Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.06. 12:47 Fabius

Néphagyományunk: az áfacsalás

Címkék: fidesz orbán viktor áfacsalás

Magyarországon mindenki tudhassa, hogy komoly áfacsalások történnek - mondta Fénylő Csillagunk önszájával ma reggeli hurráinterjújában a Kossuthon, de azonnali meg rendkívüli vizsgálódásra semmi szükség nincsen. Végül is semmi nem indokolja a kapkodást, az ezerhétszáz milliárdos adóbevétel kiesés semmiség a néphagyománnyá vált áfacsalás kivizsgálásához képest. De amúgy aki adócsaló annak rács mögött a helye, éppen csak nincs aki kivizsgálja kik lennének ezek hajszál pontosan. 

Olyan érzést ezt hallani, mintha Orbán egy videócseten próbálná szexepilből lenyomni Horváth Andrást a problémáival együtt, hogy naaaa, te kis hunci, hát maj'lesz valahogy, nyughasámá' - elbűvölő szmájli. 

orbán-horváth.gif

Erről a mindenki tudhatjázásról nekem csak egy dolog ugrik be, amit "mindenki tud". Az első Orbán kormány idején is akadtak bajok holmi áfacsalás és az adóhivatal körül. 98-ban Viktorból miniszterelnök, a párt egyik pénztárnokából - Simicska - APEH elnök, a másikból - Varga Tamás - meg a rendszerváltás utáni első évtized legnagyobb áfacsalója lett

Mit tesz a Jóisten, most ismét Viktor a miniszterelnök, egy lex Haverok (202/2010. (VI.28.) Kormányrendelet 1. § (1) ) alapján ismét az a Vida Ildikó ül a NAV élén, aki Simicskát váltva 99-02 között is APEH elnök volt, és megint baj van a kréta körül, állítja két adóhivatali jómunkásember. Amiről ráadásul a Fideszben is tudnak évek óta - dehát ugye ezt Magyarországon mindenki tudhassa, miért éppen ők ne tudhatnák - és nem tesznek semmit. Ezt speciel mindenki tudja, tényleg. 

Illetve nem igaz, hogy semmit nem tesznek, mert de, tesznek: Kocsis Máté éppen az ellenzékre mutogatva hárít, mintha nem lenne 48 óra alatt keresztülvihető bármi a parlamenten amit akarnak, mintha nem szorgalmazna akár törvénymódosítást  rogántonyó egy ócska Rezesová miatt is. Lázár János meg einstand! - ide a céged, baszod! kommandónak használja a nav embereit. Még szerencse, hogy ha másképp nem a tapasztalatainkból megtudjuk mi fontos, és mit lehet elintézni egy mindenkituggyázással a közrádióban két ásítás és egy kihalamagyarozás közben. Így aztán az adócsalás elleni harc nagyjából annyira hatékony, mintha izgató szándékkal, benyálazott ujakkal söndörgetnék egy kandisznó mellbimbóját. 

De semmi baj, Viktor szerint mi magyarok a kormányváltás óta megértettük, hogy mindenkinek vállalni kell valamit. Na ja, Horváth Andrásnak a kérlelhetetlen kiállást, a kormánynak meg a kínosnál is kínosabb félrenézést. Az is valami, nem? Legalább ez menjen faszán, ha már az ingyenes készpénzfelvétellel is beégtek

 

798 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr445678430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.07. 12:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Grigorij Alekszandrovics Patyomkin óvodát avatott, majd bocsánatot kért 2013.12.06. 23:12:27

Tegnap begyűjtöttem az első sárgalapos figyelmeztetésem, mert égett a pofám 3-5 éves óvodások átverése miatt. Szembesíthettem Grigorij Alekszandrovics Potyemkint azzal mit és hogyan avatott fel, választ kaphattunk rá mikor költözhetnek be leghamarabb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éljen a Párt!
Csak a Fidesz!

Akinek meg nem tetszik, annak el lehet menni...
Libsibolsi népség, nektek semmi se jó!

:))))

Amúgy meg majd kapunk a nyakunkba az ADÓEMELÉSEK KORMÁNYÁTÓL néhány további újabb adót (+35 db volt eddig?) és egyből helyrebiccen az a kőccségvetís!
Kishitűek vagytok, az a bajotok!
Legalább egy stadionnyit tudnátok álmodni...
Hát igen. A hétvége alatt átvilágított hófehér tisztaságú nav az olasz maffiát megszégyenítő rutinnal csap le bármely cégre amely don lázárnak megtetszik.
Ez már inkább aggasztóbb, mint orbán kiszámítható, tudjuk hogy voltak áfacsalások, de az elmúlt nyócév és mi megküzdöttük a szakadtság harcunkban propaganda dumája.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én most spec csak egy tábla csokiig jutottam. Vagy egy stadionnyi dögös pasi számít az álmodásnál? :D
nem lehet meghekkelni ezeket valami delejtúró bogárral?

brühüyyy
kurvaunalmas csakalopásmegacsalás
ismétlés a tudás anyja:

Nicsak, ki csal adót?

A gonosz multik? Vagy esetleg az a kisember is, aki most fel van háborodva?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131205_Nicsak_ki_csal_adot

------------------------------------------

Venezuelában egyre inkább gazdasági ámokfutásba torkollik a Hugo Chávez 21. századi szocialista örökségét továbbvinni szándékozó új elnök, Nicolás Maduro tevékenysége. Hatóságilag megszabott árak, áramszünetek, őrizetbe vett kiskereskedők, előrehozott karácsony - ez jellemzi ma azt az országot, amely pár évtizede még a régió legfejlettebbjének számított. A gazdaság első számú feladata megszabott: szolgálni a hatalom politikai céljait.

hvg.hu/gazdasag/20131205_Igy_lehet_rekordido_alatt_tonkre_tenni_eg

-----------------------------------

Egyszerű vagyok, de én hiszek ebben

Az áramszünetekben nem hisz, az energetikához nem ért, de az emberek örülnek, ezért tudja, hogy jó úton jár. Kitalicskázott pénzek, extraprofit –
Németh Szilárd rezsibiztos szereti a jó vicceket,
de nem a rezsialkotmánnyal.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F06%2Fnemeth_szilard%2F
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: egyre kevesebbet tudok hozzá tenni én is, de frissítem a gondolataimat, éppen újraolvasom az 1984-et
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: táblacsoki és a csokifiúk:)
Legyen szép karácsonyod Alfonsine
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"éppen újraolvasom az 1984-et"

...aminek van egy aktuális alcíme is:
Fidesz jövőkép.
@Csaknézek...: fidesz cél és jövőkép, a felcsökkent csoki fejadag, a növekvő cipőtermelés, a folyamatosan átírt múlt...
áhhh,

Az NFM kijavítja saját államtitkárát
Kovács Pál azt mondta, piaci energiaárakra van szükség, a tárca szerint rezsicsökkentésre gondolt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F06%2Fkovacs%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Amíg csak kijavítja és nem közleményezi, hogy mindezt nemalkalmazott magánemberként mondta, addig fasorban nincs a Századvéghez képest :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a folyamatosan átírt múlt..."

...és a permanens "háborúban állunk" című sztori, továbbá a 2 perc gyűlölet...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ne ajvékolj! Az egykori táskahordozó már a trafikbolttal bizonyított.
Miután elolvastam Németh Szilárddal az Index interjúját nekem már nincs több kérdésem. :(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Namostan aztán jólelszóltad magad. Csak szólok. Figyejjé... nehogy aztán beállítson hozzád egy pát Tökös-TEK-és meggyőzni, egy kilátásba helyezett orbitális Gang-Bang party eresével:-)
@V-PORT: az baj, ha a kérdéseid elfogytak, mert kérdések nélkül nincsenek válaszok azokra a kérdésekre amiket őseink tettek fel a mamutok mellett.
@Fabius: kiviláglik az úgymond magáncég, és az úgymond állami cég és az alkalmazottak kezelésének különbsége, jahhh és az időtényezőt nem szabad elfeledni, ott is kattogtak az agitproposok sokáig, főleg úgy, hogy a hírgyártól azt akkor nagyon felkapták. Most sikerült gyorsan gátat szabni a terjedésnek, így kisebb erőkkel cáfoltak, némi rutinra szert téve.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem kicsit:

Aláírta harmadik rendeletét is a venezuelai államfő azt követően, hogy a parlament egy évre engedélyezte neki a rendeleti kormányzást. A határozat korlátozza az autók árát. Elemzők szerint az elnök az árak manipulálásával öntudatlanul irányítja országát a szakadék felé.

Nicolas Maduro venezuelai elnök rendeletileg szabályozta az új és a használt autók árát azt követően, hogy hasonló korlátozást vezetett be az elektronikai termékek, a játékok és a ruházati cikkek piacán. A jogszabály értelmében az öreg autókat tilos drágábban értékesíteni, mint az újakat. Azért fogalmaztak ilyen kacskaringósan, mert az országban az utóbbi időben igen nehéz új autóhoz jutni, ezért az emberek kénytelenek használtat venni meglehetősen borsos áron - írja a BBC

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elerte_a_rezsicsokkentes_az_autokat_is_venezuelaban.571368.html
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Na szép. Boli arra biztat álmodjunk nagyokat, stadionnyit, te meg rámhoznád a Tök(etlen)- Tekeseket. :(
@Csaknézek...: Igazándiból, ami itt történik egy többkönyves filmspoiler. Kandírozott mandarinzselés, sperminátoros, keresztapás, tűz van babámos, macskajajos etűd, 1984-ből, egy kis 467 fahrenheit-tel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A "nagyokkal" álmodni és a kemény TEkeseket összegereblyézni, nem igazi szellemi kihívás. Inkább altesti:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Végre kivételesen nagyon jók voltak a riporterek, iszonyúan beégették rezsiszilárdot. Pontosabban beégették volna, ha a választópolgárok többsége néha az agyát is használná.
Azért azon megdöbbentem, hogy 80%-nak tetszik a rezsicsökkentés, helyesli. Persze én vagyok a hülye, a "szociális" népszavazás után miért is csodálkozom ezen.
@aritus: én azt nem értem hogy miért helyeslik mikor nagyitóval kell keresni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azért Orbán elengedett egy kis hungarista szöveget is a sorok között. Kedvenc csendestársai kedvéért
endresy.blogspot.hu/2013/12/rigoletto-menoraja.html

Mert azért a taktikája globálisan tényleg egyszerű, mint a faék.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csak szólok, mielőtt beállanál Rudi mellé a fa-szánt húzni:
"A Télapó nem is kommunista

Szent Miklós élete igazi kalandregény: verekedett
a niceai zsinaton, csontjait kalózok rabolták el.
A magyar szokásokat pedig sem a szovjet,
sem az amerikai minta nem tudta teljesen felülírni."

index.hu/2013/karacsony/tela..._miku..._gyed..._santa/
Nu, akkor egy ősrégi vicc:
Két úrinő beszélget '49 végin, a konszolidáció idején. Kavargatják a Zserbó előtti fapadon a malátakávét, mellyet melasszal ízesítettek és ébrándoznak:

-Te! Gizus!... ültél már trojkán?
- Nem tudom. De mi az?
- Hát, orosz faszán, oszt csilingel.
....
-Ja? Azon ültem negyvenötben, de az nem csilingelt.
engem most már csak az érdekelne hogy hol van Marcellusca?
Amúgymeg: A kifelé-befelé kettősbeszéd alkalmazása egyre jobban égős... az Internet nem felejt. Persze ebből sose lesz közszolgálati Headlines.

"Az energiaárak piacképessége alatt a lakosság számára is megfizethető végfogyasztói ár értendő. A piacképes árszínvonal kialakításának, fenntartásának szándéka tehát nemhogy nem ellentétes a rezsicsökkentési törekvésekkel, hanem éppen erősíti azokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hazai energiapolitikai intézkedések során és a nemzetközi érdekérvényesítésben az ellátásbiztonság folyamatos garantálása mellett a magyar családok terheinek csökkentését is szem előtt tartja. A magyar energiapolitika végső célja az, hogy a lakossági energiaárak vásárlóparitás alapon is versenyképesek legyenek, azonban ez jelenleg hatósági beavatkozások megtételével valósítható meg. A Magyarország által idén januárban megkezdett folyamatot ma már Európa számos országa átvette vagy vizsgálja ennek lehetőségét. A szakminisztérium a fentieknek megfelelően tehát határozottan cáfol és visszautasít minden, a rezsicsökkentés feladását sejtető, félremagyarázásokon alapuló utalást és következtetést."

Úgy tűnik, megjelentek az első repedések a kártyavár falán. (Hogy kellő eufemizmussal és képzavarral is szolgálja néhány nyelvtanakodónak:-) Kivéve a Gyevi Bírót, és természetesen a Bájos Micimackót:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Önmagamhoz:
" A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hazai energiapolitikai intézkedések során és a nemzetközi érdekérvényesítésben az ellátásbiztonság folyamatos garantálása mellett a magyar családok terheinek csökkentését is szem előtt tartja."

Hát igen. Mint tudjuk, 47 600 forintból is meg lehet élni.
És egy kis kulturtörténet:

"Az egyik legismertebb történet szerint Miklós akkor bukott le, amikor három nővérnek segített, és a kéményen keresztül pont egy a tűzhely fölött szárított harisnyába hulló erszénybe olyan érmét tett, amit megismert a helyi pénzváltó."

A hozzávaló kép:

kep.index.hu/1/0/522/5226/52267/5226718_2c2fb4fe707114c588e94314d7f3325f_wm.jpg

És a felnőtt változat: Szt. Nikolajos, valóban adományozott a 3 nővérnek, bár inkább csak fizetett, mivelhogy a kedvesnővérek, nehéz altesti munkával kerestényezték mindennapi betevőjüket...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Piacképes energiaárakat akarnak? Tessék csak tessék!

- háztartási energia, víz, csatorna stb. áfá-ját 0%-ba sorolni
- áram nagyker árát megfelezni
- energiát terhelő, számla 30%-át kitevő állami elvonásokat felére csökkenteni

Tádámm.
@Husz_János_Puszita: nekem az a régi kommunista vicc jut eszembe rólatok...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha már szóba kerültek a tökös TEK-es legények, erről hallottatok már??? :)

110 millióért pakolta a homokzsákokat a TEK

alfahir.hu/110_millioert_pakolta_a_homokzsakokat_a_tek
Hogy áfázzak is kicsit. Vettem a kínaiba' fasza utazótáskát 4.290 ft-ért. Akkor én most áfacsaló vagyok vagy nem?:)
@Husz_János_Puszita: Ha már szarik ránk, illő dementori nézéssel emlékezzünk meg róla, egy Vincentes bejegyzéssel:
"Mariann19 2013.12.05. 16:20:42

A kormány olyan döntéseknél, melyeknél várható az állampolgári ellenkezés, külföldi példák sokaságával érvel.
Ez történt és történik most is a kettős állampolgárság kérdésében.
A helyzet az, hogy a kettős állampolgárság megadásának okai minden államban általában történelmi, vagy területi változások miatt, emellett az egyének privát körülményei miatt következnek be.
A határontúli magyarok állampolgárságának megadása annyiban más, hogy nem kisebb embercsoportok vagy egyének részesülnek ebben, hanem tömeges állampolgári elismerésről van szó, amellett rendhagyó jogok és kedvezmények megadása a jellemző.
A honi állampolgárok nem repestek a 2004-es népszavazáskor sem az ügyért. A választójog megadása 80%-os elutasítottsága, valamint a készülőben lévő egészségügyi ellátás várható szabályai nem fognak javítani a megitélésen."

Azééé.... hiányzik.
@Husz_János_Puszita: A fasza utazótáskád egészen az első lépcsőzésig fog tartani, kiesett a trolly összes kereke, aztán csámpizhatsz vissza a lakásba, nejlonszatyorba átpakolni. Nem mese ez gyermek, hanem rögvaló. Velem esett meg. Sose veszekedek többet.
@Husz_János_Puszita: Valszeg besokallt, vagy Mr. Rezignált nem találta meg a hűtóben a fagylaltját, és emiatt folyamatosan inspekciózni kell szegénynek a frigó előtt. Esetleg kiábrándult Jégből, mer csak igérgette neki az óceáni Titanic-feelinges farvitorlát. Ki tudja? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Nincs neki kereke. Nem cígölöm reptéren, kocsiban utazik velem, célnak pont megfelel. Van 12 éves kínai kisbőröndöm, semmi baja.
Nyomasztó is tud lenni ez a mentális kultúrfölény. Mariann kapcsán belenéztem Vincentbe és Vastagbőrbe. Hááát. Ha még maradék "Vidéki" -féle tajtparaszt trollokkal akar találkozni az ember, ott keresgéljen. Innen ez az állatfajta szinte teljességgel kikopott..

Lassan beérik a gyümölcs. A nagy szellemek, magányosan halnak meg. Még egy bátor utálójuk sincsen, aki lepisálni merné a sír-lyukat. Borzasztó.
@Husz_János_Puszita: jó felé jársz:

Jól járnak, akik nem fizettek

Jól járnak a nemfizető devizahitelesek: egy törvénymódosítás, amit Rogán Antal írt alá, megszabja, hogy a bankok az árfolyamgát szerződéseket csak fél éves késedelem után mondhatják fel. Akik csak 90 napot késtek, újra kérhetik a védelmet. A módosítás kitolja az árfolyamgát-szerződések lejáratát is.

hvg.hu/gazdasag/20131206_Jol_jarnak_akik_nem_fizettek
@Husz_János_Puszita: Szépember! A kocsiig akartam elhúzni, hogy húzhassak a reptérre. Addig se bírta a szentéletű.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Valszeg kikaptad akkor. Kínaiban nem szabad venni semmit, aminek forgó alkatrésze van.:)
"Vagdalkozik az agydaganatos kisfiút
kitiltó naphegyi wellnessklub
A lebénult gyereket és az apját ócsárolja az elitklub"

Az ilyen Seszták-féléktől mit is várhatna az ember? Empátiát? Ugyanmár. Azt sem tudja a nyírségi tirpákja, mia az.
és még nincs vége a napnak, ej de átültetném agyilag valami kommersz testbe ezt a izét is, csak hogy megtapasztalja a rögvalót a magorok eügyében:

Szócska: szívós válságkezelés történt az egészségügyben

Az elmúlt években egészségügyi paradigmaváltás történt, amely a párbeszédre épült, tudatos volt, és közben nem kerülték el a nehéz kérdéseket sem - összegezte a kormányzati lépéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten

hvg.hu/egeszseg/20131206_Szocska_szivos_valsagkezeles_tortent_az_e
@Husz_János_Puszita: Azóta váltottam. Jó lesz világot látni a Roncaro, az American Tourister (alias Samsonite), meg a Tourareg és a Carlton. Mind elég szar, de legalább működik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Vajon elhiszik, amit mondanak?
Tény, hogy minden ágazatban paradigmaváltás volt, sőt strukturális reform hegyek. De milyen előjellel?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Ha sokat hurcibálod, megéri venni egy rendeset. Pláne ha sokat repülsz, ahogy bánnak a reptéren a csomagokkal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szócska maga az EÜ válság. Szerintem fingja sincs ahhoz, amivel megbízták. Persze kiváncsi volnék, hol a faszban lapít a nagyagyharcos Éger, a lánglelkű Cseh Ágnes és egyéb lejárt naplopók, kurzus lovagok.
@Husz_János_Puszita: "-" amit ugye tudunk, hogy "+"
Visszakérdezek:
- széles mester, hiszi a kikapcsolható gravitációt?

Mert az a rezsimester már megaszonta igaz magor könyvtárosként, hogy a gazdasághoz segghülye, de hiszi azt a jót amit tesz.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Araboknál lehet venni csuda bőrtasikat, sose kopnak el. Nem a fogyasztói társadalom termékei, jó kis békebeli cucc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csupa jó ember ül ott, kétségem nem volt felőle eddig sem.
Lemaradtam egy kissé. Még mindig Rogán „MILLIOMOSNAK SEMMI KEDVEZMÉNYT” tacepaoja foglalkoztat. De kapcsolódik ez az ÁFA ügyhöz is.
Adó ügyben az illeték lehet 500.000,- Ft is. Viszont kérhető költségmentesség. Ez a milliomost nem nagyon érdeklő téma, de mit kérjen az, akinek a nettója után marad 65.000,- forintja?
Íme, a rendelkezés, ami Rogánt nem zavarja: Költségmentességet lehet engedélyezni, ha az ügyfél és a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozók egy főre jutó havi nettó jövedelme (nyugdíja) nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, és ingatlantulajdonnal nem, vagy kizárólag a lakóhelyéül szolgáló ingatlan tulajdonával rendelkezik.
Az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 28.500,- Ft.
Mit is mondjak? Dőzsöl az, aki 47.000,- forintot keres.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Duzzognak, félreállították őket. Mór megtette kötelességét, mór mehet.
@Husz_János_Puszita: öööö, izéééé, kezdem vallani esmét, én vagyok helokopáter, és amit látok tapasztalok, csak setét árnya a rózsaszín valónak.

Olyan nosztalgikus, mint amikor a láncméretezés miatt a szakrajzon, majdnem a szaktanári tökönrugás esete forgott fenn.:

Rózsásabb képet fest Magyarországnak a Morgan Stanley

Jelentősen javították a magyar gazdaságra adott növekedési előrejelzésüket londoni pénzügyi elemzők a legutóbbi aktivitási adatok alapján.

hvg.hu/gazdasag/20131206_Rozsasabb_kepet_fest_Magyarorszagnak_a_Mo
@Husz_János_Puszita: Nem dicsekvésiből. Sokat hurcikálok. Viszont a rozsdamentes bádog kávéspoharunk... kb 300000 km van benne. Lassan generálozni kell:-)

Mellékszál, egy sztori:

Padovaban, 4* szállodában, vagy 15 éve az egyiket ellopta a takarítónő, merhát, megtetszett nekije.
Kicsi párom kicsekkoláskor lába közt a bőrőnddel leült a recepció elé miután közölte a receptorral, hogy Ő bizony addig el nem megy, míg vissza nem kapja kedvenc bádogköcsögét. Mindezt elég zajosan, elvi éllel tett. Kb. 15 perc múlva előkerült az áldozat, kicsit röhögtünk az indokláson, mivelhogy az az volt, hogy szegény taknő, azt hitte, hogy a bögere, a szálló étterméből szállott fel a szobába, csak vissza kívánta tenni. Na egy illen bögrét, ha kitenne egy illen 4*-os szálló az éttermébe, akkor bizony holnapra egy vendége se lenne:-)
@Husz_János_Puszita: De a gördülősztrájkos, bibircsókos szaralak Gaskó, a mai napig havonta felnyalja a havi másfélmillás Júdáspénzt. Büntetlenül.
@Husz_János_Puszita: Amúgy meg, ha a Négy Tigrincsben vetted, ne aggódj. Nem megy utánad a NAV, hisz az bevétel egy része, jó helyre került. A szánalomra méltó, nyugdíj mellett is megélhetési kényszerből dolgozó Sanci zsebébe.
mozaikok:

...
A miniszter a csütörtöki megnyitón arról beszélt: az intézmény új munkahelyeket teremtett, és kész háromszáz ember képzését rövidesen megkezdeni.

...

A tárcavezető, aki korábban Karcag polgármestere volt...

...

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 1,993 milliárd forintból valósul meg - olvasható a tájékoztatásban

hvg.hu/karrier/20131206_Itt_kepzik_ingyenesen_a_munkanelkulieket
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kitart a lendület kb. a jövő év közepéig, az alacsony bázis miatt. Aztán visszaveszik szépen, amit a választások miatt kiosztottak.
@Husz_János_Puszita:.. és guma, és tristen és taga és még néhányan
@KÁTÉó53éúétr6: guma, tristen van, taga hétvégi játékos. Nincs ideje ránka a beszerzett-kóválygott kurt russel általi neveltetése okján. Ha meg van, nagyjából fél óráig kommukamukuminnilációképes, aztán legyűri az alkohol démona:-) Onnantól kezdve ágaskodik benne az időnek előtte bekapott Pfizer (áziai belpiacos változat) kéktabletta.
@Mariann19: már azt hittük nagy a baj, de most megnyugodtunk
@Mariann19: Hűletlen elhagyó... Vincent babája, Vastagbőrrel. Mink meg le se vagyunk... pedighát hijányoztál, szemben velünk Naked.
Csak azt nem értem, hol van "vidéki", Putyííí, meg a többiek, amikor a FŐNÖK aszonta, az Ő szájával, hogy bizony annak a Horváthnak IGAZA van!!! Magyarul, nem akkor a túlzás az 1700 csilliárdocska, sőt!!!
Szóval nekem ez fáj(na).
@Mariann19:

Örülök, hogy megvagy! Már aggódtunk érted. Elüldözött valaki, mondd?
@Husz_János_Puszita: Há még ha tudnád, ékes német jogi nyelvvel, mindenféle kártérítési perrel fenyegette szerencsétlen alkalmazottat:-) És leginkább római n jogi hivatkozásokkal élt, miszerint egy szabad római polgár megdughatja a rabszolgálónőt, de ha a felsége tesz hasonlót, akkor bizony heréje vesszék a köcsögnek. Meg ilíenek:-)
@KÁTÉó53éúétr6:

Ők pár naponta benéznek azért, ha nem is sűrűn.
@Husz_János_Puszita: Ne is kérdezd. Utálom, ha virtuális ujjal mutogatnak rám:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: megértelek, ilyen oldalborda mellett, pont ilyen jog és erénytisztelőnek kell lenni ;)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Mint a rosszlányok, elmentem kujtorogni egy kicsit. Meg bujálkodtam a Mandíneren Blogger Gézával. Nagyon szenvedélyes együttlét volt.
"Még egy bátor utálójuk sincsen, aki lepisálná a sírlyukat."
Már ha meghalnék? Pedig benned bíztam elejétől fogva.
@Penivaldes: Köszi Penni! Aranyos vagy, mint mindíg.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Azt hittem legalább az egyiken megörökítetted a bögrét.:)
@Mariann19: :-) Nászágyasan nászni a Geyzával, orgazmust színlelni egy kis általa képviselt szellemi magasabbrendőség érzetéért... igazi kihívás. Nem vénnek való vidék(i):-) Bujálkodni értelmi fogyatékosokkal. Abúzus:-)
@Husz_János_Puszita: Az bezony infernálisan személyes dolog. De ha figyelsz, akkor az egyiken megtalálod a reklamálót:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Elképzeltem, ahogy otthon veszekedtek, a római joggal alátámasztva.:)
@Husz_János_Puszita:
Szia!
Nem volt üldözéses verseny, most már leszek.
@Husz_János_Puszita: Ki kell ábrándiccsalak. Itt és hol nincs veszekvés. Emeltebb hang se nem. Legfeljebb beszélgetés elvi éllel:-)
elgondolkodtató:
/ezt is többször csócsálgattuk már/

Magyarország azok közé az országok közé tartozik, amelyek az átlagéletkor növekedésére hivatkozva a nyugdíjkorhatár emelése mellett döntöttek, csakhogy - mint a brit példa mutatja - ez már a középosztálybeliek egy részére is súlyos szociális csapást mérhet.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/robbanassal_fenyeget_a_nyugdijrendszer_reformja.571232.html
@Mariann19: Azért nem volt szép dolog, hogy be kellett kurjantanom az ÁRULÓT! a másikban:-)

Vígaszul:

A legvidámabb, leggusztustalanabb római szökőkút Rómában: A pohos hasú Orbánreinkarnáció tógában, szarvakkal: Mózes:-)
lh4.googleusercontent.com/-hE08PzWRJX4/UnCS6-aQB0I/AAAAAAAAw3k/Vb0BfaSsB0k/s512/_DSC7836.JPG

Tagának, a puncigammernek:

lh3.googleusercontent.com/-ImzC0chJuGY/UnCS_BySjoI/AAAAAAAAw4U/tHAVCq1w3fw/s720/_DSC7851.JPG

Az édesszájúaknak, fagylaltpult:
lh3.googleusercontent.com/-ImzC0chJuGY/UnCS_BySjoI/AAAAAAAAw4U/tHAVCq1w3fw/s720/_DSC7851.JPG

Oázis a betonsivatagban a zöldeknek:
lh3.googleusercontent.com/-ImzC0chJuGY/UnCS_BySjoI/AAAAAAAAw4U/tHAVCq1w3fw/s720/_DSC7851.JPG
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Hiába írtad, hogy "Ez az utolsó, te Utolsó!" és "Ajakbiggyesztve" akkor is megköszönöm a mai ajándékot.
Gyönyörű egytől-egyig!"
Ehhez kapcsolódóan idézlek a minapi hsz-ből, mely nekem szólt.
"Ha akar még képeket látni, dugja ide rettenetes ámbrázattyát."
Elkezdtem vívódni, és győzött a képek utáni szenvedélyes vágy.
@Mariann19: ne dicsérd annyira, elszáll a rózsaszín ködbe, pengekardot ki úgy célosan géjzásan :D
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Mózes Orbánhoz képest megérne egy pár ajtócsapkodást.
Tagának, Mr, Rezignáltnak és az zöldeknek ugyanazt ajánlod. Miért?
@Mariann19:

Remélem. Hiánypótló a türelmed, amivel magyarázni tudod a dolgokat.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ne dicsérd annyira..."
Tudod, hogy ebben az iskolában Vérmókus a padtársam, sokáig egyedül ült.
Kárenyhítés jegyében járok el, mert ez különben is olyan nemzeti gesztus.
Mindenkit kárpótolunk, ehhez igazodom az élet minden területén.
/Remélem Orbán olvassa./
@Mariann19: Nem tudnál annyit kedvemre tenni, hogy kárpótold eddigeléi sanyarú balsorsomat:-) De azért próbálkozz:-))
@Mariann19: Ahhoz képest, hogy az első 150 beszólásomig megpróbáltál bealázni és úúútáltál, mint a meleg disznószat, egészen jól haladunk:-) Lehet, hogy még lesz közör bérmálkodásunk, és hanukagyutósunk is? :-)
@Husz_János_Puszita:
"Hiánypótló a türelmed."
Valamelyik nap is hasonló véleményt kaptam egy hsz-emre, amelyben Parragh szerepvállalását analizáltam.
A kommentelő azt írta, hogy hihetetlen vagyok, hogy milyen elegánsan szóltam róla, ő mindössze szive szerint elküldené a kurva anyjába.
Kommentelő társamnak nem írtam vissza, hogy én is, csak félek, hogy jön értem a TEK, és most már rohadt hidegek jönnek.
Ma ismét járt nálunk a NAV...Ha nem tudnám, hogy összeesküvések nincsenek, akkor összefüggést sejtenék a kéthetenkénti ellenőrzések és a posztolások között.
@Mariann19:

Azt is lehet, csak kevésbé informatív.:)
A te előadásodban sokkal érdekesebb.
@Mariann19: máskor ne szökjél meg a Blogger Gézával
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rohadék. Jó, hogy reggel, amikor felkeltem, az éjjeli takony még a garatmandulámon volt, rákávéztam, majd kinyitottam szellőzni az ablakot és rágyujtottam, már hánytam. Némethné képével sokkal kevésbé macerás a dolog. Ránézel... akut esetben Rezsidémon Szilárddal coupléban.... és annyi.
@Fabius: Hehhe:-))) És akkor a Lázárbunkó által kisajátítandani vágyott EU forráskódos tuladdonnal rendelkező pónifasznyi WELT 2000 kft. egységfrontos lerohanásáról, mi a véleményed?
444.hu/2013/12/05/megszallta-a-nav-a-ceget-amit-lazar-meg-akar-venni/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Megpróbáltál bealázni...."
Ki kezdte? Én csak olvasgattalak benneteket, és egyszercsak azt látom, hogy "mint az együgyű Mariann."
Én csak kértelek, hogy támaszd alá érvekkel, és hála Szívnek és jóságos természetemnek, elkezdtünk jó irányba szárnyalni.
Önelégülten megállapítom, hogy progresszív karakterek találkoztak.
és akkor vers

Ma tán a béke ünnepelne,
A Messiásnak volna napja,
Ma mennyé kén' a földnek válni,
Hogy megváltóját béfogadja.
Ma ugy kén', hogy egymást öleljék
Szivükre mind az emberek -
De nincs itt hála, nincs itt béke:
Beteg a világ, nagy beteg...

Kihült a szív, elszállt a lélek,
A vágy, a láng csupán a testé;
Heródes minden földi nagyság,
S minden igazság a kereszté...
Elvesztette magát az ember,
Mert lencsén nézi az eget,
Megátkozza világra jöttét -
Beteg a világ, nagy beteg...

Ember ember ellen csatázik,
Mi egyesítsen, nincsen eszme,
Rommá dőlt a Messiás háza,
Tanítása, erkölcse veszve...
Oh, de hogy állattá süllyedjen,
Kinek lelke volt, nem lehet!...
Hatalmas Ég, új Messiást küldj:
Beteg a világ, nagy beteg!...

írta Ady Endre
@Mariann19: De megmaradt az egyszerű jelző. Mostmár bátran kikiáltom: Mariann EGYÜGYŰ:-) vag több:-)
@Mariann19: Olvastam a Parraghost. Valóban elegáns volt, bár, ha van sajtóreferense, akkor sem fog megsértődni, mert úgyse értené. Neki bőven elég az évi 5 milliárd kézzelfogható cash, amit az általa képviselni vélt, lassan tönkremenő vállalkozásoktól évente zsarol ki, NAV-os segítséggel. A többit, magas ívben leszarja.
@Husz_János_Puszita:
Amikor Parraghról hallok, elkezdek intenzívvé válni, egészen a tébolyodás határáig.
Ma is hallottam, beszámolt az ország gazdasági helyzetéről.
Arra gondoltam, hogy Varga Mihály biztosan szabin van, és ő boldogan fellép újra szereptévesztő mivoltában.
@Husz_János_Puszita:

Végül is az elmúlt egy hónapban csak ők nem voltak.

De azért csak "fura" - lenne - ennyi véletlen. Nézd mit mond a navos néni ebben a videóban az Alt Cash ügyfelekről:

mandiner.hu/cikk/20131122_botrany_az_uj_penztargepek_korul

Aztán a legutóbbi pénztárgép poszt után is két nappal értek ki, meg most is.
@Penivaldes:
"Máskor ne szökjél meg Blogger Gézával."
Egy közgazdász kommentelővel otthagytuk.
Csak nehogy Korda "visszatérek én, hiába űzöl el" slágerszövege megihlesse, és megtalál.
@Fabius: Ne aggódj! 20 év múlva megalapíthatod a NAV Üldözöt(és)TEK Baráti Szociális Othhonos Társaságát:-) Ammár mjdnem olyan lesz, mint a PArtizán Szövetség. 10 millió tagja volt fénykorában:-)))
@Mariann19: Megfog. Főleg a kéjes éjszakai emlékek hiányától felhorgadva:-) Mikoris együtt elemztétek a BeBUX indexet és a NERGDP szárnyalását:-)))
@Fabius: Mer veres posztó vagy a szemükben. Csak símán, rádgerjedtek:-)
@Husz_János_Puszita: hihi! Hogy fog röhögni FAB, amikor az ablakon kinézve látja, hogy a szomszédját, a FIDESZE OGY képviselőt, a hóba fektetik a keményfiúk:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nana! Neked nem haverod Géza? Mert ő egyszer
"butuska Mariann"-nak titulált.
Nagyon analóg a minősítés...
Egyszer egy troll Hófehérkének nevezett. Na, az szép volt. Mindíg ezzel zártam a hozzá intézett kommentjeimet.
Azért ebben a helyzetben nem lenne rossz státusz Parragh sajtóreferensének lenni.
Bár már az sem lenne igéretes pálya, mert az LMP indítványozza a kamarai tagsági díjak megszüntetését.
@Mariann19: inkább nevezzenek Hófehérkének mint héttrörpének
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: @Mariann19:

Tavaly hozzá közel ültünk egy étteremben. Azt az ordenáré cirkuszt, ordított, hadonászott, fenyegetőzött hogy rájuk küldi a hatóságokat. Ő, akinek hivatalból védenie kellene a vállalkozó érdekeit. Azért fizetik. Nyomogatta a pincér orra alá a névjegykártyáját, tudják meg kicsoda Őfőméltósága. Tiszta rosszul lett, mert a pincér nem tudta, mi a fene az a kamara.:)

A vendégek szörnyülködve nézték, ki ez az arrogáns hatalmaskodó paraszt?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Megfog."
Számítok rá, és már felkészülök a harmadikos számtan anyagból, és elkezdem tanítgatni.
Úgy számolom, hogy 2025-ben kerül sor a % számítás alapjainak ismertetésére.
@Mariann19: A butuska és az együgyű között Parraghnyi különbség van azért. Lécci ne sérteggess! :-) Hófehérke:-) Én tejben, vajákban feresztenélek, csak szólj, mint a Gonosz Mostoha a mézeskalácsházból:-)
@Mariann19: A fajdkakas dürrög, emmeg parrag(h), de jónőt életében nem látott. De semmi baj, Szilárd midig kéznél van és eléggé odaadó:-)
@Penivaldes:
A Hófehérkésnél is vettem a lapot, akkoriban trollkodott itt, amikor Steffyke.
Nem emlékszel, hogy ki lehetett?
Elég jó stílusa volt, a többiek magas beosztásúnak emlegették a kormánynál.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Én tejben, vajákban feresztelnélek."
A rontást is le tudod venni rólam? Vajákos!
@Husz_János_Puszita: Időközben kinyomoztam, hogy Fab szomszédja Régész Mártiriusz, a háromgyerekes, hangyafasznyik szemkilövött pizzahuszár.:-)
@Fabius:

Én őszintén becsüllek téged Faius azért, hogy vállalkozóként még nem pucoltál el innen máshová. Erősek az idegeid. Kizárt, hogy valaha Magyarországon vállalkozzak.
@Husz_János_Puszita:
A Parragh éttermi eset mintegy igazolása annak, hogy a magas cafrang nem jár kéz a kézben a viselkedéskultúrával.
Ilyen szitut diszkréten kell kezelni, ha már elégtelen volt a kiszolgálás, bár szerintem ő ott szerepelni akart.
Remélem, elnézően mosolyogtatok.
@Mariann19:

Ezek döntenek életről és halálról ma az országban Mariann. Az új urak. Ne várjon kegyelmet senki.
@Mariann19: Rontást? Rólad? Aki maga a megtestesült javulás? :-) Na ne má:-) Ismerkedni akarsz? :-))
Erről ki tud valami konkrétat?
Elakarják fedni az INA ügyet, vagy a Hernádi van útban?

gyalásról távozó Hernádi Zsolt arra a kérdésünkre, milyen érzésekkel ült le a vádlottak padjára, csak annyit mondott: „Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és kiderüljön végre az igazság.” A tárgyaláson végig rendkívül higgadtnak tűnő Mol-vezér egyébként csupán egyetlen pillanatra bizonytalanodott el. Akkor, amikor a tanácsvezető bíró megkérdezte: „Elnök, úr van önnek munkaköri leírása?”

– Na most megfogott, bíró úr. Én még nem találkoztam vele, de elképzelhető, hogy van. Az én pozíciómban ritkán dolgozik az ember munkaköri leírás alapján. Ettől függetlenül megnyugtathatok mindenkit, pontosan tudom, hogy mi a feladatom.

nol.hu/belfold/hernadi_zsolt_a_vadlottak_padjan?ref=sso
@Mariann19: Én is tiltakoznék a helyében, ha citrommal a számban ezüsttálcán tolnának be a többi vendég elé.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Ilyen elvekkel és gerinccel egy rémálom lehet itthon vállalkozni.:)
@Husz_János_Puszita: Émmár 2009-ben megmontam. Ha ezek győznek, jön az alsó széle közepe agyipanelprolik és erdélyből szalajtott csicskáik rémuralma... sose legyek máskor ilyen Cassandra.
@Husz_János_Puszita: Miértis? Lehet ólommellényben is úszni. Csak kibaszott fárasztó.
@Husz_János_Puszita: Kőmmégkép? Még nem zárt be MókaMiki mókatárja. Persze, ha a közönség ellenérzését felejti ki, akkor meg! Denem:-)
"Van egy forráskód, ami nagyon kellene a kormánynak.
Az EU-s pénzeket kezelő szoftverhez tartozik.
A kód a szoftvert író Welt 2000 Kft-nél van, és a tulajdonosok ragaszkodnak hozzá.
Lázár János ezért három héten belül állami tulajdonban akarja látni a Welt 2000-t.
Kedden adónyomozók szállták meg a Welt 2000 irodáját, és a tulajdonosok lakásait.
Az adóvizsgálatnak az NFÜ szerint nincs köze a felvásárlási szándékhoz."

444.hu/2013/12/05/megszallta-a-nav-a-ceget-amit-lazar-meg-akar-venni/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Azért mondom, erő kell hozzá.
Jöjjenek a képek! Kicsit el kell ugranom, visszajövök megnézem őket.
Szar ügy. A kabátot, szarosgatyát, esztergát, lakást, irodát könnyű elvenni. Ami az ember fejében van, macerásabb. Kivágni, rezsidémonnak, Tekkel, Nav-val riogatni, ijesztgetni, nemigen használ.
Ha meg ráküldik a Közgépes dózert... az immortalissal a vágyot dolog is a pecsába száll...
Itt lehetne megfogni a kisgombócot, mert ez csak a döngőlufi rugdosásához ért.A kész, működö dolgok irányításához csak annyira, ameddig az a saját tehetetlenége okán még működik. De elemet cserélni már képtelen. És kerek szemekkel bámul a szarrá tört játékkockára: De miért is működött ez a szar a másiknál?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Az adóvizsgálatnak az NFÜ szerint nincs köze a felvásárlási szándékhoz."" Az anyátok picsájának is csak annyi köze volt hozzátok, hogy legnagyobb bánatunkra Benneteket a világra szart.

Bocsánat! És Sorry. Ma már másodszor borult el az agyam.
@Husz_János_Puszita: "Ezek döntenek életről és halálról az országban."
Egyszer Vérmókus írta, hogy a Varánuszon kommentelők 90%-a szellemi magasságokban van az ország irányítókhoz viszonyítva.
Azóta is sokszor eszembe jut, hogy amennyiben olvasnák a kommentelőket, gátlásosnak kéne lenniük a tiszta, világos gondolkodásuk láttán.
Ám nem lesznek, mert mindent felülír náluk a pökhendiség, a lekezelés, mely a túlhatalmuk miatti magatartás.
Buszon utazok. Csak első ajtón lehet felszállni. Kifogástalan elektronikus jegyrendszer, olcsó is. Hát a sok parasztja nem mind megáll az elején! Itt van mo!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Ismerkedni akarsz?"
Igen, mert lelki közelségbe kerültem hozzád, mikor vizionáltam az általad festett képet Parraghról, amint citrommal a szájában tolják őt a vendégek elé.
Elnézve őt, kiadós adag lenne egy lakodalmi vacsorán.
jó estét!

nem tudom ki járt így, de engem ezzel ijesztgettek ma:

www.youtube.com/watch?v=iDcMWc_1wqI&feature=related

tehát mindenkinek jó és szebb mikulást kívánok, tele puttonnyal...
@Husz_János_Puszita: a nejfejtésre gondolám, de már letudva a megfejtés, csöppnyi gondom volt a rákérdezésben nekem, mert mind a kettő háttatyós volt, így eme magos feladatot rád testáltam, és eztet jól meg is oldád ;)
@Fabius: mostanságos eset ismerőssel, NAV onlájn kassza ellenőrzés -nem alkess- de mondák okos kasszások, hogy nincs baj, mert ha igazolás, vagy szerződés, vagy nav kód van, bár mi, akkor nem kekec a nav. Na ebben az adott esetben a VAGY nem játszott, mindenről eredeti kellett azonnal, szerződésekkel, pecsétekkel, igazolásokkal, fejvesztéssel. Ennyit a rugalmasságról és a véletlenekről, és ennyit az egyedi mérlegelésről, amit emlegetett az a navos beszélő száj.
@Mariann19: Megnyugtatlak. Olvastatnak, mert az olvasás különben megeröltető. És nyugodtak. Az itt kommentelők száma, elhanyagolható kisebbség az ország létszámához képest. Nyugodtan alszanak,hisz, a kutyaugatás nem hallatszik az égig. Ezek, a választásokig szarcsimbók üzemmódban voltak a gatya redőiben, viszont a "népakarat" (és most talán ne gucsmoljuk alulművelt, félanalfabéta, megvezethető sorozatfüggő, és/vagy a már semmitsemváró, túlélni vágyó, de azért semmit sem tevő készpicsa-meleg málé honfitársainkat, valamint a kilátást nem látó, változást akaró intelligensebb, de téveszméket médiumként követő radikális félfasiszta, a problémákat rasszista-nacionalista alapon megoldani véló "faj"testvéreinket, őket emelte pajzsra, kicsit agyonmanipulálva) döntött így. És ők, megragadták a péniszt, lóparipát, fegyvert, és élnek vele, mert tudják, ez történelmi pillanat, soha semvolt, soselesz, így az utolsó cseppig ki akarják élvezni a nekünk felfoghatatlanul hoszzú, számukra történekkmi távlatú tombolhatnékuk eredményét. Az már csak a mi szerencsétlenségünk, hogy ők a Kánaánt a Vitéz Nagybányai Horthy dzsentrivilágával kevert urambátyámos, turulfaszos, csabavitézes, fehérlópéniszes, turulos világban kézelik el, elyhez a retrográd egyhát, befolyásának megtartása, a herelét prolongálása céljából lelkesen tapsikol.
Az a pár idióta, aki átlát ezeken a dolgokon és balfaszságból, kényszerből itt maradt, megnyugtatóan csücsül és duzzog a kamorában, a megecesedett lőrék, felpuffadt tetejű darálthúskonzervek, és penészes barackbefőttek között. Nem számítanak.
Egészen addig, amíg tart a rabolt lóvé, az ideológiai terror, a nagymagyaroszág álom, és az EU támogatás.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: 2009 kezdő, én mint mondám már régtől óta, ezen idő a nagy temetéses elhajtós magasztos beszédtől datálódik, tudod amiről kaméleonmászósoszlodíszestákolmányasztalos mázolimány is vagyon.
@Mariann19: szép kép, nekem tetszik, az eset pont mint képzelek róla, adta magát, és a mélyvalóját.
@Sir Bates dö Hól: A picsát érdekli a mögöttem lévő sok tajtparaszt. A lényeg, émmár fennvagyok a hullámvasuton.
@Husz_János_Puszita: +++
ezt kellene egyszerűen elmagyarázni az embereknek!
megértetni velük, hogy a rezsicsökkentést nem a kormánytól kapják, hanem a szolgáltatóktól.
a kormány csak ott áll a szolgáltatók mögött a pisztollyal.
de ki fogja ezt elmondani nekik(nekünk)?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :-) Arra azért ügyelek, hogy rokkantnak, púposnak, nemkivánatosnak tünnyenek:-) A pixelméret pedig a nagyobbmérvű okosodást akadályozza:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elfeledtem kihangsúlyozni az ismételtent. Nekem már a Horthy újraföldelése és a koronaúsztatás is több volt a sokknál.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hol volt az már Ivánék kiűzetése után. Jahh, teve nem játszik, nincs csere, nehogy megszemezze valami búrnuszos ;)
@punkfrog: már áprilisba erről cikkeztek újságok, szaklapok...

az ellenzék helyében csak ilyen plakátokat csinálnék és mondanám, mondanám!

offforever.blog.hu/2013/04/11/ollozok_ez_gaz_mibol_is_all_a_gazar
Na, akkor újjra lazuljunk kicsinyég.
Még mindig Róma, az örök város, honor berlusconinak, az ungabunga bajnoknak, a jövő sforza Ungaria EU képviselőjének:

Zangyalvár máshonnan:
lh6.googleusercontent.com/-lNEcJkTjdlY/Unx3G_beAqI/AAAAAAAAxu0/W0qosAl9CHM/s720/_DSC8079.JPG

A szemetes bevásárol a Trastverén
lh3.googleusercontent.com/-XZcG7IbwYUY/UnNJH0dQgvI/AAAAAAAAxRw/21kgxG8hCKU/s720/_DSC7954.JPG

Szent Ferenc keresi a madarait:
lh3.googleusercontent.com/-XZcG7IbwYUY/UnNJH0dQgvI/AAAAAAAAxRw/21kgxG8hCKU/s720/_DSC7954.JPG

Raffaello stanzái a Vatikánban, az Athéni iskola:
lh5.googleusercontent.com/-mg8zLX37kn8/UnV1GGNzdNI/AAAAAAAAxio/SCij-qq1AQg/s720/_DSC8032.JPG
@Mariann19: szia!:)))

örömmel látom felbukkanásod!
én csak ritkán vagyok de amikor lehet olvasom a csapatot...
Ollóztam, from guma. (Köszönet érte)

"A magas végfelhasználói árak miatt felelőssé tett egyetemes szolgáltatók árrése mindössze 4,5 százaléka a fizetendő összegnek. Magyarán, az állam minden egyes köbméter lakosságnak értékesített földgázból legkevesebb hatszor akkora bevételhez jut, mint a luxusprofit termelésével megvádolt egyetemes szolgáltatók.

Read more: http://offforever.blog.hu/2013/04/11/ollozok_ez_gaz_mibol_is_all_a_gazar#ixzz2miWFsmXP"
@guma:
Szia Guma!
A feltett télapós puttony az enyém is remélem.
Tegyél bele virgácsot nekem, mert rossz voltam.
Na, azért él még a virtigli magyar humor. Még ha ügyvédészekhez is köthető, akik, mint tudjuk, általában familiárisan tudjukkik:-))

"Teccenek kinyalni a seggem!

Index
2013. december 6., péntek 13:54 |
Fegyelmi eljárást indít a Budapesti Ügyvédi Kamara egy ügyvéd ellen, aki a tagdíj befizetésekor a banki átutalás megjegyzés rovatába annyit üzent nekik: "teccenek kinyalni a seggem" - értesült az Origo . Dr. Sz. K. üzenetét a nyomaték kedvéért többször is leírta egymás alá.

Az esetről a Budapesti Ügyvédi Kamara számolt be hírlevelében. Eszerint Dr. Sz. K. a seggnyalásra való felszólításhoz nem fűzött semmi magyarázatot, de "az indokolásra az ügyvédnek a fegyelmi eljárásban lesz lehetősége".

A kamarai hírlevél nagyon önkritikusan megjegyzi, hogy nyugodtan lehet őket kritizálni, hiszen "Istennek a teremtés során csak két tökéleteset sikerült alkotnia az indiai bölcsek szerint és ez: a május és a ló. Minden más javítható és javítandó is!". Egy átutalás megjegyzések rovatában való trágár üzengetés azonban nem méltó egy ügyvédhez.

Az eset annál is meglepőbb, mivel az ügyvéd egyenlege túlfizetést mutat, és a hírlevél szerint "lojális és kötelezettségét megfelelően teljesítő ügyvédről van szó". Azaz rendesen fizeti az évente 120 ezer forintos kamarai tagdíjat, és ha van ügyvédjelöltje, nem felejti el befizetni utána a fejenként 36 ezer forintot.

Az örkényi fordulatokban bővelkedő történet egyik legszebb csavara, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara Dr. Sz. K. dicséretéhez hozzá is fűzte: "ez [a pontos díjfizetés] önmagában részünkről akár érv is lehetne a nem túl szerencsésen megfogalmazott kérés teljesítése mellett..." - azaz: Dr. Sz. K. olyan jól fizet, igazán megérdemelné, hogy kinyalják a seggét.

Az ügyben az Origo újságírója kereste az érintetteket, de egyelőre senki nem nyilatkozott. És bár mi nagy barátjai vagyunk a tényeknek, most mégis azt kell mondanunk: Ez a történet úgy szép, ahogy van.

[1]: http://www.origo.hu/itthon/20131206-seggnyalast-kert-a-kamaratol-egy-budapesti-ugyved.html"
RIP, nelson mandela....
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: én akartam felmenni... azt továbbmenni a busz hátuljába... de nem éttette senki... onnantól kezdve csak a két hátsó ajtó működött... mondtam a sofőrnek, ki ne nyissa az elsőt:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: haver, te akkora fasz vagy, hogy átkeresztelem a kutyunkat nyúlra:)) te mindenkit felül múlsz. csodálom a feleséged:)))
-no comment-

A kormány nem siet elbúcsúztatni Mandelát

A baloldali pártelnökök még éjjel reagáltak a hírre. A jobboldalon Kocsis Máté mentett, de a többieket más foglalkoztatja.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F12%2F06%2Fa-magyar-baloldal-meg-ejjel-elbucsuztatta-mandelat%2F
ennyi:

Megugrott az angol és az osztrák egyetemeken tanuló magyarok száma az utóbbi években, a fővárosi és a nyugat-magyarországi gimnáziumok pedig arról számoltak be, hogy az elvándorlási trend idén is erősödni fog. Szülője és diákja válogatja, hogy ki miért megy el Magyarországról: van, aki elégedetlen a hazai egyetemek színvonalával, van, aki a közállapotokra panaszkodik, van, aki azért megy külföldre, mert a felsőoktatás átszabása miatt kiszorul a magyar intézményekből. Az agyelszívás és az elvándorlás tinédzserkorban kezdődik.

hvg.hu/itthon/20131206_El_lehet_menni_gimanistak_kulfoldi_egyete
@taga20: áááá semmi eksztra, csak kicsit unatkozom, oszt írkálok ide mindenféle hülyeségeket. Itt legalább meghallgatnak:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nagy ember van/volt. szeretném, ha nekünk is lenne egy mandelánk.
@taga20: Engem? Ne röhögtess:-) Állom a vártán, minta czövek:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Esszének is beillő elemzésedre, amely az állampolgárok szellemi színvonalától függő sorsfordító készségéről szól - lehet, hogy meglep az analógia - a kijevi események szemlélésében érdekes következtetések vonhatóak le. Legalábbis számomra.
Mint tudjuk, Ukrajna satuba került gazdasági értelemben, egyrészt az IMF-hez kötődően, másrészt Putyinhoz láncolva az egyharmadáras gázügyletben.
El tudod képzelni, hogy az ukránok lázongása e tények pontos következményeinek felmérése miatt megy végbe?
Szerintem nem a jelenlegi helyzetértékelésük az indító ok, hanem a felgyülemlett ellenállás az ország irányításával szemben.
Láthatóan sorsfordító törekvéseik vannak, emellett van bátorságuk szembe menni kitartóan a kormánnyal.
Pedig nem hinném, hogy azok a tízezrek, akik harcolnak, tisztában vannak a jelenlegi válaszút okaival.
Mégis képesek kiállni, szemben velünk.
@taga20:

Neked csak mandula jutott:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nekem meg úgy tűntél, miko mariann bejelentkezett, mint a kutyu. haza jövök, össze-visszaszaladgál, nyalja a kezem, majd kibújik a bőréből:))) de szeretem ezt a kis bolhást:)
@tristen2005: te, kis te! én itt egy nagy formátumú emberről emlékezem, te meg hülyülsz. hülye vagy?:)))
@taga20: legalább van valaki aki rajong irántad, ha már az asszony kirakott a teraszra:)
de Marcellusca eltűnt. Mariann már megkerült.
@Mariann19: Előrebocsátom, hosszú leszek.

Elmondanám, hogy az elmúlt 20 évben kisebb nagyobb megszakításokkal, 4-5 évenként voltam Ukrajnában, illetve Oroszország kicsiny szegmenségen.

Az utazások közötti idő, számomra megadta annak a lehetőségét, hogy nagyjából a kiutazások közötti változások megszokászszintű belefásultságától mentesüljek, azaz minden alkalommal nyitott szemmel, új impresszióként csodálkozhattam rá a változásokra.

Jártam, a szétesett rohadó nagyorosz medve bomló teste után, amikor kitört a kapitalizmus szele és mindenki vállakozni akart és gyorsan gazdagodni, de a boltok még a nagy orosz álom álmait kergették, mondhatnám, szarért-hugyért vettem bundát páromnak az élelmiszer boltban a dobozos halkonzervek között, bagóért vettem cigarettát, lepkefingnyi összegért laktam a város legjobb szállodájában, mikoris a gyizsurnaja még ott ült sasszemekkel a folyosó végén, láttam a feltörekvő újgazdagokat ugyanannak a szállodának az éttermében, ahogyan a lábhoz támasztott nejlonzacskóból vedelték a bevitt vodkát üvegszámra, fizettem némi nevetséges aprópénzt, a szálloda parkolójában lévő "kocsimegörzőknek", hogy másnap reggel ne kelljen ugyancsak tőlük 10-szeres áron visszavásárolnom az autórádiómat, ettem abban a kapualji 10 személyes étteremben, ahol a "visegrádi négyek" is faltak és bíztak a szebb jövőben, láttam a nyomort a piacon, az országút mellett, gomba-mézáruló mámik decemberi fagyoskodását, a befőttesgumival összetekert papirpénzkötegek csereberéjét 1 kiló kenyérért és vodkáért, a pártállamból kiszakadt KGB ügynökök új megváltóként történő megjelenését, láttam a havi 50 rubelből megélni próbáló nyugdíjasokat...

és aztán legközelebb: szintén ugyanott, a fejlődést, a városi kisbuszokat a traktorokkal a város 3 sávos belső autópályáján, a lebontott "CSAJ" közúti ellenőrző pontokat, ugyanakkor az üzemképtelen kézitraffipax-szal pénzcsinálni próbáló rendőröket, akik az árokba bedobott 1 üveg vodka után vetődtek posztjuk és ember méltóságát ( na meg a büntetést) feledve, laktam a "káderdombi" villában, ahol a pincéből alagút vezetett a külvárosi sikátorokba, a megújult múzeumokat és kiállításokat, és továbbra is a nyomort, és a kiszolgáltatottakat, megéltem, hogy 50 dollárért 2 kurvát kínálgattak a szálloda recepcióján egész éjszakára katalógusból... istenem, pedig szép lányok voltek, de mégsenem...

tovább nincs kedvem írni, pedig volna mit.

Szóval, Ukrajna tökéletesen más, mint nálunk, itt akkora nyomor sose volt, mint ott ezelőtt 20 éve, és megértem, hogy "oda" tartozni már nem akarnak, "ide" tartozni még nem tudnak. Hasonló helyzetben, azt hiszem, én is kinn lennék az utcán, hóban, fagyban..

na elég is volt... nem folytatom
@Penivaldes: te húgi, oboából átmentél?:))
@taga20: Hát, nem is taga-dom. Szórakoztatóbb, mint Te vagy:-)
@taga20: nem oboa, hanem furulya, igen 4-est kaptam belőle, és soha többé:)
@Mariann19: ... és ami a legmegrázóbb volt: 10 emeltes paneltömb kellős közepén, egy benzinkútnál kecskelábú széken békésen tolsztojt olvasgató öregembert a délutáni napfényben, mellette a füvet lelkesen legelésző karóvkákkal...
@Penivaldes: Ha Neked csak egy hőstenor oboa jutott, nem is csodálom:-)
"Illetve nem igaz, hogy semmit nem tesznek, mert de, tesznek"

basztatják a kisnyugdíjast.
@Penivaldes: ha korrepetáltalak vona, ako csilivili ötös lettél vona:) egyébként drakula.
Sir Bates még mindig a vándorcigányokkal él?
@taga20: á nem hiszem, nekem nincs zenei érzékem
@épészmérnök: köszönöm a mélt, nem feledtem. a hétvégén kérdezek, me hétköznap kiszívja az erőm a meló(meg lusta is vagyok):)))
@Penivaldes: hát nyelvérzéked csak van? az elég:))
@Fabius:
Azonkívül, hogy köszöntek, mi történt? Megállapítottak valamit?
Minden rendben volt?

(Csak most olvastam, ezért most kérdezem.)
@taga20:

Nagy haverod neked ez a Vona!
@tristen2005: bontsd ki, me má most nem vágom.
@dr. jenőke (jenőke):

Még nem tudják, majd a központban megmondják nekik!
@Penivaldes: ö a te furulyád? vagy mi?:)
@taga20:

korrepetáltalak vona, ako csilivili ötös lettél vona:) egyébkén
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A témához még annyit tennék hozzá, hogy ahogyan tapasztaltad, az a nép a pokol bugyrait megjárva élt és él.
Lehet-e csodálkozni azon, hogy amikor lehetővé vált számukra a kinti világ megismerése, ne gondolnák azt, hogy annak a más világnak ők is részesei szeretnének lenni?
Nekünk az eu-s belépés nem a magasabb civilizációt jelentette akkoron, hiszen arra vágytunk évekig a kerítésen lógva és bekukucskálva az addig elérhetetlent szemlélve?
Még egy nyomós ok. Egy nép sem akar a világon úgy élni, hogy lenézett, elnéző mosollyal fogadott ország legyen az övé.
@Mariann19: Pedig mi, hála az uralkodó osztálynak és kurzusnak, öles léptekkel haladunk errefelé.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Már odaértünk.

Sajnálkozó mosoly. Vagy: mi folyik nálatok, bro?
@épészmérnök: Én is így gondolom, de még a tagdás fázisában, az elfogadás előtt... mint a rákos, akinek megmondja az orvosa: hat nap az élet.
@Mariann19: annak a népnek úgy kö viselkedni.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Öles léptekkel haladunk errefelé."
Van igazságod!
A mahorka már szokásba jött, csak a Pravda hiányzik még, amibe sodorni kell.
@taga20:
"Annak a népnek úgy kö viselkedni."
Ám most nem jól viselkednek, és akkor mi lesz?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: KÖSZI a fotókat.
Sajna nekem nem tetszik a szláverótikus stílus.
NA DE a stadilyony láttán felmelegedett a lelkem.
Szép hely lehet ez a brazsílilya!!!
@Mariann19:
Ma horka, vagy tegnap, az mindegy.
Sodródunk
@Mariann19:
Ma horka, vagy tegnap, az mindegy.
Sodródunk
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szerencse, hogy kínunkban ilyen univerzális felhasználású anyagokkal kell élnünk.
Ami kimarad a mahorka sodrásból, jó lesz a budiba, zewa helyett.
@ornagy50: ??? Segíts, nem értelek... Kifejtenéd? Ha tőmondatokban is, de léygszi:-)
@dr. jenőke (jenőke):
"Sodródunk."
Mert kell a fokozott gyorsulás is a kitűzött nemzeti célokhoz.
Nem tudod, hogy jövőre zászlós hajó leszünk.?
Igyekezni kell, legjobb lesz pl. gátfutásban gyakorolni, leküzdve az akadályokat.
@Mariann19:
A nagy Kárpát-medence kis kalózzászlós hajója?
És ha valaki kihúzza a dugót?
Partra vetettek leszünk. igaz a közmondás: ki mint vet, úgy fizet a biztosító.
@Mariann19: Egyelőre ennyi... és ez már a 2007-es állapot. A valamikori Közép-Európa egyik meghatározó lengyel városában, ahol megvolt a polgári jólét és a legnagyobb számú zsidóság. Tehát, nem a pampák vidéke, hanem akkor, európai város.
@dr. jenőke (jenőke): Ne aggódj! Vész esetén Széles jókedvünk lesz. Felkapcsolja az antigravitront, oszt jól beverjük a baksisos-buksinkat az árfolyam plafonyba.
@tristen2005: Azért a Sztálinos-John Lennonos Matrjóska se semmi:-) Vagy az nemvoltmég? :-))
@tristen2005: Peersze, de az új nevem evezősönhősőmön kívül, senkinek sem tünt fel. Rohadékok! :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

A Maghrebi megadja a módját, a többi teljesen mnid1, húzzák vagy vonják!:)
@Fabius:
"Ma ismét járt nálunk a NAV..."

írtál pozitív posztot horváthról? igen? nabazmeg. akkor ne csodálkozz....
@Husz_János_Puszita:
Van szerencsém ismerni egy közeli rokonát (unokaöcsike). Az élete legnagyobb problémája az volt már öt éve is, hogy a vezetékneve nem egyezik a "híres" nagybácsiéval. És hogy az egy nagyon gyakori, milliónyi magyar ember vezetékneve is.
Most láttam a fészen, felvette anyuka - és a nagybácsi - vezetéknevét is, kötőjellel írva, és most akkor már mindenki tudja, hogy kicsoda is, illetve: kinek a kicsodája, micsodája ....

(Amúgy sokban hasonlítanak egymásra - és ezt remélem, nem kell magyaráznom ....)
@tristen2005: :-)
Szóval, ha azt írnám, hogy a Maghrebi Sokadfajú Zsidó Rabbi? Azt se venné észre senki? :-))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"evezősönhősőmön kívül, senkinek sem tünt fel."

Mer' tök ugyanaz.
Ebbe' sincs nyúl... :o)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ha már ilyen körmönfontan rákérdeztél...
Észrevettem, de udvarias vagyok. Nem kérdeztem rá, miért így csökkented a rezsidet.
Van benned spiritusz. Ez látszik.
Szőrnek, csaknézeknek és Rodinak és bellának, csak Coelho, egyébként csak Béla:-)
@dr. jenőke (jenőke): Ha leveszem a nyúlcipőt, egészen kényelmesen tudom a körmöm fonni:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Minden kép egy élmény volt, nekem is az egyik legjobb Sztálin elvtárs a mindenméretű matrjoska babák karéjában, vagy felváltva.
A katona-zenekar 150 cm-es tamburmajorja sem a Nagy Szovjet Hadsereg félelmetes erejét reprezentálja.
Az életképeken tudod mit nem látok az emberek arcán? Derűt.
Mi is így fogunk a parkokban ülni, ilyen savanyú pofával? Nem olyan soká?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Akkor láthatatlan téntával nyomatod, mer' pont zéró mennyiségű füles ugribugrit látok nevedben. :o)

Az a rezsós dolog meg nyilvánvaló.
A Gyurcsányimádatodról szól... :o))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Vérmókus nyúlcipőben?
Hungaricumra törsz?
Maradj inkább mezítlábas Unicum.
Lábasra mindig szükség lehet.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Vérmókus nyúlcipőben?
Hungaricumra törsz?
Maradj inkább mezítlábas Unicum.
Lábasra mindig szükség lehet.
@Csaknézek...: nagy embör vot. de tényleg. kerek élete vot. példakép.
@dr. jenőke (jenőke):
Ne feledd, gyorsnaszádon repülünk kozmikus sebességgel, ott az ellennek sincs ideje dugókat rángatni.
Viktor áll hófehérben /mint a fagylaltosok/ a kormánynál, szúrós, ám sokat mondó szemekkel figyeli a perspektívát, és váratlanul eltűnik habokban.
Milyen kedvező vízió.
@Mariann19: Hát így... levágott ujjú kötöttkesztyű, füles usanka, halinaposztó hótaposó és vígkedély. Elmaradhatatlan atribútumai az európai felemelkedésenek.
@Mariann19: Ez? Sose fog. A Zsóti, meg a Lajos, meg a Tóthottó, már megmondta neki a tutit. Elárulták, hová verték a cölöpöket. Immár, mindenki láthassa: Tud a vízen is járni.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: drága tesvérem, köcsön tudod adni a rezsódat, me a mijénket evitte a rezsi:)
@taga20:

Így van.

27 év sitt után ennyire embernek maradni...
Le a kalappal előtte!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Képzeld, nekem föltűnt, de ne dicsekeggyé mer ha te vagy a végfelhasználó, akkor a húpéjjz dö áfamen nem kérdvény. Penig nem is görög.
Amúgy ne basztass a Szent Pál képekkel, megnésztem valahol máshol(...) is és kurva jók, én többre értékelteam akkoron, mint a vatikányt.

Heteccik ha kevésbé.
@Mariann19: Ebben igazad volt. "őszinte" mosolyt, nemi derűt, csak a felajánlott két kurva arcán láttam, amikor szó esett arról, hogy hátha.Egyébként én sem. Egyszersenem.
@Mariann19:
Bájos idill.
Viktor viszont a valóságban levitál népe felett és már sör sincs, így annak habja sem.
Meglepetés az eltűnés.
@Knósszosz: Pedighát, a Szent Pál... egy máslás. Az 1800-as évek végén totalitáriusa, saját hamvába dült. És újjáépítették. Ergo: kb 150 éves. Igaz az eredeti templom, na nem az, ami leégett, hanem az őstemplony immár megnézhető, (már ami maradt, leginkább az alapok), de az, amitől Te odavagy, az bizony egy rekonstrukció. Az más kérdés, hogy kb 5 éve megtalálták Szent Pál sírját, minő meglepetés, az oltár alatt, tehát, az eredeti oltárt nem basztatták.

Különben is... Te is elvesznél a damaszkuszi-hibiszkuszi úton... és az oláhokat sem illik mostanság verni:-)
@Csaknézek...: faszkodok itt általában, de őt tisztelem.
@taga20: Nyomoronc! Ha volna benned csak egy kicsi spiritusz, lángolnál, de legalábbis égnél, mint Varga Misi, amikor győzelmi jelentéseket tesz az EU-ban, és látja, hogy látványosan kiröhögik:-)
@Csaknézek...:
Szia!
Én is örülök, hogy látlak.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Az engem nem zavar, hogy kópi und pászte.
Baromira tetszett a kerengője, meg amúgy inkább emberi léptékű volt az egész, mint a Pietro.

Mondom én, aki templomba csak komoly kényszerítés hatására... de az építészeti csodák azok nem vallási kathighóriák, azok más lapra és tartoznak.
@Knósszosz:
Szia Knósszosz!
Diplomáciai lépéseid eredményesek voltak.
Virágnyelv.
jelentkezem.
@tristen2005: Pedighát, ezek kései applikák. Az igazán durva 1990 környékén volt, amikor az arab piacokat meghaladó mértékben árulták az ötletszerűen darabolt bort-búzát-ékességet, nyulat-fácánt-birkát és a kitudja mégmit, legyekkel lepdve, hútés nélkül 30 fok melegben, kora délután, hajnal óta...
@Mariann19: Nocsak, fogatlan prókátornak mézesbödönnyalogatás a jutalma? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hétvégenként éjféltájban éggeg, mint a rejsztág. nem győzők másnap bocsánatot kérni:)
Hümm...

"A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatok keretében ellenőrzi, hogy a bankok a 2014. február 1-től érvényes, a fogyasztók számára havi kétszeri – maximum havi 150 ezer forint összegű – ingyenes készpénzfelvételi jogszabályi előírások bevezetése miatt nem emelnek-e egyoldalúan díjaikon, jutalékaikon.
...
Az MNB közleményének közvetlen előzménye, hogy Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában pénteken reggel a bankok díjemelésével kapcsolatban azt mondta: megvédik a pénzügyi rezsicsökkentést"

hvg.hu/gazdasag/20131206_Matolcsyek_orkodnek_az_ingyenes_keszpenzf

Elhangzott a bűvös szó: MEGVÉDIK!
Meneküljön, ki merre lát! :oS
@taga20:
Hájdú D-2?
Marha!

Üzembiztosabb mint egy hatodik érzékes szutyok, az biztos.
Ne szakmázz, egész nap elég a szarokból!
@Mariann19: "A mahorka már szokásba jött, csak a Pravda hiányzik még, amibe sodorni kell."

A szopókás cigi pedig már-már kötelező. De legalábbis ajánlott...
@Knósszosz: Na jó. Megkegyelmezek. A kerengő és a kolostori rész, nem bántódott, azok bizony eredeti 13. századi kiscsodák. Azok a mindenféle dupla román oszlopok, a színes mozaikberakásokkal, a lábazatoknál a bamba oroszlánszobrok, és a kert... nyami. Akarod látni? :-)
@Mariann19:
Kösz és végre, nahát... meg ilyesmi!-:))
@taga20: Ez bizony a Te szellemi szuterén problémád. Szerintem érünk annyit, hogy hétfőn reggel basszál be, mint állat, addigelé normális maradj. Hogy aztán miből élsz meg? Szerinted, kit érdekel? :-))
Nagyjaink hozzánk szólnak, nékünk nyilatkoznak, jobban teljesítő szavakat intéznek felénk. Hangjuktól, szófonásaiktól fülünk az orgia kánaánjában érezheti magát, midőn eme nagy államfik ily bölcsességükről tesznek herzben mérhető tanúbizonyságot nap és nap, sőt, nap mint nap.
Én meg egyszeri csököttagy azon gondolkodám... no nem azon hogyan köszönteném anyám, izé, az anyjukat. Nem, nem. Azon, hogy reformázom, őőő, redirektálom, hm, revidiálom eddigi gránitszilaszilárd meggyőződésem. A mérhetetlenül nagy lófaszt zabáltatnám fel ezeket a szegény éhes krokodilokkal. Én egy érző lény vagyok, és nem adok ilyen ocsmány rohadó moslékot egy másik érző lény szájában, mint ezek. Inkább kibaszott nagy, acélhegyű szőlőkarót injektálni mindnek a valagába a főtéren, úgy hogy a karó vége megmozgassa a fülük botját is.
Remélem az irodalmi stílusom eléggé sakespíri volt, mint a lóheregreenben.
@Knósszosz: hajdú-d2? kollega, én vagyok a mosogatógép itthon:))
@Csaknézek...:
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!! A faszomat, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Kancselgeci nem őrködjön semmimen, és főleg ne védjen meg senkitől.
Vagy csak úgy, hogy ennek eredményeképpen később őt senki se tudja megvédeni a Mindenkitől.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: csedzdmeg az is siker, hogy nem egy francia kóterben vagyok:-)...

Megjegyzem ukrajnánál a legnagyobb érv az oroszellenes nacionalizmus most:-)
@Mariann19: "Az életképeken tudod mit nem látok az emberek arcán? Derűt."

Mariann, két éve jártam Pesten. Tudod, mit nem láttam az emberek arcán? Hármat találhatsz.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ha azt mondom, hogy igazad lehet, meg lepődnél? egyébként neked olyan ujjaid lehetnek, mint egy lajhárnak:) (ennyi faszság bepötyögése, komoly teljesítmény)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Hülyeséget kérdezni az a te privilégiumod, vagy regisztrálni köll hozzá?
Persze, hogy akarom.

Amúgy én harminc évvel ezelőtt láttam, de lassan közel kerülhet megint, a Wizznél ha okosan foglalsz, 8 rongyból elmehecc Rómába + annyiér vissza is. Én nem vagyok finnyás, leszarom a felhurcolható garderobe szekrényt, és másfél órát kibírok trakta-zaba nélkül, meg amúgy is imádok repülni és inkább a wingletet bámulom a 320-as szárnyvégén, mint egy töttyedt franciasalátás szedvicset a lehajtható asztalkán (jó - pija azér jöhet... kicsi), ki nem szarja le?

Majd a Trastevere pótójja az ilyesféle hiányosságokat, arrafelé még mekdonácc is van, aszongyák.
@épészmérnök:
"Tudod, mit nem láttam az emberek arcán?"

A rezsicsökkentést.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Még a két csaj várakozó mosolya sem ingatta meg tradicionális erkölcseidet?
Kemény fiú vagy!
@taga20:

De fasz vagy te, ha lajhár ujjai lennének a nevét nem tudná bepötyögni hajnalig!:)
@épészmérnök:
Szia épészmérnök!
Arra szipkás szopókás cigire gondolsz?
Az jön?
@Knósszosz: Idióta! Tudom, vicceltél. A trasteverében McDonaldsos löttyedt ökörfaszt zabálni? Észnél vagy? Ha akarod, mondok egy két éttermet, nem halsz bele az árba, csak a kajába:-)
Ha meg végképp normálisan akarsz álni 1-2 hónapig, ottan van a római börtön. kérecckedj be, vagy csináltas valami szabálysértést. Garantáltan makarónizabáló csokitortafüggö, ruccolás-Grana Padano hántolat, bresaiola- oliva olaj-fehérbors függővé válsz, és eldobod mosógépes fátylad, még akkor is, ha naponta hallod a Szent Péter harangjait:-)
@épészmérnök:
"Tudod mit nem láttam az emberek arcán?"
Mint Vérmókus képein Lvovban. Derűt.
Nem mindegy, hogy vigyor vagy derű.
@Knósszosz:
Tegnap és ma is jó napom volt nagyon, gondoltam, rá teszek még.
@épészmérnök:
Bocs, de bele kell szólnom.
Ha hazajövök tudod mit nem látok itthon a plázák, meg a Duna korzó és egyéb frekventált helyeken?

Azt, hogy élet lenne.
Siralmas az egész, egy kétezer lakosú osztrák kis faluban nagyobb a jövés-menés a gasthaus(ok) környékén, ilyenkor meg feldíszítve minden, forralt lötty és egyebek... nem is mondom.

A hóttgagyi Deák téri karácsonyi vásár... vicc. Amúgy kár, mert az átkosban volt hangulata a körútnak, a Rákóczi útnak ilyenkor. Sőt, még a külső kerületek központjaiban hangulatos volt a forgatag. Ma lófasz van, ha át karod élni az élményt, ott van Bécs. A Railjet vonatok most jó áron hatezerért + ebben van két napi tömegközlekedés is.

Itt meg a Dunyha pláza, ami marha hangulatos, ha a proszektúráról tévedsz oda.
@Mariann19: egész pontosan az orosz szopókás cigi jutott eszembe, és az ebből képezhető rossz szóvicc.

(A szopókás ciginek legalább a fele üres keménypapír cső, amit vastag kesztyűbe bújtatott kézzel is tartani lehet. Így nem vész kárba dohány.)
@Sir Bates dö Hól: Megjegyzem, kb. 20 éve is utálták az oroszokat, mint a melegszart.... legalábbis itt, a számukra nyugati végeken.
@Mariann19: Nagyon rendes vagy. Meg se fordult a kicsiny fejedben, hogy a napi 2 üveg vodka után, már nemigen vágytam sem merevítőkre, sem lábmelegítőkre? :-)

Szar dolog ám úgy tárgyalni, hogy 15 percenként nazdarovjézni kell a szto gramuval, aztán folytatni az üzleti tárgyalást:-) És ezek bizony, ismerve a szláv szokásokat, bizony 10 órás intervallumokat öleltek fel. Másnap persze kezdeni kellett előlről, mert egyikünk sem emlékezett arra, miben is állapodott meg előző estig:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Véleményem szerint vannak ebben az országban igen számosan olyanok, akiknek agyában a kormányzó fejeket meglátván olyan gondolatok szabadulnak fel, amikhez képest az én itteni szösszeneteim apostoli áldásnak is beillenének.
@Mariann19: Csak halkan, nehogy szexturista vétkébe essek. A szipkás-szopókás válzozatot én is nagyon nedvelem:-)
@Knósszosz: Lehet valami igazad. Tavaly, egy osztrák kisvárosban jött ránk az kávézhatnánk. Valami Neue kreutzensadthof volt a neve. Főtér, piac, sajtárusok, virágkötők, városháza, bécsivirsli, ilyesmi. és két kávéház. Szerinted volt hely bármelyikben leülni megkávézni bármelyikben, reggel fél tízkor?
Helyes válaszét egy gönbhangszóró...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: csak most a szovjetuniót vélik visszahozni janukovics által... és oda meg főleg nem akarnak visszamenni... az ukránok úgy utálják az orosz kisebbséget, mint jobbikos izraelt meg a romákat...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: A lembergi képpiac tényleg nagyon jó, van a városban képzőművészeti főiskola és kifejezetten érdekes és jó képekre bukkanhatsz a sok vadászjelenet és ikon között.

nekik nem sok közük van-volt az oroszokhoz, Lengyelország voltak Molotovig.

Kelet Donyeck, Harkov viszont orosz, ott nem nagyon kedvelik az ukránokat.

Kóser vodka Lvovska cimkével, ritka jó a vodkák között, azzal tárgyalni is lehet.:)
@Mariann19: "Te vagy a padtársam, és leszel is, remélem. "

Értem. Mosmár csak egy a kérdés: papás-mamást játsszunk, vagy doktor bácsis-mémist? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ha undorral is, de csatlakozni vagyok kénytelen azon ízlésficamos kollégák véleményéhez, akik értékelik a fotóidat. Majd ha kiműveled magad, lesznek még jobbak is, ne add fel!

De addig, nekem ezek is kurva jók és köszi!
Loptam onnan őket, ahonnan lehet... meg Rodosziakat és egyebeket is-:)
@Mariann19:
szia...hol kódorogtál míg az ég zengett...de legalábbis hangos suttogások és még hangosabb nyögések vonultak végig a gyíkin és azóta felállt az összes szőre...ilyen ősgyíkot még úccse látott senki...seperc alatt kimunkálja a blogvezérmotívumait majd mellékvágányon élvezkedünk addig amíg nem gyün az új gyikfing és akkor megosztjuk figyelmünket holmi NAV-os parti vakációk meg kis a rogántonyakurvaemég vagymárbuzi? egyébként is be van rogányozva az egész

üdv és nehogy még egyszer emgedély nélkűl csakúgy Bahamákra mennyél nyaralni NAV pénzen és magára hagyni az itteni Virágelvtársakat mert akkor bástyael'tárcs is besokall

pussz ma még csak kávét nyomtam fel de az sem elég

brühüyyy
@Habakuk999: Na ugyi:-) Említettem tán vóót, hogy ez sosenemvolt ukrán, plánenem orosz város. Igazoltál. És bizony baromi nagy szerencséje a városnak, hogy a bolsój-szovjethatalomnak nem volt pénze szétkúrni, majdnem olyan, mint az 1910-es években volt, csak kicsit lepusztultabb... imádom.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Hát, errűl beszéltem, kávé. A tagát meg diszkvalifikálom, mer lelűtte amit mondani akartam.
A mocsok!-:)
@épészmérnök: Originális tipusneve: KAZBEK. ÉS gyönyörűen lehetett hajtogatni az üres szopókát. Négyzetre, parabolára, tétre, helyre, befutóra. 1/3-ad dohány, 2/3-ad hüvelyke:-)
@Mariann19:
Helyes!
Akkor, remélhetőleg holnap is és továbbra is, ugyi?
@rodeo36:
Segíccség!!
Volt egy szerző (olasz tán - szerintem), akinek egyetlen operája volt és a linket eltökítettem sajna, de a zene itt cirkulál a fülembe mint a töltött káposzta a nagymutter vájdlingjába, szóval tucc segíteni??
Léci!!
@Knósszosz: émeg azt hittem, hogy a gipszfaktoron nőttél fö:)))
@épészmérnök:
Tudom most már milyen az a szopókás cigi!
A keménypapír szopóka meg hosszabb volt, mint a dohányos rész.
Figyeld meg, itt is bevezeti a kormány az egészségünket féltő, óvó okokból /olyan megható/, és még felemeli az árrést 10%-kal a finn import papír okán.
Én már mindent előre ki tudok találni. A rutin.
@Orica Középföldi:
Nincs mit tenni, megint le kell feküdni és aludni, aludni sokat. Szép álmokat.

Kányádi Sándor: Február

Reggel
az ember
ki se lát,
annyi, de annyi
jégvirág
nyílott az éjjel
az ablakon.
És szánkáz a szél
az utakon.

Délfelé
Ereszt
az eresz:
csöpp-csöpp-csurr!
Izzad a hó és
kásásul.
Fázik a hóember,
didereg.
Kacagnak rajta
a verebek.

Estefelé
Bújnak a cserepek
alá a verebek:
csip-csirip.
Hideg van, hideg
a mindenit!
Az ablak üvege
citeráz, szaporáz.
Az ajtón ijedt kis
szelecske kotorász.
Brummog az erdő is,
dörmögő hanglemez.
Morog a medve.
Ébredez.

Szép almokat az aludni szándékozóknak, langyos tejet és szilvalekvárt a most ébredezőknek.
Bloggíró Na bazd meg! Kellett neked ennyit törnöd a nagyorrú fejed, hogy mit hazudjál, amikor ennyi barom piszkít ide ökörségeket. Látod ennyit ér a véres erölködéssel összehordott acsarkodásod. Inkább verd ki
@Bakter: Paprikás krumpli nem robban :-(
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nekem vannak onnan képeim, kicsit Chagall-ra emlékeztetők, hegedülő lány és fiú, baromi jók - számomra - .

Egy fiatal festőtől vettem őket szerintem potom pénzért.

Azóta is készülök visszamenni.:)

Azt se felejtsük el, hogy tán a legészakibb monarchiabeli város volt Lemberg, talán még maga Svejk is járt arra, nem csupán Pankrácon.

A falvak szegények, ha nem is nagyon lehet egy kalap alá venni őket egy szibériai falu kilátástalan nyomorúságával, azért van hasonlóság.

Autózol száz km-t nyugatra, átlépsz a határon, betoppansz Lublinba, és tátva marad a szád.

A húsz éve még tök hasonló valamikor ragyogó két toprongyos város mára ég és föld.

Érdekes dolog a határvonal.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: @Knósszosz: Hát persze!
A papás-mamás az olyan öreges.
Valami mást találjál ki!
@Sir Bates dö Hól: Azért, tudod, van annak valami elmebája, hogy egy kivénhedt, szétvrtagyú exbokszoló akarja ottan megváltani a világot. Mintha Nálunk a Vujicsicska Trutymó tenné ugyanezt, piros bézbólsapkában...
ha valaki válaszol ennek a pinának(lindaliba) azt hajnalig kísértem:))
@Mariann19: Nehogymá tippeket aggy nekik. :-(
@Mariann19: Jó van, ha neked nem számít, csak hamarabb akarnál szadullani, lehet Szídi Gonzalesz Arriva-Arriva is, vagy a Kengyelfutó Gyalogkakukk bip-bip is.-)
@Knósszosz:
itt egy patkány nyilatkozik...mindent magának akar és benne van a fideszben mint szar a biliben

hvg.hu/gazdasag/20131203_Az_allam_eroszakos_hataridoket_szabott

brühüyyy

hát nem kedves? és aszongya nekije van...csak nem láccik?
@taga20: végre idevetődik némi friss hús, te meg kiutálnád? Öleld inkább kebledre, hadd szórakozzunk.
@Knósszosz: Tán, a Mascagni Parasztbecsület, de lehet roszzul rémlik.
De megeshet Leoncavallo is...
Majd a Rodi bevisz a sűrűbe:-)
@épészmérnök: frissnek nem nevezném, de igazad van, meg kö becsülni:) egymást gyepáljuk?
@rodeo36: Szia Rodi!
Hűha, de kijött belőled egy szuszra, de megérdemlem.
Anyukámnak is mindíg azt mondtam, hogy soha többet nem leszek rossz.
Tegnap a másik poszton majdnem beálltam melléd erősítésnek /szerényen/, amikor a politikai rendszereket mértétek össze.
Tudod, ebben a kérdésben sok ponton egy húron pendülünk.
Miért nem ittál még ma?
Remélem nincs valami nyavalyád, nemrég jöttél ki a csontjaiddal.
Csak nyomassad nyugodtan a kis innivalót, csak alapozzál jó kajával.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Kérlek Kedves Vérmókus ne nyírségi tirpákozz az ilyen és hasonló kivakarózott seggfejek miatt (lásd mint fent, illetve zugló gyöngyszeme), mert ezek a fehérjehalmazok egyszerű bunkók. Kérlek, ne sérts meg minket kedves, rendes nyírségi tirpákokat.... :-)
@rodeo36:

Most akkor ők nyerték eredetileg a tendert, és ezt vonták vissza az utsó pillanatban, vagy ők lőttek ki mindenki mást a legvégén?

Ez legalább olyan értelmes egy interjú, mint a fcsásje descsu sosza szuha...

Nem vágom.
@rodeo36: Vannak pillanatok, amikor szeretlek. De már elmúlt:-)
Egyszer a Vikiék ideje is lejár, legalább lesz alapja az elszámoltatásnak.
@Knósszosz: Amit bosztosan tudok, mint egyoperás esperest az óperában, az Beethofen, a Fedélióval... tán segít, de Ő nem volt digó.
@épészmérnök:
ami nekem lejött -a teljesen sötét patkány dumájából- az az hogy ezek későn gondoltak arra, hogy ezt monopolizálni is lehet ha már van magyar leányvállalatuk de addig lófaszt sem csináltak...ezért politkai hatással lengyel magyar bratyizással elérték a többi kiütését már határidő után és most neki sincs -bár azt hazudja- gépe de el akar adni minél több szart

brühüyyy
@épészmérnök:
"Nehogy tippeket adj nekik!"
Akkora tárházuk van ezen a vonalon, hogy itt nincs ember, aki újat ki tudna találni.
Nekem az tetszik a legjobban, hogy a közmunkásokat oktatás keretében megtanítják 5-ig számolni, és köszönni.
A kiválasztott oktatást lebonyolítók állami megrendelésre tanítanak, ebből dől a lé.
@Knósszosz:
Ponchielli?

vagy tévedek?

brühüyyy

vanböttóven az nem olasz a Fidélió-val

ez miért kérdés?
@Lindalinda: Kicsi Linda! Számodra is van egy méretes faszom. No nem az enyém, hanem a bullfrog terrieremé. Kéred? :-)
@Habakuk999: Az egyik belinkelt kép egy Svejk szobor. A heliyek szerint, ott is előfordult.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Jó, ha neked nem számít...."
Számít, de nem jót találtál ki. Biztosan van valami jobb a tarsolyodban.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:" ha valaki válaszol ennek a pinának(lindaliba) azt hajnalig kísértem:))" MENEKÜLJ:))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Leoncavallo nem jó, neki több volt mint egy...Pagliacci, Zaza...
en.wikipedia.org/wiki/Ruggero_Leoncavallo

brühüyyy

a legbiztosabb Beethoven de az -még nem- olasz

de miért a kérdés, mit akartok kideríteni?
@konrad77: Értettem, és megkövetlek. Valóigazad vagyon. Az Isten nagy állatkertet teremtett, és Te is jól fogalmaztad, aminek alávetem magam. A szarháziság, aljasság, nem tájjeleg, hanem az egyéni individum elfajulása. Megkövetem a szorgos, ámde nagy szarban élő szorgos nyírségi volt almatermesztőket, valamint istenadta népességét. Mintahogy szerencsétlen Felcsútiak sem tehetnek az Orbán és a Méhszaros családról. Odafújta ezeket valami keleti szél.
@Mariann19:
szia...ma nem valószínű, mert holnapra van egy szeánsz betervezve...múltkor meg arra ébredtem, hogy alszom és mikor kialudtam magam a billenős fotelomban akkor megláttam egy liter rum hiányzik és egy 7 deci gordongin is ami 14 órával korábban még lepecsételve rejtezett a mélyhűtőmben

de azért rend van finom disznócomb sül paprikával és fokhagymával kis sóval és friss kenyér lesz hozzá

és még van kávé

közben nézem az ismétlést mi lesz a sorsa a focinak jövő nyáron ami tél Brazíliában

Rio-ban most kez meleg lenni majd Karácsonykor kezdődik igazán

brühüyyy
@Mariann19: Egy esetleges mélypezsgős, szembenézős tengerparti uszómedencés, óceánra néző villa kertészlakában a letámasztott gereblyék és fűnyírók árnyékában, amolyan Equusos együtt nemlét és tudatvesztés? Vonzóbb? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Pietro Mascagni: Fritz Barátunk a Parasztbecsület mellett és a többit nem tudom

brühüyyy
knosszy megint részeg?
@rodeo36: Kicsit zavarban vagyok. Olyan ambivalens azz egész történet. Inkább Szeretlek is meg nem is:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
és ezeken felül operetteket is írt:
Operas[edit]
Cavalleria rusticana (17 May 1890 Teatro Costanzi, Rome) - libretto, libretto
L'amico Fritz (31 October 1891 Teatro Costanzi, Rome) - libretto
I Rantzau (10 November 1892 Teatro La Pergola, Florence)
Guglielmo Ratcliff (16 February 1895 Teatro alla Scala, Milan), composed between 1885 and the early 1890s - libretto
Silvano (25 March 1895 Teatro alla Scala, Milan)
Zanetto (2 March 1896 Liceo Musicale, Pesaro) - libretto
Iris (22 November 1898 Teatro Costanzi, Rome) - libretto
Le maschere (17 January 1901 Teatro Carlo Felice, Genoa - Teatro Regio, Turin - Teatro alla Scala, Milan - Teatro La Fenice, Venice - Teatro Filarmonico, Verona - Teatro Costanzi, Rome)
Amica (16 March 1905, Monte Carlo, in French) - Italian libretto
Isabeau (2 June 1911 Teatro Coliseo, Buenos Aires)
Parisina (15 December 1913 Teatro alla Scala, Milan) - libretto
Lodoletta (30 April 1917 Teatro Costanzi, Rome) - libretto
Il piccolo Marat (2 May 1921 Teatro Costanzi, Rome)
Pinotta (23 March 1932 Casinò, San Remo), adapted from the cantata In filanda (1881)
Nerone (16 January 1935 Teatro alla Scala, Milan), with music written between the 1890s and the 1930s

brühüyyy
Nem kicsit hazabeszelek, de ha valaki meg nem latta, erdemes megnezni az Invictus cimu filmet. Nem kicsit nyalas (foleg a rugby resze), de volt szerencsem latni a meccs felvetelet, es meg elkepzelni sem tudom, milyen lehetett azt, ugy, akkor atelni.

Az OREG pedig annyit legalabb megerdemel, hogy masokkal egyutt en is megemlekezzek rola:

Henley, William Ernest
Invictus (Angol)

Out of the night that covers me,

Black as the Pit from pole to pole,

I thank whatever gods may be

For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance

I have not winced nor cried aloud.

Under the bludgeonings of chance

My head is bloody, but unbowed.

Beyond this place of wrath and tears

Looms but the Horror of the shade,

And yet the menace of the years

Finds, and shall find, me unafraid.

It matters not how strait the gate,

How charged with punishments the scroll.

I am the master of my fate:

I am the captain of my soul.

Invictus* (Magyar)

Az égből, mely úgy hull fölém,

mint földtekére zord pokol,

bármely istent csak áldok én

lelkemért, mely meg nem hajol.

Az élet ökle letepert,

s én nem jajgattam vergődve, nem,

a véletlen dorongja vert,

s véres, de büszke még fejem.

Túl a harag, s könnyek honán

csak a homály borzalma vár,

évek fenekednek reám,

de gyávának egy sem talál.

Nem baj, ha szűk a kapu, s ha

a tekercs bármit ró ki rám,

magam vagyok sorsom ura,

lelkem hajóján kapitány.

*Le nem győzött
Kálnoky, László

Tudom, hogy nem en vagyok a versfelelos, de azert ugy lelekemelonek nem rossz egy versezet.
Az angol verziot pedig csak azert masoltam, hogy aki tudja elvezni, az elovashassa az angol nyelvu irodalom - szerintem - (amugy keves verset olvasok meg magyarul is) egyik legszebb, es legjobban megirt (majdnem 8 szotagos, majdnem jambikus) remekmuvet.

Egy igazi EMBER tavozott e sargolyorol.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
akkor te vagy az "okoslány"????

brühüyyy
aki vitt is valamit meg nem is a Mathias Rex-nek?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Vonzó?
Ez már sokkal jobb!
Bár az kissé zavar, hogy kertészlakban gondolkozol, mert felkelti bennem az udvari kertész státuszt, mint foglalkozást.
Márpedig ha lerakjuk a kézi és gépi szerszámokat, akkor már nem szembennézés van, hanem holtfáradt aluka.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
@rodeo36:
Nem, nem!
Egyik sem, bár lehet, nem is opera. Az biztos, hogy utánanéztem és egy igazán fontos művet csinált, ennyire emlékszem, meg arra, hogy kurva jó volt.
Tegnap óta keresem, de nem lelem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ez valami szeretet vallomás? azt tudjuk, hogy azt gyepáljuk leginkább akit szeretünk:))
@rodeo36: Egy operáról volt szó a kérdésben, operett fel sem emrült. Már megint szopt benönket az ürgemókus:-) Les és röhög:-) Hogy az antigravitron nélküli világba borulna rá a Hajdú automata teteje:-)
@rodeo36: Hát persze, csak az én pöcsöm kilógott a banánszoknya alól:-)
@Mariann19: Azért még akkor is tud valamit tenni egy tehetséges kézilány:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
már Mascagni-t kilőttem, most Ponchielli-t (bár majdnem igazam lett)

Although in his lifetime Ponchielli was very popular and influential, in introducing an enlarged orchestra and more complex orchestration, the only one of his operas regularly performed today is La Gioconda. It contains the great tenor romanza "Cielo e mar", a superb duet for tenor and baritone "Enzo Grimaldo",[2] the soprano set-piece "Suicidio!" and the ballet music "The Dance of the Hours", known even to the non-musical from its use in Walt Disney's Fantasia (1940), Allan Sherman's novelty song, "Hello Muddah, Hello Fadduh", and other popular works.

azaz egy maradt fenn örökérvénnyel: La Gioconda

ezzel a témát lezárhattyuk és a knosszy-nak meg nem adunk ma már több sört

brühüyyy
@rodeo36:
Lófaszt!
Csak keresek valamit és nem találom.
Ettől kurva ideges szokok lenni, de mára feladom, Lenyiny elvtárs is megmondta:
"ami nem megy, azt nem köll erőltetni"

Amúgy meg nem elalszok a piától, csak éppen harmadszor a héten baszik be a júpíszí net, ma épp egy órával ezelőtt. Azóta szakadozik és el is tűnik.
Eddig semmi bajom nem volt velük, két éve perfekt. Az utóbbi héten csinálja a hülyeséget, nem tudom miért?
@rodeo36:
Akkor nem történt nagy baj, ha nem borultál ki a billenős fotelodból.
Nem is biztos, hogy te voltál a bűnös, lehet, hogy elvitték mások az ellátmányodat.
Majd holnap bepótolod a mai absztinenciát.
A gin a kedvencem, ha már nagynéha úgy jön ki a helyzet.
Érezd magad nagyon jól!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

azért ne legyél nagyképű...azok a szoknyák több mint térgyig érnek

brühüyyy

hacsak a résen...tudod mint a turbinánál

0,001mm-es rés
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Jó, megoldjuk.
Az urasággal hordatjuk össze a boglyát.
@Knósszosz: Bemmeg! Szerintem, Te tegnap bébasztál, oszt az üstfoltozó cigányok vándorkórusát hallgattad félkómásan, oszt az ragadt a füledbe... ne szívassad más a nagyérdeműt:-)
@Knósszosz:

a NER megrogánta

csomó van az elektronyon vagy az is piál?

honnan az egyoperás kérdésed? a Beethoven van Lajos már volt ha az nem jó gondban lesz a lexikonom

brühüyyy

a píszí-hez meg kéményseprőt kell hí'ni az bedugja a nagy golyóit és megrázza minden patkány kimászik...utána már csak a szent füstöt kell felereszteni és akkor a NAV is kiugrik a vonalból
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A kormány nem siet elbúcsúztatni Mandelát"

Miért is kéne vele sietni? Én nem lennék Mandela helyében az biztos.

Nézzük, milyen államot is hozott létre Mandela. Halálát inkább ünnepelni kellene ennek nyomán, mintsem gyászolni, de legalább hallgatni róla.

www.deres.tv/20131206/meghalt-kommunista-terrorista-mandela
@Knósszosz: Pszt. Elárulom. Iparági pletykák szerint Hekker Alfonz, a helyi tekintetes baszkurálja, mert tönkre akarja tenni a renoméját. És ez nem pillanatnyi elmezavar, akuttan tesziiszik.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Genya-:)
Mondtam már, nem is biztos, hogy opera.
Azt tudom, hogy baromira tetszett és nem egy három perces felvétel.
A szerző neve mintha C-vel kezdődne, de mán mivel le vagyok alkohol pistázva, esse biztos.
Maj' megtalálom, addig hallgatok Bunyós Pityut, Sláger Tibót, esetleg Kaczor Ferit Fásly Ádámmal.

Vagy ha teljesen be akarnék roncsizni, akkor a Tyubbon rákeresek az aktuális X-Traktorra, az is elég ütős, szerintem.
Elköszönök tőletek, és nagyon jó éjszakát kívánok mindenkinek.
@simple observer 1.0: Senki nem hiszi el nekem, mert nem tudják elképzelni sem, hogy egy versfordítás formailag és tartalmilag is olyan ütős legyen, mint az eredeti! Pedig ezt a csodát rengetegszer megéljük mink, magyarok. Garcia Lorca verseit, némelyiket három költő is lefordította, és lehet ínyenckedni, melyik fordítás jobb. Én azt mondanám, hogy Nagy László némelyik fordítása jobb vers mint az eredeti.
@rodeo36: Ugyanmá... nem ismered a viccet az egy kívánsággal? Érjen a tököm a földig. És lőm, leestek a kívánós lábai tőből:-)
I am the master of my fate:

I am the captain of my soul.

magam vagyok sorsom ura,

lelkem hajóján kapitány.

Tökéletes!
@Mariann19: Rendben. Amig boglyázik, meglátogatom a ténsasszonyt bérfrissítés céljából. Nehogymá valami málé nyálcsorgató vigye tovább a vérvonalat és a bírhatnám tokot:-)
@Knósszosz:
Cilea: L'Arlesienne?

abban van egy csodálatos tenorária

www.youtube.com/watch?v=BsyadDaskZE

brühüyyy
és a Villazón tud még ha belehal akkor is
nagyon OFF:
első osztályos lányom iskolájában Mikulás ünnepséget rendeztek.kérték, hogy minden osztály 2 tepsi süteménnyel járuljon hozzá a rendezvényhez.ezt meg is tettük.sőt!
délután megyek a gyerekért és szomorúan meséli, hogy pénzért adták nekik a sütit.
MI VAN????
de tényleg!
a TAKARÍTÓNÉNI!!!!!! adott nekik pénzt, hogy tudjanak enni abból a sütiből amit mi szülők vittünk be az iskolába!
2013 magyarország jobban teljesít!
köszönöm viktor!megcsináltad!
ON
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Persze... bebactam és asse tudom, mit hallgattam két héttel ezelőtt. Egyébként télleg nem! Azért keresem, te meg keresztbe fekszel elém a metilalkoholos dumával, hogyénattólvagyokhülye. Pedig azt csak móggyával.
@rodeo36:
Legalább Te ne szívass Rodi!
Kéccségbeesve kérek segítséget és mit kapok, na mit? Várj csak, gyössz te még a zén uccámba, a paprikás gyesznóhoz meg ögen jó étvágyat, gasztroterrosista, fúúúj!
@Mariann19: Neked is. Élveztem a lelked, a szellemed... de hagyok valamit Mr, Rezignáltank is két fagylalnyalás között:-)
Fel vagytok tik villanyozva, öregfiúk :-)
@punkfrog: Ez most komoly??? :( Nálunk az osztálypénzből vettek mikulás ajándékokat.
@épészmérnök: ááá dehogy, csak bevállaltuk a TEK-nek jó pízért az elektrosokkoló tesztet, aztán, ha már fel vagyunk villanyozódva, mit nekünk egy kis beugrás az antigravitron projektbe, hátha elszállunk, mink is Szélesen mosolyogva:-)
@punkfrog: tulajdonképpen nem is OFF, hiszen ez is ÁFA csalás!
Nya, én is lassan el. Ma nagyon kommunipirista műszakot ahjlttam végig. De megérte, asszem, Mariant visszacsábítottam az akol melegedőjébe. A többit rejtse jótékony sötétség, aki tud valamit, most szóljon, vagy halogasson örökbe:-)
@épészmérnök:
ne bántsd a Shakespeare-t...Arany János és a többiek miket műveltek a műveivel...az eredeti -némely esetben- a pitvarban sincs

másról nem is beszélve

másrészt nem elég megérteni és elmagyarázni a Portugál tanárommal aki matematikát és elektronikát tanított egyetemen és 8 nyleven volt perfect (benne perzsa) mikor egyik alkalomma a Szeptember végén-t akartuk lefordítani, mondván olyan eccerű...akor hetekkel később ő adta fel...meg nem találta azokat a szavakat amik csak hangulatot festettek vagy bizonyos zajt és érzést...

ugyanakkor egy brazil pap és egy magyar irodalmár csináltak egy Az ember tragédiá-ját portugálul hogy a nyálam csorog még az emlékeire is mivel elajándékoztam a könyvet annak aki értékelni is tudta

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez hihetetlen de komoly!
most szervezzük , hogy mit csinálunk.
nem hagyjuk annyiban.
Ez vazze :(

Megfagyunk! Egy kétségbeesett zuglói közmunkás levele. Megfelelő téli öltözet nélkül foglalkoztatják a közmunkásokat.

muon.hu/on-line-tartalom/1679-megfagyunk-egy-ketsegbeesett-zugloi-kozmunkas-levele
@Knósszosz:
hát a Cilea sem megoldás?

akkor

hands up

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Szinte már látom, a szájában citrom, párnás kezecskéivel egyensúlyoz a levegőben, a hátán te ugrándozol, lenn meg Rodeo pattogtatja az ustort.
@punkfrog: Mondjuk az oviban volt olyan, hogy nyáron a szülők vittek be epret. Nap végére aztán kiderült, hogy a nebulók kaptak 3-4 szemet fejenként, a többit az óvonénik nemes egyszerűséggel felfalták. :(
@punkfrog: Elbacták.
Van, ahol bevett dolog, hogy iskolai kirándulásokra, miegymásra nem pénzt gyűjtenek, hanem buliznak, a bulin az otthonról hozott himihumit és süteményeket eladják, abból finanszírozzák a dolgokat. Amúgy az elgondolás jó, de előre tisztázni kell a feltételeket.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Köszönöm, és engedd meg, hogy így az elmúlt négy öt év olvasás passzivitásából (később regeltem) kifejezzem elismerésemet mindannyiótoknak, mert nagyon jó és élvezetes a blog. Köszönöm nektek.

ui. almafákat kivágtuk, eltüzeltük, mert csökkentettük a rezsit :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez általános.de ez emberi gyarlóság.
viszont pénzt kérni 6-7 éves gyerekektől a Mikulás ünnepségen az édesanyjuk által készített süteményért...az gazemberség!
és az is jellemző, hogy a takarítónő szánta meg őket és adott nekik 1-1 százast, hogy tudjanak enni.
de tovább is van mondjam még?
a vizet is pénzért adták!
majd jelentkezem a fejleményekkel.
@punkfrog: Nem gazemberség, hanem ostobaság. Néha nehéz persze megkülönböztetni.
@épészmérnök: Tudom, eretnekség itt, maga kulturkörökben, de ha van kedved, lesd meg a Pink Floyd, Animals cimű lemezének borítóját:-)
Bár segítek egy másikkal. Itt jobban látszik a repülő disznó.

media.lehighvalleylive.com/entertainment-general_impact/photo/pink-floyd-animals-cover-re-created-d1fbf1688c0d3bf7.jpg
@rodeo36:
Nem baszki, sajnos ez sem, de ne törd a fejed, majd eszembe jut, csak amit hallani akarok azt azonnal szeretném és ez most nincs...

De, ha már Cilea és az amit linkeltél, akkor részemről ez... és ebből nem tudok engedni, ha tetszik, ha nem:
www.youtube.com/watch?v=rZc6KVmy89U
@dr. jenőke (jenőke):
Dehülye vagyok!
A farmerom a szennyesben, átnézem. Kösz!-:))
@konrad77: Kisztihand. És mivel lassan csak én leszek éberen, a teljes szocianalista kollektíve nevében köszönöm, tarts meg bennünket jó emlékezetedben, alkarmasnin várjuk hozzászólásaid, és véleményed. Mondhatsz bármit, mi úgysem olvassuk el, csak fújjuk a magunkét:-) De Neked legalább jóbbérzésed lesz:-)
@épészmérnök: az utolsó mondatodat nem értem.
mi az, hogy az elgondolás jó????
ha előre jelzik, hogy üzletelnek vele, semmit nem viszek be, hanem otthon tartok Mikulás bulit a gyerekeknek.
a meghívón szó sem volt pénzről!
de nem is lehetne.
első osztályos gyerekek Mikulás ünnepségéről van szó!!!nem egy céges buliról a brókernetnél!
@épészmérnök: gazemberség.ne mentegesd őket!
@punkfrog: Ez Magyarországon nem szokás, de máshol elterjedt dolog. Különféle célokra nem pénzt kérnek, hanem eladható dolgokat, süteményt, megunt játékokat, ilyesmit, és az iskolai buliban ezeket pénzért adják. Az így összegyűlt pénzből finanszírozzák a kirándulásokat, új játékokat, ilyesmiket.
@punkfrog: Ez a szokás, amit ügyetlenül és bután próbáltak utánozni, nem rossz. Azok a szülők sem érzik magukat kínosan, akik nem tudnak pénzt adni a gyerek kirándulására. Némi süteményt egészen kevés pénzből is össze lehet hozni.

A gond az, hogy Magyarországon nem minden gyereknek tudnak zsebpénzt adni a szülők, meg az, hogy nem tisztázták előre, hogy miről van szó.
@Knósszosz:

na jól van...na

majd azért tudasd mert kifúrja az oldalamat a kíváncsiság

brühüyyy
"C" kezdőbetűs operaszerző???
@rodeo36:
Ne gonoszkoggy bazmeg, már semmiben sem vagyok biztos!-:O

Meg fogom találni, makacs vagyok bizonyos dolgokban, amúgy meg, ha már Hozé papa volt az előbb, akkor ez nem maradhat le tőle, pláne így késő estve:
www.youtube.com/watch?v=UXvaI96GFh8

Szerintem...
@Knósszosz:

TENOR JOSE CARRERAS SINGS "E LA SOLITA STORIA DEL PASTORE" (iL LAMENTO DI FEDERICO), FROM CILEA'S "L'ARLESIANA".

THIS IS A TRIBUTE TO THE GREAT JOSE CARRERAS, IN ONE OF HIS BEST PERFORMANCES SHOWING POWERFUL VOICE, STAGE PRESENCE AND A MEZZA VOCE THAT DRIVES THE AUDIENCE CRAZY!!!

CONCERT IN JAPAN 1984

1)MEYERBEER- L'AFRICANA: "O PARADISO" (NOT UPLOADED,INCOMPLETE IN ORIGINAL VIDEO)

2)CILEA- L'ARLESIANA: "E LA SOLITA STORIA" (LAMENTO DI FEDERICO)

3)VERDI- IL CORSARO: "TUTTO PAREA SORRIDERE.. SI, DI CORSARI IL FULMINE!"

4)BIZET- CARMEN: "LA FLEUR QUE TU M'AVAIS JETEE"

5)GIORDANO- ANDREA CHENIER: "COLPITO QUI M'AVETE!" (IMPROVVISO)

6)PUCCINI- TOSCA: "E LUCEVAN LE STELLE"

7)PUCCINI-MANON LESCAUT: "DONNA NON VIDI MAI"

8)ENCORE: LARA- "GRANADA"

brühüyyy
@rodeo36: Talán nem találkoztál vele, így csak az ittéberen figyelőknek. Szerintem a mai nap jósága:

"Teccenek kinyalni a seggem!
Kérte az ügyvédi kamarát egyik tagja. A kamara elismeri, az ügyvéd megérdemelné a seggnyalást."

index.hu/belfold/2013/12/06/teccenek_kinyalni_a_seggem/
És hipp és hopp... fürgeróka lábakkal usgyi kerevet. Jócakall.
@Knósszosz: Hehhe... nem dicsekszem, de vmikor decemberben van 2 VIP jegyünk a tán Carreras estre Pestében:-) De lehet az is, hogy Placebo Domingo.... elfelejtettem, meg álmos is vagyok. Szóval biztos, hogy nem Pavarotti:-))
@rodeo36:
8)ENCORE: LARA- "GRANADA"
Mint fent - ugye?
Nem mondok semmit, a kultúrsznob jelzőt amúgy is megkaptam már, de akitől meg, az be is... akár.
Jól elfér a rock és Verdi egymás mellett. Nekem.
Aztán lehet hülyézni, nagyjából leszarom.

Ki kell tálalnom a vacserámat, bocs...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Bít-liszten nyőttem fel, igaz, nem vót nullás.
Viszont minden lemezük megvót és nagyon...-:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Luciano nem jár vissza kísérteni és a José lesz Decemberben

és ezt így már ő sem soha

www.youtube.com/watch?v=e43QTvWWPwg

brühüyyy
@épészmérnök:
nyilván előre tisztázni kellene!nem tették.
innentől meg minden csak feltételezés.
nem zsebpénz probléma.:(
Mikulás ünnepségen (bejelentés nélkül) pénzért adják a süteményt és a vizet a gyerekeknek!
nem normális!
mondhattok akármit.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Továbbra is hűséges olvasótok leszek (-géb, bár most vonafalva legmagasabb házán olyan dolog van, hogy ettől szerintem könnybe lábadna a szeme).

minden jót, jó éjt!
@Knósszosz:
Egy próbát megér:
Vékony hagymaszeletek kenyérre, sűrűn, rá disznósajt szeletek és be a abba a sütőbe, amelyik felülről hőt sugároz (ez lenne a grillező?). Amikor a kenyér széle sötétbarnul, edd meg melegen. Alig lehet abbahagyni. Persze, ha elfogy, az kényszerhelyzet.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
tudod?

én élőben a Magyar Állami Operaházban láttam és hallottam 1970 -es években Josep Carreras-t az Álarcosbál-ban

arról lemez készűlt Marton Évá-val később (pár hónappal)

akkor még nem tudtuk hogy megkapja a családi örökséget a leukemia-t

www.youtube.com/watch?v=VVEJXbki9Hs

ez képzeld el élőben ott elélvezett mindenki

brühüyyy
@Knósszosz:

és ez?
www.youtube.com/watch?v=VVEJXbki9Hs

brühüyyy

ebben az időben láttam hallottam élőben budimpestyén
@Knósszosz:

igen: 1976 a nagy éve meg előtte

brühüyyy
amikor a Karajan térdenállva vezényelte
@rodeo36: Mondjuk a nagy hármasban, szerintem Pavarotti volt a legjobb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hogy te mekkorát tévecc

brühüyyy

látnod kell azt a Verdi Aida -élőben- felvételt és a Verdi Requiem-et Karajannal amint az akkor legnagyobb hatalmú karmester áhítattal és tátott szájjal "kíséri" Josep Carreras-t olyan Ingemisco-t a Pavarotti sohasem tudott és a Hostias-t ugyanonnan???

tanulj...sohasem árt

és akkor Franco Bonisoli-ról nem is beszéltem

brühüyyy

és a kihagyott Alfredo Kraus

www.youtube.com/watch?v=bNwhHwFl_JE

ezt életében el sem énekelte Luciano...miért? e-mail a mennyekbe
Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a listavezető Debrecen ellen.
@épészmérnök:

Na ezt ugyesen magamra rantottam. :DD

Mint utaltam is ra, nem vagyok egy nagy versolvaso. Ugy par honapja, magam sem igazan tudom miert, nehany orat raszantam, hogy Radnoti, Ady, es Jozsef Attila legismertebb verseinek angol forditasait olvasgassam. Tomeny kinszenvedes volt. Elismerem, es ertekelem a muforditok igyekezetet, de egyszeruen angolul nem lehet ugyanazt visszaadni. Azt gondolom, es igy is tapasztalom, hogy magyarra konnyebb forditani, meg ha a fenti idezett versben is egy szep "b" alliteracio nem is jott at a forditasban.

Rodeo emlitette Shakespeare-t. Amikor sok szindarabjat olvastam (magyarul, meg diakkoromban) akkor meg nem probalkoztam verseivel. Amiota kicsit jobban nyesem a nyelvet, igy meg nem tudom ertekelni munkassagat, meg szonettjeit sem.

Amugy meg nagyon gyer tudassal rendelkezem a temaban. Ami verseket ismerek, azokat meg javareszt valahonnan attettel.

Ilyen a bemasolt Invictus, amit a film alapjan ismerek (amit meg a rugby miatt), majd rakerestem, hogy mirol is van szo.

Csak nehany pelda meg, hogy hogyan ismertem meg verseket:

Solitude by Ella Wheeler Wilcox (az Oldboy cimu film alapjan)
O Captain! My Captain! (Holt koltok tarsasaga)
The Charge of the Light Brigade (Trooper, Iron Maiden)

.
.
.

Vagyis valamikeppen belebotlok ezekbe a versekbe. De magamtol nem szoktam angol verseket olvasgatni, hogy netan talalok egy igazan jot.

Minthogy mas nyelvet nem beszelek, igy meg Viszockij dalait, amit nagy ritkan meg-meghallgatok, sem tudom kolteszeti szempontokbol vizsgalni.

Amugy meg, bar nyilvan elfogult vagyok a nyelvem/nyelvunk irant, de valojaban azert viszonylag "konnyu" dolga van a magyar koltoknek. Hiszen ami a nyelv nehezseget adja, a ragozas, illetve pontosabban a toldalekolas, meg is konnyiti, hogy igazi remekmuvek szulessenek csodalatos nyelvunkon.
@Knósszosz:

a katalánok...

www.youtube.com/watch?v=Q1rTaw3O1wI

ezen egy filmet forgatnak egy korábbi nagy katalán tenorról (Gayarre) és nézd

és ez (egy amerikai akit a DFD meg a többi németek idején nem ért elég hírnév)

www.youtube.com/watch?v=6HTCY4DDLoQ

ki tudja ezt ma így?

brühüyyy
@Knósszosz:
újak...és nem is "rossz"

Castronovo!!! jegyezd meg

www.youtube.com/watch?v=oba2ZwsNZb4

brühüyyy
@simple observer 1.0: Érdekes amit mondasz a toldalékozásról. Valóban, lehet, emiatt könnyebben kijön a szótagszám. Van azonban a magyar nyelvnek még egy titkos képessége. Más nyelvekhez vagy az időmértékes, vagy a hangsúlyos verselés illik jobban. Magyarul mindkettőt kiválóan lehet művelni. Sőt, a szimultán verselés is belefér: amikor egy vers egyszerre időmértékes és hangsúlyos. Zseni egy nyelv!
2 értelmes dolgot csinálhatott volna böstmécske,simicskát sütőbe-poltpetikét pedig a holdra kellett volna küldenie és Magyarország tényleg hasítana!
sziasztok!

tőlünk "elkorcsolyázott" a Mikulás:

www.youtube.com/watch?v=58RoWwEX44o

@Knósszosz: :) csak az ábc "elejéről" pár név és cím (hátha segít :DDDD)...

Bellini Rómeó és Júlia
Borogyin Igor herceg
Cherubini Medea
Csajkovszkij Anyegin
D'Albert Hegyek alján
Dargomizsszkij A kõvendég
Debussy Pelléas és Mélisande
Delibes Lakmé
Gluck Orfeusz
Goetz A makrancos hölgy
Halevy Zsidó nő
Hindemith Mathis, a festõ
Kenessey, Jenő Az arany meg az
Korngold, Erich Wolfgang Violanta
Leoncavallo, Ruggiero Bajazzók
@épészmérnök: az ostobák osztanak, a gazemberek fosztanak és ha ezt a gyerekkel szemben teszik, azok a legnagyobb aljas gazemberek.Ha nem lennének azok, akkor előre közlik a feltételeket, hogy a gyerek ne csak süteményt vigyenek, hanem pénzt is
@rodeo36:

Olvasva alkohol hiányodról, szerintem hamar letudtad az Adventot!:)

nemkutya.com/like/86314
@Knósszosz: azt rosszul tudom, hogy Beethoven-nek is egyetlen operája volt a Fidelió?
@tristen2005:
kösz, megjelent a fácsémon már pár napja pont ilyen palackot használtam az ABSYNTH-hoz ami 72%-os csakis jéggel higítva lehetséges vagy leégeti a szőrt a gargantuámról

brühüyyy
@guma:
ezek nem "egyoperás" szerzők...hagyd knosszy-t majd kikocogtatja a fejiből ...valamelyik agytekervényében beszorúlt két alkoholmolekula közé és most nem se előre se hátra...de majd a következő "Kővendég" megoldja

brühüyyy
@guma: a legfelháborítóbb, hogy a pedagógus a gazember és a takarítónő példás magatartását észre sem veszi
Minő véletlen...

"Jövő márciusig meghosszabbította a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozást a Gyurcsány-párti Vadai Ágnes egykori honvédelmi államtitkár honlapjának fejlesztése ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. Ha tehát lesz vádemelés, az épp az országgyűlési választások idejére is eshet."

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/vadai-gyanus-honlapja-1199393

Minő véletlen, hogy közvetlenül a választások előtt fogják folytatni a nyomozást.
Minő véletlen, hogy erősödik a DK, és már nem csak Gyurcsányra lőnek.

Ha volt sunnyogás Vadaiék részéről, persze derüljön ki!

Csak az az időzítés, csak azt feledni tudnám..
"Felminősíthetik Magyarországot"

mno.hu/gazdasag/felminosithetik-magyarorszagot-1199290

Döntsék már el, hogy:

- fújjnyugatiminősítőintézetekhazudtokbaszki!, vagy
- fontos a minősítő intézetek véleménye és az ország besorolása...
@punkfrog:
Ez iszonyú gusztustalan, meg embertelen. El sem tudom képzelni annak a "pedagógusnak(?)" az agyát, akiben ez megfogant ...
(Olyan van, hogy jótékonysági sütivásár, szülők sütnek, bevisznek, árulnak - általában jelképes összegért - és a keresett pénzt valami, iskolának fontos dologra fordítják. De, ha jól értem, itt nem erről volt szó.Így pedig undorító.)
@Csaknézek...:
hé...te hát hogyképzeled? egyik sem...majd őnaccsága a kétlábonjáróisten eldönti melyik jó nekijje és aztat...most választások jönnek a plebsz meg esztet enné kiskanállal mint perkeltet hogydehátugye

brühüyyy

ha eccer ők maguk tudnák mit is akarnak

ja a lopásról nem...az automatikus meg a rekvirálás
@KÁTÉó53éúétr6:

asszem majdnem tökéletesen tudod...vannak ugyan példáúl Schubert a Rosamunda-val amely opera is meg nem is bár csodaszép zene

de hagyjuk ezt a knosszhy-nak majd kirángattya onnan ahová beszorúlt

brühüyyy
@tristen2005:

Cigány népség ez a FIFA Blatter, ezzel a sorsolással a végén még a Trinidad-Tobago nyeri a VB-t, pedig ki sem jutott!
@rodeo36:

"a kétlábonjáróisten"

...aki pávaként táncikál, és mutogatja a faroktollát, mint egy szatírmadár - miközben megy ezerrel a satírozás a fejekben... :oS
@tristen2005:
végignéztem 3x a rohadtak nem hagyták a portugál szöveget pedig olyan gyönyörű a brazil portugál...érdekes lesz mindjárt a nyitás a brazilok a horvátokkal játszanak? vagy rosszúl emléxem...vannak érdekes és nagyon izgalmas csoportok az angolok labdába sem fognak rúgni és valami nagy meglepetést szagolok...

a számok alapján Brazí1ia több mint 100 milliárd USA dollárt keres ezen

vannak olyan jegyek amelyek alapáron 1800 dollárba kerülnek hát még a fekete piacon? a fekete piacot úgysem lehet megállítani...
12 város és olyan helyek...szóval lehet, hogy az egész 200 milliárd lesz vagy több...az emberek egyszer egy életben költeni fognak

és a brazilok tudnak szórakoztatni és a kaja meg a többi

szóval ...szerintem az online jegyfoglalás már le is zajlott

brühüyyy
www.vg.hu/vallalatok/energia/harom-vadpont-a-potmaganvadlotol-hernadi-zsolt-ellen-417469

Vesztegetés nemzetközi kapcsolatban, jelentős kárt okozó csalás, valamint különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatt indított pótmagánvádlóként egy magyar magánszemély büntető eljárást Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen - az első tárgyalást pénteken tartották a Fővárosi Törvényszéken.

Esik is a MOL részvény!
@tristen2005:

Holott nekünk járna az első hely!
Megen' elnyomnak minket...

Na de majd elintézi a Tuggyukki!
Kioszt pár kokit oszt jó'pot! :o)
@Csaknézek...: márciusig nyomoznak a nevek után, ki talált kabátgombot de nem szolgáltatta vissza/be, de lesznek dossziék üres oldalakkal is
@rodeo36:

Brazilia, Spanyolország, Hollandia egy ágon, a 3 közül 2 kiesik a 8-ad döntőig!
@tristen2005:
mint írám fentebben: nagy meglepetést várok

Ghana vagy Elefántcsontpart? esetleg Costa Rica...brühüyyy

de szeretném a portugálokat de kevesek lesznek kibaszott csoportban kezdenek

mindjárt az elején vagy Holland vagy Spanyol kiesik??? kurva jó lesz

a teutonok mennek győzni és micsoda égés lesz?
@Csaknézek...:

Nem arról van szó, de a sorsolás alapján, akár Honduras is nyerhet.
@tristen2005:
a teutonok a lusitánokkal nyitnak egyiknek bye bye lesz...és ha a teutonok kiesnek akkor drágább lesz a Mercedes???

brühüyy

meg a ser...igyál bort
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Köszönöm. Kicsit elsodort az élet, most pótolok:))
Tegnap éjjel Marianna, Vérnyúl beszélgettek arról mit látni a magyarok arcán.

hataratkelo.blog.hu/2013/12/07/nem_lattam_egyebet_csak_kilatastalansagot

A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már Írországnak.
@simple observer 1.0:

Ez nagyon jó vers! Jó, hogy hoztad:)) Kösz.
@rodeo36: hagyom én a Kanoszyt, a te visszaigazolásodat vártam/köszi/....szemét vagyok?
"Cigánynak lenni

Egyedülálló könyvet írt Forgács István. A cigány értelmiségi fiatalember a Heti Válasz kiadó gondozásában Cigánynak lenni címmel megjelenő kötetében formabontó módon tárja a nyilvánosság elé gondolatait a romaügyről.

Bolti ár: 2490 Ft
Kiadói akciós ár (20% kedvezmény): 1990 Ft
Heti Válasz Hűségprogram ár (40% kedvezmény) : 1495 Ft
Megjelenés: 2013 november
ONLINE RENDELÉS

Írásaiban hadat üzen a liberális jogvédőknek és „megélhetési" cigánypolitikusoknak, s szól arról, miként lett a Soros Alapítvány jól fizetett munkatársából tabudöntő publicista. Megkérdi, mitől hiteles az a jogvédő, aki még életében nem járt cigánytelepen, s felvillantja, hogy miként juthatnánk közelebb a hőn állított célhoz, cigányok és gázsók megbékéléséhez. Közben szociológiai látleletnek is beillő életképekben ábrázolja a csatkai cigánybúcsút és a „hagyományos" lányszöktetést, beszámol arról, hogy a tekintélyes vajda mennyire látott jó lehetőséget a romák imázsának ápolására a „cigánywellnesben", vagy éppen miként éli hétköznapjait Jamie, minden New York-i romák ura és parancsolója."

hetivalasz.hu/konyvrendeles?kid=26
@KÁTÉó53éúétr6: dehogy vagy...kösz

érdekes megoldása lesz ennek a relytélynek...is

brühüyyy

asszem fogunk harsányan kuncogni...ha bevallja?
@Husz_János_Puszita:

Ez egy nagyon okos, értelmes pali. Szeretem hallgatni.
@Csaknézek...:

Vannak itt IT szakemberek. Áruljátok el nekem, a versenyszféra is fizet csilliárdokat egy honlapért, vagy az csak a közbeszerzéseknél divat?
@Orica Középföldi:

Nem láthattam őt Havas műsorában, nem tudod?
@Csaknézek...:
még túristának sem ...bár ott lehet a tengerparton szunyálni nincs hideg éppen tél lesz ami kellemes 20-on valahány fok éjszaka is

a tuggyukki meg mehet a Sólyom Légitársaság különgépével a picsába

annyi lesz ott a celeb hogy az alcsútbasznádihülyegyereket meg sem ismerik egyébként is short-ban és strandpapucsban?

brühüyyy

és vesz hozzá kék nyakkendőt
@rodeo36: rákérdezünk úgyis...nagyon kíváncsi vagyok
@Husz_János_Puszita: az allamnak vegzett munkakon a kulonbozo korrupcios trukkok miatt - legyen az honlapkeszites, autopalyaepites, akarmi - mindig van egy eleg nagy szorzo. 2-3-5szoros. honalpok eseteben ez, mivel sok a balfasz az allami szektorban es dunsztjuk sincs az egeszrol ez a szorzo 10-20.
@ausländer Sipi: Szerintem is, mivel úgy gondolom, hogy van létjogosultsága cigány-etnikai kulturális központ létrehozásának, hiszen összességében 25-27 millió cigányról van szó. Ebből 15 millió Indiában és, a többi Európában szétszórtan él. A diaszpóra jelleg életmódjukból következik. Nemzetközi összefogással a cigány-etnikai központot INDIÁBAN kell létrehozni. Ott ahonnan a cigányság egykoron kirajzott és ott, ahol a többségük most is él.

i.imgur.com/vXWIeZt.jpg
@NefosSámán: jo az ilyenektol, mint te tavol lenni..:-)

tehat azert, hogy kielhesd a rasszizmusod inkabb bukjon ozd egy 1.7 milliardos beruhazast, munkahelyeket, az epitkezessel jaro gazdasagi fellendulest..

jut eszembe..
te mikor rajzol vissza kozep-azsiaba, pottyosseggu?:-)
@ausländer Sipi: Ez valóban szép történet.

egy ostoba kerek fejű vadmajom szétbombáz egy normális kezdeményezést és a semmirekellő parlamenti és önkormányzati székeken álmaikban osztozók a fülük botját se mozgatják az egész történetre.

Szoktam előfordulni Ózdon, ott aztán tényleg csak megviselt, reménytelen arcokat látni.
És akinek van munkája, pénze, azon is átsüt a város nyomora. Nagyon érdekes lenne, ha nem emberek szerencsétlenségéről szólna az egész.
@NefosSámán: Ennyire humánus vagy? Írhattad volna az Antarktiszt is ezzel az erővel.

Visszavezethetted volna őket oda, tudod mielőtt a Pangea szétszakadt.
@NefosSámán:

"ahonnan a cigányság egykoron kirajzott és ott, ahol a többségük most is él."

De akkor miért is állnánk meg félúton?

A jelenlegi tudományos ismeretek alapján az egész emberiség bölcsője Afrikában van.

Menjünk oda valamennyien vissza!

Te, mint javaslattevő nyilván azonnal indulsz is, ugye...?
@Evezős:

"és most akkor már mindenki tudja, hogy kicsoda is"

Nehogy megbánja a név felvételt, amikor majd az életéért fut a fajtája.:)
@Habakuk999: most mondjam erre azt, hogy ala kellett irni azt az ivet egy csomo embernek?

megint nem tudom apolitikust egyedul felelosse tenni, sot, nem a politikus a legnagyobb felelos ebben a jatszmaban sem, hanem az egysegsugaru bunkok tomege...

egy szociopata jobbikosnak az a "dolga", hogy destruktiv legyen es megprobnaljon mindent elpusztitani maga korul. de miert kell az ilyenj zsirfeju bunkonak tomegesen alafekudni?
@tristen2005:

De már egyre többen tudják, hogy a kézcsókveszély vírusával fertezett személyről van szó.

Tippem szerint nagy üzletet lehetne csinálni egy "Don't kiss my hand!" feliratú kézre ragasztható matricával... :o)
@Habakuk999: Jó ötlet és az Antarktiszon még a levegő is jobb, de azért India mégis csak az őshaza, így talán jobb lenne ott nekik.
De ha mégis itthon kell maradniuk csinljanak sátrat a Lauder iskolába, vagy a soros egyetem, netán orbán vagy gyurcsány lakása mellé, de lehetne a felcsúti stadionban is a műintézmény.
@ausländer Sipi: @Csaknézek...:

Azt egyszer elmesélte nekem egy kivitelező, hogyan lesz a 2 ezer ft-os villanykörtéből 9 ezer az önkormányzatnak, egyetemnek leszámlázva.
Talán nem vagyok demagóg, amikor a képletet más közbeszerzésekre alkalmazom. Konvergál a végtelenhez.:)
Szóval a Vadai is menjen a francba a honlapjával.
@tristen2005:

:DD vonalkód alapján megtalálják :)
@ausländer Sipi: Szerintem te is támogatnád a javaslatot, hogy a közel 6 milliárdos ki tudja hányadik, holokauszt emlékhely létrehozása helyett, támogassuk inkább a szegény sorban élő ózdi romákat. Ebből az összegből még több munkahelyet létre lehetne hozni.
@Habakuk999: Ez jócskén a fidesz bűne is. Mondjuk én előre megjósoltam, hogy a pulcsik el fognak tünni.:(
@Husz_János_Puszita: valoszinuleg nem vadai rendelte meg a honlapot egyebkent..

es valoszinuleg dunsztja sincs a valodi arakrol. nem vedeni akarom, de az ilyen mindig a slepp biznisze. egy szakerto ur, vagy egy osztalyvezeto ur aki ismer valakit, akit okosba meg lehet palyaztatni megfelelo visszacsurgatasokert cserebe, stb...
@Husz_János_Puszita:

Már nem emlékszem, hogy Havas vagy Juszt beszélgetett-e vele.
@ausländer Sipi: tévedsz Sipi.

itt nem az általad "egységsugarú bunkóknak" van felelőssége, hanem felelőtlen, tehetetlen kedvenceidnek, akik a te és hasonszőrű általam csupán hívőnek és nem egységsugarú bunkónak aposztrofált - tudod, én alapjában véve udvarias vagyok - lelkesen tapsolók csodálatában sütkérezve és butaságotokkal visszaélve munka helyett a koncon osztozkodnak.

Miről tehetnek a magukra hagyott szerencsétlenek? Mondd már meg, miről?

legfeljebb arról, hogy nem menekültek el a hazájukból, mert akkor oszthatnák az észt itt ezerrel.
@Orica Középföldi:

Akkor azt hiszem, láttam. Nagyon szimpatikus volt.
@NefosSámán: Azzal egyetértek, hogy a nemes liberális és egyéb mindenfajta védők közelebb kerüljenek a rög valóságához.

Azzal viszont nem, hogy az ózdiakat magukra kéne hagyni teljesen.
@Habakuk999:
a cikk végén szerepel hogy, az idén 11 ember fagyott halálra! Az angol nyelvü Kumin portál szerint, pártunk és ormányunk dicsőségére az idén 1 ember fagyott meg!
@ausländer Sipi:

Tudom, de akkor ne játssza a becsület bajnokát. Kin múlik, ha nem a vezetőn? Hogyan tudna tiszta viszonyokat teremteni az országban, ha a saját háza táján nem tud? Nem érdekel, tudatlanságból vagy mert nem akarásnak nyögés a vége.
Te tudod a legjobban Sipi, mi a sorsa a valódi világban az ilyen vezetőnek. Lapát.
@NefosSámán: eddig ciganyoztal, most zsidozol...

gratulalok:-)

en a win-win szituaciokat es az egyuttmukodest tamogatom. tudom, neked az ilyen ismeretlen.
@épészmérnök: én a nyugalmat nem látom rajtuk, azt hogy élnék a saját városuk. és műrohannak.
@Husz_János_Puszita: "Kin múlik, ha nem a vezetőn? Hogyan tudna tiszta viszonyokat teremteni az országban, ha a saját háza táján nem tud? Nem érdekel, tudatlanságból vagy mert nem akarásnak nyögés a vége."

mitnt gyurcsany eseteben?:-)

vadaiek pontosan az ilyen ugyek miatt leptek le az mszpbol. nem tudtak mit kezdeni vele. probaltak, de nem tudtak. igyhat leleptek.
mondom, nem tisztem vedeni, de ez a szokasos magyar tortenet. egyszeruen igy mukodik az allam, igy mukodnek a benne dolgoz hivatlnokok. vadaiek meg pont ezert vallaltak a piszlicsare kis szakadek szelen egyensulyozo partot, mert szakitani akarnak ezzel.

es nem tut mit tenni egy vezetoo, mert a sok kicsi hangya mutyija felemeszti. vagy megtorik es besimul, mint mestarhazy, vagy kcisinaljak, mint gyurcsanyt.

a felelosseg oroszlanresze ugyanis demokraciaban nem a vezetoke, hanem a valasztoke, akik megvalasztjak oket es hagyjak, hogy ezt tegyek. lehet utana mutogatni, de aki ketmarokkal kaja el a tovet es torokra veszi a rossz dontese kovetkezmenyeit az az allampolgar lesz es nem mas.
@Habakuk999: Ahogy a romákat úgy a többi magyar állampolgárt sem kellene magára hagyni. Másrészt nézzük meg hány ezer milliárd forint folyt már el az un. "integrációra" és milyen "eredménnyel". Ebben is teljes szemlélet és paradigma váltásra lenne szükség.

Másrészt az is csúsztatás, miszerint a sikeres népszavazási kezdeményezés után kötelező kiírni a népszavazást, hiszen a fidesz kétharmad kezében a lehetőség, hogy ezt a jogi abszurditást felszámolják és megkíméljék az adófizetőket attól, hogy a kormánypárt elszórakozzon 13 millió forintot. Ha erre képtelenek, akkor fizessék ki a számlát saját zsebből.
@tristen2005: Csak most kezdődik a tél, a statisztika pedig statisztika, a fideszes hír pedig, nos hogy is mondjam szépen, ilyen szép békés napon, inkább nem jellemzem..
@ausländer Sipi: Ezt is rosszul látod. Csupán találtam egy forrást, amelyet sokkal nemesebb célra lehetne fordítani, persze csak akkor ha lenne rajtad a polkorrekt szemüveg.:)
@NefosSámán: ebben teljesen egyetértünk, gyakorlatilag semmi, igazán semmi nem történt a valóban borzasztó sok integrációs pénzekből.

ezért van épp itt az ideje megkezdeni valami normális programot, s ez csak oktatással, kultúrával kezdődhet.

Azt, hogy kötelező vagy nem, nem tudom, jogászok dolga.
Az igaz, hogy viszonylag sokszor kell kőbe vésni, de talán 13 milláért még ők sem veszik kezükbe a vésőt.
@Habakuk999:

"itt az ideje megkezdeni valami normális programot, s ez csak oktatással, kultúrával kezdődhet."

Így van!
@Habakuk999: te mi a szarrol beszlesz?:-)

en irtam ala az ivet, vagy a sok rasszista sutyerak?:-)

szokjatok le a masra mutogatasrol, a vezetoitek ti magatok vagytok. kozuletek a legjobbak. ti valasztottatok, ti tanitottatok, ti neveltetek oket ilyenne.

a ti felelssegetek ami emiatt tortenik es ti is fogjatok viselni akovetkezmenyeket:-)
@NefosSámán: de rajtam van a polkorrekt szemuveg,. ez az alap, hogy korrekt vagyok. ennelkul semmi nincs. ennelkul nincs vita, nincs egyeszseg. vagy korrektul, vagy huzz a picsaba. ilyen egyszeru:-)
@Habakuk999: Ilyeneke írni ennek, hogy Panges! Héééé észnélégymá, még azt hiszi, hogy az a turulos őshaza:-)
@ausländer Sipi: Gyorsan tisztázzuk mióta is vagy te ausländer??? Csak azért kérdem, mert úgy osztod az észt, mintha egész életedben külföldön éltél volna, remek magyar tudással :)
@NefosSámán: te, ha már náci vagy, ako tedd oda magad! szánalmas ez a sunyi módszer.
@ausländer Sipi: Ritka undorító fazon vagy te Sipi.

(Még szerencse, hogy valóban ilyen udvarias ember vagyok.)

Tudod, én viselem a magam felelősségét, ellentétben veled, aki gyáván eliszkolva és csak a partvonalon túlról "merészen" ugatva magyarázod az ostobaságaidat.

Gyáva ember vagy.
@ausländer Sipi:

"ti valasztottatok, ti tanitottatok, ti neveltetek oket ilyenne."

Megkérhetlek, hogy ezt az állandó többes szám második személyű szöveget változtasd meg, amikor a múltbéli felelősségről írsz?

Kérésem indokai:
- vagy magadat is sorold be ebbe, vagyis többes szám ELSŐ személyben írj, mert itthon voltál te is sokáig,
- vagy ha úgy gondolod, semmiképpen nem vagy felelős a történtekért, ugyan honnan veszed a bátorságot, hogy akiknek itt írsz, azokról - mindenkiről, kivéve magadat! - ilyen bizonyítványt állíts ki?

Előre is köszönöm!
@ausländer Sipi: Ahogy elnézem kettőnk közül te húztál a picsába, de azért kibicként belepofázol a dolgainkba.:) Miért nem inkább az ottani blogokba írogatsz, főleg ha már az adód sem itt fizeted. Amúgy meg Gyurcsányék is megmondták, hogy az ilyennek kuss legyen a magyar közélet formálása terén. :)

www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/01/28/dk-mszp-meg-kell-vizsgalni-hataron-tuliak-szavazati-jogat
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Gondoltam, ha már az oktatásról kerekedett szó, szemléltetem egy picit, veszi a fáradtságot és ráklikkel a gugliban.:)

Látod, a holokauszt szó is megy neki, ezek szerint tanulékony.
@taga20:

Főzés, mosás, takarítás meg volt, hogy a géphez engedtek?:)
@taga20: Igazából tök mindegy minek tartasz. Be is baszna ha az határozna meg engem, hogy miket gondol rólam egy kommentelő. Másrészt te is kikérnéd magadnak, ha én akarnálak mondjuk a ballibek vagy a posztkomcsik közé soroloni.
@tristen2005: pssszt, ne égess má:) küzdünk itt az ellennel, te meg bomlasztod a sorainkat:)) meg, + hólapátolásis.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát nem igazán lehetett szó nélkül hagyni, hogy egy pokoltölteléket némely orgánumok szentként emlegetnek. :)
Olgánál beégve cáfolta és terelt, és erre:

Így vehet Deutsch Tamás fociklubot is

Az MTK Sportegyesület és az NB I-es focicsapatot működtető cég egyesülhet, ami látványos ingatlanbizniszre teremt lehetőséget. Az üzletről jóformán szó sem lehetne, ha az állam nem segíti ki az egyesületet, és nem vállalja át annak adósságát. De megtette.

hvg.hu/sport/201349_mtk_deutsch_tamas_az_elre_tor_hazai_palyan
@NefosSámán:

Anyád jól van amikor így emlegeted?
@Habakuk999: Pusztának kiáltod a szót. Kár rá vesztegetni. Már ezerszer leírtuk, megmondtuk, eltáncoltuk, hogy síkhülye, itt senki sem veszi be az általa okosnak vélt paralizises, paradigmatikusnak vélt ótvaras dumáját. Mindamellett, amikot még itthon rohasztotta Rákosi rendszerét, akkor is ilyen tudálékos kisfütyi volt. És azóta a helyzet csak romlott:-) Én a magam részéről lapozom, már mondtam, megcsapta a nagy szabadság szele, szélütött magyarán, oszt azóta sem sikerült a rehabilitációja. Valaki mondta itt valamelyik nap: Óránként a kakukkos óráknak tart ideológiai felvilágosító órákat, a köztes időben meg itt bassza a parittyát. Mint anno Lenin a számüzekedésben:-)
@NefosSámán: ballib gyühet, posztkomcsi necces. de te amit itt bedobtál indulásnak, az nekem beszédes.
aha, a hiteles széljobbnáci média hivatkozás, felejtős, és leszarom, van amiben nem engedek
@ausländer Sipi:

Én is hasonló törekvéseket láttam a DK tagjai részéről. Sokáig próbálták belülről megváltoztatni az mszp-t, végül kiváltak.

De itt nem pártfinanszírozásról volt szó, hanem egy nyavalyás honlapról. Jó tudom, a kettő majdnem ugyanaz, de akkor is. Kicsiben kell elkezdeni. Ha elterjed a szóbeszéd, az ő tárcájánál szigorú fegyelem van, a többiek is óvatosabbak lesznek.

Te a másik végletbe esel, mindenért az aprónépet hibáztatod, nem veszed figyelembe az eltérő kompetenciákat és hatásköröket. Kölcsönhatás érvényesül: nép hat az elitre, elit hatással van a népre. A példamutatóknak mindig sokkal nagyobb a felelőssége.
@tristen2005: A kutty elunta a szukapornó nézegetést, gondolta kinéz, milyen a kert végében a reality felhozatal, így ez is gépidőhöz jutott:-)
-no comment-

Kövér: nem előttem kell tisztelegni a felállással

Kövér László szerint az új házszabály elfogadása után, a választást követően felálló új, kisebb létszámú parlament munkája ésszerűbbé, kiszámíthatóbbá válik, kevesebb lesz a szócséplés, az üresjárat, a felesleges vita. Az Országgyűlés elnöke, ha rajta múlna, a következő ciklusban háromhetes ülésezési rendet javasolna. A Fidesszel kapcsolatban azt mondta, hétfőn lépnek a kampányidőszakba, ebben a ciklusban pedig szerinte már nincs esély a fővárosi szerkezetátalakításra.

hvg.hu/itthon/20131207_Kover_nem_elottem_kell_tisztelegni_a_fela
@NefosSámán: Lassan itt az idő, elérkezett, hogy BeFosSámán... menj vissza csicsikálni... terítsd magadra a Kurucinfó printváltozatát.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nem szoktam beállni a vele való értelmetlen beszédbe, de a téma amit bedobott érdekes volt.

Lenin fiú vagy Angyal, egyre megy.
@Husz_János_Puszita: Sipi IT-s szorzói nagy vonalakban stimmelnek, és nem csak az utóbbi időben, most csak közelítenek a 10*-hez, korábban beérték a 3-4*-el.
@tristen2005:

Itt állhatott lesben, mert rögtön lecsapott a linkemre. Frusztráló lehet neki napszámra olvasni a sok libsit.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mától az ő neve légyen: Dojcs Pumpika:-) remélem a stadionfelújítánál beépítik a 10 éve megvásárolt beléptető rendszerét.-)
@Csaknézek...: en ezert leptem le, mert tovvabb nem veszek reszt benne. nem vagyok hajlando vallalni a felleosseget egy olyan tarsadalomert es tagjaiertt, ami a sajat sirjat asva mindig masokat hibaztat.

tehat mar nincs mi.

ettol fuggetlenul lattam es tapasztaltam. es a jogomtol, hogy elmondjam amit gondolok nem foszt meg az, hogy leleptem es nem vagyok tobbe resze annak az agybajnak ami ott megy.

nem egyszer elmondtam, hogy en nem orban elol leptem le, hanem a jaegtoerek, habakukok, arkangyalok es - bizony, jo reszben - fabiusok elol. az allandoan siro, picsogo, tenni nem akaro, mindig masokat hibaztato, de a sajat felelosseget soha nem keresok elol. azok elol, akik leszavaztak a vizitdijat, azok elol, akik megbuktattak a bokros-csomagot. azok elol, akik szoba allnak a gabriel-felekkel, azok elol, akik nyiltan zsidoznak es ciganyoznak es azok elol, akik ezt szegyenkezve turik, mert valahol ok is egyetertenek, csak kimondani nem meriik - ne felejtsuk el, a magyar szulok 60 szazaleka kifejezetten nem szeretne, ha cigany padtarsa lenne a gyerekenek...

az elol, hogy az orszag orbant erdemelt es ahogy elnezem, meg mindig orbant erdemel egy darabig, ugyanis ezzel a mentalitassal orban jar. lehet, nem ugy fogjak hivni a kovetkezo, de nem a nev szamit...

es lehet a mondataimert nem szeretni, de bizony, mindig mindenki azt kapja amit erdemel. es nezzetek korbe, miben vagytok most. es gondolkozzatok el, mit tettetek, vagy nem tettetek meg amivel ezt erdemeltetek ki es hogyan kellene maskent csinalni.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Az Atlaszban is jártál? Most tűnt csak fel a rezsó miatt Maghreb.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: te nyúl, ekapom a kert végében portyázó mókusokat és pörköltet csinálok belőlük bosszúból:) és nem viccelek:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A tologatós csattógószárnyú abakusz mostanság milyen szorzóval működik? Már csak, hogy tudjam Rezsidémonüzekedő Szilárd, hogyé vette? :-)
@tristen2005: és a tiéd, amikor nem látod a fától az erdőt??? De ha már szóba hoztad érdemes rámutatni néhány olyan tényre, amelyek néhány évtizeddel korábban köztudottnak számítottak. Mandela egy időben elkötelezett tagja volt a Dél-Afrikai Kommunista Pártnak, majd pedig az Afrikai Nemzeti Kongresszus nevű tömörülés az ő irányítása alatt kezdett hozzá a fegyveres harchoz. 1964-ben azért ítélték életfogytiglani börtönre, mert terrorcselekmények és szabotázsakciók megszervezésében vett részt. Továbbá joggal lehet felróni neki, hogy az a világ, amit megálmodott, súlyos katasztrófát jelentett dél-afrikaiak milliói számára. A fehér uralom összeomlását követően ugyanis hihetetlen mértékben nőtt a bűnözés az országban, válságba került az egykor kiváló eredményeket felmutató gazdaság, és gyors ütemben romlott a közszolgáltatások színvonala. Az apartheid rendszer idején még fejlett tőkés országnak tekintett Dél-Afrika az elmúlt két évtizedben káoszba és szegénységbe süllyedt. A szép jelszavak ellenére a rasszizmus nem tűnt el, csak éppen annak szenvedő alanyai nem a feketék, hanem az országot egykor felvirágoztató fehérek. Az apartheid felszámolása óta kb. 70.000 ezer fehér embert gyilkoltak meg elvetemült és bestiális fekete börű bűnözők.

www.deres.tv/20131206/meghalt-kommunista-terrorista-mandela
@Habakuk999: MEg fogsz lepődni. Jártam. No nem a papíralapúban, hanem igazándiból.
@Husz_János_Puszita: Valakinek az aprómunkát is el kell végezni. A világmegváltáshoz még hosszú sort kell kiállnia:-)
@taga20:

"ballib gyühet,"

Most alaposan meglephetted!

Eddig úgy tudta, hogy a ballibsi az sértő jelző... :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Sejtettem.
Haver cége 20 éve dolgozik államnak, önkormányzatnak, semmi nem változott azóta. Ma olvasom, becsődölt Győrben egy textilipari vállalat, 150 ember kerül utcára. A külföldi rendelésállománya stabil, itthon elfogytak az állami megrendelései.
Hihetetlen, mennyien lógnak az állam csecsén a versenyszférában is. Ha kivonnánk őket a képletből, mi lenne itt? Gyakorlatilag nincs magyar versenyszféra, ami megáll a saját lábán, mindenféle megrendelés, támogatás, pályázati pénzek nélkül piacképes. Hihetetlen.
@ausländer Sipi: Szerinted, a Te gyerekedet hogy fogadták az alapfokú irodalmi némettudásával az isiben a scjwiccsdajcsot beszélő bennszülött kislatrok?
@ausländer Sipi: Ecsém! Neked tényleg küldetéstudatod van? Orvos már látott?
@ausländer Sipi:

Köszönöm válaszodat.
Amiben "persze" nem válaszoltál a kérdésemre.

Hadd gratuláljak!
Sikeresen elérted nálam Gábriel státuszát!

Üdv!
@Husz_János_Puszita: tényleg nincs igazi versenyszféra, csak nagyon kicsi aki szedegeti a morzsákat, és a nagyon nagy múlti, ezen kívül csak a haverok maradnak, lásd köszgép és társai.
@NefosSámán:

Ne az erdőt nézd, a kivezető utat! a végén még fejjel mész a fának!
@Csaknézek...: tudod az ellenség tökeit ott kell ekapni, ahol nem is számít rá, a fején:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Remek idézetek. Kár hogy az ártatlanul legyilkolt fehérek gyilkosai, nem igazán vették komolyan a nagyapó intelmeit. :(

youtu.be/n5TAgB7n4JI

Javaslom neked is, hogy mielőbb kelj fel csipkerózsika álmodból.
@NefosSámán:

Szánlak téged, szar lehet ilyen világképpel élni. Aki Mandelát nem képes értékelni, annak az embernek nincsenek hősei, akire felnézhet. Annak marad a Terminátor és a Predátor.
@taga20: Ha néha józan vagy és nem egészen másnapos, egészen emberformád van:-) Nem szégyelled ilyenkor magad? :-)
@Csaknézek...: igen, egyszerubb megsertodni mint gondolkodni es cselekedni:-)

de legalabb tudod, hogy en egeszne pontosan a "mi" elol leptem le.

engem ne vegyenek egy kalap ala egy ilyen felelotlen bandaval.
Megvilágosodtam!
Nem a Szélescella fogja kivezetni Mo-t a trutyiból!

Inkább a helikopter exportunkat kellene erősíteni! :o)

Mert qrvára sok van belőle...
@taga20:

": tudod az ellenség tökeit ott kell ekapni, ahol nem is számít rá, a fején:)"

Gyönyörű pillanata a józanságnak:)))))))
@ausländer Sipi: Rá se ránts Sipi!

Nehéz munkát vállaltál magadra, fényt hozni az éjsetét elménkbe.

Drukkolok neked erősen.
@tristen2005: Hát az ártatlamnul legyilkoltak, biztos jobban örültek volna, ha csak a fának vezetik őket és csupán egy púp nőt volna a fejükön. :(

youtu.be/onSPdJwJJh4

Az előbb azt mondtad a ballib jelzőt szívesen magadra veszed. Remélem a valóságérzékelés azért nektek is erősségetek még.
@ausländer Sipi: Én jól elvagyok magammal, szemben veled, aki többek közt itt próbálja frusztrációit és önigazolásait levezetni, illetve elfogadtatni. Sajnállak.
@ausländer Sipi: te sipi, szép ez a visszafelé köpködés-őseink legalább visszafelé nyilaztak-, de ako, hogy a faszban van az, hogy hétköznap este hazagyüvök a melóból, átfutom a gyíkot és te minden hétköznap, napközben itt baszod a rezet. na ere ne jövök rá:)
@taga20:

Asszonyt karon ragadni, este 6-kor Érd meccs!
Szomszéddal nem összeveszni mert füstbe megy!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezért nincs középosztály.
Azt hiszem Tokfalvi írt egy elgondolkodtatót a témában, tudniillik hogy a magyarok a középosztályt hagyományosan a zsidósággal azonosítják, ebből aztán mindenféle tragikus következmény adódik. Mindjárt megkeresem a linket.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: de:) de ha így szeretnek, mit csináljak? egyébként, a te környezeted is el lehet fáradva néha tőled:))) és így szeretünk! érted, tezsvérem:)))
@taga20: tudom hogy nem érti, mert nem is akarja, küldetéstudatos széljobbnáci, és leszarom hogy ez neki nem tetszik, van egy szint ami alá nem megyek senkivel egy beszélgetésben. Itteni néhány éves jelenlétemben nem sokaknak sikerült elérni a tahósítást, na neki sikerült, mert még átfutólag is hányok a hozzá köthető karakterektől.

A stílusa ismerős, a célja is, vannak, voltak hasonló eszközrendszerrel dolgozó ideológiai társai, nem véletlen, hogy Gabrissal is minimalizáltam a kommunikációm.
@NefosSámán:

Mikor mondtam én ballibet, nálatok az olvasást nem tanítják? Hallomások után igazodsz el a világban? basz vegyél fehér botot, hidd el biztonságosabb!
@taga20: Bammeg! Télleg hülye vagy az ilyen kérdések miatt. Sipi akkora lángész, hogy éllandó éjszakai melója van, mert nappal a világosságban a belőle áradó fénnyel megvilágosodva, nem találná meg a kódorgó bicepszet:-)
@Husz_János_Puszita: Ne félts engem. Inkább tájékozódj a valóságról és arról hová vitték az országot röpke 20 év alatt.

Mára egyértelművé vált, ha esetleg valakinek még lettek volna kételyei e tekintetben, hogy a dél-afrikai „csoda” csupán egy délibáb, az országot irányító Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANK) kudarca ugyanis totális, gyakorlatilag minden területen. Ami pedig a részleteket illeti: a munkanélküliség a munkaképes korosztály mintegy 40 százalékát sújtja, és a fekete népesség legnincstelenebb rétegének - vagyis az összlakosság 40 százalékának - az átlagjövedelme fele akkorára zsugorodott, mint a fehér uralom alatt volt 1994 előtt.

Eközben teljesen megmérgezte a társadalmi légkört az ország gazdaságát lenyúló és luxuséletmódjukat gátlástalanul fitogtató néger újgazdagok, a kielégíthetetlen étvágyú „fekete gyémántok” (Black Diamonds) táplálta kirívó egyenlőtlenség. Ahogyan az általános afrikai tapasztalat alapján várható is volt, a fekete rezsim a dzsungel törvényeinek szolgáltatta ki az országot, éspedig nemcsak a fehér kisebbséget, hanem legalább annyira, sőt talán még inkább a fekete többséget is. Brutális bűncselekmények visszatérő rendszerességgel borzolják a kedélyeket, és naponta átlag ötven gyilkossággal Dél-Afrika a világ egyik legveszélyesebb helye.

Az ország jövőjét tekintve talán még ennél is nyugtalanítóbb, hogy az állami ideológia rangjára emelt „pozitív szegregáció” vagy „fordított diszkrimináció” a faji preferenciával váltotta fel az érdemet és a szakmai hozzáértést mind a munkahelyek betöltése, mind a politikai, államigazgatási, társadalmi pozíciók odaítélése során. Így természetesen a Dél-Afrikai Köztársaság annak a tétnek sem tudott megfelelni, amely az olcsó fekete munkaerő és a magas színvonalú fehér szaktudás párosításával a gazdaság fellendítésével kecsegtetett. 1994 óta ugyanis a közbiztonság drasztikus romlása, az őket érő különböző államhatalmi vegzálások sorozata és nem utolsósorban a mértéktelen túladóztatás jórészt elüldözte a fehér diplomásokat, akik pedig mindennek ellenére mégis maradtak, azok visszahúzódtak fokföldi „gettóikba”, miközben a feketék sem hajlandók többé éhbérért robotolni a többnyire Citybeli és manhattani tőkéscsoportok által birtokolt bányákban és üzemekben.
@taga20: Én decens öregbirka vagyok, Te meg szökdécselő kicsit idióta jerke. Sebaj... 5o év, oszt Te is itt tartasz majd, feltéve, ha a delirium tremenses piros jambósapkás egerek el nem visznek addig:-)
@tristen2005: békülgetünk, me kutyu az istennek nem akar ugatni. ezé hát nincs miért fújni ránk:) asszony meg most csinálja a kocsonyát, és a szomszédnak is csinál egy-két tányérral:)))
@NefosSámán: tudod, amit írtál nagyjából egészéből tényleg így van.

Csak, az a feneséges csak:

nem Mandela bűne az, hogy megváltozott a rasszizmus iránya, hanem a négy öt évszázados európai gyarmatosítóké, aki baromi sok nemzedék alatt sem vették emberszámba a feketéket.

Igen, a búroké - Nyúl uram tiszteletére, ha már kritizálta a Pangeát -, a belgáké, franciáké, angoloké.

De Mandela a század egyik legjelentősebb EMBERE, aki nélkül például ma nem Obamának hívnák nagy valószínűséggel az USA elnökét.

és így is van ez jól.

Gondolj bele abba, jó-e neked, ha vászongatyás birkát hajkurászó suttyóként tekint rád a világ.
mert mi végül is azok vagyunk az egy okos, ügyes, szerencsés és felelősségteljes Sipink kivételével.
Mondjuk speciel ez kormány tényleg tesz is valamit ez ellen.

1) Fordított áfa kiterjesztése
2) Ahol a fordított áfa nem megy (roppant okos EU is van, amelyik ezt időnként megakadályozza, ezt ne feledjük), ott áfacsökkentés: sertésáfa
3) Online pénztárgépek bevezetése

Ehhez képest Bajnai pl mit tett? Szegény azt nyilatkozta, hogy hát ő nem is tudta, hogy van ilyen Magyarországon. :) No, ha valaki még a problémával sincs tisztában, akkor mit lehet várni tőle...

Persze ha valaki azt hiszi, hogy majd egy Jobbik által forszírozott parlamenti bizottság majd itten elér valamit, háát... Lássuk be, ha lenne az ellenzéknek konkrét ötlete, simán benyújthatnák erről a javaslataikat bizottságosdi nélkül is, de erről nagy kussolás van az ellenzék oldaláról.

Érdemes megnézni az áfabevételek alakulását: (milliárd Ft)

2009: 2.160
2010: 2.292
2011: 2.347
2012: 2.589

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/krm/krm21212.pdf

látható, hogy ha most hiányzik X összeg, akkor az biza korábban is hiányzott, mert az áfabevételek (még ha a felelős kulcs 25%-ról 27%-ra emelkedését nézem is) bizony szépen emelkedtek. Lehet itt demagóg módon simicskázni meg vidaildikózni, de ennek nem sok alapja van.
@tristen2005: Elnézést, azt nem neked címeztem. :)
@Husz_János_Puszita: Igazad vagyon. Nem is értem, mit csodálkozol? Ami büdös polgári foglalkozás volt, orvos, tanító, jogász, irodalmár, etc,oda szorították be Horthyék és a megelőző generáció a zsidókat. A dzsentri stílbe nem fért bele a kurvázáson, élősködésen, kocsmázáson kívül semmilyem ma, értelmesnek nevezhető tevékenység. Rábasztak! Akikkel ki akartak szúrni, és belekényszerítették az általuk lealacsonyítónak vélt tevékenységekbe, na azok értékelődtek fel az un. polgári világban. Ez kicsit most zavarosra sikeredett, de valami illyesmi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tekintélyelvű magyarázkodás. Arra emlékeztet, amikor meg akarják nekem magyarázni, a tanulás tök felesleges dolog olyanok, akik annyit még nem tanultak hogy felismerjék, mennyire nem tudnak semmit.:)
@Husz_János_Puszita: mástól is olvastam hasonlókat többször is, sváb-szerb-horváth-magyar vegyes és kevert tájról származva és felnőve, ezek a vélemények csak megerősítik a világképem.
Pedig ezt a 80-as 90-es években tapasztaltam, hol volt ez a kor a cikkben említettől...

A háború utáni svábellenesség nyomokat hagyott az emberekben és a társadalomban is, még ha nem is olyan mélyeket, mint a zsidóságnál.

"Az ipar, a kereskedelem, a pénzügyek lenézett szektoraiban pedig nagy lendülettel foglaltak teret és lettek a polgári fejlődés motorjai a zsidó és német polgárok. Ezzel együtt járt az egyéb polgári foglalkozásokban való térnyerésük is.

A keresztény magyar úriemberek meg a nem úriemberek egyszer csak azt vették észre, hogy zsebre vágják őket a zsidó és német polgárok, és ebből is a zsidók fájtak jobban. (Antinémet párt nem alakult, de antiszemita párt igen.) A saját hazájukban ezek az “idegenek” egyre jobban élnek és egyre otthonosabban mozognak, asszimilálódnak, nemesi rangokat vesznek, és ha nem lenne az állami védőernyő, a fejünkre is nőnének."
@taga20: én is kocsonyán gondolkodom erősen, meccs itt csak vízilabda van
@Habakuk999: Nekem az sem derogál, ha vászongatyás leszek. Sokkal inkább az legyek, mint mondjuk ártatlan meberek gyilkosa.
Másrészt a közmondást gondolom ismered. "Gyümölcseiről ismerszik meg a fa".
Ezek alpján sem nagyon lehetnek büszkék a Dél-Afrikai vezetők az elmúlt húsz évükre.

Kaptak egy történelmi esélyt, amit a Mandela félék csúnyán eljátszottak. :(

Ja és remélem nem akarod nekem a bestiális framer gyilkosságokat erkölcsileg elfogadhatóvá varázsolni csupán az előzmények okán.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ez a decens, nekem egy kicsit önfényezősnek tűnik, az idióta meg kicsit túlzónak:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: azért Sipi tipikus példa arra, hogy a szavazók 80%-a miért nem ért egyet a határon túliak szavazati jogával /én sem/....bekiabálni, észt osztani, meghatározni onnan....felelősséget vállalnia nem
@Husz_János_Puszita: lásd @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kommentjét, ugyan az pepitában, pont mint amit a cikk, és amit te és én is írtunk az előbb.
@KÁTÉó53éúétr6: a kulonbseg annyi, hogy en 22 evig aedoztam oda..

de nyugi, letettem rolatok, a faszom fog kolteni tobbszaz frankot csak azert, hogy leszavazzak orban ellen, ha nektek ugyis az kell..:-)
@ausländer Sipi:

Akkor tőled is megkérdezem: tegnap vettem egy utazótáskát olcsón a kínaiba'. Adócsaló vagyok vagy nem?
@Blogger Géza: Figyelj má Geyza! Téged hívott ide valaki, vagy csak küldtek? Mijafasz4 nyomtál most ide, függetlenül beleszarva az aktuális témába? Vagy kiadták házifeladatba, hogy mindenhol hintsd el az aktuális győzelmi jelentés? Megtetted, amit kért a haza, immáron könyvelhetsz és strigulászhatsz. Ja meg elhúzhatsz a picsába.
@NefosSámán: nem szokásom.

Ugyanakkor nem szokásom elfelejtkezni az ezt kiváltó okokról, a magasfeszültségű kerítésekről, a figyelmeztetés nélkül azonnal lövő őrző-védőkről sem.

Nem játszották el a történelmi esélyt. Afrika történelmi esélyét a gyarmatosítók játszották el.

és kutya kötelességük jóvá tenni.
@KÁTÉó53éúétr6: Ezzel egyetértek. Bár engem egy Böjte mama szavazati joga, sokkal kevésbé tölt el aggodalommal. :)
@Habakuk999: frontvonalat tartván én csirkecomb sütésre vagyok kényszerítve, megyek is :D

@taga20: a kocsonyát mi is elosztogattuk múlt héten, gyomrászati rohangatózás okán, bendőmbe nem sok került, pedig.....:(
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Ne báncsad mán szegényt.:) Ő az egyetlen. aki a posztról szónokol.

(amúgy igazsága is vagyon, ha nem az, amit ő akar kihozni belőle)
@Habakuk999:

A búrok örüljenek, nem vetették őket mind egy szálig a hiénák, sakálok, oroszlánok elé az Apartheid tettei után.:)
@ausländer Sipi: Azért remélem, alkalmanként hazajössz, a protkódat újrazománcoztatni a nagybüdös hazába, hogy boldogan visszatérve, szebb hanja legyen a fogadhoz vert garasnak?.)
@Habakuk999: Sajnos eljátszották és nem a gyarmatosítók. Másrészt az előbb berakott Mandela idézetcsokor is áradozik a szeretetről meg a gyűlölet elvetéséről, persze amikor a feketék követnek el bestális gyilkosságokat, akkor jajj szegények ők nem lehetnek felelősek, csak és kizárólag az előző 3-400 év.
Másrészt jó lenne figyelned arra is, hogy a feketék sorsa is nagyságrendekkel szarabb lett, bár tudom ami szar az mind a hülye búrok bűne, ami meg jó az a szabadságharcos feketék érdeme.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Pedig akkoriban a magyar GDP vetekedett a nyugati államokéval, Európa egyik legvirágzóbb gazdasága voltunk. Láttam grafikonokat. Nem véletlenül hívják boldog békeidőknek.

A zsidósággal tudjuk, mi történt. A maradék polgárságot elintézték a komcsik...és még mindig a szabad polgár az ellenség.
@Habakuk999: te, ezek utálják Obamát. nem értik, hogy a faszba tudták kétszer is megválasztani ezek az idióta amcsik. az ilyen fasza gyerekek -mint ez- néha nem tudják, hogy a fasz melyik végén állnak(lásd megboldogult hájder párttársat)
@taga20:
nincs más dolgod mint világmegváltani? menj kutyázni vakargasd és simogasd sokkal kellemesebb

egyébként is üdvözlöm őkutyaságát

brühüyyy
adj egy simit neki a nevemben
@Husz_János_Puszita: És maradtak a nagy túlélők, a csótányok, paraziták és egyéb élősködök. Szakadunk szanaszép és polarizálódunk. A kétosztályos társadalomfelé. felül a sisere 2%, alul válogatatlanul a felső 2% jobblétét szolgáló 98%-os rabszolgahad.
Íme, az új európai társadalmi struktúra. Legalábbis Orbánék szerint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A királyok is nyakig eladósodtak a bankároknak akkoriban. Kedvenc adósságrendezésük a progrom volt. Ugye nincs új a nap alatt? ( Nem leszünk gyarmat ).

Azért kesergek, hogy a harmadik évezredben még mindig itt tartunk. Bár egyre inkább felsejlik bennem, természetes állapota az emberiségnek a vezetők - megvezetettek örök dinamikája. Nem sok változott a fáraók óta, az uralkodó elit mindig is elvette, ami kellett neki. A módszerek finomodtak.
itt tartunk:

Fekete Ferencnek jó éve volt. A Béke-telepi ABC tulajdonosa, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője koncessziót nyert a trafiktenderen, és még a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye is őt választotta ki arra, hogy “szakmai anyagot” (Húst? Szakácskönyvet? Rejtély!) szállítson az ételkészítési gyakorlatokhoz. Hétmillió forintért.

444.hu/2013/12/07/hetmillio-forintert-szallithatott-szakmai-anyagot-egy-hodmezovasarhelyi-iskolanak-egy-hodmezovasarhelyi-fideszes-kepviselo/

-----------------------------

Papcsák Ferencet elkapta a kedveskedési láz. Nemrég minden zuglói nyugdíjas kapott tőle háromezer forintnyi Erzsébet-utalványt karácsonyra, az első szavazóknak pedig kétezer forintot hozott a zuglói Jézuska. Ez 76 millió forintba került a kerületnek, ami azért sem tűnik jó befektetésnek, mert amúgy arra sincs pénze, hogy az önkormányzati dolgozókat kifizesse.

444.hu/2013/12/07/kedves-zugloi-fiatal-gratulalok-hogy-18-lettel-tessek-itt-van-ket-mozijegy-papcsak-ferenctol/
@taga20: Most igazad van: Tényleg nem értik. A BlackPower számukra nem Istentől való.
@rodeo36: kösz öreg. a jóisten tartson meg sokáig a hülyeségedben:) kutyu fideszes, mindent lop! mikuláskor a lányom csizmájából lopta ki a csokimikulást:)))
@Husz_János_Puszita: igen, a módszerek finomodtak, és az arányok változtak, egy viszont nem változik soha:

-ecce homo
@taga20: Én nem útálom, hiszen Nobel béke díjas, vagy mifene. :)

scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1239549_635936536439595_1353942460_n.jpg

Annyi de annyi pozitív változást hozott az USÁ-nak és a világnak, meg ugye Guantanamót is bezáratta, ahogy a választási kampányában is megígérte. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sütöttünk a lányommal camembert, így van olyan büdös, hogy a kocsonyafőzés már nem sokat ront a levegőn.

legalább egyszerre túl leszünk rajta.:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: az azé mekkora lenne, ha kiderülne, hogy dzsézusz inkább fekete vot, mint fehér. lehetne festegetni:)
Eddig, és ez után is úgy gondolom, a tiszteletet ki kell érdemelni.
Eddig, és ez után is hallottam és fogok hallani Viagra hatásról, de azzal, hogy recept van rá, az kevés. Azt is ki kell váltani.

...a képviselőknek felállva kell majd köszönteniük a választópolgárok közösségét az elnök pulpitusra lépésekor...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

A bolhák és a kullancsok ugyanilyen formában szívták már a dinok vérét is.
@NefosSámán: "valóságérzékelés azért nektek is erősségetek még" igen mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy előbbiekben Husz János is eléggé valóságérzékelt irányodba....szánlak én is
@NefosSámán: haver, legalább nekem ne hazudj, hamá magadnak folyamatosan. ráadásul verik is a négereket az usában:)
@Habakuk999:
Még ne siránkozz!
Csináld a kettőt együtt, és készíts közben házilag csirizt.
@taga20:

ja, a kutya az kinövi de a fideszesek soha

simit neki

brühüyyy
@taga20: tehat ha kiderul, hogy en egy hid alol interneztezek svajcban, mert se melom, sem lakasom es ugy koldulom ossze a 4g-re valot, hogy haza tudjak irkalni attol felviragzik magyarorszag?

komolyan ilyen kis pitianerek vagytok?:-)
tenyleg minden kifogast es lehetoseget megragadtok a tovabbi onsorsrontasra?:-)
@taga20:

a sztaniolt kiköpte vagy azóta fényeset szarik?

jópofa lehet...ezt én anno az enyémmel úgy oldottam meg, hogy állandó stresszben tartottam játszottunk amíg fel nem dobta a praclijait hanyattfekve és lihegett levegőért kapkodva majd rajtaütésszerűen elaludt...

meg kivittem a parkba ahol a lepkéket kergette meg a verebeket és a mókusokat attól még mélyebben aludt nem jutott eszébe lopni viszont ha ez nincs akkor megrág mindent amikor jönnek a fogai...vigyázz vele...én magamra húztam mint takarót és elaludtam a fejhallgató rajtam és a dög elrágta a zsinórt arra ébredtem, hogy csend van...300 dollár lett volna a zsinór de inkább kidobtam és vettem másikat

ezt meg megsimiztem mert olyan bánatosan nézett rám amikor ordítozni kezdtem vele...és el kezdte a kezemet rágni ami a szeretet legnagyobb jele és még körbe is nyalta volna a fejemet

persze imádtuk egymást

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: a fenit kerdesem rad is vonatkozik

elhetobb hely lesz-e a hazad attol, hogy engem kurogatsz mert elmondom a meglatasomat?:-)
@Husz_János_Puszita:

azért azt megnézném amikor beletört a fullánkjuk a páncéljukba

brühüyyy

ahhoz ott volt a brontosaurus az átharapta a nyakát és onnan ...
@ausländer Sipi: én is így élek, mint te... persze én csak 1G-re gyúrok általában, 4G-vel a galakszis túlfelén lennék, a Fekete Hólok Vezérei mellett:-D
@rodeo36: imádom én is ezt a kis bohást. viszem a kertbe 2 óránként, legalább csinálok valamit, bár mutkor megkergettem a partvisnyéllel, me kurvára szart rám. azóta megint kezes, meg én is:))
@dr. jenőke (jenőke):
a tudomány az átkos tudomány már megint belekavart...pedig a hit és a ...fidesz

brühüyyy

kár pedig olyan igazi levantei típus
@ausländer Sipi: öreg, te tényleg ilyen korlátolt vagy, vagy csak felvett póz? írok valamint, erre elkezdesz teljesen másról süketelni. ha rajtad múlna mo sorsa, ako baszhatnánk:)
@rodeo36:

:DDD
Aki így ír a kutyájáról, csak jó ember lehet.
@rodeo36:

Nem tört bele. A krokodilon is élősködnek.
@dr. jenőke (jenőke): köszönöm az infot, de kicsit tudatos felütés vot részemről. még ha nem is látszik rajtam:)
@Husz_János_Puszita:
a krokonak a pikkelyei között?

hogy sajnálom azt a kedves krokót el nem képzeled

egyébként nem tudom mitől van ez, a legvadabb kuty is megáll nekem és ha égnek is áll az összes szőre, de nem bánt...a többiek meg

szóval mi kutyák tartsunk össze szoktam nekik mondani

brühüyyy
@taga20: mellebeszelsz.

feltegyem megegyszer a kerdest?

vagy nem is vagod mirol beszelek?:-)
@rodeo36:

A testbeszéded miatt van. Egy Cesar Millan veszett el benned, a Csodálatos Kutyadoki.:)
@ausländer Sipi: tedd bazdmeg, tedd! égesd magad tovább. ki fasznak képzeled magad, te süllyedő hajóról menekülő...! szerényebben:)
@tristen2005:
Pintér már a töltőn van.
Vészhelyzet?
@tristen2005:
Pintér már a töltőn van.
Vészhelyzet?
@rodeo36: öreg, mindig az vot nálam is, hogy a gyerekek, az állatok, és a hülye nők csíptek:)
@taga20:
Felhasználtam ismeretterjesztésre.
És ráadásul kikeresztelkedett.
@taga20: akkor felteszem a kerdest, mert nem erted..

az en barmilyen velt, vagy valos szemelyi, gazdasagi, emberi, barmilyen hianyossagom, hibam mennyiben cafolja meg az altalam leirtakat?

es ha fenyt deritesz az alavalosagomra az mennyire teszi rendbe a hazad sorsat?:-)

egy-egy leiugatasommal mennyivel fog emelkedni a fizetesed, mennyivel ugrik a gdp, csokken az allamadossag, vagy no a szabadsag?:-)
@Husz_János_Puszita: Legyen neki könnyű a föld! S ne feledjük: a magát kommunistának valló, terrorszervezetet alapító Mandela-klán kitűnő ötletét: a nyakláncot. A vele nem egyetértők nyakába égő gumiabroncsot tettek, az égő haldoklás jellemzően húsz percig tartott.

Lexikon: en.wikipedia.org/wiki/Necklacing
Fotók: t7.hu/0yzy-mandela_nyaklanc
Mi esik ott kint?
Hó.
Há' ott kint.
@NefosSámán:

Ki karddal él, kard által vész el.
Nem kötelezhető munkára vasárnap keresztény dolgozó
Nem kötelezhetők munkára a keresztények vasárnap a londoni fellebbviteli bíróság szerint. A londoni fellebbviteli bíróság elismerte a keresztények jogát arra, hogy vasárnap pihenőnapot tartsanak.
@Sir Bates dö Hól:

Hol?
Én csak annyit tudok, hogy orosz eredetű.
@dr. jenőke (jenőke):

Remélem a mentőorvosra is vonatkozik.:)
@Husz_János_Puszita: Bocs, hogy belekotty, de ha felétek valaki nem ért egyet azt így hívják???:)
@ausländer Sipi: te, ha lenyírom a füvet, az mennyire befolyásolja a gravitációt? kb. ennyi köze van a kérdésednek:) www.youtube.com/watch?v=lo0_JsrWI_A
@Husz_János_Puszita: mit is írtunk nem is olyan rég?

Az inflációval bűvészkedik a kormány
A valós szint 3-3,5 százalék. Az euró 310 fölé megy, nagy növekedés nem lesz. Több bank kivonulhat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F07%2Fk_h%2F
@Blogger Géza: Rizsagép... idesüss

"A 2011. év során általános forgalmi adóból 2219,5 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, amely összeg a módosított előirányzatnak 89,2%-a, attól 269,5 milliárd forinttal marad el. A 2011. évi nettó áfa bevétel 94,1 milliárd forinttal (4,1%-kal) múlta alul a bázis évi értéket. Az Európai Bíróság döntésének negatív hatása nélkül – az ezzel összefüggő eddigi novemberi és decemberi kiutalás együttesen 250 milliárd forintot tett ki - a nettó bevételek viszont mintegy 6,7%-kal meghaladták volna a bázisidőszaki teljesítést."

Forrás: www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDkQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.kormany.hu%2Fdownload%2Fa%2Ff1%2F70000%2FT%25C3%25A1j%25C3%25A9koztat%25C3%25B3%2520az%2520%25C3%25A1llamh%25C3%25A1ztart%25C3%25A1s%2520helyzet%25C3%25A9r%25C5%2591l%25202011%2520december.doc&ei=LP-iUtbGEYvHswbSjIHICw&usg=AFQjCNHV56TZwZEXuVtVQR5hz_FfLvb8Ag&bvm=bv.57752919,d.Yms
@Husz_János_Puszita: Hát hogy az égő gumi nyakba tétele kapcsán azt írtad nefossnak, hogy "Ki karddal él, kard által vész el."
Fákat döntött ki a szél a fővárosban.
A felháborodástól elkékült zöldek kártérítésre köteleznék a szelet, de a kártérítésnek csak annyi az esélye, mint a Kossuth téri volt fáknak a rügyezésre.
@dr. jenőke (jenőke):

"mint a Kossuth téri volt fáknak a rügyezésre."

A Főrügyészség vizsgálatot indított. :o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az apartheid válogatott kínzásai után mégis mire számítottak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erre szoktam írni, a gazdaság törvényeit nem lehet büntetlenül meghágni.
"itt az idő, hogy leüljetek és megbeszéljétek, hogy elég volt a felesleges pénzszórásból, a szeretet ünnepe nem a konzumidiotizmus ünnepe. Mivel minden rokonod keres pénzt, ők is meg tudják venni maguknak a pár zoknit, a saját maguknak tetsző parfümöt, vagy a méretben jó pulóvert.

Megbeszélheti a család, hogy csak azoknak vesz ajándékot, akiknek nincs saját bevételük, vagyis csak a gyerekeknek."

kiszamolo.hu/igy-ne-menj-csodbe-karacsonykor-sem/

Mi már régóta ezt csináljuk.:)
@NefosSámán: ez még vicces is vot:) csak vágom, milyen fos a lelki világod, ezért ez is világít.
-no comment-

Olcsóbb gázt ígért Putyin az ukránoknak?
Állítólag felére csökkenhet az ár, és még hitelt is kapnának, ha belépnének az orosz vámunióba.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F07%2Fukrajna_meghajolt_putyin_elott%2F
@Husz_János_Puszita: hogy ne lehetne, íme:

Egyetlen épeszű cég sem fog belevágni ebbe

A kormány kifehérítené az online szerencsejátékok piacát, de a cégek szerint képtelenség kigazdálkodni a túl magas díjakat. Ez a biznisz is az államé marad?

www.origo.hu/gazdasag/20131203-megjelent-az-online-szerencsejatekrol-szolo-torveny-vegrehajtasi-rendeletenek-tervezete.html?sec-top
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért kuncsorog az elnök Kínában hitelért, ne kelljen elfogadnia se az unio, se az oroszok pénzét. Jó kis csapdába került a tüntetésekkel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ilyen, amikor a piac nem finanszíroz egy országot már. Szar ügy.
@taga20: Viszont aki a kutyikat szereti rossz ember nem lehet. :) Vajon ős is szereti?
@Husz_János_Puszita: Mondjuk valami olyasmi "bosszúra" mint amit a mi komcsijaink kaptak a gengszterváltás után. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A svábellenesség nem a második világháború után kezdődött:
"1919 után Szabó Dezső nyomán általános volt az a nézet, hogy a magyarság boldogulását két belső ellenség teszi lehetetlenné: „az értelmiségi helyekre tolakodó zsidók” és a „földet elfoglaló svábok”."

www.valtozast.hu/web/index.php?option=com_content&task=view&id=158
@Csaknézek...:
A Tiszaszen hatására is megmozdult valami.
A fürdővizes gyerekkiöntésről
endresy.blogspot.com/2013/12/kozmunkas-szintfelmero-szintfelmeres.html

Bár az eredeti állapotról nincsenek illuzióim....
@Orica Középföldi: a cári oo-ban a múlt század elején a nekik fenntartott övezetben (lengyel/litván/ukrán területek)... azt megelőzően inkább gazdasági megfontolások voltak (szép fülöp pl.)...
Az NGM tájékoztatása szerint az idei év első hat hónapjában az általános forgalmi adóból 1314,2 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, ami az egy évvel korábbi összegtől 129,4 milliárd forinttal marad el. Az alacsonyabb teljesülésben jellemzően a nagyobb kiutalás játszik szerepet. A befizetések 0,7 százalékkal elmaradtak, míg a kiutalások 13,9 százalékkal magasabban alakultak az előző évinél. Az egyszerűsített vállalkozói adóból 30,4 milliárd forint bevétel teljesült, ami 21,1 százalékkal marad el a 2012. év azonos időszakától. Ennek hátterében az adózók új adónemekre, elsősorban a kisadózók tételes adójára (KATA) való áttérése áll a tárca szerint.
Januártól nem lesz benzin?
A jelenleg érvényes szabályok szerint január 1-jétől a többi kereskedelmi egységhez hasonlóan a töltőállomásokon is olyan számlázási rendszert kell bevezetni, amely élő internetes kapcsolatot biztosít az adóhatósággal. A benzinkutaknál a jóval bonyolultabb – például kútoszlophoz kötött – számlázási rendszer felváltására egyedi megoldás szükséges, lánconként külön-külön.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mindmáig csak tervezet formában közölte a szükséges beállításokat.

A jelenleg ismert szabályok alapján január elsejével egy magyarországi üzemanyagtöltő állomás sem működhet legálisan.
@dr. jenőke (jenőke): Örülni fognak a kutasok, hogy a vásárló nem megy be az üzletbe, hanem kint fizet.
@taga20: Viccelsz?? Nekem is volt kutyim és imádom őket.
@dr. jenőke (jenőke):

És az utcán járva stikában az emberek mellé sündörögnek az eladók, és "ócsó benzin, ócsó benzin" szöveggel marketingelnek majd az illegális üzemanyaggal...
@épészmérnök:
A kutasok is Őrülni fognak.
Előkerülnek a táblácskák, a tacepaok özöne:
"Itt hamarosan nemzeti őrület nyílik"
@dr. jenőke (jenőke): Tudod: még sohasem volt úgy, hogy sehogyse lett volna. Majd jön egy módosító, aztán, ha azzal baj van, egy másik.

Édes istenem, a rendszőrváltás idején azzal kampányoltak egyesek, hogy egyszerűsíteni kell a jogrendszert...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. kurvára úgy néz ki, hogy neked max. a kalaptartón vot kutyád. egyébként fos haverod beugrott és helyettesített egy ideig:)
@Csaknézek...: bakker, tölthetem fö a kádat, csurig. egy hónapig nem lesz fürdés:) nem lennék a kollégám helyében:)))
@épészmérnök:

Tanulságos írás.

"Az alapszabály második pontja az erkölcsi tisztaságot, harmadik az igazságos vagyon és jövedelem-megosztás követelését szögezte le."

Itt mindig más vagyonára fáj a foga mindenkinek.
@taga20: Ne beszélj már hülyeségeket. Egy szuper gyönyörű keverék kutyink volt. Még szépség versenyt is nyert.

kepfeltoltes.hu/131207/kutyink_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/131207/kutyink_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@taga20: Nem helyettesítek senkit, különben is nácikkal nem haverkodom.
@Csaknézek...: apám, te nagyon patent vagy, ha nem szosz ráöntöm:))
@Husz_János_Puszita:
ugyanez a villanyszerelő pedig, háborog pl. az autópálya árakon!
és nem érti, mi a baj!
@NefosSámán: még az a szerencse, me még összetévesztenélek vele, vagy őt veled. látom figyelsz:)
@Husz_János_Puszita: Ne is mond. Nagyon megsirattuk amikor elment. :(
@Csaknézek...:

Nem tudsz semmit. Az elosztó központ mindig a kocsma.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, olyanról hallottál má, hogy második jelentés egy mondatnak, egy gondolatnak? pl. egy közmondás.
@taga20: Muszáj normálisnak maradni ebben a meggágyult világban.
@Husz_János_Puszita:

"Az elosztó központ mindig a kocsma.:)"

Igaz! :o)

De a terítés soxor az uccán zajlik.
Menj végig ma Pesten (meglehet, máshol is) bárhol egy utcán, ahol vannak emberek.
Két percen belül "dohánykiskereskedők" hangját fogod hallani... :o)
@NefosSámán: gondolom a gettóparancsnok is ezt mormogta 44-ben.
@Csaknézek...:

Mi magyarok mindig is híresek voltunk az alkalmazkodó képességünkről.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hova ment? most úgy csinálok, mint ahogy te szoktál:) na hova ment?
@épészmérnök:

A meccs miatt kicsit keson keltem, de talan meg olvasod.

Sosem felejtem el, talan mar a ti irodalom konyveitekben is volt, egy elemzes, amelyik a Szeptember vegenrol szolt, es jo idore megutaltatta velem a kolteszetet.
A "tudomanyos" elemzes az 'l' a 'k' es meg ki tudja mely masik betuk szamaval operalva mutatta meg, hogy a kolto milyen zsenialisan "keltette a hangulatot".
En meg mondom; "Ja, persze. Petofi, aki keresztbe-kasul kolbaszolta az orszagot, eppen azt szamolgatta, hogy eleg-e mar az "l" betu a sorokban?!(WTF)".

Sosem felejtem a magyar tanarom, akit egyebkent mindenki utalt, en is (gondolhatod, ahogy ez az urge erolteti beled az egesz Toldit az ev soran), ahogyan napkoziben unasig gyurtuk a mondat-, es szoelemzest. Mig a tobbiek gorcsoltek, en szepen megertettem mi milyen toldalek, mit csinal, es mi az egesz ertelme.

Mar nem elhette meg, hogy akar csak egyetlen diakja is koszonetet mondjon neki erte...
@Husz_János_Puszita:

De a mostani brutális "edzés" az alkalmazkodásunk területén alaposan megszórja a mezőnyt. :o(

Marad a rideg való - vagy egy meleg seggben sarokig benne lenni...
@Orica Középföldi:

Nem az en erdemem. A legenda szerint (es nincs okom nem hinni Mandela es/vagy Pienaar szavaban) ez a vers inspiralta Mandelat borton evei alatt.
Ugy gondoltam halala alkalmabol stilszeru ezzel bucsuzni Tole.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

" Kivéve a Gyevi Bírót, és természetesen a Bájos Micimackót:-) "

Mókus, három napig nem voltam netközelben, örülök, hogy erre tértem vissza: még nem felejtettél el. Ezt megtiszteltetésnek veszem, de komolyan :)
Egyébként meg elővettem a cukorpálcát, jaj neked, ha vétkezel a magyar nyelv szabályai ellen, készítheted körmeidet :) Jut eszembe, egy mókusnak ilyenkor hány körmét kell elverni?
@épészmérnök: érdekes olvasmány, kár hogy az oldal világképe igen messze van az enyémtől, és akkor finoman fogalmaztam...
@Myrath: És? " a nettó bevételek viszont mintegy 6,7%-kal meghaladták volna a bázisidőszaki teljesítést"
höhöhö, baromméter rilodid, ejj de idióták ezek megint :D

Úgy pörög az EU-támogatások kifizetését mutató számláló, hogy közben nem is pörög:

nfu

A figyelmetlen szemlélőt akár meg is győzhetné a látvány, a figyelmesebbnek viszont feltűnhet, hogy csak az utolsó öt számjegy változik. A találatért kalapemelés a HVG-nek!

444.hu/2013/12/07/az-okos-lany-kodolta-az-nfu-honlapjat/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
" aki busszal jár, eleve nem lehet sikeres ember:-) "

Hát, magamat elnézve, ezzel tökéletesen egyetértek :)
@Csaknézek...: "Marad a rideg való - vagy egy meleg seggben sarokig benne lenni... "

Ez az általad felvázolt "alternatíva" sajnos nem más, mint maga a tanult tehetetlenség.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
" Peersze, de az új nevem evezősönhősőmön kívül, senkinek sem tünt fel. Rohadékok! :-) "

Dehogynem. Nettó dicsekvés, hogy neked még van rezsód. No de meddig...?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ungváry Krisztián korrekten elmondja valahol, hogy ő bizony az úri középosztályból származik, és leírja, hogy miként tartották fenn az "átkosban" a hálózataikat, ahogy tudták, és hogyan manipulálta őket a hatalom.

A "szemet-szemért, fogat fogért" hiába minden, be van kódolva az emberbe, és bármely civilizáció csak ideig-óráig képes felülemelkedni ezen. Ezekért veszélyes a tabuk döntögetése.

A civilizáció az együttélés szabályrendszere, amelynek két alapelve van: tagadd le, amit érzel, és tégy úgy, mintha másvalamit éreznél...

Mindezt Spiró György A fogság-ban döbbenetesen és zseniálisan mutatja be. Ha azt a könyvet olvastad, akkor már nem érhet meglepetés.
@épészmérnök: nem is az ő írására utaltam első sorban, hanem a weboldalra amire felkerült, tanulságos az is. Amit Ungváry írt, azzal nem tudok vitatkozni, se tudásom, se okom nincs rá.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :D

nekem a spiritusz is kérdéses volt, hogy meddig...?
@épészmérnök: szia! :)

jó. hogy te is előkerültél!
@taga20: ne etesd tovább!
inkább nézz csajokat, vagy fuss egy kört a kutyussal...
@ausländer Sipi:

"hogy en nem orban elol leptem le, hanem a jaegtoerek, habakukok, arkangyalok es - bizony, jo reszben - fabiusok elol. "

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
jóvansipi.
@jaegtoer:

Jó, hogy ilyen alapos vagy. Én már nem tudom olvasni az ezerszer leírt mantráit, így ez elkerülte a figyelmem.

Remek mondat:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Jut eszembe, egy mókusnak ilyenkor hány körmét kell elverni?"

Részletkérdés. Az összeset:))
@simple observer 1.0:

Jól gondoltad, és a storyt is köszönöm. Nem ismertem.
@taga20:
"mikuláskor a lányom csizmájából lopta ki a csokimikulást:)))"

Mert persze ő nem kapott, mi? Azért, mert csizmája nincs (tényleg, miért is nincs?), csokimiku még jár neki!!!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Pusztán csak baromkodtam .
Amint megláttam az AMFITEATRUMOT nem tudtam
ellenállni !!!
A képeket mégegyszer KÖSZI!!!
@simple observer 1.0:

"Vagyis valamikeppen belebotlok ezekbe a versekbe. "

ennél többet e tárgyban nem is lehet kívánni.
a múzsák ugyanis -valami tévedés folytán- időnként a költőket nyalifalizzák, de eredendően az a hivatásuk, hogy az olvasót érintsék meg, ha már eccer a szegény poéta ablakba tette a lelkét. hiszem, hogy megírni ezerszer könnyebb, mint a "belebotlónak" együtt rezdülni, majd szárnyalni vele.
@jaegtoer:

azért az az együttrezdülés sok erőfeszítést megér? nemdebár?

már megint korán elmentetek piálni meg a sok "-ik"-es ige gyakorlása kapcsán

lusta banda

aszinkron

brühüyyy
@Csaknézek...:
"És az utcán járva stikában az emberek mellé sündörögnek az eladók, és "ócsó benzin, ócsó benzin" szöveggel marketingelnek majd az illegális üzemanyaggal... "

Erről eszembe jut Tunézia, ahol az ország belsejében az utak mellett "magán-benznkutak" működtek, ami azt jelentette, hogy rengeteg műanyag benzineskanna egy halomban, csempészett benzinnel töltve...
süti beállítások módosítása