csomó gyerek szeretne 3 -szor enni egy nap . Fiúk is nem csak a lányok!!!!
@hun-bug: Tévecc. A jobboldal ezért van túlsúlyban.

A magyar ellenzék nem az összegfogás hiánya miatt veszítette el a 2014-es parlamenti választásokat. Az Orbán kormány ellenfelei olyannyira a kicsinyes és szövevényes „Összefogás szappanoperára” koncentrálták reményeiket, hogy közben szem elől tévesztették a lényeget: az elmúlt négy év után az ellenzéki pártok legalább egyikének, de minimum összességének a biztos szavazók kormányváltó többségét meg kellett volna hódítania. Ettől fényévekre vannak, és ez nem véletlen. A kormánypártoktól elforduló szavazóknak ezekre a lejáratódott személyekre és mondanivalókra nincs szüksége. Nem ezekre van szüksége. Érdemes megnézni: miért?

www.parameter.sk/blog/pogatsa-zoltan/2013/12/29/rendszervaltas-tarsadalom-nelkul

Ebből szerintem még te is tanulni fogsz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tévedésben vagy... én nem azért jelzem, hogy nem tudsz gondolkodni, mert jobbikos vagy, hanem azért mert nem tudsz gondolkodni... ennyi... (most más összefüggésekre nem mutatnék rá, mert moon nem állná meg a helyét)
@Ómacicka Bábó: @Secnir: Reméltem is hogy a fiatalok nem allnak be a sorba.
@Ómacicka Bábó: kíváncsi vagyok mikor jön azzal, hogy annak ellenére, hogy ő ignácz, azért van egy-egy zsidó és cigány barátja...
@vitéž munkášőr: nem.orbán nem arra megy mint gyurcsány!
gyf. 2 év alatt 10%-ról 4%-ra vitte le az áh. hiányt.és megvolt a manyup pénz is.
egészségügyi és oktatási reform elkezdése.
orbán keresztbe feküdt az ösvényen a szociális népszavazással.
folytassam?
@Sir Bates dö Hól: Pedig az üdvösséghez az sem mindig szükséges. :)
@Ómacicka Bábó: Bár ott tartanánk. Egyenlőre az elfuserált elmúlthuszont meg a módszerváltást bánjuk, de kurvára.
@punkfrog: ha miniszterelnök vagy, és nincs támogatottsága a politikádnak, akkor le kell mondanod... gyurcsány lemondott időben?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha neked ez a prioritásod, akkor nem lenne korrektebb, ha csak azzal foglalkoznál?
@Sir Bates dö Hól:

Nem érted, téged is el akar juttatni odáig, azért küzd:))

Jó éjt mindenkinek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Majd elolvasom végig, de már az elején ő sem állít alapvetően mást, mint én állítottam:

"A társadalmilag releváns, a közviták megértéséhez szükséges tudás (nem a magas kultúra!) pedig azért nélkülözhetetlen attribútum, mert a társadalmi komplexitás (technológia, globalizáció, jogrendszer) jelen szintje meglehetősen magas képzettséget feltételez ahhoz, hogy a választópolgár ne váljon szimplicista politikai narratívák és identitások foglyává. A középosztályosodás kérdése tehát az anyagi függetlenedés és a tudás kérdéseire operacionalizálható."

Változatlanul az a véleményem, hogy a Fidesz (és különösen a Jobbik) az emberek tudás- és intelligencia hiányát, illetve frusztrációit használva és felerősítve jutottak ilyen erőhöz Magyarországon (ebben hatalmas, mondhatni történelmi Orbánék felelőssége, Vonáék már csak Orbán politikai magvaiból nőttek ki), és ezen azon baloldali, liberális politikai stratégiai hibák sorozata sem változtat, hogy pl. az embereket (különösen a gyerekeket!) a rendszerváltás után nem kezdték el megtanítani a liberális demokrácia működésének alapelveire. Egy angolszász-amerikai általános iskolában rendszeresen gyakoroltatják a gyerekekkel, hogy egy nézeteltérést hogyan kell megoldani, hogyan kell egy kérdésben a saját álláspontjukat képviselni. Ott a gyerekek hetente kapnak olyan feladatot, hogy mondjuk építeni kéne egy bicikli utat X helyről Y helyre. A gyerekeket iskolai (osztályzandó) feladatként két csoportra osztják és az a feladat, hogy mindenki gyűjtsön érveket (észérveket!) pro és kontra a bicikli út mellett és ellen. Ott a gyerekek úgy jönnek ki az általános iskolából, hogy észérveket várnak el minden közéleti szereplőtől, ill. a saját észérveiket veszik elő, ha közéleti szerepbe kerülnek. Sajnos mi ettől messze vagyunk és amíg ez a jobboldal gyakorolja a hatalmat, egyre messzebb is kerülünk.
@Sir Bates dö Hól:
ha miniszterelnök vagy és elfogy a támogatottságod, rögtön lemondasz vagy megpróbálod helyrebillenteni az egyensúlyt?
gyurcsány volt viszont, az egyetlen, aki belátta, hogy nem tudja tovább vinni és lemondott.
@punkfrog: tudom.egybe kell írni.így sikerült.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Pogátsával legalább lehet vitatkozni. Pl.

" Medgyessy jóléti rendszerváltása mindösszesen 5-7 százalékpontnyi elsődleges adóssággal növelte a magyar GDP arányos adósságrátát úgy, hogy ez a ráta nem érte el a gazdasági növekedés ütemét! Mindeközben szintre hozta azokat a magyar béreket, melyeknek növekedése akkor már hosszú ideje lapos volt és elmaradt a GDP növekedésének ütemétől[24]."

Államháztartás hiánya: 2001: 4,1 %. 2002: 9%.
(ebből egy rész Fidesz). 2003: 7,3, 2004: 6,5, 2005: 7,9 . 2006, 9%. Na ezt nevezte Gyurcsány elkúrásnak. És ebben bizony Medgyessy jóléti rendszerváltása bizony benne van.

Nem is tudom, mi a véleményed arról amit a liberális szociálpolitikáról mondott? :)
@Orica Középföldi: aha... akkor adja kölcsön jákob lajtorjáját a famászáshoz:-)

jó éjt.
@vitéž munkášőr: "személyes véleményem az, hogy 'nekünk Mohács kell"

Ez egy nagy hülyeség, ilyen okos ember hogy mondhat ilyet? Biztos a sör...
Mohács után mi következett? Valami jó? Tanult valaki valamit belőle? Javítottak a helyzeten? Lehet, hogy az újtöri szerint igen, de én még régen tanultam...
@DarthVader: nem érti, ezért hivatkozik rá... meg tgm-re... és ungváry krisztiánra... nem érti, hogy mit írnak, képtelen egy olvasott szöveget értelmezni... a Bibliát sem érti...
@Sir Bates dö Hól: Hát ha nem is mindig, de való igaz, hogy többet kéne.
@punkfrog: ennek semmi jelentősége. a zemberek arra sem emlékeznek, hogy gyurcsány után bajnai volt a me.. azért lett 2/3, hogy 'gyurcsán' soha többé ne táncikáljon á la hugh grant
Nem kell ide Paks meg ilyen regimodi szarsagok, siman ra kell kotni orban meg a stabja koponyeget illetve a fidesz droidok 180 fokos fordulatait egy generatorra es az ugy ontana magabol a gigawattokat percenkent, hogy az egesz vilag tolunk venne a filleres aramot.

De milyen szar lehet mar fidesz szavazonak lenni, eppenhogy bemagoljak, hogy a kommunista, az orosz, meg a cuslag az rossz, mar mindegyiket imadniuk kell. Az utolso meg be se ert a celba a "nem leszunk gyarmat" tablacskajaval, mar jon mogotte a bekemenet a "csatolj magadhoz, oh Oroszorszag" tablaval.

Mivel nem volt lobotomiam, el sem tudom kepzelni, hogy ez naluk hogy all ossze ugy, hogy orban mindig a megfelelo iranyba harcol :>
@Sir Bates dö Hól: Ezt a részt érted? :)

Máté 7:1–5
@Nemzeti Halpedikűrös: nem kell, hogy jobb legyen - kimúlunk úgyis
@punkfrog: lemondasz... hisz ő egy stratégiai kérdésben maradt alul... ha politikus vagy, államférfi, akkor lemondsz...
@vitéž munkášőr: ok!
de legalább mi emlékezzünk helyesen!
@punkfrog: "folytassam?" Lécci, tényleg, folytasd, és még sokszor ismételd, mert az ostoba Gyurcsány-ellenes szövegeket gyakorlatilag semmi nem ellensúlyozza. Sztem Gyurcsánynak sok hibája van, ölég ellenszenves nekem, de én nem szimpátia alapján választok. Lám-lám, 2010-ben a többség rokonszenv alapján választott, beleestek Orbánba, aztán hová jutottunk.

A politikusokat nem kell, nem szabad szeretni! Nem azt kell figyelni, amit mondanak, hanem amit csinálnak. És folyamatosan ellenőrizni kell őket.

A demokráciában van lehetőség az ellenőrzésükre, a diktatúrában nincs. Ez a különbség, nem más.
@Sir Bates dö Hól: azóta szerencsére az adott kérdések(oktatás, egészségügy) megnyugtatóan rendeződtek.
most legalább nem kell lemondani senkinek.
mindenki államférfi!
most minden rendben, hiszen a stratégiai kérdésekben az van amit orbán akar.
@Nemzeti Halpedikűrös: itt mi értelme van az ismétlésnek?... én leírtam, nem kamázom, de ebből a választékból rá húznék vagy bokrosra (a 4K-t nem ismerem)... itt nem hiszem, hogy ismételni kellene, de lehet, tévedek...
Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnököt választotta jelöltjének az Európai Bizottság elnöki posztjára az Európai Néppárt dublini kongresszusán pénteken. ...

Juncker választási beszédében egyebek mellett azt mondta, „hídépítő", „konszenzusteremtő motor” szeretne lenni Európában, és arra buzdította párttársait, hogy ne bírálják Európát: „Fel kell hagynunk azzal, hogy nemzeti szinten elkönyveljük a sikereket és a kudarcokat Európa számlájára írjuk.” ...

Orbán ismét Európa kudarcáról és saját sikeréről beszélt; megköszönte a segítséget azoknak, akik támogatták „Magyarországot” a rátámadó nemzetközi szereplők ellen.

Ismét gratulálhatunk a Csüngőhasúnak kiváló taktikai érzékéhez.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364352_nem_jott_be_orbannak_jean_claude_juncker_lett_az
@punkfrog: ezt mondtam volna?... miért érzel kényszert, hogy így reagálj, azonnal támadva?:-)
@Sir Bates dö Hól:

"rá húznék vagy bokrosra"

Na ki mondta, hogy Bokrost be kéne venni az Összefosásba?
@hun-bug: hehehe, nagyon pontos! a szárnyas el is vonult megvárni a felsőbb utasítást

(Fabius szerint nem - de ha így van, akkor most vicces képeket bányászik a faszbukon a választ mellőzendő)
@Nemzeti Halpedikűrös: "folyamatosan ellenőrizni kell őket"
igen.
nekem is ez a mániám.teljes nyilvánosságot!
nincs titkosítás az állam által kötött ügyleteknél.akinek nem tetszik az nem szerződik az állammal.
mindent nyilvánosan kell csinálni.
a közbeszerzések is jóval olcsóbbak lennének.
milyen felhatalmazás alapján titkosítják, hogy mire költik a tőlünk adóként beszedett pénzt?
@hun-bug: "Egy angolszász-amerikai általános iskolában rendszeresen gyakoroltatják a gyerekekkel, hogy egy nézeteltérést hogyan kell megoldani, hogyan kell egy kérdésben a saját álláspontjukat képviselni. Ott a gyerekek hetente kapnak olyan feladatot, hogy mondjuk építeni kéne egy bicikli utat X helyről Y helyre. A gyerekeket iskolai (osztályzandó) feladatként két csoportra osztják és az a feladat, hogy mindenki gyűjtsön érveket (észérveket!) pro és kontra a bicikli út mellett és ellen. Ott a gyerekek úgy jönnek ki az általános iskolából, hogy észérveket várnak el minden közéleti szereplőtől, ill. a saját észérveiket veszik elő, ha közéleti szerepbe kerülnek. Sajnos mi ettől messze vagyunk és amíg ez a jobboldal gyakorolja a hatalmat, egyre messzebb is kerülünk."

Az általános iskola valamire biztos felkészít, de a következőkre nem:

1. hogy tisztában legyél az állam, és a politikai rendszer működésével

2. tudatos fogyasztó légy.
@DarthVader: Azért azt mindig elfelejtik, mikor Medgyesyt hibáztatják, hogy a történet nem a Medgyessyféle közalkalmazotti 50%-os béremeléssel kezdődött.
A történet az első Orbán kormány minimálbéremelésével kezdődött (akkor is csak ezt tudták, így beszedni még több adót, leszarva azt, hogy ennek mi lett a következménye a gazdaságra, de ez egy másik történet).
Aminek többek között az lett a következménye, hogy mondjuk a kezdő tanárok fizetése kevesebb, vagy max. annyi lett, mint a minimálbér.
Miközben ez a minimálbér emelés rögtön megnövelte az árakat.

Szóval megint az történt, hogy Orbán (a kormánya) csinált valami végig nem gondolt faszságot (kedvezményes lakáshitel, hogy mondjak egy másikat), és ennek a következményeit mégsem ő viselte.
Na ez az, amihez ez a tahó jól ért. Elbaszni a dolgokat, majd másra kenni.
@punkfrog: a politikai szereplőknek nem az elbaszott családi élet látszat pótlékát kellene ajánlaniuk, hanem az érdekeink képviseletét. Én a párommal szeretek összebújni, nem a párttársaimmal. Ilyen kis individualista vagyok.
@vitéž munkášőr: de Gy-nak előbb kellett volna lemondania.
Mikor az öszödi beszéd nyilvánosságra került akkor. Nem a balhék miatt, hanem amiatt, hogy tudnia kellett, azért kerülhetett ki a beszéd, mert a párt, a frakció nincs mögötte.
Úgy meg, hogy akar miniszterelnök lenni, ha nincs támogatottsága?
@Sir Bates dö Hól: amit mondtál azt támadtam.mert számonkéred gyf-en, hogy későn mondott le, hiszen egy stratégiai kérdésben elbukott.
de szerintem az ő stratégiája volt a helyes és próbálta megcsinálni.aztán az utolsó utáni pillanatban lemondott.
most meg van egy szar elképzelés a világról, de végigviszik mert nem mer senki nemet mondani orbánnak.sőt!még rá is licitálnak a hülyeségben.
kívülről nézve ez valóban egy jól működő rendszer.(a kívül nem rád vonatkozik)
@punkfrog: Most a szokásos csúsztatást csinálod.
Nem azt mondta szőr, hogy most minden oké. Sőt ennek az ellenkezőjét mondja itt a blogon nap, mint nap.
Annyit mondott, hogy annak a min.elnöknek, akit nem támogat a saját pártja, frakciója, annak le kell mondani, mert nem tudja vezetni, irányítani az országot, nem tudja végrehajtani a saját programját. Ahogy tényleg nem is tudta. A borzalmas szoc.népszavazás már a kegyelemdöfés volt.

Tehát ha kritizálja Gy-t, nem dicséri O-t. Ezt te is tudod, tényleg ne éljünk ezzel az ócska csúsztatással itt egymás között, tiszteljük egymást ennyire.
@Nemzeti Halpedikűrös: Az első pont elég baj. Az a nagy helyzet, hogy még a Kádár rendszerben is (amelyben én általános iskolába jártam) volt olyan tantárgy, hogy "Történelem és állampolgári ismeretek". Szóval az általános iskolában én tanultam az országgyűlésről, a tanácsrendszerről, a demokratikus centralizmusról, tehát még az ún. népi demokráciának is meg volt az igénye arra, hogy tudatos állampolgárokat neveljen. Szomorú, hogy a rendszerváltás utáni pártok (tudtommal) egyikének sem terjedt addig a figyelme, hogy ne csak megteremtse a demokratikus intézményrendszert, hanem olyan tudatos polgárokat neveljen, akiknek igénye is van ennek az intézményrendszernek a megfelelő működésére. Az első MDF kormányt nem bántom (bár egy történész vezette, akinek éppen erre lehetett volna esze), de az első szoci-szdsz kormánynak ez egy szerintem komoly hibája volt.

A második ponthoz nem tudok hozzászólni. Lehet, hogy ez is iskolai feladat lenne, de hát alapvető pénzügyi ismereteket sem tanítottak a rendszerváltás utáni két évtizedben (meg előtte sem), miért pont tudatos fogyasztást tanítottak volna...
@aritus: Felajánlotta a lemondását, bizalmi szavazást kért a parlamentben.
@Nemzeti Halpedikűrös: A motivált felejtés mintapéldája. Egy tény ellentmond a gondolatmenetének, erre elfelejti. Tanulságos. Így működik a magyar választópolgárok többsége, minden oldalon.
@aritus: nézd fordítva.akkor nem én csúsztatok!
@aritus: a másik.
én nem azt nézem, hogy kit támogat a pártja, hanem azt, hogy mit.
és ez esetben hiába van orbán mögött a 2/3, ha hülyeségre használja.
de ti tudjátok.
biztos gyf volt a hülye.mert nem mondott le időben!
én kérek elnézést Gyurcsány Ferenc helyett, hogy túl későn adta át az országot orbánnak!
@punkfrog: ebben nem értünk egyet... nem akkor kell felállni, amikor már reménytelen helyzetet hagysz hátra... de, ha jól tudom ezt ő is be- és elismerte, hogy hibázott akkor, amikor nem állt fel a népszavazás után...
@Sir Bates dö Hól: Jól emlékszem, hogy ekkor már túl voltunk a szociális népszavazáson, aminek az engedélyezése meg az Alkotmánybíróság lelkén szárad?
@aritus:

"Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban?"

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
@MolnarErik: ne vedd zokon, de muszáj becézni ezt a szubhumán szardarabot?
@Nemzeti Halpedikűrös: a "nép" szavazta le... egy stratégiai kérdésben... nem a parlamentben kérek erről bizalmi szavazást... felállok és kész
Mindenre gondolnak, hogy akadályozzák a választást.

"A választás napján, április 6-án, délután négykor rendezik a labdarúgó-bajnokság hírhedt rangadóját, a Fradi–Újpest meccset. Tudni kell, hogy a bajnokság sorsolásakor csak az adott forduló párosítását sorsolják, azt, hogy magát a bajnoki meccset a fordulón belül mikor rendezik, mindig később dől el; nálunk egy bajnoki forduló péntektől hétfőig húzódik, tehát bármelyik napon megrendezhetnék, nem is beszélve arról, hogy az MLSZ bármikor elhalaszthat akár egy teljes fordulót is, nemhogy egy kiemelt biztonsági kockázatot jelentő mérkőzést. Ne lepődjön meg senki, jelen esetben az MLSZ nem fog így tenni.

A választás napján tehát már dél körül le fogják zárni fél Budapestet, hogy a 2006-os őszi eseményeknél vagy a Fidesz székház „védelménél” megismert kedves futballhuligánok szórakozni indulhassanak (emlékeztetőül: a mostani, őszi meccsükön 22 ezer ember volt kint!); ha lesz olyan kérés bizonyos helyekről (és lehet, hogy lesz ilyen kérés!), akkor utcai harcokba bonyolódnak majd egymással és a rendőrökkel, autókat, kukákat borogatnak és gyújtanak fel, a lényeg, hogy a szavazni induló választó lehetőleg minél több szirénázó rendőrautót, minél több balhét lásson az utcákon, hátha meggondolja magát, és otthon marad; és talán hasznos lehet az is, ha egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ezek a friss arcú huligánok valahol a közelben vannak.

Persze az sincs kizárva, hogy az időpontok teljesen véletlen egybeeséséről van csupán szó, és én ismételten csak bérrettegek."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364349_veletlen_egybeeses
@Sir Bates dö Hól: szerencsére ez most fel sem vetődik.
orbán rendszere gránit szilárdságú.
gyurcsányt basztatod mert egy évvel később mondott le min kellett volna.ok.igazad van.
orbán meg négy éve szívja a vérünket.neki mikor kellett volna lemondania?
@épészmérnök: azt hiszem igen... én nem öszöd után hiányolom a lemondását, hanem akkor, amikor látja, hogy a struktúrális átalakítást nem tudja végrehajtani... azt nem lehet megtenni a társadalom ellenében demokratikus elkötelezettségűnek... el kell magyarázni, hogy mi és miért fog történni... az egy másik dolog, hogy ezt öszöd kikerülése után ő ezt nem tudta volna megtenni... innen nézve elqrtak három évet, tudták, hogy nem fognak nyerni, s ez is felerősítette a "lopjunk/vigyük amit lehet" fílinget... ezt nem gondolom, hogy feltétlenűl látnia kellett volna, de a többit igen...
@épészmérnök: Ezt most rólam írtad?
Nem felejtettem el, hogy ezt tette.
Arról beszélek, hogy le kellett volna mondania, nem bizalmi szavazást kérnie.
Persze, hogy az a frakció, amelyekkel úgy kellett beszélnia Öszödön, ahogy beszélt (érsétek meg, nem azért vagytok polikikusok, hogy nyugodtan tudjatok lopni, és kapcsolati tőkét használni magánérdekért) az bizalmaz ad neki, mert ragaszkodik ahhoz, hogy a kormánypárt tagja legyen, ezt a jó pozíciót önként nem adja fel.
De továbbra sem támogatta Gyurcsányt, mint miniszterelnököt.

De nyugodtan személyeskedj csak, ha attól jobban érzed magad.
@Sir Bates dö Hól: "a "nép" szavazta le... egy stratégiai kérdésben... nem a parlamentben kérek erről bizalmi szavazást... felállok és kész "

Összecsúsztatsz két időpontot. Az őszödi beszéd után zavargások voltak. Ekkor bizalmi szavazást kért a parlamentben, és mindkét kormánypárt bizalmat szavazott neki.

A háromszáz forintos vizitdíj ellenben nyilvánvalóan egy költségvetési téma, ennek ellenére az Alkotmánybíróság átengedte népszavazásra. Miután leszavazták ezt a javaslatot, lemondott.
@punkfrog: Figyelj, ha akkor (Öszöd után) Gyurcsány lemond, Orbán nyeri meg a választást, de nem kétharmaddal, és a 2008-as világválság a fidesz kormányt kapja telibe.
@aritus: és államcsőd, mert nem egyezkedünk az IMF-el!
remek lett volna:(((
@vitéž munkášőr: belenéztem amit linkeltél, de nem volt türelmem végigolvasni, mert kurva hosszan írja azt, hogy a politika mocskos dolog, minden politikus bünöző stb
Bevallom, én ezeket a dumákat kurvára unom.
A politikusokat mi választjuk, mi hagyjuk, hogy azt csináljanak amit akarnak.
Nem láttam tömegtüntetéseket amiatt, hogy az elmúlt 4 évben sorra szüntették meg vagy herélték ki azokat az intézményeket, törvényeket, amik a hatalom ellenörzésére szolgáltak.
Azért sem láttam tömegtüntetésket, hogy egy olyan választási tv-t, választási eljárási tv-t csináltak, ami "törvényessé" tette a választási csalást.
Most sincsenek felháborodott tömegek az utcán, hogy kiderült (amit előre lehetett tudni), hogy kamupártokkal van tele a választási lista, jó sok közpénzért.
Az egypárti alkotmánymódosítás ellen is kb 5 ezren tüntettünk annó.
Szóval nem szeretem ezt a minden politikus gazember dumát. Mi választópolgárok meg angyalok vagyunk, akiket meghágnak a gazemberek.
@punkfrog: Egyáltalán nem biztos,hogy akkor is így viselkedett volna az Orbán kormány, de ez már a mese világa, a mi lett volna ha.
Nem tudjuk, de azt viszont tudjuk, hogy mi lett a következménye, hogy nem mondott le Gy. Öszöd után.
Orbáni kétharmad.
@hun-bug: azért az, hogy a Kádár rendszer a saját rendszerét, mint "demokratikus" rendszert tanítatta az iskolákban ne nevezzük már a tudatos állampolgárrá nevelésnek.
Könyörgöm, ne feledjük már el, hogy mi volt a közelmúltunk, mi volt itt 1990 előtt.
@punkfrog: mi a f@sz közöm van orbánhoz?... nem orbán, vona vagy semjén, vagy a jóistentudja ki az, akit én egyáltalán számításba veszek valaha is a szavazatom leadásakor... én sok mindent leírhatok a fideszről, de mi közöm hozzá?... mi közöm ahhoz, hogy a bivalybasznád edzője lemond-e, ha az én csapatom a turháscsér?...
te, szarom én le, hogy ki a jobbik, a fidesz vagy a kdnp elnöke, milyen a belső felépítése, szervezete, hisz soha nem választanám őket mindaddig, amíg ilyen alapokról politizálnak, amíg azokat az elveket vallják, ami a mai nap tesznek... ott nekem azokkal nincs semmi közös... itt van @épészmérnök: vele szinte csak egy dologban értünk egyet, a demokráciában alapvető szabadságjogok tekintetében, de szakkérdésben szinte soha... de a morális alapokban igen, a demokratikus minimumban igen, így vele vitatkozhatom, véleményt cserélhetek, de sub kaviccsal nem, őt csak elutasítani tudod, cáfolni, egy jobbikossal/fideszessel nincs konstruktív vitára kilátásod soha... ez a halál, hogy moon alapelvek mentén oszlik meg a társadalom... itt ma a konzervatívokra szavazok, holnap a szocdemekre, de bármelyikre is, egyik sem akar diktatúrát!
@Nemzeti Halpedikűrös: a vizitdíj nem '07-ben volt?... akkor valóban összecsúszott két dolog...
én a politikában azt figyelem, hogy ki, mit akar csinálni.aztán, hogy ebből mennyit sikerül megvalósítani, már nem feltétlen az adott kormányfő hibája.
ha csak a teljesítményt nézném akkor kim jong un lenne az első!amit kitalál, az megvalósul.
soha nem kell lemondania!
éljen,éljen, hurrá!
számomra szimpatikusabb 2 évig egyeztetni az oktatási rendszerről, mint 2 óra alatt átverni a parlamenten.
és az a politikus is sokkal szimpatikusabb aki, ha későn is de lemond, mint aki (stadiont építtet a budi mellé)az egész országot a sajátjának tekinti.
gyurcsány=/=orbán.
nagyon nem.
hallgassátok meg őket és válasszatok!
@aritus: "Figyelj, ha akkor (Öszöd után) Gyurcsány lemond, Orbán nyeri meg a választást, de nem kétharmaddal, és a 2008-as világválság a fidesz kormányt kapja telibe. "

És te előre láttad, hogy világválság jön?
@Sir Bates dö Hól: megnéztem 2008 március 9-én volt a népszavazás és 2009 április 14-ig volt miniszterelnök.
@aritus: miért írtad, hogy orbánt kapta volna telibe a válság, ha szerinted tudta volna kezelni?akkor nem mindegy?
szóval mindenről gyurcsány tehet...
ő miatta van a 2/3
és??????
mire használta orbán a kétharmadot?
gyurcsány mondta neki azt is?
orbán azt csinált amit akart.
ellentétben gyurcsánnyal.
orbán ezt akarta!
de erről is gyurcsány tehet.
ok!
feladom.
nyertetek.
lemondok.
remélem, még nem késő!
@punkfrog: ok... most sokakat meggyőztél... bár szerintem ember nincs ma moon, nem hogy itt a blogon, aki azon vaccilált volna, hogy gyurcsány vagy orbán... erre a jelenlegi összes kp-m feltenném...
@Sir Bates dö Hól: tévedtem, igazad van. Még egy évet kihúzott.
@Sir Bates dö Hól: ez mi?
te mentegeted orbánt, gyurcsánnyal nem én!
hogy gyf miatt lett a 2/3 és ezért van ez a szar rendszer most.(mondod te)
ehhez a mostani szar rendszerhez gyurcsánynak annyi köze van mint a focistának aki szarul játszott, és ezért vesztésre áll a csapata és lecserélik.
orbán jött be helyette, úgy, hogy nem volt már ellenfél, de mégis vesztésre állunk.
de mi még mindig a lecserélt játékost szidjuk, mert ha ő előbb cserét kér akkor..........
@Nemzeti Halpedikűrös: Persze, hogy nem láttam. Ezt csak úgy bónuszként kapta volna meg a fidesz.

Ahogy azt se láttam akkor, hogy az, hogy Gy nem mond le rögtön Öszöd után, abból mi lesz. De én nem vagyok politikus, neki vagy a tanácsadóinak azzal számolnia kellett volna, hogy így nem fogja tudni végig vinni azokat a kormányprogramokat, amiket szeretett volna.

De most utólag le tudom vonni a tanulságot. És jó lenne, ha ezt többen is le tudnák vonni. Mert így lehet tanulni belőle, és a jövőben (ha egyáltalán lesz itt más jövő, mint Orbán králysága) elkerülni az ilyet.

Az nem jó politikus, mégha jószándékú is, mégha jót akar is, akinek küldetéstudata van, és azt képzeli, hogy ő tudja egyedül az országot felvirágoztatni. Tudod, a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Na most az, hogy Gy egy küldetéstudatos politikus, és emiatt nem volt képes levonni a konzekvenciákat és időben lemondani, az elhozta nekünk az orbáni kétharmad poklát. És még korántsem értünk ennek a pokolnak a végére. Ez a 4 év volt az előjáték, most jön a java...

Mindenesetre
@punkfrog: ne gyerekeskedj már, 2004.09.29-2009.04.14. közt ő volt a miniszterelnök, valamihez azért csak van köze... mondom mindezt úgy, hogy nem gondolom, hogy nincs helye az összefogásban, sőt azt gondolom, hogy az általa képviselt programnak markánsan meg kell jelennie ott, értve ezalatt, hogy több helyett is kaphatott volna... de ettől még komoly averzióim vannak vele szemben, annak ellenére is, hogy a dk-ra is szavazhatnék egy régebbi választási rendszerben... bár akkor inkább nem szavaznék...
@Sir Bates dö Hól: mi azonos állásponton vagyunk szerintem, csak háttal állunk egymásnak.
(saját coelho):)
@Sir Bates dö Hól: igaz.
ahhoz nagyon is köze van amit akkor csinált.
@punkfrog: te miről beszélsz?

Továbbra is azzal a nemtelen módszerrel élsz, hogy olyanokat tulajdonítasz nekem, amiket nem mondtam.
Ha kritizálom Gy-t, nem dícsérem O-t. Ez iylen egyszerű lenne, de úgy tünik nem az.

Nem azt mondtam, hogy O jól kezelte volna a 2008-as válságot.
Állításodra, hogy akkor (2008-ban) elzavarta volna az imf-t (mint tette ezt 2011-ben vagy mikor) csak annyit mondtam, hogy akkor (2008-ban) nem biztos, hogy elzavarta volna.
Csak ennyit mondtam, nem azt, hogy jól kezelte volna a válságot.

Ugye az egész eszmefuttatás egy feltételezett mi lett volna ha kontextusban zajlik. Tehát ebben pl Orbánnak nem lett volna kétharmada, mert 2006 őszén Orbán még nem volt ennyire népszerű, vagy másként fogalmazva Gyurcsány még nem volt annyira karaktergyilkolva, mint 2010-re.
Plusz 2006 őszén még sehol se volt a világválság, tehát az emberek közérzete is egész más volt stb.

Tényleg nem lehetne higgadtan gondolkodni? És nem világok harcát játszani?
@punkfrog: ad1) én nem vagyok okos, sőt azt mondanám éppen csak a debil szintje fölött állok, de azért nem csak a fociból vett hasonlatokat értem meg:-); ad2) én biztos nem írtam azt, hogy 2/3 miatta van; ad3) hol és mikor mentegettem én orbánt?

(bár a hasonlatod helyesebb lenne úgy, hogy eltört a keze és kiment a térde, ennek ellenére nem kért cserét, majd az ellenfél bevágott kettőt... ja, és ő a kapus:-))
@Sir Bates dö Hól: Tény, hogy nem ragaszkodott a miniszterelnöki székhez az összefogáson belül. Az elgondolásaihoz vannak társai, akik egyéniben indulnak, és jó eséllyel, mert gyakorlatilag a hátán viszi a kampányt. Rengetegen érzik úgy (olykor én is), hogy végre valaki keményen odamondogat, és nem csak finomkodik. Ez egy felszabadító érzés tud lenni.

Az összefogás későn jött. Igazából azt kellett volna indítaniuk minden körzetben, akinek a legtöbb az esélye a nyerésre, nem azokat, akiket kisakkoztak felső szinten. Ez nem csak ízlésem ellen való, hanem szerintem öreg hiba.

Meglátjuk, mondta a vak ember, miközben átesett a komondoron...
@aritus: gyurcsány csak az orbáni 2/3-ot hozta el.
a poklot orbán.
hozhatott volna 2/3-al menyországot is!
@punkfrog: :-) bár nem biztos, hogy egy normális választási rendszerben egyazon pártra szavaznánk... csak az biztos, hogy melyikre nem:-)
Jóéjszakát nektek, jólesett egy kis emberi hangú beszélgetés. A konyhában halkan rotyog a halászlé alap, holnap magyar találkozó nálunk. Még egy üveg négy puttonyos aszúbor is van, de hogy fogjuk huszan elosztani, azt még nem tudom :-).
@punkfrog: Nem szidjom, hanem próbálom értelmezni az eseményeket.

Az nem lehet, hogy Gyurcsánynak semmi felelőssége nincs abban, ahova jutott ez az ország. Hogy csak Orbán tehet róla.
Orbán valóban az egyik legundorítóbb és legkártékonyabb politikus a rendszerváltás óta.
De ez nem jelenti azt, hogy másnak nincs felelőssége abban, ahol tartunk.

És ha megállapítom Gyurcsány felelősségét, ha arról gondolkodom, hogy mit baszott el, mi lett volna ha másként tesz, akkor azért nem Orbánnak drukkolok.
És a közelmúltunkon való gondolkodás, a folyamatok megértésére és értelmezésére tett kísérlet arról sem szól, hogy kire fogok vagy, hogy egyáltalán fogok-e szavazni.

Tényleg nem hiszem el, hogy ezt nem lehet megérteni.
@punkfrog: @aritus: hogy klasszikust idézzek: béláim, ne egymást marjátok! :-D
Érdekes, arról már mindenki elfeledkezett, hogy mekkora faszságokat erőltetett a szadesz.
@Sir Bates dö Hól: Az valóban nagyon nagy leegyszerűsítés lenne azt állítani, hogy Gy miatt lett Orbánnak kétharmada, mivel nem egy ok miatt, hanem sok ok miatt lett ez.
De az biztos, hogy jelentős szerepe van benne. Amiatt, hogy nem mondott le Öszöd után, még 2006 őszén.
pl akkor az okt. 23.-i rendőrattak se lett volna, ami az egyik legfontosabb identitásképző és legenda lett a jobboldalon.
@Sir Bates dö Hól: én nem marok, vitatkozni és érvelni próbálok:))))
@Nemzeti Halpedikűrös: én nem felejtettem el, de ez megint csak az akkori miniszterelnök felelőssége (nincs koalíció→lemond... akkor kóka se lett volna), ám ezt most felhoznom nem lett volna elegáns.
@aritus: Fogalmuk sem volt arról, hogy milyen az ország. A saját szociológusaikat leszarták. Az oktatásban olyanokra költöttek, amik nagyszerű dolgok, de idegenek voltak a rendszerben. Aztán nettó hülyeségek is voltak, a kakaóbiztos óvodai számítógép például.

Úgy viselkedtek, mint elefánt a porcelánboltban, még akkor is, ha sokszor egyetértettem velük. Egyszerűen nem vették figyelembe az emberek gondolkodásmódját, életmódját. Életidegen doktrinerek voltak, és aztán, ahogy Kőszeg Ferenc szépen megírta a Beszélőben, beleestek ők is a pártfinanszírozás csapdájába. Méghozzá a kiváló Magyar Bálint volt az, aki belement.
@aritus: mint pl. az egészségügy átalakítása így, konzultáció és meggyőzés nélkül, erőből:-)
Na jó, én is megyek aludni, mert irgalmatlanul késő van. Sziasztok, szép álmokat, a fiúknak rózsás csókokat, a lányoknak bajszos angyalokat.
@Sir Bates dö Hól: hát igen!
túltoltuk!rátoltuk!béláim.eltünt a kabát!
gondolkodjunk béláim.
és az egyikünk keresztnevét eltaláltad!
@aritus: úgy érzem magam mint ha rossz koordinátákat mondtam volna be véletlenül a tüzérségnek.
baráti tűz alatt vagyok!
egy oldalon állunk de ezekért a vitákért is jó itt lenni!
jó éjt nektek!
@aritus:
a Gyurcsánynak nem lemondania kellett volna 2006 gyújtogatáskor hanem letartóztatni az orbánt és még néhány szemetet, nagy tárgyalást indítani és tanuként megjelenni

brühüyyy

ma már sem orbán sem fidesz nem létezne
@aritus:
ancika, emlékeztetlek, hogy má' mondtam: fanyalgó picsába partvisnyelet

brühüyyy
@rodeo36: mi van őskomcsi, előjött belőled a nagyon demokrata?
Ezt beszéld meg a blog házi nácijával, ti ketten rajongtok putyinért, meg a diktatúrákért.
Engem hanyagolj.
@Sir Bates dö Hól: én nem úgy emlkészem, hogy ne lett volna konzultáció, meg meggyőzés.
Abban az időben folyamatos viták voltak a médiában is, a csapból is ez folyt, a nagy nyilvánosság bevonásával az eü átalakításáról.
Én inkább úgy emlékszem, hogy végül elfogadtak egy koncepciót, a súlyponti kh elvét, és kórházak bezárását (mivel a rendszer, az ország nem tud ennyi kórházat fenntartani, ezt látjuk most is), de a szoci kijáró emberek, lobbisták felhigították az egészet, és azok a kórházak maradtak meg (jóval több, mint az eredeti tervben volt) amik rendelkeztek erős szoci kapcsolatokkal.

Mondjuk én ezzel a kh bezárással ÍGY nem értettem egyet. De ez most mellékes.
Orbán lesz a jegyszedő az új felcsúti stadionban,vagy a közgépnél egy zsíros állás.
Van még ötlet,pl ki lopott el 1500 tonna vasat a cementgyárból?
@aritus:
mint már mondtam válogatós fanyalgó picsának a partvisnyél beleneked telibe...te vagy a kritikus de hogy mit akarsz azt már 25 éve nem tudod mert kis butuska vagy maradj a fakanálnál csak fel ne sértse a...fazekat

brühüyyy

olyan okosak vagytok így együtt és mégsincs semmi új 25 éve ugyanaz a pocsoly és még most ez a zorbángeci a bandájával hát jól összeszedtétek,

nem kooperálok senkivel van saját különbejáratúm ahová akkor megyek be mikor nekem tetszik és ki is jövök belőle

ti meg be vagy szorulva a boldog fidesz időkbe mint balta a hasadékba amibe belebaszták de már kirángatni sem tuggyák

kackac

te vagy a legbölcsebb demokratánszkaja misszissz
@Nemzeti Halpedikűrös: Az szdsz ott baszta el de nagyon (a saját, és az ország szempontjából is), hogy belement a koalícióba a Horn kormánnyal. Amikor a Hornnak megvolt a sima többsége nélkülük is, tudott volna kormányt alakítani.
Így keletkezett a "ballib", ez a magyar torzó.

A pártfinanszírozás, mivel nincs egy tisztességes pártfinanszírozási tv, ami transzparenssé, és elszámoltathatóvá teszi a pártok gazdálkodását, az egyik FŐ oka annak, hogy Magyarországon gyenge a demokrácia, hogy ennyire megvetik az emberek a pártokat és a politikusokat, hogy nem bíznak a politikában. Nagyon helyesen teszik.
És mivel ez a helyzet, és ez is volt a helyzet 2010 előtt is, ezért is volt olyan könnyű a fidesznek lerombolni a meglévő demokratikus intézményrendszert.

Sajnos az szdsz is, mint minden parlamenti párt, visszaélt ezzel a törvényi hiányossággal. Szégyelljék is magukat érte.
Én csak azt sajnálom, hogy ma nincs Magyarországon liberális párt, (ugye a Fodorét nem kell valóságnak tekinteni:((( ).
Cusinak nem szóltak, hogy lehallgatják. Szegényke!
Máig nem értem, hogy minek adnak valakinek 50 milliót, mikor egyszerűen csak nem őt jelölik.
Az még jobban érdekelne, hogy aki ilyen gátlástalan az miért nem mártott be mindenkit, hiszen 2008-ban is simán látszott a Fidesz győzelem.
@V-PORT: " Azt állította Zuschlag, hogy azért kapta az ötvenmilliót, hogy lépjen vissza a választástól. Ez az egész egy ótvar kamu, és vélhetően szó szerint van igazad, Géfodor és bandája találta ki az egészet."
jotundert idézem az örülünk vincentről
orulunkvincent.blog.hu/2014/03/07/zuschlag_janos_based_on_a_true_story#comment-form

Biztos, hogy a fidesz boszorkánykonyháján főzték ki az egészet.
A Századvég által megvett Napi Gazdaság kiadó adja ki a könyvét.
www.atv.hu/belfold/20140307-zuschlag-csak-a-szazadveg-kiadojanak-engedelyevel-nyilatkozhat
index.hu/belfold/2014/03/07/a_napi_gazdasag_adja_ki_zuschlag_konyvet/
"Az interjút Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztője, és G. Fodor Gábor, a hatalom férfiasságáről előszeretettel értekező századvéges stratégiai igazgató jegyzi. A nyomtatott lapban az interjú mellé Barcza "Kordokumentom" címen rövid véleménycikket is írt, amiben saját interjújának fontosságát hangsúlyozza.

Értesüléseink szerint a Napi Gazdaság egyik vezető munkatársa csütörtökön felmondott a cikk megjelenése miatt. A szerkesztőségben többen is furcsállták, hogy miért jelenik meg egy ilyen, egyértelműen politikai jellegű, az újságtól idegen interjú a lapban, ráadásul éppen abban a rovatban, ahol a kiemelt témákkal szoktak részletesebben foglalkozni. Az egyik forrásunk a lap "helyi thémásodásáról" beszélt."

Szerintem ez az egész Zuschlag ügy ennél nem érdemel több figyelmet.
@V-PORT:

Mert Cusi elkövette azt, amiért elítélték.
Nyugodj bele, hogy mindenkit bemártott volna, ha tud.
Most azt hiányolja, miért nem volt erkölcstelenebb a rendszer, az ő megmentése érdekében.
Egy rossz vicc ez a pali.
Egy hétköznapi szocipata személyiségjegyei jól felismerhetőek nála.
@Orica Középföldi: Ja bocs. Igazából ezt akartam csak félrement. :)

A baloldalon nagyon irigylik most a Jobbik helyzetét, legfőképpen a kampánya miatt, amely az elmúlt hónapokban a legsikeresebben dübörgött. Egyre többször hangzik el féltékenyen a baloldalról, hogy érdemes lenne odafigyelni a nemzeti pártra, amely aktív, pozitív kampányával sikeresen szólítja meg a szavazókat.

Az Óbudai Kulturális Központban a SISZA Kommunikációs Intézet szervezett egy konferenciát a választásról és a kampányról, amelyre meghívták Pesty László jobboldali kampányszakértőt és Bruck Gábort, Gyurcsány és Demszky egykori kampánymenedzserét. A nemzeti oldalról senkit sem, ami már csak azért is érdekes, mert Bruck szerint, ha a kampánytechnikát nézi, akkor a Jobbik csinálja a legjobban. „Azt csinálja, amit az MSZP-nek kellene csinálnia” – mondta a kampánymenedzser. Bruck azt is kifejtette, a Jobbiknál megtanulták, hogy pénz nélkül hogyan lehet jól kampányolni. A nemzeti párt ezt csinálta 2010-ben is, illetve nagyon jól használják az internetet is.

alfahir.hu/a_baloldal_most_orulten_feltekeny_a_jobbikra
@aritus:

"Szerintem ez az egész Zuschlag ügy ennél nem érdemel több figyelmet."

Érdekes volt az éjszakai eszmecserétek.
Nem gondolnám annyira egyszerűnek a történteket, mint ahogy a következtetéseiteket levontátok.
Bonyolultabbak voltak az okok, mint a látható okozatok:))
Egy dolgot mindenki simán átlépett,a fidesz kommunikációs stratégiáját.

A Zuschlág-ügyben sem ez az idióta érdekes, hanem amire használják.
@Orica Középföldi: 2018. március: Zushlag: Hogyan zsarolt meg a Fidesz, mikor én mindig is baloldali voltam.
Nekem már csak egy kérdésem van:És Bajnai mit csinált eközben? Mert az nem lehet, hogy pont ő ne szerepelne ebben a történetben. Legalább egy libát adhatott volna neki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ügyes átívelés:))
Bennem egészen más érzelmeket gerjeszt a kampányotok.
@V-PORT:

Hülye:))))))
A libát neked tartogatja Bajnai:)
@Orica Középföldi: Most komolyan. Ez az egész történet így nem hiteles. Még el is hittem volna, de Bajnai nélkül, már nem. Például lehetett volna:"Gyurcsány szeme még mindig rángatózott, amikor bejött Bajnai, aki megkért, hogy menjek ki, mielőtt Gyurcsány agyvérzést kap. Én okosan, mint amilyen vagyok, kimentem. De az ajtóból még visszanéztem, és furcsa dolgot láttam. Akkor értettem, meg, hogy Gyurcsány és Bajnai egyazon személy. Hogy erről ne beszéljek Bajnai is adott nekem 50 milliót, de mivel már nem volt elég szatyor, talicska, és Nokiás doboz, ő ételhordóban adta át."
Nacsak! Igazi vita, tényekkel, érveléssel, egészen fantasztikus szellemi felüdülés. És bizony nagy kár, hogy Gyurcsányról nem így vitatkozott a magyar értelmiség 2006. óta. Hanem a beszéd kikerülésekor igen rövid idő alatt közmegegyezett. És az a közmegegyezés (nagyon finoman szólva) nem volt Gyurcsányra nézve kedvező. Hogy ennek milyen következményei lettek, azt mindenki tudja.

Gyurcsány szerintem még ma sem fogta fel, hogy az értelmiség akkor nemhogy nem védte meg az egyetlen szövetségesét (aki egyrészt kb. ugyanazt akarta, mint amit a józan értelmiségiek akarnának, másrészt a hatalomra jutási képességével meg is tudta volna valósítani – az egyik a másik nélkül nem ér semmit), hanem egyenesen falanxot alkot vele szemben, amely aztán a világválsággal karöltve, úgy söpörte el, hogy máig pária. Pedig, ha akkor szövetségesként megvédi, egészen másképp alakul az ország sorsa.

Gyurcsány ma már tudja, hogy a „szociális” népszavazás elvesztése után le kellett volna mondania, mert az azt üzente a befektetőknek, hogy a kormány az egyensúly javító intézkedéseit nem képes megvalósítani, ergo: innen baj esetén menekülni kell. A világválság beköszöntekor aztán menekültek is, és jogos Gyurcsány szemére vetni, hogy miért nem mondott le akkoron, persze csak annak, aki már 2008. elején tisztában volt vele, hogy világválság lesz. A többieknek nem.

A magyar értelmiség olyan, mint a Bourbonok. Semmit sem felejt (az őszödi beszéddel meg Zuschlaggal még ma is lázba lehet hozni – lásd pl. szalagcímekben: „Zuschlag kipakolt” vagy „Elviccelik Zuschlag vádjait”, „Bokszzsák lett az ellenzék”), és semmit sem tanult, ugyanis jó részük ugyanúgy dolgozik ma is Orbán kétharmadán, mint Gyurcsány idejében tették. A baj csak az, hogy ez az én bőrömre is megy.
@V-PORT:

:)))))))))
Jobban írsz, mint géefgé:)
Mészáros bodzázásból kuporgatott kis pénzét sajnáljuk Cusitól? A büntetésvégrehajtás sikertörténete az övé, hiszen ő tényleg új életet kezdett szabadulás után.
@vakapad: A politikusnak az a szakmája, hogy pl tisztában legyen a közvélekedéssel, a reakciókból következtetést vonjon le, stb...

Ha egy politikus a saját köre számára elfogadhatatlanná válik "Gyurcsány szerintem még ma sem fogta fel, hogy az értelmiség akkor nemhogy nem védte meg az egyetlen szövetségesét (aki egyrészt kb. ugyanazt akarta, mint amit a józan értelmiségiek akarnának, másrészt a hatalomra jutási képességével meg is tudta volna valósítani – az egyik a másik nélkül nem ér semmit), hanem egyenesen falanxot alkot vele szemben, amely aztán a világválsággal karöltve, úgy söpörte el, hogy máig pária. Pedig, ha akkor szövetségesként megvédi, egészen másképp alakul az ország sorsa."
akkor le kell lépnie, és az soha nem a támogatói bűne. Még jó, hogy nem kezdjük a baloldali értelmiséget hibáztatni Gyurcsány maga kiállította bizonyítványával kapcsolatban. És ennek csak kisebb része a 2 évvel megkésett lemondás, a nagyobb a 2010 óta mutatott nyomulás. Elhisszük, hogy tényleg nincs egyetlen tisztességes, karizmatikus fiatal baloldali politikus, vagy feltételezzük inkább, hogy mindent elkövet Gyurcsány, nehogy egy ilyen pozícióba kerülve ismert polikikussá cseperedjen?
@Orica Középföldi: Jó jó de te nem vagy bizonytalan szavazó. Vagy mégis? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod én kifejezetten miattad szoktam le a Jobbik programjának, híreinek, stbjének az olvasásáról, annyira gáz vagy.
Hűű... embörök!
Ez nem semmi volt éjjel!
Még rodeo papa reggeli trollkodása sem von le belőle! :)
@vakapad:

"másrészt a hatalomra jutási képességével meg is tudta volna valósítani "

Na itt van/volt a kutya elásva.
Ezt a képességet a szoc elit nem tudta megbocsájtani. Ott gátolták, ahol lehetett.
Gy akkor még nem, ma már tudja, hogy az építkezésben nem lehet átugorni a lépcsőket.
Az értelmiség az ő idejében nem a szocik körül tömörült, és olyan volt amilyen.
Nincs jó véleményem róluk.

Magyarul, nem volt bázisa, törvényszerű volt a bukás.
Ahol kis Gál a legfőbb kommunikációs szakember, ott meg duplán törvényszerű.
@miva?:

Én nem kezdem hibáztatni az értelmiséget, hanem folytatom (immár elég sok éve).

Igen, én elhiszem, hogy nincs egyetlen tisztességes, karizmatikus, fiatal, baloldali politikus, azt ugyanis igen nehezen képzelem el, hogy Gyurcsány akadályozná meg a felemelkedését. megjegyzendő még, hogy ha "baloldali" lenne, nekem már nem is tetszene annyira.
Ez az ötvenmillás mese nagyon hajaz a nokiásdobozra. Arról már kiderült, hogy hzaugság. Vajon mekkora nájlonzacsiba fér bele 50 milla és mennyi a súlya? /Én -sajnos - még nem láttam egyben 50 milla kp-t./
Először Matolcsy volt munkatársa, most meg ez a a könyv. 1. Üldözési mániájuk van. 2. Szívnak valamit. Remélem az utóbbi, az előbbi nem sok jóval kecsegtet.
@vakapad: Ok. Akkor ezek szerint egy politikustól nem elvárás a politikai realitás ismerete? Vitázzunk kicsit!

MSZP - egy bazinagy, strukturálatlan, ezer szinten összegabalyodott, nehezen kiegyensúlyozott szervezet, ami saját léte biztosításán kívül semmi másra nem alkalmas. Emiatt megélhetési politikusok melegágya.

Fidesz - egy hatékony, egy célra optimalizált szervezet, ami az MSZP egyetlen lehetséges alternatívájaként gyűjti magába a politikailag aktív embereket azzal a megszorítással, hogy minden gátlástalan lépést teljes mellszélességgel támogatni kell, ebből következően a megélhetési politikusok melegágya.

Az ú.n. értelmiség meg döbbenten nézi

1. a politikai szereplők alkalmatlanságát, elvtelenségét, tisztességtelenségét

2. hogy n. alkalommal beleviszik az országot egy "nemzetmentő" választásba, ahol a két fő bűnös közül kell választanunk újra
@miva?: Nekem a baloldali értelmiségről meg van a véleményem. Amióta ebbe az összefogásba beleerőltették Bajnait számomra nincs nagy értékük. Sajnos.
@miva?: az értelmiséget miért "ú.n." jelzővel illetted?... ez érdekelne:-)
Most minden rossz de ha jön Feri és táncol itt ARANYÉLET lesz!!!!
8 év alatt nem sikerült, de most nagyon fog érzem!
@miva?:

O.K., vitázzunk.

1./ Emlékeim szerint az MSZP utolsó három miniszterelnökének egyike sem megélhetési politikus.

2./ Értelmiség alatt én a médiafelülettel bíró véleményformálók összességét értem, mínusz az elkötelezettek (MNO, Népszava, stb.). Hogy ez mit néz döbbenten, azt nem tudom, de hogy mit ír/mond, azt olvasom meg hallgatom. Lehet, hogy a saját magam kímélése szempontjából nem kellene, de már így szocializálódtam.
@V-PORT: Szívem, a baloldali összefogásba nem beleerőltették Bajnait.Bajnaiéknak kellett az összefogás, mert kiestek volna külön listán.Szartak ők Gyurcsányékra, megfojtották volna őt egy kanál vízben, ha képesek lettek volna rá.Az összefogás kizárólag azért jött össze, mert tartottak tőle, hegy elveszik az a 4-5%-nyi szavazók, ami az E14 mögött volt. Bajnai még november végén is azt mondta, hogy mit nekik 5%, ők 20-ra hajtanak.Bajnai próbálta magát távol tartani Gyurcsánytól és legvégső esetben igyekeztek volna egy MSZP-EGYÜTT listát összehozni, csak hát az MSZP nem volt hülye, nem akarta koloncnak a nyakába venni az E14-et.Ha biztosak lettek volna a bejutásukban, akkor csináltak volna közös egyéni jelölteket külön listával, de érezték, hogy nagyon gyengék lettek.Szóval igaz, hogy a baloldali értelmiség vastagon benne van abban, hogy így áll az ellenzék, de azért ismerd már el a tényeket legalább utólag.
@Sir Bates dö Hól:
Az "értelmiség" régóta nem vélemény és közéletformáló már. Eladta magát, a felelősségét könnyen átváltható fillérekre cserélte és beállt a birkák táborába. Persze alapítottak nekik jól hangzó gittegyleteket, pl. Professzorok... meg hasonlók, de alapvetően ledegradálták őket O.Piktor lázálmának a kielégítésére. Lehetne mondani az orvosokkal és a tanarakkal is a példákat, hisz évek óta masszívan és hangosan csaholnak, lelkesen csóválják a micsodájukat, ha a gazdi csak rájuk is pillant. Igen, jobbos felépítmények ezek mind, szolgalelkűségük tanúságtétele, hisz szavuk nincs, csak propagandacélból léteznek, vannak rendesen megfizetett vezetőik, akik persze meg vannak abban a hitben hagyva, hogy ők a VALAKIK, de mind azt pl.az Orvosi Kamara legutóbbi színielőadásán is láthattuk, a hatalom biztosítja számukra az érinthetetlenséget, cserében leigázzák neki az ottani alattvalókat, értelmiséget. Hisz balos ilyen vonulat nincs, bár nem is hiányzik nekem, de kissé átlátszó az egész ÖNÁLLÓSÁGA az értelmiségnek. Inkább szánalmasan szolgalelkűnek nevezném.
@Orica Középföldi: Én a tegnapi vitában azért nem foglalkoztam a fidesz "kommunikációs" trükkjeivel (amik valójában hazugságok és féligazságok módszeres és aljas súlykolása valamint a jobb és szélső jobb közötti határ elmosása, megnyitása), mert nem ez volt a téma. Szerintem.
Hanem az, hogy Gy miért felelős, mit baszott el.
Nyilván egy ilyen komment vitában az ember szükségszerűen egyszerűsít, meg sarkosan fogalmaz.
Még így is úgy éreztem, hogy némely kommentem a műfaj szabályaihoz (blogon kommentelni) túl hosszúra sikeredett.
@Orica Középföldi: ennek örülök, memá vot egy ilyen rossz érzésem;)
@V-PORT: Ne aggódj, holnapra előkerül a liba is:)))) GFG-ben nem kell csalódnunk, tudja ő a dolgát.
@E.Csaba: Nem értek egyet. Bajnai magában (az MSZP és még inkább a többi kolonc nélkül) igen sok szavazatot kapott volna. Én több mint száz olyan embert ismerek, akik őrá magára szavazzak volna, de erre a hülye konglomerátumra nem fognak. Persze azt elismerem, hogy a tapasztalatom Budapestről szól és az ottani halmazból is az értelmiségiek részhalmazára.
Az legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb gond, hogy moon az "értelmiség" jelentős része is "megélhetési"... pl. melyik szellemi műhely független?... piacgazdaság nélkül ki sem alakulhatott persze...
@V-PORT: Furcsán viselkedett a Bajnai-Gyurcsány egy ördög, és elmentemben még láttam, amint a hatalmas MSZMP-s feliratú és az internacionálét éneklő páncélszekrénybe nyúlkálnak, és lopják a magyar, azaz MAGYAR emberek pénzét!
@vajdasagi: Te is a számokkal vitatkozol.Én elhiszem, hogy a környezetedben rengetegen vannak, akik így gondolkodnak, az enyémben is vannak, jelentős számban.De a közvélemény-kutatási adatok azt mutatták, hogy ezek a szavazatok lehet, hogy elvesztek volna.Ha olyan biztosak lettek volna, akkor vígan elindulnak külön listán.Bele mertek vágni.....?
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA

Előre! Rendületlenül!

Magyar P(r)ol(e)g(t)árok Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt és jobboldalt a proletárok és dolgos földműves parasztok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat és a munkáspártokat, az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos termelő munkásnépet félrevezetve, imperialista nagytőkés fasiszta egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a pártokból a mussolini fajta fasiszta gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Magyar Polgárok egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az antik anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő nagytőkés mussolini fajta nagytőkés fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a politikai életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik gazdag burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizációt ellensúlyozni kell, tehát a társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés automatizált felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Földművesek! Harcoljátok ki a szabad piaci kereskedelmet, ahol adószám és megbélyegzés nélkül eladhatjátok a termékeiteket!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...
@vajdasagi: Még egy kis adalék.Én az elmúlt 5-6 év kivételével vidéken éltem.Az emberek jelentős része, főleg az idősek nem követik a napi eseményeket.Ha megkérdeznéd, hogy kire szavazna, akkor azt mondja, az MSZP-re.De kire, melyik személyre? Azt mondaná: Hát Gyurcsányra. mert egy jelentős részüknek a következő a felállás a fejükben Megkérdeznéd, hogy: Bajnai?Ő is MSZP-s. Egy jelentős részüknek a következő a feláállás a fejükben:Az MSZP az Ellenzék, nekik a vezére Lendvai, Gyurcsány,Kovács, stb.Ha valaki felvilágosítaná őket, hogy most kik vezetik az MSZP-t, valószínűleg elgondolkoznának, hogy egyáltalán kik ezek?Úgyhogy higgyétek el, sokkal bonyolultabb dolog ez a korszakváltósdi, mint ahogy sokan elképzelték.
@vakapad:
1, szerintem az újságírókat ne vedd bele az értelmiség halmazába. Kevés kivételtől eltekintve (pl Ferenczi Krisztina, Rajnai Attila, Bodoki Tamás, Mong Attila) kiszolgálói vagy pártpolitikai, vagy üzleti vagy a felületes, felszínes olvasói igényeknek.
Tehát az, hogy Zuschlág "leleplezését" (haha) milyen címekkel és tartalommal adják közre, az nem egyenlő azzal, ahogyan az értelmiség gondolkodik ezen az ügyön.
Nagyon sokféleképpen és különbözően.
2, Annak ismeretében ahogy alakultak a dolgok az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, azaz 2006 őszétől, tényleg nem értem, hogy miért ne lehetne végre elismeni azt, hogy sokkal jobb lett volna mind Gyurcsány, mind a szocik, és mind a rájuk szavazók (és persze az országot se hagyjuk ki) szempontjából, ha akkor Gy lemond.
Ezt akkor én sem láttam ennyire világosan, de utólag azért látható, legalább ezt ismerjük már el.
De egy politikusnak vagy a tanácsadóinak illett volna ezt tudnia.
3, Szerintem az értelmiségnek nem az a dolga, hogy védelmébe vegyen politikusokat, hanem az, hogy az érdekeit (amelyek sokfélék, mert olyan nincs, hogy AZ ÉRTELMISÉG, hanem különféle csoportosulások vannak) artikulálja, képviselje, SZÁMONKÉRJE a politikusoktól.
Azt látjuk, hogy milyen az, amikor egy politikust, egy politikai pártot az értelmiség védelmezni kezd. Abból lesz a békemenet. Ezt azért már ne akarjuk.
Te...haver...ezek RETTEGNEK Gyurcsánytól...
Mondjuk nem is csodálom , ahányszor megszólal keményen a valóságot nyomja a Fideszrol...
Hát igen,...Gyurcsány kibaszta ezt a csaló szarjankót,...Fideszék meg pidesztára emelik !
@Sir Bates dö Hól: Nem volt világos, hogy mit értünk értelmiségin. vakapad értelmezésében vett értelmiségi fogalmat használva tényleg neki van igaza.
@aritus:

Nem voltál hosszú:))
A kommunikáció azért nem elhanyagolható, mert ebben a legsikeresebb , vagy egyedül ebben volt sikeres a fidesz.
Sok más mellett ebben iszonyú nagyot hibáztak a szocik, majd Gy is.
MA még ma sem érti:))
A fidesz kiváló (Goebbels ide vagy oda) marketinggel a nyakunkba sózott egy rakás szart.
@taga20:

A rossz érzések sose véletlenek. Érdemes figyelni rájuk:)
Érdekes, hogy egyesek már úgy nyilatkoznak Cusiról, mintha Fideszes lenne!!

Nem megy, urak!

Ő egy korrupt szoci a sok közül!
Börtönbe jutott, kitagadták, bosszút áll.
Ez egy egyszerű bűnbandán belüli leszámolás.
A Fidesz hátradől, iszik egy kávét.

Simon is ugyanez.
Hagyó is.
stbstb
@E.Csaba: Pontosan így vesznek el ezek a szavazatok. A közvéleménykutatók csoportja vagy egy dilettáns banda, vagy az érdekeik mentén kutakodnak, és azt hozzák ki, amit szeretnének. A statisztika furcsa tudomány...
@aritus:

"zt látjuk, hogy milyen az, amikor egy politikust, egy politikai pártot az értelmiség védelmezni kezd. Abból lesz a békemenet."

Ne hülyéskedj:)))
Mondj onnan egy darab értelmiségit.
Ki van adva a gennye bolsevik zúgbloggerhordának, el kell viccelni a Zuschlag történetet.
@Orica Középföldi: Gyurcsány alapvetően azon bukott el, hogy egyszerre támadta (próbálta megreformálni) mind a kádári titkosszolgálatokat és a kádári politikai kultúrán szocializálódott párttársait. Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ennek a tünete volt.
Amit nem tudtak megbocsátani a sajátpártársai, az az, hogy el akarta zárni előlük a zsírosbödönöket. Azt a kényelmes életet, hogyha politikus vagy, akkor nincs gondod többet semmire se neked, se a pereputtyodnak.

Kötelező olvasmány:
hvg.hu/velemeny/20121008_Magyar_Szocialista_Ellenzek
"A megnyert 2006-os választás után magabiztossá válva két olyan tabut sértett meg, ami ugyan nem volt benne az 1989-es megállapodásban, de a nagy pártok működési alapelveihez tartozott."
"kenyértörésre vitte a dolgot a továbbszolgáló kommunista állambiztonsági branccsal meg az ahhoz kifürkészhetetlen pontokon kapcsolódó rendőrtiszt-lobbival."
"Majd elmondta az őszödi beszédet, amelyben az MSZP-elitet felvilágosította arról, hogy hazugságalapon működik."
"A két alapvető, elhallgatott játékszabály megsértése pusztító hatású volt. A kádári erőszakszervek továbbszolgáló képviselőinek és a Fidesznek az érdeke egybeesett."
@aritus: Szinte teljesen egyetértek. Azt szeretném mégis megváltoztatni, hogy az értelmiségnek nemcsak a saját érdekeit kell artikulálnia, hanem kötelessége a hazája érdekeit is artikulálni. Még olyan esetekben is, amikor ez nem esik egybe az ő saját érdekeivel. No, itt, ezen a ponton szerepel nagyon rosszul a magyar értelmiség. Nem eléggé NEMESEK. Persze tisztelet a kivételnek.
@V-PORT: Az biztos, hogy paraniodok, akik diktatúrát építenek mind azok.
@E.Csaba: Én majd április 7-én kifejtem a véleményemet, addig nem akarok. Ne hogy már én legyek a győzelem gátja, mert gyafogok, meg finnyáskodok. Utána vitatkozhatunk. Addig kezelem a GyF-fóbiám, bár meg kell eddig sem a gyógyszerek, sem a ráolvasás, se a terápia, se az ördögűzés nem segített. :)
@Paul Summers: Én nem vagyok bolsevik. És zugblogger sem. De a Cusi ügye 10 éves, és jó sokat lehúzott börtönben. és ezért 4 éve megbüntettük a szocikat. Most Közgép-ügyek, meg Mészáros ügyek, meg trafikok meg füldmutyik vannak. Nem veszek észre, vagy valami ki van adva neked, mint zugbloggernek?
"Napok óta a Cuslág könyvön, a belőle citált idézeteken és a vélt vagy valós hatásain röhögök."

Na, akkor máris elérte az orbánbanda amit akart. Na és közben hányszor jutott eszedbe a mészároslőrinc meg az ő titkos vagyonbevallása?
@Orica Középföldi: vágom! de van egy olyan rossz érzésem, hogy nehezen tanulok és könnyen felejtek:) viszont lelkes vagyok;)
@Kalmár: ez nem igaz.
Zuschlag János egy becsületes, szavahihető magyar ember. Ha nem így lenne, akkor a Fidesz szóba sem állna vele, mert a Fidesz is egy az igazság pártján álló párt, amely mélyen elkötelezett abban, hogy az igazság még évek múlva is kiderüljön.
Zuschlag tévedése abban áll, hogy annak idején a baloldal mellé állt, ott vélte-várta, hogy tehessen valamit a közélet megújulásáért. Kihasználták, becsapták, akkori gazdái arra vették rá, hogy a párt és vezetői érdekében sikkasszon és még a balhét is vele akarták elvitetni. A felajánlott 50 millió forintot el sem fogadta, és most sem hajlandó elfogadni egyetlen fillért sem. Őt csak a közélet megtisztulása érdekli és ebben megtalálta új partnereit. Szó sincs itt bosszúállásról, a Fidesz sem karolná fel ezt az ügyet, ha úgy érezné, hogy csak erről van szó.
@vajdasagi: Hehe, megint támadnak a szerencsétlen ostoba fidesztrollok! Persze az is lehet, hogy ezek mind fizetett összefosás ügynökök, és pont a fidesz megutáltatása a céljuk. Persze az is lehet, hogy valóban ennyire ostobák a fidesznyikek.

"Paul Summers 0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.04.29. óta tag."
@aritus:

Tokfalvit nagyra becsülöm, szinte soha nincs vitám vele, de a történet lényegesen cizelláltabb volt:)
@Kalmár: Azért a Cusi mégis más, mert a jobboldal felkarolja, és ő úgymond könyvet ír, meg nyilatkozgat. Szóval szinte minden politikus gazfickó (úgymond bal, és úgymond jobb-oldalon) kicsi hazánkban, de a Cusi talán aljasabb az átlagnál, ami nem kis teljesítmény.
@kovi1970: A Fideszt röhögi ki közben
@Sir Bates dö Hól: pontosan. Nincsen az államtól független középosztály, régiesen szólva polgár, mert lényegileg a magyar gazdaság az államból él, a hülye törvények miatt. Nemcsak a gazdasági törvények és szabályzók miatt, hanem mert mostanra már NINCSENEK olyan törvények és intézmények, amik lehetővé tennék az állami túlhatalom kontrollját.
2010 előtt is gyengék voltak, nem vették komolyan, megpróbálták kijátszani, de mostanra már nincsenek.
Egypárt, egy élő isten foglyai, játékszere, fejőstehene lettünk.

Röviden azt akarom mondani, hogy igazságtalannak tartom csak az értelmiségen számonkérni, hogy nem független.

Rabláncra fűzték az ország lakosságát.
@aritus: Rabláncra bizony, és közben tapsikoltunk örömünkben. Olsaltól függően kritizáltunk vagy mentegettünk, és annyira beleivódott ez a hozzáállás a közgondolkodásba, hogy pl az Átlátszó vs Debreczeni meccs baloldali kommentelőinek nagyobb része azt kérte számon a blogon, hogy miért kell elmondani az igazságot, mikor ezzel a Fideszt erősítjük.

Akkor történik itt bármi, ha mindenki képes lesz saját erőből kritikusan nézni minden politikust. Ha a bizalmat ki kell érdemelni, nem pedig jár, mint valami politikai oldalból áradó örökség.
@vajdasagi: Ott rohadj meg vajdaságban.
@Kalmár: "A Fidesz hátradől, iszik egy kávét."

Ha valóban így is lenne, ezt akkor se hisszük el. A fidesznek meg pláne nem.
Inkább az a helyzet, hogy az orbánod és volt kollégista haverjai összefosták a bokájukat, és belekapaszkodnak még az utolsó cuslágos szalmaszálba is a "hatalom" és az átlagon felüli életszínvonal megtartása érdekében.
De a közvéleménykutatási adatok... Ja, tudjuk, hogy tudjátok valójában milyen szarul álltok. Ezért is kell a sok trükk a választásra és a sok lejáratókampány. Egyszer volt Budán kutyavásár! Na jó, az orbánnak 2-szer is, pont e miatt nem lesz több, továrisí konyec!
@E.Csaba: Az új választási tv szerint semmiképpen nem indulhatnak külön azok a pártok, amelyek komolyan le akarják váltani a fideszt.
Ez a közösködés mind az mszp, mind, a dk, mind az együtt érdeke.

Ezért is fasz az lmp, hogy azt hiteti el, hogy az becsületes párt, amelyik nem köt "elvtelen" kompromisszumokat, hanem ragaszkodik az elveihez, szóval, hogy egy ilyen pártnak, azaz az lmp-nek van esélye leváltani a kormányt.

Mindenkinek ajánlom, hogy nézzen már utána, hogy ápr.6.-án milyen szabályok szerint lesz választás.
@Orica Középföldi: hát azért diplomájuk biztos van.
@kovi1970: a tavaszi szél má megint ide fújt egy-két fityeszdroidot:) címlap, valószínű jön még egy-két lakáj ezeken kívül is.
@aritus: Rabláncra fűzték - ebben egyetértünk. De hogy az értelmiség ezt majdhogynem némán tűrte, az nehogy már normális legyen. Igenis vétkes az értelmiség. Mert "bűnösök közt cinkos, aki néma", ahogy azt egy nagy magyar költő mondta.
@Paul Summers: Tedd nyugodtan. Én Téged amúgy is megvetlek, tehát attól hogy szarsz Vajdaságra (figyelem: nagybetű), attól semmi sem változik.
@Kalmár: "A Fidesz hátradől, iszik egy kávét."
remélem a sitten előbb-utóbb mindegyik! bár azt nem tudom, hogy kávé van-e ott, de ülni lehet:)
@E.Csaba:
Akikrol te beszélsz,..azok a falusi oregek - mint Apósomek is - azt sem tudják kik az általad leírtemeszpés személyek...
Sokkal egyszerubb okok miatt szavaznak : ha az adott 4 év alatt jó volt nekik , akkor arra hogy maradjon a kormány,...ha nem akkor váltásra...
Nevek ?
Azt sem tudják kik a miniszterek...ismernek egy-két kozszájon forgó nevet , de hogy kik is azok, azt nem !
@aritus: Csakhogy az LMP tudja, hogy a Fidesz leváltásának semmi értelme, ha a Bajnai, Fletó, Kuncze, Fodor kerül vissza!!

Annak mi értelme?
Totál csődbe vitték az országot!
@aritus: Sajnos nincs más alternatíva, az összefosásra kell szavazni. Ha elpazaroljátok a szavazatotokat ilyen lmp félékre akkor tuti ittmarad az orbán és bandája a nyakunkon.
Az összefosásosokkal pedig lehet tárgyalni és később könnyebb is őket elzavarni mint egy putyin módjára a hatalomba betonozódott orbánt. Ezek a tények. A tények pedig makacs dolgok.
@taga20: Szép szép, de kik is ülnek ténylegesen?

Aha....
Akkor ébresztő!
@aritus:

1./ Az, szerintem, nem értelmiségi, aki, amennyiben más a véleménye, ne találna teret annak kifejtésére. És az értelmiségi szereti azt kifejteni. Lám, még én is, fenti okból azt nem nagyon fogadom el, hogy az értelmiségnek más a véleménye, mint ami a háló összességéből kiviláglik, amit persze nem csak az újságírók, hanem riportok, vélemények, blogbejegyzések, sőt (horribile dictu) hozzászólások is árnyalnak.

2./ Gyurcsány mögött nem volt senki, aki a meghirdetett programot végigvihette volna (ő tudta egyedül kézben tartani az MSZP-t és összehangolni az SZDSZ-szel az előbbi előre és az utóbbi hátraráncigálásával). Az én individualista véleményem szerint nem volt más lehetőség, mint tovább, és ezt (legalábbis az okosoknak) látnia kellett volna, azaz belerúgás helyett támogatás, és akkor akármit csinálhatott volna a FIDESZ. Ha lemond, akkor következik Kiss Péter, akire ugyanúgy ráhúzzák a vizes lepedőt, mivel Gyurcsány többes szám első személyben beszélt, csakhogy a program is abbamarad (visszafejlesztik?), és akkor abba nem is merek belegondolni, hogy milyen helyzetben ér minket a világválság.

3./ Hát, szerintem nem egészen. Úgy gondolom (individualista elképzelés persze), hogy az értelmiség ne csak a saját érdekeit vegye figyelembe, hanem az országét is (megteheti, anyagilag nincs beszorítva - ha van munkája persze). Jelenleg viszont úgy látom, hogy legfőbb érdeke a saját eszének csillogtatása (hogy mindenki más milyen hülye), valamint az egykulcsos megőrzése. Ez természetesen merő rosszindulat, de mivel nagyon így néz ki, nemigen mondhatok mást.
@vajdasagi: Én azért nagyon vigyáznék ezzel, hogy az értelmiségnek a hazája érdekeit kell képviselnie.
Minden populista pont ezzel a szöveggel jön.
Olyan nincs, hogy a hazának érdeke van. A benne élő embereknek vannak érdekei, de azok sokfélék.
És nem lehet mindenkinek az érdekeit képviselni. Ki-ki a magáét.
Én pl támogatom azt, hogy az azonos neműek is házasodhassanak, legálisan nevelhessenek gyereket (mert persze már most is léteznek ilyen családok, csak a közvélemény, meg a poltika úgy tesz, mintha nem).
Én ezt azért támogatom, mert azt gondolom, hogy ettől Magyarország jobb hely lenne, ahol törvény előtt nincs különbség a családok között. Ahol a magánélet szentsége érvényesül, ahol nem kell bujkálni, hazudozni embereknek csak azért mert a saját nemükhöz vonzódnak.

Másvalaki meg azt gondolja, hogy ez egy fertő, ez Magyarországot a végromlásba taszítani és minden erővel ezt meg kell akadályozni.

Akkor ő meg én hogyan is kéne, hogy képviseljük a haza "érdekét"? Mikor homlokegyenest mást tartunk annak.
@Kalmár: Az unalomig ismert fideszes propagandát nyomatod. Az ország még nincs csődben, de az orbánod a gyuri haverjával karöltve jó úton halad az ország csődbevitele felé.
@vajdasagi: nyilvánvaló, hogy ki van adva, nem kell reagálni rá.
A SOK FIDESZ ÁLTAL ELLOPOTT ÉS SIMICSKAÁHOZ JUTTATOTT PÉNZBŐL FIZETHETIK A "cUSLÁGOT" EGY ÉLETEN ÁT, MERT HA AZ KITÁLAL mondjuk 5 év múlva...?.DDDDD Hahahahahahahahahahahahah
HABONY jól kitalálta most kifizetik a Cuslagot...és addigra úgyis mást találnak ki és beszélnek rá hazugságra.....
Csak elfelejtették, hogy előbb utóbb hirtelen véres felkelés lesz itt!!!!!!
@Kalmár: Ez az érv éppen nem Téged erősít. Sajnálatos módon alig ül valaki. Erősen Fidesz-hű ügyészség és közepes Fidesz-hű biróság mellett is a szoci gazfickók közül alig ül valaki. Persze a Fidesz-gazfickók közül senki, de erről nyilván gondoskodik az ügyészség.

De Te nem érzed zavarónak, hogy alig itélnek el valakit?
@Orica Középföldi: Akkor mesélj, de tényleg, mit tudsz?
Most muszáj elkezdenem az ebédfőzést, mert már nagyon késő van, de később visszajövök és elolvasom.
@taga20:

Engem csak a kör négyszögesítése, meg a pina érdekel!:)
@aritus:

" hát azért diplomájuk biztos van. "

A diplomának az értelmiségi attitűdhöz nem sok köze van.
@kovi1970: Tényleg összefostuk?

Hát mitől fosunk??

A panoptikumtól?

Esetleg az időközi választásoktól, aminek a 90%-át a Fidesz nyeri?
Tudod, az nem közvélemény kutatás!
Ott elmentek az emberek és elküldték az Összeomlást, vagy Összefosást,( vagy mi a nevetek) a picsába!
@tristen2005: Így vannak ezzel a trollok is: Milyen lehet egy pina?
@Kalmár: kopj le öreg, nálam ne erőlködj, nem vagyok kiváncsi a fidesz pártdirektíváira.
@Kalmár: Kedves kalmár. Szerinted egy ideális parlamentben nincs is szükség másra a Fidesz -KDNP-n és a Jobbikon kívül?
@kovi1970: én is pont ezt írtam:)))
@aritus: Nézd, sok ponton egyetértek én Veled, de az 'érdekek' terén hadd lehessen nekem a Tiédnél jóval romantikusabb álláspontom: nagyon sok eset van, amikor az én saját rövid távú érdekem nem esik egybe a Haza érdekével. Pl. az egykulcsú adó nekem személy szerint jó. Mégis támogatnám annak a számomra kedvezőtlen módosítását, mert úgy gondolom, hogy az meg a Hazának jó. Ezzel persze talán az én leszármazottaimnak is 100 év múlva jó lesz ez, de most rövidtávon nem. Nos, ilyen esetekben én azt hiszem, hogy az értelmiségtől elvárható egy nemesebb gondolkodás, amelyben azok érdekeit is képviseli/védi, akik ezt megérdemlik, noha neki ez nem áll érdekében.

Nem kenyerem az ilyen érvelés, tehát nem lett ez túl jól artikulálva, de a lényeg: nem szabad a rövidtávú és saját érdekek mentén politizálni. Krisztus sem azt tanította (noha én nem járok templomba).
@miva?: Sajnálom, hogy egy szót sem értettél meg.

A baloldalnak nincs esélye a megújulásra,(pedig szüksége lenne rá) ha ez a klientúra újra parlamentbe kerül.
Ha most kiesne, akkor egy új megtisztult baloldal indulhatna 2018-ban.

Ha bejutnak, akkor ugyanez a leszerepelt, győzni képtelen, korrupt, bűnbanda uralja a terepet a baloldalon.
@vakapad: erre, hogy az ország érdekeit vegye figyelembe az értelmiség már válaszoltam vajdaságinak:
@aritus:

Valamint Gy se tudta a programját megcsinálni, miről beszélsz?
Tehát az, amit írsz, hogy azért kellett Gy-nak maradnia, mert ő tudta egyedül végrehajtani a kormány programját, egyszerűen nem igaz. Abban a belpolitikai helyzetben, a mögüle kihátráló mszp-vel, szdsz-szel a háta mögött, nem tudta végrehajtani.

Tényleg nem hiszem el, hogy legalább utólag miért nem lehet levonni a tanulságokat???????????
@Kalmár: Csakhogy az úgynevezett 'jobboldalról' is pont ugyanez elmondható :-)
@vajdasagi: Nem. Mitől Fidesz hű?
12 évig volt baloldali kormány. Tele van a bíróság vén komcsi múmiákkal.
@aritus:De nagy sötét barom vagy.
Már is kitakarítottalak.
Egy elkispolgáriasodott szovjet ünnep

Kolozsi Ádám

..., nu, kolozsi ádám EGY ÓRIÁSI KOKAINOS FAROKAGY, AKI NEM LÁT KI A NEMISZŐRZETE MÖGÜL ! :)
@Kalmár: MDF: 4 év, Fidesz: 4 év. tehát 12 évig volt 'jobboldali kormány'. A bíróság szépen lassan elkezd jobbra húzni: nap mint nap látjuk. De persze még nem olyan mértékben, hogy erősen Fidesz-hűnek lehetne nevezni, Csak mérsékelten :-) Azért a Mészáros vagyonbevallsa már érdekes sztori. Ez Téged nem zavar?

Lehet persze, hogy a Fidesz-oldalon csak a feltétlen engedelmesség, és a gazdi előtti leborulás az elfogadott - no ezt a bíróságon még nem érték el. De ahogy látom: dolgoznak rajta.
@vajdasagi: Bocs. MDF: 4 év. Fidesz: 8 év. így jön ki a 12. Pedig számolni máskor jól tudok.
@vajdasagi: De be kell látnod, hogy konkrét kérdésekben teljesen igaza lehet az ellenkező álláspontot képviselőnek is még akkor is, ha közben neked is teljesen igazad van. Az értelmiségi nem jelentheti azt, hogy bizonyos kérdésekben valamelyik állásponton kell tömörülni. Sokkal inkább a vitakultúra, a háttérinformációk iránti igény, a polulizmus elutasítása, a hibák vagy bűnök relativizálásának elutasítása, stb. kell hogy a közös jellemzők legyenek. Nem az értelmiségnek szól a hazai közélet. Nálunk elképzelhetetlen egy olyan, a nyugati médiában mindennapi vita, hogy pl a KDNP és az LMP egy rádióban megvitatnak egy kérdést, és a riporter kérdésére teszemfel a KDNP-s politikus megkéri az LMP-st, hogy engedje neki összefoglalni az LMP általa ismertnek vélt álláspontját. Eközben minden pontban elmondja, hogy ezzel egyet tudok érteni, ez szerintem nem agy van, stb. Utána ugyanez visszafelé. Ugyanis a politikusok azért vannak, hogy szót értsenek egymással, miközben olyan tömegeket képviselnek, akiknek nem azonosak az érdekeik. Egy normális országban egy átlag magyar politikus karrierje órákig tarthatna csak, mert ott ha valaki nem hajlandó kérdésre válaszolni, szóba állni mással, értelmezni a másik álláspontja mögött lévő valóban pozitív értékeket, akkor saját magát nyilvánítja alkalmatlannak arra, hogy az ország érdekében közös álláspontot alakítson ki olyanokkal, akik mást szeretnének.
@vajdasagi: Na ez az utolsó, mert éhen marad a család:)))

Én meg azt gondolom, hogy igenis mindenki a saját érdekeit képviselje.Ha valaki a "haza" a "másik" a "többség" stb érdekeit kezdi képviselni, akkor nekem gyanús a dolog, hogy valójában mit akar a torkomon lenyomni, milyen piszkos dolgot akar elrejteni a hangzatos szavak mögött.

Az egykulcsossal való példád sem mond ellent annak, amit mondok. Neked az az érdeked, hogy egy olyan társadalomban élj, ahol törekednek arra, hogy ne legyenek nagyon nagy vagyoni különbségek, ahol érték a szolidaritás, mert ez a társadalom mobil, nyitott, ebben a társadalomban nem a születési helyed határozza meg a sorsod. Mivel ez egy olyan társadalom, ahol mindenkinek van reményre az előbbre jutásra, ezért ez egy stabil társadalom, kevés bűncselekménnyel, stb.

Tehát a saját érdeked a progresszív adózás. Érted már mire akarok kilyukadni?
@Kalmár: Nagy tévedésben leledzel ha engem valamelyik "oldalénak" gondolsz. De a te dolgod, azt gondolsz amit akarsz, csak saját magadat csapod be.
Semmi másról nincs szó mint elég az orbán rezsim ámokfutásából! Ennyi. Ezért arra szavazok aki le tudja váltani a fideszt. Ettől még ugyanúgy utálom a balfasz összefosást, vagy most hogy hívják nem tudom, de titeket még ennél is jobban, csak mert rászolgáltatok. Már az I. orbán alatt, fideszes kutyából meg nem lesz szalonna.
De mit magyarázok én, úgyis tisztában vagytok mindezzel amit most leírtam, ezért is kepesztetek ennyire az áprilisi választások miatt.
@kvadrillio: „Ez valóban a nők ünnepe, azok ünnepe, akiket mi, férfiak mindennél jobban szeretünk a világon” – mondta az orosz miniszterelnök ünnepi köszöntőjében.

....MERT---LEHET EZT SZEBBEN IS, DE AKI CSAK FEKÁLIÁVAL ÉL, AZ NEM TUD ANÁL JOBBAT ELKÉPZELNI !... de akkor, minek, kinek is ír ??????????
@vajdasagi: kérlek ne etesd a trollt!
@Kalmár: Ok. A jobboldalnak nincs szüksége a megújulásra? Rendben van, hogy Mészáros Lőrincek meg Simicskák érdekei szerint működik az ország, nem pedig a pedagógusok, KKV-k, stb-k érdekei szerint?
CSinálhat a fidesz amit akar. Megjelenhet Jézus már akkor sem hiszem el. Ha 20-an nyilatkoznak arról mekkora korrupt banda az MSZP vagy Gyurcsány akkor is rájuk szavazok jobb híjján.

Tudniillik azt az apróságot nem veszik figyelemba, hogy ők közvetlen tőlem vittek el 3 milliót - MANYUP - és további követlen káraim is származtak a kormányzásukból. Innentől kezdve meg öszödölni, meg cusizni...
Lóf....t babám amíg élek kitöröm a nyakad! ha te nem leszel az utodaidét!
Egy amőbára leszavazok ha esély van rá hogy buktat.
@Kalmár: Látom a vitakultúrád működési mechanizmusa trollfertőzés jeleit mutatja.
@vajdasagi:
Ostoba, fröcsögő muzsikkal kár leállnod, pártfeladatot teljesít csak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Balos kormányok alatt hallottam balos "civil" kritikát...
Most ezt hiányolom , a jobboldali értelmiség kritikáját !

Nem kellene ekézni,..csak némi halk kritikát megfogalmazni .
Bár lehet hogy szerintuk mindent jól csinál a Fidesz ?!
kétlem !

HALLGATNAK , mint szaz a fuben !

Pedig tudjuk :
" Vétkesek kozt cinkos , aki néma ..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: biztos nem tudta még feldolgozni, hogy annyi kommentje után Orbán mégis agressziónak minősítette Putyin akcióját :D
@aritus: Magyarországon magasak az adók. Pont.
Persze pont e miatt hatalmas tartalékok is lennének benne, mert a magas adók miatt kevesen fizetik ki ami az államot "megilletné". Amíg meg ez a helyzet teljesen értelmetlen 1 vagy többkulcsos adóról beszélni. A buzi bajnai se azt tolja, hogy csökkentsük az adókat és szedjük be mindenkitől. E helyett többkulcsos SZJA-ról hadovál. Pedig nem az SZJA a legmagasabb adó amit az állam egy munkavállaló után beszed. Bevezetheti a többkulcsos adót újra, amivel ad a szarnak egy pofont. Ráadásul szerintem ez meg azt jelenti, hogy ugyanúgy a becsületeseket akarják lehúzni mint idáig az elmúlt 24 évben tették...
...mostg éppen összeadom, hogy ez a sok kis hevenyészve összekapdosott pártocska MENNYI PÉNZT IS NYÚL LE A TÁRSADALOM ELŐL !!!!!
@miva?: Egyetértek. Nincs nekem azzal bajom, hogy a dolgok nem fekete-fehérek. Meg azzal sem, ha különféle vélemények ütköznek.

Én csak annyit akarok kihangsúlyozni itt és most, hogy nem csupán a saját személyes érdekeim szerint kell megnyilvánulnom vagy cselekednem. Családom van, barátaim vannak, nemzetem van, az egyetemes emberiség tagja vagyok, a bolygóm egyik élőlénye. Mindezek iránt érzékenynek kell lennem. Képviselnem kell a gyengék érdekeit is (a magam érdekei mellett persze). Szóval: legyünk egy kicsit nemesebbek, és várjuk el ezt az értelmiségtől. Vétkesek közt cinkos aki néma.
@miva?:
" A jobboldalnak nincs szüksége a megújulásra?"

Az Orvbáni "megújulás " folyamatban van...
Nyiltan megmondta a felcsuti suttyó , hogy azokat részesítik elonyben , akik oket támogatják - lásd trafikok , foldek , takarékok , stb , stb !
Az osszes tobbi elpusztítandó ELLENSÉG !
A haza nem lehet ellenzékben ?! - ez mit mond neked ????
HATALMAS HIBA VOLT EZT MONDANI , az ország felét gyakorlatilag idegen ellenségnek titulálta !!!!
@Sir Bates dö Hól:

Gyurcsány. Csak az MSZP mereven elzárkózott.
@vajdasagi: neked ebben az országban nincs nagy jövőd ezzel az attitüddel... Meg nekem se.
Van egy törvény amit a csútiék alkottak. Börtönviselt egyén nem adhatja ki az életrajzát, bőrkötésben! Hogy is van ez? A czusi ingyé írta a könyvet? Ne röhögtessenek!
A Jobbik után az E-Pm is ráment a macskás szavazókra. Ennyien vannak, hogy harcolni kell értük?
@aritus: Semmiképpen sem akarnám, hogy éhesen maradjon a család :-)

Szerintem haladunk az egyetértés felé, csak én nem szeretem a rövidtávra gondolkodókat, akik eladják a lelküket is az "ördögnek" valamiféle anyagi előnyökért. Márpedig amikor az értelmiségi kizárólag a saját rövidtávú előnyeiért száll síkra, akkor ezt teszi.

Ha egy orvos, vagy egy apáca elmegy súlyos fertőző betegeket gyógyítani a világ végén, az semmiképpen sem az ő személyes érdekeit szolgálja, de mégis morálisan helyes cselekedet. Te most mondhatod, hogy ez Neked gyanús, mert biztosan azért teszi, hogy aztán népszerűvé váljon és ezt később hasznosítsa, de leginkább azért teszik, mert jobbítani szeretnének egy kicsit a világon. És ne tartsuk már az ilyen viselkedést tévedésnek. Vagy gyanúsnak. Vagy lenézendőnek.

Aki jobbítani szeretné a világot, annak persze hogy a leszármazottai majd ebben a jobb világban fognak élni, tehát belemagyarázhatsz Te hosszú távú önző érdeket, de inkább ne tedd. Inkább mondjuk, hogy vannak nemes célok, vannak nemes eszmék, és ki kell állnunk értük, néha még akkor is, ha saját rövid távú érdekeinkkel ezek esetleg ütköznek. Mert belső morális értékrendünk ezt sugallja. Ha hívő keresztény lennék, azt is mondhatnám, hogy 'Isteni sugallatra' kell helyesen cselekednünk.

És mindezt úgy írom, hogy egy kapitalista vagyok.

Az ebédhez meg jó étvágyat kívánok.
@tristen2005: Sőt még a Nemzet Művésze sem lehet.
@DarthVader: Én azért egyelőre elég jól elboldogulok. Noha sokat kell ezért dolgoznom. Megyek is vissza - túl sok időt töltöttem itt ma délelőtt anélkül, hogy GDP-t termeltem volna.
A Varánusztól szokatlanul érthetetlen poszt, meglehetősen alacsony színvonalon. Ez utóbbi is szokatlan ezen az oldalon. Kicsit sok a szleng, a jópofáskodó kúlság, hangyányit átlátszó célzattal. A Zuschlag ügy egy teljesen egyértelmű sztori: korrupt szoci-ficsúr lebukik, sittre vágják, kiszabadul, majd a főnökei elleni bosszú érdekében összeáll fűvel-fával. Gusztustalan és bűzös az egész. De persze mint minden alacsony színvonalú dolgot, ezt is megkajálják sokan.
@aritus: Nem felejtettem el, hisz abban nőttem fel (kurva nagy szegénységben) csak arra próbáltam célozni, hogy az igen tisztelt rendszerváltó pártok a demokratikus intézményrendszer megteremtése mellett elfelejtették a társadalmat az abban való életre tanítani, nevelni. Húsz év alatt meg is lett az eredménye: kétharmados Fidesz, 180 fokos fordulat keletre, békemenet, kurultáj, rovásírás, harc a bankok ellen, népszerű Jobbik, közönyösen (még inkább tudatlanul) végignézett demokrácia lebontás.
Halálosan megfenyegették a czusit egy bevásárló központba a Hör TV szerint, most nyilatkozott!
@tristen2005:

Ez csak a Stholra vonatkozik, a cuclisra nem.
@látjátok feleim szümtükkel:

Há mer akkor a századeleje is belenyúlt a taknyosba!
Értem én, hogy Cusi nyilatkozatai után a balos kampánystáb kitalálta, hogy humorizálni kell és akkor a szoci fanok nem hiszik el, amit Cusi mond.
Ami viszont kínos önleleplezés, hogy az összes balos ugatóblog egy az egyben átveszi ugyanezt a stratégiát, mintha ugyanabból a pártközpontból szerkesztenék őket.
Ott a probléma ezzel a nagy viccelődéssel, hogy érződik belőle az izzadtságszag: csak nehogy válaszolni kelljen egyetlen kínos kérdésre is, mert abból lesz csak az igazi szarcunami.
Márpedig Cusi vádjait egyáltalán nem szabadna félvállról venni.
Ennek az embernek ugyanis nincs veszteni valója.
Azaz benne van a pakliban, hogy elmondta, amit tudott, mert "basszák meg Feriék, minek tartsam a hátam, ha így is lecsukattak".
Persze az is lehet (és nem is valószínűtlen), hogy összevissza vádaskodik, hogy így álljon bosszút az őt cserben hagyó párton.
Mindegyik forgatókönyv lehetséges, de míg más esetekben a balos blogok hosszan értekeznek nyilvánvalóan légbőlkapott pitiáner hazugságokon is a "nem zörög a haraszt" logika alapján, aztán pár nappal később már mint tényekre hivatkoznak ugyanezen bizonyítatlan és röhejes agyrémekre, most meg sem próbálnak utánajárni az ügynek.
Ettől a hirtelen felhúzott kommunikációs blokádtól viszont még gyanúsabb lesz az egész. Persze a balos szektadroidok azt sem hinnék el, ha Ferit élő egyenes adásban érnék tetten, amint nejlonzacskókba rejtett nokiás dobozokban osztogatná a pénzt Simon és Cusi rokonságának, de az eddig a baloldal felé húzó bizonytalanok könnyen vehetnek egy kanyart a Jobbik felé, ha a baloldal ilyen nyilvánvalóan átlátszó kommunikációs trükkökkel próbálja kerülni a kínos témákat.
Szerintem az értelmiség éd a véleményvezér nem egy halmaz (főleg nem egy ilyen szervilis társadalomban, ahol a tekintélytisztelet ilyen kontraproduktív sokszor)... véleményformálók meg nem nagyon vannak... de ez magánvélemény...
@ben2: Ennek az embernek 2008-ban sem volt vesztenivalója. Miért nem akkor szólt? Mindig is csak saját magát szerette, és látta, hogy vele vitetik el a balhét. Miért nem akkor szólt? Miért ült le hat évet? Miért éppen most választások előtt egy hónappal?
@csak egy néző: Ez egy vicces írás, nem komoly.
Nem ciki, hogy mindenre felültök, mint a vidéki gyerek az ingyen vidámparkban?
@ben2:
Azt is érted, hogy itt ezzel a szar dumával miért nézünk szimplán hülyének, vagy szofisztikáltabb módon nagyarázzam el, hogy eltévesztetted a házszámot?
@sw_engineer: A Fidesz nem áll szóba vele.
A Fidesz nem karolja fel.

De jól jön egy újabb sértődött korrupt szoci.
Van bőven...
@ben2:
Az is csak véletlen lehet, hogy Cusi társa Szijgyártó pubi simán megúszta a balhét, lehet, hogy jobban fektette be a lopott lóvét?
Meséljetek már idióták, mennyiért lett most őszinte a Cusi gyerek, ha 50 millát kért azért, hogy korrupt legyen?
Vajon Szijgyártó pubi gyerek mennyit szakított a bulin?
Ebben a két kis filmecske magáért beszél.
www.youtube.com/watch?v=mf9PBFH42e4
www.youtube.com/watch?v=haicoojog8k