Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.20. 12:39 Fabius

A Fidesz G pont Intézete jobban teljesít

Címkék: fidesz századvég egykulcsos adó

Most segíjjél ÉdesJézus! Homokszem került a gépezetbe! Vagy homokvihar! Ó, nem, baszki, ez, ha közelebbről megnézem egy akkora kibaszott, irgalmatlan méretű szikla, hogy mellette az alaptörvény gránitja tűnékeny, elporladó iciripiciri kockának látszik, de annak is csak közvetlen közelről!

Segíccség! Help me! Mayday! Pomoc!! Hilfe! Kömək! Tanulmány? Tanulmány?! Jó, hogy nem mindjárt egy Simicskát csókolgató animgifet publikáltak ezek a mi nevünkben! 

orbán-simicska.gif

Édes Vezérünk, Drága, Egyetlen, Pótolhatatlan Fallikus Szimbóluma a Nemzetnek!

Nem tudom hogy történhetett ez meg, de azt igen, hogy én ártatlan vagyok! Aki azt mondja stratégiai igazgatóként tudnom illett volna a keblünkön a Te jóságodból és a köz pénzéből melengetett kígyóról, az téved! Engem úgy megvezettek, mint egyszeri sporttagozatos szocialistát a bajai videóval. Istenemre - vagyis Terád, te kincs - mondom, mink itten a Századvégnél nem, istenuccse téllegbizony NEM, tehát nem rendeltünk olyan tanulmányt az egykulcsos adóról, amiben a parlamenti molinózók 80%-os bizbasza kormányoldalról igazolást nyer

Mi ilyet nem, tehát NEM kértünk, mert eszünkbe nem jutna ennyi pénzért a valósággal szembesíteni a rezsicsökkentéssel pofánvakított közvéleményt!

Ez a Virovácz Péter egy lator, aki előbb vagy utóbb meglakol az állításaiért. Ezt tudom garantálni Teneked, meg a villámgyors elhatárolódást, miszerint Virovácz írása nem úgy született, hogy mi voltunk a munkaadói. Persze mi voltunk, de nem ebben a kontextusban, hanem valamilyen másikban. Ennyit tudok tenni hirtelen, mert legmélyebb tiszteletem és legnagyobb sajnálatom ellenére a tanulmány állításait nem áll módomban cáfolni.

Tudod ezt Te is, ugye, Főni? Ugye tudod, és nem rám, ránk, a Te feltétlen híveidre, hanem a fatális véletlenre, a gyurcsányra, az antirezsisztákra haragszol, meg esetleg a sajtóra, ami lehozta ezt az egészet. Mondd, mondd kérlek, hogy jól gondolom, mert a majréfröccs már kimarta az ánuszgyűrűm teljesen, és így különösen kényelmetlen a beékelődött zabszem törésén vinnyogni ahelyett, hogy személyes nagyságodról elmélkedhetnék! 

Jóindulatodban és belátásodban bízva, csókpuszi!

663 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr665645477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: merre, merre? :D

na az irányt már ne tőlem várd...
@rodeo36: már erről beszéltünk, d szériás rolex submariner! amennyiért vettem 2004-ben ugyan annyi ma is! submarineren nem bux! a többin, hacsak nem spec modell, csak a felét éri! a világ legjobb automata szerkezete szakemberek szerint rolex 3135! ja pizzat!
Lam ilyen mikor a patkanyok futkaroznak ha eg felettuk a haz.
@guma:

"kicsi és buta vagyok hozzá, hogy bárkinek, bármit is magyarázzak!"

Engedd meg, hogy mint önkéntes harcos emberjogi aktivista, a saját nevedben kikérjem ezt a durva és indokolatlan negatív minősítést magadról! :o))
@magándemokrata:
csak elárultad...
én a magam részéről a Rolex-et nem szeretem, Omega, Tissot, IWC, Jaeger le Coultre, Breitling de abból sem mindegyik, mintahogy van tapasztalatom velük..ez nem ront semmit a te tapasztalataidon

brühüyyy
@tristen2005: :-)))
@jaegtoer: Az utóbbiak némelyike dúsul a politikában :-))
Sírkősztori, upgrade...
Semmi különös, mondhatni: papírforma:

"Megvan Magyarország legpofátlanabb képviselője

Ráadásul a magyar politikai egyetemi ligájából, az önkormányzati képviselők közül került ki. Kovács László miskolci képviselő először felújíttatta Herman Ottó védett sírhelyét, aztán majdnem ugyanakkora betűkkel, mint a híres halotté, ráíratta a saját nevét is.

Aztán amikor kiderült a turpisság, a furfangos képviselő fogta magát és az egészet rákente a kivitelezőre. Most éppen kéri vissza a durván egymillió forintot, amibe a sír került, mert szerinte a kivitelező nem végzett elég jó munkát (kicsik voltak a betűk, gondolom).

Az még ennél is szebb, hogy az egymilliós sírt a Cink 370 ezer forintért találta meg a neten. Az pedig egyenesen gyönyörű, hogy a képviselő ráíratta a sírra a saját nevét, pedig az egészet közpénzből fizette."

444.hu/2013/11/21/megvan-magyarorszag-legpofatlanabb-kepviseloje/
@Csaknézek...:

Az ugye tök életszerű, hogy a kivitelező az érintett tudta és beleegyezése nélkül véseti rá a nevét bazi nagy betűkkel a sírkőre...

Amit aztán nevezett személy kifogásol, mert nyilván olyan, mint Bástya elvtárs: ha valamit igazán szeret magában, az a szerénység...

No és tegyük hozzá: a jó ízlés is markánsan előbukkan a történetben, mint fő motívum.
A pénztárgépes témához:

"December 31-ig elvileg az ország összes pénztárgépét be kell kötni a NAV-hoz. Ehhez először meg kell venni egy olyan gépet, amit a NAV jóváhagyott. Itt épp teljes a káosz, mert még azt sem lehet tudni, hogy azok a gépek, amik eddig megkapták az engedélyt, megtarthatják-e azt.
...
A legdurvább, hogy a kormány nem is csak a legnépszerűbb Alt Cash-féle, hanem öt másik gép engedélyét is visszavonta. Természetesen mindet azután, hogy letelt a rendelésre adott határidő.
...
Jelenleg annyian várnak ki a rendeléssel, hogy eddig csak 220 új gépet helyeztek forgalomba, pedig alig több, mint egy hónap van csak a határidőig. Az országban egyes szakértők szerint 400 ezer pénztárgép van, de a NAV eddig 200 ezer üzembehelyezési kódot adott ki. Szeptember végén még csak öt darab gép volt forgalomban.

A NAV viszont durván bírságol, ha nem helyezik időben forgalomba a gépeket. November 25-ig lehet leadni a rendeléseket, de a NAV rendszerén keresztül"

444.hu/2013/11/21/karacsonykor-egyutt-telepitheti-majd-az-uj-penztargepeket-az-orszag/
főzés közben összevissza olvasgatok és csak néztem, hogy

@magándemokrata: szövegében mit keres a pizza... :(

nahát @rodeo36: te nagyon gonosz tucc lenni!
@Csaknézek...:

tristen2005 2013.11.21. 09:22:44
A miskolci önkormányzat megtalálta a Herman Ottó sírkő botrány bűnösét! Az a hülye sirkőves! Most fizethet vissza 1 millát!
cink.hu/torvenysertoen-barmolta-szet-herman-otto-sirjat-a-kdnp-1458683856/1468807072/@klagdavid
@Csaknézek...:

tristen2005 2013.11.21. 09:22:44
A miskolci önkormányzat megtalálta a Herman Ottó sírkő botrány bűnösét! Az a hülye sirkőves! Most fizethet vissza 1 millát!
cink.hu/torvenysertoen-barmolta-szet-herman-otto-sirjat-a-kdnp-1458683856/1468807072/@klagdavid
@Csaknézek...: nem ismersz te engem :D kár értem kiállni...

más: tudod volt már kép rendelés is az előző "turnusban"...
gyakorlat teszi a mester...
majha eszt a fostalicska sztorit befejesztétek, akkor előhúzom a kabátujjambul a blogger gézát, úgyis mint a varánusz blog g pontyát, csakhogy ne unatkozzatok.

szív anyó magyar hangja.
@guma:

semmi célzás nem volt benne, de még vaktában sem lődözök. a legkomolyabban. csak én nem mindig teszem kín a szmájlit. annyira vagyok azért beképzelt, hogy amit viccesnek gondolok, és szánok, az nem roller hanem bicikli.
@fzs.1933:

De utálom az ilyen demagógiát. Ha egyszer a szegények IS jól járnak a rezsicsökkentéssel, örüljenek neki, ne már megint más zsebében turkáljanak baszki. Miért fáj az nekik? Foglalkozzon mindenki a saját dolgával, kevesebb frusztrációt fog átélni. Az irigység roppant fájdalmas bír lenni.

Nem a rezsidémont védem, kártékony demagóg f.ság az is. Nem is a fűnyíró elvet. Ha már rezsit csökkentünk, tegyük szigorúan rászorultsági alapon.

De hagyjuk már abba a gazdagozást, mert az sokkal kártékonyabb bármilyen rezsicsökkentésnél, a fejekben pusztít.

A legfelső jövedelemtized évi 3.880 ezer bruttónál kezdődik. Havi 210 nettónál. 700 eurónál. Ők a "gazdagok" az ostoba populizmus szerint. Be kellene már fejezni, egész Európa rajtunk röhög, de legfőképpen a szomszéd államok, akik húznak el mellettünk.
@rodeo36: nem, az amit linkeltél, az a sea dweller új neve deepsea! ez 44 mm!a régi 40 volt az enyém sima submariner 40 mm! nekem az új sub sem jön be! www.ebay.de/itm/Rolex-16610-Submariner-Date-D-Serie-12-2005-KLASSIKER-/181263191331?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item2a3420cd23
Ez is szép!

Orwell...

"Kémkednek az LG okostévéi

Egy angol informatikus kíváncsiságát felkeltette, hogy a tévéje személyre szabott reklámokat jelenít meg. Megtalálta az információgyűjtésért felelős opciót, kikapcsolta, de a készülék továbbra is hazaküldte az adatokat.

Meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerülhet az LG, ha bebizonyosodik, hogy a mostani nem egyedi eset, hanem a vásárlók széles körét érinti. Egy angliai szakember, Jason Huntley ugyanis saját tapasztalataira és vizsgálati eredményeire hivatkozva azt állítja, hogy nemrég vásárolt és az internetre kötött LG okostévéje akkor is elküldte a gyártónak a tévézési szokásairól összegyűjtött információkat, miután az elvileg ezt vezérlő beállítást kikapcsolta a televízió menüjében.
A történet itt nem ér véget: az is kiderült, hogy a tévé a belé dugott pendrive-ok tartalmát is hazaküldi."

index.hu/tech/2013/11/21/kemkednek_az_lg_okostevei/
@hacsaturján:

bocsánat, Mester, van néhány piszkocs liberáncs aki mellett akkor is kiál(l)tok, ha térdig kell talicskáznom az óramutató járásával szemben, hátmégha digitálisz. a fene gondolta, hogy elnyúzódik, és hol vagyok én egy fenéhez?

a kiállás persze öncélú magamutogatás, de a a krumplilevest, meg krumplileves, ezek a oldalnélküli pernahajderek meg nem vetik meg az italt, jól főznek, és nem járnak lopni, szíve meg mindegyiknek van, mi több esze is kivéve a nemmondomminek, s öregedvén egyre rigolyásabb leszek, mint azt észre is találta venni a napokban és mindjárt el is adta, így mehettem egy spontán tanulmányútra.
@Husz_János_Puszita:

"De hagyjuk már abba a gazdagozást, mert az sokkal kártékonyabb bármilyen rezsicsökkentésnél, a fejekben pusztít."

Néhány idézet Tölgyessy Péter interjújából:

"Az átlagember nálunk jobbára addig fogadja el a kapitalizmust, amennyire Kádár János is elfogadta. Elfogadja a tulajdonos személyes részvételén alapuló kis magántulajdont, a boltos, az autószerelő vállalkozását, amit viszont nagyon nem fogad el, az az igazi kapitalizmus, a tőzsde, a bankok, a valódi nagyvállalatok magántulajdona. Itt már kizsákmányolást lát.
...
A helyzetével alapvetően kiegyező magyar társadalom alig vett részt a demokratikus fordulatban. Máshol viszont részben az utcán bukott meg a kommunizmus. Sokan úgy érezhették: személyes szerepvállalásukkal végre visszaszerezhették maguknak a hazájukat. Nálunk az embereket leginkább a bécsi bevásárlás lehetősége mozgatta meg. A magyarok többsége a Nyugat fogyasztási javait, mintáit nagyon is kívánta. Valahogy úgy gondolta, amennyiben ezek ára a kapitalizmus és a demokrácia, hát még ezeket is kibírja. Ám nemsokára jött a mindenhol bekövetkező roppant gazdasági visszaesés, amire válaszul nálunk már 1990 őszén óriási volt a csalódás.
...
A Fidesz úgy viszonyul például a magántulajdonhoz, a jogbiztonsághoz, ahogy egy polgári párt sosem tehetné. Ám ezt nem azért teheti meg, mert a kommunistákat utánozza, hanem mert Magyarországon a huszadik században általában csak csekély tisztelete volt a magántulajdonnak, azt ma is lopásnak tekinti a közvélemény jelentős hányada. Az emberek jó része nem kiszámítható polgári jogrendet vár a közhatalomtól, hanem keleties vágyainak megfelelően konkrét ügyekben, személyre szólóan érvényesülő tartalmi igazságot. A megannyi csalódás után számosan az erős vezető gyors és magabiztos igazságté­telét szeretnék végre látni az ellentmondásosan ügyködő magyar jog­állam és piaci verseny helyén. A Fidesz ezekre a létező állampolgári beállítódásokra építette fel hatalmi rendszerét. Amelynek végső következményeiért azonban mégis csak a Fidesz vezetői lesznek egyetemlegesen felelősek."

vs.hu/tolgyessy-peter-az-alapveto-bajt-kommunizmus-okozta-1107/
@Husz_János_Puszita:

"_De hagyjuk már abba a gazdagozást, mert az sokkal kártékonyabb bármilyen rezsicsökkentésnél, a fejekben pusztít.
A legfelső jövedelemtized évi 3.880 ezer bruttónál kezdődik. Havi 210 nettónál. 700 eurónál. Ők a "gazdagok" az ostoba popu[...]_"

eszemből beszélsz, a zsebemről nem is szólva. respect!!
@jaegtoer:

"van néhány piszkocs liberáncs"

Híjnye!
Lelibbancsoztá'?

Hát ez... hát ez... hát ez...

(igaz...) :o)))
@jaegtoer: nevetés mellett beismerhetem ha talált is...
@hacsaturján:

Egy mondatban minősítő vélemény, fenyegető ígéret, BG túlértékelése és rének sehol?
Az aláírás se semmi.
Elképesztő vagy:)))))))
@hacsaturján: hahó!:)

nálad nem a mikulás rejtőzik?
most nagyot csalódtam...
@Husz_János_Puszita:
A gond azzal van, amit kommunikál a kormány a két témában. Mert ha azt mondják, hogy mindenki sokkal jobban jár, akkor egész egyszerűen hazudnak. Igaz, manapság már ez sem éri el az ingerküszöböt.

Ami pedig a demagógiát illeti: miért is baj, hogy számszerűleg megvizsgálják egyes intézkedések hatásait? Ne adj Isten még közzé is teszik?

Nyilván mindenki örül, ha a jövedelméből többet tud hazavinni, több jut az asztalra, azonban ezek a tanulmányok arra világítanak rá, hogy ugyan számtanilag egyenlő terheket és jogokat ad, azonban mégis valahol igazságtalannak tűnik, tűnhet.

De egyébként nekem meg édesmindegy. Saját erőből csökkentettem 30%-al a rezsimet, nem kellett hozzá a kormány segítsége.
@jaegtoer: és a bruttó minimálbér és a felső tized kezdője között van összesen 323.000-98.000=225.000. ez is alig több, mint 700 euró. ez is elgondolkoztató. megerősítve a tézised, hogy a bérek alacsonyak mo-n.
@Orica Középföldi:
*
elvileg mindent megválaszoltam, bár ez nem ide tartozik, hanem oda, így lesz ebből mégis nemde oda. legalábbis egy-két napja.
*
@jaegtoer:

nohát, velem is előfjordult, hogy mekkpróbáltam mekkszámolni a seggemen a szőrt, csakhogy rájöttem magamtul, hogy ez egyrészt fölösleges, másrészt kényelmetlen, harmadrészt tulajdonképpen engem se érdekel.
@jaegtoer: arról van adat, mennyi megy ki cafetériában? mert igazából azt is hozzá kéne dobni havi jövedelmekhez.
megmondom, én legszívesebben kidobnám a cafetériát a rendszerből. nagyon torzít.
@guma:

höhö! magam vagyok a mikulás, csak általába berúgok. az erjesztett púpos fóka tej sokkal jobb, mint az erjesztett grönlandi fóka tej, de eszt tán még rodeo is tuggya.
@bella _ciao:

így van. a lajtán túli minimálbér szintet elérők itthon már a rohadék gazdagokhoz sorolódnak.
a kiskeresetűek elkeseredését megértem, de a szemléletüket nem fogadom el...
@Husz_János_Puszita: erre már nem is mondok semit...
mindig is könnyebb volt uszítani mint gazdálkodni...
javít: semit: semmit
@hacsaturján: egyszer megkóstolnám! :)))
nem igazodom ki a szeszek közt még mindig...
ha csak ez lenne, hát még ami még megyen minden szinten:

"Rettenetes", ami a magyar bankokkal történik

A bankokat a végtörlesztés ügyében elmarasztaló versenyhatósági döntésről ír a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja. A büntetést kommentálva egy bennfentes a blognak elmondta, hogy még fel kell ocsúdniuk a helyzetből, és mindez annak tükrében rettenetes, hogy a szektor negatív profitokat produkál.

hvg.hu/gazdasag/20131121_Rettenetes_ami_a_magyar_bankokkal_tortent
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: remélem orbánék bevezetik a negatív extraprofit kifejezést az unothodixájukba.
@jaegtoer: szemléletüket már is el is fogadtad:

hiszen a lajtán túl, stb
igen, mindenki azt szeretné, ha normális bért kapna... senki nem szeretne a zsebedben turkálni, csak a politika uszít oda gondolkodni nem képes egyedeket, közben meg feji ő és holdudvara az állami tehenet, amit mi "vettünk" és nem győzünk etetni...
-no comment-

Az adóhatóság nem harcol kellő eréllyel az áfacsalásra szakosodott hálózatok ellen – állítja a NAV volt szakkoordinátora. Pedig a látszat mást mutat: a hivatal minden évben közzéteszi a legnagyobb adós cégek listáját, cégenként felsorolva a megállapított adóhiány és az ezek miatt kiszabott, általában horribilis összegű jogkövetkezmény összegét. Sorozatunkban be fogjuk mutatni, hogy a látványosnak tűnő eredmény inkább alibi, a feketelistán épp a lényeg nem látható. De magával a listával is komoly bajok vannak.

atlatszo.hu/2013/11/20/eltuno-milliardok-a-magyar-allam-legnagyobb-adosai/
@Husz_János_Puszita: Ettől a szegények szegények maradnak, a legfelsők meg még gazdagabbak...és ezt a kutatók közlik velünk.....akkor az irigységet ők gerjesztik.A szegény ember azzal foglalkozik, hogy a gazdag munkát adjon neki, de a rendesen megfizetett munka egyre kevesebb, miközben......hát ha ez populizmus?!
@guma:

te vagy a féééény az éjszakába. te vagy a fééény, fehér hajó. minap látám, hogy a malomági lajtát ojjan faszán sikerült rendbe rakni, hogy azóta a boli is megnyalhattya két hangyalépésrül a balherémet, szóval valami elöntötte egész óvárt, a büdös kanális hajózható vízzé változott, pedig óh be sokszor hánytam bele a balaton kocsmábul kifojólag. várom a mosoni duna rekonkvisztáját is, de izibe!
@Evezős: nézd ezt meg könyvtáros tanárként. érdekesek nyáry megjegyzései, hogy az ilyen bulvárosabb megközelítésű életrajzok olvasásra is ösztökélhetnek.

magyarnarancs.hu/konyv/kolcsey-meleg-volt-nyary-krisztian-margocsy-istvan-87328
@jaegtoer: @bella _ciao: @guma:

No, akkor mégegyszer nekifutok, hátha árnyaltabban tudom magam kifejezni.

Vajon jó dolog-e, hogy az első 7 jövedelemosztály adóterhe cca 134 milliárddal nőtt?
Úgy gondolom, hogy nem. De ez NEM jelenti azt, hogy a többi 3-tól kell ezért elvenni.

Igazából nem is tudom megfogalmazni, hogy mi a problémám ezzel, csak valami érzetem van, hogy ez (mármint az alsóbb jövedelmű rétegek többletadója) az adórendszer nem teljesen szolidáris.
@guma:

"szemléletüket már is el is fogadtad:

hiszen a lajtán túl, stb"

lehet malmozni a szavakkal, de akkor renonc, sőt feneketepéter valamint makaó.
Én most a GKI-tól is elhatárolódom. Bár ezt a Vértes csinálta, aki tudjuk, hogy kinek dolgozik.
index.hu/gazdasag/2013/11/21/a_gazdagok_jarnak_jol_a_rezsicsokkentessel/
@fzs.1933: @jaegtoer: csépelhetjük a szavakat, minden oldalról ettől még a valóság:
/adók-jövedelmek-juttatások-tulajdon viszonyok-jogszabályok-erkölcsök-tudás/

Minden összefügg mindennel, lehet jó is az eredménye az egykulcsosnak is, meg a többkulcsosnak is, feltéve, ha komplex rendszerben gondolkodunk róla, és így is alkotjuk meg, ami most megy az köszönő viszonyban sincs az ésszerűséggel. A végeredménye így is szar, meg úgy is szar.:

Fél év alatt több mint egy Szentendrényi magyar vándorolt Németországba

Tovább nőtt a Magyarországról Németországba költözők száma az idei első félévben: hat hónap alatt csaknem 27 ezer Magyarországról érkező bevándorlót regisztrált a német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön közölt előzetes adatai szerint. Ez több, mint ahány magyar tavaly egész évben kiköltözött.

hvg.hu/vilag/20131121_Fel_ev_alatt_tobb_mint_egy_Szentendrenyi
@hacsaturján:
Óóóóóó... hogy a Lajta part omolna rád, és a rének nyalogassák a bal herédet, mielőtt beleharapnak...
Semmi dolgod már megint?
Kikeltek a fókatojások, amiken üldögéltél?
Vagy szimplán "világlátott" lettél, hogy erre evett a rosseb?
@bella _ciao: látom és értem azt is, hogy tarthatatlan volt az a rendszer is, hogy az alacsonyabb jövedelműek lényegében lepkefingnak megfelelő összeggel járultak hozzá SZJA révén a közöshöz. Azonban úgy érzem, hogy így egy kicsit átestek a ló túloldalára ezekkel az arányokkal.
@bella _ciao:
Jó cikk köszi!
Nyárynak igaz van egyébként, konkrétan tudok arról, hogy a könyveti sokan forgatják (középiskola) és még olyat is, hogy ajándékba kérték Karácsonyra, születésnapra.
Én el szoktam mondani, hogy a könyv nem tudományos munka - bár Nyáry nem kevés időt áldozott az anyag összegyűjtésére -, viszont ha akkoriban létezett volna bulvár(média), akkor a könyv annak igen jó lenyomata lehetne.
Egyetértek Nyáryval abban, hogy ha valaki ez alapján kezd el olvasni (bárkit), az jó és támogatni kell.
Sajna - vagy nem - a kor amiben élünk ezt a fajta "megismerést" favorizálja. Nyáry talált egy olyan "piaci rést", amit előtte senki és kitöltötte. Kivételesen örvendeni kell miatta és támogatni (szvsz).
Ami Mágocsyt illeti: aki mélyebben óhajt ezzel a témával fogalkozni, az elmegy magyar szakra és az egyetemen megismerkedik a száraz és - sokszor - évtizedek óta mozdulatlan életrajzi adatokkal.
Nekem tetszik a könyv, az elsőt olvastam, a másodikat még nem (de sort fogok rá keríteni).
egyebekben:
a facebookon lehet látni híres irodalmárok oldalait, amiket egy fővárosi magyartanárnő házi feladatának eredményeképpen egyre többen lájkolnak. Ez is infotainment, és ez is hasznos. Ha valaki így talál rá adott művész műveire, kíváncsiságból, már megérte!
@fzs.1933: különben meg az egész bérszerkezettel gond van. erre írtam a minimálbér problémáját. mostanra gyönyörűen látszik. annyira összenyomták, hogy tkp. (a minimálbér alulról a 3. tized) a felső tized bruttó kezdője között csak 225 ezer forint a különbség. és jövőre megint csak emelik a minimálbért.
ebből és a munkaadókat terhelő magas járulékok és adók miatt alakulhat ki olyan anomália, hogy pl. egy 50 éves, folyamatosan dolgozó jómunkásember minimálbérre van bejelentve.
@fzs.1933: pontosan, átestünk a ló túloldalára, mint ahogy megaszonta már a nagy Hofi is:

-magyar lónak nincsen háta, csak oldala...
A "kényes gyomor" és "hol a határ?" témához:

Eszembe jutott egy Robert Merle: A sziget című műve, és itt meg is jelent az első repedés tegnapi álláspontom páncélzatán.

Merle-t populáris írónak szokás tartani, de néhány könyvében elég fajsúlyos kérdéseket feszeget, ez is azok közé tartozik.

A tőle megszokott könnyed írói stílus megtartása mellett azt feszegeti, hogy egy szigeten élő közösség, amelynek tagjai eléggé más fából vannak faragva, hogyan műxik.

Pontosabban hogyan nem.

A sztori idetartozó vetülete, hogy a főhős, Purcell demokrata (és liberális?) felfogása, ami mellett a végsőkig kitart, milyen következményekkel jár a csoport egészére nézve.

Minden további szó már spoiler lenne, a könyvet ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta.

Próbáltam linket találni, de nem jártam sikerrel.
Olyanból van több is, ahol - állítólag... -, sima regisztrációval hozzá lehet jutni a pdf anyaghoz, de egyiket sem teszteltem.
@Evezős: Bocsánat:
Margócsy és nem Mágocsy
Sorry.
@Csaknézek...:

Tölgyessy jó, mindjárt elolvasom, most küzdök a win8-al.:)
valahogy erre felé jártunk mi kibicek is:

Ezt a módszert nem a Fidesz találta fel. Az MSZP-kormányok pontosan így dolgoztak és pontosan ilyen gátlástalanul használták fel az úgynevezett független intézményeket saját politikai céljaik érdekében. De ez semmit nem von le a jelenlegi kormány felelősségéből. Ők teszik ugyanis egyértelművé mindenkinek, hogy nálunk nem állampárti csökevény azt gondolni, hogy csak a hatalom lehet a jog forrása. Hogy akinek nincs hatalma, annak joga is csak annyi van, amennyit engednek neki. Nem, ez nem a posztkommunisták jellemzője, hanem az egész magyar politikai fősodoré.

velemenyvezer.444.hu/2013/11/21/kampany-versenyhivatal-modra/
@fzs.1933:

szerintem -végtelen elbizakodottságomban- értem.

1988-ra datálódik az elkúrás.

a szociálpolitika, és az adópolitika az kettő.

1. fizessen mindenki adót.
2. aki rászorul, kaplyon támogatást.
3. aki bármelyikkel visszaél dögöljön meg, de csak a törvényhozókat maga elé engedve.

"csak valami érzetem van, hogy ez (mármint az alsóbb jövedelmű rétegek többletadója) az adórendszer nem teljesen szolidáris."

azé' az hogy a faszban van, hogy mennyiszer kell szolidárisnak lenni valakinek ahhoz (-hogy miután tanult és képzett lévén a munkáját -a magasabb hozzáadott értékéért- jobban megfizetik-), hogy a végén ugyanúgy vegetáljon, csak azért mert "szolidárisnak kell lenni" és társadalmi elvárás, hogy lehetőleg dögöjjön meg a szomszéd tehene is?

ez tetszik:

"alsóbb jövedelmű rétegek többletadója"

abban egyetértek, hogy az adórendszeren van reszelgetni való.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

jajj, bocika, amit szopsz, az a kilincs! ha rátaláltál az igazira majd sóhajtozok.
@jaegtoer:

a kapjon az nagyon régóta ly-nal írják.
@fzs.1933:

Mióta újság, hogy a fidesz hazug komcsi banda? A válasz rá nem a még nagyobb hazug kommunizmus kell legyen.

Nem kell hozzá kutatás, hogy ha valakinek 100 ezer a gázszámlája, akkor többet kaszál, mint akinek 10 ezer. Nem gazdagozni kell, hanem elzavarni a jó francba az összes hazug tolvajt, az összeset. Mind manipulálja a népet az ócska demagógiával a hatalom és a szabad rablás megtartása végett.
@fzs.1933: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ami számomra látszik, hogy marha rossz időpontban lett bevezetve az egykulcsos, s nem csodafegyver. és igaza van cirbinek, ehhez igazítani kéne pl. a szociális rendszer. egyenlőre az egész egy elcseszett tákolmány.
@hacsaturján:
Baszki... mit ittál? :))
Megártott a rénszarvas kumisz?
Durva, így délben. :D
@bella _ciao:

Ehhez ért mind, a vékonyka szja fizető réteg nyomorgatásához, manipuláláshoz, szabad rabláshoz. Utóbbiak, az igazi gazdagok előbbieken élősködnek és szarnak a rezsire nagy ívben.
A többi nagyon sok millió meg hagyja magát megvezetni.
@jaegtoer: lyóvan, csak azéééé :D
/ezt is régenóta írják így/
@Husz_János_Puszita: @bella _ciao: @jaegtoer:

Ki mire következtet ebből a törvénytervezetből, mert kétségem sincs, hogy ez is célirányosan maguknak hegesztik:

"A betegek által igénybe vett ellátások lekérdezési lehetőségének bővítését, a vények megőrzésének idejét, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetését, a mentőszolgálat feladatainak bővítését tartalmazza egyebek között az újabb egészségügyi törvényjavaslat, amelyet a kormány nyújtott be a parlamentnek."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_kulfoldon_eloknek_nem_kellene_egeszsegbiztositast_fizetni.570090.html
plusz kiemelés:

Előnyben a családi patikavásárlók

A tervezet szerint a közforgalmú gyógyszertárak létesítésére kiírt pályázat elbírálása során előnyben kell részesíteni azt a pályázót, aki olyan településrészen akar gyógyszertárat működtetni, amelytől több mint 1,5 kilométerre van a legközelebbi működő közforgalmú patika.

A törvényjavaslat szerint a kötelező gyógyszerészi tulajdonhányad feletti gyógyszertári üzletrészek értékesítése során az elővásárlási jog gyakorlását kizárnák a családtagok közötti értékesítés esetében. A családon belüli gyógyszertári üzletrészek értékesítése esetében nem méltányos, ha az elővásárlási jog intézménye a családi vagyont képező üzletrész elvesztéséhez vezetne; ezért az ilyen visszterhes átruházásokat ki kell venni az elővásárlás intézménye alól - olvasható a törvényjavaslatban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekem adtak illen szemetet azegyik laptoppal... Első dolgom volt resetelni és a jó öreg hetest rávarázsolni... katyvasz az egész, nem tudta a mikrótszop eldönteni, mit akar. Normálisan használható oprendszert hagyományos gépre, vagy irodában monitort nyalogató titkárnőket és excellvitézeket... így lettám a nagy WIN8, a púposteve elejű halfarkú rém.
@KÁTÉó53éúétr6:

" a szegények szegények maradnak"

Pontosan. Ezzel kellene foglalkozni. A szocializmusban mindenki egyformán szegény, cserébe nincsenek gazdagok. Olyan nincs, hogy csak az előnyök kellenek. Vagy jönnek csomagban a gazdagok, vagy mindenki csóró.

Kapott már valaki szegénytől munkát? A gazdagozás full demagógia.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: pontos megfogalmazás, csak a titkárnőnek nem a monitort kellene betársítani, hanem a tapistelót, csak azééé meeee tudod.

Vannak helyek ahol még a brend gépeken lévő 8-ast is darálják, oszt ikszpét tólnak rááá, pedig ugye ammán a hamut is maminak mondja ;)

A 8.1-es frissítésről meg a zsengekorom Csaki babája jut eszembe, annyira ver ki a víz tőle.
@fzs.1933:

Mihez képest nőtt az adóterhelésük? A semmihez képest. A 2010. előtti szja rendszer egy vicc volt, attól burjánzott el a fekete- és szürkegazdaság. Többek között attól nem nőhettek a legális bérek. Nem egy axióma, amihez mindent mérni kell.

Nem a rezsi magas, hanem a legális jövedelmek szégyenletesen alacsonyak.

Az szja kutyafüle a járulékokhoz, áfához, összes adóterheléshez képest. A legegyszerűbb őket sarcolni épeszű bal- vagy jobbközép gazdaság- és szociálpolitika helyett. Európa legkisebb foglalkoztatási rátája mellett.
@jaegtoer:
szerintem érted, hogy mire is gondoltam a többletadó kifejezéssel. Amúgy reménytkeltő, hogy közelednek álláspontjaink! :)

@Husz_János_Puszita: szerintem én sehol nem írtam, hogy a GAZDAGOKnál maradt ennyi vagy annyi pénz. Amit hozzávetőleg írni akartam az itt van: @fzs.1933:

De mégis hogy b@szarítsuk ki ezt a trágyahalmot?
@fzs.1933:

Nem kérdés, hogy átestek a ló túloldalára, azt egy szóval nem vitatom. Bajnai rájuk maradt szja rendszere teljesen korrekt volt.

A demagógiából van totál elegem, mert akadályozza a mentalitásváltást, a fejlődést, a jólét legnagyobb kerékkötője.
@Csaknézek...:

Számomra a Kukorica gyermekei az elrettentő példa, mi történik, ha éretlen emberek alkotnak társadalmat. Sarkítva persze.
@Husz_János_Puszita: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++...
Bocsi, megyek parasztkodni.
Fát vágni, ganajozni, etetni, itatni...
Csak hogy lássátok, nem vagyok képzett! :)
Üdv
@jaegtoer: ööööööööö, kezdek én is megzavarodni, vagy nem is:

Takarékszövetkezeti vezetők szerint minden alapot nélkülöznek a betétek zárolásával és a kifizetések felfüggesztésével kapcsolatos állítások.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/visszaszoltak_a_takszovok_david_ferencnek.570110.html
@magándemokrata:
szép darab, és mint látom használtan meglehetősen jó állapotban van...az óra az idő mutatására van

brühüyyy
jól tartja az árát
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"minden alapot nélkülöznek"

"...Az autóról leugráló katonák mindenkit beszorítanak a szálló halljába, még az ősz szakállas Krogen újságost is, akinek a nyakán egy drótkeretben illusztrált lapok függnek, és ő közben egy kis zenélődobozt nyekerget, abban a hitben, hogy ettől több lapot árusít.

A hallban csodálkozva, aránylag higgadtan fogadják az eseményeket, de amikor egy hivatalos személyiség azt kiáltja, hogy "mindenki őrizze meg nyugalmát, nincs semmi baj!" - nyomban kitör a pánik."

Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a takszöv tag addig szövetkezik ameddig engedik. az ő pénzük. ha bennhagyják, aztán bánhatják. a tsz-vezetők meg azt mondanak jópézért amit mondanak nekik.
:)
@Husz_János_Puszita: @jaegtoer: nem értem, mit rugóztok ezen az adózáson... nincs gazdaság ami működne, soha nemis volt valójában, amit annak gondoltok az nem "egészséges" szerkezetű (költségvetésből fizetettek vs. piacról jövedelmet szerzők), csak ezt nem könnyű beismerni... én is onnan vennék el ahonnan lehet... nincs termelés moon lényegében, csak kereskedelem van importból (sarkítva)... honnan lenne pénz bármire is? :-)
bocsásson meg Mindenki, de adóügyi kérdésekben már régebben lejárattam magam, mélyebbre nem óhajtok süllyedni, mert mindennek van határa, így nekem is.

tisztelettel

J.
@jaegtoer: megbántottalak?... nem ez volt a szándék, ha mégis elnézést...
@Sir Bates dö Hól:

5-ös ho szó.

az viszont, hogy te is onnan vennél el ahonnan lehet, szörnyű gyanút ébresztett bennem. ezentúl mindig lássam a kezedet!
@Sir Bates dö Hól:

Az adózás mellékszál, a demagógián akadtam ki végleg. Naponta repülnek labdák a levegőben alkalmat adva fontos társadalmi-gazdasági kérdések tisztázására. Senkit, de senkit nem érdekel.

Rég feladtam a hadakozást. Építsék szorgalmasan a szocializmust, feudalizmust lesz.om. Néha eldurran az agyam.
@jaegtoer: én átalakítanám a rendszert... de nincs olyan kormányzat, amelyik máshonnan tudna elvenni, mint ahonnan van... kicsi a torta és nem kell senki kívülállónak... ez a realitás, amivel vagy nem néz szembe/fogja fel egyik politikai alakulat sem, vagy tudja, de fél a következményektől... viszont innentől kezdve a közgazdászok is csak a semmin vitatkoznak :-)
@Husz_János_Puszita: az uszítás megy ezerrel,mindkét oldalról .....ez kishazánk jellemzője.
süti beállítások módosítása