Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.07. 13:35 Fabius

Rendőrt minden hajléktalan mellé!

Címkék: fidesz hajléktalanok

Amíg már az Economist is a magyar hajléktalanhelyzetről cikkezik, addig itthon megszülték a Hogyan Állítsuk Elő A Hajléktalanokat kiskátét. Kell is ez, szükséges, hogy a rend éber őrei ne összevissza fogdossák és zavargassák a nincsteleneket, legyen - eljárás - rend, fegyelem, egyenlőség. Eszerint:

- Ha a hómlesz "világörökségi területnek minősülő vagy a helyi önkormányzat rendeletében kijelölt területen életvitelszelűen tartózkodik" - akkor föl kell kérni a terület elhagyására. 

- Amennyiben erre nem hajlandó, akkor: "a rendőrnek hétköznapokon, munkaidőben a hajléktalant elő kell állítania az illetékes fővárosi, megyei vagy járási kormányhivatalba, ünnepnapokon, éjszaka vagy más munkaszüneti időszakban pedig a területileg illetékes hajléktalanszállóra kell előállítania."

- Ha ez megvan, akkor: "Az előállítás ideje alatt lefolytatott szabálysértési eljárás alatt rendkívüli őrrel kell biztosítani az illető hajléktalan őrizetét. Ezt az intézkedő vagy – ha a szolgálati érdek indokolja – az erre a feladatra külön vezényelt rendőr hajtja végre."

Elég jót fog tenni a közbiztonságnak, ha a posztos rendőrök a hajléktalanok hajkurászásával és őrzésével lesznek elfoglalva. A kormányhivatalok átalakulnak hajléktalanszállóvá, és hogy még egy kicsit többe kerüljön nekünk ez az egész, a  hivatalok szabálysértési osztályain "hétvégi, ünnepi, éjszakai ügyeletet kell bevezetni a hajléktalanok bírságolására." A hómlesz meg örülhet, hogy nem mindjárt rögtönítélő vésztörvényszék elé viszik. 

orbán hajléktalan.jpg

Arról nem is beszélve, hogy ugyan ki, és ugyan miből fogja beszedni a hajléktalanokra kirótt bírságokat? Ha senki és semmiből, mert nem tudja, akkor meg minek ez az egész cécó? Mert gondolom az sem lesz, hogy végrehajtókhoz kerülnek ezek a szabálysértési bírságok, akik majd lefoglalják a recsegős szatyrokban rejtegetett takarókat, mint kb egyetlen megfogható és elragadható "értéket". Ezen kívül a kriminalizálás ilyen módja abszolút emberközelivé teszi ezt a társadalmi problémát: a kormányhivatalokban ügyeket intézők kerülgethetik a begyűjtötteket és a felettük posztoló rendőröket, mert mifelénk ezt jelenti december hatodikától az európai értelemben vett hatékony ügyintézés és humanitás. 

Érdekes megoldás ez nem? Abban az országban különösen, ahol a védőital és munkaruha nélküli, melegedni szándékozó közmunkásokat sem látják szívesen a közhivatalokban

Az már csak a bónusz kérdés, hogy amíg a hómleszek 12 órás őrzésével lesznek elfoglalva a hék, addig vajon a tényleges bűnelkövetőket ki fogja baszogatni? Mert, ha a TEK lesz a kisegítő 6000.-/fő/óra díjértakkor inkább célszerű lenne elgondolkodni egy HómleszHilton építésén. Hosszútávon az is olcsóbb, és főleg humánusabb lenne. 

706 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr355680119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erről a hvg írt egy j cikket pár hete. igazából látszat megoldások vannak, patyomkin fordítva.
Senki Alfonz példáját lesznek kénytelen követni a hajléktalanok, vagyis csak a legnagyobb titokban tartózkodhatnak majd a Földön.

"Hosszútávon az is olcsóbb, és főleg humánusabb lenne."

Máris két érv amellett, hogy miért nem fogják megcsinálni, mert egyik szempont sem tipikus tényező a mostani kormányzásban.
ez itt kérem Agyarország, ész nincs, csak vicsor és fogaknak mutogatása, igaz a fogak mögött egy fikusz van csak, na de a látszat.

melléklet:

Nyolcan néztek utána a NAV-nál, igazat mondott-e Horváth András

Egy hétvége alatt megállapították, hogy nem történt szabálytalanság.

www.origo.hu/gazdasag/20131207-nyolcan-neztek-utana-a-nav-nal-igazat-mondott-e-horvath-andras.html?sec-1
A hivatalvezetők irodájába költöztessék őket, hadd érezzék a való világot.
és még, csak úgy:

Kim Dzsong Un nagybátyjának férjét kivágták egy filmből

Kivágták Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nagynénjének férjét, Dzsang Szong Teket egy dokumentumfilmből, ami megerősíti a korábbi híreket, melyek szerint a nagyhatalmú rokon kegyvesztett lett, és unokaöccse leváltotta.
@Penivaldes: másodikra sikerült :D

"nagynénjének férjét, Dzsang Szong Teket"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha ott borul a bili, ako érdekes dogok fognak kiderülni. azé ez kínának nem gáz?
@taga20: nem gáz nekik, ők a fő támogatok, a pincsijük meg azt csinálja amit mondanak nekik ;)
@Penivaldes:
Tessék: nikmoytap
Szerintem ezzel sem jutottunk előbbre.
höhöhö, baromméter rilodid, ejj de idióták ezek megint :D

Úgy pörög az EU-támogatások kifizetését mutató számláló, hogy közben nem is pörög:

nfu

A figyelmetlen szemlélőt akár meg is győzhetné a látvány, a figyelmesebbnek viszont feltűnhet, hogy csak az utolsó öt számjegy változik. A találatért kalapemelés a HVG-nek!

444.hu/2013/12/07/az-okos-lany-kodolta-az-nfu-honlapjat/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pont ezé, hogy a faszba lehet évtizedekig ezt a kurva rendszert tolni? hogy, miért? mivel magyarázzák ezek a kurva kínaikomcsik? eszemfaszom, kínaikomcsi- ezt a paradokszont:))
@taga20: hogy miért müködik Éhkoreában a rendszer a Kimekkel? hát mert azért..
mert ők a kedves vezetők, akiknek van nagy nagy aranyszobra, plusz mauzóleuma, amiben futószalagon szállítják a látogatókat, oldalt képek a kedves vezetőkről. végén emlékhely, kiállítva a vezetők kabátja, és autója, plusz valamelyiknek a hajója is. hogy azt hogy rakták be az épületbe rejtély, és ott sírnak a népek.
@Penivaldes: gondolom a kurváit is mellé balzsamozták. túlvilág ide, túlvilág oda, hát ha kö:)
meg a csucshe rendszer
történelmet modern korban nem osztályok hanem nemzetek határozzák meg. antiglobalizmus. alap, hogy a párt és a pártvezető iránt hűség megkérdőjelezthetetlen, különben nem vagy igazi forradalmár. plusz amikor Kim Ir Szen meghalt, vallási elleme is lett. Kim Ir Szen lelke jelen van.
@taga20: nem nem, csak a két Kim van ott mondom,meg a cuccaik. különben is Kim Ir Szen lelke halhatatlan, és velük van.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Vigyázni kell a Hajdú Jánosnak is, ha már a TEK-t viszik!:)
@taga20:

Csak a vetkőzés ne lenne olyan hosszadalmas!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pontosan. ja igen és a "közmunkások" kisollóval nyírják a füvet.

egyébként szerintem azért áll még mindig fent, mert az ideológia amit a KISZ a létrehozott hasonló elemeket tartalmaz mint az amiben előtte éltek, gondolok itt a vezető-király istenségére. és ezért nem érzik idegennek az ügyet.
minden rendszer maga képére próbálja formálni a történelmet annak hőseit, és a saját hőseit az ősi hősőkhöz hasonlítja, és így csapja be a népeket.
és persze folyamatosan mozgosítva vannak a lakosok, az állami tévében állandóan hadgyakorlatok mennek stb
B+, ez a Németh Szilárd rezsi csökkentő olyan hülye, neki bejött a csökkentés, a szentjyános bogár kétszer cserél elemet miközben megkerüli a fejét!

cink.hu/ilyen-buta-szovjet-ember-nincs-is-1477818381
@Penivaldes:

Ez a legszebb!
"Politikailag viszont meg tudom hozni azokat a döntéseket, amelyek ezt a területet elősegítik. A Parlamentben, aki azzal vagánykodik, hogy valamilyen szakterületnek a vezetője, az a hiteltelen ember."
Hát mi a f..mhoz értenek ezek,és ők vezetik ezt az országot!
@tristen2005: mindent elmond, nem baj ha hülye vagy a dologhoz csak légy hűséges az Eszméhez.
@tristen2005: haver bazdmag haver, ez nagyon gáz:) itt komoly bajok lesznek. ekö döntenem, hogy intenzív angol oder német, vagy intenzív tüzelő gyűjtés:(
@taga20: ha legalább gáz lenne akkor lenne befűtés de az sem:)
@taga20:

Döntsd a tökét, az könnyebb!:)
@taga20:

Ne aggódj!
Ha valaki magában beszél még nem jelent mentális problémát!

Mondjuk ha magától kér elnézést, az már vet fel kérdéseket... :o)
@Penivaldes:

of: mézeskalácsot sütünk:))

Kik a főszereplők?, Jancsi, Juliska, Vasorrú bába?
@Penivaldes:

Meg maradt tavaszról, tartós élelmiszer!:)
@taga20: inkább német, bár az állítólag nehezebb...
@Sir Bates dö Hól: főleg ha sok sört iszik, akkor valóban nehezebb :)
Elmebeteg ország, elmebeteg vezetői, elmebeteg megoldásokkal.

Eközben megint GYŐZTÜNK!!!!!

"Meglepő, de rengeteg pénzünk van

Magyarországon a meredeken csökkenő infláció miatt az utóbbi egy évben emelkedtek a nettó reálbérek. Ez, illetve a csökkenő alapkamat miatt egyre kisebb banki kamatok alaposan átrendezték a megtakarításainkat.

2012 első negyedévéhez képest idén őszre a befektetési alapokban 900 milliárd forinttal több pénzünk volt. Ez hatalmas, negyven százalék feletti növekedés. Nagyjából ugyanennyivel több pénzünk van az állampapírpiacon is. Persze nem lettünk ennyivel gazdagabbak, egyszerűen csak máshogy takarékoskodunk, mint korábban.

Ha az összes megtakarítást nézzük, akkor jól látszik, hogy a valódi növekedés szerény 7,3 százalék – derült ki a K&H Bank sajtó-háttérbeszélgetésén. Ez nagyjából megfelel az elmúlt egy és háromnegyed év inflációjának. Magyarul a tartalékaink reálértéke megmaradt, de egyáltalán nem gazdagodtunk az inflációnál gyorsabban.

Így oszlanak el a megtakarításaink
(forrás: MNB, K&H, milliárd forint)
10356.3
9945.6
1773.2
2678.6
1644.9
1577.4
2149.5
3072.8
6902.3
7372.4
3066.2
3135.1
készpénz és betétek
állampapírok
részvények
befektetési alapok
üzletrészek
biztosítási tartalékok
2012. 1.né.
2013.3.né.
0
5 000
10 000
15 000
20 000
25 000
30 000
milliárd forint
Nagyobb méret Beágyazás
Az ábrából kiderül, hogy az összes vagyonunk 28 ezer milliárd forint fölött van. Az összkép még akkor is elég rózsás, ha ezt korrigáljuk az adósságainkkal. Az MNB statisztikái szerint a nettó megtakarításaink ezzel együtt is nagyjából 20 ezer milliárd forintra rúgnak. Ez tízmillió magyarral számolva fejenként 2 000 000 forintos valódi, adósságokon felüli megtakarítást jelent. A gond csak az, hogy Magyarországon nagyjából csak kétmillió ember tud takarékoskodni, így ennek a 20 ezer milliárd forintnak a nagyon nagy része a társadalom nagyjából ötödénél csapódik le.

Ráadásul az ábrából is kiderül, hogy a K&H elemzése a lakosság céges vagyonát is hozzáadta a megtakarításokhoz, azt a pénzt, amit a kft.-kben, bt.-kben parkoltatunk. Ezzel korrigálva a tényleg személyesnek mondható megtakarításaink összege 7 400 milliárd forinttal kisebb, de persze még ez sem kevés."
index.hu/chart/2013/12/07/megtakaritasaink/

Szavatok se lehet...
@Csaknézek...: te, tristentő kértem. láttam má itt rodit, nyulat magába beszélni:) csak hogy a leghülyébbeket említsem:))
@taga20:

Mi a bajod? TEK helyet az Alzheimer támadott meg?:)
@taga20: persze, csak, ha szakmában gondolod a másholt... ha meki is jó, akkor angol:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hirtelen odanéztem az oszlopra és azt hittem géjza, levert a víz:) de látom, hogy te vagy:)))
Mvg.hu/nagyitas/20131207_Orban_nevre_szolo_focimezt_kapott__foto#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_201indenkinek! Ezt a fejet?:)))
@taga20:
Te hol maradtál felsorolásból??? :D
@Sir Bates dö Hól: egy jó kis délafrikai mekibe etudnám képzelni magam:)
@taga20: ott ólálkodott Géza az oszlop körül?
A Bayer Zsóti meg a Gyurcsány jó haverok lehetnek, már leveleznek!

www.hir24.hu/belfold/2013/12/07/bayer-gyurcsanyhoz-irt/~~fokusz
@taga20:

(Hümm...
Már észre sem veszi...súlyos, nagggyon súlyos...) :o)

"csak hogy a leghülyébbeket említsem:))"

Azééé' az rosszul esik, hogy a felsorolásból kifelejtettél. :o)
@taga20:

Ott az oroszlán mondja meg a menüt!:)
@Penivaldes: te oboakirálynő, ne kóstolgass:))
@Csaknézek...: te fénysebességgel közelítesz a két csókához, egyre gyakrabban nem értem mit brummogsz:))
2015-ben jönnek az új helikopterek! Addig minden pilóta Ikarusztól vesz leckéket!
@Penivaldes:
No meg ... is! :D

@taga20:
Ne dicsérj, ne dicsérj! Szerénységed megható.
@taga20:
Mit csináljak, unatkozom. A pulyka beleugrott a lábasba, felverte a tojásait, kikeltette a nokedlit és betakarta magát!:)
@tristen2005: te, nem csúsztál le egy kicsit a hálaadásról?:))
@tristen2005:

"A pulyka beleugrott a lábasba, felverte a tojásait, kikeltette a nokedlit és betakarta magát!:)"

Horrorisztikus! :o)
Öntojásverés, betakarás - erősen szado-mazo fílinges! :o)
@taga20:

Hálaadáskor nem pusztul ki a pulyka nemzetség!:)
Marad még egy-kettő.
@Csaknézek...: hát lehet, hogy én vagyok defektes, de nekem elsőre egy HD diszkoverí ugrott be. pl. a hangyák szaporodása:) de ilyen tojásverés, szado-mazo, nem tudom, hogy jött ide:))
@taga20:

"nem tudom, hogy jött ide:))"

Úgy, hogy idedefektáltam! :o)
@Csaknézek...: ako lehet, hogy nem csak én vagyok defektes? szeretlek, me látom, hogy te is:))
Hogy mik vannak?

"Kedves Tolnai Jánosné, kedves Fazekas miniszter úr!

Összefoglalom: a sokat citált - bár bámulatos képlékenységű - önéletrajzban semmi sem igaz. Nincs, és nem volt olyan szak, és olyan kar, amit szerepeltetnek. Tolnai Jánosné Szatmári Katalin soha nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. Továbbá nem doktor, és a korábbi hivatalos közléseikkel ellentétben nincs nyelvvizsgája."

javorbenedek.blog.hu/2013/12/06/game_over_959
@taga20: oboakirálynő a vasorrú bába nem én!:)
@Penivaldes:
Ki süti a mézeskalácsot?:)
@Csaknézek...: sőt sőt,érdemes lenne vizsgálni a témát. :)
@Marcellusca:

Ez egy régi ügy, de tetszik, hogy Jávor egy bulldog szívósságával még mindig fogja.
Remélem végre belebukik a nő. Normális helyen a miniszter is menne.
Tényleg felháborító.
@Penivaldes: Helló, Hercegnőm!

Képzeld el, végeztem 2015-tel. Mármint a könyvvel. :)
Érdekes.
Nem tudom, mikor írta Frei, de nagyon sok közelmúlt és napi politika is van benne.
Szinte már olyan, mintha nem is fikció lenne.
Néhol kicsit vontatott, de nem rossz.
@Marcellusca: jó látni téged Marcellusca.
örülök ha tetszett:)
@Orica Középföldi:
Mé' van olyan érzésem, hogy még a csaj sem fog belebukni, nemhogy a miniszter? :(

@Penivaldes: Az. :(
Elszomorít és felháborít, hogy míg én megküzdöttem minden papíromért, végzettségemért, addig egyeseknek elég, ha csak behazudják.
Gusztustalan!
@Penivaldes: Én minden nap itt vagyok. :)
Csak meghúzódom a sarokban és csendben figyelek. :P

580 oldal.
@Penivaldes: furulyahercegnő megfelelő? :))
@Penivaldes: Vagy nem a könyvre vagy kíváncsi? :D :D
@Marcellusca: :(
nem fog belebukni senkisem, max a takaritónő..szokás szerint
szép estét mindenkinek!

elnézést! mindenhol le vagyok maradva az olvasásokkal...
ezért csak itt. ott villan pár reagálás valamire.

@taga20: pont 1 perccel óra előtt ment válasz :)
@Marcellusca: hát ha más vastag is van akkor arra is...)
@Marcellusca:

"Kedves Tolnai Jánosné, kedves Fazekas miniszter úr!"

Kemény! :o)
@Penivaldes: De. :)
Csabai vastag kolbász. :D

@guma: Perszeeee, Penikének dupla pussz meg nagy vigyor. :D
@Marcellusca: kérek belőle

pussz, pussz pussz
.))
na jó már?
@taga20: és te? :)

@Marcellusca: elégedetlenkedsz? :D
mit iszol? :)
@Penivaldes: Még, még, mééég, ne hagyd abba! :DDD
@guma: gondoltam, kapok egy pussz,pussz,pusszt:))
@Penivaldes: egyengetem itt a káriered, erre te:))
HÉÉÉÉÉÉ!!!!

Erről valaki, valamit: most mondták a hírekben, hogy plázákban ellenőrzik, foglalják le a telefonokat szerzőijog megsértése miatt.

MIJAF@SZSÁG már ez megint??????
Kevés olyan dolog van, amiben olyan bizonytalan lennék, mint a hajléktalanok megitélésének kérdése.
Ezért nem tudom egzakt módon eldönteni, hogy az általuk elvárt társadalmi támogatás és tolerancia jogos-e?
Abból próbáltam kiindulni, hogy milyen felelőssége és teendője van az egyénnek saját sorsának alakításáért, melyek azok a tényezők, amelyek gátolják egyébként meglévő sorsfordító akaratát?
Kérdés az is, hogy az egyes ember gyengébb karakterét el kell-e fogadni, vagy viselje-e saját tehetetlenségének következményeit?
Fentiek miatt nincs egyértelmű véleményem, hogy kitiltásuk jogos-e, vagy támogatnunk kell-e az emberi élethez való jogukat?
@Marcellusca:

m.index.hu/tech/2013/12/07/nagy_telefonrazziat_tartott_a_nav/Nagy telefonrazziát tartott a NAV
Több üzletben is mobilokat foglaltak le, mert nem fizettek utánuk jogdíjat. A törvény szerint nincs különbség a telefon és az üres CD közt.
@simple observer 1.0:

Felpofozta? Ha tényleg megüti, még mindig a lámpását keresné!
@Marcellusca: Nagyobb a költségvetési hiány a vártnál. Szükség van a bírság bevételre. Vágod?
@Mariann19: nehéz kérdés, mert senki nem vitathatja a lakosok jogát arra, hogy ne utcán vizelő hajléktalanok között kelljen hazamenni át az aluljárón. csakhogy most sem az lesz hogy bemennek a szállókra, hanem pl bemennek a kapualjakba, ami már nem közterület. ezzel rosszabb lesz. plusz nincs annyi emner hogy mindenkire figyeljen
@Mariann19: eddig nem mertem megkérdezni, de most összeszedtem. mi az a 19? nem fogadom el azt, hogy mi az a 20:))
@Mariann19: A környezetemben közelről figyelhettem ,milyen könnyen juthat valaki az utcára ,megdöbbentő.Csak a családi összefogás segíthet és az,ha van ,aki anyagilag is segíteni tud. Elég egy fiatalon elhuny feleség, depresszió,ital.Aki az utcán él szerintem mind-mind beteg ember. Kórházban kellene kezelni őket .
www.youtube.com/watch?v=yEbfpLIYkVo
@Orica Középföldi: orica drága, hajnalba nem merek kimenni brúnyálni, me azt is látja:))
@taga20:

Tizezenkilenc éves múlt éppen nemsokára beválogatják a kéziválogatottba! problem!oszoljnicsittsemmilátnivaló!!
'Télleg' pajtás te miért húsz?

@Mariann19:

sportgeza.hu/kezilabda/2013/12/07/gyozelemmel_kezdtunk_a_noi_vb-n/

Csak kitartson a végéig!!!
Nagyon helyes.Végre egy határozott intézkedés.
A társadalom söpredéke oda kerül ahova való!

Komolyra fordítva:Azért kell valamit csinálni,mert elég égő amikor jön a külföldi turista és az aluljáróban lakó csöveseket nézheti.És ne jöjjön senki a joga van ott lakni/tartózkodni szöveggel.

Szóval tényleg kell megoldás erre a helyzetre,de a legfőbb,hogy legyen hova elhelyezni ezeket az embereket.
A bírságolásról meg vagy 2 éve beszéltünk a főnökömmel,hogy baromság.
@gazoló: azt vágom, hogy te személyesen ismered a főkönyvelőnénit. "problem!oszoljnicsittsemmilátnivaló!!" ez ha humor ako gyenge, ha izmozás ako még gyengébb. tőlem kö utoljára megvédened őt. remélem világos votam? egyébként bírom a burád:))
@taga20:

Én bántanálak haver? Viccnek szántam!
@gazoló: eszembe se jutott:) jó a humorod, bírom.
@Penivaldes: Emberke benéz a vasúti fülkébe:
-Hahó van itt hely?
Nincs?
Hát akkor HEJ!
:))
Bocs.
Poszthoz:
Mindenki, akinek bármiféle ellenvetése van a hajléktalanokkal kapcsolatban, először húzzon le cca. három napot az utcán. Lehet nyáron is. Azt utána nyissa ki a száját. Addig jobb, ha a bőr a fogon marad.
@Sir Bates dö Hól: Ööö..aki nem a saját hibájából kerül oda,az oké,de aki részegen anno a családját verte és így jutott oda,azt hadd ne sajnáljam.
@Penivaldes:
@avanivi:
A magukat a hajléktalanoktól távol tartó embereknek is vannak jogai abban, hogy civilizált körülmények között létezzen a közterületeken.
Ugyanakkor a hajléktalanoknak, mint egy szűk embercsoportnak is segíteni kell, hiszen a riportokból látva, életük egy- egy dráma.
Azt látom, hogy a megoldások módja szélsőségekbe hajlik.
Az egyik oldal lakhatásukat egyénileg oldaná meg lakások biztosításával, amire nincs pénz, és igazságtalan is lenne a lakásra várókkal szemben, akik a fenntartást is fizetni képesek.
A másik oldal a csoportos elhelyezést szorgalmazza, amely ellen a jogvédők tiltakoznak, és gettósítást emlegetnek.
Itt arra az elképzelésre utalok, amelyben arról volt szó, hogy külterületen lakókocsikban oldanák meg a tartózkodásukat.
Ez utóbbit nem tartom rossz ötletnek, mert az ellátásuk, orvosi felügyeletük szervezetten megoldható lenne.
@Sir Bates dö Hól: én ugyanúgy nem bírom amikor arról dumálnak hogy minden hajléktalan szemét ember, mint amikor álságosan mindenkinek joga van a híd alatt lakni.
és a nagy baj hogy most is csak látszat megy
@Sir Bates dö Hól: ha nem töltöttem, de együtt érzek velük, az mehet? (tudom ellenvetés) csak kötekedősben vagyok:))
@Mariann19: "nincs egyértelmű véleményem, hogy kitiltásuk jogos-e, vagy támogatnunk kell-e az emberi élethez való jogukat?"

Mariann, megdöbbentesz. Számodra kérdéses embereknek az élethez való joga???
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: arra emlékezzél, hogy hányan segítettek neked önéletrajzot csinálni... nekik ki segít?... és a két dolog az hogy jön össze (a családverés és a hajléktalanok kitiltása az életterükből)?
@taga20: Szia!
19 éves koromban ismertem meg a férjemet. Így jó?
Te kis kíváncsi!
Remélem , a lovagi kardod üzemképes állapotban van, ha BG erre ólálkodna.
@Mariann19: jó megoldás lehet. ami szerintem probléma, és ezt szoc munkások mondják, hogy a kemény hajléktalanokkal nem tudnak mit kezdeni, azokkal akik problémásak. kemény hajléktalan alatt azokat értem akik törnek stb
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nagyanyó, bennmaradt egy nem. a na ennek szot?:)
Jóstét!

Operabuziknak:

Duna TV.
Verdi:Zraviata, Milano Scala Évadnyitó Live!!!
@Penivaldes: "ne utcán vizelő hajléktalanok között kelljen hazamenni át az aluljárón"

Ha lennének Budapesten utcai vizeldék, mint ahogy nincsenek, akkor ez nem lenne téma. Közfürdők se nincsenek már.

És nem csak a hajléktalanok pisálnak az utcán, hanem a derék, talpig becsületes alkeszek is, akik nem bírják ki hazáig. Meg a prosz-taták is olykor.
@épészmérnök:
Az "emberi" szót jelzőként használtam.
Igazad van, jobb lett volna az emberhez méltót fogalmaznom. Bocsi.
@Mariann19: köszönöm, állok szolgálatába:)) ha tagás lennék, de nem vagyok az. mégis, azóta senki mással?:))
@Marcellusca: A üres memoria állítólag jogdíjköteles.Az más dolog, hogy a telókban lévő memória NEM ÜRES! Gmijogszabály, ezzel él vissza a NAV.
@Sir Bates dö Hól: A részeges család-inkább feleségverő-az apám volt.

Viszont az asszony családja meg majdnem hajléktalan lett.
Őket valahogy jobban sajnálnám.
áadásul fatert meg összeszedték a rokonai,pedig finoman szólva tőlük ezt nem érdemelte.
@avanivi: "Aki az utcán él szerintem mind-mind beteg ember. Kórházban kellene kezelni őket ."

Bingó. A Lipót bezárásakor leépült elmebetegek sokasága került az utcára, mert a családjuk nem fogadta be őket.
Még korábban, a munkásszállók "privatizációja" során is sok munkás, akit már nem várt senki a falujában, mert elvált, vagy akármi, nyissz, az utcára lett lökve.
Elvált feleségek is hányszor kiperlik a lakást a férjük alól, aztán menjen isten hírével.

De ezeket mindenki tudja. Azért utálják a hajléktalanokat, mert félnek, hogy ragályos. És sajnos, az. De a hajléktalanságot nem a hajléktalanoktól lehet elkapni.
@Mariann19:

"kitiltásuk jogos-e, vagy támogatnunk kell-e az emberi élethez való jogukat?"

Én az utóbbira szavazok, de jelzem, biztos, hogy nem vagyok tájékozottabb Nálad ebben a kérdésben.
A hogyan-ra nem tudok válaszolni.

Kétlem viszont, hogy a többség a saját hibája miatt került volna az utcára. Állításomat nem tudom bizonyítani.

Munkahely elvesztése, jelzáloghitel bedőlése, válás - úgy gondolom, ezek lehetnek a fő okok azoknál, akik önhibájukon kívül lettek hajléktalanok. Kisebb részben a lakásmaffia is része lehet az okoknak.

Ismerek olyan 19 éves hajléktalan srácot, aki nagyon szeretne visszakapaszkodni, normális életet élni. Nem sok esélye van rá.
MÉG nem iszik, de kérdés, hogy meddig bírja, és ha elkezdi, akkor vége van...

És persze vannak, akik saját maguk miatt kerültek az utcára.

Én még náluk sem tartom rendjén valónak, hogy mindenhonnan kitiltják őket ÚGY, hogy nincs elég hajléktalanszálló, illetve eléggé durva dolgokat lehet azokról olvasni időnként.

Nem tudom, ki mondta, de igaznak gondolom:

"Minden társadalom fejlettségi szintjét azon lehet lemérni, hogy miképpen bánik a szegényeivel!"
@Orica Középföldi: Hirtelen úgy olvastam, hogy normális helyen miniszter lenne. Vajh miért? Freud, segíts!
@gazoló:
Az első perctől néztem, vezettek a csehek az elején. Nagy erényük, hogy bátran és pontosan lőnek kapura.
Újszerű volt Bognár-Bódit a szélről ilyen jónak látni.
Az ausztráloktól nem félek, a románoktól igen.
A Duna tv a Travia ,most. Élő közvetítés a Milánói Scalából.

Második felvonás, öreg Germont áriája, gyönyörű:)

Rodikám, hun vagy ? Lehet Te tényleg élőben nézed a Scalában ?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"A társadalom söpredéke oda kerül ahova való!"

Biztos vagy abban, hogy a társadalom söpredékéről van szó?
@Csaknézek...: igen nincs elég szálló, hely plusz mondom a tényleg rosszakat nem merik vegzálni, hanem az olyan 19 srácokat mint akiről beszélsz
@Sir Bates dö Hól:

"Azt utána nyissa ki a száját. Addig jobb, ha a bőr a fogon marad."

+1
@Mariann19: Tudtommal rengeteg üres lakás van, és a "lakásra váró" kifejezést utoljára valamikor a nyolcvanas években hallottam. Nem lehet, hogy pont a hajléktalanok várnak lakásra? Csak kérdezem.
@Csaknézek...: Bocs,ezt már régebben kitaláltam,de csak most tudtam elsütni.:))
De lásd amit apámról írtam.
A múltkor a fiam lakása közelében a pinceablakba költözött egy hajléktalan asszony. Beteg volt, a szomszédság vitt neki ezt-azt. Kijött a mentő, hogy kórházba vigyék, nem volt hajlandó menni. Kijött a rendőrség, szépen megkérték, hogy szállóra menjen, nem volt hajlandó.
Békén hagyták. Aztán eltűnt magától...
@avanivi: Jó van:-) Te sem tudtad normálisan leírni a címét:-)
@taga20:

"talán pont mandela vot."

Még az is lehet! :o)
Nem néztem utána.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ok, ez sajnálatos helyzet... viszont a kettő közti korrelációt még mindig nem látom...
@Penivaldes: Valószínűleg. De biztosat senki nem tud.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De lásd amit apámról írtam."

Ok. :o)
Az első hsz-ből nem volt világos, hogyan érted.
@Sir Bates dö Hól:

"meglepődtél, mi?:-)"

Ja.
De kommentálva ismerszik meg az ember. :o)
@Sir Bates dö Hól: Aki otthon a nagy erős apuci volt és végül az utcán végzi,azt nem tudom sajnálni.Aki elissza a lakását azt valahogy nem.

Akivel kiszúrnak,bedől a hitel stb,azt igen.
Ha meg lakásmaffia által veszíti el,ott aki benne van ebben azt egyszerűen fejbe kéne lőni.
@Csaknézek...:
Egyik megoldásként a munkába állásukat lehetne segíteni.
Mivel nincs bejelentett lakásuk, ez gátolja a felvételüket.
Ez egy lassú kilábalási folyamat lehetne, hiszen jövedelemmel képes lehetni kiépíteni az egyéni életét.
"Mindenhonnan kitiltják őket úgy, hogy nincs elég hajléktalan szálló."
Azt én sem értem, hogy a város körüli erdőben berendezkedőket miért távolítják el?
Ott kialakultak populációk, bevezették a saját együttélési szabályaikat, vigyáznak egymásra.
A többség zavarására nem látok okot.
@Penivaldes: Biztosan. EZ egy keresztény ország...
Egyébként apám eladta a cigóknak valahol a lakását,így lett igazából hajléktalan.
Az eladta talán lehet idézőjelben is,nem tudom.
Talán ott is a pia játszott szerepet.
@Mariann19: Magyarországon hiányzanak a nyilvános vécék és tisztálkodóhelyek, itt kezdődik. Nem tud lezuhanyozni, büdös. Ezzel vége az esélyének.
A szállón bizonyára tisztálkodhatna, de a feje alól kilopják, amije van.
Nehéz dolog ez. Ha elfogadja, beépíti az önképébe, hogy hajléktalan, akkor be fog menni a szállóba, de elvész a hite, hogy kilábalhat. Ha a lelke tiltakozik az ellen, hogy hajléktalan, és átmeneti állapotnak fogja fel, akkor van esélye, de ezesetben meg nem fog szívesen bemenni a szállóba.
Így képzelem legalábbis.
Más ismerősnél meg csak a lakásmaffiózó jelent meg az árverezésen.
De hál istennek nem tudta megszerezni.
@Mariann19: "Ott kialakultak populációk, bevezették a saját együttélési szabályaikat, vigyáznak egymásra."

Az embereknek joguk van az intimitásra. A börtönben nem a bezártság a legrosszabb, hanem az intimitás megvonása. Ezért börtön-szerű a hajléktalan szálló, ha tiszta is, és ha adnak is kaját.
@Mariann19: Ennél a helyzetnél, hogy löködik őket ide oda minden megoldás jobb lenne..
Jogvédőknek lehet igazuk van de most az utcán fognak megfagyni nem a gettósítva ,az mennyivel jobb ?Felháborít,hogy nem találnak megoldást,vagy nem is akarnak.
@Kuviklacz:
400 ezer lakás van kihasználatlanul az országban, de a hajléktalan kérdés inkább fővárosi kérdés.
Azért kényes ez a megoldás, mert egyben hátrányba szorulnak olyan lakásigénylők, amelyek családokat jelentenek. Ne felejtsd el, hogy a lakásokat fel is kell tartani.
Megjegyzem, Tarlósnak ennél az intézkedésénél mindíg is volt olyan érzésem, hogy nemcsak közterületekről stb. akarja kiszorítani ezeket az embereket, hanem lassan, a durva intézkedéseinek következményeként lemorzsolódást vár, majd egy végleges tisztulást.
Ugyanis a hajléktalanok a fővárosban találják meg leginkább fennmaradásuk lehetőségét.
@Mariann19:

Egzakt módon eldönthető, hogy emberek, jogok illetik meg őket.
Egzakt módon eldönthető, hogy miért kerültek ilyen helyzetbe.
Munkanélküliség, válás, uzsorás kisemmizés, ingatlanmaffia, lecsúszás,etc.

Ha már valaki utcára került, sorsfordító akaratról beszélni nemigen lehet. Azon már túl van. A folyamatban az egészség mind az öt dimenziója sérül.

Azt nem tudom, hogy elvárnak-e bármit is a társadalomtól, amely utcára rakta őket. Civil szervezetek, önkéntesek segítik, képviselik - egyre kevesebb sikerrel/támogatással - az érdekeiket, jogaikat.
Azt viszont tudom, hogy a toleranciát nem ők várják el, hanem nekünk kell elvárni magunktól. Akkor is, ha büdösek, szánalmasak, etc.

"Kérdés az is, hogy az egyes ember gyengébb karakterét el kell-e fogadni, vagy viselje-e saját tehetetlenségének következményeit?"

Ezt a mondatodat nem is minősíteném, önmagáért beszél.Voltak erre a történelemben "megoldások", amikor kérdésként felmerült.
@Mariann19:

"A többség zavarására nem látok okot."

Okot lehet találni: olcsó népszerűséghajhászás zéró humánummal vegyítve.
És vannak, bőven vannak, akik lelkesen tapsolnak mindehhez.
Mert az kényelmetlen, ha LÁTSZANAK!

És persze nem arról beszélek, hogy egy hajléktalan mindent megengedhet magának.
@épészmérnök:
"Az embereknek joguk van az intimitásra."
Ezt nem nehéz belátni, továbbra sem látok okot én sem az eltávolításukra, mert nem látom, hogy mi indokolja.
Riportokban azt láttam, hogy szabadságérzetet is jelent ezeknek az embereknek az erdei életmód.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem az a kérdés, hogy sajnálod-e vagy sem... hanem az, hogy emberek egy csoportját -akiknek ráadásul az érdekérvényesítő képessége a nullához konvergál, helyzetéből adódóan- kitiltják olyan helyekről, ahonnan a többi adófizetőt nem... mert a hajléktalanok is fizetnek adót... 27% áfát... ha orbán álma megvalósul (a 0% szja), akkor mitől is fognak különbözni tőled vagy bárki mástól, aki itt kommentel?... és mielőtt bárki azzal jönne, a koldulás is kurva kemény meló... én beszéltem olyannal, akik abból éltek... és igaza van @Csaknézek...: -nek: a társadalom szégyene, hogy ilyen a szociális helyzet... legfőképp az elité, de a többieké is, akik még rúgnának is rajtuk egyet... ja, és én biztos nem vagyok teréz anya, de még csak jó ember sem talán...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ne is mondd!... ma toborzás volt a zsandároknál... kérdeztem a múltkori ügyeletest, én is jelentkezhetek?... leesett a székről, úgy röhögött:-)
@Mariann19: "a hajléktalan kérdés inkább fővárosi kérdés"

Ebben tévedsz, Mariann. A vidéki városokban is sok a hajléktalan.
@Sir Bates dö Hól: De az sem állapot,hogy a turista az aluljáróban sorban fekvő hajléktalanokkal találkozzon.
@Sir Bates dö Hól: "ja, és én biztos nem vagyok teréz anya"

HÁt az biztosan nem. Teréz anya keményen megtartóztatta magát attól a kísértéstől, hogy a mindenféle általa gründolt "otthonoknak" küldött pénzekből a haldoklók, szenvedők részesülhessenek.
Nemrégen jelent meg erről egy könyv, amelyből kiderül, hogy az ájtatos apácák nem adtak fájdalomcsillapítót a szenvedőknek a kórházaikban és hospice otthonaikban, mert Teréz anyának az volt a filozófiája, hogy "ezeknek az embereknek a szenvedése valamennyiünknek üdvére szolgál".
Az AIDS-es és hepatitis-es betegeket ugyanavval a tűvel szurkálták, és még sok hasonló finomság.
Ugyanakkor ő maga luxuskórházakban kezeltette magát.
@Mariann19: "Azt én sem értem, hogy a város körüli erdőben berendezkedőket miért távolítják el? Ott kialakultak populációk, bevezették a saját együttélési szabályaikat, vigyáznak egymásra."
Bocsánat, de mintha ilyen populációban lett volna egymás elásása is. Te szegregációt támogatsz, ha nem tudod, akkor is. Azokon a helyeken a szabály meg leginkább az "ölj vagy megölnek".
@épészmérnök: Maradjunk abban,hogy voltak jó,és kevésbé jó tulajdonságai.

@Sir Bates dö Hól: Senki nem akar beléjük rúgni.
Mondjuk én elééggé finnyás vagyok.A bátyám után nem iszok üvegből.
Akkor gondold el,hogy állok egy koszos,büdös emberhez.:))
@épészmérnök: Én meg nem.
És ez gondolom nem csak őt zavarja,hanem az itthoniakat is.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Maradjunk abban, hogy egy narcisztikus szadista sikkasztó volt.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: miért?... franciao-ban több turista érkezik évente, mint amennyi a népesség, azt annyi a koldus, mint zsebtolvaj a karácsonyi vásáron... ma láttam az ózdi videót... ennyi erővel ózdot meg le kell dózerolni, mert az sem szép szent mo testén... te meg nem turista vagy, nem?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De az sem állapot,hogy a turista az aluljáróban sorban fekvő hajléktalanokkal találkozzon."

Ez valóban nincs rendben.
Erre írtam korábban azt, hogy a "hogyan"-ra nem tudok válaszolni, kevés hozzá az ismeretem.
De NEM ÍGY kellene ezt "megoldani"!

Másrészről: ha mindenképpen aközött kellene választanom, hogy az aluljáróban fexenek, vagy - ahogy nap mint nap látom, ha éppen este jövök haza - ILYEN időben az utcán hevernek, akkor az aluljáróban legyenek inkább!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nekem fontosabb egy hajléktalan HONFITÁRSAM élete, mint egy KÜLFÖLDI véleménye az aluljáróban.

Nem tudom, te hogy vagy ezzel.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Na,akkor kezdjük a keresztényezést!"

A keresztények itt, ahol élek, nem bántják a hajléktalanokat.
@épészmérnök: Már a legkisebb falvakban is vannak hajléktalanok, de a kis közösségek gondoskodnak róluk,nem fordítják el a fejüket. Találnak nekik fűthető fészert,vagy valamit,etetik,öltöztetik őket.
Pesten valóban sok van.
Az viszont érdekelne ,hogy hol vannak az egyházak,nem hallom soha ,kivétel egy kettő,hogy érdemben foglalkoznának velük.Nem a lelki vigaszra gondolok.
@épészmérnök:
Van egy megfigyelésem.
Szoktam pénzt adni hajléktalannak, és marháta nem érdekel, hogy mire költi, arra gondolok, hogy az jó a számára, amit vásárolni akar, és kész.
A környezetemben nem mindenki ért ezzel egyet, inkább a távol tartást választja.
Egy-egy ilyen gesztus után tapasztalok a hajléktalannal való találkozás után egy végtelen udvariasságot és tiszteletet.
Úgy látszik,hogy végtelen igényük van a többség általi elfogadottságukra, arra, hogy ne rekesszük ki őket.
Ezt hogyan tudjuk megadni a számukra?
@Sir Bates dö Hól: Nem tudom fransziák hogy csinálják,de pl.: Prágáról azt mondták,sehol egy csöves,stb(gondolom voltak,csak nem ott ahol külföldi inkább megfordult)
Ózd más kérdés (a dózerolásról meg gonosz dolgok jutnak eszembe:)) )
A Notre Dametól kb 200 méterre, életvitelszerűen, a konténerben...majdnem főúton....
@avanivi: Erről magna cum laude tigriszt kérdezd.
@épészmérnök: Azt írtam, hogy i n k á b b fővárosi kérdés a hajléktalan ügy, figyeltem erre, amikor írtam.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"nem csak őt zavarja,hanem az itthoniakat is."

Nem, nem őket zavarja leginkább.
Hanem a hajléktalant a saját helyzete - bár erre a "zavarja" kifejezés túl finomkodó.

Konkrétan nap mint nap a saját életükért, ételükért kell megharcolniuk rendkívül nehéz és veszélyes körülmények között.
@épészmérnök: ok, akkor lehetek az is... de nrm narcisztikus:)
@Mariann19: "Úgy látszik,hogy végtelen igényük van a többség általi elfogadottságukra, arra, hogy ne rekesszük ki őket.
Ezt hogyan tudjuk megadni a számukra?"

Hát úgy, hogy individuumnak, nagy bajban lévő embertársnak tekintjük őket, nem pedig "hajléktalannak".
A hajléktalan ügy első fokozatánál tartunk.
A második és a többi fokozat már nem fogja elérni az ingerküszöböt. Ilyen a tömegközlekedés, vásárlás, a fene látja előre - találékonyak lesznek, és a kör is bővül.
A közterek megtisztítása folyik most a kényes szemek és a felsőbbrendű áttitüd megóvása érdekében.
Az elit önkéntes gettósítása már megvalósult.
A burbont, whiskyt fogyasztók kinézik maguk közül a konyakozókat, szivar lesz a menő, de csak COHIBA PIRAMIDES minőséggel azonos szinten, lesz sétapálca és cilinder (a fejen és nem a motorban).
@Csaknézek...:
@épészmérnök:
Nyilvánvalóan az első dolog amit tenni kellene,hogy olyan helyeket alakítsunk ki,ahol ezek az emberek alhatnak,lapvető ellátásban részesülhetnek.
Ebben talán egyetértünk.
@avanivi:

"a kis közösségek gondoskodnak róluk,nem fordítják el a fejüket."

Talán éppen ezért valamivel kevésbé nehéz lehet a sorsuk, mint Bp-n.
@Sir Bates dö Hól:
"Te szegregációt támogatsz, ha nem tudod, akkor is."
Jó, most már tudom.
Azonban nemcsak a hajléktalanok ássák el egymást, ahogyan visszaemlékszem.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Sok fokozata és változata van a hajléktalan létnek. Sokféle ember van a hajléktalanok között. Nem lehet egységesen, egyformán kezelni mindenkit. Van, akinek az önérzete, a szabadságérzete fontosabb mint a vetett ágy. Van, aki csak ügyesen túlél. Egyének.
Na jó, Nagyanyót azért ne szekáljuk, nem akar ő rosszat nekik, csak olyan, mint a többség... vannak blogok, ahol már rég buzi libsinek titulálták volna:-)... csak itt jobbos ő nagyon:-)
@Mariann19:

"Úgy látszik,hogy végtelen igényük van a többség általi elfogadottságukra, arra, hogy ne rekesszük ki őket.
Ezt hogyan tudjuk megadni a számukra?"

Sokat nem tehetünk.
Amit írtál, az pl. egy ilyen gesztus.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Azzal, hogy elüldözik őket az aluljáróból ,a probléma még nincs megoldva.Úgy mondom,hogy az aluljáróban "fedél" van a fejük felett és talán nem fagynak meg.
@Sir Bates dö Hól: elnézèst, nem jobbos, hanem intoleráns vagy rendpárti... mert ez nem oldalirányultságtól/-izmustól függ... csak azt mutatja, milyen ember is vagy valójában... szerintem
Ezt olvasva, nekem a Csendőrségi Szabályzat jutott eszembe:
postimg.org/image/upz26prnd/

Mintha innen másolták volna ki.
Érdekes: a fidesz világában ahogy haladunk előre a jövőbe, úgy csúszunk vissza a múltba.
@épészmérnök:
"Nagy bajban lévő embertársaknak tekintjük őket."
Ez a lényeg!
@avanivi: a fidesz megoldása arra, ha pirosan világít az olajszintjelző: kiszedik a lámpát. A probléma meg van oldva. Szerintük. Mert nem látják. És amit nem látnak, az nincs.
A kétévesek pontosan ugyanígy gondolkodnak.
@Mariann19: Szia! Ambivalens a dolog... két példa:

Az egyik: a 86 éves anyám ment markecba bevásárolni, a bejáratnál agresszíven letámadták zsozsóért. Nem adott. Mire végzett a vásárlással, az egyik kereke kiszúrva...

A másik: Máshol megnyomorodott kacskakezű paralizises emberke... nem koldul. Tavasztól őszig barkát, kerti virágot nem árul, csak áll és vár.. tiszta, és töknormális, soha sem mólés... na, neki, ha van virágja, ha nincs mindig adok egy kétszázast. Ez nem a szívjóság és önfényezés... én ennyi tudok segíteni rajta...

tudom, baromi kevés
@épészmérnök: Oké,de ne essünk át a ló túlfelére.
Ne legyen az,hog jogom van oda szarni,hugyozni,ahova akarok!

@avanivi: Nem elüldözik,hanem valami fedettebb zártabb helyre viszik és még kaját is kap.
Nyilván nem börtönre gondolok.

@Sir Bates dö Hól: Apád fasza az intoleráns...már bocsánat!
Ne idegesíts könyörgöm!
@Mariann19: azokon a "farkastörvényű" helyeken sokkal gyakrabban fordul ez elő, mert mi, emberek is csak állatok vagyunk... valószínűleg a legkegyetlenebbek, ha ez kegyetlenségnek minősül...
@dr. jenőke (jenőke): ÉS természetesen lesz úrikaszínó, és luxus kupleráj... bár az utóbbi már működik.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Annál szívszorítóbbat, ahogyan Prágában koldulnak térdepelve, fejüket a földön tartva még sehol sem láttam.

Minden huszadik méternél. Természetesen a turista-ösvényen.
@Habakuk999: Érdekes.Mindig azt hallom,olvasom,hogy máshol nagyobb rend van,mint nálunk,erre tessék.
Mindenki megcáfol.

Én csak görögbe voltam még.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem. Nem azért kell csinálni valamit, mert jön a külföldi turista.

Hanem azért, mert ők is emberek.
@Achmed, a hitetlen:

"A kétévesek pontosan ugyanígy gondolkodnak."

Amit írtál, az igaz.
Viszont sokkal rosszabb a helyzet, mert egy kétéves még nem tudja mit csinál.
Evvel kapcsolatban (is) viszont az zajlik tudatosan, amit fentebb dr. jenőke (jenőke) írt:
"a kényes szemek és a felsőbbrendű áttitüd megóvása".

Szándékos embertelenség.

Még annyit - és ezt nem is a hsz-edhez, csak eszembe jutott -: ahhoz, hogy a lelkiismeretfurdalást kiiktassák az emberekből, elsősorban dehumanizálni kell a "célobjektumokat".
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: dehogynem, az vagy, a saját félelmedből táplálkozva... de mások is vannak ezzel így... most kivételesen az intoleráns egy tènymegállapítás volt, nem minőségjelző:-)
(Azt csak halkan jegyzem meg, az enyém roppant toleráns minden másik nembélivel szemben... fateré valóban intoleráns volt, valami monó gém vagy ilyesmi:-))
@Habakuk999: Ez is nyilvánvaló.
Viszont.
Nyáron a melegben bűzlenek,és ez nem jó senkinek.
Télen viszont megfagynak,akkor ezért kell rajtuk segíteni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Visszagondolva... Londonban nemigen láttam koldusokat és hajléktalanokat. Még a Sohoban sem. A metróaluljárokban is inkább csak utcai előadók, zenészek ilyenek. Koldusra nem emlékszem...

Máshol mindenütt...
@Sir Bates dö Hól: Figyu! Windsorban a parkban lakik vagy 500 éve egy cigánycsalád. Még VIII. Henrik engedte meg az ősőknek, mert valami jószólgálatot tattak. Csak egy ötlet:-)
Azért kiváncsi lennék, ha '06-ban a kossuth teret így tisztítják meg, mit szóltak volna a most szabályozó gennyládák?:-)
@Sir Bates dö Hól: Ez butaság.
Lehet hogy én vagyok az egyik itteni náczi,de hogy nem lennék annyira toleráns mint itt bárki,hát azt kétlem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Ne hülyéskedj, még a Regent street kapualjai is tele vannak.

Ott is sok szabadban alvó van.
Amúgy mennyi lett hirtelen itt az érző,érzékeny ember!
Aztán a végén kiderül,hogy én eddig többet adtam hajléktalannak,mint itt bárki.:))
@Habakuk999:

"Annál szívszorítóbbat, ahogyan Prágában koldulnak térdepelve, fejüket a földön tartva még sehol sem láttam."

Nagyon áttételesen kapcsolódik ide, de sajna az is tény, hogy Bp-n a koldulók jelentős része mögött maffia áll.
Nem magának koldul.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia Vérmókus!
A két példádat tekintve hasonló az összetétel az emberek sokszínűségét tekintve a hajléktalanok és a többség között.
A különbség az, hogy a hajléktalanoknál látványosabb és szembetűnőbb az érték, vagy annak hiánya, mint a tömegben.
Rájuk jobban fókuszálunk.
Na jólvan emberek,megyek tévézni/aludni.
Részemről jó éjszakát mindenkinek!:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ebben a kérdésben intoleráns vagy... és most tényleg pártfüggetlen a téma, mint a tényleges életfogytiglaninál is az volt:-)... és én soha nem náciztalak le egyikteket sem, ezt nem mondhatod rám...
@Sir Bates dö Hól:

"mit szóltak volna a most szabályozó gennyládák?:-)"

Höhö...
Lett volna nagy visítás...meg fogaknak csikorgatása...stb. :o)
@Habakuk999: Vagy 5 éve voltam utószor, előtte meg még vagy négyszer, akkor nem láttam... de lehet, hogy csak elvegyültek a parkokban öltönyben, a fűben szendvicselő city dolgozók közt:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Na még ide:Szúrkálódó fejét bevágni a kocsi tetejébe!
De téllegjóéjt!:))
@Sir Bates dö Hól: Baszod!Azért vagyok intoleráns,mert télen meleg helyre vinném őket?
De itt tényleg ütköznek az ők és mások jogai.

Amúgy sajnos a dolgozó és lakással rendelkező emberek is egyre szegépnyebbek.:((
De ténylegcsá!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tudod, télen-nyáron nincs joguk emberként létezni.

Az, hogy ki hogyan jutott oda, nem mérvadó, nincsenek jó utcalakók és rosszak.

Kitelepíthetik az összes hajléktalant a Hortobágyra, lehet alpesi virágillatú az összes pesti aluljáró,de akkor sem lesz megoldva a helyzet.

A magyar - és az világ társadalmainak egy igen jelentős része nem tud mit kezdeni polgárai tíz-húsz harminc százalékával.
@Mariann19:
"A másik oldal a csoportos elhelyezést szorgalmazza, amely ellen a jogvédők tiltakoznak, és gettósítást emlegetnek.
Itt arra az elképzelésre utalok, amelyben arról volt szó, hogy külterületen lakókocsikban oldanák meg a tartózkodásukat.
Ez utóbbit nem tartom rossz ötletnek, mert az ellátásuk, orvosi felügyeletük szervezetten megoldható lenne. "

Annyi üresen maradt honvédségi épület maradt a nagy honvédelmi átalakítás után, hogy az ország összes hajléktalanját el lehetne bennük helyezni. Sose értettem, hogy ezt miért nem teszik meg. Inkább hagyják az épületeket lepusztulni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Olvastalak. Köszönöm:-) Cukorpálcázás jöhet, nem vagyok semmisség elrontója:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Persze te úri környékre mászkálsz, Alhambra meg Maghreb, St Pál, Harrods és Primptens, még szép, hogy nem nézel a lábad elé.:)
@Sir Bates dö Hól:
"Azokon a "farkastörvényű" helyeken sokkal többet fordul elő.
Ebben mondatodban jellemzőként most te különíted el a hajléktalanokat.
Nem ismert a hajléktalanok bűnözési statisztikája, ezért ilyen esetben én nem szoktam állást foglalni.
Azt hozzá tenném, hogy rendhagyó körülmények rendhagyó cselekedeteket generálhatnak.
Arra gondolok, hogy a hajléktalanok szeparált populációjánál kevésbé érvényesül a külső kontroll, miáltal az önkontroll is sérülhet.
@Habakuk999:

És ezeknek a társadalom középosztályától leszakadó embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról - mondja Bogár László a közgazdász. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni.

hetivalasz.hu/itthon/megszoritjuk-magunkat-59267
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
" elég égő amikor jön a külföldi turista és az aluljáróban lakó csöveseket nézheti"

Na, ebben a témában pont leszarom a külföldi turisták véleményét. Minden hajléktalan egy EMBER, és meg kell próbálni segíteni nekik pusztán emberiességből. Lehet, hogy ezért velük is meg kell harcolni, de akkor is meg kell próbálni valami minimális ellátást biztosítani nekik.
@Habakuk999: Hehhe... Velencét, Rómát, Párizst, Nápolyt, Sorrentót, Bécset, Rodosztot kihagytad:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Inkább hagyják az épületeket lepusztulni."
Erre mindíg az a reakció, hogy a csoportos telepítés gettósítást jelent.
A káros hatásait a szociológusok biztosan meg tudják magyarázni.
Valószínű, hogy az azonos sorsú, egyben kirekesztett emberek együttélése korlátozza a kilábalást, és mentális károkat okoz.
Azt azért meg kellene érteni mindenkinek -nem nehéz, nekem is ment-, hogy az, aki erdőbe költözik, az a remete... a hajléktalan meg azért nem akar kimenni a pesti belvárosból, mert ott kap pénzt, ott vannak azok a tuti helyek, ahol a meleg levegő jön ki a házakból... biztos tökre szeretne mindenki alfelközépbasznádra költözni, ahol kapna egy tuti kérót, igaz, hogy a legközelebbi munkalehetőség és így bevételi opció a galakszis túloldalán van, de akkor is... mennyivel jobb lenne, ha nem hajléktalanok lennének, hanem olyan lakosok, akik kapnak házat, azt abban éhendöglenek... én legalábbis így látom, de nekem nem erősségem a komplexitás...
@dr. jenőke (jenőke): emlékszem erre a Bogárra.
Azon túl, hogy közgazdaságilag is ostobaság amit magyaráz, emberségből nulla, politikailag pedig egy bődületes hiba.

viszont nem gondolkodnak másként a balos politikusok sem, ők az ország 20-25%-át tekintették "harci veszteségként", ezek az új urak még megfejelik tíz százalékkal.

Sztálin volt ilyen eszement.
@dr. jenőke (jenőke):

"ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni."

Bogár úr kedves mamáját!

Önigazolás az "elit" építésére.
Persze, hogy kik is lennének a "többiek" - azt ugye "ők" döntik el.

Látszat-rációba csomagolt geciség.
@Kuviklacz:
"Nem lehet, hogy pont a hajléktalanok várnak lakásra? "

És még sokan mások, mielőtt még hajléktalanságra jutnának :( Ezen kellene segíteni, nem a pálinkafőzésen.
@Habakuk999:
@Csaknézek...:
Nem is tehetek mást, mint egyetértek.

Egyébként a konténeres megoldás megélhető ötlet, ha önkéntes, nem megalázó.
Mint például a japán egyszemélyes szálloda-fülkék. Könnyen takarítható, egyedileg fűthető stb.
Felkészültünk a hóbafagyva a téle...

"Olyan hideg van, hogy le kellett zárni az M1-est
Jégmentesíteni kell az autópályát. Dugó van."
@jaegtoer: vess meg, gúnyolj ki, de nem tudom kideríteni, hogy ezt-" csak őszinte. "- mihez írtad:)
Na, neki nincsenek hajléktalansági problémái

Hétmillió forintért szállított “szakmai anyagot” egy hódmezővásárhelyi iskolának a helyi fideszes képviselő

444.hu/2013/12/07/hetmillio-forintert-szallithatott-szakmai-anyagot-egy-hodmezovasarhelyi-iskolanak-egy-hodmezovasarhelyi-fideszes-kepviselo/
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Ne legyen az,hog jogom van oda szarni,hugyozni,ahova akarok!"

Persze hogy ez nem jog. De mondok egy példát. Minden városban kevés a nyilvános wc, ahol van, ott sem ingyenes. No most én bármikor bemehetek egy presszóba egy kávét inni, hogy ennek ürügyén elintézhessem egyéb sürgős ügyemet. No de egy hajléktalan, az ő kinézetével...? El tudod képzelni azt a "vendéglátóipari egységet", ahova beengedik, ráadásul még egy kávét sem tud kérni ürügyként? Nem olyan egyszerű ez, ahogyan gondolod.
@Mariann19: én szeparált helyekről beszéltem, nem hajléktalanokról... ha te és a jelenlegi munkatársaid/ismerőseid kerülnétek ilyen szeparált helyzetbe, ti is így járnátok... van is erről egy regény, s legyek ura, w. golding..
@Csaknézek...:
"Nem magának koldul."

Ez nem csak bp-i /mo-i jelenség. De ez nem vigasz, csak tény.
@Sir Bates dö Hól:

"" csak őszinte. "- mihez írtad:)"

Én nem v'ok ollan szemét, mint a Nyúl. :o)

Szóval az intoleráns állításodra írta Jég, amit.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: tudatlan?... nekem egy nagyon komoly vacsoracsata-hérosz azt ígérte, a lobotómiát is gond nélkül vészelem át:-)))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ott voltak a lumiére fivérek, építik rájuk a turizmust rendesen... koldus is van dögivel:)... ma azon gondolkoztam, hogy minden francia városban, ahol voltam (márpediglen nemvoltam kevésben) az office de tourisme valahogy mindig a város egyik fő attrakciója mellett talált helyet magának... vajon miért?:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: " megpatkolta a Henrik lovát, pedig el is lophatta volna"
ezt valaki így írta lehet,hogy Te vagy rodi ?
@Mariann19:
"Valószínű, hogy az azonos sorsú, egyben kirekesztett emberek együttélése korlátozza a kilábalást, és mentális károkat okoz. "

Ez egyrészt igaz, de ebben segíthetnének azok a szociális munkások, akik most az utcán is segítenek nekik (minden tiszteletem az övék).
Uram bocsá', de az együttlakás révén akár még együtt képzés álma is felmerül bennem...
Másrészt viszont az utcán élés is okoz mentális károkat, és az sem segíti a kilábalást. Egy ilyen "gettóban" legalább tisztálkodhat, ruháit is tisztán tarthatja, és így talán még munkára is tud jelentkezni, inkább, mint büdösen és koszosan.
Mindenképpen szükség van segítőkre, odafigyelőkre, akik adott esetben egymástól is megvédik őket. Iszonyúan nehéz probléma ez, de sajnos egyre több embert érint.
@Csaknézek...: eggyezzünk ki, hogy kettőtök közt célfotó dönt:-)... szerintem én továbbra is fenntartom az intoleranciát, mert őszinte az, ha azt mondom "utálom a hajléktalant, mert büdös és randa, én meg az illatost és szépet szeretem"... tudom, lehet a fentiekben hibát találni, de mosz ne menjünk bele, ha kérhetném... főleg, hogy a célfotót elbíráló bizottság elnöke vagyok:-)
@avanivi: isten őrizzz!!!! Belehalnék secperc alatt a rumozásba:-) brrrr...
@Sir Bates dö Hól:

"eggyezzünk ki, hogy kettőtök közt célfotó dönt:-)"

Erős mezőnyben az ezüst is megbecsülendő. :o)

"tudom, lehet a fentiekben hibát találni, de mosz ne menjünk bele, ha kérhetném..."

Én meg - szokás szerint :o)-, úgy gondolom, hogy mindkettő igaz.
Kérésedet azonban tiszteletben tartva nem fejtegetek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Cukorpálcázás jöhet"

túltárgyaltuk :))"

Perverz állatok! :o)
Egyik rezsós mókusnyúl, másik meg pálcázó maci... :o)
@Sir Bates dö Hól:

ha föl teccik címkézni és beskatulyázni azördög ügyvéggyeit akkor nem sokra lehet jutni cselekménykibontakozásilag, mer esetleg félremegy a felhő oszt akkor batyhatják a felhőharapdálók a várépítést, mer a zsét általában azördögök dobják össze a kiviteli tervekhez. ez híjják a sors fintorgásának.
@Sir Bates dö Hól:

"továbbra is fenntartom az intoleranciát, mert őszinte az, ha azt mondom "utálom a hajléktalant, mert büdös és randa, én meg az illatost és szépet szeretem"..."

Ha nevén nevezem a gyereket, az attól még gyerek:))
@Achmed, a hitetlen: Nem látom,hogy foglalkoznának a megoldás keresésével, legalább annyit, mint mi ezen a napon.
Ma délelőtt a Ferenciek téri alauljáróban jöttem fel a Metróból. Hajléktalanok feküdtek ott és közülük két részeg hangosan ordítozva verekedett egy ugyancsak részeg nő pedig próbálta őket szétválasztani.

Arra gondoltam, hogy azért vannak még ott a külföldieket elriasztva, mert a rűhes liberális köcsögök, mint ennek a posztnak az írója lovat adnak alájuk. Azért, hogy keverjék a szart, kellemetlenkedjenek a kormánynak.

Csak az a baj, hogy ezzel a magyar embereknek is kellemetlenkedtek és ezt nem felejtik el, amikor szavazni mennek. 4 éve is el lettetek küldve rendesen, most sem lesz másképp.

Az meg, hogy az Economist zsidó újságírója mit ír a lapba, az attól függ, hogy magyar liberális fajtestvére mit hazudik neki.

Randa egy nép vagytok, rosszabbak a hajléktalanoknál!
@Mariann19: Remélem alkalmanként legalább egy ezrest adsz, különben nem nagyon tud belőle "vásárolni". :)
@kronosz6:

Kívánom, hogy soha ne tudd meg, milyen lehet hajléktalannak lenni.
Szerencsére én sem tudom, csak sejtem.
@jaegtoer: aha, viszont a hajléktalan nem segítséget vár el a társadalomtól (amely jelentős részétől tényleg csak a lakóhely hiányában különbözött a többkulcsos szja idején, mert áfát ő is fizetett), hanem csak azt, hogy ne baszogassák... én most nem ködevő vagyok, ha ezt akartad jelezni:-)
tek miatt nem kell aggódni

a szomszédba megy

az ablakból lehet rajtuk röhögni

www.youtube.com/watch?v=PAZ6tRow1Cc
@Orica Középföldi: amit lehagytam Csaknézektől, a következő: "mert Orica úgy is jön és rámutat a kohézió hiányára, de most már nem írom újra"...:-)))
@Sir Bates dö Hól: A társadalom nem baszogatná őket, ha cserébe tőlük el lehetne várni hogy ne rondítsák össze a köztereket, ne borogassanak kukákat, ne zaklassanak embereket... a hajléktalanok egy bizonyos rétegétől ezt nem lehet.

Úgy hogy azok is baszogatva vannak, akiktől talán igen, a többi miatt. Ez igazságtalan, de nincs mit tenni.
@Orica Középföldi:
Mikulás leküzdve, most jön a szeretet ünnepe.
Jó éjszakát!

Garai Gábor: Tél

Csomókban hanyatló gesztenyelevél,
éjjel ujjaidhoz érkezett a tél.
Disznótoros faggyal támad az idő,
tűleveli füsttel telnék a tüdő,
boróka levével telnék a torok,
háborog a hideg, foga csikorog.
Engem ugyan űzhet, el nem fog a fagy,
lélekmelegítőm utamon te vagy;
tekinteted röpdös, karcsú madarát
kerülik a felhők, varjak, vadkacsák.
Zúzmara-sziromban hangod kanyarog,
hópehely-viharban kedved kavarog,
minden lélegzetem ízeddel telik:
szállok – más tipródik, vagy a körmeit fújja,
és bort nyakal – te is szállsz velem,
nincs szükségem szeszre, fűt a szerelem.

Szép almokat az ébredőnek, három korsó sört az aludni készülőnek.
@gnme:

"tek miatt nem kell aggódni

a szomszédba megy"

De így is baj történhet.
Mert mi van, ha a szomszédhoz akarnak menni...? :o)
@Sir Bates dö Hól: @jaegtoer:

mostan nem tudok jobban belemélyedni, mer a másik szerkentyűmön még vagy negyven oldalt kell újra krampácsolni, meg még egy héccázas jelzőszám struktúrát barkácsolni rohatt billgatesből befolyólag és mékha a sajátomból is kópépasztázok, akkor is ippeghoty kész leszek hétfő hajnalra, pedig már egy hete lejárt az időm, de ha kirejteném, hogy mit gondolok erről vörösre ízzana a gépernyő, annyira intoleráns lenne a giberálótér, csak annyit vetek föl gondolatsüllyesztőnek, hogy a felebarátaink kik a társadalom része, közöttük egy rész télleg kivonult a társadalomból ezér-azért, de a társadalom többek között munkamegosztásra (tuuudom mutyiselosztásra is!) van szerveződve... szóvasz ha a megoldás rögösített útján hogyan helyezzük dolgozói állományba a delikvenseket gellert kap bármi mián, ami utána jön már csak borhintés a garatra. a mindig csak adni, adni, adni asztán csak utána feszt büdöset szaglani nem bérspektíva.... kő segíteni? hápersze, persze, persze, csak ki legyen az áldozott, áldozat, áldó, mer álmodóból van tengernyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ez viszont felettébb érdekes.

tudnodkell.info/igy-bizonyithato-hogy-a-gyulolet-megbetegit/ "

Ismételten feltaláltátok a langyos vizet. Gratula.
háát.. ha boroshordói vannak a szomszédnak.. akkor valóban aggódni kell

nehogy elvigyék b+ .. hát én azt meginnám

fa + szomat

www.youtube.com/watch?v=o-2v889GOuA
@kronosz6: igazad van, én még durvábban fogalmaztam vona te szemét tróger. valahogy így:)
@Csaknézek...:
""szado-mazo..."

...animal-lal súlyosbítva! :o) "

Napláne... hát élet ez így ?!!
@NefosSámán: a csöcsöket mért kockázták ki a videóról?:-)
@Sir Bates dö Hól: Én mást kockáztam volna ki. :) Persze a médiában ez nem hír. Ha fordítva lenne, hogy ilyen hülye picsákat vertek meg az egyházi aktivisták, akkor üvöltene a sok médiageci.
@NefosSámán: degecinek most itt vagy te, és fosod a szót.
taxi lajcsi álarca a legfaxább

muhahahaha :-DDDD

(..a webcames recskázáson kívül mi tudja még összehozni a fiatalokat?)

www.youtube.com/watch?v=GhjokrjtbRY
@Valóraváltógép: tudom, hogy demagóg duma lesz, de nem csak hajléktalanok kötekednek és borogatnak kukákat... az is igazságtalan lesz, ha a tárdadalom a hibás valóraváltógépek miatt az összest bezúzza, nem?... te tudod mit mondasz (persze ez az én hibám, mert nem tettem még egyértelműbbé, hogy ők is a társadalom részei, teljes jogú tagjai)?... azt már meg sem említem, hogy a rendőrnek az általad jelzettek miatt hivatalból MINDEN, AZT MEGVALÓSÍTÓ SZEMÉLY ELLEN INTÉZKEDÉST KELL FOGANATOSÍTANI, TEKINTET NÉLKÜL ANNAK LAKÓHELYÉRE VAGY HIÁNYÁRA... nem ragadt be a caps lock... te bűncselekmények elkövetőiről beszélsz, akikkel szemben van egy külön jogszabály már, a btk... egyébként hova pisáljanak, komolyan kérdem?
@taga20: Lófaszt papa én rendes és jóindulatú vagyok.
@NefosSámán: nekem egy kicsit gábris filingem van, miko megszólalsz.
@kronosz6:
Van köztük ilyen is, olyan is.
89-90-ben láttam utoljára egy hajléktalant, akivel néha elbeszélgettem.
Talán ismerted, mert telente az úgynevezett Gránit kocsmába járt kávé ivás ürügyén melegedni, aztán vagy meghívta valaki, vagy nem.
A lépcsősben sem volt ismeretlen (akkor még a testes szőke srác volt a pultok ura, aki az Achim utcában lakott (régen volt). Ott sem randalírozott. Télen két-három dzsekit és télikabátot viselt, viszont nem borotválkozott, így szakálla jó hosszú volt. A Mikulásról jutott eszembe.
Válás után lett bírói ítélettel hajléktalan, és amikor ez kiderült, állástalan.
Középiskolában tanított magyart és történelmet. Tőle tudom, hogy az újságpapírt kicsit be kell nedvesíteni, akkor tovább ég és ad meleget.
@NefosSámán: "Ilyesmi Chilében is lehetne??? :("

Minden, mindenütt lehetne :-(
@kronosz6: "Ma délelőtt a Ferenciek téri alauljáróban jöttem fel a Metróból. Hajléktalanok feküdtek ott és közülük két részeg hangosan ordítozva verekedett egy ugyancsak részeg nő pedig próbálta őket szétválasztani."

Pontosítsunk.

Hajléktalan magyar emberek feküdtek ott, közülük két, jó magyar pálinkától részeg magyar (fekve) verekedett, egy ugyancsak jó magyar pálinkától (de lehet, hogy bortól) részeg magyar nő eléggé el nem ítélhető módon próbálta őket szétválasztani.

Hallatlan, ilyen még nem volt! Részeg magyar emberek összeverekedtek! És egy nő (NŐ!) próbálta őket szétválasztani!!!
@NefosSámán: "ő" meg kicsoda, te suttyó! ő egy ember, te fasz, olyan degenerált, mint te!
@NefosSámán: öcsém te beteg vagy, feküdj le, hátha kialszod!
@Valóraváltógép: "A társadalom nem baszogatná őket, ha cserébe tőlük el lehetne várni hogy ne rondítsák össze a köztereket, ne borogassanak kukákat, ne zaklassanak embereket... a hajléktalanok egy bizonyos rétegétől ezt nem lehet."

Kiegészíteném, ha megengeded.

A lakhatással rendelkező emberek egy bizonyos rétegétől sem lehet elvárni, hogy ne randalírozzanak, és ne borogassanak kukákat. (Hogy miért éppen a Fradi-meccsek jutnak eszembe erről...)
@NefosSámán:

Mitől vagy ennyire biztos abban, hogy a farkasok közé tartozol?
@taga20: Már megint rólam van szó??? Ne már. Na de várj, holnap a vasárnapi levesbe ilyen tésztát rakunk az tuti. :)

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575426_255864427902120_1809968755_n.jpg
@taga20: Azt mondod húzzak inkább a faszba csucsukálni???
@épészmérnök:

"(Hogy miért éppen a Fradi-meccsek jutnak eszembe erről...)"

...és a Kossuth tér is volt már nyilvános pottyantóhely és vizelde...
@NefosSámán: nem tudom mit lehet veled tenni. azt látom, hogy lelkiismereted az nincs:(
@épészmérnök: nekem diósgyőr meccsek .. azzta kurva hétszentségit mekkora balhék voltak ott

szétvertek mindent szartól repülőig (...)

ez kell a magyarnak (idióta ov szerint, az se normális aki azt a mandrit normálisnak goldolja..)

miért nem a rallye 1. osztályt támogatja? .. hisz nekem az a kedvencem

vagy miért nem a zabhegyező manufaktúrát? ahol zabokat hegyezgetnek

hülyebarma

http://www.youtube.com/watch?v=DAQHjuck-uEű
@kronosz6: testvér (na nem az enyém, mert apám legsilányabb, leglassúbb, legcsenevészebb hímivarsejtje/spermája -de, hogy te is értsd: gecije- is százszor különb köcsögöt eredményezett volna, mint te [e tétel igazolására elég tükörbe néznem]), baszd telibe az anyádat, jó? Gondolom nekem már megvolt valamikor a kocsisoron. Ott meg sosem volt rossz. Te biztos jobban éreznéd magad, ő meg már úgyis volt elégszer ilyen helyzetben, most a teveled eltöltendő 45 szekundum neki már nem számít.
@Csaknézek...: Ugyan hagyd már. Én a múltkor déká tüntin láttam fletónyuggert odavizelni a pázsitra.
@kronosz6:
Te, mekkora követ nyeltél le a pólyában, hogy emésztési zavaraid vannak tőle?
Úgy megszorúúlt benned, hogy a kínjaidat enyhítendő, a hekatonkheirek kormányát idejössz fényezni?

Fölösleges, senkit sem győzöl meg, a tieid körében tán népszerű lehet a süket dumád, de itt a liberálbolsevisták között max olyan népszerű leszel evvel, mint hedonisták körében a czölibátus intézménye.
Amúgy mi randa népek, a posztíró köcsöggel együtt fizetjük azt az adót (is), amiből a te kedves beteged nem a János kórházat teszi minimum balkáni színvonalú egészségügyi intézménnyé, hanem elbassza stadionokra és amagadfajta parazitákat támogatja belőle. Persze ki kell szolgálnia az ilyen súlyosan retardált seggfejeket mint te, akik olyan lemaradást tudhatnak a szellemi fejlődés rögös úttyán maguk mögött, amit behozni lehetetlen.

Ezért kapjátok a sztadhiónokat napraforgó táblákkal együtt, mert ti vagytok az ő hitbizománya, akikre építheti a család jövőjét. Nem a tiédet, mielőtt elhinnéd, hogy érted teszi.
Ez az állapot (a tiéd) fáj? Mit szedsz csillapítóként?
"Szabadság" és "emberi jogok": ez a kettő nem megy egyszerre. Ha hiányzik a szakrális társadalmi piramis kristályszépsége, ha szabados burjánzás van, akkor a legszegényebbeket roncstársadalmi létbe tapossák az erősek, mondjuk én. Az elesetteket csak én védhetem meg magamtól. Ha azt látom, hogy mindenki szertekolbászol kénye-kedve szerint, akkor olyan ideges leszek, hogy az elesettek retteghetnek tőlem. Ha mindenki szépen vigyázzba áll, akkor simulnak ki az idegeim és akkor az elesetteknek is jut valami. Mondjuk egy hajléktalanotthon.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/12/attet.html
@taga20: Már miért ne lenne? Szoktam látni, hogy itt nagy divat zenéket is küldözgetni egymásnak. Akkor ezt most nem csak neked lefekvésre.

youtu.be/FoOb5suP84E

Szerintem tök jól énekel a csaj.
@jaegtoer: Jég, hát a valós életfogytiglanban sem értettünk egyet:-)... de nem is kell... jó munkát, sok sikert hozzá:-) (bár megjegyzem, nem értem, hogy egy konzi mi módon csúszhat ki a határidőből... biztos vis major volt:))
@Sir Bates dö Hól:

Hééééééé, tudod te ezt elegánsabban is:))
@NefosSámán:

"Én a múltkor déká tüntin láttam fletónyuggert odavizelni a pázsitra."

Tételezzük fel, hogy elhiszem. Mármint, hogy DK tüntetésre jársz. És ott ezt láttad (nem hiszem el, de ez most lényegtelen).

Mit kívántál volna evvel bizonyítani?
@épészmérnök: Igen, őket jóval keményebben kellene büntetni, mint a hajléktalant, aki bizonyos mértékig rákényszerül. De ettől még a felborított kuka felborított kuka, az összeszart park pedig bűzlik.
@Doomhammer: Istenkám... ez olyan Stefis...
@Csaknézek...: Esetleg anyit, hogy az éremnek mindíg két oldala van.
@Knósszosz: haver ne haragudj, de első pillanatra azt hittem, te vagy. de mondom, ez az ártuditu szerelő nem lehet ilyen faszszopó. és elolvastam: kronosz666, és megmenekültem:))
@Valóraváltógép: ez kétségtelen. A megoldás azonban nem a kvázi börtön, hanem

1. Elegendő számú nyilvános vécé
2. Fürdési lehetőség (itt, ahol élek, minden városban van a távolsági buszpályaudvarokon zuhanyozó)

... és akkor már eleve nem büdösek.

A fenti szolgáltatásokra pedig nem csak nekik van szükségük, hanem a Margitszigeten csövező ifjú turistáknak is, például. Akár általánosíthatunk is: a Zembereknek.

A szállókon pedig kevés pénzből lehetne zárható, egy-két személyes kuckókat kialakítani, hogy a párok együttmaradhassanak, és az egyedülállóknak álmukban ne lopják ki a feje alól azt a keveset, amijük van.
@taga20:

Tök tiszta az ügy.
Vagyis valójában Knósszoszt akartad így lebaszni... :o))
@Sir Bates dö Hól: te, ha én nyomok ilyet ako senki nem kapja föl a fejét, de te ne menj le kutyába. értem a haragod:(
@NefosSámán: èn nem vagyok az egyházak hívei közt, ennek ellenére a csajokat elvitettem... na jó, elvittem volna... bár nem vagyok arról meggyőződve, hogy Jézus nem mellettük állna:-)
@Sir Bates dö Hól:

" egy konzi mi módon csúszhat ki a határidőből... biztos vis major volt:))"

a libsi fertő!:D

amúgy meg azt se tudhatod, hogy mire lyukadnék ki.

ezért óvtalak, téged, a liberáncsot címkétől, skatulyától, mert az csak konzinál vezet jóra
@Knósszosz: csákány öcsém, mi a helyzet arrafelé :-) folyik-e a sör?

errefelé folyik erősen :-)

(sörre bor förevör, nehogy fölakadjon bárki.. érted, kutyakenyér, kutyaélet, kopaszkutya)

www.youtube.com/watch?v=tl94QoBgQnk

- igazolványokat kérném!
- ohóóó , óó , kellemes
- érvényes!

:-)
@NefosSámán: szép. ha nem lennél ilyen aberrált, még normális ember is lehetnél!
@Sir Bates dö Hól: Az nyilvánvaló, hogy Jézus mind a két társaság mellett áll. A kérdés az, hogy a tetteikkel kik nem állnak mellette??
@Orica Középföldi: itt mindenki hordában jár... kivéve?:-)
@taga20: Szerintem is szép. Amúgy benned nincs semmi abberráció és mindíg normális vagy???
@épészmérnök: a hölgyekre való tekintettel azt tettem... ilyen az, amikor moderálok:-)... én nem pc ballib vagyok:-)
@gnme:

"_kurva hétszentségit"

felsorolhatnád így advent idején, mi az a hét?
@Sir Bates dö Hól:

"itt mindenki hordában jár... kivéve?:-)"

Egy duplikátra gondolsz??? :o)
@Doomhammer: szia Kopogtató (az majdnem olyan, mint az ajtónálló vagy a lakáj?), mi a gond... kevés cédulát gyüjtöttél vagyár a kék pirula sem segít?

@Orica Középföldi: így gondoltad?:-)
@jaegtoer: én is kíváncsian hallgatom, melyik a hét szentség :-), azt a kutyafáját! (Mi is az a kutyafa?)
@épészmérnök: Van elegendő számú nyilvános wc, nem használják. Mert fizetni kell érte, meg egyébként is.

Fürdési lehetőség? Hol is élsz te? :)

"A szállókon pedig kevés pénzből lehetne zárható, egy-két személyes kuckókat kialakítani, hogy a párok együttmaradhassanak, és az egyedülállóknak álmukban ne lopják ki a feje alól azt a keveset, amijük van. "

Hogyne, meg kétnaponként rendezhetnénk nekik bacchanáliákat is.. Életedben nem láttál hajléktalanszállót, ha jól sejtem. :)
@NefosSámán: te hülye vagy! soha nem vagyok normális:)
@Sir Bates dö Hól:

Már bocsánat! Az egyetértés olykor-olykor nem a horda szinonimája:)))
@taga20:
Szia!
Köszönöm szépen, eme szofisztikált értékelésedet irányomban, megnyugodtam, hogy nem vagyok faszszopó, bár kaphatok innen-onnan erre utaló megjegyzéseket még.
Mi újság, te emberiség szégyene?-:)))
@Sir Bates dö Hól:

"én nem pc ballib vagyok:"

szóval ínség van, nem picaba libbent vagyol. Hanem?
@taga20: nem haragszom én senkire... gondoltam ezt még ő is megérti... volt már úgy, hogy valakit túl értékeltem, nem?:-)))
@jaegtoer: a libsi fertő!!!!... ez ma a csúcs:-DDD
Modern szexuális nevelés, Argentinában, a Les Luthiers énekegyüttes előadásában.

www.youtube.com/watch?v=tZ1zdpGXC8Y
@jaegtoer:

"ezért óvtalak, téged, a liberáncsot címkétől, skatulyától, mert az csak konzinál vezet jóra"

Tévedés. Ott se:))
@gnme:
Csák és Kány!
Nem folyik semmi, a sör elfolyt, más nem is vót.
Ha feléd igen akkor salúd és bele a kopasz kutyiba.
Is!-:)))
@épészmérnök:

a kutyafa az a fa, melyet az eb vizével megjelöl, de nem keresztel.
@NefosSámán: én honnan tudnám, ha a saját fanjai közt is vagy 2000 éve megy a huzavona?:)...
@taga20:

" te hülye vagy! soha nem vagyok normális:)"

Ez egy barokkos túlzás. Ne mentsd fel magad ezzel:))
Na tessék, itt van ez a szép, komoly, egymástgyilkolnivaló téma, ti meg elselypegitek...
A hajléktalanok meg közben kint agyonfagynak.

Érdekesen működik ez, annyit beszéltek róla, hogy valójában már mindenki leszarja...
@jaegtoer:

"az eb vizével"

Az előbb libsi fartő, most meg ebvíz - mi a manóról írsz, hogy illen állati dolgok dominálnak Nálad? Szokatlan jelenség.

Még a végén bespatulázlak! :o)
@Valóraváltógép: A hajléktalanszállók rémesek. ÉPPEN EZÉRT kellene javítani a körülményeken. Bonyi?

Annak a pénznek a töredékéből, amit stadionokra költenek (most például, olvasom, hogy nem kell áfát fizetni a stadionokban árult szotyola után) simán meg lehetne csinálni.
@Valóraváltógép: "Van elegendő számú nyilvános wc, nem használják."

Te azt honnan tudod, hogy egyetlen hajléktalan sem használ nyilvános vécét? Ott állsz mellettük?
@épészmérnök: A hajléktalanszállók azért rémesek, mert hajléktalanszállók. Hajléktalanokkal. Bonyi?

:)
@taga20: Akkor mástól miért várod el??? :)
@Valóraváltógép:

Ha gondolod, pörgesd vissza a hsz-eket, más hangfekvésben is esett szó a poszt témájáról bőséggel.
Este gyakorta van lazítás errefelé.
Erős dézsaérzetem van... Mint amikor Steffy lappangott itt álruhában... :o)
@Orica Középföldi:

dehogynem. jó lordom nálam abban a dobozban van, melyben azok vannak, kik nem férnek dobozba, legfeljebb tobozba, kit lakódobozban tobzódó mélytónusba meritett hercignők vonzanak, hogy többesben tobzódjanak egy olyan dobozban, melynek címkéjén az áll, hogy Élet, hátoldalán pedig a Ma és a pinnallatt. ebből következik, hogy Tagával rokon tobozíziglen.
@Orica Középföldi: farkasok vannak falkában:)... azzal szemben meg -akinek az anyjával konszenzusra jutottam a szerződés főbb tartalmi elemeiben- csak az ősi ner szokás szerint (amilyen az adjon isten, épp olyan a fogadj isten) kommunikáltam... szerintem értékelte, bár gondolom neked erről más az álláspontod, de az nem számít, mert te nem érted a nert:-)
@Knósszosz: nyomjuk a kutyaipart!

teljes kutyaellátás van, fürdetés, hajszárítózás, szőrkefélés, játék, kutyakeksz, tévénézés (ha szembe futnak a tévében, a kutya menekül :-D) miazmás

éppen imént harapott meg, majd becsináltam (ráfeküdtem az ágyban.. minek került alám, nagy a hely, pont rá kellett feküdnöm, ő a hibás ..én nem, az kizárt) a black&tan nagyon eleven

:-)

www.youtube.com/watch?v=m8Vq2-LAaxQ
@Knósszosz:
Az előbb (fentebb) alaposan mellé raktam.
Remélem a hiba javítva, célszemély helyesen megválasztva.
Tőled kérek elnézést!
Tehát, a hajléktalanokról:
Van köztük ilyen is, olyan is.
89-90-ben láttam utoljára egy hajléktalant, akivel néha elbeszélgettem.
Talán ismerted, mert telente az úgynevezett Gránit kocsmába járt kávé ivás ürügyén melegedni, aztán vagy meghívta valaki, vagy nem.
A lépcsősben sem volt ismeretlen (akkor még a testes szőke srác volt a pultok ura, aki az Achim utcában lakott (régen volt). Ott sem randalírozott. Télen két-három dzsekit és télikabátot viselt, viszont nem borotválkozott, így szakálla jó hosszú volt. A Mikulásról jutott eszembe.
Válás után lett bírói ítélettel hajléktalan, és amikor ez kiderült, állástalan.
Középiskolában tanított magyart és történelmet. Tőle tudom, hogy az újságpapírt kicsit be kell nedvesíteni, akkor tovább ég és ad meleget.
@Knósszosz:
Az előbb (fentebb) alaposan mellé raktam.
Remélem a hiba javítva, célszemély helyesen megválasztva.
Tőled kérek elnézést!
Tehát, a hajléktalanokról:
Van köztük ilyen is, olyan is.
89-90-ben láttam utoljára egy hajléktalant, akivel néha elbeszélgettem.
Talán ismerted, mert telente az úgynevezett Gránit kocsmába járt kávé ivás ürügyén melegedni, aztán vagy meghívta valaki, vagy nem.
A lépcsősben sem volt ismeretlen (akkor még a testes szőke srác volt a pultok ura, aki az Achim utcában lakott (régen volt). Ott sem randalírozott. Télen két-három dzsekit és télikabátot viselt, viszont nem borotválkozott, így szakálla jó hosszú volt. A Mikulásról jutott eszembe.
Válás után lett bírói ítélettel hajléktalan, és amikor ez kiderült, állástalan.
Középiskolában tanított magyart és történelmet. Tőle tudom, hogy az újságpapírt kicsit be kell nedvesíteni, akkor tovább ég és ad meleget.
@épészmérnök: Pár napja volt itt egy cikk az indexen... körül kellett keríteni egy templomot, mert gyakorlatilag telehugyozták. írtak benne a templom aljában lakó hajléktalanokról is. :)

"Te azt honnan tudod, hogy egyetlen hajléktalan sem használ nyilvános vécét? "

Én ilyet nem írtam, ne ferdíts.
@Valóraváltógép:

ne görcsölj, lazíts! most éppen a kést fenjük, hogy aztán egymás torkának essünk.
@Knósszosz: szeva, te rendes embör. engesztelés képen:)egy kis szdsz-es filing:))www.youtube.com/watch?v=1OS2PPjf5CI
@Valóraváltógép: Akkor biztos a helyreigazítást is elolvastad, mely szerint pont nem hajléktalanok szoktak oda.

Nem ferdítek, te "a" hajléktalanokról írsz általánosságban. "A" hajléktalanok nem használnak vécét szerinted. Ennek az állításodnak a bizonyítására kértelek.
@épészmérnök:

"a koma csak provokál."

A lehetőséget megkapja(ta), hogy ne csak arról szóljon a dolog.
@Csaknézek...: Nem zavar különösebben, én is csinálok ilyet... csak másnál fura. Meg megszoktam a harcos jogvédőket, akik hatalmas szájjal és hatalmas szívvel mennek mindenhová. Csak éppen a szájalással meg az érezéssel ki is merül a tevékenységük. :))

Tekintve hogy ezt a legundibb fajta öncsalásnak érzem, szóval szoktam néha húzni az agyukat. ;)

Ők felháborodnak, és erkölcsileg felsőbbrendű jó embernek érzik magukat (akármit is jelentsen ez), aztán ettől boldogok. Én kiröhögöm őket, és én ettől vagyok boldog... a hajléktalant meg ők is, én is leszarjuk.
@jaegtoer: mi vagyok?... hát aminek a blog rangidős konzija meghatároz... már, ha nem akarja a hétfői dedlájnt tartani:-)... viszont nekem meg nincs fűvem, úgyhogy szerintem én nyertem a "ki van szarabb helyzetben"-vetélkedőn:-)... az ezüst is szépen csillog, azt mondjàk... én nem tudom, sosem nyertem még semmit, csak most:-)
@Valóraváltógép: Vacak egy önigazolás ez, kispajtás...
@Orica Középföldi: nem lazíthatunk, te mindig figyelsz:)))
@jaegtoer: Remek, remek. Tessék mondani, kapával gyönni lehet?

@épészmérnök: De, ferdítesz. Az általánosságban nem azt jelenti, hogy egy sem. Bár valószínűleg tényleg egy sem, ha van 100 forintja, nem erre fogja költeni.
@Valóraváltógép:

"De, de, csak provokálok. :)"

Ejnye, ilyen ostobán elárulni magadat...
Legközelebb jobban vigyázz! :o)
@épészmérnök: Nem, nem, ez egy remek móka. Tudod van az a vicc, hogy felhívják valaki figyelmét arra, hogy el van tévedve... persze továbbra is el lesz, csak onnantól már a saját felelősségére.

Majd előkeresem.

Te minek irkálsz nekem, ha úgyis csak provokálok, szépfiam?
@Csaknézek...: Aszta.... tényleg! Most akkor örihari?
@jaegtoer: jég, én mindig az eszedért és nem a humorodért szerettelek:)))
... tulajdonképpen tök jó hogy itt vagy, a módszeremet pontosan a Hozzád hasonlók számára fejlesztetettem tökéletesre. :D
@taga20: a 22-es csapdája:-)... ha megérted, akkor miért mondja?:-)... valami vitalitás is legyen www.youtube.com/watch?v=HYsGolGGwtU&feature=youtube_gdata_player:-)
Volt helyreigazítás is? Hol? Mikor? Nem fizették le a jóatyát? :D
Na. Bedöglött a buli, vagy mi van? :)
@NefosSámán: ahogy illetékes evtárs mondta, értem a humort, de nemszeretem az ócska náci jópofizást. remélem vágod.
@jaegtoer: hát ezt azért nem veszem feltétlenül bóknak, jó? :-)))... inkább kérném a babuin rokonságot, tagáé a beduin:-)
@taga20:

"remélem vágod."

És Te vágod, hogy ismerőssel beszélsz, amikor vele? :o)
Kicsit elbújtatta magát...
@Valóraváltógép:

Na, most intellektuálisan túlbecsültél.
De igyexem tartani a lépést. :o)
@Valóraváltógép: nem döglött be, itt vagy nekünk te nehézsorsú faszkalap. szeretünk, megbecsülünk, valószínű jövő ilyenkor is itt baszod a mo testét!
@Sir Bates dö Hól:

Egy konzitól határozottan érdekes doboz:)))

Bár Örkény óta nekem ezzel a szóval vannak bajaim:)
@gnme:
Meg kellene néznem a filmet megint.
999 forintért a magyar klasszikusok sorozatban megvettem, szerintem holnap frissítés lesz!
@Csaknézek...: Egy szavadba kerül, és lassítunk. ;)

@taga20: Kösz, kösz, hálás vagyok meg minden. Annak akit te megszeretsz, már mindene megvan, az egyszer bisztos. Milyen mo?
@Valóraváltógép: evvel egyetértek... én is csak végszükséhben használtam a fizetős klotyót... st.maloban, meg argentben... tele volt rendőrrel a dóm előtt... ha/amikor hajléktalan vagyok, akkor én is másra költöm a zsét... bár amúgy is...
@Csaknézek...: csak nem gábris, me más ötletem nincs:) küldök neked valamit, hátha még jobb embör leszel:)www.youtube.com/watch?v=Zbu3iiO-e5c
@Valóraváltógép:

"Milyen mo?"

Mo elég változatos, sokaknak nem tetszik, de vannak, akiknek igen. :o)
@Sir Bates dö Hól: Nem baj, a kűfőd szabadon telibehugyolható... engem az itteni részek zavarnak. :)
@Csaknézek...: Aha. Ha valami baszható, az mindig népszerű az erre hajlamos populációban... még mindig nem értem, de ilyesmi lehet a logikája. :D
@taga20:

Höhö... :o))
Hogy mik jutnak eszedbe...
Méghogy Gábriel?
Ugyan már!

Hiszen itt minden második kommentelő három kérdőjellel fejezi be a kérdőmondatait, nem...??? :o))
@dr. jenőke (jenőke):
Semmi mellé...
de kispestiként nem ismerem az általad említett urat.
A lépcsősben (akkori napközim), Béla volt a pultos, aki 18 órakor pontban kitöltötte a rumot és a csapolt kőbányait, mert tudta, hogy Gyuszi barátommal egy perc múlva berúgjuk az ajtót.

Másra nem emléxem onnan, a többi élmény az nem kocsma, a Nótafa összes termeiben eltötött és elköltött zabálások... azok igen!!!
@Sir Bates dö Hól:

ne gondolj vele, vagy aki vagy, csak bele ne fagyj, lényeg a címke hátoldala.
@Valóraváltógép: Mondjuk a ki-kit-hugyoz körbe témája kevésbé izgat.
Föleg a NŐPiF óta.
Hajléktalanügyben pedig fenntartom, hogy demagógiák vetélkedése zajlik és a valós megoldásokra alapvetően szarik rá a zömm.
@Valóraváltógép:

Már nagyon közel jársz, ne add fel! :o)

Szóval moon elég sok minden van.
Meséljetek kicsit a blogról, már sok rosszat hallottam róla... az mind igaz-é?
@GeoCracker: Igen, ez így van már vagy 20 éve. Előtte meg nem volt hajléktalan. Meg ájfon se.

@Csaknézek...: Jah hogy ott. És az miért baj, ha itt baszom jövőre is?
@Valóraváltógép: te, ha azt írom, hogy hülye vagy, mint a segg, ako azt is elkezded értékelni?
@Valóraváltógép:

"És az miért baj, ha itt baszom jövőre is?"

Ezt tagától kérdezd, én csak segítek mo értelmezésének megtalálásában. :o)
@taga20:
Nem köll engesztelni, nem vesztünk össze b+! Nem is fogunk szerintem, de azé kösz!
Most adventizálom a hangulatomat, mert gyövék az karácsony. Akkor meg az alábbi illik hozzája, persze van ilyesmi Máriakéribe is, meg Dzsordzsmér-kell?-be szintén, de ez azért...
www.youtube.com/watch?v=BO_aT3nz9d4

Cső!!-:)))
@Csaknézek...: Sokan bármit szépnek tartanak, de ez az ő dolguk. Elvégre nem lehet elvárni senkitől, hogy ha valahol béna, aztán elhurcolkodik onnan, önmagát hibáztassa érte.

Azt se, hogy ne visszafelé köpködve akarjon menőnek tűnni. :))

(Őket is meg kell mosolyogni, ez a legjobb mindenkinek:))
@Valóraváltógép: te most a publikretyó-koncessziót teszteled?... miért nem a varázsgombáét... sokkal jobb lenne moon mindenkinek... neked, mint koncesszió-nyertesnek meg főleg:)... ettől még nem mennék haza, de akkor is...
@Csaknézek...: Ez egy érdekes eszmefuttatás a témában.

"Világos, hogy valaki másnak az álmát élem, becsülöm is, olyannyira, hogy nem adom fel. De ha bosszantok is vele sem hitegetem sem önmagamat, sem másokat azzal, hogy kivándorlónak lenni jó. Ha az lenne, már én is az lennék, és például a kis hercegnek sem kellett volna meghalnia. A Föld nevű bolygón maradt volna, és skypolt volna a virágjával.

Öt éve figyelem a honvágyat. Miképpen dolgozik. Csak vegyük számba mindazt, amitől a helyzet irigylésre méltó és kibukik a lényege: van munkám, hogy megkeressem a paprikás csirkére valót. De minek, ha a hagymának más az íze. Írhatok angolul nagy közönségnek. De minek, ha a szüleim nem tudják a cikkem megkritizálni. Alapíthatok családot az újvilágban. De minek, ha a gyerekeim nem tölthetik a hétvégéket a nagyszülőkkel. Ha nem vághatnak fel a frissen tanult Petőfi-verssel a kortársaik előtt. Ha akcentussal beszélik a nyelvemet. A “minek” a honvágy nagy kérdése.

Tehát nem az a kérdés, hogy miért nem megyek haza, hanem hogy mikor. És hogy milyen feladattal. Így belegondolva, mindezekre mégsem mástól várom a választ. Pedig jó ötletnek tűnt az a vidám népszavazás."

www.menjekmaradjak.hu/egy-evvel-kesobb-new-yorkbol/
@Csaknézek...: te ezt tőlem kérdezd!!!:)))
@Knósszosz:

Megtaláltad az operát?

Szép álmokat, mindenkinek!
@Valóraváltógép:

"Tessék mondani, kapával gyönni lehet?"

mindenki azzal gyön, amivel bír, csak ne lógjon ki a nyél a szájból, s nem azért mert snassz, hanem mert könnyen jön a passz.
@taga20: Nem. Akkor megkérdezem miért csináltad, te erre nem fogsz normális választ adni... aztán megkérdezem még egyszer, te meg fogod magad ismételni... én meg tahótlanítani.

No, össze is foglaltuk az elkövetkezendő 3 percet. Zavarjuk le gyorsan, aztán haladjunk.

Előtte meséld még el, hogy miért gond az, ha mót baszom, bárki is legyen az a mó, és bármit érts is a baszása alatta...
@GeoCracker: én egyedül nekik tudnám elképzelni a közmunkát... persze magasabb összegben és megfizethető szállók mellett...
@Sir Bates dö Hól: :DDD
Megérsz egy misét.
(szoktál olyat? vidd a tagát is.)
@Valóraváltógép: Előtte is volt hajléktalan. Csövesnek hívták, de volt.
@Sir Bates dö Hól: A szállók most is megfizethetőek, inkább csak nem érdemes értük fizetni.
@Knósszosz: haver, ha elmegyek egy ilyen nyávogásra, az miattad lesz és nem rodeo miatt lesz. tetszik! vagy öregszem, vagy hülyülök, vagy okosodok. még nem döntöttem el:)))
@GeoCracker: Az passzióból nyomta. Ha megunta, várta állambácsi, meg a gyár. Ezek szerintem visszaépülnének boldogan, csak már nincsen hova.
@Valóraváltógép:

"Meséljetek kicsit a blogról, már sok rosszat hallottam róla... az mind igaz-é?"

az bizony mind igaz, sőt, amit nem hallottál róla az is az, itt minden színtiszta mocsokság.
@taga20:

"te ezt tőlem kérdezd!!!:)))"

Te taga!

Mér' baj az, ha moon bassza a rezet? :o)
@Valóraváltógép:

"Sokan bármit szépnek tartanak, de ez az ő dolguk."

Bizony, ez nagy igazság!

Szóval mo-ról alkotott vélemények tényleg eléggé vegyesek. :o)
@Valóraváltógép: feketét?... bár, ha van magic cake 'kó mindegy:-)... viszem őt is, legalább jót röhögünk egymáson s együtt máson:-)... meg főképp magunkon:-)

Szálló alatt inkább olyan munkásszálló formára gondoltam.
@jaegtoer:

"itt minden színtiszta mocsokság."

Bizony!
Meg elég genyókok az itt lévők! :o)
@Sir Bates dö Hól: Annak idején a munkásszállásos rendszer nem volt annyira rossz.
Cseh Tamástól függetlenül sem :-)))
Egyébként a közmunka sem önmagában elvetendő. Csak az az unortodox formája,aminek a talaján Pintér már kényszermunaktáborokat vizionál.
@Valóraváltógép: ha jól emlékszem mo-t írtam. öreg ne erőlködj, vedd föl a pénzt és előtted a hétvége. jövőhéttől úgyse látjuk egymást, ne szeressük meg egymást:))
@taga20: seggítek misetárs... a korod a változó... a hülyeség meg a konstans:-)
@Valóraváltógép: Azért a csöveseknek is volt egy rétege amelyik nem annyira önként nyomta.
Viszont az előzőben emlegetett valós fizuért szervezett közmunka ma is segíthetne.
@Sir Bates dö Hól:

"a hülyeség meg a konstans:-)"

Életkorom előrehaladtával sajna időnként elfelejtem, hogy mennyire hülye vagyok. :o)
@Csaknézek...: A vélemény, az számít!

@Sir Bates dö Hól: Feketét, azt nem. Nevessél sokat, az jó hatással van a belső szerveid állapottyára.

@taga20: Hát hová mész?
@Orica Középföldi:

kísérje lépteid az álommanó óvó tekintete,

és adjon a csillagporos útra szép álomképeket
@taga20:

"neked egyre értelmesebb kérdéseid vannak:))"

Na ja, hát ha súgnak, úgy könnyű! :o)
@Sir Bates dö Hól:

"én nem:-)"

Hiányoltad a giga-mega-hiper-szuper jelzők valamelyikét? :o)
@Sir Bates dö Hól: Egyébként az is jellemző, amit másutt feszegettem. Hogy a közrabszolgaprogramok kevés, akár hasznosnak is tekinthető kísérőjelenségeit is jól kiöntik a fürdővízzel.
endresy.blogspot.hu/2013/12/kozmunkas-szintfelmero-szintfelmeres.html
@Valóraváltógép:

"A vélemény, az számít!"

Látod ebben is tök igazságod vagyon!

Moon is számít a vélemény. Elvileg. :o)
@GeoCracker: A közmunkának nem a csövesek a célközönsége, hanem a cigányok. Csak ezt így nem lehet kimondani. Bisztos ittsenem...

Nem is értem, minek bohóckodnak benne olyanok, akiknek piaci körülmények között kellene boldogulniuk.

A csöves problémája az amerikai bogár... jaj várjál, az a krumplié. Szóval laknia nincs hol, a többit valahogy megoldaná. Némelyik, aki még képes rá.
A többi meg már nem. Azoknak valami elfekvő kéne.
@Sir Bates dö Hól: nagyon bírlak. benne vagy a kit szeretek 100 mappában. 97. oder 98.:)))
@Csaknézek...: Dehogy elvileg. Miért lenne elvileg?
@Valóraváltógép:

hát ha még Egerünket hallanád?! Fű alatt! gyilkos sztori.
@taga20:

azért remélhetőleg az első 96 nőihölgy?
@Valóraváltógép: oké, holnaptól nem ristretto, hanem machiatto... a másikkal nincs gond, minden reggel menetrendszerű a retyó... :-).... white lady meg szóba sem jöhet... nem vidám:-)
@Sir Bates dö Hól: Neked se jó semmise, hallod...

@jaegtoer: Ha a macska nincs itthon, cincog a fű?
@Valóraváltógép:

"Dehogy elvileg. Miért lenne elvileg?"

Mert moon így mennek a dolgok. :o)
asztadurva! 00:39?!! jócakkalom!
@Valóraváltógép: ha születésedtől hülye vagy, jól áll, ha rájátszol, kilóg. na nesze, most értelmes embörnek nézlek(nem tart sokáig)www.youtube.com/watch?v=XHOWa3MPYTM
@Csaknézek...: inkább felejtsd el, hogy hanyadikat iszod, mint, hogy kilötyögtesd a pohárból (alzheimer vs sm)..:-)
[minden vicc... csak így élsz túl:)]
@jaegtoer: meg fogsz lepődni, te vagy a 92.:)) egyébként fasz vagyok.
@Csaknézek...: ha az orrom nem csal egy buksza van a háttérben:))
@Csaknézek...: Aha. Ha így mennek, akkor jó. És ez most vélemény? :D
@Sir Bates dö Hól:

"a genyóval nem azonosultam:-)"

Sebaj, az önismeret útjai hosszúak és rö(hö)gösek... :o)
@Csaknézek...: Idővel minden megrövidül, aztán csak az marad... az idő monnyon le!!!
@taga20: az előkelő hely... az a körülményt pedig negligáljuk, hogy a veled életedben szóba álló személyek száma száz alatt van:-)...
@Valóraváltógép:

"az idő monnyon le!!!"

Bezony, az idővel is vannak gondok moon. :o)
@Sir Bates dö Hól: te bazdmeg, igazad van, a húszból nem jövök ki:) 21. vagy:)))
Belegondoltatok egyébkènt, hogy mi a legszarabb a hajléktalan-létben? Az, hogy az összes cuccod mindig magaddal kell vinni, mindenhova. A 30 ºC melegben is a meleg cipőt és a téli kabátot is. Ez a legszarabb. B+ még vigyáznod is kell rá, mert valami hasonszőrű nyomoronc ellopja. Ezért jobb a belváros. Ott csak nem kell senkinek. Ott viszont a gyökér sünök basztatnak.
@Sir Bates dö Hól: Ezt általában úgy oldják meg, hogy kapnak minden télen új cuccot.
A gyökér sün meg az az életforma, akitől elvárom, hogy ha úgy adódik, megvédjen... szóval őt sem kéne basztatni.
@Sir Bates dö Hól: sír, te most magaddal dumálsz:)
@Valóraváltógép: voltál már az utcán vagy olyan helyzetben, hogy mindened, de MINDENED veled volt? Komolyan kérdem.
Akiről te beszélsz az a rendőr. A szarrá politizált, velejéig korrupt változat a sün. Iszonyat különbség van köztük. Ez viszont tényleg a '48 utáni idők öröksége. Csak a régiek ebbe szocializálják az újakat. Így egy ki nem haló hagyomány az ex-varsóiak közt.:-(
@taga20: jaja... így legalább tudom, hogy teljesen egyenragú partnerrel beszélek:-)
@Sir Bates dö Hól: ha má így vagyunk, kutyu horpaszt, macs horpaszt, asszony horkol, mi a faszt keresel te ott kint? ja, gyerek horkol:)
@taga20: nekem most itt jobb, mint moon, ennyi... te, orrpolipja van nálatok mindenkinek?:-)
@Sir Bates dö Hól: nem, csak szotam a családnak, hogy sírveszély van. ere még az egér is laposkuszásban kuszott:)))
@taga20: látom, nem véletlen vagy azon a helyen ahol vagy az otthoni táplálékláncban:-))

Na, jó éjt:-))
@tristen2005:
a taga megveszi -leszállított áron- pláne ha csizmát is adtok hozzá a kutyája negyon szereti a lábszagú húsvéti nyuszit csokiból és csizmábúl

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
baz'meg...ezt két rövid mondattal is el lehet mondani:

a megtakarítások reálértéke 7.5%-kal csökkent

ugyanakkor a korábbi 37000 milliárd tartalékról 28000 milliárdra csökkent

az infláció -és a lopások elvitték a azt a 9000 milliárdot amit azonnal ki lehet mutatni az elsinkófált másik 36000 milliárdot még keresik

azaz teljes az államcsőd

ugye ez van a cikkben is?ű

magyarország jobban csökken

brühüyyy
@taga20:
veled ellentétben én megértem saját magunkat meg önmagam is és velem sincs problémám mind a hárman jól vagyunk

ti hogy vagytok?

brühüyyy
@tristen2005:

annyi viasz nincs is egész levédiában a méhek mind sztrájkolnak

brühüyyy

meg lelopták a lépet
@tristen2005:
a legbolondabb pulyka a parlament beszélője vagy akinek hajbókolni kell majd mint a Mátyáskirály botjához

brühüyyy
csak a bot okosabb
@Marcellusca:
hát a nyelvvizsgát azt könnyedén le lehet ellenőrizni, el kell kezdeni beszélni hozzá angolul...(volt ilyen valaki kapott -még a szociknál- egy önéletrajzot miszerint tud angolul meg más nyelven és szakember egy csomó dologban...mikor nem tudta kihez beszél a kérdező egyik esetben sem akkor el lett küldve melegebb éghajlatra és kiutasítva az országból)

brühüyyy ez ilyen eccerű gyütt a sarki rendőr és kikisérta a reptérre

ez levédiában hugy van?
@Marcellusca:
ja...és téged meg sem fizetnek

brühüyyy

vagy tévedek???
esetleg nem vagy levédiában?
@taga20:
rossz kérdés

fúvós, vonós vagy ütős hangszeren nyerő?

brühüyyy
@Mariann19:

szokásomhoz híven nagyon rövid kérdésem van a felvetésedhez:

számszaki adatokat kérek

és utána beszélünk

(tudod fel vagyok készülve....nagyon)

megjegyzésem (teljesen kurvára személyes) a szabadpiaci kapitalizmus létrehozta és fenntartja a homelessness-t és a joblessness-t...mert minden egyéb esetben meg kellene fizetnie annak megfelelő értékén a delinkvens-t...

magam példája: job interview...3 óra (aki tartja: veézrigazgató, műszaki igazgató, CEO...kell nekik egy szakember...kurvára) a 3. óra végén a vzér megkérdezte, hogy mennyit kérek...mondtam neki: AMENNYIT AZ ÁLLÁS ÉR...további kérdésére: számszerűen: önöknek ezt a számot tudniuk kell hivatalból tehát nincs értelme ezt itt elemezni: ANNYIT KÉREK...nem kaptam meg

szokás: az állás ér 150000 dollárt évente adózás után, de akarnak fizetni 48000 dollárt adózás előtt és korlátlan munkaidővel ami 12-14 órás munkanapokat jelent átlagban ...és bárki tönkremegy bele 24 hónap alatt...tehát nem szabad elvállani

és ennek az állásnak költségei vannak amik az állástulajdonost terhelik

brühüyyy

választ várok
@rodeo36: Ezzel együtt, még az a kevés amit ajánlottak többszöröse annak amit a cuculizmusban kaptál volna ugyanezért a melóért.
@rodeo36:
HU jobban teljesít, unortodox módon... Essetudni...

"„Örülök, hogy vannak olyan diákok, akik meg tudják fizetni a külföldi egyetemeket, azért pedig én is harcolok, hogy magyar állami ösztöndíjjal minél többen tölthessenek külföldön egy-két szemesztert” – mondta ősszel a HVG Diploma különszámának adott interjújában a felsőoktatásért felelő államtitkár. Klinghammer István ezzel arra a kérdésre válaszolt, tart-e attól, hogy a legjobb diákokat „elszívják a külföldi egyetemek”.

Pontos adatok viszont nincsenek, így nem tudjuk, hogy a 2012/2013-as tanév végén hányan mentek külföldre. Az államtitkár az említett interjúban arról beszélt, hogy 800 diák jelentkezett, végül csak 500-an mentek el, ami elhanyagolható az 58 ezer magyarországi állami ösztöndíjashoz képest. Csakhogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának nincs semmilyen nyilvántartása ezekről a diákokról. Arról, hogy mégis honnan vette az adatokat, Klinghammer a hvg.hu-nak küldött válaszában azt írta: a HVG-hez tartozó Eduline oktatási portálon olvasott egy hírt a mind több Nagy-Britanniában tanuló egyetemistáról. Az Eduline szeptemberben írt arról a nagy-britanniai Magyar Diákszövetségre hivatkozva, hogy 2013-ban 719-en adták be a jelentkezésüket a szigetországban, közülük 433-an kezdhették meg az egyetemet."

Azt a balfasz Klinghammert meg inkább nem szeretném tovább minősíteni. Én értem, hogy hülye lehet valaki, (seggrészeg is, csak akkor ne nyilatkozzon) szervilis ecceri kretén is, de miért kell hülyének nézni mást??? Az ő szintjén maradjon a parasztja akkor.

"Pedig pár évvel ezelőtt még nem voltak ennyire elszántak a magyar tinédzserek. „2008-ban és 2010-ben csak a középiskolások 3-4 százaléka fontolgatta a felmérésünk szerint, hogy külföldön tanul tovább” – mondta a hvg.hu-nak Fábri István. A szociológus, felsőoktatás-kutató szerint az utóbbi években nem voltak ilyen motivációs kutatások, így nem lehet tudni, hogy azóta mi változott. A szülőket viszont megkérdezte a Jobline: a középiskolások szülőinek egyharmada azzal számol, hogy a gyerek külföldön folytatja majd a tanulmányait. Ami biztosan tudható: a külföldre jelentkezők számának emelkedésével egy időben drasztikusan csökkent a magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételizők száma. Míg két évvel ezelőtt 141 ezren adták be jelentkezési lapot, 2013-ban már csak 95 ezren jelentkeztek, miközben az érettségizők száma alig csökkent.
Az elégedetlenek, a gazdagok és az okosak mennek el

„Egyre többen panaszkodnak a romló közhangulatra, sok szülő úgy véli, Magyarország helyzete évek múltán sem fog javulni, jobb, ha a gyerekük már a középiskola elvégzése után külföldön kezdi az életet” – mondta a hvg.hu-nak Niels O. Pedersen, akinek cége Dániába közvetít diákokat. Ő úgy tapasztalta, hogy megnőtt az érdeklődés a dániai egyetemek iránt, amióta Magyarországon megkezdődött a felsőoktatás átalakítása, és a tizenhat legnépszerűbb szakon magas ponthatárokat határozott meg a minisztérium. Pedig Pedersen rendszerint figyelmezteti a szülőket, hogy akár egymillió forint kezdőtőkére is szükség lehet a skandináv országban.

A 2013-as érettségi - katapult

Ám a hvg.hu által megkeresett szülők, diákok, iskolaigazgatók szerint arról nem lehet beszélni, hogy a fiatalok azért mennek külföldre, mert „menekülnek az országból”. „Folyamatosan nő a magyar diákok száma Bécsben Magyarország európai uniós csatlakozása óta. Az európai integrációs politikának is köszönhetjük, hogy elhárultak a bürokratikus akadályok a külföldön tanulni akaró magyarok elől” – nyilatkozta Ujvári Péter, az MDE elnöke. Az egyesület több tagja arról számolt be az e-mailben küldött kérdőívünkre válaszolva, hogy a karriervágy vitte ki őket: az osztrák egyetemeknek legendásan jó a kapcsolatuk a nagy cégekkel, ahol a diplomázás után el lehet helyezkedni, Ujvári szerint egy átlagos bécsi bér háromszorosan meghaladja a versenyszférában lévő magyar fizetéseket. Az MDE elnöke a győri Audinál is volt gyakorlaton, ám nem tudták ott tartani, mert mint mondta, Bécsben a munkanélküli segély magasabb, mint a cég kínálta fizetés."
hvg.hu/itthon/20131206_El_lehet_menni_gimanistak_kulfoldi_egyete

A jelenlegi helyzet még rosszabb, nálunk is a gyerek középiskolába jár, az országos top 5-ben benne vannak, tizedikes, 2016-ban érettségiznek, angol és német játszik náluk - már most tudják, hogy az osztály harmada BIZTOSAN külföldre megy akkor, másik harmad még vacillál, a maradék harmad meg a pénztelenség szélén...
Ennyit a magyar oktatás sikeres reformjáról!
Az ilyen Klinghammer, Hoffmann féle aljanép meg menjen anyjába!
@rodeo36: Őőő, izé, nem feltétlen. :P
Van középfokú nyelvvizsgám (szóbeli 4-dikre, írásbeli 7-dikre sikerült), de már szinte semmit nem tudok. Mint látszik, akkor sem nagyon. :)
(Annyi azé' még men: puttana, va fan culo, basta. :DDDD)

De alapvetően igazad van.
Aki használja is a nyelvet, az tud is kommunikálni. Az meg a csúcsok csúcsa, ha a szakmai nyelvet is bírja. :D
@rodeo36: Hát, nem.

Itthon tengődöm, bár ...
@midnight coder:
én 1986-ban és előtte 35000- 47000 Ft-ot kerestem Magyarországon akkor "csak" 4 nyelven voltam hiteles fordító és a szakmám sem akármi

a többit szorozgasd

brühüyyy
@avanivi: kedves vagy...csak mindez hosszú órákkqal ezelőtt lezajlott mqajd az RAI5 ismétlései között online-megkeresem...

Diana Damrau az egy csodás német szoprán a többiről nem tudom kik

brühüyyy
@rodeo36:
Mit csináltál? FÖSPED szén kihordó? Azok kerestek ennyit!:))
"Amíg már az Economist is a magyar hajléktalanhelyzetről cikkezik, "

Az Economist a magyar hajléktalanok lapja
@avanivi:
www.teatroallascala.org/en/season/opera-ballet/2013-2014/la-traviata.html
a Damrau-n kívűl -aki csodálatos- a Beczala nem rossz...a többiek rutin a karmestert már befutott Daniele Gatti asszem ő a főzeneigazgató...összességében -10 év után- nem lehet rossz...majd a korrepetitor barátomat felhívom, hogy mondjon valamit (igen ott a La Scala-ban korrepetál és karmester)

brühüyyy

már napok óta nem beszéltem vele
@tristen2005:

fordítottam és terveztem

brühüyyy

szabad munkaidőm volt és részben szabadúszó

jó kis FÖSPED te honnan tudod?
@tristen2005:
havonta!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@Foxtrotty:
Megvették azok a büdös komcsik kilóra őket, hogy lejárassák Orbanisztán csodálatos és tökéletesen prosperáló rendszerét!
Esse'tudni...
@rodeo36:

"ólykorban éltem én", meg oda is kellett nyelvtudás amíg elmagyarázta a Mari néninek, hogy a 40 kg kosárszén, mitől 60 kg!:)
@tristen2005:
nem kellett azt magyarázni a mérleg ki volt bélelve és a szenet napokig locsolták előtte

úgyhogy mikor begyújtottunk először elment a gőz azután jött a...Mari néni nem kérdezett...próbált alkudni: fijam add az egész kocsit 60 mázsába te is jól jársz meg én is

brühüyyy
@rodeo36:
Amit ezek meg tudtak enni, még Knoszi is megnyalná az ujját! 2 m főtt lecsókolbász mustárral, 1 kg kenyér, 2 sörrel beágyazva!:))
@tristen2005: szerintem az ÁFÉSZ-nél vot a hantafelelős:))
@rodeo36: ha olyan vénkecske leszek, mint te, addigra én is letisztulok:))
@taga20: :)

szerinted a tisztulási folyamat a korral jár? :D
te kis buta...

www.ezmiez.com/view/13634/bosszu
@Penivaldes: nálunk meg várnyúpörkölt:))
@guma: hát, másba má nem bízhatok:)
@taga20:

A víz sok mindenre megoldás!:)
@Orica Középföldi: sosem felejtem el az érzést amikor kimentem a főútra, közben fújt a szél, kavarta a havat az arcomba, és amikor kiértem azt kellett látnom, hogy az utat csak az elágozóig tisztitják, utána hó hó hátán
@taga20:
egy olyan lompos kutyura mint én aszondani kecske...az nagy nagy hozzánemértésre jellemző

nemgondolod?

vagy te -mint kecskepásztor- nem is tucc más kategóriákban gondolkodni(????)(SIC)

brühüyyy

vénazországútaknémellye
@épészmérnök:
"A szállókon pedig kevés pénzből lehetne zárható, egy-két személyes kuckókat kialakítani, hogy a párok együttmaradhassanak, és az egyedülállóknak álmukban ne lopják ki a feje alól azt a keveset, amijük van. "

Maximálisan egyetértünk. Sok hajléktalan azért nem megy be a szállóra, mert ellopják tőlük azt, ami éppen nincs rajtuk. Némi gipszkarton, ajtók, zárak, és rendben is lenne a dolog. Az önérzetüknek is jót tenne a saját kuckó, mégha csak pár négyzetméter is.
@Orica Középföldi: valóban jó a kép...

a szöveg meg innen (ha nem olvastad volna :D)

"Mivel valóban mindent megtettek a téli felkészülés érdekében (több száz millióért fejlesztették az sms küldő rendszert, minden katasztrófavédelmi vezetőnek kiosztottak egy osztrák telefonkönyvet, hogy ha jön a hó, fel tudják hívni a sógorok hókotróit. Még rögtönzött nyelvtanfolyamot is tartottak a cél érdekében. Minden vezető noteszébe beíratták azt, ha baj van, ezt mondja a telefonba: Bitte Herr senden einige Schneepflug.), tehát a mai fennakadás nem rajtuk múlt, nem az ő hibájuk."

okos-tojas.blog.hu/2013/12/07/magyarorszag_politikai_menekulti_statuszt_ker_kongotol
@taga20:

"ha olyan vénkecske leszek, mint te, addigra én is letisztulok:))"

Egyrészt - láthatóan nem ismered a hagyma-mesét.
Másrészt - ha így folytatod, "vénkecske" korodban arra se fogsz emlékezni, hogy mire való a só:)))
@Valóraváltógép:
"Van elegendő számú nyilvános wc, nem használják."

1. érdekes, mikor nekem szükségem lenne rá, egyet sem találok.
2. te is írtad: fizetni kell érte. aztán mibul, te kis te?
@Penivaldes:

Ez csak meleg szobából nézve, képen gyönyörű.
Én is emlékszem 2 méteres hótorlaszokra, ami napokig elvágta a falut a külvilágtól. Onnan nézvést nem volt benne szépség:)
@tristen2005:

Akkor Pintérnek emlékeznie kéne:)
@Orica Középföldi:

Nem tudom, de szerintem tavaly márc. 15, osztrák megszállás!
@Orica Középföldi:
másodikas voltam, az iskolába 1 alagúton tudtunk bemenni!
@taga20: Te leszel mingyá a meszesgödörbe esett kőműves: Mész a picsába:-)
@guma: Szerintem meg csak annyit, darmaturgiai utasítással: (elhaló hangon) : Hilfe! Hilfe! :-))))
@Orica Középföldi: Bezzeg a Szőr. Elégedetten nyalogatja a szemöldökét és a homlokán a "bélyeget :-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szia! Lapítok:-) Már tegnap is összeviassza állatanimál-szadomaciztak minket:-)
Amúgy tök jó a poszt témájában,hogy mindenki emberségesebbnél emberségesebbnek akar tűnni.
Ez olyan,mint hogy én a csúnya náczi elvileg nem szeretem a cigányokat.
De a nagy jogvédő első kérdése amikor iskolába írtaja a gyereket:Ugye itt nincsen sok cigány?
@tristen2005: Rohadék lenyúlós roadoszo kocsmárosok! Náluk ilyenben adják az átbaszandó turistáknak a largebeert. ' liter Heineken. Ha megiszod 40 fokban, szárnyakat kapsz:-)
@guma: Jahh és ezek a békés, tojásaikon ülő húsvéti pirosszemű nyuszik. Gondold el, én milyen lehetek:-)
@guma:

Ezt Nyúl egyszerűbben intézi el. 128 szótagból álló "kihívással" azonnali KO:)))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: emberséges akkor vagy ha fogod a plédet, kimész és betakarod az ott fekvőt, ghogy legalább ne fagyon meg.
@guma: Mert, megérdemlem. Micimacinak meg a hiányzókért:DDDDD
@Orica Középföldi: :)))

mondasz valamit! :D
neki más "kihívásait" kell gyors reagálással követni vagy lecsapni!

(ezt láttad?

Nyílt levél Böjte Csaba Testvérhez!

www.magtudin.org/LajdiPeter%20BojteCsabahoz.htm

ez pedig a Vincenten van és engem ledöbbentett anno "kedélyes" megjegyzése:

stefan75 2013.12.08. 03:54:52
@jotunder: Részlet egy emailből, amit még 2003-ban kaptam egy dévai esemény kapcsán:
"Aztán az utolsó napon beszélgettünk Csaba atyával, aki tényleg hiteles, sok érdekeset (és poénosat is) mesélt - de vele meg egy kicsit az abajom, hogy túl sok a magyarkodás a dologban. Szóval mintha az egyik mozgatórugó az lenne, hogy nehogy már románosodjanak a magyar gyerekek. Ugyanakkor elismeri, hogy ha a románok csinálnák ugyanezt (t.i. hogy tiszta magyar területen már a harmadik román árvaházat és iskolát nyitnák meg, mert Déva tiszta román környék), akkor ő nagyon haragudna. Meg hogy az intzetben vanak félig vagy
egészen román gyerekek is (ebben persze a pozitív az, hogy nem eszerint
fogadja be a gyerekeket), akik persze megtanulnak magyarul és
elmagyarosodnak. Valami olyasmit is mondott, hogy ilyenkor 2 embert számít a gyerek, mert nem csak egy magyarral több, hanem egy románnal kevesebb is."

érdemes belenézni, ha még nem tetted...
orulunkvincent.blog.hu/2013/12/07/meleg_kezfogasra_forro_olelesre )
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Napok óta gondolkodom, hogy te most rezsó végfelhasználó vagy, vagy rezsóvég felhasználó. Mert nagyon nem mindegy:))
@Penivaldes: Na ez az,erre akartam kilyukadni.
Természetesen itt mindenki a fele fizetését nekik adja,behívják őket lgalább az előszobába,stb.
Én sajnos azokat szoktam támogatni akiknek van keresetük (folyton lehúznak a munkatársak).
@rodeo36:

néha @taga20: összekeveri a szezont azzal...

de a "némellyel"?
azt soha! :D
@guma:

Nem, csak késő délután tudok majd foglalkozni ezzel. Köszi. Számítottam erre.
@guma: húha azért az a nyílt levél kissé zavaros néhol. (egyébként a kufárok a templomban részhez hozzáfűznék valamit: a kereskedők, árusok jogosan tartozkodtak a templomban, mivel sokan ott helyben vették meg az áldozati állatot. vagyis nem az volt, hogy a gonosz árusok bementek. kiűzésük sokkal inkább arról szólt, hogy többé nincs szükség Istennek áldozatra)
Drága @Penivaldes: :)

én hittről kicsit sem vitázom soha senkivel...

de a vallás értelmezések és az életeket felforgató, kihasználó szemléletek zavarnak - akármilyen köntösbe bújnak.
@guma: másikhoz, erről azt gondolom, hogy nehéz megítélni innen. Déva, az a terület egy pusztuló, eltűnő magyarság otthona, vagyis ott minden magyar gyereket meg kell tartani magyarságának, és nem hagyni, hogy eltünjön.
más: Temesvár protestáns templomában magyarul, németül, románul is elmondják vasárnap a mondanivalókat, és vannak kis templomok ahol most már két nyelven van a szertartás, magyarul és románul, mert vannak román anyanyelvűek is a hívek között. és sok magyar morgolódik ez ellen, és magyar poltikai körök is morgolódnak, hogy így nem marad meg a nemzet. amire a lelkész, a pap azt feleli, hogy Jézus nemcsak a magyarokhoz, hanem a románokhoz is szólt
@guma: itt nem a hitről van szó, atz mindenkinek sajátja.) csak leírtam egy kulturális dolgot
@Penivaldes: látod, látod!

benne van a szövegedben a lényeg...
más országban élnek: tehát meg kell tanulni azokat a követelményeket ami ott alap.
gondoskodni és segíteni kell, hogy a magyar nyelvet is őrizzék, értsék, használják.

ha ez mellett még egy idegen nyelvet is megtanulnak az a világot is kinyitja számukra.
nekem az volt az érdekes, hogy akikkel találkoztam nem vagy alig tudtak románul(!?), magyarul szépen, ízes szófordulatokkal beszéltek. jó páran pedig franciául is tudtak, legalább annyira, hogy nem tudták volna eladni őket...

tehát engem semmiről nem kell meggyőznöd...
@jaegtoer: :D

téged lehet kapni "házi" kivitelben is?

www.ezmiez.com/view/13744/csapolt
@guma: én senkit sem akarok meggyőzni, én csak leírom amit gondolok
@jaegtoer: "...hogy aztán egymás torkának essünk"...pedig a hajléktalan igényét és lehetőségét felmérve mind megoldja a saját helyzetét, nélkülünk is.Ha segítséget kér, hát segítsünk,de ne alázzuk meg.Ha büdös, kerüljük ki /észreveszi és gondoskodik arról, hogy ne legyen az/ köztéren pisil, hát büntessék meg, mint bárki mást.
@Penivaldes: "vagyis ott minden magyar gyereket meg kell tartani magyarságának, és nem hagyni, hogy eltünjön."

Ezt mégis hogy képzeled? Erőszakkal beterelni magyar iskolába és rátelepedni itthonról, hogy csak magyar lehet, ha akar, ha nem.

A helyi érdekek mindíg felülírnak minden nyomást, ha nem így lenne, akkor nem ennyi magát magyarnak vallott lenne a környező országokbn. Beolvadnak, beházadodnak és szarnak a Nagy Nemzeti Magyarságukra, mert békésen és céltudatosan szeretnének élni az otthoni adottságaiknak és lehetőségeiknek megfelelően. Ezért kár felbolygatni és lelkiismereti ügyet kreálni a határon kívül élő magyarokban.

Vannak/voltak ismserőseink erdélyben, felvidéken, de ők érzelmileg elsősorban az adott ország állampolgárai,
annak szülöttei, és akár tetszik nekünk, akár nem, csak sokadsorban magyarok. Ha az az érdekük, "nem érteni magyar" egy szót sem, te pedig vergődhetsz, mondjuk Poprádon.
Aminek tulajdonképpen csak az előnyeit szeretnék ki vagy felhasználni, amelyet a magyar kormányok juttatnak.

Kár ebből hatalmas érzelmi lufit kreálni.

Akik akartak, már áttelepültek vagy még továbbálltak, az otthonmaradtak pedig a napi és helyi egzisztenciális problémáikat próbálják megoldani éppen úgy, mint mi itthon.
@Spániel: megmondtam, én csak leírom amit gondolok, aztán majd ti elvitatkoztok.
@Penivaldes: én is csak leírom, amit gondolok a több tízéves utazási tapasztalom alapján, vitatkozni pedig erről a témáról egyáltalán nem akarok, mert sokan ki sem lépnek az országuk határán, személyes tapasztalatot nem szereznek, ráülnek a nemzeti érzelmű hullámra és véleményt mondanak.
@Spániel: gondold azt hogy én sem voltam még az országhatáron kívűl, és még nem láttam egyetlen embert sem aki olyan környezetből jön, és én is ráülök a nemzeti érzelmű hullámra. nem fog érdekelni.
@Orica Középföldi: Ha igazán fantasztikus és lenyűgöző felvételeket akarsz látni, akkor nézd meg ezt. Én teljesen elámultam tőle.:)

Stunning Timelapse of Earth from the International Space Station

youtu.be/GPj8D5KaPVU
ki számít hajléktalannak a törvény szempontjából?
engem is elvisznek az aluljáróból vagy a parkból, ha túl sokáig vagyok ott?
mi a limit idő?
ki állapítja meg, hogy büdös vagyok?
ha van lakcímkártyám, akkor tartózkodhatok büdösen az aluljáróban?
legközelebb kiket fog majd elvitetni a kormány egy törvénnyel?
a punkokat,rockereket,digókat,nyugdíjasokat,rokkantakat?
ők mind-mind zavarnak valakiket.
@Orica Középföldi: másrészt-majd az emlékekből élek:)
egyrészt- valóban nem ismerem, nem vot gyerekszobám:))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Már tegnap is összeviassza állatanimál-szadomaciztak minket:-) "

Á, ne lapíts, senkisenem mer bántani minket, mert hátha grizzly vagyok :)
"Szakpolitikai oka semmilyen intézkedésüknek nincs, legfeljebb szakpolitikai következménye. A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."
(Magyar Bálint)

Ez nem hiba, ez bűn. Szerintem.
@Orica Középföldi:
"Napok óta gondolkodom, hogy te most rezsó végfelhasználó vagy, vagy rezsóvég felhasználó. Mert nagyon nem mindegy:)) "

Ezen én is töprengtem egy sort, de nem igazán tudom, hogy mi az a rezsóvég, és melyik vége a rezsónak (pláne ha kerek), így aztán hagytam a csudába...
@Sir Bates dö Hól:

Magyar Bálint jól szólt, de a bon mot helyesen így hangzik:
Ez több, mint bűn: ez hiba.

"Louis Antoine Henri de Bourbon–Condé herceg kivégzése után Antoine de Boulay gróf, Meurthe megye[3] küldötte nyilvánosan kijelentette: „Ez több, mint bűn: ez hiba.” [4] Ezt a „bon mot”-t korabeli fültanúk hallották és idézték, de mivel Boulay képviselő nevét a nagyközönség alig ismerte, találó mondását később gyakran Fouchénak, sőt magának Talleyrand-nak, az emberrablás értelmi szerzőjének tulajdonították.[5]"
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)

e' se tudod? :D
hát a kivezetésnél, ahol le kell földelni, mert II érintésvédelmi osztályba tartozik.
vagyis csak óvatosan tapogatni :DDDD
@guma:

Tapogatni nem szoktam, föld meg nem sok van a második emeleten, csak a virágcserepekben. Egyébként meg az én rezsóm a szerszámosszekrényben lakik általában, kivéve a gázvezeték-karbantartási szüneteket. Hát csoda, ha azt se tudom, hol a vége? Hát még az eleje? És akkor most egy ilyen kardinális problémával kell szembesülnöm, hogy ezt még fel is kell használni, miközben én teljesen technikai analfabuta vagyok.
@taga20:

a hagymahámozásból nem marad semmi, csak könnyek. ne aggódj, te örök gyerek, hisz gyerekszobád is éppen itt van, helyben. még kultúráltan fel is nőhetsz, bár félő, hogy akkor unalmas leszel. azt meg nem akarod zsigerileg, ugye?:)
@riennevaplus: ere vártam 44 éve, hogy végre valaki megértsen:)))
@Orica Középföldi: :-) tudtam, hogy nem pontos, tudtam, majd a Valaki kijavít:-)

Viszont most premier következik részemről. Magyar szavait értékeltem a magam részéről így... remeg kezem-lábam, de ellentmondtam neked:-)... azt gondolom, hogy a fenti mondataiban megtalálható az ún. demokratikus baloldal bukásának α és Ω... persze nyilván neked van igazad, de a tudatlanok vakmerőségével most nem bírtam:-)
@taga20:

Méghogy végre valaki megért,te kis hazudós:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Rossz helyen keresed. Viszont te rá sem szorulsz, bemehetsz bárhová. :)
@Sir Bates dö Hól:

Hülye vagy:))
Na akkor indokold meg, kíváncsi vagyok és meggyőzhető. Ezt a mondatot Magyar önkritikaként is elmondhatta volna.
@taga20: kedves taga, ha ily hossz7 edeig vártál kitartóan, megérdemled szíved-lelked legfőbb vágyának beteljesülését, ím tessék: "e"... akkor most már kerek a világ?:-)))
@Sir Bates dö Hól: mint mindig, most is későn keltél és elkéstél:) ráadásul Orica má múlt héten is kétszer, ha jól emlékszem:)) őt szeretem a legjobban, itt:)))
@taga20:

" ráadásul Orica má múlt héten is kétszer, ha jól emlékszem:)) őt szeretem a legjobban, itt:))) "

és!vfejezd be a mondatot:

...itt: a Platón.
aztán irkálhatod a vigyori emotikonod
Fabius...

perifirkálisan kár volt abbafejezni az előző posztot. attól hogy én nem érlelek rá...
@Orica Középföldi: hülye, hülye, na de hogy jön ez ide?... senki által nem vitatott tény:-)))

"A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."
Az ezt megelőző mondat csak a kohézió miatt volt.
A "mindenki magából indul ki" tételt igazolja magyar kijelentése. Nem képesek felfogni, hogy orbánék valóban elkötelezettek egy új, helyesebb világ felépítése iránt. Ahol rend van, ahol a dolgok a helyén szerepelnek, úgy, ahogy az az ő egyetlen igaz istenük eltervezte, s ahol végre a magyarok elnyerik őket megillető helyüket a népek rangsorában. Nem tudnak kiszakadni magyarék a "liberálisokra" jellemző pc és tolerancia mindent gúzsba kötő zsarnoki béklyója alól, mely oximoronnak tűnhet, szerintem nem az, hisz annyira sokszínűek és elfogadóak akarnak lenni mindenáron, hogy egy dolgot nem képesek felfogni: azt, hogy másnak más lehet a "küldetése". Így nyilván csak helytelen diagnózist tudnak felállítani, s így a javasolt gyógymód is eredménytelen eleve. orbánnál nem cél a vagyon -bár környezetében nyilván van olyan, akit ez mozgat kizárólagosan-, hanem csak eszköz vagy elkerülhetetlen melléktermék, indifferens hozadék.

Persze csak szerintem.:-)
@Sir Bates dö Hól:

"_orbánnál nem cél a vagyon _"

látom bőviben vagy a fűnek
@riennevaplus:

Taga nem ért ilyen hagymázas agymászáshoz, látod máris tévés következtetésbe torkollt könnyezés helyett.

ellenben ha nöi hölgy alsó 3/5-ében felelhető t-tájékot körülírva példálóznál, máris halálos bizonyossággal fején találná -na nem a szöget- hanem a rést a pajz(s)án.
@jaegtoer:

"és!vfejezd be a mondatot:

...itt: a Platón. "

Megártott a 40 oldal?:))
@jaegtoer: áh, kifogytam... persze, azt könnyebb elfogadni, hogy orbán a pénz miatt tesz mindent, hisz magasztos eszme -sőt semmilyen eszme !- híján nem más csak egy bűnöző, nem?:-)
@Sir Bates dö Hól:

Nem ismerem a szövegkörnyezetet, tehát most csak egyetlen mondatról van szó, ugye?

"A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."

Miért nem igaz, hogy a politikai döntéseknek hatalmi indítékai vannak? Mégis mi lehetne?

Aztán hogy mire, és hogyan használja a hatalmat az más kérdés. Mindegyik a maga hagymázára.

Nem túl régi emlékeim szerint, Magyarék a hatalomgyakorlásban nem viselték a pc és a tolerancia béklyóit:)

" hisz annyira sokszínűek és elfogadóak akarnak lenni mindenáron, hogy egy dolgot nem képesek felfogni: "
Ebben érzek némi ellentmondást:)) Feloldanád?
@Sir Bates dö Hól:

Lordom!

én ezzel hitegettem magamat jó ideig.
aztán meglett a 2/3 és megláttam a valót.
amióta anyagiasabb lettem, azaz leszálltam a felhők széléről és szarrágó anyagias lettem, és nem sikerekben, hanem eredményekben mérem a rezsimet, (mindkettőt értheted) azóta ki van kristályosodva, hogy ez tetszetős, mi több kívánatos elveket pajzsként maga elé tartva rablóhadjáratot folytat magyarországon. nem vitás, hogy meg akarja törni az mszp gazdaságivá konvertált hatalmát és befolyását, s ezért további -az mszp-hez semmilyen szállal nem kötődő, de neki hűségesküt nem tevő milliókban számolható egzisztenciát tönkretesz annak érdekében, hogy politikai hatalmát a saját és hűbéresei gazdagodásához fenntartsa. az újraformálódó elit azonban még nagyobb ganyé, mert semmivel sem nagyvonalúbb vagy megértőbb, mint az előzőek, ellenkezőleg már a szakmaiságot is háttérbe szorítják, amivel viszont végérvényesen megpecsételik az ország sorsát hosszú-hosszú időre, annyira hosszú időre, hogy meglehet nem jön el az az idő, amikor érdemes lenne hazajönnöd neked, vagy akárki másnak, ha már eccer kiette a fene:) a Lajtán túlra.
de! lesz ez még így se! a keréknek az az oldala, amelyre kapaszkodtak egyelőre, de csak egyelőre felfelé fordul. 2015.
@Sir Bates dö Hól:

" áh, kifogytam..."

ááá dehogy. termeld újra kedden folytatjuk, feltéve, hogy lesz kedd. és kedved, esetleg az enyém sem megy el... betlehemezni
@Valóraváltógép:
" Viszont te rá sem szorulsz, bemehetsz bárhová. :) "

Persze, mert ki mer egy medve elé állni? No de ha én egy hajléktalan medve vagyok, akkor mi van?
végig olvastam a kommenteket! @Sir Bates dö Hól tegnap ajánlotta 3 nap hajléktalanságot, télen, vagy nyáron.. egyetértek vele, de nem nekünk egyszerű polgároknak, hanem a döntés hozóknak kellene ezt átélni! elég sok információm van ez ügyben! a barátnőm hajléktalan szállón dolgozik! este 6-kor van befogadás, 50% ittas, dönteniük kell vagy betartják az előirást, vagy hidegben a fagyba küldik az embereket. ha elnézőek a többi normális, józan ember nyugalmát, illetve saját állásukat kockáztatják! hiányzik a biztonsági szolgálat, elég sok a nézet eltérés, fenyegetés, egymás közt és a dolgozok irányába is! van egy csomó nyugdijas rendőrünk, na őket kéne műszakonként alkalmazni, megérné! van lehetőség havi 20 ezerért, külön szinten 2 ágyas szobát bérelni, ez egy jó dolog! mert 10e / fő! jövedelmük min. 22.800 ez nagyon kevés, de ebből el lehetne indulni, munkát keresni, vagy ezeket az embereket kéne előre venni a közmunkán! és valóban szükség lenne zárható szekrényekre, ez talán, és a biztonsági örök, talán nagyobb bizalmuk lenne a hajléktalan embereknek a szállók irányába! a közterületre nem tudok mit mondani, télen nincs nappali melegedő ezért húzzák meg magukat ott ahol látjuk őket, és persze a napi kialakult kéregetés, megszokott kapok valamit, kis kaja, ez, az! nagyon nehéz kérdés ez. nagyon sok ilyen embert ismerek, beszélek velük, mind azt mondja ha lenn honnan elindulni, oda haza térni, talán talpra tudna állni. erre szoktam mondani a 2 ágyas bérletet, erre a válasz, megelőlegezed? kipróbáltam nem jött be két napig részegek voltak! itt kéne belépni az államnak, ok létre hozok munkás szállásokat, lakhatsz, levonom a béredből! talán ha látnák, hogy van értelme 1 fél éves futam, megelőlegezve az első hónap, szerintem lenne eredmény! erre kéne költeni!
@magándemokrata:
jó helyen matatsz.
de kedden este tudok csak válaszolni.
@Sir Bates dö Hól:

te csak bonyolítod, jó Lordom.
@jaegtoer: én árnyaltabbnak látom a képet... viszont hétfőn remélem feltöltöm kis spájzom:-)
@FILTOL: üdv! szeretném tudni mivel nem értettél eddig egyet 2010-óta! ha válaszolsz megköszönöm!
@magándemokrata: S. Pál kinevezésével pl. írtam is róla a bloggomon, nem értek egyet az ügynök ügyekkel
a sok kis apró, de az embereket bosszantó húzásról. nem lehet cigizni a kocsmában, trafik üggyel (nem a koncesszió miatt, hanem a levezénylés mikéntje elcseszett) nem értek egyet a földtörvény egyes részeivel (mert a magánszemélyeket feleslegesen korlátozza - pl. örökölök egy földet tök messze a lakóhelyemtől és nem tudom eladni és helyette venni valahol a lakhelyemnél...ésatöbbi.) sokkal radikálisabban számoltam volna le az előző ciklus csalóival, tolvajaival. nem hergeltem volna magam ellen a bírókat. mélyebben kiganajásztam volna a minisztériumokat. meghagytam volna a pénzügyminisztériumot, és valszeg az eü-t oktatást is. az mnv zrt-ből kipiszkáltam volna már az összes termőföldet-erdőt és az nfa hatáskörébe tettem volna. az erdészeti zrt ket pláne. nem hagytam volna a vízügyet pintérnek odaadni lázárt biztos pofánbasztam volna, túl nagy az arca. sóval hintettem volna be a vátit, nem az nfü-t basztattam volna hanem azokat. most több nem jut eszembe de aléggé fáradt vagyok.
@FILTOL: ok köszi! cigizni a kocsmában, az eu-s sztori. kit számoltattál volna el? sorra dőlnek be a sztorik! csak vezető szár turizmus volt fidesz szavazóknak. neked a piac a szabad kereskedelem smafu? kiganajazni a minisztériumokat, jobban? rengeteg szakember lett kib.szva mert nem fideszes! ld. eu pénzek lehivása!
@magándemokrata: ausztriában lehet cigizni, görögo-ban is..sorolhatnám. a koncesszió nem piacellenes. az ügyeket a felhergelt bírók döntik be.
@FILTOL: És mintha a KÖZGÉP-sztorit, AZ NFÜ-s pályázati lenyúlásokat, a magánnyugdíjpénztárt, a médiatörvényt, a totális médiakisajátítást, a parlamenti bohóckodásokat, a visszamenőleges hatályú jogalkotást, a LEX specifieseket, az egyzetetési rendszer totális szétverését, a forint bedöntését mintha kifelejtetted volna...
@FILTOL: a német dohányzáshoz: www.kisalfold.hu/kulfoldi_olvasok_jelentese/fustbeszuntetes_8211_szigoruan_ellenorzott_dohanyzas/2258483/ látom tényleg fáradt lehetsz, ha csak ennyi verte ki nálad a biztit! @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kolléga felsorol pár dolgot, hozzátenném még: játék gép biznisz azonnali, majd most újra csak haveroknak osztása, választási törvény, a parlament működése, az ellenzéki politikusok büntetése, a fidesz párt alkotmány, koleszos társak hatalma, a munkanélküli segély csökkentése, renoménk elszúrása külföldön, kettős beszéd, saját gaz tetteik másra kenése, kossuth tér, mit irjak még??? köz tv? bajerzsolt? ezek vállalható? arrogancia minden szinten!!
@FILTOL: El akartalak küldeni a picsába,de annyira mégsem vagy hülye.
süti beállítások módosítása