Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.29. 12:56 Fabius

Az elbukott elszámoltatás esete kövérlacival

Címkék: fidesz kövér lászló elszámoltatás

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken. Úgy látszik a ner megfáradt harcosai nehezen ébrednek a mézeskalács és házipálinka illatú mámorból, de szerencsére itt van nekünk a barlangi troll házmester, aki tartja a frontot és megnyilvánulásaival kiszínezi az év végét

kövér lac i.jpg

Nem, nem arra gondolok én, amit a sajtó felkapott: az szimplán csak mulatságos, hogy Gyurcsánytól még mindig a lábrázást kapják. Sokkal inkább arra a kijelentésre, amit olvasva bizony elsőre kiszaladt belőlem egy ej,mi a büdöskurvalófasz, Lacikám? Mert a trollméltóság szerint az van, hogy az elszámoltatás közös kudarcunk minékünk, többek között azért, mert: "szerinte hozzájárultak azok, akik a baloldali pártokra szavaztak - vagyis azt támogatták, hogy a közélet megtisztulása zökkenőkkel történjen

Érdekes lenne kideríteni mit érthet vajon zökkenők alatt? Mire nem elég neki a kétharmad amit kaptak, és amit fel is használtak AB taposástól a csip-csup faszságokig mindenre? Esetleg arra gondolt, hogy ha egypártivá vált volna az ország önszántából, akkor a koncepciós eljárások visszhang nélkül mehettek volna végbe? Mert pl Gyurcsánynál maradva a meggyanúsításig eljutottak, de a mai állás szerint sehová tovább.  Esetleg még az is érdekelne, hogy amikor a parlament közbeszerzési bizottságának elnöke offshore lovag, az már maga a megtisztulás? 

Érdekes kijelentés ez azért is, mert ezek szerint trollméltóságnak nem szóltak, hogy tegnap megint tüntettek és elszámolást-kivizsgálást követeltek utcán ordítva a zemberek. És mára ott tartunk, hogy az elszámoltatás legfőbb gátja maga a kormány, kövérlacistól mindenestől, mert faszságot okfejteni hallhatjuk őt is napra nap, de NAV ügyben kivizsgálást és elszámolást követelni nem. Ilyen szűrtszólásúvá vált szegénykém, mert annyi esze ugyan honnan legyen, hogy elszámoltatásról pofázni annak kell, aki maga is szorgalmazza és követeli azt. Mintha érdekelné, hogy akkor van vagy nincs az az ezermilliárdos csalás amiről szó van. 

Így meg csak ül ott magának, kezével a szaros vödörben könyékig, és a riadtan remegő bajszából hulló korpa közt azt lesi, kire kenhetne belőle egy kicsit. 

333 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr795715890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt látom, hogy lacával nem leszünk haverok, me a haverok amit kikérnek, azt kifizetik:)
Ha kövér ezt gondolja, akkor Orbán is ezt gondolja. Gátak vagyunk elvtársak, gátak. :)
"az elszámoltatás közös kudarcunk minékünk"

Sajna ez így van! Tényleg közös kudarc, hogy sem a szocializmus kiszolgálóit, sem az ügynököket, sem a korrupt képviselőket, sem az adócsalókat nem sikerül elszámoltatni! Dagonyázunk, rágjuk a gumicsontot és minden ugyan úgy működik mint a szocializmusban.
Akinek soha nem kellett saját produkciójából megélnie,annak nem lehet sajna önkontrollja.Hibás az a rendszer ahol ilyen egyed magas polcra kerülhet! Tanáraitól annyit megtanulhatott volna,magát mocskolja azzal leginkább ha mások szemében szálkát keres,miközben saját magáéban nem találja a gerendát!Visszamászhat a fára ezzel a tudással,intelligenciával,skizó kettős mércéjével.
egyetlen egy ügy van, amely magyar parlamentben nem képezi vita tárgyát:
lehet-e lopni

A válasz az, hogy aki politikai poziciot szerzett, az annyit lop, amennyit nem szégyell.
Se a rendorseg, se az ugyeszseg, se az ellenzek, se senki aki tud a reszletekrol nem fogja zargatni.

Csak egy egesz picit kell gondolkodni, hogy mindenki megertse miert megy ez ilyen konnyen Mo-n.
Az a baj, hogy ti azt hiszitek, hogy ezek komolyan gondolják, amit mondanak. Pedig csak kibaszott ripacsok, akik kabuki színházba illő túlzásokkal azt szajkózzák, amit az egyszeri szavazók hallani akarnak. Maguk közt meg ordítva röhögnek a még békamenetbe is besorozni igyekvő, narancsszemű ostoba barmokon, akik vastapssal jutalmazzák egy-egy monológjukat. Nem annyira ostobák ezek a vékonyék. Arcátlan, mocskos kezű, rohadék tajparasztok, az igaz, bár megtanultak késsel-villával enni, de nem ostobák. Legalábbis ahhoz nem, amire szükségük van választók megbabonázásához és a közpénzek most már a legalapvetőbb gátlást is nélkülöző riszteléséhez. Magam is ismertem olyan cigánycsávót, aki buta volt, mint a segg, de a lopott árú megszerzésében és értékesítésében, illetve szövegelésben mesternek bizonyult. Na ezek pont ilyenek.
(gyufe meg némán röhög a Szakácskönyv 2. kézirata felett, mert a nevének állandó emlegetése jót tesz a reklámnak.)
fabi ez nagy tévedés ez az ábra kövérelvtársról: amőbát nem tudtál? pedig az is magasan integrált intelligencia ehhez a darab vírushoz
képest

brühüyyy

a 2/3 -is egy vírus az egész koleszos bandával együtt

de...megérdemlitek olyan kedvesek és szépek meg intelligencsek és nem delikvencsek még véletlenül sem
Még annyit: Ez a tajparaszt bajusz meg pontosan tudja, hogy nem kell nagyon forszírozni ezt az elszámoltatást, mert még precedenst teremt, oszt nekik sokáig tartana az a bizonyos elszámolás, ha ne adj isten... Hát pedig adja...
@Bakter: "Kövér László az interjúban beszélt Gyurcsány Ferenc volt kormányfőről, a DK elnökéről is. "Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte" - fogalmazott. "Ne felejtsük el sosem azt a szégyent, barbárságot, amelyet elkövetett velünk 2004 decemberében (...) Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell" - tette hozzá."

...mondta a szeretet ünnepén a mélyen nagyon keresztény és filantróp dr. Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, az Echo tv nevű magyar médiaképződménynek nyilatkozva.

Nem tudok én ehhez hozzátenni semmit. Már.
:-(
Kövér semmi újat nem mondott. Ő ezt gondolja Gyurcsányról, és vannak, akik még ezt gondolják csak szalonképesebben fogalmazzák meg. Én ezen nem háborodom fel, mert Gyurcsány is ezt gondolja Orbánról, és ő sem fogalmaz másképp.
"Kövér László közös kudarcnak nevezte az elszámoltatás ügyét. Ehhez szerinte hozzájárultak azok, akik a baloldali pártokra szavaztak - vagyis azt támogatták, hogy a közélet megtisztulása "zökkenőkkel történjen" -, de azok is, akik a hatalom birtokában sem alakították át az igazságszolgáltatást úgy, hogy az megfeleljen egy demokratikus jogállam mércéjének."

nos, a baloldalt/szavazóit kiemelte fabius is, mint akik hibásak. ám a mondat második részében kikre gondol? vakondokok a fityisz frakcióban? vagy mi?
@bella _ciao: belülről rágja a nemzet testét az ellenség, az imperializmus ügynökei köztünk járnak, légy éber
@Evezős:
Ezekre én végtelen bölcsességemmel néhány napja feltaláltam egy új kasztot: neresztyének. Akiknek nem a karácsony a szent ünnep, hanem Ali Baba születésnapja.
Engem az a képződmény zavar végtelenül, akik a plenáris pulpituson vezényel taknyos bajusszal.
Kín neki, hogy gyuferől beszélnia kell? Akkor mazochista a barma. Ki mondta neki, hogy folyton beszéljen róla. De ha valóban kín ez neki, én tennék róla, hogy csak ezt a nevet mondhassa ki: automatikus sokkoló a tökébe építve, minden más hangmintára beüzemeli magát egy rövid időre.
echo tévé? Nem csatorna, kanális...
@Evezős:
"Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell"

Lacánk gyógyíthatatlan mazochista. A lőtéri sánta kutya sem kéri, hogy beszéljen Gyurcsányról, saját akaratából és gyönyörűségére teszi. Akkor hát kínozza csak magát nyugodtan, nem fogjuk sajnálgatni.
@Bakter: szerintem nála a gyurcsány démonizálása tulajdonképpen az orbán miatt érzett frusztráció. kövér többet képzelt magáról, de vitya túl nagy falat neki.
@bella _ciao:
Frusztráltak ezek gyufe miatt mind, különben nem ugatnák folyton. Óriási lendülettel nekiálltak, hogy jól megszopatják, lecsukják, kivégzik, felnégyelik, sarlak vermébe vetik. Ehhez képest egy almalopást sem tudtak ráverni, gyufe pedig még hergeli is őket válaszul, és szakácskönyvet dob piacra. Tényleg, megnézné valaki, nincs-e benne a kövérbecsinált recepje?
@bella _ciao:
Megjött a válasz:
"Goebbels kezdő tanfolyamát sikerrel fejezte be Laci. Gyerünk, probáld meg a középhaladó szintet! Van hozzá tehetséged..."
Kövér 25 éve szerelmes Orbánba. Még a kollégiumban szeretett bele. Tenne ö Gyurcsányra nagy izben, de Gyurcsány van olyan pofátlan, hogy állandóan "báncsa" az ő Viktorját, ezért gyűlöli olyan borzasztóan. Bárkinek és bárminek nekimenne a puszta két kezével, aki a szeretett lénynek kárt akar okozni.
@DarthVader: "báncsa"? Már bocsánat, de ha jól tudom nyaraló szomszédok. A mindenoldali eftársak nem bántják egymást, csak szavakban tesznek ilyent.

Nem tűnt fel eddig?
Ne legyünk naivak, Gyurcsány kell nekik. Ha akarták volna 2/3-val, Polttal már rég találtak volna valamit ellene. De tudják, hogy mártírként nem lenne jó, így viszont szabadon mászkálhat.
@V-PORT: csak a fagyi nehogy visszanyaljon:)
@bella _ciao: "...kikre gondol?"

Lényegtelen. Láttál te már olyan politikust, aki saját magát is el akarta számoltatni?
@taga20: Megfogattam, Gyurcsányról nem nyitok vitát. Van véleményem, amit sokan ismernek, sokan nem értenek velem egyet. De fontosabb dolgok is vannak, mint hogy feleslegesen fussuk a köröket.
@bella _ciao: egy kiváló összefoglaló onnan:
Horváth György Kb. egy órája
"A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy – mint korábban – a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés "
A négyévnyi romeltakarítás eredményei:
A GDP kb. annyi, mint kormányváltáskor, az EUR kb. 25 Ft-tal drágább, magánnyugdíjvagyon (2700 milliárd Ft) szétporlasztva, az államadósság nőtt, Az oktatás szétbombázva és kizsigerelve, az egészségügy lerabolva, soha nem látott várólistákkal, a haverok viszont jól meggazdagodtak az uniós pénzekből, az erre a megélhetésre rászorulók kirugdosva a trafikokból, az Alkotmánybíróság kiherélve, a Munka Törvénykönyve a sztrákjoggal együtt úgyszintén, rövidült a munkanélküli ellátás.
Aztán: adójóváírás megszüntetése, béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra), cafeteria megadóztatása, munkavállalói járulékok emelése, ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra, baleseti adó bevezetése, illeték emelések, „chips” adó bevezetése majd emelése, a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése, egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése, üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”, bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése, autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése, egészségügyi járulék emelése, a táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%), 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés, bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése, szociális hozzájárulási adó bevezetése, kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal, autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel, banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó, majd megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre, telekommunikációs adó, „cégadatok kötelező frissítése”-adó, pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat.
Büszke lehetsz magatokra, Lacus... :-(
@V-PORT: többek között én is. egyébként tiszteletben tartom a véleményed.
@V-PORT: ez nem gyurcsányról szól. mellékszál. az echon sajátjainak üzen, meg a még radikálisabbaknak. én valmi olyasmit hallok (vagy csak szeretnék) kihallani belőle, hogy csinálhattuk volna jobban is, de sok a lágyszívű köztünk. valami ilyesmi.
@rdos: Speciel Andornakon a fiatal rendőr a szomszédját verte agyon, ugyhogy hosszú távú rossz szomszédság előbb-utóbb báncsával ér véget :)
OFF

Bennem uj hirkent tudatosult a Terry Black lista, es most ertettem meg nemelyek bizonyos utalasait az utobbi napokban.

Minthogy ennel sosem lesz aktualisabb, egyik kedvenc (nyars)polgar-, es konzervativ pukkaszto kedvencem (es mindazonaltal az esemenyek 150. evfordulojan):

www.youtube.com/watch?v=HTN6Du3MCgI

ON

Ha valaki esetleg latta Magyar Balintot Olganal, netalan a konyvet olvasta, annak itt egy modszer a magyar polip ellen:

www.youtube.com/watch?v=yrv4-EFBa5w
@punkfrog:

Ez most itten a jobban teljesítettünk lista, vagy választási propagandaszöveg?:)
@Bakter:
Az a baj, hogy sikerrel játszanak rá az - egyébként általuk - kiépített hangulatra.
Na, ezért rinyál állandóan doktorKövér is, meg az összes többi.

Ha valakit, engem a hideg ráz ki a felcsúti maffiafőnöktől is meg például az éjsötét és véghetetlenül bunkó Kövértől. De karácsony idején nem mondanék róluk olyat sehol, hogy gennyedző sebek. Azt pedig, hogy gyurcsányt pont ő említi negatívumként a demokráciával kapcsolatban, az a cinizmus csimborasszója...ehhez a kövérőrség pl. a legjobb szemléltetés.
És mégis vannak, akik kajálják ...
:-(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Szvsz frusztrált. Oszt egyre sűrűbben bukik ki belőle.
szaros vödörben könyékig

nyakig
@Evezős: Köszönöm. Ez jól esett. :)) Bár ez nem oldja meg azt a problémát, hogy elfelejtettem réteslapot venni.
@Penivaldes: Azt hittem van, de az csak leveles tészta. Pedig már könnyítettem is, rétes helyett baklava.
A kormány közel négy éves működése alatt nehéz olyan kormányzati értékre lelni, amelyben azokat az eredményeket lehetne látni, mely kizárólag a kormány teljesítményéhez kötődne.
Az ország fennmaradását /nem a fejlődését/ a befektetők és bankok szektorális és bankadói, a folyamatos és drága kötvénykibocsájtások, a belső sarcok biztosították.
Ezek tollvonásokkal megoldhatóak, különösebb ész sem kell hozzá.
Ezek a lehetőségek lassan múlóban vannak, mivel az orbáni retorika kiüldözi a még tejelő
befektetőket és bankokat.
Úgy néz ki, hogy az államosításokkal kívánja a kormány ugyanezeket az erőforrásokat megteremteni saját kezelésben, azonban a sarcolás következtében leamortizált szervezeteket kíván működtetni. Arról nem szólva, hogy az állam kezelésébe kerülő gazdaságokat meg kell venni és ki is kell fizetni.
Nem állunk fényes jövő előtt, hiszen az ez év végén beindult - kizárólag eu-s támogatásból megvalósuló beruházások improduktív jellegűek, infrastrukturális jellegűek, melyeknek a jövőt illetően gazdasági eredménye nem lesz.
Idén ezek a beruházások hoztak némi GDP-t, még szerencse, hogy van eu.
A bankok kivonulását sem lehet vállrándítással elintézni, az csak átmeneti finanszírozási előny, hogy 2.500 mrd kedvezményes hitelt ad át az MNB, de ennek ára van, hiszen az MNB-nek ki kell fizetni a valós és kedvezményes kamat közötti különbözetet. Jelzem, a felvett hitelek 60%-át az érdekeltek nem beruházásokba fektették, hanem kiváltották drágább hiteleiket, és kötvényekbe fektették.
A lényeg az, hogy a kormány a választási igéretek anyagi következményeit, az államosítások pénzügyi terheit hagyja maga után, és nem látható olyan gazdaság kiépülése, amelynek hozadéka fedezné a fent felsorolt iszonyatos terheket.
Abszolút egyetértek Fabius eme posztjával. Egyszerűen a pofám leszakad Laca faszságaitól. A napnál is világosabb, hogy ez a kenjük ezt is a baloldalra duma már erősen a kampánynak és a saját narancs tábornak szól.
@Le_Penseur: "minden ugyan úgy működik mint a szocializmusban."

Nem minden, és nem ugyanúgy. Különben stimmel.
@V-PORT: "Én ezen nem háborodom fel, mert Gyurcsány is ezt gondolja Orbánról, és ő sem fogalmaz másképp."

Hol fogalmaz így? Idéznéd?
@V-PORT:
Holnap még megteheted. Vagy holnapután.
@Evezős: Holnap fogom megtenni. Remélem nem mindenki rétest akar sütni. :)
@épészmérnök: annyira kekec vagy, mintha kezet fogtál volna martonyival.
@V-PORT:

Én tepsis sajtost sütök. Vagyis eggyel kevesebb réteslap-igénylő ...
@Bakter:
Szerintem igazad van!
Azt azért nagyon mókás látni minden megnyilatkozása alkalmával, hogyan tartja konstans magas értéken Gyurcsány létének puszta ténye, a Cro-magnoni barlangmester vérnyomásszabályzóját. Ráadásul milyen rég óta.

Marha nehéz teher lehet avval a tudattal feküdnie-kelnie, hogy Feri egészséges és köszöni jól van. Hát, mindenkinek meg van a maga keresztje, Kövér elvtársnak Feri, nekünk meg a Kövér elvtárs és az ő egészségéért való őszinte aggódás. MSZMP KB-s múlttal a háta mögött meglehetősen bizarr az a vehemencia, amellyel Gyurcsányt és egyébként a komplett baloldalt támadja, olyanokat is, akiknek a koruk okán közük sem lehetett ahhoz a rendszerhez. De ez láthatóan nem tűnik fel önmagának és a környezetének sem, ugyanis az előagyi struktúrák fokozatos pusztulása általában nem károsítja más szervek felépítését és autonóm működését, ezért aztán a demencia mint betegség nem látványosan jelentkezik, szóval nem csinál a padlóra és nem köpköd, legfeljebb a pártállami múltjaának elfelejtése okán válnak élő kérdőjellé a megszólalásait követően azok a régi ismerősei, akik még emlékeznek olyan piszlicsáré apróságra, hogy ki is volt Kövér elvtárs valójában.

Azt, hogy akkoriban hogyan és milyen „minőségben” kommunikált azt nem tudni (én legalább is nem tudom), azt viszont igen, hogy a politikai színpadra való lépése óta a szar nem a természet által rendelt módon távozik belőle, hanem rendre a tápcsatornájának bemeneti nyílásán amit telibe kapunk, ahogyan ezt Hofi mester is említette volt annak idején.

Több karaktert nem érdemel ez az… izé, már önmagában az is röhej, hogy közjogi méltóság lehet valaki ilyen habitussal.
Ez is hungarikum.
@Mariann19: Én inkább azt tartom károsnak, hogy az adókat vígan és dalolva hárították át a lakosságra és a fidesz ezt haláli nyugalommal engedte a bankoknak és a közteherviselésbe vont cégeknek.
Az EU-s támogatás témában azt tenném hozzá, hogy az általad említett kizárólag eu-s támogatásból megvalósuló beruházások a Viktorék előtti kormányok alatt is javarészt improduktív jellegűek voltak.
Az is sajnálatos, hogy a második világháború befejezése után, a jaltai egyezmény értelmében Európa kettészakadt. A szocialista blokk összeomlásával megnyílt a lehetőség Európa újraegyesítésére. A folyamat egy sajátos kettősséget mutat: a nyugati államok egyfajta morális jóvátételként az integrációval a demokráciát és a gazdasági felzárkózás lehetőségét villantották fel a korábban a szovjet érdekszférába taszított országoknak. A támogatási hajlandóságuknak azonban jól kivehető határt szabott a politikai és gazdasági önös érdekek maradéktalan érvényesítése.:(

Visszatekintve az eddigi folyamatokra három fő területre összpontosítottak a külföldi befektetők: részben piacszerző beruházásokat hajtottak végre, amelynek legékesebb bizonyítéka a magyar élelmiszeripar felvásárlása. A befektetők megjelenése csak pillanatnyi fellendülést hozott. Legjobban a hazai cukorgyárak sorsa mutatja meg, hogy valójában milyen céllal helyezték ide a tőkét a külföldi befektetők: miután felvásárolták a termelőegységeket és bezárták a gyárakat, azt követően szélnek eresztették az ott dolgozókat. A hazai termelés felszámolásával kiiktatták a magyar konkurenciát a piacról és import cukorral árasztották el a boltok polcait. Az autógyártás is kedvelt célpontja a tőkeáramlásnak, olcsó munkaerőt foglalkoztató összeszerelő-üzemeket telepítettek hazánkba. A magyar vállalkozások a beszállítói kör legalján kapcsolódnak a nagy autógyárakhoz, a legnagyobb megrendelések a külföldi vállalatokhoz vagy azok hazai leányvállalataihoz futnak be. A kormányzatnak lehetősége lenne a hazai beszállítók arányát növelni, ha az állami támogatás folyósítását egy meghatározott arányú magyar vállalkozóktól érkező megrendeléshez kötné. A külföldi tőke harmadik kedvelt területe a kormányzati támogatással, adókedvezményekkel megvalósuló beruházások voltak. Itt a legjellemzőbb beruházói magatartás az volt, hogy miután a cég kihasználta a támogatásokat, távozott az országból oda, ahol újabb kedvezményekhez jutott. Ezt a kockázatot jelentős mértékben lehetne csökkenteni megfelelő garanciákat biztosító szerződésekkel.
@Bakter: Költői kérdés. Szerinted Viktorra lehet majd bármit is ráverni? A cocik és gyurcsány se fog soha ilyet tenni, csak szájkaratéznak. Jó lenne már észrevenni, hogy ezek egymást sosem fogják igazán bántani. Viktor is ha nagyon akarta volna már rég hidegre tehette volna fletót, főleg a kétharmad birtokában. A szokásos jogállamos dumával csak akkor jöjjetek, ha ugyanezt mondanátok Viktor esetében is. :)
@Knósszosz: szerintem igazad van. de laca nem vot MSZMP KB-tag, nem jó időben született, most pótolja:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, tegyél má meg nekem egy szívességet. a hülyeségeidet szabd má rövidebbre:))
@taga20: De mit tudok tenni ha én nem gondolom annak? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha nagyobb balhé nélkül meg tudták volna tenni, akkor - akár 2/3-s beavatkozással - meg is tették volna. Gyufe közutálatnak örvendt, ezt meglovagolták volna, hidd el. Csak hát ha nincs komolyabb ügy, egy volt miniszterelnököt Európa közepén koholt vádakkal még ők sem mertek lecsukni. És attól is tarthattak, hogy ez esetben az ő térfelükön is kiborul egy-két bili.
@Knósszosz:
Sovány et:
- Az a gennyes mr. X, az előző rezsim kommunista szolgálja, egy fekélyes seb a nemzet testén, a DFSDFSDF KB-n vezető beosztásban dolgozott, és ma is itt mérgez köztünk

Mr. X:
- Kedves sovány et., ne ugass, tied volt a szomszéd iroda, és közös volt a titkárnőnk.

Kb. így képzelem én ezt a bajusz vircsaftot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
gábris, tegyél má meg nekem egy szívességet. az okosságaidat szabd má rövidebbre:))
gyurcsány emlegetése, alázása a legnagyobb terelés a fityesz kommunikációjában. ő a legkarakteresebb ellenzéki figura, az ő emlegetésével lehet a legegyszerűbben cukkolni. erre játszanak rá. ti meg ugratok.
@bella _ciao: Abszolút.

De vigasztaljon, hogy érted kekeckedek, nem ellened. Rossz nézni, ahogy átveszitek és ismételgetitek a fideszes karaktergyilkos sablonokat.
@bella _ciao: "annyira kekec vagy, mintha kezet fogtál volna martonyival"

Martonyi nem kekec, hanem ostoba. Egy ember, akibe annyi politikai érzék szorult, hogy 1989-ben elfogadja a KÜM mszmp titkári posztját...

Ez, kérlek alássan, sértés!
@bella _ciao: ezt az ugratokat hogy kö csinálni? :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát a szemét külföldi befektetők már csak ilyenek, nyereséget akarnak a befektetéseikért cserébe, persze a rendes magyar befektetőket akár moon, akár annak határain kívül elsődlegesen karitatív célok vezérlik... rohadt egy világ, szerencse, hogy van a vatikán, s annak bankja, nem?;)
@Sir Bates dö Hól: Azért ugye neked is vannak sejtéseid a tisztes nyereség és a többszörös extra profit közötti különbségről? :)
@taga20:

" ezt az ugratokat hogy kö csinálni? :))"

@Sir Bates dö Hól:
"rohadt egy világ, szerencse, hogy van a vatikán, s annak bankja, nem?;) "

:)))))))))))))))))))))))))
Nagyon jót röhögtem, köszönöm)
@taga20: neked nem kell tagám, elég, ha bemutatod a magyar vándort.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A többszörös extraprofit is tekinthető tisztes nyereségnek. Mégis kilyafaszom határozza meg, mi a "tisztességes", és mi az extraprofit? A csúti zizé, lézejonny, soványbajusz, rémszem?

Ez megvolt, kopikirály:
"2010 óta folyamatos csökkentést mutat az energiaszektor beruházási hajlandósága. Idén a harmadik negyedében alig 30 milliárdnyi energetikai beruházást regisztrált a KSH, ami éves összevetésben 30%-os visszaesésnek felel meg. Az idei év első 9 hónapjában a tavalyi éves beruházási érték fele sem jött össze, pedig már 2012-ben is 90 milliárddal kevesebbet fordított az ágazat beruházásokra, mint az azt megelőző évben."

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/mi_lesz_ebbol_megdobbento_beruhazasi_szamok_erkeztek.3.193398.html

Az utolsó két és fél sor különösen ajánlott.
@épészmérnök: várjál, átfogalmazom. attó vagy kekec, hogy kezet kell fognod martonyival.
@Knósszosz: "már önmagában az is röhej, hogy közjogi méltóság lehet valaki ilyen habitussal."

Mélységesen lehangoló lépten-nyomon olvasni, hogy a demokratikus oldal lenyeli, mint kacsa a sztrapacskát ezt az első fidesz-kormány idején divatba jött, ótvaros rothadt horthysta dumát, hogyaszongya:

"közjogi méltóság" -

egyetértek Gyurcsánnyal: lófaszt, mama!

Ezeket a "közjogi méltóságokat" mi helyeztük hivatalba, és mi fizetjük! Szólítsanak ők minket Népfelségnek!
@bella _ciao: Ja, értelek! Egyébként semmiképpen nem fogok vele kezet, legföljebb sokatmondóan a szemébe nézek, és továbblépek. Bár, amilyen buta, nem venné a kommunikációt... Lehet, inkább kikerülöm.

A nagykövetséggel kapcsolatban vegyesek az érzelmeim. Magyar állampolgár vagyok, tehát jogom van odamenni, az az én hazám területe. Magyarország a hazám, akkor is, ha hétpróbás utolsó gazemberek vannak momentán hatalmon. De köszönni nekik, pláne koccintani velük, na azt nem.
@Orica Középföldi: Azok a konteók, amiket imádsz és ezerszer meg is cáfoltak? :)
@simple observer 1.0: ilyeneket nézel? azta!
nem a polipra céloztam...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem csak-csak, de a jobbik gazdasági éceszgéberének nem sok, tekintve csődbe ment vállalkozásait:-)... bár valóban a legjobb a kamatnélküliség lenne... ez a vatikán bankjára volt jellemző?... vagy a halal bankokra?... segíts, mert elbizonytalanodtam:-)
@Bakter:
Szerintem jól képzeled!-:))
Bár, Mr. X nem volt akkora gennyláda - szerintem.
@épészmérnök: aham. különben milyen a fogadtatása a chilei magyarok között az eseménynek? mert a te reakciódat már ismerem.
@bella _ciao: röhögj má, ne legyél má olyan szögletes:)
@Knósszosz:
Van aki nem tagadja meg a múltját, és vállalja.
Van aki megtagadja azt, próbálja eltitkolni, és közben teletorokkal leokádja azokat, akik nem tagadták meg.
Mindenki eldöntheti, melyik a tisztességesebb. És melyikhez halmazhoz ki tartozik.
@épészmérnök:
Ezek nem közjogi méltóságok, hanem köztörvényes méltatlanságok.
@épészmérnök:
Az aposztróf az én fülemet is piszkálja, hirtelen nem jutott eszembe valami szinonima rá, ezért a hivatalos megnevezést választottam.

Teljesen igazad van, oszt meg Gyurcsánnyal is egyet értek - ha még oly nem szimpatikus is a hozzáállásom bizonyos egyedeknek errefele.
Nem sokan vannak.
@taga20: ne szívass, hogy a king kong tegyen magáévá téged.
@Knósszosz: Nézd meg jobban, főleg a pecsétet.

Hamisítvány, de ügyes.

Aczél György nem a Politikatudományi Intézetnek, hanem a Társadalomtudományi Intézetnek volt igazgatója egy ideig. Ezek érdekes képződmények voltak. A TÁRKI - Kolosi Tamás személyén keresztül - egyenesági leszármazottja a társadalomtudományi intézetnek, ahol egy magyar viszonyok között óriási társadalmi mobilitási vizsgálatot vezetett a nyolcvanas években. Az egy vállalható kutatás volt szerintem. Kár, hogy már csak történeti értéke van, mert a társadalomszerkezet teljesen összetört, és átalakulóban van, az akkori eredmények már rég nem érvényesek. Bár arra jó, hogy sok ostobaságot, ami arról az időszakról elhangzik, helyre tegyen.
@Knósszosz:
Ecsém... a pecsétet alaposan tessék elolvasni! NAGYÍTÓ!!!
A tartalma igaz... :D
@Knósszosz:
Nemrég olvastam, hogy ott dolgozott Kövér elvtárs, ahol egyik közvetlen munkatársát úgy hívták, hogy Lendvai Ildikó.
Ezek után további kérdések??? :D
@Bakter:
Megint igazat adok Neked, nézd csak meg Krasznai Tünde esettyét az erkölcsös és nagyon, de nagyon mély keresztény parlamenterekkel...

A képmutatás és megjátszás ilyen kirakodóvásárát ritkán látni.
Az a gyönyörű (számomra), hogy olyan seggfejek prédikálnak erkölcsről Krasznai esetében, akik rajt' vannak a Terry listán -mennyi igaz belőle azt nem tudom- de nekem már az is elég, hogy nagykeresztény senkiháziként ilyenek lövöldöznek állatokra, mert ez egy szép hobby és még hasznos is.

Küszöb vége: kurva annyukat!
Jenőke versét előre köszönöm, de mennem kell.
Majd hajnalban elolvasom, ki kit evett meg, milyen elfogadások, megfogadások,megtagadások születtek, etc:))

További jó eszmecserét,mellébeszélést, majd jó éjt!
Szóval ee mönt a szekér tv-be ,kampánnyalni egy kicsinyt az ű népinek! Hogy rémüljönek mög ,a patástúl ,az igaz körösztények!Mer ha nem ,visszatér a pokolfajzat,oszt vége lössz mária országának!!
@bella _ciao: Nem tudom. Az üzletembereket az üzlet érdekli, nem érzékenykednek. A régi emigrációknak már a másodgenerációja is idős, ők alig tudnak valamit az országról, politikai beállítódásuk szerint lehet belőlük szimpátiát kicsikarni.
A fiatalok (mert újabban ilyenek is vannak)nemigen rajonganak a fideszért, kivéve az idevetődő pázmányos ösztöndíjasokat, akik olyan igazi mandinertöltelékek.
@épészmérnök:
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor ez az egész nem igaz?
Kövér soha nem nyalta az állampárt fagyiját?
Akkor ő igaz forradalmár, aki csak értünk és éjjel nappal?

Lukra futottam, vagymialófül...?
@Knósszosz: nem hamisítvány. ez a suttyó nem volt KB tag, csak a kávét főzte az urainak:)
@Knósszosz: igen hamisítvány, nézd meg a pecsétre mi van írva? Örülünk vincent blog:)))
Talán idén vagy tavaly áprilisi tréfaként csinálták, de meg is írták, mégis azóta is úgy terjed a magyar neten, mint valódi.
Kövér nem azért egy undorító, bunkó, nácikkal összekacsíntó faszfej, mert mszmp tag lett volna (tudtommal nem volt az).
Hanem attól az, amit fentebb írtam, amiket csinál és mond egy kétharmados (és azzal maximálisan visszaélő) kormány tagjaként.
De ha isten segedemivel kapnának még négy évet,vóna itt ollyan haladá ,mög lendülés, hogy minden sikunkon ,de még a högyökn is csak stadion lönne!!
@Knósszosz:
Igaznak igaz, de az elvtársak anno elvarrtak minden szálat, ezért Vincenték "újraalkották" a doksit. :)
Ahogy ma törölték Vincenték a náci Matolcsyról szóló bejegyzésüket... valamiért...

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/29/deja_vu_a_reggeli_kavehoz_893#comments

Egyszer csak eltűnt... Mik vannak...
@Knósszosz: Egyetértek, bár a gond szerintem inkább az, hogy a sajtó nem az RTL Klub cinikus és hazug nyilatkozatán háborodik fel, hanem a kitiltott Krasznai Tünde esetén. Nem azt kérdezik, hogy vajon mi a fenének menne akár csak egyetlen X- Faktoros is a Parlamentbe énekelni? Nem azon háborodnak fel, hogy az RTL Klub szerint „irigyelt sztárok” az X-Faktor résztvevői. Nem azt kérdezik, hogy miért nem azokat a profi muzsikusainkat hívják, akik a gyerekek számára minőségi, élvezetes produkciót tudnának nyújtani.
Mert hogy vannak ám ilyenek is! Csak ők nem jutnak el az X-Faktor döntőjéig. Oda ugyanis nem jó előadóművészek kellenek, hanem pornós múltú hölgyek, akikről szívesen ír majd a Blikk, meg az összes többi bulvárlap.

Az, hogy az RTL Klub ócska és hazug műsorokkal keresi a pénzét, kizárólag az ő dolga – meg akik nézik. Az, hogy a média munkatársai ehhez a színvonalhoz igazodtak, és már nem érzik, mi az igazi botrány, elég ciki, de hát ebből tudnak megélni – megbocsájthatunk a megélhetési újságíró társadalomnak. De az, hogy a Parlamentbe meghívott gyerekeknek karácsonykor X-Faktor műsort szerveznek, az baj. Nagy baj!
@Knósszosz: Dehogynem nyalta. A Társadalomtudományi Intézet is az mszmp kb-hoz tartozott.

Dehát mit kukacoskodok én itt... oly mindegy. Senki nem kötelezte sem akkor, sem most, hogy ilyen förtelmes bajuszt növesszen!
@Ómacicka Bábó: Ahogy elnézem sajnos fognak kapni megint négy évet. :(
@épészmérnök: Na most képzeld el, hogy annak a kutatásnak, amit egyébként már a 60-as évek végén elkezdett a Közvélemény Kutatási Központ (aszem ez volt a neve), meg nagyon sok egyéb kutatásnak, amit ők csináltak, szóval ezeknek a dokumentumoknak már nincs gazdája, mióta megszüntették ezt az intézményt. Egy darabig még tárolhatták őket, aztán a fidesz második eljövetelekor a szemétbe, de konkrétan a szemétbe akartak mindent kidobni. Néhány valaha ott dolgozó kutató amit tudott, titokban (!) hazahordott, hogy kb 30 év anyaga, adatai, kutatásai ne a kukában végezzék.
Mivel a fidesz a múltat is át akarja írni ( hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131031_A_mult_aze_aki_megmuveli ), emiatt kell ezt is megsemmisíteni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
valami olyasmi lehet igaz, hogy az MSZMP KB mellett működő KISZ identitásu kutatóintézet volt és abban volt ez tag...mindegy milyen fő az, hogy egy aljas szemét és kibaszott gusztustalan pláne a bajusza

de amit mond..az meg szemétség

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nincs kérdés természetesen, csak van aki tagaggya mekkora darab szarként élte meg az állampárti "borzalmas időket" és van, aki nem.

Én KISZ tag sem voltam, sőt, az úttörő nyakkendőtől is nyilvánosan fosztottak meg a II. Rákóczi Ferenc úttörőcsapat egyik soros heti gyűlésén, de nekem azok az idők tökéletesnek mondhatóak ma is.

Egy dolog különböztette meg azokat az időket a maitól; éltünk...
Ja, persze élni most is élünk, csak nem mindegy hogyan. Nem sírom vissza az útlevél miatti baszogatást, hogy miért akarok én 18 évesen Spanyolországba menni, na meg azt sem, hogy volt valutalap, amin nyilván volt tartva a keretösszeg, amit felhasználhattál... és lehetne sorolni.

De volt két hét Balcsi minden évben, sült kalbász, hurka, hekk + a SZOT üdülőben kétféle menü szarásig és Rex-billiárd-teke-töke izé, ami egy kölyöknek élmény volt és lenne ma is, ha lenne. De nincs. Helyette van hit és erkölcstan, hogy tosszák meg, majd erre emlékezzen a ma felnövő generáció, imádni fogják a focistát 40 évesen.
@aritus: Annyi mindent tönkretettek, összetörtek az elmúlt húsz év alatt, hogy össze sem lehet számolni. Nem csináltak forradalmat, de a károkozás legalább akkora, mintha csináltak volna.
Ezt még talán egy sóhajjal el is fogadná az ember, de mi lett helyette?
@Knósszosz: Kisz tag én sem voltam, nem is akartam lenni, de ha akartam volna se lehettem volna, mert az egyik buzgó osztálytársam megmondta, hogy én semmiképp se lehetek az. Gondolhatod mennyire kétségbeestem:)))
És engem is megfosztottak az üttőrőtagságomtól, mert üttörőhöz méltatlanul viselkedtem.
Te hogy lehet ez, hogy ennyire egyforma a sztorink? Nem gyanús ez neked? Most te vagy én, vagy én vagyok te?:)))
Mija kulpa... én voltam a segg, nem néztem meg tüzetesebben azt a "zigazolványt" - de mentségemre szolgáljon, hogy simán hihető.
Miért?
Mert az infókat magam is "vettem" innen:
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3

Akkor perelje a szarosbajusz őket, én forrásból... és nem is most.
Azért mocsok egy szar, ennek ellenére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akkora álszent fasz vagy, hogy simán szerepelhetnél egy pornófilmben, mint Biggábrish.
Azért mentek (volna) a nevezettek abba kuplerájba énekelni, mert meghívták őket. És mert a gyerekek egyébként szerették volna őket hallani - hiányolták is őket. A retekklub pedig meglepő karakánsággal állt ki a szereplője mellett. Csak helyeselni és támogatni tudom a döntésüket. Mondom ezt úgy, hogy egyetlen egy xfaktor adást nem néztem, a szereplőit nem ismerem különösebben, és az egész műsor nem érdekelt.
De mélységesen felháborít, hogy egy csitris botlás miatt egész életére meg akarjanak bélyegezni egy fiatal nőt, aki egyébként már más életvitelt folytat, másból akar boldogulni, és még csak eltitkolni sem akarta a múltját, még ez elején közölte, mi volt az(lásd fentebb erről a véleményem).
A sok álszent kancsó - te is - meg megbaszhatja szomszéd macskát az azt kergető kutyával együtt. De mielőtt ezt megtenné, ajánlom olvassa el, vagy nézzem meg pl Gabin-nel a Nyomorultak című közismert művet. Ami pont erről szól.
@aritus:
-:))
Nem tudom, de ha neked is kifúrt vadgesztenye volt csomó helyett az úttörőnyakkendődön, akkor rokon vagy!!!-:)))
Hogy szólítsalak??
@Agafja_Karpovna: Mindíg vagyok csak ritkán beszélek.:-)
@vitéž munkášőr: Köszi. Akkor ez nem ugyanolyan mint amikor körmös Bauer miatt a jelenleg déká alelnök Tomi gyereket szapulták, hogy vérkomcsi rohadék volt az apucija, stb? :)
A cikket olvasva sokkal inkább az MSZMP-s múltja lehet necces, hiszen abban már valóban ő vett részt szabad akaratából. De arról mit tehet egy gyerek, hogy az apja mi volt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öcsisajt, remélem nézed a national geographic-et. borzongató.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na, ennek lesz vége most, a csigás kettő állami lesz és végre lesz benne valódi nemzeti szellemiség. Újabb kanális, amit nem fogok nézni.

Csak egy kérdés kedves Gab - nincs szándékomban cinikusan beszólni -, mi a különbség Krasznai Tünde és Semjén Zsolt között? Ha tünde erkölcstelen, akkor Zsótti micsoda? Vagy fjordítva; ha Zsótti erkölcsös keresztény, akkor Tünde szűzmária?

A tököm tele van ezzel a baromsággal, inkább hallgass egy Kuznyecov NK 8-as hajtóműt reverzálás közben, az nem ennyire deprimáló hatású, sőt!
@Bakter: Pont arról beszéltem, hogy nem műszar ikszfaktorosokat kellett volna meghívni, hanem valóban értéket képviselő magyar művészeket, akár könnyűzenei vonalról is. Azzal egyébként egyetértek, hogy ha már így alakult nem lett volna szabad válogatni, viszont továbbra is fenntartom, hogy nem a színvonalat kell leengedni a gyerekekhez, hanem a gyerekeket kell közelebb vinni a magasabb szinthez, akár olyan művészekkel, akik valóban méltók erre a feladatra.

A személyeskedő baromságaidat természetesen továbbra sem veszem fel, mert elkötelezett demokrata vagyok aki fontosnak tartja a valódi párbeszédet, melynek alapja a kölcsönös tisztelet még a gyökeresen eltérő vélemények megfogalmazásakor is.
@taga20: Nem mert a gyerkőc rajzfilmet néz. Mi megy rajta?
@épészmérnök:
Azért, most megnyugtattál... köszi!-:)
Nyilván seggnyaló volt, de ahogy elnézem, az ilyesfajta híreket jövő tavasz után biztonságosabb lesz Valparaiso-ból kommentelnem.

Sajna nem sok remény van erre, viszont Vienna közel van, bringával is neki lehet indulni...
@Knósszosz: Két malomban őrlünk. Nem arról beszélek, hogy egy ex pornós Krasznai vagy egy műkeresztény barom az "értékesebb", hanem arról, hogy valódi zenészeket is meg lehetett volna hívni a gyerekeknek. Ja és ne aggódj nem csak az általad "nemzetinek" nevezett zenészekre gondolok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: este kilenckor rajzfilmet? apám, te minden képzeletet felül múlsz:(
kapcsolj oda!
@taga20: a szeretett wágnered leghíresebb híve!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Annyira mellébeszélsz, hogy hamarosan leesel a negatív univerzumba.
Mégis, ki dönti el, hogy mi az "érték"? Válaszolj már, baszki!
(Arra sem feleltél, ki dönti el, mi a tisztes haszon.)
Az "értékek" is elkezdték valahol, apafej. Rúzsa Magdi nem érték, baszki? És honnan indult?
Nem nézem, de azért hallottam ezeket a fiatalembereket. Ha Grammyt nem is kapnak azonnal, azért nem a Fásy-mulató szintjén mozognak.
Te mégis kiket hívtál volna meg?
Az embernek nem csak operára van szüksége, hanem alkalmasint lakodalmas zenére is. Wagner áriára nehezen lehetne menyasszonyt táncoltatni, a rinocéroszfaszát belétek.

(Éppen most beszélnek a Spektrumon Lincolnról. Mai szemmel rasszista lenne, és férfiakkal is lefeküdt. És még csak vallásos sem volt. Megkérdőjelezi valaki is az elnökségét?)
Amikor a postás harapja meg a kutyát :-D

"Az ANSA olasz hírügynökség beszámolója szerint a padovai templom 71 éves papja azután riasztotta a rendőrséget, hogy "kijött a hipnózisból", és egyik paptársa közölte vele, hogy el lett lopva a karácsonykor összegyűjtott pénzadomány. A beszámoló szerint a tolvaj egy nagyjából 35 éves nő volt, aki meghipnotizálta a papot és azt követően be tudott menni a templom nők elől lezárt részére, ahonnan elvitte az 1800 eurót (több mint félmillió forint).

A beszámoló szerint az összeg az karácsonykor összegyűjtott összes adomány volt, amit a hívők adtak a templomnak."

www.hir24.hu/sotet-oldal/2013/12/29/hipnozissal-lopta-el-a-templom-penzet/#a3
@taga20: Wagnert ne bántsd mert egy zseni volt. Szóval megy a fele sem igaz műsor ott is? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Telibe találtad, két malomban őrlünk.
Én azt kérdeztem, mi a különbség Semjén és Krasznai között?
Erre azt írod; "egy ex pornós Krasznai vagy egy műkeresztény barom az "értékesebb"... bocs, hogy kiragadtam a kóhntextusból - csak hogy jobbikos humor is legyen - szóval, akkor Semjén egy műkeresztény barom.

Köszi Gab, az őszinteség nagy erény!
Amúgy minden jót neked és a kislányodnak, boldog újévet!
@Knósszosz: Bolival áteveztek Pozsonyba, oszt jónapot :-)
@taga20: Amúgy téli szünetben miért ne nézhetne este rajzfilmet? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt majd a befektető mondja meg. Ilyen ez a csúnya kapitalizmus.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azé bazdmeg, me egy tévétek van és apuka nem tudja megnézni a mentorát! ezé baszod! má megint bemegyek a csőbe.
@Knósszosz: akkor már inkább mária magdaléna:)
@bella _ciao: Nézd komédiának, s legott mulattat...

Vegyük úgy, hogy a régi magyar területek az "igaziak", ahol még megőrződött a magyar izé, néplélek, miegymás. Ottan lehet beszívni.
@taga20: Na figy most megoldom a gordiuszi csomót.:) Gyorsan lekaptam a netről a dokfilmet. Amíg megnézem közben az alábbi másik filmet meg én ajánlom neked.

Hitler háborúja

youtu.be/RqKK_YSZIuw

A "Hitler háborúja? - Amit Guido Knopp elhallgat" című film esetében egy szabad felhasználású dokumentációról van szó. Általánosságban, a témával kapcsolatos minden forrást kritikusan kell vizsgálni. Ez minden dokumentációra, cikkre érvényes (erre is!) a független médiákból ugyanúgy, mint a "fősodratú" sajtóból származókra.

A megérzésnek is beleszólást kellene engedni a döntésbe. Az ember felteszi magának a kérdést: Dédnagyapáink valóban gonoszak, buták és naivak voltak - ahogyan azt Knopp szeretné elhitetni velünk -, és egy fasiszta háborús uszítót követtek haptákolva, mint valami robotok? Vagy ő egyszerűen csak a Megváltó volt egy kilátástalan gazdasági helyzetben? Valóban napokon át kellett tonnaszám szórni a bombákat a munkásnegyedekre, hogy "a civil lakosság akaratát megtörjék"? Tényleg "szabadítóinkként" kell elismernünk Sztálint, Churchillt és Rooseveltet? Fontos: A történelmet mindig a győztes(ek) írják.

Az igazság sohasem egyoldalú. Azt mindig valahol középen találjuk.

Minden dokumentumot kritikusan kellene szemlélni. Hogy "náci propagandáról" (jelen film) vagy "szövetséges propagandáról" (gyakorlatilag bármely más forrás az iskolától a helyi képzőhelyekig) van szó, az teljesen mindegy. Viszont ha minden médiát, amely nem teljesen "iskola-konform" (=nem államilag jóváhagyott) elhallgattatunk, az óhatatlanul komolytalanná tesz.

Ezért: mindent szemügyre venni és saját képet alkotni! Sokszínűség nélkül nem alakulhat ki egyéni vélemény.

Na majd kiértékeljük a látottakat.
@taga20: kösz, nem tudtam, mi a lófasz hiányzik!
@épészmérnök: beszívni itthon is lehet, saját tapasztalatból mondom. tán tag is megerősít. de ilyen lehetőségre nem megvetendő egy jófajta chilei kontyalávaló sem.
@épészmérnök:

Mindig jokat mosolygok, amikor (pl Fabiustol is) olvasom a nyilvan Gyurcsanyra valo utalast:

"lófaszt, mama!"

Eloszor is, mert o NEM ezt mondta! Azt mondta hogy:

"LOSZART, mama!"

Es ilyenkor el is gondolkodom kicsit, mert en is, ahogy sokan masok is, csaladi korben, kozeli baratok/ismerosok koreben biztosan lofaszt mondanek, mintsem loszart.

Am ez a pali, (nem?) kicsit spiccesen, a tobbiek kiosztasa heveben, nem sokkal az utan, hogy egy "kurva eletbe!" mar elszallt, megis a visszafogottabb verziot hasznalja. Lehet, hogy azert annyira turtoztette magat, hogy ne azt mondja?...

Koverrol meg ezt leltem (nem ezt kerestem es nem is emlekszem, hogy lattam volna a tv-ben ezt a dalt, hanem a masikat, ami szinten fenn van a Youtube-on):
www.youtube.com/watch?v=str4NssEa7A
@Sir Bates dö Hól:
Hát, nézd... nekem édesmindegy, Magdalénáról egy valami jut eszembe, egy román csaj, akiért oda volt akkoriban a kan társadalom jó része:
www.youtube.com/watch?v=K8lHHSV6pDs

Azóta átértékelődött a zene fogalma nálam, de akkoriban ezek mentek és a csaj sem volt cúnja...
@aritus: Dobbal nem lehet verebet fogni. Erőszakkal nem lehet hitre nevelni.

Az én lányom is bejelentkezett hittanra, mondtam, menjél, semmi akadálya. Első sorban ült a templomban, lelkesen magolta a katekizmust. Egyszer megbetegedett, és a következő órára nem készült. A pap a tizenegy éves kislánnyal fekvőtámaszokat csináltatott büntetésképpen. De nem ez volt, ami miatt végképp kiakadt, hanem, hogy nem hitte el a pap, hogy ő tényleg beteg volt.

Többet be nem tette a lábát a templomba.
@aritus: hányok ezektől, de ez a hír egy hetes.
és azt se értem, hogy év közben nem lehet kivenni??? odamegyek, lebaszok egy nagy sallert
ennek a valakinek és megyünk tovább.
@taga20: én kb egy hete nem néztem híreket, netet se nagyon használtam, így én most láttam meg ezt a hírt.
Lehet, hogy ma se kellett volna a gép elé ülnöm...
@bella _ciao: "beszívni itthon is lehet, saját tapasztalatból mondom. tán tag is megerősít. de ilyen lehetőségre nem megvetendő egy jófajta chilei kontyalávaló sem."

Ne is mondd, ne is mondd! :-D Karácsonykor itt cola de mono járja, ami magyarán azt jelenti, hogy majomfarok. Lényegében fahéjas kávé vodkával bélelve, behűtve. Nagyon itatja magát, és könnyen majmot csinál az emberből.
@épészmérnök: az én lányom is járt egy darabig református hittanra, de szerencsére hamar elmúlt a lelkesedése:))))
@simple observer 1.0: Érdekes obszerváció! A "lószart" kétségkívül visszafogottabb mint a "lófaszt".
Lehet, hogy előre elpróbálta, mint Hruscsov az asztalverést az ENSZ-ben? (Kiderült, hogy valójában nem spontánul levette a cipőjét, hanem oda volt neki készítve egy a pulpitus alá.)
@aritus: azé be ne sértődj, hogy zajlik az élet, attól függetlenül, hogy gép elé ülsz vagy sem:)
@aritus:
Ez azért elég cikornyás szerintem.
Egy hittan oktató véleménye szerint nincs jézuska? Azért ez egy kató lukas iskolában nem fordulhat elő - szerintem. Bár okádok tőlük, de ezt nem tartom hitelesnek.

Az lehet azonban, hogy mégis megtörténik ilyesmi, de az csak szimplán annak tudható be, hogy a csávó beteg.
Egyetlen másodpercig nem védem az egyházakat (főként a "történelmieket"), de ez nem hihető számomra.

Lopnak, csalnak, hazudnak, kiirtanak maguk körül mindent és mindenkit, ami megrengethetné a hatalmukat, de magukat így tökön bökni... nem hinném.
@taga20: fene enné meg, még ez a bajcoslaca is önjáró. pedig meglennénk nélküle.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolom miko a gyerköcödet kerülgeti a papbácsi, ako neked is felmegy a pumpa.
A közszolgáltatásban dolgozó nők üzenete Magyarország miniszterelnöknek:

www.youtube.com/watch?v=aSlVrymqWkc

Kérik, hogy fogadja az MKKSZ női delegációját. Sírjak, vagy nevessek?
Mert a vagyonosok, akiknek ez az Orbán gyerek a szószólója, belőletek élnek. Ti termelitek meg a létükhöz, a luxushoz szükséges profitot. Korábban is megvolt ez a profit, de mi abból építettünk lakásokat, vasutat, hidakat. Mostanság ezt belepakolják nemzetiszínű talicskákba és viszik ki az országból. Ez van, kedves elvtársak.
@Knósszosz: valószínűleg azt mondta a gyerekeknek, hogy a jézuska nem hoz ajándékot. És ez így is van!!!
@taga20: jaj, nem az a bajom, hogy zajlik az élet, hanem az AHOGYAN zajlik...
@bella _ciao: ez most humor vagy kóstolgatás? homályosíts fö, drága barátom.
@épészmérnök:
Én valami mást csináltattam volna a pap úrral fekvőtámaszok helyett. Gazdag a fantáziám, nem írom ide.

Viszont, az én kölykömmel közölték egy évvel az érettségi előtt, hogy ez mostantól evangélikus suli, tehát ő innentől kezdve vallásos. Én meg megkérdeztem, hogy az én váéleményem meg a gyereké..?

Válasz: ez van, vagy el lehet húzni a keresztény faszba.
Másik iskolába, új közösségbe, egy évvel vizsgák előtt. Nem aranyos? Olyan bájos keresztény.

Vallásszabadság és oktatásügy... kedves barátom pedagógus, tudna mesélni, de nem mer. Meg is értem.
@épészmérnök: igen, valószínűleg ez lehetett, mert egy füst alatt a mikulást is elintézte.
@aritus: ez azért nem válasz a beszólásomra:)
Tényleg lehangoló egy értelmiséginek az ilyen dolog, de hát mindennek ára van. Ugyebár most is. A többségük, akik akkor lázongtak, hogy szürke és lábszagú a szocializmus, ma a villanyszámlát sem tudják kifizetni, finom öltönyökről, szivarokról és jó borokról meg már álmodni sem mernek.
@Knósszosz: Erről beszélek. Erőszakosan nem lehet evangelizálni, a magyar klérus nem spanyol hódítók, a magyar lakosság nem dél-amerikai indiánok, akik halálfélelmükben inkább behódolnak, aztán aki túléli a térítést, annak az unokái már el is hiszik az igét.
@taga20: mi ez a paranoia? írtad aritusnak, hogy zajlik az élet, ha követi, ha nem. erre reagáltam, azt amit.
Visszatértek az aljas fasiszták, visszatértek az úri bitangok, hogy a magyar népet ismét szolgasorba, cselédsorba taszítsák.
Szóval nem akarok hosszúra nyúlni, de van mit mondani. Főleg erről a Horthyról. Az is csak akkor volt bátor, amikor fegyvertelen embereket kellett gyilkolni.
Nem voltunk erősek, kevesen voltunk. Minket üldöztek, a nyilasokat megtűrték. Akárcsak most. El is csavarták a munkások fejét.
@tristen2005: A többség nem azért érezte minimum kényelmetlenül magát, mert lábszagú volt a szocializmus, hanem amiatt, hogy például még a nyolcvanas években is munkahelyi háromszög (párttitkár-kisztitkár-szakszervezeti titkár) aláírás kellett az útlevélkérelemhez, és a telefonvonal-kérelemhez is.
A fénymásoló gépek használatához pedig minden egyes doksihoz főnöki aláírás.

Ezek csak példák, amelyek így hirtelen eszembe jutnak. A lényeg: diktatúra volt. Kényelmes diktatúra, slampos diktatúra, de diktatúra.
@tristen2005: haver, mi van, becsavarodtál, mint én:))
@épészmérnök:
Én értelek, de a helyzet itt más.
Eppur si (katlikreformevang és minden izé..), oszt gyűrik maguk alá a kölkök lelkét, ez tűrhetetlen és okádok tőle!

Nem ragozom tovább, mert amúgy is ismeretes mit gondolok az egész egyházi szarságokról, amelyeknek vajmi kevés közük van a hithez.
Inkább hallgatok egy kis Bunyós Pityut, a lakodalmas mindig megnyugtat!-:o
A válasz az, hogy nem. Járatjátok a pofátokat, bölcselkedtek, tüntetgettek, aztán elmentek haza.
@taga20: @épészmérnök:

Bocsi, csak elrévedtem a múltban!
@taga20:
Kutyutól tudsz szürcsölni?
Vigyázz, az enyém már kiverte a poharat a kezemből, persze nem célzattal, csak hebrencs vót.

Jó fejek, szeretem őket. Mega macskákat. Is.
@tristen2005: "Visszatértek az aljas fasiszták, visszatértek az úri bitangok, hogy a magyar népet ismét szolgasorba, cselédsorba taszítsák."

Tristen, el sem mentek!

A baloldalnak rossz volt a lelkiismerete, a liberálisok pedig doktrinerek voltak a rendszerváltás idején. Továbbá valamennyien szűk látókörűek, és rövid távon gondolkodók. Eszükbe sem jutott gondoskodni a gyerekek, a fiatalok állampolgári neveléséről.

Spanyolországban Franco halála, a diktatúra bukása után szocialista cserkészcsapatok alakultak. Nálunk a hagyományos jobboldal azonnal nagy erővel fogott hozzá a cserkészet újjászervezéséhez. Felnevelték a saját új nemzedéküket. Ez megtekinthető a Mandiner blogon, a Pázmányon és a kormányzatban. Velük szemben nincs senki, aki a többi fiatalt nevelje, ebbe az űrbe nyomult be a Jobbik. Az eredményt látjuk.
@Knósszosz: haver, nekünk még mongol futó egerünk is van, sőt apukámnak csébje is van, ezé én győztem:) egészségedre:)))
@épészmérnök: az én anyósom az akkor óvódás lányomat meg azzal traktálta, hogyha nem eszik főzeléket, akkor a Kisjézus nem fogja szeretni! Persze a hátam mögött nyomasztotta ezzel, aztán egyszercsak zokogva mondta nekem a lányom, hogy őt nem szereti a Kisjézus, így derült ki. Azért sikerült megnyugtatnom, hogy Jézus minden gyereket szeret, és kurvára nem érdekli, hogy esznek-e főzeléket.
Anyósom csak a gyerek "érdekében" mondta ezt, mert aggódott az egészségéért.

Szépen megkértem az anyósomat, hogy többet ilyeneket ne mondjon.
@Bakter: Ja kérem én sem kapok mindig választ. Amúgy melyekre is? :)
@taga20: Miért is nem? ha egyszer nem vagyok besértődve, mit válaszoljak?
@taga20:
Kösz!-:))
A cséb az még mindig köthető, vagy kell állathatározót vennem?
Esetleg kugli...?
@aritus: minden tiszteletem a tijéd:) de bedobtál egy hírt, erre én azt írtam, hogy egy hetes hír, erre azt írtad, hogy nem votá gép közelébe, erre én azt, hogy ako is zajlik az élet, ha nem vagy gép közelben. etc.
@épészmérnök:
Tudod én úgy vagyok vele(ideológialilag) engem senki ne neveljen, hadd döntsem magam, melyik úton járok! A pofont én viselem, nekem fáj! A gyerekeim dolgába sem szolok , oldják meg a problémájukat, segíteni tudom őket, de a problémájuk, az övék! Oldják meg!
@Knósszosz:drága barátom, nem vagy te is negyven x éves, ako a CSÉB nem mond neked semmit, ez nem semmi:))
@tristen2005: Meg ha jól sejtem róla sem lehet azt mondani, hogy náci lenne.:)

Moldova György: A baloldal megszűnt létezni

youtu.be/MpqWcJj6Zro
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Pl ezekre:
"Mégis, ki dönti el, hogy mi az "érték"? Válaszolj már, baszki!
(Arra sem feleltél, ki dönti el, mi a tisztes haszon.)
Az "értékek" is elkezdték valahol, apafej. Rúzsa Magdi nem érték, baszki? És honnan indult?"
@épészmérnök:

Ezt a megrendezettseget meg nem hallottam, de siman el tudom kepzelni az oroszokrol.

Gyurcsany beszede alapvetoen improvizalt kellett, hogy legyen. Legjobb pelda Horn felemlegetese, aminek se fule, se farka, es meg maga Gyurcsany sem tudja, hogy akkor mit is akar vele bizonyitani.;D

En meg a mocskos szoci idoben jartam hittanra az ALLAMI(!) iskolaba. Parszor mendikaltam, es le is konfirmaltam. A hittanorak utan 1.5 kilometer seta hazaig beszelgetve haverokkal, ismerosokkel remekhangulatban....
Jartam teaestekre is, amelyek amolyan bibliaorak voltak, csak ugy 3-4 havonta egyszer uditokkel, sutemenyekkel utotte el az idot a hivo kozosseg. Ekkor ittam eletem elso RUMOS teajat (micsoda szep emlekek). :DDD

Majd aztan kozepsuliban vettem magamnak a faradsagot, es (Szun Ce utan szabadon "ismerd meg az ellenfeled", mert akkorra mar elegge gyanus lett ez a vallasi hokusz-pokusz) vegigolvastam a Konyvet.

Azota nincs gondom a vallasossaggal.

Eppen ezert tartom aljas, rosszhiszemu dolognak a gyerekek hulyiteset, hiszen nekik beadagoljak szep, erdekes, tanulsagos mesek kereteben (ki ne emlekezne meg a '90-es evek vallasos buzgalmara, amikor hetvegen minden ado 1/2-1 oras valasi gyerekprogramot volt koteles adni reggelente) a Biblia nagy igazsagait, mikozben ok meg szinte alig tudjak eldonteni, abbol mi lehet az igaz....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te 46, mit mondjak? CSÉB, nesze:) mi van, benyomtál egy sört?:))
@Bakter: Miért égne. Vagy nálad már az is annak számít ha valaki válaszol? :) Főleg olyannak, aki ezzel már 2005-ben haknizott, némi bulvár pénzért cserébe? :) Ja és hol volt akkor még Vona a képből?

velvet.hu/onleany/tb0308/
@taga20: Biztos botrányos, de nem nagyon szoktam sört inni, inkább bort. Lehet azért van ez most mert épp Moldova interjút nézek. :)
@tristen2005: bakker, te szereted petit, tisztán látszik:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, csak azé írtam, me olyan emberi lettél fél percre:) de elmúlt:))
@taga20:
A hold árnyékában, ülj az ágyékába!:)
@taga20: Meg kell becsülni azt a néhány másodpercet is, te meg már ugye tudod, hogy engem fordítva kell nézni. :)
hellóka, itt mindenki be van baszva:) tristen biztos, én tuti, angyal 1000:))
@Bakter: "Mégis, ki dönti el, hogy mi az "érték"? Válaszolj már, baszki!
(Arra sem feleltél, ki dönti el, mi a tisztes haszon.)Az "értékek" is elkezdték valahol, apafej. Rúzsa Magdi nem érték, baszki? És honnan indult?"

1. Hogy hogy ki dönti el? Gondolhatunk mondjuk az alapvető erkölcsi értékekre. Hovatovább tízparancsolat, Szeretethimnusz, stb. Gondolom azért neked is ismerősen csengenek ezek. :)

2. Ha jogi oldalról nézzük akkor is látható, hogy egy szerződés megtámadható, ha a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás között – anélkül, hogy az egyik felet az ajándékozás szándéka vezetné – a szerződés megkötésének időpontjában feltűnően nagy az értékkülönbség (Ptk. 201.§ (2) bek.). A szerződés semmis, ha a szerződő fél – a szerződés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltűnően aránytalan előnyt kötött ki (ú. n. uzsorás szerződés, Ptk. 202.§,). Másrészt a hazai és a közösségi versenyjog szabályai is tiltják a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést, illetve a tisztességtelen piaci magatartást.
A jog tehát igenis ismeri az üzleti tisztesség és a tisztességes haszon fogalmát; az más kérdés, hogy egyes üzleti körök és közgazdasági iskolák ezt szeretnék a feledés homályába száműzni. Fogalmazzunk világosan: egy 10-15%-os haszon tisztességes, egy 50%-os már nem. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha egy drágán kikísérletezett gyógyszer közvetlen előállítási költsége például 100 Ft., akkor azt legfeljebb 120 Ft.-ért lehetne árusítani, hiszen a tisztességes hasznot a teljes költség [ideértve a közvetlen (anyag, energia, munkaerő) és a közvetett (kutatás, fejlesztés, a vállalkozás állandó költségei) költséget is] összegén felül kell érteni.
Amúgy meg nem a haszon mértéke, hanem a nyereség összege tesz minket gazdagabbá; tisztességes haszonkulcs és nagy forgalom mellett is meg lehet gazdagodni.

3. Rúzsa Magdi szerintem is értékes művész, bár ő Megasztárban indult nem az ikszben. :)
@taga20:
Nézd már, Gábris megkapta a választ, a pártközpontól!:)
@taga20: Na basszus. Sosem rajongtam érte, de ez tragikus. :(

Síelés közben súlyos balesetet szenvedett vasárnap Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta az Alpokban. Schumacher állapota kritikus, kómában van, az orvosok az életéért küzdenek.

hvg.hu/sport/20131229_Sulyos_sibalesetet_szenvedett_Michael_Sch
@taga20:
48, Te okos-:)
Amúgy Gab nem válaszolt, hogy Semjén miben különb Krasznai Tündénél.

Sosem fogom megtudni... és Te is fogd a tokmányba, hogy kényes kérdéseket nem lehet nagyolókéssel. Dzsobbikosokat depláne nem.

Nem értjük mi a világukat...
@tristen2005: Jaja dolgozik az éjszakai műszak. :)
@Knósszosz: Gondolom az egyiknek puncija van a másiknak meg... :) Amúgy mindenkiben van jó, csak van akiben nehéz előbányászni. Sokat segíthetne amúgy, ha gyakrabban látnánk a jó Isten szemével egymást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hallottam már napközben, de azt írták nem vészes. ateista vagyok, de imádkozom érte, a magam módján.
ezt érzem:((
www.youtube.com/watch?v=XHOWa3MPYTM
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez így nem korrekt kató és reformlukas válasz.
Én azt kérdeztem, hogy a pornós Tünde mitől más, mint a Semmilyen elvtárs, aki vadászik?

Tünde fújcsúnya és erkölcstelen, Zsótti meg vele szemben a megtestesült erkölcsiség, mert madarakat mészárolni, az olyan körösztyéniessch cselekedet, viszont kamerák előtt dugni...?
Na, ezért van a sajtó kitiltva kihelyezett kormányzüllések színhelyeiről.

A repülés közös hobby, de amúgy semmiben nem értek egyet veled, sajnálom...
@taga20: Igen de épp az a gáz, hogy állítólag súlyosabb a helyzet mint elsőre gondolták. Nem lenne jó, ha így érne véget az élete.:(
@Knósszosz: Szerintem meg több mindenben értünk egyet mint a repülés. :) Amúgy sohasem mondtam, hogy Tömjén Zsóti lenne a megtestesült erkölcsiség, csupán azt említettem, hogy mindenkiben van jó is, ahogy pld. Krasznaiban. :) Amúgy az állatok megölését én is mélységesen elítélem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom, de inkább így, mint egy vén szenilis troty képen. fáj a szívem, könnyezem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1, a tízparancsolat mégis hogyan dönti el, hogy melyik énekes értékesebb? Főleg egy muszlim országban? Erkölcs? Az, amiről a papok prédikálnak az oltár előtt, és amit a sekrestyében megszegnek? Nem azt kérdeztem MI, hanem hogy KI dönti el mi az érték? A hittanoktató pl?

2, A 15% még tisztességes haszon, a 15,1 % már nem az? Fasza.

3, megasztár és az xfaktor különbözik? Hát nem ugyanaz az a vezérelv? Vagy csak szar van a levesben, mert Magdiba nem tudsz belekötni.
@taga20: Egyszer mesélhetnél róla, hogy egy ateista mire gondol, amikor imádkozik? Tényleg érdekelne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Darth Vödörben is volt jó, bele is baszta a főnökét a reaktorba. Zsóti vajon követi a példáját? Aligha. Ergo, nincs benne jó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mire te, arra, hogy mé mindig azok hallnak meg idő előtt akiknek élni kellene. mindenki tudja, hogy meghal mindenki, és engem nem vigasztal az, hogy a mennyországba jutunk, me nem vagyok hülye. ez van a szívemben.www.youtube.com/watch?v=55XIdavZxCQ
@Bakter: 1. Az eredeti kérdésedre válaszoltam. Ha azt kérded ki dönti el, mondjuk bárki aki birtokában van az alapvető erkölcsi értékeknek, azaz akár még te is szóba jöhetsz :)
3. Nincs szar a levesben, Magdi szerintem is értékes művész.
@Bakter: Pedig egy ilyen jelenetnek tuti nézettsége lenne a magyarok között. :)
@taga20: Érdekes. Engem az vigasztal, hogy hitem szerint örök életem van és van ami sosem hal meg bennem. Emlékszel a Ben Hur-ra? Nem baj ha küldök igazi gregoriánt. Ezt pont adventben szoktuk énekelni.

youtu.be/f06qdhO_sEY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ostoba vagy és erre épül a keresztény rendszer. a benhur melyik részére kéne emlékeznem?
igazi gregoriánt ne küldj, me a szőr feláll a hátamon a papoktól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal ne haragudj, de most nem vagyok vevő a hülyeségre. lehet, hogy Sumi reggelre meghal.
Nocsak! Most vettem észre, hogy van új blog! Így áthoztam a "régiről", pedig mai:

Furcsa telünk van, így este 22 órakor is 7 fok Celsius a hő - árnyékban. Lehet álmodozni a tavaszról.
Jó éjszakát, szép álmokat a hamarosan előkerülő gyöngyvirágról.

Zelk Zoltán: CSILINGEL A GYÖNGYVIRÁG

Csilingel a gyöngyvirág.
Fehér a ruhája,
meghívja a virágokat
tavaszesti bálra.

Öltözik az orgona,
lila a ruhája,
kivirít a kankalin, a
szegfű és a mályva.

Táncra perdül a sok virág,
illat száll a légben,
őrt állnak a gesztenyefák,
illemtudón, szépen.

A szellő is megfürdik a
virágillatárban,
s arra ébredünk fel reggel:
napsugaras nyár van.

A vadrózsa rájuk nevet,
bolondos a kedve,
a rigó is füttyent egyet:
hej, mi lesz itt este!

.
Szép almokat az aludni vágyóknak, hideg-vizes ébresztőt a kényszerűen ébredőknek.
@taga20: Nem papok éneklik, hanem szerzetesek. :) Szerintem szép. Lassan lépnem kell aludni. Jó éjt neked is. Holnap válaszolok a Ben Hur-ra is.

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/q71/1488174_648413535221372_2009515613_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát akkor szerintem a 3+2 munkássága igenis értékes. Vagy nem? Milyen alapon nem? Milyen alapon igen?
Nincs központi döntés, mert mindenkinek más lehet értékes. A kollektív tudat persze hosszú évtizedek alatt eldönti, mi értékes, vagy mi nem. De egy személy vagy főleg egy kibaszott hatóság, állami vagy civil szerv ne határozza már meg, mi az értékes NEKEM.
Sokszáz filmből álló lemezgyűjteményem van. Elfér köztük jópár Kitano mű a Transformers trilógia mellett. A Ben Hur és A múmia trilógia. Az animációs filmek és a Schindler listája. Melyik az értékesebb? Nem fogom eldönteni, mert ha csak simán szórakozni akarok, akkor a Transformers, ha komolyabb tartalomra tartok igényt, akkor a Ben Hur.
Hát ezért legyünk óvatosak ezzel az értékes- nem értékes meghatározással.
Az erkölcsnek ehhez kibaszottul semmi köze. A tízparancsolatnak meg aztán főleg.
@taga20: Megértelek. Imádkozom érte én is.
@Bakter: Nekem ez még a nagy kedvencem. Gondolom neked is bent van a gyűjteményedben ez a film.

youtu.be/cNO9gGqsSN4
most néztem meg, egy jó film, amit mindenkinek ajánlani tudok. főleg gábrielenek. hova vezethet egy rossz berögzülés, a tévhit...

hu.wikipedia.org/wiki/A_vad%C3%A1szat_(film)

port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=130602
Kísérletképpen mindenkit kiengedtem, akit eddig elrejtettem magam elől.

Minő csoda: a kommentek fele egy embertől származik, a másik fele pedig ezekre válaszol.

Most már megyek aludni én is, de holnap sicc vissza a ketrecbe.
@tristen2005: "Mert a vagyonosok, akiknek ez az Orbán gyerek a szószólója belőletek élnek.....korábban is megvolt ez a profit, de mi abból építettünk lakásokat, vasutat, hidakat..."
JA..csak akkor egy Marx nevű gyerek volt a "szószóló" akinek az írásait ma egy az egyben illik kidobni
@Knósszosz: "Nem értjük mi a világukat" /jobbikosok/... pedig én már fordítva is nézem, és mégsem...
faszkivammá, nem unjátok a borsóhányást, megint tematizálva a téma, és ömlik a szenny
@KÁTÉó53éúétr6: Fog az menni. :)

Vona - Hogyan lettem a legerkölcstelenebb politikusok egyike?

Valljuk meg, van abban valami bizarr és apokaliptikus tragikomikum, amikor szenteste Terry Black mond erkölcsi ítéletet a hazai közélet felett. Mivel az előadóművész engem is "megtisztelt" azzal, hogy a három erkölcstelen politikus közé sorolt a 386 országgyűlési képviselő közül, így röviden elmondom a véleményem az esetről.

Karácsony ideje alatt nem olvastam, nem néztem híreket, nem léptem fel a világhálóra, így ezt most teszem meg. Sokan óvtak a megszólalástól, kérték, hogy hagyjam az egészet, mert méltatlan egy parlamenti párt elnökéhez egy ilyen ember ilyen akciójára reagálni, de én mégis megteszem. Több ok miatt is:

1. Mivel a bulvársajtó már karácsonykor hívogatott, úgysem hagynának nyugtot, és mindenféle álhír terjeng a neten, így jó, ha személyesen teszem tisztába a dolgokat.

2. Bár közéleti szereplő vagyok és ismert politikus, de nem vagyok és nem is leszek celeb. A magánéletemet nem a nyilvánosság előtt szeretném élni, de úgy tűnik, mindez naivitás a részemről. Mivel az ellenfeleim a programommal és a politikámmal nem tudnak mit kezdeni, így más fogást igyekeznek találni rajtam. Tetszik vagy nem tetszik nekem, így van.

3. Mert az egész ügyhöz egyébként semmi közöm. Sem Terry Black-et, sem Krasznai Tündét személyesen nem ismerem, az énekesnő parlamenti kitiltásához semmi közöm, arról nem is tudtam, hiszen arról nem is az országgyűlési képviselők döntöttek. Vagyis, ha akartam volna, sem tudtam volna hatni az egész kitiltásra, sem pro, sem kontra. Tehát a szentesti akció otromba és ízléstelen mellélövés volt.

4. Végül, de talán leginkább azért szólalok meg, mert nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy bujkálni, menekülni akarok. Sőt, azt akarom, hogy mindenki tudja: sem zsarolható, sem megfélemlíthető nem vagyok. Amit az ember megtett, azt vállalja, amit nem, azt meg ne vállalja!

Kezdjük azzal, mi az, amit megtettem. Ahogy azt az idén május elsején megjelenő Fekete bárány, fehér holló című könyvemben is megírtam már, a házasságomnak néhány évvel ezelőtt volt egy nagyon nehéz válsága, amely majdnem véget vetett a kapcsolatunknak. Ebben az időben házasságon kívüli kapcsolatom alakult ki, amellyel nagyon sok szenvedést okoztam a szeretteimnek. Ez az én felelősségem, amit vállalok. Ember vagyok, megbuktam, igyekszem tanulni belőle. A történteket a feleségemmel megbeszéltük, megszenvedtük és körülbelül egy évbe telt, mire feldolgoztuk, és hála Istennek, most azt mondhatom, a kapcsolatunk jóval erősebb és biztosabb, mint előtte volt. Éljük a családi életünket a kisfiunkkal, Benedekkel hármasban, amennyire persze a hazai közéletben és az ilyen szentesti (!) akciók között lehet.

És most nézzük, mi az, amit Terry Black bejegyzése sugallt, de nem tettem meg. Előre elnézést kérek mindenkitől a felsorolás miatt, elhihetik, hogy nekem a legkellemetlenebb, hogy ilyet egyáltalán le kell írnom, de sajnos itt tartunk. Na, lássuk:
Soha nem jártam homokos bárban, de bármiféle egyéb vagy heteroszexuális irányultságú night clubban sem. Soha nem próbáltam semmilyen kábítószert, még füves cigit sem. Soha nem volt kapcsolatom semmiféle szexuális mássággal. Soha nem volt kapcsolatom prostituálttal. Semmiféle erőszakos vagy törvénytelen dolgot nem követtem el. Soha senkitől, sem magánembertől, sem a közjavakból semmit nem loptam.

Ennyit szerettem volna mondani. Több, mint amit az egész érdemelne, de megtettem.

Záró gondolatként egy megjegyzést tennék még. Önöknek feltűnt, hogy Terry Black listáján nincs szocialista politikus? Ja, akkor már értem. Szobordöntés, bajai videó és most ez... Kemény kampány vár ránk.
-no comment-

Az argentin rezsiharc óriási áramkimaradáshoz vezetett

Energiaválság alakult ki Buenos Airesben, miután a hőség miatt megugrott a város áramfogyasztása. A bírálók szerint a kormányzat téves energiapolitikája miatt nem korszerűsítették a szolgáltatók az elektromos hálózatot.

hvg.hu/gazdasag/20131230_Oriasi_aramkimaradashoz_vezetett_az_argen

------------------------------------

Némethné is csatlakozott a 27 néma fideszeshez

Harminchárom képviselő nem szólalt fel az idén a parlamentben. A legtöbbször Fónagy János fejlesztési minisztériumi államtitkár, a leghosszabban, több mint 27 órát a jobbikos Staudt Gábor beszélt. - de minek?-

hvg.hu/itthon/20131230_Nema_fideszesek_27en_egyszer_sem_szolalt
olyan okosan fideszesen kimunkált ez is:

Nincs hatályos jogszabály az online szerencsejátékra

Január 2-tól az adóhatóság blokkolhatja<<<<< a külföldről működtetett online szerencsejáték oldalakat amennyiben azok nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek, egyelőre azonban nincs jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar működéshez - írja hétfői cikkében a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20131230_Nincs_hatalyos_jogszabaly_az_online_szere
röghöz és párthoz kötés:

Ingyenhitelt kaphatnak a közszolgák
Az ön pénzéből vehetne olcsón lakást az állami alkalmazott. Két változatról tárgyal a kormány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F30%2Fingyenhitelt_kaphatnak_a_kozszolgak%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"faszkivammá, nem unjátok a borsóhányást, megint tematizálva a téma, és ömlik a szenny"

Igen, időnként olyan soft-kurucinfót csinál a Varánuszból angyal.
@Orica Középföldi: Pedig én még tök disztingvált vagyok az időnként betévedő trollokhoz képest. Amúgy meg nem igazán szoktam kurucot linkelni. Az pedig, hogy minden vélemény megjelenik a blogon szerintem hasznos lehet, meg amúgy is jó ha adott kérdésekben a másik fél véleménye vagy gondolatai is elhangozhat.
Te jó ég, Schumacher! Én Senna imádó voltam, vagyok, és nem kedveltem az elején Schumit, de most már igen. Nem lehet, hogy ő is így menjen el, ilyen fiatalon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szabotázs! Itthon egyelőre a közösképviselők szabotálják el a rezsiharcot, Argentínában meg már az energiaszolgáltatók, azért van áramkimaradás.
Figyelj, ez egy zárt, kerek rendszer, mindent meg és ki tud magyarázni.
@V-PORT: Épp erről beszélgettünk tegnap éjjel Tagával. Amúgy én is pont Senna rajongó voltam és nem nagyon kedveltem Schumit, de nagyon fájna ha így menne el. :(
@Orica Középföldi: Nem a blog házi nácija csinálja a soft kurucinfót itt, hanem mindazok, akik újból és újból szóbaállnak vele, válaszolnak neki, kérdeznek tőle.
Ahogy épész mondta az előbb @épészmérnök:
"Minő csoda: a kommentek fele egy embertől származik, a másik fele pedig ezekre válaszol."

Tényleg a faszkivan, hogy miért nem hagyjátok lógva gabrielt. Ha nagyjából senki nem szólna hozzá, csak megunná és elmenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A jogszabályok azok nem érdekesek, ha nagyon muszáj, akkor ma beterjesztik, holnapra megszavazzák, és az új jogszabály, törvény visszamenőlegesen érvényes.
Így megy ez a fidesz kétharmadnál.
@Orica Középföldi:
A házi kurucunk nálam jó ideje karanténban van, de a neki küldött válaszaitok meglehetősen növelik itt a zajt...
@félázsiai nagymagyar:
Bocs, Orica! Nem neked, csak a megjegyzésedhez csatlakozva mondom.
@aritus:

Soha:)) Ez a munkája és vastag a páncélja. Akkor is nyomja, ha senki nem válaszol. Volt már ilyen:)))
@Knósszosz: Aláakartak veletek iratni egy olyan papírt, amiben vállaljátok, hogy ezentúl az evangélikus egyház tanai szerint éltek otthon, és nevelitek gyermeketeket?
@aritus: "Ha nagyjából senki nem szólna hozzá,csak megunná és elmenne"
Úgy hiszed?...szinte soha nem szólok hozzá, és látod:írt nekem fél oldalt
@aritus: Szerintem nagyon túl vagyok dramatizálva.:)
@KÁTÉó53éúétr6: Bocs csak azért küldtem el az illetékes válaszát, hogy legyen infó a terriblekkes "balhéval" kapcsolatban.:)
Csak hogy ne remegjen meg a kezük a közszolgáknak mikor tavasszal az ikszet behúzzák..Van itt péz.

index.hu/gazdasag/2013/12/30/ingyenhitelt_kaphatnak_a_kozszolgak/
keleti szél:

Korrupció Kínában: 527 helyi képviselőből 518-an kaptak pénzt

Lemondani kényszerült a helyi törvényhozás 98 százaléka Kína Hunan tartományának egyik nagyvárosában, miután kiderült róluk, szavazataikért cserébe pénzt fogadtak el - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

hvg.hu/vilag/20131230_Korrupcio_Kinaban_527_helyi_kepviselobol
@vörös meteor: ugyanezt csinálták az első országlásukkor. Amúgy is rászabadították tömegesen a kedvezményes lakáshiteleket, de a közszolgák többször is (!) igénybe vehették.

Mert nekik tényleg csicskák kellenek, a valóban független (azaz a kormánytól, az államtól független) középosztályt tűzzel-vassal írtják.
Ezt szolgálja a köz és felsőoktatás átalakítása, az összes gazdasági tv-k, az adórendszer, amit kialakítottak, a rezsiharc, stb.

Nem mintha nagy hagyománya lenne Magyarországon a független középosztálynak, polgárságnak.

A 48-as szabadságharc és a kiegyezés után is félig-meddig feudalizmus volt, az iparosodást főleg az itt élő németek és zsidók csinálták, a "keresztény úri" népség, hétszilvafás nemesek állami hivatalokban szerettek "aladárkodni" (Márai)
És ezen a Horthy rendszer, a nyilasok, a 2. vh, a komcsik csak rontottak.

Most meg itt a fidesz, és ami a rendszerváltással elindult, gyengécskén, haloványan, de mégiscsak elindult valami független polgárosodás, annak most az írmagját is kiírtja.

A sok hülye többi párt asszisztálásával, mert ma Magyarországon minden párt csak az erős államban, az állami túlterjeszkedésben, osztogatásban hisz.

Menjenek a picsába!
@tristen2005: Csekkold az illetékes válaszát - erre az ökörségre - amit reggel már elküldtem Káté kollégának. :)

varanus.blog.hu/2013/12/29/az_elbukott_elszamoltatas_esete_koverlacival/fullcommentlist/1#c21317314
A másik oldal véleménye kövérlaca ügyben. :)

"Kövér annak a Fidesznek volt alapítótagja, amely első ellenzéki pártként alakult meg 1988-ban, mellékes. (...) A komcsik módszerének lényege a viszonylagossá tétel. A tanácselnök kávéfőzőjének lenni végső soron ugyanaz, mint Biszku Bélának lenni – >>mindenkire fröccsent sár, mindenki szem volt a láncban!<< Így kerül egy kalapba a bivalybasznádi tanács egyszerű tagja és D-209-es (oké, mondjuk Pozsgaytól mi is lilát hányunk). Képzeljük el, ha a nürnbergi tárgyaláson az egyik vezető azt mondja, ítéljék már el a krumplifejű Heidit is a konyháról, mert 1943-ban ugyanabban az épületben tanult palacsintasütést, ahol az emeleten a Waffen-SS éppen ülésezett."

www.tutiblog.com/2013/12/amikor-kommunistak-kommunistaznak.html?v=1
@Penivaldes: azért, hogy neked ne keljen?, mert az információi nekem nem azok, túl azon, hogy nem is érdekelnek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sajnos. :( Igazából Senna után már nem voltam nagy Forma-1 rajongó. Talán még Damon Hill volt a másik kedvencem, de igazából ott a Schumi ellen való szurkolás mozgatott.
@aritus: mondd evezősnek, ő tanárként tudja, hova húzza az x-t. ne legyél ennyire előítéletes. arra lennék inkább kíváncsi, a közszolga mit takar. közalkalmazott, esetleg szűkítve csak köztisztviselő?
@V-PORT: Ebben eléggé hasonlóak lehettünk.
hehe

Cukiságok, avagy összenő, ami....

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/30/cukisagok_avagy_osszeno_ami

erről jut eszembe. ha egy kördiagramon ábrázoljuk a politikai eszmerendszereket, akkor a szélsőjobb és a szélsőbal éppen egymás mellé kerül.
Ahogy elnézem néhányotok a szilvesztert a Kék Osztrigában tölti, Barbra Streisandot hallgatva, miközben a Túl a barátságon megy a háttérben. :)))
@bella _ciao: nem előítéletes vagyok, eszem-faszom megáll, ez honnan jött neked?
Én arról beszéltem, hogy a köztisztviselő, közszolga, pedagógus, közmunkás stb, az nem FÜGGETLEN, mert megélhetése, munkája, állása csak és kizárólag az államtól, kormánytól függ. És ma Magyarországon ők vannak többségben.
Nem a gondolataikról írtam, hogy nem függetlenek, hanem a helyzetükről.
Tudod értő olvasás...
Én is közalkalmazott vagyok.
@bella _ciao: nem véletlenül, mert lényegileg egy és ugyanaz. Mindkettő erőszak és rendpárti, szociális demagógiával, demokrácia, kapitalizmus, tőke és piac ellenességgel. Mindkettő rémes totális diktatúrákat hozott létre.
@V-PORT: :))))
Bár a Túl a barátságont nem ér egy lapon említeni azzal, ami itt megy.
Az tényleg egy jó film.
@tristen2005: 2010-nél régebbi linked nincs esetleg?:) Amúgy Vona a házassági válságáról és a hibáiról is őszintén írt. :)
@aritus: bocs, ha félreértettelek. akkor megyek, beiratkozom a közmunkások kompetenciafejlesztésére. és rajzolok neked majd hópelyhecskét. nagyon harapós vagy, baszki.
@aritus: A boldogító nem-et is írhattam volna. :)
@Sir Bates dö Hól: Szomorú. A barom terroristáknak nagyon ne tetszik, hogy beszopták Szíriában, ezért marad a kicsinyes bosszú.:(
ezt a népet földbe kell döngölni !

ennyire hitvány ország még nem volt a földkerekségen !
szent együgyüség...

lustaság butaság országa ez !
@tristen2005: Pedig a házasságtörést Vona már elismerte, míg 2010-ben perrel fenyegetőzött. Szép lassan minden sorra kerül:)))

Egyébként engem kurvára nem érdekel egy politikus magánélete, az, hogy félrelép. Kivéve ha egy olyan képmutató, álszent faszfejről van szó, mint pl Vona, aki egyfolytában veri a mellét, hogy isten, haza, család.

Orbánról is tudnék mesélni, de nem teszem, mert akkor biztos rámszáll a TEK. Elég legyen annyi, hogy ő is egy álszent, képmutató faszfej, aki szintén egyfolytában veri a mellét, hogy isten, haza, család...
Az, hogy mind a két miniszterelnöksége alatt a közpénzt a saját konyhapénzének tekintette, tekinti, az nyilvánvaló, mert már az első miniszterelnöksége idején a semmiből kurva sok pénze, földje, vagyona lett.
@bella _ciao: :))), bocsánat, nem akartam harapós lenni.
@V-PORT: abban az volt a legjobb, hogy Tom Selleck alakította a homo médiasztárt:)))
@aritus: Az egész jó volt. :) Kevin Kline zseniális.
@aritus:
Ez a kérdés aggaszt. Most miért nem perel, sem ő sem a másik kettő???
van még kérdés?

Lesöpörte a NAV-botrány kirobbantójának panaszát a főügyészség

Elutasította Horváth András, a NAV-ügy kirobbantójának a házkutatást és lefoglalást elrendelő határozat ellen tett panaszát a Fővárosi Főügyészség.

hvg.hu/itthon/20131230_Lesoporte_a_NAVbotrany_kirobbantojanak_p
@tristen2005: Szájerről nyílt titok, hogy homo. Amikor az Európa Parlamentben téma volt, hogy felesége lett a legfőbb bíró és kikérte magának, hogy a feleségét támadják, azaz szexistaként viselkednek a képviselők, az egyik képviselőnő (a nevére, pártjára nem emlékszem) kijavította Szájert: Nem azzal van a probléma, hogy nő lett a legfőbb bíró, hanem az, hogy a kormánypárt magas poziciójú tagjának a házastársa. Ha férfi lenne a házastársa, az ugyanolyan baj lenne:))) Erre nem tudott mit mondani.
Amúgy nem lenne baj, ha nem titkolná, és nem egy olyan pártnak lenne a top 10-ében, amely párt a homoszexaulitást valami csúnyaságnak, ferdeségnek tartja, és az LMBTQ embereket pedig jogfosztott állapotba kényszeríti.
@aritus:
+1

...és én sem értem.
???
:-(
@KÁTÉó53éúétr6:
De ha mindenki kiteszi a ketrecbe és nem is látszik, amit ír????
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Micsoda váratlan fordulat:((((

Polt Petike pontosan ugyanezt csinálta amióta legfőbb ügyész lett. Ezért nem lett ügy a Kaya Ibrahim-Joszip Tot és társaiból.

Tényleg, azt is nagy homály fedi, hogy a fidesz hogyan mondatta le a Polt előtti legfőbb ügyészt Györgyi Kálmánt idő előtt. Az is egy sötét ügy, amit valószinűleg sose tudunk meg.
@bella _ciao:
Hehe, a karácsonyi ünnepetességek közepette volt rokon, aki "odavágta":
Namostaztán biztos tudjátok, kire kell szavazni, hogy ennyi sok pénzt kaptatok.
Mondtuk neki, hogy nem tudnak annyi pénzt adni, ami miatt rájuk szavaznánk. Nem tudnak.
Szóval az én x-em tuti! Tuti, hogy ezek nem!
NEM! NEM! SOHA!
@aritus: zuhanyhíradóból vannak szösszenetek, elég annyi, hogy nem lófej volt az ágyában, de az üzenet ült
@aritus:
Soproniként igen sokat lehetne mesélni itten a Szájer magánéletéről.
Hidd el, a nemszexuális is van olyan alja képmutatós, mint a szexuális ...
:-(
@Marcellusca: olcsón megúszta. le is tartóztathatták volna visszaélésszerű feljelentgetésért, panaszkodásért, avagy azért, mert a házkutatást vezető nyomozónak nem szerzett be koffeinmentes kávét, holott köztudomásúlag neki magas a vérnyomása.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: butaságot írsz ismét vagy csak terjeszted a mételyt... neked kell döntened, hogy ostoba vagy aljas vagy:)
itt tartunk, és ezért van csöndben mindenki, a fortélyos félelem ismét diadalt ül:
/Sipi biztosan erre is tudna egy baromi okosat mondani/

Kirúgták az Együtt-PM videójában nyilatkozó takarítót

Elveszítette az állását az a központi vásárcsarnokban takarítóként dolgozó férfi, aki az Együtt-PM szövetségnek nyilatkozott az egykulcsos adóról és az őt foglalkoztató cégnél tapasztalt szabálytalanságokról - közölték a pártszövetség hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

hvg.hu/itthon/20131230_Kirugtak_az_EgyuttPM_videojaban_nyilatko
@V-PORT: egyébként jó ötletet adtál, most megnézem a filmet:)))
így megy ez:

"Az állam megvédi a polgárait a versenytől"

2014-ben a lakossági villany és gázszolgáltatás az államhoz kerül, és minden abba az irányba mutat,hogy nemhogy verseny nem lesz, beruházó se, viszont a kertek alatt már megszületőben az a kormányzati ideológia is, amivel szükség esetén a tarifák emelését is az EU-ra lehet fogni.<<<<<<<<<<<<< Latolgatott az EnergiaGorilla.

hvg.hu/gazdasag/20131230_Az_allam_megvedi_a_polgarait_a_versenytol
utólag mondhat amit akar...

Sólyom: Remélem, lemondtam volna
Az AB első elnöke szerint a testület hátrálása kockázatos, ő márciusban másképp döntött volna.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F30%2Fsolyom_remelem_lemondtam_volna%2F
hogy rohadnának meg ezek is:

A parkolási bírságot is a kamara fizette

Emelkedő elnöki jutalmak, milliós lelépési pénzek: az adóhatóságnál tett bejelentést az Orvosi Kamara. A jobbikos volt alelnök saját cégének számlázott.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F30%2Fmeg_a_parkolasi_birsagot_is_az_orvosi_kamara_fizette%2F
Tökéletes gyűjtemény így az év végére. :)

Az év Pinokkió-díjasa nem más, mint Orbán Viktor

tenytar.blog.hu/2013/12/30/az_ev_pinokkio-dijasa_nem_mas_mint_orban_viktor
@Sir Bates dö Hól: Na mesélj te hogy ismered a barom vahabista zsoldosok történetét, akiknek mindenhez van közük csak a szír néphez nem? :) Remélem nem Holland véleményén vagy, akinek ismét elgurult a gyógyszere. :)

hungarian.ruvr.ru/2013_12_29/Fran-ois-Hollande-Bashar-al-Assad-az-iszlamista-szelsosegeseket/
Tegnap óta gondolkozom a Kövér László jelenségen, és róla két tulajdonság ugrik be, a kirekesztés és a gyűlölet.
Kövér magatartása egy gyűlöletet kiváltó személy agressziója mindazokkal szemben, akik nem tartoznak szorosan a szekértáborába.
Vezérpolitikusi mivoltában folyamatosan a fölérendeltségéből eredő megnyilvánulásait tapasztaljuk, mely zsigerileg jön elő. célja az ellenfeleinek eltakarítása és megsemmisítése.
Kövér Lászlónál ezek a személyiségjegyek nemcsak ösztönösek, hanem tudatosak is.
Büntet, megtorol, megaláz.
Mindezeket látva és ezeknek a jelenségeknek az elkerülésére jó lenne, ha a politikusokat pszichológusok véleményére alapozottan engednék be a közéletbe irányítói státuszba, megelőzve azokat a kártékony cselekedeteiket, amellyel rombolják az ország közhangulatát, közérzetét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az eredeti hír a csecsenek és dagesztániak önrendelkezési jogáról vívott harcról szól (nem feltétlenül azonosulok a harcmodorukkal, bár tevékenységük interpretálása inkább az akció-reakció szempontjából közelíthető meg könnyebben)...mit akarsz a szír helyzettel most?...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ritkan ragadtatom el magam ennyire, de azert most mar nagyon unalmas ez a kepmutato ficko.

Az Isten (tudom, hogy nincs, de ha megis volna) akarhova tegye ezt a palit. Egesz 5 eves elnoksege maga a SZEGYEN. A megvalasztasa korulmenyeitol kezdve a legutolso huzasaig; a nyiltan Fideszes kampanyszoveg legutolso ujevi koszontoig.
Es erre van bor a kepen azt irni, hogy o bizony lemondott volna?!?!?!

Eszem-faszom megall!!

Kivanom neki, hogy eljen meg vagy 30 evet jo (szellemi) egeszsegben, es lassa, hogy:
- senki szarba se veszi, sem ot, sem a velemenyet.
- es majd egyszer 5-10 ev mulva a(z altala annyira gyulolt) ballib oldal nekialljon elete munkassaganak helyreallitasahoz (alkotmanyossag, alkotmanybirosag, koztarsasgi intezmeny), amiket kedvencei tettek tonkre.
@simple observer 1.0: ennyi, nincs mit hozzá tennem, nagyon egyetértek és bólogatok bőszen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bocsánat a kifejezésért, de : hova szarjak?????

Hány éve csináltak belőle hülyét anno (vakondokos választás)?
Na, pont annyi ideje kellett volna "lemondania" - igaz, akkor nem lett volna a gyerekeinek lakás, és hasonló nyalánkságok.
Mert bár smittpali az etalon e téren, sólyom elvtárs sem piskóta, amikor a mi jár és mi nem jár c. játékot kell játszani.
@KÁTÉó53éúétr6: annak a Marx gyereknek gondosan ápolják a sírját Angliában,-amely országról a napokban olvastam,hogy gazdasága elérheti,meghaladhatja a németekét is hamarosan.
"Így meg csak ül ott magának, kezével a szaros vödörben könyékig, és a riadtan remegő bajszából hulló korpa közt azt lesi, kire kenhetne belőle egy kicsit."

Kövér jellemét tekintve tökéletes eltaláltad a képi hangulatot.
@KÁTÉó53éúétr6:
Ne búsulj ezen, nekem sem megy.
Pedig próbálkozom, de rendre elakadok.
Csak egy (majdnem) friss: így fogalmazni valakinek politikus létére...?:
„soha nem jártam homokos bárban" - ez több mint tahóság. A suttyó nem talált szinonimát a "homokos"-ra?
Ej-ej Gabcsi.

Savazok rájuk - télleg...
@Penivaldes:
Szia Peni!

Nem, nem írattak alá ilyesmit, csak félreérthetetlenül tudomásomra adták, hogy a gyermekem érdekében jobb ha beletörődöm abba, hogy ez körösztyén iskola és kuss!

Nem ragozom tovább, egyrészt mert ez mindig kiveri a biztosítékot nálam, másrészt meg leírtam már többször a történetet, nem akarok senkit újra fárasztani vele.
Megingathatatlan véleményem: semmi keresnivalója nincs az egyháznak az állami oktatási rendszerben! Ahogyan a politika sem való a templomok falai közé.

Ameddig ez nincs helyre téve, addig csak süketelés fog folyni és sokan be is szívják ezt a cuclit. Sajnálom, engem már nem győz meg senki az ellenkezőjéről. Aki vallásos nevelést akar a kölykének, tegye, semmi kifogásom ellene - persze nem állami pénzen!! -, de az sem megy, hogy kibasznak a gyerekkel csak azért, mert szarik az ájtatos iskolára.

Itt a vége, mert ha folytatom elküldesz a fenébe, mint egyszer hasonló esetben.
Bádog új évet Peni!
@Knósszosz: Neked is Knosszi. (csak azért kérdeztem, mert pl Bfüreden a református egyház ezt csinálta az átvett iskolában..aláiratott a pedagógusokkal egy papírt, hogy ezentúl a református egyház tanai szerint fogják otthon főzni a tokányt, és havonta a teljes pereputtyal résztvesznek egyházi fejtágításon.
a szülőkkel meg aláírattak olyan papírt, hogy ezentúl otthon is a református szellem fogja uralni a házukat, és a gyerek is abba a szellemben lesz nevelve.
na most ez tényleg az, amire azt mondod, hogy essen beléjük a ló, meg mi közük ahhoz,hogy otthon katko, buddhista, kelta stb szellemben nevelődik az a gyerek.)
süti beállítások módosítása