Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Ejnye, ejnye, nem kell ennyire fújni a dubaj miatt. Azok haverok, ha nem rokonok. A magyar nép önk... (2024.05.02. 09:26) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.14. 21:02 Fabius

Áfacsalók, offshore lovagok gyertek haza!

Címkék: orbán korrupció pénzmosás áfacsalás

Kedves Barátaim, Harcostársak, Üzletfelek és nemtaggyűlésen résztvevő nemtagok, meg te, Simon Gábor!

Most, értitek,  M O S T  ! !  éri meg igazán magyarnak lenni! Amíg ezek elpiszmognak a gumicsonttal amit a felszámolóbiznisz jó kezekbe adásával eléjük löktem, mi foglalkozzunk a lényeggel:

Haza lehet hozni a kimentett zsét !!!!!  

Elvégre melyikőtök szeretne a legújabb simongábor lenni, Horváth Attila Imre vagy Seszták Miklós?

seszták miklós_2.jpg

Kinek hiányzik a kampányban egy újabb hülye, aki nézi a kazal pénzét, mint busmanok a szánkót, és nem érti mit keres a buta fejével együtt a kirakatban. Tán' a vajnabandi számoljon el és fizessen adót az után a bizonyos egymilliárd után? Most tényleg legyen őszinte a Garancsi Pista, mennyikéje parkol kint az olcsó gáz offshore-nak köszönhetően? Hogy lesz akkor a Vidike eltartva, he? Hogy lesz a Gazsika meccspénze kifizetve? 

Szóval, Drágáim, én úgy döntöttem, hogy ennek elibe megyünk. Mink. Mostan. Együtt. 

Én megteremtettem a lehetőséget, ti meg eltakarodtok a legközelebbi OTP fiókba és haladéktalanul csináltok egy Stabilitási Megtakarítási Számlát, aztán jöhet a della hazafelé ötmilliónál nagyobb "címletekben". Ne nézzél, hülyegyerek, azért nem kávéra vagy a szendvicsbárba lesz. Ha megteszitek három dolgot megígérek:

- A pénz származását és az elmaradt adófizetést többé nem firtatjuk. Igenbazmeg, a Simonnál sem. Bohócunk már úgyis pörög a színpadon, annak a rongyos negyedmilliárdnak az eredete meg kit érdekel? 

- A lovetta azonnal legális magyar jövedelem lesz. ( tudom, a "legális" szó jelentését sokan nem értitek, nektek: törvényes, jogos) 

- El se lopjuk, mint a manyupokat, mert abban a pillanatban ahogy erre a legkisebb jelet adjuk ránk dől az állampapírpiac. 

Értitek, ugye? No, akkor hamar-hamar, usgyi meglépni amit meg kell, plusz szóljatok a cukorbáróknak és egyéb áfacsaló ismiknek, hogy a nyomozást és vizsgálóbizottságot ugyan elszabotáltuk, de ezt a Horváthot meg a kishaverját már nem sokáig tudjuk visszatartani. Vágó Gábor a bajuszzselétől kiszálasodott arcszőrzet mögül máris olyan ádázul néz, mint aki foggal tépte föl a csaláson kapott tarajos sül nyaki verőerét. Nehogy lejátszódjon itt nekem a Vágó elszabadul, mert még a végén adófizető rabszolgalázadás lesz belőle, az meg úgy hiányzik, mint egy Bajnai selfie ébredés után éhgyomorra. 

Remélem felfogtátok mekkora ajándék ez, tőlem, nektek, és mikor ezt olvassátok már ott toporogtok valamelyik bankfiókban, hogy részesei lehessetek az Új Világnak amit ebben a ciklusban teremtettem! Közös érdekünk, hogy az én kis mosodám legyen a korona Uralkodásomon, ez legyen a jelképe mindannak amit véghez vittünk ebben a négy évben!

orbán pénzmosás.jpg

Hajrá Magyarország offshore lovagok, csókpuszi, szevasztok! 

569 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr565814799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éljen a Párt!
Zsozsómosodai szolgáltatások...
Refrén:
Nekem minden sikerül
minden bánat kikerül.
Nekem minden sikerül,
a bánat elkerül.

Á,B,C,D,É
Ááááá!

Refrén

Én mióta élek, mindig csak zenélek.
A világot járom, és azonnal látom,
ha valaki szomorú!
Ha valahol baj van, csak elkezdem halkan...
kis egyszerű dalom, és előre tudom
máris messzeszáll a bú!

És dalolok erről, és dalolok arról
a szép tiszta égről, fénylő napsugárról
és hallgatják az emberek!

Mindenkit vigasztalok, amíg meg nem halok
mert rövid az élet, de én vidáman élek!
Amíg csak lehet!
egyszerű ez, mint az ABC...

Á,B,C,D,É
Ááááááá!

Refrén...

Refrén...

Refrén...

sike-sike-sike-sike-sike-sike-sike-sikerül...:)))

Szécsi Pál (Nekem minden sikerül)
Egyszerűen el sem bírom hinni. Nem, ez nem lehet igaz.
Nekem az énpénzemes cikkben az tetszett a legjobabn, amikor arról írtak, hogy az egész konstrukcióval kapcsolatban erősen elgondolkodtató, amit a Blochamps Capital korábbi tanulmányában olvashattunk. E szerint: „jelenleg a vagyonosodó szűk réteg – kevés kivételtől eltekintve – a privátbanki üzletágak beszámolói szerint jellemzően az állammal megbízási viszonyban lévőkhöz köthető”. A társaság most megjelent újabb, a leggazdagabbakat kiszolgáló üzletágról készített éves „állapotfelméréséből” mindenesetre úgy látszik, mintha a tehetőseknek és a velük foglalkozó szakembereknek egyre jobban tetszene a kormány. Ebben nyilván szerepet játszik, hogy 2013-ban már nagyon jól tudtak keresni. Tény, hogy a tegnap elfogadott törvény korábbi belengetése idején még nagy volt az elégedetlenség.

A gazdagokért módosítják a Ptk-t

azenpenzem.hu/cikkek/a-gazdagokert-modositjak-a-ptk-t/778/
nem értek az ilyesmihez, bárkitől kérdezem: az EU-s joggal ez harmonizál? ilyet lehet fapofával, mert ezt még a leghülyébbek is átlátják, hogy miről szól. szóval erre sem lesznek szankciók? nem is szankcionálhatják?
Csak magyar állampolgár nyithatja? Vagy a mexicói drogkartellek pénzét is mi fogjuk tisztára mosni?
Azért az durva, hogy még kamatot is fizetünk a lopott pénzre. LOL
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hülye vagyok, akkor is csak egy stróman kell. Nyilván egy mexicói banda pénzével csak az lép le, aki végképp elunta az életét...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem a Csúti egyre közelebb kerül hozzá, hogy az Europol vagy a CIA érdeklődését is felkeltse...

Hát ez nettó államilag támogatott pénzmosás... szerintem az van, hogy ez vagy tényleg ennyire hülye, hogy nem számol a tettei következményével, vagy tényleg sérthetetlennek érzi magát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nagyon úgy tűnik végleg elgurult a gyógyszere.
Továbbmegyek: szerintem ELEVE A DIREKT CÉL az állam finanszírozásába bevonni a nemzetközi bűnbandákat, de ha ezt az EU elnézi, tényleg húzza le magát...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez így együtt. plusz a szájszélnyalintás
@tristen2005: szép, hogy már ilyen group is van...
minden politikus bűnöző

a pártok pedig bűnszervezetek (vö: mafia)

ruszki ! prihagyítye domój !
@vitéž munkášőr:

Van ez a nem faji értelemben vett igazi borsodi hülye cigány, aki egészen addig nem hiszi el, hogy őt pofán lehet baszni, amíg tényleg pofán nem verik. Para Kovács tudja gyönyörűen visszaadni ezt a típust.

Viktor igazából totálisan amorális: ha valamit meg lehet tenni, megteszi, egyéb szempont nincs.

Szinte hihetetlen, hogy ebből a fazonból mennyire hiányzik minden, amit legalább egy kicsit tisztelni lehetne.
Újra nyitják az OPNI-t!
Igen, újra nyitják az OPNI-t, és aki normális az bemehet.
Változtak az arányok.
Újra nyitják az OPNI-t!
Igen, újra nyitják az OPNI-t, és aki normális az bemehet.
Változtak az arányok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: " egészen addig nem hiszi el, hogy őt pofán lehet baszni, amíg tényleg pofán nem verik"

Bár már látnám...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Naná!

Ha nem is a mexikói drogkartelek hozzák ide a lóvét, hiszen a karibra azért könnyebb eljuttatni nekik a kofferokat, mint ide, és azért ott már bejáratott a Patyolat, de hogy ezzel Magyarország erős konkurenciája lesz Svájcnak "Az EU gyémántfokozatú pénzmosodája" címért, az szerintem tiszta. Kocsival oda utaztathatják a készpénzt az EU-n belül, ahova akarják, 250.000 EUR-nyi államkötvényért meg akár meg is veheti bárki a magyar letelepedést és honosítást, ha aggasztja a stróman. Persze nem a forgótőke jön majd ide tisztításra, hanem a "Kiöregedett Gengszterek Nyugdíjalapjának" meg a "Kis maffiózók babakötvényeinek" pénzei, de az se hinném, hogy megállna az aprópénznél.

Matolcsy dörzsölheti a kezeit, hiszen az állam olcsó finanszírozáshoz jut, sőt, még a forintot is erősíti, ha a "szennyes euróért tiszta forintot" jegyében megnő a kereslet a forintra, merthogy a Stabilitás Számlán befektetni csak abban lehet.
A Stabilitás Megtakarítási Számlán elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik, amint elhelyezik azt a számlán. 5 év után a pénzt adómentesen lehet kivenni.

hvg.hu/gazdasag/20140102_Megjelent_az_allami_penzmosodahoz_szukseg
HOgy rohadjon meg mindegyik aljas, szemét, utolsó gazember!
@épészmérnök:
mit? senki sem fog hazavinni egy árva konyit sem, a manyup szelleme lebeg előttük, előttem meg az, hogy kurva nagy bajban van a böllérke, mert nincs miből a következő törlesztőt a Templeton-nak fizetnie (már mindent elloptak) a Templeton meg akkor két dolgot csinálhat: eladja az összes váltót azonnalra és dömpingáron ezzel bedönti Magyarországot a Mariana árokba a gyorsnaszád alá 2000 évre, vagy behajtja és akkor is ugyanaz a következménye mert az MNB devízatartalékaiból fizeti ki és akkor tartalékok nélkűl marad a böllérke és belőle lesz kismalac amit legalább 500 böllér fog kergetni nagykéssel (a simicskával az élen)

brühüyyy

kijazamarhakivisszahozzahamá'elsinkófálta? a Lézer?

nanemá'
@épészmérnök:
kiegészítés az előzőmhöz:

az esedékesség éppen a választások napjaira esik, nagy kampányfogás

törököt fogtam nem ereszt

brühüyyy
erreanémethszilárdésapapcsák mit fog mondani a következő fórumon?

vastagbor.blog.hu/2014/02/14/rezsiforum_zugloban

brühüyyy

olyan, hogy nem tudtam belenézni a vídejókba, mert...kigyütt a rezsidémon
@épészmérnök:
5 év? börtön? vagy?

kihiszi el mindezt? már volt visszamenőleges törvénykezés és alkotmánymódosítás is

hát?

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
figyu: mexico-i drogkartell központja Texas-ban van...csak azért, hogy nehogy valami identitászavar jöjjön létre a zótépében

brühüyyy

hátasztánországok? most lesz afgán elnökcsere és az egyik warlord lesz a Karzay utódja

ez még brühüyyy a köbön

onnan a heroin meg a többi nehéz...ára
@épészmérnök:
egy kirgisztáni drogkereskedőnek hogyan lehet magyar jövedelme?

elárúlnátok...olyan sötétség gyütte be magát

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Vagy a mexicói drogkartellek pénzét is mi fogjuk tisztára mosni?"
Bár így lenne! EZ a megoldás volna az ABSZOLUTE Betétgarancia!
@rodeo36: "kijazamarhakivisszahozzahamá'elsinkófálta? a Lézer?"
Inkább nyúlcipőt,mint cigánykötvényt,ez nyalvánvaló!
Ne mondjátok, hogy az uniós pénzügyi felügyeleti szervek egy ilyen egyértelmű pénzmosási lehetőséget szó nélkül hagynak?
A vicc kategória legegyértelműbb magyar szereplője Polt Peti féle Független Magyar Ügyêszség. Komolytalanok voltak eddig is, most majd még harcosan jogi vêdelmet is biztosítak a fekete pénzeknek? ILYEN ORSZÁG NINCS!
@vitéž munkášőr: Erre én is kíváncsi lennék, mert szerintem a legjobb esetben is a pénzmosás ellenes EU törvényekbe ütközik. Akkor pedig gyorsan a vádlottak padján találhatja magát az egész díszes kompánia. És ott az nem Polt Péter és Handó Tünde hatásköre alá tartozik.
Nem figyelnek már a fijjug, már a pálinka főzéssel is rezeg a léc, ha ugyan le nem verődik.
Jóreggelt az uraknak ,neked is gábriel! Na végre már elvonási tüneteim voltak!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az a baj, hogy az EU-s kötelezettségszegési elhúzódnak jó sokáig, lásd pálinkafőzés. 2010 óta most jutottak el odáig, hogy kötelezettségszegési eljárást kezdeményezzenek ezzel a bandával szemben. Ha a pénzmosással kapcsolatos eljárásuk is ilyen gyors lesz, akkor addigra lejár az öt év, és az off shore lovaghadsereg még adómentesen is fog a tőlünk kisíbolt milliárdjaihoz jutni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @rodeo36:
rodeo látja jól! Nincs pénz és pont! Semmire!!! Vagyis meg kell próbálni mindent!
És akkor csodálkoztok,hogy én akasztanék?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De! Mivel az EU-ban nem feltétlenül ülnek maffiózók, ezért ekkora pofátlanságot fel sem fognak elsőre! Amikor kezdik érteni a móccert, amit a Stöpszli - szerintem ehhez hülye, ezt valamelyik "szürke eminenciás" eszelhette ki - most felvetett legfrissebb pénzszerzési ötletként.
@épészmérnök:

Nem vagyok a téma szakértője, de szerintem azért aközött, hogy Svájc nem szívesen ad ki adatokat a betétekről, meg aközött, hogy öt év múlva a pénzedre ráütnek egy pecsétet, hogy "LEGÁLIS!" (ja, és még addig sem vizsgálják az eredetét), azért van némi különbség. Az teljesen kizárt, hogy az EU-nak ne legyen némi hozzáfűznivalója.
hvg.hu/panorama/20140215_Meghalt_Radnoti_Miklosne

Tétova óda

Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogy ha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet ujra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -
mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol. Pillád hosszú árnya lebben.
Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagy más világ,
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal
hűs tenyeredben.

1943. május 26.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Én azon csodálkozom, hogy még mindig feltételes mód!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ugyan... amúgy is elég szelektív a jobbik emlékezete...
Magyarország jobban teljesít. Megbecsüli áfacsalóit és offshore lovagjait. A Viktor renccer kész, az alkotó pihenhet.
@nincs_itt:

Azért odakint sem a hülyék ülnek csak a székekben. Nehéz ezt nem annak látni, ami.
@épészmérnök:
"Egyszerűen el sem bírom hinni. Nem, ez nem lehet igaz. "

Hát ezt "épésszel" nehéz is elhinni. De kis hazánkban ez már nem is feltűnő, sajnos.
Fel akartam tenni azt a kérdést, hogy miért nincs még az utcán a fél ország. Aztán rájöttem, de igen, ott van. Hajléktalanként.
@nincs_itt: És még azt is jól látja, hogy nem fogják hazahozni.

Off. Már azt rövidebb felsorolni, kik nem hagytak le minket a volt coctáborból. :-(. Montenegrói, román, szerb, bolgár, albán, macedón, ukrán, moldáv él rosszabban mint mi.

hafr.blog.hu/2014/02/15/orban_egyeduli_ellenfele

On
Annyi haszna lesz az ügynek, hogy az smsz-számlák végrehajtható és lefoglalható/zár alá vehető vagyontömeget fognak képviselni :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Énsenemvagyok szakértő. Valami azért rémlik, hogy már Svájc sem az igazi, ott sem ezer százalékos a betétek titkossága, volt valami új törvény. Rodeo? Mariann?
@gazoló:
"Boldog, mert véled él. "

Csodálatos ember lehetett, aki ilyen csodálatos sorokat ihletett.
Radnóti örök kedvencem, szerelmes verseit (melyek néha nem is annak tűnnek) többre tartom, mint a világirodalom agyonfavorizált szerelmes verseit.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

((:

Kifinomultan,felülmúlhatatlanul tökéletesek!
Kincseink!!!
@parti_giano: "Az OECD nemzetközi adóügyi együttműködést szabályozó többoldalú egyezménye egy ernyő-egyezményként fogható fel, amely égisze alatt, a csatlakozott országok az együttműködés különböző fokozataiban, variációiban állapodhatnak meg az egyes adóigazgatási cselekményeket, eljárásmódokat illetően."

Magyarország részese ennek az egyezménynek. Mennyiben befolyásolja ez a Stabil Megtakarítási Számla mint "pénzmosoda" működését?
Arra is kiváncsi lennék, hogy az smsz-ből ki lehet-e zárni más tagország állampolgárait, sért-e ez uniós jogot vagy sem?
Ha jól rémlik, korábban is voltak hasonló próbálkozások, elég kis sikerrel. Attól eltekintve, hogy sokan gondolhatják úgy inkább ők is mennek "ofsórba", ha itthon a helyzet úgy alakul, lehet hogy a "hiány" nagyobbik hányada eleve nem is magyar kézben landolt. Mire gondolok?

Korábban itt is volt róla szó 1970-2010 között Mo-ról 242 mrd $ ment ofsórba.

1970-91 között katonailag - rendészetileg megszállt ország voltunk. Másképpen, mint a megszálló SzU engedélye nélkül nem mehetett ki a pénz. Ha igazak a városi pletykák, az akkori kágébések a felvett hiteleink felét rögtön maguknak kérték, a velük kollaboráló "magyar" titkosszolgák szintén leakaszthatták a saját hányadukat.

Felteszem ma sincs ez másképpen, moszkoVitya meglehet nem dönt, hanem végrehajt, mint az átkosban janibá. Annyival lehet rosszabb helyzetben tévedhetetlen vezérünk, hogy ő már több felé is csicska. :-(

Szóval meglehet újabban mindenoldali eftársak csak a júdáspénzt kapták. Ezért sem csordogál vissza az ellopott közpénz.
szakételem, megbízhatóság, hitelesség:

Ki az a négy ember, aki 1990 óta folyamatosan országgyűlési képviselő?
botost

TÁDÁDÁDÁDÁDÁDÁM:

Orbán Viktor
Kövér László
Németh Zsolt
Kósa Lajos

444.hu/2014/02/15/ki-az-a-negy-ember-aki-1990-ota-folyamatosan-orszaggyulesi-kepviselo/
OFF

"A 18 éves Ujházi Szandra állami gondozott volt, később nevelőszülőkhöz került, ahonnan 5 hónapja költözött el. Azóta egyedül él Budapesten. Napközben felszolgálónak tanul, délutánonként pedig esti iskolába jár, hogy az érettségije is meglegyen.

A fiatal lány egy hete hallott a 78 éves hajléktalan néniről, aki napközben egy bolt csöveinél melegszik, hogy ne fagyjon meg. Azonnal úgy döntött, hogy befogadja Ica nénit, de sokakkal ellentétben ő nemcsak a levegőbe beszélt, hanem meg is tette. Azóta együtt élnek."

no comment

hir24.hu/hirek/belfold/Csoda-Budapesten-Hajlektalan-nenit-fogadott-be-egy-18-eves-lany

ON
@gazoló: Hosszú életét élt, nyugodt álmokat neki.
Na, akkor felmegyek a padra, ott lóg a gerendán a nagyapám vulkánfiber bőröndje. Hétfőn az első géppel repülö Cürikbe, hozom haza a zsét!
@vitéž munkášőr:

Patriótaként erre lazulj!
A zalai zöld erdőben születtem
Dajkám sem volt mégis felnevelődtem,
Úgy nőttem fel, mint a kertben a rózsa,
Volt szeretőm már tíz éves koromba.

A zalai zöld erdőben van egy fa
Ahhoz van a kis pejlovam csatolva,
Spárgakötél hosszára van eresztve,
Kis angyalom régen el vagy felejtve.

A zalai zöld erdőben van egy tó,
Abban úszik három gyászos koporsó,
Két szélsőben nem tom, ki babája van,
Középsőben tudom, hogy az enyém van.
Jobban jártatok volna, ha eljötettek volna Tihanyba.
@Penivaldes:
Miért? Válaszolt a viszhang.
@tristen2005: már így is épp eléggé depressziós vagyok :-S

azért köszi
-no comment-

Észak-Koreai hangulat a Jobbik kampánynyitóján

Megkezdődött a Jobbik országos kampánynyitója Miskolcon, a városi sportcsarnokban szombaton, a rendezvényen a párt valamennyi, az áprilisi országgyűlési választáson indítandó képviselőjelöltje részt vesz, ők esküt tesznek a Szent Korona hiteles másolata előtt.

hvg.hu/itthon/20140215_Jobbik_kampany
@gazoló: a hír láttán én is ezt a versét kerestem elő, és most olvasom újra tőled, de nem elégszer.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hm..van mauzóleum is? meg mozgójárdá, és oldalt a kedves vezér fényképei, aminken mos, főz, takarít?
és így is lehet:

Magyar történetet emelt ki a Mercedes a náci múltjából

Egy magyar festőnő nevére nevezte át a Daimler-Benz a berlini központjának az utcáját. A zsidó származású nőt a Mercedeseket gyártó vállalat több hónapon át kényszermunkára vezényelte a genshageni gyárában a második világháború alatt. Kiss Bán Edith az élményeit megrázó képekben festette meg, 1966-ban lett öngyilkos. A névadás azonban nem a cégnek, hanem a helyi pártoknak jutott eszébe.

hvg.hu/itthon/20140214_Magyar_tortenetet_emelt_ki_a_Mercedes_a_n
Radnóti felesége 102 évesen halt meg... hosszu élete volt...
ezt is hortinak köszönheti, mert életben hagyta, pedig le is lövethette volna...

na ja... Radnótinak nem volt ekkora szerencséje.... vagy igeeen?
hisz a magyar/német nácik rendesek voltak... még az erőltetett menetben is papírt ceruzát adtak neki, hogy verset írjon...

nem hiába a nemes magyar/német náci urak nagy kultúra támogatók voltak !

Ruszkiii ! Prihagyítye damoj !
1014 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború

minden politikus bűnöző, a pártok bűnszervezetek (vö: mafia)

russki ! prihagyítye domoj !
@Penivaldes:
Én irigyellek. Szép idő volt?
@vitéž munkášőr:
Na, máshol is?
Azt hittem, csak engem "boldogít" (ablakot akartam pucolni....).
Qrva nagy összegben fogadtam volna, hogy "technikai hiba" miatt nem lesz élő GyuFe "évértékelője" ...
Mért nem fogadtam???? :-p
@Evezős:
Ilyennel kínozni magad szombat du? Hedonista.... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nem mindenki a Lajtán csónakáztatja a feketén szerzett vagyont hazafelé!:)
@Evezős:
Telefonálj be, a Fórum megy!:)
@vitéž munkášőr: haver te is tudod, hogy "az élet egy nagy erdőőőő....":))
www.youtube.com/watch?v=5CbpOGl-4ec
@Evezős: gyönyörű, persze a félsziget mindig szép. elhatároztam, hogy ha megvénülök, akkor oda akarok költözni, és nézem az apátság melől a vizet. ami ma azúrkék volt.
@tristen2005:
Ilyen hidegben? Ugyan... majd jobb időben, sörözésnek álcázva.
@Penivaldes:
Akkor pingvinjelmezbe kell öltöznöd, a nővérkéknek fenntartott helyen.
@Evezős:
Technikai az a hiba, nincs félreértés!
Hogy milyen technikát vetettek be az élő közvetítés szétgórására, azt majd lehet magyarázni, egyet nem lehet: hogy ez valóban műszaki probléma volt - szerintem lófaszt.

A komplett kormányzat Gyurcsány puszta létezésétől sikítófrászt kap, ezért aztán a pitiánerségük keveredve a szarháziságukkal eredményeznek olyan képtelenséget, ami például a testvéri Kínában lehetséges.
Hol is nyalt a...?
@taga20:

Kipihented a Gábrissal töltött nászéjszakát?
A Hír tévé vajon miért nem foglalkozik az off shore cégekkel, és az onnan hazaérkező pénzekkel? Mert Simon Gábort rongyos 240 millióért - az is szép pénz - tudják basztatni, de Garancsit és az offshore cégekbe kimenekített gáz eladásból származó milliárdok, miért nem érdeklik a Hír tévé riportereit és "oknyomozó" újságíróit.
Nem akarom védeni a tróger, és ráadásul hülye Simon Gábort, csak érdekelne, hogy a nagy ügyekkel vajon miért nem foglalkozik egyik tévé sem, beleértve a "közszolgálatinak" nevezett médiumokat is.
@tristen2005: megjött neki, nem vot semmi:)
@Penivaldes: @Evezős: orkán viktor erre járt, viszont van már hóvirág
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A héten megöngyilkolta magát valami madár itt és merő vér az ablakom. Mivel este járok haza - ablakpuccantásilag nem a megfelelő idő - gondoltam, ma szerét ejtem ... közben meghallgatom Ferit (és minden dühömet az ablaktisztogatásra fordítom közben!:-) és minden OK.
Erre: fúj a szél, mint állat, és "technikai hiba" az atv-ben ...
Anyátok! :-w
(Most süteményt sütök....)
@tristen2005:
Valami Mária már megtette ... Somogyi Zolika millen kis ideges lett ...
(Leadják, ja. De megvágva ...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak a misszionárius pózt ismeri, meg csak gyereknemzésre használja:))
@Penivaldes:
Ezt már én is elhatároztam (mindig, ha arra járok ...), de nem úgy fest, mintha bármikor lenne belőle valami ... esetleg, ha szerzetesnek állnék???
De azért tényleg irigykedek, inkább ott mászkáltam volna ma, mint itthon robotolni ...
@Knósszosz:
A betelefonáló hölgy erősen célzott erre...:-) Somogyi mindjárt ki is akadt ...
Na, aszongya most javult meg az adás, gondolom már sikerült megvágni rendesen közben ...
@tristen2005: hova gondolsz, nem olyan családbúl
származom:))
@vitéž munkášőr:
Ez most hír, vagy költő vagy ...

(Mégsem adják le, majd 18,10-től ... nem lóg ki a lónak a lába, áááá, dehogy ...
Úgy elképzelem, hogy Don Felcsút évértékelőjén elmegy két perc utána hang és a kép ...mi lenne vajh azon nyomban???)
@Evezős:
A Klubrádió is nyomta volna 17:00-től (ez volt a terv), aztán ott sem megy.
Micsoda véletlenek vannak...
@Evezős: nem nézem, csak gondoltam segítek ;-)
@Evezős: anyám, ezt a perverz nevet:))
@Evezős:

Selejtek ezek egytől-egyig, egy műsort kellene közvetíteni, azon is megbuknak. Ez a Somogyi meg egy langyos víz!
@taga20:

A tiéd csokoládés banán!
@tristen2005: hát jobb, mint a csokis szád:)
@taga20:
Ugyeugye ...Valamit tud a kitalálója ...
:-)
@tristen2005:
Majd az Orbán évértékelőt le fogják tudni adni élőben (+ismétlés(ek) ...
Kis nüanszok ...
Már megint a fődostoba Balogh bácsi Gyermekrákalapítáványát reklámozzák (saját fia a reklámarc), ettől is felmegy a cukrom, minden alkalommal ...
Helló, csak azt szeretném kérdezni, miért van ebben a kurva országban ennyi náci???

Hát ami Radnóti özvegye halálhíre kapcsán megy...
@Evezős:
Bakker... izé... fényposta?
Hmmmm...

Ez volt már?
"Szívhez szóló levélben fordult Rogán Antal polgármesterhez a Szkítia boltok tulajdonosa, Bencsik András. Arra panaszkodik, hogy „rendkívüli módon visszaesett a könyvesbolt forgalma” és a helyzetet „súlyosbították a Ferenciek tere felújítási munkálatai”. Ezért azt kérte a Demokrata főszerkesztője, a CÖF egyik vezetője, hogy engedjenek el neki 3 millió forintot az önkormányzattól bérelt üzlet havidíjaiból.

Bencsik cége a 3 milliót annak ellenére megkapta, hogy a Városház utcai Szkítia üzlet három utcasaroknyira van a Ferenciek terétől, és még a felújítás zaja sem hallatszott el odáig. Tehát meg lehet nyugodni, nem maradunk nemzeti színű csuklószorító, „idősebb vagyok, mint Szlovákia” feliratú póló és különböző turulos emléktárgyak nélkül, ezzel a kedvezménnyel akkor is fennmaradhat a Szkítia bolt a Belvárosban, ha senki sem akar ott vásárolni.

Ez után a döntés után az az V. kerületi kereskedő is balek, aki nem ad be azonnal hasonló kérvényt. Ilyen alapon, valamelyik díszkövezésre hivatkozva gyakorlatilag a városrész egészében lehetne bérleti díj elengedést kérni. Csak azon csodálkozom, hogy ez a nagyszerű lehetőség még nem jutott eszébe a Ferenciek terei Nemzeti Dohányboltnak. Köztudomású, hogy csökkent a trafikok forgalma, és még saccolni sem merek, hogy milyen kiesésük lehetett azokban a hónapokban, amikor nem előttük állt meg a 7-es busz. A polgármesterrel ők is biztosan jóban vannak, nekünk, adófizetőknek meg végül is mindegy, hogy stadionra, Szkítia boltra vagy trafiknak megy a közpénz. Szívhez szóló levélben fordult Rogán Antal polgármesterhez a Szkítia boltok tulajdonosa, Bencsik András. Arra panaszkodik, hogy „rendkívüli módon visszaesett a könyvesbolt forgalma” és a helyzetet „súlyosbították a Ferenciek tere felújítási munkálatai”. Ezért azt kérte a Demokrata főszerkesztője, a CÖF egyik vezetője, hogy engedjenek el neki 3 millió forintot az önkormányzattól bérelt üzlet havidíjaiból.

Bencsik cége a 3 milliót annak ellenére megkapta, hogy a Városház utcai Szkítia üzlet három utcasaroknyira van a Ferenciek terétől, és még a felújítás zaja sem hallatszott el odáig. Tehát meg lehet nyugodni, nem maradunk nemzeti színű csuklószorító, „idősebb vagyok, mint Szlovákia” feliratú póló és különböző turulos emléktárgyak nélkül, ezzel a kedvezménnyel akkor is fennmaradhat a Szkítia bolt a Belvárosban, ha senki sem akar ott vásárolni.

Ez után a döntés után az az V. kerületi kereskedő is balek, aki nem ad be azonnal hasonló kérvényt. Ilyen alapon, valamelyik díszkövezésre hivatkozva gyakorlatilag a városrész egészében lehetne bérleti díj elengedést kérni. Csak azon csodálkozom, hogy ez a nagyszerű lehetőség még nem jutott eszébe a Ferenciek terei Nemzeti Dohányboltnak. Köztudomású, hogy csökkent a trafikok forgalma, és még saccolni sem merek, hogy milyen kiesésük lehetett azokban a hónapokban, amikor nem előttük állt meg a 7-es busz. A polgármesterrel ők is biztosan jóban vannak, nekünk, adófizetőknek meg végül is mindegy, hogy stadionra, Szkítia boltra vagy trafiknak megy a közpénz."

varosszive.blog.hu/2014/02/14/harom_onkormanyzati_millio_ment_bencsik_boltjanak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_15&utm_campaign=index

Most akkor hogyan van ez???
Beszarás, milyen pofátlan egy csürhe ez.
@Evezős:
Közben meg… csapás, csapás hátán:
sport.hir24.hu/nb1/2014/02/15/kikapott-a-fradi-a-pmfc-tol/

Pedig nagyon készül az Üllői úti szentély, ma is láttam.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Csákánydoroszló Lions – Makkoshotyka Bulls rangadó végeredménye, ixelnek esetleg egyes? Vagy kettes?
Fontos dolgok ezek, a sajtószabadság kérdése úgyszólván piszlicsáré dolog ehhez képest.
@Evezős: ezt én is kurvára utálom. egy ilyen kibaszott alak bizniszét, mi a faszért kö ingyen reklámozni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Gyomorforgató, amit az a csürhe összefirkálgat! SZégyen, ennek az országnak a szégyenei! Olvastam... :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a konzervatívanarchista szeméttelepére gondolsz? oda én is ledobnám a napalmot
@Knósszosz: te viccelsz ugye? pont ma játszott nálunk a Csákánydoroszló Lions (a Lions-t leszámítva ez nem vicc). de azt nem tudtam, hogy Makkoshotykán lakom

XDDDDDDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: direkt nem nyitottam meg azt a topikot, nem akartam még jobban felqrni az agyam, mint azt alapjáraton is kiváltják az ottani shitnyikek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kösz haver, má megtaláltam:( lehet, hogy nem kecot kéne cserélnem, hanem országot, me orbanisztán menthetetlen....
@Knósszosz:

Ha már ilyen súlyos dolgokat említesz, kellene szerezni egy lovat a Rózsa Sanyinak, ugyanis a jogsi ugrott, vadászni meg valahogy el kell jutni!

www.hir24.hu/bulvar/2014/02/15/elvettek-oszter-sandor-jogsijat/
@vitéž munkášőr:

Csákánydoroszló Vombats vs Makkoshotykáni Óriáspelék

A Harag Napja

:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a vombat cuki, a pele meg ott volt az erkélyen, de elfutott.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Most mondd meg őszintén: meg vagy lepve?
Mert én nem ...
:-(
Mindent el kell lopni április 6-ig, bármi legyen is utána, az a tuti, ami zsebben van.
@Knósszosz:

Vigyázó szemeitek Scornicesti-re vessétek ...!
:-)
@taga20:
Minimum az ominózus riport után le kellett volna venniük a reklámot.
Míg nem tisztázza magát (sose lenne többé reklám!).
@tristen2005:
Ez is abból él negyven éve, hogy egyszer főiskolásként jól nézett ki ... de Kossuth-díja az van ...
(Adott volna Rudolf Péternek, ő is ... izé ... fideszhívő, de legalább letett már valamit az asztalra ...)
@Penivaldes:

Én jobban örülnék, ha inkább a vombat futkosna az erkélyen, mert az azt jelentené, hogy Ausztráliában vagyok. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mióta macskáink is vannak, a pelék Bükköshotykánba költöztek
"Miniszterelnök úr, köszöntöm önt, mint Magyarország első számú mákgubóját."

:-D)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, hogyha a mostanában egyre "hitelesebb" hávégé mondja, akkor tuti, hogy Észak-koreai volt a hangulat. :)

Amúgy ha valakit esetleg érdekel, megjelent a jobbik 2014-es választási programja.

www.jobbik.hu/hireink/kimondjuk-megoldjuk-valasztasi-program-2014
@Evezős:

5 percen belül lealázná egy vitában.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: wow, ja, a blog... meg az elmebeteg Falafel :-(
@Evezős: én most néztem a tv-ben, sztem tök jó volt. Még Radnóti Fanny halálát is belevette
@taga20: Miért ez nem az a blog ahol a politikáról és közéletről megy a diskurzus? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg elég kretén vagy, ne tetézd bazdmeg! lassan csak én dumálok veled itt. egyébként tartsd az ujjad a tahógombon, me érzem ma szükséged lesz rá. lehet, hogy ma én leszek sír:)
@vitéž munkášőr:

Akkor mi van, ha valaki nem zsidó, de mondjuk a mrfalafeli értelemben vett magyar sem szeretne lenni?
@tristen2005: vagy nem jó fogalmaztá, vagy én értettelek félre.
@OPHELIA:
Megmondom a zőszintét, ha évértékelőnek tekintjük, akkor nem az volt (és nem is tetszett), ha kampány-nyitónak, akkor annak elmegy.
Nem tetszik, hogy minden a felcsúti maffiafőnökre volt kihegyezve - bár kétségtelen, hogy fejből beszélve el tudja ragadni a hév az embert, hát még a Gyurcsányt! -, lett volna itt miről még szót ejteni ...
De az biztos, hogy amit mondott, az közérthető volt (éppen ezért sajnálom, hogy ebben a stílusban nem beszél aktuálisabb, forróbb témákról), átjött és végig lehetett ülni anélkül, hogy az ember az órájára tekintsen közben (nekem ez jó mérce bárhol: színház, mozi, koncert, stb.).
@taga20: Neked sem jutott mostanában dinnyeföld? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted nekem ezt a dinnyeföd humort értenem kéne? nem értem! te érted amit írtam?
és ha kérhetek egy egyenes választ! ne böjtecsaba vagy isten vagy ...! remélem világos votam:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pont ez jutott eszembe, de azzal a szardarabbal nem fogok leállni vitázni. azt sikerült bennem megerősítenie, hogy ismételten van miért szégyellenem a magyarságomat

(mennyire háborodottnak kell már lennie, hogy szinte mindenkiben a nagy Zsidakabrát látja?)
@taga20: Nincs semmi komoly jelentősége, mindegy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miért mi megy?
@vitéž munkášőr:

Asztalosnak béna volt, kosarasnak alacsony, arról hogy zsidó legyen, már lekésett, de magyarnak még jó lesz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha A-t mondasz, mondj B-t is. egyébként válaszolj a kérdéseimre, persze csak ha egyenes embernek gondolod magad.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mire odaértem a többségét törölték, de a reakciókból ítélve ordenáré zsidózás, az élen Buta Belpesti Biboldóval és más elmebetegekkel.

Miért van az, hogy engem a magyar náci képtelen meglepni? Pontosan ezt vártam, és ez is lett.
@taga20: Semmi ezt csak azoktól szokták kérdezni, akik kifejtik, hogy épp ingerültek. Azt hittem ismerted a poént.
@Evezős: Sztem is inkább kampány-nyitó volt, talán azért volt a minelnökre kihegyezve.
Ami viszont különösen tetszett, hogy ő ki meri mondani azt, hogy hibáztak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de alföldinek nem :

"Egyébként itt nálunk az Alföldön nem szokás az elhunyt 'sírja' mellett, hívatlanul szotyit köpködni és kötözködni, ez simán csak gyerekszoba és emberi minőség kérdése..."

:-)
@vitéž munkášőr:
Ezek csak fantázia szülte csapatok, bár Csákánydoroszló az nem, egyszer vagy húsz éve jártam arra, onnan ugrott be! Beee...-:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem szoktam arra járni. Amúgy mi volt az apropója, hogy megjelentek a nácik?
@taga20:

Mi a probléma, zsörtölődik az ifjúpár!
Bújjatok össze, mindent megold egy kis melegség!
@tristen2005:
Ne aggóggy a betyár jogsijáért, ha az ő kutyájuk kölke... akkor majd lesz olyan jogszabál értelmezés, hogytulajdonkébben és amúgyis meg nanemá.
Hol élsz te?

A Savanyú Jóska Zrt mindig kimossa a híveit, Oszter kicsoda?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekem az tetszik nagyon, amikor a sokak által elmebetegnek titulált Bartus citátumai alatt betűről-betűre bizonyítják az "őrültségeit"...
Radnóti Miklós

Hetedik ecloga

Látod-e, esteledik s a szögesdróttal beszegett, vad
tölgykerités, barakk oly lebegő, felszívja az este.
Rabságunk keretét elereszti a lassu tekintet
és csak az ész, csak az ész, az tudja, a drót feszülését.
Látod-e drága, a képzelet itt, az is így szabadul csak,
megtöretett testünket az álom, a szép szabadító
oldja fel és a fogolytábor hazaindul ilyenkor.

Rongyosan és kopaszon, horkolva repülnek a foglyok,
Szerbia vak tetejéről búvó otthoni tájra.
Búvó otthoni táj! Ó, megvan-e még az az otthon?
Bomba sem érte talán? s van, mint amikor bevonultunk?
És aki jobbra nyöszörg, aki balra hever, hazatér-e?
Mondd, van-e ott haza még, ahol értik e hexametert is?

Ékezetek nélkül, csak sort sor alá tapogatva,
úgy irom itt a homályban a verset, mint ahogy élek,
vaksin, hernyóként araszolgatván a papíron;
zseblámpát, könyvet, mindent elvettek a Lager
őrei s posta se jön, köd száll le csupán barakunkra.

Rémhirek és férgek közt él itt francia, lengyel,
hangos olasz, szakadár szerb, méla zsidó a hegyekben,
szétdarabolt lázas test s mégis egy életet él itt, -
jóhírt vár, szép asszonyi szót, szabad emberi sorsot,
s várja a véget, a sűrü homályba bukót, a csodákat.

Fekszem a deszkán, férgek közt fogoly állat, a bolhák
ostroma meg-megujúl, de a légysereg elnyugodott már.
Este van, egy nappal rövidebb, lásd, ujra a fogság
és egy nappal az élet is. Alszik a tábor. A tájra
rásüt a hold s fényében a drótok ujra feszülnek,
s látni az ablakon át, hogy a fegyveres őrszemek árnya
lépdel a falra vetődve az éjszaka hangjai közben.

Alszik a tábor, látod-e drága, suhognak az álmok,
horkan a felriadó, megfordul a szűk helyen és már
ujra elalszik s fénylik az arca. Csak én ülök ébren,
féligszítt cigarettát érzek a számban a csókod
íze helyett és nem jön az álom, az enyhetadó, mert
nem tudok én meghalni se, élni se nélküled immár.

Lager Heidenau, Žagubica fölött a hegyekben, 1944. július

A már járni sem tudó költőt a győri kórházba irányították. Mivel a várost a szövetségesek éppen szőnyegbombázták, így rengeteg súlyos sebesült és halálos áldozat lett a romok alatt. Emiatt az intézmény nem tudta fogadni, elküldték. A beteg munkaszolgálatosokat – köztük Radnótit – egyetlen győri kórház se fogadta be (Ez is a HM utolsó hírfőnöke közlésén alapszik. Halálának pontos körülményei nem teljesen ismertek, de egyes források szerint Marányi Ede honvéd alezredes parancsára, Tálas András hadapródőrmester ötfős kerete 1944. november 4-én vagy november 9-én Abda község határában lőtte le a végsőkig kimerült Radnóti Miklóst, 21 társával együtt. A negyedik Razglednica sorai „Tarkólövés. – Így végzed hát te is…” az ő végzetét is előrevetítették. Az áldozatokat a Győrhöz közeli Abda község határában tömegsírba temették.........................................................................................................................................................................

TALÁLÓS KÉRDÉS NÁCI ÉS NÁCIBARÁT HONFITÁRSAINKNAK!!!

KIK VOLTAK AZ ÁLDOZATOK?????????????????????????
@Knósszosz:

Majd kitalálják, nem alkoholvolt, csak célzóvíz, azért ment neki a falnak!
@Knósszosz:

Nopláne, hogy együtt vadászott Lázárral:))
@tristen2005: haver értem a humort, de nem szeretem! ha te ebből ezt szűrted le, ako igyá még!
@Knósszosz: mondok, ma fociztak nálunk. befútta a szél az udvaromba a pálya hangjait. pedig az a másik domb tetején van. az eredményt ne kérdezd, mert rühellem a focit
@gazoló: Szomorú történet, ha jól tudom ártatlan emberek voltak az áldozatok. Úgy mint mondjuk ezeknél a szomorú eseményeknél is. :(

youtu.be/r6Zu1ePlTw8
youtu.be/qRw90CzByyw
@vitéž munkášőr:
Ne izgass, Hofit én - nem vicc - simán idézem szó szerint!
Sok próbálkozás van, de mióta Géza nincs, egy kicsit meghalt a magyar humor is.
Tudom, ez sok tényező együttes hatása és nem csak Hofi távozásának következménye, de... Géza egy intézmény volt és bárki fikázza, az szarja össze magát!

Ezt csak mint "ojjektív" véleményt...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azé látom egysegelemre nagyon fújnak. pedig korrekt, csak az a kurvatükör!hvg.hu/itthon/20140214_Magyar_tortenetet_emelt_ki_a_Mercedes_a_n
@tristen2005:
Ha fideszbetyár akkor színjózan volt, ha coccialista, akkor satu részeg.
És gyön az igazságos és szolgáltatás.
@Orica Középföldi:
Lázárral?
Ezt nem is Dudtam, pedig Dudamelt azt...
ismered? Láttad? Naná!
Nézd csak és legyen pár jó perced (Rodi jóvoltából...)tudom, te is a klasszikusokat... Rossini, La gazza ladra, íme:
www.youtube.com/watch?v=5eKf349WP3M

Érdemes... a zseni szelleme hatja át.
@OPHELIA:
Az igaz, hogy mástól ezt nem nagyon hallani ...
@vitéž munkášőr:
Hamarosan kötelező lesz az eredmények figyelése, figyelj!-:)))
@Knósszosz: ez most olyan volt, mintha én fikáznám? te! ;-)

a kunságifi Géza a kedvencem
Átfutottam a jobbik programját. Két fő vezérmotívuma van: magyar önállóság minden tekintetben (nem gyarmati sor -profitéhes kizsákmányoló multik és magyar cinkosaik tevékenységének megakadályozása... protekcionista gazdaságpolitika export-irányultsággal egyetemben!... ezt ki találta ki?); békés együttélés a cigánysággal, ha az tisztességes (kizárólagos jog fentartása a tisztesség definíciójára) + elfogadja az érpataki-modellt (ennek elfogadását elősegítendő lesz magyar gárda, csendőrség, minden elmebeteg pszeudorambó alakíthat önvédelmi csoportot... nagy ugatás ne legyen, minden jogvédőt -tasz, helsinki biz, amn. int. betiltják a gecibe orosz mintára)... várják a cigányokat, hogy bizonyítsanak, rakjanak le az asztalra valamit ők is, hiszen a magyarok (nincs különbségtétel ember s ember közt!) már sok mindent letettek az asztalra, nincs több pozitív diszkrimináció, mindezt úgy, hogy folyamatosan hangsúlyozzák, hogy az eddigi integrációs források 90%-a el sem jutott a célhoz, mert azt a jobbikot nem tartalmazó "mindenki" ellopta!...

Magánvéleményem, hogy a jobbik választási programjának megalkotói a kohéziót és a komplex gondolkozást, valamint a mindnyájunkat körbevevő környezet által determinált kereteket, az ok-okozati összefüggéseket nagyvonalúan negligálták tevékenységük alatt. Ha ettől eltekintek, az egyik legjobb program amit valaha is olvastam. Ha keresztény, heteró, nemcigány- és nemzsidó-magyar vagyok, házasságban élő, kevésbé/egyáltalán nem zavar az emberi jogok erőteljes korlátozása/hiánya (valamennyi feltételnek együttesen kell fennállnia), s mindezekhez bónuszként még gondolkodni sem szeretnék, akkor kurva jól érezném magam alattuk.
@vitéž munkášőr:
Ugyan, dehogy!!
Simán lejött, hogy szereted te is, nekem meg sörért kell mennem a sarokra. Na, ez van!
@Knósszosz: prosit! ma én boros napot tartok :-)
@vitéž munkášőr:
Egésség!!
Tíz perc és lehet, hogy én is.
A sörhöz még nincs elég jó idő és a Lajtán se tudok TAX nélkülit csempészni... szóóval?
@tristen2005:
Simogatják egymást? :))
Majd még taga is belép a tangabugyis-rúdtáncos szakosztályba. Durva, akkor én nem ismerem... egy hajóba se! :D
@vitéž munkášőr:
a címe az igazat mondja: this is a fucking moron

és milyen szép...ki kellene tömni, afrikkal és kirakni a valami nemzeti trafik kirakatába

brühüyyy

ugye nem ragályos? bár nem kezelhető csak gépágyúval vagy toleranciával
@Sir Bates dö Hól:
Te, ebből a fajta állatból nagyhatalom ez az ország, szóval jól számoltak.
@Sir Bates dö Hól:
teljesen beteg egyedek hibbant dilije

azok sem tudnak alatta élni akik létrehozták volna és az érpatakai modell-t vigyék haza és gyakorolják otthon lefüggönyözött ablakok mögött

a háziszárnyas ilyenkor hol van? meg kell védeni a zsenialitást

brühüyyy
@rodeo36: szeva öreg barátom. ha nem írok neked, ako is te vagy itt nekem a legjobb arc:) tovább nem pucsítok, me leszólnak:))
@taga20:
Olvasok, de én Gábrist szerencsére nem látom, te meg mint valami szűzlányka még riszálód is magad neki... :D
Nem jól értettem??? :(
@Sir Bates dö Hól: Beszélgethetünk ebben a témában normálisan? Remélem igen. Ezt írtad, idézlek:

"minden jogvédőt -tasz, helsinki biz, amn. int. betiltják a gecibe orosz mintára"

Ilyen egy szóval sem szerepel a programban. Az sem fedi a valóságot, hogy a jobbik "megoldása" kizárólag az érpataki modellre korlátozódna, de valóban tesznek rá utalást néhány helyen, pld. az alábbiakban:

"Valójában az érpataki modell lényege, hogy az embereket nem magyarra és cigányra, hanem építőre és rombolóra osztja."

A kifejtett 10 megoldási javaslaton kívül, szerintem ez még a lényeges a témában:

"Szeretnénk normális, rendezett,
szigorú, igazságos és világos viszonyok között együtt élni a hazai cigánysággal. Az féljen, akinek félni valója van.
Mindenképpen tisztázni kell, hogy a Jobbiknak egyetlen egy olyan javaslata nem volt és nem is lesz, amelyik különbséget tenne faji alapon magyar állampolgárok között. Vagyis a cigányságnak nem kell attól tartania, hogy a leendő
Jobbik-kormány idején rájuk hátrányos megkülönböztetés vár. Ami várja őket, az éppen az ellenkezője: a teljesen
egyenlő viszonyok. Ahol nekik is tenni kell valamit a boldogulásukért, mert a véleményünk szerint a többségi magyar
társadalom már nagyon sokat tett anyagilag, politikailag, gazdaságilag és kulturálisan is. Most rajtuk a sor. Nyugodtan
kimondhatjuk tehát: a Jobbik alatt a tisztességes cigány embereknek jobb lesz. De már nem azért, mert cigányok, hanem
azért, mert tisztességesek. És fordítva: a tisztességtelennek rosszabb lesz, legyen akár cigány, akár magyar. Ez egyik
alapfilozófiánk, és erre építjük fel a magyar–cigány együttéléssel kapcsolatos programunkat is."
@taga20:
MI? TÉGED??? SOHA!!!! Vazelined legyen, ha már söröd nincs... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szomorú történet, ha jól tudom ártatlan emberek voltak az áldozatok."

Attól függ, hogy honnan nézzük. Az volt a bűnük, hogy zsidónak minősítették őket. Ugyan lehetett olyan, aki magyarként gondolt magára, de ez nem számított. Így nem voltak ártatlanok. Újvidéken a bejövő jugoszláv partizánok revánsként '42 miatt magyarokat öltek. Akik szintèn bűnösök voltak, mert magyarok voltak. S nem is kellett több vizsgálat. A magyarok'42-ben a szerbeket és a zsidókat ugyanemiatt lőtték le. Így abban, amivel vádolták a tarkónlőtteket, nem voltak ártatlanok. A vád igaz volt. Minden esetben. A vád minden esetben valamely etnikumhoz, valláshoz való tartozás volt. S mint ilyen bűntett, a bűntetése halál. Ennyi.

A fentiek miatt rosszul tudod. Nem voltak ártatlanok. Remélem segítettem.

Ja, ha esetleg valami tragédia történne a családodban, gyorsan nyúlj megint a youtube-hoz, mint most tetted, párhuzamba állítva videókat, látom, az megnyugtatja lelked...
(tényleg ne szaporodj, evolúciós zsákutca vagy)
@Knósszosz: hun van TAX nélküli? nekem is szójjá, ha csempülni köll! ;-)
@vitéž munkášőr:

Az a jobber problémája, hogy "hisz". Ebből származik minden, a szurkoló-mentalitás, a felmentés, az agyatlan reagálás mindenre, mikor "báncsák a Vezért" stb. Ugyanez a fajta "hit" bizonyos értékekben adja a ballib oldal némi felsőbbrendűségi tudatát, de itt azért összehasonlíthatatlanul gyakoribb a kritika. De ez mindig is volt, a humanizmustól a South Parkig a "nemzeti" - "liberális virággyerek" szembenállásról szól minden.

Itt van egy példa, ma találtam, Paranoid Android: téma: a köcsög Simon lopott 240 milliót:
ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2014/02/09/vadaszat_a_voros_oktoberre_907

Az egész teljesen lényegtelen, a szokásos: tudjukkik, tolvaj szocik, amcsi kormány.

És akkor a tételmondat (MÁR SZERINTEM):
" Sem simon elvtárs, sem a szocik kommunikációja nem lehetne ugyanis rosszabb. Ennél az is jobb lenne, ha az ügy kapcsán elmennének tüntetni Simicska vagy Orbán háza elé és követelnék, hogy azok mondják meg honnan van a lé."

Ahogy mondani szokták, az emberünk megbotlott az igazságban, majd felállt és továbbsétált. Mintha nem PONT az lenne a probléma az országgal, hogy nem tüntetnek Orbán ÉS Simicska ÉS Simon ÉS GyF háza előtt, hogy kurvaanyád, honnan van ez a gecisok lóvé???

Na, szóval erre szintre sosem szeretnék lemenni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem!! remélem jobban evezel, mint ahogy itt járod a fajdkakas táncot:)
@Sir Bates dö Hól: Bocs csak egy indiszkrét kérdés, ha lehet. Te amúgy vallásos vagy?
@taga20:
Táncot? BAZZZ... miután gábrissal itt riszálsz??? LOL... tényleg... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettősmércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján." 3.4.2. pont alatt

ha az általad idézett részben nem látod, hogy mennyire vállalhatatlan, kirekesztő ès teljesen zsákutcába vívő, akkor nincs miről vitázni, mert nem vagyunk egy kultúrális/intelkektuális szinten... ennyi, ezzzel nem lehet mit kezdeni... menjetek el tanulni, az a megoldás... buta, ostoba, végtelenűl primitív gondolkodásmódot tükröz a program...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülye gyerek, ha vonatalpas befűzheti ferinek a cipőfűzőjét szólok!
@Sir Bates dö Hól: Azon gondolkodám, hogy lehet az, hogy épész vagy Peni is kinyomott már. Lehet, hogy titokban ők is buta nácik? :) Sajnállak amúgy. Nemsokára eljön az igazság pillanata, és meglátjuk hogy szerepelnek majd a választásokon. Milyen kár, hogy nem olvas téged az összes jobbik szavazó. Nem is tudják mit veszítenek.

Szerintem végleg felesleges kommunikálnunk és hallgatni a hazudozásaidat. Bye bye, irány ismét a kuka.

Ja és betiltás persze továbbra sem szerepel, miközben azt hazudtad.
@Sir Bates dö Hól:
Pogromot hirdettek volna igazából, de valaki elírta...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt érted, hogy ő is egy ember? te kis konzervatív vízi lény:))
@taga20: Az egy szép baleset lenne Furcsán Nyerencnek. Amúgy meg ezerszer letisztáztuk már, hogy Gyuriferi a fidesznek használ a legtöbbet. :)

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1922438_710925065595948_86640268_n.jpg
@vitéž munkášőr:
Kérdezd a ladikost, az az átkosba is átbújt a vasfüggöny alatt egy kis szeszért!-:))) - szerintem
@Knósszosz:

Csak nem a boli volt a Hany Istók?
@Sir Bates dö Hól: gulágra velük, mint a punci bandát!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tényleg magánügy... igen, hiszem hogy van valami, miközben nem gondolom az evolúciót nem igaznak... de semmilyen egyházban nem hiszek, nem gondolom, hogy bárkinek szüksége lenne közvetítőre önmaga s a van valami közt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit tisztáztunk le ezerszer? hülyegyerek 100-zat se beszéltünk! gábris szedd össze magad, me a kukába végzed!
@tristen2005: boli a haverom, ha vele van bajod, velem is van:))
@taga20:
Is? Nem feltétlen. Nem úgy tűnik... Annyira nem lehetek konzi. Mindenhez nincs gyomrom.
@taga20:
Backi... majd megvédem magam, te a sörrel törődnél inkább... :D
@taga20: Azt hittem tudod, hogy az ezerszer kifejezés nem azt jelenti, hogy 1000 db, hanem azt, hogy sokszor volt már róla szó. Ja és ami még fontosabb, ezt nem csak én hangoztattam itt a blogon.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: baszod anyád, te isten barma!... az, hogy a jobbik miként szerepel a választásokon, mitől lenne igazság pillanata, te ökör?... attól, hogy sok hülye állítja, még nem lesz igaz a 2×2=5 tétel... nem hiszem, hogy az átlag jobbik-szavazó akárcsak egy névelőt is felfog abból, amit írtam...

Anyád, a deszkántelibevert, az hazudik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt érted, hogy ezt nem neked írtam? bakker nincs dogod a csónakházban? vakszolás, valami bula vigasztalása:))
@taga20:
Baszod! Ha már magad se tudod, kinek mit írogatsz, akkor... :)
Söröd???
@taga20: "azt érted, hogy ő is egy ember? te kis konzervatív vízi lény:))"
Ezt kiről állítod?
@tristen2005:
Ááááá... csak mert úszóhártyája volt... nem!
Meg sört se ivott, vagy mégis?
@Sir Bates dö Hól: az egészet bolinak, az első rész angyalra utalt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te ezt hány hétig vágod hozzám? azt hittem kimagyaráztam magam, magam:)
Bár, elnézve a jobbik szavazóbázisát, ez is felesleges munka volt részükről.
Programjuk summázva: itten a szívcsakra, mindenki köcsög rajtunk kivűl, cigányokat megszabályozzuk, buzeránsokat is, önellátóak leszünk, oszt rend lesz, meg csendőrség, meg masírozgatás, akinek ez nem tetszik az meg nem magyar, aszt akkó húzzon a picsába innet, amíg teheti... a gazdaság alapja pedig a matolcsyba ojtott móricka elgondolásunk...
@Sir Bates dö Hól:
Kedves Szőr!
Figyelembe véve az elmúlt hetek Gábriellel folytatott, számomra már-már metakommunikációt is magában rejtő eszmecseréiteket, nem tudom mit mit mondjak?

Ne érts félre, engem nem zavar, sőt, kurvára jól szórakozom, csak az furcsa picit, hogy a te intellektusoddal lesüllyedsz egy bizonyos kommunikációs szintre, amit nem gondoltam vona. Ez minősítés, de nem negatív értelemben-:)

Szóval, a harc folytatódik?
Én nem bánom, küldj egy adag ratatouille-t, és olvasom tovább!
Hahhhahaha...
@taga20: nem ember... vagy legalábbis nem ugyanazt értjük "ember" alatt...
@Sir Bates dö Hól:
Én is ilyeneket írtam a csókának, de a sör mindig elvonja a figyelmét...
@Sir Bates dö Hól: szőr, téged azé bírtalak eddig, me a leghülyébb(lásd géza) droidot is korrektül lekezelted. 2014-ben megvesztél. mondja neked ezt egy barom:))
@Knósszosz: úgy látom, ugyanazt nem értjük:)
@Knósszosz: emberi hangot egy bigott vadbarommal szemben mi értelme használni?... tolja itt a ketrecet, de leskelődik a vadmajma... nem holnap, holnapután, de 5-15 éven belül komoly tragédiához vezethet mo számára, ha tovább mérgezik a levegőt ezek az állatok... ha odaszarok az asztalra, te mit csinálsz?... szépen elmagyarázod, hogy ez nem helyes, türelmesen, "kultúrált" módon?...
@Sir Bates dö Hól: barátom, ezt 2014-ben vetted észre?
@taga20:
@Sir Bates dö Hól:
Értem én, de a helyzet az, hogy dumáltam Gábriellel privátban is és egészem emberszabású.
Mondjuk más kategória repülésről beszélni, egy vezérsík az nem zsidó vagy komenyista.

Jó, nem mentegetem, baromira túllő bizonyos határokon, de alapból nem gondolok senkit rohadéknak - mondjuk erre általában rábaszok - szóval... persze az verje bele, aki idegenrendészeti kérdésnek nevezi a holokausztot és szóvicceket gyárt belőle!

Kurva annyát, azt!
@taga20: Én már nem látom, hogy gereblyézi a vizet műszőr. A sajnálatos az, hogy a blog alapszabályát hágja át, amikor valakinek a szeretteit veszi a szájára, mivel több "érve" már nem marad. Én ilyet sosem tettem. Talán emlékszel, hogy FAB is elítélte az ilyesmit és ha előfordult felhívta az illető figyelmét, hogy tartsa be ezeket a szabályokat.

Arról mér nem is beszélve, hogy közben még Istennek is képzeli magát a bagettek koronázatlan királya. Neked még sosem merült fel, miért ignorálta mondjuk Peni vagy épész?
@taga20: Géza célzott valaha is bárki származására?... mindig korrekt volt... vannak határok, amiket nem léphetsz át... a novícia egy szardarab... nem azért, mert jobbikos... a jobbikos szavazó is honfitársunk, amíg ember marad, s nekem az összefogást lájkoló sem több egy darab szarnál, ha olyanokat hírdet/vall, mint a sub kavics...
@Knósszosz: értem amit írsz. nagyjából én is ezt gondolom róla. de gondolom, el tudod képzelni, ahogy a magyar társadalom örömmel nézi, hogy a zsidók mennek a gázba. innen kéne kezdenünk, én ott vagyok.
@taga20:
Persze, nincs ebben vita.
Gábrieltől elvonatkoztatva az a véleményem - és ezt bármikor - aki tagadja a holokausztot és vicces izéket gyárt belőle, annak javaslom az egykori eredeti üzemben működő kazánok látogatását.

Belülről...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: téged több millió ember szenvedése, hakála nagyjából nem rendit meg . te ilyen ember vagy.
@taga20: én nem hiszem, hogy a magyar társadalom ilyesmit örömmel nézne, ahogy én sem. Amúgy ez egy abszolút nonszensz.
Te tényleg elhiszed, hogy a jobbik a hatalom közelében ezzel foglalkozna? Én valahogy nem láttam induló vagonokat Tiszavasváriból, Gyöngyöspatáról de még a felvilágosultak által full náci vezetésűnek tartott Ásotthalomról sem.
@Knósszosz: ha azt mondom igazad van, meglepődsz? mé nem nézünk szembe a múltunkkal?
@taga20: Már miért ne rendítene meg? Gondolom az izraeli állampolgárokat is megrendítik a magyar vagy egyéb népirtások.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Én valahogy nem láttam induló vagonokat Tiszavasváriból, Gyöngyöspatáról"
angyal, ha ezt komolyan írtad, ako te egy féreg vagy.
@taga20:

Kíváncsian figyelem meddig tart a cérnád:))
@taga20: Miért te ezt komolyan írtad? :(

"ahogy a magyar társadalom örömmel nézi, hogy a zsidók mennek a gázba."
@taga20:
Mert kínos.
Persze, kinek mi az a múlt?
Turulossch, hazaffyassch és sávos? Árpádossch?
Menjenek a jó francba!

A dzsobbikot felejtsd el, húzd le a klozeton!
Ők csak egy dologgal néznek farkasszemet, veled, ha nem vagy olyan szarházi, aki kidobja az EU-s zászlót az ablakon, miközben ottani parlamenti képviselő aspiránsként havi 6300 euróra kacsintgatsz.

Gerinc és hűség... annyát, azt!
@taga20: nem, de azzal, hogy valaki gúnyosan vigyorogva mentegeti az "idegenrendészeti eljárást", az átlép egy határt... most olvasom mit ír ez a beszari, szabályokról beszél?... demokratának és liberálisnak lenni nem azt jelenti, hogy szépelgő fotelfilozófus vagy:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gab, ez nagyon aljas volt... remélem magad is fogod!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha te azt szeretnéd, hogy becsüljön téged itt valaki, ako hallgass rám! egy napig, jó lesz, nem fogod megbánni:)
@Orica Középföldi: nem tudok mit írni neked, csak annyit, hogy szeretlek. tudod hazudok:))
@Knósszosz: Miért szerinted azt állítani, hogy "a magyar társadalom örömmel nézi, hogy a zsidók mennek a gázba" az micsoda? Te nem a magyar társadalom része vagy? Neked nem kéne ezt kikérni szerinted? Én pld. nem néznék ilyet örömmel.
@taga20: Elmeséled pontosan mire gondolsz amikor azt írod a magyar társadalom örömmel nézi, hogy a zsidók mennek a gázba?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mi a kurva anyádért hozod ide az izraeli állampolgárokat, te tetvedék?... magyarok indították a vagonokat, amikben magyarok voltak... mit csúsztatsz, te aljadék... kerülj te is a szeretteiddel ilyen vagonba, majd akkor megérted...
@Sir Bates dö Hól: meglepően sok párhuzam van köztünk. más, utálom a nácikat!
@Knósszosz: knosszi! szőröcskének gábriel küldetés. olyan mint nekünk sört inni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit nem értesz ezen? bazdmeg, ha nem nézünk szembe a múltunkkal ( birodalmisas vs. gábrielarkangyal), sehová nem jutunk!
hvg.hu/vilag/20140214_breivik_kiakadt_a_bortonben
volt egy fogadásom, hogy Gábriel átvette az irányítást.

a továbbiakban sok szerencsét Fabius.
@parti_giano: Bármibe lefogadom, hogy még most is írogat, amikor már nem látom a hülyeségeit. Arról már nem is beszélve, hogy nagyonnemnácik is kukázták már.:)
@taga20: @Knósszosz:
Basszátok meg! Nem tanultátok meg, hogy a sunyiság a lételeme?
Mindenki, aki MAGYAROKAT gyilkolt meg, A SAJÁT HONFITÁRSAIT rabolta ki, vagy csak az ilyen tetvekkel egyetértett, nekem nem tárgyalóképes.
Leszarom a lelkét, a gyerekét, a családját, a hobbiját... Kinyalhatja!
Nem alacsonyodom le hozzá.
@Orica Középföldi:
Kommentár nélkül.

Radnóti Miklós: ERŐLTETETT MENET

Bolond, ki földre rogyván fölkél és újra lépked,
s vándorló fájdalomként mozdít bokát és térdet,
de mégis útnak indul, mint akit szárny emel,
s hiába hívja árok, maradni úgyse mer,
s ha kérdezed, miért nem? még visszaszól talán,
hogy várja őt az asszony s egy bölcsebb, szép halál.
Pedig bolond a jámbor, mert ott az otthonok
fölött régóta már csak a perzselt szél forog,
hanyattfeküdt a házfal, eltört a szilvafa,
és félelemtől bolyhos a honni éjszaka.
Ó, hogyha hinni tudnám: nemcsak szivemben hordom
mindazt, mit érdemes még, s van visszatérni otthon;
ha volna még! s mint egykor a régi hűs verandán
a béke méhe zöngne, míg hűl a szilvalekvár,
s nyárvégi csönd napozna az álmos kerteken,
a lomb között gyümölcsök ringnának meztelen,
és Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt,
s árnyékot írna lassan a lassú délelőtt, -
de hisz lehet talán még! a hold ma oly kerek!
Ne menj tovább, barátom, kiálts rám! s fölkelek!

Bor, 1944. szeptember 15.
T. KOCSMATÁRSAK!

Szerintem én is kicsit keresek a következő napokban más elfoglaltságot, kurva unalmas már, hogy a hozzászólások 98% ehhez a majomhoz szól!
Ti meg asszisztáltok neki...
@taga20: és szerinted az a mondatod egyenlő azzal, hogy mi állítólag nem nézünk szembe a múltunkkal? Amúgy azt is jó lenne tudnod, hogy én speciel tök nagy faszságnak gondolom azt az emlékmű tervet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: persze, persze. alibizel itten. mondjad meg nyíltan, bejelentkezett egy medika.
@taga20: nem szívesen használom ezt a minősítést, bizonytalan a tartalma, s emiatt elcsépelt... de sok ilyen fogalom van... azt gondolom, hogy az antiszemitizmust és anticionizmust is gyakorta keverik... a novícia bigott és meggyőződéses zsidógyűlölő, a cigányok számára alacsonyabbrendűek... de annyira ostoba, hogy gyűlöletét még az anticionizmus álcája mögé sem képes elrejteni... ám olvasva programjukat, annak színvonala -feltételezve, hogy ezt a párt szellemi elitje jegyzi- önmagáért kiált... szal lehet, hogy ide is egy "elit-beli" került...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha saját magadat gondolod faszságnak, ako szójá!
szívesen, hogy segítettem.
@dr. jenőke (jenőke): ez a vers tökéletes csoda. Nincs a tipográfiában középen egy országút?
@taga20: Azt írtam, hogy az emlékművet. :)
@AKIsTUDATLAN: Ez is szép tőle, főleg ha a mai szomorú gyásznapra gondolunk.

"Két karodban ringatózom
csöndesen.
Két karomban ringatózol
csöndesen.
Két karodban gyermek vagyok,
hallgatag.
Két karomban gyermek vagy te,
hallgatlak.
Két karoddal átölelsz te,
ha félek.
Két karommal átölellek
s nem félek.
Két karodban nem ijeszt majd
a halál nagy
csöndje sem.
Két karodban a halálon,
mint egy álmon
átesem."
Nem mondom elég nagy vihart kavarsz géb! Szavakba kapaszodsz, mások tetteivel példálózol . Végül is mit akarsz , hogy megszeressenek? Nem fog menni mert a kialakuló esetleges szimpátiát direkt lerombolod .
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: megértelek. Én nem járok a kurucra, nem vagyok kiváncsi az ilyen szemétre. Tahótlaníthatom, de attól még itt van. S azt nem akarom, hogy bárki olvasó azt gondolja, akár hallgatólagosan is egyett értek azzal, amit ír.
Nálam ennyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: van pofád te..., mindjárt rejtőért is ejtesz egy pár könnycseppet!
@taga20: Miért nekem nem tetszhet egy Radnóti vers?
@parti_giano:
Ja!!! - akkor gyönyör, köszi!-:DD
Akkor lássuk.
A jelenlegi demográfiai mutatókat és tendenciákat figyelembe véve cca. 30 év múlva a moi népesség kb. egyharmada cigány lesz. A korfa is affele módosul. Ha nem tudja a többségi társadalom az elkövetkező időszakban integrálni a kisebbséget, s ennek a velük szemben megnyilvánuló előítélet/elutasítás/rasszizmus a legnagyobb akadálya, akkor borzalmas állapotok is előállhatnak moon. S ezek fenntartásában a jobbik és a novícia élenjár.
@AKIsTUDATLAN:
De, van. Csak az ilyen finomságok nem mennek át.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülye vagy???
ilyen barom kérdést. egy wassalbert jobb:(
@Sir Bates dö Hól: a f@szt

2050re a birkák fele nyugger a másik fele cigánmy

5-5 milla ?!?

szebb jövőt !

ruszki prihagyítye damoj !
@Ómacicka Bábó: már nem, lemészárolták a haverjai!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ne szívd csöcsre Boli!
Nem ér annyit.

Készülj a tavaszra és reszeld az evezőt, az rendben lesz. Csak az a lényeg, hogy jól érezd magad, baromságokat kiiktatva... egyszer teheted, ismétlés nincs.
Söröd van, remélem...!?
@Knósszosz: de felelősség is. asszonynak csak azt mondod, gyönyörből iszok sört? nem. ez feladat, ezzel egy közel másfél évezredes hagyományt ápolunk.
@taga20: Igen neki is vannak szép írásai.
@OPHELIA: ja, látom az egyet kettővel írtam:)
@dr. jenőke (jenőke):

Ma sokat olvastam tőle.
Köszi, jó éjt!
@Knósszosz:
Ezt majd elmeséled az én ódalosssy bordámnak is?
Mennyit futsz százon??
Amúgy nem érdekessch... már nem függök tőle, de lehet viccösködni. Még.
@Vitéz.László: Milyen kár, hogy a cigányok integrációjának a hülye mélymagyarok a legnagyobb kerékkötői. :)

"A szocialista Balogh Artúr az Összefogás 2014 nevű baloldali tákolmány jelöltjeként fogja megmérettetni magát az áprilisban esedékes országgyűlési választáson. Az MSZP cigány származású politikusa a 2010. októberében született „Aktuálisabb, mint bármikor parasztok!” című blog bejegyzésében az alábbi kijelentéseket tette:

„A cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!
Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények. „
Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.
A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor, amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.
„A cigány jogosan lop.”

ciganyorszagkiralya.blogspot.hu/

alfahir.hu/a_cigany_megelhetesi_bunozest_el_kell_turnotok
@Vitéz.László: Szóval ez a "politikus" (Balogh Artúr) azt kívánja elérni, hogy egyesek származási alapon mentességet élvezzenek a törvények alól.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te azt érted, hogy valaki kérdez valamit, a másik meg válaszol?
@Ómacicka Bábó: nem érti, nem fogja. ha értené ako radnóti most halt volna meg a feleségével. de a tezsvérei dolgoztak 44,45-ben, amikor az ostoba fasz is látta, hogy bukta van!!!
@taga20: Persze, valamit azért kapizsgálok.:)

Mondjuk a mai napon ebben az esztergomi videóban az "tetszett", amikor Szabó Zoltán a DK jelenlegi politikusa arról regélt, hogy a jobbikosok szellemi elődei a nácik. Gondolom, hogy a szoclibek ezek után semmiképp sem vádolhatóak meg azzal, hogy a bolsevik és kommunista gyilkosok szellemi örökösei lennének.:)

youtu.be/8t0SW4jU06E

Na jó éjt neked is.

www.youtube.com/watch?v=AYFYWKgkyZM#t=8289
@taga20: Semmiképp sem tekintem őket a "testvéreimnek" pont.
@Knósszosz:

"Ne szívd csöcsre Boli!
Nem ér annyit."

Pedig elveszi az ember kedvét attól, hogy szívesen jöjjön ide.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ako mé úgy beszélsz, ako mé úgy veszed a levegőt, ako mé vagy olyan sötét fasz? mé?? az istened is ilyen szar? nekem nincs, de tartom magam valamihez, nincs ami mögé bújjak!
@Orica Középföldi: az veled a baj, ha kicsit keményebb a helyzet, bepisilsz:))
@taga20:

Ha élvezném ezt a tartalmat, stílust, akkor a kurucra járnék.
De mindenhol hányok tőle.
Itt is.
Így ez már nem szórakozás, sajnálom.
@Orica Középföldi: drága ezt akarják, hogy az értelmes, érzelmes beledugja a fejét a homokba. ne hagyjuk magunkat, küzdjünk ezé a szar országért!www.youtube.com/watch?v=qKFzwHSHzJM
mindenkit szeretek, de megyek csicsikálni.:)www.youtube.com/watch?v=IWidzhbuavg
@Sir Bates dö Hól: "A jelenlegi demográfiai mutatókat és tendenciákat figyelembe véve cca. 30 év múlva a moi népesség kb. egyharmada cigány lesz. A korfa is affele módosul. Ha nem tudja a többségi társadalom az elkövetkező időszakban integrálni a kisebbséget, s ennek a velük szemben megnyilvánuló előítélet /elutasítás /rasszizmus a legnagyobb akadálya, akkor borzalmas állapotok is előállhatnak moon."

A szám talán túlzó kicsit, de a látlelet pontos. Már most iszonyatos társadalmi költsége van annak, hogy a jobbik átvette az uralmat a cigányokról való közbeszéd felett - azzal a jelszóval, hogy ki kell mondani a problémákat, mert abból jön a megoldás. Ennek örvén az előítéleteit és a gyűlöletét mondja ki teli szájjal és szabadítja rá a közösségre, ami legalább akkora probléma, mint az integrálatlan cigány sokaság.

Az igazságot senki nem vállalja kimondani: a társadalmi békének ára van. Igenis kell segélyezni, támogatni, pénzben, természetben, oktatásban, fejlesztő programokban stb., mert a kirekesztés, munkanélküliség, kilátástalanság olyan emberek tömegéhez vezet, akiknek már nincs semmi vesztenivalójuk. A jobbik és eszmetársai "programja" nem rendet hoz, hanem futószalagon gyártja és szabadítja rá a társadalomra az antiszociális és/vagy kétségbeesett emberek tömegét.
@borzzz: Szimptomatikus volt az ózdi roma kulturközpont jobbikos vétója. Milliárdos eu-pénzt hozott volna a településnek, és nem csak a romák profitáltak volna belőle (munkahelyteremtés, pozitív identitás, közösségépítés). Aljas, kisstílű, sötéten ostoba dolog volt elutasítani.
Az évértékelőn Mesterházy-n kívül jelent volt Szigetvári Viktor az Együtt-PM részéről, illetve Kónya Péter, az Együtt társelnöke. Fodor Gábor Magyar Liberális Pártját Boruzs András képviselte a DK rendezvényén.

Az évértékelő után a Jobbik és a Fidesz vezetői azonnal kiadták Gyurcsányt bíráló nyilatkozataikat. Kövér László fideszes házelnök a szélsőjobboldali EchoTV-ben mondta el, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc "nem a kormánnyal szemben folytat kampányt, hanem a saját baloldali szövetségeseivel szemben." Kövér szerint "már ágaskodik miniszterelnöki ambíciója." Dúró Dóra, a Jobbik szóvívője pedig ezuttal a kormánypártot védelmezte. "Csak a kormány elleni gyűlöletet tudja felmutatni"--mondta Gyurcsányról.

brühüyyy

naezvanadzsobbikbeenyaltövig túró tóra útszéli ribanc
@rodeo36:

Azért,hogy az itt olvasgató 'egykutya 'fityesssdzsobbikosok' olvasgathassanak egy 'hangyányit beszéljen országunkról a KÖLTŐ:

Radnóti Miklós - Gyökér

A gyökérben erő surran,
esőt iszik, földdel él
és az álma hófehér.

Föld alól a föld fölé tör,
kúszik a ravasz gyökér,
karja akár a kötél.

Gyökér karján féreg alszik,
gyökér lábán féreg ül,
a világ megférgesül.

De a gyökér tovább él lent,
nem érdekli a világ,
csak a lombbal teli ág.

Azt csodálja, táplálgatja,
küld néki jó ízeket,
édes, égi ízeket.

Gyökér vagyok magam is most,
férgek között élek én,
ott készül e költemény.

Virág voltam, gyökér lettem,
súlyos, sötét föld felettem,
sorsom elvégeztetett,
fűrész sír fejem felett.

(Lager Heidenau, Žagubica fölött a hegyekben,
1944. VIII. 8.)
@taga20: "radnóti most halt volna meg a feleségével. de a tezsvérei dolgoztak 44,45-ben, amikor az ostoba fasz is látta, hogy bukta van!!!"

Azért ehhez annyit hozzáfűznék, hogy:

1) Nem tudjuk, mi lett volna, ha... Ugyanakkor...
2) Tudjuk, hogy az élet munkaszolgálaton kívül sem volt habos torta: "A háború teljes időtartamát nézve egy munkaszolgálatosnak _jóval több_ esélye volt a túlélésre, mint egy fegyveres katonának." (Ungváry Krisztián - Mítoszok a Don-kanyarról, Index)
3) Radnóti halálának körülményei ismeretlenek: egymásnak gyakran ellentmondó, másodlagos leírásokon alapul (Csapody Tamás - Radnóti Miklós halála, NOL), megalapozott tudás hiányában pedig... (megalapozatlan vádaskodás bárki testvéreit vádolni)
4) ...ha mégis ragaszkodnátok ahhoz a verzióhoz, hogy mi lett volna ha..., és hogy Gábriel testvérein múlt, hogy él-e, hal-e, akkor jegyezzük meg azt is, amiről tudunk: Gábriel testvérei "a járni sem tudó költőt a győri kórházba irányították. Mivel a várost a szövetségesek éppen szőnyegbombázták, így rengeteg súlyos sebesült és halálos áldozat lett a romok alatt. Emiatt az intézmény nem tudta fogadni, elküldték" (Wiki) - értsd:
5) Ha a szabad világ bajnokai nem gyilkolták volna válogatás nélkül a magyarokat: betegeket, sérülteket és ápolóikat, Radnóti ma is élne, ha csak fogva tartóin múlik.

További kellemes gyászolást.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na szóval, igazad van! De ott, nem az első gondolat, hogy miként lopjunk. Ezért "lassabbak a reakciók"! Ott hajlamosak arra (is) gondolni, hogy ez egy értelmes és tisztességes gondolat. Nem ismerik eléggé Mo.-t, Viktor(pontosabban, az éceszgéberek) gondolatait, motivációit pedig végképp nem!
Gratulálok a törzsközönségnek (és persze Fabius-nak is), hogy megint (,mint már annyiszor) sikerült Gábrisnak tematizálnia, elterelnie a kommenteket!
:(((((((((((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, komám! Ne hergeld magad, nem ér annyit!
Amikor felbukkant Gábris formációja, akkor vált teljesen világossá, hogy az az ország menthetetlen! Reményeim szerint be sem jutnak a parlamentbe - nem mintha lenne bármi jelentősége - de ha igen, akkor tényleg nincs tovább. A Stöpszli duplázik, ez majdnem biztosra vehető, a jobbik pedig szépen igazodik, bedarálja a fidesz, ahogy ezt tette már nem egyszer. A pénz, a "hatalom" ami mozgatja ezeket, elvek, kiállás, hitelesség érdektelen. Bármikor képesek, bárminek az ellenkezőjét bizonygatni.
@jaegtoer: "....hogy Gabriel átvette az irányítást" a cinikus, aljas, alattomos, gazember miatt lett elegem a korábban végletekig kedvelt Varánus-ból.
@Marcellusca: szerintem Fabius, úgy van vele oldjuk meg mi!!! teljesen jogos.. én is, mint sokan mások, hozzá szóltam, válaszoltam! értelme volt? gondolom mindenkinek feltűnt, hogy mennyi törzs kommentelő tartja magát távol! egy jó hangulatú blogból lett egy furcsa lény által uralt komment folyam! HA KÉRHETNÉM, SENKI NE JÖJJÖN A "FEJ HOMOKBA DUGÁS, A PROBLÉMA MÉG MARAD" mondattal! köszönöm! akinek szüksége van a lelkének még nagyobb mérgezésére, az beszélgessen, vele! de ne háborodjon fel a jó pofiból, átcsapó jobbik propaganda miatt! az ő célja ez, nem más!! egy ilyen korcs lelkületű ember, tényleg letud vinni mindenkit a szintjére? NEM! sokan tahótalanitottuk, hölgyek, urak, csak két kattintás!
@dr. jenőke (jenőke):
ez olyan mint egy barokk choral...csak ez szebb...talán

íme, hogy legyen mihez hasonlítani:

www.youtube.com/watch?v=k9yp-sVrOjo

Júdás nélkűl nincs megváltás egy jegyezzük azért meg de a Júdásnak mindíg ugyanaz a vége

még ha beszéltek is vele

brühüyyy
@nincs_itt: @Marcellusca: @KÁTÉó53éúétr6: Ha visszanézitek a poszt kommentjeit szépen látszik, hogy semmilen irányítást nem vettem át. Egyszerűen csak szóba került a jobbik 2014-es választási programja, aminek kapcsán jöttek kritikák, kérdések és ferdítések is. Egyszerűen csak ezekre válaszoltam. Remélem a többi pártté is hamarosan megjelenik és arról is lehet majd eszmét cserélni.

Egyébként azzal egyáltalán nem oldódnának meg az ország problémái ha nekem kuss lenne itt a nevem. Persze tudom, hogy a régi "hagyományokat" sokan szívesen felélesztenék a hazai közéletben is, miközben a demokrácia és a szólásszabadság szépen csengő jelzőit hangoztatják.

Szép napot mindenkinek!
@rodeo36: Júdás csak mellékterméke volt a megváltásnak. A megváltáshoz sokkal inkább Isten szeretete kellett, aki annak ellenére emelt fel minket, hogy mi megvetettük őt.
@Pantagruel: EZ AZ A SZAR, amit ide szartál, gyönyörűen mutatja, hogy mi a gáz magyarországon!
köszönjük!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ehhez is hülye vagy? pedig assz'itted?

brühüyyy

most sajnállak
@Pantagruel:
mi lett volna ha: nem viszik munkaszolgálatra?

ha nincs IIVH?

ha nincs hajsza az olajmezőkért ungon berken át?

és akkor eljutunk a hahahahahaha tipikus esetéhez és összetörjük az összes tükröt mert ilyet nem akarunk többé látni?

brühüyyy
@Pantagruel:
ezeket azért gondold át még egyszer!
ezt a szép összefoglalót gábriel is írhatta volna!
ez neki gyönyörű hivatkozás lesz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @KÁTÉó53éúétr6: @nincs_itt:

Null tolerancia a nácik fele,mindenféle 'hímezéshámozás,mellébeszélés,'nemisannyiraúgyvolt dumák iránt!!

A mindenkori gyökereket kell észrevenni,úgy a háború előtti időszakban,mint a jelenlegi 'fityessdzsobbik érában!!
Bibliai példával élve:"Gyümölcseiről ismeritek fel a fát!"
Ebben az országban már egyszer megtörténtek ezek a dolgok,a 'Cipollaeffect rombolt már!!Most megint hasonló dolgok előtt állunk!!
A hatalom,a felszínen maradásuk érdekében semmilyen ócska hazugságtól,trükktől,cinizmustól nem riadnak vissza,legyen az pénzmosás,emlékműállítás,múlthamisítás...
@Pantagruel: "Ha a szabad világ bajnokai nem gyilkolták volna válogatás nélkül a magyarokat: betegeket, sérülteket és ápolóikat, Radnóti ma is élne, ha csak fogva tartóin múlik."

Gondolj csak bele:

szegény Radnóti úgy unta már magát, gondolta elmegy egy kis munkaszolgálatra, hátha ott nem fog unatkozni, menet közben meg beugrik egy kis kórházi kezelésre. Úgy, kikapcsolódásként ( négykézláb a munkaszolgálatos körülmények eredményeként ).

Teljesen mindegy, hogy miként, kinek a kezétől vagy nem kezétől halt meg, ha nem viszik el sem őt, sem másokat a saját honfitársai( már ha lehet ilyen embereket honfitársnak nevezni ), akkor talán....

Írásodból úgy tűnik, elfogadod, hogy az államnak joga van arról dönteni, hogy kiket aláz meg, bánik velük állat módjára, pusztán azért, mert más vallásúak, nézetűek, más a bőrük színe. Nos remélem egyszer volt Budán kutyavásár, és ebben a hazában soha többet nem lesz.
@Pantagruel: "...ha csak fogva tartóin múlik, Radnóti ma is élne"... az alapvető és legelső kérdés mégis csak az, hogy mi volt a bűne? miért került a fogva tartók fegyverei elé?
@taga20:

DDD(-:(-:DDD...LOL
..meg kutyafa@...

Na tesó én meg az ilyen megállapításokért szeretek 'idegyünni a 'Varánra!
@gazoló:
mivel a dzsobbiknak halvány fingja sincs dolgokról de sokat dumálnak marhaságokat

ez a tényleges befejezése a BWV 244-nek és nem az ami utána van

www.youtube.com/watch?v=lPQmZZibeL8

ez az amikor tényleg felismerjük: íme embernek is lehetett maradni, és emberként meghalni, vért izzadva, összesebezve de azzal az érzéssel, hogy -talán- megérte???

és mi meg "tábortűz mellett" túlélésünket ünnepeljük, temetni is és ünnepelni is csak a túlélő tud

www.youtube.com/watch?v=QPyyFrg4bNs

brühüyyy
@Marcellusca: olyan szépen süt a nap. TARTSUNK angyal mentes napot. elkezdem, én ma nem szólok hozzá és aki hozzászól ahhoz sem!
@rodeo36:

Imádnivaló dallam többször előjön a MESTER-nél a passiókban!
Arról már nem is beszélve, hogyha sokan lazán csak "újfasisztának" titulálják a Jobbik sokszínű, közel egymilliós táborát, akkor tényleg elveszett az esély a józan észen alapuló vitára. Apropó, keressétek meg, az "újfasiszta" részeket ebben a programban:

jobbik.hu/.../cik.../kimondjukmegoldjuk2014_netre.pdf

Ahogy ti is, én is ebben az országban nőttem fel. Én is láttam a Hideg napokat, a Jób lázadását, az Ötödik pecsétet és más remekműveket, amelyek a nemzeti szocialista rémtettekről szóltak. Gyerekként meg olyan kommunista progagandafilm-szappanoperákon nőttünk fel, mint a Négy páncélos és a kutya, a Belgrádi fiúk és a Bors. A holokauszt a tananyag része volt, a holodomorral és a gulággal ellentétben. Mivel nem néztünk szembe? Hány magyar miniszterelnöknek és kormánytagnak kell még bocsánatot kérnie az elődök bűneiért? Megtörtént, nem egyszer, nem kétszer. De mintha nem is lett volna. A kommunizmus rémtetteiért ki kért bocsánatot? Az talán nem magyar emberek műve volt, nem magyar emberek működtek benne közre? Az önfelmentés is tévút, de ez a rákosista "kilencmillió fasiszta" típusú ráolvasás, megbélyegzés is az.
@taga20: OK rendi. Én is megyek inkább a szabadba. :)
@rodeo36: "ehhez is hülye vagy? pedig assz'itted?"

Ez most egy érv volt? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Csak egyszer szólok hozzád: Verjen meg a te istened a gyökeredig /veretlen ne hagyjon/ az alattomos mérgező szövegeidért, és azért, mert szétvertél egy számomra nagyon kedves társaságot....a gonosz te magad vagy.
Ne válaszolj, nem látom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát ha baromságokat írsz -nyílvánosan- akkor arra csak egy érv létezik, miért kell neked minden áron baromságokat beszélned?
a kenetteljes mellébeszélés -legalábbis nekem- nem más mint hozzánemértés és akaratlagos terelés a lényegről amihez vagy nem értesz vagy nem még nem kaptad meg a szükséges instrukcióidat a pártközpontból dúró dóra elvtársnőtől? a kurvaannyát neki

brühüyyy
@Pantagruel: Hát te honnan másztál elő??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez vagytok ti:

kepviselofunky.blog.hu/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron

brühüyyy
azóta hányok, mióta láttam...a képmutatás és az üresség valamint az aljasság csimborasszója=dzsobbik és az rohambilisdilisártányapilótaszemügében hát az panoptikumba való
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: megértelek.:) tegnap este megjöttünk a túrából tiszta fejjel, tiszta tüdővel, gondoltam benézek kicsit, három percen belül menekültem - és akinek nem inge, ne vegye magára - ebből a szemétből, amit sikerült tegnap estére itt összehozni.
@taga20:

Mi történt? Elmúltak a mézes hetek?
@Pantagruel:
mondd, te -pragmatizmus címén- önmagadat hamisítod?

vagy téged is megcsapott a dzsobbikos szél?

brühüyyy
@Habakuk999:
kuki maraggy...szükség van söprűre de nem egyre

szemétlapátot már küldtem

brühüyyy
orbán fideSS szétverte az intézményeket
a társadalmat kora feudális keleti szintre süjjesztette...
csak azért hogy mafiaszervezettséggel horgya el ofsórba a nemzeti vagyont...

aki rájuk szavaz az hazaáruló...
Mert pofa,meg vastag bőr az aztán van a 44-es állapotokat visszaállító birkákban meg EMMI-kében!

index.hu/belfold/2014/02/15/emmi_a_kormany_is_osztozik_a_gyaszban/
@Vitéz.László:

Nyilas Misét megvette az Orbán kormány, Paksot kapott.
@rodeo36: Megyünk ma is, mivel kurva nagy a sár az erdőben, az aszfaltos, unalmasabb részeket járjuk le, legalább nyáron nem kell a negyven fokos tűző napon menetelni.

De nézd meg azokat a napokat, amikor angyallal szórakoznak néhányan, eltűnnek a témák, eltűnnek az operák, a színek, az érdekes vélemények.

a büdös picsába nem képes a társaság kisöpörni a mocsokságot?

Kurva egyszerű pedig:nem kell fölvenni a kesztyűt barom módon.

Szerintem Pantaugrel is ezen szívhatta föl magát, úgy gondolom teljes joggal.

Mert Angyal képes arra, hogy lehúzza a vele vitázók színvonalát magáéhoz.
@magándemokrata: Abszolút egyetértek, de nem megoldás a Tahóláda. Mert a válaszokat látom és az sem kevés. :(
@taga20:

Tahótlanítsd wazz,én már rég megtettem és nem látom miket hány ide csak azt mit reagáltok rá!

Van az úgy a városban,hogy sétálsz egy szép utcában,kutyaszaros a járda de nem muszáj belelépni!
@Habakuk999: Ugye? :(
És a V'bőrön sem jobb a helyzet. Ott meg Conchobar offol szét mindent a kekeckedésével.
@Marcellusca: de, megoldás. ha valaki beleáll egy barom vitába, a másik oldal is tahó, figyelmeztetés után.

egyszerű ez.
@Habakuk999: De mindenkit nem rakhatok a Tahótlanítóba. :)
Bár, akik szóba állnak idiótákkal megérdemelnék. :D
@taga20: te csak a fiukra hallgatsz? :)))

én hiába kértem ezt...
@Habakuk999:

Ez jó megoldás? A végén egyedül maradsz!
Azt veszem észre, hogy a legtöbb normális közéleti blogról eltűnnek a normális törzskommentelők, akik miatt odaszoktam. :(
Átveszik a "hatalmat" az idióta, agyhalott trollok, akik - szvsz - nem véletlenül teszik, amit.
@magándemokrata: @Marcellusca: és mindenki más! :)

igazatok van...
megszólalni sincs kedvem az utóbbi időben...
@Marcellusca: dehogynem.:)
egyébként úgyis visszamásznak valahogyan.

szerintem jónéhány érdekes ember tűnt el az elmúlt hónapokban.

a tegnap estire hajazó a te vagy hüje, én nem típusú viták az egész gyíkot tahósítják.
@rodeo36: :)

ez jó! :DDD

a zenéid meg... nagyon hiányoztak...
@guma: Ízlések és pofonok. :)))

Azt tudod, hogy amint megjelenik egy ilyen is a kocsmánkban egyből kib@szom?!

(Nem csak az elütéseidet fogom javítgatni. :DDDD)
@tristen2005: egy hét alatt ki lehet söpörni a mocskot, ha akarjuk.

egy hét....

csak el kell határozni a törzsgárdának magát
@guma: @Habakuk999: Nu, haggyuk a zegészet!
Beszéljünk a zenéről!
B@sztatok mán zongorán? :DDD
Igen aki próbál válaszolni a hazugságokra és ferdítésekre az maga a gonosz. Stimmt.:) Sajnálattal kell azonban közölnöm, hogy ez az én hazám, ahogy a tiétek is. Ezek alapján nekem is ugyanannyi jogom van elmondani a véleményemet, mint bárki másnak itt a blogon. Én mindenkinek megadom a kellő tiszteletet még akkor is, ha kényes témákat érintünk. Ez a jövőben is így marad, dacára minden személyeskedő támadásnak, amivel csak azok járatják le magukat, akik alkalmazzák azt.
@Marcellusca: ott én is! :)))
:DDDD

viszont szerencsére csak kétszer kellett ezt tennem...
ott valahogy még a mandi traback után is viselkednek az emberek és nem térítenek, csak beszélgetnek...
@rodeo36: Ez még a ballibek oltári nagy tévedése. Elsősorban nem ilyenek vagyunk, de ezt úgysem hiszed el.
A köz rádió gyásza, meghalt Herpai a V Moto Rock zenésze, megfagyott egy padon, a rádió a Jégszív című számmal búcsúztatta! " Jégből vagyok, talán fel sem olvadok"

444.hu/2014/02/16/a-kozradio-a-jegbol-vagyok-cimu-szammal-bucsuzott-a-megfagyott-zenesztol/
@dr. jenőke (jenőke): és a zöme a lakásában!:((((

szemét világ...
szemét vezetői... nem érdekli őket...
@gazoló:
csak a Máté passióban 8x ismétli, igaz az itteni dallam g-moll de a többi más hangnemben van mint a wir setzen uns is g-moll (a derűre vágyó végső elkeseredés hangneme)
természetesen a végső búcsú a "nun ist der Herr zur Ruh" is g-moll, miben lehetne még? meg kellene próbálni c-moll-ban

brühüyyy
maradjunk "szinten" és azt ne adjuk fel semmi áron...

most a blog VIP-k megmutathatják, vagy...és akkor c-moll
@Marcellusca: kis kíváncsi :DDD

talán neked sikerült! (csak a kérdésed miatt!:))))
mesélj!
@Marcellusca:@guma: de, megoldás a tahóláda! csak fel kell venni mindenkinek a simicska tempót! magával fog beszélgetni! nem vagyok kárörvendő, de karácsony tájékán, szinte szánalmat éreztem, ahogy egymagában vergődött!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azt te képtelen vagy leírni 3 értelmes összetett mondatban már évek óta várom, tehát cáfolat híján a bejegyzésem nukleáris

brühüyyy

sajnállak

vagy győzz meg (süket dumát a kanálisba !!! jó?)
@rodeo36: ez a beszéd Rodeo!

Minden jót mára, nekünk jön egy huszas menet.:)
@guma: ezentúl hallgatni fogok a csajokra is:)
@Marcellusca:
harmónium nem számít?

te gonosz

brühüyyy
@rodeo36: Ezt nem olyan nehéz bebizonyítani. Gondolom rendelkezel akkora realitás érzékkel, hogy elhidd, a jobbik közel 1 milliós szavazótábora egytől-egyig nem a képen látható egyedekből áll. Amúgy mennyivel rosszabbak, ők mondjuk agy ex munkásőr akasztással és sortüzekkel romantikázó vérkomcsi szavazónál? Megsúgom, semennyire.:)
@Habakuk999: Bölcs gondolat. Úgyis túl sokat jártam már ide.:)
@magándemokrata: Ha mán OFF, akkó mennyen a dolog az evés/ivás/szex irányba!

(Na, bazz, mostan gyüvök rája: leragadtam a Maslow-piramis legajján? :DDDD)
@rodeo36: Mindegy, csak zeneszerszám legyen! :)))

Csakis a zegyenjogúság szellemibe:
www.youtube.com/watch?v=LxEdhLaN4eU
:D
@Marcellusca:

Szereted hármasban?

Egy férfi egy hotel bárjában megismerkedik egy idősebb, de elég csinosnővel. Iszogatnak, beszélgetnek, kiderül, hogy a nő már 55 is elmúlt. Úgy 3-4 pohár ital után közelebb hajol a nő a férfihoz, és a fülébe súgja
- Próbáltad már hármasban? Mit szólnál egy anya-lánya pároshoz?
- Még soha, de nem volna ellenemre a dolog! - feleli izgatottan a férfi.
- Nos, akkor ma este szerencséd van. Gyere velem!Felmennek a nő szobájába. Belépnek az előszobába, a nő felkapcsolja a villanyt és beszól
- Mama, nézd csak, kit hoztam!
@tristen2005: Ösmerős. :)
Mármint a vicc. :P :)))
@Marcellusca:

Te is így vagy vele?

- Nyócvanéves vagyok, de mellettem az asszony ébren tőtti az éccakát! - dicsekszik Áron tata a kocsmában.
- Ez már igen! A maga korában?! Hogy csinálja?
- Há', éjfelig dohányzok, onnantú reggelig meg köhögök....
@Penivaldes: OK, Hercegnőm!
Először eszünk, kicsit iszogatunk, majd ... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen, a szemétbe egyébként a veled azonos stílusú másik oldal is beletartozik, ha csupán egyedül lennél, azt még el lehetne viselni.

Sajnos vírus vagy vírushordozó vagy, kinek-kinek ízlése szerint.

Azt mondtad adventkor, visszavonulsz és magadba szállsz. nem nagyon sikerült megtenned, most kampányban, még szép, hogy nem fogod megtenni, így ezt a hazug mártíromkodásodat elfelejtheted. Nem vagyok rá se kíváncsi, se vevő, ahogyan látom, ások se nagyon.

Neked külön ismétlem: tudomásul veszem, hogy ordas eszméid is vannak, sokfélék vagyunk, sokféle gondolattal, ha el nem is tudom fogadni.
Ettől még néha vitatkoznék is veled, ha lehetne veled vitatkozni normálisan. Nem nagyon lehet, csak arra vagy képes, hogy hozzád hasonlóan a legrosszabbat hozod ki a másik oldalak emberkéiből.

Szóval tényleg agyrágó vírus vagy itt, hiába gondolom úgy, hogy pl mi soha nem fajulnánk egy vitában oda, ahová mostanában lépten nyomon eljutsz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
erre röviden: ez lófasz

brühüyyy

közeleg a bugyor
@rodeo36: @guma:@Marcellusca:@Habakuk999:

Orgonánál hátul a sötétben a fújtatónál??Legjobb!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"FIDESZ+MSZP+DK+PM+E14+MOMA+MLP ugyanaz."+DZSOBBIK

és máris nukleáris

brühüyyy

cáfold meg?
@taga20:

", hogy az értelmes, érzelmes beledugja a fejét a homokba. ne hagyjuk magunkat, küzdjünk ezé a szar országért"

Taga! Ne keverd össze a küzdelmet és a blogéletet.
Az országért nem itt kell küzdeni.
Én azért jártam ide szívesen, mert sokféle megközelítéssel, sok okos gondolattal találkozhattam. A humor, a zene,a vers az offok volt a bónusz.

Könnyedén megváltam azoktól akik, akik rendszeresen eltévesztették a blogválasztást, mert nem napi 20 órában eszetlenkedtek itt.
Mára alig maradt valami. Egy lájtos kurucra meg nem vágyom.

Ps. Az a gyanúm, hogy Pantagruelt félreértetted. Nem egyedül.
@gazoló:
de csak mise után, mert ha nem pumpálják az orgona nem orgonádzik és akkor valaki bizonyosan belép oda és...

a többit tudod amint az esperes peres

brühüyyy
@gazoló: Ütemre kell "fújtatni"? :)
Csak kérdem. Nem vagyok templonybajáró. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azaz a dzsobbik létfilozófiája: "érpatakirendszer"
nem az én kurvaanyám hanem a szomszédé

ennek eredménye:

nulla

a buzi vonagabcsiszavaialevegőben

brühüyyy
@rodeo36:

(-:

'Vizujálisan el tudom mise és fújtatás közben is képzelni!
@Marcellusca:
nem kell ütemre fújtatni arra kell vigyázni, hogy a levegő fújtatóban állandóan legyen megfelelő mennyiségű lég

ez MO-n nem megy kilégzés és fulladás

brühüyyy
@Habakuk999: Igen sok olyat írtál, amivel egyet tudok érteni veled. A bennem lévő gonoszt meg ordas eszmét viszont nem tudom elfogadni. Egyszer leírhatnád, akár külön mailben, mit tartasz bennem gonosznak.
Ez a rosszat hozok ki másból kérdéskört, érdemes lenne körbejárni, de ezen szerintem csak akkor lehetne javítani, ha bármilyen témáról lehetne őszintén és egymást tiszteletben tartva beszélgetni.

De mára inkább jó túrázást kívánok, és ösvényre tényleg ne menjetek, mert bazi nagy sár van még mindig az erdőkben. Ja és a párom üdvözöl.:)
@rodeo36: Nem az a létfilozófiája, bár vannak abban is használható elemek.
@Marcellusca:

Természetesen ütemre!
Vasárnap van el kell menni!!
@rodeo36: Áhhh, bonyolult nekem ez a zene kérdés. :)
Beszéljünk inkább a természetről, természetjárásról (ha mán felvetődött)!
B@sztál mán erdőben? :DDD
@gazoló: igen, lehet bent elmélkedni a világ sorsáról.
A mostani két nagy maffia tömörülésről (FIDESZ+MSZP+DK+PM+E14+MOMA+MLP) meg kb. csak ennyit végszóra. :(

Az örökséget elherdáltátok, a jelent feléltétek, a jövőt pedig elzálogosítottátok.
@rodeo36: Cáfolom, mivel a jobbik soha nem volt hatalmi pozícióban.
@Marcellusca: ha megkérdetzed, hogy kakukkos órában b@szott e valaki, akkor...
@Marcellusca:
igen...vigyázva a kélgyókra...azok veszélyesek és nem csöngetnek mielőtt...

brühüyyy
@Marcellusca:

Követeljük hajléktalanokat megfagyás,másokat másért engedjenek be a templomokba!Minden templomablak legyen párás!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
LMP DK és a többi sem

brühüyyy
hol a dugád? dőlj bele gyorsan
@rodeo36: Ugyi-ugyi. A természetjárás veszélyei. Kígyómarás, berepülő gólya ...
Nagggyon köll vigyáznyi! :D
orbán és a fideSS
az ország társadalmát kora középkori szintre dobta vissza
a magyarok száma rohamosan csökken míg a szlovák román lakosság nő
a gazdaságot kőkori szintre zűllesztette...
mindezt szeméjes és mafia érdekekből követte el előre megfontoltan szövetkezve...

aki a fideSS re szavaz az HAZAÁRULÓ és bűnrészes...
@Marcellusca: szerintem is veszélyes, beleakadt a ruhád az ágakba,és letépődik..:)
@Marcellusca:

Februárban menj a bálba, táncold ki magad, tánc közben egy csinos lánytól, faxod megdagad!
Halihó.
Anaak aki örült, hogy megusz, csak az átok fogott.
Eltörtem egy ujjam, és hiába fujtam. Fujhattam. megdrotozták.

szép napot mindenkinek.
Naprombolásként meg egy balkezes :-)
endresy.blogspot.com/2014/02/evertekeles-evertek-es.html
@Penivaldes: Mecsoda nagy porbléma! :)
Vagy mégsem? :D

Ne jöjjünk zavarba!
Menjünk az avarba!
:D
@rodeo36: El vagy megint tévedve. Az LMP-t nem írtam bele a felsorolásba, a DK meg maga a megtestesült Fletó, aki hány évig is volt min. elnök? :)
@Penivaldes:

Péklány vagy? Szeretsz dagasztani?
@GeoCracker: miért törted el az ujjad? máskor ne csinálj ilyet.
@Penivaldes:

Mondjuk a sült kolbász se rossz!
@gazoló: Én tanútam olasztot, de mán semmit nem értek belűle. :(
Régen láttam már ezt a filmet, de nagyon jó.
@gazoló: De jobban figyelve: ez spanyol (tán?). :)
@Marcellusca:

Itthon van 'magyariul is.Most csak a képeiért, hangulatáért 'mega'tavasz miatt!!
@Penivaldes:

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo
@Penivaldes:
Ho saputo soltanto poco e lo ho dimenticato già.
@Penivaldes: Na itt a tavasz:

Ahány fűszál, annyi faszál(l)!
@Penivaldes: Mondtam én egy szóval is, hogy rossz? :P :D
@rodeo36: Sì, sì. :)
Lo sai già. :D
És télleg mindenki elment ... kirándulni. :)
'találtam.......

"Orbán Viktor fb-oldalának üzemeltetője feltett egy Radnóti-idézetet (Két karodban). A kommentelők mintegy egyharmada megköszöni a miniszterelnök úrnak, hogy ilyen szép verset írt. Ők a biztos, átlagos Fidesz-szavazók. Mintegy egyharmaduk külön is kiemeli a versben olvasható hazaszeretetet. Mivel a versben ilyen nincs, csak a Gyarmati Fanni haláláról kiadott kormányközleményben, ezért ők a biztos, jól tájékozott Fidesz-szavazók. A kommentelők fennmaradó egyharmada a "Hajrá Fidesz" és a "Gyurcsány hullarabló" különféle változatait variálja. Ők a biztos és különösen megbízható Fidesz-szavazók. Néhányan zsidóznak. Ők a Fidesz szövetségesének szavazói."
"Mi Kádár népe maradtunk" - Rajongói sem értik Gyurcsányt :)

youtu.be/0q_mGoiSSJk
@Penivaldes: félreléptem. De sajnos csak egy járdaszélen. Így a járda szélére és nem tárt karokba zuhantam.
@GeoCracker: látod, milyen következménye van a félrelépéseknek..tessék nem félrelépni legközelebb
@GeoCracker:

Amikor küldenek MR-re, ne menj amarra!
@tristen2005: Sima röntgen volt csak. Már odadrotozták a reszlit :-)

@Penivaldes: igenis :-)
@GeoCracker:

Nem lettél rosszul, mint a Dúró Dóra férje?
@Penivaldes:

No az is csak egy címlap miatt lett rosszul!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
gazolótól plagizálom, de ezt megérdemled és még mennyi mást is:

íme:
"Orbán Viktor fb-oldalának üzemeltetője feltett egy Radnóti-idézetet (Két karodban).

A kommentelők mintegy egyharmada megköszöni a miniszterelnök úrnak, hogy ilyen szép verset írt.

Ők a biztos, átlagos Fidesz-szavazók. Mintegy egyharmaduk külön is kiemeli a versben olvasható hazaszeretetet.

Mivel a versben ilyen nincs, csak a Gyarmati Fanni haláláról kiadott kormányközleményben, ezért ők a biztos, jól tájékozott Fidesz-szavazók.

A kommentelők fennmaradó egyharmada a "Hajrá Fidesz" és a "Gyurcsány hullarabló" különféle változatait variálja. Ők a biztos és különösen megbízható Fidesz-szavazók.

Néhányan zsidóznak. Ők a Fidesz szövetségesének szavazói."

brühüyyy

szóval a dzsobbik hullarabló és fasiszta valamint kilóg a fidesz seggéből
@Orica Középföldi: az a gyanúm, hogy vagy jól értettük itt egy páran, vagy a blogtárs rosszul fejezte ki magát. ha jól látom még az öreg is úgy értette, mint mi.
a küzdést meg persze nem kö szó szerint venni. az én küzdelmem az, hogy egész héten melózok és nem itt baszom a rezet. tőlem csak erre telik:)
@taga20: köszönjük neked ezt taga, nélküled nem haladna a szekér.
@rodeo36: Hullarabló? Na ez még nem volt. Hozzáírom ezt is a többi bullshithez. ;)
@Penivaldes: nem tesz semmit, hugi. érted is csinálom:))
@taga20: igen, értem is:)
ahogy emeled a vésőt az olyan vonzó:))
@Penivaldes: ez a véső honnan? nem vagyok én villanyszerelő:)
@taga20: nem vagy villanyszerelő?? csalódott vagyok:)
@Penivaldes:

Ilyen véső? Nem betont bont, esztergál!
2 lötty nyakolaj után meg a Gábris ölében találja magát!
én elfogadom a sokféleséget a szerelemben
@Penivaldes:

Nincs is szebb annál, mikor két meztelen női test összecsap!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a bullshit meg csak szaporodik...egyre dzsobbikosabb lesz...mintha a hullarablásra lenne példa is...ha koncentrálsz

lehet hogy nem tucc koncentrálni....sem

???
brühüyyy
@tristen2005: ütközések.
ha őszinte érzelmen alapul, akkor igen, ha csak test van benne akkor kevésbé.
@rodeo36:

Most volt banánszüret, eteted a majmot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te őrzöd otthon a Kádár koponyáját vagy mást bíztak meg vele a dzsobbikban?

kis hullarablók

brühüyyy
@tristen2005:
hát ha le tudja szedni hadd egye
ha nem...hát annyi

brühüyyy
@Penivaldes:
próbáld meg test nélkűl csak érzelmekkel...tükör előtt

brühüyyy

és milyen k(n)edves?
@Orica Középföldi:
mit értettünk benne félre?

magyarázd csak meg egy röpke mondattal...mindenki...csak...nem

brühüyyy
@Penivaldes:
már elgörbűlt a tükör is? kis huncut...

brühüyyy
@rodeo36: Jaja közben meg te is csak egy Gyurbán fan vagy. ;)

Kádár? Őt legalább nem temették el fejjel lefelé, hátrakötözött kézzel, amint azt az ő "kedves" elvtársai tették, miután mondjuk megvárták, az áldozat nagykorúságát.
@Fabius:
szóval szerinted is fekete seggű? de van olyan akinek rózsaszínű a sphinctere MON?

egyet mutíccs persze politikusz nyersen hagymával és bugylibicskával

csak nem a gabcsi?

brühüyyy

nagy só lenne amint belajbizik a nándorfehérváriba és eltéved
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem tilosch? annak vagyok a fanatikusza akinek én akarom a szabadság ezzel kezdődik meg a demokrácia is

ja igen és ...wittner mariska ma a hiteles neked is pedig csak egy útszéli ribanc vó't és mara'tt

és még sokan mások

brühüyyy
@rodeo36: Abszolút igazad van, mindenki azt a politikust kedveli, akit akar. ;) Ja és nálam inkább más ötvenhatos számít hitelesnek.
@Fabius:
most még az hiányzik, hogy te is gyere a kádárnépe című seggséggel...
index.hu/belfold/2011/08/11/erpatak/
ebből: (mindent elmond még akkor is ha ez neked sem teccik)

„Ha munka van, jó itt lakni” – mondja, amikor a faluról kérdezzük. „És van munka?” „Na, az nincs” – feleli, miközben műanyag légycsapóval csapkodja a combját. A büfének nevezett talponálló is épphogy megy, a tulaj inkább a nyugdíjából él, mint a profitból. A rendszerváltás előtt építkezéseken dolgozott Líbiában, Németországban. A család pedig, mint Érpatakon szinte mindenki, paradicsomot, uborkát, dohányt termesztett.

„Én akkor a zöldségből készpénzben vettem meg a Ladát” – (megjegyzésrem: az egész magyar falu akkor nőtt föl és azóta sem olyan progresszív)

emlékezik vissza a boldog időkre késő délután, amikor a teraszon további négy falubelijével söröznek.

azért ti valahol szégyellhetitek magatokat, semmit hozzá nem tudtatok tenni csak elvenni 24 év alatt és szentté avatni egy futóbolondot aki még amellett lop is

brühüyyy

nukleáris ez is pedig nem is Paks
paks nagyot szólt...
az atomot sugározzák a médiumok...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
56-ról annyit, hogy az egy pártonbelüli puccs volt ami kekrült az uccára és semmi más hitele nincs...és hagyjuk a mi lett volna ha...volt amit tudott és azt csinálta olvasd amit fabinak küldtem az neked is szól a dzsobbik egy csomó seggfej semmire sem képes csak pofáztok baromságokat és kavarjátok a szart amíg habzik eredmény a tolatás meg a gyorsnaszád a 424-essel a Mariana árok mélyén

ez vagytok ti
a másik rendszer legalább fel tudott mutatni valamit mialatt ti lófaszt tudtok de abból is lankadtat

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szabadna tudnom ki az a másik 56-os?

a Nagy Imre nem lehet az ott és akkor meghalt a nyugat leszarta és átnéztek rajta a ruszkik ugyanúgy, hatalomra képtelen mikor leégett (az élő rádióközvetítést hallgattam amint könyörgött a demokráciáknak és azok nem tartották sem hitelesnek sem megfelelőnek a többi mese mese mátka szarik a madárka

volt egy kurva nehéz 5 év de utána felébredt és fejlődni kezdett

ti szarháziak mikor tudtok 1968-at csinálni?

soha a kuravák faszába'

brühüyyy
@rodeo36: Ha innen nézzük akkor a Horthy rendszer is sokat fel tudott mutatni, főleg a komcsikhoz képest. Ja és az országot nem rákosiék építették újjá, hanem a magyar emberek. De hitvitázni amúgy is tök felesleges. ;)
@rodeo36: Hát az biztos, hogy nem Nagy Imre. Reformkommunisták amúgy sincsenek, ahogy reformterroristákat sem szoktunk mondani. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

elszöktél az eligazításról?

van még ilyen seggség amit nyílvánosan ???

rajta

ha akarom van kalapja ha nem akkor nincs

most éppen a vezetési képességetek teljes hiányáról beszélek erre te jössz azzal, hogy na magyar nép csak úgy spontán újjáépített meg csinált sok mmindent akkor 1989 óta miért nincs úgy? mert szabadság van? lehet lopni és munka nélkűl megélni

brühüyyy
jó kis dzsobbikos revolúció
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akkor ki te ármányos...nem mered leírni?

vagy mijafaszvan?

brühüyyy

már megint a stílusod mongyunk is valamit meg ne is...te sohasem mondtál semmi eredetit magadtól
@Penivaldes:
:-))
na jah... lehet,h.tényleg lehetet az átokban valami.

@tristen2005: Ahhoz, hogy rémeket lássak, nekem az újság is elég
@taga20: @rodeo36: @punkfrog: @látjátok feleim szümtükkel: @KÁTÉó53éúétr6: @Ómacicka Bábó: @Orica Középföldi:

„...gyönyörűen mutatja, hogy mi a gáz...”

A történethamisítás. Az gáz például. Az is ellenszenves lehet, amikor a történelmet, a történ(e)tek értelmezését husángként forgatják a közéleti vitákban. Az meg pláne, amikor a történetek meghamisításával teszik ugyanezt. Az a gáz, hogy valós egyéni történetek megismerése helyett hangulatkeltésre, tömegek mozgósítására, lelkesítésére, hiszterizálására törekvő ideológiák támogatására alkalmas mítoszokat gyártanak, hogy politikai ellenfelek lebunkózhassák velük. Szerintem az ilyesmi gáz. Persze nem csak Radnótival, a magyar állammal, a magyarsággal, a mindenkori magyarokkal szemben méltatlan az ilyesmi, hanem önmagunkkal is: mert öncsalás. Na most az van, hogy Gábrieltől nem várom el, hogy méltányos legyen (vajon miért nem hozzá szóltam?), gondolom, Veled és Sirrel egy próbát megér.

Gáz még - ellenszenves - fekete-fehérnek festeni a világot, magunkat a fehér zónába, a másikat a feketébe helyezni, és úgy vicsorogni a másikra. Az efféle bipoláris világképp éppen a szélsőségesekre jellemző, s attól, hogy a nácikat, G*t felőlem nyugodtan elküldheted halál f452ára (mondjuk, egyszer; nem éjjel-nappal szakadatlan) - ám ettől a kétpólusú világkép számomra még nem válik rokonszenvessé. Világos, hogy ha és amennyiben a világ nem gonoszok és jók terepe, ahol Radnóti a jó, és mindenki más? magyarok, a magyar bürökrácia, a magyar állam gonosz, az egész világ, és a pusztulására tör, akkor meg kéne tudni magyarázni, hogy miért volt még életben 1945-ben, és miért bízták volna a győri kórházra?

Igazából ennyi lett volna a közölnivalóm. Ezzel együtt lehet, hogy a saját gondolkodásommal van a komoly baj, és nem látom meg a szörnyűségeket ott, ahol más meglátja.
@taga20: @rodeo36: @punkfrog: @látjátok feleim szümtükkel: @KÁTÉó53éúétr6: @Ómacicka Bábó: @Orica Középföldi:

„ezeket azért gondold át még egyszer!
ezt a szép összefoglalót gábriel is írhatta volna!”

Jó, rendben, megtettem: meg tudom védeni az álláspontom (gondolom). A téma, a kor szakértőinek véleményéből, mint amilyen Randolph L. Braham vagy Ungváry, illetve olyan sajtóorgánumok és intézmények szövegei alapján, mint a „degob” (Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság), a Holokauszt Magyarországon (tananyag), a Népszabadság, az Index arra a következtetésre jutsz, amilyenre. Az „összefoglalóm” amúgy éppen az általam kifogásolt gondolkodásmódra példa, részben arra, hogy mi minden következik a „mi lett volna ha...?” kérdésfeltevésből.

„...ha nem viszik el sem őt, sem másokat a saját honfitársai (már ha lehet ilyen embereket honfitársnak nevezni ), akkor talán...”

Nem „vitte el” senki. Bevonult. Önként.

Ahogy még pár éve, az 1990-es évek végén is előtt bevonultak a magyar fiatalok, mert még volt sorkatonaság, és persze polgári szolgálat. Radnóti tehát önként lemondott bizonyos állampolgári jogairól, ahogyan a katona is lemond bizonyos jogai gyakorlásáról, amikor bevonul, illetve elfogadja bizonyos jogainak felfüggesztését. Bevett gyakorlat.

„Írásodból úgy tűnik, elfogadod, hogy az államnak joga van arról dönteni, hogy kiket aláz meg, bánik velük állat módjára, pusztán azért, mert más vallásúak, nézetűek, más a bőrük színe.”

Furdal a kíváncsiság: miből jutottál erre a következtetésre?

„... az alapvető és legelső kérdés mégis csak az, hogy mi volt a bűne? miért került a fogva tartók fegyverei elé?”

Szerintem nem volt semmiféle bűne. Oly korban élt. Vészterhes korban. Szerencsétlen körülmények (köztük saját döntései) áldozata lett, még a jóindulat is közrejátszott a halálában: az utolsó munkatáborában maradtak pár napon után szabad emberek voltak, túlélők, mindenki megmenekült; ő azonban kijárta a jóindulatú feletteseinél, hogy a második turnusból az elsőbe kerülve induljon haza, és az erőltetett menet kikezdte az egészségét. Még ezután is kerülhetett volna kórházba, ha tudták volna fogadni, csak hát jöttek ugyebár az amerikaiak, és ahogy a költő mondja: Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj...

„Gondolj csak bele: ...”

Első munkaszolgálata (2 hét fizikai munka a jó levegőn, majd irodai) után kivirult, újjászületett, megfiatalodott: szeretőt tartott tartott, a szeretője önarcképét otthonában a falon, felesége legnagyobb örömére.

Második munkaszolgálata idején a hátországban dolgozott, kimenővel, kórházi ellátással. Ez idő tájt a 2. magyar hadtesthez behívót kapott honfitársai már javában darálódtak a Donnál: az első urivi csata tájékán Radnóti épp rokonait látogatja. Egy ideig munkavezető a Hatvany-család cukorgyárában, majd ládagyár, szabad hétvégékkel, még otthon is alhat, majd szabadság: karácsonytól újévig, mint ma is. Ez a munkaszolgálata.

A karácsonyi ünnepek után, miközben a keleti fronton mínusz 30-mínusz 42 Celsius fok hidegben a 2. hadseregben honfitársai erős harckocsi-támogatással megindult szovjet támadással szemben kénytelenek helyt állni, csak azért, mert magyarok (megkapták a behívójukat), Radnóti gépüzemben dolgozik, majd üzemi balesete után kapuügyeletes. Befolyásos jóakarói közbenjárására portásként szerelik le.

A 2. magyar hadsereg ekkorra már megsemmisült, meghaltak, eltűntek, hadifogságba estek a behívottak, de Radnóti is szörnyű eseményeket él át, csak azért, mert zsidó: leborotválják a haját (zárójelben: kinek nem?), ezen kívül egyszer még az is előfordult, hogy tornagyakorlatokat végeztettek vele. (Tényleg érdekelne, mi lett volna, ha a lábáról is leborotválják a szőrt, mint ahogy szokásban volt a seregben egész az 1990-es évek elejéig, ha valakit kinéztek maguknak? Komoly kérdések ezek.) Ennyit a második munkaszolgálatáról, ennél többet a Holokauszt Magyarországon sem mond.

Harmadik munkaszolgálata alkalmával, a rézbányában sem volt kitéve közvetlen veszélynek az élete. A zsidók élete nem az ún. kerettől függött, a tisztek, elöljárók természetétől: ha a tisztjeik emberségesek voltak, nem eshetett bántódásuk, jól soruk volt; ha antiszemiták vagy szadisták, megszenvedték a körülményeket. Radnóti munkaszolgálata legvégén (a központi Berlin Lágerben) szembesült a jelenséggel.

Tehát egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy Radnóti meghaljon a munkaszolgálat alatt, mint ahogy a munkaszolgálat nem erre, és még csak nem is a zsidók számára, hanem a fegyveres szolgálatra alkalmatlanoknak lett kitalálva (épp ezért vált a honi munkaszolgálat a gyakorlatban a zsidók menedékévé); ha pedig nem volt törvényszerű, akkor ez, Radnóti halála végső soron nem volt egyéb, mint pech: balszerencse. Szerencsétlen eset, szomorú, tragikus, ám ettől még természetes: háborúban is esnek el katonák; és hát Radnótinak a szellemét tették halhatatlanná a versei, nem pedig a szervezetét. Van, akinek még a náci fogolytáborban is jutott kórházi ágy (pl. Kertész Imre), és van, akinek odahaza sem.
@rodeo36: "mi lett volna ha: nem viszik munkaszolgálatra?

ha nincs IIVH?"

Tök jó kérdés.

"mondd, te -pragmatizmus címén- önmagadat hamisítod?

vagy téged is megcsapott a dzsobbikos szél?"

Hát nyilván vagy én hülyültem meg, vagy "az egész világ". Amúgy értékelem a gesztust, hogy aggódsz szellemi egészségi állapotomért. Köszi.
@Pantagruel: errata

...hogy politikai ellenfeleiket...
...még életben 1944-ben.

sry
@Pantagruel: mivel "mindíg időben" reagálsz a felvetésekre, most kaptam meg mind a hármat, lementettem...nekem is szükségem van arra, hogy megemésszem és reagáljak rá, így nyitva hagom az oldalt...kidolgozom a reakciómat és én is publikálom ami 5000 karalterben nem biztos, hogy elfér, de majd redaktálok, előzetesben annyit, érdekesnek tartom amit írsz és vitára érdemesnek, valamint azt is, hogy sikerűlt beléd csípnem, hogy ne 2 sorban tömörítsd a világtörténelmet

brühüyyy

reakció várható hamarosan
@Pantagruel:
Hadd kezdjem azzal, amit olyan szépen lesöpörtél azzal, hogy: “Tök jó kérdés”…mi is volt a IIVH tényleges, pragmatikus oka? Ugye a revans azért amit az IVH elkövetett annak zárásával, mivel az erősebb kutya baszik és viszi az összes koncot a lábtörlőt is beleértve, és melyik az erősebb kutya? A győztes kutya!!! Igazságról, emberségről szó sem volt, a tőkés hatalmak urai a nyersanyag és energia források tulajdonlásáért harcba küldtek milliókat akiknek semmiféle érdekük mindehhez a gyalázathoz nem volt (lásd Iliász és Odysszeia valamint az Aeneász, azaz Trója –persze egyből lett emberi oldala, azaz szubjektív és arról lehetett filmeket regények tömkelegét összefirkálni de a lényegen mit sem változtatott eldöntetett, hogy:

"Ceterum censeo Carthaginem delendam esse" ou "Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse" (em latim, "Portanto, creio que Cartago deve ser destruída"),

Azaz új hatalmak jöttek vagy a régiek nem adták a konc egy részét sem, a világ fel volt osztva, és aki későn jött annak kuss...két érdekcsoport köré szerveződött a világnak az a része amely tudott szerveződni, mert voltak –ugye- mások akik még ebből is kimaradtak ebből azután lett a későbbi kalamajka...tehát azok akinek volt gyarmatuk és akik kimaradtak ebből mert még nem léteztek akkor...de később igen...hogy ebbe azután ingyom bingyomot is beleraktak hát az bibliai az ó de testamentumban van leírva azaz önmaguk írják, hogy a környező nagyobb és már szervezett népek javait akarták megszerezni ezt isteni háborúnak nevezték, ehhez csináltak is egy gonosz haragvó istent és máris lehetettt népírtani az isten nevében, perszehogy meg is tették és milyen büszkék hogy le is írják az utókornak mi basztunk ki először a többiekkel, de legalábbis nekünk sikerült hús nem maradt hús hátán és lett etnikai tisztogatás is ami mai napig divat főleg arrafelé ott a byblikus területeken és lehet mindennek nevet adni...és akkor gyüssz te, hogy hát bevonúlt önként, mert akkor kevésbé gyilkolták meg és lehetősége lett volna arra...na mire? Hogy a halálos munkatáborok ne zabálják föl? A részletek érdekesek? Persze de a kurva annyát annak aki mindezt a részletet okozta..na ez legyen most első nekifutásban az én pragmatizmusom...leírnád azt miért kellett mindezt leírnod?
brühüyyy
@Pantagruel:

Röviden is értettelek, de jó, hogy kifejtetted:)
@Orica Középföldi:
lehet, hogyha még tovább fejtegeti akkor létrejön a hagyma effektus?

brühüyyy
@Pantagruel:
ígértem, íme itt van:

Itt ídézlek és a sorok között –próbálok- fényt irányítani bizonyos „gondolataidra”:
Jó, rendben, megtettem: meg tudom védeni az álláspontom (gondolom). A téma, a kor szakértőinek véleményéből, mint amilyen Randolph L. Braham vagy Ungváry, illetve olyan sajtóorgánumok és intézmények szövegei alapján, mint a „degob” (Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság), a Holokauszt Magyarországon (tananyag), a Népszabadság, az Index arra a következtetésre jutsz, amilyenre.
(Rodeo: nem jutok van sajátom)

Az „összefoglalóm” amúgy éppen az általam kifogásolt gondolkodásmódra példa, részben arra, hogy mi minden következik a „mi lett volna ha...?” kérdésfeltevésből.
„...ha nem viszik el sem őt, sem másokat a saját honfitársai (már ha lehet ilyen embereket honfitársnak nevezni ), akkor talán...” Nem „vitte el” senki. Bevonult. Önként.
(Rodeo: itt összehasonlítasz két teljesen különböző dolgot, a törvény szerint a katona nem ember, hanem katona=harci eszköz, élete nincs, csak képességei amelyeknek többé nem tulajdonosa hanem azok a fölöttesei tulajdonába kerülnek. A munkaszolgálatos az egy perverz meghatározás –ugyanúgy, mint az orbáni közmunka- miután benn van a „darálóban” már nem rendelkezik semmivel: szolgál munkával és a munkája az amit a fölöttese meghatároz, és ettől a ponttól az, hogy önkéntesen, és milyen hátsó gondolattal vonult be –szvsz- nincs semmilyen jelentősége)
Ahogy még pár éve, az 1990-es évek végén is előtt bevonultak a magyar fiatalok, mert még volt sorkatonaság, és persze polgári szolgálat. Radnóti tehát önként lemondott bizonyos állampolgári jogairól, ahogyan a katona is lemond bizonyos jogai gyakorlásáról, amikor bevonul, illetve elfogadja bizonyos jogainak felfüggesztését. Bevett gyakorlat.

(Rodeo: a “bevett gyakorlat” sem jelent semmi extrát, a zsoldoshadsereg ami meg van fizetve azaz mint egy állás vagy foglalkozás számon kérhető és azt az alapszerződésben meghatározzák és megegyeznek ezért nem lehet szinte sohasem megszabadulni ettől hacsak le nem jár a szerződés)
(Rodeo: ez hozzátennivaló a gondolatkörödhöz, azon a tényen, hogy az emberiség ellenei bűntetteket kizárólag a holokausztra vonatkoztatják az szerintem a világtörténelem legnagyobb aljassága, tudniillik nem egy volt és mint máshol már neked is írtam a zsidók is alkalmazták a már bybliai időkben erre a zó de testamentum a tanú erre, de sem alőtte sem utána nem volt ebben hiatus, tehát vagy mindegyikre emlékezünk és behajtjuk az árát (be kell árazni az emberi életet és emberi értékeket ami lehetetlen…vagy a munkaerő árával mindez el is intézhető lenne?) vagy abba kell hagyni a holokauszt megemlékzást is azonnal)

brühüyyy

és még nincs vége

aki a rövid soraid értette talán ezt is érteni fogja, bár nem fog rá reagálni...mert csak...az is egy női megközelítése a dolgoknak
@rodeo36:

Miért ne válaszolnék??:))))

Két malomban őröltök.

Te az ok-okozati összefüggéseket boncolgatod.

Pantagruel pedig bemutatta a komplex gondolkodást, megközelítést, most éppen Radnóti kapcsán.
@Orica Középföldi:
szerintem nem mutatott be semmit...de ha komplexitásról van szó akkor meg túlzottan egyszerű azaz nem mond semmit de nagyon sok szóval

brühüyyy
@rodeo36: "mivel "mindíg időben" reagálsz a felvetésekre"

Szívesen beszélgetek veled, "át-éééééégethetjük magunkon a problémát", ámde: ha téged zavar az idő, hogy mikor válaszolok, felőlem ejthetjük is.
@Pantagruel:
engem meglepett az, hogy kb 3 nap után egy általam már elhagyott blogbejegyzésen válaszolsz, amint van új és a régieket szépen "becsukom" igaz, kapok értesítést arról, ha bárki reagál bennük az én hsz-emre...így lapoztam vissza és most itt vagyok, kizárólag mert érdekel amit írsz...
hát akkor rajta

brühüyyy
@rodeo36: „leírnád azt miért kellett mindezt leírnod?”

Első körben csak irritált Sir Bates de Hól és taga20 hozzáállása. Valahányszor ide kattintok, Gábrielnek címzett tartalmatlan, üres fröcsögésbe botlok. Gondoltam, beszólok. Mivel velük vagyok / volnék egy platformon, természetesnek tűnt, hogy ha tőlük kapok viszketegséget, miattuk érzem rühesnek magam, akkor nem a hitleristákat fogom vakargatni. Amúgy a Radnótira való hivatkozás verte ki a biztosítékot, mivel amúgy aktualitása volt. Második körben meg azért szántam rá időt, mert kérdeztek páran, hogy „akkor mégis ezt hogy...?” All in all: az észrevételem az (volt), hogy a gyűlölködésük ugyanolyan ellenszenves, mint Gábrielé, emögött is ugyanolyan téveszme – hamis képzet – áll, mint a szárnyas antiszemitizmusa mögött, és persze ugyanolyan fájdalmasan kontraproduktív.

„Hadd kezdjem azzal, amit olyan szépen lesöpörtél azzal, hogy: “Tök jó kérdés”…”

Nyilván úgy értettem, hogy „lásd előzmények, ok-okozati összefüggések”, hogy tök igazad van, amikor felemlegeted, hogy hát az eseményeknek van egy tágabb történelmi kerete: a második VH. Előzményekről szólva:

Ahogy én látom: a feltételes kezdet 1526, amikor a független Magyar Királyság megszűnik. Az igazi tragédia – már az önállóság szempontjából – nem a függetlenségi harcok kudarca, vagyis nem Mohács, és nem az egész 17. sz.(1606, 1620, 1670, 1687), Majtény (1711) vagy Világos (1949), hanem 1867, amikor hosszú harc (közel 350 éves küzdelem) után feladják az önállóságért folytatott küzdelmet, és kiegyeznek egy Osztrák-Magyar Monarchiában. Félsiker, amennyiben van értelme sikerről beszélni, mert... Mit ér az egység önállóság nélkül? Így az országnak nincs se igazi külpolitikája, se diplomáciája, se diplomatái, önállótlan, kiszolgáltatott, és ennek következményei a 20. század első felének jelentős válaszútjainál, a sorsfordító pillanatokban, végül a béketárgyalásoknál végzetesnek, katasztrofálisnak bizonyulnak. A sors fintora, hogy 1914-ben Európa nagyhatalmai közül egyedül az Osztrák-Magyar Monarchia magyar fele volt érdekelt a békében, s ellenezte ilyenképp a háborút („aggályoskodott”, „okvetlenkedett”), mégis pórul járt. Mindenki áhította a háborút tőlünk keletre és nyugatra és délre: a románoknak Erdély kellett, a szerbeknek a délszlávok, a franciáknak Elzász-Lotaringia s Rajna-völgye, a németeknek a fél világ, az osztrákoknak Szerbia, Montenegró és Albánia, az oroszoknak is a Balkán és így tovább... míg a magyaroknak? A magyar álláspont úgy szólt, hogy „Isten óvjon a területi gyarapodástól, hiszen már így is többségben a nemzetiségek! Földtörvényt se tudunk alkotni így, szavazati jogot se adni...” Még ki se tört a háború, amikor a magyar politikai elit már békéért kilincselt-lobbizott a bécsi uralkodó köröknél. Ehhez képest a győztesek elfogadhatatlan békefeltételeket szabtak (nemzettest feldarabolása), és így rögzítették az 1914-es hadiállapotot és a diplomáciai elszigeteltséget: egész Európában mindenki a magyarok ellensége volt közel s távol (Kisantant és Antant), egyedül az elégedetlen olaszok és az erőre kapó németek bizonyultak megértőnek, amikor a magyar politikai érdek a sajátjukkal találkozott. S innentől kezdve a hitlerizmussal való együttműködés magától értetődő. Ebből messzemenő következtetést levonni nem érdemes. (Pl. nem magyarok védték Hitler berlini bunkerét az utolsó töltényig, hanem franciák.) Tehát itt a 2. VH.

folyt. köv.
@Pantagruel: csak az említettség miatt... semmi téveszme nincs mögötte, nem is találsz ilyet nálam... s ez nem gyűlölködés, ez egyszerű utálat... (természetesen, ha te azt téveszmének minősíted, hogy emberek közt nem lehet különbséget tenni etnikai hovatartozás alapján, akkor téveszme mozgatja cselekedeteim)...

Miért nem 1490.04.06-a a feltételes kezdet? Lineáris magyarázatot adsz, bár a z tengely használata teljesebb képet adna...
@Pantagruel:
megvárom a folyt.köv.-et
brühüyyy
@rodeo36: „Rodeo: nem jutok van sajátom”

Helyes.

„Rodeo: A munkaszolgálatos az egy perverz meghatározás...”

Értetlen maradtam a tekintetben, mi a kifogásod a két szolgálat: a fegyveres és a fegyvertelen, tehát a munkaszolgálat egy lapon említésével. A munkaszolgálat fegyvertelen honvédségi szolgálatot jelentett. Behívóparancs útján értesültek róla, tehát kézbesítés után lehetett jelentkezni vagy elszökni. Radnóti helyből úgy gondolta, Hitler meggebedhet, ő akkor is magyar. A szíve a helyén volt, esze az nem sok.

@Sir Bates dö Hól: lehet 1490 - "bár ne csinált volna semmit, vagy akkor legalább ne halt volna meg!"

„semmi téveszme nincs mögötte, nem is találsz ilyet nálam... s ez nem gyűlölködés, ez egyszerű utálat...”

Jaegtoer már jelezte (a sorozatos visszakérdezés kapcsán), hogy mi itt a probléma - G* oldaláról; én a másik oldalra is érvényesnek találom, ha csak utálkozásról van szó: „...te nem megbeszélni, hanem fenntartani akarod a problémát. Azaz inkább a széthúzás és az uszítás az érdeked, mint a megbeszélés, netán a konszenzus.” Ha utálkozol, és nem érdekel a másik utálatos véleménye, marad a konszenzus-nélküliség: a polgárháború. Esélyed sincs az értelmes párbeszédre, soha nem kerül meghallgatásra a másik fél. Soha nem lesz olyan, hogy "igen, ő egy fontos ember volt, nagy hibákkal, jogosan osztotta meg a nemzetet, mind elismerjük erényeit és hibáit, utóbbiakat kijavítjuk." Ld. az USA vagy Kína polgárháborújának történelemfelfogását. Mi szakítunk Kun Bélával, Rákosival, Horthyval, és végül ott maradunk történelem nélkül. S persze Radnótival:

Egyrészt van egy bearanyozott Radnóti-szobrunk: egy hazaszerető, békevágyó, a békéért kiálló, felszólaló és tüntető, „háborúellenes” Radnóti-képünk (szocialista irodalomtörténet), az „antifasiszta mártírköltő” szobra, akit „elvittek” és tarkón lőttek a származása miatt. Másfelől van egy hitelesebb, kortárs magyar irodalomtörténeti Radnóti-képünk, amelyről sajnos csak a szélsőségesek vesznek tudomást, amennyiben ez a korszerűbb kép alkalmas az aranyozott Radnóti-szobornak a ledöntésére. Ez a kisebbség szemfülesebb és hangosabb, és elvitatja Radnótitól nem csak a magyarságához, még az élethez való jogát is. Annak ellenére, hogy már életében megtagadták tőle az értelmes munka lehetőségét: tanári állást, katedrát már életében sem kapott származása miatt.

Ugyanekkor: Radnóti agresszív oldaláról, hogy ő sem egy szent szobor, hanem _ember_, alkalmasint alantas érzésektől, gyilkos bosszúvágytól fűtött ember, hajlamosak megfeledkezni - pedig vagy-vagy. Emberi gyarlóságaival, jellembeli fogyatékosságaival együtt, súlyos önértékelési zavarokkal küszködő, kisebbségi komplexusoktól gyötört, zavaros és gyilkos eszmék közt csetlő-botló ember Radnóti – erről a „baloldal” nem (szívesen) vesz tudomást, merthogy a bearanyozott szobornál csúnyább.

Pedig Radnóti is képes volt lelkesedni a háborúért. Úgy éltette a háborút, hogy közben olyan szavak szökkentek ki fogak kerítésén, mint a béke és a szabadság. Ez a szellemiség jól mutatott a szocialista blokk kirakataiban; ma már - ismerjük jól - aligha szalonképes: tudjuk, hogy a „békevágy” és a „szabadság” mit jelent (ma is) a gyakorlatban a baloldali diktatúrákban: terrort, rabságot és halált, tömeges kivégzéseket. A Spanyol polgárháború vörös terrorral járt, tízezrek estek áldozatul; köztük annyi pap, szerzetes és apáca került a kivégzőosztagok elé, mint ma minden katolikus klerikálist kivégeznének – háromszor! Radnóti tudósításában: „De jönnek új hadak, ha kell a semmiből, akár a vad forgószelek sebzett földekről és a bányák mélyéről induló sereg. Népek kiáltják sorsodat, szabadság!” (Hispánia, Hispánia) Baloldali érzelmű, rendben. Kérdés, gondolt-e arra, milyen egy tarkólövés, amikor azt írta: „Szitává kellene lőni ezt a rohadt diktátort...” Amit amúgy nem Hitlerről vagy Sztálinról írt, hanem „a dög” Babitsról: „Szitává kellene lőni ezt a rohadt diktátort, ezt az idegbeteg átkot a magyar irodalom testén.” Jó, hát Istenem, eltért a véleményük Radnóti költői nagyságáról, és a Nyugat folyóiratról. (Kenyeres Zoltán: Radnóti Miklós és a Nyugat*) Radnóti tudta, mivel jár egy háború, ismerte a vörös és a fehér terrort, ismerte a nemzetiségi elnyomást, a faji megkülönböztetést, tudta, mit jelent a szabadságharc: polgárháborút, végső soron a szenvedést és halált. Mi is ismerhetnénk. Mert a probléma gyökere, hogy nem csak Radnóti tudta, hanem mindenki akkoriban. Brutális kor volt, bosszúért lihegő gyilkos eszmékkel, kisemmizett, jogfosztott, brutalizálódott társadalommal. Mindennek oka van. Az emberek történetük útján ismerhetők és érthetők meg. Ha utálkozol, és nem érdekel a másik utálatos véleménye, marad a konszenzus-nélküliség: a polgárháború; esélyed sincs az értelmes párbeszédre, soha nem kerül meghallgatásra a másik fél, így soha nem lesz kerek a történet, és soha nem fogod megtudni, vajon mi vezetett Radnóti halálához, miként lehetséges, hogy fiatalabb felesége 70 évvel túlélte őt.

* www.liget.org/cikk.php?cikk_id=1716
Hmm. Akkor UFF, én beszéltem.
@Pantagruel:
kösz, csak az itteni délutáni órákban tudok írni...el kell mennem...bőségesre sikeredett...ez jó

brühüyyy
@Pantagruel: értelmes párbeszéd?... kivel?... azzal, aki idetol minden tendenciózus hazugságot, szövegkörnyezetből kiragadott mondatot, hogy zsigeri gyűlöletének alapját bizonyítsa?... nem, ezekkel nincs konszenzus... nem kiváncsiak ok-okozatokra, a körülmények meghatározottságára, nincs gondolkozás (nem kritikai, csupán egy egyszerű szövegrészlet megértése), nincs véleménycsere, nincs vita, csak a fensőbbség és alantasság deklarációja származás alapján... nem, milyen konszenzust képzelsz el?

Radnóti-írásod jó, bár nem én lennék a fő címzettje, úgy vélem... eleve árnyaltabban próbálok szemlélni mindent...
@Sir Bates dö Hól: Háát, G* szerintem is alkalmatlan a párbeszédre. Eleget olvastam a kopipésztelt kommentárjait: a jobbik faliújságja, így ha nem akarom rajta tartani az ujjamat a hungarista sajtó ütőerén, hanyagolható.

"milyen konszenzust képzelsz el?"

Ha annak ellenére, hogy nem érdemes szóba állni vele, úgy döntenék, hogy mégis, akkor, udvarias hangon tenném; normális hangvételbe talán még egy "mennymáafa52omba!" is belefér (nem kell álszemérmeskedni). Ha az udvariasság kereteit túlfeszítené a mondandóm, akkor jöhet a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése, a karantén.

Egyébiránt a konszenzuskeresés valaki másra vonatkozik: a keresőkre, akik nyitottak a párbeszédre, képesek a nézeteik felülbírálására, álláspontjuk megváltoztatására.

Afféle pragmatikus próbakő.

Máskülönben tegyük fel, hogy benéz ide valaki; még az is lehet, úgy érzi, valami ballib kurucinfón jár.

"Radnóti-írásod jó, bár nem én lennék a fő címzettje..."

Valóban. Rodeóval kezdtem beszélgetni, csak a te mondandódhoz fűzve folytattam, ill. fejeztem be a gondolatmenetet. Rodeóval X éve megvitatom a világegyetem dolgait, az ókort, az antik irodalmat, az operát, meg hogy kit kell eltenni láb alól, szabad-e, és ha igen, miért nem.

"...úgy vélem... eleve árnyaltabban próbálok szemlélni mindent..."

Igen, eredetileg ezért szóltam hozzátok. Belátom, valami teljesen mást kellett volna írnom a félreértéseket elkerülendő.
@Pantagruel:
íme ( a nagy érdeklődésemre tekintettel azonnal hazaérkezésem után nekiestem, nem ütöttem meg magam)

Rodeo ehhez: próbálok nagyon rövid lenni: megértettelek, egyetértek: kiegészítésképpen elmennék a honfoglalásig: Europa tele volt, és tele van, bele kellett valahogy hasítani, hogy jusson azoknak akiket a mögöttük –immáron hiába- érkező törzsek toszogattak előre, (a globális népvándorlási ciklusok) de amelyekből külső hatásként és emlékként (itt ezt nagyon erőteljesen aláhúznám) cipeli a 7 törzs, amelyek minden ismertetőjegyükben nomád törzsek a hozzárendelt ideológiával (azt akkor politeisztikus vallásnak nevezte a tudomány) ami mély gyökerekkel bírt…rettegés a teljes megsemmisüléstől végűlis az a kultúrkör fel lett számolva 99.9999%-ban, tűzzel vassal és emberáldozattal pontosan emiatt a rettegés miatt (nem volt jogtalan) de identitászavart hozott létre történelmi távlatokra…íme a sok mai politeisztikus monolitikust látva és eltévedve látva!!!! Az összes többi –szvsz- gyermekmesébe illő, a mai napig bezárólag, a Magyar törzsek nem nőttek föl (az okait elemezni? Hát most ne? jó?) nem értenek a szövetségesek kereséséhez és megtalálásához de főleg a megtartásához (alapvetően áruló fajta és erről ne nyissunk vitát ez ex catedra részemről=személyes tapasztalat) ezt mai terminológiával: TEAMWORK nek kell nevezni és ez nem létezik, a te itteni megjegyzéseid is alátámasztják, objektivitás nuku (én is imádom a szubjektív objektivitásomat mindenki nyakába borítani) és eredmény=SZAR…részletezzem? Ugye nem kell?

brühüyyy

folyt köv
@Pantagruel: engedd meg, hogy belepofázzak: (mindenképpen megtenném)
tehát volt egy olyan mondás, nem is olyan rossz anno: navegare necesse es

ugyanennek mintájára én azt ordítanám:
(akinek nem inge ne vegye fel)

a kurva anyátokat teamworkre pedig szükség van vagy ha nincs akkor megdögöltök, és kurva randa halálotok lesz

namost ezért sem tahótlanítom a háziszárnyast sem, mert néha be kell szólnom neki -a magam módján édesdeden- hogy mit neki és hogyan...a hallgatásait kellene mérni mikor kap egy érvet akkor egyre hosszabb időkre eltűnik és 10000000 % hogy konzultál a hasonszőrűekkel...de mivel olyanok amilyenek nem képesek reagálni de ctrl+c/ctrl+v és assziszik mindenki ...és ide azt helyettesítesz akit akarsz

brühüyyy

ha sír ba beletesz hónaljból is elolvassa akkor fog rá rebegni valamit...felébresztettük a Belfegort?
@Pantagruel:
íme:
Na most lettem Paff a Sárkány, ehhez nem is akarok hozzátenni, mert nem csak mély hanem szép is, egy jó kis esszé (azért fellebeg előttem L v Beethoven a III. C-moll szimfóniájával, és az ajánlások amik változtak alcím: Eroica –a pontos értelmezése: Hősiesség- és a Napoleon Bonaparte akit azóta többször átértékelt a történelem, az elemzőknek többször megakadt a torkán a kis törpe korzikai…de azok akikkel egyetértek történelmi nagyságát hírdetem, ez természetesen nem jó vagy rossz hanem nagy!!!! Nagy Péter is hasonlóképpen…és a világtörténelem legundorítóbb része a északamerikai mai nappal bezárva…érdekes folytatás lenne a távolkelet és Maghreb és a Levante közeli 150 évét látni egy speciális távcsövön…”A START ÉV”-et elolvastam, sőt el is mentettem, köszönettel, be kell vallanom, ahhoz az aesthetica-i alapálláshoz húzok, amely szerint a mű –megszületése pillanatában- önálló éltere kel és a művészhez semmi köze más nincs mint annak ID-je...ez Aristótelés és még sokan mások Hégel-t is beleértve álláspontja...hadd maradjak velük ebben is...tehát mindaz ami a költő (a művész) személyét érinti számomra nem olyan értékes még akkor sem, ha sok mindent elmond arról: miért pont azt és miért pont akkor és miért pont....ez már másik tudomány tárgya Chomsky területe és ehhez az ő humorára is szükség lenne meg GB Shaw (ld Wagner) na most átadom a szót...köszönettel

brühüyyy
@Pantagruel:
hogy tudd mire:

@Pantagruel:
íme:
Na most lettem Paff a Sárkány, ehhez nem is akarok hozzátenni, mert nem csak mély hanem szép is, egy jó kis esszé (azért fellebeg előttem L v Beethoven a III. C-moll szimfóniájával, és az ajánlások amik változtak alcím: Eroica –a pontos értelmezése: Hősiesség- és a Napoleon Bonaparte akit azóta többször átértékelt a történelem, az elemzőknek többször megakadt a torkán a kis törpe korzikai…de azok akikkel egyetértek történelmi nagyságát hírdetem, ez természetesen nem jó vagy rossz hanem nagy!!!! Nagy Péter is hasonlóképpen…és a világtörténelem legundorítóbb része a északamerikai mai nappal bezárva…érdekes folytatás lenne a távolkelet és Maghreb és a Levante közeli 150 évét látni egy speciális távcsövön…”A START ÉV”-et elolvastam, sőt el is mentettem, köszönettel, be kell vallanom, ahhoz az aesthetica-i alapálláshoz húzok, amely szerint a mű –megszületése pillanatában- önálló éltere kel és a művészhez semmi köze más nincs mint annak ID-je...ez Aristótelés és még sokan mások Hégel-t is beleértve álláspontja...hadd maradjak velük ebben is...tehát mindaz ami a költő (a művész) személyét érinti számomra nem olyan értékes még akkor sem, ha sok mindent elmond arról: miért pont azt és miért pont akkor és miért pont....ez már másik tudomány tárgya Chomsky területe és ehhez az ő humorára is szükség lenne meg GB Shaw (ld Wagner) na most átadom a szót...köszönettel

brühüyyy
@Pantagruel: @Sir Bates dö Hól: @rodeo36:

szép volt fiúk. [taps] [csillagnézés és utazás...]
@jaegtoer:

fiúk ezt most ebből az alkalomból

www.youtube.com/watch?v=P_pcq9Dxh0o

@Pantagruel: és szóljatok ennek a sír ba betesz hól vó't hól nem vó't úrnak is

brühüyyy
@Pantagruel: Úgy utálom magam, amikor bebizonyitjátok, hogy a dolgoknak már megint csak az egyik oldalát láttam./most éppen Radnóti kapcsán/...köszönöm
süti beállítások módosítása