Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.30. 14:47 Fabius

Mészáros Lőrinc jobban (is) teljesít(hetne!)

Címkék: csatornaépítés mészáros lőrinc

Szegény Lőrincet az ág is húzza. Nem elég, hogy a Jére tesók miatt már szájára vette az ország a trafikmutyikor, most a Tápió vidék hangos a szarhúgy munkát végeztek, haverek kiabálástól. A Nemzeti Fővállalkozó meg mit tehet ilyenkor? Szakítson meg barátságokat néhány szarul lerakott csatornafedél miatt, és mással menjen nyaralni horvátba jövőre? Meg amúgy is, ha a 4,7 milliárdért felújított műjégpálya lehet szar, akkor hadd lehessen már szar az 5,4 milliárdos csatornaberuházás egy része is! 

mészáros lőrinc.jpg

Elvégre nem lehet minden haver csatornafedél mellé minőségellenőrt állítani, és maga a Nemzeti Fővállalkozó sem lehet ott személyesen mindenhol. Ki őrizné akkor a felcsúti stadionberuházást árgus szemekkel, ki lopatná a juhász trágyáját és igazgatná a Nemzeti Szülőfalut legjobb tudása szerint? Olyan hülyeséggel meg, mint a minőségi munka - vagy legalább az eltolás minőségi kijavítása - elvárásként megfogalmazásával ne raboljuk egymás idejét. A szarlé lefolyik laza tető alatt is, há'nem? Há'de. 

Hátakkormeg?! 

388 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr485717485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Bates dö Hól: moszkva és washington meg london és páris szövetségesekként fejezték be a II VH-t

hogyan is lett a többi azután?

a rohadt moszkoviták isten teremtette az egyigaz aki washingtonban lakik?

na hagyjál csüngve

és

brühüyyy

érveket ide
@rodeo36: rodi! mióta van ember, esszük a saját szarunkat. képletesen (gábriel), de ténylegesen is.
@bella _ciao: bacod, attól, hogy nem láttál zsiráfot, az még van... sok szokásunk gyökeredzik a történelem előtti időkben
@rodeo36: hallgass meg egy finnugrot (mansi, hanti). ugyanúgy alkoholtól hullottak. az oroszok adták nekik.
@Sir Bates dö Hól: jaj, te bagetthuszár. oszt ni az a történelem előtti idők? he? az olyan mint a kenyér előtt lisztből és kovászból készült népi eledel?
@Fabius:
"Az úgynevezett demokratikus oldalnak nem messiásra vagy saját hitregére lenne szüksége, hanem egy darab hiteles, vérbeli politikusra. Ha úgy tetszik pl egy Gyurcsány képességeivel is bíró Bajnai Gordonra. "

A politikust számomra a mondanivalója teszi hitelessé. És ebbe nem csak a következő négy év programja tartozik bele, hanem az, hogy miként látja, értelmezi a világot, és ennek alapján hogyan látja a jövőt.

Az egész magyarországi "politikai" diskurzus annyira rövidlátó és földhözragadt, hogy fáj.
@bella _ciao: @Sir Bates dö Hól:
most a CNN

felmérés 12 év afgán háború 22000 halott a sebesülteket nem számolják (nyomorékokat sem) eredménye semmi

a nép 17%-ban támogatja 82%-ban azonnali befejezését akarja

kurva jó

és a putyin nem néger

brühüyyy

de attól még nem szeretem cska...nem mondtad miért kellene a másikat szeretnem?
@épészmérnök:
Magyarországon van politikai diskurzus?

brühüyyy
@rodeo36: Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Sok olyan részlet van benne, amelyeket minő véletlen sosem harsogtak a győztesek törikönyvei. :(

youtu.be/4HZpYLCXkxc
@rodeo36: szerinted minden rablómese ami nem egyezik a te véleményeddel?... szerinted szibéria lakatlan volt?... szerinted én meg akarlak téged győzni?... szerinted az szövetségessé tesz bárkit is, hogy közös az ellenségük?... sztálin és hitler rendszere sokkal több egyezőséget mutatott, mint különbséget... a "szövetségesek" közt egy kaocsolódási pont volt: hitler legyőzése, semmi más... mit akarsz a vh-kkal?... az okok nagyon hasonlóak, szinte megegyeznek a mostaniakkal... nézd, ha csak két helyen lehetne élnem, akkor az usát választanám oroszország helyett... és te?
@bella _ciao: te mit neveznél annak?... altamira?
@rodeo36:
Stimm és még valami, van egy gyártó (vezető a háztartási gépeknek nevezett szemetek piacán), aki csak tolja szalagon a szart, de nem meózza és raktározza, hanem percre pontosan rátolat a rámpára a kamilyon, oszt telerakják szarral, amit szerte kelet európába visznek.

A nyugati piacra ezek a szarok nem kerülnek, ezeket csak itt lehet eladni és még dicsekszik a vackokkal az egyik háziasszony a másiknak, hogy micsoda kurva jó izét vett ákciósan. Aztán baszhattya ki két év múlva és lájkolhatja a tuti márkát, lassan elérjük az amerikai szintet.

Most valami más... inkább.
Zenének híjják.
@Sir Bates dö Hól: ha így haladsz, akkor egyszerűen téged. pedig veled vagyok teljes mellszélességgel. de néha behorpad, te, misztikus.
@jaegtoer: "köszönöm, hogy megmutattad -nekem, a devizabelföldinek- az itthon gyártott csövön a lyukat. már megbocsáss."

Most mi bajod? Azt állítom, hogy a nyolcvanas években volt egy csomó színvonalas újság, amelyek alapos és komoly elemzéseket közöltek, és az emberek ezekből tájékozódtak, valamint beszélgettek róluk.

A közbeszéd és közgondolkodás azóta lebutult. Különféle blogok között kószálunk, itt-ott beleolvasunk valamibe, de két percnél tovább nem tudunk semmire sem figyelni, és őszintén szólva nemigen van mire.

Az első fecske a HVG volt, amelynek első száma 1979-ben jelent meg. Közölte Kőszeg Ferenc elemzését arról, hogy a szocialista rendszer gazdaságilag fenntarthatatlan.

A HVG mellett megjelent egy sor új hetilap, amelyekre ma már nem emlékszünk, de akkor szenzáció volt némelyik cikke. A folyóiratok közül a Világosság, a Mozgó Világ, és egy sor másik közölt aktuális, ugyanakkor mélyen elemző írásokat. Abszolút naprakészek voltak abban, hogy mi történik a nagyvilágban, miről írnak a releváns külföldi újságok, recenzálták a külföldön frissen megjelent közgazdasági, szociológiai, filozófiai műveket. Időnként egy-egy számot bezúztak, de alapvetően tájékozott volt az értelmiség.

Ez miért bánt téged? Nem így volt? És mi köze van ennek ahhoz, hogy édes hazám nem ölel a keblére, ezért ősz fejjel külföldön kell boldogulnom? Szégyelljem magam? Vagy mi?
@bella _ciao: a barlangrajzok is mágikus célt szolgáltak, az elgondolás, a "technika" ugyanaz, mint Gábriel névmágiájánál:)
@Sir Bates dö Hól: ez maradt meg a csuklás→emlegetnek szólásban is:)
@aritus: Itt a NASA cikke arról, hogy 2013-ban tovább emelkedett a hőmérséklet a sarkokon:

Arctic waters kept warming in 2013 - A sarki vizek tovább melegedtek 2013-ban

climate.nasa.gov/news/1014

Ennyi. Sajnálom.
@bella _ciao: persze, ha Angyal beleveti magát ebbe, lehet visszasírjuk a beakadt zs-s lemezjátszót:))
@aritus: "És az összes alternatív energia kurva drága, fenntarthatatlan, csak és kizárólag sok-sok közpénzből dotálva lehet fenntartani. "

Sehol egy gondolatmenet, sehol egy adat. Aritus, te ennél jobbat is tudsz.
@Sir Bates dö Hól: aham. tehát akkor a képi ábrázolások a történelem előtti idők.
@aritus: "a lényeg, hogy már az angolok is a mi rezsicsökkentésünket másolják. "

Nem az angolok, hanem az angol munkáspárt, és nem rezsicsökkentést, hanem rezsibefagyasztást javasol.

Van némi különbség.
@bella _ciao: elfogyott a sör, hoy most velem szórakozol?:-)... ha azt mondom, hogy "az írott történelem előtti idők", akkor sikerül a meghatározás?:)
@aritus: "És mennyibe került? Semmi kifogásom, ha olcsóbb, mint a rendes kőolaj. Csak valószínűleg sokkal-sokkal drágább, mondjuk 40-szer annyibe kerül."

Az ár annál alacsonyabb minél nagyobb volumenben értékesítik. Ha dominánssá válik egy technológia, az ára lezuhan.

A kérdés nem a technológia, hanem az, hogy a piacon kik az ellenérdekelt felek, és mekkora a politikai befolyásuk!
@épészmérnök:
be van szűkűlve megállt a lemezen a tő

brühüyyy
@rodeo36: "Magyarországon van politikai diskurzus?"

Jó kérdés :-D
@Sir Bates dö Hól:
miben különbözött a mccarthy-smus a sztalinizmustól?

nem kell hogy egyetértsünk...de annyi számomra világossá vált, hogy halvány lila fingod sincs a két világháború valós kiváltó okairól valamint arról mi tartotta őket fenn és miért kellett összesen 80 millió embernek meghalnia és a sebesültek meg nyomorékok valamint az anyagi károk máig felmérhetetlenek bár

szóval erről nem írtál a többi meg anderzenelvtárs a piroskamegafarkas ésanagyi története kiscsoportos óvodásoknak

mint épész is írja más dolgok kapcsán hiány mutatkozik számszerű és történelmileg hű elemzésekből

mindez nem lenne baj dehát ezeknek következményei a zorbánkormány és a vonagabcsi meg a semjén és a matolcsi meg a rezsidémon és a mészároslőrincelvtársőnagyságosurabasznámegegytaligamajomagazdájávalegyütt

szóval ez van

brühüyyy

kár érted "batesz"
@Sir Bates dö Hól: sör van. de ilyen slendriánságot tapasztalva maximum gábriellel asszociálhatsz.
@rodeo36: a két világháború következményei közül bájosan kihagytál vagy negyven évet. szelektív memória? persze az elmúlt rendszer nyűgével és reményeivel.
Íme, a vers, amit a szentesi drámatagozatos gimnázium igazgatója letiltott:

Purosz Leonidasz: Homo Ethicus Hungaricus
1
Áttilá, á színpád á tied!
Hát tessék, megvívtuk a tusát:
egy ország központosított eufemizmusát.
Piros-fehér-zölden lámpa ég az éjben,
együtt fürdünk meg a nemzetiszín kéjben.
Nem Alföldi, hanem a nagy Alföld színháza lett ez: sivárság a színpadon,
birkák a nézőtéren. Ennél magyarabb mégis mi lehetne?
Homo Ethicus Hungaricus,
avagy hogyan írjunk három igaz magyart egy páros jelenetbe.
Mert az új érték a mértéktelen mérték. Önök kérték.
Hátranyilazva ülünk hintalóra,
elcsap minket az idő, ez az unott ingaóra;
és még mindig öndicsfényre van csak igény, nem öndefinícióra.
Ne aggódj: kapod a telt házat. Büszkén tapsolnak parókás nénik.
Senki nem lázad.
Senki nem tüntet.
De hol vannak a fiatalok?
Ma otthon maradtak?
A TV-székháznál ragadtak?
Eltűntek…
2
Te tényleg elhitted, hogy a Magyar Gárda
majd jobban rábukik a klasszikusra,
mint az avantgárdra?
Azt meg gondolhattad, hogy a felnövő értelmiség
az egyházi kultúrkampf után nem mond el még egy misét.
Ha ők nem kellenek, kire vársz? Miféle nagy őre?
Mi halgeneráció vagyunk — a TV a fél tavunk halőre.
És tudhatnád, hogy a művészetnél (főleg, ha alibi-művészet)
mindig fontosabb lesz az X-faktor nézőinek megnyerhető cuvée-szett,
és a kultúránál (főleg, ha alibi-kultúra)
mindig cool-abb marad a kocsmatúra.
Nemhogy neked, itt még a jó bornak sem kell cégér:
minek kéne, ha úgyis a tablettást vedelik?
Milyen a magyar? Nem lát a csömörtől,
de vígan rohan csöbörből
a legszarabb vederig.
3
Öntudatos honpolgár
minden botrányt bojkottál.
Közízlés a körítés,
a jó magyar kolbászból
épül már a kerítés.
Öntudatos honpolgár
kezében a botkormány;
táltos-magyar pilóta:
minden szelet bojkottál.
Öntudatos honpolgár
azt hiszi, hogy ébren van,
pedig régen horkol már.
4
Látod, ezt vívjuk, ezt a tusát:
egy ország központosított eufemizmusát.
Hogyha elmész a színházba sok pénzzel,
semmi ízléstelenséget ne nézz el.
Nemzet mondja: nagy siker.
Kárikittyom, édes hazám, itt minden tejjel-mézzel!
Énekelj elvtárs!
Nem elvárás persze,
csak hát tudod, nem hátrány:
Nemsokára érkezik az ellátmány.
Nem elvárás persze, csak hát tudod,
nehéz lesz az elválás.
Apa-fia kapcsolat ez:
mi büszkék, és te hálás.
Csinos kis orcád van:
szívesen látunk bárhol az országban.
5
Unod a mondókát?
Pedig meg fogod tanulni, még ha nem is gondolnád.
Mit tehetsz egy olyan helyen, ahol a színházak is stadionok lettek?
Hass, alkoss, gyarapíts
az utolsó erődig;
s a haza fényre derül –
vagy árnyékra vetődik.

nepszava.com/2013/12/magyarorszag/szentesen-mar-a-verstol-is-felnek.html
@rodeo36: "árapály erőművek, vízerőművek és napelemek meg szélerő az ingyen van"
naaaaaaaaaa!
lassan feltalálod a perpetum mobilét!
nincs ingyen energia!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
meséket hitelesnek tartani!
a Kis herceget olvastad?
inkább azt hidd el!
mindenki jobban jár!
@punkfrog: (sóhaj - már megint a bezzeg-országról fogok mesélni, gyerekek)

Chilében épül a világ legnagyobb napenergia-erőműve. Iszonyat terjedelmű szélerőmű-parkok is vannak, a busz (mértem az időt) 9 percen keresztül haladt 99 km/óra sebességgel egy ilyen park mellett.

Ez egy olyan ország, amelynek a gazdasága totál neoliberális, abszolút árérzékeny. Semmi szívjóság a kormány részéről. Mégis, ezek a hardcore helyi tőkések érdemesnek tartják befektetni. Na erre varrj gombot.
@épészmérnök: a globális felmelegedés ellen(ha tényleg van)nem küzdeni kell hanem a saját javunkra fordítani!
az ember a természet része.kölcsönhatásban vagyunk.
megállíthatatlanok a folyamatok.
több milliárd emberrel szemben, néhány százmillió környezetvédő... nincs visszaút!
csak előre tudunk menni.
ahhoz kell alkalmazkodni ami ránk vár!
@épészmérnök: mert chille inkább hosszú, mint széles. elhaladtál egy egysoros erőmű mellett, nagy kaland...

ne ám komolyan vegyél... oldjuk már ezt a nagy hadrcore-t.
@épészmérnök: miből épül?
ingyen van?
a tőkés miért fektet bele?
szívjóságból??????
akkor már nem tőkés.főleg nem hardcore...
@rodeo36: megfogtál, neked van igazad, te tudsz mindent, nálad a bölcsek köve, te már mindent láttál, tapasztaltál, milyen kár, hogy elhagytad moot, ekkora tudással te mindent rendbe tettél volna, nem, főleg, ha a horváth pista inkább közületek választ, igaz?:)
Azért buék neked is:)
@punkfrog: na ja, ezt nem hitte el leonidasz. mekkora barom volt. vagy tudta. thermo-püla. simán energiát akart termelni.
@punkfrog: Huszonöt év után nagyon nehéz volt kimondanom: nincs kollektív megoldás. Nincs olyan globális politikai rendszer, amely képes lenne legalább lefékezni a romlást. Ki kellett mondanom: egyéni menekülő útvonalra van szükség (és ezt jobb nem reklámozni, mondják az önző gének).

Amikor ezt tudatosítottam magamban, hamarosan kiderült, hogy nem vagyok egyedül: rengetegen gondolkodnak erről, és cselekszenek is. Patagóniában felmentek az ingatlan árak, európai és észak-amerikai gazdagok vásárolnak meg nagy területeket. Bőven van víz, és a hőmérséklet alacsony.
@bella _ciao: igazad van.
a néhány százmillió környezetvédővel erősen túloztam.
néhány millió a valós szám.
@épészmérnök: ez azonban csak menekülés és csak néhányak számára...
@punkfrog: tök mindegy az arány. de mindig a többségnek van igaza?
@épészmérnök:
vannak akik ezt előbb tudták...18 évvel ezelőtt...igaz Patagóniában született de világot látott és szép házat birtokot vett majd hazament és elfoglalta, most élvezi...nálunk fiatalabb...egészséges...és nem érdekli a világ ott jóneki

brühüyyy
@épészmérnök:
a megoldás az alkalmazkodás a változó viszonyokhoz.
evolúció.
nincs más út.
lassú és sok áldozattal jár de nem lehet kikerülni.
minél előbb felismerjük, hogy alkalmazkodnunk kell és nem hadakoznunk, annál könnyebb lesz.
(ezt az országunk vezetői is felfoghatnák!)
@punkfrog: Sajnos, így van. A többség inkább elhessegeti magától a veszélyérzetet, és inkább a rossz hír hozóját kárhoztatja, lásd Aritus - igen tipikus - reakcióját.

Én huszonöt éven át tettem, amit jónak gondoltam ebben a dologban, így jutottam arra a konklúzióra, hogy kollektív megoldás nincs. Az emberiség nem képes adekvát politikai eszközöket létrehozni a probléma kezelésére.
@bella _ciao: nincs mindig igaza a többségnek.
de a természet nem igazságok mentén működik.
@punkfrog: Iszonyat áldozatokkal jár. Ökológusok szerint az ember hamarosan megszűnik domináns faj lenni, és valószínűleg a rovarok következnek... :-(
@épészmérnök: igazad van nem vagyunk képesek a problémát megoldani.(sokkal kisebbeket se!)
akkor viszont együtt kell élni vele.
és a magunk javára fordítani!
egy hatalmas vízesést megszelídíteni nagyon nehéz (és fölösleges) de energiát tudunk belőle nyerni.
@épészmérnök: a természet mindig erősebb lesz az általa alkotott lényeknél.
(húúúú!ez nagyon coelhos lett...)
@punkfrog:
azt már széleselvtársfeltalálta nem kell kettő

brühüyyy

nem írtam, hogy ingyen van hanem azt, hogy minden megoldást gazdaságossági alapokon és nem szócsépléssel kell kiválasztani
@bella _ciao:
nem hagytam ki semmit, vagy mutasd meg...te is a gyermekmese történelmet szereted és hiszel benne
ugye?
folytasd nyugodtan

assem tudod miről írtam

brühüyyy
@punkfrog: Igazad van. Ezt az okosságot fordítsd le magyarországi viszonyokra.

Például: a Duna mentén a talajvíz szintje a nagy tömegű kavicskitermelés miatt (ezekből épült egymillió lakótelepi lakás) hat méterrel lesüllyedt. A Duna-Tisza köze az EU vízügyi térképén mint Európa egyetlen elsivatagosodott területe szerepelt, már húsz évvel ezelőtt.

A szárazságtűrő haszonnövények nemesítése hol tart? Guglizz utána...
@punkfrog: nem baj, Coelhonak is lehet igaza.

Az ökológusok ezt úgy fejezik ki, hogy a természetet nem lehet megsemmisíteni, legföljebb megváltozik, és ez a változás bizonyos fajok számára (pl. az emberfaj) kedvezőtlen lesz.

James Lovelock angol biológus könyve, a Gaia - a földi élet egy új nézőpontból kábé ezer éve jelent meg magyarul, mégis, csak egy szűk kört érdekelt.

Lovelock szerint a Föld mai állapotában, beleértve a geológiai struktúrákat is, az élet jelenlétének következménye. A legújabb kutatások ezt alátámasztják. Lovelock a Földet - Gaiát - élőlénynek tekinti. Kissé durva hasonlattal, Gaia a túlnépesedett és elszemtelenedett emberfajt lerázza magáról, mint kutya a bolhát.

www.c3.hu/~tillmann/konyvek/ezredvegi/lovelock.html
@bella _ciao:
csócsi, ha nem tucc olvasni akkó' szójjá'...nem a következményeiről hanem az okaikról beszélek már órák óta

de ha neked ez mindegy csak basztathass valamiért akkor rendicsek

brühüyyy
"Az elmúlt évszázadban Grönland olvadó jege jelentősen hozzájárult a tengerszint emelkedéséhez. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) legfrissebb jelentése szerint 1992 és 2001 között évente 34 milliárd tonna jég tűnt el, ám a következő tíz évben az olvadás felgyorsult, az elveszett jég mennyisége évente 215 milliárd tonnára nőtt."

hvg.hu/vilag/20131223_Oriasi_meglepetesre_bukkantak_a_gronlandi
@rodeo36: Rodeo, ez észbontó, ahogy a magyarok lebutultak. Harminc évvel ezelőtt pengén figyelték, mi történik, ki mit mond, és abszolút intelligensen levonták a következtetéseket. Mostanra két mondatot nem képesek értelmezni.

Jó volna beszélgetni FB-n, Szív és Tucano tudja, hogy.
@épészmérnök:
ha lehet privátban a fácsén az nem lenne rossz, derítsd ki és küldd el privi -ben hogyan...mert a fácsé nem igen köt le...már hetek óta be sem léptem

brühüyyy
@rodeo36: Levél ment.

Csirió! Bombay gin, tonic :-)
Természetesen nem minden magyarra vonatkozik a lebutulással kapcsolatos megjegyzésem, de a tendencia világos.

Akinek nem inge, ne vegye magára.
@épészmérnök:
a bombay-om kifogyott van Tanquerrey és sok borok mik szemfülnek szétállítója

brühüyyy
Kedveseim!

a "változásokról" fantasztikus képeket kaptam amit itt közé is tettem:

offforever.blog.hu/2013/12/22/nehany_pelda_gleccsereink_valtozasarol_1909_es_2005_kozott

ha nem futnánk össze ma, akkor mindenkinek:

BUÉK!
A Fővárosi Főügyészség elutasította a Horváth András volt adóhivatali dolgozónál tartott házkutatás és lefoglalást elrendelő határozat ellen bejelentett panaszt.
A főügyészség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a döntés indoka az, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feljelentésére indult ügyben megállapítható bűncselekmény gyanúja, a lefoglalt dolgok pedig bizonyítékot képezhetnek, ezért a házkutatás és a lefoglalás törvényes és megalapozott volt.

nepszava.hu/cikk/1006758-a-fougyeszsegnek-horvath-andras-a-gyanus
BOLDOGULJ ÉVET ! !

MINDENKINEK...
@rodeo36: Erről a kis csacskaságról remélem hallottál már te is. :)

A Pentagon nem tud elszámolni 8500 milliárd dollárral - Újra kirobbant a 9/11 előtti botrány

vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/12/a-pentagon-nem-tud-elszamolni-8500.html
@dr. jenőke (jenőke):

"A hitelesnek tekintem, vagy hiszek benne, nem azonos fogalmak."

Az a baj, hogy ezt a különbséget bizony nagyon sokan nem ismerik:))

Ez nálunk úgy szól, hiszek benne, tehát hiteles. Ld. 2/3
@Sir Bates dö Hól:

"amit a nevekkel teszel (heródeske, usácska, obamaki, szektatv), az átviteli mágia művelése s mint ilyet, tán tiltja a vallásod? "

Ezt ma egyszerűbben hívják. Primitívség.
Tagadhatatlan, hogy a te megfogalmazásod jobban hangzik:))
@Orica Középföldi: Még szerencse, hogy a másik oldalra ez egyáltalán nem jellemző. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Látsz utalást bármelyik oldalra?

Az egyes emberről szól!
Aztán, hogy hova rendeződik, vallás, politika, az más kérdés.
@épészmérnök: most a klíma dolgokra nem is reagálnék, még korán reggel van, de később megteszem, igérem, alaposan.

De hogy még az iróniát sem érted bazmeg! Ez már komolyan fáj. Eddig ennél jobb fejnek tüntél.
@épészmérnök: akkor figyelmedbe ajánlom ezt a kommentemet, igaz hosszú, talán azért végig tudod olvasni @aritus:
@aritus: Amit a klíma és a megújulók kapcsán írtál, abban támogatlak. Én is így látom. Használjunk megújulót ott, ahol az megéri (Pl. tanyán több km hálózatfejlesztés költsége több, mint a fotovoltatikus napelem - akku rendszerű sziget üzemmód).

Amúgy az alapkutatással egyet értek, persze hogy kell keressük az olaj és gáz korszak utáni megoldásokat.

Egy ígéretes, de drága projekt, a Nap hőjét (ennek a megújulónak a legnagyobb az "energia sűrűsége") spájzolja be a földbe (ez meg a legtehetetlenebb).

www.dlsc.ca/how.htm
@aritus: Ja, és a klímánk a klímahiszti kapcsán említem meg, setétzöldjeink elfelejtik, a jégkorszakok kiváltó okát, amit kb száz éve ismerünk. Milánkovic-Bacsák elmélet. Röviden, égi mechanikai oka van a jégkorszakoknak.

A rövidebb idejű klíma ingadozásokra meg a Napfoltok száma van hatással. Kevés Napfolt, hideg, caspadékosabb klíma, sok fordítva. Gondoljunk a kis jégkorszak az 1600-as evekben, tán 1800-ig. A Nappfoltok száma a Nap globálsugárzására hat ki, kis napfoltszám esetén 0,7 ezrelékkel csökken a maximuhoz képest. Ez nem sok, 1 év alatt csak 8 szorosa az emberiség egy éves globál energia felhasználásához képest!

Ja, és a kedvencem, a beugratós kérdés, melyik légköri gáz okozza az üvegház hatás legnagyobb hányadát?

A vízgőz.

Ez a rögvalóság.
@aritus:

Ah, látom, a főnök is beszállt a játékba.

1. + 2. A mérések megkérdőjelezése („nem is akkora”) mindig lehetséges. Ugyanakkor valamilyen melegedést az összes mérés igazol, az Antarktiszon pláne, ahol a közelben elég kevés város található, amely meghamisítaná a mérést. Ráadásul az 1. pont értelmében melegedés most még nem is lehetne, mert nem telt el 1870 óta 800 év. Oszt mégis van.
Lehet nem hinni ebben. De amíg másik okot nem találnak (sokan keresik, de még nincs), addig a nemhit valószínűségi megerősítése elég csekély.

3. A cél („legyen energia, tisztán és olcsón”) gyönyörű. Magam se gondolom másképp.
- Lehet, hogy a palagáz kitart 100 évig, abban csak az a kérdés, hogy kinél, és milyen felhasználás mellett. Ahol ugyanis nincs, ott tenni kell valamit, mert a nincs elég kevés ideig tart ki, és ahol van, azon országok nem a jótékonyságot fogják szem előtt tartani, ha a fölöslegüket világpiacra viszik. Ebből következően nem mindenki „ér rá”.
- A városok levegőminősége tehát Európában „tök jó”. Ennek alapján nem egészen értem ugyan az itteni szmog figyelmeztetéseket, de az legyen az én bajom, ahogy a nagyon rossz levegő a kínaiaké.
- Szóval „az alternatív energia támogatása tiszta pénzkidobás”. Hát, ha magam is ilyen sommás akarok lenni, akkor mondható, hogy a tűz is tiszta pénzkidobás volt, mert gallyakat kellett gyűjteni, meg szikracsiholók készítésével kellett fáradozni, holott ott volt az összebújás, az ingyenbe van.
- A szélenergia tényleg megbízhatatlan, meg ipari parkként ronda is (ezért építik a hülye északiak a tengerbe). De ha kifejlődik azon technológia, hogy a szélkerekek termelte árammal vizet bontunk, és a hidrogént hagyományos erőműben tüzeljük el, akkor bizony nem működésképtelen önmagában se. Ez a kifejlesztés sok pénz, valamint sok idő, és csak akkor állnak rá a cégek, ha megéri, egyébként piaci alapon a kutya se foglalkozik vele. A megérés pedig csak akkor lesz, ha az alternatívot támogatják, vagy a fosszilis felhasználást büntetik.
- A napenergiába belemenni bonyolult. Majd egyszer.

4. A halogénezett szénhidrogének betiltása valóban az ózonpajzzsal függ össze, de az üvegházhatás csökkentésének is jót tett. Az ózonpajzzsal magam is foglalkoztam, erős kétségeimet kifejező, matematikailag (középiskolás szinten) megfogalmazott irományomat, azonban akadémiai szinten nyilvánították hülyeségnek, anélkül, hogy az irományban található 2*2=4-be belementek volna. Az üvegházhatást illetően a betiltáskori hatása valóban csekély volt, de ha a betiltás híján előbb-utóbb 2 – 3 milliárd háztartásban lenne freonos hűtőgép meg klíma, akkor a „csekély” jelző már nem igaz.

5. Az utolsó megállapításra inkább nem írnék semmit.
@Sir Bates dö Hól: A Schumi témára te nagyonhülye!
Ha anyád meghal rákban 70 évesen,akkor mondjam azt erre,hogy:Minek ríni,más is meghalt már ennyi idősen rákban?
Faszagyereket akartál játszani,de ezt most rosszkor és rosszul tetted!
Mint Paul Walker esetében is jött egy két nagyokos és hülyeségeket pofázott!
Ne keverjétek már össze őket a stólbucival!
@Mariann19: nem feltétlen paráználkodott, persze ha még megvolt az előző felesége, amikor teherbe ejtette az új asszonyt, akkor igen, de ha már elváltak akkor nem. ne feledd, Tőkés református és nem katolikus. protestánséknál nem "kell" (hithű katolikus vár) az esküvőig várni, ahhoz, hogy szexuálisan közel kerüljenek egymáshoz. nem prédikálnak ki érte, mert az egymás iránti vágyat egészséges dolognak tartják.
ettől, persze Tőkés nagy hóhányó, és az erdélyieknek igazuk volt vele kapcsolatban
@vakapad:

Elnézést, az 1 +2 pontban rosszul fogalmaztam, csak annyi lenne a lényeg, hogy jelenleg a felmelegedés és a légköri CO2 tartalom nagyon együtt van, azaz nincs 800 éves eltérés.
1013 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború
@Fabius: "Ugyanis a katolicizmusnak kurvára semmi köze ahhoz ami itt folyik, ahogy egyik vallásnak sincs"

ezzel most nem értek egyet

a katolikus b-közép ugyanojjan birka massza mint a foci b-közép...
"egyemberként" tereli a birkákat a paplyuk bárhova...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem is akarod érteni miről ír @Sir Bates dö Hól: de nem baj,majd valamikor megérted. Mindenkinek megvan a maga Schumija,ahogy te írod,aki hálisten még nem halt meg,állapota jobb mint hétfőn.Hallunk róla mert világhírű, minden jót kívánunk neki. De. A szívünkben anyánk, apánk, testvérünk,barátunk, barátnőnk,férjünk, felégünk, és az ismeretlen síelő, aki a szemünk láttára halt meg az is benne van és marad örökre.
@Sir Bates dö Hól:

" na, kapd be faszom! "

Ez nem igazán sikeres szövegértelmezési módszer, úgyhogy légyszives))
@avanivi:

Ez már szinte biblikusan szép volt:)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ne legyél tahó. Ember és ember között nincs különbség.
@Orica Középföldi:

taga20 2013.12.30. 15:49:41
@rodeo36: szervusz öreg, mit szólsz Sumihoz? én szomorú vagyok.

Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2013.12.30. 15:53:54
@taga20: Tragikus. :(

Sir Bates dö Hól 2013.12.30. 15:56:22
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @taga20: mint ahogy az összes többi, a napokban megsérült/elhunyt sielő esete is...

tegnap, innen kezdődött a vitánk, amit a végén
normálisan zártunk sírrel.

de, mi a fasznak, kö ilyet beszúrni bárkinek, mikor az autósport egyik, ha nem a legnagyobb alakja élet és halál között lebeg?
és ez nem ember és ember között nincs különbség témaköre.
@Orica Középföldi: az enyémet megérti, a tiédet nem feltétlenül... most zavarjam meg az agyát, szilveszter előtt?:)... nem vagyok én olyan:)
@épészmérnök:

szia.

eredeti kommentem ez volt:

"__ha a magyar államiság történeti jelképe lehet gúny tárgya, netán közröhej, akkor nem kell azon sem csodálkozni, ha orbánék meg a jogot csúfolják meg. az erózió mindig valami kicsivel, elfogadhatóval kezdődik. aztán meg meg vagyunk lepve, hogy szétesett a társadalom.__"

erre talán kiegészítésül írtad azt, amit. csakhogy a mondandómban a hangsúly arra helyeződött, ha nincsenek mértékek, akkor nincsenek értékek.
amúgy meg az ún. demokratikus ellenzék (szdsz) éppen olyan zrt. volt, mint a fidesz. 1978-tól 1990-ig teljesen normálisak voltak, 1990-től hirtelen internacionalisták és hivatásos seggfejek lettek. nem mind, de sokan.

(megvannak a Beszélő írások 3 kötetben (1-et valakinek kölcsönadtam, nem ért vissza) tudom miről beszélek.

az erózió, meg 1848-ban kezdődött. 1825-1836 még rendben volt. aztán a ködevők összebarmoltak mindent. bármelyik gazdaságtörténész megmondja.
@Orica Középföldi: ok, tiéd... tudjuk be a szilveszternek:)
@vakapad: Dehogy vagyok főnök. Ápdételtem egy írásomat, Nap aktivitása és a Föld átlag hőmérséklete közötti összefüggéssel. Lenti link alsó négy ábrája és szövege. Csak egy egyszerű statisztika, nem mondanám tudományosnak, de azért a számok elég érdekesen alakulnak.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/70.html
@Orica Középföldi:

_"_"_"Ember és ember között nincs különbség."_"_"_

Khhmm...:) úgy általában, és nagyon messziről, ahonnan maga az ember nem is látszik. ...ellenben közelebbről...
@jaegtoer:

Azt gondolom, hogy a halál szelének érintésekor nincs különbség.

Egyébként persze:))
@Orica Középföldi:

igen, igen, az élet szele, és az élet széle talán tényleg kivételes...
@kifordított nagyanyó:

nem. kizárt. téged még kecske se szülhetett.
@kifordított nagyanyó:

"_@Sir Bates dö Hól: Ennyit tudsz kisgyerek! _"

a szomszédokét is bekaphatod.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

csak mintha kevesellted volna, nem? :D

ellenben bocsánatot kérek.
süti beállítások módosítása