Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/05/04/m1-fidesz-reklam-torvenysertes-nvb/ És akkor most összedőlt a köz média?... (2024.05.04. 14:46) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.02. 13:12 Fabius

2014: a felderített áfacsalások éve?

Címkék: fidesz áfacsalás helló 2014 cukorbárók

Alig mászik elő az egyszeri választó a szilveszter alkohol és koleszterinmámorából, a hírfolyamra nézve máris a  kismagyar valóságra legjellemzőbb kép rángatja vissza a földre: 

Az újságíró eltűnt cukoráfa milliárdokra bukkant, az egyik cukorbáró NAV tisztet is vesztegetett, és vargamiska szerint minden rendben van

Ezt így ahogy van talán két dologgal lehetett volna túldobni, 1: ha azt is olvastam volna, hogy Horváth Andrásnál szilveszter éjjel is járt valamelyik hatóság, és 2: Orbán Viktor ünnepi "megérkezések" galériájában lett volna egy kubai cukornád ültetvényen pózolás is Fidel tesóval. 

orbán cukor.jpg

Szóval megérkeztünk a valóságba, helló 2014!

Már csak az a kérdés, hogy ez az év a "soha nem látott tisztaságú választások" vagy a felderített adócsalások éve lesz? Áderjankó mondókája szerint nekünk kell összefirkálni a fehér lapot amit magunk elé tettünk. De az talán nem mindegy, hogy a választásokhoz közeledve mi rajzolunk rá péniszt méterest, vagy nekünk rajzolnak továbbra is azok, akik az áfacsalás biznisszel meglopják a költségvetést, azoknak a tollával, akik ezt lehetővé teszik számukra és kivizsgálatlanul hagyják. 

Vargamiska szerint persze a költségvetés körül szügyig gázolunk a faszaságban. Az eredmények akkorák, hogy árnyékában apró keresztbordának látszik a Himalája a felcsúti határban kitaposott gyalogúton, az új évi költségvetés biztosított, mint egy kormányközeli CIG ügyfél, már "csak" a bevételi céloknak kellene valahogy teljesülni. Amihez talán jól jönne, ha az eddigi csalók is fizetnének áfát, de könnyen lehet amit ennyire nem keresnek, az túlságosan nem is hiányzik. Esetleg könnyebb a tranzakciós illetéken meg a mobil percdíjon följebb csavarni a prést, még az lehet. 

Őszintén kíváncsi leszek mire fut majd ki ez az ügy. 

Mert Pártunk gondosan előkészítette a kiskaput a cukorbáróknak, még ha meredeken hangzik is ez így elsőre. De vegyünk csak egy életszagú példát máról. Az Index cikke ugye arról beszél, hogy a Sovereign cégcsoport mindenféle trükkökkel elokoskodik pármilliárd cukoráfát. Mit tesz Isten, legfrissebb törvényével aszongya nekik a kormány, hozd haza a pénzt a liechtensteini offsórból, tedd be Stabilitás Megtakarítási Számlára öt évre, és ezzel tisztára mossuk neked. Volt bűn, nincs bűn, lófaszt kell itt nyomozgatással meg cégalapítás-bedöntéssel szarakodni. 

Ezek után kell meglepődni, hogy nem kapkodják el a vizsgálgatást és Horváthot baszogatják az adócsalók helyett? Lehet tippelni, Feleim, a nagyhalak közül mennyit fognak lehalászni bármilyen vizsgálattal, és hánynak fog idézés helyett Pénzmosoda Számlakivonatot kézbesíteni a postás. 

 

 

382 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr855721275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz támogatja a pénzmosást 2014.01.06. 02:14:27

Decemberben mégis kijött a nemzetközi pénzmosási megállapodásainkkal szembemenő Stabilitás Megtakarítási Számla végrehajtási rendelete. Az elgondolás az, hogy akik svájci bankszámlákon parkoltatták eddig a nem teljesen tiszta vagyonukat, most hozzák má...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.02. 13:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valld be FAB, hogy Rodeót akartad kiakasztani a posztolt képpel?? ;)
A kérdésedre válaszolva tuti, hogy ez az év a "soha nem látott tisztaságú választások" éve lesz. :)
Megszorítás jöhet a választások után
A devizahiteles ügyre is végleg pontot tehet majd
az új kormány egy banki elemzés szerint.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F02%2Fmegszoritas_johet_a_valasztasok_utan%2F

--------------------------------------------

624 millióba került
a Magyarország jobban teljesít-kampány

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F02%2F624_millioba_kerul_a_magyarorszag_jobban_teljesit_kampany%2F

--------------------------------------------

A vártnál jobb lett a 2013-as költségvetés
Legalábbis az NGM holnapra szóló meghívója szerint.

www.portfolio.hu/gazdasag/a_vartnal_jobb_lett_a_2013-as_koltsegvetes.3.193489.html

------------------------------------------

Lázár: Még nem biztos a harmadik rezsicsökkentés
Az első negyedév gazdasági, társadalmi, politikai eredményeitől is függ - mondja az államtitkár.

www.portfolio.hu/gazdasag/energia/lazar_meg_nem_biztos_a_harmadik_rezsicsokkentes.3.193487.html
hagyhattál volna még egy kicsit fetrengeni abban a hangyányi alkohol-, és koleszterin-mámorfertőben.
jahhh, akkó ide is:

beszédes mondatok, a kiemelés tőlem:

"Hozzátette: a hivatal emberei az eset valamennyi körülményét áttekintik majd, amikor meghozzák döntésüket. Ha a vállalkozás minden tőle telhetőt megtett, >>>>drasztikus <<<< fellépésre nem kell számítania – mondta Aszalós Andrea. Hozzátette, hogy tömeges üzletbezárás nem kerülhet szóba."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20140102-a-nav-azt-igeri-nem-lesz-tomeges-uzletbezaras.html?sec-2
"Alig mászik elő az egyszeri választó a szilveszter alkohol és koleszterinmámorából"

baszódjatok meg az alkoholmámorotokkal, babát várunkk, már egy hónapja csak a bolt polcain láttok alkoholt, meg amikor a szomszédok pezsgőt bontottak újévkor, akkor átlestem a kerítés fölött, és elkaptam a dugót, azt szagolgatom második napja...
Egy nappal a megszűnése előtt az NFÜ még kiírt egy rekordközeli, hárommilliárd forintos kommunikációs tendert

Ezen felül kétmilliárd forint jut a turizmus kommunikációjára is, csak gyorsan kell jelentkezni!

444.hu/2014/01/02/egy-nappal-a-megszunese-elott-az-nfu-meg-kiirt-egy-rekordkozeli-harommilliard-forintos-kommunikacios-tendert/
számoljunk
van ugye a Laki-ügy, 4 mrd. laki+cba
van a sovereign-sztori, alsó hangon ott is 4 mrd.
van a megnevezett 'cukorbáró', ismeretlen ügy, 2,5 mrd.

ez, akárhonnan nézem, 10 mrd, és 3 fő/cég. horváth szerintem nem túlzott az 1700 mrd-al, hiszen az (akárhogyan is számolom 1700/5=) 340 kis adócsaló céget feltételez, amit simán el tudok képzelni ebből az országból, beleértve az 1500 céget magába foglaló III. emeleti lakásokat is.
áááááááááááááááááááááá, én neeeem kaptam, megyek is a Dunának

"Levelet kaptak ma a budapesti I. kerület lakói Orbán Viktor hadügyminisztertől és Rogán Antal tábornoktól, a rezsiharc ellen induló magyar csapatok vezetőjével. Illetve nem is magyar csapatok, hanem a Magyar Csapat. Valami azt súgja, hogy ez az izé lesz az új polgári kör, amibe nagyon sürgősen bele kell lépnie mindenkinek, aki igaz magyar, és aki 2014 első hónapjaiban nem tud magának értelmesebb foglalatosságot a politikai kampányolásnál."

444.hu/2014/01/02/elvtarsak-a-part-elharcosai-a-magyar-csapatban-gyulekeznek/
Bocs, hogy ennyi de nagyon érdekes írás.

Hatalmon kívüli politika - politikán kívüli hatalom

Nem új politikusok kellenek, hanem olyan civil intézmények és erőközpontok, amelyek odateszik a politika torkára a kést és kikényszerítik a közhatalom meg a szervezett üzlet szétválasztását, a proli tömegek hergelése és butítása helyett a felemelésükre, öntudatra ébresztésükre törekszenek, továbbá olyan politikai döntéseket kényszerítenek ki, melyek célja a közjó és szempontja a fenntarthatóság. A huszonegyedik századi politika súlypontja a hatalmi intézményrendszeren kívül van.

A modern társadalmak huszonegyedik századi törésvonalát ne a jobb-bal tengely mentén keressük! Nem is a tőkések meg a munkások, a nyugdíjasok meg a járulékfizetők vagy épp a vallásos meg az ateista polgárok közt húzódik majd. Az új évszázad valós téttel bíró küzdelmét a szellemi közép folytatja majd a civilizációnkat eluraló és lassan, de biztosan fölszámoló politikai és gazdasági arisztokráciával szemben. Ennek a világrendnek alapvető jellemzője, hogy a politika és a gazdaság olyan mértékben fonódott össze, hogy valamennyi közéleti cselekvésük vagy rövid távú politikai vagy hosszú távú gazdasági haszonszerzésre szolgál, miközben egyetlen víziójuk a jövőről mérhetetlen hatalmuk és pénzük biztosítása és lehetőség szerinti növelése. Mindez egy olyan globális közegben zajlik, melyben elkerülhetetlennek látszó környezeti katasztrófa fenyeget, súlyos nemzetközi pénzügyi válságot élünk át, a szociális vagy emberjogi igazságtalanságok pedig mindennaposak.

A huszonegyedik században immár részletkérdés, hogy a politika és az üzlet között épp milyenek az erőviszonyok, mert akár Putyin, akár Orbán rendszerére gondolunk, akár az olaj- és fegyverlobbi által felvásárolt amerikai kormányokra, az eredmény mindig ugyanaz. A politika és a gazdaság szoros szövetsége emellett minden esetben kiegészül a lelki és szellemi értelemben is elzüllött választók millióival. Ezt az agresszív, önző és saját érdekeit végiggondolni képtelen tömegemberekből álló mélyproli masszát a hatalmi kaszt tudatosan mérgezi hol politikai fanatizmussal, hol fogyasztói közönnyel. A szellemi közép mára a "négy láb jó, két láb rossz" gyűlölködő közéleti és konzumidiótái illetve a politikusok valamint a cégek közé szorult. Túszul esett, ugyanis tagjainak függetlensége, rendszerkritikus szemlélete és szándéka a változás iránt egyszerre jelenti ennek az igazságtalan és fenntarthatatlan világrendnek a végét valamint a bolygó meg a civilizáció jövőjét.

A civilek legnagyobb tévedése, ha azt gondolják, úgy tudnak a jelen helyzeten változtatni, hogy politikussá válnak. Túl sok civil hagyta el mára a komfortzónáját, és látott hozzá maga is a lumpen tömegek korrumpálásához, keresett pénzes vállalkozókat, hogy azok fizessék a kampányát, és biztosította számukra befektetésük megtérülését a választási szereplés sikere esetén. Rendszerkritikus gondolkodású értelmiségiek tucatjai tömörültek ennek szellemében frakciókba és váltak pártgépezetek fogaskerekeivé az utóbbi évek során. Én ezzel szemben úgy gondolom, hogy minden erőt a civil világ megteremtésére kell összpontosítani. Az internet immár megteremtette a lehetőséget, hogy a szellemi közép végre megszerveződjön, hogy valós közéleti tényezővé váljon pusztán azáltal, hogy képes jelentős tömegeket mozgósítani és szervezetten cselekedni. Nem új politikusok kellenek, hanem olyan civil intézmények és erőközpontok, amelyek odateszik a politika torkára a kést és kikényszerítik a közhatalom meg a szervezett üzlet szétválasztását, a proli tömegek hergelése és butítása helyett a felemelésükre, öntudatra ébresztésükre törekszenek, továbbá olyan politikai döntéseket kényszerítenek ki, melyek célja a közjó és szempontja a fenntarthatóság. A huszonegyedik századi politika súlypontja a hatalmi intézményrendszeren kívül van.

Ha mindez megvalósulna, nem volna többé igazán érdekes, hogy melyik ügyeletes pszichopata trónol épp a miniszterelnöki székben, ugyanis lenne fölötte társadalmi kontroll. A hatalma csupán addig ér valamit, amíg mondjuk félmillió ember egyidejűleg le nem teszi a munkát. Vagy amíg ugyanez a félmillió azt nem mondja, hogy ha folytatod ezt vagy azt az ámokfutásodat, akkor legközelebb az ellenzékedet szavazom a bársonyszékekbe. A szellemi közép állítja elő a virtuális és anyagi javak döntő hányadát. A szellemi közép képviseli a kulturális progressziót. Hiába tudják leszavaztatni Bereményi Gézát és Pintér Bélát két Szalacsival meg három Polgár Jenővel, ez a fölény kizárólag a szavazófülkékben realizálható. A való életben tudjuk, hogy az eredmény egészen más.

Az atlatszo.hu tökéletes példája és bizonysága a fenti állításnak. Sikeres, erős civil hadállás, túl a pártlogikán, túl a zsákmányszerzésen. Néhány elkötelezett ember máris többet tett egy élhető Magyarországért, mint bármelyik ellenzéki frakció.

atlatszo.blog.hu/2014/01/01/puzser_robert_hatalmon_kivuli_politika_politikan_kivuli_hatalom
Lehet számolgatni:
Egy főre jutó éves hazai cukorfogyasztás mintegy 35 kg/fő
ország-létszám: 10.000.000,0 x 35 =350.000.000,0 kg
1 t (tonna) = 1000 kg
Áfa (becsült) 50,-Ft/kg
a Nagy Ország Rablás évei ezek !

soha nem volt ijjen bűnszervezet a világon
ami ijjen ügyesen ijjen gyorsan egy egész országot lenyúlt volna...
Varánusz az egy hüllő!

Testhőmérséklete visszaesett ez korlátolttá teszi agyműködését.

A hideg fej ezért ilyen hüllőségekre sarkallja:

"Vargamiska szerint persze a költségvetés körül szügyig gázolunk a faszaságban."

Vargamiska mindössze csak azt mondta, hogy Magyarország jobban teljesít.

A jobb és a "szügyig gázolunk a faszaságban" állítás közötti különbséget a
hüllő kihűlő agya nem képes érzékelni.

Magyarország jobban teljesít!

A ballib kormányoknak soha sem sikerült teljesíteni a hiánycélt, tartósan megmaradt Magyarországa túlzott deficit eljárás alatt.

Kockázatok övezik az idei és jövő évi hiánycélt, de Brüsszel teljesíthetőnek látja - véli kedden kiadott őszi előrejelzésében az Európai Bizottság (EB). Vagyis Brüsszel egyelőre nem indít Magyarország ellen újabb túlzott deficiteljárást,

A GDP arányos államadósság idén 80 felett ragadhat, ez főként a forint árfolyamának mozgása miatt még néhány tized százalékkal változhat. Azonban az államadósság növekedése megállt, és Brüsszel egy lassú csökkenést vetít előre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
próbáld ki a cukornádaratást machete-vel...és ÁFA mentesen

brühüyyy

nem vagyok beakadva úgyhogy nem is tud kiakasztani
@Vidéki:
jé megjött vidéki álnéven kuminelvtárs esetleg a zajbej vagy pancsenláma hamár pancs legyen láma

brühüyyy

mit írtál béla? te érted? mert egyébként zagyvaság és értelmetlen kecekóca

brühüyyy

menny igyál tovább az legalább meglátszik rajtad
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja, ja!

nemhogy üzletbezárások nem lesznek, hanem egyenesen meg lesznek mentve!
@Vidéki:
na tessék, egy fidesznáci odafigyel arra amit Brüsszel mond.
hát hova fajul még ez a világ?
@Vidéki:

"A jobb és a "szügyig gázolunk a faszaságban" állítás közötti különbséget a
hüllő kihűlő agya nem képes érzékelni."

Nézzél a médiátokba gyökér és mindjárt elélvezel a "faszaságtól"!!

Mitől jobb? Barom!!!
akinek nincs képe az ötvenes évekről itthon, avagy a 30-as-ról a németeknél, sürgősen olvassa el ezt a "gyöngyszemet", íme ez itt (M)Agyarország 2014-ben, és az neki dicső vezérei:

444.hu/assets/orban-level-760x1013.jpg

444.hu/2014/01/02/elvtarsak-a-part-elharcosai-a-magyar-csapatban-gyulekeznek/
Mehet pólóra: "A magyarok a svájciaknál is tisztábbra mossák!"
@Vidéki: Te Vidéki, akkor tessék:

www.portfolio.hu/gazdasag/hogy_allunk_europahoz_kepest_a_valsagban.1.193320.html

Ja még valamit, nincs termelés... Akkor honnan lesz GDP és a többi karvaly-tőkés, globalo-böllér izé, amihez méri magát a Duce- bonsai?
@Secnir: "baszódjatok meg az alkoholmámorotokkal, babát várunkk, már egy hónapja csak a bolt polcain láttok alkoholt, meg amikor a szomszédok pezsgőt bontottak újévkor, akkor átlestem a kerítés fölött, és elkaptam a dugót, azt szagolgatom második napja... "

A kedves kismamához van szerencsénk?
@épészmérnök: csak a kispapához, úgy is mondhatnánk, a sofőrszolgalatos nem kábulhat ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mitől?

azt kérdeztem arattál e cukornádat machete-vel

erre azt válaszoltad, hogy meg vagy nyugodva

ez olyan fidesz logika?

brühüyyy
@épészmérnök:
kismama az apád fa**a, én a kispapa leszek, aki majd fuvarozza kismamát. józanul. ezért is oly nehéz elviselni @Vidéki: -t.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
pedig ha elég ügyesre iszod magad akkor le is vezetheted a szülést

az afrikai néger asszonyok a folyóparton mossák a szennyest ami abból áll, hogy szappanoznak és szakpodják egy nagy lapos (mint a krikett útő) fával és öblögetnek és ha rájön a fájdalom akkor terpeszt és megszüli, megfürdeti, hátára köti egy batyuban és mos tovább

túl van ez komplikálva

brühüyyy

a gyereket egyelőre ne itasd
Lehet, hogy Vargából is csak az alkohol beszélt. Mint a nemzeti összetartozóból
endresy.blogspot.com/2014/01/nemzetpolitikai-diszkirimancio.html
@Secnir:
pedig én is asszittem, hogy te vagy aki horgya

brühüyyy

attól vagy ilyen ideges meg felajzott mert nem iszol eleget

sűrgősen pótold eme hiányokat
@Vidéki:

"__A jobb és a "szügyig gázolunk a faszaságban" állítás közötti különbséget a
hüllő kihűlő agya nem képes érzékelni.__"

annyit kívánok megjegyezni, hogy a Te melegvérű agyad működésének megnyilvánuló jeleiből is lehetne -akár- messzemenő következtetéseket levonni, feltéve, ha megérné a fáradságot. a "jobban teljesít" szlogen szemmel látható benyalásával azonban máris megkíméltél egy alaposabb elemzésre késztetéstől.

"__A ballib kormányoknak soha sem sikerült teljesíteni a hiánycélt, tartósan megmaradt Magyarországa túlzott deficit eljárás alatt.__"

nem vitatva azt, hogy a ballib kormányok túl is teljesítették a hiánycélokat, a Főnök kormánya is erős kozmetikázás után ragadtathatja magát arra rögvalótól enyhén elrugaszkodott álomfelhő képzettől, miszerint jobb náluk, feltéve, hogy figyelembe veszi a két hónapon túli szállítói tartozásait, valamint azokat a 2013. évi november hó közepe előtt keletkezett fizetési kötelezettségeit, amelyek teljesítéseit eleve a 2014. évi fizetési határidőkkel vállaltak, az átvállalt és átütemezett önkori adósságszolgálatot sem kihagyva nem baj, mert a szocik még ezzel együtt is túlteljesítettek e tárgyban, viszont most mégis vastagabb a púder, s rikítóbb a smink. deesse baj. boldogújobban évet, és még annyit, hogy saját szerszámmal és nuncussal kéretik a csalánosba gázolni.

aztán az a "jobban teljesítés" így néz ki:

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

azaz:

2010. május: 19.933,4 mrd HUF
2013. november 22.453,3 mrd HUF

csak időközben megkönnyítették a lakosság zsebét a nyugdíjmagtakarításaik 2700 mrd HUF zsetontól, amivel természetesen szintén jövőbeni többletkiadásként kell számolni.

no, te jobbanteljesítő, számolgass még egy kicsit.

a lopott jószágok természetesen most nem kerültek szóba mert az egy másik fejezet.

mint ahogy azt se nagyon képezze vizsgálat tárgyát a nyugodt büfizés érdekében, hogy a bérszínvonal emelkedése mely szektorra volt jellemző, és a versenyszférában miért maradtak el az "országos" átlagtól.
@Secnir: Akkor ez egy különlegesen jó év lesz, a legjobbakat kívánom!
És gratulálok, hogy megálltad az évvégi ünnepeket ivás nélkül. Kalap le.
Állami támogatást kapnak a golfosok.
Az állam 15 millió forinttal támogatja a golfot.
Ezt a sportért felelős államtitkár jelentette be.
@dr. jenőke (jenőke):

a gól támogatása mellett a golf támogatása igazán nem tűr halasztást, különös tekintettel arra, hogy e széles tömegbázissal rendelkező sportág igazán rászorul egy kisampullás kösszpénzes injekcióra, cserébe néhány életmentő műtét emberhalasztó átütemezése igazán tűrhető halasztási kategóriába tartozik...
@Penivaldes: @épészmérnök:
majd akkor gratuláljatok, ha már az orvos kezében lesz az 50k
Üdv a Magyar Csapatnak! :))
@Vidéki: Na, bazzz, már itt is rontod a levegőt, te, agyatlan barom?!

Mennyé' vissza a V'bőrre, oszt' véggyed meg az EBH-t!
Figyelem!

Megkérem minden értelmes(nek tartott) kommentelőtársat, hogy ennek az ecceri @Vidéki: agyatlan baromnak SENKI NE VÁLASZOLJON!!! Ez egy félbites naridroid!
@Marcellusca: hehe, ösmerjük őkigyelmét, el is tűnt a balfenéken :D
@Secnir: Backi, bennfentes vagy? Már időben gyórtatok a GYED/GYES-extrára?
Valld be, gecó! :DDDD
@Vidéki:

Aztabazmeg! Címlapon kívüli ügyeletben vagy?

'sztán a Magyar Csapatba belépté-e már?

Gondolom olyan összetett kérdésekkel, mint az áfacsalásról és kormány-pénzmosodáról vélemény ne zaklassalak.
@rodeo36: Á, egy fenét.
Attól, hogy az uccsó hónapban már nem lehet szexelni.
Ő meg - jó keresztyén módjára - csak az utódnemzés érdekében elkövetett misszionárius pózt ismeri, gyakorolja. Már, ha lehet. :D
hűűűbakker, csak nem???

Sportcsarnokban szavazhatnak a londoni magyarok

A külügyi államtitkár szerint 350 ezer olyan magyar választó élhet külföldön, akinek nem adott a levélben voksolás lehetősége. A többségük két országban koncentrálódik, nagy számuk miatt nekik - a helyi hatóságok engedélyével - különleges megoldásokat találnak ki. A több mint félmilló, kedvezményesen honosított határon túli magyar közül eddig 95 ezer regisztrált a választásra.

hvg.hu/itthon/20140102_valasztas_2014_kulfoldon_szavazok
@rodeo36: Hát mert mindig olyan türelmes vagy velem mint apa a hülye gyerekével. :)
@jaegtoer:
Medgyessy a természetjárást és a zenét jelölte meg hobbinak. Emellett a golf iránti elkötelezettségét jelzi, hogy a szövetség elnökének választották.
Nem tudom, hogy még elnök-e, vagy sem.
@GeoCracker:

Na azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi a bánatos lófasznak nekünk egy német megszállásra emlékeztető emlékmű?

Viktornak nem volt jobb ötlete Merkel bosszantására?
@Fabius: Hááát a többiről nem is beszélve, de tényleg minek? :)
@Fabius:

"Viktornak nem volt jobb ötlete Merkel bosszantására?"

De biztos van, csak az nem meri bronzba öntetni:))
@GeoCracker: Egyébként szerintem is jobb lenne ez az emlékmű mondjuk valamelyik orosz katonai temetőben vagy akár a fiumei úton, ahol baz nagy ruszki parcella van, csak erre a célra amit amúgy épp mostanában újítanak fel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ami helyes dolog. Mert bármennyire is negatív kép él bennünk erről a felszabadításról, mégis csak ők tették. Plusz abban, hogy Horthy megúszta Nürnberget Sztálinnak is szerepe volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

képzeld ha a medúzák megszervezik a fideszt? és ÁFA-t kezdenek csalni meg lopni...

brühüyyy

valami olyan eredményre jutnának mint @vidéki

és a többi hasonló medúza
@Fabius:
szvsz Merkel medúzának tekinti és átnéz rajta

brühüyyy
Ez az emlékmű lehetne közvetlenül az azeri emlékmű mellett.
Szerintem úgy volt, hogy ültek és azon rágódtak, hogy kinek a szavazatára van nagyobb szükség a liberális-zsidókéra vagy a Jobbik szimpatizánsaiéra. Látjuk melyik nyert.
Lehetne az emlékmű egy feltekert szőnyeg.
@Marcellusca:

melyik misszionáriust? mert abból is kétféle van...brühüyyy

egyik az égnek dobott terpesz a másik meg a térdeplő terpesz...homorítva

a homárok ezt ismerik

nem vagy elég univerzális
@Marcellusca:

"Meg a hányásodban? :D "

Kedves Mamádnak is boldog új évet kívánok tisztelettel, kézcsókkal.

J.
@jaegtoer: ne a 2010-es májusi, hanem az áprilisi adatot nézd, a májusiban már benne van a két ökör megszólalása miatti forintbedőlés. Áprilisban valami 19300 MD volt, most október végén 22400 MD. több mint 3000 MD-dal több az államadósság, mint 4 éve, közben eltűnt a korábbi adósságba beleszámolt manyup vagyon, (amit majd a jövőben kell nyugdij formájában kifizetni, de mivel nincs, nyugdij sem lesz. Egyszerű ez. )
Lehet itt "elmúltnyolcévezni" napestig.Az utóbbi négyet mégiscsak Viktor kúrta el.Egyedül.Még csak olyan se akadt,aki azt mondta volna neki-kurva anyádat.Én mondom.
@V-PORT: Szerintem "felszabadításról" nem beszélhetünk. Maradjunk annyiban, hogy ugyanaz a tisztelet és egy emlékhely a szovjet/orosz katonát is megilleti, mint bármely más nemzet katonáját, aki magyar földön esett el. Ennek viszont nagyon nem jó helyszíne a Szabadság tér, arról nem is beszélve, hogy valóban van rajta olyan önkényuralmi jelkép, amely a törvény szerint nem is lehetne közszemlén. Vagy te tudsz olyan német katonai sírt, amin horogkereszt van?
hmmmmm:

Dupla annyit fizethetnek a kereskedők a hatósági ár miatt
Vámos György szerint az online kasszák adatforgalmáért piaci alapon jóval kevesebbet kellene fizetni.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/dupla_annyit_fizethetnek_a_kereskedok_a_hatosagi_ar_miatt.4.193495.html
@V-PORT: kb, megint megy az agyatlan jobbklikkes propaganda, a sok egybitesnek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért a történelemkönyvek szerint mégis csak a szovjetek "szabadították fel" fél Európát. Bár ki tudja, lehet, hogy az államosított tankönyvben más lesz.
@Fabius: 'eccsapatvagyunkjuropviharostengerén..megvíjjukharcunkatádázrezsidémonellenwazz!!!"

'mé,mikor kaptunk gólt utoljára?'

www.picgro.com/images/2014/01/02/9448196714450395736191830100069n.jpg
@V-PORT:
2014-1945= 69 év
a világ és főleg Europa hűvös fejjel és lassan újraértékelhetné az eseményeket és a különféle szerepeket

nem mindenki bűnös aki akit elmarasztaltak és nem mindenki hős akit annak tituláltak a nagyhírtelen összerántott "megállapodásokon" mialatt már akkor és előtte 6 évvel mentek a háttértárgyalások és azok sikerei vagy sikertelenségei döntően befolyásolták a nem történelmi végkövetkeztetést...nagyon sok történelmietlen érdek jutott érvényre

kutva piszkos ügyek vannak szerte széjjel és ugyanúgy, mint -legalább kimondani, ha el nem is ítáljük a jog szerint- a magyar múlt ami már volt millió féle és még sok változat készűl mialatt a valóság egy és oszthatatlan

ez nehéz ügy de enélkül szar az egész

brühüyyy
@DarthVader:
Egy apró következtetés.
700 mrd tűnt el a lakossági banki betétekből, és átment befektetési alapokba és államkötvényekbe.
Kvázi a 700 mrd növelte az államadósságot, a bankbetétek megszüntetése csökkentette a bankok finanszírozási, hitelezési lehetőségeit. Pont.
@gazoló:
ja, mert nem játszottak...úgy könnyű

brühüyyy
@V-PORT: Maradjunk annyiban, hogy az egyik hadviselő fél legyőzte a másikat, aztán valamilyen véletlen folytán, ideiglenesen ottfelejtették magukat a "felszabadított" területeken. Ki érti ezt? :)
Boldogabb új évet kivánok,mindenkinek. Még neked iste kis vidéki!
@DarthVader:
a "kétökör" az utasításra és a stratégiai terv szerint csinálta, mert enélkül még szarabb lenne a helyzet nekik!!!!!!!!!!!!

brühüyyy

az offshore betétek forintosítása 35-52 % pluszt hoznak bárkinek...mialatt aza export olcsóbb és sok minden aki a másik oldalról érzi azzal ki van baszva végleg és nagyon éezek sincsenek kevesen

szóval ezek a gazdasághoz csakis a lopás és elsinkófálás alapján nyúlnak

brühüyyy
@V-PORT: Nem értem én ezt.....egyik megszálló szobra ki, a másik be. Legyen a Szabadságnak terén az összes megszállónak szobra /volt néhány/ így lesz szabadság-megszállás...mi úgyis olyan un-ortodoxok vagyunk
@Fabius: A kérdés jogos, de fogalmam sincs. Aki azt kitalálta az is sz...jon harántfekvéses sünt. Különösen, mivel egyelőre a német cégek azok, akik egyáltalán hajlandók a magyar gazdaságból komolyabb részt vállalni. Ipariak és pénzügyiek egyaránt.
Igazi politikai telitalálat.
Olyan, mintha kitennék a táblát: "Világ fasisztái, idegyertek. "
Nagyobb baj, hogy szerintem pont ez az egyik cél. Gesztust gyakorolni a hazai szélsőjobbnak. Holott ez a világon sehol nem jött be. Mármint az. hogy a szélsőségesekkel kikapart gesztenye után azok szépen félreálljanak. De ez egy másik altörténet.
Az a szobor egy aspektusban lehetne létjogosult. Ha a németek ellen harcoló százezres haderőknek állítana emléket. De mint tudjuk, ilyen százezres haderők nem voltak. A németek gyakorlatilag reguláris ellenállás nélkül vonultak be a fővárosba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem volt igazi katonai győzelem a végső döntés politikai volt és mindaz ami ma van azért szar mert bizonyos érdekek érvényesültek ...de nem akarjátok megérteni még mindíg óvodás szinten nézitek a történelmet ami nem egy kifestőkönyv

próbálj Hérodotosz-t olvasni vagy a nagy rómaiakat

abból megtanulhatnád mit és hogyan kell szemlélni és látni

vakok vagytok még mindíg

???????????????????????????????????

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az, hogy a szovjet csapatok bevonulása százezreknek, millióknak valóban felszabadulást jelentett. Függetlenül attól, hogy mi következett azt követően.
Felszabadulást a nyilasok, a gestapo, a német haderők, a keretlegények, és a hasonlók uralma alól. A zsidódeportálások megszünésével, stb.
Az az emlékmű ennek állít emléket elsősorban, és nem a szovjetuniónak. Ha Te ezt nem látod, akkor sajnálom.
@rodeo36: Mindenesetre azt az apróságot, hogy a magyar hadsereg egészen Sztálingrádig eljutott a Szovjetunióban a németek oldalán, nem kéne elfelejteni. Vagy már ezt is cáfolni fogják?
@rodeo36: Hérodotosz kicsit nehézkes manapság.

Elég elolvasni Spiró György Fogság-át, hogy rájöjj, hogy működnek a hatalmak. Nálunk családilag a referencia. Valami történik a világban, a fiam már hív: látod, Spiró ezt is megírta.
@rodeo36:
Valamiért isteni lehet a történelmi tényeket is relativizálni. Talán azért, mert minden szemétséget meg lehet magyarázni. Mint amikor az oviudvaron az a mentség, hogy a "Pistike is köpködött"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Itt újranyitják a követséget. Biztos azt hiszik, hogy majd kapnak jó sok szavazatot a tájékozatlan öregektől, a régi emigránsoktól. Valami mégis azt súgja, hogy a matek hibás...
@épészmérnök:
akkor nem voltam kristály tiszta: én módszertani okokból javallom a nagy távolságban volt Pliniusokat és Hérodotos-t még Homérosz-t is mert azok módszerei az érdekesek ahhoz, hogy valaki egy Spiro lehessen vagy Rodeo

geocracker vette észre egyedűl mit is akarok mondani

a múlt az egy múlt amit isten sem tudna megváltoztatni még létezne akkor sem

erreföl a múlt már mindenféle szarháziak személyes és anyagi érdekei szerint át van festve és napi politikai érdekek miatt ...

magam részéről fenntartom azt a véleményemet, hogy a két világháború eredetei és okai valamint következményei nem azok amiket a "nagy" könyvek próbálnak hinteni

és a történelem utóbbi 250 éve teljesen hamis már az elemzés tudományos alapja is szar azaz sohasem lesz világosság

brühüyyy
@épészmérnök:
igazuk lesz...máshol is a magyar közösségek teljesen elferdült nézeteket vallanak és olyanok mint a mocsár bűzös és iszapos

nyerni fognak

a senki hivatalos szerv észre sem vette Áder János köztársasági elnököt Kanadában mialatt a kanadai magyarok azon része amely....az hivatalos látogatásnak festette le és a magyar tv csatornán majdnem meg is koronázták gennyes aljas baromság mert valami információ ármalás van meg a hülyeség tobzódik

a magyarok áruló fajta selejtes szarháziak

brühüyyy

akinek nem inge ne vegye magára
@GeoCracker: Nem akarlak nagyon elkeseríteni de más százezreknek meg millióknak rabszolgaságot, katonai megszállást, nemi erőszakot, gulágot, halált és kivégzést stb. jelentett. Szerintem te is pontosan tudod, hogy a ruszkik nem az üldözöttek két szép szeméért száguldottak át rajtunk, hanem kőkemény önös és birodalmi érdekeik mentén. Ha ezt nem nagyon akarod elhinni kérdezd esetleg meg a varsói gettófelkelés túlélőit, milyen érzés volt nekik, amikor ölbe tett kézzel végignézték az ettársak sorstársaik lemészárlását.

Amúgy meg a múltkorában linkeltem egy dokfilmet, ami pont arra világít rá, hogy a témával kapcsolatos minden forrást kritikusan kell vizsgálni. Ez minden dokumentációra, cikkre videóra érvényes a független médiákból ugyanúgy, mint a "fősodratú" sajtóból származókra.

Az igazság sohasem egyoldalú. Azt mindig valahol középen találjuk.

Minden dokumentumot kritikusan kellene szemlélni. Hogy "náci propagandáról" vagy "szövetséges propagandáról" (gyakorlatilag bármely más forrás az iskolától a helyi képzőhelyekig) van szó, az teljesen mindegy. Viszont ha minden médiát, amely nem teljesen "iskola-konform" (=nem államilag jóváhagyott) elhallgattatunk, az óhatatlanul komolytalanná tesz. Ezért érdemes mindent szemügyre venni és saját képet alkotni!

youtu.be/4HZpYLCXkxc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tökmindegy hogy középenállóskodjuk meg ezt. Akkor se kell lófaszt se emlékművezni azon, hogy valakik megszálltak egy országot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szemügére van szxéged

RÖVIDLÁTÁS ELLEN

ébredj má' fel

brühüyyy

azzal, hogy az igazság középen van a csiiliárd hazugság tengerében az is baromság és a butaság mutatkozik meg általa

egyetlen igazság van és azt exact tudományos hűvös fejű elemzéssel össze is lehet rakni

az érdekek görbítik el a fénysugarat és lesz belőle gordiusz-i csomó

amikor te minden irányban vagdalkozol akkor okozod a legnagyobb kárt mert az nem álláspont hanem ismeretek nagy hiánya

és hagyjál csüngve a sok segg "dokumentum" filmmel mert majd 99.99%-kuk hazug és buta kifestőkönyv még akkor is ha ott látod folyni a vért

kriminalisztyikában is van ilyen

nem elég látni a vért és a hullát meg a gyilkos fegyvert sőt azt sem aki elsütötte

ennél többre van szükség mert ha nem akkor ártatlan ember kerűl a bitóra

és ezt te forszírozod a semmilyen álláspontjaiddal

brühüyyy
@Fabius:
ja...mint a magyar gazdaság

senki nem látta...mert nincs

brühüyyy

aki nincs ott a VB-n annak nem lehet gólt lőni...aki nem szerepel a versenyen annak ...nincs gazdasága hanem REZSIDÉMON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem keseredek el. Hacsak azért nem, mert a hozzád hasonló relativizációs bajnokok hatalmi pozicióban is sokan vannak.
A német megszálláshoz vezető hatalmi viszonyok, és a német megszállók szemétségét SEMMI nem csökkenti. Az sem, kiderült később, hogy Józsika is köpköd a kocsmába.
@rodeo36:
"magam részéről fenntartom azt a véleményemet, hogy a két világháború eredetei és okai valamint következményei nem azok amiket a "nagy" könyvek próbálnak hinten"

Nem csak az. Ha az érdeket nézed, akkor a sokak által felmagasztalt '56 egyetlen haszonélvezője a bolsevik uralom képviselői voltak. Ergo, teljesen logikus feltételezés, hogy alapvetően nem forradalom vagy ellenforradalom,hanem egyszerű puccs volt az apparátuson belül.
@Fabius: Jaja ezért nem kéne emlékmű a ruszki megszállás emlékére sem.
Schmuck megnősül áprilisban? OMG! Biztos őszinte szerelem. De kit vesz el, mert már Palácsik elkelt?
Amúgy ez az ember miből él?
@GeoCracker:
pontosan...és ez csak egy...1984-1989 nem csuklasz tőle?

brühüyyy
@GeoCracker: Mint ahogy a ruszkik vagy a komcsik embertelen állatságait sem csökkenti, az, hogy Kurt, Hanzi vagy Horváth tizedes mit művelt a Szovjetunióban.
@rodeo36: '84 kapcsán most nem tudom mire gondolsz.
Ha ''9-nél a rendszerváltásnak nevezett izére, akkor az teljesen egyértelműen egy előre lezsírozott ügy volt. A sírnivaló az, hogy az e'társak annyira nem bíztak meg egymásban, hogy az akkori MDF még így is csak a harmadik vonal feláldozható tagjait merte odaültetni. Így lett Antall a küldöttségvezetőjük.
De amúgy kifejezetten egy olyan esemény volt, aminek a mottója a "nem tudod meggátolni állj az élére" volt.
Ahogy a "független szakszervezetek" vezetésében is hemzsegtek a belső emberek.
Ja, hogy csak ez a balfasz, gyengébb képességű "Vidéki" volt kéznél, hogy a narancsos pártqrvákat védje?
Ezzel a szinttel, ennyi IQ-val, és ennyi ésszel nem egy nagy dicsőség...
Evvan!
HU JOBBAN TELJESÍT! BROÁÁÁF! Seggnyaló ostoba kreténkéje... Fideszesnek pont megfelel...
@GeoCracker: "amúgy kifejezetten egy olyan esemény volt, aminek a mottója a "nem tudod meggátolni állj az élére" volt."

Igen ebben egyetértünk. A furcsa nekem az, hogyha ennyire tisztán látod az igazi indítékot, miből gondolod, hogy a jövőben más lesz a helyzet a demokrácia ismételt megmentőitől?:(
ennyi:

Azért olvad a Műjégpálya, mert valamit kispórolhattak belőle

Ha egy műjégpályát január elsején be kell zárni, akkor azzal nagy bajok vannak. Állítólag eltúlozták a pálya méretét és kispórolták belőle a hűtőcsöveket. Újra kéne építeni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F02%2Ffel-kene-bontani-a-mujegpalyat-es-ujat-epiteni%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
CSakhogy a németeket előbb ette ide a rossebb. Hála kedvenc Horthydnak is.
Alkalmasint az orosz megszállás állatságaiban is vezérszerep jutott neki. Az oknélküli hadüzenettel, és hasonlókkal.
Az, hogy a Jobbik vezérürüi hülyék, mlg nem kell mindenkinek azzá válni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A szocialisták voltak, meg GyurcsányBajnai, hogy ennek se örüljön a magyar.
se orosz obeliszk, se német obeliszk.
Marcelluscának üdvözletem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az is, meg a többi ostoba balfasz is bekap6ja!
Nem, az enyémet nem - evégre az ennél többet ér - de a lipiczai lóé, na az a seggnyalonc ostoba kretének rendelkezésére áll!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Amíg hatalmi háttéralkuk zajlanak, nincsenek illuzioim.
Viszont fenntartom magamnak a jogot, hogy egy szalonképességi küszöböt állítsak fel.
Jó estét mindenkinek!
Megpróbálom újraértelmezni az elmúlt pár évtized történéseit a tények tükrében. Hátha tisztán látok majd aztán.

Poszthoz:
Vérlázító amit ezek művelnek. Egyetlen oka van, hogy nyerésük esetén haza tudjanak hozni valamennyi pénzt (ami, úgy látszik érdekük is, hisz szükséges a bankjuk betétállományához), legfeljebb, majd módosítják az öt évet négyre. Épeszű ember nem bízhat abban, hogy bárki, aki körön kívüli, hazahozza a nehezen kimenekített pénzét. De még azok sem igazán hozzák majd haza. Hisz túlságosan jól ismerik egymást ahhoz, hogy megbízzanak a másikban.
Szerintem.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt is sikerült elkúrni!Márciusi napsütésekbenben még simán lökdöstük a csajokat az ántivilágban...
@gazoló: én is így emlékszem, meg más is:

Kispóroltak valamit?

Egy a 444-nek névtelenül nyilatkozó szakértő szerint a 4,7 milliárdos keretből mindössze 500 milliót fordítottak a hűtési rendszer koszerűsítésére, ami irreálisan kevés, ennek körülbelül a kétszereséből lehetett volna jól működő rendszert építeni. A szakember szerint a probléma az lehet, hogy az eredetileg kilencezer négyzetméteres felületet tovább növelték a hokipályával együtt több mint 15 ezer négyzetméterre, amit már nem bírnak el a gépek.

Ugyanakkor ezt csak a teljes csőrendszer felszedésével és cseréjével lehetne orvosolni. A kivitelezést egykor vállaló Hérosz Zrt.-t hiába keresték, mert a cég már felszámolás alatt áll.

index.hu/belfold/budapest/2014/01/02/korabban_tiz_fokot_is_birt_a_varosligeti_mujegpalya/
@Marcellusca: Köszönöm a megtiszteltetést.
Na de,hogy "félbites" az egy kissé TUUULZÁS!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tessék utána nézni Gerencsér László Úrnak, meg a kapcsolatainak a Hérosszal kapcsolatban... Érdekes és sokat mondó végkövetkeztetések jönnek majd.
@GeoCracker:
pontosan ezt, amikor Kádárt felfelő buktatták akkor már látható volt mi lesz és már akkor is volt a koleszosokról hír persze nem mindenfelé és a többiekről is tehát 89 nem akkor kezdődött

brühüyyy
@Penivaldes: már megint egy kurva szoborbalhé. melyiket öntsem le, én nem tudom...
@ornagy50:
A bitekkel óvatosan... Még megromlanak!
@vitéž munkášőr:
Te is?
Képzeld el a ecceri jobbikost, odajut végre az ő rengeteg eszével és akkor 2 olyan szobor szerű izé is ott... Baszki... most akkor, izé... neeeee... ezt a durva túlterhelést... :))
@rodeo36: valóban nem akkor kezdődött 2 évvel előtte már erősen befordult a célegyenesbe. A koleszos fiuknak nem csak politikai tevékenysége volt. Számos olyan esemény volt, természetesen csak a pletykák szerint, hogy csak a papák miatt úszták meg. Olyan, amiért könnyedén elítélnék ma is. Természetesen csak a pletykák szerint.....
Ja, és ez olyasmi, ami elégséges zsarolási potenciál lehet. A jogi elévülés nem okvetlenül jelenti a morális elévülést is. Ahogy pl. a nemi erőszakért jogilag lehet elévülni, lehet kimászatni valakit, de morálisan ez nem ment fel senkit. Ja, és nem állítom, hogy a bibósok némelyikéről tudnának az államizgatásis lányok mesélni. Nem is állíthatnék ilyet. Elvégre azon az alapon, hogy a két intézmény közel olt egymáshoz, vagy a KEK-hez, vagy a közgáz-klubhoz, még nem mondhatnék ilyet.
@vitéž munkášőr:
Te, szerintem a Commodore 64 tudását ne akard összehasonlítani ezekkel! Az maga volt az INTELLIGENCIA!
@FotoMazsola: mondasz valamit, skinhead c64-et még nem láttam. a zx spectrum meg fekete is volt, ha jól emlékszem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

XDDDDDDDD

bocs, de nem néztem végig, mert úgy éreztem be kocz ku lok
@GeoCracker: "Ha az érdeket nézed, akkor a sokak által felmagasztalt '56 egyetlen haszonélvezője a bolsevik uralom képviselői voltak. Ergo, teljesen logikus feltételezés, hogy alapvetően nem forradalom vagy ellenforradalom,hanem egyszerű puccs volt az apparátuson belül."

Ez egy kifejezetten valószínű értelmezés.
Apám Petőfi körös volt. 56-ban, amikor a diákok a rádióhoz vonultak, az első sorban menetelt, a zászlóvivő mögött. Amikor a zászlóvivőt lelőtték, az ő karjába esett. Apám szerint, aki katonaviselt ember volt, a lövés nem a rádióból jött, hanem a Szentkirályi utca egyik padlásáról.
@GeoCracker: "Ha ''9-nél a rendszerváltásnak nevezett izére, akkor az teljesen egyértelműen egy előre lezsírozott ügy volt. "

Nyilvánvaló. Senkinek nem volt érdeke fegyveres konfliktus. A felső kisz-vezetés már a hetvenes évek végétől amolyan belső ellenzék volt az mszmp-n belül, másokkal együtt tisztán látták, hogy az ideológiai indoktrináció hülyeség, tudatában voltak a gazdaság fenntarthatatlanságának, és érezték, hogy jön a változás, ami be is következett, előbb Brezsnyev, aztán Andropov, végül Csernyenko halálával.
Szépen megszerveztek mindent, apránként kiengedték a szellemet a palackból, ezért volt a nyolcvanas években már többé-kevésbé szabad a sajtó. Mindenesetre sokkal informatívabb és pluralistább mint most.
A változás mindenképpen bekövetkezett volna. Kérdés, hogyan ment volna végbe, és kik irányították volna. A magyar népléleket manapság látjuk megnyilvánulni, hát nem éppen forradalmár és szabadságszerető.
@vitéž munkášőr:
" a zx spectrum meg fekete is volt, ha jól emlékszem "

Jól emlékszel, a miénk is az volt. Viszont mivel kopasz is volt, lehetett az egy fekete szkinhed? :))
@épészmérnök:

mivel én anno bejáratos voltamn a kiszkábéba vannak direkt infóim, igazolva amit te mondasz...de a zemeszempé ben is volt hasonló bár a bivalyok vagy dinoszauruszok nem mindenben ...1984/5 től vannak közvetlen infóim de a veled egyetértésben a 70-es évek a nagy születés...persze közben én jártam a világot is tehát néhány dolog kiesett...majd a változáskor már 12000 km-re voltam

de megjegyzésem, ha a pozsgay féle idiótákat nem mentik át hanem a Szlaukó féle szakszervezetet aminek hatalmas tömegbázisa volt akkor ma más világ lehetne

brühüyyy

a szakszervezetek nagyon jók voltak 89 előtt bölcsek és nem hebehurgyák és nem lehetett őket eladni sem megvenni...tényleg kemény választások voltak sejtenként

volt a módszer hogy felülről odatettek valakit de ha nem állta meg a helyét vagy nem tudott együttműködni nem volt hosszú életű

ezt ma elfelejtik vagy már belebutultak a saját seggségükbe

brühüyyy
@rodeo36:

A szakszervezetek soha nem voltak erősek, nem is lehettek.
A bölcsességről ne is beszéljünk.
@Mariann19: "Egy apró következtetés.
700 mrd tűnt el a lakossági banki betétekből, és átment befektetési alapokba és államkötvényekbe.
Kvázi a 700 mrd növelte az államadósságot, a bankbetétek megszüntetése csökkentette a bankok finanszírozási, hitelezési lehetőségeit. Pont."

Ráadásul akik államkötvényt vesznek, arra nem is gondolnak, hogy annak a kamatát saját maguk, meg az összes adófizető állampolgár dobja össze.
Erre még azt is mondta valamelyik lófejű, hogy ne a bank gazdagodjon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @vitéž munkášőr:

Atariról én egy olyan játékra emlékszem, amiben rosszfiúk, seriffek és cowboyok üldözték egymást egy "száguldó" vonat tetején. A zenéje hasonlóan változatos volt, mint ezé az intróé. Fiam csak csukott ajtónál és lehalkítva játszhatta :)
@Orica Középföldi: ebben nincs igazad... az mszosz vezetője az a nagy sándor volt, aki végigdolgozta életét a szervezett munkások érdekében, becsületességéhez kétség sem férhet, szerintem még sírt is, mikor elszakadt a kétkezi munkától az íróasztal miatt... na, jó, sosem dolgozott kétkezi munkát, de biztos sajnálta... na, jó, sosem dolgozott, de akkor is, ez mutatja, hogy bölcs volt...
@Fabius: Már megbocsáss, egy szövetséges országot nem szokás megszállni. Velünk sem ezt tették. Lelkesen csatlakoztunk, ha jól tudom.
@Sir Bates dö Hól:

Hogy a f*ba ne volna bölcs az olyan ember, aki mindig úgy igyekszik helyezkedni, hogy csak mások férjenek a munkához, de ő mégis jobban éljen, mint azok.
@Sir Bates dö Hól:

Nem erre a nagyszerűre gondoltam:)))
Egyébként jobb makroközgazdász volt, mint Kusza Szem.
Gáspárra.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mindössze azért érdemes közre adni az állampolgári gondolatokat a lakájmédia híreit értékelve, hogy látszódjék, az emberek nem hülyék, a mögöttes okozati összefüggéseket képesek felismerni.
Másik példa. Nővekedett a fogyasztás a hírek szerint. Ehhez érdemes hozzá tenni, hogy az emberek a tartalékaikat aktivizálják, hiszen további 53.3 mrd bankbetétet vettek ki az emberek a bankokból, melyeket nem fektettek be, hanem fogyasztottak.
Tehát nem a javuló foglalkoztatás és jövedelem növekedés hatott kedvezően a fogyasztásra.
@jaegtoer:

Hallott-e valamit harangozni arról jégtörő elvtárs, hogy a maastrichti kritériumok is a GDP százalékában jellemzik a hiánycélt?
@Fabius:

Írod: "Gondolom olyan összetett kérdésekkel, mint az áfacsalásról és kormány-pénzmosodáról vélemény ne zaklassalak."

Rá se ránts, csak szedd a vadkörtét!

Menj tovább a lenini úton, folytasd ott, hogy te láttad a Sátánt amikor éppen a kormánnyal cimborált!
@Vidéki: te hogy tudsz részeg lenni szilveszter óta folyamatosan?
@Sir Bates dö Hól: Nagy Sándor a kisz kb első titkára volt 79 környékén, ő kezdte el a szervezet reformálását, ami valójában a változások előkészítését szolgálta. Elkezdtek a civil társadalommal foglalkozni, hogy meglegyen a beágyazottságuk a társadalomban. Ún. ifjúsági tanácsokat hoztak létre, amelyek réteg érdekvédelemmel foglalkoztak, és nem volt elvárás, hogy aki ezekben részt vett, kisz-tag legyen. Sok esetben politikai védőernyőt nyújtottak azoknak a helyi civil aktivistáknak, elsősorban az egyetemeken spontán megjelenő vezetőknek és a környezetvédőknek, akiket a buzgó és vaskalapos helyi pártvezetők üldöztek.
Furi, mi? De az élet nem fehér és fekete.
Nagy Sándor ezután került az MSZOSZ élére, ami logikus lépés volt. A szakszervezetek ugyan nem voltak függetlenek a pártvezetéstől, de rengeteg emberhez el lehetett érni rajtuk keresztül, a reformisták gondolom, ezért hajtottak rá az MSZOSZ-ra.
"Miután a fasiszta Orbán-kormány emlékművel is alá akarja támasztani azt a hazugságot, hogy az ország német megszállása alatt elkövetett bűnökért, a deportálásokért és a holokausztért a magyarokat semmiféle felelősség nem terheli, értelmét veszítette az összes kommunistaellenes törvény, intézkedés és retorzió, mert akkor ők sem felelnek a szovjet megszállás alatt elkövetett bűneikért. "

nepszava.com/2014/01/magyarorszag/biszku-bela-es-minden-kommunista-artatlan.html
@Mariann19:
Igazad van, de mindezt nem csak itt kéne látni, hallani. A macska szemét nem csak itt kell nyitogatni.
@Orica Középföldi: nekem meg még most is nagyobb esélyem van egy állásra őrszemként az árbóckosárban, mint stevie wondernek... szal, matolcsy nem hiszem, hogy a tökéletes összehasonlítási alap:)
@épészmérnök: Antall kijelentése azért volt minósíthetetlenül gusztustalan és cinikus a forradalmat illetően. Ha valaki, akkor ő pontosan tudta, hogy miért nem volt forradalom. S ha valaki, akkor ő félt attól annyira, mint ördög a tömjéntől.
Akkor ugyanis a lejátszott meccs eredménye helyett random miniszterelnöke lett volna az országnak. S valós rendszerváltás egy alighanem szocdem irányú vezetéssel.
Zsigó ismét megmondta a tutit:
endresy.blogspot.com/2014/01/zsigo-barati-szelsojobbja.html

@épészmérnök: -höz, s korántsem vitázva, belőle külön
"Zsigó Róbertnek, a kormánypárt szóvivőjének nyilatkozata ebből a szempontból más dimenzióba helyezi a Szabadság téren felállítandó emlékművel kapcsolatos kormányzati magyarázkodást is. Alkalmasint ugyanis az a megfogalmazás, hogy nem a magyarországi, hanem a magyar áldozatok előtt akar tisztelegni vele a kormányzat, könnyen a származás alapján való halott-megkülönböztetéshez vezethet.

Szép gesztussal a fasiszta ideológiával rokon gondolatokkal megvert hívek felé. Hősként állítva be az egyiket, és jogosan megöltnek a másikat. Holott a haza német megszállásának emléket állítani mindenkit megaláz. Azt a parancsra itt meghalt német kiskatonát éppen úgy, mint az ellene küzdő tényleges partizánt. Számukra a halál nem statisztikai, hanem valós volt. A családjuk számára egyaránt veszteség. Az értelmetlen halálban mindenki lehet büszke, míg a halálba parancsolókra senki. Egy megszállás évfordulóján emléket állítani ízléstelen. Akármilyen kísérő szöveget fog legközelebb felmondani a kormánypárt valamelyik gramofonja.

Timeo Danaos et dona ferentes"
@látjátok feleim szümtükkel:
A túlhatalomnak az a kártékony következménye, hogy nincs mód a hazug információk cáfolatára, a mögöttes magyarázatokra.
Miután a lakosság döntő része a médiából tájékozódik, kritika nélkül befogadja az információkat, kontroll híján dönt, és ez indokolja a Fidesz kitartó híveinek számát.
@Sir Bates dö Hól:

Most direkt szarakszol. Egy pozitívumot akartam írni róla, és azt se hagyod:))

Reformer sose volt, a szakszervezetet rühellte, mit mondjak akkor?
Ja, Gáspárnál jobb volt.
@Vidéki:
Tudjuk, hogy a hiányt a GDP %-ban kell kifejezni, jelzem hosszú ideje így van.
Csak nem akarsz erről itt felvilágosítást tartani?
Viszont magyarázatot kérek arra, ha a költségvetés 295.- Ft árfolyamon készült, mire és hogyan lesz hatással a mutatókra, ha az árfolyam kileng?
Szakszerű magyarázatot várok, nem akarok tudatlanul meghalni.
@épészmérnök: mitől lenne furi?... már akkor is ízig-vérig demokrata volt, egy jobb világért küzdött, nem véletlenül került példaképeim közé... ez a "világ/élet nem fehér és fekete" arra mindenféleképpen alkalmas, hogy felmentést adjon sok minden alól...
Boldog új évet mindenkinek!
@Orica Középföldi: ok, "szarakszom":-)... igen, valóban sokan mondták, hogy nem volt rossz közgazda... bár ezt rogánról is hallottam számomra mértékadóaktól:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1945-1949
tanulmányozd ezt az időszakot.(ne a jobbikos forrásaidból)
tanulságos lesz.
@Sir Bates dö Hól:

Ha valaki eladja a lelkét, gerincét, miegymást, attól még kiváló szakember lehet(ne).
Ja, hogy nem arra használja? Tán ezért nem szeretjük.
@GeoCracker:
Priamos nagy bölcs volt és "mennyire" előrelátott

brühüyyy
@Mariann19:

Mióta az új kormány működik, azóta a GDP arányos államadósság látványosan stagnál, nem növekszik!

Aki nem érzékeli az óriási különbséget a helyzetek között, az vak, vagy propagandista.

A GDP arányos államadósság mértéke függ a Ft/Euro árfolyamától, az infláció mértékétől és a GDP növekedés rátájától.

Év közben a pillanatnyi értékek ingadozhatnak.
@Orica Középföldi:
mondod ezt te ex catedhra

brühüyyy
@Orica Középföldi: nem is mondtam semmit az örökre bennük maradó lehetőségekre:-)... én nem ezért nem szeretem:-))
@GeoCracker: Több dologban nem értek egyet, de mégis inkább holnap válaszolok. Ettől viszont tuti dobsz egy hátast. :D:D

www.facebook.com/vonagabor/posts/10152228032759623:0
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egy bolond százat csinál...családi hagyomány a hülyék királya bolond...és gárdista

kurva nagy szüxég van gárdákra meg palotaőrségekre és tekekre meg a többi faszlengető semmittevőkre (beleértve vonaelvtársatis) kurvasokpénzért

ahogy geocracker mondta:
Timeo Danaos et dona ferentes

kurva jól ráillik a magyarokra

brühüyyy

éljen a nyomor
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szerencsétlenségednek nincs ideje egy kis kétliteres ctrl/c - ctrl/v trüklire?

brühüyyy

holnapig kell várni a csodára akkor már a kutya sem fogja tudni mire linkeltél linket
@rodeo36: Sajna már nincs időm, menni kell csucsukálni, holnap korán kelek. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én dobtam egy hátast, tényleg!
Cuki!
Honnan kell nézni és honnan köll örülni a gárdának? Én innen nem tudok, de nyilván hülye vagyok... azért.
Amúgy meg tréfás volt és szép, kegyelemmel teljes.

Arrafelé mindenki hülyee, Gab?
@vitéž munkášőr:
de le lehet vizelni akár óránként is

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

dehát az összes blog nyitva van 24/7-ben

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt azért nem mondanám, különösen a széles választék tükrében. de ezeknek sikerült kiválasztaniuk a legprosztóbbat - gondolom másban is ilyen igényesek
@rodeo36: szerinted az emléktábla nem lesz rozsdás? az miből lehet?
@Knósszosz: Én bírom az öniróniát. Azért van néhány normális is nyugi. :)
@rodeo36: Jaja reggel 7-től majd folytatom, nálad akkor még csak este 10 körül lesz :)
@vitéž munkášőr:
a kép nem elég éles, olyan dzsobbikos stílusban fotózva...ha bronz akkor patinásodik majd...ha vas akkor rozsdásodik...de lehet, hogy bőr...ha nem is szattyán de legalább gyesznó vagy marha

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
túl sokat aluszol...ennél dzsobbat vártam

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
most nézem -kinagyítottam- a tábla acéllemez, valószínűleg rozsdamentes bevert betűkkel de lehet, hogy házilag gravírozták mert van neki pantográf marója a konyhaszekrényben...elég silány minőség...de a sarkai a nemzeti trikolór-ral ami festék, matrica esetleg égetett zománc

olyan snassz kézi csisolással smirglivel

és a csempék fölötti vakolatra van ragasztva...nagykisfiúk gyakorolhattyák a hugyozást mint a kékosztrigában...de lehet, hogy le kell nyalni?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:

és még valami kandishcukorral meg is van koszorúzva nemzeti színű mint az OPNI

brühüyyy
@rodeo36: én hiányolok e rámából egy-egy rackaszarvat Burberry sállal feldobva
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te Géb, a talján szemvizenyő és a bundásszájú mit keres a taxi orrán?
Mindig a becsületesek basznak rá!

Ugyanolyan szemétség ez is, mint anno a házipénztár-adó lett volna.
@dr. jenőke (jenőke): "Lehet számolgatni:
Egy főre jutó éves hazai cukorfogyasztás mintegy 35 kg/fő"

Megfogadtam a tanácsot, elkezdtem számolgatni és dobtam egy hátast. Tegye fel a kezét, aki itt évi 35 kg cukrot fogyaszt. Ami egy kis, 4 tagú családra vetítve már évi 140 kg.

Nálunk évi 1kg cukor fogy, ez lehet, hogy extrém, de nem lehetünk egyedül: elég sok a diétázó, az ilyen-olyan reformkonyhás és a cukorbeteg az országban.
Befőzni leginkább a nagycsaládosok szoktak, egy 5-6 tagú családra viszont már 200 kg jut, ami szintén irreális.
Egyedül a bor- és pálinkagyártók (hamisítók) érhetik el ezt a fogyasztást, de ők talán nincsenek olyan sokan.

Nem lehet az, hogy mi nem is a cukor fogyasztásában, hanem az utaztatásában és az ÁFA visszaigénylésében teljesítünk ilyen jól? Lehet, hogy mi fizetjük (a mi költségvetésünkből igénylik vissza) az ÁFÁ-t a szomszéd országokban elfogyasztott cukor után is?
@borzzz:

Nálunk (3 fő) az éves cukorfogyasztás olyan 20-25 kg.

De ebben nincsen benne az a cukormennyiség, amit a cukrászat tesz bele a sütibe, amit szintén mi eszünk meg.
@rodeo36:

"mondod ezt te ex catedhra"

Mert te nem úgy szoktad, ugye?
Tökéletes hangulatjelentés a post, szó szerint erre gondoltam.
Sajnos...
@Orica Középföldi:
akkor jó...és mivel kezelteted?

brühüyyy
@Orica Középföldi:
valamit lefelejtettem: és persze a Pistike is bepisilt (a háziszárnyast idézve)

brühüyyy
www.youtube.com/watch?v=NUuMMXSeerA#t=128

Jó reggelt:)

A fenti linket meg kell néznetek, senki nem maradhat le róla.
@Vidéki:
Szakszerű magyarázatot kértem tőled, mert eleve látszott, hogy hülye vagy a közgazdasághoz.
Idióta közhelyekkel itt neked nem terem babér, mert lemoslak, mint a szart.
Amatőr!
@rodeo36: Még jó hogy nem keletusácskában vagy. Állítólag jön valami giga hóvihar, betemeti majd nyújorkot is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
néztem a CNN-t még -5 fokot is mondtak ami Farenheitben ...de C fokban -20...valami nyalánkság a hősöknek most megmutathattyák hogyan kell elfoglalni a havat meg a jeget Afganisztán után

brühüyyy
@avanivi:
hát olyan izé

brühüyyy
@Mariann19:
te ilyen is tucc lenni? végre!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@Mariann19: @rodeo36:

helyes, vagy 'hejtelen', megérdemelte, bár ki nem, ahogy Hacsaturján, a Mester mondaná.
@borzzz:
" Megfogadtam a tanácsot, elkezdtem számolgatni és dobtam egy hátast. Tegye fel a kezét, aki itt évi 35 kg cukrot fogyaszt. Ami egy kis, 4 tagú családra vetítve már évi 140 kg. "

akkor kezdd elölről. kávé, tea, üdítők, pálinka, bor, egyes pékáruk, kekszek, hosszú ám a sor.,. ipari mennyiségeket is számold bele, mert azokat is visszaosztják, amikor számolják az egy főre eső értéket...
@Mariann19:
Drága asszonyom! No de ilyen dulván!:)
@rodeo36: @Orica Középföldi:

nem volt szép tőled, Rodi. azért, mert szakszervezetben itt-ott elvétve voltak, vannak briliáns elmék, és gerinces vezetők, az egészre sosem volt igaz, mert ezek a helyi végvári vitézek 'nem is vitték semmire'. nem véletlenül hívja a népnyelv szlengje szarszervezetnek, összességében mindig elárulták 'a zembereket'.

mi újság a katedrán?:DDD
@dr. jenőke (jenőke): @borzzz: @Secnir:

mindez a 'hajdani' nav-os, H.A. felvetéseit igazolja. azaz többszörösen meglopják az országot, mert olyan termékek után is visszaigénylik az ÁFA-t, ami sosem létezett.

és akkor visszakanyarodunk oda, ahhoz az állításhoz, hogy: "a szervezett bűnözés elérte a kormányzati köröket" ez pedig nem most volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát igen. A hívekkel minden megtethető :-)
Gegnek jó.
Az utolsó sor jobban zavar.
Azt jelenti, hogy Vona már lezsirozta a belüggyel, hogy a betiltott gárda felett szemet hunynak. Ez jobban zavar, mint az, ha Vona sz...ás közben önnön nagyságában gyönyörködhet.
@Vidéki: Mondok valamit. Lesz.om mastrichot és a kritériumait.
Azt mond meg, hogy az ország teljesítőképessége és a vállalt kötelezettségek közti ollót miből szeretné Orbán kifizetni. Az igéret és a realitás között nagyobb a különség, mint az árfolyamingásból származó becslési eltérések.
Szöveges feladatként itt:
endresy.blogspot.hu/2013/12/demagogisztani-penzigeretek.html

Mariannal ellentétben megelégszem nagyságrendi kifejtéssel, mivel nagyjából 2-3 szoros túlígéret történt kamatban, emelésekben. A GDP-re ne hivatkozz, mert az tuti nem fedezi. Szóval elég nagyságrendekben indokolnbod, de a lózungoktól kímélj meg. Gejzának sem szokott bejönni.
@Vidéki:

"__Hallott-e valamit harangozni arról jégtörő elvtárs, hogy a maastrichti kritériumok is a GDP százalékában jellemzik a hiánycélt?__"

én nem százalékokat említettem vala, hanem forintokat.

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

amennyiben nem érted a
2010. május: 19.933,4 mrd HUF
2013. november 22.453,3 mrd HUF közötti különbség mibenlétét és azt te százaléknak tekinted, akkor a te helyzeted is súlyos. egyénileg.
@Mariann19: Ezaz Mariann! igy kell ezt velük szemben.... látom, hogy a Te türelmed is véges
@jaegtoer: Mivel a pártpénzeknek szerintem alsó hangon nyolcvan százaléka legális fedezet nélküli -- Rémlik valamelyik társaság megbecsülte a kampánypénzeket, de most lusta vagyok megkeresni.-- ez tényleg nem új.
@jaegtoer:

Értem én a nosztalgiát, nem is szokott zavarni, de ez a mítosz még a partizánokat is meghaladta.
Nem tettem volna szóvá, ha fikarcnyi alapja van.
De nincs.

Mindez nem kisebbíti pl. Guma
harcias küzdelmét, eredményeit, mert ha jól vettem le, érdekvédelmi terepen küzd.
Megbecsülendő hétköznapi hősök egyike.
@Fabius: Látom Fabius, benned is érlelődik a gondolat, hogy kire szavazz, hogy szavazz. :-)

"...talán nem mindegy, hogy a választásokhoz közeledve mi rajzolunk rá ..."
@GeoCracker: Egyre inkább beindul a választási kampány, amelyben az épp aktuális lózungok váltják egymást a hősies szájkaratéval.

"A 2014-es választások a nép kezébe adják az elszámoltatás erkölcsös és jogszerű befejezésének lehetőségét, ami alól a bankok és a különféle bankügyletek sem lehetnek kivételek."

www.polgarportal.hu/civilosszefogas/cof/3136-csizmadia-laszlo-visszamenoleg-szabalyozzak-a-hibas-hitelszerzodeseket
@GeoCracker: Továbbra is tartom a véleményem, hogy igen fasza lenne, ha ők jelentenék az ország "legnagyobb problémáját".:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A 20014-es választások egyre manipuláltabbaknak néznek ki. Nem véletlenül.
A nép kezében legfeljebb az lesz, amit a zsebén keresztül elér.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akkor nagyon fasza a helyzet. MIvel elég nagy problémát jelentenek. Nem az a néhány sörhasú üvöltöző, akik a kocsma előtt cigányoznak. Hanem az a politika amelyik az SA reinkarnációjaként tekint erre a tornaklubra.
@GeoCracker: Ők egyáltalán nem így tekintenek rájuk, sokkal inkább azok akik sajátos szemüvegen át nézik azokat, akik mindennek mondhatók csak félelmetesnek és rettentőnek nem.:)
@Orica Középföldi: :D

sok igazság van szövegedben...
mi sem bizonyítja jobban mint szakszervezetek vagyonának nagy része (pl üdülök) a volt vezetők kezébe jutottak első körben és majd inden felszámolásban "segédkeztek" piti egyéni érdekeik alapján.
a 98-2002 közötti mt pedig törvényesen is kiakarta nyírni a szakszervezeteket és liga meg a munkástanács kezébe adta az "érdekképviseletet"...
de ne is ragozzuk a történelmet, mert mindenki tudja hova vezetett sok szakmában és mennyire segítette az élősködő szervezetek létjogosultságát és pl eredményezte a gördülő sztrájkot, miközben betartott normálisan gondolkodó érdekképviseleteknek.
ma már valóban ott tartunk, hogy 1 kezem elég megszámolni azt a területet ahol még életképes érdekképviselet működik, és ami a legszomorúbb már ombudsman szinten is elveszett ez a lehetőség az állampolgárok számára vagy legalábbis le lett korlátozva, szűkítve épp úgy mint az AB-hoz fordulás...
szóval nekem nincs sok mondanivalóm akkor amikor még a saját érdeküket sem látják sokan a sok pr duma mellett és ki ezért ki azért eladja az élhető jövőt szerintem...
@rodeo36:
Látod milyen színes egyéniség vagyok?
Azon rágtam be, hogy jaegtoert oktatta ki, akinek a szempillájában több ész van, mint ennek az idiótának az összsúlya.
@jaegtoer: @tristen2005: @KÁTÉó53éúétr6:
Úgy látom, felébresztett benneteket a hozzám képest kissé rendhagyó - Vidékinek címzett -válaszom.
Amennyiben mosolyt csalt az ajkaitokra, maradjon orcátokon egész nap, hogy vidámak legyetek.
Nagyon szép, derűs napot kívánok nektek.
@Orica Középföldi: :)

ja és semmi hősiességet nem látok abban, hogy ha a melós is gondolkodik és tesz is a maga érdekében valamit: pl tanul, megismeri jogait és azt, hogy ez miért és miként működik más országokban eredményesen!
közben azonban teljesíteni se feledkezzen el a saját területén mert az eredményt meg illetve ki kell termelni, hogy legyen miről beszélni!
@tristen2005: Lehetne ezt normálisan és aggódás nélkül is csinálni úgy, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. :)
@Mariann19: gratulálok! :)))

mert van amikor már az érv és a szám nem számít.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kik az ők?
A kormány úgy tekint rájuk. Az látszik a reakciókból. A gárda meg nem különösebben érdekel, hogy hogy tekint magára. Még azt sem zárom ki, hogy a pótcselekvő komlexusjhalmazoktól a tényleg jószándékú, de végtelenül naivig mindenféle népek vannak ott is.
Amikor pedig már helyzet van, akkor ugyis egy irányba fognak menetelni. Mert nem lesz más választásuk.
@Mariann19: hehe, jó voltál, nem véletlen tetszik ez a karakán kép rólad :D
@guma:

Volt módom megismerni a SZOT, majd az utódszervezetek szellemi és egyéb vagyonát.
Majd az osztozkodást is láttam:))

Most enyhe undorral a végjátékot nézem.

Mindeközben tényleg nagyra becsülöm azt a "melóst", akit a mindennapok hősének nevezek. Vannak, nem kevesen.

Ilyenkor Spiró, és a túlélők génjei jutnak eszembe:)))
szárnyalunk:

A kormányzati akarat újra diadalmaskodott: erőteljes adminisztratív ösztönzéssel és kényszerrel sikerült novemberben négymillió fölé vinni a foglalkoztatottak számát.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hatalmas_siker_megvan_a_negymillio_foglalkoztatott.573075.html
@jaegtoer:
valamit -úgy láccik- kifelejtettem? én az 1989 előtti események kapcsán beszéltem egy sor dologról és abban az aspektusban említettem amit én bizonyossággal tudok

erre bejön az, hogy a ma magyarországon lévő szagszervezetekkel keveri...

a többi hogy a katedra elúszott és most varrják rá a gombot

ezt nevezem annak, hogy kiragadni a szövegkörnyezetből valamit és jóllebaszni hadd csattanjon

brühüyyy
úgy hazug elkenős fideszesen:

A hangzatos energetikai tervekből egyelőre kevés valósult meg, több ponton pedig teljesen szembe megy az ország a kitűzött iránnyal - derül ki a két éve élő Energiastratégiáról készült REKK-értékelésből, amelyet az Index szerzett meg.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sajat_celjaival_megy_szembe_a_kormany.573074.html
mily meglepő:

Ángyán nagykutyákat talált a földbérlők között

Elkészült az összes megyére kiterjedő jelentése az állami földek bérbeadásáról.

www.origo.hu/itthon/20140103-elkeszult-angyan-jozsef-jelentese-az-allami-foldek-berbeadasarol.html?sec-1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"lassan teljesül az ígéret?
meg lesz az az 1 millió munkahely!
csak azt nem mondták, hogy közben 2 milliót megszüntetnek" - idézet a rádiókabaré novemberi műsorából...
@jaegtoer:

tuggya, ráérő időmben emlékműveket tervezek a tétényi fennsíkra, mongyuk egy ojat, hogy a fostalicskánn ülő vidékit az ismeretlen ofsór lovag tologattya fölfele, mint szisszifos plusz szomorúfűz és gumiturul, mindamellett, hogy az egész úgy nézne ki, mint nemzeti nagy létünk nagy temetője a népgazdaság jegyibe kifejtve "cukrot, mehr cukrot, te beste!" jeligére hányódó gdp összefüggésbe. bár véleményem szerint egy komplett hazát is el tudok képzelni ott a mészkövön, csak a kökény bokrokat óvnám, mer azok finomat teremnek.
@Mariann19: Igen mosolyt csalt....főként azért, mert felismerted: időpocsékolás olyan s...gnyalót türelmesen oktatni, akinek a tudása a bokádig sem ér fel
@Mariann19:

kegyed túlbecsüli eszt a homunculust.
@guma: olvastam azt a kórházast is, de a monitor és a saját érdekemben, nem hergelem magam tovább, a magyar eü lassan megérik az elföldelésre, egyre kevesebb jóérzésű ember marad ott is, túl nagy a dúlás és a pusztítás. Ennél szarabb helyzetben talán csak az oktatás van, közel a társadalom kimúlása, vagy ezért, vagy azért, vagy rövid távon, vagy közép hosszú távon, a vég elkezdődött, bármi baromságot is szajkóz VargaMiskakancsó, vagy szédült főnöke a Vezényló.
@GeoCracker: ajjaj! :)))

ez a téma már-már konteó méreteket ölt!
PuPu is ezzel foglalkozik...

SÜSÜ, AZ ÁRTÁNY

"Nem azért, hogy lejárassuk, hiszen e tekintetben önkiszolgáló - egyáltalán nem ez a cél, hiszen ha beteg, hát gyógyítani kell, de azért mindenkinek bele kellene gondolnia, hogy itt ülünk a Magyarország nevű autóbuszban, a volánnál meg egy pszichés kihívásokkal küzdő, mindenféle betegségtudatot és gátlást nélkülöző szociopata nyomja a gázt."

www.pupublogja.hu/2014/01/susu-az-artany.html
@guma:
"Az érv és a szám nem számít!"
Orbán mondta, hogy a szabadságharcnak még nincs vége.
Szót fogadtam.
Ha harc, hát legyen harc!
Érvek nélkül, az az ő sajátjuk.
@guma:

ájjjáj! mán a fleto is hüje vót és nekem is van egy gyanús rénem. én pediglen hacsaturján vagyok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem mindíg célravezető, ha az ember úgy érvel, mint anya a hülye gyerekével.
Olvastam valahol, Vidékit a leghülyébb trollokhoz sorolták a blogszférában.
Kac-kac!
@hacsaturján:
"Kegyed túlbecsüli ezt a homunculust."
Igaz, nem is az egyedet, hanem a gyilkos szövegét próbáltam megtorolni, amivel indított.
@Mariann19:

elképzelem, mit tenne kegyed blogger gézával. jujjj! beleborzongok.
@hacsaturján: :)))))

a réned csak részeg!
láttam valahol a képet róla, csak nincs időm megkeresni :D
(nem hiányzik a készletedből valamennyi?)
@GeoCracker: Érdekes. Szerintem ők sokkal inkább tudnak és fognak is egy irányba menetelni, ha a helyzet úgy kívánja. Ha mindenképp az a trendi, hogy rettegjünk az ilyen-olyan gárdáktól, akkor akár én is retteghetek. :)

alfahir.hu/busas_tamogatast_kap_a_zsido_garda
ÉJJEN A PÁRT!!!

NEM LESZ GÁZ-ÁR-E-ME-LÉS!
Már...

Helyesen kérdezve, mennyivel csökkentette a Párt a gáz árát!

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany

farm9.staticflickr.com/8542/8667532663_8180782dce.jpg
@guma: A magam részéről másfél éve is leírtam, hogy személyiségzavaros
endresy.blogspot.com/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html

Valahogy nem olvastam tételes cáfolatot azóta sem.
Drága @GeoCracker: :)

ugye nem hanyagolód vele ezt a témát...
nem kell, hogy minden napunkat átprogramozza egy kis propagandára ez a nem derék témafelelős!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te galád NERRENFORRADALMÁR, miközben hasítunk a Mariana árok alja felé:

Varga: sokkal jobb lehet a tavalyi költségvetési hiány

Akár 200 milliárd forinttal is jobb lehet a tavalyi költségvetési hiány, és legjobb esetben a tervezett 2,7 százalék helyett mindössze 2,3 százalék körül alakulhat a GDP-hez mérten.

hvg.hu/gazdasag/20140103_Varga_sokkal_jobb_lehet_a_tavalyi_koltseg
@hacsaturján:
Bujálkodtam már Blogger Gézával.
Volt, hogy nem bírta tovább, és elhagyott.
@GeoCracker: De csak annyira mint te a pincér seregtől és annak "ordas szellemiségétől". :)
@GeoCracker: :)

dehogynem! főleg, hogy még a szövegem is elb@ctam, mégis közben már "kapituláltál"... :D
dicséretes! :)
@GeoCracker: csak követtük az eseményeket, és te előbb léptél, mint mi szóltunk volna :D
@Mariann19:
Perverz... de hát ízlések és pofonok... :)
@Mariann19: :)

nem a varázsoddal volt a baj! :DDD csak nem csípik okos nőket, mert velük nem tudják elhitetni a kenyérmorzsáról, hogy az a torta.

megjöttek értem...
megyek!
nektek további szép napot!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :-)) értem :-)

@guma: Valahogy éreztem, hogy egy nemmel több van a szövegben, mint szeretted volna :-)
@Mariann19:

én eccer aszt montam neki, hogy édes hüje, amit röktön ajánlatnak vett, pedig akkor éppen jegyben jártam egy jegesmackóval.
oszt ezt mellé rakva, le is tudva a maradék agysejtek kinyírása:

Fidesz kampánydal

www.youtube.com/watch?v=NUuMMXSeerA#t=128
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"perverz..."
BG ezt hozta ki belőlem, még elfajzok, és nem leszek fajállatként méltó Nyúlhoz.
@Mariann19: hmmmm

Nem száll ki az állam a Takarékbankból

A Takarékbank Zrt. többségi állami tulajdonrészének eladása az erről szóló kormányhatározat szerint egyáltalán nem jelenti azt, hogy a kormány leveszi a kezét a bankról és a takarékokról. Az állami kontroll megmarad, és a jelenlegi állás szerint a kezében maradhat egy elsőbbségi jogokat biztosító részvénypakett is, amely gyakorlatilag minden lényeges kérdésben vétójogot biztosít számára az új tulajdonossal szemben, bárki legyen is az.

hvg.hu/gazdasag/20140103_Nem_szall_ki_az_allam_a_Takarekbankbol
a föld megremeg, nem lesz polgári színház a víg. hüp-hüp.

Hoppá, Balázs Péter mégsem lesz a Vígszínház igazgatója

cink.hu/hoppa-balazs-peter-megsem-lesz-a-vigszinhaz-igazgatoja-1493744478
@hacsaturján: Erre az esetre emlékszem, azt mondta, hogy csak a nőknek engedi meg, hogy édes Gézának szólítsák.
Beszálltam, és így szólítottam meg egy "hülyé"-vel kiegészítve.
@GeoCracker:

akár. ennyit a tétova kivagyiságrul.
444.hu/assets/naplemente.jpg

No de mit fognak csinálni, ha egyszer rájuk szakad a sok "élethez igazított" jogszabály?
Szegény francia királynak is a nyakához igazították annak idején.:(
Nahát, ez miyen uncsi.
Vezényló tábornok trollsereget toboroz (nagyobbat, mint amit Mordor valaha kiállított), erre csak az uncsi áfacsalás?!
De még az is izgibb, hogy egy bíró posztszilveszteri traumában azt találta ítélni, hogy Poltnak tűrnie kell, ha az előző ügyészi regnálását nem a pártatlanság mintaképének nevezik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd az új csapat tagjaival találkozunk itt a fórumon is. Mivel mi azért a rezsidémon kis segédei.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Mariann19: kiemelem a lényeget: "Vidéki" :D

Vidékiek adakozzatok a Pártnak!

Remélem mindenki elolvasta és csatlakozott már a rezsiért vívott harcban egyesülő Magyar Csoporthoz. Az év legjobb leveléhez a vidékiek ajándékot is kaptak: egy csekket a Fidesz nevére. Aki komolyan gondolja, támogathatja a kormányzó pártot harcban. Őszintén remélem, hogy nem az van a háttérben, hogy Lajos lelépett a kasszával.

444.hu/2014/01/03/videkiek-adakozzatok-a-partnak/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :) Ejnye no, hát szabad ilyen hazugságokat terjeszteni?! Hát majd adnak neked az orbán huszárok, vagy kik. Akiket most toboroznak. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak nem gondolod, hogy az állami támogatást költik erre?! A vidékieknek két dolguk van. Pénzt küldeni, és megfelelő helyre tenni az x-et.
@bella _ciao: Vannak az életben még nagy tragédiák.
De hogy gonoszkodjak is, lehet azért, mert április után megkapja puszira. Akkor meg minek strapálja magát pályázással?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Oh párdon. :D Vidéki kolléga feladhatja a havi fizuját is.
Gondolom a cba dolgozóknak kötelezően választható lesz, hogy küldenek-e a fizuból pénzt a pártnak vagy sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: aham, lehet, hogy koncessziót fognak kiírni a színházak működtetésére. balázsnak meg öt fog jutni. így könnyen dobja most.
azon töröm a fejemet, hogy ha ez a magyar csapat összefog a békemenettel, akkor ki fog itten bkv-val utazni? jó ez nekünk, elvtársak?
@hacsaturján: De a magyar csapat szerintem a békemenet.
Most találtam. twitter.com/szigetv/status/418823353713958912
@bella _ciao: koncesszió, ez tetszik. Legalább több reklámfelület jut a színházban is a fidesznek, közgépnek, magyar nemzetnek, cba-nak. :D
@V-PORT:

áááá, az tejjesen kizárt. az nem lehet, hogy annyi szív....!
egy kis apró:

Eltűnt 620 millió forint Debrecenben?
Több mint két éve be kellett volna fejezni a Déri Múzeum modernizálását, most pedig még azt sem tudni, hogy kinek kéne azt megcsinálnia.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2014%2F01%2F03%2Feltunt_620_millio_forint_debrecenben%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Dehogy tűnt el!

"Remélem mindenki elolvasta és csatlakozott már a rezsiért vívott harcban egyesülő Magyar Csoporthoz. Az év legjobb leveléhez a vidékiek ajándékot is kaptak: egy csekket a Fidesz nevére. Aki komolyan gondolja, támogathatja a kormányzó pártot harcban. Őszintén remélem, hogy nem az van a háttérben, hogy Lajos lelépett a kasszával."

Csatlakozott!!!
Komolyan, essetudni... :((

Egyik Lajos le, a másik meg be...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én azon gondolkodtam, hogy a békemenet és a magyar csapat közös gyűléseket is rendezhet. a tagság úgyis ugyanaz.
Egy fergeteges akcióval az E14 is jól elkezdte az évet. :)

A legnagyobb ködben molinózott az Együtt-PM

Húsz méterre se lehetett látni, mégis most lógatták ki kormányváltós üzenetüket a Gellérthegyre.

kepviselofunky.blog.hu/2014/01/03/a_legnagyobb_kodben_molinozott_az_egyutt-pm
@bella _ciao:
Az a szomorú, hogy ezek az ostoba véglények megint kisajátítják a MAGYAR jelzőt.
Oszt erre mennyi fogékony egysejtű van!
Ez kell a népnek, a meg a rezsiharcz... eszük meg van hozzá - lásd gázárak és NEM LESZ GÁZ-ÁR-E-ME-LÉS!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Legalább próbálkoznak. Én nem tartom hülyeségnek. Úgy volt, hogy álruhában beépülnek, de azt már más ellőtte.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

a MAGYAR, az nem jelző, sokkal inkább minőség indikátor, ezér mikor bemegyek a bótba mindig alaposan körülnézek. a magyar csapatrul pedig egyenesen a legutóbbi 1:8 jut az eszembe. magyar békemenet meg nincsen is, bibibííí!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha azok az egyszeriek a MAGYAROK, akkor én örömmel tagadom meg magamat. Inkább leszek hontalan és számkivetett.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem is. Képzeld milyen lesz majd, amikor az ATV mennek a jobbikos reklámok. Már alig várom.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mondja is majd a kövér: te! ködben bújkáló rémhírterjesztő ellenforradalmár, reszkess!
@bella _ciao: :D:D
De most komolyan. Az ellenzéki pártok pártok, vagy jobb állás nélküli komikusok.
@Fabius: No lám. Ez volt az újévi fogadalmad? Hallgatni rám? ;)
@Mariann19:

Egy úrihölgy így nem beszél: "lemoslak, mint a szart."

Önnek is szüksége lenne egy Henry Higginshez hasonlító nyelvész professzorra (Bernard Shaw Pygmalion című drámájából).

A mocskos száj nem bizonyítéka a nagy észnek!

A mocskolódástól lesz talán demokratikus a "Demokratikus Koalíció"?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jól fogalmazott Fodor Gábor, amikor a takarékszövetkezetek integrálását az évszázad legnagyobb bankrablásának minősítette.
Ugyanis brutálisan megszegte a magántulajdon szentségét, amikor maga alá gyűrte őket, egyben a részjegyesek tulajdonát is lenullázta.
Most, hogy pályázat útján tulajdon jogot lehet szerezni, a kisemmizett részjegyesek a saját vagyonukat újra megvehetik, mondta Dávid Ferenc /VOSZ/.
A szomorú az, hogy amikor ez az undorító integráció elkezdődött, nem álltunk a kisemmizettek mellé - szokás szerint - mert nem gondoltunk bele, hogy más tulajdonunknál ez velünk is bármikor megtörténhet.
A Takarékbank lesz az állam bankja, mondja a kormány, mert annak lennie kell.
Hát persze! Mert a bankszférában is kell kormányzati diktatúra, ki kell alakítani a függőségi viszonyokat, valamint a klientúrának jól fizető egzisztenciát kell biztosítani.
Magyarázatok szerint a kormány ki akarja szorítani az OTP-t, ám a Csányi birodalom likvidálásához kevés Orbán keze, akármilyen hosszú is..
@Vidéki:
Olvasván Fabiushoz címzett belépőjét, analizáltam a stílusát, és a legmegfelelőbbet sikerült kialakítanom ahhoz, hogy a mondandómat képes legyen felfogni.
Úrinő vagyok, udvariasan illeszkedtem az ön földhözragadt stílusához.
Téma lezárva! Pont.
@Vidéki:

menny mán innen a francba és keress magadnak egy babér ültetvényt, mer az neked itt nem terem!
@hacsaturján: ezt nem kellett volna így ebéd után. inkább lökjön a földle.
@Vidéki: remélem ott vagy az első sorban, és a csekken is szerepelnek a sok számok, jahh és fel is adva ;)

444.hu/assets/orban-level-760x1013.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csatlakozom a Magyar Csapathoz.
A választásokig bérbe veszek a Katasztrófa -védelemtől egy teljes harci felszerelést gázálarccal, hogy a karvaly külföldi befektetőket és bankokat megsemmisítsem a rezsicsökkentés megvédéséért.
Csak nehogy valami légi deszanthoz osszon be Orbán, mert tériszonyos vagyok.
@hacsaturján:

Te meg húzzál el a Kaukázusba, a "Hegyi Karabah" már a tiétek.

Ott rontsd a levegőt!
@Vidéki:

te tényleg hülye vagy. a Mester Svalbárdról kuncog, hogy milyen zizi vagy.esse tunni?!
@Vidéki: ne szórakozz egy belgával, te nadon hüle, ráadásul spriccbelga!
@Mariann19:

Mariann, Kedves! Köszönöm a közbenjárásodat, de azért az a szempillás dolog el vala túlozva dulván, ahogy Bella Belánk mondaná, mindazonáltal köszönöm, de teccik látni, hogy a 'vidéki' netsvihákba kár a billentyűzet, hacsaknem a alultolással felül ki nem húzza belőle Hubbard, de tolja be neki a Xenu.
@jaegtoer:
Amennyiben mondanivalónk van, nem szoktuk berúgni az ajtót, és nem ordítjuk le a jelenlévők fejét.
Hangulati elemeimtől áthatva reagáltam Vidéki úrnak, remélve, hogy az ismert szlogent fogja fakó hangon mormolni magában:"Mert megérdemlem."
Nem szoktam felejteni, ezért fogadd szerény viszonzásul a többszöri kiállásodat mellettem.
@Mariann19:

Írod jégtörőnek:

"fogadd szerény viszonzásul a többszöri kiállásodat mellettem."

Jégtörő olyan keményen állt melletted, mint pénisz a lakodalomban!
@Vidéki: hát, összegezve: a humor sem tartozik az erős oldalaid közé. ahhoz nem elég a dakotás közmondásokat olvasni.
@Vidéki:

"Jégtörő olyan keményen állt melletted, mint pénisz a lakodalomban! "

te csak ne büszkélkedj az én nemességemmel. tán savanya a szőlő? hja kérem, a tokaji szőlőbánya sem lehet úgy az igazi
@bella _ciao:

ne mááá! azon a hegyi-karabahon még most is röhögök.
@Vidéki: Mariann nem fog válaszolni /remélem/ érdemben . tudod a sasok kikerülik a köpőlegyeket, mert büdösek
@hacsaturján:

hogy magának, kedves Mester mire nincs ideje? nem sínylik meg ezt a rének? mer' annyit nem ér az egész... hmm... bár ha úgy vesszük, hogy utánunk se fű, se moha, se zuzmó nem marad, akkor azé...
szíriuszi motívum lesz benne, vagy csak királydinnye? ...bár még ez is túlzás lenne.
@jaegtoer:

most mongya! bizonyára ihletőleg hat rám ez a konstruktív lékkör vagy csak valamellik aszcendensem fingott bele az univerzumba, nem is tudom, szerintem föl fogom tanálni a lendkerekes vidékit is, oszt az etalon mehet a sufniba, a zuzmók meg a mohák meg csak nőnek, nőnek, a minap moha bácsi, a törpe jelentkezett nálam bojtárnak, csak meg köll neki várni, míg földig ér a lába. addig is vígan zengem, hogyaszongya:

sárga rézbül van a
sárga rézbül van a
sárga rézbül van a sárga réz!
@hacsaturján: heh! ha van ilyen szép nótája, akkor mi a francért dobálózik azzal a kingszigersszel?
@bella _ciao:

mosmééé? a rodeo is dobálózik itten mindenféle baromsággal, akkor én nem lehetek véleményszabad? ki is nyilvánitom mostan, hogy:

képzejjétek, tennap este
hogy mi történt!
ijettembe lenyeltem egy villanykörtét.
ha nincs rajtam
nadrág éppen,
hátrafele világitok a sötétben.

(densz)
@bella _ciao:
El nem bírom képzelni, hogy mi történhetett....!
:-)

(Felkészül KERO...)
@bella _ciao:

nu, ez sajna kimaratt az életembül. penig hogy élvesztem vóna!
@hacsaturján: remélem nem hagyományos, sokat fogyasztó. bár, gondolom az áramellátását a belső szélenergia transzformálásával valósítja meg.
@bella _ciao:
a Ligeti mindíg is formabontó volt és maradt...és kurvára igaza volt ott és akkor...ő volt a legzseniálisabb -anélkül, hogy hallottam volna bármelyik másikat- mert a jövőt senki sohasem tudja

és a reakciók...remélem magnóra vették az egészet és ma már történelmi értékű Ligeti Opusz-ként marad fenn

brühüyyy
@hacsaturján:
képzeld a rénjeiddel ugyanezt és előlépsz nemzetközi hírű zeneszerzővé

baromságot bárki tud, de olyan bölcset mint a Ligeti csak kevesen

brühüyyy

és most a rének rénelése galopp-pal kezdve majd vágtatásban
@bella _ciao:
a "zene" szempontyából egyremegy...te megértetted a tanulmányt? remélem mert kibaszott jó és az évszázad nagy művészeti eseményeinek sorában a helye

most pedig a Walkürök lovaglása helyett a Hacsaturján rénelése következik síppal dobbal és cintányérral helyett teremőrre és nézőkre kisz moll -ban

brühüyyy
@rodeo36: akko' lássuk az előadást a'la hacsa, a ligeti féle produkció tetszett, így leírva is elég képi volt.
oszt az sem mindegy, hogy kisz moll vagy iksz dúr.
@rodeo36:

nu, idevigyázzon maga pöcsögény! ha én aszt írom, hogy rodeo féle baromság, akkor az aszt jelenti, hogy szeretem a zene elméleti locsogásait, ugyanakkor feltételezem, hogy ez másnak télleg óhéberül van. ha meg eszt a ligeti féle összefüggésbe teszem, akkor méginkább. horribile dictu bennefoglalom, hogy ligeti még magánál is külömb, de ez persze nem véletlen. bazmeg!

(ja, bocsánat: brühühüy!)
@jaegtoer:

Titeket a Sirály romkocsmában arra tanítottak, hogy a szőlőt bányásszák?

És ti erről ezért szilárdan meg vagytok győződve?

Sok alkoholtartalmú, zárjegy nélküli ÁFA mentes tudatformáló szert kellett elfogyasztanotok ahhoz, hogy a "szőlőt bányásszák" gondolata megszilárduljon fejvizetekben!
@Vidéki:

nu, látod vakegér! normális emberi lénynek a szőlőbányászat egy nagy marhaság. jön viszont a csudálatos vezető, aki simán bebizonyítja, hogy az igenis jövedelmező foglalkozás. a sirály romkocsmában pedig csak romok vannak, neked meg az apád faszát, csak hogy kövessem az arisztotelészi logikát.
@hacsaturján:

Ha neked lelki rokonod a kiváló kemény örmény zeneszerző, akkor tőled több lenne elvárható , mint az, hogy szenvedélyesen védelmedbe veszed a szőlőbányászat téveszméjét, miközben legkeményebb érved így hangzik:

"neked meg az apád faszát".

Nem helyes, hogy neked mindig az altest ezen fertályán kóborol az eszed!

A világ ennél bonyolultabb!
@Vidéki:
"A világ ennél bonyolultabb!"
bizonyicsd be! linket!
@Vidéki: pedig úgy van az, a szőlőt bányásszák, az ilyen hüléket meg termesztik a kubatovok az altestükön a lendvai utcában, mint te.
@hacsaturján:

Például:

Van a pénisz tája, meg van a ténisz pálya is!
@hacsaturján:
Kérdezd meg légyszi Vidékitől, hogy mit jelent az "Aram".
@Vidéki:

"___miközben legkeményebb érved így hangzik:
"neked meg az apád faszát".
Nem helyes, hogy neked mindig az altest ezen fertályán kóborol az eszed!___"

_úgy-úgy! igazad van. van más altest is, ami méltatlanul kimaratt! az anyád picsáját, bazmeg._*

"__A világ ennél bonyolultabb! __"

a kedves mamáénál semmiképpen. az mindent magába foglalt. téged is.

kézcsók, üdvözlet a tisztelt mamának! és kellemes hűsvéti ünnepeket.
@Vidéki:

Ááááááá!

"____Titeket a Sirály romkocsmában arra tanítottak, hogy a szőlőt bányásszák?
És ti erről ezért szilárdan meg vagytok győződve?
Sok alkoholtartalmú, zárjegy nélküli ÁFA mentes tudatformáló szert kellett elfogyasztanotok ahhoz, hogy a "szőlőt bányásszák" gondolata megszilárduljon fejvizetekben!___"

Kedves, a 'Vidéki' nevet bitorló honfitársam, te flaszterbetyár!

Kurva nagy tévedésbe vagy esve, ha asziszed, hogy én csak a sirály nevezetű romkocsmában vagyok járatos, bár töredelmesen beismerem, van pótolnivalóm e tárgyban, ellenben ebben számos segítő- és áldozatkész haverom bármikor támogat, és az alkalomhoz elég felismerni, hogy kedd, vagy szerda van, és máris naptárfülön vagyon ragadva az alkalom.

a szőlőbányászati szakkifejezés nem a romgocsmából származik, hanem onnan, hogy vajon honnan a picsából is lenne, a soha nemhazudottnak, és a nemlopósnak és t. nejének tokaji borvidékbe fektetendő tőkéje nemtaggyűlések keretében ha nem a kedves szintén tiszteletreméltó Orbán papa kőbányáinak zsenge hozadékából képezett családsegítő kezdőlöketéből.

na így képződik a szőlőbánya szakkifejezés, te gyenge alulképzett.

hogy én miről vagyok szilárdan meggyőződve az rád nézve elég lesújtó, de tekintettel arra, hogy a szadizmus tőlem távol álló dolog, ezért itt és most eltekintek a részletezésétől.

meglehetősen tudománytalan, és szakszerűtlen feltételezés részedről, hogy nekem szükségem lenne alkoholtartalmú, zárjegy nélküli ÁFA mentes tudatformáló szerek elfogyasztásához azért, hogy a "szőlőt bányásszák" gondolata megszilárduljon fejvizemben. kiegészítő tájékoztatásul jegyzem meg, ennél sokkal különb szóösszetételek, sőt képzettársításokk is képesekk elektrolitot képezni a fejemben, és most kivételesen, a kínrímektől is tekints el, mert sértő feltételezéseid miatt nem érdemelted mekk.
@Vidéki:

"_Van a pénisz tája, meg van a ténisz pálya is!_"

ááááá! nem ilyen eccerű, van még a gönci járásban Tállya, Hevesben meg Andornaktálya, és tedd még hozzá, hogy Paja Beáta.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor ti viszonylag sok cukrot fogyasztotok, de messze nem éritek el (a cukrászdával, egyéb bolti nasival sem) az átlagot, ami nálatok 105 kg lenne.
@jaegtoer: Nem meglepő a 27%-os csúcs-ÁFA ellenállhatatlan vonzereje, főként ha elég kicsit megutaztatni (papíron) az árut más országokból ide, ahol 20-25% vagy még kevesebb az ÁFA (úgy tudom, van, ahol csak 5% kedvezményes ÁFA van az élelmiszereken).
Látok ebben párhuzamot az olajbiznisszel, ahol a fűtőolaj árkülönbözete volt a mágnes. A hajdani olajbizottság helyében én nem azt firtattam volna, mi történt XY tanyaudvarán, hanem azt, hogy kik írták, kik szavazták meg és kik támogatták, illetve védték hosszú évekig foggal-körömmel a jogszabályt - nyíltan, de még inkább a háttérből.
@Vidéki: @jaegtoer:

azé mégis hozzáfűzöm (mit lehessen tudni?), hogy a szőlőbányászati speciális szakszó használatának és létjogosultságának van még egy kedves megközelítése: a tőke, mint közös nevező, de akár legkisebb közös többszörös...
@jaegtoer:

A szenet bányásszák, a szőlőt nem bányásszák!

Én személyesen láttam szőlőt, sőt műveltem is szőlőt!

Hihetnél nekem, ha nem lennél ennyire előítéletes!
hvg.hu/hvgfriss/2014.01/201401_politikakozeli_cegek_erdelyben_kivitel_eros#rss

Ez az írás azt gondolom sok mindent magyaráz. azt is, hogy egyre jobban teljesítünk.:(
süti beállítások módosítása