Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.08. 13:31 Fabius

Ferikém, bazmeg...

Címkék: gyurcsány ferenc dk morális alapvetés

Nem lehet könnyű meló manapság egy Gyurcsány interjú. Őszintén szólva nem csodálkozom azon, hogy Miklósi Gáborban interjúzás közben fölment a pumpa, és politikai meg morális elhasználódásról is beszélt. Ferenc ugyanis kicsit még tényleg másik világban él, és vidáman hazudtolja meg magát úgynevezett "morális alap"-nak nevezett dologban is. 

Szerinte az Őszödi beszéd a politikai krédója, és bizonyos értelemben a DK morális alapvetése is. Ezzel ha tetszik annyiban akár egyet is lehet érteni, hogy ideje volt kimondani: hazudtunk reggel, éjjel meg este, és ezt kurvára be kell fejezni. Ízlés dolga megítélni, hogy ezt csak a pártbarátoknak kellett elmondani, vagy elénk kiállva is szükséges lett volna.

Viszont ezek és a múltban történtek után azt állítani, hogy áh, dehogy, ők nem hazudtak, tripla muhaha értékkel bír. A későn nyilvánosságra hozott kiugró hiányadatot elintézi annyival, hogy az előre meghirdetett kommunikációs naptár szerint tették, és nincs oka az akkori pénzügyminiszter jóhiszeműségében kételkedni.

Tudod, Feri, az a te peched, hogy vagyunk ebben az országban jónéhányan, akik már akkoriban is vállalkozók voltunk, és 2005 végén ott álltunk üres zsebbel, mert az utolsó negyedéves áfa visszaigényléssel hogy, hogynem, nyilván jóhiszeműen, és nem költségvetést kozmetikázó céllal megcsúsztatok. Ezen semmit nem javít, ha most nagyokat pislogva igyekszel úgy tenni, mintha ütemezett szerencsétlen véletlen lett volna. 

gyurcsány-ferenc.gif

Cserébe azt elérted, hogy mikor ezt így ahogy van morális alapvetésként értékeled, akkor vagy veszettül anyázni, vagy már csak kurvára röhögni támad az embernek kedve. Komolyan venni semmiképp. Tudjuk, írtál elszámolást Röpirat néven - olvastam, megvolt a véleményem - és ezzel a személyes felelősséged el van intézve. Éppen csak annyi a probléma, hogy téged idézve: "2006 óta a baloldal menekült a saját ügyei elől is" - és ezekkel az ügyekkel a jelek szerint továbbra sem nézel szembe te sem, és így a baloldal - hogy megint idézzelek: "törvényszerűen vereséget szenved."

Az engem kevésbé érdekel, hogy személy szerint milyen a viszonyod Aratóval, és mennyire ízléses beleszólnod egy rádióvezetés öntéseibe. Az se túlságosan érdekel, hogy szerinted Bajnai vagy Mesterházy lenne alkalmasabb vagy alkalmatlanabb minielnök jelölt. Az viszont annál jobban zavar, hogy morális alapvetésnek még mindig a dolgok elkenését nevezed te is, és erre az alapvetésre építenél bármiféle összefogást, közös listát, minielnökjelöltet, egy a zászló egy a tábor Orbán ellen szövetséget. 

Ehhez skandálástól és szavak elől bújócskázástól sokkal több kell! 

640 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr925620664

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.09. 11:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennyi?! Erről egy teljes poszt?! Az nem merült fel benned, hogy az újságíró volt inkompetens?! Gyurcsány mindig ilyen volt, ráadásul minden politikus ilyen. Ez olyan, mintha azért ekéznéd orbánt, hogy mindig elmondja hogy magyarország jobban teljesít, meg rezsicsökkentés, meg munkahelyvédelem.
Szerintem írj valami izgibbről. :D
hitvány bödös bűnöző mint a többi haverja

minden dakota és kommancs benzűlött rézbőrű bűnöző

kis ország... egy csőcselék és egy maffia van csak...
"A 2009-ben távozott, bukott miniszterelnök a DK-val mára visszaküzdötte magát a politikai színtérre"

Ugye jól érzem hogy az index a csúti szarral készít majd interjút akkor így kezdi.

"A 2010-ben kétharmaddal nyerő, kétszer bukott miniszterelnök...."
Sajnos mindossze 3 db szakmai tapasztalattal, némi karizmával és politikusi tehetséggel megáldott személy van ma moon. Az egyik Gyurcsány.
A másik 2 Orbán és Lázár, de ez legyen az o gondjuk.

En bírom a lánglelku ifjú forradalmárokat meg az idos szakembereket is, de ez is egy szakma. Mondjuk Horn jobban értett hozzá, de már mindegy.
T. Fabius!
Néhány dolog eszembe jut arról, amit itt leírt...
1. Gyurcsány abban az időben, amikor az Ön áfás afférja történt egy olyan miniszterelnök volt, akinek a pártja a választásokra való célegyenesbe fordulás és a népszerűségvesztés miatt (valamint az SZDSZ és Medgyessy Péter konfliktusa miatt) kellett, hogy miniszterelnököt cseréljen. Akkor a több száz napos programnak, az eszement 25%-ról 20%-ra történő ÁFA-csökkentésnek (melynek az eröltetője az SZDSZ volt) következtében a hiány kezdett szépen elszállni. Magában őt azért vádolni, mert a választások előtt nem tudott semmit sem tenni a pártjával, szerintem nem fair. Amit a "olvastam, megvolt a véleményem"-el írt, ott azt vetette Gyurcsány szemére, hogy a hiányt leplezendő, nem fizették vissza az ÁFA-t, s Ön nem látta, hogy máshol igaz lett volna az, amit a röpiratban leírt, hogy "Elbódítjuk az embereket, és elvesszük tőlük a legfontosabbat, a küzdelem vágyát, igényét, az abból sarjadó teljesítmény örömét, ha egyszerűen csak adni akarunk.". Ön szerint pedig ez úgy zajlott, hogy "Én meg azt hittem, hogy vállalkozóként végig küzdöttem azt a négy évet is. Mert nem voltam részese semmilyen pénzesőnek". Valóban, a kkv-k nem részesültek olyan pénzesőben, mint a közalkalmazottak, de azt az első 100 napos programokban épp Medgyessy osztotta az MSZP istrukciói alapján, s mint most már tudjuk, ez a végiggondolatlan osztogatás okozta azt a helyzetet, amibe az országot lavírozták a 2006-os választásokra. Ennek a helyzetnek a tarthatatlansága miatt, valamint a megnyert választás után az MSZP tagságának felrázására született az a baszéd Őszödön, amit Gyurcsány "úgynevezett "morális alap"-nak nevezett".
2. Attól, hogy Gyurcsány "morális alap"-nak nevezi azt a beszédet, még nem kellene őt hülyének is nézni, s egy felkészületlen, illetve bármilyen indokból indulatos riporter kérdésére sem lesz olyan idióta, hogy bármilyen más által sugallt elvárást magára vállaljon. Amit a riporter neki felrótt, azt ő egy laza kitérővel kezelte le, mert nem ment bele abba a játékba, amit az indexes riporter szeretett volna játszani. Nem akarta sem a régi kormánya tagját bármibe is belekeverni, amire a potenciális összefogási partner természetesen felkapná a vizet, sem magát olyan helyzetbe hozni, amivel saját magának, vagy pártjának okozna kárt. Ezt kár lenne neki felróni.
És akkor ott mi is történt? Az nem neki kell feltárnia, de akik vizsgálták (mert a Fidesz azért keményen vizsgáltatta), azt állapították meg, hogy nem követtek el szabálytalanságot. Akkor miért is kellene neki ennél jobban kifejtenie a részleteket?
- Azért, mert Ön úgy gondolja, hogy ennél több megtisztulásra van szüksége személyesen Gyurcsánynak? Én nem hiszem, hogy ez kell a hitelességéhez.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem mondanám az újságírót inkompetensnek: elég egyértelmű dogokat kérdezett, Feri meg mellébeszélt, osztjónapot, mondom ezt úgy, hogy sok mindenben egyébként igaza van, leginkább abban, hogy azért mégis csak röhejes, őt tenni felelőssé a demokrácia lebontásáért, mert "az ő nagyarányú veresége tette lehetővé a kétharmadot", ez kábé az a szint, hogy minek öltözött kurvának, persze, hogy megerőszakolták...

Van viszont egy érdekesebb vetület, ez pedig a média felelőssége, amit jórészt mindannyiunk kedvenc Bartus Lacija, meg az ÉS-ben Bruck András szokott forszírozni: amikor az újságíró, szőrmentén, de elismeri, hogy a maszop kormányzás demokráciadeficitje ellenére, még "így sem lehet összehasonlítani a két kormány demokráciafelfogását", ezzel gyakorlatilag elismeri, hogy ami most van, az nem demokrácia.
Na de ha így gondolják az Indexnél, akkor ezzel nem kéne esetleg kezdeni valamit?
@labrabbit: " 3 db szakmai tapasztalattal, némi karizmával és politikusi tehetséggel megáldott személy van ma moon "

mekkora hüje vagy !
és a többi többszázezer becsületes alkotó ember ???
akik azért tartyák magukat távol ettől az ocsmányságtól,
mert ezek a bűnözők mexálták... túszulejtették az országot...
@gipsz.jakab:
A becsuletes alkotó emberek kozott nem tudom mennyien vannak akik konkretan ezek miatt nem lesznek politikusok.
Ja, mexállták, ebben egyetértek + huje is vagyok, de legalább nem fontos poszton :)
Nem lehet könnyű meló manapság egy Orbán Viktor interjú sem. Őszintén szólva nem csodálkozom azon, hogy Miklósi Gáborban fel se merül annak kisérlete.
Pedig a van legalább olyan aktualitása, mint amelyben Miklós Gábor felmerült.

Mint emlékezetes, a miniszterelnök 1998. év augusztusában azt állította, hogy a birtokába került dokumentumokból egyértelművé vált 27 fideszes politikus titkos, törvénytelen és közpénzből finanszírozott megfigyelése. Orbán kijelentése azt is sejtette, hogy mindez a Horn-kormány megbízásából történt a Fidesz lejáratásának céljából.
Orbán Viktor bejelentette: olyan dokumentumok állnak rendelkezésükre, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy az előző kormány idején titkos, törvénysértő adatgyűjtés folyt a Fidesz vezetőiről. Ennek célja eredetileg az lett volna, hogy az akkor még ellenzékben lévő párt választási esélyeit csökkentsék, jelenlegi célja pedig a kormány lejáratása, rágalmazása.
Turi-Kovács Béla, az FKGP frakcióvezető–helyettese a „hetek” lap kérdésére elmondta, hogy ők a törvénytelen megfigyelés megtörténtét tényként kezelik, mivel azt a
miniszterelnök jelentette ki, neki pedig nyilvánvalóan rendelkezésére állnak az ezt igazoló dokumentumok. A politikus nem érti az MSZP "érzékeny és erős" reagálását.
Feriről már annyiszor és annyit, inkább lököm ezt:

hivatalos:

13.53: Tóth Csaba Zuglóban szorongatja majd meg Papcsák Ferencet. Mesterházy szerint szisztematikus politikust lehet benne becsülni. Fő profilja a kis- és középvállalkozások, de reméli, hogy másoknak is tud majd segíteni. Papcsákkal szemben Mesterházy sikerre számít. (XIV. kerület)

444.hu/2013/11/08/eloben-az-mszp-egyutt-2014-jeltolbemutato-sajtotajekoztatojarol/
Ferkónk jelenlegi morális szintjéről, és a déká megújulást hozó létéről azért ez a tegnapelőtti tatabányai lakósági fórum is elég sokat elárul. :)

youtu.be/Ekb3CaZ98oo
@labrabbit: ne kesereggy el

felylődő képesnek láccol !
@gipsz.jakab:
Ugyan, a fejlodes csak illúzió.
Remélem nem fogok jobban teljesíteni.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem, akkor valahogy így: a 2002-ben és 2006-ban a szocialisták csalásai miatt vesztes, de 2010-ben kétharmadot nyert nemzetmentő félisten.
Ja, és nem poénkodtam.
@Dr. jenőke (jenőke):

Köztünk szólva nem az a szégyen, hogy a teljes magyar média gyak. 15 éve képtelen EGYETLEN olyan interjút összehozni Orbánnal, ahol annak érdemi kérdésekre kellene válaszolnia, hanem, hogy már meg sem próbálják. (próba: elképzelhető, hogy mondjuk Obama valamelyik lánya egy előző este még bankrabláshoz használt Cadillac előtt pózoljon, és ezt a teljes amerikai média gyak. szó nélkül lenyelje???)

Az, hogy Magyarország miniszterelnöke (a szó eredeti jelentése szerint: első szolgája) három és fél éve simán megteheti, hogy kizárólag általa kiválasztott újságíróknak válaszol előre egyeztetett kérdésekre, egyszerűen felfoghatatlan. Az, hogy ez a fajta győzelem, a valóságot még csak nem is érintő győzelmi jelentésekkel, meg az időnként pódiumon elővezetett ostoba lakótelepi handabandázással együtt kielégíti őt, meg őt minősíti.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Politikus! Ha egyenes választ adna, akkor hülye, alkalmatlan balfasz.
Már megbocsáss.
A hazudozás, a múlt megmásítása, túlzó önreklám és magamutogatás, folyamatos kínvigyor, ja és a mellébeszélés alapvető soft skill egy politikusnál.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Akkor mégis csak Orbán csinálja jól. Na de akkor mi a fasz baj van vele? Vagy akár Mészáros L. nagyurammal, ő se gazdagodott meg neccesebben, mint Feri.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A Miklós című újságíró így kezdi: "A 2009-ben távozott, bukott miniszterelnök a DK-val mára visszaküzdötte magát a politikai színtérre, az október 23-i demonstráción pedig kiderült, hogy baloldali ellenfelei se lenyelni, se kiköpni nem tudják."
Orbán ellenfelei vajon hol vannak? Túri Kovács a Kdnp-ben, Lezsák szintén, az FkgP megszűnt, Torgyán fia éppenhogy nem börtönben, Dávid Ibolya is nehezen kerülte el. Amortizálta a Miépet is.
Ilyen tapasztalatok alapján Gyurcsány életképessége bizonyított, de az is, hogy igény van rá.
Éppen ezért rongálják tovább, úgy a hitelességét, mint rátermettségét.
A demokratikus oldal részéről talán több támogatást érdemelne.
Sokak agya még ma is termékeny talaj a fideszes trágyázás következtében.
Szerintem.
Az utóbbi időben az ellenzéki oldalon egyedül Gyurcsánytól lehetett látni olyan akciókat és megnyilvánulásokat, amelyeknek volt ütőerejük és értek valamit.

A többiek csak balfaszkodnak.
@Dr. jenőke (jenőke): nem. jó interjú volt ez, s jó volt szily reakciója, fabius posztja is. én nem érzem úgy, hogy bármelyik politikust simogatni kéne, mert orbán viktor egy kretén.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Attól még hogy sikeres politikus, nem jelenti, hogy ez nekünk is jó. Mert nem jó.
A mi tragédiánk, hogy az össze-visszafogdosós fiúk béndzsák.
Fabius!
Nem értem zsörtölődésed okát. Lehet, a Gyurcsány kormány késlekedett, az Orbán kormány nem. Cselekedett.
A költségvetési támogatást az igény (bevallás) beérkezésének napjától, de legkorábban az esedékességtől számított 30 napon belül, a visszaigényelt általános forgalmi adót 75 napon belül kell kiutalni. 2011: CXCIII. törvény 162. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
Ezt megelőzően:
Az adóhatóságnak a visszatérítendő adót a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás alapján módosított bevallásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kell kiutalnia.
Most jobb?
Az indok egyébként nem változott, csak a törvény. Évvégén jól jön.
@bella _ciao:
Értem én, azt is mondhatnám igen.
De vedd figyelembe 15:33:58 idejű bejegyzésem is.
@Csaknézek...:

"A többiek csak balfaszkodnak."

Pontosítás: azt díjaztam, hogy Bajnai levelet írt Orbánnak az okt. 23-i beszéde miatt.
De aztán ennyi, más jót, ha megfeszülök se tudnék mondani.

Ellenben a bajai videó-ügy kezelése és az egész okt. 23-i ellenzéki gyűlés utáni reakciók tragikusan amatőr mentalitást tükröztek.
de olcsón adja magát:

Egymilliós kártérítést követel Gyurcsány
Az egykori miniszterelnök szerint az Elment az Öszöd című film a becsületébe gázolt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2013%2F11%2F08%2Fegymillios_karteritest_kovetel_gyurcsany%2F
@Dr. jenőke (jenőke): ugyanaz a reakcióm. orbán nagyobb szemétsége nem menti gyurcsányét.
úgy tűnik, az én kedvenc fletom bármikor félkézzel kihúz a seggéből három miklós gábort, asztán eszt a posztot elolvasván az is kiderült, hogy csukott szemmel öt fabiust is. kövezés indul, visszaszámlálás!
Én szabályosan rosszul vagyok ettől az embertől. (baloldaliként és nem a fidesz karaktergyilkossága miatt, sőt az a legszimpibb benne, hogy a fidesz utálja)
Engem nem az öszödi beszéd című valami zavart nagyon, hanem annak mosdatása, undorító módon "igazságbeszéddé" hazudása.
Nem vallott be semmit és nem ment szembe semmilyen hazugsággal! Semmit nem mondott nyilvánosan, a haverokkal beszélte meg, hogy együtt mit csináltak.
A beszéd meg csak kb. annyi volt, amit OV mondana 2014 nyarán, ha nem diktátorként vezetné a pártját. A debilebb fideszesekkel közölni kellene, hogy a rezsicskkentés nem tartható stb. Nyilván OV csak kiadna egy parancsot, GYF-nek meg győzködni kellett az övéit és ezt a saját teátrális, kissé ripacs módján tette. (bár a "lószart mamáért" az utóbbi megbocsájtható) Nagyjából ugyanúgy, mint, ahogy a (szükséges) megszorításokat valami csodálatos reformprogramként próbálta eladni.
Nyilván nem valami ősbűn ez a beszéd, de nem is a hazugsággal való szembenézés, főleg nem erkölcsi magaslat. Egy debil gazdaságpolitika lett a hatalomban maradás érdekében tovább csinálva, úgy, hogy tudták, hogy káros az országnak. Sőt a végén még behazudtak egy adócsökkentést, amiröl tudták, hogy tarthatatlan és persze nem mondták meg mennyi a költségvetési hiány, hogy áll az ország valójában. Szóval nagyjából azt tették, amit most a fidesz.
Ezen lehetne kissé (nagyon) szégyenkezve vállat vonni, hogy ilyen a politika és féltek, hogy OV jönni fog, de erre büszkének lenne vagy úgy tenni mintha a miniszterelnök-pártelnök csak elszenvedője lett volna a döntéseknek a békemenet szintje.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Lehet valaki úgy sikeres magyar politikus, hogy az közben nem jó a magyar embereknek??? Mi ez a hülyeség, kérdezhetném Puzsér Róberttel...

Az, amire te gondolsz, az a politikai banditizmus, ott tényleg lehet valaki úgy sikeres, hogy mindenki más szopik, de azért ne Kambodzsa, vagy Mordor legyen már a mérce.

Az összefogós fiúk tényleg bénák, ők ugyanúgy a selejt bosszúja, mint Viktor, meg a kétharmada Birkamenetestül. Na, ez tényleg tragédia, de nem érdemtelen, hanem jól megérdemelt tragédia. Megj: ha a kormánnyal elégedetlen erők csak azért hallgatnak, mint szar a gazban, mert nincs egy faszányos Vezérük, akkor ugyanolyan birkák, csak a másik irányba bégetnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sok kicsi sokra megy...
Abból fogja finanszírozni a pártja kampányát... és ezek a balfék filmezgetők (na meg persze a Magyar Nemzet és társai), még az ormányunk DK pénztelenítési akcióit is lenullázzák, forrást biztosítva a DK-nak. :-)
@hacsaturján:

Kár lenne tagadnom, én azért valahol még mindig bírom a Ferit, de aki ezt a "nem volt okom kételkedni a pénzügyminiszterem jóhiszeműségében" bullshitet beveszi... hát szóval az lehetne igényesebb.
@hacsaturján: semmi kövezés. csak másszon rád valamelyik kanrén hátulról, legyen mit kihúznod néked is. üdvözletem, mester! d:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: biza! ez is csak politikus, akinek mozog a szája. de tény: mérföldekkel különb orbánnál.
Én úgy látom, hogy az llenzéki oldalon egyedül a DK és Gyurcsány hajlandó megtenni azt amire senki más nem képes. Elmenni a választókhoz, és gyakorlatilag egyesével győzik meg őket, ogy érdemes rájuk szavazni.
Az MSZP és Mesterházy nem hajlandó vidékre lemenni a zemberek közé. Ez kezd is látszani a népszerűségi listák változásán. És ugyanez elmondható az Együtt14-PM szövetségről is.
Szóval lehet a Fletót és a DK-t fikázni, de jövőre ha lesz olyan formáció akik legyőzhetik, vagy legalábbis megszorongathatják a jelenlegi rezsimet az csak ők lesznek. Akár tetszik ez valakinek akár nem.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Akár tetszik ez valakinek akár nem."
Hát nekem nem tetszene, ha közte és viktor közt kellene választani, de hálisten nincs ilyen helyzet. Feri örül ha a parlamenti köszöböt átlépi. Bár ez vsz meglehet neki, főleg alacsony részvétel esetén.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a csom igyot recs, pázsálusztá? egy riportról avagy a fleto szájszagáról?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a zemberek időnként és önként bullshitet vacsorálnak, oszt böfiznek tüle.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már hogyne lehetne, ha a kedves szavazó zabálja ezt a sz*rt, mint a cukrot?! Csüng minden szaván, lengeti a zászlót és felvonul.
@bella _ciao:

hasonló jókat rövidlátó rinocérosszal!
privétsztvujem!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Rendben, csak a szart azt nevezzük szarnak, ne sikeres politikának.
Poszthoz, hszekhez.
Nekem semmi bajom gyurcsánnyal. Kifejezetten szórakoztató. És még jól is politizál, ha ezalatt a hatalomtechnikai gyakorlatot és a szavazók aktívizálását értjük. Még azt sem állítom, hogy nem tudna kormányozni most már, ilyen bukással és hibákkal a háta megett.
Viszont Fabius csak következetesen azt kéri rajta számon, amit mindenkin: legyenek őszinték és becsületesek. Neki legalább az alapállása/megközelítési módja konzekvens ebben a témában. Ami nem mindenkiről mondható el.
Rólam semmiképpen sem, gondolom:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gabika .. no nem akarok alpári lenni.
Az általad kedveled náci párt, gyúcsán talpához sem ér fel.
@hacsaturján: a te belépődre utaltam, nem tartom patásnak Ferit, de most eléggé képmutató volt, de már sokszor elmondtam ezért nem folytam bele a csörtébe, csak hevesen bólogattam Fűegérre :D
@Sir Bates dö Hól:1 NAGY BAJOM, van Gyurcsánnyal, 2006 tavaszán a győzelem után a csúti patkányt politikailag nem végezte ki. EZ MEGBOCSÁTHATATLAN BŰN!
Nekem ez a legnagyobb gondom feltóval, megtehette volna, de a címeres barom úriemberest játszott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

heves bólogatás közepette könnyedén beállhat a purhab orbán szindróma. :)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Pedig siker. Ahogy a 12345678. évad való világ, meg isten tudja milyen tehetségtelenség kutató fixaktor, megasztár stb.
Ez kell a népnek, nem más. Ha pedig ez kell, akkor aki ezt tudja adni, az lesz sikeres. Mi pedig hiába fanyalgunk, maradunk finnyás értelmiséginek, aki lenézi a nép végtelenül egyszerű gyermekét. :D
@Sir Bates dö Hól: Fabius egy álomvilágban él. Ahol a politikusok az igazat mondják, nem a saját, hanem az ország érdekeit nézik. A kampányban csupa becsületes kerekasztal lovag érdemi megoldást kínál az ország problémáira messze a demagógiától, populizmustól, és a mesevilágtól. Nincs túlzó és hamis igérgetés.
@hacsaturján: ez azért durva volt. mármint, hogy vak a rinocérosz. d:
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): azt a bűnt meggyesi követte el'02-ben, gyurcsány hibázott...
@Dr. jenőke (jenőke): nana. ilyet sosem kívánnék neked. de akkor sem leszek híve fercsinek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem hiszem, hogy azért mert valaki elutasítja az opportunizmust, mint kategorikus imperatívuszt, az már álomvilágban él... :)
@hacsaturján:
Igaz, hehe.
Amit ellene felhoznak, amit mondani tudnak, egyszerűen jelentéktelenné, sőt, pitiánerré vált innen visszatekintve.
Nem tudta megcsinálni a reformokat ilyen-olyan okból, ez már félig lerágott csont.
Senki nem csinálta meg azokat, előtte sem, utána sem. Neki nem volt kétharmada.
Ellenben volt egy "menj a picsába" SZDSZ-es szövetségese, meg egy teszetosza, gyáva, impotens pártja.
Meg egy olyan ellenzéke, aki most bizonyítja, hogy csakis országrontásra alkalmas.
Meg egy mesterségesen szított csőcselék "forradalom".
Meg egy totális gazdasági válság.
Mindezek ellenére nem vitte végromlásba kishazánkat, mit tesz isten, Bajnai egy év alatt jó vágányra tudta tenni.
Na, majd most mutassa meg, aki hatalomra jut, hogy egy röpke év alatt helyesbíteni lehet, amit ezek összebarmoltak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Már miért nézném le azt a rakás félanalfabéta suttyót, akik képesek négy órán át bámulni azt a kurva x-faktort, mert valami miatt azt hiszik, hogy Madonna valamelyik dala(LOL) Műkörmös Terike "előadásában", az zene? :)))
@bella _ciao:
Nem az a baj, hogy nem vagy híve.
Valahogy nem értem az Orbánnal való állandó összemérést.
Ha valaki szerint csak egy szerencsétlen feltűnősködő pancser, azt megértem.
De Orbántól elvitatni (vagy relativizálni) a fő gonosz címet, vagy bármit, az szerintem felületes és sematikus hozzáállás.
@Sir Bates dö Hól: De nem is a valóságban. Fabius a mi Ashley Wilkes-ünk. :) Csak robosztusabb kiadásban.
@bella _ciao: cseréljük felazokat a vállalkozásával.
Hogy te milyen kis kekec vagy! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Persze, hogy nem.
Csak nem hagyott más választást.
Ex katedra volt.
@Dr. jenőke (jenőke): recseg-ropog az a katedra. feri széttáncolta. :))

orbánt meg nem lehet relativizálni. talán már rehabiltálni sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nocsak-nocsak. a nagybefektető scarlett o'harát tisztelhetem benned. d:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Ez olyan, mintha azért ekéznéd orbánt, hogy mindig elmondja hogy magyarország jobban teljesít, meg rezsicsökkentés, meg munkahelyvédelem."

Már megbocsáss, de ezért (is) szoktam ekézni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Lófaszt meg esti fényt.

Szerintem nem álomvilág rászorítani a politikusainkat arra, hogy emelkedjen a valóságtartalom szintje a megszólalásaikban.

Amúgy meg miféle morális alapról beszél az, aki erről még ennyi év után is hazudik egy interjúban, abszolút feleslegesen, nettó hiúságból?
Ja igen, itt figyeljünk fel, hogy lett az egymillió ÚJ munkahelyből a ciklus végére a MÉG MEGMARADTAK "megvédése". :)
Böszmének pörögnie kell most hogy ovi felrúgta a 70-30 mutyinagykoalát ha itt akar élni!Kormányon nem volt annyi esze hogy kirobbantsa poltpetikét,most aztán oda a jó világ!
@hacsaturján:

Szeretem látni, hogy Ferenc nem egyedül toporog azon a "morális alapon" amit emleget.

Kellemes szorongást. Majd meséljetek milyen volt így kiállni a választásra.
@dogbakszi:

"- Azért, mert Ön úgy gondolja, hogy ennél több megtisztulásra van szüksége személyesen Gyurcsánynak? Én nem hiszem, hogy ez kell a hitelességéhez."

Akkor tehát minden a legnagyobb rendben.

(azt mindössze zárójelben jegyzem meg, hogy nem csak szerintem lenne szükség ettől nagyobb megtisztulásra, hanem a közvélemény-kutatások adataiból mások szerint is. de nyilván nem kell mindenáron mindenkinek megfelelni. legfeljebb akkor célszerű igyekezni, ha a nagyszámú bizonytalan nélkül lófasz lesz itt, nem kormányváltás. de ez csak öncélú kekeckedés, oda se neki. )
@Sir Bates dö Hól: na azért ne szerénykedj, igaz, Fabius a vezérünk, de te sem vagy akárki.:)
@bella _ciao:
Az ő esetében a fénymásolás is veszélyes.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: érdekes, de ki itt a Scarlett O'Hara, ki a Melanie Hamilton (Havilland még mindig az élők között)
@Fabius:

Nem megtisztulás kell a magyarnak, hanem 13-havi nyugdíj. Ha nincs, megteszi a rezsicsökkentés.

Ha esetleg el tudnád intézni, hogy ingyen legyen az áram, akár kleptomániás pedofil vámpír is lehetsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vámpír, de melyik típus? Drakula, vagy pedig Edward?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ahogy teccel mondani, pont úgy.

De azért az igényt legalább nem kéne hagyni feledésbe merülni. Még azt hiszik emezek, hogy teljesen kihalt.
Valahogy Gyurcsány megitélésénél leragadunk az öszödi beszédnél, a elmúlt nyolc év felelősségénél, és ez utóbbinál kevés szó esik arról, hogy milyen tényezők akadályozták azokban a törekvésekben, amelyekre az ország helyzetének jobbítására szükség volt, és tervezte is azokat.
A több éves langyos víz után Gyurcsány komolyan hitte, hogy reformokat kell bevezetni, mert abban az állapotában nincs előrelépés.
Visszagondolva ezt a kormányzati szándékot a Fidesz kitartóan, övön aluli eszközökkel megakadályozta a 4 év alatt folyamatosan, népszavazással, a parlamenti ellenszavazással, miközben ezekkel a nemtelen húzásokkal a saját
népszerűségét kivánta elérni.
A másik oldalon ott állt az SZDSZ, amely a realitásoktól eltérően nagy iramot diktált a reformok bevezetésének, nem vette figyelembe a magyar társadalom felkészületlenségét erre a rapid változásra, ráadásul ez a párt volt a mérleg nyelve, parlamenti szavazatuk döntő jelentőségű volt.
Gyurcsány ott állt középen, szerintem gúzsba kötve a törekvéseit tekintve, ez a kétoldalú és ellentétes nyomás elég volt a szándékok meghiúsítására.
Amennyiben erős, az akaratát rákényszerítő eszközökkel él akkortájt, ezesetben a demokrácia be nem tartása lett volna a vád ellene.
Liberálisként próbálom tárgyilagosan megitélni a munkásságát, nem védőként menteni, de a haladás szándékát nem lehet elvitatni Gyurcsánytól.
@Mariann19: szegény Ferenc, ő jót akart, de a rosszak ezt megakadályozták..
@Penivaldes:

Jóhogy Drakula. Bár ezek még Edwardot is kajálnák, csak legyen rezsicsökkentés.
@Penivaldes:
Van olyan megállapításom, amit tévesnek itélsz?
Engem meg lehet győzni.
@Penivaldes: jó estét, jó szurkozást, drága Peni és drága blogtársak, itt Fabius állatkertjében:))
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Megtisztelő, hogy nem vagy alpári, de ebben most nem értünk egyet. :)
@Penivaldes: Az. Azért nem is tettem ki a szmájlit......
@GeoCracker: de azért az a szülő sem ép aki ezt megveszi...
@GeoCracker: Láttad a beszélgetés videóját?? :)
@Penivaldes:
Na, végre valaki megtapogatta a valóságot.
Orbán nem jót akar, és persze őt nem akadályozza meg senki.
Pedig én még mindig bízok DDr. Polt Péterben.
Megyek olvasom tovább a Holle anyót.
@GeoCracker: én hülye kíváncsi,megnéztem :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Drakula grófot és szóvivőjeként Báthori Erzsit
@Penivaldes: Ha nem lennének ott nem egy esetben a gyári csomagolások azt sem hinném, hogy létezik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szevasz öreg náci barátom, má megint provokálsz, aztán megsértődsz, ha feldugom az amoszappant:)
@Penivaldes:
Már az eleje is napjainkról szól.
Élt egyszer egy özvegyasszony, annak volt két lánya: az egyik szép és szorgos, a másik csúnya és lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a csúnya lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie, az volt Hamupipõke a házban.
@avanivi: Pedig nem árt néha kalibrálni a hülyeségmérőt
@taga20: Milyen náci??? Na de tényleg nem láttál még okos embert??? :)

Szóval:

youtu.be/mQf_9-SO6rY
@Fabius: de most azért mert mint a lemezjátszó felmondja a leckét, nem hibáztathatod. Ez a dolguk, hogy eladják magukat, a pártjukat.
Politikusok, hiúk, magamutogatók.
A politika lételeme a hazudozás világszerte. Hogy miért? Mert az emberek azt akarják hogy hazudozzanak nekik. Van néhány furabogár, mint te, Boli és én akiknek ez nem tetszik. De ez a kivétel. A népeknek a hazugság kell, mert ettől jobban érzik magukat. Addig jó, amíg a kampányban hazudoznak. A baj akkor kezdődik, mikor a kampányigéretből valóság lesz.
@Penivaldes: Nem vagyok ennyire becsvágyó. De most hogy felhoztad.....
Fabius ez a nesze semmi bacd meg jól kategória.:( Legalább tőled azt várnám, hogy képes vagy átlépni az egyéni sérelmeidet.
Ezzel szemben ez sem nem humoros, sem nem tárgyilagos nem vagy.
Úgy viszonyultok GyuFihoz, mint Orbánhoz, pedig ég és föld: nem GyuFi döntött mindenről. /Pl. ÁFA/
Azt mondani vazze, hogy miért a párttársainak mondta el...hát ha kegyeskedsz hajba kapni a naccsasszonnyal nálatok ez úgy van, hogy kiállsz agangra és világgá ordítod, hogy naccsasszony egy minősítette cemende, mert elverte a kosztpénzt...avagy négyszemközt teszed ugyanezt? Mert első esetben naccsasszony helyében bizony főbebacnálak egy remek kis sodrófával.
De ezt többen, többször is elmondtuk.
Valamint GyuFi ugyanezt elmondta az Országnak az ő házában, rá se' bagóztatók.
De most utólag moralizáltok.:(
Ami pedig az elkenést, meg a moralitást illeti: roppant érdekelne, hogy Bajnai és Mesterházy esetében is ilyen finnyás tetszel-e lenni. Mert akkor szerezz be egy méretes cukorcsipeszt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: bocsika drága, de engem kihagyott:) nekem se tetszik, csókolom a puszikádat:))
@GeoCracker: jelezd előre mi van a linken így: -csúnya ,ízléstelen
-Csak nőknek
-cicik férfiaknak
-cicik nincsenek, és így tovább..
@taga20: Mármint az őszinteséget követelők csoportjából, vagy a mi kis perverz elfújta a szelünkből? :D
@avanivi: szerintem jobb ha ezzel Fabiushoz fordulsz. Nemcsak Geo tud ilyen cuki meglepiket idecsempészni. Kaptam hetero lány létemre már csupasz nőt rejtő linket - igen, nekem küldte valamelyik agyhalott.
@szőlőbányász:

A nacsasasszony valszeg a saját keresetüket verte el a hülyeségre, nem az adófizetők pénzét...
A Beszéd lenne GyF messze legkisebb bűne, az már kicsit nagyobb, hogy a Dicsőséges Tavaszi Választási Hadjárat után ősszel sikerült pár óra híján csődöt jelenteni.
Miklósi Gábor figyelmébe ajánlanám, hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnöke Orbán Viktor.
Gyurcsány egy mini ellenzéki párt vezetője és mindenkinek nyilatkozik, hiszen építi a pártját!Jelentősége azonban szinte nulla a mostani rendszerben.
Melyik embernek van nagyobb hatása az életünkre?
Csináljon Orbánnal, ilyen szenvedélyes hangú interjút!Gyerünk!Lássuk!
Ez az interjú egy nulla!Őszödi beszéd meg 2006-os események!
Ezeknél milliószor nagyobb botrányok voltak az elmúlt 3 évben!
Erre ő nagy merészen nekiugrik Gyurcsánynak!
Az Index meg leadja.Mi meg kommentáljuk.
Orbán meg építi tovább zavartalanul a diktatúrát meg a stadionját a budi mellé!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mellik volt az a bátor??? :) Ez a politikus amúgy hogy tetszene?? :)

youtu.be/aTUlDBxO-_0
@Mariann19:
tiszta beszéd.(mint mindig).
egyetértek.
@Dr. jenőke (jenőke): Draskovics vezette be azt a gyakorlatot, hogy az állami kifizetések abszolút tervezhetetlenné váltak.

Most sem jobb, de ők alakították ki, én pl két évet vesztettem a beruházásomból, mert Fleto és drazsé úgy gondolta, a jogos visszaigénylésemre ők tartanak igényt.

S az elhibázott adópolitikájuk miatt kerültünk kurva nagy versenyhátrányba a "szomszédainkkal" szemben:
szlovákok a 19% általános adójukkal kitisztították a gazdaságukat, mi pedig befeketítettük, egy mocskos polipot hoztunk létre, amit isten tudja, mikor lehet fölszámolni.

szóval álságosnak tartom az adótörvényekre való hivatkozást gyurcsányékkal kapcsolatban, ugyanúgy einstandoltak mint a magánnyugdíjban orbánék, csak ők még jól el is maszatolták.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nekem olyan hirdetést küldtek a levelezésemre,hogy "férfi keres férfit ":)
@punkfrog: ráadásul van neki egy gumiferije és avval fekszik és kel.:)
@punkfrog: Pontosan. Ráadásul a kampány az egyetlen olyan reklám, ahol nincs etika, nincs reklámtörvény, ott minden megengedett.
@avanivi: Hát ööööööööö. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bocs, de ez a link nem agyhalottság önmagában.
Sajnos létező jelenségekről szól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A forrás ott van a szövegben :-)
Ha szerinted Gaudi en azt mondta, vagy Hiller nem volt ott, akkor fordulj a Hir24-hez bizalommal :-)
@GeoCracker: Nem is mondtam, hogy agyhalott. Gabe pucér csajos náci karlengetéses viszont már az. :)
pálfi iszik? nem is volt semmi különös...
ha oda Vízelt vona a zelnök pulpitus tövébe mielőtt kimegy a teremből...

de hálistennek nyugottan kiment a teremből beült a kocsilyába
és az alteregója összezúzott a parlament udvaron 4 blokkolós audit !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ja, én is úgy látom, hogy néha kölcsönadja Fabnak:)
@Habakuk999:

Csak annyit jegyeztem meg óvatosan, hogy amit GyF és Praliné elkezdett, az ellen már nem tiltakozhatsz, mert törvényesítve lett.
Biztos vagyok abban, hogy neked sem lett jobb.
@GeoCracker: De jó lenne, ha ez lenne az ország legnagyobb problémája. :)
@Dr. jenőke (jenőke): jobb lett, sokkal jobb lett a fordított áfával.

És nem is kérnék már mást, csak az élelmiszer áfa csökkentését.:)
@gipsz.jakab: öreg nagyon állat vagy, még ha néha egyesek félre is értenek:)
@GeoCracker: és az összes játék mind kislányoknak készült,talán egy volt amit kisfiuknak szántak,persze az is förmedvény .
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A kommunikáció szélsőségek felé gesztust gyakorló volta elég komoly probléma. A kormányzat gesztusai a Jobbiknak szintén.
@Habakuk999:
Szerintem a célnak egy átlag-méretű európai adókulcs lenne a megfelelő, az állami költségvetés nagyarányú csökkentésével.
Ne az én adómból élősködjenek az állami kinevezett semmihez sem értők, valamint a választás útján élősködő státuszba kerültek.
Nincs kedvem részletesen kifejteni.
@GeoCracker: Én is szoktam egy csomó gesztust tenni a szélsőségek felé, pld. itt is. :)
Mint halk csapatban szürke nyest,
A hegyre kúszik már az est,
S a bokrok alján meglapul:
Itt-ott egy-egy halk fény kigyúl,
S a vak bozóton átremeg:
Lámpák vagy bús állatszellemek?
Kék fák közé most jer velem,
Hol minden árny és rejtelem,
És minden mély törzs mély csoda,
Nézd! gesztenyefa-pagoda!
Lombja mélyén egész sereg
Zeg-zug, mint száz szentély-üreg,
S bent apró virágoszlopok
Halvány ivor-szine lobog.
Üljünk le itt e szent helyen,
Öledbe hadd tegyem fejem;
Agyamban alszik gond, szitok,
Most áhitatot áhitok,
Szárnyat, röpítőt és puhát,
Levetni a bús test-csuhát,
Nehéz szivem elejteni,
A fájó Én-t felejteni.
Így-így! tedd főmre most szelíd,
Halk Veronika-kezeid,
Ne bánd, hogy szól már a kuvik,
S hogy már a hold is elbuvik,
Csak ringass, lágyan, csöndesen,
Míg jő majd halkan, könnyesen
Az ébredés, mint bús, csodás,
Furcsa, ámult feltámadás…
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát elég szabadszájú vagyok, de most nem fokozom:)
@Penivaldes: Hellóka!
Pedig abszolute igaz, amit @Mariann19: írt.
Anno, mikor előkerült az öszödi beszéd én is berágtam, annyira, hogy az őszi választásokkor az ikszeimet szétszórtam mindenhova, kivéve MSZP, Fidesz, Jobbik, Miép, SZDSZ. Úgy voltam vele, hogy "Na, ezt számoljátok össze, ha tudjátok!".
Aztán telt az idő, kiderültek miegymások, engem is jobban kezdett érdekelni a politika és utána olvastam dolgoknak, figyeltem az aktuális eseményeket és fel kellett ismernem, hogy nem feltétlen GYF a patásördög. Figyeltem vergődését az ellenzék, a sajátjai és a koalíciós partnerei közt. (Ez nem fordulhat elő ovival. A sajátjai és a partnere is mindenben mellette állnak, az ellenzék meg 2/3-nál nem számottevő, nem tényező. Látjuk is eredményét.) Na, ez így nem megy! Bele is bukott. Bajnainak az volt a "szerencséje", hogy már így is - úgy is veszítettek, nem volt kunszt mindenben támogatni.
Szóval - szvsz - nem GYF az egyszemélyi felelős azért, ami és ahogy történt.
Most meg ő az egyetlen karakteres ellenzéki, aki oda is b@szik, ha okot lát. Az MSZP, az E-14 - PM meg csak töketlenkedik. Persze, hogy erősödik. Lesz az a DK még min. 10%-os párt is a választásokig.
@Marcellusca: Herceg! hátha megjön a tél is?
Lesz fehérsége, barnasága,
lesz jégvirágos tarkasága,
mikor
fehér gyászát felölti Irisz.
@szőlőbányász: + annyi, hogy a büdöskölke meg felvette magnóra a perpatvart és kezdte el lejátszani az udvaron a lakóknak. :)
állat ez az El Qrancs állat.ez nem vitás.személyes ambiciója miatt másodjára is kicsinálja a judeobolsi oldalt.kész katasztrófa ez az elmebeteg
Gyurcsányt fel kéne akasztani.
@Dr. jenőke (jenőke): szerintem sokkal nagyobb a baj.:)

Olyan mértékben hálózta át a fekete kereskedelem a gazdaság minden területét, hogy átlagos adómértékkel nem megyünk semmire.

S hiába egy ágazat "rendbetétele" az immár lassan tíz éve főfoglalkozásszerűen áfacsalásból élők tömege ugrik a következő területre.

előbb utóbb szükség lesz átfogó adóreformra, csak ez elég bonyolult kérdés.

A kőccségaratásnak szüksége van a bevételekre, én ugyan úgy gondolom, egyszerűbb lenne egy nagy büdös kasza, s nyírni a "füvet" mindenhol, de én nem vagyok felelős döntéshozó.

Lassan nemzedékváltás kell a megtisztuláshoz ebben a témában is, a cigánykérdéshez és egy nagy csomó fontos problémához hasonlóan.
A velejéig romlott rendszer vagyunk.

Végigolvastam ezt a Feco interjút, sajnos elfogult vagyok vele szemben, mégis talán elfogultság nélkül is kérdezhetném, mit látnak ebben a bájgúnárban a rajongói?
Fel nem foghatom.:(
Mi a fene? Ma este nem csillaghullás, hanem trollrajzás van?!:O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: személyiség fejlődés, neked nem mond semmit Bébi?:))
@Penivaldes: Köszike. :)
Bár nem vagyok oda (meg vissza) a versekért. :D
@Marcellusca: kösz haver, hogy szótá, akko bontok egy újat, me gyünnek a trollseregek:))
@Mariann19: Ez úgy most nem gondoltad komolyan!
Lófasz és esti fény. Nem könnyi feledni, amit ez az elmeháborodott művelt. Bizarr téveszmékről árulkodnak a szavai, de mégis azt mondom nem illik viccelődni egy beteg ember nyomorán! Ne bántsátok!
@taga20: Ilyen rövid idő alatt?! No way. Vagy csak nem mersz Fabe-bel kezdeni? Félsz tőle?
@taga20: Az a helyzet, hogy már ösmerem ezeket az egybites trollokat, tudom, hogy csak a címlapra ugranak, addig (hál' Istennek) le se sz@rják az ilyen blogokat. :)
Úgyhogy megnéztem: télleg címlap. Ráadásul első helyen. :D
@Állítsátok meg Arturo Uit!: hát akko neked csak vitya segge marad. egészségedre!
@Penivaldes: Hát, "kösz", Hercegnőm!
Csak a linket olvasva azt hittem valami közelharccal kapcsolatos hír. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: persze, hogy félek. de kitaláltam, hogy én leszek, akinek a legtöbb hozzászólása lesz a Varánuszon és a bloggazda nem szólít meg. remélem nem olvassa:) (ha igen, akko ha lehetne ne)
@Mariann19:

nem értek egyet veled. semmiben sem volt igaza, (még ha a Mester most ráncojja is a homlokát)

ide nem reformok kellettek, kellenek, hanem tabula rasa. nem volt se következetes, csak eszes, csekk hogy tovább maradt madam, mint ígérte, ez lett a veszte.
szerencsére az szdsz-é is. s mivel lenézték és megvetették azt a népet melynek asztaláról ettek, érdemben élve, lábon rohadtak el...

"Liberálisként próbálom tárgyilagosan megitélni a munkásságát, nem védőként menteni, de a haladás szándékát nem lehet elvitatni Gyurcsánytól. "

ebben viszont egyetértek, ennek védelmében lándzsát is török. hogy kompenzájjam magamat azé aszt megjegyeszném, hogy összességében mégiscsak egy balfasz vót. aszitte elég a "Jövőnk a Tét" fíling, aztán kiderült, hogy féling.

de az bisztos, ma már nem úgy nézek Ferencre, mint egykoron. eccerűen nem nézek rá, az orrom befogom, oszt várok. eddig ő a vezér a táblán. szegény mi. átvonszolom má magam szembe a templomba eccer, hátha.... lesz egy kis helyem, a padló alatt, fúrok oda alagutat... száz év múlva előjövök... találkozunk 2113.11.08-án valamikor féluton a syrius és a föld között vagy a holdon. asszem utóbbi. közelebbit majd akkor, figyeljétek zugló felett az eget

:)
@taga20: Mi lenne ha nem egy gyakorló elmebeteg vezetné az országot? El tudod képzelni?
@Állítsátok meg Arturo Uit!: nagyából ezt akartam leírni az egyszerű agyammal:)
@Állítsátok meg Arturo Uit!: Ui tezsvér, ezt a lóugrást nem tudom követni. te most Ferit utálod vagy vityát?
@Fabius:

azé én aszondom én a rohadt konzi, ne törőgessük mán a lábunkat abba az egybe, amék nincsen beszarva, és eccő má megmutatta hogy nem beszari, még akkor is, ha én másként gondolom ezt a dolgot, mert Paszternak és Pelikán valagomba rúgását azé még sem óhajtanám. mindazonáltal.
@Állítsátok meg Arturo Uit!: Őőő, izé, én nem képzelődöm, csak körbenézek.
@punkfrog: @Evezős: @Marcellusca:
Gyurcsánynak a politikai életben való megjelenése felveti azt a kérdést, hogy vesztett pozicióból újra éledjen, és aktivizálja magát.
Ellenszélben kezdte el és folytatja politikai szereplését, melyben kiteszi magát nemtelen támadásoknak, mi több inzultusoknak is.
Privát élete és gazdasági viszonyai nem indokolják a politikába való menekvést, nincs szüksége kapcsolati tőkére, nem megélhetési politikus.
A kérdés az, hogy amennyiben egyéni érdekek hiányában mi ambicionálja harcos, szakadatlan
menetelését?
Két variáció lehetséges.
Az egyik, hogy a politikusi véna szorításából nem tud szabadulni.
A másik az, hogy valóban az ország javát akarja szolgálni meggyőződésből és teljes hittel.
Nehéz eldönteni egy civilnek, nekem.
@Penivaldes: :O
Oké, oké, OKÉÉÉ!!! :D
@Mariann19: drága, remélem géza nem volt tiszteletlen, me akko lecsavarom a fűlét:)
@Mariann19: Szvsz ez a hazai viszonyokban furcsa. Nem ehhez szoktunk (szoktattak) hozzá.
@Mariann19: én az elsőre szavazok minden tisztelet mellett
@jaegtoer: szerintem kezd el ásni azt a menedéket... ő is értékeli át a múltat... persze, ha a kormányzás megszerzésének szempontjából nézzük, ez helyes és joga is van hozzá... csak majd megint el kell mondania öszöd2.0-t... de, ha itt elfogadjuk, akkor a fidesszel kapcsolatban se emeljünk kifogást:)... persze ezt csak én látom így
@putris72:
"Ezt most úgy nem gondoltad komolyan?"
Vissza tekintettem azokra az időkre, és kerestem
azokat a tényezőket, amelyek Gyurcsány bukását okozták.
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy az akkor még létező demokratikus működésben egyetlen embernek lehetett csupán vétke egy ország irányításában.
Akkor még egy-egy parlamenti szavazás és döntés mindíg kétesélyes volt.
@Penivaldes: Húúúúú, ha azt most itt ecsetelném, biztos rámozdulna az összes kan. :)))
Reggelig ráérek és elviselnék néminemű erotikus bemutatót. :D
@Mariann19: küldetéstudata van az elmebetegnek.maradandót akar megbomlott aggyal.aztán van egy titkos versengés orbán meg közte.még a 80 évekből.mindezt megtetézi az apró network plusz a kül és belföldi démonikus nehezen tüsszentők pénze.hát ezek összessége adja El Qrancs motivációs hátterét
@jaegtoer:
Jó, hogy nem értesz velem egyet, legalább van miről dumcsizni.
Csupán az nem világos, hogy konkrétan miről van ellenvéleményed, mert ennek hiányában nem tudok reflektálni.
Ettől függetlenül a ladik projektet nem jegelem.
@Mariann19: ne haragudj, de az ex-kgst régióban maj mindenki megélhetési politikus... és ide tartozik csányi és demján is, no meg simicska is... de ez is csak magánvélemény... vagy tegyük semmissé az eredendő bunt és akkor igazad van szerintem...
@taga20: Miért félsz Fabiustól? Szelíd mint egy galamb. :D
@taga20:
Szia!
Olyan volt BG, mint szokott lenni.
Ma már paroláztunk vicsorgó mosollyal, némi basztatással /?/, de még nem vérfagyasztó a helyzet.
Azért állj készenlétben!
@Sir Bates dö Hól:
Igen, a politikusoknál ez a trendi, hiszen a kellemes jövedelem, a kapcsolati tőke olyan munkát igényel, melyhez nem szükséges még közepes szellemi erőfeszítés sem.
Van még egy nagy előnye a politikusi létnek.
Míg a civil életben a végzett munkában mindíg jelen van a személyes felelősség árnyéka, a politikusoknál a kollektív felelősség miatt ez a veszély nem leselkedik rájuk.
@ephart:
Ne haragudj, de a véleményed sommás, érvek nélküli, és negatív érzelmek által vezérelt.
Nem Gyurcsány méltatásáról beszéltem, hanem az országlása során tapasztalt, munkáját gátló tényekről.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: drága csekk, ki a fasztól kéne itt félnem, itt mindenki papírkutya, én is:)
@Mariann19: gyurcsány is megélhetési politikus. ezt mondtam. vagyoni helyzete a politikai szereplésétől, jelenlététől függ. én így látom. mindettől függetlenül még akarhat jót is őszintén az országnak a saját meggyőződése szerint. viszont ez, mint motívum, orbán bomlott elméjében is szerepet játszhat.
és Marcellusca elment,pedig...:)

Jó éjszakát mindenkinek, nekem is
@Penivaldes: Csipkés melltartó, sejtelmes, inkább csak sejtető, mint láttató, muszlin vagy selyem szoknya vagy bő gatyó ....
Szóval, valami hastáncos szerkó ... szexi, nem kirívó, ocsmány hastánc ...
:DDD
@Penivaldes: Jól kezded, csak ne hagyd abba! :)
@Penivaldes: Dehogy ment el! Ennyitől? Még semmisenem vót. :P :D
@Mariann19: drága hölgyem a hétvégéje biztos, döljön hátra és relax:))
@Mariann19: "Az egyik, hogy a politikusi véna szorításából nem tud szabadulni."
ő ezt mondta magáról nemrég, egy hasonló felvetésre mint a tiéd.nem emlékszem hol hallottam.(talán a Fialánál)
@Penivaldes: Hát, az erotikus táncot nem nekem kell lejtenem. :P
Finoman, játszadozva, felcsigázva, de nem túlspilázva, cicázva kell azt csinálni, kicsit húzdmeg-ereszdmeg módon, fenntartva az érdeklődést, fokozva az izgalmakat.
De ezt egy nőnek tunnia köll! :D
@Sir Bates dö Hól: a fidesz még nem mondta el a saját őszöd 1.0-ját.
Lassan itt az ideje, hogy Fabius is kezeltesse a fóbiáit!
Törvényszerű dolog, hogy néhány év alatt a bloggerek is elhasználódnak, és önálló gondolatok hiányában ráállnak bizonyos politikai irányzatok járszalagjára.
Fabius, bazmeg...

Az index cikke egy minősíthetetlen koncepciózus szar volt, nem interjú. Ráadásul Miklósi nem is bírt Gyurcsánnyal. Ezért volt kénytelen a felvezető szövegecskéjébe beleírni azt, amit egyébként képtelen volt kihozni (másik bolygó, satöbbi).

Szánalmas lúzer. A f...sz kivan az összes nyavalygó LMPs baromtól. Te meg mentegeted.
a tetszettek volna forradalmat csinálni mondat a gyurcsány féle emberek miatt hangzott el annak idején..és ma látszik igazán hogy mennyi igazság volt a szavakban...bár én már akkor is azt gondoltam hogy lengedezhetnének a szélben a kommancsok..
Sejtettük, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lesz könnyű szót érteni, de arra, hogy egy másik bolygón él, nem számítottunk.
@Zakk: te öreg partizán, hej:)
@taga20: Na ezt majd 12 év olyan jobbik kormányzás után kezdheted el mondani, mint amit mondjuk Ferkóék és társai "műveltek" kis hazánkban. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te szerencsétlen, ebben a pribék bandában egy év sincs! mér akarod szétbaszni, ezt a kis hazánkat?
Szerintem isteniek lennének ezek ketten a Hyppolit 3-ban.
Orbán Gyurcsányhoz:
"Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel."
@Sir Bates dö Hól:
"Még akarhat jót és szépet az országának a saját meggyőződése szerint."
Ezt Orbánra és Gyurcsányra is vonatkoztatod.
A két politikus jelenlegi poziciója között van egy lényeges különbség.
Gyurcsányt már nem vezérelheti a hatalom mámorító érzése, mert már nem kerülhet a kizárólagos hatalom birtoklásához.
Orbánról ismert, hogy a hatalom, mint érzet, prioritást élvez mindenek felett nála, és ezt a tulajdonságát nem kontrollálja folyamatosan.
Annak érdekében, hogy a hatalmát éreztesse, lebontja mindazokat a rendszereket, melyek gátat szabnának a rá jellemző vezetésnek.
@taga20: Mondtam, hogy biztonságban érzem magam még troll offenzíva esetén is, ha itt vagy.
@punkfrog: Akkor rátrafáltam Gyurcsány ambiciójának okára,ha ő is ezt mondja magáról.
@ephart:
"küldetéstudata van az elmebetegnek.maradandót akar megbomlott aggyal."

Te honnan jutottál hozzá a grazi intézmény zárójelentéséhez?
Vigyázz, ebből még bajod lehet, csak őszinte aggódásomat tolmácsolom.
@zila5:
Aztán a kökörcsintől fél köbméter gázt termelve felemelkedik és 8000 láb magasan szétdurran.
Én szagolnám.
már csak RB kapitány és a FIAsp inzulin vigasztal

semmi más.

Deep down Louisiana close to New Orleans
Way back up in the woods among the evergreens

www.youtube.com/watch?v=7i8ZjtF2HFo
Ha Miklosinak az interjuban nyiltn vallalt elfogultsagara ilyen megeroen tekinti a szerzo, akkor milyen alapon kopkodi meg obesovszkyt?
@nápolyi maszti: szerintem ezt rakd át újmagyarba!
@Knósszosz:
Addig is szagoljuk a hagymát. :D
Jó éjszakát mindenkinek aki aludni tér.
A mai esti mese Nagy Bandó András:

Amit nem értek

Nem értem Piroskát, a farkast se értem,
ezért a mamámtól még egyszer megkérdem:
Mért élt az erdőben egyedül a néni?
Mért nem tudtak néki közellátást kérni?
Mért színlelt a farkas vaságyban nagyanyát?
Mért őt ette előbb, s mért nem az unokát?
Hogy fért a nagyanyó a farkas hasába?
Hogy bírta el őket anyóka vaságya?
Hogy volt a farkasnak nagyanyányi szája?
Hogy fért be melléje még az unokája?
Mért kellett cipelni farkashoz a követ?
Mért nem lőtt a vadász, ha ilyenkor lövet?
Hogy lehetett szomjas az ordas a kőtől?
Mért kellett levarrni hátulról, elölről?
Mért nem volt egy puska otthon a vaságyban?
Hogy maradtak élve farkasunk hasában?
Mért volt felelőtlen Piroska mamája?
Mért nem büntették, ha nem vigyázott rája?
Mért kell egy farkasnak két embert megenni?
Amiket nem értek, egyelőre ennyi.

Szép almokat mindenkinek.
Átpörgetve a kommenteket, látom többen is szimpatizálnak Gyurcsánnyal. Hadd kérdezem meg akkor, hogy a cigánygyilkosságokkal kapcsolatos kormányzati felelősséggel mi a helyzet?

Szerintem a magyar történelem egyik legsötétebb szégyenfoltja ez, a zsidók második világháborús meghurcolását jutattja eszembe. Arról van szó ugyanis, hogy a magyar állam egyszerűen nem védte meg a saját állampolgárait egy rasszista gyilkosságsorozattól, sőt, talán még hallgatólagosan támogatta/engedte is a dolgot (a Gulyás-jelentés, Ficsor belső vizsgálata és a per is ezt támasztja alá).

Kérdem én, ezen hogyan lehet túllépni? Vagy Gyurcsány felelősségét egy ilyen szörnyű ügyben mind Gyurcsány, mind a hívei egyszerűen lesöprik az asztalról?

(ezt már a múltkor is megkérdeztem, de senki nem tudott rá válaszolni)
@Mariann19: az előző kérdésem többek közt neked is szól. Teljesen egyetértek veled abban, hogy zavaró, hogy mintha leragadtunk volna az ösződi beszédnél, pedig annyi minden más van amiről beszélni lehetne. Csak szerintem az "annyi minden más" listán a cigánygyilkosságok témája toplistás kéne legyen, ehhez képest arról valahogy néma csend van. Hogy lehet a morálról meg az ország javáról úgy elmélkedni, hogy egy ilyen fajsúlyos ügy nem is kerül szóba?
@taga20: Ugyanezt kérdem én is az elmúlthuszon csirkefogóival kapcsolatban. Miért kellett szétbaszni ezt az országot "kedves" MDF+MSZP+SZDSZ+FIDESZ stb? :(
@padlas: értem a hülyeséged, de hogy lehet összemérni egy ipari méretekben elkövetett mészárlást állami közreműködéssel, egy rasszista támadás sorozattal? hülye vagy bazdmeg!
@zila5:
Én szeretem, ha lila, ha ver(s)es-:)
@padlas:
Épp azon tűnődtem, hogy erre illene szólni valamit, erre Taga megtette, a magam részéről nekem sincs pill. más kérdésem:
értem a hülyeséged, de hogy lehet összemérni egy ipari méretekben elkövetett mészárlást állami közreműködéssel, egy rasszista támadás sorozattal? hülye vagy bazdmeg!
@taga20: Az összehasonlításon kívül jogos a felvetése. Szerintem is bűzlik ez az egész cigánygyilkossági ügy és nem elsősorban az eszközként használt hasznos hülyéktől, hanem azoktól akik a háttérből irányították az eseményeket. :(
A ver(s)es az keserű magába' :(
@Sir Bates dö Hól: azt írtad, hogy gyurcsánynak el kell majd mondania az öszöd 2.0-át, ha így tér vissza és ha ezt elnézzük neki akkor a fidesszel szemben is...
na de orbán még nem kámingáutolt!:)
(csak közvetve)
@Knósszosz: ha meg tennéd, hogy kis betűvel írnád a t-t. kösz:)
@taga20: egyébként egyetértek veled tezsvérem:)
@taga20: Mind a ketten összetehetnénk a kezünket, ha annyi "kára" lenne az országnak, amit szerinted a jobbik csinált.:)
Olvasva az indukciós szöveget és a reakciókat, számomra épp oly röhejes (volt) az ócska hazug fideszes sztereotípiákra épített, prekoncepciós riporteri erőlködés, mint az itt pattogó szájhősök agyoncsépelt üres fröcsögése. Semmi nóvum, újfent csak a szokványos, piszkosul unalmas – merthogy már hétéves! – előítéletesen gyűlölködő hablaty...
Együgyű mániákusok – vagy eszement mazochisták? –, ameddig annyira korlátoltak vagytok, hogy a tárgyszerűségnek még a látszatát sem vagytok képesek kelteni, az efféle szájmenéseitek rendre csak újabb adalékul szolgálnak annak bizonyítására, hogy ti Gy. F.-nek – sem morálisan sem intellektuálisan – még a bokájáig sem értek fel!
@Mariann19: orbán lehet, hogy azért bontja le a gátakat, mert az általa megálmodotthoz nincs rájuk szükség... hogy gyurcsány kerül-e még a kizárólagos hatalom lehetőségének közelébe azt most nem tudhatjuk, hisz orbán is visszatért a padlóról... tény, ha csak vörös és fekete van, gyurcsányra szavazok... csak jelzem, hogy mo-t két küldetétes elmebeteg ejtette rabul, veszekednek rajta, mint búgócsigán a kiskölkök, mindkettő mellett néhány haszonleső kibic és az ország fanatizált népessége pedig a búgócsiga beljsejében fele-fele arányban megosztva drukkol nekik... aki viszont ki szeretne jönni a csigából, azt mindkét oldal minimum gyanakodva méregeti... én a magam részéről így látom a helyzetet... annyi spékkel, hogy mivel két év kivételével mindig magam kötöttem be a cipőfűzőm, s kenyeret a kezembe csak két ember adott, kik a közvetlen felmenőim, hát köszi, én kijöttem a csigából már régen... cca . '97 környékén:)

Vissza:)... nem érzem, hogy mindig egyforma mértéket használnánk bármely összehasonlítás során... csak ennyi... ez természetesen nem veled kapcsolatban írtam, csak neked jegyeztem meg:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te miért nem érted meg, hogy ha valaki azt hirdeti, hogy a falnak vezeti az országot, akko azt előre is be lehet mérni, hogy ha ők jönnek, akko kampec?
@padlas:
Szegitek megérteni a konteód.

Gyurcsány 2009. március 21-én pártja kongresszusán bejelentette, hogy nem kívánja tovább betölteni a miniszterelnöki tisztséget.

A vád szerint a bíróság előtt álló férfiak – a besenyszögi fegyveres rablás és a debreceni menekülttáborra leadott lövések mellett – kilenc településen támadtak fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy, Nagycsécsen két ember halt meg, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben felgyújtott házukból menekültek.

Az időbeni egyezésen kívül miről tudsz még?
@taga20:
természetesen, bár megtisztelni próbáltalak a naggyal.
Hanemhátnem.
Maradj kicsi-:)
@Sir Bates dö Hól: haver, ha te két éves korodba bekötötted a cipőd, akko te egy zseni vagy, most így visszamenőleg:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezek nagy faszok...
FMC adatokkal telerakása és ILS mikéntye 60 percben, háppersze.
Minden típus, vagy csak a vidámparki?
Meg sárkány és hajtóműismeret, plusz ferde f@szom relax módszerrel egy órán belül jó pénzért.

Azért azt te is tudod, hogy ez ordas marhaság, ugye???
@Knósszosz: köszönöm, kedves Tankcsapdába eset barátom:)www.youtube.com/watch?v=w1PKCRzAwog
@punkfrog: nem vélem úgy, hogy ő belátási képessége teljes birtokában van:)... így semmi sem indokolja, hogy elmondjon bármilyen beszédet... nem hiszem, hogy úgy érzi, hazudik:)
@taga20: ki vagyok én, hogy ellentmondjak neked?:)
@Sir Bates dö Hól: te vagy az akit az itteni csajok után a legtöbbre tartok. lehet, hogy most hazudok, lehet, hogy nem:)
@Knósszosz: Na és akkor ehhez mit lehet még hozzátenni?? :(

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=16929&sid=47d9d994bdab7b7d18328e9a5941aaa1

Amúgy épp ezzel voltam annak idején a nagy almában is.
@Dr. jenőke (jenőke): Ne a konteókat nézd hanem mondjuk a Gulyás-jelentést.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hál isten vége ennek a pénz szivattyúnak. ennyit!
@Sinistroll:

"Az index cikke egy minősíthetetlen koncepciózus szar volt, nem interjú. Ráadásul Miklósi nem is bírt Gyurcsánnyal. Ezért volt kénytelen a felvezető szövegecskéjébe beleírni azt, amit egyébként képtelen volt kihozni (másik bolygó, satöbbi)."

+1

Miközben:

www.hirhatar.hu/hir/az-atlatszo-nem-ismeri-be-tevedeset
@taga20: Ezzel most szerintem hülyeséget mondtál, ugyanúgy mint a falnak vezetéssel is. :)
majd most visszagörgetek nagysebességgel...de ez a mai szentbeszéd ki fog maradni az életemből...mondd Fábi semmi mást nem tudtál? ennek most mi a fontossága? csak nem az, hogy emberek felismerik, hogy a kisebb rossz is jó ha ...

brühüyyy

viszontlátásra a következő szentbeszédben...de valami igazit ha kérhetném

mint láthattad a rogántonyából is gyorsan puncikergetés lett meg hogy hogyan lehet viagra nélkűl trolláválni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: melyik részével drága, hülye barátom? bontsa má ki! iszom-eszem szavait:)
@Sir Bates dö Hól: "hogy mo-t két küldetétes elmebeteg ejtette rabul,..."
ezt el is tudom fogadni.
de!
nem mindegy, hogy kinek mi a zakkantsága.
orbán uralkodni akar és belemászik az életembe!
gyurcsány vezető szeretne lenni de engem békén hagy.
én pedig európaiként szeretnék élni.
ez meg orbánnal nem lehetséges.
gyurcsánnyal igen.
@taga20: A maléves hülyeségedről kérdezd esetleg Knósszit, a másikkal kapcsolatban meg úgyis felesleges bármit mondanom, falra hányt borsó. :)
@taga20: nem gondolom, hogy valaha is hazudtál volna... csak nem vagy mindig belátási képességed teljes tudatában:)
@Fabius: az se lenne rossz, ha a valóságtartalom emelkedne a bloggerek kirohanásaiban is:
"az utolsó negyedéves áfa visszaigényléssel hogy, hogynem, nyilván jóhiszeműen, és nem költségvetést kozmetikázó céllal megcsúsztatok"
Az ezt megalapozó törvényt egy bizonyos Varga úr nyújtotta be 2001-ben, jelenleg ő a NGM feje.
Miután az EU elkaszálta az ÁFA visszatartást, ugyancsak a második fidesz kormány hozott törvényt egy más jogalapra hivatkozva ugyanerről és ezzel szépen kikozmetikázták a hiányt 2011-ben.
A vállalkozók pedig ugyanúgy szoptak párszáz milliárdot.
Sok mindent lehet Gyurcsány nyakába varrni, de ezt talán pont nem kéne.
az volt már hogy? :

Qrva ország !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
már hajba is kaptak és az emőke meg meg is karmolja a szegedit? és esernyővel verekednek?

nagy só

brühüyyy
még a zorbán hiányzik mint pontozóbíró és drukker
és akkor teljes a diliház
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábris, hogy a pokolkutyái legyenek az utolsó ismerőseid! te háztartásbeli vagy? vigyáz a nejed kosztümjét nehogy kiégesd a vasalóval!
@punkfrog: ok, de csendben megjegyzem, hogy ez a te priorítási sorrended... másnak más... nekik az a valóság. és én is odabiggyesztettem, hogy az a vélemény az enyémet tükrözi:)... és jeleztem a vörös-fekete kényszerét is:)
@Sir Bates dö Hól: öreg nagy mágus vagy, mindig belekapaszkodsz a legkisebb fűszálba is:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a jobbik iránba szertné vezeni az országot.
nem én mondom hanem GNT.
az meg a fal, nekünk itt európa közepén.
@taga20: Szerintem tök felesleges nekünk politikáról vitatkozni. :)
@Fabius:
FÁBIUS FÓBIA

GYURCSÁNY FERENC A GONOSZ

és a riporter nem tud kérdezni? elszokott tőle...

brühüyyy
@rodeo36: há me egy mikrofonállvány vót világ életében:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
még maradt munkahely?

tudtommal csak rabszolgák vannak akik krumplilevesért meg kiflivégekért és csirkefarhátért élnek meg a nagy magyar szocializmusért éljen orbán viktor velük együtt kenyéren és vizen

brühüyyy
@Mariann19: Az akkor még létező demokratikus működésben?Mért szerinted,ez ami most van az nem az?vagy csak azért nem mer most a Fidesz van!Igen Gyurcsány nem csak egyedül hibás!Hibás még,Kóka,Megyessy,Draskovics,Veres,Kuncze,Bajnai!Most csak ennyi jutott eszembe!Lényegében végig hazudták a kormányzásukat!Mind a két ciklust!A duplájára növekedett munkanélküliséget,az elszabadult államadósság,a padlóra küldött gazdaságot!Emlékszel még a gazdatüntetésekre,hogy mért is tüntettek?Mert,a kormány csökkentette a hozzájárulásra a gazdasághoz,így csökkent a gazdák által lehívható uniós forrás is!Itt 100 milliárdokról beszelünk!Vagy az,hogy évekig vissza tartották a vállalkozások áfa vissza igénylését!Vagy úgy gondolod,hogy Nem rakta tele saját emberivel a fontos pozíciókat!Dehogy nem!Minden,fontos,helyre a saját emberét rakta!Az sem zavar,hogy mi volt 2006-ban!Mért nem avatkozott be a rendőrség a tv-nél?Mikor ott voltak a tv-székház mögött,és nem sima hanem rohamrendőrök!Amikor a parancsnokuk kért,hogy had induljanak segíteni,a bajtársaikon,mert a rádióba lehetett hallani,hogy erősítést kértek!Tudod milyen parancsot kaptak?Azt,hogy nem avatkozhatnak közbe maradjanak készenlétbe!Felsőbb parancsra!Aztán tudod mit állottak,a rendőrség az,hogy politikai parancs volt a kormánytól kapták,a kormány szerint meg nem adtak semmilyen utasítást!Viszont Gyurcsány más helyen és máskor elárulta,hogy állandó telefonos kapcsolatban voltak!Megint máshol meg azt,hogy nem volt információja a kialakult helyzetről!Az okt 23,szerinted,életszerű,hogy egy pár száz fős csoportot egész nap kerget a rendőrség,és mit ad isten nap végére sikerül a Fidesz rendezvény végre odaérniük!Aztán meg el kezdenek oszlatni,azt kiabálva,hogy oszoljanak emberek mindenki menjen haza!Mentek volna ha a rendőrök nem állták volna el azt az utat amerre lehetett volna menni!Mindezt azonosito nélkül!Vagy amikor arról beszélt,hogy magyar politikai rendezvényen szlovák terroristákkal fenyegetőzött,hogy a Fidesz ne tartsa meg a rendezvényét,mert ha valami történik akkor az Orbán felelőssége lesz!Arra meg,hogy az Mszp is elhalasztja arra azt,hogy nem mert őket nem lehet megfélemlíteni!!Vagy amikor körlevélben utasította a magyar vállaltok vezetőit,hogy jobboldali újságban nem hirdethetnek!A roma gyilkosságoknál kiderült,hogy egész addig megfigyelték őket még nem döntöttek úgy,hogy akcióba lépnek!Na akkor meg szüntették a megfigyeléséket!Amit azért kezdtek el mert veszélyesnek tartották őket!Ráadásul,az egyikük,még a katonai elhárításnál is be volt szervezve!!Itt ez nem csak egy kommunikáció hiba volt! Még összeesküvés elméletet sem kell gyártani!Vagy a focilabdás robbantok,akiket el kaptak,aztán egy videóval próbálták bizonyítani,hogy milyen veszélyesek!Csakhogy kiderül,hogy a videó hamis,mert azt az pár egyetemista csinálta,ráadásul az egy az mszp ifjúsági tagozatához tartozott!A mértékadó újságok,mit a blikk meg a bors meg akkor arról cikkezett,hogy a kráter biztos,meteor,vagy ufó okozta!!!Semmi olyat nem tudnak föl mutatni abból az időszakból amire pozitívan lehet hivatkozni!A kormány meg terrorista videóként akarta eladni!Na ilyen szemel nézd a bajai videóval kapcsolatos megnyilatkozásukat is!Mikor kiderült,hogy hamis akkor is összevissza hazudoztak,csak amikor már nem lehetett akkor ismerték el,hogy mégis az!Na ez a Gyurcsány és ez a baloldal!!Roppant demokratikus annak aki könnyen felejt,vagy nem akar emlékezni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: teljesen igazad van, de ha bármikor feldobod a zsidótémát a te faszfej módjával, mindig lecsapok rád. ez itiner, nem fenyegetés:)
@punkfrog: Ez még ferkó "bérmálkoztam is egy darabig" vallomásánál is nagyobb hülyeség. :)

youtu.be/rIb4XgxX4cY
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
most örülök igazán, hogy egyáltalán nem nézek magyar tevét még akkor sem ha az interneten esetleg be is jönne

műkörmös terike? és a vidnyánszky hírös nyája

brühüyyy

van ám kultúró arrafelé

mivel írtjátok?
@taga20: Nem baj holnap, "szabad szombat, szabad szappanozni, szabad az én galambomnak, egy pár csókot adni." :)
@Sir Bates dö Hól: figyu!mi egyetértünk!
de, hogy van olyan ember aki elfogadja, hogy belemásznak az életébe...
mondjuk, lehet én vagyok a hülye meg Petőfi.
részünk, minden nyomor, de szabadok vagyunk!!!!!
@padlas: nem vitát generálva, sőt... abban nincs igazad, hogy ezt gyurcsány nyakába varrod, bár valóban nem ismerte be -bár eddig senki sem-, hogy a titkosszolgákat eddig egyik kormány sem tudta kontrollálni, azok intakt erőként működtek eddig... most a fidesznek nyílik erre először esélye, de ez az autoriter/diktatórikus berendezkedésnek lesz "köszönhető"... habár a mértékében nyilván nem lehet összehasonlítani, szerencsére!, a két szégyenletes történést, a többségi társadalom hozzáállása valójában ugyan az volt... ilyen mély a rasszista hagyomány moon... ezzel szembe kell nézni... és reménykedni, hogy a következő generációban ez a rasszista attitűd jelentősen csökkenni fog, bár el soha nem fog tünni...
@putris72: kedves te, látom kinn van a gyík az indexen. én nem lennék ennyire terebélyes mint te. a kurva anyját az összes ócska fideszes szarnak, téged is beleértve. baráti üdvözlettel taga.
"...el... lehet... menni !!! "

öregecskedő miniszterelnökünket cseréjjük fiatalabbra!
@hacsaturján: veled vagyok "vietnam"!!!!!!!!!!!!!!

fábitól nem kell tartanod ő aszon'ta, hogy demokrata és mindent eltűr...most kipróbáljuk

most már muszáj lesz rákeresnem a zinterjúúúúúúúúra mert kíváncsivá tettél

hol leledzik?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öcsém, te egyre hülyébb vagy! feküdj le, csak magad miatt:)
ezek a kommancs mondókák majdnem ojjan jók,mint a
dakoták...
@punkfrog: ő mondta a saját szájával, hogy nekünk nem európa felé kellene konvergálnunk(nem ezt a kifejezést használta) hanem iránhoz.
@taga20: Na jó OK, de csak mert te kéred. Szóval jó éjt neked is. :)

youtu.be/hKgWcAlsIQE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
lehet, hogy én többet tudok a jobbikról mint te?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezek mindig kurva szomorú dolgok...
Amikor a teszkós kurva kinyírta az 54-es flottát, a komplett műszaki szolgálat zokogott.
Mert értett hozzá. Mint a cigány egy ország vezetéséhez.
Azok a vasak ki voltak fizetve, repültek orrba-szájba charter desztinációkat, akkor még volt rá kereslet. Mikor rakták fűre őket? A csúcsforgalom közepén. Mindegy, hagyjuk...

A 767-esek is ebbe a hozzá nem értő, szarházi seggfejek által irányított gittegyletbe illenek. A bangkoki járat általában úgy volt tele, hogy a vezérsíkokra is lehett volna eladni jegyet, az is elkelt volna. Megoldás: megszüntették. Kisinyov 30 utassal a fedélzetén, 737-800-as vassal, az buli(?) volt, ugye? Hagyjuk, én belső körökből halottam infókat, nem az én agyam szüli az ilyesmit, de...

Apropó MALÉV: mennyibe is kerül a tetű Kssuth tér visszaotrombálása? Úgy bruttó 40 milliárd lesz a vége, a kapcsolódó baromságokkal együtt. Ehhez még pár kormányzati tök fölösleges idióta projekt bekerülési összegét ha hozzáadjuk, abból simán kihúzhatták volna a Malévot a szarból.
Nagyjából ötezer munkahely menekült volna meg, nem beszélve arról, hogy egy nagy csomó pénz sem esett volna ki a konferenciaturizmusból befolyó adóbevételek okán, mert a kényeskedő nyugati üzletember szeret prémium kategóriában utazni. A Malév nem volt Qatar Airways szintű, de azért mégis egy ismert brand volt Európában, szerették.

Kondás jött, Malév ment. Persze ez már régebbi történet a disznópásztorénál, de ha hasonlítási alap a kurva parlament környékének visszaizélése, ami az ég-világon semmi hasznot nem hoz, akkor?
Cocciális érzékenység gyök nulla és kiafaszt érdekel faktor, meg vargamiska és rogányossyantal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked ottvan duródóra meg a novákemőke és a többi szarházi

hagyd a nagyokat
ű
nem neked való

brühüyyy
@taga20: nem tagadom ezirányú képességem, de nincs rá szükségem, hisz te általában mammutfenyőket hajigálsz az emberek felé... s, bár én csak egy majomívadék vagyok, velem sem teszel kivételt... ám azt vélem, ez csak a szokásos hebrencs figyelmetlenséged miatt van:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked is:
ő mondta a saját szájával, hogy nekünk nem európa felé kellene konvergálnunk(nem ezt a kifejezést használta) hanem iránhoz.
Azért nagyon ne tévedjünk már el.

A riporter is és Fabius is gyakorlatilag hibátlanul adta vissza a fidesz által sulykolt politikai értelmezést, és nem is mozdult ki ezekből a keretekből.

A riport is és a poszt is pusztán ezen fideszes narratíván belül próbálta értelmezni a történéseket is és Gyurcsány mondanivalóját is.

Holott ezen a szűk belterjes értelmezésen túl azért vannak még lehetőségek számosak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te beteg vagy, ha szerencséd lesz ma felkelsz és egy rendesebb ember leszel!
Ja, és az jellemző a posztra, hogy elképesztően pitiáner alapokon utálkozik, amellett hogy hibátlanul böfögi vissza a fidesz összes mantráját.
@Sir Bates dö Hól: általában hülyeséget beszélsz, de mindig van egy-két szavad amin megakad a szem:) most is.
@punkfrog: mások vagyunk mindnyájan... hidd el van olyan ember is, te is rendes, dolgos embernek gondolnád, aki a privátszférájába való durva behatolásként éli meg az egyneműek házasságkötésének engedélyezését, saját belső meggyőződése alapján... míg a tiltást az egynemű párok tagjai fogják fel ugyan így... most akkor kinek van igaza?:)... nem olyan egyszerű ez a kérdés, ha kívül tudsz kerülni az érzelmi hatások köréből:)
@punkfrog: Már megint lemaradtam valamiről. :)
@taga20: Hasonlóan érzek én is veled kapcsolatban. :)
@taga20: direkt használom az idegen kifejezéseket, ha már ostobaságokat írok, se füle-se farka mondatokat... számodra most mi volt az először látott szó, a mammut vagy az ivadék?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha azt akartad megmutatni, hogy az alany egy idióta, aki nem beszéli a nyelvet, sikerült... de ez most hogy kapcsolódott a témátokhoz?... azért te is mindig rázod a pofonfát, miért?... komolyan kérdem... persze erre is vagy mellébeszélsz vagy nem válaszolsz;)
@taga20: nem mondta egyik szüléd sem neked?... óvtak, mint a hímes tojást... velük is szerencséd van, nem csak életed jobbik felével:)... becsüld meg mindegyiket:)
elolvastam: a riporter egy szar ember a Gyurcsány meg megnőtt a szememben pedig sohasem volt kicsi

brühüyyy

sem fábi sem a riporter nem tud semmit ellene felhozni: van egy érzésük...az nekem is van csikar a hasam ha gyurcsányoznak

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: ez egy nagyon hülye példa.:)
a melegek még sosem másztak bele az életembe.
@taga20: Szerintem nem vagy te rossz gyerek, csak némely dologban nem úgy látsz engem mint kéne. :)
@taga20: meggondolatlan; meggondolatlanul, elhamarkodottan kapkodó; előbb jár az szája, mint az esze... persze lehet, hogy tájszó... nem tudom:)
@Sir Bates dö Hól: Semmi extra csak egy színes életképet küldtem. :)
@Sir Bates dö Hól: kedves dö, egy kurva nagyot bebasznék neked. ne haragudj, ha nem baj ne dumáljunk:)
@punkfrog: mert neked nem olyan fontos a biblia, mint nekik... vagy ugyan olyan fontos, ám másként értelmezed a szavait... vagy a legvalószínűbb az amit írtál, hogy hülye példát hoztam fel:)... pedig igyekeztem nagyon:)... de biztos tudsz te jobbat:)
@taga20: általában te szólítasz meg, hogy mi indukálta ezt a vágyad, azt nem tudom, nem is érdekes, de ne fogd vissza magad, ha erre jársz majd, állok elébe:)... előre veszlek a sorban, jól jön a protekció:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát le!
ez már itt a XXI. század.
próbáld felvenni a ritmust!
mondjuk iránban nem lehet csak úgy össze-vissza linkelgetni!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: görény vagy, te is tudod:)... holnap meg ekszkuzálhatom magam bellánál a görény miatt:)
@Sir Bates dö Hól: előre is köszönöm. egy kérdés. te úgy normálisan, hétköznapi nyelven nem tudsz beszélgetni? semmi blickfang, semmi hátsószándék?
@taga20: Dehogynem. Ezt már a tetőről írom, séta közben. :)
@Sir Bates dö Hól: "mert neked nem olyan fontos a biblia, mint nekik."
nekem más dolgok fontosak, de ezeket nem akarom rájuk kényszeríteni.
én is csak ennyit várok el tőlük.hagyjanak engem békén.
@punkfrog: Na bazz. Szerintem most már tényleg meg kéne tartani a blog találkozót, mondjuk a perzsa éteremben. :)
@taga20: dehogynem... én legalábbis úgy gondolom.
@Sir Bates dö Hól: én meg nem...legalábbis úgy gondolom.
Amúgy az interjú alapján az derül ki, hogy lehet, hogy Gyurcsány a riporterhez képest egy másik világban él, de az sokkal valószínűbb, hogy Gyurcsány világa sokkal közelebb áll a valósághoz.
@Sir Bates dö Hól: a vallásszabadság nem csak azt jelenti, hogy mindenki gyakorolhatja a saját maga által választott vallást, hanem azt is, hogy akit egyik se érdekel azt ne zaklassák.
pl. reggel 6 órai harangozással!:)
@taga20: Hogy te menyire oltári primitív vagy!Cáfold meg azt amit le írtam!!Nem tudod,mert nem tudsz semmit!de azt nagyon!Téged még onnan is elzavartak ahol az ész osztották!Ha hülye vagy,akkor inkább maradj Kussba!
@Sir Bates dö Hól: huuuuhhh!
és még ezután fokoztam is!
ok!ok!ok!ok!ok!ok!
mea culpa?
hülye latinok,latin hülyék!:)
@Sir Bates dö Hól: öreg má megint, mi ez az és? azt érted, hogy hogy van a kedves egészséged? az és az semmi!
@taga20:
szép zene, kár, hogy a csaj nem tud énekelni...és affektál teljesen indokolatlanul

kösz,

(assziszi, ha jól gyűri a fejit akkor az már éneklés vagy kifejezés)

brühüyyy
@punkfrog: nem csak a vallásról beszélünk -megjegyzem a harangozás felemlegetése már intolerancia:)-, hanem mindenről... pl. dohányzás, alkohol- és az ún. drogfogyasztás... ki így, ki úgy áll a kérdéshez... biztos vagyok abban, hogy egyszer majd megérted... bár szerintem most is érted, csak kötekedsz:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a baj, hogy a csanád nem sehol volt, hanem máshol, az egész gittegylet felesleges...megélhetési hazugok

brühüyyy
@rodeo36: Szerinted ebből a 9 éves kislányból lehet még jó énekes? :)

youtu.be/eRmbf83N8wQ
@putris72: nem akarok veled vitatkozni, me te sokkal okosabb vagy, mint én. de az ész végéről lemaradt a t, plusz szerintem a kuss az kis k:)
@rodeo36: drága öreg barátom, te mindig hozod a formád:)) ezé bírom a ráncos burád!
Ez egy legitim újságírói magatartás, hogy odabasszuk az elejére, hogy másik világban él? Szerintem meg fel kellene készülni, feltenni a kérdéseket, visszakérdezni, aztán lehozni az interjút. Faszom se kíváncsi az újságíró véleményére. Ebben az interjúban nem Gyurcsány a gáz, hanem aki csinálta, meg aki főszerkesztőként megengedi ezt a színvonalat.
@Sir Bates dö Hól: a harangozás felemlegetése csak akkor intolerancia, ha ők elviselnek egy punk bulit a szomszéd telken!
harangozás!
eszem, f@szom megáll.
zajonganak.
küldjenek egy mp3 fájlt, oszt jónapot!
@taga20: egy dolgot tegyünk tisztába... sokkal jobb helyzetből indultál neki az életnek, mint én -ez kiderült abból amit eddig megosztottál itt magadról-, az, hogy nem azt az utat futottad be, az a te döntésed volt... jó életed van, szinte teljes, mit baszogatsz?... ha valamit nem tudsz lenyelni, akkor köpd ki, ha megakadt a torkodon, az meg azt jelenti, valamit rosszul mértél fel, de legalább tudsz tanulni belőle (hogy klasszikust idézzek:)) :)
természetesen tiszteletben tartom a blogger véleményét, még ha rám teljesen hatástalan is:)
Ez az vesszetek össze még jobban, legyen újabb 4 éve Orbánnak.
@punkfrog: ha te így érzed, így érzed, még igazad is van:)... nem akarlak meggyőzni én semmiről... a mea culpát viszont nem értettem:)
Ez a "Ferikém" a pocakos fodballista tükörképe. A különbség csak annyi, hogy Gyurcsány előbb lopott, és csak aztán lett politikus - de ennek pusztán az az oka, hogy neki volt hátszele. Ő ugyebár a komenisták haverjaként szerezte a vagyonát, neki adott volt a közeg, amiben lophatott. Viktornak viszont magának kellett megteremtenie azt a környezetet, amiben lophat.

Őszintén csodálkozom azon, hogy ez a két csávó egyáltalán szóbajöhet bárkinek, mint az ország vezetője. Mondjuk az igaz, hogy a Viktornál nem lehetett előre látni, hogy ez lesz belőle - a 90es évek elején én is beugrottam neki.

Gyurcsány viszont már az indulásnál elkaszálta magát. Elég bicskanyitogató, ahogy a "szocialista milliárdos" most azt vetíti, hogy neki nem egzisztenciális kérdés a politika. Persze hogy nem, a nagy trükköket már megcsinálta Apró-vonalon, pénze az már van - a kérdés csak az, hogy bárki is emlékszik-e arra, hogy hogyan szerezte. Ha egy minimális szégyenérzet lenne benne, akkor kussolna, örülne a pénzének, és annak, hogy amiket csinált azok már elévültek. De úgy tűnik, halálos komolyan azt gondolja, hogy bárki, akinek egy csepp önbecsülése is van szóbaállna vele magánemberként. A faszi abszolút szalonképtelen, egyszerűen ignorálni kellene, nemhogy riportokat csinálni vele.

Persze lehet, hogy tanulságképpen azért időnként meg kell mutatni, mint a bazári majmot, és elmondani szépen, hogy "Emberek, ez egy bazári majom, ilyen is van, de nem kell vele foglalkozni".
@Sir Bates dö Hól: ezt az irigy vagyok a másikra pózt még nem vettem le. nem is értem mi az alapja. 17 éves korom óta melózom, reggel fél hatkor kelek, sokszor szombaton is melózok. nem értelek!!
@Sir Bates dö Hól: nem értem az irigységedet. 17 éves korom óta melózok, fél hatkor kelek, agyalok egész nap. mi a faszt írsz a javamra? ráadásul én nem is tudom csak úgy uk-muk-fug itt hagyni!
Kedves kollégák!

Sajnos nem tudok bekapcsolódni az eddigi diskurzusba,
csak az eredetik interjúhoz és bejegyzéshez:

Szerintem ha valaki - egy interjú ürügyén - többször kijelenti, hogy intrjualanya az ellenzéki politikus morálisan nulla, viszont még ezzel is messze felülmúlja tehetségtelen ellenzéki politikus társait, akkor az nem interjút folytat, hanem politikai nyilatkozatot tesz. Ekként is kell értékelni.

Pontosan bele illeszkedik az Index politikai vonalába. Ez ugy foglalható össze, hogy "a FIDESZ tényleg olyan szörnyű, mint amilyennek látjátok, de SAJNOS (he-he), - nincs nála jelenleg jobb a palettán". Gyaníthatóan azért van az Index egyáltalán a világon hogy kiengedje a gőzt, es a sárba taposson minden lehetséges ellenzéket.

Megfontolnám azt, hogy esetleg nem így van, ha hasonlóan kemény interjúkat olvasnék Lázár Jánossal, Kövér Lászlóval, vagy magával Orbán Viktorral. Nem tehetem, mert ilyenek nincsenek.

Vicces kőkemény hangot megülni egy negyedéves jelentés nem megjelenteteséről a választások előtt, és ugyanakkor lényegében szó nélkül hagyni, hogy hónapok óta folyik egy közpénzen folytatott politikai kampány "Magyarország jobban teljesít" szlogennel telis-tele vaskos hazugságokkal (mint például, hogy Magyarország visszafizette hiteleit).

Kétségbeejtő, hogy azonosság jelet lehet tenni egy ellenzéki politikus Facebook bejegyzése és az államhatalom kisajátitó gépezete köze.

Arra teljesen jó volt az interjú, hogy hitelteleníteni,... az interjú keszitőjét.
:-(
@Sir Bates dö Hól: ma elbeszélünk egymás mellett.
a mea culpánál úgy éreztem, te nem veszed annyira komolyan ezt a vallási vonalat én meg ráugrottam.
sajnos néha olyan szinten vagyok agnosztikus ateista, hogy félek ez lesz a vallásom!:)))
@Gonbolkozó: öreg igazad van, de ettől a szar habos kávé lesz? akinek van egy kis esze az tudja, nincs itt mese!
@WLaci: Teljesen egyetértek!
Ez nem egy interjú volt, hanem kb. egy szokásos Rogán-kirohanás.
Nagyjából az érvek is olyan színvonalon mozogtak.
@taga20: én nem írtam, hogy írigyellek... de mit kívánsz tőlem?
Azért üzemelnek a dékás trollok is. ;)
@Sir Bates dö Hól: semmit. de te ezt írtad. "egy dolgot tegyünk tisztába... sokkal jobb helyzetből indultál neki az életnek, mint én -ez kiderült abból amit eddig megosztottál itt magadról-, az, hogy nem azt az utat futottad be, az a te döntésed volt... jó életed van, szinte teljes, mit baszogatsz?."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"olyan már mint egy menekülttábor
mindenki itt van aki nem elég bátor.
európa kiadó"
@punkfrog: lehet, de az is lehet, csak idősebb vagyok, talán több tapasztalattal, mely megértőbbé tesz:)... nincs jelentősége:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: asszony meg a gumiferkóval cicázik, te meg itt baszod a rezet:))
@taga20: akkor hagyjuk, minden bizonnyal én értettem félre valamit, elnézést, majd holnap folytatjuk esetleg:)
@Sir Bates dö Hól: rendben, nincs harag csak..., de nem folytatom, majd holnap:)
@Gonbolkozó:
Azon töprengtem idáig, hogy miért lett Gulyás Józsi (a volt SzDSz, lett Millás, majd E14 alapító) ügy a fidesz, mint a jobbik egyik legelfogadottabb politikusa?
Hogyan létezhetnek ilyen bizonytalan egzisztenciák egy vastagon ellenzékinek kikiáltott pártban?
Hogyan lesz ebből kormányváltás? És, h igen, hogyan tovább?
A probléma - írásod alapján - megoldható, helyesen értelmezhető. Ettől mi nem vagyunk beljebb, csak a belső bomlasztásra törekvés kap értelmet, valamint külső segítséget...
@taga20:Meg a mondatokat is nagybetűvel kezdjük!Nem tartom sem okosabbnak sem különbnek másoktól!A véleményem más,de ez a szólásszabadság,hogy el is mondhatom!Nem szeretem,hogy ha alpári módon sértegetnek,elég érzékenyen reagálok arra!
@putris72: köszönöm a segítségedet. ha belegázoltam az üveg tiszta lelki világodba, akko bocs:)
@taga20:
Pontosan nem értem hogy mi a "szar" es miből kellene "habos kávét" csinálni...

Aki ugy gondolja, hogy "Magyarország jobban teljesít", az jó helyzetben van, nyugodt szívvel szavazhat a kormanypartra.

Aki ugy gondolja, hogy Magyarorszag egy szakadék fele rohan, az szavazzon az egyesült ellenzékre, es akkor teszi jól, ha leszarja, hogy benne van-e a Gyurcsány.
@putris72: még egy, ha má ilyen magyartanár vagy(nekem is beszóltak), vessző után ki kell hagyni egy közt:)
@Gonbolkozó: bocs, visszaolvastam, egyetértünk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez marhaság. Van a konszenzusos demokráciafelfogás, ami szerint sok kérdésben a teljes politikai elitnek egyeszségre kell jutnia, és csak így szabad megváltoztatni a fontos szabályokat. Félreértések elkerülése végett Magyarországon nincs ilyen párt, csak szólamok szintjén. Az MSZP-SZDSZ is önhatalmúlag tette egyfordulóssá az önkoris választásokat, mert neki épp akkor az tűnt kedvezőbbnek. Vagy annak idején az SZDSZ nem kérdezte meg a Fideszt, hogy mit szól az MDF-fel kötött paktumjához. A Fidesz annak idején ezekből a fontos megállapodásokból ki lett hagyva, és most ő sem rest kihagyni azokat, akikre nincs szüksége.

És van a jogtechnikai, hogy ott vannak a jogszabályok, amelyek megmondják, hogy melyik jogszabályhoz milyen felhatalmazás kell (amihez kormányrendelet, akkor kormányrendelet, amihez feles törvény, ahhoz feles törvény, amihez meg 2/3, ahhoz meg 2/3) Oszt annyi. Magyarország nem konszenzusos politikájú ország, de már vagy 2 évtizede, és mára oda jutottunk hogy egyes politikai oldalakon belül sincs konszenzus. (Baloldali belső harcok..)
@Dr. jenőke (jenőke): De változott az indok, ugyanis a roppant okos EU most kitalálta, hogy EU-ellenes az a már 2004-ben is érvényben lévő szabály (akkor nem jöttek rá???), hogy aki nem fizetett számla áfáját nem lehet visszaigényelni (Mi a rossebbért zavarja ez az EU-t? Miért könnyíti meg az áfacsalók dolgát?) Mivel ez megkönnyítette az áfacsalásokat, legalább a vizsgálati idő meghosszabbításával reagált rá a magyar állam.
@nedudki74: Van egy "kis" különbség: 2006-ban 9% (!!!) feletti volt az államháztartási hiány a "elkúrtuk", "nem csináltuk semmit" és a "trükkök" miatt. 2014-ben az EU szerint is 3% körül illetve alatt lesz.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Dehogy játszott ő úriembert, csak épp nem tudta kivégezni...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ne próbálkozzunk már 10 éves célkitűzést 3,5 év után számonkérni...
@Mariann19: Az MSZP-SZDSZ-nek 8 évet adtak a választók. Ezalatt a Fidesz szervezett ellenük 1 db népszavazást. :) Ha valaki ettől nem tud kormányozni, az ne menjen politikusnak.
@Mariann19: Micsoda vörös hálózat! :D
@Sir Bates dö Hól: Nagyon más a két helyzet: Orbán 2002-ben és 2006-ban is így 40% körüli erős pártot vezetett, amelynek komoly pozíciói maradtak önkormányzatokban is, míg Gyurcsányt saját, 20-25% körüli pártja is kiutálta, és jelenleg egy parlamenti küszöb alatt lavírozó pártot vezet felvállalt szövetségesek nélkül.

Orbánnak elég volt begyűjteni +10% körüli szavazatot a kényelmes többséghez, Fletó +10%-kal is senki maradna, ráadásul sokkal nagyobb az elutasítottsága baloldalon is, mint Orbánnak valaha volt a jobboldalon.
@WLaci: "Faszom se kíváncsi az újságíró véleményére. " Peched van, az újságíró meg a tiedére nem kíváncsi. :) De annak legalább lehet örülni, hogy ha interjút készítenek, abban nem mernek annyit hazudni (mert ha azt teszik, az interjúalany kijavítja őket), mint a "normál" cikkekben. Kivétel, ha az interjúalanynak tetsző hazugságokat szövik bele...

A modern világban tényleg a média a 4. hatalmi ág, ezek nem valami szent lelkek...
@Gonbolkozó: Magyarország tényleg visszafizette az IMF-hitelét. Azt meg senki nem mondta, hogy az ÖSSZES hitelét visszafizette. Azok a hirdetések nem a funkcionális analfabétáknak készültek, így egy kis hátrányban vagy... :)
Milyen jó hogy Magyarország jobban teljesít!
Igaz a lakosság fele biztos éhezik.

Lehet védeni a jobbos kormány, lehet védeni a balos kormányt, de sajnos ezzel nem vagyunk előrébb!

Nincs egy olyan politikai erő jelenleg hazánkban, akikért érdemes lenne elmennem szavazni!
@Blogger Géza: Igazad van! A Magyarország jobban teljesít hirdetések azoknak készültek, akik a betűket felismerik ugyan, de nem okosabbak, mint egy ötödikes...
@Blogger Géza: Azt köll mondani, hogy Inkább Orbán hazudjon hülyeségeket, mint Gyurcsány mondjon igazat, mert az jobban teccik... De hinni nem csak Orbánban, hanem Orbánnak, az már valami! Ahhoz nagy erővel kell messzi dobni az agyvelőt...
@Torgyán Viktor: mongyá már valakit, aki szorgalommal, sok-sok túlórával lett millárdos (mészáros lőrinc nem ér)

ha ez megvan, akkor sorold el ezek közül azokat, akik leléptek a pénzpumpáról, hogy aszongya ez elég volt, és most akkor ezt arra használom, hogy függetlenül ... (megint: mészáros lőrinc nem ér)

lehet irígykedni (engem megesz a sárga, igaz, gyomrom az elsőmillióhoz nem volt, noha alkalom, kínálkozó bővedén, és most sem lenne, a sárga ellenére se), de haragudni azért, mert nem az ud zéertén keresztül kezeli a közügyeket, hanem fedetlenül, és nem a pumpa végett, hanem passzióból, ez nekem nem tűnik méltányosnak, bár hősünk viselkedése kétségkívül nemzetietlen, rendes hazaffy zsebén körösztül duzzasztja a kebelét

ugyanakkor értem én a buddhista alapállást, aki megszedte magát, nemzett, egyetlent válthat rendeset, mehet az erdőbe mezítelen meditálni, egyedül hallgatva gyomra korgását, gyomra korgása közt futó szél zúgását, ez igaz és szép, hogy tehát hősöd nem egy buddha, okkal veted szemére
@Blogger Géza:

Gondolkozónak írtad _T_E_

"+__ Azok a hirdetések nem a funkcionális analfabétáknak készültek, így egy kis hátrányban vagy... :)
__+"

ez piramidális. mondhatni fantörpgenezigalaktifak. ez túl megy a bagoly mondja verébnek szindrómán. úgy látom, hozzád új fogalmakat kell meghatározni...és bevezetni... bár ki tudja mit lenne érdemes beléd vezetni...
egyél krémest Géza, vagy feketeerdőtortát esetleg rumlispogit... Egy sör?
@jaegtoer:

Áhh!
Krémes, pogi?

Géza funkcionális fényevő, akinek horizontján OV a nap, ami sose megy le.
@Sir Bates dö Hól:

"szerintem kezd el ásni azt a menedéket"

jól is teszi, hogy rám bízza az áskálódást, lordom, ebben kivételesen nagymester vagyok.
@Orica Középföldi:

akkor minden klappol! egy fényevőnek ez büntetés:)
@Blogger Géza: @Mariann19:

"_ Az MSZP-SZDSZ-nek 8 évet adtak a választók. Ezalatt a Fidesz szervezett ellenük 1 db népszavazást. :) Ha valaki ettől nem tud kormányozni, az ne menjen politikusnak._"

ebben azért van valami. mindig más a hibás. ez olyan kényelmes.
@Mariann19:

"Jó, hogy nem értesz velem egyet, legalább van miről dumcsizni.
Csupán az nem világos, hogy konkrétan miről van ellenvéleményed, mert ennek hiányában nem tudok reflektálni."

ez a jó. ez a legkényelmesebb egyetnemértés, ebből nem lesz harag.

történelmi bűne Ferencnek, hogy nem hagyta ott a frakciót amikor nem támogatták eléggé. most akkor madam vagy nem madam, azaz mi volt a másik madammal?
Höööö... látom az osztályharc fokozódik, Gézukát már éjszakai műszakban is bevetik.
Hiába no, a Párt... A bolsevik seggnyaló csicska nem vész el, csak átalakul. Oszt a trafikért le kell térdelni! Meg mélytorkosan le...
CSAK A FIDESZ! ÉLJEN A PÁRT!
csak azt nem értem miért várunk el GYF-től több őszinteséget mint a másik 385 képviselőtől..miért teszünk úgy, mintha nem hazudna a többi?és miért szállt le róla az igazságügyi gépezet?
@jaegtoer: Tessék, akkor te hogyan definiálnád azt, aki azt olvasta ki a kormányzati hirdetésből, hogy az ÖSSZES hitelünket visszafizettük?
@Blogger Géza:
Gézám! Mégis csak te vagy a Párt ... csecsén, szóval mesélj - ez a kis full jószolgálati reklámkampány (vagy ha cinikusabban szeretnék idomulni hozzátok FELVILÁGOSÍTÓ kampány), a tévé, rádió, újság, óriásplakát és Google hirdetéssel megáll havi 2-3 milliárdban vagy sokat tévedtem?
Azt is értem, hogy arra a 80-as IQ-ra van optimalizálva, mint az "Anyu Tomival mos" mosóporreklám, de mégis... mennyibe fáj ez?
Mármint nekem, mert hát amiből fizetik, azt pl. én fizetem be, ti csak elqrjátok ilyen kreténségre.
Mit lehet még ezen ennyit rágódni?! Ti nem dolgoztok? Már akik látom éjjel is ütik a billentyűt. Még ha komoly dologról lenne szó.Vagy éjszakás műszak? Az más.
Gyorsan pár mondat és már itt sem vagyok.
Ferenc akkor nőtt a szememben egy kicsit amikor azt a beszédet elmondta. Igaz, az ő előélete ezt kissé beárnyékolja, de a tartalom igaz. Ebben csak az a szomorú, hogy jellemző az egész politikai "elitre"/elit ?/. Az a helyzet, hogy most már, ha valaki összehoz egy pártot, már eleve gyanús. Ez a szerencséje Orbánnak, mert egyenlőre nincs ütős ellenfele. Az ellenzék szétzilált, nem nagyon mernek szövetkezni sem, mert mindegyik uralkodni szeretne. Uraim! Orbánnak hosszú évekbe telt mire kiépítette a mostani bázisát, ami elég stabilnak látszik, ámbár kezdenek a beosztottak hibázni ami rozsdásítja gépezetet, de még mindig ő a legerősebb. Tehát Orbán egyenlőre marad, és az ellenzék meg nem ártana ha tanulna egy kis szervezést, mert az most kevés hogy ál videót gyártanak, meg Orbán szobrot döntenek. Ez gyermeteg! Ferenc viszont elég jól húz előre. Az MSZP-k még nehéz pillanatokat tud szerezni.:)) Én így látom. Amúgy az ijedősöknek, Még azért a szakadéktól messze vagyunk, hacsak az EU nem esik szét! Van rá sansz. Csak ez sem jó senkinek.
@Blogger Géza:

Elfelejted azt az apróságot, hogy orbán gyűjtőpártot vezet. Egymagában sosem merte megmérettetni magát, mert tisztában van azzal, hogy azonnal eltűnne abban a pöcegödörben, ahová való.
azé van pofája ennek az ócska trógernek, az éj leple alatt összefosni a homokozónkat. a kurva fidesztroll mindenit:)
@taga20:
Éjszakai műszakról még nem hallott maga kis hobby kertész??? A pénzért meg kell dolgoznia. Van aki esztergál érte, van aki meg pártcsicska érte...
@Blogger Géza: egyet név szerint tudok:
Orbán Viktor
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bevallom őszintén még nem, kedves szomszéd, max. otthon az asszonynál:) de akko rendesen odateszem magamat:))
Fabius:"szólva nem csodálkozom azon, hogy Miklósi Gáborban interjúzás közben fölment a pumpa"

Ja, mint a szőke nőben, amikor a vécé mellé ült...
Az a helyzet, hogy jobb alanyt kellene keresni, például a Viktort.
Nehezemre esik kimondani, de Tőled jobb írásokat is láttam már.
:)
Ettől függetlenül is nagy genyó vagy.
Hol vannak Kúrcsány vámpírfogai?
Dondé está mi commandante Rodeo?
@punkfrog: hát kedves barátom, ha egyszer akkor kezdődik a mise, akkor az akkor kezdődik. :) tessék türelmesnek lenni, mindannyiunknak el kell tűrni dolgokat:)
jó reggelt!

bocs mindenkitől, tegnap elkapott kicsit a gépszíj, és durvább voltam mint illik...
nekem nem okoz soha gondot ha valakinek más a véleménye és még esetleg van annyi ész a tarsolyában, hogy megtud győzni a saját igazáról, tényeiről nagyon szívesen elfogadom vagy átgondolom, hol a hézag gondolataimban...

ezt a blogot azért szeretem, mert minden vélemény ütközhet és a torkokat sem harapják át mégsem!
sőt szellemesen "adogatnak" adatokat, érzéseket, élményeket, vágyakat, gondolatokat.
az "üresjáratokban" meg van zene, irodalom, ipar de még a mezőgazdaság mellett az ismerd meg hazád vagy a világot mozgalmat is sikeresen ápoljátok a kedves "ökörködés" se marad ki, hangulatos csipkedésekkel fűszerezve...

évek óta olvastalak benneteket "A kis tudatlan"-tól kezdve "Rodeo"-ig a másik helyen is simán verte a mezőny nívóját ismereteivel, szókincsével.
az egyik téma kapcsán nemrég "Jég" megjegyezte, emlékeiben későbbre tette az eseményt...
ez ad most nekem alapot, hogy valamit felidézzek a poszt kapcsán, mert állandóan csak azt a népszavazást emlegetitek és most volt valakinek pofája még a roma gyilkosságokat is idehozni...
talán mindenkinek beugrik amikor kövér büszkén emlegette, hogy embereik nekik külön jelentenek és viszik az információt a titkosszolgálattól, belügytől...
a folytatás ismert... a biztit sem verte ki soha ez a szál senkinél?

@Blogger Géza: szabad ezek után megkérdeznem valóban csak az a népszavazás volt? valóban se kordonbontás, se dajcsal és a rendőrséggel egyeztetett (ami alatt végig kapcsolatot tartottak!) nagygyűlés sem került az Astoria elé megrendezésre?
tudod van valami a párt érdeken túl! szeretem a hazám. szeretném ha szeretteim normális keretek között munkájuk után tisztességesen élhetnének! ezért illő lenne már kilépni ebből elvtelen sárdobálásból és elismerni, hogy itt a "háttér" és a fizetett karaktergyilkosok mellett a jelenlegi elit folyamatosan hazudott és hazudik:
valóban nem hazudták folyamatosan, hogy országnak és a népnek is sokkal több jár és jut majd, ha ők jönnek? Valóban nem voltak tisztában az ország gazdasági állapotával? valóban nem tudták, hogy az önkormányzatok jobban eladósították az országot, mint azt bevallják?
sok-sok kérdés merül fel bennem, amikor hülyeségeid olvasom és megkérdezem, ezt te mennyi pénzért terjeszted?
de legalább azt mond meg: miért támogatjuk még az amerikai választásokon a republikánusokat is?

elnézést!
hosszú lett...
@Penivaldes: :)))

igazad van, csak ne feled: ma már nem a harangozó rángatja a kötelet...
elektronika működtett egy berendezést és van ahol már méréseket is végeztek, hogy túllépi a megengedett értékeket a beállított hangerő.
a bíróság szerint a hangerő mégis ez egyházi hatáskör(?)!

most képzeld el a nem vastag döngölt falú, vagy tégla épületek helyébe épült betonházakat, amik közé az elmúlt 20 évben templom épült...
@guma: köszönöm a tegnapi vodkát, nagyon patent vót. azé a zenei ízlésed még mindig baba, csak a modoroddal kéne valamit kezdeni, me az túl finom:)))
@Don Quixote de la Ferko: Orbán Viktor Magyarország egyik legnépszerűbb politikusa. Magasan veri Gyurcsányt, de Bajnait és Mesterházyt is. Ne keverd az álmaidat a valósággal...
@guma: Természetesen tartottak ellenzéki erők tömeggyűléseket, ahogy most is tart az ellenzék hasonlókat (max kisebb létszámmal, mert ennyi jön össze nekik) . Na bumm. Csak azt ne mondd, hogy most okt. 23-án az ellenzék a nemzeti ünnep szellemétől áthatva állást foglalt a kormány támogatása mellett. :)
@taga20: :DDD

nem mindig:)))
és néha szófosásom van, mert annyi minden eszembe jut!:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudom, de majd kíváncsi emberek úgyis kinyomozzák. :) Általában ezek költségét el szokták túlozni, ha megvan az egységes anyag, csak a (gyakran meglepően olcsó) közzétételt kell megfizetni. Szegény média úgyis mindig panaszkodik, hogy kevés a reklámbevétel, legalább így nem halnak éhen azok a drága újságírók! Fogd fel munkahelymegőrző támogatásnak! :)
@Blogger Géza: ne terelj!
értelmezz!

mert ha még ennyire sem futja pihent aggyal, akkor valóban húzd le magad a WC-n!
különben én sokáig azt gondoltam csak "linkeskedsz" és lehet veled dumálni...
na bumm!
rád nem kell több időt pazarolnom - ennyi!
@guma: nem mondasz újat, nekem mégiscsak zavaróbb a nyári esték bulizenéje a partról az alvásban mint az a 5 perc harangozás. :)
de megértem őket
@taga20:

"csak a modoroddal kéne valamit kezdeni, me"

Neked sürgősebb ez a tanács:))
@guma:

Semmi baj nem volt a tegnapi megszólalással:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ferkónk jelenlegi morális szintjéről, és a déká megújulást hozó létéről azért ez a tegnapelőtti tatabányai lakósági fórum is elég sokat elárul. :)"
Egy náci patkány azért jobban vigyázhatna, a "morál" szó leírásakor pofán köpted magad ugye?
@guma: " a népnek is sokkal több jár és jut majd, ha ők jönnek?" Nálam ez speciel bejött, élvezem az egykulcsos előnyeit. :) Szóval én nem látom a hazugságot. :)
@Orica Középföldi: határozottan fejlődök, má nem is rakok be puncis képeket:))
@Blogger Géza: szia Géza:)... ha szükségét érzem annak, hogy politikai elemzőnek téged kérjelek, hidd el megteszem:)... de addig, míg ez nem történik, ne írogass nekem hülyeségeket, ráadásul az eredeti kommenttől teljesen független témában, jó?... maradjunk mi meg az udvarias beszéd szintjén egymással, ok?... sza, mit eszel szívesen:)
@guma: Jajj, nem tetszett válaszom??? Mindjárt elsírom magam... :(
@Sir Bates dö Hól: Miért lenne már független? Te is Gyurcsányt és Orbánt hasonlítottad össze (mint ahogy az itteni kommentek fele is ezzel foglalkozik nyíltan vagy burkoltan), hát én is megtettem. :)
@Penivaldes: :D

csak ötletet vár: mit főzőn :)))
@Sir Bates dö Hól: No de hogy ne vádolj a kérdés megkerülésével: jövőre ráfekszem az áfacsökkentett legális malachúsra, nehogy már miattam dőljön be a magyar húsipar!
@guma: de nem nekem akar főzni, hanem Gézának.
Bizony, bizony. Egyrészt menj a picsába Feri, másrészt bazmeg.

Itt van nopéldául a hiányadat. A Veres vezette PM 2005. őszén(!) tette fel a honlapjára, hogy a 2006. első negyedévi hiány közzététele április 10-én fog megtörténni. Sólyom 2006. január 19-én, 3 hónappal később(!) jelentette be, hogy a választások első fordulójának időpontja 2006. április 9., a másodiké meg április 23. Érdekes módon őt nem vonta felelősségre senki. Egyébként a nép az adatot a második fordulóra megkapta.

Itt van aztán az is, amely szövegből (végre-végre!) kiderül, hogy a blogbejegyzés írója miért rühelli annyira Gyurcsányt, mint a kukoricagölödint:
„Tudod, Feri, az a te peched, hogy vagyunk ebben az országban jónéhányan, akik már akkoriban is vállalkozók voltunk, és 2005 végén ott álltunk üres zsebbel, mert az utolsó negyedéves áfa visszaigényléssel hogy, hogy nem, nyilván jóhiszeműen, és nem költségvetést kozmetikázó céllal megcsúsztatok.”
Sajnos a szövegben két tárgyi tévedés is fellelhető. Az egyik az, hogy a fokozott ellenőrzés elrendelése 2004. november 1-én történt és nem 2005-ben (ennek fényében érdekes adat, hogy Gyurcsány 2004. szeptember 29-től miniszterelnök), a másik meg az, hogy a költségvetés ezen nem nyert, hanem a késedelmes kifizetés késedelmi kamatai miatt 2,9 milliárdot vesztett. Akit érdekel az ÁSZ jelentés (217 – 228 oldal):
www.asz.hu/jelentes/0540/fuggelek-a-magyar-koztarsasag-koltsegvetese-vegrehajtasanak-ellenorzesehez/0540j000f.pdf
Ha valaki lusta a végigolvasásához, akkor dióhéjban annyi, hogy miután 2004-ben lettünk az EU tagja, így a nemzetközi kereskedelemben az ÁFA visszatérítés is módosult. Az adatok alapján úgy látszott, hogy néhányan ÁFA csalásra használják az új helyzetet, ezért a visszaigénylések ellenőrzését rendelte el a PM a külföldről bekért adatok alapján. Emiatt a plusz, időben elhúzódó (külföldről késve vagy egyáltalán nem érkeztek be a megkért adatok)ellenőrzési folyamat miatt csúsztak az ÁFA kifizetések, azaz a rosszindulatú vélelmezés (költségvetés kozmetikázás) néhány sebből vérzik.
Hozzátartozik még, hogy az ellenőrzésre vonatkozó rendelet Gyurcsány szerint hiba volt, ezért leváltotta Draskovicsot, és Veres lett a pénzügyminiszter (2005. április).

A „hazudtunk”-ról már ölég sokszor írtam. Az őszödi beszéd a frakció megfélemlítése céljából abszolút belső használatra készült szöveg volt, annak megfelelő túlzásokkal, nyers fogalmazással, néhol hazugságokkal. Gyurcsány, noha 2006 elején minden törvényes lehetőséget kihasznált a helyzet nyilvánosságra kerülésének megakadályozása érdekében, de tételesen a nyilvánosság előtt sohasem hazudott. Erkölcstelen egy alak, no.

És hát tagadhatatlan, hogy ha valaki koccan a dugóban, az ugyanúgy baleset, mintha durva előzés és sebességtúllépés következtében több kocsit felborítva rohan az árok felé az utasaival. Mivel pedig baleset = baleset, mind menjenek a picsába. Teréz anya sajnos már meghalt, Jézus érkezése se várható az ellenzéki koalíció miniszterelnök jelöltjeként, a remény elfogyott, nekünk annyi. Már leginkább azok miatt, akik a Messiáson kívül senkire se hajlandók szavazni. Magyarország ebben is jobban teljesít.
@Orica Középföldi: ))))

na azért az nem az én stílusom igazán...
és "beteget" sem szoktam bántani, sértegetni.
de undorító volt - mert valóban mintha "feltérképezte" volna az embereket. ez verte le a lécet...
vagy beszélgetek valakivel kíváncsiságból vagy van valami mondanivalóm anélkül, hogy belerúgjak
@Blogger Géza: az már valami ha 1-ig eltudsz számolni!

sok sikert a folytatáshoz...
@nedudki74: ahogy a (szükséges) megszorításokat valami csodálatos reformprogramként próbálta eladni.Azta ,micsoda bun.Most meg megszoritas sincs,csak ne az emberek fizessek meg,mi?
@Blogger Géza: azt csinálsz amit akarsz...

válasznak pedig nem minősíteném. még az oviba is többet várnak el...
sajnálom játssz egyedül tovább, hátha még birtokod is lesz (vagy van már???)...
@Penivaldes: :DDD

ezt a baromságot honnan veszed?
ilyen finoman lerázni valakit egy "érdeklődéssel" - iskolapélda :)))
@guma: én csak azt látom, hogy engem hanyagol.:((
@Blogger Géza: Gézám, vagy nem olvastad el a kommentemet figyelmesen, vagy azt amit írtam nem tudod értelmezni, vagy csúsztatsz:)... ott én nem hasonlítottam össze gyurcsányt és orbánt, csupán egy gondolat erejéig utaltam a másikra, mintegy párhuzamot vonva kettejük "pályája" -már, ha nevezhetnők így mindazt amit ezek tettek- közt, de ez nem összevetés, legalábbis abban az értelemben amely màr meghaladja a potencionális analfabéták szintjét... de ne az legyen már a célod Géza, azt elérni!... bár kétségtelen, hogy egyszerűbb az a világ, ahol a metafora, hasonlat, párhuzam, összehasonlítás, összevetés mind-mind ugyanazt jelenti, s ott ennek legeklatánsabb példája és kvázi origója a pöcsösszevetés... sza, ne rázd ama virtuális pofonfát, minek?... ok?....
A '02 választást követően orbán abszolút a padlóra került mind a párton belül, mind az ún. "belső kör"-ön belül, majd onnan felállt... én erre utaltam az eredeti kommentben, ne csúsztass, ha meg valamit nem értesz, akkor kérdezz, tudod, hogy segítek:)... szép napot, Géza:)
@Blogger Géza: a malachús az finom, az országmentő szándék pedig dícsérendő:)
Hát Fabius, nekem jobb az emlékezetem. Az, hogy most divat és kötelező a gyurcsányt köpködni, az öszödi beszédkor nemcsak az derült ki, hogy a maszop átvágott bennünket.
Ami kiderült és a fidesz által adott reakcióból én például azt a következtetést vontam le, hogy a rendszerváltás utáni megélhetési politikai "elitnek" takarodnia kellene a magyar közéletből gyurcsányostól, orbánostól, mindenestől...
Ferike meg Terike...

ezekkel mindig csak a baj van !
Ez a gázos interjú is arra bizonyíték, hogy ez az agylövött Gyurcsány egy Orbán2 lenne, ha most netán hatalomra kerülne. Következmény? Az emberek maradnak a szintén agylövött Orbán1-nél... :((( Mert ráadásul a baloldalt meg leszalámizta Orbán2 úr...
...a "népek", s valszeg Fabius is megette a "zorbándumát" 2010-elött. Most, hogy rájöttek a tévedésükre, valakire rá kell kenni a 2/3-ot. Erre "is" jó Gyurcsány. Ha a jelen problémáinak feszegetése helyett valaki még mindig gyurcsányozik, az menthetetlen. Az megérdemli Orbánt, s pereputtyát! Fabius is...
Csak egy észrevétel a posztolónak:

A vállalkozó nem szent tehén!
Nyugodtan tönkre lehet menni!
Attól csak rossz vállalkozó nem áldozat.
(Kb. ua mint a lakáshitel)
/félreértés nem dögöljön meg a szomszéd tehene - csak piedesztára se emeljük/
majd lesz helyette más vállakozó
@vakapad: általad leírtak emlékeim szerint helytállóak, csak hát.......ezt jenőke egy mondatban úgy írta le, hogy "sokak agya még ma is termékeny talaj a fidesz trágyázás következtében"
@Blogger Géza:
Szia "Géza"!

Te egy ismert fideszes "kiosztó" vagy (azon sem csodálkoznék ha ezt hivatásszerűen folytatnák), látom most is rendesen, lelkiismeretesen kiosztottál mindenkit. (:-))

Nincs olyan illúzióim, hogy megérted, - de egy rendes keresztény ember hisz a felebaráti megértésben még reménytelen körülmények között: így megprobalkozom:

Az IMF hitelek visszafizetésének óriásplakáton való reklámozásával azt sulykolja szeretett kormányod, hogy bármit is elértünk az adósság-fronton, holott ma - a magánnyugdíjpénztárak elkobzása után!!! - kb ott állunk mint 2010-ben, vagyis ÖSSZESSÉGÉBEN SOKKAL ROSSZABBUL!

Az IMF hitelek visszafizetése nem eredmény, hanem elképesztő ostobaság.
A világ országainak jelentős része akkor is szokott IMF hitelt kérni, ha erre nincsen szüksége. Ezt azért teszi, mert (1) az IMF lényegesen olcsóbb, mint a piaci hitel, (2) azok az országok, amelyeket az IMF hitelét, a piacról is lényegesen olcsóbb forrásokhoz jutnak. (a Róbert Mugabe féle országok meg Magyarország persze nem így cselekszik, mert ezek a kormányok nem szeretik, ha külső intézmények is bele látnak abba, hogy a kormány hogyan teszi tönkre saját országát azért hogy saját hatalmát bebetonozza, valamint a hatalmon levők szűkebb baráti köre szétlopja a köz-forrásokat.)

Szóval ezért hazugság a(z IMF) hitelek visszafizetéséről szoló propaganda.
végeredményben a Fidesznek jó ha El Qrancs ekkora vehemenciával rombolja a judeobolsi összefogást.tehát a nemzeti oldalnak kész főnyeremény Kúrcsi.
@Blogger Géza:
Ja, és arra is kellene még válaszolnod, hogy az hogyan van, hogy szeretett Pártod es kormányod gőzerővel nyomja közpénzből a választási propagandát... Hm?

Ez persze természetes és rendben is van így, nem?
@KÁTÉó53éúétr6:

Én a szakmámból következően szeretem tényekkel alátámasztani a homályos (esetenként zagyva) szlogeneket, amelyek a "tevagyahülye, nemismertevagyahülye, akkoristevagyahülye" szövegeken túlmenően az események objektívebb megítélését teszik lehetővé. Mégpedig mindenki számára.

Az egy más kérdés, hogy a magyar értelmiség hajlamos valamiféle saját építésű erkölcsi piedesztálról lefelé (mélyen lefelé) tekintve megítélni az odalenn hangyaszerűen szaladgáló egyéb embereket, és napéldául Gyurcsánytól komolyan elvárják, hogy végre szőrcsuhában, fejére folyamatosan hamut szórva járuljon eléjük, és kezét tördelve, sűrű könnyhullatás közepette vallja be nekik, hogy tényleg mindenben ő a bűnös, aztán pedig gyorsan temesse el magát. Akkor lehet csak ugyanis diadalittasan kijelenteni, hogy naugye, mimegmontuk!

Érdekes ezzel párhuzamba állítani azt a tényt,hogy a magyar értelmiség nemhogy nem védte meg a kezdeti reformlépéseket, hanem nagy szerepe volt abban, hogy Gyurcsány folyamatos ekézésével diadalra vigye a „szociális népszavazást”. Ez óriási kárt okozott az országnak, mégpedig nem az akkori nyereség elmaradása és a további lépések ellehetetlenítése miatt, hanem mert azt üzente a befektetőknek, hogy bármilyen gazdasági megbicsaklás esetén (lásd: világválság) innen menekülni kell, mert a kormány nem tudja kézben tartani a gazdaságot, hiszen bármit csinál, azt simán leszavazzák. Az értelmiség a mai napig nem kért ezért bocsánatot, sőt, azóta is Számonkérő Szék jelleggel működik, valamely erkölcsi fölényszerűséget vindikálva magának, hogy ő bezzeg sose. Igaz, hogy oda se került, meg innen kívülről egyszeregynek hiszi a kormányzást („értelmiség”?), de akkor is! Ők azok, akik, és punktum. Világos?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nincs meg bennem az az egészséges kíméletlenség, amely a megmondóemberek és a főnökök elengedhetetlen tulajdonsága (nem is voltam nagyfőnök szinte soha - az ember ismerje a saját korlátait).
@Gonbolkozó: Nos, akkor elmondom, hogy adósságfronton bizony nem kevesebb, mint 3 nagy eredményt ért el Magyarország az utóbbi időszakban:

1) Sikerült visszatérni a piaci finanszírozáshoz, nincs már szükségünk az IMF-re. Mert ne legyenek illúzióink, az IMF gyorshitelnek ugyanúgy baromi magas ára, mint a Provident gyorshitelnek. Csak ennek a árnak a nagyobb része nem a kamatban jelentkezik, hanem az egyéb követelésekben. (Amiket diplomatikusan "ajánlásoknak" neveznek.) Konkrétan csinálj ortodox módon lakosságot közvetlenül érintő brutális megszorításokat, ne merd extra adókat kivetni a főrészvényeseink tulajdonában álló multikra (bankok, telekomszektor és társaik). Társadalmi és egyéb következményekért lásd Görögországot, 25% feletti munkanélküliség és társai.

2) Sikerült megállítani, sőt megfordítani az eladósodást, amely GDP-arányosan 2002 közepe és 2010 között 52%-ról 85%-ra ment fel, 2014-re várhatóan 77-79% körülre fog csökkenni.

3) 2013-ra sikerült történelmi mélységbe nyomni a magyar forintos állampapírok kamatlábait, továbbá a 2013 elején kibocsátott dollárkötvényünknek már alacsonyabb volt a kamatlába, mintha ennyi pótlólagos hitelt vetünk volna fel az IMF-től, vagy olcsóbb, mint a Bajnai idején kibocsátott kötvényeink kamatozása.
@Gonbolkozó:

Fogalmazhatunk így is:

orulunkvincent.blog.hu/2013/10/30/kinek_nem_leszunk_a_gyarmata

IMF-tartozás=0 Ft, Templeton-tartozás= 2 498 535 000 000 Ft

Meg így:

"Normális esetben, ha egy cégvezető egy 3%-os hitelt kicserél egy 6%-os kamatozású hitelre, azt nem egyszerűen kirúgják, hanem hűtlen kezelésért fel is jelentik."

www.atv.hu/videok/video-20131107-bokros-nemsokara-lengyelorszag-is-meg-fog-elozni-minket
@Gonbolkozó: Minden komoly szervezet fektet pénzt, energiát és időt a magáról szóló tájékoztatásba (pl ezért is van kormányszóvivő mindenhol), előző kormányok is csináltak hasonló tájékoztatásokat, miért lenne ez itt és most másképp?

(Nyilván ha a mainstream sajtó korrektebb módon tájékoztatna, kevesebb szükség lenne rá...)
@Sir Bates dö Hól: Úristen, te valami lecsúszott magyartanár vagy? :) Vagy ez itt egy irodalom-szakkör? Hát jó, akkor a kedvedért: te párhuzamot vontál, én meg összehasonlítottam, ha ez ennyire fontos...
@vakapad:

Nem kell kíméletlennek lenned. Vagy, ha úgy tetszik, épp eléggé az vagy a precíz tényeiddel, a tiszta összefüggésekkel, és a képességgel és hajlandósággal, hogy mindezt meg is írd. Na de te tudod.
Azt hittem egy kicsit komolayabb ekét kap Gyurcsány az egy a tábor egy a zászló kijelentésért, mert ugye egyszer ezért Orbán már megkapta. Elég rendesen.
No meg a mikrofonba való üvöltözés, eltorzult arcú ordíbálás elemzése is elmaradt. Persze Orbánnál - kábé két éve márciusban - természetesen nem.
Nagy baj van veletek!!!
@Blogger Géza:

Tojok rád is, és a "népszerű" vezéredre. Elindult az erózió, egymást ölik a koncért a mohó fidesznyikek, ne aggódj, a te pénzed is sorra kerül, azt is elveszik majd tőled ha már nem lesz szükség rád és a szavazatodra.
@Blogger Géza: az vagyok Gézám, az vagyok... olyanok miatt hagytam el a pályát, mint te... akik nem tudnak értelmezni egy olyan mondatot önállóan, amiben négy szó vagy/és három szótagot meghaladó szó szerepel:)
@Blogger Géza:
1, Már a Bajnai kormány is csak piacról finanszírozta a hiteligényt.
2, Adósságszint ügyben gyakorlatilag semmiféle előrelépés nem történt, viszont sikerült elégetni minden haszon nélkül durván 3000 milliárd megtakarítást
3, Az mnb kamatcsökkentése nem hozott érdemi fordulatot a reálgazdaságban.
Az egész bűvésztrükk ára egy előre programozott középtávú pangás.
@feketeesfeher:

1. Hazugság. Elég komoly nyitott hitelállományunk volt az IMF-nél, amelyet az Orbán-kormány idején törlesztett Magyarország, sőt további lehívások történtek a Bajnai-kormány alatt is.

"Az utolsó tényleges lehívásra 2009 nyarán került sor, igaz, ugyanezen év szeptemberében egy jelképes, 50 millió eurós összeget még „elfogadtunk” az IMF-től."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-imf-hitelcsomag-tizede-maradt-meg-349837

2. Hazugság, számokat lásd fent.

3. Hazugság, a vártnál is erősebb gazdasági növekedés indult be, mindenki sorra korrigálja felfelé Magyarország növekedési kilátásait.

"Az élénkítés másik csatornája a monetáris politika, amely a kamatcsökkentésekkel és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjával jelentősen enyhítette a hitelpiaci kondíciókat. A JP Morgan londoni elemzői felülvizsgált pénteki előrejelzésükben közölték: becsléseik szerint egyedül az MNB növekedési hitelprogramja 1 százalékpontot ad hozzá a magyar gazdaság növekedési üteméhez 2014 végéig.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gyorsabb_lehet_a_magyar_gdp-novekedes_jp_morgan_.569075.html
@Don Quixote de la Ferko: Én inkább azt látom, hogy a baloldalon próbálják víz alá nyomni egymást... :)
@vakapad: apám, én is nagyjából pont így gondolom. ha én egyszer így letudnám írni:)
@Sir Bates dö Hól: Hát ez roppant megható történet! Sebaj, majd a Nemzeti együttműködés rendszerében te is megtalálod a helyed, ha nem vagy teljesen élhetetlen!
@Blogger Géza:

A hírközlés egyoldalúságát látod megspékelve a narancs szemellenződdel. Ha a víz alatt lennének nem rinyálnátok egyre jobban ahogy közelednek a választások.
@Blogger Géza: egy jó kis sepregetés a Notre Dame körül vagy víz gereblyézés. ott a Szajna:) kurva jó dolog ez a közmunka:) és még Sírnak is szereznénk melót, plusz országimidzs:))
Az interjú tulajdonképpen nem volt rossz, szeretnék hasonlót olvasni minden fontosabb politikussal. Egy baj van, hogy ez sajnos lehetetlen, mert másoktól senki nem kérdez ilyen keményen, de ha mégis kérdezne, akkor az illető politikus persze nem vállalná az interjút. Ha esetleg mégis, akkor pedig az eredményt olvasva nem engedné megjelenni.

Így azért nem annyira meglepő, hogy az derült ki, hogy Gyurcsány nem teljesen tisztességes és csinált már nagy hülyeségeket. Mint a politikusok (vagy annak látszó személyek) döntő többsége.
Gyurcsány a zsidó-pinanyaló.
@Paul Summers: van újabb cikk, menj át oda, szeretettel várnak ott:)
@Blogger Géza:

Nem tudod értelmezni sem a számokat sem a leírt mondatokat.
Csak köhögöd vissza a fidesz győzelmi jelentéseit.
Viszlát.
@feketeesfeher: :D :D :D Hát, ennél szánalmasabb visszavonulást még nem olvastam. :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: öreg, ez nem ér, ezek a narancssárga szarok nem jó irányba állnak:) ez gizinek nem fognak tetszeni!
@taga20: enézést, ez gizinek nem fog tetszeni!
@Blogger Géza: Gézám, én nem terhelem egyik rendszert sem személyes problémáimmal... cserébe ezt várom el tőlük is... tudod, egyenrangúság, nem az a poszt-feudális viszony amiben te jól érzed magad:)... Gézám, én mindenhol megélek valahogy:)... te meg mindig találsz gazdát magadnak, nem aggódom érted:)
@Sir Bates dö Hól:
Mint korábban kölcsönös egyetértésben leszögeztük, hogy Gyurcsány és Orbán- az ország felemelkedését célzó - szándékaik valószínűsíthetőek, miért is szeretnének ellenkező előjellel politizálni és irányítani.
A különbség a két politikus motiváltságában, és a hatalomtechnikai eszközök alkalmazásának eltéréséből adódik.
Orbán az örökös ellenségkép víziójából építkezik, ennek legyőzésére tüzeli a társadalmat, örökös harcot hirdet, a béke és a nyugalom hírdetése eszközként nála nem biztosíték a hatalom megtartására.
Gyurcsány ellenfele Orbánnak, az ő retorikája pedig Orbánnak és rendszerének kemény bírálatát hordozza magában, ennek a teóriájának veti alá újboli fellépését és országjárását.
Ez az "eltaposni a másikat" politika emészti fel mindkét - egyébként kitűnő képességű - politikus jobb sorsra érdemes munkásságát.
Ezzel a hozzáfűzni valómmal mintegy egyetértésemmel támasztom alá tegnapi 23.11-kor írt hsz-edet, a kései válaszért bocs.
@taga20: Nem Penire értve. Olvass vissza. :P
De tényleg jó kis belépő.:D
@Sir Bates dö Hól: oké-oké. az ember pénzért sok mindnre képes. de az ilyen önkéntes szellemi rabszolgaságot, ahol a kritikának a legkisebb szikráját sem tapasztalom, mint a géza gyereknél, számomra undorító. és nem hiszem, hogy ő csak itt, egy "ellenséges" környezetben ilyen, neki lételeme a szolgalelkűség, nem is képes megélni a szabadság érzését. belehalna, ha nem mondanák meg neki, mit kell gondolnia a világról.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: próbáltam, csak tekertem, tekertem, de kifáradtam:)
@Sir Bates dö Hól:
:)) Szokták úgy is mondani, hogy talál magának segget, amit nyalhat...
@Mariann19: 1." A különbség a két politikus motiváltságában, és a hatalomtechnikai eszközök alkalmazásának eltéréséből adódik."
2. "Ez az "eltaposni a másikat" politika emészti fel mindkét - egyébként kitűnő képességű - politikus jobb sorsra érdemes munkásságát."
szerintem itt van egy kis logikai bukfenc:)
@jaegtoer:
"Történelmi bűne Ferencnek, hogy nem hagyta ott a frakciót, amikor nem támogatták eléggé."Az MSZP-nek mindíg volt egy tévesen értelmezett demokrácia felfogása a pártján belül, és az ellenfeleit illető retorikájában is.
Mint tudjuk, Gyurcsány regnálása alatt is számos tagozata volt az MSZP-nek - én klikkeknek nevezném - amelyek elvek mentén
s tagozódtak látszatra - azonban kőkemény hatalmi motivációk alapján tagozódtak.
Lásd. pl. Szili, Baja, Kiss Péter.
Ezek az emberek nem voltak érdekeltek a Gyurcsány melletti kiállásban, érdekeik ellenkező irányban hatottak.
Kőkemény pártfegyelemmel Gyurcsány támogatottsága megvalósulhatott volna.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát előfordul, néha Vettel is neki megy a fal:) nem, ő idén még nem:)
@bella _ciao: egyezik a véleményünk, ezért is használtam a "gazda" kifejezést a "megrendelő/megbízó" helyett:)... dolgoztam én mindenkinek, de sosem volt gazdám:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az kevésbé elegáns és nem is annyira dehonesztáló:)... azt érdekből is teheti egy independens... de az ő esetében inkább a szolgalelkűség a meghatározó:)
el Qró
a Libás
+don Vittórió

újra eggyüt a nagy csapat !
kész kiSS béke tábor
@Blogger Géza:
"A Fidesz szervezett ellenük 1 db népszavazást.
Ha valaki ettől nem tud kormányozni, az ne menjen politikusnak."
Géza!
Egy népszavazás következményét körültekintően kell értékelni. Nem mindegy, hogy a népszavazás tételei mire irányulnak, a társadalom milyen számszerű nagyságát érinti közvetlenül, életminőségét mennyiben befolyásolja a kitűzött tartalom.
A Fidesz népszavazása mindenkit érintett a vizitdíj és az oktatás területét is beleértve.
Ami nagyon döntő egy kormányellenes népszavazásnál, az az aktus által kiváltott közhangulat, amely igencsak kormányellenessé vált.
Tehát nem mindegy, hogy népszavazásnál az e a tárgy, hogy a krumpli ÁFa-ja 1%-kal csökkenjen, vagy generálisan hasson egy bevezetendő generális eü és oktatási reformra.
Az a népszavazás bizony gátolta Gyurcsány törekvéseit, ez nem lehet vitás.
Géza! Nem tudom értelmezni a "vörös hálózat" megjegyzésedet.
A hajam ugyan vörös, a lelkem liberális, de nem vörös, ha már a nacionálém egy töredékére értetted.
@Sir Bates dö Hól: és ha tudná, az ekkora lojalitást még a gazdái is lenézik.
@Sir Bates dö Hól:
JOGOS! Viszont az ilyen Gézuka féle csicskáknak ez a lételeme.
Szimpla szolganép.
Nekik a kaucsuklábbelis narancsmuzsik a GAZDA!
@Mariann19: válaszod köszönöm:)... nyilván csak akkor tudok azonosulni a "mindkét - egyébként kitűnő képességű - politikus jobb sorsra érdemes munkásságát: kitétellel, ha a politikai tevékenység alatt a hatalom/döntéshozás megszerzésére és megtartására, mint célra, irányuló tevékenységet értjük:)... én mást gondolok a politika céljának, így egyiket sem tartom semmire:)... igazából:)
@taga20: "Szerintem itt van egy kis logikai bukfenc."
Lehet, hogy van, írd meg, hogy mi az.
Neked dupla készséggel válaszolok.
"Bukfenc mindent tud!"
Volt egy ilyen cirkuszi bemondás a rádió közvetítéseknél Bilicsi Tivadartól.
Én nem vagyok bukfenc, nem tudok mindent, ezért
lehet, hogy valamiben tévedtem.
@bella _ciao: nem hiszem:)... hisz ők is ilyenek, el sem tudnak képzelni egy horizontális kapcsolatrendszert:)... alá-fölé rendeltség létezik csak számukra:))... amilyen a mosdó, olyan a törülköző:D
@Sir Bates dö Hól:
"A politikai tevékenység alatt a hatalom/döntéshozás megszerzésére és megtartására, mint célra irányuló tevékenységet értjük."
Én a hatalom és döntés jogának megszerzését eszköznek vélem a politikai tevékenységet illetően, melyet fel kell tölteni olyan tartalommal, amely az adott országot fejleszti a társadalmi és gazdasági élet számos szegmensében.
@Sir Bates dö Hól: szerintem nem, mert a kritikátlan lojalizmus kontraproduktív. ugyani a vízhordáson kívül nem használható semmire. ezt még orbánék is tudják.
@Mariann19: egyik mondatodban azt írod, hogy a két faszi ég és föld, a másik mondatodban azt írod, hogy egyformák. az egyszerű agyammal ez jött le nekem:) de szeretem önt. anyám helyett anyám:)))
@Sir Bates dö Hól:
... ööö... izé, még mindig szabadon? :)

"9 év után fogták el a debreceni gyilkost

Franciaországban fogták el azt a 34 éves férfit, aki még 2004-ben bántalmazta olyan súlyosan 19 éves áldozatát, hogy..."

Bakker, milyen gyorsak a hírek... :D
@taga20: taga!
Politikusi rátermettségük - mint jellemvonás - nem zárja ki, hogy eltérő módon cselekedjenek.
Biztosan ismersz két eszes embert, akik közül az egyik egy negatív figura, kártékony egyed, a másik törekvő, és szerethető.
"Eltaposni a másikat" mondat mindkét politikusnak a célja, mert győzni akar, de nem mindegy, hogy milyen eszközökkel, és mire irányul jövőbeni munkájuk.
Erre gondoltam.
Utolsó mondatod gyógyír a lelkemnek.
@Mariann19: kedves Kedves, csak nüánsznyi különbség van kettőnk között. ha valakivel nem akarok civakodni az te vagy:)) lovagi üdvözlettel, taga:)
@bella _ciao:

Szánalmas és undorító ez az antifletóista heccújságírás.

Pártfinanszírozási reformkísérlet volt. Mong egy amúgy is gyűlölködő és torzításoktól hemzsegő bekezdésben azt hazudta, hogy nem csináltak semmit. A DK megpróbálta hivatalos helyreigazítás nélkül megjelentetni többek között ezt a kiegészítést - ezt az Átlátszó minden további nélkül nyugodtan közölhette volna. Ehelyett Mong elkezdett hisztizni, hogy "Amit írtam, azt a véleményszabadság részeként tettem, és ehhez ragaszkodni fogok a végsőkig." Egy hős, tényleg.

www.hirhatar.hu/hir/az-atlatszo-nem-ismeri-be-tevedeset
Oszt most akkor kinek higgyünk?

"Megkérdeztünk a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárt, Kisgergely Kornélt és a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatóját, Duronelly Pétert a Budapest Economic Forumon, hogy egyetértenek-e a kormány által szlogenné emelt állítással miszerint: Magyarország jobban teljesít.

Egyetért azzal, hogy Magyarország jobban teljesít?

PRO:

Kisgergely: „…igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország.”

Az elmúlt évek gazdasági teljesítményét nem a régiós országokéhoz kell hasonlítani, hanem olyan országokhoz, akik szintén nyakig el voltak adósodva és az első helyen támadták meg őket annak idején a spekulánsok – igyekezett más megvilágításba helyezni a régiós megítélésünket Kisgergely Kornél. Ha például a görögökhöz vagy a balti országokhoz viszonyítjuk Magyarország teljesítményét akkor azt látjuk, hogy nem következett be egy teljes politikai káosz és sikerült külső segítséggel, majd utána anélkül, rendbe tenni az államháztartást és a gazdaság egyensúlyát. Az a kihívás, amivel a 2008-ban majd a 2010-ben színre lépő kormánynak még szembe kellett néznie, az olyan súlyos volt, hogy ahhoz képest igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország – véli a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

KONTRA:

Duronelly: ”…nagyon-nagyon rosszul teljesítünk, ráadásul egyre rosszabbul.”

Ami a gazdasági növekedést és a gazdaság potenciáljának a kihasználását illeti: nem. Ha viszont azt nézzük, hogy milyen egyensúlyi folyamatok zajlanak az országban, akkor azt mondhatjuk, hogy nem ingyen, de példa nélküli egyensúlyjavulás történt az elmúlt nyolc évben. Ha viszont megnézzük azokat a felméréseket, amik valamilyen objektív mérték alapján próbálják az egyes országokban az üzleti körülményeket felmérni, amilyen például a World Bank Doing Business felmérése, vagy a World Economic Forum ránk vonatkozó versenyképességi felméréseit nézzük, akkor azt látjuk, hogy Magyarország nagyon-nagyon rosszul teljesít, ráadásul egyre rosszabbul… Ez a helyzet és ennek a helyzetnek a romlása Duronelly Pétert szkeptikussá tette azt illetően, hogy egyáltalán elérhető-e a tartós és magas gazdasági növekedés itthon. Tény, hogy sokkal alacsonyabb az infláció ma és az árstabilitás önmagában egy érték, de egyébként azt látjuk, hogy ezt nem tudjuk gazdasági növekedésre és új munkahelyekre váltani. Márpedig ez a legfontosabb, hogy minél több embernek legyen, minél több jövedelmet adó munkája és így minél inkább nőjön Magyarországon a jólét. Jóléti szempontból viszont nem, Magyarország nem teljesít jól – zárta értékelését Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő (GE Capital) befektetési igazgatója."
www.portfolio.hu/video/play.php?id=178?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Egy helyettes államtitkárnak, vagy a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatójának??
Merthogy egyik pártpolitikai nulla, egy steril papírocskával, komoly gyakorlat nélkül, a gazdasági életben nem jegyzett névvel, a másik meg a gazdasági életben elismert, alapkezelő befektetési igazgatója... Ez a dilemma... :))
@taga20:
Vonzod a lovat? :) Vagy valami hasonló...
@taga20: Ez nagyon tetszik nekem lovagom.
@vakapad: "..innen menekülni kell, mert a kormány nem tudja kézben tartani a gazdaságot, hiszen bármit csinál, azt simán leszavazzák" és most!? azért menekül a befektető, mert a kormány bármit csinál, simán megszavazzák.Lehet itt tényeket felsorolni az elferditett valóságot számokkal bizonyitani csak azt hallják értik meg az emberek, ami megfelel az érdeküknek.Azt hiszem akkor lesz itt -átmenetileg - rend, ha a hatalmon levők egymást nyirják ki. Gyurcsánnyal ezt már megtették.Nagy hiba volt
@Mariann19: azé a lórúl, milyen eltérő vélemények vannak:)))
@Penivaldes: bakker, tényleg, na ezt elbasztam:) nem baj a másikon hozom a formám:))
@taga20: látom, szegény tutajosra hajtasz, de ő nem akarja viszonozni..:)
@Penivaldes:
Le lehet szakadni rólam nyuszika! Beszélgessünk a TE flanszia lovagodról. Hanyagol mostanság téged... sehol egy kis virág, csokikák... :((
@taga20: Te csak ne törődj semmivel, ahhoz tartjuk magunkat, amit tegnap megbeszéltünk.
Tudod, ha jő az ellen...
@Penivaldes: most élezgetem a parazsat:) nem meri felvállalni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mert ti sehol sem voltatok, mikor jött a harci zaj. Egyedül taga volt a vártán a védő karjaival.
@Mariann19: natürlich:) ha meg kell halni, ako a csatamezőn, mint ágyban:))
@Penivaldes: elbasztam, a másik helyen kamingautoltam:))
@Mariann19:

Miután erről már többször írtál, viszont láthatóan hiányosak az ismereteid, szeretném tisztába tenni:)

A maszopnak szakmai tagozatai voltak/vannak(?), amik kizárólag szakmai kérdésekkel foglalkoztak. Kiváló szürkeállomány volt valamikor, nyitott működésű, és nem kötődött párttagsághoz. Vezetőik neve nem volt közismert.

A platformok - szocialista - Baja, szociáldemokrata - Vitányi, Baloldali Tömörülés - Kis Péter ideológiai kérdésekkel foglalkoztak, és csak párttag vehetett részt a munkában.

Jelentőségük koránt sem volt akkora, mint vezetőik szerették volna. Az, hogy egy 5-600 fős kongresszuson 3-3 fővel vehettek részt, jelezte valódi értéküket.

Az más kérdés, hogy vezetőik milyen hatalmi ambíciókkal rendelkeztek:))

Csak jelezni akartam, hogy Gy sorsát nem érintették ezek a formációk.
Azt hiszem most éppen elsorvasztás alatt állnak.
@Mariann19: :) ezt a definíciót alapul véve sem a "kitúnő képesség", sem a "jobb sorsra érdemes munkásság" minősítés sem fordulna meg a gondolataim közt velük kapcsolatban... még ha nagyon betépek akkor sem... pedig akkor sokkal toleránsabb vagyok, mint egyébként:))... ebben a kérdésben eltér a véleményünk, de ez nem baj:))
@Mariann19:
Mármint arra gondolsz, hogy Gézukát éjfélkor küldte a Párt a vártára? Drága, akkor van aki már csicsikál.
Gézának meg kell dolgozni a pénzéért itt, különben mehet vissza az 5-ös út mellé...
@Mariann19:
Mesélj! Iszom szavaidat... 2 sör közt... :D
@Sir Bates dö Hól:
Ebben a kérdésben eltér a véleményünk, de ez nem baj."
Nem. Tudod, a viták a haladást szolgálják.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egy ösöktitkai jelentkezett be ide tegnap troll szerepében, láthatóan ismeri a társaságot.
Egyik-másik társunknak odavetett szavaiból kiderült, hogy a lakhelye is ismert előtte.
Többen szót váltottunk vele a szokásos stílusban, ha vissza gondolok, szórakoztató volt a műsor.
@Mariann19:
Édesem, vívtam vele én is, felmerült bennem, hogy SSteffykénk reinkarnálódott, de nem...
Szegényke nagyon szánalmas, romlik a trollok szintje.
Nem fizet eleget a narancsbolsevik párt???
@Mariann19: :)))

szia!

nálam ő borította a bilit. berágtam pont azon amit említesz: felkészült és alattomos volt...
nem ésszel akarta kicsinálni az embereket, hanem betegesen személyre szabott pofátlansággal játszotta a jól értesültet...

gondolj vissza!
volt ezenkívül mondani valója?
beszélgetni akart?

mit mondjak undorító volt számomra...
@guma: most erre csak annyit, végbél terméket leszokás húzni a wc-n. remélem érthető voltam.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tényleg nem értem az indítékokat egyes embereknél, hogy mi örömöt lelnek abban, hogy belépnek egy közösségbe és sértésekkel indítanak. Beteg lelkek.
Nem hozta Steffy szintjét, és a helyesírással is gondjai voltak.
Érdemes lenne elolvasnod, mert jó formában voltunk, jót lehet a hsz-ken szórakozni.
Még Vérmókust is megszólította.
@taga20: Egy zötyögő autó hátsó ülésén, tabletten pötyögtem az említett bejegyzést, amiért elnézést, de ez a lényegén nem változtat: az interjút készítő Miklósy még csak leplezni sem igyekszik elfogultságát. Ha ez oké -- a poszt szerzője számára úgy tűnik, igen --, akkor milyen alapon kritizáljuk ezután Obersovszky vagy a Kossuth-rádió mikrofonállványok seggnyalásait?
@Mariann19:
Én emlékszem... Te viszont kitahótlanítottál engem akkor? :(
@nápolyi maszti: talán még érteni is vélem a mondandod. de ha kérhetem, az eredeti nickneveden írjál nekem.
@guma:
Szia!
"Volt ezen kívül mondanivalója?"
Biztosan megfigyelted, hogy az ilyen tipusú ide tévelyedők kinéznek egy célszemélyt, és személyeskednek, mellőzve a témát, amiről beszélget a társaság.
A másik kérdés, ami érdekes, hogy hintik azokat a paneleket - mintha küldetésük lenne - amit a királyi médiából hallunk.
Nem tudom, hogy nem célzatos-e ez a jelenlétük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli! Hogyan juthat ilyen az eszedbe a tahótlanításról. Még jó, hogy kérdőmondat volt!
Csak kérdezem, ez még csak a 2. söröd?
@Mariann19: :)

szerintem az...
és senki nem tudott kiszedni belőle valamit ami érdekelné kicsit is a beköpködött paneleken kívül.
már a mókusunkat is szépen kóstolgatta melletted, Sír se tudta kibillenteni csak személyeskedett tovább...

bg-n meg röhögtem, mert annyira leszűkült a mozgástere, hogy senkinél sem tudott tényekre konkrétan választ adni, maximum csak egyetlen témára kicsit kifacsarva lecsapni.
tehát sajnálom, de igen nevetséges lett...
@Mariann19:
Még csak szemezgetés... Nem bontottam ki! :)
"A helyzet ugyanis az, hogy a Fidesz úgy megnyeri a 2014 –es választást mint a huzat! Simán! (Egyedül csak az kérdéses, hogy 2/3 –al, vagy ¾ -el.) Győznek majd mert a mai magyar társadalom nagyjából fele csak a kormánypropagandát hallja meg és hiszi el, másik fele pedig túlságosan megosztott! A Fideszre voksolók kb. 50% -a egyszerű emberekből áll, akik iskolázatlanok, befolyásolhatók, és a nacionalista-populista szólamokra rendkívül fogékonyak, másik része pedig közvetlenül és személyesen érdekelt az orbánizmus maradásában. Ők azok akik nyernek az egykulcsos adóval, és akik jómódúak, illetve köztük sokan gazdaságilag vagy karrier szempontjából is kötődnek a Fideszhez! Az egységes 2,5 milliós Fidesz tábor szolgai módon megszavazza majd a rezsim hatalom maradását, mely hosszabb távra fog berendezkedni.
Az elkövetkező négyéves ciklusban 2014 és 2018 közt befejezik majd a már korábban megkezdett „leválthatatlansági rendszer” kiépítését, vagyis törvényekkel körülbástyázzák a választójogi mechanizmusokat, hogy a későbbi választásokon már esélye se legyen az ellenzéknek. Aztán megerősítik a rezsim tartópilléreit, például a hűbéres kapcsolatokat, a Kubatov-féle információs vonalakat, és a média-ellenőrzés szisztémáját! Persze Orbán idegi problémáira gondolva azt is hihetnénk, hogy néhány év múlva a nagy vezér kidőlhet a sorból a Fidesz szétesését okozva. Ezzel azonban két probléma van: egyrészt nem esne szét a Fidesz Orbán nyugdíjazásával, másrészt Orbán betegsége esetén is működni tudna a rezsim, hisz Orbán már most is csak báb a mögötte állók kezében. Az a helyzet, hogy egy újabb több évtizedes korszak küszöbén állunk a Horthy-, és Kádár-korszak után, mely Orbán-rendszerként vonul majd be hazánk történetébe. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni arról, hogy milyen lesz ez az új rendszer, de mintákért nem kell sokáig kutatnunk. Ott van például maga a Horthy-kor. Most aztán lehet majd ízlelgetni a 30 –as évek aromáját és „élvezni” a vagyoni szélsőségeket egyik oldalon a szobalányok, zsellérek, lakájok, darutollas csendőrök, másik oldalon pedig a tekintetes, méltóságos, kegyelmes nagyurak világában. Élvezheti majd az ország azon fele, mely megszavazza és isteníti, és szenvedheti a másik fele, mely beledöglik majd."

index.hu/bloghu/kritikusok/2013/11/09/orban-korszak_ki_tudja_meddig
hoztam pár viccet:

(ez jobb mint a komondor!)
Jön egy nő az orvosi rendelőbe, megdagadt orral. Az orvos kérdezi:
- Mi történt magával?
- Egy méh - válaszol a nő.
- Rászállt az orrára?
- Igen.
- És megcsípte
- Nem volt ideje, mert a férjem leütötte.
.............
Egy férfi figyelmeztető táblát aggat a kertkapura: "Vigyázat,törpepapagáj!"
Egy járókelő csodálkozva olvassa a feliratot:
- A törpepapagáj nem is veszélyes!
Mire a háztulajdonos a kertből:
- Általában nem. De ez fütyül a kutyáknak.
..............
Két csöves csavargó beszélget.
- Tudod, volt idő, amikor saját kocsim volt.
- Hogyne - tudom, anyád tologatott benne!
@guma:
Most írok egy humorosat.
BG-vel vitánk volt az éjszakában, és reggel, bekapcsolva a gépet, láttam, hogy hajnalok hajnalán is még az éjszakai témára reagált.
Válaszomat meggondolatlanul egy kérdéssel kezdtem:
"Te velem fekszel és velem kelsz?"
Mikor már késő volt, akkor kapcsoltam, hogy egy
nagy visszautasító sértésnek ágyaztam meg ezzel a hülye kérdéssel. Mázlim volt, mert nem harapott rá, biztosan még neki is korán volt.
@Mariann19:
MIÉRT, TE vele fekszel és vele kelsz? :D
Perverz vagy drága!
@guma: drága guma, minden férfi disznó, de nem mindegyik! letörném a kezem, ha kezet emelnék a családom női felére. inkább kocsma:) eddig itthon iszom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Legyél túl a szemezésen, úgyis elég cudar az élet. Szerezz magadnak vidám perceket.
Bár neked nem írhatom, hogy szomorú életedet kell vidámmá tenni, mert ahogy látom, derűs háttered lehet, mert a marháskodáshoz mindíg van kedved.
Jelzem, nekem is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ne fordítsd ki a történetet!
Reggel be szoktam kapcsolni a gépemet több okból, és akkor láttam, hogy hajnali időpontban történt egy válasz nekem.
Mintha nem is alukált volna akkor éjjel.
Na, mindegy, nem magyarázkodom, látom, nem hiszel nekem.
Rossz vagy!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli!
Fent, amit belinkeltél, most olvastam el.
Nem ismerős megállapítások?
Nem egyszer jósoltuk meg ugyanazt.
@taga20: Ezt meg én nem értem. Milyen "eredeti" nicknéven? Itt soha más néven nem kommenteltem.
@guma: Ez olyan aranyos. Tüneményesen összefoglaltad, miért jó ez a blog.
Én, megvallom tanulni is járok, annyi mindent tudtam meg itt, amiről bizony jó tudni.
Igazi drágakincsek bukkannak napvilágra időnként.
Szeretem azért is, mert szórakoztató, született tehetségek, zseniális egyéniségek szórják a sziporkákat.
Köszönöm.
@Mariann19:
Nem kell túlzásokba esni, arra ott a taga nevű lovad. :D
Most amúgy is el vagyok keseredve, evezés sehol, marad a fürdőkád... :((
Meg a képek...
www.youtube.com/watch?v=qgLZSydISZg

www.youtube.com/watch?v=R2WCR9GvbBg
@Mariann19: :)))

lehet kicsit undok? :DDDD

nem kapott felhatalmazást az udvarlásra!
önállóság törölve - képzeld magad a helyébe...
@Mariann19:
Mert ilyen váteszek vagyunk... :(
Inkább ne lett volna igazunk.
@nápolyi maszti: ha így van, ako visszatérhetünk obersegg faszszopásához:)
@taga20:
Ló az csak, abból is valami kis nyomi póni csak... :D
@taga20: mindkét esetben származási alapon történő mészárlásról van szó, és mindkét esetben felelős volt érte a magyar állam, ami felveti az aktuális állami vezet felelősségét. Persze sok körülmény más volt, és a mérték is más volt, de ettől még borzasztó mindkettő. Nem értem, miért söpröd le a hasonlóságokat annyival, hogy az egyik ipari méretű volt, a másik meg nem. Szerinted van egy szám, ami alatt az ilyesmi nem borzasztó? Mondjuk ha száz cigány öltek volna meg, akkor már felháborodnál? Vagy ha ezret? Vagy ezt mégis hogy gondoltad? (azért fixálok a számokon, mert más érvet az ipari méreten kívül nem mondtál, a lehülyézést legalábbis nem tartom érvnek.)
@Knósszosz:
@guma:
Nem hinném, hogy valamikor is számíthatok az udvarlására.
Messze vagyok tőle, tudod, a másik oldalon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nézegettem a képeket, el is hiszem, hogy el vagy keseredve.
Nincs helyette egy kis fogászati problémád?
Márcsak ellensúlyként, hogy a kedélyállapotodat a helyére biccentse?
Ha már a ladikodba nem megy...
"Mert ilyen váteszek vagyunk."
Azért jönnek ide többen is, hogy akadémikus vitákat halljanak. Nagyon tudunk, hiába.
@Mariann19: :)))

lepd meg te a "másik oldalt", hátha kiderül, hogy emberből van... :DDDD

pl ezzel:

www.youtube.com/watch?v=DdGHBh2iQ60
@Mariann19:
Addig jó, amíg a fogászatnak vannak gondjai... :)
Gézukát ránk küldték?
A Párt figyelő tekintete... Azt mondtam már, hogy kinyalhatják? :)
@Dr. jenőke (jenőke): a cigánygyilkosságok kapcsán komoly hibákat követtek el igen magas állami szinten (lásd Gulyás-jelentés), emiatt egyébként a hozzátartozóknak állami kártérítés is jár. Emlékeztetőül:
"Gulyás szerint „ezekért az ügyekért nem lehet lefele hárítani a felelősséget”: Szilvásy Györgynek, Ficsor Ádámnak és az NBH akkori főigazgatójának, Laborc Sándornak kimutatható a felelőssége azért, hogy általuk irányított és alájuk tartozó szervezet, az NBH a föltételezett elkövetők elfogásáig nem adott át semmilyen releváns információt a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNYI). "

Eléggé úgy tűnik, hogy a nyomozás során elkövetett hibák életekbe kerültek. Erről valahogy igen kevés szó esik manapság. Gyurcsánynak nagy a szája, mikor felvonulgatni kell az etnikai megkülönböztetés ellen, de valahogy soha nem hallottam őt arról beszélni, hogy szégyelli magát, hogy az ő miniszterelnöksége alatt ilyesmi történhetett, hogy az általa kinevezett emberek ennyire alkalmatlanok voltak. Semmit nem tett annakidején ezügyben, a hibákat feltáró kivizsgálást is a Bajnai-kormány kezdeményezte.
@padlas: drága padlás, ha el kö magyaráznom azt, hogy az apparátus bevagoníroz cca.500000 embert a kemencébe és az hogy néhány ócska szemét megöl magyar embereket közt különbség van! ako hülye vagy! egy is sok, de ennyi ....! hülye vagy.
@guma:
Guma! Ez isteni volt!
Képzeld, mi lenne, ha vitriolos vitánk csúcspontján egyszercsak linkelném ezt.
Hogy leesne az álla.
Bár lehet, hogy kurva önelégült lenne, és megkérdezné, hogy: Mikor?
@Mariann19: :DDD

ha a g-t nagy betűvel íród akkor az m-t is azzal kellene:)))
a saját nevem első 2-2 betűje a nick..

de van egy örömhír! megjelent...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Miért cifrázod? A nyasgem egyszerűbb, és kevesebbet is kell betűzni, mert náluk még az is komoly nehézségeket jelent.
A fogászoknak akkor jó, ha neked vannak gondjaid.
Meg kellett fordítanom a kérdést.
Mókuci volt a másikon, véletlenül megláttam.
El is ment, biztosan, mivel nem talált szeretett Tökijére.
@guma:
Majd vigyázok!
Megjelent?
Megnézem.
@taga20: még egyszer, nem egyszerűen arról van szó, hogy valakik megölték ezeket a cigányokat, hanem arról, hogy az állam nem védte meg őket, hanem hagyta, hogy megöljék ezeket a cigányokat! Nem érted, hogy mi ezzel a probléma? Tényleg nem érted, hogy miért gáz, hogy nem fogták el a gyilkosokat időben, mikor megtehették volna? Hogy hagyták őket tovább gyilkolni? Nincs ezzel semmi gond szerinted?
@guma: Köszi szépen!
Mert tudod, hogy a hangszereken játszókért oda vagyok.
@padlas: kezdek kicsit bepöccenni:) kik foghatták volna el a gyilkosokat és mikor? nem tudom ki a fasz vagy, de ez a süketelés untat. ha rossz a reakcióm, hát bocs.
@taga20: a nyomozók foghatták volna el, ha az NBH átadta volna neki az információkat. Az elkövetőket ugyanis már a bűncselekmények elkövetése előtt figyelték, volt, akiről évek óta tudták, hogy neonáci aktivista. Az is jól dokumentált, hogy az illető 2008 tavaszán több későbbi bűntársával együtt lőfegyvereket kezdett beszerezni. Erre mit csinálnak az állami szervek? Megszüntetik az illetők megfigyelését!!! Gyakorlatilag hagyták gyilkolászni ezeket az állatokat. Ilyen és ehhez hasonló hibák tömkelegét látod, ha utánaolvasol a Gulyás-jelentésnek. Fentebb már linkeltem egy forrást, de akkor újra:
hvg.hu/velemeny/20091129_gulyas_nbh_ciganygyilkossagok
A google a barátod, még többet is találsz ha kicsit keresgélsz. Az állami kártérítésről is olvashasz, az is ezen alapszik.
Engem az döbbent meg, hogy Gyurcsány nekiáll tüntetni a rasszizmus meg a kirekesztés ellen, veri a mellét, hogy mekkora demokrata, meg hogy őt mennyire bántja mások hátrányos megkülönböztetése. Hát basszus, ha annyira bántja, akkor talán a miniszterelnöksége alatt nem kellett volna hagyni, hogy gyilkolásszák ezeket a szerencsétleneket, hanem rászólni az illetékes hivatalokra, hogy kezeljék ezt az ügyet prioritásként, állítsanak rá minden erőforrást, osszanak meg egymással minden releváns információt az illetékes szervek, stb, stb. Egyszerűen nonszensz, hogy ez nem történt meg. Nonszensz, hogy az NBH által évek óta megfigyelt személyek voltak az elkövetők, és mégis csak a sokadik gyilkosság után kapták el őket. Komolyan nem jutott eszébe senkinek megnézni, hogy ugyan már mit csinál a lőfegyverekkel az ismert neonáci aktivista? Az első gyilkosság után se, a második után se? Hogy a jó életbe? Szerintem ilyesmi csak úgy történhet meg, ha az illetékesek nem is igazán tartják fontosnak ezt az egész kérdést. Nem hiszem el, hogy ha a miniszterelnök odacsapott volna, akkor ez a kérdés nem oldódott volna meg. De valahogy Gyurcsánynak nem jutott eszébe ráállni erre az ügyre, csak a Bajnai kormány alatt indult belső vizsgálat, hogy ugyan már mi a fene folyik itt. Tüntetgetni, azt tud a Gyurcsány, de dolgozni az ügy érdekében nem igazán ment neki.
@padlas: hát ako más nem marad neked, mint vitya.
@padlas: tegnap írtam erre neked... nem tudott volna odacsapni... más sem.... ez az igazság, sajnos.
@padlas: attól függetlenül, hogy a felháborodásod teljesen jogos.
@incze: Nem ragaszkodom a sem sok munkához, sem a túlórákhoz. Egyhez ragaszkodom: a piaci körülményekhez.

Tehát pénzpumpa kizárva - ha valaki az államtól megvásárol egy ingatlant egy állami banktól kapott hitelből, majd az állam visszabérli tőle ugyanezt az ingatlant úgy, hogy a bérleti szerződést ő írja alá a bérbeadó és a bérlő oldaláról is - na ez egy pénzpumpa. Aki ilyet megtesz, az számomra nem egy "ügyes vállalkozó" hanem egy közönséges tolvaj.

Emellett alapvetően leszarom a milliárdosokat, nem közülük kell miniszterelnököt választani. Egy normális milliárdos amúgy sem hajt a miniszterelnöki posztra - ugyanis nem ér rá, mert csinál valamit (abból lesz még több pénze).

Én azokat a személyeket vizsgálom az én naív nézőpontomból, akik az ország vezetésére pályáznak, nevezzük őket az egyszerűség kedvért "politikusnak". Nomármost, ha valakivel szemben olyan "erkölcsi jellegű" kifogásaim vannak, amik miatt nem lennék hajlandó vele szóba sem állni, az ne vezesse azt az országot, amiben élek.
@Torgyán Viktor: "Egyhez ragaszkodom: a piaci körülményekhez."

hú, ez nagyon szexin hangzik, főleg manapság

"valaki az államtól megvásárol egy ingatlant egy állami banktól kapott hitelből, majd az állam visszabérli tőle ugyanezt az ingatlant úgy, hogy a bérleti szerződést ő írja alá a bérbeadó és a bérlő oldaláról is"

ilyen ügyletről nincsen tudomásom gyf kapcsán, bármiféle állami ügyletben az állam részéről aláírói pozícióba fegfeljebb 2002 után került, ez időre viszont az üzleti aktivitását állította le, szóval nem látom hogy lehetett mindkét oldalon aláíró

amúgy amit leírsz, teljesen szokványos konstrukció, a minisztériumi büféktől kezdve a tömegközlekedésig millió dolog működik így, megvan a maga gazdasági racionalitása, ideális esetben mindkét fél, állam és vállalkozó jól jár (gyf emlékein szerint az öszödi üdülőt, meg a képviselő klubot szerezte meg ilyen módon, nyilván jó összeköttetéseivel, viszont magát a konstrukciót leírni erkölcsi botrányként csak annyit tesz, hogy az ilyen típusú ügyletekben egy érdeklődő laikus tájokozottságát sem éred el)

"Egy normális milliárdos amúgy sem hajt a miniszterelnöki posztra - ugyanis nem ér rá, mert csinál valamit (abból lesz még több pénze)."

szerinted az a normális ("az csinál valamit"), aki pénzt, pénzt, pénzt. meg pénzt, szemben az abnormálissal, aki másba fog, pl. politizálni kezd, felhagy a pénzgyártással - nem vagyunk egyformák, nekem pl. ez utóbbi normálisabb (és rokonszenvesebb), gates otthagyta a főgonoszságot és filantrópkodik, kaszparov elhajította a sakk-koronát, és a moszkvai flaszteren agyabugyáltatja magát

"azokat a személyeket vizsgálom ... akik az ország vezetésére pályáznak ... ha valakivel szemben olyan erkölcsi jellegű kifogásaim vannak ..." etc. igen kemény mondat

erőt egészséget hozzá, viszont jót tenne az ügynek egy kisebb mellényméretre váltani (meg a komfortérzetnek is használ)
@incze: azért van különbség aközt, hogy valaki piaci körülmények közt lett valaki, a saját erejéből, illetve a kkeu-i tipikus valaki pályája közt... gyurcsány a vagyonát a politikának köszönheti és csak amiatt tarthatja is meg... akár elfogadod ezt, akár nem... így, egy klasszikust ajánlok a figyelmedbe: "erőt egészséget hozzá, viszont jót tenne az ügynek egy kisebb mellényméretre váltani (meg a komfortérzetnek is használ)"...:)
nem árt ismételni!
a témába vágó muníció...

Ranschburg Jenő 2o11-ben adott interjút a magyar politikáról, aki 2009-ben Prima Primissima-, 2010-ben Hazám-díjat kapott.

-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik – ezt ön nyilatkozta három éve.

-De jó kis mondat. Kinek nyilatkoztam?

-Nekünk, Balla kollégának.

-Tudhattam volna.

-Az interjú idején és az azt megelőző másfél évtizedben mindig volt legalább két idol, akinek a lábához lehetett borulni. De most csak egy maradt. Mi lesz a másik oldal hódolóival?

-Akit csak a hódolat vezet, nem marad apátlan, odatalál az állva maradt egyetlenhez. Megjegyzem, nem minden vezető vár el kritikátlan hódolatot. Sajnos a magyar ember az átlagos európainál kevésbé hajlandó mérlegelni, hálás, ha egy politikus megadja neki a lehetőséget, hogy csupán szimbólumokban gondolkodjon, érzések alapján formáljon véleményt. Ezt borzasztó keserűen mondom.

-A politika direkt tereli gyerekszerepbe a társadalmat?

-A kialakulóban lévő kommunikációs mód és hatalmi szerkezet kifejezetten a poroszos szülő-gyerek kapcsolattal rokonítható, ráadásul azzal a fajtájával, amelyben minimálisra zsugorítják a gyerek alkudozási pozícióját. Mint a Kádár-rendszerben: légy engedelmes, imádd apádat. És te engedelmes vagy, és imádod apádat. Ami persze az apát is deformálja. Nem tudni előre, kiből mit hoz ki a hatalom, nem tudni, melyik Dr. Jekyllből lesz Mr. Hyde. Az arra hajlamosak elveszítik kapcsolatukat a külvilággal, túlzottan kockázatvállalóak lesznek, egocentrikussá válnak, még az ülésük és a járásuk is megváltozik. Nem hallgatnak az ellenvéleményre, sőt, minél nagyobb kórus követel valamit, annál inkább megcsökik magukat. A közvetlen munkatársak kiválasztásánál a simulékonyság, a talpnyalás lesz a fő szempont. Megmámorosodnak, még a fiziológiai tünetek is olyanok, mint annál, aki alkoholt vagy drogot fogyaszt. Mindenkit veszély fenyeget, aki a hatalom közelébe kerül. Maga Nixon mondta annak idején, hogy ő azt hallgattat le, akit akar, mert az elnöknek azt is szabad.

“Mint a Kádár-rendszerben: légy engedelmes, imádd apádat.”

-Szerintem most inkább ne asszociáljunk.

-Szerintem se. Maradjunk a miniszterelnöknél. Aki egyre erőteljesebben hisz abban, amit csinál. Nem egy többé-kevésbé cinikus karrierizmus van emögött, hanem egy víziórendszer, amit ha törik, ha szakad, meg akar valósítani. Nem embereket lát, hanem sakktáblát és bábukat. Elszakadt a valóságtól.

-A világ felerészben akarat – ő mondta ezt.

-Amit igazolni látszik a politikai karrierje. Kétszer is akkorát bukott, amekkorából nyugaton egy is elég ahhoz, hogy valaki visszavonuljon a politikából. De mindkétszer felállt, és lám, fényes diadalt aratott. Víziói nem állnak meg a magyar határon, képzeletben már Európát húzza maga után, ahogy tett is erre utalást a minapi, Barrosóval közös sajtótájékoztatóján. Olyan ez, mint amikor a négyéves gyermek magabiztosan gondolja, bármerre fordul, előtte van észak, háta mögött dél, balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél. És ha azt kérik, mutassa a körmeit, akkor a tenyerét fordítja kifelé, hiszen az számít, hogy ő lássa a kézfejét. A hatalom birtokosával is megeshet, hogy meggyőződése: amit ő jónak tart, azt mindenki más is annak ítéli. Önkontroll kérdése. Ami vagy van, vagy nincs. Jung mondja a Nietzschéről írt tanulmányában: az ember azért hozta létre a valláserkölcsöt, hogy legyűrje ősi, állati ösztöneit. A modern demokráciában a média, az alkotmánybíróság és a többi független, ellenőrző szervezet feladata ellensúlyozni a hatalom „állati ösztöneit”. Amúgy Nietzsche is tudja, hogy a korlátlan hatalom napjai meg vannak számlálva, mondja is Zarathustrának a törpe: magasra dobtad a követ, de a te fejedre fog az visszahullani.

-Minden politikus megbukik egyszer. A málészájú és az autokrata is.

-Csakhogy az utóbbi kataklizma közepette bukik.

-Kataklizma?

-Az autokrata nem szívesen adja ki a kezéből a hatalmat, ugyanis hiszi, hogy kizárólag az ő vezetése üdvözíti a tömeget. Máshogy nem is lenne képes interpretálni magának a makacsságát. Ezt amúgy a mentségére is mondom. Ráadásul nincs mellette senki, aki meg tudná és meg is merné neki mondani, ha hibázik. Pedig sokuk nincs meggyőződve a vezető tévedhetetlenségéről, de a karrierje kedvéért felveszi a hatalom kínálta ruhát. Vagyis cinikus.

(folyt.köv!)
(folytatás...)
-Tud említeni a történelemből olyan autokratikus politikust, aki egy idő után önként lemondott a túlhatalomról, és megelégedett szerényebb jogosítványokkal?

-Nem könnyű ilyet találni. Azért egy akad: II. József. Más kérdés, hogy ő olyan karakter volt, aki ha nem vérszerinti örököse a trónnak, sosem tör a megszerzésére. Más kor volt. Egy huszonegyedik századi autokrata nem áll le. Az neki kevés, hogy esténként borozgasson és bridzseljen. Miközben tudja, hihetetlen erőfeszítésébe fog kerülni a hatalom megőrzése, ezért mindent megtesz, hogy bebetonozza magát. Mint most is.
Fénykép

“Nem embereket lát, hanem sakktáblát és bábukat”

-Bárki leváltható, négyévente szabad választásokat tart az ország. Ez aligha változik.

-Mondta ezt néhány ellenzéki politikus is. Amit én gyermekded elképzelésnek tartok.

-Miért?

-Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom. Először talán általános választójogot kapnak a határon túli magyarok, aztán ha ez kevésnek tűnik, jön a következő lépés.

-Ön mondta, hogy a nép vágyik apaként szeretni őt.

-Persze, de az lehetetlen, hogy a magyar polgár a végtelenségig jól érezze magát gyerekszerepben. A rajongás könnyen csap át gyűlöletbe. Emlékszem, 1956. október huszonkettedikén az volt az egyetlen rendkívüli esemény, hogy este hosszú sorok álltak az újságért. Másnap pedig hihetetlen sebességgel, szinte a semmiből megérkezett a forradalom.

-Attól most aligha kell tartani. Számos politológus szerint, ha gazdaságilag működik a rendszer, a kutyát nem érdekli a demokrácia, Schmitt és az ÁSZ, az Alkotmánybíróság és a médiatörvény.

-Való igaz, hogy a szabadság itt és most nem kell senkinek. Az emberek jó része visszasírja a Kádár-rendszert, és nem jut eszébe, hogy a szocializmus idején nem lehettünk szabadok. Anyagilag nekem abban a korban is megvolt mindaz, ami kellett. De csak a rendszerváltás után válhatott belőlem büntetlenül „ember és polgár”, csak ekkor jött el, hogy nem kell a sorok között olvasni és írni, kényes témához érve nem kell még baráti társaságban is lehalkítani a hangomat. Tudja, nekem ma is meglükken a szívem, ha átautózom az országhatáron, és boldog vagyok, hogy nem turkálják szét a holmimat. Óriási örömként élem meg a szabadságot, éppen ezért aggódva figyelem a korlátozására irányuló kísérletet.

-Azért ez nem hanglehalkítós világ.

-De. Szerintem egyre inkább az. Miért is nem asszociáltunk pár kérdéssel ezelőtt?

-Hát, arra én már nem is emlékszem.

-Na, ugye. A most kialakuló autokratikus szisztéma már nem demokrácia. Amint sérülnek a jungi értelemben vett ellensúlyok, nagyon nagy a baj – igaz ez az egyén és a társadalom szintjén is. Ha egy országot vezető politikus a hatalom áldozatává válik, ha megmámorosítja a mások fölé kerülés különleges élménye, ha a tükörben egyre inkább a dicséretre méltót látja, és semmi mást, ha se belül, se kívül nincs ellensúlyt, akkor már a spájzban vannak az oroszok.

“Ha egy országot vezető politikus a hatalom áldozatává válik, ha megmámorosítja a mások fölé kerülés különleges élménye, ha a tükörben egyre inkább a dicséretre méltót látja, és semmi mást, ha se belül, se kívül nincs ellensúlyt, akkor már a spájzban vannak az oroszok.”

(folyt.köv)
(jön a vége...)

-Ön elmondhatja, amit gondol, mi közöljük, és egyikünket sem visz el a rendőrség.

-Nekem ötvenöt éves koromban adatott meg a demokratikus szabadság, amit azóta is próbálok nagyon tudatosan megélni. Ez látszik most veszni. Miközben természetesen nem vagyok hajlandó másképpen viselkedni, mint az elmúlt húsz évben. Ismeri a redőnysztorimat? 1944 márciusában felemelt karral kellett végigvonulnom a városon. Bámészkodós, magamnak való kölök voltam, lemaradtam a sorból, az öregek, a nők, a gyerekek közül, néztem föl a házakra, próbáltam elkapni az emberek tekintetét, színtiszta kíváncsiságból, nem volt a szememben semmi vád, és az emberek szinte kivétel nélkül elkapták a tekintetüket, és leengedték a redőnyt. Az a hang, a redőnyök hangja rendkívül felzaklatott.

Azóta mondogatom magamnak és másoknak is: azt kéne elérni, hogy az emberek ne eresszék le a redőnyt. Amihez gondolkodni kell, agykérget használni. Nem igaz, hogy a demokrata nem fél – én demokratának vallom magam, mégis félek. A demokratát az különbözteti meg a nem demokratától, hogy mérges arra, ami miatt félnie kell, és megpróbálja leküzdeni a félelmét.

-Az elmúlt húsz év demokráciája – sokak olvasata szerint – korrupciót, hozzánemértést, törzsi politizálást, munkanélküliséget, eladósodást hozott, plusz kevesek korábban elképzelhetetlen mértékű meggazdagodását és sokak elszegényedését. Vélheti azt az új vezető, hogy mindez csak totális hatalomátvétel révén változtatható meg.

-A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is. Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre – ez a szemét ott ül a Parlamentben. Húsz éve még inkább ott ült, azóta valami kis tisztulási folyamat azért lezajlott. Még további évtizedek kellenének, kellettek volna, hogy leülepedjen a mocsok.

-Ha húsz éven át feszt a szemét jött a felszínre, itt az ideje dózerrel kotorni a pocsolyát. Logikus, nem?

-Egy demokrata nem dobhatja áldozatul a demokráciát. Persze nem demokratikus eszközökkel sokkal egyszerűbb rendet csinálni. A demokrácia és a rend összefér, igaz, nagyon nehezen…

Vegye mindezt az én szubjektív véleményemnek. És Isten adja, hogy ostobának bizonyuljak. Sokan azt mondják, hogy a huhogók közé tartozom. De én nem huhogok magamtól. Csak ha huhogtatnak.

fn.hir24.hu
@guma:

Hahó! Ezt miért nem az aktuális posztra tetted?
@guma: köszönöm az emlékeztetőt! sokan emlékszünk erre..
@Orica Középföldi: szia!:)

nem akartam jogos észrevételed "felülírni". :-D
@magándemokrata: :)))

az a baj, hogy kevesen "értik" még ma is...
@guma:

Ezzel az interjúval bármikor:))
@Blogger Géza:

még mindig Gonbolkozónak tett közbevetéséről...

eggyel tovább az orbáni bukdácson:

" Tessék, akkor te hogyan definiálnád azt, aki azt olvasta ki a kormányzati hirdetésből, hogy az ÖSSZES hitelünket visszafizettük?
"

a sugallni, sejtetni és az állítani közötti nüansznyi szarságokkal ne is foglalkozz, e blognak üdítő színfoltja valamint kedves Gézája, s egyidejűleg elnézést kérek 'nüansz' nick-nevű netkollégától.

továbbá az 'ÖSSZES' jelzőt már te csempészted be, ekképpen ennek köszönhetően az eredeti gonbolkozás tényleg eggyel félresikeredett lenne ebben az olvasatban.

az is igaz, én nem erről írtam neked, hanem a bagoly mongya verébnek szindrómáról, de már okafogyott a dolog, merő szarcséplés a szórengetegben, mert ha hiszed, ha nem hiszed, Géza, de szarban a haza és ezen a linken kellően árnyalják a hurrá propagandát:

index.hu/gazdasag/2013/11/09/bespajzolna_2014-re_a_kormany/
@jaegtoer: Az, hogy olyan jók a mutatóink és megítélésünk (az utóbbi hónapokban az összes előrejelző felfelé korrigált), hogy most várhatóan igen kedvezően bocsáthatunk ki kötvényt, az miért jelentené az, hogy "szarban a haza"? Komolyan nem értem ezeket a levezetéseket...
@jaegtoer: Amúgy tényleg nagyon röhejesek vagytok, amikor egymás funkcionális analfabétáit véditek. :) Akkor vezesd már le, mi volt a "hazugság" a kormányzati tájékoztatóban, amiről az az éles eszű G. írt...
@Blogger Géza: Gézám, ugyan Jégnek meglehetősen nagy a szókincs, de az általad kért levezetést képtelen megoldani csupa kétszótagos szavakkal... lesz aki segít?:)
@Mariann19:

"Ami nagyon döntő egy kormányellenes népszavazásnál, az az aktus által kiváltott közhangulat, amely igencsak kormányellenessé vált. "

A hangulat nem a népszavazás miatt vált kormányellenessé, a npészavazás éppen a kormányállenes hangulatot lovagolta meg. Három, egyébként nagyjából jelentéktelen kérdésben.

Gyurcsányt ugyan senki nem akadályozta meg a 'reformokban', egyszerűen hozzá sem kezdett, csak - másfél év spéttel - nekikezdett egy nagy pénzbehajtásnak, amivel megpróbálta betömködni a méretes lyukat, amit Medgyessy 'jóléti rendszerváltása' ütött rajta.

De még azt is elkúrta.

A baloldallal nem az a baj, hogy hazudik, mint a vízfolyás - az a politikában alap. Az a baj, hogy ostoba, tehetségtelen és balfasz.
@Sir Bates dö Hól: Úgy látszik, ez a magyartanárkodás maradandó károkat okozott az elmédben, mióta számít bármit is az, hogy hány szótagból áll egy szó??? Nem dalszöveget írunk...
@pedes75:
Az általad engem idézett mondat arról szólt, hogy a népszavazásnak elméletileg milyen hatásai vannak.
A továbbiakban nem ezt cáfolod, hanem Gyurcsány miniszterelnöki tevékenységét értékeled.
Nem vagy precíz a témák szelekciójában és értelmezésében, ettől függetlenül kiemelt véleményedre reagálok.
"Gyurcsányt ugyan senki nem akadályozta a reformokban, egyszerűen hozzá sem kezdett."
Az eü reform első ütemeit bevezették, hiszen a vizitdíjat, mint a mindenki által gyakorolt díjfizetést már kezdtük megszokni. Folytak a kórházi rendszer átszervezési munkálatai.
Olyannyira kidolgozott volt, hogy pl. a dr. Horváth Ágnes a határon túlik eü ellátását célzó részterület még a kórisméket is taxatíve tartalmazta, amelyre a hazai kötelmek vonatkoztak.
Ugyanilyen ütemű lett volna az oktatás, ahol nemcsak a tandíj, hanem a NAT is más irányt szabott az oktatási gyakorlatnak.
Mi ez, ha nem reform?
Miért jelentéktelen, ha a hatása a teljes lakosságra kiterjedő volt?
Legyen világos számodra, én nem vagyok Gyurcsány hívő, azonban ha egy elmúlt kormányzati munkát értékelek, ezt a realitások talaján teszem meg.
@Mariann19:

Nem, a tőled idézett mondat kifejezetten a vizitdíjas népszavazásra vontakozott, a további sumákolást kikerülendő akkor idézem a szövegkörnyezetet is:

"A Fidesz népszavazása mindenkit érintett a vizitdíj és az oktatás területét is beleértve.
Ami nagyon döntő egy kormányellenes népszavazásnál, az az aktus által kiváltott közhangulat, amely igencsak kormányellenessé vált. Tehát nem mindegy, hogy népszavazásnál az e a tárgy, hogy a krumpli ÁFa-ja 1%-kal csökkenjen, vagy generálisan hasson egy bevezetendő generális eü és oktatási reformra."

Valójában ezek a népszavazáson elvetett díjak nem valamiféle nagyszabású 'reform' elemei voltak, hanem minden szemppontból marginális pénzbehajtások, amikkel a 2002-2004 között felborult államháztartási egyenleget próbálták kétségbeesetten foltozni. A díjak közfelháborodásba ütköztek, mert abból, hogy a már addig is tb-, és adófizető aktív rétegeken kívül majdnem mindenki kapott valamiféle mentességet vagy kompenzációt, egyértelmű volt, hogy az indoklásuk álszent és hamis. A Fidesz jó érzékkel megülte ezt a hangulatot, és a népszavazás támogatásával lehetőséget adott a közvélemények, hogy átadja a horngábori üzenetet Gyurcsánynak (és a stábjának).

"Az eü reform első ütemeit bevezették, hiszen a vizitdíjat, mint a mindenki által gyakorolt díjfizetést már kezdtük megszokni. Folytak a kórházi rendszer átszervezési munkálatai.
Olyannyira kidolgozott volt, hogy pl. a dr. Horváth Ágnes a határon túlik eü ellátását célzó részterület még a kórisméket is taxatíve tartalmazta, amelyre a hazai kötelmek vonatkoztak."

Lehet, hogy te kezdted megszokni, de a népszavazás 80% fölötti arányban utasította el. Más eleme semmiféle reformnak nem lépett életbe, hacsak a széfes bohóckodást nem számoljuk. A kórházi 'átszervezés' valójában egy masszív forrsákivonás volt, szintén az államháztartási egyensúly helyreállításának - kudarcba fulladt - szándékával. Papíron volt reform, zászlóshajó, ennyi, meg annyi pont, valójában azonban semmiféle érdemi strukturális reformra nem került sor (azóta sem, mondjuk).

A szocailista-szabaddemokrata kormányok olyan csekelvési szabadságot élveztek, mint akármelyik másik (nem 2/3-os) parlamenti többség által támogatott kormány.

Ebben a szerepükben csúfosan megbuktak, visszamutaogatni a "gáncsodkodó" ellenzékre egyszerűen nevetséges.

Az, hogy most ugyanez a garnitúra egy meglehetősen kudarcos, bár a teljes összeomlásig (még) el nem jutó kormányzattal szemben labdába sem rúg, éppen azért van, mert a választók többsége nagyon pontosan látja mindezt - a baloldal propagandája pedig a saját törzsbázis egybentartása érdekében ezért folyamatosan lehülyézi őket.
@Mariann19: Ebben a vitában a partnerednek vagyon igazsága.:)

Az nem reform, ha nagy képpel magyarázok.
@pedes75:
Ellentmondás van abban, amit mondasz.
Amennyiben nem volt reform, milyen okból történt meg a népszavazás? Ok-okozati összefüggés csupán.
Az a tény, hogy 80%-os volt az elutasítottsága a bevezetendő reformnak, az az állampolgárok anyagi érdekviszonyait fejezte ki.
Ugyanez lenne a helyzet, ha az adóemelésekre, vagy bármilyen - az állampolgári zsebbe nyúló - költségvetési kérdések kerülnének népszavazásra.
Már a népszavazás tárgya is ármányos volt, mivel az állampolgárok elhanyagolható része érti meg, hogy távlatokban mi az ország érdeke.
Akár az MSZP-SZDSZ kormány, akár a Fidesz, valóban - a szavaiddal élve - cselekvési szabadságot élveztek azzal a különbséggel, hogy a Fidesz gyakran és kártékonyan élt a parlamenti ellenzék deklarált jogával, mely nem a kormányzó párt kontrollálását jelentette, hanem az intézkedéseinek tartott be.
Ezt jelenleg az MSZP nem teheti meg, mert a jogállamiság rendszerének átalakítása gúzsba köti ezt az ellenzéki jogot.
@Habakuk999:
"Ebben a vitában a partnerednek vagyon igazsága."
Meg neked!
@pedes75: azért én itt elég sok infót látok a pozitiv hatásokról! index.hu/belfold/egref2549/
@Sir Bates dö Hól: "azért van különbség aközt, hogy valaki piaci körülmények közt lett valaki, a saját erejéből, illetve a kkeu-i tipikus valaki pályája közt... gyurcsány a vagyonát a politikának köszönheti és csak amiatt tarthatja is meg"

- hol voltak akkor piaci körülmények (ki lett errefelé piaci viszonyok közt gazdag/szegény)?
- a kkeui pálya nemhogy tipikus, de nem is nagyon volt más, a piaci viszonyok leépítésére manapság tesz a ner gigantikus erőfeszítéseket, jelentékeny sikerrel
- gyurcsány a vagyonát kétségkívül politikai tőkével alapozta meg, a megtartása azonban már nem a politikai kapcsolatrendszer eredménye:
-- ahhoz az üzemeltetését is a politika ernyője alá kellett volna vonni, ami messze nem áll (vö. közgép, ner-média, etc.)
-- a visszavételre, a szerzés jogi megsemmisítésére izmos kísérletek történtek (gyakorlatilag egyetlenként az ilyen típusú vagyonok kapcsán), szóval az a benyomásom, hogy ezeket máshol is megtarthatná.

Ami a mellényméretemet illeti, hát. Lehet. De a faszik az immoralitás non plus ultrájának kiált ki egy üzleti konstrukciót (eladás-visszabérlés), amit azért utálok nagyon, mert az ilyen üresfejű sulykolások eleve szagossá gyanússá tesznek ilyen idióták miatt konkrét modus vivendiket, melyeknek nagyon is meglehet az oka és értelme egy adott helyzetben. És akkor azt is mondja, hogy ő piacpárti. Ilyenkor mérges vagyok.

Ha pl. az öszödi gyf ügyleteket pellengérre akarja állítani, akkor azt elemezze végig, hogy az eladással hogyan járt ROSSZUL az állam, úgy, hogy gyf közben a kontójára (nagyon) JÓL járt. Ez szép feladat, de nem lehetetlen. (És még azt sem ártana bemutatni, hogy a nyilvános, közlönyben megjelent ajánlattételi fölhívásra miért is nem jeletkezHETETT más is.)
@pedes75: Van saját tapasztalatom is! A vizit dij nem arról szólt csak, hogy fizess! Hanem az intézmények elszámolásról a TB felé! Egyszerű pl. krónikus beteg vagyok, kórház, bent fekszem hétfőtől péntekig 5 nap hétvége otthon! Hétfő vissza, péntekig! Zárójelentés, feküdt 10 napot, vizsgálat ez, és ez! Igy volt? Irja alá! Viszlát! A szavazás előtt, és most, nem igy történik! Kér a dokim egy sima alap labort, én közlöm a körzetivel, beutal csinálnak 1 full vizsgálatot! Pörögjön a biznisz, a TB fizet a vizsgálatért, indokolt krónikus beteg vagyok minden vizsgálatot elbir a papir! 1 ilyen vizsgálat 40 e ft! Amit kértek 10e! Na ezt lehetett kontrolálni! Most, 13 napot vagyok papiron kórházba! Ez fájt a nagy dokiknak mert nem tudtak okoskodni! Évekig fizettem a fogorvosnál, maszek alapon! Most felnőtt fejjel értettem meg miér kéri el a TB kártyám! Zsebbe ment minden, viszont jogosult voltam! Ja számlát soha nem kaptam..
@Blogger Géza: Gézám, szerintem egy Quimby vagy Kispál szöveg azért kifogna rajtad... gyakorolj a barackfáson:)
@incze: szerintem, hangsúlyozom, szerintem moon nincs és nem is volt a transzatlanti értelemben vett piacgazdaság... az outsourceing lényege pedig valahogy mindig átváltozott moon:)... senki nem tartotta még meg a vagyonát kke-ben politikai befolyás/segítség nélkül:)... gyurcsány sem...
A mellényméretet nem bírtam kihagyni, de csak egy vicc volt, így bocsánatot is kérek érte... nincs harag?:)
@Sir Bates dö Hól: Látod, jó, hogy otthagytad a pályát, ebben a tanárbácsizásban is elég gyenge vagy. :)
@Mariann19: Próbáltam volna szerényen hátrahúzódni, de ha Te mondod...:))
@Habakuk999:
Te csak ne húzódjál hátra, szerényen meg különösen nem, mert elveszíted megszokott markáns jellegedet.
Márpedig én azt szeressem, mert jókat lehet veled civódni, nem is győzzük meg egymást, mégis mindíg jól jövünk ki a gödörből.
@Sir Bates dö Hól: már hogy lenne harag, az ilyen kommentkocsmákba a pofonokért jár az ember, szeretem tudni, milyen (ellen)érzéseket vált ki amit, és ahogy mondom

ami az outsourcingot illeti, elég természetes, hogy abban a közegben, ahol működik, akként valósul meg, ahogy minden egyéb

gyf-nek nincsen sok jópontja nálam, de egyetlen politikus, akinek többé-kevésbé nyílt programja a magyar mutyi civilizálása, piaci viszonyokká transzformálása (noha kétségkívül van ennek bukéja vagyonának nem éppen hibátlanul szeplőtlen fogantatása okán)
@Blogger Géza: Gézám, ezt nem hivatástudatból teszem, hanem teremtőnk felhívására... tudod, gyámolítani az elesetteket... a te eszeddel nem tudlak máshova besorolni:-)
@incze: az utolsó bekezdésben maradéktalanul egyetértünk:-)
@incze:

"ilyen ügyletről nincsen tudomásom gyf kapcsán"
plusz:
"gyf emlékeim szerint az öszödi üdülőt, meg a képviselő klubot szerezte meg ilyen módon"

Azokban az esetekben, amikor nem tudod, hogy végülis emlékszel-e vagy sem, akkor a google a barátod:

Szintén az Aldo Kft-vel kötött – három éves futamidejű, 13 millió forintos – lízingszerződést a Miniszterelnöki Hivatal 1994. május 26-án a Budapest, Szalay u. 4. szám alatti nagyértékű ingatlan egy részének értékesítésére vonatkozóan. A 319 négyzetméternyi helyiségcsoport tulajdonjogát később azonban Gyurcsány Ferenc egy másik cége, az Altus Rt. szerezte meg 8 300 000 forintért. A tulajdonszerzés után kevesebb mint három hónappal egy állami cég, a Közlöny és Lapkiadó Kft. tíz évre bérbe vette az ingatlant úgy, hogy ugyanazon napon állapodott meg az Országgyűlési Képviselők Klubja Egyesülettel abban, hogy a klubot az időközben már Gyurcsány Ferenc cégének birtokában lévő ingatlanban fogja üzemeltetni. A szerződések megkötésekor Gyurcsány Ferenc az Altus Rt.-t vezérigazgatóként, az Országgyűlési Képviselők Klubja Egyesületet pedig egyesületi titkárként képviselte. A létrejött szerződések értelmében a bérbevevő állami cég több mint 100 millió forint értékben felújította a Gyurcsány Ferenc cégének tulajdonában lévő ingatlant és tíz év alatt összesen 116 704 800 forintnyi bérleti díjat is kifizetett.

Keress rá :)

Írod továbbá:

".. magát a konstrukciót leírni erkölcsi botrányként csak annyit tesz, hogy az ilyen típusú ügyletekben egy érdeklődő laikus tájékozottságát sem éred el."

Igen, ez vagyok én - az érdeklődő laikus. Én fizetem be azt az adót, amiből az ész-osztó urak élnek. Azt már meg sem merem említeni, hogy az "állami vagyon" (amiből lopnak) az mindannyiunk vagyona, tehát bizonyos szempontból az én vagyonom is. Az állam én vagyok :)

És egyetlen fegyver van a kezemben: a szavazat. Annyit tudok tenni, hogy nem szavazok tolvajra. Ja és adandó alkalommal megkérdezem a többi laikust, hogy emlékeznek-e dolgokra...
@Torgyán Viktor: barátom, az túl sok energiámba telnék, hogy két dolgot végigelemezzek neked

1. hogy amit itt betettél, az milyen végtelenül zavaros, és csak egyetlen dolog világos belőle: aki ezt írta, szándékosan elmismásol minden részletet, ami elterelné a figyelmet attól, amit meglehetősen átlátszóan csoportosított mondókájában hangsúlyozni szeretne. itt tehát nem az a probléma, hogy semmit nem értesz abból, amit olvasol, az normális, mert ez így csak egy célzatos zagyvaság, a probléma az, hogy még azt sem érted, hogy nem érted, csak zsolozsmázod, mert szájízed szerint való

2. abban az egy pontban, amiről most konkrétan beszélünk: állami részről aláíró itten az mh az eredeti aldo-mh lízing ügyben, ha nagyon beleerőszakolom, akkor államinak veszem a közlönykiadót, a későbbi közlönykiadó-altus ügyben. nos, egyik esetben sem lép föl gyf mindkét oldalon aláíróként. olyan hülyeséggel meg egy percig sem akarlak gyanúsítani, hogy a parlamenti képviselők egyesületét állami részvevőnek gondolod.

bizony, van ennek a boltnak is szaga, de korántsem akkora és nem úgy, mint sejted, reméled és szeretnéd. amit idézel célzatosan hiányos, pontatlan és téves (röviden: hamis). fideszes kampánytrágya, tehát, igen, használd bátran a google-t, de légyszíves hagyd ki legalább az első körben a 2005 év végi 2006 eleji fideszsajtót a merítésből (ugyanekkor, emlékeim szerint a polt-ügyészséget is hirtelen megvilágosodás érte egy másik gyf üzlet ügyében

én ezt a dolgot a magam részéről itt lezárom (őszintén megbánva, hogy belefogtam), van egy embertípus, amelyikkel nem szoktam még aránytalanul nagy energiabefektetés után sem szót érteni (nem = egyetértés), szóval bármire jutsz, én azt megadóan tudomásul fogom venni, mostanában már az ilyen helyzetekben egyszerűen megfutamodom

azt szomorúan veszem tudomásul, hogy a választáson, mint írod, nem óhajtasz résztvenni ("nem szavazok tolvajra")
@Blogger Géza:

"Az, hogy olyan jók a mutatóink és megítélésünk (az utóbbi hónapokban az összes előrejelző felfelé korrigált), hogy most várhatóan igen kedvezően bocsáthatunk ki kötvényt, az miért jelentené az, hogy "szarban a haza"? Komolyan nem értem ezeket a levezetéseket... "

véletlenül igazad van. a Haza tényleg jól van, csak mi vagyunk szarban, akik a kamatokat, hozamokat és a tőkét fizetjük vissza. és a Délceg Tábornok és famulusai, kik az egészből hasznot húznak.
@incze: "aki ezt írta, szándékosan elmismásol minden részletet, ami elterelné a figyelmet attól, amit meglehetősen átlátszóan csoportosított mondókájában hangsúlyozni szeretne"

Telitalálat:) A a mű szerzője Szíjjártó Péter, a címe pedig:

"Egy szerény vélemény az Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből,
illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű
vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről"

Gondolom, te nyilván egészen pontosan tudod, hogy a kérdéses "üzletek" milyen feltételekkel és körülmények között köttettek, és azt is biztosra veszem, hogy a szóbanforgó tranzakciók során Gyurcsány "bazmeg" Feri a protestáns etikai szigorú szabályai szerint járt el :)

Hiszen az országgyűlési képviselők klubja tényleg nem állami intézmény, az állam működésére abszolút semmi befolyása nincsen, a Magyar Hivatalos Közlönykiadók c. vállalat pedig magától értetődő módon foglalkozik "üdülőszállókkal". És eközben senkinek nem fordul fel a gyomra...

A ugyanakkor egy érdekes következtetés, hogy aki "nem szavaz tolvajokra", az nem fog szavazni - hiszen... Miért is? Csak nem azért, mert véleményed szerint a szavazási lehetőségek leszűkültek arra, hogy vagy az egyik tolvajra szavazunk, vagy a másikra? Ez az utolsó mondatod akár egy frajdi elszólásnak is tekinthető. Szerintem te a jelenlegi "közállapotokba" fáradtál bele, nem az "értetlen laikusokkal" való vitákba :)

Ennek a "vitának" a további folytatása tényleg felesleges, mert azt hiszem alapvetően ugyanazon az oldalon állunk. Majd folytatjuk egy másik blogon, egy másik poszt alatt :)

Üdv, és kösz a beszélgetést.
@Torgyán Viktor:

Na akkor olvassad ezt. Kicsit bonyolultabb. Mindenesetre mehetsz Pokornihoz kérdezősködni. Szíjjártó is jobban tette volna, ha ott kezdi.
@Sir Bates dö Hól: szeretnék hinni én is abban amit írsz, csakhogy számomra ez nem tűnik valószínűnek. Gondolj pl a Portik-Laborc ügyre: az NBH feje egy maffiózóval beszélget arról, hogy szállítson neki terhelő infókat jobboldali politikusokról. Szóval szerintem nem arról van szó, hogy Gyurcsány-kormánynak nem volt befolyása az NBH felett, hanem éppen arról, hogy volt, csak ezt a befolyást inkább saját hatalmi érdekei érvényesítésére használta, nem pedig arra, hogy az állampolgárok védelme hathatós legyen. Szóval én úgy látom, hogy ez igenis súlyos probléma volt: ha a titkosszolgálatok erőforrásait nem politikai ellenfelei lejáratására, hanem az állampolgárok védelmére, pl a cigánygyilkosságok elkövetőinek elfogására koncentrálják, akkor talán sikerült volna néhány gyilkosságot megelőzni.

ui: bocs a hosszú reakcióidőért, nem voltam netnél az elmúlt napokban.
@padlas: ejhez kapcsolódóan csak egy kérdés, amit gondolom szintén sokan feltettek... ki hallgatta le laborczot?:)... hidd el, ez egy kicsit összetettebb, mint ahogy az elsőre látszik, meg nyilván nem is ide való:)

Én nem vagyok gyurcsány ellen, sem mellette, de szerintem arról, hogy kinek milyen mozgástere van bizonyos szervezetekkel kapcsolatban, azon meglepődnénk. De szarul is csinálták, az tény. De ezek azért önjáró egységek is tudnak lenni.:)
@poszt: nyilván ha Pál apostol szembejönne veled az úton, őt is számon kérnéd, hogy adószedőként hogyan is prédikál erkölcsről akárhány évvel később is. neked már örökre adószedő, minek is olvasod, nézed, az ítéleted már megvan.
süti beállítások módosítása