Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/belfold/2023/04/01/szabo-timea-rakay-philip-akkumulator-akkumulatorgyar-racalmas-dunaujva... (2023.04.01. 16:54) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2014.01.19. 05:00 Fabius

Papcsák és a közbeszerzésbarátok

Címkék: fidesz zugló közbeszerzés papcsák ferenc

 „ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet a Viktorral sem megbeszélni”.

Valamiért ez a hangfelvétel jutott eszembe mikor azt olvasom megint, hogy ez a mi Ferink ismét meghívásos alapon - és a legteljesebb titokban - intézi a kerület építési közbeszerzési ügyeit. Várnai szerint irtóra kilóg a lóláb, nekem meg a bánatosan és kenetlenül nyikorgó közpénztalicska hangja karcolja a fülemet. 

ligetsor bau.jpg

Persze lehet tévedek, és szimplán csak a véletlenek furcsa összjátéka, hogy a közbeszerzési törvény szerint 150 milliótól kötelező nyílt tender helyett 149,2 milliós meghívásos, nem nyilvános ügyletről szólt a buli, a 14,5 millióért kért "pótmunka" meg tényleg olyan pótmunka, amit haladéktalanul el kell még végeztetni egy földszintes épületen, aminek teljes eltúrása és újrahúzása is kijönne  kb ennyiből. Ahogy bizonyára arról is a fatális véletlen tehet, hogy a kerületben kétes hírnevet és temérdek haragos, ki nem, vagy csak reclivel fizetett alvállalkozót szerző Ligetsor-Bau Kft. tulajdonosi köre található a nyertes meghívott LS Group Kft. -vezetésében is, Fradi szponzoros Pesti Imre cimbiktől a Papcsák használtautó-park felvásárlóig. 

Ezekről már csak azért is kizárólag a fatális véletlen tehet, mert a jegyzőkönyvi részlet szerint Papcsáknak tudomása van róla, hogy a Ligetsor átbaszta a kerületet, és a mi gondos és körültekintő polgármesterünk kétszer nem lépne ugyanabba a szarba bele. 

Dr. Papcsák Ferenc

 Helyes a képviselő úr indítványa, a szerződés kizárólagosan egy vállalkozásra vonatkozik, nincs tudomásuk arról, hogy alvállalkozókat venne majd igénybe, amikor teljes ellátási kötelezettsége van. Január 31-ig három vállalkozás látja ezt el, ahogy az előző hónapokban is, február elsejétől pedig teljesen ez a vállalkozás fogja ellátni. Abban az esetben ha olyan szabálytalanságot tapasztal képviselő úr, mint ami felmerült, hogy beöltöztették az alvállalkozókat Liget Bau-s sapkákba, hogy elfedjék a tényleges valóságot, mert ezt a jegyzőkönyvekben is nyilatkozta az egyeztetés során az ott megjelent vállalkozó, több fordulóban is, tehát megtévesztették a zuglói önkormányzatot azzal, hogy Ligetsor Bau-s munkaruhában jelentek meg az egyébként nem Ligetsor Bau-s munkavállalók, ami egyébként nem lenne jogellenes, ha így tette volna a közbeszerzésre az ajánlatot. Tehát ha azt mondja, hogy 10 %-nál nagyobb értékben igénybe kíván venni alvállalkozót ezt megjelölhette volna az ajánlat kiírás szerint. Nem tette meg, hanem ezt eltitkolta előlük és ezzel megsértette az önkormányzattal kötött szerződést, ez helytálló. Tehát ha ilyet tapasztalnak a képviselők jelezzék, mert ez szerződés szegésnek minősül.

Különösen kampány idején nem kockáztatna újabb valamit, amit kínos lenne Viktorral is megbeszélni. Itt minden átlátható és hótiszta, legfeljebb a meghívásos pályázatokra mondják: "a kiírás módjának kiválasztása a döntés-előkészítés része, s mint ilyen, nem nyilvános." Teccikéteni? Nahátakkor oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló, a Közbeszerzési Döntőbíróság amúgy is a helyén van és levelezik, ha szükséges:

„A Döntőbizottság bírság kiszabását indokoltnak tartotta, mert a hirdetmény

nélküli tárgyalásos eljárás jogsértő alkalmazása - a verseny korlátozására

tekintettel - súlyos jogsértésnek minősül, továbbá súlyosító körülmény az is,

hogy az ajánlatkérővel szemben az utóbbi években több közbeszerzési jogsértés

kerül megállapításra.”

 

Naneeeee, micsoda borzalmas tévedés lehet ez is! Méghogy a mi Ferink és önkormányzatuk közbeszerzési jogsértő lenne, ráadásul visszaeső? Felfoghatatlan, mint Semjén Zsoltnak az auréliózás! 

255 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr775769926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@AKIsTUDATLAN: Neme nem semmiképp sem. Ha most Furcsán Nyerenc lenne épp hatalmon, ő semmiképp sem boltolta volna le ugyanezt Putyinnal.:)
@DarthVader: Akkor gyorsan tágítsd az ismereteidet, hogy kik és merrefelé élnek muzulmánok a világban. :)
@jaegtoer:

Ezt hogy értsem?

Azon túl, hogy fel se merül benned semmi kétség a kutatást/mérést illetően.
@jaegtoer:
Van egy találós kérdésem:
A magyar munkaerő termelékenysége eléri a nyugatiak 70%-át.
A magyarok munkabére a nyugatihoz viszonyítva
20-30%.
Ki teszi zsebre a 40-50%-ot?
Ezt a kérdést egy hazai közgazdász fogalmazta meg.
@jaegtoer:
Elég ennyi?

www.napi.hu Online Kft. a CEMP csoport tagja
@labrabbit:
Bocs, de nem neked szólt az...

Van olyan beteg itt, akinek mindenről a zsidók és Gy.F. jut az eszébe.
Perverz... persze.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem kérdezd meg Cirbolyát is, mondjuk arról, hogy jött Papcsákhoz XII. Pius pápa? :)
@Penivaldes: De én igen. Ha a főzés nálad főzést jelent, és ez a "ma nem főztünk" nem valami mást jelent, ami nem is a főzés.
@tristen2005: "Vagyis nincs a kredencben csak úgy 10-15 milliárd dollár avagy euró még az oroszoknál sem.
Hát így..."

Köszönet az érdekes infókért!
Volt idő, amikor Giró-Szász András kormányszóvivő szavakban őrizte a szerelem tisztaságát: „Nem engedünk az IMF-nek!”, „Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét”

Aztán jött az elbocsátó szép üzenet... és tessék: más ez a szerelem, más ez az ölelés....

Mi lesz, ha kiderül, hogy a menyasszony már születésekor sem volt szűz?
A gyakorlott kommunista nem a rendszerrel, hanem a hatalom gyakorlásával elégedetlen.
Ezért bemutatót tart.
11 hét? Én már most sejtem ki nyeri a választást.
@Penivaldes: Küldtem neked. Csak úgy.
@Penivaldes: 2014. január 17., péntek, 18:37:04
@Penivaldes: Majd ha nem leszel fáradt hasíts bele. :)
A fidesz folyamatosan bemocskolja Zuglót. Nem is értem, hogy ez most miért olyan nagy szenzáció!
Vagy a blogíró csak próbálja melegen tartani a szellemet a kerületi lakosokban? Én bízom abban, hogy itt nem olyan begyöpösödött agyú csak M1-et és Kossuth Rádiót hallgató, csak az orruk hegyéig látó emberek élnek, akik ezt nem veszik észre! Sajnos alternatíva egyelőre itt sincs. A jelenlegi ellenzék prominenseitől sem lehet mást várni. Vas megyei import anyag...
@Orica Középföldi:
@dr. jenőke (jenőke):

önmagában az a tény, hogy megjelenhetett egy olyan adathalmaz, amely azt sugallja, hogy magyarországon cca 400-700 euró/fő/hó már maga a 'mennyország', számomra azt jelenti, hogy egészen más utakon kell járni/járnom, mint feltételeztem. nincs jelentősége annak, hogy ezt a 'jelentést' a századvég volt képes kiszarni a száján az ország elé a monitorokra, vagy a ksh tette volna ugyanezt valós kutatási eredmények alapján. a végeredményt illetően nincsenek kétségeim, már csak azért sem, mert mindemellett a hivatkozott népek egyhangúlag a többkulcsos adózás után vinnyognak.

A továbbiakban nem akarok velük, értük, miattuk senkivel semmilyen ügyben, sem most, sem a jövőben közösséget vállalni, és minden önzetlen tenni akarót, aki a látókörömbe kerül, le fogok beszélni róla, mert ennek az igénytelen, eszetlen és kártékony fajtának ki kell veszni a világból egyszer s mindenkorra.
ezt jelenti.
@jaegtoer:

Most nem érek rá, de erre holnap megy egy privi.
@Mariann19:

találós kérdésedre már az előző, jóval régebbi hsz-eim némelyikében sarkosan megfogalmaztam a véleményemet. most épp az imént tettem fogadalmat, hogy politikai közösségi ügyekben passziválom magam.
@jaegtoer: Mi ezzel a felméréssel a probléma? Valószínűleg ugyanerre a kérdésre egy másik országban, mittudomén Etiópiában azt mondanák:
-Szűkösen megél 1 kecsléből
-Átlagos szinten 2 kecskéből
-Nagyon jól 3 kecskéből
Ez a felmérés nem azt mutatja meg, hogy itt milyen igénytelenek az emberek, hanem "csak" arra világít rá, hogy milyenek az életkörülmények és mit tekintenek realitásnak jelen helyzetben és nem azt mondják, hogy 700 ezerFt jövedelmet akarok, mert ennyi van Nyugat-Európában.
@V-PORT:
"11 hét? Én már most sejtem ki nyeri a választást."

Na, bökd ki!! :-)
@Mariann19: A kérdésben benne van a válasz. Ez amolyan beugratós kérdés. A magyar társadalom 99%-nak egyébként nincs lelkiereje, hogy megválaszolja a kérdést. Ebben a mondatban megint benne volt a válasz. :)
@jaegtoer:
Cseszed, ennek a birka népnek a 400 €/hó maga a mennyország!
Kint, Bécsben kap érte egy remek ebédet, 3 főre, desszerttel, itallal.
Ja, hogy 1 hónapot dolgozott érte?
Hol zavarja Orbanisztán agyhalott narancsbolsijait ez?
A békemenet mintájára megy ez is.
Ott is fizetett "önkéntesek" a vezetők.
A nép választott képviselői útján gyakorolja jogait... :D
1000-2000 € fizetésért.
Igaz, még az sem éri el az európai normát, de itt, a végeken bőven sok ezeknek, bárkit leszopnak érte!
@huzzadneki shakespeare: Nagyon nehéz. Vajon Orbán, vagy Mesterházy? Szerintem Orbán.
@Sir Bates dö Hól:
... és mindig belátom, hogy jobbikos testvéreinktől a cigánykodás nem áll oly messze, mint azt elsőre gondolnánk:
"Facebook-profilját egyébként Toroczkai azóta megváltoztatta: az „Ásotthalmi Strand kedvelői” csoportját „Ásotthalom polgármestere” névre keresztelte. (Azért a régi, Hatvannégy Vármegye-profilját is megtartotta, de erről később.) Az elmúlt napokban számos posztot osztott meg, amelyekben polgármesteri tevékenykedését prezentálja, illetve reklámozza."

Egy sikerember... Azt lehet az ilyenre mondani, hogy egy szánalmas tetű?
Nem?
Akkor csak gondolom. :D
@E.Csaba:

azokban a számokban minden benne van. az is, hogy a középiskolások fele miért tervezi máshol a boldogulását, mint magyarország.
Nahát, nahát... Már a neonácik se a régik... A másság összekuszálja a kis buksikat.

"Puccs puccs hátán a német neonáciknál"
nol.hu/kulfold/puccs_puccs_hatan_a_nemet_neonaciknal
@jaegtoer:
Cáfolom... Átlagban lehet - de nem a fele pl. abban a középiskolában, ahová a kölök jár...
A gyerek tizedikes. A 30 gyerekből talán 2 tervezi majd idehaza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Várjá', látom, elakadtál valahol.

1, egy muzulmán hacker meghackelte a DK honlapját, ( amiért valószinűleg fizettek neki).
2, a széljobb utálja a DK-t, mint az idegen szart.
3, a széljobb erősen szimpatizál a muzulmánokkal

Következtetés?

(Ha esetleg azt mondanád, hogy nem a széljobbtól indult ki, mert azoknak a muzulmán hacker ingyen is megcsinálta volna, azt mondanám, hogy nincs kizárva, hogy a muzulmán hacker csak a nem muzulmánoktól akar pénzt kérni, de ezt mos hagyjuk. :)
A @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A faluból olyanok dolgoznak kint tömegével, akikről ez ember el nem hinné, hogy két értelmes szót ki tud nyögni angolul. (Asszony angolt tanitott az általános iskolában.)
Baszki... a NER lovagja:

"Hitelrontással vádolja a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövetet. A szervezet becsületbírósága Szucher Ervinnek, a Krónika újságírójának a védelmében foglalt állást.

Szucher az év elején „Erdélyi földvásárlásra készül a magyar állam” címmel közölt interjút a Krónikában Szabó József Andorral, a bukaresti nagykövetség mezőgazdasági attaséjával. Ebben Szabó többek között arról beszél, hogy „van erre egy programunk, amelynek az a lényege, hogy ha valaki a földjét el szeretné adni, akkor olyan szerződést köthet a magyar állammal, amelynek értelmében életjáradékot kap”, utólag azonban Zákonyi a Népszabadságnak nyilatkozva cáfolta, hogy lenne ilyen program, és tagadta, hogy a beosztottja egyáltalán interjút adott a Krónikának. Emiatt a bukaresti magyar nagykövetség helyreigazítást kér a laptól. Szucher ezután a MÚRE rendelkezésére bocsátotta a hangfelvételt, a szervezet becsületbírósága pedig megállapította, hogy az interjú valódi, a beszélgetést nem manipulálták, a hanganyag pedig megegyezik a Krónikában közöltekkel. Az interjú készülésénél szemtanúk is jelen voltak.

Mindezek alapján a MÚRE becsületbírósága megállapította: „Szucher Ervin szakmai hitelét rontja Zákonyi Botond nagykövet kijelentése. (...) Emberileg, etikailag méltatlan egy magyar hivatalosság, ebben az esetben a bukaresti magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja tévedését, esetleges diplomáciai ballépését egy újságíró hitelrontásával fedezni.”
nol.hu/kulfold/eloszor_meghazudtoltak__most_hitelrontassal_vadoljak_a_bukaresti_magyar_nagykovetet

Szerintem is, a libsibolsik lesznek...
Fogadunk, hogy a Mandineren a pártkurvák nem fognak rajta csámcsogni??? :)
@DarthVader:
"Következtetés?"
A ... libsibolsik voltak! Netán a zsidók... vagy a Gyurcsány... Logikus! :))
"Zákonyi Botond személyében kisebbségpolitikai szakértő, volt brüsszeli diplomata vette át a héten a Magyar Külügyi Intézet (MKI) vezetését; mint az MTI-nek kedden elmondta, a magyar külpolitikai szakembergárda rendszeres továbbképzésével tervezi bővíteni az intézmény tevékenységét.

A 41 éves, történész végzettségű, nemzet- és szomszédságpolitikával foglalkozó kutató az MKI igazgatói székében Magyarics Tamás amerikanisztikaprofesszort váltja, aki ősztől Magyarország írországi nagykövete lesz. Zákonyi Botond kifejtette: úgy tervezi, hogy a Külügyminisztérium háttérintézményeként működő MKI tucatnyi kutatója rendszeresen előadásokat tart majd diplomatáknak, a hagyományos külpolitikai témák mellett tájékoztatást adnának például az Európai Unió intézményrendszerének változásairól.

A történész az Eötvös Loránd Tudományegyetem elvégzése után, az 1990-es években a Pro Minoritate alapítványnál, az azonos című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, elsősorban az emberi és kisebbségi jogok témakörét, valamint a közép-európai népek együttműködésének lehetőségeit tanulmányozta.

A Külügyminisztérium munkatársaként 2000 óta Dél-Kelet-Európával, elsősorban Romániával, továbbá Törökországgal, Görögországgal és Ciprussal foglalkozott; diplomataként Romániában, Moldovában és Brüsszelben, az EU melletti magyar állandó képviseleten volt külszolgálaton. Elmondta, hogy 2009-2010-ben ő volt a magyar nemzeti kisebbségek brüsszeli érdekképviseleti irodájának első vezetője. A határon túli magyar politikai szervezetek kérésére létrejött, a magyar kisebbségek érdekében lobbitevékenységet folytató iroda "valódi újdonságot jelentett a magyar nemzetpolitika eszközrendszerében" - állapította meg.

Az MKI élére a külügyminiszter által kinevezett Zákonyi Botond kifejtette: a külügyi intézet kutatói függetlenek, "ugyanakkor nyilvánvaló elvárás, hogy a kormány külpolitikai programját figyelembevételével kutassanak és publikáljanak"."

Egy szánalmas NER seggnyalonc...
@DarthVader:
Ez a középiskola azért az első 5-ben van... 10 éve tanul németül a kölök, 5 éve angolul... rendszeresen olvas angol könyveket.
Nem sokat fogom látni.
@DarthVader: Értem. Tehát te levelezgetsz a muzulmán hackerrel de nekem kéne megmondani, hogy kicsoda, micsoda.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ilyesmik várhatóak majd a nagy ballib összeborulás házatáján is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt hittem, MANCS-ot :)) Jó ideje levették az ujságos polcról, na mondom, új idők, új szelek? de nem... :)
@Orica Középföldi:
Papcsákról, mint látom, kiderült, hogy ügyvéd.
Hát lehet egy ügyvéd korrrrrupt? Ugye hogy nem.
Ámde, ha a bíróság elítéli, lehet-e ügyvéd? Amíg ezen problémáztam, este lett. Majd reggel folytatom.
Most legyen jó éjszakád, üdítő álmod.

Seres László: Korrupt a világ

Korrupt a világ. Sustorgón, szepegőn
a dagadt cent mosott dollárra vált.
Tónusos sus-musok koncra epedőn
sakálok közt kiáltanak sakált.

Korgó gyomor se leplezi, hogy éhes,
az alku fennkölt, a tét vérre megy.
Tiszta szándékban a szó szövevényes,
nem tart vissza erkölcs, se félelem.

Ki ítél itt, egybefolyt a bűn s erény,
vérfertőzés, emésztő métely ez,
vakít láthatatlan, mint a szembefény.
Belepusztulunk mire vége lesz.
-
-
-
Szép almokat a nyulaknak, mókusoknak fűegereknek és egyebeknek, hideglelős ébredést a hétfői koránkellllllőknek.
@DarthVader: Az az igazság, hogy egy muzulmán ismerősöm sincs.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szulimán például megkövülve vár, a törökök atyája pedig a kispesti - róla elnevezett - téren.
Ehhez képest ki tud például bármit is Julius Abdulkerim Germanusról?
Olvass-e valaki a Bengáli tűz,vagy a A félhold fakó fényében című írását?
@Orica Középföldi:
Eredetileg Kartal Zsuzsára gondoltam, de a mai Papcsákos indíttatásra ez alkalmasabb volt.
az az igazság, hogy van egynéhány tartaléknak, de valahogy mindig másokra találok, néha úgy is, hogy nem is keresek.
@dr. jenőke (jenőke):

Olvastam Germanus könyveit. Nagyon szerettem:)
Fantasztikus pali volt.
@dr. jenőke (jenőke):

Azért Papcsák sok gondolatot nem érdemel, de a vers passzol:)
@Orica Középföldi:
Még valamit: Kartal Zsuzsa is kispesti volt, a Templom térnél lakott (Ady Endre út), de lehet, hogy csak egy időben. Akkortájt (mintegy 8-10 éve) néha találkoztam is vele.
Gondolom verseit Knószosz is értékelte volna, mint lokális patriatata.
Na én lépek aludni, de ezt még elküldöm nem csak Rodeónak. :)

youtu.be/PRf52Vw2Ejw

Jó éjt mindenkinek.
@Orica Középföldi:
Papcsák olyan típus megtestesítője, amelyik kétségessé egy hivatás hitelességét.
Volt ügyvéd ismerősöm, aki az Antal és az első Orbán kormányzás idején olyan párt kitűzőt tett fel, amelytől várható volt a bíró kedvező véleményre hangolása. Nagyon bántotta, hogy nem tud bekerülni a politikusi körbe.
Bekerült.
Addig ismertük egymást.
@dr. jenőke (jenőke):
Germanus Gyula... ejj de jó kis könyvei vannak.
@Orica Középföldi:
Persze, hogy nem. Értetlenkedtem addig, míg ki nem derült, hogy miért is maradnak el a visszahívások, vagy a közös munkák elszámolása, de tudomásul vettem, hogy korpásodik.
Nekem elég sokba került a nem elszámolás, de úgy döntöttem, nem foglalkozom vele, nem éri meg.
Most balatoni ingatlanokat gyűjt és - ahogy másoktól hallom - ha nem is koprofág, de eléggé szarrágó lett.
Idomult és rendszerkompatibi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Utólag értékelve a gyerekkort, furcsa, hogy csaknem azonos koromban olvastam például a Fulkó lovag várát, C. W. Ceram Hettiták regénye, az Ivanhoe és más könyveket, amelyekről mélységében beszámolni talán nem tudnék, de hatásukat tagadni sem.
A mai gyerekeket féltem, de nem mondhatom, hogy az általam bejárt út jó volt, amikor minden nap vámpírok, és pókemberek röpködnek a tévében és dinoszauruszok kelnek életre a mocsarakban.
Bármilyen furcsa, a legtöbbet még a Vér és homok, vagy mi adja, pedig az is messze esik Jan Spartacus című könyvétől.
@vitéž munkášőr:

Ha az emeletes szoborcsoport felső részében VV Tücsök cicit, Orbán pedig atomot villant, és az alsó részében Julianus barát keresi az őshazát három előtte lebegő árva leány haját követve, akkor minden rendben. Lehet nyolc és fél is.

Igen, legyen progresszív és realista!
@huzzadneki shakespeare: Hornék a "Tocsikba" belebuktak! Most 100 tocsik van! Megnőtt a tűréshatár? Galíciai gyökerektől mentes politikus gárdát kéne megpróbálni!
@vitéž munkášőr: De hát pont azt olvasom, hogy a csúnya nácisas rátelepszik Gábriel arkangyal jóságos alakjára. :)

"A romokká tört, szárnyait szegett kultúrára egy nagyobb hatalom telepszik rá, ez a Harmadik birodalom, illetve az azt megjelenítő náci szimbólum: a birodalmi sas. Formai megfogalmazásában tökéletes ellentétje Gábriel arkangyal alakjának."

index.hu/belfold/2014/01/19/gabriel_arkagyal_es_birodalmi_sas_lesz_a_szabedsag_teren/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)

és akkor még finom voltál és "nőies"!
@guma: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az emlékműhöz is igaz, a korábbi linken levő szövegben levő forrás @GeoCracker:

A magyar haderő vezetése a Gestapóval egyeztetve oldotta meg Kárpátalján falvak szinte teljes kiirtását. Amint éppen "megszállták" a gonosz németek a magyar hazát. Ahol különben egy puskalövést sem tettek vezéri parancsra ellenük.
@GeoCracker: :)

fájdalmas de semelyik szimbolikát nem szolgálja csak egy kommersz ízléstelenség halmaza szerintem a terveket nézegetve...
ez pedig azt hiszem egy korrekt megfogalmazás a városszíve blogról:

"Pedig a meghunyászkodásban nincs semmi magasztos. Nem voltunk se angyalok, se hősök, se ártatlan áldozatok 44-ben. És nem voltunk mi Isten emberei se, egy kicsit sem. Az oszlopos, sasos, angyalos építmény tehát nem a német megszállás emlékműve lesz. Ez csak világ legfurcsábban díszített garázslejárata."

propeller.hu/itthon/2857956-igy-kerul-angyalos-sasos-disz

azonkívül, mindig volt pár hülye aki a történelem "kerekét" akarta utólag össze-vissza forgatni, ízesíteni - sőt némelyik a küllőket ellopva gondolja, hogy övé a kerék is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és Gábriel arkangyal minek a szimbóluma?... moé vagy európáé?
@guma: nekem egy bajom van vele, hogy ez így nekem olyan mintha ünnep lett volna a m,egszállás napja.
@jaegtoer:
"Politikai közösségi ügyekben passzíválom magam."
A számviteli szakmában vannak időbeli elhatárolások Átmenő aktívák és Átmenő passzívák
fogalom körben.
Remélem, ez az elhatározásod is csak időbeli elhatárolás, és nem végleges.
@shinichi:
Jól kaptad el tegnapi találós kérdésemnek a lényegét, mert a kérdésben tényleg benne volt a válasz.
Figyelemfelkeltésnek és kiegészítésnek szántam mértékekkel kiegészítve.
Reagálni szerettem volna jaegtoer bejegyzésére, miszerint nálunk a 400-700 euros jövedelem maga a "mennyország".
És még milyen lehetne...
/"és"-sel nem kezdünk mondatot, csupán szónoki nyomaték kedvéért tettem./
Most nem írom le ide, hogy mennyit keres a fiam szakmunkásként németben. És ha itthon van, akkor 1 azaz egy napi kaját visz csak magával, mert ott olcsóbb.
@jaegtoer: szomorúan olvastam soraid...

sajnálnám, ha így döntenél. nem a butaság ami miatt ez az érték a többségnek "álom" és nagy pénz.
ott tartunk, hogy közel 4 millió ember él a létminimum határán.
ezt amennyire lehet "titkoljuk", palástolja az ország.
csak akkor döbbenek meg az emberek amikor már az ételosztásnál a kisgyermekes családok megjelennek, vagy a saját házában fagy meg az idős ember...

ha erről nem felejtkezel el akkor már nem is annyira megdöbbentő, hogy a 200ezret micsoda nagy pénznek tarthatja ez a leszakadt többség...
szeretném olvasni tovább gondolataid...
fújd ki magad vagy főzzél egy jót és lassan térj vissza gondolataiddal, mert kell akkor is ha csak itt kedélyes dumaparti folyik" lábáztatás"közben...
@jaegtoer: én szeretem olvasni az írásaidat
@guma:
Egyetértünk. Elkeserítően, szégyenletesen kevés pénzeket keresnek emberek nagyon sokan. Dolgoznak bejelentés nélkül, mert élni kell, dolgoznak minimálbérre bejelentve és jobb esetben valamennyit zsebbe is kapnak még (gondolj bele, hogy mennyi lesz majd a nyugdíjuk, ha lesz egyáltalán), dolgoznak a közszféra rosszul fizetett pozícióiban óvónőként, ápolónőként és még hosszan sorohatnám.
Egyáltalán nem csodálom, hogy a havi 200 mesebeli fizetésnek számít ebben a körben.

Rossz viccként (előre is bocsánat) most eszembe jutott a régi kuplé: " havi 200 pengő fixszel az ember könnyen viccel".

Ezt @jaegtoernek is szántam. Tudom, vele nem értünk egyet, de azért mégis...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Okmányirodai munkásnak pl. havi 90.
Egész nap ott ülsz egy képernyő előtt, minden 15 percben új ügyfél, pisilni sincs időd.

Nevetséges.
@Kara kán: Na ne röhögtess már. Ez a szakmunkás min.bérnél is kevesebb. Vagy az okmányirodákban 8 általánossal ülnek? Mert néha ez látható rajtuk, hogy protekcióval kerültek oda, nem diplomával.
@OPHELIA:

Nem is kell nekik diploma. De akinek van, az sem feltétlenül keres sokat. Szomszédasszonyom 42 évig volt óvónő megfelelő diplomával, nettó 126.000 Ft volt a fizetése, mikor nyugdíjba ment.
Nem merem megmondani neki, hogy az én nyugdíjam mennyi (igaz, nem is érdekli). De én mocskosmultinál dolgoztam.
@OPHELIA:
Főiskolai diplomája van az illetőnek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: végül is, minek az a diploma? 3x megnézek egy vakbélműtétet, utána tuti, h meg tudom csinálni egyedül is. Tudom, hogy durva példa, de azért egy okmányirodában a fényképezőn és a takarítónőn kívül legyen már hozzáértő szakember
@Kara kán: na, akkor nem is adnék neki többet
süti beállítások módosítása